کانال تخصصی قلب جنین-جوان @chddrmiri Channel on Telegram

کانال تخصصی قلب جنین-جوان

@chddrmiri


https://t.me/CHDdrmiri دكترسيدرضاميري

فوق تخصص قلب جنين-جوان
فلوشيپ اينترونشنال كارديولوژي

کانال تخصصی قلب جنین-جوان (Persian)

با خوشحالی ما راه اندازی کردیم کانال تخصصی قلب جنین-جوان به رهبری دکتر سیدرضا میری. این کانال منحصر به فرد به تبادل اطلاعات و دانش در زمینه تخصصی قلب جنین و جوانان می پردازد. دکتر میری که دارای فوق تخصص در حوزه قلب جنین-جوان است، تجربیات و مطالب ارزشمند خود را با افراد علاقه مند به این حوزه به اشتراک می گذارد. اگر شما هم به دنبال اطلاعات به روز و معتبر در زمینه قلب جنین و جوانان هستید، این کانال مکانی مناسب برای شماست. عضویت در این کانال به شما کمک می کند تا با تازه ترین مطالب و تحقیقات این حوزه آشنا شوید و از نظرات و تجربیات دیگران نیز بهره مند شوید. از فلوشیپ اینترنشنال کاردیولوژی تا روش های جدید درمانی، این کانال همه چیز را در اختیار شما قرار می دهد. پس بی تاخیر به کانال تخصصی قلب جنین-جوان ملحق شوید و از منابع علمی ارزشمند دکتر میری بهره مند شوید.

کانال تخصصی قلب جنین-جوان

19 Nov, 16:40


قابل توجه همكاران گرامي
امروز پدر ومادري كه از اهالي كشورهاي مجاور بودند با دو فرزند خود جهت بررسي قلبي به كلينيك ما مراجعه كردند ،در طي صحبت معلوم شد كه يكي از فرزندان دچار بيماري فون ويلبراند أست،كمي در مورد اين بيماري صحبت كنيم تا ادامه ماجرا.

بیماری ون ویلبراند يا VWD(نام پزشك فنلاندي كاشف ان در ١٩٢٠) شایعترین اختلال انعقادی ژنتيكي و ارثي (و بندرت اكتسابي)است که شیوع تقریبی آن در جهان یک درصد میباشد.در مبتلایان، پروتئيني كه سلولهاي خوني(پلاكت) را در زمان نياز به لخته شدن خون(مثلا هنگام خونريزي ناشي از ضربه) را بهم ميچسباند دچار كمبود و يا اختلال عملكرد أست و لذا لخته شدن خون بسیار آهسته بوده و در زمان جراحت موجب خون ریزی شدید می گردد.
الگوی توارث، اتوزومال غالب أست، به این معنی که یک فرد مبتلا ۵۰٪ احتمال دارد که این بیماری را به هر یک از فرزندان خود منتقل کند ولي حالت توارث مغلوب هم وجود دارد
تشخیص VWD شامل ترکیبی از ارزیابی بالینی، سابقه پزشکی، آزمایش خون و سنجش های آزمایشگاهی تخصصی برای اندازه گیری سطوح فاکتور فون ویلبراند و فعالیت آن است.
ادامه ماجرا:
به هر حال در ان كشور ،يكي از فرزندان نياز به جراحي چشم پيدا ميكند و بعد از جراحي ،خونريزي قطع نميشه و بررسي ها نشانگر اين بوده كه كودك دچار بيماري VWD أست،بعد از درمان و ترخيص،به مادر گفته ميشود چقدر شانس اوردي كه در حين زايمان دچار خونريزي نشدي و ديگر نبايد حامله شوي و…اين گفته ها باعث افسردگي مادر شده بود كه امروز هم در قيافه اش عيان بود.
براي ايشان توضيح دادم كه گرچه اين بيماري ارثي أست ولي ميزان بروز ان متغير أست و نيز ممكن أست ژن مربوط به پدر باشد زيرا ژن بيماري روي كروموزوم ١٢ ميباشد (و روي كروموزوم x كه مربوط به زنان أست قرار ندارد)،و همين كه شما در طي دو بار سزارين دچار خونريزي نشدي نشانگر عدم وجود مشكل مهمي در سيستم انعقادي شماست.به اينگونه نتيجه گيري(عدم خونريزي در سزارين و لذا عدم امكان بيماري انعقادي مهم) در اصطلاح *پزشكي مبتني بر شواهد* و يا
Evidence based medicine
گفته ميشود،لازم أست در بررسي هر بيماري چند بعدي به اين عزيزان توجه و بررسي كرد،متشكرم

کانال تخصصی قلب جنین-جوان

14 Nov, 10:45


داستان كلسترول بخش اخر
همه ما میدانیم چربی اضافی بدن در زیر پوست جمع میشود،محل انبار شدن قند هم کبد است ،همانطور كه مصرف مواد قندي باعث ترشح انسولین در خون میشود ،ماده دیگری هم در بدن بنامگلوکاگنوجود دارد که هرگاه قند خون کاهش یابد بر کبد اثر کرده و باعث آزاد شدن ذخایر گلوکز آن میشود تا بمصرف مغز و عضلات برسد ،زیرا مغز برای انجام نقش خود ،نیاز به انرژی دارد که از گلوکز بدست می اید.
مصرف مواد پروتئینی باعث ترشح گلوکاگن میشود و باعث حفظ قند در سطح مناسب برای مغز شده و همچنین ترشح انسولین را متعادل می‌کند
بنابراین بهترین روش مقابله با ازیاد چربی خون،مصرف مواد قندی کمتر،مصرف مواد پروتئینی بیشتر و مصرف کمتر چربی های اشباع شده(جامد ) است
#کلسترول

کانال تخصصی قلب جنین-جوان

13 Nov, 15:23


داستان كلسترول قسمت ١٢
اگر غذاي خورده شده،كم پروتئين ،كم چربي ولي حاوي مواد قندي و نشاسته اي زيادي باشد (نان،برنج،سيب زميني،ماكاروني و…)چه اتفاقي رخ ميدهد؟

قند جذب شده در جدار روده كوچك به گلوکز تبديل و از طریق دیواره روده وارد جریان شده و توسط انسولین واردسلول‌های بدن ميشود تا از این طریق انرژی لازم برای انجام وظایف سلولي تامين شود، همچنین اين انسولين ترشح شده از تجزیه چربی به اسیدهای چرب جلوگیری می‌کند.
اگر توليد انسولين توسط لوزالمعده كم شود و يا انسولين نتواند بر گيرنده هاي سلولي اثر كند،قند خون افزایش می‌یابد، و با همین دلیل اختلال در میزان چربي خون رخ داده،و باعث كاهش HDL وافزایش تری‌گلیسیرید و LDL می‌شود.
همچنين در افراد مبتلا به دیابت، ذرات LDL سايز کوچک‌تری دارند كه باعث می‌شود که کلسترول بتواند راحت‌تر وارد دیواره رگ‌های خونی شده، و خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته مغزی افزایش پیدا می‌کند.
به مجموع علايم چاقي،افزايش قند و چربي خون،و افزايش فشار خون سندرم متابوليك ميگويند و هر فردي همه اين ها را داشته باشد يعني بيشترين خطر را براي بروز عوارض مختلف دارد.
کسانی كه حداقل ۳ عامل از عوامل زیر را داشته باشند دچار سندرم متابولیک هستند:
1. چاقی ناحیه شکم، اندازه دور کمر بیشتر از ۱۰۱.۶ سانتی‌متر در مردان و ۸۸.۹ سانتی‌متر در خانم‌ها تعریف شده است.
2. تری گلیسیرید بيشتر یا مساوی ۱۵۰ میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (mg/dl)،و یا مصرف دارو برای تری‌گلیسیرید بالا
3. مقادیر HDL کمتر از ۴۰ میلی‌گرم بر دسی‌لیتر در آقایان یا کمتر از ۵۰ میلی‌گرم بر دسی‌لیتر در بانوان،و یا مصرف داروهای HDL پایین
4. فشار خون بیشتر یا مساوی با ۸۵/۱۳۰ میلی‌متر جیوه،و یا مصرف دارو برای فشار خون بالا
5. سطح قند خون ناشتا بیشتر یا مساوی ۱۰۰ میلی‌گرم بر دسی‌لیتر،و یا مصرف دارو برای قند خون بالا
#كلسترول

کانال تخصصی قلب جنین-جوان

12 Nov, 18:47


داستان كلسترول ،قسمت يازدهم
در ٥٠ سال گذشته ،فراورده هاي دارويي زيادي (براي درمان افزايش فشار و چربي خون و بيماريهاي قلبي )به بازار عرضه شده أست ،تكنيك هاي پيشرفته تر جراحي عروق و دريچه هاي قلب ،إبداع شده أست،با گسترش فضاي مجازي ،سطح اطلاعات عمومي و علمي جوامع نسبت به پيشگيري و درمان بيماريهاي قلبي عروقي افزايش يافته أست،پس چرا هنوز و در اكثر كشورهاي دنيا ،شايعترين عامل مرگ،بيماري قلبي عروقي أست ودر كشورهايي هم كه ميزان مرگ ناشي از حمله قلبي كاهش يافته،شمار حملات قلبي تفاوتي نكرده أست؟
جواب در دو نكته أست:
١)عدم رعايت رژيم غذايي متعادل(ميزان متناسبي از قند،چربي ،پروتئين و مواد مغذي)كه ميتواند بعلت رواج فست فود،كار چند شيفته،بيدارخوابي،استرس هاي اقتصادي و شغلي،فقر،جنگ و تبعات ان و…
٢)افزايش چاقي افراد بخصوص در جوامعي كه چاقي در سنين پايين شروع ميشود.مهمترين عامل چاقي هم نه فقط افزايش مصرف چربي،بلكه مصرف زياد مواد قندي نشاسته اي أست.
#كلسترول

کانال تخصصی قلب جنین-جوان

11 Nov, 17:33


داستان كلسترول ،قسمت دهم
حدود ٨٠٪؜qكلسترول موجود در بدن،توسط خود سلولهاي بدن و بخصوص در كبد ساخته ميشود ،لذا حذف كامل كلسترول از تغذيه ، تاثير قابل توجهي بر اكثر موارد افزايش چربي خون ندارد.
انزيم اصلي توليد كلسترول در كبد HMG CoA reductase نام دارد ولی نکته مهم قضیه چیست؟این آنزیم تحت کنترل مستقیم دو هورمون بدن یعنی انسولین(کاهنده قند خون) و گلوکاگن(افزایش دهنده قند خون) می‌باشد،بدین ترتیب که انسولین باعث افزایش تولید کلسترول و گلوکاگن باعث کاهش تولید کلسترول در کبد میشود.پس نکته کلیدی این است که بدانید فقط کاهش چربی غذا باعث کاهش چربی خون نمی‌شود بلکه باید میزان موادقندی نشاسته ای مصرفی هم کاهش یابد.
نکته حال دیگر این است که اکثر داروهای کاهنده چربی خون(مثل سیمواستاتین ،اتورواستاتین و …..) از طریق مهار این آنزیم عمل میکنند.
#كلسترول

کانال تخصصی قلب جنین-جوان

09 Nov, 17:48


داستان کلسترول قسمت نهم
قبل از ادامه بحث دو سوال مکرر بعضی از دوستان را مطرح میکنم:
۱)اگر میزان کلسترول از حد نرمال هم کمتر باشد ایا باعث عوارض مهمی میشود؟
جواب “بله”است؛افسردگی،از دست دادن قدرت تصمیم گیری،سکته مغزی از نوع خونریزی دهنده ،بیماری کیسه صفرا و احتمالا دیابت
2. اگر فقط تری گلیسرید خون بالا باشد چه اهمیتی دارد؟
جواب :بالا بودن تری گلیسرید خون نشانگر بالا بودن انسولین خون و عدم اثر آن در ورود کلسترول به سلولها است و نشانگر خطر بروز بیماری قلبی عراقی است.
#كلسترول
ادامه بحث:
در چند دهه گذشته که به کلسترول (بعنوان عامل بروز بیماری قلبی )توجه بیشتری شده ، راهکارهای مقابله با آن هم در حال تغییر بوده است،چرا؟ چون در تحقیقات زمانه‌ای دور که امکانات تشخیصی و درمانی کمتر بود میزان کل کلسترول خون مهم دانسته می‌شد سپس تمرکز بر خطرناک بودن کلسترول بد یا LDL گذاشته شد و در سال‌های اخیر نسبت HDL به LDL مهم داسته میشود.

کانال تخصصی قلب جنین-جوان

09 Nov, 16:31


امروز خانم جوانی که برای بررسی درد سینه مراجعه کرده بود در حین شرح حال در مورد داروهای مصرفی سوال کردم ،فرمود دارو نمیخورم،گفتم حتی گیاهی ،گفت گیاهان که ضرر ندارند من فقط بخاطر تنبلی تخمدان(سندرم تخمدان پلی کیستی) با تجویز عطاری ،هر روز دو لیوان عرق رازیانه میخورم .
به ایشان عرض کردم مقادیر زیاد رازیانه ممکن است بر سطح استروژن در بدن تأثیر بگذارد بطوری که مصرف رازیانه همراه با قرص های ضد بارداری ممکن است اثرات قرص های ضد بارداری را کاهش دهد و لذا ممکن است مصرف زیاد رازیانه برای شما مضر هم باشد و همان وقت در نت مطالب را سرچ فارسی کرده و تضاد نوشته های مختلف به زبان فارسی را نشان ایشان دادم

کانال تخصصی قلب جنین-جوان

06 Nov, 11:16


داستان کلسترول قسمت هشتم
در مورد نسبت کلسترول بد LDL و کلسترول مفیدHDL صحبت کردیم ،نسبت مناسب LDL به HDL باید کمتر از ۳ باشد،برای اینکه در ذهنتان بماند توجه داشته باشید که هر دو کلمات LDL و HDL دارای ۳ حرف میباشند.
فرض کنید شما آزمایش خونی داده اید که این نسبت در آن وجود ندارد و فقط کلسترول کل total cholesterol اندازه گیری شده است.
در این حال اگر کلسترول کل،بالا رفته باشد نشانگر بالا بودن میزان کلسترول بد است زیرا LDL حدود ۷۰٪ کل کلسترول را تشکیل می‌دهد.
#كلسترول

کانال تخصصی قلب جنین-جوان

06 Nov, 10:12


اخيرا مطلبي را راجع به اشتياق بخوردن موادغذايي شور در اين فضاي مجازي نوشتم ،امشب يكي از همكاران پيام داد ولع زيادي بخوردن بادام زميني peanut داشته ولي همزمان به ان الرژي هم دارد ،علت اين ميل چيست و چه بايد كرد؟
ميل وافر به بادام زميني يا peanut craving معمولا ريشه در كم بودن سديم بدن دارد و از طريق خوردن سس سويا و يا مواد شور ميتوان اين كمبود را رفع نمود

کانال تخصصی قلب جنین-جوان

05 Nov, 10:02


داستان كلسترول قسمت هفتم
در فصل قبلي اين نكته مهم ياد اوري شد كه كلسترول HDL ذرات چربي را از ديواره رگ ها پاك و در خون رها ميكند و اين چربي رها شده در خون تبديل به كلسترول LDL ميشود،از انجا كه اين رها سازي و تبديل همزمان انجام ميشود لذا در ازمايشات ،نسبت HDL به LDL سنجيده ميشود چرا كه اگر مقدار كلسترول خوب(HDL)خون بيشتر باشد بمعني رسوب كمتر چربي در جدار عروق و سلول ها ميباشد و اگر مقدار كلسترول بد(LDL)خون بيشتر باشد بمعني رسوب بيشتر چربي در جدار عروق و سلول ها ميباشد و مقايسه اين دو خطر بروز انسداد عروق قلبي را پيش بيني ميكند
#كلسترول

کانال تخصصی قلب جنین-جوان

04 Nov, 19:20


امروز بيماري داشتيم كه بدنبال انفلونزا دچار تخريب عضله قلب و نارسايي ان شده و تحت درمان أست ،همراهان وي از ميل زياد ايشان به خوردن غذاهاي شور شاكي بودند ،براي همراهان توضيح دادم كه هيچكس براي تنوع و يا اذيت ديگران ،ميل به خوردن مواد شور ندارد بلكه اين علامتي از يك مشكل دروني أست ،به هر حال ازمايش هاي مربوط به بررسي وضعيت مذكور درخواست شد.
مناسب دانستم دوستان را با كليات اين مسئلة اشنا كنم:
هوس شدیدبخ خوردن مواد غذائي پر نمک (Salt craving )می تواند نشان دهنده یک مشکل سلامتی مانند نارسایی غده فوق كليه، مصرف كم مايعات ، یا كمبود كلر خون،استرس ، كمبود خواب،كم بودن سروتونين خون باشد
مواد غذايي كه باعث كاهش اين ميل ميشوند شامل:
زيتون كرفس،گوجه,تخم كتان

کانال تخصصی قلب جنین-جوان

04 Nov, 05:39


داستان كلسترول قسمت ششم
در بخش قبلي گفتيم سلولهاي بدن قابليت توليد كلسترول را از مواد درون خود دارند ولي مقدار اين مواد اوليه كافي نيست و لذا سلولهااز طريق گيرنده هاي (موجود در سطح بيروني) خود ،نسبت به جذب كلسترول موجود در گردش خون اقدام ميكنند .
نوعي كلسترول در گردش خون انسان وجود دارد كه HDL (يا چربي با تراكم بالا high density lipoprotein )نام دارد كه به ان كلسترول خوب ميگويند چرا كه همچون رفتگري (همان پاكبان شهر)ذرات چربي زائد را از ديواره رگ ها پاك كرده و در خون رها ميكند ولي بياد داشته باشيد كه نقش HDL در همين جا تمام ميشود چرا كه اين چربي جدا شده از جدار عروق در خون گردش تبديل به كلسترول بد يا همان (LDL(low density lipoprotein ميشود.
اين نامگذاري LDL و HDL از كجا امده است ؟
اگر خون فردي را در شيشه ازمايش بريزيد و اجازه دهيد مواد شناور ان رسوب كند،مشاهده ميكنيد كه ماده رسوبي چند لايه دارد زيرا هر ماده شناور سنگين تر باشد زودتر رسوب كرده و در لايه زيرين و مواد سبكتر در لايه هاي بالايي رسوب قرار ميگيرند،كلسترولي كه سنگين تر أست در پايين قرار و به ان HDL ميگويند و كلسترول سبك تر كه در لايه بالايي أست ، LDL نام گرفته أست.

کانال تخصصی قلب جنین-جوان

03 Nov, 15:46


داستان كلسترول قسمت پنجم
در قسمت هاي قبلي گفتيم كه تعادل ميزان كلسترول بدن توسط سيستم هاي تنظيمي مستقر در درون سلولها انجام ميشود ،حال به ادامه داستان پيچيده بخشي از حيات انسان ميپردازيم :
فرض كنيد سلول هاي مغز نياز به كلسترول توليد كلسترول در درون سلول زياد شده و همزمان ،پيام هايي از داخل سلول به گيرنده هاي سطح سلول فرستاده ميشود تا كلسترول لازم براي مصرف(كه عمدتا كلسترول LDL أست) را از گردش خون بگيرد.
پژوهش هاي انجام شده براي پي بردن به بروز بيماري قلبي در سن پايين و كلسترول نشان داده أست كه سلولهاي اين افراد بصورت ژنتيكي و يا اكتسابي ،توانايي ساخت و يا عملكرد گيرنده هاي جذب كننده كلسترول را از دست داده اند و لذا رسوب كلسترول در جدار رگ ها از دست ميدهند.
پس براي كاهش عوارض كلسترول دو راه وجود دارد:
1. كاهش توليد كلسترول در درون سلولها
2. افزايش جذب كلسترول از خون بداخل سلول
در بخش بعدي اين دو راه را بررسي خواهيم كرد

#كلسترول

کانال تخصصی قلب جنین-جوان

31 Oct, 18:54


داستان كلسترول قسمت ٤
تصوير زير نشانگر ديوار يكي از هفتاد هزار مليارد سلول بدن أست همانطور كه ميبينيد مصالح اصلي اين ديواره ،سه ماده أست كه همه انها تركيبي از چربي هستند و اين نشانگر نقش عظيم چربي در بدن أست.
شايد در ازمايش خود و يا اطرافيان ديده باشيد كه ميزان كلسترول و يا تري گليسريد خون افزايش داشته أست شايد دانستن نكات زير جالب باشد:
اكر مقدار كلسترولLDL خون زياد شده باشد ميتواند ناشي از :
1. خوردن غذاي غير چرب ولي پر كالري باشد مثل سمنو،حلوا
2. در افرادي كه كم كاري تيروييد دارند كلسترول خون افزايش ميابد حتي اگر مواد غذائي چرب نخورند
3. در طي حاملگي ،ميزان كلسترول خون مادر افزايش ميابد

اكر مقدار تري گليسريد خون بدون سابقه مصرف چربي زياد شده باشد ميتواند ناشي از موارد زير باشد:
1. مصرف نوشابه الكلي
2. مصرف زياد مواد قندي
3. قرص ضد بارداري
4. بيماري كليه
5. عفونت وارد شده به خون
6. ديابت

#كلسترول

کانال تخصصی قلب جنین-جوان

29 Oct, 17:39


داستان کلسترول ،بخش دوم
برایتان جالب خواهد بود اگر بدانید فقط ۲۰٪ کلسترول موجود در بدن از طریق غذا تامین میشود و ۸۰٪ بقیه توسط بخشی از حدود ۸۰ هزار ملیارد سلول بدن تامین میشود که سهم کبد،روده و پوست در ساخت کلسترول بیش از ارگان‌های دیگر بدن است.
یک مکانیزم جالب تنظیمی کلسترول بدن این است که هرچه میزان کلسترول ورودی از طریق غذا بیشتر باشد تولید کلسترول در کبد کمتر میشود و بخاطر همین با خوردن غذاهای مختلف ،تغییرات خفیفی در میزان کلسترول خون ایجاد میشود،اهمیت این نکته در چیست؟ این بدین مفهوم است که هر فردی دچار افزایش کلسترول خون میشود بخاطر خوردن زیاد چربی نیست بلکه تشکیلات اداره کننده کلسترول بدن دچار مشکل شده است.
#کلسترول

کانال تخصصی قلب جنین-جوان

27 Oct, 15:19


داستانی دنباله دار در مورد کلسترول،بخش اول
اسکیموها برای برف ،۲۷ نام مختلف دارند ،کلسترول هم ماده ای است که دارای انواع مختلفی است ولی بخاطر مطالبی که در مورد مضرات آن برای سلامتی گفته شده است عامه مردم معتقدند هرچه کلسترول بدن آنها کمتر باشد بهتر است،آیا اینگونه است؟
در ابتدا باید بدانیم که کلسترول درحقیقت نوعی الکل جامد و دارای حالتی مشابه صابون است فقط ۷ درصد کلسترول بدن در چربی های بدن ذخیره شده ومابقی آن درون سلولهای بدن قرار دارد و در:
1. تبادل مواد بین داخل و خارج سلول
2. ساخت هورمونها از جمله هورمونهای جنسی
3. تشکیل اسید صفراوی که در هضم غذا موثر است
4. جذب ویتامین ها
5. ساخت ویتامین دی
6. رشد مغز و‌نرون ها
7. ذخیره شدن آب در پوست
8. انتقال چربی های دیگر بنام تری گلیسرید در خون

بخاطر این عملکردهای مهم کلسترول نوزاد جانداران از شیر مادر استفاده میکنند و جنین پرندگان از زرده تخم که میزان زیادی از کلسترول را دارد
#کلسترول

کانال تخصصی قلب جنین-جوان

11 Oct, 19:50


با تشكر از اينكه بنده را منشن كرديد،حتما ورزش و تغذيه ميتواند باعث جلوگيري از پيشرفت ضايعات عروقي شود ولي تاثيري در برطرف كردن انچه ايجاد شده،ندارد
در بررسي اين ويديو مطالب زير بايد مد نظر قرار گيرد:
كشف ايشان در سال ٩٠ و بعد از سي سال مطالعه اعلام شده،اگر اين كشف اينقدر مهم بوده چرا بعد از سي سال همچنان و در تمام جهان و عليرغم درمان هاي دارويي و يا سنتي در ژاپن،چين ،هند ،ايران و…همچنان بيماري قلبي عامل اصلي مرگ أست؟
چرا سرچ در گوگل از نام اين محقق فقط كانالهاي اينستا ،توييتر،،يوتيوب و سايت هاي متعلق بخود ايشان را بالا مي اورد و هيچ مركز مهمي،دانشگاه و يا حتي افراد درمان شده ثبت نشده أست.
اگر توجه كنيد با افزايش سن ،پوست چربي دار شده ،مو سفيد گشته ،گوش و بيني بزرگتر و قد خميده شده و در خانمها يائسگي رخ ميدهد مسايل قلبي هم در بخشي مربوط به تغييرات سن،بخشي مربوط به اضطراب ،قسمتي مربوط به تغذيه أست و مقداري هم هنوز نامعلوم و شايد ژنتيكي باشد همانطور كه علت متعدد أست راهكارهاي درماني هم متعدد است

کانال تخصصی قلب جنین-جوان

11 Oct, 19:48


در فضاي مجازي ،دوستي ويديو برايم فرستاد و از بنده خواست نظرم را براي بقيه افراد گروه به اشتراك بگذارم

کانال تخصصی قلب جنین-جوان

10 Oct, 18:45


قبل از كرونا ،جهت شركت در كنفرانسي،سفري به كشوري. اروپايي داشتم ،دوست همراهم دچار دل درد شد و چون دارويي همراه نداشتيم به كلينيكي در انجا مراجعه كرديم ،دوست عزيز علايمش را به پزشك مستقر در كلينيكميگفت و او در كامپيوتر سرچ ميكرد و دنبال علت ميگفت در نهايت فرمودند براي دل درد شما پنج علت وجود دارد كه بايد ازمايش دهيد تا به نزديكترين تشخيص برسيم و سپس اگر لازم شد سونوگرافي انجام شود،پرسيديم اين مراحل چقدر طول ميكشد ،فرمود معمولا يك هفته،گفتيم ايشان الان درد دارد،گفت سيستم كاري ما اينگونه أست ،در نهايت به هتل برگشتيم و توانستيد از ديگران همسفران داروي مناسب(تشخيص ورم معده بود)بگيريم و اوضاع ختم بخير شد
حتما با دو كلمه education و study بر خورد داشته ايد ولي شايد برايتان تفاوت مفهومي اين دو جالب باشد:
لغت education بمعني اموزش أست يعني من ميروم درسي را ميخوانم و يا دوره اي را شركت ميكنم ،مطالب و روش كار را ياد ميگيرم ،شايد بتوان گفت *دانش اموز *چنين روندي را انجام ميدهد يعني مطالبي را ياد و براي رفتن به مدارج بالاتر از ان استفاده ميكند.
اما study يادگيري فعال أست يعني شما مطلبي را ميخواني،در مورد ان انديشه ميكني ،حتي انرا نقد و نكاتي را به ان اضافه و يا كم ميكني، اين روندي أست كه تعريفي از يك *دانشجو *ميتواند باشد .
علم و اموزشي ميتواند فرد و به تبع ان شركت ،كارخانه و جامعه اي را توسعه دهد كه صرفا يادگيري محض نباشد بلكه همراه با انديشه ،باز كردن افق هاي ديد بيشتر براي ديگران و…… باشد .
خاطره بالا ،نوعي يادگيري بدون انديشه را بياد مي اورد

کانال تخصصی قلب جنین-جوان

30 Sep, 18:10


شاید تاکنون مطالبی در مورد ارتباط بهداشت دهان با بیماری قلبی و یا آنطور که اخیرا مشخص شده ،با تومورهای سر و گردن مطالبی خوانده و فکر کرده باشید که این ارتباط دارای چه دلیل علمی است.
همانطور که در تصویر میبینید از ناحیه گردن تا لگن انسان،سیستم های حفاظتی ضد میکروبی و پاکسازی کننده متعددی وجود دارد که شامل :کبد،طحال،میکروبهای مفید درون روده ها ،غدد لمفی و نیز ریه ها است و خون این نواحی ملزم به عبور از این فیلترها است ولی تنها ارگان پاکسازی کننده سر و گردن غدد لمفاوی میباشند و همانطور که میدانید دهان انسان یکی از آلوده ترین مناطق بدن است و اگر آلودگی وارد خون این ناحیه شود با توجه به کم بودن ارگان‌های حفاظتی می‌تواند مستقیما وارد قلب شود

کانال تخصصی قلب جنین-جوان

25 Sep, 18:19


جدیدا موارد میوکاردیت مجددا افزایش یافته. بعد از تب شایعترین علامت استفراغ و یا اسهال است و نیز بی حالی
لطفا در هر بیماری که علائم مذکور را دارد حتی اگر معاینه قلب نرمال است جهت اکو قلب مشاوره کنید

کانال تخصصی قلب جنین-جوان

11 Sep, 20:17


هنگامی که کاشفان اروپایی در قرن هفدهم برای اولین بار آناناس را در آمریکای جنوبی ، دیدندبه دلیل ظاهر کاج (pinecone )مانندش ،انرا آناناس (pineapple)نامیدند.
بعلت داشتن مقادیر بالایی از ویتامین c و ماده ای ضد التهابی بنام bromelain در افزایش ایمنی بدن ‌پیشگیری از عفونت ها و رفع التهاب بخصوص عفونت و التهاب های ناحيه سر وسینه (از مجاری سینوسی تا ریه ها)موثر و توصیه میشود افرادی که مستعد سرماخوردگی مکرر هستند انرا بصورت منظم مصرف کنند
ماده bromelain موجود در آناناس باعث تجزیه پروتئین‌ها و نيز هضم میشود و لذا در رستوران‌ها بعنوان نرم کننده گوشت استفاده میشود البته نکته جالب این است که با خوردن میوه، اسیدهای معده،این اثر bromelain را از بین می برند.از نظر قلبي عروقي هم ميتوان گفت كه پتاسيم اناناس در تنظيم فشار خون موثر است.
در جمع بندي ميتوان گفت كه مصرف اناناس در طي فصل پاييز و زمستان ،هزينه هاي درمان بيماريهاي تنفسي را كاهش ميدهد

کانال تخصصی قلب جنین-جوان

09 Sep, 07:27


اكو نشانگر نارسايي شديد قلب ناشي از تنگي مادرزادي دريچه ائورت

کانال تخصصی قلب جنین-جوان

09 Sep, 07:27


كودك يك ساله ،مراجعه بعلت اختلال رشد،معاينه بزرگي كبد و طحال،نبض ضعيف،سوفل خفيف قلبي

کانال تخصصی قلب جنین-جوان

06 Sep, 18:04


امروز همكار داروسازي با بنده تماس گرفت و از نوسان فشارخون مادرشان شكايت داشت،شرح حالي كه فرمودند نشانگر احتمال عدم مصرف منظم داروهاي كاهنده فشارخون بود،وقتي اين نكته را به ايشان گفتم تصديق كردند و گفتند مادرشان ميگويد هر وقت حالم خوب أست كه نياز به داروي كاهش فشار خون ندارم……
نكته اي را كه به خانم دكتر گفتم تا به مادرشان منتقل كنند در اين جا نيز ذكر ميكنم شايد كه مناسب ديگر عزيزان باشد:
فشار خوني كه بالاتر از نرمال باشد فقط يك عدد نيست كه ما سعي در كاهش ان در موارد غيرطبيعي بودن بكنيم بلكه مكانيزمي اسيب زا أست كه بر چهار ارگان مهم بدن تاثير و انها را تخريب ميكند:
قلب،مغز،چشم و كليه
اسيب قلب كه بصورت نارسايي عضله ،دريچه و عروق قلب أست
در چشم باعث كاهش بيناي ميشود
در كليه ايجاد نارسايي و اختلال عملكرد ميكند
در مغز باعث سكته مغزي،خونريزي، الزايمر و… ميشود
جلوگيري از اسيب هاي مذكور نيازمند مصرف منظم و متناسب دارو أست و نه مصرف گاهگاهي

يادمان باشد اساسا فشارخون بيشتر وابسته به سن و ژنتيكي أست و رعايت عوامل ،شدت انرا كاهش و كنترل دارويي انرا راحت تر ميكند

کانال تخصصی قلب جنین-جوان

04 Sep, 13:13


بيماران دياليزي نيازمند ايجاد فيستول شرياني وريدي هستند تا از طريق ان خون انها پالايش گردد استفاده از بافت مصنوعي(گرافت) و يا اتصال مستقيم سيستم شرياني وريدي ،دو روش معمول اين حمايت هستند

کانال تخصصی قلب جنین-جوان

04 Sep, 07:04


سعي كرده ام در زندگي هميشه قدر دان انهائي باشم كه بمن اموخته اند و يا كمكم كرده اند،امروز روز شهادت امام مهربان رضا ع أست ،بهانه اي شدتها قدر دان ايشان و ديگر معصومين ع و نيز انسانهايي هستم كه هميشه default انسانيت را برايم تعريف كرده اند،از جمله چگونه گوش دادن را

کانال تخصصی قلب جنین-جوان

04 Sep, 06:18


علل افزايش اين ماركر شامل ايسكمي،اريتمي،افزايش فشار شريان ريوي با تاثير روي بطن راست ،نارسايي بطني و در نهايت عفونت هاي گرم منفي أست،هرچه تعداد عوامل دخيل و يا وسعت اسيب بيشتر باشد عدد ماركر نيز بالاتر أست

کانال تخصصی قلب جنین-جوان

02 Sep, 13:17


از عوارض نادر حاملگي،
ضعف عضلة قلب مادر (كارديوميوپاتي بعد از زايمان)أست كه شروع ان ميتواند از اواخر دوران حاملگي تا حدود پنج ماه بعد از اتمام حاملگي باشد ،معمولا اولين علامت ان تنگي نفس در حالت دراز كش أست و متاسفانه ممكن أست اطرافيان انرا از علايم معمول در يك خانم زايمان كرده بدانند،در خانم هاي حامله با شرايط زير ،امكان بروز ان بيشتر أست:
سن مادر بيش از ٣٥ سال
بالا بودن فشارخون در طي حاملگي
حاملگي متعدد