جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی ) @jaamebaaz Channel on Telegram

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

@jaamebaaz


فلسفه‌ی اقتصاد ، سیاست ، مدیریت ، اخلاق، حقوق ،دین و فلسفه‌ی تاریخ

نقشه کانال:

کتابهای صوتی:
t.me/JAAMEbaaz/2624

مستندها:
t.me/JAAMEbaaz/3425

فلسفه‌ی هنر:
@SHARRomid

افسون افلاطون:
t.me/JAAMEbaaz/25
هگل:
t.me/JAAMEbaaz/55

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی ) (Persian)

به کانال تلگرامی "جامعه باز و دشمنان آن" خوش آمدید! این کانال به مباحث و مفاهیم فلسفه‌ی علوم اجتماعی می‌پردازد. اگر علاقه‌مند به بحث و گفتگو درباره‌ی فلسفه‌ی اقتصاد، سیاست، مدیریت، اخلاق، حقوق، دین و فلسفه‌ی تاریخ هستید، این کانال برای شماست.

در این کانال می‌توانید به کتابهای صوتی مرتبط با این حوزه دسترسی پیدا کنید، به مستندها و مقالات مرتبط با فلسفه‌ی اجتماعی گوش دهید و حتی درباره‌ی فلسفه‌ی هنر نیز بخوانید.

همچنین، از افسون افلاطون و هگل نیز می‌توانید در این کانال بهره‌مند شوید. بنابراین، اگر دنبال یک مکان مناسب برای بحث و گفتگو در حوزه‌ی فلسفه‌ی علوم اجتماعی هستید، به کانال "جامعه باز و دشمنان آن" بپیوندید و از محتواهای ارزشمند و ویژه آن لذت ببرید.

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

24 Jan, 19:14


چرا دلار ۸۵ تومن شد؟!

پاسخ:

پول ملی ، مثل چکی می مونه که رییس بانک مرکزی و وزیر اقتصاد از طرف ملت امضا می کنند.

وقتی پدر ملت می ره دنبال هوا و هوس و صیغه بازی
و زن و بچه‌ی خودشو اهمیت نمی‌ده و خونواده ش هم قبولش ندارن
چی می‌شه؟!
اعتبار امضاش بین همه کم و کمتر می شه .


بهمین سادگی

حالا باز حوصله تون که سر رفت برید
برید لبنان و افغانستان و عراق و سوریه خرج ماجراجویی کنید ( صلح انسان رو خمود و کَسَل می کند )
و بعد دنبال حذف دلار باشید ( پاک کردن صورت مسیله )

مردم هم چیزی گفتن چاقوکش بفرستید سراغ شون
بعدش با غیرتی و بی شرافتی و وقاحت بگید: سرباز اسراییلی بود زن و بچه‌ی مردم رو کتک زد و چشم شونو کور کرد

تف تو شرف تون که من یکی بی غیرت تر و حرومی از شما تو تاریخ ایران سراغ ندارم.

مغول ها و اعراب اگر حمله کردند و جنایت کردند بهونه داشتن
بیگانه بودن
بعدشم کلی به این کشور خدمت کردند

ولی شما حرومی ها جز ویرانی همه‌ی جانبه‌ی اقتصاد و فرهنگ و اخلاق کشور و اراذل گری و حرومزاده گی و بی لیاقتی چیزی نشون ندادید.

#پول_ملی

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@mghlte | عصر روشنگری

▪️کتاب صوتی پول هراری

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

24 Jan, 18:59


🔻تصاویر تازه منتشر شده از ترور جان اف کندی؛ آیا سرنشین جلو رئیس‌جمهور آمریکا را به قتل می‌رساند؟


🔻دونالد ترامپ فرمان اجرایی که اسناد ترور جان اف کندی، رابرت کندی و مارتین لوتر کینگ را از طبقه‌بندی محرمانه خارج می‌کند را امضا کرد

ترامپ پس از امضا:
▫️این یک اتفاق بزرگ است، نه؟ بسیاری از مردم برای مدت طولانی منتظر این بودند. و سرانجام همه چیز آشکار خواهد شد.

#تاریخ_آمریکا

@Nviolence2 | اوضاع گردون
@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

مطالب مربوط به آمریکا

کالج الکترال
t.me/JAAMEbaaz/6859

جنگ ویتنام
t.me/JAAMEbaaz/6264

و
t.me/JAAMEbaaz/6177
t.me/JAAMEbaaz/6170
t.me/JAAMEbaaz/6168
t.me/JAAMEbaaz/5682
http://t.me/JAAMEbaaz/928
t.me/JAAMEbaaz/5452
t.me/JAAMEbaaz/5091
t.me/JAAMEbaaz/4918
t.me/JAAMEbaaz/4809
t.me/JAAMEbaaz/4717

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

23 Jan, 01:00


فلسفه‌ی حق وتو در شورای امنیت
مهرداد خوانساری

جلوگیری از خودسری ابرقدرت ها و خروج ازشورای امنیت که باعث می‌شود بطور کلی سازمان ملل از اعتبار و کارایی ساقط شود.

#عملگرایی
#فلسفه_سیاسی
#فلسفه_حقوق

@mghlte | عصر روشنگری
@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

▪️ حق وتو
▪️فلسفه‌ی کالج الکترال
▪️ تفاوت دیوان عالی آمریکا با شورای نگهبان

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

23 Jan, 00:15


🔰چه کسانی با میراث پدر-کارل به جنگ برخاستند؟

کارل مارکس و دشمنان او

نقد از منظر آنارشیسم: باکونین

جوهره نقدهای آنارشیستی بر مارکس در این جمله نوام چامسکی جای دارد: «مارکس متقدم بیشتر به یکی از چهره‌های روشنگری متاخر می‌مانست، در حالی که مارکس متاخر یک کنشگر به شدت اقتدارگرا و تحلیلگر انتقادی سرمایه‌داری بود که چیز زیادی برای گفتن درباره آلترناتیوهای سوسیالیستی نداشت.»

آنارشیست‌ها اغلب ادعا کرده‌اند که کمونیسم مارکسیستی ناگزیر به سلطه‌گری و چیرگی دولتی می‌انجامد.

میخائیل باکونین، آنارشیست روسیِ هم‌دوره مارکس، در مقاله «دولت‌گرایی و آنارشی» می‌گوید عبارت‌هایی مانند «سوسیالیست باسواد» و «سوسیالیسم علمی» که دائماً در گفتارها و نوشته‌های لاسال و مارکس نمایان می‌شود، ثابت می‌کند که دولتِ به اصطلاح خَلقی به چیزی جز اعمال کنترل استبدادی بر مردمان توسط اشرافیتی جدید و نه‌چندان بزرگ از شبه‌دانشمندان و دانشمندان واقعی نمی‌انجامد.» باکونین می‌گوید مارکسیست‌ها به خود امید واهی می‌دهند که این دیکتاتوری، موقت خواهد بود. «آنها می‌گویند تنها هدف [این دیکتاتوری موقت] آموزش دادن و ارتقای اقتصادی و سیاسی مردمان است تا هنگامی که دولت غیرضروری شود.» از نگاه باکونین، تناقضی در این ایده نهفته است. «اگر به راستی دولت از مردم است، چرا نابودش کنیم؟ و اگر دولت برای رهایی کارگران ضروری است و کارگران هنوز آزاد نیستند، پس چرا این دولت را «دولت خلق» بنامیم؟»

تجارت فردا

#مارکس
#مارکسیسم
#فلسفه_اقتصاد

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@mghlte عصر روشنگری

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

21 Jan, 16:56


چین در سراشیبی

منبع

ارسال این مطلب ( مثه خیلی از مطالب دیگه) بخاطر اینه که زوایایی از موضوع ، که کمتر بهش توجه شده ، بیان بشه و روش تامل بشه.
نه مثلا به معنی این باشه که بگیم چین نابود شد.

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@mghlte عصر روشنگری

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

21 Jan, 16:42


🔰قیومیت بریتانیا بر فلسطین

منطقه‌ای تحت قیومت امپراتوری بریتانیا
قیمومت فلسطین (به انگلیسی: Mandatory Palestine)، یک موجودیت ژئوپلیتیک بود که در سال‌های ۱۹۲۰ تا ۱۹۴۸ در منطقه فلسطین و به عنوان بخشی از تقسیم‌بندی امپراتوری عثمانی پس از جنگ جهانی اول و به سرپرستی امپراتوری بریتانیا تشکیل شد.

تاریخچه

در جریان جنگ جهانی اول در شرایطی که اعراب علیه عثمانی شورش کرده بودند نیروهای اعزامی مصری تحت فرمان امپراتوری بریتانیا تحت فرمان فرمانده ادموند آلنبی در جریان کمپین سینا و فلسطین موفق شدند ترک‌ها را از سرزمین شام بیرون کنند. بریتانیا با مکاتبات مک ماهون-حسین موافقت کرد و اعلام کرد استقلال اعراب را به شرطی که ضد عثمانی‌ها قیام کنند ارج می‌نهد. اما دو طرف تفسیر متفاوتی از توافق داشتند و در نهایت بریتانیا و فرانسه، کل منطقه را طبق توافق‌نامه سایکس–پیکو بین خود تقسیم کردند که این برای اعراب به منزلهٔ خیانت بود. مشکل دیگری که قضیه را از این نیز پیچیده‌تر می‌کرد بیانیه بالفور بود که به یهودی‌ها قول می‌داد که بریتانیا از آنان برای فراهم کردن خانه‌ای ملی برای خود پشتیبانی کند.
پس از پایان جنگ جهانی اول، بریتانیا و فرانسه یک منطقه مشترک به نام «حکومت منطقه اشغالی دشمن» به وجود آوردند که در واقع همان سوریه عثمانی بود. بریتانیایی‌ها به وسیله سرپرستی که در سال ۱۹۲۲ از جامعه ملل به‌دست آورده بودند برای ادامه کنترل بر منطقه توجیه داشتند. موضوع اصلی سرپرستی بریتانیا که از جانب جامعه ملل ارائه شد ادارهٔ بخش‌های از کارافتاده امپراتوری عثمانی بود تا زمانی که مردم آن منطقه بتوانند روی پای خودشان بایستند.
اداره سرپرستی مدنی با موافقت جامعه ملل در سال ۱۹۲۳ و زیر نظر بریتانیا یک قرارداد رسمی‌شد. این شامل دو منطقه می‌شد. یکی غرب رود اردن یا فلسطین که مستقیماً توسط بریتانیا اداره می‌شد و دیگری در شرق رود اردن که فرااردن نام داشت و امروزه به عنوان اردن شناخته می‌شود. حکومتی شبه خودمختار که توسط خاندان هاشمی اهل حجاز اداره می‌شد و سرانجام در سال ۱۹۴۶ به استقلال رسید.
در دوره قیمومت بریتانیا منطقه شاهد دو جنبش بزرگ ملی گرایانه یکی میان یهودیان و دیگری میان اعراب بود. رقابت بر سر منافع ملی بین اعراب و یهودی‌ها و علیه نیروهای اجرایی بریتانیا به انقلاب اعراب در بین سال‌های ۱۹۳۶ تا ۱۹۳۹ و همچنین جنگ داخلی فلسطین از ۱۹۴۷ تا ۱۹۴۸ منجر شد. تأثیرات جنگ داخلی و جنگ اعراب با اسرائیل در سال ۱۹۴۸ منجر به قرارداد آتش‌بس و بخش‌بندی منطقهٔ تحت سرپرستی سابق به سه بخش جدید شد. یکی اسرائیل - برای اکثریت یهود - و دیگری نوار غزه تحت حکومت دولتی تمام فلسطینی و سرانجام کرانه باختری رود اردن برای پادشاهی اردن.

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@mghlte عصر روشنگری

مطالب مربوط:
t.me/Nviolence2/1070

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

21 Jan, 16:16


🔰 آدام اسمیت ، فیلسوف اخلاق اقتصاد آزاد

بخش اول
چکیده کتاب «نظریه احساسی اخلاقی»

#آدام_اسمیت در این کتاب این فرض اصلی را مطرح می‌کند:
«هرقدر که انسان را خودخواه تصور کنیم، ظاهرا در سرشت او اصولی وجود دارد که او را نسبت به سعادت دیگران علاقه‌‌‌مند می‌کند و خوشبختی آنها را برای خود ضروری می‌داند، هرچند که او چیزی از آن خوشبختی به‌جز لذت دیدنش دریافت نمی‌کند.»
او این اصل را ابراز «همدردی» می‌‌‌نامد، اما معنای آن شبیه به آن چیزی ست که اینک ما به واژه «همدلی» نسبت می‌دهیم. اسمیت نشان می‌دهد که چگونه وجود این ظرفیت همدلی در ما انسان‌ها باعث می‌شود تا انتظار داشته باشیم که دیگران نیز با ما همدلی کنند؛ هنگامی که واکنش‌های آنها را نسبت به احساسات و عواطف خود مشاهده می‌کنیم، بنابراین ما نظرات کسانی را که با ما موافق هستند و خود را در غم و شادی ما شریک می‌دانند، دوست داریم و زمانی‌که فردی با اعمال و دیدگاه‌های ما مخالف است و با احساسات ما همراهی نمی‌کند، احساس ناراحتی می‌کنیم.

وی استدلال می‌کند چنین درهم‌‌‌تنیدگی یک کارکرد تنظیم‌گری نیز به‌همراه دارد. این درهم‌‌‌تنیدگی می‌تواند باعث یک فرآیند روان‌‌‌شناختی اجتماعی شود که در آن ما واکنش‌های دیگران به احساسات خود را مشاهده می‌کنیم و سپس اعمال و احساسات خود را بر اساس آن تعدیل می‌کنیم. گاهی اوقات شدت این اعمال و احساسات را افزایش می‌دهیم و گاهی اوقات کاهش می‌دهیم تا آنها را به آن سطحی نزدیک کنیم که یک «تماشاگر بی‌طرف» که وضعیت ما را مشاهده می‌کند، آن را تایید می‌کند.
این نوع فعل و انفعال می‌تواند اخلاق سودمند اجتماعی ایجاد کند که اسمیت آن را به‌ این صورت توضیح می‌دهد: «حساس‌بودن زیاد نسبت به دیگران و حساس‌بودن اندک نسبت به خود، بنحوی‌که خودخواهی‌‌‌های خود را مهار کنیم و در محبت‌‌‌های خیرخواهانه‌‌‌مان زیاده‌‌‌روی کنیم، کمال طبیعت انسانی را تشکیل می‌دهد‌ و به تنهایی می‌تواند آن هماهنگی احساسات و امیال نفسانی را در بین بشر ایجاد کند که لطف و شایستگی کل آنها را شامل می‌شود.»

وی در باب مبانی روان‌‌‌شناختی فعالیت‌های اقتصادی به عدم‌‌‌تقارن در ظرفیت همدلی ما اشاره می‌کند: «به این دلیل که نوع بشر تمایل بیشتری به درک شادی ما و همراهی با آن را دارد تا با غم و اندوه ما؛ پس ما ثروت خود را به نمایش می‌‌‌گذاریم و فقر خود را پنهان می‌‌‌سازیم.» بنابراین، درحالی‌که ممکن است ثروت به اندازه‌‌‌ای که ما انتظار داشتیم از طریق خریدن اشیایی که امکانش را برای ما فراهم می‌کند به ما شادی ندهد، از نظر تحسین بیش از حد (و رشک و غبطه‌‌‌ای) که درمیان دیگران برمی‌‌‌انگیزد، پاداش بیشتری عایدمان می‎کند. از آنجا‌که برانگیختن این حس به فعالیت‌های اقتصادی رقابتی و مسابقه‌‌‌ای دامن می‌زند که می‌تواند زمینه‌‌‌ساز رشد اقتصادی بیشتر شود، پس برای آن کسانی که برای خدمت به تحقق این اهداف مشغول هستند، می‌تواند منافعی ایجاد کند. اسمیت در بخش چهارم کتاب نظریه احساسات اخلاقی، ایده معروف «دست نامرئی» را برای نشان‌دادن اینکه چگونه در جست‌وجوی ثروت‌بودن توسط ثروتمندان می‌تواند برای دیگران سودمند باشد، استناد می‌کند، حتی اگر آنها قصد نداشتند چنین منافعی را ایجاد کنند. او می‌نویسد: «آنها به‌وسیله یک دست نامرئی هدایت می‌شوند تا تقریبا همان توزیعی از ضروریات زندگی را بین ساکنان سیاره زمین محقق سازند که اگر زمین را بین همه ساکنان آن به قسمت‌های مساوی تقسیم می‌کردیم، به‌دست می‌‌‌آمد و بنابراین بدون اینکه قصدی داشته باشند و بدون دانستن آن قصد، منافع جامعه را پیش می‌برند و برای تکثیر و تزاید نوع بشر وسایلی فراهم می‌‌‌آورند.»

همین رابطه بحث می‌کند که چگونه باید قوانین عامی را ایجاد کرد که بر اساس آن بتوانیم اعمال سودمند اجتماعی را پاداش دهیم و اقدامات زیان‌باری را که تعمدی انجام شده‌اند مجازات کنیم، اما او همچنین نشان می‌دهد که چگونه وجدان ما نقش تنظیم‌‌‌کننده در اخلاقیات اجتماعی ما بازی می‌کند، با این حال او می‌نویسد: «واژه وجدان بلادرنگ به هیچ قوه اخلاقی دلالت نمی‌کند که به وسیله آن ما آن را تایید یا رد کنیم»، بنابراین وجدان به ایجاد و بسط محتوای اخلاقی نیاز دارد تا بتواند بر اساس آن عمل کند. طبق اظهار اسمیت ما می‌توانیم این محتوای اخلاقی را شرح و بسط دهیم، تا به شکل قوانین عامی درآید که اعمال ما را تحت‌الشعاع خود قرار می‌دهد. این فرآیند دوباره بر اساس ظرفیت همدلی ما است؛ ما می‌توانیم اثرات اعمال خود و دیگران را درک کنیم و از این مجموعه اطلاعات برای وضع قوانینی در راستای اقدامات مناسب استفاده کنیم. وضع این قوانین به ما این امکان را می‌دهد تا هر‌بار که با موقعیتی مواجه می‌شویم، بدون نیاز به تفکر عمیق تصمیم‌گیری کنیم.

#فلسفه_اقتصاد #فلسفه_اخلاق #در_باب_طبیعت_بشر
#اصالت_روانشناسی

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@mghlte عصر روشنگری

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

21 Jan, 07:07


🔰اقتصاد هند

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@mghlte عصر روشنگری

ادمین :
اگر قرار باشه ، یه روزی کدخدایی جهان به شرق انتقال پیدا کنه ، اون کدخدای شرقی هند خواهد بود.
هرگز اژدهای سرخ با این وضع فساد و دروغ و ظلم صلاحیت چنین چیزی رو نداره ، مگر اصلاحات اساسی انجام بده .

پیغمبر و اسوه حسنه زیاده
به امامزاده جرجیس نچسبیم.

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

21 Jan, 07:07


وقتی با طناب #چین می ری تو‌ چاه

#خودروسازی

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@mghlte عصر روشنگری

خودروسازی چین :

t.me/JAAMEbaaz/6507

سیر تا پیاز خودروسازی چین :
t.me/JAAMEbaaz/4843


خودروی خوب چینی چیست و‌ کجاها می‌رود ؟:
t.me/JAAMEbaaz/5440

قلابی از اصل ، بهتر :
t.me/JAAMEbaaz/187

معایب خودروی چینی :
t.me/JAAMEbaaz/5455

خودروی خوب چینی :
t.me/JAAMEbaaz/5440
t.me/JAAMEbaaz/5457

شکایت شرکت چینی از مرسدس :
t.me/JAAMEbaaz/2496

چینی ها خود ، چه برند خودرویی می‌خرند ؟
t.me/JAAMEbaaz/4239

t.me/JAAMEbaaz/5456

الگوی چین :
t.me/JAAMEbaaz/416

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

19 Jan, 22:54


🔰 دندان طمع

مساحت خاورمیانه حدود ۷ میلیون کیلومتر مربع
مساحت اسرائیل ۲۲ هزار کیلومتر مربع

یعنی حدود سه صدم درصد

۹۹/۹۷ درصد بقیه ش همه دست مسلمانان

هیچوقت هم در اون منطقه حاکمیتی باسم فلسطین وجود نداشته که کسانی بخوان بگن : نه ، این چه قیاسیه ؟! یک مترش هم زیاده که تحت حکومتی به غیر از اعراب یا بنام فلسطین باشه.

قطعنامه‌ی اول سازمان ملل راجع باون منطقه که دولت اسراییل رو برسمیت می‌شناسه ، می گه
اونجا دولت اعراب هم تشکیل بشه.( هروقت تکلیفشون یا خودشون معلوم شد )

این ، بجز سوریه و لبنان و اردن و ... هست که همه مثل منطقه‌ی فلسطین تحت قیومیت انگلیس بودند و بعد جنگ جهانی اعلام استقلال کردند ( دیگه به عثمانی ای دیگه وجود نداشت نپیوستند ) و در سازمان هم برسمیت شناخته شدند .
بگذریم که مثلا سوریه هیچوقت لبنان رو به رسمیت نشناخته و همیشه گفته : لبنان استانی از سوریه است.

مقدار نسبتا کمی سرزمی هست که در جنگ ۶ روزه به اشغال اسراییل در اومده
بقیه ش ، بصورت کاملا قانونی و ـ به لحاظ بی‌طرفانه - مشروع ، جز حاکمیت اسراییل شده.

کشورهای دنیا که اسراییل رو برسمیت شناختند مرض نداشتن
عاشق چشم و ابروی یهودیان نبودند.
هیچ نشانه و دلیلی هم نداریم که یهودیان ، دولتی رو با زور و تهدید وادار به پذیرش اسراییل بعنوان عضو رسمی سازمان ملل کرده باشند ‌.
اساسا همچین پول و قدرتی هم نداشتند و نمی‌تونستن داشته باشن که همه‌ی جهان رو تطمیع یا تهدید کنند‌.

هرچی جز این گفتن بهتون دروغه.
هرکس غیر این گفت بپرسید رو چه حساب ؟

جز نژادپرستی ، یهودی ستیزی و زیاده خواهی اعراب و مسلمانان ( که الان اکثرا سر عقل اومدن و فقط مشکل شون شهرک سازی در همون قسمت های نامشروع هستش )
هیچ دلیل مشروع منصفانه ای برای دشمنی با موجودیت اسراییل وجود نداره .

#یهودی_ستیزی
#نژاد_پرستی

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@mghlte عصر روشنگری 
مطالب مربوط

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

19 Jan, 22:13


🎈 قاسم سلیمانی
مستند معمار محور مقاومت ، از افسانه تا واقعیت
@Rfekri | نخبگان معاصر ملت
@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

دیگر مستند ها :
t.me/JAAMEbaaz/3425

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

19 Jan, 22:02


🔰تهمت خون

تهمت خون تهمتی ست به یهودیان که بیان می‌دارد آنها بچه‌های غیریهودیان (جنتیل) را دزدیده و می‌کشتند تا از خون آنها در بخشی از مناسک مذهبی خود در جریان عید پسح استفاده کنند. این ادعاها -و همچنین مسموم کردن آب چاه و بی حرمتی به نان مقدس- از نظر تاریخی از ریشه‌های اصلی آزار یهودیان اروپایی بوده است.
تهمت‌های خون معمولاً می‌گویند که یهودیان برای پختن مصا برای پسح به خون انسان نیاز دارند. در بعضی موارد در طول تاریخ کودک قربانی شده به صورت یک شهید در بین مسیحیان مورد احترام قرار می‌گرفت و بعضی اوقات لقب سنت به او داده می‌شد. از آن جمله می‌توان به داستان ویلیام نورویچ و سیمون ترنت اشاره کرد. بر اساس نوشته والتر لاکوئر در طول تاریخ حدود ۱۵۰ داستان تهمت خون علیه یهودیان اتفاق افتاده که باعث دستگیری و کشتار آنها شده.

در تورات

داستان تهمت خون در تضاد با قوانین تورات است. ده فرمان که پایه اصلی تورات را تشکیل می‌دهد کشتن را ممنوع می‌کند. استفاده از خون در پخت هر نوع ماده غذایی باعث غیرکوشر شدن آن می‌شود. از این رو در یهودیت بعد از ذبح حیوان باید خون آن به طور کامل خارج شود و خون حیوان نباید مورد مصرف قرار گیرد. بر اساس کتاب لاویان خون حیوانات قربانی شده تنها باید بر روی مذبح در معبد اورشلیم (که دیگر موجود نیست) پاشیده شود.

با اینکه قربانی کردن حیوانات در دین یهودیت مسئله بسیار رایجی است قربانی کردن انسان در تورات به شدت مورد مذمت قرار می‌گیرد و یهودیان به شدت از این کار منع می‌شوند. قوانین پاکیزگی کاهنین معبد حتی اجازه نمی‌دهد که کاهن در یک اتاق به همراه جسد انسان باشد.

اولین اشارات

اولین اشارات به مسئله قربانی کردن انسان توسط یهودیان در نوشتارهای تاریخدان یونانی آپیون یافت می‌شود. او می‌نویسد که یهودیان در معبد خود یونانیان را ذبح می‌کنند. تاریخدان یهودی یوسفوس فلاویوس این مسئله را در کتاب خود رد می‌کند. آپیون می‌نویسد که وقتی آنتیوکوس معبد اورشلیم را فتح کرد یک یونانی در آن یافت که گفته بود که در حال چاق شدن برای قربانی شدن است. آپیون ادعا می‌کند که هرسال یهودیان یک یونانی را قربانی کرده و بدن او را مصرف می‌کنند. داستان دیگر مربوط به سوکراتس است که می‌نویسد که یهودیان وقتی مست بودند یک کودک مسیحی را به صلیب کشیده و او را قربانی کردند.

در انگلستان

در سال ۱۱۴۴ یهودیان نورویچ به کشتن یک کودک مسیحی به نام ویلیام نورویچی متهم شدند. جسد کودک در حالی پیدا شده بود که خونی در آن نبود و در قسمتهای مختلف بدن او جای زخم چاقو وجود داشت. ویلیام بسیار مشهور شد و در بین مسیحیان به عنوان یک شهید شناخته شد.

اتهامهای مشابهی در گلوکستر، بری سنت ادموندز و بریستول در سالهای بعد مطرح شد. یهودیانی که در تاجگذاری ریچارد شیردل شرکت داشتند توسط مردم مورد حمله قرار گرفتند. یهودیان لندن و یورک بعد از این اتفاق مورد کشتار قرار گرفتند. از این زمان اختلاف بین مسیحیان و یهودیان در انگلستان چنان شدت یافت که در سال ۱۲۹۰ میلادی تمامی یهودیان از انگلستان اخراج شدند و اجازه بازگشت تا سال ۱۶۵۶ میلادی توسط اولیور کرامول پیدا نکردند.

در بقیه اروپا

سیمون ترنت یک کودک دو ساله بود که گم شد و جسد او پیدا شد. پدر او ادعا کرد که او توسط یهودیان دزدیده شده و به قتل رسیده . ۱۵ یهودی به مرگ محکوم شدند.

در قرن ۱۹

در سال ۱۸۲۳ در شهر ولیژ در روسیه جسد یک کودک مسیحی پیدا شد و بسیاری یهودیان دستگیر شدند.
در سال ۱۸۴۰ در سوریه یک کشیش مسیحی به نام پدر توماس و خدمتکارش ناپدید شدند. یهودیان سوریه به تهمت خون متهم شدند.
در سال ۱۸۴۰ در رودز تحت سلطه عثمانی یهودیان متهم به کشتن یک کودک یونانی شدند. چندین یهودی دستگیر و شکنجه شدند.
در سال ۱۸۷۹ ده مرد یهودی در شهر کوتایسی گرجستان به کشتن یک دختر مسیحی متهم شدند.
در سال ۱۸۸۲ یهودیان مجارستان به قربانی کردن دختر ۱۴ ساله مسیحی متهم شدند.

در سال ۱۸۹۹ یهودیان در چکسلواکی متهم به کشتن زن ۱۹ ساله مسیحی شدند.

در قرن ۲۰

در سال ۱۹۰۳ یهودیان در کیشنف روسیه متهم به قربانی کردن کودک روسی شدند.
در سال ۱۹۱۰ در شیراز یهودیان متهم به قربانی کردن یک دختر مسلمان شدند. مورد حمله قرار گرفتند و ۱۲ نفر کشته و ۵۰ نفر زخمی شدند.
در سال ۱۹۱۳ در کیف اوکراین مناخم مندل بلیس متهم به قربانی کردن یک دختر مسیحی شد.
در سال ۱۹۲۸ یهودیان نیویورک متهم به قربانی کردن دختر مسیحی شدند.
در مجله در اشتورمر در آلمان نازی در سال ۱۹۳۴ یهودیان متهم به تهمت خون شدند.
در سال ۱۹۶۴ فیصل پادشاه عربستان یهودیان ایرانی را متهم به تهمت خون کرد.
در ۱۹۸۶ مصطفی تلاس وزیر سوریه یهودیان را به تهمت خون متهم کرد.
در سال ۲۰۰۵ ۲۰ عضو دومای روسیه یهودیان را به تهمت خون متهم کردند. ویکیپدیا

#یهودی_ستیزی
#نژاد_پرستی

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@mghlte عصر روشنگری 
مطالب مربوط

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

19 Jan, 21:25


#گوادلوپ از نظر #دکتر_بختیار


مطالب مربوط به #تاریخ_معاصر ( #نفت ، کودتا ، مصدق ، #پهلوی ، انقلاب) :
t.me/Nviolence2/1308

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

18 Jan, 16:19


بررسی زیبایی از نگاه اسلام


علیرضا مکت‌بدار

انسان به اقتضای فطرت خویش، جویای زیبایی و آراستگی است و از ژولیدگی و پریشانی ظاهر نهی کرده است. از آنجا که دین مقدس اسلام منطبق بر این فطرت الهی است به حس آراستگی، که یکی از چهار بعد روح انسانی؛ یعنی حس زیبایی، حس نیکی، حس دانایی و حس مذهبی است، توجه کرده و برای تأمین نیازهای انسان در این زمینه توصیه هایی ارایه کرده است.

از دیدگاه قرآن کریم، استعداد درک زیبایی از جمله مواهب فطری خداوند در روح آدمی است و وجود موجودات زیبا در جهان، پاسخی به این خواسته فطری بوده و نعمتی از نعمتهای گرانبهای آفریدگار حکیم است. اسلام به پیروانش دستور می دهد همواره، مظاهر زشتی و درهم ریختگی را از خود و محیط زندگی خویش دور ساخته، بویژه هنگام برخورد با دیگران آراسته و با ظاهری زیبا در معرض دید همنوعان ظاهر شوند. از این رو در اسلام، استفاده از زیبایی های موجود در جهان طبیعت نه تنها مجاز شمرده؛ بلکه بدان توصیه و سفارش نیز شده است.

ادامه

تصویر :
سخنگوی دولت آمریکا و سخنگوی دولت اسلامی

@Nviolence2 | تحلیل
@mghlte عصر روشنگری 
@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

18 Jan, 16:18


بررسی زیبایی از نگاه اسلام

#فلسفه_دین
 
@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@SHARRomid | فلسفه‌ی زندگی
@mghlte عصر روشنگری

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

16 Jan, 10:05


کشورهای غیر مسلمان جهان و غیر عرب ،
هیچ نفعی در قدرت گیری یهودیان نداشتن

اگه حسی بوده نفرت هایی بوده که صرفا به علل نژادپرستانه از یهودیان داشتند.

ولی هم از نظر اخلاقی و قانونی و انسانی
هم عقلی ( برای منافع آینده خودشون
و بشر )
باید از یهودیان اسراییل در برابر اعراب و مسلمانان ( که بهر علت ، جانورانی رذل و وقیح و وحشی و فاسد در برخی جوامع - مثل ایران و غزه - دست بالا دارند ) حمایت می‌کردن
که کردن
و باید ادامه بدن

🔰عکس و فیلم های برخورد اراذل با مردم خودی رو گذاشتم برای افراد محافظه کار که گمون می‌کنند و ادعا می‌کنند:
چون عضو جامعه اسلامی هستند باید چشم شون بر وقاحت و جنایت و طمع اراذل ببندن ( همش مال ماست ، اسراییل باید از بین بره که جز با نابودی میلیونها یهودی ممکن نیست )

یاداوری تجمع کشاورزان معترض اصفهانی ، در بستر خشک زاینده رود نه خشونتی داشت ، نه مانع نظم بود ، نه بانکی اتش گرفت...

اما مثلا امام جمعه اصفهان گفت :
دو روز اعتراض کردید باید می‌رفتید خونه خاتون
دژمن در تظاهرات دنباله دار نفوذ می‌کنه:
حقتون بود چشمتونو کور کردیم

هرجای این ادعاها ایراد داره بفرمایید.

@Nviolence2 | تحلیل
@mghlte

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

15 Jan, 22:49


#خلق_زحمتکشان

#در_باب_جفت_یابی

@Gshahvat | اربعین شیطون بلا
@mghlte | عصر روشنگری
@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

15 Jan, 21:14


رده بندي علمي بهترین کشورها در زمینه‌ی نوآوری مبتنی بر اختراعات ثبت شده، بودجه تحقیق و توسعه و تعداد محققان و دانشمندان فعال.

#لیبرالیسم

@mghlte | عصر روشنگری
@persian_organon|ایوان‌چراغانی‌دانش

⛔️ پیشرفت #چین :

https://t.me/mghlte/2803

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

15 Jan, 21:14


💠تحقیق علمی💠

واژه #تحقیق ، اطلاق عام دارد و می‌توان آن را برای هر نوع فعالیت جستجوگرانه و کاوشگرانه ای که افراد برای پاسخگویی به مسئله یا کشف مجهول انجام می دهند به کار گرفت ، اما اصطلاح #تحقیق_علمی ، اطلاق خاص دارد و می‌توان آن را برای نوع خاصی از فعالیت‌های تحقیقاتی که مشخصات مخصوصی دارند به کار برد.

۱- برخوردار بودن از آداب و تشریفات خاص :
یک کار تحقیقی علمی ، آداب ویژه خود را دارد و نمی‌توان آن را به صورت ذهنی انجام داد ، در این تحقیقات پژوهشگر باید مسائلی را که برای بررسی انتخاب می‌کند ، مورد ارزیابی همه جانبه قرار دهد. سپس برای انجام دادن آن ، طرح تحقیق مناسبی تهیه کند که مسئله در آن به خوبی تعریف ، فرضیه های آن به درستی تدوین و روشهای گردآوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل آن مشخص شده باشد و از همه مهمتر در پایان کار نسبت به تدوین گزارش تحقیق و انتشار آن اقدام گردد.
به طور کلی چنین طرحی باید حاوی تمام فعالیتها و عناصری باشد که فرایند تحقیق را به صورت #نظام‌مند ، عملی سازد.

۲- توسعه قلمرو معرفت:

بدین معنی که تحقیق باید مطلب تازه (یا تبیینی تازه ) را در جهان خلقت کشف نموده و بر حجم دانش و معرفت بشر بیافزاید و به افزایش معلومات ما کمک دهد.

در واقع باید نتیجه تحقیق ، ناشناخته ای را برای بشر شناسایی کند و مجهولی را معلوم گرداند. در یک تحقیق علمی باید نتایج به دست آید که منجر به ارزیابی نظریه های موجود شود یا نظریه ها و قوانین علمی و قضایای کلی جدیدی را ارائه نماید یا در یک مورد ، خاص مجهولی را برای اولین بار معلوم کند.

۳- شناخت حاصل از تحقیق در بیرون ذهن واقعیت و ما به ازای خارجی داشته باشد.

یعنی بتوان برای آنچه تحقیق به عنوان نتیجه و شناخت عرضه می‌کند در خارج از ذهن ، واقعیت و ما به ازای خارجی پیدا کرد.

به طور خلاصه می‌توان تحقیق علمی را به این صورت تعریف کرد:

تلاش کاوشگرانه ای که آداب خاصی به طور نظام مند ، با هدف کشف مجهولی در جهان خلقت و به منظور گسترش قلمرو معرفتی نوع بشر انجام شده و شناخت حاصل از آن ، مصادیق و ما به ازای خارجی داشته باشد.

این تلاش تحقیقاتی می‌تواند در کلیه ی حوزه‌های معرفتی بشر ، از حوزه علوم مادی( فیزیکی) و انسانی انجام پذیرد و نمی‌توان تحقیقی را که با رعایت موازین علمی در حوزه‌های #علوم_انسانی و #علوم_اجتماعی انجام شده و شناخت حاصل از آن مابه ازای خارجی دارد ، فاقد ارزش علمی دانست و صرفا تعلق آن به حوزه انسانی و اجتماعی از اطلاعات علمی برای خودداری کرد.


#روش_تحقیق در علوم انسانی

دکتر #حافظ_نیا

#روش_شناسی
#عینیت
#ذهنیت
#علوم_اجتماعی
#معرفت_شناسی
#چرندیات_پست_مدرن

@persian_organon | ایوان‌چراغانی‌دانش
@mghlte | عصر روشنگری

مطالب مربوط:

🔹توضیحی از دکتر نبوی راجع به عینیت علمی
🔹ارزش معرفت شناسانه و توانایی
پیش بینی گزاره های علمی
🔹تجربه نظام مند علمی
🔹گزاره ی کلی بودن تئوری های علمی
🔹آزمون دو سو کور

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

15 Jan, 21:14


💠مبانی پوزیتیویستی علوم اجتماعی💠

مایکل #روت در کتاب خود به مقایسه میان رویکرد طبیعی گرایی و رویکرد ضد طبیعی گرایی پرداخته است.
او بحث خود را با این سوال آغاز می‌کند که
چه رابطه ای میان علوم اجتماعی و متغیرهای وجود دارد که آن علوم موضوعات شان را بر اساس آن دسته بندی می کنند
و
عالمان اجتماعی آن متغیرها را در علوم اجتماعی ابداع می کنند یا کشف می‌کنند؟

مطابق یکی از رویکردهای علوم اجتماعی یعنی دیدگاه طبیعت گرایان ، متغیرها در علوم اجتماعی کشف می‌شوند ، این دیدگاه می پذیرد که متغیرهای اجتماعی ، طبیعی هستند و مستقل از تلاشی کشف می‌شوند که عالمان #علوم_اجتماعی در راستای شناخت دسته‌بندی افراد ، گروه‌ها ، سیاست ها ، نهادها و دیگر موضوعات مطرح در علوم اجتماعی انجام میدهند.

مطابق این رویکرد ، متغیر هایی مثل : سن ، نژاد ، جنسیت و غیره
مستقل از عمل دانشمندان علوم اجتماعی در جهان خارج وجود دارند. هرچند که در دسته بندی موضوعات اجتماعی به کار می روند.

(روت ۱۹۹۳ صفحه ۱۵۰)

درآمدی بر #علوم_انسانی_اسلامی
علی اصغر خندان
صفحه ۸۹

@persian_organon | ایوان‌چراغانی‌دانش
@mghlte | عصر روشنگری

#پوزیتیویسم
#روش_شناسی
#فلسفه_علم

🔻قسمت قبلی این نوشتار
🔻قواعد ریاضی کشف شده اند یا ابداع؟

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

15 Jan, 21:08


🔘افول خطرناک چین

مقاله مربوط به دو سال پیش

بر خلاف آنچه اغلب توسط رسانه‌های ایالات متحده و رهبران آمریکایی به تصویر می کشنند چین نه تنها غول بزرگی نیست بلکه در لبه یک صخره قرار دارد. ده سال «اصلاحات» آقای شی – که در غرب به‌عنوان بازی‌های قدرت موفق شناخته می‌شود – کشور را ضعیف و شکننده کرده و مشکلات اساسی آن را تشدید کرده و در عین حال مشکلات جدیدی را به وجود آورده است. اگرچه تعداد فزاینده ای از تحلیلگران غربی – از جمله مایکل بکلی، جود بلانشت، هال برندز، رابرت کاپلان، سوزان شیرک و فرید زکریا – شروع به برجسته کردن این واقعیت کرده اند، ولی بسیاری از مفسران و بیشتر سیاستمداران آمریکایی (از مایک پمپئو وزیر امور خارجه سابق آمریکا تا رئیس جمهور جو بایدن)، همچنان رقابت آمریکا و چین را از منظر حرکت صعودی پکن پیکربندی می‌کنند. و اگر آنها بحران های فزاینده چین را تصدیق کنند، اغلب آنها را به عنوان یک تحول خنثی یا مثبت برای ایالات متحده قلمداد می کنند.

اما قضیه برعکس است. خبر بد اینکه یک چین ضعیف، راکد یا در حال فروپاشی حتی خطرناک‌تر از چینی پر رونق، نه فقط برای خود کشور، بلکه برای جهان است. بنابراین، تعامل با چین در حال شکست می تواند برای ایالات متحده دشوارتر از مقابله با چین موفق باشد.



مراقب آرزوهایت باش!

شاهین های (راستگرایان) آمریکایی وسوسه می شوند تا افول چین را جشن بگیرند. اما آنها باید جشن را به تعویق بیندازند، زیرا چین رو به زوال می‌تواند بسیار خطرناک‌تر از چین در حال رشد باشد. با توجه به وابستگی متقابل ایالات متحده و چین، اقتصاد ضعیف‌تر چین – به‌ویژه اقتصادی که زیر بار سونامی اجتناب‌ناپذیر بیماران که با کاهش قوانین کووید توسط پکن مبتلا کی می شوند – به معنای اقتصاد ضعیف‌تر ایالات متحده است. (فقط مشکلات جهانی را در نظر بگیرید که شرکت اپل اخیراً با بروز اختلافات کارگری در مجتمع ژنگژو فاکسکان متحمل شد.) اگرچه برخی از محققان معتقدند که چین در هنگام مبارزه با مشکلات در داخل کشور تمایل دارد به سمت داخل بچرخد، اما این افول می تواند تأثیر معکوس بر سایر کشورها داشته و آنها را غیر قابل پیش بینی تر و سرکش تر کند. به عنوان مثال، برندز به آلمان در آستانه جنگ جهانی اول و تصمیم ژاپن برای حمله به ایالات متحده در جنگ جهانی دوم اشاره کرده تا استدلال کند که «ممکن است زمانی خطر ظهور کند که کشوری که در حال رشد است و مشتاقانه رسیدن به قله را پیش بینی می کند، بر می خیزد و اوج می گیرد ولی قبل از برآورده شدن آرزویش شروع به سقوط می کند.»

خطرات به‌ویژه زمانی بزرگ می‌شوند که رهبر آن کشور اعتبار خود را بر سر وعده‌های بزرگی که احساس می‌کند باید بدانها عمل کند، به خطر انداخته، دقیقا همانطور برای آقای شی اتفاق است. او که به طور فزاینده ای مشتاق تقویت اعتبار خود است – به ویژه پس از شکست عمومی و معکوس شدن شرم آور سیاست صفر کووید – و ناتوان از تکیه بر رشد اقتصادی برای مشروعیت خود (همانطور که رهبران قبلی چین انجام داده اند)، ممکن است به سمت دیگری در مسیر دیکتاتوری یعنی گسترش ناسیونالیسم سوق پیدا کند. اگر او این کار را انجام دهد، نتیجه آن چینی خواهد بود که بیشتر شبیه یک کره شمالی جدید بوده و آنگونه عمل می‌کند یعنی رژیم بی پول سرکوبگری که دشمنان خود را تحریک و تهدید می‌کند تا از آنها امتیاز بگیرد، افتخارات خود را نابود و افکار عمومی خود را منحرف کند.

البته بزرگترین خطر، حرکت نظامی علیه تایوان خواهد بود. تشابهات در اینجا با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و جنگ فاجعه بار او در اوکراین، لرزه بر اندام می اندازد. همان‌طور که بلانشت نوشته است، «محیطی که در آن یک رهبر قدرتمند با تمرکزی خود محورانه که حاضر نیست حقایق ناراحت‌کننده را بشنود، پیش درآمدی برای فاجعه است». با این حال، این فقط نوع سیستمی است که شی ایجاد کرده است.

سیاستمداران آمریکایی، علی‌رغم اشتیاق قابل درک برای کسب امتیاز در داخل، باید به خاطر داشته باشند که با افول چین، انگیزه‌های سیاسی شی جین‌پینگ برای شروع دعوا افزایش می‌یابد – اما انگیزه‌های مادی او برای همکاری نیز افزایش می‌یابد، زیرا پکن پول و توجه کمتری برای استفاده در حل مسایل خواهد داشت. واشنگتن همچنان به همکاری پکن در مورد بسیاری از مسائل مانند مبارزه با تغییرات آب و هوا و جلوگیری از همه گیری های آینده نیاز دارد و باید این همکاری را تا حد امکان برای شی چین آسان کند. این به معنای کم کردن از صحبت های سخت بی دلیل است. و همانطور که شرک می گوید، این به معنای ارائه دلیل به «شی» برای این باور است که اگر بخواهد سیاست های خود را تعدیل کند، ایالات متحده متوجه آن خواهد شد، آن را تصدیق می کند و به شیوه هایی که برای چین خوب ست، عمل متقابل خواهد کرد.

#چین

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@mghlte | عصر روشنگری
@Nviolence2 | تحلیل

▪️مربوط به چین

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

15 Jan, 21:01


مکالمه تلفنی گورباچف با بوش پدر

کمتر از دو ساعت پیش از اعلام استعفای گورباچف

جورج اچ دابلیو بوش جشن کریسمس را به همراه نوه‌هایش در کمپ دیوید می‌گذراند.

در هفته‌های پیش از آن نشانه‌هایی آشکار شده بودند که نشان می دادند اتحاد جماهیر شوروی دیگر از هم فروپاشیده است.
در اوکراین برای کسب استقلال همه‌پرسی ملی‌ای برگزار شده بود و دیگر جمهوری‌های شوروی نیز در حال حرکت در آن جهت بودند.

ستاره اقبال «بوریس یلستین» در حال اوج‌گیری بود و مشخص شده بود که او گورباچف را کنار خواهد زد. در آن زمان گورباچف و بوش در حال همکاری با یکدیگر برای جلوگیری از فروپاشی خونین شوروی برای حل درگیری‌های منطقه‌ای مانند منازعات خاورمیانه بودند. در طول مکالمات و گفت‌و‌گوهای آغاز شده از سال ۱۹۸۷ میلادی مشخص شده بود که میان گورباچف و بوش اعتماد و آشنایی ایجاد شده

بوش: سلام، میخائیل

گورباچف: جورج، دوست عزیز من. خوب‌ست که صدایت را می‌شنوم.

بوش: در این روز مهم و تاریخی به تو تبریک می‌گویم.

گورباچف: اجازه بدهید حرفم را با گفتن موضوعی لذتبخش آغاز کنم. کریسمس را به شما و باربارا و خانواده‌تان تبریک می‌گویم. اجازه دهید
دو ساعت دیگر من در تلویزیون مسکو سخنرانی خواهم داشت و بیانیه کوتاهی را خواهم خواند. من یک نامه برای شما فرستاده‌ام جورج. در این نامه تاکید کرده‌ام که همکاری ما با یکدیگر ارزش زیادی دارد. امیدوارم که تمام مقام‌های دو کشور با یکدیگر داشته باشند. امیدوارم که مسئولیت خود را برای این امر مهم درک کنند.

بوش: ...تاکید من بر روی آینده کشورهای مشترک‌المنافع است. در نتیجه کمک به روند همکاری میان جمهوری‌های شوروی وظیفه مشترک ماست.

گورباچف: خوب‌ست
دومین موضوع مهمی که می‌خواستم با شما در میان بگذارم فرمان استعفایم از مقام ریاست‌جمهوری اتحاد جماهیر شوروی است که بر روی میزم گذاشته‌ام. من از تمام سمت‌های خود به خصوص فرماندهی کل قوا استعفا خواهم داد و قدرت و اختیارات استفاده از تسلیحات هسته‌ای را به رییس‌جمهوری فدراسیون روسیه انتقال خواهم داد. در نتیجه، من امور را تا زمان تکمیل روند قانون اساسی انجام خواهم داد. می‌توانم به شما اطمینان دهم که همه چیز تحت کنترل شدید قرار خواهد داشت.
مطمئن باشید که ارتباطات قطع نخواهند شد. می‌توانید شب کریسمس بسیار آرامی را داشته باشید.
همه ما باید بهترین کاری که می‌توانیم را برای حمایت از آن انجام دهیم. ما نیازمند حمایت از روسیه هستیم شرکای ما باید کار را انجام دهند و نقش مهمی ایفا کنند.

... از نظر سیاسی یعنی حیات سیاسی‌ام فعال خواهم بود. هدف اصلی من کمک به تمام روندهایی است که بتوان پروستروئیکا (اصلاحات اقتصادی) آغاز‌شده را به سرانجام رساند و تفکر جدیدی در امور جهان را عملی کرد. مردم امریکا و مطبوعات امریکایی از من درباره روابط شخصی‌ام با شما می‌پرسند. می‌خواهم در این برهه زمانی به شما بگویم که برای روابط‌مان ارزش زیادی قائل هستم و می‌گویم که باید با یکدیگر دوستی و اتحاد داشته باشیم. نقش ما ممکن است تغییر کنند من می‌خواهم به شما اطمینان دهم که آن‌چه را که توسعه داده‌ایم تغییر نخواهد کرد. برای شما و بارابارا بهترین‌ها را آرزو می‌کنم.

بوش: من با علاقه زیاد به گفته‌های شما گوش دادم. ما در تعامل با یکدیگر باقی خواهیم ماند؛ به خصوص با فدراسیون روسیه که مشکلات زیادی می‌تواند در این زمستان داشته باشد. من خوشحال شدم که شما برنامه‌ای برای مخفی کردن ندارید و از لحاظ سیاسی فعال خواهید ماند.

من نامه‌ای را امروز برای شما نوشته که ارسال می‌شود. اعتقاد دارم که آن‌چه شما انجام داده‌اید در تاریخ زنده خواهد ماند و توسط مورخان نقل خواهد شد. از نظر شما در قبال سلاح‌های هسته‌ای قدردانی می‌کنم. من با علاقه می‌دانم که مسئولیت در قانون اساسی در این مورد به بوریس یلستین منتقل شده. به شما اطمینان می‌دهم که می‌توانیم همکاری خوبی در این زمینه با یکدیگر داشته باشیم. در حال حاضر، در کمپ دیوید هستیم و می‌توانیم پذیرای شما به همراه بچه‌ها و نوه‌ها باشیم... هر زمانی که به امریکا بیایید از شما استقبال خواهیم کرد. امیدوارم زودتر شما را اینجا ببینم. دوستی ما قوی باقی خواهد ماند و هیچ تردیدی در این‌باره ندارم. البته با احترام با سایر رهبران جمهوری روسیه و جمهوری‌های دیگر نیز برخورد خواهیم کرد. ما با برسمیت‌شناختن و احترام به حاکمیت هر کدام از جمهوری‌ها عمل خواهیم کرد.از پیشنهادات شما در نقش جدید احتمالی‌تان استقبال خواهیم کرد.
دوستی من و باربارا با شما بسیار بسیار برای‌مان با ارزش ست. در این زمان خاص از سال به شما درود می‌فرستم و قدردان شما برای آن‌چه که برای صلح جهانی انجام داده‌اید هستم.

گورباچف: سپاسگزارم جورج. خوشحالم که امروز تمام این‌ها را از شما شنیدم. با شما خداحافظی می‌کنم.

مستند سقوط شوروی

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

15 Jan, 20:52


◾️اقتصادهای بزرگ دنیا در طول زمان

◾️#آمریکا
@FACTS98

#فلسفه_اقتصاد

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

15 Jan, 20:48


🔘زندگی جنسی فیدل کاسترو

فیدل کاسترو در مورد زندگی شخصی هیچ نگفت، هرچند که در طول زندگی فعال سیاسی معشوقه های زیادی داشت.

در فعالیت سیاسی، رهبر پیشین کوبا به همان اندازه شدید مانند جبهه عشقی عمل می کرد. تمام 90 سال زندگی او پر از احساسات بود. براساس اطلاعات نیویورک پست ، وی بیش از 35 هزار رابطه عشقی داشته است، در مورد برخی او اعتراف کرد ، در حالی که دیگران را پنهان می نمود.

می دانیم که کوبایی ها درباره امور عاشقانه فیدل کاسترو اطلاعات کمی داشتند. شاید این کار به دلایل امنیتی انجام شده باشد، یا او نمی خواست زندگی سیاسی را با زندگی خصوصی مخلوط کند. زمانی گابریئل مارسیا مارکز(Gabriel García Márquez) نویسنده کلومبیایی، دارنده جایزه نوبل (در 2014 مرد)، دوست کاسترو، گفت: "او چنان با دقت از زندگی شخصی خود محافظت كرد كه سرانجام به راز اصلی افسانه او تبدیل شد.

حقایق شناخته شده

این رمز و راز همیشه او را همراهی می کرد. حتی در سالهای آخر عمر ، ابتدا اطلاعات مربوط به وضعیت سلامتی وی "راز دولتی" اعلام شد. فقط نزدیکان حقیقت را می دانستند: همسر، فرزندان و برخی از اعضای خانواده و دوستان.

جای تعجب نیست که تقریباً هیچ کس نمی دانست که وی بعلاوه هشت فرزند رسمی، فرزندان خارج از ازدواج زیادی داشت. این بدان معناست که دیکتاتور کوبا یک فاتح واقعی قلب زنان بود و موفقیت بیشتری در زمینه عشق داشت تا زندگی سیاسی. مشخص است که فیدل کاسترو دو بار ازدواج کرده است.
همسر اول وی میرتا دیاز- بالارت (Mirta Díaz-Balart)، دومی دالیا سوتو دل وال (Dalia Soto del Valle) است که تا زمان مرگ با او ماند. وی در سال 1946 در دانشگاه با میرتا دیاز دیدار کرد. وی از خانواده ای با نفوذ در ارتباط با رژیم باتیستا به دنیا آمد و با وجود موانع مختلف، آنها دو سال بعد ازدواج کردند. در این ازدواج ، فرزند اول کمونیست کوبایی فیدلیتو (Fidelito) به دنیا آمد.
این رابطه به دلیل خیانت های دائمی فیدل خیلی محکم نبود. با این حال ، آنها به این دلیل از هم جدا نشدند. در حالی که کاسترو در سال 1953 به دلیل حمله ناموفق به پادگان مونکادا در زندان بود ، دید که همسر وی در لیست کسانی که توسط وزارت کشور باتیستا پرداخت می شود ، قرار دارد. او خواستار طلاق شد.

چند سال بعد، در سال 1961، او به پای دالیا سوتو دل وال ، افتاد كه با وی 5 پسر داشت: الخاندرو ، الِكس ، آنتونیو ، الِكسیس و آنهل. او به عنوان "بانوی اول نامرئی" شناخته شد زیرا سعی می کرد از زندگی عمومی دوری جوید.

معشوقه های ناتمام

در طی سالهای مبارزه زیرزمینی، وی با ناتالیا ریووولتا، (Natalia Revuelta) زن زیبای موبور از قشر بالای کوبا آشنا شد. در سال 1956، دخترشان آلینا فرناندز (Alina Fernández) به دنیا آمد، که نام پدرتعمیدی را به او داده شد. وی به عنوان دختر شورشی کاسترو شناخته شد ، زیرا در سال 1993 کوبا را ترک کرد و به ایالات متحده رفت.
بدون شک یکی از مهمترین زنان زندگی رهبر کمونیستی کوبا سِلیا سانچز(Celia Sánchez) بود که او در سال 1957 با وی ملاقات کرد. او اولین زن چریک و دست راست و همراه فیدل بود که بدون شک دستورات را انجام می داد. وی در قیام کاسترو نقش اساسی داشت، در جنگها نقش مهمی داشت و سرانجام در دبیرخانه هیئت رئیسه شورای وزیران کوبا جایگاه مهمی گرفت. سلیا یکی از محبوب ترین دوستداران کاسترو شد و بیش از دو دهه در انقلاب مشارکت داشت.

فیدل کاسترو با ماریا لابورد (María Laborde)، فعال و مادر پسرش ، خورخه آنهل رابطه دیگر عشقی را آغاز کرد. با این حال ، رهبر کوبا هرگز خود را محدود نکرد و با زنان متنوعی دیدار می نمود. نمونه آن رابطه عاشقانه او با بازیگر آمریکایی آوا گاردنر است که یکی از اسطوره های سینمای آمریکا محسوب می شود.

تنها محبوب کاسترو که به سود خودش با او رابطه برقرار کرد ، یک جاسوس آمریکایی ماریتا لورنز (Marita Lorenz) بود که سرانجام نیز عاشق او شد. داستان او مانند یک فیلم است. ماریتا ریشه های آلمانی و آمریکایی دارد ، او قربانی رژیم نازی بود ، وقتی هفت ساله بود، از اردوگاه کار اجباری فرار کرد. پس از جنگ جهانی دوم ، وی به همراه خانواده به ایالات متحده مهاجرت كرد.

در آنجا او مامور سیا شد. وظیفه او نزدیکتر شدن به کاسترو بود تا دشمن را از نزدیک بشناسد. این امر باعث شد ماریتا عاشق فیدل شده و باردار گردد. این عواقب به هیچ وجه او را آزار نمی داد. گفته شد که سقط جنین کرد، اما بعد از سالها معلوم شد که پسری به دنیا آورد ، اما بعد از زایمان او را از وی گرفتند.

پس از چندی ، دولت آمریكا دوباره ماریتا را استخدام می كند تا عاشق خود را بكشد.
بعدها ماریتا در یک مصاحبه اعتراف کرد: "من نتوانستم این کار را انجام دهم. من هنوز عاشق او بودم".

@Gshahvat | قانون فَصاد
@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

▪️فیلم سینمایی موزها
▪️خلق زحمت‌کشان

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

15 Jan, 19:20


🔘گرویدن به یهودیت

گرویدن به یهودیت (عبری: גיור‎) اقدامی رسمی از سوی فردی جنتیل ( غیر یهودی ) است که قصد دارد به عنوان یک عضو کامل یک جمعیت یهودی درآید. یک تغییر دین معمولاً اقدامی مذهبی و ابراز نزدیکی با مردم یهودی و گاهی سرزمین اسرائیل است.[۱][۲][۳] یک گرویدن رسمی گاهی به منظور رفع هر گونه ابهام در خصوص یهودی بودن کسی است که می‌خواهد یهودی دانسته شود.

ملزومات

آمورائیمی که تلمود را ساختند سه لازمه برای تغییر دین به یهودیت (کریتوت ۸ب) را وضع کردند، که باید در حضور و با تأیید یک دادگاه خاخامی هیدوت دیان متشکل از سه یهودی مذکر بالای سیزده سال (نیاز نیست خاخام باشند) انجام شود:

ختنه (بریت میلا یا هتفت دم بریت) برای مردان[۴]
غسل (تویلا) در حمام مناسکی (میکوه) برای مردان و زنان[۴]
ارائهٔ یک (قربانی) رسمی در معبد (پرستش‌گاه اورشلیم) – این لازمه زمانی که معبد وجود ندارد که تا زمانی که دوباره ساخته شود به تعویق می‌افتد.
این در تلمود نیامده بلکه بعداً در هلاخا ذکر شده.[۵]

دیان پس از انجام سه لازمه مدرک یهودی بودن را صادر می‌کند.
ویکی پدیا


آمورائیم

آمورائیم (عبری: אמוראים) (انگلیسی: Amoraim) به دانشمندان یهودی تلمودی از حدود ۲۰۰ میلادی تا ۵۰۰ میلادی گفته می‌شود.[۱]

آمورائیم جمع آمورا به معنای "مفسران" است؛ این واژه بیشتر به دانشمندان یهودی بابل و فلسطین در سده‌های سوم تا ششم و از پایان میشنا تا پایان تلمود اطلاق می‌شده‌است. اینان به شرح میشنا و تفسیر کتاب مقدس می‌پرداختند؛ تعالیم ایشان در تلمود (بخش گمارا)[۱] و نیز در میدراش‌ها گردآوری شده‌است.

دوره آمورائیم

در سنت یهودیان تلمودی و معتقد به شریعت شفاهی ، دانشمندان بزرگی نقش داشته اند که در طول زمان دوره هایی را تشکیل داده اند. نشانه پایان هر دوره ، کتابی است که مورد مقبولیت عمومی قرار گرفته و پس از آن کتاب ، دوره بعدی شروع شده است.[۲]

بدین ترتیب نشانه پایان دوره تنائیم ( معلمان ) و آغاز دوره آمورائیم ( مفسران ) ، نوشته شدن کتاب میشنا است. البته کتاب های دیگری هم در این دوره نگاشته شده ولی چون میشنا مورد اقبال عمومی قرار گرفته ، این جایگاه را پیدا کرده است.[۲]

منابع

"Judaism 101: Jewish Attitudes Toward Non-Jews". Jewfaq.org. Retrieved 2012-07-21.
"International Federation: Who is a Jew?". Shj.org. Archived from the original on 20 December 2013. Retrieved 2012-07-21.
"www.convertingtojudaism.com". www.convertingtojudaism.com. Retrieved 2012-07-21.
"BBC – Religion & Ethics – Converting to Judaism". Bbc.co.uk. Retrieved 2012-07-21.
"Conversion". Jewishvirtuallibrary.org. Retrieved 2012-07-21.
مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا. «Conversion to Judaism». در دانشنامهٔ ویکی‌پدیای انگلیسی، بازبینی‌شده در ۱۹ اوت ۲۰۱۵.

#یهودی_ستیزی

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

مطالب مربوط:
t.me/JAAMEbaaz/5837

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

15 Jan, 07:38


استاد رائفی پور میفرمایند : تو کشورهای دیگه ۹۹ درصد حرومزاده اند ، یک درصد حلال‌زاده
تو ایران و افغانستان ۹۹ درصد حلال‌زاده ، یک درصد حرومزاده

فکر می کنم می بینم بد نمی گه.

اتفاقا یه تفاوت جالب دیگه هم هست.

در غرب یک درصد حلال‌زاده بر ۹۹ درصد حکومت می‌کنند.
تو ایران و افغانستان یک درصد حرومزاده بر بقیه حکومت می‌کنند
و سخنرانی می‌کنند و واکسن می سازند و پرینتر سه بعدی می سازن و حق مسلم استعفا می کنند و به دبیر شورای امنیت ملی مشاوره می دن که اشتون رو به حجاب دعوت کنه
که این شده وضع مون

@Rfekri | نخبگان معاصر ملت
@Tnaghad | شیادان بی‌شرم (مثال زنده مغالطات)
@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@mghlte | عصر روشنگری
@anti_arajif | فرمایشات استاد رائفی پور

نقد ادعاهای مشابه :
t.me/Gshahvat/677

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

15 Jan, 06:25


🔘 بابا تیتر زده که
« مغزهای چین هم فرار می‌کنند اما نه به آمریکا »

کنجکاو شدم چرا و چگونه ؟!
به متن بالا داخل تصویر رسیدم 😕😑

#چین

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@mghlte | عصر روشنگری

ژائو مهاجر چینی دیگری است که سفر طولانی و پراضطراب خود به ایالات متحده را شرح می‌دهد. او در یک روستای فقیر در استان شاندونگ چین بزرگ شد و پنج سال پیش برای اخذ مدرک دکترا در رشته مهندسی به ایالات متحده آمد. او در ابتدا قصد داشت پس از فارغ التحصیلی در اواخر سال جاری به چین بازگردد، زیرا بر این باور بود که چین برخلاف امریکا از نظر اقتصادی در حال صعود است. با این وجود، واکنش حکومت چین به پاندمی کووید باعث شد ژائو در افکارش تجدیدنظر کند. او می‌گوید: "من نمی‌توانم به کشوری بازگردم که همه چیز در آن براساس دروغ ساخته شده است".

مطالب مرتبط با چین :
t.me/JAAMEbaaz/416

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

15 Jan, 05:44


باز علما نشستن پای منقل توطئَه کشف کردن

#چین خودش با وجود تحمل بالای کارگرانش کلی بیکار داره ، برادر افغانی بره چیکار کنه؟

۱۵ ساعت بدتر از خر کار کنه
بقیه وقتشم صرف شکار
سگ و گربه و موش و خفاش کنه برای زنده موندن؟!

چپ های شارلاتان هیچی
خود چینی ها هرکس بتونه فرار می‌کنه از اون جهنم

بعدم همه جا که مثه ایران علم الخدا ، طویله نیست که هرکی سرشو بندازه پایین بیاد تو
و بعضیا بخاطر دو زار کرایه بیشتر خونه شون به دویست تا مهاجر اجاره بدن

بگذریم از مشکل زبان و فرهنگ و ...

#تئوری_توطئه

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@mghlte | عصر روشنگری

مطالب مرتبط با چین :
http://t.me/JAAMEbaaz/416

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

14 Jan, 20:37


ادعای #دکتر_سروش

راجع به دکتر گلشنی
آدمی که هرچی فکر می‌کنم ازین آدم وقیح تر ندیدم.
کثیف ترین بازجوی این سیستم وقتی بخواد به آدم شریف و بی آزاری مثه جهانبگلو تهمت بزنه به لرزشی تو صدا یا چهره ش پیدا میشه
ولی این آدم نما که که کن حیفم میاد بهش بگم حیوان ...
بشنوید چی می گِد

@Rfekri | نخبگان معاصر ملت
@Tnaghad | شیادان بی‌شرم

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

14 Jan, 17:32


🎈  قمار اتمی ایران

#مستند_سیاسی
#سلاح_بازدارنده
#انرژی_هسته_ای

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

▪️دیگر مستندها :
t.me/JAAMEbaaz/3425

▪️ نقشه‌ی کانال ( کتابهای صوتی کانال و ... ):
t.me/JAAMEbaaz/6693

▪️ مانیفست عصر روشنگری :
t.me/mghlte/23012

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

14 Jan, 04:21


🔘قوم برگزیده در قرآن (۳)

كتابي كه آياتش هر مطلبي را در جاي خود بازگو كرده است، به زبان عربى براى مردمى كه مى‏دانند. (فصلت/3)

در این آیه به روشنی بیان شده که پیامبر در ابتدا تصور نمی‌کرد که روزی قومی غیر از عرب، دینش نیز اختیار کنند. نویسنده بیان می نماید:
ما این قرآن به زبان عربی را برای قومی آوردیم که آنرا می‌دانند.

واضح ست که قوم نامبرده پیش از بیان قرآن از این آگاهی برخوردار بودند، پس چیزی نیست جز زبان عربی زیرا طبق نظر قرآن حتی پیامبر هم از اسلام چیزی نمی‌دانست:
همين گونه روحى از امر خودمان ب سوى تو وحى كرديم تو نمى‏دانستى كتاب چيست و نه ايمان ولى آن را نورى گردانيديم كه هر كه از بندگان خود را بخواهيم به وسيله آن راه مى‏نماييم و به راستى كه تو به خوبى به راه راست هدايت مى‏كنى.(شورا/52)

 در آیه‌ی 7 سوره‎ی شوری بیان شده که ما این قرآن را بر تو وحی کردیم تا انذار دهی ساکنان ام‌القری(مکه) و کسانیکه اطرافش هستند(سایر عربها):
     

بدين گونه قرآن عربى به سوى تو وحى كرديم تا [مردم] مكه و كسانى را كه پيرامون آنند هشدار دهى و از روز گردآمدن [خلق] كه ترديدى در آن نيست بيم دهى گروهى در بهشتند و گروهى در آتش. (شوری/7 )

در چندین آیه‌ی دیگر به این موضوع اشاره شده است. اگر به این آیه دقت شود, لازم به شرحی اضافی نیست.

در فصلت آیه‌ی 44 بیان می شود که اگر ما قرآن را به زبانی دیگر می آوردیم؛ شما اعتراض می‌کردید:

هر گاه آن را قرآني به زبان بیگانه قرار مي‏داديم حتما مي‏گفتند "چرا آياتش روشن نيست؟" آيا قرآن بیگانه از پيغمبري عربي درست است؟ بگو "اين براي كساني كه ايمان آورده‏اند هدايت و درمان است"، ولي كساني كه ايمان نمي‏آورند گوشهايشان سنگين است، گوئي نابينا هستند و آن را نمي‏بينند، آنها همچون كساني هستند كه از راه دور صدا زده مي‏شوند

دلایل بالا، برای اینکه بیان شود قرآن و دین اسلام، قوم عرب را بر دیگران برتری داده کافی نیست؟
بنگریم که قرآن که چگونه به این انتقادات پاسخ می‌دهد.
یا اينكه مردم در برابر آنچه الله از فضلش به آنها بخشيده، حسد مي‌ ورزند (چرا حسد مي‌ورزند) با اينكه به آل ابراهيم (یهودیان و اعراب) كتاب و حكمت داديم و حكومت عظيمي در اختيار آنها قرار داديم. ( نساء/54)

آیات قبلش در باره‌ی ملک و اعتراض بنی‌اسرائیل به این امر است که چرا پیامبر آخرالزمان از ما نبوده(طبق تورات باید از فرزندان یعقوب بوده باشد)؟
در این آیه می‌گوید "آیا شما(یهودیان) به چیزی که الله از بخشش خود به آنها (عربها) داده، حسد می‌روزید؟ ما که به دیگر آل ابراهیم (یهودیان) کتاب و حکمت و ملک زیادی داده‌ایم." می‌دانیم که تمام پیامبران غیر از محمد از یهودیان بوده‌اند.

شاید کسی بگوید عیسی مستثنی ست؛ اما عیسی نیز در ابتدا برای یهودیان آمده بود, چون یهودیان او را مرتد دانستند، به صلیبش کشیدند؛ دین مسیحیت چند قرن بعد با الهام از تعالیم میترائی پا گرفت.
بنابراین قرآن به طور آشکاری اعراب را امت برگزیده می‌نامد.

منبع

ادمین:
در عقاید همه‌ی اقوام ، باور به برگزیدگی قوم خود وجود داشته
#خودشیفتگی_قبیله_پرستانه از نظر #روانشناسی_تکاملی قابل تبیین و حتی قابل توجیه ست چرا که باعث فداکاری برای قوم می‌شده.
حتی چنگیز هنگام حمله به ایران خود را ( و لابد قوم وحشی مهاجم خود را ) نمانیده‌ی خدا می‌دانست.
حال ممکن ست در کتابی ( مثل کتاب یهودیان) با داستان هایی که برای ما انسانهای ما امروزی طنزگونه ترست این عقیده بیان شده باشد یا بصورتی غیر مستقیم تر ( اعراب جاهلی تا قبل از طلوع انوار اسلام چه داشتند که بخواهند قوم برتری خود را با توسل به آن فریاد بزنند )
نباید خزعبلات کتابهای گذشتگان را دستمایه‌ی نژادپرستی ( #یهودی_ستیزی یا عرب ستیزی یا ... ) کنیم.
آنچه یک انسان که خود را متعهد به اخلاق و انصاف‌ست باید ببیند این‌ست که:
یهودیان در قرون اخیر آغازگر هیچ جنگی نبوده اند.
اگر به سبب تزویر چنین بوده باز بر حماقت ما مسلمانان برتری دارد
لابد هوش نداریم که تزویر نمی‌کنیم و الا خدعَه برای ما نیز مجاز بوده و مکار بودن از صفات خدای ما نیز هست .
چرا در حالیکه در ضعف و عقب افتادگی غوطه وریم به‌دنبال جنگ با تمام جهان هستیم‌؟!

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

▪️ مطالب مربوط

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

03 Jan, 22:13


🔘 مکتب « اصالت فرد و اصالت اجتماع » با محلل شهید بهشتی

بریده ای از متن

شهید بهشتی در باره‌ی اصالت فرد می‌­نویسد:

«بر طبق این نظر، عامل اساسی در شکل دادن به زندگی هرکس خود اوست، نه جامعه، زیرا جامعه چیزی جز مجموعۀ افراد نیست، مجموعۀ افرادی که به‌تجربه دریافته‌اند که خواسته‌هایشان در پرتو همکاری بهتر تأمین می‌شود و به‌دنبال این تجربه، به زندگی دسته‌جمعی کشیده شده‌اند. بنابراین انگیزۀ ایشان بر زندگی گروهی نیز همان علاقۀ هر فرد به رسیدن به خواسته‌های شخصی خویش است. نظامات اجتماعی هم به‌وسیلۀ خود این افراد وضع شده[اند] تا راه رسیدن آن‌ها را به مصالحی که برای خود در نظر گرفته‌اند هموار سازد. بنابراین همه‌جا پای فرد در میان است و نقش اساسی خواستن و عمل کردن فرد. فساد جامعه نیز ناشی از فساد افراد است. به همین جهت، راه اصلاح هر جامعه نیز جز این نمی‌تواند باشد که هر فرد خود را اصلاح کند تا جامعه به‌خودی‌خود اصلاح شود.»...

شهید بهشتی در انسان‌شناسی خود طرفدار نظریه اصالت فرد و جامعه است.

«بررسی همه‌جانبۀ تعالیم اسلام نشان می‌دهد که زیربنای این تعالیم نیز همین نظر سوم، یعنی «اصالت آمیختۀ فرد و جامعه» است. در تعالیم اسلامی می‌بینیم که از یک سو، روی مسئولیت فرد نسبت ‌به خودسازی و محیط‌سازی تکیه شده و از سوی دیگر، روی تأثیر اجتناب‌ناپذیر محیط اجتماعی در شکل دادن به اندیشه، اراده، اخلاق و عمل فرد، تا آنجا که گویی سرنوشت انسان‌ها به‌مقدار زیاد[ی] به‌هم پیوسته‌ است. ازاین‌رو است که قرآن از هر یک از انسان‌ها می‌خواهد که در یافتن و پیمودن راه حق مصمم باشند و انحراف محیط را بهانۀ انحراف خود قرار ندهند.»

شهید بهشتی با گذر از بحث‌های فلسفی و با تکیه بر وحی، اشاره می‌کند که آموزه‌های وحیانی بیانگر این مسئله هستند که هم محیط اجتماعی موثر بر اراده فرد است، تا جایی‌ که می‌تواند مسیر زندگی او را تغییر دهد و هم اراده انسان تحت تاثیر محیط سلب نمی‌گردد و لذا انسان محکوم به جبر اجتماعی نیست.

بهشتی می‌گوید:

«ما می‌خواهیم بگوییم انسان، در رابطه با آزادی‌ها و انتخاب‌های درونی و در رابطه با نقش عوامل بیرونی، این‌طور آفریده شده که عوامل بیرونی در ساختن او نقش دارند، ولی نقش منحصربه‌فرد ندارند. یعنی جبر اجتماعی، به‌طوری که اختیار فرد را به‌کلی از بین ببرد وجود ندارد. چون اگر ما قائل به جبرهای اجتماعی شویم، می‌شود دترمینیسم اجتماعی، طبیعی و اقتصادی کامل که بدین معناست که دیگر فرد [هیچ] هویتی مستقل از جامعه ندارد. این ایده‌ای است که حرف تمام مکتب‌های دترمینیستی است. متأسفانه من تاکنون ندیده‌ام مکتبی این حرف را بزند و تا آخر از آن دفاع کند. اما وقتی می‌خواهد [آن را] توجیه فلسفی کند، حرفش این است. مکتب‌های فردگرا هم حرفشان این است که فکر می‌کنند فرد همه‌کاره است و هر کاری که دلش بخواهد باید بکند. بنابراین نقش عوامل آسیب‌رساننده در انتخاب او را نادیده می‌گیرند. اما اسلام می‌گوید هردو. هردو یعنی چه؟ هردو این است که می‌گوید ای انسان! در هر جایی که قرار گرفته‌ای، باز هم قدرت انتخاب داری.»

بر اساس این فرمان الهی، اراده انسان اگرچه تضعیف گردد و اثرات جامعه بر انسان، بسیار گسترده و همه جانبه باشد، با این حال سبب سلب آزادی انسان نمی‌گردد و حقیقت اراده همچنان محفوظ است.
از طرف دیگر اثرگذاری جامعه به‌عنوان یک هویت دارای اثر بر انسان غیر قابل انکار است.

پی‌نوشت‌:
مرحوم مظلوم ، خواسته نه سیخ بسوزه نه کباب
ولی گوشت خام مونده ...
بیایم بگیم « هم فرد اصله ، هم جمع »
دیگه دعوا تموم بشه همه بچه های خوبی باشن.

ولی نکته مهم اینه که
اصلا بحث اصالت فرد این نیست که ایشون گفته.
حالا نفهمیده یا خودشو زده باون راه
الله اعلم

خلاصه:
اصالت فرد بحثی در حیطه‌ی هستی شناسی و معرفت شناسیه
اینکه انسان چقدر اراده و اختیار و مسئولیت داره
در حیطه‌ی روانشناسی ، جامعه شناسی ، فلسفه ذهن و حقوق.

اصالت فرد می‌گه: اکبر ، یه چیز کاملا واقعیه سنجش پذیره‌
ولی جامعه ایران ، اسمه در ذهن و زبان ، قراردادیه
(اینم بمعنای بی اهمیتی جامعه و مصالح‌ش نیست.)
اما یه تفسیر و نتیجه مربوط و قطعی داشته:
اکبر صلاح خودشو بهتر می‌دونه‌
موقع نوشتن قانون تا جایی که ممکنه (به دیگری آسیب نزنه)باید اکبر حق انتخاب داشته باشه.
این شده اساس #لیبرالیسم و #مدرنیته.

دیگه اینکه اکبر تحت تاثیر ژن و تربیت خانوادگی و جامعه و جبر و تصادفات هست و اگر هست چقدر و چگونه ؟
حتی اینکه « حد آزادی شخص باید با چه مکانیسمی مشخص بشه» می‌ره تو حیطه های دیگه مثل فلسفه حقوق

اینکه ویلیام گلاسر چی گفته
یا هانا آرنت و دیگرانی که راجع اراذل و اوباش دور و بر هیتلر و تأثیر جو بر جنایتکار شدنشون تحقیق کردند
موید یا مبطل مستقیم نظریه اصالت فرد یا اصالت جمع نیست.

ادامه دارد

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@Anglosphere2 | سنت و مدرنیته

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

03 Jan, 20:36


مجانی کردن اونا و مجانی کردن ما


#حق_مسلم_ماست
#مجانی_میکنیم
#آدام_اسمیت
#اقتصاد_دستوری
#محیط_زیست
#فلسفه_اقتصاد

پراید آمریکا :
t.me/JAAMEbaaz/4580

اقتصاد آزاد ، سوسیالیسم و محیط زیست :
t.me/JAAMEbaaz/4956
t.me/JAAMEbaaz/4860

غنی سازی
https://t.me/JAAMEbaaz/1898

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

03 Jan, 18:15


سال ۸۴
دکتر احمدی نژاد اولین بودجه شو داده بود مجلس.
مجلس هفتم هم با قلع و قمعی که صورت گرفته بود دست باصطلاح اصولگرایان بود.

اگه اشتباه نکنم
حجم بودجه یه چیزی حدود پنجاه درصد اضافه شده بود.
احمدی نژاد ادعا می کرد که برای اولین بار بودجه عمرانی بیش از بودجه جاری شده‌.
خوش چهره تو مصاحبه ای گفت: این حرف وقتی ارزش داره که کل رقم بودجه تغییر نکرده باشه ...
توکلی هم در مجلس بعنوان مخالف کلیات بودجه صحبت کرد و گفت :
به آقای احمدی‌نژاد می‌گیم این حجم بودجه جذب نمی شه ، می‌گه: شما تصویب کنید ما کارها رو سرعتی انجام می‌ دیم 😁

اون موقع نسبت به دکتر ، رودربایستی وجود داشت ، برا همین توکلی در ادامه صحبتش این جوری گفت:
من بهشون گفتم دولت که فقط شما نیستید...
با این بودجه و برنامه‌های ( مثلا ) سازندگی باید هر ساعت چند هزار کامیون سیمان وارد کشور بشه ( عددی که توکلی گفت یادم نیست)
ما تجربه سال ۵۶ رو داریم
که کشتی ها دموراژ کردن.

نخستین بودجه دولت ترامپ؛ افزایش تاریخی بودجه نظامی آمریکا
from parsi.euronews.com


#فلسفه_اقتصاد


تضادهای ترامپ :
@Nviolence2 | تحلیل و قصه

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

03 Jan, 16:09


🔘ترامپ و دو دو تا : چهار تا + اپسیلون

از دیگر تضادهای ترامپ اینه که از طرفی
می گه
« چرا ما باید هزینه‌ی امنیت دیگران رو بدیم ؟!»
« باید با کاستن از هزینه های نظامی و افرایش تعرفه ها ، مشکل کسری بودجه رو حل کنیم »

که سخنانی عوام‌فریبانه ست ( بد نیست ، ولی مایه ای نداره ، مغالطه آمیزه: روسای جمهور قبلی آمریکا و کنگره که بودجه های نظامی رو تصویب می‌کنن ، بخاطر کسب رضایت خدا پول اختصاص نمی‌دن به چیزی و حساب کتاب و اهداف استراتژیک پشتش هست.)
اون هیچی

از طرفی میاد بودجه‌ی دفاعی رو بالا می‌بره که مثلا قدرت آمریکا رو به رخش جهان بکشه
و باز کسری بودجه رو زیاد می‌کنه .


بین سال‌های 2009 تا 2018 در حالی که هزینه‌های دفاعی آمریکا حدود 17 درصد تنزل یافت؛

اود فلوران، مدیر بخش مخارج نظامی اندیشکده سیپری اظهار داشت: «افزایش هزینه های آمریکا ناشی از اجرای برنامه های جدید تولید سلاح تحت نظر دولت ترامپ از سال ۲۰۱۷ است.»

نکته چیه؟
کسری بودجه در سالهای اخیر آمریکا مرتب کردن تکرار شده و با کارهایی مثل چاپ اوراق قرضه مشکل رو به آینده موکول کردند.
در حالیکه مثلا در کشور ما با پول چاپ کردن و تورم از مردم می‌کشن...
ولی سیاستمداران آمریکا عموما به وجود این مشکل و محدودیت های رفع مشکل آگاهند.
انکار نمی‌کنند
لای فرش نمی‌کنند.
منتهی عمو ترامپ مثه بقیه‌ی خودشیفته ها و پوپولیست ها بدون اینکه برنامه و منطقی داشته باشه می‌گه : مشکلی در ذات اقتصاد نیست ، همه‌ی مشکلات بخاطر سیاستمداران بی عرضه و بی‌غیرته . من دو تا دو تا رو می‌کنم پنج تا .
پنج تا نشد ، ۴+ یک اپسیلون که میشه.
من ظرف چندسال چندسال کاری میکنم این اپسیلون ها جمع بشه و نتیجه معادله عوض بشه.

منظور این که :
ترامپ خودشیفته است ‌
ما احمق نباشیم که گمون کنیم اگر کسی به پشتیبانی قدرت نظامی آمریکا هارت و پورت می‌کنه و آسیب هایی می زنه می‌تونه قوانین زمین رو عوض کنه و خودش و کشورش از آسیب کارهای ناپخته در امون بمونه
قدرت و هژمونی الآن آمریکا ، از عقل و پذیرش واقعیت های جهان بوجود اومده
نه از هارت و پورت های احمدی نژاد و مهدی طائبی

#فلسفه_اقتصاد

تضادهای ترامپ

ترامپ و مهدویت :
t.me/Nviolence2/2957

جدال میل به نمایش و منافع آمریکا
t.me/Nviolence2/2723

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

02 Jan, 19:45


توهم ، آرزو ، رویا ی پان‌ترکیسم و پشتونیسم و پان آریاییسم و ولایت امری بر مسلمین و تسخیر کل جهان که
کم و بیش در بین مقامات رسمی کشورهای مسلمان بوده و هست و براش هر اقدامی در توانشون بوده انجام دادن و
در قرآن هم مبانی داره
اشکالی نداره

ولی برای یهودیان حتی نمادین و یواشکی و در ابعادی کوچکتر ، هم اشکال داره.

چون نجس اند.

پی‌نوشت:
پادشاهی داوود هم از نیل تا فرات نبوده.

@Nviolence2 | اوضاع گردون
@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

مطالب مربوط
https://t.me/Nviolence2/1070

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

01 Jan, 17:58


🎈  از قبر رضاشاه تا قبر دکتر ساعدی

#زیدآبادی

#فلسفه_اخلاق
#رواداری
#فلسفه_سیاسی

@Nviolence2 | اوضاع گردون
@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@Rfekri | نخبگان معاصر ملت

چون تیغ به دست آری مردم نتوان کشت
نزدیک خداوند بدی نیست فرامشت

این تیغ نه از بهر ستمگاران کردند
انگور نه از بهر نبید است به چرخشت

عیسی به رهی دید یکی کشته فتاده
حیران شد و بگرفت به دندان سر انگشت

گفتا که «کرا کشتی تا کشته شدی زار؟
تا باز که او را بکشد آنکه تو را کشت!»

انگشت مکن رنجه به در کوفتن کس
تا کس نکند رنجه به در کوفتنت مشت

ناصر خسرو

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

01 Jan, 14:09


🎈 ایران زمین بازی #جنگ_جهانی اول

#علی_بندری

#تاریخ_معاصر

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

31 Dec, 19:04


دوستانی که با تحریف و ترجمه غلط سخنان کارتر و تفسیر غلط سخنان منتظری تحلیل منقلی رایفی پوری می‌کنند

این پستها رو راجع به قیمت نفت بخونند
https://t.me/JAAMEbaaz/5555
تا
https://t.me/JAAMEbaaz/5559
جالبه می خواد درستش کنه خرابتر می‌کنه.😂

به کمک صدام جنگ رو شروع کردند.
انگار آمریکا حمله کرده صدام کمک کرده😁

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

31 Dec, 19:04


جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی ):
‍ پیش‌گفتار مترجم بر چاپ هفتم
تمدن و ملالت های آن

فروید بازنمایی دو رانه‌ی بنیادین انسان را که رانه‌ی عشق(Eros) و رانه‌ی مرگ (یا تخریب) می­‌نامدشان در برابر یکدیگر قرار می‌دهد و سرنوشت تمدن بشری را وابسته به چیرگی یکی بر دیگری می­‌پندارد. او برخلاف آرمان‌گرایان معتقد نیست که انسان ذاتاً 《خوب》 است، بلکه می­‌داند که 《انسان فقط موجودی  نیازمند عشق نیست که تنها وقتی به او حمله می‌برند از خود دفاع کند، بلکه سهم زیادی از گرایش پرخاشگری را نیز باید در شمار استعدادهای برانگیزاننده‌ی او دانست. در نتیجه، همنوع برای او نه‌فقط یاور و ابژه‌ی جنسی بلکه کسی است که او را وسوسه می­‌کند تا رانه‌ی پرخاشگری‌اش را به‌وسیله‌ی او ارضا کند،  از نیروی کارش بی‌دستمزد سوء استفاده کند، او را بدون موافقتش مورد استفاده‌ی جنسی قرار دهد، او را به تملک خود درآورد، او را تحقیر کند، باعث رنج او شود، او را شکنجه کند و بکشد.》 [از فصل پنجم (صص. ۶۷، ۶۸) همین کتاب]
...چنین به نظر می‌رسد که تحت اختیار درآوردن پرخاشگری و مهار رانه‌ی جنسی برای آدمیان آسان نیست. انسان نا متمدن از حیث ارضای رانه‌هایش آزادی بیش‌تری داشت، اما در عوض از امنیت انسان متمدن بی‌بهره بود. بنابراین انسان‌ها در تمدن آزادی را به میزان زیادی با امنیت مبادله کرده‌اند ...

@tahlile_roya

📕 #تمدن_و_ملالت_های_آن (چاپ هفتم)
زیگموند #فروید
ترجمه‌ی محمد مبشری

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

31 Dec, 19:03


🎈 پیش‌بینی اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۴ با توجه به #بودجه

افشین جاوید در
#چراز

#فلسفه_اقتصاد

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

30 Dec, 13:03


https://t.me/JAAMEbaaz/4408

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

30 Dec, 13:03


بی ارزش‌ترین پاسپورت‌های دنیا!

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

30 Dec, 12:28


به مناسبت ارتحال رییس جمهور آمریکا که یه موجودی بود ...

یادی کنیم از سخنان حکیمانه ای که از حضرت امام صادر شد

و پیر فرزانه چه رهبر کاملی بود
و چه نیکو سخن می گفت

و عواقب این سخنان و سیاست ها را چه کسی در این ۴۶ سال پرداخته جز مردم

و امثال کارتر زبون
کاری نمی کردند جز یک امضا روی یک ورقه تحریم

🔰 این سخنان بعد از میانجیگری پاپ برای آزادی گروگان‌های آمریکایی صورت گرفته.
توهین به پاپ هم هست .

خودشیفتگیه دیگه
کاریش نمیشه کرد

@Nviolence2 | اوضاع گردون

مطالب مربوط به کارتر

کارتر علی بندری:
t.me/JAAMEbaaz/4408

قدرنشناسی آخوند در برابر کارتر :
t.me/JAAMEbaaz/4409

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

29 Dec, 21:25


🔘چرا می گم ترامپ گند می زنه

مهدویت و ترامپ

یکی از دیگه از جنبه های متعارض ترامپ و ترامپیسم اینه که این جناب
از سویی می فرماید: مالیات باید کم بشه ( که
فشار به کارمند نیاد یا سرمایه دار کارآفرین انگیزه داشته باشه برای سرمایه گذاری و ریسک کردن و کارآفرینی و کمک کنه به توسعه )
که یه سیاست راست گرایانه ست.
از طرفی می فرماید: تعرفه واردات زیاد بشه که به تولید کننده داخل فشار بهش نیاد .
که نتیجه ش مشخصه : گران شدن مواد اولیه و بهای تمام شده ی کالای آمریکایی
کاهش توان رقابتی تولیدات آمریکا و کاهش صادرات
این تازه در صورتیه که دیگران مقابله به مثل نکنند و جنگ تجاری راه نیفته
یا ترامپ پیروز جنگ احتمالی باشه.

ترامپ با حضرت سیدعلی خامنه ای و رییس بانک مرکزی ایران و پیامبران دروغگوی تاریخ و من و شما فرقی نداره
هیچکدوم نمی‌تونیم دو دو تا رو بکنیم پنج تا
قانون اقتصاد همونقدر جهان شموله که قانون نیوتن و اصول پزشکی
اگر ما خارش تن داشته باشیم و بریم جلوی گلوله همه به یک میزان آسیب می‌بینیم
مقدار تفاوت اندک هم بخاطر تفاوت بدنیه که با قوانین زمین ( فیزیک و پزشکی) تعارض نداره .
از قضا آمریکا هم از عوامفریبی ترامپ اونقدر آسیب نخواهد دید که ایران از محمود پزشکیان و مسعود احمدی نژاد دیده و می بینه


⚠️ با این تیم اراذل و اوباشی که دور خودش جمع کرده و توپ پری که داره
و بنا بر تهاجم و تندروی بیشتر گذاشته.
قطعا کشور رو دچار هرج و مرج می کنه
و اگر قبل چهار سال استیضاح و بر کنار نشه باید تعجب کرد .

الا ایحال
⚠️ ارمغان وی برای ایرانیان جز قوی شدن حکومت نخواهد بود .
اگر بفرض محال مثلا حکومت سقوط کنه - که نخواهد کرد و حتی سر و صداها هم بیشتر خواهد خوابید - قطعا ربطی به ترامپ نخواهد داشت.

توجیه و توضیح ساکت شدن مردم در زمان ترامپ هم بسی ساده است :
وقتی قراره آقا ترامپ ( عجل الله تعالی فرج الشریف) حکومت رو ساقط کنه
برای چی مردم هزینه بدن ؟!

🔰 احتمال این که ترامپ - مثلا بعد ۶ ماه یکسال بخواد - سرش به سنگ بخوره و با پختگی بیشتر تصمیم بگیره.
چیزهایی ازین دست هم بسیار کمه .
در پست های بعد توضیح می‌دم چرا

@Nviolence2 | اوضاع گردون

تضادهای روانی ترامپ:
t.me/Nviolence2/2723
ترامپ و تحقیر آمریکا:
t.me/JAAMEbaaz/6897

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

29 Dec, 20:05


نتیجه سَلطه‌‌ی جماعت گرایان همینه.
چه حزب سوسیالیست کارگران آلمان نازی باشه چه بولشویک روسی
چه بنیادگرای اسلامی

لزوما هم ربطی به انقلاب و انقلابی گری نداره.

در انقلاب #مشروطه ، جماعت گرایی هنوز در بین روشنفکران ایرانی نفوذ گسترده نداشت.
حتی خود محمدعلی شاه رو با اون همه جنایت نکشتند و با وضع مقرری فرستادند اروپا

جماعت گرایی: همون قبیله پرستی ، همون نژادپرستی ( که گاهی اون جماعت مورد پرستش که به فردیت ارجح دونسته می شه ، نژاده ، گاهی هواداران مذهب و گاهی صنف #خلق_زحمتکشان )
نتیجه‌ی قطعی‌ش آدم کشی
استبداد
عقب موندگی
جنگ افروزی
و بیچاره کردن همون جماعتیه که بهشون #امتیازات_ویژه داده می شه .

پی‌نوشت:
چقد ازین واژه‌ی خلق زحمت‌کشان حالم بهم می خوره.


@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@Anglosphere2 | سنت و مدرنیته

چپ و راست چقدر شبیه می‌شن
t.me/Anglosphere2/245

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

27 Dec, 20:02


خدا رو شکر
رفقای افغان خوبی از ما می بینن و می گن :
همشهری خودمون تو تهران ازم اخاذی کردن
ایرانی ها نجاتم دادن


پی‌نوشت :
حالا یه چیزو دقت کردید؟!
ایران بین افغانستان و ترکیه است ‌
ترکیه بین ایران و اروپا

وضعیت هاشون در مجموع چطوره؟!
ایران از افغانستان بهتره
و ترکیه از ایران

سه تا هم مسلمون
با تاریخ و فرهنگ مشترک یا بسیار نزدیک

اینو بهش می گن #جبر_جغرافیایی

وضعیت دو کره هم همینو نشون میده
و المان شرقی که هنوز عقب مونده تر از غرب شه
و ...

حالا هی شما عقب موندگی رو ربطش بده به دین ( باز این یه منطقی داره ظاهراً ، چون اعراب کم جنایت نکردن و الان هم بهرحال حکومت نام اسلام داره )
یا گه خوری یهودیان رو بکن که هیچ هیزم تری به ما نفروختن
یا فحش به مردم ( خودت و خونواده ت ) بده

منِ احمق هم وقت بذارم به زعم خودم مبانی مدرنیته رو تبیین کنم 😑

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@Anglosphere2 | سنت و مدرنیته

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

27 Dec, 10:43


این سخنرانی رو گوش کنید

بنظرتون
۱- چه حرف جدید صحیح یا احتمالا صحیحی زده؟! ( حرف صحیح تکراری زیاده )
۲- چه انتقاد شجاعانه ای کرده ؟ ( انتقاد بدون هزینه هنر نیست)
۳ ـ چه مغالطه هایی داره ؟!

#تمرین
#تفکر_نقادانه

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

27 Dec, 10:43


🔘این دکتر مجید خان حسینی خیلی خوبه
وقیح ، بیشرم ، عوامفریب ، روغن بنفشه ای

▪️گمونم قبل درفشانی ، می‌ره پیش مشدعباش تبریزیان (آیت الله خودخوانده )
با شاش شتر و روغن بنفشه و وسایل اماله ، شارژ می شه میاد با کمال انرژی ، عوامفریبی می کنه:
هم یه نمایشی می ده و جلب توجهی
هم افکار مردم از اصل کار و علت های واقعی منحرف می کنه :
پزشکان مقصرن
فلذا چارتا پزشک ( ترجیحا پزشکی که گردن ش نازک باشه که سخت نباشه کار) بگیریم گردن بزنیم همه چی اوکی می‌شه‌.

می‌فرماید: آلودگی هوای تهران تو چارسال با ۱۵ هزار میلیارد تومن حل می‌شه.

اوکی
فقط کاش می‌فرمود
۱- رو چه حساب؟
۲- شهرهای دیگه چی؟
۳- مگه آقای قالیباف شما رییس مجلس نیست؟!
خب بگو لایحه تصویب کنه آلودگی رو رفع کنه...

حالا گیریم این حرف درست باشه و مثه بقیه‌ی حرفهاتون بادشکمی نباشه.
[کاری نداره ، منم می گم آلودگی هوا با یه خمینی یه شبه حل میشه : دستور می دم هیشکی ماشین نیاره بیرون ( راه حل احمدی نژادی )
یا دستور ۸ ماده ای می‌دم : مژکلات رو حل کنید به توان ۸ .]

- مگه کل بودجه رو پزشکان می‌نویسن؟
۱۵ هزار میلیارد تومان پول زیادی نیست.
اگه پزشکان نمی ذارن از بودجه‌ی درمان کم بشه و به پیش‌گیری اختصاص داده بشه ، بفرما مجلس از جای دیگه تامین ش کنه.
- مگه بیماری‌ها فقط ناشی از آلودگی هواست ؟! جوری حرف می زنه انگار اگر بودجه های مربوط به درمان - یا قسمتی شو - به رفع آلودگی هوا اختصاص بدن ، کار بهداشت و پیشگیری از بیماری ها به شکل کامل یا نسبتا کامل اوکی می شه ؟!

اصلا همه‌ی این صحبت ها هیچ

- می‌فرماید: «بودجه درمان می‌ره تو جیب عده ای مشخص...»
این حرف یعنی چی؟!
معنی این حرف وجود هر نوع فسادی در سیستم حکومت باشه
نباید علت‌ش پیدا بشه ؟
چرا فساد در همه جای مملکت بیداد می‌کنه ؟!
تغییر بودجه چه تفاوتی ایجاد می‌کنه ؟
از کجا معلوم افزایش بودجه « مبارزه با آلودگی هوا » به جیب یه عده خاص نره ؟!

چرا به مردم نمی گید علت این همه ناکارآمدی و فَصاد چیه ؟
چرا یه کلمه از انحصار قوا در دست یه مشت اراذل و اوباشِ هوادار یه پیر خرفت ،چیزی نمی گی؟!

پاسخ:
چون اون جور صحبت کردن هزینه‌ داره و شجاعت و غیرت و شرف می‌خواد.
ولی این که
یه روز پزشکا رو مقصر کنی
یه روز دلال رو
یه روز مشت - بقول خودتون - غربزدَه‌ی بدبخت که تو زندان دارن آب خنک می خورن ..
- هم نمایش‌تو دادی
- هم پیش هر دو طیف ( حامی حکومت و منتقد حکومت) محبوب شدی
البته اونا که تفکر تحلیلی ندارند
و فقط نگاه می‌کنن
کدوم شارلاتانی نمایشی ، یه طبقه‌ی یا صنف خاص رو مقصر می‌کنه و با شور و هیجان حرف می زنه.
سریع بدون تفکر و نقد و تحلیل فیلم شو پخش می‌کنن.

همین که دلشون خنک میشه که مثلا یه مقصری پیدا شده و آبروش تو صدا و سیما رفته
براشون کافیه

درآوردن مغالطات با خودتون


چند نکته

در کشور ما در مقایسه با استانداردها ، بشدت کمبود پرستار و تخت بیمارستان و ... وجود داره.
مثل همه جا ناترازی وجود داره.
علت‌ش هم کاملا مشخصه : #اقتصاد_دستوری

الیگارشی حاکم ، تو هر زمینه یه عده‌ی گلچین شده از کارشناسان داره
که سیاست می‌چینن.
دغدغه شون مثه بقیه مدیران جهان ، طبیعتاً اینه که صندلی رو حفظ کنن
ولی تفاوت اینه که حفظ صندلی اصلا منوط به پاسخگویی به مردم نیست ، بلکه منوط باینه که خاطر حضرت آقا رو مکدر نکنی ، جوری حرف بزنی که #آقا_خوششان_بیاید
ایشون چطور خاطرش از تکدر حفظ می‌شه؟
۱ـاینکه مشکلات اساسی بهش گفته نشه
۲- صدایی بلند نشه.
چون اگر صدایی بلند بشه حکومت عقل و شعور و مشروعیت نداره که اعتراض رو مدیریت کنه .
تا پیش از این یه مشت حیوون می‌فرستاد - بقول حضرت آقا - مثل علف هرز معترضان رو درو کنند.
الان دیگه کوپنای سرکوب و کشتارشم تموم شده ...

تضاد (منافع) مدیریت نشده‌ی اصلی اینجاهاست.

بصورت خلاصه:
- حکومت از همون سال ۵۷-۵۸ در اقتصاد - مثل بقیه زمینه ها - راه اشتباه رفته .
- اشتباهات رو با بهانه‌ی جنگ و تحریم و استقلال و با نفت و تبلیغات پوشونده و هی زیر فرش کرده
بجایی رسیده که برگشت دشوار و دشوار تر شده.
تا الآن هم این شجاعت پیدا نشده که بگه :« گه خوردیم »
اینه که تو همه چی بحران ( نه مشکل ) داریم.

حالا شما اومدی و چارتا پزشک رو برداشتی و چارتا غیر پزشک گذاشتی
مشکل آلودگی هوا رو هم یه چهارساله حل کردی.
یه شبه ظرفیت پزشکی رو هم از ۳ هزار نفر کردی ۲۵ میلیون نفر ( مثه دانشگاه آزاد زمان جاسبی حرامی که برای ارشد ۶۰ نفر می گرفت و بعد مد شد و احمدی نژاد به همون راه رفت و دانشگاه های پیام نور و غیر انتفاعی و علمی-کاربردی مثه علف سبز شدند)

راه حل‌ت برا بقیه مشکلات چیه ؟!

همین سبک؟!
ماست‌مالی و عوامفریبی و ...

@Tnaghad | شیادان بی‌شرم (مثال زنده‌ مغالطات)
@Rfekri | نخبگان معاصر ملت
@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

27 Dec, 00:34


🎈 #کانت
#عصر_روشنگری
#نژاد_پرستی و #زن‌_ستیزی ؟

#پرگار

#فمینیسم

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@Anglosphere2 | سنت و مدرنیته

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

27 Dec, 00:24


🎈  الزام وجود قیود و محدودیت‌های تفکر از نظر  #کانت از زبان #دکتر_سروش

پ‌ن:
مثالت تو حلقم ای  دکتر فیله سوفِ متکلمِ پست مدرن عارف مسلک
« هوا نباشه هواپیما هم نیست » 😂

« باری طبق علوم جدید هواپیما بال‌هاشو روی هوا می گسترانه و بال بال می زنه »😢

باری ربط دادن هواپیما به هوا مثل ربط عارف قزوینی به عرفانه .


باری حالا خوبه ایشون علوم دقیقه ( شیمی ) هم خونده و مثه یه ملای بیسواد دهاتی حرف می زنه .

باری
اینکه من هرچی از دهنم در میاد به فیله سوفان قاره ای ( افراطی های اوباش مسلک نظیر هگل و هایدگر و لکان و کوهن که آمریکاییه وای از همشون بدتره ) می‌گم
برا همینه.
سبک قاره ای در بهترین حالت متکلم (حراف ، وراج ، واعظ ، سخنران با سخنانی بی در و پیکر ) تحویل میده

باری هیچوقت
یک  شاعر و رمان نویس خوب هم ازشون در نمیاد.
ک بگیم یه اثر هنری خلق می‌کنن

حالا چرا طرافدار دارند؟!
این سوال منم هست

البته باری
دکتر سروش هم اینجوری نبود که فلسفه و هنر و فیزیک رو یه تمسخر بگیره
چطور اینجوری شد ؟
باری
#نمیدانم_اطلاعی_ندارم

@ZIRsigari_kohn | فلسفه‌های روانگردان
@Rfekri | نخبگان معاصر ملت
@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

26 Dec, 23:26


چرا نباید -- چیزها را در آوریم ؟!

ترامپ در آریزونا وعده داد
در روز اول ریاست‌جمهوری اقدامات سختگیرانه‌ای درباره جامعه ترنس و سیاست‌های مربوط به حقوق دگرباشان جنسی اجرا خواهد کرد.
«ما جنون ترنس‌جندری را متوقف می‌کنیم. دستورات اجرایی برای پایان دادن به مثله‌سازی جنسی کودکان امضا کرده و افراد ترنس را از ارتش و مدارس ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان خارج می‌کنیم.همچنین مردان را از ورزش زنان دور نگه خواهیم داشت.
سیاست رسمی دولت آمریکا تنها به رسمیت شناختن ۲ جنس زن و مرد خواهد بود


پ‌ن:
وقتی یه مشت عقده ای چپ -- هرچیزیو در میارن
باید انتظار داشته باشیم که راست افراطی طرفدار پیدا کنه و بخواد ترکتازی کنه...
و باعث بشه من نوعی هم که اینقدر عقلم میرسه که اقلیت جنسی وجود داره و هیچگاه طرفدار رفتار غیر انسانی باهاشون نبودم
و واقعا گاهی که درد دل این افراد رو می خونم و می‌شنوم رنجیده می‌شم
همیشه هم منتقد سیاست های ترامپ بودم
یه لحظه گفتم:اخ جون
جیگرم خنک شد
چون واقعا ووک ها حال بهم زنن
انگار که اقلیت ها گهر برترین
از فمینستای افراطی که تبلیغ پشم و هرزگی می‌کنن تا طرفداران #خلق_زحمتکشان (انگار تو قشر کارگر آدم لاشی کمه)

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

26 Dec, 22:06


برخی پست های مهم راجع به سنت و مدرنیته

▪️شروع پست ها :
T.me/Anglosphere2/3

▪️بخش هایی از کتاب سنت و مدرنیته :
t.me/Anglosphere2/198

▪️هیئت در دوران مدرن:
t.me/Anglosphere2/129

▪️مدرنیته دکتر سرگلزایی:
T.me/Anglosphere2/10

▪️مناظره زیباکلام و زرشناس :
t.me/Anglosphere2/24

▪️کتابهای صوتی مربوط:
t.me/Anglosphere2/256

▪️مخرج مشترک ارزشهای مدرن :
t.me/Anglosphere2/6

▪️چرا لیبرالیسم به فحش تبدیل شده :
t.me/Anglosphere2/34

▪️منشور آزادی:
t.me/Anglosphere2/45

▪️نقطه زنی :
t.me/Anglosphere2/382

▪️نگاهی متفاوت دکتر مکری:
t.me/Anglosphere2/306

▪️پرگار :
t.me/Anglosphere2/374

▪️دکتر هلاکویی:
t.me/Anglosphere2/290

▪️مدرنیته در ایران
t.me/Anglosphere2/250

@Anglosphere2 | سنت و مدرنیته
@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@ZIRsigari_kohn | فلسفه‌های ضد تجدد

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

26 Dec, 20:21


#داروین به شما می‌گوید
مادر شما یک کارگر تن فروش ست ...

سرشت جنسی انسان 📚
کریستوفر ریان ، ساسیلدا جفا

#درباره_زنان
#انتخاب_جنسی
#تکامل_انسان
#روانشناسی_تکاملی
#تحول_انواع
#در_باب_میل_جنسی
#در_باب_طبیعت_بشر
#فمینیسم

@Gshahvat | گلخانه‌ی شهوت
@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

کتاب صوتی سرشت جنسی انسان :
t.me/Gshahvat/221

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

26 Dec, 15:14


زندگانی علی ابن ابیطالب
سخنران: ایمان سلیمانی امیری

قسمتهای ۱ تا ۹ اینجا
t.me/FarazTed/33975
قسمتهای ۱۰ تا ۱۸ اینجا
t.me/FarazTed/34674
قسمتهای ۱۹ تا ۲۷ اینجا
t.me/FarazTed/36358
قسمتهای ۲۸ تا ۳۳ اینجا
t.me/FarazTed/38691

#تاریخ_اسلام


@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@mghlte | عصر روشنگری

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

26 Dec, 14:39


🎈 ووکیسم چیست؟

#فلسفه_سیاسی

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@mghlte | عصر روشنگری

تعاریف و ایسم ها :
t.me/JAAMEbaaz/6035

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

25 Dec, 17:05


🎈  نگاهی به کتاب
"علمِ آزاد از عقیده"
روپرت شلدریک

#معرفت_شناسی
#چرندیات_پست_مدرن

پ‌ن
نقدی به سخنان جناب فانی در مقدمه‌ی پادکست:
میفرمایند «تو مجامع علمی کسی از نقایص علم رو نمی‌گه»
تجربه‌ی من که چیزی دیگه می‌گه.
شاید این صحبت صد سال پیش و قبل‌تر موضوعیت داشت.
چون همه مات و مبهوت پیشرفت های ناشی از علم بودن.
مثلا در کشور خودمون در صدر مشروطه می‌بینیم که یه عده‌ی زیادی بشدت غربگرا بودن و می خواستند با تقلید کامل از غرب سریعتر به اون پیشرفت برسیم.
یه عده هم که آخوندهای باهوشی بودند دست پیش می گرفتند که « همه‌ی پیشرفت غرب از اسلام در اومده »
ولی کمتر کسی ، بخودش جرات میداد علم رو اونم به شکلی انکار گرایانه نفی کنه .

ولی امروزه مده که
اغلب خواص هم کارشون شده نقد همه چیزهای مدرن از جمله علم
اگر علم و علم گرایی هنوز مسلطه ، بخاطر نوعی جبر و ناگزیریه.

این هم مغالطه #پهلوان_پنبه ست که بگیم: اگر علم بی‌نقص بود ...

ادامه

@ZIRsigari_kohn | فلسفه‌های روانگردان
@Tnaghad | شیادان بی‌شرم (مثال زنده‌ مغالطات)
@persian_organon | معرفت شناسی
@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@Anglosphere2 | سنت و مدرنیته

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

25 Dec, 13:49


🅾  #روشنفکری_دینی
فرج سرکوهی

پی‌نوشت ادمین:
بد دهنی ربطی به دینداری و بی دینی نداره.
یا مربوطه به شخصیت اون بابا داره.
یا حداکثر ، در مورد خاص ممکنه شخص میخواد با توهین جای خالی استدلال رو پر کنه ...
می‌فرماید به انقلاب امیدوار بودم.
کاش می گفت چی دیده بوده؟
با توجه به شناختی که ازشون دارم احتمالا ، نشانه های چپ گرایی و آنارشیسم ، امیدوارشون کرده بوده .

#دکتر_سروش
#فلسفه_دین

@Rfekri | نخبگان معاصر ملت
@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

▪️مغالطه روشنفکر دینی :
t.me/tnaghad/1969

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

25 Dec, 13:41


شروع #ناترازی
شروع مصیبت

#اقتصاد_دستوری
#فلسفه_اقتصاد
#قیمت_گذاری_دستوری

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

24 Dec, 15:16


🎈 فلسفه‌ی امانوئل کانت

#پرگار

@persian_organon | معرفت شناسی
@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@ZIRsigari_kohn | فلسفه‌های روانگردان
@Anglosphere2 | سنت و مدرنیته

▪️کانت ، دکتر مردیها:
t.me/masnavi_mardiha/82
▪️کارگاه نقد عقل محض کانت :
t.me/persian_organon/1004

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

24 Dec, 00:19


⭕️یکجانبه گرایی ترامپ و افول قدرت نرم آمریکا در اقتصاد سیاسی جهان

حامد محقق نیا

#فلسفه_سیاسی
#فلسفه_اقتصاد
#گلوبالیسم
#هژمونی

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@Anglosphere2 | سنت و مدرنیته

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

23 Dec, 23:15


🔘مخالفت و مقاومت ها با طرح بیمه‌ی اوباما

این قانون و پیاده سازیش از زمان اجرا، به‌طور مستمر در کنگره، دادگاه‌های فدرال و دیگر دولت‌های ایالتی با چالش مواجه شده‌است. تلاش‌ها برای مخالفت، رد کردن و الغای این قانون مورد حمایت گروه‌های مدافع سرشناس محافظه کار، جمهوریخواهان کنگره و بسیاری از ایالات، سازمان‌های مشخص کسب و کارهای کوچک و جنبش تی پارتی قرار گرفته‌است. این گروه‌ها معتقدند این قانون موجب اخلال در برنامه‌های بهداشتی کنونی شده، هزینه‌های بیمه را افزایش می‌دهد، و به کسری بودجه بیشتر می‌انجامد. برخی دیگر مخالف ایدهٔ سلامت همگانی هستند و بیمه را نیز مانند دیگر کالاها می‌دانند، که به مردم (بعنوان حق) اعطا نشده‌است. 😁
ویکی پدیا

پی‌نوشت :
جمله‌ی آخر ، خنده‌ی تلخ به لب میاره و
بسیار قابل تامله

یاد حرفهای تند و تلخ و تیزی می افتم که دکتر مردیها می‌زنه :

« عدالت رمز حسادت به برخورداران است »
« عدالت یعنی سهم من از لذات رو زیاد کنید »
یا
«سهم دیگری رو از رنج ( عدالت جزایی )»

یا حرف تدینی که گویا از قول میزس بود:

کار کارگر هم کالاست
که می‌فروشه به یه کارفرمایی
و قیمتی داره .

دوستانی که رگ گردنشون می زنه بالا باین سوال پاسخ بدن

فرض کنید شما یک شهروند آمریکایی
( کارگر یا کارمند یا کارفرما )
یه بنده خدایی از مکزیک یا مثلا آفریقا قاچاقی اومده کشورتون.
یه بچه ای هم درست کرده
یا بهر طریق دیگه شهروند شده.

بعد الان مثل احتمالا بعضی آمریکایی الاصل ها ، شده انگل جامعه :
معتاد شده
ساقی مواد شده
کارتن خوابم هست
سرکارم نمیره

( یادی هم از حاج جرج فلوید الله بکنیم ، عموی بعضیا)

همچین آدمهایی داریم دیگه درسته ؟
حتی اگر فقط یک نفر اینجوری تو‌ آمریکا باشه که قطعا خیلی بیشتر ازین حرفهاست

شما راضی بودی وقتی بخاطر اضافه کاری یا ریسک کردن یا هرچی درآمدت کمی رفت بالا
برا این بشر هزینه کنن که آقا بیمه داشته باشه ؟!

اصلا این کار اخلاقیه ؟!
چرا؟

اینکه «همواره چپ‌گرایی افراطی باعث بروز تمایل به راست افراطی ها میشه چی ؟ »
مهم نیست ؟

#طرح_بحث

#فلسفه_اخلاق
#فلسفه_اقتصاد
#فلسفه_سیاسی
#سوسیالیسم

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

مطالب مربوط به دولت رفاه :
t.me/JAAMEbaaz/5234

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

23 Dec, 17:12


سواد و وقت و حوصله ندارم بیشتر توضیح بدم

فقط بگم:
دنیا داره می ره به این سمت
یعنی خیلی وقته رفته
مام سالهاست
تا یه چیزی یه جایی ناخوشایندمونه می‌گیم
دولت باید نظارت/حمایت کنه.

نتیجه:
دولت شرکت سودده تولیدی میگیره و بعد با کلی زیان انباشته میده تو بورس

یا

برای #دانش_بنیان وام می‌ده به شرکت چاپ قرآن و آثار استاد کوه کمره ای

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

21 Dec, 20:06


🎈 تسلا چگونه به بزرگترین شرکت خودروسازی جهان تبدیل شد؟


پی‌نوشت:
یادمون باشه دولت اوباما - که هرچی بود طرفدار محیط زیست و ایضا فناوری های جدید بود - وام کلان داد به ایلان
اگر ترامپ بود می گفت: خلی
با این پول میشه کلی چاه نفت زد و پول به جیب زد و سرمای جهان رو هم کاهش داد 😁

چرا بانک های ما جور جهان رو بکشن ؟
بذا چینی ها و اروپایی این هزینه ها رو برای تحقیقات و خدمت به جهان انجام بدن.😂

دوست داشتنی هست
ولی خب گاهی از هر گوساله خر تر میشه.

ایلان چه فکری کرد ازش حمایت کرد؟! ...
نمی‌دونم
تا اینجاش سودشو برده

باید صبر کرد دید
چند ماه دیگه به اختلاف می خورن

#کارافرینان
#فلسفه_اقتصاد
#فلسفه_فناوری

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

اهمیت خدمات در اقتصاد در مقابل کشاورزی و صنعت :
t.me/JAAMEbaaz/6176

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

21 Dec, 20:03


🎥سؤال از حجت الاسلام نبوی: اگر افرادی که در زندان های بشار اسد و ... مورد ظلم قرار گرفته اند از شما بپرسند شما می خواستید دفع افسد به فاسد کنید چرا من هزینه اش را باید بدهم، چه پاسخی دارید؟

پاسخ: فرمایش حضرت علی را به او می گویم: آرزوی مرگ می کنیم

اشکال حجت الاسلام سلیمانی: حدیث حضرت علی برای جایی است که به کسی ظلم شده و ما نتوانستیم دفاع کنیم. ولی در این جا ما متهمیم. تلویزیون ما تا روز آخر هم آقای جواد لاریجانی را می آورد برای دفاع از اسد

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

21 Dec, 00:05


کشوری فدای ایدئولوژی فرقه ولاییون

برای درک بهترِ اینکه در این سالها چه بر سر
اقتصاد ما گذشت به این نکته توجه کنید که سال ۱۳۵۵ کل اقتصاد کره‌جنوبی نصف اقتصاد ایران بود و امروز فقط اندازه شرکت سامسونگ کره دو برابر کل اقتصاد ایران است!

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

20 Dec, 20:16


شاخص آزادی اقتصادی
شاخص آزادی اقتصادی (انگلیسی: ⁦Index of Economic Freedom⁩) یک فهرست و رتبه‌بندی سالانه است که در سال ۱۹۹۵ توسط بنیاد هریتج و وال‌استریت جورنال برای اندازه‌گیری میزان آزادی اقتصادی در کشورهای جهان ایجاد شده‌است.


ادامه در مشاهده فوری

#فلسفه_اقتصاد

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی


https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B4%D8%A7%D8%AE%D8%B5_%D8%A2%D8%B2%D8%A7%D8%AF%DB%8C_%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF%DB%8C

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

03 Dec, 22:03


🔰 انا ربکم الاعلی

« خدا نماینده‌ی ولی فقیه در آسمان هفتم است»
امام مهدی طائب یا یه حرومی روانپریش دیگر ( ج ک )

پرسش یکی از همراهان گرامی:

اگر مشوَقِ رأی‌دادن به کسی بودی دیگه نباید ازش بد بگی
و اگر تشویق به رأی‌ندادن کردی دیگه نباید ازش مثبت بگی

مغالطه چیه؟!

پاسخ ادمین :

«اگر مشوَقِ رأی‌دادن به کسی بودی دیگه نباید ازش بد بگی»

#پیشفرض_نادرست ( توضیح)
یا #مصادره_به_مطلوب ( توضیح)
چون پیشفرض ثابت نشده -که جای بحث داره
و احتمالا طرف مقابل قبول نداره-
رو
بعنوان گزاره بدیهی و بدون نیاز به اثبات ،
در نظر گرفته :
«اگر مشوَقِ رأی‌دادن به کسی بودی دیگه نباید ازش بد بگی»
کسی که مشوق مژارکت در انتخابات بوده و الان داره از مثلا پزشکیان بد میگه
یعنی
این پیشفرض شما رو قبول نداره
و این دو موضوع - مژارکت در انتخابات و انتقاد - رو بی ربط می‌دونه.

و شما چیزی که طرفت قبول نداره رو
بعنوان پیش فرض میگیری
.
بنابراین
می‌شه گفت مغالطه #دلیل_نامربوط هستش .
تشویق به مشارکت
و انتقاد
چه ربطی دارن به هم ؟

یه مغالطه پشت این بحث هست .
انگار تشویق به رای دادن به کسی
نشانه‌ی معصوم دانستن شخصه
و اگر کسی معصوم پیدا نکردی نباید رای بدی مغالطه #کامل_نامیسر (توضیح)

در حالی‌که در بحث تصمیم برای مژارکت و یا احتمالا تشویق به تحریم
موضوع هزینه فایده مطرح هست.

⚠️دقیقا حکومتی ها هم شبیه این پیش فرض ها دارن.

گاهی می‌گن:
اگر رای ندی حق اعتراض هم نداری 😕

یا می‌گن:
مشارکت در انتخابات یعنی تایید اجامر بی ناموس حاکم بر کشور
و تایید سیاست های جوانورانه

پشت این‌ تفکرات یه خلط و خطای محافظه کارانه هست .

در کشورهایی که سیستم مدرن/لیبرال دارند می‌شنویم که
پیشنهاد می‌شه قوانینی برای تشویق مردم به مشارکت در انتخابات تصویب بشه

۱- اولا هر غلطی اونا کردن یا می‌کنن ما نباید چشم و گوش بسته انجام بدیم.
۲- تصویب قانون در کشور لیبرال توسط نمایندگان مردم انجام میشه و قابل مقایسه با حکومت ازادل پرور سقطی ساز ما نیست.
و هر کس یه چیزی گفت ، قانون نمی‌شه.

ولی جدا ازون بحث ها

نخبگان در کشورهای لیبرال ، نگاه کردن دیدن شرکت در انتخابات ، برای ایجاد یا ارضای احساس تعلق خوبه .
دقیقا مثل اینکه دیدن
جمع های مذهبی می‌تونن برای مردم مفید باشن :
مثلا دیدن اگر مردم برن تو مسجد الغوث الغوث کنن و گریه کنن ، دلشون باز می‌شه و فایده‌ش بیشتره و هزینه‌ی مالی‌ش کمتر
تا پنج سال یا ده سال یا بیست سال برن پیش یه تراپیست مفتخور گوساله‌ی لکانی یا دازاینیِ دیوونه تر از میانگین - که قبلا ازشون گفتم و بعدا هم خواهم گفت - جلسه ای خدا تومن پول بی زبون بدن و دیوونه بشن .

یا مثلا دیدن : این جمع ها تو اتفاقاتی مثل زلزله و کرونا و کنم ، خوب می‌تونن مردم رو بسیج کنن .
اگر کار مفید عملی و واقعی مثل درمان جدی ، هم نکنن که نمیکنن ، باعث دلداری مردم می‌شن.
( خیلی وقتا اراذل مدعی روشنفکر که مثلا بی دین هم هستن ، بیشتر باعث جنگ می‌شن و در علیه واکسیناسیون گه خوری می‌کنن تا مذهبی ها)
با این اوصاف
خب چرا کمک نکنن باین مراکز؟

بنابراین گاهی یه بودجه های محدود و با حساب کتابی برای مراکز دینی اختصاص می‌دن ‌.

تشویق مردم به شرکت در انتخابات هم با انگیزه های این چنینی انجام می‌شه ...

نه با این هدف که مشارکت بره بله
بعدش یه حرامی بیاد بگه :
حالا که ۸۰ درصد مردم در انتخابات شرکت کردند ، یعنی انا ربکم الاعلی
من از فرعون خدا ترم
و مالک جان و مال و ناموس همه ام
و هر غلطی دلم بخواد می‌کنم
مردم هم گه می‌خورن حرف بزنن
هرکسم حرف از « حرف از رفراندوم در امور مهم » بزنه به ریش پدرش خندیده ...
مردم خر و گاون و حداکثر مثل کودک صغیر یا مجنون
و من ولی و قیم هستم
با اختیارات تام
بدون پاسخگویی

پی.نوشت :
یتیم صغیر ، کبیر می‌شه و در قانون بصورت بالقوه هست که می‌تونه بابت ریال یه ریال پولی که بهش بارث رسیده بوده از کفیل‌ش بارخواهی کنه
ولی طبق تفکرات حکومت سقطی و سعید طوسی ، مردم همیشه صغیرن و هیچگاه نمی‌تونن به ملا بگن: پول ما رو چیکار کردی


#مثال_زنده
#در_باب_تعلق
#روانشناسی_تکاملی
#فلسفه_سیاسی
#اصالت_روانشناسی

@Tnaghad | شیادان بی‌شرم (مثال زنده‌ مغالطات)
@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علم اجتماع
@ZIRsigari_kohn | فلسفه‌های روانگردان

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

03 Dec, 18:13


🎈 کتاب «بهائیگری»
احمد #کسروی

#فلسفه_دین
#تاریخ_ادیان

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

02 Dec, 22:15


❇️خوبی که از حد بگذرد ، نادان خیال بد کند

زیادی مالیات گرفتن از پولداران ، باعث فرار سرمایه ، رکود و افزایش بیکاری می‌شه.
از بیکاری کی لطمه می بینه؟
جامعه
که اغلب‌ش کارگرایی ند که چند روز یا چند هفته سرکار نرن به مشکل بر می خورن

ارزانی زیاد / دستوری باعث می‌شه تو صنایع مربوط ، کسی سرمایه گذاری نکنه و اون بخش دچار عقب افتاده بشه.
کی لطمه‌ی بیشتر می‌بینه؟!
قشر ضعیف

سخت گیری در موضوعات جنسی و روابط زن و مرد ، مثل کار حکومت ایران باعث می‌شه ملت طوسی و سقطی تر بشن
آبروی کی می‌ره ؟!
آبروی همون حکومت و همون اسلامی که حکومت قصد ترویج‌ش رو داشت ...
گیر دادن به دختر و پسری که تو خیابون قدم می زنن یا تو کافه مشغول مخ زدن و فریب خوردن هستن ، باعث می شه قرارها به مکان ، یعنی منزل ، منتقل بشه که شیطان هم آماده نشسته تا بعنوان نفر سوم ، خطبه‌ی ازدواج خیلی موقت رو بخونه .

طبیعت به ما موم نداده
چوب خشک داده ، زیاد فشار بدیم می‌شکنه ( دکتر مردیها)

⚠️چالش هم برای ذهن ما لازمه
تا دچار ملال نشیم

اما چالش فکری لازم ، مفید ، عاقلانه و اخلاقی این نیست که
چطور سر کردن در زندگی همدیگر کنیم
یا چطور از کشورهای دیگه عیب پیدا کنیم
و بخواهیم دیگران/ غرب / قواعد طبیعت انسان یا طبیعت وحشی رو عوض کنیم.

اخلاق اینه که محدودیت های طبیعت رو بپذیریم
و بعنوان چالش فکری ⬅️⬅️⬅️
دنبال شناخت این قوانین/محدودیت ها و مصالحه‌ی تعارض امیال و منافع با هم باشیم.

مثلا:
چه کنیم که طمع سرمایه دار و طمع کارگر ( یا همون عَدالت خواهی ) با هم ، حتی الامکان همسو بشه ؟!

چه کنیم که میل مردانه‌ی ( بُکن درویی) یا همون علاقه به پدرِ زیاد شدن
با میل زنانه‌ی ( بکَن در رویی) یا همون علاقه به مادرِ با کیفیت شدن
کمتر تعارض پیدا کنه

جایی هم که نمیخاره
نخارونیم

کشتن میکروب بد ، خیلی اوقات باعث گسترش میکروب بدتر می شه .
برا همین می‌گن :
- سر خود آنتی بیوتیک مصرف نکنید.
- اگر پزشک تجویز کرد دوره مصرف رو حتما کامل کنید.

میکروب های مقاوم به آنتی بیوتیک
بچه پر رو اند ...

اراذل در حکومت های غیر لیبرال ، حرومزاده ترن

نقد حکومت ها/نقد قوانین ، مثل آنتی بیوتیکه‌‌
وقتی بی حساب و کتاب شروع کردی به نقد حکومت های بد ( مثه حکومت های لیبرال) و بدی جایگزین ها رو نگفتی
راه حل هم جز بازگشت به نظم و نظام قبیله گی ( جماعت گرایی چپ یا راست ) نداشتی ،
لاجرم آب ریختی به آسیاب حکومت های بدتر

یعنی اراذل و اوباشی مثه هیتلر و استالین و قذافی و پوتین و همین حرومی ای که باعث و بانی بدبختی های مملکت ما و چه بسا بدبختی بخش زیادی از خاورمیانه شده .

حالا بعد بیا بگو
نه ، من نگفتم ال ، نگفتم بل ، نگفتم جیمبل

بی ناموس
چزا گهی می‌خوری که نمی‌تونی مسئولیت عواقب شو بعهده بگیری؟!
مثل کوهن و فوکو و بقیه ---ی مونی های ضد عقلانیت مدرن

پرسش پایانی:
آیا « بی ناموس» لغت زیادی محترمانه ای نیست برای اون شخص محترمی که
میاد نابجا شکم یکیو سوراخ می کنه و باعث پخش سلول های سرطانی و ایجاد عفونت های جدید در بدن یه بدبخت مادر مرده می‌شه ؟!

چه به قصد خیر
چه به قصد #ابراز_وجود

⚠️ صد سال پیش شاید لیبرالیسم ستیزی ( دشمنی با عقلانیت تجربه گرایانه مدرن ) خیلی غیر موجه نبود
اما امروز
که اون همه تجربه داریم از حکومت های ازادل پرور غیر لیبرال
چیزی جز غرض می تونه لیبرالیسم ستیزی رو ( در هر حدی و بهر شکلی ) توجیه کنه ؟!

@lEECHbrain | جهان و تأملات فیلَه‌سوف
@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علم اجتماع
@Anglosphere2 | سنت و مدرنیته
@ZIRsigari_kohn | فلسفه‌های روانگردان

سپاسگزار باشید که در قرن ۲۱ زندگی می‌کنید
t.me/ZIRsigari_kohn/455

فوکو و ذوبی‌ت در ولایت حضرت عمام رضوان الله تعالی علیه
t.me/ZIRsigari_kohn/95

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

29 Nov, 21:45


🎈 گفتگوی احمد زیدآبادی با برنامه چهارراه

#فلسفه_سیاسی

@Nviolence2 | اوضاع گردون
@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علم اجتماع

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

28 Nov, 07:55


🔘 کیمیاگری

یه دوستی گفت:
« زیدآبادی ( خوبه ولی ) پیش بینی نمی‌کنه.»

در صحبتش قدری حقیقت هست
و قدری از حقیقت نیست.

یه وجه ماجرا و یک پاسخ و اعتراف اینه که
بصورت کلی :

عقل ، کارش و فایده ش بیشتر سلبیه .
دکتر سروش تو کتاب « علم چیست ؟! فلسفه چیست ؟! » جملاتی جالبی داره.
قوانین علمی بیشتر منع کننده ند.
قوانین علمی توانایی پیش بینی مشروط دارند.

به تعبیری می‌شه گفت:
عقلِ فایده گرای مداراجوی محافظه کار
تخصصش در منع هستش و اینکه
چه اتفاقی نمی افته

حتی اگر چنین فرضی بصورت مطلق هم درست باشه ، یعنی بفرض که از عقل و روش عقلی هیچ خلقی در نیاد
باز اون منع کنندگی که با دقت بالایی ، کم خطاست ، نوعی پیش بینی مفید به آدم می‌ده که مانع هدر رفت سرمایه های انسان می‌شه .

خیلی وقتا اینجوریه که اگر تو یه موضوعی خرابکاری نکنیم
مشکل خود بخود حل میشه
یا راه برای حلش باز میشه.
یعنی خیلی وقتها - حتی در مسائلی مهم و حیاتی - رفتار اخلاقی و مفید اینه که هیچ کاری نکنیم.

نکته حول این موضوع زیاده.
مثلا یکی ممکنه بگه: خب
اگر فایده‌‌ی عقل تجربه گرای لیبرال ، فقط منع کنندگی باشه ، تفاوتش با غرغر آنارشیسم یا رمانتیسم که از مدرنیته انتقاد می کنند چیه ؟!

کسی نظری داره ؟!

این متن با پیشفرض #وحدت_روش در کلیه‌ی علوم نوشته شده

#روش_شناسی
#معرفت_شناسی
#عقلانیت_تجربه_گرایانه
#فلسفه_تحلیلی

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علم اجتماع
@Anglosphere2 | سنت و مدرنیته
@persian_organon | معرفت شناسی
@ZIRsigari_kohn | فلسفه‌های روانگردان
@Nviolence2 | اوضاع گردون

تعامل عواطف و عقل انتقادی:
t.me/persian_organon/200

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

26 Nov, 20:21


🔘حالا فلسفه و هنر و علم و عرفان به کنار

یه جوری فیلم بسازید جوون مردم چارتا نکته‌ی مخ زنی و اغواگری یاد بگیره

مهین؟!
یعنی چی به مردی می‌گی :« دوست داری بیای خونه م؟! »

لا اقل بگو شیر خونه م خرابه ، میای درستش کنی ؟! ( ایشالله که آقای محرابی فنیهذو مثه همه‌ی بازیگران آمریکایی ، لوله کشی بلده اگر بلد نیست لیاقت عشق پاک تو رو هم نداره که باین سرعت به پاش بریزی )
یا بگو میای لامپ مو روشن کنی دلم وا شه ؟
یا بگو پول همرام ندارم ، بیا خونه تا کیف مو پیدا کنم کرایه تو بدم...
.

یعنی می خوام بگم نویسنده ی بی ذوق به شخصیت خانم ها هم توهین کرده ...
بنظرم کمتر خانمیه که نیاز به آموزش این چیزها داشته باشه ولی این فیلم آموزش که نداشت هیچ ، اصلا بدآموزی داشت ...

.
.
عاخع این چه وضعشه؟!

فیلم پورن هم « طرف خودشو تو لباسشویی گیر می ندازه » که نر جذاب رو بکشه به فَصاد

این مهین خانم تو داستان می‌گه : دوست داری بیای خونم
با هم صحبت کنیم بعد شلوارتو بپوشی بری ؟


پریشبا فیلم « ملاقات خصوصی » رو برام فرستادن که خیلی خوب بود .
ولی اولاش که راجع به مخ زنی بود
ایفتضاح بود
پر بدآموزی

نر قصه ( هوتن شکیبا در نقش فرهاد طاهری ) شانس آورد که هم اسم فرهاد مجیدی بود که در کودکی مورد علاقه‌ی پریناز ایزدیار ( در نقش پروانه ) بوده
و الا اصلا داستان مقطوع النسل می‌شد.

#بیچاره_فرهاد_طاهری

خود نویسنده ها هم می‌دونستن اینجوری نمی‌شه مخ زد
اونم از تو زندان
اونم مخ عزیز دلی مثه پریناز ایزدیار
برا همین این هم نامی رو انگیزه ی گول خوردن « پروانه » کردن ...

ببنید فیلمشو
کمتر فیلم ایرانی یا خارجی اینجوری هیجان محتوایی داره
فیلم نامه عالی بود
من عاشق اون سکانس شدم که فرهاد می‌خواست بره داخل دادگاه و با نداهای مختلف مواجه شد.
همچنین گفتگوی کوتاه ریما رامین فر ( در نقش فریبا ) با شوهرش تو همین صحنه.

چالش های اخلاق رو به تصویر کشیده بود.
چیزی شبیه سکانسی که دختر میخواست بره پیش بازپرس در فیلم « جدایی» اصغر فرهادی

@SHARRomid | فلسفه‌ی هنر
@Gshahvat | فَصاد گل سرخ
@Nviolence2 | ‌تحلیل/قصه
@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

26 Nov, 14:09


اوضاع کشور روز به روز داره بهتر می‌شه
یا بدتر ؟!



راه حل ( فکری ‌و/ عملی ) چیه ؟!

@Anglosphere2 | سنت و مدرنیته
@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@Nviolence2 | اوضاع گردون

من در جستجوی راه حل:
t.me/JAAMEbaaz/5573

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

25 Nov, 11:42


فقیرترین ایالت آمریکا، می سی سی پی، تولید ناخالص داخلی(GDP per capita) بالاتری نسبت به کشورهای فرانسه ، ایتالیا،انگلستان و ژاپن دارد و دومین ایالت فقیر (ویرجینیا) بالاتر از کانادا و آلمان است.
آمریکای رو به افول این شکلیه أزیران من

🔗 Ehsan (@Ehsanviews1)

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

24 Nov, 15:04


ملاقات خصوصی

پریناز ایزدیار
هوتن شکیبا

کارگردان : امید شمس
نویسندگان: امید شمس ، بهمن ارک ، علی سرآهنگ

#فیلم_فلسفی
#فلسفه_اخلاق
#در_باب_عشق_و_جوانی
#در_باب_غیرت

@SHARRomid | فلسفه‌ی هنر
@Nviolence2 | ‌تحلیل/قصه
@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

24 Nov, 12:54


🔘عددی برای پای منقل

دوستان منقلی آمریکا ستیز که می گفتین : آمریکا اومده منابع افغانستان رو ببره.

تا نگید گه خوردم من ول کن نیستم

قرار شد یه نمونه بگید که آمریکا یه سنگ رو بدون اجازه دولت های قانونی افغانستان ( یا عراق) جابجا کرده
حتی از تلویزیون ایران( معروف چوپان دروغگو) هم قبوله ...

اگر فهم عکس بالا براتون دوشواری داره ساده بگم:
وزیر معادن افغانستان گفته باید ده تومن خرج کنیم تا سالی دو‌تومن سود بده.

ارزش معادن افغانستان رو کاغذ قابل توجهه .
ولی مگر آمریکا مثه رفقای شما گول و خنگ و احمق و نفهم باشه که ازین غلطا بکنه .

ضمن اینکه
نا امنی ای که خود رفقای پشتون ( و حداکثر پشتیبانان خارجی طالبان ، یعنی پاکستان و ایران) باعث و بانیش بودن و هستن ، یم مشکل بزرگ برای استخراج سنگ و نفت و ... بوده و هست .

@Nviolence2 | ‌تحلیل/قصه
@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

مطالب مرتبط با افغانستان:
https://t.me/JAAMEbaaz/6816

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

24 Nov, 05:52


💦کیک محبوب من!

زوربا: اگه نقشه مون بگیره تمام جنگل را می کشیم پایین. اول معدن را تعمیر می کنیم. بعد یک چوب بری راه می اندازیم. بعد پول و پله بهم می زنیم. بعد یک کشتی واسه خودمون می سازیم و می ریم دور دنیا را می گردیم.
ارباب: یک کم داری تند می ری.
زوربا: تو می دونی من چند سالمه؟ مجبورم تند برم. عمر زیاد آتش درون انسون رو زیاد می کنه.

مهین هم عمر زیاد هیکلش را از ریخت انداخته مثل قدیما نیست که مایو می پوشید می رفت کنار دریا. مجبور است تند برود.

- دوست داری بیای خونه من؟
- الان بیام؟
- دوست داری کی بیای؟
- الان.

ادامه

@jamalsanatnegar
@Gshahvat | فَصاد گل سرخ
@SHARRomid | فلسفه‌ی هنر
@Nviolence2 | ‌تحلیل/قصه
@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

علم و هنر
t.me/SHARRomid/1415

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

22 Nov, 03:03


⭕️ترامپ و حقیر کردن آمریکا

مجددا برای الاغ ها ، ببخشید افراد بی اطلاع عرض کنم

🔰ایالات متحده وقتی در کشوری پایگاه می زنه ، باهاش قرارداد امنیتی امضا می کنه. مفاد قرارداد چیه ؟!
طبق این قرارداد ، ایالات متحده امنیت فلان کشور ( مثلا ) عربستان ( یا ژاپن یا افغانستان) را تضمین میکند و حمله به منافع ش را حمله و به منافع خود تلقی می‌کند و ازین حرفها
کشور عربستان نیز مصونیت قضایی سربازان آمریکایی را می پذیرد و به ایالات متحده اجازه می‌دهد هرگاه دلش خواست از پایگاههایش در خاک عربستان به کسانی که کاری بیش از واق واق و شعار ( مرگ بر آمریکا) می‌کنند حمله کند.

تا این جا افتاد ؟!
این یه بازی دو سر برده.
آمریکا یه چیزی می‌ده به متحدش ( کشور اروپایی یا ژاپن یا عربستان) که
-تضمین امنیتی هستش ( کی جرات داره به متحد آمریکا به چشم چپ نگاه کنه ؟! )
و
-عمر سربازانش که در مملکتی غریب می‌گذره و
- البته هزینه هایی که پایگاهها داره ...

کشور متحد هم چیزهایی به آمریکا می‌ده که ذکر شد‌

قرار نیست عمر سرباز آمریکایی برای تضمین امنیت آقای عرب خلیج فارس تلف بشه ، بعد با قوانین عقب مونده‌ی اون کشور با سربازان رفتار بشه

ازون ور هم قرار نیست آمریکا بگه:
چون وجود من باعث خیر و برکت کشور شماست ، پس خرج منم بدید.
برای آبروی آمریکا و البته منافع آمریکا بده که مثه زورگیر برره بگه: #پول_وده

ضمن اینکه هزینه‌ی پایگاه نظامی برای آمریکا با اون عظمت اقتصادی اونقدر زیاد نیست که گمون کنیم اگر بیاد گدایی و زورگیری و هزینه پایگاه هاشو از میزبان بگیره ( بفرض اینکه موفق بشه و اونا نگن : نه شیر شتر نه دیدار عرب ،گم شید بیرون)
زندگی مردم آمریکا متحول بشه.

🔰 برای برخی افراد بی اطلاع:
عراق معاهده امنیتی رو امضا نکرد ، بعدش گفت : غلط کردم ، بیا داعش رو از موصل بیرون کن.
در افغانستان ، کرزی علیرغم فشار لویی جرگه قرارداد رو امضا نکرد ، اشرف غنی امضا کرد ، بعدش نمی‌دونم سرنوشت قرارداد چی شد.
ولی دیدیم که افاغنه بدون پشتیبانی آمریکا ، قدرت و غیرت دفاع از حکومت قانونی شونو نداشتن و طالبان برگشت و رفقای افغان انقد خاک بر سر شدن که التماس می کنن بیان خراب شده‌ی ایران

🔰برای هزارمین بار
ساده لوح و ساده اندیش نباشیم که ترامپ ها و احمدی‌نژاد ها (چاوزها و ... ) سوارمون بشن.
اینکه بفهمیم و بپذیریم که منفعت همه جا حرف اول و آخر رو می زنه بسیار چیز نیکوییه.
لکَن
گمون نکنیم که : منفعت ، فقط منفعت مالی کوتاه مدته.
مثه اون گدایی که آبروی خودش رو برای پول می بره
یا فاحشه ای که یه کم بخودش می رسه و از جراح و مغز و اعصاب بیشتر درآمد داره
ولی ...

تفکرات پوپولیستی
ملت ها رو به فواحش تبدیل می کنن.
فاحشه ممکنه یه مدت که جوونه درآمدش خوب باشه ولی یه مدت بعد میشه یه فاحشه‌ی دو زاریِ اچ‌آی‌وی دارِ بی آبروی...

پوپولیست ها حرفهاشون غرورآمیزه
ولی تهش کاری می‌کنند که( بقول معروف:) ملت ها بخرج خودشون خواهر خودشونو به عزای خودشون بنشون

🔰 سخن پایانی
کیا می‌گن: ترامپ برای آمریکا ( و احتمالا ایرانی ها) خوبه و به فکر منافع آمریکاست :
گوساله های پهلویست
وگاها
بزهای عرازشه

@Nviolence2 | ‌تحلیل و/یا قصه
@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

مطالب مربوط :

ترامپ و اقتصاد
T.me/JAAMEbaaz/6176
t.me/JAAMEbaaz/6871

ترامپ و محیط زیست
t.me/JAAMEbaaz/6877

خواب ترامپ برای خاورمیانه:
t.me/JAAMEbaaz/6878

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

21 Nov, 16:05


🎈 تفاوت جهان بینی مدرن و جهان بینی های دیگر: #مرجعیت

#عقلانیت_تجربه_گرایانه
#معرفت_شناسی

@persian_organon | معرفت شناسی
@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علم اجتماع
@Anglosphere2 | سنت و مدرنیته

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

21 Nov, 15:09


سکانس سریال اغماء
مضمون جالبی داشت:
ژیطان در ظاهر یه مومن
خبر از غیب می آورد و دکتر رو فریب می‌داد

یه جا پیش نماز بود اشتباه خوند
و گف: برا خدا چه فرقی داره چند رکعت نماز بخونیم؟!
تو اون صحنه دکتر فریب نخورد و نمازش رو دوباره خوند
ولکَن...

براستی
اگر ما به هوای چیزهای عجیب غریب که گاهی هم درست از آب در میاد اما عقل تجربه گرا تاییدش نمی‌کنه
مثل شهود و حس ششم و ندای درون و ‌.‌.. اصول رو ( عقل ، قانون ، عرف) رو کنار بگذاریم
مرز حقیقت ( حرف خدا ، اخلاق و فضیلت یا هرچی اسم شو بگذاریم) با باطل ( حرف شیطان ، باطل ، هوا و هوس ) چه خواهد بود ؟!

سنگ رو سنگ بند می‌شه؟!

هرج و مرجِ خاورمیانه که سگ می‌زنه و گربه می‌رقصه ازاین نیس؟!
که عقل تجربه گرا( پیامبر باطنیِ همیشه‌زنده‌ی عینی قابل سنجشِ معیار پذیر) رو مبنای اول و آخر حق و باطل قرار نمی‌ده؟!

ادعای خارق العاده ممکنه درست باشه ولی- خصوصا اگر بخواد بیاد تو عرصه‌ی اجتماعی- شواهد خارق العاده می‌طلبه

#عقلانیت_تجربه_گرا
#فلسفه_اخلاق #فلسفه_دین #فلسفه_قانون
#تفکر_نقادانه

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علم اجتماع
@Anglosphere2 | سنت و مدرنیته
@persian_organon | معرفت شناسی

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

20 Nov, 20:09


#هانا_آرنت
بانویی که اندیشیدن آموخت.🥸
آرا و نظرات آرنت در شناخت دنیایی که در آن زندگی میکنیم و نظم حاکم بر آن بسیار راهگشاست.😩
.

پی‌نوشت:
یه فیلسوف خانم معروف ( از قضا آلمانی ) داریم اونم ...

▪️من متوجه نمی‌شم
توتالیترسانیسم یعنی چی؟!
اصلا برکشیدن این مفهوم چه لزومی و چه فایده ای داشته ؟!
چه شناخت مفیدی در زمینه‌ی سیاسی به ما اضافه کرده؟!

▪️ما وقتی میایم مفهوم جدید تعریف می‌کنیم و راجع بهش نظریه پردازی می‌کنیم که
۱- مفاهیم و تعاریف گذشته ایراد اساسی داشته باشند
۲- مفهوم جدید ، به نحوی بهتر باشه و چاله چوله های مفاهیم و تعاریف گذشته رو پر کنه.

نه که خودش از قبلی ها مبهم تر باشه
و طبق مد یا هرچی پخش بشه و همه طوطی وار تکرار کنن.

ادامه دارد

#مثال_زنده #مغالطه #ابهام
#منطق_کاربردی

#فلسفه_سیاسی
#فلسفه_آلمان
#فلسفه_تحلیلی
#درباره_زنان

@tnaghad | مغالطات زنده
@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@ZIRsigari_kohn | فلسفه‌های روانگردان

▪️ ویژگی های تعریف صحیح در منطق
▪️مغالطات مربوط به ابهام و ایهام
▪️شیپور از سمت گشاد ( دموکراسی ، سکولاریسم یعنی چه ؟!)
▪️زنان ، فلسفه ، هنر ، سیاست ، کارآفرینی و آشپزی

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

20 Nov, 18:46


🎈 از دیکتاتوری تا دموکراسی
فصل اول

با صدای رعنا رحیم پور

#کتاب_صوتی
#فلسفه_سیاسی


@Nviolence2 | ‌تحلیل سیاسی و/یا قصه‌ی منقلی

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

فصول دیگر کتاب:
t.me/Nviolence2/2775
t.me/Nviolence2/2777

شروع مطالب :
t.me/Nviolence2/2

دیگر کتاب های صوتی علوم انسانی:
t.me/JAAMEbaaz/2624

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

20 Nov, 17:42


🎈 دوقلوهای خیلی ناهمسان: عمان و یمن

#علی_بندری

#آداب_رهبری

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@Nviolence2 | ‌تحلیل سیاسی و/یا قصه‌ی منقلی

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

20 Nov, 17:35


قسمتی از فصل اول کتاب « از دیکتاتوری تا دموکراسی) نوشته‌ی جین شارپ

#فلسفه_سیاسی
#کتاب_صوتی

@Nviolence2 | ‌تحلیل سیاسی و/یا قصه‌ی منقلی
@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

فایل های صوتی این کتاب :
t.me/Nviolence2/2774

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

20 Nov, 17:10


🎈 کلاهبرداری‎ به سبک پانزی؛ وسوسه‌ی سود‌های رویایی

#چراز
#فلسفه_اقتصاد

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

19 Nov, 13:52


🎈 فعالیت اقتصادی قبل از اینکه اقتصاد مال خر باشد و بعد از انقلاب؟ #صادق_الحسینی

#چراز
#فلسفه_اقتصاد

فایل کامل:
t.me/JAAMEbaaz/6689

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

19 Nov, 13:19


مطهری:
بهترست ما جاهل ها امر به معروف نکنیم!
همه‌ی امر به معروف ما در اطراف دکمه لباس و کفش و موی سر مردم ست

پ‌ن :
قطعا اسلام گراهای انقلابی نسل اول مثه همین مطهری و شریعتی قابل مقایسه با کسانی مثه ازغدی و عباسی و پناهیان و رائفی پور نیستند.
چه از نظر سواد
چه سلامت نفس یا امروزی بگیم سلامت شخصیتی و روانشناختی
که این دو ویژگی ، روی شکل دینداری شخص ، هم تاثیر می‌ذاره.
بهمین جهت هم هست که کمتر کسی از اون نسل می‌بینیم که به مرور به سمت مواضع عقلانی تر و به روز تر چرخش نکرده باشه.

لکن باید این نکته رو توجه داشت که مثلا :
آدم عاقل سالم تو این دور و زمونه ، سرش به کار خودشه و ُبعد اجتماعی اخلاق ( معروف و منکر یا همون خوب و بد ) رو حداکثر می‌سپره به قانون و ضابطین قضایی

سخن طلایی ای گفت حسن روحانی:
پلیس مامور اجرای اسلام نیست.
پلیس مامور اجرای قانونه.
بعضی قوانین اسلام * در قانون اومده ، عیناً.
بعضی هاشم قانونگذار ( منتخب مردم ) به هر صلاحدیدی تغییر داده (یا کنار گذاشته)
به پلیس ربطی نداره که بخواد واردش بشه.


#فلسفه_اخلاق
#فلسفه_دین
#فلسفه_قانون

@Rfekri | نخبگان معاصر ملت
@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

19 Nov, 13:19


اگر کسی مثه رادان یا اژه ای یا الله کرم ، یا اون بسیجی معروف به بسیجی دهن گشاد
خیلی خودشونو صاحب‌نظر میدونه راجع به دین و قانون و صلاح جامعه ، می‌تونه کاندید بشه
اگه رای آورد بره مجلس
با نمایندگان دیگر صحبت کنه
و مجاب شون کنه که
قانون - خصوصا اون بندهای لیبرالی و فردگرایانه‌ی قانون اساسی مثه اصول ۵۶ و ۹ - رو عوض کنن و اسلامی تر کنن و به رفراندوم بگذارن .

#فردیت_گرایی_اجتماعی

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

⭕️ #قانون_اساسی

اصل ۵۶
حاکمیت مطلق بر جهان و انسان، از آن خداست و همو انسان را بر سرنوشت اجتماعی خویش حاکم ساخته
هیچ کس نمی تواند این حق الهی را از انسان سلب کند یا در خدمت منافع فرد یا گروهی خاص قرار دهد.

اصل ۹
در جمهوري اسلامي #آزادي و #استقلال و وحدت و #تماميت_ارضي كشور از يكديگر تفكيك ناپذيرند و حفظ آنها وظيفه دولت و آحاد ملت‌ست.
هيچ فرد يا گروه يا مقامي حق ندارد به نام استفاده از آزادي به استقلال سياسي ، فرهنگي ، اقتصادي ، نظامي وتماميت ارضي ايران كمترين خدشه اي وارد كند و
هيچ مقامي حق ندارد به نام حفظ استقلال و تماميت ارضي كشور آزادي هاي مشروع را ، 🔅 #ولو_با_وضع_قانون🔅 سلب كند.

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

19 Nov, 11:14


📜 مانیفست عصر روشنگری

ما نگوییم بد و میل ، به ناحق نکنیم
جامه‌ی کس ، سیه و ، دَلقِ خود ازْرق نکنیم

عیب درویش و توانگر ، به کم و بیش ، بد است
کارِ بد ... مصلحت آن‌ست ، که : مطلق نکنیم

رَقَم مغلطه ، بر دفتر دانش ، نزنیم
سِرّ حق ، بر ورقِ شعبده ، ملحق نکنیم

گر بد-ی گفت ، حسودی و ، رفیقی رنجید
گو تو : « خوش باش که ما گوش به احمق نکنیم »

#حافظ ار ، خصم ، خطا گفت ، نگیریم بر او
ور به حق گفت ، جدل با سخن حق نکنیم.

معنی این شعر

#حدیث_لیبرالی
#تفکر_نقادانه
#عینیت_گرایی
#فلسفه_اخلاق
#فلسفه_زندگی
#عملگرایی
#مانیفست_لیبرالیسم

@mghlte | عصر روشنگری

⭕️ آموزش ماهی‌گیری ( تفکر تحلیلی ) بجای دادن ماهی

یک زبان دارم دو تا دندان لق
میزنم تا می‌توانم حرف حق
( شعار مجله‌ی گل آقا )


@lEECHbrain | جهان و تأملات فیله‌سوف
@SHARRomid | (فلسفه زندگی) برهان شر
@moghaletat2 | آرشیو مغالطات
@soogiri | سوگیری های شناختی(فلسفه ذهن)
@Tnaghad|شیادان بی‌شرم(مثال زنده‌ مغالطات)
@masnavi_mardiha| آثار دکتر مردیها
@Rfekri | نقد فرهیختگان معاصر ایران
@Anglosphere2 | سنت و مدرنیته
@shekar_chi1 | ناگفته‌های موسیقی ایران
@ZIRsigari_kohn | فلسفه های روانگردان
@NESHIMANgaz | پزشکی و سلامت
@tahlile_roya | روانکاوی و روانشناسی
@Gshahvat | گلخانه‌ی شهوت
@Nviolence2 | تحلیل و/یا قصه

معرفت‌شناسی ، تفکر نقادانه ، فلسفه زبان ، فلسفه ریاضی :
@persian_organon | ایوان‌چراغانی‌دانش

فلسفه‌ی سیاسی ، فلسفه‌ی اقتصاد ، فلسفه‌ی مدیریت و اخلاق :
@JAAMEbaaz | علوم اجتماعی


▪️تعاریف و توضیحات ، معرفی مکاتب فلسفی
▪️گلچین کتاب های انسانی
▪️ گلچین کتابها و کارگاه های معرفت شناسی و تفکر نقادانه
▪️داستان های فلسفی
▪️کتاب های صوتی علوم انسانی
▪️ مطالب مربوط به تاریخ معاصر
▪️ مطالب مربوط به مناقشه فلسطین و اسرائیل
▪️ مطالب مربوط به آلترناتیو استبداد دینی ( فدرالیسم ، الگوی چین ، الگوی نوردیک/اسکاندیناوی ، کشورهای حاشیه خلیج‌فارس)
▪️ مطالب مربوط به قصه ، فلسفه آن و داستانهای فلسفی
▪️ مستندهای سیاسی


#مانیفست

🔰 برخی منابع کانال بجز برخی کتابها و شطحیات ادمین

▪️علوم انسانی:
کانال یوتیوب چراز
کانال تلگرامی دکتر تاج‌زاده
کانال تلگرامی دکتر مردیها
کانال تلگرامی دکتر غنی زاده
کانال تلگرامی تحلیل زمانه
مهدی تدینی
ساسان آقایی
سایت بورژوازی
اکو ایران



▪️معرفت شناسی ، تاریخ علم ، فلسفه‌ی ذهن و ... :
پیج ها و کانالهای
دکتر مکری
تلسی تاک
دکتر توکلی صابری
هادی صمدی
دکتر احمدپور


تکمیل می شود

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

19 Nov, 11:14


ممنون از همراهی تون

همه رو دوست دارم

وقتی فکر می‌کنم می‌بینم کسانی که مخالف برخی تفکرات ادمین و جهت گیری های کانال هستن هم ، از خیلی جهات بهترینن
گاهی که افتخار هم صحبتی دادن و حوصله و فرصت بوده و صلاح دیدم وارد بحث بشم ، بدون توهین نشستیم صحبت کردیم

t.me/mghlte/23012

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

19 Nov, 10:58


اظهارات دکتر احسان نراقی راجع به شاه و علت انقلاب

#تئوری_توطئه
#تاریخ_معاصر

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@Nviolence2 | تحلیل و/یا قصه

▪️علت انقلاب از زبان خود شاه:
t.me/Nviolence2/2613

▪️خاطرات علم درباره‌ی شاه :
t.me/JAAMEbaaz/4879

▪️ انقلاب از دید زاهدی :
t.me/JAAMEbaaz/925

▪️مطالب مربوط به پهلوی و انقلاب و کودتای ۲۸ مرداد و نفت :
t.me/Nviolence2/1308

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

18 Nov, 22:00


🎈 بحران مالی ۲۰۰۸

چگونه بانک‌های آمریکایی ورشکسته شدند؟

#چراز

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

28 Oct, 17:31


تفاوتهای جمهوری خواهان با دموکراتها

#فلسفه_سیاسی
#فلسفه_اقتصاد
#فلسفه_مدیریت
#آمریکا

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

مغز راست گرا و چپ گرا :
t.me/soogiri/416
t.me/soogiri/345
t.me/JAAMEbaaz/294

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

28 Oct, 17:11


🎈 فرمانده محافظان نصرالله نفوذی اسرائیل بود
داستان زندگی محمد شوربه

#درباره_جاسوسان

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

مطالب مربوط به اسراییل و فلسطین
t.me/Nviolence2/1070

جاسوسان:
t.me/JAAMEbaaz/5450
t.me/JAAMEbaaz/5203
t.me/JAAMEbaaz/5042

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

27 Oct, 14:36


🎈 مقایسه‌ی قدرت خرید انرژی در ایران و ۵۰ کشور دنیا

#چراز

#فلسفه_اقتصاد
#قیمت_گذاری_دستوری

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

اظهارات مشاور رییس جمهور سابق راجع به بودجه:
t.me/JAAMEbaaz/6852

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

27 Oct, 14:35


حسام الدین آشنا مشاور روحانی
و قبیله های پشت هر ردیف بودجه

اگر یک ردیف بودجه را که مردم به شما رای داده اند حذف کنید ، کل بودجه را گروگان می گیرند تا ...



@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

25 Oct, 20:07


پول بریکس

#مهدی_تدینی

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

25 Oct, 11:41


شیخ احمد آل یاسین از بنیانگذاران حماس و پدر معنوی این جنبش:
رژیم صهیونیستی بر ظلم و غصب زمین دیگران پایه گذاری شده، بر اساس معتقدات ما چنین رژیم های ماندگار نیست، من تاکید می کنم اسرائیل در سال ۲۰۲۷ وجود نخواهد داشت.


بر اساس همین پیش گویی های منقلی اعمال تروریستی انجام میدن و بیش از اسراییل باعث خسارت مردم خود می شن.

معادل این استاد منقلی تو مارکسیست ها و بیضه پرستان پهلویست هم هست ...

در علوم انسانی هم توانایی #پیش_بینی داریم
و الا این علم رو باید دور انداخت
ولی مثل علوم طبیعی باید با دلیل و حساب کتاب باشه نر بر اساس پیش‌فرض ها و قصه ها و اسطوره های قبیله گی و نژادپرستانه و پای منقل

فکر کن این رفقا قدرت بدست بگیرند
جهنم رو میارن جلوی چشم ( ابتدا ) مخالفان شون و ( بعد ) بقیه‌ی مردم

اتفاقی که تو مارکسیسم افتاد
با اون پیش گویی های منقلی مارکس راجع به حکومت پرولتاریا

@tnaghad | تفکر نقادانه
@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@Anglosphere2 | سنت و مدرنیته
@Nviolence2 | تحلیل ، قصه

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

24 Oct, 22:03


🔘امت گرایی
تشکیل جماعت بر اساس مذهب

ادامه از
t.me/tnaghad/1938

در دنیای مدرن
واحد انسان « فرد» هست
بعد خانواده و دولت-ملت و ... بر اساس قرارداد های مخصوص ( عقدنامه ، قانون اساسی و ... ) تشکیل میشه.
هویت افراد هم در درجه‌ی اول با فردیت خودش و شهروندی کشورش مشخص میشه.

مثلا می‌گیم
من اکبر حامدی ام ، ایرانی

در وهله‌ی دوم اگر کسی پرسید و لازم بود و دوست داشتیم
می‌گیم متولد فلان شهر م ، اصالتا ترکمن م  ، سنی حنفی ام
یا شیعه ی کرد زبانم یا ...

تشکیل جماعت بر اساس قومیت و زبان و مذهب ( چیزهای وراثتی و  غیر قراردادی)
کاریه ، بازمانده از دوران قبیله گی
که برای دوران خودش مناسب بوده
ولی امروز باعث هزار گرفتاری میشه.👇

۱- جامعه جهانی نمی‌پذریت‌ش ، نژادپرستی محسوب می‌کنه ، نمونه ش خود اسراییل
۲- بسیاری از مردم ، مخالف‌شن ، مثه کشور خودمون که ساکنانش اقوام و مذاهب مختلف ن ،
با تعیین دین رسمی راه باز شده برای تبعیض علیه میلیونها اهل سنت ( تخمین میگه حدود یک سوم جمعیت ایران اهل سنت اند )
هم اونها و هم افرادی از خود شیعیان با این ماجرا مشکل دارند
بجز جنبه‌ی اخلاقی و موضوع تبعیض ، ظرفیت اقلیت ها برای پیشرفت کشور ، مغفول مونده.
کما اینکه از توانایی و ظرفیت زنان ، در خیلی از زمینه ها استفاده ای نمی‌شه.
در دنیای رقابتی باید از همه‌ی ظرفیت ها استفاده کرد و الا عقب موندگی شدید و غیر قابل جبران پیش میاد.

۳- شاید مهمترین اشکال امت گرایی همین تعارضات داخلی باشه.
وقتی شما به قرارداد اجتماعی اصالت دادی ، اگر تعارض و اختلاف سلیقه ای پیش اومده می‌تونی با گفتگو رفع و رجوع کنی.
ولی وقتی خواستی کشوری با مرزبندی قومیتی و مذهبی بسازی ، یه تضاد لاینحل رو وارد قانون اساسی کردی .
قانونی که باید موقع اختلاف و احساس تبعیض و ظلم ، راهگشا باشه ، خودش می‌شه زاینده‌ی تبعیض.
چیزی که در ایران می‌بینیم:
برای حل اختلاف نظرهای خود شیعیان ، قانون اساسی ، حرفهای متضاد زده:
از طرفی بنابر شرایط زمانه موضوع « #همه_پرسی » برای موضوعات اساسی رو پذیرفته و یک اصل در قانون اساسی شده ،
از طرفی گفته:« سیاست های مهم نظام و اعلام جنگ و صلح و رفراندم و ... بعهده‌ی حضرت رهبره »

راه حل :
مثه کشورهای عادی دیگه ( کشورهای حاشیه‌ خلیج فارس یا اسکاندیناوی که یکدستی قومیتی دارند یا پاکستان -که براساس دین تشکیل شده و محل صادرات تروریسمه -  کشور عادی نیستند )
قانون رو بر اساس مسائل سنجش پذیر زمینی و اصلاح پذیر بنویسم.
همین قانون اساسی ای که هست ، اگر دین رسمی و یک سری چیزهای من درآوردی قبیله گی ازش برداشته بشه ، می‌شه یه قانون اساسی مترقی که راه برای مشارکت همه‌ی نظرات و سلایق سیاسی و اقتصادی و فرهنگی در اداره‌ی کشور باز میشه و هر اختلاف نظر بزرگ و مهمی با مراجعه به آرا مردم رفع می‌شه .
فوایدش :
اختلاف ها به کینه و خشم شدید بدل نمی‌شه.
مسئولان اگر تصمیم گرفتند با کشوری ( مثلا کشوری که به ما حمله کرده ) راه تقابل پیش بگیرند ، تصمیم شون مشروعیت پیدا می‌کنه و همه‌ی کشور - کم و بیش - همراهی می کنند.

  ایران با قانون اساسی مترقی ، متحد ، منسجم ،  در مورد مناقشه اعراب و اسراییل هم می‌تونه از هر جهت اخلاقی تر و انسانی ترعمل کنه و بیشتر به فلسطینیان نفع برسونه.
حداقل ش اینه که می‌تونه بعنوان یک قدرت منطقه ای ، هژمونی تاریخی‌ش رو احیا کنه ، با کشورهای مسلمان منطقه ( اعم از ترک ، عرب ، افغان ، بلوچ و ... ) و همچنین کشور‌های جهان ، رایزنی کنه تا اسراییل به مرزهای ۱۹۶۷ برگرده و کشور فلسطین رسمیت پیدا کنه و اعراب مسلمان ش ازین فلاکت و بدبختی و تحقیر نجات پیدا کنند ...

برگردیم به موضوع بحث
شاید سنوار کمکی به صدام نکرده باشه.
ولی این موضوع که بسیاری اعراب از جمله فلسطینیان طرفدار صدام بودند  محلی از مناقشه نداره.
با قبول این حقیقت ، چطور می‌شه پذیرفت : ملت ایران بخاطر اعراب از منافع خودش صرفنظر کنه و بی حساب و کتاب هزینه بده ؟!!!
این حد از تضاد و بی عقلی با هیچ دین و مرام اخلاقی و‌ انسانی سازگار نیست و خودش ظلم بزرگه.

@tnaghad | تفکر نقادانه
@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@Anglosphere2 | سنت و مدرنیته
@Nviolence2 | تحلیل ، قصه

▪️نگرانی حضرت عمام از کاسه‌ی داغتر از آش شدن
t.me/JAAMEbaaz/6766

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

24 Oct, 10:34


وقتی یه پدیده مدام تکرار می‌شه
می‌شه دنبال #مخرج_مشترک گشت
اگر چنین چیزی به درستی پیدا بشه
توضیحی ساده پیدا شده
می‌شه گفت: #معرفت_شناسی مدرن بر اساس این اصل که معروفه به #تیغ_اکام بنا شده:
در شرایط برابر
توضیحی که ساده تره/نیاز به پیشفرض های کمتری داره صحیحه
تبیینای دیگه حذف می‌شن
▪️ما از ابتدای انقلاب مدام با پدیده‌ی کاهش ارزش #پول_ملی/ تورم/بالا رفتن نرخ ارز مواجه بودیم
1⃣می‌تونیم خودمون رو وارد مسخره بازی های منقلی کنیم که
کار دلال هاست و کار ایسراییله و.. :
سخنانی غیر علمی ، سنجش ناپذیر و ... که شواهد خلافش بسیار زیاده:
این همه کشور در جهان ، چرا ما رتبه‌ی اول تورم مزمن رو داریم؟!
خیلی ازین کشورها که ثبات نرخ ارز و رونق اقتصادی دارند چندان رابطه‌ی گرمی هم با اسراییل ندارند.

یا بگیم
«مقصر گرانی در دولت هاشمی آقای ایکس بود »
و براش استدلال بتراشیم
« مقصر تورم در دولت خاتمی عامل ایگرگ بود »
و براش دلیل بیاریم

2⃣می‌تونیم دنبال یک یا چند عامل ثابت بگردیم و اونها رو علت العلل این وضع بدونیم

تجربه نشون داده
روش دوم ثمربخش تره

#منطق_کاربردی

▪️سرچشمه‌ی مشکلات
▪️کانال منطق کاربردی(۱)
▪️کانال منطق کاربردی(۲)

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

23 Oct, 15:27


🎈 بررسی یک پیمایش
حسین میرزایی ( #چراز ) و #مهدی_تدینی


مردم ایران چه الگویی را می‌پسندند ؟!
دولت کمتر بگیرد و بیشتر خرج کند.
عدم درک زنجیره های علی در اقتصاد
مردم دنبال کسی هستند که دو دو تا را پنج تا کند.
#گرانی و #تورم
#دولت_حداقلی

#فلسفه_اقتصاد #فلسفه_سیاسی
#آلترناتیو

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

21 Oct, 22:39


۱۵ خانواده چندین سال مستاجر یک ساختمان به آدرس : تهران ـ مطهری- سلیمان خاطر ـ خیابان اصلی پور پلاک ۱۷ بودند و طرف قرارداد با آقای سید حسین طباطبایی که هنگام قرارداد سند تک برگ هم داشتن به نام خودشون. حالا آقای مرتضی حیدری ادعا کردند ملک برای ایشونه و سند قلابی بوده و ظرف دو هفته ساکنین رو تخلیه کردند و ساختمان با حضور شرخرها و گارد نیروی انتظامی و ... پلمپ شده.

اما چیزی که من پرس‌وجو کردم اینه که گفته میشه حیدری سال‌ها شخصی رو به عنوان نماینده معرفی میکردند که کارهاشون رو انجام بدن و حالا با اون آقا به مشکل خوردند و حکم تخلیه رو گرفتن و کسی هم حاضر نیست پول رهن مستاجرین رو پس بده. ظاهرا ایشون با بیست ویلا در کردان که توسط دوستشون کرایه داده شده هم همین کار را کردند. نکته حائز توجه اینه که تمام این پروسه تا تخلیه یکباره ۱۵ خانواده فقط دو هفته طول کشیده.

حالا اینکه چرا آقای حیدری نمی‌خواستند این املاک به نام خودشون باشه هم مورد سواله! حیدری چند سال پیش تو مصاحبه‌ها گفتند من دارایی‌ای ندارم اصلا و منزل مادرم زندگی می کنم حالا چطور به یکباره حداقل صاحب ۱۵ آپارتمان در سهروردی شدند؟

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

21 Oct, 21:36


♨️ما و یهودیان و غربی ها

اگه قومی پست تر باشه اون قوم کدومه ؟!

مگه غیر اینه که
افرادی از ما با التماس میان غرب
و بعد دو نسل استفاده از مواهب اینجا
( وقتی می‌بینن دخترای موطلایی بهرعلت غربی بهشون محل سگ نمی‌ذارن ) یهو یادشون می افته که : « این غرب چقد در فساد غوطه وره ، چرا غرب رفت عراق و افغانستان رو اشغال کرد و بجای اون دیکتاتورهای نجس حکومت قانون برپا کرد؟!»
و به جهت سپاسگزاری از مهمان نوازی غربی ها ،
بمب می‌بندن بخودشون و وسط یه مشت بیگناه منفجر می کنن ؟!

حالا اون هیچی

مگه غیر اینه که

از اول اسلام و قبلش و بعد صفویه
تا جنگ سوریه و ... هر روز مثه سگ و گربه به جون هم می پریم و بخودمون هم رحم نمی‌کنیم
و بلد نیستیم مثه آدم بنشینیم مشکلات بین خودمون رو با گفتگو حل کنیم؟!

ما چه فرقی داریم با یهودیان و هندوها و آلمانها

جز اینکه یهودیان با جمعیت ۱۰-۲۰ میلیونی ۳۰-۴۰ درصد جوایز نوبل رو می برن ...
هندوها بزرگترین دموکراسی جهان رو دارند.
و آنگلوساکسون ها ... که چیزی نگم بهتره.


🛑ما چی داریم جز خودگه پنداری و گه خوری یهودیان و غرب ؟!
و همیشه طلبکار بودن و همیشه مقصر همه‌ چیز رو غرب دونستن
که همش از سر مسئولیت ناپذیری و بی غیرتیه.
نمونش افغانستان ، مردم غیرت نداشتن از حکومت قانونی شون که از صدقه سر آمریکا بود ، دفاع کنن
می‌گن غرب باعث روی کار اومدن دوباره طالبان شد 😂

🔰جدیدا هم که هر بادی رو به شقیقه‌ی نفت ربط می‌دیم
و نمی‌گیم : اگر شرکت های انگلیسی نمیومدن نفت رو پیدا کنن
همه مون از گرسنگی و قطحی مرده بودیم.
الحمدالله بقول ظریفی: این دین اسلام و قرآن مون یه جمله راجع به کشاورزی و صنعت که نداره.
فقط احکام قتال و برده گیری...
و وقتی
- قدرت نظامی مون بسیار پایین تر از غربه
- کشاورزی و صنعت هم بلد نیستیم
باید می میردیم دیگه
مثه کشور‌های قطحی زده‌ی آفریقا

غیر اینه ؟!

بجای فحش به نور و حسادت های احمقانه
چراغی روشن کنیم

#خود_انتقادی

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@tnaghad | شیادان بی‌شرم

دیوی که از غرب ساخته ایم
t.me/JAAMEbaaz/571

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

21 Oct, 21:36


با همین توهمات نژادپرستانه‌ی خودگوزپندارانه‌ی سفیهانه
باعث شدیم ۲۵ سال کشور به دام استبداد بیفته (توضیح:میراث مصدق)
با همین فرمون گفتیم عراقیای بعثی بی‌غیرتن و جنگ رو کش دادیم و چندصدهزار کشته و کلی ویرانی به دو کشور تحمیل کردیم
با همین فرمون یه استقبال تحریم ها رفتیم و روز بروز فقیرتر شدیم
با همین فرمون حرف از زمستان سخت زدیم

و کماکان خواص ما بدتر از عوام ما به گه خوری قوم یهود و غربی ها ( خصوصا آنگلوساکسون ها ) مشغولند
اگه بخواهیم نقطه ای رو برا شروع تغییر و اصلاح در نظر بگیریم
کجا لازم تر ، مفیدتر ، اخلاقی تر ، انسانی تر از این:

ما ( ایرانی ها/مسلمان ها/شیعیان/خاورمیانه ای ها) با یهودیان/آنگلوساکسونها برابریم
ما یه گهی هستیم مثه اونا
اونا گهی مثه ما

اگر شک دارید
فقط ۳ مورد قابل دفاع بگید
که در شرایط( نسبتا ) برابر ما ازونا اخلاقی تر رفتار کرده باشیم
یا سه مورد بگید که
در شرایط (نسبتا) برابر اونا از ما وحشیانه تر رفتار کرده باشند

کدوم رفتار جنایتکارانه ، رذیلانه ، توسعه طلبانه بوده که ما قدرت شو داشتیم و انجام ندادیم ؟!

هرجور حساب کنی ما اگر پست تر و گوساله تر نباشیم بهتر نبودیم.

ادامه

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

21 Oct, 19:02


🔴 اعتراض ۱۵ مستاجر یک ساختمان مرتضی حیدری به حکم تخلیه

مرتضی حیدری مجری باسابقه تلویزیون، حکم تخلیه ۱۵ خانوار را اخیرا گرفته و مستاجرها این فیلم را در فضای مجازی وایرال کرده و از مردم استمداد خواستن

یک مجری تلویزیون چقدر حقوق میگیرد که با حقوقش، صاحب 15 واحد آپارتمانی شده؟!
حقوق مجری‌ یک شبکه تلویزیونی چقدر است؟

پی نوشت:
مجری با سابقه تلویزیون اختیار اموالشو نداره؟ 😂
از کجا معلوم این مستأجرا پولدار تر نباشن؟!

اگر مملکت قانون درست داره که این کولی بازیا چیه ؟!
اگر نداره و این حکم بر اساس قانونی غیر معقول داده شده، باید رفت قانون رو اصلاح کرد

از جزییات بیخبریم
البته که بهتره دکتر با این افراد که گویا مالباخته هستن راه بیاد ( که شاید راه اومده اندازه خودش)

صحبت کلی :

دست از شامورتی بازی و مسخره بازی برداریم ‌
به حق #مالکیت احترام بگذاریم.

فساد و دزدی و ظلم و همه چیز ، از همین جاها شروع میشه.
@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@tnaghad | شیادان بی‌شرم

t.me/JAAMEbaaz/6840?single

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

21 Oct, 18:34


کمتر از دو هزار پست

با توجه به شرایط پست ها ( کوتاه بودن ، تکراری بودن بعضی مغالطات و ... )
با روزی ۲۰ دقیقه وقت گذاشتن ، می شه روزی ده الی ۲۰ پست رو خوند
و در عرض سه ماه
در حد بسیار خوبی به مغالطات رایج در جامعه پی برد...

پست اول کانال :
t.me/tnaghad/3

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

21 Oct, 16:07


روزی که وحید مظلومین ( یه دلال بینوای بی کس ) با برچسب سلطان سکه به جرم خرید و فروش و نگهداری سکه
توسط قوه‌ی قضاییه‌ی جنایتکار امارت اسلامی مظلومانه به قتل رسید

سکه ۴ میلیون بود.

#ما_نشستیم_و_تماشا_کردیم

#اقتصاد_اسلامی
#فلسفه_اقتصاد
#فلسفه_حقوق

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی )

21 Oct, 11:48


🔰 قهرمان و لاط ماجراجو

ادامه‌ی مبحث « در گوش فرمانده پادگان زدن »

▪️دوستی راجع به آقای سنوار گفتن :

طرف داره از وطنش دفاع می کنه خیلی سخته درک این موضوع ؟!
هر روز مردم شون رو می کشن تحقیر می کنن زندانی میکنن شما توقع دارید
مجاهدین شون بنشینن نگاشون کنن

یعنی هر کی کشور شمارو اشغال کنه شما می شینی یه گوشه به تماشا کردن

🔘پاسخ ادمین :

طرف با زن و بچه رفته بود پیک‌نیک
شب شد ، به حاج خانم گفت : همین وسط جاده چادر بزنیم.
خانمش اعتراض کرد و پیشنهاد داد بریم زیر یه درخت که با جاده چند متر هم فاصله داشت.
طرف گفت : به حرف من گوش کن ، من تجربه دارم...

خلاصه زن و بچه رو مجبور کرد وسط جاده چادر زدن و خوابیدن.

چند دقیقه بعد یه کامیون عبوری برا اینکه چادر رو زیر نگیره ، رفت و کوبید همون درخت کنار جاده

طرف سینه‌شو جلو داد ، به خانمش گفت : دیدی یه چیزی می‌دونستم که گفتم نریم زیر درخت ؟!
من راننده کامیونای این منطقه رو می‌شناسم ، چپ دستن

خانم ش که مثه بعضی هموطنان ما بود گفت : باریک الله به تو می گن #مرد_زندگی


سنوار قهرمانه؟! زد تو گوش فرمانده پادگان ، خودشم هزینه داد ؟!

دمش گرم
ولی
هیتلر و صدام هم همینو می‌گفتن

شما رو نمی‌دونم
ولی گمونم اکثر مردم آلمان و عراق و قضاوت تاریخ و نظر من اینه که هردو باعث ویرانی کشورشون شدن

▪️محسن رضایی هم که تو عملیات رمضان ده هزار نفر
تو خیبر ۷ هزار نفر
تو کربلای چهار ۵ هزار نفرو بعنوان عملیات غافلگیری به کشتن داد
همینو می‌گفت : من قهرمانم

برا شما که مهم نیست نه ؟! یعنی اولویت نیست
- غزه ویران بشه
- یمن قحطی زده بشه (هرچند قطعا دخالت و حمله عربستان محکومه ، حوثی ها هم حکومت قانونی نیستند ، اصلا سراغ نداریم حکومت قانونی انقد ماجراجو)
- ایرانِ کاسه داغتر از آش ، دچار مشکلات اقتصادی بیشتر بشه و شورش های اجتماعی کشته بده

مهم اینه که
یکی جرات کرد جلوی همه تو گوش فرمانده پادگان بزنه ، حالا بعدش فرمانده بزنه رب و روب همه رو یکی کنه ...

حداکثر می گید :
اگر حاکمان بی عقل و بیسواد و ماجراجو مون ، فلان کار رو نمی کردن هم دژمن تحریم مون میکرد
یا
اگر فلان شعار نابودی رو نمی دادیم و پرچم آتش نمی زدیم و فلان کار ( تهاجمی یا تروریستی یا هرچی ) رو نمی کردیم ، دژمن بدتر برخورد می کرد. ( #مثال_زنده #مغالطه #توسل_به_احتمالات )

«معنی این استدلال ها همون سخن مقام عزمای ولایته : هزینه‌ی مقاومت (تقابل با دژمن) هرچی باشه کمتر از سازشه»

بعد می فرمایید : من با حکومت یکی نیستم.
مثه خود حضرت آقا که می گه: اول منتقد نظام منم😕


من ازتون بابت این حد از مسیولیت پذیری و وجدان و انسانیت و قدردانی از سلحشوران جهان ممنونم
آرزو می‌کنم هرچه زودتر اینجور مدافعان ملت ها به آرزوشون که شهادته برسن
و ملت هاشون از دستشون خلاص بشن.

و امیدوارم تو این روزهای سخت همیشه در خط اول مقدم باشید
نه که یکسال ۴۰ هزار نفر بی دفاع رو پیشمرگ خودتون کنید و بعدش فیلمتون در بیاد با خانم بچه ها مشغول تونل گردی هستید.
بعدش که دیدید همه تونل ها شناسایی و ویران شده و احتمالا دنبال فرار بودید به فیض شهادت برسید.

نیت بی اهمیت نیست.
مثلا اگر کسی عمری قصد خدمت داشت و گاهی خدماتی هم کرد ، اگر یه جا یه اشتباهی هم سهوا ازش سر زد ، باید حتی الامکان در مجازات ش تخفیف داد.
ولی ما مجبوریم بر اساس تجربه به عمل و نتیجه و فایده اصالت بدیم و الا محکوم به فناییم.
پیاز رو می خوردیم ، چوب رو هم میزنند ، پول رو هم می‌دیم.

مرزها رو یابد شناخت.
مرز قهرمانی با ازادل بازی و ماجراجویی که منجر به بی آبرویی و منفور شدن - حداقل در بین بخشی از جامعه - هم می شه ، ظریفه

⚠️مرز لذت و هلاکت مفتضحانه ، یک کدوئه.
باز اون خاتون بنده خدا ، سر ندیدن کدو ، به کسی آسیب نزد.
شهوت رانی جنسی نسبت به شهوت قدرت یه مزیت داره
که معمولا خسارت زیادی به دیگران نمیزنه.
برای همین اغلب سیاستمداران بی عقل/ماجراجو از هوسرانان جنسی - که اغلب آدمهای بی آبرو و منفوری اند - هم منفورتر می شن.

📛 وقتی در سیاست باندازه‌ی لازم کدو بکار نگیری و دنبال لذت ماجراجویی باشی ...
نه تنها ممکنه خودت کتلت بشی
خلقی رو بیچاره می کنی و منفور همونا میشی که به خیال خودت مدافعشون بودی

🔰 در بحث ها -بهر صورتی که مایلید - مشارکت کنید
ممنون کسی خواهم بود که اشتباه منو بهم یاد بده

گپ کانال تفکر نقادانه:
t.me/+8wPENkQNyI8yOWY8

گپ عصر روشنگری:
t.me/+aH5f8-gyqLIyODhk