محمد خانی | سلامت پایدار

@mohamadkhani_fit


تو این کانال باهم یاد میگیریم سلامت جسم و روانمون ارتقا پیدا کنه♥️

مشاور تغذیه و رژیم درمانی
نظام پزشکی: ت-۱۰۰۵۲

محمد خانی | سلامت پایدار

21 Oct, 08:21


🔴 اگه حین رژیم کاهش وزن فک میکنی استپ کردی قبلش این ۸ مورد رو دقیق چک کن چون احتمالا زیاد استپ وزن نداری و دلیلش یکی از این موارده:

۱- وزنکشی بعد غذا و یا با لباس
۲- وزنکشی موقعی که مثانه پره یا یبوست مزمن داری
۳- وزنکشی با ترازو های مختلف
۴- اگه تازه از رژیم کتوژنیک خارج شدی
۵- بیماری ها و شرایطی مثل کم کاری تیرویید، ادم، دیابت نوع یک و تخمدان پلی کیستیک اگه به صورت کنترل نشده باشه
۶- چربیسوزی و عضله سازی به صورت همزمان در افراد تازه کار که باشگاه میرن
۷- مصرف داروهایی مانند کورتون ها، یا داروهای هورمونی مانند ضد بارداری یا گرگرفتگی
۸- رژیمت رو کامل رعایت نمیکنی و دل به خواهی عمل میکنی

• محمد خانی

@mohamadkhani_fit

محمد خانی | سلامت پایدار

20 Oct, 22:26


︎زایمان همراه با درده...
هر وقت در زندگی دردی رو متحمل شدی بدون که بعدش چیزی متولد خواهد شد...

مولانا❤️

محمد خانی | سلامت پایدار

20 Oct, 17:14


⁉️ مکمل های بسیار محبوب منیزیم؛ آیا اکثر افراد به مکمل نیاز دارند؟؟

✔️ مکمل‌های منیزیم به طور فزاینده‌ای در سایت‌های رسانه‌های اجتماعی و فضاهای مجازی توسط بلاگرها و اینفلوئنسرها برای درمان بی‌خوابی و سایر اختلالات تبلیغ می‌شوند. با بیماران در مورد اینکه چرا آنها به دنبال این مکمل ها هستند صحبت کنید و به آنها کمک کنید تا درک‌ کنند چه زمانی ممکن است مکمل های منیزیم لازم باشد و چه زمانی لازم نباشد.

✔️ منیزیم یک ماده مغذی مهم برای همه افراد است که برای ساختار طبیعی استخوان ضروری است و در بسیاری از واکنش‌ها در بدن نقش مهمی دارد - سطوح پایین آن با استئوپروز، فشار خون بالا و سکته مغزی مرتبط است. اما اخیراً همهمه های زیادی وجود دارد که ادعا می‌کنند منیزیم به ایجاد آرامش سیستم عصبی و خواب راحت کمک می‌کند و سطوح پایین منیزیم را با اختلالات خواب مرتبط می دانند. اینفلوئنسرها و تولیدکنندگان از داده های کوچک استفاده می کنند و تلاش می کنند تا مکمل های جدیدی برای خواب معرفی کنند. اگر بیماران در مورد این سوال می پرسند، توضیح دهید که اگرچه ممکن است گزارش های ذهنی از کمک منیزیم به خواب وجود داشته باشد، اما هیچ مطالعه باکیفیت بالایی وجود ندارد که نشان دهد در این زمینه کمک می کند. شواهد بالینی موجود، محدود و ضد و نقیض هستند.

✔️ تأکید کنید افرادی که دارو مصرف نمی کنند و بیماری های زمینه ای ندارند، بطور معمول می توانند منیزیم کافی را از طریق رژیم غذایی دریافت کنند. تبلیغات بازاریابی برای مکمل‌های منیزیم اغلب ادعا می‌کنند که اکثر افراد منیزیم کافی در رژیم غذایی خود دریافت نمی‌کنند. در حالی که حقیقتی در این مورد وجود دارد - به ویژه برای زنان، کمبود منیزیم در افرادی که به طور کلی سالم هستند‌، نادر است. رژیم غذایی گروهی از افراد در ایالات متحده کمتر از مقدار توصیه شده منیزیم را تامین می کند. مردان بالای ۷۰ سال، دختران و پسران نوجوان و زنان به احتمال زیاد منیزیم دریافتی پایینی از طریق رژیم غذایی دارند. با این حال، وقتی مقدار منیزیمی که افراد از غذا و مکمل‌های غذایی دریافت می‌کنند با هم ترکیب شود، کل دریافتی منیزیم معمولاً بالاتر از مقدار توصیه شده است. به بیماران بگویید که با مصرف بیشتر غذاهای غنی از منیزیم می توان میزان مصرف را افزایش داد. یک راه آسان برای انتخاب منابع خوب منیزیم، فکر کردن به فیبر است. غذاهایی که فیبر بالایی دارند، معمولا دارای منیزیم بالایی نیز هستند. تقریباً ۳۰ الی ۴۰٪ منیزیم دریافتی در رژیم غذایی، معمولاً توسط بدن جذب می شود.

✔️ برای بیمارانی که هنوز تمایل دارند یک مکمل را امتحان کنند، هنگامی که یک مکمل تأیید شده توسط شخص ثالث (third-party certified) در دوزهای کمتر از سطح قابل تحمل بالای مصرف (UL) ۳۵۰ میلی‌گرم روزانه استفاده می‌شود، هیچ نگرانی ایمنی عمده‌ای وجود ندارد اما مصرف بیش از حد می تواند منجر به عوارض جانبی ناخوشایندی مانند حالت تهوع و اسهال شود. افرادی که از داروهای خاصی استفاده می کنند، به ویژه مهارکننده های پمپ پروتون و افرادی که دارای اختلالات کبدی، اختلالات گوارشی (مانند بیماری کرون، بیماری سلیاک)، نارسایی قلبی، مشکلات کلیوی و الکلسیم مزمن هستند، جز گروه های در معرض خطر کمبود منیزیم هستند و احتمالا به مکمل نیاز دارند. افراد مسن نسبت به بزرگسالان جوان، دریافت منیزیم کمتری دارند. علاوه بر این، با افزایش سن، جذب منیزیم از روده کاهش می‌یابد و دفع کلیوی منیزیم افزایش می‌یابد. همچنین افراد مسن بیشتر احتمال دارد به بیماری های مزمن مبتلا شوند یا از داروهایی استفاده کنند که وضعیت سطوح منیزیم را تغییر می دهد، که می تواند خطر کاهش منیزیم را در آنها افزایش دهد.

✔️ بنابراین متخصصین خاطرنشان می کنند که اکثر افراد نیازی به نگرانی در ارتباط با سطوح منیزیم خود نباید داشته باشند. یک فرد معمولی و سالم که رژیم غذایی متعادلی دارد، بندرت دچار کمبود منیزیم می شود به این دلیل که منیزیم در بسیاری از غذاها وجود دارد و حتی اگر میزان دریافتی فرد، گهگاهی کم باشد، کلیه های سالم بمنظور اطمینان از اینکه بدن شما میزان منیزیم مورد نیاز خود را حفظ می کند، بسیار خوب عمل می کنند و همچنین منیزیم اضافی که به آن نیاز ندارید را دفع‌ می کنند.

✔️ منیزیم در مکمل های غذایی حاوی منیزیم تنها، مکمل‌های مولتی ویتامین/مینرال و سایر مکمل‌های غذایی، در دسترس می باشد. مطالعات کوچک نشان دادند که اشکال منیزیم موجود در مکمل های غذایی که راحت تر و کامل تر جذب بدن می شوند و فراهم زیستی بالاتری نسبت به منیزیم اکسید و منیزیم سولفات دارند عبارتند از منیزیم آسپارتات، منیزیم سیترات، منیزیم لاکتات و منیزیم کلرید.

Natural Medicine Comprehensive Database 2024.
ods.od.nih.gov

بالین دارو

@mohamadkhani_fit

محمد خانی | سلامت پایدار

20 Oct, 15:40


چرا نسل جدید باهوشترند؟ اما کدام هوش؟

@mohamadkhani_fit

محمد خانی | سلامت پایدار

20 Oct, 11:11


اگه مثل من داخل دهانتون آفت میزنه، معمولا بخاطر یا عدم رعایت بهداشت دهان و دندانه و یا حساسیت به برخی مواد غذایی مثل میوه های ترش، سریعترین راه ترمیم این آفت ها استفاده از این ژل های آفتین ژل هست که ایرونیه و در داروخونه ها موجوده، یه قطره از اون رو با گوش پاک کن روی موضع به مدت ۱ دقیقه فشار بدید، در همون لحظه درد زیادی داره ولی بعدش آروم میشه

@mohamadkhani_fit

محمد خانی | سلامت پایدار

19 Oct, 16:37


🔵 تازه های علمی: ژنتیک یا رژیم غذایی؛ کدام یک بیشتر بر طول عمر تاثیر می گذارند؟؟

✔️ مطالعه‌ای تازه نشان می‌دهد که عوامل ژنتیکی بیش از عادت‌های تغذیه بر طول عمر اثر می‌گذارند. نتایج این پژوهش که در آن چند شیوه تغذیه روی موش‌ها آزمایش شد، در مجله «نیچر» Nature منتشر شده است.

✔️ نیویورک‌پست به نقل از «گری چرچیل»، سرپرست این پژوهش در موسسه زیست پزشکی جکسون، آورده است که افزایش عمر از طریق کنترل تغذیه و رژیم غذایی امکان‌پذیر است اما با اینکه عمر طولانی مادربزرگ‌ها را داشته باشید، قدری متفاوت است.

✔️ متخصصان این پنج شیوه تغذیه را روی نزدیک به ۱۰۰۰ موش که از لحاظ ژنتیکی متفاوت بودند، آزمایش کردند:

🔺هر روز و هر موقع تغذیه به دلخواه
🔺هر روز فقط ۶۰ درصد از کالری پایه
🔺هر روز فقط ۸۰ درصد از کالری پایه
🔺هر هفته یک روز بدون غذا و روزهای دیگر تغذیه به دلخواه
🔺هر هفته دو روز پیاپی بدون غذا و روزهای دیگر تغذیه به دلخواه

✔️ این موش‌ها تا آخر عمر تحت نظر بودند و به‌شکل دوره‌ای از آنها آزمایش خون گرفته می‌شد. نتایج به‌دست‌آمده نشان می‌دهد موش‌هایی که رژیم غذایی نامحدودی داشتند به طور میانگین ۲۵ ماه عمر کردند و طول عمر موش‌هایی که از رژیم غذایی فستینگ متناوب پیروی می‌کردند حدود ۲۸ ماه بود. موش‌هایی که ۸۰ درصد از کالری پایه را دریافت می‌کردند تقریبا ۳۰ ماه زندگی کردند و عمر موش‌هایی که ۶۰ درصد از کالری پایه را دریافت کردند حدود ۳۴ ماه بود.

✔️ طول عمر هر گروه از موش‌ها متفاوت بود. برای مثال، موش‌هایی که کم‌ترین کالری را مصرف کرده بودند از چند ماه تا چهار سال و نیم عمر کردند. متخصصان به این نتیجه رسیدند که در کل، رژیم غذایی کم‌کالری عمر موش‌ها را فارغ از میزان چربی یا گلوکز خونشان، افزایش می‌دهد. جالب اینجاست موش‌هایی که رژیم غذایی محدود و طول عمر بیشتری داشتند با وجود کمتر خوردن کمترین کاهش وزن را نیز داشته‌اند. اما موش‌هایی که بیشترین کاهش وزن را داشتند، انرژی، ایمنی و توان تولید مثل کمتر و نیز عمر کوتاه‌تری داشتند.

✔️ گری چرچیل می‌گوید در حالی که محدودیت مصرف کالری درکل برای افزایش عمر مفید است، اطلاعات به‌دست‌آمده نشان می‌دهد که کاهش وزن از راه کاهش کالری مصرفی برای سلامت و طول عمر مضر است. درنتیجه اگر هنگام آزمایش داروهای افزایش طول عمر برای آدمی شاهد باشیم که افراد وزن کم می‌کنند و بدنشان سوخت‌وساز بهتری پیدا می‌کند، این امر ممکن است نشانه خوبی برای طول عمر نباشد.

✔️ گروه پژوهشی چرچیل «تاب‌آوری رمزگذاری‌شده ژنتیکی»
(Genetically encoded resilience) را عامل کلیدی طول عمر می‌شمارد. در این آزمایش موش‌هایی که وزن و چربی و سلامت سیستم ایمنی‌شان حتی با کم شدن مصرف کالری و افزایش استرس تغییری نکردند و همچنین آن‌هایی که در سال‌های آخر عمر چربی‌ کم نکردند، طول عمر بیشتری داشتند.

✔️ چرچیل می‌گوید راه رسیدن به سلامت و طول عمر این است که مصرف کالری را در حد متوسط‌ نگه داریم و آن را چندان محدود نکنیم. پژوهش اخیر نشان می‌دهد که سلامت سیستم ایمنی و شاخصه‌های مرتبط با گلبول‌های قرمز به‌روشنی بیش از میزان قند، چربی، وزن و دمای بدن با طول عمر مرتبط است. به‌گفته متخصصان، تاثیر رژیم غذایی بر سلامت ناشی از مجموعه‌ای ویژگی ژنتیکی است که هنوز ناشناخته‌اند.
به باور متخصصان، ورزش و رژیم غذایی متعادل، مسلما بهترین گزینه برای بهبود سلامت است اما محدود کردن مصرف کالری شاید برای همه مناسب نباشد زیرا ممکن است خطر سوء‌تغذیه و مشکلات دیگری را به دنبال داشته باشد.

https://www.nature.com/articles/s41586-024-08026-3#:~:text=Lifespan%20was%20heritable%20and%20genetics,on%20lifespan%20than%20dietary%20restriction

بالین دارو
@mohamadkhani_fit

محمد خانی | سلامت پایدار

18 Oct, 13:36


۴ تا راه کلی برای کاهش مقاومت به انسولین وجود داره:

۱- کاهش مصرف قندهای ساده مثل شکر، شیرینی، شکلات، آبمیوه، کیک، بیسکوییت، نوشابه، عسل و غلات سفید مثل نان و برنج سفید

۲- افزایش مصرف فیبر از طریق سبزیجات، میوه ها و غلات کامل مثل نان های سبوس دار و برنج در ترکیب با حبوبات و سبزیجات

۳- انجام تمرینات ورزشی ترکیبی مقاومتی و هوازی، مثل دوچرخه سواری، شنا، بدنسازی، باندهای کشی

۴- مصرف مناسب چربی های سالم، مثل روغن زیتون، ماهی،آجیل و آووکادو

@mohamadkhani_fit

محمد خانی | سلامت پایدار

18 Oct, 07:04


یادته این پیام رو؟

خواستم بگم اون چیزی که میخواستم بالاخره شد❤️ تاریکی هیچوقت پایدار نمیمونه، نور پیداش میشه، روزنه رو بچسب شک نکن پایان این راه قشنگه❤️

محمد خانی | سلامت پایدار

17 Oct, 19:03


برای اولین بار در تاریخ،
دو انسان توانستند در خواب با یکدیگر ارتباط برقرار کنند!
شرکت REMspace موفق شده برای اولین بار ارتباط بین دو نفر را در خواب رویایی (lucid dream) برقرار کند.
این دستاورد پس از 5 سال تحقیق و توسعه فناوری به دست آمده است.

محمد خانی | سلامت پایدار

17 Oct, 18:25


چجوری یک عادت مفیدی رو بسازیم و چجوری یک عادت غلطی رو جایگزین کنیم؟

• محمد خانی

@mohamadkhani_fit

محمد خانی | سلامت پایدار

15 Oct, 22:57


یکی از موضوعاتی که همیشه دوسش دارم بررسی تغییر رفتاره خصوصا عادت ‌ها، ینی‌ چجوری میشه یه عادتی ساخته میشه؟ ، چه محرک هایی وجود داره که ما ناخودآگاه یه عادتی رو تکرار میکنیم؟ ، چجوری میتونیم تغییرش بدیم؟ و آیا میشه عادت رو حذف کرد؟

یکم دیگه کامل براتون توضیح میدم❤️

Habit or addiction? 🤔😜

@mohamadkhani_fit

محمد خانی | سلامت پایدار

14 Oct, 20:42


٩ صفت که مانع ٩ ویژگی ديگر است:

١. غرور، مانع يادگيري
٢. تعصب، مانع نوآورى
٣. کم رويي، مانع پيشرفت
٤. ترس، مانع ايستادن
٥. عادت کردن، مانع تغيير
٦. بدبيني، مانع شادي
٧. خودشيفتگي، مانع معاشرت
٨. شکايت، مانع تلاش گري
٩. خودبزرگ بيني، مانع محبوبيت


من همینم عوض نمیشم جواب خوبی نیست، شاید خودت با خودت حال کنی ولی بقیه قرار نیست بخاطر رفتارت عذاب بکشند، تا جایی حق داریم رفتارمون رو تغییر ندیم که باعث رنجش بقیه نشه❤️

@mohamadkhani_fit

محمد خانی | سلامت پایدار

13 Oct, 17:06


🔵 تازه های علمی: در یک مطالعه جدید که در مجله Journal of Affective Disorders منتشر شده، محققان اثرات دویدن درمانی در مقابل مصرف یک داروی ضدافسردگی را بر ۱۴۱ بیمار مبتلا به افسردگی، اختلال اضطراب یا هر دو مورد مطالعه قرار دادند. در طول یک کارآزمایی ۱۶ هفته ای، اعضای گروه ضدافسردگی داروهای خود را مصرف کردند، در حالی که اعضای گروه آهسته دویدن قصد داشتند دو تا سه جلسه ۴۵ دقیقه ای دویدن در هفته انجام دهند. مطالعه نشان داد که پس از دوره آزمایشی، حدود ۴۴ درصد از هر دو گروه بهبودهایی را در علائم افسردگی یا اضطراب مشاهده کردند، که نشان داد دارو و دویدن به یک اندازه مؤثر بودند. گروه دویدن همچنین شاهد بهبود در وزن، اندازه کمر، فشار خون و سلامت قلب بودند.

Verhoeven, J. E. (2023). Antidepressants or running therapy: Comparing effects on mental and physical health in patients with depression and anxiety disorders. Journal of Affective Disorders, 329, 19–29. 10.1016/j.jad.2023.02.064, https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0165032723002239

بالین دارو

@mohamadkhani_fit

محمد خانی | سلامت پایدار

11 Oct, 22:48


اگه ۲۵ سال به بالا سن داری این ۳ اصلو رعایت نکنی نه تنها رژیمت بلکه زندگیت هم تلخ میشه:

۱- هرکی بهت گفت باید همیشه خوشحال باشی بدون احتمالا یه چیزی زده، همه ما طیف احساسی داریم خوشحالی و ناراحتی برای همه پیش میاد و هرکدوم موقته، بهتره یاد بگیریم به نقطه تعادل احساسیمون برگردیم

۲- حسادت ورزیدن مثه اینه ما سم بخوریم و انتظار داشته باشیم طرف مقابل بمیره، هرکدوم از ما یه تابلوی نقاشی هستیم و متمایزیم، فقط کافیه وجه تمایزمون رو پیدا کنیم اون وقته که آرامش رو پیدا میکنیم

۳- مقایسه کردن دزد خوشحالیه، وقتی مقایسه میکنیم ینی ما عقبیم، درحالی که هرکدوم مسیر متفاوتی برای زندگی داریم زندگی دو سرعت نیست، ماراتنه، یکی تو ۲۳ سالگی ازدواج میکنه و اولین بچه شو ۱۰ سال بعد به دنیا میاره،اون یکی ۲۹ سالگی ازدواج میکنه و اولین بچه شو سال بعدش به دنیا میاره

تو نه از بقیه جلوتری نه عقب تر، تو توی زمان خودت زندگی میکنی پس نگران نباش❤️

• محمد خانی

@mohamadkhani_fit

محمد خانی | سلامت پایدار

11 Oct, 11:29


وضعیت این روزهای من😂

محمد خانی | سلامت پایدار

08 Oct, 16:13


اگه اوایل رژیمت ریزه خواری هات رو نمیتونی حذف کنی‌ نگران نباش، موقتا جایگزین کن، ۴ تا مثال رو پایین برات نوشتم میتونی طبق رژیمت مقداری از اونارو در طول روز داشته باشی:
.
۱- کشکام هر ۶ عدد ۲۵ گرمه که کلا ۶۰ کالری داره
۲- چوب شور یک بسته ۲۴ عدد داره که کلا ۱۲۵ کالریه
۳- بیسکوییت نمکی ترد هر ۵ عددش ۹۷ کالری داره
۴- بیسکوییت بتی پور هر یه دونه، ۲۵ کالری داره

@mohamadkhani_fit

محمد خانی | سلامت پایدار

07 Oct, 17:54


تجربه ای از اسلیو ناموفق 👆🏻

محمد خانی | سلامت پایدار

07 Oct, 10:42


دوتا موضوع داریم

یکی Biodiversity ینی‌ تنوع زیستی که خب به گوناگونی حیات برمیگرده

یکی دیگه Emodiversity ینی طیف احساساتی که فرد میتواند تجربه کند و بر روی سلامت روان او تاثیر میگذارد

حالا این emodiversity موضوع بحثمونه و بهتره یکم بیشتر بررسیش کنیم، در جامعه امروزه خیلی وقتا میبینیم که میگن تو باید همیشه حوشحال باشی و اصلا غم معنایی نداره و یه روانشناسی مثبت نگرِ افراطی، که همه رو وادار میکنند که باید تحت هر شرایطی خوشحال بود، حالا نتیجه این تفکر، فردِ رادیکالی میشه که بعد از چند بحران احساسی، دچار فروپاشی روانی میشه که ممکنه حتی منجر به افسردگی و خودکشی بشه.

راه حل استراتژیک؟

خب قدم اول باید بدونیم ما انسانیم، قشرهای مغزمون نسبت به حیوانات دیگه تکامل بیشتری پیدا کرده که به تبع احساسات شدیدتر و متفاوت تری هم داریم، غم، خوشحالی، بی حالی، شادی، گریه همه در یک طیف قرار داره و ما همه این احساسات رو میتونیم و قطعا تجربه میکنیم، چیزی که مهمه، وادار نکردن خودمون در ماندن در یک احساسه، مثلا همیشه غم یا همیشه شادی، چون اولا امکان پذیر نیست قطعا مشکلات و چالش های زندگی باعث میشه ما این طیف احساسی رو تجربه کنیم فقط باید به خودمون یاداور بشیم که وضعیت پایدار نخواهد بود و گذراست، مطمئنا تجربشو داریم که با گذشت زمان شدت و عمق اون احساس منفی یا مثبت در اثر یه اتفاق و ترومایی در زندگیمون کمرنگتر شده پس وجود این احساسات رو طبیعی بپنداریم و بعدش سعی در پذیرش و اقدام لازم در جهت بهبود و برگشت به وضعیت تعادلی احساسیمون که باهاش حال بهتری داریم، داشته باشیم اینجوری قطعا شرایط روانی نرمالتری خواهیم داشت❤️

• محمد خانی

@mohamadkhani_fit

2,091

subscribers

57

photos

48

videos