عرفان ، حکمت و زندگی @atesalbeallah Channel on Telegram

عرفان ، حکمت و زندگی

@atesalbeallah


عرفان ، حکمت و زندگی (Persian)

عرفان ، حکمت و زندگی Telegram کانالی است که به هدف ارتقاء دانش و آگاهی اعضا اختصاص داده شده است. این کانال توسط کاربر با نام کاربری atesalbeallah اداره می‌شود و پر از محتوای مفید و الهام بخش می‌باشد. با عضویت در این کانال، شما به روز رسانی‌های مرتب در زمینه‌های عرفان، حکمت و زندگی دریافت خواهید کرد. آیا شما به دنبال راهنمایی‌هایی برای بهبود جانب ذهنی و روحی خود هستید؟ عرفان ، حکمت و زندگی کانالی مناسب برای شماست. این کانال فضایی است که افراد مشتاق به یادگیری و ارتقاء مهارت‌های خود می‌توانند با هم ارتباط برقرار کرده و از تجربیات و دانش همدیگر بهره مند شوند. پس به این کانال بپیوندید و مسیری جدید برای رشد و آگاهی خود ایجاد کنید. عرفان ، حکمت و زندگی منتظر حضور شماست!

عرفان ، حکمت و زندگی

16 Feb, 06:50


لطفا موسیقی خوب گوش کنید
💥❤️💥


🆔 عرفان،  حکمت و زندگی 👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

16 Feb, 06:49


  غم از جنس شیطانه ...

شادی و نشاط و آرامش...از جنس خدای رحمانه....

👤#استاد_الهی_قمشه_ای



🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

16 Feb, 06:49


تا در طلب گوهر کانی کانی

تا در هوس لقمهٔ نانی نانی

این نکتهٔ رمز اگر بدانی دانی

هر چیز که در جستن آنی آنی


🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

16 Feb, 06:48


💓5. مهمترین درس کتاب آیا هر ارتباطی ارتباط است؟ :
👈 برقراری ارتباط، آموختی است


یکی از مهم‌ترین نکاتی که از کتاب آیا هر ارتباطی ارتباط است؟
می‌آموزیم، آن است که توانایی برقراری ارتباط موثر، یک مهارت است؛ بنابراین هر کسی که تمایل، علاقه و پشتکار داشته باشد، می‌تواند آن را یاد بگیرد و از مزایای آن در زندگی خود بهره‌مند شود.
به هیچ عنوان تصور نکنید که این توانایی، فطری و ذاتی است؛ چون مطالعات به صورت واضح و مشخص نشان می‌دهد که افرادی که بیشتر روی این مهارت خود تمرکز می‌کنند، توانایی بیشتری در برقراری روابط موثر دارند و به دستاوردها و موفقیت‌های بیشتری دست پیدا می‌کنند.

💟5 راهکار مهم برای برقراری ارتباط موثر
مهارت برقراری روابط خوب و عمیق،  موفقیت‌های شخصی انسان را افزایش می‌دهد و حتی می‌تواند در زمینه رهبری کسب و کار هم کمک زیادی به ما بکند. تا به اینجای کار اصول و ستون‌های برقراری ارتباط را بیان کردیم. در ادامه این بخش تصمیم داریم که 5 راهکار اصولی برای ایجاد روابطی خوب، استوار و محکم ارائه دهیم.

❤️1. همیشه دنبال یافتن یک فصل مشترک بین خودتان و مخاطب باشید
در صورتی که می‌خواهید یک ارتباط و پیوند محکم و عمیق با یک انسان دیگر برقرار کنید، سعی کنید تمرکز خود را روی خواسته‌ها، علایق و سلایق طرف مقابل بگذارید و دنبال یک فصل مشترک بین خودتان و مخاطب باشید.
اگر می‌خواهید مشکلات خود را با همکاران، همسر و فرزندان خود حل کنید، وارد یک مذاکره کاری مهم شوید و در فروش و بازاریابی به موفقیت برسید، لازم است قانون یافتن فصل مشترک را با جدیت دنبال کنید. این قانون در مواقع مختلف کاربرد دارد. پس آن را جدی بگیرید و سعی کنید در زمینه یافتن فصل مشترک ، مهارت بالایی کسب کنید. پیشنهاد می‌شود نکات زیر را برای یافتن فصل مشترک رعایت کنید:
با حس همدلی به صحبت‌های مقابل گوش کنید و به زبان بدن و رفتارهای او توجه نمایید. همین کار ساده، اطلاعات شما را در مورد علایق طرف مقابل افزایش می‌دهد و باعث می‌شود که بتوانید خیلی ساده، فصل مشترک را بین خودتان و مخاطب کشف کنید.
سعی کنید در مکالمات، سوال بپرسید و خیلی خوب به پاسخ‌های مخاطب گوش کنید. پیتر دراکر که یکی از بزرگان حوزه مدیریت به حساب می‌آید و نقش مهمی در آکادمیک کردن مفاهیم مدیریت ایفا کرده است، می‌گوید:
«نقطه قوت اصلی من به عنوان مشاور، ناآگاه بودن و در نتیجه سوال پرسیدن است.»

❤️2. مطالب مورد نظر خود را به ساده‌ترین شکل ممکن بیان کنید
خیلی از افراد  تصور می‌کنند که اگر در هنگام صحبت کردن، کلمات عجیب و قلنبه سلنبه به کار ببندند، همه انگشت به دهان می‌مانند و جذب آن‌ها می‌شوند. این در حالی است که استفاده از کلمات عجیب و غریب، اجازه نمی‌دهد که مخاطب منظور شما را متوجه شود و با شما ارتباطی عمیق و خوب برقرار کند.
اگر واقعاً خواهان برقراری یک ارتباط خوب، اثرگذار و عمیق هستید، منظور خود را با ساده‌ترین و در عین حال زیباترین کلمات بیان کنید. مطمئن شوید که مخاطب، منظور شما را به طور کامل می‌فهمد

❤️3. برای مخاطب، تجربه‌ای لذت‌بخش و دلنشین خلق کنید
دو راه مهم برای خلق تجربیات لذت‌بخش و دلنشین برای مخاطب وجود دارد.
یکی از راه‌ها، شوخ‌طبعی است.
دومین راه برای خلق تجربه شیرین و لذت‌بخش برای مخاطبان، داستان سرایی است، از قصه‌ها استفاده کنید، مطمئن باشید که خیلی زود مخاطب را تحت تأثیر خود قرار می‌دهید.

❤️4. برای مخاطبان خود الهام‌بخش باشید
اگر می‌خواهید برای مخاطبان خود الهام‌بخش باشید، باید به آن‌ها این حس را  بدهید که درکشان می‌کنید. همچنین صحبت‌های خودتان را با احساس، همراه کنید احساس یکی از کلیدهای مهم در برقراری ارتباط است.

❤️5. چیزهایی که به دیگران می‌گویید را خودتان عملی کنید
اگر می‌خواهید ارتباطی بلندمدت با دیگران برقرار کنید و کاری کنید که مخاطبان خیلی راحت تحت تأثیر شما قرار بگیرند، حتماً به گفته‌ها و توصیه‌های خودتان عمل کنید. به عنوان مثال اگر مدیر یک کسب و کار هستید و می‌خواهید نظم و انضباط را به کارکنان خود بیاموزید، حتماً خودتان باید فردی منظم و وقت‌شناس باشید تا توصیه‌های شما روی آن‌ها تأثیر بگذارد. در واقع باید سعی کنید آینه تمام‌نمای صحبت‌های خود باشید.

عرفان ، حکمت و زندگی

16 Feb, 06:48


خلاصه کتاب آیا هر ارتباطی ارتباط است اثر جان سی مکسول

بشر، موجودی اجتماعی است و به همین دلیل یکی از ابزارهای اصلی او برای رسیدن به موفقیت و خوشبختی، رابطه با سایر انسان‌ها است. سوالی که برای بسیاری از افراد وجود دارد این است که چرا  برخی انسان‌ها، خیلی خوب با دیگران ارتباط برقرار می‌کنند، روی آن‌ها تأثیر می‌گذارد و متقاعدشان می‌کنند؟
جان سی مکسول در کتاب آیا هر ارتباطی ارتباط است؟
تلاش می‌کند راه و روش برقراری ارتباط موثر را به ما آموزش دهد. جان سی مکسول بر این باور است که برقراری ارتباط موثر روی 5 اصل و ستون مهم و اساسی استوار است و 5 راهکار عملی هم برای برقراری پیوند وجود دارد. هر کس بتواند این اصول و راهکارها را به درستی به کار بگیرد، مطمئناً می‌تواند به فردی با روابط شخصی و اجتماعی عالی تبدیل شود. در صورتی که شما هم می‌خواهید روابط عالی و موثر برای خود ایجاد کنید، تا پایان این کتاب با ما همراه شوید.

🌅5 اصل و ستون اصلی ارتباط موثر در کتاب آیا هر ارتباطی ارتباط است؟
جرالد فورد، سی و هشتمین رئیس جمهور آمریکا گفته بود:
«اگر دوباره به دانشگاه برگردم، به یقین تنها بر دو چیز تمرکز خواهم کرد:
یکی یادگیری نوشتن و دیگری سخن گفتن در مقابل حضار. هیچ چیز در زندگی، مهم‌تر از یادگیری برقراری ارتباط اثربخش نیست.»
در صورتی که یک کسب و کار را رهبری می‌کنید، لازم است بدانید که هیچ چیز ارزشمندتر و مهم‌تر از توانایی برقراری ارتباط با سایر افراد نیست. اگر این مهارت را نداشته باشید، بدون شک با مشکلات زیادی روبرو خواهید شد. در کتاب آیا هر ارتباطی ارتباط است؟
می‌خوانیم که یک ارتباط خوب و موثر، بر 5 اصل و ستون استوار است. در ادامه به توضیح این پنج ستون و اهمیت هر کدام خواهیم پرداخت:

💓1. برقراری ارتباط موثر، نفوذ انسان را افزایش می‌دهد
جان مکسول در کتاب آیا هر ارتباطی ارتباط است؟ یک تعریف روشن و مشخص برای ارتباط موثر ارائه می‌دهد. او معتقد است ارتباط موثر، یعنی:

👈توانایی هم‌ذات‌پنداری و پیوند با انسان‌ها به نحوی که نفوذ شما را در آن‌ها افزایش دهد. شکست یا موفقیت شما، به همین توانایی بستگی دارد.
جان مکسول همواره در نوشته‌ها و سخنرانی‌های خودش می‌کوشد که اهمیت برقراری ارتباط موثر را برای مخاطبان خودش پررنگ کند و از این رو به نتیجه یک پژوهش بزرگ اشاره می‌کند: «تحقیقی که روی 16 هزار مدیر صورت گرفته، نشان می‌دهد که بین توانایی فرد در برقراری ارتباط موثر و دستاوردهای او ارتباطی کاملاً مستقیم وجود دارد.»
وقتی بتوانیم روابط خوب برقرار کنیم، همدلی و همراهی بین ما و دیگران بیشتر می‌شود و  در نتیجه می‌توانیم نفوذ بیشتری بر قلب آن‌ها داشته باشیم. برای اینکه بتوانید نفوذ خود در قلب دیگران را افزایش دهید، نکات زیر را به خاطر بسپارید و به کار ببندید:
خودتان را عادت دهید که وقتی با دیگران هم‌صحبت می‌شوید، بیشتر در مورد آن‌ها و علایقشان صحبت کنید تا خودتان و علایقی که دارید.
در هر تعامل بکوشید که فکر و ایده‌ای نو تزریق کنید.
به هر طریق ممکن از دیگران و تلاش‌هایشان، تعریف و تمجید کنید.
اگر موفقیت و دستاوردی در زندگی خود داشته‌اید، سعی کنید از کسانی که به شما کمک کردند تا به آن موفقیت برسید، قدردانی کنید

عرفان ، حکمت و زندگی

16 Feb, 06:48


💓2. برقراری پیوند موثر، نیازمند تمرکز روی دیگران است

یکی از اشتباهاتی که بعضی از پدر و مادرها در هنگام تربیت فرزند مرتکب می‌شوند، این است که برای افزایش عزت نفس در وجود فرزند، می‌کوشند به او بفهمانند که کانون و مرکز ثقل هستی است. در حالی که بسیاری از بزرگان جهان گفته‌اند که چنین کاری اصلاً درست نیست. جالب است بدانید که آموختن چنین چیزی به فرزند می‌تواند توانایی او در زمینه برقراری ارتباط موثر با سایر انسان‌ها را از بین ببرد.
اگر واقعاً دنبال برقراری ارتباط خوب با دیگران هستید، سعی کنید تمرکزتان را از روی خود بردارید و در عوض روی دیگران تمرکز کنید. اجازه دهید که وقتی در کنار شما هستند، حس کنند که دیده می‌شوند و به آن‌ها توجه می‌شود.
جان سی مکسول می‌گوید که در زمان تبلیغ مذهبی، تلاش نمی‌کرد که به صحبت‌های دیگران گوش دهد و تنها می‌خواست که مورد توجه دیگران قرار بگیرد. او انتظار داشت که جهان‌بینی خودش را به دیگران ارائه دهد و آن‌ها هم با تمام وجود این جهان‌بینی را بپذیرند. مسلماً این روش جواب نمی‌داد و آقای مکسول در کارش موفق و کامیاب نبود.
این روند ادامه داشت تا اینکه آقای مکسول به این نتیجه رسید که برای برقراری پیوند خوب با دیگران باید پای صحبت‌ آن‌ها بنشیند و دغدغه‌هایشان را خوب بشنود. او تلاش می‌کرد تمرکز خود را روی دیگران و حل مشکلات‌شان بگذارد و اعتماد افراد را به دست بیاورد.
بنابراین سعی کنید دغدغه‌های افراد را بشنوید، به آن‌ها کمک کنید که به خواسته‌هایی که دارند برسند یا مشکل‌شان رفع شود و از این رهگذر، اعتماد آن‌ها را جلب کنید. توجه داشته باشید که صداقت در این مسیر خیلی اهمیت دارد.

💓3. ارتباط موثر، فقط متکی بر کلمات نیست؛ عواطف خیلی مهم است
برخی از افراد، وقتی صحبت از ارتباط موثر به میان می‌آید، تصور می‌کنند که ارتباط خوب تنها وابسته به کلمات و چینش زیبای آن‌ها کنار هم است. نمی‌توان منکر تأثیر کلمات شد ولی چیزی که خیلی بیشتر اهمیت دارد این است که کلمات باید در یک بستر عاطفی خوب و درست جاری شوند تا به مقصد اصلی برسند. وقتی خواستید کسی را از آن خود کنید، ابتدا دلش را به دست بیاورید. بقیه وجودش خود به خود خواهد آمد. در کتاب آیا هر ارتباطی ارتباط است؟ می‌خوانیم:
👈در هر پیامی، لغات صرفاً 10 درصد کار را بر عهده دارند و 90 درصد باقیمانده بر  عهده عناصر غیرکلامی
(حرکات بدنی و لحن گوینده) است.
در هنگام برقراری ارتباط، باید سه مؤلفه فکری (آنچه می‌دانیم)، عاطفی (آنچه احساس می‌کنیم)
و بصری (آنچه انجام می‌دهیم) همراه و هماهنگ با هم کار کنند. اگر یکی از این مؤلفه‌ها کار خودش را به درستی انجام ندهد، ارتباط با مشکل روبرو خواهد شد.
💥مؤلفه فکری: در هنگام برقراری ارتباط، از مطالبی صحبت کنید که با آن‌ها زندگی کرده‌اید و تجربه کاملی از آن‌ها دارید.
💥مؤلفه عاطفی: اگر می‌خواهید در زمینه برقراری ارتباط قوی شوید، باید عواطف و احساسات را با کلمات خود عجین کنید. اینجاست که زبان بدن و فن بیان اهمیت پیدا می‌کند.
💥مؤلفه بصری: سعی کنید تماس چشمی داشته باشید. هر عامل حواس‌پرت‌کن را کنار بگذارید و شش دانگ حواس‌تان را به مخاطب بدهید. اگر در حین ارتباط، به گوشی خود نگاه کنید، این ارتباط دیگر عمیق و موثر نخواهد بود.

💓4. یک ارتباط موثر و عمیق، نیاز به صرف انرژی دارد
برقراری ارتباط به شکل موثر، کار آسانی نیست و به کلی انرژی، تلاش هوشمندانه و هدف‌گذاری نیاز دارد. در صورتی که می‌خواهید انرژی لازم برای برقراری ارتباط را تولید کنید، می‌توانید از راهکارهای زیر کمک بگیرید:
منتظر لحظه‌ای عالی برای برقراری پیوند نمانید. دل را به دریا بزنید، یخ رابطه را بشکنید و نشان دهید که برای شکل گرفتن رابطه، مشتاق هستید.
مخاطب را بشناسید، موضوعات کلیدی و حیاتی از نظر او را کشف و روی این موضوعات تمرکز کنید.
اصلاً برای برقراری پیوند عجله نکنید. اجازه دهید که ایده‌ها و نظرات شما به خوبی در طرف مقابل نفوذ کند. اگر بخواهید با شتاب، رابطه را پیش ببرید، به احتمال زیاد مرتکب اشتباه خواهید شد و فرصت ورود به قلب مخاطب را از دست خواهید داد.
سعی کنید راهی برای حل مشکلات و دغدغه‌های مخاطب پیدا کنید. این کار از شما انرژی زیادی می‌گیرد ولی این انرژی، بهایی است که شما برای عمیق کردن رابطه‌تان می‌پردازید.

عرفان ، حکمت و زندگی

16 Feb, 06:45


📕 نام کتاب: پتانسیل بزرگ

📝 نویسنده: شاون اِیکِر

زمان خلاصه: ۲۶:۳۸

🔰 درباره کتاب :
چطور با تغییر نگرشمان نسبت به موفقیت، می‌توانیم دستاورد، شادی و سلامت را در زندگی‌مان بهبود بدهیم؟
کتاب «پتانسیل بزرگ» که در سال 2018 منتشرشده است به شرح این موضوع می‌پردازد که چگونه باکار کردن با دیگران به‌جای رقابت کردن با آن‌ها می‌توانیم پتانسیل خود را بالا ببریم.


🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

16 Feb, 06:45


خلاصه کتاب لطفا گوسفند نباشید نویسنده محمود نامنی

کتاب لطفا گوسفند نباشید را می توان خلاصه و چکیده تمام کتاب های روانشناسی موجود در بازار دانست
 با مطالعه این کتاب تغییرات اساسی در خصوص:
رویش ایمان حقیقی در روح خواننده – تغییرات بسیار مهم در اعتماد به نفس آنان
توانمندی بسیار در مواجه شدن با مشکلات – بهبود شگرف در روابط زناشویی ...بوجود می آید
کتاب لطفاً گوسفند نباشید، یک داروست و یک درمانگر علمی و کاربردی است

 
 ما به دنیا آمده ایم تا عشق و خلاقیت خداوند را ادامه دهیم•
 مواظب سخنان خود باشید آن ها خلاق هستند
 ساده ترین کار در جهان این است که خود باشی و سخت ترین کار در جهان این است که کسی باشی که دیگرانت بخواهند
 اندیشه حقیر انسان را حقیر نگه می دارد !
 پشتکار تنها مرز میان شکست و ناکامی است
 دست شکسته ات را داخل آستین پنهان کن و صدای خنده ات را به گوش همه برسان
 کامیابی تو ویژگی هایی دارد که حتی دوستان نزدیکت را ناراحت می کند
 می دانی راز شکست چیست؟ راضی کردن همگان!
 هرگز با کران پچ پچ نکن و به کوران چشمک نزن !
 دو• گروه قادر به تغییر افکارشان نیستند : احمق ها و مردگان
 اعتراف به ایمان یک انسان در عمل اوست نه در گفته هایش
 شادی دلیلی نمی طلبد این ناشادی است که دلیل می خواهد
 بگذار کارهایت یک راز باقی بماند فقط نتایج را به مردم نشان بده
 ترس از رنج بدتر از خود رنج است !
 علت جرات نداشتن ما دشواری امور نیست ، چون جرات نداریم امور دشوار می نمایند !
 یکی از این روزها هیچ یک از این روزها نیست ، امروز روزی است که باید کاری بزرگ را آغاز کنی !
 بهتر است روی کف پاهایمان بمیریم تا روی زانوانمان زندگی کنیم !
 اگر تو اشتباهی مرتکب نشده ای مفهومش این است که تلاشی کامل و صد در صد هم نداشته ای
 قابل اعتماد بودن ارجمندتر از مورد علاقه بودن است
 مانند توپ پلاستیکی باشید که هر چه محکمتر به زمین می خورد بالاتر می رود !
 اذهان بزرگ فرصت ها را به وجود می آورند ، اما دیگران منتظر فرصت می نشینند !
 برای رسیدن به هر هدف بزرگ و ارزشمند امروز تنها روزی است که وجود دارد !
 برای رسیدن به شادکامی همیشه امید بهترین را داشته باش و برای بدترین آماده باش !
 انسان موفق کسی است که می تواند با آجرهایی که دیگران برایش پرتاب می کنند بنیادی محکم بنا کند این فرمول را به خاطر بسپار : نه بار زمین بخور ، ده بار برخیز !
 برنامه ریزی کردن یعنی تصمیم برای آن که امروز چه چیزی را تغییر دهید تا فردایتان با دیروز متفاوت باشد افکار بزرگ هدف دارند ، افکار کوچک آرزو !•
 با خودت تکرار کن : من خم می شوم اما نمی شکنم !
 غیر ممکن ها اغلب کارهایی هستند که برایشان تلاشی نشده• است !
 اگر شخصی یک بار مرا فریب دهد شرم بر او باد ، اگر دو بار مرا فریب دهد• شرم بر من باد!
 خوشی ها و اندوه های مان را خیلی بیش از آنکه آنها را تجربه کنیم برمی گزینیم !
 اگر می توانستیم دست هایمان را با همان انرژی زبان مان به حرکت درآوریم چه کارهای حیرت انگیزی که
می توانستیم انجام دهیم خرد در میزان دانش و آگاهی نیست بلکه در میزان بهره وری از آن است !

عرفان ، حکمت و زندگی

16 Feb, 06:45


 برای شنا کردن در جهت مخالف آب قدرت ، توان ، جرات و سخت کوشی لازم است و گرنه هر ماهی مرده ای
می تواند در سمت موافق آب حرکت کند !
 اگر به خاطر حرف دیگران از دنبال کردن اهداف خود عقب نشینی می کنید گویی به طور ضمنی به آنها می گویید برای من نظر شما درباره زندگی از نظر خودم مهم تر است، من برای جلب رضایت شما می کوشم تا آنچه از دستم برمی آید انجام دهم !
 هر لحظه از عمر را که به خاطر رفتار ناگوار دیگران در خشم ، اندوه و آزردگی و نا امیدی بگذرانیم لحظه ای است که عنان زندگی خود را از دست داده و به دست آن ها داده ایم !
 عوامل خارجی را مسبب اوضاع و شرایط نا مساعد خود نشمارید چنین شرایطی حاصل چگونگی برخورد شما با مردم و رویداد های زندگی است !
کسی شما را برای خشمناک شدندتان مجازات نمی کند همین خشم است که شما را به کیفر می رساند
 شخصیت شما با رفتارتان شناخته می شود نه با کلماتی که بر زبان می آورید !
 هر چیزی که به شدت تمایل به تصاحب آن دارید ، همان مالک و صاحب شماست !
 تا سرنخ های زندگی خود را به دست دیگران داده اید از آرامش و صلح و صفای درونی محروم اید
 یک بار شخصی از من پرسید چه موانعی بر سر راه شادمانی و نشاط من وجود دارد؟ پاسخ دادم تنها مانع موجود اعتقاد شما به وجود مانع است
 این شمایید که به مردم می آموزید چگونه با شما رفتار کنند !
 ما هرگز نمی دانیم قدمان چقدر است مگر آن وقتی که بلند می شویم !
 خیلی وقت ها خداوند دری را توی صورتمان می کوبد و بعد به دنبال آن دری را که ما باید از آن بگذریم برایمان باز می کند
 برندگان امروز بازندگان دیروزند !
 در این جهان فقط باید از یک چیز بترسی آن هم ترس است !
 اگر می خواهی به مجلس رقص بروی نباید از لنگی پایت وحشت داشته باشی
 سخنان خداوند را جدی بگیر تا خداوند سخنان تو را جدی بگیرد !
 رنج مثل کودک است تنها وقتی رشد می کند که خوب پرستاری شود

 
 هیچ فکر نکن که نظر دیگران راجع به زندگی تو مهمتر از نظرات خودت درباره زندگی است !
 شکست یا می شکند یا شکسته می شود ، بستگی به شما دارد
 هر دوست نمایشگر دنیای درون ماست ! گاهی خوردن لگدی از پشت برداشتن قدمی به پیش است !
 آنچه کرم ابریشم آن را پایان دنیا می پندارد در نظر پروانه آغاز زندگی است !
 قطاری که از ریل خارج شده ممکن است آزاد باشد اما راه به جایی نخواهد برد !
 بالشی نرم تر از وجدان پاک وجود ندارد
 تنها در آب های آرام است که عکس اشیاء قابل رویت است و تنها در ذهن آرام است که می توان انعکاس دنیا را تماشا کرد ! 
ما تنها تا بدان جا آزاد هستیم که انتخاب می کنیم بعد از ان انتخاب هایمان ما را کنترل خواهند کرد 
اگر می خواهید دشمنتان را ناراحت کنید سکوت کنید و او را تنها بگذارید !
 واقع بین کسی است که نیمی از آنچه را که می بیند باور می کند اما آنچه را که می شنود نمی پذیرد
 طبیعت چهره شما را شکل داده اما حالت آن به شما بستگی دارد !
  از آن جهت که شاد هستیم نمی خندیم ، چون می خندیم شاد هستیم
 هرگز از سایه ها نترسید معنای سایه این است که نوری در نزدیکی می درخشد !
 با مگس کش مگس را از روی پیشانی دوستتان دور نکنید
 نابینا به خاطر آینه ای که به او می دهید از شما تشکر نمی کند !
 هرگز نخواهید که به خوک ها آواز خواندن یاد بدهید هم وقتتان را تلف می کنید و هم خوک را ناراحت می کنید!خردمند از اشتباهات دیگران و نادان از اشتباهات خود پند می گیرد
 هرگز آرزو مکن تا جز خویشتن کسی باشی اما بکوش تا بهترین خویشتن باشی
 روزی یک ساعت خواب کمتر پنج سال به عمر شما می افزاید
 بزرگ ترین آتش سوزی های جهان را می توان با فنجانی آب خاموش کرد به شرط آنکه از آن به موقع استفاده بکنید !
هر چه صدای انسان یا موتور بیشتر باشد نشان توان کمتر اوست !
 یکی از همین روزها یعنی هیچکدام از این روزها !
 موفقیت مجموعه ای است از تلاش های کوچک روزانه !
می توان از سوراخ سوزن به تماشای بهشت نشست
 برای رسیدن به آامش ابتدا آرام صحبت کنید !
 نگذارید روزی برسد که به خود بگویید زمان را تباه کردم و حالا زمان مرا تباه می کند !
 میلیون ها نفر حاضرند هر کاری انجام دهند تا موقعیت شما را داشته باشند
 کسانی که بر مباحث جزئی منازعه می کنند نشان می دهند که چیز چندان مهمی در زندگیشان وجود ندارد
ما در رویداد های زندگی خود نقشی نداریم اما در این که چگونه آن ها را تعبیر کنیم موثر هستیم !
 خداوند دوستانی می جوید و عشق می طلبد شیطان بردگانی می جوید و اطاعت می طلبد
 کرم شب تاب هنگام کاویدن خاک در نمی یابدکه در آسمان ستاره ای هست

عرفان ، حکمت و زندگی

16 Feb, 06:45


 خشنودی از آنچه که دارید بسیار خوب است اما هرگز از آن چه هستید خشنود نباشید
 هر انچه که زیباست همیشه خوب نیست اما هر آنچه که خوب است همیشه زیباست
 همیشه به آهستگی فکر کنید و به سرعت عمل !
 تو مخلوق شرایط نیستی بلکه شرایط مخلوق تو هستند لباس انسان را نمی سازد اما از جانب او سخن می گوید !
 کار امروز تقدیر فردایمان را رقم می زند !
 بزرگ ترین تجلی قدرت آرام بودن است !
 دست هایی که کمک می رسانند مقدس تر از لب هایی هستند که عبادت می کنند
 به گونه ای رفتار کنید که گویی دائما شما را نظاره می کنند
 آنچه ما داریم هدیه ای است از جانب پروردگار و آنچه را که ما با داشته های خود انجام می دهیم هدیه ماست به پروردگار ! چنانچه کوشش کنم که مثل او باشم پس چه کسی مثل من خواهد بود؟
 می دانی چه موقع از روی دوچرخه می افتی؟ زمانی که رکاب زدن را فراموش کنی ، زندگی نیز اینگونه است با عشق زمان فراموش می شود و گاهی با زمان عشق !
 وجدان مانند سگ نگهبان است که می توان از کنارش گذشت اما نمی توان آن را از پاس کردن باز داشت عقل کم در سر، مایه زحمت بسیار برای پاها می شود
 حتی در میانه روی هم زیاده روی نکن !
 کسانی که به آنان عشق می ورزی از بیشترین قدرت برای آزردن برخوردار هستند
 ما غمگین به دنیا نمی آییم اما بعدا یاد می گیریم که غمگین باشیم
 آنچه ما انسان ها را قادر می سازد از نظر روانی زندگی را با همه رنج ها و مصائب و سختی ها تحمل کنیم فقط احساس معنی دار بودن و هدفمند بودن زندگی است
 مسئله مهم این است که در هر لحظه بتوانیم آنچه را هستیم فدای آنچه می توانیم باشیم کنیم
 مردم هر روز خدا را می بینند فقط او را تشخیص نمی دهند!
 خردمند کسی است که از هر چیز ساده ای به شگفت درآید
 انسان بزرگ به خود سخت می گیرد و انسان کوچک به دیگران !
 انسان مانند رودخانه ای است هر چه عمیق تر باشد آرام تر است !
 تو نمی توانی منتظر متوقف شدن طوفان بمانی ، تو باید کار کردن در باران را بیاموزی !
 اگر در مورد مردم قضاوت کنی دیگر وقتی برای دوست داشتن آن ها باقی نمی ماند
 سعی کنید از اشتباهات دیگران بیاموزید زیرا آنقدر زنده نخواهید ماند که آن ها را خودتان مرتکب شوید وقتی همه با تو هم عقیده شدند آنگاه مطمئن باش که اشتباه کرده ای
 دو چیز در این دنیا از همه چیز زیباتر است : آسمانی پر ستاره و وجدانی آسوده !
 آنچه هستی بهتر تو را معرفی میکند تا آنچه می گویی !
 آنچه وحشتناک است ارتفاع نیست ، بلکه افتادن از ارتفاع است
 همواره می توانیم بگوییم سنگی که دیگران به سوی ما انداخته اند به ما نخورده است تنها شب هنگام می توانیم در سکوت به خاطر درد پیشانی مان بگرییم !

 هرگز لازم نیست از کوهی بالا بروی تا بفهمی بلند است !
 آگاهی از مرگ نمی گذارد آنچه را که امروز باید از آن لذت ببریم به فردا واگذاریم
 گاهی آن قدر نگران رسیدنیم که مهمترین چیز را از یاد می بریم و آن حرکت است !
 در جهان هیچ چیز کاملا خطایی وجود ندارد حتی یک ساعت از کار افتاده هم می تواند در روز دو بار وقت دقیق را نشان دهد خداوند به هر پرنده دانه ای می دهد ولی آن را به داخل لانه اش نمی اندازد !
 ماموریت تو در جهان تغییر دادن جهان نیست تو مامور تغییرخویشتنی
 تلخ ترین حقیقت این است که در دوران پیری پی ببریم که در طول عمر خویش از استعدادهایمان به حد کافی استفاده نکرده ایم مشورت با دیگران یعنی استفاده از سال ها تجربیات آنها
 خطای زبان خطرناک تر از لغزش پا است تو در پناه خدایی و خدا هرگز دیر نمی کند !
 آنچه که می خورید باعث زخم معده نمی شود ، بلکه آنچه شما را می خورد موجب زخم معده می شود !
 همان طوری که آب شکل لوله ای را می گیرد که در آن جریان دارد ، زندگی شما هم شکل افکاری را می گیرد که در مغز شماست ! کسی که چرایی برای زندگی کردن داشته باشد با هر چگونه ای خواهد ساخت !
انتقاداتی که از شما می شود در حقیقت گونه ای تعریف است در این شکل و دلیل بر این که شما حس حسادت دیگران را برانگیخته اید
تلقین نوعی برنامه نویسی برای مغز است !
 اگر معنای خوشبختی آسایش جسم و بی خیالی است پس خوشبخت ترین موجود
 روی زمین یک گاو هلندی است ! رای و نظر مردم در باره شما به خودشان مربوط می شود !
 من با سکوت نقایص دیگران را در می یابم و عیب های خودم را برطرف می کنم !
 هرگاه ما چیزی را نفهمیم آن را تصادفی و با اتفاقی می نامیم در حالی که هیچ چیز تصادفی در دنیا وجود ندارد ما تار و پود بدبختی را خود می بافیم و نام آن را می گذاریم سرنوشت !

عرفان ، حکمت و زندگی

16 Feb, 06:45


 در آینه به خود بگویید من مهم تر از گرفتاری هایم هستم!
 هر جا که ژرف ترین درد است عظیم ترین آموزش را به همراه دارد !
 ذهن شما مانند چتر نجات است تنها هنگامی که باز می شود عمل می کند
 وقتی با یک انگشت به سوی کسی اشاره می کنید و او را مورد انتقاد قرار می دهید سه انگشت دیگر به سوی خودتان است
مردم در یک چیز مشترکند ، همه با هم فرق دارند !
 تلاش کنید ، تلاش کنید ، باد موافق برای کشتی می وزد که بادبانی افراشته داشته باشد !
خوشبختی درونی است نه بیرونی ، از این رو خوشبختی ما به آنچه هستیم بستگی دارد نه آنچه داریم
 صبر داشته باشید شما با صبر جوجه را از تخم به دست می آورید نه با شکستن آن
 نگرانی هرگز از غصه فردا چیزی نمی کاهد ، بلکه تنها شادی امروز را از بین می برد !

عشق چیزی نیست که احساس می کنید بلکه چیزی است که عمل می کنید !
هیچ روزی از امروز با ارزش تر نیست !
از تمام پوشیدنی ها اخلاقتان مهم تر است
 تحسین و احترامی که به زبان نیاورده اید مانند هدیه ای است که اهدا نشده است
اشکال ما این است که افراد موفق را همیشه برای موفقیت هایشان به یاد می آوریم نه به خاطر شکست هایشان ، ما ادیسون را به خاطر آن یک لامپی که درست عمل کرد به یاد می آوریم نه به خاطر آن هزار لامپ دیگری که سوخت و نتیجه نداد
 بدبختی نبوغ را نمایان می سازد و خوشبختی آن را می پوشاند !
 شخصی به یک ویلن زن معروف گفت:حاضر بودم تمام زندگی ام را بدهم تا بتوانم مثل شما ویلن بزنم ، ویلن زن لبخندی زد و گفت من هم همین کار را کردم !
 جاه طلبی یعنی شاه کلید تمام پیشرفت ها !
هر واقعه ابتدا به صورت رویاست آنگاه اتفاق می افتد
 بسیاری از ما بی دلیل غمگین هستیم اما برای شاد بودن دلیل می طلبیم !
 می خواهیم با شادمانی به هدف برسیم نه اینکه ابتدا به هدف برسیم و آنگاه شادمانی کنیم !
 راه های بزرگ را افرادی آغاز می کنند که قدم های کوچک اما پیگیر بر می دارند
 تصمیم مثل ماهی است ، گرفتنش آسان و نگهداری اش سخت است !
 هیچ گاه خودت را با دیگران مقایسه نکن زیرا یا دچار غرور و یا ضعف می شوی
 دنیا به شما همان ارزشی را می دهد که شما در ذهنیات خویش برای خودتان قائل شده اید !
 اولین قسمت ایمانی که مردم از دست می دهند ایمان به خودشان است
 هر کجا پولتان می رود ایمانتان نیز همان جا خواهد رفت !
 هر چقدر درک و فهم انسان فزونی یابد به همان نسبت هم از جنگ و جدل های بیهوده احتراز می جوید
 کسی که طالب گل رز است باید به خار احترام بگذرد!
 مهم نیست چند بار زمین بخورید ، مهم آن است که چند بار بلند می شوید !
تا خم نشوید کسی نمی تواند سوارتان بشود !
 هرگاه دیدید کسی به موفقیت رسیده که شما نرسیده اید بدانید کارهایی کرده که شما نکرده اید
 آیا به راستی می خواهی که خواست خداوند را انجام دهی؟ نخست خودت را به خدا بسپار تا او از طریق تو کار خود را انجام دهد !
هیچ عاملی تو را محدود نمی کند مگر آنچه که خودت آن را در ذهن خویشتن پذیرفته باشی !
اگر از هر چیزی بهترینش را نداری از هر چه که داری بهترین استفاده را بکن !
 تنها کسانی تحقیر می شوند که بگذارند تحقیرشان کنند!
پیروز نشدن پذیرفتنی است اما تلاش نکردن نه
 وقتی مشت خود را گره می کنید نه کسی می تواند چیزی را کف دستتان بگذارد و نه شما می توانید چیزی را از جا بلند کنید !
مراقب باش زیرا ارتباط یعنی به جای گذاشتن بخشی از وجود خویش در فرد دیگر !
اگر همزمان دو خرگوش را تعقیب کنی هر دو را از دست خواهی داد
 شکست خوردگان دو دسته اند : آنهایی که اندیشیدند لیکن عمل نکردند و آنهایی که عمل کردند لیکن نیاندیشیدند !


 آنچه سرنوشت زندگی ما را تعیین می کند تصمیم ماست نه شرایط !
 مراقب باش کلام انرژی زاست !
کسی که راه غلطی را می رود بیشتر شانس آن را دارد که به راه راست آید تا کسی که راه درست را غلط می رود !
 اگر دیگران بتوانند شما را به خشم درآورند می توانند بر شما تسلط یابند چرا باید به دیگران چنین قدرتی بدهید که در زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهند !
 اگر می خواهید موفق باشید یک چیز را کنار بگذارید و آن همرنگی با جماعت است
 هنگامی که یک گام به سمت خداوند برمی داریم خداوند ده قدم به سوی ما می آید اما گام نخست را باید ما برداریم !  با افرادی که در کنارشان احساس بزرگی می کنید دوستی کنید
 برای زیستن با آرامش دو چیز را فراموش کن : خوبی هایی که به دیگران کرده ای ، بدی هایی که دیگران به تو کرده اند
از آهسته رفتن نترس از ایستادن بترس !

عرفان ، حکمت و زندگی

16 Feb, 06:45


 خداشناس حقیقی سخنش اندک و تحیرش دائمی است !
 عوام از گناه توبه می کنند و خواص از غفلت
یک شاخه گل رز که در زمان حیات به کسی می دهید به مراتب بهتر از یک دسته گل ارکیده ای است که روی سنگ قبر او می گذارید
 انسان های بزرگ دو دل دارند : دلی که درد می کشد و پنهان است و دلی که می خندد و آشکار است
 هرگز نا امید مشو ، اغلب از میان یک دسته کلید این آخرین کلید است که قفل را می گشاید !
 زندگی شما بازتاب کامل اعتقادات شماست
 مهم بودن را فراموش کنید تا آرامش نصیبتان شود
 اگر خود شما غرور و عزت نداشته باشید هیچ کس دیگر نمی تواند آن را به شما بدهد !
به هر چه بیاندیشید وسعتش می دهید پس به آنچه دلخواه شماست بیاندیشید !
 همان غاری که از وارد شدن به آن واهمه دارید می تواند سرچشمه آن گنجی باشد که به دنبالش می گشتید ! 
یادت باشد اثر انگشت خدا روی همه چیز هست!
 منتظر فرصت نباش بلکه فرصت را بیافرین !
گذشته و آینده سارقان زمان هستند !
 کسی که بالاتر می پرد دورخیز بیشتری دارد

اگر می خواهید دشمنتان را ناراحت کنید سکوت کنید و آن ها را تنها بگذارید.
یک دوست شاد شمعی است در محفل یاران.
ببین چه چیزی برای تو مهم است و بر اساس آن زندگی ات را اولویت بندی کن.
کردار خوب از نیت خوب هم بهتر.
وقتی بدترین ها را پذیرفتی چیزی برای از دست دادن نداری،
برای شاد بودن به آنچه داری بیاندیش و پیوسته بگو شکر، شکر، شکر.
فراموش نکن از آن جهت که شاد هستیم نمی خندیم، چون می خندیم شاد هستیم.
مساله ای داشتن نشانه زندگی زیرا فقط مردگان و دیوانگان تیمارستان مساله ندارند

به یاد بسپار
تو مخلوق شرایط نیستی
شرایط مخلوق تو هستند

اگر می خواهی با عشق زندگی کنی
بایستی آنرا با دیگران تقسیم کنی

بپذیرید که تا کاری را شروع نکنید
تغییری در زندگی شما پدید نخواهد آمد

در بین جماعتی که ایستاده اند، ننشین
در بین جماعتی که نشسته اند، نایست
در بین جماعتی که میخندند، گریه نکن
در بین جماعتی که میگریند، نخند

میدانی چه موقع از روی دوچرخه می افتی؟
وقتی که رکاب زدن را فراموش کنی
زندگی نیز اینگونه است

موفقیت بزرگ تنها از آن کسانی است
که از آغاز های کوچک خرسندند

خشمگین شدن از انتقاد
تاکیدی بر درستی آن است

اگر بخواهید همه چیز باشید
نمی توانید چیزی شوید

یگانگی خود را بپذیر
نادانی خود را بپذیر
مسئولیت خود را بپذیر
و سپس معجزه را ببین

سعی کنید از اشتباهات دیگران بیاموزید
زیرا آنقدر زنده نخواهید ماند
که آن ها را خود تجربه کنید

مردم از افرادی که احساس حقارت را
در آن ها زنده می کنند، بیزارند

مانند توپ پلاستیکی باشید
که هر چه محکم تر به زمین می خورد
بالاتر می رود

كسانی كه نمی توانند گذشته را به یاد آورند
محكومند كه آن را تكرار كنند

کسی که میپرسد تا پنج دقیقه احمق است
کسی که نمیپرسد برای همیشه احمق می ماند

بهتر است روی کف پاهایمان بمیریم
تا روی زانوانمان زندگی کنیم

غیر ممکن ها اغلب کارهایی هستند
که برایشان تلاشی نشده است

اگر از هر چیزی بهترینش را نداری
از هر چه که داری بهترین استفاده را بکن

وقتی در جستجوی خودت باشی
خداوند را در کنارت احساس می کنی

به زندگی پس از مرگ کاری نداشته باش
دغدغه ات باید حیات پیش از مرگ تو باشد

کسی که می بخشد
قلب خودش را می شوید و معطر می کند

تصمیم مثل ماهی است
گرفتنش آسان
و نگهداری اش سخت است

رنج مثل کودک است تنها وقتی رشد می کند
که خوب پرستاری شود

جسارت آغاز
مادر همه افتخارات بشر است

هنر تعریف کردن و خوشگویی را بیاموزید
دارایی بزرگی است

رمز موفقیت آن است
که کارهای معمولی را به شکلی ارزشمند انجام دهید

خشم بادی است که چراغ ذهن را خاموش می کند

خطا کردن خصوصیت انسان است
اصرار در خطا خصوصیت شیطانی

مطمئن باش اگر به خودت ایمان داشته باشی
هیچ چیز مانع راهت نیست

هرگز از سایه ها نهراسید
زیرا سایه ها نشانه آن است
که در همان نزدیکی روشنایی وجود دارد

عرفان ، حکمت و زندگی

14 Feb, 08:26


1]خلاصه کتاب لطفا گوسفند نباشید نویسنده محمود نامنی و هانیه بیرجندی



2]📕 نام کتاب: پتانسیل بزرگ

📝 نویسنده: شاون اِیکِر

زمان خلاصه: ۲۶:۳۸



3]خلاصه کتاب آیا هر ارتباطی ارتباط است اثر جان سی مکسول

عرفان ، حکمت و زندگی

06 Feb, 18:35


══ ❤️ ══ ❥
♦️ ققنـوس ڪیمیاگـر
Gognus  Kimia@gar
♦️ سـڪــوت ِ ذهن
RoyalSilencemind
🔺🔺

عرفان ، حکمت و زندگی

06 Feb, 06:56


لطفا موسیقی خوب گوش کنید 💐🌷💐





🆔 عرفان،  حکمت و زندگی 👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

06 Feb, 06:55


وَ ذَرِ الَّذِينَ اتَّخَذُوا دِينَهُمْ لَعِباً وَ لَهْواً وَ غَرَّتْهُمُ الْحَياةُ الدُّنْيا وَ ذَكِّرْ بِهِ أَنْ تُبْسَلَ نَفْسٌ بِما كَسَبَتْ لَيْسَ لَها مِنْ دُونِ اللَّهِ وَلِيٌّ وَ لا شَفِيعٌ
« انعام آیه هفتاد »

و كسانى را كه دين خود را به بازى و سرگرمى گرفتند و زندگى دنيا مغرورشان كرده است، رها كن و به وسيله‌ى قرآن پندشان ده تا مبادا به كيفر آنچه كسب كرده‌اند به هلاكت افتند، در حالى كه جز خدا هيچ ياور و شفيعى ندارند


🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

06 Feb, 06:55


از طریق ایمان و اعمال سازنده در لحظه اکنون ابدی زندگی کن و اینگونه زندگی خواست خدا از توست


🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

06 Feb, 06:55


💟کل کائنات تصویر متحرک کیهانیِ خداوند است
افراد صرفاً بازیگرانی در بازی الهی هستند
که از طریق ایمان ایفای نقش‌ می کنند

💜رنج عمیق بشر ریشه در همذات پنداری بیش از حد با این نقش فعلی و موقت خود دارد،
نه با کارگردان فیلم یا خدای حاضر که از ما دعوت کرده همراه با او در فرکانس‌های او زندگی عاااالی را تجربه کنیم


آیا زندگی ای را انجام می دهید که همیشه آرزویش را داشتید، یا به این راضی هستید که واقعا شاد نباشید؟
آیا قلبا آرزوی عشق، آزادی یا صلح دارید؟


💥با زندگی در قلب خدا و کیهان با فرکانس خلقت هماهنگ شوید و از آن برای ایجاد رضایت، رفاه و شادی پایدار


🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

06 Feb, 06:55


بشنوید از دکتر جو دیسپنزا "
افکار مثبت و عواطف متعالی مثل بخشش، شکرگزاری،عشق به زندگی،مهربانی ووو باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و در نهایت درمان بیماری ها میشود.چرا که ریشه بیش از 95 درصد بیماری های انسان، ریشه ذهنی دارند


🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

06 Feb, 06:55


 هر شخص و هر چیزی دارای ارتعاشات مثبت یا منفی است، هنگامی که ارتعاشات شما با فرکانس هر چیزی مطابقت داشته باشد، بلافاصله جذب آن خواهید شد و از آن خوشتان خواهد آمد. اغلب ممکن است متوجه شده باشید که هنگام ملاقات با فرد جذب شخص نمی‌شوید، دلیلش این است که روح شما، شخص را رد کرده است و ارتعاش شما با شخص مطابقت ندارد.

🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

06 Feb, 06:54


🧡ایمان = آگاهی + عشق شدید
همه صفات خداوند حقایق ایمان هستند یعنی پرتوهای آگاهی و عشق اند

❤️از طریق ایمان و اعمال سازنده به هیچ‌کس، هیچ‌چیز و لامکان و لازمان تبدیل می‌شویم، در این مقام ما به آگاهی و عشق محض تبدیل می شویم ووارد قلمرو میدان یگانگی می شویم



💥افکار و احساسات:
مخابره ی سیگنال الکترومغناطیسی به میدان کوانتوم

💟میدان الکترومغناطیسی چه فوایدی بر سیستم عصبی و قلبی و DNA...انسان دارد

💓چگونه دوست و رفیق خدا شویم و به او متصل گردیم



🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

06 Feb, 06:54


💟انسان خدا گونه می تواند محل طلوع و تجلی خدا باشد

💥جهان هستی شاهکار خلقت خداوند است و فقط یک الکترون فرق طلا و جیوه است بنابراین با آرایش و پالایش وجودمان به الوهیت تبدیل شویم


💜جهان هستی اراده خدا و زبان ریاضی خدا و کتاب...خداست تا انسان با مطالعه آن به دانایی و توانایی و...برسد

🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

06 Feb, 06:53


افکار و احساسات: مخابره ی سیگنال الکترومغناطیسی به میدان کوانتوم


از آنجا که هر احتمال بالقوه در دنیا موجی از امکان است که یک میدان الکترومغناطیسی دارد  پس میتوان گفت که  اگر افکارمان را بار الکتریکی موجود در میدان کوانتوم بدانیم و احساسات را بار مغناطیسی این میدان در نظر بگیریم. افکاری که ما به آنها می اندیشیم سیگنال الکتریکی به میدان میفرستند. احساساتی که ما تولید میکنیم، رویدادها را مانند آهنربا به سمت مان جذب میکنند. طرز فکر و احساس ما در کنار هم حالت وجودی را ایجاد میکند، که آن نیز امضای الکترومغناطیسی ایجاد میکند که بر تمام اتمهای دنیای ما اثر میگذارد.

درست همانطور که امواج یک سیگنال وقتی همدوس باشند، قدرتمندتر میشوند، خود شما نیز وقتی افکار و احساساتتان همسو باشد، همین طور میشوید. وقتی افکار روشن و متمرکزی در رابطه با هدفتان در سر دارید و در کنار آن نوعی احساس مشتاقانه وجود دارد، سیگنال الکترومغناطیسی قویتری می فرستید که شما را به سمت واقعیتی که مطابق خواسته تان است،
می کشاند.
اگر قصد و امیال شما نتایج منسجمی تولید نکرده است، به احتمال زیاد شما پیام ناهمدوس را به میدان فرستاده اید. شاید شما ثروت بخواهید، شاید شما ( ثروتمندانه ) فکر کنید، اما اگر احساس فقیر بودن کنید، نخواهید توانست تمکن مالی را به سمت خود جذب کنید.  چون افکار زبان مغز هستند و احساسات زبان بدن و قلب . شما طوری فکر میکنید و طور دیگری احساس میکنید. و وقتی ذهن در تقابل با بدن باشد ( و یا برعکس )، میدان به شیوه ی منسجم واکنش نشان نخواهد داد . بلکه وقتی ذهن و بدن با هم کار می کنند ، وقتی افکار و احساسات ما هم سو هستند ، وقتی در حالت وجودی جدیدی قرار داریم ، آن گاه است که سیگنال همدوس را روی امواج نامرئی سوار کرده ایم و خواسته های شما برآورده می شود

🟣تمام تجربه های بالقوه به مثابه امضاهای الکترومغناطیسی در میدان کوانتوم وجود دارند. تعداد امضاهای الکترومغناطیسی بالقوه بینهایت است
– امضای نبوغ، ثروت، آزادی، سلامتی
– و این امضاها از قبل به مثابه الگوهای بسامدی انرژی وجود دارند. اگر بتوانید با تغییر حالت وجودی خود میدان الکترومغناطیسی جدیدی ایجاد کنید
رویدادهای خوب شما را پیدا میکند

عرفان ، حکمت و زندگی

29 Jan, 07:07


1]خلاصه کتاب قورباغه ات را قورت بده اثر برایان تریسی


2]📕 نام کتاب: سرزندگی هرروزه

🖋 نویسنده: سامانتا بوردمَن

زمان خلاصه : 25:59

عرفان ، حکمت و زندگی

29 Jan, 07:06


روز باران است و ما جو می کنیم

بر امید وصل دستی می زنیم

ابرها آبستن از دریای عشق

ما ز ابر عشق هم آبستنیم

تو مگو مطرب نیم دستی بزن

تو بیا ما خود تو را مطرب کنیم

روشن است آن خانه گویی آن کیست

ما غلام خانه‌های روشنیم

ما حجاب آب حیوان خودیم

بر سر آن آب ما چون روغنیم

حضرت مولانا




💥فقط با شادی و نشاط و شادابی و آرامش به خدا متصلم




🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

29 Jan, 07:06


💟این ویدئو، حاصل ۵۷ روز فیلمبرداری مداوم و واقعا زیباست...


💜جذبه عشق الهی را در همه جا و همه چیز می توان دید




🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

28 Jan, 16:31


لطفا موسیقی خوب گوش کنید
💥❤️💥


🆔 عرفان،  حکمت و زندگی 👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

28 Jan, 16:31


خداوند همه امکانات خدا گونه شدن را به انسان داده است



🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

28 Jan, 16:29


توجه به آگاهی چیست؟


بادامهٔ مغز  یا آمیگدال قسمتی از دستگاه کناره‌ای (لیمبیک) در مغز است که در هر دو نیمکره مغز هر مهره دار وجود دارد. این هسته در پردازش احساسات و تشخیص خطر، یادگیری و حافظه، تئوری ذهن و تصمیم‌گیری نقش مهمی ایفا می‌کند


بررسی های علمی در سال 2021 نشان
می دهد که تنفس عمیق خلق و خوی انسان را بهبود می بخشد و فعالیت را در نواحی مرتبط با استرس مغز مانند:

قشر جلوی مغز
آمیگدال
هیپوتالاموس
هیپوکامپ
تغییر می دهد
یکی از روش های متداول برای کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی است و اغلب شامل تمرینات ذهن آگاهی مانند
یوگا، مدیتیشن اسکن بدن و مراقبه ذهن آگاهی است


🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

28 Jan, 16:29


فقط کافی  یک ماه نقش نسخه برتر خودت را تجسم کنی و ضمیر ناخودآگاه ات آنرا به حقیقت تبدیل می‌کند

اگر تمام پهنای تمرکز شما فقط روی حس کردن و فکر کردن به آنچه میخواهید باشد
(نه روی آنچه نمیخواهید)، در عرض یکماه آنقدر زندگیتان تغییر میکند که باورتان نخواهد شد.



🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

28 Jan, 16:29


📚نام کتاب: در جا زدن ممنوع

📝 نویسنده: جان ماکسول

زمان خلاصه : ۳۵:۳۰ دقیقه

💧فرمت فایل : mp3
🟢خلاصه کتاب :
واژه‌هایی همچون استعداد و توانایی در هر زبانی در گروه واژه‌های مثبت و انگیزه‌بخش قرار می‌گیرند. این‌گونه واژه‌ها به انسان کمک می‌کنند تا با خوش‌بینی به آینده بنگرد


🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

28 Jan, 16:28


افراد زیادی هستند که برای کسب ثروت تلاش و کوشش می‌کنند. ممکن است حتی 18 ساعت در روز را صرف کار خود کنند ولی وقتی به بازدهی و میزان درآمد و ثروت آن‌ها نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم که کار این دسته از بازدهی و راندمان چندانی ندارد. بنابراین قرار نیست ثروت از طریق سخت‌کوشی به دست بیاید.

💥8. رویاهای بزرگ با تفکرات کوچک محقق نمی‌شوند
یکی دیگر از مهم‌ترین پندهای کتاب حکایت دولت و فرزانگی اثر مارک فیشر این است که قانع نباشید. اگر شما رویاهای بزرگی در زندگی دارید، به کمترین اهداف و دستاوردها قانع نشوید. شما نباید با رسیدن به یک موفقیت خوب، موفقیت‌های بزرگ را نادیده بگیرید. کائنات از رفتار شما انرژی می‌گیرند. شما باید مدام به اهداف خود اصرار ورزید و به آن‌ها فکر کنید تا کائنات نیز خود را با طرز فکر و برخورد شما منعطف‌تر کنند.
بیشتر مردم رویاهای بزرگ دارند اما وقتی به یک هدف کوچک دست پیدا می‌کنند، دیگر اصرار نمی‌ورزند و راضی می‌شوند.
💥9. هدف‌گذاری دقیق مسیر را روشن‌تر می‌کند
هدف‌گذاری از دیگر نکاتی است که فیشر به زیبایی در جای جای کتاب حکایت دولت و فرزانگی از آن صحبت کرده است و این نشان می‌دهد که تا حد زیادی بر روی آن تاکید داشته است. فیشر می‌خواهد این را به شما بگوید که در میان راه نباید گم شد و از شاخه‌ای به شاخه‌ای دیگر، رفت. بسیاری از افراد در کارشان بسیار پرتلاش هستند اما نمی‌توانند به هدفشان برسند؛ زیرا یک هدف مشخص را انتخاب نمی‌کنند. آن‌ها اهداف بسیار زیادی در ذهن دارند اما رسیدن به تمامی آن‌ها در یک زمان غیرممکن است. مارک فیشر در کتاب حکایت دولت و فرزانگی می‌گوید:
🌅راز هر هدفی که می‌خواهی به آن دست پیدا کنی این است که باید هم جاه‌طلبانه و هم قابل دسترس باشد.
به بیان دیگر قرار نیست که یک هدف رویایی برای خودمان تعیین کنیم. مثلاً بگوییم می‌خواهم درآمدم را 100 برابر کنم. در واقع وظیفه ما این است که یک هدف قابل دسترسی، منطقی و هوشمندانه را برای خودمان تعیین و برای رسیدن به آن تلاش کنیم.
💥10. قدردان و شکرگزار تمامی نعمت‌ها باشید
جهانی که در آن زندگی می‌کنید پر از زیبایی است اما تا وقتی نتوانید از آن‌‌ها استفاده کنید، آن‌ها را نیز درک نخواهید کرد. باید بتوانیم در زندگی خود تعادل ایجاد کنیم و در چیزی زیاده‌روی نکنیم. باید شکرگزار تمامی آن‌چیزی که بدست می‌آوریم باشیم. این به شما این نکته را یادآوری می‌کند که موفقیت‌های خود را درک کنید و آن‌ها را دست کم نگیرید.
درست است که باید در زندگی تلاش کنیم و هیچ‌گاه به دستاوردهای خودمان قناعت نکنیم ولی یک نکته مهم دیگر هم وجود دارد و آن این است که همیشه در زندگی شکرگزار و راضی باشیم و به خاطر نعماتی که خداوند به ما داده است، شکرگزار او باشیم. این موضوع باعث می‌شود که با یک انرژی مضاعف برای رسیدن به خواسته‌های خودمان تلاش کنیم. به همین خاطر است که می‌گویند شکر نعمت، نعمتت افزون کند!

💥11. اگر ندانی به کجا می‌روی، معمولاً به جایی نمی‌رسی
گاهی برخی از افرادی که منابع مالی زیادی هم دارند، اعتیاد و وسواس پیدا می‌کنند. آن‌ها نمی‌دانند که دارند کدام هدف و مقصد را دنبال می‌کنند و فقط به دنبال مال‌اندوزی هستند. چه فایده‌ای دارد که انسان تمام جهان را به دست آورد ولی روح و معنویت خودش را از دست بدهد؟ پول برای بعضی از مردم خادمی بی‌همتا و برای برخی دیگر اربابی مستبد است. برخی مواقع افراد برای رسیدن به پول همه چیز خودشان را از دست می‌دهند. برخی افراد هم هستند که بدون زحمت زیاد می‌توانند به منابع مالی زیادی دست پیدا کنند. سعی کنید وارد کسب و کاری شوید که به آن علاقه دارید تا بعد از رسیدن به پیری حسرت آن شغل را نداشته باشید و زندگی خود را بیهوده سپری نکنید.

💥12. تمرکز یکی از مهم‌ترین کلیدهای کامیابی است
دولتمند و جوان ثروت‌جو با هم به باغ گل سرخ پیرمرد رفتند. پیرمرد گلی سرخ را چید و بویید و به جوان گفت که هر بار وارد این باغ شده و گلی را بوییده، تجارب جدید و ارزشمندی کسب کرده است. یکی از مهم‌ترین نکات برای خوشبختی در زندگی این است که باید در لحظه زندگی کنیم و اصلاً نگرانی در مورد گذشته و آینده نداشته باشیم. اگر ما بتوانیم لحظه را به خوبی زندگی کنیم و از فرصت‌هایی که برایمان به وجود می‌آید نهایت استفاده را ببریم، قطعاً آینده خوبی هم برای خودمان خواهیم ساخت. شرط زندگی در زمان حال، تمرکز است. تمرکز کلید کامیابی در تمام زندگی است.
واقع‌گرایی اهمیت فراوانی دارد و به ما کمک می‌کند که یک زندگی ارزشمند برای خودمان بسازیم. باید همه چیز را همان گونه که هست ببینیم. ذهنیت ما تأثیر زیادی روی موفقیت ما دارد. ذهنیت در واقع دنیای درونی ما است. ما باید کاری کنیم که دنیای درونی یا ذهنیت خود را با دنیای بیرونی و واقعی منطبق کنیم.

عرفان ، حکمت و زندگی

28 Jan, 16:28


جملات کلیدی از کتاب حکایت دولت و فرزانگی(مارک فیشر)

🪷-«بیشتر مردم می ترسند چیزی بخواهند و وقتی عاقبت چیزی می خواهند به اندازه کافی اصرار نمی ورزند . این خطاست"
 
🪷-"راه کسب ایمان از طریق تکرار کلام است.کلام دارای اقتدار مطلق است."
 
🪷-"اقتدار نفوذ کلام چنان عظیم است که حتی لازم نیست حقیقت داشته باشد تا بر مردم تآثیر کند . وقتی تخیل و منطق با یکدیگر در تضادند همواره تخیل پیروز می شود "
 
🪷-"جهان چیزی جز بازتاب ضمیر درونت نیست . راز دوگانه دولت راستین : عشق به هر آنچه می کنی و عشق به دیگران."
 
🪷-"دویدن از بی پولی به آسانی می تواند به وسواس بدل شود و نگذارد از زندگی کام بجویی . چه سود اگر آدمی همه جهان را به دست آورد اما روحش را از دست بدهد؟ پول خادمی بی همتا اما اربابی مستبد است"
 
🪷-"آنان که هیچگاه از آنچه می کنند به راستی لذت نمی برند یا آنان که از رویاهای خود دست کشیده اند به گروه مردگان زنده متعلقند."
 
🪷-"نبوغ یعنی به انجام رساندن آنچه که از آن لذت می برید . هر روز باید چنان زندگی کنی که گویی آخرین روز زندگی توست . "
 
🪷-"نباید با این احساس مهیب بمیری که ترسهایت عظیمتر از رویاهایت بود و هیچگاه درنیافتی که به راستی از چه لذت می بری."
 
🪷-"به محض اینکه بتوانم ارباب تقریرم باشم قادر به انجام هر کار خواهم بود .
 
🪷-"بیشتر مردم مانند افرادی که در خواب راه می روند پیوسته در سراسر زندگی حواسشان پرت است . براستی چیز ها یا افرادی را که ملاقات میکنند نمی بینند و به گونه ای زندگی می کنند که گویی خواب هستند . هرگز در زمان حال زندگی نمی کنند . ذهنشان از خطا ها و شکستهایشان و از ترسهای آینده آکنده است . "
 
🪷-" گل سرخ مظهر زندگی است و خارهایش نمایانگر راه تجربه اند : آزمون ها و محنت هایی که هر یک از ما باید برای فهم زیبایی راستین هستی تاب آوریم."
 
🪷-"همواره به خاطر بیاور که در اوجی معین دیگر ابری نیست.اگر زندگیت ابری است به این دلیل است که روحت آنقدر که باید بالا نرفته است. "
 
🪷-"اوضاع و شرایط بیرونی همواره بازتاب حالت ذهنی و درونیترین اعتقاد توست.نگذار ترس هدایتگرت باشد . ترس بدترین دشمن توست

🪷بیشتر مردم از درخواست کردن هر چیز می ترسند و وقتی بالاخره چیزی را درخواست می کنند، به اندازه کافی اصرار نمی ورزند. این یک اشتباه است

🪷اگر فکر نمی کنید بتوانید ثروتمند شوید، به ندرت می توانید ثروتمند شوید!


🪷اگر می‌ خواهید در زندگی موفق شوید، باید مطمئن شوید که چاره ای جز موفق شدن ندارید

🪷میلیونرها مبلغ و مهلت تعیین می کنند. درخواست آن ها دقیق است؛ زندگی می خواهد دقیقا بداند که شما از آن چه انتظاری دارید. اگر چیزی نخواهید، چیزی به دست نمی آورید


🪷بی ایمان نباشید؛ باید باور داشته باشید که میلیونر خواهید شد

🪷نا خودآگاه به شدت مستعد قدرت کلمات است… مثل بقیه، خود انگاره شما آنقدر قدرتمند است که نا خودآگاه به سرنوشت شما تبدیل می شود… برای ثروتمند شدن، باید یک خود انگاره جدید ایجاد کنید… نا خودآگاه شما می تواند تحت تاثیر اراده تان قرار گیرد… انسان انعکاس افکاری است که در نا خودآگاهش ذخیره شده است… مهم‌ ترین چیز این است که تا جایی که می‌ توانید، وانمود کنید که چیزی حقیقت دارد… نا خودآگاه نمی‌ تواند حقیقت و دروغ را از هم تشخیص دهد… بهترین راه‌، تکرار، تلقین و خودگویی های درونی است…

🪷زندگی دقیقا همان چیزی را که از آن انتظار داریم به ما می دهد. نه بیشتر، نه کمتر….هر چیزی که تایید می کنید، با اعتقاد عمیق درونی و تقویت شده توسط آتش تکرار، شکل می گیرد؛ آن هم بسیار سریع تر…

عرفان ، حکمت و زندگی

27 Jan, 18:35


══ 💜 ══ ❥
مـراقـبــه آگــاهی
◐ 
ManMHastam
شــهرآشــوب ◈ شــورِ عــرفــان
◐ 
ShahrAshoob  121
▪️▪️

عرفان ، حکمت و زندگی

27 Jan, 15:49


🌅💐💐💐💐💥💜
🌅💐💐💐💥💜
🌅💐💐💥💜
🌅💐💥💜
🌅💥💜
🌅💜


❤️إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکَارِمَ الْأَخْلَاق

💥همانا من برای به کمال رساندن مکارم اخلاقی مبعوث شده‌ام

✴️آیه ۴ سوره قلم در توصیف حضرت محمد(ص) می‌گوید ﴿وَإِنَّكَ لَعَلَى خُلُقٍ عَظِيمٍ به راستی‌که تو صاحب اخلاق عظیم و برجسته‌ای هستی


💐بعثت پیامبر اکرم بر همه دوستان گرامی ام مبارک باد


🟪🟨🟩🟦🟧⬜️🟪




🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

27 Jan, 15:49


🌟💐💐💐💐💐💐
🌟💐💐💐💐💥💜
🌟💐💐💐💥💜
🌟💐💐💥💜
🌟💐💥💜
🌟💥💜
🌟💜
🌷ز احمد تا احد یک میم فرق است،
🌷جهانی اندر یک میم غرق است
🌷یقیناً میم احمد میم مستی است،
🌷که سرمست از جمالش چشم هستی است

💥فجر آگاهی برتر و بعثت پیامبر اکرم بر دوستان فرهیخته ام مبارک باد
💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟



عرفان،  حکمت و زندگی

https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

27 Jan, 07:38


کتاب ۱۲کد تجلی آرزوهایتان
فصل ۸ قدرت احساس 🌺

عرفان ، حکمت و زندگی

27 Jan, 07:38


❇️ کتاب دوازده کد تجلی

💜 فصل هشتم

🌷 قدرت احساس

🌷 احساس راز تجلی

🩵🦋

عرفان ، حکمت و زندگی

27 Jan, 07:38


۱۲کد تجلی
فصل هشتم
قدرت احساسات
رازتجلی

عرفان ، حکمت و زندگی

27 Jan, 07:38


فصل هشتم کتاب 💛
12 کد تجلی 💫💖💐🦋
💥عنوان فصل:🌈💜🦋
قدرت احساس 💫❤️
احساسات راز تجلی💐💚🌈

عرفان ، حکمت و زندگی

27 Jan, 07:38


فصل هشتم کتاب:۱۲کدتجلی
عنوان:قدرت احساس
موضوع:احساس راز تجلی💫💫💫

عرفان ، حکمت و زندگی

27 Jan, 07:33


ویسهای برگزیده دوستان فرهیخته ام در کانال رنگ خدا در رابطه با فصل هشتم کتاب
12 کد تجلی

💜عنوان فصل:
قدرت احساسات

💥موضوع اصلی:
احساس راز تجلی

💟کانال رنگ خدا زیر مجموعه کانال عرفان، حکمت و زندگی است

عرفان ، حکمت و زندگی

27 Jan, 07:32


لطفاً موسیقی خوب گوش کنید



🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

27 Jan, 07:30


💢من بر پایه درکی عمیق و علمی با شما حرف میزنم
طبق فیزیک کوانتوم، ذهن هر چیزی را که بتواند به روشنی تجسم کند آن را در مرحله آفرینش قرار می دهد.



💥آلن وولف_برنده جایزه نوبل🌐

عرفان ، حکمت و زندگی

21 Jan, 18:34


══🔻══ ❥
♦️ حرفـ‌های ڪوتاه با خـدا
OsT@ad  OsT@ad
♦️ شــاهِ مــردان عــلــی (ع)
Ali121Ali  Ali121Ali
🔺🔺

عرفان ، حکمت و زندگی

20 Jan, 06:18


۱] شناخت و پاکسازی چاکرای ششم ،
چشم سوم (آجنا)


۲]🔰نام کتاب: پایان استرس

📝 نویسنده: دان جوزِف گووی

زمان خلاصه: ۲۴:۳۳

عرفان ، حکمت و زندگی

20 Jan, 06:05


💫12کد تجلی فصل هفتم💫

💥💥قدرت تخیل 💥💥

🌟هم فرکانسی خیال خلاق و عالم مثال🌟

عرفان ، حکمت و زندگی

20 Jan, 06:05


کتاب ۱۲کد تجلی آرزوهایتان
فصل ۷،قدرت تخیل 🌺

عرفان ، حکمت و زندگی

20 Jan, 06:05


فصل هفتم کتاب کد 12 تجلی 💐💫🦋


عنوان فصل:
قدرت تخیل 🌠🌈💐

موضوع:🦋
شناخت هم فرکانسی خیال خلاق متصل به ضمیر ناخودآگاه با عالم مثال منفصل که هر دو از یک جنس اند 💫🌈💫💐🦋

عرفان ، حکمت و زندگی

20 Jan, 06:05


خیال خلاق کلیدی است که خداوند برای بدست آوردن خواسته هامون بوسیله# نیت و #تجلی به ما داده شده است

🌺🌺🌺
💥عنوان فصل:هفتم کتاب کد ۱۲ تجلی
قدرت تخیل
🌺🌺🌺
💟موضوع:
شناخت هم فرکانسی خیال خلاق
#متصل به ضمیر ناخودآگاه
با عالم مثال# منفصل
که هر دو از یک جنس اند
🌺🌺🌺
💥عالم مثال،
عالم صفات است
و خیال خلاق انسان
نیز صفات است
و هم جنس عالم مثال می باشد🌺🌺

عرفان ، حکمت و زندگی

20 Jan, 06:05


💟 کتاب دوازده کد تجلی

🌈فصل هفتم 🌈

🫰قدرت تخیل🫰

💖 قانون خیال خلاق💖
🩵🦋

عرفان ، حکمت و زندگی

19 Jan, 17:10


پادکست بهترین های علیرضا قربانی




🎼مُنتخبی از بهترین و خاطره انگیزترین تَرانه های علیرضا قُربانی میکس در قالب یک پلی لیست🎼

|مِعیار انتخاب ترانه ها میزانِ محبوبیت و به اصطلاح هیت Hit بودنشان است
|جدیدترین اجرای قُربانی ( مست عشق ) هم در این پادکست قرار گرفته


◾️تعداد ترانه ها : 11
◾️مدت زمان : 42 دقیقه



🆔 عرفان،  حکمت و زندگی 👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

18 Jan, 15:23


🎶پادکست بِهترین های هایده و مَهستی🎶

مُنتخبی از بهترین و خاطره انگیزترین ترانه های بانوان آواز
"هایده"
"مهستی"
[ بصورت ترکیبی ]
میکس در قالب یک پلی لیست

•| قسمت اول
•| تعداد ترانه ها : ۱۶
•| مدت زمان : ۷۸ دقیقه


🆔 عرفان،  حکمت و زندگی 👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

18 Jan, 06:45


صدا درمانی چاكرای گلو

صدا درمانی چاكرای گلو صدای ارتباطات مربوط می‌شود با: بيج* مانترا: هام نُت پايه: جی فركانس: ٣٨٤ هرتز صدای خواندن پرنده‌ها و جيرجيركها...

*بيج مانترا دانه‌های صدای يك سیلابی هستند كه وقتی بلند تكرار می‌شوند، باعث فعال شدن انرژی چاكرا در جهت پاک سازی و بالانس ذهن و جسم می‌شوند..



🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

18 Jan, 06:45


📕 نام کتاب :‌ پاکسازیِ آشفتگی‌های ذهن

📝 نویسنده: دکتر کارولین لیف

زمان خلاصه: ۳۰:۵۹

🔰 درباره کتاب :
پنج گام ساده، علمی و تاییدشده برای کاهش اضطراب، استرس و افکار سمی
این کتاب دربارۀ چیست؟
پاکسازیِ آشفتگی‌های ذهن (2021) یک استراتژیِ با/دارای پشتوانه علمی را برای ریشه‌کَنی افکار سمی ارائه می دهد. این کتاب اصول و ابزار چرخۀ عصبی یا Neurocycle را برای خواننده تجزیه و تحلیل می‌کند.


🆔 عرفان،  حکمت و زندگی 👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

18 Jan, 06:45


پاکسازی چاکرای گلو- ویشودهی چاکرا




🆔 عرفان،  حکمت و زندگی 👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

18 Jan, 06:45


لطفا موسیقی خوب گوش کنید 💐🌷💐




🆔 عرفان،  حکمت و زندگی 👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

18 Jan, 06:45


كريستال یا سنگ درمانی چاکرای گلو

كريستال درمانی (سنگ درمانی) چاكرای گلو فيروزه، عقيق آبی، لاجورد، سوداليت، سفير (ياقوت كبود)، توپاز آبی (زبرجد آبی)، آكوامارين بعنوان زيورآلات استفاده كنيد يا فقط همراه داشته باشيد...



🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

18 Jan, 06:45


‍ #تاثير_کریستالها_در_درمان_چاکراها

🔸️ کریستالها عوامل نیرومند دگرگونی و شفا هستند. کریستالی که به رنگ چاکرای مربوطه باشد در درمان چاکراها بسیار مؤثر است.

✅️ کریستال مربوط به هر چاکرا

🔸️#ریشه: سنگ چشم ببر ، یشم ،نوعی کوارتز، لعل و یاقوت.

🔸️#خاجی: عقیق قرمز، حدید

🔸️#خورشیدی: کریستال کوارتز ،سنگ دلربا زبرجد زرد،کهربا و یشم

🔸️#قلب: کوارتز سرخ، زمرد، تورمالین سبز و صورتی

🔸️#گلو: گردنبند عقیق آبی، زبرجد آبی، زمرد کبود، فیروزه

🔸️#چشم_سوم: کوارتز شفاف، سنگ ماه یا مون استون،یاقوت کبود

🔸️#تاجی: یاقوت ارغوانی

🔸️حس ارتعاشات ظریف و حساس کریستالها هر نوع انرژی ترس مقاوم را از چاکرا پاک میکند. اگر نفس عمیق بکشی و همسو و هشیار باشی، میتوان ارتعاشات کریستالها را حس کنی.

🔸️میتوانید کریستالها را زیر بالش یا در محلی که میخوابی یا زیر تخت بگذاری تا چاکراها در هنگام خواب هم پاک شود. بعضی شفاگران توصیه میکنند که در آبی که کریستال در آن قرار داده شده حمام کنی.

🔸️دراز بکشید و سنگ های مختص هرچاکرا را روی چاکرا مورد نظر بگذاری✨️



🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

18 Jan, 06:45


تغذيه چاكرای گلو

غذاهای آبی رنگ؛ كشمش بی دانه يا مويز يا نوعی توت، شاتوت، انگور سياه، بلوبری (يك نوع توت آبی رنگ)، دراگون فروت (ميوه اژدها)، خزه‌های دريایی، كومبو (نوعی از خزه دريایی كه در سوشی استفاده می‌شود)، جو، سبزه (جوانه گندم سبز شده)، قارچ..



🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

18 Jan, 06:45


حركات يوگا برای چاكرای گلو

حركات يوگا برای چاكرای گلو. با انجام حركاتِ يوگا در تصاویر بالا بطور عملی قسمت جلو و پشت ناحيه گلو را باز كنيد و چاكرای گلوی خود را تقويت كنيد...

بطور روزانه هر زمان كه احساس كرديد نياز داريد انجام دهيد يا فقط هفته‌ای دوبار، صبح‌ها وقتی بيدار می‌شوید تمرين كنيد. اين تمرينات چاكرای پنجم را تقويت كرده و شما فوايد آن را تجربه خواهيد کرد..


🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

10 Jan, 12:11


یک ابتکار بین‌المللی و بی‌نظیر

*اجرای #علیرضا_قربانی* و تعدادی از * #هنرمندان_جهان* از قطعه « * #بنی‌آدم* » شعر #سعدی

علیرضا قربانی به همراه چندین خواننده و نوازنده از سراسر دنیا، *به صورت آنلاین* در خانه خود، ویدئویی را از شعر «بنی‌آدم» سعدی ضبط و منتشر کردند.

به گزارش ایسنا، علیرضا قربانی ـ خواننده موسیقی سنتی ـ با انتشار پستی درباره اجرای آنلاین خود و چندین هنرمند دیگر از سراسر جهان از اجرای قطعه «بنی‌آدم» توضیح داد:

« *بنی‌آدم اعضای یک پیکرند*
*که در آفرینش ز یک گوهرند*

*چو عضوی بدرد آورد روزگار*
*دگر عضوها را نماند قرار*

*تو کز محنت دیگران بی غمی*
*نشاید که نامت نهند آدمی*




🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

10 Jan, 07:09


لطفا موسیقی خوب گوش کنید 💐🌷💐


🆔 عرفان،  حکمت و زندگی 👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

10 Jan, 07:08


📕 نام کتاب: هنر دستیابی به تمرکز

🖋 نویسنده: برنارد راث

زمان خلاصه: ۴۵:۱۵

🔰 درباره کتاب:
از خیال‌بافی دست بکشید، دست به کار شوید و کنترل زندگی خود را به دست بگیرید
برنارد راث، یکی از بنیان‌گذاران مدرسه طراحی استنفورد، قدرتِ استفاده از تفکرِ طراحی را برای کمک به مقابله با چالش‌های زندگی و تحقق اهداف به ما می‌آموزد. رفتارها و روابط را می‌توان به نوعی تغییر داد که شما در حل مشکلات موثرتر عمل کنید، تمرکز بیشتری بر چیزهای مهم داشته باشید و رضایت بیشتری از زندگی داشته باشید. موفقیت مانند یک ماهیچه است؛ یاد بگیرید چگونه آن را منعطف کنید.



🆔 عرفان،  حکمت و زندگی 👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

10 Jan, 07:08


چاکرای سوم مانی پورا

مانی پورا (چاكرای خورشيدى) چاكرای سوم در شكم قسمت شبكه عصبی پشت معده قرار گرفته و به غرور و خودخواهی، ميل و اشتياق، قدرت و استقلال فردی ما مربوط می‌شود.

وقتی نامتعادل باشد می‌تواند اعتماد بنفس ما را تهديد كند و باعث افسردگی، سردرگمی و آشفتگی شود.

وقتی اين چاكرا متعادل باشد برای ما احساس هماهنگی و حمايت می‌آورد. راه‌هایی برای شفای اين چاكرا وجود دارد...



🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

10 Jan, 07:08


رايحه درمانی چاكرای خورشيدى

چاكرای خورشيدى با عنصر آتش مرتبط است. بهترين راه برای درمان اين چاكرا با رايحه درمانی، سوزاندن عود يا شمع است. روغن‌های زير برای اين چاكرا پيشنهاد می‌شود؛ علف ليمو (لمون گرس)، رازيانه، گشنيز، ليمو سبز، كندر، سرو كوهی، ليمو.

حس بويایی خود را با اين بوها احيا و پاک‌سازی كنيد. نحوه مصرف: با دستگاه تبخير كننده بشكل بخار در محيط پخش شود يا توسط شمع. بشكل عود سوزانده شود. بر روی بدن بماليد يا در وان بريزيد و حمام كنيد..



🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

10 Jan, 07:08


حركت يوگا برای چاكرای خورشيدى

انجام اين حركت يوگا چاكرای خورشيدى شما را تقويت و فعال می‌کند. بطور روزانه هر زمان كه احساس كرديد نياز داريد انجام دهيد يا فقط هفته‌ای دوبار، صبح‌ها وقتی بيدار می‌شوید تمرين كنيد.

اين تمرينات چاكرای خورشيدى را تقويت كرده و شما فوايد آن را تجربه خواهيد كرد. 



🆔 عرفان،  حکمت و زندگی 👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

10 Jan, 07:08


صدا درمانی چاكرای خورشيد

صدا درمانی چاکرای خورشیدی به صدای قدرتمند بیج مانترای رام نُت پایه: ای مربوط می‌شود با فركانس: ٣٢٠ هرتز و صدای آتش..

*بيج مانترا دانه‌های صدای يك سيلابی هستند كه وقتی بلند تكرار می‌شوند، باعث فعال شدن انرژی چاكرا در جهت پاک‌سازی و بالانس ذهن و جسم می‌شوند...

عرفان ، حکمت و زندگی

10 Jan, 07:08


استرس با کدام چاکرا مرتبط است..💛💫☀️

تمام استرس‌ها از طريق چاکرای خورشیدی Solar Plexus Chakra (چاکرای سوم ) در فرد به وجود می‌آید. جایگاه چاکرای خورشیدی کمی بالاتر از ناف و زیر جناق سینه حول و حوش معده است.

شما وقتی اضطراب دارید به اصطلاح عامیانه می‌گویید "دلشوره" گرفتم، این دقیقاً در چاکرای سوم شماست که احساس گرفتگی و لرزش ایجاد می‌شود. بله دلشوره علت مستقیم و درست کار نکردن این چاکراست.

چون معمولاً اشخاصی که خیلی اضطراب دارند و دلشوره می‌گیرند و از وضع موجود ناراضی باشند، مدام در تلاش برای تغییر شرایط از حالتی به حالت دیگر باشند.. انرژی منفی در همان منطقه باقی می‌ماند که فرد را مبتلا به بیماری‌های معده می‌کند.

اگر اين انرژی از جلو به سمت بالا برود فرد ناراحتی قلبی پيدا می‌كند. چنانچه بالاتر برود صحبت كردن دچار مشكل می‌شود. و اگر بالاتر و به ناحيه سر برود بیماری‌های شبيه سردرد و ميگرن بروز می‌کنند.


🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

10 Jan, 07:08


تصويرسازی يا تجسم چاكرای خورشيدى

توپی از آتش را تصور و تماشا كنيد در حالی‌که بسمت خورشيد بالا می‌رود و همين تصوير را برای چاكرای خورشيدى خود حس كنيد كه بسمت خورشيد بالا می‌رود. ستون فقرات و بالاتنه خود را در اين حالت همراه با دم بسمت بالا بكشيد.

سپس بازدم كنيد، بدن را رها كنيد و دوباره تكرار كنيد. احساس كنيد انرژی آن به تمام بدن شما می‌تابد و آن را پر از گرمی و نور می‌کند.

يك مكان ساكت و آرام انتخاب كنيد، در وضعيت مناسب بشينيد (اگر امكان پذير است بشكل لوتوس يا نشستن نيلوفر در يوگا) و چشمانتان را ببنديد. نفس بكشيد. تجسم كنيد...


💟سنگ درمانی چاکرای خورشیدی

كريستال درمانی (سنگ درمانی) چاكرای خورشيدى توپاز (زبرجد)، سيترين ( كوارتز ليمویی رنگ)، آمبر (كهربا)، چشم ببر به عنوان زيور آلات استفاده كنيد يا فقط همراه داشته باشيد.


💜تغذيه چاكرای خورشيدى

مواد غذایی زرد رنگ؛ ذرت، آناناس، كدو، انواع بنشن، انواع فلفل، موز، برنج قهوه‌ای، جو دوسر، ارزن، دانه كينوا، گياه تاج خروس و ادویه‌های حاصل از آن، زنجبيل، زردچوبه...



💟صدای آتش

یکی از راه‌های متعادل سازی چاکرای خورشیدی گوش کردن  به صدای آتش است.



🩵جملات تاكيدی چاكرای خورشيدى

من عمل می‌کنم من کافی هستم. من بيش از كافی هستم. من خودم را می‌پذیرم و با اعتماد بر توانایی خود ایستاده‌ام. من به تفاوت‌ها احترام می‌گذارم و هويت خود را بدون تحميل خواسته خود به ديگران ابراز می‌کنم.

من با هر آنچه می‌بینم در هماهنگی هستم. من با درستی و در كمال زندگی می‌کنم. هر چند بار كه مايل هستيد با چشمان بسته تكرار كنيد. بهترين زمان انجام اين تمرين اول صبح قبل از هر كاری و آخر شب قبل از خواب می‌باشد..




🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

10 Jan, 07:08


پاکسازی چاکرای خورشیدی - مانی پورا چاکرا





🆔 عرفان،  حکمت و زندگی 👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

28 Dec, 18:35


══🔻══ ❥
♦️نـقــش مـعــنــا
◉ 
NaghshMa@na
♦️هفــت شـهر عـشــق
HaftshahreEshgh
🔺🔺

عرفان ، حکمت و زندگی

28 Dec, 15:59


لطفاً موسیقی خوب گوش کنید
💥❤️💥


🆔 عرفان،  حکمت و زندگی 👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

28 Dec, 15:59


کتاب های زیادی در باره واژه من هستم نوشته شده است
مثل :ماهاراج
روپرت اسپایرا
سنت ژرمن
جول استین
نویل گادارد...

و هم اکنون در کانال رنگ خدا در رابطه با من هستم تدریس
می شود و پیشنهاد می کنم این کلیپ بسیار عالی که سرکار خانم زهره شُکر در باره من هستم را تهیه کرده ببینید تا توضیحات لازم راجع به واژه من هستم خدمتتان عرض کنم



🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

28 Dec, 07:34


♨️سلام دوستان عزیز وقت بخیر

ما یک گروه خصوصی با پشتیبانی کامل و خصوصی استاد سلیمی ایجاد کردیم که در اون استاد سلیمی عزیز به صورت ویژه و خصوصی یک برنامه ماهانه و مستمر برای "دستیابی به حال خوب شخصی و ارتباط موفق در زندگی روزمره"  بهمون میده و  به صورت خصوصی هم پشتیبانی کامل و ویژه خود استاد رو در این گروه داریم.

❤️خیلی ساده بگم فقط یک ماه میتونی تستی این آموزش خصوصی رو امتحان کنی تا ببینی حال زندگیت رو چجوری دگرگون میکنه 👌👌

🍃هزینه اشتراک در این گروه VIP ویژه هم به دلخواه شما  تعیین میشه. (چون این آموزش‌ها و اصول که زندگی روزمره ما رو متحول و حالمون رو بهتر میکنه اینقدر ارزشمنده که قیمت نداره💎


😊✔️هزینه پایه رو هم ١٠٠ هزارتومان ماهانه تعیین کردیم که همه بتونن شرکت کنن. اگر دوست داشتی میتونی خودت مبلغ دلخواهت رو هم بدی (محدودیتی نداریم)

نحوه ثبت نام :
مبلغ واریزی خودتون رو (مبلغ دلخواه) به شماره کارت زیر واریز و تصویر فیش واریزی رو به آیدی تلگرام زیر ارسال بفرمایید.

💳(روی شماره کارت کلیک کنید کپی میشه)

6219861922199129


✔️آیدی تلگرام:
@Modiriyatposhtibany

عرفان ، حکمت و زندگی

27 Dec, 16:22


https://t.me/+byKK0n1uxXVlMjE0

عرفان ، حکمت و زندگی

27 Dec, 07:46


هست ما از هست اوست

بقول مولانا

از لطفِ تو چو جان شدم وز خویشتن پنهان شدم

ای هستِ تو پنهان‌شده در هستیِ پنهانِ من


بودن ما، بودن ما نیست. این فقط هستی است، هستی خدا. این بودن متعلق به ما نیست، شخصی نیست، همان‌طور که فضای اتاق به چهار دیوار آن تعلق ندارد. فضای اتاق زمانی که خانه ساخته شد خلق نشد. فضایی که داخل اتاق در نظر گرفته می‌شود در همان شرایطی است که قبل از ساخت خانه در آن بود. وجود خدا در ما، به‌عنوان ما، اکنون در همان شرایطی است که قبل از تولد هریک از ما به‌عنوان شخص بود. هیچ‌وقت هیچ اتفاقی برای بودن نمی‌افتد. بودن به‌واسطه‌ی تجربه‌ی انسان رنگی می‌شود؛ ولی مشروط به تجربه‌های انسانی نیست. همان‌طور که فضای اتاق بدون توجه به اینکه در آن چه اتفاقی می‌افتد در همان حالت بکر می‌ماند، بدون توجه به اینکه ما چه تجربه‌ای می‌کنیم.
بودن همیشه در همان بی‌گناهی، بی‌سنی و آرامش باقی است. به همین ترتیب وقتی دیوارهای اتاق فرومی‌ریزد، اتفاقی برای فضا نمی‌افتد، با فضای بزرگ‌تر یکی نمی‌شود؛ زیرا در ابتدا هرگز از آن جدا نبوده است و فضا به‌سادگی مانند همیشه باقی می‌ماند. از محدودیت خلاص نمی‌شود؛ زیرا از ابتدا هرگز محدود نبوده است. هیچ فضای فردی در جهان وجود ندارد که از جهان جدا باشد یا با آن متحد شود. همیشه فقط یک فضا وجود دارد. وقتی این بدن می‌میرد، برای بودن اتفاقی نمی‌افتد، ناگهان با وجود خدا یکی نمی‌شود؛ زیرا از ابتدا از آن جدا نبوده است. محدودیت‌های خود را از دست نمی‌دهد؛ زیرا از ابتدا محدود نبوده است. فقط از نگاه ذهن محدود، محدود‌شده به نظر می‌رسیده است. صحبت از جدایی و وصل، دوری و نزدیکی، فراموشی و یادآوری یک ادعای غمخوارانه و دلسوزانه برای خود جدا است

💥با نگرش توحیدی به هستی احوال و احساسات و عواطف و فرکانسهای افکار و...ما عوض می شود و احساس جدای و محدودیت...از بین می‌رود

عرفان ، حکمت و زندگی

27 Dec, 06:49


9_ کی جای من انتخاب کرده و تصمیم گرفته؟
اختیارم دست کیه؟


آیا یک مرغ میتونه پرواز کنه؟
تغییر نکنی خودتو اصلاح نکنی، سگ ها میان سراغت...

میخواهی به چی توجه کنی؟
میخواهی به چی نگاه کنی؟
میخواهی به چی فکر کنی؟


🆔 عرفان،  حکمت و زندگی 👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

27 Dec, 06:49


10_ کی جای من انتخاب کرده و تصمیم گرفته؟
اختیارم دست کیه؟


لنگرهایت را بشناس و بنویس...
چی تو رو متوقف کرده؟

دو خود در من
❤️خود حقیقی و مقدس و برترین دوست

🕷خود کاذب و ایگو دشمن ترین دشمن



🆔 عرفان،  حکمت و زندگی 👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

27 Dec, 06:49


❤️الهی به امید تو ❤️
سابلیمینال قدرتمند من هستم

روزانه ۳الی۴مرتبه با حس خوب گوش بدید
قبل از گوش دادن حتما آب بنوشید

💜این سابلیمینال توسط سرکار خانم پرویزنیا یکی از ادمین های کانال رنگ خدا ساخته شده است و جملات من هستم در این سابلیمینال بکار رفته است

من #آگاهی هستم.
من تنها #حضور هستم.
من #فعالیت_کامل_خدایی هستم.
من #خدایی در عمل هستم.
من #حضورالهی هستم.
من #شعله‌ای هستم که تمام #خطاهایم را می‌سوزاند.
من #حضور استادان #صعودی هستم.
من #هوش حاکم بر این #بدن هستم.

من #هوش_راهبر هستم.
من #آگاهی در این #زندگی و این #بدن هستم.
من #تنها حضور #عمل_کننده در #دنیای_من_هستم ،هستم .

من #سلامتی_کامل در بدن خود #همین_الان هستم.
من تنها #فعالیت_هوشمند هستم.
من #حضورعشق هستم.
من #حضوری هستم که #دشواری‌ها را از بین می‌برد.
من در تمام #رویدادهای_خودهماهنگی هستم.
من هر #کیفیتی که #می‌خواهم هستم.
من #روح_خدا هستم.
من #جانشین_خدا هستم.
من #لایق بهترین ها هستم.
من #اشرف مخلوقات هستم.
#توانهای من بیکران است و من #لیاقت دیدار با خالق مهربانم را دارم.


🆔 عرفان،  حکمت و زندگی 👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

27 Dec, 06:49


لطفاً موسیقی خوب گوش کنید
💥❤️💥


🆔 عرفان،  حکمت و زندگی 👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

24 Dec, 12:53


شناخت جامع مراکز انرژی(چاکراهای بدن )
👇👇👇

عرفان ، حکمت و زندگی

24 Dec, 12:47


نامه نمایندگان ملت!!!
برعلیه ملت

🔸درست همین امروز یعنی چهارم دی ماه که خبرهایی مبنی بر رفع فیلترینگ بعضی پلتفرم‌ها به گوش می‌رسد

👈 ۱۳۶ نفر از نمایندگان مجلس نامه‌ای با موضوع
«با تاکید بر افشای پشت‌پرده فیلترشکن‌ها و حکمرانی قانونمند فضای مجازی»
را امضا و منتشر کرده‌اند. در بخش‌هایی از این علیه رفع فیلترینگ نیز نوشته شده است.

🔸در بخشی از این نامه آمده است:
۱- طرح چنین مسئله‌ای آن هم در این روزها و ماه‌های حساس منطقه و جهان جای تعجب فراوان دارد و هدیه شگفتانه‌ای به دشمنان در جنگ نرم بر علیه ملت ایران است درست در زمانی که دشمنان ما آرزوی ضربه زدن به ایران و مردم آن را دارند و به دنبال ایجاد اغتشاش و آشوب‌های اجتماعی در کشور هستند و سکوهای مجازی آن‌ها نیست در فتنه‌های ۸۸، ۹۶، ۹۸ و ۱۴۰۱ و به طور کلی در طول سال‌های گذشته نشان دادند که دشمن جمهوری اسلامی و مردم آن هستند، وجهی ندارد که با برخی رفتارهای نابجا، بستر را برای آن‌ها فراهم کنیم. زیرا چنین رفتارهایی زیر پا گذاشتن بدیهیات حکمرانی است.


🙈نمايندگاني که با چهار درصد رای وارد مجلس شوند انتظاری غیر از این نداریم


اگر راست می گویید مانند همه کشورهای دیگر فیلتر نکنید تا فیلتر شکنی هم در میان نباشد

عرفان ، حکمت و زندگی

24 Dec, 02:26


https://t.me/+byKK0n1uxXVlMjE0

عرفان ، حکمت و زندگی

23 Dec, 16:41


ابعاد و گستره آگاهی

عرفان ، حکمت و زندگی

23 Dec, 08:43


فصل ۳کتاب۱۲کد تجلی ارزوهایتان
قدرت فرمان🌺

عرفان ، حکمت و زندگی

23 Dec, 08:43


فصل سوم از کتاب کد دوازده تجلی
اثر نویل گادارد
🌸🌸قدرت فرمان انسان 🌸🌸

💖قدرت تجسم خلاق وکلام💖

❤️قدرت ایمان و من هستم❤️

عرفان ، حکمت و زندگی

23 Dec, 08:43


کتاب ۱۲کد تجلی
فصل سوم (قدرت فرمان)💫⚡️💫

عرفان ، حکمت و زندگی

23 Dec, 08:43


فصل سوم از کتاب کد دوازده تجلی
اثر نویل گادارد
🌸🌸قدرت فرمان انسان 🌸🌸

💖قدرت تجسم خلاق وکلام💖

❤️قدرت ایمان و من هستم❤️

عرفان ، حکمت و زندگی

23 Dec, 08:43


❇️ فصل سوم کتاب دوازده کد تجلی

🔶 قدرت فرمان
🩵🦋

عرفان ، حکمت و زندگی

23 Dec, 08:43


💫12کد تجلی فصل سوم💫
💥💥قدرت فرمان 💥💥

عرفان ، حکمت و زندگی

06 Dec, 18:36


🟥🔴

⭕️  لیستی از *
برترین‌ کانال‌های تلگرام *
════════ ❥
⇚ شناختِ قدرتِ روح
▫️
ShenathteRooh
⇚ مراقبه ✧ آگاهی ✧ یوگا
▫️
AgaahiiiYogaa

🔺 ڪانال‌های پیشنهادی امشب 👆🔺

عرفان ، حکمت و زندگی

05 Dec, 21:20


سلام و درود بیکران بر دوستان فرهیخته حاضر در کانال عرفان، حکمت و زندگی

بدین وسیله به استحضار می رساند که استاد گرامی جناب آقای سید محمد باقر اشرفی مترجم کتاب های نفیس نویل گادارد مبادرت به ایجاد کانال تحت عنوان کامل ترین مرجع نویل گادارد نموده است و از همه علاقمندان  عزیز دعوت می کنم  از طریق لینک زیر عضو کانال مزبور شوند تا از مطالب ناب و جذاب کانال استفاده کنند
👇👇👇

https://t.me/nevill_gadard

عرفان ، حکمت و زندگی

05 Dec, 18:26


میدونی چه موقع عشق حقیقی را شناختم ؟



🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

05 Dec, 18:26


لطفا موسیقی خوب گوش کنید
💥❤️💥


🆔 عرفان،  حکمت و زندگی 👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

05 Dec, 18:26


با بسط اسماء و صفات خدا
پنجرهء بهشت را
به روی خودت بگشا



از درون سیه توست جهان چون دوزخ

دل اگر تیره نباشد همه دنیاست بهشت

دارد از خلد ترا بی بصریها محجوب

ورنه در چشم و دل پاک مهیاست بهشت

هست در پرده آتش رخ گلزار خلیل

در دل سوختگان انجمن آراست بهشت

عمر زاهد به سر آمد به تمنای بهشت

نشد آگاه که در ترک تمناست بهشت


🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

05 Dec, 18:26


💠به #تقدیرتان دستور دهید...

وقتش هست که به #تقدیر دستور دهید
اگه بیشتر #انرژی و کمتر #ماده باشید
بیشتر #موج باشید و کمتر #ذره
و آن عاطفه را تسلیم کنید #انرژی در اختیار خواهید داشت
حالا میتوانید از این انرژی برای مشاهده یک آینده جدید استفاده کنید
تنها کاری که باید بکنید این هست که:
اگر خواسته تان آزادی هست یک جفت بال ببینید
به ناظر بگوئید آنجا را نگاه کن ، آن آینده من است به آن قدرت بده
اگر فرصت میخواهید یک " در " ببینید
چه می خواهید؟
اگر یک رابطه جدید میخواهید یک "قلب " بزرگ ببینید
هر چه که هست ، سکه طلا ، یا هر چیز دیگری که میخواهید
فقط باید آنها را ببینید و دستور بدهید
نه امید ببندید و نه آرزو کنید
مشاهده کنید
و این آینده شماست!

#دکتر_جو_دیسپنزا


🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

05 Dec, 18:26


از نظر علمی کاملا ثابت شده که احساسات متعالی مثل شكرگزارى بر روى 🧬 DNA ما اثر می‌گذارد ،
#دكتر_بروس_ليپتون و
#دکتر_جو_دیسپنزا
بطور ساده در مورد
#طول_عمر، #تلومر  #آنزیم_توضیح می دهند  


🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

05 Dec, 18:26


هورمون های شادی آور و نحوه فعال کردنشان

🔹سروتونین
(هورمون های رضایت)
- تمرین مدیتیشن
- ورزش کردن
- آفتاب گرفتن
- وقت گذراندن در طبیعت

🔹دوپامین
(هورمون های پاداش ذهنی)
- مصرف غذای سالم
- تمام کردن یک کار
- انجام خود مراقبتی
- جشن گرفتن موفقیت های کوچک

🔹 اندورفین
(هورمون کشنده درد)
-  بلند خندیدن
-  تماشای یک فیلم خوب
-  ورزش کردن
- داوطلب شدن برای کار خیر

🔹اوکسی توسین
(هورمون عشق)
- ابراز محبت فیزیکی و عاطفی به دیگران
- تعریف و تمجید از دیگران

عرفان ، حکمت و زندگی

05 Dec, 18:26


برای ماورا طبیعی شدن حتما این چند دقیقه رو ببینید....

کسی که اختلال ژنتیکی دارد، چیزی که علم پزشکی هیچ راه‌حلی براش ندارد، بیماریش برطرف شده
،شما قدرت شفای بدن‌تان را دارید. برای ماورا طبیعی شدن لازمه که کارهای غیر طبیعی انجام بدید.

💐پیشنهاد میکنم حتما این ویدیوی مهم رو تماشا کنید


#دکتر_جو_دیسپنزا
#ماورا‌‌ء_طبیعی_شدن



🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

05 Dec, 18:14


🎞 فیلم سینمایی کلبه

🗣 دوبله فارسی

عرفان ، حکمت و زندگی

05 Dec, 18:12


📕 نام کتاب: پناسیل بزرگ

📝 نویسنده: شاوان ایکر

زمان خلاصه :۲۷ دقیقه

🔰 در این کتاب، آموزش داده میشه که چطور با تغییر نگرش، نسبت به موفقیت، میتوانیم دستاورد، شادی و سلامت را بهبود ببخشیم؟


سه درس بزرگ از این کتاب


💐درس اول:
خود را با تأثیرگذاران مثبت احاطه کنید تا به رشد بذرهای پتانسیل بزرگ بپردازید


💐درس دوم:
به تیم خود کمک کنید که با گسترش فرصت‌های رهبری و افزایش موفقیت به عنوان منبع موفقیت تقویت شود.


💐درس سوم:
مراحل آخر برای بهره‌برداری از پتانسیل بزرگ دفاع از سیستم خود و حفظ آن از طریق “چرخه صالحانه” است.




🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

19 Nov, 18:33


کانال‌های  #پیشنهادی  امشب 👇👇👇

 کانال ⇚
انـرژی درمـانــی

  کانال ⇚  
ققنـوس ڪیمیاگـر

🔺🔺🔺

عرفان ، حکمت و زندگی

19 Nov, 18:33


人人 ❤️ 人人
❤️ 人 
❤️

[🟥] لیستی از 
بهترین کانال های تلگرام ✧ رایگان

👇👇👇👇
https:// t.me/addlist /♡ GOLbArg ♡ 4U
https:// t.me/addlist /♡ GOLbArg ♡ 4U
https:// t.me/addlist /♡ GOLbArg ♡ 4U



🔺👆 برای ورود به کانال‌ها لطفا 
کلیک  کنید٪

👆🔺

عرفان ، حکمت و زندگی

19 Nov, 17:34


1) خلاصه کتاب  دروغ هایی که به خود می گوییم اثر جان فردریکسون
(متن )


2) 📕 نام کتاب :‌ پاکسازیِ آشفتگی‌های ذهن

📝 نویسنده: دکتر کارولین لیف

زمان خلاصه: ۳۰:۵۹
👇👇👇

عرفان ، حکمت و زندگی

19 Nov, 17:33


خلاصه کتاب فلسفی ارزشمند: #جهان_هولوگرافیک در قالب یک مثال توسط استاد #دکتر_دینانی



🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

19 Nov, 17:33


لطفاً موسیقی خوب گوش کنید



🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

19 Nov, 17:32


چطور ذهن خود را کنترل کنیم؟

در این ویدیو اوشو از عملکرد ذهن می‌گوید و اینکه چطور ذهن را کنترل کنیم و با این کار تا ابد شاد باشید.

🕙 ۴ دقیقه
📑 دوبله فارسی


🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

19 Nov, 17:29


5_ نفس ترسو است. نفس چیزی نیست جز یک باور، باور به حقیقت جدایی. نفس، خود دروغین است که به نظر می‌رسد وقتی ما خود را از خدا جدا کردیم به وجود آمد.

بنابر این، تا زمانی که به حقیقت جدایی باور داشته باشیم، نفس مشغول کار است. هر گاه باور کنیم هیچ جدایی وجود ندارد، نفس از بین می‌رود. و ترسو بودن یکی از ویژگی‌های آن است زیرا هر کاری در توان داشته باشد می‌کند تا این باور را که از دیگران جدا هستید در شما حفظ کند. نفس بر اساس ترس و بزدلی عمل می‌کند. او از اینکه شما به شناخت خود برترتان برسید وحشت دارد، و هر کاری بتواند انجام می‌دهد تا نگذارد پادشاهی خدا را در درون‌تان را ببینید. و با آن قدرت درونی یکی شوید. نفس از آن نور الهی که درون شماست، می‌ترسد چرا که پیوستن شما به آن به این معنی است که دیگر در زندگی نیازی به نفس ندارید.
همانطور که ترس از تاریکی با روشن کردن چراغ از بین می‌رود ترسو بودن نفس هم با نور درونی محو می‌شود. به عبارت دیگر، رفتار بزدلانه فقط نشانه‌ی داشتن ترسی بزرگ است، و پادزهر ترس، شجاعت است.

6_ نفس طرفدار مصرف گرایی است. خود دروغین مرتباً این ایده را به شما تزریق می‌کند که برای خوشبخت بودن باید بیشتر داشته باشید. او شما را وادار می‌کند خود را با دیگران مقایسه کنید، به دارایی‌هایتان نگاه کنید و بگویید، "من از دیگران بهتر و منحصر بفردترم چون ماشین جدیدتر، خانه‌ی بزرگ‌تر، لباسهای بهتر، و همسر جذابتری دارم."
او همیشه شما را به سمت مصرف گرایی هل می‌دهد تا بتواند جدایی را استحکام ببخشد. همانطور که یاد گرفتیم، چنین افکاری جعلی هستند،

7_
نفس دیوانه است. یکی از تعاریف دیوانگی این است که "شخص خود را چیزی تصور می‌کند که واقعاً نیست. ، نفس همواره می‌خواهد گمان کنید این خود دروغین هستید، که از همه جدا و متمایز است، نه چیزی که متصل و بخشی از الوهیت است که نفس بیش از هر چیزی از آن می‌ترسد.

عرفان ، حکمت و زندگی

19 Nov, 17:29


هفت ویژگی نفس،
که به طور خلاصه به آنها اشاره می‌شود:

1 نفس، و ایگو خود دروغین شماست. نفس چیزی است که فکر می‌کنید هستید، و بنابراین خود حقیقی‌تان نیست. نفس واقعی نیست؛ توهم است. چیزی است که آن را باور کرده‌اید.

نفس‌تان سعی دارد شما را متقاعد کند چیزی هستید که نیستید. می‌خواهد شما را وادار کند که شما فکر کنید فقط این جسم هستید، پس باید کاری کنید از جسم دیگران بهتر باشد، باید ثروتی بیشتر از ثروت دیگران داشته باشید و غیره. این ساختگی است وخود حقیقی شما- ابدی، تغییرناپذیر، و بی‌فرم و آگاهی محض است- به هیچ یک از اینها اهمیتی نمی‌دهد.

2_نفس جدایی را یاد می‌دهد؛ یعنی جدایی از خدا و از دیگر انسان‌ها. نفس می‌گوید شما درکل جهان موجودی متمایز هستید، و باید خود و جدایی را ترویج و حمایت کرد. دائم تلاش می‌کنید خودتان را با دیگران مقایسه کنید یا در مقابل آنها از خود محافظت کنید. اما خود حقیقی‌تان می‌داند که همه‌ی ما در سطح عمیق‌ یکی هستیم.

3_نفس به شما تلقین می‌کند که منحصربه فرد هستید. نفس می‌گوید نه تنها از دیگران جدا هستید، بلکه منحصر به فرد هم هستید- شما بخاطر گذشته و هویت‌تان بهتر از دیگران هستید. باید این فکر را از سرتان بیرون کنید چون منحصر به فرد بودن شما به این معنی است که دیگران اینطور نیستند. همه‌ی ما در نظر خدا منحصر به فردیم، در آنصورت اصلا واژه‌ای مثل منحصر به فرد به چه کار میآید؟ آن فقط شکل دیگری از نفس است.

4_نفس همیشه آماده‌ی ناراحت شدن است. نفس به شما تلقین می‌کند باید از هر چیزی که خلاف میل‌تان پیش می‌رود ناراحت شوید. او این باور را در شما تقویت می‌کند که بهتر از افرادی هستید که ناراحتی ایجاد می‌کنند، و اینکه خدا کاری می‌کند که شما باید به نحوی آن را اصلاح کنید. شما وقتی ناراحت هستید، عصبانی می‌شوید، برای منحصر به فرد بودن و جدایی‌تان می‌جنگید و از آنها محافظت می‌کنید.

باید یاد بگیرید با دیگران همان رفتاری را داشته باشید که با پلنگی که می‌خواهد شما را ببلعد دارید. شما از دست او ناراحت نمی‌شوید. می‌گویید، "از سر راهش کنار می‌روم، اما از آنچه هست ناراحت نمی‌شوم. " باید یاد بگیرید با همه چیز و همه کس در دنیا اینگونه باشید.

عرفان ، حکمت و زندگی

18 Nov, 16:28


📕 نام کتاب: خودت را متحول کن!

📝 نویسنده: جی سامیت

زمان خلاصه: 28:02

🔰 درباره کتاب :
کتاب “خودت را متحول کن” اثر جی سامیت، یک راهنمای جامع برای هر کسی است که به دنبال ایجاد تغییرات مثبت در زندگی و کار خود است. این کتاب با ارائه راهکارهای عملی و تکنیک‌های اثبات‌شده، به شما کمک می‌کند تا به اهداف خود برسید و زندگی بهتری برای خود بسازید. سامیت با ارائه مثال‌های واقعی و تجربیات شخصی، به خوانندگان نشان می‌دهد که چگونه می‌توان با تغییرات کوچک و پشتکار، به موفقیت‌های بزرگ دست یافت.
این کتاب به شما یاد می‌دهد که چگونه با تغییر نگرش، تعیین اهداف مشخص و پیگیری مداوم آنها، می‌توانید مسیر موفقیت را هموارتر کنید. همچنین، سامیت به شما نشان می‌دهد که چگونه با شناسایی و مدیریت موانع، استفاده بهینه از زمان و یادگیری مداوم، می‌توانید به یک نسخه بهتر از خود تبدیل شوید.
یکی از نکات برجسته کتاب، تاکید بر اهمیت شبکه‌سازی و استفاده از ارتباطات در رسیدن به اهداف است.



🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

18 Nov, 16:28


لطفاً موسیقی خوب گوش کنید




🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

18 Nov, 16:28


چگونه افکار ما هویت ما را می‌سازند
دکتر جو دیسپنزا

۲ دقیقه / دوبله فارسی

اگر به طور روزمره عصبانی بشوید/
اگر به طور روزمره نا امید بشوید/
اگر به طور روزمره رنج بکشید...
شبکه‌های نورونی با تمام سلول‌های عصبی دیگر به نام هویت ارتباط برقرار می‌کند...



🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

18 Nov, 16:28


چگونه دولارس با من برتر خود ارتباط گرفت

زندگی عجیب دولارس کنن در پیرامون ابرآگاهی، ضمیر ناخودآگاه و لحظه حال.. بعد از دیدن این ویدیو متوجه می‌شوید که لحظه حال چیست، ابرآگاهی که دولارس کنن از آن سخن می‌گوید و چگونه با خود برتر زندگی خود را بهتر از همیشه کنیم آشنا می‌شوید..

🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

16 Nov, 16:36


🔰خلاصه کتاب شش کلاه تفکر اثر دکتر ادوارد دوبونو(متن)


📕 نام کتاب: خودت را متحول کن!
(صوتی)

📝 نویسنده: جی سامیت

زمان خلاصه: 28:02
👇👇👇

عرفان ، حکمت و زندگی

16 Nov, 16:31


📕 نام کتاب: احساسات چگونه شکل میگیرند ؟

📝 نویسنده: دکتر لیزا فلِدمَن بَرِت

زمان خلاصه :۲۴:۳۳


🔰 درباره کتاب :
این کتاب نظریه جدیدی علمی در مورد هیجانات (احساسات) بیان می‌کند
امروز علم احساسات هم تراز با کشف نسبیت در فیزیک و انتخاب طبیعی در زیست شناسی است. این تغییر پارادایم نه تنها در روانشناسی بلکه در پزشکی ، سیستم حقوقی ، امنیت فرودگاه ، تربیت کودک و حتی مراقبه نیز پیامدهای گسترده ای دارد.
رهبر این ادعا ، لیزا فلدمن بارت ، روانشناس و عصب شناس است که نظریه احساس او درک عمیق تری از ذهن و مغز و معنای انسان بودن را به دنبال دارد. تحقیقات وی این باور گسترده را که احساسات در قسمتهای مختلف مغز قرار دارند و به طور جهانی ابراز و شناخته می شوند ، رد می کند. در عوض ، احساسات در همان لحظه توسط سیستم های اصلی متقابل در کل مغز و با کمک یک عمر یادگیری ساخته می شوند.
آیا احساسات فراتر از واکنش های خودکار است؟
آیا واقعا فکر منطقی احساسات را کنترل می کند؟
احساسات چگونه بر بیماری تأثیر می گذارد؟



🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

16 Nov, 16:30


لطفاً موسیقی خوب گوش کنید




🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

16 Nov, 08:23


با سلام و درود بی‌کران بر شما دوستان گرامی حاضر در کانال عرفان، حکمت و زندگی،

بدین وسیله به استحضار
می رسانم که بعد از خلاصه کتاب ها قصد داریم محتوای نهایی و مغز نظرات فرزانگان و عارفان بزرگ و مطرح جهان مثل
پی. دی. آسپنسکی ، گورجیف، اوشو ، کریشنا، سای بابا ،عرفان بودیسم ، کار لوس کاستاندا ، دون خوان ، پائولو کوئیلو، عرفان تولتک ،آگوستین و مایستر اکهارت ، سورن کیرکگارد
و عرفان اسلامی را به اشتراک بگذاریم

عرفان ، حکمت و زندگی

15 Nov, 07:55


https://t.me/tajmievoshaee

عرفان ، حکمت و زندگی

15 Nov, 07:48


✴️شما یک نفر از ۷ میلیارد انسان در سیاره زمین هستید.

💥روی یک سیاره از ۸ سیاره منظومه شمسی ایستاده‌اید.

❤️در حال گردش به دور یک ستاره از ۳۰۰ میلیارد ستاره در کهکشان راه شیری هستید.

در یک کهکشان از ۲۰۰۰ میلیارد کهکشان قابل مشاهده عالم هستی قرار دارید..

فلسفه میگوید آیا این عظمت علت دارد
اگر بیگ بنگ(انفجار ) دلیل وجود این جهان باشد
علت آن انفجار چیست؟
انفجار چرا بجای آشفتگی‌های فراوان، نظم ریاضی و دقیق شد
و سئوالات زیاد و بقول ورنر هایزنبرگ از بنیانگذاران فیزیک کوانتوم

"نوشیدن اولین جرعه‌ از لیوان علوم طبیعی، تو را به یک بی ‌دین تبدیل می‌کند اما در انتهای این لیوان خدا منتظر تو است."



🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇
https://t.me/atesalbeallah
✾࿐༅🍃🌸🍃༅࿐✾‌‎

عرفان ، حکمت و زندگی

15 Nov, 07:48


لطفاً موسیقی خوب گوش کنید




🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

15 Nov, 07:48


سوره بقره آیه 148» می‌گوید

وَ لِكُلٍّ وِجْهَةٌ هُوَ مُوَلِّيها فَاسْتَبِقُوا الْخَيْراتِ أَيْنَ ما تَكُونُوا يَأْتِ بِكُمُ اللَّهُ جَمِيعاً إِنَّ اللَّهَ عَلى‌ كُلِّ شَيْ‌ءٍ قَدِيرٌ

و براى هر كس قبله‌اى است كه به آن سوى رو مى‌كند.
(بنابراين درباره‌ى جهتِ قبله گفتگو نكنيد و به ظواهر و تعصبات مذهبی نچسبید به جاى آن)
در نيكى‌ها و اعمال خير بر يكديگر سبقت جوييد و مشکلی را حل کنید و دلی را شاد کنید و...



🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇

https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

15 Nov, 07:47


کد چیست؟
و ارتباط آن با RAS
یا سیستم فعال کننده شبکه ای چیست؟

Reticular Activating System




🆔 عرفان،  حکمت و زندگی 👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

08 Nov, 18:34


کانال‌های  #پیشنهادی  امشب 👇👇👇

  کانال ⇚
مـراقبــه آگـاهی

  کانال ⇚  
ققنـوس ڪیمیاگـر
🔺🔺

عرفان ، حکمت و زندگی

08 Nov, 18:34


🟥❇️🟥❇️🟥❇️🟥
❇️🟥❇️🟥
🟥❇️

🛑  لیستی از 
بهترین کانال های تلگرام ✧ رایگان

👇👇👇👇
https:// t.me/addlist /♡ GOLbArg ♡ 4U
https:// t.me/addlist /♡ GOLbArg ♡ 4U
https:// t.me/addlist /♡ GOLbArg ♡ 4U



🔺👆 برای ورود به کانال‌ها لطفا 
کلیک  کنید٪

👆🔺

عرفان ، حکمت و زندگی

07 Nov, 11:03


عرفان کابالا(عرفان یهودی )
👇👇👇

عرفان ، حکمت و زندگی

07 Nov, 09:34


🔷مغز انسان با وجود پیچیده ترین ابر کامپیوتر بیولوژیکی شناخته شده در منظومه شمسی چون دست ساخت انسان نیست و هدیه رایگانخداست،فراموش شده است!
ما نه فقط به فکر طراحی یک سیستم ایمنولوژی برای حفاظت از عملکرد آن نیستیم بلکه نسبت به وجود رو به افزایش هکرهای مغزی در جهان امروز بی تفاوتیم!
گویا چون ماهنگام دریافت این سیستم که باداشتن بیش از صد میلیارد سلول توان پردازش ده به توان هشتصد را دارد
هیچ هزینه ای پرداخت نکرده ایم،در مقابل سلامت وعملکرد درست آن هیچ مسولیتی نداریم!!!
جهان امروز آکنده از انواع هکرهای مغز انسان شده! و ما در کمال بیتفاوتی!!!
چرا از توانهای کُدیک مغزمان استفاده نمیکنیم!
چرا با طبیعت وشناسه های آن بیگانه شدیم؟!
چرا یادمان رفته انسان یک سلول کیهانی است؟!
چرا از تشعشعات کیهانی پیامی دریافت نمیکنیم؟!
چرا موجودیت خود وسیاره زیبایمان را به خطر می اندازیم؟!
آیا هوش کیهانی یا همان آفرینشگر هستی،
میتواند این مقدار جهل وجهل پراکنی رابپذیرد؟
چرا امروز صحبت از جنگی میشود که آخرین جنگ بشر روی زمین خواهد بود؟!
چرا تمام عوامل حیات به دست خود انسان دارد نابود میشود؟!
چرا این مغز شگفت‌انگیز و فراتوان را پر از خرافات می کنیم؟!
ایا زمان شناخت هکرهای مغز انسان و مقابله با آن نرسیده است؟؟؟؟

عرفان ، حکمت و زندگی

07 Nov, 09:34


✴️ما با آگاهی به جایگاه خویش در سیکل پویا و دینامیک شعور هستی به خودیابی و خودشکوفایی می رسیم
در این سیکل شعور انسان، ، شعور کاشف و پردازشگر است،انسان متریالهای قابل پردازش را در فضای پیرامون جستجو کشف و پردازش میکند،
انسان درپی فرصت برای خلاقیت است و اینگونه به خود معنی میدهد و جایگاه خود را در آفرینش تثبیت میکند !
جهان هستی کتاب مبین خداوند است تا ما آنرا مطالعه کنیم ویژگیهای و اسماء برترین خداوند را در خود فعال کنیم

آفرینشگر فضا را آفرید،انسان فضاپیما را !
آفرینشگر اقیانوس را آفرید، انسان اقیانوس پیما را !
آفرینشگر ژن را آفرید، انسان ژنتیک را !
آفرینشگر ذرات زیر اتمی را آفرید،انسان فیزیک کوانتوم را !
آفرینشگر کهکشانها را آفرید ،انسان تلسکوپ را!
آفرینشگر رنگ را آفرید،انسان نقاشی را!
آفرینشگر سنگ را آفرید،انسان مجسمه را !
آفرینشگر..............و انسان................!
کدام انسان؟
انسان آگاه و پویشگر یعنی انسان جانشین آفرینشگر!!!

🛑بزرگترین مانع رشد ما،خرافات است: چه از نوع آشکار وچه از نوع مخفی آن،،، چه خرافه های قدیمی وچه خرافه های مدرن!
دانش واقعی، دشمن خرافات است وبا آن مبارزه میکند
توانا بود هر که دانا بود
انسان توانا،، حرکاتی که ناشی از ضعف است را ندارد و سراغ خرافات نمیرود،
قبول افکار درست خیلی ساده تر از باورهای نادرست است،
البته اگر به باورهای نا درست عادت نداشته باشیم !!!
کنار گذاشتن این عادت رایج یکی از اولین شرایط ورود به فضای برنامه نویسی مغز است.
با سیم کشی مجدد مغزمان نه تنها از چنگال خرافات رها می شویم بلکه از
کل بیماریهای لاعلاج و از همه دلمردگی و افسردگی ها و...رها
می شویم و عضو شبکه شعور آگاهی کیهانی وکل در می آییم



👈ویس های بسیار مفید و کاربردی و علمی و از جمله ویس های سیم کشی مجدد مغز و کارگاه پیشرفته جو دیسپنزا را از طریق کانال زیر استماع و مطالعه کنید
👇👇👇


https://t.me/tajmievoshaee

عرفان ، حکمت و زندگی

06 Nov, 06:56


لطفا موسیقی خوب گوش کنید
💥❤️💥


🆔 عرفان،  حکمت و زندگی 👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

06 Nov, 06:55


✴️حقیقت کشف و شهود
کشف و شهود از سنخ علم حضوری  است که از راه تفکر نظری و تجربه حسی به دست نمی‌آید، بلکه معرفتی ذوقی است که با مشاهده مستقیم حقایق حاصل می‌شود.به نحوی که ترتیب منطقی مقدمات و سیر رسیدن به نتایج که در علوم حصولی وجود دارد، در این کشف و شهود به نحو مستقیم و بدون واسطه حاصل می‌شود.
برخی از عارفان نیز، حقیقت کشف و شهود را راهیابی باطن انسان به باطن عالم، تفسیر کرده‌اند. به نحوی که حقیقت انسان، همچون آینه‌ای علم خداوند را دریافت و منعکس می‌کند.

🌇اقسام کشف و شهود
عارفان مسلمان برای کشف و شهود، اقسام و مراتب مختلفی ذکر کرده‌اند که در اینجا به برخی از ایشان اشاره می‌شود:

💥کشف صوری
در اصطلاح عارفان، کشف صوری، کشفی است که از راه حواس پنجگانه حاصل شده و ناشی از تجلیات حضرت حق به اسم علیم است.


🌇کشف معنوی
از نظر عارفان مسلمان، کشف معنوی، کشفی است که در آن تَمثُّل راه نداشته و روح با تجردش به حقایق عالم عقل و فراتر از آن راه می‌یابد، ازاین‌رو، ایشان این شهود را برتر از کشف صوری دانسته و از آن با تعبیر شهود کلی یاد می‌کنند.

🌇کشف ربانی و کشف شیطانی
عارفان اسلامی، کشف و شهود را از نظر اعتبار بر دو نوع می‌دانند: کشف ربانی و کشف شیطانی.
ملاصدرا، گمراهی بواسطه کشف شیطانی را ناشی از سفاهت نفس و نقصان عقل دانسته و قوت عقل را ابزار تشخیص خیر و شر قلمداد کرده است. وی مطابقت با شریعت را نیز از معیارهای تمیز میان کشف شیطانی و ربانی معرفی می‌کند.

🎆معیار صحت مکاشفات
برخی از عارفان مسلمان، برای تشخیص کشف و شهود شیطانی از کشف و شهود ربانی بر این باورند که میزان اهل ظاهر، احکام شرعی و میزان اهل باطن، احکام عقلی است که به نور قدسی منوّر شده و میزان خواص، انطباق کامل مکاشفه با کشف قرآن کریم  بهترین میزان و معیار است.
برخی بداهت را به عنوان میزان ارزیابی مکاشفات عرفانی تلقّی کرده‌اند؛ بدین معنی که آنچه را سالک با تمام وجود و به وضوح مشاهده می‌کند حق است. در کلمات عرفا، گاهی از این حالت به «برد الیقین» تعبیر شده است.

💢مراتب کشف و شهود
به اعتقاد عارفان مسلمان، مراتب کشف و شهود، آویخته به مراتب حقیقتی است که مورد کشف قرار می‌گیرد. از این رو برترین کشف را مشاهده حقایق عالیه همچون حقیقت محمدیه و صادر اول دانسته و کشف حقیقت عناصر و مرکبات را در مراتب پایین‌تر، قلمداد کرده‌اند. از نظر ایشان، در مراتب پایین از شهود، به دلیل تصرف قوه خیال و متوهمه خطا راه دارد؛ اما مراتب عالی از شهود خالی از خطا است.

💜چگونگی و شرایط حصول مکاشفه
گفته شده عارفان مسلمان در این مسئله اتفاق نظر دارند که کشف و شهود بوسیله مسائلی همچون ریاضت، تزکیه، دوری جستن از حبّ دنیا، کنار زدن حجاب‌های ظلمانی و نورانی، بیرون آمدن از حالت غفلت، توجّه به خداوند با تمام وجود، حالت اتصال و فنا و تجلّی صفات و ذات حق بر عارف حاصل می‌گردند. ایشان معتقدند که ابتلای روح به قیدهای بشری، غلبه قوای طبیعی و انحراف مزاج روحانی از حد اعتدال و حجاب‌های اعتقادات باطل می‌تواند مانع حصول کشف و شهود باشد.

💟کشف و شهود در ادیان
علاوه بر اسلام، مسئله شهود امور غیبی در ادیان دیگر نیز سابقه دارد. به عنوان نمونه برخی از متکلمان یهودی نظیر موسی بن میمون به بهانه مسئله تقاضای موسی(ع) دربارهٔ رؤیت خدا که هم در قرآن و هم در تورات به آن اشاره شده است، شهود خداوند را مورد بحث قرار داده است.در میان مسیحیان نیز متکلمانی همچون آگوستین به بهانه فرازهای رویت خدا در کتاب مقدس،بخشی از کتاب شهر خدا را به این مسئله اختصاص داده است و این موارد نشان می دهد که تمام ادیان کشف و شهود را راهیابی به قلمرو ملکوت خداوند می دانند

عرفان ، حکمت و زندگی

06 Nov, 06:55


سال ها دل طلب جام جم از ما مى کرد
آنچه خود داشت زبیگانه تمنا مى کرد

گوهرى کز صدف کون و مکان بیرون بود
طلب از گم شدگان لب دریا مى کرد

بیدلى در همه احوال خدا با او بود
او نمى دیدش و از دور خدایا مى کرد

«خدا با او بود» نه به آن معنى که خدا در صدف کون و مکان است، بلکه دل که خارج از صدف کون و مکان است مى تواند محل تجلى حضرت حق باشد.

مشکل خویش بر پیر مغان بردم دوش
کو به تأیید نظر حل معما مى کرد

دیدمش خرم و خندان قدح باده به دست
واندر آن آینه صدگونه تماشا مى کرد

این «قدح باده» بدون شک مى خواهد بگوید قلب خودش یعنى در قلب خودش مطالعه مى کرد.

گفت آن یار کز او گشت سردار بلند
جرمش این بود که اسرار هویدا مى کرد

در این زمینه علاوه بر حلاج عرفاى دیگرى نیز مشابه او سخن گفته اند؛
مانند:

هر آنکو خالى از خود چون خلا شد
اناالحق اندر او صوت و صدا شد

همچو کلیم تا که بطور دل آمدیم
«انى اناالله» از همه عالم شنیده ایم

دیدیم جهان وادى ایمن شده هر چیز
نخلى و زهر نخل اناالله شنیدیم

فارغ از خود شدم و کوس اناالحق بزدم
همچو منصور خریدار سر دار شدم

بر اساس اصول عرفان نظرى و عملى ، سالک راسخ در مقام سیر به حق - بعد از طى مراحل و منازل و پشت سرگذاشتن حجاب هاى ظلمانى و نورانى - کم کم جز وحدت چیزى را شهود نمى کند، تا به مقام محو در وحدت
مى رسد و ذاتش در ذات حق محو مى شود. و این سبب مى شود که وجودش، حقانى گردد و غیر از حق، چیزى نبیند. سالک در این مرتبه و مقام، چون ذات، صفات و آثار و افعال خود را فانى در حق نموده و مغلوب حکم وحدت است؛ سخنانى مى گوید که نشانگر فناى او در توحید و فناى ذات خود، در وجود حق است. این سخنان ناشى از تجلى ذاتى حق در سالک است که به کلى ذات او را محو و نابود کرده است. نتیجه تجلى، ظهور چنین سخنانى از سالک است؛ نظیر: «اناالحق»، «لیس فى جبتى الاالله» و «سبحانى ما اعظم شانی و...

عرفان ، حکمت و زندگی

06 Nov, 06:55


خودت باش دقیقا به این معنا است که صادق باش و عاشق باش و شکیبایی کن و شاکر و شاد و زیبا...باش تو اسماء و ویژگی های خدا هستی و در هستی خودت باش

🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

06 Nov, 06:55


تو تنها نسخه از خودت هستی یادت نرود که تو منحصر به فرد هستی و احدیت خدا در تو متعین و متجلی شده است پس بسوی تک و بی تا بودن شتاب بگیر


🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

06 Nov, 06:55


در سماع مولویه دستی که به سوی آسمان است نماد دریافت فیض مبدأ هستی و دستی که به سوی زمین است نماد بخشش به کل موجودات است و انسان در این میان به عنوان واسطه مطرح است
لباسی سفید با دامن بلند که نمادی از روح یا جهان روحانی است که فرشتگان را به ذهن می‌آورد




ای آنکه طلب کار خدایی به خود آ
از خود بطلب کز تو خدا نیست جدا

اول به خود آ چون به خود آیی به خد
اقرار بیاری به خدایی خدا

❤️شاه نعمت الله ولی



آنان كه طلبكار خداييد خداييد

بيرون ز شما نيست شماييد شماييد

چيزی كه نكرديد گم، از بهرِ چه جوييد

واندر طلب گم‌نشده بهر چراييد

اسميد و حروفيد و كلاميد و كتابيد

جبريل امينيد و رسولان سماييد

هم موسی و هم معجزه و هم يد بيضا

هم عيسی و رهبان و سموات علاييد

گه مظهر لاهوت و گهی مخبر ناسوت

گاهی شده در روی و گهی عين صفاييد

در خانه نشينيد و مگرديد به هر سوی

زيرا كه شما هم خانه و خانه خداييد

ذاتيد و صفاتيد گهی عرش و گهی فرش

در عين بقاييد و منزه ز فناييد

خواهید که ببینید رخ اندر رخ معشوق

زنگار ز آیینه به صیقل بزدایید

💟حضرت مولانا




🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

04 Nov, 18:32


🟥❇️🟥❇️🟥❇️🟥
❇️🟥❇️🟥
🟥❇️

🛑  لیستی از 
بهترین کانال های تلگرام ✧ رایگان

👇👇👇👇
https://t.me/addlist/2JcQvJGutKI4NTI0
https://t.me/addlist/2JcQvJGutKI4NTI0


🔺👆 برای ورود به کانال‌ها لطفا 
کلیک  کنید٪

👆🔺

عرفان ، حکمت و زندگی

04 Nov, 18:32


کانال‌های  #VIP  امشب 👇👇👇

  کانال ⇚
شناخت قــدرت روح

  کانال ⇚
در جستجوی ِ معـنـا

🔺🔺

عرفان ، حکمت و زندگی

04 Nov, 09:36


🈴  )))

🛑 فولدری جذّاب از
کانال‌های معتبر و پرمحتوای تلگرام 👇👇


🧘‍♀ مراقبه                       🌪 متافیزیک

🔆 عرفان                        🪐  فرازمینی‌ها

📕 کتاب                        🪻 مثبت‌اندیشی

📝 شعر و ادبیات             🥁 موسیقی

👊 انگیزشی                     🤱 مشاورخانواده


❥ ════════◈◈◈════════ ❥

معرفی کانال
#ویژه امروز 👇👇
https://t.me/DeLkh0oshii
https://t.me/DeLkh0oshii

عرفان ، حکمت و زندگی

04 Nov, 05:49


اصول عرفان چیست؟
👇👇👇

عرفان ، حکمت و زندگی

04 Nov, 05:40


سوره توحید

عرفان ، حکمت و زندگی

04 Nov, 05:40


سوره مبارک توحید🌺

عرفان ، حکمت و زندگی

04 Nov, 05:40


🌟🌟سوره توحید(اخلاص)🌟🌟

عرفان ، حکمت و زندگی

04 Nov, 05:40


سوره توحید

عرفان ، حکمت و زندگی

02 Nov, 17:42


سئوال هفتگی در کانال رنگ خدا ، لطفا نکات اساسی سوره توحید را بیان کنید


💐جواب دوستان فرهیخته ام به سئوال هفتگی صدرالاشاره و تبیین سوره توحید
با نگرش نو و علمی...

❤️پیشنهاد میکنم ویس های با محتوای عالی زیر را با توجه و تمرکز عمیق استماع کنید
👇👇👇

💟شایان ذکر است که کانال آموزشی رنگ خدا زیر مجموعه کانال عرفان، حکمت و زندگی است که انشاءالله بزودی آموزه‌های نویل گدارد و ژوزف مورفی....را تدریس خواهد کرد وویس های مربوطه را در این کانال به اشتراک خواهیم گذاشت

عرفان ، حکمت و زندگی

26 Oct, 15:23


لطفا موسیقی خوب گوش کنید
💥🌷💥


🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

26 Oct, 15:20


لطفا موسیقی خوب گوش کنید
💥🌷💥


🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

26 Oct, 15:19


قدرت تخیل و تصویرسازی ذهنی
#دکترجو_دیسپنزا



🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

26 Oct, 15:19


نباید از یاد برد که قرآن که براى هدایت انسان نازل شده است از ساختار زبانى خاصى بهره مى‏گیرد که پاسخگوى تنوع مرتبه‏اى مخاطبانش باشد. بنابراین از واژه‏ها، نسبت‏ها و تعبیرهایى استفاده مى‏کند که مخاطبان با ساختار ذهنى حسّى بهره خاص خویش را براى هدایت‏یابى به دست آورند و مخاطبان با ساختار ذهنى مثالى و عقلى و فراعقلى نیز فراخور حال خویش، در عین حال رابطه دو سویه ذهن و متن در هر ساحت و لایه زمینه رسیدن به لایه و سطح بعد را فراهم مى‏سازد و این‏چنین است که در قالب یک دور هرمنوتیکىِ پیش‏رونده، ذهن و بلکه وجود آدمى در مواجهه با قرآن، توفیق تعالى و نیل به بالاترین مدارج شناخت و وجود را به دست مى‏آورد، که این به نوبه خود بازگشت به ساختار انسجام‏گرایانه‏اى که بدان اشاره کردیم مى‏نماید. به بیان صدرالمتألهین:
قرآن توشه همه بندگان است با تمام تفاوتى که در ایشان و فهم‏هایشان وجود دارد، ولى هر یک از آنها بر حسب جایگاه و مرتبه [فهم خویش] از این نوشته، آذوقه برمى‏گیرد، و در هر غذایى مغز و زیادتى‏هایى نیز وجود دارد.
از همین‏جا فلسفه وجود متشابهات در قرآن نیز روشن مى‏شود که ناشى از دو نکته است:
نخست، اینکه مراتب هستى و همپاى آن مراتب حقیقت، متفاوت و تشکیکى است که این خود به گونه‏اى از تشابه‏گویى منجر مى‏شود؛ زیرا مثلاً آیه‏اى که بیانگر حقیقتى اخروى است ـ با ساختار قانونمندى خاصى که جهان آخرت دارد ـ در کنار آیه‏اى دیگر که در صدد بیان حقیقتى دنیوى است، گونه‏اى ناسازگارى را که از آن به تشابه تعبیر مى‏شود به وجود مى‏آورد. و دیگر، اینکه مراتب فهم مخاطبان نیز متفاوت است. بنابراین آیه‏اى که فهم درست آن سطح معرفتى خاصى را مى‏طلبد در ساختار معرفتى ناهمخوان مفهومى متشابه از خود بروز مى‏دهد. مى‏توان از این دو گونه تشابه به تشابه عینى و ذهنى تعبیر کرد، زیرا اولى ناشى از تشکیک در مراتب عینى حقیقت است و دومى ناشى از تشکیک در مراتب ذهنى و فهم مخاطبان قرآن.
بر این پایه مى‏توان حدس زد که منظور از آیات محکمات، آیاتى یا لایه‏هاى معنایى خاصى هستند که اختصاص به مرتبه و جهان خاصى از جهان‏هاى یاد شده ندارند؛ بلکه حقایق و قواعد فراگیر همه جهان‏هاى مذکورند. مثل اینکه لفظ «نور» جلوه معنایى خاصى در جهان طبیعت متفاوت با جلوه آن در جهان مثال و یا جهان عقل دارد، ولى آنچه در نهاد این واژه زمینه تناسب و تناظر جلوه‏ها و صور مختلف نور را در جهان‏هاى متفاوت فراهم مى‏آورد؛ امرى است که اختصاص به هیچ‏یک از جهان‏هاى مذکور ندارد.
اصل دیگرى که هم صدرا و هم فیض مطرح مى‏سازند، این است که الفاظ براى معانى عام و فراگیر وضع شده‏اند؛ مثل لفظ میزان، قلم، عرش، کرسى و.... در حقیقت براى اینکه بتوانیم معانى مختلفى را به لفظ مثلاً عرش نسبت دهیم، نیازمند نوعى کشش معنایى هستیم که صدرا و پیروانش در قالب قاعده لفظى فوق آن را تأمین مى‏کنند، که در واقع گونه‏اى بهره‏گیرى از اصطلاحات زبان‏شناسى علم اصول است. ولى باید به این نکته توجه داشت که با عنایت به مفهوم «وضع» و نیز سازوکار «وضع» الفاظ، نمى‏توان کشش گسترده معنایى آیات را در بستر تاریخ که هنوز به پایان نرسیده است و همچنان ادامه دارد، توجیه نمود. به نظر مى‏رسد صدرا و فیض براى ایجاد انسجام و سازگارى بین مباحث زبان‏شناسى روزگار خویش و مباحث روش‏شناسى خرد در فهم قرآن ناگزیر از طرح بحث فوق شده‏اند؛ ولى با توجه به مباحث نوین تحلیل زبان و به‏ویژه مباحث هرمنوتیک دیگر نیازى به قاعده فوق نیست و مى‏توان همان روش‏شناسى را در کنار دستاوردهاى نوین هرمنوتیک توجیه و تبیین کرد.
 

عرفان ، حکمت و زندگی

26 Oct, 15:19


به هر روى دیدگاه ملاصدرا مبتنى بر چند اصل (یا فرض) است که به تناسب مقام به آنها اشاره مى‏کنیم:
💥1. هستى داراى مراتب متعددى است که هر یک از این مراتب خود در حکم جهانى است با موجودات و قوانین خاص خود.
💥2. مراتب متعدد هستى (جهان عقلى، مثالى و طبیعت) متناسب و متطابق هستند؛ یعنى جهان مثالى انعکاس مثالى حقایق و قوانین موجود در جهان عقلى است و جهان طبیعت بازتاب طبیعى و فیزیکال موجودات و نسبت‏ها و قوانین حاکم بر جهان مثال و همه اینها به شکلى بازتاب عینى علم الهى هستند. بنابراین هر حقیقت عقلى داراى صورت و رقیقه‏اى مثالى است؛ همان‏طور که هر حقیقت مثالى داراى صورت و نمود و رقیقه‏اى طبیعى و حسى است.

💥3. قرآن که جلوه کامل علم الهى است، بیانگر حقایق هستى است که در سه جهان یاد شده تجلى یافته‏اند. بنابراین قرآن نیز همچون هستى لایه‏هاى تو در تو یا به تعبیر روایات، بُطونى دارد که متناظر مراتب سه گانه هستى است. در نتیجه مى‏توان گونه‏اى تکثّر معنایى درباره واژه‏ها و گزاره‏ها و عبارات قرآنى در نظر آورد که ناشى از تناظر مذکور مى‏باشد؛ مثلاً واژه «نور» در آیه الله نور السمواات والارض که به اعتبار جهان حسى معنایى دارد، متفاوت و در عین حال متناظر با معناى آن در جهان مثالى و به همین صورت معنایى متناسب با جهان عقلى و بلکه معنایى شامل و فراگیر فراخور سیستم اصلى همه جهانى که هر سه جهان را نیز پوشش مى‏دهد.
(مثلاً وجود منبسط یا فیض مقدّس در اصطلاح عارفان).
این معانى در عرض یکدیگر نیستند تا مسئله کاربرد لفظ در چند معنا پیش بیاید؛ بلکه رابطه این معانى با یکدیگر طولى است؛ یعنى از لفظ معنایى فهم مى‏شود و از آن معنا فراخور دستگاه معیار فهم معنایى دیگر و به همین ترتیب. روشن است که این معنایابى در پرتو اصل انسجام امکان‏پذیر مى‏شود؛ زیرا مثلاً معنایى را که لفظ نور در دستگاه جهان طبیعى دارد به گونه‏اى با ساختار جهان مثالى سازگار شده و معناى مثالى واژه نور را نشان مى‏دهد و به همین ترتیب نور عقلى و نور وجودى یا جهانى.
💥4. همه لایه‏هاى یاد شده درباره هستى و قرآن، در مورد انسان نیز وجود دارند؛ یعنى در درون ساختمان وجودى انسان نیز ما با سه جهان مواجه هستیم: جهانى حسى ـ طبیعى، جهانى خیالى ـ مثالى و جهانى عقلى، که این جهان‏ها در حقیقت جهان‏هایى متناظر با جهان‏هاى هستى و قرآن‏اند. البته بر خلاف جهان‏هاى عینى و قرآنى که جهان‏هایى بالفعل هستند، جهان‏هاى انسانى در ابتداى کار بالقوه بوده، به تدریج بر اثر تحولات تدریجى و جوهرى به فعالیّت مى‏رسند. بنابراین انسان‏ها طیفى از درجات جهان‏هاى میان قوه محض و فعلیت محض را دربرمى‏گیرند که کامل‏ترین آنها حقیقت انسان کامل است که جهان‏هاى عینى و معنایى (قرآنى) را به طور کامل در خویش فراچنگ آورده است. در واقع راسخان نیز که به تأویل قرآن نایل مى‏شوند از سرچشمه همین انسان کامل سیراب مى‏شوند. و روشن است که در کنار یافته‏هاى حسى، خیالى و عقلى براى رسیدن به مراتب کمال انسانى بهره‏گیرى از داده‏هاى وحى و شهود و مکاشفه در پى تهذیب و تزکیه و صفاى دل امرى ضرورى است.
بنابراین هر انسانى فراخور حال خویش و مناسب جهانى که در خویشتن خویش دارد به مرتبه معنایى خاصى از معانى آیات قرآن دست مى‏یابد. انسانى که اندوخته‏هایش برساخته از داده‏هاى حسّ و تجربه و یافته‏هاى علوم طبیعى است، در مطالعه آیات به مفاهیم و معانى حسى ـ طبیعى و این جهانى آیات نایل مى‏شود و آنها را بر وفق سیستم ذهنى خویش فهم مى‏کند. انسانى که ساختار ذهنى‏اش بیشتر با علوم ریاضى و پدیده‏هاى خیالى و مثالى انباشته و ساخته شده است، همین سطح و ساحت از سطوح معنایى قرآن را در مى‏یابد و انسانى که با شیوه‏هاى عقلانى و فلسفى انس گرفته و جهان برساخته ذهنى‏اش جهانى عقلانى است، در مواجهه با آیات قرآن فهمى فراخور این ساحت و جهان عقلى خواهد داشت، و چنانچه انسان جامعى را در نظر آوریم که جهان درونش همه جهان‏هاى یاد شده را زیر پر خویش دارد، در مطالعه آیات قرآن همه سطوح معنایى آن را در مى‏یابد. این نکته، نکته بسیار مهمى است که هم صدرا و هم فیض بر آن پا مى‏فشارند. فیض کاشانی در مقام بیان این مطلب به حکایت فیل در تاریکى که در مثنوى مولوى آمده است استشهاد مى‏کند

عرفان ، حکمت و زندگی

26 Oct, 15:19


چقدر شاکر هستیم؟


💟سلامتی یکی از بهترین نعمت‌های است که داریم و باید سلامتی را قدر بدانیم


💐رویا میرعلمی بازیگر شمعدونی ، لیسانسه ها و ...



🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

26 Oct, 15:19


در بحث از تأویل ـ روش شناسىِ فهمِ قرآن ـ صدرا در برخى نوشته هایش سه نظریه و در بعضى دیگر چهار نظریه را مطرح مى‏کند و تنها یکى از آنها را به عنوان شیوه یا روش راسخان در علم مى‏پذیرد. در اینجا ابتدا دیدگاه‏هاى دیگرى را که او مطرح ساخته است، بیان نموده، ارزیابى مى‏کنیم و سپس با روشن شدن نارسایى آنها به بیان رویکرد صدرا مى‏پردازیم، و در ضمن بیانِ رویکرد این حکیم فرزانه پیش‏فرض‏ها یا اصولى که پشتوانه دیدگاه او است و نیز تفاوت‏هایى را که این دیدگاه با سایر دیدگاه‏ها دارد، بر مى‏شماریم. در اینجا براى سهولتِ امر هر یک از چهار دیدگاه مذکور را با نامى مشخص مى‏کنیم:

1. دیدگاه ظاهرگرایانه؛
2. دیدگاه باطن‏گرایانه؛
3. دیدگاه تبعیض‏گرایانه؛
4.دیدگاه اعتدالى یا روش راسخان.

🎆1. دیدگاه ظاهرگرایانه
به بیان صدرالمتألهین این رویکرد متعلّق به اهل لغت و بیشتر فقها و اهل حدیث و حنبلى‏ها و کرّامیه مى‏باشد. بر طبق این نظریه در مقام فهم متون دینى مثل قرآن باید ملاک و معیار، مفاهیم اوّلى و ظاهر واژه‏ها و ترکیب‏هاى لفظى باشد؛ حتى اگر این مفاهیم ظاهرى با قوانین عقلانى و فلسفى ناسازگار باشند. صدرا در توضیح این رویکرد اظهار مى‏دارد که طبق نظر اینان آنچه فیلسوفان آن را مجرّد یا غیرمادّى مى‏خوانند، در حقیقت وجود خارجى نداشته، مبتنى بر اوهام صرفاً ذهنى است؛ زیرا آنچه نه در ابعاد مکانى و زمانى باشد، وجود ندارد. بنابراین هستى منحصر است در جهان طبیعى و پیش روى حواس انسان، و در نتیجه آیات قرآن چنانچه بیانگر جهان حقیقى باشند، که هستند، لازم است بر مفاهیم و معانى سازگار با تجارب طبیعى انسان ـ که همان مفاهیم ظاهرى واژه‏ها و ترکیب‏هاى لفظى است ـ حمل شوند. مثلاً آن‏گونه که صدرا در تفسیر آیة الکرسى بیان داشته، طبق این رویکرد، منظور از کُرسى در این آیه جسم بزرگى خواهد بود که آسمان‏ها و زمین را فرا گرفته است. در حقیقت همان گونه که کُرسى در ساختار زبان و معرفت عُرفى و عادى بر جسمى خاص دلالت دارد، در قرآن نیز بر معنایى سازگار با دستگاه معرفت عُرفى یا همان مفهوم ظاهرى، حمل مى‏شود؛ یعنى جسمى خاص در میان سایر اجسام.
گاهى این دیدگاه، دیدگاهى مخالفِ تأویل قرآن معرفى مى‏شود؛ دیدگاهى که تنها بر پایه تفسیر، قرآن را مى‏فهمد و آن را تأویل نمى‏کند. در حقیقت چنانچه در فهم آیات قرآن تنها به توضیح معانى و مفاهیم ظاهرى واژه‏ها و ترکیب‏ها اکتفا شود، تفسیر است و چنانچه از معناى ظاهرى پا را فراتر گذاشته، مفاهیم دور از معانى ظاهرى را مورد استفاده قرار دهیم، به حوزه تأویل کشیده شده‏ایم.
مهم‏ترین نقدى که به این رویکرد وارد است، این است که حتى چنانچه بر پایه مفاهیم عرفى، ما بتوانیم بین تجارب عرفى و عادى خویش و معانى ظاهرى آیات به انسجام و سازگارى دست یابیم، این سازگارى نمى‏تواند توجیه‏پذیرى مطلوب را در ساختار معرفت تأمین کند؛ زیرا ساختار معرفتى بشر از بخش‏هاى دیگرى نیز همچون منطق و قواعد اساسى اندیشه و ریاضیات و دستگاه‏هاى ریاضیک و نیز نظام‏هاى متافیزیک که برآمده از معقولات فلسفى و... برخوردار است که به مقتضاى لزوم سازگارى در ساختار معرفت باید بین تمامى این بخش‏ها سازگارى و انسجام وجود داشته باشد؛ در حالى که طبق این دیدگاه، بنیاد اصلى و نهایى شناخت حقایق قرآنى معانى ظاهرى واژه‏ها و الفاظ آیات است. بر پایه این شالوده گروى افراطى هر آنچه با مبانى فرضى این رویکرد سازگار نباشد، مردود است و لذا گامى در جهت ایجاد انسجام فراگیر در ساختار معرفت برداشته نمى‏شود. به همین جهت مى‏توان این دیدگاه را نوعى ایمان‏گروى قشرى و سطحى دانست که براى خردپسند ساختن آموزه‏هاى وحیانى تلاشى نمى‏کند یا در نهایت عقلانیت عرفى و عادى را براى فهم‏پذیر ساختن آموزه‏هاى مذکور کافى مى‏داند.

🎆2. دیدگاه عقل‏گرایانه
به بیان صدرا این دیدگاه بر پایه روش صاحب‏نظران و دارندگان افکار عمیق شکل مى‏یابد و عبارت است از تأویل الفاظ و واژه‏ها و ترکیب‏هاى قرآنى در آیات متشابه و تغییر مفاهیم و معانى نخست و ظاهرى آنها به معانى و مفاهیمى که با یافته‏هاى عقلى و قوانین و قواعد نظرى و نیز مبانى فکرى ایشان سازگارى داشته باشد. به گفته صدرا طرفداران این رویکرد متفلسفه، باطنیّه و اکثر معتزله مى‏باشند که بیشتر آیات را بر پایه یافته‏هاى عقلى خویش تأویل نموده‏اند؛ هم در مورد آیات مربوط به خداوند و مبدأ و هم در مورد آیات مربوط به سرنوشت و زندگى پس از مرگ و معاد.
معیار در این رویکرد ـ بر خلاف رویکرد پیشین ـ دستگاه معرفتى برساخته از کاوش‏هاى عقلى محض ـ بدون بهره‏گیرى از داده‏هاى وحیانى و شهود عرفانى و بدون گوش فرا دادن به کلام الهى ـ است. به این معنا که ملاک معنادارى یک واژه یا یک گزاره سازگارى آن با ساختار عقلانى است، و عقل واپسین میزان در معنادارى و پذیرش یک متن تلقّى مى‏شود.

عرفان ، حکمت و زندگی

26 Oct, 15:19


در نتیجه چنانچه متنى قابلیت سازگارى و انطباق با دستاوردهاى عقلانى محض را نداشته باشد، معناى قابل پذیرشى هم نخواهد داشت. از سویى متشابهات در قرآن به دلیل تشابهى که دارند، پذیراى چنین انطباق و سازگارى هستند، و از طرفى کلام خداوند سرچشمه همه علوم است، پس نمى‏توان به بهانه ناسازگارى با خرد آنها را مردود دانست. بنابراین تنها راه فهم آنها همخوان ساختن معناى آنها با سیستمِ برآمده از عقل است. طبق این رویکرد آموزه‏هاى وحیانى را نیز باید از زبان عقل و خردورزى عقلانى شنید. مى‏توان این دیدگاه را نیز همچون دیدگاه قبل نوعى شالوده‏گروى مبتنى بر شالوده‏هاى عقلانى که بر پایه جزم‏اندیشى و مطلق‏انگارى عقل بنا شده، دانست؛ همان طور که دیدگاه قبل بر پایه جزم‏اندیشى و مطلق‏انگارى داده‏هاى حسّ و یافته‏هاى عرفى و عمومى استوار بود.
صدرالمتألهین به رغم ارزشى که براى عقل و خردورزى عقلانى قائل است، به هیچ روى چنین مطلق‏انگارى افراطى را پذیرفتنى و پسندیده نمى‏داند. به گفته او هم هستى که کتاب تکوینى الهى است و هم قرآن که کتاب تدوینى برآمده از دانش بى‏کران الهى است، از چنان پیچیدگى خردسوزى برخوردار است که به هیچ روى نمى‏توان با تکیه بر دانش برآمده از حسّ یا عقل محض به آن دست یافت. هر چند یکى از دو بال پرواز به سوى جهان‏هاى بى‏کران خردورزى عقلانى است، ولى در کنار آن باید که از یافته‏هاى شهودى و عرفانى و واردات قلبى و نیز گوش جان فرادادن به نداى وحى و به سخن آوردن آن، بهره‏مند بود که بال دیگر پرواز به سوى حقایق هستى و قرآنى است. به بیان صدرا:
ذوق راستین برآمده از فطرت پالوده، همان‏گونه که گواهى است بر اینکه متشابهات قرآن تنها بیانگر امورى که هر فرد عادى و عامى ـ برپایه دستگاه ساده معرفتى خویش ـ بتواند اعماق آن را دریابد، نیست، همین‏طور گواهى است بر اینکه معناى آیات مذکور صرف تمثیل و تشبیهى هم نیست که هر فرد خردورز بهره‏مند از ابزار منطق و قیاس بدون مراجعه به سبیل الهى و مکاشفه اسرار بتواند از آن سردر آورد و آن را فهم کند.
صدرا در برخى نوشته‏هاى خویش بین این رویکرد و رویکرد بعدى (تبعیض‏گرایانه) جمع مى‏کند و در بعضى دیگر از نوشته‏هایش آنها را از هم تفکیک نموده، به عنوان دو رویکرد مطرح مى‏سازد. این امر ناشى از آن است که این دو رویکرد تفاوت گوهرى و ذاتى با هم ندارند و هر دو از یک آبشخور سیراب مى‏شوند؛ زیرا هر دو سیستم معیارِ تأویل آیات را یافته‏هاى برساخته از ناحیه عقل برهانى و قیاسى قرار مى‏دهند، با اندک تفاوتى که بدان اشاره مى‏شود. از این رو نقدى را که متوجه این دو رویکرد است، یک‏جا و پس از بیان رویکرد سوم مى‏آوریم.

🎆3. رویکرد تبعیض‏گرایانه (جمع بین تشبیه و تنزیه)
به بیان صدرا این رویکرد مى‏کوشد تا آمیزه‏اى از دو رویکرد قبل باشد تا به خیال طرفدارانش نقاط ضعف دو رویکرد قبل را نداشته باشد. به این ترتیب که در آیات مربوط به اوصاف خداوند و مبدأشناسى، عقل‏گرایى و باطن‏گرایى را پذیرفته و در آیات مربوط به زندگى پس از مرگ و جهان آخرت و معادشناسى، ظاهرگرایى را. به عبارت دیگر دستگاه سیستمى معیار براى تأویل آیات مبدأشناسى و دستگاه معرفتى عقلانى و براى تأویل آیات معادشناسى دستگاه معرفتى حسى و عرفى است. بنابراین باید آیات دسته اول را در نسبت‏هاى شناخته شده از طریق عقل نظرى و آیات دسته دوم را در نسبت‏هاى شناخته شده از طریق دانش حسى و تجربى، فهم نمود. بر این اساس واژه‏هایى همچون عرش، کرسى، یمین الله، و هرآنچه موجب تشبیه مى‏شود حمل بر معانى عقلى و انتزاعى سازگار با تجرّد ساحت ربوبى مى‏شوند، ولى واژه‏هایى همچون صراط و میزان و ثواب و عقاب و هرآنچه درباره رخدادهاى پس از مرگ آمده، حمل بر معانى ظاهرى و عرفى این واژه‏ها.
این رویکرد از سوى قفّال، زمخشرى، رازى، بیضاوى و گروهى از معتزله و نیز برخى علماى امامیه مورد پذیرش قرار گرفته است. همان‏طور که دیده مى‏شود این رویکرد برخلاف دو رویکرد قبل از وحدت‏گروى در سیستم تبیین و فهم قرآن و جهان دست برداشته و قائل به نوعى تکثرگروى مى‏شود؛ ولى به بیان صدرا این گونه تکثرگروى فاقد انسجام و سازگارى درونى لازم است. در نتیجه نمى‏تواند روش مناسبى براى فهم و تفسیر آیات قرآن و نه آیات هستى و جهان باشد. چندین دلیل را مى‏توان بر نامناسب بودن این روش برشمرد؛ از جمله:

1⃣اعمال تأویل عقلانى در مبدأشناسى مستلزم اعمال این روش در معادشناسى نیز مى‏باشد. به عبارت دیگر تفکیک بین مبدأ و معاد در روش‏شناسى فهم آیات، مستند و دلیل در خور توجهى ندارد، بلکه اساساً تفکیک موضوعى در معرفت‏شناسى یا روش‏شناسى نمى‏تواند پذیرفتنى باشد؛ زیرا قواعد روش‏شناسى ـ به ویژه در حوزه فهم متون ـ سازوکار یکنواختى دارد که درباره همه موضوع‏ها اعمال مى‏شود. به همین دلیل قرآن خود بر نکته‏اى معرفت‏شناختى تأکید مى‏ورزد؛ یعنى فرق نهادن بین آیات محکمات و آیات متشابهات.

عرفان ، حکمت و زندگی

26 Oct, 15:19


هرمنوتیک و قرآن

(قسمت سوم )


1. آنچه در قسمت سوم از مباحث هرمنوتیک مورد نظر است، مطالبى است که به فهم متن و تفسیر آن مربوط مى‏شود. بنابراین به سویه‏هایى از هرمنوتیک توجه مى‏شود که در حوزه هرمنوتیک متن و فرایند فهم متن مطرح است.

2. مهم‏ترین متونى که مورد توجه هرمنوتیک‏دانان مى‏باشد، متون ادبى، حقوقى، هنرى و دینى است. بنابراین فهم متون دینى یکى از زمینه‏هاى مهم هرمنوتیک مى‏باشد.

3. در مباحث مربوط به فهم متن، فرض بر آن است که متن از نشانه‏هایى تشکیل شده است که زمینه انتقال خواننده را به معناى متن فراهم مى‏آورند. در واقع پرسش اساسى در هرمنوتیک متن، تشریح چگونگى این فرایند، یعنى انتقال خواننده به معناى متن است. بنابراین خواندن متن در این کاربرد، یعنى معنایابى از آن؛ فارغ از اینکه این معنا بیانگر مقصود نویسنده باشد یا نباشد. به بیان دیگر متن با خواننده سخن مى‏گوید، و پرسش هرمنوتیکى این است که متن به خواننده چه مى‏گوید و چگونه مى‏گوید؟ و نحوه ظهور معنا در متن چگونه است؟

4. در فهم یک متن به ویژه متون کهن واز جمله متون دینى، گاه دیدگاه‏هاى مختلفى مطرح مى‏شود. به عبارتى گاه سخن متن در گوش همه خواننده‏هاى آن یکسان شنیده نمى‏شود. چرا چنین است؟ آیا کثرت فهم‏هاى متنى واحد، امرى طبیعى، قهرى و اجتناب‏ناپذیر است؟ یا ناشى از نارسایى در نویسنده، خواننده، خود متن و یا زبان است؟
اگر چنین است آیا مى‏توان با به کارگیرى روش‏هاى خاصى از این نارسایى‏ها رَست، و در نتیجه به فهمى درست از متن رسید؟ روش‏شناسى فهم متن چیست؟ آیا روشى که بتواند به معناى درست متن نایل آید، وجود دارد، یا خیر؟ آن روش کدام است؟ و... .
5. در بین اندیشمندان مسلمان نیز مباحثى از این دست مطرح بوده است؛ به‏ویژه در رابطه با فهم معانى احادیث و روایات و نیز آیات قرآن. لذا بسیارى از پرسش‏ها و مباحث یاد شده در ضمن مباحث علم اصول و نیز تفسیر قرآن مورد توجه و اشاره متفکران اسلامى بوده است. در حقیقت بخش قابل توجهى از علم اصول عهده‏دار طراحى روشى است که بر پایه آن بتوان به فهم صحیحى از متن روایات یا آیات رسید؛ همان طور که بسیارى از مباحث مفسران در روش‏شناسى تفسیر یا تأویل قرآن ناظر به همین امر است.

6. در تفکر اسلامى در مباحث مربوط به معناى متن ـ به‏ویژه معناى آیات قرآن ـ اغلب بین تفسیر و تأویل متن فرق مى‏نهند. البته هر چند دیدگاه‏ها درباره حقیقت تأویل متفاوت است.ولى همان طور که علامه در تفسیر المیزان بیان داشته است مى‏توان گفت تفسیر در پى کشف معناى الفاظ متن است که به نحوى مدلول لفظ به حساب مى‏آیند، در حالى که تأویل بیش از هر چیز ناظر به معناى معنا است.

عرفان ، حکمت و زندگی

26 Oct, 15:19


او است آنکه بر تو کتاب را فرو فرستاد. بخشى از آن نشانه‏هاى استوارند که هم این نشانه‏ها اساس و پایگاه کتابند، و بخشى دیگر متشابهات هستند. پس آنان که در دل هایشان کژى است از بخش متشابه پیروى مى‏کنند تا به فتنه دست یابند و تأویلش کنند؛ در حالى که تنها خداوند و ثابت‏قدمان در دانش، تأویل آن را مى‏دانند. مى‏گویند به آن ایمان آوردیم؛ همه آن از سوى پروردگارمان است و یاد نمى‏کنند مگر صاحبان خرد.

همان طور که دیده مى‏شود بر طبق این آیه آموزه‏هاى وحى در قرآن به دو شکل بیان شده‏اند: بخشى که آیات محکمات معرفى شده‏اند و بخشى دیگر که آیات متشابه هستند. از سوى دیگر اساس و پایگاه اصلى تعالیم وحیانى قرآن با آیات محکم معرفى شده است. نکته در خور توجه در این آیه این است که تأویل این آیات را جز خداوند و راسخان در علم نمى‏دانند.
به نظر مى‏رسد تأویل آیات قرآن همان‏طور که گفته شده است برخلاف تفسیر آن، ویژه گروه خاصى است که از دانش و جایگاه معرفتى ویژه‏اى برخوردارند، که آیه فوق از آنها به راسخان در علم یاد کرده است.
در حقیقت نظریه تأویل نزد صدرا در پرتو انسجام گروى و سازگاراندیشى او بین متون دینى و ساختار عقلانیت شکل مى‏گیرد، که در سایه آن نه فهم سطحى از ظواهر متون دینى چونان معانى و معارف نهایى دین تلقى مى‏شود و نه عقل را سِزَد که بدون گوش فرا دادن به آنچه متن مى‏گوید و در ظواهر متون دینى جلوه یافته، آنچه خود بر ساخته، واپسین حقایق و معارف هستى و دین بینگارد؛ بلکه شیوه پسندیده راسخان در علم، آن است که ساختار خردورزى خویش را در محاوره و دیالوگى روبه‏روى متن قرار دهند و با ایمان به آنچه متن مى‏گوید، بکوشند تا آن را در ساختار عقلانیت خویش هضم و جذب و در حقیقت فهم کنند. در این نسبت دو سویه نه چیرگى مطلق ظواهر متون دینى و نه استیلاى بى‏چون و چراى برساخته‏هاى عقل نظرى، هیچ‏یک پذیرفته نیست، بلکه حاصل کار باید چیزى برساخته از نسبت دو سویه گفتمان و دیالوگ متن با خردورزى حکیمانه باشد.
برپایه چنین رویکردى به رابطه عقل و وحى، باید اصلاح‏پذیرى ساختار عقلانیت همچون پیش‏فرضى اساسى پذیرفته شده باشد، که تنها با نوعى انسجام‏گروى متعالى سازگارى دارد و نه با شالوده‏گروى جزم‏اندیشانه‏اى که حکیمان برجسته پیش از صدرا همچون بوعلى بر آن پاى مى‏فشردند. این نظریه از مجموع نوشته‏هاى صدرا در باب تأویل و فهم متون دینى بر مى‏آید که البته شاگردان خاص مکتب او نیز همچون فیض کاشانى و تا این اواخر بر آن رفته‏اند.
صدرالمتألهین در زمینه تأویل و تفسیر و روش‏شناسى فهم متشابهات ـ و بلکه همه آیات ـ در چند کتاب خویش بحث کرده است، از جمله در مفاتیح الغیب و تفسیر القرآن الکریم در ضمن بحث از حقیقت کُرسى در تفسیر «آیة الکرسى» و نیز کتاب مستقلّى که در همین موضوع یعنى روش‏شناسى فهم متشابهات قرآن تألیف کرده است، به نام متشابهات القرآن که به همراه دو رساله دیگر از صدرا در مجموعه‏اى با نام رسائل فلسفى به اهتمام آقاى سیدجلال الدین آشتیانى به چاپ رسیده است.نیز در این باره فیض کاشانى در چند کتاب خویش همچون تفسیر صافى و عین الیقین و اصول المعارف بحث نموده و دیدگاه استاد خویش را پذیرفته است.

عرفان ، حکمت و زندگی

26 Oct, 15:19


حال این تشابه در هر موردى که وجود داشته باشد، روش‏شناسى واحدى درباره آن به کار مى‏رود و نمى‏توان گفت تشابه در مبدأشناسى مستلزم روش‏شناسى خاصى است جز آنچه در معادشناسى به کار مى‏رود. به همین خاطر صدرا اظهار مى‏دارد که نمى‏توان بین این دو قلمرو تفکیک روش‏شناسى را پذیرفت.

2⃣حمل همه واژه‏ها و گزاره‏هاى وارد شده درباره حیات اخروى بر صرف تمثیل و تخییل توجیه خردپسندى ندارد، و در نتیجه باعث مى‏شود این قبیل آیات در قرآن نوعى فریب‏کارى تلقّى شود. به عبارت دیگر حمل کلام بر معانى مجازى نیازمند قرینه و شاهد است و بدون وجود چنین قراین و شواهدى، چنانچه مقصود اصلى گوینده مجازگویى باشد، این شیوه با قواعد زبانى سازگار نبوده، موجب کذب در کلام یا فریب‏کارى مى‏شود.

3⃣گشودن باب تأویل و تغییر معانى ظاهرى آیات به معانى نظرى، مستلزم نوعى تصرف دلخواهانه در تفسیر آیات و موجب گونه‏اى نسبیتِ بدون قاعده و ضابطه و در حقیقت نوعى هرج و مرج معرفتى مى‏شود.

4⃣ توان ساختار عقلانیت بشر در حدّ و اندازه‏اى نیست که به گونه‏اى جزمى و تحکّمى یافته‏هاى خویش را معیار نهایى حقیقت و تأویل بپندارند و در نتیجه هر چه را که نتوانست با قواعد خویش سازگار سازد، نپذیرد. به اعتقاد صدرا هم هستى و هم انسان و هم قرآن از پیچیدگى خاصى برخوردارند که نه ساختار معرفت عرفى و عادى و نه حتى ساختار معرفت عقلى نظرى، توان احاطه معرفتى بر آنها را ندارند و نمى‏توانند خویش را معیار نهایى فهم قرار دهند؛ بلکه در عین حرمت نهادن به این بخش‏هاى معرفت بشرى به عنوان سیستم‏هاى معرفتى ضمنى براى هم فهم جهان و هم فهم قرآن انسان، نیازمند گوش فرادادن به پیام وحى در کنار آماده‏سازى درونى و تهذیب باطنى و صفاى دل براى دریافت شهود عرفانى است.

🎆4. دیدگاه صدرالمتألهین یا روش راسخان16
این دیدگاه را که صدرا روش راسخانش مى‏خواند؛ خاص کسانى است که با دیده‏هاى دلِ خویش که به نور الهى فروغ یافته‏اند، مى‏نگرند؛ هم‏آنان که جلوه الهى را در هر موجودى مى‏بینند، و حضرتش را در هر مقام و جایگاهى مى‏پرستند. بدین‏سان مى‏بینند آنچه را که دیگران (نه با چشم حس و نه با چشم عقل) نمى‏توانند ببینند، و مى‏شنوند آنچه را که دیگران هرگز نخواهند شنید. شیوه اینان نه جَزم‏گروى مایل به تنزیه باطن‏گرایان است و نه ظاهربینى و قشرى‏گرى تشبیه‏پذیر ظاهرگرایان و نه خلط ناموزون و ناهمگون آنها است، بلکه روشى است که مى‏کوشد تا از کاستى‏هاى آنان بر حذر بماند. نه به قیمت بها دادن به معانى باطنى عقلانى آیات، ارزش و اعتبار معانى ظاهرى را نادیده مى‏انگارد، و نه به بهانه حفظ ظواهر و مفاهیم ظاهرى آیات، حرمتى براى یافته‏هاى عقل نگاه نمى‏دارد؛ بلکه در پى جامع‏ترین دستگاه منسجم و سازگار است تا هم از ظواهر آیات بهره گیرد و هم راهى به بُطون و معانى رازگونه متشابهات بیابد. این سیستم مى‏کوشد تا هر آنچه از منابع دریافت اطلاعات درمى‏یابد در خود هضم و جذب کند و بر فربهى خویش بیفزاید. به این ترتیب ذهن، مستبدّانه هر آنچه را که خود دارد بر متن تحمیل نمى‏کند؛ بلکه هم بر متن پرتو مى‏افکند تا آن را فهم‏پذیر سازد و هم در پرتو بازتابنده از متن، خویش را بازسازى مى‏کند. هم بر متن مى‏نهد و هم از آن مى‏ستاند و این داد و ستد حلقه‏وار و پیشرو همچنان ادامه مى‏یابد تا در وجود انسان کامل محمّدى(ص) به کمال خویش دست یابد.
صدرالمتألهین در کنار مثال‏هاى متعددى که بر پایه دیدگاه خویش مطرح مى‏کند، آن را چنین توضیح مى‏دهد:
حقى که مى‏توان بر آن تکیه زد باقى گذاردن ظواهر و معانى ظاهر آیات بر هیئت و معناى اصلى آنها است؛ مگر اینکه ضرورتى دینى و اصلى یقینى برخلاف آن باشد، که در این صورت شایسته آن است که انسان متوقّف بماند و علم آن را به خداوند و پیامبر واگذارد؛ آنان که راسخان در علم معرفى شده‏اند. سپس در انتظار وزش رحمت الهى باشد تا از روى جود و کرم خویش برایش گشایشى فراهم آورد... اگر توانِ دریافت حقایق وحى را به طور کامل مى‏داشت وجهى براى اختصاص شناخت تأویل آیات به خداوند و راسخان در علم نمى‏بود.
نکته جالب توجهى که از عبارت فوق به دست مى‏آید و در حقیقت تنها برپایه انسجام‏گروى در ساختار معرفت توجیه‏پذیر است اینکه حتى اگر دستگاه معرفتى ما قادر نباشد مفاهیم ظاهرى و اولى را در خویش جاى دهد و هضم و فهم کند، مجاز نیستیم که معناى آنها را مردود بدانیم؛ بلکه باید آماده اصلاح و بازسازى دستگاه معرفتى خویش در پرتو فیض و لطف الهى برآییم تا بتوانیم معانى ظاهرى یاد شده را فهم کنیم.

عرفان ، حکمت و زندگی

26 Oct, 15:19


بر این پایه، در مقام مقایسه مباحث هرمنوتیک و مباحث مربوط به روش‏شناسى فهم قرآن، مى‏توان مباحث مربوط به تأویل را با مباحث هرمنوتیک سنجید. این نکته که هرمنوتیک متن با معناى معناى متن ـ و نه با معناى متن ـ سر و کار دارد، در برخى آثار پاول ریکور نیز تصریح شده است.
7. این مسئله یعنى اهمیت معناى معنا در مباحث تأویل از این نکته نیز به دست مى‏آید که از مهم‏ترین موارد تأویل در آیات، آیه‏هاى متشابه هستند و این آیات اغلب از نظر معناى ظاهرى هیچ مشکلى ندارند. نظیر آیه شریفه الرحمان على العرش استوى که داراى معناى روشنى است، امّا آنچه محل ابهام است و زمینه تأویل را فراهم مى‏آورد، فهم معناى معناى آیه است که در ضمن خویش مستلزم درک نسبت معناى آیه، با معانى سایر آیات و حتى سایر مسلّمات و مفروضات عقلى ـ عرفانى و یا کلامى است. بنابراین مى‏توان گفت در هرمنوتیک متن، یکى از مهم‏ترین زمینه‏هاى بحث، عبارت‏هاى چندمعنا یا چندپهلو است؛ نظیر کنایات، استعارات، تمثیل‏ها، تشبیه‏ها و... . ریکور نیز بر این مطلب اشاره دارد. در عرف قرآن به این عبارات و آیات متضمن آنها، متشابه گفته شده است، در مقابل محکم. همان طور که دیده مى‏شود بستگى تعابیرى از این دست به کلّیت یک زبان و فرهنگى که بستر آن زبان است، انکارناپذیر است. بدین رو نمى‏توان به صرف مراجعه به لغت و قواعد صرف و نحو به معناى نهفته آنها پى برد.
8. در سنّت تفکّر اسلامى گاه از معناى معنا به «مراد جدّى» و از خود معنا به «مراد استعمالى» تعبیر مى‏شود. اما باید توجه داشت که گرچه شاید هدف خواننده متن دستیابى به مراد یا نیّت گوینده یا نویسنده سخن است، اما نمى‏توان آنچه را او در نهایت از متن در مى‏یابد، مقصود حقیقى نویسنده دانست. مثلاً در هرمنوتیک فلسفى گادامر از فاصله ناپیمودنى افق‏هاى خواننده و متن، سخن به میان آمده است؛ یعنى آنچه خواننده در نهایت همچون معناى نهایى متن در مى‏یابد، در واقع بازتاب افق ذهنى او در آینه متن است و نمى‏توان حقیقتاً و لزوماً آن را معناى مقصود گوینده یا نویسنده دانست. در نتیجه بین آنچه نویسنده آن را همچون معناى معناى متن مى‏داند، با آنچه خواننده آن را معناى معناى متن مى‏خواند، شکافى عمیق وجود دارد.
9. اغلب اندیشمندان مسلمان، به‏ویژه مفسران بزرگ شیعه نیز همچون صدرالمتألهین و علامه طباطبایى در مباحث مربوط به تأویل قرآن بر آنند که علم به تأویل آیات و ژرفناى معنایى آنها، تنها نزد خداوند و کسانى است که از مراتبى از طهارت قلب برخوردارند (راسخان در علم). بر طبق این ادعا به نظر مى‏رسد فهم تأویل آیات ـ یا معناى معناى آنها ـ صرفاً از طریق غور و تدبّر و تأمل در آیات و تلاش در جهت رمزگشایى نشانه‏هاى زبانى آن ناممکن است؛ همان طور که در شکاف افق‏هاى میان نویسنده و خواننده در هرمنوتیک گادامر گفته شد. وصول به این سطح از درک معنایى آیات علاوه بر پیش‏دانسته‏هاى زبانى، نیازمند ارتقاى وجودى خواننده و مفسّر متن است.

10. در عین حال باید توجه داشت که آنچه نظریه تأویل امثال صدر المتألهین و علامه طباطبایى را از هرمنوتیک امثال گادامر متمایز مى‏سازد، این است که معناى نهایى متن نزد علامه و صدرا در متن واقع امرى متعیّن و مشخص است؛ هر چند خواننده و مفسّر به آن دست نیابد. اما در هرمنوتیک گادامر، در نهایت گونه‏اى عدم تعیّن بر معناى متن سیطره دارد. مى‏توان این تفاوت را بدین گونه نیز توجیه نمود که: نگاه گادامر به معانى‏اى است که مفسّران از متن فراچنگ مى‏آورند ـ و تاریخ تفسیر گواه روشنى است بر این تنوع تفسیرى ـ و نگاه کسانى مانند علامه و صدرا به معناى متن است؛ آن‏گونه که نزد خداوند و در مراتب فوق زمانى ـ تاریخى هستى، یعنى امّ الکتاب و لوح محفوظ ثبت شده است و در نهایت تنها افرادى خاص (راسخان در علم) امکان دست‏یابى به آن را دارند. قواعد زبانى حاکم بر متن به نحوى نیست که بتوان روشى زبانى براى فهم آن فراهم آورد. در حقیقت رسیدن به معناى تأویلى (= معناى معنا) امرى است که تنها با تزکیه و تطهیر و مراحلى از کشف و شهود امکان‏پذیر است و با صرف دانستن قواعد حاکم بر زبان متن، نمى‏توان به آن رسید.

11. اما مسئله‏اى که در اینجا مطرح مى‏شود این است که چه نسبتى بین معناى تأویلى متن با معناى ظاهرى آن برقرار است: آیا معناى تأویلى، معنایى کاملاً و اساساً مخالف با معناى ظاهرى است ـ آن‏گونه که برخى در نظریه تأویل اظهار داشته‏اند ـ و یا اینکه معناى تأویلى به نحوى با معناى ظاهرى همخوان و هماهنگ است؟ شاید بتوان گفت یکى از مهم‏ترین دغدغه‏هاى اندیشمندانى چون صدرا و علامه طباطبایى در فهم و تأویل قرآن همین نکته است. این بزرگان برآنند که نسبت خاصى بین معناى ظاهرى آیات با معناى تأویلى آنها برقرار است که متضمن گونه‏اى همخوانى بین معناى ظاهرى و معناى تأویلى مى‏باشد. بنابراین معناى تأویلى نمى‏تواند معنایى مخالف و مغایر معناى ظاهرى باشد.

عرفان ، حکمت و زندگی

26 Oct, 15:19


به بیان این بزرگان معناى تأویلى در مقایسه با معناى ظاهرى همچون باطن است نسبت به ظاهر، یا همچون ممثل است نسبت به مثال. در نتیجه هر چند نمى‏توان به صرف ملاحظه ظاهر یا مثال به باطن یا مُمثّل پى برد، ولى از سوى دیگر نمى‏توان باطن را چیزى دانست که با ظاهر ناهمخوانى دارد. در واقع باید گفت معناى ظاهرى، جلوه‏اى است از معناى باطنى یا تأویلى متن. این نکته که زبان، سبک نویسنده و قواعد حاکم بر زبان مى‏توانند در تعیین چارچوب معنا به کار خواننده یا مفسر متن بیایند، در هرمنوتیک ریکور مورد تأکید است، همان طور که در هرمنوتیک شلایرماخر؛ با این فرق که شلایرماخر با ضمیمه کردن تفسیر فنّى (Technical) به تفسیر دستورى امکان رسیدن به معناى متعیّن متن را مى‏پذیرد، ولى از نظر ریکور به پیروى از گادامر، معناى متن در چارچوب مذکور گونه‏اى عدم تعیّن دارد.
به هر روى به نظر مى‏رسد معناى ظاهرى مستفاد از قواعد زبانى، در فرایند تأویل متن داراى نقش مهمى است. اما این نقش بیش از آنکه در رسیدن به معناى تأویلى مفید باشد، در تعیین حدود و چارچوب آن نقش دارد. به بیان شلایرماخر تفسیر دستورى در واقع تفسیرى سلبى (Negative) است و تنها با تفسیر فنّى است که مى‏توان به نحوى اثباتى به معناى تأویلى متن دست یافت. به گفته علامه و ملاصدرا معناى تأویلى قابل استنباط از معناى ظاهرى آیه نیست، ولى نمى‏تواند هم با معناى ظاهرى آیه در تنافى و تخالف باشد. البته علامه معانى باطنى یا بطون آیات را لزوماً تأویل آیه نمى‏داند؛ زیرا بر طبق نظر ایشان تأویل، امرى عینى است و از سنخ معانى ذهنى نیست؛ ولى ظاهراً ملاصدرا، تأویل را بر معانى باطنى و در واقع بطون آیات تطبیق مى‏کند،

12. در نظریه تأویل یا فهم بطون معانى آیات نزد علاّمه و صدرا مى‏توان به عناصرى اشاره کرد که فهم معناى تأویلى به نحوى مبتنى بر آنها است؛ گرچه بعضى از این عناصر خصلت روش‏شناختى ندارند:

یکم. فهم معناى تأویلى آنها براى کسانى امکان‏پذیر است که به درجاتى از طهارت روحى رسیده باشند. اینان به اصطلاح قرآن و روایات، راسخان در علم‏اند، مى‏باشند.

دوم. در فهم معناى تأویلى لازم است سازگارى و همخوانى معناى تأویلى با معناى ظاهرى در نظر گرفته شود. در نتیجه به‏کارگیرى قواعد زبانى براى فهم معناى ظاهرى و تعیین حدود و چارچوب معناى تأویلى ضرورى است.

سوم. در فهم معناى تأویلى یک آیه (یا بطون معنایى آن) لازم است که به معانى سایر آیات نیز توجه شود. به بیان دیگر معناى تأویلى یا بطنى یک آیه باید با معانى سایر آیات نیز همخوانى و سازگارى داشته باشد. این نکته در هرمنوتیک، با عنوان رابطه جزء و کل و نیز دور هرمنوتیکى جزء وکل مطرح مى‏باشد. به این ترتیب که معناى یک آیه به فهم آیات دیگر کمک مى‏کند و فهم آیات دیگر به فهم معناى آیه مذکور. در نتیجه، گونه‏اى کل‏گروى انسجام گرایانه پدیدار مى‏گردد. بنابراین فهم معناى بطنى یک آیه نیازمند احاطه به معانى سایر آیات و کل قرآن است
(انسجام درونى).

چهارم. معناى تأویلى یا بطنى قرآن، نباید با معارف یقینى و قطعى عقل و نیز یافته‏هاى قطعى عرفان و شهود در تعارض باشد. بنابراین معناى تأویلى باید با معارف یقینى عقل و یافته‏هاى شهودى قطعى نیز سازگار و همخوان باشد (انسجام بیرونى).

علامه طباطبایى در تفسیر المیزان در ذیل آیه هفتم سوره آل عمران با استفاده از آیه مذکور و نیز آیات و روایات دیگر، نظریه تأویل و معناى بطنى آیات را مورد بحث قرار داده است. ایشان در مباحث یادشده به نکاتى که بیان شده، اشاره مى‏نماید.
در اینجا نظریه صدرالمتألهین را در باب تأویل، بر پایه نوشته‏هاى تفسیرى این حکیم فرزانه مورد اشاره قرار مى‏دهم تأمل در مطالب صدرا در بحث تأویل تأکیدى خواهد بود بر آنچه تاکنون بیان شد.

🌅نظریه تأویل نزد صدرالمتألهین
بحث تأویل در اصل در باب فهم بخشى از آیات قرآن مطرح شده است. در حقیقت مى‏توان ریشه اصلى طرح این بحث را در خود قرآن جست. در اینجا به برخى از آیات قرآن در این باره اشاره مى‏کنیم. مهم‏ترین آیه در این زمینه آیه هفتم سوره آل عمران است:
هو الّذى أنزل علیک الکتاب منه آیات محکمات هنّ أم الکتاب واخر متشابهات فأمّا الذین فی قلوبهم زیغء فیتّبعون ما تشابه منه ابتغاء الفتنة وابتغاء تأویله و مایعلم تأویله إلاّ اللّه والراسخون فی العلم یقولون آمنّا به کلّء من عند ربّنا و مایذّکّر الاّ اولوا الألباب؛

عرفان ، حکمت و زندگی

24 Oct, 06:52


لطفا موسیقی خوب گوش کنید
💥🌷💥


🆔 عرفان،  حکمت و زندگی 👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

24 Oct, 06:48


دوستان گرامی به استحضار
می رسانم تمام آیات قرآن کریم به صورت کامل به صورت موضوعی و نموداری در زیر تقدیم خدمتتان می شود و در گوشی قابل زوم شدن است و

👈 بعد از دانلود
👈 از طریق سه نقطه که سمت راست قرار دارد ذخیره کنید و هر موضوعی را که مورد نیاز است به راحتی پیدا کنید و این کار خوب برای اولین بار در جهان اسلام اخیرا صورت گرفته است
👇👇👇

عرفان ، حکمت و زندگی

23 Oct, 09:28


هرمنوتیک یا علم تأویل  چیست ؟ 👇👇👇

قسمت دوم

عرفان ، حکمت و زندگی

23 Oct, 09:25


لطفا موسیقی خوب گوش کنید
💥🌷💥


🆔 عرفان،  حکمت و زندگی 👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

23 Oct, 09:25


ذهن شما مانند یک باغ است
تا زمانی که گل پرورش ندهید، علف های هرز شکوفا می شوند
برای اینکه ذهن خود را مثبت نگه دارید
افکار مثبت را جایگزین افکار منفی کنید



🆔 عرفان،  حکمت و زندگی
👇👇👇
https://t.me/atesalbeallah

عرفان ، حکمت و زندگی

23 Oct, 09:25


هرمنوتیک فلسفی گادامر از جهات متفاوتی مورد نقد و داوری قرار گرفته‌است. یکی از این نقدها، اتهام نسبیت‌انگاری است که هرش بر آن پافشاری می‌کند. هرش بر این باور است که تأکید گادامر بر تأثیر بی‌چون و چرای پیش‌داوری‌ها و موقعیت تاریخی مفسر در فرایند فهم، او را به‌ورطه‌ پلورالیسم می‌کشاند. گادامر وقتی اعلام می‌کند که همه‌ تفسیرها به یک اندازه درست است و نمی‌توان فقط یک تفسیر را درست دانست، عملاً به دام نسبیت‌انگاری می‌افتد.
انتقادات هرش به گادامر را می‌توان در سه گونه نقد دسته‌بندی کرد: انتقاد نخست به چگونگی تعین معنای متن مربوط می‌شود. فهم در نظر گادامر عبارت است از تفاهم و توافق با دیگری. تفاهم هنگامی حاصل می‌شود که دو سوژه بر سر موضوعی معین با هم به توافق می‌رسند. دیالوگ تنها راه رسیدن به توافق است. بنابراین مفسر برای فهم معنای یک متن، با آن وارد گفت‌و‌گو می‌شود. فهم وقتی حاصل می‌شود که دیالوگ میان مفسر و متن، به توافق – یعنی فهمی مشترک درباره‌ی موضوع – منتهی شود. پس در نظر گادامر، فهم فرایندی تولیدی است. این طور نیست که معنای متن از قبل تعین‌یافته باشد و مفسر در خوانش متن به‌دنبال کشف آن معنای متعین است بلکه فهم فرایندی تولیدی است و معنا از طریق دیالوگ بین مفسر و متن پدید می‌آید. هرش اما به پیروی از فیلسوفان هرمنوتیکی رمانتیک بر این باور است که هدف از خوانش متن دستیابی به قصد مؤلف است. مفسر در خوانش متن به‌دنبال آن است که معنای تعین‌یافته در ذهن مؤلف را بازتولید کند. بر طبق این رویکرد، هدف از خوانش متن نه تولید معنا، بلکه بازتولید معنای تعین‌یافته‌است.
به‌این‌ترتیب گادامر و هرش در مسئله‌ رابطه بین زبان و معنا دو دیدگاه کاملاً متفاوت را
عرضه می‌کنند. گادامر معتقد است زبان و امکانات آن یکی از شروط تعین معنا است و شرط دیگر
آن مفسر است. پس صرف متن و چارچوب‌های زبانی به تنهایی حامل هیچ معنای متعینی نیست. متن زمانی واجد معنای متعین می‌شود که با مفسر وارد دیالوگ شود و مفسر آن را با توجه به پیش‌داوری‌ها
و موقعیت تاریخی خود به سخن درآورد. معنای متعین، با دیالوگ بین مفسر و متن تولید می‌شود. هرش اما معتقد است که معنای متن از قبل توسط مؤلف تعین یافته‌است. در‌نتیجه، زبان و امکانات آن
صرفاً شرط آشکارگی معنا و دستیابی مفسر به آن است. انتقاد نخست هرش به گادامر در‌واقع این است که به‌زعم گادامر معنای متن امری نامتعین است که در ارتباط با افق مفسر تعین می‌یابد. این در‌حالی است که امر نامتعین نمی‌تواند اشتراک‌پذیر باشد، زیرا شرط اشتراک‌پذیر بودن معنا، این است که معنا قابل تعین باشد. برخی از شاحان و مدافعان گادامر درصدد پاسخگویی به این انتقاد برآمده‌اند. در نظر ایشان، اشتراک‌پذیری نه به‌واسطه‌ معنای متعین، بلکه به‌واسطه‌ زبان محقق می‌شود. موضوع مشترک و دیالوگ مشترک شرط هرگونه فهم است. از‌این‌روست که گادامر می‌گوید لوگوس هدایت‌گر گفت‌و‌گو است.
انتقاد دوم هرش به گادامر، به نوع تلقی گادامر از معنا مربوط می‌شود. هرش تلقی گادامر از معنا را مبتنی بر یک تلقی روان‌شناختی می‌داند، زیرا معتقد است گادامر معنا را متعلق فرایندهای ذهنی نمی‌داند بلکه آن را خود فرایند ذهنی می‌داند. هرش این تلقی روان‌شناختی از معنا را ناشی از خلط «معنای لفظی» و «معنا برای ما» می‌داند. هرش بین معنای لفظی – یعنی قصد مؤلف که مفسر آن را تأویل می‌کند – و معنا برای ما – یعنی واکنشی که مفسر نسبت به متن نشان می‌دهد – تمایز قائل می‌شود. فقط یک معنای لفظی وجود دارد اما معنا برای ما می‌تواند متعدد باشد، چرا که مفسرهای مختلف می‌توانند نسبت به یک متن واکنش‌های متفاوتی را نشان دهند. پاسخ گادامر به هرش اما این است که ایجاد چنین تمایزی بین معنای لفظی و معنا برای ما اصولاً ناممکن است، زیرا معنا جدای از ذهنیت، عادات و انتظارات مفسر هرگز حاصل نمی‌شود. گادامر بر این نکته تأکید می‌کند که فهم در خلأ رخ نمی‌دهد و معنا جدای از خصوصیات مفسر تعینی ندارد. معنا صرفاً از طریق افق مفسر که در سنت و تاریخ شکل گرفته‌است تعین می‌یابد.
انتقاد سوم هرش به گادامر به معیار درستی تفسیر مربوط می‌شود؛ در نظر هرش، وقتی معنا امری نامتعین شد دیگر هیچ ملاکی برای تمییز تفسیر درست از تفسیر نادرست وجود نخواهد داشت چرا‌که معنا خود توسط مفسر پدید می‌آید. به تعبیر هرش، وقتی خود کفش بلورین سیندرلا اندازه‌ی مشخص و ثابتی ندارد پس چگونه می‌توان سیندرلای واقعی را از بین هزاران مدعی دروغین شناخت.
مدافعان گادامر به این انتقاد هرش دو پاسخ می‌دهند که یکی حلی و دیگری نقضی است. پاسخ حلی آن است که گادامر دست‌کم دو معیار برای تمییز تفسیر درست از تفسیر نادرست برمی‌شمارد که عبارتند از پیش‌داشت کمال‌یافتگی و فاصله‌ی زمانی. مدافعان گادامر در پاسخ نقضی به هرش بر این نکته تأکید می‌کنند که هرش نیز مانند گادامر فهم را احتمالی می‌داند نه یقینی.

عرفان ، حکمت و زندگی

23 Oct, 09:25


6⃣ منطق‌ مکالمه‌
گادامر تأکید کرده‌ است‌ که‌ فلسفه‌ هرمنوتیکی‌ خود را نه‌ هم‌چون‌ موضعی‌ مطلق، بل‌ بسان‌ راهی‌ به‌ تجربه‌ می‌شناساند و هیچ‌ اصلی‌ را مهم‌تر از این‌ نمی‌داند که‌ آدمی‌ در موقعیت‌ مکالمه‌ قرار گیرد. این‌ موقعیت‌ به‌ این‌ معناست‌ که‌ انسان‌ از پیش‌ احتمال‌ درستی‌ دیدگاه‌ طرف‌ دیگر گفت‌وگو را پذیرفته‌ باشد دیگر قبول‌ کند که‌ پاره‌ای‌ از حقیقت‌ نزد او است. بر پایه‌ این‌ اصل، گادامر معتقد است‌ هیچ‌ پرسش‌ تاریخی‌ نمی‌تواند به‌ گونه‌ای‌ تجریدی، منزوی‌ و یگانه‌ مطرح‌ شود و ناگزیر باید با پرسش‌های‌ دیگری‌ ترکیب‌ و ادغام‌ شود که‌ ناشی‌ از کوشش‌ مابرای‌ شناختن‌ گذشته‌ می‌باشند. وقتی‌ آثار گذشته، بدین‌ سان‌ خوانده‌ می‌شوند، معنایی‌ امروزی‌ دارند، سپس‌ در جریان‌ مکالمه‌ با افق‌ معنایی‌ امروز نشانه‌هایی‌ از معناهای‌ قدیمی‌ خود را نمایان‌ می‌سازند. هر اثر کلاسیک‌ ادبی‌ برای‌ زمانه‌ ما پرسش‌هایی‌ خاص‌ مطرح‌ می‌کند و پاسخ‌هایی‌ دقیق‌ به‌ آن‌ها می‌دهد، گویا برای‌ این‌ زمان‌ نوشته‌ شده‌ است. اما باید دانست‌ که‌ اثر برای‌ زمانه‌ خود پرسش‌های‌ دیگری‌ مطرح‌ می‌کرد و شاید پاسخ‌هایی‌ دقیق‌ به‌ آن‌ها می‌داد. مکالمه، میان‌ این‌ دو افق‌ روی‌ می‌دهد.

به‌ اعتقاد گادامر در مواجه انسان‌ با یک‌ شیء یا یک‌ متن‌ گونه‌ای‌ خاصی‌ از نسبت‌ من‌ - تو برقرار است‌ و آن‌ عبارت‌ است‌ از این‌ که‌ تو به‌ عنوان‌ چیزی‌ که‌ سخن‌ می‌گوید و پرسش‌ می‌کند مورد نظر باشد. در این‌ نسبت، انسان‌ خود را مالک‌ و مسلط‌ بر شیء مورد فهم‌ و شناخت‌ خود نمی‌داند، بلکه‌ با گشاده‌ نظری‌ اجازه‌ می‌دهد که‌ شیء دیگر با او سخن‌ بگوید و بیشتر، می‌خواهد بشنود تا این‌ که‌ ارباب‌ باشد و می‌خواهد دیگری‌ او را اصلاح‌ کند. این‌ نسبت‌ بنیاد آگاهی‌ مورد قبول‌ گادامر در شناخت‌ تاریخ‌ و سنت‌ است.
این‌ ساختار من‌ - تو متضمن‌ نسبت‌ هم‌سخنی‌ یا دیالکتیک‌ است. پرسش‌ از خواننده‌ یا تأویل‌ کننده‌ به‌ متن‌ خطاب‌ می‌شود و در معنایی‌ عمیق‌تر، متن‌ نیز پرسشی‌ را به‌ تأویل‌ کننده‌اش‌ خطاب‌ می‌کند. ساختار دیالکتیکی‌ تجربه‌ - به‌ ویژه‌ ساختار هرمنوتیکی‌ آن‌ - در همین‌ ساختار پرسش‌ - پاسخ‌ در هر هم‌سخنی‌ حقیقی‌ انعکاس‌ می‌یابد.
از طرفی، متن‌ قولی‌ جازم‌ است، یعنی‌ پاسخی‌ است‌ به‌ پرسشی‌ که‌ موضوع‌ متن، در برابر آن‌ می‌نهد. اکنون‌ اگر بخواهیم‌ متن‌ را بر حسب‌ پرسشی‌ که‌ بدان‌ پاسخ‌ می‌گوید بفهمیم، باید پرسش‌گرانه‌ به‌ تأویل‌ آن‌ بپردازیم‌ و به‌ پشت‌ آن‌ برویم، یعنی‌ ورای‌ آن‌چه‌ گفته‌ است، پرسشی‌ را مطرح‌ کنیم‌ تا به‌ آن‌ پاسخ‌ گوید. برای‌ تأویل‌ متون، این‌ نکته‌ بسیار اساسی‌ است. نباید به‌ صرف‌ صریح‌تر گرداندن‌ آن‌چه‌ در متن‌ از پیش‌ صریح‌ است‌ خرسند باشیم.
متن‌ باید در افق‌ پرسشی‌ قرار گیرد که‌ منشأ وجود آن‌ گردیده‌ است. رابین‌ جورج‌ کالینگوود، با عمل‌ به‌ این‌ اصل‌ در تأویل‌ تاریخی، می‌گوید که‌ برای‌ فهم‌ واقعه‌ای‌ تاریخی‌ می‌بایست‌ به‌ بازسازی‌ پرسشی‌ پرداخت‌ که‌ اعمال‌ وافعال‌ تاریخی‌ اشخاص‌ پاسخ‌ بدان‌ پرسش‌ بود. به‌ ادعای‌ گادامر، کالینگوود یکی‌ از معدود متفکران‌ دورة‌ جدید است‌ که‌ کوشید منطق‌ پرسش‌ و پاسخ‌ را به‌ ضابطه‌ در آورد و هنوز این‌ کوشش‌ به‌ طور نظام‌وار و جامعی‌ به‌ انجام‌ نرسیده‌ است.

عرفان ، حکمت و زندگی

23 Oct, 09:25


هرش، بر‌خلاف فیلسوفان هرمنوتیکی رمانتیک، معتقد است ما نمی‌توانیم مدعی فهم یقینی معنای متن باشیم. فهم معنای لفظی همواره احتمالی است. اما احتمالی بودن معنا مانع از آن نمی‌شود که بگوییم به فهم و شناخت دست یافته‌ایم. این یک اشتباه منطقی است که از عدم امکان فهم یقینی، عدم‌امکان فهم به‌طور‌کلی را نتیجه بگیریم. واخترهاوزر در دفاع از گادامر می‌نویسد گادامر نیز مانند هرش بر احتمالی بودن فهم و خطاپذیر بودن آن تأکید می‌کند اما این بدان معنا نیست که ما نمی‌توانیم به فهم درست دست یابیم. درست است که هرش قصد مؤلف را به عنوان معیار درستی فهم معرفی می‌کند اما مشکل اینجاست که خود
این معیار احتمالی است نه یقینی. پس گادامر و هرش هر دو تقریباً در یک موضع قرار می‌گیرند،
زیرا هر دو معتقدند فهم یقینی دست‌نایافتنی است ولی عدم‌امکان فهم یقینی منجر به عدم‌امکان فهم نمی‌شود

عرفان ، حکمت و زندگی

23 Oct, 09:25


7⃣اتصال‌ یا ادغام‌ افق‌ها
گادامر مفهوم‌ افق‌ را در آثار هوسرل‌ یافت. در کتاب‌ ایده‌های‌ راهگشا برای‌ گونه‌ای‌ پدیدار شناسی‌ هوسرل، افق، نخست‌ به‌ معنای‌ زمینه‌ ادراک‌ حسی‌ آمده‌ است. زمینه‌ای‌ که‌ معنا را در خود زندانی‌ می‌کند. اما آن‌چه‌ در مفهوم‌ افق‌ اهمیت‌ دارد، موقعیت‌ زمان‌مند است. این‌جا هوسرل‌ از افق‌ مبهمی‌ که‌ واقعیت‌هایی‌ نامتعین‌ را در خود دارد یاد کرده‌ است. مفهومی‌ که‌ در اندیشه‌ گادامر اهمیت‌ یافته‌ است. هوسرل‌ از تقابل‌ افق‌ها سخن‌ می‌راند و این‌ که‌ هر افقی‌ با افق‌های‌ پیشین‌ مناسبتی‌ دارد و یافتن‌ افق‌ اصیل‌ ناممکن‌ است. گادامر با آغاز از مفهوم‌ پدیدار شناسی یک‌ افق، مسائل‌ سنتی‌ تحلیل‌ ادبی‌ و مباحث‌ زیبایی‌ شناسی‌‌ را به‌ شیوه‌ای‌ تازه‌ مطرح‌ کرد. او نپذیرفت‌ که‌ تأویل‌ کننده‌ در حکم‌ عنصر اندیشور یا سوبژه‌ و متن‌ ادبی‌ و یا اثر هنری‌ صرفاً‌ ابژه‌ باشد، بلکه‌ میان‌ آن‌ دو گفت‌وگویی‌ پرسش‌گرانه‌ برقرار است.

مکالمه‌ میان‌ افق‌ معنایی‌ متن‌ و افق‌ معنایی‌ خواننده‌ یا تأویل‌ کننده، به‌ معنای‌ درهم‌ شدن‌ این‌ دو افق‌ یا زمانه نگارش‌ متن‌ و زمان‌ حاضر است‌ که‌ در لحظه‌ خواندن‌ و تأویل‌ گریزی‌ از این‌ ادغام‌ وجود ندارد، افق‌ امروز ایستا و ثابت‌ نیست، بلکه‌ افقی‌ است‌ گشوده‌ و دگرگونی‌ پذیر که‌ با ما حرکت‌ می‌کند، همان‌گونه‌ که‌ ما با آن‌ دگرگون‌ می‌شویم.
نکته‌ مهم‌ دیگر در نسبت‌ میان‌ افق‌ متن‌ و خواننده‌ از نظر گادامر این‌ است:
افق‌ معنایی‌ که‌ در درون‌ متن‌ یا کنش‌ تاریخی‌ یا اثر هنری‌ قرار دارد از طریق‌ افق‌ معنایی‌ موجود در خواننده‌ یا تأویل‌ کننده‌ و پرسش‌گر قابل‌ کشف‌ و دست‌رسی‌ است. آدمی‌ هنگامی‌ که‌ به‌ تأویل‌ مبادرت‌ می‌ورزد، افق‌ خویش‌ را پشت‌ سر نمی‌گذارد، بلکه‌ برای‌ آن‌ که‌ آن‌ را با افق‌ کنش‌ تاریخی‌ یا متن‌ متصل‌ کند، وسعت‌ می‌بخشد. دیالکتیک‌ پرسش‌ و پاسخ‌ امتزاج‌ افق‌ها رابه‌ دنبال‌ دارد. نتیجه این‌ امتزاج‌ این‌ خواهد بودکه‌ انسان‌ به‌ انکشاف‌ و شناخت‌ نفس‌ خود راه‌ می‌برد و بدین‌ طریق، این‌ مواجهه‌ به‌ مرحله‌ای‌ از انکشاف‌ هستی‌ شناختی‌ بدل‌ می‌شود. به‌ عبارت‌ دیگر، این‌ انکشاف‌ واقعه‌ای‌ است‌ که‌ ساختار آن، ساختار تجربه، پرسش‌ و پاسخ‌ است، یعنی‌ امری‌ دیالکتیکی‌ است. بر این‌ اساس‌ نکته ‌ مرکزی‌ در شناخت‌ متن، حرکت‌ تأویل‌ کننده‌ به‌ سوی‌ شناخت‌ خویش‌ است، هر تأویل، راه‌گشای‌ این‌ آگاهی‌ از خویشتن‌ محسوب‌ می‌شود.

در هرمنوتیک‌ گادامر، دیروز و امروز، اندیشه‌ وکنش، خاطره‌ ونیرو، یکی‌ می‌شوند.وی‌ در کتاب‌ ایده‌ نیکی‌ در فلسفه‌های‌ افلاطون‌ و ارسطو تأکید کرده‌ است‌ که‌ در خواندن‌ آثار افلاطون‌ ناگزیریم، پرسش‌هایی‌ را که‌ او طرح‌ کرده‌ از آنِ‌ خویش‌ کنیم. در واقع، نه‌ فقط‌ متن‌ افلاطون، بلکه‌ افق‌ معنایی‌ ذهن‌ خویش‌ را می‌شناسیم، این‌ منش‌ ویژه ‌ پژوهش‌ فلسفی‌ است‌ که‌ شناخت‌ موضوع‌ را دارای‌ پیش‌ فرض‌هایی‌ می‌داند که‌ به‌ راستی‌ هدف‌ آن‌ محسوب‌ می‌شوند. اصل‌ نهایی‌ هرمنوتیک‌ نیز جز این‌ نیست. در شناخت‌ موضوع، خویشتن‌ را می‌شناسیم. روش‌ هایدگر در بررسی‌ اندیشه‌های‌ فلسفی‌ گذشته‌ نیز همین‌ بود. گادامر گفته‌ است‌ که‌ هم‌چون‌ هایدگر«ما نیز نمی‌توانیم‌ درباره ‌ افلاطون‌ چیزی‌ بدانیم. ما درباره ‌خویشتن‌ خواهیم‌ دانست. آن‌ هم‌ از راه‌ یکی‌ کردن‌ پرسش‌هایی‌ که‌ پیش‌ روی‌ افلاطون‌ قرار داشتند، با پرسش‌هایی‌ که‌ برابر ذهن‌ ما وجود دارند».
کاربرد اصطلاح‌ افق‌ در واقع‌ تلاشی‌ است‌ برای‌ توصیف‌ مقید بودن‌ تفسیر به‌ یک‌ زمینه‌ و تعلق‌ آن‌ به‌ یک‌ وضعیت‌ خاص. گادامر معتقد است‌ که‌ ادراک‌ هر شخصی‌ از این‌ یا آن‌ وضعیت، همواره‌ با فهم‌ قبلی‌ او از وضعیت‌ خودش‌ آمیخته‌ و همراه‌ است. اما نگاه‌ مفسر منحصراً‌ به‌ زمینه‌ یا وضعیتی‌ که‌ پیش‌ از برخورد با متن‌ داشت، محدود نمی‌شود. به‌ گفته‌ گادامر یک‌ افق‌ هیچ‌گاه‌ بسته‌ نیست، بلکه‌ بر عکس‌ باز وانعطاف‌ پذیر است، افق‌ با ماست‌ و ما درون‌ افق‌ حرکت‌ می‌کنیم.

عرفان ، حکمت و زندگی

23 Oct, 09:25


اصل‌ اطلاق، در برنامه اسطوره‌ زدایی‌ جلوه‌ای‌ کلامی‌ به‌ خود گرفته‌ است؛ فی‌ المثل‌ در علم‌ هرمنوتیک‌ رودلف‌ بولتمان، اسطوره‌ زدایی‌ نتیجه‌ تنش‌ میان‌ متن‌ متعلق‌ به‌ زمان‌ گذشته‌ و نیاز برای‌ اطلاق‌ آن‌ در زمان‌ حال‌ است. اسطوره‌ زدایی، کوششی‌ به‌ شیوه‌ عصر روشن‌گری، یعنی‌ سنجیدن‌ هر چیز با توجه‌ به‌ ادعای‌ عقل، برای‌ پاک‌ کردن‌ کتاب‌ مقدس‌ از اسطوره‌ نیست، بلکه‌ کوششی‌ است‌ برای‌ یافتن‌ جایی‌ برای‌ این‌ ادعا که‌ امروز کتاب‌ مقدس‌ درباره‌ ما چه‌ دارد که‌ بگوید. این‌ روش، شیوه‌ای‌ علمی‌ درباره‌ کتاب‌ مقدس‌ نیست‌ که‌ آن‌ را چونان‌ شیئی‌ مطالعه‌ کند که‌ هیچ‌گونه‌ ادعای‌ شخصی‌ درباره‌ ما ندارد، به‌ کارگیری‌ روش‌ علمی‌ درباره‌ کتاب‌ مقدس‌ به‌ معنای‌ خاموش‌ کردن‌ آن‌ است. این‌ کتاب‌ را نباید صرفاً‌ آزمود، زیرا وقتی‌ که‌ سخن‌ می‌گوید، آدمی‌ باید خود بدل‌ به‌ شیء شود که‌ کتاب‌ مقدس‌ او را مخاطب‌ خود ساخته‌ است. وقتی‌ که‌ معیار ثابت‌ و بی‌چون‌ وچرایی‌ اختیار شود که‌ پیامِ‌ این‌ کتاب‌ با آن‌ سنجیده‌ شود، کتاب‌ مقدس‌ دیگر شنیده‌ نمی‌شود، بلکه‌ آزموده‌ می‌شود. اما از نظر بولتمان، کتاب‌ مقدس‌ نه‌ رساله‌ای‌ علمی‌ است‌ و نه‌ زندگی‌ نامه‌ای‌ غیرشخصی؛ کتاب‌ مقدس، ابلاغِ‌ پیام‌ بشارت‌ است.

گادامر در سرآغاز بخش‌ سوم‌ کتاب‌ حقیقت‌ و روش‌ درباره‌ نسبت‌ تأویل‌گر و متن‌ و نقش‌ هر یک‌ از آن‌ دو در تحقق‌ فهم‌ یادآور شده‌ است‌ که: میان‌ متن‌ و خواننده‌ یا تأویل‌ کننده‌ آن‌ گفت‌وگویی‌ از قبیل‌ گفت‌وگویی‌ که‌ میان‌ دو شخص‌ رخ‌ می‌دهد، ولی‌ وضعیت‌ هرمنوتیکی‌ متن‌ دقیقاً‌ همان‌ وضعیت‌ دوطرف‌ گفت‌وگو نیست، زیرا متن‌ها
«شرح‌ و وصف‌های‌ ماندگار زندگی‌اند که‌ باید فهمیده‌ شوند». این‌ نکته‌ بدین‌ معناست‌ که‌ یکی‌ از طرفین‌ گفت‌وگوی‌ هرمنوتیکی، یعنی‌ متن‌ تنها به‌ واسطه‌ طرف‌ دیگر (تأویل‌گر) بیان‌ می‌شود. تنها با او نشانه‌های‌ نوشتاری‌ دوباره‌ معنا می‌گیرند. بااین‌ همه، به‌ واسطه‌ این‌ واگردانی‌ به‌ زبانی‌ قابل‌ فهم‌ است‌ که‌ موضوعی‌ که‌ متن‌ از آن‌ حرف‌ می‌زند، بیان‌ می‌شود. این‌ درست‌ هم‌چون‌ گفت‌وگویی‌ واقعی‌ و زنده‌ است‌ که‌ در آن‌ موضوع‌ مشترک، طرفین‌ گفت‌وگو را - و در این‌ جا متن‌ وتأویل‌گر را - به‌ یک‌دیگر می‌پیوندد. درست‌ همان‌ گونه‌ که‌ مترجم‌ شفاهی‌ تنها با درگیر شدن‌ در موضوع‌ گفت‌وگویی‌ که‌ در حال‌ ترجمه‌ آن‌ است، می‌تواند فهم‌ متقابل‌ را امکان‌ پذیر سازد. تأویل‌گر نیز باید در رویارویی‌ با متن، بامعنای‌ آن‌ درگیر شود. رابطه‌ تأویل‌گر و متن‌ را می‌توان‌ گفت‌وگوی‌ هرمنوتیکی‌ نامید. گفت‌وگوی‌ هرمنوتیکی، هم‌چون‌ گفت‌وگوی‌ زنده‌ و واقعی، زبانی‌ مشترک‌ می‌یابد و یافتن‌ زبان‌ مشترک، هم‌چون‌ مکالمه‌ واقعی، فراهم‌ آوردن‌ ابزاری‌ برای‌ حصول‌ فهم‌ متقابل‌ نیست، بلکه‌ بیشتر، خود کنش‌ فهم‌ و تفاهم‌ است. بیان‌ دو طرف‌ این‌ گفت‌وگوی‌ هرمنوتیکی‌ متن‌ و تأویل‌گر ارتباطی‌ هم‌چون‌ ارتباط‌ میان‌ دو انسان‌ شکل‌ می‌گیرد که‌ چیزی‌ بیش‌ از انطباق‌ صرف‌ است. در این‌ جا، متن‌ موضوع‌ را به‌ حد زبان‌ می‌کشاند و این‌ امر حاصل‌ کار تأویل‌گر است، یعنی‌ متن‌ وتأویل‌گر هر دو، در این‌ کار سهیم‌اند. از این‌ رو نباید معنای‌ متن‌ را با دیدگاه‌ ایستای‌ خشک‌ قیاس‌ کرد که‌ تنها یک‌ پرسش‌ را پیش‌ روی‌ کسی‌ که‌ می‌خواهد آن‌ را بفهمد، می‌نهد. این‌ نکته‌ بدین‌ معناست‌ که‌ بپذیریم‌ اندیشه‌های‌ خود تأویل‌گر تعیین‌ کننده‌ است، ولی‌ نه‌ هم‌چون‌ دیدگاهی‌ شخصی‌ که‌ او به‌ آن‌ اعتقاد دارد یا می‌خواهد آن‌ را تحمیل‌ کند، بلکه‌ هم‌چون‌ نظر یا امکانی‌ که‌ شخص‌ وارد بازی‌ می‌کند، با آن‌ خطر می‌کند و همین‌ امر یاری‌ می‌دهد تا شخص‌ بتواند آن‌چه‌ را متن‌ می‌گوید از آنِ‌ خودکند. گادامر این‌ مطلب‌ را «ادغام‌ افق‌ها» نامیده‌ است. بر این‌ اساس، گفت‌وگوی‌ کامل‌ تحقق‌ می‌یابد که‌ در آن‌ چیزی‌ که‌ به‌ بیان‌ می‌آید نه‌ فقط‌ از نویسنده‌ متن‌ است‌ و نه‌ از آنِ‌ تأویل‌گر متن، بلکه‌ چیزی‌ است‌ مشترک.

عرفان ، حکمت و زندگی

23 Oct, 09:25


آدمی‌ هرگز نمی‌تواند خود را از افق‌ خویش‌ به‌ طور کامل‌ جدا سازد. از سوی‌ دیگر، آن‌ لحظه‌ یا سویه‌ای‌ از گذشته‌ نیز که‌ مورد علاقه‌ و توجه‌ است، خود حتماً‌ در افقی‌ محصور بوده‌ است. این‌ امر چه‌ بسا موهم‌ این‌ باشد که‌ فهم‌ افق‌ گذشته‌ ممکن‌ نیست، ولی‌ تصور افق‌ به‌ منزله‌ پدیده‌ای‌ باز و انعطاف‌پذیر، دست‌یابی‌ به‌ نوعی‌ فهم‌ از گذشته‌ را ممکن‌ می‌سازد. افق‌ مفسر می‌تواند آن‌ قدر گسترش‌ یابد که‌ افق‌ گذشته‌ را دربرگیرد، ولی‌ این‌ امتزاج‌ افق‌ها را نباید با برداشت‌ وجذب‌ کامل‌ گذشته‌ به‌ درون‌ موضع‌ خود شخص‌ یا شناخت‌ گذشته‌ آن‌طور که‌ فی‌ نفسه‌ بوده‌ است، اشتباه‌ گرفت. نتیجه‌ این‌ امتزاج‌ شکل‌گیری‌ افقی‌ جدید است. امتزاج‌ از یک‌ طرف‌ مستلزم‌ گسترش‌ افق‌ موجود است، زیرا تحقیق‌ و مطالعه‌ تاریخی‌ برخی‌ پیش‌داوری‌ها را پاک‌ کرده‌ و شکیبایی‌ و اغماض‌ را در آدمی‌ تقویت‌ می‌کند و از طرف‌ دیگر، مستلزم‌ آن‌ است‌ که‌ افق‌ گذشته‌ در کانون‌ دید قرار گیرد و عناصری‌ که‌ پیش‌ از این‌ مبهم‌ و ناروشن‌ بودند، به‌ عناصر روشن‌ و قطعی‌ آن‌ افق‌ تبدیل‌ شوند.

در چارچوب‌ چنین‌ افق‌ گسترش‌ یافته‌ای‌ که‌ از امتزاج‌ افق‌ گذشته‌ وحال‌ به‌ دست‌ می‌آید، هم‌ می‌توان‌ به‌ تمایزها و تفاوت‌های‌ میان‌ افق‌های‌ قبلی‌ پی‌ برد و هم‌ این‌ نکته‌ را دریافت‌ که‌ فهم‌ گذشته‌ مشروط‌ به‌ زمان‌ حال‌ است. نتیجه ‌ چنین‌ قاعده‌ هرمنوتیکی‌ این‌ است‌ که‌ تفسیر پیوسته‌ ناکامل‌ و نسبی‌ است، زیرا هنوز باید به‌ پرسش‌هایی‌ درباره ‌ وضعیت‌ خویشتن‌ وچگونگی‌ تأثیر آن‌ بر تحصیل‌ ما از گذشته، پاسخ‌ گفت. علاوه‌ بر این، تفسیر به‌ زمینه‌ و شرایط‌ تاریخی‌ خاص‌ خود و به‌ علایق‌ و انگیزه‌های‌ معینی‌ بستگی‌ دارد. این‌ علایق‌ و زمینه‌ها نیز خود در فرایند تفسیر تغییر یافته‌ واصلاح‌ و تعدیل‌ خواهند شد. این‌ آگاهی‌ مضاعف‌ و متکامل، همان‌ چیزی‌ است‌ که‌ گادامر آن‌ را آگاهی‌ هرمنوتیکی‌ - تاریخی‌ می‌خواند. به‌ گفته‌ وی، هر اندیشه‌ حقیقتاً‌ تاریخی‌ باید در باب‌ تاریخ‌مندی‌ خود نیز بیندیشد.

8⃣ رابطه‌ متن‌ و تأویل‌ کننده‌ در هرمنوتیک‌
وظیفه‌ علم‌ هرمنوتیک‌ اساساً‌ فهمیدن‌ متن‌ است، نه‌ مؤ‌لف. متن، به‌ این‌ دلیل‌ فهمیده‌ نمی‌شود که‌ متضمن‌ نسبتی‌ میان‌ اشخاص‌ است، بلکه‌ به‌ دلیل‌ مشارکت‌ در موضوعی‌ فهمیده‌ می‌شود که‌ متن‌ منتقل‌ می‌کند و آدمی‌ به‌ متن‌ اجازه‌ می‌دهد که‌ در جهان‌ کنونی‌ خودش‌ به‌ او خطاب‌ کند و به‌ صورت‌ هم‌ عصر با وی‌ نمایان‌ شود. به‌ اعتقاد گادامر، ذهنیت‌ مؤ‌لف‌ یا خواننده‌ هیچ‌ کدام‌ مرجع‌ واقعی‌ نیست، بلکه‌ دقیقاً‌ خود معنای‌ تاریخی‌ که‌ اثر در زمان‌ حال‌ برای‌ ما دارد مرجع‌ واقعی‌ است، این‌ مطلب‌ از نتایج‌ تاریخی‌ بودن‌ فهم‌ است. زیرا فهم‌ عبارت‌ است‌ از مشارکت‌ در جریان‌ سیال‌ سنت، در لحظه‌ای‌ که‌ گذشته‌ وحال‌ به‌ هم‌ می‌آمیزند. کار تأویل‌ عبارت‌ است‌ از مرتبط‌ کردن‌ معنای‌ متن‌ با زمان‌ حال. این‌ مطلب‌ را «اطلاق» یا انطباق می‌نامند. بر این‌ اساس، فهم‌ و توضیح‌ متن‌ به‌ طور کلی‌ کافی‌ نیست، می‌باید تصریح‌ شود که‌ متن‌ چگونه‌ برای‌ وضع‌ زمان‌ حال‌ سخن‌ می‌گوید.

در کتابی‌ از ی.ی‌ رامباخ، با عنوان‌ «مبادی‌ تأویل‌ متون‌ مقدس» تأویل‌ متضمن‌ سه‌ توانایی‌ دانسته‌ شده‌ است:
توانایی‌ فهم،
توانایی‌ تبیین‌
وتوانایی‌ اطلاق.
این‌ سه‌ توانایی‌ یا سه‌ قوه‌ با هم‌ به‌ انجام‌ رسیدن‌ فهم‌ را ممکن‌ می‌سازند. طبق‌ تحلیل‌ گادامر، در فهم‌ از آن‌ حیث‌ که‌ فهم‌ است‌ چیزی‌ مانند اطلاق‌ متن‌ برای‌ فهم‌ موقعیت‌ کنونی‌ همواره‌ صورت‌ می‌گیرد. فهمیدن، به‌ معنای‌ شناختن‌ و توضیح‌ دادن، متضمن‌ در خود داشتن‌ چیزی‌ مانند اطلاق‌ یا نسبت‌ متن‌ با زمان‌ حال‌ است. علم‌ هرمنوتیک‌ کلامی‌ و فقهی‌ به‌ این‌ جنبه‌ از هر فهمی‌ توجه‌ می‌کند و لذا در این‌ نظام‌های‌ تأویلی‌ الگوی‌ بهتری‌ برای‌ درک‌ اعمال‌ فهم‌ در تاریخ‌ وادبیات‌ فراهم‌ می‌شود تا در سنت‌ علم‌ لغت، سنتی‌ که‌ عامل‌ اطلاق‌ را به‌ طور مصنوعی‌ از قلم‌ می‌اندازد. بر اساس‌ این‌ نگرش‌ گادامر، علم‌ هرمنوتیک‌ فقهی‌ و کلامی‌ می‌باید الگویی‌ برای‌ تأویل‌ ادبی‌ باشد.

برپایه‌ این‌ اصل‌ (اطلاق) هم‌ در علم‌ هرمنوتیک‌ فقهی‌ و هم‌ در علم‌ هرمنوتیک‌ کلامی‌ وظیفة‌ تأویل‌ صرفاً‌ این‌ نیست‌ که‌ کوششی‌ عتیقه‌ شناختی‌ برای‌ ورود به‌ جهانی‌ دیگر به‌ کار ببرد، بلکه‌ وظیفه‌ تأویل‌ این‌ است‌ که‌ بکوشد فاصله‌ میان‌ متن‌ و موقعیت‌ کنونی‌ را ازمیان‌ بردارد. تأویل‌ باید نه‌ فقط‌ مشتمل‌ بر این‌ توضیح‌ باشد که‌ متن‌ در جهان‌ خودش‌ چه‌ معنایی‌ می‌دهد، بلکه‌ باید مشتمل‌ بر این‌ توضیح‌ نیز باشد که‌ متن‌ بر حسب‌ لحظة‌ کنونی‌ ما چه‌ معنایی‌ می‌دهد. به‌ عبارت‌ دیگر، «فهم‌ متن‌ همواره‌ متضمن‌ اطلاق‌ آن‌ است».

عرفان ، حکمت و زندگی

23 Oct, 09:25


9⃣پیش‌فرض‌های‌ فهم‌ و تأویل‌
یکی‌ از اندیشه‌ها واصول‌ شناخته‌ شده‌ و معروف‌ در تاریخ‌ معرفت‌ بشری‌ لزوم‌ پرهیز از پیش‌داوری‌ در شناخت‌ اشیأ، اشخاص‌ و حوادث‌ تاریخی‌ است. بر این‌ اساس، به‌ پژوهش‌گران‌ توصیه‌ می‌شود که‌ در پژوهش‌های‌ خود - به‌ ویژه‌ دربارة‌ وقایع‌ وحوادث‌ تاریخی‌ - از هر گونه‌ پیش‌داوری‌ برحذر باشند و به‌ گذشته‌ با عینک‌ زمان‌ حال‌ ننگرند. اما گادامر - و همه طرف‌داران‌ تاریخی‌ بودنِ‌ فهم‌ - با این‌ اصل‌ معروف‌ مخالفت‌ کرده‌ و ادعا می‌کند که‌ پیش‌داوری‌های‌ ما در تأویل‌ اهمیت‌ به‌سزایی‌ دارند، زیرا پیش‌داوری‌ها واقعیت‌ تاریخی‌ وجود آدمی‌ را تشکیل‌ می‌دهند. بر این‌ اساس، پیش‌داوری‌ها چیزی‌ نیستند که‌ ما باید از آن‌ها چشم‌ بپوشیم‌ یا می‌توانیم‌ چنین‌ کنیم.این‌ها اساس‌ وجود ما هستند و به‌ واسطه‌ آن‌هاست‌ که‌ ما قادر به‌ فهم‌ تاریخ‌ هستیم.

این‌ اصل‌ را به‌ گونه‌ای‌ هرمنوتیکی‌ بدین‌ نحو می‌توان‌ بیان‌ کرد: هیچ‌ تأویل‌ بی‌پیش‌ فرضی‌ امکان‌ پذیر نیست. هیچ‌ متنی‌ - مقدس‌ یا ادبی‌ یا علمی‌ - بدون‌ پیش‌ فرض‌ تأویل‌ نمی‌شود. زمان‌مندی‌ گذشته‌ - حال‌ - آینده‌ هم‌ برای‌ فهم‌ علمی‌ (تجربی) و هم‌ برای‌ فهم‌ غیر علمی‌ به‌ کار می‌رود؛ این‌ زمان‌مندی‌ کلی‌ و جهان‌شمول‌ است.درون‌ یا بیرون‌ این‌ علوم‌ هیچ‌ فهم‌ بدون‌ پیش‌ فرضی‌ امکان‌ پذیر نیست. اما، پیش‌ فرض‌هایمان‌ را از کجا می‌آوریم؟
از سنتی‌ که‌ در آن‌ قرار گرفته‌ایم. سنت‌ به‌ منزله‌ موضوع‌ تفکر در برابر تفکر ما قرار نمی‌گیرد، چرا که‌ تار و پود روابط‌ و نسبت‌ها افقی‌ است‌ که‌ تفکر ما در درون‌ آن‌ انجام‌ می‌شود.

7,958

subscribers

85

photos

608

videos