روز‌نوشت‌های على افشارى @aliafshari52 Channel on Telegram

روز‌نوشت‌های على افشارى

@aliafshari52


نکات سیاسی، تاریخی، فرهنگی و اجتماعی

روز‌نوشت‌های على افشارى (Persian)

روز‌نوشت‌های على افشارى یک کانال تلگرامی است که توسط کاربر با نام کاربری aliafshari52 اداره می‌شود. این کانال به تبادل نکات سیاسی، تاریخی، فرهنگی و اجتماعی می‌پردازد. علاقه‌مندان به مطالب متنوع و پربار در زمینه‌های مختلف می‌توانند از این کانال بهره‌مند شوند. از جمله موضوعاتی که در این کانال پوشش داده می‌شود، می‌توان به تحلیل و بررسی وقایع سیاسی روز، مطالب تاریخی جالب، معرفی فرهنگ و آداب مختلف جهان، و بحث‌های اجتماعی مهم اشاره کرد. با عضویت در این کانال، شما می‌توانید به دنیای گسترده‌ای از دانش و اطلاعات دسترسی پیدا کنید و در بیشترین میزان به‌روز با مسائل مهم و جذاب جامعه بمانید. بنابراین، اگر به بحث و گفتگو در مورد موضوعات مختلف علاقه‌مند هستید، حتما از فرصت عضویت در کانال روز‌نوشت‌های على افشارى بهره ببرید.

روز‌نوشت‌های على افشارى

23 Nov, 15:04


https://youtu.be/N1IR9hfXBkw?si=_wVn7BMDblMVAMvU
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

23 Nov, 14:39


🔴 مذاکرات مخفی ایران و آمریکا؛ از صادق قطب‌زاده تا ایلان ماسک

✍️ علی افشاری

🔺انتشار خبر دیدار ایلان ماسک از مشاوران و نزدیکان دونالد ترامپ، چهل‌و‌هفتمین رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، با امیرسعید ایروانی، سفیر ایران در سازمان ملل متحد، بازتاب گسترده‌ای در ایران و جهان داشت.

🔺سخنگوی وزارت خارجه ایران پس از پنج روز از انتشار اولیه این خبر در روزنامه «نیویورک تایمز» آن را تکذیب کرد. سپس عباس عراقچی وزیر خارجه در مصاحبه با صداوسیما به نحو تفصیلی پیرامون «نادرستی» این ادعا توضیح داد. منتها تاخیر غیرمتعارف در تکذیب خبر، و ابهامات و تعارضات موجود در سخنان عراقچی، این تکذیب را بی‌اثر کرد. در عین حال تکذیب یادشده از اهمیت دیدار یادشده کاست.

🔺دلایلی وجود دارد که در صحت این تکذیب‌ تردید ایجاد می‌کند. ادعای عراقچی در بی‌اهمیت قلمداد کردن دیدار ماسک و ایروانی قابل قبول نیست. این دیدار واجد اهمیت سیاسی بالایی بود و انتظار می‌رفت که در صورت رخ ندادن، بلافاصله از سوی طرفین تکذیب شود. حتی اگر مصلحت در موضع‌گیری رسمی نبود، جمهوری اسلامی می‌توانست از روش مصطلح «تکذیب از سوی منبع آگاه» استفاده کند.

🔺از سوی دیگر، تا کنون نه ایروانی و نه ماسک انجام این دیدار را تکذیب نکرده‌اند. حتی موضع‌گیری مبهم اولیه دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی در مقر سازمان ملل بیشتر تاییدکننده این دیدار بود تا رد آن. از آن‌جا که انتشار دهنده این خبر رسانه‌های آمریکایی بودند، دشوار بتوان آن را فضاسازی رسانه‌ای جمهوری اسلامی قلمداد کرد.

برای مطالعه‌ی متن کامل به لینک زیر مراجعه کنید

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

22 Nov, 14:38


‏قطعنامه جدید شورای حکام و عدم تفاوت در اینکه چه کسی رئیس جمهور باشد!

علی افشاری

🔹 صورتبندی کاذب دوران انتخابات خیلی زود برملا شد. با حضور ظریف و عراقچی، شدیدترین قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی بعد از تصویب برجام صادر شد تا معلوم شود در بحران سیاست خارجی فرقی نمی‌کند چه کسی رئیس‌جمهور و یا وزیر خارجه باشد! سکاندار کس دیگری است.

🔹 حال که طشت رسوایی‌شان افتاده به دروغ شاخدار دیگری متوسل شده‌اند که در قطعنامه مذکور «یادآوری شده که در سال ۲۰۲۲ دولت رئیسی از توافق برای احیای برجام امتناع ورزید»! چنین چیزی در متن قطعنامه ذکرشده وجود ندارد بلکه به دو قطعنامه شورای حکام در سال ۲۰۲۲ اشاره شده که از سازمان انرژی اتمی ایران درخواست همکاری کامل با آژانس شده بود و سازمان هم اقدام مورد انتظار را انجام نداد!

🔹 بخشی از موارد اختلافی آژانس مربوط به اسنادی است که در افشاگری تورقوزاباد اسرائیل مطرح شد. آن زمان جواد ظریف وزیر خارجه بود ‌و تکذیب کرد! پایه اصلی مشکلات کنونی آژانس در دولت روحانی گذاشته شد و در دولت رئیسی ادامه پیدا کرد.

🔹 دولت پزشکیان و حلقه اصلی
حامیانش، شیادتر از دولت رئیسی هستند.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

22 Nov, 11:18


روز‌نوشت‌های على افشارى pinned «https://youtu.be/GTRZwC6jjJA?si=lRyZRCpCh3V1sdSb @aliafshari52»

روز‌نوشت‌های على افشارى

22 Nov, 07:47


https://youtu.be/GTRZwC6jjJA?si=lRyZRCpCh3V1sdSb
@aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

21 Nov, 15:50


صدور حکم بازداشت نتانیاهو ، پیروزی مدافعان صلح در دنیا

علی افشاری

🔹 صدور حکم بازداشت نتانیاهو، گالانت و محمد الضیف- اگرچه زنده بودنش معلوم نیست-، اقدامی ارزشمند از سوی دیوان کیفری است.

🔹 محکومیت دولت آمریکا و تهدیدات دولت اسرائیل در ضرورت محاکمه آمران و عاملان جنایت علیه بشریت و جنایت‌های جنگی، تردید ایجاد نمی‌کند! خون غربی‌ها و یهودی‌ها از فلسطینی‌‌ها و مسلمانان رنگین‌تر نیست.

🔹 صلح و حقوق بشر در دنیا با استاندارد دوگانه برقرار نمی‌شود. دیر یا زود زمان پاسخگویی و اجرای عدالت برای تمامی جنایتکاران از جمله مسئولان جمهوری اسلامی فرا می‌رسد.

🔹 دادخواهی در ایران نمی‌تواند از دادخواهی در عرصه جهانی و برای ملل دیگر متفاوت باشد. در رد کردن جنایت، باید معیارهای واحد و تخلف‌ناپذیر داشت.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

21 Nov, 14:06


علی لاریجانی و خالص‌سازی فربه شده در دولت پزشکیان

علی افشاری

🟢 مواضع اخیر علی لاریجانی در بیان نظرات مشابه سعید جلیلی در سیاست خارجی، حجت قاطعی است که «خالص‌سازی» به معنای لاغرسازی دایره کارگزاران جمهوری اسلامی نیست بلکه به معنای یکپارچه‌سازی دیدگاه‌ها و سیاست‌ها و پایبندی به گفتمان بنیادگرایی اسلامی شیعه‌‌محور است.

🟢 جنبش انقلابی «زن زندگی آزادی» و هراس از تغییر نظام از یک سو و تدابیر امنیتی انجام شده باعث نزدیکی جناح‌های جمهوری اسلامی حول خنثی‌سازی تهدید موجودیتی از داخل و خارج شده است.

🟢 دولت پزشکیان و حامیانش، تداوم و اکمال پروژه خالص‌سازی است که اصلاح‌گری در معنای عادی سازی زیست سیاسی در استبداد، حفظ «سفره انقلاب» و تنزل خواسته‌ها به امور جزئی و‌ فاقد تاثیر معنادار در بهبود معیشت و فرایندهای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی را دنبال می‌کند.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

19 Nov, 11:47


پیام‌ جواد ظریف به یهودیان و شکست در نقطه صفر

علی افشاری

🟢 جواد ظریف بهتر از هر کس دیگر می‌داند که تاثیر پیام وی بر نگرش یهودیان دنیا نسبت به اسرائیل و صهیونیسم صفر است. یهودیان مخالف صهیونیسم و یا منتقد دولت فعلی اسرائیل که پیشاپیش نظر خود را دارند. علاوه‌ بر آن، سمتگیری نسبت به پیام کارگزار حکومتی که باعث فرار جمع زیادی از کلیمی‌های ایران شده و یهودستیزی از عناصر هویتی آن است، آنها را آسیب‌پذیر می‌کند. اقلیتی هم هستند که با جمهوری اسلامی مستقل از ظریف همکاری دارند. موافقان صهیونیسم هم که امثال ظریف را دشمن تلقی می‌کنند.

🟢 ازآنجاییکه ظریف یک مهره سوخته است، لذا برای نیروهای بینابینی هم جذابیت ندارد. البته آنقدر هم متوهم نیست که این واقعیت‌ها را نداند. هدف اصلی وی انجام وظیفه واگذار شده در واکنش به پیام تصویری اخیر نتانیاهو بود.

🟢 اما به همان اندازه که صهیونیسم برای یهودیان مشکل‌ساز بوده و هست، «جمهوری اسلامی» و تمامی گرایش‌های سنی و شیعی بنیادگرایی اسلامی هم برای مسلمانان مصیبت بوده و هستند.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

18 Nov, 15:50


این متن نکات خوبی برای توافق بین همه نیروهای دمکراسی‌خواه ایرانی دارد که مطالعه آن را پیشنهاد می‌کنم. البته منشور نهایی از دل گفتگو و مذاکرات ‌‌توافق گروه‌ها و کنشگران دمکرات بیرون می‌آید اما ایده‌پردازی در این خصوص مفید است.

روز‌نوشت‌های على افشارى

18 Nov, 15:50


منشور ۹ اصل مشترک و محوری مورد اتحاد نخبگان و اشخاص و گروهای مرجع و عامه مردم برای تشکیل نظام آینده

✍️ محمد مهدی شعرانی

1) مهمترین اصلی که در انقلاب ۵۷ بدان توجه نگردید و با تجربه های اندوخته برای بدیل جمهوری اسلامی حائز اهمیت می باشد مهار قدرت است.
مهار قدرت با ترکیب روش‌های متعدد انجام می پذیرد که عبارتند از :
• تقسیم قدرت و عدم تمرکز آن در شخص و نهاد خاص
• تفکیک و استقلال قوا
• نظارت پذیری و پاسخگویی نهادهای قدرت
• زمانمند و محدود بودن قدرت
• مشروط و مقید بودن قدرت
• توانایی برای عزل قدرت

2) در نظام آینده باید دموکراسی حاکم شود.
• تدوین قانون اساسی بطوری که قابلیت اصلاح و تغییر آن از طرف ملت به سهولت ممکن باشد.
• نسبت به حقوق ملت تضمین‌های لازم انجام پذیرد.
• آزادی احزاب و نهادهای مدنی تضمین و فعالیت‌های سیاسی بصورت حزبی انجام پذیرد.
• آزادی بیان از طریق تضمین آزادی مطبوعات ، فضای مجازی ، رادیو و تلوزیون ملی و خصوصی انجام پذیرد.
• آزادی اعتراض از طریق آزادی اجتماعات تضمین گردد.
• تمام ارکان قدرت با انتخابات تعیین گردد و پارلمان رکن رکین آن باشد

3) نظام آینده باید مبتنی بر سکولاریسم باشد.
سکولاریسم دارای درجات و مرتبه هایی است که انتخاب هر یک از آنها دارای آثار جدا گانه ای بوده که به صورت موجز در ذیل بیان می گردد.
•جدایی دین از اجتماع و حوزه عمومی که به سکولاریسم اقتدار گرا یا همان لائیسیته تعبیر می شود
•جدایی دین از سیاست
•جدایی دین از نهاد حاکمیت که به سکولاریسم نرم و مدارا گرا تعبیر می شود

از آنجایی که در نظام آینده قصد یک زندگی مسالمت آمیز وجود دارد و به هیچ وجه انگیزه ای بر دین ستیزی و ایجاد مزاحمت و آزار و اذیت بر افراد مذهبی و دین مدار وجود ندارد لذا جدایی دین از حوزه اجتماع منتفی می باشد و افراد مذهبی در اجرای دستورات دینی و مناسک مذهبی آزاد می باشند.

آنچه که از سکولاریسم در زبان و بیان نخبگان مدنظر است از نوع سوم جدایی دین از نهاد حاکمیت می باشد که مورد اجماع و قبول اکثر افراد مذهبی و غیر مذهبی سکولار می باشد.

4) حفظ تمامیت ارضی
فارغ از هر گونه بحث در خصوص نحوه حکمرانی اعم از فدرالیسم یا متمرکز و تقسیمات ارضی آنچه که محرز و مسلم است نظام آینده بر خلاف رویه جاری غیر متمرکز بوده ولی این تا جایی امکان پذیر خواهد بود که به تمامیت ارضی کشور خللی وارد نیاورد، که در اینخصوص می توان از روش‌های بینابین و نیمه متمرکز نیز استفاده نمود.

5) استقلال کشور در نظام آینده حفظ خواهد شد.
در نظام آینده ، کشور ایران بدون وابستگی به قدرتهای خارجی با در نظر گرفتن منافع ملی ، همزیستی مسالمت آمیز ، حسن همجواری ، تنش زدایی و مشارکت فعال در عرصه بین المللی با تکیه بر قدرت داخلی خواهد بود.

6) نظام آینده مبتنی بر لیبرالیسم خواهد بود.
• حق مالکیت ، اشتغال اشخاص محترم بوده و افراد در تعیین آن از آزادی کامل برخوردار خواهند .
• اقتصاد آزاد بوده و بر پایه رقابت خواهد بود.
• اما در این نظام اقتصادی نمیتوان به عدالت اجتماعی بی تفاوت بود و حاکمیت وظیفه دارد که امکانات بهداشتی درمانی، بیکاری و بازنشستگی، بیمه و تأمین اجتماعی، تأمین مسکن و خدمات آموزشی و تحصیلی و مانند آن را برای همه شهروندان دست کم به عنوان حداقل استاندارد زندگی و ارتقای برابری برای تضمین بقا تأمین نماید و بیشتر می‌توان به الگوی کشورهای اسکاندیناوی و دولت رفاه اشاره کرد که اگرچه اقتصاد برپایه تئوری لیبرالیسم می باشد ولی دولت در حیطه برقراری عدالت اجتماعی تضمین بقا و حداقل استاندارد زندگی و تامین اجتماعی مسئولیت دارد.

7) نظام آینده مبتنی بر حقوق بشر خواهد بود.
در نظام آینده تمام اصول مندرج در اعلامیه جهانی حقوق بشر و کنوانسیون های مربوطه بدون هر گونه استثنا و تبصره ای بایستی رعایت گردد.

8) نظام آینده باید مبتنی بر پلورالیسم و تکثرگرایی از منظر اندیشه ، مذهب ، اقوام باشد.

9) در نظام آینده برابری اعم از منظر اشخاص ، خانواده ، جنسیت ، مذهب ، اقوام ایرانی ، صنف ، گروه ، دسته ، حزب باید رعایت گردد .

ممانعت از هرگونه ایجاد انحصار و اعطای امتیاز ویژه به شخص،خانواده، طایفه، قوم ،قبیله ، نژاد، گروه، صنف ، دسته ، حزب و طبقه از شاخصه ها و ضروریات اصل برابری می باشد و نمی‌توان برای دلخوشی گروه و دسته ای آن را نادیده انگاشت و یا باب استثنایی را بر آن باز نمود .

📌 متن کامل را اینجا بخوانید

melimazhabi.com
@mellimazzhabi

روز‌نوشت‌های على افشارى

18 Nov, 12:29


بررسی پایگاه مردمی روسای جمهور آمریکا در نیم قرن گذشته


علی افشاری

🟢 این نمودار را با هدف بررسی پشتوانه اجتماعی روسای جمهور آمریکا در نیم قرن گذشته تهیه کردم،. شاخص مورد بررسی نسبت اراء ماخوذه هر رئیس‌جمهور به کل جمعیت واجد حق رای (Eligible voters) است.

🟢 همانطور که مشاهده می شود: جو بایدن، باراک اوباما و رونالد ریگان بهترین وضعیت را دارند. پایین‌ترین سطح شاخص مربوط به بیل کلینتون است.

🟢 جالب توجه است که در بهترین حالت، رئیس جمهور منتخب نیم قرن اخیر، توانسته اعتماد اندکی بیش از ۳۴ درصد شهروندان ۱۸ سال به بالای آمریکائی را به دست آورد. نرخ مشارکت نیز در بالاترین حالت، نزدیک به ۶۷ درصد بوده که حد نصاب خیلی بالایی نیست.

🟢 این نمودار نشان می‌دهد که عنصر رقابت در انتخابات ریاست جمهوری امریکا قوی است، همچنین سیستم دو ابر حزبی نیز عامدانه بگونه‌ای طراحی شده تا گرایش‌های مختلف ابتدا در درون احزاب دمکرات و‌ جمهوری‌خواه شکل گرفته، سپس دو حزب بعد از انتخابات مقدماتی و تعیین کاندید نهایی به سمت تشکیل ائتلاف ملی حرکت کنند.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

17 Nov, 13:51


مصاحبه تلویزیونی عراقچی و ناگزیری زورآزمائی جدید ایران ‌و آمریکا

علی افشاری

🟢 ملاقات ایر‌وانی و ایلان ماسک چه برگزار شده و یا نشده باشد، تغییری در این واقعیت ایجاد نمی‌کند که زورآزمایی پر حادثه دیگری در مناسبات بحرانی ایران و آمریکا با پیامدهای منطقه‌ای در پیش است. سیاست خارجی ایران بحرانی‌تر خواهد شد.

🟢 تناقض‌های عباس عراقچی در مصاحبه با صدا ‌و سیما بیش از آنکه بن‌بست سیاست خارجی دولت پزشکیان را نشان دهد، شرایط سخت جمهوری اسلامی را بازتاب داد.

🟢 اما برآیند سخنان عراقچی نشانگر آمادگی نظام تا اطلاع ثانوی برای تشدید تقابل است. برجام دیگر کار نمی‌کند. اروپا بیش از هر زمان دیگری به کشیدن مکانیزم ماشه نزدیک شده است. ترامپ توافقی بهتر از برجام برای آمریکا می‌خواهد و در حال تدارک نمایش چماقی دردآور است. حتی اگر مصالحه در نهایت ممکن شود، نیازمند توافق جدید است. ازاینرو، به احتمال زیاد مرگ کامل برجام در دولت پزشکیان رخ خواهد داد!

🟢 اراده جمهوری اسلامی برای رهایی جبهه مقاومت از مخمصه تهدید موجودیتی از یک سو و عزم اروپا بر فشار بیشتر جهت مهار همکاری‌های نظامی ایران و روسیه به علاوه رویکرد سخت‌تر دولت آینده آمریکا که در عمل “اول اسرائیل” را مد نظر دارد از سوی دیگر، جایی برای مصالحه در کوتاه مدت باقی نمی‌گذارد.

🟢 نمایش قدرت در میدان و موازنه تهدید و مانورهای نظامی و امنیتی، خرابکاری‌های سایبری و چه بسا زنجیره حملات متقابل فزاینده ایران و اسرائیل، فرجام کار را روشن می‌کند.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

16 Nov, 13:17


ضرورت روشنگری علیه شرارت رضا پهلوی

علی افشاری

✍️ فیلم آخر رضا پهلوی آنقدر مبتذل و تکراری بود که مصداقِ کوه، حلزون زائید شد! نه موش. این هیاهوی تک‌نفره و نمایشِ بی‌رونقِ اقلیتِ خودمردم‌پندار، به اندازه یک خبر عادی هم بازتاب پیدا نکرد. این ذلت و فقدانِ اثرگذاری، از آن رو است که همه‌چیزش عاریتی، تقلیدی، مبتذل و سفارشی است؛ به تمامی خارج از ساحت اصیل انسانی.

✍️ دریغ از یک ابتکار! او سلطان مفت‌بری نیز هست. دروغ شبه گوبلزی در اتکا به «خواست مردم» و تشکیل دولت انتقالی به نمایندگی از آنان، فقط یک دروغگویی موردی و خودشیفتگی کمیک نیست، بلکه وقاحت ویژه خاندان بیگانه‌ساخته «پهلوی» را نمایان می‌کند.

✍️ اما تنها نکته واجد معنا در واپسین موضع‌گیری، اعتراف به رهبری فردی و طرحِ رهبری خودخوانده است که نقطه‌ی پایانش، بازیابی تاج و‌ تخت از دست رفته می‌باشد. فیلم آخر وی، حجت را تمام کرد که همه‌ی گزافه‌گویی‌ها و فریبکاری‌های دهه اخیر و مبهم حرف زدن‌ها و نشست و برخاست با جمعی از فعالان سیاسی و لافِ «جمهوری‌» زدن، برای گرم کردن بازار پروژه ارتجاعی «بازسازی پادشاهی پهلوی» بوده است. البته او در رونویسی ناشیانه از نسخه خمینی، هوش و فراست مردم ایران و کنشگران سیاسی و مدنی را دست کم گرفته بود.

✍️ در این میان آن دسته از کنشگران سیاسی غیرسلطنت‌طلب که در دهه گذشته از سر خیرخواهی یا ساده‌اندیشی و یا جاه‌طلبی بیش از حد، اطراف او گِرد آمده و باعث شدند فردی که از حضور در عرصه عمومی وحشت می‌کرد، جسارت پیدا کرده تا مبارزات مردم ایران را مصادره کند، باید پاسخگو باشند. معلوم بود که آن خنده‌های کذایی و ادعای تلاش برای وحدت مخالفان، قبح‌زدایی از میدان‌داریِ فرد و سامانه‌ای است که اخراجیِ مردم ایران از صحنه سیاسی بوده است. او گام به گام پیش آمد و در ‌نهایت از همه آن‌ها استفاده ابزاری کرد تا نمایش توهم رهبری فردی‌اش را تکمیل کرده، در پرده آخر مدعی تشکیل دولت انتقالی شود!

✍️ واقعیت آن است که مبارزات مردم ایران هیچ ارتباطی به وی ندارد. او در تمامی این سال‌ها صرفا در سیاست کاسبی و به نام مردم ایران منابع مالی هنگفتی را کسب کرده که معلوم نیست خرج چه مصارفی شده است؟

✍️ حال که ترامپ رای آورده، در تاریکخانه افراطی‌های اسرائیل، نقشی برای ایجاد اهرم فشار بر جمهوری اسلامی تعریف شده و او را به بازی گرفته‌اند. روشن است که این نقش نیز موقت بوده و متولیان پروژه بعد از تحقق اهداف‌شان او را دوباره به دنیای تخیلاتش پرتاب می‌کنند تا در زیرزمین خانه‌اش خود را نشسته بر تخت پادشاهی تصور کند.

✍️ مردم ایران برای بیان اعتراضات خود و مدیریت دوره گذار در زمانی که وقتش برسد، نیاز به منجی و مدعی در خارج از کشور ندارند! همچنان که بی‌اعتنا به او و کارفرمایانش _نتانیاهو و ترامپ_ فعالیت اعتراضی خود را کرده و ادامه می‌دهند.

✍️ «زن، زندگی، آزادی» در نگاهی ملی و انسانی، نقطه‌ی آمالِ ایرانیان است؛ حال آنکه شاهِ خودخوانده‌ی بدون ملک و قبیله‌ی پهلوی‌طلبان از این صفات و امیال بی‌بهره بوده، تاکنون جز تخریب و تضعیف و بهانه دادن برای بی‌اعتبار کردن اپوزیسیون هیچ تاثیری نداشته‌اند. بخشی از تمهیدات نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی برای ایجاد تفرقه و درگیری در صفوف اپوزیسیون، تقویت گفتمان پیشامدرن و ممانعت از هم‌افزایی نیروها در رویکردی مشارکتی، ضدتبعیض، ملی‌_مردمی و مدرن، میدان دادن به جماعت پهلوی‌طلب بوده است.

✍️ اما روش غیردموکراتیک، ضدملی و تخیلی رضا پهلوی، مشکلی ساختاری دارد. هر فرد ‌و نیروی دیگری نیز که چنین کند، هم‌فرجامِ اوست. راهکار درست، رویکرد مشارکتی و رهبری جمعی و پا گذاشتن بر روی زمین واقعیات و دوری جستن از اوهام، رفتار دن‌کیشوتی و آرزواندیشی در پراتیک سیاسی است! البته پهلوی فقط آب به آسیاب جمهوری اسلامی و افراطی‌های اسرائیل می‌ریزد.

✍️ جماعت منحط «پهلوی‌طلب»، امکان تغییر و تحقق اهداف ادعایی را ندارند؛ اما در مسیر مبارزه ایجاد اختلال کرده و تقویت کننده جمهوری اسلامی و افراطی‌گری و محرکِ گفتمانیِ ‌‌دولت اقتدارگرای وابسته ضد ملی با اتکا به لمپنیسم هستند.

✍️ پیام آخر رضا پهلوی، ضرورت روشنگری علیه شرارت‌های وی را به دموکراسی‌خواهان گوشزد می‌کند. و می‌تواند موجب هشیاری عمومی نسبت به این امرِ حساس شود که دیگر نباید به جماعت پهلوی‌طلب اجازه داد تا از نام مردم سواستفاده کنند.

✍️ مبارزه با خمینی، خامنه‌ای و در سطح کلان استبداد، بدون ایستادگی در برابر «رضا پهلوی» و رد انگاره‌های هویتی پهلوی‌طلبی به هدف مطلوب نمی‌رسد، همانطور که مبارزه با «پهلوی» در کنار خمینی بیراهه بود.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

16 Nov, 13:14


🔴 برشی از سخنان علی افشاری، عضو همبستگی جمهوری‌خواهان ایران در دهمین همایش سالانه در زمینه‌ی استمرار تاریخی ملت ایران

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

15 Nov, 17:44


🔴 سند سیاست خارجی مصوب همایش دهم همبستگی جمهوری خواهان ایران

🔺امسال را می‌توان بزرگترین دوره بحران در روابط بین‌الملل به‌شمار آورد که در تحلیل آخر محصول تشدید سیاست خارجی ستیزه‌جو و تنش‌بنیاد جمهوری اسلامی است.

🔺فقدان مشروعیت جمهوری اسلامی و حس استیصال در بخشی از جامعه باعث شده که مداخله نظامی اسرائیل به پشتوانه آمریکا و «آزادسازی» خارجی حامیانی در ایران پیدا کند اما رصد کردن فضای سیاسی نشانگر سیطره نگرش مبتنی بر نه گفتن متقابل به جنگ و جمهوری‌اسلامی است.

🔺بحران در سیاست خارجی و نادیده گرفتن منافع ملی آسیب‌های بزرگ و چه بسا جبران ناشدنی به زیرساخت‌های توسعه‌ای، رفاه اجتماعی، بهداشت و سلامت عمومی و آموزش کشور زده که تاب‌آوری بیشتر و طولانی‌تر آن ممکن نیست.

🔺همبستگی جمهوری‌خواهان ایران، بازنگری بنیادی در سیاست خارجی بحران‌ساز جمهوری اسلامی را در گرو گذار انقلابی از ساختار قدرت حاکم می‌داند، اما در کوتاه مدت و تا زمانی که گذار انقلابی در ایران به وقوع بپیوندد، اقداماتی را برای کاهش آسیب به میهن و ملت، مفید ارزیابی می‌کند.

متن کامل را در اینجا بخوانید.

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

14 Nov, 17:50


عملکرد ترامپ در سه انتخابات گذشته

✍️ این اینفوگرافی را با این هدف تهیه کردم تا در درک اتفاق رخ داده در ادوار حضور دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا کمکی باشد. این ایالت‌ها برد و باخت ترامپ را رقم زدند.

✍️ چون در هر سه دوره در کارولینای شمالی برنده شد، لذا آن را در نظر نگرفتم. انتخابات دومین دوره ریاست‌جمهوری اوباما را هم برای مقایسه در نظر گرفتم.

✍️ همانطور که دیده می شود ترامپ در انتخابات این دوره در تمامی ایالت‌های چرخشی منهای جورجیا وضعیت بهتری دارد اما برتری وی به مراتب کمتر از اوباما است. در واقع در هر سه دوره اخیر در مقایسه با اکثر انتخابات‌های ریاست جمهوری امریکا در قرن بیستم فاصله ترامپ با رقبا زیاد نیست.

✍️ در عین حال رشد پیوسته آراء ترامپ نشان می‌دهد که جنبش اجتماعی حامی وی نه تنها ریزش نداشته بلکه در طول دوازده سال رشد کرده است. مانایی این وضعیت در دولت دوم وی معلوم نیست.

✍️ جو بایدن در انتخابات دوره قبل عملکرد خارق العاده‌ای در ائتلاف‌سازی داشت که توانست ترامپ را علی‌رغم کسب یازده میلیون رای بیشتر نسبت به سال ٢٠١٦ شکست بدهد. باز هم در خصوص تحلیل انتخابات ریاست‌جمهوری ٢٠٢٤ خواهم نوشت.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

14 Nov, 13:49


ترامپ و معضل سیاست‌ورزی عاری از فضیلت

علی افشاری

🟢 انتخاب چهره افراطی و بولهوسی چون مت گیتز برای دادستانی کل، خیلی زود شدت فاجعه ریاست جمهوری دوباره ترامپ در آمریکا را نمایان کرد که پیامدهای منفی‌اش گریبانگیر دنیا نیز می‌شود.

🟢 تهدید اصلی ترامپ و مگائیست‌های حزب جمهوری‌خواه ‌و حامیان‌شان در عرصه سیاسی ایران و دنیا، سیاست‌ورزی عاری از فضیلت است. بی‌اعتنایی به ارزش های انسانی، شرم و اخلاق و ریخته شدن قبح دروغگویی آشکار، معضلی مشترک در همه جای دنیا است که محال است بهبود مستمر و پایدار را به ارمغان بیاورد.

🟢 متاسفانه چیره شدن مادی‌گرایی صرف و تقلیل توسعه به لذات دنیوی و کسب ثروت و مسابقه حول مصرف‌گرایی در سه دهه گذشته مشوق ارزش‌زدایی (Valueless) از سیاست ورزی شده است.

🟢 این تهدید در امروز و‌ فردای ایران هم وجود دارد که انسان‌ها فقط خوردن غذای بهتر، داشتن منزل و ماشین و وسایل شخصی گران‌تر و رفاه مادی بیشتر و یا فرار از فقر با امید بستن به وعده‌های پوپولیستی ملاک‌ انتخاب‌های سیاسی شان شود و توجه به دموکراسی، کرامت انسانی، خیر عمومی، صداقت، فضائل و ارتقاء مناسبات اجتماعی ‌و اخلاقی نکنند.

🟢 به نظرم توجه به این مسئله و مقابله با سیاست‌ورزی معطوف به قدرت به عنوان محور اصلی امر سیاسی از همین الان ضرورت دارد تا تمایز آن با سیاست‌ورزی متعارف
مشخص شود.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

10 Nov, 12:39


🔴 علی افشاری، عضو همبستگی جمهوری خواهان ایران در مصاحبه با تلویزیون ایران اینترنشنال

_بیان ضرورت وجودِ یک اپوزیسیون توانمندِ معتبر که جذابیت لازم را برای جامعه داشته باشد، به منظور گذار از جمهوری اسلامی

_تبیین تقدمِ یک توافق اجتماعی بر سر اصول اساسی که قرار هست نظام سیاسی آینده از آن برخوردار باشد

_توضیح حرکت همبستگی جمهوری‌خواهان، در مسیرِ افزایش همگرایی میان نیروهای جمهوری‌خواه سکولار و ایجاد ثقل جمهوری‌خواهی در گام نخست و سپس تقویت تعامل با دیگر جریانات دموکراسی‌خواه

_تحلیلِ حرکت از اشتراک بر سر جنبه‌های سلبی به سوی اشتراک در جنبه‌های ایجابی برای تحقق یک گذار انقلابیِ موفق از جمهوری اسلامی به استقرارِ یک جمهوری دموکراتیک سکولار که همگان به آن احساس تعلق کنند

مراسم روز نخست دهمین همایش سالیانه همبستگی جمهوری‌خواهان ایران برگزار شد.

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

08 Nov, 12:37


روز‌نوشت‌های على افشارى pinned «https://youtu.be/3UrKrXwt4M8?si=e5AP-mfDjnXEiv1F @Aliafshari52»

روز‌نوشت‌های على افشارى

08 Nov, 05:01


https://youtu.be/3UrKrXwt4M8?si=e5AP-mfDjnXEiv1F
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

07 Nov, 15:11


درآمد نفتی ایران در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ و بایدن

علی افشاری

🟢 مقایسه این سه نمودار برای روشن شدن تاثیر فشار حداکثری ترامپ در فروش نفت ایران روشنگر است. حامیان ایرانی ترامپ در این خصوص اغراق و خلاف‌واقع‌گویی می‌کنند نمودار میله‌ای درآمد نفتی ایران را در ده سال گذشته و دو نمودار خطی درآمد اوپک را در این زمان و بهای سالانه هر بشکه نفت خام را نشان می‌دهند.

🟢 البته درآمد نفتی واقعی ایران به دلیل فروش غیر رسمی از این بیشتر است. اما همانگونه که نمودار‌ها نشان می‌دهند بخشی از کاهش درآمد نفتی ایران بعد از خروج ترامپ از برجام و اعمال تحریم‌ها مطابق با ترند جمعی کاهش درآمدهای نفتی کشورهای صادرکننده بوده است.

🟢 قیمت نفت در سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ بشدت افت کرد. تحریم نفت روسیه نیز باعث شد تا تقاضای جدید برای نفت ایران بوجود آمده و حفظ زنجیره تامین اعمال تحریم‌ها را در عمل شل کند. ترامپ هیچوقت نتوانست فروش نفت ایران را در زمان ریاست‌جمهوریش صفر کند. همچنین جمهوری اسلامی بعد از خروج ترامپ از برجام نیازمند زمان و تغییر روش برای عبور از چالش جدید بود.

🟢 وقتی ترامپ رئیس جمهور شد، ایران محدودیتی در تجارت جهانی نداشت. الان مشتری اصلی نفت ایران، چین هست که به تحریم دولت آمریکا چه دمکرات‌ها سر کار باشند و چه جمهوری‌خواه‌ها، اعتنایی نمی‌کند! خرید نفت ایران به دلیل سازگاری با پالایشگاه‌های بومی و دریافت تخفیف برای چین مزیت دارد. اگر ترامپ وعده‌اش در افرایش فشار به چین را عملی کند، آنگاه انگیزه چین در افزایش تعاملات اقتصادی و سیاسی با ایران افرایش هم پیدا می‌کند. شرایط الان با ۸ سال گذشته از جهات مختلف فرق کرده است.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

06 Nov, 14:15


بازگشت ترامپ به کاخ سفید، فاجعه غیرقابل جبران نیست

علی افشاری

🔹 انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا با نتیجه‌ای غیرعادی به پایان رسید. در دمکراسی باید نتیجه را پذیرفت اگرچه در تشخیص فردی، رویدادی بد تلقی شود.

🔹شهروندان در دموکراسی، انسان های آگاه و خودمختاری هستند که بر اساس ارزش‌ها و دیدگاه سیاسی و فرهنگی خود رای می‌دهند و التزام عملی به نظر اکثریت دارند، نه اینکه کوکورانه از جو غالب و یا تشخیص خود از نظر اکثریت پیروی کنند.

🔹 در دمکراسی اتفاق خوب باید از مجرای انتخاب اکثریت با رعایت حقوق اقلیت و در چارچوب موازین حقوق بشری و قواعد رقابت منصفانه محقق شود.

🔹 در دمکراسی لزوما انتخاب مردم عاری از خطا نیست اما در درازمدت، دمکراسی‌ها خود را تصحیح کرده و بستری برای اتخاذ تصمیمات درست بیشتر می‌شوند.

🔹 اگرچه بازگشت سیاستمدار فاسد، دیکتاتور، پوپولیست و دچار خودشیفتگی وخیم چون دونالد ترامپ، رویداد بد و تاسف‌باری برای آمریکا، جهان و ایران است، اما یک فاجعه غیرقابل جبران نیست.
‏تاریخ به پایان نرسیده است. همین ترامپ چهار سال پیش با رای مردم از کاخ سفید اخراج شد. انتخاب دوباره‌اش هم نشان داد که تا چه میزان ادعای تقلب بی‌اساس بود.

🔹 بازگشت ترامپ و تداوم استمرار بقای موج خطرناک‌ ترامپیسم و یا مگا جمهوری‌خواه به همان میزان که تهدید است، فرصت هم می‌تواند باشد. عمده وعده‌های ترامپ بی‌پشتوانه بوده و قابلیت تحقق ندارند. موازنه قوای بین‌المللی ‌‌تغییرات رخ داده در مقایسه با ۴ سال پیش نیز چندان فرصت عرض اندام به او در عرصه جهانی نمی‌دهد. البته ریسک تشدید بی‌ثباتی و تقویت باشگاه حکومت‌های اقتدارگرا وجود دارد، ولی دست جهان آزاد نیز بسته نیست.

🔹 نیروهای سیاسی دموکراسی‌خواه و جامعه مدنی در آمریکا با توجه به در تنگنا قرار گرفتن دمکراسی و کرامت انسانی و تهدیدات مرتبط با امنیت ملی می‌توانند به سمت بازسازی امر سیاسی، بازدارندگی در برابر پوپولیسم و ایجاد یک ائتلاف ملی فراگیر و در انداختن طرحی جدید حرکت کنند. توان این نیروها و نهادهای حافظ دمکراسی در آمریکا آنقدر قوی هست که اجازه دست اندازی ترامپ به قانون اساسی و سازوکارهای کنترلی قدرت را ندهد.

🔹 در مورد ایران هم فرصت خوبی است تا حباب تصورات غلط از ترامپ و رویافروشی ترکیده و دست سراب‌سازان رو شود. ماه عسل ترامپ با رای‌دهندگان خارج از مگا جمهوری‌خواه و حامیان ایرانی زیاد طول نخواهد کشید.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

05 Nov, 21:18


https://youtu.be/xEdfh9ZoEzg?si=WNCXVQIHgtlawXfQ
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

05 Nov, 14:09


«گشایش» نقاب دولت امنیتی پزشکیان

علی افشاری

🟢 سخنگوی قوه قضائیه مدعی شده که «الهه محمدی و نیلوفر حامدی با ابراز ندامت و پشیمانی و تعهد به اینکه اقدامی خلاف قانون کشور انجام نمی‌دهند، درخواست عفو کرده‌اند که در حال بررسی است.»

🟢 صحت این ادعا معلوم نیست و ممکن است کذبی دیگر از دروغ‌پردازی نهادینه‌شده در قوه قضائیه باشد.

🟢 اما این ادعا فریبکاری و ماهیت امنیتی دولت پزشکیان را نشان می‌دهد که آزادی محکومان و رفع ظلم از محروم‌شدگان را مشروط به تسلیم آنها به قدرت خودکامه، نادیده گرفتن حقوق و شان انسانی و پذیرش انقیاد درونی می‌کند.

🟢 دقیقا کاری که بازجوهای خوب انجام می‌دهند تا با هراس از بازجوی بد، قربانی به دست خود شرافت و کرامت انسانی‌اش را نادیده بگیرد.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

05 Nov, 11:46


رای به هریس و دوگانه خیر و شر

🟢 امروز روز مهمی در تاریخ آمریکا و جهان است. پیروزی ⁧ #کامالا_هریس ⁩می‌تواند در بهبود اوضاع و یا دفع شر نقطه عطفی باشد.

🟢 برای دمکراسی، حقوق زنان، دفاع از ارزش‌های آمریکایی، صلح، رد پوپولیسم. توسعه پایدار، حقوق بشر، کرامت انسانی، عدالت و حفظ متانت و ادب در سیاست به هریس رای‌دادم.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

04 Nov, 22:30


https://youtu.be/DPOKaYDTBqU?si=Xud2nnhXVN4Cm2YA
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

04 Nov, 18:48


سخنرانان و عناوین بحث‌ها در دو بخشِ «پیامدهای تشدید در بحران سیاست خارجی» و «نوسازی گفتمانی و سازمانی اپوزیسیون» در روز نخستِ همایش

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

04 Nov, 07:42


https://youtu.be/XKPXEheARpU?si=KG1aAwxgufzKdj-W
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

03 Nov, 18:48



۱۳ آبان سیاه و هزاران میلیارد دلار بربادرفته


🟢 ۱۳ آبان ۵۸ یکی از سیاه‌ترین‌ روزهای تاریخ معاصر ایران است که در ظاهر به نام دانشجو ولی در عمل توسط گروه احمد خمینی و اطلاعات سپاه با مدیریت محسن رضائی سازماندهی و طراحی شد.

🟢 مضرات ماندگار آن حرکت فقط بحرانی شدن رابطه با آمریکا و پایه‌گذاری سیاست خارجی ستیزه‌جوو نامتوازن و دشمنی با غرب نبود، بلکه عواملی چون سرآغاز تثبیت اقتدارگرایی، خردستیزی، گسترش خشونت دولتی، کنار رفتن مفاهیم مدرن در ساخت قدرت بعد از انقلاب بهمن ۵۷، تضعیف نهادینه بوروکراسی و فن‌سالاری، ظهور فساد سیاسی با کنار رفتن شایسته‌گزینی در ذیل تخصص ستیزی، محوریت یافتن «خط امام» به عنوان ملاک انتخاب مناصب و ریشه دواندن مناسبت رانتی در پوشش «انقلابی‌گری» را نیز در بر می‌گیرد.

🟢 هزینه‌های آن که هنوز کشور از زیر بار آن کمر راست نکرده است، هزاران میلیارد دلار است؛ اعم از اموال عمومی مصادره شده در آمریکا، تحریم‌ها و هزینه‌های فرصت.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

03 Nov, 15:44


روز‌نوشت‌های على افشارى pinned «https://youtu.be/t-6x43vpMzg?si=ugyMlWfdEHy-8pXt @Aliafshari52»

روز‌نوشت‌های على افشارى

03 Nov, 15:13


اسرائیلی‌ها و چالش شادی

✍️ یکی از ویژگی‌های خاص مردم اسرائیل شادی زیاد، امید به آینده بهتر از لحاظ مالی برای فرزندان و امید زندگی بالاتر است.

✍️ در گزارش سالانه رتبه‌بندی شادی در دهه گذشته همیشه در کنار کشورهای اسکاندیناوی جزو ده کشور اول دنیا بوده‌اند که علاوه بر شادی بالا از طول عمر زیاد و نرخ خودکشی و افسردگی پایین هم برخوردار بوده‌اند.

✍️ گزارش رتبه‌بندی شادی همه ساله در یک پروژه مشترک از سوی موسسه نظرسنجی گالوپ، مرکز بهسازی دانشگاه آکسفورد، شبکه راه‌حل‌های توسعه پایدار سازمان ملل و هیئت تحریریه گزارش شادی جهانی تدوین و منتشر ‌ می‌شود.

✍️ در آخرین گزارش که مربوط به ارزیابی در سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ است، رتبه اسرائیل در دنیا، هفتم است.

✍️ حال سئوال اینجا است که تاثیر عملیات «طوفان‌الاقصی» در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و در گرفتن جنگ غزه چه تغییری در این وضعیت ایجاد می‌کند؟

✍️ اگر تغییر ایجاد نشود، آنگاه یک شکست برای حماس و حامیانش در مختل کردن زندگی اسرائیلی‌ها خواهد بود. اما اگر تغییر کند یک شکست برای دولت اسرائیل در میان مدت و
درازمدت خواهد بود.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

02 Nov, 21:11



قول و قرار متوهمانه محتمل با ترامپ!

علی افشاری

🟢 از قرار معلوم تصمیم‌گیران اصلی جمهوری اسلامی از بایدن خیلی عصبانی هستند و چون اول انقلاب دمکرات‌ها را خطرناک‌تر از جمهوری‌خواه‌ها می‌دانند!

🟢 اما ترامپ اگر به کاخ سفید راه پیدا کند، خواهد کوشید تا توافقی ذلت‌بار را بر آنها تحمیل کند! شاید هم متوهمانه قول و قراری با ترامپ گذاشته‌اند!
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

02 Nov, 17:41


https://youtu.be/t-6x43vpMzg?si=ugyMlWfdEHy-8pXt
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

02 Nov, 13:33


مولوی عبدالحمید و بی‌ثباتی در سیاست ورزی؛ حمایت از طالبان، جنبش مهسا تا پزشکیان

علی افشاری

🔹 مولوی عبدالحمید حجت را تمام کرد که سیاستمدار قابل اعتماد و اتکایی نیست! نوساناتش بیش از اندازه است! حمایت از روحانی، طالبان، رئیسی، جنبش زن زندگی آزادی، حسن نصرالله و‌ پزشکیان در کارنامه‌اش دیده می‌شود! او در انتخابات ۱۴۰۳ نیز شفاف و اخلاقی عمل نکرد! الان معلوم شد که توافقاتی در پشت پرده با پزشکیان داشته است.

🔹 منصور بیجار، استاندار انتخاب شده در‌دولت‌های قبلی هم سمت داشته و یک نیروی خنثی از جهت حساسیت قومی و رویکرد ضدتبعیض است. ارزش بلوچ بودن او معادل زن بودن فرزانه صادق است!

🔹البته عبدالحمید کماکان ظرفیت‌های مثبتی دارد اما به دلیل نداشتن ثبات و اصول مشخص در سیاست‌ورزی و پیشبینی‌ناپذیری در رفتار، سزاوار قرار گرفتن در جایگاه رهبری و یا موقعیت تعیین‌کننده نیست.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

01 Nov, 14:53


کمال خرازی و تایید ادعاهای اسرائیل در مورد برنامه هسته‌ای نظام

علی افشاری

🟢 مصاحبه کمال خرازی از کارگزاران قدیمی بلوک قدرت جمهوری اسلامی و معتمدان خامنه‌ای با المیادین اعترافات مهمی دارد:

🟢 او می‌گوید که جمهوری اسلامی توانایی ساخت تولید سلاح هسته‌ای را دارد، تنها فتوای خامنه‌ای موقتا جلوی آن را گرفته است. او تهدید می‌کند که اگر ایران، بخوانید نظام تهدید موجودیتی بشود «دکترین هسته‌ای» تغییر خواهد کرد.

🟢 بدین‌ترتیب او اعتراف می‌کند که هدف از برنامه هسته‌ای از ابتدا استفاده نظامی بوده و در همه دو دهه گذشته در پشت سر تکذیب‌های رسمی، نهادهای نظامی و تخصصی هسته‌ای کشور در حال کسب قابلیت تولید سلاح اتمی بودند!

🟢 همچنین فتوی خامنه‌ای صرفنظر از اینکه صلاحیت افتا ندارد، مثل مابقی اظهاراتش دروغ و مصلحتی بوده است. در واقع از ابتدا تولید بمب اتمی و یا شمایل آن را گرفتن، دکترین هسته‌ای نظام بوده و چیزی عوض نشده است.

🟢 حرف‌های خرازی تاییدکننده اظهارات دولت اسرائیل در دو دهه گذشته و توجیه‌کننده تحریم‌های دولت امریکا از دید امنیت ملی آن کشور نیز است.

🟢 اینکه جمهوری اسلامی الان سلاح اتمی داشته و یا بزودی به آن دست پیدا کند، در این واقعیت تفاوتی ایجاد نمی‌کند که این ابزار تضمین امنیتی برای بقای جمهوری اسلامی ایجاد نمی‌کند.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

01 Nov, 13:35


فایل صوتی تحلیل آخرین وضعیت انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا. رقابت هریس و ترامپ در ایستگاه آخر.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

01 Nov, 03:20


https://youtu.be/1x94wPNmaKQ?si=XtbwFSHt2DmIUdb7
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

29 Oct, 11:47


دولت پزشکیان و زنان علیه زنان

علی افشاری

🟢 سخنگوی دولت امروز گفته است: «برای رفع فیلترینگ نیازی به راهپیمایی و لشکرکشی‌های خیابانی نیست.»!

🟢 مهاجرانی، استیفای حق آزادی تجمعات را «لشگرکشی» می‌‌خواند تا سرسپردگی خود به ولایت استبداد را تمام و کمال نشان دهد! رئیسش نیز در مجلس همزمان مشتی وعده بی‌پشتوانه و شعار در مورد بودجه انبساطی ۱۴۰۴ ارائه داد.

🟢 زن بودن وزیر و نماینده مجلس فی‌نفسه ارزش نیست! امثال مهاجرانی و فرزانه صادق با تبعیت از مردسالاری در تحلیل آخر مروج گفتمان ضد زن هستند؛ زنانی علیه زنان!

🟢 دولت ‌پزشکیان، دولت فریب و دروغ با ماموریت امنیتی است. کارگزارانش عمدتا وادادگان، شیادان ذلیل در برابر قدرت خودکامه و کاسبان سیاست هستند.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

28 Oct, 15:26


واعظ قزوینی، روزنامه‌نگار شهید مشروطه و معرف استبداد رضاخانی

علی افشاری

🔹 واعظ قزوینی مدیر روزنامه «نصیحت»، ۹۹ سال پیش در چنین روزی مقابل ساختمان مجلس شورای ملی توسط عوامل رضا خان سردار سپه کشته شد.

🔹 این روحانی نواندیش، شاعر، روزنامه‌نگار و چپگرا چون میرزاده عشقی قربانی انتقال حکومت به رضا شاه و انهدام مشروطه شد. دو روایت در مورد قتل او توسط ایادی رضا شاه مطرح است: او را با ملک‌الشعرای بهار اشتباه گرفتند و یا به خاطر نفوذش در شهر قزوین، هدف اصلی بود.

🔹 او چهارمین روزنامه‌نگار شهید مشروطه بعد از جهانگیر خان صوراسرافیل، سلطان العلمای خراسانی و میرزاده عشقی است.

🔹 فرجام خونین او حجت آشکاری است که چگونه رضا سوادکوهی مازندرانی از ایل پالانی با مداخله سیاسی دولت وقت بریتانیا نخست کنترل نیروی قزاق را در دست گرفت و سپس ویترین کودتایی شد که پرونده دولت ملی دمکراتیک برآمده از انقلاب مشروطه را بست.

🔹 در نهایت نیز رضا خان سردار سپه با وابستگی به قدرت خارجی، قلدری، نظامی‌گری، قتل، ترور و خشونت در سایه خطای راهبردی توابان مشروطه و خوشبینی ساده‌لوحانه دولت وقت شوروی که او را نماینده بورژوازی ملی ایران می‌دانست، نظام پادشاهی پهلوی را تاسیس و ۱۶ سال حکومت مطلقه را در شکلی جدید بر ایران تحمیل کرد.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

27 Oct, 20:02


🔴 علی افشاری، عضو همبستگی جمهوری خواهان ایران در مصاحبه با تلویزیون ایران اینترنشنال

_توضیحات پیرامون ابعاد اعلامیه همگامی درباره نزاع اسرائیل و جمهوری اسلامی

_تبیین افکار عمومی به مثابه‌ی یک متغیر اثرگذار

_تحلیل عاملیت جمهوری اسلامی در زمینه‌سازی منازعه میان ایران و اسرائیل

_بیان ضرورت «نه» گفتن به جنگ و تنش، در جهت فشار بر استبداد حاکم

_اشاره به تناقض‌گویی‌های دستگاه جمهوری اسلامی در مورد حمله‌ی اخیر اسرائیل

ائتلاف همگامی خواستار بسته شدن پرونده رویارویی مستقیم نظامی ایران و اسرائیل شد.

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

27 Oct, 11:02


اعلامیه «همگامی برای جمهوری سکولاردموکرات در ایران» پیرامون حمله اسرائیل به ایران و ضرورت تنش‌زدایی

ایران باید با ایده «نابودی اسرائیل» و آزادسازی فلسطین وداع کند

حمله اسرائیل به ایران در واکنش به عملیات موشکی «وعده صادق ۲»، شب پرالتهاب و نگران‌کننده‌ای را برای مردم و میهن ما رقم زد. در جریان این حمله تاکنون متاسفانه حداقل ۴ پرسنل ارتش جان باخته و تاسیسات موشکی، پهپادی و سامانه دفاع هوایی کشور آسیب دیدند، که از سطح و اندازه آن فعلا اطلاعاتی در دست نیست. «همگامی» ضمن محکوم کردن حمله اسرائیل به ایران و تشدید جنگ‌افروزی از هر دو سوی نزاع، بر ضرورت تنش‌زدایی و حل و فصل اختلافات از مسیرهای دیپلماتیک تاکید می‌کند.

جمهوری اسلامی با کوچک‌‌‌نمایی حمله اسرائیل درصدد است آسیب‌پذیری خود را پنهان کند. اگر رژیم به حمله متقابل دست بزند، زیرساخت‌ها و نیروهای نظامی کشور را در معرض خطر حملات مجدد اسرائیل قرار خواهد داد. کشور و ملت تاب هزینه‌های تشدید تنش را ندارد. به نظر ما ایران باید با ایده «نابودی اسرائیل» و آزادسازی فلسطین وداع کرده و در حرکت جمعی با کشورهای منطقه، پیگیر راهکار مناسبی در چارچوب سازوکارهای بین‌المللی برای حل و فصل اختلافات بین اسرائیل و فلسطین باشد.

ما از همه نیروهای سیاسی و جامعه مدنی دلسوز کشور دعوت می‌کنیم تا یک‌صدا بر مخالفت با ادامه‌ی تنش از سوی جمهوری اسلامی تاکید کرده و خواهان بسته شدن پرونده موج جدید رویارویی مستقیم نظامی بین ایران و اسرائیل شوند.

ما در عین حال باز بر این واقعیت تاکید می‌کنیم که برطرف شدن دائمی سایه جنگ، مستلزم گذار از جمهوری اسلامی به دموکراسی است.

همگامی برای جمهوری سکولاردموکرات در ایران

۶ آبان ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ اکتبر ۲۰۲۴

@hamgamijds

روز‌نوشت‌های على افشارى

27 Oct, 10:16


🔴 علی افشاری، عضو همبستگی جمهوری خواهان ایران در مصاحبه با تلویزیون ایران اینترنشنال

تحلیل ابعاد حمله‌ی اخیر اسرائیل به ایران و ارزیابی احتمال پاسخ جمهوری اسلامی به این حمله، تبیین این نکته که نوع عملیات اسرائیل امکان تنش‌زدایی را بیش از تشدید پلکانی تنش فراهم کرده است

هنوز اطلاعات دقیق و قطعی از میزان خسارات حمله‌ی اسرائیل به ایران وجود ندارد.

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

26 Oct, 20:47


نسخه صوتی، صحبت پیرامون حمله موشکی - پهپادی اسرائیل به ایران در پاسخ به عملیات «وعده صادق دو»
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

26 Oct, 15:26


https://youtu.be/Wum3RClBa9M?si=Ty-KpdnYBMrYld_h
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

25 Oct, 13:33


🔴 علی افشاری، عضو همبستگی جمهوری خواهان ایران در مصاحبه با تلویزیون صدای آمریکا

توضیح نقش شخصی خامنه‌ای در برخورد با محصورین به خصوص میرحسین موسوی، تبیین ایستادگی موسوی بر تعهد به مردم به عنوان وجه تمایز وی با کروبی

بیش از پنج هزار روز از حصر خانگی رهبران نمادین جنبش سبز می‌گذرد.

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

25 Oct, 11:23


رکوردشکنی پزشکیان در تقرب به روسیه پوتینی

علی افشاری

🟢 پزشکیان و کارگزارانش، اعم از عراقچی و همتی در اتکا به شرق و تملق به روسیه پوتینی رکورد شکستند! تغافل و‌ تجاهل این جماعت در حدی وخیم است که نمی‌بینند، ده درصد توافقات و تفاهمات با چین و روسیه در دهه گذشته هم محقق نشده است.

🟢 دولت پزشکیان به تمام معنا دولت فریب و دروغ است. در انتخابات وعده تنش‌زدایی با غرب می‌دادند اما وقتی بر کرسی ریاست پوشالی نشستند سر به آستان روسیه و‌ چین سائیده و تمنای محال غلبه شرق را دارند.

🟢 این نگاه ضد ملی که غرب‌ستیزی را با شرق‌شیفتگی ذلیلانه ترکیب کرده، مانع اصلی سیاست خارجی عزتمند و مفید به حال میهن و ملت است!
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

25 Oct, 03:45


فایل صوتی، چرا نظرسنجی‌ها ناتوان از پیشبینی انتخابات 2024 آمریکا هستند؟ https://youtu.be/4kAPfKVYRhQ?si=LSbV3WF0rLpjfTf3
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

24 Oct, 18:09


روز‌نوشت‌های على افشارى pinned «https://youtu.be/4kAPfKVYRhQ?si=LSbV3WF0rLpjfTf3 @Aliafshari52»

روز‌نوشت‌های على افشارى

24 Oct, 16:59


https://youtu.be/4kAPfKVYRhQ?si=LSbV3WF0rLpjfTf3
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

23 Oct, 12:06


پنهان‌سازی منشا شر بزرگ؛ پروژه‌ی سناریوپردازانِ ذی‌نفع

علی افشاری

🔹 این روزها باز هم شاهد داغ شدن بازار لولوسازی هستیم. این‌بار «دیوِ» داستان، میرباقری است که گفته اگر نصف جهان هم در جنگ برای رسیدن به قُرب الهی کشته شوند، مشکلی ندارد!

🔹سناریوپردازانِ این بخش از سریال «لولوسازی» نمی‌گویند مگر غیر از این بر ذهنیت نهاد ولایت‌فقیه حاکم بوده است؟ مگر خمینی، پیر و مرادِ اصلاح‌‌طلب و اصولگرا نگفت: «حفظ جمهوری اسلامی از حفظ یک نفر _ولو امام عصر باشد_ اهمیتش بیشتر است؛ برای اینکه امام عصر هم خودش را فدا می‌کند برای اسلام.»؟ مگر همان بنیانگذارِ جمهوری اسلامی نبود که جنگ با عراق را با همین نگاه فرماندهی کرد؟

🔹 میرباقری فقط حقیقتِ نگرش بنیادگرایی اسلامی را آشکار کرده است. همه گرایش‌های سنی و شیعه آن با تفسیر زمان‌پریشانه و کژتابانه از جهاد، در فعل سیاسی و‌ تسخیر قدرت به حرمت جان انسان‌ها وقعی نمی‌گذارند! از دید آن‌ها، مخالفان که خون‌شان مباح است و موافقان نیز برای امر مقدس روا است خود را به هلاکت انداخته و ‌در جایگاه «شهید» رستگار شوند!

🔹فرد میرباقری هیچ است. او تنها یک عضو ساده مجلس خبرگان رهبری است! غوغاسالاران توضیح بدهند که چه کسی و چه جایگاهی در قدرت او‌ را بالا کشیده است؟ به اشاره چه کسی بودجه‌های خاص در اختیار او قرار گرفته است؟ مگر نه این است که میرباقری سخنانی را بر زبان می‌آورد که خوشایند خامنه‌ای است! اشتراکات فراوانِ نظری بین آن‌ها گواه این ادعا است! در این میان پدیده‌های عجیبی هم سر برآورده‌اند که به میرباقری می‌تازند اما ستایشگر حماس و عزادار یحیی سنوار هستند! نه دستگاه ادراکی درستی دارند که تناقض را دریابد و نه وجدان اخلاقی بیدار که مانع فریبکاری شود!

🔹 حماس و سنوار برای مبارزه‌طلبی ماجراجویانه بیش از چهل هزار نفر را به ضیافت مرگ‌ بردند و میلیون‌ها نفر را آواره کردند. اگر همه مردم نوار غزه هم کشته می‌شدند، آن‌ها کک‌شان هم نمی‌گزید؛ چون متوهمانه می‌پندارند و می‌پنداشتند که مجری ماموریت مقدس هستند! و پیکارشان نیازمند خون تازه است. همانطور  که از یک رزمنده جنگ هشت ساله شنیدم که در جایگاه بیسیم‌چی بعد از مشاهده جوانانی که در خون خود می‌غلطیدند به قرارگاه فرماندهی جنگ‌ وحشت‌زده و مضطرب اطلاع می‌دهد که عملیات لو رفته ‌‌ولی پاسخ می‌شنود که «بر بال ملائک پرواز کنید»!

🔹 طراحان این سناریوها و معماران این فضاها می‌خواهند حواس جامعه از ریشه‌های مصیبت‌ها و مشکلات اصلی منحرف شود. در حالی که اگر خامنه‌ای و نهاد ولایت فقیه نباشند امثال میرباقری محلی از اعراب نخواهند داشت!
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

21 Oct, 17:08


https://youtu.be/KsPvpr0jNMw?si=6sfOyviFTG0Tc-Wu
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

21 Oct, 14:48


«نه به جنگ و نه به جمهوری اسلامی»

سمت‌گیری‌ها در فضای عمومی، نشانگر تثبیت رویکرد «نه به جنگ و نه به جمهوری اسلامی» است. جنگ‌طلبان، چه آن‌هایی که در سطح سیاسی به «آزادسازی» از سوی افراطیونی چون نتانیاهو دل بسته‌اند و چه مدافعان سیاست ستیزه‌جویانه محو اسرائیل، هر دو به حاشیه رانده‌شده‌اند.

«همگامی» به عنوان یکی از پیشگامان در تعقیب رویکرد تلفیقی گذار به دموکراسی و صلح پایدار، بار دیگر بر مخالفت صریح با مداخله نظامی خارجی و ضرورت تنش‌زدایی فوری با اسرائیل و آمریکا، تاکید می‌کند.

در عین حال خروج از وضعیت معلق صلح مسلح و سایه همیشگی تهدید جنگ، مستلزم انتقال قدرت به نمایندگان مردم و‌ تغییرات ساختاری در قدرت است. جمهوری اسلامی نظامی جنگ‌زی است که بقای آن به بحران‌سازی توقف‌ناپذیر و ستیزه‌جویی در سیاست خارجی گره خورده که این امر مغایر با منافع ملی ایران است.

@hamgamijds

روز‌نوشت‌های على افشارى

21 Oct, 14:18


نابهنگامی زمانی، وجه مشترک ادعای بومیان استرالیا و اسراییل

علی افشاری

🟢 درخواست سناتور بومیان استرالیا خطاب به چارلز سوم که سرزمین بومی ما را پس بده، دقیقا مشابه ادعای اسرائیلی‌ها در تملک سرزمین فلسطین بعد از اعلامیه بالفور است با دو تفاوت بزرگ.

🟢 بومیان استرالیا یک واقعیت تاریخی اثبات شده هستند، اما قوم یهود باستان موجودیتش عمدتا بر اساس اساطیر و روایت‌های مذهبی است و دیگر اینکه آن سابقه هم بین یهودیان، مسیحیان و مسلمانان مشترک است.

🟢 حال اگر تقسیم‌بندی‌های کنونی دنیا بخواهد با بازگشت به نظم سیاسی - جغرافیایی اعصار سپری شده دستخوش تغییر شود، روایت هابز از وضعیت طبیعی ماقبل مدنی تحقق می‌یابد: «جنگ همه علیه همه». به همین دلیل ایدئولوژی التقاطی، تبعیض‌آمیز و واپس‌گرای صهیونیسم از اساس بحران‌زا، جنگ‌افروز و موجد بی‌ثباتی و تنش مستمر است.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

21 Oct, 13:38


🔴 گذار انقلابی، نوسازی اپوزسیون و نه به جنگ

دهمین همایش سالانه همبستگی جمهوری‌خواهان ایران برگزار خواهد شد

🔺دهمین همایش سالانه همبستگی جمهوری‌خواهان ایران (هجا) با عنوان گذار انقلابی، نوسازی اپوزسیون و نه به جنگ، ۹ و ۱۰ نوامبر ۲۰۲۴، برابر با ۱۹ و ۲۰ آبان‌ماه ۱۴۰۳ در شهر مونترال کانادا برگزار خواهد شد.

🔺هجا تصمیم دارد تا در روز نخست همایش خود از جمع متنوعی از نیروهای سیاسی مخالف دعوت کند تا نظراتشان را پیرامون گذار انقلابی از جمهوری اسلامی، ابرچالش‌های کشور، تحلیل وضعیت موجود و‌ چشم‌انداز آینده، تداوم جنبش «زن، زندگی، آزادی»، لزوم نوسازی نسلی، تشکیلاتی و سیاسی اپوزیسیون و تشریح راه سوم به عنوان راه ایجابی در کنار سویه سلبی مخالفت با جنگ بیان کنند.

شرکت عموم در روز نخست همایش (۹ نوامبر) آزاد است

🔺همچنین بخش عمومی همایش همبستگی جمهوری‌خواهان ایران، به صورت زنده از طریق کانال یوتیوب جمهوری ایرانی و همچنین صفحه اینستاگرام رسمی هجا، برای علاقه‌مندان پخش خواهد شد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر از همایش و چگونگی حضور، می‌توانید با آدرس پست الکترونیکی [email protected] مکاتبه کنید.

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

20 Oct, 17:35


انحطاط «اصلاح‌طلبان» و «اعتدالی‌ها» در حمایت از افراط و جنایت در سیاست خارجی

علی افشاری

🔹 تکلیف اصولگرایان روشن است که به تجلیل از همتایان خود در عراق، لبنان و فلسطین بپردازند که چون بختک به جان مردم افتاده ‌و زندگی آنها را تباه کردند.

🔹 اما اصلاح‌طلبان و آنهایی که دم از «اعتدال» می‌زنند با اغراق در خصوص جنایتکارانی چون حسن نصرالله، اسماعیل هنیه و یحیی سنوار نشان دادند که نه انسجام دارند و نه اخلاق. فریبکاری در آنها نهادینه شده است. با منطق آنها صدام حسین، ابوبکر بغدادی و اسامه بن‌لادن هم نماد شجاعت هستند و الهامبخش چون در موقع مرگ تزلزل نشان ندادند!

🔹 کسی که اسلحه دست می‌گیرد همان لحظه مرگ را می‌پذیرد. سنوار در یک سال گذشته بین تونل‌ها و منازل در حرکت بود و هر لحظه ممکن بود گیر بیفتد. هر پیکارجوی حماس همان کار را می‌کرد که سنوار کرد چون می‌داند دردسر اسارت بیشتر است.

🔹 سنوار با مهارت توانست یک سال دوام بیاورد اما میلیون‌ها ساکن نوار غزه را قربانی مبارزه‌طلبی ماجراجویانه و خشونت‌طلبی در کشتار شهروندان عادی اسرائیل کرد
‏اما مشکل بزرگ‌تر، استاندارد دوگانه اصلاح‌طلبان و اعتدالی‌ها است! نفس جنایت و کشتار غیرنظامیان برای آنها قبح ندارد! گویی جنایت مقدس قابل ستایش است و فقط جنایتکار بد از زاویه ایدئولوژی مطرود است.

🔹 کسانی که کشتن اسرائیلی‌های غیرنظامی را روا می‌دانند،  مانند کسانی که از کشته شدن فلسطینی‌ها خوشحالی کرده ‌و یا دفاع می‌کنند، دچار انحطاط شده‌اند.
@aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

19 Oct, 15:23


https://youtu.be/8KSlY8ZZ87o?si=nVhut2Pvs4BhQCGn
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

19 Oct, 14:12


🔴 آینده جنگ غزه و حماس پس از کشته‌شدن یحیی سنوار

✍️ علی افشاری

🔺پرونده زندگی یحیی سنوار، رهبر حماس و معمار اصلی عملیات «طوفان الاقصی» در ٦٢سالگی بسته شد. وی برای بیش از سه دهه از چهره‌های اصلی و حماسی این تشکل نظامی-ایدئولوژیک-سیاسی بود که از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا، کانادا، ژاپن، استرالیا، مصر، اسرائیل، بریتانیا، سازمان کشورهای آمریکایی (OAS) یک «گروه تروریستی» نامیده می‌شود. سنوار معروف به «ابوابراهیم» که آرزو می‌کرد توسط موشک‌ها و هواپیماهای اسرائیلی کشته شود، با شلیک توپ تانک و محاصره توسط یک گردان از نیروهای کم‌تجربه و خارج از بخش حرفه‌ای ارتش اسرائیل به صورت غیرمنتظره برای همیشه چشم بر دنیا بست.

🔺مرگ او از یک سو بزرگترین موفقیت اسرائیل در طول جنگ یک ساله غزه را بازتاب می‌دهد و از سوی دیگر اعتباری برای سنوار است که توانست برای بیش از یک سال در منطقه کوچک باریکه غزه دور از حملات سنگین نظامی و عملیات اطلاعاتی ارتش اسرائیل خود را در دل تونل‌ها و میدان نبرد در شمال و جنوب غزه مخفی نگه‌داشته و مقاومت حماس را از نزدیک هدایت کند. نحوه کشته شدن وی و مقاومت مسلحانه تا آخرین لحظه و ترجیح مرگ بر اسارت نیز برای حامیانش الهام‌بخش است.

🔺اما مرگ وی در فضای افکار عمومی کشورهای اسلامی و نوار غزه جمع اضداد بود. به همان اندازه که عده‌ای سوگوار شدند برخی نیز خوشحال شده و عده‌ای نیز به شماتت او پرداختند. سنوار به عنوان فردی قاطع و خشن در بین فلسطینی‌ها معروف بود که پیامد آن دو گانه هراس و تجلیل از اقتدارگرایی بود. وی زمانی که در راس تشکیلات منظمات الجهاد و الدعوه (مجد) بود از سوی فلسطینی‌ها به دلیل شدت عمل و قساوت کم‌نظیر در مجازات تخلف‌کنندگان از احکام شرع و افراد مظنون به جاسوسی برای اسرائیل به «قصاب خان یونس» مشهور شد.

🔺زندانی شدن وی و رشد سریعش در تشکیلات حماس و مقاومت مسلحانه فلسطینیان باعث شد تا از سوی عده‌ای «شیر غزه» نامیده شود. اما ۷ اکتبر باعث شد تا فضای دو قطبی پیرامون او در نوار غزه شکل بگیرد. برخی او را به دلیل برخورد غیرمسئولانه در به خطر انداختن جان مردم و آواره کردن میلیون‌ها نفر سرزنش می‌کردند. بعضی دیگر با حمایت از او این هزینه را برای آزادی و استیفای حقوق فلسطینیان اجتناب‌ناپذیر می‌دانستند. در یک نظرسنجی مرکز فلسطینی برای سیاستگذاری و پیمایش افکار عمومی (The Palestinian Center for Policy and Survey Research) در اوایل ماه سپتامبر ٢٠٢٤ انجام داد، ٥٧ درصد پاسخ‌دهندگان تصمیم حماس در اجرای عملیات طوفان الاقصی را اشتباه ارزیابی کردند.

🔺اسرائیلی‌ها تقریبا یکپارچه کشته‌شدن وی را به عنوان «سگ غزه» جشن گرفتند و یکی از نادرترین لحظات نمایش یکپارچگی در جامعه اسرائیل پدیدار شد. دولت نتانیاهو نیز از این موفقیت اعتبار کسب کرد منتها مانایی آن و تاثیرش در زوال عدم محبوبیت ائتلاف حاکم در اسرائیل معلوم نیست.

🔺در ایران نیز واکنش‌ها در افکار عمومی متنوع و متضاد است. هر دو جناح جمهوری اسلامی اعم از اصول‌گرا و اصلاح‌طلب مشابه کشته شدن اسماعیل هنیه و سید حسن نصرالله ابراز ناراحتی کرده و با توصیف‌های تجلیل‌گرایانه و بعضا اغراق‌آمیز نسبت به تداوم فعالیت حماس ابراز امیدواری کردند. مرگ سنوار مشابه هنیه در تهران نیست که تاثیر مستقیم در رویارویی دولت‌های ایران و اسرائیل داشته باشد اما به طور نسبی معادلات امنیتی و روانی را به ضرر جمهوری اسلامی متاثر ساخته است. منهای جمهوری اسلامی تقریبا تمامی کشورهای دنیا یا از مرگ سنوار به صورت مستقیم و تلویحی ابراز خشنودی کرده و یا سکوت ورزیده‌اند.

ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

18 Oct, 21:00


🟢 قطعنامه مشترک اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس با تعرض به تمامیت ارضی ایران، ادعای بی‌اساس درباره مالکیت جزایر ابوموسی، تنب کوچک و تنب بزرگ را تکرار کرده است.

تعلق این جزایر سه‌گانه به ایران، روشن‌تر از آن است که بخواهد بحثی پیرامون آن انجام شود. مناطق دیگری در جنوب خلیج فارس جزو قلمرو ایران محسوب می‌شده که با مداخله استعماری کشورهای غربی و ضعف دولت‌های مستقر داخلی جدا شدند. ایران در ازای بازگشت این جزایر سه‌گانه از ادعای خود در مورد بحرین دست کشیده است.

🔴 اگرچه سیاست خارجی ستیزه‌جوی جمهوری اسلامی در افزایش تنش با اروپا بخصوص در همکاری با روسیه در جنگ با اوکراین در این موضع‌گیری بی‌سابقه به لحاظ نوع ادبیات استفاده شده نقش داشته، اما رویکرد فرصت‌طلبانه قدرت‌های جهانی در نادیده گرفتن حقوق و منافع کشورها، بارها به امنیت ملی و موقعیت ژيوپلتیک ایران آسیب زده است. «همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران» این اقدام اتحادیه اروپا را به شدت محکوم می‌کند.

@hamgamijds

روز‌نوشت‌های على افشارى

18 Oct, 20:08


🟢 شر جنگ طلبی مدافعان «جبهه مقاومت»، طالبانی-داعشی‌‌های در خدمت و یا همسو با جمهوری اسلامی از حامیان مداخله نظامی اسرائیل و آمریکا بیشتر است.

🟢این نگاه ویرانگر به صورت بالفعل به منافع ملی ایران، صلح و ثبات منطقه و کرامت انسانی مردمان آسیب زده، اما مضرات دسته دوم بالقوه است.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

18 Oct, 12:42


علم‌الهدی و‌ پژواک سخنان شیخ فض‌الله نوری در عدم مساوات بین دیندار و بی‌دین

علی افشاری

🔹 علم‌الهدی، عمله استبداد دینی گفته: «معنای وفاق، یکی شدن دین‌دار و بی‌دین نیست»! حرف او بدین معنی درست است که وفاق ملی در چارچوب جمهوری اسلامی و امتزاج دین و دولت شدنی نیست!

🔹 اما وی چون حامیان پزشکیان خود را به کوچه علی چپ زده‌اند. وفاق یعنی توافق نایکسانان در چارچوب پذیرش تکثر و بی‌طرفی ایدئولوژیک و عقیدتی نظام حکمرانی در کل جغرافیای سیاسی ایران. نه زد و بند بین اقلیت ذی‌نفعان نظام در دوگانه تقلیل‌گرای اصولگرا-اصلاح‌طلب و‌تبدیل دولت به شرکت سهامی ارادت‌سالاران ولی‌فقیه جائر.

🔹 صد و هجده سال پیش هم شیخ فضل‌الله نوری‌ها می گفتند برابری در برابر قانون و مساوات بین مسلمان و غیرمسلمان جایز نیست. اما ملت آن نگاه ارتجاعی و تبعیض‌آمیز را کنار زد.

🔹 امروز نیز تکمیل آن حرکت دوران‌ساز و
دستیابی به وفاق ملی و مشارکت همگانی در سیاستگذاری عمومی در چارچوب عدالت سیاسی‌ ، با گذار انقلابی و استقرار نظام جمهوری سکولار دمکرات ممکن می‌شود.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

17 Oct, 21:31


https://youtu.be/jeaUGToLQ4g?si=8REBWN2bywOJ9w5b
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

17 Oct, 13:56


جزایر «سه‌گانه»، نقطه اوج تنهایی استراتژیک ایران

علی افشاری

🟢 حمایت اروپا از ادعای خلاف واقع امارات در تملک جزایر «سه‌گانه» برای نخستین بار نیست. وزیران کشورهای جامعه اقتصادی اروپا در سال ۱۳۷۱ از ادعای امارات پشتیبانی کردند.

🟢 جزایر «سه گانه» جایی است که ایران در روابط بین‌الملل بالاترین تنهایی استراتژیک را دارد!

🟢 هیچ کشوری در طول ۵۳ سال گذشته از تملک ایران بر جزایر ابوموسی، تنب کوچک و تنب بزرگ حمایت نکرده است، حتی عراق بعد از صدام و سوریه پس از جنگ داخلی!
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

16 Oct, 17:30


دانشگاه‌های آمریکا و مقاومت در برابر لابی‌های اسرائیل‏

علی افشاری

🟢 در اقدامی بی‌سابقه دانشگاه کلمبیا، تدریس شای دیویدی، استاد یهودی و مدافع اسرائیل این دانشگاه را به دلیل مزاحمت برای کارمندان و مسئولان دانشگاه به تعلیق درآورد. وی با اعمال فشار قصد برخورد با دانشجویان مدافع فلسطین را داشته است.
‏لابی افراطی‌های اسرائیل از سال پیش به شکل سازمان یافته در جهت اخلال در آزادی بیان و آزادی‌های آکادمیک در دانشگاه‌های آمریکا فعالیت می‌کند.

🟢 البته اقلیتی در بین معترضان، گرایش‌های یهودستیز و‌خشونت‌آمیز داشته اند اما اکثریت دانشجویان و اساتید معترض خواهان اجرای عدالت و پایان مشارکت آمریکا در ارتکاب جنایت جنگی و نسل‌کشی هستند. این اعتراضات تاثیرش در آینده مشخص خواهد شد.

🟢 متاسفانه، همانطور که صهیونیسم بعد از فاجعه هولوکاست و صفحات تاریک پوگروم‌ها در اذیت و آزار یهودیان در طول تاریخ، درد و رنج انباشته‌شده را پشتوانه ظلم و اجحاف عقیدتی و نژادی کرد، لابی های افراطی اسرائیل نیز به دنبال ساکت کردن معترضان و حتی یهودی‌های مخالف صهیونیسم در دانشگاه‌های آمریکا هستند.

🟢 جالب است یهودیان که زمانی در دانشگاه‌های آمریکا مورد تبعیض، اخراج و فشار برای تغییر مذهب بودند، سالیانی است به گروه فشار به اساتید ‌و دانشجویان منتقد و معترض اسرائیل تبدیل شده‌اند. شرارت مظلومی که ظالم شود، از ظالم اولیه بیشتر است.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

16 Oct, 15:45


زوال حکومت‌های موروثی در دنیا و پیوند آنها با اقتدارگرایی و یکه‌سالاری

علی افشاری

✍️ این نمودار نتیجه تحقیق کمی Timothy Besley است که در سال ٢٠١٧ منتشر شده است. وی از تئوری بقای قدرت (انتخابگر) بروس بوئنو د مسکیتا، استاد دانشگاه نیویورک استفاده کرده تا در چشم انداز تاریخ معاصر جهان، وضعیت حکومت‌های موروثی را بررسی کند.

✍️ تعریف وی از حکومت موروثی لزوما پادشاهی نیست و وضعیتی را در نظر می گیرد که یک مقام عالی‌رتبه اعم از رئیس جمهور، نخست وزیر و یا پادشاه، والدین ویا فامیل درجه اولش پیشتر در سطح بالای قدرت حضور داشته است.

✍️ نتیجه تحقیقات که یک قرن و نیم گذشته را در بر می گیرد، جالب است و نشانگر روند نزولی حکام موروثی است. اما نکته جالبتر آن است که رواج حکومت های موروثی و خانوادگی بیشتر در نظام های سیاسی است که کنترل و نظارت ضعیف وجود دارد.

✍️ در واقع حکومت موروثی در شکل نمادین کارایی ندارد. حکام موروثی تمایل به اقتدارگرایی و یکه سالاری در حکومت و اعطای امتیازات به اقلیت جامعه دارند.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

16 Oct, 13:42


🔴 سیاست خارجی پزشکیان دو قطبی ایران و اسرائیل را به کدام سو می‌برد؟

✍️ علی افشاری

🔺تشدید دامنه درگیری نظامی بین دولت‌های ایران و اسرائیل در پی کشته شدن سید حسن نصرالله، دبیر کل پیشین حزب‌الله لبنان، از طریق بمباران‌های سنگین ارتش اسرائیل، فرصتی برای شناخت بهتر و دقیق‌تر دولت چهاردهم جمهوری اسلامی است.

🔺موضع‌گیری‌های مسعود پزشکیان، عباس عراقچی وزیر خارجه و کلیت اصلاح‌طلبان نشان داد که در سیاست خارجی هیچ تغییر معناداری رخ نداده است.

🔺البته از قبل هم مشخص بود که سیاستگذار و تعیین‌کننده خطوط اصلی دیپلماسی کشور با نهاد ولایت‌فقیه بوده و نیروی قدس سپاه (میدان) بر دیپلماسی تفوق دارد؛ اما برخلاف اظهارات پزشکیان در دوران تبلیغات انتخاباتی، سیاست خارجی او هم مشابه اصول‌گرایان است و اعتدال ادعایی را نمایش نمی‌دهد.

🔺از همان زمانی که افراد وابسته به «جبهه مقاومت» در مراسم تنفیذ و تحلیف پزشکیان حضور پررنگ و بی‌سابقه‌ای پیدا کردند، این تصور قوت پیدا کرد که سیاست خارجی ستیزه‌جو در دولت پزشکیان با قوت بیشتری ادامه پیدا خواهد کرد.

🔺پیشتر مقاله پزشکیان در «تهران تایمز» نیز فضای ذهنی او و مشاورانش را مشخص کرده بود که در پیشبرد سیاست خارجی «دشمن‌بنیاد» با غرب و اتکا به شرق تردیدی ندارند. حال در زمانی که دوباره اصلاح‌طلبان کنترل ظاهری قوه مجریه را در دست گرفته‌اند، کشور بیش از هر زمان دیگری در آستانه جنگ با اسرائیل و در ادامه آمریکا قرار گرفته است؛ امری که پیشتر سعید جلیلی و امثال وی را به خاطر قرار گرفتن وضعیت جنگی در کشور سرزنش می‌کردند.

🔺این اتفاق کاملاً با وعده و وعیدهای داده شده در روزهای رقابت انتخاباتی تعارض دارد که ادعا می‌شد پزشکیان می‌خواهد با دنیا آشتی کرده و به تنش‌زدایی با غرب روی آورد.

🔺حمایت مطلق اصلاح‌طلبان و حامیان پزشکیان از تلافی‌جویی پر مخاطره و پشتیبانی از خامنه‌ای و دعوت جامعه به حضور در نماز جمعه رهبر جمهوری اسلامی، نشانگر رفتار دوگانه و تعارض نظری و سیاسی در نگرش این جریان است که در تحلیل آخر فریبکاری را بازتاب می‌دهد. این تعارضات در گذشته هم اجازه نداد تا برجام به سرانجام برسد و گشایش پایدار ایجاد کند.

🔺البته این اتفاق فراتر از رویکرد دوگانه اصلاح‌طلبان است. آن‌ها در سیاستگذاری و طراحی انجام‌شده نقشی نداشته و در واقع به کار گرفته شده‌اند. تشکیل دولت پزشکیان محصول یک سناریوی امنیتی بود.

ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

16 Oct, 04:24


روز‌نوشت‌های على افشارى pinned «https://youtu.be/ONAkDHWIIAs?si=Ya6gG8wXff4ZGMg9 @Aliafshari52»

روز‌نوشت‌های على افشارى

16 Oct, 04:17


https://youtu.be/ONAkDHWIIAs?si=Ya6gG8wXff4ZGMg9
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

16 Oct, 03:45


به صدا در آمدن زنگ خطر برای کامالا هریس

علی افشاری


🟢 کمتر از سه هفته به انتخابات حساس ریاست جمهوری ۲۰۲۴ باقی مانده است. کامالا هریس و دونالد ترامپ در رقابتی نزدیک و نفس‌گیر در حال آخرین تلاش‌ها برای افرایش سهم خود از سبد آزاء هستند.

🟢 تجمیع نتایج نظرسنجی ها نشان می‌دهد که امکان پیشبینی دقیق پسامد انتخابات ناممکن است. فاصله چه در سطح ملی و چه در هفت ایالت چرخشی و‌ تعیین کننده برابر و یا کمتر از حاشیه خطا است!

🟢 به لحاظ تاریخی در آمریکا از وقتی که نظرسنجی‌های حرفه‌ای انجام شده است، در سطح سراسری میزان خطا دو درصد و در سطح ایالت ها به طور متوسط پنج درصد بوده است.

🟢 اما نشانه ها در فضای جدید زنگ خطر را برای کامالا هریس به صدا در آورده است. فاصله وی در نظرسنجی‌ها با ترامپ روند نزولی پیدا کرده است. کارزار انتخاباتی‌اش، مومنتوم به دست آورده را از دست داده، انرژی ایجاد شده و موج تهییجی تا حدی فر‌وکش کرده است.دادن جان دوباره به کارزار و قطعی کردن برد امری شدنی اما دشوار است.

🟢 او تمرکزش را بر برنامه اقتصادی با محوریت فقرزدایی از کودکان و تقویت بینه اقتصادی خانواده های کم درآمد با پرداخت یارانه مستقیم نقدی و افزایش معافیت مالیاتی مربوط به شمار کودکان است. رویکرد وی با ترامپ که در پی معافیت مالیاتی ثروتمندان و سرمایه‌داران و در نتیجه افزایش فرصت سرمایه‌گذاری متفاوت است.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

15 Oct, 12:52


روز‌نوشت‌های على افشارى pinned «https://youtu.be/IHSzY5MCrJU?si=30vvo23xsFTLujZe @Aliafshari52»

روز‌نوشت‌های على افشارى

15 Oct, 12:52


https://youtu.be/IHSzY5MCrJU?si=30vvo23xsFTLujZe
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

15 Oct, 12:38


🔴 ایدئولوژی جمهوری اسلامی و امتناع از منافع ملی در سیاست خارجی

✍️ علی افشاری

🔺مشاهده موضع‌گیری‌ها این را نشان می‌دهد که نسبت تام و تناظر یک به یک بین سیاست داخلی و سیاست خارجی وجود ندارد. هستند کسانی که با سیاست داخلی و شیوه حکمرانی جمهوری اسلامی و یا حداقل وضعیت موجود مخالف هستند اما در سیاست خارجی در کنار آن قرار می‌گیرند. در واقع شاید بتوان نتیجه‌گیری کرد که وضعیت جمهوری اسلامی در سیاست خارجی‌اش حداقل به وخامت سیاسی داخلی آن نیست و به طور نسبی حامیان بیشتری دارد. البته پیچیدگی شرایط نیز وضعیت را بغرنج‌تر کرده است. آمریکاستیزی و نابودی اسرائیل مدافعان بیشتری از پایگاه اجتماعی نهاد ولایت‌فقیه در ایران دارد. از سوی دیگر بخشی از نیروهای سیاسی و اجتماعی ایران در آن واحد هم با عملکرد دولت اسرائیل مشکل دارند، هم خواهان گذار از جمهوری اسلامی هستند. در واقع آنها راه سوم را به فاصله گرفتن از این نزاع در پیش گرفته‌اند. اما با شدت گرفتن سطح منازعه و بخصوص وقوع جنگ مستقیم و طولانی معلوم نیست که دسته‌بندی‌های موجود تحت تاثیر دوقطبی شکل گرفته دستخوش تغییر نشود.

🔺در این میان یک عامل تعیین‌کننده میزان همسانی و یا تفاوت در سیاست خارجی و سیاست داخلی جمهوری اسلامی است. در این یادداشت تلاش می‌شود تا این ادعا شرح داده شود که سیاست خارجی جمهوری اسلامی در امتداد سیاست داخلی آن است و تمایز معناداری بین آن‌ها وجود ندارد. راهبرد و سرمشق حاکم بر سیاست خارجی جمهوری اسلامی، ایران و ایرانیان را در تنگنای ساختاری ثبات، زیست دائمی در لبه پرتگاه جنگ و تنش‌زایی، انزوا در مناسبات بین‌المللی و ناتوانی دستگاه دیپلماسی از فرصت‌سازی اقتصادی قرار داده است.

🔺اصول راهنمای سیاست خارجی جمهوری اسلامی، مولفه‌هایی چون «دشمنی با آمریکا به عنوان شیطان بزرگ»، «تغییر نظم جهانی» با نگاه به گذشته و احیای نظام خلافت اسلامی، «گسترش بیداری اسلامی (بنیادگرایی اسلامی شیعه‌محور)»، «آزادسازی قدس با نابودی اسرائیل»، «نفی سبیل» (عدم تسلط کفار بر مسلمانان)، «تشکیل و تقویت بازیگران غیردولتی» در قالب «جبهه مقاومت»، گسترش نفوذ منطقه‌ای، وحدت جهان اسلام، «صدور انقلاب»، گسترش شیعه‌گرایی بنیادگرا (انقلابی) و بازدارندگی در برابر تهدیدهای امنیتی بوده است.

🔺نتیجه عملی این سیاست‌خارجی که ابتنای آن بر ستیزه‌جویی و تقابل به جای مصالحه و تعامل و عمل در چارچوب باستانی و ثنویت مذهبی خیر و شر است، امنیتی‌سازی از ایران در عرصه جهانی، تعمیق تنهایی استراتژیک ایران و استمرار وضعیت بحرانی در روابط خارجی بوده است. به لحاظ عینی هشت سال جنگ با عراق و چهار دهه تحریم که دو دهه آن همراه با تحریم‌های کمرشکن بوده و قرار گرفتن در وضعیت جنگی محتمل با اسرائیل و یا آمریکا، برون‌دادهای این سیاست خارجی ناموفق بوده است.

🔺اما ژرف‌کاوی اصول حاکم بر سیاست خارجی حکومت نشان می‌دهد که حتی در صورت موفقیت باز نه تنها دستاورد ماندگار مثبتی برای مردم ایران و منطقه نخواهد داشت، بلکه ذهنیت واپسگرا، تبعیض‌آمیز و ضدتوسعه آن گسترش پیدا خواهد کرد. همانطوری که در چند دهه اخیر، مردم‌های ایران، لبنان، عراق، سوریه در فقر، رنج، بحران اقتصادی مزمن و فقدان حقوق شهروندی، آزادی‌های اساسی و کرامت انسانی در زیر سایه نظامی‌گری، فساد راهبردی و سیستماتیک و ایدئولوژی انسان‌ستیز از زندگی سالم و عزتمند محروم شده‌اند، دیگر مردمان نیز دچار این گرفتاری می‌شوند.

🔺سیاست خارجی جمهوری اسلامی به جای تقویت ایران و بهبود توان اقتصادی هم وغمش را صرف شکست و عقب‌راندن آمریکا و اسرائیل به عنوان «مصادیق شرارت» قرار داده و توانسته یک حلقه آتش پیرامون اسرائیل از نیروهای همسو و در اختیار تشکیل بدهد. تمرکز بر شامات و مدیترانه شرقی به قیمت بحرانی ساختن کلیت سیاست خارجی در اثر تقابل فزاینده با غرب و اتکای راهبردی به شرق بر خلاف صورتبندی رسمی، بر مبنای منافع ملی ایران نیست، بلکه بر خویشاوندی ایدئولوژیک و محو نظم سیاسی و گفتمان لیبرال دمکراسی مبتنی است.

ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید

@IranianRepublic

روز‌نوشت‌های على افشارى

14 Oct, 14:28


جنگ غزه، پارادوکس بین پارادایمی در تاریخ جنگ

علی افشاری

✍️ جنگ غزه که با واکنش اسرائیل به عملیات «طوفان الاقصی» حماس تحت نام «شمشیرهای آهنی» شروع شد و در ادامه به جنگی چند جبهه‌ای گسترش پیدا کرده، یک پدیده خاص در تاریخ جنگ در دنیا است.


✍️ جنگ یک سیر تحولی را به لحاظ دلایل، انگیزه‌ها، اهداف اعلامی و واقعیت حاکم بر میدان طی کرده است. از دوران پیشامدرن برای کسب منافع و دارایی بیشتر تا جنگ‌های مذهبی و صلیبی که اراده خداوند و کسب رضایت الهی و هدایت اجباری انسان‌های گمراه در ظاهر مطرح بود و در ادامه پررنگ شدن نقش کشور و ثبات و جنگ ‌های روشنگری،
مداخله بشردوستانه تا جنگ برای گسترش دمکراسی و جنگ علیه ترور در زمانه حاضر.

✍️ جنگ غزه همه این موارد را به یک معنا دارد! جنگی عمیقا مذهبی است؛ آکنده از مفاهیم پیشامدرن آخرالزمانی است. در عین حال در پوشش تقابل جهان آزاد با نیروهای شرور نیز جلوه داده می‌شود! از سویی معنای وستفالی هم دارد که بر حفظ نظم و ثبات جهانی‌تاکید می‌شود. هم جنگ بین دولت‌ها است و هم نزاع بازیگران غیردولتی با دولت!

✍️ مفهوم Enlightenment war از سوی اسرائیلی‌ها سر داده می‌شود که به دنبال آزادسازی مردم هستند! جمهوری اسلامی، حماس و حزب‌الله لبنان نیز از پایان اشغالگری و رهایی فلسطینی‌ها داد سخن سر می‌دهند.
اما در واقع این جنگ در فراسر فلسطینی‌های بی‌دولت، منازعه بین دو‌نیرویی است که منازعات دنیای قدیم را به قرن ۲۱ آورده و در تلاش هستند تا اتباع‌شان را قانع کنند که این جنگ برای منافع کشورها است.

✍️ در واقع موتوی «خدا، شاه، میهن» که برای قرن‌ها پشتوانه نظری، مادی و تهییجی جنگ‌ها بود و به لحاظ زمانی و ترتیب نیز تحول در انگیزه مردمان برای جنگ را نشان می‌دهد، اینجا دیده می‌شود.


✍️ البته این جنگ برای اسرائیلی‌ها، در رفع تهدید موجودیتی ضروری به نظر می‌رسد. اما نگاه یک طرفه آنها و نادیده گرفتن فلسطینی‌ها برخلاف مفهوم برآمده از معاهده وستفالی مبتنی بر توافق دولت‌ها، خود جنگ‌افروزانه و باعث امتناع رویکردهای خشونت‌پرهیز است.

✍️ در سوی «جبهه مقاومت» “خدا، ولی و کشور” اصل راهنمای جنگ است! با چاشنی وعده نصرت الهی و بازسازی نظام خلافت اسلامی. اما چون این حربه برای بسیج همگانی به کار نمی‌آید از کشور و‌امنیت ملی و تمامیت ارضی خرج می‌شود تا اسرائیل دشمن ایران القاءشود.

✍️ این جنگ به دلیل شرارت هر دو سوی میدان و کشتار بی‌رحماته انسان‌ها فاقد ویژگی‌های جنگ برای روشنگری، دموکراسی و علیه ترور و‌ «جنگ عادلانه» به مفهوم مورد نظر رالز است. هر دو طرف، ترور در معنای خشونت و کشتار هدفمند انسان ها را بکار گرفته‌اند. اسرائیلی ها جلوتر رفته و به خاطر بهره‌گیری از توان تخریب بیشتر، عملا به نسل‌کشی مشغول هستند و انتقام گیری به شیوه‌ای بدتر از اشکال بدوی!

✍️ این جنگ یک پدیده ناسازواره در تاریخ جنگ است. نشانه یک خلاء و ایراد بزرگ در ساختار نظم جهانی که در نهایت زمینه‌ساز خروش علیه آن شده و آب به آسیاب تجدید‌نظرطلبی می‌ریزد.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

13 Oct, 17:50


https://youtu.be/IHSzY5MCrJU?si=30vvo23xsFTLujZe
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

13 Oct, 13:23


جنگ صلیبی «قوم برگزیده یهوه» و «حاکم برگزیده الله»
علی افشاری

🟢 جنگ غزه ‌و‌ در ادامه رویارویی نظامی مستقیم اسرائیل با جمهوری اسلامی و حزب‌الله لبنان یک جنگ صلیبی است! نزاع بین «قوم برگزیده یهوه» و «حاکم برگزیده الله»است. شماری از مسیحیان بانفوذ در دنیا نیز این اتفاق را نشانه نزدیک شدن بازگشت مسیح و سلطنت جاوید وی بر دنیا می‌دانند.

🟢 در واقع در کنه این منازعه خونین و غیرعقلانی، نگاه آخرالزمانی وجود دارد.

🟢 اگرچه سرمشق جدایی دین و دولت از قرن نوزدهم به بعد به تدریج در سامانه حکمرانی غلبه پیدا کرد اما دنیا هیچوقت عملا از سایه جنگ‌های صلیبی خارج نشده است.

🟢 ساموئل هانتینگتون آن را در چارچوب «تقابل تمدن‌ها» تبیین نظری کرد.
@Aliafshari52

روز‌نوشت‌های على افشارى

11 Oct, 19:30


سگی که جان صد نفر را در جنگ جهانی اول نجات داد

🟢 این سگ که نامش «Rags» و از نژاد تریر اسکاتلندی-ایرلندی بود در جنگ جهانی اول صد نفر را از مرگ نجات داد.

🟢 حیوانات از دوره پیشاتاریخ تا تاریخ مدرن در کنار انسان‌ها در جنگ‌ها جنگیده‌اند. در جنگ جهانی اول شانزده میلیون حیوان شرکت داشتند که برای جنگ، حمل و نقل و ارتباطات استفاده می‌شدند!

🟢 رگز توسط یکی از افسران لشگر یک پیاده نظام آمریکا در پاریس کشف شد و بعد از آموزش وظیفه انتقال پیام و دارو به خط مقدم جنگ را بر عهده داشت.

🟢 او به یمن قدرت بالای شنیداری بعد از اصابت گلوله‌های توپ و خمپاره سریع به محل انفجار رفته و داروهای ضروری را می‌رساند.

🟢 رگز سرانجام به سختی مجروح شد و بعد از درمان به آمریکا منتقل شد و مورد احترام ویژه تا زمان مرگ قرار گرفت.
@Aliafshari52