پویش خانه تکانی فرهنگی @khanetekanifarhangi Channel on Telegram

پویش خانه تکانی فرهنگی

@khanetekanifarhangi


روزهای خوب آمدنی نیستند؛ ساختنی اند...
پویش خانه تکانی فرهنگی، اجتماعی داوطلبانه برای اصلاح
فرهنگ جامعه
.
با پشتیبانی مدرسه اکسیژن @OxygenSchool
.
اینستاگرام :
.
https://www.instagram.com/khanetekanifarhangi
.
.
ارتباط : @AliHokmabadi

پویش خانه تکانی فرهنگی (Persian)

روزهای خوب آمدنی نیستند؛ ساختنی اند..

پویش خانه تکانی فرهنگی یک کانال اجتماعی داوطلبانه است که به اصلاح فرهنگ جامعه می‌پردازد. با همکاری و پشتیبانی مدرسه اکسیژن، این کانال به هدف اصلاح و بهبود فرهنگ جامعه می‌پردازد. اگر شما هم به دنبال یک فضای پویای اجتماعی برای به اشتراک گذاری ایده‌ها و نقد و بررسی مسائل فرهنگی هستید، پویش خانه تکانی فرهنگی مکان مناسبی برای شماست.

برای کسانی که علاقه‌مند به تحول فرهنگی جامعه هستند، پیوستن به این کانال فرصتی استثنایی است. شما می‌توانید از آخرین اخبار و مقالات مفید درباره فرهنگ و هنر بهره‌مند شوید و در بحث و گفتگوهای مفید شرکت کنید.

اطلاعات بیشتر و عضویت در این پویش را می‌توانید در اینستاگرام زیر پیدا کنید:n https://www.instagram.com/khanetekanifarhanginnبرای ارتباط مستقیم با مدیر کانال و کسب اطلاعات بیشتر، می‌توانید با آیدی @AliHokmabadi در ارتباط باشید.

پویش خانه تکانی فرهنگی، جایی برای تلاش برای اصلاح و بهبود فرهنگ جامعه است. ما منتظر حضور پر انرژی شما در این کانال هستیم!

پویش خانه تکانی فرهنگی

11 Jan, 04:53


شادی
شاعر: #مولانا
تنظیم: #آرش_فولادوند

از رادیو اکسیژن

#ترانه

💠مدرسه اکسیژن
ورود هوای تازه به کار و زندگی

@O2Radio
@OxygenSchool

پویش خانه تکانی فرهنگی

22 Nov, 11:29


چرا حالا که شب به نیمه رسیده و من مثل سربازی تیرخورده‌، از فرط خواب تلو تلو می‌خورم، باید یاد این خاطره‌‌ی بی‌اهمیت بیفتم؟ یک بار رفته بودیم سفر. با ماشین. شب سوم رسیدیم به یک شهر خلوت که سگ در آن پر نمی‌زد. البته ساعت یک صبح بود. گرسنه بودیم. فقط یک عرق‌فروشی باز بود. آبجو سفارش دادیم و قارچ تفت‌داده و لیموترش. چیز بیشتری نداشت. خدا را شکر کردیم. زن پا به سن گذاشته‌ای هم آن‌جا بود که به گمانم یک دبه‌ی چهار لیتری را  کامل نوشیده بود. مست و ملنگ. چرخید و آمد نشست کنار ما. بی‌تعارف. بعد به شکل خودجوش شروع کرد به تعریف کردن داستان زندگی‌اش. این‌که سی سال پیش در همین میکده‌ با شوهرش که راننده کامیون بوده آشنا شده و این‌که پارسال شوهرش با موتور تصادف کرده و مرده. این‌که هنوز می‌آید این‌جا به امید این‌که یک بار بالاخره در میکده باز بشود و شوهرش بیاید داخل و بگوید من زنده‌ام و تصادف یک شوخی پشت‌وانتی در حد دوربین مخفی بوده و الخ. خیلی حرف زد. از زمان مهدکودکش تا همین دو ساعت قبل از رسیدن به میکده. واو ننداز.

ترکیب عجیبی بود. ترکیبِ آبجو و قارچ و لیمو و زنی که تا خرتناق مست بود و یکی از شیشه‌های عینکش گم شده بود و روایت زندگی‌اش که انگار ترکیبی از فیلم ترمیناتور بود و کیک محبوب من. هفت هشت سالی از آن شب گذشته. بزرگوار با آن مصرف بالای الکل، احتمالا تا حالا درِ یکی از میکده‌های بهشت را باز کرده و به شوهرش سلام داده و رفته به دیار باقی. اگر این‌طور باشد، یعنی یک روایت جذاب مرده و هیچ کس دیگر به آن دسترسی ندارد. انگار که تنها نسخه‌ی یک کتاب خوانده نشده بیفتد توی تنور نانوایی و جزغاله بشود.  همین شد که خواب از سر من پرید. دفن شدن روایت‌ها.

یکی از فتیش‌های من هم همین شنونده بودن روایت آدم‌هاست. از قدیم هم همین بوده است و همیشه آرزو می‌کردم شغلم طوری باشد که این امکان را به من بدهد. اما چه کاره شدم؟ مهندس. شنونده چه روایت‌هایی هستم؟ در بهترین حالت، اعتراض مردم از سیستم فاضلاب یا شکایت از ترافیک کوچه‌ی فلان. چه کاره دوست داشتم بشوم؟ مثلا دوست داشتم آن زمانی که مردم برای هم نامه می‌فرستادند، شغلم پست‌چی بود. یک پست‌چی بی‌شرف و بی‌اخلاق. صبح به صبح نامه‌ها را از اداره تحویل می‌گرفتم و سوار ماشین می‌شدم و می‌رفتم یک جایی خارج از شهر. زیر درخت کُنار، چای می‌خوردم با خرما مضافتی. هم‌زمان تک تک نامه‌ها را باز می‌کردم و داستان آدم‌ها را می‌خواندم. بعد در پاکت‌ها را با تف یا سریش می‌بستم و آخر شب می‌رساندم دست صاحب‌شان. می‌بینید؟ خیلی هم بی‌شرف و بی‌اخلاق نیستم.

یا مثلا یک کشیش کاتولیک بی‌شرف و بی‌اخلاق می‌شدم. سه شیفت توی کلیسا کنار اتاقک اعتراف می‌نشستم و چای و خرما مضافتی می‌خوردم و به اعترافات مردم معمولی گوش می‌دادم. به گناهان‌شان که حتما جذاب‌ترین بخش زندگی‌شان است. حتی شاید داستان‌هایشان را می‌نوشتم و بعد از مردن‌شان چاپ می‌کردم. هر کدام از این آدم‌ها معمولی یک کتاب منحصر به فرد است که هیچ نسخه‌ی دومی از آن وجود ندارد و قبل از افتادن در تنور شاطر، باید از آن کپی گرفت. من داستان ابرقهرمان‌ها و آدمهای مشهور را دوست ندارم. به درد من نمی‌خورند. من داستان آدم‌های معمولی را دوست دارم. چون خودم معمولی‌ام. داستان زندگی جورج واشنگتن به درد کجای من می‌خورد؟ من داستان یک مهندس فاضلاب را می‌خواهم بشنوم که نیمه‌ی تاریک ذهنش پر از هیاهوست و هیچ کس از آن خبر ندارد. من دوست داشتم نجات‌غریق روایت‌ها باشم. هر وقت کسی می‌میرد، انگار ستاره‌ای در آسمان تاریک خاموش می‌شود. حالا چطور داستان آن درخشش را ثبت کنیم؟  همین ماجراست که من را مغبون می‌کند.

اصلا باید یک اداره‌ی روایات تاسیس کنند. اسمش را هم بگذارند سازمان حفاظت روایات (سحر). مردم به اجبار باید بروند سحر و روایت‌شان را آن‌جا ثبت کنند. مثل اظهارنامه‌های مالیاتی. هیچ روایتی دیگر نمی‌میرد. اصلا خودم باید این سازمان را راه بیندازم. به عنوان شغل جانبی. می‌شوم یک مهندس بی‌شرف و بی‌اخلاق که نیتش خیر است. شنیدن روایت به نیت حفاظت از آن‌ها. چه کسی بدش می‌آید که ستاره‌اش در دل آسمان تا ابد سو سو بزند و ردش باقی بماند؟ مردیم از بس داستان موفقت و شکست گاندی و کلینتون و کاوه گلستان و چرچیل و بنی‌صدر را دوره کردیم. من  به دنبال داستان زندگی یک خیاط تنها هستم که ته یکی از بن‌بست‌های نظام‌آباد زندگی می‌کند. معمولی.
#فهیم_عطار
@fahimattar

پویش خانه تکانی فرهنگی

25 Oct, 05:07


تیزر فیلم کیک محبوب من

💠پویش خانه تکانی فرهنگی
@khanetekanifarhangi

پویش خانه تکانی فرهنگی

18 Oct, 06:26


یکی از بهترین ویدیوهای زندگی ما که باید دید👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻


قبل از اینکه دیر بشه پخش کنید همه ببینن که انسان‌ها هیچ وقت باهم جنگ ندارند.


این دیکتاتورها هستند که برای بقای قدرت وظلم خود ملت های بیگناه را به جان هم می‌اندازند. وخودشان همیشه در قصر هایشان مثل یک موش پنهان می‌شوند..... 👌👌👌

پویش خانه تکانی فرهنگی

02 Oct, 21:36


قصه بیمارستان

آرش حیدی، جامعه‌شناس، در رویداد بازخوانی مقاله قصه‌گو از والتر بنیامین، با اشاره به جایگاه همراه بیمار در نهاد بیمارستان، می‌گوید: «همراه بیمار کسی است که بیش از ۷۰ درصد کارهای بیمار را انجام می‌دهد اما نهاد بیمارستانی همیشه آن را به عنوان یک موجود زائدی که بر پیکره بیمارستان چسبیده است [می‌بیند]».

🎥ویدئوی کامل این سخنرانی را در کانال یوتیوب پانوراما تماشا کنید.

پویش خانه تکانی فرهنگی

02 Oct, 05:12


نامه انیشتین به فروید:

آقای فروید عزیز آیا در مقابل فاجعه شوم جنگ راه نجاتی برای بشریت وجود دارد؟

چرا باید انسان‌ها اینطور بی‌رحمانه همدیگر را بکشند؟ چرا تمام کوشش‌ها برای یک صلح پایدار به شکست منجر شده است؟ چرا انسان‌ها اینقدر خونخوار و بی‌رحم هستند؟ چرا مردم اجازه می‌دهند دیکتاتورهای جانی و دیوانه از احساسات آنان سواستفاده کنند و آنان را تا مرز جنون و کشتن همسایگان خود به کار ببرند؟
آیا هدایت رشد روانِ انسان در جهتی که توان مقابله با جنون نفرت و نابودی را داشته باشد امکان‌پذیر است؟

پاسخ زیگموند فروید به آلبرت انیشتین:

به طور کلی تضاد میان انسان‌ها و حیوانات با توسل به قدرت و خشونت خاتمه پیدا می‌کند، در انسان‌ها چون اختلاف عقیده هم وجود دارد این تضاد به بالاترین حد از انتزاع می‌رسد. انسان‌های غارنشین که به صورت گله حیوانات زندگی می‌کردند قدرت بازو و مشت تعیین کننده مالکیت بود با پیدایش اسلحه و استراتژی جنگ، برتری فکری جای زور بازو را گرفت.
به طور کلی کشتن دشمن سبب ارضا یکی از غرایز انسانی است اما به تدریج در نظام‌های بشری تغییراتی صورت گرفت و شیوه‌های توسل به زور به نفع حاکمیت حقوق تغییر کرد. با نگاهی گذرا به تاریخ بشر می‌بینیم که همواره اختلافاتی پایان ناپذیر میان یک یا چند موجودیت اجتماعی، اختلافاتی میان واحدهای کوچک و بزرگ، محدوده‌های شهری – مناطق مختلف – میان قبایل – ملت‌ها و امپراتوری‌ها وجود داشته که اغلب با زورآزمایی و جنگ خاتمه یافته است.
برخی مانند هون‌ها و مغول‌ها در تاریخ بشر مانند طاعون ظاهر شدند و فقط بدبختی و تباهی به بار آوردند. جلوگیری قطعی از بروز جنگ فقط زمانی ممکن است که انسان‌ها برای جایگزینی قدرت مرکزی و رعایت احکام آن در هریک از موارد اختلاف به توافق اصولی برسند. آقای انیشتین شما از سهولت بسیج مشتاقانه انسان‌ها برای جنگ حیرت کرده و حدس زد‌ه‌اید که چیزی درون انسان‌ها منشا اثر است و سپس از غریزه نفرت و نابودی که کار اینگونه تحریکات را آسان می‌کند نام برده‌اید. ما روان‌شناسان به وجود چنین غریزه‌ای اعتقاد داریم و سعی کرده‌ایم تظاهرات و نشانه‌های این غریزه را بررسی کنیم.

غرایز انسانی به دو گونه‌اند:
1- غرایزی که خواهان صیانت نفس و وحدت زندگی هستند این غرایز را عشقی یا تمایلات جنسی می‌نامند.
2- غرایزی که خواهان نابودی و مرگ هستند ما آنها را به غریزه پرخاشگری و غریزه تخریب خلاصه می‌کنیم.

به نظر می‌رسد که هیچ یک از این غرایز به تنهایی فعالیت نمی‌کنند. به طور مثال شخصی که عاشق می‌شود غریزه تصاحب و مالکیت و پرخاشگری هم در او تشدید می‌شود اما غریزه تخریب یا مرگ و ویرانگری در درون هر موجود زنده‌ای فعال است و می‌کوشد موجود زنده را به تدریج ویران و متلاشی کند و حیات را به حالت بی جان برگرداند درحالی‌که غریزه عشق و شهوانی قطب مخالف آن است که معرف کوشش‌های زندگی هستند.

امیدی به محو تمایلات پرخاشگرانه انسان‌ها نمی‌توان داشت. بلشویک‌ها امیدوارند بتوانند از طریق تضمین ارضا نیازهای مادی و رفع اختلاف طبقاتی در جامعه و برابری پرخاشگری انسان‌ها را از میان بردارند. به نظر من امیدی واهی و خیالی باطل است چون بلشویک‌ها حتی به پیروان خود نمی‌آموزند از کینه توزی و دشمنی نسبت به یکدیگر دست بردارند. هدف ما محو کامل تمایلات پرخاشگرانه انسان‌ها نیست فقط باید سعی کرد این گرایش به گونه‌ای هدایت شود که به صورت جنگ بروز نکند.

امروزه در جوامع اکثریتی عظیم از مردم تشکیل می‌دهند که خود استقلال و ثبات عقیده ندارند و به مرجع قدرتی نیازمندند که برای ایشان قادر به اتخاذ تصمیم باشد. باید دقت و کوشش بسیار به کار برد تا انسان‌های روشنفکر تحصیل کرده و دارای استقلال فکر – شجاع و حقیقت جو، از لایه‌های بالای جامعه تربیت نمود و هدایت توده‌های وابسته و فاقد استقلال را به آنان سپرد. البته وضعیت مطلوب و دلخواه اجتماعی مرکب از مردمانی خواهد بود که زندگی غریزی خود را مطیع و مقهور حاکمیت خرد و عقل کرده باشند.

نمی‌توان تمام جنگ‌ها را در اساس محکوم کرد. تا زمانی که قدرت‌هایی وجود دارند که بی‌رحمانه آماده نابودی دیگرانند، دیگران نیز باید خود را برای جنگ مسلح کنند از ویژگی‌های روان شناختی تکامل فرهنگی، دو وی‍ژگی از اهمیت زیادی برخوردارند یکی قدرت یابی عقل که بر زندگی غریزی غلبه نموده است و دیگری درونی شدن تمایلات پرخاشگرانه با همه پیامدهای سودمند و تمام عواقب خطرناکش.

تا کی باید انتظار داشت تا مردم دنیا صلح طلب شوند؟ نمی‌دانم. تنها امید من به نگرش فرهنگی و دیگری ترس موجه از تاثیرات و پیامدهای جنگ است. هر چیزی که به تکامل فرهنگی یاری رساند و آن را تقویت و تسریع کند، بی گمان کاربردی مثبت علیه جنگ دارد.

دوستدار شما زیگموند فروید

منبع:
https://courier.unesco.org/en/articles/why-war-letter-freud-einstein

💠پویش خانه تکانی فرهنگی
@khanetekanifarhangi

پویش خانه تکانی فرهنگی

27 Sep, 18:26


♦️داستان تنظیم خانواده در عصر پهلوی و جمهوری‌ی اسلامی: از تیم فوتبال تا بازی‌ی تک‌نفره

✍️ حسن محدثی‌ی گیلوایی

۲۲ شهریور ۱۴۰۳

برای کاری رفتم میدان شهرمان و چشمان ام به این تابلو در باره‌ی تنظیم خانواده افتاد. ماشین ام را رها کردم و رفتم آن سوی خیابان و این عکس را گرفتم.

برای من این عکس خیلی آشنا است. من ۱۳ سال در عصر پهلوی‌ی دوم زنده‌گی کرده ام. پدر ام به‌عنوان آخوند روستا رئیس مثلاً یک سازمان روستایی بود که به آن می‌گفتند خانه‌ی انصاف (یک جور سازمان محلی برای حل و فصل دعواها در روستا). بر روی دم در این خانه‌ی انصاف، پوستری همین‌طور آبی رنگ زده بودند حاوی‌ی تصویر خانواده‌ای با دو بچه و زن و مردی که با انگشت‌های‌شان عدد دو را نشان می‌دادند و روی آن پوستر هم نوشته شده بود: فرزند کم‌تر، زنده‌گی‌ی به‌تر! آن‌ها هم خیلی شاد بودند.

پدر ام البته ده تا فرزند داشت؛ خب امکانات نبود؛ یعنی که امکانات کنترل فرزندآوری وجود نداشت و آموزشی هم داده نشده بود. من که خود ام فرزند هفتم بودم، متولد نیمه‌ی دهه‌ی چهل خورشیدی هستم. در آن روزگار هنوز کسی با شیوه‌ی کنترل فرزندآوری آشنا نبود. لاجرم، نمی‌توانیم والدین‌مان را به خاطر ساختن یک تیم فوتبال خانواده‌گی ملامت کنیم. در هر صورت، آن تبلیغات برای تنظیم خانواده در روستاهای آن زمان نه تناسبی با آموزش‌های داده شده داشت و نه اصلاً مردم با آن آشنایی داشتند. هر زنی اگر نازا نبود، در عمر زاینده‌گی‌ی خویش، بین ده تا پانزده یا حتا بیست شکم حامله می‌شد. چند تایی به زاییدن نمی‌رسید و سقط می‌شد. چند تایی هم زاییده می‌شد ولی سر زا یا بعد زاییدن از دست می‌رفت. بالاخره دست‌کم هفت هشت ده تایی فرزند باقی می‌ماند که با کم‌ترین امکانات بزرگ می‌شدند و اگر اهل از کار در می‌آمدند، گوشه‌ای از کار خانواده را می‌گرفتند.

اما پدر ام به‌تنهایی امورات را می‌گذراند و کل زنده‌گی‌ی این خانواده‌ی ۱۳ نفری (شامل مادربزرگ مادری‌) را اداره می‌کرد و گاهی خانه‌ای یا زمینی هم برای آینده‌ی فرزندان اش می‌خرید. ما فرزندان هم در کار کشاورزی یار و یاور بودیم. بعدها تکنولوژی تحول پیدا کرد و آموزش پیش‌گیری از فرزندآوری و امکانات اش هم بروز و ظهور پیدا کرد و جای‌گیر شد و جا افتاد.

اما حالا این پوستر با این اقتصاد فشل و تحریم‌زده، از خانواده‌های ایرانی می‌خواهد فرزند بیش‌تری بیاورند. وانگهی، اگر در آن کمی دقت کنید، یک خانواده‌ی گسترده می‌بینید متشکل از پدربزرگ و مادر بزرگ، پدر و مادر، و دو یا سه فرزندشان؛ آن‌هم در عصری که خانواده‌ی متعارف، خانواده‌ی هسته‌ای است (شامل حداکثر پدر و مادر و دو فرزند). خیلی هم شاد هستند.

خلاصه، معلوم نیست تعداد فرزندان بیش‌تر با این اقتصاد ویران که مقامات کشور هر از گاهی ما را تهدید به گران‌تر کردن قیمت بنزین هم می‌کنند تا عملا خانواده‌ها را فقیرتر کنند، چه‌طور می‌تواند زنده‌گی‌ی شادتری برای خانواده‌ها درست کند؟! وقتی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفته «از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ نرخ فقر نسبتا ثابت و حدود ۳۰ درصد یا ۲۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر بوده است» (میدری، https://t.me/SharghDaily/105338)، چه‌گونه باز هم می‌توانیم مردم را به فرزندآوری‌ی بیش‌تر دعوت بکنیم؟!

البته در عمل می‌بینیم که این‌گونه تبلیغات ثمری ندارند و مردم، واقعیت ملموس زنده‌گی‌شان را در این مورد ملاک عمل قرار داده اند و میزان فرزندآوری روز به روز بیش‌تر در کشور افت می‌کند (بنگرید به https://www.tabnak.ir/fa/news/1257443/).

در هر صورت، حکومت سودای افزایش جمعیت دارد اما مردم یا ازدواج نمی‌کنند یا اگر ازدواج می‌کنند فرزندآوری را به تأخیر می‌اندازند یا اصلا بچه‌دار نمی‌شوند. هر یک از طرفین راه خود را می‌روند! لابد این‌گونه تبلیغات برای برخی‌ها نان و آبی دارد یا از باب انجام وظیفه‌ی اداری صورت می‌گیرد.

باری، هر گوشه‌ی شهر با من حرف می‌زند، ولی ترجیح می‌دهم بیش‌تر سکوت کنم و هر چه کم‌تر از خانه و کاشانه بیرون بروم.

#خانواده
#جمعیت
#تنظیم_خانواده

@NewHasanMohaddesi

پویش خانه تکانی فرهنگی

27 Sep, 18:26


♦️گوشه‌ای از داستان تنظیم خانواده در عصر پهلوی و جمهوری‌ی اسلامی: از تیم فوتبال تا بازی‌ی تک‌نفره

✍️ حسن محدثی‌ی گیلوایی

۲۲ شهریور ۱۴۰۳

#خانواده
#جمعیت
#تنظیم_خانواده

@NewHasanMohaddesi

پویش خانه تکانی فرهنگی

26 Sep, 03:52


🎯 بدترین نصیحتی که ممکن است والدین به فرزندان دانشجوی خود بکنند
— محافظه‌کاریِ والدین باعث می‌شود دانشجویان از زندگی بهرۀ کمی ببرند


📍والدین نسبت به آیندۀ فرزندانشان محتاط‌اند و آرزوی موفقیت آن‌ها را دارند. پس، بسیاری از آن‌ها به فرزندانشان توصیه می‌کنند در مسیری که به موفقیت فوری و قطعی می‌رسد حرکت کنند. از طرفی، دانشجویان امروز شاید تا ۹۰ سال عمر کنند و تا حدود ۷۰ سالگی در بازار کار بمانند؛ احتمالاً حول‌وحوش سال ۲۰۷۵ بازنشسته می‌شوند و شاید تا قرن بعد نیز به زندگی خود ادامه بدهند. اما چه کسی می‌داند که در این بازۀ زمانی کدام مشاغل همچنان موفقیتی فوری و قطعی را در پی دارند یا به زندگی‌ معنا و ارزش خواهند بخشید؟ احتمالاً طالع‌بینان و پیشگویان. خانواده‌ها باید بدانند که فرزندانشان عمر کاریِ بسیار بلندی در پیش دارند و بعید است که اجبار دانشجو به انتخاب یکی از مشاغل پرطرفدار امروز موجب یک عمر شادکامیِ او شود. پس راه‌حل چیست؟


🔖  ۱۰۰۰ کلمه
زمان مطالعه: ۶ دقيقه
                                       
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:

B2n.ir/s51576

📌 آنچه خواندید، به‌طور اختصاصی برای وب‌سایت ترجمان ترجمه شده و به‌رایگان در اختیار شما قرار گرفته است. شما می‌توانید با خرید اشتراک فصلنامه ترجمان علوم انسانی از انتشار این مطالب و فعالیت‌های ترجمان حمایت کنید:
https://tarjomaan.shop/product/sub4014/

@tarjomaanweb

پویش خانه تکانی فرهنگی

19 Sep, 08:59


جواد دوست محمدیان


قرار نیست یک شبه همه چیز درست شود .

#50_سال کار داریم ،
احتمالا به سن من و شما قد نمی‌دهد،
اما برای #آیندگان
اگر به #فرزندانمان اهمیت می‌دهیم،
اگر به #فرزندان_فرزندانمان اهمیت می‌دهیم .

بیایید ساختار ها را تغییر دهیم ،


اگر خودمان به خودمان اهمیت ندهیم کسی برای ما اینکار را نخواهد کرد .

اولین قدم برای تغییر، ایجاد #فرصت_تغییر است.



https://www.karzar.net/121094

پویش خانه تکانی فرهنگی

18 Sep, 03:47


این روزای نزدیک مهر
حال و هوای تازه‌ای در مارینا جاریه
از جنس #بازی، #قدردانی، #حال_خوب و #آگاهی

آماده شروع مهر شدین؟
اکسیژن پیشنهادهای جذابی برای ماه مهر و مهربانی براتون داره
مشتاق دیدار
#recognition
#relationship
#recower

پویش خانه تکانی فرهنگی

07 Sep, 09:42


به دنبال تجربه ای متفاوت
و یادگیری مهارت های جدید هستی؟


💠 مدرسه اکسیژن، برگزارکننده رویدادهای آموزشی جذاب در حوزه توسعه فردی، لیدرشیپ، گیمیفیکیشن و ... به دنبال همراهانی پرانرژی و مستعد است.

💠 تا به عنوان تسهیلگر، در کنار ما مهارت‌های ارزشمندی کسب کرده و به جمعی پویا و خلاق بپیوندند.

💠 اگر به این حوزه علاقه‌مندی، رزومه خودت رو برای ما ارسال کن.

💠 عمده فعالیت ما در شهر تهران و اولویت همکاری با دانشجویان ترم ۳ تا ۶ کارشناسی هست.


با دنبال کردن لینک های زیر میتونید بیشتر با ما آشنا بشید 👇

https://www.aparat.com/OxygenSchool

https://www.instagram.com/o2school/

https://www.linkedin.com/company/oxygenschool?originalSubdomain=ir

http://o2s.ir/

#مدرسه_اکسیژن #توسعه_فردی #تسهیلگری

ارتباط با ما از طریق 👇

https://t.me/SamanPH

پویش خانه تکانی فرهنگی

21 Aug, 18:42


احترام به حیوانات

💠خانه تکانی فرهنگی
@KhaneTekaniFarhangi

پویش خانه تکانی فرهنگی

13 Aug, 15:00


مهمان محسن حرمی عزیز بودم در پادکست واگویه‌ها
تجربه *شنیده شدن* داشتم

ممنونم از محسن و خوشحال میشم بخشی از علی ‌حکم‌آبادی رو بشنوین 🙏

https://castbox.fm/vb/726685556

پویش خانه تکانی فرهنگی

02 Aug, 06:36


آدمهای معمولی

پویش خانه تکانی فرهنگی

18 Jul, 08:39


اولین رئیس حفاظت محیط زیست ایران که بود؟

پویش خانه تکانی فرهنگی

15 Jul, 03:06


🟢 چرا عملکرد زاکانی در مدیریت شهر تهران فاجعه‌بار بوده است؟ 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ فقط کافی است به درآمد بیش از هزارمیلیاردتومانی شهرداری تهران از قطع درختان در فضای سبز شهر دقت کنیم؛ درختانی که در پست قبلی شرح داده شد که دست‌کم ۱۶هزار پایه از آنها به عمد خشک شده‌اند! چرا؟

https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-15868

2️⃣ آیا می‌دانید شمار امضا‌کنندگان کارزار عزل زاکانی از ۱۵۴ هزار نفر هم گذشت؟ دم شما مردم مسوولیت‌پذیر و مطالبه‌گر گررررم ... لطفاً همچنان و باقدرت ادامه دهید و لینک زیر را برای آنهایی بفرستید که از این فرصت بی‌خبرند:

https://www.karzar.net/111183

#نه_به_زاکانی
#محمد_درویش

پویش خانه تکانی فرهنگی

24 Apr, 17:25


https://www.karzar.net/112751

پویش خانه تکانی فرهنگی

19 Apr, 16:46


داستان درناهای سودوکو

پویش خانه تکانی فرهنگی

03 Apr, 16:30


.
👈 جنبش قیطریه

محسن رنانی

من رای ندادم. من برای اولین بار، در انتخابات اسفند شرکت نکردم. قبلاً بارها نوشته‌ام (این‌جا) که هیچ دموکراسی کاملی وجود ندارد. دموکراسی مثل فوتبال است که هر بازی، تمرینی است برای حرفه‌ای‌تر شدن بازی‌های بعدی. هر انتخابات نیز یک بازی تمرینی برای دموکراسی است که آن را گامی به سوی بلوغ به‌پیش‌ می‌برد. همیشه گمان می‌کرده‌ام اصلاح‌ کشور از طریق انتخابات، سالم‌تر و کم‌هزینه‌تر است. اما این‌بار به احترام اکثریت ملت ایران، رأی ندادم.

توافق نانوشته جامعه برای شرکت نکردن اعتراضی در انتخابات، یک «کنش جمعی منفعلانه» است که البته پیامدهای مثبت کوتاه مدتی دارد؛ اما اگر منجر به تغییر ساختاری در داخل یا تغییر رفتاری در خارج نشود، هیچ اثر بلندمدتی نخواهد داشت.

کنش‌های جمعی دو دسته‌اند: منفعل و فعال. «کنش‌های جمعی منفعل» (مثل تحریم انتخابات یا تحریم گردهمایی‌های حکومتی)، هزینه و ریسک ندارند اما دستاوردهای کمی دارند و به سرعت دستاوردهای‌شان محو می‌شود. آنچه ماندگار است و تأثیر گذار، «کنش‌های جمعی فعال» است که معمولا حدی از هزینه و ریسک را با خود دارند.

کنش‌های جمعی فعال نیز دو گونه‌اند: «کنش‌های خشم‌گرا» و «کنش‌های عقل‌گرا»؛ که اولی خشونت‌آمیز و دومی خشونت‌پرهیز است. اعتراضات خیابانی خودجوش و توفنده، معمولا از جنس «کنش‌های جمعی فعالِ خشم‌‌گرا» هستند که اگر با محوریت نهادهای مدنی (مثل احزاب یا اتحادیه‌ها) شکل‌ نگرفته‌ باشند و فاقد رهبری متمرکز باشند، در بیشتر موارد به خشونت کشیده می‌شوند. هرگاه کنش‌های جمعی به خشونت کشیده شود، آن‌که بهره می‌برد حکومت است؛ چون هم در خشونت‌ورزی، دستِ بالا را دارد و هم خشونت، برایش مشروعیتِ سرکوب می‌آورد.

اما «کنش‌های جمعی فعالِ عقل‌گرا»، حرکت‌هایی هستند که از طریق همکاری عاقلانه و مقاومت آگاهانه و به دور از هیجان اعضای جامعه مدنی پدیدار می‌شوند. چنین حرکت‌هایی حتی اگر منجر به تحول امور نشوند، کمترین دستاوردشان تمرین همکاری و ایجاد انسجام و امید در جامعه مدنی و یک گام به‌سوی بلوغ اجتماعی است.

اعتراض‌هایی که این‌روزها درباره پارک قیطریه تهران چهره بسته است، یک «کنش جمعی فعال عقل‌گرا»‌ است. بخش‌هایی از جامعه، آرام و آگاهانه، دارند اعتراض می‌کنند. می‌گویند ساخت مسجد بس است، به جای ساخت مسجد، رفتارتان و ساختارتان را اصلاح کنید تا تتمه مومنان نیز بی‌دین نشوند. اگر زور دارید قوانین رانندگی را اعمال کنید، رانت‌خواری را کنترل کنید اما مردم را به‌زور به بهشت نبرید!

اما مدیر شهری ظاهر‌گرا، همچون عصر قبیله، گمان می‌کند اگر عقب بنشیند اقتدارش از دست می‌رود. و این‌جا دقیقا همان نقطه‌ای است که جامعه مدنی از جامعه قبیله‌ای متمایز می‌شود. این‌جا نفسِ حضور و مقاومت مدنی مسالمت‌آمیز، حرکتی از جنس کنش جمعی فعالِ عقل‌گراست؛ حرکتی از جنس توسعه است.

شهروندان تهرانی کارزاری راه‌انداخته‌اند به‌منظور درخواست از حکومت برای دستور توقف عملیات ساخت یک مسجد تبلیغاتی هشتصد متری (نه یک نمازخانه ساده) در پارک قیطریه. شهرداری تهران در سه سال گذشته فقط ۴۷۵۰ متر پارک ساخته است. با ساخت این مسجد نه تنها ۸۰۰ متر از فضای سبز تهران کاسته می‌شود بلکه با هزینه ساخت این مسجد می‌توان چندین هزار متر فضای سبز جدید ساخت. در کنار ابعاد اقتصادی، سیاسی و زیست‌محیطی مسأله، نیز نگرانی‌های جدی‌ای نسبت به تخریب و تاراج گورها و اشیای باستانی احتمالی آن منطقه وجود دارد. (این‌جا را ببنید).

و اکنون ما شهروندان ایران نیز تمایل به مشارکت در کارزار تهرانی‌ها را داریم. به گمان من اگر امضاها به صد هزار برسد، یعنی امید در جامعه مدنی هنوز نمرده است. اما اگر امضاها به یک میلیون برسد، یعنی جامعه مدنی نه تنها زنده و امیدوار است بلکه به خودباوری و خودآگاهی و اعتماد به نفس نیز رسیده است. اگر هنوز یک میلیون نفر از جامعه ایران (یعنی حدود یک درصد جمعیت ایران) جرأت آن را ندارند که با نام و نشان رسمی خود یک کارزار مدنی درباره یک موضوع شهری را امضا کنند، به این معنی است که جامعه ما هنوز ظرفیت و شایستگیِ تحولات عقلانی بدون خشونت را ندارد و در مسیر توسعه هنوز راه دراز و پرهزینه‌ای را در پیش دارد.

من این کارزار را امضا کردم. شما نیز، اگر تحولات ایران را عقلانی و بدون خشونت می‌خواهید، امضا کنید. اگر هر یک از ما تعهد انجام ده امضا توسط دوستان و نزدیکانمان را بردوش گیریم، یک میلیون امضا در دسترس خواهد بود. اگر امضاها به یک میلیون برسد، ولی تاثیری بر تصمیمات مقامات نگذارد، آنگاه شاهد قوی دیگری خواهد بود بر انجماد و اصلاح‌ناپذیری این ساختار حکمرانی. با یک میلیون امضا، با هر نتیجه‌ای، جنبش قیطریه برنده خواهد بود.

م.ر. / شب قدر ۱۴۰۳


لینک امضای کارزار:
https://www.karzar.net/106414

#جنبش_قیطریه
.

پویش خانه تکانی فرهنگی

03 Apr, 05:05


متن شعر گفتگو با صدای علیرضا قربانی و سروده حسین منزوی:

از زمزمه دلتنگیم
از همهمه بیزاریم
نه طاقت خاموشی
نه تاب سخن داریم

آوار پریشانیست
رو سوی چه بگریزیم
هنگامه‌ی حیرانیست
خود را به که بسپاریم

من راه تو را بسته
تو راه مرا بسته
امید رهایی نیست
وقتی همه دیواریم
من راه تو را بسته
تو راه مرا بسته
امید رهایی نیست
وقتی همه دیواریم

تشویش هزار آیا
وسواس هزار اما
کوریم و نمی‌بینیم
ور نه همه بیماریم
دوران شکوه باغ
از خاطر ما رفته است
امروز که صف در صف
خشکیده و بی باریم

من راه تو را بسته
تو راه مرا بسته
امید رهایی نیست
وقتی همه دیواریم
من راه تو را بسته
تو راه مرا بسته
امید رهایی نیست
وقتی همه دیواریم

آهنگساز: سیاوش ولی پور
تنظیم و ارکستراسیون: حسام ناصری
صدابردار کنسرت، میکس و مستر: آرش پاکزاد
کارگردان موزیک ویدیو:‌ وحید امینی
ناشر: آهنگ اشتیاق و شهر آفتاب
تهیه کننده: محسن خباز


📥 دانلود ویدیو گفتگو با کیفیت عالی

📥 دانلود ویدیو با حجم پایین

🌟 دانلود آهنگ گفتگو

🧩 تماشای ویدیو از یوتیوب

🌐 تماشای آنلاین تیزر

🌐 @AlirezaGhorbaniOfficial

🌐 @alirezaghorbaniconcert

پویش خانه تکانی فرهنگی

03 Apr, 05:03


آهنگ گفتگو با صدای علیرضا قربانی

اجرای زنده کنسرت

شعر: حسین منزوی
آهنگساز: سیاوش ولی پور
تنظیم و ارکستراسیون: حسام ناصری
صدابردار کنسرت، میکس و مستر: آرش پاکزاد

📥 دانلود ویدیو با حجم پایین

🌟 دانلود آهنگ گفتگو

🧩 تماشای ویدیو از یوتیوب

🖊 متن شعر گفتگو

🌐 @AlirezaGhorbaniOfficial

🌐 @alirezaghorbaniconcert

پویش خانه تکانی فرهنگی

01 Apr, 05:54


https://www.karzar.net/106414