کوه نویس @koohnevis1348 Channel on Telegram

کوه نویس

@koohnevis1348


https://telegram.me/joinchat/Cf31xT_B6Nhqe3TKAeGkzA دلنوشته - فنون کوهنوردی-تجربیات اساتید و مربیان نکات پزشکی کوهستان نکات و مناطق گردشگری

کوه نویس (Persian)

کوه نویس یک کانال تلگرامی فعال در زمینه کوهنوردی و گردشگری می‌باشد. این کانال با نام کاربری @koohnevis1348 در تلگرام فعالیت خود را انجام می‌دهد. در این کانال شما می‌توانید دلنوشته‌ها، فنون کوهنوردی، تجربیات اساتید و مربیان، نکات پزشکی کوهستان، و همچنین نکات و مناطق گردشگری را مطالعه کنید. اگر علاقمند به کوهنوردی و فعالیت‌های خارج از شهر هستید، کانال کوه نویس بهترین منبع اطلاعاتی برای شما خواهد بود. پیوستن به این کانال تجربه‌ی جدیدی از طبیعت را برای شما فراهم خواهد کرد و می‌تواند راهنمایی کارآمدی برای شروع یا ادامه‌ی مسیر کوهنوردی شما باشد. بنابراین، از دعوت می‌شود تا به کانال تلگرامی کوه نویس بپیوندید و از مطالب مفید و جذاب آن بهره‌مند شوید.

کوه نویس

21 Nov, 13:43


اوج استقامت
✍️کوه نِویـــــــــــس را دنبــــال ڪنید
#کوهنویس_جایگاه_فرهیختگان_ونیک_اندیشان
•  🌴💫👉Join👉🏾🆔 @koohnevis1348👈💫🌴
  ‌┄┅┄ ※•°•❤️❤️❤️•°•※ ┄┅┄

کوه نویس

21 Nov, 13:31


👈 انتخاب قله
افراد و یا جمع کوهنوردان معمولاً پس از طی یک دوره فعالیت ممتد و طولانی به فکر صعود زمستانی می‌افتند. از یکسو انتخاب قله در شرایط اولیه بسیار مهم است و از سوی دیگر، تنوع ارتفاعات در ایران نکته‌ای است که نیاز به بررسی‌های بیشتری دارد.
به طور معمول ارتفاعات زیر ۲۰۰۰ متر در ایران مشکلات زیادی برای صعود ندارند. شبیه همین وضعیت تا حدود ارتفاع ۳۰۰۰ متر نیز تقریباً حفظ می‌گردد. اگرچه قلل زیر خط ۳۰۰۰ متر غالباً صخره‌ای هستند و از این نظر صعود به آنها در زمستان با دشواری‌هایی روبرو است، اما وجود حدود ۱۵ هزار قله بالای ۳۰۰۰ متر در ایران، انگیزه صعود به قلل زیر این خط را از گروه‌های صعودکننده خواهد گرفت.
بنابراین کوهنوردان به نوبه خود به این خط ارتفاع عادت کرده و برای آن برنامه‌ریزی می‌نمایند. شرایط صعود زمستانی در همه جای دنیا تقریباً مشابه هم است. مثلاً صعود به قلل زیرخط ۶۰۰۰ متر در بیشتر موارد دشوار است. این قلل غالباً صعود نشده باقی مانده‌اند. ۷۰۰۰ متری‌ها، یکی پس از دیگری فتح شده‌اند و تاکنون تعداد نسبتاً کمی از برج‌های ۷۰۰۰ متری و قلل فرعی آن صعود نشده هستند.
انتخاب قله برای صعود زمستانی از آن روی مهم است که طول مسیر و ارتفاع بیشتر باعث افزایش تدارکات و افزایش تجهیزات کوهنوردی می‌شود. از صعود انفرادی به ارتفاعات که بگذریم برای صعود زمستانی به قله ۳۵۰۰ متری در ایران (به جز مواردی که این اتفاقات در قلب مجموعه قلل قرار داشته باشند) به طور کلی یک برنامه حداکثر دو تا سه روزه باید طرح‌ریزی شود.
در صعودهای دو تا سه روزه به دلیل سرعت صعود، نزدیکی قله به کمپ اول و یا آبادی و باقی نماندن وسایل و امکانات در روزهای متوالی در کوه از عهده اجرای برنامه به خوبی بر خواهید آمد. اما برای صعود به قلل بالای خط ۴۰۰۰ متر در ایران به طور کلی مشکلات مهمی وجود دارد که برخی از آنان عبارتند از:
۱ – عمقی بودن ۴۰۰۰ متری‌ها در قلب مجموعه قلل به طوری که غالباً می‌باید دو تا سه روز مسیری را طی کرد تا به کمپ ۲ و یا ۳ آن قله رسید و در این حال وسایل کوهنوردی می‌باید به طور مرتب، تر و خشک شده و آماده برای کارایی بهتر شوند.
۲ – هوای نامساعد جوی یکی دیگر از مشکلات صعودهای ۴۰۰۰ متری‌ها به شمار می‌رود. شدت وزش باد در ارتفاعات بالای ۴۵۰۰ متر افزایش چشمگیری می‌یابد. در برخی از نقاط مهم و مشهور ایران همچون دماوند، علم کوه و سبلان این مشکل شدیدتر است.
۳ – قلل بالای ۴۰۰۰ متر همچون ۳۰۰۰ متری‌ها در معرض خطر ریزش بهمن قرار دارند.
مسیرها می‌بایست در فصول گرم سال شناسایی شوند و معمولا بهتر است تدارکات موردنیاز در فصل‌های گرم قبلاً به کوهستان حمل گردد. بنابراین انتخاب درجه سختی ارتفاعات عنوان یکی از عوامل موثر در صعود کوهنوردان قرار دارد
✍️کوه نِویـــــــــــس را دنبــــال ڪنید
#کوهنویس_جایگاه_فرهیختگان_ونیک_اندیشان
•  🌴💫👉Join👉🏾🆔 @koohnevis1348👈💫🌴
  ‌┄┅┄ ※•°•❤️❤️❤️•°•※ ┄┅┄

کوه نویس

21 Nov, 05:56


بهمن
طبیعت گاهی اوقات بسیار مهربان است و گاهی می‌تواند به‌اندازه‌ی بهمن‌های مهیب و کشنده، بی‌رحم و غافلگیر کننده باشد.
#بهمن¬‌ها می¬‌توانند غافلگیرکننده، فوق‌¬العاده زیبا و البته کشنده باشند! آن¬‌ها می‌¬توانند قطاری را از ریل خارج سازند، ساختمان-‌ها را ویران کنند، درختان را از ریشه درآورند و انسان¬‌ها را در خود دفن کنند. #بهمن‌¬هایی وجود دارند که خانه‌¬هایی را با افراد درونش در دل خود حبس کرده‌اند. اگرچه در فیلم¬‌ها دیده‌¬ایم که می‌گویند بهمن خبر نمی‌¬دهد؛ اما کشنده‌¬ترین بهمن‌¬ها هنگامی آغاز شده‌¬اند که انسان‌¬ها جرقه‌¬اش را زده‌¬اند!
با این تفاسیر اگر گرفتار بهمن شوید چه می¬‌کنید؟ چگونه می‌¬توانید زنده بمانید و چگونه می¬‌توانید افرادی را که در برف دفن شده¬‌اند نجات دهید؟

برای این¬که بدانید بهمن چگونه شکل می‌¬گیرد، باید خواص و ویژگی‌¬های کریستال¬‌های برف را بشناسید. کریستال¬‌های برف بسته به درجه‌ی حرارت هوا، رطوبت و دیگر شرایط جوی شکل‌¬های مختلفی به خود می¬‌گیرند؛ ولی عموما شش‌¬ضلعی‌¬ یا دارای شش لبه¬‌ی نوک‌تیز هستند.
در مناطقی که برف زیادی می¬‌بارد، برف‌¬های روی زمین یک توده‌ی برفی تشکیل می‌¬دهند. لایه‌¬های درون این توده‌ی‌¬ برف به‌علت شکل کریستال¬‌های درون این لایه¬‌ها کیفیت‌¬های متفاوتی دارد،
لایه‌¬های توده‌ی برف به‌ علت تغییراتی که در هنگام قرار گرفتن برف روی زمین اتفاق می‌¬افتد، کیفیت‌¬های متفاوتی دارند. تغییرات در آب¬ و هوا منجر به تغییراتی در سطح توده‌ی برف می‌¬شود:
#اگر قسمت بالایی (سر) توده‌ی برف ذوب شود و و مجددا یخ بزند، یک لایه¬‌ی یخ لیز تشکیل می‌¬دهد.
#اگر هوای بالای توده‌ی‌ ¬برف به نقطه‌ی شبنم برسد، توده‌ی برف می¬‌تواند باعث ایجاد کریستال¬‌های برف پودری شود که بسیار سبک¬ هستند. آن‌ها به‌خوبی به یکدیگر نچسبیده‌¬اند و قادر به تشکیل برف منسجم نیستند.
#اگر سر توده‌ی برف مکررا ذوب و منجمد شود، می¬‌تواند باعث تشکیل خوشه¬‌ای از ذرات یخ‌¬زده با فاصله¬‌ای بینشان شود که سطح سستی برای لایه¬‌ی بعدی برف ایجاد می¬‌کند.
تغییرات در توده‌ی ¬برف در نتیجه‌¬ی گرادیان دما (تفاوت درجه حرارت در لایه‌¬های بالایی و پایینی) اتفاق می¬‌افتد. برفی که نزدیک لایه‌ی زیرین است، به‌علت گرمای باقیمانده از زمین نسبتا گرم است (نزدیک به صفر درجه سانتی¬‌گراد). درجه¬ حرارت در لایه‌¬های بالایی به دمای هوا بستگی دارد. دانه¬‌های برف درون توده‌ی ¬¬برف بسته به اندازه‌ی گرادیان دما در معرض انواع تغییر شکل قرار می‌¬گیرند.
فارغ از اینکه لایه‌¬های محکم و سست برف نتیجه‌¬ی گرادیان دما، شرایط جوی در طول بارش برف یا ذوب‌شدگی و یخ‌¬زدگی هستند، می‌¬توانند باعث ایجاد بهمن شوند. 👈 ادامه دارد👇👇
✍️کوه نِویـــــــــــس را دنبــــال ڪنید
#کوهنویس_جایگاه_فرهیختگان_ونیک_اندیشان
•  🌴💫👉Join👉🏾🆔 @koohnevis1348👈💫🌴
  ‌┄┅┄ ※•°•❤️❤️❤️•°•※ ┄┅┄

کوه نویس

21 Nov, 05:44


حرکت در برف #گام_استراحت
✍️کوه نِویـــــــــــس را دنبــــال ڪنید
#کوهنویس_جایگاه_فرهیختگان_ونیک_اندیشان
•  🌴💫👉Join👉🏾🆔 @koohnevis1348👈💫🌴
  ‌┄┅┄ ※•°•❤️❤️❤️•°•※ ┄┅┄

کوه نویس

21 Nov, 05:43


حرکت در برف #گام#متقاطع
✍️کوه نِویـــــــــــس را دنبــــال ڪنید
#کوهنویس_جایگاه_فرهیختگان_ونیک_اندیشان
•  🌴💫👉Join👉🏾🆔 @koohnevis1348👈💫🌴
  ‌┄┅┄ ※•°•❤️❤️❤️•°•※ ┄┅┄

کوه نویس

21 Nov, 05:42


حرکت در برف #کوبیدن #پا
✍️کوه نِویـــــــــــس را دنبــــال ڪنید
#کوهنویس_جایگاه_فرهیختگان_ونیک_اندیشان
•  🌴💫👉Join👉🏾🆔 @koohnevis1348👈💫🌴
  ‌┄┅┄ ※•°•❤️❤️❤️•°•※ ┄┅┄

کوه نویس

21 Nov, 05:41


حرکت در برف #پا #اردکی
✍️کوه نِویـــــــــــس را دنبــــال ڪنید
#کوهنویس_جایگاه_فرهیختگان_ونیک_اندیشان
•  🌴💫👉Join👉🏾🆔 @koohnevis1348👈💫🌴
  ‌┄┅┄ ※•°•❤️❤️❤️•°•※ ┄┅┄

کوه نویس

21 Nov, 05:17


سلام برکسانی که قلب
انسانهارو🌸🍂
امانت الهی میدانند
سلام به شما دوستان و عزیزان که مهرتان
همیشه در قلب ما جاودانه است
صبح آخرهفته تون بخیر و نیک فرجام🌸🍂

کوه نویس

20 Nov, 20:07


👈 بایکوت طرح سیمرغ

دیروز گزارشی از روزنامه پیام امروز در کانال کار کردیم که درون خود یک نکته بسیار ویژه داشت .    
  "استعفای دو تن از مسئولان طرح سیمرغ"

حالا این استعفا از کجا آب می‌خورد ؟ خیلی‌ها ممکن است ندانند ، اما از روز نخست هم روشن بود که کشتی این طرح من درآوردی آقایان به گل خواهد نشست . البته مقامات این طرح که معرف حضور همه کوهنوردان هستند ، بر این باور نبوده و نیستند که طرحشان یک پروژه شکست خورده است ، و همچنان بر اجرای نصفه و نیمه این طرح بی فایده برای فرهنگ کوهنوردی کشور پافشاری می‌نمایند .

اشاره کنیم که افت و ریزش تعداد شرکت کنندگان برای شروع و ادامه این طرح ، خود گواه ماجراست . چراکه هزینه اجرای تمام و کمال این طرح بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان است .

اما پافشاری بر ادامه این طرح برای چیست ؟ کاملا روشن است . پول . شاید خوانندگان نوشتار همین جا ترمز خواندن این متن را بکشند و بروند سراغ کار دیگر .  اما کمی درنگ کنید تا بدانید این کناره‌گیری‌ها به چه دلیلی می‌توانند باشند ، و کسانی که خود یک زمانی برای اجرای این طرح کار میکردند ، چگونه خود را از این گردونه ناقص بیرون کشیدند .

برجسته‌ترین چرایی این کناره‌گیری‌ها می‌تواند این‌ها باشد
۱ _ دلخوری از دور شدن برگزار کنندگان و شرکت کنندگان از مبانی نخست و شیوه نامه طرح سیمرغ و اهداف عالیه آن
۲ _ دلخوری از عدم بهره‌مندی از منافع این طرح برای همه افراد دست‌اندرکار
۳ _ تسویه حساب‌های درونی فدراسیون و ایجاد جبهه ای تازه‌ برای کسب انحصاری منافع طرح
۴ _ لابی افراد اجرا کننده طرح( به ویژه در تهران ) به منظور پاکسازی مسیر منافع اقتصادی شان
۵ _ مشکلات شخصی استعفا دهندگان و ....

قطعاً همه این چرایی‌ها در تصمیم گیری استعفا دهندگان اثرگذار بوده اند ، که البته روشنگری و توضیح آن به عهده خودشان خواهد بود .
اما آنچه که جامعه کوهنوردی نمی‌داند این است که به (ویژه در تهران) چه باندها و دسته‌هایی به منظور کسب درآمد از ناحیه اجرای #طرح_سیمرغ با یکدیگر درگیرند ، و بارها و بارها بر سر منافع آن یقه یکدیگر را چسبیده ، و با پادرمیانی آقایان و انتشار یک بیانیه که همه چیز در امن و امان می باشد ،  موضوع فیصله یافته است . اما در این میان آیا سیبیل کسی چرب شده است !؟ نعوذبالله .

گزارشاتی که می‌رسند پرده از این ماجرا برداشته اند .  چرا که چندی پیش یکی از اجرا کنندگان طرح سیمرغ در فضای مجازی به انتشار یک دستورالعمل اقدام نمود و فعالیت فرد رقیب را در طرح سیمرغ فاقد اعتبار دانست ، اما در عرض ۲۴ ساعت ورق برگشت و آب‌ها از آسیاب افتاد . چرا !؟ چون جریان سبیل پیش آمد ، باز هم استغفرالله .

باید اشاره کرد که طرح سیمرغ شاید از ابتدا اهداف انسانی و متعالی را در سر داشت ، اما به مرور همه آن اهداف به فراموشی سپرده شد ، و زمانی که بخشنامه ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ طراحان سیمرغ برای تصحیح اشکالات موجود منتشر و ابلاغ گردید ، به اذعان خودشان تازه ماجرا شکل بدتری به خود گرفت . و ای کاش الزام ورود باشگاه‌ها به این طرح مطرح نمی‌شد . اما همه مشکل ، باشگاه‌های محترم نبوده اند . زیرا تفکر سیستماتیک موجود در فدراسیون ، القا کننده رفتار منفعت طلبانه در جامعه کوهنوردی بوده است . که اگر منافعی نداشت ریاست محترم پس از ۸ سال همچنان به نشستن بر کرسی ریاست پافشاری نمی‌نمودند . که اگر منفعتی نداشت کار را به یک فرد تازه نفس و پر انرژی با ایده‌های خوب می‌سپردند ، و عطای این خدمت بی منفعت را به لقایش می‌بخشیدند .

بله طرح سیمرغی که در نگاه طراحان نخست بوده ، پس از بدنیا آمدن ، یک فرزند ناقص الخلقه است که شده تف سر بالا برای اخلاق در جامعه کوهنوردی و فرهنگ اصیل کوهستان . اما منافعش تا باشد درب بر روی همین پاشنه می‌چرخد و چه بسا به فروپاشی این چهارچوب بینجامد . اما تنها راه بستن این درگاه پولساز ، و البته باعث و بانی دور شدن از فرهنگ اصیل کوهنوردی کشور ، آن است که کوهنوردان فرهیخته ایرانزمین از همین امروز  #طرح_سیمرغ را بایکوت نموده و دست آقایان منفعت طلب را در پوست گردو بگذارند . کسانی که فاتحه رفاقت و گذشت در کوهنوردی را خواندند و بجایش رقابت و چنددستگی ارمغان آوردند .

#امیرملیحی کانال کوه واژه
✍️کوه نِویـــــــــــس را دنبــــال ڪنید
#کوهنویس_جایگاه_فرهیختگان_ونیک_اندیشان
•  🌴💫👉Join👉🏾🆔 @koohnevis1348👈💫🌴
  ‌┄┅┄ ※•°•❤️❤️❤️•°•※ ┄┅┄

کوه نویس

20 Nov, 05:17


در زمان استفاده از کرامپون بهتر آن است که تکه پارچه نایلونی ضخیم از پایین روی دندانه های کرامپن انداخت و پس از فشار دادن آنها که از آن عبور کنندآنرا با نخ محکم بست.این عمل مانع جمع شدن برف به ته کفش می شود و دندانه های کرامپن آزاد میشوند
✍️کوه نِویـــــــــــس را دنبــــال ڪنید
#کوهنویس_جایگاه_فرهیختگان_ونیک_اندیشان
•  🌴💫👉Join👉🏾🆔 @koohnevis1348👈💫🌴
  ‌┄┅┄ ※•°•❤️❤️❤️•°•※ ┄┅┄

کوه نویس

20 Nov, 04:40


🌺 سلام 
🌿 صبح زیباتون بخیر 

🌺 امیدوارم به برکت این روز زیبا
🌿 برکت نان ، نثارسفره تون

🌺 برکت مهر، پیشکش دلتون
🌿 برکت سلامت ، لباس تنتون باش

🌺 امروزتون شاد و بینظیر

2,675

subscribers

11,096

photos

3,255

videos