فَاكْتُبُوه(حقوق املاک) @faktobooh Channel on Telegram

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

@faktobooh


"نام کانال برگرفته از آیه282سوره بقره"

موضوع:
تبیین مباحث کارشناسی و حقوقی ِ املاک

مؤسس:
منصور مسیبی نیا

- کارشناس رسمی دادگستری رشته امور ثبتی و نقشه برداری استان البرز
- دانشجوی دکتری حقوق خصوصی


📞 09125672481
🆔 @M09125672481

تأسیس :1398/12/18

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک) (Persian)

با عرض سلام و احترام به همه‌ی علاقمندان به مباحث کارشناسی و حقوقی املاک، ما خوشحالیم که به شما کانال تلگرامی فَاكْتُبُوه(حقوق املاک) را معرفی کنیم. این کانال با موضوع تبیین مباحث حقوقی و کارشناسی املاک توسط منصور مسیبی نیا تأسیس شده است. ایشان کارشناس رسمی دادگستری در رشته امور ثبتی و نقشه برداری استان البرز هستند و همچنین دانشجوی دکتری حقوق خصوصی می‌باشند. اگر به مطالب مفید و کاربردی در حوزه حقوق املاک علاقه‌مند هستید، این کانال برای شما مناسب است. برای اطلاعات بیشتر و پرسش سوالات خود می‌توانید با شماره تلفن 09125672481 و یا آیدی تلگرام @M09125672481 در ارتباط باشید. این کانال در تاریخ 1398/12/18 تأسیس شده است و منتظر حضور گرم و فعالیت شما عزیزان می‌باشد. با ما همراه شوید و از تجربه و دانش منصور مسیبی نیا بهره‌مند شوید.

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

14 Jan, 16:24


ضرورت رعایت مصلحت موکل در وکالت عام و وضعیت حقوقی معاملۀ وکیل؛ نقد و تحلیل رأی وحدت رویه شمارۀ 847 مورخ 25-02-1403 هیئت عمومی دیوان‌عالی کشور
https://jplr.atu.ac.ir/article_18314.html

نویسنده : محمد هادی جواهر کلام

مجله : پژوهش های حقوق خصوصی؛ دوره 12؛شماره 47؛تیر 1403

#مقاله
@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

14 Jan, 16:19


تحلیل مناقشات میان موجر و مستاجر در اماکن کسبی و تجاری
مدرس: دکتر سید عباس موسوی
برگزارکننده: انجمن علمی حقوق دانشگاه علوم قضایی
۸ شهریور ماه ۱۴۰۳


@iranianlls

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

11 Jan, 17:00


عنوان : معماری شهری و حقوق شهروندی

نویسندگان : حمید رضا آرامی؛ محمود حکمت نیا؛ مهدی محمودی کامل آباد

مجله : فصلنامه مطالعات حقوق عمومی؛ دوره 52؛شماره 3؛پائیز 1401

#مقاله
@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

10 Jan, 15:43


نامه ریاست دادگستری استان قم خطاب به قضات مبنی بر اعلام تلف حکمی در فرض انتقال مبیع و مراجعه به مثل یا قیمت در مرحله اجرای احکام مدنی

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

10 Jan, 13:24


📌پادکست شماره 5

💥موضوع: واکاوی مفهوم ملک جاری وآثار عملی آن در ثبت املاک

❇️ مدرس: دکتر سید علی خراسانی

جهت مشاهده فایل تصویری این کارگاه وارد سایت زیر شوید:

https://dadbanan.com/course/535

✴️پشتیبانی دادبانان:
021 753 23 000

0910 450 25 25


لینک کانال تلگرامی دادبانان:

https://t.me/dadbanandanalawfirm


#پادکست #پادکست_شماره5 #دادبانان

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

10 Jan, 10:38


معرفی یکی از قدیمی ترین کتاب های منتشر شده در موضوع تصرف عدوانی

عنوان : مظاهر تصرف عدوانی و رفع مزاحمت
نویسنده : علی اصغر شریف (دادستان تهران)

مشخصات نشر : تهران‌؛ 1338؛ چاپ تابان

پ.ن1 : این کتاب رو به همراه تعداد زیادی کتاب حقوقی، یکی از دوستان به طرح #کتاب_در_گردش دادن
@bookcrossing_iran

پ.ن2 : در کافه کتاب کوکو، هزاران کتاب در موضوعات مختلف به صورت رایگان در دسترس شماست.
آدرس : کرج جهانشهر غربی خیابان گلستان خیابان میخک

@kookoo121

#کتاب
#معرفی_کتاب
@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

09 Jan, 16:21


فهرست برخی کانال های تلگرامی فعال در حوزه های حقوقی، فنی و اقتصادیِ اراضی و املاک در سراسر کشور :

-فَاكْتُبُوه ( حقوق املاک)
https://t.me/faktobooh

-نکات کاربردی و مهم کارشناسی
https://t.me/eatlaatekarshnaci

-رادار مسکن
https://t.me/MelkRadar

-رویه قضایی زمین
https://t.me/raviyehghazaeezamin

-حقوق کاربردی اراضی و املاک
https://t.me/LandlawPS

-کانال حقوق ثبت دکتر فاطمیان
https://t.me/sabtedrfatemiyan


-کارشناس رسمی امور ثبتی (نقشه های تفکیکی)
https://t.me/karshenasan_tehran

-کلاس های ارزيابی املاک کارآموزان1400
https://t.me/arzyabi_1400

-انتظام اندیشه های کارشناسی ساختمان : آکس
https://t.me/axis_rice



این فهرست هر هفته به روز رسانی می‌شود.

جهت درج کانال تلگرامی خود در این فهرست به آی دی
@M09125672481
پیام دهید.

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

09 Jan, 16:15


#نشست_قضایی
#صورتجلسه_نشست_قضایی

کد نشست : ۱۴۰۳-۱۰۸۷۷

برگزار شده توسط :
استان اردبیل/ شهر اردبیل

تاریخ برگزاری : ۱۴۰۱/۰۳/۲۶
موضوع :
شرط تصرف و استفاده فروشنده از مبیع در دعوی مطالبه اجرت المثل


پرسش :

آیا تصرف و استفاده فروشنده در مبیع از شرایط دعوی مطالبه اجرت المثل می باشد؟

نظر هیئت عالی :

در صورت مطالبه مالک، تصرف مال یا فروشنده ؛ حسب مورد مکلف به تسلیم آن در موعد تعیین شده است و عدم تسلیم آن با فرض مطالبه خریدار، وی را مشمول احکام در حکم غصب می گرداند و در نتیجه مشمول ماده 320 قانون مدنی شده و مسئول جبران منافع مستوفات یا غیر مستوفات می گردد بنابر این نظریه اکثریت مورد تایید هیات عالی است.

نظر اکثریت :

توجهاً به موارد ذیل:
1- با توجه به قراردادی بودن مسئولیت، صرف عدم تعهد تقصیر محسوب می شود و تصرف فیزیکی و استفاده فروشنده شرط مطالبه اجرت المثل نیست.
2- مفاد ماده 515 ق.آ.م مطلق است و اگر تاخیر در تسلیم مبیع وجود دارد قابل مطالبه است و استفاده فروشنده شرط نیست.
3- استیلاء بر مال از مصادیق تصرف بوده و مالک ملک، به تبع حصول مالکیت علاوه بر عین، مالک منافع ناشی از ملک هم هست و شخص مانع از بهره برداری مالک از منافع، ضامن می باشد و فروشنده با تحویل ندادن مبیع و یا استیلاء بر آن، یدش ضمانی است و مسئول پرداخت اجرت المثل می باشد.

نظر اقلیت :

با توجه به اینکه ریشه بحث در اجرت المثل غصب است و طبق ماده 337 ق.م استیفای منفعت از شرایط مطالبه اجرت المثل است؛ لذا در مجموع با توجه به مفاد مواد 327، 320 ،362 و331 ق.م تصرف فیزیکی و استفاده فروشنده از مبیع شرط مطالبه اجرت المثل می باشد.

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

09 Jan, 16:12


#نشست_قضایی
#صورتجلسه_نشست_قضایی

کد نشست : ۱۴۰۳-۱۰۸۷۸

برگزار شده توسط :
استان اصفهان/ شهر شهرضا

تاریخ برگزاری : ۱۴۰۱/۰۹/۰۳
موضوع :
تاثیر مرور زمان در تنفیذ معامله فضولی


پرسش :

زمینی دارای مالکین مشاعی متعددی بوده است. 30 سال قبل، سه نفر از مالکین اصالتاً و به نمایندگی از سایر شرکا که بیشترین سهم را داشته‌اند، اقدام به واگذاری آن به اداره آموزش و پرورش نموده‌اند و زمین تبدیل به مدرسه با قدمت سی‌ ساله است. مدرکی راجع به وجود نمایندگی وجود ندارد؛ حال شرکایی که در واگذاری اصالتاً حضور نداشته‌اند، دعوی خلع‌ ید علیه اداره آموزش و پرورش مطرح نموده‌اند. با توجه به فرض مسئله، وضعیت نفوذ یا عدم نفوذ قرارداد را تبیین نمایید؟

نظر هیئت عالی :

اگرچه معامله به مال غیر جزء به عنوان ولایت یا وصایت نافذ نیست؛ ولو این‌که صاحب مال باطناً راضی باشد؛ لیکن با عنایت به این‌که اجازه مالک نسبت به معامله فضولی (به لفظ یا فعل) دلالت بر امضاء یا تنفیذ دارد؛ بنابراین در صورتی که دادگاه با توجه به اوضاع و احوال و قرائن مثبته رضایت ضمنی مالکان را احراز نماید؛ نتیجتاً دعوای اعلام بطلان معامله و واگذاری و سایر دعاوی مرتبط مندرج در فرض سوال وارد نخواهد بود.

نظر اکثریت :

معامله به مال غیر جز به عنوان ولایت یا وصایت یا وکالت نافذ نیست، ولو اینکه صاحب‌ مال باطناً راضی باشد و مستند به ماده 249 قانون مدنی، سکوت مالک ولو با حضور در مجلس عقد، اجازه محسوب نمی‌شود و مرور زمان ولو طولانی دلالتی بر تنفیذ معامله ندارد.

نظر اقلیت :

با توجه به اینکه اجازه مالک نسبت به معامله فضولی حاصل می‌شود به لفظ یا فعلی که دلالت بر امضاء عقد نماید، در این پرونده در فرضی که تصرفات طولانی‌ مدت اداره آموزش و پرورش در معرض مالکین مشاعی باشد، رفتار طولانی‌ مدت شرکا در عدم تعرض طولانی‌ مدت اماره و قرینه بر امضاء فعلی قرارداد فضولی است و سکوت طولانی مالکین در فرض داشتن اختیار و امکان رد معامله، دیگر سکوت محض نیست، بلکه سکوت همراه با قرینه محسوب می‌شود.

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

09 Jan, 16:09


#نشست_قضایی
#صورتجلسه_نشست_قضایی

کد نشست : ۱۴۰۳-۱۰۸۷۹

برگزار شده توسط:
استان فارس/ شهر شیراز

تاریخ برگزاری : ۱۴۰۱/۰۸/۰۴

موضوع :
رای وحدت رویه شماره 794 در خصوص قراردادهای بانکی تسویه شده


پرسش :

‏1. آیا رأی وحدت رویه شماره 794 مورخ 21/5/1399 هیأت عمومی دیوان عالی کشور نسبت به آن دسته از قراردادهای تسهیلات بانکی که تسویه شده است نیز شمول دارد؟
2. در ‏دعاوی بانکی؛ ضرورتی به طرح خواسته با موضوع اعلام بطلان شرط مربوط به نحوه محاسبه سود و زیان در قسمت مربوط به مازاد بر دستورالعمل‌های بانک مرکزی و مصوبات شورای پول و ‏اعتبار وجود دارد یا خیر؟
3. در فرضی که خواسته‌های اعلام بطلان اجراییه ثبتی و ابطال عملیات اجرایی ثبت مطرح باشد چنانچه متعاقب برگزاری مزایده، ملک به شخص ثالث انتقال یافته ‏باشد، آیا این نقل را نیز می‌توان باطل نمود؟

نظر هیئت عالی :

نظر به اینکه آراء وحدت رویه، قوانین و مقررات جاری را تفسیر می‌کند، تقنینی محسوب نمی‌گردد تا صرفاً حکم آن ناظر به آینده باشد (لیکن به مانند قوانین برای محاکم لازم‌الاتباع می‌باشد) لذا امکان طرح دعوا دایر به ابطال سود و جرائم مازاد به مصوبات و مقررات بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار نسبت به قراردادهای تسویه نشده بانک‌ها وجود دارد و رای وحدت رویه شماره 794 مورخ 21/5/1399 هیأت عمومی دیوان‌عالی کشور ناظر به آن می‌باشد.
ثانیاً؛ در دعاوی بانکی طرح دعوا ناظر به ابطال شرط سود و جرائم مازاد بر مصوبات نیز ضرورت دارد تا پس از رسیدگی دادگاه نسبت به آن اظهارنظر نموده و به موجب آن سود و جرائم مازاد از قرارداد حذف گردد.
ثالثاً؛ در فرض سوال، تلف حکمی مصداق ندارد و امکان ابطال بخشی از اجرائیه که مازاد بر مطالبات بانک تشخیص می‌گردد و اعاده عملیات اجرایی وجود دارد، متذکر می‌شود نسبت به آنچه قبلاً در مرجع قضایی مطرح و مورد رسیدگی قرار گرفته و حکم قطعی صادر شده است، رای وحدت رویه تاثیری نداشته و موجبی برای رسیدگی وجود نخواهد داشت.

نظر اکثریت :

الف. نظرات ابرازی پیرامون سؤال اول: نظر ابرازی اول؛ طبق نظریه مشورتی شماره 1003/99/7 مورخ 15/10/1399 اداره حقوقی قوه قضاییه و با اشاره به اینکه، موضوع در کمیسیون‌های سه‌گانه مدنی ـ اجرای احکام مدنی و آئین دادرسی مدنی طرح و دو دیدگاه عنوان شده است: به موجب یک نظریه دعوی درهرحال قابل پذیرش ‏است و به موجب دیدگاه دوم رأی وحدت رویه مذکور تسهیلات تسویه شده ماقبل را شامل نمی‌شود؛ بنابراین دلیلی بر منع و عدم پذیرش ‏دعوی مذکور وجود ندارد.‏ نظر ابرازی دوم؛ دعوی قابلیت پذیرش را دارد و در غیر این صورت از مصادیق اکل مال به باطل خواهد بود.‏ نظر ابرازی سوم؛ با لحاظ ماده 37 قانون پولی و بانکی کشور درهرحال دعوی قابل استماع است و در شمول مرور ‏زمان نیز قرار نمی‌گیرد. ‏ نظر ابرازی چهارم: با توجه به نظریه مشورتی مذکور اگر موضوع از سوی محاکم قبلاً رسیدگی شده باشد، مشمول اعتبار امر قضاوت شده است و در سایر موارد مواجه با ایرادی جهت استماع دعوی نیست.‏ نظر ابرازی پنجم؛ رأی وحدت رویه قایل به تفصیل نشده است و بنابراین دعوی قابل استماع است.‏
ب. نظر ابرازی پیرامون سؤال دوم: فقط در فرضی که خواسته خواهان مطالبه وجه مازاد بربر دریافتی باشد نیازی به اعلام بطلان شرط ‏در قسمت مازاد بر سود نمی‌باشد و در سایر موارد ضرورت دارد تا خواسته اعلام بطلان به شرح مندرج در سؤال مطرح شود.‏
ج. نظرات ابرازی پیرامون سؤال سوم نظر ابرازی اول؛ می‌بایست بین فرضی که بانک به صورت مستقیم در مزایده مبادرت به تملک ملک می‌نماید و سپس ‏آن را انتقال می‌دهد با فرضی شخص ثالث مستقیماً برنده مزایده می‌شود قائل به تفاوت شد. درجایی که شخص ثالث برنده مزایده می‌شود امکان اعلام بطلان نقل و انتقال صورت ‏گرفته وجود دارد و شخص شرکت کننده می‌بایست از مخاطرات شرکت در مزایده که از جمله ابطال آن است، آگاهی داشته باشد و در فرضی که بانک ملک را از طریق مزایده خود ‏تملک نموده و سپس آن را به شخص ثالث انتقال می‌دهد، امکان اعلام بطلان آن وجود ندارد.‏ نظر ابرازی دوم؛ در این رابطه اجرائیه ثبتی به نسبت میزان مطالبات بانک در قسمت طلب قابل ابقاء و در قسمت احتساب ‏مبلغ مازاد قابلیت اعلام بطلان را دارد ولیکن جریان مزایده و انتقال ملک به شخص ثالث باطل نمی‌باشد.‏ نظر ابرازی سوم؛ در فرض سؤال مزایده و عملیات اجرایی هر دو باطل است ولیکن نقل و ‏انتقال به شخص ثالث صحیح است و نمی‌توان را باطل نمود.‏ نظر ابرازی چهارم؛ این دعوی در همه شقوق آن قابل پذیرش است و می‌توان نقل و انتقال صورت گرفته به شخص ‏ثالث را باطل نمود.‏
در رابطه با سؤال سوم نظریه اکثریتی حاصل نشد.‏

نظر ابرازی :

چنانچه خواسته اعلام بطلان قسمت مازاد طرح نگردد، دعوی قابل استماع ‏نیست.‏ طبق نظر ابرازی سایر اعضا، برای استماع دعوی نیازی به طرح خواسته مندرج در سوال دوم نمی‌باشد.‏

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

09 Jan, 16:01


#نشست_قضایی
#صورتجلسه_نشست_قضایی

کد نشست : ۱۴۰۳-۱۰۸۸۳

برگزار شده توسط :
استان گلستان/ شهر گنبدکاووس

تاریخ برگزاری : ۱۴۰۱/۰۹/۰۱
موضوع :
جعل مبایعه نامه


پرسش :

شخص الف یک ملک مسکونی متعلق به شخص ب را با جعل مبایعه نامه عادی در سال 1393 در شهرستان گنبد کاووس و اخذ سند رسمی برای همان ملک در سال 1395 در شهر تهران به خود منتقل می‌کند، لذا بیان نمایید:
1- عناوین اتهامی شخص الف را به صورت مستدل بیان نمایید؟
2- با توجه به این که خود ملک در شهر تهران می‌باشد، کدام مرجع صالح به رسیدگی می‌باشد؟
3- با توجه به ادعای شاکی، زمان اطلاع او از وقوع جرایم در سال 1395 بوده است آیا امکان تعقیب متهم نسبت به تمامی جرایم وجود دارد؟

نظر هیئت عالی :

نظر به اینکه جرم انتقال مال غیر (جرم مهم) در حوزه قضایی تهران اتفاق افتاده، نتیجتاً دادسرای عمومی و انقلاب تهران صالح به رسیدگی نسبت به همه جرائم است. اگرچه با توجه به مجازات جعل و استفاده از سند مجعول که درجه 6 محسوب می‌شود مستنداً به بند ت ماده 105 قانون مجازات اسلامی تعقیب کیفری آن مشمول مرور زمان می‌گردد.

نظر اکثریت :

بند1 شخص الف با جعل مبایعه نامه عادی در سال 1393 مرتکب یک جرم با دو عنوان می‌گردد. الف: جعل سند عادی ب: انتقال مال غیر و با ارائه سند عادی مجعول در سال 1395 مرتکب بزه استفاده از سند عادی مجعول می‌گردد. رفتار شخص الف شامل دریافت سند رسمی مشمول ماده 109 قانون ثبت اسناد نمی‌گردد چون مطابق ماده 109 قانون مذکور بیان می‌کند، متصرف قلمداد کرده، و لذا منظور املاکی است که سابقه ثبتی ندارد و این ماده مشمول رفتار، اظهار نامه خلاف واقع در ثبت اسناد می‌گردد.
بند 2 با توجه به این که بزه های جعل و انتقال مال غیر در شهرستان گنبد رخ داده‌اند و صرفاً بزه استفاده از سند مجعول در تهران اتقاق افتاده است مطابق ماده 19 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 جرم انتقال مال غیر، جرم مهمتر می‌باشد و مطابق ماده 313 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392، باید به تمامی جرایم شخص الف در شهرستان گنبد رسیدگی گردد.
بند 3 با توجه به این که زمان اطلاع از وقوع جرایم در سال 1395 بوده است و مطابق ماده 106 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392، بزه دیده از زمان اطلاع از وقوع جرایم یک سال حق طرح شکایت کیفری دارد و این که یک سال گذشته است بزه‌های جعل و استفاده از سند مجعول مشمول مرور زمان طرح شکایت می‌گردند و امکان تعقیب کیفری این جرایم وجود ندارد.

نظر اقلیت :

بند 1 شخص الف با جعل مبایعه نامه در سال 1393 مرتکب بزه جعل گردیده است و با ارائه آن به اداره ثبت اسناد در تهران مرتکب بزه استفاده از سند مجعول و با دریافت سند در تهران ، مرتکب بزه انتقال مال غیر می‌گردد.
بند 2 بزه جعل عادی در شهرستان گنبد و بزه های استفاده از سند مجعول و انتقال مال غیر در شهر تهران اتفاق می‌افتد که مطابق ماده 19 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 بزه انتقال مال غیر، جرم مهمتر می‌باشد و تمامی جرایم مطابق ماده 310 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 باید در تهران رسیدگی گردد.
بند 3 با توجه به این که بزه‌های جعل و استفاده از سند مجعول مشمول ماده 536 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات می ‌گردد و مطابق ماده 19 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 درجه 6 می‌باشند مشمول بند ت ماده 105 قانون مذکور می گردند و با توجه به انقضای بیشتر از 5 سال از جرایم‌، امکان تعقیب کیفری بزه‌های جعل و استفاده از سند مجعول وجود ندارد.

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

09 Jan, 10:18


📣 مهم‌ترین نکات قانون الزامی به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول

مدرس:
آقای مصطفی اصغرزاده بناب
قاضی سابق دادگاه تجدید نظر استان تهران
عضو کارگروه تخصصی تنقیح قوانین کشور


کانال حقوق ثبت دکتر فاطمیان
🆔️ https://t.me/sabtedrfatemiyan

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

08 Jan, 11:02


🔹️@AlborzBarAssociation

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

07 Jan, 20:02


سه‌شنبه‌های رأی وحدت رویه
رأی وحدت رویه شماره ۸۵۲ هیأت عمومی دیوان عالی کشور
مورخ ۱۴۰۳/۰۶/۲۰
جرم بودن ترهین مال منتقل شده با مبایعه‌نامه عادی نزد بانک


محتوا: سعدی ابراهیم زاده | آرمینا شفیعی
@iranianlls

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

06 Jan, 19:38


📣 مدیریت علمی پژوهشی سازمان بسیج حقوقدانان تهران بزرگ برگزار می کند:

نشست علمی_پژوهشی
«سلسله کارگاه های تخصصی و توانمندسازی حقوق یاران»

🔖 موضوع: کارگاه بررسی رویه قضایی در پرونده های وکالت در فروش

🔰 مدرس کارگاه:

🔶 دکتر محمدمهدی توکلی
«وکیل پایه یک دادگستری و مدرس دانشگاه


📆 زمان:چهارشنبه ۱۹ دی ماه ساعت ۱۴
🚇 مکان:خیابان مطهری روبروی خیابان سنایی،سالن جلسات کانون سردفتران و دفتریاران

✔️ حضور برای عموم وکلاء و حقوقدانان آزاد و رایگان است.

▪️◾️▪️◾️▪️◾️▪️◾️▪️◾️▪️◾️▪️
📍تلگرام
@Iranian_Law_Society
📍اینستاگرام
https://www.instagram.com/kanon_hoghogh_iran
📍یوتیوب
https://youtube.com/@kanon-hoghogh-iran?si=ZEmiklB3cxuELD9j
📍ایتا
https://eitaa.com/kanon_hoghogh_iran

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

06 Jan, 18:51


بررسی قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول

مدرس: دکتر عبدالله سلطانی
(رئیس سابق اداره املاک سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و مدیر گروه وکالت تخصصی حقوق ثبت دانشگاه علمی و کاربردی کانون وکلای دادگستری مرکز )

دی ماه ۱۴۰۳
دانشگاه کانون وکلای دادگستری مرکز

کانال حقوق ثبت دکتر فاطمیان
🆔️ https://t.me/sabtedrfatemiyan

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

06 Jan, 14:25


صوت اول نشست تخصصی

بررسی اهمیت تضمین حقوق مالکیت،
با تاکید بر قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول


با حضور سخنرانان ارجمند:

♦️ *جناب آقای سید صادق سعادتیان*
معاون اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور

♦️ *جناب آقای محمد صابر ریاحی*
مستشار معاونت حقوقی قوه قضاییه

♦️ *جناب آقای علی افضلی*
مدیرکل دفتر مطالعات بخش عمومی و اقتصاد اسلامی وزارت اقتصاد

♦️ *جناب آقای امیرحسین حاجی‌زاده*
مدیر اندیشکده محنا و از تدوین کنندگان پیش‌نویس قانون



🗓️ *زمان برگزاری:*
شنبه ۱۵ دی ماه ۱۴۰۳ | ساعت ۱۵:۰۰

مکان برگزاری: خانه اندیشه‌ورزان، تهران


#فایل_صوتی
#فایل_آموزشی
@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

06 Jan, 10:08


🔹نشست حقوقی با موضوع: 

دعاوی مرتبط با حق سرقفلی، کسب و پیشه و تجارت



اساتید مدعو:

👤دکتر محمّد عابـدی

وکیل پایه یک دادگستری
عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه فردوسی



👤آقای محمّد مشتاقـی
وکیل پایه یک دادگستری



زمان: پنج‌شنبه ۲٠ دی‌ماه ۱۴٠۳
ساعت:  ۱۰:۳۰ الی ۱۲:۳۰
مکان: سالن همایش کانون وکلای دادگستری خراسان



روابط عمومی
کانون وکلای دادگستری خراسان

تلگرام:
https://t.me/khorasanbar
اینستاگرام:
https://instagram.com/kanoonkhorasan?igshid=1pf1ryfmgm178
وبسایت:
www.khorasanbar.com

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

06 Jan, 05:11


🔴 دوره مجازی سندنویسی در دفاتر اسناد رسمی (کارگاه حقوق ثبتی ویژه سردفتران)
@dadbanandana
🔰زمان برگزاری: روزهای دوشنبه از ساعت 18 الی 21
🔷️زمان شروع : 17 دی 1403
🔷️زمان پایان : 8 بهمن 1403
🔷️مدت دوره : 12 ساعت

🔰مدرس:
دکتر نصیر مشایخ
سردفتر اسناد رسمی تهران
مدرس دانشگاه خوارزمی

🔷️تخفیف ویژه ثبت نام
🔷️ظرفیت ثبت نام محدود
🔷️با ارائه گواهی پایان دوره
🔷️دوره آنلاین است و فیلم و فایل متنی جلسات طبق قوانین و مقررات سایت دادبانان روی پنل کاربری دانشپذیران قرار می گیرد.

🔶️لینک ثبت نام دوره حقوق ثبت املاک کاربردی:
https://dadbanan.com/course/573

🔶️تلفن پشتیبانی، واتساپ و تلگرام و پیام رسان بله و ایتا:
📲09104502525
☎️⁩02175323000
#سند_نویسی #پلاک_خوانی #سردفتری #سردفتر #تنظیم_سند #سند_رسمی #سند_عادی #سندخوانی #سندشناسی #حقوق_ثبتی #ثبت_اسناد #ثبت_سند

🔻🔻
https://t.me/dadbanandanalawfirm

https://eitaa.com/dadbanandana

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

05 Jan, 10:41


🔹️@AlborzBarAssociation

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

04 Jan, 11:21


🔰معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی دادگستری کل استان کردستان برگزار می کند.

💠دوره آموزشی تخصصی تحلیل آرای منتخب دعاوی اراضی ویژه قضات محترم دادگستری.

🔰مدرس: دکتر رئوف سیاری( مولف کتب تخصصی حقوق اراضی انتشارات دادگستری کل استان تهران)

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

02 Jan, 16:03


#نظریه_مشورتی_اداره_کل_حقوقی_قوه_قضائيه

شماره نظریه : 7/1403/692
شماره پرونده : 1403-168-692ک
تاریخ نظریه : 1403/10/09
استعلام :

دادسرا به اتهام انتقال مال غیر برای فردی قرار جلب به دادرسی و کیفرخواست صادر نموده است. دادگاه پس از اخذ اظهارات طرفین به دلیل اینکه مستند شاکی برای اثبات مالکیت خود نسبت به اراضی موضوع پرونده سند عادی بوده و مورد انکار و اختلاف است، قرار اناطه صادر و شاکی را برای تنظیم دادخواست حقوقی برای اثبات مالکیت و تنفیذ مبایعه‌نامه ظرف یک ماه در دادگاه حقوقی ارشاد و الزام می‌نماید. در دادگاه حقوقی پس از رسیدگی قضایی خواسته خواهان (شاکی) برای بار اول به صدور قرار عدم استماع و برای بار دوم به صدور قرار رد دفتر به لحاظ عدم رفع نقص و برای بار سوم به صدور قرار ابطال دادخواست به لحاظ استرداد دادخواست از سوی وکیل خواهان منجر شده است.
اولاً، در وضعیت فعلی با اینکه هنوز تکلیف مالکیت خواهان و سند عادی در دادگاه حقوقی روشن نشده و فلسفه صدور قرار اناطه باقی است، آیا دادگاه کیفری مجاز به ادامه رسیدگی کیفری می‌باشد؟
ثانیاً، متهم بارها به دادگاه کیفری مراجعه نموده و متقاضی تخفیف در میزان قرار وثیقه و تبدیل آن به وثیقه دیگر و کمتر و معرفی وثیقه دیگر (جایگزین) می‌باشد. آیا دادگاه با وجود قرار اناطه مجاز به این امر می‌باشد؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

اولاً، در فرض سؤال که در نهایت به استناد بند «الف» ماده 107 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 به لحاظ استرداد دادخواست توسط وکیل خواهان، دادگاه حقوقی قرار ابطال دادخواست صادر کرده است؛ چنانچه خواهان (شاکی) در ظرف موعد یک ماه مذکور در ماده 21 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 مبادرت به طرح دوباره دعوا (تجدید دادخواست) نکند و قرار ابطال دادخواست مذکور قطعیت یابد، عدم تقدیم مجدد دادخواست و طرح دوباره دعوا توسط خواهان در موعد قانونی و بدون عذر موجه به منزله عدم انجام تکلیف مقرر در ماده 21 قانون پیش‌گفته تلقی شده و دادگاه کیفری باید بدون لحاظ دلیلی که برای تحصیل آن قرار اناطه صادر شده (عدم اثبات ادعای مالکیت شاکی) تصمیم مقتضی اتخاذ کند.
ثانیاً، تخفیف یا تبدیل قرار تأمین کیفری و متناسب‌سازی مبلغ قرار با رعایت قوانین مربوط و لحاظ اصول کلی مربوط به صدور قرار تأمین و از جمله اصل تناسب تأمین و شرایط حاکم بر پرونده و دلایل و اسناد موجود با قاضی ذی‌ربط است و نفس صدور قرار اناطه با فرض فراهم بودن اقتضاء تخفیف و تبدیل قرار تأمین، مانع و نافی اقدام در این موضوع نیست.

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

02 Jan, 16:01


#نظریه_مشورتی_اداره_کل_حقوقی_قوه_قضائيه

شماره نظریه : 7/1403/677
شماره پرونده : 1403-25-677ک
تاریخ نظریه : 1403/10/09
استعلام :

در حکم صادره محکوم‌علیه به اتهام فروش مال غیر (یک باب مغازه) به تحمل شش ماه حبس تعزیری و رد مال به مبلغ یک میلیارد و پانصد میلیون ریال (1/500/000/000 ریال) در حق محکوم‌له (که عیناً میزان رد مال به مقدار ذکر شده در رأی صادره قید شده است) و نیز به پرداخت جزای نقدی معادل رد مال در حق دولت محکوم شده است. محکوم‌له پرونده اکنون با مراجعه به واحد اجرای احکام تقاضا نموده یک باب مغازه کارشناسی شده و به نرخ روز به عنوان رد مال صورت گیرد. اکنون آیا در خصوص رد، باید آنچه که عیناً در حکم قید شده پرداخت شود یا به نرخ کارشناسی و مبلغ به روز شده؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

اولاً، در فرضی که مبیع مستحق‌للغیر باشد و فروشنده با شکایت خریدار مال غیر که حین معامله عالم به عدم مالکیت انتقال‌دهنده نبوده است، به اتهام انتقال مال غیر تحت تعقیب قرار گیرد، فروشنده مال غیر با عنایت به ماده یک قانون مجازات راجع به انتقال مال غیر مصوب 1308 کلاهبردار محسوب می‌شود و طبق ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری مصوب 1367 به حبس و رد مال موضوع جرم و معادل آن به جزای نقدی محکوم می‌شود؛ لذا در فرض سؤال که انتقال‌گیرنده (خریدار مال غیر) مبلغ یک میلیارد و پانصد میلیون ریال بابت خرید مال غیر پرداخت کرده است، رد مال و جزای نقدی معادل همین مبلغ است و صدور حکم به رد مال که تکلیف دادگاه رسیدگی‌کننده است، نیازی به تقدیم دادخواست ندارد و چنانچه مال موضوع جرم انتقال مال غیر افزایش قیمت یافته و خریدار از این جهت متضرر شده باشد، با توجه به آرای وحدت رویه شماره‌ 733 مورخ 15/7/1393 و 811 مورخ 1/4/1400 هیأت عمومی دیوان عالی کشور، خریدار می‌تواند با تقدیم دادخواست ضرر و زیان، تفاوت قیمت مبیع از زمان معامله تا استرداد ثمنِ بیع فاسد را به عنوان غرامت حسب مورد از دادگاه کیفری (مطابق مواد 10، 14 و 15 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392) یا از دادگاه حقوقی مطالبه کند.
ثانیاً، وظایف قاضی اجرای احکام در ماده 489 قانون آیین دادرسی کیفری و دیگر مقررات قانونی ذکر شده است و فرض استعلام از شرح وظایف وی خارج است.

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

02 Jan, 15:31


#اطلاعیه
نشست تخصصی

*بررسی اهمیت تضمین حقوق مالکیت*
با تاکید بر قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول

با حضور سخنرانان ارجمند:

♦️ *جناب آقای سید صادق سعادتیان*
معاون اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور

♦️ *جناب آقای محمد صابر ریاحی*
مستشار معاونت حقوقی قوه قضاییه

♦️ *جناب آقای علی افضلی*
مدیرکل دفتر مطالعات بخش عمومی و اقتصاد اسلامی وزارت اقتصاد

♦️ *جناب آقای امیرحسین حاجی‌زاده*
مدیر اندیشکده محنا و از تدوین کنندگان پیش‌نویس قانون



🗓️ *زمان برگزاری:*
شنبه ۱۵ دی ماه ۱۴۰۳ | ساعت ۱۵:۰۰

*مکان برگزاری:*
📍 [خانه اندیشه‌ورزان](https://iranthinktanks.com/khanahouse) | تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ولیعصر(عج) و برادران مظفر، پلاک ۹٠۷ l [مسیریاب بلد](https://balad.ir/p/2ubnf1Gp05fsQF) - [مسیریاب نشان](https://nshn.ir/bdsbvhMq0xOtT_)


جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با آی‌دی تلگرام https://t.me/Neshast_1403 در ارتباط باشید.

#نشست_حضوری
@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

27 Dec, 05:58


دورۀ #تحلیل_رویۀ_قضائی

جلسۀ ۳
بخش دوم

زمان: ۳ دی‌ماه ۱۴۰۳

موضوع:
● #انتقال_ثبتی #مال_غیرمنقول و نظریۀ #تلف_حکمی

ـ در معیت جناب آقای دکتر محمدهادی جواهرکلام
https://www.instagram.com/p/DDExME5T5Hy/?igsh=M214NWhwYTVncjcy

@shaffafiat_va_Ghanon

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

27 Dec, 05:58


دورۀ #تحلیل_رویۀ_قضائی

جلسۀ ۳
بخش یکم

زمان: ۳ دی‌ماه ۱۴۰۳

موضوع:
● #انتقال_ثبتی #مال_غیرمنقول و نظریۀ #تلف_حکمی

ـ در معیت جناب آقای دکتر محمدهادی جواهرکلام
https://www.instagram.com/p/DDExME5T5Hy/?igsh=M214NWhwYTVncjcy

@shaffafiat_va_Ghanon

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

27 Dec, 05:58


دورۀ #تحلیل_رویۀ_قضائی

جلسۀ ۲
بخش دوم

زمان: ۲۶ آذرماه ۱۴۰۳

موضوع:
● تحلیل #رهن و #اسناد_رهنی نسبت به دیون غیرموجود (تبصرۀ ۱ مادۀ ۳۴ #قانون_ثبت)

ـ در معیت جناب آقای صابر ناظمی پول (حقوق‌دان و سردفتر اسناد رسمی)

@shaffafiat_va_Ghanon

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

27 Dec, 05:57


دورۀ #تحلیل_رویۀ_قضائی

جلسۀ ۲
بخش یکم

زمان: ۲۶ آذرماه ۱۴۰۳

موضوع:
● تحلیل #رهن و #اسناد_رهنی نسبت به دیون غیرموجود (تبصرۀ ۱ مادۀ ۳۴ #قانون_ثبت)

ـ در معیت جناب آقای صابر ناظمی پول (حقوق‌دان و سردفتر اسناد رسمی)

@shaffafiat_va_Ghanon

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

26 Dec, 20:15


چهارمین نشست از سلسله نشست‌های بررسی قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول

پژوهشکده کانون سردفتران و دفتریاران برگزار می‌کند:
دگرگونی‌های حقوق ساختمان برخواسته از قانون الزام با نگاه ویژه بر قرارداد مشارکت

سه شنبه ۱۱ دی ۱۴۰۳ ساعت ۱۵ الی ۱۸
سالن اجتماعات مرحوم عظیمیان در کانون سردفتران و دفتریاران

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

26 Dec, 05:06


#نظریه_مشورتی_اداره_کل_حقوقی_قوه_قضائيه

شماره نظریه : 7/1403/461
شماره پرونده : 1403-75-461ح
تاریخ نظریه : 1403/09/05
استعلام :

1- با توجه به عدم بارگزاری سامانه الکترونیک برای اتصال مشاوران املاک و بنگاه‌های معاملات ملکی، فعالیت این مراکز چگونه خواهد بود و در صورت انعقاد قرارداد، برخلاف مفاد ماده 3 قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول مصوب 1403، وضعیت حقوقی آن چگونه است؟
2- با توجه به حذف ماده 20 قانون پیش‌فروش ساختمان مصوب 1389، آیا قانون صدرالذکر در خصوص قراردادهایی که تا زمان لازم‌الاجرا شدن این قانون منعقد شده‌اند، عطف بماسبق می‌شود؟
3- با توجه به اینکه 14 آیین‌نامه اجرایی برای قانون در نظر گرفته شده است، به نظر می‌رسد باید در اسرع وقت آیین‌نامه‌های اجرایی تصویب و ابلاغ شوند؛ در این صورت بسیاری از سؤالات و ابهامات در خصوص اجرای قانون مرتفع خواهد شد و نیاز به استعلامات متعدد از اداره کل حقوقی قوه قضاییه و یا تهافت در رویه نخواهد بود.
4- با توجه به اجرایی شدن قانون از تاریخ 1403/4/3 در مورد نقل و انتقالات رسمی اسناد کاداستر از این تاریخ، فراهم آوردن زیرساخت‌های لازم برای اجرای قانون نزد دلالان معاملات ملکی و دفاتر اسناد رسمی، امری ضروری است.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

1- با توجه به این‌که سامانه ثبت الکترونیک اسناد در حال حاضر وجود دارد و آیین‌نامه اجرایی موضوع ماده 3 قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول مصوب 1403 در تاریخ 18/7/1403 به تصویب رسیده است، پاسخ به پرسش مطرح شده منتفی است.
2- با توجه به این‌که قانون عطف بماسبق نمی‌شود، شرط ارجاع به داوری مندرج در قراردادهایی که پیش از لازم‌الاجرا شدن قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول مصوب 1403 تنظیم شده است، به قوت خود باقی و تابع مقررات حاکم بر زمان انعقاد قرارداد است.
3 و4- نظر به این که پرسشی مطرح نشده است، پاسخ به این بندها منتفی است.

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

26 Dec, 05:04


#نظریه_مشورتی_اداره_کل_حقوقی_قوه_قضائيه

شماره نظریه : 7/1403/508
شماره پرونده : 1403-168-508ک
تاریخ نظریه : 1403/09/11

استعلام :

در برخی پرونده‌ها و در نتیجه رسیدگی قضایی مشخص می‌شود مال مورد وثیقه به شخصی غیر از وثیقه‌گذار تعلق دارد؛ با این توضیح که ذی‌نفع (صاحب مال اصلی) علیه وثیقه‌گذار شکایت کیفری (معرفی مال غیر به عوض مال خود) مطرح می‌کند و حکم قطعی به نفع وی صادر می‌شود. از آنجا که در چنین فرضی در خصوص ملک وثیقه، نمی‌توان اقدم قانونی انجام داد و از ملک رفع توقیف می‌شود و با عنایت به اینکه قرارهای تأمین کیفری وفق ماده 217 قانون آیین دادرسی کیفری 1392 عمدتاً بر مبنای ضمانت تن است، به نظر می‌‌رسد وثیقه‌گذار باید محکوم‌علیه را در هر حال معرفی کند؛ اما با وجود رفع توقیف از ملک، آیا می‌توان به نسبت وجه‌الوثاقه از دیگر اموال وثیقه‌گذار توقیف کرد؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

در فرض سؤال که ثالث مالی را به عنوان وثیقه متهم معرفی کرده است؛ اما به موجب حکم بعدی دادگاه، این مال مستحق‌للغیر درآمده است، با توجه به ملاک ماده 791 قانون مدنی، وثیقه‌گذار باید بدل مال مورد وثیقه را از دیگر اموال خود بدهد و قید یا عدم قید این موضوع در قرار قبولی وثیقه در مسؤولیت وی تأثیری ندارد؛ بنابراین در فرض سؤال، توقیف اموال وثیقه‌گذار معادل وجه‌الوثاقه با منع قانونی مواجه نیست. بدیهی است، چنانچه وثیقه‌گذار مطابق ماده 228 قانون آیین دادرسی کیفری حسب مورد متهم یا محکوم‌علیه را معرفی کند، توقیف از اموال وی موضوعاً منتفی است؛ مگر آنکه مطابق مقررات مربوط قبلاً دستور ضبط وثیقه صادر شده باشد.

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

26 Dec, 05:02


#نظریه_مشورتی_اداره_کل_حقوقی_قوه_قضائيه

شماره نظریه : 7/1403/725
شماره پرونده : 1403-84-725ع
تاریخ نظریه : 1403/09/11

استعلام :

چنانچه پرونده راجع به ملکی در هیأت موضوع ماده واحده قانون تعیین تکلیف اراضی اختلافی موضوع اجرای ماده 56 قانون جنگلها و مراتع مصوب 1367 و به‌طور همزمان در کمیسیون رفع تداخلات استانی نیز مطرح باشد، آیا هیأت موضوع ماده واحده یادشده می‌تواند به موضوع رسیدگی کند و یا آنکه باید پرونده تا تعیین تکلیف از سوی کمیسیون رفع تداخلات متوقف بماند؟ همچنین تکلیف کمیسیون در مواجهه با پرونده هیأت موضوع ماده واحده صدرالذکر چیست؟ آیا کمیسیون رفع تداخلات باید به موضوع رسیدگی کند و یا آنکه رسیدگی را متوقف نماید؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

اولاً، وظیفه قانونی کمیسیون رفع تداخلات موضوع تبصره 3 الحاقی به ماده 9 قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی موضوع ماده 54 قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب 1394، صرفاً احراز تداخل در اجرای مقررات ملی شدن اراضی با مقررات موازی و حسب مورد اتخاذ تصمیم در مورد وجود یا عدم تداخل و در فرض پذیرش تداخل، عندالاقتضاء رأی به اصلاح نقشه‌ها، سوابق و اسناد مالکیت آن‌ها و رفع موارد اختلاف نسبت به آن‌ها و اصلاح اسناد مالکیت و صدور اسناد اراضی کشاورزی است و این امر به هیچ وجه به منزله صلاحیت این کمیسیون برای تشخیص موات و یا ملی بودن این اراضی نیست.
ثانیاً، وفق تبصره 3 ماده 3 آیین‌نامه اجرایی تبصره 3 الحاقی ماده 9 قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی موضوع ماده 54 قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب 7/4/1394 هیأت وزیران با اصلاحات بعدی، رسیدگی هیأت‌های تعیین تکلیف اراضی اختلافی موکول به تصمیم قطعی کمیسیون رفع تداخلات است و در واقع تا زمان تعیین تکلیف موضوع در کمیسیون یادشده، رسیدگی هیأت‌های مذکور متوقف و سپس این هیأت‌ها با لحاظ رأی قطعی کمیسیون یادشده اتخاذ تصمیم می‌کنند.

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

26 Dec, 04:54


#نظریه_مشورتی_اداره_کل_حقوقی_قوه_قضائيه

شماره نظریه : 7/1403/703
شماره پرونده : 1403-29/1-703ح
تاریخ نظریه : 1403/09/18
استعلام :

در پرونده‌ای حکم به تخلیه به سبب احراز تخلف مستأجر صادر شده است؛ اما به سبب سپری شدن مدت زمان اجرا، حکم ملغی ‌اثر شده و خواهان بار دیگر دادخواست تخلیه تقدیم دادگاه کرده است. آیا دادگاه می‌تواند به استناد محتویات پرونده قبلی با تعیین وقت رسیدگی و بدون رسیدگی مجدد، در خصوص خواسته تخلیه که همان جهت مذکور در پرونده قبلی می‌باشد، اتخاذ تصمیم کند؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

اولاً، در صورت ملغی ‌اثر شدن حکم تخلیه موضوع ماده 28 قانون روابط موجر و مستأجر مصوب 1356، مالک می‌تواند بار دیگر فسخ عقد اجاره و تخلیه عین مستأجره را به همان جهت تخلف سابق خواستار شود؛ زیرا حکمی که ملغی ‌اثر شده است، دیگر واجد اعتبار امر مختومه نمی‌باشد و دادگاه در صورت طرح دعوای مجدد تخلیه مکلف به رسیدگی است. همچنین عدم اقدام موجر ظرف سه ماه و یا یک سال موضوع این ماده، به معنای انصراف وی از تخلیه عین مستأجره نبوده و باعث سقوط حق برای طرح مجدد دعوای تخلیه نمی‌شود.
ثانیاً، از آنجا که در اجرای ماده 28 قانون روابط موجر و مستأجر مصوب 1356، حکم تخلیه عین مستأجره با پرداخت حق کسب یا پیشه و یا تجارت صادر و قطعی شده است، با ملغی ‌اثر شدن این حکم و طرح دعوای جدید در این زمینه، دادگاه مکلف به تعیین وقت رسیدگی و رسیدگی به دعوا و تعیین حق کسب یا پیشه و یا تجارت بر اساس قیمت روز است و در هر صورت دادگاه می‌تواند از تحقیقات صورت گرفته در پرونده قبلی استفاده و بر این اساس اتخاذ تصمیم کند.

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

26 Dec, 04:51


#نظریه_مشورتی_اداره_کل_حقوقی_قوه_قضائيه

شماره نظریه : 7/1403/701
شماره پرونده : 1403-29/1-701ح
تاریخ نظریه : 1403/09/20
استعلام :

در مواردی که قرارداد مشمول قانون روابط موجر و مستأجر مصوب 1356 است، آیا تعیین حق کسب یا پیشه یا تجارت و سرقفلی هر یک به طور جداگانه وجاهت قانونی دارد؟ با این توضیح که بعضی محاکم در زمان احراز تخلف به جهت انتقال به غیر با ارجاع امر به کارشناسی جهت تعیین حق کسب یا پیشه و یا تجارت و تعیین سرقفلی حکم به تخلیه با پرداخت نصف حق کسب یا پیشه و یا تجارت و پرداخت سرقفلی به طور کامل صادر می‌کنند. آیا این حکم و رویه صحیح است؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

در قانون روابط موجر و مستأجر مصوب 1356 حق سرقفلی پیش‌بینی نشده است و آنچه در این قانون آمده است، حق کسب یا پیشه و یا تجارت است؛ بنابراین، چنانچه مستأجر در زمان انعقاد قرارداد اجاره مشمول قانون یادشده، مبلغی تحت عنوان سرقفلی به موجر پرداخت کرده باشد، این مبلغ مستقل از حق کسب یا پیشه و یا تجارت قابل مطالبه نیست و تنها کارشناس هنگام تعیین حق کسب یا پیشه و یا تجارت مبلغ مزبور را نیز لحاظ می‌کند و در مواردی که وفق تبصره یک ماده 19 این قانون، نصف حق کسب یا پیشه و یا تجارت حسب مورد به مستأجر یا متصرف تعلق می‌گیرد، نیز موضوع تفاوتی نمی‌کند و نصف مبلغ کل تعیین‌شده به عنوان حق کسب یا پیشه و یا تجارت در قبال تخلیه موضوع حکم قرار می‌گیرد.

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

26 Dec, 04:50


#نظریه_مشورتی_اداره_کل_حقوقی_قوه_قضائيه

شماره نظریه : 7/1402/427
شماره پرونده : 1402-168-427ک
تاریخ نظریه : 1403/09/20

استعلام :

در صورتی که دو نفر با تبانی علیه یکدیگر طرح دعوای حقوقی تصرف عدوانی در ملکی را طراحی و حکم به نفع محکوم‌له صادر شود، در حالی که هیچ تصرفی در ملک نداشته‌اند و بعداً متصرف و مالک واقعی از آن حکم اطلاع پیدا کند، با توجه به ماده یک قانون مجازات اشخاصی که برای بردن مال غیر تبانی می‌کنند مصوب 1307، آیا رسیدگی محاکم کیفری به اعتراض ثالث به حکم حقوقی و نقض آن و اثبات صوری بودن منوط است و یا اینکه به‌رغم صدور حکم حقوقی (رفع تصرف)، محکمه کیفری حق تحقیق و صدور حکم دارد و چون استرداد مال کلاهبرداری شده باید در حکم بیاید و معارض بودن آن با حکم حقوقی منافاتی ندارد؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

جرم موضوع ماده یک قانون مجازات اشخاصی که برای بردن مال غیر تبانی می‌کنند، مطلق است و مرتکبین جرم به صرف اقامه دعوا علیه یکدیگر با تبانی برای بردن مال غیر، حتی اگر به بردن مال منتهی نشود، به مجازات کلاهبرداری محکوم می‌شوند؛ بنابراین اگر دادگاه حقوقی حین رسیدگی به دعوای مطروحه، صوری‌‌بودن آن را احراز و حکم بر بطلان دعوا صادر می‌کرد نیز جرم موضوع ماده یک این قانون محقق می‌شد؛ با این حال در فرض سؤال که دادگاه حقوقی، سبق تصرف خواهان را در دعوای حقوقی احراز و حکم صادر کرده است، چون احراز مجرمیت متهمان منوط به اثبات مسائلی که رسیدگی به آن در صلاحیت دادگاه حقوقی باشد، نیست؛ بنابراین دادگاه کیفری می‌تواند نسبت به جرم معنونه رسیدگی کرده و رأی مقتضی صادر کند و صدور حکم به رد مال نیز با توجه به اینکه در فرض سؤال مالی برده نشده، منتفی است.

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

26 Dec, 04:47


#نظریه_مشورتی_اداره_کل_حقوقی_قوه_قضائيه

شماره نظریه : 7/1403/434
شماره پرونده : 1403-3/1-434ح
تاریخ نظریه : 1403/10/01

استعلام :

با توجه به حکم مقرر در ماده 98 قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356، چنانچه محکوم‌‌علیه یا شخص ثالث مالی را به اجرای احکام معرفی و برای اثبات کفایت ارزش روز مال معرفی‌ شده به میزان محکوم‌به، نظریه کارشناس رسمی دادگستری در مرحله تأمین دلیل را ارائه کنند که دارای اعتبار شش ماهه کارشناسی نیز باشد و مؤید تکافوی مال معرفی شده به میزان محکوم‌به و بیشتر از آن باشد، آیا اجرای احکام می‌تواند به استناد نظریه کارشناسی تأمین دلیل دستور رفع توقیف از حقوق و مزایای محکوم‌علیه را دهد و یا آنکه این دستور مستلزم انجام تشریفات اجرای احکام؛ از جمله ارجاع امر به کارشناس رسمی دادگستری و ابلاغ نظریه کارشناسی به طرفین و عدم اعتراض به آن در مهلت قانونی و سپس صدور دستور مذکور است؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

در فرض سؤال که محکوم‌علیه یا ثالث مالی معادل ارزش محکوم‌به همراه با اعلام نظر کارشناس رسمی در خصوص ارزیابی مال در مرحله تأمین دلیل را ارائه داده و رفع توقیف از حقوق و مزایا را درخواست کرده است، واحد اجرای احکام مدنی در صورتی می‌تواند وفق ماده 98 قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356 از حقوق و مزایای محکوم‌علیه رفع توقیف کند که نظر کارشناس رسمی تأمین دلیل به لحاظ غیر ترافعی بودن آن به محکوم‌له ابلاغ و وی در مهلت قانونی به آن اعتراض نکند و یا در صورت اعتراض، واحد اجرای احکام تکافوی مال معرفی‌شده برای استیفای محکوم‌به و هزینه‌های اجرایی را به نحو مقتضی احراز کند.

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

26 Dec, 04:45


#نظریه_مشورتی_اداره_کل_حقوقی_قوه_قضائيه

شماره نظریه : 7/1403/695
شماره پرونده : 1403-168-695ک
تاریخ نظریه : 1403/10/02

استعلام :

دو دانگ مشاع از یک پلاک ثبتی در وثیقه قرار گرفته و به‌رغم سپری شدن مدت حدود 54 سال از زمان توقیف، تاکنون اقدامی نسبت به آن به عمل نیامده است و ظاهراً مالک و وثیقه‌گذار نیز در سال 1372 فوت نموده است و ورثه هیچگونه اطلاعی از علت وثیقه قرار گرفتن ملک ندارند. با این وصف و به لحاظ اینکه ورثه وثیقه مذکور حاضر به تودیع مبلغ وثیقه جهت رفع اثر از ملک می‌باشند، خواهشمند است این مرجع را ارشاد فرمایید.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

تعهد وثیقه‌گذار ابتدائاً تعهدی غیرمالی است؛ هر چند تخلف از آن با تحقق شرایطی ممکن است آثار مالی به دنبال داشته باشد؛ بنابراین اساساً این تعهد با فوت به وراث منتقل نمی‌شود و از این حیث بین مرحله رسیدگی و اجرای حکم تفاوتی وجود ندارد. ماده 234 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 مبنی بر این‌که با فوت وثیقه‌گذار، قرار قبولی وثیقه منتفی می‌شود، حاوی حکم حقوقی جدید و یا تأسیس جدیدی در حقوق ایران نیست؛ بنابراین در فرض سؤال فوت وثیقه‌گذار صرف‌نظر از قانون حاکم بر زمان فوت از موجبات سقوط تعهد وثیقه‌گذار خواهد بود؛ اعم از آن که در مرحله رسیدگی یا اجرای حکم باشد؛ لذا موجب قانونی جهت در توقیف ماندن مال موضوع وثیقه وجود ندارد.

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

24 Dec, 16:33


🔹 دوره مجازی حقوق ثبت املاک کاربردی (سیزدهمین کارگاه وکیل حرفه ای در دعاوی ملکی)
@dadbanandana

🔰زمان برگزاری: روزهای شنبه و چهارشنبه از ساعت 18 الی 21
🔷️زمان شروع : 12 دی 1403
🔷️زمان پایان : 6 بهمن 1403
🔷️مدت دوره : 24 ساعت

🔰مدرس:
دکتر سید علی خراسانی
وکیل پایه یک دادگستری

🔷️تخفیف ویژه ثبت نام
🔷️ظرفیت ثبت نام محدود
🔷️با ارائه گواهی پایان دوره
🔷️دوره آنلاین است و فیلم و فایل متنی جلسات طبق قوانین و مقررات سایت دادبانان روی پنل کاربری دانشپذیران قرار می گیرد.

🔶️لینک ثبت نام دوره حقوق ثبت املاک کاربردی:
https://dadbanan.com/course/507

🔶️تلفن پشتیبانی، واتساپ و تلگرام و پیام رسان بله و ایتا:
📲09104502525
☎️⁩02175323000

#حقوق_ثبت #اراضی_و_املاک #حقوق_ملکی #حقوق_املاک #وکیل_ملکی #ثبت_املاک #ثبت_املاک_کاربردی #ثبت_املاک_اراضی
🔻🔻🔻🔻
https://t.me/dadbanandanalawfirm

https://eitaa.com/dadbanandana

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

22 Dec, 16:45


برنامه هفته پژوهش گروه حقوق
با همکاری انجمن علمی دانشجویی حقوق دانشگاه اصفهان

پنل دوم: قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول

📝 نوآوری‌های قانون الزام به ثبت رسمی...

دکتر مهدی الشریف
عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان و وکیل پایه یک دادگستری

📝 مفهوم قولنامه در قانون الزام به ثبت رسمی...

دکتر سیامک بهارلویی
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی و رییس کانون سردفتران و دفتریاران استان اصفهان

📝 نحوه معاملات در قانون الزام به ثبت رسمی...

خانم اعظم قویدل
معاون املاک اداره کل ثبت اسناد و املاک استان اصفهان


🟩 یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳
🟩 ساعت ۱۵
🟩 دانشگاه اصفهان، دانشکده علوم اداری و اقتصاد، سالن دردشتی


https://t.me/DrBaharluee

#فایل_صوتی
#فایل_آموزشی
#کارگاه_آموزشی
@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

22 Dec, 16:25


"لزوم ثبت" نقل و انتقالات مشمول "اثر استثنایی ثبت" در پرتو اصل "اثر نسبی" ثبت املاک

نویسندگان : نسرین طباطبایی حصاری؛ سروش صفی زاده

مجله : مطالعات حقوق تطبیقی؛ دوره 15؛ شماره 2؛ پائیز و زمستان 1403

#مقاله
@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

21 Dec, 21:04


📌 #فایل_صوتی

🔹مجموعه کلاس های آمادگی آزمون اختبار سال ۱۴۰۳ (جلسه پنجم و ششم حقوق ثبت)


👤استاد:
جناب آقای زبردست

✅️ تاریخ برگزاری: ۱۴۰۳/۰۷/۰۱

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

21 Dec, 21:03


📌 📌 #فایل_صوتی

🔹مجموعه کلاس های آمادگی آزمون اختبار سال ۱۴۰۳ (جلسه سوم و چهارم حقوق ثبت)

👤استاد:
جناب آقای محمد جواد زبردست

✅️ تاریخ برگزاری: ۱۴۰۳/۰۶/۲۰

#حقوق_ثبت

https://t.me/ekhtebariha

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

21 Dec, 21:03


📌 #فایل_صوتی

🔹مجموعه کلاس های آمادگی آزمون اختبار سال ۱۴۰۳ (جلسه اول و جلسه دوم حقوق ثبت)

👤استاد:
جناب آقای محمد جواد زبردست

✅️ تاریخ برگزاری: ۱۴۰۳/۰۶/۱۷

#حقوق_ثبت

https://t.me/ekhtebariha

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

21 Dec, 19:28


آیین نامه اجرایی ماده 7 قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول مصوب 1403/09/18 هیئت وزیران

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

16 Dec, 16:32


#نشست_قضایی
#صورتجلسه_نشست_قضایی

کد نشست : ۱۴۰۳-۱۰۸۳۹

برگزار شده توسط :
استان البرز/ شهر هشتگرد

تاریخ برگزاری : ۱۴۰۱/۰۳/۰۵

موضوع :

نقص دادخواست و عدم تعیین ارزش منطقه‌ای بر اساس شاخص سال تقدیم دادخواست


پرسش :

آیا عدم تعیین ارزش منطقه‌ای بر اساس شاخص سال تقدیم دادخواست و حسب آن عدم پرداخت هزینه دادرسی بر اساس آن شاخص از موارد نقص دادخواست و ارسال اخطار رفع نقص توسط دفتر دادگاه هست؟

نظر هیئت عالی :

مطابق بند 12 ماده 3 قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین مصوب سال 73، تقویم خواسته غیر منقول، بر اساس ارزش معاملاتی منطقه‌ای، ضروری است؛ بنابراین در صورت تقویم ننمودن خواسته بر اساس ارزش معاملاتی منطقه‌ای، به استناد بند 3 ماده 51 و ماده 53 قانون آئین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی، باید اخطاریه رفع نقص صادر شود؛ لذا نظریه اکثریت مورد تایید هیات عالی است.

نظر اکثریت :

مصادیق ماده61 قانون آیین دادرسی مدنی و بند 12ماده 3 قانون وصول برخی از درآمدهای دولت در دعوی مالی غیرمنقول باید ارزش منطقه‌ای جهت پرداخت هزینه دادرسی اعلام گردد و قاعدتاً و عرفاً منظور ارزش منطقه‌ای سال تقدیم دادخواست است، لذا بایستی طبق ارزش منطقه‌ای سال تقدیم دادخواست هزینه دادرسی پرداخت گردد در غیر این‌صورت از موارد صدور اخطار رفع نقص جهت پرداخت هزینه دادرسی براساس ارزش منطقه‌ای سال تقدیم دادخواست می‌باشد.

نظر اقلیت :

دلیلی دال بر تعیین ارزش منطقه‌ای براساس تقدیم دادخواست وجود ندارد، بنابراین اگر طبق همان مبلغ هزینه دادرسی پرداخت شده باشد موجبی برای اخطار رفع نقص نیست و خوانده نیز نمی‌تواند نسبت به ارزش منطقه‌ای ایراد وارد کند چون مشمول ماده 63 قانون آیین دادرسی مدنی و بحث بهای خواسته‌ای که موثر در مرحله بعد باشد، نیست.

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

15 Dec, 21:43


⚜️ #فایل_صوتی سلسله‌ نشست‌های تحلیل و نقد آرای قضایی با موضوع نقد رای شعبه ۱ دادگاه فشافویه در خصوص انتقال دعوا و حرمت مال مسلم در اراضی اشخاص حقیقی

👤با حضور:

دکتر مصطفی توکلی
رئیس دادگستری فشافویه و قاضی صادرکننده رای

دکتر مهدی جوهری
مدیرکل آموزش قوه قضاییه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم قضایی

دکتر حسن محسنی
استاد تمام و عضو هیات علمی دانشگاه تهران

دکتر حمیدرضا آدابی
قاضی پیشین دیوان عالی کشور

دکتر علی نجف‌زاده
قاضی دادگستری و مدرس دانشگاه

📍مکان: دانشگاه علوم قضایی

زمان برگزاری:
سه شنبه، ۲۰ آذر ۱۴۰۳


🆔 @anjomanelmi_ujsas


#فایل_صوتی
@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

15 Dec, 18:58


📻 رادیو ثبت: آموزش‌ حقوق ثبتی

🔸️تببین و آموزش قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول توسط دکتر کشاورز؛ معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور

(قسمت نوزدهم/ پایان)

#ثبت_پرس
#حقوق_مردم
#قانون_الزام

🆔️ @sabteasnad

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

15 Dec, 18:58


📻 رادیو ثبت: آموزش‌ حقوق ثبتی

🔸️تببین و آموزش قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول توسط دکتر کشاورز؛ معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور

(قسمت هجدهم)

#ثبت_پرس
#حقوق_مردم
#قانون_الزام

🆔️ @sabteasnad

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

15 Dec, 18:58


📻 رادیو ثبت: آموزش‌ حقوق ثبتی

🔸️تببین و آموزش قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول توسط دکتر کشاورز؛ معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور

(قسمت هفدهم)

#ثبت_پرس
#حقوق_مردم
#قانون_الزام

🆔️ @sabteasnad

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

15 Dec, 18:58


📻 رادیو ثبت: آموزش‌ حقوق ثبتی

🔸️تببین و آموزش قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول توسط دکتر کشاورز؛ معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور

(قسمت شانزدهم)

#ثبت_پرس
#حقوق_مردم
#قانون_الزام

🆔️ @sabteasnad

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

15 Dec, 18:58


📻 رادیو ثبت: آموزش‌ حقوق ثبتی

🔸️تببین و آموزش قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول توسط دکتر کشاورز؛ معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور

(قسمت پانزدهم)

#ثبت_پرس
#حقوق_مردم
#قانون_الزام

🆔️ @sabteasnad

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

15 Dec, 18:58


📻 رادیو ثبت: آموزش‌ حقوق ثبتی

🔸️تببین و آموزش قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول توسط دکتر کشاورز؛ معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور

(قسمت چهاردهم)

#ثبت_پرس
#حقوق_مردم
#قانون_الزام

🆔️ @sabteasnad

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

15 Dec, 18:58


📻 رادیو ثبت: آموزش‌ حقوق ثبتی

🔸️تببین و آموزش قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول توسط دکتر کشاورز؛ معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور

(قسمت سیزدهم)

#ثبت_پرس
#حقوق_مردم
#قانون_الزام

🆔️ @sabteasnad

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

15 Dec, 18:58


📻 رادیو ثبت: آموزش‌ حقوق ثبتی

🔸️تببین و آموزش قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول توسط دکتر کشاورز؛ معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور

(قسمت دوازدهم)

#ثبت_پرس
#حقوق_مردم
#قانون_الزام

🆔️ @sabteasnad

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

02 Dec, 18:50


🔊فایل صوتی کارگاه حقوقی با موضوع:

بررسی تحلیلی قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول

اساتید مدعو:

👤دکتر محمد مهدی صفاکیش
وکیل پایه یک دادگستری و
عضو  هیات علمی دانشگاه

👤محمد جواد زبردست
سردفتر اسناد رسمی



▫️کارگاه مذکور مورخ پنج‌شنبه ۱ آذرماه ۱۴٠۳ به همت کمیسیون آموزش و تحقیقات کانون وکلای دادگستری خراسان برگزار شد.



روابط عمومی
کانون وکلای دادگستری خراسان

تلگرام:
https://t.me/khorasanbar
اینستاگرام:
https://instagram.com/kanoonkhorasan?igshid=1pf1ryfmgm178
وبسایت:
www.khorasanbar.com

#فایل_صوتی
#فایل_آموزشی
#کارگاه_آموزشی
@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

02 Dec, 15:15


اطلاعیه بسیار مهم
دادبانانی های عزیز در کانال آپارات دادبانان کلی کارگاه رایگان و برای تمامی دروس نمونه تدریس و محتوای رایگان وجود دارد🌹
✍️کانال آپارات دادبانان را دنبال کنید🙏
https://www.aparat.com/dadbanandana

🔴نمونه تدریس دعاوی مشارکت در ساخت
https://www.aparat.com/v/oca0kkq

🔴نمونه تدریس دعاوی پرکاربرد ملکی
https://www.aparat.com/v/hmh056u

🔴نمونه تدریس حقوق اراضی ملی
https://aparat.com/v/zlht061

🔴نمونه تدریس حقوق ثبت املاک
https://aparat.com/v/xsu3mu2

🔴نمونه تدریس تغییر کاربری اراضی
https://aparat.com/v/yhenxxz

🔴نمونه تدریس مقررات شهرداری
https://www.aparat.com/v/zmlis00


https://t.me/dadbanandanalawfirm

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

02 Dec, 14:54


🔸️موسسه حقوقی دادفران شکیبا برگزار می‌کند:

موضوع سخنرانی: نقد و بررسی ابعاد کاربردی قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها مصوب ۱۴۰۳/۰۲/۱۰
سخنران: جناب آقای دکتر پژمان محمدی وکیل دادگستری و استاد دانشگاه
زمان : چهارشنبه ۲۸ آذر ماه ۱۴۰۳  ساعت ۱۵ الی ۱۷
مکان: موسسه دادفران شکیبا (یوسف آباد، کوچه چهارم پلاک ۳ واحد ۷)

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

01 Dec, 12:23


https://www.karzar.net/169075

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

01 Dec, 08:19


عنوان : بررسی مرجع صالح جهت فروش بستر انهار متروکه واقع در محدوده قانونی و حریم  استحفاظی شهرها جهت تجمیع با املاک مجاور

نویسنده : سید محسن رضوی اصل

مجله : حقوق خصوصی؛ دوره بیست و یکم؛ شماره اول؛ 1403

#مقاله
@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

01 Dec, 07:37


واژه های مصوب کارگروه نقشه برداری فرهنگستان زبان و ادب فارسی تا پایان دفتر شانزدهم-1398

بارگزاری شده در سایت دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی

#حقوق_و_ادبیات_فارسی

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

30 Nov, 07:02


مجموعه 5 جلدی حقوق تطبیقی نظام‌های ثبت املاک
جلد اول
آلمان، اتریش، اسپانیا، استرالیا، اسکاتلند
جلد دوم
الجزایر، امارات متحده عربی، انگستان، ایالات متحده آمریکا، ایتالیا
جلد سوم
بلژیک، پرتغال، ترکیه، چین، سوئد
جلد چهارم
سوئیس، عربستان، فرانسه، کانادا، لبنان
جلد پنجم
لهستان، مصر، نیوزیلند، هلند، یونان
https://www.instagram.com/p/DC_Gh71ufYl/?igsh=dXptam9tNHV5M2Jw

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

28 Nov, 06:57


🎙فایل صوتی


«بررسی حقوقی سرقفلی و حق کسب و پیشه و تجارت»

👤 با حضور: جناب آقای محمد زارع زواردهی، قاضی دادگستری و مستشار دادگاه تجدیدنظر استان تهران

📆 تاریخ برگزاری:
چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳

📍مکان برگزاری:
دانشگاه خوارزمی تهران، سالن دفاع دانشکده حقوق و علوم سیاسی

انجمن علمی حقوق دانشگاه خوارزمی⚖️
@kharazmi_law
http://instagram.com/khu__law

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

27 Nov, 18:28


فهرست برخی کانال های تلگرامی فعال در حوزه های حقوقی، فنی و اقتصادیِ اراضی و املاک در سراسر کشور :

-فَاكْتُبُوه ( حقوق املاک)
https://t.me/faktobooh

-نکات کاربردی و مهم کارشناسی
https://t.me/eatlaatekarshnaci

-رادار مسکن
https://t.me/MelkRadar

-رویه قضایی زمین
https://t.me/raviyehghazaeezamin

-کانال حقوق ثبت دکتر فاطمیان
https://t.me/sabtedrfatemiyan

-کارشناسان رسمی کانون ایلام، کردستان، کرمانشاه و لرستان
https://t.me/joinchat/AAAAAE2kNYFo0zHwT8xhIA

-کارشناس رسمی امور ثبتی (نقشه های تفکیکی)
https://t.me/karshenasan_tehran

-حقوق کاربردی اراضی و املاک
https://t.me/LandlawPS

-کلاس های ارزيابی املاک کارآموزان1400
https://t.me/arzyabi_1400

-حقوق اموال و ثبت-دکتر نسرین طباطبائی حصاری
https://t.me/property_registration



این فهرست هر هفته به روز رسانی می‌شود.

جهت درج کانال تلگرامی خود در این فهرست به آی دی
@M09125672481
پیام دهید.

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

26 Nov, 15:47


جلسه سخنرانی آموزشی؛

تحلیل قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول

با سخنرانی دکتر عباس کریمی

و تحلیل قانون حمایت از مالکیت صنعتی مصوب ۱۴۰۳ با سخنرانی دکتر لیدا اسدی

به همت مشترک کمیسیون های؛ آموزش و پژوهش- کارآموزی و اختبار کانون وکلای دادگستری مازندران

پنجشنبه ۱۰ آبان ماه ۱۴۰۳ عمارت کانون وکلای دادگستری مازندران

https://t.me/Mazandaran_Bar_Assocition

#کارگاه_آموزشی
#فایل_صوتی
@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

25 Nov, 19:58


🔊 دادگاه علنی برخط استان سمنان
🗓روز سه شنبه 6 آذر

شعبه پنجم عمومی حقوقی شاهرود
ساعت 10 صبح
♦️موضوع: اعلان بطلان معامله

شعبه اول دادگاه عمومی حقوقی میامی
♦️موضوع ابطال اجرائیه و ابطال سند عادی
ساعت 11:30 صبح

🔻 لینک ورود به جلسات:
https://skyroom.adliran.ir/ch/edu-semnan1
♦️ پس از ورود به جلسه، به روی گزینه میهمان (Guest) بزنید.

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

25 Nov, 19:58


⚖️ دادگاه علنی برخط
📆 سه شنبه 6 آذرماه 1403

⛪️شهرستان یزد

📌موضوع:ابطال سند رسمی
✍️قاضی رسیدگی کننده: جناب آقای اسماعیل دهقان شوازی(رئیس شعبه 11 دادگاه حقوقی شهرستان یزد)
ساعت شروع:12:00

💻لینک حضور:(اسکای روم)👇
http://skyroom.adliran.ir/ch/edu-yazd
♦️ پس از ورود به جلسه، به روی گزینه میهمان (Guest) بزنید.

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

25 Nov, 16:15


رأی شماره 1829543 هیئت عمومی دیوان عدالت اداری؛ مندرج در روزنامه رسمی سال هشتاد شماره 23205 مورخ 1403/09/04

متن رأی :

قائم مقام دبیر شورای نگهبان به موجب نامه شماره 102/43599 مورخ 1403/7/8 در رابطه با جنبه شرعی نامه شماره 53/028/462450 مورخ 1400/5/10 سازمان امور اراضی کشور اعلام کرده است که: «اطلاق ممنوعیت دیوارکشی نسبت به مواردی که مصلحت ملزمه ای اقتضای این ممنوعیت را نداشته باشد و مآلاً دریافت عوارض از خصوص این جهت، خلاف موازین شرع شناخته شد.» بنابراین در اجرای حکم مقرر در ماده 87 قانون دیوان عدالت اداری مصوب سال 1392 مبنی بر لزوم تبعیت هیئت عمومی دیوان عدالت اداری از نظر فقهای شورای نگهبان درخصوص جنبه شرعی مقررات اجرایی، اطلاق نامه مورد شکایت در حد مقرر در نظریه مذکور خلاف شرع است و مستند به بند ۱ ماده ۱۲ و مواد 13 و 88 قانون دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ بطلان آن از تاریخ صدور اعلام می شود. این رأی براساس ماده 93 قانون دیوان عدالت اداری (اصلاحی مصوب 1402/2/10) در رسیدگی و تصمیم گیری مراجع قضایی و اداری معتبر و ملاک عمل است.

#رأی_هیأت_عمومی_دیوان_عدالت_اداری

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

25 Nov, 16:11


#نشست_قضایی
#صورتجلسه_نشست_قضایی

کد نشست : ۱۴۰۳-۱۰۷۶۵

برگزار شده توسط :
استان گلستان/ شهر گرگان

تاریخ برگزاری : ۱۴۰۱/۰۶/۲۴

موضوع :
بحث و بررسی پیرامون تعدد شکایت در فروش مال غیر


پرسش :

1- شخص «الف» تحت عنوان انتقال مال غیر از متهم شکایت نموده با این توضیح که متهم ملکی را به وی فروخته و پس از آن (حدوداً 3 ماه بعد) همان ملک توسط متهم به شخص «ب» فروخته می‌شود و علیه متهم کیفرخواست و حکم صادر می‌گردد. سپس شخص «ب» علیه متهم شکایت انتقال مال غیر مطرح می‌نماید، تکلیف چیست؟
2- آیا فروش مال غیر با اعطای وکالت در فروش به دیگری محقق می‌شود؟

نظر هیئت عالی :

چنانچه با شکایت شخص الف اتهام انتقال مال غیر مورد رسیدگی قرار گرفته باشد. تعقیب کیفری مجدد، وی به سبب شکایت خریدار، به سبب اعتبار امر مختوم قابل رسیدگی کیفری نیست: در مورد قسمت دوم سوال، چنانچه اعطای وکالت با قرائنی همچون پرداخت ثمن، قبض و اقباض صورت گرفته باشد بزه فروش مال غیر ممکن الوقوع است.

نظر اکثریت :

1- با عنایت به اینکه هر شخص به دلیل ارتکاب رفتار مجرمانه یک بار مجازات می‌گردد و رد مال که ماهیتاً امری حقوقی است، قانونگذار جهت رعایت حقوق شاکی در کنار مجازات اصلی قرار داده است، بنابراین با شکایت احدی از شکات در خصوص فروش مال غیر و صدور رای با شکایت‌های بعدی امکان رسیدگی مجدد نمی‌باشد و موضوع مشمول اعتبار امر مختوم خواهد بود و شکات جدید حق دارند جهت دریافت خسارت و رد مال به دادگاه حقوقی مراجعه نمایند بنابراین به استناد ماده ۱۳ قانون آیین دادرسی کیفری قرار موقوفی صادر می‌گردد.
2- اگر وکالت در فروش همراه با قرائنی نظیر قبض و اقباض یا پرداخت وجه یا چک باشد هر چند کتباً بیع نامه نگارش نشده باشد فروش مال غیر محقق می‌گردد چون اعطای این وکالت همراه با قرائن آن حکایت از فروش دارد اما اگر صرفاً وکالت در فروش باشد بدون اینکه چک یا وجهی پرداخت شود و همراه با سایر قرائن نباشد به تنهایی نمی‌تواند به منزله فروش مال غیر تلقی گردد.

نظر اقلیت :

1- رد مال همانند دیه در قانون مجازات اسلامی بخشی از مجازات است وقتی در پرونده تصادف اشخاص مختلف دچار جراحت می‌شوند با شکایت هر یک جداگانه حکم صادر می‌گردد در این فرض نیز موظف به رسیدگی هستیم و در مقام صدور حکم دو راهکار وجود دارد: اول اینکه بحث تعزیرات محکوم نمی‌شود اما حکم به رد مال داده می‌شود. دوم اینکه حکم به مجازات صادر شود و نهایتاً در اجرای ماده ۵۱۰ و ۵۱۱ قانون آیین دادرسی کیفری اقدام شود.

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

25 Nov, 13:05


رأی دادگاه تجدید نظر با موضوع ممانعت از حق

ارسالی از طرف یکی از همکاران عضو کانال

توضیح یکی از وکلای تجدید نظرخواه : قاضی بدوی استدلال کرده بود که مشتکی عنه سو نيت نداشت در صورتیکه بعلت رابطه خویشاوندی از فروش ملک توسط مورثش اطلاع داشت وقاضی تجديدنظر هم به همین علت رای رو نقض کرد.

پ.ن : همکاران محترم می توانند آرای مٱخوذه یا نظریات کارشناسی یا اسناد تنظیمی که به نظرشان حاوی نکته ی ملکی آموزنده ای است را جهت درج در کانال فَاكْتُبُوه به آی دی اینجانب ارسال فرمایند تا در صورت تمایل به نام خودشان در کانال منتشر شود.
@M09125672481

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

25 Nov, 09:35


🔴 دعوتنامه
دادبانانی عزیز سلام و عرض ادب🌹
امروز از ساعت ۱۸ الی ۲۱ در خدمت شما عزیزان هستیم با جلسه اول دوره دعاوی پرکاربرد ملکی از کارگاه وکیل حرفه ای در دعاوی ملکی با تدریس اساتید گرامی دکتر وحید فقیهی محمدی و هادی خسروسرشکی (خسروی)

از طریق لینک زیر می توانید مهمان ما باشید و جلسه اول این کارگاه را به صورت آنلاین و مهمان شرکت کنید:

🔴لینک مستقیم ورود مهمان:

https://webinar.dadbanan.com/ch/class5852

امروز ساعت ۱۸ لینک بالا را کپی و در مرورگر کروم آپدیت شده پیست کنید و دکمه مهمان را بزنید. دقت کنید مستقیم روی لینک نزنید اسکای روم مرورگرهای دیگر را پشتیبانی نمی کند فقط با کپی پیست کردن لینک در کروم وارد کلاس شوید و فییلترشکنتان خاموش باشد.

🟢 لینک ثبت نام سیزدهمین کارگاه وکیل حرفه ای در دعاوی ملکی آغاز از ۳ آذر
https://dadbanan.com/package-details/126
🟠 لینک ثبت نام تک درس دعاوی مشارکت در ساخت آغاز از ۳ آذر
https://dadbanan.com/course/505
🟣 لینک ثبت نام تک درس دعاوی پرکاربرد ملکی آغاز از ۵ آذر
https://dadbanan.com/course/506

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

24 Nov, 15:51


رأی دادگاه بدوی با موضوعات ممانعت از حق و مزاحمت ملکی و حق ارتفاق

ارسالی از طرف یکی از همکاران عضو کانال

پ.ن : همکاران محترم می توانند آرای مٱخوذه یا نظریات کارشناسی یا اسناد تنظیمی که به نظرشان حاوی نکته ی ملکی آموزنده ای است را جهت درج در کانال فَاكْتُبُوه به آی دی اینجانب ارسال فرمایند تا در صورت تمایل به نام خودشان در کانال منتشر شود.
@M09125672481

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

24 Nov, 12:54


🔰 دوره مجازی دعاوی پرکاربرد ملکی (سیزدهمین کارگاه وکیل حرفه ای در دعاوی ملکی)
@dadbanandana

🔰زمان برگزاری: روزهای دوشنبه از ساعت 18 الی 21
🔷️زمان شروع : 5 آذر 1403
🔷️زمان پایان : 8 بهمن 1403
🔷️مدت دوره : 30 ساعت

🔰مدرسین:
🔶️دکتر وحید فقیهی محمدی
• وکیل پایه یک دادگستری
• متخصص دعاوی ملکی

هادی خسروسرشکی (خسروی)
• وکیل پایه یک دادگستری
• مدیر دپارتمان وکالت دعاوی موسسه حقوقی دادبانان

🔷️تخفیف ویژه ثبت نام
🔷️ظرفیت ثبت نام محدود
🔷️با ارائه گواهی پایان دوره
🔷️دوره آنلاین است و فیلم و فایل متنی جلسات طبق قوانین و مقررات سایت دادبانان روی پنل کاربری دانشپذیران قرار می گیرد.

🔶️لینک ثبت نام:
https://dadbanan.com/course/506

🔶️تلفن پشتیبانی، واتساپ و تلگرام و پیام رسان بله و ایتا:
📲09104502525
☎️⁩02175323000
#دعاوی_املاک #دعاوی_ملکی #دعاوی_پرکاربرد_ملکی #حقوق_ملکی #دعوای_ملکی #خلع_ید #دعاوی_ثلاث #دعوای_الزام_به_تنظیم_سند
https://t.me/dadbanandanalawfirm

https://eitaa.com/dadbanandana

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

24 Nov, 10:05


🔰بررسی رفتار سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص پیش‌خرید، پیش ‌فروش و نقل و انتقالاتی که پروژه‌های مشارکت در ساخت اتفاق می‌افتد.

🔰موضوعات مالیاتی یکسری ریزه‌کاری داره که باید بهشون آگاه باشیم تا دچار مشکل نشویم.

💻پس در این وبینار تمام مسائل مالی و مالیاتی در قرارداد مشارکت در ساخت بررسی میشه.

🎁اگر در این وبینار شرکت کنید؛

1️⃣امکان خرید کتاب مشارکت در ساخت با تخفیف ۵۰ درصدی

2️⃣امکان مشاوره رایگان با علیرضا نمرودی

3️⃣امکان دریافت گواهینامه از دانشگاه علامه طباطبائی رو خواهید داشت.

چهارشنبه ۷ آذر ساعت ۱۹:۰۰

لینک ثبت‌نام وبینار:
https://eseminar.tv/wb148509

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

14 Nov, 16:59


انجمن علمی دانشجویی حقوق دانشگاه خوارزمی با همکاری انجمن علمی دانشجویی فقه و حقوق دانشگاه خوارزمی برگزار می‌کند:

🔸️سلسله نشست‌های مباحث حقوقی

نشست نخست:
«بررسی حقوقی سرقفلی و حق کسب و پیشه و تجارت»

👤 با حضور: جناب آقای محمد زارع زواردهی، قاضی دادگستری و مستشار دادگاه تجدیدنظر استان تهران

📆 تاریخ برگزاری:
چهارشنبه ۳۰ آبان | ساعت ۱۲ تا ۱۵ بعدازظهر

📍مکان برگزاری:
دانشگاه خوارزمی تهران، سالن دفاع دانشکده حقوق و علوم سیاسی

⏳️ مهلت ثبت‌نام: تا سه‌شنبه ۲۹ آبان
📎جهت ثبت‌نام به لینک زیر مراجعه کنید:

https://digiform.ir/w03a4d8ec

انجمن علمی حقوق دانشگاه خوارزمی⚖️

@kharazmi_law
http://instagram.com/khu__law

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

14 Nov, 08:28


🔹اسناد استان البرز - ۵۶

چند برگ از مکاتبات مربوط به خرید دهات واریان، کوشک، بالا رزکان، پل خواب و بیلقان جهت احداث سد کرج در سال ۱۳۳۹

به کوشش: دکتر حسن ناصرخاکی
۲۴ آبان ۱۴۰۳

🔗 البرز پژوهی @alborzology
▫️وبلاگ ۱▫️وبلاگ ۲▫️اینستاگرام▫️آپارات

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

14 Nov, 07:06


شنبه 26 آبان ماه
ساعت 18_20
لینک برگزاری
sahrab.adliran.ir

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

14 Nov, 03:39


🔹اسناد استان البرز - ۵۴

چند برگ از مجموعه اسناد مرتبط با خرید زمین های ده کرج برای توسعه دانشکده کشاورزی در سال ۱۳۳۸ شمسی

به کوشش: دکتر حسن ناصرخاکی
۲۳ آبان ۱۴۰۳

🔗 البرز پژوهی @alborzology
▫️وبلاگ ۱▫️وبلاگ ۲▫️اینستاگرام▫️آپارات

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

14 Nov, 03:39


🔹اسناد استان البرز - ۵۳

نقشه کرج
ترسیم شده در سال ۱۳۲۷ شمسی
دایره جغرافیایی ستاد ارتش
مقیاس: ۱/۱۰۰۰۰۰

به کوشش: دکتر حسن ناصرخاکی
۲۳ آبان ۱۴۰۳

🔗 البرز پژوهی @alborzology
▫️وبلاگ ۱▫️وبلاگ ۲▫️اینستاگرام▫️آپارات

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

13 Nov, 18:35


فهرست برخی کانال های تلگرامی فعال در حوزه های حقوقی، فنی و اقتصادیِ اراضی و املاک در سراسر کشور :

-فَاكْتُبُوه ( حقوق املاک)
https://t.me/faktobooh

-نکات کاربردی و مهم کارشناسی
https://t.me/eatlaatekarshnaci

-رادار مسکن
https://t.me/MelkRadar

-رویه قضایی زمین
https://t.me/raviyehghazaeezamin

-کانال حقوق ثبت دکتر فاطمیان
https://t.me/sabtedrfatemiyan

-کارشناسان رسمی کانون ایلام، کردستان، کرمانشاه و لرستان
https://t.me/joinchat/AAAAAE2kNYFo0zHwT8xhIA

-حقوق کاربردی اراضی و املاک
https://t.me/LandlawPS

-کلاس های ارزيابی املاک کارآموزان1400
https://t.me/arzyabi_1400

-حقوق اموال و ثبت-دکتر نسرین طباطبائی حصاری
https://t.me/property_registration



این فهرست هر هفته به روز رسانی می‌شود.

جهت درج کانال تلگرامی خود در این فهرست به آی دی
@M09125672481
پیام دهید.

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

13 Nov, 10:08


#پوشه_شنیداری

پوشه شنیداری نشست علمی با موضوع ارزیابی قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول در بوته اجرا


🔲 با حضور:

◻️ دکتر عاصف حمداللهی
مدیرکل نظارت بر اجرای اسناد سازمان
ثبت اسناد و املاک کشور

◻️ دکتر طاهر حبیب‌زاده
عضو هیأت علمی و معاون پژوهشی دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق

◻️ دکتر غلامعلی صدقی
معاون قضایی سابق دیوان عالی کشور

◻️ دکتر حمید عزیزی مرادپور
سردفتر اسناد رسمی تهران و مدرس دانشگاه

◻️ آقای صفدر کشاورز
معاون امور املاک سازمان ثبت اسناد
و املاک کشور


🗓گاه برگزاری : ۶ آبان ماه ۱۴۰۳

🏢جایگاه برگزاری : دانشگاه امام صادق
🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

11 Nov, 09:16


#معرفی_کتاب

📔نام کتاب:
ارزیابی املاک
(زمین، عرصه ،اعیان، ساختمان، اجاره، تعدیل تجاری، سرقفلی و حق کسب یا پیشه یا تجارت)

تالیف: دکتر علی سیفی

-دکترای مهندسی عمران از دانشکده فنی دانشگاه تهران
-کارشناس رسمی دادگستری با حوزه فعالیت کشوری
-دارای پروانه نظام مهندسی پایه یک ارشداز وزارت راه و شهرسازی

چاپ اول، تابستان ۱۴۰۳

تلفن سفارش کتاب: ۰۹۱۰۳۳۰۱۴۳۳ ارسال با پست پیشتاز به صورت رایگان

لینک سایت ارزيابی املاک :
http://arzyaby.com

#کتاب
#معرفی_کتاب

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

11 Nov, 09:06


🔹نشست حقوقی با موضوع:

بررسی قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول

اساتید مدعو:

👤دکتر محمد مهدی صفاکیش
وکیل پایه یک دادگستری و
عضو  هیات علمی دانشگاه

👤محمد جواد زبردست
سردفتر اسناد رسمی



زمان: پنج‌شنبه ۲۴ آبان‌ماه ۱۴٠۳
ساعت: ۱۱ الی ۱۳
مکان: سالن همایش کانون وکلای دادگستری خراسان



روابط عمومی
کانون وکلای دادگستری خراسان

تلگرام:
https://t.me/khorasanbar
اینستاگرام:
https://instagram.com/kanoonkhorasan?igshid=1pf1ryfmgm178
وبسایت:
www.khorasanbar.com

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

11 Nov, 03:15


#نشست_قضایی
#صورتجلسه_نشست_قضایی

برگزار شده توسط :
استان اردبیل/ شهر اردبیل

تاریخ برگزاری : ۱۴۰۱/۰۹/۱۰

موضوع :
جبران خسارت ناشی از کاهش ارزش ثمن در موارد غیر از مستحق‌للغیر بودن مورد معامله


پرسش :

آیا قاعده مذکور در باب ضمان درک در ارتباط با جبران خسارت ناشی از ارزش ثمن، صرفاً مختص موردی است که مورد معامله مستحق للغیر درآید و یا اینکه در تمامی مواردی که عقد باطل است جاری خواهد بود؟ به عبارتی جهت صدور حکم به جبران خسارت مستحق‌للغیر بودن در سایر موارد بطلان نیز می‌توان از این حکم وحدت ملاک اخذ کرد؟ به‌ عنوان مثال اگر به جهت موجود نبودن مورد معامله و یا عدم قابلیت تحویل معامله‌ای باطل شود، آیا می‌توان از حکم ناظر به ضمان درک استفاده کرد و از رأی وحدت رویه شماره 733 مورخ 15/07/1393 و 811 مورخ 26/04/1400 که در این باب صادر شده، بهره برد؟ و اگر جواب مثبت باشد ملاک تعیین میزان خسارت ارزش روز مبیع است یا نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی؟

نظر هیئت عالی :

ماده 362 قانون مدنی ، ضمان درک را یکی از آثار بیع صحیح اعلام کرده است . عقد فضولی ، عقد صحیح ولی قابل ابطال است بنابراین غرامات مذکور در مواد 390 و 391 قانون مدنی و آراء وحدت رویه 733-15-7/93 و 811-26/4/1400 هیات عمومی دیوان عالی کشور در مورد مستحق للغیر درآمدن بیع است و در سایر مواردی که مشخص می شود معامله از ابتداء باطل بوده است ، نمی توان به مواد و آراء وحدت رویه مذکور استناد کرد و لازم است برای جبران کاهش ارزش ثمن و خسارات متصور، مانند تعیین قیمت روز ثمن، همچنانکه در آراء وحدت رویه مذکور مشاهده می شود به مقررات مسئولیت مدنی رجوع کرد .

نظر اکثریت :

مستحق‌للغیر بودن معامله جهت شمول آرای وحدت رویه شماره 733 و 811 هیأت عمومی دیوان‌عالی‌کشور موضوعیت ندارد و خصوصیت خاصی در مستحق‌للغیر بودن مورد معامله وجود ندارد تا قائل بر این باشیم که تنها در این فرض طرف معامله ملزم به جبران خسارت ناشی از کاهش ارزش پول باشد؛ بلکه وفق ماده 365 قانون مدنی بیع فاسد اثری در تملک ندارد. لذا هرگاه کسی به عقد فاسد مالی را قبض کند، وفق قاعده علی‌الید ملزم به رد به مالک واقعی است و تا زمان رد، ضامن است و عودت مال و اعاده وضع به حال سابق اقتضای آن را دارد که اقرب مثل یا قیمت مال مسترد شود. بر این اساس در هر موردی که بطلان قرارداد و معامله‌ای کشف شود می‌توان با اخذ وحدت ملاک از حکم مقرر در مواد 390 و 391 قانون مدنی و آرای وحدت رویه شماره733 و 811 هیأت عمومی دیوان‌عالی‌کشور حکم بر محکومیت به پرداخت خسارت ناشی از کاهش ارزش پول به شرط جهل انتقال گیرنده از فساد معامله صادر نمود. و مبنای مواد 390 و 391 قانون مدنی در باب ضمان درک و نیز آرای وحدت رویه اشعاری نیز قاعده لاضرر و قاعده دارا شدن بلاجهت بوده و در تمامی موارد کشف فساد معامله، این قواعد حاکمیت داشته و بهترین روش جبران خسارت ناشی از کاهش ارزش پول، همان‌گونه که در رأی وحدت رویه شماره 811 هیأت عمومی دیوان‌عالی‌کشور مذکور است پرداخت ارزش روز مورد معامله براساس نظریه کارشناسی می‌باشد. نظریات مشورتی اداره حقوقی قوه قضائیه از جمله نظریه شماره 1376/98/7 مورخ 22/10/1398 و 466/1400/7 مورخه 23/5/1400 نیز مؤید استدلال فوق‌الذکر می‌باشد.

نظر اقلیت :

حکم مقرر در مواد 390 و 391 قانون مدنی در باب لزوم جبران خسارت و پرداخت خسارت ناشی از کاهش ارزش ثمن، ویژه فرضی است که مورد معامله مستحق‌للغیر درآید و در سایر مواردی که بطلان معامله‌ای کشف می‌گردد، نمی‌توان از حکم مقرر در مواد 390 و 391 قانون مدنی وحدت ملاک اخذ کرد و آرای وحدت رویه صادره به شماره‌های 733 و 811 هیأت عمومی دیوان عالی کشور نیز صرفاً ناظر به فرضی است که مورد معامله مستحق‌للغیر درآید و از آرای وحدت رویه نمی‌توان وحدت ملاک اخذ کرد و نهایتاً اگر معامله‌ای به جهتی غیر از مستحق‌للغیر بودن باطل شناخته شود، صرفاً می‌توان با مراجعه به قواعد ضمان قهری و قانون مسئولیت مدنی و با رعایت شرایط حاکم بر قانون مذکور، از جمله با بررسی قابلیت انتساب تقصیر به طرف دعوی حکم به جبران خسارت داد.

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

11 Nov, 03:11


#نشست_قضایی
#صورتجلسه_نشست_قضایی

کد نشست : ۱۴۰۳-۱۰۷۲۸

برگزار شده توسط:
استان کرمان/ شهر بافت

تاریخ برگزاری : ۱۴۰۱/۰۳/۰۷

موضوع :
مرجع صالح جهت اثبات تولیت


پرسش :

با توجه به مواد 14 و 15 قانون تشکیلات و اختیارات سازمان حج و اوقاف و امور خیریه، بند 1 از قسمت الف ماده 6 آیین نامه کیفیت تحقیق در شعب تحقیق و رای وحدت رویه شماره 552 مورخ 3/2/1370، مرجع صالح برای رسیدگی به دعوای اثبات تولیت /تعیین متولی/نصب متولی، دادگاه عمومی حقوقی است یا شعب تحقیق سازمان حج و اوقاف و امور خیریه؟

نظر هیئت عالی :

امری که طبق ماده 14 قانون تشکیلات اختیارات سازمان حج و اوقاف و امور خیریه بر عهده شعب تحقیق قرار گرفته (تشخیص متولی ) است . این امر با موضوعات مطرح در پرسش متفاوت است . تشخیص تولیت هنگامی که تکلیف متولی معلوم است (مانند ارشد اولاد ذکور ) از بین دیگر افرادی که احتمال صدق شرایط دارند با شعبه تحقیق است و نظر شعبه طبق ماده 15 قانون مذکور قابل اعتراض در دادگاه حقوقی است . اما در مواردی که دعوای تولیت ، نصب متولی تعیین متولی و مانند آن به صورت ترافع مطرح باشد در صلاحیت دادگاه حقوقی است . رای وحدت رویه استنادی و رای شعبه 19 دیوان عالی کشور هیچ یک دلالتی بر صلاحیت موازی دو مرجع (قضایی و اداری ) و اختیار در انتخاب مرجع رسیدگی توسط متقاضی ، ندارد . بنابراین صلاحیت دادگاه حقوقی مورد تایید است و نظریه اتفافی رد می شود .

نظر اتفاقی :

هر دو مرجع فوق در عرض یکدیگر صالح به رسیدگی می باشند؛ چراکه:
1. وفق رای وحدت رویه فوق، انتخاب هر یک از دو مرجع (دادگاه حقوقی و شعب تحقیق) جهت رسیدگی به دعاوی موضوع سوال اختیاری است و هر دو مرجع دارای صلاحیت رسیدگی می باشند و چنانچه از سوی هر دو مرجع رایی صادر گردد که متناقض می باشند، رای صادره از محاکم حقوقی ملاک می باشد.
2. گرچه به موجب ماده 14 و تبصره ماده 15 قانون تشکیلات و اختیارات سازمان اوقاف و امور خیریه مصوب 1363تشخیص و تعیین متولی با شعب تحقیق اداره اوقاف می باشد، اما صلاحیت اداره تحقیق و اوقاف موضوع ماده 14 قانون تشکیل سازمان حج و اوقاف و امور خیریه مصوب دی ماه 1363 در رسیدگی به موضوع تعیین متولی مانع از صلاحیت عام دادگاه عمومی حقوقی، در رسیدگی به دعاوی فوق نیست. ( رای شماره 9209970909100100 مورخ 1392/03/22 صادره از شعبه سوم دیوان عالی کشور نیز موید نظر فوق است )

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

11 Nov, 03:06


#نشست_قضایی
#صورتجلسه_نشست_قضایی

کد نشست : ۱۴۰۳-۱۰۷۳۱
برگزار شده توسط :
استان فارس/ شهر لار

تاریخ برگزاری : ۱۴۰۱/۰۹/۰۳

موضوع :
طرح دعوی با عنوان مزاحمت ملکی به دلیل کم شدن مشتری به تبع حدوث اختلاف و نزاع

پرسش :
اگر صاحب مغازه‌ای طرح دعوا نماید و با طرح شکوائیه بیان نماید، که همسایه ایشان که مغازه دارد با ایشان دعوا نموده و باعث گردیده است مشتری‌های ایشان به ایشان رجوع نکنند، آیا مزاحمت ملکی ایجاد شده است؟

نظر هیئت عالی :
موضوع پرسش با توجه به مصادیق تمثیلی ماده 690 قانون تعزیرات هیچ‌گونه تناسب و سنخیتی ندارد. قطع نظر از اینکه عنوان مزاحمت ملکی در قانون به‌کار نرفته و نوعی استنباط عرفی است، دعوا، منازعه و مشاجره نمی‌تواند فی‌حدنفسه مشمول عنوان و احکام مزاحمت قرار گیرد؛ خصوصاً که در ماده 690 یاد شده «به منظور تصرف یا ذی‌حق معرفی کردن خود یا دیگری» گفته شده و همچنین تعریف مزاحمت که در ماده 160 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی آمده ناظر به مزاحمت در تصرفات شاکی نسبت به مال غیرمنقول است که ظهور در تصرفات مادی و فیزیکی دارد. مورد پرسش اگر به‌گونه‌ای رخ دهد که مشمول ماده 618 قانون تعزیرات باشد و شرایط و عناصر لازمه آن را داشته باشد قابل تعقیب کیفری است و صرف دعوا که غالباً در نتیجه اختلافات رخ می‌دهد مشمول ماده 618 هم نیست و قابلیت تعقیب کیفری از حیث کاهش مراجعات مردم و مشتریان محل کسب را ندارد.

نظر اکثریت :
با توجه به اینکه مطابق ماده 690 از قانون آیین دادرسی کیفری مزاحمت ملکی مواردی را شامل می‌شود که مرتکب، اعمالی را انجام دهد، که مالک نتواند رفتار مالکانه در ملکش انجام هد و به‌عبارت‌دیگر مرتکب مانع استیفای مالک، نسبت به منفعت ملک شود مانند اینکه مرتکب مصالح ساختمانی را جلوی درب پارکینگ بریزد و مالک پارکینگ خودرو نتواند از پارکینگ استفاده نماید و خودرو خود را در آنجا پارک نماید؛ لذا در این موارد مزاحمت ملکی ایجاد می‌شود و در موضوع بحث می‌تواند از مصادیق ماده 618 از قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات باشد که حسب ماده فوق بیان شده هر کس با ایجاد هیاهو و جنجال، مردم را از کسب و کار بیندازد موجب اخلال در نظم می‌گردد.

نظر اقلیت :
موضوع بحث از موارد ایجاد مزاحمت ملکی می‌باشد؛ چراکه صاحب مغازه و شخصی که ایجاد اختلاف و دعوا شده است، با اعمالی که انجام داده است مانع رجوع مشتری به ملک صاحب مغازه گردیده، لذا با استفاده از ماده 690 از قانون مجازات اسامی بخش تعزیرات می‌توان مرتکب را مجازات نمود.

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

10 Nov, 08:21


آنچه درباره قوانین کاربردی حقوق اراضی و املاک باید بدانیم

🔹 با محوریت حقوق اراضی زراعی و باغ ها، حقوق وقف و حق زارعانه


🔹 استاد عیسی شعبانی
وکیل پایه یک دادگستری
نویسنده و عضو هیئت تحریریه گروه حقوق کاربردی املاک و اراضی ایران

📅 یکشنبه ها ساعت ۱۶ الی ۲۰
شروع دوره از ۱۳ آبان ماه

🎧 آنلاین /  🧑🏻‍🏫 حضوری

💽 امکان مشاهده آفلاین دوره

دپارتمان حقوق کاربردی

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

10 Nov, 05:26


تدریس

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

07 Nov, 18:01


#نظریه_مشورتی_اداره_کل_حقوقی_قوه_قضائيه

شماره نظریه : 7/1403/269
شماره پرونده:1403-29/1-269ح
تاریخ نظریه : 1403/08/08
استعلام :

همان‌گونه که مستحضرید حق کسب یا پیشه یا تجارت حقی است که قانون‌گذار وفق قانون روابط موجر و مستأجر مصوب 1356 برای مستأجر با توجه به مدتی که ملک در اجاره وی است و با لحاظ نوع فعالیت و همچنین میزان رونقی که به محل کسب و پیشه داده است، در نظر گرفته است. همچنین به موجب ماده 4 قانون یادشده در صورت درخواست تعدیل اجاره‌بها و وجود شرایط قانونی، دادگاه اجاره‌بها را به قیمت عادله روز از طریق کارشناسی تعیین می‌کند. با توجه به توضیحات پیش‌گفته خواهشمند است به پرسش‌های زیر پاسخ دهید:
1- با توجه به ماده 4 قانون روابط موجر و مستأجر مصوب 1356 تعیین اجاره‌بها در قراردادهای مشمول این قانون بر چه مبنایی است؟ توضیح آنکه، وفق ماده 4 قانون یادشده در صورت درخواست تعدیل اجاره‌بها و وجود شرایط دادگاه باید اجاره را به قیمت عادله روز از طریق کارشناس تعیین کند؛ در حالی که در عمل کارشناسان مبلغ بسیار ناچیزی تعیین می‌کنند و رویه قضایی نیز بر همین مبنا استوار است. آیا این رویه، درست و مطابق قانون است؟ آیا حکم مربوط به تعدیل اجاره‌بها با توجه به مقررات ماده 4 قانون روابط موجر و مستأجر مصوب 1356 قطعی است و یا آنکه با تصویب قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1356 قابل اعتراض است؟
2- کارشناس در تعیین مبلغ حق کسب یا پیشه یا تجارت چه معیارهایی را باید در نظر بگیرد؟ توضیح آنکه، کارشناسان در تعیین حق کسب یا پیشه یا تجارت درصد مشخصی از قیمت ملک را به عنوان این حق در نظر می‌گیرند و مدت زمان فعالیت مستأجر، نوع فعالیت و میزان موفقیت مستأجر در رونق محل مورد اجاره را در نظر نمی‌گیرند و برای مستأجرینی که در فعالیت خود و رونق محل کسب ضعیف و یا قوی بوده‌اند، درصد مشخصی از قیمت ملک را به عنوان حق کسب یا پیشه یا تجارت در نظر می‌گیرند. آیا این رویه، درست و مطابق قانون است؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

- اولاً، با عنایت به ماده 4 اصلاحی (1358) قانون روابط موجر و مستأجر مصوب 1356، دادگاه با جلب نظر کارشناس، اجاره‌بها را به نرخ عادله روز و با توجه به ترقی یا تنزل هزینه زندگی تعیین می‌کند. ثانیاً، به موجب بند 4 ماده 12 قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 1402، رسیدگی و صدور رأی در خصوص تعدیل اجاره‌‌بها در صلاحیت دادگاه صلح است که مطابق بند «پ» تبصره 5 این ماده، رأی صادره راجع به تعدیل اجاره‌بها، قابل تجدید نظرخواهی در دادگاه تجدیدنظر استان است.
2- با عنایت به عدم تصویب آیین¬نامه اجرایی ماده 18 قانون روابط موجر و مستأجر مصوب 1356 و فقدان معیار قانونی دقیقی پیرامون تشخیص و تعیین میزان حق کسب یا پیشه یا تجارت و با لحاظ معیارهای مذکور در ماده 11 قانون روابط مالک و مستأجر مصوب 1339 و رویه عملی کارشناسان رسمی دادگستری، در تعیین ارزش حق کسب یا پیشه یا تجارت و یا سرقفلی، مواردی چون طول مدت اشتغال مستأجر به کسب یا پیشه یا تجارت در مورد اجاره و حسن شهرت مستأجر که در معروف نمودن محل اجاره مؤثر واقع شده، میزان مشتریان دائم که ناشی از فعالیت مثبت و حسن عمل و مدیریت و ابتکار مستأجر است و نوع کسب یا پیشه یا تجارت، نوع بنا، کمیت و کیفیت آن و موقعیت محلی ملک و تجهیزات و امکانات آن و مخارجی که مستأجر در آماده کردن محل؛ از جمله از حیث قفسه‌بندی و تزئینات داخلی متحمل شده است، ملاک محاسـبه قرار می‌گیـرد. در هر صورت برخلاف آنـچه در فرض استعلام آمده است، تعیین درصدی از قیمت ملک در مقام تعیین میزان حق کسب یا پیشه یا تجارت فاقد وجاهت قانونی است.

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

07 Nov, 17:51


#نظریه_مشورتی_اداره_کل_حقوقی_قوه_قضائيه

شماره نظریه : 7/1403/457
شماره پرونده:1403-75-457ح
تاریخ نظریه : 1403/08/06

استعلام :

1- آیا دعوای تنفیذ فسخ معامله موضوع تبصره یک ماده یک قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول مصوب 1403 در مورد معاملات املاک با سند عادی (پس از سپری شدن مواعد موضوع مواد یک و 10 قانون) قابل پذیرش است و یا آنکه این دعاوی مختص معاملات ثبت شده در سامانه و پس از سپری شدن مواعد قانونی است؟
2- آیا اعمال حق فسخ با مهلت پانزده روزه مندرج در تبصره یک ماده یک قانون یادشده، مقررات قانونی مدنی در مورد فوریت خیارات را منتفی می‌کند و یا آنکه احکام قانونی مذکور هم‌‌چنان به قوت خود باقی است؟
3- در مورد قسمت اخیر تبصره یک ماده یک قانون مذکور، چنانچه دادگاه در دعوای تنفیذ فسخ به سبب انتقال مبیع به ثالث توسط بایع، حکم به قیمت روز مال صادر کرده باشد و معامله دوم هم منحل شده و مبیع به مالکیت بایع در عقد اول بازگردد، برای استرداد عین مال در معامله اول فسخ شده راهکار چیست؟ آیا اعاده دادرسی برای رأی اول امکانپذیر است؟
آیا می‌توان گفت این موضوع شامل احکام بدل حیلوله است و بدون نیاز به صدور حکم و به جای پرداخت وجه نقد به نرخ روز، عین مال به محکوم‌له تحویل می‌شود؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

1- وفق صدر تبصره یک ماده یک قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول مصوب 1403، موارد موضوع تبصره یادشده ناظر بر دعوای تنفیذ فسخ معاملاتی است که در سامانه ثبت الکترونیک اسناد موضوع ماده یک این قانون ثبت شده است.
2- به تصریح تبصره یادشده، اظهارنامه موضوع این تبصره باید ظرف پانزده روز پس از اعمال حق فسخ ارسال شود. بر این اساس، بحث تعارض این حکم با مقررات قانون مدنی و احتمال تغییر در حکم راجع به فوریت عرفی خیارات، موضوعاً منتفی است.
3- چنانچه در اجرای ذیل تبصره یک ماده یک قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول مصوب 1403، حکم به پرداخت قیمت روز مال غیر منقول صادر و اجرا شده باشد، اقاله معامله پس از اجرای حکم یادشده مؤثر در مقام نیست و قیمت پرداخت شده را نمی‌توان مشمول احکام مقرر برای بدل حیلوله تلقی کرد؛ همچنین فرض سؤال مشمول مقررات راجع به اعاده دادرسی نیست.

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

07 Nov, 17:49


#نظریه_مشورتی_اداره_کل_حقوقی_قوه_قضائيه

شماره نظریه : 7/1403/443
شماره پرونده:1403-75-443ح
تاریخ نظریه : 1403/08/05

استعلام :

آیا در مورد تبصره 6 ماده یک قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول مصوب 1403، در صورت عدم احراز تسلیم، قالب حکم قرار رد است یا حکم بر رد دعوا؟
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :
بر اساس ماده 299 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 که مقرر داشته است: «چنانچه رأی دادگاه راجع به ماهیت دعوا و قاطع آن به طور جزیی یا کلی باشد، حکم و در غیر این صورت قرار نامیده می‌شود.» وجود دو معیار فوق سبب توصیف رأی دادگاه به حکم و عدم وجود هر یک از آنان موجب توصیف آن به قرار است و در تصمیم موضوع تبصره 6 ماده یک قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول مصوب 1403، از آنجا که احراز یا عدم احراز تسلیم یا مبادله عوضین از مسائل ماهوی محسوب می‌شود؛ همچنان که در فرض احراز تسلیم یا مبادله، تصمیم دادگاه در ماهیت و حکم تلقی می‌شود، در فرض عدم احراز نیز تصمیم دادگاه ماهوی تلقی و قاطع دعوا می‌باشد. در نتیجه همانطور که تصمیم دادگاه در صورت پذیرش دعوا و احراز تسلیم، از نوع حکم می‌باشد، رد آن نیز در صورت عدم احراز تسلیم، حکم محسوب می‌شود. قرینه تقابل موجود در ماده نیز بر همین موضوع دلالت دارد. همچنین از آنجایی که صدور حکم به «قرار رد دعوا» آنگونه که در سؤال مطرح شده است، فاقد جایگاه حقوقی است و در تبصره 6 ماده یک قانون نیز قانون‌گذار در مقام تغییر در مقررات شکلی دادرسی نیست؛ بلکه در مقام بیان احکام ماهوی می‌باشد، عبارت «دعوا را رد می‌کند» را نمی‌توان مفید یک تأسیس جدید شکلی تلقی کرد؛ بنابراین در فرض سؤال، دادگاه حکم بر بی‌حقی خواهان صادر می‌کند.

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

07 Nov, 17:47


#نظریه_مشورتی_اداره_کل_حقوقی_قوه_قضائيه

شماره نظریه : 7/1403/386
شماره پرونده:1403-66-386ع
تاریخ نظریه : 1403/08/02

استعلام :

از آنجا که عوارض صدور پروانه ساختمانی برای طرح‌ها و پروژه‌های عمرانی خارج از محدوده خدماتی و حریم شهر‌ها و محدوده روستاها که توسط شورای اسلامی بخش دریافت می‌شود، گاهی ارقام قابل توجهی است که متقاضیان از عهده پرداخت یک‌جای آن برنمی‌آیند و درخواست تقسیط در پرداخت عوارض طی چند مرحله را دارند، آیا تقسیط مطالبات و عوارض ناشی از صدور پروانه‌های ساختمانی و همچنین تقسیط جرایم صادره توسط کمیسیون موضوع تبصره 2 ذیل بند 3 ماده 99 قانون شهرداری مصوب 1334 با اصلاحات و الحاقات بعدی با تصویب شورای بخش و تأیید هیأت تطبیق امکان‌پذیر است؟ توضیح آنکه، در موارد مشابه، مطالبات وزارت‌خانه‌ها و مؤسسات دولتی از اشخاص حقیقی به استناد بند 2 آیین‌نامه ماده 47 قانون محاسبات عمومی کشور مصوب 1366 با اصلاحات بعدی و نیز مطالبات شهرداری‌ها در محدوده خدمات شهری به استناد ماده 32 آیین‌نامه مالی شهرداری‌ها مصوب 12/4/1346 قابل تقسیط می‌باشد؛ همچنین وفق ماده 38 آیین‌نامه مالی دهیاری‌ها مصوب 19/5/1382 هیأت وزیران، دهیار می‌تواند مطالبات خود از اشخاص را به صورت اقساط تا سی و شش ماه دریافت کند.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

اولاً، با توجه به ماده 38 آیین‌نامه مالی دهیاری‌ها مصوب 19/5/1382 هیأت وزیران، مطالبات دهیاری‌ها بابت عوارض صدور پروانه ساختمانی مطابق مقررات این ماده قابل تقسیط است.
ثانیاً، با توجه به اینکه جریمه تعیین شده در آرای کمیسیون موضوع تبصره 2 ذیل بند 3 ماده 99 قانون شهرداری مصوب 1334 با اصلاحات و الحاقات بعدی متعلق به دهیاری‌ها نمی‌باشد و مشمول مطالبات مذکور در ماده 47 قانون محاسبات عمومی کشور مصوب 1366 با اصلاحات و الحاقات بعدی و آیین‌نامه اجرایی ماده (47) قانون محاسبات عمومی کشور مصوب 1366 (با موضوع دادن مهلت و نحوه تقسیط بدهی اشخاص به وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتی و خسارت تأخیر تأدیه) مصوب 9/5/1384 هیأت وزیران است؛ بنابراین در خصوص جریمه یادشده وفق این ماده و آیین‌نامه اجرایی آن رفتار می‌شود.

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

07 Nov, 17:40


شماره نظریه : 7/1403/550
شماره پرونده:1403-218-550
تاریخ نظریه : 1403/07/30

استعلام :

با توجه به اینکه وفق بند «الف» ماده 12 قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 1402 دعاوی مالی تا نصاب یک میلیارد ریال در صلاحیت دادگاه صلح است و در دعاوی غیر منقول مانند ابطال سند رسمی یا اثبات شراکت و مالکیت در ملک غیر منقول که هزینه دادرسی بر اساس ارزش منطقه‌ای ملک پرداخت می‌شود و بهای واقعی خواسته بسیار فراتر از یک میلیارد ریال است، چنانچه بهای خواسته از سوی خواهان مقوم به کمتر از یک میلیارد ریال شود و خوانده به بهای خواسته اعتراض نکند، آیا دادگاه صلح صالح به رسیدگی است و یا آنکه به سبب فلسفه تشکیل این دادگاه به عنوان مرجع قضایی اختصاصی برای رسیدگی به پرونده‌های دارای اهمیت کمتر، صلاحیت رسیدگی ندارد؟ به عبارت دیگر، آیا بهای واقعی خواسته مناط و ملاک صلاحیت است و یا بهایی که خواهان تعیین کرده است؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

اولاً، عبارت دعاوی مالی تا نصاب یک میلیارد ریال در بند یک ماده 12 قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 1402، اطلاق دارد و دعاوی مالی راجع به اموال غیر منقول را نیز شامل می‌شود.
ثانیاً، با عنایت به نسخ قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 1394 و عدم پیش‌بینی مقررات خاص در مورد ملاک بودن ارزش واقعی خواسته در تعیین صلاحیت دادگاه صلح و با لحاظ حکم مقرر در ماده 17 قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 1402، صلاحیت دادگاه صلح نیز تابع عمومات حاکم؛ از جمله تقویم خواسته به شرح مندرج در مواد 61 و بعد قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 است.

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

07 Nov, 17:36


#نظریه_مشورتی_اداره_کل_حقوقی_قوه_قضائيه

شماره نظریه : 7/1403/68
شماره پرونده :1403-33-68 ع
تاریخ نظریه : 1403/07/30

استعلام :

با توجه به مواد 1 و 2 قانون توزیع عادلانه آب مصوب 1361 با اصلاحات و الحاقات بعدی، چنانچه در اثر تغییر طبیعی مسیر رودخانه و طبعاً بستر و حریم آن، رودخانه وارد در محدوده مالکیت اشخاص شود، مالک دارای چه حقوقی است؟
آیا می‌تواند بهای ملک و یا الزام نهاد متولی به جابجایی مسیر رودخانه را مطالبه کند یا آنکه دارای حقی دیگر است؟
در صورت استحقاق مطالبه بها، مبنای قانونی آن چیست و کدام نهاد مکلف به پرداخت است؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

اولاً، وفق تبصره یک ماده 2 قانون توزیع عادلانه آب مصوب 1361 با اصلاحات و الحاقات بعدی، وزارت نیرو با توجه به آمار هیدرولوژی و داغاب آنها و بدون رعایت اثر ساختمان تأسیسات آبی، پهنای بستر و حریم آن را تعیین می‌کند؛ همچنین به موجب بند «ح» ماده یک آیین‌نامه مربوط به بستر و حریم رودخانه‌ها، انهار، مسیل‌ها مرداب‌ها، برکه‌های طبیعی و شبکه‌های آبرسانی، آبیاری و زهکشی مصوب 11/8/1379 هیأت وزیران با اصلاحات بعدی، بستر آن قسمت از رودخانه، نهر یا مسیل است که در هر محل با توجه به آمار هیدرولوژیک و داغاب و حداکثر طغیان با دوره برگشت 25 ساله به وسیله وزارت نیرو و یا شرکت‌های آب منطقه‌ای تعیین می‌شود. در مناطقی که ضرورت ایجاب می‌نماید سیلاب با دوره برگشت کمتر یا بیشتر از 25 ساله ملاک محاسبه قرار گیرد، سازمان‌های آب منطقه‌ای حسب مورد با ارائه نقشه‌های مربوط و توجیهات فنی از حوزه ستادی وزارت نیرو مجوز لازم را اخذ خواهند کرد. بر این اساس و مستند به مواد فوق‌الذکر، ضابطه تعیین بستر، حداکثر طغیان با دوره بازگشت 25 ساله است؛ بدین توضیح که بستر رودخانه آن سطح از اراضی مجاور رودخانه است که در دوره 25 سال اخیر زیر پوشش آب می‌رود؛ بنابراین، با توجه به مستندات یادشده و همچنین با لحاظ تبصره یک ماده 2 قانون آب و نحوه ملی شدن آن مصوب 1347 با اصلاحات بعدی که مقرر می‌دارد حداکثر طغیان در مورد هر رودخانه و نهر طبیعی با توجه به آمار هیدرولوژی رودخانه‌ها و انهار و داغاب در بستر طبیعی آنها بدون رعایت اثر ساختمان تأسیسات آبی از طرف وزارت آب و برق تعیین خواهد شد، مقصود از حداکثر طغیان، حداکثر طغیان معمولی است و طغیان‌های اتفاقی و استثنایی را شامل نمی‌شود و این قبیل طغیان‌ها نمی‌تواند ملاک تعیین بستر قرار گیرد.
ثانیاً، به موجب ماده 8 آیین‌نامه صدرالذکر، چنانچه بستر رودخانه، نهر طبیعی و مسیل به صورت طبیعی تغییر یابد، باقیمانده بستر که بستر مرده نامیده می‌شود، کماکان در اختیار دولت است؛ از عبارت تغییر طبیعی بستر چنین مستفاد است که چنانچه تغییرات بعدی بستر و قرار گرفتن اراضی و املاک اشخاص در بستر رودخانه‌ها و انهار طبیعی و مسیل‌ها به نحو طبیعی و بر اساس ضابطه تعیین بستر به شرح پیش‌گفته باشد، برای مالکان این اراضی ایجاد محدودیت در مالکیت می‌نماید و اراضی جدید به عنوان بستر رودخانه‌ها انهار طبیعی و مسیل‌ها در اختیار دولت قرار می‌گیرد؛ اما در صورتی‌که تغییر بستر به نحو مصنوعی و در نتیجه اقداماتی چون برداشت غیر مجاز و برخلاف ضوابط فنی مصالح و شن و ماسه از بستر رودخانه‌ها و یا تخریب سازه‌های موازی یا متقاطع رودخانه‌ها و انهار طبیعی صورت گیرد، مالکیت مالکان نسبت به بستر جدید متزلزل نمی‌شود.
ثالثاً، با توجه به تبصره‌های 3 و 4 ماده 2 قانون توزیع عادلانه آب مصوب 1361 با اصلاحات و الحاقات بعدی و حکم مقرر در ماده 7 آیین‌نامه صدرالذکر، کشت موقت در ‌آن قسمت از بستر رودخانه، نهر و مسیل که برای بهره‌برداری از آب مزاحمتی ایجاد نکند،‌ با موافقت کتبی و قبلی شرکت آب منطقه‌ای مربوط به صورت اجاره و رعایت اولویت برای مجاوران بلامانع است؛‌ اما مستأجر فقط حق زراعت سطحی دارد و نمی‌تواند ایجاد اعیانی و یا غرس نهال و درخت کند؛ به طریق اولی برای مالکانی که اراضی آنها در نتیجه تغییر طبیعی بستر رودخانه‌ها به شرح پیش‌گفته در بستر رودخانه‌ها قرار می‌گیرد، چنین حقی باقی است؛ اما همچنان حقی بر ایجاد اعیانی و یا غرس نهال و درخت ندارند. رابعاً، قانونگذار در تبصره 4 ماده 2 قانون توزیع عادلانه آب مصوب 1361 با اصلاحات و الحاقات بعدی برای مالکان اعیانی‌های موجود در بستر و حریم انهار و رودخانه‌ها و ... که برای امور مربوط به آب یا برق مزاحم باشد، حق جبران خسارت به ترتیب مقرر در مواد 43 و 44 این قانون را به رسمیت شناخته است؛ به طریق اولی در فرض تغییر بستر رودخانه‌ها و انهار و سلب مالکیت از مالکان اراضی واقع در بستر جدید و با لحاظ قواعد عام احترام به مالکیت اشخاص و لزوم جبران خسارت، هرچند وفق مواد قانونی پیش‌گفته از مالکان مذکور سلب مالکیت می‌شود؛ اما حق آنها بر مطالبه خسارت به قوت خود باقی است.

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

07 Nov, 17:27


#نظریه_مشورتی_اداره_کل_حقوقی_قوه_قضائيه

شماره نظریه:7/1403/514
شماره پرونده:1403-192-514
تاریخ نظریه :1403/07/25

استعلام :

چنانچه فردی در دادگاه کیفری2به لحاظ عدم سوءنیت در خصوص بزه تغییر کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها موضوع ماده3قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها مصوب1374تبرئه شود، آیا اعمال تبصره2ماده10این قانون برای همان موضوع و همان فرد امکان‌پذیر است؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

در خصوص ساز و کار اعمال تبصره2ماده10قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها مصوب1374با اصلاحات و الحاقات بعدی از حیث فرع بودن یا نبودن اعمال آن بر صدور حکم از سوی دادگاه موضوع در چند کمیسیون این اداره کل مطرح و منتهی به دو دیدگاه زیر شده است:

دیدگاه اکثریت: در بزه تغییر کاربری غیر مجاز موضوع ماده 3 قانون صدر‌الذکر قلع و قمع بنا موضوع تبصره2ماده10این قانون توسط مأموران جهاد کشاورزی، صرفاً پس از رسیدگی قضایی و صدور حکم به تبع امر کیفری امکان‌پذیر است؛ زیرا:
اولاً،در ماده3اصلاحی(1385)قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها مصوب1374با اصلاحات و الحاقات بعدی آمده است:«... علاوه بر قلع و قمع بنا به پرداخت جزای نقدی ... محکوم خواهند شد». عبارت «محکوم خواهند شد» شامل قلع و قمع بنا و جزای نقدی (هر دو) می‌باشد که مختص دادگاه است. رأی وحدت رویه شماره707مورخ21/12/1386 هیأت عمومی دیوان عالی کشور نیز قلع و قمع بنا در بزه تغییر کاربری غیر مجاز را جزء لاینفک حکم کیفری دانسته است.
ثانیاً، مطابق ماده10الحاقی(1385)به قانون یادشده و ماده12آیین‌نامه اجرایی آن مصوب2/3/1386هیأت وزیران با اصلاحات و الحاقات بعدی، اختیار مأموران جهاد کشاورزی صرفاً در حد «توقف عملیات» و تنظیم صورت‌مجلس و «گزارش به اداره متبوع» جهت انعکاس به مراجع قضایی است و طبق تبصره یک ماده10قانون مذکور و تبصره1ماده12آیین‌نامه اجرایی آن، چنانچه مرتکب پس از اعلام مأموران جهاد کشاورزی به اقدامات خود ادامه دهد، نیروی انتظامی ایران موظف است با درخواست مأموران جهاد کشاورزی از ادامه عملیات متخلف جلوگیری نماید؛ این امر نیز بر اختیار «قلع و قمع بنا»توسط مأموران جهاد کشاورزی دلالت ندارد؛ زیرا «توقف عملیات» در مواد اشاره‌شده غیر از «قلع و قمع مستحدثات» است.
ثالثاً، آنچه در تبصره2ماده10قانون حفظ کاربری مصوب1374با اصلاحات و الحاقات بعدی و ماده13آیین‌نامه اجرایی آن آمده است (رأساً نسبت به قلع و قمع بنا اقدام و وضعیت زمین را به حالت اولیه اعاده نمایند)،ناظر بر چگونگی اجرای حکم صادره از مراجع قضایی در این خصوص است؛ زیرا به موجب ماده484ق.آ.د.ک اجرای احکام کیفری بر عهده دادستان است و وفق تبصره3این ماده، اجرای احکام کیفری صادره از دادگاه‌های بخش بر عهده رئیس دادگاه و در غیاب وی با دادرس علی‌البدل است؛ اما مقنن در تبصره2ماده10قانون حفظ کاربری مصوب1374با اصلاحات و الحاقات بعدی، اجرای حکم دادگاه در خصوص قلع و قمع بنا را بر عهده مأموران جهاد کشاورزی قرار داده است و به همین سبب، واژه «رأساً» در این تبصره به کار رفته است.

دیدگاه اقـلیت: هرچند مطابق اصول حقوقی، اعمال هرگونه مجازات و واکنش و تعدی بر اموال اشخاص، منوط به صدور حکم قطعی است؛ اما قانونگذار به دلیل ضرورت حفظ کاربری اراضی کشاورزی و باغ‌ها در ماده10قانون حفظ کاربری مصوب1374با اصلاحات و الحاقات بعدی و تبصره‌های آن، احکام خاصی وضع کرده است؛ بدین توضیح که مطابق صدر ماده یادشده، مأموران جهاد کشاورزی مکلف به توقیف عملیات هستند و چنانچه مرتکب، پس از اعلام سازمان جهاد کشاورزی به اقدامات خود ادامه دهد، مطابق تبصره یک ماده مذکور نیروی انتظامی مکلف به جلوگیری از ادامه عملیات است و در صورتی که مرتکب باز هم به اقدامات خود ادامه دهد، به موجب تبصره2ماده یادشده مأموران جهاد کشاورزی با حضور نماینده دادسرا یا دادگاه، رأساً نسبت به قلع و قمع بنا و مستحدثات اقدام می‌کنند و این اقدام با توجه به صراحت تبصره2همین ماده نیاز به صدور حکم ندارد. همچنین رأی وحدت رویه شماره707مورخ21/12/1386 هیأت عمومی دیوان عالی کشور صرفاً ناظر بر عدم لزوم تقدیم دادخواست برای صدور حکم قلع و قمع است. بدیهی است صدور حکم از طرف مرجع قضایی مربوط به مواردی است که مرتکب به تذکرات مأموران جهاد کشاورزی و نیروی انتظامی توجه کرده و اقدامات خود را متوقف کرده باشد. بنا به مراتب پیش‌گفته، در فرض سؤال که در جریان احداث بنا اقدام لازم از سوی جهاد کشاورزی مبنی بر توقف ساخت و ساز صورت نگرفته و پس از پایان ساخت و ساز و اعلام جرم به مرجع قضایی نیز حکم بر برائت متهم به سبب عدم احراز سوء نیت صادر شده است، در هر صورت صرف‌نظر از آن‌که کدام‌یک از دیدگاه‌های فوق‌الاشعار مورد پذیرش قرار گیرد، اعمال تبصره 2 ماده1قانون حفظ کاربری مصوب1374با اصلاحات بعدی از سوی جهاد کشاورزی منتفی است.
@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

06 Nov, 14:10


فهرست برخی کانال های تلگرامی فعال در حوزه های حقوقی، فنی و اقتصادیِ اراضی و املاک در سراسر کشور :

-فَاكْتُبُوه ( حقوق املاک)
https://t.me/faktobooh

-نکات کاربردی و مهم کارشناسی
https://t.me/eatlaatekarshnaci

-رادار مسکن
https://t.me/MelkRadar

-رویه قضایی زمین
https://t.me/raviyehghazaeezamin

-کارشناسان رسمی کانون ایلام، کردستان، کرمانشاه و لرستان
https://t.me/joinchat/AAAAAE2kNYFo0zHwT8xhIA

-کانال حقوق ثبت دکتر فاطمیان
https://t.me/sabtedrfatemiyan

-کلاس های ارزيابی املاک کارآموزان1400
https://t.me/arzyabi_1400

-حقوق کاربردی اراضی و املاک
https://t.me/LandlawPS

-حقوق اموال و ثبت-دکتر نسرین طباطبائی حصاری
https://t.me/property_registration



این فهرست هر هفته به روز رسانی می‌شود.

جهت درج کانال تلگرامی خود در این فهرست به آی دی
@M09125672481
پیام دهید.

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

06 Nov, 04:33


🔴*سلسله جلسات آموزشی، ویژه کارآموزان و وکلا*
🔰موضوع: ادامه مباحث ثبتی* 🔰مدرس: جناب آقای وکیل سید منصور سادات

◽️زمان: سه شنبه مورخ
۱۴۰۳/۰۸/۱۵



◽️مکان: دفتر وکیل فرهاد رستم شیرازی*
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️ 🔹کانال رسمی باشگاه وکلای جوان. 🔹کانال تلگرام: https://t.me/bashgahe_vokalayejavan 🔹صفحه اینستاگرام : https://instagram.com/bashgahe_vokalayejavan?igshid=vz5gr821g5pn‏ ‏


#فایل_صوتی
#فایل_آموزشی
@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

05 Nov, 21:53


کارگاه آموزشی آشنایی با اختبار
حقوق ثبت کانون وکلا

برگزار کننده : گروه وکلای دادمهر

مدرس : منصور مسیبی نیا

مکان : کرج جهانشهر کافه کتاب کوکو
تاریخ : سه شنبه 1403/08/15

پ.ن : در این نشست تلاش شده است که 50 ماده ی پرکاربرد قوانین و مقررات پرکاربرد ثبت، با ذکر چند مثال جهت آمادگی اختبار کانون های وکلا بیان شود.

#فایل_صوتی
#کارگاه_آموزشی
#فایل_آموزشی
@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

05 Nov, 03:43


صدور اجراییه برای جرایم کمیسیون ماده ۱۰۰ ممنوع است.

نظریه مشورتی دفتر نظارت بر اجرای اسناد رسمی مبنی بر عدم امکان صدور اجرائیه نسبت به آرای کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداری‌ها

استناد شهرداریها به تبصره ۲ ماده ۱۰  قانون درآمد پایدار نیز بلا وجه است و مقرره مذکور در خصوص صورتحساب عوارض و بهای خدمات است.


کانال حقوق ثبت دکتر فاطمیان
🆔️ https://t.me/sabtedrfatemiyan

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

04 Nov, 19:39


🔴*سلسله جلسات آموزشی، ویژه کارآموزان و وکلا*
🔰موضوع: ادامه مباحث ثبتی* 🔰مدرس: جناب آقای وکیل سید منصور سادات

◽️زمان: سه شنبه مورخ
۱۴۰۳/۰۸/۱۵ ساعت ۱۶:۳۰

◽️مکان: اصفهان، سعادت آباد، روبه روی شهرداری منطقه۶، جنب بانک رفاه کارگران، پلاک ۴۰، طبقه اول، دفتر وکیل فرهاد رستم شیرازی*

(شرکت در جلسات، برای کلیه وکلا و کاراموزان محترم رایگان و مجاز است.) ▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️ 🔹کانال رسمی باشگاه وکلای جوان. 🔹کانال تلگرام: https://t.me/bashgahe_vokalayejavan 🔹صفحه اینستاگرام : https://instagram.com/bashgahe_vokalayejavan?igshid=vz5gr821g5pn‏ ‏

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

04 Nov, 18:59


#کارگاه

⚖️ | انجمن علمی دانشجویی حقوق دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار می‌کند:

✳️ | کارگاه

«حقوق ثبت: تبیین قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول»

💎 | با حضور ارجمند
جناب آقای سید مهدی هاشمی

🔹 مدیر کل ثبت اسناد و املاک استان کرمان
🔹 عضو شورای قضایی دادگستری کل استان کرمان

📅 | سه‌شنبه ۱۵ آبان‌ماه

🕐 | ساعت ۱۳:۳۰

📍| مکان: تالار صبا، واقع در اندیشکده فرهنگ اسلام و ایران

| این کارگاه به صورت رایگان برگزار می‌شود.

🔶 | علاقمندان می‌توانند جهت ثبت نام در این کارگاه اطلاعات ذیل را به شماره 09162701028 در تلگرام ارسال نمایند:
🔸 نام و نام خانوادگی
🔸 شماره تماس
🔸 شماره دانشجویی
🔸 دانشگاه محل تحصیل
🔸 رشته تحصیلی

❗️| رعایت شئونات اسلامی و ضوابط دانشگاه الزامی است.

💠 روابط عمومی انجمن علمی دانشجویی حقوق دانشگاه شهیدباهنر کرمان

🆔 @Sbuk_law

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

04 Nov, 17:35


⚖️ دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد با همکاری انجمن علمی حقوق برگزار می‌کند:

⚜️نشست تخصصی بررسی قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول و نحوه اجرای آن

♦️ سخنرانان :

🔹🔹جناب آقای حسین شفیعی معاون محترم رئیس کل دادگستری استان خراسان رضوی و دبیر کمیته نظارت بر اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول

🔹🔹جناب آقای سید مرتضی مولوی پور مدیر کل محترم اداره ثبت اسناد و املاک استان خراسان رضوی


تاریخ برگزاری:

📆 دوشنبه ۱۴ آبان ماه ‌۱۴۰۳


📍محل برگزاری:
آمفی تئاتر دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد

@anjoman_law

#فایل_صوتی
#فایل_آموزشی
#کارگاه_آموزشی

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

04 Nov, 16:58


«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ»

🎧فایل شنیداری دومین نشست علمی از سلسله نشست‌های بررسی
#قانون‌الزام‌به‌ثبت‌رسمی‌معاملات‌غیرمنقول

📝با عنوان:
((چالش های اجرایی قانون الزام در حوزه دفاتر اسناد رسمی)) به همت #پژوهشکده‌کانون‌سردفتران‌ودفتریاران

به تفکیک سخنرانان:

جناب آقای دکتر نصیر مشایخ

تاثیر قانون الزام بر معاملات آپارتمان و اراضی

زمان: یکشنبه ۱۳ آبان ماه ۱۴۰۳

#فایل_صوتی
#فایل_آموزشی
#کارگاه_آموزشی
@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

04 Nov, 16:58


«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ»

🎧فایل شنیداری دومین نشست علمی از سلسله نشست‌های بررسی #قانون‌الزام‌به‌ثبت‌رسمی‌معاملات‌غیرمنقول

📝با عنوان:
((چالش های اجرایی قانون الزام در حوزه دفاتر اسناد رسمی)) به همت #پژوهشکده‌کانون‌سردفتران‌ودفتریاران

به تفکیک سخنرانان:

سرکار خانم دکتر هنگامه غضنفری

قلمرو صلاحیت دفاتر اسناد رسمی در تنظیم اسناد

زمان: یکشنبه ۱۳ آبان ماه ۱۴۰۳

#فایل_صوتی
#فایل_آموزشی
#کارگاه_آموزشی
@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

04 Nov, 06:44


https://t.me/+g8ZZDCnzGjY0MmU0

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

04 Nov, 06:13


#پوشه_شنیداری

🎧پوشه شنیداری کارگاه آموزشی با عنوان
« تحول در نظام مالکیت غیر منقول (بررسی  قانون الزام به ثبت رسمی معاملات غیر منقول ) »
📊بخش دوم
🎙سخنران :دکتر علیرضا سلامی
وکیل دادگستری

🗓گاه برگزاری : چهارشنبه 25 مهر 1403
🏢برگزار شده در مرکز مشاوران حقوقی، وکلا و کارشناسان قوه قضاییه استان گلستان 🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

04 Nov, 06:13


#پوشه_شنیداری

🎧پوشه شنیداری کارگاه آموزشی با عنوان
« تحول در نظام مالکیت غیر منقول (بررسی  قانون الزام به ثبت رسمی معاملات غیر منقول ) »
📊بخش نخست
🎙سخنران :دکتر علیرضا سلامی
وکیل دادگستری

🗓گاه برگزاری : چهارشنبه 25 مهر 1403
🏢برگزار شده در مرکز مشاوران حقوقی، وکلا و کارشناسان قوه قضاییه استان گلستان 🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

04 Nov, 05:56


#کارگاه_آموزشی
#کارگاه_حضوری
@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

03 Nov, 18:50


مباحث این جلسه برای داوطلبین آزمون 1403/08/18 کارشناسی رسمی دادگستری در رشته امور ثبتی نیز مفید است.

هماهنگی جهت حضور :
@shayesteh_law

#نشست_حضوری
@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

02 Nov, 21:00


قابل توجه اساتید محترم و دانشجویان گرامی؛

کانال فَاكْتُبُوه (حقوق املاک) آمادگی دارد علاوه بر کارگاه ها و نشست های تخصصی، جلسات دفاع از #رساله و #پایان_نامه با موضوعات مرتبط با حوزه ی #حقوق_املاک (حقوقی، فقهی و فنی) را در تلگرام اطلاع رسانی نماید.

لذا دوستان عزیز می توانند پوستر جلسات را به آی دی ادمین ارسال نمایند.

منصور مسیبی نیا
@M09125672481


#رساله
#پایان_نامه
@faktobooh

https://t.me/faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

02 Nov, 12:00


📕یادداشت

🌀معامله وکیل در صورت عدم رعایت مصلحت موکل با تصریح «به هر قیمت» در وکالت‌نامه
🌀نقد رای وحدت رویه‌‌ی شماره‌ی 847 هیأت عمومی دیوان عالی کشور

✏️ نویسنده: حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید عبدالمطلب احمدزاده بزاز.
✏️استادیار دپارتمان حقوق دانشگاه مفید

⭕️ رأی وحدت رویه‌ی شماره ۸۴۷ مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۲۵ هیأت عمومی دیوان عالی کشور، وحدت رویه در اختلاف بین شعبه ۵ دادگاه تجدیدنظر استان کهگلویه و بویر احمد و شعبه‌ی ۵۹ دادگاه تجدیدنظر استان تهران درباره‌ی «معامله‌ی وکیل در صورت عدم رعایت مصلحت موکل با تصریح به «هر قیمت» » در وکالت‌نامه می باشد.

⭕️ در این یادداشت نویسنده به این مسئله می پردازدکه آیا می توان نظر هیأت دیوان عالی مبنی بر بطلان معامله بدون تنفیذ موکل در موردی که در وکالت‌نامه قید « ولو به هر قیمتی » آمده است را نقد کرد یا خیر؟

🌀متن کامل یادداشت را « اینجا » بخوانید.

#معامله_وکیل
#عدم_رعایت_مصلحت_موکل
#رای_وحدت_رویه‌‌_شماره‌۸۴۷
#هیأت_عمومی_دیوان_عالی_کشور


🖥 رسانه حقوقی مدار:

🔗 ایتا | اینستاگرام | تلگرام | توییتر | آپارات | یوتیوب

🖥 ارتباط با رسانه حقوقی مدار:
@AdminMadaarMedia_ir

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

01 Nov, 18:18


عنوان : آیا اصلاحات ارضی کار آمریکا بود؟ معرفی دو سند بسیار با ارزش درباره ی اصلاحات ارضی ایران

نویسنده : احمد اشرف

مجله : ایران نامگ؛ سال 5؛ شماره4؛ زمستان 1399

#مقاله
@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

01 Nov, 18:16


ثبت املاک به روش خاص به معنای اجرای قوانین خاصِ ثبتی برای محدوده های خاصِ جغرافیایی است. 
قوانینی همچون:
- تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمان های فاقد سند رسمی
- الحاق موادی به قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن
- قانون نحوه صدور اسناد مالکیت املاکی که اسناد ثبتی آنها در اثر جنگ یا حوادث غیرمترقبه‌ای مانند زلزله، سیل و آتش سوزی از بین رفته‌اند
- ماده ۹ حمایت از احیاء، بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری
که فارغ از اجرای قانون ثبت اسناد و املاک مصوب ۱۳۱۰ و سایر قواعد عام ثبتی به رفع موانع، صدور رای و النهایه سند مالکیت می پردازند.

رسالت نگارنده در این کتاب تبیین کاربردی روش های خاص ثبت املاک و تحلیل نظری قوانین مرتبط با این حوزه می باشد تا خواننده از این رهگذر به روش های عملی ثبتِ املاک (البته به روش خاص!) مسلط گردد.

به راستی که ثبت، میدان تخصص هاست‌.

کتاب ثبت املاک به روش خاص
💳قیمت کتاب: ۲۸۰,۰۰۰ تومان

📝مولف: دکتر امیرمسعود فاطمیان
📚ناشر: انتشارات دادبانان دانا
📚ناشر همکار : سازمان ثبت اسناد و املاک کشور
📖تعداد صفحه: ۲۸۷ ص
🗓️نوبت چاپ: اول ۱۴۰۳

🛒لینک تهیه کتاب از سایت انتشارات دادبانان دانا:
https://dadbanandana.com/product/کتاب-ثبت-املاک-به-روش-خاص/

📲شماره پیام رسان:
0991 50 50 789
📞شماره تماس:
021 22 58 4900

کانال موسسه دادبانان
🆔️ https://t.me/dadbanandanalawfirm

کانال حقوق ثبت دکتر فاطمیان
🆔️ https://t.me/sabtedrfatemiyan

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

01 Nov, 17:58


دادگاه علنی بر خطر استان سمنان
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳

در ساعت ۹
شعبه سوم دادگاه عمومی بخش بسطام
با موضوع رفع تصرف عدوانی

لینک جلسه:
https://skyroom.adliran.ir/ch/edu-semnan1

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

31 Oct, 18:46


سخنرانی با موضوع «نقدی بر رژیم حقوقی حاکم بر معاملات عادی در قانون الزام» مورخ 29 مهرماه 1403 در نشست «جایگاه اسناد عادی در نظام حقوقی ایران پس از قانون الزام» کانون سردفتران و دفتریاران
https://www.instagram.com/nasrin.tabatabai.hesari?igsh=MTRsbnB5ZDY3em4xZg==

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

31 Oct, 17:05


💢 پژوهشکده کانون سردفتران و دفتریاران برگزار می‌کند

چالش های اجرایی قانون الزام در حوزه دفاتر اسناد رسمی

سرکار خانم دکتر هنگامه غضنفری
قلمرو صلاحیت دفاتر اسناد رسمی در تنظیم اسناد

جناب آقای دکتر نصیر مشایخ
تاثیر قانون الزام بر معاملات آپارتمان و اراضی

دومین نشست از سلسله نشست‌های بررسی قانون الزام به ثبت رسمی معاملات غیر منقول

📅زمان:
یکشنبه ۱۳ آبان ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۵ الی ۱۸

📍مکان برگزاری: کانون سردفتران و دفتریاران
سالن اجتماعات زنده یاد عظیمیان

🔴شرکت برای عموم آزاد است.

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

31 Oct, 17:03


⚖️ دانشکده حقوق و علوم سیاسی با همکاری انجمن علمی حقوق برگزار می‌کند:

⚜️نشست تخصصی بررسی قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول و نحوه اجرای آن

♦️ سخنرانان :
🔹🔹جناب آقای حسین شفیعی معاون محترم رئیس کل دادگستری استان خراسان رضوی و دبیر کمیته نظارت بر اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول
🔹🔹جناب آقای سید مرتضی مولوی پور مدیر کل محترم اداره ثبت اسناد و املاک استان خراسان رضوی


🔸شرکت در این نشست رایگان است و متقاضیان محترم می‌توانند با ارسال نام و نام خانوادگی، شماره دانشجویی و شماره تلفن خود به ادمین اقدام به ثبت‌ نام نمایند.
@fum_law

تاریخ برگزاری:

📆 دوشنبه ۱۴ آبان ماه ‌۱۴۰۳
ساعت 12 الی 14


📍محل برگزاری:
آمفی تئاتر_دانشکده حقوق و علوم سیاسی

🔸@anjoman_law

🔸https://www.instagram.com/fum_law?igsh=MW92bWc2dmJ2Y2szZw%3D%3D&utm_source=qr

#دانشکده_حقوق_علوم‌سیاسی
#انجمن_علمی_حقوق

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

28 Oct, 13:22


📚عنوان : ثبت املاک به روش خاص

📝مولف: دکتر امیرمسعود فاطمیان

📌انتشارات: دادبانان دانا با همکاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور

🔍اطلاعات بیشتر و خرید :
https://dadbanandana.com/product

پشتیبانی : 09915050789

#کتاب
#معرفی_کتاب
@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

28 Oct, 13:22


صوت نشست علمی حقوق املاک، وقف و ثبت

با تدریس استاد محترم جناب آقای دکتر محمدرضا مهرجو وکیل دادگستری و مدرس دانشگاه

پنجشنبه 5 مهر 1403، جلسه دوم

🔸 روابط عمومی کانون وکلای دادگستری استان کرمان

@kerman_bar_association

#فایل_صوتی
#فایل_آموزشی
#کارگاه_آموزشی
@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

28 Oct, 13:22


صوت نشست علمی حقوق املاک، وقف و ثبت

با تدریس استاد محترم جناب آقای دکتر محمدرضا مهرجو وکیل دادگستری و مدرس دانشگاه

پنجشنبه 5 مهر 1403، جلسه اول

🔸 روابط عمومی کانون وکلای دادگستری استان کرمان

@kerman_bar_association

#فایل_صوتی
#فایل_آموزشی
#کارگاه_آموزشی
@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

28 Oct, 13:21


💻وبینار تخصصی مشارکت در ساخت با علیرضا نمرودی، وکیل و سازنده

⚜️می‌دونستید بیشتر از ۶۰ درصد پروژه‌های مشارکت در ساخت به اختلافات حقوقی می‌خوره؟ اگه سازنده، مالک یا وکیل هستید، تو این وبینار یاد می‌گیرید چطور این مشکلات رو پیش‌بینی و حل کنید.

📚تو این وبینار علیرضا نمرودی، وکیل و نویسنده کتاب «مشارکت در ساخت»، مهم‌ترین چالش‌ها و راهکارهای حقوقی این حوزه رو بررسی می‌کنه.

🎁دو هدیه ویژه شرکت‌کننده‌ها:
* ۵۰٪ تخفیف کتاب «مشارکت در ساخت»
* مشاوره حقوقی رایگان با علیرضا نمرودی

🕢زمان وبینار: چهارشنبه، ۹ آبان، ساعت ۱۸:۳۰

📣این یه فرصت عالیه برای همه وکلا، سازنده‌ها و مالکان که با مسائل حقوقی مشارکت در ساخت آشنا بشن و از تجربیات واقعی استفاده کنن، جلوی خسارات میلیاردی رو بگیرن و منافع چند برابری ایجاد کنن.

🌐ثبت‌نام رایگان:

https://eseminar.tv/wb146407

📱 ما رو تو اینستاگرام دنبال کنید:

https://www.instagram.com/moeid.law.group?igsh=dXl5dTRzMzh2aGli

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

27 Oct, 12:46


آنچه درباره قوانین کاربردی حقوق اراضی و املاک باید بدانیم

🔹 با محوریت حقوق اراضی زراعی و باغ ها، حقوق وقف و حق زارعانه


🔹 استاد عیسی شعبانی
وکیل پایه یک دادگستری
نویسنده و عضو هیئت تحریریه گروه حقوق کاربردی املاک و اراضی ایران

📅 یکشنبه ها ساعت ۱۶ الی ۲۰
شروع دوره از ۱۳ آبان ماه

🎧 آنلاین / 🧑🏻‍🏫 حضوری



دپارتمان حقوق کاربردی

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

27 Oct, 08:42


ویرایش جدید(6 آبان 1403) جزوه رایگان قوانین و مقررات آزمون کارشناسی رسمی دادگستری 1403 (مشترکات)

-قابل استفاده برای تمامی شرکت کنندگان در آزمون مرکز کارشناسان رسمی دادگستری

-لطفا این جزوه را برای سایر داوطلبین ارسال فرمایید.

گردآوری : منصور مسیبی نیا


@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

26 Oct, 15:55


نشست کارشناسان رسمی امورثبتی و نقشه برداری
مرکز کارشناسان رسمی استان تهران
موضوع: تحلیل و تشریح قانون الزام به ثبت رسمی اموال غیر منقول - جلسه اول

سخنران: آقای سعادتیان معاون اسناد سازمان ثبت و کارشناس رسمی

https://t.me/arzyabi_1400

#فایل_صوتی
#فایل_آموزشی
#کارگاه_آموزشی

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

26 Oct, 13:19


دوستان عزیز؛

امروز متوجه اشتباهی در ویرایش جزوه شدم!!

اصلاحات 1400/05/10 آیین نامه ماده 187 را اعمال نکرده ام.

لطفا بر اساس لینک زیر جزوه تون رو اصلاح بفرمایید؛ البته در اولین فرصت جزوه ی اصلاح شده رو بارگذاری خواهم کرد.

https://rc.majlis.ir/fa/law/show/1668624

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

26 Oct, 03:00


🔹ارزش زمین در محدوده کرج و ساوجبلاغ

آگهی منتشر شده در روزنامه اطلاعات
سال ۱۳۵۲

🔗 البرز پژوهی @alborzology
▫️وبلاگ ۱▫️وبلاگ ۲▫️اینستاگرام▫️آپاراتَ

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

24 Oct, 20:07


عنوان : حقوق وقف

مدرس : دکتر غلامعلی صدقی؛ قاضی دیوان عالی کشور

تاریخ : 17 مهر 1402

دوره آموزش ضمن خدمت قضایی ویژه قضات محاکم حقوقی دادگستری استان مازندران

به نقل از کانال ایتای مدیریت آموزش دادگستری استان مازندران


#فایل_صوتی
#فایل_آموزشی
#کارگاه_آموزشی
@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

24 Oct, 12:01


💠 پژوهشکده حقوق و قانون ایران با مجوز هیئت حمایت از کرسی های نظریه پردازی شورای عالی انقلاب فرهنگی، کرسی علمی ترویجی « اراضی واقع در حریم شهر و قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها؛ بررسی آراء دادگاهها در پرونده باستی هیلز» را برگزار می‌کند.

🔹ارائه کننده:
سیدمهدی کاظمی
قاضی دادگستری استان تهران

🔹ناقدین: (به ترتیب حروف الفبا)
۱. محمد مهدی انجم شعاع
قاضی پیشین دیوانعالی کشور
۲. محمد پارسا
قاضی و معاون اداره کل حقوقی سازمان قضایی نیروهای مسلح

🔹مدیر جلسه:
ابوالفضل شوکتی
پژوهشگر پژوهشکده حقوق و قانون ایران

🔸زمان: یکشنبه، ۶ آبان ۱۴۰۳، سـاعت ۱۵ الی ۱۷

🔸مکان: انقلاب، خیابان فخررازی، خیابان نظری، پلاک ۸۱، پژوهشکده حقوق و قانون ایران

🔸به دلیل محدودیت مکان، حضور علاقه‌مندان در کرسی منوط به رزرو صندلی از طریق شماره ۰۹۹۶۱۱۲۵۵۶۵ (در واتساپ) است.

🔸پی‌نوشت: حضور در کرسی‌های علمی رایگان بوده و به شرکت کنندگان، گواهی حضور در کرسی تقدیم می‌شود.

🌐 @iranian_law

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

24 Oct, 08:58


🔷 انجمن علمی حقوق دانشگاه به همکاری دپارتمان حقوق اموال و ثبت و موسسه حقوق تطبیقی تهران برگزار می‌کند:
بررسی چالش‌های اجرایی و حقوقی قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول
(بررسی دکترین، رویه اجرایی و رویه قضایی)

با حضور ارزشمند:
👤 سرکار خانم دکتر نسرین طباطبایی حصاری
(عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران)
👤جناب آقای محمدمهدی مطیعی گیلوائی
(رئیس شعبه ۲۵ دادگاه تجدیدنظر استان تهران و مدرس دانشگاه)
👤صفدر کشاورز
(معاون امور ملاک و کاداستر و سخنگوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور)

🗓️ زمان: دوشنبه، ۷ آبان
ساعت ۱۶
📍مکان: سالن عنایت دانشکده حقوق دانشگاه تهران

لینک ثبت‌نام:
https://survey.porsline.ir/s/RL0qElhK

🔹ورود برای عموم آزاد و رایگان است.

🔹انجمن علمی حقوق دانشگاه تهران
با شما از ۱۳۸۱
🔹 @Lawut_anjomanelmi
🔹 https://instagram.com/lawut_anjomanelmi

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

23 Oct, 17:58


کارگاه آموزشی با موضوع : اشتباهات رایج در طرح دعاوی مربوط به اراضی ملی و موات

سخنران : آقای دکتر ابوالفضل آقاخانی؛ مستشار دادگاه تجدید نظر استان البرز

تاریخ : چهارشنبه 2 آبان 1403

کانون وکلای دادگستری البرز

#فایل_صوتی
#فایل_آموزشی
#کارگاه_آموزشی
@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

23 Oct, 17:57


کارگاه آموزشی با موضوع: شهر در پرتو رویه قضایی و نقش وکلای دادگستری در شکل گیری شهر قانونمدار

سخنران : آقای دکتر غلامرضا کامیار؛ وکیل پایه یک دادگستری و متخصص حقوق شهری

تاریخ : سه شنبه 1 آبان 1403

کانون وکلای دادگستری البرز

#فایل_صوتی
#فایل_آموزشی
#کارگاه_آموزشی
@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

23 Oct, 17:12


کارگاه آموزشی ((حضوری)) شماره ۷

با موضوع چالشهای تنظیم اسناد وقف

مدرس : آقای عبدالرضا امیر شیبانی
مدیر کل اسبق اداره کل حج و اوقاف و امور خیریه؛ نگارنده کتب متعدد در زمینه وقف از جمله
««کتاب سیمای وقف »»

تاریخ چهارشنبه ۲۹ آذر ماه ۱۴۰۲

https://khorasannotary.ir/?p=18794

#فایل_صوتی
#فایل_آموزشی
#کارگاه_آموزشی

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

23 Oct, 17:11


فایل صوتی و پی دی اف یازدهمین کارگاه آموزشی - کانون سردفتران و دفتریاران خراسان رضوی

فایل صوتی و پی دی اف یازدهمین کارگاه آموزشی با موضوع نحوه تنظیم اسناد موقوفات عام و خاص.

مدرس: دکتر سید مهدی بدیعی سردفتر ۶۹ مشهد


https://khorasannotary.ir/?p=19051

#فایل_صوتی
#فایل_آموزشی
#کارگاه_آموزشی

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

23 Oct, 17:11


فایل صوتی دوازدهمین کارگاه آموزشی - کانون سردفتران و دفتریاران خراسان رضوی


فایل صوتی کارگاه آموزشی با موضوع بررسی خصوصیات کمتر شناخته شده و کاربردهای استثنایی عقد صلح.

مدرس: آقای علی قاسم زاده مقدم
سردفتر اسناد رسمی شماره ۶۸۱ تهران و مدرس دانشگاه و عضو هیئت تحریریه مجله کانون و کمیسیون های حقوقی و آموزش و وحدت رویه


https://khorasannotary.ir/?p=19432

#فایل_صوتی
#فایل_آموزشی
#کارگاه_آموزشی

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

23 Oct, 17:06


فایل صوتی سیزدهمین کارگاه آموزشی - کانون سردفتران و دفتریاران خراسان رضوی

عنوان : بررسی قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول و تکالیف سردفتران

مدرسین: آقای دکتر محمدرضا غلامپور رئیس کانون سردفتران و دفتریاران خراسان رضوی
و سرکار خانم مریم فراهی سردفتر اسناد رسمی ۱۱ نیشابور

تاریخ : چهارشنبه 1403/04/20

https://khorasannotary.ir/?p=19770


#فایل_صوتی
#فایل_آموزشی
#کارگاه_آموزشی

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

22 Oct, 14:52


رأی دادگاه تجدید نظر استان تهران با موضوع انتقال‌ مال غیر

ارسالی توسط یکی از همکاران عضو کانال

@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

22 Oct, 03:37


⚖️ دادگاه علنی برخط استان یزد
📆 سه شنبه اول آبان 1403

⛪️شهرستان اردکان

📌موضوع: اعتراض به رای کمیسیون ماده12
✍️قاضی رسیدگی کننده: جناب آقای جمال قوه(رییس شعبه اول حقوقی و رییس حوزه قضایی اردکان)
ساعت شروع: 8:00

🔗 لینک ورود به جلسه👇
http://skyroom.adliran.ir/ch/edu-yazd
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
♦️ پس از ورود به جلسه، به روی گزینه میهمان (Guest) بزنید.

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

22 Oct, 02:24


📚کتاب تحلیل رویه قضایی در دعاوی ملکی

⚠️منتشر شد!!


🛑 این کتاب که توسط اعضای آکادمی حقوق اراضی املاک ایران منتشر شده است مشتمل بر، دادنامه های متعدد از تهران و شهرستان ها به همراه نقد و تحلیل مبسوط و مفهومی است.

این کتاب از سوی دیگر برای کارآموزان وکالت نیز مناسب است از آن جهت که در تقویت گزارش نویسی حائز اهمیت است‌.



🆔Instagram:
instagram.com/land.lawacademy

پژوهشگر عزیز و همیار آکادمی حقوق اراضی و املاک ایران  :

📢شما میتوانید جهت پیگیری و عضویت در کارگاه های آتی آکادمی  و دریافت اخبار مربوطه در کانال اطلاع رسانی آکادمی عضو شوید:

📲Telegram:
https://t.me/land2024lawacademy

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

21 Oct, 17:18


🔸️فایل صوتی نشست با موضوع:
نقد و بررسی قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول
سخنران: جناب آقای دکتر احمدرضا اسعدی نژاد وکیل دادگستری

دوشنبه ۳۰ مهر ماه ۱۴۰۳
موسسه حقوقی دادفران شکیبا

https://t.me/alisaberichanel


#فایل_صوتی
#فایل_آموزشی
@faktobooh

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

21 Oct, 07:47


#مقاله
#قانون‌الزام
#قانون‌الزام‌به‌ثبت‌رسمی‌اموال‌غیرمنقول
#کانون‌سردفتران‌و‌دفتریاران

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

21 Oct, 06:11


جلسه دادگاه علنی آنلاین استان هرمزگان
شعبه اول حقوقی جزیره قشم
زمان: دوشنبه ۳۰ مهر ماه ۱۴۰۳
ساعت ۱۱ صبح

🔗 لینک ورود به جلسه👇
https://skyroom.adliran.ir/ch/it-hormozgan
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
♦️ پس از ورود به جلسه، به روی گزینه میهمان (Guest) بزنید.

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

21 Oct, 04:03


دعوی رفع تصرف عدوانی

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

21 Oct, 04:03


مطالبه بهای عادله اراضی از دولت

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

21 Oct, 04:03


ابطال سند

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

21 Oct, 04:02


اعتراض اداره کل راه و شهرسازی به رای کمسیون های ماده ۱۰۰ شهرداری

فَاكْتُبُوه(حقوق املاک)

21 Oct, 04:01


اثبات مالکیت در اراضی کشاورزی