مردم روژآوا، با وجود تمام چالشهائی که با آن روبهرو هستند در مُقاومت خود اُستوار ماندهاند. آنها به مبارزه برای آزادی، خودمختاری و چشمانداز خود از یک جامعه ی عادلانه و برابر ادامه میدهند.
سکوت سازمانهای بینالمللی
بحرانی که توسط دولت تورکیه ایجاد شده، ثبات و أمنیّت منطقه را تحت تأثیر قرار داده و میتواند مُنجر به تَنشها و درگیریهای منطقهای جُبرانناپذیر گردد. این بحران، روابط بینالمللی در منطقه را تحت تأثیر قرار داده و به پیچیدگی بحرانها و درگیریهای منطقهای افزوده است. نقض گسترده حقوق بشر در روژآوا، شینگال و مناطق گُسترده تر، شامل حق حیات، آزادی و امنیت، باعث ایجاد یک بحران شدید حقوق بشری در مقیاس جهانی شده است.
هدف قرار دادن سیستماتیک غیرنظامیان، تخریب زیرساختها و آوارگی میلیونها انسان نشانگر آشکار جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت است. جامعه ی جهانی می بایستی این جنایات را محکوم کرده و فوراً اقداماتی برای حفاظت از جان و حقوق مردم آسیب دیده انجام دهد. سکوت در برابر چنین وحشیگری غیرقابل پذیرش است و تنها باعث جَسور شدن عاملان آن میشود. ضروری است که سازمانهای بینالمللی، مانند سازمان ملل متحد و کمیسیون حقوق بشر، به سرعت این جنایات را بررسی کرده و عاملان آن را به پاسخگوئی وادارکنند.
آینده روژآوا، به عنوان نمادی از اُمید و مقاومت، به تلاشهای جمعی جامعه جهانی وابسته است. برای تضمین پاسخگوئی در قبال این جنایات هولناک، جامعه بینالمللی باید اقدامات قاطعانهای انجام دهد. این شامل تقویت سازوکارهای قانونی بینالمللی و پیگیری اقدامات حقوقی علیه افراد مسئول این جنایات میشود. با پاسخگو کردن عاملان، میتوان پیامی قوی ارسال کرد که چنین جنایاتی تحمل نخواهند شد، تا به پیشگیری از سوءاستفادههای حقوق بشری آینده یاری نماید.
ظهور مُجدّد داعش
اشغال مُداوم ترکیه و حملات شبانه از ۲۳ اُکتبر (۲۰۲۴)، خطر ظهور مجدد داعش را در منطقه به شدت افزایش داده است، زیرا بازماندگان این گروه به مُهرههائی برای رژیم تورکیه تبدیل شدهاند. این موضوع تهدید جدی نَه تنها برای منطقه، بلکه برای خاورمیانه و اُروپا نیز محسوب میشود.
فداکاری بیش از ۱۵ هزار مُبارز و مقاومت مردم غیرنظامی منطقه، این خطر را کاهش داده است و جهان مدیون تلاشهای آنها در شکست دادن داعش و گروههای افراطی دیگر می باشد.
جامعه بینالمللی باید این جنایات را محکوم کرده و فوراً اقداماتی برای حفاظت از جان و حقوق مردم آسیبدیده انجام دهد. سکوت در برابر چنین وحشیگری غیرقابل پذیرش است و تنها باعث جسور شدن عاملان آن میشود. آینده روژآوا، به عنوان نمادی از امید و مقاومت، به تلاشهای جمعی جامعه جهانی وابسته می باشد.
دکتر عباس منصوران، اپیدمیولوژیست ایرانی است که در سوئد ساکن میباشد. وی در زمینه ی آسیبهای سوختگی تخصّص دارد و در طول جنگ عراق در دهه ۱۹۸۰ میلادی در این حوزه بهطور گُسترده کار کرده و به درمان مجروحان در آنجا پرداخته است. او همچنین بررسی و پژوهش های مُستقلی از جمله ادعاهائی دررابطه با کاربُرد تسلیحات شیمیائی توسط تورکیه در شمال و شرق سوریه را انجام داده است.
برگردان به زبان فارسی: هاسّه نیما گُلکار
منبع:
https://justpaste.it/gde2b