اندیشکده خرد @andishkadeye_kherad Channel on Telegram

اندیشکده خرد

@andishkadeye_kherad


امیر دبیری مهر
پژوهشگر و دانشور علوم انسانی

رییس موسسه علمی و پژوهشی مطالعات و بررسی های سیاسی و رسانه ای
«اندیشه و قلم »

این کانال آگهی می پذیرد
تماس با ادمین
@amirmedya



www.dabirimehr.ir

اندیشکده خرد (Persian)

Welcome to اندیشکده خرد (The Institute of Wisdom)! This Telegram channel is curated by Amir Dabiri Mehr, a researcher and scholar in the field of humanities. He is also the head of the scientific and research institute, "اندیشه و قلم" (Thought and Pen). The channel is dedicated to providing insightful analysis and discussions on political and media-related studies. If you are looking for in-depth research and critical thinking in the realms of politics and media, this is the channel for you. Stay connected with us for thought-provoking content and engaging discussions. For any inquiries or advertisement opportunities, please contact the admin at @amirmedya. Visit our website at www.dabirimehr.ir for more information. Join us on this intellectual journey at اندیشکده خرد! Sharpen your mind with us.

اندیشکده خرد

03 Dec, 18:50


اگرجرات دارید این قانون را اجرا کنید

نویسنده میهمان : علیرضا غریب دوست
حقوقدان

چند روز از کشته شدن مهسا امینی گذشته بود و فضای کشور به نحوی غیرقابل توصیف متشنج و ملتهب بود. مرتب اخبار زهرآگین بر تلخکامی همه ما می افزود و برخورد خشونت بار حاکمیت با مردمی که از ستم به ستوه آمده بودند از یکسو و سیرک اپوزیسیون خارج نشین از سوی دیگر، می رفت تا آخرین کورسوهای امید را خاموش کند. در آن روزها به دیدار سیدمحمد خاتمی رفتم و روایت و تحلیلم را از وضعیت بحرانی کشور در گفتگویی صمیانه عرض کردم و خاطره ای را برای ایشان بازگو کردم. خاطره این است
همزمان قرار بود جلسه ای دانشجویی برگزار کنیم
دکتر بهزاد مفیدی نصرآبادی از انگشت شمار استادان برجسته باستان شناسی است که تاریخ ایران باستان را بسیار خوب و دقیق و به روز می شناسد. مقالات و پژوهش هایش، اگر نگویم بی نقص است، تردیدی ندارم که بسیار دقیق و مرجع پژوهشهای ممتاز علمی است. در دیدارها و گفتگوهایی که با او داشتم از او دعوت کردم با موضوع آخرین مطالعات «تاریخ ایلام باستان» در هزاره های دوم و سوم پیش از میلاد برای دانشجویان جلسه ای برگزار کنیم. او پذیرفت و با همکاری دوستانم در دانشگده ادبیات دانشگاه تهران، قرار شد در اولین روزهای سال تحصیلی جدید جلسه را در دانشگاه تهران برگزار کنیم. پوستر همایش طراحی شد و برای هماهنگی جلسه قرارشد هفته بعدی جلسه ای داشته باشیم. در این میان، مهسا در گشت ارشاد کشته شد و فضای کشور به ناگهان تغییر کرد.
صبح روز دوشنبه 28 شهریور 1401 با دوستان و استادان فرهیخته در دانشکده ادبیات جلسه ای با این موضوع داشتم. وارد دانشگاه تهران شدم و از دور صدای تظاهرات دانشجویان را می شنیدم، به دانشکده ادبیات رفتم و جلسه را آغاز کردیم. همزمان، صدای دانشجویان، نزدیک و نزدیکتر می شد و پنجره اتاق که به دلیل خراب بودن سیستم تهویه باز بود، ما را متوجه حضور دانشجویان معترض می کرد. ناگهان شعاری سرشار از ناسزا با رکیک ترین واژگان را خطاب مقامات کشور شنیدیم! خُشکمان زد! فکر کردیم که شعار را نادرست شنیده ایم، دوستی گفت، اهمیت ندهید، ما به کار خودمان مشغول باشیم، من گفتم: نمی توانم، باید بروم پایین و از نزدیک ببینم و گوش دهم تا باور کنم!
از پله ها به سرعت پایین آمدم و با فاصله ای ناچیز، دانشجویان معترضی که در داخل دانشگاه در حال شعار دادن به سمت دانشکده ادبیات و رو به شمال دانشگاه می رفتند را به چشمانم دیدم و سه نکته حیرت انگیز مرا میخکوب کرد: دانشجویان – به ویژه دانشجویان دختر دانشگاه تهران – ماسک خود را پایین آورده بودند، به دوربین های حراست که در حال فیلمبرداری بودند، بدون ترس خیره شده و با صدای بلند رکیک ترین واژگان را به مقام مملکت بیان می کردند! حیران و آشفته به سمت اتاقی که جلسه داشتیم بازگشتم و وسایلم را برداشتم و به دوست عزیزم گفتم، «جلسه با دکتر مفیدی در مهرماه برگزار نخواهد شد». او گفت، اهمیت نده، ما باید کار خودمان را انجام دهیم و متاثر از فضای سیاسی کشور نباشیم. گفتم: بعید می دانم آن روز، دانشگاه تهران اصلاً اجازه ورود به دانشجویان بدهد و کلاس ها برگزار شوند، چه رسد به حضور غیر دانشجو در دانشگاه! و همین هم شد...
اینها را به آقای خاتمی گفتم، و افزودم در 20 تیر 1378 با دوستانمان در خیابان آرام و بدون خشونت شعار می دادیم و می گفتیم: «آزادی اندیشه، با ریش و پشم نمیشه!» بعد که دور هم جمع شدیم، یکی گفت: این شعار که امروز می دادیم، غلط بود! گفتیم چرا؟ گفت: با این شعار داریم انسان ها را بر اساس ظاهرشان قضاوت می کنیم، در حالیکه انسان های آزاد اندیشی که ریش بلند هم دارند کم نیستند و مثالهای غیر قابل انکاری برایمان زد و ما از فردا دیگر این شعار را سر ندادیم. به آقای خاتمی گفتم که من هنوز هم از خودم می پرسم که آیا ما عاقل بودیم؟ ما کنشگرانی مودب بودیم؟ ما با شخصیت بودیم؟ یا ما بی عرضه و ناتوان و بزدل بودیم؟ امروز فکر می کنم شاید ما بزدل بودیم، شاید عافیت طلب بودیم و شجاعتش را نداشتیم. دقت ما از این نسلی که پس از مهسا جانش را کف دستش گرفت و به خیابان آمد بیشتر بود، سعی می کردیم عمیق تر به موضوعات نگاه کنیم، سعی میکردیم مطالعه شده حرف بزنیم، ولی این نسل چنین نمی کند. میان ما فسیل های دهه پنجاهی و قبل از آن، با جوانان شجاع دهه هشتادی و بعد از آن، تفاوت از زمین تا آسمان است. به آقای خاتمی گفتم: «آزادی، سزاوار کسی است که شجاعتش را داشته باشد، ما شجاعتش را نداشتیم، این نسل دارد».
حالا در برابر این نسل شجاع، شهامتش را اگر دارید قانون عفاف و حجاب را ابلاغ و اجرا کنید.
سلمنا

پی نوشت : مسوولیت نظرات نویسندگان میهمان با ایشان است و کانال اندیشکده خرد صرفا امکان تضارب آرا را فراهم می کند.

اندیشکده خرد

03 Dec, 16:06


‏قانون حجاب همان نسخه به روز شده و اپدیت زنده به گور کردن دختران توسط مشرکین مکه است بعلاوه که زنان هم به آن اضافه شده و همچنین دسیسه ایجاد آشوب و تنش و درگیری داخلی که پیوست آن است ‌همچنین تحصیل مال نامشروع از مردم .دقیقا اعلان جنگ علیه فرمانهای الهی در پوشش عفاف و‌حجاب

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

03 Dec, 05:46


‏دیدید فرق میکنه کی رییس جمهور باشه ؟
‏پزشکیان رسما اعلام کرد امکان اجرای قانون حجاب وجود ندارد. تصور کنید روی این صندلی رییسی یا ⁧ #جلیلی ⁩ بود یقینا از مجلس بابت تصویب آن تشکر هم می کرد و می گفت مخالفین این قانون اقلیتی وابسته به اجانب هستند که دنبال لخت شدن هستند.

اندیشکده خرد

02 Dec, 18:27


چرا ضروری است بین انسان‌ها و عقاید و باورهای انها فرق گذاشت ؟ و معیار تعامل و ارتباط با دیگران نباید همسویی یا تضاد باورها و عقاید ما با دیگران باشد. درک همین نکته جوهره مدارا و احترام متقابل است که گمشده انسان امروز است.

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

02 Dec, 16:59


در خرداد ۱۴۰۱ در جلسه ای به ناجا هشدار دادم سماجت در طرح گشت ارشاد نتیجه ای جز رویارویی نظام با مردم ندارد سه ماه بعد جهان دید آنچه رخ داد. الان هم به سران قوا هشدار می دهم با طناب پوسیده مشتی سبک مغز بعنوان ⁧ #قانون_حجاب⁩ وارد چاه
تقابل با جامعه خشمگین از
اقتصاد ویران و ناکارآمدی نشوید . اگر شدید مسوولیت همه پیامدهای گوناگون آن با شما و‌دیگر حامیان این پروژه مشکوک است. بویژه که عقبه مکار و دانای این تهی مغزهای داخلی در خارج آماده ضربه به منافع و امنیت ملی است. ولو بلغ ما بلغ

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

02 Dec, 14:34


نامه مهم ایت الله مصطفی محقق استاد حوزه و دانشگاه و داماد نوه بنیانگذار حوزه علمیه قم به مراجع تقلید :

اجرای قانون حجاب موجب تضعیف نهاد دین می شود


بسمه تعالی

محضر مقدس مراجع معزز تقلید شیعه متع الله المسلمین بطول بقائهم.

سلام علیکم
با کمال ادب و احترام مواردی را‌ به عرضتان می رساند:
۱. امروز در کنار رسالت عظیمی که در راستای حفظ ارزش ها و آرمان های مکتب تشیع و آموزه های اهل بیت عصمت و‌ طهارت(ع) به کف با کفایت آن بزرگواران سپرده شده بدون شک نظارت بر اجرای این دستور و آموزه مهم نبوی است که: یسروا ولا تعسروا و بشروا ولا تنفرو‌ا. بی تردید این رسالت بزرگ، در جهانی که کانون های قدرت و فساد در حال دامن زدن به اسلام هراسی و نشان دادن چهره ای خشن از آیین پیامبر رحمت(ص) هستند بسی حساس تر می شود.

۲. مستحضرید که اخیراً قانونی در مجلس شورای اسلامی با عنوان لایحه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب به تصویب رسیده که حسب اطلاع، قوۀ مجریه آمادگی اجرای آن را ندارد و آن را غیرقابل اجرا و بر خلاف مصالح عامه می‌داند. تجربۀ عملی در پیگیری آنچه این قانون در پی آن است هم نشان داده است که رعایت شرایط امر به معروف و نهی از منکر از جمله عدم توهین به کسانی که امر و نهی می شوند و رعایت حرمت و کرامت آنها در عمل ممکن نبوده است و بسیار اتفاق افتاده است که نه تنها آبرو و حیثیت شخص مورد امر و نهی که خانواده آنها نیز مورد تعرض قرار گرفته است.
۳. نکته مهمی که کاملا مرتبط با
رسالت مرجعیت است اینکه به نظر این جانب با توجه به آشنایی با مفهوم و معنای قانون و‌‌ تجربۀ نسبتاً طولانی وانس با دانش حقوق، مواد زیادی از این قانون نه تنها غیرقابل اجرا‌ که از نظر ثمربخشی در امر مقدس عفاف و حجاب درست، نتیجه عکس خواهد داد و حتی موجب تنفر نسل جوان از آموزه های دینی و ترک ناخواستۀ وطن اسلامی توسط برخی از هموطنان عزیز می شود.

۴. مکرراً از سوی مقامات عالی ‌کشور در ملاقات با مسئولان کشوری تذکر داده شده است که موضوع حجاب باید‌ از ‌طریق فرهنگی پیگیری شود، نه با چوب و فلک؛ ولی تصویب این قانون، خلاف منویات و تذکرات مرجعیت است.
۵. اینک که این قانون‌ هنوز ابلاغ نشده و لازم الاجرا نگردیده به عنوان یک دانش آموخته حوزه علمیه قم از شما بزرگواران استدعا دارم‌ در راستای رسالت فرهنگی نهاد مرجعیت برای حل این معضل اجتماعی که عدم توجه به آن ممکن است موجب خسارت به دین و آیین و نظام و کشور عزیزمان شود عنایت ویژه فرموده تا مساله از طرق پیش بینی شده در‌‌ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به نحو شایسته حل وفصل گردد.

سید مصطفی محقق داماد
۱۱/۹/۱۴۰۳

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

02 Dec, 09:14


⭕️ نقد و بررسی فصل اول دولت چهاردهم و ریاست جمهوری مسعود پزشکیان

📝 نقد و بررسی فصل اول دولت چهاردهم و ریاست جمهوری مسعود پزشکیان در گفتگوی روزنامه ارمان ملی با دکتر امیر دبیری‌مهر، پژوهشگر و استاد جامعه شناسی سیاسی و رییس موسسه پژوهشی اندیشه و قلم

دبیری مهر در مصاحبه مشروح ب روزنامه ارمان ملی با اشاره به اینکه دولت پزشکیان فرصت‌های زیادی برای بهبود وضعیت اقتصادی،…

https://www.dabirimehr.ir/?p=9244

اندیشکده خرد

02 Dec, 07:47


«حضرت موسی به خدا گفت چرا هر کجا می‌روم یاری اندر کس نمی‌بینم و خواری می‌بینم؟ خدا وحی کرد که در لشکر تو خبرچینی است. موسی گفت: خبرچین را نشان‌ام بده. خدا گفت: ای موسی من به خبرچین خشم دارم، چه‌گونه خود خبرچینی کنم؟»

مسند امام رضا (به روایت داود بن سلیمان الغازی)، بخشی از حدیث ۳۹.                                  

پی نوشت : بعد در مجلس انقلابی قانون تصویب کردند که مردم علیه هم خبرچینی کنند

اندیشکده خرد

02 Dec, 07:05


https://www.armanmeli.ir/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D8%B1%D9%88%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-4/1148356-%D8%AF%D8%B1-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D9%84%D9%85%D9%84%D9%84%DB%8C-%D8%B1%D8%A7-%D8%A8%D8%A7%D8%B2-%DA%A9%D9%86%DB%8C%D9%85

اندیشکده خرد

02 Dec, 05:03


دو شرط همکاری با صاحبان قدرت از منظر حکمای ایرانی :
ستمگر نبودن صاحبان قدرت و تواضع آنها دربرابر ارباب دانش و و معرفت
سخنرانی دکتر علی اکبر امینی استاد دانشگاه درباره اندیشه های جامی


https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

01 Dec, 16:46


‏کاپیتولاسیون فرهنگی در پوشش قانون حجاب
‏آیا دادگاهی وجود دارد که مردم ایران از طراحان و‌نویسندگان و‌تصویب کنندگان و تایید کنندگان قانون حجاب بخاطر توهین به نوامیس ایرانی و عزت ملی شکایت کنند؟ چه کسی اجازه می دهد اتباع بیگانه به ناموس ایرانی تذکر حجاب بدهد؟ شرم بر شما باد

اندیشکده خرد

01 Dec, 09:26


چقدر ایران مشتاق بود که در ترکیه حکومت لائیک‌ها سرنگون شود و مذهبی ها سر کار بیایند. من می‌گفتم: سر کار آمدن مذهبی ها در ترکیه به نفع ایران و اسلام نیست. یکی از حضرات من را متهم می‌کرد که هنوز در حال و هوای دوران حکومت صفویه در ایران و حکومت عثمانی در اسلامبول هستم! من از اَوَّلِشَم می‌دونستم که ناسازگارترین افراد با دیگران و با هم مذهبی‌ها هستند. مذهبی‌ها چشم دیدنِ هم‌مذهب‌های خود را هم ندارند و با هم ناسازگارند، تا چه برسد به مذهبی‌های غیر هم‌مذهب! آن قدر که مسیحی‌ها مسیحی‌ها را کشته و مسلمان‌ها مسلمان‌ها را کشته‌اند، مسیحی‌ها مسلمان‌ها و مسلمان‌ها مسیحی‌ها را نکشته‌اند. اصلاً هر ایدئولوژی‌ای همین طور است. هیچ امپریالیستی در دنیا به اندازه استالین کمونیست نکشته است.
محمد مهدی پور محمدی

اندیشکده خرد

01 Dec, 07:44


قانونی که هیچ کس آن را گردن نمی گیرد

امیر دبیری مهر

با انتشار مفاد قانون حجاب و عفاف آرام آرام صدای اعتراض ملت در فضای مجازی در حال انتشار است و این نگرانی وجود دارد که اگر ابلاغ و اجرا شود کشور را با تنش مواجه کند.
به گزاره های زیر دقت کنید

حقوقدانان یکصدا با آن مخالفت کردند

بسیاری از دین شناسان آن را مغایر ارزشهای اسلامی میدانند

دولت با آن مخالف است

شهروندان با آن مخالفند

کارشناسان امنیتی و انتظامی و قضایی آن را غیر قابل اجرا و منشا تنش های جدید اجتماعی می دانند

مصلحت گرایان اجرای آن را در شرایط کنونی منطقه و جهان به صلاح نمی دانند

طرفداران آن حاضر به پذیرش مسوولیت تبعات اجرای آن نیستند

طراحان آن جرات مناظره با مخالفین را ندارند

مدافعان حقوق بشر هم آن را ضد انسانی می دانند

حامیان حقوق زنان نیز آن را ارتجاعی می نامند

....پرسش من این است چه اتفاقی در شورای نگهبان و نهادهای همکار آن در این سالها افتاده که محصول عملکرد آنها شکل گیری مجلسی است که اینچنین رودرروی ملت و منافع و مصالح ملی می ایستد و همین شورا بر مصوبات آن مانند قانون حجاب و عفاف مهر تایید می زند.
یعنی اینها یک لحظه فکر نکردند یک اتفاق در مسأله اعمال حجاب اجباری که منجر به مرگ مرحوم مهسا امینی شد کشور را به آستانه فروپاشی کشاند و حالا تکثیر این اتفاق چه پیامدهایی برای کشور دارد؟
آیا این مسأله مهمترین اولویت سیستم برای جراحی ساختاری نیست ؟ تا در وضعیتی که از سر تا پا غرق در معضلات و مشکلات هستیم بحرانهای خود ساخته درست نکنیم؟

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

01 Dec, 07:15


آزمون پایانی درس روابط بین الملل در باره اوضاع عجیب خاورمیانه که نشان می دهد در این منطقه خردمندان حکومت نمی کنند.

ایران و حزب الله با حماس دوست هستند
ایران و حزب الله با تحریر الشام دشمن هستند
حماس با تحریر الشام دوست هستد
حماس با اسرائیل دشمن هست
تحریر الشام با اسرائیل دشمن است
ایران با اسرائیل و تحریر الشام دشمن است
ترکیه با تحریر الشام و ایران دوست هست
سوریه با ترکیه دشمن و با ایران دوسته

اندیشکده خرد

30 Nov, 10:21


‏ابلاغ قانونی که با خواسته و منافع و رضایت مردم هم راستا نیست نه تنها اثری ندارد بلکه وهن قانون و حقوق است. هر قانونی باید از درون جامعه بجوشد.
‏نماینده ای که فلسفه قانون و رابطه آن را با حقوق را نداند مانند راننده تراکتوری است که اشتباهی جای خلبان ایرباس نشسته
‏⁧ #قانون_حجاب_عفاف ⁩

اندیشکده خرد

30 Nov, 05:53


طناب گرانی‌ها و تاب مردم

تحمل مردم در افزایش قیمت‌ها تا چه میزان سنجیده می‌شود؟

*رضا کیمیایی

موج جدید افزایش قیمت‌ها با افزایش قیمت خودروهای ساخت داخل شروع شده است. فارغ از بی‌کیفیت بودن این تولیدات و عدم توان در رقابت با سایر همتایان این سوال اساسی پیش می‌آید که تصمیم‌گیر افزایش قیمت خود را با چه نگاهی مدافع این افزایش است؟ مگر می‌شود با حداقل حقوق ۱۲ میلیونی، خودرویی با حداقل قیمت خرید؟ با کدام متر و معیار از معاون اول گرفته تا وزیر صمت و دیگران خود را محق می‌دانند تا چنین افزایش قیمتی صورت گیرد؟

چگونه است که هرگاه صحبت از قیمت بنزین به میان می‌آید مقایسه کوچه بازاری آن با قیمت آب مطرح می‌شود و بعدها اصحاب رسانه‌ایشان دست به قلم می‌شوند که قیمت بنزین به نرخ فوب خلیج فارس چنان است و بهمان است و دولت کریمه چه ارزان فروشی و چه لطفی می‌کند.

برخی هم باد در گلو می‌اندازند که بنزین باید ۵۰ هزار تومان شود تا جلوی قاچاق آن گرفته شود. اینها آیا از خود پرسیده‌اند که حداقل حقوق در ایران با همان معیارهای بین المللی قابل مقایسه است یا خیر؟ اگر قاچاقی صورت می‌گیرد معلول آن مفت فروشی نیست معلول فقری است که در تارو پود این کشور به شکلهای مختلف تابیده شده است.

این سوال همیشه مطرح بوده است که چگونه وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی صبح به صبح وقتی به قیمت دلار و سایر ارزها در برابر پول ملی نگاه می‌کنند گونه‌هایشان سرخ نمی‌شود. یک دلار‍ِ استکبار جهانی معادل با هفتصد هزار ریالِ آنهاست. چگونه هضم می‌شوند این اعداد؟ با کدام منطق با کدام استدلال با کدام انگیزه  صبح به صبح می‌آیند بر میز قطور مدیریتشان با پشت می‌فشارند؟ این بماند که همین‌ها برای جذب آخرین اندوخته طبقه پایین جامعه در حال نوسانگیری با تکنیک‌های مختلف هستند. بالا و پایین بردنهای مصلحتی با جوسازی‌های رسانه‌ای برای جمع‌آوری نقدینگی تبدیل به راهی شده است تا به قول خودشان بتوانند حقوق کارمندان را تأمین کنند. این جاست که تعداد علائم سوال بیشتر می‌شود.

مسئولین و تصمیم‌گیران یا واقعا نمی‌دانند یا تظاهر به ندانستن می‌کنند. اگر نمی‌دانند که باید فاتحه‌ای برای مملکت خواند. اگر می‌دانند و تظاهر به نادانی می‌کنند باید دست از اصلاح شست چرا که این ره پایان خوشی ندارد.

تصمیم‌گیران کشور برای حل مشکل تورم باید مسیر درست کشورهای توسعه یافته را پیش بگیرند. در حالیکه چرخ اختراع شده است نباید دنبال مسیر دیگری برای ساخت چرخ بود. باید از تجربیات سایر کشورها استفاده کرد. اصلاحات اقتصادی، ترمیم و بازسازی زیرساخت‌ها، استفاده درست از منابع و مخازن طبیعی در کنار مدیریت دلسوزانه شاید در بلند مدت بتواند مشکلات را حل کند. البته اگر اراده‌ای برای اصلاح امور باشد.

https://t.me/economic_andishe_ghalam

اندیشکده خرد

29 Nov, 16:25


فهم اولیه از تحولات سوریه: در هم شکستن ضلع سوم مقاومت

امیر دبیری مهر

اینکه همزمان با اتش بس در لبنان و آرام تر شدن اوضاع غزه، مخالفان مسلح بشار اسد دست به شورش زده و حلب را تسخیر کردند این سناریو را تقویت می کند که جریان تضعیف کننده مقاومت فلسطینی و لبنانی یعنی حماس و حزب الله بعد از موفقیت اولیه خود فرصت را برای در هم شکستن ضلع سوم مقاومت یعنی سوریه مناسب دانسته است .
وگرنه احرارالشام می توانست یک ماه قبل هم حمله خود را اغاز کند.
بحث مداخله احتمالی ترکیه و روسیه در تحولات اخیر می تواند فرع بر اصل تحلیل بالا در نظرگرفته شود.ترکیه از این اب گل آلود برای ضربه بر کردهای مجاور خود در مرزهای سوریه استفاده خواهد کرد . روسیه هم که در باتلاق اوکراین در فرق سر گیر افتاده دیگر توان ایفای نقش گذشته را ندارد .
باید چند روزی صبر کرد تا با روند اتفاقات
به راستی آزمایی تحولات پرداخت.

اندیشکده خرد

23 Nov, 06:18


قطعنامه اخیر اتمی علیه ایران نشان داد مشکل ما فقط با اروپا و‌امریکا نیست با ارمنستان و پاکستان و‌هند و برزیل و تایلند و آرژانتین و گرجستان والجزایر و کلمبیا هم مشکل جدی داریم.

تحلیل رای کشورها به قطعنامه ضد ایران در شورای حکام آژانس

حسن بهشتی پور

در اجلاس روز پنج شنبه اول آذر 1403 (21 نوامبر 2024) پس از ساعت های بحث طولانی بدون توجه به توافق مهم ایران با گروسی مدیر کل آژانس در مورد تعلیق غنی سازی اورانیم شصت درصد و آمادگی ایران برای صدور ویزا برای چهار نفر بازرسان روپایی آژانس ، 19 کشور به قطعنامه ضد ایران رای مثبت دادند و ۱۲ کشور آفریقای جنوبی، هند، پاکستان، اندونزی، برزیل، غنا، تایلند، الجزایر، ارمنستان، بنگلادش، کلمبیا و مصر رای ممتنع دادند. و فقط سه کشور روسیه، چین و بورکینافاسو رای منفی دادند و ونزوئلا هم چون حق عضویت نپرداخته بود، از شرکت در رای‌گیری محروم بود. بر این اساس می‌توانیم به نکات تحلیلی زیر برسیم .
اول) کشورهای آلمان، فرانسه و انگلیس که خود پیشنهاد ‌دهنده قطعنامه بودند به همراه متحدان ضد ایرانی آنها یعنی آمریکا، استرالیا، کانادا، اوکراین و دیگر اعضای اتحادیه اروپا مانند ایتالیا، اسپانیا ، بلژیک، لوکزامبورگ، هلند، در مجموع ۱۲ کشور که انتظار می‌رفت رای مثبت به قطعنامه بدهند اما هفت کشور دیگر کدام کشورها بودند؟ ژاپن، کره جنوبی، آرژانتین، اکوادور، پاراگوئه، مراکش و گرجستان.
دوم) در بین کشورهای همسایه ایران رای پاکستان و ارمنستان، بسیار اهمیت داشت. چرا این کشورها به قطعنامه رای مخالف ندادند؟ چرا سیاست ایران درمورد نزدیک شدن هر چه بیشتر روابط با همسایگان در این مورد پاسخ مثبت نداد؟ این دو کشور در مورد قطعنامه حرداد ماه گذشته نیز رای ممتنع داده بودند. جالب آنکه ایران بیشترین حمایت ها را از ارمنستان داشته است و نیز درمورد پاکستان باید یادآور شیم این کشور حتی پیمان ان پی تی را هم نپذیرفته و اجرا هم نمی کند . واقعا چرا ما حتی نتوانستیم همسایگان خود را قانع کنیم اقدام‌های ایران در صنعت هسته‌ای صرفا صلح‌آمیز است. یا چرا این دو همسایه ترجیح می دهند در اختلاف بین ما و اروپا و آمریکا بی طرف بمانند؟
سوم) هر پنج کشور عضو بریکس در شورای حکام آژانس عضو هستند. با اینکه ایران رسما عضو گروه بریکس شده است ، اما از این میان فقط روسیه و چین رای منفی دادند به راستی چرا هند، برزیل و آفریقای جنوبی مانند این دو کشور دیگر رای منفی به قطعنامه ندادند؟ چرا این سه کشور ترجیح می دهند همچنان در اختلاف های اساسی ایران با غرب بی طرف بمانند آیا واقعا بریکس در سایر موارد هم چنین عمل خواهد کرد؟
چهارم) از بین گروه کشورهای اسلامی که ظاهرا روابط خوبی هم با ایران دارند کشورهای الجزایر، اندونزی، بنگلادش، و مصر رای منفی ندادند. واقعا نباید فکر کنیم چرا این کشورها در چنین موقعیت‌هایی از ایران حمایت نمی‌کنند؟ تاسف بار رای موافق کشور مسلمان مراکش است که با ایران روابطش هم قطع است.
پنجم) به غیر از کشورهایی که در قالب گروه‌های مختلف نام بردم آخرین مورد مربوط به کشورهای جنبش عدم تعهد است در قالب این گروه نیز انتظار می‌رفت کشورهایی نظیر آرژانتین ، اروگوئه، و اکودور و گرجستان لااقل رای موافق ندهند اما آنها هم با غرب همسو شدند. کشورهای غنا ، تایلند و کلمبیا نیز تنها به دادن رای ممتنع اکتفا کردند و از دادن رای منفی به این قطعنامه خوداری کردند.

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

23 Nov, 04:50


*داستانک*

محمد مهدی پور محمدی

یک تعمیر کار ماشین
لباسشویی وارد منزل مشتری شد و صاحبخانه او را به آشپزخانه، جایی که ماشین لباسشویی در آن قرار داشت راهنمایی کرد. تعمیر کار تا وارد آشپزخانه شد سینه به سینه یک سگِ خیلی بزرگ شد و در حالی که نزدیک بود زَهرِه تَرَک بشود و قالب تهی کند، چند قدم به عقب برگشت. صاحبخانه به او گفت:
- آقای مهندس جو که ترس نداره. یادم‌ رفت بگویم اسم سگ من جو است. جو فقط گوشه آشپزخانه می‌نشینه و به شما نگاه می‌کنه.
بعد با انگشت سبابه به یک طوطی که مظلومانه در یک قفس روی کابینت نشسته بود اشاره کرد و گفت:
- خطر اصلی این طوطیه! این طوطی خیلی طوطیِ خطرناکیه! از این طوطی بترس! شما مشغول کارت باش من‌ هم تا شما مشغول کارت هستی از منزل بیرون می‌روم و یک ساعت دیگر برمی‌گردم. فقط مواظب این طوطی خطرناک باش، جوابش را نده و سر به سرش نگذار!
تعمیر کار چیزی از حرف‌های صاحبخانه دستگیرش نشد که مثلاً این طوطیِ مظلومِ بیچاره نشسته در قفس چه خطری می‌تواند داشته باشد. مشغول کارش شد و جو هم فقط گوشه آشپزخانه نشسته بود و چُرت می‌زد و خُر خُر می‌کرد...
در حین کار آچار از دست تعمیر کار به زمین افتاد و کمی صدا داد. طوطی سر بلند کرد و به او گفت:
- خیلی خری! اگر آدم بودی و کار بلد بودی آچار از دستت نمی‌افتاد. و داستان از همین جا شروع شد. استادکار هر کاری می‌کرد طوطی به او یک متلک می‌گفت و تعمیرکار بنا به توصیه صاحبخانه پاسخ نمی‌داد... کم‌کم کار با جاهای باریک و فحش‌های ناموسی چارواداری رسید و طوطی لامصب یک ریز تعمیر کار بیچاره را فحش باران می‌کرد، آن هم‌ چه فحش‌هایی که نگو و نپرس که اگر بنویسم ادمین کل پست را حذف می‌کند! تعمیر کار که دل و روده ماشین لباسشویی را برای تعمیر بیرون ریخته بود و به حواس جمع احتیاج داشت، سر انجام صبرش سر آمد، رو به طوطی کرد و گفت لامصبِ فلان فلان شده، خفه می‌شی که من‌حواسم جمع باشه کارم را بکنم؟ طوطی سری تکان داد و‌ گفت:
- به من می‌گی خفه شو؟ حالا حالیت می‌کنم. بعد سرش را به طرف سگ برگرداند و خیلی آمرانه گفت: حمله کن جو...
سگ تا فرمانِ طوطی را شنید از جای خود بلند شد، تکانی به خود داد، سینه‌اش را سپر کرد، دهانش را به اندازه‌ای که کله آقای مهندس تعمیر کار درسته در آن جا می‌گرفت باز کرد و به طرف آن مرد بیچاره خیز برداشت...
تعمیر کار بیچاره سه روز بعد، وقتی روی تخت بیمارستان بعد از ده پانزده تا عمل جراحی سنگین و در حالی که سر تا پایش باند پیچی شده بود، چشمهایش را باز کرد، تازه فهمید که چرا صاحب‌خانه می‌گفت جو خطری ندارد و باید از آن طوطیهِ که مظلوم داخل قفس روی کابینت نشسته بود ترسید. فقط صاحبخانه یادش رفته بود به تعمیرکار بیچاره بگوید که آن‌ طوطی فرمانده آن سگ است!
نتیجه اخلاقی:
نتیجه اخلاقی با خودتان. هر جور خواستید نتیجه‌گیری کنید. بنده مسئولیت نتیجه‌گیری شما را بِاَیِّ نَحوِ کان به عهده نمی‌گیرم.

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

22 Nov, 08:07


ترکیب عینک هوشمند + هوش مصنوعی:

شخصی با عینک هوشمند به بهانه پرسیدن آدرس، سراغ رهگذران می‌رود و طی چند ثانیه‌ با کمک تشخیص چهره‌ی هوش مصنوعی، هویت آنها را شناسایی می‌کند…

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

22 Nov, 06:37


چهارگزینه پیش روی ایران در واکنش تشدید فشارهای غرب

دکتر فواد صادقی
نویسنده میهمان اندیشکده خرد


پس از گذشت ۱۲ سال، پرونده هسته ای ایران در استانه بازگشت به شورای امنیت سازمان ملل قرار دارد که می تواند مرحله فینال این پرونده را رقم بزند.

اروپا با تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام، به استقبال برخورد ترامپ با جمهوری اسلامی رفت.

این قطعنامه مقدمه فعال سازی مکانیزم ماشه و لغو مصونیت ایران در برابر قطعنامه های شورای امنیت ذیل فصل هفتم است که علاوه بر تحریم، اجازه برخورد نظامی با برنامه هسته ای ایران را می دهد.

اکنون به شش دلیل وضعیت نظام، بمراتب دشوارتر از دوره نخست ترامپ است:
اول، دیگر سدی به نام برجام که با همکاری اروپا، روسیه و چین مانع ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت، تحریمهای جهانی و برخورد نظامی را بگیرد، وجود ندارد

دوم، روسیه و چین دو متحد دوره قبلی، ایران را مقابل فشارهای ترامپ تنها می گذارند، روسیه به دلیل جنگ اکراین و چین بدلیل توافق با دولتهای عربی

سوم، کشورهای اروپایی، بخصوص المان که همواره، نقش تعدیل کننده و کنترلگر تنش در غرب را برای برخورد با ایران ایفا می کردند، از دوسال قبل، جنگ اکراین و جنبش ززآ ، مواضع تندتری از امریکا علیه جمهوری اسلامی دارند.

چهارم، ذخایر ارزی و انبارهای کالای ایران که در دوره نخست ترامپ، در حالت حداکثری برجام قرار داشت امروز  پس از هفت سال برداشت مداوم، تهی گردیده و اسیب پذیری اقتصادی ایران دوچندان شده است

پنجم، با بالاگرفتن تنش میان ایران و اسراییل و انجام دو موشکباران تبلیغاتی اسراییل توسط ایران، راه برای حملات اسراییل به مراکز نظامی و هسته ای ایران هموار شده است و در صورت قرارگرفتن پرونده ایران، ذیل فصل هفتم، احتمال حملات سنگین اسراییل به اهداف نظامی و هسته ای با حمایت غرب وجود دارد.

مشروعیت داخلی و حمایت مردمی از نظام با حوادث سال ۱۳۹۸ و ۱۴۰۱ تحلیل رفته است و نتایج دو انتخابات اخیر مجلس و ریاست جمهوری نشان از چالش مشروعیت مردمسالارانه جمهوری اسلامی دارد که در شرایط تشدید فشار خارجی، احتمالات اعتراضات داخلی را افزایش می دهد.

در این شرایط نظام در برابر چهارراه متفاوت قرار دارد:
- معامله با ترامپ که احتمالا گزینه پیشنهادی امریکا در چارچوب روش قذافی و پایان غنی سازی خواهد بود.

- خروج از NPT و حرکتی مشابه کره شمالی به سوی اتم، که با توجه به عمق نفوذ موساد در هسته سخت نظام و ضعف لجستیکی و فنی، امکان آزمایش بمب اتم ایرانی ظرف کمتر از یکسال بسیار بعید است که فرصت ایجاد اختلال را به طرف مقابل می دهد.

- عقب نشینی تاکتیکی با هدف جلوگیری از ارجاع پرونده به شورای امنیت و بازگشت به محدودیتهای برجام

- ادامه سیاست نه جنگ نه مذاکره، با تحمل فشارهای اقتصادی و تشدید تحریمها

با فرض هرانتخاب ، بازهم بنظر می رسد تیم فعلی مذاکره کننده در وزارت خارجه و شعام، فاقد اختیارات داخلی و جسارت خارجی برای نتیجه گیری در مذاکرات است و با این تیم، گزینه چهارم محتمل تر است اما اینکه رییس جمهوری با شعار رفع تحریمها از مردم رای بگیرد و ظرف سه ماه پرونده را به وضعیت خطرناک ۱۲ سال قبل برگرداند، یک تراژدی است

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

21 Nov, 18:52


ضربه ای که کریم احمدخان حقوقدان مسلمان بریتانیایی و دادستان دیوان بین المللی کیفری با دانش و استدلال و مستندات و اعتبار و پرستیژ و قلم خود به اسراییل زده و شیرازه دولت صهیونیست‌ها را از هم پاشیده هیچ کدام از رهبران فلسطینی با موشک و اسلحه و عملیات استشهادی نزدند. این یعنی شناختن قواعد بازی در جهانی که ما زندگی می کنیم.به احترام این مرد باید کلاه از سر برداشت. مسلمانان برای دستیابی به عزت وقدرت به تربیت چنین انسان‌هایی نیاز دارند

پی نوشت:
مقاومت هوشمندانه و هدفمند و خشونت پرهیز دربرابر زورگویی و ستم صهیونیست‌ها کنشی ستودنی و ارزش آن غیرقابل انکار است. نقد به نشناختن مولفه های واقعی قدرت در جهان است که زمینه نسل کشی و جنایت به صهیونیست‌ها را می دهد

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

21 Nov, 16:08


خشونت پرهیزی واجب تر از نان شب برای ایرانیان

امیر دبیری مهر

چند روز پیش دوست دیرینم محمود حبیبی آخرین ترجمه خود با عنوان
«مقاومت خشونت پرهیز : درآمدی فلسفی » رنوشته تاد د‌‌ِمی را برای مطالعه به من ارایه داد.
در روزهای گذشته که بخاطر کمردرد شدید در استراحت بودم طبق عادت مالوف همزمان با دیگر کتابها و مجلات خواندن این اثر را اغاز کردم. وقتی فصل دوم را تمام کردم که در نیمه ی کتاب است متوجه شدم آموزه های این اثر از نیازهای اساسی ایران و ایرانی است .این کتاب تعاملی است دقیق و‌موشکافانه بر چیستی خشونت و در مقابل ضرورت خشونت پرهیزی بویژه در عرصه سیاست ‌‌جامعه و در مقابل دولت های خشونت ورز.
در این کتاب خشونت در سه نوع فیزیکی و روانی و ساختاری مورد بحث قرارگرفته و دلایل محکمی بیان شده که نه تنها اعمال خشونت به هیچ وجه اخلاقی و انسانی نیست بلکه نتیجه بخش هم نمی باشد ‌وحتی واکنش های خشن در برابر کنش های خشن صرفا مکملی برای تشدید چرخه معیوب خشونت ورزی است .
برای جامعه ای مثل ایران که دچار بیماری و انحراف بزرگی به نام خشونت در سه سطح مذکور است و نمونه های آن را در فحاشی های روزمره در خیابان ها ، سرکوبگری های سیستماتیک و منازعات اجتماعی و‌درگیری های مردم با یکدیگر حتی در فضای مجازی می بینیم خواندن و تامل در این کتاب از نان شب واجب تر است تا بیشتر در باتلاق متعفن خشونت ورزی غرق نشود.
جامعه و‌حکومتی که تفاوت خشونت را با امنیت و غیرت و دفاع و نظم و …مطلقا نمی داند و در پوشش همه اینها کاملا خشن رفتار می کند و‌همه اصول و ارزش‌ها ی انسانی را زیر پا می گذارد .
درباره این کتاب در اینده نزدیک بیشتر صحبت خواهم کرد. اجمالا می توانید کتاب را از نشر خوب خریداری و مطالعه کنید.

اندیشکده خرد

21 Nov, 13:36


برگی درخشان از کارنامه دیوان بین المللی کیفری : نتانیاهو و‌گالانت بعنوان جنایتکار جنگی معرفی ‌‌و حکم بازداشت آنها صادر شد و در صورت سفر به ۱۲۰ کشور امکان بازداشت آنها وجود دارد.

پی نوشت :

دیوان بین‌المللی کیفری (ICC) و دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ) وظایف و صلاحیت‌های متفاوتی دارند:
وظیفه: ICC محاکمه افراد متهم به جنایات جنگی و جرائم علیه بشریت بر اساس قوانین کیفری بین المللی است در حالی که ICJ اختلافات بین دولتها را بر اساس حقوق بین الملل حل و فصل می‌کند.

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

21 Nov, 06:22


‏با عملکرد ضعیف دولت در ۱۰۰ روز اول از ما گله می کنند چرا دعوت کردید که در انتخابات شرکت کنیم ‌و به پزشکیان رای بدهیم . پاسخ روشن این است اولا هنوز هم معتقدم بهترین کار را کردیم که اجازه ندادیم جریان تحجر و جنگ طلب و مردم ستیز روی کار بیاد دوما نقد جدی عملکرد دولت جدید لازم است و این دو موضع مکمل هم هستند.

امیر دبیری مهر

اندیشکده خرد

20 Nov, 05:52


‏امروز سخنان قایم پناه معاون اجرایی رییس جمهور را ار رادیو شنیدم درباره دستاوردهای !!دولت پزشکیان …بسیار ناشیانه و ناپخته و سطحی …بنده خدا می گفت سفر های خارجی رییس جمهور دستاورد بوده یا پرداخت حقوق پرستاران و…
‏تعجب می کنم برخی پزشکان ازشون سوال می کنی میگن در تخصص من دخالت نکن بعد درباره مسایل پیچیده سیاست و حکمرانی با این اعتماد به نفس حرف می زنند…مگه دولت رجل مخاطب شناس و خبره رسانه نداره

اندیشکده خرد

19 Nov, 20:28


اقای پزشکیان
‏شما جراح قلب هستید با علوم سیاسی چندان آشنایی ندارید در این علم واژه ای داریم به نام مغناطیس قدرت یا دیوار صوتی مقام .سیاست مدارها را به تدریج کور و کر و لال می کند و معدود رهبرانی هستند که در تاریخ دچار این عذاب نشدند . اتفاقاتی مانند ⁧ #گرانی_خودرو ⁩ نگران کننده است

اندیشکده خرد

19 Nov, 20:24


برگزاری همایش ملی تعالی زیست مجازی با محوریت نوجوانان با عنوان رویانو در تهران

تعدادی از برجسته ترین استادان و پژوهشگران و فعالان رسانه ای امروز در تهران گردهم آمدند و درنخستین همایش ملی تعالی زیست مجازی درباره این مساله سخنرانی و مباحثه کردند که فضای مجازی چگونه می تواند نوجوانان و جوانان را برای زندگی سالم تر و شکوفا تر و سرزندتر و امیدوار تر مهیا کند.

وجه تمایز این همایش با دیگر همایش های مشابه در این بود که در آن استادان حاضر در این همایش در رشته های مختلف علوم انسانی و اجتماعی صاحب نظر بوده و با صراحت و مسوولیت درباره رابطه نوجوانان و فضای مجازی و اینده ایران از نظرگاههای مختلف صحبت کردند .
دکتر تقی آزاد ارمکی استاد جامعه شناسی
دکتر مجتبی مقصودی استادعلوم سیاسی
دکتر کامران عار‌وان استاد تاریخ
دکتر مصطفی انتظاری استاد مدیریت رسانه
دکتر حمید ضیایی پروراستاد ارتباطات
دکتر امیر دبیری مهر استاد جامعه شناسی سیاسی
دکتر محمد حسین جبل عاملی استاد بازاریابی و برندینگ
دکتر رضا خاشعی استاد مردم شناسی
حجت‌الاسلام دکتر موسوی‌فر استاد حوزه و دانشگاه و پژوهشگر سبک زندگی
و خانم دکتر اقا خانی
و خانم دکتر جوادیه و دکتر رضا کیمیایی و دکتر یونس دهمرده از پژوهشگران برجسته علوم ارتباطات و روزنامه نگاری و روابط بین الملل از جمله سخنرانان این همایش بودند.
درحاشیه این همایش گفتگوهای داغ دو و چند جانبه ای هم درباره فضای مجازی صورت گرفت .
مشروح و فرازهایی مهم این همایش به زودی د ر فضای مجاز ی منتشر خواهد شد.
موسسه پژوهشی اندیشه و قلم و با همکاری و‌حمایت میز سبک زندگی دفتر تبلیغات اسلامی قم این همایش را برگزار کردند و قرار است همایش های تخصصی مربوط به سبک زندگی و فضای مجازی بطور فصلی برگزار شود.

https://t.me/andishehvaghalam

اندیشکده خرد

19 Nov, 05:20


مساله جانشینی رهبری در ایران : فرایندی طبیعی یا بحرانی سیاسی
 
منبع : روزنامه النهارالعربی چاپ بیروت به قلم امیر دبیری مهر
 
 
چند سال است در اندیشکده ها ومحافل سیاسی با اهداف واغراض گوناگون در باره جانشین ایت الله خامنه ای رهبر ۸۵ ساله جمهوری اسلامی گمانه زنی واسم افرادی هم مطرح می شود. تا حالا از مجتبی خامنه ای / صادق املی لاریجانی / عبدالله جوادی املی/ سید حسن خمینی/ حسن روحانی و محمد مهدی میرباقری بعنوان افرادی که احتمال انتخاب انها بعنوان رهبر اینده جمهوری اسلامی وجود دارد نام برده شده است . پیشتر ازهاشمی رفسنجانی وهاشمی شاهرودی و ابراهیم رییسی هم بعنوان الترناتیوهای رهبری نام برده می شد که فوت این سه نفر این احتمال را از بین برد.
در خصوص مساله جانشینی دو مساله مهم مطرح است اول اینکه استراتژی ایت الله خامنه ای دراین خصوص چیست؟ دوم اینکه چه کسانی امکان قرار گرفتن دراین جایگاه بعنوان سومین رهبر جمهوری اسلامی را دارند؟ به نظر من پاسخ به پرسش اول به مراتب مهمتر است زیرا راه را برای پاسخ به پرسش بعدی هموار می کند .
در خصوص پرسش اول دو ایده متصور است:
اول اینکه مساله جانشینی در دوران حیات ایت الله خامنه ای تعیین تکلیف خواهد شد (مانند دوران رهبری ایت الله خمینی که ایت الله منتظری بعنوان قایم مقام رهبری معرفی اما در پی اختلافاتی عزل شد ) و ایت الله خامنه ای در دوران رهبری ۳۵ ساله خود تا کنون نشان داده سبک مدیریت ایت الله خمینی را ادامه می دهد.
ایده دوم اینکه مساله انتخاب رهبر بعدی بدون دخالت رهبر کنونی به اختیارات قانونی مجلس خبرگان رهبری احاله می شودبرهمین اساس چند سال قبل محمود محمدی عراقی رییس دفتر ایت الله خامنه ای مستقر در شهر قم گفت رهبری مخالف موروثی شدن رهبری است و اجازه بررسی شرایط مجتبی خامنه ای را نداده اند. 
با وجودی که برای هر دو ایده بالا شواهدی وجود دارد و در بین فعالان سیاسی و مذهبی طرفدارانی دارند شرایط سیاسی ایران در داخل و منطقه به گونه ای است که به نظر می رسد ایت الله خامنه ای گزینه اول را انتخاب خواهد کرد وهمچون ایت الله خمینی دغدغه گذارمسالمت امیز قدرت در جمهوری اسلامی را دارد و سرنوشت نظام سیاسی با این حجم ازمخالفت ها را به حوادث روزگار واگذار نخواهد کرد.
برخی رخدادهای علنی در هفته های اخیر این فرضیه را تقویت کرده است که عبارتند از:
• مهمترین انها سخنان ایت الله خامنه ای در جمع اعضای مجلس خبرگان رهبری در چند روز پیش است که تصریح کرد انقلاب ونظام اسلامی وابسته به افراد حتی رهبری نیست و در صورت فقدان رهبری این مجلس بی درنگ رهبر بعدی را تعیین خواهد کرد. بلافاصله بعد از این دیدار تعدادی از امامان جمعه از جمله ابوالحسن مهدوی امام جمعه اصفهان ازشناسایی سه نفربعنوان جانشینان احتمالی رهبری درمجلس خبرگان خبر دادند. گفتنی است در مجلس خبرگان رهبری کمیسیونی وجود دارد با نام کمیسیون اصل ۱۰۷ و ۱۰۹ قانون اساسی با ۱۵ عضو اصلی و ۵ عضو علی البدل که وظیفه این کمیسیون شناسایی افرادی است که شرایط رهبری جمهوری اسلامی را دارند تا در موقع لازم برای رای گیری به مجلس خبرگان رهبری معرفی شوند. فعالیت این کمیسیون محرمانه و غیر علنی است .
• غیر از این اظهارات مصاحبه جنجالی فردی به نام عباس پالیزدارعلیه بسیاری از روحانیون عالی رتبه ومتهم کردن  انها به فساد هم مورد توجه افکار عمومی قرارگرفت بویژه وقتی که این فرد ابراز امیدواری کرد با قدرت یافتن مجتبی خامنه ای یکی از چهار پسر ایت الله خامنه ای بساط مفسدین اقتصادی جمع شود. این حرف پیشتر بارها ازجانب افرادی مانند عبدالرضا داوری یکی از فعالان فضای مجازی مطرح شده که مجتبی خامنه ای بهترین گزینه برای انتقال قدرت مسالمت امیز درایران است زیرا او می تواند مانند محمد بن سلمان در عربستان دست به اصلاحات ساختاری بزند. اینها تعطیلی کلاس درس مجتبی خامنه ای در حوزه علمیه را هم نشانه ای برای امادگی او برای پذیرش مسوولیتهای مهمتر می دانند.پرسش بنده از یکی ازنزدیکان آیت الله خامنه ای در این خصوص هم بی پاسخ ماند که به نظرم طبیعی است .
 
انچه که به نظر من مهمتر از این گمانه زنی های رسانه ای است وجود شواهدی است که نشان می دهد احتمال معرفی فردی بعنوان قایم مقام رهبری وانتقال تدریجی قدرت در زمان حیات ایت الله خامنه ای تقویت شده است وشاید اینگونه نباشد که مساله جانشینی رهبری مسکوت بماند تا در موقع لازم ۸۸ عضو مجلس خبرگان فی البداهه برای آن تصمیم گیری کنند. به عبارت دیگر به نظرمی ایدبرخلاف نظربسیاری از ناظرین سیاسی که معتقدند رهبرجمهور ی اسلامی حاضربه تقسیم اختیارات ووظایف رهبری در دوران زعامت خویش نیست به نظر می رسد اولویت مهمتری که همانا بقای نظام جمهوری اسلامی است ایجاب می کند برای این مهم از قبل تدابیری اندیشیده شود. در ماههای اینده باید منتظرشواهد بیشتری در تایید این سناریو باشیم .
 

اندیشکده خرد

18 Nov, 12:29


‏من با کلینیک های تَرک به شدت موافقم
‏ترک اختلاس
‏ترک ریا
‏ترک خیانت
‏ترک تحجر و جمود
‏ترک پستی که لیاقتش را نداری
‏ترک فریب
‏ترک دروغ و افترا
‏ترک حرام خوری
‏ترک زیر اب زنی و پرونده سازی
‏ترک کاسبی تحریم
‏ترک فسادو..
‏اگر اینها موفق بود
‏به ترک بی حیایی هم می رسیم

‏⁧ #کلینیک_ترک_حجاب ⁩

اندیشکده خرد

17 Nov, 11:36


مخالفان فضای مجازی دقیقا می دانند چه می کنند

امیر دبیری مهر

آنتون جاگر در این مقاله که در شماره ۲۷ مجله ترجمان ترجمه شده به خوبی توضیح می دهد که ویژگی های دوران پسا سیاست تا قبل از بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ چه بود و چرا و چگونه به مرور وارد دوران هایپرسیاست شدیم.
در عصر هایپر سیاست یا حاد سیاست هویت و اخلاق یا اینکه ما «که و‌ چه » هستیم جایگزین تضاد طبقاتی شده است و بی تفاوتی به سیاست ارزش محسوب نمی شود البته در قالب نوعی استالینیسم بدون ارمان شهر . در این دوران سیاست به جامعه بازگشته اما نه از بالا بلکه از پایین. عرصه عمومی دوباره بازگشته اما بدون سمن هابلکه با میدان داری رسانه ها و شبکه های اجتماعی.
بنابراین هر چه جوامع و‌حکومت ها مدرن تر و توسعه یافته تر هستند با الزامات دوران هایپر سیاست سازگار ترند و هر چه بسته تر و سنتی تر و تمامت خواه تر با کنشگری نوین شهروندان مخالفت می کنند.
بنابراین انانکه در اتاق های بسته و پنهان با توسعه و آزادی فضای مجازی مخالفت می کنند دقیقا می دانند چه می کنند. آنها با حضور نوین و ازاد مردم در سپهر سیاسی مخالف هستند . آنها مردم را فقط زمانی می خواهند که مانند گله ای بی هویت ‌و‌سر به راه در خدمت ایدئولوژی قدرت مدار باشند . فضای مجازی بخاطر ماهیت متکثر و شبکه ای خود مزاحم کلیدی چنین رویکردی به جامعه است و نباید ازاد و فعال باشد. این نگرش از هایپر سیاست بیزار است و پسا سیاستی می خواهد که همگان کور و کر و لال فقط به به و چه چه کنند و قدرت اعتراض و نقد نداشته باشند .مردم زمانی خوب هستند که یک توده بی شکل و نامنسجم باشند نه جامعه ای متشکل از انسان‌های اگاه و هدفمند و حق طلب

اندیشکده خرد

17 Nov, 04:53


هشدار مهم عصمت اینونو به رضاشاه!

شش ماه قبل از اشغال ایران توسط متفقین، عصمت اینونو رئیس‌جمهور ترکیه از طریق اسفندیار سپهبدی سفیر ایران در ترکیه، نامه ای به رضاشاه نوشته اطلاع میدهد که متفقین بدلایل مختلفی حتما به ایران حمله خواهند کرد لذا هر چه زودتر آلمانی ها را از ایران بیرون کرده با متفقین وارد مذاکره و قرارداد بشوید تا کشورتان اشغال نشود.
عصمت اینونو حتی مینویسد که رضاشاه به من وکالت رسمی بدهد و من تضمین میدهم که این کار را من انجام بدهم.

سالها پیش، من راجع به این نامه مهم اینونو در منابع ترکیه خوانده بودم و منبع یادم نمانده و در منابع ایرانی مدام دنبال آن می گشتم و نمی توانستم این نامه را پیدا کنم، خوشبختانه، ردّ آنرا در این فایل تصویری دکتر فریدون هویدا پیدا کردم، او در اینجا توضیح می دهد که آنرا پیدا کرده و دیده است!

عجیب است که نامه ای به این مهمی که در آن زمان از ترکیه به تهران تلگراف گردیده، مقامات ایرانی بخاطر ترس از خشم رضاشاه که همچنان چشم به پیروزی آلمان دوخته بوده، اصلا جرات نمی کنند آنرا به رضاشاه نشان دهند و در نتیجه، معاون وقتِ وزیر امور خارجه ایران در زیر این نامه دستور داده که بایگانی گردد!.

بعدها که فریدون هویدا (برادر امیرعباس) وزیر خارجه می گردد این نامه را پیگیری کرده و پیدا می کند، چون اسفندیار سپهبدی سفیر وقت ایران در ترکیه که شوهر خواهر هویدا بوده و از این نامه مطلع بوده قبلا به فریدون هویدا گفته بوده که عصمت اینونو چنین نامه ای را نوشته است!

شوربختی در اینست که، کسی جرات نمی کرد به رضاشاه نزدیک شود و سخنی بگوید که خلاف میل دیکتاتور باشد!

امیر احمدی اولین سپهبد ایران می نویسد که در مرداد ۱۳۲۰ یعنی کمتر از یک ماه قبل از حمله متفقین، ارتش مانوری در تپه های ازگل در حضور رضاشاه برگزار کرده و رضاشاه نیز چادر مخصوصی در آنجا برافراشته بود و هر کدام از امرای ارتش برای خوشایند او از رشادت ارتش ایران می گفتند و او نیز از شادی قاه قاه میخندید! یک تلفنگرامی از گروهان اول دانشکده افسری رسید و شاه بی نهایت خوشحال شد و آنرا به من نشان داد و در تلفنگرام فرمانده نوشته بود:
«با چابکی و رشادت تمام گردنه قوچی را گرفتیم. اگر قشون سلم و تور هم به میدان ما بیاید، شکست خواهد خورد، منتظر امر اعلیحضرت بزرگ ارتشتاران فرمانده هستیم که هر جا را امر کند فتح می کنیم.
شاه گفت: قشون من عالی ترین قشونی است که امروز در دنیا می توان نشان داد و این ادعا که فرمانده گروهان اول کرده درست است...»
(خاطرات نخستین سپهبد ایران احمد امیراحمدی...ص۴۱۴)
و ما البته می دانیم که آن قشون، سه روز بیشتر نتوانست در مقابل متفقین مقاومت کند!

خطر متفقین را یکبار دیگر ساعد مراغه ای سفیر ایران در مسکو گزارش کرده بوده اما دیکتاتور وقعی ننهاده و خشمگین شده بود!
مؤدب نفیسی در آن  زمان پیشکار ولیعهد و تنها کسی بوده که رضاشاه او را «آقا» خطابش می‌کرد، شمس‌الدین جزایری داماد او می نویسد آقای اسمیت (معاون اداره دخانیات) تقریباً یک ماه قبل از اشغال ایران دو دفعه مرا سوار ماشین اش کرد تا شمیران وسط راه و هی به من می‌گفت که «آقا، اگر کسی هست که با دربار ارتباط دارد به رضاشاه بگوید که این مرتبه مسئله جدی است، متفقین احتیاج دارند به راه‌آهن ایران. باید به روسیه کمک بشود و اگر رضاشاه این راه‌آهن را به اختیار نگذارد راه‌آهن را به اجبار خواهند گرفت.»
شمس‌الدین جزایری می گوید من با همسرم صحبت کردم. گفت «والّا، گمان نمی‌کنم کسی جرأت بکند با رضاشاه حرف بزند».
سرانجام وقتی به مودب نفیسی می گویند که به رضاشاه اطلاع دهد، او جواب می دهد:
«بله، این مطلب خیلی اساسی است و جدی، ولی من جرأت نمی‌کنم با رضاشاه صحبت بکنم.»

احتمال حمله متفقین را به ابراهیم قوام الملک شیرازی هم گفته بودند اما او نیز ترسیده بود که با رضاشاه در میان بگذارد و بعدها هم اشرف پهلوی، همه‌اش وقتی که از پسر قوام شیرازی طلاق گرفت می‌گفت:
«این [مرد] خیانت کرده. چون این مسئله را به او گفته بودند و نیامده به پدر بگوید»!.
(مصاحبه جزایری با پروژه تاریخ شفاهی ایران، دانشگاه هاروارد، نوار اول، ۱۲ مهر ۱۳۶۳، حبیب لاجوردی)

آیا اگر دیکتاتور، گوشی شنوا داشت ایران به آن شکل تحقیرآمیز اشغال می گردید؟! آیا تاریخ آینده ایران متفاوت نمی شد؟! 
اما دیکتاتور همه عقلا را حذف کرده و هیچکدام از آن مردان استخوانداری که در دامن مشروطیت پرورش یافته و در اوایل سلطنت بدورش بودند در اواخر سلطنتش، حذف شده و دورِ دیکتاتور را متملقین گرفته و حسابی از عقلانیت تهی گشته بود.
همیشه در چنین مواقعی است که بلا بر سر کشور نازل می گردد...!

علی مرادی مراغه ای

اندیشکده خرد

16 Nov, 16:57


‏دیدار ⁧ #ایلان_ماسک ⁩ با مقام ایرانی نشان دهنده حسن نیت است . جرات درک واقعیت را داشته باشیم و در کلیشه ها غرق توهم نشویم . صحنه سیاست صحنه لجبازی نیست صحنه پیشبرد بازی برد برد است

اندیشکده خرد

16 Nov, 16:02


زود قضاوت نکنیم ما ندانیم که در پشت پرده چه می گذرد

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

16 Nov, 05:38


تعطیلی درس خارج
‏اجلاس بی موقع ⁧ #خبرگان ⁩
‏سخنان ⁧ #رهبری ⁩ در خبرگان
‏تحلیل محتوای مصاحبه ⁧ #پالیزدار ⁩
‏و اعلام برخی امامان جمعه مبنی بر انتخاب سه نفر بعنوان نامزدهای رهبری و…
‏همه شواهدی است از یک سیاست قریب الوقوع نه یک حادثه اجتناب ناپذیر

اندیشکده خرد

15 Nov, 14:16


امام جمعه‌ی جمعه‌های بارانی

محمد مهدی پورمحمدی


خدا رحمت کند آیت الله موسوی اردبیلی را. ایشان فرموده بودند: نمی‌دانم چرا هر وقت من می‌روم نماز جمعه باران می‌بارد! آن مرحوم نمی‌دانست که هر وقت قرار است باران ببارد ایشان را برای امامت نماز جمعه اعزام می‌کنند.
خیلی‌ها آقای دکتر پزشکیان که در آغاز ریاست جمهوری مواجه با این‌ همه بحران شده‌اند را رئیس جمهور بدشانسی می‌دانند. شاید خودشان هم همین فکر را بکنند.
اما واقعیت این است که اگر قرار نبود این‌ همه بحران اتفاق بیفتد، پس از بارها رد صلاحیت، ایشان را تایید صلاحیت‌‌ نمی‌کردند. آقای پزشکیان رئیس جمهور سال‌های بحران هستند، درست مثل مرحوم آیت الله موسوی اردبیلی که امام جمعه‌ی جمعه‌های بارانی بود!

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

13 Nov, 15:29


پشت پرده فیلترینگ شبکه های اجتماعی در ایران
 
منبع روزنامه النهار چاپ بیروت نوشته امیر دبیری مهر 
 
چند روزی است که در ایران گفته می شود برخی از شبکه های اجتماعی رفع فیلتر خواهد شد و این اخبار مورد استقبال اکثریت مردم و نگرانی اقلیتی شده است . گفتنی است در ایران شبکه های اجتماعی واتساپ و تلگرام و توییتر و فیس بوک و یوتیوب و اینستاگرام و حتی گوگل پلی فیلتر هستند با این وجود اکثر مردم از این شبکه ها بافیلتر شکن استفاده می کنند .برای مثال بر اساس اخرین گزارشها بیش از ۵۰ درصد از ۶۰ میلیون کاربر شبکههای اجتماعی در ایران از اینستاگرام بعنوان محبوب ترین شبکه اجتماعی در ایران استفاده می کنند .رتبه بعدیمتعلق به تلگرام است . مطالعات نشان می دهد اصلی‌ترین دغدغه ۶۰میلیون کاربر ایرانی درفضای مجازی سرعت پایین اینترنت و مشکلات وصل کردن VPN است. همچنین از مجموع ۱۴ میلیون محتوای منتشرشده درباره‌یفناوری در سال گذشته ۶ میلیون محتوا علیه فیلترینگ وسرعت پایین اینترنت بوده است . کسب و کار ۱۱ میلیونایرانی نیز به شبکه های اجتماعی وابسته است و بالغ بر ۴۵ درصد از کل مشاغل از فضای مجازی برای فروش محصولات و ارایه خدمات استفاده می کنند . این واقعیت هاباعث شده که امروز رفع فیلترینگ و افزایش سرعت اینترنت از مهمترین خواسته و مطالبات مردم در دولت جدید باشد. اما دولت در ایران بعد از شورش های سالهای۲۰۱۷ و ۲۰۱۹ و اعتراضهای سال ۲۰۲۲ با ادعای ملاخظات امنیتی اکثر شبکه های اجتماعی را فیلتر کرده و همین مساله منشا نارضایتی و اعتراض وسیعی در جامعه شده است . در ایران در باره  دسترسی مردم به شبکههای اجتماعی نظرات مختلفی وجود دارد که در دو دسته موافقان و مخالفان زیر قابل دسته بندی است .  
موافقان فیلترینگ در ایران که بیشتر اقشار سنتگرا و محافظه کار و نهادهای نظامی و امنیتی در این دسته جایمی گیرند بطور کلی معتقدندبا توجه به ضریب نفوذ بالایی که شبکه های اجتماعی در جامعه ایران دارند مخالفان جمهوری اسلامی می توانند از انها برای سازماندهی اعتراضات و شورش ها و اقدامات ضد حکومتی استفادهکنند . اینها همچنین معتقدند عدم نظارت حکومت بر این پلتفرم ها باعث می شود محتوای تولید شده در این رسانهها قابلیت نظارت وراستی ازمایی و ارزیابی نداشته باشند و به مرور سبک زندگی مردم را تغییر دهد به گونه ای کهبا ارزشهای رسمی و مورد پسند حکومت ناسازگار شود و شکاف جامعه با حکومت از این که هست بیشتر شود و مردم دیگر گوش به فرمان حکومت نخواهند بود. اما مخالفان فیلترینگ معتقدند این کار نه ممکن است و نه مطلوب .ممکن نیست زیرا با فیلتر کردن این شبکه ها نه تنها دسترسی کاربران ایرانی بویژه نوجوانان و جوانان محدود نشده بلکه بازار سیاه فروش فیلتر شکن ها رونق گرفته است و ارزشی حدود ۲۵۰ میلیون دلار در سال پیدا کرده است برخی در فضای مجازی به کنایه می گویند تاجران فیلتر شکن مانع اصلی رفع فیلترینگ هستند . از نظر مخالفان فیلترینگ این سیاست مطلوب هم نیست زیرا امروزه نمی توان رویکرد انحصاری به انتشار اطلاعات و اخبار داشت و سبک زندگی خاصی را به مردم تحمیل کرد.
درچنین شرایطی دولت جدید در ایران که تحت فشار شدید افکار عمومی و کارزارهای متعدد برای رفع فیلترینگاست تصمیم گرفته مرحله به مرحله محدودیت شبکه های اجتماعی را رفع کند و همین تصمیم موجب فعال شدن تندرو ها و مخالفان سرسخت فناوری و ازادی اطلاعات در ایران شده است به گونه ای که چند هفته پیش دهها نفر از این افراد در مقابل مرکز ملی فضای مجازی تظاهرات اعتراض امیز برگزار کردند . در فضای مجازی هم موافقین فیلترینگ درگیری نظامی ایران و اسراییل را بهانه کرده و می گویند الان زمان مناسبی برای رفع فیلترینگنیست . اما بر اساس اطلاعات غیر رسمی اما موثق مسعود پزشکیان با روسای قوای مقننه و قضاییه دربارهضرورت رفع فیلترینگ مذاکره کرده و نظر مثبت انها را جلب کرده تا در نخستین جلسه شورای عالی فضای مجازیکه اعضای حقیقی ان منصوب رهبر جمهوری اسلامی هستند در این خصوص تصمیم مهمی اتخاذ شود. در تصمیم پیش روی دولت ایران یک ملاحظه مهم وجود دارد و ان هم رعایت اصل حکمرانی جمهوری اسلامی بر فضایمجازی و حفظ امنیت روانی جامعه ایران است نکته ای که اگر رعایت شود رفع فیلترینگ با مخالفت رهبر ایران نیزمواجه نخواهد شد.
 

اندیشکده خرد

13 Nov, 06:15


یکی دغدغه اش پیشرفت و رفاه و علم و فناوری و تحقیق است و دیگری فضولی و دخالت در سبک زندگی مردم و تحمیل عقیده و انتشار خرافات و‌ عوام فریبی
برای جبران همه کارهای انجام نشده و تکالیف رو زمین مانده
آن می شود با گردش مالی
۲۰ هزار میلیارد دلار
این می شود جان کندن برای ۱۰۰ میلیارد دلار

پی نوشت :
فراموش نکنیم در این خزعبلات یک ذره دغدغه دین و خدا و حیا و عفاف و اخلاق نیست هر چه هست جاه طلبی و دنیا زدگی و زورگویی فرهنگی است.
به قول سعدی عزیز:
ترک دنیا به مردم اموزند
خویشتن سیم و غله اندوزند


امیر دبیری مهر

اندیشکده خرد

12 Nov, 20:34


‏تفکری که با جهل و حماقت و بلاهت کشور را به دام تحریم های فلج کننده انداخته و هنوز شعور و جرات عذرخواهی از مردم ایران را ندارد مدعی بروز خاموشی بخاطر بی تدبیری شده !!؟ اینها مجسمه وقاحت هم هستند . خائنین طلبکار متحدین کاسبین تحریم هستند که زبان دراز و پول خوبی هم دارند

اندیشکده خرد

12 Nov, 04:39


هر حکومتی قدرت و اختیارات محدودی دارد هر چند خیلی مایل است خود را فعال مایشا نشان دهد. بنابر این وقتی جایی انرژی می گذارد و هزینه می کند و متمرکز می شود تردید نکنید در جای دیگر میدان را خالی کرده یا توجه کافی نداشته بزرگ‌ترین انحراف دولت در ایران همینه ⁧ #قطعی_برق_گاز_مازوت_آب ⁩

اندیشکده خرد

12 Nov, 04:38


‏هر از گاهی که اخبار ⁧ #صداوسیما ⁩ را می بینم یا می شنوم دو تغییر اساسی در رویکرد به ⁧ #دولت ⁩ مشاهده می شود که موضوع جالبی برای مطالعه و تحقیق است
‏اول اینکه وزیران دولت قبل همچنان با پسوند سابق حضور پر رنگ دارند و از عملکرد خود دفاع می کنند
‏دوم‌ تغییر رویکرد حمایتی به مطالبه گری است

اندیشکده خرد

11 Nov, 18:25


قبل از قضاوت درباره هر رخدادی باید از همه زمینه ها و ابعاد آن با خبر باشیم و گرنه با داوری ظالمانه طرف ظالم و ظلم و باطل ایستاد ایم.

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

11 Nov, 13:01


ادامه پادکست درباره برنامه گلهای رادیو
توصیه می کنم این پادکست را گوش کنید تا فرایند تنزل هنر فاخر به ابتذال را مشاهده کنید اینکه چه بزرگانی در رادیو بودند و امروز رسانه به چه روزی افتاده
در صدای بزرگانی مانند پیرنیا و‌معینیان و استاد صبا و …دانش و فرهنگ و شعور و مسئولیت موج می زند

بخش اول
بخش دوم
بخش سوم
بخش چهارم

اندیشکده خرد

11 Nov, 11:28


خیلی ها نه تنها شنبه بلکه یک عمر اینگونه اند

اندیشکده خرد

11 Nov, 10:39


آنچه می شنوید نظر ارزشمند استاد گرانقدرم دکتر امیر دبیری مهر درخصوص کتاب جامعه مریض می باشد که امروز در آستانه چاپ کتاب منتشر می شود.

از بهترین شانس های زندگی هر انسانی آشنایی و افتخار شاگردی برخی از افراد است، برای بنده پس از شاگردی حاج حسین و دکترنورا عزیز ، افتخار شاگردی جناب دکتر دبیری مهر در بسیاری امور به کمکم آمد.

ایشان از جهت علمی عالم و از جهات اخلاقی انسانی وارسته و درجه یک که بسیار نزدشان آموخته ام.

در نگارش کتاب جامعه مریض، تایید این بزرگوار برای بنده موجب خشنودی و انرژی مضاعف شد که جا دارد علاوه بر یاری ده ساله اخیری که در زندگی ام داشته اند به جهت محبتی که در موضوع کتاب به بنده ابراز داشتند تقدیر و تشکر نمایم.

یاحق _ یونس دَه مَرده

اندیشکده خرد

11 Nov, 09:52


هر مخالفتی مشاجره نیست
هر معاشرتی مسابقه نیست
و همیشه حق با شما نیست
پس گوش دادن و قضاوت نکردن را بیاموزیم

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

11 Nov, 09:11


به نظر شما فواید و مضرات داشتن حیوان خانگی چیست؟ بویژه سگ و‌گربه؟ مرزهای اخلاقی رابطه و‌نگهداری با حیوانات خانگی چیست ؟ و از همه مهمتر برای من اثری است که داشتن حیوانات خانگی بر سبک زندگی و ارتباطات انسان‌ها می گذارد که گاهی می تواند مخرب باشد مانند اینکه سفر و میهمانی نرویم و از این دست رفتارها ؟ مایه تاسف است ۱۰ میلیون ایرانی حیوان خانگی دارند اما روزی ۱۰ دقیقه در این باره فکر و گفتگو نمی شود . رسانه های رسمی که هیچ . از هفت دولت تعهد اجتماعی ازاد هستند انانکه به مساله صرفا فقهی و از باب نجس و پاک بودن می نگرند هم حرفی برای گفتن ندارند این مساله عمیق تر از این سطحی نگری های قشریون است .

دست کم آنهایی که حیوان خانگی دارند باید به برخی پرسشهای اساسی دراین خصوص پاسخی روشن دهند و برای داشتن حیوانات خانگی دلایل موجه داشته باشند تا هم حقوق حیوانات رعایت شود هم رفتارانها با دیگران منصفانه و عادلانه گردد.

امیر دبیری مهر

اندیشکده خرد

10 Nov, 09:16


هسته‌ی اولیه‌ی ارکستر گل‌ها را نوازندگانی همچون ابوالحسن صبا، علی تجویدی، مهدی خالدی، احمد عبادی (سه تار)، مرتضی محجوبی (پیانو)، عبدالله جهان‌پناه (ویولن)، لطف‌الله مجد (تار)، رضا ورزنده، مجید نجاحی (سنتور)، محمد شیرخدایی، سلیم‌ فرزان، سیروس حدادی (قره‌نی)، ایزدی (ویولن سل)، مستان (کنترباس) و حسین تهرانی (تنبک) و... تشکیل می‌دادند.

عکس اول: ایستاده از راست: کورس سرهنگ‌زاده، بانو مرضیه، زنده‌یاد تقی روحانی، انوشیروان روحانی
عکس دوم: از راست: حسین همدانیان، جهانگیر شنجرفی، حسن کسایی، احمد عبادی، داود پیرنیا، علی تجویدی، ادیب خوانساری، رضا ورزنده
عکس سوم: از سمت راست: حسین قوامی، حسن کسایی، ناهید دایی‌جواد، علی‌اصغر بهاری، مجید نجاحی
عکس چهارم: برخی از هنرمندان برجسته‌ی برنامه‌ی گلها در منزل مرحوم ذبیح الله ملک‌پور (پدر بانو فخری ملک‌پور)

🎧 شنیدن «اپیزود شصت‌وسوم پادکست‌ رادیونیست: رادیو گلها (۱)» در کست‌باکس

🎧 شنیدن «اپیزود شصت‌وسوم پادکست‌ رادیونیست: رادیو گلها (۱)» در تلگرام

📌 «رادیونیست» یکم و پانزدهم هر ماه منتشر می‌شود.

صاحب امتیاز پادکست #رادیونیست، مجموعه‌ی زیبان است.

اندیشکده خرد

09 Nov, 20:13


چاپلوسی نهادینه!

روزی ناصرالدین شاه قاجار و همراهانش به باغ دوشان‌تپه رفتند. نهال گل سرخ قشنگی جلوی عمارت نظر شاه را جلب کرد. فوری کاغذ و قلم برداشت و شروع به نقاشی آن گل نمود.

تمام که شد، آن را به درباریان نشان داد و پرسید چطور است؟

مستوفی‌الممالک پاسخ داد: «قربان خیلی خوب است».

اقبال‌الدوله گفت: «قربان حقیقتا عالی است».

و اعتمادالسلطنه نیز عرض کرد: «قربان نظیر ندارد».

و بعد یکی دیگر گفت: «این نقاشی حتی از خود گل هم طبیعی‌تر و زیباتر است».

نوبت به ضیاالدوله که رسید گفت: «حتی عطر و بوی نقاشی قبله‌ی عالم از عطر و بوی خود گل بیشتر و فرحناک‌تر است».

همه‌ی حضار خندیدند!

بعد از آنکه خلوت شد، شاه به موسیو ریشار فرانسوی گفت: «وضع امروز را دیدی؟ من باید با این بی‌ناموس‌ها مملکت را اداره کنم»!

چکیده‌ی تاریخ ایران
حسن نراقی

اندیشکده خرد

09 Nov, 19:26


⭕️ سیاست ایران در قبال ترامپ چه خواهد بود: تقابل یا مصالحه

📝 منبع: روزنامه النهار چاپ بیروت نوشته امیر دبیری مهر

پیروزی ترامپ برای جمهوری اسلامی غیرمنتظره نبود. می توان گفت از یکسال قبل بر اساس این احتمال که ترامپچهل و هفتمین رییس جمهور امریکا خواهد بود برخی تصمیم سازان سیاسی در ایران بر همین اساس سعی کردند فضای انتخابات ریاست جمهوری ایران را طوری طراحی کنند…

https://www.dabirimehr.ir/?p=9219

اندیشکده خرد

09 Nov, 19:22


⭕️ جامعه شناسی کشف حجاب در ایران: از ویدا موحدی تا دریا اهویی

📝 منبع : روزنامه النهار العربی چاپ بیروت نوشته امیر دبیری مهر

جنبش اعتراض به حجاب اجباری در ایران بعد ازمرگ مشکوک مهساامینی در نیمه سال ۱۴۰۱(۲۰۲۲) چنان ابعاد وسیعی درسطح ملی و بین المللی پیدا کرد که بسیاری نمی دانستند ۵ سال قبل ازآن در سال ۱۳۹۶(۲۰۱۷) دختری ۳۲ ساله به نام ویدا موحدی درخیابان…

https://www.dabirimehr.ir/?p=9217

اندیشکده خرد

09 Nov, 11:11


فرق مشکل و واقعیت؟


امیر دبیری مهر

تعارف نکنیم زندگی یعنی وجود مشکل . اما مشکل در درون خود ویژگی «استعداد حل شدگی» دارد. یعنی شکلی که «مانع» است اما قابلیت « راه» شدن دارد. این فرایند با عقلانیت آغاز و با دانش ‌و مهارت پیشرفت می کند و به تجربه موفق تبدیل می‌ شود و فردی که از مشکل عبور می کند احساس موفقیت و رضایت می کند.
اما واقعیت آن چیزی است که تغییر آن خارج از توان استفهامی و ادراکی یا تغییر عینی و ‌عملی آن است . در اینجا نیز عقلانیت نقطه عزیمت است اما نه با جنگ و مجادله و تلاش بیهوده بلکه با پذیرش واقعیت و کنار آمدن با آن
شاید اگر چنین تفکیکی از دو مفهوم‌پر بسامد ‌و پر کاربرد در زندگی داشته باشیم وقت و انرژی مان را صرف رفع مشکلات می کنیم نه تغییر واقعیات. بسیاری از رنج ها و ناکامی ها ناشی ازجنگ با واقعیات غیر قابل تغییر است . مجبور یا مختار بودن ما هم در این فضا قابل درک است در حل مشکلات مختاریم اما در پذیرش واقعیات مجبور . مسوولیت ما هم در حوزه ممکنات است نه موجودات . برای درک این معنا صدها مثال می توان زد .
برای مثال ترافیک در شهرهای بزرگ یک واقعیت است که باید آن را پذیرفت اما اگر امکان تردد سهل تر و در زمان مناسب تر داشته باشیم آن را به یک مشکل تبدیل کردیم ترافیک برای مدیران شهری مشکل است اما برای شهروندان یک واقعیت .
مرگ یک واقعیت است اما بیماری مشکل
کمیابی واقعیت است اما فقر مشکل
ناخودآگاه در سامانه روان انسان‌ها یک واقعیت است اما روان پریشی یک مشکل
جرم و‌ تخلف و بزه کاری یک واقعیت است اما افزایش یا کاهش آن یک مشکل
تعارض منافع یک واقعیت است اما جنگ و ستیز در زندگی اجتماعی و‌بین المللی یک مشکل
و …

درسیاست ها هم مصداق ها فراوان است و‌ تدبیر سیاسی قدرت تفکیک اینهاست
به این تفاوت‌ها بیندیشیم زندگی اصیل در درک این تفاوت هاست

اندیشکده خرد

08 Nov, 14:40


کافه میمیک در خیابان آبان هم پلمپ شد
مایه شرمساری است که فقط در ایران و افغانستان تحت حاکمیت طالبان کافه و رستوران پلمپ می شود

اندیشکده خرد

08 Nov, 13:41


گفتگوی مهم و شنیدنی علی میرسپاسی با حسین بشیریه استاد علوم سیاسی که حدود ۱۶ سال پیش از دانشگاه تهران اخراج شد و الان در امریکا ریشه های اندیشه سیاسی در تاریخ اسلام درس می دهد .
دکتر بشیریه در این گفتگوی مفصل که متاسفانه کیفیت صوتی خوبی ندارد مسایل بسیار مهمی را مطرح می کند از جمله :

نقش امریکا در روند تحولات منجر به پیروزی انقلاب ۵۷

علل فروپاشی نظام پهلوی

سیاست امریکا در ترویج اسلام گرایی در سالهای پس از جنگ جهانی دوم

انحراف بزرگ علوم سیاسی از تغییر خواهی به تحلیل و‌توضیح وقایع

روند دموکراسی در ایران و‌نیروهای تقویت و‌تضعیف کننده آن

و علت بی تفاوتی استاد به تحولات ایران

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

06 Nov, 17:54


انتخابات آمریکا هیچ ربطی به ایران ندارد! و تاثیری هم بر سیاست و اقتصاد و فرهنگ ایران ندارد! مردم ایران هم بر اثر القائات اجانب و از سر بیماری و تفنن با جدیت اخبار آن را از شش ماه قبل پیگیری می کردند. افزایش تورم ایران از ٩درصد به ۵۴ درصد در دور اول ریاست جمهوری ترامپ هم اثر انتخابات بورکینافاسو بود نه آمریکا!
واقعیت گریزی و خود فریبی و مردم نادان پنداری از طاعون سیاه خطرناک تر است .

امیر دبیری مهر

اندیشکده خرد

06 Nov, 07:21


ریاست ترامپ و سال‌های سخت پیش روی

امیردبیری مهر‏

یک لایه تصمیم ساز متنفذ درجمهوری اسلامی اوایل امسال با پیش بینی پیروزی ⁧ #ترامپ⁩ بر بایدن و ضرورت تدابیر تهران برای مواجهه با این مرد بسیار خطرناک منجر به تغییرات اساسی در سیاست گذاری انتخاباتی در ایران شد که نتیجه آن وتوی نظر شورای نگهبان و دیگر نهادهای متنفذ و برگزاری انتخابات
‏نسبتا رقابتی و پیروزی مسعود پزشکیان شد. بعد از کناره گیری بایدن و اقبال به سوی خانم هریس و احتمال پیروزی او لایه های تندرو به سرزنش پرداختند که چرا نظام از هول حلیم افتاد در دیگ حلیم و روند خالص سازی را متوقف کرد. حالا که بر خلاف اکثر نظر سنجی ها
‏و تحلیل ها از جمله پیش بینی بنده تقریبا پیروزی ترامپ نزدیک است معلوم شد آن لایه هوشیار درون نظام که همیشه منجی عبور از بحرانها بوده دور اندیشی دقیقی داشته و میزان خشم و نفرت براندازان خارجی و تندورهای نادان داخلی علیه انها را می توان بهتر فهمید. فراموش نکنیم همانطور که
بارها
‏در سالهای اخیر نوشتم ترامپ در بین سالهای ٢٠١۶ تا ٢٠٢٠ یعنی ١٣٩۶تا١۴٠٠ بی سابقه ترین ضربه های سیاسی و اقتصادی و امنیتی را به ایران زد و از نظر اقتصادی بر اساس شاخص های علمی و معتبر سیاه ترین دوران تاریخ ایران را رقم زد و این نگرانی جدی است که در این دور همان سیاستها ادامه یابد
‏وضعیت کنونی منطقه و بحران اقتصادی و نارضایتی عمومی از سیاستها می تواند شرایط سختی برای ایران در ۴ سال بعد ایجاد کند مگر آنکه نظام تصمیم‌گیر با شجاعت و صلابت سیاست های شکست خورده گذشته و بانیان و مجریان آن را کنار بگذارد و میدان تصمیم سازی افراد خرد ورز و مردم مدار را باز کند.

اندیشکده خرد

06 Nov, 06:55


فاکس نیوز رسانه متحد ترامپ او را چهل و هفتمین رییس جمهور امریکا اعلام کرد

اندیشکده خرد

06 Nov, 06:36


ایران در رتبه سوم پیگیرترین کشورهای نتایج انتخابات آمریکا

خوده آمریکا در رتبه‌ی نهم!

همین نشان می دهد این ادعای آقایان که انتخابات امریکا برای ایران مهم نیست چقدر حرف بی اساسی است و تاکید بر شکاف بین ملت و‌ دولت است

اندیشکده خرد

06 Nov, 04:40


‏بر خلاف نظر سنجی ها و پیش بینی کارشناسان نتایج شمارش آرای انتخابات ازپیروزی ⁧ #ترامپ ⁩ خبر می دهد. جامعه امریکایی دیگر امریکای گذشته نیست و رگه های پوپولیسم در آن بسیار تقویت شده است و اگر زمام قدرت بزرگی مانند امریکا به دست امثال ترامپ باشد این تهدیدی علیه جهان است

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

05 Nov, 17:17


‏وقتی برای پوشاندن همه ناکارآمدی ها و برکشیدن پخمگان و عزلت نخبگان به بزرگنمایی دشمن نیاز است فرقی نمیکنه جمهوریخواه جنگ طلب به کاخ سفید راه یابد یا دموکرات مذاکره خواه …سگ زرد هم برادر شغاله …ما خوبیم

‏پی نوشت :
‏برادر عراقچی حرفی را که اعتقاد نداری نزن

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

05 Nov, 17:07


‏طبق آمارهای رسمی سالانه حدود ۱۸ میلیون روس و آلمانی و انگلیسی از سواحل آنتالیا استفاده می کنند این یعنی تزریق حدود ۱۸ میلیارد دلار به اقتصاد ترکیه..اگر فقط نیمی از این گردشگران راهی ایران می شدند بسیاری از پروژه های نیمه تمام عمرانی در کشور تکمیل خواهد شد

‏متحجرینی که با تنگ نظری مانع آزادی های اجتماعی برای حضور گردشگران خارجی می شوند در واقع از موانع اصلی فقر و توسعه نیافتگی ‌کشور و همه پیامدهای ناگوار آن از جمله آسیب‌های متعدد اجتماعی هستند. باید این سد شکسته شود

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

05 Nov, 13:43


دیگر نامزدهای ریاست جمهوری امریکا را بشناسید

غیر از هریس و ترامپ که نامزدهای اصلی احزاب دموکرات و جمهوریخواه هستند ۴ نفر دیگر هم در معرض آرای مردم امریکا هستند که شانسی برای پیروزی ندارند اما از حق رقابت برخوردارند . گفتنی است ۱۸ نفر هم از گردونه رقابت‌ها انصراف دادند. اسامی و سوابق نامزدهای جریان سوم در امریکا به پیوست معرفی می شوند .

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

05 Nov, 12:52


اندیشکده خرد pinned «رقابت شدید روایت ها در ایران در پاسخ احتمالی به اسراییل   منبع روزنامه النهار چاپ بیروت نویسنده :امیر دبیری مهر   بعد از از اینکه هیجانات اولیه ناشی ازحمله محدود اسراییل به ایران سپری شد چند روزی است برخی مقامات ایرانی از قطعی بودن پاسخ ایران به اسراییل…»

اندیشکده خرد

05 Nov, 06:52


دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری از اعضای این مجلس خواسته امروز و فردا در ساختمان قدیم مجلس جمع شوند . در سنوات ماضی که بنده بارها بعنوان خبرنگار در این جلسات حاضر بودم این جلسات اسفند و شهریور ماه برگزار می شد و دعوت از آنها برای جلسه در نیمه آبان مقداری نامتعارف است . دردعوت نامه ارسالی برای اعضا هم اشاره ای به دستور جلسه نشده است .البته این مجلس در شهریور امسال جلسه نداشته و علت آن هم به مردم اعلام نشده
به نظر می رسد با توجه به وظایف مهم این مجلس ضروری است دبیرخانه این مجلس در خصوص اطلاع رسانی به مردم بعنوان منشا مشروعیت این مجلس اهتمام جدی تر ورزد.

امیر دبیری مهر

اندیشکده خرد

04 Nov, 18:37


رقابت شدید روایت ها در ایران در پاسخ احتمالی به اسراییل
 
منبع روزنامه النهار چاپ بیروت
نویسنده :امیر دبیری مهر
 
بعد از از اینکه هیجانات اولیه ناشی ازحمله محدود اسراییل به ایران سپری شد چند روزی است برخی مقامات ایرانی از قطعی بودن پاسخ ایران به اسراییل سخن می گویند. رییس جمهور و رییس مجلس و وزیراموخارجه و فرمانده کل سپاه و وزیر کشور ایران از جمله مقامات ارشد ایرانی هستند که در چند روز اخیر اعلام کرده اند پاسخ ایران به اسراییل قطعی است . این افراد غیر از سمت رسمی که در ساختار نظام جمهوری اسلامی دارند از اعضای شورای عالی امنیت ملی ایران هستند نهادی که رهبرجمهوری اسلامی تصمیم گیری در خصوص شیوه و زمان پاسخ به اسراییل را به آنها واگذار کرده است. از این رو به نظر می رسد  این شورا در خصوص پاسخ نظامی به اسراییل برای سومین بار تصمیم خود را گرفته اما زمان و شیوه آن را اشکار نکرده است .
در ایران هر چند درباره حفظ تمامیت ارضی وضرورتایستادگی در برابر تجاوز خارجی کشوری مثل اسراییل اجماع و همبستگی ملی وجود دارد اما در خصوص ادامه بازی پینگ پنگی و درگیری نظامی با رژیم صهیونیستتوافق نظر وجود ندارد. و این نگاه مختص  جامعه ایرانی نیست که در مقاله قبلی در النهار به ان اشاره کردم. بلکه این تفاوت نگاه در سطوح تصمیم سازی و تصمیم گیری در کشور هم مشاهده می شود.
افزایش ۱۰۰ هزار ریالی قیمت دلار درکمتر از یک ماه (از ۶۰۰ هزار ریال به هفتصد هزار ریال) که تاثیری غیر قابل انکار بر قیمت همه کالاها و خدمات می گذارد یک نشانه و شاخص اشکار اثرات مخرب هر گونه تنش و درگیری بین ایران واسراییل واز آن بالاتر درگیری با امریکاست که همیشه خود را متعهد به حمایت از اسراییل می داند.   این لایه تصمیم سازی در سطوح میانی جمهوری اسلامی بر این باور است ایران ضمن حفظ رویکرد دفاعی خود در برابرهر گونه تعدی و تجاوز خارجی باید رویکرد های تهاجمی را در سیاست های خارجی و دفاعی و امنیتی خود کنار بگذارد زیرا دو شرط ضروری اتخاذ سیاست تهاجمی در ایران وجود ندارد.
اول اقتصاد شکوفا و قوی دوم امادگی روحی و روانی جامعه وضرورت حمایت قاطع ان از سیاستهای حکومت.
در مورد اولی امارها نشان می دهد ایران بالغ بر ۱۰۰ میلیارد دلار برای اجرای طرحهای توسعه کشور کسری بودجه دارد و ورود کشور به یک جنگ نظامی این بحران مالی را تشدید می کند از سوی دیگر اتفاقات سالهای اخیر بخش قابل توجهی از مردم را ازسیاست های  حکومت سرخورده و نگران کرده به گونه ای که احتمال می رود در مواقع حساس پشتیبان تصمیمات نظام سیاسی نخواهند بود.
بنا براین سطوحی ازحاکمیت در ایران به همین دو دلیل معتقدند الان زمان مناسبی برای وارد شدن ایران به معرکه و درگیری مستمر با اسراییل وامریکا و احیانا غرب نیست و جمهوری اسلامی باید با خویشتنداری هدف غایی خود را برقراری اتش بس در غزه و لبنان قرار دهد نه تادیب و تنبیه اسراییل .شاید سکوت معنا دار محمود احمدی نژاد و حسن روحانی و محمد خاتمی روسای جمهور اسبق ایران و بسیاری دیگر از سیاست مدارانایرانی در هفته های اخیر را بتوان شاهدی بر این ادعا دانست.  ناگفته نماند این دیدگاه به شدت از جانب ستیزه جویان و رادیکال های سیاسی در رسانه ها مورد حمله و نقد و حتی تهدید واقع می شود و حامیان این دیدگاه غرب زده و ترسو و لیبرال خوانده می شوند اما واقعیت این است که وجه واقع گرایانه مبتنی برمنافع ملی در این دیدگاه بر شور ایدیولوژیک و ماجراجویانه غلبه دارد این گروه منافع بلند مدت ایران را بر هیجانات سیاسی زودگذر ترجیح می دهند و نمی خواهند جمهوری اسلامی همین قدرت و اعتبار کنونی خود را در تقابل با امریکا و اسراییل  از دست بدهد.
انچه که بعنوان پیش بینی می توان گفت این است که رویکرد اخیر هرچند بعنوان گزینه نهایی تصمیم گیران جمهوری اسلامی درمقابله با اسراییل در دستور کار قرار ندارد و پاسخ ایران به اسراییل اجتناب ناپذیر می نماید اما بدون تردید بر تصمیم نهایی تهران اثرات خود را خواهد گذاشت و از شدت و سرعت آن خواهد کاست . رویکردی که به نظر می رسد اسراییل را هم در یارگیری علیه ایران ضعیف خواهد کرد.

اندیشکده خرد

04 Nov, 07:28


‏دانشگاه‌های جهان با استادان نامدار و تحقیقات اثر گذار و دانشجویان موفق شهرت پیدا می کنند در ایران دانشگاه تهران با فاجعه کوی دانشگاه و دانشگاه ازاد با دختر معترض عریان
‏در محیط آشوب زده فقط واژه ها بی معنا و‌کژتاب نمی شوند نهادها هم قلب ماهیت و‌‌کارکرد پیدا می کنند

‏⁧ #اهو_دریایی ⁩

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

03 Nov, 20:24


Channel photo updated

اندیشکده خرد

03 Nov, 19:16


‏به مناسبت ۱۳ آبان:

عده ای معتقدند حمله به سفارت امریکا نقشه کمونیستها برای ایجاد ستیز بین ایران و‌امریکا بوده و این حادثه بزرگ‌ترین لطمه را به منافع ملی ایران زده و در مقابل عده ای هم هنوز این حمله را تسخیر لانه جاسوسی دانسته و از آن دفاع کرده و‌ان را اجتناب ناپذیر می دانند.

‏آیا بعد از نزدیک نیم قرن هنوز وقت آن نرسیده مدعیان دو روایت بالا در رسانه های رسمی و عمومی درباره این موضوع صحبت کنند تا معلوم شود تسخیر کنندگان خائن و احمق بودند یا خادم و اگاه ؟ چه کسانی از گفتن حقیقت می ترسند و چرا از روشن شدن حقیقت چنین حادثه مهمی نگران هستند؟

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

03 Nov, 17:03


واکنش هوشمندانه و‌ رندانه استاد بیداد خراسانی محقق و شاعر بزرگ معاصر به توییت اخیر امیر دبیری مهر با این بیت در فضای مجازی :

فدای پیرهن چاک ماهرویان باد
هزارجامه تقوا و خرقه پرهیز

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

03 Nov, 11:11


‏بی تفاوتی دانشجویان به وضعیت دختر برهنه شده دردانشگاه ازادمعنای نگران کننده ای دارد نه کسی او را پوشاند و نه کسی به هنگام بازداشت از او دفاع کرداین یعنی جامعه به نوعی بی تفاوتی و خودخواهی و خنثی شدگی مهوع تمایل پیدا کرده زیرا امیدی به بهبودو اینده ندارد تماشاگری است ترسو ومایوس

پی نوشت:
روشنفکر همانطور که باید دانش و شهامت نقد قدرت و‌حکومت را داشته باشد باید همین ابزار را درباره جامعه بکار بگیرد و از دلخوری عوام نترسد. برهمین اساس معتقدم جامعه ای داریم به غایت نا امید و ترسو …خشم های آنی و پنهان این جامعه سر هیچ و پوچ هم ناشی از همان ترس است

امیر دبیری مهر

اندیشکده خرد

03 Nov, 09:04


افزایش ۱۰ هزار تومانی قیمت دلار در کمتر از یک ماه دیگه هیجان و حباب و التهاب نیست بلکه انفجاره
این رشد خیره کننده نشان می دهد جز رجز خوانی توخالی هیچ توانی برای ایفای نقش در بازارها و میدان های بین المللی و داخلی نداریم و از سوی دیگر صبوری و تحمل اجتماعی هم مرزهای جهانی را جابجا کرده …
ظاهرا این سرسره لذت بخشه غافل از اینکه کجا می رود

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

03 Nov, 05:11


https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

02 Nov, 09:02


Hug each other.
The world smells of gunpowder

همدیگر را در آغوش بگیرید
جهان بوی باروت می دهد

بیل اورایلی

اندیشکده خرد

02 Nov, 08:58


قائم مقام فراهانی: "عقل حکم می‌کند کشوری که ۶ کرور مالیات دارد، با کشوری که ۶۰۰ کرور دارد، درنیاویزد."

اندیشکده خرد

01 Nov, 21:42


احتمال پیروزی هریس در چهار ایالت سرنوشت ساز نوادا، پنسیلوانیا، میشیگان و ویسکانسین بیشتر است ترامپ اگر رای الکترال اریزونا، جرجیا و کالیفرنیای شمالی را هم بدست اورد در نهایت هریس با ۲۷۰ رای الکترال پیروز خواهد شد.

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

01 Nov, 17:24


‏آخرین نظرسنجی CNN درباره تعداد آرای الکترال دو نامزد اصلی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نشان می‌دهد، ۵ روز پیش از انتخابات، کامالا هریس قطعا پیروز انتخابات خواهد بود.

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

01 Nov, 11:20


Saghi_Bia_MohamadReza_Shajarian-[iPodMusic.ir].mp3

اندیشکده خرد

01 Nov, 11:05


MohammadReza Shajryan _ Saghi Bia (320).mp3

بویِ خوشِ تو هر که ز بادِ صبا شنید
از یارِ آشْنا سخنِ آشْنا شنید
ای شاهِ حُسن چشم به حالِ گدا فِکَن
کـ‌این گوشْ بس حکایتِ شاه و گدا شنید
خوش می‌کنم به بادهٔ مُشکین مشامِ جان
کز دلق‌پوش صومعه بویِ ریا شنید
سِرِّ خدا که عارفِ سالِک به کَس نگفت
در حیرتم که باده‌فروش از کجا شنید
یا رب کجاست محرمِ رازی که یک زمان
دل شرحِ آن دهد که چه گفت و چه‌ها شنید
اینَش سزا نبود دلِ حق‌گُزارِ من
کز غمگسارِ خود سخنِ ناسزا شنید
محروم اگر شدم ز سرِ کویِ او چه شد؟
از گلشنِ زمانه که بویِ وفا شنید؟
ساقی بیا که عشق ندا می‌کند بلند
کان کس که گفت قصهٔ ما هم ز ما شنید
ما باده زیرِ خرقه نه امروز می‌خوریم
صد بار پیرِ میکده این ماجرا شنید
ما مِی به بانگِ چنگ نه امروز می‌کشیم
بس دور شد که گنبدِ چرخ این صدا شنید
پندِ حکیمْ محضِ صَواب است و عینِ خیر
فرخنده آن کسی که به سَمعِ رضا شنید
حافظ وظیفهٔ تو دعا گفتن است و بس
در بَندِ آن مباش که نشنید یا شنید

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

01 Nov, 06:16


‏اینکه همزمان با اقداماتی برای اتش بس در لبنان و غزه و در آستانه انتخابات امریکا در پنجم نوامبر ، از خاک عراق با پهباد و موشک خاک اسراییل هدف قرار بگیرد بازی در زمین کیست ؟ منافع ملی کدام کشور را تامین می کند؟ امنیت ملی را چگونه ارتقا می دهد؟
‏شاید هم عملیات روانی است؟

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

30 Oct, 16:54


ایرانی ها درباره انتخابات امریکا چگونه می اندیشند؟
 
امیر دبیری مهر
 
نتیجه شصتمین دور انتخابات ریاست جمهوری امریکا که قرار است در ۵ نوامبر برگزار شود برای ایرانیان ا اهمیت قابل توجهی برخوردار است از این جهت که هریس نامزد دموکراتها پیروز شود یا ترامپ نامزد جمهوریخواهان. حکومت جمهوری اسلامی در تبلیغات رسمی مدعی است بین حزب دموکرات و جمهوریخواه از نظر ادامه تحریم های اقتصادی و فشارهای سیاسی علیه ایران تفاوتی وجود ندارد اما در واقعیت امر همواره جمهوریخواهان فشارهای زیادتری نسبت به دموکراتها به ایران وارد کرده اندو موضع خصمانه تری داشتند . در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی ۱۹۷۷
ایران ۴ جمهوری خواه را در کاخ سفید تجربه کرده است یعنی ریگانِ و جرج بوش پدروپسر  دونالد ترامپ و بیشترین تنش های نظامی بین ایران وامریکامربوط به این دوره ها بوده واخرین آن حمله موشکی ایران به پایگاه نظامی عین الاسد در عراق به انتقام ترور قاسم سلیمانی به دستور ترامپ بود.البتهدر دوران کارتر و کلینتون واوباما و بایدن هم تحریم های اقتصادی و فشارهای تبلیغاتی و حقوقی به ایران موجب انزوای بین المللی و کوچک شدن اقتصاد ایران شده است . با این سابقه چند ماهی است که بسیاری در ایران منتظر هستند تا نتیجه انتخابات ریاست جمهوری امریکا مشخص شود و بر اساس آن تصمیم های مهم و سیاسی و اقتصادی خود را اتخاذ کنند. حتی به نظر می اید درسطح حاکمیتی هم تسهیل حضور و پیروزی مسعود پزشکیان درانتخابات ریاست جمهوری ایران تحت تاثیر انتخابات امریکا بود به این شکل که در ماه جون گذشته هنوز کاملا هریس نامزد نشده بود و ترامپ در نظر سنجی از بایدن جلو بود و تهران نگران روی کار امدن ترامپبود و بر همین اساس نیازمند مشارکت مردم درانتخابات وانتخاب رییس جمهوری میانه رو بود که در این میان پزشکیان بهترین گزینه بود. هر چند با انصراف بایدن و حضور هریس و پیشتازی او در نظر سنجی ها این نگرانی ایران تا حدی رفع شده اما با تشدید بحران در خاورمیانه بویژه در غزه و جنوب لبنان مشخص شده تدبیر ایران  به هنگام بوده است .
بعد از این مقدمه می توان از وجود سه جریان اجتماعی در ایران در قبال انتخابات امریکا سخن گفت که در رسانه ها و شبکه های اجتماعی و محافل عمومی نظرات خود را بیان می کنند.  
 
۱- مهمترین دغدغه ایرانیان این روزها بحث اقتصاد و اثرات مخرب تحریم های امریکا بر ان است از این رو بخشی بزرگی از جامعه ایران امیدوار است کسی در امریکا به کاخ سفید راه یابد که این تحریم ها را کاهش دهد به گونه ای که ایرانیان بتوانند با مشکلات کمتری با جهان ارتباط فرهنگی و تبادل اقتصادی داشته باشند و این بخش از جامعه ایران از این رهگذرپیروزی دموکراتها را بهتر می دانند. زیرا معتقدند دموکراتها تمایل با درگیری نظامی با ایران ندارند و احتمال تکرار توافقی مثل برجام (۲۰۱۵)با انها بیشتر است .این گروه مایل هستندکاملا هریس پیروز شود. دولت پزشکیان و گروههای سیاسی اصلاح طلب هم در این دسته جای می گیرند.
 
 
 
۲- گروه بعدی مردمی هستند که بخاطر مجموعه اتفاقات سیاسی و اجتماعی بویژه در سالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۱۹ و ۲۰۲۲ و ناارامی های اجتماعی وسیاسیبعد ازانتخابات ریاست جمهوری و گرانی بنزین ومرگ مهسا امینی با جمهوری اسلامی رابطه خوبی ندارند و ازهر عاملی که موجب تضعیف ان شود استقبال می کنند این گروه حتی در انتخابات امسال ریاست جمهوری هم شرکت نکرد. این گروه هرچند در اکثریت نیستند اما بخشی از انها ازروی کار امدن ترامپ استقبال می کنند و معتقدند دموکراتها با توافق های رو و پشت پرده با جمهوری اسلامی عملا به بقای جمهوری اسلامی کمک کرده اند.
 
۳- دسته سوم گروههای اجتماعی حامی حکومت در ایران هستند. اینها به تبعیت از سیاست علنی و تبلیغاتی حکومت به این ضرب المثل ایرانی باور دارند که معتقدند سگ زرد برادر شغال است و بین دموکراتها و جمهوری خواهان هیچ فرقی وجود ندارد و ایران باید همچنان بر طبل دشمنی با امریکا بکوبد و به هیچ چراغ سبزی از جانب امریکا دل خوش نکند زیرا واشنگتن یک هدف بیشتر ندارد و ان هم سرنگونی جمهوری اسلامی است .جالب اینجاست این گروه هم مایل است ترامپ پیروز شود زیرا سوابق و مواضع خصمانه ترامپ علیه ایران مانع ازهرگونه ارتباط و نزدیکی بخش هایی ازحکومت به امریکا خواهد شد.
 
در انتها باید به این مساله هم اشاره کنم که امسال رصد انتخابات امریکا در ایران تحت تاثیر یک عامل مهمتر است و آن بحران خاورمیانه و جنگ افروزی های اسراییل است . بسیاری از ایرانیان بر این باورند روی کار امدن هریس دمکرات موجب تضعیف نتانیاهو خواهد شد و این می تواند به ارام شدن اوضاع خاورمیانه کمک کند هر چند حمایت راهبردی امریکا از دولت اسراییل فارغ از اینکه چه کسی رییس جمهور خواهد شد ادامه خواهد یافت .

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

30 Oct, 16:50


https://tinyurl.com/26uculrm

اندیشکده خرد

29 Oct, 11:51


سخن رانی استاد دکتر علی اکبر امینی
استاد علوم سیاسی_تهران

موضوع: کوروش بزرگ و صلح و مدارا

پیرامون کوروش بزرگ صدها کتاب و مقاله به زبانهای گوناگون انجام شده و به همین میزان سخن رانی انجام شده است.
در این سخن رانی ارزشمند ،استاد دکتر علی اکبر امینی با تسلطی عالی به تاریخ و ادبیات و فرهنگ ایران زمین،از دریچه ای نو و روشمند پیرامون کوروش بزرگ و گفتمان مداراگری و ایده صلح طلبی او سخن می رانند.
این سخن رانی به مناسبت روز هفتم آبان،ارایه شده و آن را به علاقمندان تاریخ وفرهنگ ایران زمین پیشکش کرده و از استاد امینی و برگزار کنندگان این نشست قدردانی میشود.

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

27 Oct, 20:54


‏بر اساس منطق و عقلانیت سیاسی ایران نباید به این زودی به حمله اسراییل پاسخ دهد زیرا این واکنش احتمالی دقیقا و سهواً بازی در زمین فریب امریکایی _اسراییلی است جز با تثبیت یک فرضیه در نظام تصمیم گیری جمهوری اسلامی و آن هم اینکه اطلاعات و تحلیل هایی مورد قبول گیرد که حاکی است
‏امریکا و‌ اروپا و‌اسراییل بعد از ضربات کاری به محور مقاومت قصد استمرار این ضربات به جمهوری اسلامی را دارندو بهترین دفاع در برابر این پروژه عبری -غربی حمله است .در تایید این فرضیه شواهد عینی وجود ندارد اما کسانی در ایران برای سوق دادن ایران به سوی جنگ به دنبال واقعی نشان دادن آن هستند
پی نوشت :
اخباری که بطور پراکنده درباره حمله قریب الوقوع ایران به اسراییل منتشر شده در چارچوب تقویت این فرضیه قابل تحلیل است

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

27 Oct, 12:21


‏اگر از اخبار جنگ خسته شدید توصیه می کنم فیلم متفاوت و انسانی و احساسی ⁧ #کیک_محبوب_من ⁩ را تماشا کنید . باید به سازندگان نوآور و شجاع و پیشرو این اثر تبریک گفت که توانسته اند بخشی از واقعیت های واقعی اما سرکوب شده گروهی از شهروندان را با لطافت و‌نجابت و البته صراحت به تصویر دراورند

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

27 Oct, 09:04


‏جناب اقای ⁧ #پزشکیان ⁩
‏سلام
‏به استحضارمی رساند درنهادهای زیر مجموعه شما هنوز عناصری بر اساس سلیقه شخصی و‌جناحی به پرونده سازی علیه نیروهای مستقل و‌کارامد مشغول هستند و در روند تعیین صلاحیت ها اعمال نظر می کنند عهدتان با مردم فراموش نشود.

پی نوشت :

با کسانی که در نهادهای ذی ربط برای بریدن نان مردم با دروغ و تحریف و ستم پرونده سازی می کنند :
‏معاشرت ‌دوستی نکنید
‏نان شان را نخورید
‏ازدواج نکنید
‏خانه شان نروید
‏و….
‏بگذارید در کنج زندگی منحوس خود بپوسند و بمیرند تا این شغل کثیف برچیده شود

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

26 Oct, 17:54


Channel photo updated

اندیشکده خرد

26 Oct, 17:12


‏در بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح دو عبارت مهم است

‏اول پاسخ لازم به وقت مقتضی که یعنی این درگیری فعلا ادامه نخواهد یافت
‏دوم اشاره به ضرورت اتش بس یعنی اینکه ایران دست اسراییل را خوانده و وارد زمین بازی آنها نخواهد شد.

اندیشکده خرد

26 Oct, 13:03


‏⁧ #حمله ⁩ ضعیف و سخیف ⁧ #اسراییل ⁩ به ایران یک تله هدفمند است تا ایران پاسخ دهد و سه هدف تل اویو تحقق یابد :
‏۱- به حاشیه رفتن جنایت‌ها در غزه و لبنان ۲- تسهیل پروژه یارگیری صهیونیستها بویژه وارد کردن امریکا در درگیری با ایران
‏۳- پرهیز از هر گونه آتش بس و‌ مقصر جلوه دادن ایران

اندیشکده خرد

26 Oct, 07:41


شاخص بورس بعد از چند هفته رشد کرد.
عدو شود سبب خیر گر خدا خواهد

اندیشکده خرد

26 Oct, 04:57


در پی حمله دیشب اسراییل بطور ناخودآگاه یاد این سکانس فیلم قیصر افتادم بویژه آخرش …

امیر دبیری مهر

اندیشکده خرد

25 Oct, 19:53


‏تاخیر در عملیات نظامی علیه ایران هیچ ربطی به لو رفتن اسناد سری پنتاگون نداره به نظر میاد این تاخیر بخاطر بستر سازی مشترک امریکا و اسراییل برای اعلام آتش بس در غزه و‌ لبنان همزمان با اقدام علیه ایران است که وقتی ایران پاسخ داد مسوولیت نقض آتش بس و ادامه جنگ به دوش ایران افتد

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

25 Oct, 09:10


گوشه هایی از نمایش سی صد

اندیشکده خرد

25 Oct, 07:28


‏برادر ⁧ #پزشکیان ⁩
‏در روزی که لایحه بودجه را تقدیم مجلس فرمودید منتظربودم به پیروی از مکتب ⁧ #نهج ⁩ البلاغه از حذف بودجه افراد و نهادهای فرهنگی غیر پاسخگو خبر بدهید . در این شرایط اقتصادی چرا مردم باید هزینه ریخت و پاش سازمانهای عریض و‌طویل بی خاصیت را بدهند؟ اما خبری نشد یامن نشنیدم ؟

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

24 Oct, 08:44


‏یک هفته بسیار مهم در تاریخ ایران پیش روست ! نهادهای ذی ربط برای آمادگی افکار عمومی و حفظ امنیت روانی جامعه ایران برای گذر امن از این مقطع چه کردند؟ مبادا غافلگیر شویم و دنبال نوشدارو پس از مرگ سهراب باشیم.
‏⁧ #مدیریت_بحران ⁩ ⁧ #جنگ ⁩ ⁧ #تعبیر_خواب ⁩

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

24 Oct, 06:33


⭕️ ایا دکترین هسته ای ایران تغییر می کند؟

📝 منتشر شده در روزنامه النهار العربی چاپ بیروت

با شدت گرفتن تنش‌ها میان ایران واسراییل و احتمال بروز جنگ و حمایت نظامی امریکا از اسراییل که با ارسال سامانه ضد موشکی تاد تقویت شده در ایران برخی از جمله ۴۰ نفر از نمایندگان مجلس از ضرورت بازنگری در این دکترین سخن گفته اند. ایت الله…

https://www.dabirimehr.ir/?p=9201

اندیشکده خرد

23 Oct, 14:54


‏دلیل اصلی افزایش یکباره قیمت ⁧ #دلار ⁩ در نزدیکی حمله اسراییل نیست بلکه در فرصت طلبی نهادهای ذی ربط از این فضا برای ارز فروشی و‌جبران کسری بودجه چند هزار میلیارد تومانی است. هر وقت اراده کنند ترمز می کنند. مردم مراقب باشند در زمین سود جویی ⁧ #دولت ⁩ بازی نکنند.

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

23 Oct, 10:38


خدایا شکرت که روزی ما کردی واسطه نیکوکاری انسان‌های برگزیده ات شویم …با تمام وجودم خوشحالم از این لطف الهی وگرنه ما هیچ هستیم و‌هیچ …در دو ماه اخیر دو نفر از خیرین و‌نیکوکاران عزیز قلب صدها فرزند رشید و دانش اموز ایران عزیزمان را در مناطق محروم سیستان و‌بلوچستان با تهیه مایحتاج تحصیل شاد کردند. عزت شان افزون و ثروت شان فزون باد

https://t.me/hamdelibakodakan

اندیشکده خرد

23 Oct, 06:12


قرار بود

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

22 Oct, 14:04


شعور و فرهنگ، زودپز نیست!

احسان محمدی


بیشتر آدم‌ها وقتی فشار می‌آورند حقیقت را بگو، منظورشان این است چیزی که من به آن اعتقاد دارم و حقیقت محض است را تکرار کن! چون هر چیزی را غیر از تصور من بگویی مزدوری و دروغ‌گو!

🌀 اتفاقات این چند روز باز یادم آورد چه با حمله آمریکا ما منقرض بشویم و چه خنده را در دهان ترامپ به خاکستر تبدیل کنیم، راه درازی داریم تا یاد بگیریم کنار هم زندگی کنیم. چه در فضای مجازی، چه خیابان و چه زیر یک سقف. راهی طولانی، پر سنگلاخ، با دره‌های عمیق نفرت.

🌀 شعور، فرهنگ، تحمل نگاه مخالف، پرهیز از فحاشی و هتاکی به کسی که نظر و نگاهش را نمی‌پسندیم، [ماء‌الشعیر] نیست که برویم فروشگاه و بگوییم هلوشو بده، لیموشو بده، همه‌شو بده! بدبختانه یادگرفتنی است، تمرین‌کردنی است، با خون دل به‌دست می‌آید. برای همین کمتر کسی حوصله دارد به رنج یاد گرفتنش و یاد دادنش به نسل بعد از خود تن بدهد.

🌀 بیشتر ما گرفتار "سندرم نتیجه‌فوری" هستیم. همه چیز را زود و زیاد می‌خواهیم. بیشترین اطلاعات در کم‌ترین زمان. حداکثر پول و زیبایی با صرف کمترین انرژی، هزینه و درد. این خاصیت عصری است که سرعت در آن جای همه چیز را گرفته. در چنین فضایی بیشتر آدم‌ها می‌گویند زود بگو! خب که آخرش چی؟ من حوصله ندارم بخونم، بگو چی می‌خوای بگی؟ تکلیفت رو روشن کن!

🌀 به‌جای این‌که آدم از صبح تا شب منتظر جاافتادن قورمه‌سبزی بماند، می‌شود رفت فست‌فود و گفت کدوم یک از غذاهاتون زودتر آماده می‌شه! می‌شود خرید، خورد و سیر شد اما برای شعور، فرهنگ و پیشرفت واقعی یک جامعه، فروشگاهی فست وجود ندارد. میان‌بر و دوپینگ وجود ندارد. این موبایل و ماشین و ماکروفر و ... نیست که بشود پول داد و خرید و مدرن به‌نظر رسید. مدرنیته با خون دل به‌دست می‌آید، با تمرین، با تحمل، با پرهیز از هتاکی.

🌀 از رانندگی ما شهروندان در تعطیلات سرخوشانه نوروز گرفته تا مدیریت یک تشییع پیکر، ما مستعدیم که خشم، توهین و حتی جنازه تولید کنیم. بیشتر ما همان کارهایی را می‌کنیم که از حکومت ایراد می‌گیریم، حیف که مثل آن‌ها اسلحه و کلید زندان نداریم تا از شر مخالف‌مان راحت شویم!

اندیشکده خرد

22 Oct, 13:58


https://armandaily.ir/%D8%B1%D9%88%D8%B4%D9%86%D9%81%DA%A9%D8%B1-%D9%88-%D8%B1%D9%88%D8%B4%D9%86%D9%81%DA%A9%D8%B1%D9%86%D9%85%D8%A7-%DA%A9%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D8%9F/

اندیشکده خرد

22 Oct, 05:56


اندیشکده خرد pinned «به نظر شما پیروزی کدام نامزد در انتخابات ریاست جمهوری امریکا فشارهای اقتصادی و سیاسی را علیه ایران تشدید می کند؟»

اندیشکده خرد

21 Oct, 16:28


‏خفت و استضعاف مسلمین زمانی شروع شد که کسانی برای جان انسانها ارزش قایل نشدند و معتقد بودند برای حفظ یک باور اگر نصف انسانها هم کشته شوند خیالی نیست و ددمنشانی مثل صهیونیست‌ها هم از همین توهمات که با پوشش مقاومت مطرح می شود برای کشتار ده ها هزار انسان بی گناه استفاده می کنند ‏در بخشی از عالم پروژه نیوارلینک می خواهدبا ایجاد ارتباط بین مغز و رایانه در ذیل هوش مصنوعی موجودی ترکیبی از انسان و‌کامپیوتربسازند تا حیات انسان پس از مرگ کالبدی او در فضای مجازی استمرار یابد و بقا یابد اما در ایران هنوز دعوا داریم که یوتیوب و‌گوگل پلی را رفع فیلتر کنیم یا نه ؟
‏فقر و فلاکت و استضعاف از همین طرح واره های ذهنی معیوب و عقب مانده آغاز می شود و خود را در قالب ناکارامدی و توسعه نیافتگی بروز می دهد و قدرت و عزت و شکوه را از جوامع می ستاند و یک مشت یاوه گوی سبک مغز می شوند تئوریسین ...افسوس که خط جهل و جمود و نفوذ از زمان خوارج همچنان پابرجاست

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

21 Oct, 12:45


‏ملت یک صدا خواهان رفع ⁧ #فیلترینگ ⁩ فله ای هستند و کسی را جرات دفاع از آن نیست اما حالا که موضوع در دستور کار شورای عالی فضای مجازی قرار گرفته سر مارها از سوراخها بیرون آمده و با آن به بهانه شرایط شبه جنگی مخالفت می کنند . لانه فساد همینجاست .نهادهای مربوطه وارد عمل شوند

اندیشکده خرد

21 Oct, 12:29


تله های ذهنی!

ذهن شما زمانی که حوصله‌اش سر می‌رود، به دنبال تفریح و سرگرمی می‌گردد. برای همین با شما بازی می‌کند. به زبان خودمانی‌تر: «شما رو بازی میده!». پس برای شما یک سری تله ‌های ذهنی طراحی می‌کند و شما را گول می‌زند. در نهایت؛ بوم! شما در تله ها گیر می‌افتید، بدون آن که متوجه شوید. باهوش باشید و با فهمیدن تله های ذهنتان، پیروز میدان بازی شوید.

زیاد پیش می‌آید وقتی مادرها تماس می‌گیرند و به دلایلی تلفن را جواب نمی‌دهید، بعدها به شما می‌گویند ذهنشان سمت هزاران اتفاق بد رفته است. این خودش یک تله ذهنی است. اگر می‌خواهید بیشتر در مورد تله های ذهنی بدانید، تا انتهای این مقاله با من همراه باشید.

تله ذهنی چیست؟
تله ‌های ذهنی خطاهایی هستند که ذهن به صورت ناخودآگاه و خودکار برای شما ایجاد می‌کند. این خطاها شامل افکار منفی و غیرمفید‌اند، زیرا اغلب نادرست هستند. تله‌های ذهنی می‌توانند روند فکر شما را مختل کنند و بر احساس، تصمیم‌ها و اعمال شما تأثیر بگذارند.

هر زمان ممکن است گرفتار تله های ذهنی شوید اما تحت فشار و استرس، این گرفتاری بیشتر می‌شود. همانطور که گفتم در اکثر موارد در تله افتادن به صورت ناخودآگاه است و شما متوجه آن نمی‌شوید. پس اولین قدم برای رهایی از این تله ها، آگاهی است.

انواع تله های ذهنی
در پاراگراف بالا اشاره کردم که تله های ذهنی از خطاهای فکری و افکار منفی تشکیل می‌شوند. تله های ذهنی زیادی وجود دارد که در این قسمت به رایج‌ترین آنها می‌پردازیم. ادامه مطلب در لینک زیر:

https://fatemesharifi.com/beware-of-mental-traps/

اندیشکده خرد

21 Oct, 10:28


دکترین هسته‌ای ایران و یک راهبرد سه‌گانه

نویسنده میهمان :
امید صالحی

با شدت گرفتن تنش‌ها میان ایران و اسراییل، ضرورت بازنگری در دکترین هسته‌ای کشورمان به‌شکل جدی‌تری مطرح شده‌است. شوربختانه در این موضوع نیز مانند تقریبا هر مسئله راهبردی دیگری، مباحث کارشناسی جای خود را به دعواهای حیدری-نعمتی در فضای مجازی داده‌است. در این یادداشت، پس از ارائه یک صورت‌بندی نسبتا دقیق از استدلال‌های موافقان و مخالفان تغییر دکترین هسته‌ای ایران، به تبیین راهبردی با سه مولفه برای عبور سالم و عقلانی کشور از این تنگنا خواهم پرداخت: راهبردی که هم بازدارندگی نسبی تسلیحات هسته‌ای در آن لحاظ شده، و هم مخاطرات حرکت آشکار به‌سمت تسلیحات هسته‌ای را ندارد.

موافقان و مخالفان چه می‌گویند؟

موافقان ضرورت تغییر در دکترین هسته‌ای کشور، با اشاره به تشدید حملات اسراییل علیه متحدان ایران در منطقه، این اقدامات را زمینه‌سازی برای تسویه حساب نهایی با خود ایران توسط اسراییل یا ایالات متحده امریکا ارزیابی می‌کنند. از دیدگاه اینان، در نبود توان نظامی متعارف برای مقابله با اسراییل و نیز در نبود متحدان راهبردی قدرتمند، جمهوری اسلامی ایران برای حفظ تمامیت ارضی خود راهی به‌جز تجدیدنظر بنیادین در دکترین هسته‌ای و تلاش برای دستیابی به تسلیحات اتمی ندارد. موافقان تحکیم بازدارندگی کشور با توسل به تسلیحات هسته‌ای، در توجیه نظرات خود به مواردی همچون عدم حمله امریکا به کره شمالی، عدم وقوع جنگ میان هند و پاکستان از اواخر دهه 1990 میلادی، و تجربه تاریخی بازدارندگی هسته‌ای در دوران جنگ سرد استناد می‌کنند.
اما از سوی دیگر، مخالفان تجدیدنظر در دکترین هسته‌ای ایران چنین استدلال می‌کنند که اولا چنین تغییری به تشدید انزوای راهبردی ایران در سطح منطقه و جهان و به‌تبع آن تشدید وابستگی به روسیه و چین و آغاز یک مسابقه تسلیحاتی مخرب در خاورمیانه منجر خواهد شد، ثانیا انگیزه‌های غرب برای رفع تحریم‌ها علیه ایران را به‌کلی از میان خواهد برد، و ثالثا احتمال اقدام نظامی امریکا و متحدانش به‌قصد سرنگونی جمهوری اسلامی را تقویت خواهد کرد.
به باور نگارنده، آنچه موافقان بازدارندگی هسته‌ای با استناد به شواهد تاریخی بیان می‌کنند چندان هم دور از واقعیت نیست. در واقع دینامیسم بازدارندگی تسلیحات هسته‌ای از زمان جنگ سرد تا به امروز تغییر چندانی نکرده و برخورداری از این تسلیحات هنوز هم می‌تواند میزان قابل توجهی از بازدارندگی را برای دارندگان این قبیل تسلیحات ایجاد نماید. اما مخالفان نیز به‌درستی به این نکته اشاره می‌کنند که تحقق این بازدارندگی در نهایت با تحمیل هزینه‌هایی که پیشتر به آن‌ها اشاره شد به احتمال قریب به یقین در نهایت به ضد خود بدل خواهد شد.
اما راهبرد پیشنهادی نگارنده برای برون‌رفت از این تنگنا بر سه مولفه تقویت توان نظامی متعارف، منطقه‌گرایی و بهره‌گیری از ابهام هسته‌ای استوار است.
نخستین گام ایران برای احیای بازدارندگی خود در برابر اسراییل، تغییر راهبرد از سرمایه‌گذاری بر روی عناصر نیابتی به‌سمت تقویت توانمندی‌های نظامی متعارف کشور است. تردیدی نیست که اتخاذ چنین رویکردی با توجه به تحریم‌های بین‌المللی و انزوای راهبردی کشور عاری از چالش نخواهد بود، اما با توجه به کاستی‌های دکترین تکیه بر عناصر نیابتی که پیشتر و در یادداشتی مجزا به آن پرداخته شد، اتخاذ آن در شرایط کنونی گریزناپذیر به‌نظر می‌رسد.
دومین رکن راهبرد پیشنهادی نگارنده، توجه بیشتر به عناصر دولتمند در سطح منطقه به‌جای عناصر غیردولتی به‌عنوان شرکای راهبردی می‌باشد. توضیح آنکه حتی از دریچه رئالیسم سیاسی نیز داشتن متحدان دولتی در سطح منطقه بیش از متحدان غیردولتی در تثبیت جایگاه کشورها ایفای نقش می‌کند.
سومین و شاید مهم‌ترین رکن راهبرد پیشنهادی برای گذر از تنگنای کنونی، بهره‌گیری از سیاست ابهام هسته‌ایست. منظور از سیاست ابهام هسته‌ای، همان سیاست نه انکار نه اعلام است که خود اسراییل نیز در پیوند با مسایل مربوط به تسلیحات هسته‌ای در پیش گرفته‌است. چنین سیاستی اولا با ایجاد میزان قابل توجهی از عدم قطعیت در محاسبات دشمنان و رقبای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای، نوعی بازدارندگی در محاسبات را برای کشور ایجاد می‌کند، ثانیا مخاطرات ناشی از اعلام دستیابی یا تلاش برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای را ندارد، و ثالثا انعطاف لازم جهت چرخش‌های دیپلماتیک به‌وقت ضرورت را برای دستگاه دیپلماسی کشور فراهم می‌کند.
کوتاه سخن آنکه از دیدگاه نگارنده، اتخاذ راهبرد مبتنی بر سه رکن تقویت توان نظامی متعارف، منطقه‌گرایی با تمرکز بر بازیگران دولتی، و در نهایت اتخاذ یک سیاست مبتنی بر ابهام هسته‌ای می‌تواند راه برون‌رفت کشور از تنگنای ژئوپلیتیک فعلی باشد.

اندیشکده خرد

اندیشکده خرد

19 Oct, 19:04


صفحه یک حرفه ای روزنامه سازندگی در دفاع از جزایر سه گانه ایرانی

اندیشکده خرد

19 Oct, 18:58


کانال اندیشکده خرد آگهی می پذیرد
@amirmedya

اندیشکده خرد

19 Oct, 15:10


‏⁧ #بایدن ⁩ گفته از زمان و کیفیت حمله ⁧ #اسراییل ⁩ به ⁧ #ایران ⁩ اگاه است سفر چند روز پیش ⁧ #عراقچی ⁩ به ⁧ #عمان ⁩ یعنی ⁧ #امریکا ⁩ از طریق ⁧ #عمان ⁩ ایران را مطلع کرده و سفر پیش روی پزشکیان به روسیه یعنی جبهه دفاعی در حال ساماندهی است . جذابیت جنگ‌های جدید حذف عنصر غافلگیری است تا طرفین نگویند زمین کج بود

اندیشکده خرد

18 Oct, 15:48


‏وَلا تُلْقُوا بِایدیکمْ الَی التَّهْلُکةِ

‏نمی دانم باید چه اتفاقی بیفته تا عده ای باور کنند عملیات هفتم اکتبر سال قبل ضربه ای بزرگ به مقاومت اسلامی بود و تا دهها سال خسارات آن قابل جبران نیست شهادت یحیی ابراهیم سنوار آخرین لطمه آن تصمیم شتابزده بود.

اندیشکده خرد

18 Oct, 15:35


‏هنیه سلف ⁧ #سنوار‌ ⁩ ترور شد ⁧ #سنوار ⁩ هم شهید شد خلف او هم ترور خواهد شد. جریان مقاومت به چشم انداز و راهبردی نو نیاز دارد.

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

18 Oct, 09:54


‏قیمت ها لزوما هیچ ارتباطی با ارزش کالاها ندارند نمونه شاخص آن قیمت سیم کارتها با شماره به اصطلاح ⁧ #رند ⁩ است. هیچ حقیقتی در این شماره ها نیست جز اینکه عده ای بدون هیچ دلیلی این شماره ها را ارزشمند شمردند و‌بقیه هم بدون فکر باور کردند . در همین حد مبتذل
‏⁧ #شماره_رند ⁩

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

17 Oct, 08:12


‏اون کسی که فکرمی کنه بستن تنگه هرمز ابزار مناسبی برای فشار به دشمنانه احتمالا آخرین کتابی که درباره مسایل ژئواستراتژیک و ژئوپلیتیک خوانده مربوط به دوران جنگ سرد بوده وپشیزی از نظام بین الملل و عناصر قدرت نمی داند و افسوس که چنین افرادی میلیاردها تومان منابع عمومی دراختیار دارند.

اندیشکده خرد

16 Oct, 19:19


سخنان دلسوزانه یک جامعه شناس:

فرهنگ مقاومت: زندگی یا مرگ؟

مصطفی مهرآیین: به‌بهانه دفاع از مستضعفین، مردم خودمان مستضعف شده‌اند. زندگی و عقلانیت در جامعه ایران مرده است و تنها مقاومتی که در حال حاضر معنا دارد، مقاومت دربرابر نابودیمان است. بخشی از جامعه به مخدری مثل مقاومت اعتیاد پیدا کرده‌اند. مگر ما مسئول ظلم در جهان و کاستی‌های دنیا هستیم؟ انسان در این جامعه تبدیل به موجود زائد شده و نابودی ایران، دین و... برای بقای عده‌ای هزینه شده است.

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

16 Oct, 06:32


یک ماجرای کوچولوی تپسی سواری

‏⁧ #تپسی⁩ گرفتم راننده خیلی شل و ول سلام کرد خوش آمد هم نگفت میخواست از فرعی بیاد تو اصلی به ماشین ها که راه نمی دادند بد و بیراه می گفت .همین که سوار شدم راننده جوان گفت میشه امتیاز بدی! گفتم یک دنده عوض کن بعد درخواست امتیاز کن. گفت در وضع بحرانی هستم.
‏اگر امتیاز ندی حسابم بسته میشه …به همه میگم اما امتیاز نمی دن. نگاهش کردم دیدم خیلی کم سن است و آموزش ندیده و خیلی بیگانه از آداب و معاشرت متناسب با کار در حوزه عمومی است . گفتم باید طوری صحبت و رفتار کنی که بدون درخواست تو مسافر بهت امتیاز بده ..یک واژه جنسی و زشتی بکار برد
‏گفتم حتما با همه اینطوری صحبت می کنی که بهت نمره منفی میدن ..ضبطش هم روشن بود و یک موسیقی خالطور قومی پخش می شد گفتم برای پخش موسیقی از مسافر اجازه می‌گیری ؟ گفت برو بابا مگه ارباب منه گفتم نه تو‌ ارباب اونی و‌نه اون ارباب توست اما هر شغلی آدابی داره رانندگی خیلی کار مهمیه
‏خیلی مهارت و آداب و‌ظرافت می‌خواد اینها مهمتر از این آهن پاره است که حرکت می کنه …رسیدیم به مقصد گفت یادت نره امتیاز بدی ..گفتم من بهت امتیاز میدم که حسابت بسته نشه تو هم قول بوده با مسافرها محترمانه تر رفتار کنی و آداب کار و‌معاشرت در شهرهای بزرگ را یاد بگیری ..یک نگاهی کرد
‏و پاشو گذاشت روی گاز و رفت…از این صحنه ها در مشاغل مختلف زیاد می بینیم مهمترین نیازهای تربیتی و آموزشی ما این موضوعات است اما این همه نهاد و دستگاه تحت پوشش آموزش و‌پرورش و‌تبلیغ مشغول به کارهای بی فایده ‌وبی اثر و بی اولویت هستند.
‏این جوان داستانک ما که معلوم بود از شهری دور برای کار به تهران آمده معلول این ساختار معیوبه به او‌گفتند برای رانندگی ماشین و گواهی نامه ‌و….لازمه اما هیچ کس به او نگفته از اینها مهمتر مودب بودن و‌احترام گذاشتن به حقوق دیگران است و اینکه به انسان‌ها مانند قلک پول نگاه نکنی

https://t.me/andishkadeye_kherad

اندیشکده خرد

15 Oct, 19:45


‏منظور امریکا از تحویل سامانه ضد موشکی تاد به اسراییل این است که ایران نباید به حمله احتمالی اسراییل پاسخ بدهد زیرا همه موشکها هدف قرار خواهند گرفت از نظر واشنگتن نباید تنش موجود بر نتیجه انتخابات امریکا اثر منفی بگذارد . آیا تهران و تل اویو به خواسته امریکا تن خواهند داد؟

اندیشکده خرد

15 Oct, 18:30


اندیشکده خرد pinned «سناریوهای حمله احتمالی اسراییل به ایران    منبع : روزنامه النهار چاپ بیروت امیر دبیری مهر     بعد از دوبار حمله موشکی ایران به اسراییل در ۱۴ اوریل و ۱ اکتبر امسال مقامات اسراییلی بویژه نتانیاهو نخست وزیر و گالانت وزیرجنگ این ٰرژیم اعلام کردند پاسخ نظامی اسراییل…»

اندیشکده خرد

15 Oct, 18:23


نظر از روی طمع سوی بزرگانم نیست
ترسی از زوزه و از پوزه‌ی گرگانم نیست

از پدر برده‌ام این ارث که از سیلی خویش
سُرخم اما سر خم پیش بزرگانم نیست

داده شیرم زنی از دوده‌ی پاکان که نیاز
به فلان شخص و فلان منصب و ارگانم نیست

اگر از سوی بزرگان نظر لطف به ماست
نظر از روی طمع سوی بزرگانم نیست

@afshinala

اندیشکده خرد

15 Oct, 16:15


سناریوهای حمله احتمالی اسراییل به ایران
 
 منبع : روزنامه النهار چاپ بیروت
امیر دبیری مهر
 
 
بعد از دوبار حمله موشکی ایران به اسراییل در ۱۴ اوریل و ۱ اکتبر امسال مقامات اسراییلی بویژه نتانیاهو نخست وزیر و گالانت وزیرجنگ این ٰرژیم اعلام کردند پاسخ نظامی اسراییل قطعی ومرگبار وغافل گیرکننده و دقیق خواهد بود . اخیرا نتانیاهو در گفتگوی تلفنی با بایدن رییس جمهور امریکا نیز درباره این حمله صحبت کرده و بعد از ان مجوز کابینه امنیتی را هم اخذ کرده است. با این تحولات ناظران بین المللی با این پرسش مهم مواجه هستند که واکنش اسراییل چگونه خواهد بود و چه تبعاتی برای منطقه و جهان خواهد داشت ؟ پاسخ مجدد ایران چگونه خواهد بود؟ ایا بازارهای انرژی را تحت تاثیر قرار خواهد داد؟ و بر انتخابات ریاست جمهوری امریکا چه اثری خواهد گذاشت؟ برای پاسخ به این پرسش ها سه سناریو می تواند تصویر شفاف تری از تحولات اینده پیش روی ما قرار دهد:
 
 
1- محتمل ترین و جدی ترین سناریو حمله اسراییل به چند نقطه مشخص  تعیین شده نظامی وموشکی و  اطلاعاتی ایران بدون تلفات انسانی است . آمریکا با در نظر گرفتن منافع خود و متحدین خود اعلام کرده اجازه حمله اسراییل به مناطق مسکونی و هسته ای و تاسیسات نفتی را نمی دهدظاهرا واشنگتن سامانه ضد موشک تاد را به این شرط در اختیار تل اویو قرار داده است.
در صورت حمله اسراییل در این سطح دموکراتهای حاکم بر کاخ سفید در امریکا که بیش از هرچیزنگران نتیجه انتخابات ماه نوامبر هستند  بدون تردید برای کنترل و حفظ توزان قوا وارد عمل شده و از تشدید درگیری ها جلوگیری خواهند کرد و دست کم ادامه زد وخوردهای نظامی را به بعد ازانتخابات موکول خواهند کرد. به نظر می رسد این سناریو برای تهران و تل اویو مطلوب است و تاثیر مخربی بر امنیت و بازارهای مالی و انرژی نخواهد داشت و در ذیل آن در غزه و جنوب لبنان نیز اتش بس برقرار خواهد شد یا دست کم از شدت حملات اسراییل کاسته خواهد شد. اما تاریخ به ما نشان داده همیشه تحولات با خوش بینی پیش نمی رود. بنا براین سناریوهای دیگری هم متصور است .
 
2- سناریوی دوم در صورتی است که حمله اسراییل به ایران تلفات انسانی داشته باشد. می دانیم که تهدیدو
رعب افکنی بخشی از عملیات روانی صهیونیستهاست اما استفاده وزیر جنگ اسراییل از واژه کشنده یا مرگبار احتمال اجرای این سناریو را بیشتر می کند. منظور از واژه غافلگیر کننده نیز می تواند اجرای اقدامات همزمان تروریستی صهیونیست‌ها و خرابکاری سایبری در داخل ایران باشد .حملات سنگین به نیروهای مقاومت در لبنان و یمن و غزه و منحرف کردن ذهن تصمیم گیران ایران به چند بحران همزمان می تواند حلقه بعدی این سناریو باشد. در صورت اجرای این سناریو پاسخ متقابل وکوبنده ایران قطعی است و واکنش های پینگ پنگی ادامه خواهد داشت و درگیری ها به سوی جنگ تمام عیار دو جانبه پیش خواهد رفت که توقف ان نیازمند دخالت شورای امنیت سازمان ملل و قدرتهای بزرگ جهانی است.
 
3- بدترین و خطرناک ترین سناریو که به نظر می رسد صهیونیستها ان را هدف گذاری کرده اند
پیشبرد درگیری با ایران به گونه ای است که آمریکا را هم وارد درگیری و تنش کنند . اسراییل به خوبی می داند که در هماورد نظامی حریف ایران نیست و  فقط با ائتلاف سازی امکان نجات از وضعیت بحرانی کنونی را دارد.
تل اویو مایل است اقداماتی انجام دهد که ناخواسته کشورهای حاشیه خلیج فارس هم وارد این تنش نظامی شده و امنیت انرژی در خلیج فارس تهدید شده و امریکا و متحدان غربی ان به نفع اسراییل و علیه ایران وارد درگیری شوند و روند تحولات به سوی تغییر ٰرژیم در ایران سوق یابد شبیه انچه در سال ۲۰۰۳ در عراق رخ داد. این سناریو هر چند بسیار بعید است اما ارزوی اصلی اسراییلی هاست که از گفتن اشکار ان هم پرهیز ندارند.  
 
۳ مساله مهم که میتواند  موجب تقویت یا تضعیف سناریوهای بالا شود و نباید انها را از نظر دور داشت عبارتند از :
 
‌‏١- اسراییل بدون هماهنگی آمریکا  اقدامی انجام نخواهد داد بنابراین هر حمله ای علیه ایران اقدام مشترک واشنگتن -تل آویو علیه ایران است و مقامات ایرانی نیز به این مساله کاملا اگاه هستند.
‌‏٢- آمریکا خواهان پاسخ محدود اسراییل و ایران به یکدیگر است تا انتخابات آمریکا که روند آن به نفع کاملاهریس است تحت الشعاع قرار نگیرد . دموکراتها به هیج وجه مایل نیستند بخاطر مسایل خاورمیانه کاخ سفید را یکبار دیگر به ترامپ واگذار کنند.
‏۳- نتانیاهو بازنده اصلی تحولات آتی خواهد بود زیرا نظم و امنیت منطقه و جهان را با کشتار و جنگ بر هم زده است و اقدامات اشوبگرانه او نه از سر قدرت بلکه از سر استیصال و ضعف است . کشورهای غربی هم به خوبی به این مساله اگاه هستند اما هنوز نتوانستند سیاستی در پیش بگیرند که هم  اصل حمایت از اسراییل در ان رعایت شود و درعین حال ادم کشی و جنگ افروزی نتانیاهو محکوم و محدود شود.
 

اندیشکده خرد

15 Oct, 15:59


⭕️ سناریوهای حمله احتمالی اسراییل به ایران

📝 منتشر شده در روزنامه النهار العربی چاپ بیروت به قلم امیر دبیری مهر

‎بعد از دوبار حمله موشکی ایران به اسراییل در ۱۴ اوریل و ۱ اکتبر امسال مقامات اسراییلی بویژه نتانیاهو نخست وزیر و گالانت وزیرجنگ این ٰرژیم اعلام کردند پاسخ نظامی اسراییل قطعی ومرگبار وغافل گیرکننده و دقیق خواهد بود . اخیرا نتانیاهو…

https://www.dabirimehr.ir/?p=9192