Iran Biotech News (IBN) @biotech_ir Channel on Telegram

Iran Biotech News (IBN)

@biotech_ir


Iran Biotech News (IBN)
🌏
Science is organized knowledge. Wisdom is organized life.

Woman life liberty ✌️


📱Instagram: biotech_ir

Iran Biotech News (IBN) (English)

Are you passionate about biotechnology and interested in staying up-to-date with the latest news and advancements in the field? Look no further than Iran Biotech News (IBN) Telegram channel! With the username @biotech_ir, this channel is dedicated to providing you with a wealth of knowledge and information on biotechnology in Iran and beyond. Iran Biotech News (IBN) is your go-to source for all things related to biotechnology. Whether you are a student, researcher, or simply curious about this fascinating field, this channel has something for everyone. From groundbreaking research studies to innovative technologies and developments, you can find it all here. The channel's description perfectly captures the essence of what IBN is all about: 'Science is organized knowledge. Wisdom is organized life.' This reflects the channel's commitment to delivering accurate, reliable, and insightful news and information to its subscribers. But that's not all - Iran Biotech News (IBN) also values diversity and inclusivity, as seen in the phrase 'Woman life liberty ✌️.' This highlights the channel's dedication to promoting equality and empowerment in the biotechnology industry. Stay connected with Iran Biotech News (IBN) on Instagram as well, where you can find even more content and updates. Follow @biotech_ir for a comprehensive biotechnology experience that will broaden your horizons and keep you informed. Join the growing community of biotech enthusiasts and professionals on Iran Biotech News (IBN) Telegram channel today. Don't miss out on the opportunity to expand your knowledge, connect with like-minded individuals, and be a part of the exciting world of biotechnology. Subscribe now and embark on a journey of discovery and learning with IBN!

Iran Biotech News (IBN)

21 Nov, 18:29


آزمایش موفقیت‌آمیز واکسن سرطان تهاجمی پستان

پژوهشگران واکسنی را آزمایش کردند که امیدی تازه‌ به زنان مبتلا به سرطان تهاجمی و درمان‌ناپذیر پستان می‌دهد. به نظر می‌رسد این واکسن در برابر سرطان سه‌گانه منفی پستان، ایمن و مؤثر باشد.

سرطان سه‌گانه منفی پستان نوعی سرطان پستان است که با هورمون‌درمانی درمان‌پذیر نیست؛ زیرا توسط هیچ‌یک از سه هورمونی که معمولاً به سرطان پستان دامن می‌زنند، هدایت نمی‌شود.

بر اساس گزارش این پژوهش که به‌تازگی در مجله ژنوم مدیسین (Genome Medicine) منتشر شده است، ۱۶ نفر از ۱۸ بیمار، سه سال پس از دریافت واکسن، سرطان نداشتند. واکسن به سیستم ایمنی آن‌ها آموخت سلول‌های سرطانی باقیمانده را از بین ببرد.

داده‌ها نشان می‌دهد نیمی از بیمارانی که برای درمان سرطان، فقط عمل می‌شوند، سه سال بدون سرطان زندگی می‌کنند. دکتر ویلیام گیلَندِرز (William Gillanders)، استاد جراحی دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن آمریکا و پژوهشگر اصلی این گروه پژوهشی، اظهار کرد: این نتایج بهتر از انتظار ما بود.

بر اساس گزارش بنیاد ملی سرطان پستان، حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از سرطان‌های پستان در آمریکا سه‌گانه منفی هستند. سرطان سه‌گانه منفی پستان تا امروز هیچ درمان هدفمندی نداشته است و به گفته پژوهشگران باید با روش‌های سنتی مانند جراحی و شیمی‌درمانی و پرتودرمانی درمان شود.

کارآزمایی بالینی اولیه شامل ۱۸ بیمار مبتلا به سرطان پستان سه‌گانه منفی بود که در سایر نقاط بدن پخش نشده بود. به گفته پژوهشگران، بیمارانی که در این پژوهش شرکت داشتند، همگی شیمی‌درمانی شدند و به دنبال آن جراحی برای برداشتن تومورهای سینه آن‌ها انجام شد.

گروه پژوهشی، پس از عمل جراحی، بافت تومور را برای یافتن جهش‌های ژنتیکی منحصربه‌فرد در سلول‌های سرطانی بیماران بررسی کردند؛ سپس، بر اساس آن جهش‌ها، یک واکسن سرطان شخصی‌سازی‌شده برای هر بیمار ساختند.

هر بیمار سه دوز از این واکسن دریافت کرد که به سیستم ایمنی بدن وی آموزش می‌داد جهش‌های اصلی در تومورهای خاص سینه وی را تشخیص دهد و به سلول‌های سرطانی حمله کند. نتایج نشان داد ۱۴ نفر از ۱۸ بیمار مبتلا به سرطان سه‌گانه منفی پستان، به واکسن پاسخ ایمنی دادند.

پژوهشگران خاطرنشان کردند آزمایش‌های بالینی بیشتری برای اثبات اثربخشی این واکسن لازم است.

https://siteman.wustl.edu/vaccine-shows-promise-against-aggressive-breast-cancer/

@biotech_ir

Iran Biotech News (IBN)

20 Nov, 09:57


تهیه یک نوشیدنی سالم با بزاق و لانه پرنده!

دانشمندان نوشیدنی جدیدی برای سلامتی ساخته‌اند که ترکیبی از یک ماده غیرمنتظره یعنی لانه پرنده با کاکائو و سویا است و می‌تواند دستاورد بعدی در تولید نوشیدنی‌های کاربردی باشد. البته پیش از آن که در اسموتی صبحگاهی خود شاخه‌ها و برگ‌ها را تصور کنید باید بدانید که این لانه، مشابه آن چه در حیاط خلوت خود می‌بینید، نیست.

 لانه‌های خوراکی پرندگان که قرن‌ها به عنوان یک غذای لذیذ در غذاهای آسیایی تلقی می‌شد، در واقع از بزاق بادخورک‌ها پرندگان کوچکی که در سراسر آسیای جنوب شرقی یافت می‌شوند، تهیه می‌شوند. بر اساس تحقیقات جدیدی که در Food Quality and Safety منتشر شده است، هنگامی که این لانه‌ها به پودر تبدیل می‌شوند و با سایر موادی که با دقت انتخاب شده‌اند، ترکیب می‌شوند، نوشیدنی‌ ایجاد می‌کنند که می‌تواند به مدیریت فشار خون، کاهش التهاب و کنترل سطح قند خون کمک کند.

به نقل از اس‌اف، در تولید این نوشیدنی پودری نوآورانه که توسط محققان دانشگاه Kebangsan مالزی ساخته شده است، لانه پرنده فرآوری شده با پودر سویا، پودر کاکائو و چند ماده دیگر ترکیب می‌شود تا نوشیدنی‌ ایجاد شود که فواید سلامتی متعددی را در هر جرعه خود دارد. آن را به عنوان یک شیک پروتئینی تخصصی در نظر بگیرید که مطابق با طب شرقی باستان است.

چرخشی مدرن در طب سنتی
برای قرن‌ها، سوپ آشیانه پرنده در کشورهای آسیایی به دلیل فواید سلامتی مصرف می‌شود. اکنون دانشمندان راهی برای تبدیل این ماده سنتی به گزینه مدرن مناسب یافته‌اند. محققان لانه پرنده را به اجزای کوچکتری به نام هیدرولیزها شکستند و آن را با سایر مواد مغذی ترکیب کردند.

مخلوط پودر دارای ۷۵ درصد پودر سویا، ۲۰ درصد پودر کاکائو و ۳ درصد هیدرولیز لانه پرنده خوراکی(EBNH) با مقادیر کمی صمغ زانتان(یک غلیظ کننده طبیعی)، دی اکسید سیلیکون(عامل ضد لک) و سوکرالوز(یک جایگزین شکر) است. وقتی این پودر با آب داغ مخلوط می‌شود، نوشیدنی غلیظ و با طعم شکلاتی ایجاد می‌کند که هم بدون قند است و هم بدون لاکتوز.

علم پشت این نوشیدنی
آن چه که این نوشیدنی را خاص می‌کند فقط فهرست مواد منحصر به فرد آن نیست بلکه اتفاقی است که هنگام نوشیدن آن در بدن شما رخ می‌دهد. محققان دریافتند که این نوشیدنی دارای چندین مزیت امیدوارکننده برای سلامتی است که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.

نتایج قابل توجه بود: این نوشیدنی نه تنها باعث افزایش بسیار کمتری در قند خون در مقایسه با محلول گلوکز شد، بلکه باعث شد افراد برای مدت طولانی‌تری احساس سیری کنند. در حالی که شرکت کنندگان تنها ۴۱ دقیقه پس از نوشیدن محلول گلوکز دوباره احساس گرسنگی کردند، پس از مصرف مخلوط نوشیدنی ویژه حدود ۲.۵ ساعت سیر ماندند.

هر وعده از این نوشیدنی حدود ۳.۷ کالری در هر گرم دارد که آن را به یک نوشیدنی با انرژی متوسط ‌تبدیل می‌کند. سرشار از پروتئین و فیبر است و یک وعده ۲۴۰ میلی لیتری آن حدود ۴.۹ گرم فیبر را تامین می‌کند که تقریبا ۲۰ درصد نیاز روزانه افراد را تشکیل می‌دهد. این نوشیدنی همچنین به لطف پودر کاکائو و اجزای لانه پرنده سرشار از آنتی اکسیدان است.

نگاهی به آینده
در حالی که این تحقیقات امیدوارکننده است، نباید انتظار داشت که شیک‌های پروتئینی لانه پرنده را فروشگاه‌ها پیدا کرد. دانشمندان می‌گویند که مطالعات آینده باید به دنبال استفاده از شیرین کننده‌های طبیعی به جای سوکرالوز و احتمالا کاهش مقدار لانه پرنده برای مقرون به صرفه‌تر کردن محصول باشد.
دکتر زالیفه محد قاسم(Zalifah Mohd Kasim)، محقق ارشد می‌گوید: این ترکیب نوشیدنی غنی‌شده می‌تواند به‌عنوان یک گزینه غذایی مؤثر برای افرادی باشد که فشار خون و دیابت خود را مدیریت می‌کنند، یا افرادی که به دنبال انرژی و سیری پایدار هستند.
از آنجایی تعداد افرادی که به دنبال غذاهای کاربردی رو به افزایش است، این ترکیب نوآورانه می‌تواند گزینه جدیدی در نوشیدنی‌های سالم باشد.ایسنا/

https://www.eurekalert.org/news-releases/1065213

https://academic.oup.com/fqs/advance-article/doi/10.1093/fqsafe/fyae044/7808427?searchresult=1&login=false

@biotech_ir

Iran Biotech News (IBN)

19 Nov, 13:14


ویروس کووید ۱۹ با کوچک‌کردن تومورها در مبارزه با سرطان به بدن کمک می‌کند.

پژوهش جدید پژوهشگران دانشگاه نورث‌وِسترن آمریکا که در مجله تحقیقات بالینی (Clinical Investigation) منتشر شد، ارتباط میان عفونت کووید ۱۹ و پسرفت سرطان را نشان داد.
پزشکان دانشگاه نورث‌وسترن هشدار دادند پژوهش‌ها هنوز در مراحل اولیه است؛ اما امیدوارند که آزمایش‌های بیشتر به کشف درمان‌های جدید در آینده منجر شود. این گروه پژوهشی مشاهده کردند که آراِن‌اِی ویروس سارس کووید ۲ (کرونا ویروس سندرم حاد تنفسی ۲) ممکن است باعث رشد سلول‌های ایمنی ضدسرطان شود
به نظر می‌رسد این سلول‌های ایمنی که «مونوسیت‌های غیرکلاسیک القاپذیر» (I-NCMs) نامیده می‌شوند، می‌توانند به سلول‌های سرطانی حمله و فرصت‌های جدیدی را برای درمان سرطان ایجاد ‌کنند. مونوسیت گویچه‌های سفیدی از سیستم ایمنی بدن و از دسته آگرانولوسیت‌ها هستند.
آنکیت بهارات (Ankit Bharat)، سرپرست گروه پژوهشی، می‌گوید: دریافتیم می‌توان همان سلول‌هایی را که توسط کووید ۱۹ شدید فعال می‌شوند، با دارویی برای مبارزه با سرطان القا کرد. در این پژوهش، به طور خاص، ملانوم (نادرترین نوع سرطان پوست)، سرطان ریه، سینه و روده را بررسی کردیم.
به گفته پژوهشگران، این پژوهش هنوز در مراحل اولیه است و اثربخشی آن فقط در مدل‌های حیوانی در مطالعات پیش‌بالینی بررسی شده است. آن‌ها امیدوارند بتوانند از این روش برای درمان بیماران مبتلا به سرطان‌های پیشرفته، که به درمان‌های دیگر پاسخ نداده‌اند، استفاده کنند.
ایرنا
https://time.com/7176558/covid-19-virus-cancer-monocytes/

https://news.nm.org/new-research-sheds-light-on-a-surprising-connection-between-covid-19-and-cancer-regression/

@biotech_ir

Iran Biotech News (IBN)

18 Nov, 09:36


کاهش سالیانه ۳.۸ درصد تولیدات دامی جهان در اثر «مقاومت میکروبی»

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه مقاومت میکروبی درمان عفونت های ناشی از باکتری های مقاوم را دشوار می کند، گفت: بر اساس گزارش بانک جهانی، سالیانه تولیدات دامی بین ۱.۱ تا ۳.۸ درصد به واسطه بروز مقاومت میکروبی در کشورها از بین می رود.

به گزارش ایرنا از سازمان دامپزشکی کشور، «علیرضا رفیعی پور» در پیامی به وبینار هفته ملی مقابله با مقاومت میکروبی، افزود: پدیده مقاومت میکروبی که «توانایی میکروب ها برای مقابله با اثر آنتی بیوتیک ها» بوده و باعث زنده ماندن و متوقف نشدن رشدشان می شود، از سوی سازمان های جهانی متولی بهداشت انسان و دام به عنوان یکی از بزرگترین تهدیدهای بهداشتی و نگرانی های عمده در موضوع سلامت واحد مطرح شده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور اظهار داشت: در سال های اخیر سازمان جهانی بهداشت، سازمان جهانی بهداشت حیوانات و سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) توجه ویژه ای به موضوع مهم مقاومت میکروبی و راه‌های مقابله با آن داشته اند.

وی تصریح‌کرد: به زبان ساده، مقاومت میکروبی درمان عفونت های ناشی از باکتری های مقاوم را دشوار ساخته و هزینه های درمانی بیماری های عفونی را افزایش داده است و یکی از صاحبنظران تخمین زده است که دست کم هر باکتری مقاوم به یک آنتی بیوتیک قادر است که ۲ میلیون نفر را آلوده کند.

رفیعی پور بیان‌داشت: چنانچه روند نگران کننده مقاومت میکروبی کنترل نشود، تا اواسط قرن جاری میلادی ده‌ها میلیون نفر جانشان را بر اثر مقاومت میکروبی از دست خواهند داد.

این مقام مسئول گفت: در سال های اخیر وفور در حال گسترش فنوتیپ های جدید مقاوم در بین عامل های بیماری زا در دامپزشکی و پزشکی، به طور حیرت آوری مساله ساز شده است.

وی افزود: بروز برخی باکتری ها که به همه آنتی بیوتیک های موجود مقاوم بوده، هشدار نگران کننده ای برای اقدامات درمانی از جمله برخی جراحی های متداول و شیمی درمانی های بیماران سرطانی است که در فقدان این آنتی‌بیوتیک‌ها امکان حفاظت در برابر عفونت های دیگر در این بیماران وجود نخواهد داشت.

@biotech_ir

Iran Biotech News (IBN)

16 Nov, 08:50


کاهش عفونت‌های باکتریایی پوست با استفاده از برق بی‌ضرر

دانشمندان از جریان‌های الکتریکی خفیف برای درمان عفونت‌های پوستی استفاده کرده‌اند و برای مقابله با افزایش مقاومت ضد میکروبی، یک راه حل بدون آنتی‌بیوتیک ارائه داده‌اند.

 زمانی را تصور کنید که به جای استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها بتوانیم باکتری‌ها را با مقدار کمی جریان الکتریکی از بین ببریم. این امر در حال حاضر تحقق نیافته است اما یک گروه پژوهشی برای درک این موضوع تلاش کرده‌اند که چگونه می‌توان جریان الکتریکی را در سطوح غیر قابل تشخیص روی انسان اعمال کرد تا رشد باکتری‌های مضر را روی پوست کاهش دهد.

به نقل از ادونسد ساینس نیوز، این پژوهش که حاصل همکاری دو آزمایشگاه در «دانشگاه کالیفرنیا سن‌دیگو»(UC San Diego) و «دانشگاه شیکاگو»(UChicago) است، به بحران روبه‌رشد مقاومت ضد میکروبی می‌پردازد که پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۵۰ به عامل اصلی مرگ‌ومیر تبدیل گردد. عفونت‌های باکتریایی پوست در سال ۲۰۱۹ نزدیک به ۷۲ درصد از کل مرگ‌ومیرهای ناشی از بیماری‌های پوستی و زیرجلدی را تشکیل دادند.

«گورول سوئل»(Gürol Süel) استاد دانشگاه کالیفرنیا سن‌دیگو گفت: ما می‌خواستیم بدانیم آیا می‌توانیم بدون استفاده از آنتی‌بیوتیک، این باکتری‌های پوست را کنترل کنیم.

یکی از مقصران بروز عفونت‌های پوستی، باکتری «استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس»(Staphylococcus epidermidis) است. این باکتری معمولا بخشی از میکروبیوم پوست ماست اما در مواردی که پوست آسیب می‌بیند و باکتری بیش از اندازه رشد می‌کند، می‌تواند به ایجاد عفونت‌های فرصت‌طلب منجر شود و یک لایه از باکتری را به نام «بیوفیلم» تشکیل دهد.

«بوژی تیان»(Bozhi Tian) استاد دانشگاه شیکاگو گفت: ما نمی‌خواهیم آنها را بکشیم، بلکه می‌خواهیم آنها را حفظ کنیم اما قصد ما سرکوب جنبه مضر آنهاست. از آنجا که این باکتری برای پوست ما فوایدی نیز دارد، ایده این بود که رشد آنها و مضرات آنها را سرکوب کنیم.

پژوهشگران دریافتند که اعمال یک جریان الکتریکی خفیف، از رشد استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس در سلول‌های کشت‌شده در آزمایشگاه جلوگیری می‌کند و با دورهای مکرر تحریک الکتریکی، تشکیل بیوفیلم در این سلول‌ها بیش از ۹۰ درصد کاهش می‌یابد. ایسنا/

https://www.the-microbiologist.com/news/innovative-bioelectronic-device-offers-new-hope-in-the-fight-against-bacterial-infections/4425.article

لینک مقاله
https://www.cell.com/device/fulltext/S2666-9986(24)00542-8?_returnURL=https%3A%2F%2Flinkinghub.elsevier.com%2Fretrieve%2Fpii%2FS2666998624005428%3Fshowall%3Dtrue

@biotech_ir

Iran Biotech News (IBN)

15 Nov, 04:39


لایو خواهیم داشت از رویداد این ماه اینویت در لس آنجلس
🇺🇸
۲۲ نوامبر ساعت ۵ تا ۹ شب
🇮🇷
۲ آذر ساعت ۴:۳۰ تا ۸:۳۰ صبح
دانشجویانی که لس آنجلس تشریف دارن میتونن با لینک زیر بلیط تهیه کنن

https://lu.ma/zw3ng1ss?coupon=SOCAL-TELEGRAM

Don’t miss this incredible opportunity to connect with professionals from the tech and biotech industries and startup founders, exchange ideas, and build valuable connections.

@biotech_ir

Iran Biotech News (IBN)

15 Nov, 04:36


پژوهش دانشمندان نشان داد؛
خاطرات فقط در مغز ذخیره نمی‌شوند


مطالعه سلول‌های انسانی نشان می‌دهد خاطرات فقط در مغز ذخیره نمی‌شوند و سلول‌های سایر قسمت‌های بدن نیز عملکرد حافظه را انجام می‌دهند.

همه می‌دانند مغز (به طور خاص، سلول‌های مغز) خاطرات را ذخیره می‌کند؛ اما گروهی از دانشمندان کشف کردند که سلول‌های سایر قسمت‌های بدن نیز عملکرد حافظه را انجام می‌دهند؛ این موضوع مسیرهایی جدید را برای فهم نحوه عملکرد حافظه و ایجاد قابلیت افزایش یادگیری و درمان بیماری‌های مرتبط با حافظه، پیش روی ما می‌گشاید.

نیکولای وی کوکوشکین (Nikolay V. Kukushkin)، سرپرست گروه پژوهشی از دانشگاه نیویورک در آمریکا، توضیح می‌دهد: یادگیری و حافظه به طور کلی فقط با مغز و سلول‌های مغز مرتبط هستند؛ اما پژوهش ما نشان می‌دهد سلول‌های دیگر بدن نیز می‌توانند یاد بگیرند و خاطرات را شکل دهند.

در این پژوهش، دانشمندان روی دو نوع سلول غیرمغزی انسان در آزمایشگاه (یکی از بافت عصبی و دیگری از بافت کلیه) مطالعه کردند و آن‌ها را در معرض الگوهای مختلف سیگنال‌های شیمیایی قرار دادند؛ درست همان‌طور که در زمان یادگیری اطلاعات جدید، سلول‌های مغزی در معرض الگوهای ناقل‌های عصبی قرار می‌گیرند.

واکنش سلول‌های غیرمغزی روشن کردن «ژن حافظه» بود؛ همان ژنی که سلول‌های مغز هنگام شناسایی الگویی در اطلاعات بازسازی اتصالات خود برای ایجاد خاطرات، روشن می‌کنند.

کوکوشکین گفت: این کشف درهایی جدید بر فهم نحوه عملکرد حافظه می‌گشاید و احتمالاً ما را به سوی روش‌هایی بهتر برای تقویت یادگیری و درمان مشکلات حافظه راهنمایی می‌کند.

وی افزود: این کشف همچنین نشان می‌دهد در آینده، باید با بدن خود بیشتر شبیه مغز رفتار کنیم؛ مثلاً آنچه را پانکراس ما درباره الگوی وعده‌های غذایی گذشته به خاطر می‌آورد تا سطح قند خون مناسب را حفظ کند یا آنچه را یک سلول سرطانی درباره یک الگوی شیمی‌درمانی به یاد می‌آورد، در نظر بگیریم.


https://www.nature.com/articles/s41467-024-53922-x

@biotech_ir

Iran Biotech News (IBN)

11 Nov, 11:24


دانشمندان در مطالعه‌ای جدید یک «حالت سوم» میان مرگ و زندگی را کشف کردند

انسان‌ها قرن‌هاست درباره ماهیت مرگ و زندگی فکر می‌کنند و تا کنون بدون هیچ دلیل قابل توجهی، زندگی و مرگ را در دو سر یک قطب و متضاد یکدیگر تعریف کردند. به عبارت دیگر مرگ پایان مطلق زندگی دانسته می‌شد؛ در حالی که اکنون تحقیقات جدید نتایجی متفاوت را نشان داده و به حالت «نه زندگی، نه مرگ» دست یافته است.

گروهی از زیست شناسان سلولی می‌گویند ممکن است یک «حالت سوم» وجود داشته باشد که تعاریف سنتی زندگی و مرگ را نقض کند.

توضیح اینکه، دانشمندان معمولاً مرگ را «توقف غیرقابل برگشت عملکرد کلی یک موجود زنده» می‌دانند. با این وجود اقداماتی مانند اهدای عضو نشان می‌دهد که چگونه بافت‌ها، اندام‌ها و سلول‌ها می‌توانند پس از مرگ یک ارگانیسم، برای مدتی به حیات خود ادامه دهند.

دو زیست‌شناس به نام‌های پیتر نوبل، دانشیار میکروبیولوژی دانشگاه آلاباما در بیرمنگام و الکس پوژیتکوف، مدیر بیوانفورماتیک در دانشکده علوم زیستی ایرل و مانلا شهر هوپ (آرکانزاس) در مقاله‌ای که در The Conversation منتشر شد، به این موضوع پرداختند که چگونه ظهور موجودات چندسلولی جدید ما را قادر می‌سازد تا از محدودیت‌های متعارف زندگی و مرگ فراتر برویم.

آنها به بررسی عمیق فرایندهایی پرداختند که پس از مرگ در ارگانیسم‌ها روی می‌دهد و باعث می‌شود سلول‌ها همچنان بتوانند به عملکرد خود ادامه دهند و به این ترتیب امکان انجام یک پیوند عضو موفق را فراهم کنند.

تحقیقات آنها نشان داد که سلول‌های پوست جدا شده از جنین‌های مرده قورباغه می‌ توانند بطور خود به خودی با شرایط ظروف آزمایشگاهی (پتری دیش) سازگار شوند و ساختارهای چند سلولی جدیدی به نام xenobots را تشکیل دهند.
این ساختارهای چند سلولی جدید نیز رفتارهایی را نشان دادند که بسیار فراتر از عملکردهای بیولوژیکی اولیه آنها بود. بطور مثال، ساختارهای چندسلولی جدید ساخته شده از سلول‌های جنین مرده قورباغه، از مژک‌های خود (برآمدگی‌های ریز و مو مانند) برای حرکت در محیط خود استفاده می‌کردند، آنهم در حالی که در جنین قورباغه زنده، این مژک‌ها معمولاً برای به حرکت درآوردن مخاط استفاده می‌شوند.

این ساختارهای جدید (Xenobot) همچنین دارای توانایی منحصر به فردی برای انجام خودتکراری سینماتیک بودند؛ به این معنی که می‌توانند شکل فیزیکی خود همچنین عملکردشان را بدون توجه به مسیر رشد سنتی تکرار کنند. یورونیوز/

https://www.popularmechanics.com/science/health/a62244774/biobots-third-state/

@biotech_ir

Iran Biotech News (IBN)

31 Oct, 16:02


مخترع ۱۴ ساله به عنوان برترین دانشمند جوان آمریکا معرفی شد

سیریش سوباش دانش‌آموز کلاس نهمی به لطف اختراع دستگاهی که بقایای آفت‌کش‌ها را روی محصولات زراعی تشخیص می‌دهد، برنده چالش معتبر دانشمندان جوان 3M شد.

یک مخترع ۱۴ ساله برای ساخت آشکارساز آفت‌کش‌ها به عنوان برترین دانشمند جوان آمریکا معرفی شد.

حسگر مبتنی بر هوش مصنوعی او با تجزیه و تحلیل طول موج‌های نوری که از میوه‌ها و سبزیجات منعکس می‌شود، به دقت تشخیص بیش از ۸۵ درصدی دست یافته است.

سیریش سوباش(Sirish Subash) دانش‌آموز کلاس نهم در جورجیای آمریکاست که به لطف اختراع دستگاهی که بقایای آفت‌کش‌ها را روی محصولات تشخیص می‌دهد، برنده چالش معتبر دانشمندان جوان 3M شده است.

دستاورد او یک جایزه نقدی ۲۵ هزار دلاری و کسب عنوان «دانشمند جوان برتر آمریکا» است، افتخاری که برای نوآورترین ذهن‌های جوان در علم رقم می‌خورد.

دستگاه سیریش که PestiSCAND نام دارد، از هوش مصنوعی و طیف‌سنجی نوری برای اسکن محصولات به منظور شناسایی بقایای آفت‌کش‌ها استفاده می‌کند و به یک مشکل بهداشتی مهم که بر ایمنی مواد غذایی تأثیر می‌گذارد، رسیدگی می‌کند.

از یک کنجکاوی ساده تا یک دستگاه پیشگامانه

مسیر سیریش با یک سوال ساده و رایج آغاز شد. یادآوری مداوم مادرش برای شستن میوه‌ها و سبزیجات قبل از خوردن، او را به این فکر انداخت که آیا شستن آنها واقعاً تفاوتی ایجاد می‌کند؟

تحقیقات نشان داده که ۷۰ درصد محصولات در ایالات متحده دارای بقایای آفت‌کش‌ها هستند که می‌توانند با مشکلات سلامتی مانند سرطان و آلزایمر مرتبط باشند. علاوه بر این، شستن میوه‌ها و سبزیجات فقط برخی از این باقی‌مانده‌ها را از بین می‌برد.

سیریش می‌گوید: اگر بتوانیم آنها را شناسایی کنیم، می‌توانیم از مصرف آنها اجتناب کنیم و خطر این مشکلات سلامتی را کاهش دهیم.

این امر او را برانگیخت تا PestiSCAND را بسازد، دستگاهی که به مصرف‌کنندگان اجازه می‌دهد فوراً آثار آفت‌کش‌ها را روی هر محصول بررسی کنند.

این دستگاه با تابش نور به سطح میوه‌ها و سبزیجات کار می‌کند و طول موج‌هایی را که منعکس می‌شوند، اندازه‌گیری می‌کند. هر ماده طول موج‌های مختلفی را جذب و منعکس می‌کند و وجود آفت‌کش‌ها الگوهای خاصی را در نور بازتاب شده ایجاد می‌کند.

سیریش دستگاه خود را روی بیش از ۱۲ هزار نمونه از جمله سیب، اسفناج، توت فرنگی و گوجه فرنگی آزمایش کرد تا دقت و قابلیت اطمینان آن را تنظیم کند.

هوش مصنوعی PestiSCAND با تجزیه و تحلیل داده‌های نوری می‌تواند طول موج‌های خاص مرتبط با بقایای آفت‌کش‌ها را به خوبی شناسایی کند.

تشخیص مبتنی بر هوش مصنوعی با قیمت مقرون به صرفه

طراحی PestiSCAND یک حسگر و یک پردازنده مبتنی بر هوش مصنوعی را ادغام می‌کند که به آن اجازه می‌دهد تا به دقت تشخیص قابل توجه بیش از ۸۵ درصدی دست یابد. این دقت بالا با هدف سیریش برای اطمینان از اثربخشی و سرعت در تشخیص آفت‌کش‌ها مطابقت دارد.

او قصد دارد این فناوری را در دسترس عموم قرار دهد و هر دستگاه را با قیمت ۲۰ دلار به فروش برساند.

سیریش امیدوار است که PestiSCAND را تا زمانی که وارد دانشگاه می‌شود، به بازار عرضه کند و به مصرف کنندگان این امکان را بدهد که ابزاری مقرون به صرفه و با استفاده آسان برای انتخاب غذای ایمن‌تر داشته باشند.

سیریش به عنوان یکی از ۹ فینالیست این رقابت، چهار ماه گذشته را تحت هدایت یک دانشمند که به عنوان مربی او در کنارش بود، صرف اصلاح نمونه اولیه خود کرد. این مربی به او کمک کرد تا از چالش‌ها عبور کند و اختراع خود را برای کاربرد در دنیای واقعی کامل کند.

نتایج کار او در مقر جهانی 3M در مینه‌سوتا به نمایش گذاشته شد، جایی که او عنوان رویایی دانشمند جوان برتر آمریکا را به دست آورد.

توری کلارک(Torie Clarke) مدیر ارشد روابط عمومی 3M گفت: من تحت تأثیر فینالیست‌های چالش دانشمندان جوان امسال قرار گرفتم که توانایی باورنکردنی در ایجاد راه‌حل‌های خلاقانه برای برخی از مهم‌ترین چالش‌های جهان از خود نشان داده‌اند.

آرزوها و اهداف آینده

اشتیاق سیریش سوباش به علم، به ویژه در فیزیک و مهندسی، رویاهای آکادمیک و حرفه‌ای او را شکل داده است. هدف او حضور در موسسه فناوری ماساچوست(MIT) است.

جایزه ۲۵ هزار دلاری این مسابقه به تامین بودجه تحصیلات دانشگاهی او کمک می‌کند و به جاه‌طلبی او برای تأثیرگذاری از طریق نوآوری دامن می‌زند. ایسنا/

https://americankahani.com/community/americas-top-young-scientist-georgia-teen-sirish-subash-wins-3m-young-scientist-challenge-for-handheld-pesticide-detector/

@biotech_ir

Iran Biotech News (IBN)

30 Oct, 08:29


گام مهم دانشگاه واترلو در زمینه آنتی بیوتیک‌ها

محققان دانشگاه واترلو در ایالت اونتاریو کانادا از طرحی در علم پزشکی پرده‌برداری کرده‌اند که قادر است یک دوره کامل آنتی بیوتیک را در یک دوز کوچک ارائه دهد.

محققان می گویند این سیستم نوآورانه مقدار دقیق داروی مورد نیاز برای مبارزه با عفونت‌ها را آزاد می‌کند و خطر مقاومت آنتی بیوتیکی را به حداقل می‌رساند. گزارش شده که این فناوری بر روی دو سویه باکتریایی آزمایش شده است.

این نانودارو که توسط تیم دانشکده داروسازی این دانشگاه توسعه یافته است، با هدف قرار دادن باکتری‌ها در سطح مولکولی کار می‌کند. برخلاف درمان‌های سنتی که داروها را به طور مداوم آزاد می‌کند، محققان می‌گویند این فناوری تنها زمانی آنتی‌بیوتیک‌ها را آزاد می‌کند که سموم باکتریایی خاص وجود داشته باشد.

به گفته تیم محققان، این فناوری به بیماران  اطمینان می‌دهد که مقدار مناسب دارو را دریافت کنند، خطر عوارض جانبی را کاهش می‌دهد و با تهدید جهانی مقاومت ضد میکروبی  مبارزه می‌کند.

دکتر امانوئل هو، محقق ارشد این طرح و استاد دانشگاه واترلو در این باره می‌گوید: «در حالت ایده‌آل، بیمار دوره کامل آنتی بیوتیک را یکباره مصرف می‌کند و بنابراین بیماران نیازی به فراموش کردن مصرف یک قرص یا مصرف آن با غذا ندارند».  هدف دکتر هو استفاده از این فناوری در پیشگیری و درمان سایر بیماری‌ها است.

علاوه بر کاربردهای پزشکی، این تیم در حال بررسی استفاده از این فناوری در بسته‌بندی مواد غذایی برای افزایش عمر مفید است که به دنبال آن ضایعات جهانی مواد غذایی کاهش می‌یابد. همچنین گفته می‌شود که هدف محققین، تجاری‌سازی این فناوری برای کاربردهای بهداشتی و صنعتی است. ایسنا/

https://kitchener.ctvnews.ca/university-of-waterloo-researchers-develop-one-dose-antibiotic-technology-1.7089038

https://link.springer.com/article/10.1007/s13346-024-01708-5

@biotech_ir

Iran Biotech News (IBN)

27 Oct, 16:35


هشدار سازمان غذا و دارو درباره خطر «بوتولیسم» در کنسروهای خانگی


مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو نسبت به خطر مسمومیت بوتولیسم در کنسروهای خانگی هشدار داد و بر لزوم رعایت اصول بهداشتی در فرآوری و نگهداری این محصولات تاکید کرد.

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به خطرات جدی مسمومیت بوتولیسم در کنسروهای خانگی گفت: بوتولیسم نوعی مسمومیت غذایی بسیار خطرناک است که در اثر سم تولید شده توسط باکتری Clostridium botulinum ایجاد می‌شود. این باکتری می‌تواند در محیط‌های بی‌هوازی مانند کنسروهای بسته‌بندی‌شده خانگی رشد کند و به سرعت سموم کشنده‌ای تولید کند که برای سلامت انسان خطرناک است.

وی افزود: برخی از افراد در فرآوری کنسروهای خانگی اصول بهداشتی و استانداردهای لازم را رعایت نمی‌کنند که این امر خطر رشد باکتری‌ها و ایجاد مسمومیت را افزایش می‌دهد. علائمی مانند ضعف عضلانی، تاری دید و مشکلات تنفسی ممکن است نشانه بروز بوتولیسم باشد و نیاز به مراجعه فوری به مراکز درمانی دارد.

بهفر با تاکید بر رعایت نکات ایمنی در تهیه غذاهای کنسروی خانگی اظهار کرد: کنسروها و شیشه‌های بسته‌بندی‌شده باید به‌طور کامل و با دمای کافی حرارت داده شوند تا باکتری‌ها و سموم احتمالی از بین بروند. همچنین در صورت مشاهده تغییراتی نظیر بادکردگی، نشتی یا بوی نامطبوع در کنسروها، از مصرف آن‌ها خودداری کنید.

بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با توصیه به دقت در تهیه کنسروهای خانگی گفت: برای جلوگیری از مسمومیت بوتولیسم، لازم است مواد غذایی در دمای مناسب و با اصول بهداشتی نگهداری شوند و تا حد امکان از مصرف مواد غذایی مشکوک اجتناب شود.

وی در پایان تاکید کرد که مردم با رعایت این اصول می‌توانند سلامت خود و خانواده‌شان را حفظ کرده و از خطرات ناشی از مسمومیت‌های غذایی در امان باشند. ایسنا/
@biotech_ir

Iran Biotech News (IBN)

27 Oct, 13:21


The owner of this channel has been inactive for the last 11 months. If they remain inactive for the next 10 days, they may lose their account and admin rights in this channel. The contents of the channel will remain accessible for all users.