جهان دیپلماسی @samassoumi Channel on Telegram

جهان دیپلماسی

@samassoumi


کانال سارا معصومی، خبرنگار دیپلماسی و بین‌الملل ( ارتباط با ادمین : [email protected] )

جهان دیپلماسی (Persian)

با خوش آمدید به کانال "جهان دیپلماسی" به اداره این کانال توسط سارا معصومی، یک خبرنگار حرفه‌ای و متخصص در زمینه دیپلماسی و امور بین‌المللی. در این کانال، شما به روزترین اخبار و تحلیل‌های مربوط به رویدادها و تحولات در صحنه بین‌المللی دنیا دسترسی خواهید داشت. سارا معصومی با تجربه‌ای بیش از ده سال در رصد و پوشش اخبار دیپلماسی، مطالب جالب و ارزشمندی را به اشتراک می‌گذارد که به شما در درک بهتر مسائل جهانی کمک خواهد کرد. اگر به دنبال دسترسی به اخبار و تحلیل‌های کیفی در زمینه دیپلماسی و امور بین‌المللی هستید، به کانال "جهان دیپلماسی" بپیوندید. برای ارتباط مستقیم با ادمین کانال از ایمیل [email protected] استفاده کنید.

جهان دیپلماسی

11 Jan, 16:23


🎙بررسی اهمیت سفر رئیس جمهور به تاجیکستان و روسیه

⭕️پرونده های قطور همکاری روی میز پزشکیان-پوتین/ تهران و دوشنبه به رابطه راهبردی فکر کنند

✍️عبدالرضا فرجی راد

🔹مسعود پزشکیان، رئیس جمهور طبق برنامه ریزی های اعلام شده تا کمتر از ده روز دیگر عازم مسکو، پایتخت روسیه می شود. رئیس جمهور قبل از رسیدن به روسیه اقامت و گفتگوی دو روزه در دوشنبه، پایتخت تاجیکستان خواهد داشت و با امامعلی رحمان، رییس جمهور این کشور ملاقات خواهد کرد. ایران و تاجیکستان دو کشور همزبان با فرهنگ مشترک و مردمانی علاقمند به یکدیگر هستند که میبایستی تا کنون روابطی را در سطح عالی تجربه میکردند ولی عوامل مختلفی باعث شده که انتظارات مردمان دو کشور برآورده نشود. هرچند جای شکرش باقی است که اخیرا با تلاش های سفارت جمهوری اسلامی و دستگاه دیپلماسی، روابط رونق گرفته و اعتماد سازی در حال شکل گیری است.

🔹خوب است که با توجه به تحولات ناخوشایند در غرب کشور و بهبود تدریجی روابط با تاجیکستان قبل از سفر به این کشور طرح نوعی رابطه راهبردی با تاجیکستان نیز مورد بررسی قرار گیرد که در گفتگوهای صورت گرفته دوشنبه در صورت تایید طرف تاجیکی مطرح و در آینده بر روی این طرح نیز کار شود. باید تلاش کرد روزنه های بسته شده در غرب کشور را با ایجاد روزنه های جدید در بخش دیگر حوزه تمدنی تا حدی جبران کرد بویژه آنکه تحولات سوریه بر امنیت شرق احتمالا بی تاثیر نخواهد بود و آثار اولیه آن نیز پدیدار گشته است. لذا اولویت همکاری با کشورهایی همچون تاجیکستان، ازبکستان و حتی پاکستان هم باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد.

🔹سفر مسعود پزشکیان به مسکو از این جهت قابل اهمیت است که قرار است موافقت‌نامه جامع همکاری‌های دو کشور به امضا برسد. در واقع این اولین بار نیست که در دوران جمهوری اسلامی بین ایران و روسیه قرارداد راهبردی به امضا میرسد بلکه اولین اقدام در این زمینه در دولت سازندگی صورت گرفت و مرحوم هاشمی رفسنجانی در سفری به مسکو چنین قراردادی را با رییس جمهور فعلی روسیه به امضا رساند.

🔹میتوان گفت که قرارداد اول بیشتر بر همکاریهای دفاعی متمرکز بود و به نظر میرسد مدت زمان آن به سر آمده است. میتوان گفت که قرارداد راهبردی جدید بر پایه همان قرار داد قبلی نوشته شده و در واقع مکمل قرار داد گذشته است که البته علاوه بر بندهای مربوط به همکاری های دفاعی، بندهای دیگری در زمینه های دیگر و از جمله اقتصادی به آن افزوده شده است. احتمالا این قرارداد باید جامع تر از قرارداد راهبردی قبلی باشد.

🔹علاوه بر امضای قرارداد راهبردی اهمیت این سفر دلایل دیگری هم میتواند داشته باشد. رخدادهای مهم سوریه که به سقوط نظام بشار اسد منتهی و منجر به تحولات ژئوپلیتیکی در منطقه شد از جمله مسائل مورد گفتگو خواهد بود. ضمن اینکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا چند روز بعد از سفر رییس جمهور ایران به مسکو وارد کاخ سفید خواهد شد و ریاست جمهوری او تاثیرات قابل توجهی بر روسیه و جمهوری اسلامی ایران خواهد داشت./ایرنا

⬇️متن کامل را در لینک زیر بخوانید:
www.irna.ir/xjSBqL

@samassoumi

جهان دیپلماسی

11 Jan, 08:44


⭕️ برنامه‌ریزی برای سناریوهای خوش‌بینانه
🔵 برای ایران ۲۰۲۵ فقط بدبینانه‌ترین نتایج را در نظر نگیریم

✍️ دیو شرودر - دیپلمات پیشین ایالات متحده آمریکا

🔹 حتی بدبین‌ترین سیاستگذاران هم باید برای طیف وسیعی از نتایج بالقوه، از جمله موفقیت (هر اندازه هم که غیرمحتمل به نظر برسد) برنامه‌ریزی کنند.

🔹 در صورتی که مشوق‌های درستی به ایران پیشنهاد شود، ایران می‌تواند بدون رفتن به سلاح اتمی، نقش موثری به عنوان همکار ضامن امنیت منطقه بازی کند. برای رسیدن به چنین نتیجه‌ای ما باید مجموعه‌ای از ابزارهای قابل اتکای دیپلماتیک و اقتصادی را برای دستیابی به دو هدف به کار بگیریم. نخستین هدف کاهش احتمال اتمی شدن ایران بعد از سال ۲۰۲۵ است و دومین هدف به صورت همزمان تشویق ایران به همکاری مسوولانه در ترویج ثبات منطقه‌ای در یک بازه دست کم پنج ساله.

🔹 ویژگی‌های تاریخی، اقتصادی و جمعیتی ایران جایگاه این کشور را به عنوان یک رهبر جهانی و منطقه‌ای قرار می‌دهد. با این حال شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد امکان اقناع تهران به این موضوع وجود دارد که عواملی که تهران را وادار به انتخاب این سیاست‌های ناخوشایند کرده‌است، از بین رفته‌اند و رویکردهای بهتری وجود دارد که بتواند امنیت داخلی و خارجی ایران را تامین کند.

🔹 افزایش پیوندها و درهم‌تنیدگی اقتصاد ایران با جهان می‌تواند به حرکت این کشور به سمت سیاست‌های مسوولانه‌تر شتاب دهد.

🔹 با ایران در سال ۲۰۲۵ ما باید برای بهترین‌ها، بدترین‌ها و هر چیزی میانه این دو طیف آماده باشیم.

https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-31066
@samassoumi

جهان دیپلماسی

11 Jan, 08:12


🔴 علم صالح، استاد دانشگاه ملی استرالیا: تهران باید نسخه جدید امنیتی در منطقه برای خود تعریف کند
🔴 ایران، بازنده تحولات سوریه نیست/ ابزار بازدارندگی ایران تغییر خواهد کرد

🔴 تحولات سوریه می تواند ایران و عربستان را به هم نزدیک کند

🔴 بدون بهبود روابط مردم و حکومت در داخل، ایجاد امنیت پایدار امکان پذیر نیست

✍️ سارا معصومی:
تحولات سوریه با سقوط دولت بشار اسد به مهم ترین اثر دومینویی تبدیل شد که پس از هفت اکتبر 2023 منطقه غرب آسیا را تحت تاثیر خود قرار داد. بازیگران منطقه ای و فرامنطقه ای بسیاری که در چهارده سال اخیر فاصله خود را با دولت بشار در دمشق حفظ کرده بودند این روزها مسیر پایتخت سوریه را طی می کنند تا شاید بتوانند نقش مهم تری را در سوریه پسا اسد ایفا کنند. آیا سوریه از این پس رنگ آرامش را به خود خواهد دید؟ جایگاه ایران در این پرونده چه تغییری خواهد کرد؟ آیا هیات حاکمه جدید سوریه می تواند بر شکاف های بیشمار موجود در این کشور غلبه کند؟

✔️ این پرسش ها را با علم صالح، استاد دانشگاه ملی استرالیا و کارشناس روابط بین الملل در میان گذاشتیم:

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1655388

@samassoumi

جهان دیپلماسی

11 Jan, 07:30


جهان دیپلماسی pinned «⭕️ ایالت بزرگ شمالی 🔵 دلایل دونالد ترامپ برای لفاظی علیه کانادا و بررسی امکان حقوقی الحاق کانادا به امریکا ✍️ احمد ترابی - حقوقدان بین الملل 🔹 دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب امریکا اخیراً در شبکه اجتماعی خود که «تروث سوشیال» نام دارد، اظهار داشت کانادا می‌تواند…»

جهان دیپلماسی

11 Jan, 07:29


⭕️ ایالت بزرگ شمالی
🔵 دلایل دونالد ترامپ برای لفاظی علیه کانادا و بررسی امکان حقوقی الحاق کانادا به امریکا

✍️ احمد ترابی - حقوقدان بین الملل

🔹 دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب امریکا اخیراً در شبکه اجتماعی خود که «تروث سوشیال» نام دارد، اظهار داشت کانادا می‌تواند به پنجاه و یکمین ایالت آمریکا تبدیل شود. اظهارات ترامپ پس از تهدید به اعمال تعرفه ۲۵ درصدی بر محصولات وارداتی از کانادا و مکزیک مطرح شد؛ اقدامی که به گفته او، به مقابله با قاچاق مواد مخدر و تقویت امنیت مرزی کمک خواهد کرد.

🔹 کانادا بزرگترین تامین کننده اصلی منابع انرژی برای ایالات متحده، از جمله نفت، گاز طبیعی و برق است به این ترتیب که حدود 60 درصد از واردات نفت خام آمریکا از کانادا و 85 درصد از واردات برق آمریکا نیز از کانادا انجام می شود. کانادا همچنین بزرگترین تامین کننده خارجی فولاد، آلومینیوم و اورانیوم به ایالات متحده است و دارای 34 ماده معدنی و فلز حیاتی است که پنتاگون مشتاق است و برای امنیت ملی امریکا در آن ها سرمایه گذاری می کند.

🔹 تهدید دونالد ترامپ در درجه اول ناشی از وضعیت امنیت مرزی دو کشور است که با توجه به مرز 9000 کیلومتری دو کشور و دشواری های کنترل این مرز نیازمند همکاری کامل دو کشور به ویژه از سوی کانادا می باشد.

🔹 نظرسنجی جدید Leger poll که به صورت آنلاین و توسط Canadian Press گزارش شده است، نشان می دهد که 13 درصد از کانادایی ها تمایل به پیوستن به ایالات متحده دارند. 82 درصد جواب مطلقا منفی داده اند و 5 درصد نیز رای ممتنع داده اند.

🔹 ایده ترامپ مبنی بر الحاق کانادا به ایالات متحده از جنبه‌های مختلف حقوقی، سیاسی، اجتماعی، و تاریخی چالش‌های زیادی دارد و تحقق آن بنا به دلایلی که ذکر شدند در عمل بسیار بعید به نظر می‌رسد.

https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-31072

@samassoumi

جهان دیپلماسی

10 Jan, 20:18


جهان دیپلماسی pinned «🎙مجتبی امانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان: ⭕️حامیان مقاومت با جوزف عون به توافق رسیدند ⭕️ مقاومت در لبنان حذف شدنی نیست ⭕️جوزف عون سابقه همکاری خوبی با حزب الله دارد 🔹مجلس لبنان بر اساس دعوت آقای نبی بری، رئیس مجلس این جلسه را روز گذشته تشکیل داد.…»

جهان دیپلماسی

10 Jan, 20:16


🎙مجتبی امانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان:
⭕️حامیان مقاومت با جوزف عون به توافق رسیدند

⭕️ مقاومت در لبنان حذف شدنی نیست

⭕️جوزف عون سابقه همکاری خوبی با حزب الله دارد

🔹مجلس لبنان بر اساس دعوت آقای نبی بری، رئیس مجلس این جلسه را روز گذشته تشکیل داد. تقریبا از سه هفته قبل این تاریخ اعلام شده بود. از سفرا برای شرکت در این جلسه دعوت شده بود و معلوم بود که در این جلسه احتمالاً به نتیجه خواهند رسید. ترتیب خاصی وجود دارد و اینطور نیست که یک نفر نامزد معرفی بشود. گروه‌های مختلف در لبنان توافق میکنند که به چه کسی باید رای بدهند. پیش از آن افراد نطق های قبل از دستور دارند. جلسه ساعت ۱۱ شروع شد و روند رای گیری از نمایندگان آغاز شد. پس از شمارش آرا، آقای جوزف عون ۷۱ رای آورد و به حد نصاب ۸۶ رای نرسید.

🔹از آنجا که کسی نتوانست حدنصاب رای را به دست بیاورد رای گیری مجدد الزامی شد. در این فاصله حامیان مقاومت با آقای جوزف عون صحبت‌هایی کردند و در واقع با او به یک توافقی رسیدند که مصالح آنها هم باید در ریاست جمهوری در نظر گرفته بشود تا بر اساس آن توافق این گروه به آنها رای بدهند که این توافق حاصل شد. در جلسه‌ دوم که ساعت ۲ بعد از ظهر تشکیل شد مجدداً به آقای جوزف عون رای داده شد و و در این مرحله ۹۹ رای کسب کرد.

🔹پیام اول این انتخاب و روند منتهی به آن به آمریکا و عربستان سعودی و فرانسه بود که تصور می‌کردند می توانند به تنهایی کار را پیش ببرند. معلوم شد که آنها نمی توانند و محتاج توافق هستند. بر اساس این توافق بود که رئیس جمهوری جوزف عون شکل گرفت. کلاً در لبنان هم شرایط به گونه ای نیست که رئیس جمهور متعلق به یک جناح باشد.

🔹در لبنان رئیس جمهور و بقیه مسئولین باید رابطه خود را با گروه‌های مختلف داشته باشند. ممکن نیست که یک رئیس جمهور فقط از مثلاً مسیحیان نمایندگی بکند. آقای جوزف عون زمانی که فرمانده ارتش بود رعایت حزب الله و مقاومت را می کرد. در یک واقعه‌ای که به واقعه کحاله معروف است، یکی از کامیون‌هایی که حامل مهمات متعلق به حزب الله بود، واژگون شد. در این حادثه ارتش لبنان این کامیون را که حاوی مهمات بود به پادگان ارتش منتقل کرد. در نهایت آقای جوزف عون اجازه داد یا دستور داد این مهمات به حزب الله تحویل داده شود. این همکاری ارتش با حزب الله نکته مثبتی بود که بازتاب بسیاری هم داشت. آقای جوزف عون این ماجرا را به گونه ای هدایت کرد که حزب الله و مقاومت را از خود آزرده نکند. این معادله همچنان باقی است./ ایرنا


⬇️متن کامل این گزارش:
www.irna.ir/xjSBh8

@samassoumi

جهان دیپلماسی

10 Jan, 13:28


🔴کنگره با دولت ترامپ در توافق با ایران همسو خواهد بود

🎙حسن احمدیان: ایرانی‌ها در سال ۲۰۱۵ مشروط بر اینکه توافق هسته‌ای پابرجا بماند و از نظر اقتصادی برای ایرانی‌ها مفید باشد به صراحت می‌دانستند که به سمت توافق منطقه‌ای با غرب پیش می‌روند، البته تجربه ای که محقق نشد.

🔹من هیچ منعی از سوی ایران برای معامله بزرگتر با غرب در یک پلت فرم بزرگتر نمی بینم. در واقع، این ایران بود که اولین بار در سال ۲۰۰۴ این معامله بزرگ را پیشنهاد کرد که البته شامل جنبه های منطقه ای هم باشد، اما هیچ پاسخی از سوی ایالات متحده دریافت نکرد.

🔹در مورد ترامپ، فکر می‌کنم مهم نیست بهانه چه باشد، یکی از بزرگترین قراردادهایی که ایران در ۴ دهه گذشته امضا کرده بود، با بوئینگ بود، بنابراین ایرانی‌ها می دانند که باید با شرکت‌های آمریکایی وارد مذاکره شوند و منافع آنها را با ورود به بازار ایران تامین کنند ولی با این حال این مساله مانع خروج ترامپ از برجام نشد.

🔹ترامپ توافقی را می خواهد که برای خودش باشد، او از برجام خوشش نمی‌آمد احساس می کرد این توافق به نام اوباما ثبت شده است. او یک معامله جدید می‌خواست و ایرانی‌ها هم مشکلی با این توافق نداشتند اما روشی که ترامپ ایالات متحده را از توافق خارج کرد، باعث ناراحتی ایرانی ها شد.

🎙تریتا پارسی: مطمئناً اعتماد مهم است، اما این چیزی نیست که به یکباره به دست بیاید. اعتماد از طریق توافق در یک دوره بسیار طولانی ایجاد می شود. آنچه باید وجود داشته باشید مکانیسم هایی است که به شما در ایجاد اعتماد کمک می کند.

🔹دلایل زیادی برای ایرانی ها وجود دارد که به ترامپ و به آمریکا اعتماد نکنند و بالعکس. اما همچنین این سوال مطرح می شود که آیا منافع آنها همسو است، آیا آنها علاقه ای به تلاش برای رسیدن به آن دارند؟ من فکر می‌کنم ترامپ دوست دارد از خاورمیانه خارج شود، او می ‌خواهد درگیری ایالات متحده در جنگ‌ها را کاهش دهد، او می‌خواهد بتواند بگوید که معامله بهتری انجام داده است.

🔹احتمالاً سه معامله بزرگ می‌تواند توسط ترامپ در سال اول ریاست جمهوری او منعقد شود، یکی بین روسیه و اوکراین، یکی بین اسرائیل و عربستان سعودی و دیگری بین خود ایالات متحده و ایران. بین این سه، علیرغم این واقعیت که همه آنها بسیار دشوار هستند، به نظر من توافق با ایران ممکن است به دلایل مختلف در دسترس تر باشد، به دلیل اینکه ایالات متحده بازیگر اصلی در این توافق است در حالی که در دو پرونده دیگر خودش حضور ندارد.


⬇️متن کامل گزارش:
www.irna.ir/xjSzwm

@samassoumi

جهان دیپلماسی

10 Jan, 07:09


واکنش ظریف به آتش سوزی وحشتناک در کالیفرنیای آمریکا: این تصاویر تلخ یادآور غزه است!

✍️ محمدجواد ظریف معاون راهبردی رئیس جمهور
نوشت: تصاویر تلخ از کالیفرنیا یادآور خانه‌ها، مدارس و بیمارستان‌های ویران شده در غزه است.

🔸همدردی با کالیفرنیایی‌هایی که همه چیزشان را به خاطر خشم طبیعت از دست داده‌اند، حرکتی انسانی است - به‌ویژه که بسیاری در آنجا از مردم غزه حمایت کردند، مردمی که همه چیزشان را به خاطر وحشیگری اسرائیل از دست داده‌اند./ جماران

@samassoumi

جهان دیپلماسی

10 Jan, 06:50


📄در گزارشی از مسکو تایمز بررسی شد؛

🔴معنای مشارکت‌های جدید ایران و روسیه برای جهان

🔹مسکو تایمز در گزارشی ضمن بررسی افقنامه مشارکت راهبردی جامع میان ایران و روسیه، چالش های این توافق در آینده را ارزیابی کرد و نوشت: کلید موفقیت اتحاد تهران و مسکو در نهایت در ایجاد تعادل بین اولویت‌های متنوع و اغلب متضاد، غلبه بر موانع داخلی و خارجی و تمرکز بر اهداف استراتژیک بلندمدت نهفته است.
ایران و روسیه شراکت خود را در بحبوحه بی‌ثباتی ژئوپلیتیک جهانی مستحکم کرده‌اند که نشان دهنده اهمیت بیش از پیش همکاری آن‌ها در سال های آتی است. توافقنامه مشارکت راهبردی جامع که قرار است در جریان سفر رسمی مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران به مسکو در ۱۷ ژانویه رسمیت یابد، گامی مهم در اتحاد در حال تحول بین دو ملت است.

🔹با توجه به اینکه هر دو کشور با چالش‌های مشترک روبرو می‌شوند، این مشارکت پیامدهای گسترده‌ای به‌ویژه برای دفاع، تجارت و انرژی دارد. زمینه‌های کلیدی همکاری، از جمله حمل و نقل، بخش انرژی، دفاع و امنیت منطقه ای، در مرکز این توافق تاریخی خواهد بود. روابط تهران و مسکو فراتر از مبادلات اقتصادی صرف است زیرا به یک مشارکت استراتژیک جامع تبدیل شده است که نشان دهنده منافع مشترک آنها در ثبات منطقه ای و مقابله با نفوذ غرب است.

🔹چشم انداز اقتصادی ایران و روسیه با وابستگی مشترک آنها به صادرات انرژی و تجربه آنها تحت تحریم‌های بین المللی غرب شکل گرفته است. همسویی رو به رشد بین دو کشور فرصتی کاملاً منحصر به فرد برای غلبه بر این چالش ها و گشودن راه های جدید برای رشد اقتصادی ارائه کرده است. یکی از ارکان مرکزی این مشارکت، کریدور حمل و نقل شمال به جنوب است که یک پروژه زیرساختی حیاتی است که تجارت بین ایران، روسیه و چندین شریک منطقه‌ای و بین‌المللی را تسهیل می‌کند. این سرمایه گذاری استراتژیک در شبکه های حمل و نقل به وضوح نشان دهنده قصد مسکو و تهران برای تقویت روابط تجاری و تامین منافع متقابل در سال های آتی و مقابله موثر با تحریم های غرب است.

🔹علاوه بر حمل و نقل، انرژی هسته اصلی مشارکت ایران و روسیه است. با تحریم ها که دسترسی آنها به بازارهای غربی را محدود کرده است، هر دو کشور به دنبال راه های جایگزین برای تقویت بخش انرژی خود هستند. روسیه با ذخایر عظیم نفت و گاز طبیعی خود، توسعه صنعت انرژی ایران، حمایت از اکتشاف، حفاری و زیرساخت ها را تقویت کرده است. به عنوان بخشی از توافق جدید، انتظار می‌رود چندین شرکت روسی سرمایه‌گذاری هنگفتی در بخش انرژی ایران داشته باشند که به مدرن‌سازی و گسترش قابلیت‌های ایران کمک می‌کند. مقامات ایرانی نسبت به چشم انداز این سرمایه گذاری ها به ویژه در زمینه افزایش تقاضای انرژی در آسیا ابراز خوش بینی کرده اند.

🔹علیرغم وعده تعمیق همکاری، روابط ایران و روسیه بدون چالش نیست. اختلافات سیاسی داخلی در هر دو طرف، مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم‌ها و جنگ و تفاوت در برنامه های بلندمدت ژئوپلیتیکی موانعی را برای پتانسیل کامل این مشارکت ایجاد کرده است. به عنوان مثال، اقدام موازنه روسیه با قدرت‌های غربی به ویژه ایالات متحده، از نظر تاریخی باعث تنش با ایران، به ویژه در دوره های نزدیک شدن بین مسکو و واشنگتن شده است.

🔹در گذشته، روابط دو کشور در مواقع چرخش‌های سیاسی، مانند دوران ریاست جمهوری دمیتری مدودف، زمانی که روسیه از تحریم های سازمان ملل متحد علیه ایران حمایت کرد، سرد شد. علاوه بر این، شکست روسیه در تحویل سامانه دفاع موشکی اس-۳۰۰ به ایران، روابط با تهران را تا زمانی که پوتین توافق را در سال ۲۰۱۵ تکمیل کرد، تیره‌تر کرد. این تنش‌های تاریخی نمونه‌های فراوانی را نشان می‌دهد که چرا هر دو دولت و هر دو ملت نسبت به موفقیت‌آمیز بودن چنین مشارکتی محتاط هستند./ ایرنا

⬇️متن کامل گزارش:
www.irna.ir/xjSzkF
@samassoumi

جهان دیپلماسی

09 Jan, 17:29


جهان دیپلماسی pinned «⚠️ مساله بازدارندگی و جنگ روانی برای امنیتی کردن ایران 🖊 نصرت الله تاجیک ، دیپلمات بازنشسته و سفیر پیشین ایران در اردن در یادداشتی برای جماران نوشت: 🔻جوسازی های روانی برای امنیتی کردن موضوع ایران آغاز شده است. 🔸اگرچه افرادی مانند جیک سولیوان معتقدند تضعیف…»

جهان دیپلماسی

09 Jan, 17:29


⚠️ مساله بازدارندگی و جنگ روانی برای امنیتی کردن ایران

🖊 نصرت الله تاجیک ، دیپلمات بازنشسته و سفیر پیشین ایران در اردن در یادداشتی برای جماران نوشت:

🔻جوسازی های روانی برای امنیتی کردن موضوع ایران آغاز شده است.

🔸اگرچه افرادی مانند جیک سولیوان معتقدند تضعیف ایران و توان دفاعی آن خطرات ‌حمله به تأسیسات هسته ای ایران را کاهش داده، اما او با استناد به اظهارات علنی برخی مقامات ایرانی درباره توان فنی هسته ای ایران می گوید که باید تحولات هسته ای ایران را به دقت بررسی کرد.

🔸من بعید میدانم ایران قصدی برای استفاده از این دوره انتقالی در آمریکا برای هرگونه حرکت به سمت فعالیت های غیرصلح آمیز هسته ای داشته باشد و امیدوارم ایران از این فرصت برای تقویت انسجام ملی استفاده کند و رویکردش بیشتر مدیریت اوضاع و مخصوصا تعامل با آژانس انرژی اتمی باشد و به حل مشکلات داخلی برسد.

🚨سخنان اخیر امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه در کنفرانس سفرا که ایران را «چالش اصلی راهبردی و امنیتی در خاورمیانه و برای فرانسه، اروپا، کل منطقه و حتی فراتر از آن» خوانده و هشدار داده که «تسریع برنامه هسته‌ای ایران ، غرب را به نقطه شکست بسیار نزدیک کرده است» و دخالت ادعایی تهران در «جنگ روسیه علیه اوکراین»، «حمایت از گروه‌های خطرناک در تمامی صحنه‌های تقابل در خاورمیانه» و «تلاش‌ برای گسترش نفوذ در آفریقا» را محکوم کرده است، نشان می دهد که تلاش ها برای امنیتی سازی چهره ایران و اجرای مکانیسم ماشه و باز گرداندن قطعنامه های سازمان ملل سرعت گرفته است.

🚨اخیرا هم آکسیوس به نقل از یک دیپلمات اروپایی نوشته اروپایی ها با تهی و باطل اعلام کردن برجام، پیشنهاد جدیدی به ایران داده اند که تا سپتامبر ۲۰۲۵ به نتیجه برسد و در غیر اینصورت مکانیسم ماشه را فعال خواهند کرد.

حل این مشکلات میسر نیست، الّا با اتخاذ روشهای نرم و با مذاکرات اجماع ساز و فعالیت گسترده دیپلماتیک تا پرونده ایران مجددا امنیتی تلقی نشود.

در داخل نیز تغییر رویکرد حکمرانی برای همراه کردن مردم با حکومت که اولویت را به رعایت کرامت انسانی آنان با بهبود وضعیت اقتصادی، رفاه اجتماعی و سر و سامان دادن به خمود سیاسی اجتماعی در ایران بدهد، مورد نیاز است.

اینکه ما در قبال مشکلاتی که با آن رو به رو میشویم ابتدا روشهای سخت افزاری و نظامی را حلال مسائل خود میدانیم، نه روش و رویه خوبی است و نه نشانه خوبی. دشمنان و مخالفین ایران به توانمندی ها و نقاط ضعف و قوت ایران بخوبی آشنا هستند. برگزاری مانور برای افزایش آمادگی رزمی خوب و مفید است، اما واجد پیامی برای آنها نیست. پیام افزایش انسجام ملی خود فی نفسه خاصیت بازدارندگی بیشتر و قطعی تری دارد.

دولت و نهادهای آن مخصوصا دو وزارت خانه کلیدی کشور و امور خارجه مسئولیت سنگین تری در این زمینه دارند تا توازن را به نفع اقدامات سیاسی در جامعه در قالب حاکمیت گفتمان توسعه سیاسی و شادابی اجتماعی برگردانند.

🔆 متن کامل این یادداشت را در جماران بخوانید:

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1655224

جهان دیپلماسی

09 Jan, 08:45


سفر غریب آبادی به عمان

🔹کاظم غریب آبادی، معاون حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه ایران که به مسقط سفر کرده، با شیخ خلیفه علی الحرثی معاون سیاسی وزارت امور خارجه عمان دیدار کرد.

🔹به گزارش وزارت خارجه عمان،در این دیدار، ابعاد همکاری‌های دوجانبه و راه‌های ارتقای آن در زمینه‌های مختلف در راستای تامین منافع مشترک و بررسی موضوعات مورد علاقه دو کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

@samassoumi

جهان دیپلماسی

08 Jan, 15:01


جهان دیپلماسی pinned «🎤رضا نصری، حقوقدان و کارشناس روابط بین الملل : 🔴دولت ترامپ لزوماً مانعی غیرقابل عبور نیست …»

جهان دیپلماسی

08 Jan, 15:01


🎤رضا نصری، حقوقدان و کارشناس روابط بین الملل :

🔴دولت ترامپ لزوماً مانعی غیرقابل عبور نیست

🔴 بازگشت قطعنامه‌ها به ضرر همه
است

🔴ایران باید ابتکار عمل را در مواجه با دولت ترامپ به دست بگیرد

🔴اختلاف های تهران – واشنگتن قابل تقسیم بندی در سه دسته است

🔴اسنپ بک یک مکانیسم دو جانبه است

✍️فاطمه کلانتری

🔹تفاسیری که از مکانیسم موسوم به ماشه صورت می‌گیرد، بیش از اینکه تفاسیر حقوقی باشد تفاسیر سیاسی است. برای روشنگری در مورد آن، ذکر چند نکته لازم است اولاً چیزی به اسم «مکانیسم ماشه» در برجام یا قطعنامه ۲۲۳۱ وجود ندارد. این عنوانی است که برخی در خارج از کشور به «سازوکار حل اختلاف» داده‌اند و متاسفانه در رسانه‌های ایران هم متداول شده و همه برای سهولت کلام ناگزیر از آن استفاده می‌کنند. آنچه در برجام وجود دارد مکانیسم حل‌ اختلاف یا Dispute Resolution Mechanism آمده که در تحلیل‌های حقوقی به اختصار به آن DRM می‌گویند.

🔹گفته می‌شود در هیچ قرارداد دیگری سازوکار مشابهی وجود ندارد و این کلاهی است که سر این رفته است. در حالی که در حقوق قراردادها مفهومی به نام Rescission وجود دارد که به طرفین این امکان را می‌دهد تا در صورت عدم توانایی در حل‌وفصل اختلافات اساسی در جریان اجرا، قرارداد را کنار بگذارند و به وضعیت پیش از قرارداد بازگردند؛ به‌گونه‌ای که گویی قرارداد هرگز وجود نداشته است.

🔹در برجام نیز یک مکانیسم حل‌ اختلاف چندلایه طراحی شده است که در هر مرحله از آن امکان رسیدگی به اختلافات فراهم است. اما اگر در هیچ‌یک از این مراحل حل اختلاف ممکن نشود، طرفین به وضعیت پیش از توافق بازمی‌گردند. اکنون، اگر آن وضعیت پیش از برجام برای کشور نامطلوب بوده است، کسانی که آن وضعیت را ایجاد کردند باید پاسخگو باشند.

🔹برای درک این‌که چرا چنین سازوکاری در برجام گنجانده شد، باید به شرایط و فضایی که مذاکرات در آن انجام شد توجه کنیم. موضع ایران در مذاکرات این بود که تمامی تعهداتش باید «موقت» و «بازگشت‌پذیر» باشند، به گونه‌ای که ساختار و توانمندی‌های فنی ایران در حوزه هسته‌ای حفظ شود و پس از پایان بندهای غروب برجام، بتواند با تمام ظرفیت خود فعالیت‌های هسته‌ای را از سر بگیرد.

🔹کشورهای ۵+۱ (اعضای دائم شورای امنیت) نیز معتقد بودند که تصویب هر قطعنامه شورای امنیت مستلزم یک سال تلاش، مذاکره، تبادل امتیاز، باج‌دهی و توافق میان خودشان بوده است. برای شش قطعنامه مرتبط با ایران، آن‌ها شش سال زمان صرف کرده بودند و به همین دلیل نمی‌خواستند صرفاً به‌واسطه تعهدات ایران، این قطعنامه‌ها به‌طور کامل از بین بروند و در صورت نقض عهد توسط ایران، مجبور شوند دوباره سال‌ها برای تصویب قطعنامه‌های جدید رایزنی و مذاکره کنند».

🔹بازگشت قطعنامه‌ها به سود هیچ‌یک از طرفین نخواهد بود. تصمیمات شورای امنیت برای تمامی ۱۹۳ عضو سازمان ملل متحد الزامی است و احیای این قطعنامه‌ها پیامدهای منفی متعددی برای کشور به همراه خواهد داشت. از سوی دیگر، با احیای این قطعنامه‌ها، ایران احتمالاً از پیمان ان. ‌پی. تی خارج خواهد شد که این اقدام نیز رژیم عدم اشاعه در منطقه و جهان را عملاً دگرگون خواهد کرد.

🔹اگر با درایت عمل شود، دولت ترامپ لزوماً مانعی غیرقابل عبور نخواهد بود. ایران باید پیش از آنکه رژیم اسرائیل و جریان‌های ضدایرانی در دولت ترامپ – که در برخی مناصب کلیدی سیاست خارجی حضور دارند – ابتکار عمل را به دست گیرند و دولت آینده آمریکا را به سمت اقدامات ماجراجویانه علیه ایران سوق دهند، خود با ابتکار عمل وارد میدان شود و در راستای مدیریت تنش با آمریکا و غرب گام‌های مؤثری بردارد؛ اقدامی که می‌تواند به تثبیت ثبات منطقه و توسعه اقتصادی کشور کمک کند. برای دستیابی به این هدف، منطقی‌ترین رویکرد این است که ابتدا اختلافات میان ایران و آمریکا شناسایی و در سه دسته تقسیم‌بندی شود.

⬇️متن کامل این گفت و گو را در ایرنا بخوانید:
www.irna.ir/xjSzdj

@samassoumi

جهان دیپلماسی

07 Jan, 18:14


جهان دیپلماسی pinned «⭕️نخست وزیر عراق با پرونده‌های حساس به ایران می‌آید 🔺از هشدار آمریکا تا تحولات امنیتی، محور گفت‌وگوهای السودانی در تهران ✍️نویسنده: علی موسوی خلخالی 🔹محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق، روز چهارشنبه ۱۹ دی به تهران می آید. سفری که اگرچه اعلام شده که به دعوت…»

جهان دیپلماسی

07 Jan, 18:14


⭕️نخست وزیر عراق با پرونده‌های حساس به ایران می‌آید

🔺از هشدار آمریکا تا تحولات امنیتی، محور گفت‌وگوهای السودانی در تهران

✍️نویسنده: علی موسوی خلخالی

🔹محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق، روز چهارشنبه ۱۹ دی به تهران می آید. سفری که اگرچه اعلام شده که به دعوت مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری کشورمان انجام شده، اما به نظر می‌رسد تنظیم زمانی آن به نوعی با تحولات عراق، سوریه و کل منطقه مرتبط باشد.

🔹قبل از انجام این سفر، بغداد تحرکات دیپلماتیک گسترده ای را در سطح منطقه ای و بین‌المللی آغاز کرده بود. از طرفی تماس‌های دولت فرانسه با بغداد بود که بر برگزاری نشست بغداد در آینده نزدیک تأکید می‌کرد و گفته شد که در این نشست مقامات جدید حکومت سوریه نیز شرکت خواهند کرد. از نگاه بغداد اگر بنا باشد مقامات جدید سوریه در نشست بغداد حضور یابند باید با رضایت و موافقت حضور طرف ایرانی که هر ساله در این نشست حضور داشته است، انجام شود. برای همین یکی از موضوعاتی که در سفر السودانی به تهران بررسی خواهد شد موضوع نشست بغداد خواهد بود که دولت عراق تصمیم دارد در نیمه های فوریه آن را برگزار کند.

🔹جدای از نشست بغداد، اما تماس های مکرر دولت عراق با کشورهای عربی منطقه به‌ویژه اردن و عربستان سعودی نیز نشان می‌دهد که تحرکات دولت عراق فراتر از نشست بغداد است. محمد شیاع السودانی در ماه گذشته دو سفر پیاپی و فوری به اردن و ریاض داشت و به گزارش رسانه‌های عراقی با مقامات ارشد این دو کشور گفت‌وگوهای مهمی انجام داد. همچنین با عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر و رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه گفت وگوهای تلفنی انجام داد و با نخست وزیر انگلیس نیز تماس تلفنی داشت که گفته شد این تماس حدود یک ساعت به طول انجامیده بود.

🔹در این چارچوب وزیر امور خارجه عراق نیز تماس های تلفنی با همتای اماراتی و انگلیسی و فرانسوی خود داشت. همه این تحرکات ظرف دو تا سه هفته اخیر و بعد از سقوط حکومت بشار اسد در سوریه انجام شده است. البته پیش از آن هم تماس‌های مکرری با مقامات امریکایی انجام شده بود و وزیر امور خارجه امریکا، معاون او و فرماندهی سنتکام سفرهای جداگانه‌ای را به بغداد و اقلیم کردستان انجام داده بودند که گزارش شد بیشتر جنبه هشدار و پیام‌رسانی بوده است.

⬇️متن کامل این یادداشت را در

جماران بخوانید:
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1655112

@samassoumi

جهان دیپلماسی

06 Jan, 16:59


جهان دیپلماسی pinned «📄بررسی دو اصل مذاکراتی تهران 🔴چرا «اکنون» بهترین زمان برای دیپلماسی است؟ ✍️لیلا واحدی 🔹دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، بیست ژانویه ۲۰۲۵ به صورت رسمی، رئیس‌جمهور مستقر خواهد شد و مجموعه‌ای از تصمیمات و اقدامات را در دولت خود پیگیری خواهد کرد. تعامل…»

جهان دیپلماسی

06 Jan, 16:59


ترامپ با توقف استرداد شهروند ایرانی از ایتالیا موافقت کرده است

🔹یک روزنامه ایتالیایی مدعی شده دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا با توقف موقت استرداد یک شهروند ایران به آمریکا که پیشتر در میلان بازداشت شده بود موافقت کرده است.

🔹دولت آمریکا پیش از این یک شهروند ایرانی به نام «محمد عابدینی نجف‌آبادی» را به انتقال فناوری‌های پهپادی به ایران متهم کرده بود.

🔹برخی گزارش‌ها از آن حکایت داشت که آقای عابدینی بنا به حکم قضائی آمریکا در فرودگاه میلان بازداشت شده است.

🔹واشنگتن ادعا کرده از فناوری انتقال‌داده‌شده به ایران برای حمله به یک پایگاه آمریکا در نزدیکی مرز سوریه-اردن که به کشته شدن سه نظامی آمریکا منجر شده بود استفاده شده است.

🔹روزنامه ایتالیایی «ایل گیورنال» امروز دوشنبه گزارش داد یکی از درخواست‌های «جیورجیا ملونی»، نخست‌وزیر ایتالیا از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در سفر روز گذشته‌اش به آمریکا توقف استرداد عابدینی بوده است.

@samassoumi

جهان دیپلماسی

04 Jan, 17:39


جهان دیپلماسی pinned «گزارش ایرنا از سفر معاون سیاسی وزیر امور خارجه به هند؛ دهلی‌نو و اهمیت یک انتخاب/چالش‌های مقابل ایران و هند چیست؟ ✍️لیلا واحدی 🔹دهلی‌نو مقصد نخستین سفر معاون سیاسی وزیر امور خارجه در سال جدید میلادی بود و «مجید تخت روانچی» روزهای پنجشنبه و جمعه هفته گذشته…»

جهان دیپلماسی

04 Jan, 17:39


گزارش ایرنا از سفر معاون سیاسی وزیر امور خارجه به هند؛

دهلی‌نو و اهمیت یک انتخاب/چالش‌های مقابل ایران و هند چیست؟

✍️لیلا واحدی

🔹دهلی‌نو مقصد نخستین سفر معاون سیاسی وزیر امور خارجه در سال جدید میلادی بود و «مجید تخت روانچی» روزهای پنجشنبه و جمعه هفته گذشته به منظور شرکت در نوزدهمین دور نشست مشورت‌های سیاسی ایران-هند به این کشور سفر و با مقامات ارشد دهلی‌نو درباره مهمترین موضوعات روابط دو جانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌وگو و رایزنی کرد.

🔹به تصریح تخت‌روانچی روابط اقتصادی از جمله بندر چابهار از برجسته‌ترین محورهای مذاکرات بود و هند خواهان ارتقا روابط سنتی تاریخی خود با ایران در همه زمینه‌هاست. این ارتقا اما از یک سو ضرورت روابط تهران-دهلی‌نو و از سوی دیگر یکی از مهمترین نگرانی‌های غرب و به ویژه آمریکا در چهار سال آینده خواهد بود.

🔹علاوه بر همکاری اقتصادی به ویژه در زمینه متنوع کردن تجارت و همچنین توسعه بندر چابهار به شمول موضوع اتصال خط آهن چابهار به زاهدان که هند نیز علاقه‌مند به مشارکت در آن است، مسائل منطقه‌ای به ویژه اوضاع در سوریه و افغانستان در رایزنی های معاون سیاسی وزیر خارجه در دهلی نو مورد توجه ویژه قرار داشت.

🔹حفظ آرامش و ثبات در غرب آسیا مورد توجه هر دو کشور است و البته مقام های هر دو کشور گوشه چشمی هم به تحولات در قفقاز در این دور از نشست های مشورتی داشتند.

🔹نوزدهمین دوره از نشست‌های مشورت‌های سیاسی بین ایران و هند در حالی برگزار شد که جهان با دوره پیشین آن تفاوت‌های بسیاری کرده و شرایط سیاسی و ژئوپلتیک نظام بین‌الملل با برخی تغییرات روبرو شده است. اینکه تغییرات موجود تا چه اندازه در روابط میان تهران و دهلی‌نو تاثیرگذار خواهد بود بستگی مستقیم به هر دو کشور دارد. فرصت به وجود آمده هم می‌تواند نقطه عطفی در روابط باشد و هم تاریخچه‌ای از حسرت و عبرت.

🔹برنامه‌ریزی تهران و هند برای آینده روابط خود را، متغییری به نام آمریکا تحت تاثیر قرار می‌دهد. واشنگتن و دهلی‌نو به گفته «راندیر جیسوال» سخنگوی وزارت خارجه هند، ارتباط بسیار عمیق و نیز شراکت راهبردی با یکدیگر تعریف کرده‌ و هند علاقمند است با دولت جدید «دونالد ترامپ» همکاری تنگاتنگی داشته باشد. این همکاری به ویژه زمانی که ترامپ هند را به چشم اهرمی اقتصادی و سیاسی برای فشار به چین می‌بینید، اهمیت ویژه می‌یابد.

⬇️متن کامل گزارش:

www.irna.ir/xjSxHC

@samassoumi

جهان دیپلماسی

04 Jan, 07:39


جهان دیپلماسی pinned «📜از سند راهبردی ایران و روسیه چه می‌دانیم؟ 🟥اهمیت توازن در توافق مسکو و تهران 🔺چرا تاکید مداوم سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه بر یک بند خاص از یک توافق همه جانبه، می تواند آن را از قالب برد – برد خارج کند و هزینه های اجرای این توافق الزامی را بالا ببرد؟…»

جهان دیپلماسی

04 Jan, 07:38


📜از سند راهبردی ایران و روسیه چه می‌دانیم؟

🟥اهمیت توازن در توافق مسکو و تهران

🔺چرا تاکید مداوم سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه بر یک بند خاص از یک توافق همه جانبه، می تواند آن را از قالب برد – برد خارج کند و هزینه های اجرای این توافق الزامی را بالا ببرد؟

🔹امضای توافق راهبردی و جامع با روسیه به عنوان یکی از مهمترین دوستان ایران در نظام بین‌الملل، نشانگر جایگاه خاص مسکو در منظومه متوازن دیپلماسی دولت چهاردهم است.نگاهی به این توافق و آنچه تهران و مسکو از این رهگذر در پی رسیدن به آن هستند، نشان می‌دهد که پرداخت‌های حاشیه‌ای و فشارهای خارجی می‌تواند مزیت‌های آن را برای دو طرف تحت‌الشعاع قرار دهد و از این رو هر دو کشور باید نهایت هوشیاری را هم در ایجاد بسترهای اجرایی و هم ضرورت‌های حفظ آن مدنظر داشته باشند.

🔹روسیه و جمهوری اسلامی ایران امروز در سه حیطه مهم روابط دوجانبه، تعاملات منطقه‌ای و نقش‌آفرینی در عرصه‌های بین‌المللی مسیری طولانی در همراهی و همکاری پیش رو دارند.

🔹سامان بخشی به روابط و تعاملات دو کشور با توجه به تعدد موضوعات مطرح در آن، نیازمند توافقاتی جامع بود که ضرورت آن از سال ۲۰۰۱ میلادی مورد توجه ویژه دولت‌ها در مسکو و تهران قرار گرفت. در دو دهه گذشته و در راستای پرداختن به این ضرورت، متون مختلف با بندها و مفادی نوشته و تکمیل شد و به نظر می‌رسد توافقی که ۲۸ دی ماه سال جاری امضا خواهد شد؛ کامل‌ترین این نسخه‌هاست و ابعاد سیاسی، اقتصادی و فرهنگی گسترده‌تری را در بر خواهد گرفت.

🔹این توافق شامل همکاری‌های حوزه انرژی، حمل‌ونقل، صنعت، کشاورزی و فرهنگ است و می‌تواند نقطه‌عطفی در روابط دو کشور باشد. این توافق در کنار محورهای مشخص و کلی آن، در برگیرنده همکاری‌های دو جانبه در زمینه رسانه، آموزش، اکتشاف فضا و سیستم پرداخت مشترک بانکی خواهد بود، یعنی دقیقا حوزه‌هایی که هر دو کشور تحت فشار و تحریم هستند.

🔹در کنار تمام این موارد اما سرمایه‌گذاری روسیه در حوزه انرژی و حمل و نقل ایران مهمترین محور این توافق راهبردی خواهد بود. ساخت و تجهیز خطوط بزرگ انتقال گاز، سوآپ گازی و نفتی، ساخت و ارتقا پالایشگاه‌های ایران زیر مجموعه همکاری‌های حوزه انرژی خواهد بود.

🔹اتحادیه اروپا و آمریکا همزمان با آغاز جنگ میان روسیه و اوکراین تحریم‌های شدیدی علیه مسکو وضع کرد و تهران هم سیبل انواع تحریم‌های اقتصادی و سیاسی در چهار دهه گذشته بوده است. جنگ اوکراین در کنار تراژدی خلق شده در غزه از سوی رژیم صهیونیستی سطح تنش را در منطقه و جهان با افزایش چشم‌گیری روبرو و دو کشور را بیش از گذشته بهم نزدیک کرده است.

🔹این اصل غیرقابل انکار که تعلل طرف روسی را در امضای این توافق به تعجیل تبدیل کرده گرچه استراتژیک و راهبردی تعریف می‌شود اما تمرکز و تاکید بیش از اندازه بر شماری از بندهای آن که در چند ماه اخیر چند بار از سوی وزیر خارجه روسیه صورت گرفته، بازی کردن در زمین همان طرف‌های ثالثی است که در تلاشند تا تمام این توافق را به بند نظامی و امنیتی گره زده و بر سطح تنش بیافزایند.

🔹 واقعیت آن است که تاکید بر بندهای خاص این توافق همه جانبه، با توجه به شرایط موجود جهان نه به نفع روسیه است نه ایران.

متن کامل این گزارش را در لینک زیر بخوانید:
www.irna.ir/xjSx9r

جهان دیپلماسی

04 Jan, 06:29


جهان دیپلماسی pinned «🟥پایگاه اینترنتی «امواج مدیا» بررسی کرد؛ 🔺جنگ اهرم های فشار میان ایران و اروپا/ خیز بروکسل و تهران برای مذاکره 🔹پایگاه اینترنتی «امواج‌مدیا» در گزارشی به قلم بیژن خواجه پور با اشاره به تلاش کشورهای اروپایی برای بدست آوردن اهرم فشار برای استفاده در مذاکرات…»

جهان دیپلماسی

04 Jan, 06:29


🟥پایگاه اینترنتی «امواج مدیا» بررسی کرد؛
🔺جنگ اهرم های فشار میان ایران و اروپا/ خیز بروکسل و تهران برای مذاکره
🔹پایگاه اینترنتی «امواج‌مدیا» در گزارشی به قلم بیژن خواجه پور با اشاره به تلاش کشورهای اروپایی برای بدست آوردن اهرم فشار برای استفاده در مذاکرات هسته‌ای پیش رو با ایران می نویسد: اتحادیه اروپا و انگلیس در اواسط نوامبر تحریم‌های جدیدی را علیه ایران وضع کردند که عمدتاً کشتیرانی و ذینفع اصلی آن یعنی شرکت «خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران» را که در حال حاضر تحت تحریم‌های مختلف آمریکا قرار دارد هدف قرار می‌دهد.
🔹تحریم های جدید، منعکس کننده دو مسیر نگران کننده است. اول نشان دهنده تنزل روابط میان اروپا و ایران است و دوم اینکه به نظر می‌رسد بروکسل و لندن به دلیل اشتیاق برای بدست آوردن اهرم‌های فشاری علیه تهران، چیزی را که هنوز قطعی نشده هم مشمول مجازات می کنند. در سند مورخ ۱۳ سپتامبر ۲۰۲۴ که پیشینه تحریم های کشتیرانی را توجیه می کند، اتحادیه اروپا «انتقال اخیر موشک های بالستیک ساخت ایران به روسیه» را به شدت محکوم کرده و تاکید می کند که آن را تهدیدی مستقیم برای این اتحادیه می داند.
🔹درست چند روز قبل از بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، تلاش‌هایی برای رسیدگی به بن‌بست مذاکرات بر سر برنامه هسته‌ای ایران صورت می‌گیرد و گزارش‌ها حاکی از آن است که مقامات ایرانی و اروپایی قرار است در اواخر این ماه دوباره با یکدیگر دیدار کنند. حقیقت هرچه که باشد، اروپا و ایران هر کدام برای تضمین اهرم فشار خود برای مذاکرات تلاش می کنند. از طرف دیگر تهران تولید سانتریفیوژهای پیشرفته غنی سازی اورانیوم خود را در پاسخ به تحریم ها علیه سیستم کشتی رانی خود گسترش داده است.
🔹سوال کلیدی برای ارزیابی ابعاد کامل آخرین مانور اروپا برای ایجاد اهرم فشار علیه ایران این است که تحریم های جدید کشتیرانی چگونه بر اقتصاد ایران تأثیر خواهد گذاشت. در این معادله باید در نظر داشت که گسترش بخش‌های ترانزیت و حمل‌ونقل یکی از ارکان تلاش‌های متنوع‌سازی اقتصادی ایران بوده است.
🔹همچنین این سوال وجود دارد که بخش های کشتیرانی ایران که غیرمرتبط با اروپاست چگونه تحت تاثیر قرار می گیرد. در حال حاضر حدود ۹۰ درصد واردات ایران از طریق خطوط کشتیرانی به کشور منتقل می شود. به دلیل تحریم های آمریکا، کشتی های حامل کانتینر از سال ۲۰۱۳ در بنادر ایران پهلو نگرفته اند، در عوض کل حمل و نقل مبتنی بر کانتینر به شرکت خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران سپرده شده است. خطوط کشتیرانی غیرایرانی کانتینرها را به مقاصد منطقه ای مانند «فجیره» یا «جبل علی» در امارات متحده عربی انتقال می دهند و کانتینرهای مقصد ایران در کشتی های شرکت خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به ایران بارگیری می شوند.
🔹این پویایی‌ها در ظهور «ایران کال» منعکس می‌شود، یک اصطلاح نسبتاً جدید در بخش ترانزیت منطقه‌ای که به کشتی‌هایی اشاره دارد که با تکمیل مسیرهای کشتیرانی به و از ایران موافقت کرده‌اند. اگرچه بعید است که محدودیت های جدید اروپا در چنین عملیاتی به جمهوری اسلامی ایران لطمه بزند ولی پیامدهای غیرمستقیم را به دنبال خواهد داشت.
⬇️متن کامل این گزارش را در لینک زیر بخوانید:
www.irna.ir/xjSx9s

@samassoumi

جهان دیپلماسی

03 Jan, 18:11


🎙عباس عراقچی، وزیر خارجه:
⭕️راه دیپلماسی هیچ وقت بسته نمی‌شود

🔹ما همچنان آمادگی داریم وارد مذاکرات سازنده و بدون تاخیر در خصوص برنامه‌ هسته‌ای خود شویم؛ مذاکراتی که با هدف رسیدن به یک توافق باشد. فرمولی که از نظر ما وجود دارد، همان فرمول سابق برجام است یعنی اعتمادسازی درباره برنامه هسته‌ای ایران در مقابلِ رفع تحریم‌ها.

🔹در مورد آمریکا طبیعی است که دولت جدید باید سیاست خودش را تدوین کند و ما بر اساس آن تصمیم خواهیم گرفت. چین و روسیه ۲ عضو موثر مذاکرات در گذشته بودند و از نظر جمهوری اسلامی ایران همچنان باید به نقش سازنده خود در این مذاکرات ادامه دهند. این خواسته و اراده ماست.

🔹به‌عنوان یک دیپلمات اعتقاد دارم در سخت‌ترین شرایط هم می‌توان به راه‌حل‌های دیپلماتیک رسید. این بستگی به این دارد که چقدر اراده سیاسی وجود داشته باشد و چقدر دیپلمات‌ها از قدرت خلاقیت و ابتکار برخوردار باشند تا بتوانند راه‌های جدید پیدا کنند و به فرمول‌های جدیدی برای توافق برسد. اگر اراده سیاسی در طرف‌های مقابل وجود داشته باشد، پیدا کردن یک راه‌حل مشکل است اما غیرممکن نیست./ ایسنا
@samassoumi

جهان دیپلماسی

03 Jan, 16:35


جهان دیپلماسی pinned «🎙دیپلمات سفارت ایران در لبنان در پاسخ به ایرنا: ⭕️کیف دیپلمات ایرانی در فرودگاه رفیق حریری بازرسی نشد ⭕️ایران در کنار دولت و ملت لبنان است 🔹بهنام خسروی، دیپلمات سفارت ایران در لبنان در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره جزئیات این اتفاق گفت: برخلاف شایعات…»

جهان دیپلماسی

03 Jan, 16:35


🎙دیپلمات سفارت ایران در لبنان در پاسخ به ایرنا:

⭕️کیف دیپلمات ایرانی در فرودگاه رفیق حریری بازرسی نشد

⭕️ایران در کنار دولت و ملت لبنان است

🔹بهنام خسروی، دیپلمات سفارت ایران در لبنان در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره جزئیات این اتفاق گفت: برخلاف شایعات منتشر شده در رسانه‌ها، بر اساس قواعد بین‌المللی و قوانین دیپلماتیک، کیف دیپلمات ایرانی بازرسی نشده است و وی با پیگیری سفارت ایران و دخالت وزارت خارجه لبنان، بدون مشکل از فرودگاه خارج شده است.

🔹خسروی افزود: حادثه شب گذشته با فشارهای آمریکا و رژیم صهیونیستی بر لبنان رخ داده و یک شبکه عربی به دروغ مدعی شده بود که دولت ایران در حال انتقال پول از طریق پرواز مسافری است. مسئولان فرودگاه بارهای مسافرین را بررسی کرده و متوجه کذب بودن ادعای رسانه‌های آمریکایی- صهیونیستی شدند.

🔹دیپلمات کشورمان در ادامه گفت: در اعتراض به این رفتار مسئولان فرودگاه بیروت با مسافران هواپیمای ایرانی که غالب آنها لبنانی بودند و معطلی چند ساعته آنان و همچنین برخورد غیرقابل قبول با دیپلمات ایرانی، تعدادی از مردم در مقابل سفارت ایران تجمع و نسبت به انتشار اینگونه اخبار علیه جمهوری اسلامی ایران ابراز انزجار کردند که مجتبی امانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان دقایقی را در جمع این افراد حاضر شد و ضمن تشکر از آن‌ها تاکید کرد جمهوری اسلامی ایران همواره در کنار دولت و ملت لبنان است و پشتیبان آن‌ها خواهد بود.
www.irna.ir/xjSxkw

@samassoumi

جهان دیپلماسی

03 Jan, 16:00


🎙رهبر کاتولیک‌های جهان در دیدار با سید ابوالحسن نواب:
⭕️ما با یهودیان مساله‌ای نداریم، مشکل با نتانیاهو است

🔹هم‌زمان با آغاز سال نو میلادی حجت‌الاسلام‌ سید ابوالحسن نواب مؤسس دانشگاه ادیان و مذاهب با پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان دیدار کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه ادیان و مذاهب، پاپ فرانسیس در این دیدار با اشاره به اینکه همهٔ انسان‌ها مورد احترام و صاحب حق هستند، گفت: هیچ‌کس نباید به حقوق انسان‌ها تعدی کند و مانع آزادی آنها شود. خداوند انسان‌ها را آزاد خلق کرده است؛ ولی امروز کسانی هستند که می‌خواهند انسان و انسانیت را در راه رسیدن به مقاصد خود به بردگی بگیرند.
🔹رهبر کاتولیک‌های جهان با بیان اینکه مشکلاتی در روابط واتیکان و اسرائیل ایجاد شده گفتند: ما نیز با یهودیان هیچ مشکلی نداریم و فقط مشکل ما با بنیامین نتانیاهو است که بدون توجه به قوانین بین‌المللی و حقوق بشری، بحران‌هایی را در منطقه و جهان به وجود آورده است که مجامع بین‌المللی باید در این مورد سریعاً چاره‌اندیشی کنند.
🔹پاپ فرانسیس با قبول پیشنهاد برگزاری کنفرانس صلح جهانی با حضور رهبران ادیان و مذاهب تاکید کردند: همیشه آمادگی دارم که برای برقراری صلح و دوستی در جهان تلاش کنم و از برگزاری کنفرانس صلح جهانی استقبال می‌کنم./ ایرنا
www.irna.ir/xjSxk8
@samassoumi

جهان دیپلماسی

03 Jan, 05:42


جهان دیپلماسی pinned «⭕️در جلسه محرمانه کاخ سفید درباره ایران چه گذشت؟ 🔺بررسی حمله به تاسیسات هسته ای ایران/ جو بایدن مجوز حمله را صادر نکرد 🔹جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، در جلسه‌ای که چند هفته پیش برگزار شد و تا کنون محرمانه مانده بود، گزینه‌هایی برای حمله احتمالی ایالات…»

جهان دیپلماسی

03 Jan, 05:42


⭕️در جلسه محرمانه کاخ سفید درباره ایران چه گذشت؟
🔺بررسی حمله به تاسیسات هسته ای ایران/ جو بایدن مجوز حمله را صادر نکرد

🔹جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، در جلسه‌ای که چند هفته پیش برگزار شد و تا کنون محرمانه مانده بود، گزینه‌هایی برای حمله احتمالی ایالات متحده به تأسیسات هسته‌ای در ایران در صورتی که ایران تا قبل از ۱ بهمن (۲۰ ژانویه که دونالد ترامپ رئیس جمهوری بعدی آمریکا می‌شود) به سمت تولید سلاح هسته‌ای حرکت کند، به رئیس‌جمهوری آمریکا، جو بایدن ارائه کرد.

🔹نشریه خبری تحلیلی اکسیوس در گزارشی که روز پنجشنبه منتشر کرد، از قول منابع آگاه که هویت آنها را فاش نکرده است نوشت، رئیس جمهوری آمریکا در این جلسه مجوز حمله را صادر نکرد و تاکنون نیز چنین کاری را نکرده است.

🔹بر اساس این گزارش، جو بایدن و تیم امنیت ملی او در این جلسه که تقریبا یک ماه پیش برگزار شد، گزینه‌ها و سناریوهای مختلفی را بررسی کردند، اما رئیس‌ جمهوری آمریکا در آن جلسه تصمیمی نهایی نگرفت.

🔹یک مقام آمریکایی که در جریان این موضوع قرار دارد گفت این جلسه به دلیل اطلاعات جدید تشکیل نشده بود و هدف آن نیز تصمیم‌گیری قطعی بایدن نبود. بلکه این جلسه بخشی از برنامه‌ریزی سناریوهای محتاطانه بود تا مشخص شود اگر حکومت ایران اقداماتی مانند غنی‌سازی اورانیوم تا خلوص ۹۰ درصد را قبل از ۲۰ ژانویه انجام دهد، ایالات متحده چگونه باید واکنش نشان دهد.

🔹یک منبع دیگر به اکسیوس گفته است در حال حاضر بحث فعالی در کاخ سفید درباره اقدام نظامی احتمالی علیه تأسیسات هسته‌ای در ایران وجود ندارد.

🔹به گفته این مقام آمریکایی، سالیوان هیچ توصیه‌ای به بایدن درباره این موضوع نکرده و فقط درباره برنامه‌ریزی سناریوهای مختلف صحبت کرده است. کاخ سفید از اظهار نظر خودداری کرد.

یکی از منابع گفت که بایدن روی فوریت موضوع پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران تمرکز کرد و بررسی می‌کرد که آیا تهران گام‌هایی برداشته که حمله نظامی ناگهانی را چند هفته قبل از روی کار آمدن رئیس‌جمهوری جدید توجیه کند یا خیر.


@samassoumi

جهان دیپلماسی

02 Jan, 14:22


جهان دیپلماسی pinned «⭕️اندیشکده موسسه تحقیقات سیاست خارجی؛ 🔺جنگ کریدورها؛ ایران بخشی از سه‌گانه ائتلاف ضدنفوذ ✍️مصطفی افضل زاده 🔷اندیشکده «موسسه تحقیقات سیاست خارجی» مطلبی را به قلم «آنتونیا کولیباسانو» عضو ارشد برنامه اوراسیا این اندیشکده با عنوان «جنگ کریدورهای تجاری؛ افزایش…»

جهان دیپلماسی

02 Jan, 14:22


⭕️اندیشکده موسسه تحقیقات سیاست خارجی؛

🔺جنگ کریدورها؛ ایران بخشی از سه‌گانه ائتلاف ضدنفوذ

✍️مصطفی افضل زاده

🔷اندیشکده «موسسه تحقیقات سیاست خارجی» مطلبی را به قلم «آنتونیا کولیباسانو» عضو ارشد برنامه اوراسیا این اندیشکده با عنوان «جنگ کریدورهای تجاری؛ افزایش رقابت بین ائتلاف چین، ایران و رسیه با غرب» منتشر کرده است. در بخش هایی از این مطلب که در دو نسخه منتشر شده آمده است:

• درگیری‌های معاصر به شکل‌گیری ائتلاف غیررسمی چین، ایران، روسیه و کره شمالی منجر شده که چالش‌هایی برای نفوذ ایالات متحده و غرب ایجاد می‌کند.
• این ائتلاف به ویژه با شروع جنگ اوکراین و مسدود شدن مسیرهای تجاری دریای سیاه توسط روسیه، خود را نمایان‌تر کرده است.
• همکاری میان چین، ایران و روسیه بر پیشبرد منافع مشترک این کشورها متمرکز است و به تقابل با نفوذ غرب در اوراسیا کمک می‌کند.
• جنگ اوکراین موجب افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل بین‌المللی و تغییرات اساسی در مقررات سازمان ملل شده که تأثیرات منفی بر اقتصاد جهانی داشته است.
• کریدورهای جدید تجاری بین اروپا و چین از جمله «کریدور جنوبی» و «کریدور میانه» با محوریت ایران موجب تغییر پویایی تجارت جهانی شده‌اند.
• افزایش همکاری بین ائتلاف چین، ایران، روسیه و کره شمالی به تهران فرصت‌هایی برای مشارکت در کریدور شمال-جنوب و ابتکار کمربند ابریشم و جاده ارائه می‌دهد.
• ایران پیش از ۲۰۲۲ به دنبال ایجاد شبکه‌های تجاری موازی برای کاهش مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم‌ها بوده است.
• در تابستان ۲۰۲۴، مسکو و تهران برنامه‌ریزی کرده‌اند تا ۲۵ میلیارد دلار در توسعه آبراه‌ها و راه‌آهن سرمایه‌گذاری کنند که سنت پترزبورگ را به بنادر چابهار و بندرعباس متصل کند.
• افتتاح اولین قطار باری ایران به چین بخشی از کریدور ریلی «چین-ایران-اروپا» است که با عبور از قزاقستان و ترکمنستان انجام می‌شود.
• توسعه کریدورهای تجاری جدید یک گام استراتژیک برای مقابله با سلطه غرب محسوب می‌شود و خواستار مشارکت فعال‌تر جنبش عدم تعهد، همکاری جنوب-جنوب و بریکس است.
www.irna.ir/xjStX4

⭕️کریدورهای تجاری؛ جنبش جهانی برای مقابله با سلطه غرب

لینک دوم: www.irna.ir/xjSvrG
@samassoumi

جهان دیپلماسی

01 Jan, 16:27


🎙اعتراض شدید ایران به عربستان به دلیل اجرای احکام اعدام چند تبعه ایران

⭕️سفیر عربستان به وزارت خارجه احضار شد

🔹 شصتی کریمی، مدیر کل کنسولی وزارت امور خارجه در واکنش به خبر اعدام ۶ نفر از اتباع ایرانی زندانی در عربستان سعودی به اتهام قاچاق مواد مخدر، ضمن ابراز اعتراض شدید وزارت امور خارجه نسبت به این اقدام، اعلام کرد: این افراد چندین سال قبل به اتهام قاچاق مواد مخدر به عربستان از سوی دستگاه قضایی این کشور به اعدام محکوم شده بودند و در طول این مدت وزارت امور خارجه تلاش مستمری برای ارائه خدمات کنسولی به آنها و تخفیف مجازات اعلامی انجام داده بود. با وجود این، اجرای احکام اعدام، آن هم بدون اعلام قبلى به سفارت، به هیچ عنوان پذیرفته نیست و ناقض قواعد و موازین حقوق بین‌الملل از جمله کنوانسیون روابط کنسولی می‌باشد.

🔹شصتی کریمی تصریح کرد که در همین خصوص سفیر عربستان سعودی در تهران به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران و مغایرت این اقدام با روند کلی همکاری‌های قضایی دو کشور طی یادداشتی به وی ابلاغ و بر ضرورت ارائه توضیح لازم در این زمینه تاکید شد.

🔹همچنین قرار است هیات حقوقی-کنسولی وزارت امور خارجه برای پیگیری موضوع عازم ریاض شود.
www.irna.ir/xjSwHn

@samassoumi

جهان دیپلماسی

01 Jan, 16:16


جهان دیپلماسی pinned «🎙در پاسخ به ایرنا مطرح شد ⭕️تاکید وزارت خارجه بر سیاست اصولی حسن همجواری با همه همسایگان 🔹مجتبی دمیرچی لو، دستیار وزیر و مدیر کل اوراسیای وزارت امور خارجه‌ کشورمان در پاسخ به سئوال خبرنگار ایرنا راجع به خبر منتشره مبنی بر احضار کاردار سفارت جمهوری اسلامی…»

جهان دیپلماسی

01 Jan, 16:16


🎙در پاسخ به ایرنا مطرح شد
⭕️تاکید وزارت خارجه بر سیاست اصولی حسن همجواری با همه همسایگان

🔹مجتبی دمیرچی لو، دستیار وزیر و مدیر کل اوراسیای وزارت امور خارجه‌ کشورمان در پاسخ به سئوال خبرنگار ایرنا راجع به خبر منتشره مبنی بر احضار کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران در باکو به وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان، ضمن تایید این خبر گفت: اعتراض وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان مربوط به اظهارات نسنجیده و ناشایست یک فرد در مراسمی در یکی از شهرهای شمال‌غربی کشورمان بوده است که البته باید توجه داشت چنین اظهاراتی هیچ ارتباط و سنخیتی با مواضع رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران ندارد.

🔹مدیر کل اوراسیای وزارت امور خارجه با یادآوری سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر گسترش هرچه بیشتر مناسبات دوستانه با کشورهای همسایه به ویژه جمهوری آذربایجان با اتکای بر پیوندهای عمیق تاریخی، تمدنی، دینی و هویتی دو ملت، تاکید کرد هر دو کشور مصمم به حراست از روابط دوجانبه در برابر هرگونه حرکت منفی و ناشایست از جانب طرف‌های ثالث هستند.
www.irna.ir/xjSwHc

جهان دیپلماسی

01 Jan, 03:14


🎙️مدیرکل خلیج فارس وزارت امور خارجه:

🔴تجاوزات نظامی آمریکا و انگلیس به خاک یمن، نقض آشکار قوانین بین‌المللی و منشور ملل متحد است

🔴آمریکا و انگلیس مسئول مستقیم پیامدهای خطرناک و غیرقابل پیش‌بینی شرایط امروز منطقه هستند

🔹محمد علی‌بک، دستیار وزیر و مدیرکل خلیج فارس وزارت امور خارجه حملات گسترده آمریکا و انگلیس به مناطق مختلفی از شهر صنعا را به شدت محکوم و اینگونه اقدامات را در راستای حمایت از تداوم جنایات رژیم صهیونسیتی در غزه توصیف کرد.

🔹علی‌بک افزود: تجاوزات نظامی مکرر آمریکا و انگلیس به خاک یمن، نقض آشکار قوانین بین‌المللی و منشور ملل متحد و تجاوز آشکار به حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی یمن است.

🔹مدیرکل خلیج فارس وزارت امور خارجه ریشه تمامی درگیری‌ها و حملات در منطقه غرب آسیا را تداوم سیاست نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه دانست و بار دیگر نسبت به پیامدهای منفی جنگ‌طلبی و آتش‌افروزی اين رژیم برای صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی هشدار داد.

🔹او همچنین تداوم حملات ماجراجویانه و تجاوزکارانه ائتلاف به رهبری ایالات متحده آمریکا به خاک یمن را با هدف ثبات‌زدایی در منطقه و تضعیف روند صلح و آتش بس میان گروه‌ها و کشورهای درگیر در بحران یمن معرفی کرد و آمریکا و انگلیس را مسئول مستقیم پیامدهای خطرناک و غیرقابل پیش‌بینی شرایط منطقه ای دانست.

@samassoumi

جهان دیپلماسی

31 Dec, 18:43


🔴سفر معاون سياسی وزارت امور خارجه به هند

🔹بنا به اعلام روابط عمومی وزارت امور خارجه مجید تخت روانچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه روزهای پنجشنبه و جمعه این هفته برای شرکت در نوزدهمین دور نشست مشورت‌های سیاسی ایران-هند به دهلی نو سفر خواهد کرد.

@samassoumi

جهان دیپلماسی

31 Dec, 16:45


🔴سفر نخست وزیر عراق به ایران

🔹اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد قرار است محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق اواخر هفته آینده برای دیدار و گفتگو با مقام‌‌های ارشد جمهوری اسلامی ایران به تهران سفر کند.

🔹به گفته بقائی این سفر در راستای رایزنی‌های مستمر دو کشور برای گسترش مناسبات دوجانبه و مشورت در مورد تحولات منطقه می‌باشد.

@samassoumi

جهان دیپلماسی

25 Dec, 11:05


جهان دیپلماسی pinned «🎙شورای آتلانتیک بررسی کرد؛ 🔴اما و اگرهای نقش ایران و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در آینده سوریه 🔹در شش سال گذشته، کشورهای خلیج فارس شروع به عادی‌سازی روابط با رژیم بشار اسد در سوریه کرده بودند. برخی از این کشورها حتی سفارت‌های خود را در دمشق، که پس از…»

جهان دیپلماسی

25 Dec, 11:05


🎙شورای آتلانتیک بررسی کرد؛

🔴اما و اگرهای نقش ایران و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در آینده سوریه

🔹در شش سال گذشته، کشورهای خلیج فارس شروع به عادی‌سازی روابط با رژیم بشار اسد در سوریه کرده بودند. برخی از این کشورها حتی سفارت‌های خود را در دمشق، که پس از آغاز جنگ داخلی در سال ۲۰۱۱ بسته شده بودند، دوباره باز کردند. این تصمیم ناشی از هزینه‌های استراتژیکی بود که در حفظ انزوای اسد وجود داشت، به‌ویژه در شرایطی که جایگاه او در قدرت تثبیت شده به نظر می‌رسید و نفوذ ایران در منطقه همچنان در حال گسترش بود.

🔹کشورهای خلیج فارس به‌طور علنی تنش‌های منطقه‌ای و نقش بیشتر کشورهای غیرعرب در سوریه را دلایل عادی‌سازی روابط عنوان کردند. عربستان سعودی آخرین کشوری بود که در سپتامبر ۲۰۲۴ سفارت خود را در دمشق بازگشایی کرد؛ اقدامی که پس از حرکت مشابه امارات متحده عربی و بحرین در دسامبر ۲۰۱۸ صورت گرفت.
این اقدامات به گفته رابرت فورد، سفیر پیشین ایالات متحده در سوریه، ظاهراً برای «کاهش نفوذ ایران» انجام شد. (در مقابل، قطر همچنان موضعی شدیداً انتقادی نسبت به رژیم اسد اتخاذ کرده و از عادی‌سازی روابط خودداری کرد.)

🔹بشار اسد سال گذشته به اتحادیه عرب بازگشت و در یک اجلاس در عربستان شرکت کرد. حتی گزارش شد که سوریه با وساطت امارات در مذاکراتی با ایالات متحده شرکت کرد که هدف آن کاهش تحریم‌های آمریکا در ازای محدود کردن فعالیت های ایران در سوریه بود.

🔹نویسنده این مطلب با اشاره به اینکه با سقوط سریع و غیرمنتظره رژیم اسد و فرار او به مسکو در این ماه، کشورهای خلیج فارس که از اسد حمایت کرده بودند، اکنون در وضعیتی دشوار قرار دارند، می نویسد: همزمان این تغییرات فرصتی بزرگ برای این کشورها فراهم می‌کند تا با همکاری، از نفوذ سیاسی و مالی قابل‌توجهی در آینده سوریه برخوردار شوند و در عین حال خود را با نقش بیش از پیش ترکیه در این کشور تطبیق دهند.

🔹نویسنده این مطلب با طرح این ادعا که «سقوط اسد ضربه‌ای بزرگ به ایران وارد کرده» می نویسد: کشورهای خلیج فارس باید از این لحظه به‌عنوان فرصتی بی‌نظیر برای تقویت نقش عرب‌ها در آینده سوریه بهره‌برداری کنند. با تحت فشار قرار دادن و هدایت رهبری جدید سوریه به سمت تشکیل یک دولت فراگیر، کشورهای خلیج فارس می‌توانند منافع خود را حفظ کرده و خطرات بی‌ثباتی مجدد را که کل منطقه را تهدید می‌کند، به حداقل برسانند.

🔹دولت ترامپ نیز نقش کلیدی در این زمینه خواهد داشت. با توجه به چالش‌های بزرگ و پرهزینه بازسازی پیش روی دولت جدید سوریه، حمایت منطقه‌ای و بین‌المللی برای جلوگیری از فروپاشی مجدد سوریه و بی‌ثباتی منطقه ضروری است.

⬇️متن کامل گزارش :
www.irna.ir/xjSsDY
@samassoumi

جهان دیپلماسی

24 Dec, 08:00


جهان دیپلماسی pinned «🎙کوروش احمدی در گفت‌وگو با ایرنا: 🔻احیای برجام با برخی اصلاحات، گزینه مطلوب ایران است/ترامپ به دنبال مذاکره مستقیم 🔹دونالد ترامپ ضمن طرح تهدیداتی که طی همین یکی دو ماه هم شاهد بوده ایم، خواستار مذاکره مستقیم با ایران خواهد بود. البته تهدید همیشه جزئی آشکار…»

جهان دیپلماسی

24 Dec, 08:00


🎙کوروش احمدی در گفت‌وگو با ایرنا:

🔻احیای برجام با برخی اصلاحات، گزینه مطلوب ایران است/ترامپ به دنبال مذاکره مستقیم

🔹دونالد ترامپ ضمن طرح تهدیداتی که طی همین یکی دو ماه هم شاهد بوده ایم، خواستار مذاکره مستقیم با ایران خواهد بود. البته تهدید همیشه جزئی آشکار یا پوشیده از دیپلماسی آمریکا بوده است.

🔹باید توجه داشت که در تمام این روند پیش‌رو، اسرائیل و عربستان و چند کشور دیگر نیز که رابطه بسیار نزدیکی با تیم ترامپ دارند، دستور کار خود را خواهند داشت و از جمله خواهند کوشید تا مذاکرات تنها به برنامه هسته ای ایران محدود نماند و شامل برخی امور دیگر از جمله امور منطقه ای و غیره نیز بشود.

🔹فکر می کنم که با توجه به تجربه گذشته و مواضع عمومی ترامپ و رویکرد نیمه نمایشی نیمه دیپلماتیک که همواره از او دیده ایم، او ممکن است خواستار آن خواهد شد که روند مذاکراتی بین ایران و آمریکا با ملاقات او با یک مقام عالیرتبه ایرانی مثلا رئیس جمهور ایران آغاز شود.

🔹در مذاکراتی که به نهایی شدن برجام در ۲۰۱۵ انجامید، تصمیم نظام سیاسی ایران این بود که مذاکرات صرفا در مورد برنامه هسته ای و تحریم های هسته ای باشد و چنین نیز شد.

🔹حرف من در همه این سالها این بوده که تک موضوعی بودن مذاکرات و توافق نهایی بزرگترین پاشنه آشیل و نقطه ضعف برجام و یکی از دلایل اصلی شکست آن بوده است. چون در نتیجه برجام تنها تحریم های مرتبط با برنامه هسته ای تعلیق شد و بقیه تحریم ها از دو جانبه گرفته تا فراملی برقرار ماند و موجب سردرگمی و نگرانی برای شرکت ها و بانک های بزرگ بین المللی شد که سخت نگران تعقیب قضایی از سوی دادستان های آمریکا بودند.

🔹به نظر می رسد که این عبارت، یعنی «آمادگی برای مذاکرات شرافتمندانه با آمریکا» که وزیر خارجه گفته حاصل سلسله مذاکراتی در داخل نظام باشد که همراه با برخی شواهد و قراین دیگر حکایت از اتخاذ تصمیمی برای پاسخ مثبت دادن به پیشنهاد مذاکره توسط ترامپ است.البته اعلام آمادگی برای مذاکره اگر چه مهم است اما فی نفسه تعیین کننده نیست. و به قول معروف شیطان در جزئیات است.

🔹سوالات شاید مهمتری مطرح است: از جمله اینکه آیا ایران این بار مذاکرات مستقیم را خواهد پذیرفت یا خیر. آیا آماده مذاکرات جامع خواهد بود یا خیر. آیا در مورد فرمت و زمانبدی مذاکرات توافق خواهد شد یا خیر. آیا فرمت مذاکرات همان کمیسیون برجام خواهد بود یا خیر. آیا در صورت نیاز و در صورت تمایل آمریکا، ایران خواهد پذیرفت که به تنهایی با آمریکا مذاکره کند و ۵ کشور دیگر از روند حذف شوند یا خیر.

⬇️متن کامل گفت و گو :
www.irna.ir/xjSs3g

@samassoumi

جهان دیپلماسی

23 Dec, 03:14


⛔️ آیا ماه عسل ایران و روسیه در سوریه به پایان رسید؟

🖊 نصرت الله تاجیک، دیپلمات بازنشسته و سفیر پیشین ایران در اردن در یادداشتی برای جماران نوشت:

❗️نخستین نکته مورد اشاره در این یادداشت این است که شاید این هم از بدبختی های سیاست خارجی ایران است که اگر الان بشار اسد، رئیس جمهور پیشین سوریه در ایران بود کل دنیا علیه ما بسیج می شد، اما چون در روسیه است ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور در تازه ترین سخنانش و با ارسال کدهائی در صدد امتیاز گیری از غرب است.

❗️اگر یک دیپلمات ایرانی با فردی از هیأت تحریر الشام ملاقات می کرد چه کت هایی که از تن در نمی آمد، اما چون دیپلمات مدنظر آمریکائی بوده این دیدار برای درک مواضع این گروه است و ضروری به نظر می رسد.

🚨اما آنچه که بلای سیاست خارجی کشور است و زمینه را برای جهت دهی افکار عمومی علیه ایران آماده می کند، سنگین شدن وزنه رویکرد نظامی در تعاملات خارجی ایران است.

🚨من با یک سابقه پنجاه ساله در مطالعه و فعالیت سیاسی، رویکرد و حضور پررنگ نظامی در سیاست خارجی را مطابق الگوی رفتاری، توسعه و حکمرانی تاریخی ایرانی نمی دانم. در سوریه فرصت بی نظیری نصیب ایران شد که امتداد حضورش را در کنار مدیترانه بکشاند، اما متأسفانه اهمیت آن به خوبی درک و در نهایت هم از این موقعیت محافظت نشد.

👈دومین نکته مورد اشاره این است که سوریه به هیچ وجه و به دو دلیل، مهم ترین زمین حضور و بازی نظامی ایران نبو
د: ۱- جدال بین مردم و حکومت سوریه و تلاش ایران برای حفظ حکومت قانونی که مردم تلقی درستی از آن نداشتند. زیرا خود بشار اسد هم تلاشی برای جذب مردمش نکرد.

👈 ۲- دست بلند و مسلط اسرائیل بر تمام اراضی سوریه با حمایتی که از غرب و مخصوصا آمریکا می گیرد و آسیب پذیر بودن نیروهای ایرانی. امید آنکه ایران با تغییر رویکردها و اصلاح سیاست ها با حفظ اصول، فرصت دیگری و مخصوصا در ابعاد همکاریهای اقتصادی در سوریه پیدا کند.

اما از سوی دیگر روسیه از ورود به صحنه سوریه دو هدف داشت: 1- ایمن کردن و حفظ پایگاه هوائی در حمیمیم در جنوب شرقی لاذقیه و پایگاه دریائی در طرطوس در جنوب غربی سوریه. 2- دغدغه در زمینه حضور نیروهای جهادی و تندروهای بنیادگرا از جنوب روسیه و آسیای مرکزی در سوریه و اثرات آن از جمله بازگشت آنها به روسیه.

با این ترتیب، بخشی از حرف ولادیمیر پوتین درست است و اگر الان هم در گفت و گو با هیأت حاکمه جدید-هر که باشد- بتواند آن دو پایگاه را حفظ کند، پس به اهداف تعریف شده از سوی مسکو رسیده است. نکته ای که برای من مبهم است این است که آیا این اهداف، هنگامی که ایران از روسیه درخواست کرد که با امکانات هوائی اش برای مبارزه با داعش نیروهای ایرانی در سوریه را کمک کند، مورد توجه دیپلمات های ایرانی قرار گرفت یا نه؟!

سوم: جنگ اوکراین یک درگیری مرزی و ارضی ساده برای روسیه نیست، بلکه مرگ و زندگی سیاسی ولادیمیر پوتین هم هست. بلکه تغییر ابعاد ژئوپلیتیکی منطقه و توازن جدید بین روسیه و اروپا نیز هست و اگر جنگی که میرود تا جنگ جهانی سوم را رقم بزند، ختم به خیر شود و به صلح بیانجامد، یقینا با پیروزی پوتین خواهد بود و او را به قهرمان ملی روسیه تبدیل خواهد کرد.

♨️ اگر چه راهی که آمریکا بعد از حمله روسیه به اوکراین، در پیش گرفت و با فرستادن پیشرفته ترین تجهیزات نظامی به اوکراین آنرا به روسیه تحمیل کرد، اما پوتین سعی می کند از اثرات دومینوئی تضعیف روسیه و کاهش اقتدارش بکاهد.

♨️ تسلیحاتی که به نیابت از ناتو شرایط جنگ را تا حدی به نفع اوکراین عوض و جنگ را طولانی کرد و روسیه به جای اینکه ناتو را با عضویت اوکراین در همسایگی خود داشته باشد الان تسلیحات ناتو را در کنار گوش خود دارد. در حال حاضر منطقه از جهت آلودگی تسلیحاتی در بالاترین سطح قرار دارد و حتی با پیروزی روسیه بر اوکراین و برقراری صلح از این جهت به وضع سابق برنمیگردد

🔸با این سه مقدمه و اینکه جنگ اوکراین چقدر برای پوتین مهم است به نکاتی که در سخنان اخیر وی در مصاحبه مطبوعاتی آخر سال آمده توجه کنیم👇👇👇

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1653442

@samassoumi

جهان دیپلماسی

22 Dec, 17:35


جهان دیپلماسی pinned «🎙رحمان قهرمانپور در گفت و گو با ایرنا: ⭕️ایران و ترکیه رقابت‌های منطقه را کنترل می‌کنند ⭕️آنکارا و تهران تمایلی به تشدید تنش درباره سوریه ندارند ⭕️کردهای سوریه، نقطه اختلاف نظر آمریکا و ترکیه هستند 🔹رویکرد ترکیه به سوریه پس از دوران بشار اسد از جنبه‌های…»

جهان دیپلماسی

22 Dec, 17:35


🎙رحمان قهرمانپور در گفت و گو با ایرنا:
⭕️ایران و ترکیه رقابت‌های منطقه را کنترل می‌کنند

⭕️آنکارا و تهران تمایلی به تشدید تنش درباره سوریه ندارند

⭕️کردهای سوریه، نقطه اختلاف نظر آمریکا و ترکیه هستند

🔹رویکرد ترکیه به سوریه پس از دوران بشار اسد از جنبه‌های مختلفی حائز اهمیت است، نخستین مسئله نگرانی ترکیه از تشکیل یک دولت کُردی در سوریه است که آن را تهدیدی برای امنیت ملی خود تلقی می‌کند. ترکیه احتمالاً تلاش خواهد کرد تا از وضعیت کنونی و خلأ حاکمیت مستقر در سوریه بهره‌برداری کرده و این دغدغه را برطرف سازد. در این راستا، ترکیه به ایالات متحده پیشنهاد کرده است که یک منطقه حائل ۳۰ کیلومتری میان کُردها و مرزهای ترکیه ایجاد شود. هدف از این پیشنهاد، جلوگیری از انجام عملیات زمینی توسط حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) در مناطق کردنشین ترکیه است. با آغاز اعتراضات در سوریه، پ‌ک‌ک توانست پایگاه خود را در میان کُردهای سوریه تقویت کند و از سوی دیگر، حمایت آمریکا از کُردها نیز به این روند کمک کرد.

🔹سوریه همچنان با چالش‌های جدی مواجه است. از یک سو، درباره میزان ارتباط تحریرالشام با آنکارا ابهاماتی وجود دارد و از سوی دیگر، واکنش کردها نسبت به تحولات اخیر و میزان حمایت آمریکا از آنان موضوعی قابل تأمل است.

🔹به نظر می‌رسد که آمریکا همچنان حامی کُردها است و در این زمینه با ترکیه اختلاف نظرهای جدی دارد. این اختلاف احتمالاً مانع از آن خواهد شد که ترکیه بتواند فشارهای بیشتری برای حذف کُردها یا انجام اقدامات نظامی گسترده علیه آنها در سوریه اعمال کند.

🔹در این شرایط، رقابت منطقه‌ای میان ایران، ترکیه و حتی آمریکا می‌تواند آینده سوریه را بیش از پیش پیچیده و غیرقابل پیش‌بینی کند.

🔹یکی دیگر از نکات مهم در مورد رقابت ایران و ترکیه در منطقه این است که روابط این دو کشور در یک قرن گذشته همواره ترکیبی از رقابت و همکاری بوده است. به‌عنوان دو بازیگر مهم منطقه‌ای، ایران و ترکیه به‌رغم رقابت‌های موجود، معمولاً تلاش کرده‌اند این رقابت را از حد معینی فراتر نبرند و در اغلب موارد آن را کنترل و مهار کرده‌اند.

🔹نکته قابل توجه این است که ایران و ترکیه یکی از گسترده‌ترین و سازمان‌دهی‌شده‌ترین روابط منطقه‌ای را دارند. مرزهای میان این دو کشور نیز از معدود مرزهای منطقه هستند که درباره آنها مناقشه‌ای وجود ندارد. همین ویژگی‌ها موجب شده که به‌رغم رقابت مستمر برای افزایش قدرت منطقه‌ای، هر دو طرف تمایل داشته باشند تا این رقابت را مدیریت کرده و مانع از تشدید آن شوند.

🔹به نظر می‌رسد در سوریه پس از بشار اسد نیز این الگوی تاریخی ادامه داشته باشد. با وجود رقابت‌هایی که میان ایران و ترکیه در این کشور رخ خواهد داد، احتمالاً این رقابت‌ها، مشابه گذشته، از یک حد معین فراتر نخواهد رفت. دو طرف تلاش خواهند کرد تا ضمن حفظ منافع و نفوذ خود، میزان رقابت را کنترل کرده و از تبدیل آن به یک درگیری گسترده جلوگیری کنند.
⬇️متن کامل گفت و گو :
www.irna.ir/xjSrff

@samassoumi

جهان دیپلماسی

22 Dec, 09:39


📃تحلیل دکتر امیل نخله از «سوریه بدون بشار اسد»؛

🔴آیا تحریر الشام تغییر کرده است؟/ تصمیم تهران و مسکو برای عدم مخالفت با حاکمیت جدید در سوریه، مثبت است

✍️دکتر امیل نخله (Dr. Emile Nakhleh) تحلیلگر برجسته در زمینه سیاست‌های خاورمیانه، تروریسم، و مسائل امنیتی است که در گذشته در مقام‌های مختلف در سازمان‌های امنیتی و اطلاعاتی ایالات متحده فعالیت کرده است. او به عنوان مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در سیا (CIA) کار کرده و تجربیات زیادی در مورد تهدیدات تروریستی، سیاست‌های داخلی کشورهای خاورمیانه و امنیت جهانی به دست آورده است. او در تازه ترین نوشتار تحلیلی که در responsiblestatecraft منتشر شده تلاش کرده پیش بینی دقیقی درباره آینده سوریه در سایه تحریر الشام و فعالیت گروه های تروریستی در این کشور ارائه دهد:

🔹اظهارات عمومی‌ که تا کنون از سوی رهبر تحریر الشام، احمد الشرع، معروف به ابومحمد الجولانی، صورت گرفته، نشان می‌دهد که او ممکن است با وجود ریشه‌های رادیکال‌تر خود، اما بیشتر در سنت سیاسی احزاب اسلامی قرار گیرد. با وجود حاکمیت نه چندان طولانی تحریر الشام در ادلب در سال‌های اخیر، گروه تحت رهبری او بیشتر بر ارائه خدمات عمومی کلیدی متمرکز بود تا اجرای نسخه‌ای خشن و سخت‌گیرانه از شریعت مرتبط با القاعده.

🔹خوش‌بینی من ناشی از حداقل سه مشاهدات است که بر اساس مطالعه من از تحریر الشام از زمان تأسیس آن به دست آمده است: ۱) سال‌ها پیش از القاعده جدا شد؛ ۲) الجولانی به وضوح به تنوع قومی و مذهبی کشور اذعان کرده است؛ و ۳) او بر رهبری بومی سوری‌ها تکیه کرده است.
البته، این احتمال وجود دارد که عوامل غیرقابل پیش‌بینی -چه داخلی و چه منطقه‌ای- شکل بگیرند که ممکن است تعهد اعلام شده الجولانی به ایجاد سوریه‌ای پایدار و یکپارچه که به اقلیت‌های خود احترام بگذارد را از مسیر فعلی منحرف کند.

🔹در واقع، هنگامی که القاعده و داعش در عراق و سوریه توسط حملات هوایی آمریکا، روسیه و سوریه در میانه دهۀ گذشته از بین می‌رفتند، جبهه النصره و چند گروه اسلامی کوچک‌تر در سوریه، از القاعده جدا شدند و تحریر الشام(یا جبهه آزادی سوریه) را تشکیل دادند که هدف اصلی آن سرنگونی رژیم اسد بود.

🔹به طور قابل توجهی، تحریر الشام یک دستور کار محلی را اتخاذ کرده و فقط فعالان بومی سوری را برای رهبری گروه انتخاب کرد. برخلاف داعش و القاعده، تحریر الشام از دعوت رهبران غیر سوری مانند سعودی‌ها، یمنی‌ها، عراقی‌ها، آسیای میانه‌ای‌ها یا شمال آفریقایی‌ها برای پیوستن به جبهه جدید خودداری کرد. تحریر الشام همچنین مفهوم رادیکال سلفی «جهاد جهانی» و تروریسم را شکست‌خورده می‌داند و اعتقاد دارد که این ایدئولوژی نتواسته جوامع مسلمان را تغییر دهد یا رژیم‌های خودکامه را در چندین کشور مسلمان، از جمله در شام، سرنگون کند.

🔹الجولانی خود در سال ۲۰۱۶ به وضوح اعلام کرد که گروه جدیدش به دنبال آزادی سوریه از رژیم اسد و ایجاد یک نظم سیاسی جدید و چندگانۀ سیاسی است که تنوع قومی، مذهبی و نژادی جامعه سوریه را منعکس کند. به عنوان یک سوری، الجولانی آگاه است که سوریه شامل مسلمانان سنی، مسلمانان شیعه از جمله اقلیت علوی، کردها، ارامنه، مسیحیان از مذاهب مختلف، دروزها و سایر اقلیت‌های کوچک است. از زمان سقوط رژیم اسد در ۸ دسامبر، او همچنین به طور صریح برای حفاظت از اقلیت‌ها و حقوق بشر، از جمله حقوق زنان، فراخوان داده است.

🔽متن کامل یادداشت:
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1653270

@samassoumi

جهان دیپلماسی

22 Dec, 07:54


جهان دیپلماسی pinned «📃الجزیره بررسی کرد؛ 🔴ایران و محور مقاومت در چه شرایطی قرار دارند؟ 🔹یکی از مهمترین پرسش هایی که چه در رسانه های بین المللی و چه در محافل کارشناسی در داخل ایران مطرح بوده و همچنان هم جای بحث بسیار دارد تاثیر این تحولات بر جایگاه و نقش جمهوری اسلامی ایران است.…»

جهان دیپلماسی

22 Dec, 07:54


📃الجزیره بررسی کرد؛

🔴ایران و محور مقاومت در چه شرایطی قرار دارند؟

🔹یکی از مهمترین پرسش هایی که چه در رسانه های بین المللی و چه در محافل کارشناسی در داخل ایران مطرح بوده و همچنان هم جای بحث بسیار دارد تاثیر این تحولات بر جایگاه و نقش جمهوری اسلامی ایران است. الجزیره در تازه‌ترین گزارش از تهران به سراغ پاسخ این پرسش رفته و البته با پیش فرض هایی هم به آن پرداخته است.

🔹در بخش هایی از این گزارش کوتاه آمده است: «برای دهه‌ها، مقامات جمهوری اسلامی ایران به طور دقیق در حال ساختن «محور مقاومت» از گروه‌های هم نظر و هم رای برای مقابله با رژیم اسرائیل و ایالات متحده در سراسر منطقه بوده‌اند. این اتحاد شامل نهادهای مسلح و بازیگران دولتی در عراق، لبنان، سوریه و یمن، به همراه گروه‌های فلسطینی بوده است. با سقوط بشار اسد در سوریه، تهران نه تنها یک اتحاد چهار دهه‌ای با خانواده حاکم در دمشق را از دست داد بلکه خطوط ارتباطی مهم محور نیز قطع شد.»

🔹نویسنده این مطلب در ادامه با اشاره به تاریخچه تاسیس حزب الله لبنان می نویسد: «با کمک ایران از اوایل دهه ۱۹۸۰، حزب‌الله به یک نیروی سیاسی عمده در لبنان تبدیل شد که نیروی نظامی آن از ارتش سنتی این کشور قوی‌تر است. این گروه در سال گذشته متحمل ضربات سنگینی از جمله ترور رهبر آن (شهید) سید حسن نصرالله و فرماندهان ارشد آن شد. با وجود این فضاسازی ها پیامی که از تهران ارسال شده تاکید دارد که حزب‌الله زنده است و رهبر ایران نیز در سخنرانی های خود به این موضوع اشاره کرده که تداوم مقاومت نیروهای لبنانی و فلسطینی یعنی شکست رژیم اسرائیل.»

🔹در ادامه این گزارش الجزیره به نقل از علی‌اکبر دارینی، پژوهشگر و نویسنده مستقر در تهران می نویسد که «این موضوع غیرقابل انکار است که با سقوط بشار اسد، تهران یک متحد استراتژیک خود را در سوریه از دست داده و این امر بر نفوذ منطقه‌ای آن در کوتاه‌مدت تاثیر خواهد گذاشت.» این پژوهشگر سیاست خارجی معتقد است که «قطع ارتباط زمینی با لبنان از طریق سوریه، ضربه مهمی به محور مقاومت است.»

🔹این دیدگاه که شرایط به وجود آمده در سوریه می تواند به تشدید فشار بر حزب الله لبنان از سوی رژیم اسرائیل منتهی شود در میان بسیاری از کارشناسان منطقه مشترک است و دارینی نیز در این باره به الجزیره می گوید: «سقوط دولت اسد به طور قابل توجهی چشم‌اندازهای بازسازی و تجهیز شبکه مقاومت، به ویژه حزب‌الله را به چالش می‌کشد. اسرائیل اکنون حتی برای تشدید حملات به حزب الله لبنان علیرغم آتش بس شکننده ای که وجود دارد جسورتر خواهد شد.»
پس از سقوط بشار اسد در سوریه، اسرائیل به دنبال بهره برداری حداکثری از خلا قدرت در این کشور برآمده و بخش‌های وسیعی از خاک سوریه در جنوب را اشغال کرده و صدها حمله هوایی به سراسر سوریه انجام داده است.

🔹الجزیره در ادامه این گزارش به نگاه های متفاوت میان دولت موقت جدید در سوریه و جمهوری اسلامی ایران نسبت به ضرورت مبارزه با اشغالگری رژیم اسرائیل پرداخته و می نویسد: «در حالی که ایران گفته می‌خواهد روابط خود را با سوریه حفظ کند و فاصله گروه حکومتی جدید از اسرائیل عامل تصمیم‌گیری مهمی برای تهران خواهد بود، احمد الشرع، معروف به محمد الجولانی که رهبری تحریر الشام را برعهده دارد در تازه ترین اظهاراتش می گوید که سوریه از جنگ‌ها خسته است و نمی‌خواهد دشمن اسرائیل باشد. البته حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، هفته جاری گفت که حضور سربازان اسرائیلی در چند کیلومتری دمشق تحمل ناپذیر است و افزود که آنها در آینده در سوریه دفن خواهند شد.»

🔹ولی نصر، استاد امور بین‌الملل و مطالعات خاورمیانه در مدرسه مطالعات بین‌المللی پیشرفته دانشگاه جانز هاپکینز در گفت و گو با الجزیره ادعا می کند که «محور مقاومت دیگر نمی‌تواند به عنوان یک شبکه منسجم از دولت‌ها و (گروه های نظامی) از خط مستقیمی از ایران تا شام عمل کند. این محور پایگاه‌های خود را در شام از دست داده است. اگرچه هنوز در عراق و یمن حضور دارد.»

🔽متن کامل گزارش :
www.irna.ir/xjSr5g

@samassoumi

جهان دیپلماسی

21 Dec, 17:51


📄یادداشت نخست وزیر و وزیر خارجه سابق سوئد:

⭕️یکجانبه گرایی هر بازیگری در سوریه محکوم به شکست است

⭕️بگذاریم سوری ها برای سوریه تصمیم بگیرند

🔺فرآیندی که پیش رو سوریه است، طولانی و پیچیده خواهد بود. حکمرانی سوریه هیچ‌گاه مسئله ساده‌ای نبوده است. اگر یکی از بازیگران کلیدی شروع به دنبال‌کردن دستورکار خود به طور یک‌جانبه کند، شرایط می‌تواند به سرعت به وخامت گراید.

✍️کارل بیلدت (Carl Bildt) نخست‌وزیر (۱۹۹۱–۱۹۹۴) و وزیر امور خارجه سوئد (۲۰۰۶–۲۰۱۴) در نوشتاری در پراجکت سیندیکت درباره آینده سوریه پس از سقوط دولت بشار اسد می نویسد:

🔹سقوط رژیم اسد در سوریه باعث شده که بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی تلاش کنند تا ثبات را این کشور برقرار کنند. البته، از آغاز جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱، تلاش‌های زیادی برای بازگرداندن ثبات به سوریه صورت گرفته است. با وجود شکست‌های متعدد، قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل که در دسامبر ۲۰۱۵ به طور یکپارچه تصویب شد، همچنان سنگ بنای تلاش‌های دیپلماتیک بین‌المللی برای حل بحران سوریه است. این قطعنامه نقشه راه روشنی برای انتقال سیاسی تحت رهبری سوریه با یک قانون اساسی جدید، انتخابات تحت نظارت سازمان ملل و تدابیری برای تضمین حکمرانی فراگیر ارائه می‌دهد.

🔹صادقانه بگوییم، در هیچ یک از این زمینه‌ها پیشرفتی حاصل نشده است. کمیته قانون اساسی، که مسئول اجرای قطعنامه ۲۲۵۴ است، هم پتانسیل و هم محدودیت‌های فرآیند سازمان ملل را به نمایش می‌گذارد. این کمیته متشکل از نمایندگان رژیم اسد، اپوزیسیون و جامعه مدنی بود و قرار بود قانون اساسی جدیدی را تدوین کند که به عنوان مبنای توافق سیاسی عمل کند. اما کمیته پس از چندین دور نشست در ژنو، به دلیل کارشکنی هیئت فرستاده شده از جانب اسد، به دستاورد چندانی نرسیده است.

🔹اکنون، ناگهان همه چیز تغییر کرده است. در حالی که اولین مقام خارجی که پس از سقوط رژیم به دمشق سفر کرد، رئیس اطلاعات ترکیه ابراهیم کالین بود، دومین مقام (طبق اطلاعات موجود) پدرسون بود. علاوه بر این، بسیاری از دولت‌ها اعلام کرده‌اند که با گروه اصلی مخالفان، تحریر الشام (HTS)، و دولت موقت آن در تماس هستند. این که ایالات متحده، بریتانیا و دیگر کشورها هنوز HTS را به عنوان یک سازمان تروریستی رسمی معرفی می‌کنند، ظاهرا مشکلی در این مسیر ایجاد نکرده است.

🔹برای ترکیه، بزرگ‌ترین سوال این است که آیا می‌تواند چارچوب حکمرانی سوریه را که شامل کردها باشد، بپذیرد. اولویت دولت ترکیه، حاشیه‌ای کردن هرگونه عنصری است که با حزب کارگران کردستان (PKK) مرتبط باشد. این گروه در تعریف ترکیه، ایالات متحده و اتحادیه اروپا تروریستی محسوب می شوند. در حالت ایده‌آل، یک توافق جدید در سوریه حتی می‌تواند به حل مسأله کردها در خود ترکیه کمک کند.

🔹یکی از خطرات آشکار این است که بقایای داعش از این وضعیت جدید استفاده تا موقعیت خود را تقویت کنند. اما هم تحریر الشام و هم گروه‌های مختلف کرد سال‌ها با داعش جنگیده‌اند و اکنون عزم راسخ‌تری برای مقاومت در برابر آن دارند.

⬇️متن کامل یادداشت :
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1653264

@samassoumi

جهان دیپلماسی

21 Dec, 16:51


🔴 سوریه بدون بشار؛ آزمون سخت رابطه ترکیه با کشورهای حاشیه خلیج فارس

♨️پایگاه خبری جماران - سقوط ناگهانی بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه، پس از حمله طوفانی نیروهای مخالف به رهبری هیئت تحریر شام (HTS)، ممکن است آزمونی بزرگ برای توافقات منطقه‌ای در سراسر خاورمیانه در چهار سال گذشته باشد.

♨️ وبسایت worldpoliticsreview در گزارشی با این مقدمه می نویسد: این موضوع به ویژه برای کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس (GCC) و ترکیه صدق می‌کند که مواضع متفاوتی در قبال سوریه داشتند و همچنان این اختلاف‌ها پس از سقوط اسد ادامه خواهد یافت. هیئت تحریر شام قصد دارد کنترل کشور را تثبیت کند و تلاش‌ها برای بازسازی آغاز خواهد شد.

🔸از زمانی که اعتراضات مسالمت‌آمیز علیه اسد در سال ۲۰۱۱ به یک جنگ داخلی خونین تبدیل شد، این درگیری به یک نبرد ژئوپلیتیکی شدید بین ترکیه و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس از یک سو و ایران از سوی دیگر تبدیل شده است. اختلاف نظر بین آنکارا و برخی از کشورهای خلیج فارس در انتخاب شرکای مورد نظر در سوریه، این کشور را به عرصه‌ای برای رقابت‌های منطقه‌ای تبدیل کرده است. این رقابت‌ها با تنش‌های موجود بین دو طرف در پی محاصره قطر توسط عربستان و امارات در سال ۲۰۱۷ تشدید شد.

🔸شدت درگیری‌ها در سوریه از مارس ۲۰۲۰ به دنبال فرایند آستانه میان ترکیه، روسیه و ایران کاهش یافت. این توافق سه جانبه، درگیری را متوقف کرد و در عین حال کنترل استان ادلب در شمال سوریه را که تحت حمایت ترکیه از سوی شورشیان بود، حفظ کرد. از آن زمان، تلاش‌ها برای بهبود روابط میان آنکارا، امارات و عربستان شتاب بیشتری گرفت، به ویژه پس از پایان بحران خلیج فارس در سال ۲۰۲۱.

🔻اکنون، تحولات در سوریه ممکن است این سوال را مطرح کند که آیا این قدرت‌های منطقه‌ای می‌توانند اختلافات ژئوپلیتیکی خود را همچنان جدا از یکدیگر مدیریت کنند یا اینکه منافع متعارض آنها، تلاش‌ها برای سازش و همزیستی را به خطر خواهد انداخت.

🔻سه وزنه‌ ژئوپلیتیکی در شورای همکاری خلیج فارس یعنی امارات، عربستان سعودی و قطر همگی واکنش‌های متفاوتی به تحولات دمشق نشان داده‌اند.

🔻امارات به نظر می‌رسد که نگران‌ترین کشور میان این سه است و در سال‌های اخیر به طور ضمنی از اسد حمایت کرده و تلاش‌های زیادی برای بازگرداندن او به دامن جهان عرب انجام داده است. در حقیقت، امارات از مداخله نظامی روسیه در حمایت از اسد در سال ۲۰۱۵ پشتیبانی کرد و از آن زمان روابطش با ترکیه و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در فراز و فرودهای ناخوشایند بود. در دسامبر ۲۰۱۸، امارات اولین کشور عربی بود که از زمان تعلیق سوریه از اتحادیه عرب در سال ۲۰۱۱، به طور دیپلماتیک با سوریه ارتباط برقرار کرد./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1653281

جهان دیپلماسی

21 Dec, 16:25


جهان دیپلماسی pinned «🎙سیامک کاکایی، پژوهشگر حوزه ترکیه: ⭕️بازیگری پررنگ ترکیه در سوریه به معنای حذف ایران و روسیه نخواهد بود ✍️سارا معصومی 🔹ترکیه در وضعیت کنونی، مایل به پدید آمدن شرایط سیاسی و نظامی در سوریه است که منافع این کشور را به خصوص در حوزه مسائل امنیتی پیش ببرد.…»

جهان دیپلماسی

21 Dec, 16:25


🎙سیامک کاکایی، پژوهشگر حوزه ترکیه:

⭕️بازیگری پررنگ ترکیه در سوریه به معنای حذف ایران و روسیه نخواهد بود

✍️سارا معصومی

🔹ترکیه در وضعیت کنونی، مایل به پدید آمدن شرایط سیاسی و نظامی در سوریه است که منافع این کشور را به خصوص در حوزه مسائل امنیتی پیش ببرد. اما در چشم انداز آینده، نگاه ترکیه به دولت موقت در سوریه از چند جهت مورد ارزیابی است.

🔹ترکیه چگونه می تواند به دولت سازی در سوریه کمک کند و تا چه اندازه جریان تحریر الشام همراستا با نگاه ترکیه است؟ مسأله تمامیت ارضی سوریه برای ترکیه بسیار مهم است. ترکیه معتقد است که حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه باید حفظ شود و به دنبال سوریه واحد است. اما در اینجا مسأله حضور نظامی ترکیه در سوریه و اینکه ترکیه چگونه به این حضور نظامی پایان بدهد یک علامت سوال بزرگ خواهد بود.

🔹پرسش هایی از این جنس که ترکیه چگونه با تحریر الشام به توافق خواهد رسید و به دنبال چه خواسته ها و تضمین هایی است؟ آیا مثلا چیزی مانند حق دخالت نظامی را دنبال می کند؟ سوال دیگر این است که آیا ترکیه می تواند جای همه بازیگران دیگر را در سوریه بگیرد؟ این یک مسأله دشوار و پرچالش خواهد بود، چرا که بازیگران مختلف دیدگاه های متفاوت درباره سوریه دارند؛ از آمریکا و اروپا گرفته تا کشورهای منطقه به شمول روسیه، ایران، عربستان، امارات و قطر.

🔹اگر چه الان دست ترکیه برتر از دیگر بازیگران در صحنه سیاسی و امنیتی سوریه است، اما در آینده نوع نگاهی که کشورهای دیگر مانند عربستان و امارات به کار با هیأت تحریر الشام خواهند داشت و اینکه آیا در بازسازی سوریه مشارکت می کنند یا نه می تواند معادله های فعلی را تغییر دهد.

🔹بنابراین، نمی توان گفت که ترکیه جایگزین همه بازیگران خواهد شد، اما باید این نکته را مورد توجه قرار داد که موقعیت کنونی ترکیه برتر از همه بازیگران دیگر در صحنه سیاسی امنیتی سوریه است و به همین دلیل اردوغان تلاش می کند از این خلاء سیاسی موجود در سوریه بیشترین سود را ببرد و جایگاه خود را برای چانه زنی های بعدی در سوریه قوی کند.

🔹آنکارا معتقد است حمایت نسبی که آمریکا از کردهای سوریه می کند با منافع و امنیت ترکیه مغایرت دارد. در وضعیت کنونی هم این پرسش وجود دارد که آیا ترکیه اقدام به عملیات نظامی در مناطق شمالی سوریه به منظور ایجاد منطقه حائل مدنظر خود خواهد کرد یا خیر. ترکیه مایل است که کنترل این مناطق از دست کردهای مخالف این کشور خارج شود. در حقیقت ترکیه با برنامه ریزی برای تصاحب این مناطق به دنبال تشکیل یک منطقه یک دست به منظور تامین دو هدف است: نخست آنکه در اختیار داشتن زمین در سوریه می تواند قدرت چانه زنی ترکیه را افزایش دهد و دوم اینکه سیاست محوری ترکیه مقابله با جریان ها و گروه های کردی در شمال سوریه است. ترکیه معتقد است که PYD و YPG (حزب اتحاد دموکراتیک و یگان‌های حفاظت مردم) هر دو وابسته به پ ک ک هستند . آنکارا این گروه ها را تروریستی می داند و معتقد است که باید با اقدام نظامی مانع از تحرک های کردهای سوریه در مناطق شمالی و هم مرز با ترکیه شود.

⬇️متن کامل گفت و گو :
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1653333

@samassoumi

جهان دیپلماسی

20 Dec, 19:48


🔻پس از دیدار با رئیس هیات تحریرالشام در سوریه؛

🔴آمریکا پاداش بازداشت الجولانی را لغو کرد

🔹 «بارابارا لیف» معاون وزیر خارجه آمریکا و دیپلمات ارشد آمریکایی روز جمعه به‌ ابومحمد الجولانی، رهبر دولت جدید سوریه گفت که واشنگتن تصمیم گرفته، پاداش تعیین شده برای دستگیری او را لغو کند و از «پیام های مثبت» مذاکرات آنها از جمله وعده مبارزه با تروریسم استقبال می‌کند.

@samassouni

جهان دیپلماسی

20 Dec, 13:35


جهان دیپلماسی pinned «📝 واکنش ایران به روایت ولادیمیر پوتین از تحولات میدانی در سوریه 🎙اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به ایرنا: 🔴تصمیم تهران در مورد خروج نیروهای مستشاری از سوریه اقدامی مسئولانه بود 🔹اینکه طرف‌های دخیل در تحولات سوریه روایت‌های خاص خود راجع به…»

جهان دیپلماسی

20 Dec, 13:33


📝 واکنش ایران به روایت ولادیمیر پوتین از تحولات میدانی در سوریه

🎙اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به ایرنا:

🔴تصمیم تهران در مورد خروج نیروهای مستشاری از سوریه اقدامی مسئولانه بود

🔹اینکه طرف‌های دخیل در تحولات سوریه روایت‌های خاص خود راجع به علل و عوامل تحولات و نقش بازیگران مختلف داشته باشند، غیر طبیعی نیست. به نظر می‌رسد برخی موارد مطرح‌شده در مورد نقش مستشاری ایران در سوریه در روزهای پایانی منتهی به سقوط دمشق، مبتنی بر اطلاعات دقیق نبوده باشد.

🔹حضور مستشاری ج.ا ایران در دمشق از ابتدا با هدف کمک به ارتش سوریه برای مقابله با تروریسم و جلوگیری از سرایت ناامنی به محیط پیرامونی و کل منطقه بود و تصمیم‌گیری در مورد خروج نیروهای مستشاری نیز اقدامی مسئولانه و با در نظرگرفتن شرایط و ملاحظات حاکم بر محیط امنیتی -نظامی - سیاسی سوریه و وضعیت منطقه صورت گرفت.

🔹بعد از سقوط داعش، حضور نظامی ایران در خطوط دفاعی سوریه تغییر یافته و خطوط دفاعی محدود به کمک مستشاری به سوریه برای جلوگیری از احیای داعش و تروریسم تکفیری و نیز تقویت توان نظامی این کشور در برابر ماجراجویی‌های رژیم صهیونیستی گردید که با موفقیت انجام شد.


⬇️متن کامل گزارش :
www.irna.ir/xjSqzY

@samassoumi

جهان دیپلماسی

20 Dec, 08:40


🎙رهبر تحریر الشام موضع ضدایرانی خود را تکرار کرد:

⭕️«پروژه منطقه ای ایران را چهل سال به عقب راندیم»

🔹در میانه ابهام‌ها درباره جهت‌گیری‌های حکومت جدید در دمشق پس از سقوط بشار اسد، احمد الشرع، معروف به محمد الجولانی فرمانده «اداره عملیات نظامی» که شامل نمایندگانی از چندین گروه مسلح، از جمله «هیئت تحریر الشام» است، بار دیگر بر اهمیت حفظ تنوع در سوریه تأکید کرد.

🔹او گفت: «نمی‌توان انتظار داشت کشوری به وسعت سوریه و غنای آن با اجزای متنوعش، تنها یک نظر و دیدگاه در آن حاکم باشد.»

🔹«ابومحمد الجولانی» در گفت‌وگو با روزنامه «الشرق الأوسط» بیان کرد که اختلاف‌نظر سالم و مثبت است و افزود: «پیروزی به دست آمده، پیروزی گروهی بر گروه دیگر نیست، بلکه متعلق به همه مردم سوریه است.»

🔹او همچنین تأکید کرد که سوریه در آینده «به سکویی برای حمله به هیچ کشور عربی یا کشوری در حاشیه خلیج(فارس) تبدیل نخواهد شد و هیچ گونه نگرانی برای این کشورها ایجاد نخواهد کرد.»

🔹او در ادامه ادعا کرد که گروه‌های مخالف بشار اسد با کمترین آسیب‌ها و خسارت‌های ممکن توانستند آنچه که او پروژه ایران در منطقه خواند را 40 سال به عقب برانند.

🔹او همچنین امنیت راهبردی کشورهای خلیج (فارس)‌ را بیش از پیش تأمین‌شده دانست و تصریح کرد که پروژه ایران به شکل چشمگیری عقب‌نشینی کرده است.

🔹جولانی در پاسخ به سؤالی درباره حضورش در «قصر الشعب»، مقر سابق بشار اسد، عنوان کرد که این مکان باید برای همه مردم سوریه باز باشد. او درباره احساسش از نشستن در جایگاه بشار اسد، با خنده گفت: «واقعیت این است که اصلاً راحت نیستم.»
@samassoumi

جهان دیپلماسی

20 Dec, 08:22


جهان دیپلماسی pinned «🎙نشریه فارن پالیسی بررسی کرد؛ ⭕️سه سناریو پیش‌روی ایران در «سوریه پسا اسد» 🔹سرعت تحولات در سوریه با سقوط بشار اسد بسیاری بازیگران منطقه ای و بین المللی را در شرایط سخت تغییر مسیر و ارائه تعریف جدیدی از فرصت ها و چالش های حضور در این پرونده قرار داده است.…»

جهان دیپلماسی

20 Dec, 08:20


🎙نشریه فارن پالیسی بررسی کرد؛
⭕️سه سناریو پیش‌روی ایران در «سوریه پسا اسد»

🔹سرعت تحولات در سوریه با سقوط بشار اسد بسیاری بازیگران منطقه ای و بین المللی را در شرایط سخت تغییر مسیر و ارائه تعریف جدیدی از فرصت ها و چالش های حضور در این پرونده قرار داده است. جمهوری اسلامی ایران نیز با توجه به نقش پررنگی که در قریب به ۱۴ سال اخیر در این پرونده داشته از این قاعده مستثنی نیست. فارن پالیسی در یادداشتی به قلم «الی گرانمایه» به بررسی راه های پیش‌روی ایران در دوره پس از بشار اسد در سوریه پرداخته و می نویسد:

🔹«پس از یک دهه تسلط در خاورمیانه، مقام های جمهوری اسلامی ایران با شرایطی روبرو شدند که محاسبه و ارزیابی جدید سیاست‌های آنها را می طلبد. ایران با سقوط خاندان اسد در سوریه،تنها متحد دولتی خود در منطقه را از دست داده است. این موضوع زمانی رخ می‌دهد که بمباران‌های پاییزی اسرائیل ضربه‌هایی به حزب‌الله لبنان وارد کرده است. ایران اکنون به یک بازنگری راهبردی فوری نیاز دارد. سوریه و حزب‌الله مدت‌هاست پروژه معروف به «محور مقاومت» را تقویت کرده‌اند و اتحاد با اسد کلیدی برای ایجاد کریدور زمینی برای تأمین منابع مالی و نظامی حزب‌الله بود.

🔹اما ایران هنوز یک قدرت منطقه‌ای است؛ قدرتی که هنوز گزینه‌هایی دارد. در اولین سخنرانی خود پس از مرگ سیاسی بشار اسد، رهبر عالی ایران، دیدگاه جالبی را مطرح کرد و گفت که «جبهه مقاومت قطعه‌ای از سخت‌افزار نیست که بتوان آن را شکست، جدا یا نابود کرد، بلکه این یک "دکترین" است که به واسطه فشارهای اخیر قوی‌تر خواهد شد.

🔹در چنین شرایطی تهران ممکن است تصمیم بگیرد که پافشاری کند و بر بازسازی محور مقاومت با دیدگاه بلندمدت تمرکز کند. در این مسیر، ایران می‌تواند گروه‌های مسلح شیعه متحد در عراق و حوثی‌ها در یمن را همچنان در خط مقدم مبارزه علیه اسرائیل فعال نگاه دارد. این رویکرد ممکن است توسط اسرائیل برای ساختن پرونده‌ای قوی‌تر در حمایت از حملات مستقیم به داخل استفاده شود.

🔹شاید هم در ایران این نتیجه گیری حاصل شود که محور مقاومت دوران خود را پشت سر گذاشته و دیگر قادر به جلوگیری از حملات به داخل ایران نیست. رها کردن اسد ممکن است نشان‌دهنده پذیرش این واقعیت توسط ایران باشد. شورشیان سوری با سرعت برق‌آسا به دمشق رسیدند و هیچ ارتشی حاضر به مقابله نبود. در چنین شرایطی تهران راه‌حل نظامی برای نجات اسد نیافت. نجات دوباره رژیم او نیز برای تهران از نظر سیاسی پرهزینه بود؛ به‌ویژه با توجه به همسایه مهم آن عراق که دولت آن به شدت در برابر بسیج گروه‌های مسلح شیعه عراقی مقاومت می‌کرد. اگر چنین نتیجه گیری در ساختار تصمیم گیرنده در تهران غالب باشد، قطعا سرمایه‌گذاری بیشتری در تسلیحات متعارف، به ویژه موشک‌ها و پهپادها، برای جلوگیری از حملات نظامی اسرائیل و ایالات متحده در دستور کار جمهوری اسلامی ایران قرار می گیرد.

🔹تلاش ایران در این مسیر توجیهاتی هم در تحولات یک سال اخیر دارد که یکی از آنها حملات مستقیم نظامی اسرائیل به داخل ایران بوده و دیگری هم اهداف اعلام شده اسرائیل برای بازسازی نظم منطقه‌ای. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر (رژیم) اسرائیل، درباره «تغییر توازن قوا» در منطقه از طریق کمپین‌های نظامی در غزه و لبنان صحبت کرده است.

🔹ارتش اسرائیل اشاره کرده که حملات هوایی گسترده در سوریه پس از سقوط اسد بیشتر سیستم‌های دفاع هوایی سوریه را نابود کرده است، به نظر می رسد یکی از اهداف اسرائیل از این اقدام را می توان هموار کردن مسیر برای حمله به ایران دانست. نتانیاهو همچنین تلاش زیادی می‌کند تا رئیس‌جمهور دونالد ترامپ را متقاعد کند که فرصت طلایی برای حملات پیش‌دستانه به برنامه هسته‌ای ایران وجود دارد.»

⬇️متن کامل گزارش:
www.irna.ir/xjSqs4
@samassoumi

جهان دیپلماسی

07 Dec, 10:24


🔴دیدار لاریجانی با بشار اسد در دمشق

🔹عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفتگو با "آخرین خبر" : [دکتر علی] لاریجانی دیروز در دمشق با بشار اسد دیدار داشته است/ خبر خروج خانواده بشار از سوریه نیز غلط است

🎙️یعقوب رضازاده:
🔸دکتر علی لاریجانی دیروز به سوریه سفر کرده ودر آنجا با بشار اسد دیدار داشته است
🔸اخباری که از سوریه می‌رسد نگران کننده است


@SaMassoumi

جهان دیپلماسی

07 Dec, 09:55


🔴تحلیل خبرنگار الجزیره در تهران:

🔹 ۳ نکته درمورد رویکرد ایران درمورد بحران سوریه؛ تهران تغییر سیاست داده؟

🔹 عبدالقادر فایز رئیس دفتر الجزیره در تهران نوشت: تا کنون هیچ نشانه‌ای از تحرک نظامی ایران در سوریه مشاهده نمی‌شود، چه به شکل حضور مستقیم و جدید برای نبرد، و چه به شکل فعال‌سازی گروه‌های مسلح هم‌پیمان ایران در خاک سوریه. این وضعیت نیز به سختی می‌تواند یک تصمیم تاکتیکی یا کوتاه‌مدت بدون افق مشخص باشد و به نظر می‌رسد که این هم یک تصمیم حساب‌شده است. عبدالقادر فایز رئیس دفتر الجزیره در تهران درمورد رویکرد ایران درمورد بحران سوریه سه نکته بیان کرد.به گزارش «انتخاب»؛ وی نوشت: سه نکته قابل توجه در ارتباط با رویکرد ایران نسبت به تحولات سوریه و نحوه عملکرد تهران در میدان سوریه

1. مولفه سیاسی:

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، نقشی کلیدی در هدایت مرحله کنونی ایفا می‌کند و تقریباً تنها سخنگوی تهران در حوزه‌های سیاست، نظامی‌گری و امنیت ملی است که در میدان سوریه با ابعاد منطقه‌ای آن فعالیت می‌کند. به نظر می‌رسد این نقش، تصمیمی است که با اجماع در میان نهادهای تصمیم‌گیری در داخل ایران اتخاذ شده است. نکته جالب دیگر این است که این اقدامات در داخل ایران با هیچ انتقاد جدی، چه در مطبوعات و چه در برخی تریبون‌های دینی-سیاسی، مواجه نشده است. برای کسانی که ایران را به خوبی می‌شناسند، این مسئله بسیار مهم تلقی می‌شود.

2. مولفه رسانه‌ای:

تلویزیون رسمی ایران تغییرات قابل توجهی در روایت خبری خود از تحولات سوریه ایجاد کرده و به جای استفاده از اصطلاح "گروه‌های تروریستی" یا "تکفیری‌ها"، از عبارت "معارضان مسلح" استفاده می‌کند. این تغییر به سختی می‌تواند یک اقدام تصادفی یا نظر شخصی باشد و احتمالاً تصمیمی رسمی بوده است، به‌ویژه با توجه به رسمی بودن رسانه مذکور.

3. مولفه نظامی:

تا کنون هیچ نشانه‌ای از تحرک نظامی ایران در سوریه مشاهده نمی‌شود، چه به شکل حضور مستقیم و جدید برای نبرد، و چه به شکل فعال‌سازی گروه‌های مسلح هم‌پیمان ایران در خاک سوریه. این وضعیت نیز به سختی می‌تواند یک تصمیم تاکتیکی یا کوتاه‌مدت بدون افق مشخص باشد و به نظر می‌رسد که این هم یک تصمیم حساب‌شده است. بر اساس این نکات می‌توان تحلیل کرد که ایران در حال اتخاذ رویکردی متفاوت نسبت به تحولات سوریه است

@SaMassoumi

جهان دیپلماسی

07 Dec, 09:32


جهان دیپلماسی pinned «🔴 چرا ترامپ نباید و نمی تواند به گزینه حمله محدود یا جنگ گسترده با ایران فکر کند؟ رسانه آمریکایی: همیشه دیپلماسی وجود دارد/ حمله پر هزینه است و عموم مردم از آن حمایت نمی کنند 🔸پایگاه خبری جماران: «در سپتامبر گذشته، اسرائیل به‌طور موفقیت‌آمیز یک پناهگاه…»

جهان دیپلماسی

07 Dec, 09:32


🔴 چرا ترامپ نباید و نمی تواند به گزینه حمله محدود یا جنگ گسترده با ایران فکر کند؟

رسانه آمریکایی: همیشه دیپلماسی وجود دارد/ حمله پر هزینه است و عموم مردم از آن حمایت نمی کنند


🔸پایگاه خبری جماران: «در سپتامبر گذشته، اسرائیل به‌طور موفقیت‌آمیز یک پناهگاه دفن‌شده در عمق ۶۰ فوتی در ضاحیه جنوبی در بیروت را نابود کرد. در جریان این حمله، تقریباً کادر رهبران ارشد حزب الله لبنان جان خود را از دست دادند( شهید شدند) . اجرای این عملیات شامل حدود دوازده فروند جنگنده F-15 بود که هر یک شش بمب JDAM (بمب‌های هدایت‌پذیر مستقیم مشترک) به وزن ۲۰۰۰ پوند را حمل می‌کردند. ابتدا ساختمان‌های مسکونی بالای پناهگاه زیرزمینی به‌طور سیستماتیک تخریب شدند. سپس عملیاتی به‌خوبی برنامه‌ریزی‌شده اجرا شد که شامل رهاسازی ده‌ها بمب پناهگاه‌شکن در یک الگوی زمانی دقیق بود که در نهایت ۲۰ یارد خاک و سنگ را منفجر و پناهگاه را نابود کرد. تنها چند ارتش در جهان می‌توانستند چنین عملیاتی پیچیده و دقیق را اجرا کنند. هدف از توصیف فوق، ستایش از توانایی نظامی اسرائیل نیست، بلکه نشان دادن دشواری نابود کردن یک پناهگاه است.»

🔸به گزارش جماران، Theamericanconservative وب سایتی تحلیلی که توجه ویژه به مسائل مربوط به ایران و ایالات متحده دارد، با این مقدمه می نویسد: الگوی قید شده در بالا زمانی که به نقشه ها برای نابودی تأسیسات هسته ای ایران گره می خورد، برای برخی نگران کننده می شود. توصیف بالا نشان می‌دهد دو مورد از مهم‌ترین تأسیسات تسلیحات هسته‌ای ایران که در عمق حداقل ۸۰ تا ۱۴۵ متر سنگ دفن شده‌اند، با محافظت بیشتر از بتن تقویت‌شده که به شدت در برابر نفوذ و موج ضربه ناشی از انفجار بمب‌های پناهگاه‌شکن مقاوم است، به راحتی قابل تخریب کامل نیستند.

🔸با این حال، چندین حمله دقیق با استفاده از سلاح‌های نفوذگر بزرگ که توسط بمب‌افکن‌های پنهان‌کار B-2 انجام می‌شود، تقریباً قطعاً می‌تواند تأسیسات کم‌عمق‌تر ایران را به شدت آسیب بزند یا نابود کند. حتی تأسیسات عمیق‌تر نیز می‌توانند با تخریب ورودی‌های اصلی خود فلج شوند؛ اگرچه چنین تأسیساتی تقریباً مطمئناً ورودی‌های پشتی دارند که به آن‌ها اجازه می‌دهد تا با برخی از سطوح عملکرد ادامه دهند.


🔸نویسنده این مطلب در ادامه باز پیش فرض این را مطرح می کند که ایران در هیچ توافقی در آینده محدودسازی قدرت دستیابی خود به سلاح هسته ای را نخواهد پذیرفت، پس به سراغ بررسی گزینه جنگ گسترده با ایران رفته و می نویسد: این سناریوی خوش‌بینانه ممکن است عالی به نظر برسد، اما صحبت درباره تجاوز به یک کشور مسلح با جمعیتی ۹۱ میلیون نفری که ۶۳۶,۰۰۰ مایل مربع وسعت دارد، بسیار آسان‌تر از اجرای چنین حمله‌ای است. برخی تحلیلگران بر این باورند که برای شکست و اشغال ایران به ۱.۶ میلیون سرباز و شمار زیادی تلفات نیاز است. دیگران اشاره می‌کنند که ایران یکی از پیشگامان تولید نوعی پهپاد است که در اوکراین کشنده بوده و این کشور دارای موشک‌های بالستیک و کروز است که تهدیدی بسیار بزرگ‌تر برای ناوهای جنگی ایالات متحده نسبت به آن‌هایی است که تاکنون توسط حوثی‌ها استفاده شده‌اند.

🚨 می‌توان به پیش‌بینی‌های هولناکی که درباره تلفات انبوهی که نیروهای ایالات متحده و ائتلاف پیش از عملیات طوفان صحرا و عملیات آزادی عراق با آن مواجه خواهند شد، نگاه کرد. این تلفات هرگز اتفاق نیفتاد و ممکن است وسوسه‌انگیز باشد که فکر کنیم پیش‌بینی‌های هولناک کنونی درباره رویارویی با ایران نیز به همین اندازه نادرست هستند. با این حال، تفاوت‌های مهمی بین امروز و اوایل دهه ۹۰ و اوایل دهه ۲۰۰۰ وجود دارد.

🚨اولاً، ارتش امریکا که به شدت تحلیل رفته و ضعیف شده است، به هیچ وجه به اندازه‌ای که در آستانه آن درگیری‌ها بود، قدرتمند نیست. ثانیاً، تشکیل یک ائتلاف مشابه آنچه در آن زمان وجود داشت، بسیار غیرمحتمل است. ثالثاً، ارتش بزرگ ایران از نظر فنی نسبت به ارتش عراق بسیار پیشرفته‌تر است. رابعاً، از آنجا که ما در حال جنگ نیابتی خطرناک با روسیه هستیم، احمقانه خواهد بود اگر انتظار نداشته باشیم که روسیه از تخصص قابل توجه و پایگاه صنعتی دفاعی عظیم خود برای کمک به ایران در مقابل نیروهای ایالات متحده استفاده نکند. و در نهایت، اکثر تحلیلگران بر این باورند که ایران می‌تواند در مدت زمان کوتاهی تعدادی بمب شکافت را تولید کند که احتمال موفقیت آن‌ها حتی در حین دفاع از خود در برابر تهاجم وجود دارد.

👈 تمام این مسائل باعث می‌شود گزینه حمله به یک گزینه پرهزینه، غیرجذاب و به شدت پرخطر تبدیل شود که عمومی که از جنگ خسته شده است، از آن حمایت نخواهد کرد./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1651772

جهان دیپلماسی

07 Dec, 08:57


📸دیدار و گفتگوی وزرای خارجه ایران و ترکیه

🔹سید عباس عراقچی وزیر امورخارجه که برای شرکت در نشست دوحه در قطر به سر می‌برد با هاکان فیدان وزیر امورخارجه ترکیه دیدار و گفتگو کرد

@SaMassoumi

جهان دیپلماسی

07 Dec, 06:34


جهان دیپلماسی pinned «امروز جلسه استیضاح رئیس جمهور کره جنوبی برگزار خواهد شد. روند استیضاح بر اساس قوانین این کشور چگونه است؟ 🔻اپوزیسیون و برخی اعضای ارشد حزب متبوع رئیس جمهور از او خواسته‌اند که استعفا دهد. او این خواسته را رد کرده اما در صورت استعفای رئیس جمهور، نخست‌وزیر موقتا…»

جهان دیپلماسی

07 Dec, 05:46


امروز جلسه استیضاح رئیس جمهور کره جنوبی برگزار خواهد شد. روند استیضاح بر اساس قوانین این کشور چگونه است؟

🔻اپوزیسیون و برخی اعضای ارشد حزب متبوع رئیس جمهور از او خواسته‌اند که استعفا دهد. او این خواسته را رد کرده اما در صورت استعفای رئیس جمهور، نخست‌وزیر موقتا جای او را می‌گیرد.

🔻در سناریوی استعفا، نخست‌وزیر به عنوان رئیس جمهور موقت باید شرایطی را فراهم کند که ظرف ۶۰ روز رئیس جمهور جدید انتخاب شود.

🔻در صورت عدم استعفا، سناریوی استیضاح از سوی پارلمان دنبال می‌شود. برای استیضاح رئیس جمهور دو سوم نمایندگان پارلمان باید با استیضاح موافقت کنند.

🔻در حال حاضر اپوزیسیون ۱۷۵ کرسی در پارلمان دارد. ۱۷ کرسی در اختیار احزاب دیگر است و با توجه به موافقت آن‌ها با استیضاح، اگر تنها ۸ نفر از حزب متبوع رئیس جمهور به استیضاح او رای دهند، یون سوک یئول استیضاح خواهد شد.

🔻با رای نیاوردن استیضاح، رئیس جمهور در جایگاه خود باقی می‌ماند.

🔻در صورت رای آوری استیضاح، رئیس جمهور تعلیق می‌شود و نخست‌وزیر موقتا نقش او را ایفا خواهد کرد.

🔻همزمان، دادگاه قانون اساسی بررسی پرونده رئیس جمهور را آغاز می‌کند و قضات این دادگاه حکم خواهند کرد که آیا جرایم رئیس جمهور به اندازه کافی برای استیضاح جدی هستند یا خیر.

🔻اگر دادگاه با استیضاح مخالفت کند، نخست‌وزیر مجددا قدرت را به رئیس جمهور تحویل می‌دهد، در غیر این صورت رئیس جمهور از کار برکنار شده و نخست‌وزیر باید شرایط را برای انتخاب رئیس جمهور جدید ظرف 60 روز مهیا کند.

جهان دیپلماسی

@SaMassoumi

جهان دیپلماسی

07 Dec, 05:34


♨️ آمریکا هم از وضعیت سوریه غافلگیر شد

🔸 نیویورک تایمز: مقامات آمریکایی از پیشرفت شورشیان مسلح سوری غافلگیر شدند. آنها انتظار نداشتند که تسلط دولت اسد بر حلب تا این حد ضعیف باشد. شبه‌نظامیان از هرج و مرج ناشی از حمله خود که موفقیت آن فراتر از انتظاراتشان بود، بهره بردند.

🔸وزارت خارجه آمریکا هم اعلام کرد: از شهروندانمان می‌خواهیم هم‌اکنون سوریه را ترک کنند؛ شهروندانی که قادر به ترک سوریه نیستند، باید برای شرایط اضطراری برنامه‌ریزی کنند./ انتخاب

@samassoumi

جهان دیپلماسی

06 Dec, 19:22


🔺 ادعای وب‌سایت انگلیسی:
🔴گروه‌های عراقی از دستور ایران برای ورود به سوریه سر باز زده‌اند/ الفیاض به اسد گفته که گروه‌های عراقی آمادگی جنگ نیابتی را ندارند

🔹وب‌سایت انگلیسی میدل ایست آی در مطلبی مدعی شده که ایران به گروه‌های مسلح عراقی دستور داده نیروهای خود را به سوریه اعزام کنند اما آن‌ها با این توضیح که درگیری در سوریه یک دام برای فریبشان است از این کار خودداری کرده‌اند.

🔹این وب‌سایت در ادامه آورده که السودانی، فالح الفیاض را به صورت پنهانی نزد بشار اسد و رجب طیب اردوغان فرستاده تا دیدگاه‌های آن دو‌ را نزدیک کند اما رئیس جمهوری سوریه به هیچ وجه کوتاه نیامده است.

🔹به ادعای وب‌سایت انگلیسی، اسد از الفیاض درخواست کرده که گروه‌های مسلح عراقی را به کمکش بفرستد اما الفیاض از این کار سر باز زده و اظهار کرده که گروه‌های عراقی برای جنگ نیابتی از طرف اسد آمادگی ندارند.

🔹میدل ایست آی همچنین گفته که رهبران چارچوب هماهنگی و فرماندهان گروه‌های مسلح عراقی بر سر کمک به اسد از نظر سیاسی، دیپلماتیک، اطلاعاتی و انسانی توافق کرده‌اند اما برای او نیروی رزمی نفرستاده‌اند.

@samassoumi

جهان دیپلماسی

06 Dec, 16:17


⭕️قمار بزرگ اردوغان در سوریه


🔹آیا رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه دست به قمار بزرگی در سوریه زده است؟ پولیتیکو با طرح این پرسش نوشت: در حالی که نیروهای بشار اسد، در برابر حمله‌ای برنامه‌ریزی شده و حیرت‌انگیز از سوی ائتلافی از شبه‌نظامیان اسلام‌گرا در شمال غرب کشور از حلب عقب‌نشینی کردند، وزیر امور خارجه ایران، عباس عراقچی به دمشق آمده بود تا پاسخی برای وضعیت به وجود آمده پیدا کند.

🔹در سال ۲۰۱۶، شبه‌نظامیان شیعه تحت فرماندهی ایران - با حمایت یک کمپین بمباران گسترده از سوی روسیه - به اسد کمک کردند که حلب را از دست شورشیانی که حدود چهار سال نیمی از این شهر را در کنترل داشتند، بازپس گیرد. از آن پس، انتظار می‌رفت حلب در دستان اسد امن باشد. اما هفته گذشته تنها ۷۲ ساعت کافی بود تا حلب از دست برود و جنگ داخلی طولانی سوریه دوباره شعله‌ور شود.

🔹نویسنده این مطلب در ادامه ادعا می کند که عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران پس از ورود به دمشق برای مذاکرات فوری، ادعا کرد که همه این‌ تحولات «توطئه رژیم اسرائیل برای بی‌ثبات کردن منطقه» است. هرچند متهم کردن صهیونیست‌ها برای تهران آسان است و شاید موشک‌ها و حملات هوایی اسرائیل به طور جزئی به شورشیان کمک کرده باشد، سقوط حلب ارتباط چندانی با جاه‌طلبی‌های نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، برای تغییر شکل خاورمیانه ندارد و بیشتر به وضعیت نیروهای مسلح اسد مربوط می‌شود.

🔹این موضوع همچنین به مانورهای ژئوپلیتیکی رئیس‌جمهور ترکیه، رجب طیب اردوغان، و تلاش او برای محدود کردن تهدیدات واقعی یا خیالی از سوی کردهای تحت حمایت آمریکا در سوریه، و همچنین ناراحتی او از اسد به دلیل رد پیشنهاد طولانی‌مدت آشتی، مربوط است.

🔹نخستین نکته: حلب به این سادگی سقوط کرد چون نیروهای اسد از هم پاشیدند. آن‌ها همان‌قدر بی‌انگیزه، ضعیف و بی‌روحیه بودند که نیروهای افغان که آمریکا سال‌ها برای آموزش و تامین مالی آن‌ها صرف کرده بود، اما نتوانستند در برابر طالبان مقاومت واقعی نشان دهند.«ارتش عربی سوریه پوسته‌ای خالی است، بسیار ضعیف‌تر از آنچه اعداد ظاهری و تسلیحات نشان می‌دهند.» این سخن از آلبرتو ام. فرناندز، دیپلمات سابق آمریکایی است. «سوریه از لحاظ اقتصادی یک ویرانه است. افسران برای افزایش حقوق اندک خود رشوه می‌گیرند تا به سربازان مرخصی طولانی بدهند و آن‌ها در خانه به شغل‌های دیگر مشغول شوند. به نظر می‌رسد برخی واحدها پس از از دست دادن افسران خود، از هم پاشیده شده اند.»

🔹این حمله همه چیز را به طور چشمگیری تغییر داده است، اما پیش‌بینی پیامدها دشوار است. اردوغان اکنون بسیاری از اهرم‌ها را در اختیار دارد اما اینکه آیا می‌تواند آن‌ها را نگه دارد، مسئله دیگری است.
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1651876

@samassoumi

جهان دیپلماسی

06 Dec, 16:02


⭕️یک منبع نزدیک به کرملین: روسیه هیچ برنامه‌ای برای نجات اسد ندارد

🔹بلومبرگ به نقل از یک منبع نزدیک به کرملین اعلام کرد که روسیه هیچ برنامه‌ای برای نجات اسد ندارد و تا زمانی که ارتش مواضع خود را ترک می‌کند، انتظار هیچ برنامه‌ای را نداریم.
🔹در همین زمینه منابع اختصاصی اسکای نیوز عربی نیز گفتند که روسیه به دمشق اطلاع داده است که هرگونه دخالت این کشور محدود خواهد بود و در حال حاضر اولویت‌های دیگری دارد./ انتخاب
@samassoumi

جهان دیپلماسی

06 Dec, 15:18


🔴 تقویت خط مقدم جبهه بیشتر به روسیه، ایران و عراق مربوط می‌شود

🔴 دولت شیعی عراق در کنار یک دولت احتمالی تندروی زخم خورده در سوریه نمی تواند در امان باشد

🔴 نه تنها سوریه و عراق بلکه لبنان هم می‌تواند در آینده در خطر قرار گیرد

🔴 منافع امریکا و روسیه و کشورهای عربی و ترکیه و شاید هم دولت عراق این است که خط کمک به مقاومت شکسته شود و این وضع تداوم داشته باشد

♨️عبدالرضا فرجی راد، کارشناس ارشد سیاست خارجی
نوشت: امروز کلاف سردرگم ژئوپلیتیکی شده که کشورهای پیرامون آن در این وضعیت هم منافعی دارند و هم نگرانی هایی؛ منافع اکثر آنها بر این است خط کمک به مقاومت شکسته شود و این وضع تداوم داشته باشد. از اسرائیل گرفته تا امریکا و روسیه و کشورهای عربی و ترکیه و شاید هم دولت عراق. اما نگرانی هایی هم دارند که در صورت پیروزی شورشیان بنیادگرا ناامنی را به سرزمینهای آنها تزریق کنند. یکی دو هفته آینده روند نظامی و سیاسی در سوریه احتمالا مشخص میشود/ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1651939

جهان دیپلماسی

06 Dec, 14:18


ادعای جدید گروسی درباره برنامه هسته‌ای ایران

🔹رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفته این نهاد بین‌المللی قرار است امروز اعلام کند ظرفیت تولید اورانیوم ۶۰ درصدی ایران با افزایش محسوسی همراه است.

🔹گروسی به خبرگزاری رویترز گفت: «امروز آژانس اعلام خواهد کرد که ظرفیت تولید اورانیوم ۶۰ درصدی با افزایش محسوسی همراه است.»

🔹طبق ادعای رویترز گروسی همچنین گفت که ظرفیت تولید اورانیوم ایران قرار است به هفت تا هشت برابر نرخ قبلی که بین ۵ تا ۷ کیلوگرم است افزایش پیدا کند.‌»
@samassoumi

جهان دیپلماسی

06 Dec, 09:05


جهان دیپلماسی pinned «⭕️ماموریت خطیر دیپلماسی در میدان تحولات سوریه ✍️سارا معصومی : «شرایط در سوریه پیچیده و سخت است و این قابل انکار نیست.» این جمله از زبان سیدعباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در یک هفته گذشته هم در پایتخت سوریه و هم در مسیر دمشق – آنکارا در جمع خبرنگاران…»

جهان دیپلماسی

06 Dec, 09:03


⭕️ماموریت خطیر دیپلماسی در میدان تحولات سوریه

✍️سارا معصومی : «شرایط در سوریه پیچیده و سخت است و این قابل انکار نیست.» این جمله از زبان سیدعباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در یک هفته گذشته هم در پایتخت سوریه و هم در مسیر دمشق – آنکارا در جمع خبرنگاران شنیده شده است. شاهد این ادعا نیز تصرف دو شهر بزرگ حلب و حما توسط گروه های شورشی است که گذشته نه چندان دور آنها کشورهای همسایه را هم نگران چند و چون آینده سوریه کرده است.

🔹همزمان با تشدید تنش ها در میدان نظامی در سوریه، تحرکات دیپلماتیک با اهداف متضاد در میان کشورهای منطقه و فرامنطقه برای تاثیرگذاشتن بر تحولات سیاسی جاری در این کشور سرعت گرفته است. شاید بتوان گفت که این جمهوری اسلامی ایران بود که جرقه این تحرکات دیپلماتیک را زد و همزمان با حضور نظامی در میدان، رایزنی های سیاسی را برای مدیریت و توقف زخم دوباره سرباز کرده در سوریه آغاز کرد.

🔹آنچه امروز در حلب سوریه می گذرد و پایه های قدرت نه چندان محکم بشار اسد در دمشق را می لرزاند بهترین شاهد بر این ادعا است که سوریه سیزده سال پس از آغاز نخستین تحرکات مردمی در مخالفت با سیاستهای بشار اسد، همچنان آبستن تحولات و تحرکاتی است که می تواند دردی بر درهای منطقه همواره ملتهب خاورمیانه بیفزاید. رها سازی تحولات سیاسی، نظامی و امنیتی در سوریه از سوی همه بازیگران درگیر منطقه ای و فرامنطقه ای و ایستادگی در برابر رسیدن به فرمولی همه شمول برای خط پایان گذاشتن بر اختلاف های سیاسی در این کشور، امروز دامان منطقه را در شرایطی گرفته که نقاط دیگری چون اوکراین، فلسطین و لبنان به کانون توجه بین المللی تبدیل شده است.

🔹در چنین شرایطی سرنخ های چندانی هم از نقشه راه مدنظر ایران در سوریه در اختیار نیست جز کلیاتی که تاکنون از زبان وزیر خارجه شنیده شده است. عراقچی در تنها گفت و گوی تفصیلی در این زمینه که با العربی الجدید انجام شده ضمن اعتراف شاید کم سابقه در میان مقام های ایرانی به اینکه «دولت سوریه اشتباهاتی کرده یا ممکن است بکند» سعی کرده میان گروه های سیاسی مخالف بشار و گروه های شورشی شناسنامه داری چون جبهه النصره و تحریر الشام که از سوی سازمان های بین المللی هم در لیست سیاه قرار گرفته اند تمایز قائل شده و باب گفت و گو درباره آینده سیاسی سوریه را باز نگاه دارد.

🔹با توجه به اینکه در چند روز اخیر اخبار متعددی درباره نقش ترکیه در پیشروهای سریع گروه های شورشی در خاک سوریه و گفت و گوی تند و تیز وزرای خارجه ایران و ترکیه منتشر شده به نظر می رسد که سخت ترین ماموریت پیش روی هیات ایرانی و تا حدودی هیات روس در دوحه و در نشست دیگری از روند آستانه با هیات ترک، رسیدن به یک راه حل مرضی الطرفین باشد بخصوص در شرایطی که طرف ترک دست طرف مقابل را در تحولات میدانی نه چندان بالا فرض می کند.

🔹مسیر پیش روی ایران با توجه به جا به جا شدن مهره ها در شطرنج سوریه آسان نیست و شاید بتوان گفت که زمان تصمیم های سخت با هدف کاستن از هزینه های بیشتر فرارسیده است. چهارده سال پس از آغاز نخستین نشانه های ناآرامی در سوریه که وزیر خارجه کنونی ایرانی می گوید «بیشتر با هدایت عوامل خارجی به ویژه رژیم صهیونیستی برای خارج کردن سوریه از محور مقاومت انجام شد و اگر هدف آن رسیدن به اصلاحات دموکراتیک بود، باید جور دیگری پیش می رفت»، پرونده سوریه در شرایطی دوباره در راس اخبار منطقه ای و فرامنطقه ای قرار گرفته که تحولات پس از هفت اکتبر ۲۰۲۳، جابه جایی هایی در جایگاه حماس، حزب الله لبنان و حتی سطح تنش میان جمهوری اسلامی ایران و رژیم اسرائیل ایجاد کرده است. باید دید دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران همزمان با حضور پررنگ این کشور در تحولات میدانی سوریه چه مسیری را برای کاهش هزینه های ناگزیر و محک شانس رسیدن به راهکاری برد – برد انتخاب می کند.

🔹تمرکز بر ماهیت و سابقه غیرقابل انکار هیئت تحریر الشام و رهبران این گروه تروریستی، سرمایه گذاری بر نگرانی مشترک کشورهای منطقه از تبدیل شدن سوریه به بهشت گروه های تروریستی با توجه به موقعیت ژئوپلتیکی این کشور، تمسک به راهکارهای چندجانبه با در نظر داشت میانگینی از منافع و خطوط قرمز هرکدام از بازیگران تاثیرگذار در این پرونده می تواند محورهای اصلی دیپلماسی ایران در چند روز آتی با هدف توقف تشدید تنش در سوریه و از دست دادن کامل کنترل تحولات میدانی توسط دولت بشار و متحدانش باشد.
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1651860

@samassoumi

جهان دیپلماسی

06 Dec, 06:45


♨️ با بازگشت ترامپ، ملک عبدالله به «اردن اول» فکر می‌کند

♨️ ریاست جمهوری دوباره ترامپ برای امان آسان نخواهد بود

♨️ امان نگران سیاست های واشنگتن در قبال فلسطین است


🔸شورای آتلانتیک در گزارشی درباره تاثیر بازگشت دونالد ترامپ بر اردن می نویسد: اکنون، در آستانه دومین دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، ملک عبدالله بار دیگر به دنبال اتخاذ سیاست «اردن اول» است، اگرچه خشم داخلی نسبت به حمایت آمریکا از جنگ اسرائیل در غزه وجود دارد.

🔸در هفته‌های اخیر، اردن تلاش کرده است روابط خود را با عربستان سعودی و امارات متحده عربی تقویت کند تا مطمئن شود منافع امان حتی در صورت نزدیکی ترامپ به کشورهای خلیج فارس آسیب نبیند. در ۲۰ نوامبر، عبدالله به ابوظبی سفر کرد و با رئیس‌جمهور محمد بن زاید دیدار کرد و از روابط «قوی» بین اردن و امارات تمجید کرد. یک ماه پیش‌تر، عبدالله با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، دیدار کرد تا مواضع در قبال جنگ‌های غزه و لبنان را هماهنگ کند./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1651768

@samassoumi

جهان دیپلماسی

05 Dec, 21:48


جهان دیپلماسی pinned «🔴 الجزیره: سوریه می تواند نقطه توافق ایران و روسیه با دولت ترامپ باشد ♨️ الجزیره مدعی شد: وضعیت میدان بازتابی از واقعیت‌های جدید ژئوپلیتیکی است؛ متحدان اصلی اسد، ایران و روسیه، به دلیل شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی بخشی از نفوذ خود را از دست داده‌اند، در…»

جهان دیپلماسی

05 Dec, 21:48


🔴 الجزیره: سوریه می تواند نقطه توافق ایران و روسیه با دولت ترامپ باشد

♨️ الجزیره مدعی شد: وضعیت میدان بازتابی از واقعیت‌های جدید ژئوپلیتیکی است؛ متحدان اصلی اسد، ایران و روسیه، به دلیل شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی بخشی از نفوذ خود را از دست داده‌اند، در حالی که ترکیه، متحد اصلی منطقه‌ای مخالفان، در حال قدرت‌گیری است.

♨️در نتیجه، اکنون فرصتی برای آغاز یک فرآیند سیاسی واقعی وجود دارد که می‌تواند به جنگ ۱۴ ساله پایان دهد؛ جنگی که صدها هزار سوری را کشته، میلیون‌ها نفر را آواره کرده و کشور را ویران کرده است.

♨️نویسنده در ادامه با تکرار پیش فرض ها درباره کاهش قدرت ایران و روسیه می نویسد که در شرایط کنونی، روسیه و ایران برای نجات اسد چاره‌ای جز تعهد به یک فرآیند سیاسی ندارند. دولت جدید ایالات متحده نیز ممکن است این را تشویق کند.

♨️اگرچه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحده، سوریه را به عنوان سرزمینی از "شن و مرگ" توصیف کرد و دستور خروج نیروهای آمریکایی از مناطق تحت کنترل کردها را صادر کرد، این بار ممکن است جنگ سوریه فرصتی برای موفقیت سریع در سیاست خارجی و تحقق وعده او برای "پایان دادن به جنگ‌ها" باشد.

♨️سوریه فرصتی آسان است و ممکن است ایران و روسیه مشتاق توافقی با ترامپ باشند. موفقیت در جایی که پیشینیان دموکرات او شکست خوردند، ممکن است انگیزه کافی برای رئیس‌جمهور جدید آمریکا باشد تا وزن خود را پشت سر مذاکره برای یک توافق صلح قرار دهد./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1651875

@samassoumi

جهان دیپلماسی

05 Dec, 14:39


⭕️ برنامه عراق برای دور ماندن از زمین درگیری ایران و رژیم اسرائیل چیست؟

🔸شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا در گزارشی آورده است: عراق با ایجاد توازن در روابط پرتنش بین ایران - بزرگترین همسایه اش که با آن پیوندهای مذهبی و فرهنگی مشترک دارد - و ایالات متحده، متحدی که به عراق در شکست گروه داعش کمک کرد، غریبه نیست. این پویایی با حضور شبه نظامیان تحت حمایت ایران و ارتش ایالات متحده در خاک این کشور در دو دهه گذشته تشدید شده است.

🔸ایالات متحده هنوز 2500 نیروی نظامی در عراق دارد. دولت بایدن موافقت کرد که خروج آنها را در سال 2025 آغاز کند و این روند را تا سال 2026 تکمیل کند. متحدان ایران در عراق خروج نیروهای آمریکایی را اولویت اصلی خود می دانند. این یک هدف دیرینه برای آنها بوده است، اما به دلیل حمایت ایالات متحده از جنگ های اسرائیل در غزه و لبنان، این امر ضروری تر شده است. با این حال، مقامات عراقی دیگری نیز وجود دارند که ممکن است حضور آمریکا را نوعی بازدارندگی در برابر حملات اسرائیل به خاک عراق بدانند.

🔸در ادامه این گزارش ادعا شده است: دولت عراق و رهبران شیعه گروه‌های مسلح را تحت فشار قرار داده‌اند تا دست از بازی با آتش بردارند و کشور را درگیر چرخه جدیدی از درگیری نکنند. به عنوان مثال، تا قبل از گسترش جنگ اسرائیل به لبنان در سال گذشته، بغداد با موفقیت گروه‌های مسلح مورد حمایت ایران را که مقاومت اسلامی در عراق را تشکیل می‌دهند متقاعد کرده بود تا حملات خود علیه منافع نظامی آمریکا را متوقف کنند و به چرخه تبادل تنش دامن نزنند. اما از زمانی که اسرائیل به لبنان حمله کرد، این گروه ها حملات محدودی به اسرائیل را از سر گرفتند و تهدید کردند که دوباره نیروهای آمریکایی را هدف قرار خواهند داد.

🔻نویسنده این مطلب در ادامه ادعا می کند که گروه‌های مسلح داخل عراق اکنون تحت فشار شدید داخلی قرار دارند تا مسئولانه رفتار و از اقدامات بی‌ملاحظه‌ای که منجر به درگیری بیشتر می‌شود، اجتناب کنند.

🔻این گزارش ادعا کرده است: اگرچه مردم عراق با آرمان فلسطین و مصیبت وارد شده به لبنانی ها همدردی می کنند، افکار عمومی به طور فزاینده ای از دخالت ایران در امور داخلی این کشور ناراضی هستند. مردم حاضر نیستند درگیری ویرانگر دیگری را تحمل کنند. با برگزاری انتخابات در پاییز 2025، سیاستمداران به دنبال جلب حمایت عمومی با فاصله گرفتن از ایران خواهند بود.

🔻برخی گمانه زنی ها حاکی از این است که شاید شبه‌نظامیان عراقی، به‌ویژه آن‌هایی که وابستگی‌های احزاب سیاسی دارند، به وضعیتی که درگیری با اسرائیل برای حزب الله لبنان ایجاد کرده نگاه کنند و ترجیح دهند که با احتیاط بیشتری برخورد کنند.

🔻اما اگر آتش‌بس در لبنان پابرجا بماند و دولت آینده ترامپ اقدامات خود را علیه ایران و متحدانش تشدید کند، موفقیت فشار مجدد بر این گروه های شبه نظامی برای توقف حملات، کوتاه مدت خواهد بود. نقش رهبران سیاسی و مذهبی شیعه عراق در جلوگیری از این نتیجه بسیار مهم خواهد بود.

💢شاخص ترین چهره روحانیت شیعه در عراق آیت الله العظمی علی سیستانی است. از سال 2003، او در پیشبرد عراق به سوی ثبات و دموکراسی نقش اساسی داشته است. آیت الله العظمی سیستانی در دیدار روز 4 نوامبر با نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در عراق، از گروه‌های شبه‌نظامی خواست که اسلحه و مأموریت خود را در اختیار ارتش عراق قرار بدهند. این سخنان یک روز پس از آن صورت گرفت که مقاومت اسلامی در عراق متعهد به تشدید حملات خود به اسرائیل شد.

💢احزاب سیاسی عراق از جمله احزاب اسلام گرای شیعه، از پیام سیستانی حمایت کرده اند. رئیس جمهور عبداللطیف رشید و نخست وزیر، محمد السودانی، در کنار اعضای ائتلاف حاکم در عراق - که شامل همه احزاب اصلی شیعه، سنی و کردی می شود - همگی متعهد شدند که به پیام سیستانی و دور نگه داشتن عراق از نزدیکی بیش از حد به یک کشور متعهد باشند.

💢شخصیت های برجسته نزدیک به مقاومت اسلامی در عراق نیز متوجه حساسیت شرایط فعلی هستند. به عنوان نمونه، حسین معین، رئیس حزب حقوق (شاخه سیاسی یکی از جناح های تشکیل دهنده مقاومت اسلامی در عراق، کتائب حزب الله) بارها مدعی شده است که این گروه نمی خواهد دولت عراق را درگیر جنگ کند. هادی العامری، رئیس سازمان بدر، گروهی که زمانی همتای حزب الله در عراق به شمار می رفت، نیز از لزوم پرهیز از کشاندن عراق به یک درگیری منطقه ای صحبت کرد./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1651493
@samassoumi

جهان دیپلماسی

05 Dec, 13:21


♨️ ارتش سوریه ورود تروریست‌ها به شهر حماه را تایید کرد

🔹در بیانیه فرماندهی کل ارتش و نیروهای مسلح سوریه آمده است
که نیروهای سوریه از چند روز پیش با گروههای تروریستی در محورهای مختلف درگیر شده و حملات آنها به شهر حماه را خنثی کردند.

🔹در ساعات گذشته و با تشدید درگیری ها و شهادت شماری از نیروهای سوریه، این گروهها با وجود تلفات زیاد خود توانستند به چند محور شهر نفوذ کرده و وارد آن شوند.

🔹یگان های نظامی ارتش سوریه برای حفاظت از جان شهروندان شهر حماه و درگیر نشدن آنها در نبردهای شهری، آرایش دوباره گرفته و در خارج از شهر موضعگیری کردند و ارتش به وظیفه ملی خود برای بازپس گیری مناطقی که تروریست ها وارد آن شدند، ادامه خواهد داد.

@samassoumi

جهان دیپلماسی

30 Nov, 16:41


🔴آغاز دور جدیدی از تورهای منطقه‌ای وزیر خارجه/ سوریه و ترکیه؛ نخستین ایستگاه‌ها



🔹اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد که سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه برای رایزنی در مورد مسائل منطقه‌ای به ویژه تحولات اخیر، به زودی عازم چند کشور منطقه خواهد شد.

🔹به گفته بقائی، وزیر امور خارجه برای گفتگو با مقام‌های سوریه روز یکشنبه به دمشق می‌رود. وی از آنجا به آنکارا سفر خواهد کرد و بعد از رایزنی با مقام‌های ترکیه عازم مقصد بعدی سفر خواهد شد.


@samassoumi

جهان دیپلماسی

30 Nov, 06:47


☑️ بیانیه انگلیس، آلمان و فرانسه پس از مذاکره با ایران

🌐گفت‌و‌گوهای ایران و تروئیکای اروپایی روز گذشته به میزبانی ژنو برگزار شد.

🔸وزارت خارجه آلمان، فدریک مودولونی مدیرکل سیاسی وزارت خارجه فرانسه و کریستین ترنر مدیرکل سیاسی وزارت خارجه انگلیس درباره مذاکرات ژنو در شبکه اکس یک پیام مشترک منتشر کردند.

✍️آنها نوشتند: «مدیران سیاسی بریتانیا، فرانسه و آلمان امروز در ژنو با غریب آبادی همتای ایرانی خود دیدار کردند تا درباره برنامه هسته‌ای و تحریم‌های ایران، مسائل دوجانبه و وضعیت منطقه گفت‌وگو کنند. ما توافق کردیم که گفت‌و‌گوهای دیپلماتیک را در آینده نزدیک ادامه دهیم»

♨️ جدیدترین گزارش ها در همین خصوص را بخوانید:

https://t.me/jamarannews/410049

https://t.me/jamarannews/410060

https://t.me/jamarannews/410053

@samassoumi

جهان دیپلماسی

29 Nov, 14:10


📝گزارش معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه از دیدار با هیات های تروئیکای اروپایی در ژنو

🎙کاظم غریب آبادی: ترجیح ایران مسیر گفتگو و تعامل است / گفت و گوهای دیپلماتیک ادامه خواهد داشت

🔹دور دیگری از گفتگوها با مدیران سیاسی فرانسه، آلمان و انگلیس برگزار شد.
🔹آخرین تحولات دوجانبه، منطقه ای و بین المللی، بویژه مباحث هسته ای و رفع تحریم، مورد بحث و ارزیابی قرار گرفت.
🔹ما قاطعانه به پیگیری منافع مردم خود متعهد هستیم، ترجیح ما مسیر گفتگو و تعامل است.
🔹توافق شد که در آینده نزدیک گفتگوهای دیپلماتیک ادامه یابد.

@samassoumi

جهان دیپلماسی

29 Nov, 13:54


🔴 روایت رویترز از گفت‌و‌گوهای ژنو؛ اروپایی‌ها به دنبال محک کارت‌های قابل واگذاری ایران در مذاکرات هسته‌ای هستند

🔹 رویترز از قول «سه مقام ایرانی» ادعا کرد که هدف اصلی تهران پیدا کردن راه‌هایی برای رفع تحریم‌ها است که از سال ۲۰۱۸ به دلیل عدم پایبندی رئیس‌جمهور وقت ترامپ به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ میان ایران و شش قدرت جهانی اعمال شده است.

🔹 یکی از این سه مقام گفت: «نظام سیاسی در ایران تصمیم گرفته است تا بر بن‌بست هسته‌ای غلبه کند. هدف این است که از جلسه ژنو برای یافتن زمینه‌های مشترک استفاده کنیم و اگر پیشرفت کنیم، واشنگتن می‌تواند در مرحله‌ای بعدی به این مذاکرات بپیوندد.»

🔹یک مقام اروپایی هم گفت که هدف اصلی از این دور گفت و گوها در ژنو، تلاش برای توافق بر روی یک زمان‌بندی و چارچوب مشخص برای آغاز مذاکرات صادقانه است تا تعهد روشنی از سوی طرف ایرانی برای شروع مذاکره بر روی چیزی مشخص قبل از ورود ترامپ به کاخ سفید وجود داشته باشد.

🔹کلسی داونپورت از کارشناسان مسائل هسته ای در این باره به رویترز می گوید: «هیچ توافقی یا هیچ گفت‌وگوی جدی درباره جزئیات یک توافق تا زمانی که ترامپ به قدرت برسد وجود نخواهد داشت. اما اروپایی‌ها باید ایران را تحت فشار قرار دهند تا مشخص کنند آماده مذاکره درباره کدام جنبه‌های برنامه هسته‌ای‌ خود است و چه شرایط امنیتی در منطقه باید تغییر کند تا ایران بتواند در زمینه هسته‌ای امتیازهایی بدهد.»

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1651258
@samassoumi

جهان دیپلماسی

29 Nov, 13:32


جهان دیپلماسی pinned «⭕️ گرگ و میش دیپلماسی در ژنو ✍️ سارا معصومی: دو سال پس از آخرین دیدار و دو ماه پیش از بازگشت رسمی دونالد ترامپ، رئیس جمهور جدید ایالات متحده به کاخ سفید، هیات های نمایندگی جمهوری اسلامی ایران، فرانسه، بریتانیا و آلمان در ژنو دوباره با هم دیدار می کنند. درست…»

جهان دیپلماسی

29 Nov, 13:32


⭕️ گرگ و میش دیپلماسی در ژنو

✍️ سارا معصومی: دو سال پس از آخرین دیدار و دو ماه پیش از بازگشت رسمی دونالد ترامپ، رئیس جمهور جدید ایالات متحده به کاخ سفید، هیات های نمایندگی جمهوری اسلامی ایران، فرانسه، بریتانیا و آلمان در ژنو دوباره با هم دیدار می کنند. درست در همان مکان و بازه زمانی مشابه با وقتی که در ۳ آذر ۱۳۹۲ (برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۱۳) توافق‌نامه‌ ۶ ماهه و قابل تمدید پیرامون برنامه هسته‌ای ایران میان این کشور و گروه وقت 1+5 امضا شد.

☢️ آن توافق موقت در روز سه‌شنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۴ (۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵) در وین پس از مذاکراتی سنگین و فشرده جای خود را به برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به برجام برای رفع تحریم های ایران در ازای اعمال برخی محدودیت های موقت بر برنامه هسته ای ایران داد.

☢️ ۹ سال پس از حصول این توافق، برجام هنوز به اسم زنده است، اما در میدان عمل خروج دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده از این توافق در نوامبر ۲۰۱۸ عملا به بازگشت تحریم های هسته ای ایران و توسعه برنامه هسته ای آن در پاسخ به این بدعهدی منتهی شد. تلاش ها برای احیاء برجام در شش سال گذشته متوقف نشده اما ره به جایی هم نبرده است. حسن روحانی رئیس دولت های یازدهم و دوازدهم در ایران که برجام در دوره او متولد شد، در واپسین ماه های حضور در قدرت در سال ۱۴۰۰ تلاش کرد با استفاده از حضور جو بایدن، رئیس جمهور دموکرات و موافق برجام در کاخ سفید این توافق را احیاء کند که موفق نشد. پس از او، در دولت سیزدهم به ریاست مرحوم ابراهیم رئیسی نیز تلاش هایی برای رفع تحریم صورت گرفت که باز هم به دلایل مختلف از جمله برخی محاسبه های اشتباه داخلی و تحولات بین المللی به نتیجه نرسید.

☢️ اکنون این پرونده تنها چندماه پیش از قرار گرفتن آن در ایستگاه آخر در اکتبر ۲۰۱۵ (مهرماه ۱۴۰۴) دوباره بر روی میز کار هیات مذاکره کننده ای قرار گرفته که معماران آن به حساب می آیند. شرایط میدانی اما هیچ شباهتی به روزهایی که اراده سیاسی در پایتخت های هفت کشور (ایران، آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، آلمان و بریتانیا) به دنبال حصول توافق هسته ای، رفع تحریم مرتبط با آن و تمرکز بر منافع مشترک بود، ندارد.

با توجه به فضای حاکم بر نخستین دیدار هیات های ایرانی و اروپایی می توان گفت همانطور که وزیر خارجه ایران در گفت و گو با گاردین به آن اشاره کرد، این جلسه را در بهترین حالت آن می توان یک جلسه «طوفان فکری» برای ارزیابی مجدد شرایط با توجه به تحولات ماه‌های اخیر در حوزه‌های مختلف، رد و بدل کردن مطالبه ها، خطوط قرمز کلی طرفین و مشخص کردن گام های مرحله به مرحله برای حل و فصل اختلاف های غیر برجامی و رسیدن به حداقلی از توافق برای از سرگیری مذاکرات فشرده و هدفمند برجامی دانست.

در شرایطی که زمزمه هایی درباره رویکردهای تند و تیز چهره های حاضر در تیم دونالد ترامپ در مقابل ایران و پیگیری جدی تر سیاست فشار حداکثری علیه ایران به گوش می رسد مقابله با تکرار نقشه اسرائیل برای امنیتی سازی پرونده ایران در سطح بین المللی بخصوص با درنظر داشت ضرب الاجل زمانی اکتبر ۲۰۲۵ از اولویت های دستگاه دیپلماسی دولت چهاردهم است.

در این راستا، نشست ژنو را باید فرصتی برای مقابله با هرگونه تلاش برای دور نگه داشتن طرفین از مسیر تنش زدایی و مفتوح نگه داشتن مسیر دیپلماسی و گفتگو با وجود تنش‌ها و انتقادات متقابل دانست. در شرایطی که هر دو طرف به این درک واحد برسند که نتیجه تشدید تنش در چند سال اخیر رسیدن به وضعیتی است که امروز در بهترین حالت می توان آن را باخت - باخت برای همه بازیگران اولیه شطرنج برجام دانست می توان به شکل گیری اراده سیاسی در طرفین به منظور تعریف نقشه راهی برای آغاز و تداوم روند گفت وگو امیدوار بود./ جماران

🔆 مشروح این گزارش را در جماران بخوانید:

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1651254

@samassoumi

جهان دیپلماسی

29 Nov, 12:58


⚠️ در سوریه چه می گذرد؟/ آیا دمشق تکه بعدی از پازل تغییر نظم در منطقه است؟

🖊 عبدالرضا فرجی راد، کارشناس ارشد سیاست خارجی در یادداشتی برای جماران نوشت:

🔸درست چند ساعت بعد از اعلام آتش بس در لبنان به یکباره اعلام شد که نیروهای مخالف بشار اسد، رئیس جمهور سوریه که حدودا از چهار سال قبل تهاجم خود را متوقف کرده بودند و نوعی آتش بس در سوریه برقرار شده بود حملاتی را به سمت حلب دومین و حتی پرجمعیت ترین شهر این کشور آغاز کرده اند که در همان مراحل اولیه حمله علاوه بر اینکه حدود یکصد سرباز سوری را به قتل رساندند، بر تعدادی از روستاهای حومه حلب تسلط یافته و به ۵ کیلومتری شهر رسیده اند و خود را آماده حمله به شهر و تصرف آن کرده اند. گفته شده که این نیروها توانسته اند بزرگترین پایگاه نظامی سوریه در این منطقه را به تصرف خود درآورند.

🚨تحولات اخیر خاورمیانه و به ویژه جنگ در لبنان و بازگشت نیروهای حزب الله به لبنان از سوریه، درگیری مستقیم ایران با اسرائیل، بمبارانهای پی درپی سوریه توسط اسرائیل، تهدیدهای مداوم اسرائیل علیه نظام سوریه و شخص اسد، درگیر بودن شدید روسیه در جنگ اوکراین و بازگرداندن تعدادی از نیروها به روسیه و نهایتا پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ]مریکا احتمالا این تصویر را به وجود آورده که موانع برای امتیازگیری از نظام سوریه و شاید هم براندازی آن فراهم شده است .

🚨احتمالا ترکیه تصور می کند که با تصرف حلب به عنوان دومین شهر سوریه قدرت چانه زنی بیشتری را برای نفوذ مخالفین در حاکمیت پیدا می کند؛ به ویژه آنکه این بار رژیم اسرائیل با بمباران های مداوم خود با هدف قطع ارتباط و کمکهای لجستیکی از ایران و سوریه به لبنان، به نوعی نقش نیروی هوایی گروههای تندروی مخالف نظام سوریه را به عهده دارد.

♨️ طبیعی است که این بار نگاه اسرائیل به سوریه باید نسبت به زمان جنگ داخلی سوریه متفاوت باشد
. در دوران جنگ داخلی سوریه، اسراییل علاقه چندانی به سرنگونی نظام بعثی در سوریه نشان نمی داد؛ بدین علت که معتقد بود در طول سه دهه گذشته از سوی ارتش سوریه شلیک به سمت جولان اشغالی صورت نگرفته و در صورت پیروزی بنیادگرایان سلفی در سوریه و به هم ریختگی سیاسی معلوم نیست که این روند ادامه پیدا کند.

♨️اما در یکسال گذشته که از داخل سوریه جولان نیز مورد هدف واقع شده و اسرائیل از سوی نظام سوریه و شخص اسد مورد تهدید واقع شده، برقراری آتش بس اخیر در لبنان دولت نتانیاهو را مصمم کرده که اجازه ندهد از مرز سوریه هیچگونه کمکی به دست حزب الله برسد .

🚨 به نظر می رسد سخنرانی اخیر نتانیاهو که اعلام کرد اسد با آتش بازی می کند، نتوانسته است علیرغم تهدیدات و بمباران ها پاسخ مثبتی از دولت سوریه دریافت کند؛ هر چند که اوضاع در مرز جولان تا حدی توسط دمشق کنترل شده است.

🚨در این میان مواضع کشورهای عربی را هم نسبت به تحولات یکی دو روز اخیر در سوریه باید رصد کرد. کشورهای مهم عربی همچون مصر، عربستان و امارات عربی متحده رابطه خود را با ترکیه توسعه داده اند و خواهان بسته بودن مرز سوریه جهت تقویت حزب الله هستند و حتی بعضی از آنها هشدارها و تذکراتی را به بشار اسد داده اند. از طرفی در دو سال اخیر روابط سوریه با کشورهای عربی توسعه یافته و دفاتر نمایندگی سیاسی آنها در دمشق کار خود را آغاز کرده و سوریه مجددا به عضویت اتحادیه عرب در آمده است. بنابراین، باید دید که این کشورها تهاجم به عضوی از اتحادیه عرب را پذیرا خواهند بود و یا اعتراض خود را اعلام خواهند کرد.

🔸لذا باید صبر کرد تا مواضع اعراب، روسیه و جمهوری اسلامی ایران از حملات گروهای مخالف جهت تصرف شهر حلب اعلام شود. هر چند که به نظر می رسد اسرائیل، ـمریکا و بعضی کشورهای اروپایی(به ویژه فرانسه) از تضعیف نظام اسد در دمشق استقبال می کنند. روزهای آتی وضعیت سیاسی و نظامی جبهه حلب را بهتر مشخص می کند.

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1651230
@samassoumi

جهان دیپلماسی

29 Nov, 05:38


📃گزارش معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه از دیدار با انریکه مورا

🎙کاظم غریب آبادی: اروپا در موضوع هسته‌ای ایران از بازیگری تاثیرگذار فاصله گرفته است

🔹با انریکه مورا گفتگوی صریحی در مورد طیفی از موضوعات و همچنین چشم انداز مذاکرات هسته ای و رفع تحریم در پرتو تحولات جدید داشتیم.

🔹به مورا گفته شد اتحادیه اروپا باید دست از رفتار خودبینانه و غیرمسئولانه خود در قبال موضوعات و چالش‌های این قاره و مسائل بین‌المللی بردارد.

🔹اروپا نباید مشکلات و اشتباهات خودش، از جمله در رابطه با منازعه اوکراین، را با درگیر کردن دیگران فرافکنی کند.

🔹اروپا با رفتار همدستانه‌ای که به‌ویژه سه کشور مهم آن در قبال نسل‌کشی در غزه داشته‌اند، اکنون هیچ جایگاه اخلاقی برای نصیحت‌کردن دیگران در مورد حقوق بشر ندارد.

🔹اروپا در موضوع هسته‌ای ایران نیز به دلیل عدم برخورداری از روحیه مسئولیت‌پذیری و اعتماد به نفس لازم، مدت‌ها است از بازیگری تاثیرگذار فاصله گرفته است. اروپا نیازمند خودبازیابی است./ جهان دیپلماسی

@samassoumi

جهان دیپلماسی

29 Nov, 03:01


🎙️انریکه مورا: گفت‌وگوی صریحی با مقامات ایرانی داشتم

🔴مساله هسته ای ایران به راه حل دیپلماتیک نیاز دارد

🔴معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا:


🔹گفتگوی صریحی با مجید تخت‌روانچی، معاون سیاسی وزیر خارجه و کاظم غریب آبادی معاون حقوقی وزیر خارجه ایران داشتم، در خصوص حمایت نظامی ایران از روسیه که باید متوقف شود، مساله هسته ای که به راه حل دیپلماتیک نیاز دارد، تنش های منطقه (که مهم است از سوی همه طرفین از تشدید تنش ها اجتناب شود) و مسائل حقوق بشری./ جماران

@samassoumi

جهان دیپلماسی

28 Nov, 18:41


🔴قصد ایران برای تزریق اورانیوم به سانتریفیوژها

🔹آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارش کرده ایران به این نهاد اطلاع داده قصد دارد به سانتریفیوژهای IR6 تازه نصب شده در فردو، اورانیوم تزریق و آن را تا خلوص پنج درصد غنی‌سازی کند./ایسنا

@samassoumi

جهان دیپلماسی

28 Nov, 13:49


🔴 قهرمان پور: مذاکره با غرب بدون اجماع نظر حداقلی در داخل به نتیجه نمی رسد

🔴 از تاثیر منفی دعوا داخلی بر اجرای برجام درس عبرت بگیریم

🔴 برای اروپا اوکراین مهم تر از احیای برجام است

🔴 مذاکره برای رفع تحریم بدون حضور آمریکا ممکن نیست

♨️رحمان قهرمان پور ، نویسنده و کارشناس روابط بین الملل به جماران گفت:
صادقانه بگویم که فعلا خوش بین به مذاکرات نیستم.

♨️
تجربه برجام به ما آموخت که باید محتاط باشیم، از دو جهت: نخست آنکه، این برداشت که غرب اکنون به دنبال برداشتن ابزارهای اعمال فشار خود علیه ایران و عادی سازی روابط با تهران باشد، درست به نظر نمی رسد و چنین چیزی فعلا در ادبیات اروپایی ها و امریکا نیست.

♨️دوم اینکه، در بُعد داخلی هم فکر می کنم دولت باید زمان بیشتری را به اجماع سازی حداقلی اختصاص بدهد. طبیعی است که در مسأله ورود به مذاکره برای رفع تحریم، زمان فاکتور مهمی است، اما ورود سریع بدون در نظر داشت ملاحظه های داخلی و شکل گیری ضرورت های این امر، سودمند نخواهند بود./ جماران

🔆 مشروح این گفت و گو را در جماران بخوانید:

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1651152

@samassoumi

جهان دیپلماسی

28 Nov, 10:51


🎥برش از مصاحبه

عادلی: اتفاق بزرگی در کشور ما رخ داده و آن هم انتخاب رئیس جمهور جدید است

🔴این رخداد جدید، می تواند آغازگر دوره جدیدی در سیاست خارجی کشور باشد

🔴ما نباید تصور کنیم که بازدارندگی فقط در قدرت سخت است

🔴این پیام را باید به اروپا برسانیم که دوره رئیس جمهور جدید در ایران آغاز شده و  تنش زدایی از رابطه با سایر کشورها در اولویت قرار دارد


🔹مسعود پزشکیان به دنبال این است که با رویکرد و پیام جدید با دنیا تعامل کند اما این رویکرد جدید هنوز مجال بروز و ظهور کامل پیدا نکرده است.

🔹از آنجا که دشمنان ایران، این پیام جدید را پیام خطرناکی برای خود دیدند و آن را برای ایران راهگشا یافتند از همان ابتدا با دستکاری تحولات، کاری کردند که این رویکرد مجال لازم برای ظهور را پیدا نکند.

🔹ما نباید تصور کنیم که بازدارندگی فقط در قدرت سخت است بلکه هم قدرت اقتصادی و هم دیپلماسی می تواند بازدارنده باشد.

🔹سفر وزیرخارجه به عربستان سعودی، مصر، بحرین و اردن و مذاکره و رایزنی با سران این کشورها، حتما در فضای بازدارندگی که می تواند به وجود آید، اثرگذار بوده./جماران

@samassoumi

جهان دیپلماسی

28 Nov, 10:14


🎙️سید عباس عراقچی در نشست با جمعی از خبرنگاران در لیسبون:

🔴به رایزنی‌های ایران_اروپا در ژنو خوش‌بین نیستم

🔴بریتانیا، آلمان و فرانسه سیاست تقابل با ایران را انتخاب کرده اند

🔴 ایران موشک‌های بالستیک به روسیه نداده است

🔹اگر غرب تهدید به اعمال مجدد همه تحریم‌های سازمان ملل متحد را ادامه دهد، احتمالاً بحث هسته‌ای در داخل ایران به سمت در اختیار داشتن تسلیحات (هسته ای) گرایش پیدا خواهد کرد.

🔹ایران پیشتر نیز توانایی و دانش ساخت سلاح هسته ای را داشته، اما این موضوع بخشی از راهبرد امنیتی این کشور را تشکیل نمی دهند.

🔹تعامل ایران با غرب در مورد برنامه هسته ای تضمین شده نیست. در حال حاضر در ایران این بحث وجود دارد که شاید سیاست اشتباهی بوده است. چرا؟ زیرا ثابت کرد که ما هر کاری که آنها می‌خواستند انجام دادیم و وقتی نوبت آنها بود که تحریم‌ها را لغو کنند، در عمل اتفاقی نیفتاد.

🔹اگر کشورهای اروپایی در شورای امنیت سازمان ملل تحریم‌ها را مجدداً علیه ایران اعمال کنند، آن‌وقت همه در ایران متقاعد خواهند شد که بله، این دکترین اشتباه بوده است.

🔹اگر این اتفاق بیفتد، فکر می‌کنم همه متقاعد می‌شوند که ما در مسیر اشتباهی رفته‌ایم، بنابراین باید مسیر را تغییر دهیم. معتقدم اگر اسنپ بک اتفاق بیفتد، با بحران مواجه می‌شویم.

🔹دیدار مذاکره‌کنندگان ایرانی و اروپایی در ژنو در روز جمعه در حقیقت یک یک جلسه طوفان فکری است تا ببینیم آیا واقعا راهی برای خروج از وضعیت فعلی وجود دارد یا خیر.

🔹نسبت به این دیدار خوش‌بین نیستم چرا که مطمئن نیستم ایران با طرف درستی صحبت می کند یا نه. به نظر می رسد کشورهای اروپایی به ویژه بریتانیا، آلمان و فرانسه سیاست تقابل را انتخاب کرده اند.

🔹پس از قطعنامه اخیر شورای حکام ایران تصمیم گرفته است هزاران دستگاه جدید و بسیار پیشرفته سانتریفیوژ را وارد مدار کند. تزریق گاز به این ماشین ها شروع شده است. این نتیجه فشار آنهاست.

🔹ایران همچنان در محدوده معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای باقی مانده و همچنان به دنبال همکاری است. ما در حال حاضر قصد نداریم غنی سازی بیش از 60 درصد را انجام دهیم و این تصمیم ما در حال حاضر است. مایلم مجدداً تأکید کنم که ما خط همکاری را برای حل شرافتمندانه این مشکل انتخاب کرده ایم.

🔹ایران موشک‌های بالستیک به روسیه نداده است. همکاری نظامی تهران با مسکو از قدیم بوده و کاملا مشروع است. البته ایران از تمامیت ارضی اوکراین حمایت کرده و می‌کند.

🔹چرا اسرائیل اکنون آماده آتش‌بس در لبنان شده است؟ زیرا آنها نتوانستند کار را تمام کنند و نمی توانند کار را تمام کنند. بله، حزب الله آسیب دیده است، اما بیشتر این آسیب متوجه رهبری و فرماندهان سطح بالای آن است، بدنه و سازمان رزمی حزب‌الله دست نخورده است.

🔹حزب‌الله و دیگران گروه های نیابتی ما نیستند. ما فقط به عنوان دوستان خود از آنها حمایت می کنیم، بنابراین هرگز به آنان یا هیچ گروه مقاومت دیگری در منطقه چیزی را دیکته نکرده ایم. آنها خودشان تصمیم می گیرند و خودشان تصمیماتشان را اجرا می کنند.

🔹 آتش بس با حماس یک شکست کامل برای اسرائیلی ها خواهد بود. آنها به آنجا رفتند تا حماس را نابود کنند و اکنون باید با حماس معامله کنند و این بدان معناست که آنها در رسیدن به اهداف خود شکست خورده اند. بنابراین آتش بس در غزه به یک مساله بسیار پیچیده تبدیل شده است./ جهان دیپلماسی

@samassoumi

جهان دیپلماسی

28 Nov, 07:40


🎥برش از مصاحبه
🎙️حسین عادلی : سیاست خارجی توسعه محور و تحریم زدا، نخستین اولویت ایران است
🔴ما باید در همین دوره انتقالی با دولت جدید آمریکا وارد مذاکره مستقیم شویم

ما در منطقه ای زندگی می کنیم که کشورهای پیرامونی توسعه را اولویت نخست خود اعلام کرده اند و حتی برای رسیدن به این اولویت که توسعه اقتصادی بوده حتی از برخی از سیاست های تهاجمی خود در حوزه سیاست خارجی مشخصا عربستان سعودی،فاصله گرفته اند. امروز اولویت سیاست خارجی ایران چیست؟

🔹نخستین اولویت ایران این است که سیاست خارجی توسعه محور و تحریم زدا داشته باشد. عادی سازی چهره ایران در صحنه بین المللی باید یکی از اولویت ها باشد.

🔹البته اگر بخواهیم اولویت اقدامی را بگویم این است که باید سایه جنگ را از کشور دور کنیم.تنش زدایی منطقه ای را پیش ببریم و در سایه این تنش زدایی منطقه ای به سمت این برویم که تحریم ها را کاهش دهیم. تا زمانی که این تنش های منطقه ای از بین نروند تحریم ها برداشته نمی شود. این هم زمانی است که شما در سیاست خارجی این گفتمان را داشته باشید که ما می خواهیم یک کشور عادی با رویکرد توسعه محور باشیم و معیشت مردم را پیش ببریم.

@samassoumi

جهان دیپلماسی

28 Nov, 06:19


🎙حسین موسویان: مذاکرات ایران با اروپای منهای آمریکا به نتیجه نمی رسد

⭕️ اروپا توان رفع تحریم های ایران را ندارد

⭕️ بهبود روابط ایران و عربستان فرصتی برای ایالات متحده است

⭕️واشنگتن و تهران باید مذاکرات مستقیم سطح بالا را از سر بگیرند

🔹بیست سال پیش، من سخنگوی تیم هسته ای ایران بودم که از مهر 1382 مذاکرات با سه کشور اروپایی آغاز شد. تا بهار 1384، مذاکرات هسته ای ایران و سه کشور اروپایی به توافق نهایی نزدیک شده بود، اما دولت جورج بوش، از طریق بریتانیا، توافق را وتو کرد، زیرا این توافق به ایران اجازه می‌داد که برنامه غنی‌سازی محدود اورانیوم خود را ادامه دهد. جک استراو وزیر خارجه وقت انگلیس گفت: بدون مداخله آمریکا، ما می‌توانستیم واقعاً پرونده هسته‌ای ایران را در سال 1384 حل کنیم و احتمالاً به‌دلیل شکست مذاکرات، رئیس‌جمهور احمدی‌نژاد را هم نداشتیم. بعد از شکست مذاکرات هسته ای، احمدی‌نژاد، یک اصول‌گرا، بعد خاتمی اصلاح‌طلب، رئیس جمهور شد.

🔹زمانی که ترامپ در سال 1397 از برجام خارج شد، اروپا تلاش کرد تا توافق را اجرا کند، اما به دلیل تحریم‌های ثانویه ایالات متحده علیه شرکت‌های خارجی که با ایران تجارت می‌کردند، نتوانست این کار را انجام دهد. اکنون، به دلیل اینکه ایران در مسائل مختلف به سمت روسیه و چین رفته است، موضع غرب علیه ایران حتی خصمانه‌تر شده است.

🔹اروپا در تلاش است تا مذاکرات هسته‌ای با ایران را احیاء کند، اما به دلیل از دست دادن امتیازات قبلی خود بر ایران، احتمالاً این مذاکرات به دلایل پنج‌گانه ذیل شکست خواهد خورد:

🔹 در سال 1382، اروپا روابط اقتصادی گسترده‌ای با ایران داشت، اما به دلیل تحریم‌های ثانویه ایالات متحده، این روابط به چین منتقل شده است.
🔹 عمان و قطر در سال‌های اخیر نقش میانجی‌گری بین ایران و ایالات متحده را به عهده گرفته‌اند و این امر موقعیت اروپا را بیشتر تضعیف کرده است.
🔹 اتحادیه اروپا در داخل خود دچار بحران سیاسی است.

🔹در قالب برجام ایران و به دلیل رفع تحریم ها، پذیرای قوی‌ترین مکانیسم‌های راستی‌آزمایی و شفافیت در تاریخ عدم گسترش تسلیحات هسته‌ای شد. اما اکنون، با قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، سه کشور اروپایی از ایران خواسته‌اند که به مکانیسم‌های راستی‌آزمایی برجام بازگردد؛ در حالی که اروپا توانایی ارائه امتیازات متقابل برای لغو تحریم‌های کلیدی را ندارد.

🔹 اروپا قرار است مسائل منطقه‌ای و اوکراین را مطرح کند. اما باز هم، اروپا هیچ توانی برای ارائه امتیازات متقابل به ایران در مورد رفع تحریم های آمریکا را ندارد.

⬇️متن کامل را در لینک زیر بخوانید:
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1651140

@samassoumi

جهان دیپلماسی

28 Nov, 05:59


📹دکتر تانیا حسن، متخصص اطفال که به بیماران غزه خدمات پزشکی ارائه کرده در روز "روز بین المللی همبستگی با مردم فلسطین" 26 نوامبر 2024 در سخنرانی خود از وضعیت غیرانسانی حاکم بر این باریکه گفت:

🔹من شاهد عینی مرگ و ویرانی بودم که بر مردم غزه تحمیل شد

🔹ما در 14 ماه گذشته شاهد زنده ترسناک ترین نسل کشی بودیم

🔹یک روز بالاخره کودکان فلسطینی در نشست های خبری به جهان خواهند گفت که " زندگی ما هم مهم بود."

@samassoumi

جهان دیپلماسی

28 Nov, 05:42


🎥برش از مصاحبه

🎙️حسین عادلی : راهنمای ما در رابطه با اوکراین، منافع ملی ما باید باشد و نه چیز دیگر

🔴ما نباید در تله ای که ممکن است سایر کشورها برای ایران گذاشته باشند گرفتار شویم

فکر می کنید ما در تله جنگ اوکراین که شاید روس ها عامدانه برای ایران چیدند گرفتار شدیم و رابطه ما با اروپا قربانی شد؟

🔹چه نام این اتفاق را «تله» بگذاریم و چه «گرفتار شدن ناخواسته»، نام ایران در این جنگ به عنوان طرفدار یکی از دو طرف مطرح شده؛ در حالی که هیچ گاه مواضع رسمی و اراده ایران چنین مسأله ای نبوده است.

🔹اکنون باید این مسأله را با گفت و گو و البته برداشتن گام های عملی حل و فصل کرد. واقعیت این است که راهنمای ما در رابطه با اوکراین، منافع ملی ما باید باشد و نه چیز دیگر. ما نباید در تله ای که ممکن است سایر کشورها برای ایران گذاشته باشند گرفتار شویم.

🔹اگر هم در این تله افتادیم باید تلاش کنیم هرچه سریع تر از آن خارج شویم. پرونده اوکراین را با توجه به مواضع رسمی که نظام اتخاذ کرده باید حل و فصل کرد./ جماران
@samassoumi

جهان دیپلماسی

27 Nov, 14:42


📌تقدیر حزب‌الله از تحرکات دیپلماتیک سید عباس عراقچی


🔹حزب الله لبنان در پی توقف تجاوز رژیم صهیونیستی به این کشور با صدور بیانیه ای از حمایت های کامل جمهوری اسلامی ایران و در راس آن رهبر معظم انقلاب اسلامی و تحرکات دیپلماتیکی که با سفر سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه به بیروت آغاز شد، تقدیر و تشکر کرد.


🔹در بخشی از این بیانیه آمده است؛«ما از جمهوری اسلامی ایران به دلیل حمایت مطلق از مقاومت اسلامی لبنان در همه عرصه ها که در رأس آن مقام معظم رهبری قرار دارد و در سفرهای پی در پی آقایان عراقچی وزیر امور خارجه و شیبانی نماینده وی و همچنین قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و لاریجانی مشاور ارشد رهبری در بحبوحه تجاوزات رژیم اسرائیل مشهود بود، کمال تشکر را داریم.»


🔹در بخش دیگری از این بیانیه با تقدیر از سفیر ایران در لبنان آمده که ؛«جراحت سفیر ایران در لبنان در پی تجاوز رژیم صهیونیستی و همچنین سفرهای شهید امیرعبداللهیان وزیر سابق امور خارجه را فراموش نمی کنیم. و از حمایت های قوی فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سپاسگزاریم.»

@samassoumi

جهان دیپلماسی

27 Nov, 10:16


جهان دیپلماسی pinned «🎙️محمد حسین عادلی، دیپلمات سابق و رییس‌کل پیشین بانک مرکزی: 🔴از تحریم بیشتر استقبال نکنیم 🔴دیپلماسی ابزار مهم در بازدارندگی است 🔴دیپلماسی فعال ایران با اروپا باید آغاز شود 🔴ریاست جمهوری  ترامپ برای ایران مخاطره آمیز خواهد بود 🔴روابط ایران و امریکا گروگان…»

جهان دیپلماسی

27 Nov, 10:16


🎙️محمد حسین عادلی، دیپلمات سابق و رییس‌کل پیشین بانک مرکزی:

🔴از تحریم بیشتر استقبال نکنیم
🔴دیپلماسی ابزار مهم در بازدارندگی است
🔴دیپلماسی فعال ایران با اروپا باید آغاز شود
🔴ریاست جمهوری  ترامپ برای ایران مخاطره آمیز خواهد بود
🔴روابط ایران و امریکا گروگان برخی بازیگران منطقه ای و بین المللی شد
🔴 نخستین اولویت ایران این است که سیاست خارجی توسعه محور و تحریم زدا داشته باشد.
🔴 حتی اگر دونالد ترامپ هم رئیس جمهور نمی شد ایران باید رویکرد جدیدی را نسبت به امریکا اتخاذ می کرد.

✍️سارا معصومی

🔹اولین کاری که سیاست خارجی ما باید انجام بدهد و آن را به عنوان موفقیت می توان عنوان کرد این است که تحریم های ایران کاهش پیدا کند و ایران بتواند کسب درآمد بیشتری داشته باشد و سرمایه گذاری در کشور صورت بگیرد و به یک کشور عادی تبدیل شویم.

🔹عادی سازی چهره ایران در صحنه بین المللی باید یکی از اولویت ها باشد. البته اگر بخواهیم اولویت اقدامی را بگویم این است که باید سایه جنگ را از کشور دور کنیم.

🔹اقدام هایی که اخیرا وزیر خارجه دولت چهاردهم در منطقه انجام داده اند، وجه خوبی از دیپلماسی بازدارندگی را به نمایش گذاشت. این رویکرد یک پویایی را به وجود آورده که می تواند ادامه پیدا کند. به نظر من سفر وزیر خارجه به عربستان سعودی، مصر و بحرین و اردن و مذاکره و رایزنی با سران این کشورها، حتما در فضای بازدارندگی که می تواند به وجود آید، اثرگذار بوده است.

ما باید با توجه به اینکه رئیس جمهور و وزیر خارجه جدید در ایران کار را با یک رویکرد جدید برعهده گرفته اند، وارد گفت و گو با اروپا شویم. دیپلماسی فعال ایران با اروپا باید هرچه زودتر آغاز شود و اکنون نیز زمینه های این مسأله وجود دارد. امروز دو طرف می توانند توافق هایی درباره منطقه و پرونده های فرامنطقه ای مانند اوکراین با هم داشته باشند.

🔹ما باید در همین دوره انتقالی هم با اروپا و هم با آمریکا با شیوه نرمش قهرمانانه و روشی که عزت ما را خدشه دار نکند وارد مذاکره مستقیم شویم.

🔹نباید بگذاریم لابی های دشمنان ما که از هم اکنون شروع شده و سیاستمداران تندرو آمریکا  و اروپا که از جایگاه و اهمیت ایران بی اطلاع اند، اثر بخش باشد و بدون تقابل اتفاق بیفتد.

🔹 قطعنامه وضعیت ما را روی ریل شرایطی که به مکانیسم ماشه معروف است قرار می دهد. این شرایط بسیار بسیار خطرناک است. یعنی تمام تحریم های ایران به وضعیت قبل برمیگردد. نکند که ایران از گذشته درس نگیرد و دوباره عده ای شعار تحریم ها کاغذ پاره هستند را سر بدهند و به جای مبارزه برای جلوگیری از تحریم، رویکرد استقبال از تحریم و بدبختی ملت را در پیش بگیرند.

🔻مشروح این گفت و گو را در لینک زیر بخوانید:

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1650980

@samassoumi

 

جهان دیپلماسی

27 Nov, 07:32


جهان دیپلماسی pinned «درباره رویکرد دولت آینده ترامپ در برابر۵ چالش مهم آمریکا در صحنه بین‌‏الملل صلح یـا تنش؟ ✍️ محمدحسین لطف‌الهی 🔹دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده در حال چینش کابینه خود و معرفی چهره‌هایی است که از نگاه منتقدان چهره‌هایی رادیکال و بعضاً جنگ‌طلب…»

جهان دیپلماسی

27 Nov, 07:32


درباره رویکرد دولت آینده ترامپ در برابر۵ چالش مهم آمریکا در صحنه بین‌‏الملل

صلح یـا تنش؟


✍️ محمدحسین لطف‌الهی

🔹دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده در حال چینش کابینه خود و معرفی چهره‌هایی است که از نگاه منتقدان چهره‌هایی رادیکال و بعضاً جنگ‌طلب محسوب می‌شوند. با این حال، هنوز برخی تحلیلگران معتقدند که شخص ترامپ همچنان دوست دارد همان ترامپِ «هنر معامله‌» باشد؛ رئیس‌جمهوری که دوست دارد قراردادهای تجاری جدید و سودآور امضا کند، به جنگ‌ها پایان دهد و با کشورهایی که به دشمنی با ایالات متحده مشهورند توافق صلح امضا کند. حتی اگر این فرض پذیرفته شود که ترامپ شخصا صلح‌طلب است، این تحلیل که دولت آینده آمریکا در بسیاری از حوزه‌ها از جنگ اوکراین گرفته تا چین، کره شمالی و ایران در عمل صلح را به تنش ترجیح می‌دهد، یک فرض خام است.

🔹رابرت اوبرایان، آخرین مشاور امنیت ملی ترامپ در دوره نخست ریاست‌جمهوری او روز یکشنبه ۲۴ نوامبر به پولیتیکو گفت: «در روزهای آغازین کارم به رئیس‌جمهور گفتم که شما به عنوان یک صلح‌ساز شناخته خواهید شد.» اوبرایان تصریح کرد: «فکر می‌کنم او هنوز هم همان دیدگاه را دارد.»

🔹مشکل اظهارات اوبرایان فقط این نیست که آیا هنوز هم ترامپ دیدگاهی صلح‌طلبانه دارد و می‌خواهد با امضای توافق‌ با دشمنان آمریکا مشکلات را حل کند یا نه. مسئله این است که ترامپ حتی در دوره نخست ریاست‌جمهوری خود نیز نتوانست در این زمینه موفق باشد. تلاش‌ها و سیاست‌های او برای اعمال فشار یا دعوت به گفت‌وگو برای حصول توافق با چین، ایران و کره‌شمالی شکست خورد و مذاکرات با روسیه در بسیاری از زمینه‌ها یا شروع نشد یا بی‌نتیجه باقی ماند.

🔹علاوه بر این، طی چهار سالی که ترامپ از کاخ سفید رفته، فضای بین‌المللی تغییرات زیادی داشته و این تغییرات به این معناست که چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور ایالات متحده ژانویه ۲۰۲۵ در شرایط بسیار سخت‌تری نسبت به گذشته کار خود را آغاز خواهد کرد.

🔹یکی از چالش‌های مهم ترامپ در سال‌های پیش رو مسئله ایران خواهد بود. رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در دور نخست ریاست‌جمهوری خود تلاش کرد با خروج از برجام و به راه انداختن کارزار «فشار حداکثری» ایران را مجبور به پذیرش خواسته‌های خود کند اما در نهایت موفق نشد.

🔹این بار هم گرچه زمزمه‌هایی در خصوص ارسال پیام به طور غیرمستقیم میان ایران و آمریکا وجود دارد اما واقعیت این است که تیم سیاست خارجی ترامپ را چهره‌هایی تشکیل می‌دهند که مواضع‌شان علیه ایران حتی تندتر از تیم سیاست خارجی دولت نخست‌ او است.

🔹ترامپ، مارکو روبیو را به عنوان وزیر خارجه دولت بعدی پیشنهاد کرده و به احتمال قوی او مورد تأیید سنا قرار می‌گیرد. روبیو یکی از تندروترین چهره‌های سیاسی در آمریکا در موضوع مواجهه واشنگتن با تهران به حساب می‌آید. به باور او، محور ایران، روسیه و چین «مهم‌ترین تهدید ژئوپلیتیکی» علیه آمریکا است. این سناتور آمریکایی در بیانیه‌ای که ۱ اکتبر پس از حمله موشکی جمهوری اسلامی ایران به اسرائیل (عملیات وعده صادق ۲) به حمایت از اسرائیل منتشر کرد، نوشت: «اسرائیل حق دارد بدون در نظر گرفتن تناسب به این حمله پاسخ دهد و این تهدید را متوقف کند.»

🔹او همچنین، ایران را عامل وجود مقاومت علیه سیاست‌های آمریکا و اسرائیل در منطقه می‌داند: «بدون ایران، حماس وجود نداشت، حزب‌الله وجود نداشت و گروه شبه‌نظامی شیعه‌ای در عراق یا سوریه نبود که به ما حمله کند.»

🔹علاوه بر نگاه رادیکال دولتمردان آینده آمریکا به مسئله ایران، چالش دیگر ترامپ این است که درگیری‌ها و تنش‌های منطقه‌ای به‌ویژه تقابل ایران با اسرائیل شرایط خاورمیانه را تا حد زیادی پیچیده‌ کرده و حتی در صورت وجود اراده سیاسی در واشنگتن دستیابی به یک توافق کار بسیار سختی به نظر می‌رسد. / هم‌میهن

متن کامل:
https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-27339

@SaMassoumi

جهان دیپلماسی

27 Nov, 06:54


🎙اعتراض نماینده مجلس:

🔺چرا موضوع اصلی برخی در این مملکت شده ظریف؟صبح در مجلس ظریف،ظهر ظریف!

🔺خواهش می کنم ظریف را از مملکت اخراج کنید، او را اعدام کنید،ببینیم آقایان راحت می شوند؟

🔺مردم مشکل آب،برق،اشتغال،جوانان و کشاورزی دارند!

🔻واقعا در این مملکت، مجلس کاری جز این ندارد؟ ما نمایندگان قسم خوردیم!

@samassoumi

جهان دیپلماسی

27 Nov, 06:15


جهان دیپلماسی pinned «⚠️ بایدها و نبایدهای ایران در مذاکره با اروپا و دولت دونالد ترامپ 🖊عبدالرضا فرجی راد، کارشناس ارشد سیاست خارجی در یادداشتی برای جماران نوشت: 🔸این روزها اتفاقات نسبتا امید بخشی را در رابطه با گفت , گوهای ایران و غرب شاهد هستیم که باید آن را به فال نیک گرفت.…»

جهان دیپلماسی

27 Nov, 06:15


⚠️ بایدها و نبایدهای ایران در مذاکره با اروپا و دولت دونالد ترامپ

🖊عبدالرضا فرجی راد، کارشناس ارشد سیاست خارجی در یادداشتی برای جماران نوشت:


🔸این روزها اتفاقات نسبتا امید بخشی را در رابطه با گفت , گوهای ایران و غرب شاهد هستیم که باید آن را به فال نیک گرفت.

☢️ قبل از اعلام ملاقات ایرانی - اروپایی در روز جمعه، ملاقاتهای رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی را در تهران داشتیم که در پایان دو طرف اعلام کردند دستور کاری را برای همکاری روی میز قرار داده اند. هر چند با قطعنامه ای که به کوشش اروپایی ها در شورای حکام آژانس به تصویب رسید، این همکاری هم اکنون زیر سوال رفته است.

☢️ ضمن اینکه جمهوری اسلامی ایران در تلافی به این قطعنامه اعلام کرده سانتریفیوژهای بیشتری را به کار می گیرد که بر میزان غنی سازی و ذخایر اورانیوم اضافه خواهد کرد. تأکید قطعنامه تصویب شده عمدتا بر مساله پادمانی و آلودگی دو مکان غیراعلام شده هسته ای به ذرات اورانیوم با درصد غنی سازی بسیار پایین بوده که طرف های مقابل معتقدند پاسخ ایران، غرب و آژانس را درباره علل وجود این ذرات و محل مصرف آنها قانع نکرده است.

👈البته در قطعنامه تاکید شده تا نشست بعدی شورای حکام، ضروری است جمهوری اسلامی ایران با پاسخ قانع کننده خود علت آلودگی را بیان کند. موضوعی که قطعا در نشست روز جمعه ایرانی-اروپایی دوباره مطرح خواهد شد و به نظر می رسد که اروپا علاوه بر طرح موضوع فوق موارد دیگری همچون کاهش تعداد سانتریفیوژها و نیز کاهش میزان غنی سازی و همکاری نزدیک با آژانس را درخواست کند.

🔻علاوه بر گفت و گو با رییس آژانس انرژی اتمی که در هفته قبل صورت گرفت و نیز‌ گفت و گو با سه کشور اروپایی که در روزهای آینده صورت می پذیرد، گفت و گو با ایالات متحده آمریکا یعنی دولت دونالد ترامپ که حدود ۸ هفته دیگر قدرت را به دست خواهد گرفت مورد توجه جدی رسانه های داخلی و خارجی قرار گرفته است
. از سویی ملاقات ایلان ماسک با نماینده و سفیر جمهوری اسلامی در نیویورک در رسانه ها مطرح شد که از سوی دستگاه دیپلماسی کشورمان تکذیب شد، ولی طرف امریکایی ترجیح داد که با سکوت خود ظن و گمانها در رابطه با این ملاقات باقی بماند.

🔻به دنبال تکذیب ها از سوی ایران و عدم تکذیب از سوی ایلان ماسک و سکوت ترامپ، سخنان دکتر علی لاریجانی مشاور رهبری مبنی بر آمادگی جهت گفت و گو با دولت جدید آمریکا نیز قابل توجه بود. این تمایلات نشان داد رییس جمهور پزشکیان بر شعار خود مبنی بر نوعی تعادل بین شرق و غرب در سیاست خارجی و گفت و گو با غرب جهت رسیدن به توافق و رفع تحریم ها پایبند است و توانسته نظر مثبت مجموعه حاکمیت را برای مذاکرات با غرب به دست آورد.

👈 نکته قابل توجه اینکه برای اولین بار اعلام می شود در گفت و گو با اروپا علاوه بر موضوع هسته ای مسائل منطقه نیز مورد بحث قرار خواهد گرفت که به احتمال قوی در مذاکره احتمالی با آمریکا هم می تواند مورد توجه و درخواست باشد.

♨️ این نکته قابل ذکر است که مسائل منطقه ای مورد نظر اروپا با امریکا انطباق کامل ندارد، هر چند که موارد مشترک بین اروپا و آمریکا هم میتواند وجود داشته باشد.

♨️ با توجه به مراتب فوق الذکر چند نکته قابل توجه هم می تواند مورد اشاره واقع شود که جمهوری اسلامی قبل از گفت و گو با غرب بهتر است رای هر کدام از آنها طرح و برنامه ای خاص داشته باشد تا دستاورد بهتری حاصل شود و در میانه مذاکرات هم با موانع کمتری برخورد کند.

⭕️ ۱- در مذاکرات روز جمعه با اروپا که احتمالا ادامه دار خواهد بود تمرکز اصلی بر مسائل هسته ای خواهد بود؛ هر چند که اروپایی ها مشتاقند که توسعه فعالیت های موشکی جمهوری اسلامی را به آن پیوند بزنند. طبیعی است که طرف ایرانی زیر بار گفت و گو در مورد برنامه موشکی نخواهد رفت.

⭕️ ۲-گفت و گو با امریکا در این مقطع باید بصورت دو جانبه و محرمانه صورت پذیرد. حتی الامکان باید از گفت و گوهای سه جانبه به اتفاق اروپا پرهیز کرد.

⭕️ ۳-در اینجا از دو کشور چین و روسیه به عنوان دو عضو برجام و دائم شورای امنیت نیز نباید غفلت کرد. اگر قرار باشد که از ابتدای مذاکرات و در چارچوب چیزی شبیه به برجام مذاکره بین ایران، امریکا و اروپا صورت پذیرد نمی توان دو کشور فوق را کنار گذاشت.

🔸در یک جمع بندی ضروری است جمهوری اسلامی قبل از هر مذاکره ای بر اساس سه بند فوق چندین طرح و برنامه مجزا برای گفت و گو داشته باشد تا مشخص شود که از هر کدام از این کشورها و بلوک ها چه خواسته هایی دارد و چه موضوعاتی را باید در اولویت مذاکرات خود قرار دهد.

🔆 مشروح این یادداشت را در جماران بخوانید:

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1650934

@samassoumi

جهان دیپلماسی

26 Nov, 15:23


♨️نشست گروه ۷؛ اتهام‌زنی به ایران و حمایت از آتش‌بس در لبنان

گروه هفت در بیانیه‌ای مدعی شد:


🔹تا آخر سال جاری (میلادی) به اوکراین وام پرداخت خواهد شد.

🔹حمایت ما از تمامیت ارضی اوکراین و استقلال این کشور، غیرقابل تغییر است.

🔹از ایران می‌خواهیم تا از حمایت خود از اقدامات ستیزه‌جویانه روسیه در جنگ اوکراین دست بکشد.

🔹از توافق آتش‌بس در لبنان حمایت می‌کنیم.

🔹اکنون زمان رسیدن به توافقی دیپلماتیک است./ ایسنا

@samassoumi

جهان دیپلماسی

26 Nov, 09:39


⭕️ گزارش گاردین: در مذاکرات آتی ایران و اروپا تا پیش از تغییر دولت در آمریکا توافق حاصل نخواهد شد/ اروپا نمی تواند مذاکرات هسته‌ای را از سایر اختلاف‌ها با ایران جدا کند

🔸آغاز دور جدیدی از گفت و گوها و مذاکرات میان جمهوری اسلامی ایران و تروئیکای اروپایی با حضور اتحادیه اروپا در روزهای پنجشنبه و جمعه پیش رو، بازتاب قابل توجهی در رسانه های بین المللی داشته است.

🔸 به گزارش جماران، گاردین در گزارشی در این باره می نویسد:
مذاکرات روز جمعه که طرف اروپایی انتظارات کمی از آن دارد، به یک وقفه دو ساله پایان می دهد که در آن هیچ گفت و گوی دقیق و مستقیمی درباره توافق هسته ای به اغما رفته انجام نشده است.

🔸نمایندگانی از اتحادیه اروپا، فرانسه، آلمان و بریتانیا در آن شرکت خواهند کرد، اما چین، روسیه و ایالات متحده - دیگر امضاکنندگان اصلی توافق هسته ای 2015 - شرکت نخواهند کرد. به نظر می رسد ایران انتظارهای بیشتری از این نشست نسبت به طرف اروپایی دارد./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1650931

@samassoumi

جهان دیپلماسی

26 Nov, 08:53


جهان دیپلماسی pinned «🎙سخنگوی وزارت خارجه تغییر سرپرست سفارت ج.ا..ایران در افغانستان را تایید کرد 🔹سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد تعیین سرپرست جدید برای سفارت جمهوری اسلامی ایران در افغانستان، گفت: تغییر و تحول در مسئولیت‌ها در وزارت امور خارجه و نمایندگی‌های…»

جهان دیپلماسی

26 Nov, 08:52


🎙سخنگوی وزارت خارجه تغییر سرپرست سفارت ج.ا..ایران در افغانستان را تایید کرد

🔹سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد تعیین سرپرست جدید برای سفارت جمهوری اسلامی ایران در افغانستان، گفت: تغییر و تحول در مسئولیت‌ها در وزارت امور خارجه و نمایندگی‌های دیپلماتیک و کنسولی کشورمان در خارج از کشور، امری متعارف و عادی است که در دوره‌های زمانی مشخص صورت می‌گیرد.

🔹بقائی با تقدیر از تلاش‌ها و زحمات ارزشمند آقای کاظمی قمی در چند سال اخیر، برای آقای علیرضا بیکدلی معاون سابق کنسولی و امور مجلس وزارت امور خارجه که عهده‌دار سرپرستی سفارت کشورمان در کابل شده است آرزوی موفقیت کرد.

🔹گفتنی است که در چند سال اخیر، سفارت کشورمان در کابل توسط «سرپرست» اداره می‌شود./ جهان دیپلماسی
@samassoumi

جهان دیپلماسی

26 Nov, 04:50


♨️ دولت امریکا: ما در مذاکرات تروئیکای اروپایی و ایران شرکت نمی‌کنیم

🔸سخنگوی وزارت خارجه آمریکا:

🔹ما در مذاکرات آلمان، فرانسه، بریتانیا (تروئیکای اروپایی) با ایران درباره برنامه هسته‌ای این کشور مشارکت نخواهیم کرد.

🔹ما از نزدیک تلاش‌های خود را با این سه کشور اروپایی در مورد پایبندی کامل ایران به تعهدات انرژی هسته‌ای هماهنگ می‌کنیم

🔹ایران را به دلیل کوتاهی در انجام آن پاسخگو می‌دانیم.

🔹از نظر واشنگتن، ایران باید همکاری کامل را با آژانس انرژی اتمی انجام دهد./ایسنا

@samassoumi

جهان دیپلماسی

25 Nov, 17:35


آلمان: مذاکره با ایران درباره مسائل مختلف از جمله برنامه هسته‌ای خواهد بود

🔹سخنگوی وزارت خارجه آلمان روز دوشنبه تأیید کرد کشورش به همراه نمایندگان انگلیس و فرانسه در مذاکرات با ایران حضور خواهد داشت.

🔹کریستین واگنر، سخنگوی وزارت خارجه آلمان در یک نشست خبری در برلین گفت: می‌توانم تأیید کنم که نشستی در سطح مقام‌ها و مدیران سیاسی در موضوعات مختلف از جمله مسأله هسته‌ای برگزار خواهد شد.

🔹وی در ادامه مدعی شد: همان‌طور که می‌دانید ما درباره مسائل زیادی از بابت ایران نگرانی داریم. نقش منطقه‌ای ایران از آن جمله است و البته درباره برنامه هسته‌ای ایران هم نگران هستیم. بنابراین، این گفت‌وگوها کانالی خواهد بود تا ما مواضعمان را روشن کنیم.»
@samassoumi

جهان دیپلماسی

25 Nov, 14:36


⭕️تلاش‌ برای آتش‌بس میان اسرائیل و حزب‌الله؛ اتحادیه اروپا ۲۰۰ میلیون یورو به ارتش لبنان کمک می‌کند

🔹جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که این اتحادیه آماده است ۲۰۰ میلیون یورو به ارتش لبنان کمک کند تا نیروهای بیشتری را در جنوب این کشور مستقر کند.

🔹بورل پس از دیدار و گفتگو با مقام‌های لبنان در بیروت، خواستار اعمال فشار بر اسرائیل و حزب‌الله برای پذیرش فوری پیشنهاد آتش‌بس شد.ارتش اسرائیل از ماه سپتامبر با آغاز یک حمله گسترده علیه حزب‌الله در لبنان، مناطق وسیعی از این کشور را با حملات هوایی بمباران کرده است.

🔹بورل در جریان سفر خود به بیروت که همزمان با تلاش‌های دیپلماتیک برای آتش‌بس میان اسرائیل و حزب‌الله انجام شده است بر حمایت اتحادیه اروپا از مردم، ارتش و نهادهای لبنان تأکید کرد.

🔹مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه گفت که در جریان گفتگوی خود با نخست‌ وزیر لبنان درباره چگونگی ارائه کمک مالی و تکنیکی این اتحادیه به ارتش لبنان صحبت کرده است.

🔹پیشنهاد جدید بر اساس قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد بر عقب‌نشینی نیروهای نظامی اسرائیل و شبه‌نظامیان حزب‌الله از مناطق جنوب رودخانه لیتانی تأکید دارد. قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد به جنگ میان حزب‌الله و اسرائیل در سال ۲۰۰۶ پایان داد.

🔹بورل همچنین در جریان سفر خود به بیروت بار دیگر بر حمایت اتحادیه اروپا از احکام دیوان کیفری بین‌المللی برای بنیامین نانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، یوآو گالانت، وزیر دفاع سابق اسرائيل و محمد ضیف، فرمانده ارشد گردان‌های عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس تأکید کرد. این دیوان روز پنج‌شنبه گذشته برای این سه نفر به اتهام جنایات علیه بشریت و جنایات جنگی قرار بازداشت صادر کرد.

🔹بورل گفت: «احکام دیوان کیفری بین‌المللی سیاسی نیستند. این احکام کاملاً مطابق با مقررات بین‌المللی صادر می‌شوند و باید برای همه اعمال شوند.»

@SaMassoumi

جهان دیپلماسی

25 Nov, 14:03


🔵 چرا مسکو با خروج ایران از NPT و ساخت سلاح هسته‌‏ای مخالفت خواهد کرد؟
⭕️ نگرانی مسکو از ایران هسته‌‏ای
✍️ ادلان مارگوئف و الکسی توکارف - انستیتو دولتی روابط بین‌الملل مسکو
https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-27054

🔵 محمود شوری کارشناس ارشد مسائل روسیه در گفت‌‏وگو با «هم‌‏میهن» مطرح کرد:
⭕️ مخالفت روسیه با غنی‌‏سازی در ایران
✍️ شهاب شهسواری
https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-27048

⭕️ روسیه همکار، روسیه غیرهمکار
✍️ حسن بهشتی‌پور، کارشناس مسائل اوراسیا
https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-27050

@SaMassoumi

جهان دیپلماسی

25 Nov, 13:43


⭕️دبیر شورای امنیت ملی روسیه در افغانستان به دنبال چیست؟/ آیا مسکو، طالبان را از لیست تروریستی خارج خواهد کرد

🔹یک هیئت روسی به ریاست سرگی شویگو دبیر شورای امنیت ملی روسیه امروز به کابل رسید. مقام های دولت طالبان می‌گویند که شویگو در جریان این سفر با مقام‌های طالبان درباره روابط و همکاری‌های دوجانبه گفتگو کرده است.

🔹معاونت اقتصادی رئیس ‌وزیران طالبان در خبرنامه‌ای به نقل از سرگی شویگو گفته است که روسیه علاقمند افزایش همکاری در روابط دوجانبه با افغانستان زیر اداره طالبان است.

🔹او گفته است که به همین منظور در آیند‌ه نزدیک برای توسعه‌ روابط سیاسی و اقتصادی میان طالبان و مسکو، نام طالبان از فهرست «سیاه روسیه» حذف خواهد شد.براساس خبرنامه، در این دیدار درباره روابط سیاسی، همکاری‌های اقتصادی، بلند بردن سطح تجارت و ترانزیت و همچنان سرمایه گذاری تاجران روسی در افغانستان گفتگو شده است.

🔹عبدالغنی برادر معاون اقتصادی رئیس‌وزیران طالبان گفته است آنان کشت مواد مخدر را در کشور منع کرده و تمام آن گروه‌هایی را از بین برده اند که به امنیت و اقتصاد افغانستان و منطقه آسیب می‌رسانند.

🔹او گفته است که افغانستان علاقمند است تا در تقویت کریدور اقتصادی شمال-جنوب نقش مؤثر داشته باشد و با این کار می‌خواهد اتصال اقتصادی را به هدف رفع مشکلات در منطقه عملی کند.در خبرنامه به نقل از او آمده است: «ما در تلاش هستیم که زمینه را برای صادرات افغانستان به منطقه و کشورهای دور فراهم سازیم.»

🔹هیئت روسی همچنین حمایت کشورش را از پروژه افغان-ترانس اعلام کرده و گفته است که سرمایه‌گذاران و شرکت‌های دولتی روسی نیز علاقمند سرمایه‌گذاری در افغانستان در زمینه‌های استخراج معادن، حمل و نقل و زراعت هستند.

🔹در همین حال، شویگو در دیدار جداگانه با عبدالکبیر، معاون سیاسی رئیس‌وزیران گفته است که روسیه خواهان واگذاری کرسی افغانستان به حیث عضو ناظر در سازمان همکاری شانگهای به طالبان است.

🔹ضمیر کابلوف نماینده ویژه روسیه برای افغانستان و مقام‌های دیگر روسیه نیز در این دیدارها اشترک کرده‌اند. در خبرنامه ارگ آمده است که در دیدار میان هئیت روسی و معاون سیاسی آنان، رئیس استخبارات طالبان نیز حضور داشت.
@SaMassoumi

جهان دیپلماسی

25 Nov, 11:38


🔴 سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به جماران:

سفر روانچی به نروژ یک ماموریت کاری متعارف دیپلماتیک بود

🔸پس از انتشار خبر از سرگیری مذاکرات و گفت و گوهای جمهوری اسلامی ایران با هیات های نمایندگی سه کشور فرانسه، آلمان، انگلیس و اتحادیه اروپا در ژنو با محوریت مسائل دوجانبه، منطقه ای و بین المللی و البته مذاکرات متوقف مانده احیای برجام و رفع تحریم، برخی رسانه های داخلی سفر اواخر هفته گذشته مجید تحت روانچی، معاون سیاسی وزیر خارجه به نروژ را هم به روند پیش رو متصل کردند.

👈با این‌همه پیگیری های جماران حاکی از آن است که ارتباطی میان این سفر و ماموریت پیش روی هیات ایرانی در روزهای پنجشنبه و جمعه در ژنو وجود ندارد.


🔸اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به جماران درباره انجام این سفر و ارتباط میان آن و گفت و گوهای پیش رو میان ایران و تروئیکای اروپایی در ژنو گفت: سفر معاون سیاسی وزیر خارجه به نروژ یک ماموریت کاری متعارف دیپلماتیک برای بحث و تبادل نظر راجع به روابط دوجانبه، تحولات منطقه و بین‌المللی بوده است./ جماران

@SaMassoumi

جهان دیپلماسی

21 Nov, 14:38


🎙فایننشال تایمز: نخستین حکم بازداشت دادگاه کیفری بین‌المللی برای یک رهبر مورد حمایت غرب / ۱۲۴ کشور موظف به بازداشت نتانیاهو هستند

🔹دادگاه کیفری بین‌المللی حکم بازداشت نخست‌وزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو و وزیر دفاع سابق یوآو گالانت را به دلیل "جنایات علیه بشریت و جنایات جنگی" صادر کرده است. این اقدام، تشدید چشمگیری در روند پیگردهای حقوقی علیه حمله اسرائیل به غزه است و اولین باری است که دادگاه، که در سال ۲۰۰۲ تأسیس شده، حکم بازداشت برای یک رهبر مورد حمایت غرب صادر می‌کند.
🔹این بدان معناست که ۱۲۴ کشور عضو دادگاه - که شامل اکثر کشورهای اروپایی و آمریکای لاتین و بسیاری از کشورهای آفریقایی و آسیایی می‌شوند - موظف خواهند بود نتانیاهو و گالانت را در صورت ورود به قلمرو خود بازداشت کنند. اما دادگاه هیچ ابزاری برای اجرای این احکام ندارد اگر آنها اجرا نشوند.
🔹این احکام، با این حال، حس انزوای بین‌المللی اسرائیل در رابطه با رفتارش در جنگ علیه حماس در نوار محاصره شده غزه را تقویت خواهد کرد. دادگاه در اعلام تصمیم خود در روز پنجشنبه گفت که "دلایل معقولی" وجود دارد که نشان می‌دهد نتانیاهو و گالانت مسئولیت کیفری "جنایت جنگی گرسنگی به عنوان روش جنگی" و "جنایات علیه بشریت شامل قتل، آزار و اذیت و سایر اعمال غیرانسانی" را بر عهده دارند.
🔹دادگاه کیفری بین‌المللی همچنین حکم بازداشت محمد ضیف، رهبر حماس را به دلیل جنایات علیه بشریت و جنایات جنگی در رابطه با حمله گروه شبه‌نظامی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ به اسرائیل که منجر به جنگ در غزه شد، صادر کرد. اسرائیل در اوت گفته بود که ضیف را یک ماه پیش‌تر در حمله هوایی در غزه کشته است.
🔹این احکام واکنش‌های بین‌المللی مختلطی را برانگیخت. مایک والتز، که در دولت آتی ترامپ مشاور امنیت ملی خواهد بود، گفت که دادگاه کیفری بین‌المللی "هیچ اعتباری" ندارد و این اتهامات توسط دولت ایالات متحده "رد شده است".
🔹در مقابل، مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا، جوزپ بورل، گفت که این احکام سیاسی نیستند و باید محترم شمرده و اجرا شوند.
🔹این اقدام در زمانی صورت می‌گیرد که اسرائیل با انتقادات شدیدی درباره تلفات حمله خود در غزه مواجه است که منجر به فاجعه انسانی در این منطقه شده است.
🔹حمله اسرائیل تاکنون طبق گزارش مقامات فلسطینی، حدود ۴۴,۰۰۰ نفر را کشته و ۱.۹ میلیون نفر از ۲.۳ میلیون ساکن این منطقه را آواره کرده و اکثر آن را به ویرانه تبدیل کرده است.
🔹این درگیری‌ها همچنین منجر به طرح پرونده در دادگاه بین‌المللی دادگستری شده که به پرونده‌های کشورها رسیدگی می‌کند. این دادگاه که بالاترین مرجع در سیستم سازمان ملل است، به پرونده‌ای رسیدگی می‌کند که آفریقای جنوبی آن را با اتهام نسل‌کشی اسرائیل علیه فلسطینیان در غزه مطرح کرده است. اسرائیل به شدت این اتهامات را رد کرده است.
🔹دادگاه افزود که دلایل معقولی وجود دارد که نشان می‌دهد آنها مسئول "جنایت جنگی هدایت عمدی حمله علیه جمعیت غیرنظامی" هستند و عمداً و با آگاهی کامل، غذا، آب، تجهیزات پزشکی، سوخت و برق را از شهروندان غزه دریغ کرده‌اند.
🔹دفتر نخست‌وزیر اسرائیل این تصمیم را "یهودی‌ستیزانه" توصیف کرد و گفت که اسرائیل "با انزجار اقدامات و اتهامات مضحک و دروغین" علیه خود را رد می‌کند و دادگاه را "نهادی سیاسی متعصب و تبعیض‌آمیز" خواند.
@samassoumi

جهان دیپلماسی

21 Nov, 14:37


جهان دیپلماسی pinned «🗒لیست بلندبالای درخواست های برجامی از ایران 🎙بیانیه مشترک سه کشور اروپایی در شورای حکام: 🔴ایران تولید و انباشت اورانیوم ۶۰درصدی را متوقف کند 🔴سخنان مقام‌‌های ایرانی درباره تغییر دکترین هسته‌ای، خلاف ان.پی.تی است 🔹فرانسه، آلمان و انگلیس (E3) بیانیه مشترکی…»

جهان دیپلماسی

21 Nov, 14:22


🗒لیست بلندبالای درخواست های برجامی از ایران

🎙بیانیه مشترک سه کشور اروپایی در شورای حکام:

🔴ایران تولید و انباشت اورانیوم ۶۰درصدی را متوقف کند

🔴سخنان مقام‌‌های ایرانی درباره تغییر دکترین هسته‌ای، خلاف ان.پی.تی است

🔹فرانسه، آلمان و انگلیس (E3) بیانیه مشترکی به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره اجرای تعهدات هسته‌ای ایران در چارچوب برجام ارائه کردند. در عمده این بیانیه، سه کشور اروپایی عضو برجام لیستی از درخواست ها را از ایران مطرح کرده اند که از تعهدات برجامی ایران به حساب می آید و این در حالی است که پس از خروج آمریکا از برجام در نوامبر 2018 هیچکدام از اعضای باقیمانده در برجام در مقابل ایران به تعهدات خود عمل نکردند.

🔹در بخش هایی از این بیانیه آمده است: انتخاب‌ها و تصمیم‌های ایران در مورد فعالیت‌های هسته‌ای‌اش منشأ این بحران طولانی مدت اشاعه است. این ایران است که با خروج بیشتر از تعهدات برجامی خود، این وضعیت را تشدید کرده است. بنابراین ما از ایران می خواهیم که:

• توسعه برنامه اتمی خود را متوقف و معکوس کند و از تهدید برای تولید سلاح هسته ای خودداری کند.
• به محدودیت‌های مشخص ‌شده توسط برجام، به‌ویژه محدودیت‌های مربوط به غنی‌سازی بازگردد.
• بیانیه مشترک مارس 2023 با آژانس بین المللی انرژی اتمی و تعهداتی که در خصوص شفافیت و همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی اتخاذ کرده، از جمله اعمال مجدد تمامی اقدامات شفافیتی که در فوریه 2021 متوقف کرده، را اجرا کند.
• به آژانس اجازه دهد تا تجهیزات نظارتی را در صورت درخواست نصب کند.
• اجرای مجدد و تصویب سریع پروتکل الحاقی را در دستور کار قرار دهد.
• تصمیم سپتامبر 2023 خود مبنی بر لغو مجوز برای بازرسان با تجربه را تغییر دهد.

🔹در ادامه این بیانیه سه کشور اروپایی ادعا کردند که:رفتار ایران در حوزه هسته ای تهدیدی برای امنیت بین المللی است و سیستم جهانی منع اشاعه را تضعیف می کند. به یاد می آوریم که در سال 2022، ایران دو بار از حصول توافق برای احیای برجام امتناع ورزید و به جای آن تصمیم گرفت که برنامه هسته ای خود را افزایش داده و به سطوح هشدار دهنده برساند.جامعه بین‌الملل باید بر عزم خود برای جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای ثابت قدم بماند و ما آماده استفاده از تمام اهرم‌های دیپلماتیک برای دستیابی به این هدف هستیم.


🔹آخرین اظهارات، از جمله مقامات بلندپایه، درباره توان فنی ادعایی ایران برای تولید سلاح هسته‌ای و احتمال تغییر دکترین هسته‌ای ایران مغایر با تعهدات ایران ذیل برجام و مقدمه آن است و با وضعیت ایران به عنوان یک کشور کشور غیر هسته ای تحت معاهده NPT ناسازگار است.»

🔹از مدیرکل می‌خواهیم تا شورای حکام را با گزارش‌های دوره‌ای و در صورت لزوم، گزارش‌های فوق‌العاده در جریان وضعیت برنامه هسته‌ای ایران قرار دهد. ما خواهان انتشار عمومی این گزارش هستیم.

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1650479


@samassoumi

جهان دیپلماسی

21 Nov, 14:16


⭕️واکنش ها به صدور حکم بازداشت برای مقام های ارشد رژیم اسرائیل
🎙جوزپ بورل: حکم بازداشت نتانیاهو الزام‌آور است
🔹مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، تصمیم دیوان کیفری بین‌المللی (icc) در صدور حکم بازداشت نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و وزیر جنگ سابق این رژیم را الزام‌آور خواند و از کشورها خواست آن را اجرا کنند.

اردن: نتانیاهو باید بازداشت شود
🔹ایمن الصفدی وزیر خارجه اردن در واکنش به حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو گفت: باید به احکام دیوان دادگستری بین‌المللی احترام گذاشت و حکم بازداشت سران اسرائیل باید اجرا شود، زیرا فلسطینی‌ها مستحق عدالت هستند.

اعلام آمادگی هلند و بلژیک برای دستگیری نتانیاهو
🔹وزارت خارجه هلند اعلام کرد که نخست‌وزیر اسرائیل در صورت پا گذاشتن به این کشور دستگیر خواهد شد.
🔹معاون نخست‌وزیر بلژیک هم در واکنش به صدور احکام بازداشت، گفت که اروپا باید به آن عمل کند.

@samassoumi

جهان دیپلماسی

21 Nov, 13:33


🎙️سید عباس عراقچی در گفتگو با شبکه المیادین:

🔴ما اراده واقعی برای همکاری با آژانس داریم اما حرکت اروپا با این روند در تضاد است


🔹هدف از دعوت گروسی باز کردن صفحه جدیدی از همکاری ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بود.

🔹ما سعی کردیم برای حل مشکلات باقیمانده زمینه تفاهم پیدا کنیم و آقای گروسی خوشبین بود و از این رویکرد استقبال کرد.

🔹ما اراده واقعی برای همکاری با آژانس و حل مشکلات باقی مانده داریم، اما حرکت اروپا با این روند در تضاد است.

🔹هشدار دادیم که فشار به نتیجه مناسبی منجر نخواهد شد و ایران را از تصمیم خود برای همکاری مثبت با آژانس منصرف نخواهد کرد.

🔹جمهوری اسلامی به گام «غیر فنی» اروپا پاسخ مناسب خواهد داد.


@samassoumi

جهان دیپلماسی

21 Nov, 12:30


🔴 دادگاه کیفری بین‌المللی حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت را صادر کرد

🔸دادگاه کیفری بین‌المللی حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر و یوآو گالانت، وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی را به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در غزه صادر کرد.

🔸دیوان بین‌المللی کیفری: پذیرش صلاحیت دادگاه توسط اسرائیل غیر ضروری است.

🔸دلایل معقولی وجود دارد که باور کنیم نتانیاهو و گالانت مرتکب جنایت شده‌اند.

@samassoumi

جهان دیپلماسی

21 Nov, 10:44


🔴 اعلام مخالفت مجدد عمان با تحریم‌ها علیه ایران

🔴 سفیر عمان در تهران: باید گفت و گو مبتنی بر عدالت را جایگزین تحریم کرد/ به دنبال گسترش هرچه بیشتر رابطه با ایران هستیم

پایگاه خبری جماران – سفارت سلطنت عمان در تهران روز گذشته میزبان مقام های ایرانی و سفرا و دیپلماتهای سایر کشورهای مقیم ایران بود.

🔸 ابراهیم بن احمد بن محمد المعینی، سفیر سلطنت عمان در سخنرانی خود  در این مراسم گفت:

🔻جهان امروز با چالش های بزرگی در بسترهای امنیتی، اقتصادی و زیست محیطی مواجه است و این امر در پرتو افزایش درگیری ها و جنگ ها، به طور مستقیمی بر زندگی، امنیت و ثبات مردم تأثیر می گذارد.

🔻ما در سلطنت عُمان بر این باوریم که راه حل این چالش ها در قدرت نظامی، اعمال تحریم ها، به حاشیه راندن و استانداردهای دوگانه نمی باشد، بلکه در تفاهم و گفتگوی مبتنی بر عدالت و همکاری مشترک برای دستیابی به امنیت جمعی و ثبات جهانی نمود پیدا می کند./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1650464

@samassoumi

جهان دیپلماسی

20 Nov, 19:14


☎️وزیرخارجه در گفتگو تلفنی با وزرای امور خارجه کشورهای عضو شورای حکام

🔴تحرکات ناصواب سه کشور اروپایی علیه ایران صرفا موجب تضعیف و اختلال در فرآیندهای تعامل‌گرایانه بین آژانس و ایران خواهد شد


🔹سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه در تماس تلفنی با وزرای خارجه تعدادی از کشورهای عضو شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، از جمله برزیل، آفریقای جنوبی، بنگلادش، الجزایر، بورکینافاسو، پاکستان و فرانسه، با اشاره به نقش مهم شورای حکام در حراست از اعتبار این سازمان و اطمینان از جایگاه حرفه‌ای و عملکرد مستقل آن، نشست کنونی این شورا را از این حیث واجد اهمیت دانست.

🔹رئیس دستگاه دیپلماسی ضمن تبیین رویکرد سازنده جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، تحرکات برخی کشورهای غربی عضو آژانس برای طرح قطعنامه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران را اقدامی ناموجه دانست که می‌تواند موجب اخلال در ایفای وظائف فنی و حرفه‌ای آژانس شود.

🔹عراقچی با تقبیح اقدامات غیر سازنده و ناموجه سه کشور اروپایی در قبال برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، تفاهم‌های صورت گرفته فیمابین ایران و آژانس در جریان سفر اخیر مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران را یادآور شد و تصریح کرد که تحرکات ناصواب سه کشور اروپایی برای صدور قطعنامه علیه ایران صرفا موجب تضعیف و اختلال در فرآیندهای تعامل‌گرایانه بین آژانس و ایران خواهد شد.

🔹عراقچی خواستار مخالفت کشورهای عضو شورای حکام با این تحرک سه کشور اروپایی و ممانعت از تبدیل شورای حکام به سکویی برای پیشبرد مطامع سیاسی برخی کشورهای غربی دارنده تسلیحات اتمی و حامیان آنها شد.

@samassoumi

جهان دیپلماسی

20 Nov, 18:55


🎙️کاظم غریب‌آبادی، معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه :

🔴سه کشور اروپایی جای دبیرخانه آژانس نشستند

🔴در صورت تصویب قطعنامه، پاسخ قاطع و فوری به آن خواهیم داد

🔴سازمان انرژی اتمی آماده اجرای تصمیم متخذه در همان ساعت تصویب است


🔹ترجیح ایران، سیاست تعامل با آژانس است. سفر آقای گروسی نیز بر این اساس در فضایی مثبت و سازنده انجام شد و وی با دست خالی به وین برنگشت.

🔹علیرغم تاکید مدیرکل آژانس بر ضرورت عدم تخریب این فضای تعاملی و چندین نوبت گفتگوی وی با سه کشور اروپایی برای بازداشتن آنها از تقابل، اما این کشورها مسیر دیگری را در پیش گرفتند و در جای دبیرخانه آژانس نشستند و ژست مدعی به خود گرفتند.

🔹از قبل به صراحت گفتیم که در صورت تصویب قطعنامه، پاسخ قاطع و فوری به آن خواهیم داد و سازمان انرژی اتمی آماده اجرای تصمیم متخذه در همان ساعت تصویب است. این اقدام ایران، در واقع، پاسخی به رویکرد غیرسازنده این چند کشور و عدم توجه به حسن نیت ایران است.

🔹جمهوری اسلامی ایران معتقد است که کشورهای غربی نبایستی از سازمان های بین المللی از جمله آژانس به عنوان ابزار سیاسی استفاده کنند.

🔹متاسفانه، همین کشورها با حمایت کامل و همه جانبه از رژیم نژادپرست صهیونیستی، به سازمانهای بین المللی از جمله شورای امنیت حتی اجازه برقراری آتش بس را نداده و زمینه را برای ادامه نسل کشی ملت فلسطین فراهم آورده اند./ جهان دیپلماسی

@samassoumi

جهان دیپلماسی

20 Nov, 18:45


تصویب قطعنامه ضد حقوق بشری علیه ایران در سازمان ملل

🔹قطعنامه پیشنهادی کانادا درباره وضعیت حقوق بشر در ایران با ۷۷ رأی موافق و ۶۶ رأی مخالف در سازمان ملل تصویب شد.

🔹روسیه، چین، بلاروس، ارمنستان کوبا، عراق، اندونزی، عمان، پاکستان و سوریه از جمله کشورهایی بودند که به این قطعنامه ضدایرانی رأی مخالف دادند.

🔹آمریکا، کشورهای اروپایی، ژاپن، کره جنوبی و رژیم صهیونیستی به این قطعنامه رأی موافق داده بودند.

@samassoumi

جهان دیپلماسی

20 Nov, 13:27


گروسی: از ایران خواستیم ذخایر غنی سازی خود را افزایش ندهد

🔹گروسی، مدیر کل آژانس اتمی در نشست خبری بعد از نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت، من از مقامات ایران درخواست کردم افزایش ذخایر غنی سازی 60 درصد را متوقف بکنند که ایران این موضوع را پذیرفت.

🔹این گام بسیار خوبی بود. ما باید یک قطعنامه را در شورای حکام تصویب کنیم و پیش نویس آن از سوی آمریکا و اروپا به شورا ارائه شده است. البته ما نباید فراموش کنیم که یک قطعنامه قبلی هم وجود دارد که به احتمال اقدام جامع اشاره شده است.

🔹تاسیسات هسته‌ای ایران در حمله اخیر اسرائیل آسیبی ندیده اند.

🔹گروسی درباره اینکه آیا با دولت منتخب آمریکا تماسی داشته است یا خیر گفت، نه هنوز به طور رسمی ارتباطی نداشتیم اما امیدوارم که این اتفاق هر چه زودتر رخ دهد.

@SaMassoumi

جهان دیپلماسی

20 Nov, 11:55


🎙پاریس: تلاش می‌کنیم با آلمان و انگلیس به مذاکرات هسته‌ای با ایران بازگردیم

وزیر امور خارجه فرانسه:
🔹فرانسه به همراه شرکای آلمانی و انگلیسی خود به تلاش‌ها برای بازگشت به مذاکرات با ایران بر سر موضوع برنامه هسته‌ای آن به منظور یافتن راهکاری دیپلماتیک ادامه می‌دهد.

🔹گسترش تنش‌های هسته‌ای از سوی ایران بسیار نگران‌کننده بوده و در بردارنده خطر اشاعه تسلیحات اتمی است./ایسنا

@SaMassoumi

جهان دیپلماسی

20 Nov, 11:07


جهان دیپلماسی pinned «نقشه تروئیکای اروپایی و آمریکا در شورای حکام چیست؟ / مهیا کردن مسیر برای اسنپ بک و بازگرداندن تحریم های شورای امنیت ✍️لارنس نورمن، خبرنگار وال استریت ژورنال در حساب کاربری خود در شبکه ایکس درباره انگیزه تروئیکای اروپایی و ایالات متحده بر ایران در نشست جاری…»

جهان دیپلماسی

20 Nov, 11:05


نقشه تروئیکای اروپایی و آمریکا در شورای حکام چیست؟ / مهیا کردن مسیر برای اسنپ بک و بازگرداندن تحریم های شورای امنیت

✍️لارنس نورمن، خبرنگار وال استریت ژورنال در حساب کاربری خود در شبکه ایکس درباره انگیزه تروئیکای اروپایی و ایالات متحده بر ایران در نشست جاری شورای حکام نوشت:

🔹یک مسیر احتمالی وجود دارد که البته به تصمیمات تهران و واشنگتن بستگی دارد.

🔹در مرحله نخست این کشورها از مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی می خواهند که گزارش جامعی درباره مسائل پادمانی مورد اختلاف با ایران ارائه کند.

🔹در مرحله بعد مدیر کل این گزارش را در اوایل سال 2025 ارائه می کند.

🔹در سومین مرحله شورای حکام در نشست دوره ای ماه مارس، ژوئن یا در یک جلسه ویژه درباره مفاد این گزارش بحث می کند.

🔹شکست ایران در رسیدگی به نگرانی ها منجر به قطعنامه عدم انطباق در ژوئن یا سپتامبر می شود و موضوع را به شورای امنیت سازمان ملل می کشاند.

🔹در آخرین مرحله که پایان تابستان ۱۴۰۴ خواهد بود به بازه زمانی اکتبر 2025 برای لغو دائم قطعنامه های شورای امنیت علیه ایران می رسیم که یکی از کشورهای حاضر در برجام با استفاده از مکانیسم ماشه مانع از این مسئله می شود (تحریم های پیشین شورای امنیت علیه ایران بازمی کردند.) / جماران

@samassoumi

جهان دیپلماسی

20 Nov, 10:44


⭕️جزئیات پیش‌نویس قطعنامه علیه ایران در شورای حکام:
🔺تهران درباره ذرات اورانیوم با منشاء انسانی در دو مکان اعلام نشده در ایران، توضیحات معتبر ارائه دهد

🔹سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان موسوم به تروئیکا در آستانه برگزاری نشست فصلی شورای حکام، پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به دبیرخانه شورا ارائه کرده‌اند که در آن از مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواسته شده است تا یک «گزارش جامع» درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران، برای بررسی در نشست اسفند ماه ۱۴۰۳ شورای حکام تهیه کند.

🔹در این سند که فرازهایی از آن توسط این خبرگزاری مشاهده شده است، بدون اشاره به همکاری‌های همیشگی ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، از تهران خواسته شده تا برای حل و فصل مسائل ادعایی پادمانی «اقدامات ضروری و فوری» صورت دهد.

🔹در سند یادشده از ایران درخواست شده است تا بدون فوت وقت در خصوص «ذرات اورانیوم با منشاء انسانی در دو مکان اعلام نشده در ایران، توضیحات معتبر ارائه و آژانس را از مکان(های) فعلی مواد هسته ای و/یا تجهیزات آلوده مطلع کند»

🔹این سند همچنین از ایران می‌خواهد که «اطلاعات، اسناد و پاسخ‌های مورد نیاز آژانس» را در این زمینه ارائه و دسترسی به مکان‌ها و مواد مورد نیاز بازرسان آژانس را فراهم کند.

@SaMassoumi

جهان دیپلماسی

20 Nov, 10:39


📷دیدار و گفتگوی سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه و شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی نخست وزیر و وزیر خارجه قطر

@SaMassoumi

جهان دیپلماسی

20 Nov, 08:51


🔵 وزیر امور خارجه در گفتگوی تلفنی با مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی:
⭕️در صورت صدور قطعنامه ایران واکنش مقتضی نشان خواهد داد

🔹 سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه در گفتگوی تلفنی با رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی، در مورد تعاملات ایران و آژانس در پرتو نتایج سفر گروسی به تهران و همچنین تحولات مرتبط با نشست شورای حکام به بحث و تبادل نظر پرداخت.

🔹 وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به سفر آقای گروسی به ایران خاطرنشان ساخت تفاهمات صورت‌گرفته در جریان این سفر، بار دیگر حسن نیت و اراده جمهوری اسلامی ایران را برای ارتقای تعاملات و همکاریها با آژانس اثبات نمود.

🔹 در این گفتگوی تلفنی، همچنین دو طرف بر اراده خود برای ادامه مسیر گفتگو و تعامل به منظور حل و فصل اختلافات و پرداختن به دیگر موضوعات در دستور کار، و پرهیز از رویکردهای غیرسازنده و تقابلی تاکید کردند.

🔹 عراقچی همچنین تصریح کرد؛ در صورتی که طرف‌های مقابل بی‌توجه به حسن نیت و رویکرد تعاملی ایران، اقدامات غیرسازنده را در نشست شورای حکام از طریق صدور قطعنامه در دستور‌کار قرار دهند، ایران به نحو مقتضی و متناسب پاسخ خواهد داد.

@SaMassoumi

جهان دیپلماسی

20 Nov, 08:21


در واکنش به اجازه آمریکا به اوکراین برای حمله به عمق خاک روسیه با موشک‌های آمریکایی صادر شد؛

فرمان هسته‌ای پوتین

🔹برای اولین بار از زمان آغاز جنگ اوکراین، کاخ سفید به کی‌یف اجازه داد تا از «سامانه‌ موشکی تاکتیکی ارتش آمریکا» موسوم به ATACMS (تلفظ صحیح آن اَتَک‌اِمز است) برای حمله به عمق خاک روسیه استفاده کند.

🔹موشک‌های اتک‌امز، موشک‌های کوتاه‌برد و فراصوت ساخت شرکت لاکهید مارتین هستند که برد مفید آن‌ها ۱۹۰ مایل (۳۰۵ کیلومتر) اعلام شده است.

🔹یکی از نتایج قابل انتظار اقدام آمریکا افزایش فشارها بر لندن و پاریس برای صدور مجوز استفاده از موشک‌های استورم شدو و اسکالپ برای هدف قرار دادن عمق خاک روسیه خواهد بود.

🔹از مدت‌ها پیش، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه هشدار داده بود که اگر تسلیحات غربی برای حمله به روسیه مورد استفاده قرار گیرند، از نگاه مسکو این مسئله «مشارکت مستقیم» کشورهای ناتو در جنگ تلقی خواهد شد.

🔹دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، روز سه‌شنبه اعلام کرد که احتمال دارد تغییراتی که در دکترین هسته‌ای روسیه صورت گرفته رسمیت پیدا کند. این تهدید در نهایت تحقق یافت و روز سه‌شنبه ۱۹ نوامبر دکترین هسته‌ای به‌روزرسانی‌شده روسیه را تأیید کرد.

🔹مسکو، روز چهارشنبه ۲۵ سپتامبر تصمیم گرفت تا در واکنش به شرایط و تحولات جدید در جریان جنگ اوکراین به بازنگری در دکترین هسته‌ای خود بپردازد. دکترین هسته‌ای روسیه که آخرین نسخه عمومی آن در سال ۲۰۲۰ منتشر شد و سپس به سندی محرمانه در روسیه بدل شد، تأکید می‌کرد که مسکو تنها زمانی می‌تواند از تسلیحات هسته‌ای خود استفاده کند که این کشور مورد حمله اتمی قرار گرفته باشد یا اینکه طی حمله‌ای متعارف، «موجودیت روسیه در خطر باشد.»

🔹براساس تغییرات جدیدی که در دکترین هسته‌ای روسیه اعمال خواهد شد از این پس هر حمله‌ای به روسیه از سوی یک کشور غیرهسته‌ای نیز که با حمایت یا مشارکت یک قدرت هسته‌ای صورت بگیرد، به‌عنوان حمله مشترک آن‌ها به روسیه در نظر گرفته می‌شود و به کرملین اجازه می‌دهد برای دفع این حمله از تسلیحات هسته‌ای بهره گیرد.

جهان دیپلماسی

@SaMassoumi

جهان دیپلماسی

20 Nov, 05:01


📌گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و فرانسه


🔹در گفتگوی تلفنی ژان نوئل بارو وزیر امور خارجه فرانسه با سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه آخرین تحولات مربوط به مذاکرات هسته‌ای و تحولات منطقه‌ای مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

🔹وزیر امور خارجه کشورمان در این گفتگوی تلفنی از اقدام ناموجه و تحریک‌آمیز کشورهای اروپایی در تصویب تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی ایران به شدت انتقاد کرد.

🔹عراقچی همچنین تصمیم سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس برای ارائه قطعنامه در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را به شدت تقبیح کرد و تصریح نمود این حرکت سه کشور اروپایی در تقابل آشکار با فضای مثبت ایجاد شده در تعاملات ایران و آژانس تلقی می‌شود و صرفا به پیچیده‌تر شدن موضوع خواهد انجامید.

🔹وزیر امور خارجه همچنین در رابطه با تحولات منطقه با اشاره به استمرار تجاوز رژیم صهیونیستی علیه لبنان و ادامه نسل‌کشی در غزه، مسئولیت حامیان رژیم اشغالگر در ادامه این فجایع را متذکر شد و خواستار اقدام جدی همه طرف‌های ذی‌مدخل برای وادار کردن رژیم متجاوز اسرائیل به توقف تجاوز در لبنان و غزه شد.

@SaMassoumi

جهان دیپلماسی

16 Nov, 10:08


🔴ایران دیدار نماینده خود با ایلان ماسک را تکذیب کرد
🎙بقایی: فضاسازی‌های گستره رسانه‌های آمریکایی پیرامون این خبر عجیب است


🔹سخنگوی وزارت امور خارجه در مصاحبه با ایرنا در خصوص ادعای مطرح شده در برخی رسانه های آمریکایی درباره دیدار ایلان ماسک با نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در نیویورک، ضمن تکذیب قاطع انجام چنین دیداری، از فضاسازی‌ گسترده رسانه‌های آمریکایی در این خصوص ابراز تعجب کرد.

@SaMassoumi

جهان دیپلماسی

16 Nov, 05:41


🔴در روابط پرتنش و پرماجرای ج.ا.ایران و دولت دونالد ترامپ در ایالات متحده، بازیگران ذینفع داخلی و خارجی بسیاری با انگیزه‌های مختلف و حتی متضاد فعال هستند و‌ از آنجا که نان برخی در حاشیه‌سازی است بد نیست که از تحلیل تحولات براساس اخبار تاییدنشده و البته دور از ذهن پرهیز کنیم./ جهان دیپلماسی

@SaMassoumi

جهان دیپلماسی

15 Nov, 18:23


اولین گفت‌وگوی اولاف شولتس و ولادیمیر پوتین پس از آغاز جنگ اوکراین

🔹اولاف شولتس، صدراعظم آلمان برای اولین بار از زمان آغاز جنگ اوکراین در فوریه 2022 با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به صورت تلفنی گفت‌وگو کرده است.

🔹در این گفت‌وگو، شولتس خواهان «پایان» جنگ شده و از پوتین خواسته برای دستیابی به «صلح پایدار» با اوکراین مذاکره کند.

🔹رئیس جمهور اوکراین به این گفت‌وگو اعتراض کرده و گفته گفت‌وگو با پوتین می‌تواند «غیرسازنده» باشد.

جهان دیپلماسی
@SaMassoumi

جهان دیپلماسی

15 Nov, 07:35


🔴 چرا دیدار ایلان ماسک با نماینده ایران در سازمان ملل متحد مهم است؟/ آیا ماسک می تواند تندروهای حاضر در کابینه ترامپ را مهار کند؟

🟠 طوسی، کارشناس ارشد مرکز سیاست بین‌الملل: ماسک با ایرانی‌ها تعامل دارد/ این می‌تواند یک معامله بزرگ باشد!

⭕️ مدیر ارتباطات ترامپ: ما در مورد گزارش ملاقات‌های خصوصی که اتفاق افتاده یا نیفتاده، اظهار نظر نمی‌کنیم

☑️ ساعاتی پیش رسانه آمریکایی نیویورک تایمز که منابع خبری قابل توجهی در نهادهای متفاوت ایرانی دارد، به نقل از دو منبع ایرانی گزارش داد که ایلان ماسک که از مشاوران نزدیک به دونالد ترامپ به حساب می‌آید، روز دوشنبه در نیویورک با نماینده دائم ایران در سازمان ملل دیدار کرده است.

سینا طوسی، کارشناس ارشد مرکز سیاست بین‌الملل، درباره ماسک گفت: او اکنون با ایرانی‌ها تعامل دارد. ایرانی ها از بعد از خروج ترامپ از توافق هسته ای، وارد مذاکره مستقیم با او نشده اند و این می تواند یک معامله بزرگ میان دو کشور باشد./ جماران

🔆 مشروح این گزارش را در جماران بخوانید:

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1649833

@samassoumi

جهان دیپلماسی

15 Nov, 04:41


🎙️نیویورک تایمز: ایلان ماسک در مکانی محرمانه با نماینده ایران در سازمان ملل دیدار کرده است


🔹این رسانه به نقل از دو مقام ایرانی روز پنج‌شنبه ۱۴ نوامبر (۲۴ آبان) گزارش داد که ایلان ماسک با نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در گفت‌وگویی با هدف کاهش تنش‌ها بین ایران و آمریکا دیدار کرده است.

🔹ایلان ماسک که از مشاوران نزدیک به دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده آمریکا به حساب می‌آید، روز دوشنبه در نیویورک با نماینده دائم ایران در سازمان ملل دیدار کرده است.

🔹دو مقام ایرانی در گفتگو با نیویورک‌تایمز از این دیدار
به عنوان گفتگویی با هدف کاهش تنش میان آمریکا و ایران یاد کردند

🔹این منابع مطلع گفتند که دیدار آقای ماسک و آقای امیرسعید ایروانی بیش از یک ساعت به طول انجامیده و در مکانی محرمانه برگزار شده است.

🔹این منابع ایرانی که به شرط ناشناس ماندن با نیویورک‌تایمز صحبت کردند، این نشست را «مثبت» و «دلگرم کننده» توصیف کردند.

🔹استیون چونگ، مدیر ارتباطات آقای ترامپ، در پاسخ به این سوال که آیا چنین جلسه‌ای برگزار شده است، گفت: «ما در مورد گزارش ملاقات‌های خصوصی که اتفاق افتاده یا نیفتاده، اظهار نظر نمی‌کنیم.»

🔹در پی خروج یکجانبه ترامپ از
توافق هسته‌ای برجام و همچنین صدور دستور ترور قاسم سلیمانی، علی خامنه‌ای، ‌رهبر ایران هرگونه مذاکره با دولت ترامپ را ممنوع اعلام کرد.

🔹این دو مقام ایرانی گفتند که
دیدار با آقای ماسک راه حلی برای برقراری ارتباط غیرمستقیم با آمریکا فراهم کرد و به ایران اجازه داد تا از نشستن مستقیم با یک مقام آمریکایی خودداری کند.

🔹یکی از مقامات وزارت خارجه ایران به نیویورک‌تایمز گفت که آقای ایروانی در این دیدار به آقای ماسک پیشنهاد کرده است که از وزارت خزانه‌داری آمریکا معافیت‌های تحریمی بخواهد و از این طریق برخی از تجارت‌های خود را به تهران بیاورد./ یورونیوز

@samassoumi

جهان دیپلماسی

14 Nov, 18:11


🎙️وزیرخارجه در تماس تلفنی با همتای ارمنستانی:

🔴آماده تعمیق و گسترش هرچه بیشتر روابط با ایروان هستیم

🔹در تماس تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و ارمنستان، توسعه مناسبات دوجانبه و مسائل مورد علاقه طرفین مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

🔹سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این گفتگو ضمن ابراز خرسندی از روابط خوب دو کشور، بر آمادگی ایران برای تعمیق و گسترش هرچه بیشتر روابط در همه عرصه‌های مورد علاقه طرفین تاکید کرد.

🔹آرارات میرزویان وزیر امور خارجه ارمنستان نیز با اشاره به روابط دیرینه و دوستانه دو کشور، استمرار رایزنی‌ها میان تهران و ایروان در خصوص تحولات منطقه را مهم دانست و از همتای ایرانی برای سفر به ارمنستان دعوت کرد.

🔹طرفین توافق کردند که رایزنی‌های مستمر برای ارتقای مناسبات دوجانبه و هماهنگی در مورد مسایل منطقه‌ای را ادامه دهند./ جهان دیپلماسی

@samassoumi

جهان دیپلماسی

14 Nov, 16:49


🔴 سرمقاله روزنامه الریاض: نزدیک شدن ایران و عربستان سعودی عامل اساسی توسعه و شکوفایی منطقه است

🔴 دعوت ولیعهد عربستان به الزام اسراییل برای احترام به حاکمیت ایران، تحکیم کننده رابطه با تهران است


♨️ روزنامه الریاض به قلم جمیل البلوی می نویسد: نزدیک شدن ایران و عربستان سعودی به یکدیگر از طریق دیدارهای متقابل و پیام‌های مثبت دو کشور به یکدیگر، عامل اساسی توسعه و شکوفایی منطقه است.

♨️همچنان که بر موضوع استراتژیکی چون امنیت منطقه‌ای تاثیرگذار خواهد بود تا منطقه‌ای امن و عاری از تنش و درگیری را شکل دهد. بدون شک، صلح در بهبود کیفیت زندگی ثبات اجتماعی و فرهنگی موثر است که رهاورد آن، محیطی امن است که همزیستی مسالمت آمیز و مبادلات فرهنگی را میان ملت‌ها رقم خواهد زد.

♨️دعوت ولیعهد به الزام اسراییل برای احترام به حاکمیت ایران و پرهیز از حمله به خاک این کشور در سخنرانی افتتاحیه نشست فوق العاده سران اسلامی-عربی ریاض، این نزدیکی را تحکیم می‌کند و نویدبخش روابط پایداری است که امنیت و ثبات منطقه را پاس می‌دارد./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1649809

@samassoumi

جهان دیپلماسی

14 Nov, 16:02


🎙️توییت رافائل گروسی درباره دیدار با پزشکیان

🔹مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حساب کاربری خود در شبکه ایکس درباره دیدار با رئیس‌جمهور ایران نوشت: «دیدار با دکتر پزشکیان یکی از بخش‌های ضروری سفر من بود.»

🔹وی اضافه کرد: «این دیدار فرصتی برای تعامل در بالاترین سطح با دولت جدید، گوش دادن به دیدگاه‌های او و توضیح دادن رویکرد و تلاش خودم برای پیش رفتن در یکی از چالش‌انگیزترین مسائل عرصه بین‌المللی بود.»

@samassoumi

جهان دیپلماسی

14 Nov, 13:54


🎙️رئیس جمهور در دیدار با رافائل گروسی:
🔴بر اساس فتوای صریح رهبری به هیچ وجه به دنبال ساخت سلاح اتمی نبوده و نخواهیم بود و کسی هم اجازه عدول از سیاست ایشان را نخواهد داشت


🔻مسعود پزشکیان عصر امروز پنجشنبه در دیدار رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با تبیین فعالیتهای صلح آمیز هسته‌ای گفت‌:

🔹ما همانگونه که بارها اعلام کرده‌ایم بر اساس فتوای صریح رهبری معظم انقلاب اسلامی به هیچ وجه به دنبال ساخت سلاح اتمی نبوده و نخواهیم بود و کسی هم اجازه عدول از سیاست ایشان را نخواهد داشت.

🔹 بر این اساس ما همان‌گونه که از پیشتر و به طور مکرر حسن نیت خود را ثابت کرده‌ایم، آمادگی خود را برای همکاری و همگرایی با این نهاد بین‌المللی به منظور رفع ابهامات و شبهات ادعایی درباره فعالیت صلح آمیز هسته‌ای کشورمان اعلام می‌کنیم، گرچه امروز دنیا نیز به این باور رسیده که ایران اسلامی بدنبال صلح و امنیت در جهان است.

🔹بنا به تأیید چندین گزارش آژانس انرژی اتمی ما به تمام تعهدات خود در این توافق عمل کردیم اما این امریکا بود که به صورت یکطرفه از این توافق خارج شد و راه را برای ادامه این مسیر غیر ممکن کرد.

🔹بنده با شعار ایجاد وفاق و همدلی در داخل و تأکید بر صلح و دوستی و توسعه روابط با دنیا وارد انتخابات شده و از سوی مردم به عنوان رئیس جمهور برگزیده شدم، اما متاسفانه در اولین روز آغاز به کارم رژیم صهیونیستی در اقدامی جنایتکارانه دست به ترور اسماعیل هنیه زد و آنچه که ما بدنبال آن بودیم را خدشه دار و در ادامه نیز با آتش افروزی و خونریزی منطقه را به بحرانی شدید دچار کرد.

🔹امروز انتظار افکار عمومی دنیا از کشورهای مدعی حقوق بشر و همچنین نهادها و سازمانهای بین‌المللی نقش آفرینی موثر در توقف این جنایات به جای سکوت و انفعال است.

🔹ما معتقدیم جنگ نه به نفع ما، نه به نفع منطقه و نه به نفع جهان است و هیچ انسان عاقلی بدنبال جنگ افروزی و توسعه دادن آن نیست، اما قطعا در مقابل هر کنشی علیه امنیت خود واکنشی قاطع و محکم نشان خواهیم داد.

@samassoumi

جهان دیپلماسی

14 Nov, 11:58


⭕️طراحی مسیر جدید در رابطه ایران و آژانس/ گروسی از نطنز و فردو بازدید می کند

✍️سارا معصومی :در نخستین روز سفر رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی به تهران، سیدعباس عراقچی وزیر خارجه از طراحی مسیر جدید برای کاهش تنش با آژانس بین المللی انرژی اتمی خبر داد و تاکید کرد که «مبنای همکاری ما با آژانس بر اساس تفاهماتی است که در این سفر صورت می‌گیرد. قطعا توافق گذشته هم مد نظر خواهد بود، ولی مسیر اصلی حرکت بین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سازمان انرژی اتمی کشورمان در این سفر بازترسیم خواهد شد و درباره گام های فنی که باید برداشته بشود، توافق خواهند کرد.»

🔹برهمین اساس، رافائل گروسی فردا از تاسیسات هسته ای ایران در فردو و نطنز بازدید خواهد کرد. او این بازدید را بسیار مهم توصیف کرده و تاکید کرده که این بازدید می تواند برآورد درستی از کیفیت و کمیت برنامه هسته ای ایران به او بدهد. / جهان دیپلماسی

@samassoumi

جهان دیپلماسی

14 Nov, 11:28


🎙سیدعباس عراقچی، وزیر خارجه:
⭕️مسیر جدیدی را برای کاهش تنش با آژانس طراحی کردیم
⭕️مبنای همکاری ما با آژانس بر اساس تفاهماتی است که در این سفر صورت می‌گیرد

🔹سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه پس از دیدار و گفت‌وگو با رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که به تهران سفر کرده، در گفت‌وگویی با خبرنگاران گفت:‌
🔹صبح امروز در ابتدای سفر جناب آقای گروسی به تهران ما اولین دیدار را داشتیم. گفتگوهای بسیار خوب و سازنده‌ای صورت گرفت. به نوعی مسیر آینده همکاری‌های ما و آژانس در یک سال آینده که سال به هر حال خطیری ، به لحاظ موضوع هسته‌ای ایران، است مشخص شد. مذاکرات خوبی داشتیم. مسیر همکاری ایران با آژانس را به نوعی روشن کردیم. به هر حال من اعلام کردم که جمهوری اسلامی ایران آماده مذاکرات هسته ای ، همکاری های هسته ای در چارچوب توافقات قبلی با آژانس است، بستگی به این دارد که طرف های مقابل چقدر در این قضیه جدی هستند.
🔹جمهوری اسلامی ایران با حسن نیت توافق هسته‌ای برجام را انجام داد و با حسن نیت اجرا کرد. این طرف های مقابل بودند که از توافق خارج شدند و ما از آنجا که نسبت به صلح آمیز بودن برنامه هسته خودمان اطمینان داریم، هیچ مشکلی برای همکاری با آژانس نداریم و قادر هستیم که به این همکاری‌ها ادامه بدهیم؛ ولی منوط به این است که طرف‌های مقابل ما هم تعهدات و وظایف خودشان را در این قالب به خوبی انجام بدهند.
🔹به هر حال مذاکرات خوبی بود، از جهت اینکه یک مسیر جدیدی را برای کاهش تنش های که بین ما و آژانس و دیگران در موضوع هسته‌ای وجود دارد، طراحی کنیم. امیدوار هستیم که بشود مذاکراتی را دوباره شروع کرد تا یک راه حل معقولی برای این مشکلات جاری پیدا بشود، قبل از اینکه به وضعیت حادتری برسیم.
مبنای همکاری ما با آژانس بر اساس تفاهماتی است که در این سفر صورت می‌گیرد و قطعا توافق گذشته هم مد نظر خواهد بود، ولی مسیر اصلی حرکت بین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سازمان انرژی اتمی کشورمان ترسیم خواهد شد، گام های فنی که باید برداشته بشود، آنجا توافق خواهند کرد. به لحاظ سیاسی ما توافق داریم که انشاءالله مسیر جدیدی را با همدیگر آغاز کنیم.
🔹هیچ راه حل معقولی غیر از مسیر مذاکراتی برای حل این مشکلات وجود ندارد. مسیر تقابل قبلا امتحان شده است، می‌توانند در آینده هم امتحان بکنند. قطعنامه ها را قبلا داشتند، می‌توانند داشته باشند. قطعنامه ها نه تنها هیچ کمکی به حل موضوع نکرده، بلکه باعث پیچیده‌تر شدن و مشکل‌تر شدن حل مشکل و حتی نگرانی‌های بیشتر برای صاحبان این قطعنامه ها شده است. مسیر تقابل مسیری نیست که برای هیچ طرفی مفید باشد. مسیر همکاری.ها باید اتخاذ بشود. ما در این زمینه آماده همکاری هستیم و امیدواریم که طرف های مقابل هم سیاست عاقلاته‌ای را اتخاذ کنند.
@samassoumi

جهان دیپلماسی

14 Nov, 09:06


🎙️رافائل گروسی در پاسخ به جماران:
🔴اینجا هستیم تا به جامعه جهانی و دولت جدید آمریکا نشان دهیم که می توانیم به راه حل درباره اختلاف ها برسیم

جماران: همه ما می دانیم که بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید می تواند چه معنایی برای پرونده هسته ای ایران داشته باشد بخصوص که این او بود که توافق هسته ای را بر هم زد. به عنوان مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی تا چه اندازه می توانید از تاثیر این فضای سیاسی بر فضای فنی مذاکره با ایران بر سر اختلاف ها کم کنید؟

🔻سیاست ها و تصمیم ها نتایج شرایط هستند و ما در این شرایط می توانیم گام های عملیاتی را برداریم که به جامعه جهانی و از جمله ایالات متحده و دولت جدید این کشور نشان دهیم که ما می توانیم بر روی روشی تفاهم کنیم، شفاف سازی کنیم و راه حل نشان بدهیم و در سایه این راه حل امکان پیشرفت وجود خواهد داشت. 

@samassoumi

جهان دیپلماسی

14 Nov, 09:05


🎙️رافائل گروسی در پاسخ به جماران:
🔴 در شرایط متشنج فعلی فضا برای دیپلماسی کوچک و کوچک‌تر می‌شود


جماران: شما پیش از سفر به ایران از متزلزل شدن فضا پیرامون برنامه هسته‌ای ایران سخن گفتید، منظور دقیق شما از این عبارت چه بود و به چه فضایی دقیقا اشاره دارد؟

🔻گروسی: در شرایط موجود فعلی که تنش‌زا است شرایط و فضا برای دیپلماسی کوچک و کوچک تر شده چرا که تنش‌ها افزایش پیدا کرده است. مسئولیت همیشگی من این بوده که راه حل های منصفانه فنی را پیدا کنیم تا این تنش ها افزایش پیدا نکند

@samassoumi

جهان دیپلماسی

14 Nov, 08:30


🎙️محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی :

🔴به صدور هرگونه قطعنامه جدید علیه برنامه هسته‌ای ایران واکنش نشان خواهیم داد

🔹تعاملات جمهوری اسلامی ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی در چارچوب پادمان و ان پی تی پیوسته برقرار بوده است

🔹تماس ها بین ما و شخص آقای گروسی همواره سازنده و موثر بوده و در این سفر هم ما مذاکرات و گفت و گوهای سازنده ای را با ایشان داشتیم
 
🔹ملاقات ما و دیدار امروز اقای گروسی در این مقطع زمانی که نظام استکباری به حمایت بدون قید و شرط از جنایات جنگی رژیم صهیونستی و نسل کشی ادامه می دهد از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است
 
🔹به ویژه اینکه با رفتار رژیم صهیونستی و به لحاظ جریان رسانه ای و عملیات روانی که با نظام استکباری با این امر مواجه شده، حیثیت و اعتبار سازمان های بین المللی در حال خدشه دار شدن است.

🔹در این مقطع رسالتی که سازمان ملل متحد و سازمان های وابسته به این نهاد از جمله آژانس بین المللی انرژی اتمی دارند ایجاب می کند که نقش آفرین باشند .

🔹ما از مدیرکل که با ایفای نقش سازنده می تواند گام های موثر بردارد این انتظار را داریم که کمک کند این جریان افراطی با صدور قطعنامه های مداخله جویانه علیه برنامه هسته‌ای ایران، روابط ایران و آژانس را تحت تاثیر قرار ندهد.
 
🔹ما مکرر اعلام کردیم که هرگونه قطعنامه مداخله جویانه علیه برنامه هسته ای ایران حتما با مقابله بلادرنگ ما مواجه خواهد بود

🔹طرف مقابل سالها پروسه اعمال فشار بر ایران را
تجربه کردند و دیدند که ایران از این فشارها تاثیر نمی‌پذیرد. ما برنامه خودمان را در چارچوب منافع ملی جمهوری اسلامی ایران ادامه خواهیم داد

🔹بنابراین صدور قطعنامه علیه جمهوری اسلامی این حق را ایجاب خواهد کرد که اقدامات متقابل و به هنگام داشته باشیم ./ جماران

@samassoumi

جهان دیپلماسی

14 Nov, 07:57


📝گزارش وزیرخارجه از دیدار با رافائل گروسی:
🎙️سیدعباس عراقچی:
🔻ما به همکاری کامل خود با آژانس ادامه می‌دهیم
🔻 ایران هرگز میز مذاکره را ترک نکرده است
🔻 تحت فشار و ارعاب حاضر به مذاکره نیستیم

🔹امروز صبح گفت‌وگوهای مهم و صریحی با آقای رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشتیم.

🔹به عنوان یک عضو متعهد به NPT، ما به همکاری کامل خود با آژانس ادامه می‌دهیم. اختلافات را می‌توان از طریق همکاری و گفت‌وگو حل و فصل کرد. ما توافق کردیم که با اراده قوی و حسن نیت پیش برویم.

🔹ایران هرگز میز مذاکره درباره برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود را ترک نکرده است.

🔹اکنون نوبت اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی است. آماده‌ مذاکره بر اساس منافع ملی و حقوق غیرقابل‌انکار خود هستیم، اما تحت فشار و ارعاب حاضر به مذاکره نیستیم./ جهان دیپلماسی

@samassoumi

جهان دیپلماسی

14 Nov, 06:32


🎥دیدار و گفتگوی رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی با سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه

@samassoumi

جهان دیپلماسی

09 Nov, 18:18


🎙️فؤاد حسین، وزیر خارجه عراق:

🔴ایران متعهد شده از خاک عراق برای حمله به رژیم صهیونیستی استفاده نکند
🔴با طرف آمریکایی در تماس دائمی هستیم


🔹میدل ایست نیوز: فؤاد حسین، وزیر امور خارجه عراق با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران متعهد شده است از خاک عراق برای حمله به رژیم صهیونیستی استفاده نکند، تصریح کرد: ما با طرف امریکایی به طور مدام در تماس هستیم چرا که آن‌ها می‌توانند نقشی اساسی در جلوگیری از واکنش و حملات اسرائیل به عراق ایفا کنند و این یک واقعیت است و باید در تاریخ هم ثبت شود.

🔹فعالیت‌ها و کار دیپلماتیک در این برهه بسیار سخت است چرا که منازعات مختلفی اکنون وجود دارد و در عرصه درگیری و جنگ‌ها بسیاری از بازیگران مداخله دارند و موضوع صرفاً به دو تیم یا طرف منازعه مربوط نمی‌شود.

🔹جغرافیای عراق و حریم هوایی این کشور در منطقه جنگی قرار دارد و با توجه به این مسأله اولویت اصلی ما دفع کردن و دور کردن هرگونه جنگ و تهاجم از عراق است. مأموریت اصلی ما متمرکز روی این مسأله خواهد بود.

🔹با وجود این، ما اعتراف و اذعان می‌کنیم که انجام این کار دشوار خواهد بود زیرا جنگ به طور کلی تمامی منطقه را تحت الشعاع قرار خواهد داد.

🔹ما همچنان که با استفاده از حریم هوایی عراق توسط هر طرفی مخالف هستیم، بارها گفته ایم نخواهیم پذیرفت که اراضی عراق به مکانی برای جنگ تبدیل شود.

🔹ما به طور اصولی موضع خود را در مخالفت با جنگ اعلام و بر ضرورت حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی عراق و جامعه عراق نیز تاکید کرده‌ایم.

🔹طبیعتاً فقط بحث استفاده از فضا یا حریم هوایی کشور ما مطرح نیست بلکه کشورهای دیگر هم مانند اردن و سوریه نیز هستند.

🔹حملات مختلفی در گذشته از قلمرو عراق به اسرائیل انجام گرفته است. ما با طرف امریکایی در این زمینه در تماس هستیم و آن‌ها می‌توانند نقشی اساسی در جلوگیری از واکنش و حملات اسرائیل به عراق ایفا کنند. این یک واقعیت است و باید در تاریخ هم ثبت شود.

🔹موضع امریکا نقش مهمی در متوقف کردن حملات ایفا می‌کند و این در حالی است که امریکایی‌ها از چندین جهت برای ممانعت از هرگونه حمله به عراق تلاش و اعمال فشار می‌کنند اما این مسأله به تحرکات داخل جامعه عراق نیز مربوط می‌شود.

@samassoumi

جهان دیپلماسی

09 Nov, 17:24


🔴مخالفت عراق با استفاده از حریم این کشور برای اقدام علیه ایران یا هر کشور دیگر در منطقه

🔹قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی عراق و سرتیپ دوم مجید قلی‌پور وابسته نظامی ایران در بغداد دیدار و گفت‌وگو کردند.

🔹قاسم الاعرجی و وابسته نظامی ایران در این دیدار راه‌های تقویت امنیت و ثبات دو کشور و اجرای یادداشت‌های تفاهم برای کنترل مرزها و همچنین تداوم همکاری عراق و ایران در مبارزه با تروریسم و قاچاق را مورد بحث و بررسی قرار داده‌اند.

🔹مشاور امنیت ملی عراق در این دیدار بار دیگر تاکید کرده است که این کشور استفاده از حریم خود برای حمله به ایران یا هر کشور دیگر در منطقه را رد می‌کند.
@samassoumi

جهان دیپلماسی

09 Nov, 16:44


🔴لئون پانتا رئیس سابق سیا: ترامپ به اسرائیل «چک سفید» برای جنگ با ایران می دهد

🔹تحلیلگران سیاسی هشدار می‌دهند که نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌تواند تنش‌های منطقه‌ای را افزایش دهد. به گفته این کارشناسان، احتمال می‌رود دولت جدید آمریکا دست اسرائیل را در اقدام علیه ایران باز بگذارد که این مسئله می‌تواند به درگیری‌های نظامی گسترده‌تری در منطقه دامن بزند.

🔹لئون پانه‌تا، رئیس پیشین سازمان سیا پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ نسبت به پیامدهای این پیروزی در خاورمیانه هشدار داد. پانه‌تا با اشاره به اینکه ترامپ در ژانویه قدرت را به دست خواهد گرفت، گفت: «در رابطه با خاورمیانه، فکر می‌کنم او عملاً به نتانیاهو چک سفید خواهد داد.»

🔹در همین حال، تغییر موضع احتمالی واشنگتن در بحران اوکراین نیز نگرانی‌های زیادی به همراه داشته است. شواهد نشان می‌دهد که دولت جدید ممکن است با ماندن نیروهای روسی در مناطق اشغالی اوکراین کنار بیاید. این در حالی است که دولت قبلی آمریکا بیش از ۱۴۰ میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین اختصاص داده بود.

🔹کارشناسان تاکید می‌کنند که این رویکرد جدید می‌تواند توان دفاعی اوکراین را به شدت تضعیف کند و خواستار حضور مذاکره‌کنندگان کارآزموده در گفتگوهای صلح هستند تا از تصمیم‌گیری‌های یک‌طرفه جلوگیری شود. به گزارش منابع آگاه، نگرانی دیگری که وجود دارد این است که تلاش برای حل سریع بحران‌های بین‌المللی ممکن است به دادن امتیازهای بیش از حد به حکومت‌های خودکامه منجر شود. این مسئله می‌تواند جایگاه و نفوذ آمریکا در عرصه جهانی را با چالش جدی روبرو کند.

🔹ناظران سیاسی معتقدند که تغییر سیاست‌های آمریکا در قبال متحدان و رقبای این کشور می‌تواند به بی‌ثباتی بیشتر در نظم جهانی منجر شود و توازن قدرت را در مناطق حساس جهان دستخوش تغییرات اساسی کند.

@samassoumi

جهان دیپلماسی

09 Nov, 16:06


📌عراقچی: ایران به حق مردم امریکا برای انتخاب رئیس جمهور مورد نظرشان احترام می گذارد


🔹آیا ترور اسماعيل هنيه بلافاصله بعد از مراسم تحليف رئيس جمهور ما را به یاد می آورید؟ همه مي دانند چه كسي و چرا آن را انجام داد.

🔹اکنون، با انتخاباتی دیگر، یک سناریوی جدید با هدفی مشابه ساخته شده است: البته از آنجا که قاتلی در واقعیت وجود ندارد، فیلمنامه‌نویسان یک کمدی پیش پا افتاده ساخته‌اند. کدام عقل سلیمی می‌تواند باور کند که یک قاتل فرضی در ایران نشسته و با FBI آنلاین صحبت می کند؟

🔹اینجا حقایقی وجود دارد که باید مورد توجه واقع شود:

🔹مردم آمریکا تصمیم خود را گرفته اند. و ایران به حق آنها برای انتخاب رئیس جمهور مورد نظرشان احترام می گذارد. مسیر پیش رو نیز یک «انتخاب» است. و این انتخاب، با «احترام» شروع می‌شود.

🔹ایران دنبال سلاح های هسته ای نیست، تمام! این سیاست مبتنی بر آموزه های اسلامی و محاسبات امنیتی ما است. اعتمادسازی به صورت متقابل مورد نیاز است. این خیابان یک طرفه نیست.

@samassoumi

جهان دیپلماسی

09 Nov, 09:18


جهان دیپلماسی pinned «🎙محمد شریعتی دهاقان در گفت و گو با جماران: ⭕️ نباید از تغییر مثبت در سیاست خارجی ترسید ⭕️ تغییر در سیاست های منطقه ای یک ضرورت است ⭕️ موضع گیری های اخیر عربستان نتیجه کار درست در حوزه دیپلماسی است ⭕️ باید مقدمات مذاکرات مستقیم با آمریکا را فراهم کرد ⭕️شعارها…»

جهان دیپلماسی

09 Nov, 09:17


🎙محمد شریعتی دهاقان در گفت و گو با جماران:
⭕️ نباید از تغییر مثبت در سیاست خارجی ترسید
⭕️ تغییر در سیاست های منطقه ای یک ضرورت است
⭕️ موضع گیری های اخیر عربستان نتیجه کار درست در حوزه دیپلماسی است
⭕️ باید مقدمات مذاکرات مستقیم با آمریکا را فراهم کرد
⭕️شعارها درباره تغییر دکترین هسته ای به ضرر روابط بین المللی ایران است
⭕️مسائل در روابط بین الملل با نشستن و حق و باطل خواندن امور پیش نمی رود
⭕️مسائل سیاسی خارجی بده بستان است، ما در عراق یا لبنان می خواهیم با بازیگری به نام عربستان سعودی چه کنیم؟
⭕️توان اقتصادی ما نسبت به امارات، عربستان، بحرین و .. چگونه است؟
⭕️در این وضعیت حساس باید از رابطه با اروپا تنش زدایی کنیم

✍️سارا معصومی

🔹ما هیچ وقت نباید از تغییر بترسیم. ما به دلیل وجود برخی مشکلات در حوزه اقتصادی، مسائل سیاسی داخلی (حوزه هایی مانند آزادی‌های فردی، اینترنت و فیلترینگ) به برخی تغییرات نیاز داریم و مردم ما هم در برهه‌های مختلف به تغییر رای داده‌اند. تغییر برای همپا شدن با حوادث و تحولات و درک آنها یک ضرورت است. از دنیای سیاست نباید یک عکس بی حرکت در ذهن ما باشد؛ سیاست دنیایی متحرک و مانند فیلم است. متاسفانه بسیاری از سیاستمداران و تصمیم‌گیرندگان ما درصدد کسب اطلاعات به روز از مسائل دنیا نیستند و به دنبال تغییر خود و جامعه هم نمی روند.

🔹سیاست‌ها و نقش منطقه ای ایران اگر نگوییم مورد تجدیدنظر اما باید مورد بررسی قرار بگیرد. باید بررسی کنیم که این سیاست‌ها چقدر عملی است و چقدر با اهداف دیگری که تعیین کرده‌ایم همخوانی دارد؛ چرا که شاید ما اهداف احیانا متضادی را برای خودمان معین کرده‌ایم. از یک طرف هدف کمک به مستضعفین منطقه و جهان از طرف دیگر هدف حفظ نظام را تعیین کرده‌ایم. برای رسیدن به این اهداف باید به گونه ای عمل شود که دچار تضاد و تناقض نشویم.

🔹ما بالاخره اگر در لبنان دشمن نداشته باشیم، خصم زیاد داریم. ما موقعیت‌های عربستان سعودی، کشورهای غربی، فرانسه و آمریکا را در لبنان گرفته‌ایم و آنها هم مترصد فرصت ضربه هستند. یقینا ضرب المثل عربی را شنیده‌اید که «الحرب سجال»؛ یک روز آنها می‌زنند و یک روز این طرف می‌زند. اشتباهات دیپلماسی ما هم سبب شده دولت لبنانی که الان همراه با مقاومت و نبیه بری است، علیه جمهوری اسلامی ایران موضع بگیرند.

🔹ما در تاریخ ایران و اسلام نمونه های فراوانی از توانایی عبور از سختی ها و گردنه ها داشتیم و داریم. باید مقدمات مذاکره مستقیم با آمریکا را، چه در مدت باقیمانده از ریاست جمهوری جو بایدن و چه در زمان ترامپ، با حفظ عزت و مصلحت در دستور سیاست خارجی قرار دهیم. تا آنجا که مطلع هستم دولت رئیس جمهور مسعود پزشکیان در این مورد مخالفتی ندارد و می خواهد موانع را برطرف کند.

🔹در ذات گفت و گو با دولت آمریکا ایرادی نهفته نیست، چرا که جمهوری اسلامی ایران زمانی که به مصلحت دید با صدام حسین پس از هشت سال جنگ تحمیلی هم مذاکره کرد و یا با عربستان سعودی هم پس از یک دوره پرفراز و فرود در روابط وارد مسیر گفت و گو و تعامل شدیم.

🔻متن کامل را در لینک زیر بخوانید:
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1649211

@samassoumi

جهان دیپلماسی

09 Nov, 08:08


جهان دیپلماسی pinned «⭕️معنای دولت دوم دونالد ترامپ برای سیاست خارجی آمریکا 🔺آیا ترامپ سیاست تشدید کنترل شده تنش با تهران را دنبال می کند؟ 🔹دونالد ترامپ هم در داخل و هم در خارج از کاخ سفید موضع سختی علیه ایران داشت. در دوران تصدی ترامپ به عنوان رئیس جمهور، ایالات متحده به طور…»

جهان دیپلماسی

09 Nov, 08:08


⭕️معنای دولت دوم دونالد ترامپ برای سیاست خارجی آمریکا

🔺آیا ترامپ سیاست تشدید کنترل شده تنش با تهران را دنبال می کند؟

🔹دونالد ترامپ هم در داخل و هم در خارج از کاخ سفید موضع سختی علیه ایران داشت. در دوران تصدی ترامپ به عنوان رئیس جمهور، ایالات متحده به طور یکجانبه از توافقنامه 2015 خارج شد که بر اساس آن ایران برنامه هسته ای خود را در ازای لغو تحریم های بین المللی علیه اقتصاد خود کاهش داد. پس از آن، دولت او تحریم‌های فلج‌کننده‌ای را علیه تهران وضع کرد و اجازه ترور ژنرال ارشد ایرانی قاسم سلیمانی را صادر کرد؛ حمله‌ای که به تنش‌ها در سراسر منطقه دامن زد. او یک بار درباره ایران گفته بود: زمانی که من رئیس جمهور بودم، ایران کاملا تحت کنترل بود. آنها در به در به دنبال پول نقد بودند، کاملاً مهار شده بودند و البته از اجرایی شدن برجام هم ناامید شده بود.

🔹یک دوره دیگر ترامپ می تواند نگرانی ها را در مورد تکثیر خطرناک هسته ای افزایش دهد. همچنین افسانه ای در واشنگتن در مورد تشدید کنترل شده وجود دارد: یعنی اینکه گسترش کنونی جنگ به لبنان و ایران، همه اینها عملیات قابل کنترل و مهار شده هستند. با این همه برخی کارشناسان معتقدند که این این دیدگاه نمی تواند قابل بسط باشد، چرا که مشخص نیست رهبران تا چه حد بر همه افراد و گروه‌های فعال در خاورمیانه کنترل دارند. ترکیب کنگره ایالات متحده نیز می تواند نقش داشته باشد. در واشنگتن صداهای تندرویی قوت گرفته اند که ممکن است تلاش کنند دولت ترامپ را برای اتخاذ رویکردی شدیدتر علیه ایران تحت فشار قرار دهند.

🔹به عنوان مثال، کسانی که معتقدند راه ثبات در خاورمیانه خلاص شدن از شر رژیم ایران است. آنهایی که عملیات نظامی را بهترین راهکار می دانند. اما در عین حال، برخی از محافظه‌کاران آمریکایی ضد مداخله‌گرا هستند و دکترین «اول آمریکا» ترامپ را پذیرفته‌اند. این مسأله ممکن است در نحوه مواجه دولت ترامپ با ایران نقش داشته باشد.

⬇️متن کامل را در لینک زیر بخوانید:
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1649059

@samassoumi

جهان دیپلماسی

09 Nov, 05:05


جهان دیپلماسی pinned «🎙ابراهیم رحیم‌پور، دیپلمات بازنشسته: ⭕️اظهارات افراد غیرمسئول در حوزه سیاست خارجی مانند خودزنی است ⭕️به راحتی برای کسانی که می‌خواهند ما را محکوم کنند خوراک تهیه می کنیم ⭕️اظهارت متناقض در حوزه سیاست خارجی هم نوعی تشویش اذهان عمومی است 🔹 ابراهیم رحیم‌پور،…»

جهان دیپلماسی

09 Nov, 05:05


🎙ابراهیم رحیم‌پور، دیپلمات بازنشسته:

⭕️اظهارات افراد غیرمسئول در حوزه سیاست خارجی مانند خودزنی است

⭕️به راحتی برای کسانی که می‌خواهند ما را محکوم کنند خوراک تهیه می کنیم

⭕️اظهارت متناقض در حوزه سیاست خارجی هم نوعی تشویش اذهان عمومی است

🔹 ابراهیم رحیم‌پور، دیپلمات بازنشسته در پاسخ به پرسش روزنامه هم‌میهن مبنی بر اینکه برخی اظهارات که در تعارض با موضع رسمی کشور هستند، تا چه میزان کار سیاست خارجی را برای پیشبرد منافع ملی دشوار می‌کند؟ گفت: «همه مطالبی که حتی سازمان ملل و شورای امنیت و جاهایی که ما را محکوم کرده و می‌کنند مانند گزارش‌های نماینده حقوق بشر که ایران را مانیتور و حوادث را بررسی می‌کند، بخش قابل توجهی از گزارش‌هایشان، مستند به رسانه‌های ایران و به‌خصوص مصاحبه‌هایی که در سطوح مختلف صورت می‌گیرد، است و گاهی حتی مستند به سخن افرادی است که در حال حاضر سمتی نیز در کشور ندارند و روزی وزیر بودند و یا سمت نظامی داشتند.

🔹از این جهت، این خسارت بسیار بزرگی است، به این معنا که برای مثال کره شمالی وقتی از سوی نهادهای بین‌المللی محکوم می‌شود، این محکومیت مستند به اظهارات مقامات آن کشور نیست و مقامات رسمی برای اظهارنظر با ذره‌بین مشخص می‌شوند. اما در کشور ما متاسفانه نوعی خودزنی داریم و مصاحبه‌هایی که دوستان و برادران انجام می‌دهند برای نشان دادن خودشان است که صاحب نظر و قدرت هستند و یکی از ابزارهای ناشیانه را که برای نشان دادن اینکه همچنان در دایره قدرت هستند، همین مصاحبه است.

🔹در کشور ما یکی از اتهاماتی که به مخالفین می‌زنند، تشویش اذهان عمومی است و این تشویش اذهان عمومی در داخل ایران جرم است اما برای اظهاراتی که متناقض و یا بی‌مورد مطرح می‌شود و ممکن است در فضای بین‌الملل به آن استناد شود، هیچ برخوردی صورت نمی‌گیرد. از این نظر است که متاسفانه خود ما برای کسانی که می‌خواهند ما را محکوم کنند، خوراک تهیه می‌کنیم.

🔹زمانی است که برای مثال ما اسرائیل را زده‌ایم یا اسرائیل ما را زده است، مصاحبه هم نکنیم مشخص است و استنادها صرفاً به گفته مقامات نیست اما می‌بینیم مقامات گاهی چیزی بیش از آنچه هست را بیان می‌کنند و عکس آن اهمیت را پایین می‌آورند؛ همین مسئله نیز موجب می‌شود نماینده ژاپن در شورای امنیت سازمان ملل در جلسه مرتبط با حمله اسرائیل بگوید، اسرائیل می‌گوید ایران زده اما خسارتی نداشته، ایران هم می‌گوید اسرائیل زده اما خسارتی نداشته است، پس ما برای چه اینجا جمع شده‌ایم و این بسیار طنزگونه بود.

🔹پیش از این در گذشته بیشتر شاهد بیان نظرات از سوی وزارت امور خارجه و وزیر امور خارجه و سخنگو بودیم اما حالا می‌بینیم یک روزنامه مانند کیهان هم که یک نظری می‌دهد، این نظر به عنوان نظر نزدیک به مقامات عالی کشور تعبیر می‌شود و می‌گویند صحبت نماینده رهبری است و آن را ملاک قرار می‌دهند. معتقدم این مصیبت‌بار است که هرکسی به خودش اجازه می‌دهد که اظهارنظر کند؛ نمی‌بیند که این برای کشور و منافع ملی مشکل ایجاد خواهد کرد. بهتر است در بیان مواضع کشور تمرکز وجود داشته باشد».

🔹معاون پیشین وزارت امور خارجه در خصوص موارد مشابه در کشورهای همسایه و غربی نیز گفت: «اینطور نیست که سابقه نداشته باشد اما برای مثال در کشورهایی همچون روسیه شما چنین چیزی نمی‌بینید که به‌‌رغم آنکه کشور بزرگی است و رسانه‌های آزاد دارد اما سخن نهایی را کرملین می‌زند. در ترکیه نیز شاهد هستیم که با وجود احزاب مخالف اما صدای دولت به معنی تنها مرجع رسمی خیلی بالاتر از افراد دیگر است.

🔹در عربستان، قطر و امارات چنین چیزی نمی‌بینید. در کشورهای غربی نیز هرچند چنین چیزی وجود دارد و احزاب مخالف قدرتمند و سازمان‌های مردم‌نهاد و حقوق بشری هستند و راهپیمایی‌های بزرگ شکل می‌گیرد، اما منافع و مصالح ملی بر همه موضع‌گیری‌ها، حتی مواضع مخالفین، مقدم است. اینطور نیست که آن کشور به دلیل تظاهرات مانند فرانسه، که تظاهرات بزرگ انجام می‌شود، منافع ملی در اظهارنظرها نادیده گرفته شود؛ این اظهارات بر مبنای یک چهارچوب صورت می‌گیرد و حتی ممکن است رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر استعفا دهند و مجلس منحل شود اما منافع ملی همیشه مورد توجه است.

🔹این نوعی که در کشور ما صورت می‌گیرد هیچ جایگاهی برای منافع ملی قائل نیستند و یا حتی این ساختار نیز وجود ندارد که سخنان در کشور مطرح شود و مورد بررسی قرار بگیرد؛ برای مثال مجلس باید جایگاه تعارض افکار و صحبت و بررسی نظرات باشد اما ما این را در مجلس‌های جدید شاهد نیستیم یا حتی حالتی مصنوعی دارند.
@samassoumi

جهان دیپلماسی

08 Nov, 18:01


🔴 الجزیره: غزه از ریاست جمهوری ترامپ می ترسد/ آرمان فلسطین با بدترین تهدید خود روبه رو شد

♨️جهاد ملاکا، محقق روابط بین‌الملل در سازمان تحقیقاتی مستقر در غزه، مرکز برنامه‌ریزی فلسطین،
انتظار ندارد دولت آتی ترامپ از نظر حمایت از اسرائیل تفاوت زیادی با دولت بایدن داشته باشد.

🔸ملاکا در گفتگو با الجزیره از غزه گفت: دولت بایدن در طول جنگ هیچ کاری برای فلسطینی ها انجام نداد و هیچ یک از تصمیمات اتخاذ شده در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ را تغییر نداد. ترامپ از ابزارهای خشن استفاده می کند و بایدن و دموکرات ها به ابزارهای نرم متوسل می شوند، اما سیاست یکسان است.

🔸او گفت که معتقد نیست ترامپ اخراج اجباری فلسطینی‌های غزه را از کل غزه تأیید کند و امیدوار است که رئیس‌جمهور جدید ممکن است پایانی سریع‌تر، هرچند بسیار دردناک، برای جنگ در نظر داشته باشد.

🔸با توجه به قدرت فشار و نفوذ ترامپ بر نتانیاهو، او ممکن است بتواند افقی را برای حل جزئی مسأله فلسطین بگشاید و بتواند نتانیاهو را تحت فشار قرار دهد./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1649089

@samassoumi

جهان دیپلماسی

08 Nov, 17:31


🔴 نگاه مطبوعات جهان عرب به پیروزی دونالد ترامپ؛ از منادی صلح خواندن مرد نارنجی تا اعتراف به بازگشت کابوس پوپولیست / امیدواری روزنامه نگار اماراتی به مهار تهران توسط ترامپ

روزنامه سعودی عکاظ: رای دهندگان عرب و مسلمان ترامپ انتظار دارند که او به جنگ ها پایان دهد

مقاله نویس سعودی: ما نباید فرصت های نادر را برای ایجاد صلح از دست بدهیم

روزنامه مصری الاهرام: ترامپ بدون شک درک می کند که خروج از خاورمیانه در خلاء ، سازمان های تروریستی را تقویت می کند و منافع ایالات متحده را به خطر می اندازد

روزنامه نگار اماراتی: از ترامپ انتظار می رود روابط خود را با کشورهای عربی میانه رو تجدید کند، توافقات ابراهیم را احیا کند و ایران را مجبور به دادن امتیازات تاکتیکی کند

سردبیر روزنامه قطری مستقر در لندن: بازگشت ترامپ یک کابوس جدی و نگران کننده است

♨️ پایگاه خبری جماران - پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا واکنش های بسیاری را در جهان عرب و اسلام برانگیخت. بسیاری از رهبران عرب - به ویژه کشورهای عربستان سعودی، مصر، اردن، امارات متحده عربی، عراق، مراکش، لبنان و تشکیلات خودگردان فلسطین از این پیروزی استقبال و اعلام کردند مشتاقانه منتظر همکاری با او در دوره دوم ریاست جمهوری او برای پیشبرد ثبات و امنیت در خاورمیانه هستند.

♨️ مطبوعات عربی نیز واکنش‌های زیادی به پیروزی ترامپ منتشر کردند. نویسندگان رسانه های سعودی از او خواسته بودند تا برای پایان دادن به خونریزی و جنگ در خاورمیانه تلاش کند. حتی یکی از او به عنوان "نجات دهنده" جهان و خاورمیانه و به عنوان "مردی که صلح را به واقعیت تبدیل خواهد کرد" یاد کرد.

♨️ به همین ترتیب، یک روزنامه نگار اماراتی پیش بینی کرد که ترامپ همکاری خود را با کشورهای عربی میانه رو از سر خواهد گرفت و توافقات ابراهیم را احیا خواهد کرد و در عین حال فشار بر ایران را افزایش خواهد داد.

♨️ در سرمقاله روزنامه دولتی مصر الاهرام پیش بینی شد که ترامپ در دوره دوم ریاست جمهوری خود بر رقابت آمریکا با چین و روسیه و کمتر بر خاورمیانه تمرکز خواهد کرد و هشدار داد که نادیده گرفتن خاورمیانه ممکن است منافع و امنیت ایالات متحده را به خطر بیندازد. . در مقابل، سردبیر روزنامه قطری العربی الجدید، مستقر در لندن، ابراز بدبینی کرد و تاکید کرد که انتخاب مجدد ترامپ یک کابوس وحشتناک است که نگرانی‌های جدی را به همراه دارد./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1649101

@samassoumi

جهان دیپلماسی

08 Nov, 17:04


🔴 ‌فرانسیس فوکویاما: اکنون ترامپ در حال آغاز عصر جدیدی در سیاست‌های ایالات متحده و شاید برای کل جهان است

🔴 آمریکایی‌ها با آگاهی کامل از اینکه ترامپ چه کسی است و چه چیزی را نمایندگی می‌کند، به او رأی داده‌اند

🔴 اوکراین قطعاً بزرگ‌ترین بازنده است/ هیچ قهرمان اروپایی وجود ندارد که بتواند جای آمریکا را به عنوان رهبر ناتو بگیرد؛ توانایی ناتو در مقابله با روسیه و چین به شدت در معرض تردید قرار دارد

🔴 گستردگی پیروزی جمهوری‌خواهان به ترامپ اجازه می‌دهد هرطور که دلش بخواهد عمل کند

🔴 تنها امیدواریم که برخی از نگهبان‌های نهادی باقی‌مانده هنگام ورود او به مقام، همچنان در جای خود باقی بمانند/ ممکن است برای بهبود اوضاع، قبل از آن بدتر شدن آن‌ها لازم باشد


✍️ فرانسیس فوکویاما استاد ارشد در مرکز دموکراسی دانشگاه استنفورد

🔸دونالد ترامپ نه تنها می‌خواهد نئولیبرالیسم و لیبرالیسم بیدار را حذف کند، بلکه تهدیدی اساسی برای لیبرالیسم کلاسیک نیز هست. این تهدید در هر زمینه سیاستی قابل مشاهده است؛ ریاست‌جمهوری جدید ترامپ هیچ شباهتی به دوره اول نخواهد داشت.

🔸سؤال اصلی در این مرحله نه خباثت نیت او، بلکه توانایی او در اجرای آنچه که تهدید می‌کند است. بسیاری از رأی‌دهندگان صرفاً به رتوریک او جدی نمی‌گیرند، در حالی که جمهوری‌خواهان اصلی استدلال می‌کنند که کنترل‌های تعادل در سیستم آمریکایی از بدترین اقدامات او جلوگیری خواهد کرد. این اشتباه است: ما باید به نیات اعلام شده او بسیار جدی بنگریم.

🔸ترامپ یک حمایت‌گرای خودخوانده است که می‌گوید "تعرفه" زیباترین کلمه در زبان انگلیسی است. او پیشنهاد کرده است که 10 یا 20 درصد تعرفه بر تمام کالاهای تولید شده در خارج، توسط دوستان و دشمنان، اعمال کند و برای انجام این کار به اختیارات کنگره نیاز ندارد.

🔸برخی از مهم‌ترین تغییرات در سیاست خارجی و ماهیت نظم بین‌المللی خواهد بود. اوکراین قطعاً بزرگ‌ترین بازنده است؛ مبارزه نظامی آن علیه روسیه حتی قبل از انتخابات نیز رو به افول بود، و ترامپ می‌تواند با عدم تحویل تسلیحات، که مجلس نمایندگان جمهوری‌خواه در طول زمستان گذشته برای شش ماه انجام داد، موجب شود تا اوکراین به شرایط روسیه تسلیم شود. ترامپ به طور خصوصی تهدید کرده است که از ناتو خارج شود، اما حتی اگر چنین نکند، می‌تواند پیمان دفاع متقابل ماده 5 آن را به شدت تضعیف کند. هیچ قهرمان اروپایی وجود ندارد که بتواند جای آمریکا را به عنوان رهبر این پیمان بگیرد، بنابراین توانایی آن در مقابله با روسیه و چین به شدت در معرض تردید قرار دارد. بر خلاف این، پیروزی ترامپ سایر پوپولیست‌های اروپایی مانند حزب جایگزین آلمان و جبهه ملی فرانسه را نیز الهام خواهد بخشید.

🚨 متحدان و دوستان آسیای شرقی ایالات متحده در وضعیت بهتری قرار ندارند. در حالی که ترامپ در مورد چین صحبت‌های تندی کرده است، به ویژگی‌های مقتدرانه رهبری شی جین‌پینگ نیز احترام بسیاری می‌گذارد و ممکن است حاضر باشد بر سر تایوان با او به توافق برسد. ترامپ به طور مادرزادی از استفاده از قدرت نظامی اجتناب می‌کند و به راحتی فریب داده می‌شود، اما یک استثنا ممکن است خاورمیانه باشد، جایی که احتمالاً به طور تمام و کمال از جنگ‌های بنیامین نتانیاهو علیه حماس، حزب‌الله و ایران حمایت خواهد کرد.

🔆 مشروح این یادداشت را در جماران بخوانید:

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1649164

منبع: صفحه فرهاد قدوسی در شبکه اجتماعی اکس

@samassoumi

جهان دیپلماسی

08 Nov, 04:59


🔴 آیا سیاست «فشار حداکثری: ترامپ باز می گردد؟/ سایه سنگین بازگشت ترامپ بر عادی سازی رابطه ایران و کشورهای عربی

♨️ پایگاه خبری جماران: « اگر اولین دوره او در کاخ سفید نشانه ای باشد، دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب، احتمالا خاورمیانه را در دستور کار دولت دوم خود نیز قرار خواهدداد.»

✍️ سی ان ان گزارش تحلیلی خود درباره فرمان سیاست خارجی در دولت جدید ایالات متحده به رهبری ترامپ را با این جمله آغاز کرده و در ادامه نوشت:
ترامپ در چهار سال اول ریاست جمهوری خود با انتخاب عربستان سعودی برای اولین سفر خارجی ، تلاش برای میانجیگری «معامله قرن» بین اسرائیلی ها و فلسطینی ها، تقویت یکپارچگی منطقه ای دولت یهود و تشدید فشارها بر ایران، تاریخ ساز شد.

اما خاورمیانه از زمانی که او در سال 2021 قدرت را ترک کرد، به طور قابل توجهی تغییر کرده است و همه بازیگران منطقه به شدت نظاره گر این هستند که رئیس جمهور جدید چگونه این تغییرات را هدایت خواهد کرد.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، روز چهارشنبه با انتشار یک پست در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت: بازگشت تاریخی شما به کاخ سفید آغازی جدید برای آمریکا و تعهد مجدد قدرتمندی به اتحاد بزرگ بین اسرائیل و آمریکا است. این یک پیروزی بزرگ است!

کشورهای عربی خلیج فارس نیز از پیروزی رئیس جمهور منتخب استقبال کردند. ملک سلمان بن عبدالعزیز آل سعود پادشاه عربستان سعودی و محمد بن سلمان ولیعهد عربستان به ترامپ تبریک گفتند و امارات متحده عربی گفت: امارات و آمریکا با مشارکت پایدار ما بر اساس اهداف و برنامه های مشترک برای پیشرفت متحد شده‌اند.

رسانه های دولتی گزارش دادند که ایران اهمیت انتخابات را کم اهمیت جلوه داد و گفت: «تفاوت قابل توجهی» در انتخاب رئیس جمهور آمریکا وجود ندارد. رسانه‌های ایران به نقل از فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت گفته اند که سیاست‌های کلی آمریکا و ایران پس از رای‌گیری روز چهارشنبه تغییری نکرده است./ جماران

🔆 مشروح این گزارش را در جماران بخوانید:

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1649082

@samassoumi

جهان دیپلماسی

07 Nov, 16:44


📹برایان هوک : دونالد ترامپ هیچ علاقه ای به تغییر رژیم در ایران ندارد

🔴مردم ایران درباره آینده این کشور تصمیم می گیرند

🔹برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در دوره اول دولت ترامپ که قرار است تیم انتقالی در وزارت خارجه را برای رئیس‌جمهور منتخب دونالد ترامپ رهبری کند در ادامه این گفت و گو تاکید کرد که رژیم ایران از نظر ترامپ، مبنای بی ثباتی در خاورمیانه است و آنچه ترامپ در دوره اول انجام داد منزوی کردن سیاسی و تضعیف اقتصادی ایران بود تا نتواند به گروه هایی چون حوثی ها کمک کند. / جهان دیپلماسی

@samassoumi

جهان دیپلماسی

07 Nov, 16:29


🎙️واکنش محمد جواد ظریف، معاون راهبردی رئیس جمهور به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا :

🔴ایران تحت تاثیر تهدید قرار نمی گیرد اما به احترام توجه می کند


🔹مردم آمریکا، از جمله بیشتر مسلمانان، با رآی خود به‌وضوح مخالفت خود را با یک سالِ شرم‌آورِ همدستی ایالات متحده در جنایت‌های اسرائیل در غزه و کشتار در لبنان نشان دادند.

🔹امیدواریم که دولت جدید ترامپ و ونس به وعده‌های خود در مورد خودداری از جنگ‌ها عمل کنند و درس مهمی که مردم آمریکا پیرامون پایان دادن به جنگ‌ها و پیشگیری از جنگ‌های جدید یاد داده‌اند را به یاد داشته باشند.

🔹ایران که نشان داده عزم و توانایی مقابله با هر گونه تهاجم را دارد، تحت تأثیر تهدیدها قرار نمی‌گیرد، اما به احترام توجه می‌کند./ جهان دیپلماسی
@samassoumi

جهان دیپلماسی

07 Nov, 13:53


جهان دیپلماسی pinned «⛔️ پیروزی ترامپ و پیچیدگی های رابطه واشنگتن – تهران 🖊عبدالرضا فرجی راد، کارشناس ارشد سیاست خارجی در یادداشتی برای جماران نوشت: 🔸پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ایالات متحده آمریکا، بر خلاف انتظار که نظر سنجی ها آمار او و کامالا هریس، نامزد دموکراتها را برابر…»

جهان دیپلماسی

07 Nov, 13:53


⛔️ پیروزی ترامپ و پیچیدگی های رابطه واشنگتن – تهران

🖊عبدالرضا فرجی راد، کارشناس ارشد سیاست خارجی در یادداشتی برای جماران نوشت:


🔸پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ایالات متحده آمریکا، بر خلاف انتظار که نظر سنجی ها آمار او و کامالا هریس، نامزد دموکراتها را برابر تلقی می کردند، نسبتا آسان به دست آمد.

🚨حتما تحلیلگران در داخل و خارج آمریکا به دلایل این پیروزی برای ترامپ خواهند پرداخت، ولی آنچه که این پیروزی را از اهمیت بیشتری برخوردار کرده این است که جمهوری خواهان علاوه بر فتح کاخ سفید، مجلس سنا، مجلس نمایندگان و دادگاه عالی را هم در اختیار خواهند داشت.

🚨این شرایط می تواند قدرت بسیار بیشتری به رییس جمهور برای اجرای برنامه هایش بدهد؛ به ویژه رییس جمهوری همچون ترامپ که حزب جمهوریخواه را هم کاملا در اختیار گرفته و هر مخالفی در داخل حزب را مورد اتهام قرار داده و به راحتی ساکت کرده و یا از صحنه فعالیت خارج می کند. ترامپ به علت همین ویژگیهای شخصیتی در دوره قبل ریاست جمهوری اش توانست حزب را کاملا در اختیار خود بگیرد.

برخلاف مبارزات انتخابی دوره قبل و درسال ۲۰۱۶ که ترامپ بطور مرتب بر برخورد با جمهوری اسلامی و پاره کردن برجام تاکید می کرد این بار در مبارزه انتخاباتی با کاملا هریس و در اجتماع هواداران خود و نیز در بعضی مصاحبه های رسانه ای بر گفت و گو با ایران تأکید می کرد.

او در این گفت و گوها تاکید داشت که تمایلی ندارد جمهوری اسلامی ایران به سلاح هسته ای دست پیدا کند. حتی در گفت و گویی خواهان موفقیت دولت ایران شد و در جای دیگر که فقط یکبار تکرار شد تأکید کرد که می خواهد به تحریم های ایران و روسیه پایان دهد.

👈هرچند هیچ کس نمیتواند بر صحبت های دونالد ترامپ حساب ویژه ای باز کند، ولی با توجه به روحیات تجاری مسلکی وی و نیز تأکیدات مکرر او از پرهیز از جنگ و درگیری، نمی توان نسبت به صحبت های او بی تفاوت بود؛ به ویژه آنکه صحبت های تازه وی در مقایسه با صحبت های انتخابی گذشته ترامپ متفاوت و گاها در تضاد است.

🔸می توان گفت که اولین انتظار ترامپ از ایران گفت و گوی مستقیم است. همچنانکه در دوره قبل و بعد از خطاهایی که در مورد مردم ایران انجام داد به دفعات خواستار چنین گفت و گوهایی شد که البته نتیجه ای نگرفت
. وی آنقدر این گفت و گوها را دنبال می کرد که واسطه های مختلفی را به کار گرفت و حتی در رالی انتخاباتی جدید خود به دفعات اعلام کرد اگر در انتخابات ۲۰۲۰ تقلب نشده بود من در آستانه توافق با ایران بودم که البته توهمی بیش نبود.

🔸او تصور می کرد که اجرای تحریم های سخت علیه ایران و به ویژه ممانعت از فروش نفت، جمهوری اسلامی ایران را وادار می کند که با وی وارد مذاکره شده و توافقی حاصل شود. انتظارات دیگر ترامپ از جمهوری اسلامی عدم و یا کاهش همکاری با جبهه مقاومت، همکاری اقتصادی با ایران و نیز کاهش میزان غنی سازی است که می توان گفت سه موضوع فوق مورد موافقت جمهوری اسلامی قرار نخواهد گرفت.

🔸امنیت نیروهای آمریکایی در منطقه و بویژه در عراق و سوریه میتواند از خواسته و انتظارات دیگر ترامپ از تهران باشد.

🔸با توجه به انتظاراتی که هم امریکا و هم جمهوری اسلامی ایران از یکدیگر دارند و به نکات مهم آن اشاره شد، آیا اصلا مذاکره ای بین جمهوری اسلامی و ترامپ و دولت وی صورت خواهد گرفت؟

🔻به نظر میرسد که جمهوری اسلامی اکراه دارد که با ترامپ مذاکره کند، ولی از سویی ایران در سیاست منطقه ای خود هم بر دیپلماسی و هم بر میدان تأکید کرده است. جمهوری اسلامی به دنبال این است که قدرت منطقه ای خود را حفظ کند و اجازه ندهد ژئوپلیتیک دیگری بر ژئوپلیتیک ایران در منطقه غلبه کند.

🔻لذا با روی کار آمدن ترامپ اگر قرار بر این باشد که با دولت آتی آمریکا مذاکره ای صورت نپذیرد، باید عمدتا بر میدان تأکید کرد و این در حالی است که تمرکز صرف بر میدان و بدون دیپلماسی میتواند به گسترش جنگ در منطقه بیانجامد که خلاف سیاست جمهوری اسلامی از ابتدای حادثه هفتم اکتبر و نیز حمله اسرائیل به غزه بوده است.

🔻به نظر می رسد جمهوری اسلامی بدون تغییر استراتژی خود ممکن است بپذیرد در تاکتیک تغییراتی را ایجاد کند که در مورد هر موضوعی در جای خودش و با مشورت جمعی تصمیم به مذاکره بگیرد. نکته ای که وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی نیز به آن اشاره کرد. البته نوع برخورد ترامپ و پیام هایی که از جانب او در دو ماه آینده و قبل از حضور رسمی در کاخ سفید می رسد از اهمیت برخوردار است. در صورتی که احساس شود در گفتار صداقتی وجود دارد امکان گفت و گو با دولت آتی امریکا را همچون دولت بایدن نمی توان رد کرد./ جماران

🔆 متن کامل این یادداشت را در جماران بخوانید:

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1649034

@samassoumi

جهان دیپلماسی

29 Oct, 18:35


☢️ در مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران چه می گذرد؟/ وقتی دانشمندان ایرانی از تحریم، فرصت ساختند

👈 مسعود اسداللهی مدیرعامل مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران : تحریم‌ها شاید در نگاه اول تهدید باشد و عدم امکان بهره‌وری از دانش روز دنیا، ولی به نوعی فرصت نیز هست. اینکه در این مدت در حوزه‌های مختلف از جمله صنعت لیزر شاهد خوداتکایی و خودباوری و رشد و نمو در دانشمندان عزیز در آزمایشگاه‌ها بودیم. خیلی از دستگاه‌هایی که در مرکز استفاده می‌کنیم، توسط عزیزان همین مرکز ساخته شده است.

♨️ پایگاه خبری جماران: پنجمین نمایشگاه بین المللی لیزر و فوتونیک ایران با هدف ارائه ظرفیت‌های دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی، صاحبان صنایع و کارآفرینان، شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتآپ‌ها و با حضور شرکت‌های فعال داخلی و خارجی در تاریخ 13 تا 16 آبان ماه 1403 در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار خواهد شد.

🔸در این نمایشگاه توانمندی های شرکت های فعال در زمینه های لیزر و فوتونیک در گروه های صنعتی، پزشکی، تحقیقاتی و نیز استارتاپ های کشور همزمان با نمایشگاه صنعت در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران به نمایش گذاشته خواهد شد. لازم به ذکر است که سومین و چهارمین نمایشگاه بین المللی لیزر و فوتونیک ایران به ترتیب در آبان ماه 1398 و 1401 و با استقبال فعالین حوزه صنعت، شرکت‌های دانش‌بنیان، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی برگزار شد.

🔸امروزه اهمیت علوم لیزر و فتونیک به حدی رسیده است که گاه توانمندی علمی و فنی کشورها، براساس عمق ورود آنها به دنیای لیزر و فتونیک سنجیده می‌شود و کشورهای پیشرفته با بهره‌گیری از این فناوری‌های مهم، توانسته‌اند تحولات عظیمی در جهان ایجاد کنند. در کنار استفاده روزافزون لیزر و فتونیک به شکل مرسوم در صنایع و مراکز پزشکی و تحقیقاتی، فناوری‌های جدیدی مانند پرینتر سه بعدی لیزری و یا فناوری جدید موسوم به Li-Fi که بر اساس انتقال داده از طریق نور پایه گذاری شده، مدیون دستاوردهای لیزر و فتونیک می‌باشند که هریک، بدون شک، نوید بخش ظهور یک انقلاب جدید در مراکز علمی، صنعتی و دنیای ارتباطات می باشند.

🔸بنابراین، به‌روزکردن فناوری‌های اپتیکی و لیزری یک نیاز ضروری برای پیشرفت هر کشور محسوب می‌شود. محور نمایشگاه لیزر و فوتونیک ایران، نیز گسترش استفاده از این فناوری‌ها در مراکز صنعتی، پزشکی و تحقیقاتی است. با هدف استفاده از همه ظرفیت‌های مرتبط و تاثیرگذار، این نمایشگاه همه بخش‌های لیزر و فوتونیک شامل انواع شرکت های تولیدی (صنعتی و پزشکی)، شرکت های خدماتی و بازرگانی را پوشش می‌دهد.

🔸در بخش شرکت های تولیدی موارد مختلفی همچون لیزر و فوتونیک، اپتیک، فناوری ساخت برای اپتیک، حسگرها، اندازه‌گیری و آزمون، سیستم‌های لیزری برای مهندسی تولید، سیستم‌های اندازه‌گیری اپتیکی، تصویربرداری، ارتباطات و داده‌های اپتیکی، بیوفوتونیک و مهندسی پزشکی و نیز امنیت انرژی را شامل می شود.

🔸بخش خدماتی شامل خدمات صنعتی با لیزر همچون حکاکی، برشکاری، جوش و تبلیغات و غیره و نیز خدمات پزشکی لیزری و پشتیبانی فنی ابزارهای لیزری است. افزون بر این، با هدف رشد و توسعه استارتاپ‌ها و در نهایت ورود بخش خصوصی توانمند به حوزه طراحی و ساخت محصولات نوین، بخشی از نمایشگاه به استارتاپ‌های فعال اختصاص یافته است. می توان گفت که نمایشگاه لیزر و فوتونیک ایران، میزبان گروه‌های تولیدی (شامل اپتوالکترونیک، مهندسی مکانیک، نیمرسانا، خودرو، هوافضا، تحقیقات دانشگاهی در علوم، پردازش پلاستیک و فلز، صنایع داروسازی و شیمیایی و بیوتکنولوژی دارویی)، گروه‌های خدماتی (صنعت و کلینیک‌های پزشکی) و استارتاپ‌ها خواهد بود./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1648150

جهان دیپلماسی

29 Oct, 14:05


🔴عراقچی: اروپا تنها نماد ریاکاری است

🔹آقای بورل، وقتی می‌گویید زندگی و کرامت انسانی باید مورد حمایت قرار گیرد، دوست دارم باور کنم. ولی مسئله این است که همکاران شما در اروپا بدون هیچ شرمی از نسل‌کشی در غزه و کشتار در لبنان حمایت می‌کنند.

🔹در مورد «اتخاذ تدابیری از سوی اتحادیه اروپا» برای پایان دادن به کشتار بیش از ۵۰ هزار فلسطینی در غزه نظری ندارید؟

🔹در مورد «اتخاذ تدابیری از سوی اتحادیه اروپا» برای پایان دادن به آواره گی ۱.۵ میلیون پناهنده در لبنان و بازگشت آنها به خانه‌هایشان چه؟ یا «اتخاذ تدابیری از سوی اتحادیه اروپا» برای حمایت از خانواده‌های کسانی که توسط جمشید شارمهد کشته شده‌اند؟

🔹اگر پاسخی ندارید باید گفت اروپا تنها نماد ریاکاری است.

@samassoumi

جهان دیپلماسی

29 Oct, 11:54


📌عراقچی: هیچ تروریستی در ایران از مصونیت برخوردار نیست، حتی اگر توسط آلمان حمایت شود

🔹جمشید شارمهد، شهروند ایرانی، آشکارا و بدون شرم رهبری حمله تروریستی به یک مسجد (حسینیه) را بر عهده داشت که منجر به کشته شدن ١۴ نفر از مردم بیگناه از جمله زنان و کودکان شد. بیش از ٢٠٠ نفر در جریان این حمله مجروح شدند. شواهد کافی موجود است و در دسترس همگان برای بررسی قرار دارد.

🔹گذرنامه آلمانی برای هیچ کس، چه رسد به یک جنایتکار تروریست، مصونیت نمی‌آورد.

🔹دست از پرده‌پوشی و بازی‌های روانی بردارید (خانم) آنالنا بِـربوک.

🔹دست از حمایت از کودک کش ها و تروریست ها بردارید و خود را پشت شعارهای حقوق بشری منافقانه پنهان نکنید. ما سلاح های شیمیایی را که اتباع آلمان در اختیار رژیم صدام قرار دادند، فراموش نکرده ایم.

🔹دولت شما در نسل کشی مستمر اسرائیل شریک جرم است. آلمان دومین تامین کننده سلاح های مرگبار به اسرائیل برای نسل کشی در غزه و کشتار در لبنان به شمار می‌رود.

🔹به اطراف نگاه کنید حتی مردم خودتان هم ادعاهای متکبرانه حقوق بشری شما را به سخره می گیرند.

@SaMassoumi

جهان دیپلماسی

29 Oct, 10:53


جهان دیپلماسی pinned «🔴 ادعای بی بی سی انگلیسی: دونالد ترامپ مانند جو بایدن مانع از حمله اسرائیل به تاسیسات مهم ایران نمی شود/ شاید تهران بمب هسته ای را به عنوان بازدارندگی جدید انتخاب کند ♨️بی بی سی انگلیسی در گزارشی آورده است: اکنون سوال این است که آیا ایران حاضر است حداقل در…»

جهان دیپلماسی

29 Oct, 10:53


🔴 ادعای بی بی سی انگلیسی: دونالد ترامپ مانند جو بایدن مانع از حمله اسرائیل به تاسیسات مهم ایران نمی شود/ شاید تهران بمب هسته ای را به عنوان بازدارندگی جدید انتخاب کند

♨️بی بی سی انگلیسی
در گزارشی آورده است: اکنون سوال این است که آیا ایران حاضر است حداقل در این مرحله از جنگ پاسخ اسرائیل را ندهد؟

⚠️ جو بایدن از تصمیم اسرائیل برای تلافی پس از اول اکتبر حمایت کرد. اما یک بار دیگر سعی کرد از تشدید تنش مرگبارتر جلوگیری کند و علناً به اسرائیل گفت که مهمترین دارایی های ایران، تأسیسات هسته ای، نفت و گاز آن را بمباران نکند. او با استقرار سامانه ضد موشکی تاد در اسرائیل، دفاع اسرائیل را تقویت کرد و نتانیاهو پذیرفت که از توصیه های او استفاده کند.

⚠️ انتخابات آمریکا در 5 نوامبر بخشی از محاسبات اسرائیل و ایران در مورد اتفاقات بعدی است. اگر دونالد ترامپ دومین دوره ریاست جمهوری خود را بدست آورد، ممکن است کمتر از بایدن نگران پاسخ انتقام جویانه ایران و حمله بعدی اسرائیل به تأسیسات هسته ای، نفت و گاز ایران باشد.

⚠️ بار دیگر، خاورمیانه منتظر است. تصمیم اسرائیل برای ضربه نزدن به با ارزش ترین دارایی های ایران ممکن است به تهران این فرصت را بدهد که پاسخ را به تعویق بیندازد؛ حداقل به اندازه ای که دیپلمات ها بتوانند کار خود را انجام دهند. در مجمع عمومی سازمان ملل در ماه گذشته، ایرانی‌ها پیشنهاد می‌کردند که برای دور جدیدی از مذاکرات هسته‌ای آماده هستند.

☢️ اتفاق هایی که در خاورمیانه رخ می دهد می تواند برای جهان خارج از خاورمیانه اهمیت زیادی داشته باشد. ایران همیشه تلاش برای دستیابی به سلاح هسته ای را انکار کرده، اما تخصص هسته ای و غنی سازی اورانیوم مورد نیاز برای تولید سلاح را دارد.

☢️ اکنون که رهبران آن باید به دنبال راهی جدید برای بازدارندگی دشمنان خود باشند توسعه کلاهک هسته ای برای موشک های بالستیک آنها ممکن است در دستور کار جمهوری اسلامی ایران قرار بگیرد.
/ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1648072

جهان دیپلماسی

29 Oct, 08:37


⭕️ شیخ نعیم قاسم، معاون دبیرکل فقید حزب‌الله به عنوان دبیرکل جدید این حزب لبنانی انتخاب شد.

@SaMassoumi

جهان دیپلماسی

29 Oct, 08:15


جهان دیپلماسی pinned «🎙️سیف‌الله اسداللهی، رییس مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران در پاسخ به جماران: 🔴هیاهوی دشمنان درباره برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران در راستای محروم کردن کشور از توسعه در حوزه‌های مختلف این صنعت است جماران: شما به گردآوری تکنولوژی به روز دنیا توسط مرکز…»

جهان دیپلماسی

29 Oct, 07:59


🎙️سیف‌الله اسداللهی، رییس مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران در پاسخ به جماران:

🔴هیاهوی دشمنان درباره برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران در راستای محروم کردن کشور از توسعه در حوزه‌های مختلف این صنعت است


جماران: شما به گردآوری تکنولوژی به روز دنیا توسط مرکز لیزر اشاره کردید. همزمان گفته شده که متخصصان هسته ای کشور، در زمینه توسعه فناوری های لیزر موفق به ساخت انواع لیزرهای صنعتی و پزشکی شده اند. با توجه به هیاهویی که در چند دهه گذشته پیرامون برنامه هسته ای ایران در سطح بین‌المللی وجود داشته، سایر ابعاد این برنامه بخصوص در حوزه پزشکی مغفول مانده، در این راستا به خدمات شاخص مرکز لیزر در حوزه درمانی و پزشکی اشاره می کنید؟

🔹دشمن در چند سال اخیر به شکل عجیبی به هیاهو درباره برنامه هسته‌ای ایران و طرح ادعاهایی درباره ابعاد نظامی آن دامن زده است اما شاید انگیزه و هدف اصلی این باشد که کشور ما را از سایر ابعاد برنامه هسته ای و تحقیق و توسعه در آن حوزه ها محروم کنند. به هرحال هیچ کدام از این کشورها تمایلی به از دست دادن سهم خود در بازار در نتیجه متنوع شدن منابع ندارند.

🔹شاید ماموریت مرکز مرکز تولید و بنگاه‌داری نیست و‌ مواردی هم که در حوزه صنعت اشاره کردم هر مشتری هم مراجعه کند در صورتی که امکان عدم تامین اقلام مورد نیاز در بازار وجود داشته باشد از ما خدمات دریافت می‌کند.

🔹در حوزه پزشکی لیزرهای پزشکی با دقت بالا و کم توان هستند. تولید لیزرهای پزشکی کار خیلی ساده‌‌ای است و عزیزان دستگاه‌هایی در حوزه سنگ شکن، چشم پزشکی و پوست و مو تولید کردند که از ماموریت تولید و فروش ما خارج شده و شرکت‌های بخش خصوصی در این خصوص فعالیت می‌کنند. مرکز لیرز بدون چشم داشت این خدمات را به تدریج در اختیار شرکت‌های بخش خصوصی گذاشته است.

🔹این دستگاه‌های تولیدی هم دارای استاندارد هستند و هم تحت نظارت مؤسسه استاندارد کار می‌کنند و هم تأییده نظام پزشکی را می‌گیرند و خدمات پس از فروش و بحث‌های ایمنی آن هم وجود دارد.

@samassoumi

جهان دیپلماسی

28 Oct, 18:27


🎙وزیر خارجه عربستان سعودی در گفت و گو با همتای ایرانی:
⭕️تلاش همه کشورهای منطقه برای جلوگیری از گسترش ناامنی ضروری است

🔹در گفتگوی تلفنی امیر فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان سعودی با سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، آخرین وضعیت تحولات منطقه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
وزیر خارجه عربستان سعودی در تماس تلفنی خود، با تاکید بر موضع این کشور در محکومیت اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی در نقض حاکمیت و تمامیت سرزمینی ایران، تلاش همه کشورهای منطقه برای جلوگیری از گسترش ناامنی را ضروری دانست.
🔹وزیر امور خارجه کشورمان ضمن تشکر از اتخاذ موضع سریع عربستان سعودی در محکومیت اقدام رژیم صهیونیستی، خواستار هماهنگی کشورهای اسلامی جهت توقف جنایات اسرائیل و کشتار بی رحمانه مردم در غزه و لبنان شد.
🔹در این تماس طرفین بر ضرورت استمرار تماس و رایزنی با یکدیگر تاکید کردند.
@samassoumi

جهان دیپلماسی

28 Oct, 12:16


♦️ واکنش چین به حمله اسرائیل علیه ایران:

🔹 مخالف نقض حاکمیت ملی کشور‌ها هستیم

🔹 وضعیت فعلی غرب آسیا به شدت متشنج است

🔹 طرفین ذی‌نفع باید از بالا بردن خطرات امنیتی در منطقه خودداری کنند

جزئیات در👇👇
https://www.entekhab.ir/003Taj
@samassoumi

جهان دیپلماسی

28 Oct, 08:11


🎙️اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به جماران: ایران از همه ظرفیت‌های موجود در بریکس استفاده حداکثری خواهد کرد

🔴وزارت خارجه در تعامل با وزارت اقتصاد و بقیه نهادهای مرتبط موضوع FATF را دنبال می‌کند

🔻جماران: اف ای تی اف مجدد نام ایران را در لیست به اصطلاح سیاه خود حفظ کرده است. وزارت خارجه از زمان آغاز به کار دولت جدید برای تصویب لوایح باقی مانده و ارائه نظر کارشناسی که به نظر می رسد به نفع تصویب این لوایح است چه برنامه ای را در دستور کار خود قرار داده است؟ ما شاهد شرکت رئیس جمهور در نشست سران بریکس در کازان روسیه بودیم. درباره امکان بهره برداری ایران از حضور در چنین ائتلاف هایی نظرات مثبت بسیار زیاد است اما ایا بدون لغو تحریم های امریکا و اروپا و حل مسائل اف ای تی اف با توجه به اینکه همه اعضا، با جدیت توصیه های فاتف رو رعایت می کنند امکان بهره برداری واقعی و ملموس ما از حضور در چنین ائتلاف هایی وجود دارد؟

🎙️سخنگو وزارت خارجه در پاسخ گفت:

🔹بریکس ظرفیت های بسیار زیادی دارد. شما مصوبه بریکس را اگر نگاه کنید مصوبه بسیار طولانی است و همه موضوعات را به نوعی پوشش داده است اقتصادی، مالی و بانکی و البته سیاسی و امنیتی. بریکس در مرحله تکامل خود است و ما یکی از نه کشور عضو بریکس هستیم و بریکس شرکایی دارد و تعداد اعضا در حال افزایش هستند. هرکدام از این شرکا به سهم خود ظرفیت و توانایی دارند بنابراین ما از این ظرفیت ها حداکثر استفاده را خواهیم کرد.

🔹در موضوعات مربوط به اف ای تی اف، وزارت خارجه به عنوان یکی از دستگاه‌های مرتبط گزارش خود را داده و با سایر وزارتخانه ها که در این زمینه صاحب نقش هستند مانند وزارت اقتصاد موضوع را دنبال می کند.

@samassoumi

جهان دیپلماسی

27 Oct, 17:50


🔴 نیویورک تایمز : پس از حمله اسرائیل، ایران با یک فرصت دیپلماتیک روبه رو شده است

🔸دیوید ماکوفسکی، یکی از همکاران موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک،
گفت: تمایل واشنگتن و اسرائیل نیز این است که درگیری با ایران یک بار دیگر به یک جنگ سایه تبدیل شود و نه یک جنگ آشکار. بازگشت به چنین نقطه در شرایط امروز این یک دستاورد خواهد بود. شما به دشمنی پایان نمی دهید، بلکه آن را تحت کنترل در می آورید.

🔸صنم وکیل، مدیر برنامه خاورمیانه در چتم هاوس، با اشاره به اینکه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر نیز یک عامل است، گفت: اگر ایران می‌خواهد از یک درگیری گسترده‌تر و تشدید شده قبل از انتخابات نامشخص ایالات متحده جلوگیری کند، باید ضربه را تحمل کند و بازی استراتژیک طولانی‌تری را با تمرکز بر ارتباطات دیپلماتیک با منطقه و فرصت‌هایی که ممکن است از غرب به وجود آید، انجام دهد./ جماران

🔆 مشروح این گزارش را در جماران بخوانید:

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1647954

جهان دیپلماسی

27 Oct, 14:56


🎙عباس عراقچی، وزیر خارجه :

⭕️برای تبادل پیام با آمریکا احتیاجی به کشورهای واسطه نداریم و سفارت سوئیس این کار را انجام می دهد

🔹 ما از عصر قبل از حمله نشانه‌هایی را مبنی بر احتمال حمله دریافت کرده بودیم که باعث شد از موضوع مطمئن شویم و نشانه ها و اخبار را به طور مرتب با دوستان خود در بخش نظامی تبادل می کردیم.

🔹پیام هایی هم با طرف های مختلف رد و بدل شد و تا زمان حمله نیز اقداماتی که باید انجام می‌دادیم را پیگیریی کردیم و به وظیفه خود در این باره پرداختیم.

🔹تلاش های جمهوری اسلامی در همه ابعاد خود با هماهنگی کامل میدان و دیپلماسی است و دشمنان را مجبور می کند در سیاست های خود تجدید نظر کنند، در طول چند هفته گذشته همانطور که نیروهای نظامی ما فعال بودند، سیاست خارجی ما هم فعالانه عمل کرده است و این موضوع کشور را در مقابل تهدیدات دشمنان مقاوم کرد و ضربات وارده آنگونه که تبلیغات انجام شد، نبود و مقاومت خوبی توسط نیروهای نظامی ما انجام گرفت و در این مسیر تعدادی از پرسنل نظامی به شهادت رسیدند.

🔹ما از خون شهیدان خود نخواهیم گذشت و حق پاسخ به به اقدام رژیم صهیونیستی برای ما محفوظ است و در زمان مقتضی انجام خواهد شد.

🔹ما برای تبادل پیام با آمریکا احتیاجی به کشورهای واسطه نداریم و سفارت سوئیس این کار را انجام می دهد. تماس های کشورها با ما در خصوص ابراز همبستگی با ایران و محکومیت اقدام رژیم صهیونیستی بود. وزرای خارجه ای که با ما پس از حمله رژیم صهیونیستی تماس گرفتند در خصوص مسائل جاری منطقه مشورت و تبادل نظر شد چرا که وضعیت منطقه کماکان بحرانی است و تداوم این مشورت های کاملا طبیعی است.

🔹اروپایی ها مثل آمریکا که کمک های مالی، تسلیحاتی، سیاسی و حقوقی به رژیم صهیونیستی داشته است با این رژیم همکاری کردند و در خیلی از جنایات رژیم صهیونیستی در منطقه شریک هستند لذا اتخاذ موضع دو پهلو درباره حمله به ایران از سوی آنها قابل پیش بینی بود و نباید باعث تعجب شود.

🔹جزایر سه‌گانه متعلق به ایران است و تا ابد هم خواهد بود و در این خصوص تعارفی با کسی نداریم.
@samassoumi

جهان دیپلماسی

27 Oct, 13:14


جهان دیپلماسی pinned «🎙محمد محسن أبو النور، کارشناس مصری: ⭕️مصر تمایل جدی به ازسرگیری روابط با ایران دارد ⭕️ تهران و قاهره باید بر چالش های سیاسی و امنیتی متعدد برای عادی سازی رابطه غلبه کنند ⭕️ واشنگتن نمی تواند بر عزم قاهره برای آشتی کامل سیاسی با تهران تاثیر بگذارد ✍️سارا معصومی…»

جهان دیپلماسی

27 Oct, 13:14


🎙محمد محسن أبو النور، کارشناس مصری:
⭕️مصر تمایل جدی به ازسرگیری روابط با ایران دارد
⭕️ تهران و قاهره باید بر چالش های سیاسی و امنیتی متعدد برای عادی سازی رابطه غلبه کنند
⭕️ واشنگتن نمی تواند بر عزم قاهره برای آشتی کامل سیاسی با تهران تاثیر بگذارد
✍️سارا معصومی
🔹مصر در شرایط کنونی تمایل جدی به ازسرگیری روابط قطع شده با ایران دارد. دلیل این امر به تغییر لحن تهران نسبت به مسائل سیاسی قاهره، به‌ویژه مشکلات داخلی مانند رابطه بین جماعت اخوان المسلمین و جامعه مصر برمی‌گردد.
🔹چالش‌های زیادی وجود دارد که روند بازگشت روابط بین مصر و ایران را سخت می‌کند، از جمله اختلاف دیدگاه‌های دو کشور در زمینه برخی مسائل منطقه‌ای. به عنوان مثال، در مورد مناقشه عربی-اسرائیلی و حقوق تاریخی و سیاسی مردم فلسطین. کافی است بدانیم که مصر به اصل حل دو دولتی بر اساس مرزهای چهارم ژوئن ۱۹۶۷ اعتقاد دارد، در حالی که ایران همچنان این راه‌حل را رد کرده و خواستار ایجاد یک دولت ملی واحد است که همه ادیان و اقوام را در بر بگیرد، که از نظر قاهره قابل تحقق نیست. همچنین، بسیاری از پرونده‌های امنیتی و دیپلماتیک هنوز هم محل اختلاف هستند، از جمله مسئله نام‌گذاری یک خیابان مشهور در مرکز تهران به نام "خالد اسلامبولی"، که مجرم محکوم به اعدام در پرونده ترور رئیس‌جمهور محمد انور سادات است.
🔹ایالات متحده یکی از موانع اصلی در مسیر بازگشت روابط مصر و ایران بود، اما بعد از دو انقلاب ۲۰۱۱ و ۲۰۱۳ در مصر و شکل‌گیری نظام جدید به رهبری رئیس‌جمهور عبدالفتاح السیسی، که فردی قوی و حکیم است، مصر دیگر به‌طور کامل مانند دوران رئیس‌جمهور حسنی مبارک به ایالات متحده وابسته نیست. بلکه سیاست تنوع روابط سیاسی، نظامی و اقتصادی با غرب و شرق را در پیش گرفته است. بنابراین، مصر برای اولین بار از زمان سادات از وابستگی به واشنگتن رهایی یافته و سیاست‌های خارجی‌اش کاملاً مستقل شده است. همه دیدند که وزیر امور خارجه مصر چندین بار به تهران سفر کرده و رهبران مصر و ایران در ریاض و کازان ملاقات کرده‌اند. بنابراین می‌توان با اطمینان گفت که مصر کاملاً از نقش و سلطه طرف سوم که همواره سعی در ممانعت از بازگشت روابط مصر و ایران داشت، رها شده است.
افکار عمومی مصر از سفر دکتر عراقچی به مصر بسیار استقبال کرده است، زیرا این اولین سفر وزیر امور خارجه ایران به قاهره از زمان سفر دکتر علی‌اکبر صالحی در سال ۲۰۱۳ است. مردم مصر با احترام و ارادت زیادی به مردم ایران که دارای تاریخ غنی و فرهنگ و تمدن والایی هستند، نگاه می‌کنند. آن‌ها به خوبی از جایگاه ملت ایرانی در تاریخ بشری و به ویژه در تاریخ اسلامی آگاهند.
🔹علاوه بر این، مردم مصر می‌دانند که هر گونه نزدیکی بین قدرت‌های اسلامی در خاورمیانه، یعنی قاهره، تهران و آنکارا، منجر به تقویت مواضع این پایتخت‌ها در برابر چالش‌های ناشی از فعالیت های تل آویو و نقشه های کشورهای عضو ناتو به طور عام خواهد شد.
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1647726
@samassoumi

جهان دیپلماسی

27 Oct, 11:25


⭕️ سی ان ان: آیا باید نگران محور چین، روسیه، ایران و کره شمالی باشیم؟

♨️ آیا شهروندان کره شمالی برای جنگیدن در جبهه روسیه در جنگ اوکراین آماده می شوند؟ سی ان ان در گزارشی در این باره می نویسد: اطلاعات آمریکا می گوید هزاران سرباز کره شمالی که برای آموزش نظامی اخیرا وارد روسیه شده اند. این مسئله این نگرانی را برانگیخته که آنها برای تقویت جبهه نبرد مسکو در اوکراین مستقر خواهند شد.

♨️
دهه‌ها پس از قدرت‌های محور آلمان نازی، ایتالیای فاشیست و ژاپن امپراتوری و ائتلاف سرسخت ضدغربی دوران جنگ سرد و سال‌ها از زمانی که جورج دبلیو بوش به دشمنان ایالات متحده، ایران، عراق و کره شمالی لقب «محور شرارت» را داد، این تصور وجود دارد که یک همسویی خطرناک و جدید در حال افزایش است و جنگ پوتین به عنوان کاتالیزور آن عمل خواهد کرد.

♨️چنین همسویی دو قدرت با سابقه سلاح هسته‌ای را گرد هم می‌آورد، دولتی که گمان می‌رود انبوهی از کلاهک‌های هسته‌ای غیرقانونی را در کره شمالی جمع‌آوری کرده و ایران که ایالات متحده می‌گوید احتمالاً می‌تواند ظرف چند هفته چنین سلاحی را تولید کند.

💢شراکت نظامی کره شمالی با روسیه اکنون پرونده اوکراین به عنوان یک درگیری داغ در اروپا را به دوره تنش‌آمیزی در درگیری سرد در شبه جزیره کره مرتبط می‌کند، زیرا کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، تهدیدات خود را علیه کره جنوبی افزایش داده است.

♨️ اهمیت جنگ هواپیماهای بدون سرنشین در اوکراین باعث شده که روسیه برای خرید آنها به ایران نگاه کند . اقدامی که می تواند تعمیق یک دوستی امنیتی که مربوط به سال 2015 و جنگ در سوریه است، زمانی که هر دو از رژیم بشار اسد حمایت می کردند به حساب آید.

شاید در این مسئله مهم ترین سوال این است که آیا این صف بندی های فعلی می توانند فراتر از جنگ در اوکراین دوام بیاورند و به هماهنگی کامل بین هر چهار کشور تبدیل شوند؟

👈ناظران می گویند که یک عامل کلیدی در چگونگی توسعه هر گونه همسویی بیشتر، چین است که تا حد زیادی قدرتمندترین بازیگر در این گروه، شریک تجاری اصلی روسیه، کره شمالی و ایران و کشوری که توسط ایالات متحده به عنوان دشمن اصلی خود تلقی می شود، است. پکن با عمیق تر شدن اختلافاتش با واشنگتن، تلاش ها را برای به چالش کشیدن رهبری جهانی ایالات متحده و شکل دادن به نظم بین المللی به نفع چین و دیگر حکومت های همسو با خود افزایش داده است.

👈نقش روسیه در این تلاش این هفته در شهر کازان در جنوب غربی این کشور به نمایش گذاشته شد، جایی که شی و پوتین از تعهد خود برای ساختن جهانی «عادلانه‌تر» در حاشیه اجلاس سران گروه بریکس که به طور مشترک برای گسترش آن تلاش کرده‌اند سخن گفتند. چین و روسیه، ایران را وارد چرخه بریکس کرده اند و همچنین در درگیری در خاورمیانه، جایی که «نیروهای نیابتی» آن در حال مبارزه با اسرائیل هستند، تا حد زیادی در کنار تهران قرار گرفته اند. چین، روسیه و ایران نیز از سال 2019 چهار رزمایش دریایی مشترک برگزار کرده‌اند و چین بزرگترین خریدار انرژی ایران است.

👈به گفته ژان لوپ سامان، محقق ارشد موسسه خاورمیانه دانشگاه ملی سنگاپور، در عین حال، ایران تحت تحریم شدید دیگر «دولت مورد علاقه برای سیاست خاورمیانه ای چین» نیست، زیرا پکن با کشورهای ثروتمندتر خلیج فارس روابط برقرار می کند.

👈پکن همچنین روابط خود با کره شمالی را که تقریباً از نظر اقتصادی و دیپلماتیک کاملاً به چین وابسته است، به دقت مدیریت می کند. رهبران چین به طور گسترده ای نسبت به همسویی رو به رشد کیم-پوتین و پتانسیل یک کره شمالی قدرتمند برای ایجاد مشکل و جلب توجه بیشتر ایالات متحده به منطقه محتاط هستند. در حالی که چین رفتار تهاجمی خود را در دریای چین جنوبی و نسبت به تایوان انجام می دهد، چین ممکن است ترجیح دهد تمایل خود به حضور در چنین محوری را علنی نکند.

👈 تانگ ژائو، یکی از اعضای ارشد بنیاد کارنگی برای صلح بین‌المللی، گفت
: روسیه، کره شمالی، ایران گروه‌هایی هستند که چین کمتر می‌خواهد آشکارا با آنها ارتباط برقرار کند. چین به دنبال این است که نشان دهد گزینه های بیشتری نسبت به این کشورها دارد و ترجیح می دهد با تعداد بیشتری از کشورها برای رقابت با غرب کار کند.

💢به گفته ژائو، در کوتاه مدت، مشارکت‌های تسلیحاتی روسیه درها را برای ایران و کره شمالی باز می‌کند تا به طور بالقوه فناوری‌های تسلیحاتی حساس مسکو را به دست آورند و آنها را مستقیما تولید کنند و حتی آنها را به سراسر جهان ارسال کنند.

برخی تحلیل‌گران ارزیابی می‌کنند که پویایی کنونی این خطر را افزایش می‌دهد که درگیری‌های آینده از جمله درگیری‌هایی که چین در مرکز آن قرار دارد و نه روسیه، هماهنگی بین این چهار کشور را ایجاد کند/ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1647747

@samassoumi

جهان دیپلماسی

26 Oct, 18:12


🔴 واشنگتن پست: اسرائیل دامنه حمله به ایران را با هدف کاهش تنش محدود کرد/ ایران بر سر یک دو راهی قرار گرفته است

♨️ رژیم اسرائیل و جهان روز شنبه منتظر ماندند تا ببینند آیا حملات هوایی که این رژیم علیه ایران انجام داد، آخرین دور حملاتی را که میان دو تن از قدرتمندترین بازیگران نظامیان منطقه رد و بدل شده بود، به پایان خواهد رساند یا این که گامی دیگر در راهپیمایی به سوی جنگ گسترده‌تر است.

🔸 به گزارش جماران، واشنگتن پست در گزارشی در این باره می نویسد: دامنه دقیق موج چهار ساعته حملات هواپیماهای جنگی اسرائیل هنوز در حال ارزیابی است. هنوز خبری از تلفات جمعی منتشر نشده و گزارش‌ها حاکی از آن است که سایت‌های نظامی تنها اهداف بوده‌اند نه میادین نفتی یا آزمایشگاه‌های تحقیقات هسته‌ای ایران که نشان می‌دهد اسرائیل برای رگبار موشک‌های تهران در 1 اکتبر، انتقام سنجیده‌ای را انتخاب کرده است.

🔸به گفته دنی سیترینوویچ، محقق ارشد موسسه مطالعات امنیت ملی مستقر در تل آویو، این حملات یک معضل پیچیده برای تهران ایجاد می کند، که قول داده است به هر حمله اساسی پاسخ دهد. او گفت: اکنون توپ در زمین رهبری ایران است. در حالی که اسرائیل تأسیسات هسته ای یا نفتی را هدف قرار نداد، حمله گسترده و مهمی انجام داد که وجهه ایران را به چالش می کشد.

🔸اما برخی از کارشناسان نظامی اسرائیل گفتند که حملات احتمالاً به دلیل فشارهای سیاسی ایالات متحده پیش از انتخابات 5 نوامبر محدود شده است و پس از آن اسرائیل می تواند تصمیم بگیرد قاطعانه تر عمل کند.

🔸امیر آویوی، سرتیپ ذخیره ارتش اسرائیل و معاون سابق لشگری که بر آمادگی ارتش نظارت می کند، گفت: «جنگ علیه ایران ماه ها طول خواهد کشید. چه اتفاقی و چه زمانی رخ خواهد داد، ارتباط زیادی با آنچه قرار است در ایالات متحده رخ دهد، دارد.

🔸او گفت که فرصت تاریخی برای حملات عمیق تر در ایران در ماه های آینده، فرصتی نیست که اسرائیل از دست بدهد. هدف راهبردی در پایان روز، ایجاد این واقعیت است که ایران هیچ تهدیدی را نه در حال حاضر و نه در آینده برای اسرائیل ایجاد نخواهد کرد.

🔸به گفته این مقام آمریکایی، اسرائیل قبل از شروع حملات روز شنبه به کاخ سفید اطلاع داد. به گفته این مقام، در طول ساعات حمله، جو بایدن، رئیس جمهور جو بایدن از سوی جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی و دیگر مقامات ارشد، مطلع شد و لوید آستین، وزیر دفاع، گفتگوی مستقیمی با یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل داشت.

🔸ارتش ایالات متحده در این حملات شرکت نکرد، اما مقامات گفتند که واشنگتن آماده کمک مستقیم در مورد ضدحمله ایران است. نیروهای آمریکایی در سرنگونی تسلیحات ایرانی در ماه آوریل نقش داشتند و اخیراً بایدن واحدهای دفاع هوایی پیشرفته را به اسرائیل اعزام کرده است.

با این حال، دامنه محدود حملات توسط اسرائیلی‌هایی که خواستار حمله قاطع‌تر بودند، محکوم شد. بسیاری از تندروها، از جمله نفتالی بنت، نخست وزیر سابق، از دولت خواسته بودند که از حملات مورد انتظار برای نابودی برنامه تحقیقاتی در حال گسترش تسلیحات هسته ای ایران استفاده کند. برخی از این چهره های تندرو گفتند که حمله نکردن به تاسیسات هسته ای و ذخایر نفت ایران اشتباهی جدی است. برخی دیگر گفتند که حملات باید بیشتر برای ضربه زدن به زیرساخت های نفتی و اقتصادی ایران انجام می شد. یایر لاپید، رهبر مخالفان در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «ما می‌توانستیم و باید بهای بسیار سنگین‌تری از ایران می‌گرفتیم.»

آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع سابق و رئیس یکی دیگر از احزاب اپوزیسیون، گفت: «متأسفانه به نظر می‌رسد که دولت اسرائیل به‌جای تعیین هزینه واقعی حمله به اسرائیل برای ایران، بار دیگر به اقدامات نمایشی و روابط عمومی بسنده کرده است.»

💢میری آیسین، افسر ارشد سابق اطلاعاتی در ارتش اسرائیل، گفت که یکی از عناصر کلیدی این است که آیا حزب‌الله، که توسط ایران حمایت می‌شود، توانایی یا اراده پاسخگویی به نمایندگی از تهران را دارد یا خیر./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1647841

@SaMassoumi

جهان دیپلماسی

26 Oct, 17:25


⭕️الشرق الاوسط خبر داد: پیام امریکا به ایران از طریق میانجی عراقی قبل از حمله رژیم صهیونیستی

🔹میدل ایست نیوز: منابع موثق گزارش دادند یک میانجی عراقی پیام امریکایی‌ها را قبل از حمله بامداد امروز رژیم صهیونیستی به پایگاه‌های نظامی ایران، به تهران ابلاغ کرد.به گزارش الشرق الاوسط، این منابع گفتند: این پیام از جانب مقامات سفارت امریکا در بغداد و از طریق یک واسطه عراقی به تهران منتقل شده و حاوی اطلاعاتی درباره مستثنی شدن خطوط قرمز ایران از حمله اسرائیل بوده است.

🔹این منابع تصریح کردند: تهران از این پیام متوجه شد واشنگتن تلاش‌هایی استثنایی برای محدود کردن پاسخ اسرائیل انجام داده تا جایی که کار به رویارویی بزرگتر در منطقه کشیده نشود. بر این اساس ایرانی‌ها هرگز اجازه نقض قواعد درگیری را بیش از این نخواهند داد و این موضوع حداقل در این مرحله از درگیری همین جا متوقف می‌شود.به گفته این منابع در پیام امریکایی‌ها به مقامات ایرانی تاکید شده است دیگر وارد بازی واکنش و واکنش متقابل نشوند.

🔹این منابع با اشاره به اینکه این پیام بیشتر بر جنبه سیاسی مربوط به پیامد‌های تشدید تنش‌ها پس از امروز متمرکز بوده است، تصریح کردند: واشنگتن بر این باور است حجم پاسخ اسرائیل فرصتی نادر برای ایران به منظور اجتناب از خطراتی است غیر قابل کنترل خواهد بود.با این حال، ایران روز شنبه تاکید کرد در پاسخ به این حمله حق و وظیفه دفاع از خود را محفوظ نگه می‌دارد.

@SaMassoumi

جهان دیپلماسی

26 Oct, 17:24


⭕️هم‌دستی آمریکا در جنایت تجاوز رژیم اسرائیل به حریم ایران قطعی است

پیام نمایندگی ایران در سازمان ملل:

🔹جنگنده‌های رژیم صهیونیستی از فضای عراق و حدود ۷۰ مایلی مرز با ایران به سمت چند سایت نظامی و راداری ایران حمله کردند.
🔹آسمان عراق در اشغال و تحت فرماندهی و کنترل ارتش آمریکاست.
🔹نتیجه: هم‌دستی آمریکا در این جنایت قطعی است.

@SaMassoumi

جهان دیپلماسی

26 Oct, 17:11


⭕️ دفتر نتانیاهو: گزارش‌ها در مورد هشدار به ایران پیش از حمله نادرست است

🔹 دفتر نخست‌وزیر اسرائیل ادعاها در مورد اطلاع‌رسانی به ایران پیش از حمله را «نادرست و یاوه» توصیف کرد و گفت: «اسرائیل به ایران پیش از حمله هیچ هشداری نداده‌بود، نه در مورد زمان حمله، نه در مورد اهداف و نه در مورد مقیاس حمله.»

@SaMassoumi

جهان دیپلماسی

26 Oct, 16:25


جهان دیپلماسی pinned «⛔️ ارزیابی حمله اسرائیل به ایران؛ تهران با عجله تصمیم نمی گیرد 🖊عبدالرضا فرجی راد، کارشناس ارشد سیاست خارجی در یادداشتی برای جماران نوشت: 🔸بعد از حمله جمهوری اسلامی ایران به رژیم اسراییل با نزدیک به ۲۰۰ موشک سوپر سونیک و یا مشابه آن که خساراتی قابل توجه…»

جهان دیپلماسی

26 Oct, 16:24


⛔️ ارزیابی حمله اسرائیل به ایران؛ تهران با عجله تصمیم نمی گیرد

🖊عبدالرضا فرجی راد، کارشناس ارشد سیاست خارجی در یادداشتی برای جماران نوشت:

🔸بعد از حمله جمهوری اسلامی ایران به رژیم اسراییل با نزدیک به ۲۰۰ موشک سوپر سونیک و یا مشابه آن که خساراتی قابل توجه به مقرهای نظامی و اطلاعاتی اسرائیل وارد کرد، این رژیم تهدید کرد که به زودی به حملات جمهوری اسلامی پاسخ خواهد داد.

🔸از همان ابتدای امر ایالات متحده امریکا وارد گفتگو های جدی با اسرائیل شد مبنی بر اینکه پاسخ اسرائیل باید متناسب با حمله ایران و بدون وارد شدن خسارت به مراکز نفتی و هسته ای ایران باشد. در واقع به خاطر اصرار اسرائیل بر ضرورت پاسخ و ایجاد بازدارندگی امریکا با دادن امتیازاتی از جمله نصب موشکهای دفاعی تاد و نیز ارائه یک بسته نظامی و مالی توانست اسرائیل را قانع کند که حملات رژیم باید بر مقرهای نظامی ایران تمرکز داشته باشد.

اصرار امریکا به دو دلیل بود: نخست انتخابات امریکا که معلوم نبود حمله غیر متناسب اسرائیل چه تاثیری بر آن خواهد داشت، بویژه آنکه حمله به مراکز نفتی و اقتصادی ایران میتوانست قیمت نفت و نهایتا بنزین را از کنترل خارج کند.

دوم چنین حمله غیر متناسبی می توانست پاسخ محکم ایران را به دنبال داشته باشد. این حملات رفت و برگشتی امکان جنگی گسترده تر را در خاورمیانه فراهم میکرد که ایالات متحده بخاطر شرایط حساس در اروپا و درگیری با روسیه،گفتگوهای هسته ای با ایران و نیز شرایط نامطلوب در شرق دور، گسترش ناآرامی در خاورمیانه را در جهت منافع خود ارزیابی نمیکرد.

👈 اسرائیل در صبح شنبه در دو مقطع زمانی حدودا در ساعات دو و ۵ صبح، حملاتی را با تعدادی هواپیمای جنگنده به قرارگاههای نظامی در غرب و شرق تهران و نیز دو استان ایلام و خوزستان در غرب کشور انجام داد. به رغم اینکه سیستم دفاعی جمهوری اسلامی ایران در زمان حمله وظایف خود را انجام داد ولی بر اساس گزارشات و بیانیه های رسمی خساراتی نیز به مراکز نظامی مربوطه وارد شده است. همانطور که تقریبا پیش بینی میشد و احتمالا پیامهایی نیز بین ایران و امریکا در این خصوص تبادل شده از حمله به سایت های هسته ای و مراکز نفتی خودداری شده و عمدتا مراکز نظامی مورد هدف واقع شده است.

حال سوال این است که ایا جمهوری اسلامی ایران به این حمله پاسخ خواهد داد و اگر پاسخی داده شود عکس العمل اسراییل و امریکا چه خواهد بود؟

سوال دیگری که مطرح می شود این است که حمله اسرائیل چه تاثیری میتواند بر درگیری ها و حوادث جاری خاورمیانه و بویژه بر لبنان و غزه داشته باشد؟

⭕️ اگر بخواهیم رویکرد جمهوری اسلامی را به این حمله مورد ارزیابی قرار دهیم باید گفت که بعید به نظر میرسد که نیروهای نظامی ایران بخواهند به سرعت به این حمله پاسخ دهند. البته تمام جوانب این حمله در شورای عالی امنیت ملی توسط سیاسیون و نظامیان کشور مورد بررسی و میزان خسارات وارده نیز ارزیابی می شود ولی اگر ایران بخواهد بر اساس ارزیابی ها پاسخی بدهد نیز با تعجیل صورت نخواهد گرفت.

⭕️ در مقطع فعلی اولویت جمهوری اسلامی ایجاد آتش بس در لبنان و غزه است که از نسل کشی و جنایات غیر انسانی رژیم اسرائیل در کشتار غیرنظامیان و کودکان جلوگیری شود. همانطور که در بیانیه وزارت خارجه جمهوری اسلامی نیز آمده و پررنگ نیز مطرح شده باید جلوی کشتار و قتل عام غیر نظامیان بیگناه در منطقه گرفته شود و جهانیان نیز به این امر کمک کنند. بنابراین با توجه به اینکه در روزهای اخیر بحث آتش بس در لبنان بر محور قطعنامه ۱۷۰۱ جدی شده و نبیه بری رئیس پارلمان و میقاتی نخست وزیر لبنان آنرا بطور جدی با هوخشتاین، نماینده اعزامی امریکا به لبنان پیگیری میکنند و از سویی نیز مذاکراتی در قطر در رابطه با آتش بس در غزه در جریان است لذا اولویت جمهوری اسلامی در مقطع فعلی آرامش در این دو منطقه است.

⭕️ ایالات متحده امریکا بعد از مدیریت درگیری های موشکی اسرائیل و ایران به رغم تمام حمایتهایی که از رژیم اسرائیل بعمل آورده تلاش میکند به نحوی عمل کند که درگیری های مستقیم ایران و اسرائیل پایان یافته و یا آن را به حداقل برساند و در این مدت کوتاه تا انتخابات تمرکز خود را بر آتش بس در لبنان و غزه قرار داده که از درون مذاکرات فشرده، آرامش نسبی در منطقه حاکم شود تا آرایی از جانب مسلمانان مقیم امریکا بر آرای متزلزل کاملا هریس بیفزاید./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1647808

جهان دیپلماسی

26 Oct, 14:51


⭕️ سی ان ان: چرا کشورهای عربی حملات اسرائیل به ایران را شدیدا محکوم کردند؟/ ترس از تشدید تنش در منطقه بر تلاش های دیپلماتیک افزود

♨️ پایگاه خبری جماران:
محکومیت حملات اسرائیل به ایران توسط کشورهای عربی نشان دهنده نگرانی عمیق آنها در مورد تشدید تنش در منطقه است.

♨️سی ان ان در گزارشی کوتاه در این باره می نویسد: بسیاری از کشورهای عربی حملات اسرائیل به ایران را به نشانه نگرانی از تشدید بیشتر تنش در منطقه محکوم کرده اند. وزارت خارجه امارات متحده عربی بدون ذکر نام اسرائیل، «نگرانی عمیق» خود را نسبت به ادامه تشدید تنش ابراز کرد.

🔸به گزارش خبرگزاری دولتی عربستان سعودی، عربستان سعودی، رقیب تاریخی ایران در منطقه، نامی از اسرائیل نبرد، اما «هدف‌گیری نظامی» ایران را به‌عنوان «نقض حاکمیت آن» و نقض قوانین بین‌المللی محکوم کرد. قطر و کویت به طور جداگانه حملات اسرائیل را محکوم کردند و مصر نیز نسبت به تشدید تنش در منطقه ابراز نگرانی عمیق کرد.

♨️کشورهای عربی خلیج فارس متحد آمریکا مانند عربستان سعودی و امارات، دو تولیدکننده بزرگ نفت جهان، در سال‌های اخیر سیاست‌های خارجی خود را از درگیری دور کرده‌اند تا در خدمت منافع اقتصادی خود باشند. این باعث شده است که آنها روابط خود را با دشمنان سابق مانند ایران ترمیم کنند.

♨️انور قرقاش، مشاور دیپلماتیک ریاست جمهوری امارات، روز شنبه در این باره نوشت: پس از بیش از یک سال درگیری‌های نظامی و پیامدهای ناگوار انسانی و سیاسی، منطقه به مسیری متفاوت نیاز دارد که به نفع کار دیپلماتیک و راه‌حل‌های سیاسی باشد و به سمت کاهش تشدید و رویارویی به نفع کانال‌های ارتباطی و گفت‌وگو پیش برود.

👈کشورهایی در سراسر خاورمیانه که از لحاظ تاریخی ایران را به عنوان دشمن اصلی منطقه ای خود می دیدند، پیش از حملات اسرائیل، ترجیح دادند جمهوری اسلامی را وارد دیپلماسی فشرده کنند.

👈عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران طی ماه گذشته برای دیدار با رهبران منطقه به سراسر خاورمیانه سفر کرد. چند روز پیش از حمله اسرائیل، عراقچی مدعی شد که از چندین کشور تضمین داده است که حریم هوایی آنها توسط اسرائیل برای حمله استفاده نخواهد شد./
جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1647812

@samassoumi

جهان دیپلماسی

26 Oct, 14:42


🎙گزارش وال‌استریت‌ژورنال از جزئیات طرح جدید آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها

🔹 دور جدید مذاکرات آتش‌بس #غزه و آزادی گروگان‌ها قرار است روز یکشنبه در #دوحه، پایتخت #قطر، برگزار شود و بنابر گزارش‌ها، دیدارهایی بین روسای سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا، اسرائیل و مصر برگزار خواهد شد.

🔹در همین حال روزنامه وال‌استریت‌ژورنال به نقل از میانجی‌گران عرب دخیل در مذاکرات به جزئیاتی از طرح پیشنهادی مصر در این مذاکرات پرداخته است. به نوشته وال‌استریت‌ژورنال، پیشنهاد مصر که در روزهای اخیر به نمایندگی از اسرائیل به هیئت حماس در قاهره ارائه شد، شامل تضمین خروج امن این گروه از غزه به کشوری دیگر در ازای خلع سلاح و آزادی گروگان‌ها می‌شود.

🔹به گزارش وال‌استریت‌ژورنال، پیشنهاد #مصر همچنین شامل برقراری یک آتش‌بس در مقیاس کوچک‌تر، آزادی پنج گروگان اسرائیلی در ازای آزادی زندانیان فلسطینی و سپس تمدید توافق خواهد بود.

🔹مقام‌های رسمی کشورهای میانجی، شامل #آمریکا، #مصر و #قطر، هنوز واکنشی به گزارش وال‌استریت‌ژورنال نشان نداده‌اند؛ اما یک روز پیش از انتشار این گزارش #بنیامین_نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، از آمادگی مصر برای پیشبرد توافق استقبال کرده بود.

🔹تلاش‌های دیپلماتیک برای دستیابی به توافق آتش‌بس پس از مرگ یحیی سنوار، رهبر #حماس، افزایش یافته و آنتونی بلینکن، وزیر خارجه #آمریکا، روز جمعه پس از قطر راهی #لندن شد و در آنجا با نخست‌وزیر لبنان و همچنین وزرای خارجه اردن و امارات متحده عربی دیدار و گفت‌وگو کرد.
@SaMassoumi

جهان دیپلماسی

26 Oct, 14:08


⭕️ تعمیق شکاف
🔶 چرا اروپا به تمایل تهران برای بهبود روابط پاسخ مثبت نداد؟
✍️ شهاب شهسواری
https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-24029


⭕️ در تهران دنبال مشکل بگردیم
✍️ ابوالقاسم دلفی، سفیر پیشین ایران در فرانسه
https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-24028


⭕️ در جنگ اوکراین سیاست بی‌طرفی در پیش بگیریم
✍️ علی ماجدی، سفیر پیشین ایران در آلمان
https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-24026


⭕️ پیش‌شرط عادی‌سازی روابط ایران و اروپا
✍️ مرتضی مکی، تحلیل‌گر مسائل اروپا
https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-24027

@SaMassoumi

جهان دیپلماسی

26 Oct, 13:23


⭕️ وزارت خارجه بحرین بدون نام بردن از اسرائیل حمله به ایران را محکوم کرد

🔹 وزارت خارجه بحرین با صدور بیانیه‌ای تصریح کرد: «پادشاهی بحرین، ضمن محکومیت عملیات نظامی که جمهوری اسلامی ایران را هدف قرار داده است، نگرانی عمیق خود را از ادامه تشدید تنش‌ها و عملیات نظامی در منطقه خاورمیانه ابراز می‌کند و از پیامدهای خطرناک آن بر غیرنظامیان بی‌گناه و وخامت وضعیت انسانی فاجعه‌بار هشدار می‌دهد.»

🔹 در این بیانیه آمده‌است: «وزارتخانه بار دیگر از جامعه بین‌المللی خواست تا به مسئولیت‌های خود در مورد توقف فوری، جامع و دائمی آتش‌بس در منطقه عمل کند. این وزارتخانه همه طرف‌های ذی‌ربط را به خویشتن‌داری و اولویت دادن به کاهش تنش‌ها برای جلوگیری از گسترش جنگ و درگیری‌ها ترغیب می‌کند و بر لزوم احیای مذاکرات صلح برای تحقق امنیت و ثبات منطقه‌ای و حفظ حقوق همه مردم منطقه برای زندگی شایسته در امنیت، صلح و رفاه تأکید می‌کند.»

🔹 در پایان بیانیه وزارت خارجه بحرین آمده‌است: «وزارت امور خارجه بر لزوم توقف فوری آتش‌بس در نوار غزه و جنوب لبنان تأکید می‌کند. این وزارتخانه خواستار حفاظت از غیرنظامیان و بازگشت امن آنها به خانه‌هایشان، آزادی گروگان‌ها و بازداشت‌شدگان، ارسال کمک‌های انسانی بدون موانع، اجرای قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد مرتبط با وضعیت در غزه، اجرای کامل قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت در مورد لبنان و پایبندی به توافق طائف، و پایان دادن به چرخه خشونت و تشدید متقابل برای حفظ صلح و امنیت در منطقه خاورمیانه و جهان است.»

@SaMassoumi

جهان دیپلماسی

26 Oct, 13:03


⭕️ اتحادیه اروپا: حق اسرائیل برای دفاع از خود را به رسمیت می‌شناسیم / خویشتن‌داری کنید

🔹 سخنگوی اداره اقدام خارجی اتحادیه اروپا به صدور بیانیه‌ای تصریح کرد: «حمله تلافی‌جویانه اسرائیل علیه ایران، همانطور که توسط نیروهای دفاعی اسرائیل تأیید شده است، در میان تنش‌های شدید و رو به افزایش منطقه‌ای رخ داده است.»

🔹 در این بیانیه آمده‌است: «چرخه خطرناک حملات و تلافی‌جویی‌ها خطر گسترش بیشتر درگیری‌های منطقه‌ای را به همراه دارد. در حالی که حق اسرائیل برای دفاع از خود را به رسمیت می‌شناسیم، اتحادیه اروپا از همه طرف‌ها می‌خواهد که نهایت خویشتن‌داری را به کار گیرند تا از تشدید غیرقابل کنترل که به نفع هیچ‌کس نیست، جلوگیری کنند.»

🔹 این بیانیه می‌افزاید: «اتحادیه اروپا همچنان به کاهش تنش‌ها و کمک به کاهش تنش‌ها متعهد است و به این منظور، در تماس نزدیک با همه بازیگران مرتبط باقی می‌ماند.»

@SaMassoumi

جهان دیپلماسی

26 Oct, 12:36


جهان دیپلماسی pinned «🔵 عدم محکومیت حمله اسرائیل به ایران توسط روسیه ⭕️ مسکو: نگرانیم 🔹 سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به حمله اسرائیل علیه ایران، حاضر به محکوم کردن این اقدام اسرائیل نشد. 🔹 به گزارش ریانووستی، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به حمله…»

جهان دیپلماسی

24 Oct, 15:57


🔴 محور مقاومت از خاکستر جنگ غزه هم بلند می شود

🔴 چرا دولت جدید آمریکا باید برقراری آتش بس در غزه را جدی بگیرد؟


پایگاه خبری جماران: ناتاشا هال عضو ارشد برنامه خاورمیانه در مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی در واشنگتن در نوشتاری برای مرکز مطالعات استراتژیک و بین الملل نوشت:

در حالی که دولت نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل درگیر جنگ‌هایی در سراسر خاورمیانه برای تضعیف ایران و گروه های نظامی متحدش است، مقامات دولت جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده این پیروزی‌های نظامی را «لحظه‌ای تعیین‌کننده در تاریخ» می‌خوانند.

👈اما آیا این لحظه به گونه‌ای که مقامات کاخ سفید امیدوار هستند، تاریخ را تعیین خواهد کرد؟

👈بدون راه‌حل سیاسی که صلاح میلیون‌ها نفر از جمله فلسطینی‌ها، لبنانی‌ها و سوری‌ها را  که آرزوی صلح و عدالت در خاورمیانه دارند را در بر بگیرد، پیروزی های تاکتیکی اسرائیل و «شکست های ایران» زودگذر خواهد بود.

🔻صرف نظر از اینکه اسرائیل تا چه حد به دشمنان خود در خاورمیانه ضربه می زند، هم ایران و هم حزب الله صدها مایل خاک دارند که از دریای مدیترانه تا ایران را در بر می گیرد و می توانند فعالیت های خود را در این محدوده احیاء کنند.

🔻حزب الله و ایران توانایی ایفای نقش در بازی های طولانی که حوصله دیگران را سر برده، دارند. این سرسختی به آنها اجازه داد تا کنترل خود را در سوریه، عراق، یمن و البته لبنان مستحکم کنند./ جماران

🔆 مشروح این گزارش تحلیلی را در جماران بخوانید:

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1647577

@samassoumi

جهان دیپلماسی

24 Oct, 10:14


🔴 چرا ایران و رژیم اسرائیل از جنگ در سایه خارج شدند؟

🔻«چرا رژیم اسرائیل به دنبال حمله به ایران است؟»

به گزارش جماران، نیویورک تایمز با طرح این پرسش می نویسد: برای دهه‌ها، ایران و اسرائیل در یک جنگ سایه با هم جنگیده‌اند. امسال درگیری آنها آشکار شد. ارتش اسرائیل در حال حاضر برای حمله نظامی به ایران آماده می شود؛ حمله ای که در پاسخ به  پرتاب حدود 180 موشک بالستیک ایران به اسرائیل در 1 اکتبر است. یوآو گالانت، «وزیر دفاع» اسرائیل گفته  که ضدحمله کشورش مرگبار، دقیق و مهمتر از همه شگفت انگیز خواهد بود. این حمله احتمالی می تواند درگیری منطقه ای را که با حمله مرگبار به اسرائیل در 7 اکتبر سال گذشته توسط گروه مبارز فلسطینی حماس آغاز شد، گسترش دهد. در اینجا نگاهی به همه چیزهایی که در مورد اقدام نظامی احتمالی اسرائیل علیه ایران می دانیم، و رویدادهایی که کشورها را به این نقطه رسانده است، می اندازیم.

🚨حمله اسرائیل چه زمانی انجام می شود؟

پاسخ کوتاه این است: نمی دانیم. در جریان تبادل حملات هوایی قبلی در ماه آوریل، اسرائیل تنها حدود پنج روز منتظر بود تا به حمله مشابه ایران پاسخ دهد. اما عوامل مختلفی ممکن است این بار منجر به تعویق افتادن پاسخ شده باشد، از جمله مذاکرات بین اسرائیل و دولت بایدن، ورود سیستم دفاع هوایی ایالات متحده و تعطیلات یهودیان. انتخابات آتی ایالات متحده نیز می تواند بر زمان بندی اسرائیل تأثیر بگذارد.

دو سند محرمانه اطلاعاتی ایالات متحده که هفته گذشته فاش شد، تصاویر ماهواره‌ای از تدارکات نظامی اسرائیل برای حمله احتمالی به ایران را توصیف می‌کند و نمایی از نگرانی آمریکا در مورد این برنامه‌ها ارائه می‌دهد. یک سند تمرین‌های اخیر را تشریح می‌کند که ظاهراً عناصر یک حمله را تمرین می‌کنند، در حالی که سند دوم توضیح می‌دهد که چگونه اسرائیل در حال تغییر مکان موشک‌ها و تسلیحات خود در صورت پاسخ ایران به حمله دیگری است.

🚨اهداف احتمالی اسرائیل چیست؟

در این گزارش ادعا شده که تحلیلگران می گویند چندین دسته از اهداف وجود دارد. اسرائیل می‌تواند پس از تضعیف شدید نیروهای نیابتی ایران - حزب‌الله در لبنان و حماس در غزه - با توجه به نگرانی‌های متحدانش، به‌ویژه ایالات‌ متحده مبنی بر اینکه یک حمله جدید می‌تواند منجر به یک جنگ منطقه‌ای گسترده‌تر شود، اهداف استراتژیک خود را متعادل کند. دو مقام گفتند که دولت اسرائیل به دولت بایدن گفته  که از حمله به سایت های غنی سازی هسته ای و تولید نفت ایران اجتناب خواهد کرد. این مقامات ادعا کردند که اسرائیل موافقت کرده  که حملات خود را بر اهداف نظامی در ایران متمرکز کند. دوری از زیرساخت‌های هسته‌ای یا نفتی، احتمال جنگ همه جانبه بین دو دشمن را کاهش می‌دهد؛ آن هم در میان نگرانی‌هایی که در واشنگتن از کشیده شدن به یک رویارویی بزرگ‌تر در خاورمیانه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری این کشور وجود دارد./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1647566

@samassoumi

جهان دیپلماسی

23 Oct, 16:37


⭕️ سی ان ان: عضویت ایران در بریکس آن را به روسیه نزدیک تر کرد

⭕️ نشست بریکس در کازان نشانه شکست سیاست غرب در منزوی کردن پوتین است


♨️ «نزدیک به سه سال پس از حمله روسیه به اوکراین که توسط کشورهای جهان محکوم شد، ولادیمیر پوتین رهبر این کشور نشستی را با بیش از ده‌ها رهبر جهان برگزار می‌کند. برگزاری این نشست یک سیگنال واضح به غرب است که روسیه و شخص پوتین تنها نیستند و ائتلافی از کشورها در حال ظهور پشت سر آن ایستاده‌اند.»

♨️ سی ان ان
با این مقدمه نوشت: اجلاس سه روزه بریکس که از روز سه شنبه در شهر کازان در جنوب غربی روسیه آغاز شد، اولین نشست گروه اقتصادهای نوظهور بزرگ برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی از زمانی است که در اوایل سال جاری تعداد اعضا گسترش یافت و شامل مصر، امارات، اتیوپی و ایران شد.

♨️قرار گرفتن ایران-که سی‌ان‌ان گزارش داده صدها پهپاد و همچنین موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد را در اختیار روسیه قرار داده- در جمع بریکس، یک شریک نزدیک روسیه را حتی بیشتر به دامان مسکو می‌آورد./ جماران

🔆 مشروح این گزارش تحلیلی را در جماران بخوانید:

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1647519

@samassoumi

جهان دیپلماسی

23 Oct, 14:48


🎙عبدالفتاح السیسی در دیدار با مسعود پزشکیان:
⭕️تصویر نادرستی را که از ایران ارائه شده، اصلاح کنید

🔹روسای جمهور ایران و مصر در دیدار یکدیگر مهمترین مسائل منطقه و راهکارهای توقف جنگ در غزه و لبنان و جلوگیری از سرایت درگیری‌ها به دیگر نقاط منطقه را مورد بررسی قرار دادند.

🔹عبدالفتاح السیسی در این دیدار خطاب به همتای ایرانی گفت: نه به عنوان یک عالم سیاسی، بلکه در وهله اول به عنوان یک مسلمان باور دارم که باید با تفاهم و گسترش دوستی امور خود را به پیش ببریم و از همین رو در تمام سال‌هایی که روابط ما دچار مشکل است، حتی یکبار علیه جمهوری اسلامی ایران موضعی اتخاذ نکرده‌ام.

🔹به نظرم شما باید تلاش کنید تصویر
نادرستی را که در 40 سال گذشته از ایران در منطقه و جهان ارائه شده است، اصلاح کنید.
@samassoumi

جهان دیپلماسی

23 Oct, 14:41


⭕️دیدارهای جداگانه سران و وزرای امور خارجه ایران و امارات

🔹مسعود پزشکیان و «محمد بن زاید بن سلطان آل نهیان» رئیس دولت امارات متحده عربی امروز چهارشنبه در حاشیه نشست سران بریکس در کازان روسیه با یکدیگر دیداری کوتاه داشتند و درباره مسائل و دغدغه‌های دو کشور از جمله ضرورت توقف حملات رژیم صهیونیستی گفتگو کردند.
🔹علاوه بر این دیدار، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان و «عبدالله بن زاید آل نهیان» وزیر امور خارجه امارات نیز دیدار جداگانه‌ای با یکدیگر داشتند.
🔹به گفته عراقچی اولین موضوع گفتگوی مقامات دو کشور ضرورت توقف حملات رژیم صهیونیستی به غزه و لبنان بود که دو کشور در این خصوص با یکدیگر اشتراک نظر دارند.
🔹وزیر امور خارجه همچنین توضیح داد که در این دیدارها برخی اختلاف‌نظرها فیمابین دو کشور نیز مورد بحث قرار گرفته است و تاکید کرد: به طور طبیعی ما هیچ فرصتی را برای تبیین و دفاع قاطعانه از مواضع و منافع جمهوری اسلامی ایران به ویژه در زمینه مسئله جزایر سه‌گانه ایرانی از دست نمی‌دهیم.
@samassoumi

جهان دیپلماسی

23 Oct, 14:38


حزب‌الله شهادت سید هاشم صفی الدین را تأیید کرد

🔹حزب‌الله لبنان با صدور بیانیه‌ای شهادت «سید هاشم صفی الدین»، رئیس شورای اجرایی این جنبش در حمله هوایی صهیونیست‌ها را تأیید کرد.
@samassoumi

جهان دیپلماسی

23 Oct, 13:13


🔴 نیویورک تایمز: چین، روسیه و ایران از بریکس برای به چالش کشیدن قدرت ایالات متحده در حوزه تحریم اقتصادی استفاده می کنند

✔️ شانزدهمین نشست سالانه بریکس در کازان روسیه به میزبانی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور توجه رسانه های بین المللی را به خود جلب کرده است.

✔️ نیویورک تایمز در گزارشی در این باره می نویسد: روسای جمهور روسیه و چین به دنبال فرار از تحریم‌ها، «نظم جهانی عادلانه» را وعده می‌دهند.

☑️ برخی از کشورها، از جمله چین، روسیه و ایران، می خواهند از بریکس برای به چالش کشیدن قدرت ایالات متحده، به ویژه توانایی آن در اعمال تحریم های اقتصادی استفاده کنند.

☑️ سایرین مانند هند و برزیل بیشتر به اصلاح مؤسسات جهانی مانند بانک جهانی و صندوق بین المللی پول علاقه مند هستند تا به نیازهای کشورهای در حال توسعه خدمت رسانی کنند./ جماران

🔆 مشروح این گزارش تحلیلی را در جماران بخوانید:

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1647513

@samassoumi

جهان دیپلماسی

23 Oct, 09:39


📸خوش و بش مسعود پزشکیان با محمد بن زاید بن سلطان آل نهیان رئیس امارات در حاشیه نشست بریکس

🔹امیر امارات پس از پیروزی پزشکیان با انتشار پیامی نوشته بود:

🔺من برای او آرزوی موفقیت در خدمت به کشورش را دارم و مشتاقانه منتظر همکاری با او در راستای منافع کشور و ملت‌های ایران و امارات هستم/جهان دیپلماسی

@samassoumi

جهان دیپلماسی

23 Oct, 09:09


جهان دیپلماسی pinned «ارزیابی نظرسنجی‌های انتخابات آمریکا و پیشتازی ترامپ در ایالت‌‏های چرخشی کاملاً غیرقابل پیش‌‏بینی محمدحسین لطف‌الهی 🔹روند نظرسنجی‌‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا تا حدودی تغییر کرده و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحده امید بیشتری به پیروزی…»

جهان دیپلماسی

23 Oct, 09:03


ارزیابی نظرسنجی‌های انتخابات آمریکا و پیشتازی ترامپ در ایالت‌‏های چرخشی

کاملاً غیرقابل پیش‌‏بینی


محمدحسین لطف‌الهی

🔹روند نظرسنجی‌‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا تا حدودی تغییر کرده و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحده امید بیشتری به پیروزی در انتخابات دارد اما نظرسنجی‌ها رقابت دو کاندیدا را به اندازه‌ای نزدیک نشان می‌دهند که امکان یک نتیجه‌گیری قطعی در خصوص سرنوشت نهایی انتخابات وجود ندارد.

🔹در آخرین بروزرسانی نظرسنجی‌ها در زمان نگارش این گزارش (سه‌شنبه ۲۲ اکتبر)، میانگین نظرسنجی‌ها از برتری کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا در سطح ملی حکایت دارد. بر اساس میانگین نظرسنجی‌های وب‌سایت ۵۳۸، هریس با ۴۸/۲ درصد آرا از ترامپ با ۴۶/۴ درصد آرا پیش است و توانسته برتری خود را در سطح ملی حفظ کند اما این آمار نشان می‌دهد روند آرای هریس نزولی بوده و او با چالش بزرگی در فاصله کوتاه باقی‌مانده تا انتخابات مواجه است. هریس در اولین روز ماه سپتامبر برتری ۳/۱ درصدی را در برابر رقیب خود به ثبت رسانده بود اما این برتری در حال حاضر تنها ۸/۱ درصد است.

🔹آمارهای ارائه‌شده از سوی دیگر وب‌سایت‌های معتبر در زمینه جمع‌بندی نظرسنجی‌ها از جمله (Real Clear Politics (RCP و سیلور بولتین هم صعودی بودن روند آرای ترامپ را تأیید می‌کنند. بر مبنای میانگین نظرسنجی‌های وب‌سایت RCP، اختلاف آرای هریس و ترامپ از ۱/۹ درصد در اول سپتامبر به ۰/۹ درصد رسیده است. آمارهای وب‌سایت سیلور بولتین هم حاکی از آن است که آرای ترامپ در مقایسه با ماه گذشته میلادی ۱/۱ درصد بیشتر شده است.

🔹اغلب وب‌سایت‌های معتبر در ارائه آمار میانگین نظرسنجی‌ها، وضعیت ترامپ را در ایالت‌های چرخشی بهتر ارزیابی می‌کنند و معتقدند ترامپ نه‌تنها توانسته وضعیت نزولی آرای خود در این ایالت‌ها را به روندی صعودی تبدیل کند بلکه موفق شده در مجموع این ایالت‌ها نیز آمار بهتری را در مقایسه با هریس به ثبت برساند.

🔹در ماه سپتامبر مؤسسه افکار سنجی PEW یک نظرسنجی در سطح ملی در خصوص دغدغه‌های رای‌دهندگان آمریکایی و موضوعات مهم از نظر آن‌ها در انتخاب رئیس‌جمهور آینده این کشور برگزار کرد. بر اساس این نظرسنجی از هر ۱۰ آمریکایی ۸ نفر (۸۱ درصد) به اقتصاد و تورم به‌عنوان یکی از کلیدی‌ترین موضوعات در این زمینه اشاره می‌کند.

🔹تفاوت میان نگرانی‌ها و دغدغه‌های طرفداران هریس و طرفداران ترامپ در این زمینه بسیار جالب توجه است. برای نمونه درحالی‌که ۶۵ درصد از کل مشارکت‌کنندگان در نظرسنجی موضوع مراقبت‌های بهداشتی و کاهش هزینه‌های درمان را دغدغه خود ذکر کرده‌اند، در آمار تفکیکی می‌توان مشاهده کرد که برای ۷۶ درصد هواداران هریس این موضوع یک دغدغه بوده و در مقابل ۵۵ درصد از طرفداران ترامپ این مسئله را یک مسئله مهم می‌دانند.

🔹سومین دغدغه بزرگ رای‌دهندگان مسئله انتصاب قضات دیوان عالی توسط رئیس‌جمهور آینده است. ترامپ در دوره ریاست‌جمهوری خود فرصت انتصاب ۳ قاضی دیوان عالی را پیدا کرد که باعث شد آرایش سیاسی این دیوان برای سال‌ها تغییر کند. همین مسئله باعث شده تا برای ۷۳ درصد از هواداران هریس و رای‌دهندگان لیبرال موضوع انتصاب قضات دیوان عالی یک دغدغه انتخاباتی باشد.

🔹سیاست خارجی (۶۲ درصد)، جرایم خشن (۶۱ درصد)، مهاجرت (۶۱ درصد)، حمل اسلحه (۵۶ درصد)‌، سقط جنین (۵۱ درصد) و نژادپرستی (۳۷ درصد) از دیگر موضوعات مهم برای رای‌دهندگان آمریکایی است.

https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-23878

@SaMassoumi

جهان دیپلماسی

23 Oct, 08:41


📹خبرنگار بی بی سی: اسرائیل دروغ گفت، اینجا فقط یک بیمارستان است

🔹خبرنگار بی‌بی‌سی توانست به بیمارستانی در لبنان که اسرائیل ادعا کرده بود حزب الله آن را به مخفیگاه و محل ذخیره دارایی خود تبدیل کرده، دسترسی کامل پیدا کند. خبرنگار می گوید که بدون مانع و با آزادی از تمام نقاط این ساختمان بازدید کرده است. نتیجه: ادعای اسرائیل، دروغ محض بود.

🔹در پی ادعای ارتش رژیم اسرائیل مبنی بر وجود زیرساخت‌های مقاومت لبنان و تونل‌های حزب‌الله زیر بیمارستان ساحل لبنان، این بیمارستان با دعوت از خبرنگاران بین‌المللی خواستار آشکارسازی واقعیت و رد این ادعا شد.

🔹پیشتر ارتش رژیم اسرائیل با طرح این ادعا، خواستار تخلیه بیمارستان ساحل شد، اما به اذعان خبرنگاران حاضر در بیمارستان، هیچ سندی مبنی بر تأیید ادعای رژیم صهیونیستی وجود ندارد و «تونل‌های محل ذخیره‌سازی صدها میلیون دلار و طلا توسط حزب‌الله» زیر این بیمارستان کشف نشد./ جهان دیپلماسی

@samassoumi

جهان دیپلماسی

23 Oct, 08:14


📹الجزیره به شواهدی دست یافته که نشان می دهد ارتش اسرائیل از غیرنظامیان فلسطینی به عنوان سپر انسانی در غزه استفاده می کند./ جهان دیپلماسی

@samassoumi

جهان دیپلماسی

23 Oct, 06:58


🚫 ایران و سناریو بازگشت ترامپ به کاخ سفید

🖊عبدالرضا فرجی راد، کارشناس سیاست خارجی در یادداشتی برای جماران نوشت:

🔸با توجه به آخرین نظر سنجی در انتخابات ریاست جمهوری  پیش رو در  ایالات متحده آمریکا که برای اولین بار دونالد ترامپ، نامزد جمهوری خواهان را با چند درصد اختلاف جلوتر از کامالا هریس، نامزد دموکراتها نشان می دهد، باید گفت که بر خلاف انتظار و امیدی که بعد از کنار رفتن جو بایدن ایجاد شد، به نظر می رسد احتمالا جهان باید بازگشت دونالد ترامپ را تحمل کند. اگر چنین باشد ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روزهای خوشی را در پیش خواهد داشت و زمان رفتن ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین و پذیرش آتش بس اجباری فرا می رسد. با قطع کمک های آمریکا و ناتو که تحت سلطه آن است، به هیچ وجه ادامه جنگ برای اوکراین ممکن نخواهد بود؛ ضمن اینکه از نقطه نظر روحی نیز دولت اوکراین، سربازان و مردم آن کشور به کلی بهم می ریزند و جبهه های جنگ هم با به هم ریختگی روبه رو می شوند.

🔸تصورم این است که به بهانه گفت و گو در مورد جنگ اوکراین ملاقاتی بین ترامپ و پوتین نیز صورت خواهد گرفت و در این ملاقات پوتین امتیازاتی به ترامپ ارائه خواهد کرد که تا آخر دوره ریاست جمهوری اش وی را با خود داشته باشد. همچنین در صورت پیروزی ترامپ جبهه اروپایی نیز با دو دستگی رو به رو می شود و کشورهایی که موافق آتش بس بودند، همچون مجارستان و اتریش که علنی اعلام می کردند، و نیز آنهایی که این تمایل را  به زبان نمی آوردند؛ حالا این میل به برقراری آتش بس را علنی اعلام خواهند کرد. پیروزی ترامپ همچنین از نقطه نظر جنگ اوکراین برای ایران مطلوب تلقی می شود، زیرا با برقراری آتش بس فشارهای روزافزون غربی، و به ویژه اروپایی، بر ایران به خاطر «حمایت تسلیحاتی» از روسیه کاهش خواهد یافت.

👈حتی معتقدم اگر قرارداد راهبردی ایران و روسیه تا آن زمان به امضاء نرسد و آتش بس نیز در جنگ اوکراین اتفاق بیفتد، بعید است روس ها موافقتنامه را به شکل تهیه شده امروزی امضاء کنند. زیرا روس ها هم در مقابل کمک های تسلیحاتی که از ایران دریافت می کنند، قرار است سلاح های پیشرفته تری در اختیار ایران بگذارند. حالا باید دید که در حاشیه نشست بریکس این موافقتنامه بین رییس جمهور ایران و پوتین امضاء خواهد شد یا خیر.

👈با پیروزی احتمالی ترامپ در کمتر از دوهفته دیگر ما شاهد تحولاتی در منطقه خاورمیانه خواهیم بود. بعضی از کشورهای حوزه خلیج فارس همچون عربستان، امارات متحده عربی و بحرین خوش رقصی بیشتری نشان خواهند داد و علیرغم بی اعتمادی به او تلاش می کنند روابط شخصی را با وی و دامادش تقویت کنند و شاهد فعالیت های بیشتر آنها در منطقه شام خواهیم بود.

👈این کشورها بر تضعیف جبهه مقاومت تأکید و تلاش خواهند کرد که در لبنان با فشار آمریکا رئیس جمهور و نخست وزیر و شرایط سیاسی کشور را به نفع خود تغییر دهند. در سوریه احتمال خارج کردن نیروهای آمریکایی بسیار بالا است؛ به ویژه که به نظر می رسد بشار اسد خود را برای هماهنگ کردن سیاست هایش با سیاست های اعراب محافظه کار همچون عربستان، بحرین و امارات آماده ساخته و این کشورها می توانند مشوق ترامپ در خروج نیروهای آمریکایی که خود وی نیز بی میل به آن نیست، باشند.

👈در این دوره جنگ یمن قابل احیاء است و ترامپ در رابطه با امنیت باب المندب و تجارت جهانی حساسیت بیشتری نشان خواهد دهد. در صورت ادامه ناامنی در این گذرگاه استراتژیک، بمباران یمن شمالی ادامه خواهد یافت و این امکان وجود دارد که با تضعیف قابل توجه حوثی ها عربستان و امارات مستقیم و یا غیر مستقیم از طریق دولت عدن حملات گذشته را به شمال آغاز کنند.

🔻دونالد ترامپ سیاست گذشته خود مبنی بر مذاکره مستقیم با ایران را ادامه خواهد داد و در ماههای اولیه بر آن اصرار خواهد کرد. باید دید چقدر جمهوری اسلامی آمادگی دارد به مذاکرات ادامه دهد. مذاکراتی که پادشاه عمان در تماس تلفنی خود آمادگی آمریکا برای آغاز آن بعد از انتخابات را به رییس جمهور ایران اعلام کرده است. در صورت عدم مذاکره ایران با امریکا تحریم ها سخت تر خواهد شد و صادرات نفت به چین مختل می شود. از آن طرف رابطه آژانس بین المللی انرژی اتمی با ایران تیره تر خواهد شد و طبیعتا روند به سوی تحریم های اروپا و سازمان ملل پیش خواهد رفت.

🔻البته این احتمال نیز بالاست که در صورت مذاکره با ترامپ و گروه وی بتوان به دستاوردهایی رسید؛ به ویژه اگر فضای روابط اقتصادی برای آمریکا در ایران فراهم شود. نباید فراموش کرد که در دوره ترامپ دو رقیب سیاسی و اقتصادی برای ممانعت از موفقیت گفت و گوهای ایران و آمریکا با قدرتی بیش از زمان دموکرات ها فعال خواهند بود؛ یکی نتانیاهو و دیگری پوتین که به هیچ وجه نمی خواهد نفت ایران به بازارها و به ویژه بازار اروپا راه یابد./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1647466

@samassoumi

جهان دیپلماسی

23 Oct, 06:04


📜وصیت‌نامه تأثیربرانگیز یحیی سنوار


🔹من یحیی هستم، فرزند پناهنده ای که تبعید را به وطن موقت و یک رویا را به نبرد ابدی تبدیل کرد.

🔹من در سال 1962 در اردوگاه پناهندگان خان یونس متولد شدم، زمانی که فلسطین خاطره ای پاره پاره و نقشه ای فراموش شده بر میز سیاستمداران بود.

🔹من مردی هستم که زندگی اش میان آتش و خاکستر بافته شد و زود دریافتم که زندگی تحت اشغال چیزی جز زندانی دائمی نیست.

🔹از آن کودکی که اولین سنگ را به سوی اشغالگر پرتاب کرد و آموخت که سنگ ها اولین کلماتی هستند که ما در برابر جهانی که در مقابل زخم هایمان سکوت می کند، بیان می کنیم.

🔹در خیابان های غزه آموختم که ارزش انسان به سالهای عمرش نیست بلکه به آن چیزی است که به وطنش می بخشد.

@samassoumi

جهان دیپلماسی

22 Oct, 19:17


جهان دیپلماسی pinned «🎙️سی‌ان‌ان: رایزنی های منطقه ای وزیر خارجه ایران پاسخ داد 🔴کشورهای عربی وارد یک دوره تعامل با تهران می‌شوند 🔹نگرانی از ناتوانی ایالات متحده در تنش زدایی در خاورمیانه، برخی از نزدیکترین متحدان عرب واشنگتن را وادار می کند تا تعامل با «دشمن» اصلی منطقه ای خود…»

جهان دیپلماسی

22 Oct, 19:17


🎙️سی‌ان‌ان: رایزنی های منطقه ای وزیر خارجه ایران پاسخ داد

🔴کشورهای عربی وارد یک دوره تعامل با تهران می‌شوند

🔹نگرانی از ناتوانی ایالات متحده در تنش زدایی در خاورمیانه، برخی از نزدیکترین متحدان عرب واشنگتن را وادار می کند تا تعامل با «دشمن» اصلی منطقه ای خود یعنی ایران را به میزان قابل توجهی افزایش دهند. در چند ماه گذشته، کشورهای عرب از روابط احیاء شده خود با جمهوری اسلامی ایران برای جلوگیری از یک جنگ منطقه‌ای گسترده‌تر استفاده کرده‌اند، زیرا ایالات متحده نتوانسته تنش منطقه‌ای قریب‌الوقوع را مهار کند.


🔹طی یک ماه گذشته، تهران تلاش کرده  تا موقعیت خود را در مورد درگیری خود با اسرائیل بسنجد و مقامات ارشد و دیپلمات های خود را برای یک کارزار دیپلماسی فشرده با همسایگان خود که بسیاری از آنها میزبان پرسنل و پایگاه های نظامی آمریکا هستند، اعزام کرده است.

🔹کشورهای عربی منطقه اکنون تصمیم گرفته‌اند دوباره با ایران وارد رابطه تعاملی شوند. در دیداری نادر در ماه جاری، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی با عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران در ریاض به گفت و گو نشست. این سومین دیدار مقامات ایران و عربستان در یک ماه گذشته بود.

🔹دیپلمات ارشد ایران همچنین با ملک عبدالله دوم پادشاه اردن در امان دیدار کرد و سفری نادر به مصر برای دیدار با عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور این کشور در قاهره داشت.وی همچنین با نخست وزیر قطر در دوحه، وزیر خارجه عمان در مسقط و پادشاه بحرین در منامه دیدار کرده است.

🔹به نظر می رسد که این تلاش ها به ثمر نشسته است. عراقچی پس از دیدار با ولیعهد کویت صباح الصباح در شهر کویت گفت: «همه دوستان ما به ما اطمینان دادند که از زمین و حریم هوایی آنها برای حمله به ایران استفاده نخواهد شد... ما از همه کشورهای منطقه این انتظار را داریم.»

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1647470
@samassoumi

جهان دیپلماسی

22 Oct, 18:03


🎙المانیتور: تفاهم بی سر و صدای آمریکا و اسرائیل درمورد ایران در روزهای اخیر

⭕️ قرار است به تل آویو در ازای عدم حمله به تاسیسات نفتی و اتمی ایران، پاداش هایی داده شود

🔹چندین منبع امنیتی اسرائیلی و آمریکایی در روزهای اخیر به المانیتور گفته‌اند که تفاهمی بی‌سر و صدا میان ایالات متحده و اسرائیل شکل گرفته است که در ازای خودداری اسرائیل از هدف قرار دادن صنعت نفت و زیرساخت‌های هسته‌ای ایران، پاداش‌هایی به اسرائیل وعده داده شده تا خطر جنگ تمام‌عیار یک یا دو هفته پیش از انتخابات ایالات متحده کاهش یابد.

🔹 در ادامه این مطلب آمده است: در حال حاضر هیچ چیز مکتوبی وجود ندارد و چیزی به‌طور مستقیم بیان نشده، اما به نظر می‌رسد این تفاهم وجود دارد.

🔹بر اساس گفته این منابع، این پاداش‌ها شامل لغو تعلیق ارسال برخی تسلیحات و مهمات به اسرائیل توسط ایالات متحده و تسریع در تحویل آن‌هاست. همچنین ارسال تجهیزات سنگین مهندسی مانند بولدوزرهای D9 نیز بخشی از این بسته پیشنهادی است. این توافق همچنین شامل افزایش حملات آمریکا به انبارهای تسلیحات حوثی‌ها در یمن و دیگر اهداف استراتژیک می‌شود.

🔹 با این حال، نوع این توافق در اسرائیل به شدت مورد بحث و مناقشه است. جناح راست تندرو، با پایگاه سیاسی قوی خود، تسلط قاطعی بر بسیاری از تصمیمات نتانیاهو دارد، حتی در مواردی که نظرات شخصی او متفاوت است.

🔹 گفته می‌شود که پنتاگون در حال بررسی همکاری عملیاتی تقویت‌شده و استقرار یک سامانه دوم پدافند موشکی THAAD در اسرائیل است. هم مقامات اسرائیلی و هم مقامات آمریکایی احتمال می‌دهند که ایران به حمله پیش‌بینی شده اسرائیل پاسخ دهد.

🔹یک منبع امنیتی ارشد اسرائیلی به شرط ناشناس ماندن به المانیتور گفت: «نقش آمریکایی‌ها در دور بعدی — که نوبت اسرائیل برای حمله به ایران خواهد بود — حیاتی خواهد بود. آنها باید برای ایران به شکلی قانع‌کننده و خلاقانه روشن کنند تا چرخه واکنش‌ها شکسته شود و یک جنگ تمام‌عیار آغاز نشود.»

🔹آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، صبح سه‌شنبه به اسرائیل رسید تا بر آمادگی‌های اسرائیل برای حمله احتمالی نظارت کند و تلاش کند تا دامنه آن را محدود کند.

🔹بلینکن انتظار می‌رود که استدلال کند که با [شهادت] رهبران حماس و حزب الله، راه برای اسرائیل هموار است تا به توافقاتی دست یابد که به جنگ در هر دو جبهه پایان دهد./انتخاب
@samassoumi

جهان دیپلماسی

22 Oct, 17:35


جهان دیپلماسی pinned «🔴 دلفی، سفیر پیشین ایران در فرانسه: ایران نباید از گفت و گو با امارات درباره جزایر سه گانه فرار کند 🔴 سیاست دولت در تنش زدایی از رابطه با اروپا تاکنون عملیاتی نشده است 🔴 شورای همکاری خلیج فارس جای ایران را برای اروپا گرفت ♨️ ابوالقاسم دلفی، کارشناس سیاست…»

جهان دیپلماسی

22 Oct, 17:35


🔴 دلفی، سفیر پیشین ایران در فرانسه: ایران نباید از گفت و گو با امارات درباره جزایر سه گانه فرار کند

🔴 سیاست دولت در تنش زدایی از رابطه با اروپا تاکنون عملیاتی نشده است

🔴 شورای همکاری خلیج فارس جای ایران را برای اروپا گرفت


♨️ ابوالقاسم دلفی، کارشناس سیاست خارجی و سفیر پیشین ایران در فرانسه به جماران گفت:

🔸سال‌ها است که امارات در موضوع جزایر سه گانه موضع مشخصی دارد؛ درخواست گفت‌وگو می‌کند و اگر گفت‌وگو به جایی نرسید، به داوری ارجاع می‌دهد.

🚨امارات آهسته آهسته طی بیش از یک دهه این موضع را بین‌المللی کرده و الآن پنج عضو دائم شورای امنیت از این موضع دفاع می‌کنند؛ ضمن اینکه فرانسوی‌ها با این بیانیه اتحادیه جزء یکی از پنج عضو شدند که ما را «اشغالگر» خواندند. یعنی موضع امارات در صحنه بین‌المللی پیشرفت می‌کند.

🚨ما در مقابل این موضع طی این سال‌ها چه کار کرده‌ایم؟ موضع انفعالی اینکه ما درباره سرزمین‌هایمان مذاکره نمی‌کنیم، این حرف درستی است که در مورد حاکمیت خودمان با کسی مذاکره نمی‌کنیم. ولی درباره اینکه با امارات اختلاف داریم، چه کاری باید انجام بدهیم؟ باید در همین حد بگوییم مذاکره نمی‌کنیم؟!

🚨در چنین فضایی امارات هم برای خودش با سایرین درباره این پرونده مذاکره می‌کند و همین می‌شود که حمایت بسیاری از بازیگران مطرح در سطح بین المللی را جلب می کند. روسیه و چین هم از موضع امارات حمایت می‌کنند.

👈اتحادیه اروپا طی یک دهه از امارات حمایت کرده و الآن شما می‌دانید که کشورهای اروپایی در امارات پایگاه دارند و این کشور با اروپا روابط استراتژیک پیدا کرده؛ بخش عمده نفت اروپا را تأمین می‌کند و بین روسیه و اوکراین برای آزادی گروگان‌ها میانجی‌گری کرده است. در همین بیانیه از امارات به خاطر میانجی‌گری تشکر می‌کنند.

👈ولی در جنگ اوکراین ما متهم هستیم به اینکه از کشور متجاوز حمایت کرده‌ایم یا در کنار او بوده‌ایم. ما به عنوان کشوری که درد تجاوز عراق را هشت سال احساس کردیم، چطور شده که حالا باید به ما اتهام بزنند که در یک جنگ نابرابر و متجاوزانه در کنار تجاوزگر ایستادیم و به او اسلحه می‌دهیم.

👈جنگ اوکراین امنیت اقتصادی، انرژی و غذایی اروپا را به خطر انداخته و امارات در کنار بقیه کشورهای خلیج فارس در حال کمک به اروپا برای را رفع و رجوع یکی از مشکلات ناشی از جنگ اوکراین است. یعنی انرژی مورد نیاز اروپا را تأمین می‌کند؛ حجم روابط با اروپا را بسیار بالا برده و مناسبات بسیار خوبی با اروپا دارد.

👈در این وضعیت کشوری به نام جمهوری اسلامی ایران در جنگ اوکراین مقابل اروپا و امارات در کنار اروپا است. بنابراین طبیعی است که اروپایی‌ها در داد و ستدی که با خلیج فارس دارند، در مقابل امتیاز بزرگی که به عنوان تأمین انرژی از خلیج فارس گرفته‌اند، یک چیزی هم باید بدهند. اماراتی‌ها زرنگ و در حال استفاده از این فضا هستند./ جماران

🔆 مشروح این گفت و گو را در جماران بخوانید:

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1647442

جهان دیپلماسی

19 Oct, 19:06


🔴 وزرای دفاع گروه هفت: ایران به حمایت از حماس، حزب‌الله و حوثی‌ها پایان دهد

🔻وزرای دفاع کشورهای گروه هفت (G7) در بیانیه‌ پایانی نشست خود خواستار پایان حمایت ایران از حماس، حزب‌الله و حوثی‌ها شدند.

🔻نشست وزرای دفاع کشورهای عضو گروه ۷ روز شنبه ۲۸ مهر (۱۹ اکتبر) در پی احتمال تشدید درگیری‌ها در خاورمیانه در شهر ناپل ایتالیا برگزار شد.

🔻وزرای دفاع این کشورها همچنین حمله نظامی ایران به اسرائیل را محکوم کردند و از جمهوری اسلامی خواستند، از انجام اقدامات بعدی که منجر به بی‌ثباتی بیشتر منطقه خواهد شد، خودداری کند.

🔻وزرای دفاع کشورهای گروه هفت همچنین نسبت به "تهدیدات" علیه ماموریت صلح‌بانی سازمان ملل در لبنان (یونیفل) ابراز نگرانی کرده و اعلام کردند: «حفاظت از نیروهای صلح‌بان بر عهده تمام طرف‌های درگیر در این مناقشه است.»

🔻در بخش دیگری از بیانیه پایانی این نشست آمده است، کشورهای گروه هفت "نگران تحولات اخیر در لبنان و خطر تشدید بیشتر اوضاع" هستند.

@samassoumi

جهان دیپلماسی

19 Oct, 19:00


🎙نمایندگی ایران در نیویورک: حمله پهپادی به محل اقامت نتانیاهو توسط حزب الله لبنان صورت گرفت

🔹دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در پاسخ به سوال وال‌استریت‌ژورنال پیرامون اتهامات رژیم صهیونیستی به ایران در خصوص نقش داشتن در حمله پهبادی به محل اقامت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم گفت:

🔻«ما قبلاً پاسخ رژیم را داده‌ایم. این اقدام از سوی حزب‌الله لبنان صورت گرفته است.»/جهان دیپلماسی

@samassoumi

جهان دیپلماسی

19 Oct, 08:30


جهان دیپلماسی pinned «🔵 ملاحظاتی در خصوص بیانیه مشترک سران اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس و شرایط کشور ✍️رضا حقیقی 🔹روابط اتحادیهٔ اروپا و شورای همکاری خلیج فارس که قدمتی ۳۵ ساله دارد، روز به روز در حال گسترش است. برگزاری اجلاس اخیر مشترک سران اتحادیه و شورای همکاری برای…»

جهان دیپلماسی

19 Oct, 08:29


🔵 ملاحظاتی در خصوص بیانیه مشترک سران اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس و شرایط کشور

✍️رضا حقیقی

🔹روابط اتحادیهٔ اروپا و شورای همکاری خلیج فارس که قدمتی ۳۵ ساله دارد، روز به روز در حال گسترش است. برگزاری اجلاس اخیر مشترک سران اتحادیه و شورای همکاری برای اولین بار، انتشار سند همکاری مشترک استراتژیک شورای وزیران و پارلمان اروپا با شورای همکاری خلیج فارس در اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ و انتصاب آقای لوئیجی دی مایو وزیر امور خارجه سابق ایتالیا به عنوان نمایندهٔ ویژهٔ اتحادیه اروپا در منطقه خلیج فارس در خرداد ماه همان سال، ( آغاز به کار اول ۲۰۲۳) حاکی از عزم جدی طرفین برای توسعه مناسبات در همه زمینه ها است.

🔹بند ۴۶ بیانیهٔ پایانی نخستین اجلاس مشترک سران اتحادیه و شورای همکاری خلیج فارس در تاریخ ۱۶ اکتبر ۲۰۲۴ ( ۲۵ مهرماه ۱۴۰۳) با ادبیاتی بی سابقه صراحتا از ایران خواسته است به اشغال جزایر سه گانه تنب بزرگ و کوچک و ابوموسی که نقض حاکمیت امارات متحدهٔ عربی محسوب می شود و در مغایرت با منشور سازمان ملل متحد است، پایان دهد. پر واضح است که امارات متحده از طریق ساز و کار شورای همکاری خلیج فارس و ارتباط نهادی مستمر با کشورها و سازمان های منطقه ای و بین المللی به دنبال «هنجار سازی» در خصوص ادعای واهی خود است. پیش از این امارات توانسته در اقداماتی مشابه با دو کشور چین و روسیه بیانیه هایی مشابه صادر کند و اقدام اخیر در ادامهٔ تلاش های این کشور برای جا انداختن تدریجی این خواسته ی نامشروع در میان کشورها است به نحوی که بتواند با سنگین تر کردن وزن ادعای خود پروژه مد نظر خویش را در آینده به پیش ببرد.

🔹برخلاف تعامل فزایندهٔ حاشیه نشین های خلیج فارس با غرب، روابط ج.ا. ایران با اروپا مشخصا پس از تحولات ۷ اکتبر ۲۰۲۳ ،حمایت بی چون و چرا از محور مقاومت ، رویارویی نظامی با اسرائیل و نیز اتهامات مربوط به پشتیبانی نظامی از روسیه در جنگ اوکراین، رو به وخامت گذارده و فرصت مناسبی برای سوء استفاده از برخی دشمنان و رقبای منطقه ای و جهانی ایران را فراهم آورده است.تحریم پروازهای ایران به آسمان اروپا از دیگر نشانه های روابط در حال احتضار طرفین است.

🔹شرایط کنونی کشور که بعضا وضعیت شبه جنگی را ظرف ماه های اخیر تجربه نموده، فرصت تنش زدائی با اتحادیه اروپا که مشخصا در شعارهای مربوط به سیاست خارجی دولت آقای پزشکیان مشهود بود را سلب کرده و به نوعی هر گونه همکاری در حوزه های دیگر از جمله موضوع برجام را به آینده ای نامشخص موکول کرده است.دولت در حاشیه است و بخش قابل ملاحظه ای از ظرفیت دستگاه دیپلماسی در حال حاضر مصروف مقابله با اجماع سازی غرب و امریکا در منطقه شده و خلأ ارتباط با اروپا کاملا محسوس است. به نظر می رسد در فاصلهٔ مطرح شدن موضوع احتمال تحریم پروازهای ایران به اروپا تا تصویب آن در اتحادیه، مجال اقدامات دیپلماتیک بیشتر وجود داشت اما تحرکات پیشگیرانه آنگونه که انتظار می رفت، صورت نپذیرفت.

🔹ج.ا. ایران به عنوان یک قدرت بزرگ منطقه ای در هر وضعیتی نیازمند مکانیسمی برای مدیریت تخاصم با غرب و اتحادیه اروپاست.شرایط اقتصادی کشور در سایه ی تحولات منطقه نباید مغفول بماند. زمان برای دولت آقای پزشکیان و وعده های اقتصادی و معیشتی آن به سرعت در حال از دست رفتن است و مدیریت و کاهش تنش ها پیش شرط بهبود شرایط داخلی است. تورم کمر شکن و نوسانات و افزایش پلکانی قیمت ارز و طلا ظرف ماه ها و روزهای اخیر، زنگ ها را به صدا در آورده و آینده خوبی را به تصویر نمی کشد.

🔹در حالی که اتحادیه اروپا در سه کشور امارات متحده عربی، قطر و کویت سفیر و نمایندگی دائم دارد، ایران پیشنهاد اتحادیه اروپا برای گشایش دفتر نمایندگی اتحادیه در تهران را در دولت آقای روحانی بنا بر ملاحظاتی که بعضا از خارج از بدنهٔ دولت ناشی می شد، نپذیرفت. این ایده ابتدا به ساکن در سال ۱۳۹۲ از طریق گروه سوسیالیست های پارلمان اروپا مطرح شده و به تصویب پارلمان رسید و در سال ۱۳۹۵ مشخصا از طریق خانم موگرینی از دولت وقت درخواست شد.در آن زمان جریان های مخالف، بحث امکان سوء استفاده غرب از طریق مداخله و توسل به موضوعات حقوق بشری و حتی احتمال جاسوسی در داخل را مطرح کردند در حالی که اغلب کشورهای بزرگ اروپایی در تهران سفارتخانه دارند و این توجیه منطقا پذیرفته نبود. تجربه اکنون نشان می دهد چنین ساز و کاری می توانست در وضعیت فعلی در راستای مدیریت مخاصمه و خنثی سازی اقدامات ایذائی کشورهای منطقه راهگشا باشد.

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1646934

@samassoumi

جهان دیپلماسی

18 Oct, 21:24


📌عراقچی: کسی که علم و آگاهی از «زمان و چگونگی حمله اسرائیل به ایران» داشته باشد، مسئولیت هرگونه خسارت احتمالی را برعهده خواهد داشت


🔹هر که علم و آگاهی از «زمان و چگونگی حمله اسرائیل به ایران» داشته باشد، و یا تجهیزات و پشتیبانی برای چنین حماقتی در اختیار قرار داده باشد، منطقا مسئولیت هرگونه خسارت احتمالی را برعهده خواهد داشت.

🔸@samassoumi

جهان دیپلماسی

18 Oct, 19:26


🔴 واشنگتن پست: یحیی سنوار رفت، اما حماس جان سالم به در خواهد برد

🔴 سنوار به نماد مقاومت در میان فلسطینی ها تبدیل شد

🔴 یک جوان ساکن غزه: سنوار پنهان نشده بود، او با اسلحه در دستش شهید شد

♨️ واشنگتن پست
در گزارشی در این باره و البته از زاویه دید یک رسانه غربی در این باره می نویسد: کشته شدن یحیی سنوار یک پیروزی برای ارتش اسرائیل بود، اما در یک جنگ طاقت فرسا یک ساله که بیش از ۴۲۰۰۰ فلسطینی را کشته است، این اتفاق یک اهمیت نمادین هم داشت.

♨️مایکل میلشتاین، رئیس سابق امور غیرنظامی فلسطین برای ارتش اسرائیل
گفت: «این بزرگترین دستاورد اسرائیل از آغاز جنگ است. اما ما نباید وارد دوره غرور و سرخوشی شده و نباید فراموش کنیم که جنگ تمام نشده است.» به گفته تحلیلگران، برای حماس که سنوار آن را رهبری می کرد، از دست دادن او یک شکست جدی است، اما احتمالاً ناقوس مرگ برای جنبش یا پایان فوری خونریزی نخواهد بود./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1646933

@samassoumi

جهان دیپلماسی

18 Oct, 14:43


⚫️حماس از شهادت یکی دیگر از رهبران خود همراه با شهید سنوار خبر داد

🔻جنبش مقاومت اسلامی حماس شهادت محمود حمدان "ابو یوسف" فرمانده گردان تل السلطان در رفح همراه با شهید یحیی سنوار رئیس دفتر سیاسی این جنبش را تبریک و تسلیت گفت

◾️ @samassoumi

جهان دیپلماسی

18 Oct, 13:44


📌توییت عربی سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه


🔹یحیی سنوار ترسی از مرگ نداشت بلکه در غزه در جستجوی شهادت بود. او شجاعانه تا آخرین نفس در صحنه نبرد جنگید.

بازویت افتاد ... پس آن را ببُر
و دشمنت را بزن ... راه گریزی نیست
نزدیک تو افتادم ... پس مرا بلند كن
و دشمنت را با من بزن...
و اکنون تو آزادی، آزاد.


شعر از شاعر فلسطيني محمود درويش
تحت عنوان: «در ستايش سايه بلند»


@samassoumi

جهان دیپلماسی

18 Oct, 12:43


◾️عراقچی: یحیی سنوار ترسی از مرگ نداشت و شجاعانه تا آخرین نفس در صحنه نبرد جنگید

✍️ عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

🔸یحیی سنوار ترسی از مرگ نداشت بلکه در غزه در جستجوی شهادت بود. او شجاعانه تا آخرین نفس در صحنه نبرد جنگید.

🔸سرنوشت او - که به زیبایی در آخرین تصویر به نمایش درآمده است- کسی را از ادامه نبرد منصرف نمی‌کند، بلکه منبعی الهام‌بخش خواهد شد برای تمامی رزمندگان مقاومت در منطقه، اعم از فلسطینی و غیرفلسطینی.

🔸ما، و بی‌شماری از دیگر انسان‌ها در اطراف جهان، به نبرد بی‌ادعای او برای آزادی مردم فلسطین سلام می‌کنیم.

🔸شهدا تا ابد زنده‌اند، و امروز آرمان آزادسازی سرزمین‌های اشغالی فلسطین از هر زمانی زنده‌تر است.

@samassoumi

جهان دیپلماسی

18 Oct, 11:27


🔴 گزارش الجزیره از یحیی سنوار: «مردی که به دنبال مذاکره بود، اما مجبور به بازگشت به مبارزه مسلحانه شد»

♨️ رژیم اسرائیل مدعی است که یحیی سنوار رهبر سیاسی و نظامی حماس را در غزه به ترور کرده است، اما این ادعا هنوز تایید نشده است.

♨️ به گزارش جماران، الجزیره در گزارشی در این باره می نویسد: سنوار در طول جنگ 12 ماهه اسرائیل، عملیاتهای نظامی اسرائیل در این منطقه از نوار غزه و کنترل کلی این گروه را پس از ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در اواخر ژوئن به عهده گرفت.

👈 تحت هدایت سنوار، حماس فشار نظامی خود را در غزه - علیرغم اینکه گفته می‌شود تحت تأثیر حملات اسرائیل قرار گرفته است - ادامه داد و به مواضع اسرائیل حمله کرد و همچنین مدیریت شهری در سراسر نوار غزه را حفظ کرد.سنوار در طول عملیات غزه هدف اصلی ارتش اسرائیل بوده است.

👈در اواخر سال 2022، حساب و کتاب های سنوار ظاهراً تغییر کرد. از آنجایی که اسرائیل راست‌گراترین دولت تاریخ خود را انتخاب کرد، مقامات اسرائیلی در برخورد با فلسطینی ها در مسجد الاقصی پیشروی کردند و به عادی‌سازی اسرائیل با عربستان سعودی اشارات جدی شد، سنوار و دیگر رهبران حماس تحت تأثیر قرار گرفتند.

✔️ هیو لووات، کارشناس ارشد سیاست در شورای روابط خارجی اروپا، در دسامبر 2023 به الجزیره گفت: «سنوار یک عمل‌گرا است که بر اساس شرایط بین مشارکت سیاسی و خشونت‌های مسلحانه تغییر و یکی را انتخاب می کند.»

✔️در 14 دسامبر 2022، سنوار و دیگر رهبران حماس در جمع جمعیت زیادی در غزه گفتند که پس از انتخاب راست‌گراترین دولت اسرائیل در غزه، پیش‌بینی می‌کنند که «رویارویی آشکار» رخ دهد. تهدیدات سنوار در اوایل سال 2023 تکرار شد.

✔️سنوار در نقش رهبری حماس در غزه، بر ایجاد روابط در منطقه تمرکز کرد. او روابط خود را با رهبری مصر احیا و پس از اختلاف نظر بر سر جنگ داخلی سوریه، روابط خود را با ایران بازسازی کرد. دانیل بایمن، کارشناس ارشد مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی، به الجزیره گفت: «سنوار خود را یک رهبر ماهر نشان داده است.»

🔘 با این همه برخی از تحلیلگران معتقدند ضیف مغز متفکر واقعی حمله 7 اکتبر بود. اما بر خلاف سنوار که به خاطر سخنرانی‌های عمومی آتشین‌اش شناخته می‌شود، ضیف سال‌هاست که علنی دیده نشده است. اسرائیل مدعی است که ضیف را در حمله 13 ژوئیه به شهادت رسانده است، هرچند حماس شهادت او را تایید نکرده است. تحلیلگران بر این باورند که حتی قبل از ترور هنیه، سنوار نقش کلیدی در مذاکرات برای آتش بس و تبادل اسیران و اسیران بین حماس و اسرائیل داشت./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1646919

@samassoumi

جهان دیپلماسی

18 Oct, 10:49


🎙انتقاد بی سابقه نخست وزیر لبنان از ایران

⭕️سخنان قالیباف دخالت اشکار در امور لبنان است

🔹نجیب میقاتی، نخست وزیر لبنان در انتقادی غیرمعمول و صریح از ایران، از اظهارات رئیس مجلس این کشور درباره آینده جنوب لبنان ابراز تعجب کرد.

🔹محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس ایران پیشنهاد داده که در مورد قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل با فرانسه مذاکره کند. این قطعنامه به آخرین درگیری بزرگ بین اسرائیل و حزب الله در سال ۲۰۰۶ پایان داد و به سازمان ملل هم ماموریت داد تا به ارتش لبنان برای حفظ صلح کمک کند.

🔹نخست وزیر لبنان این اظهارات قالیباف را «دخالت آشکار در امور لبنان و تلاشی برای قیمومیتی غیرقابل قبول بر لبنان» توصیف کرد.

🔹رئیس مجلس ایران آخر هفته گذشته به لبنان سفرکرد و با میقاتی دیدار کرد.

🔹میقاتی می‌گوید که کاردار ایران برای ادای توضیحات در مورد این اظهارات قالیباف فرخوانده شده است.

🔹او همچنین گفته است که هر گونه مذاکره‌ای در مورد قطعنامه ۱۷۰۱ باید توسط دولت لبنان انجام شود.
@samassoumi

جهان دیپلماسی

18 Oct, 09:16


🔴مسلک یحیی سنوار در مبارزه با اشغالگری می‌تواند منتقدان خودش را داشته باشد اما او با این پرده آخر، اعتقاد خود را جاودانه کرد:

🔻گویا محمود درویش این لحظه را پیش‌بینی کرده بوده:

‏محاصره را محاصره کن
‏راه فراری نیست

‏بازوان قطع شده ات را بردار
‏و دشمنت را با آن بزن

@samassoumi

جهان دیپلماسی

18 Oct, 07:21


جهان دیپلماسی pinned «🎙روایت هاآرتص از نحوه شهادت رهبر حماس ⭕️سنوار تا آخرین لحظه جنگید 🔹روزنامه اسرائیلی هاآرتص نوشت: یحیی سنوار رهبر حماس چهارشنبه در جنوب نوار غزه کشته (شهید) شد. ارتش اسرائیل این خبر را دیشب اعلام کرد. در ادامه این مطلب آمده است: سنوار همراه با دو فرد دیگر…»

جهان دیپلماسی

18 Oct, 07:21


🎙روایت هاآرتص از نحوه شهادت رهبر حماس

⭕️سنوار تا آخرین لحظه جنگید

🔹روزنامه اسرائیلی هاآرتص نوشت: یحیی سنوار رهبر حماس چهارشنبه در جنوب نوار غزه کشته (شهید) شد. ارتش اسرائیل این خبر را دیشب اعلام کرد. در ادامه این مطلب آمده است: سنوار همراه با دو فرد دیگر در یک ساختمان در نوار غزه، در جریان درگیری با نیروهای پیاده‌نظام و زرهی در محله تل سلطان در رفح، کشته (شهید) شد. ارتش تأکید کرد که در ساختمانی که این سه نفر کشته (شهید) شدند، هیچ نشانه‌ای از حضور گروگان‌ها در منطقه یافت نشد. یک سرباز از گردان ۴۵۰ در این درگیری به شدت زخمی شد.نیرویی که سنوار را کشت، متعلق به تیم رزمی تیپ بیسلاه بود - که از سربازانی تشکیل شده که در دوره آموزشی نظامی شرکت دارند و نه یک واحد ویژه. این نیرو در نوار غزه به عنوان بخشی از مأموریت معمول برای پاکسازی منطقه از جنگجویان حماس فعالیت می‌کرد و عملیات آنها براساس اطلاعاتی در مورد حضور سنوار در منطقه نبود.

🔹 صبح چهارشنبه، یکی از سربازان، یک چهره مشکوک را در حال حرکت در ساختمانی در تل سلطان مشاهده کرد. حدود پنج ساعت بعد، یک پهپاد نظامی سه چهره را مشاهده کرد که از ساختمان خارج شده و بین خانه‌ها حرکت می‌کردند. در این لحظه ارتش متوجه شد که آنها عضو حماس هستند و به سوی آنها آتش گشود و آنها نیز آتش را پاسخ دادند. بر اساس تحقیقات اولیه ارتش، آن ها در این تبادل آتش زخمی شده و پراکنده شدند - دو نفر به یک ساختمان و سنوار به ساختمانی دیگر رفتند. سپس یک تانک و سایر نیروها به محل رسیدند. در این لحظه، سنوار به طبقه دوم ساختمانی که در آن جای گرفته بود رفت و تانک به سوی او گلوله‌ای شلیک کرد. به نظر می‌رسد که سنوار در اثر شلیک تانک زخمی شده و دست خود را از دست داده بود. پس از ورود سربازان به ساختمان، او دو نارنجک به سمت آنها پرتاب کرد که از پله‌ها پایین غلتیدند.

🔹 سربازان عقب‌نشینی کردند و از پهپاد برای اسکن ساختمان استفاده کردند و پهپاد مردی نقاب‌دار با دستی زخمی را مشاهده کرد. سنوار پهپاد را دید و یک تکه چوب به سمت آن پرتاب کرد. در این لحظه تانک دوباره به سوی او شلیک کرد که ظاهراً او را کشت.همزمان، در ساختمانی که دو عضو دیگر حماس به آن رفته بودند، تبادل آتش رخ داد و در این تبادل یک سرباز از گردان ۴۵۰ تیپ بیسلاه به شدت زخمی شد.پس از آن، نیروها ساختمان‌ها را با پهپاد جستجو کردند و اجساد را یافتند، و سربازان متوجه شدند که جسد نقاب‌داری که پیدا شد شباهت به سنوار دارد.

🔹پول، مدارک شناسایی و تجهیزات جنگی در اجساد پیدا شد. در ساختمان مواد منفجره کار گذاشته شده بود و نیروهای مهندسی رزمی برای خنثی کردن آنها به محل اعزام شدند. ارتش هنوز به طور قطع نمی‌داند که دو فرد دیگر که در این درگیری کشته شدند چه کسانی بودند.

🔹یک نمونه DNA از جسدی که گمان می‌رفت سنوار باشد، گرفته شد و به پزشکی قانونی منتقل شد. تصاویر دندان‌های او نیز به پزشکی قانونی پلیس ارسال شد. نمونه DNA با نمونه‌ای که از سنوار در زمان زندانی بودن او در اسرائیل در اختیار سیستم امنیتی بود مقایسه شد. ارتش اسرائیل و شین بت اعلام کردند که ده‌ها عملیاتی که در سال گذشته و در هفته‌های اخیر در منطقه‌ای که سنوار کشته شد انجام داده‌اند، "منطقه فعالیت یحیی سنوار را کاهش داده و به کشته شدن او منجر شد./ انتخاب

@samassoumi

جهان دیپلماسی

18 Oct, 06:34


🎥نماینده پارلمان اسپانیا به نخست وزیر این کشور:

🔴اسرائیل مانند آلمان نازی فلسطینی ها را در آتش می سوزاند

🔹 ایون بلارا: «اسرائیل ده‌ها نفر رو زنده در چادرها سوزاند درحالیکه به بیمارستان پناه آورده بودند!
آقایان و خانم‌ها!
جناب نخست‌وزیر!
تفاوت بینِ کاری که اسرائیل انجام می‌دهد با اتاق‌های گاز نازی‌ها [فاجعه هولوکاست] چیست؟!
هیچ!»

@SaMassoumi

جهان دیپلماسی

18 Oct, 06:22


روایت خبرنگار Vice از آخرین مصاحبه سنوار:

همه به ما می‌گفتند که او مخفی شده است زیرا تنها چند روز از تلاش برای ترور او در طول بمباران ۱۱ روزه غزه در سال ۲۰۲۱ می‌گذشت. ما او را در حالی یافتیم که در حال قدم زدن در یک خیابان بود و آنجا از او درخواست مصاحبه کردیم.

جهان دیپلماسی

@SaMassoumi

جهان دیپلماسی

17 Oct, 21:04


🔴بایدن ترور ادعایی یحیی السنوار را به نتانیاهو تبریک گفت

🔹جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا می‌گوید ترور یحیی السنوار، رهبر حماس را به بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی تبریک گفته است.

🔹بایدن اضافه کرده به نتانیاهو گفته الان وقت پایان دادن به جنگ است.

@samassoumi

جهان دیپلماسی

17 Oct, 21:03


🎥تصاویر کوادکوپتر ارتش اسرائیل از آخرین لحظات حیات فرمانده شهید یحیی سنوار

@samassoumi