روز‌نوشت‌های على افشارى @aliafshari52 Channel on Telegram

روز‌نوشت‌های على افشارى

@aliafshari52


نکات سیاسی، تاریخی، فرهنگی و اجتماعی

روز‌نوشت‌های على افشارى (Persian)

روز‌نوشت‌های على افشارى یک کانال تلگرامی است که توسط کاربر با نام کاربری aliafshari52 اداره می‌شود. این کانال به تبادل نکات سیاسی، تاریخی، فرهنگی و اجتماعی می‌پردازد. علاقه‌مندان به مطالب متنوع و پربار در زمینه‌های مختلف می‌توانند از این کانال بهره‌مند شوند. از جمله موضوعاتی که در این کانال پوشش داده می‌شود، می‌توان به تحلیل و بررسی وقایع سیاسی روز، مطالب تاریخی جالب، معرفی فرهنگ و آداب مختلف جهان، و بحث‌های اجتماعی مهم اشاره کرد. با عضویت در این کانال، شما می‌توانید به دنیای گسترده‌ای از دانش و اطلاعات دسترسی پیدا کنید و در بیشترین میزان به‌روز با مسائل مهم و جذاب جامعه بمانید. بنابراین، اگر به بحث و گفتگو در مورد موضوعات مختلف علاقه‌مند هستید، حتما از فرصت عضویت در کانال روز‌نوشت‌های على افشارى بهره ببرید.

روز‌نوشت‌های على افشارى

12 Feb, 19:21


ریشه دور تاریخی «اول آمریکا» و خویشاوندی با فاشیسم

علی افشاری

✍️تلاش برای قرار دادن آمریکا در جایگاه اول دنیا اژ طریق مرکانتلیسم، نظامی‌گری و جنگ تجاری در کارزار انتخاباتی ۲۰۱۶ دونالد ترامپ به عنوان یک شعار مطرح شد. در انتخابات ۲۰۲۴ هم برجستگی بیشتری یافت. در دور نخست ویژگی اصلی هویتی ترامپیست‌ها شد. جنبش ماگا. (Make America Grate Again ) در این دوره متولد شد و الان هم بک ستون حامی ترامپ در کنار فن‌سالاران عصر دیجیتال است که تغییر موضع داده و به مخالفت با چند جانبه‌گرایی روی آورده‌اند.

✍️ اما تاریخ به ما می‌گوید که «اول آمریکا» پدیده جدیدی نیست بلکه پیشتر قبل از جنگ جهانی دوم هم به صورت یک جنبش وجود داشت که خوشبختانه شکست خورد وگرنه ممکن بود فاشیسم و نازیسم در جنگ جهانی دوم شکست نخورند.

✍️ در دوره ریاست جمهوری فرانکلین روزولت، تشکلی به نام کمیته اول آمریکا (American First Committee) تشکیل شد که خواهان عدم مداخله آمریکا در جنگ جهانی دوم در اروپا بود. اهداف اصلی این تشکل که صلح‌گرا نبود و بر نظامی‌گری تاکید داشت، عبارت بودند از:
آمریکا باید ساختار دفاعی شکست‌ناپذیر داشته باشد.
هبچ قدرت و یا قدرت‌های خارجی نتوانند به صورت موفقیت‌آمیز به آمریکا حمله کنند.
دمکراسی در آمریکا انها با عدم مداخله نظامی در اروپا امکان بقا دارد.
طرح روزولت برای کمک نظامی به متفقین در جنگ جهانی دوم امنیت ملی آمریکا را تضعیف کرده، باعث کشیده شدن آمریکا به جنگ در خارج از مرزها می‌شود.

✍️ آنها با کمک مالی به بریتانیا نیز مخالف بودند. در جمع آنها اعضا ‌و شاخه‌های شهری معتقد به ضدیت با یهود حضور پررنگی داشتند. یکی از آنها هنری فورد بنیانگذار شرکت تولید خودروی فورد بود. آنها حمایتی از آلمان نازی و‌ توسعه ‌طلبی آن نداشتند اما پیامد سیاست آنها که خ‌وشبختانه ره به جایی نبرد، منجر به تقویت فاشیسم و نازیسم می‌شد.

✍️ حال به نظر می‌رسد که تاریخ در حال تکرار شدن است. اما این بار حامیان اول آمریکا موفق شده‌اند کاخ سفید را در دست بگیرند. ایلان ماسک هم جای فورد را گرفته است. اما طنز ماجرا در آنجا است که در عین شباهت با نظرات جریان‌های فاشیستی، این بار مدافع صهیونیسم هستند نه ضد یهودها! پوتین هم از قدرت گرفتن آنها در آمریکا خوشحال است.

✍️ این نگاه اگرچه در طول تاریخ آمریکا ریشه‌‌‌دار بوده اما همواره نتوانسته جریان اصلی شود و دولت مستعجل بوده است. به عبارت دیگر بیش از آنکه American باشد، UnAmerican است. امیدوارم این بار نیز به حاشیه رفته و ماندگار نشوند.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

12 Feb, 15:22


رای‌دهندگان از سر خیرخواهی خودشان را باید نکوهش کنند
علی افشاری

✍️ کاری به کاسبان رای، کارگزاران بزک‌کرده استبداد، فن‌سالاران ذلیل و وادادگان ندارم، اما آن دسته از کسانی که از سر خیرخواهی به پزشکیان به امید اتفاق خوب و یا دفع شر رای دادند، خودشان را باید سرزنش کنند.

✍️ پزشکیان الان همان پزشکیان دوران انتخابات است؛ نماد بلاهت و ناشایستگی و برونداد فساد سیاسی نهادینه‌شده در جمهوری اسلامی. سابقه، تبار و چارچوب کلی نظراتش مشابه جلیلی است و در مدیریت و توان سیاسی و فهم از حکمرانی افتضاح‌تر از او. اکثریت ملت به درستی دست رد به سینه او و اربابش خامنه‌ای زدند.

✍️ البته آنها مرتکب جرم نشدند. انسان جایزالخطا است. از حق به معنای امکانی که داشتند استفاده کردند. در این میان از ترک‌هایی که به او رای دادند نیز انتظار می‌رود که پاسخگو باشند. آنها دیدند که سیاست هویت وقتی با قرائت سطحی و مکانیکی مواجه شود، چگونه فاجعه می‌آفریند. کدامیک از مطالبات قومی (اتنیکی) محقق شد؟ و یا اینکه دورنمای امیدوارکننده دارد؟ اساسا کدام سابقه پزشکیان نشانگر حساسیت او به تبعیضات قومیتی بود؟
‏اندک کارگزاران سنی، زن و دارای زبان مادری غیر فارسی منصوب در دولت چهاردهم، بخشی از مدار بسته مدیران نظام و سرسپردگان نهاد ولایت‌فقیه بوده و‌هستند‌که با رانت رشد کرده‌اند. آنها نه دغدغه عدالت دارند و نه قابلیت و اراده‌ای برای حل مشکلات زنان، اقلیت‌های دینی و اتنیک ‌ها.

✍️ این دسته از رای دهندگان باید در آینده مراقب باشند که آرزوی خود را به جای واقعیت ننشانند و بازی رویافروشان را نخورند. سعید جلیلی هم رئیس قوه مجریه شده بود، وضعیت کمابیش همین بود؛ بدون رتوش. پزشکیان، صداقت جلیلی را ندارد؛ به مراتب هم پرت‌تر و ناتوان‌تر است. بر خلاف ژستی که می‌گیرد، بشدت شیفته مقام است و خوشحال از اینکه «رئیس جمهور» شده است.
‏آزموده را آزمودن خطا است؛ باید در پی فکری
نو بود.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

12 Feb, 12:51


روز‌نوشت‌های على افشارى pinned «https://youtu.be/uyKgORL42YY?si=BChebSPrAwYI1yoo @Aliafshari52»

روز‌نوشت‌های على افشارى

12 Feb, 12:16


شر بزرگ حساسیت‌زدایی اخلاقی

علی افشاری

🟢 اخلاق‌زدایی و ارزش‌زدایی از سیاست‌ورزی در پوشش علمی و یا نخبگی سیاسی آسیب‌های جدی به کشور در دو دهه اخیر زده است،

🟢 ابن روند جهانی هم هست تا دنیای بی‌قلب به مدد پیشرفت خارق‌العاده فناوری جا افتاده و انسان‌ها را در مصرف‌گرایی بیشتر و تبدیل شدن به اپ‌های متحرک، مغزهای تهی وابسته به هوش مصنوعی و کنترل‌پذیر چون ربات غرقه سازد.

🟢 دعوت‌کندگان به ابتذال شر در ایران در پوشش »گشایش‌های اندک» عامدانه می‌کوشند تا ندای وجدان‌ها خاموش شود؛ مرزی بین خوب و بد نباشد؛ در آویزان شدن به قدرت خودکامه و منفعت‌طلبی، حد یقفی نباشد؛ به نفاق جامه وفاق پوشانده شود؛ دستگاه تشخیص افراد مختل شود. تا در نهایت مردم و فعالان حقیر و ذلیل شوند، در اوهام گرفتار شده و به زیست در ناراستی ‌ و تباهی عادت کنند‌.

🟢 بدینترتیب «سفره انقلاب» تداوم یافته و خالص‌شده‌ها در تنور ارادت به ولی‌فقیه جائر پست‌ها و رانت‌ها و مشاغل را در دست بگیرند! این سراب‌سازی و از بین بردن حساسیت‌های اخلاقی و سلامت ادراکی جامعه بزرگ‌ترین ‌‌شری است که اکنون و آینده ایران را تهدید می‌کند. در این وضعیت بیش از پیش، توان حل مساله نهادهای حاکمیتی و عمومی را کاهش می‌دهد.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

12 Feb, 04:57


https://youtu.be/uyKgORL42YY?si=BChebSPrAwYI1yoo
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

11 Feb, 15:07


🔴 از «رویافروشی» پزشکیان در انتخابات تا بحران تقابل ایران و آمریکا

✍️ علی افشاری

🔺اعلام آغاز بازگشت «فشار حداکثری» علیه ایران پیرو «یادداشت اجرایی» دونالد ترامپ وضعیت تازه‌ای در رویارویی بین جمهوری اسلامی ایران و دولت آمریکا پدید آورده است.

🔺البته امتناع جمهوری اسلامی از مذاکره هنگام بازگشت ترامپ به کاخ سفید از ابتدا هم تا حدی روشن بود. در عین حال، امکان مذاکره در آینده را نیز نمی‌توان کاملاً منتفی دانست. اما این اتفاق محتمل از کریدور زورآزمایی دو طرف می‌گذرد که مدت‌ زمان آن مشخص نیست.

🔺تضاد هویتی، تنگناهای ساختاری و اختلاف زیاد مواضع دولت ترامپ و جمهوری اسلامی کماکان اجازه نمی‌دهد روابط ایران و آمریکا از حالت بحرانی خارج شود.

🔺در این میان، دولت پزشکیان بازنده اصلی احیای کارزار فشار حداکثری است. شکست آن فقط در فروپاشی رویای توافق با آمریکا و ترسیم چشم‌انداز امیدوارکننده برای برداشتن تحریم‌ها نیست بلکه عامل مهم‌تر عیان شدن رویافروشیِ انجام‌شده در انتخابات و افشای بیشترِ ماهیت امنیتی و وابستهٔ آن است.

🔺اظهارات مسعود پزشکیان در ستایش نهی خامنه‌ای از مذاکره و سخنانش در مراسم راهپیمایی حکومتی سال‌روز ۲۲ بهمن در تأکید مجدد بر فصل‌الخطاب بودن فرامین رهبر جمهوری اسلامی نه‌تنها قرابتی با پزشکیان در دوران تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری نداشت بلکه گویی سعید جلیلی صحبت می‌کند.

🔺پزشکیان در سخنرانی خود خطاب به ترامپ گفت: «اگر اهل مذاکره بودی، چرا این غلط‌ها را می‌کردی!»

🔺دلایلی که او و دیگر حامیانش در منطقی بودن مخالفت خامنه‌ای با مذاکرات مطرح می‌کنند، جدا از تعارض با مواضع قبلی‌شان، نشانگر تصور خوش‌بینانه و خطای ادراکی در مورد ترامپ است؛ گویا قرار بوده ترامپ با دادن امتیازاتی مذاکره با آن‌ها را شروع کند.

🔺این در حالی‌ است که ترامپ برجام را توافقی منفی و مشکل‌ساز برای آمریکا خوانده و یک‌طرفه از آن بیرون آمده بود. تلاش‌های جمهوری اسلامی برای اقناع جو بایدن به بازگشت به برجام بدون دادن امتیازهای معنادار و تغییرات در سیاست خارجی نیز به بن‌بست خورده بود.

ادامه مطلب را اینجا بخوانید

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

10 Feb, 15:37


۲۲ بهمن و بحران نمایش استبداد

علی افشاری

✍️ ویدیوی منتشر شده از راهپیمایی عشایر مرزنشین زیرکوهِ خراسان جنوبی در مراسم حکومتی ۲۲ بهمن امسال، جنبه‌های مختلفی دارد. البته ویدیوها و تصاویری از این دست کم نیستند، اما این ویدیو به تنهایی قادر به بازنمایی آن جنبه‌هاست.

✍️ این برشِ چند ثانیه‌ای از راهپیماییِ حکومتی، که قرار است در خدمت تلقین پیام‌های امرِ مسلط باشد، مغلوبِ عناصر نمایشیِ خود شده و چیزی یک‌سره متضاد را با مخاطب در میان می‌گذارد.

✍️ فضایی مبهوت‌کننده که گویی از دل تاریخ برکشیده شده، سوز سرمایی که بر پوست بیننده می‌نشیند، نفیر بادی که فراتر از استعاره همچون همه‌ی عناصرِ فضا، عریان و بدوی است، ویرانی را به خاطر متبادر می‌سازد. در این میان جماعتی از زن و مرد، پیر و جوان و کودک، نابازیگرانِ نمایشی که قرار است نماد اقتدار و انسجام باشد، ناهماهنگ از برابر دوربینی می‌گذرند که کومه‌های کاهگلی را قاب گرفته است.

✍️ آن‌ها در آن نقطه قرار است پیغام پیروی از خامنه‌ای را به جهان منتقل کنند و نابودی اسرائیل و آمریکا را رقم بزنند. اما آیا بروندادِ این تصویر همین است؟ یا با آمیزه‌ای از عناصری که به خلقِ طنزی تلخ منتهی می‌شود، مواجهیم؟

✍️ این ویدیو اما به جز ارجاعات مستقیم و غیرمستقیم به وضعیت رژیمی در حال احتضار، اشاره طنزآمیز دیگری نیز در خود دارد. جمعیت اندکِ این راهپیمایانِ منطقه‌ای عشایرنشین، که قرار است نمودی از حمایت حداکثری مردم ایران از جمهوری اسلامی باشد، یادآور جمعیت‌های حتی کم‌نفرتر در تجمعات پهلوی‌گراها در پایتخت‌ها و شهرهای بزرگ کشورهای دموکراتیک است. اگرچه حکومتی بودن وجه تمایز این تجمعات است، اما حرکت‌های سازمان‌یافته حامیان سلطنت نیز اقداماتی برنامه‌ریزی شده با هدف نشان دادن وحدت و انسجام ایرانیان زیر چتر سلطنت است که در نهایت با حضوری حداقلی به نتیجه‌ای خلافِ نیتشان دست می‌یابند.

✍️ بدون شک، شرط اظهار عقیده، بیان اعتراض یا ابراز هر نظر و سخنی کثرت نفرات نیست و افراد یا گروه‌ها با هر تعداد حامی می‌توانند و بایسته است که تجمع خود را داشته باشند؛ اما زمانی که گروهی خود را اکثریت می‌پندارند و فرد مورد اقبال خود را نماینده همه‌ی مردم ایران می‌دانند، نمی‌توانند با استناد به این اصل از زیر بار حقیقت شانه خالی کنند.

✍️ این ویدیو جنبه دیگری را نیز در تشابه میان حکومت مستقر و جریانات خیز برداشته برای کسب قدرت استبدادی، بیان می‌کند. همچنان که حکومت جمهوری اسلامی با برپایی استبداد، سرکوب و تحقیر ملت، آن تجمعات عظیمِ مبتنی بر شورِ خودانگیخته علیه ظلم در هنگامه‌ی انقلاب را به نمایش‌های نخ‌نما و بی‌رمق کنونی تبدیل کرد، پهلوی‌طلب‌ها نیز با خودمطلق‌انگاری و استفاده از ابزارهای تخریبِ مخالفانِ دموکراسی‌خواهِ جمهوری اسلامی و پراکندنِ گَردِ یاس و نفاق در فضای سیاسی خارج از کشور، حضور پرشکوه مخالفان در برهه‌های مختلف را برنتافته و به قیمت حذف آن تجمعات بزرگ هم که شده تلاش کردند تا امکان دیده شدن صرفا برای اقلیتِ خود را فراهم کنند.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

10 Feb, 13:57


تداوم‌ تصویرپردازی غلط از فشار حداکثری ۲ ترامپ

علی افشاری

🔹در مورد مفاد یادداشت اجرائی ترامپ همچنان ادعاهای غلطی انجام می‌شود. ادعای تقاضا از جمهوری اسلامی برای توقف کل فعالیت‌های موشکی غلط است. وی توقف موشک‌های بالستیک قاره‌پیما را از نظام خواسته است. مهار فعالیت‌های موشکی وظیفه آمریکا در منطقه برشمرده شده که با تقویت سیستم دفاعی کشورهای متحد انجام می‌شود. این عامل به صورت غیرمستقیم عمل می‌کند و خواست همه دولت‌های آمریکا از زمان بوش به بعد در چارچوب ملاحظات امنیتی آمریکا بوده است. ترامپ خواهان خلع سلاح موشکی ایران نشده است.

🔹 ترامپ مذاکره را نه در شرایط عادی بلکه با اعمال فشار سنگین و تحمیل خواسته‌هایش جلو می‌برد. مسئولان نظام از هر دو جناح توهم داشتند که وی با دادن امتیاز مذاکره را شروع می‌کند! کماکان هم به فریبکاری مشغول هستند. برجام هم تحت فشار سنگین و تحریم‌های کمرشکن اوباما به دست آمد. برداشتن تحریم‌ها نتیجه برجام بود نه شرط آن. خامنه‌ای شروط ترامپ را فعلا قابل تحمل نمی‌داند! اما اگر سنبه پر زور بشه و بقا را در خطر ببیند کوتاه خواهد آمد و توجیهاتی دیگر می‌تراشد. اما تا اطلاع ثانوی تصمیم به مقاومت گرفته است.

🔹 در سیاست خارجی تصمیم گیر خامنه‌ای است! قوه مجریه و ‌مجلس متغیرهای وابسته هستند. فعلا بازیگر اصلی چین است که سرنوشت زورآزمایی را با ادامه و یا کاهش خرید نفت تا حد زیادی تعیین می‌کند.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

10 Feb, 11:28


🔴 علی افشاری، عضو هیات سیاسی-اجرایی همبستگی جمهوری خواهان ایران در مصاحبه با تلویزیون ایران اینترنشنال

ارزیابی دلایل و انگیزه‌های احتمالی جمهوری اسلامی از عدم مذاکره با ترامپ، تحلیل تفاوت ارزیابی خامنه‌ای با اکثریت مردم به عنوان علت تصمیم‌گیری‌های غیرواقع‌بینانه نظام

در ادامه واکنش‌ها به مذاکره با آمریکا رییس سازمان پدافند غیرعامل جمهوری اسلامی گفت: «مذاکرات با آمریکا هرگز نتیجه مثبت و عادلانه نداشته.»

جمهوری ایرانی در WhatsApp

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

10 Feb, 05:11


انقلاب مرد، زنده‌باد انقلاب
علی افشاری

✍️ ۴۶ سال از پیروزی انقلاب بهمن ۵۷ گذشت؛،حرکتی دوران ‌ساز که ایران، خاورمیانه و دنیا را به شگفتی و تحسین واداشت. پساانقلاب مسیری متضاد رفت. اما عملکرد بدتر جمهوری اسلامی در مقایسه با حکومت شاه، حقانیت اصل انقلاب بهمن ۵۷ را از بین نمی‌برد. اقشار مختلف مردم ایران در آن انقلاب حضور داشتند و جان خود را به خطر انداختند. درد و رنج و اصلاح‌ناپذیری نظام از درون پوسیده و استبدادی پهلوی، اکثریت مردم در سراسر ایران را به تغییر انقلابی کشانده بود.

✍️ تا خود روز ۲۲ بهمن آمدن در خیابان خطر جانی داشت! دستگاه سرکوب ضعیف شده برقرار بود تا بالاخره در برابر شجاعت ‌و تحرکات خودانگیخته نیروهای انقلابی و نیروی نابی که مردم خلق کردند، کاملا از پا در آمد.
‏انقلاب در رهبری و گفتمان مشکلات داشت اما آنچه با میدان داری نیروهای خط امام حاکم شد در تعارض با رویکرد استبداد ستیز و مدرن و شعار آزادی آن بود. از سال ۶۰ به بعد به تدریج ضدانقلاب حاکم شد.

✍️ امروز همچون سالیان‌گذشته ، جمهوری اسلامی با مصادره انقلاب و میراث‌خواری از آن در سودای محال بازسازی مشروعیت از دست رفته است. زهی خیل باطل، آنها ضدانقلاب هستند.
‏انقلاب بهمن ۵۷، دستاوردهایی هم داشت که امروز در عرصه سیاسی شاهد آن هستیم. مهم‌ترین آنها شکسته شدن حصارهای مشارکت سیاسی، برابری حقوقی و مطالبه آزادی‌ها و‌دموکراسی است.

✍️ آینده ایران با تاسی از تجارب دو و نیم انقلاب رخ داده در تاریخ معاصر و در ادامه آنها در مسیری تازه خواهد بود؛ نه بازگشت به گذشته!
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

09 Feb, 15:58


پزشکیان گونه بدخیم ظالم‌پروری

علی افشاری

🟢 تغییر موضع سریع #پزشکیان بعد از نهیب #خامنه‌ای از جنس مبالغت و مدح پیاپی ندیم سلطان محمود غزنوی پیرامون «بادمجان بورانی» است.

🟢 او ثابت کرد که پروای اخلاق ندارد. هنوز یک ماه نگذشته که ادعا کرد طبق نظر «رهبری» در مذاکره با خارج فقط اسرائیل استثنا است! حال که خامنه‌ای گفت «استثنا آمریکا است» نه تنها این تناقض را به روی خودش نیاورد، بلکه در تملق آستان ولایی گوی سبقت را ربود و از حکیمانه بودن منع مذاکره سخن گفت و خود را به فراموشی زد که به ملت وعده رفع تحریم‌ها را داده بود!

🟢 امثال پزشکیان از بدخیم‌ترین گونه‌های
ظالم‌پروری هستند که حاکمان ستمگر به آنها نیاز دارند! آنها در برابر ظلم در شکلی سطحی و ناقص مخالفت می‌کنند اما به خدمتگزاری به ظالم ادامه می‌دهند! برونداد فعالیت آنها گستراندن توهم دادخواهی از ظالم است. هدف این است که مظلومان به جای مبارزه به تسلیم و التماس از
ستمگر کشانده شوند.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

09 Feb, 15:54


🔺برخی از سخنان طرح شده در ویدئوی اخیر آقای خالد عزیزی از رهبران حزب دموکراتیک ‎کردستان ‎ایران و اشاره به محق بودن آزمودن «راه‌های دیگر» در صورت عدم تحقق خواسته‌های «ملت کرد» باعث تعجب و‌ نگرانی شد.

🔺از ایشان انتظار می‌رود همانطور که در فرازی از صحبت‌شان به خواست حزب متبوع‌شان در پیگیری مسائل در چارچوب ایران تاکید کردند، از بیان سخنانی که ابهام‌آفرین است، خودداری کنند.

🔺تحقق مطالبات اتنیکی در چارچوب ملت واحد و متکثر ایران یک امر ضروری است اما راهکارهای متفاوتی برای حل بحران مرکز-پیرامون وجود دارد که در نهایت باید در مجلس موسسان آینده و‌ توسط نمایندگان مردم یکی از آن‌ها برگزیده شود.

🔺راهکار نهایی نیز از دل گفتگو، تعامل و نرمش به صورت مرضی‌الطرفین قابل دستیابی است، نه اینکه گروه‌ها راهکار خود را شرط لازم توافق دانسته و خواهان پذیرش حتمی آن از سوی دیگران شوند. این روش سازنده نیست.

🔺«همبستگی جمهوری‌خواهان ایران»، امیدوار است که حزب دموکراتیک کردستان ایران مشابه دوران جنبش مهسا-ژینا به عملکرد مسئولانه و مردمی خود ادامه دهد.

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

08 Feb, 20:16


https://youtu.be/CP43a7Oq944?si=MkzBeNAFdwo8FqxM
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

08 Feb, 20:06


🔴 علی افشاری عضو هیات سیاسی-اجرایی همبستگی جمهوری خواهان ایران در مصاحبه با تلویزیون ایران اینترنشنال

ارزیابی پیام خامنه‌ای بر دو محور واکنش به یادداشت اجرایی ترامپ و ایستادگی بر مواضع ایدئولوژیک نظام، تحلیل پیش‌بینی‌پذیری مواضع پزشکیان در تبعیت محض از خامنه‌ای، تبیین شکاف تقلیل‌ناپذیر میان مردم و جمهوری‌اسلامی بر بستر موضع‌گیری‌های خامنه‌ای و مقامات رژیم

علی خامنه‌ای با رییس و اعضای شورای رهبری حماس دیدار کرد.

جمهوری ایرانی در WhatsApp

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

08 Feb, 17:16


🔴 تاکید بر رفع بی‌قید و شرط حصر رهبران جنبش سبز و آزادی همه زندانیان سیاسی

🔺درحالی‌که شرایط سیاسی و اقتصادی داخلی در ایران و تهدیدها و تحریم‌های بین‌المللی علیه آن هر چه وخیم‌ترمی شود، تنها پاسخ به اعتراضات مدنی و اعتصابات وسیع اقشار مختلف مردم، هم‌چنان زندان، شکنجه، سرکوب و صدور و اجرای احکام اعدام از جمله برای پخشان عزیزی، وریشه مرادی و ... است.
در آستانه‌ی پانزدهمین سالگرد حبس خانگی رهبران نمادین جنبش سبز و علیرغم تقاضاهای مکرر در طول ۱۴ سال از سوی طیف‌های مختلف مردم و فعالان مدنی برای رفع حبس خانگی و‌محدودیت ‌های آنها، هنوز نشانی از پایان دادن به آن دیده نمی‌شود و آنان هم‌چنان از مهم‌ترین حقوق شهروندی‌شان محروم هستند.
🔺در این میان رفع حصر برای میرحسین موسوی و‌ زهرا رهنورد زمانی معنا پیدا می‌کند که این کار بدون قید و شرط و با حفظ حقوق شهروندی آنها صورت گیرد.
«همگامی برای جمهوری سکولار دمکرات در ایران» بار دیگر ضمن تاکید بر منشور حقوق بشر و میثاق زندگی و با محکوم کردن هرگونه حکم اعدام، خواستار لغو شکنجه و احکام اعدام، آزادی همه زندانیان سیاسی و عقیدتی و رفع حبس خانگی و محدودیت از رهنورد، موسوی و کروبی است.


«همگامی برای جمهوری سکولار دمکرات در ایران»
بهمن ۱۴۰۳

روز‌نوشت‌های على افشارى

08 Feb, 14:24


🔴 ویژه برنامه ۲۵ بهمن مصادف با پانزدهمین سالگرد حصر میرحسین موسوی و پاسخ به دو پرسش بیانیه نجات ایران از سوی صاحب‌نظران و اندیشمندان سیاسی:

۱_ «چه باید کرد تا چهل سال بعد از نو به همین نقطه باز نگردیم و از سوی آیندگان سرزنش نشویم»

۲_ «چگونه به توانایی‌مان برای عبور از این مرحله ایمان بیاوریم»

🔴 علی افشاری، عضو همبستگی جمهوری خواهان ایران

هرکدام هرجا که هستیم، یک‌قدم جلو بیاییم تا آن حرکت غیرمنتظره رخ بدهد و رهایی حاصل بشود

🔺آخرین پیام مکتوب میرحسین موسوی حاوی نکات راهبردی و مهمی بود؛ اما آنچه از این نکات هم اهمیت بیشتری دارد سیر تحولات مهندس موسوی می‌باشد.

🔺این سیر تحولات ناشی از هیجانات و احساست و روزمره نبوده است، بلکه تصمیم و مسیر طی شده‌ای بر مبنای شناخت، ادراک، جمع‌بندی و از همه مهمتر پذیرش حقیقت در فراسوی آن منفعت‌ها و مصالح شخصی است.

🔺مهندس موسوی تکامل یافته تاکید زیادی بر «انقلاب» دارد که اتفاقا این ویژگی موسوی با ویژگی موسوی در دوران جوانی‌ تطبیق دارد.

کانال تحکیم ملت

🔸پست منتشر شده، حاوی دیدگاه شخصی تحلیلگر است و لزوما دیدگاه مورد نظر کانال جمهوری ایرانی را بیان نمی‌کند.

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

08 Feb, 14:13


🔴 علی افشاری، عضو هیات سیاسی-اجرایی همبستگی جمهوری خواهان ایران در مصاحبه با تلویزیون بی‌بی‌سی فارسی

نامحتمل دانستن مذاکره میان جمهوری اسلامی و آمریکا تا اطلاع ثانوی بر اساس اظهارات روز گذشته علی خامنه‌ای، تبیین زورآزمایی میان دو دولت بر پایه‌ی کف خواسته‌های ترامپ و سقف تاب‌آوری جمهوری اسلامی، توضیحاتی پیرامون یادداشت اجرایی ترامپ و محدودیت‌هایی که در صدد اعمال آن به ایران است

علی خامنه‌ای گفت مذاکره با آمریکا «هوشمندانه، عاقلانه و شرافتمندانه» نیست.

جمهوری ایرانی در WhatsApp

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

07 Feb, 20:50


ترامپیست‌های ضدآمریکا

علی افشاری

🔹این صحبت‌ الکساندر دوگین روسی، از نظریه‌پرازان اقتدارگرایی پسالیبرال در فهم گونه دیگری از ترامپیست‌ها در دنیا مفید است.

🔹 آنها ترامپ را قبول ندارند اما وی را برای نابودی لیبرالیسم، دمکراسی و انسان‌گرایی تحسین کرده و به آستان وی دخیل بسته‌اند. در ایران هم از این سنخ داریم.

🔹 امید به ترامپ از زوایه اهداف مختلف سیاسی، نقطه وصل ضدآمریکایی‌های وطنی با شیفتگان نسخه راست افراطی آمریکا است.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

07 Feb, 14:12


🔴 علی افشاری، عضو هیات سیاسی-اجرایی همبستگی جمهوری خواهان ایران در مصاحبه با تلویزیون صدای آمریکا

توضیح نابازدارندگی فتوای خامنه‌ای در رابطه با ممنوعیت تولید سلاح هسته‌ای بر پایه‌ی عدم صلاحیت فقهی او در این زمینه و ادعای خود او نسبت به امکان تغییر فتوا، تبیین استفاده‌ی ابزاری جمهوری اسلامی از تهدید به تولید سلاح هسته‌ای، توضیح موضع ترامپ در مقابله با قابلیت دستیابی جمهوری اسلامی به توانایی‌های نظامی هسته‌ای

همزمان با سیاست فشار حداکثری، مقامات جمهوری اسلامی از فتوای خامنه‌ای می‌گویند.

جمهوری ایرانی در WhatsApp

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

07 Feb, 10:29


https://youtu.be/-A-HUbvHxNQ?si=bq-kQSnXbQBbPN47
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

06 Feb, 13:56


بحران دمکراسی از درون و بیرون

علی افشاری

✍️ این د‌‌و نمودار وضعیت بحرانی دمکراسی در دنیای امروز را نشان می‌دهند. این چالش می‌تواند فرصتی برای رشد باشد اما نادیده گرفتن دلایل ناخرسندی از عملکرد دموکراسی‌ها، می‌تواند نزول آن را شتاب بخشد.

✍️ نمودار سمت راست، میزان رضایت و ناخرسندی از عملکرد
ساختار سیاسی دمکراتیک در ثروتمندترین دمکراسی‌های دنیا را از سال ۲۰۱۰ نشان می‌دهد. نمودار سمت چپ نشان می‌دهد که از نظر مردم در کشورهای دموکراتیک، چند درصد از سیاستمداران به خواست‌های توجه نشان می‌دهند.
نتایج در هر دو تحقیق که توسط موسسه پیمایش افکار عمومی ویو انجام شده‌اند، تکان‌دهنده هستند.

✍️ این تحقیق نشان می‌دهد که رکود دمکراسی عوامل داخلی و بیرونی دارد. قدرت گرفتن اقتصادی چین، تحرک دوباره روسیه برای بازگشت نظام جهانی به دوران جنگ سرد، فعالیت بنیادگرایی اسلامی، تشدید افراط‌گرایی در اسرائیل، رشد نفوذ صهیونیسم مسیحی و صهیونیسم یهودی در سیاستگذاری در کشورهای غربی، سربرآوردن موج جدید راست افراطی و استارت سرمایه‌‌ داری دیجیتال الیگارشیک برای کنترل دولت در آمریکا، عوامل مهمی هستند. اما خطا است که مشکل را فقط در کارشکنی و کارزار دشمنان دمکراسی دید!

✍️ عملکرد احزاب و سیاستمداران دمکراسی‌خواه و در سطح فراتر دولت‌ در نظام‌های سیاسی دمکراتیک در دهه گذشته با انتظارات فاصله زیادی داشته است. برد دمکراسی‌ها کاهش یافته و جنبه محتوایی تقلیل یافته است. ساختارها کهنه شده و در پیچ و خم بوروکراسی‌ها و تحرکات لابی‌ها، متصلب شده‌اند. برونداد دولت‌ها تاثیر بالایی در حل مشکلات اقتصادی و بهبود رفاه و کاهش اختلافات طبقاتی نداشته است. کاهش طبقه متوسط و ضعیف شدن قدرت خرید و جایگاه اجتماعی طبقه کارگر در کشورهای دمکراتیک یک روند رو به رشد بوده است. درصد کسانی که احساس می‌کنند صداهای‌شان در بلوک قدرت و جریان اصلی سیاست شنیده نمی‌شود رو به افزایش است و این مساله راه را به روس رشد پوپولیسم گشوده است.

✍️ البته کماکان نیروهای دمکراتیک بر گرایش‌های غیردمکراتیک توانایی بیشتری دارند، اما توجه به نارضایتی‌ها و‌انتقادات و تلاش نظری برای بروز کردن و ترمیم اشکال موجود دموکراسی ضرورت دارد. درست است که دموکراسی فراتر از توسعه اقتصادی است اما دمکراسی‌ها موقعی در دنیا مسلط شدند که در کنار مزیت سیاسی و فرهنگی و پاسداشت آزادی‌ها، عملکرد بهتر اقتصادی نیز داشتند .

✍️ در بازسازی جایگاه دموکراسی در افکار عمومی دنیا و عبور از چالش‌های موجود، نیاز به ایجاد توازن و عدالت در توزیع ثروت و درآمد به اندازه رشد اقتصادی و تولید دارایی اهمیت دارد. دولت باید محافظ خیر همگانی بوده و اجازه ندهد که ساختار‌های پیدا و پنهان آن را به ابزار سیطره ثروتمندان تبدیل کند.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

05 Feb, 13:01


واکنش محدود بازار و دشواری ترامپ در تحقق رویای توافق

علی افشاری

🔹 افزایش کمتر از دو هزار تومانی قیمت دلار در بازار آزاد بعد از پرده‌برداری اولیه ترامپ از «فشار حداکثری ۲»، روشنگر تفاوت‌های شگرف ۲۰۲۵ با ۲۰۱۸ است. بازار نه ادعای مذاکره را جدی گرفت و نه اهمیت چندانی به ادعای صفر کردن فروش نفت ایران نشان داد. این بار کار دولت ترامپ سخت‌تر از قبل است.

🔹 ترامپ بار دیگر خلاف‌‌واقع‌گویی‌اش را نیز آشکار کرد. او در ایام انتخابات مدعی بود که در آستانه توافق با جمهوری اسلامی بود که بایدن بر سر کار آمد! حال بعد از دو هفته آغاز به کار مجدد نه تنها به آن توافق ادعایی ارجاع نمی‌دهد بلکه دنبال اعمال فشار برای یک توافق جدید در زمانی نامشخص است. مشابه ادعای توقف ۲۴ ساعته جنگ اوکراین که به سیاهه بلندبالای ادعاهای بی‌پشتوانه و لافزنی‌های وی پیوست.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

04 Feb, 20:52


ترامپ، ابراز امیدواری در توافق با جمهوری اسلامی در زیر سایه چماق

علی افشاری

🔹 همانطور که قبلا پیشبینی کردم، شروع سیاست ترامپ در مورد ایران هم اصلاح‌طلبان و هم براندازان کلاسیک و امیدواران به تغییر حکومت از طریق مداخله نظامی آمریکا را ناامید کرد.

🔹 اعلام اینکه در صدور «یادداشت ایران» مردد بوده و ابراز امیدواری که نیاز به استفاده زیاد از این طرح نباشد، معنادار بود و به نوعی پیام تعامل به جمهوری اسلامی داد. در عین حال معلوم شد در این خصوص زور روبیو و جناح تندروی جمهوری خواه در حلقه نزدیکان ترامپ از ایلان ماسک و بازوی تکنوکرات‌ها بیشتر است.

🔹 ترامپ به دنبال افزایش فشار برای نشاندن جمهوری اسلامی پای میز مذاکره و تحمیل شرایط خود در یک توافق سخت‌گیرانه است. او از مذاکره محتمل با پزشکیان ابراز خوشحالی کرد! ترامپ همچنین می‌خواهد نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی کمتر شود. او کاری به مسائل سیاسی ایران و‌ مطالبات مردم ندارد. برای مذاکره شرطی تعیین نکرد و هدف را هم به صورت مبهم و کلی نداشتن بمب هسته‌ای و پایان دادن حضور ایران در کشورهای خاورمیانه عنوان کرد.

🔹 «فشار حداکثری» ‌در دولت بایدن هم تقریبا برقرار بود. افزایش فروش نفت ایران محصول عوامل متعددی بود که بخشی از آنها همچنان برقرار است. ترامپ نشان داد در مورد ایران عجله ندارد و اولویتش نیست.

🔹 صفر کردن فروش نفت ایران همانطور که در دوره اول ریاست جمهوری وی محقق نشد الان هم بخصوص با توجه به افزایش تنش چین و آمریکا آرزواندیشانه است. البته شرایط جمهوری اسلامی به صورت نسبی سخت‌تر می‌شود. در عین حال مسیر مذاکره و توافق هم سخت‌تر از قبل می‌شود.

🔹 با توجه به احتمال بالای فعال کردن مکانیزم ماشه از سوی تروئیکای اروپا، یک زورآزمائی سنگین در راه است و بحث مذاکره نیز در فضای تشدید تنش مطرح است. ترامپ با چماق شروع کرد تا در نهایت در میز مذاکره و بعد از تحقق انتظاراتش هویج را نشان دهد.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

03 Feb, 10:17


در دفاع از رضا خندان

علی افشاری

🔹 رضا خندان از چهره‌های شریف، دوست‌داشتنی و مبارز ایران است. او همراه همسر گرامی‌اش نسرین ستوده هزینه‌های زیادی برای دفاع از آزادی، کرامت انسانی و حقوق شهروندی پرداخته‌اند.

🔹 او در اعتراض به حبس در حبسی که برای او ساخته و از ملاقات با خانواده محرومش کردند، اعتصاب غذا کرده‌است. صدایش باشیم. او باید بماند و چون گذشته سرمایه‌ای برای ایران باشد.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

02 Feb, 12:53


🔴 علی افشاری، عضو هیات سیاسی-اجرایی همبستگی جمهوری خواهان ایران در مصاحبه با تلویزیون ایران اینترنشنال

ارزیابی اظهارات علی لاریجانی و نزدیکتر دانستن مواضع وی به خواست رهبر جمهوری اسلامی، تحلیل دوگانگی ظاهری مواضع در درون ساختار جمهوری اسلامی نسبت به مذاکره با ترامپ و ترسیم اهداف احتمالی نظام از این بازی

علی لاریجانی مشاور علی خامنه‌ای، با کنایه به حامیان مذاکره گفته هنوز کسی پیشنهاد نداده، که آنها «پابرهنه» به صحنه دویدند.

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

01 Feb, 19:20


آیا جمهوری اسلامی در هسته‌ی اصلی حامیان خود دچار ریزش شده است؟

علی افشاری

🔹 به نظر می‌رسد کاهش قدرت حکومت در توزیع رانت و شکست‌های پیاپی و نمادین در منازعات منطقه‌ای به خصوص در لبنان، سوریه و شاید عراق همزمان با به قدرت رسیدن ترامپ نیروهای حکومت را به اصطلاح «مسئله‌دار» کرده است. تاکید مکرر خامنه‌ای بر اینکه «خیال کردند قضیه مقاومت تمام شد... سخت در اشتباهند!» نشان‌گر تلاش رهبر برای ایجاد قوت قلب در بین حامیان خود است.
تعارض راهبرد «انقلابی» و مصلحت‌اندیشی تاکتیکی هم بخش تندرو را مساله دار کرده تا از موضع راست از او فاصله بگیرند.

🔹 در هفته‌ی گذشته او مخاطبانش را به خواندن آیه‌ی ۱۳۹ سوره‌ی آل عمران توصیه کرد: «لا تَهِنوا وَلا تَحزَنوا وَأَنتُمُ الأَعلَونَ إِن كُنتُم مُؤمِنينَ» (هرگز سستی نکنید و اندوهناک نشوید، زیرا شما پیروزمندترین هستید اگر ثابت قدم باشید).

🔹نکته‌ی فوق از این نظر حائز‌ اهمیت است که علت بلافاصل سقوط حکومت‌های اقتدارگرا را می‌توان فروپاشی قوای سرکوب آن‌ها دانست. برای مثال سقوط حکومت اسد را بیش از قدرت مخالفان اسد باید به کمک پوسیدگی درونی سیستم سرکوب اسد و ضعف حامیان خارجی آن سیستم سرکوب -مثلا درگیری نیروی هوایی روسیه در اوکراین- توضیح داد. انقلاب ۵۷ هم بدون شکاف در نیروهای امنیتی و نظامی و متعاقبا فروپاشی قوای سرکوب ممکن نبود.

🔹 بنابراین هر تحلیلی درباره‌ی آینده‌ی سیاسی ایران باید ریزش احتمالی در میان هسته‌ی سخت حامیان حکومت را در نظر داشته باشد و وسعت و عمق احتمالی آن را ارزیابی کند. در مقابل باید دید حکومت چه راهکارهایی برای مواجهه با این ریزش و تجدید قوای نیروهای خود دارد. به نظر می‌رسد که حکومت بیش از هر چیز نیازمند ایجاد دستاوردهای نمادین برای ارتقای روحی نیروها و همچنین رفع تحریم‌ها برای برقرار کردن مجدد نظام توزیع رانت در بین حامیان اصلی خویش است.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

01 Feb, 15:14


ترامپ ‌و ناگزیری تجدیدنظر در توقف کمک‌های خارجی آمریکا

علی افشاری

🟢 در ایران تصمیم دولت ترامپ در تعلیق ۳ ماهه کمک‌های خارجی آمریکا تحت الشعاع پروژه‌های ایرانی قرار گرفته که زیر یک درصد آن است.
‏این تصمیم جنجالی، آسیب‌های زیادی به مردم محروم دنیا به دلیل قطع کمک‌های بشردوستانه زده که باید مورد توجه قرار بگیرد.

🟢 مسدود شدن کمک‌ها منجر به تعطیلی خدمات حیاتی، به‌ویژه در مناطق درگیر در جنگ شده است. به عنوان مثال، در سودان، بیش از ۴۰۰ تا از ۶۳۴ آشپزخانه‌ خیریه‌ به‌کار افتاده، فعالیت خود را متوقف کرده‌اند و بسیاری از مردم بدون منبع اصلی غذا مانده‌اند. این وضعیت در تایلند نیز مشاهده می‌شود، جایی که بیمارستان‌ها مجبور به رد کردن پناهندگان در شرایطی که نیاز شدید به مراقبت‌های درمانی دارند، شده است.
‏این تصمیم که در چارچوب نگاه کاسبکارانه سطحی و توجیه کاهش هزینه دولت فدرال اتخاذ شده، منجر به توقف خدمات بهداشتی حیاتی، مانند برنامه‌های واکسیناسیون و مراقبت‌های مادری شده است که میلیون‌ها نفر در سراسر جهان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

🟢 در کشورهایی مانند کامبوج و نپال، نیروهای امدادی نگرانند که پیشرفت در مبارزه با بیماری‌هایی مانند مالاریا و سوءتغذیه معکوس شود. این تعلیق همچنین منجر به اخراج و تعلیق گسترده کارگران امدادی شده و در ارائه خدمات در جای جای دنیا خلاء ایجاد کرده است. بسیاری از سازمان‌ها از آینده عملیات خود نگران و ناامید هستند و این امر منجر به عدم قطعیت و ترس از سلامت و ایمنی جمعیت‌های آسیب‌پذیر وابسته به حمایت آن‌ها شده است.

🟢 خروج کمک‌های ایالات متحده نگرانی‌هایی را در مورد موقعیت و قابلیت اعتماد آمریکا به عنوان یک شریک جهانی ایجاد کرده است. کشورهایی که به طور تاریخی به حمایت‌های آمریکایی وابسته بوده‌اند ممکن است به کشورهای دیگر مانند چین روی آورند که می‌تواند با تقویت نفوذ خود در مناطقی که آمریکا به طور سنتی در آن‌ها مسلط بوده، از این وضعیت بهره‌برداری کرده و معادلات ژيوپلتیکی را تغییر دهد.

🟢 احساس ناامیدی و عدم باور میان افرادی را که تحت تأثیر کاهش کمک‌ها قرار گرفته‌اند، دیگر پیامد منفی است که نگاه منفی از پیامی که توسط آمریکا ارسال شده ایجاد می‌کند. احساس رهاشدگی و بی‌اعتمادی به‌ویژه در میان کسانی که به حمایت آمریکایی برای بقا و رفاه خود وابسته بوده‌اند، قوی‌تر است. از آمریکا به عنوان ثروتمندترین کشور دنیا انتظار حضور فعال در کارهای خیریه می‌رود.

🟢 کاهش قدرت نرم و احتمال افزایش بی‌ثباتی در مناطقی که به کمک‌های آمریکا وابسته‌اند،می‌تواند پیامدهای درازمدت برای امنیت جهانی و منافع آمریکا داشته باشد.
‏در مجموع توقف کمک‌ها بحران‌های موجود در کشورهای متعدد را تشدید کرده و زنگ خطر را درباره پیامدهای انسانی و اثرگذاری آمریکا در حمایت از ثبات جهانی به صدا درآورده است. با توجه به این پیامدهای گسترده پیشبینی می‌کنم که ترامپ کل جنگ‌های خارجی آمریکا را تعطیل نکند بلکه حداکثر آن را کاهش می‌دهد.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

31 Jan, 15:30


روز‌نوشت‌های على افشارى pinned «https://youtu.be/7xptXAQGSg8?si=e9xBrTp4-vuQcAk6 @Aliafshari52»

روز‌نوشت‌های على افشارى

31 Jan, 07:33


https://youtu.be/7xptXAQGSg8?si=e9xBrTp4-vuQcAk6
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

30 Jan, 18:45


https://www.iranintl.com/en/202501290138
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

30 Jan, 17:28


جریان پهلوی‌طلب، ذی‌نفع اصلی
کمک‌های مالی خارجی در ایران بعد از انقلاب

علی افشاری

✍️ تعلیق سه ماهه بودجه وزارت خارجه آمریکا برای طرح تقویت دموکراسی در ایران، بخشی از سیاست ترامپ برای توقف و یا کاهش کمک‌های مالی خارجی در دنیا در حد ۲۲ میلیارد دلار است. سیاست مشخصی در مورد ایران فعلا گرفته نشده بلکه بخش بسیار کوچکی در حد سه دهم درصد آن است.

✍️ من هرگز دریافت کننده این فاندها نبوده و نیستم و شغلم در حوزه مهندسی و دانشگاهی است. اما در این خصوص باید از برخورد سیاه و سفید و سطحی خودداری کرد. برخورد درست، ارزیابی مشخص و تفکیک‌شده ‌پروژه‌ها و توجه به پیامدهای سیاسی قطع و یا استمرار آن است.

✍️ دریافت‌کنندگان و شاغلان این فاندها طیف متنوعی به لحاظ گرایش سیاسی هستند و در جمع آنها اصلاح‌طلب، اپوزیسیون، فعالان حقوق بشر، کنشگران مدنی، اهالی رسانه و تکنوکرات حضور داشته و دارند. به لحاظ سازمانی هم مالکان موسسات دریافت کننده ایرانی، آمریکایی و اروپایی هستند. عملکرد این فاند‌ها هم متفاوت است؛ برخی کارهای مثبت انجام دادند و برخی نیز بی نتیجه و یا بیشتر صرف استفاده شخصی دریافت‌کنندگان شده‌اند.

✍️ اما جالب است که جریان پهلوی‌طلب در این ماجرا فرار به جلو کرده و مثل همیشه به انتشار اطلاعات غلط مشغول هستند. کثیری از نو‌‌پهلوی‌طلب‌ها نه تنها دریافت‌کنندگان این فاندها بوده‌اند، بلکه بزرگ‌شده آن هستند. حال نعل وارونه زده و از قطع شدن آن‌ها ابراز خوشحالی می‌کنند!

✍️ از همه مهمتر این واقعیت است که بودجه‌های آمریکا برای ایران فراتر از این فاند توزیع شده از سوی وزارت خارجه آمریکا است که جنبه امنیتی ندارد، بودجه‌های محرمانه سیا و پنتاگون از زمان ریاست‌جمهوری رونالد ریگان تا کنون در چارچوب اهداف امنیتی آمریکا به افراد و گروه‌هایی از ایرانی‌ها تخصیص داده شده و رضا پهلوی از دریافت‌کنندگان اصلی آن حداقل در دهه‌ی شصت بوده است. هنوز مشخص نیست که این بودجه‌ها در ۴۰ سال گذشته چگونه توزیع شده‌ و دریافت‌کنندگان دیگر چه کسانی بودند. تنها تیمسار مدنی دریافت آن را اعلام کرد.

✍️ علاوه بر دریافت احتمالی بودجه‌های محرمانه سیا و پنتاگون، بر اساس منابع قابل اعتنا لابی‌های اسرائیل و شبکه یهودی‌های ثروتمند آمریکا و دولت عربستان سعودی - حداقل تا پیش از تنش‌زدایی اخیر با جمهوری اسلامی- حامیان اصلی سیاسی، مالی و رسانه‌ای پروژه‌های پهلوی طلبانه در دهه اخیر بوده‌اند.

✍️ در کل به دلایل مختلف، جریان پهلوی ذی‌نفع اصلی کمک‌های مالی خارجی در ایران بعد از انقلاب بوده است. آنها معمولاً با منافع غرب، به‌ویژه ایالات متحده، اسرائیل و کشورهای اروپایی در شکل برخورد استعماری، هم‌راستا هستند.

✍️ نیروهای خارجی یادشده، بازگشت سلطنت را به عنوان نیروی بازدارنده در برابر جمهوری اسلامی نگریسته، برخورد ابزاری با آن دارند.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

30 Jan, 17:18


🔴 آیا خامنه‌ای برای پیشبرد سیاست دوگانه‌اش به ظریف نیاز دارد؟

✍️ علی افشاری

🔺مصاحبه محمد جواد ظریف، معاون راهبردی رئیس‌جمهور ایران، با فرید زکریا، مجری شبکه سی‌ان‌ان، در اجلاس ۲۰۲۵ داووس دور جدیدی از منازعات را در درون بلوک قدرت رقم زده است.

🔺اصول‌گرایان از سخنان او درباره شکست‌شان در انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم و احتمال وقوع جنگ در خاورمیانه در صورت رئیس‌جمهور شدن سعید جلیلی، به شدت برآشفته شده و خواهان کنار گذاشتن او از دولت مسعود پزشکیان شده‌اند.

🔺سعید جلیلی، به‌ویژه، با تأکید بر لزوم ورود نهادهای امنیتی به این موضوع، دریچه جدیدی به این انتقادات باز کرده است. همچنین تجمعاتی با حضور افراد محدود در تهران و اصفهان برگزار شده که اتهامات سنگینی را به وزیر خارجه پیشین نسبت داده‌اند.

🔺از روزی که ظریف پس از استعفای اولیه، به معاونت راهبردی پزشکیان بازگشت، اصول‌گرایان، از جمله محمدباقر قالیباف، خواهان کناره‌گیری او به دلیل تعارض با قانون «ممنوعیت انتخاب یا انتصاب مقامات و مدیران دارای تابعیت مضاعف و مرتبط با کشورهای خارجی» هستند. فرزندان محمد جواد ظریف به دلیل تولد در خاک آمریکا، تابعیت قهری دارند. به نظر می‌رسد پزشکیان با کسب چراغ سبز از خامنه‌ای، این انتصاب را انجام داده است.

🔺پزشکیان برای تمامی انتصابات خود از نهادهای امنیتی و اطلاعاتی استعلام گرفته و در نتیجه، احکام لازم را صادر کرده است. بعید به نظر می‌رسد که انتصاب ظریف از این قاعده مستثنی باشد. نهادهای اطلاعاتی نیز تا کنون نسبت به مسئولیت دولتی او حساسیتی نشان نداده‌اند.

🔺به‌‌رغم همه تلاش‌های مخالفان، جواد ظریف به فعالیت خود ادامه داده و در برخی موارد به نمایندگی از دولت صحبت می‌کند. او همچنین کنفرانس «وفاق ملی» را برگزار کرده است. با توجه به این وضعیت و رفتار پزشکیان، بعید به نظر می‌رسد که رئیس‌جمهور ایران تحت فشارها، او را کنار بگذارد.

🔺سخنان خامنه‌ای در مراسم سالروز «بعث پیامبر اسلام»، این تصور را تقویت کرد که محمدجواد ظریف در واقع نماینده نظام است و اظهارات او در داووس، با تأیید رهبری انجام شده است.

🔺در این سخنان، اشاره خامنه‌ای به امکان مذاکره و معامله با افرادی که «خبیث» توصیف شده‌اند، در صورت آگاهی از واقعیت‌ها، با سخنان ظریف هم‌خوانی دارد.

ادامه مطلب را اینجا بخوانید

جمهوری ایرانی در WhatsApp

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

29 Jan, 14:06


🔴 علی افشاری، عضو هیات سیاسی-اجرایی همبستگی جمهوری خواهان ایران در مصاحبه با تلویزیون ایران اینترنشنال

تحلیل اظهارات ظریف در داووس به عنوان نماینده نظام، تبیین کارکرد ویژه ظریف و طیف مقابل وی در راهبرد نمایش مذاکره‌ای که رژیم در قبال ترامپ دنبال می‌کند

واکنش‌ها به اظهارات ظریف در داووس همچنان ادامه دارد.

جمهوری ایرانی در WhatsApp

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

28 Jan, 18:20


فرصت شوی تبلیغاتی رضا پهلوی در «باشگاه مطبوعات ملی» در واشنگتن دی‌سی


علی افشاری

✍️ «باشگاه مطبوعات ملی» (The National Press Club) به طور کلی به عنوان یک نهاد معتبر در واشنگتن دی‌سی شناخته نمی‌شود. اما برنامه تبلیغاتی سخیفی که امروز، به احتمال زیاد به هدایت پشت پرده لابی‌های افراطی اسرائیلی، برای رضا پهلوی اجرا کردند، ضربه سنگینی به اعتبار آنها زد. دروغگویی‌ها، لاف‌زنی‌ها و فقر فهم و پراتیک سیاسی او، آبروی این سازمان را به شدت زیر سوال برد. آنها باید پاسخگو باشند که چرا فضایی را برای افرادی مانند رضا پهلوی فراهم می‌کنند تا اطلاعات نادرست را منتشر کرده و برای مداخله ناموجه آمریکا و نقض استقلال و حاکمیت ملی ایران صحبت کنند.

✍️ تمام ادعاهایی که رضا پهلوی در مورد دمکراسی، رواداری و دراز کردن دست دوستی به سمت مخالفان پدرش و توجه به خواست مردم ایران ارائه کرد، حرف‌های توخالی بوده و با کنش سیاسی او و حامیانش تعارض دارند. او از حسن نیت و تشخیص غلط جمع معدودی از نیروهای غیر سلطنت‌طلب در دو دهه گذشته سوء استفاده کرد تا از حضورش به عنوان اخراجی مردم ایران در عرصه سیاسی قبح‌زدایی شود. او امروز باز هم دروغ شاخدار نمایندگی ملت را تکرار کرد و دن‌کیشوت‌وار خود را در جایگاه رئیس دوره گذار معرفی کرد! آن هم کسی که توانایی جمع کردن ماندگار یک جمع محدود را هم ندارد و سیاهه بلندبالایی از طرح‌های تخیلی شکست‌خورده و انشعاب‌های پایان‌ناپذیر با دعواهای مبتذل در پشت سر او است؛ در همه‌ی این موارد البته منظور اصلی او کاسبی کردن با سیاست به اسم مردم ایران بوده است. او هیچ نقشی در مبارزات مردم نداشته و با موج سواری و بهره‌برداری بارها به آنها ضربه زده است.

✍️ رضا پهلوی امروز حرف‌های هوایی و متناقض زیادی زد اما روشن‌تر از قبل با سر هم کردن ادعاهای خلاف واقع، تحریف تاریخ ایران و جهان و حرف‌های سطحی، رسماً خواهان قرار گرفتن تغییر رژیم از سوی دولت ترامپ شد. او آنقدر نادان نیست که نداند برای یک انقلاب تقویت جنبش‌های اجتماعی و ارتقای آن‌ها به یک ابرجنبش ملی و فرسوده کردن دستگاه سرکوب مورد نیاز است. اما او باوری به قدرت مردم، انقلاب و دمکراسی نداشته و به همین دلیل به پشتوانه دولت اسرائیل در آرزوی کشاندن آمریکا به جنگ گسترده با جمهوری اسلامی است.

✍️ اما از آنجایی که ترامپ نه اهل سرباز فرستادن است و نه پول دادن، او از مردم ایران خرج کرده و گفت آنها سرباز و به تعبیر دقیق‌تر گوشت دم توپ خواهند بود.

✍️ به نظر می‌رسد در سناریوی جدید که تخیلی‌تر از قبلی‌ها است، قرار است با کمک نهادهای اطلاعاتی و نظامی اسرائیل یک میلیشیا در داخل درست شود که با تجهیز تسلیحاتی از سوی آمریکا و تأمین مبالغ آن از وجوه فریز شده ادعایی، به تخت نشاندن رضا پهلوی و دولت دست‌نشانده اسرائیل اجرائی شود! حال کدام پول فریز شده در دنیا باقی مانده و در صورت وجود چگونه در چارچوب قانونی دنیا می‌توان آنها را به حساب رضا پهلوی یا هر مخالف دیگر منتقل کرد، در حرف‌های او وجود نداشت! او خیالات مشابهی را در سال‌های اولیه دهه شصت با حمایت بخشی از سیا داشت که از ذهن طراحان فراتر نرفت. این بار وضعیت‌شان بدتر است. ترامپ دنبال این طرح‌ها نخواهد رفت. حداکثر درگیری محدود نظامی ممکن است رخ بدهد که قربانی اصلی‌اش مردم ایران خواهند بود.

✍️ تنها تأثیر ماندگار شوهای مبتذل رضا پهلوی، گسترش یاس، ضربه زدن به اعتبار اپوزیسیون و سخت‌تر کردن نسبی گذار به دمکراسی است. اما در عین حال فرصتی برای طرد کردن مزاحمان، فاشیست‌ها و حامیان بازسازی استبداد، و رسوایی عاملان انداختن ایران در چاه بی‌ثباتی و هرج و مرج و استمرار حاکمیت باندهای مافیایی در پساگذار نیز خواهد بود. بکوشیم که این تهدید را به فرصت
تبدیل کنیم.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

28 Jan, 11:16


خامنه‌ای و سخنانی دوپهلو برای آغاز رویکرد دفاعی در مواجهه با ترامپ

علی افشاری

✍️ خامنه‌ای امروز نشانه‌‌هایی از تصمیماتش در اداره کنونی کشور را با سخنانی دوپهلو آشکار کرد. هم پالسی در حمایت از ابراز آمادگی مشروط پزشکیان به مذاکره با دولت ترامپ داد, شرط باز بودن چشم‌ها را برای مذاکره‌‌ و معامله محتمل تعیین کرد و نسبت به «دشمنی‌ها و کینه‌های پنهانی و باطنی خبیث نهفته در پشت لبخندهای دیپلماسی» هشدار داد; هم باز حملات شدیدی به آمریکا کرد و سخنان مبهمی را بازگو کرد که راه را برای مخالفت و ‌ یا موافقت با مذاکرات در آینده باز می‌کند.


✍️ اشاره او به آیه «وَ لا تَهِنُوا وَ لا تَحْزَنُوا وَ أَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنینَ» تلاش برای غلبه بر بحران ناامیدی شکل گرفته در پایگاه حامی نهاد ولایت‌فقیه را بازتاب داد که بر اساس تحولات منطقه، او را مجبور به عقب‌نشینی تاکتیکی و رفتن ‌ در لاک دفاعی کرده است. اما همچنان بر حفظ وضع موجود و جلوگیری از تغییرات راهبردی اصرار دارد.

✍️ همچنین معلوم شد که جواد ظریف با چراغ سبز خامنه‌ای آن سخنان را در داووس به زبان آورد. حملات «دلواپسان» هم با این مجوز انجام شد که راهبرد کلی سیاست خارجی ستیزه‌جو و مبتنی بر دشمنی با غرب دچار مشکل نشده و توافق احتمالی به حساب مماشات «جریان نفوذ» گذاشته شود.

✍️ منتهی نباید دچار. شتابزدگی شد. طرح اصلی خامنه‌ای، دفع‌الوقت و مدیریت شرایط برای عبور کم‌خطر از دوران ریاست‌جمهوری دوم ترامپ بر اساس پذیرش عملی ضعیف شدن موقعیت نظام در داخل و خارج است. ازاینرو ابتدا در رویکردی محتاطانه در برابر خواسته‌های ترامپ مقاومت خواهد کرد. اما در نهایت هم ممکن است در صورت پر بودن زور سنبه فشار حداکثری و احساس خطر موجودیتی بالا، نظام با نوشیدن «جام زهر» قید برنامه هسته‌ای را بزند؛ هم ممکن است ترامپ در شرایطی، دور شدن جمهوری اسلامی از نقطه گریز هسته ای را در در ابعادی نه چندان کوچکتر از برجام در قالبی جدید بپذیرد. این حالت مشابه توافق آتش‌بس در لبنان و غزه خواهد شد. در عین حال تکرار سرنوشت دور اول ریاست‌جمهوری ترامپ نیز نامحتمل نیست. وضعیت هنوز ناروشن است.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

27 Jan, 15:14


یادبود هلوکاست و ضرورت ایستادگی در برابر صهیونیسم

علی افشاری

⚫️ امروز هشتادمین سالروز پایان جهنم اردوگاه‌های مرگ یهودیان در اروپا است که دولت هیتلر آنها را «اردوگاه تجمیع» برای اجرای «راه حل نهائی»می‌نامید. این اتفاق ماندگارترین سرفصل پایان جنگ جهانی دوم و شرارت المان نازی است.

⚫️ بعد از جنگ جهانی دوم این روز به مناسبات یاد میلیون‌ها یهودی قربانی هولوکاست که معادل یک سوم جمعیت وقت آنها در دنیا بود، گرامی نگه داشته می‌شود.

⚫️ اگرچه آشویتس مشهورترین اردوگاه مرگ نازی‌ها است اما گتوهای متعددی وجود داشتند و حتی تفاوت طبقاتی هم بود! اردوگاه «ترزین‌اشتاد» برای جمع کردن گروه‌های مشخص و‌ممتاز یهودیان بود و شرایط آنجا به وحشتناکی جاهای دیگر نبود.
‏کشتار یهودین در اردوگاه‌ها و اساسا کشورهای تحت اشغال آلمان نازی متفاوت بود و ‌بستگی به ویژگی‌های اجتماعی در آن مناطق، اهمیت موضوع برای دولت نازی و واکنش جامعه یهودی بومی داشت.

⚫️ اما این روز جدا از محکومیت مطلق یهودستیزی باید به فرصتی برای محکومیت فاشیسم و انسان‌زدایی در همه وجوه ارتقاء پیدا کند. همچنین بر نفی قرائت‌های مخرب ناسیونالیسم و سوسیالیسم نیز تاکید شود. نازی، حزب ناسیونالیست سوسیالیست آلمان بود. در ظاهر بر افتخار ملی و رساندن روح آلمانی به شکوه اعلا و مبارزه با سرمایه‌‌داری و ارتقاء زندگی کارگران مانور می‌ دادند اما حاصل کار آنها فلاکت آلمان، ویرانی بخش‌های عمده اروپا، فقر، جنگ‌افروزی وحشتناک و اهریمنی‌ترین اشکال جنایت سازمان یافته در طول تاریخ بود. از علم و تکنولوژی نیز در حد نهایت در مسیری تباه‌کننده استفاده کردند.

⚫️ بنابراین صرف ابتنا به سوسیالیسم و ملی‌گرایی چه در شکل ملی و چه قومی، فاقد ارزش است و باید دید چه محتوایی را عرصه کرده و عیار آن در بوته ارزش‌های جهان‌شمول چون انسانیت، عدالت و آزادی چیست.

⚫️ یکی از ویژگی‌های‌ نازی‌ها گسترش دگرستیزی در حد اعلا بود. در اداره اصلی امنیت رایش «دشمنان متخاصم دولت» که باید از شر مزاحمت آنها خلاص می‌شد، عبارت بودند از:
‏کمونیسم، خرابکاران، لیبرالیسم، یهودی‌ها و
‏فرقه‌ها یعنی کاتولیک‌ها، پروتستان‌ها و فراماسون‌ها. تمامیت‌خواهی در همه اشکال متفاوت خود در این ویژگی بنیادین اشتراک دارد که نگاه حذفی به خیل وسیعی از نیروها دارد.

⚫️ اما یک وجه دیگر درس گرفتن از هولوکاست، ایستادگی در برابر صهیونیسم است که با شی‌گرایی، مظلومیت را تبدیل به ظلم و برساختن‌هویت‌ستیزه‌جوی جدید کرد. تبدیل یهود ستیزی به برساخته‌ای که ماهیت ابدی، فراگیر و تمام‌ناشدنی دارد، هسته مرکزی ایدئولوژی بنیادگرا، التقاطی و واپسگرای صهیونیسم است.

⚫️ یهودستیزی مانند دیگر اشکال ستیز عقیدتی و‌انسانی یک مشکل گذشته و حال است که باید حل شود اما صهیونیسم با ابزاری کردن آن در پی به گروگان گرفتن دنیا برای تحصیل مقاصد یهودگرایی ایدئولوژیک مدرن بمثابه قرائتی از خاص‌گرایی و اعمال اندک‌سالاری در شکلی پیچیده است تا «قوم برگزیده» در عمل بر دنیا و خاور‌میانه سروری کنند. این نگرش که با اشغال، کشتار و نسل‌کشی فلسطینی‌ها در ۸ دهه همراه بوده است از منطق دگرستیز مشابهی با جنایت هولوکاست برخوردار است؛ اگرچه اندازه، ابعاد و شدن آن به مراتب کمتر است.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

26 Jan, 19:58


تهدیدات رمزارزها در شکل لجام‌گسیخته کنونی


رمز ارزها جزو فعالیت‌های سوداگرانه با ریسک بالا هستند. آنها مزیت‌هایی دارند اما تداوم شکل نظارت‌گریز کنونی به طور کلی می‌تواند تهدیدات مختلفی برای جهان و اقتصاد سالم ایجاد کند. این تهدیدات را می‌توان به شکل زیر دسته‌بندی کرد:

1. نوسانات بازار: رمز ارزها به شدت نوسانی هستند و می‌توانند منجر به نوسانات سریع قیمت شوند که می‌تواند به ثبات مالی و پرتفوی سرمایه‌گذاران آسیب بزند و در نهایت بر ثبات اقتصادی تأثیر بگذارد.

2. عدم قطعیت قانونی: نبود قوانین روشن در مورد رمز ارزها می‌تواند منجر به سردرگمی و سوء استفاده‌های احتمالی شود و مدیریت سیاست‌های اقتصادی را برای دولت‌ها دشوار کند.

3. تقلب و کلاهبرداری: فضای رمز ارزها پر از کلاهبرداری‌ها، طرح‌های هرمی و طرح‌های تقلبی است که می‌تواند منجر به خسارات مالی قابل توجهی برای سرمایه‌گذاران شود و اعتماد به بازار را تضعیف کند.

4. مسائل حفاظت از مصرف‌کننده: بسیاری از رمز ارزها بدون حفاظت‌های کافی برای مصرف‌کنندگان فعالیت می‌کنند و سرمایه‌گذاران را در معرض خطر هک، سرقت و کلاهبرداری قرار می‌دهند و بدون راه‌حل باقی می‌گذارند.

5. تأثیرات زیست‌محیطی: برخی از رمز ارزها، به ویژه آنهایی که از مکانیزم‌های اجماع اثبات کار استفاده می‌کنند، می‌توانند اثرات زیست‌محیطی قابل توجهی به دلیل مصرف بالای انرژی داشته باشند و به تغییرات اقلیمی دامن بزنند.

6. خطرات امنیت سایبری: رمز ارزها اغلب هدف هکرها هستند. نقض‌های امنیتی می‌تواند منجر به از دست رفتن وجوه و داده‌های حساس شود که می‌تواند پیامدهای گسترده‌تری برای سیستم‌های مالی و اعتماد به دارایی‌های دیجیتال داشته باشد.

7. تسهیل فعالیت‌های غیرقانونی: ناشناختگی که بسیاری از رمز ارزها فراهم می‌کنند می‌تواند به تسهیل فعالیت‌های غیرقانونی، از جمله پولشویی، قاچاق مواد مخدر و فرار مالیاتی کمک کند و چالش‌هایی برای نیروهای انتظامی و نهادهای نظارتی ایجاد کند.

8. تأثیر بر سیاست‌های پولی: پذیرش گسترده رمز ارزها می‌تواند به تضعیف سیاست‌های پولی سنتی و توانایی بانک‌های مرکزی برای کنترل تورم و نرخ‌های بهره منجر شود و مدیریت اقتصادی را پیچیده‌تر کند.

9. نابرابری و تمرکز ثروت: ماهیت سفته‌بازانه رمز ارزها می‌تواند منجر به تمرکز ثروت قابل توجهی در میان سرمایه‌گذاران اولیه و افراد با مهارت‌های فنی شود و نابرابری اقتصادی را تشدید کند.

10. اختلال در سیستم‌های مالی: ظهور رمز ارزها ممکن است سیستم‌های بانکی و مالی سنتی را مختل کند و منجر به از دست رفتن مشاغل و تغییرات اقتصادی شود زیرا صنایع به فناوری‌های جدید سازگار می‌شوند.

این عوامل خطرات بالقوه مرتبط با رمز ارزها را دسته‌بندی کرد که نیاز به نظارت و تنظیمات هوشمندانه (Smart Regulations)را برای اطمینان از ادغام آنها در اقتصاد جهانی به‌منظور بهبود و ثبات برجسته می‌کند.

@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

26 Jan, 19:19


مخبر سابق و پرده‌برداری از «وفاقی» که در واقع نفاق است.

علی افشاری

🔹 سید مهدی طباطبایی، معاون ارتباطات دفتر پزشکیان مخبر اطلاعات موازی‌ و مجری پروژه نهادهای اطلاعاتی و دفتر خامنه‌ای برای موازی‌کاری در دفتر تحکیم وحدت و زمینگیر کردن آن بود! که تیرش به سنگ خورد.

🔹 همانطور که در دوره دانشجویی دست از پا درازتر در اجرای فرامین خامنه‌ای بازماند، اکنون نیز در توهم «وفاق ملی تحت همدلی قوای سه‌گانه و حمایت داهیانه مقام معظم رهبری» غرق خواهد شد.

🔹 وی و کلا حلقه اصلی حامیان پزشکیان به تمام معنا منافق و مصداق ابتذال شر هستند. افراط در نقاب پوشانده این جماعت رانتی حقیر و عمله استبداد دینی از پایداری‌چی‌ها و «دلواپس‌ها» برای کشور مضرتر است.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

26 Jan, 15:17


توضیح پیرامون عملکرد دفتر تحکیم وحدت و‌ ادعاهای خلاف واقع

علی افشاری

✍️ یک دروغی را سال ها است جریان‌های مختلفی طوطی‌وار تکرار می‌کنند. هیچوقت «وحدت حوزه و دانشگاه» در نام دفتر تحکیم وحدت وجود نداشته است. کسانی که این ادعای دروغ را مطرح می‌کنند عمدتا راست‌های فاشیست، برخی از سلطنت‌طلب‌ها، شماری از باورمندان به ناسیونالیسم تهاجمی، متقلبانی که سال‌ها از نام جنبش دانشجویی سوء استفاده کردند، برخی از چپ‌های اقتدارگرا (مارکسیست-لنینیست‌ها و استالینیست‌ها) و یا اسلام‌گراهای تندرو در ‌پیش و بعد از انقلاب هستند.

✍️ دفتر تحکیم وحدت اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان بود که در اواخر دهه هشتاد توسط جمهوری اسلامی غصب شد. دفتر تحکیم وحدت در سال ۵۸ تشکیل شد اما اعضا آن یعنی انجمن های اسلامی دانشجویان از دهه ۲۰ شمسی در دانشگاه‌های ایران تاسیس شدند. تحکیم یک جریان ریشه‌دار در جنبش دانشجویی ایران تا پایان دهه هشتاد خورشیدی بود. از آن به بعد دیگر هویتش با تمهیدات بیت خامنه‌ای جعل شد، کسانی که از دهه نود خورشیدی به بعد به نام شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت فعالیت می‌کنند، ارتباطی به تحکیم واقعی ندارند و عناصر حکومتی هستند.

✍️ عملکرد تحکیم سیر نوسانی و پر افت و خیزی داشته است. در دهه شصت عملکردش منفی است که حول ایدئولوژی بنیادگرایی اسلامی عمل کرد اما در دهه‌های هفتاد و هشتاد نهاد اصلی جنبش دانشجویی ایران بود و عملکرد افتخار آمیزی را در برآیند فعالیتش در استبداد ستیزی، دفاع از استقلال دانشگاه و آزادی‌های آکادمیک، تلاش برای گذار به دموکراسی، بهبود حقوق بشر، ترویج مبانی معرفتی مدرنیته و تولید و توزیع محتوی‌های فکری و سیاسی در حوزه آزادی و عدالت ثبت کرد که در نوع خودش در تاریخ معاصر ایران کم نظیر است.

✍️ تحکیم وحدت بیشترین تولید نیروی سیاسی و کادرسازی در ایران بعد از دهه هفتاد خورشیدی را انجام داده ‌است. تحکیم جریان بزرگی بود و در درون خود فراکسیون ها و جریان‌های متنوعی داشت. بخشی که در اقلیت بودند (از اواخر دهه هفتاد)همسویی با جناح‌های اصلاح‌طلب داشتند اما کلیت تحکیم و انجمن‌ها مشی مستقل داشتند. آنها در دفاع از حقیقت و حقوق ملت از امتیازاتی که در درون نظام داشتند، گذر کردند و در حالی که امکان دستیابی به قدرت را داشتند به آن نه گفتند. کمتر جریان و تشکیلاتی در تاریخ معاصر ایران چنین رفتار آرمانی از خود نشان داده و نسبت به و‌سوسه قدرت وقتی امکانش را داشته، در نگاه جامعه‌محور بی‌اعتنایی نشان داده‌است. به همین دلیل جریان اصلی تحکیم زیر ضربه رفت و امکاناتش توسط نهادهای اطلاعاتی و انتظامی مصادره شد.

✍️ تحکیم (علامه) در دهه هشتاد پذیرفت هزینه نقد رادیکال و همه جانبه نظام و پیگیری اصلاحات ساختاری و ایستادگی در برابر خامنه‌ای را پرداخت کرده و موقعیت غیر رسمی پیدا کند. جریان اصلی تحکیم هیچگاه برای بقا در درون ساختار رسمی حاضر به مماشات و سازشکاری نشد.

✍️ از اعضای سابق دفتر تحکیم وحدت که به دلیل انتخابات سالانه جمع بزرگی هستند، هیچکس جزو همکاران رضا پهلوی و یا تشکیلاتی چون فرشگرد و گروه‌های مشابه نبوده‌است! هیچ عضو اصلی یا علی‌البدل شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت در طول ۳۲ سال گذشته در این جمع حضور ندارد. ممکن است عده انگشت‌شماری تمایل پیدا کرده باشند که ناچیز بوده و در مقایسه با دیگر جریان‌های سیاسی ایران کمتر است. از اعضاء شورای مرکزی انجمن‌های اسلامی دانشجویان که حداقل دوازده هزار نفر در طول ۳۲ سال گذشته می‌شوند، تنها دو نفر در جمع ذکر شده حضور دارد! بنابراین فرشگرد و ایران نوین هیچ ارتباطی با دفتر تحکیم وحدت و انجمن‌های اسلامی دانشجویان ندارند.

✍️ به حامیان و گروه‌های همکار با رضا پهلوی توصیه می‌کنم که اختلافات‌شان را بر اساس مسائل واقعی که وجود دارد، بیان کنند و بیخود پای دفتر تحکیم وحدت را وسط نکشند. کسی که سابقه فعالیت در انجمن‌های اسلامی دانشجویان و اساسا جنبش دانشجویی داشته و الان حامی و یا همکار رضا پهلوی است به گذشته خودش پشت کرده و مسیری متضاد را برگزیده است.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

25 Jan, 22:16


میم‌کوین، امتزاج قانون‌شکنی و پیمان‌شکنی ترامپ

علی افشاری

✍️ در حالیکه صاحبان ارزهای مجازی خوشحال از بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید ‌در انتظار رونق صنعت کریپتو‌کارنسی‌ها و اعتبار بیشتر آن در عرصه تجارت بنگاه‌های بزرگ تجاری بودند، ترامپ عیش آنها را منغص کرد!

✍️ ترامپ در روزهای آغازین دومین دوره ریاست جمهوری با خلف وعده، رمز ارز جدید میم‌کوین را ارائه کرد که به $Trump مشهور شده است.
او با این کار بار دیگر اراده خود در بهره‌برداری شخصی را آشکار کرد که در پی تبدیل موقعیت خود ‌در قدرت و شهرت به منبع مالی جدید شخصی است.

✍️ صاحبان ارزهای دیجیتال برآشفته شده و شکافی در جمع حامیان مالی ترامپ ایجاد شده است.

✍️ این اقدام، ترامپ را در مظان اتهام فساد و ایجاد حباب برای جاری شدن موجی از پول به جیب خانواده و نزدیکانش قرار داده است.

✍️ بدینترتیب; ترامپ که سیاست را به سوداگری برای منافع شخصی تنزل داده است، با این اقدام هم بی‌اعتنایی خود به قوانین و اصول اخلاقی تجارت منصفانه را دوباره عیان کرده و هم به اعتبار پول‌های مجازی آسیب زده است.

✍️ شوریختانه حفره‌هایی که در ساختار قانونی کهنه آمریکا ‌‌کهنه وجود دارد، با وجود فردی با خصوصیات ترامپ و باز شدن امثال ایلان ماسک به قدرت سیاسی، حکمرانی سالم و درست در آمریکا را آسیب پذیر کرده است.

✍️ اکنون ضرورت شکل‌گیری جنبش اجتماعی گسترده برای اصلاح ساختار قدرت آمریکا با هدف ‌‌جلوگیری از سوء استفاده رئیس جمهور از قدرت ‌و اختیارات بیش از حد و حفاظت از دمکراسی و عدالت، بیش از پیش احساس می‌شود.

@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

25 Jan, 21:09


قاب مشترک دلواپس‌ها با پهلوی‌طلبان در حمله به ظریف

علی افشاری

🔹شباهت نوع این شعارها با شعارها و تحرکات مجازی پهلوی‌طلب‌ها در برخورد با مخالفان‌شان جالب توجه است.

🔹اگرچه به نظرم تحرکات ظریف و این حملات «دلواپس‌ها» هر دو بخشی از پکیج جدید سیاست خامنه‌ای است و هر کدام مستقل از دیگری کارکرد جداگانه‌ای دارند، اما این حملات به ظریف بی‌اساس است.

🔹 تقابل او با «اصول‌گرایان» در سیاست خارجی عمق لازم را ندارد، ولی همسو با منافع ملی است و یا دستکم تعارض کمتری دارد.
@aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

25 Jan, 14:34


توقف CBDC، تلاش ترامپ برای تبدیل دولت به قلک سرمایه‌سالاران دیجیتالی

علی افشاری

✍️ دونالد ترامپ، چهل و هفتمین رئیس‌جمهور امریکا در اولین روزهای کاری با ابلاغ بک فرمان اجرایی استفاده از CBDC یعنی ارز دیجیتال مورد تایید بانک مرکزی را تا اطلاع ثانوی به تعلیق در آورد. این اقدام با توجه به برنامه وی در تبدیل آمریکا به مرکز پول‌های مجازی (ارز رمزها) معنادار و سیاسی است و معرف مشی ترامپ و حامیانش در صنایع دیجیتال و سیلیکان‌ولی است که شدیدتر از بورژوازی در قرن‌های پانزدهم به بعد به دنبال گروگان گرفتن نهادهای حاکمیتی برای انتفاع گروهی خود هستند.
ترامپ ارز دیجیتالی معتبر و ضابطه‌مند را خارج کرد تا فضای لجام گسیخته ارزهای مجازی مهار نشود.

✍️ در واقع ترامپ برای بهره‌برداری بنگاه‌های تجاری خودش و سرمایه‌سالاران نوطهور چون ایلان ماسک و دیگرانی که در مراسم تحلیلش میهمان ویژه بوده و بخشی از هزینه‌های آن را تامین کردنند، این اقدام را انجام داد. هدف تیهیل نظارت گریزی و نادیده گرفتن تهدیدات فعالیت رمزارزها در چارچوب خارج از تنظیم‌گری (Regulation) نهادهای عمومی و دولت است.

دولت ایالات متحده به دلایل زیر یک ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) ایجاد کرد:

1. شمول مالی: CBDC می‌تواند دسترسی به خدمات مالی را برای جمعیت‌های بدون بانک و کم‌برخوردار فراهم کند و به افراد بیشتری اجازه دهد تا در اقتصاد شرکت کنند.

2. کارایی: CBDC می‌تواند سیستم‌های پرداخت را ساده‌تر کند و تراکنش‌ها را سریع‌تر و کم‌هزینه‌تر از روش‌های سنتی سازد.

3. اجراي سیاست‌های پولی: CBDC می‌تواند اثرگذاری سیاست‌های پولی را با ارائه ابزاری جدید برای فدرال رزرو به منظور مدیریت عرضه پول و نرخ‌های بهره افزایش دهد.

4. مقابله با ارزهای دیجیتال: افزایش محبوبیت ارزهای دیجیتال خصوصی چالش‌هایی برای سیستم مالی سنتی به همراه دارد. یک CBDC می‌تواند گزینه‌ای معتبر و پشتیبانی شده از دولت ارائه دهد که ثبات و اعتماد را تضمین کند.

5. امنیت و تاب‌آوری: یک دلار دیجیتال می‌تواند امنیت سیستم پرداخت را بهبود بخشد و خطرات مربوط به تهدیدات سایبری و تقلب را کاهش دهد.

6. نوآوری و رقابت‌پذیری: توسعه CBDC می‌تواند ایالات متحده را به عنوان یک پیشرو در فناوری و نوآوری مالی در سطح جهانی قرار دهد.

7. تراکنش‌های بین‌المللی: CBDC می‌تواند هزینه‌ها و زمان‌های مرتبط با پرداخت‌های بین‌المللی را ساده‌تر و کاهش دهد.

در کل CBDC که یک بانک داده برای کل بانک‌های مرکزی و شرکت‌های خصوصی واجد صلاحیت ایجاد می‌کند، بخشی از تلاش وسیع‌تر برای سازگاری با تغییرات در چشم‌اندازهای مالی و فناوری‌ها است
. این سیستم هم از فناوری جدید استفاده می‌کند و هم ثبات و یکپارچگی سیستم مالی را تضمین می‌کند.
ا@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

25 Jan, 14:01


پزشکیان، بیل و ترکیب بلاهت و روش پوپولیستی
علی افشاری

🟢 بیل دست گرفتن پزشکیان فراتر از شیوه پوپولیستی نشانگر بلاهت او است. بحث بر سر روش‌های پوپولیستی است! وگرنه پزشکیان نمی‌داند که پوپولیسم چیست! پزشکیان فرد صادقی نیست! البته دروغگوی حرفه‌ای هم نیست. اما پنهانکار و مزوری نادان است که نمی‌تواند دوگانگی‌اش را مخفی کند و در برخی موارد هم از درک تضاد عاجز است. وی همه عمرش در خدمت ظالم و مستبد بوده اما داعیه علوی بودن دارد!

🟢 پزشکیان نمایش انجام نداد؛ واقعا فهمش برای اداره کشور و حل مسائل در حد دست گرفتن بیل و خشت گذاشتن برای ساخت دیوار است! ولی نتیجه کارش با پوپولیست‌ها یکی است.

🟢 پزشکیان به لحاظ شخصیتی و توانایی در جایگاه یک دولتمرد، فاجعه است. اینکه چنین فردی سال‌ها رئیس دانشگاه، وزیر، نماینده مجلس و الان رئیس قوه مجریه است، نمونه روشن‌واره بلایی است که جمهوری اسلامی با ببوپروری و یا شارلاتان سالاری در چارچوب برساخته تقدم تعهد بر تخصص (بخوانید سرسپردگی به نهاد ولایت فقیه و باور به بنیادگرایی اسلامی شیعه‌محور) و فساد سیاسی متکی بر امتناع شایسته‌سالاری بر سر ایران آورده است.

🟢 این کارها توجه به اقشار شریف بنا و کارگر ساختمانی هم نیست. اتفاقا بر عکس تخفیف آنها است که گویی این شغل در سطحی پایین است که دولتمردان برای توجه به آنها با نمایش همدردی می‌کنند! در حالیکه در جامعه تقسیم کار شده و هر شغلی باید وظیفه خودش را انجام بدهد و همه هم عزیز، شریف و لازم هستند. منتهی هر کس باید کار خودش را بکند، چه بنا و چه دولتمرد! رئیس دولتی که‌وقت بر سر بیل دست گرفتن و سفر های استانی بی‌مورد می‌گذارد، در واقع از وقت لازم برای مدیریت امور می‌زند که در نهایت ظلم به جامعه و تک‌تک شهروندانش است.

🟢 حال کسانی که در ایام انتخابات تصویری دروغ و فریبکارانه از او به نمایش گذاشتند، در حال ستایش بلاهت او هستند. این جماعت از پزشکیان برای ملت و میهن مضرتر هستند.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

24 Jan, 13:45


ترکیدن زودهنگام حباب آرزومندان به سرنگونی جمهوری اسلامی توسط ترامپ

علی افشاری

🟢ترامپ یک هفته از بازگشتش به کاخ سفید نگذشته، آب پاکی را روی دست ایرانی‌های مدافع مداخله نظامی و یا سیاسی آمریکا ریخت. وی در ادامه مواضع دوران انتخاباتی‌اش نشان داد نه قصد سرنگونی جمهوری اسلامی را دارد و نه به دنبال تغییرات سیاسی در ایران است.

🟢 او فقط در نگاهی سختگیرانه‌تر و در عین حال آرزواندیشانه خواهان اعمال ملاحظات امنیتی آمریکا است.
‏تیر رضا پهلوی، سازمان مجاهدین خلق و دیگر کسانی که علنی ‌و یا پنهان به امام‌زاده ترامپ دخیل بسته بودند، بار دیگر به سنگ خورد. هم از لحاظ سیاست‌ورزی اصولی و ملی شکست خورند، هم از لحاظ تحلیل و شناخت درست از وضعیت.

🟢 بایدن هیچوقت چنین در باغ سبزی به جمهوری اسلامی نشان نداد اما برخی رسانه‌ها او را اهل مماشات نامیدند!، حال باید دید در مورد ترامپ چه می‌گویند؟
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

24 Jan, 12:02


https://youtu.be/nTVE1rYHbmw?si=ggv1qR6wDxKVDvAk
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

23 Jan, 20:19


چرا در کوتاه مدت مذاکره بین ترامپ و جمهوری اسلامی ناممکن است

علی افشاری

🔹 فشار حداکثری ترامپ که در دوره بایدن کنار گذاشته نشد، با دیپلماسی و مذاکره منافات ندارد. هدف از نمایش چماق ‌و هویج، نشاندن جمهوری اسلامی پای میز مذاکره و توافق در چارچوب مورد نظر است.

🔹 مسائل اختلافی هم در حوزه امنیت ملی و ژئوپلتیک و ملاحظات موجودیتی اسرائیل هستند نه مطالبات مردم ایران. روبیو در جلسه سنا به صراحت گفت به دنبال توافق سخت‌گیرانه هستند. جمهوری اسلامی هم با خرید زمان، دست به عصا راه رفتن، مبهم‌گویی و نمایش مذاکره و در یک کلمه صبر استراتژیک به دنبال عبور از دولت دوم ترامپ و به قول همتی «سپری کردن» است.

🔹در دولت ترامپ هم به نظر می‌رسد که اتفاق نظر وجود دارد که ابتدا چماق و چه بسا شلاق را به کار گیرند تا از بک طرف فروش نفت ایران را تا جای ممکن کاهش دهند ‌‌و از طرف دیگر نیروهای نیابتی‌ و همسوی جمهوری اسلامی را ضعیف‌تر کنند. در این چارچوب ترامپ حوثی‌ها را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داد. فشار بر دولت‌های عراق و لبنان را هم برای محدود کردن بیشتر حشدالشعبی و حزب‌الله افزایش می‌دهد.

🔹 مذاکره مورد نظر ترامپ و کابینه‌اش، مذاکره معمول و برد برد نیست، بلکه تحمیل خواست در روشی تحقیر‌آمیز است. بنابراین با توجه به فاصله زیاد ملاحظات دو طرف، حداقل در کوتاه مدت نه گفتگوی رسمی و مستقیم انجام خواهد شد و نه معامله‌ای جوش می‌خورد، بلکه عواملی چون فرجام زورآزمائی از لحاظ تاب‌آوری جمهوری ‌اسلامی، نوع مواجهه آمریکا و چین و میزان نفوذ لابی ‌های وابسته به افراطی‌های اسرائیل در دولت ترامپ، آینده را مشخص می‌کند.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

23 Jan, 14:59


گستاخی عراقچی و و ابتذال پزشکیان

علی افشاری

🔹 دولت پزشکیان اگر افراطی‌ترین، فشل‌ترین و مبتذل‌ترین قوه مجریه در تاریخ بعد از انقلاب نباشد، اما شخص پزشکیان بزرگ‌ترین وهن نمایندگی است که ایرانیان با تصمیمی آگاهانه دست رد به سینه او زدند. امروز وزیر خارجه‌اش، به دبیر کل سازمان ملل توهین کرده که چرا موعظه می‌کند «یک بار برای همیشه روشن کنند که دست از داشتن سلاح هسته‌ای برمی دارند.»

🔹 اولا گوترش جمهوری اسلامی را خطاب قرار داده است. جمهوری اسلامی ایرانیان را نمایندگی نمی‌کند. دوما مستندات غیرقابل انکار نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی با هدف تولید بمب، برنامه هسته‌ای‌اش را آغاز کرد. در طول دو دهه بحران هسته‌ای نیز، از همکاری کامل و لازم با آژانس انرژی هسته‌‌ای جهانی خودداری کرده است. بعد از افشاشدن نیز تا کنون با گروگان گرفتن اقتصاد کشور و سفره معیشت مردم، از فناوری هسته‌ای به عنوان اهرم امنیتی و ابزار بازدارندگی با نمایش در آستانه دستیابی به قابلیت نظامی قرار داشتن، استفاده کرده است.

🔹 بنابراین این عراقچی هست که «گستاخی» و از آن بالاتر دروغگویی کرده است! گوترش در بین دبیران سازمان ملل اخیر جزو با شخصیت‌ترین‌ها بوده ‌و مواضع روشن‌تری در دفاع از حقوق ملت‌ها و نقد قدرت‌های جهانی داشته است.

🔹 در بین دولت‌ها تا کنون اسرائیل و جمهوری اسلامی به وی توهین کرده‌اند! همین نکته در پوشالی بودن ادعای میانه‌وری دولت پزشکیان در سیاست خارجی کفایت می‌کند.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

22 Jan, 19:51


بایدن رئیس‌جمهوری فراتر از میانه و قابل قبول در پیشگاه تاریخ

علی افشاری

✍️ جو بایدن کاخ سفید را ترک کرد و به جمعی از روسای جمهور امریکا پیوست که یک ‌دوره ریاست‌جمهوری را تجربه کرده‌اند. اما او یک‌استثنا است چون در انتخابات نباخت بلکه کنار کشید و صحنه رقابت نهایی را به معاون و هم ‌حزبی خود سپرد.

✍️ به نظرم گذشت زمان به نفع بایدن خواهد شد و نام او جزو روسای جمهور قابل احترام آمریکا در تاریخ ثبت خواهد شد.

✍️ بایدن بیشترین رای در طول تاریخ انتخابات‌های ریاست جمهوری آمریکا را بدست آورد و ائتلاف بزرگ و متنوعی را شکل دارد که ممکن است حالا حالاها دور از دسترس باشد. او در یک زمانه مهم تاریخ‌سازی کرد و توانست دمکراسی در آمریکا و جهان را بعد از یک دوره رکود و بحران به متن سیاست بکشاند. اگرچه موفقیت او پایدار نماند اما توانست دمکراسی را در حدی تثبیت کند که ترامپ و جنبش افراطی ماگائیسم به جای مخالفت با دمکراسی به حمایت ظاهری از آن روی آورند. بحران دمکراسی در دنیا عمیق از از آنی بود که رئیس جمهور آمریکا به تنهایی بتواند آن را حل و‌فصل کند. مشکلات جدی در جامعه امریکا پدید آمده و ساختار قانونی و قا‌نون اساسی کهنه و بروز نشده امریکا نیز پاسخگوی انتظارات جدید نیست و ظرفیت حل مساله آنها کاهش چشمگیری پیدا کرده است.

✍️ بایدن با اتفاقات غیرمنتظره و تهاجم سنگین جریان‌های اقتدارگرا ‌در دنیا مواجه شد. حمله روسیه به اوکراین و آغاز ماجراجویی پوتین و شی جی پینگ همراه با عملیات ۷ اکتبر او را در شرایط سختی قرار داد. پوتین و پینگ فکر کرده بودند که جهان غرب دچار ضعف شده و حرکت برای به زیر کشاندن جهان آزاد را شروع کردند. اما بایدن به خوبی آنها را مهار کرد. بایدن شکاف اروپا و آمریکا را ترمیم کرد. توسعه‌‌طلبی ارضی پوتین را بدون باج دادن مهار کرد. هدف پوتین تصرف کل اوکراین و در ادامه نفوذ در کشورهای اروپایی مجاور روسیه بود تا در مدار مسکو سیاست‌های شان را تنظیم کنند. اما خیال خام پوتین نقش بر باد شد و او‌ الان حداکثر می‌تواند بخشی از شرق اوکراین را در دست داشته باشد که به لحاظ تاریخی همسو با روسیه بوده است. اما ائتلافی که علیه روسیه ‌شده ‌و تحمیل تحریم‌های سنگین، جنگ سرد جدیدی را برقرار کرده که می‌تواند در درازمدت فرجام مشابهی چون شوروی را رقم بزند. بایدن در عین حال فضا را به گونه‌ای مدیریت کرد که به سمت درگیری های خطرناک و وقوع جنگ جهانی
سوم نرود.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

22 Jan, 17:13


مشاطه‌گری ظریف و فروش لولوسازی از جلیلی در غرب

علی افشاری

⚫️ جواد ظریف بر پایه دروغگویی نهادینه شده که همراه با خودشیفتگی، شاخص‌ترین ویژگی او است و ایفای ماموریت برای ترسیم وضعیت در‌وغین از ایران در افکار عمومی غرب، در داووس حضور یافت تا برای نظام ولایی مشاطه‌گری کرده، بازار خارجی برای فروش لولوسازی از جلیلی پیدا کند!

⚫️ پزشکیان و جلیلی هیچکدام اختیار انتخاب رئیس دفترشان را هم در جایگاه ریاست‌جمهوری پیدا نمی‌کردند، چه برسد به اینکه تصمیم‌گیر در خصوص وقوع یا توقف جنگ باشند!

⚫️ مهار برخوردهای فیزیکی با بی‌حجابی در دوره رئیسی با هدف جلوگیری از هزینه امنیتی برای نظام انجام شد. مدارایی هم در کار نیست، حجاب اجباری برقرار است. وضعیت بهتر ایجاد شده، دستاورد جنبش انقلابی زن زندگی آزادی و مقاومت مستمر و تدریجی زنان ایرانی در ۴ دهه گذشته است، نه دولت پزشکیان که مدیر روابط عمومی معاونت هنری وزارت ارشادش به خاطر بی‌حجابی دخترش برکنار شد!

⚫️ اما ظریف باید پذیرای پیامدهای منطق صوری غلط خود باشد که در زمان بازگشت اصلاح‌طلبان به قدرت، بازوهای «جبهه مقاومت» آسیب‌های جدی دیدند! نصرالله و اسماعیل هنیه کشته شدند! عن‌قریب هم تروئیکای اروپا مکانیزم ماشه را می‌کشد و با مرگ کامل برجام، تحریم‌های بین‌المللی دوباره برقرار می‌شوند.

⚫️ جمهوری اسلامی مدیون حماقت صدام به دلیل حمله به کویت و تقابل با غرب است. وگرنه معلوم نبود عراق مناطقی از خاک ایران که بعد از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ در دست داشت، را به آسانی رها می‌کرد.

⚫️ تاریخ قطعا ثبت خواهد کرد که چگونه جمهوری اسلامی فرصت های بزرگ رشد ایران ‌در تثبیت موقعیت خود در شاهراه‌های ترانزیت بین‌المللی انرژی و کالا وتبدیل به بهشت سرمایه‌گذاری دنیا را از دست داد. خرمشهر باید به جای دوبی هاب منطقه می‌شد و ایران تامین کننده گاز اروپا و و مناطق مختلف ایران پذیرای میلیون‌ها توریست.

⚫️ دوران رسوایی کامل امثال جواد ظریف که هم از توبره می‌خورند و هم از آخور، فرا رسیده است.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

20 Jan, 14:29


🔴 علی افشاری، عضو هیات سیاسی-اجرایی همبستگی جمهوری خواهان ایران در مصاحبه با تلویزیون ایران اینترنشنال

_توضیحی پیرامون شخصیت غیر قابل پیش‌بینی ترامپ، تمایز میان حرف و عمل و نوعی شکاف در حلقه اطرافیان او

_محتمل دانستن افزایش فشار بر جمهوری اسلامی در برهه آغازین دولت ترامپ

_تحلیل تلاش جمهوری اسلامی برای تحمل فشارها و خرید زمان و احتمال تسلیم و تعطیل کردن کل پروژه هسته‌ای در صورت به خطر افتادن بقای نظام

انجمن جمهوری‌خواهان واشینگتن دی‌سی در نشستی با حضور کارشناسان به بررسی مناسبات ایران و آمریکا در دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ پرداخت.

جمهوری ایرانی در WhatsApp

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

20 Jan, 05:11



آغاز آتش‌بس سه مرحله‌ای غزه، نظم نوین یا استمرار جالش‌ها در خاورمیانه

علی افشاری

✍️ جنگ پانزده ماهه ویرانگر غزه به پایان رسید! هر دو طرف اصلی منازعه و دیگر طرف‌های جنگ و میانجیگری برای صلح، مدعی پیروزی شده‌اند. جمهوری اسلامی در نماز جمعه‌ها، راهپیمایی سفارشی «نصر الهی» برگزار کرده است. تقریبا در همه کشورهای اسلامی جشن و سرور برقرار است.

✍️ تنها جریان افراطی‌تر کابینه نتانیاهو (حزب قدرت یهودی) این توافق را به نفع حماس و زیانبار دانسته‌اند! اسمورتیچ مرحله اول را حداقل قابل تحمل ارزیابی کرده است. در آمریکا هم بایدن و هم ترامپ اعتبار پایان جنگ غزه را از آن خود می‌دانند. واقعیت آن است که هر دو موثر بودند اما نقش بایدن بیشتر است. توافق در دوره ریاست‌جمهوری او منعقد شده است. غزه‌ای‌ها از همه خوشحال‌تر هستند. اکثریت اسرائیلی‌ها نیز خشنود هستند.

✍️ اما این توافق شکننده است. البته احتمال شروع دوباره جنگ گسترده ضعیف است اما معادلات اصلی عوض نشده است. حماس موجودیت واقعی‌اش را حفظ کرده است! یک طرف توافق است. ادعای مدیریت آینده نوار غزه بدون حماس یک ادعای بی‌‌پشتواته و آرزواندیشانه است. بعد از آغاز توافق نیروهای حماس با صورت‌های پوشیده به‌خیابان‌ها آمدند و در شادی‌ها شرکت کردند! این نیرو دست بالا را در نوار غزه در دست دارد. حماس حداقل نیمی از جنگجویانش را حفظ کرده است. توان نظامی آن تضعیف شده اما از بین نرفته و قابل ترمیم است. نیمی از تونل‌هایش هم آسیب جدی ندیده است.

✍️ هر نیرویی اعم از دولت خودگردان و یا طرح تخیلی ائتلافی از کشورهای عربی کنترل نوار غزه را در دست بگیرد، در عمل بعید است حریف حماس شود. آنها با قدرت نظامی و سازمان‌یافتگی خود اجازه عرض اندام به دیگران نمی‌‌دهند. واکنش ساکنان نوار غزه به حماس ناروشن است اما اگر حتی حمایت اکثریت را نداشته باشد باز آنها اهمیتی به نظر مردم نخواهند داد. منابع مالی آنها کم شده اما می‌توانند کماکان روی حمایت حامیان خارجی حساب کنند.

✍️ این توافق می‌توانست در ژانویه ۲۰۲۴ رخ بدهد! جهان و منطقه و مردم نوار غزه و اسرائیل در حدی خیلی کمتر تاوان سنگینی دادند. بایدن اگر شجاعت به خرج داده و تعلقاتش به صهیونیسم مسیحی را رها می‌کرد ممکن بود امروز کاخ سفید را تحویل یک‌ هم حزبی بدهد و دنیا را چهار سال درگیر فاجعه ترامپ نکند. مساله آراء مسلمان‌ها ‌در میشیگان نیست. مشارکت دولت بایدن در جنایت‌های اسرائیل باعث شد تا نیروهای جنبش‌ساز در امریکا دلسرد شده و عرصه را رها کنند. جنبش ارتجاعی ماگائیسم بر خلاف ۲۰۲۰، در ۲۰۲۴ دیگر بسیج نیروهای مترقی را در برابر خود نداشت. به هر حال شد آنچه نباید می‌شد.

✍️ فعلا با قطعیت می‌توان گفت که اسرائیل در جنگ غزه پیروز نشد. حماس نه سلاح را بر زمین گذاشت و نه تسلیم شد. «طوفان الاقصی» هم مولفه قدرت آفرین پایدار برای حماس و تغییر دهنده معادلات بازدارندگی نشد.

✍️ ازاینرو حتمیتی وجود ندارد که خاورمیانه دستخوش تغیییر بزرگ و بازگشت‌نا‌پذیر شده است. چالش های پیشین ادامه دارند. وضعیت ناپایدار است.همانقدر که ظهور نظم جدید ممکن است، برخاستن دوباره نظم موجود از خاکستر رویارویی‌ها نیز محتمل است.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

19 Jan, 14:10


🔴 اعلامیه «همبستگی جمهوری‌خواهان ایران» در محکومیت طرح‌های رهبری خودخوانده در خارج از کشور و تشکیل نابهنگام دولت موقت

🔺شروع به کار دولت دوم دونالد ترامپ و سقوط نظام سیاسی حزب بعث در سوریه باعث افزایش تحرکات شماری از نیروهای سیاسی شده است که بی‌اعتنا به استقلال کشور و موازین حاکمیت ملی، مشوق و یا پشتیبان مداخله خارجی در امور داخلی سیاسی ایران و گنجانده شدن صریح و یا تلویحی تغییر حکومت (Regime Change) در سیاست معطوف به ایرانِ دولت‌های آمریکا و اسرائیل هستند.

🔺برخی نیز چون آقای رضا پهلوی و سازمان مجاهدین خلق فراتر رفته و خود را در قامت تشکیل رهبری دوره گذار و دولت موقت بعد از گذار معرفی کرده‌اند... برخی علنی و با حمایت آشکار و برخی نیز به صورت مخفیانه و در برخوردی دوگانه، خود را آماده همراهی با این سناریو کرده و به دنبال زدن سکه آلترناتیوی به نام خود هستند.

🔺در صورتیکه آلترناتیو قابل قبول جمهوری اسلامی، دموکراسی است. جریان‌های سیاسی نمی‌توانند پیشاپیش و خودخوانده مدعی آلترناتیوی بشوند.

متن کامل این اعلامیه را اینجا بخوانید

جمهوری ایرانی در WhatsApp

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

19 Jan, 14:10


🔴 علی رازینی، قاضی معتمد خمینی و خامنه‌ای، که بود و چه کرد؟

✍️ علی افشاری

🔺علی رازینی از چهره‌های قدیمی دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی همراه با محمد مقیسه در ساختمان کاخ دادگستری ترور شد و برای همیشه پرونده زندگی‌‌اش بسته شد. او یکی از چهره‌های مخوف جمهوری‌اسلامی بود که در مقاطعی نقش میرغضب‌های سابق را در دوره حکمرانی هر دو ولی‌فقیه جمهوری اسلامی ایفا ‌کرد.

🔺رازینی یک روحانی ساده انقلابی در پیش از انقلاب بود که در استان همدان و عمدتا شهر زادگاهش رزن فعالیت سیاسی و دینی می‌کرد. او فارغ‌التحصیل مدرسه دینی حقانی بود و در آن‌جا از نزدیک با آیت‌الله محمد حسینی بهشتی و حجت الاسلام علی قدوسی آشنایی پیدا کرد. او شیفته گفتمان بنیادگرایی اسلامی شیعه‌بنیاد بود. رازینی بعد از پیروزی انقلاب خیلی زود جذب قوه قضائیه شد. با نظر مساعد بهشتی، علی قدوسی دادستان وقت انقلاب او را در بخش معاونین خود جذب کرد. نخستین ماموریت او بررسی احکامی در بخش مبارزه با مواد مخدر بود که توسط صادق خلخالی صادر شده بود. او بعد از آغاز درگیری سازمان مجاهدین خلق با جمهوری اسلامی در تابستان سال ٦٠، به دادستانی مستقر در زندان اوین برای رسیدگی به پرونده‌های متهمان زندانیان وابسته به گروه‌های مخالف منتقل شد که عمدتاً از اعضای مجاهدین خلق بودند.

🔺بعد از مدت کوتاهی به شهر بجنورد رفت و در جایگاه حاکم شرع احکام اعدام زیادی صادر کرد که حتی مورد اعتراض مسئولان وقت ارشد قضایی قرار گرفت. رازینی سپس مسئولیت دادستانی انقلاب کل شمال خراسان یعنی قوچان، درگز، شیروان را برعهده گرفت. بعد از آن در اواخر سال ۶۱ به مشهد منتقل شد و قاضی دادگاه انقلاب و سپس مسئول هماهنگی استان در احکام قضایی دادگاه‌های انقلاب شد. او تا سال ٦٣ در استان خراسان باقی ماند و با شدت عمل و قساوتی که علیه مخالفان سیاسی و تشدید سرکوب انجام داد، در قوه قضائیه رشد کرد.

🔺رازینی در سال ٦٣ همراه با مصطفی پورمحمدی مسئول رسیدگی به تخلفات سید حسین موسوی تبریزی دادستان کل سابق شد. رسیدگی به این پرونده باعث ارتباط مستقیم او با آیت‌الله خمینی شد. رازینی در مصاحبه‌ای توضیح می‌دهد که او و پورمحمدی تقاضای بنیانگذار جمهوری اسلامی در منع پیگرد قضایی را قبول کردند اما تقاضای معدوم کردن مستندات پرونده فساد اخلاقی و اقتصادی موسوی تبریزی را به دلیل ترس از تبعات آن نمی‌پذیرند. آن‌ها سرانجام آیت‌الله خمینی را راضی می‌کنند که پرونده را تحویل سید علی خامنه‌ای بدهند. از این‌جا به بعد ارتباط شخصی رازینی با خامنه‌ای نیز برقرار می‌شود.

🔺بعد از برکناری اسدالله لاجوردی از دادستانی انقلاب تهران، تلاش‌های آیت‌الله منتظری و بخش معتدل نظام برای تغییر رویه دادگستری جواب نداد و رازینی جایگزین لاجوردی در منصب دادستانی انقلاب تهران شد. او رویه افراطی لاجوردی را به شیوه‌ای پیچیده ادامه داد.

ادامه مطلب را اینجا بخوانید

جمهوری ایرانی در WhatsApp

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

18 Jan, 14:15


🔹 با ترور ومجازات فراقضائی موافق نیستم،اما جنایتکاران فاسدی چون رازینی و‌مقیسه سزاوار چنین مرگی بودند.

🔹 البته ترجیح می‌دادم در دادگاه محاکمه می‌شدند.حمایت امثال علی ربیعی وپزشکیان ازاین جنایتکار‌ها نشانگر هیولای نهفته در ائتلاف اصولگرا ‌واصلاح‌طلب دولت‌محور است؛ ذی‌نفعان جنایت مقدس
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

18 Jan, 13:33


انجمن جمهوری‌خواهان واشنگتن دی‌سی در دانشگاه جرج تاون برگزار می‌کند

🔴 مناسبات ایران و آمریکا در بازگشت ترامپ به کاخ سفید

زمان: یکشنبه ۱۹ ژانویه برابر با ٣٠ دی
ساعت ١٤ شرق آمریکا

سخنرانان:
نادر هاشمی
شوکریا برادوست
محمد قائدی

گرداننده مراسم: نازیلا فتحی

لینک پخش آنلاین

آدرس:
Georgetown University, Main Campus, Intercultural Center (ICC)
,Room 270
1472-1498 37th St NW,
Washington, DC 20057

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

17 Jan, 15:25


توافق راهبردی با روسیه و تهدید استقلال کشور

علی افشاری

🟢 توافق مشارکت راهبردی جامع بین دولت‌های ایران و روسبه با همراهی هر دو جناح اصلاح‌طلب و اصولگرا در شرایطی تصویب شد که مردم ایران نامحرم دانسته شده ‌‌و مفاد تفصیلی این توافق نامعلوم است!

🟢 پزشکیان دن‌کیشوت‌وار مدعی شده که این توافق ایران را بی‌نیاز می‌کند! بعد در موضعی پارادوکسیکال خواهان امضای توافق مشابه با اروپا شده است! اگرچه امکان اجرائی شدن این توافق مشابه توافق با چین ضعیف است، اما پر رنگ بودن بعد همکاری‌های امنیتی و نظامی، رویکرد توسعه‌طلبانه پوتین و سوابق گذشته نگرانی جدی ایجاد می‌کند که استقلال کشور با خطرات بیشتری مواجه شود.

🟢 با این اتفاق سیاست چرخش به سمت شرق و تلاش برای هژمونی نظام‌های اقتدارگرا در دنیا، تقویت شده و روابط با غرب بحرانی‌تر می‌شود. این عدم موازنه نیز، منافع ملی ایران را بیش از گذشته آسیب‌پذیر می‌کند.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

17 Jan, 00:13


روزهای برزخی نتانیاهو

علی افشاری ‏

🟢 آتش‌بس در شرف اجرای جنگ غزه، اتفاق خوشایندی برای نتانیاهو نیست. این سیاستمدار کهنه‌کار و توانای اسرائیل از تداوم جنگ بهره برده است. اما روزهای برزخی وی فرا رسیده است.

🟢 پایان جنگ با توجه به تهدیدات بخش افراطی‌تر کابینه‌اش برای او مخاطره‌آمیز است. او ناامید از توافق با بن‌گویر است.اما مذاکرات طولانی با اسمورتیچ وزیر دارایی نیز به نتیجه نرسیده است. حزب «خانه یهودی» برای او شرط تعیین کرده که بعد از مرحله اول آتش‌بس، اسرائیل باید حمله به حماس را از نو شروع کند!

🟢 حال نتانیاهو که بدون آنها حمایت اکثریت کابینه برای آنش‌بس را دارد، باید بین دو گزینه “پذیرش نسخه موجود آتش‌بس و فروپاشی کابینه‌اش” و “ادامه جنگ و حفظ دولت’ تصمیم بگیرد. او تحت فشار مشترک بایدن و ترامپ به توافق با حماس نزدیک شد. رفتن به سمت جنگ باعث از دست دادن حمایت ترامپ می‌شود! پذیرش صلح نیز ریسک بالای شکست در انتخابات آینده را دارد! رسیدگی به پرونده فساد اقتصادی وی نیز به مراحل نهایی نزدیک شده است.

🟢 پایان جنگ، آغاز چالش تازه برای تداوم نخست وزیری نتانیاهو است! فردی که سرسختانه برای قدرت مبارزه می‌کند، شاید در نقطه‌ای که خود را در اوج می‌بیند، سقوط همیشگی را تجربه کند.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

15 Jan, 17:17


آتشبس در جنگ غزه و گوناگونی شرارت در دنیا

علی افشاری

🔹 جنگ ویرانگر غزه بعد از ۱۵ ماه تقریبا به پایان رسید. یک اتش‌بس شکننده و چند مرحله‌ای به زودی بین حماس و دولت اسرائیل امضا می‌شود؛ بدون اینکه دو‌طرف برنده ‌و یا بازنده مطلق باشند!

🔹 این اتفاق دیرهنگام از زاویه کمتر شدن آسیب‌ها مثبت است؛ همانگونه که شادی غزه‌ای‌ها و اسرائیلی‌ها نشان می‌دهد.

🔹 اما بازنده اصلی مردم ساکن نوار غزه، اسرائیل و‌ لبنان هستند که چوب ستیزه‌جویی احمقانه حماس از یک طرف و بی‌رحمی وحشتناک اسرائیل از سوی دیگر را خوردند.

🔹 رهبران حماس و حامیان‌شان باید توضیح بدهند که اگر واقعا هدف آنها از پذیرش آتش‌بس پذیرای حضور ارتش اسرائیل در منطقه حائل در نوار غزه، «توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی و پایان دادن به کشتارها و جنگ نابودگری که علیه مردم جریان دارد.» است، چرا با خطای محاسبه و نادیده گرفتن قوانین جهانی در هدف قرار دادن غیر‌نظامی‌ها در اجرای عملیات «طوفان الاقصی» تیغ به دست زنگی مست دادند، تا نوار غزه به جهنم تبدیل شود!

🔹 دولت اسرائیل نیز باید پاسخگو باشد که چرا بعد از کشتار ۴۶ هزار نفر فلسطینی که اکثریت آنها غیر نظامی بودند، و فوت و کشته شدن تعدادی از گروگان‌های اسرائیلی، هدف تخیلی نابودی حماس و تسلیم بدون قید و شرط آن را کنار گذاشت! در حالیکه ‌در همان ماه اول دستیابی به چنین توافقی امکان‌پذیر بود.

🔹 این جنگ ویرانگر که امیدوارم به شکل پایدار متوقف شود، از تاریک‌ترین نقاط قرن ۲۱ بود و نشانگر جدی بودن چالش‌های صلح پایدار در جهان و
گوناگونی اشکال جنایت و شرارت.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

15 Jan, 16:06


محمدرضا شاه پهلوی و اعتراف به مردمی بودن «انقلاب بهمن ۵۷» ‏

علی افشاری


🟢 ۴۶ سال از فرار محمدرضا شاه پهلوی با ۳۵۸ چمدان گذشت. این رویداد بر خلاف ۲۵ مرداد ۳۲ به انحلال سلطنت منتهی شد و لقب آخرین شاه ایران را از آن او کرد. این بار نه دولت‌های آمریکا و بریتانیا مجال طراحی کودتا و مداخله نظامی برای حفظ تاج و تختش را داشتند و نه اوباش سازمان یافته توان مقابله با مردم! حمایتش در بین روحانیت و ارتش نیز ریزش زیادی کرده بود.

🟢 او در مصاحبه قبل از خروج به صراحت به مردمی بودن انقلاب و تلقی عمومی در اینکه وی منشا مشکلات است، اعتراف کرده و می‌گوید: «مردم فکر می‌کنند با کناره‌گیری من همه چیز درست می‌شود»
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

15 Jan, 12:38


🟢 خواجه بهاء‌الدین محمد نقشبندی از رهبران برجسته طریقت محمدی نقشبندیه می‌گوید: «طریقت ما صحبت است و خلوت آفت شهرت است. خیریت در جمعیت است و جمعیت در صحبت به شرط نفی بودن در یکدیگر.»

🟢 به نظرم این فنای فرد در جمع و تاکید بر صحبت، مبنای نظام جمهوری است که حاکم در جمهور مردم نفی می‌شود.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

15 Jan, 12:21


🔴 علی افشاری، عضو هیات سیاسی-اجرایی همبستگی جمهوری خواهان ایران در مصاحبه با تلویزیون ایران اینترنشنال

-تبیین سیاست کلی، مبهم و متناقض جمهوری اسلامی و نامعین بودن رویکرد ترامپ در قبال آن تا این لحظه

-توضیحی پیرامون عقب‌نشینی آشکار جمهوری اسلامی بدون داشتن سیاستی معقول و منسجم

-تحلیل ابعاد وضعیت موجود در نشان دادن موقعیت ضعیف جمهوری اسلامی

آنتونی بلینکن در نشست شورای آتلانتیک گفت: «سیاست‌های دولت بایدن در حمایت از اسرائیل، جمهوری اسلامی را تضعیف کرده و توان دفاع و بازدارندگی تهران را از بین برده است.»

جمهوری ایرانی در WhatsApp

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

15 Jan, 12:19


🔴 علی افشاری، عضو هیات سیاسی-اجرایی همبستگی جمهوری خواهان ایران در مصاحبه با تلویزیون صدای آمریکا

ارزیابی رویکرد مخرب سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای نسبت به کشور و مردم ایران و آرزواندیشانه دانستنِ سیاست‌های پیشنهادی این نهاد

سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای، برای محدودکردن جمهوری اسلامی برنامه‌ای با عنوان «طرح ۱۰۰ روزه برای دولت ترامپ در قبال ایران» به تیم انتقالی او تحویل داده است.

جمهوری ایرانی در WhatsApp

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

14 Jan, 13:40


🔴 نقش تکامل‌یافته دولت پزشکیان در استراتژی سرکوب در ایران

✍️ علی افشاری

🔺فضای امنیتی در ایران، در ماه‌های اخیر، به‌شکل محسوسی تشدید شده و گسترش یافته است. نقش دولت در رویکرد جدید حکومت برای مواجهه با مسائل داخلی و استراتژی سرکوب چیست؟

🔺طبق گزارش فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، تعداد احکام اعدام اجراشده در ایران در سال ۲۰۲۴ میلادی نسبت به سال قبل ۵۰ درصد افزایش داشته است؛ بیش از ۹۰۰ نفر و تنها در هفته آخر سال میلادی (یک هفته در آذرماه) حدود ۴۰ نفر.

🔺علاوه بر آن، صدور مجازات مرگ برای فعالان سیاسی و عقیدتی در دادگاه‌هایی که موازین آیین دادرسی منصفانه در آن‌ها رعایت نشده نیز افزایش پیدا کرده است. برای نمونه می‌توان به احکام اعدام شریف محمدی، پخشان عزیزی، مهدی حسنی و بهروز احسانی اشاره کرد.

🔺محدوده آزادی بیان، اعم از رسانه‌ها، فضای مجازی و فعالیت کنشگران نیز با افزایش خطوط قرمز و تهدیدات از سوی نهادهای امنیتی تنگ‌تر شده است.

🔺ادعای رفع فیلترینگ که به‌صورت سطحی و بسیار محدود اجرا شده نیز در چارچوب استمرار و تعمیق انسداد در گردش آزاد اطلاعات ارزیابی شده است.

🔺در همین حال، همچنان سانسور و اختناق به‌صورت هدفمند علیه کاربرانی که خطوط قرمز مدنظر حکومت را رعایت نکرده‌اند، اعمال می‌شود و فشار بر اقلیت‌های دینی و فعالان قومی نیز ادامه دارد.

🔺در حوزه آزادی تجمعات و احزاب هیچ تغییر ملموسی ایجاد نشده است و گروه‌های سیاسی منتقد و مستقل همچنان با محدودیت‌های قبلی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. تشکل‌های جامعه مدنی و صنفی نیز وضعیت مشابهی دارند.

🔺فضای امنیتی بر دانشگاه‌ها و مدارس نیز همچنان حاکم است. بخش عمده‌ای از ادعای بازگشت اساتید و دانشجویان محروم از تدریس و تحصیل نیز گزارش شد که خلاف واقع بود.

🔺همچنان پرونده‌سازی امنیتی برای کنشگران سیاسی، مدنی، فعالان دانشجویی و اساتید برقرار است. قوه قضائیه و نهادهای اطلاعاتی نیز بی‌پروا به تهدید افرادی پرداخته‌اند که سیاست‌ها و روایت رسمی نظام در سیاست‌های منطقه‌ای و داخلی را به چالش کشیده‌اند.

🔺در حوزه زنان و پوشش آن‌ها، دستاوردهای به‌دست‌آمده محصول مبارزه و مقاومت مردمی است. دولت پزشکیان ظاهراً در برابر اجرای قانون جدید حجاب مقاومت کرده است، اما این مقاومت جنبه اصولی ندارد و در چارچوب تحقق خواست پایان‌دادن به حجاب اجباری نیست.

🔺بااین‌حال، رویکرد واپس‌گرایانه، انقباضی و مداخله‌گرانه در حوزه پوشش زنان و نوع تفریح در قالب «گشت نور» نیروی انتظامی و تحرکات نیروهای بسیجی همچنان ادامه دارد.

🔺این وضعیت که نشانگر فقدان اعتمادبه‌نفس نظام جمهوری اسلامی و نگرانی از بحران بقا است و شکنندگی موازنه قوا را نشان می‌دهد، ارتباط مشخصی با دولت مسعود پزشکیان دارد.

متن کامل را اینجا بخوانید

جمهوری ایرانی در WhatsApp

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

13 Jan, 17:33


🔴 مزارع ترول: ابزاری برای کنترل افکار در قرن بیست و یکم

✍️ رضا علی‌پور

🔺با گسترش شبکه‌های اجتماعی، شکل نوینی از عملیات روانی و پروپاگاندا پدیدار شده است که با هزینه‌ای اندک، می‌تواند تأثیر بسزایی در شکل‌دهی و منحرف‌کردن افکار عمومی داشته باشد. پدیده‌ای که از آن با عنوان «مزارع ترول- Troll Farm» یا «کارخانه‌های ترول- Troll Factory» یاد می‌شود، به گروه‌هایی از کاربران هماهنگ (اعم از افراد حقیقی یا ربات) اشاره دارد که اغلب با انگیزه‌های سیاسی، تجاری یا تبلیغاتی برای تخریب رقبا، تغییر روند بحث‌های عمومی یا ترویج اطلاعات نادرست به کار گرفته می‌شوند. تجربه‌های متعدد در سراسر جهان نشان می‌دهد که حتی با مبالغ ناچیز می‌توان کمپین‌های گسترده‌ای از حساب‌های جعلی یا مزدوران اینترنتی راه‌اندازی کرد و شخصیت افراد را خدشه‌دار یا افکار عمومی را دستکاری کرد.

۱) مدیریت افکار عمومی با هزینه کم  

مشاهدات از فضای مجازی ایران و سایر کشورها حاکی از آن است که ترور شخصیت و تخریب چهره‌ها در فضای آنلاین، به‌مراتب آسان‌تر و ارزان‌تر از روش‌های سنتی است.

۲) مزارع ترول در سراسر جهان 
 
و اما پدیده‌ی مزارع ترول تنها به فضای فارسی‌زبان و ایران محدود نمی‌شود. گزارش‌های بین‌المللی (از جمله گزارش سازمان Freedom House) به موارد متعددی از دخالت دولت‌ها و گروه‌های سیاسی در ایجاد «ارتش‌های مجازی» یا «جنگجویان کیبوردی» اشاره می‌کند از جمهوری اسلامی ایران و افغانستان گرفته تا ایالات متحده آمریکا، دولت ها و گروه‌های مختلف سعی در دستکاری افکرا عمومی دارند.

۳) تأثیر بر افکار عمومی و خطر سنجش نادرست  

مهم‌ترین خطری که مزارع ترول برای جامعه ایجاد می‌کنند، تحریف گسترده‌ی واقعیت در سطح جامعه است؛ فضایی که بحث‌های منطقی جای خود را به توهین، اطلاعات نادرست، و ذهنتی بی‌ثبات می‌دهد. دیده شده که این حساب‌های جعلی قادرند هشتگ‌ها و جریان‌های رسانه‌ای را به‌نفع گروهی خاص داغ کنند و در نهایت، افکار عمومیِ واقعی را پشت سرِ محتوای غوغاسالار پنهان سازند. همین موضوع سبب می‌شود ابزارهایی نظیر نظرسنجی‌های آنلاین یا تحلیل بازخورد شبکه‌های اجتماعی برای سنجش واقعی افکار مردم، فاقد دقت و اعتبار کافی باشند.

۴) نقش قدرت سیاسی و مالی 
 
بدیهی است که هرجا سرمایه و منافع کلان وجود دارد، امکان سوءاستفاده از فضای آنلاین نیز بیشتر خواهد بود. تجربه نشان می‌دهد که هم‌دولتی‌ها و هم‌شرکت‌های تجاری، از این روش بهره می‌برند تا صدای رقیبان یا منتقدان خود را در فضای مجازی تضعیف کنند. قدرت سیاسی و مالی یک دولت، حزب، یا الیگارش می‌تواند جریان‌های رسانه‌ای را به نفع خود منقلب کند؛ پدیده‌ای که با ادغام تبلیغات هماهنگ و حساب‌های جعلی، به‌سادگی رشته‌های تحلیل و گفت‌وگوی آزاد را پاره کرده و مسیر افکار عمومی را منحرف می‌کند.

برای مطالعه‌ی متن کامل و مشاهده نمونه‌ها و مثال‌ها اینجا مراجعه کنید

جمهوری ایرانی در WhatsApp

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

12 Jan, 10:35


⚫️ اعدام فقط سلب حق حیات یک انسان نیست، بلکه روح و روان بک جامعه را هم آزرده می‌کند. مرگ‌گستر است. فرصت اصلاح خطا را ندارد و چرخه خشونت را استمرار می‌بخشد.

⚫️ بیش از پیش به تلاش همگانی برای پایان دادن به مجازات ناعادلانه و غیرانسانی اعدام‌ نیاز داریم؛ بخصوص برای کسانی که در اولویت اجرای حکم قرار دارند. البته در حوزه عقیده و سیاست، زندان و هر نوع حصری هم نباید باشد، چه به برسد به اعدام!
‏⁧ #وریشه_مرادی ⁩
‏⁧ #پخشان_عزیزی
@Aliafshari52 ⁩

روز‌نوشت‌های على افشارى

11 Jan, 20:55


صنعت «حقوق بشر» و سخنرانی رضا پهلوی در ژنو

علی افشاری

✍️ حقوق بشر در دنیا علاوه بر دشمنان قسم‌خورده، مخالفان دوست‌نما نیز دارد که در پوشش دفاع از حقوق بشر با استاندارد دوگانه در خدمت اهداف سیاسی ‌ یا کاسبی و تجاری‌سازی بوده و از درون تیشه به ریشه آن می‌زنند!

✍️ یک نمونه از صنعت حقوق بشر Geneva Summit for Human Rights and Democracy است! که بدون هیچگونه شرمی در کنفرانس امسالش رضا پهلوی را با عنوان ابطال‌شده «ولی عهد» دعوت کرده‌است!

✍️ البته این تشکیلات اعتباری از لحاظ حقوق بشری ندارد و با گرایش راست افراطی و لابی اسرائیل همسو است. سال قیل هم دختر شارمهد را دعوت کرده بود.

✍️ رضا پهلوی به خاطر عنوان قبلی‌اش در تمامی موارد نقض حقوق بشر در حکومت پدرش که یکی از بدنام‌ترین حکومت‌های دنیا در زمان خودش بود، مسئولیت حقوقی و اخلاقی دارد. همچنین وی متهم به سرقت و تصرف در اموال عمومی مردم ایران هم است که تکلیف آن باید در یک دادگاه صالح مشخص شود. علاوه بر آن وی سابقه فعالیت حقوق بشری و‌ هیچیک از معیارهای اعلام شده توسط این تشکیلات برای سخنرانی را نیز ندارد.

✍️ رضا پهلوی رهبر جریانی است که ضدیت نظری و عملی با حقوق بشر شناسه هویتی آن است. در کل ماهیت دعوت از او با دعوت از مقامات جمهوری اسلامی در چنین نشستی یکسان است.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

11 Jan, 15:46


https://www.iranintl.com/en/202501088340
@aliafshari52
این مقاله به بررسی پیامدهای ناشی از فرار بشار اسد از دمشق می‌پردازد و واکنش‌های متضاد در ایران را مورد توجه قرار می‌دهد. در حالی که وفاداران این رویداد را فاجعه‌بار می‌دانند، بسیاری از ایرانیان عادی آن را امیدوارکننده می‌بینند که نشان‌دهنده شکاف عمیق حکومت-ملت است. انتقادات از دخالت نظامی ایران در سوریه در حال افزایش است که بحران مشروعیت را برای علی خامنه‌ای و نظام ولی فقیه تشدید می‌کند.

شکست‌های متعدد حکومت ایران، از جمله تضعیف حزب‌الله و حماس و آسیب‌پذیری‌های نظامی به دلیل حملات اسرائیلی، منجر به ناامیدی در میان حامیان خامنه‌ای شده است. برخی به‌طور علنی از استراتژی‌های رهبری انتقاد می‌کنند که این موضوع نشان‌دهنده یک بحران گسترده‌تر در باور به توانایی خامنه‌ای است. با وجود تلاش‌ها برای ترویج تاب‌آوری، ناامیدی در میان کسانی که قبلاً به قدرت محور مقاومت تحت رهبری ایران اعتقاد داشتند، در حال افزایش است.

این تغییرات ممکن است به تقویت فعالیت‌های اجتماعی و چالش‌برانگیزی اعتبار دولت منجر شود، زیرا شهروندان نسبت به عملکرد رژیم انتقادی‌تر می‌شوند. به‌طور کلی، این وضعیت به ظهور احتمالی جنبش‌های اجتماعی و ناآرامی‌ها اشاره دارد، زیرا ایران نشانه‌هایی از یک دولت در حال شکست را در میان نارضایتی عمومی فزاینده تجربه می‌کند.

روز‌نوشت‌های على افشارى

11 Jan, 14:28


آتش‌سوزی هولناک لوس‌آنجلس ‌‌اولویت محیط زیست در سیاست

علی افشاری

🔺 آتش‌سورزی مهیب و آخرالزمانی لوس‌آنجلس بیش از هر زمانی زنگ خطرات ناشی از تغییرات هوایی و اقلیمی در زمین را به صدا در آورده‌است. اکنون زیستگاه‌های انسانی که برای هزاره‌ها امن تلقی می‌شدند به ناگاه دارند تبدیل به مغاک‌ها و مناطق ناامن می‌شوند. آتش‌سوزی‌های مهارناپذیر، خشکی و پیش‌روی آب نقشه مناطق قابل سکونت در دنیا را در معرض تغییرات بزرگ قرار داده است.

🔺 البته هنوز علت اصلی آن معلوم نیست و کشف آن نیز ماه‌ها وقت می‌برد. اما مظنون اصلی بزرگ‌ترین آتش‌سوزی تاریخ معاصر اوس‌آنجلس، گرمایش زمین است که انسان عصر مدرن در بهره‌برداری گسترده و بی حساب و کتاب از طبیعت و تولید لجام گسیخته گازهای گلخانه‌ای در پیدایش آن نقش داشته است.

🔺 این بلای عظیم که محدوده ویرانگری آن در حد شهر سان‌فرانسیسکو است که تا کنون صد هزار نفر را آواره کرده و حداقل یازده نفر را کشته، یک هشدار بزرگ است که الان محیط زیست و مناسبات اقلیتی، حکم یک اولویت بالا در حکمرانی و سیاست را دارد.

🔺 سیاستمدارانی که با کوته‌بینی و منفعت‌طلبی در چارچوب تنگ کوتاه مدت توجهی به تدوین و اجرای قوانین مربوط به کنوانسیون پاریس و ملاحظات زیست محیطی را ندارند، تهدید بزرگی برای ثبات، جان، رفاه و‌ امنیت مردمان کشورها هستند.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

11 Jan, 14:04



تجدید سازمان ساختار سرکوب جمهوری اسلامی ونمایش هراس‌افکنی

علی افشاری
🟢 این فیلم بخشی از مانور پیامبر اعظم ۱۹ جمهوری اسلامی است که توانایی تک تیراندازان در هدف قرار دادن افراد از فاصله ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ متری را نشان می‌دهد! در این مانور چند لایه، جمهوری اسلامی چینش تازه ساختار سرکوب خود را با حضور ۱۱۰ هزار نفر از «راهیان قدس» به نمایش گذاشت.

🟢 این نیروها شامل بسیجی‌ها و جهادگران داوطلب و نیمه رسمی و اعضای رسمی گردان های امام علی، امام حسین، بیت‌المقدس و فاتحین بود. هدف اصلی ارعاب و مقابله با معترضان و مردم بود تا این پیام داده شود که نظام توانایی سرکوب اعتراضات شهری را دارد!

🟢 جمهوری اسلامی کماکان مردم ایران را تهدید اصلی می‌پندارد. دولت امنیتی پزشکیان نیز بخشی از تمهیدات نظام برای بقا و استثمار داخل و خارج است. اما این تحرکات در واقع آسیب‌‌پذیری نظام را نشان می‌دهد. تحرکات جنبه تبلیغاتی داشت و معلوم نیست در شرایط واقعی این نیروها در صحنه حضور پیدا کنند!

🟢 یک جمعیت میلیونی در پایتخت که منسجم و متحد باشند باطل السحر این نمایش‌ اقتدار است. مسئله کانونی، آمادگی همه نیروهای قائل به انقلاب در گذار از جمهوری اسلامی به دمکراسی برای عمل مشترک در لحظه مقدر است.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

10 Jan, 18:36


🔴 مطالعه‌ی منتشر شده در لنست نشان می‌دهد آمار تلفات جنگ غزه ممکن است ۴۰ درصد بیشتر از گزارش رسمی باشد

🔺در پژوهشی که در مجله پزشکی لنست منتشر شده، پژوهشگران برآورد کرده‌اند که در ۹ ماه نخست جنگ بین اسرائیل و حماس، آمار رسمی فلسطینی‌ها تا حدود ۴۰ درصد کمتر از واقعیت اعلام شده است. این مطالعه با روش «کپچر–ریکپچر» انجام شده که پیش‌تر برای ارزیابی تلفات در مناطق جنگی دیگر مانند کوزوو و سودان هم به کار رفته بود.

🔺بر اساس این تحلیل، حدود ۶۴٬۲۶۰ نفر بین اکتبر ۲۰۲۳ تا پایان ژوئن ۲۰۲۴ بر اثر جراحات جنگی در غزه جان باخته‌اند، در حالی که آمار رسمی وزارت بهداشت فلسطین نزدیک به ۴۶ هزار نفر را نشان می‌داد. طبق این بررسی، ۵۹ درصد کشته‌شدگان زنان، کودکان یا سالمندان بوده‌اند. همچنین گزارش اشاره می‌کند با توجه به نابسامانی‌های زیرساخت‌های بهداشتی غزه و دفن برخی افراد در زیر آوار، بسیاری از مرگ‌ها در آمار رسمی ثبت نشده‌اند.

🔺مقام‌های اسرائیلی ضمن تأکید بر اقداماتی نظیر تخلیه پیش از حملات و ایجاد مناطق امن، با رد آمار منتشرشده می‌گویند ارتش اسرائیل نهایت تلاش خود را برای جلوگیری از تلفات غیرنظامیان به کار می‌گیرد. جنگ از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد و با توجه به حملات هوایی و زمینی اسرائیل به غزه، توان وزارت بهداشت فلسطین برای ثبت الکترونیکی اسامی کشته‌شدگان کاهش یافته است؛ همچنین اختلال در بیمارستان‌ها و شبکه‌های ارتباطی باعث شده روند ثبت آمار دشوار شود.

مطالعه لنست بر روی مرگ‌ومیر ناشی از ضربات مستقیم جنگ متمرکز بود و مرگ‌ومیر غیرمستقیم (مثلاً ناشی از بحران بهداشتی یا کمبود آب) را در بر نگرفته است. به گزارش مرکز آمار فلسطین، علاوه بر مرگ‌های رسمی، حدود ۱۱ هزار فلسطینی دیگر مفقود هستند و احتمالاً جان باخته‌اند. همچنین طی جنگ، جمعیت غزه حدود ۶ درصد کاهش یافته است؛ زیرا ده‌ها هزار نفر مجبور به ترک این منطقه شده‌اند.

📌منبع: رویترز
ترجمه جمهوری ایرانی

جمهوری ایرانی در WhatsApp

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

10 Jan, 16:54


رضا پهلوی، تهدیدی برای ایران و ایرانی

علی افشاری

🔹 این مصاحبه پرده دیگری از دروغگویی رضا پهلوی را نشان می‌دهد! او در ۹ آبان ۵۷ در حدی نبوده که کارتر با او وارد بحث جدی شود! آن موقع کارتر آماده حمایت از تشکیل دولت نظامی ‌در ایران و آزمودن نشان دادن چماق به انقلابی‌ها بود.

🔹 طرح دولت کارتر در ایجاد کمربند مذهبی علیه کمونیسم نیز از غلط‌های مشهور تاریخی است که پایه‌ای در واقعیت ندارد. اما از همه مضحک‌تر ادعای وجود ۴۰ هزار نیروی کاگ‌ب در ایران پیش از انقلاب است که عمده آنها در کسوت روحانی بودند! این دروغ شاخدار، بر خلاف خواست رضا پهلوی بی‌کفایتی نظام پهلوی و حقانیت انقلاب بهمن ۵۷ را نشان می‌دهد که عاجز از شناسایی و مقابله با بزرگ‌ترین عملیات جاسوسی تاریخ بوده‌است!

🔹 این نمونه در کنار موارد متعدد دیگر، شر رضا پهلوی در اتکا به نادانی و فریبکاری را آشکار می‌سازد. این خصیصه در کنار اتکای وی به محافل راست افراطی در غرب و اسرائیل برای تمنای محال بازیابی تاج و تخت از دست رفته و بهره‌برداری جمهوری اسلامی از وی برای نهادینه‌سازی اخلال در اپوزیسیون، جایی برای تردید باقی نمی‌گذارد که وی تهدیدی برای ایران ‌‌و ایرانی است.
‏⁦ youtube.com/shorts/Z64XwTR…⁩
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

10 Jan, 15:08


شارون استون، الگوی سلبریتی سازنده

علی افشاری

🔹 سلبریتی و کارکرد آن در جامعه بحثی جدلی است. در عمل عملکردها بین مثبت و‌منفی با شیب بیشتر به سمت منفی در نوسان بوده‌است. حتی فایده‌مندی اصل کنشگری اجتماعی سلبریتی‌ها نیز، زیر سئوال است.

🔹 اما زندگی شارون استون، بازیگر، فمینیست، نقاش و خیر پر آوازه آمریکایی از نمونه‌هایی است که حضور مفید و اثرگذار سلبریتی در جامعه را نشان می‌دهد. این مصاحبه قدرت عظیم یک سلبریتی را نشان می‌دهد که چگونه با خودسازی و توانمند‌سازی ظرفیت‌هایش توانسته نه تنها سقفی از تاب‌آوری انسان را به نمایش بگذارد، بلکه مرزهایی را در توانایی آدمی در بهبود شرایط زندگی خود ‌و دیگری درنوردد.

🔹 در این مصاحبه زنی استوار ‌و محکم دیده می‌شود که در کنار سخنوری و بلاغت خیره‌کننده، روانشناسی بالا، درک و فهم عمیق از انسان و تاریخ و اراده معطوف به خیر عمومی را به نمایش می‌گذارد.

🔹 شارون استون میهن‌دوست است اما زندگی را در وسعت پهنه جهانی می‌بیند که بهبود و پیشرفت آمریکا نمی‌تواند مستقل از دیگر کشورهای جهان باشد! به درستی متذکر می‌شود که آمریکا کشور جوانی است و تجارب ملل قدیمی را ندارد.

🔹 به نظرم بهترین سخن استون آنجایی است که می‌گوید در ازای هر نه گفتن به یک موقعیت، یک آری برای موقعیتی دیگر باز می‌شود. این سخن خیلی حکیمانه است. انسان‌های بزرگ توانایی نه گفتن بدون لکنت را دارند. ایمان دارند که دنیا به سمت رهایی پیش خواهد رفت و‌ ایستادگی در برابر اشکال شقاوت، فرصت رشد به انسان داده و کمک می‌کند تا گشایش‌هایی در آینده رخ بدهد.

🔹 استون از درآمدهای سرشار خود برای کارهای خیریه استفاده کرده و در دهه گذشته خود را وقف تلاش‌ها برای کمک به نیازمندان کرده است. وقتی از خلاقیتش برای کمک به بیماران ایدزی گفت، میخکوب شدم.

🔹بزرگ‌ترین موفقیتش را تبدیل یک ایده
ذهنی به تامین منبع مالی صد میلیون دلاری برای کمک به بیماران ایدزی اعلام کرد. در یک حراجی بوسه‌اش را به فروش می‌گذارد و با مهارت‌هایی که در فیلم «غریزه اصلی» کسب کرده بود، مرد و زنی را به فینال کشانده، در نهایت بوسه‌اش را بیش از صد میلیون دلار می‌فروشد. او‌ خوشحال است که آن پول را خرج درمان ایدزی‌ها کرده است.

🔹 صحبت‌‌هایش در مورد تحولات در هالیوود از زاویه فمینیسم و نگاه زنانه به سینما هم جالب است. در کل مشاهده این مصاحبه بی‌بی‌سی ورلد را پیشنهاد می‌کنم.

https://youtu.be/giMUbbE2RhA
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

10 Jan, 02:19


روز‌نوشت‌های على افشارى pinned «https://youtu.be/EeXzXrR41o8?si=ElY2cTjZ5lrQgPrE @Aliafshari52»

روز‌نوشت‌های على افشارى

09 Jan, 18:45


«وفاق ملی» و شدت ابتذال شر

علی افشاری

🔹 آخر «وفاق ملی» دولت پزشکیان جمع کردن این افراد در جایگاه پایینتر سیاسی در کنار اصول‌گرایان است.

🔹 این تصویر وقتی خاتمی از شرکت در افتتاح یک بیمارستان منع می‌شود، به تنهایی بیانگر شدت ابتذال شر، فریبکاری و ذلت راهی است که اصلاح‌طلبان تواب، دعوت کننده به آن هستند!
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

09 Jan, 18:04


انجمن جمهوری‌خواهان واشنگتن دی‌سی در دانشگاه جرج تاون برگزار می‌کند

🔴 مناسبات ایران و آمریکا در بازگشت ترامپ به کاخ سفید

زمان: یکشنبه ۱۹ ژانویه برابر با ٣٠ دی
ساعت ١٤ شرق آمریکا

سخنرانان:
نادر هاشمی
شوکریا برادوست
محمد قائدی

گرداننده مراسم: نازیلا فتحی

لینک پخش آنلاین:
https://www.youtube.com/@IranianRepublic

آدرس:
Georgetown University, Main Campus, Intercultural Center (ICC)
,Room 270
1472-1498 37th St NW,
Washington, DC 20057

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

08 Jan, 20:15


https://youtu.be/EeXzXrR41o8?si=ElY2cTjZ5lrQgPrE
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

08 Jan, 15:41


فحش‌های جنسی پهلوی‌طلبان در امتداد پدرسالاری شاهان پهلوی

علی افشاری

✍️ برخورد سخیفی که عده‌ای از پهلوی‌طلبان با تعرض به حوزه شخصی دختر ⁧ #علی_جوانمردی⁩ کردند، بسیار تکان‌دهنده بود. این برخورد را باید در چارچوب نگاه سکسیستی، مردسالارانه ‌و زن ستیزانه این جماعت ارزیابی کرد که چون جمهوری اسلامی بدن زن را حوزه تملک سیاسی و سلطه می‌دانند! نمی‌خواهم حکم کلی بدهم، قطعا برخی از مدافعان پهلوی چون حزب مشروطه ایران با این هتاکی‌ها مخالف هستند.

✍️ اما اگر هستی‌شناسانه با ماجرا برخورد کنیم ریشه مشکل در نگاه ابزاری شاهان پهلوی است‌. رضا پهلوی نیز ادامه دهنده راه آنها است. مخالفت عامه پهلوی‌طلبان با جنبش آوانگارد «زن زندگی ازادی» در امتداد سیاست زن بمثابه سوژه جنسی، پدرسالاری سیاسی و ابژه کار در چارچوب پاسداشت موازین مقدس ملی و اراده ملوکانه است. فحش‌های جنسی و جنسیتی اکثر پهلوی‌طلبان تصادفی نیست، بلکه لمپنیسم و نگاه جنسیت‌زده مندرج در بافت هویتی پهلوی را نمایان می‌سازد.

✍️ هیچگاه زن بمثابه سوژه انسانی و نفی مردسالاری، در منظومه گفتمانی و سیاسی پهلوی‌ها جایگاهی نداشته است! اساسا زن موجودیت مستقلی نداشته است که واجد حقوق بنیادین خودآئین باشد! از دید آنان زن مرهون عطیه ملوکانه است که باید پذیرای پدرسالاری باشد.

✍️ همه ساله در دوران سلطنت پهلوی‌ها بعد از سال ۱۳۱۴ خورشیدی زنان جمع می‌شدند ‌ و پاره شدن «سند رقیت‌شان» توسط رضا شاه را جشن می‌گرفتند و سپاس می‌گفتند! بدون آنکه اشاره‌ای به مبارزات گسترده نسل‌های مختلف زنان ایرانی در حوزه نظری، سیاسی و میدانی از اواخر سلطنت ناصرالدین شاه تا آغاز سلسله پهلوی بشود! با اجبار ‌ و مداخله دربار تشکل‌های مستقل زنان در دوران سلطنت رضا شاه تعطیل شدند تا تمامی اعتبار پیشرفت‌های به دست آمده در سایه مبارزات اجتماعی ‌و سیاسی زنان و تلاش‌های روشنفکران و نوگرایان دینی از پایین به بالا به جیب رضا شاه ریخته شده و مناسبات زنان از بالا مدیریت شود! سال‌ها پیش از سلطنت رضا شاه بخشی از زنان حجاب نداشتند بدون اینکه داغ و درفشی باشد!

✍️ انگیزه اصلی او از کشف حجاب اجباری، شان انسانی زن و حق پوشش آزاد نبود، بلکه بعد از سفر به ترکیه به این فکر افتاد که از لحاظ اقتصادی از کار زنان ایرانی استفاده شود برای کشور! کشور هم در نگاه رضا شاه باید در چارچوب گزاره “شاه بزرگ و‌ ملت کوچک” اداره می‌شد.
‏در نطق مربوطه هم آن را علنی گفت: «نباید تصور کنیم که ممکن است نیمی از افراد ملت را به حساب نیاوریم و یا به عبارت دیگر نباید این نیت را داشته باشیم که نیمی از قوه عامله مملکت بیکاری و عاطل و باطل بماند.» در این خصوص هم بی‌اطلاع بود چون اکثر جمعیت وقت ایران در روستاها و مناطق عشایری زندگی می‌کردند ‌که زنان کانون اصلی کار و تولید در آنجا بودند.

✍️ اظهارات زن‌ستیزانه محمدرضا شاه در چارچوب مردسالاری و روابط بی‌بندوبار او نشانگر نگاه ابزاری و جنسی او به زنان بود. مناسبات رضا پهلوی نیز مشابه پدرش است! فرح پهلوی نیز اظهاراتی در شان جنبش مستقل زنان و در چارچوب نگاه مترقی نداشته است! او نیز مانند رضا شاه و محمدرضا شاه، بر روی وجه مادرانه زنان تمرکز کرده و آن را اصل قرار داده است.

✍️ البته این را باید متذکر شد که پهلوی‌ها به صورت نسبی زن‌ستیزی کمتری از جمهوری اسلامی داشتند که ویژگی ارتجاعی را هم بر مشکلات افزود. اما ارجاع به تحصیلات و کسب مقام‌های علمی، اجتماعی و تخصصی زنان در دوران حکومت آنها در چارچوب نگاه مکانیکی، نه تنها قانع کننده نیست بلکه اتفاقا جمهوری اسلامی کارنامه بهتری از حکومت پهلوی‌ها در این خصوص دارد.

✍️ منتهی پیشرفت زنان در تاریخ معاصر در تحلیل آخر بیشتر محصول جبر زمانه و تلاش‌های خودبنیاد زنان ایرانی در حوزه‌های مختلف است.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

07 Jan, 15:32


مرگ مظفرالدین شاه و تولد ایران جدید

علی افشاری

✍️ امروز به روایتی سالروز درگذشت مظفرالدین شاه قاجار در ۱۱۸سال قبل است. روایت دیگر ۱۲ دی را تاریخ مرگ وی می‌داند. مظفرالدین شاه مرگ سختی داشت و بعد از ماه ها تحمل بیماری جانکاه در ۵۳سالگی مرد. آخرین پادشاهی که در داخل ایران چشم بر دنیا بست، از کودکی دچار بیماری ارثی نارسایی کلیوی بود و با افزایش عمر، شدت بیماری‌اش بیشتر شد که اجازه نمی‌داد سموم بدن کاملا دفع شود. او‌با تنی رنجور بعد از ۴۰سال ولایت‌عهدی بر تخت سلطنت نشست. خوش اقبال بود که سه ولی‌عهد قبلی در طفولیت مردند. همچنین با پادر میانی امین السلطان از غضب پدرش بعد از فرار در مقابل شورش «شیخ عبیدالله نهری کرد» گریخت.

✍️ ویژگی حکمرانی مظفرالدین شاه، انتقالی بودن (Transitional) است. در سلطنت او ساخت قدرت در ایران وارد گذار به تجدد شد. تا پیش از آن سنت‌های زمامداری هزار‌ساله حول حکمرانی استبدادی، تمرکز قدرت، تقدیس سلطان ذی‌شوکت و پادشاه برخوردار از فره ایزدی، مناسبات رعیتی و انکار ساحت انسانی مستقل اتباع برقرار بود. سلطنت وی با سرکوب جنبش‌های جمهوری خواهی شروع شد که مهم‌ترین آنها در همدان بود که تشکیل حکومت جمهوری توسط حسن صاحب الزمانی از چهره های بابی-ازلی اعلان شده بود. حتی امین السلطان در جمع نخبگان بعد از ترور ناصرالدین شاه، دو گزینه جمهوری ‌و یا تماس بامظفرالدین میرزا را به رای گذاشته بود.

✍️ دوران سلطنت ده ساله وی، دوران انتقال اعتراضات توده مردم از نهانگاه‌ها و کنج پناهگاه‌های امن به عرصه عمومی هم بود که در نهایت در پیوند با تلاش‌های روشنفکری، جنبش انقلابی صدر مشروطه را شکل داد.

✍️ در روزهای واپسین سلطنت مظفرالدین شاه، ایران جدید متولد شد، کشور دارای قانون اساسی شد و سلطنت مشروطه تاسیس شد. ملت در معنای سکولار متولد شد و شهروند به جای رعیت نشست. سیاست‌گذاری به نمایندگان ملت واگذار شد و دربار جایگاه سابق را از دست داد و دیوان نیز از شکل سنتی خارج شد. دوران شاهی مظفرالدین شاه، پایان سلطنت کلاسیک و سنتی در ایران بود. او ویژگی‌های متعارضی داشت. از یک طرف خرافاتی بود و تا حدی ترسو! همیشه سید بحرینی در کنارش بود تا با ادعیه او را از دست اتفاقات بد نجات دهد. البته در جریان ترور نافرجامش در پاریس توسط آنارشیست‌ها شجاعت به خرج داده بود. در عین حال به روی مدرنیته و اصلاحات سیاسی و اجتماعی گشوده بود. مخبر السطنه، حاج مهدی‌قلی خان هدایت در خاطراتش از شیفتگی مظفرالدین
شاه به ژاپن سخن می‌گوید و مدعی است که او از ابتدا تا انتهای سلطنت به دنبال تاسیس پارلمان بود اما تهور اجرا نداشت!

✍️ نخستین تصاویر ویدئویی و صدا در سلطنت مظفرالدین شاه ثبت شدند. او تشکیلات پدرش را دست نزد و با همان کارگزارانی کار کرد که باعث پریشانی مملکت بودند. مظفرالدین شاه از وجهی فردی ساده لوح، کم اطلاع، مسخره و متلون المزاج و ضعیف تلقی می‌شد اما از وجهی دیگر رئوف، مهربان نسبت به اتباع و منعطف توصیف شده است. او نسبت به اعمال خشونت اکراه داشت. حتی راضی به قصاص میرزا رضای کرمانی، قاتل پدرش هم نبود و مجبور بدان شد. البته مهربانی‌اش همیشگی نبود و در مواقعی غضب همایونی‌اش بالا می‌گرفت!

✍️ به روایت دهخدا بعد از ترور ناصرالدین شاه ارزاق عمومی کمیاب شد و مردم برای شکایت از تنگناها به نوید جمله «شاه می‌اید شهر. کارها خوب می‌شود» دلخوش کردند اما وقتی مظفرالدین میرزا با تاخیر از تبریز آمد. گشایشی حاصل نشد. ازاینرو این جمله به استهزاء برای هر مشکلی که امیدی به حل آن نمی‌‌رفت، گفته می‌شد و در ادامه تصنیف مشهور «آبجی مظفر» در طعنه به ناکارآمدی مظفرالدین شاه رواج یافت و حتی زنان حرم در دسیسه علیه امین السلطان در شبی آن را در خانه برادر صدر اعظم با محوریت دده قدمشاد باجی که کنیزی سیاه و سردسته گروه مطرب دربار بود، اجرا کردند. ترجیع‌بند این تصنیف چنین بود:
‏آبجی مظفراومده
‏بلگ چغندر اومده!
‏خبر به گوش مظفرالدین شاه رسید. او دسته مطرب را به حضور طلبیده و بعد از امان و انعام خواست که تصنیف را در برابر دیدگانش اجرا کنند. وقتی دده‌ باجی آواز سر داد. مظفرالدین شاه چنان عصبانی شد که دستور داد به پای آن زن نگونبخت نعل بکوبند و آن قدر دور نارنجستان کاخ گلستان بتوانند تا بمیرد!

✍️ اگرچه مظفرالدین شاه از اطلاعات سیاسی، فرهنگی و تاریخی بی‌بهره بود. اما ترکیبی از نظر مثبت به اصلاحات، بیماری، ترس و شفقت باعث شد تا در برابر فشار و اعتراض توده و نخبگان تسلیم شود و مشروطه را بپذیرد‌. در متن اولیه فرمان وی، مجلس شورای اسلامی ذکر شده بود و نامی از اقشار مردم نبود که با فشار مشروطه‌طلبان به مجلس شورای ملی تغییر پیدا کرد و به تاسیس مجلس توسط منتخبین ملت تصریح شد. سرانجام او و عصر مظفری عاقبت به خیر شدندو «عدل مظفر»بر پیشانی ساختمان مجلس نصب شد.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

06 Jan, 16:48


درد بیشتر ژانویه ۶، ۲۰۲۰

علی افشاری

🔹 ۶ ژانویه ۲۰۲۰ با حمله لمپن‌ها و حامیان افراطی دونالد ترامپ به کنگره آمریکا، نقطه تاریکی در تاریخ ایالات متحده بود، اما پس از نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ دردناک‌تر است. انتخاب دوباره دونالد ترامپ باید به عنوان نشانه‌ای از حمایت از اقدامات مجرمانه در حمله به کنگره تفسیر شود. دلایل این اتفاق تکان‌دهنده و تضعیف کننده بنیان‌های دموکراسی در آمریکا را می
توان در عوامل زیر برشمرد:

🔹 روایت و توجیه: ترامپ به روایت دروغ و مبتنی بر پساحقیقت ادامه داده است تا جدیت وقایع ۶ ژانویه را کم‌اهمیت جلوه داده، آن‌ها را به عنوان یک اعتراض مشروع علیه آنچه که به ادعای او‌انتخاباتی دزدیده شده است، دسته‌بندی می‌کند.

🔹 حمایت رهبران جمهوری‌خواه: حمایت بسیاری از جمهوری‌خواهان و رأی‌دهندگان، سیگنالی از پذیرش شورش ۶ ژانویه را ارسال کرده است.

🔹 قطبی‌سازی سیاسی: فضای سیاسی آمریکا به طور فزاینده‌ای قطبی شده است. برای برخی، رأی دادن به ترامپ ممکن است به معنای رد روایت اصلی سیاسی مربوط به آن رویداد باشد.

🔹 بسیج پایگاه: توانایی ترامپ در بسیج پایگاه خود حول ادعای سرقت انتخابات و نارضایتی‌های مربوط به انتخابات ۲۰۲۰ می‌تواند به عنوان عامل ارتباطی مستقیم با تصوراتی که شورش ۶ ژانویه را شعله‌ور کرد، دیده شود.

🔹 پیامدهای مسئولیت‌پذیری: انتخاب مجدد ترامپ ممکن
است به عنوان فقدان مسئولیت‌پذیری برای اقدامات مربوط به ۶ ژانویه تفسیر شود. این اتفاق نشان داد که بخش قابل توجهی از رأی‌دهندگان از اقدامات تنبیهی یا تحقیقات
مربوط به شورش یادشده حمایت نمی‌کنند.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

05 Jan, 21:38


خامنه‌ای و تلاش بیهوده در واقعیت سازی

علی افشاری ‏

🟢 خامنه‌ای خودش هم می‌داند، باورپذیری این نمایش‌های مضحک، حتی برای حامیانش ممکن نیست، چه برسد به دیگران! اما این واقعیت‌ها را می‌سازد تا جلوه دهد که فرجام او با بشار اسد، قذافی ‌و مبارک متفاوت است! اما بنیان قدرتش از درون پوسیده و چون خانه عنکبوتی فرو‌می
‏پاشد.

🟢 در آن روز مقدر، صدها نفر هم جان‌شان را خرج ولایت‌ فرعونی او نمی‌کنند، چه برسد به میلیون‌ها!

🟢 اثر دومینویی سوریه، عراق، لبنان و ایران را در خواهد نوردید. دوران جفت شش آوردن‌ها و حسن تصادف‌ها گذشته؛ ‌‌روزگار چهره دیگرش را دارد به او نشان می‌دهد. افلا تبصرون!
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

05 Jan, 12:19


🔴 علی افشاری، عضو هیات سیاسی-اجرایی همبستگی جمهوری خواهان ایران در مصاحبه با تلویزیون بی‌بی‌سی فارسی

بررسی محورهای اختلافِ گروهی از نمایندگان مجلس با وزرای دولت، تبیین ساختاری بودن بحران‌های اقتصادی ایران و جنبه پوپولیستی نزاع‌های سیاسی میان مجلس و دولت

‏عده‌ای از نمایندگان مجلس شورای اسلامی می‌خواهند وزیران اقتصاد و نفت دولت پزشکیان را استیضاح کنند.

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

02 Jan, 17:19


مشکل زندان سیاسی است نه شادی در حبس

علی افشاری

🔹 خواست نظام استبدادی، تبدیل زندان به خانه مردگان است. در مقابل، وظیفه زندانی سیاسی، حفظ زندگی و مقاومت در برابر غلبه اندوه و‌ یاس!

🔹 در تجربه تقریبا سه سال حضور در زندان‌های عمومی در دهه هشتاد شاهد بودم که زندانی چه سیاسی و چه عادی همیشه از فرصت‌های موجود ولو اندک برای شادی استفاده کرده است! کم‌نبودند زندانیانی که حکم اعدام داشتند اما یک پای ثابت شرکت در شوخی، سرخوشی و پایکوبی‌ها در حد امکانات موجود در زندان بودند. البته زندان‌های دهه شصت متفاوت بوده اما در همان‌ها هم از اندک روزنه‌ها برای رهایی از فشار زندان استفاده شده است.

🔹 این خاصیت انسان است که مقهور شرایط نشود. در مطالعات خاطرات زندان، فعالان سیاسی دیگر ملل نیز رفتار مشابهی را دیده‌ام.

🔹 در سخت‌ترین شرایط انسان‌ها برای زندگی می‌جنگند. قرار نیست که زندانی در حبس خودش را در غم و اندوه و افسردگی رها کند! و اسیر اراده زندانبان شود. مشکل، وجود اصل زندان برای کنش سیاسی و بیان نظر است نه ابراز شادی در پشت میله‌های زندان! انسان‌های قدرتمند در زیر مغاک زندان و در اعماق تاریکی و وحشت با حفظ روحیه سرشار از زندگی ‌‌و امید به فردا خلق می‌شوند.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

02 Jan, 04:24


https://youtu.be/n1tg3V3Gtr8?si=1zzWPGtCfiwgpZZ2
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

01 Jan, 16:22


میرحسین موسوی و ابطال زیست سیاسی حقیرانه اصلاح‌طلب و اصول‌گرا

علی افشاری

🟢 باز هر دو جناح نظام با تحریف درصدد القای دروغ بزرگ هستند که ⁧ #ميرحسين_موسوی⁩ می‌خواست در تلویزیون حضور پیدا کند و از مردم بخواهد از مطالبه سرقت رای و تغییرات سیاسی دست بردارند که سعید جلیلی نگذاشت!

🟢 موسوی بر خلاف اشتراک خامنه‌ای و رفسنجانی در نامحرم دانستن مردم، خواهان صحبت مستقیم با مردم ‌و بیان نظراتش بود که با مخالفت شخص خامنه‌ای‌ منتفی شد! توصیه رفسنجانی به خاتمی در قتل‌های زنجیره‌ای نیز پوشاندن موضوع و آوردن چند زندانی بخت برگشته سازمان مجاهدین خلق به تلویزیون برای پذیرش مسئولیت در ازای وعده نسیه آزادی و جراحی درونی وزارت اطلاعات بود! کاری که خودش در زمان ریاست‌جمهوری در برابر سرطان سعید امامی و فلاحیان به نیابت از تشکیلات خامنه‌ای نکرده بود!

🟢 مهندس موسوی اگر هدفش این بود که به مردم بگوید بروید سرکارتان و در خانه بنشینید که نیاز به تماس مستقیم نداشت؛ بک بیانیه ساده می داد! میرحسین کف خواسته‌اش ابطال انتخابات و برگزاری مجدد آن بود و حاضر بود حتی مجددا کاندید نشود.

🟢 تمام تلاش اصول ‌گرایان و اصلاح‌طلبان تبرئه خامنه‌ای و دادن آدرس غلط برای پوشاندن ستون فقرات استبداد و رواج ابتذال شر با تعمیم زیست سیاسی حقیرانه و کاسبکارانه خود به همگان است!
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

01 Jan, 13:41


🔴 آیا ریزش حامیان جمهوری اسلامی و فرسایش توان «سرکوب» حکومت در راه است؟

✍️ علی افشاری

🔺رواج موج ناامیدی در میان کسانی که به شکست‌ناپذیری ائتلاف تحت رهبری جهوری اسلامی در خاورمیانه در داخل و خارج از مرزهای ایران باور داشتند، قابل مشاهده است.

🔺از آنجا که رژیم حزب بعث سوریه به عنوان نشانه‌ای از قدرت «جبهه مقاومت» تلقی می‌شد، سقوط آن نه تنها دامنه نفوذ حکومت ایران را کاهش داده، بلکه رقبای آن را نیز جسورتر ساخته است. پیروان علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، با واقعیت تلخی مواجه شده‌ا‌ند که محاسبات استراتژیک آن‌ها ممکن است بیش از حد خوشبینانه بوده باشد، و این امر به بحران اعتماد به توانایی و تسلط «رهبری» منجر شده است.

🔺علاوه بر این، پیامدها می‌تواند به فراتر از سوریه گسترش پیدا کند. احتمال ظهور یک دولت نیمه‌دموکراتیک یا تحت رهبری سنی می‌تواند تعادل قدرت در منطقه را تغییر دهد و جمهوری اسلامی، شبکه نیابتی آن و متحدانش را بیش از پیش منزوی کند. در سناریویی دیگر، نگرانی‌هایی درباره بازگشت افراط‌ گرایی سنی نیز وجود دارد که می‌تواند ثبات در داخل ایران را تهدید کند.

🔺در پی این تحولات، پایگاه اجتماعی نهاد ولایت فقیه با ناامیدی دست‌وپنجه نرم می‌کند. برخی از حامیان این نهاد کارآمدی سیاست خارجی ایران را زیر سوال برده و این امر به افزایش درخواست‌ها برای ارزیابی مجدد دامن زده است.

🔺با آرام شدن اوضاع، باید دید خامنه‌ای چگونه پایگاه حامی خود را جمع‌آوری خواهد کرد و به این نگرانی‌های فزاینده در مواجهه با تغییر سریع اوضاع منطقه‌ای پاسخ خواهد داد. بروز ناامیدی به دلیل سقوط بشار اسد، رئیس‌جمهور مخلوع سوریه، ممکن است به عنوان یک کاتالیزور برای تغییر در هر دو استراتژی و ایدئولوژی در میان پیروان خامنه‌ای عمل کند، زیرا آن‌ها با واقعیت‌های پیچیده خاورمیانه پس از سقوط حکمرانی بشار اسد روبرو شده‌اند.

🔺عواقب این تحولات فراتر از دامنه سیاست خارجی است و بر روی درگیری‌های داخلی بین حکومت و اکثریت شهروندان ایرانی که به دنبال تغییر ساختاری در حکمرانی هستند، تأثیر می‌گذارد. پس از فرار اسد، عوامل روانی به نفع مردم در مبارزه سیاسی با جمهوری اسلامی ایران تغییر کرده است. این متغیر می‌تواند نقش مهمی در شکل‌دهی به رفتار و نگرش‌ها برای غلبه بر موانع بازی کند.

ادامه مطلب را اینجا بخوانید

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

31 Dec, 21:10


عجز زندان در برابر حریت قدیانی

🟢 ‏⁧ #ابوالفضل_قدیانی⁩، انسان شریف و مبارزی است که همیشه بی‌اعتنا به مصلحت‌سنجی‌های نابجا و‌ عافیت‌طلبی‌ها، حقیقت را گفته و در سمت مردم ایستاده است.

🟢 او با درک درست از منشا نافرجامی اصلاحات، گذار از جمهوری اسلامی به نظام جمهوری سکولاردمکرات و رد میراث فکری و سیاسی جمهوری‌اسلامی را برگزید.

🟢 او در پیشگاه تاریخ سربلند است. دیوارهای زندان دیر یا زود در برابر او و دیگر مبارزان راه رهایی و آزادی فروخواهد ریخت.
@AliafshRi52

روز‌نوشت‌های على افشارى

31 Dec, 14:59


ریشه جشن کریسمس در فستیوال باستانی کرونیا در یونان

علی افشاری

🔺 اگرچه امروز جشن کریسمس و آغاز سال نو‌میلادی به مذهب مسیحیت کاتولیک و پروتستان گره خورده است! اما در واقع ریشه‌های آن قدیمی‌تر بوده و‌ مسیحیت با تاخیری بیش از سه قرن خود را با آن تطبیق داده است. جشن مریسمس جزو آئین‌های امضایی مسیحیت است نه تاسیسی.

🔺 جشن کریسمس شکل تغییر یافته شادی زمستانی رومی‌ها در نیمه دوم دسامبر در زمان انقلاب زمستانی است. نام آن فستیوال ساتورنالیا (Saturnali) بود. در این روز که به آیین مذهبی چندخدائی و پگانیسم تعلق داشت، به افتخار خدای بزرگ رم، ساتورن برگزار می‌شد. ساتورن خدای کشاورزی و برداشت محصول بود. به مدت یک‌ هفته مقررات اخلاقی و‌اجتماعی شل می‌شد و‌ افراد برای لذت و شادی رها می‌شدند.

🔺 اما رومی‌ها این آیین مذهبی را از یوناتی‌ها اقتباس کردند. در واقع جشن کرونیای یونان که به افتخار کرونوس خدای بزرگ پیشاالمپس ‌و رهبر جوان تیتان‌های نسل اول برگزار می‌شد که توسط پسرش زئوس سرنگون شد.

🔺 در این روز یونانی‌های باستان با رها کردن تمامی قیود و‌هنجارها به میگساری، رقص، تللذ جنسی و خلسه مذهبی می
پرداختند. شاه و‌ گدا در این روز برابر بودند و با تعلیق امتیازهای اجتماعی همه به شکل برابر دور میزها می‌نشستند.

🔺 این جشن بعدا به رم منتقل شد و سپس از رم به مسیحیت و سپس به دنیای غرب و پیرامونی انتقال یافت. پیروان آئین مهر (میترائیسم) نیز این روز را زمان ظهور میترا می‌دانستند و در این چارچوب هم در رم قدیم پاس داشته می‌شد. اما قدمت جشن مذهبی و فرقه‌ای اسرارآمیز کرونیا بیشتر است که ممکن است منشا آن با آئین پاسداشت انقلاب زمستانی میترائیسم یکسان باشد و به دوران سومر در میان رودان «جشن پاسداشت شمش، خدای خورشید» برسد.

🔺 البته مسیحیت شکل جشن ساتورنالیا را حفظ کرد و‌ محتوی آن را بخصوص شل کردن قواعد اخلاقی و شادی بی قید و بند را تغییر داد. محتوی مسیحی هم در طول ۱۸ قرن گذشته دستخوش تغییر زیادی شده و در قرن اخیر دیگر کاملا تجاری و سکولار شده است.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

30 Dec, 17:08


قمار خامنه‌ای در درگیری با اردوغان
علی افشاری

🟢 این نمایش افراطی مذهبی، تدارک جدید تشکیلات خامنه‌ای برای گسترش فرقه‌گرایی مذهبی و بهره‌برداری از تشیع برای قدرت در چارچوب تحریف تاریخ است! در این برنامه ارتجاعی که از صدا و سیما پخش شد، توهین‌های زشتی به اردوغان و علی‌اف شد!

🟢 این جماعت منحط، در حد "جولانی" هم درک ندارند که با زمان پریشی تاریخی نمی‌توان اختلافات موجود را به درگیری‌های اعصار سپری شده پیوند داد و آنها را به شیوه‌ای مضحک بازسازی کرد!

🟢 عثمانی‌ها از سنی‌های محب اهل بیت بودند! درگیری شاه اسماعیل صفوی و سلیم عثمانی، از بعدی رویارویی شیعه صفوی و خلافت اهل سنت بود اما ارتباطی به تقابل علی (ع) و معاویه نداشت!

🟢 خامنه‌ای بعد از شکست سنگین در سوریه بازی خطرناک‌تری را با ایجاد تقابل با ترکیه شروع کرده که پیامدهای منفی برای ایران خواهد داشت.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

30 Dec, 15:07


جیمی کارتر، مواجهه با بیشترین سوء تفاهم در تاریخ ریاست جمهوری آمریکا

علی افشاری

⚫️ جیمی کارتر، سی ‌نهمین رئیس جمهور آمریکا در صد سالگی درگذشت. او تقریبا در شبی چشم بر دنیا بست که ۴۶ سال پیش در ضیافت محمدرضا شاه پهلوی در کاخ نیاوران حضور داشت.

⚫️ او برای تقویت حکومت پهلوی دوم و ایجاد اطمینان که اصلاحات مورد نظر او به معنای تغییر حکومت نیست،
در تعطیلات کریمس و سال نو به تهران رفت.
در آن دیدار محمد رضا شاه" گفت: «ایران پیوندهای دوستی بسیار استوار با آمریکا دارد». "کارتر" نیز در پاسخ اظهار نمود: «به دلیل رهبری بزرگ شاه، ایران جزیره ثبات در یکی از آشوب زده‌ترین نقاط جهان شده است».

⚫️ آن موقع هنوز شعله‌های انقلاب ۵۷ بلند نشده بود. اما سیاست فضای باز و حقوق بشر کارتر و‌تغییر راهبرد امنیتی در خلیج فارس آخرین شاه ایران را نگران کرده بود.
شاه از زمان جانسون به بعد چک سفید امضای حمایت روسای جمهور امریکا را داشت و در عوض، سیاست امنیتی آمریکا در خلیج فارس به ایران گره خورده بود.
این عامل نقش مهمی در حکمرانی استبدادی محمدرضا شاه ایفا کرد.

⚫️ اما سیر وقایع به سمتی رفت که کارتر نتوانست حکومت شاه را حفظ کند و به ناگزیر انقلاب ایران را پذیرفت و ترکش‌های تغییر سریع و گسترده در مناسبات ایران و آمریکا را دریافت کرد. نخستین تحریم‌ها و مصادره اموال ایران توسط کارتر انجام شد. جمهوری اسلامی نیز تضاد بیشتری با وی در مقایسه با ریگان داشت.

⚫️ بر خلاف تصورات حاکم در ایران، گروگانگیری نه عامل اصلی و‌ نه تعیین کننده در شکست انتخاباتی او در سال ۱۹۸۰ بود.
او نیز مانند کاملا هریس به اقتصاد و یا به تعبیر دقیق‌تر تصور افکار عمومی از وضعیت اقتصادی و نادیده گرفتن دلایل آن باخت.

⚫️ کارتر نیز چون دونالد ترامپ با شعار بازگرداندن شکوه به آمریکا وارد کاخ سفید شد اما شخصیت و نظام باور متفاوتی داشت. از همه مهمتر شکوه مورد نظر وی فعال شدن امریکا در میانجیگری برای صلح و کاهش بی‌ثباتی در دنیا و بهبود حقوق بشر بود.

⚫️ کارتر برای کاهش مداخلات سیاسی ‌نظامی آمریکا و تضعیف رویکردهای استعماری کوشید. او رئیس جمهور متعارفی در آمریکا نبود. نتوانست ارتباط خوبی با افکار عمومی در دوران مسئولیت برقرار کند. به قول یکی از روزنامه‌نگاران آمریکایی، شاید بیشترین سوء تفاهم ملت در طول تاریخ روسای جمهور آمریکا با کارتر رخ داده باشد.
کارتر پایه‌گذار صلح بین اسرائیل و فلسطین بود که البته به فرجام مورد نظر او‌ نرسید.
کارتر در زمانه مناسبی وارد قدرت نشد! فضا در آمریکا هنوز برای هضم شخصیتی چون او در کاخ سفید آماده نشده بود.

⚫️ بعد از پایان ریاست جمهوری، خود را وقف گسترش صلح و‌ مبارزه با بیماری‌ها و فقرزدایی کرد. کارنامه کارتر بعد از ریاست جمهوری پربار است تا جایی که جایزه صلح نوبل را دریافت کرد. او در سالیان اخیر از معترضان سیاست‌های افراطی دولت اسرائیل بود.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

29 Dec, 15:35


خشونت سبعانه صهیونیسم و تاریخ انقضاء

علی افشاری ‏

⚫️ این تصویر گویای شدت ددمنشی دولت نتانیاهو است که در پیوند با قساوت و حماقت حماس، روزگار ساکنان غزه را سیاه کرده است.
‏در تصویر، دکتر حسام ابوصفیه، رئیس بیمارستان کمال عدوان، قبل از بازداشت بدون سلاح به مصاف تانک‌های اسرائیلی رفته است.

⚫️ صهیونیسم از بدو تاسیس با التقاط در انطباق متون مذهبی و افسانه‌ای یهود با تاریخ فلسطین و شامات، اعمال خشونت سبعانه و ویرانگری وحشتناک را در کانون هویتی خود قرار داده، هاله‌ای از قداست بدان بخشید.

⚫️ بدینگونه در مواجهه با هیولای آلمان نازی، به هیولای دیگری تبدیل شد. آنها برای امنیت و رفاه خودشان کک‌شان هم نمی‌گزد که کل دنیا ویران شود! به دنبال تثبیت “اول اسرائیل” در منطقه و به گروگان گرفتن کشورهای غربی برای منافع انحصاری خود به هر قیمتی هستند!

⚫️ اما زمان نشان داده که این تاخت و تازها، تاریخ انقضاء دارد و محکوم به زوال است.
‏به قول سیف فرغانی
‏وین بوم محنت از پی آن تا کند خراب
‏بر دولت آشیان شما نیز بگذرد
‏زین کاروانسرای بسی کاروان گذشت
‏ناچار کاروان شما نیز بگذرد
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

29 Dec, 14:33


شکست دولت پزشکیان ظرف ۶ ماه

علی افشاری

🟢 ‏پیام متملقانه اسکندر مومنی، وزیر کشور در تمجید اردوکشی خیابانی چماقداران ولایی در ۹ دی، بار دیگر تایید کرد که چرا دولت ⁧ #مسعود_پزشکیان⁩ دولت فریب و نفاق است و ماهیت امنیتی ویرانگرتری در درازمدت دارد.

🟢 چهره اصلی پزشکیان و حلقه اصلی حامیانش در بخش تواب اصلاح‌طلبان نیز چنین است. آنها به ۹ دی نزدیک‌تر هستند تا ۲۵ خرداد!

🟢 دولت چهاردهم ریل‌گذاری شده بود تا با گشایش‌های محدود و ناپایدار سیاسی و فرهنگی، اصل زیست سیاسی در استبداد را تثبیت کند. همچنین با گام‌های اقتصادی کوچک مروج توسعه آمرانه شده ‌و شرافت و انسانیت را با سراب‌سازی زایل کند.

🟢 اما توهم مهندسان این دولت برای کمک به ولایت استبداد با هوشیاری و سیلی محکم اکثریت در همان گام اول فروریخت! در طول ۶ ماه حجم بالای مشکلات انباشته‌شده، تنگناهای ساختاری، فساد راهبردی، تعمیق بحران سیاست خارجی و بی‌عرضگی کارگزاران قوه مجریه باعث تشدید فلاکت اقتصادی و کوچک‌تر شدن سفره مردم و تشدید بحران ناترازی‌های انرژی شده است.

🟢 دولت پزشکیان به شش ماه نرسیده، شکست خورده است.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

28 Dec, 19:52


در ضرورت نفی همه جانبه افراط‌گرایی
علی افشاری

🔹 برای خروج از سردرگمی جمعی، مخالفت با تمامیت‌خواهی باید همه‌جانبه و بدون لکنت صورت بگیرد. رد فاشیسم باید در ستیز سازش‌ناپذیر با همه اشکال لمپنیسم، خشونت ناموجه، توهین، ترور شخصیت و انسان ‌زدایی همراه باشد.

🔹 این رفتار هیولاوار از سوی هر کس و ایده‌ای باشد، راست یا چپ، مذهبی و یا خداناباور، باید محکوم شود. نیروهای مترقی و آوانگارد از حیث روش باید خود و مخاطب را به عقلانیت و تضارب دمکراتیک آرا عادت دهند.

🔹 ایران در تاریخ جدید خود، هم از راست افراطی و هم از چپ افراطی آسیب دیده است. ازاین‌رو، افراطی‌گری (به معنای نفی عقلانیت و مدارا) باید به صورت مطلق نفی شود.

🔹 باید مراقب بود که در تقابل با جریان منحط پهلوی‌طلب به شیوه‌های غیرمدنی و مشابه و ترویج خشونت متوسل نشد. وقتی گروهی سعی در گل‌آلود کردن فضا دارند، وظیفه‌ی ماست که برای شفافیت
محیط کوشش کنیم.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

27 Dec, 14:13


خاتمی و استمرار مشکل
علی افشاری

🔹سیدمحمد خاتمی گفته روح بیانیه ١٥ ماده‌ای اش این بوده که جمهوریت را با حاکمیت به جامعه ایران برگردانیم؛ چون بنا بوده است که «جمهوری اسلامی» داشته باشیم!

🔹 علت اصلی ناکامی جنبش اصلاح‌طلبی دوم خردادی همین خطای نظری است! «جمهوری اسلامی» از ابتدا یک ناجمهور بود. نام واقعی آن سلطنت مطلقه فقیه است!

🔹 جمهوری در حاکمیت پدیده جدیدی در ایران است که از جنس تاسیس است نه بازگشت! جمهوری با انحلال و گذار از کلیت جمهوری اسلامی و پایبندی به موازین نظری و سیاسی آن حاصل می‌شود.

🔹 خاتمی و راهکارهایش استمرار مشکل است! او بخشی از راه حل نیست!
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

27 Dec, 11:00


🔴 علی افشاری عضو هیات سیاسی-اجرایی همبستگی جمهوری خواهان ایران در مصاحبه با تلویزیون بی‌بی‌سی فارسی

تبیین ماهیت امنیتیِ دولت پزشکیان و تداوم سیاست عادی‌سازی زندگی تحت استبداد در دوران ریاست جمهوری وی، توضیح مخالفت جمهوری اسلامی با اصل آزادی بیان و گردش آزاد اطلاعات به عنوان امری بنیادین در سیاست‌گذاری‌های رژیم

شورای عالی فضای مجازی در تصمیمی از واتس‌اپ و گوگل پلی رفع فیلتر کرد.

نسخه کامل این برنامه را در یوتیوب مشاهده کنید

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

26 Dec, 12:41


🔴 علی افشاری، عضو هیات سیاسی-اجرایی همبستگی جمهوری خواهان ایران در مصاحبه با تلویزیون ایران اینترنشنال

⚫️ ارزیابی فساد اقتصادی و سیاسی در جمهوری اسلامی بر محور ریل‌گذاری از بالای سیستم، تبیین ابعاد فساد راهبردی در نظام جمهوری اسلامی که به مثابه‌ی چسب سیستم و زنجیره‌ای نامرئی برای فاسد کردن کل جامعه عمل می‌کند

▪️به طور پیوسته گزارش‌هایی از فسادهای مقامات جمهوری اسلامی و فرزندانشان در رسانه‌ها منتشر می‌شود.

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

25 Dec, 21:01


جاودانگی ساعدی و ابتذال نهادینه شده پهلوی

علی افشاری

🔹 غلامحسین ساعدی روشنفکر، ادیب و نویسنده پرآوازه و اثرگذار اجتماعی و فرهنگی ایران معاصر است که در برابر هر دو استبداد عرفی و مذهبی ایستاد.

🔹 داستان‌ها و نمایشنامه‌های وی روح زمانه در دهه‌های چهل تا شصت را بازتاب داده و جاودانه شده‌اند. هتاکی مشتی ابله جز نمایش فرومایگی نهادینه‌شده در ابتذال پهلوی ثمری ندارد. این کار نوساواکی‌ها عیان کردن حقارت‌ درمان‌ناپذیر‌شان است.

🔹 با نظرات سیاسی و اتنیکی ساعدی می‌توان موافق یا مخالف بود و نگاه انتقادی داشت اما در حوزه ادبیات و روشنفکری نام بلند او بر جریده عالم ثبت شده است.
چراغی را که ایزد برفروزد
هر آنکس پف کند، ریشش بسوزد
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

25 Dec, 18:25


🔴 بیانیه‌ی جمعی از روشنفکران ایرانی در محکومیت گفتمان جدید فاشیستی

🔺جمعی از نویسندگان، مترجمان، شاعران، پژوهشگران و دیگر روشنفکران ایرانی طی بیانیه‌ای برآمد گفتمان جدید فاشیستی را محکوم و اعلام کردند که روشنفکری ایران در برابر سازوبرگ‌های سرکوب و فشار و اختناق عقب نخواهد نشست. در این بیانیه آمده است که: «در هفته‌های اخیر شاهد تشدید روند نگران‌کننده‌ای در شبکه‌های اجتماعی بوده‌ایم که به نظر می‌رسد طی چندسال اخیر نطفه‌های آن از طریق برخی رسانه‌های خارج از کشور و به‌اتکای حضور سازمان‌یافته در شبکه‌های اجتماعی شکل گرفته است. گروه‌هایی که عمدتاً خود را به جریانی سیاسی در اپوزیسیون منسوب می‌کنند، در سطح گسترده‌ای با حملات لفظی، بهره‌برداری بی‌شرمانه از الفاظ رکیک و فحاشی‌های چاله‌میدانی در قبال منتقدان و مخالفان سیاسی خود، بی‌وقفه و بی‌پروا درصدد ترویج یک گفتمان فاشیستی جدید هستند. آنان با استفاده از الفاظ رکیک و انواع شیوه‌های ترور شخصیت، هتاکانه آزادی‌خواهان و مبارزان و روشنفکران و زندانیان سیاسی دیروز و  امروز را  موردحمله قرار می‌دهند. در جدیدترین برآمد این موج فاشیستی در هفته‌های اخیر شاهد بوده‌ایم که این موج هتاکی دیگر کم‌وبیش شامل هر کسی می‌شود که جرأت اندیشیدن و طرح پرسش درباره‌ی «مقدسات» جریان سلطنت‌طلب را داشته است.»

🔺در ادامه‌ی این بیانیه اشاره شده است که «پیش‌تر در دهه‌های گذشته شاهد بهره‌برداری از گفتمان فاشیستی علیه روشنفکران در روزنامه‌ی کیهان و نشریات همسو با آن در داخل کشور بوده‌‌ایم، اما امروز این موج تسری یافته و فضای شبکه‌های اجتماعی و برخی رسانه‌های خارج از کشور را نیز دربرگرفته است و همین امر بر نگرانی‌ها درباره‌ی سرنوشت مبارزات دموکراتیک مردم ایران می‌افزاید.»

🔺این بیانیه هشدار داده است: «به نظر می‌رسد این جریان خواهان هموارسازی راهی بدون دست‌اندازِ هرگونه نقد و مخالفت در رسیدن به قدرت است... این همان تاکتیک همیشگی جریان‌های فاشیستی برای تسخیر قدرت بوده است تا بتوانند با سرکوب و ارعاب آزادیخواهان بر امواج آزادی‌خواهانه سوار شوند و یک دستگاه جدید استبدادی را بازسازی کنند.»

🔺در بخش پایانی این بیانیه آمده است که: «گسترش حملات سازمان‌یافته و هدفمند به روشنفکران و اندیشمندان تنها عزم ما را در مبارزات  متحد و همبسته‌ی آزادی‌خواهانه در برابر این فاشیسم نوظهور راسخ‌تر خواهد کرد و هشداری است برای ما که بیش از پیش بر اصول اولیه‌ی آزادی بیان بی‌حصر و استثنا تاکید کنیم.»

✍️ ناصر زرافشان، اکبر معصوم‌بیگی، سعید رهنما، محمد مالجو، مهناز محمدی، محمدرضا نیکفر، ابراهیم توفیق، فرزانه راجی، حسن مرتضوی، صالح نجفی، هایده مغیثی، مهرداد درویش‌پور، علی معظمی، آیدا عمیدی، حسام سلامت، حافظ موسوی، علی افشاری، آزاده بیزارگیتی، رضا معتمدی، شیرین کریمی، فرج سرکوهی، منصوره شجاعی، پرویز صداقت، علیرضا آدینه، منیژه نجم عراقی و حسین دولت‌آبادی، همراه با جمع پرشماری از اهل قلم و کنشگران اجتماعی و سیاسی و فعالان زن از جمله‌ی امضاکنندگان این بیانیه هستند.

متن کامل بیانیه همراه با اسامی امضاشدگان را در تریبون زمانه بخوانید

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

25 Dec, 18:19



ائتلاف بسیجی‌ها و پهلوی‌طلبان علیه همبستگی ملی و ملت واحد مرکب ایران

علی افشاری

🔹 این گزارش فارس و ارجاعاتی که می‌دهد جدا از بازنمایی دوباره نفاق «انقلابی‌ها»، اشتراک گفتمانی و سیاسی پهلوی‌طلبان و جمهوری اسلامی را نشان می
‏دهد که در تحلیل آخر پیکر واحدی هستند علیه ایران طراز نوین و مبانی معرفتی و انسانی سرمشق مدرن.

🔹 جالب است گردانندگان فارس و حسین شریعتمداری‌ها که هویت ایرانی را به شیعه بنیادگرای فارس نرینه تقلیل داده‌ و مروج امت‌گرایی به جای مناسبات دولت-ملت هستند، حال نگران هویت ملی شده‌اند!
‏ملت واحد ترکیبی از تکثر قومی، زبانی، مذهبی و فرهنگی است! انکار تکثر قومی (اتنیکی) تهدید همبستگی ملی ایران است و آب به آسیاب تجزیه‌طلبان و رویکرد‌های واگرایانه می‌ریزد.

🔹 تعلق به هویت ملی با تحقق مطالبات اجزاء متفاوت معنی پیدا می‌کند. بدینگونه تکثرها در ارتباط سازمان‌واره بدون ساختار اجبار به وحدت می‌‌رسند. دولت‌های خارجی با اهداف خاص خود شبکه‌هایی به زبان فارسی درست می‌کنند، همانطور که جمهوری اسلامی رسانه‌هایی به زبان خارجی دارد.

🔹 اگر الزامات کثرت‌گرایی و تبعیض‌ستیزی همه‌جانبه رعایت شود، همانگونه که تاریخ کهن ایران همواره سیمای متنوعی داشته، هیچ عامل خارجی نمی‌تواند در صفوف متحد ایرانیان خللی ایجاد کند.

https://t.co/MLr6nUcLh9
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

25 Dec, 15:05


کریسمس خجسته باد

🔺 شب کریسمس در محله جرج تاون واشنگتن‌دی‌سی همراه هانیه عزیز در حال پرسه زنی این عکس سلفی را گرفتیم.

🔺 زادروز حضرت عیسی مسیح که معنای سکولار از آن در مراسم کریسمس در دنیای کنونی سیطره یافته و مناسبتی برای شادی ‌‌تحکیم پیوندهای انسانی شده را شادباش می‌گویم.

🔺 اگرچه دنیا حال و روز خوبی ندارد اما امیدوارم کریمس امسال علاوه بر شادی آئینی و تجدید دیدار با خانواده و‌دوستان و مشارکت در سرور جمعی، دروازه عبور از سختی‌ها و‌مرارت‌های امسال باشد.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

24 Dec, 17:15


چرا انقلاب و عبور از جمهوری اسلامی بدون نفی شرارت پهلوی‌طلبان ممکن نیست؟
https://youtu.be/nyWyRVvm-mU?si=1fa82rpX779UP2GC
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

24 Dec, 16:41


‏دوستان من کانالم در واتساب را تحت عنوان «روزنوشت‌های علی افشاری» راه انداختم. این کانال از طریق آدرس زیر قابل دسترسی است. خوشحال می‌شوم که میزبان شما با‏شم.
https://whatsapp.com/channel/0029VawTPbWEawduK4efVn47

روز‌نوشت‌های على افشارى

24 Dec, 16:21


کریم ساعی بنیانگذار علوم منابع طبیعی و جنگل‌داری مدرن ایران و قربانی مناسبات مافیایی حکومت محمدرضا شاه

علی افشاری

🟢 ۷۲ سال پیش در چهارم دی زنده یاد کریم ساعی در سقوط هواپیما برای همیشه چشم بر دنیا بست.
او علی رغم عمر کمی (۴۲ سال) که کرد اما منشا خدمات و برکات بسیاری شد. وی بنیانگذار علوم منابع طبیعی و مطالعات جنگل در نظام آموزش عالی ایران بود. با همت او سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری ایران تاسیس شد.

🟢 کریم ساعی متولد مشهد بود و بعد از پایان دوران دبیرستان در سال ۱۳۱۰ به مدرسه عالی فلاحت در کرج رفت و از آنجا مدرک لیسانس در کشاورزی را دریافت کرد.
مدرسه عالی فلاحت بعدها بخشی از دانشگاه تهران شد و به دانشکده کشاورزی تغییر نام پیدا کرد.

🟢 هسته اصلی این مدرسه، دبستان فلاحت بود که در سال ۱۲۷۹ خورشیدی توسط مصطفی قلی‌خان بیات در چهاردانگه تهران با الهام مصوبات مجلس اول مشروطه به عنوان مدرسه فلاحت مظفری تشکیل شد. بعدها در دانشسرای عالی ادغام شد. مدتی به کاخ سلیمانی کرج منتقل شد ‌ و بعد از یک دوره تعطیلی و بازگشایی مجدد در نهایت در سال ۱۳۰۹ تحت عنوان مدرسه عالی فلاحت توسط رضا شاه در کرج افتتاح شد.

🟢 ساعی بعد از پایان تحصیلات لیسانس در چهارمین دوره آزمون محصلان خارج از کشور برنده شد و دو سال در انستیتو اگرونومیک فرانسه تحصیل کرد و بعد اژ آنجا به امریکا رفت و مدرک فوق لیسانس در رشته آمار جنگل از دانشگاه برکلی کالیفرنیا گرفت.
او در بازگشت به ایران هم در حوزه نهادهای حاکمیتی ‌ و هم آموزش دانشگاهی توانست
اداره مدرن منابع طبیعی و جنگل‌داری را پایه‌گذاری کند. با همت او پیشنویس قوانین جنگل‌داری در اواخر زمان حکومت رضا شاه تدوین و در مجلس تصویب شد.وی استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران در رشته جنگل‌داری بود؛ رشته‌ای که خودش آن را تنظیم کرد.

🟢 پارک ساعی و درختان خیابان ولیعصر محصول فعالیت‌های ماندگار او است. کریم ساعی بعد از آغاز سلطنت محمدرضا شاه مدت کوتاهی رئیس اداره جنگلبانی شد که متاسفانه جریان‌های مافیایی و سوء استفاده کننده برای وی پرونده سازی کرده و با برخورد کیفری وی اژ مسئولیت اداری برکنار شد. البته وی تا پایان عمر به تلاش‌های دانشگاهی و زیست‌محیطی‌اش ادامه دهد.
یادش گرامی و روحش شاد
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

23 Dec, 14:36


🔴 سودای خامنه‌ای برای بازسازی نیروهای نیابتی و چشم‌اندازی که تیره‌تر شده است

✍️ علی افشاری

🔺رهبر جمهوری اسلامی، در دیدار با جمعی از مداحان، به‌زعم خود خطوط اصلی نقشه راه «جبهه مقاومت» پس از سقوط حکومت بشار اسد را ترسیم کرد و با تهدید مخالفان و منتقدان سعی کرد روحیه به‌هم‌ریخته پایگاه اجتماعی نظام را بهبود ببخشد. او همچنین مدعی شکست حتمی نظام جدید سوریه نیز شد.

🔺علی خامنه‌ای در سخنانش از یک طرف منکر «نیابتی» بودن گروه‌های عضو «جبهه مقاومت» شد و از طرف دیگر مدعی شد جمهوری اسلامی برای انجام اقدامات منطقه‌ای نیازمند «گروه‌های نیابتی» نیست.

🔺بخشی از مخاطبان سخنان وی جریان‌های سیاسی و امنیتی غربی و اسرائیل بودند که در هفته‌های اخیر با اشاره به زمین‌گیر شدن «جبهه مقاومت» بر آسیب‌پذیری جمهوری اسلامی مانور داده‌اند.

🔺اما نکته جالب در سخنان اخیر او این بود که به‌ جای خطاب قرار دادن افرادی که از ضرورت حمله نظامی اسرائیل و آمریکا به حکومت ایران سخن می‌گویند، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا را به‌ صورت غیرمستقیم هدف حمله قرار داد.

🔺در حالی‌ که حرف اصلی بلینکن در مصاحبه مورد اشاره او رد کردن سیاست «تغییر رژیم» در ارتباط با ایران در آمریکا و ناکارآمدی آن بوده و تنها بر ضرورت دفاع از خواسته‌های مردم ایران تأکید کرده بود.

🔺هشدارهای خامنه‌ای درباره کسانی که به‌ تأسی از «دشمن» به دنبال ترساندن، هراس‌افکنی و ناامید کردن هستند، یادآور حملات وی به رسانه‌های اصلاح‌طلب در نیمه دوم دهه هفتاد خورشیدی بود.

🔺این اظهارات که به‌ منزله تدوین خطوط سیاست تبلیغی نظام و تشدید فشار از سوی نهادهای اطلاعاتی است، برخلاف ظاهر آن می‌تواند نشانگر ضعف و استیصال باشد.

🔺مخاطب اصلی سخنان و فعالیت شبکه مداحان حکومتی، بخش مردد و «مساله‌دارشده» پایگاه حکومت است که نسبت به درستی سیاست‌های رسمی و صلاحیت خامنه‌ای برای هدایت نظام دچار تردید شده‌اند.

ادامه مطلب را اینجا بخوانید

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

23 Dec, 13:42


https://youtu.be/i7FK5TsAwiE?si=ql5ZDur5uh_Q6qM_
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

23 Dec, 13:11


🔴 علی افشاری، عضو هیات سیاسی-اجرایی همبستگی جمهوری خواهان ایران در مصاحبه با تلویزیون صدای آمریکا

_ارزیابی اظهارات خامنه‌ای بر محورهای استبدادی بودن حکومت وی، ادعای قداست و خودشیفتگی بدخیمی که به آن دچار است

_تبیین دروغگویی نهادینه خامنه‌ای و هراس او از تزلزل در باور حامیان

_تحلیل پوسیدگی منبع قدرت خامنه‌ای و سیر نزولی اقتدار او

علی خامنه‌ای در سخنرانی روز گذشته خود ضمن کتمان واقعیت‌ها از شکست توطئه‌های دشمنان گفت.

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

22 Dec, 18:37


قمار خامنه‌ای و ریسک نابودی جبهه مقاومت

علی افشاری

⚫️ خامنه‌ای امروز عملا به نظام سیاسی جدید سوریه، اعلان جنگ مستقیم و نیابتی با تمرکز بر گسترش ناامنی داد. ایران اکنون با بسته شدن پرونده همکاری و ‌‌تعامل حداقلی، با یک تابلوی ورود ممنوع بزرگ در سوریه مواجه شده است.

⚫️ بدینترتیب نظام در کوتاه مدت چون گذشته به سراغ تقویت مخفیانه داعش و تبلیغ روی هراس‌افکنی از آن می‌رود. در میان مدت نیز یارگیری از اعضای حزب بعث بیکار شده، ناراضیان و متضرران از وضعیت جدید سوریه مد نظر خواهد بود تا بعد از بازیابی توان حزب‌الله لبنان، نیروی جدیدی از آنها تشکیل بدهند. البته تحقق این احتمال ضعیف است چون تمامی تلاش حکومت در چهارده سال گذشته در تشکیل نیروی نیابتی بومی از سوری‌ها شکست خورده بود.

⚫️ حال خامنه‌ای لجوجانه به دنبال قمار بزرگ دیگری است که می‌تواند به نابودی کامل جبهه مقاومت و زوالش منتهی شود. او این بار با کل جوامع سنی (ترکی-عربی) متکی به حمایت غرب و اسرائیل طرف خواهد بود، بدون آنکه حمایت روسیه و بخشی از جبهه مقاومت چون حماس و حوثی‌ها را داشته
باشد.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

22 Dec, 16:23


خیانت مشابه بشار اسد و محمدرضا شاه پهلوی به کارگزاران و حامیان‌شان

علی افشاری

🟢 گزارش جدید نیویورک تایمز دریچه جدیدی به روی سقوط حکومت بشار اسد، گشوده است. خیانت بشار اسد در فریب کسانی که سال ها برای حکمرانی استبدادیش خدمت کرده بودند و رها کردن آنها در برابر خطرات، مشابه اقدام فرار محمدرضا شاه پهلوی بود.

🟢 طبق گزارش، بشار اسد، هنگام تسخیر حلب در مسکو حضور داشت. اما حضورش غیر سیاسی و برای جلسه دفاع از دکتری پسرش در دانشگاه مسکو بود. از این لحظه به بعد همه چیز به یک باره به نحو غافلگیرانه به هم می‌خورد. روس‌ها و عراقی‌ها تقاضای کمک او را رد می‌کنند!

🟢 جمهوری اسلامی نیز به دلیل ارزیابی
فرماندهان سپاه قدس از ناتوانی از مهار مخالفان به دلیل سرعت پیشروی و فروپاشی درونی ارتش و تهدید اسرائیل در هدف قرار دادن هواپیماها حامل تجهیزات و‌پرسنل نظامی قادر به کمک نبود. خامنه‌ای لاریجانی را به دمشق فرستاده بود تا بشار اسد با دادن وعده و مانور سیاسی در دخالت دادن مخالفان در دولت جدید زمان بخرد.

🟢 اسد نیز در ظاهر می‌پذیرد و فرماندهان ارتش و دولت را فریب می‌دهد. اما شبی که قرار بود اسد در مصاحبه تلویزیونی زنده ابعاد طرح آشتی ملی و تقسیم قدرت را توضیح بدهد، مخفیانه به پایگاه الحمیمیم روسیه فرار کرد!
https://www.nytimes.com/2024/12/21/world/middleeast/assad-regime-syria-final-days.html?smid=nytcore-ios-share&referringSource=articleShare
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

20 Dec, 19:03


نقطه عزیمت و ریشه‌های فراایرانی «یلدا»

علی افشاری

🟢 ‏⁧ #شب_یلدا ⁩ ریشه‌های مشترکی با ملل و اقوام غیر ایرانی دارد. همچنین پدیده‌ای وارد شده به فرهنگ ایرانی است.

🟢 همه ساله جمعی از ‌پاگان‌ها (بت‌پرست و یا قائلان به چند خدایی ماقبل ادیان ابراهیمی)، دروئیدی‌ها «پیروان دین و آئین باستانی سلت‌ها)، هیپی‌ها و توریست‌ها در کنار «استون‌هنج»، یادمان سنگی بازمانده از عصر برنز در دشت سالزبری ویلتشر در جنوب بریتانیا جمع می‌شوند و کوتاه‌ترین روز و طولانی‌ترین شب سال در نیم کره شمالی را جشن می‌گیرند.

🟢 در آخرین تحقیقات معلوم شده که سازه‌های سنگی این مجموعه در دوره ماقبل تاریخ سنگ‌های از نقاط مختلف قلمرو کنونی بریتانیا جمع شده است. چینش آنها به معنای تحکیم همبستگی مردمانی بوده که در این منطقه زندگی می‌کردند.

🟢 یلدا به معنای تولد، یک واژه سریانی (زبانی از گویش‌های آرامی میانه) است که با رواج مسیحیت نسطوری در مرزهای ایران وارد فرهنگ آن شد. مسیحیان این روز را به عنوان تولد عیسی مسیح جشن می‌گرفتند. بدینترتیب همزمانی با مراسم بزرگداشت شب چله، این نام در مضمونی متفاوت جایگزین شد.

🟢 قدمت بزرگداشت شب چله نیز، قرن‌ها قبل از تشکیل تمدن و کشور ایران، به تمدن سومری می‌رسد.
‏@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

20 Dec, 15:45


🔴 ارزیابی صحبت‌های اخیر شاهزاده رضا پهلوی در گفتگو با علی افشاری

🔺نسخه کامل گفتگوی رضا علیپور و علی افشاری پیرامون اظهارات و ادعاهای اخیر شاهزاده رضا پهلوی

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

20 Dec, 14:40


شب یلدا مبارک

🔺 شب یلدایی دیگر فرارسید تا فرارسیدن انقلاب زمستانی و زایش نور بهانه‌ای باشد برای شب نشینی ها ، دلخوش بودن و آرزو کردن که از سیاهی ها چون شب بعد از یلدا کاسته شود و روشنایی دامن گستر شود.

🔺 اگرچه میهن عزیزمان دهه‌ها است که در آرزوی سپری شدن شب یلدای استبداد است ، اما این دم را در جمع های خانوادگی و دوستانه باید غنیمت شمرد و در عین حال به فکر کسانی بود که تنگنای معیشتی فرصت لذت یردن و جشن گرفتن را از آنها سلب کرده است.

🔺 در سالیان گذشته خوشبختانه بهای بیشتری به پاسداشت سنت های ایرانی داده شده است اما باید مراقب بود که تشریفات و بریزو بپاش ها زیاد نشود و نمایش جای استفاده از ظرفیت این روز های مبارک را نگیرد. زیبایی در سادگی است و لحظات شاد جمعی خلق کردن. مبارک باد پاس داشتن این آئین به ارث رسیده از نیاکان.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

20 Dec, 12:19


🔴 ارزیابی صحبت‌های اخیر شاهزاده رضا پهلوی در گفتگو با علی افشاری

🔺در این برنامه رضا علیپور و علی افشاری به بحث پیرامون اظهارات و ادعاهای اخیر شاهزاده رضا پهلوی پرداخته‌اند.

می‌توانید نسخه کامل این گفتگو را در کانال یوتیوب جمهوری ایرانی ببینید

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

20 Dec, 11:30


‏مسئله‌ی «حصر» موسوی و کروبی و خاک‌پاشی به چشم حقیقت

علی افشاری

✍️ عباس عبدی گفته است: «مهمترین مشکل سیاستمداران ایرانی حصر خانگی و فیزیکی نیست. همه آنان خود را در گذشته زندانی کرده‌اند. نوعی حصر خود خواسته. چه محصور و چه حصرکننده در تارهای گذشته اسیر هستند در حالی که همه فرزندان ما از این بازی‌ها عبور کرده‌اند و ناامیدانه به آینده نگاه می‌کنند و از این که مسئولین و منتقدین همچنان پابند گذشته هستند رنج می‌کشند.»

✍️ عباس عبدی که روزی مشکل ایران را «استبداد» و «شکاف دولت و ملت» می‌دانست، اخیرا حصر رهبران جنبش سبز را به یک لج‌بازی دوطرفه تقلیل داده و محصور و حصرکننده را دچار مشکلی مشابه دانسته و پانزده سال زندان خانگی بدون محاکمه را «حصر خودخواسته در گذشته» نامیده است! این یعنی ای مخاطبان! مشکل ایران «استبداد» نیست بلکه «دوقطبی» و لج‌بازی مخالفان با حکومت است.

✍️ عباس عبدی خوب می‌داند که مشکل ایران دوقطبی و تندروی منتقدان نیست. عبدی می‌داند که میرحسین موسوی در گذشته نمانده و اتفاقا از گذشته‌ی خودش در تحولی مثبت و شجاعانه برای فردای «فرزندان ما» عبور کرده است. عبدی در کتاب اصلاحات به مثابه روش نوشته است: «در ميان نظريه‌هاي موجود در سطح كلان براي تبيين تحولات ايران حكومت خودكامه و تضاد دولت-ملت كارآيي بيشتري دارد» (ص ۱۲). روشن است که عبدی یا هرکس دیگر حق دارد موسوی یا هر سیاست‌مدار دیگری را نقد کند. در این تردیدی نیست. اما پرسش آن است که در این دوسال پس از انتشار کتاب عبدی چه اتفاقی افتاده که مشکل استبداد حل شده و قطبی شدن جای آن را گرفته است؟

✍️ عبدی می‌داند و تجاهل می‌کند زیرا که یک سوتفاهم روشی درباره‌ی رابطه‌ی نظریه و عمل اسیر است: «کنشگران نسبت به نتایج آنچه که می‌گویند، بی‌طرف نیستند، بلکه ذی‌نفع هم هستند. در حالی که تحلیل‌گر در چنین موقعیتی قرار ندارد یا نباید قرار گیرد.» (اعتماد، ۵ خرداد ۱۴۰۳). گمان می‌کند که در جایگاه کنش‌گر می‌تواند نگاه تحلیلی را رها کند و مسئله‌ی حصر را با سلام و صلوات حل (و درواقع منحل) کند. خیر، حصر ۱۵ ساله را نمی‌توان با سلام و صلوات حل کرد. همانگونه که کنش‌گری سیاسی را نمی‌توان مستقل از تحلیل سیاسی انجام داد. میانه‌روی یک چیز است، خاک پاشیدن در چشم حقیقت چیز دیگر!
‏عبدی ورای تحلیل‌های غلط، بخشی از سیستم سرکوب شده است.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

20 Dec, 07:38


https://youtu.be/neqGEc_7Ais?si=9vQ8zsWjlDmDlNEK
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

19 Dec, 16:17


تولیت اسبق حرم رضوی، سند بی‌صفتی و استبداد وخیم رضا شاه

علی افشاری ‏

⚫️ ٨٩ سال پیش در ٢٩ آذر، پرونده زندگی محمد ولی خان اسدی معروف به "مصباح السلطنه" در پی تیرباران به اتهام خیانت بسته شد. او تولیت آستان قدس رضوی در نه سال نخست سلطنت رضا شاه پهلوی بود. خشم رضا شاه از قیام گوهرشاد علاوه بر کشتارجمعی معترضان دامان وی را نیز گرفت. ذکاء الملک فروغی، خوش اقبال بود که از آن مهلکه جان سالم به در برد و مجازاتش به خلع مقام و خانه نشینی تقلیل پیدا کرد. بعدا در دوره سلطنت محمدرضا شاه پهلوی رسما از محمد ولی خان اسدی اعاده حیثیت شده و نادرستی روند قضائی اثبات شد. در نتیجه فرزندانش بقایای جسدش را از گورستان «پایین خیابان» مشهد به صحن عتیق حرم رضوی انتقال دادند.

⚫️ مرگ تلخ وی نمونه‌ای روشنگر برای درک استبداد بدخیم رضاشاهی، بی‌صفتی نهادینه شده در شخصیت وی و بهای گزافی است که توابان انقلاب مشروطه و آتش‌بیاران معرکه «استبداد منور» و «قائد قاهر» در پی خطای راهبردی و یا منفعت‌طلبی بی قاعده پرداختند و در نهایت نیز دود آن به چشم میهن و ملت رفت.

⚫️ محمدولی خان اسدی ابتدا پیشکار محمد ابراهیم خان شوکت الملک پدر اسدالله علم، حاکم وقت قائنات شد. سپس به عنوان نماینده مردم زابل از استان سیستان و بلوچستان در مجلس چهارم شورای ملی انتخاب گشت و به تهران آمد. در سال‌های آخر حکومت قاجار در کنار تیمورتاش همشهری خود قرار گرفت که حلقه با نفوذ بیرجندی‌های مقیم پایتخت را تشکیل می‌دادند. این حلقه ابتدا در پی ریاست‌جمهوری رضاخان بود. سپس در انتقال حکومت به سلسله پادشاهی مطلقه پهلوی کوشیده و اثرگذار بود.

⚫️ اسدی در سال ١٣٠٥ خورشیدی به دلیل خدماتی که به رضا شاه کرده بود از طرف وی به مقام تولیت آستان قدس رضوی منصوب شد. او با اطلاع از جو شهر مشهد می‌دانست که ابلاغ اجبار در پوشیدن لباس یک دست و گذاشتن کلاه جلو لبه‌دار پهلوی باعث اعتراض عمومی می‌شود، ابتدا از این کار خودداری کرد بعد با گزارش‌هایی که پلیس مخفی فرستاده و در رقابتی که فتح‌الله پاکروان استاندار خراسان با وی داشت، کلاه را بر سر می‌گذارد اما کارکنان حرم را مجبور به اجرای آن نمی‌کند. در ماجرای قیام گوهرشاد و اعتراض مردم مشهد به اجبار در سبک پوشش مردان، وی به دنبال جلوگیری از تشدید بحران و کاربست راهکارهای میانه‌رو در کنار آیت‌الله سید حسین قمی قرار گرفت. او نامه‌ای به فروغی نخست وزیر وقت، پدر زن علی اکبر، پسر ارشدش نوشت تا جلوی کشتار و گسترش تنش گرفته شود. پاسخ فروغی که توسط پلیس مخفی به اطلاع رضا شاه رسید، تاوان سنگینی برای وی و فروغی داشت. فروغی برای توضیح اینکه کاری از وی بر نمی‌آید به این شعر مولانا استناد کرده بود: «جز که تسلیم و رضا کو چاره‌ای در کف شیر نری خون‌خواره‌ای»

⚫️ دسیسه‌چینی پاکروان نیز بر آتش شعله خشم رضا شاه افزود و در نهایت دادگستری عاری از استقلال و عدالت بر اساس پرونده‌سازی انجام شده و برای تشفی خشم دیکتاتور حاکم، در سال ١٣١٤ حکم به اعدام محمد ولی خان اسدی داد.
‏محمد ولی خان اقدامات رفاهی و توسعه‌ای متعددی در مشهد انجام داد که مهمترین آنها تاسیس مجموعه «کوه سنگی»، بیمارستان امام رضا و نخستین دبیرستان‌های مشهد بود.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

18 Dec, 04:51


پیرامون «مقایسه فرح پهلوی و اسماء اسد» و مغالطه دکتر عباس میلانی

علی افشاری

🟢 شبکه اینترنشال در برخوردی یک طرفه با آوردن دکتر عباس میلانی مقایسه اسماء اسد و فرح پهلوی را رد کرد. میلانی فرد پژوهشگری است اما مورخ خوبی نیست. ایشان در چند دهه اخیر بر خلاف سیاه‌نمایی دوران جوانی به سفیدنمایی پادشاهی پهلوی پرداخته است.
🟢 ایشان در مصاحبه با اینترنشال مقایسه این دو را «سخیف» و با انگیزه سیاسی نامید! بعد برای استدلال به تشریح اقدامات فرح پهلوی پرداخت و مدعی شدند فرح پهلوی از بزرگترین سیاست‌مداران دو دهه اخیر حکومت پهلوی بوده است! در حالیکه خودشان بهتر می‌دانند اساسا اطلاق سیاستمدار به فرح پهلوی با ارفاق زیاد ممکن است، چه برسد به سیاستمدار برجسته!
🟢 اما از همه جالبتر انتساب کارهای رضا قطبی به فرح پهلوی است!!! گویی رابطه خویشاوندی باعث می‌شود اعتبار کارهای قطبی را به سبد فرح واریز کرد! رضا قطبی شخصیت مستقل خودش را داشت و در تبیین تفاوت وی با فرح، عملکرد متفاوتش بعد از انقلاب کفایت می‌کند. پرداختن بیشتر به این موضوع از حوصله توئیتر خارج است!

🟢 مقایسه به معنای این همانی نیست بلکه سنجیدگی و اندازه گرفتن نسبت دو چیز و یا دو فرد با هم است. فرح پهلوی و اسما اسد هر دو شباهت‌های مهمی با هم دارند و در عین حال عین هم نیستند. ولی تفاوت‌های آنها در موقعیت‌هایی که قرار داشتند، اعمالی که انجام دادند و سرنوشتی که پیدا کردند، رنگ می‌بازد. هر دوی آنها حامل و حامی استبداد واقتدارگرایی سیاسی بودند. باوری به دمکراسی و حقوق بشر در معنای جامعش نداشتند. بنده قدرت بودند و شیفته امتیازات آن و سرخوش از همبستر شدن با قدرت خودکامه. جاه‌طلبی بدون حد و حصر و به هر قیمت رانه اعمال آنها بود.

🟢 فرح پهلوی همانقدر مدافع آزادی زنان بود که اسماء اسد دفاع می‌کرد. هویت زن سیاست‌زدایی شده که باید مرهون اصحاب قدرت باشد، برای ازادی فرهنگی و اجتماعی، قید آزادی سیاسی و کرامت انسانی خودبنیاد را بزند و به مبانی معرفتی مدرنیته کاری نداشته باشد، مد نظر آنها بود. فرح پهلوی آنقدر شیفته قدرت و ملکه شدن بود که توهین آشکار شوهرش در خصوص اینکه زنان توانایی مقام‌های بالای سیاسی را ندارند، بی‌پاسخ گذاشت. او مروج نوعی از آزادی زنان بود که جنبه حق بنیاد نداشت بلکه «موهبت شاهانه» بود!
🟢 البته فعالیت‌های مثبتی در حوزه فرهنگی کرد اما همه آنها به اعتبار موقعیتش در قدرت بود. تاثیرات کانون پرورش فکری کودکان را نه تنها نمی‌توان فقط به او اختصاص داد بلکه اعتبار کمی سهم وی می شود. ایده از آن لیلی امیرارجمند بود و کار اصلی را نیروهایی که در آن سازمان کار می کردند، انجام دادند.

🟢 تنها یک ذهنیت استبداد زده است که ثمره مجموعه فعالیت‌های یک جمع بزرگ و از پایین به بالا را به یک مقام بالا که تازه مسئولیت مستقیم هم نداشته است، تقلیل می‌دهد! فرح پهلوی بعد از انقلاب هیچ فعالیت مثبتی در حوزه فرهنگ انجام نداده است! و حتی از ثروت زیادی که هم داشته دیناری در این خصوص خرج نکرده است. باز اشرف پهلوی منابع مالی زیادی را به بنیاد مطالعات ایران و دائره المعارف ایرانیکا اختصاص داد و نشان داد ایران دوستی ادعایی‌اش بی مایه و فتیر نیست! سطح درک و فهم فرهنگی فرح پهلوی هم از اظهاراتش در مورد تتوی خردادیان معلوم است که در چه حدی است!

🟢 اسماء اسد، هم در حوزه کارهای خیریه و توسعه اقتصادی و بهبود فعالیت‌های بانکداری در سوریه اقدامات مثبت ولی محدودی انجام داد. تاثیر آن در حکمرانی سوریه از منظر رئال پالتیک بیشتر از فرح پهلوی بود. وی «صندوق توسعه سوریه» را بنیانگذاری کرد. سفرهای متعددی به روستاها و مناطق دور افتاده سوریه انجام داد تا برای حل مشکل توسعه‌نیافتگی به دولت سوریه کمک کند. تحصیلات، سواد و تخصص اسماء اسد از فرح پهلوی بیشتر است.
🟢 اما مشکل هر دوی آنها این بود که به شیوه گلخانه‌ای و تخیلی در درون ساختار فاسد و بسته سیاسی با سیاست‌زدایی می‌خواستند اقدامات مثبت انجام دهند و با شر استبداد و تمرکز قدرت مشکلی نداشتند. رویکرد اصلاح‌طلبانه هر دوی آنها روبنایی و محدود بود. هر دو سرنوشت مشابهی پیدا کردند و در اثر خیزش و نارضایتی اکثریت مردم کشورشان علیه حکومتی که بخشی از آن و شاید دکور تزئینی‌اش بودند، مجبور به فرار شدند. آنها علی رغم تحصیل در کشورهای پیشرفته و دمکراتیک نتوانستند همسران دارای قدرت‌شان را به توزیع قدرت و اصلاحات واقعی مجاب کنند.

🟢 قطعا حکمرانی محمدرضا شاه پهلوی به شدت خشونت و قساوت بشار اسد نبود و خونخواری ویژه آن را نداشت اما شباهت‌های آنها در اصرار بر اعمال حکومت فردی و استبدادی، استفاده از شکنجه، خفقان، سانسور برای سرکوب مخالفان و وابستگی به قدرت‌های خارجی برای بقاء را‌ نمی‌توان نادیده گرفت و‌ توجیه کرد؛ البته اگر انگیزه سیاسی مطرح نباشد و معیار تنها بیان حقیقت و انصاف باشد.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

16 Dec, 13:09


بشاراسد و رجزخوانی بی‌پشتوانه از مسکو

علی افشاری

🔹 بشار اسد ۸ روز بعد از فرار بزدلانه متن مکتوبی را از مخفیگاهش در مسکو منتشر کرد! انشای او تکرار حرف‌های همیشگی دیکتاتورها در طول تاریخ است.

🔹 او در یک موضعگیری ضعیف با نادیده گرفتن جشن سراسری در سوریه، مدعی شد این پیروزی تروریسم بین‌المللی است نه انقلابی آزادی‌بخش!

🔹 او روایت رویترز از نحوه فرار را رد کرد و مدعی است که تا اوایل صبح یکشنبه در دمشق بوده و بعد با کمک روس‌ها به پایگاه نظامی الحمیمیم رفته و بعد از حملات پهپادی مخالفان در غروب یکشنبه از آنجا به مسکو فرار کرده است.

🔹 وی تصریح کرده هرگز به حامیانش یعنی روسیه و جمهوری اسلامی خیانت نکرده و مدافع فلسطینی‌ها و لبنانی‌ها بوده است. او همچنین ژست وطن‌دوستی گرفته و مدعی شده هیچگاه دنبال منافع شخصی نبوده و شجاعانه برای خواست مردم سوریه جنگیده است!

🔹 توخالی بودن فیگور شجاعت بشار اسد همین بس که یک متن مکتوب منتشر کرده و حاضر به صدور پیام تصویری نشده است. اما آنچه اهمیت دارد رد انتقال قدرت و اصرار بر حفظ موقعیت ریاست‌جمهوری است.

🔹 او امیدوار به تغییر شرایط در آینده سوریه است؛ امری که خامنه‌ای نیز به آن دل بسته است. البته متن نشانگر اراده وی برای فعالیت در آینده قابل پیشبینی نیست. موضعگیری اسد و فعالیت‌های احتمالی او روابط بین روسیه و نظام سیاسی جدید سوریه را مختل می‌کند.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

15 Dec, 16:01


جوانان سوری و تلاش برای حکومت سکولار‏

🔹دختران سوری در ابتکاری جالب، ملت واحد و مرکب را در فراسوی تنوع مذهبی معرفی می‌کنند. «دین مال خدا است، وطن مال همه است». «سوریه پناهگاه همه است و می‌ماند».

🔹 جوانان سوریه با رد حکمرانی مذهب‌بنیاد در عین احترام به مذاهب، فعالانه می‌کوشند تا انسان و وطن بنیاد سوریه پسااسد باشد.⁧ #سوريا
@Aliafshari52 ⁩

روز‌نوشت‌های على افشارى

13 Dec, 20:42


تاریخ سازی پرستو احمدی، دختر شایسته مازندران

🔹‏⁧ #پرستو_احمدی ⁩ دختر ‌ هنرمند شایسته و شجاع قدم محکمی ‌در شکستن واپسگرایی فرهنگی ‌و تابوهای منسوخ برداشت و سدی را شکست که قابل بازسازی نیست.

🔹 برخی در خصوص هزینه‌های این کنسرت تشکیک کردند که ناشی از عدم اطلاع است. اهالی نوشهر و چالوس به خوبی می‌دانند که او از خانواده ثروتمند, اصیل و ملاک قدیمی است . تامین هزینه شخصی «کنسرت فرضی» برای وی کار راحتی بوده است.
@ Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

13 Dec, 15:28


روس‌ها چگونه پایان بشار اسد را رقم زدند

علی افشاری

✍️ انتشار اطلاعات جدید، نقش روسیه در پایان دادن به حکومت بشار اسد را برجسته کرده است. در ادامه نکاتی در این خصوص ارائه می‌شود.

✍️ روس‌ها با هیئت تحریر الشام و ارتش ملی سوریه همسو با ترکیه به توافقاتی دست پیدا کرده‌اند. به نظر می‌‌رسد روسیه در حال حفظ موقعیت خود در سوریه است که البته به مانند قبل نخواهد شد. از قرار معلوم پایگاه‌های نظامی الحمیمیم و طرطوس را در استان‌های ساحلی سوریه حفظ می‌کند.

✍️ خبرگزاری رویترز در گفتگو با مقامات نظامی، امنیتی، دیپلماتیک سوری و چند مسئول جمهوری اسلامی بدون اعلام اسامی آنها، جزئیاتی از چگونگی خروج بشار اسد که با فریبکاری همراه بوده، منتشر کرده است. این روایت با اظهارات محمد غازی جلالی آخرین نخست وزیر سوریه تحت حکومت حزب بعث سازگاری دارد.

✍️ به نظر می‌رسد بعد از موفقیت شوک‌آور مخالفان مسلح سوری در تسخیر حلب و علنی شدن ضعف شدید ارتش سوریه، دولت روسیه سیاست خود را تغییر داده و رفتن اسد را پذیرفته است. روس‌ها بالافاصله از طریق ترکیه و قطر وارد مذاکره غیرمستقیم با تحریرالشام شده و آمادگی خود برای سقوط حکومت سوریه و خروج بشار اسد را اعلام کردند.

✍️ ادعای روس‌ها که بشار اسد در ۲۴ ساعت آخر زمامداری، انتقال قدرت را پذیرفته و با مخالفان مذاکره کرده بود، غلط است. نه نخست وزیر و نه مقامات ارشد نظامی سوری چنین ادعایی را تایید نکردند. گزارش رویترز می‌گوید نه تنها هیچیک از مقامات سوری از تصمیم وی برای فرار خبر نداشتند، بلکه خانواده و برادرش و کارکنانش در کاخ ریاست‌جمهوری نیز بی‌اطلاع بودند. او سراسیمه دمشق را ترک کرد.

✍️ گزارش همچنین می‌گوید که بشار اسد در ۲۷ نوامبر به مسکو سفر کرد اما پیشنهادش مبنی بر مداخله نظامی رد شد.
‏اما وی در بازگشت به مقامات نظامی گفته بود که کمک روس‌ها در راه است! و تا آخرین لحظه مقامات ارتش را در گمراهی نگه داشته بود. گزارش رویترز می‌گوید که وزیر خارجه روسیه در نشست جانبی اجلاس دوحه از طریق دولت‌های ترکیه و قطر تضمین لازم برای خروج امن بشار اسد از دمشق را از مخالفان می‌گیرد.

✍️ بنابراین با کنار هم گذاشتن اطلاعات منتشر شده می‌توان فرضیه زیر را در نظر گرفت:
‏دولت روسیه بعد از اطلاع غافلگیرانه از اضمحلال درونی و تدریجی ارتش و دستگاه امنیتی سوریه و با توجه به ‌گرفتاری در اوکراین، راهبرد حفظ بشار اسد را کنارگذاشته و وارد مذاکره غیر مستقیم با مخالفان مسلح از طریق دولت‌های قطر و ترکیه می‌شود.
‏روس‌ها بعد از توافق به دست آمده با مخالفان در اجلاس دوحه تصمیم به خارج کردن اسد و انتقال آرام قدرت را می‌گیرند.

✍️ جمهوری اسلامی هم با مشاهده تغییر سیاست روسیه و ناتوانی ارتش سوریه و عدم درخواست بشار اسد برای مداخله نظامی گسترده ‌و مسدود شدن مسیر مداخله توسط اسرائیل از سر اجبار و شوک غافلگیری ناشی از سرعت تحولات تصمیم به خروج نیروها گرفته و شکست را می‌پذیرد.

✍️ روس‌ها نیز در پایان به بشار اسد ابلاغ می‌کنند که سریع سوریه را ترک کند.
‏بشار اسد قدرت را واگذار نکرد بلکه سراسیمه برای نجات جان خود فرار کرد و امکانی دیگر نداشت. مردم سوریه اخراجش کردند، ترکیه نیز ضربه نهایی را به وی زد و سرانجام روس‌ها او را بردند و در شرایط محدودکننده‌ای در مسکو‌ قرار داده‌اند که بی‌شباهت با حصر خانگی نیست.

✍️ تغییر سریع پرچم سوریه در سفارت ر‌وسیه در دمشق و مصون ماندن سفارت و پایگاه‌های نظامی از تعرض نشانگر توافق با ابومحمد جولانی و ترکیه و قطر به عنوان حامیان خارجی وی است. جمهوری اسلامی بار دیگر از روس‌ها رودست خورد که به یک باره به سمت رقبای منطقه‌ای آن سمت‌گیری کردند.

✍️ الان دیگر روسیه کاری به ایران در سوریه نداشته و در حال همکاری با قطر و ترکیه جهت حداقل سازی آسیب‌ها و حفظ منافع در سوریه است. روس‌ها از گذشته نیز باب مذاکره با مخالفان را باز گذاشته بودند کاری که جمهوری اسلامی نکرد.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

13 Dec, 14:08


🔴 از «قلعه شنی» بشار اسد تا «کاسه چینی» ایران در «جبهه مقاومت»

✍️ علی افشاری

🔺فرار بشار اسد از سوریه به مسکو، فروپاشی حکومت حزب بعث سوریه و انتقال قدرت به شورشیان مسلح، خاورمیانه و دنیا را شگفت‌زده کرد.

🔺کمتر کسی باور می‌کرد که حکومت سوریه ظرف ۱۱ روز در برابر شورشی ائتلافی از مخالفان مسلح تسلیم شود و اقتدار آن که به قیمت کشتار صدها هزار نفر، آواره شدن میلیون‌ها نفر و تخریب وسیع سوریه در طول ۱۳ سال جنگ داخلی ظاهراً حفظ شده بود، به‌یک‌باره چون قلعه شنی فرو بریزد.

🔺هنوز وضعیت در سوریه مبهم است و دولت انتقالی بر اوضاع مسلط نشده است. فعلاً قدرت در دست هیئت تحریرالشام و رهبر آن ابومحمد الجولانی است که محمد البشیر، از نیروهای نزدیک به خود، را تا اول ماه مارس سال آینده در رأس دولت انتقالی قرار داده است. ساختار نهادهای حاکمیتی قدیم نیز فعلاً حفظ شده‌اند.

🔺اما این اتفاق که نشانگر چرخشی بزرگ در وضعیت سوریه است، تأثیرات گسترده‌ای بر جمهوری اسلامی ایران و آن چیزی می‌گذارد که این حکومت آن را «جبهه مقاومت» می‌خواند، اما حالا به کاسه‌ای چینی مانند شده که ترک خورده است.

🔺در ادامه، به‌تفکیک، خطوط کلی این تأثیرات مرور و بررسی می‌شود. برای مطالعه‌ی ادامه مطلب به لینک زیر مراجعه کنید

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

13 Dec, 00:25


https://youtu.be/t21DcIIkowI?si=-FTNvIwL4dCyccbs
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

12 Dec, 16:32


افسانه کمک ده‌میلیاردی بایدن به جمهوری اسلامی

علی افشاری

🔹 چند روزی است ادعای جعلی موافقت دولت بایدن با انتقال ده میلیارد دلار به جمهوری اسلامی از محل طلب‌های فریز شده در عراق مطرح شده است. برخی افراد هم شتابزده بین آن و تحولات سیاسی جدید در سوریه ارتباط برقرار کرده‌اند!!


🔹 اما واقعیت ماجرا چیست؟ از سال ۲۰۱۸ دولت های آمریکا تا الان ۲۳ بار معافیت موقت به دولت عراق دادند تا با ایران در حوزه واردات برق و گاز همکاری کرده و مشمول تحریم نشود. اما دولت عراق باید مبالغ را فقط در حوزه کالاهای بشردوستانه مانند دارو و مواد غذایی به ایران پرداخت کند.

🔹 جمهوری اسلامی پذیرای این مساله نشده و خواهان دریافت مبلغ به صورت نقدی است. الان بیش از شش سال است که بزرگ‌ترین مساله اختلافی بین ایران ‌و عراق دریافت طلب‌های ایران است که اگر محقق شود در نهایت وارد بانک مرکزی می‌شود. دولت‌ها چه از زمان روحانی و چه رئیسی و حالا پزشکیان بخش عمده این مبالغ را برای تامین هزینه‌های جاری از طریق وام گرفتن از بانک‌ها به اعتبار آن پیشخور کرده‌اند.

🔹 اما تا الان علی‌رغم ادعای دولت
رئیسی، طلب‌های ایران حداقل به صورت کامل از عراق دریافت نشده است. آنهایی هم که دریافت شده عمدتا اجناس مصرفی و دارو بوده است.رقم طلب‌های باقی مانده هم بین یک تا ده میلیارد دلار تخمین زده می‌شود. بنابراین این معافیت امر جدیدی نیست ‌و در دولت ترامپ پایه‌گذاری شد! دوما به معنای دریافت سریع و نامشروط طلب‌ها و درآمد ناشی از قراردادهای جدید نیست. سوما ایران نمی تواند هر طور که بخواهد مبالغ قراردادها را هزینه کند و چهارما مانع تحریم‌ها در عمل برقرار است.

🔹 مشابه این ادعای غلط در مورد پول‌های انتقالی در بانک‌های قطری و ارتباط آن با «طوفان الاقصی» هم بود که هنوز بخش اصلی آن پول‌ها در بانک‌های قطری است. منبع اصلی این ادعای غلط رسانه واشنگتن اگزماینر بود که یک فیک نیوز و پروپاگاندای راست افراطی در آمریکا است.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

23 Nov, 15:04


https://youtu.be/N1IR9hfXBkw?si=_wVn7BMDblMVAMvU
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

23 Nov, 14:39


🔴 مذاکرات مخفی ایران و آمریکا؛ از صادق قطب‌زاده تا ایلان ماسک

✍️ علی افشاری

🔺انتشار خبر دیدار ایلان ماسک از مشاوران و نزدیکان دونالد ترامپ، چهل‌و‌هفتمین رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، با امیرسعید ایروانی، سفیر ایران در سازمان ملل متحد، بازتاب گسترده‌ای در ایران و جهان داشت.

🔺سخنگوی وزارت خارجه ایران پس از پنج روز از انتشار اولیه این خبر در روزنامه «نیویورک تایمز» آن را تکذیب کرد. سپس عباس عراقچی وزیر خارجه در مصاحبه با صداوسیما به نحو تفصیلی پیرامون «نادرستی» این ادعا توضیح داد. منتها تاخیر غیرمتعارف در تکذیب خبر، و ابهامات و تعارضات موجود در سخنان عراقچی، این تکذیب را بی‌اثر کرد. در عین حال تکذیب یادشده از اهمیت دیدار یادشده کاست.

🔺دلایلی وجود دارد که در صحت این تکذیب‌ تردید ایجاد می‌کند. ادعای عراقچی در بی‌اهمیت قلمداد کردن دیدار ماسک و ایروانی قابل قبول نیست. این دیدار واجد اهمیت سیاسی بالایی بود و انتظار می‌رفت که در صورت رخ ندادن، بلافاصله از سوی طرفین تکذیب شود. حتی اگر مصلحت در موضع‌گیری رسمی نبود، جمهوری اسلامی می‌توانست از روش مصطلح «تکذیب از سوی منبع آگاه» استفاده کند.

🔺از سوی دیگر، تا کنون نه ایروانی و نه ماسک انجام این دیدار را تکذیب نکرده‌اند. حتی موضع‌گیری مبهم اولیه دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی در مقر سازمان ملل بیشتر تاییدکننده این دیدار بود تا رد آن. از آن‌جا که انتشار دهنده این خبر رسانه‌های آمریکایی بودند، دشوار بتوان آن را فضاسازی رسانه‌ای جمهوری اسلامی قلمداد کرد.

برای مطالعه‌ی متن کامل به لینک زیر مراجعه کنید

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

22 Nov, 14:38


‏قطعنامه جدید شورای حکام و عدم تفاوت در اینکه چه کسی رئیس جمهور باشد!

علی افشاری

🔹 صورتبندی کاذب دوران انتخابات خیلی زود برملا شد. با حضور ظریف و عراقچی، شدیدترین قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی بعد از تصویب برجام صادر شد تا معلوم شود در بحران سیاست خارجی فرقی نمی‌کند چه کسی رئیس‌جمهور و یا وزیر خارجه باشد! سکاندار کس دیگری است.

🔹 حال که طشت رسوایی‌شان افتاده به دروغ شاخدار دیگری متوسل شده‌اند که در قطعنامه مذکور «یادآوری شده که در سال ۲۰۲۲ دولت رئیسی از توافق برای احیای برجام امتناع ورزید»! چنین چیزی در متن قطعنامه ذکرشده وجود ندارد بلکه به دو قطعنامه شورای حکام در سال ۲۰۲۲ اشاره شده که از سازمان انرژی اتمی ایران درخواست همکاری کامل با آژانس شده بود و سازمان هم اقدام مورد انتظار را انجام نداد!

🔹 بخشی از موارد اختلافی آژانس مربوط به اسنادی است که در افشاگری تورقوزاباد اسرائیل مطرح شد. آن زمان جواد ظریف وزیر خارجه بود ‌و تکذیب کرد! پایه اصلی مشکلات کنونی آژانس در دولت روحانی گذاشته شد و در دولت رئیسی ادامه پیدا کرد.

🔹 دولت پزشکیان و حلقه اصلی
حامیانش، شیادتر از دولت رئیسی هستند.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

22 Nov, 11:18


روز‌نوشت‌های على افشارى pinned «https://youtu.be/GTRZwC6jjJA?si=lRyZRCpCh3V1sdSb @aliafshari52»

روز‌نوشت‌های على افشارى

22 Nov, 07:47


https://youtu.be/GTRZwC6jjJA?si=lRyZRCpCh3V1sdSb
@aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

21 Nov, 15:50


صدور حکم بازداشت نتانیاهو ، پیروزی مدافعان صلح در دنیا

علی افشاری

🔹 صدور حکم بازداشت نتانیاهو، گالانت و محمد الضیف- اگرچه زنده بودنش معلوم نیست-، اقدامی ارزشمند از سوی دیوان کیفری است.

🔹 محکومیت دولت آمریکا و تهدیدات دولت اسرائیل در ضرورت محاکمه آمران و عاملان جنایت علیه بشریت و جنایت‌های جنگی، تردید ایجاد نمی‌کند! خون غربی‌ها و یهودی‌ها از فلسطینی‌‌ها و مسلمانان رنگین‌تر نیست.

🔹 صلح و حقوق بشر در دنیا با استاندارد دوگانه برقرار نمی‌شود. دیر یا زود زمان پاسخگویی و اجرای عدالت برای تمامی جنایتکاران از جمله مسئولان جمهوری اسلامی فرا می‌رسد.

🔹 دادخواهی در ایران نمی‌تواند از دادخواهی در عرصه جهانی و برای ملل دیگر متفاوت باشد. در رد کردن جنایت، باید معیارهای واحد و تخلف‌ناپذیر داشت.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

21 Nov, 14:06


علی لاریجانی و خالص‌سازی فربه شده در دولت پزشکیان

علی افشاری

🟢 مواضع اخیر علی لاریجانی در بیان نظرات مشابه سعید جلیلی در سیاست خارجی، حجت قاطعی است که «خالص‌سازی» به معنای لاغرسازی دایره کارگزاران جمهوری اسلامی نیست بلکه به معنای یکپارچه‌سازی دیدگاه‌ها و سیاست‌ها و پایبندی به گفتمان بنیادگرایی اسلامی شیعه‌‌محور است.

🟢 جنبش انقلابی «زن زندگی آزادی» و هراس از تغییر نظام از یک سو و تدابیر امنیتی انجام شده باعث نزدیکی جناح‌های جمهوری اسلامی حول خنثی‌سازی تهدید موجودیتی از داخل و خارج شده است.

🟢 دولت پزشکیان و حامیانش، تداوم و اکمال پروژه خالص‌سازی است که اصلاح‌گری در معنای عادی سازی زیست سیاسی در استبداد، حفظ «سفره انقلاب» و تنزل خواسته‌ها به امور جزئی و‌ فاقد تاثیر معنادار در بهبود معیشت و فرایندهای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی را دنبال می‌کند.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

19 Nov, 11:47


پیام‌ جواد ظریف به یهودیان و شکست در نقطه صفر

علی افشاری

🟢 جواد ظریف بهتر از هر کس دیگر می‌داند که تاثیر پیام وی بر نگرش یهودیان دنیا نسبت به اسرائیل و صهیونیسم صفر است. یهودیان مخالف صهیونیسم و یا منتقد دولت فعلی اسرائیل که پیشاپیش نظر خود را دارند. علاوه‌ بر آن، سمتگیری نسبت به پیام کارگزار حکومتی که باعث فرار جمع زیادی از کلیمی‌های ایران شده و یهودستیزی از عناصر هویتی آن است، آنها را آسیب‌پذیر می‌کند. اقلیتی هم هستند که با جمهوری اسلامی مستقل از ظریف همکاری دارند. موافقان صهیونیسم هم که امثال ظریف را دشمن تلقی می‌کنند.

🟢 ازآنجاییکه ظریف یک مهره سوخته است، لذا برای نیروهای بینابینی هم جذابیت ندارد. البته آنقدر هم متوهم نیست که این واقعیت‌ها را نداند. هدف اصلی وی انجام وظیفه واگذار شده در واکنش به پیام تصویری اخیر نتانیاهو بود.

🟢 اما به همان اندازه که صهیونیسم برای یهودیان مشکل‌ساز بوده و هست، «جمهوری اسلامی» و تمامی گرایش‌های سنی و شیعی بنیادگرایی اسلامی هم برای مسلمانان مصیبت بوده و هستند.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

18 Nov, 15:50


این متن نکات خوبی برای توافق بین همه نیروهای دمکراسی‌خواه ایرانی دارد که مطالعه آن را پیشنهاد می‌کنم. البته منشور نهایی از دل گفتگو و مذاکرات ‌‌توافق گروه‌ها و کنشگران دمکرات بیرون می‌آید اما ایده‌پردازی در این خصوص مفید است.

روز‌نوشت‌های على افشارى

18 Nov, 15:50


منشور ۹ اصل مشترک و محوری مورد اتحاد نخبگان و اشخاص و گروهای مرجع و عامه مردم برای تشکیل نظام آینده

✍️ محمد مهدی شعرانی

1) مهمترین اصلی که در انقلاب ۵۷ بدان توجه نگردید و با تجربه های اندوخته برای بدیل جمهوری اسلامی حائز اهمیت می باشد مهار قدرت است.
مهار قدرت با ترکیب روش‌های متعدد انجام می پذیرد که عبارتند از :
• تقسیم قدرت و عدم تمرکز آن در شخص و نهاد خاص
• تفکیک و استقلال قوا
• نظارت پذیری و پاسخگویی نهادهای قدرت
• زمانمند و محدود بودن قدرت
• مشروط و مقید بودن قدرت
• توانایی برای عزل قدرت

2) در نظام آینده باید دموکراسی حاکم شود.
• تدوین قانون اساسی بطوری که قابلیت اصلاح و تغییر آن از طرف ملت به سهولت ممکن باشد.
• نسبت به حقوق ملت تضمین‌های لازم انجام پذیرد.
• آزادی احزاب و نهادهای مدنی تضمین و فعالیت‌های سیاسی بصورت حزبی انجام پذیرد.
• آزادی بیان از طریق تضمین آزادی مطبوعات ، فضای مجازی ، رادیو و تلوزیون ملی و خصوصی انجام پذیرد.
• آزادی اعتراض از طریق آزادی اجتماعات تضمین گردد.
• تمام ارکان قدرت با انتخابات تعیین گردد و پارلمان رکن رکین آن باشد

3) نظام آینده باید مبتنی بر سکولاریسم باشد.
سکولاریسم دارای درجات و مرتبه هایی است که انتخاب هر یک از آنها دارای آثار جدا گانه ای بوده که به صورت موجز در ذیل بیان می گردد.
•جدایی دین از اجتماع و حوزه عمومی که به سکولاریسم اقتدار گرا یا همان لائیسیته تعبیر می شود
•جدایی دین از سیاست
•جدایی دین از نهاد حاکمیت که به سکولاریسم نرم و مدارا گرا تعبیر می شود

از آنجایی که در نظام آینده قصد یک زندگی مسالمت آمیز وجود دارد و به هیچ وجه انگیزه ای بر دین ستیزی و ایجاد مزاحمت و آزار و اذیت بر افراد مذهبی و دین مدار وجود ندارد لذا جدایی دین از حوزه اجتماع منتفی می باشد و افراد مذهبی در اجرای دستورات دینی و مناسک مذهبی آزاد می باشند.

آنچه که از سکولاریسم در زبان و بیان نخبگان مدنظر است از نوع سوم جدایی دین از نهاد حاکمیت می باشد که مورد اجماع و قبول اکثر افراد مذهبی و غیر مذهبی سکولار می باشد.

4) حفظ تمامیت ارضی
فارغ از هر گونه بحث در خصوص نحوه حکمرانی اعم از فدرالیسم یا متمرکز و تقسیمات ارضی آنچه که محرز و مسلم است نظام آینده بر خلاف رویه جاری غیر متمرکز بوده ولی این تا جایی امکان پذیر خواهد بود که به تمامیت ارضی کشور خللی وارد نیاورد، که در اینخصوص می توان از روش‌های بینابین و نیمه متمرکز نیز استفاده نمود.

5) استقلال کشور در نظام آینده حفظ خواهد شد.
در نظام آینده ، کشور ایران بدون وابستگی به قدرتهای خارجی با در نظر گرفتن منافع ملی ، همزیستی مسالمت آمیز ، حسن همجواری ، تنش زدایی و مشارکت فعال در عرصه بین المللی با تکیه بر قدرت داخلی خواهد بود.

6) نظام آینده مبتنی بر لیبرالیسم خواهد بود.
• حق مالکیت ، اشتغال اشخاص محترم بوده و افراد در تعیین آن از آزادی کامل برخوردار خواهند .
• اقتصاد آزاد بوده و بر پایه رقابت خواهد بود.
• اما در این نظام اقتصادی نمیتوان به عدالت اجتماعی بی تفاوت بود و حاکمیت وظیفه دارد که امکانات بهداشتی درمانی، بیکاری و بازنشستگی، بیمه و تأمین اجتماعی، تأمین مسکن و خدمات آموزشی و تحصیلی و مانند آن را برای همه شهروندان دست کم به عنوان حداقل استاندارد زندگی و ارتقای برابری برای تضمین بقا تأمین نماید و بیشتر می‌توان به الگوی کشورهای اسکاندیناوی و دولت رفاه اشاره کرد که اگرچه اقتصاد برپایه تئوری لیبرالیسم می باشد ولی دولت در حیطه برقراری عدالت اجتماعی تضمین بقا و حداقل استاندارد زندگی و تامین اجتماعی مسئولیت دارد.

7) نظام آینده مبتنی بر حقوق بشر خواهد بود.
در نظام آینده تمام اصول مندرج در اعلامیه جهانی حقوق بشر و کنوانسیون های مربوطه بدون هر گونه استثنا و تبصره ای بایستی رعایت گردد.

8) نظام آینده باید مبتنی بر پلورالیسم و تکثرگرایی از منظر اندیشه ، مذهب ، اقوام باشد.

9) در نظام آینده برابری اعم از منظر اشخاص ، خانواده ، جنسیت ، مذهب ، اقوام ایرانی ، صنف ، گروه ، دسته ، حزب باید رعایت گردد .

ممانعت از هرگونه ایجاد انحصار و اعطای امتیاز ویژه به شخص،خانواده، طایفه، قوم ،قبیله ، نژاد، گروه، صنف ، دسته ، حزب و طبقه از شاخصه ها و ضروریات اصل برابری می باشد و نمی‌توان برای دلخوشی گروه و دسته ای آن را نادیده انگاشت و یا باب استثنایی را بر آن باز نمود .

📌 متن کامل را اینجا بخوانید

melimazhabi.com
@mellimazzhabi

روز‌نوشت‌های على افشارى

18 Nov, 12:29


بررسی پایگاه مردمی روسای جمهور آمریکا در نیم قرن گذشته


علی افشاری

🟢 این نمودار را با هدف بررسی پشتوانه اجتماعی روسای جمهور آمریکا در نیم قرن گذشته تهیه کردم،. شاخص مورد بررسی نسبت اراء ماخوذه هر رئیس‌جمهور به کل جمعیت واجد حق رای (Eligible voters) است.

🟢 همانطور که مشاهده می شود: جو بایدن، باراک اوباما و رونالد ریگان بهترین وضعیت را دارند. پایین‌ترین سطح شاخص مربوط به بیل کلینتون است.

🟢 جالب توجه است که در بهترین حالت، رئیس جمهور منتخب نیم قرن اخیر، توانسته اعتماد اندکی بیش از ۳۴ درصد شهروندان ۱۸ سال به بالای آمریکائی را به دست آورد. نرخ مشارکت نیز در بالاترین حالت، نزدیک به ۶۷ درصد بوده که حد نصاب خیلی بالایی نیست.

🟢 این نمودار نشان می‌دهد که عنصر رقابت در انتخابات ریاست جمهوری امریکا قوی است، همچنین سیستم دو ابر حزبی نیز عامدانه بگونه‌ای طراحی شده تا گرایش‌های مختلف ابتدا در درون احزاب دمکرات و‌ جمهوری‌خواه شکل گرفته، سپس دو حزب بعد از انتخابات مقدماتی و تعیین کاندید نهایی به سمت تشکیل ائتلاف ملی حرکت کنند.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

17 Nov, 13:51


مصاحبه تلویزیونی عراقچی و ناگزیری زورآزمائی جدید ایران ‌و آمریکا

علی افشاری

🟢 ملاقات ایر‌وانی و ایلان ماسک چه برگزار شده و یا نشده باشد، تغییری در این واقعیت ایجاد نمی‌کند که زورآزمایی پر حادثه دیگری در مناسبات بحرانی ایران و آمریکا با پیامدهای منطقه‌ای در پیش است. سیاست خارجی ایران بحرانی‌تر خواهد شد.

🟢 تناقض‌های عباس عراقچی در مصاحبه با صدا ‌و سیما بیش از آنکه بن‌بست سیاست خارجی دولت پزشکیان را نشان دهد، شرایط سخت جمهوری اسلامی را بازتاب داد.

🟢 اما برآیند سخنان عراقچی نشانگر آمادگی نظام تا اطلاع ثانوی برای تشدید تقابل است. برجام دیگر کار نمی‌کند. اروپا بیش از هر زمان دیگری به کشیدن مکانیزم ماشه نزدیک شده است. ترامپ توافقی بهتر از برجام برای آمریکا می‌خواهد و در حال تدارک نمایش چماقی دردآور است. حتی اگر مصالحه در نهایت ممکن شود، نیازمند توافق جدید است. ازاینرو، به احتمال زیاد مرگ کامل برجام در دولت پزشکیان رخ خواهد داد!

🟢 اراده جمهوری اسلامی برای رهایی جبهه مقاومت از مخمصه تهدید موجودیتی از یک سو و عزم اروپا بر فشار بیشتر جهت مهار همکاری‌های نظامی ایران و روسیه به علاوه رویکرد سخت‌تر دولت آینده آمریکا که در عمل “اول اسرائیل” را مد نظر دارد از سوی دیگر، جایی برای مصالحه در کوتاه مدت باقی نمی‌گذارد.

🟢 نمایش قدرت در میدان و موازنه تهدید و مانورهای نظامی و امنیتی، خرابکاری‌های سایبری و چه بسا زنجیره حملات متقابل فزاینده ایران و اسرائیل، فرجام کار را روشن می‌کند.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

16 Nov, 13:17


ضرورت روشنگری علیه شرارت رضا پهلوی

علی افشاری

✍️ فیلم آخر رضا پهلوی آنقدر مبتذل و تکراری بود که مصداقِ کوه، حلزون زائید شد! نه موش. این هیاهوی تک‌نفره و نمایشِ بی‌رونقِ اقلیتِ خودمردم‌پندار، به اندازه یک خبر عادی هم بازتاب پیدا نکرد. این ذلت و فقدانِ اثرگذاری، از آن رو است که همه‌چیزش عاریتی، تقلیدی، مبتذل و سفارشی است؛ به تمامی خارج از ساحت اصیل انسانی.

✍️ دریغ از یک ابتکار! او سلطان مفت‌بری نیز هست. دروغ شبه گوبلزی در اتکا به «خواست مردم» و تشکیل دولت انتقالی به نمایندگی از آنان، فقط یک دروغگویی موردی و خودشیفتگی کمیک نیست، بلکه وقاحت ویژه خاندان بیگانه‌ساخته «پهلوی» را نمایان می‌کند.

✍️ اما تنها نکته واجد معنا در واپسین موضع‌گیری، اعتراف به رهبری فردی و طرحِ رهبری خودخوانده است که نقطه‌ی پایانش، بازیابی تاج و‌ تخت از دست رفته می‌باشد. فیلم آخر وی، حجت را تمام کرد که همه‌ی گزافه‌گویی‌ها و فریبکاری‌های دهه اخیر و مبهم حرف زدن‌ها و نشست و برخاست با جمعی از فعالان سیاسی و لافِ «جمهوری‌» زدن، برای گرم کردن بازار پروژه ارتجاعی «بازسازی پادشاهی پهلوی» بوده است. البته او در رونویسی ناشیانه از نسخه خمینی، هوش و فراست مردم ایران و کنشگران سیاسی و مدنی را دست کم گرفته بود.

✍️ در این میان آن دسته از کنشگران سیاسی غیرسلطنت‌طلب که در دهه گذشته از سر خیرخواهی یا ساده‌اندیشی و یا جاه‌طلبی بیش از حد، اطراف او گِرد آمده و باعث شدند فردی که از حضور در عرصه عمومی وحشت می‌کرد، جسارت پیدا کرده تا مبارزات مردم ایران را مصادره کند، باید پاسخگو باشند. معلوم بود که آن خنده‌های کذایی و ادعای تلاش برای وحدت مخالفان، قبح‌زدایی از میدان‌داریِ فرد و سامانه‌ای است که اخراجیِ مردم ایران از صحنه سیاسی بوده است. او گام به گام پیش آمد و در ‌نهایت از همه آن‌ها استفاده ابزاری کرد تا نمایش توهم رهبری فردی‌اش را تکمیل کرده، در پرده آخر مدعی تشکیل دولت انتقالی شود!

✍️ واقعیت آن است که مبارزات مردم ایران هیچ ارتباطی به وی ندارد. او در تمامی این سال‌ها صرفا در سیاست کاسبی و به نام مردم ایران منابع مالی هنگفتی را کسب کرده که معلوم نیست خرج چه مصارفی شده است؟

✍️ حال که ترامپ رای آورده، در تاریکخانه افراطی‌های اسرائیل، نقشی برای ایجاد اهرم فشار بر جمهوری اسلامی تعریف شده و او را به بازی گرفته‌اند. روشن است که این نقش نیز موقت بوده و متولیان پروژه بعد از تحقق اهداف‌شان او را دوباره به دنیای تخیلاتش پرتاب می‌کنند تا در زیرزمین خانه‌اش خود را نشسته بر تخت پادشاهی تصور کند.

✍️ مردم ایران برای بیان اعتراضات خود و مدیریت دوره گذار در زمانی که وقتش برسد، نیاز به منجی و مدعی در خارج از کشور ندارند! همچنان که بی‌اعتنا به او و کارفرمایانش _نتانیاهو و ترامپ_ فعالیت اعتراضی خود را کرده و ادامه می‌دهند.

✍️ «زن، زندگی، آزادی» در نگاهی ملی و انسانی، نقطه‌ی آمالِ ایرانیان است؛ حال آنکه شاهِ خودخوانده‌ی بدون ملک و قبیله‌ی پهلوی‌طلبان از این صفات و امیال بی‌بهره بوده، تاکنون جز تخریب و تضعیف و بهانه دادن برای بی‌اعتبار کردن اپوزیسیون هیچ تاثیری نداشته‌اند. بخشی از تمهیدات نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی برای ایجاد تفرقه و درگیری در صفوف اپوزیسیون، تقویت گفتمان پیشامدرن و ممانعت از هم‌افزایی نیروها در رویکردی مشارکتی، ضدتبعیض، ملی‌_مردمی و مدرن، میدان دادن به جماعت پهلوی‌طلب بوده است.

✍️ اما روش غیردموکراتیک، ضدملی و تخیلی رضا پهلوی، مشکلی ساختاری دارد. هر فرد ‌و نیروی دیگری نیز که چنین کند، هم‌فرجامِ اوست. راهکار درست، رویکرد مشارکتی و رهبری جمعی و پا گذاشتن بر روی زمین واقعیات و دوری جستن از اوهام، رفتار دن‌کیشوتی و آرزواندیشی در پراتیک سیاسی است! البته پهلوی فقط آب به آسیاب جمهوری اسلامی و افراطی‌های اسرائیل می‌ریزد.

✍️ جماعت منحط «پهلوی‌طلب»، امکان تغییر و تحقق اهداف ادعایی را ندارند؛ اما در مسیر مبارزه ایجاد اختلال کرده و تقویت کننده جمهوری اسلامی و افراطی‌گری و محرکِ گفتمانیِ ‌‌دولت اقتدارگرای وابسته ضد ملی با اتکا به لمپنیسم هستند.

✍️ پیام آخر رضا پهلوی، ضرورت روشنگری علیه شرارت‌های وی را به دموکراسی‌خواهان گوشزد می‌کند. و می‌تواند موجب هشیاری عمومی نسبت به این امرِ حساس شود که دیگر نباید به جماعت پهلوی‌طلب اجازه داد تا از نام مردم سواستفاده کنند.

✍️ مبارزه با خمینی، خامنه‌ای و در سطح کلان استبداد، بدون ایستادگی در برابر «رضا پهلوی» و رد انگاره‌های هویتی پهلوی‌طلبی به هدف مطلوب نمی‌رسد، همانطور که مبارزه با «پهلوی» در کنار خمینی بیراهه بود.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

16 Nov, 13:14


🔴 برشی از سخنان علی افشاری، عضو همبستگی جمهوری‌خواهان ایران در دهمین همایش سالانه در زمینه‌ی استمرار تاریخی ملت ایران

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

15 Nov, 17:44


🔴 سند سیاست خارجی مصوب همایش دهم همبستگی جمهوری خواهان ایران

🔺امسال را می‌توان بزرگترین دوره بحران در روابط بین‌الملل به‌شمار آورد که در تحلیل آخر محصول تشدید سیاست خارجی ستیزه‌جو و تنش‌بنیاد جمهوری اسلامی است.

🔺فقدان مشروعیت جمهوری اسلامی و حس استیصال در بخشی از جامعه باعث شده که مداخله نظامی اسرائیل به پشتوانه آمریکا و «آزادسازی» خارجی حامیانی در ایران پیدا کند اما رصد کردن فضای سیاسی نشانگر سیطره نگرش مبتنی بر نه گفتن متقابل به جنگ و جمهوری‌اسلامی است.

🔺بحران در سیاست خارجی و نادیده گرفتن منافع ملی آسیب‌های بزرگ و چه بسا جبران ناشدنی به زیرساخت‌های توسعه‌ای، رفاه اجتماعی، بهداشت و سلامت عمومی و آموزش کشور زده که تاب‌آوری بیشتر و طولانی‌تر آن ممکن نیست.

🔺همبستگی جمهوری‌خواهان ایران، بازنگری بنیادی در سیاست خارجی بحران‌ساز جمهوری اسلامی را در گرو گذار انقلابی از ساختار قدرت حاکم می‌داند، اما در کوتاه مدت و تا زمانی که گذار انقلابی در ایران به وقوع بپیوندد، اقداماتی را برای کاهش آسیب به میهن و ملت، مفید ارزیابی می‌کند.

متن کامل را در اینجا بخوانید.

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

14 Nov, 17:50


عملکرد ترامپ در سه انتخابات گذشته

✍️ این اینفوگرافی را با این هدف تهیه کردم تا در درک اتفاق رخ داده در ادوار حضور دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا کمکی باشد. این ایالت‌ها برد و باخت ترامپ را رقم زدند.

✍️ چون در هر سه دوره در کارولینای شمالی برنده شد، لذا آن را در نظر نگرفتم. انتخابات دومین دوره ریاست‌جمهوری اوباما را هم برای مقایسه در نظر گرفتم.

✍️ همانطور که دیده می شود ترامپ در انتخابات این دوره در تمامی ایالت‌های چرخشی منهای جورجیا وضعیت بهتری دارد اما برتری وی به مراتب کمتر از اوباما است. در واقع در هر سه دوره اخیر در مقایسه با اکثر انتخابات‌های ریاست جمهوری امریکا در قرن بیستم فاصله ترامپ با رقبا زیاد نیست.

✍️ در عین حال رشد پیوسته آراء ترامپ نشان می‌دهد که جنبش اجتماعی حامی وی نه تنها ریزش نداشته بلکه در طول دوازده سال رشد کرده است. مانایی این وضعیت در دولت دوم وی معلوم نیست.

✍️ جو بایدن در انتخابات دوره قبل عملکرد خارق العاده‌ای در ائتلاف‌سازی داشت که توانست ترامپ را علی‌رغم کسب یازده میلیون رای بیشتر نسبت به سال ٢٠١٦ شکست بدهد. باز هم در خصوص تحلیل انتخابات ریاست‌جمهوری ٢٠٢٤ خواهم نوشت.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

14 Nov, 13:49


ترامپ و معضل سیاست‌ورزی عاری از فضیلت

علی افشاری

🟢 انتخاب چهره افراطی و بولهوسی چون مت گیتز برای دادستانی کل، خیلی زود شدت فاجعه ریاست جمهوری دوباره ترامپ در آمریکا را نمایان کرد که پیامدهای منفی‌اش گریبانگیر دنیا نیز می‌شود.

🟢 تهدید اصلی ترامپ و مگائیست‌های حزب جمهوری‌خواه ‌و حامیان‌شان در عرصه سیاسی ایران و دنیا، سیاست‌ورزی عاری از فضیلت است. بی‌اعتنایی به ارزش های انسانی، شرم و اخلاق و ریخته شدن قبح دروغگویی آشکار، معضلی مشترک در همه جای دنیا است که محال است بهبود مستمر و پایدار را به ارمغان بیاورد.

🟢 متاسفانه چیره شدن مادی‌گرایی صرف و تقلیل توسعه به لذات دنیوی و کسب ثروت و مسابقه حول مصرف‌گرایی در سه دهه گذشته مشوق ارزش‌زدایی (Valueless) از سیاست ورزی شده است.

🟢 این تهدید در امروز و‌ فردای ایران هم وجود دارد که انسان‌ها فقط خوردن غذای بهتر، داشتن منزل و ماشین و وسایل شخصی گران‌تر و رفاه مادی بیشتر و یا فرار از فقر با امید بستن به وعده‌های پوپولیستی ملاک‌ انتخاب‌های سیاسی شان شود و توجه به دموکراسی، کرامت انسانی، خیر عمومی، صداقت، فضائل و ارتقاء مناسبات اجتماعی ‌و اخلاقی نکنند.

🟢 به نظرم توجه به این مسئله و مقابله با سیاست‌ورزی معطوف به قدرت به عنوان محور اصلی امر سیاسی از همین الان ضرورت دارد تا تمایز آن با سیاست‌ورزی متعارف
مشخص شود.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

10 Nov, 12:39


🔴 علی افشاری، عضو همبستگی جمهوری خواهان ایران در مصاحبه با تلویزیون ایران اینترنشنال

_بیان ضرورت وجودِ یک اپوزیسیون توانمندِ معتبر که جذابیت لازم را برای جامعه داشته باشد، به منظور گذار از جمهوری اسلامی

_تبیین تقدمِ یک توافق اجتماعی بر سر اصول اساسی که قرار هست نظام سیاسی آینده از آن برخوردار باشد

_توضیح حرکت همبستگی جمهوری‌خواهان، در مسیرِ افزایش همگرایی میان نیروهای جمهوری‌خواه سکولار و ایجاد ثقل جمهوری‌خواهی در گام نخست و سپس تقویت تعامل با دیگر جریانات دموکراسی‌خواه

_تحلیلِ حرکت از اشتراک بر سر جنبه‌های سلبی به سوی اشتراک در جنبه‌های ایجابی برای تحقق یک گذار انقلابیِ موفق از جمهوری اسلامی به استقرارِ یک جمهوری دموکراتیک سکولار که همگان به آن احساس تعلق کنند

مراسم روز نخست دهمین همایش سالیانه همبستگی جمهوری‌خواهان ایران برگزار شد.

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

08 Nov, 12:37


روز‌نوشت‌های على افشارى pinned «https://youtu.be/3UrKrXwt4M8?si=e5AP-mfDjnXEiv1F @Aliafshari52»

روز‌نوشت‌های على افشارى

08 Nov, 05:01


https://youtu.be/3UrKrXwt4M8?si=e5AP-mfDjnXEiv1F
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

07 Nov, 15:11


درآمد نفتی ایران در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ و بایدن

علی افشاری

🟢 مقایسه این سه نمودار برای روشن شدن تاثیر فشار حداکثری ترامپ در فروش نفت ایران روشنگر است. حامیان ایرانی ترامپ در این خصوص اغراق و خلاف‌واقع‌گویی می‌کنند نمودار میله‌ای درآمد نفتی ایران را در ده سال گذشته و دو نمودار خطی درآمد اوپک را در این زمان و بهای سالانه هر بشکه نفت خام را نشان می‌دهند.

🟢 البته درآمد نفتی واقعی ایران به دلیل فروش غیر رسمی از این بیشتر است. اما همانگونه که نمودار‌ها نشان می‌دهند بخشی از کاهش درآمد نفتی ایران بعد از خروج ترامپ از برجام و اعمال تحریم‌ها مطابق با ترند جمعی کاهش درآمدهای نفتی کشورهای صادرکننده بوده است.

🟢 قیمت نفت در سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ بشدت افت کرد. تحریم نفت روسیه نیز باعث شد تا تقاضای جدید برای نفت ایران بوجود آمده و حفظ زنجیره تامین اعمال تحریم‌ها را در عمل شل کند. ترامپ هیچوقت نتوانست فروش نفت ایران را در زمان ریاست‌جمهوریش صفر کند. همچنین جمهوری اسلامی بعد از خروج ترامپ از برجام نیازمند زمان و تغییر روش برای عبور از چالش جدید بود.

🟢 وقتی ترامپ رئیس جمهور شد، ایران محدودیتی در تجارت جهانی نداشت. الان مشتری اصلی نفت ایران، چین هست که به تحریم دولت آمریکا چه دمکرات‌ها سر کار باشند و چه جمهوری‌خواه‌ها، اعتنایی نمی‌کند! خرید نفت ایران به دلیل سازگاری با پالایشگاه‌های بومی و دریافت تخفیف برای چین مزیت دارد. اگر ترامپ وعده‌اش در افرایش فشار به چین را عملی کند، آنگاه انگیزه چین در افزایش تعاملات اقتصادی و سیاسی با ایران افرایش هم پیدا می‌کند. شرایط الان با ۸ سال گذشته از جهات مختلف فرق کرده است.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

06 Nov, 14:15


بازگشت ترامپ به کاخ سفید، فاجعه غیرقابل جبران نیست

علی افشاری

🔹 انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا با نتیجه‌ای غیرعادی به پایان رسید. در دمکراسی باید نتیجه را پذیرفت اگرچه در تشخیص فردی، رویدادی بد تلقی شود.

🔹شهروندان در دموکراسی، انسان های آگاه و خودمختاری هستند که بر اساس ارزش‌ها و دیدگاه سیاسی و فرهنگی خود رای می‌دهند و التزام عملی به نظر اکثریت دارند، نه اینکه کوکورانه از جو غالب و یا تشخیص خود از نظر اکثریت پیروی کنند.

🔹 در دمکراسی اتفاق خوب باید از مجرای انتخاب اکثریت با رعایت حقوق اقلیت و در چارچوب موازین حقوق بشری و قواعد رقابت منصفانه محقق شود.

🔹 در دمکراسی لزوما انتخاب مردم عاری از خطا نیست اما در درازمدت، دمکراسی‌ها خود را تصحیح کرده و بستری برای اتخاذ تصمیمات درست بیشتر می‌شوند.

🔹 اگرچه بازگشت سیاستمدار فاسد، دیکتاتور، پوپولیست و دچار خودشیفتگی وخیم چون دونالد ترامپ، رویداد بد و تاسف‌باری برای آمریکا، جهان و ایران است، اما یک فاجعه غیرقابل جبران نیست.
‏تاریخ به پایان نرسیده است. همین ترامپ چهار سال پیش با رای مردم از کاخ سفید اخراج شد. انتخاب دوباره‌اش هم نشان داد که تا چه میزان ادعای تقلب بی‌اساس بود.

🔹 بازگشت ترامپ و تداوم استمرار بقای موج خطرناک‌ ترامپیسم و یا مگا جمهوری‌خواه به همان میزان که تهدید است، فرصت هم می‌تواند باشد. عمده وعده‌های ترامپ بی‌پشتوانه بوده و قابلیت تحقق ندارند. موازنه قوای بین‌المللی ‌‌تغییرات رخ داده در مقایسه با ۴ سال پیش نیز چندان فرصت عرض اندام به او در عرصه جهانی نمی‌دهد. البته ریسک تشدید بی‌ثباتی و تقویت باشگاه حکومت‌های اقتدارگرا وجود دارد، ولی دست جهان آزاد نیز بسته نیست.

🔹 نیروهای سیاسی دموکراسی‌خواه و جامعه مدنی در آمریکا با توجه به در تنگنا قرار گرفتن دمکراسی و کرامت انسانی و تهدیدات مرتبط با امنیت ملی می‌توانند به سمت بازسازی امر سیاسی، بازدارندگی در برابر پوپولیسم و ایجاد یک ائتلاف ملی فراگیر و در انداختن طرحی جدید حرکت کنند. توان این نیروها و نهادهای حافظ دمکراسی در آمریکا آنقدر قوی هست که اجازه دست اندازی ترامپ به قانون اساسی و سازوکارهای کنترلی قدرت را ندهد.

🔹 در مورد ایران هم فرصت خوبی است تا حباب تصورات غلط از ترامپ و رویافروشی ترکیده و دست سراب‌سازان رو شود. ماه عسل ترامپ با رای‌دهندگان خارج از مگا جمهوری‌خواه و حامیان ایرانی زیاد طول نخواهد کشید.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

05 Nov, 21:18


https://youtu.be/xEdfh9ZoEzg?si=WNCXVQIHgtlawXfQ
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

05 Nov, 14:09


«گشایش» نقاب دولت امنیتی پزشکیان

علی افشاری

🟢 سخنگوی قوه قضائیه مدعی شده که «الهه محمدی و نیلوفر حامدی با ابراز ندامت و پشیمانی و تعهد به اینکه اقدامی خلاف قانون کشور انجام نمی‌دهند، درخواست عفو کرده‌اند که در حال بررسی است.»

🟢 صحت این ادعا معلوم نیست و ممکن است کذبی دیگر از دروغ‌پردازی نهادینه‌شده در قوه قضائیه باشد.

🟢 اما این ادعا فریبکاری و ماهیت امنیتی دولت پزشکیان را نشان می‌دهد که آزادی محکومان و رفع ظلم از محروم‌شدگان را مشروط به تسلیم آنها به قدرت خودکامه، نادیده گرفتن حقوق و شان انسانی و پذیرش انقیاد درونی می‌کند.

🟢 دقیقا کاری که بازجوهای خوب انجام می‌دهند تا با هراس از بازجوی بد، قربانی به دست خود شرافت و کرامت انسانی‌اش را نادیده بگیرد.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

05 Nov, 11:46


رای به هریس و دوگانه خیر و شر

🟢 امروز روز مهمی در تاریخ آمریکا و جهان است. پیروزی ⁧ #کامالا_هریس ⁩می‌تواند در بهبود اوضاع و یا دفع شر نقطه عطفی باشد.

🟢 برای دمکراسی، حقوق زنان، دفاع از ارزش‌های آمریکایی، صلح، رد پوپولیسم. توسعه پایدار، حقوق بشر، کرامت انسانی، عدالت و حفظ متانت و ادب در سیاست به هریس رای‌دادم.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

04 Nov, 22:30


https://youtu.be/DPOKaYDTBqU?si=Xud2nnhXVN4Cm2YA
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

04 Nov, 18:48


سخنرانان و عناوین بحث‌ها در دو بخشِ «پیامدهای تشدید در بحران سیاست خارجی» و «نوسازی گفتمانی و سازمانی اپوزیسیون» در روز نخستِ همایش

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

04 Nov, 07:42


https://youtu.be/XKPXEheARpU?si=KG1aAwxgufzKdj-W
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

03 Nov, 18:48



۱۳ آبان سیاه و هزاران میلیارد دلار بربادرفته


🟢 ۱۳ آبان ۵۸ یکی از سیاه‌ترین‌ روزهای تاریخ معاصر ایران است که در ظاهر به نام دانشجو ولی در عمل توسط گروه احمد خمینی و اطلاعات سپاه با مدیریت محسن رضائی سازماندهی و طراحی شد.

🟢 مضرات ماندگار آن حرکت فقط بحرانی شدن رابطه با آمریکا و پایه‌گذاری سیاست خارجی ستیزه‌جوو نامتوازن و دشمنی با غرب نبود، بلکه عواملی چون سرآغاز تثبیت اقتدارگرایی، خردستیزی، گسترش خشونت دولتی، کنار رفتن مفاهیم مدرن در ساخت قدرت بعد از انقلاب بهمن ۵۷، تضعیف نهادینه بوروکراسی و فن‌سالاری، ظهور فساد سیاسی با کنار رفتن شایسته‌گزینی در ذیل تخصص ستیزی، محوریت یافتن «خط امام» به عنوان ملاک انتخاب مناصب و ریشه دواندن مناسبت رانتی در پوشش «انقلابی‌گری» را نیز در بر می‌گیرد.

🟢 هزینه‌های آن که هنوز کشور از زیر بار آن کمر راست نکرده است، هزاران میلیارد دلار است؛ اعم از اموال عمومی مصادره شده در آمریکا، تحریم‌ها و هزینه‌های فرصت.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

03 Nov, 15:44


روز‌نوشت‌های على افشارى pinned «https://youtu.be/t-6x43vpMzg?si=ugyMlWfdEHy-8pXt @Aliafshari52»

روز‌نوشت‌های على افشارى

03 Nov, 15:13


اسرائیلی‌ها و چالش شادی

✍️ یکی از ویژگی‌های خاص مردم اسرائیل شادی زیاد، امید به آینده بهتر از لحاظ مالی برای فرزندان و امید زندگی بالاتر است.

✍️ در گزارش سالانه رتبه‌بندی شادی در دهه گذشته همیشه در کنار کشورهای اسکاندیناوی جزو ده کشور اول دنیا بوده‌اند که علاوه بر شادی بالا از طول عمر زیاد و نرخ خودکشی و افسردگی پایین هم برخوردار بوده‌اند.

✍️ گزارش رتبه‌بندی شادی همه ساله در یک پروژه مشترک از سوی موسسه نظرسنجی گالوپ، مرکز بهسازی دانشگاه آکسفورد، شبکه راه‌حل‌های توسعه پایدار سازمان ملل و هیئت تحریریه گزارش شادی جهانی تدوین و منتشر ‌ می‌شود.

✍️ در آخرین گزارش که مربوط به ارزیابی در سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ است، رتبه اسرائیل در دنیا، هفتم است.

✍️ حال سئوال اینجا است که تاثیر عملیات «طوفان‌الاقصی» در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و در گرفتن جنگ غزه چه تغییری در این وضعیت ایجاد می‌کند؟

✍️ اگر تغییر ایجاد نشود، آنگاه یک شکست برای حماس و حامیانش در مختل کردن زندگی اسرائیلی‌ها خواهد بود. اما اگر تغییر کند یک شکست برای دولت اسرائیل در میان مدت و
درازمدت خواهد بود.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

02 Nov, 21:11



قول و قرار متوهمانه محتمل با ترامپ!

علی افشاری

🟢 از قرار معلوم تصمیم‌گیران اصلی جمهوری اسلامی از بایدن خیلی عصبانی هستند و چون اول انقلاب دمکرات‌ها را خطرناک‌تر از جمهوری‌خواه‌ها می‌دانند!

🟢 اما ترامپ اگر به کاخ سفید راه پیدا کند، خواهد کوشید تا توافقی ذلت‌بار را بر آنها تحمیل کند! شاید هم متوهمانه قول و قراری با ترامپ گذاشته‌اند!
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

02 Nov, 17:41


https://youtu.be/t-6x43vpMzg?si=ugyMlWfdEHy-8pXt
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

02 Nov, 13:33


مولوی عبدالحمید و بی‌ثباتی در سیاست ورزی؛ حمایت از طالبان، جنبش مهسا تا پزشکیان

علی افشاری

🔹 مولوی عبدالحمید حجت را تمام کرد که سیاستمدار قابل اعتماد و اتکایی نیست! نوساناتش بیش از اندازه است! حمایت از روحانی، طالبان، رئیسی، جنبش زن زندگی آزادی، حسن نصرالله و‌ پزشکیان در کارنامه‌اش دیده می‌شود! او در انتخابات ۱۴۰۳ نیز شفاف و اخلاقی عمل نکرد! الان معلوم شد که توافقاتی در پشت پرده با پزشکیان داشته است.

🔹 منصور بیجار، استاندار انتخاب شده در‌دولت‌های قبلی هم سمت داشته و یک نیروی خنثی از جهت حساسیت قومی و رویکرد ضدتبعیض است. ارزش بلوچ بودن او معادل زن بودن فرزانه صادق است!

🔹البته عبدالحمید کماکان ظرفیت‌های مثبتی دارد اما به دلیل نداشتن ثبات و اصول مشخص در سیاست‌ورزی و پیشبینی‌ناپذیری در رفتار، سزاوار قرار گرفتن در جایگاه رهبری و یا موقعیت تعیین‌کننده نیست.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

01 Nov, 14:53


کمال خرازی و تایید ادعاهای اسرائیل در مورد برنامه هسته‌ای نظام

علی افشاری

🟢 مصاحبه کمال خرازی از کارگزاران قدیمی بلوک قدرت جمهوری اسلامی و معتمدان خامنه‌ای با المیادین اعترافات مهمی دارد:

🟢 او می‌گوید که جمهوری اسلامی توانایی ساخت تولید سلاح هسته‌ای را دارد، تنها فتوای خامنه‌ای موقتا جلوی آن را گرفته است. او تهدید می‌کند که اگر ایران، بخوانید نظام تهدید موجودیتی بشود «دکترین هسته‌ای» تغییر خواهد کرد.

🟢 بدین‌ترتیب او اعتراف می‌کند که هدف از برنامه هسته‌ای از ابتدا استفاده نظامی بوده و در همه دو دهه گذشته در پشت سر تکذیب‌های رسمی، نهادهای نظامی و تخصصی هسته‌ای کشور در حال کسب قابلیت تولید سلاح اتمی بودند!

🟢 همچنین فتوی خامنه‌ای صرفنظر از اینکه صلاحیت افتا ندارد، مثل مابقی اظهاراتش دروغ و مصلحتی بوده است. در واقع از ابتدا تولید بمب اتمی و یا شمایل آن را گرفتن، دکترین هسته‌ای نظام بوده و چیزی عوض نشده است.

🟢 حرف‌های خرازی تاییدکننده اظهارات دولت اسرائیل در دو دهه گذشته و توجیه‌کننده تحریم‌های دولت امریکا از دید امنیت ملی آن کشور نیز است.

🟢 اینکه جمهوری اسلامی الان سلاح اتمی داشته و یا بزودی به آن دست پیدا کند، در این واقعیت تفاوتی ایجاد نمی‌کند که این ابزار تضمین امنیتی برای بقای جمهوری اسلامی ایجاد نمی‌کند.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

01 Nov, 13:35


فایل صوتی تحلیل آخرین وضعیت انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا. رقابت هریس و ترامپ در ایستگاه آخر.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

01 Nov, 03:20


https://youtu.be/1x94wPNmaKQ?si=XtbwFSHt2DmIUdb7
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

29 Oct, 11:47


دولت پزشکیان و زنان علیه زنان

علی افشاری

🟢 سخنگوی دولت امروز گفته است: «برای رفع فیلترینگ نیازی به راهپیمایی و لشکرکشی‌های خیابانی نیست.»!

🟢 مهاجرانی، استیفای حق آزادی تجمعات را «لشگرکشی» می‌‌خواند تا سرسپردگی خود به ولایت استبداد را تمام و کمال نشان دهد! رئیسش نیز در مجلس همزمان مشتی وعده بی‌پشتوانه و شعار در مورد بودجه انبساطی ۱۴۰۴ ارائه داد.

🟢 زن بودن وزیر و نماینده مجلس فی‌نفسه ارزش نیست! امثال مهاجرانی و فرزانه صادق با تبعیت از مردسالاری در تحلیل آخر مروج گفتمان ضد زن هستند؛ زنانی علیه زنان!

🟢 دولت ‌پزشکیان، دولت فریب و دروغ با ماموریت امنیتی است. کارگزارانش عمدتا وادادگان، شیادان ذلیل در برابر قدرت خودکامه و کاسبان سیاست هستند.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

28 Oct, 15:26


واعظ قزوینی، روزنامه‌نگار شهید مشروطه و معرف استبداد رضاخانی

علی افشاری

🔹 واعظ قزوینی مدیر روزنامه «نصیحت»، ۹۹ سال پیش در چنین روزی مقابل ساختمان مجلس شورای ملی توسط عوامل رضا خان سردار سپه کشته شد.

🔹 این روحانی نواندیش، شاعر، روزنامه‌نگار و چپگرا چون میرزاده عشقی قربانی انتقال حکومت به رضا شاه و انهدام مشروطه شد. دو روایت در مورد قتل او توسط ایادی رضا شاه مطرح است: او را با ملک‌الشعرای بهار اشتباه گرفتند و یا به خاطر نفوذش در شهر قزوین، هدف اصلی بود.

🔹 او چهارمین روزنامه‌نگار شهید مشروطه بعد از جهانگیر خان صوراسرافیل، سلطان العلمای خراسانی و میرزاده عشقی است.

🔹 فرجام خونین او حجت آشکاری است که چگونه رضا سوادکوهی مازندرانی از ایل پالانی با مداخله سیاسی دولت وقت بریتانیا نخست کنترل نیروی قزاق را در دست گرفت و سپس ویترین کودتایی شد که پرونده دولت ملی دمکراتیک برآمده از انقلاب مشروطه را بست.

🔹 در نهایت نیز رضا خان سردار سپه با وابستگی به قدرت خارجی، قلدری، نظامی‌گری، قتل، ترور و خشونت در سایه خطای راهبردی توابان مشروطه و خوشبینی ساده‌لوحانه دولت وقت شوروی که او را نماینده بورژوازی ملی ایران می‌دانست، نظام پادشاهی پهلوی را تاسیس و ۱۶ سال حکومت مطلقه را در شکلی جدید بر ایران تحمیل کرد.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

27 Oct, 20:02


🔴 علی افشاری، عضو همبستگی جمهوری خواهان ایران در مصاحبه با تلویزیون ایران اینترنشنال

_توضیحات پیرامون ابعاد اعلامیه همگامی درباره نزاع اسرائیل و جمهوری اسلامی

_تبیین افکار عمومی به مثابه‌ی یک متغیر اثرگذار

_تحلیل عاملیت جمهوری اسلامی در زمینه‌سازی منازعه میان ایران و اسرائیل

_بیان ضرورت «نه» گفتن به جنگ و تنش، در جهت فشار بر استبداد حاکم

_اشاره به تناقض‌گویی‌های دستگاه جمهوری اسلامی در مورد حمله‌ی اخیر اسرائیل

ائتلاف همگامی خواستار بسته شدن پرونده رویارویی مستقیم نظامی ایران و اسرائیل شد.

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

27 Oct, 11:02


اعلامیه «همگامی برای جمهوری سکولاردموکرات در ایران» پیرامون حمله اسرائیل به ایران و ضرورت تنش‌زدایی

ایران باید با ایده «نابودی اسرائیل» و آزادسازی فلسطین وداع کند

حمله اسرائیل به ایران در واکنش به عملیات موشکی «وعده صادق ۲»، شب پرالتهاب و نگران‌کننده‌ای را برای مردم و میهن ما رقم زد. در جریان این حمله تاکنون متاسفانه حداقل ۴ پرسنل ارتش جان باخته و تاسیسات موشکی، پهپادی و سامانه دفاع هوایی کشور آسیب دیدند، که از سطح و اندازه آن فعلا اطلاعاتی در دست نیست. «همگامی» ضمن محکوم کردن حمله اسرائیل به ایران و تشدید جنگ‌افروزی از هر دو سوی نزاع، بر ضرورت تنش‌زدایی و حل و فصل اختلافات از مسیرهای دیپلماتیک تاکید می‌کند.

جمهوری اسلامی با کوچک‌‌‌نمایی حمله اسرائیل درصدد است آسیب‌پذیری خود را پنهان کند. اگر رژیم به حمله متقابل دست بزند، زیرساخت‌ها و نیروهای نظامی کشور را در معرض خطر حملات مجدد اسرائیل قرار خواهد داد. کشور و ملت تاب هزینه‌های تشدید تنش را ندارد. به نظر ما ایران باید با ایده «نابودی اسرائیل» و آزادسازی فلسطین وداع کرده و در حرکت جمعی با کشورهای منطقه، پیگیر راهکار مناسبی در چارچوب سازوکارهای بین‌المللی برای حل و فصل اختلافات بین اسرائیل و فلسطین باشد.

ما از همه نیروهای سیاسی و جامعه مدنی دلسوز کشور دعوت می‌کنیم تا یک‌صدا بر مخالفت با ادامه‌ی تنش از سوی جمهوری اسلامی تاکید کرده و خواهان بسته شدن پرونده موج جدید رویارویی مستقیم نظامی بین ایران و اسرائیل شوند.

ما در عین حال باز بر این واقعیت تاکید می‌کنیم که برطرف شدن دائمی سایه جنگ، مستلزم گذار از جمهوری اسلامی به دموکراسی است.

همگامی برای جمهوری سکولاردموکرات در ایران

۶ آبان ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ اکتبر ۲۰۲۴

@hamgamijds

روز‌نوشت‌های على افشارى

27 Oct, 10:16


🔴 علی افشاری، عضو همبستگی جمهوری خواهان ایران در مصاحبه با تلویزیون ایران اینترنشنال

تحلیل ابعاد حمله‌ی اخیر اسرائیل به ایران و ارزیابی احتمال پاسخ جمهوری اسلامی به این حمله، تبیین این نکته که نوع عملیات اسرائیل امکان تنش‌زدایی را بیش از تشدید پلکانی تنش فراهم کرده است

هنوز اطلاعات دقیق و قطعی از میزان خسارات حمله‌ی اسرائیل به ایران وجود ندارد.

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

26 Oct, 20:47


نسخه صوتی، صحبت پیرامون حمله موشکی - پهپادی اسرائیل به ایران در پاسخ به عملیات «وعده صادق دو»
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

26 Oct, 15:26


https://youtu.be/Wum3RClBa9M?si=Ty-KpdnYBMrYld_h
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

25 Oct, 13:33


🔴 علی افشاری، عضو همبستگی جمهوری خواهان ایران در مصاحبه با تلویزیون صدای آمریکا

توضیح نقش شخصی خامنه‌ای در برخورد با محصورین به خصوص میرحسین موسوی، تبیین ایستادگی موسوی بر تعهد به مردم به عنوان وجه تمایز وی با کروبی

بیش از پنج هزار روز از حصر خانگی رهبران نمادین جنبش سبز می‌گذرد.

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

25 Oct, 11:23


رکوردشکنی پزشکیان در تقرب به روسیه پوتینی

علی افشاری

🟢 پزشکیان و کارگزارانش، اعم از عراقچی و همتی در اتکا به شرق و تملق به روسیه پوتینی رکورد شکستند! تغافل و‌ تجاهل این جماعت در حدی وخیم است که نمی‌بینند، ده درصد توافقات و تفاهمات با چین و روسیه در دهه گذشته هم محقق نشده است.

🟢 دولت پزشکیان به تمام معنا دولت فریب و دروغ است. در انتخابات وعده تنش‌زدایی با غرب می‌دادند اما وقتی بر کرسی ریاست پوشالی نشستند سر به آستان روسیه و‌ چین سائیده و تمنای محال غلبه شرق را دارند.

🟢 این نگاه ضد ملی که غرب‌ستیزی را با شرق‌شیفتگی ذلیلانه ترکیب کرده، مانع اصلی سیاست خارجی عزتمند و مفید به حال میهن و ملت است!
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

25 Oct, 03:45


فایل صوتی، چرا نظرسنجی‌ها ناتوان از پیشبینی انتخابات 2024 آمریکا هستند؟ https://youtu.be/4kAPfKVYRhQ?si=LSbV3WF0rLpjfTf3
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

24 Oct, 18:09


روز‌نوشت‌های على افشارى pinned «https://youtu.be/4kAPfKVYRhQ?si=LSbV3WF0rLpjfTf3 @Aliafshari52»

روز‌نوشت‌های على افشارى

24 Oct, 16:59


https://youtu.be/4kAPfKVYRhQ?si=LSbV3WF0rLpjfTf3
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

23 Oct, 12:06


پنهان‌سازی منشا شر بزرگ؛ پروژه‌ی سناریوپردازانِ ذی‌نفع

علی افشاری

🔹 این روزها باز هم شاهد داغ شدن بازار لولوسازی هستیم. این‌بار «دیوِ» داستان، میرباقری است که گفته اگر نصف جهان هم در جنگ برای رسیدن به قُرب الهی کشته شوند، مشکلی ندارد!

🔹سناریوپردازانِ این بخش از سریال «لولوسازی» نمی‌گویند مگر غیر از این بر ذهنیت نهاد ولایت‌فقیه حاکم بوده است؟ مگر خمینی، پیر و مرادِ اصلاح‌‌طلب و اصولگرا نگفت: «حفظ جمهوری اسلامی از حفظ یک نفر _ولو امام عصر باشد_ اهمیتش بیشتر است؛ برای اینکه امام عصر هم خودش را فدا می‌کند برای اسلام.»؟ مگر همان بنیانگذارِ جمهوری اسلامی نبود که جنگ با عراق را با همین نگاه فرماندهی کرد؟

🔹 میرباقری فقط حقیقتِ نگرش بنیادگرایی اسلامی را آشکار کرده است. همه گرایش‌های سنی و شیعه آن با تفسیر زمان‌پریشانه و کژتابانه از جهاد، در فعل سیاسی و‌ تسخیر قدرت به حرمت جان انسان‌ها وقعی نمی‌گذارند! از دید آن‌ها، مخالفان که خون‌شان مباح است و موافقان نیز برای امر مقدس روا است خود را به هلاکت انداخته و ‌در جایگاه «شهید» رستگار شوند!

🔹فرد میرباقری هیچ است. او تنها یک عضو ساده مجلس خبرگان رهبری است! غوغاسالاران توضیح بدهند که چه کسی و چه جایگاهی در قدرت او‌ را بالا کشیده است؟ به اشاره چه کسی بودجه‌های خاص در اختیار او قرار گرفته است؟ مگر نه این است که میرباقری سخنانی را بر زبان می‌آورد که خوشایند خامنه‌ای است! اشتراکات فراوانِ نظری بین آن‌ها گواه این ادعا است! در این میان پدیده‌های عجیبی هم سر برآورده‌اند که به میرباقری می‌تازند اما ستایشگر حماس و عزادار یحیی سنوار هستند! نه دستگاه ادراکی درستی دارند که تناقض را دریابد و نه وجدان اخلاقی بیدار که مانع فریبکاری شود!

🔹 حماس و سنوار برای مبارزه‌طلبی ماجراجویانه بیش از چهل هزار نفر را به ضیافت مرگ‌ بردند و میلیون‌ها نفر را آواره کردند. اگر همه مردم نوار غزه هم کشته می‌شدند، آن‌ها کک‌شان هم نمی‌گزید؛ چون متوهمانه می‌پندارند و می‌پنداشتند که مجری ماموریت مقدس هستند! و پیکارشان نیازمند خون تازه است. همانطور  که از یک رزمنده جنگ هشت ساله شنیدم که در جایگاه بیسیم‌چی بعد از مشاهده جوانانی که در خون خود می‌غلطیدند به قرارگاه فرماندهی جنگ‌ وحشت‌زده و مضطرب اطلاع می‌دهد که عملیات لو رفته ‌‌ولی پاسخ می‌شنود که «بر بال ملائک پرواز کنید»!

🔹 طراحان این سناریوها و معماران این فضاها می‌خواهند حواس جامعه از ریشه‌های مصیبت‌ها و مشکلات اصلی منحرف شود. در حالی که اگر خامنه‌ای و نهاد ولایت فقیه نباشند امثال میرباقری محلی از اعراب نخواهند داشت!
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

21 Oct, 17:08


https://youtu.be/KsPvpr0jNMw?si=6sfOyviFTG0Tc-Wu
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

21 Oct, 14:48


«نه به جنگ و نه به جمهوری اسلامی»

سمت‌گیری‌ها در فضای عمومی، نشانگر تثبیت رویکرد «نه به جنگ و نه به جمهوری اسلامی» است. جنگ‌طلبان، چه آن‌هایی که در سطح سیاسی به «آزادسازی» از سوی افراطیونی چون نتانیاهو دل بسته‌اند و چه مدافعان سیاست ستیزه‌جویانه محو اسرائیل، هر دو به حاشیه رانده‌شده‌اند.

«همگامی» به عنوان یکی از پیشگامان در تعقیب رویکرد تلفیقی گذار به دموکراسی و صلح پایدار، بار دیگر بر مخالفت صریح با مداخله نظامی خارجی و ضرورت تنش‌زدایی فوری با اسرائیل و آمریکا، تاکید می‌کند.

در عین حال خروج از وضعیت معلق صلح مسلح و سایه همیشگی تهدید جنگ، مستلزم انتقال قدرت به نمایندگان مردم و‌ تغییرات ساختاری در قدرت است. جمهوری اسلامی نظامی جنگ‌زی است که بقای آن به بحران‌سازی توقف‌ناپذیر و ستیزه‌جویی در سیاست خارجی گره خورده که این امر مغایر با منافع ملی ایران است.

@hamgamijds

روز‌نوشت‌های على افشارى

21 Oct, 14:18


نابهنگامی زمانی، وجه مشترک ادعای بومیان استرالیا و اسراییل

علی افشاری

🟢 درخواست سناتور بومیان استرالیا خطاب به چارلز سوم که سرزمین بومی ما را پس بده، دقیقا مشابه ادعای اسرائیلی‌ها در تملک سرزمین فلسطین بعد از اعلامیه بالفور است با دو تفاوت بزرگ.

🟢 بومیان استرالیا یک واقعیت تاریخی اثبات شده هستند، اما قوم یهود باستان موجودیتش عمدتا بر اساس اساطیر و روایت‌های مذهبی است و دیگر اینکه آن سابقه هم بین یهودیان، مسیحیان و مسلمانان مشترک است.

🟢 حال اگر تقسیم‌بندی‌های کنونی دنیا بخواهد با بازگشت به نظم سیاسی - جغرافیایی اعصار سپری شده دستخوش تغییر شود، روایت هابز از وضعیت طبیعی ماقبل مدنی تحقق می‌یابد: «جنگ همه علیه همه». به همین دلیل ایدئولوژی التقاطی، تبعیض‌آمیز و واپس‌گرای صهیونیسم از اساس بحران‌زا، جنگ‌افروز و موجد بی‌ثباتی و تنش مستمر است.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

21 Oct, 13:38


🔴 گذار انقلابی، نوسازی اپوزسیون و نه به جنگ

دهمین همایش سالانه همبستگی جمهوری‌خواهان ایران برگزار خواهد شد

🔺دهمین همایش سالانه همبستگی جمهوری‌خواهان ایران (هجا) با عنوان گذار انقلابی، نوسازی اپوزسیون و نه به جنگ، ۹ و ۱۰ نوامبر ۲۰۲۴، برابر با ۱۹ و ۲۰ آبان‌ماه ۱۴۰۳ در شهر مونترال کانادا برگزار خواهد شد.

🔺هجا تصمیم دارد تا در روز نخست همایش خود از جمع متنوعی از نیروهای سیاسی مخالف دعوت کند تا نظراتشان را پیرامون گذار انقلابی از جمهوری اسلامی، ابرچالش‌های کشور، تحلیل وضعیت موجود و‌ چشم‌انداز آینده، تداوم جنبش «زن، زندگی، آزادی»، لزوم نوسازی نسلی، تشکیلاتی و سیاسی اپوزیسیون و تشریح راه سوم به عنوان راه ایجابی در کنار سویه سلبی مخالفت با جنگ بیان کنند.

شرکت عموم در روز نخست همایش (۹ نوامبر) آزاد است

🔺همچنین بخش عمومی همایش همبستگی جمهوری‌خواهان ایران، به صورت زنده از طریق کانال یوتیوب جمهوری ایرانی و همچنین صفحه اینستاگرام رسمی هجا، برای علاقه‌مندان پخش خواهد شد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر از همایش و چگونگی حضور، می‌توانید با آدرس پست الکترونیکی [email protected] مکاتبه کنید.

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

20 Oct, 17:35


انحطاط «اصلاح‌طلبان» و «اعتدالی‌ها» در حمایت از افراط و جنایت در سیاست خارجی

علی افشاری

🔹 تکلیف اصولگرایان روشن است که به تجلیل از همتایان خود در عراق، لبنان و فلسطین بپردازند که چون بختک به جان مردم افتاده ‌و زندگی آنها را تباه کردند.

🔹 اما اصلاح‌طلبان و آنهایی که دم از «اعتدال» می‌زنند با اغراق در خصوص جنایتکارانی چون حسن نصرالله، اسماعیل هنیه و یحیی سنوار نشان دادند که نه انسجام دارند و نه اخلاق. فریبکاری در آنها نهادینه شده است. با منطق آنها صدام حسین، ابوبکر بغدادی و اسامه بن‌لادن هم نماد شجاعت هستند و الهامبخش چون در موقع مرگ تزلزل نشان ندادند!

🔹 کسی که اسلحه دست می‌گیرد همان لحظه مرگ را می‌پذیرد. سنوار در یک سال گذشته بین تونل‌ها و منازل در حرکت بود و هر لحظه ممکن بود گیر بیفتد. هر پیکارجوی حماس همان کار را می‌کرد که سنوار کرد چون می‌داند دردسر اسارت بیشتر است.

🔹 سنوار با مهارت توانست یک سال دوام بیاورد اما میلیون‌ها ساکن نوار غزه را قربانی مبارزه‌طلبی ماجراجویانه و خشونت‌طلبی در کشتار شهروندان عادی اسرائیل کرد
‏اما مشکل بزرگ‌تر، استاندارد دوگانه اصلاح‌طلبان و اعتدالی‌ها است! نفس جنایت و کشتار غیرنظامیان برای آنها قبح ندارد! گویی جنایت مقدس قابل ستایش است و فقط جنایتکار بد از زاویه ایدئولوژی مطرود است.

🔹 کسانی که کشتن اسرائیلی‌های غیرنظامی را روا می‌دانند،  مانند کسانی که از کشته شدن فلسطینی‌ها خوشحالی کرده ‌و یا دفاع می‌کنند، دچار انحطاط شده‌اند.
@aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

19 Oct, 15:23


https://youtu.be/8KSlY8ZZ87o?si=nVhut2Pvs4BhQCGn
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

19 Oct, 14:12


🔴 آینده جنگ غزه و حماس پس از کشته‌شدن یحیی سنوار

✍️ علی افشاری

🔺پرونده زندگی یحیی سنوار، رهبر حماس و معمار اصلی عملیات «طوفان الاقصی» در ٦٢سالگی بسته شد. وی برای بیش از سه دهه از چهره‌های اصلی و حماسی این تشکل نظامی-ایدئولوژیک-سیاسی بود که از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا، کانادا، ژاپن، استرالیا، مصر، اسرائیل، بریتانیا، سازمان کشورهای آمریکایی (OAS) یک «گروه تروریستی» نامیده می‌شود. سنوار معروف به «ابوابراهیم» که آرزو می‌کرد توسط موشک‌ها و هواپیماهای اسرائیلی کشته شود، با شلیک توپ تانک و محاصره توسط یک گردان از نیروهای کم‌تجربه و خارج از بخش حرفه‌ای ارتش اسرائیل به صورت غیرمنتظره برای همیشه چشم بر دنیا بست.

🔺مرگ او از یک سو بزرگترین موفقیت اسرائیل در طول جنگ یک ساله غزه را بازتاب می‌دهد و از سوی دیگر اعتباری برای سنوار است که توانست برای بیش از یک سال در منطقه کوچک باریکه غزه دور از حملات سنگین نظامی و عملیات اطلاعاتی ارتش اسرائیل خود را در دل تونل‌ها و میدان نبرد در شمال و جنوب غزه مخفی نگه‌داشته و مقاومت حماس را از نزدیک هدایت کند. نحوه کشته شدن وی و مقاومت مسلحانه تا آخرین لحظه و ترجیح مرگ بر اسارت نیز برای حامیانش الهام‌بخش است.

🔺اما مرگ وی در فضای افکار عمومی کشورهای اسلامی و نوار غزه جمع اضداد بود. به همان اندازه که عده‌ای سوگوار شدند برخی نیز خوشحال شده و عده‌ای نیز به شماتت او پرداختند. سنوار به عنوان فردی قاطع و خشن در بین فلسطینی‌ها معروف بود که پیامد آن دو گانه هراس و تجلیل از اقتدارگرایی بود. وی زمانی که در راس تشکیلات منظمات الجهاد و الدعوه (مجد) بود از سوی فلسطینی‌ها به دلیل شدت عمل و قساوت کم‌نظیر در مجازات تخلف‌کنندگان از احکام شرع و افراد مظنون به جاسوسی برای اسرائیل به «قصاب خان یونس» مشهور شد.

🔺زندانی شدن وی و رشد سریعش در تشکیلات حماس و مقاومت مسلحانه فلسطینیان باعث شد تا از سوی عده‌ای «شیر غزه» نامیده شود. اما ۷ اکتبر باعث شد تا فضای دو قطبی پیرامون او در نوار غزه شکل بگیرد. برخی او را به دلیل برخورد غیرمسئولانه در به خطر انداختن جان مردم و آواره کردن میلیون‌ها نفر سرزنش می‌کردند. بعضی دیگر با حمایت از او این هزینه را برای آزادی و استیفای حقوق فلسطینیان اجتناب‌ناپذیر می‌دانستند. در یک نظرسنجی مرکز فلسطینی برای سیاستگذاری و پیمایش افکار عمومی (The Palestinian Center for Policy and Survey Research) در اوایل ماه سپتامبر ٢٠٢٤ انجام داد، ٥٧ درصد پاسخ‌دهندگان تصمیم حماس در اجرای عملیات طوفان الاقصی را اشتباه ارزیابی کردند.

🔺اسرائیلی‌ها تقریبا یکپارچه کشته‌شدن وی را به عنوان «سگ غزه» جشن گرفتند و یکی از نادرترین لحظات نمایش یکپارچگی در جامعه اسرائیل پدیدار شد. دولت نتانیاهو نیز از این موفقیت اعتبار کسب کرد منتها مانایی آن و تاثیرش در زوال عدم محبوبیت ائتلاف حاکم در اسرائیل معلوم نیست.

🔺در ایران نیز واکنش‌ها در افکار عمومی متنوع و متضاد است. هر دو جناح جمهوری اسلامی اعم از اصول‌گرا و اصلاح‌طلب مشابه کشته شدن اسماعیل هنیه و سید حسن نصرالله ابراز ناراحتی کرده و با توصیف‌های تجلیل‌گرایانه و بعضا اغراق‌آمیز نسبت به تداوم فعالیت حماس ابراز امیدواری کردند. مرگ سنوار مشابه هنیه در تهران نیست که تاثیر مستقیم در رویارویی دولت‌های ایران و اسرائیل داشته باشد اما به طور نسبی معادلات امنیتی و روانی را به ضرر جمهوری اسلامی متاثر ساخته است. منهای جمهوری اسلامی تقریبا تمامی کشورهای دنیا یا از مرگ سنوار به صورت مستقیم و تلویحی ابراز خشنودی کرده و یا سکوت ورزیده‌اند.

ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

18 Oct, 21:00


🟢 قطعنامه مشترک اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس با تعرض به تمامیت ارضی ایران، ادعای بی‌اساس درباره مالکیت جزایر ابوموسی، تنب کوچک و تنب بزرگ را تکرار کرده است.

تعلق این جزایر سه‌گانه به ایران، روشن‌تر از آن است که بخواهد بحثی پیرامون آن انجام شود. مناطق دیگری در جنوب خلیج فارس جزو قلمرو ایران محسوب می‌شده که با مداخله استعماری کشورهای غربی و ضعف دولت‌های مستقر داخلی جدا شدند. ایران در ازای بازگشت این جزایر سه‌گانه از ادعای خود در مورد بحرین دست کشیده است.

🔴 اگرچه سیاست خارجی ستیزه‌جوی جمهوری اسلامی در افزایش تنش با اروپا بخصوص در همکاری با روسیه در جنگ با اوکراین در این موضع‌گیری بی‌سابقه به لحاظ نوع ادبیات استفاده شده نقش داشته، اما رویکرد فرصت‌طلبانه قدرت‌های جهانی در نادیده گرفتن حقوق و منافع کشورها، بارها به امنیت ملی و موقعیت ژيوپلتیک ایران آسیب زده است. «همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران» این اقدام اتحادیه اروپا را به شدت محکوم می‌کند.

@hamgamijds

روز‌نوشت‌های على افشارى

18 Oct, 20:08


🟢 شر جنگ طلبی مدافعان «جبهه مقاومت»، طالبانی-داعشی‌‌های در خدمت و یا همسو با جمهوری اسلامی از حامیان مداخله نظامی اسرائیل و آمریکا بیشتر است.

🟢این نگاه ویرانگر به صورت بالفعل به منافع ملی ایران، صلح و ثبات منطقه و کرامت انسانی مردمان آسیب زده، اما مضرات دسته دوم بالقوه است.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

18 Oct, 12:42


علم‌الهدی و‌ پژواک سخنان شیخ فض‌الله نوری در عدم مساوات بین دیندار و بی‌دین

علی افشاری

🔹 علم‌الهدی، عمله استبداد دینی گفته: «معنای وفاق، یکی شدن دین‌دار و بی‌دین نیست»! حرف او بدین معنی درست است که وفاق ملی در چارچوب جمهوری اسلامی و امتزاج دین و دولت شدنی نیست!

🔹 اما وی چون حامیان پزشکیان خود را به کوچه علی چپ زده‌اند. وفاق یعنی توافق نایکسانان در چارچوب پذیرش تکثر و بی‌طرفی ایدئولوژیک و عقیدتی نظام حکمرانی در کل جغرافیای سیاسی ایران. نه زد و بند بین اقلیت ذی‌نفعان نظام در دوگانه تقلیل‌گرای اصولگرا-اصلاح‌طلب و‌تبدیل دولت به شرکت سهامی ارادت‌سالاران ولی‌فقیه جائر.

🔹 صد و هجده سال پیش هم شیخ فضل‌الله نوری‌ها می گفتند برابری در برابر قانون و مساوات بین مسلمان و غیرمسلمان جایز نیست. اما ملت آن نگاه ارتجاعی و تبعیض‌آمیز را کنار زد.

🔹 امروز نیز تکمیل آن حرکت دوران‌ساز و
دستیابی به وفاق ملی و مشارکت همگانی در سیاستگذاری عمومی در چارچوب عدالت سیاسی‌ ، با گذار انقلابی و استقرار نظام جمهوری سکولار دمکرات ممکن می‌شود.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

17 Oct, 21:31


https://youtu.be/jeaUGToLQ4g?si=8REBWN2bywOJ9w5b
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

17 Oct, 13:56


جزایر «سه‌گانه»، نقطه اوج تنهایی استراتژیک ایران

علی افشاری

🟢 حمایت اروپا از ادعای خلاف واقع امارات در تملک جزایر «سه‌گانه» برای نخستین بار نیست. وزیران کشورهای جامعه اقتصادی اروپا در سال ۱۳۷۱ از ادعای امارات پشتیبانی کردند.

🟢 جزایر «سه گانه» جایی است که ایران در روابط بین‌الملل بالاترین تنهایی استراتژیک را دارد!

🟢 هیچ کشوری در طول ۵۳ سال گذشته از تملک ایران بر جزایر ابوموسی، تنب کوچک و تنب بزرگ حمایت نکرده است، حتی عراق بعد از صدام و سوریه پس از جنگ داخلی!
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

16 Oct, 17:30


دانشگاه‌های آمریکا و مقاومت در برابر لابی‌های اسرائیل‏

علی افشاری

🟢 در اقدامی بی‌سابقه دانشگاه کلمبیا، تدریس شای دیویدی، استاد یهودی و مدافع اسرائیل این دانشگاه را به دلیل مزاحمت برای کارمندان و مسئولان دانشگاه به تعلیق درآورد. وی با اعمال فشار قصد برخورد با دانشجویان مدافع فلسطین را داشته است.
‏لابی افراطی‌های اسرائیل از سال پیش به شکل سازمان یافته در جهت اخلال در آزادی بیان و آزادی‌های آکادمیک در دانشگاه‌های آمریکا فعالیت می‌کند.

🟢 البته اقلیتی در بین معترضان، گرایش‌های یهودستیز و‌خشونت‌آمیز داشته اند اما اکثریت دانشجویان و اساتید معترض خواهان اجرای عدالت و پایان مشارکت آمریکا در ارتکاب جنایت جنگی و نسل‌کشی هستند. این اعتراضات تاثیرش در آینده مشخص خواهد شد.

🟢 متاسفانه، همانطور که صهیونیسم بعد از فاجعه هولوکاست و صفحات تاریک پوگروم‌ها در اذیت و آزار یهودیان در طول تاریخ، درد و رنج انباشته‌شده را پشتوانه ظلم و اجحاف عقیدتی و نژادی کرد، لابی های افراطی اسرائیل نیز به دنبال ساکت کردن معترضان و حتی یهودی‌های مخالف صهیونیسم در دانشگاه‌های آمریکا هستند.

🟢 جالب است یهودیان که زمانی در دانشگاه‌های آمریکا مورد تبعیض، اخراج و فشار برای تغییر مذهب بودند، سالیانی است به گروه فشار به اساتید ‌و دانشجویان منتقد و معترض اسرائیل تبدیل شده‌اند. شرارت مظلومی که ظالم شود، از ظالم اولیه بیشتر است.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

16 Oct, 15:45


زوال حکومت‌های موروثی در دنیا و پیوند آنها با اقتدارگرایی و یکه‌سالاری

علی افشاری

✍️ این نمودار نتیجه تحقیق کمی Timothy Besley است که در سال ٢٠١٧ منتشر شده است. وی از تئوری بقای قدرت (انتخابگر) بروس بوئنو د مسکیتا، استاد دانشگاه نیویورک استفاده کرده تا در چشم انداز تاریخ معاصر جهان، وضعیت حکومت‌های موروثی را بررسی کند.

✍️ تعریف وی از حکومت موروثی لزوما پادشاهی نیست و وضعیتی را در نظر می گیرد که یک مقام عالی‌رتبه اعم از رئیس جمهور، نخست وزیر و یا پادشاه، والدین ویا فامیل درجه اولش پیشتر در سطح بالای قدرت حضور داشته است.

✍️ نتیجه تحقیقات که یک قرن و نیم گذشته را در بر می گیرد، جالب است و نشانگر روند نزولی حکام موروثی است. اما نکته جالبتر آن است که رواج حکومت های موروثی و خانوادگی بیشتر در نظام های سیاسی است که کنترل و نظارت ضعیف وجود دارد.

✍️ در واقع حکومت موروثی در شکل نمادین کارایی ندارد. حکام موروثی تمایل به اقتدارگرایی و یکه سالاری در حکومت و اعطای امتیازات به اقلیت جامعه دارند.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

16 Oct, 13:42


🔴 سیاست خارجی پزشکیان دو قطبی ایران و اسرائیل را به کدام سو می‌برد؟

✍️ علی افشاری

🔺تشدید دامنه درگیری نظامی بین دولت‌های ایران و اسرائیل در پی کشته شدن سید حسن نصرالله، دبیر کل پیشین حزب‌الله لبنان، از طریق بمباران‌های سنگین ارتش اسرائیل، فرصتی برای شناخت بهتر و دقیق‌تر دولت چهاردهم جمهوری اسلامی است.

🔺موضع‌گیری‌های مسعود پزشکیان، عباس عراقچی وزیر خارجه و کلیت اصلاح‌طلبان نشان داد که در سیاست خارجی هیچ تغییر معناداری رخ نداده است.

🔺البته از قبل هم مشخص بود که سیاستگذار و تعیین‌کننده خطوط اصلی دیپلماسی کشور با نهاد ولایت‌فقیه بوده و نیروی قدس سپاه (میدان) بر دیپلماسی تفوق دارد؛ اما برخلاف اظهارات پزشکیان در دوران تبلیغات انتخاباتی، سیاست خارجی او هم مشابه اصول‌گرایان است و اعتدال ادعایی را نمایش نمی‌دهد.

🔺از همان زمانی که افراد وابسته به «جبهه مقاومت» در مراسم تنفیذ و تحلیف پزشکیان حضور پررنگ و بی‌سابقه‌ای پیدا کردند، این تصور قوت پیدا کرد که سیاست خارجی ستیزه‌جو در دولت پزشکیان با قوت بیشتری ادامه پیدا خواهد کرد.

🔺پیشتر مقاله پزشکیان در «تهران تایمز» نیز فضای ذهنی او و مشاورانش را مشخص کرده بود که در پیشبرد سیاست خارجی «دشمن‌بنیاد» با غرب و اتکا به شرق تردیدی ندارند. حال در زمانی که دوباره اصلاح‌طلبان کنترل ظاهری قوه مجریه را در دست گرفته‌اند، کشور بیش از هر زمان دیگری در آستانه جنگ با اسرائیل و در ادامه آمریکا قرار گرفته است؛ امری که پیشتر سعید جلیلی و امثال وی را به خاطر قرار گرفتن وضعیت جنگی در کشور سرزنش می‌کردند.

🔺این اتفاق کاملاً با وعده و وعیدهای داده شده در روزهای رقابت انتخاباتی تعارض دارد که ادعا می‌شد پزشکیان می‌خواهد با دنیا آشتی کرده و به تنش‌زدایی با غرب روی آورد.

🔺حمایت مطلق اصلاح‌طلبان و حامیان پزشکیان از تلافی‌جویی پر مخاطره و پشتیبانی از خامنه‌ای و دعوت جامعه به حضور در نماز جمعه رهبر جمهوری اسلامی، نشانگر رفتار دوگانه و تعارض نظری و سیاسی در نگرش این جریان است که در تحلیل آخر فریبکاری را بازتاب می‌دهد. این تعارضات در گذشته هم اجازه نداد تا برجام به سرانجام برسد و گشایش پایدار ایجاد کند.

🔺البته این اتفاق فراتر از رویکرد دوگانه اصلاح‌طلبان است. آن‌ها در سیاستگذاری و طراحی انجام‌شده نقشی نداشته و در واقع به کار گرفته شده‌اند. تشکیل دولت پزشکیان محصول یک سناریوی امنیتی بود.

ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

16 Oct, 04:24


روز‌نوشت‌های على افشارى pinned «https://youtu.be/ONAkDHWIIAs?si=Ya6gG8wXff4ZGMg9 @Aliafshari52»

روز‌نوشت‌های على افشارى

16 Oct, 04:17


https://youtu.be/ONAkDHWIIAs?si=Ya6gG8wXff4ZGMg9
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

16 Oct, 03:45


به صدا در آمدن زنگ خطر برای کامالا هریس

علی افشاری


🟢 کمتر از سه هفته به انتخابات حساس ریاست جمهوری ۲۰۲۴ باقی مانده است. کامالا هریس و دونالد ترامپ در رقابتی نزدیک و نفس‌گیر در حال آخرین تلاش‌ها برای افرایش سهم خود از سبد آزاء هستند.

🟢 تجمیع نتایج نظرسنجی ها نشان می‌دهد که امکان پیشبینی دقیق پسامد انتخابات ناممکن است. فاصله چه در سطح ملی و چه در هفت ایالت چرخشی و‌ تعیین کننده برابر و یا کمتر از حاشیه خطا است!

🟢 به لحاظ تاریخی در آمریکا از وقتی که نظرسنجی‌های حرفه‌ای انجام شده است، در سطح سراسری میزان خطا دو درصد و در سطح ایالت ها به طور متوسط پنج درصد بوده است.

🟢 اما نشانه ها در فضای جدید زنگ خطر را برای کامالا هریس به صدا در آورده است. فاصله وی در نظرسنجی‌ها با ترامپ روند نزولی پیدا کرده است. کارزار انتخاباتی‌اش، مومنتوم به دست آورده را از دست داده، انرژی ایجاد شده و موج تهییجی تا حدی فر‌وکش کرده است.دادن جان دوباره به کارزار و قطعی کردن برد امری شدنی اما دشوار است.

🟢 او تمرکزش را بر برنامه اقتصادی با محوریت فقرزدایی از کودکان و تقویت بینه اقتصادی خانواده های کم درآمد با پرداخت یارانه مستقیم نقدی و افزایش معافیت مالیاتی مربوط به شمار کودکان است. رویکرد وی با ترامپ که در پی معافیت مالیاتی ثروتمندان و سرمایه‌داران و در نتیجه افزایش فرصت سرمایه‌گذاری متفاوت است.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

15 Oct, 12:52


روز‌نوشت‌های على افشارى pinned «https://youtu.be/IHSzY5MCrJU?si=30vvo23xsFTLujZe @Aliafshari52»

روز‌نوشت‌های على افشارى

15 Oct, 12:52


https://youtu.be/IHSzY5MCrJU?si=30vvo23xsFTLujZe
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

15 Oct, 12:38


🔴 ایدئولوژی جمهوری اسلامی و امتناع از منافع ملی در سیاست خارجی

✍️ علی افشاری

🔺مشاهده موضع‌گیری‌ها این را نشان می‌دهد که نسبت تام و تناظر یک به یک بین سیاست داخلی و سیاست خارجی وجود ندارد. هستند کسانی که با سیاست داخلی و شیوه حکمرانی جمهوری اسلامی و یا حداقل وضعیت موجود مخالف هستند اما در سیاست خارجی در کنار آن قرار می‌گیرند. در واقع شاید بتوان نتیجه‌گیری کرد که وضعیت جمهوری اسلامی در سیاست خارجی‌اش حداقل به وخامت سیاسی داخلی آن نیست و به طور نسبی حامیان بیشتری دارد. البته پیچیدگی شرایط نیز وضعیت را بغرنج‌تر کرده است. آمریکاستیزی و نابودی اسرائیل مدافعان بیشتری از پایگاه اجتماعی نهاد ولایت‌فقیه در ایران دارد. از سوی دیگر بخشی از نیروهای سیاسی و اجتماعی ایران در آن واحد هم با عملکرد دولت اسرائیل مشکل دارند، هم خواهان گذار از جمهوری اسلامی هستند. در واقع آنها راه سوم را به فاصله گرفتن از این نزاع در پیش گرفته‌اند. اما با شدت گرفتن سطح منازعه و بخصوص وقوع جنگ مستقیم و طولانی معلوم نیست که دسته‌بندی‌های موجود تحت تاثیر دوقطبی شکل گرفته دستخوش تغییر نشود.

🔺در این میان یک عامل تعیین‌کننده میزان همسانی و یا تفاوت در سیاست خارجی و سیاست داخلی جمهوری اسلامی است. در این یادداشت تلاش می‌شود تا این ادعا شرح داده شود که سیاست خارجی جمهوری اسلامی در امتداد سیاست داخلی آن است و تمایز معناداری بین آن‌ها وجود ندارد. راهبرد و سرمشق حاکم بر سیاست خارجی جمهوری اسلامی، ایران و ایرانیان را در تنگنای ساختاری ثبات، زیست دائمی در لبه پرتگاه جنگ و تنش‌زایی، انزوا در مناسبات بین‌المللی و ناتوانی دستگاه دیپلماسی از فرصت‌سازی اقتصادی قرار داده است.

🔺اصول راهنمای سیاست خارجی جمهوری اسلامی، مولفه‌هایی چون «دشمنی با آمریکا به عنوان شیطان بزرگ»، «تغییر نظم جهانی» با نگاه به گذشته و احیای نظام خلافت اسلامی، «گسترش بیداری اسلامی (بنیادگرایی اسلامی شیعه‌محور)»، «آزادسازی قدس با نابودی اسرائیل»، «نفی سبیل» (عدم تسلط کفار بر مسلمانان)، «تشکیل و تقویت بازیگران غیردولتی» در قالب «جبهه مقاومت»، گسترش نفوذ منطقه‌ای، وحدت جهان اسلام، «صدور انقلاب»، گسترش شیعه‌گرایی بنیادگرا (انقلابی) و بازدارندگی در برابر تهدیدهای امنیتی بوده است.

🔺نتیجه عملی این سیاست‌خارجی که ابتنای آن بر ستیزه‌جویی و تقابل به جای مصالحه و تعامل و عمل در چارچوب باستانی و ثنویت مذهبی خیر و شر است، امنیتی‌سازی از ایران در عرصه جهانی، تعمیق تنهایی استراتژیک ایران و استمرار وضعیت بحرانی در روابط خارجی بوده است. به لحاظ عینی هشت سال جنگ با عراق و چهار دهه تحریم که دو دهه آن همراه با تحریم‌های کمرشکن بوده و قرار گرفتن در وضعیت جنگی محتمل با اسرائیل و یا آمریکا، برون‌دادهای این سیاست خارجی ناموفق بوده است.

🔺اما ژرف‌کاوی اصول حاکم بر سیاست خارجی حکومت نشان می‌دهد که حتی در صورت موفقیت باز نه تنها دستاورد ماندگار مثبتی برای مردم ایران و منطقه نخواهد داشت، بلکه ذهنیت واپسگرا، تبعیض‌آمیز و ضدتوسعه آن گسترش پیدا خواهد کرد. همانطوری که در چند دهه اخیر، مردم‌های ایران، لبنان، عراق، سوریه در فقر، رنج، بحران اقتصادی مزمن و فقدان حقوق شهروندی، آزادی‌های اساسی و کرامت انسانی در زیر سایه نظامی‌گری، فساد راهبردی و سیستماتیک و ایدئولوژی انسان‌ستیز از زندگی سالم و عزتمند محروم شده‌اند، دیگر مردمان نیز دچار این گرفتاری می‌شوند.

🔺سیاست خارجی جمهوری اسلامی به جای تقویت ایران و بهبود توان اقتصادی هم وغمش را صرف شکست و عقب‌راندن آمریکا و اسرائیل به عنوان «مصادیق شرارت» قرار داده و توانسته یک حلقه آتش پیرامون اسرائیل از نیروهای همسو و در اختیار تشکیل بدهد. تمرکز بر شامات و مدیترانه شرقی به قیمت بحرانی ساختن کلیت سیاست خارجی در اثر تقابل فزاینده با غرب و اتکای راهبردی به شرق بر خلاف صورتبندی رسمی، بر مبنای منافع ملی ایران نیست، بلکه بر خویشاوندی ایدئولوژیک و محو نظم سیاسی و گفتمان لیبرال دمکراسی مبتنی است.

ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

14 Oct, 14:28


جنگ غزه، پارادوکس بین پارادایمی در تاریخ جنگ

علی افشاری

✍️ جنگ غزه که با واکنش اسرائیل به عملیات «طوفان الاقصی» حماس تحت نام «شمشیرهای آهنی» شروع شد و در ادامه به جنگی چند جبهه‌ای گسترش پیدا کرده، یک پدیده خاص در تاریخ جنگ در دنیا است.


✍️ جنگ یک سیر تحولی را به لحاظ دلایل، انگیزه‌ها، اهداف اعلامی و واقعیت حاکم بر میدان طی کرده است. از دوران پیشامدرن برای کسب منافع و دارایی بیشتر تا جنگ‌های مذهبی و صلیبی که اراده خداوند و کسب رضایت الهی و هدایت اجباری انسان‌های گمراه در ظاهر مطرح بود و در ادامه پررنگ شدن نقش کشور و ثبات و جنگ ‌های روشنگری،
مداخله بشردوستانه تا جنگ برای گسترش دمکراسی و جنگ علیه ترور در زمانه حاضر.

✍️ جنگ غزه همه این موارد را به یک معنا دارد! جنگی عمیقا مذهبی است؛ آکنده از مفاهیم پیشامدرن آخرالزمانی است. در عین حال در پوشش تقابل جهان آزاد با نیروهای شرور نیز جلوه داده می‌شود! از سویی معنای وستفالی هم دارد که بر حفظ نظم و ثبات جهانی‌تاکید می‌شود. هم جنگ بین دولت‌ها است و هم نزاع بازیگران غیردولتی با دولت!

✍️ مفهوم Enlightenment war از سوی اسرائیلی‌ها سر داده می‌شود که به دنبال آزادسازی مردم هستند! جمهوری اسلامی، حماس و حزب‌الله لبنان نیز از پایان اشغالگری و رهایی فلسطینی‌ها داد سخن سر می‌دهند.
اما در واقع این جنگ در فراسر فلسطینی‌های بی‌دولت، منازعه بین دو‌نیرویی است که منازعات دنیای قدیم را به قرن ۲۱ آورده و در تلاش هستند تا اتباع‌شان را قانع کنند که این جنگ برای منافع کشورها است.

✍️ در واقع موتوی «خدا، شاه، میهن» که برای قرن‌ها پشتوانه نظری، مادی و تهییجی جنگ‌ها بود و به لحاظ زمانی و ترتیب نیز تحول در انگیزه مردمان برای جنگ را نشان می‌دهد، اینجا دیده می‌شود.


✍️ البته این جنگ برای اسرائیلی‌ها، در رفع تهدید موجودیتی ضروری به نظر می‌رسد. اما نگاه یک طرفه آنها و نادیده گرفتن فلسطینی‌ها برخلاف مفهوم برآمده از معاهده وستفالی مبتنی بر توافق دولت‌ها، خود جنگ‌افروزانه و باعث امتناع رویکردهای خشونت‌پرهیز است.

✍️ در سوی «جبهه مقاومت» “خدا، ولی و کشور” اصل راهنمای جنگ است! با چاشنی وعده نصرت الهی و بازسازی نظام خلافت اسلامی. اما چون این حربه برای بسیج همگانی به کار نمی‌آید از کشور و‌امنیت ملی و تمامیت ارضی خرج می‌شود تا اسرائیل دشمن ایران القاءشود.

✍️ این جنگ به دلیل شرارت هر دو سوی میدان و کشتار بی‌رحماته انسان‌ها فاقد ویژگی‌های جنگ برای روشنگری، دموکراسی و علیه ترور و‌ «جنگ عادلانه» به مفهوم مورد نظر رالز است. هر دو طرف، ترور در معنای خشونت و کشتار هدفمند انسان ها را بکار گرفته‌اند. اسرائیلی ها جلوتر رفته و به خاطر بهره‌گیری از توان تخریب بیشتر، عملا به نسل‌کشی مشغول هستند و انتقام گیری به شیوه‌ای بدتر از اشکال بدوی!

✍️ این جنگ یک پدیده ناسازواره در تاریخ جنگ است. نشانه یک خلاء و ایراد بزرگ در ساختار نظم جهانی که در نهایت زمینه‌ساز خروش علیه آن شده و آب به آسیاب تجدید‌نظرطلبی می‌ریزد.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

13 Oct, 17:50


https://youtu.be/IHSzY5MCrJU?si=30vvo23xsFTLujZe
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

13 Oct, 13:23


جنگ صلیبی «قوم برگزیده یهوه» و «حاکم برگزیده الله»
علی افشاری

🟢 جنگ غزه ‌و‌ در ادامه رویارویی نظامی مستقیم اسرائیل با جمهوری اسلامی و حزب‌الله لبنان یک جنگ صلیبی است! نزاع بین «قوم برگزیده یهوه» و «حاکم برگزیده الله»است. شماری از مسیحیان بانفوذ در دنیا نیز این اتفاق را نشانه نزدیک شدن بازگشت مسیح و سلطنت جاوید وی بر دنیا می‌دانند.

🟢 در واقع در کنه این منازعه خونین و غیرعقلانی، نگاه آخرالزمانی وجود دارد.

🟢 اگرچه سرمشق جدایی دین و دولت از قرن نوزدهم به بعد به تدریج در سامانه حکمرانی غلبه پیدا کرد اما دنیا هیچوقت عملا از سایه جنگ‌های صلیبی خارج نشده است.

🟢 ساموئل هانتینگتون آن را در چارچوب «تقابل تمدن‌ها» تبیین نظری کرد.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

11 Oct, 19:30


سگی که جان صد نفر را در جنگ جهانی اول نجات داد

🟢 این سگ که نامش «Rags» و از نژاد تریر اسکاتلندی-ایرلندی بود در جنگ جهانی اول صد نفر را از مرگ نجات داد.

🟢 حیوانات از دوره پیشاتاریخ تا تاریخ مدرن در کنار انسان‌ها در جنگ‌ها جنگیده‌اند. در جنگ جهانی اول شانزده میلیون حیوان شرکت داشتند که برای جنگ، حمل و نقل و ارتباطات استفاده می‌شدند!

🟢 رگز توسط یکی از افسران لشگر یک پیاده نظام آمریکا در پاریس کشف شد و بعد از آموزش وظیفه انتقال پیام و دارو به خط مقدم جنگ را بر عهده داشت.

🟢 او به یمن قدرت بالای شنیداری بعد از اصابت گلوله‌های توپ و خمپاره سریع به محل انفجار رفته و داروهای ضروری را می‌رساند.

🟢 رگز سرانجام به سختی مجروح شد و بعد از درمان به آمریکا منتقل شد و مورد احترام ویژه تا زمان مرگ قرار گرفت.
@Aliafshari52

1,182

subscribers

6,577

photos

1,980

videos