اکبر معصوم‌بیگی @akbar_masoumbaigi Channel on Telegram

اکبر معصوم‌بیگی

@akbar_masoumbaigi


نوشته‌های اکبر معصوم‌بيگی (زادۀ اسفند ۱۳۲۹) روشنفکر چپ، عضو کانون نويسندگان ايران و مترجم آثار پيشرو

کانال اکبر معصومu200cبیگی (Persian)

با خوش آمد گویی به کانال اکبر معصومu200cبیگی! این کانال مخصوص نوشتهu200cهای اکبر معصومu200cبیگی است. او یک روشنفکر چپ و عضو کانون نویسندگان ایران است که زادگاهش اسفند ۱۳۲۹ میu200cباشد. اکبر معصومu200cبیگی همچنین به عنوان یک مترجم آثار پیشرو شناخته میu200cشود. در این کانال شما میu200cتوانید به مقالات، نقدها و اندیشهu200cهای او دسترسی پیدا کنید. با عضویت در این کانال، فرصتی برای آشنایی بیشتر با اندیشهu200cهای این نویسنده برجسته خواهید داشت. پس حتما از این فرصت استفاده کنید و به جمع اعضای این کانال بپیوندید!

اکبر معصوم‌بیگی

07 Feb, 07:04


گفت‌وگوی تلویزیون دمکراسی شورائی با اکبر معصوم‌بیگی

بخش اول: حماسه‌ی سیاهکل و بازتابِ تاریخی آن
بخش دوم: تاثیر جنبش سیاهکل در هنر و ادبیات

بهمن ۱۴۰۳

@akbar_masoumbaigi

اکبر معصوم‌بیگی

23 Nov, 05:29


جلسه‌ی نقد و بررسی کتاب «مارکس و لینکلن: انقلاب ناتمام» با حضور کیوان مهتدی و اکبر معصوم‌بیگی

@akbar_masoumbaigi

اکبر معصوم‌بیگی

21 Oct, 06:04


یادِ آن ستم‌کشته‌ی بزرگ: دکتر مهرنوش ابراهیمی

رفیق من بهرام قبادی، برادر دکتر چنگیز قبادی، یک‌بار حین گفت‌و‌گو درنگی معنادار کرد و گفت: « می‌دانی وقتی خانه‌ی تیمی مهرنوش این‌ها لو می‌رود و مهرنوش می‌گریزد اما باز در حین جنگ‌وگریز گرفتار می‌شود و راه گریزی نمی‌یابد چه می‌کند؟» من حیران فقط به او نگریستم. خون در چهره‌ی بهرام دوید، و بعد با کلمات شمرده گفت: «مهرنوش برای این که شناخته نشود، نارنجک را به‌صورتش چسباند و بعد ضامن را رها کرد».

@akbar_masoumbaigi

اکبر معصوم‌بیگی

15 Oct, 06:18


«پشتِ دروازه‌های شکست»

عصر چریک‌ها؛ گفت‌وگوی احمد غلامی با اکبر معصوم‌بیگی

@akbar_masoumbaigi

اکبر معصوم‌بیگی

21 Aug, 08:12


ترومای ۲۸ مرداد

گفت‌وگوی احمد غلامی با اکبر معصوم‌بیگی و داریوش رحمانیان درباره‌ی کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲

@akbar_masoumbaigi

اکبر معصوم‌بیگی

04 Jul, 17:52


نگاهی به «انتخابات» ریاست جمهوری در دور اول و چشم‌انداز احتمالی آن در دور دوم

گفت‌وگوی اکبر معصوم‌بیگی با تلویزیون برابری
تیر ۱۴۰۳

@akbar_masoumbaigi

اکبر معصوم‌بیگی

25 Jun, 10:05


بخشی از سخنان اکبر معصوم‌بیگی در جلسه‌ی نقد و بررسی «دفترهای زندان» آنتونیو گرامشی

۲۳ خرداد ۱۴۰۳

@akbar_masoumbaigi

اکبر معصوم‌بیگی

19 Jun, 04:39


فایل صوتی جلسه‌ی نقد و بررسی «دفترهای زندان» آنتونیو گرامشی

۲۳ خرداد ۱۴۰۳

@akbar_masoumbaigi

اکبر معصوم‌بیگی

10 Jun, 09:29


نامِ گرامشی با مارکسیسم فرهنگی گره خورده است؛ مارکسیسم فرهنگی چیست؟

@akbar_masoumbaigi

اکبر معصوم‌بیگی

08 Jun, 10:13


جلسه‌ی نقد و بررسی «دفترهای زندان» گرامشی، چهارشنبه –۲۳ خرداد– ساعت ۱۸ در کتاب‌فروشی چشمه‌ی کارگر با حضور اکبر معصوم‌بیگی برگزار خواهد شد.

@akbar_masoumbaigi

اکبر معصوم‌بیگی

06 Jun, 14:54


از چه زمانی گرامشی در ایران مورد توجه قرار گرفت؟

@akbar_masoumbaigi

اکبر معصوم‌بیگی

03 Jun, 13:28


گرامشی‌خواندن در ایران چه ضرورتی دارد؟

@akbar_masoumbaigi

اکبر معصوم‌بیگی

07 May, 07:48


باطل‌السحر زندان

گفت‌وگوی احمد غلامی با اکبر معصوم‌بیگی و حسین فراستخواه درباره نجف دریابندری

@akbar_masoumbaigi

اکبر معصوم‌بیگی

03 May, 07:24


‍ انتشار(اما نه ترجمه‌ی)کتاب معظم «مقدمه‌ای بر زیبایی‌شناسی» («درآمد زیباشناسی»)، متن درس‌گفتارهای بزرگ فیلسوف آلمانی گئورگ ویلهلم فریدریش هگل، حکایت اعجاب‌انگیز و تُودرتُویی دارد که به‌قول گرچو مارکس، کمدین درجه‌ی یک آمریکایی، من فی‌الحال قصد نقل کردنش را ندارم، به دلایل روشن و مبرهن، به‌قول شیخ سعدی، «چنان که افتد و دانی». مترجم این کتاب، شاید بنابر تقدیر، شاید هم بنابر انتخاب، شاید هم هر دو، در سراسر عمر خود مسئله‌ساز بوده است و سرشاخ با نابکاران دشمنان مردم. حکایت او و قدرت حاکم، چه از نوع شاهنشاهی‌اش و چه از سنخ حکومت اسلامی‌اش، حکایت آقا روباهه و سگ نابکار بوده است. از روباه پرسیدند در مقابله با سگ درنده چه ترفندی در چنته داری ای همیشه دربه‌در و خانه‌به‌دوش؟ روباهه گفت: «در جنگ بی‌زنهار با سگ، هزارویک ترفند می‌دانم، اما یکی از این هزارویک ترفند بیشتر به مذاق من خوش می‌آید و آن این است که نه چشم سگ به من بیفتد و نه چشم من به سگ، نه من او را ببینم نه او مرا، اما چه کنم که سرنوشت من این است که هر روز و بلکه هر ساعت سروکارم با اوست». به‌گمانم توانستم گوشه‌ای از این ماجرای سراسر زدوخورد به زبان رمز و در پرده بگویم.
باری، کتاب «مقدمه‌ای بر زیبایی‌شناسی» افزون بر ترجمه‌ی مقدمه‌ی هگل بر زیباشناسی، دربردارنده‌ی مقدمه و تفسیر جامع مایکل اینوود، مفسر برجسته‌ی هگل و دو مقاله از رابرت ویکس و چارلز تیلور است.

@akbar_masoumbaigi

اکبر معصوم‌بیگی

21 Mar, 05:31


«نوروز در زندان»

خاطرات نوروزی زندانیان سیاسی
گفت‌وگوی اکبر معصوم‌بیگی با تلویزیون جنبش
نوروز ۱۴۰۳

@akbar_masoumbaigi

اکبر معصوم‌بیگی

17 Mar, 12:54


متن گفتار من است در معرفی کتاب «داعیه‌های هنر: از جوتو تا پیکاسو» از هنرشناس برجسته‌ی مارکسیست ماکس رافائل که به جنبه‌های مختلف کار و کردار نقاشان بزرگ جهان از جوتو و رمبرانت تا پیکاسو می‌پردازد. کتاب با مقدمه‌ای از هربرت رید همراه است.

اکبر معصوم‌بیگی

@akbar_masoumbaigi

اکبر معصوم‌بیگی

14 Mar, 18:55


منتشر شد!

«دفترهای زندان»
دفترِ چهارم

آنتونیو گرامشی
ترجمه‌ی اکبر معصوم‌بیگی

نشر چرخ – اسفند ۱۴۰۲

@akbar_masoumbaigi

اکبر معصوم‌بیگی

13 Mar, 14:44


‍ این دفتر چهارم است از سه دفتری از «دفترهای زندان» آنتونیو گرامشی که من ترجمه‌ی آن را تقبل کرده بود. مجلد پنجم مطابق گفته‌ی ناشر احتمالأ در بهار سال بعد منتشر می‌شود.
سال پیش در بحبوحه‌ی جنبش آزادی‌خواهی مردم  و در اوج آن، همراه رفیق جوانم قارن سوادکوهی، عضو هیئت دبیران آن زمان کانون نویسندگان ایران، در یازدهم دی‌ماه به وزارت اطلاعات احضار شدم. طی پنج‌ساعت بازجویی پرکشاکش، پرتنش و فشرده، بازجو اشتلم‌کنان تهدید کرد که «خودت را آماده کن باید بروی شش سال زندان بکشی». در جواب گفتم: «هیچ باکی نیست، زندان ندیده نیستم، اصلا همین الان برویم، فقط تهدید نکن!» باری، به خانه که آمدم بزرگ‌ترین دغدغه‌ام بازبینی و بازنگری متن این سه جلد «دفترهای...» بود. زندان جای این کارها نبود و من همین‌طوری هم ناشر را کم  معطل و لنگ کار نکرده بودم. موضوع را با رفیقم حسن مرتضوی، که سرپرستی این دوره را به‌عهده داشت، و نسترن جانم در میان گذاشتم. هر دو گفتند خیالت راحت باشد، ما از کار دقیق و پُروسواس روی متن کم نمی‌گذاریم. یک‌روز تمام فقط در هال کوچک خانه‌ام راه می‌رفتم، نفیر می‌کشیدم و بدترین فحش‌ها را نثار روزگار می‌کردم. آماده دریدن هر تنابنده‌ای بودم. من کسی نبودم که مسئولیت «کلمه» را به‌کسی بسپارم، حتی به عزیزترین کسانم. در مورد کلمه، در اطوار مختلف، با احدی شوخی نداشتم. ادبیات واگذار کردنی نیست، دست کم برای من هرگز نبوده و نیست. فردا به هر دو به صراحت جواب رد دادم: « فکرش را هم نکنید، هرطور شده باید خودم کارش را بکنم، به احدی اعتماد ندارم، همین». از قضای اتفاق در همان ایام بار سنگینی هم برداشته بودم و به کمردرد بی‌پیری گرفتار آمده بودم، با این حال همه‌ی کارهای دیگر را کنار گذاشتم و فقط به‌کار این سه جلد پرداختم.
صبح‌ها زود از خواب برمی‌خاستم و چون از شدت کمردرد نمی‌توانستم پشت میز بنشینم، درازکش روی تخت، لپ‌تاپ روی سینه، یک‌سره از ساعت هشت‌ صبح تا نُه شب روی متن کار می‌کردم. البته برای منی که فقط چند سالی است که قلم و کاغذ را کنار گذاشته‌ام بسیار دشوار بود اما سرانجام با طیب خاطر کار را تمام  کردم و در آخرین روز فریاد زدم: «آهای! من آماده‌ام، دِ بیایید بگیرید، دیگر باکی نیست: کار را تمام کردم و روحم را از دغدغه رهانیدم». و بقیه روز را به یللی تللی گذراندم، شعر خواندم، داستان خواندم و دریغ خوردم که چرا بشکن‌زدن بلد نیستم!

@akbar_masoumbaigi

اکبر معصوم‌بیگی

09 Mar, 15:22


منتشر شد!

«داعیه‌های هنر»
از جوتو تا پیکاسو

ماکس رافائل
ترجمه‌ی اکبر معصوم‌بیگی

نشر بان – ۱۴۰۲
agahbookshop.com

«داعیه‌های هنر» مجموعه‌ای از درس‌گفتارهای ماکس رافائل، نظریه‌پرداز، مورخ و فیلسوف هنر است که در «دانشگاه مردم» برلین و در داووس ایراد شده و سپس سال‌ها بعد همراه با تحلیلی نوآورانه از تابلوی گرنیکای پابلو پیکاسو انتشار یافته است.
داعیه‌های هنر با مقدمه‌ای جامع از هربرت رید، نظریه‌پرداز و منتقد برجسته‌ی بریتانیایی، همراه است که کار رافائل را «گامی بس مهم و بنیادی» در نظریه، روش و فلسفه‌ی هنر خوانده است.

@akbar_masoumbaigi

اکبر معصوم‌بیگی

21 Feb, 15:47


چهار عنوان تازه از مجموعه‌ی فیلسوفان بزرگ انتشارات راتلج، توسط انتشارات آگه، منتشر شد.

در پی یازده عنوان کتاب از مجموعه‌ی «فیلسوفان بزرگ» انتشارات راتلج، اینک چهار عنوان دیگر: «اسپینوزا»، «افلاطون»، «ویتگنشتاین» و «نیچه» منتشر شد.
این مجموعه‌ی بیست‌وسه جلدی در ادامه‌ی خود با پرداختن به فیلسوفان دیگری چون «بارکلی، لاک، راسل و...» این مجموعه را به‌پایان می‌برد.
هریک از این کتاب‌ها به جنبه‌ای از جنبه‌های کار هر فیلسوف مورد بحث می‌پردازد و از این امتیاز برخوردار است که با استناد به آثار خود فیلسوف کاروبار او و زمانه‌اش را بررسی می‌کند.

پیش‌‌تر دموکریتوس، ارسطو، مارکس، هایدگر، شوپنهاور، دکارت، هگل، کانت، سقراط، ولتر و پاسکال از این مجموعه منتشر شده بود.

www.agahpub.com

@akbar_masoumbaigi