صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ) @tarbd Channel on Telegram

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

@tarbd


"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ) (Persian)

با خوش آمدید به کانال تلگرامی صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ) با نام کاربری @tarbd. این کانال یک فضای جذاب برای اشتراک گذاری اطلاعات تاریخی بی دروغ با علاقمندان به تاریخ است. در اینجا شما می توانید اخبار و رویدادهای تاریخی مختلف را بدون هیچ گونه تحریف یا تبلیغات متقلب مشاهده کنید. ویژگی منحصر به فرد این کانال این است که تاریخ به عنوان مزرعه ای از دانه های سالم بدون هیچ گونه تغییراتی به شما ارائه می شود. اگر به دنبال محتوای تاریخی اصیل و بی دروغ هستید، حتما به کانال تلگرامی صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ) ما بپیوندید. برای عضویت در این کانال به این لینک مراجعه کنید: https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

14 Jan, 09:11


خواجه ها چه کسانی بودند و چه قدرتی در دربار پادشاهان قاجار داشتند؟

خواجه کیست؟
چرا به مردان حرمسراها خواجه می گفتند؟
چطور مردان را خواجه می کردند و خواجه کردن یعنی چه؟

خواجه در ابتدا به معنای بزرگ، سرور، آقا و کدخدا استفاده می‌شد. از آنجایی که کسی که به مراقبت حرمسرای شاهان گماشته می‌شد، در واقع بزرگ و سرپرست حرمسرا بود، به آن خواجه حرم می‌گفتند.
اما به مرور زمان شاهان که نگران دفاع از ناموس و حفظ امنیت حرمسرای خود بودند، برای سرپرستی حرمسرای خود از مردان اخته استفاده می‌کردند و از همین روی اخته بودن هم به معانی خواجه اضافه شد.

در میان خدمتکاران، خواجه ها نسبت به بقیه نفوذ بیشتری داشتند. زنان حرمسرا با آنکه در فضایی بسته زندگی می‌کردند، اما گاه با اعمال نفوذ یا توطئه‌هایشان و همکاری خواجه ها توانستند موفق به برکناری پادشاهی شوند.
در زمان قاجار، مردم در شهرهای بزرگ، مخصوصا در تهران، برای ورود به دربار، حرمسرای شاه و شاهزادگان و سایر بزرگان در قالب کنیز، غلام و خواجه درمی‌آمدند.
برای هر دختر شاه به محض تولد یک دده (پرستار) و یک خواجه در نظر گرفته می شد تا او را بزرگ کرده و کمکش کنند. خیلی ها، مخصوصا آنهایی که به دنبال جلب توجه شاه و سایر مردان قدرتمند بودند، برای به دست آوردن موقعیت بهتر و قدرتمندتر شدن، هرجا زنی زیبا می دیدند مهم نبود که چه شرایطی دارد، او را به خواجه حرمسرا معرفی می کردند تا وارد دربار شود

🔹 خواجه ها چه کسانی بودند و چه جایگاهی در دربار داشتند؟

خواجه ها را در اوایل نوجوانی، بین ۷ تا ۱۰ سالگی اخته می کردند و بدین ترتیب بعد از اخته کردن به آن ها خواجه، اخته یا آغا می‌گفتند.
ظاهر آنها بیشتر زنانه بود و سنشان از ظاهرشان قابل تشخیص نبود و فاقد ریش و سبیل بودند. این خواجگان هم از اسیران سیاه پوستان آفریقایی و هم سفید پوستان قفقازی بودند. بعض اوقات خلافکاران و مجرمینی که تجاوز انجام داده بودند، اخته می شدند.
پس از اخته شدن، اگر زنده می ماندند زندگی به کامشان می شد. چرا که داشتن خواجه سفید پوست عنصری تجملی در دربار به حساب می آمد.
قیمت یک خواجه حداقل سه برابر سایر غلامان بود. خواجه­ باشی و سر خواجه ­ها اغلب درآمد خوبی داشتند و حقوق خوبی دریافت می کردند. آنها نه تنها اتاقی در اندرونی که خانه ای هم در شهر داشتند. ناصرالدین شاه در نهایت پس از مرگ خواجه ها صاحب دارایی های آنها می شد، در نتیجه در رسیدگی به آنها کم نمی گذاشت.

🔹 خواجه‌ ها در خدمت زنان حرمسرا

در دوران ناصرالدین شاه، تعداد خواجه های حرمسرا به بیش از ۹۰ نفر می‌رسید و شاه خودش ۷ خواجه ویژه داشت که از میان آنها می‌توان به آغا بشیر، آغا محمدخان و آغا غلامعلی اشاره کرد. آغا بشیر که از او به عنوان خواجه اول ناصرالدین شاه یاد می‌شود از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بود و علی‌رغم قانونی که برای منع زن گرفتن خواجه‌ ها وجود داشت، پس از مرگ محمدشاه، یکی از زیباترین زنان او را به همسری انتخاب کرد.
وظیفه خواجه سرایان محافظت از حیاطی بود که مخصوص زنان بود و اغلب همانجا زندگی می کردند. ریاست خواجه ها با یک نفر سر خواجه بود و خود این سرخواجه ها زیر دست آغاباشی، رئیس حرمسرا و خواجه ها بودند.
تعداد خواجگانی که در خدمت زنان حرمسرا بودند بستگی به این داشت که آن زن تا چه حد مورد علاقه و محبت شاه قرار داشت. اکثر خانم های دربار یک تا دو خواجه داشتند ؛ البته زنان درجه سه حرمسرا ، خواجه نداشتند.
خواجگان دربار ناصرالدین شاه کلیددار خزانه سلطنتی بودند و همچنین وظیفه مراقبت از غذای شاه را بر عهده داشتند.

🔹 آغا بهرام ، خواجه محبوب جیران

آغا بهرام خواجه مخصوص جیران، سوگلی محبوب ناصرالدین شاه بود که ارج و قربی بیش از سایر خواجگان نزد شاه داشت. او که ظاهری به مراتب زشت‌تر از بقیه خواجه ها داشت از نزدیکی به شاه استفاده می‌کرد و گاه برای آنکه حرف زنانی از حرمسرا که برای مدت طولانی موفق به دیدار با شاه نمی‌شدند، به او برساند، انعام ویژه‌ای از این زن‌ها می‌گرفت.

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

14 Jan, 07:25


🌲🌲🌲

آرامش چیست؟!!!


@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

13 Jan, 16:50


🔴واکنش فعال رسانه ای به گفته های امروز کوچک زاده

🔸۳۶۶۲۱۶ رأی داره، اما دهانش رو به اندازه ۹۰ میلیون ایرانی باز می کنه!
❇️ @baamdadeno

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

13 Jan, 12:48


حكايت قتل «ماژور ایمبری»

🔹 هزينه اي كه افراطیون نفوذی بر مردم ايران تحميل كردند!


✍️ قاسم خرمی

در دوره سلطنت احمدشاه قاجار و حدود یک سال مانده به آغاز سلطنت رضاشاه پهلوی، شایع شد که  آب یک سقانه در میدان حسن آباد تهران، معجزه می‌کند. بر پایه این شایعات، مردی لنگ با نوشیدن آب این سقاخانه معروف به «آشیخ هادی» شفا یافته و یک بهایی نیز به دلیل نپرداختن صدقه به یکی از گدایان آن محل، نابینا شده است! قدرت این شایعه به حدی بود که نه تنها بیماران، بلکه افراد کور و کر و فلج مادرزاد هم از سرتاسر ایران برای نوشیدن این آب شفا بخش به تهران هجوم آورده بودند

در همین ایام یک  دیپلمات  جوان وشیک پوش به نام «ماژور رابرت ایمبری»  به تازگی به سمت  کنسول یار دفتر نمایندگی دیپلماتیک آمریکا در ایران منصوب شده  بود و برای نشریه «نشنال جئوگرافیک» هم عکاسی و خبرنگاری می کرد.

او به همراه یک نفر آمریکایی دیگر به نام «ملوین سیمور»، در روز جمعه 27 تیرماه 1303، از سر کنجکاوی وبه منظور تهیه عکس، به « سقانه  شیخ هادی» رفت.  او در حال تهیه عکس بود که ناگهان فردی، از میان جمعیت بلند شد و فریاد زد: « بگیرید این بهایی را که از ناموس مسلمین عکس می گیرد و قصد دارد آب سقاخانه را مسموم کند»!

مردم بی خبر، به تحریک او و با شعار «الله اکبر»، به ایمبری  و دوستش حمله کردند و این بخت برگشته ها را بیش از نیم ساعت زیر مشت و لگد گرفتند. ایمبری یک بار توانست فرار کند و به یک قهوه خانه پناهنده شد که مردم خشمکین وارد قهوه خانه شدند و آب جوش را بر سر و روی او خالی کردند.

خلاصه زمانی مامورین نظمیه متوجه ماجرا شدند که این دو نفر، نیمه جان روی زمین افتاده بودند. درشکه ای برای اعزام  آنها به بیمارستان آماده شد اما جمعیت خشمگین ول کن ماجرا نبودند و برای کشتن آنها، همچنان در تعقیب درشکه می دویدند. سرانجام با هر مشقتی بود این دو نفر را به بیمارستان رساندند و در دو اتاق جداگانه بستری کردند.  تعدادی از مردم از دیوار بیمارستان بالا رفتند و دوباره به جان ایمبری افتادند و در این هنگام، نوجوانی 16 ساله ای با ضربه سنگ به حیات ایمبری خاتمه داد! .

قتل ایمبری هزینه های سنگین  برای کشور ایجاد کرد. با هماهنگی سفیر و رئیس جمهور آمریکا مجهز ترین ناو جنگی آمریکا برای بازگرداندن جسد ایمبری به واشنگتن، به ایران فرستاده شد. هزینهٔ این سفر دریایی بالغ بر ۱۱۰ هزار دلار بود که از سوی دولت ایران پرداخت شد. در مجموع با احتساب غرامت پرداختي، این  واقعه حدود  ۲۰۰ هزار دلار برای ایران خسارت تراشید که مثل همه حوادث مشابه بعدی، از جیب ملت پرداخت شد! خسارت جبران ناپذیر تر ماجرای قتل ماژور ایمبری، خروج شرکت نفتی سینکلر  و در نتیجه سلطه انحصاری انگلیسی ها بر نفت کشور بود.

@tarbd
📚📚📚📚📚
https://t.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

13 Jan, 06:03


من شک می کنم، پس هستم!
دکارت

🔹۱۳ ژانویه #روز_جهانی_شک‌گرایی است.

🔺شک‌گرایی از مکاتب فلسفی و زیر مجموعه خردگرایی است. شک و مورد پرسش قرار دادن باورهای پیشین، نقطه آغاز پژوهش‌ و روشی برای جست‌وجوی حقیقت است.

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

12 Jan, 17:13


وضعیت دوگانه سگ در ایران!!!

سگ در ایران وضع خاصی دارد، در عین آن که این حیوان، مطرود و‌ نجس شمرده می شود ولی، از آن نیز در خانه های شهری و روستایی نگهداری می شود. و در حالی که نام سگ، توام با نوعی ناسزا است و «پدرسگ» و «تخم سگ» از فحش های متداول ایرانیان است ولی در عین حال از سگ به عنوان مظهر وفا و صمیمیت یاد می شود!

منبع: سفری به دربار سلطان صاحبقران، هینریش بروگش، ترجمهٔ مهندس کردبچه، ص۴۳۸

🌐مطالب تاریخی

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

12 Jan, 05:08


۶۲ سال پیش؛ تصویری کمتر دیده شده از روزمره مردم در سی و سه پل

🔹سی‌وسه‌پل یا پل الله‌وردی‌خان، پلی با ۳۳ دهانه، ۲۹۵ متر طول و ۱۴ متر عرض است که زیرنظر الله‌وردی‌خان اوندیلادزه و با معماری استاد حسین بنا اصفهانی بر روی زاینده‌رود در شهر اصفهان و همزمان با حکومت شاه عباس صفوی ساخته شده است.

🔹ساخت پل در سال ۱۵۹۹ در زمان شاه عباس آغاز شد و در سال ۱۶۰۲ به پایان رسید. این اثر در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ با شمارهٔ ثبت ۱۱۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

11 Jan, 11:28


از :
یاوه گویی های مداح اردبیلی
تا:
چرند پراکنی رسانه های
صدا و سیمای میلی و کیهان
همگی
برای کشور هزینه های سنگین بین الملل
تحمیل می کنند







حوادث اجتماعی ربطی به
جنایات جنگی در خاور میانه ندارد
اگر
به فرض مضحک صدا و سیما  و خوش رقصی شریعتمدار از آتش  سوزی  در آمریکا حاصل  رفتار جنایتکارانه  آمریکا
است
چه ربطی به  بدبختی مردم آمریکا دارد
که در آتش می سوزند و شما  خوشحالی می کنید

دعای جنتی
در  مرگ فهد کم مانده بود
جنگ بین دو کشور را شکل دهد
که هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور وقت با ابتکار عمل خنثی کرد

یاوه گویی مداح اردبیلی
فاجعه ترانزیتی بین ترکیه و آذربایجان را ساخت
که رئیس جمهور پزشکیان با تلاش برای مهار این گند آقای مداح مشغولند

این هم از بیهوده سرایی های
شما رسانه های دوگانه ورشکسته دولتی
که اگاهانه بحران سازی می کنید

آقای کیهان جناب صدا و سیما
فاجعه  آتش سوزی ساختمان تجاری  تهران نشانه افول کی بود؟
تعطیلی کشور  به علت نداشتن گاز نشانه
افول  کی هست؟
سقوط آزاد  پول ملی نشانه افول
کی هست؟
گرانی و تولیدات ماشین قراضه ها  نشانه افول کی هست ؟






تبریز
۲۲دی ۰۳
معلم ایرانی

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

11 Jan, 03:16


🌲🌲🌲

سحر، کرشمهٔ صبحم بشارتی خوش داد که کس همیشه گرفتار غم نخواهد ماند.

پگاه تون به طعم عشق و تنور دلتون همیشه گرم و روشن باد.

#پگاه_اندیشه
@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

10 Jan, 13:54


داستان #ﺿﺮﺏ_ﺍﻟﻤﺜﻞ "از کوره در رفت"

اين مثل سائره در مورد افرادی به‌کار می‌رود که سخت خشمگين شوند و حالتی غيرارادی و دور از عقل و منطق يه آن‌ها دست دهد. در چنين مواقعی چهره اشخاص پرچين و سرخگونه می‌شود، رگ‌های پيشانی و شقيقه ورم می‌کند، فريادهای هولناک می‌کشد و خلاصه اعمال و رفتاری جنون آميز از آن‌ها سر می‌زند.

🔺️ اما ريشه و علت تسميه اين ضرب المثل:

کوره آهنگری که در قديم با ذغال سنگ و زغل چوب و در عصر حاضر با برق و نفت و گاز روشن می‌شود، برای جدا کردن آهن از سنگ و گداختن آهن به‌کار می‌رود. در کوره، آهن را تا آن اندازه حرارت می‌دهند که به‌صورت مذاب درآيد و از آهن مذاب برای ساختن آلات و ابزار زندگی استفاده می‌کنند.
برای گداختن آهن رسم و قاعده برای آن است که درجه حرارت کوره آهنگری را تدريجاً بالا می‌برند تا آهن سرد به تدريج حرارت بگيرد و گذاخته و مذاب گردد. چه آهن‌ها بعضاً اين خاصيت را دارند که چنانچه غفلتاً در معرض حرارت شديد و چند صد درجه قرار گيرند، سخت گداخته می‌شوند و با صداهای مهيبي منفجر شده از «از کوره در می‌روند» يعنی به خارج پرتاب می‌شوند.

افراد سریع التأثر و عصبی مزاج اگر در مقابل حوادث غيرمترقبه قرار گيرند، آتش خشم و غضبشان چنان زبانه می‌کشد که به مثابه همان آهن گداخته از کوره اعتدال خارج می‌شوند و اعمالی غيرمنتظره از آن‌ها سر می‌زند که پس از فروکش کردن و اطفای نايره غضب از کرده پشيمان می‌شوند و اظهار ندامت می‌کنند.

غرض از تمهيد مقدمه بالا اين است که چون اعمال غیرطبيعی و غيرارادی ناشی از افراد عصبی مزاج، با انفجار و از کوره در رفتن آهن گداخته تشابه دارد؛ لذا اصطلاح از کوره در رفتن در مورد افراد تندخو و خشمگين که قدرت توانايی کنترل اعصاب را ندارند معانی و مفاهيم مجازی پيدا کرده است.

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

10 Jan, 09:49


الحاق به FATF یعنی انفجار پیجرها🤣

خیلی جالبه این جبرائیلی! یاد گرفته با حرف عجیب زدن و با اعتماد بنفس کاذب و بدون داشتن علم در هر موضوعی نظر بده! کسی که میگفت بزودی آمریکا تجزیه میشه و میگفت واکسن نباید وارد کرد و میگفت دلیل تورم نقدینگی نیست:) حالا میگه دلار باید بشه ۲۰ تومن و الحاق به FATF یعنی انفجار پیجرها!

@Sahamnewsorg
سهام در WhatsApp‏

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

10 Jan, 05:50


اداره تکنولوژی گروه‌های آموزشی و بررسی محتوا (متوسطه) استان اصفهان

گروه وانجمن معلمان تاریخ استان اصفهان برگزار می‌ کند :

دومین وبینار تخصصی درس تاریخ با موصوع :
چگونگی تبدیل ژاپن به یک دولت استعمارگر وپیامدآن

👥 مخاطبین: دبیران تاریخ متوسطهٔ دوم استان اصفهان

📆 زمان برگزاری: شنبه ۲۲دی ماه۱۴۰۳

ساعت: ۱۷الی۱۹

لینک ورود:
https://www.skyroom.online/ch/isfedu/tech6

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

10 Jan, 05:40


🌲🌲🌲

کلیسا فقط به دو کار می آید برای خوب به دنیا آمدن و خوب از دنیا رفتن...
اما همان بهتر که بین گهواره تا گور در کارهایی که به او مرتبط نیست دخالت نکند و برود نوزادها را غسل تعمید بدهد و ارواح مرده ها را دعا کند.

#كارلوس_فوئنتس
#آب_سوخته
#پگاه_اندیشه

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

09 Jan, 09:29


📚کتاب امپراتوری هخامنشی

📖جلد یکم و دوم

👤تالیف: پیر بریان

👤ترجمه: ناهید فروغان


@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

09 Jan, 09:27


♦️دخمه‌ سنگی معروف به داو دختر "مادر و دختر"در فهلیان فارس

🔹نکته‌ی قابل توجه این بنا بهره‌گیری از ستون‌ها و کنگره‌های دندانه‌دار به سبک بناهای دوره‌ی هخامنشی تخت‌جمشید و حجاری‌های آن در ارتفاع تقریبی سیصد متری است.
🔹برخی این بنا را منتسب به آریوبرزن می‌ دانند.
سینا رحمانی
#داو_دختر

#اخبار_فارس در فضای مجازی 👇
@akhbarfars

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

08 Jan, 15:00


🔺نخست‌ وزیر آینده کانادا:

🔹دست‌کم ۷۰۰ نفر با پول‌های دزدیده شده از مردم فقیر ایران، مبادرت به خرید خانه های بزرگ در کانادا کرده اند، باید فورا با آنان برخورد کرد و بیرون انداخته بشن

📌پایگاه اصفهان خبر
@khabar_isf

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

08 Jan, 11:13


حقيقت ساده‌ی پشت اين عكس:
ستيزه‌جو مادامى كه كتاب در دستانش است ناگزیر است كه اسلحه را بر زمين بگذارد.

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

07 Jan, 10:48


آشپزی بانوی ایرانی با طعمِ تاریخ...

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

06 Jan, 07:40


در ۱۷ دی ۱۳۱۴ فرمان ⁧#کشف_حجاب⁩ به دستور #رضا_شاه اجرا شد.

🔺در این روز رضا شاه همراه همسر و دخترانش که بدون حجاب بودند به دانشسرای دختران رفت و طی سخنانی گفت: «شما زن‌ها بايد اين روز را كه روز سعادت و موفقيت شماست روز بزرگی بدانيد.»

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

06 Jan, 07:35


جهان پهلوانِ ایران...

🗓 امروز 17 دی ماه سالروز در گذشت پهلوان تختی است ، متن زیر قطره ای از دریای افتادگی پهلوان است :

🔴من هرگز پسر خوبی نبودم ، نه برای مردم و نه برای خانواده ام ، دوست داشتم مهندس یا پزشک می شدم تا میتوانستم از درآمد مشروع آن به همه کمک کنم ، اما حالا میبینید که دستم خالی است ، چه کنم ، مردم خیال می کنند من همه چیز دارم ، در حالیکه اینطور نیست ، من پسر بد این مردم هستم که قادر نیستم کمکشان کنم.
روحش شاد و یادش گرامی باد


@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

06 Jan, 06:18


توییت دکتر ظریف:

استاد دکتر محسن رنانی یکی از آگاه ترین و دلسوزترین اندیشمندان این مرز و بوم است که با شجاعت و صراحت به منظور پیشگیری و درمان پیش از وقوع فاجعه، به صورت خصوصی و هرگاه ضرورت باشد به شکل عمومی، هشدار می‌دهد.
انذارهایش برخاسته از دغدغه‌مندی است و نه برای تشویش اذهان. حضور راهگشا و سازنده ایشان در شورای راهبری یکی از نمونه‌های مشارکت مشفقانه ایشان است.
بسیار متاسفم که در هفته‌ای که بناست گفتگوی وفاق ملی با حضور رئیس‌جمهور و اندیشمندان برگزار شود٫ اخبار ناخوشایندی پیرامون فعالیت‌های روشنگرانه این دانشمند بی‌نظیر و برخی دیگر از دلسوزان ملک و ملت شنیده می‌شود.
آنچه از تجربه اندک نیم قرن گذشته‌ام در بررسی روندهای اجتماعی ایران و جهان دریافت کرده‌ام این است که برخورد با اظهارنظر و نقد اندیشمندان مشفق راه را برای تشویش افکار عمومی توسط تندروهای منفعت طلب باز می‌کند. از این رو، امیدوارم با درایت ریاست محترم قوه قضائیه و دستگاه‌های امنیتی استاد دکتر محسن رنانی فعالیت‌های نیک‌اندیشانه خود را ادامه دهد.

@dr_pezeshkian_1403✅️

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

04 Jan, 11:16


❄️جشن دِیگان

۱۵ دی در تقویم ایران باستان #دی_به_مهر_روز  و سومین جشن #دیگان است.

نیاکان ما در این روز با خمیر و گِل تندیس‌هایی از پیکر انسان می‌ساختند و آن را در پشت‌بام‌ها برای دوری از بدی و آزار می‌سوزاندند

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

04 Jan, 11:14


.

به مناسبت   سالگرد تولد مولانا در تاجیکستان یک اجرای بی‌نظیر از گروه کر بهار به رهبری آرش فولادوند با خوانندگی دو خواننده ایرانی و یک خواننده تاجیک.
#موزیک_ویدئو
@Roshanfkrane

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

03 Jan, 09:59


واقعیتی تلخ در مسابقات جهانی شطرنج

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

03 Jan, 09:48


📚کتاب اصل و نسب و دین های ایرانیان باستان

👤نوشته عبدالعظیم رضائی


@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

01 Jan, 17:34


ردپای تمدن ایرانی در سنت کریسمس

سنت کریسمس به‌طور مستقیم به تأثیر فرهنگی و تاریخی ایرانیان در سنت‌ها و آیین‌های مناطق مختلف جهان بازمی‌گردد.

یکی از برجسته‌ترین نشانه‌های ارتباط تمدن ایرانی با کریسمس، داستان سه مغ یا دانشمند ایرانی است که در متون مسیحی از آنها یاد شده است. این روایت، نشان‌دهنده نقش تمدن ایرانی در شکل‌گیری آیین‌ها و اسطوره‌های مربوط به کریسمس است.  

سنت هدیه‌دادن در کریسمس، که به داستان سه مغ مرتبط است، در فرهنگ ایرانی نیز ریشه دارد. در جشن‌های ایرانی به‌ویژه نوروز، دادن هدیه (عیدی) از رسوم اصلی بوده است.

درخت‌ سرو از دیگر نشانه‌های تاثیر فرهنگ ایرانی است. ایرانیان باستان در جشن‌های خود، درخت سرو را به‌عنوان نماد جاودانگی و زندگی گرامی می‌داشتند. این سنت بعدها به شکل درخت کریسمس در آیین مسیحی دیده می‌شود.  

ایرانیان باستان در طولانی‌ترین شب سال گرد هم می‌آمدند تا پایان تاریکی و آغاز طولانی‌تر شدن روزها را جشن بگیرند. مفهوم «پیروزی نور بر تاریکی» در یلدا، شباهت زیادی به جشن کریسمس دارد که با میلاد عیسی مسیح به‌عنوان «نور جهان» مرتبط است. |سهند ایرانمهر| 

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

01 Jan, 15:43


🎄🎄🎄
آغاز اولین روز سال میلادی ۲۰۲۵ با مناجات به درگاه الهی در کلیسای وانک اصفهان.

❄️بارش اولین برف شهر اصفهان زینت‌بخش این مراسم بود.

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

01 Jan, 13:17


🔺بزرگترین آتش بازی جهان بر فراز ناگائوکا ژاپن

📌پایگاه اصفهان خبر
@khabar_isf

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

01 Jan, 03:06


🎄🎄🎄

آغاز سال نو میلادی ٢٠٢۵ بر همه جهانیان همایون و فرخنده باد

🎄 به امید سالی همراه با صلح و آرامش و بدونِ جنگ و خشونت 🎄

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

31 Dec, 16:18


تنبیه مردان مجرد...

‏در یونان به مردان مجرد مناصب بالای حکومتی داده نمی‌شد. در اسپارت اگر مردی هنوز زن نگرفته بود یا ازدواج نامشروعی کرده بود و یا زندگی مجردی داشت باید جریمه پرداخت می‌کرد. افلاطون معتقد بود باید از مجردان به اندازه نفقه زنان مالیات گرفت و در صندوق دولت ریخت تا خرج مصارف عمومی شود.

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

30 Dec, 16:45


ثابتی، نماینده تندرو مجلس: شرایط امروز حاصل انتخاب ۲۰۰ روز قبل خود مردم است

📌 یه جوری میگه انگار قبلش همه چیز گل و بلبل بود! اتفاقا به نظر اکثریت مردم شرایط امروز حاصل سرکار بودن افراد غیرکارشناس در دولت قبلی و تندروی‌های امثال شماست...


@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

30 Dec, 14:20


کتاب درسی سوم ابتدایی سال ۱۳۰۸
به مطالب متنوع و خط زیبای آن توجه کنید😍

@Akhbar_montakhab

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

30 Dec, 08:58


صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ) pinned « گروه وانجمن معلمان تاریخ استان اصفهان برگزار می‌ کند : ♌️ جلسه سخنرانی با موضوع: "آشنایی با منابع تاریخ اصفهان در دوران معاصر" 📚 مدرس :دکتر عبدالمهدی رجایی 👥 مخاطبین: نومعلّمان ودبیران تاریخ متوسطهٔ دوم استان اصفهان 📆 زمان برگزاری: سه شنبه ۱۱ دی ماه…»

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

30 Dec, 08:57


گروه وانجمن معلمان تاریخ استان اصفهان برگزار می‌ کند :

♌️ جلسه سخنرانی با موضوع:

"آشنایی با منابع تاریخ اصفهان در دوران معاصر"

📚 مدرس :دکتر عبدالمهدی رجایی

👥 مخاطبین: نومعلّمان ودبیران تاریخ متوسطهٔ دوم استان اصفهان

📆 زمان برگزاری: سه شنبه ۱۱ دی ماه ۱۴۰۳

ساعت: ۱۵:۳۰ الی ۱۷

🌍 مکان: خیابان شمس آبادی، مرکز تحقیقات معلّمان استان اصفهان

@tarbd
📚📚📚📚📚
https://t.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

30 Dec, 04:42


🌲🌲🌲

.

‏«جهنم خالی است، همه شیاطین همین‌جا هستند»

- ویلیام شکسپیر

در جایی از نمایشنامه “طوفان” آریل به پروسپرو از کسانی می‌گوید که دچار تب جنون شدند و گرفتار اهریمن نومیدی!

تا اولین ملوان که پیش از افکندن خود به دریا فریاد می‌زند:

«دوزخ خالی است تمامی ارواح پلید همین‌جا جمع شده‌اند»


#پگاه_اندیشه

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

28 Dec, 18:13


فروغ فرخزاد؛ زنی که آثارش تابوشکن بود

🔹 فروغ آرزو داشت که محیط اجتماعی ایران چنان تحول پیدا کند که زنان بتوانند همگام مردان پیش بروند و حق داشته باشند مانند مردان هرچه می‌خواهند در شعرشان بگویند. تمام آثار و شعرها و نوشته‌های فروغ به‌نوعی بازتاب‌دهنده افکار او درباره زنان و نحوه زندگی آنان در روزگار خود است؛ فهرستی از موانع و محدودیت‌هایی که جامعه بر زنان بار می‌کند و نیز احساسات و عواطف و امکاناتی که می‌تواند زنان را به سهمِ خود از حضور موثر در جامعه برساند. از این‌روست که مانیفست فمینیستی فروغ را در جای جای آثارش می‌توان سراغ گرفت. در این میان دفتر " اسیر " که بهار ۱۳۳۴ به چاپ رسید، صریح‌ترین بیانیه فمینیستی فروغ‌ به شمار می‌رود. او در چاپِ دوم این دفتر یادداشتی با عنوان "توضیح در این چاپ که چاپ دوم است"، اضافه می‌کند و می‌نویسد:

" فقط به نیروی استقامت خواهم توانست به ‌سهم خود زنجیرهای قیود پوسیده را از دست‌وپای هنر باز کنم و این حق را برای همه... و به‌خصوص زنان به‌وجود بیاورم که بتوانند آزادانه از عواطف پنهانی و احساسات گریزنده و لطیف‌شان پرده بردارند و بتوانند آنچه را در دل دارند، بدون ترس و واهمه از سرزنش دیگران بیان کنند ".

فروغ فرخ‌زاد، جامعه آن روزگار را به ریاکاری متهم می‌کند و باور دارد این جامعه با مردان و زنان برخورد متفاوتی دارد؛ جامعه‌ای که به مردان حق می‌دهد تا از معشوق خود به هر زبان خیالی و توصیفی سخن بگوید، اما نوبت که به زنان برسد، فریاد برمی‌آورد که هنجارهای اخلاقی خدشه‌دار شده است. بیراه نیست که دکتر رضا براهنی، نویسنده و شاعر مطرح در وصف فروغ فرخ‌زاد او را "قهرمان تنهای یک تراژدی مصیبت‌بار" می‌خواند و معتقد است:

" فرخ‌زاد به‌تنهایی زبان گویای زن صامت ایرانی طی قرن‌هاست، فرخ‌زاد انفجار عقده دردناک و به‌تنگ‌آمده سکون زن ایرانی است... زن ایرانی که قرن‌ها از نظر خلاقیت شاعرانه عقیم بود در فرخ‌زاد آبستن می‌شود و خود را با تمام شدت و روشنیِ خویش در آینه‌های زمان منعکس می‌کند. از این نظر، موقعیت او بی‌سَلَف و بی‌نظیر و متاسفانه فعلا شاید برای همیشه بی‌خلف است ".

اولین مبارزه و مقاومت فروغ، به نخستین شعری که منتشر کرد و بنام " به خواهرانم " بود، برمیگردد. او این شعر را در دی ‌ماه۱۳۳۰ در اهواز سرود، و مدتی بعد در مجله " امید تهران "، و بعدها در دفتر " اسیر " به چاپ رساند. فروغ در هفده‌سالگی خود همان آرزویی را در سر داشت که تمام عمر دنبال کرد و سرود؛ همان از میان رفتن تبعیض جنسیتی در عرف جامعه و  چه در قوانین مکتوب. او در همین شعر با شور بسیار خواهران خود را خطاب می‌کند تا علیه این تبعیض به پا خاسته و به وضع موجود تن ندهند.
از دید فروغ، زن همیشه در جامعه آن روزگار تنها بود و این تنهایی همه وقت در زندگی‌اش جاری می‌شد، تا حدی که او را از همه چیز دل‌زده و خسته می‌کرد:

" زندگی همین است، یا باید خودت را با سعادت‌های زودیاب و معمول مثل بچه و شوهر و خانواده گول بزنی یا با سعادت‌های دیریاب و غیرمعقول مثل شعر و سینما و هنر و از این مزخرفات! اما به‌هرحال همیشه تنها هستی و تنهایی تو را می‌خورد و خرد می‌کند "

چاپِ شعر " گناه " یکی از نقاط عطف در زندگی حرفه‌ای فروغ به عنوان شاعر بود، وقتی این شعر به چاپ رسید، هجمه‌های بسیاری به فروغ شد و از هر طرف اعتراضاتی به بی‌پروایی این شاعر زن مطرح شد. فریدون مشیری روایت می‌کند:

" بسیاری به دفتر مجله تلفن می‌کردند و اعتراض می‌کردند که شما در مجله‌تان شرح هم‌خوابگی زنی را منتشر می‌کنید. خیلی‌ها فروغ را زنی بی‌بندوبار می‌خواندند که تنها درپی لذت‌های جسمانی است. از قم اعتراض‌های شدید شد و روشنفکر را از ادامه انتشار چنین اشعاری برحذر داشت "

پس از این شرایط، فروغ در چاپِ دوم " اسیر " که شعر " گناه " در آن نبود، به طعنه و انتقاد، موخره‌ای معنادار نوشت و در آن علیه جامعه مردسالاری شورید که توان شنیدن صدای زن را ندارد:

" وقتی زنی قلم برداشت و برای خود این حق را قائل شد که آنچه احساس می‌کند بگوید، ناگهان چهارستون عرش می‌لرزد و از هر طرف فریاد واویلا بلند می‌شود و همه در عزای ازدست‌رفتن عفت و اخلاق ماتم می‌گیرند "

@tarbd

📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

28 Dec, 18:13


ادامه👆
فروغ فرخزاد، زنی که آثارش تابوشکن بود-۲

فرزانه میلانی در کتاب زندگی‌نامه فروغ خود، روایت کلی‌تری از شعر " گناه " دارد:

" در فضای یاس و سکوت سرد سال بعد از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، زمانی که دیوار حاشا بلند و انگشت ملامت‌گر فراوان بود، زنی جوان شخص دیگری غیر از خود را متهم نکرد و فریاد برآورد که این او است که گناهکار است. نه خود را ناجی خواند، نه رسالتی تاریخی و سیاسی برای خود قائل شد، نه ادعای مبارزه برابری‌طلبانه داشت. در عین‌ حال، نقش قربانی را نپذیرفت با بیانی عریان چهار بار خود را خاطی خواند؛ اما حاضر نشد معشوق را گناهکار یا حتی شریک گناه بداند. مسئولیت اعمال و امیالش را پذیرفت و به انتخابش احترام گذاشت و به آن وفادار ماند. تاکیدش بر آزادی فردی و شاید، از آن مهم‌تر، بر مسئولیت فردی بود "

میلانی در کتابِ خود، شاعر زنی را به تصویر می‌کشد که بنا دارد شعر را از بند «ادبیات مردمحور» آن دوره نجات دهد و در «پیکری زنانه» از نو بیافریند. شاعری که در این مسیر هرگونه تهمت و افترا و تهدید و حتی تکفیر را به جان می‌خرد و شعر «گناه» را در مجله‌ «روشنفکر» چاپ می‌کند و بعد از آن سختی‌ها نیز پا پس نمی‌کشد و حتی فراتر می‌رود و مانیفست فمینیستی خود را به ثبت می‌رساند.


نوشته محمد امیری


♦️منابع:

۱. زنی تنها، درباره زندگی و شعر فروغ فرخراد، سیروس طاهباز.
۲. شناخت‌نامه فروغ، شهناز مرادی کوچی، نشر قطره.
۳. اسیر، فروغ فرخزاد، نشر امیرکبیر، چاپ دوم به اضافه موخره فروغ.
۴. زندگینامه ادبی فروغ فرخزاد به همراه با نامه‌های چاپ نشده، فرزانه میلانی، نشر پرشین سیرکل.
@tarbd

📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

28 Dec, 12:31


از کنار خرس قطبی آرام رد شوید!

✍️علی مرادی مراغه ای

    به عنوان یک ایرانی پس از سالها مطالعه در مورد تاریخ ۲۰۰ ساله مناسبات ایران با روسیه، به این نتیجه رسیده ام که باید از کنارِ این خرس قطبی خیلی با دقت و حساب شده رد شوید!
نه با او دشمن و درگیر شوید چون شکست می خورید و سر از ترکمنچای در می آورید و نه با این خرس قطبی دوست شوید و نزدیکش شوید که بر دوستی خاله خرسه هیچ اعتباری نیست...

🔹اكتاويو پاز سخن بسیار دقیقی در این مورد دارد می گوید:
«اين خرس قطبى(روسيه) نمی تواند از جاى خود بجنبد و هر وقت از جا بجنبد يا همسايه‏ اش را لگدمال می ‏كند يا خودش تكه پاره می ‏شود...»!
سخن پاز کاملا با حوادث تاریخی ۲۰۰ ساله صدق می کند کمتر دوره ای وجود داشته که این خرس قطبی یکی از همسایگانش را لگد مال نکند!
اما تاریخ نشان داده که دوستی با این خرس قطبی نیز عاقبت خوشی نداشته چون همیشه در حساسترین زمانها دوستانش را ول کرده و فروخته است از جنبش جنگل گرفته تا فرقه دمکرات آذربایجان تا حتی حزب توده و...

🔹در آخرین کتاب ام(پروکروستس ایرانی...) با اسناد متقن و به کرات آورده ام که هم دشمنان  و هم دوستان روسیه، سرانجام خوشی نداشته اند در این کتاب اشاره کرده ام که وقتی حکومت ایران در پی دستگیری و جمع کردن حزب توده برمی آید آقای رفسنجانی در ۷ آذر می‌نویسد که«آخر شب، جلسه سران بود در باره تعقیب حزب توده...بحث شد و در حد گرفتن سران حزب توده موافقت شد. مسئولان امنیتی پیشنهاد گرفتن عده زیادی را دادند که نپذیرفتیم»
در واقع این احتیاط سران ایرانی، بخاطر عکس العمل خرس قطبی بود. رفسنجانی در ادامه در ۲۱ فروردین می نویسد:
«در جلسه‌ای که در دفتر رئیس جمهور با حضور وزیر امور خارجه شرکت کردم در باره همکاری بیشتر با روسیه قرار شد پیشنهاد چند مسئله مهم سدهای روی ارس و اترک و احیای طرح ریخته‌گری سیصدهزار تنی و فروش گز و خرید اسلحه و چیزهایی از این قبیل به منظور امیدوار کردن شوروی به امکان داشتن رابطه بیشتر و جلوگیری از توطئه روس‌ها به خاطر یاس از انقلاب ما بعد از سرکوبی حزب توده، بحث شد».
اما روسها که همیشه دوستان خود را در سربزنگاههای تاریخی تنها گذاشته اند در اینجا نیز بدنبال منافع خود بودند و در فکر قرارداد تجاری با ایران. بخاطر همین، رفسنجانی پس از ضربه اول به حزب توده در ۳ اردیبهشت ۱۳۶۱ش می‌نویسد:
«آقای دکتر ولایتی از برخوردهای مثبت شوروی‌ها خبر داد. با توجه به برخوردی که با توده‌ای‌ها و خود شوروی شده، مهم و قابل توجه است» .
همین بی‌اعتنایی روس‌ها به سرنوشت حزب توده باعث شد که حکومت ایران با خاطر جمعی در پی تکمیل کار نیمه تمام باشد و با آغاز عملیات موج دوم دستگیری اعضای باقیمانده حزب توده، کار را تمام کند!.
(پروکروستس ایرانی...صفحات۳۳۴ و ۳۳۵)

🔹نظامی گنجوی بیش از هشتصد سال پیش، زمانى كه حتى كشورى به نام روسيه وجود نداشته و روسها به مانند قبايل وحشى زندگى مى ‏كردند شاعر با ديدى عميق خشونت آنان را در آن عهد ديده و در شعرى به تقبيح آنان پرداخته بود گويى شاعر مخاطرات آنان بر كشورهاى ديگر را از فراز قرن‏ها پيش ‏بينى كرده بوده!
همه رهزنانند چون گرگ و شير
به خوان نادلیرند و بر خون دلير
ز روسى نجويد كسى مردمى
که جز گوهری نیستش زادمی...

📌از کنار خرس قطبی با دقت تمام حرکت کنید!
نه به او لگدِ دشمنی بزنید و نه با او دستِ دوستی بدهید و خیلی نزدیکش شوید...

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

28 Dec, 09:53


زادروز فروغ فرخزاد

۸ دیماه  زادروز #فروغ_فرخزاد
۱۳۱۳-۱۳۴۵


@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

28 Dec, 04:30


🌲🌲🌲

هرگز در میان موجودات،
مخلوقی که برای کبوتر شدن آفریده شده،
کرکس نمی شود.
این خصلت در میان هیچ یک از مخلوقات نیست،
جز انسان!!

هر آنچه رخ می دهد ریشه در تربیت دارد...

#ویکتور_هوگو
#پگاه_اندیشه

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

27 Dec, 03:34


کریسمس در مسکو ...

به قول بانو هایده حرفی نمونده باقی

@akhbar_montakhab

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

26 Dec, 03:24


دشمنی به نام توهم دانایی...

بزرگترین دردِ بشریت نادانی نیست.
بلکه توهمِ داشتن آگاهیست.
اگر ما می‌دانستیم  که چقدر نمی‌دانیم،
دنیا بهشت می‌شد.

#پگاه_اندیشه

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

05 Dec, 14:29


آثار امریکا ستیزی...

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

05 Dec, 11:32


برگرفته از کتاب نفیس و   تاریخی :« اندیشه‌های میرزاآقاخان کرمانی »

نویسنده : « فریدون آدمیت» ( سال ۱۳۵۷، ص ۱۷۱_۱۷۲ ) ..

وضع حکمرانی ایران، همیشه عامل جدایی ملت و دولت گردیده و به همین علت «ترقی و تنزل و ضعف و قوت دولت ایران تابع شخص رهبر یا  پادشاه» بوده است...

اگر رهبران کشور دانا و کاردان بودند، کشور را به مقامی بلند رسانیده‌اند و هرآینه، ناتوان و بیکاره، مملکت را به خرابی و پریشانی کشانیده‌اند..

و این خود سببی دارد:
این جبلت[سرشت] از دیرباز، در نهاد قوم ایرانی مرکوز [نهادینه] گردیده که همه چیز، حتی تغییرات فصول سال و ازمنه را به رهبران و پادشاهان نسبت دهند و خرابی و آبادانی را بسته به اراده آنان دانند..

این تصور خود نتیجهٔ اعتقاد مقدسی بود که ایرانیان، شاه و رهبر  را خدای روی زمین و اطاعت و بلکه پرستش او را، وظیفه مقدس و بندگی خود می‌دانستند...

بر اثر آن بدبختی‌ها را به پای گناهکاری و روسیاهی خود، نزد یزدان پاک می‌گذاشتند و خویشتن را سزاوار آن عقوبت‌ها می‌پنداشتند..

گمان می‌بردند که این ایزدی‌کاری است و هورمزد چنین خواسته است که ایران، خراب گردد و مردم در بیم و پریشانی بمانند، مگر این‌که خداوند، از نو زردشت را بفرستد و آن بنیاد را براندازد...

اثر مهم تاریخی که از این تصور دینی و مذهبی روییده، اینکه ایرانیان، جمهور مردم را «هیچ وقعی ننهاده و منشأ اثر و قدرتی» نمی‌شمرده، افراد را «ابداً در تغییرات ملکیه ذی‌مدخل ندانسته و گمان نمی‌کردند که ملت «در دنیا به قدر ذره‌ای می‌توان منشا اثری» باشد...

سبب عدم ترقی ملت ایران همین «اعتقاد باطل» بود که خود را، «در حقوق مملکت حصه‌دار» نمی‌دانستند..

نتیجه غایی این کیفیات، همان شد که اوضاع مملکت و ترقی و تنزل دولت، پیوسته تابع احوال رهبران و  پادشاهان باشد و حال آن‌که قدرت سایر ملل، علاوه بر کاردانی رئیس مملکت، بنیاد دیگر داشته که «مجلس سنا و قانون حکمت و اتحاد عموم اهالی ملت در منافع و خسارات باشد.

لاجرم اگر ضعفی در شخص رهبر و یا  شاه حاصل بشود، اتحاد ملت برای عدم تاثیر آن، مقاومت تواند کرد.
حیف که این گونه اتحاد، هرگز در ملت ایران پیدا نشد



( میرزاآقاخان کرمانی نویسنده و روشنفکر و از نمونه‌های ممتاز نسل اول ملی‌گرایان سکولار ایران است
میرزا آقاخان را می‌توان در کنار میرزا فتحعلی آخوندزاده، از بنیان‌گذاران ناسیونالیسم نوین ایرانی دانست.
پس از کشته شدن ناصرالدین‌شاه، دولت عثمانی، احمد روحی، خبیرالملک و میرزا آقاخان را که در طرابوزان زندانی کرده بود، به ایران تحویل داد.
در سال ۱۳۱۴ هجری قمری، مطابق با ۱۸ ژوئیه ۱۸۹۶ میلادی، محمدعلی میرزا، ولیعهد، آنان را به اتهام بابی بودن در باغ شمال تبریز سربرید و سرها را پر از کاه کرده به تهران فرستاد.)

@tarbd
📚📚📚📚📚
https://t.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

04 Dec, 17:49


مهرگان
🍁🍂🍁🍂🍁
مهرماه؛ مهر روز - آغاز جشن مهرگان به مدت شش روز
مهرگان از بزرگترین جشن‌های ایران است که در مهر روز از برج مهر برگزار می‌شود. «مهرگان» پس از نوروز بزرگترین جشن ایرانیان است. این جشن در مهر روز(شانزدهمین روز مهر در تاریخ زرتشتی)=(دهمین روز در تاریخ شمسی) آغاز می‌شود و شش روز به درازا می‌انجامد و در روز رام روز به پایان می‌رسد.
  از دیر باز ایرانیان بر این باور بودند که در این روز کاوه آهنگر علیه ضحاک به پاخواست و فریدون بر اژی دهاک(ضحاک) غلبه کرد. جشن مهرگان نیز همانند نوروز با آیین یگانه و آداب و رسوم ویژه برگزار می‌شود. فلسفه جشن مهرگان سپاسگزاری از خداوند به خاطر نعمت‌هایی است که به انسان ارزانی داشته و استوار کردن دوستی‌ها و مهرورزی میان انسانهاست.

پیشینه جشن مهرگان به هزاره دوم پیش از میلاد بر می‌گردد و بیش از ۴۰۰۰ سال قدمت دارد. دیرینگی جشن مهرگان دست کم تا دوران شاهان باستانی و بزرگی چون فریدون باز می‌گردد. فردوسی در شاهنامه به روشنی به این جشن کهن و پیدایش آن در دوران پادشاهی فریدون اشاره کرده‌است.

دل از داوری‌ها بپرداختند
به آیین یکی جشن نو ساختند
نشستند فرزانگان شادکام
گرفتند هر یک ز یاقوت جام
می روشن و چهرهٔ شاه نو
جهان نو ز داد و سر ماه نو
بفرمود تا آتش افروختند
همه عنبر و زعفران سوختند
پرستیدن مهرگان دین اوست
تن‌آسانی و خوردن آیین اوست

خوان یا سفره مهرگانی که از پارچه‌ای ارغوانی رنگ تشکیل شده را با گل‌ها آذین می‌کنند در پیرامون این گل‌ها، چند شاخه درخت گز و شراب می‌گذارند و گونه‌هایی از میوه‌های پاییزی به رنگ سرخ به این سفره اضافه می‌شود. میوه‌هایی مانند: سنجد، انگور، انار، سیب، به، ترنج (بالنگ)، انجیر، بادام، پسته، فندق
آنان پس از خوردن نان و نوشیدنی، به موسیقی و پایکوبی‌های گروهی می‌پردازند. در پایان مراسم، شعله‌های فروزان آتش، نظاره‌گر دستانی میشود که بطور دسته‌جمعی و برای تجدید پایبندی خود بر پیمان‌های گذشته، در هم فشرده می‌شوند .

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

04 Dec, 17:40


«جشن مهرگان» ثبت جهانی شد

جشن مهرگان به‌عنوان بیست‌وپنجمین عنصر میراث‌فرهنگی ناملموس ایران، چهارشنبه ۱۴ آذرماه در کمیته بین‌الدولی میراث‌فرهنگی یونسکو در پاراگوئه ثبت جهانی شد.

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

03 Dec, 14:03


♦️تجسم هوش مصنوعی از دوران امپراطوری هخامنشی

🔹شاهنشاهی هخامنشی یا نخستین امپراطوری پارس ۲۵۰۰ سال پیش توسط کوروش بزرگ بنیان‌گذاری شد.
🔹شاهنشاهی هخامنشی نخستین و تنها پادشاهی بود که بخش بزرگی از جهان را برای بیش از ۲۰۰ سال یکپارچه کرد.


📌پایگاه اصفهان خبر
@khabar_isf

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

01 Dec, 18:27


اگر مردم شما را نخواهند، چیکار می کنید؟


خبرنگار : « اگر در پنج یا ده سال آینده ، مردم بگویند که اعلاحضرتا ما دیگر نمی خواهیم شما بر ما حکومت کنید، شما چه پاسخی به مردم می دهید ؟؟..»

شاه: «اگر مردم از من بخواهند که کنار بروم، من هم بخواست مردم احترام می گذارم، هیچ کس هرگز نخواهد توانست بر خلاف خواست مردم بر آنها حکومت کند ..»


@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

28 Nov, 15:00


موسسه فرهنگی و هنری رویش برگزار می کند:

٭زنان نامدار شاهنامه٭

🔹ویژه بزرگسالان


@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

26 Nov, 15:16


تهران در نیمه‌ی دهه‌ ی پنجاه خورشیدی، عکس از صفحه‌ ی تهران پریروز در فیسبوک
✍🏻 علی ملیحی

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

25 Nov, 13:56


📕عباس میرزا و ژوبر

ارنست ژوبر که از سوی ناپلئون بناپارت به ایران اعزام شده بود، در سال ۱۲۲۱ هـ. ق در اردوگاه جنگی عباس میرزا با روس‌ها، از او دیدار می‌کند. او می‌گوید: در مدت زمان کوتاهی که در خدمت عباس میرزا بودم همواره به مسائل مهم می‌پرداخت. او از امور پوچ و یاوه‌گویی خودداری و همواره نکته‌های دقیقی را مطرح می‌کرد. یک بار از سر درد به من چنین گفت:

مردم به کارهای من افتخار می‌کنند، ولی چون من، از ضعیفی من بی‌خبرند. چه کرده‌ام که قدر و قیمت جنگجویان مغرب زمین را داشته باشم؟ چه شهری را تسخیر کرده‌ام و چه انتقامی توانسته‌ام از تاراج ایلات خود بکشم؟... از شهرت فتوحات قشون فرانسه دانستم که رشادت قشون روسیه در برابر آنان هیچ است، مع‌الوصف تمام قوای مرا یک مشت اروپایی (روسی) سرگرم داشته، مانع پیشرفت کار من می‌شوند… نمی‌دانم این قدرتی که شما (اروپایی‌ها) را بر ما مسلط کرده چیست و موجب ضعف ما و ترقی شما چه؟ شما در قشون، جنگیدن و فتح کردن و بکار بردن قوای عقلیه متبحرید و حال آنکه ما در جهل و شغب غوطه‌ور و به ندرت آتیه را در نظر می‌گیریم. مگر جمعیت و حاصلخیزی و ثروت مشرق زمین از اروپا کمتر است؟ یا آفتاب که قبل از رسیدن به شما به ما می‌تابد تأثیرات مفیدش در سر ما کمتر از شماست؟ یا خدایی که مراحمش بر جمیع ذرات عالم یکسان است خواسته شما را بر ما برتری دهد؟ گمان نمی‌کنم. اجنبی حرف بزن! بگو من چه باید بکنم که ایرانیان را هشیار نمایم.
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

25 Nov, 13:55


قصه پرغصه عباس میرزا ...

سهند ایرانمهر

🔸امروز سالگرد درگذشت عباس میرزای قاجار، ولیعهد فتحعلی شاه و فرمانده ارتش ایران در جنگ با روسیه تزاری است.. عباس میرزا را برخی سرسلسله‌ اولین اصلاحات  و تجددخواهان می‌نامند . مورخین و وقایع نگاران از منش انسانی و رفتار مصلحانه او به تواتر سخن گفته‌اند.
موریس دوکوتز، سفیر کبیر روسیه تزاری از جمله افرادی است که در توصیف خود از ایران آن روزگار تصویر دقیقی از نابسامانی‌ها می‌دهد و در این راه گاه از حدود ادب نیز پا فراتر می‌گذارد وقتی به عباس میرزا می رسد چنین می نویسد:

«عباس‌میرزا … دشمن واقعی تجمّل است … حرکات و اطوارش خیلی جالب توجه و مظهر اصالت و نجابت است... چشمانش آیینه ضمیر اوست. مکر و کید در آن مشاهده نمی‌شود. فجایعی که در نتیجه قوانین سخن مملکت معمول است هر جا دستش برسد جلوگیری می‌کند».

وقتی دوکوتز در جریان یکی از مراودات خود به باغ «عباس میرزا » دعوت می‌شود و در آن باغ زیبا متوجه می‌‌شود که بخشی از دیوار در حال فروریختن است اما برای تعمیر آن  اقدامی نشده  از ولیعهد چرایی این ماجرا را می پرسد:

«از حضرت ولیعهد پرسیدم که چرا این دیوار را خراب نکرده‌اید؟ فرمود: زمانی که این باغ را وسعت می‌دادم محتاج به خریداری مقداری از اراضی مالک مجاور شدم، ولی چون مالک زمینی که این دیوار زشت و خراب متعلق به آن است، دهقان سالخورده‌ای است که به ماترک آباء و اجدادش علاقه تامی دارد، به قیمتی که به او دادم راضی به فروش زمینش نشد. من هم نه تنها دلتنگ نشدم، بلکه علاقه او را هم به یادگار اجدادش، تقدیس و تمجید کردم و نیز جسارت او مقبول طبع من واقع شد. فعلا صبر می‌کنم شاید بتوانم با ورثه او کنار بیایم».
  موریس دوکوتز بوئه که شاهد استبداد مزمن در ایران روزگار خود بوده است با تعجب در این باره می‌نویسد:
«تمام قطعه آسیا ذلیل شدیدترین استبدادهاست، اگر بگردید چنین عقیده‌ای یافت نشود».
( موریس دوکوتزبوئه، مسافرت به ایران، ترجمه محمود هدایت، امیرکبیر، ص۷۰)

🔸مکاتبات عباس میرزا نشان می‌دهد که ذهن وی بر خلاف اذهان آرام سایر رجال زمانه‌اش به شدت درگیر چرایی عقب ماندگی ایرانیان بوده است چنانکه در نامه به ژوبر فرستاده ناپلئون می نویسد:
«نمی‌دانم این قدرتی که شما (اروپایی‌ها) را بر ما مسلط کرده چیست و موجب ضعف ما و ترقی شما چه؟ شما در قشون، جنگیدن و فتح کردن و بکار بردن قوای عقلیه متبحرید و حال آنکه ما در جهل و شغب غوطه‌ور و به ندرت آتیه را در نظر می‌گیریم. مگر جمعیت و حاصلخیزی و ثروت مشرق زمین از اروپا کمتر است؟ یا آفتاب که قبل از رسیدن به شما به ما می‌تابد تأثیرات مفیدش در سر ما کمتر از شماست؟ …»
(حماسه کویر، محمدابراهیم باستانی پاریزی، ص ۶۶۹)

🔸بی کفایتی پادشاه، دسیسه چینی ها و عقب ماندگی مزمن ساختار حکومت  و جامعه، در کنار شکست عباس میرزا از روس ها و ازهمه بدتر هزیمت اصلاندوز سرانجام رمق را از مردی که به تعبیر رجال روس« می‌توانست پطر کبیر آینده ایران» باشد (علی بینا، تاریخ سیاسی و دیپلماسی، ج ۱،  ص ۲۵۷ )گرفت و نادیده گرفتن شرایط و موقعیت متزلزل کشور -که امکان فتح تهران را برای پاسکوویچ فراهم می کرد و به مدد فراست عباس میرزا در عهدنامه ترکمنچای به "ارس" محدود گردید  - فراموش و  اینطور وانمود شد که گویی ایران چنان توانمندی و ارتشی داشته است که می توانست روس را تا پترزبورگ هم عقب بنشاند!. مخالفان و سعایت کنندگان چنین ترویج دادند که وی در مذاکرات مزدور روس‌ها یا عثمانی بوده و جاسوسی آنان را کرده و در ازای آن رشوت گرفته است. خود او این فشار و قضاوت غیرمنصفانه را اینگونه منعکس کرده است:

«یک ‌بار کشتن، بهتر است از اینکه هر بار در مجلس‌های دارالخلافه طوری مذکور شوم که العیاذبالله اسلام را مغلوب کفر می‌خواهم و فتح‌نامه روس را در جنگ عثمانلو ، به دروغ، شهرت می‌دهم تا پولی از خزانه همایون درآرم و به دشمن دولت عاید کنم. سختا که آدمی است بر احداث روزگار».
نامه به علی‌نقی‌ میرزا رکن‌الدوله، در محرم ــ صفر ۱۲۴۵٫ق

🔸سرانجام آن درد کهنه نخبه‌کشی و آن افت مزمن که در سپهر سیاست ایران زیر پای مصلحان و دلسوزان این سرزمین را خالی کرده است گریبان این شاهزاده با کفایت را نیز گرفت. در مورد مرگ او گفته‌اند که بیماری مزمن گوارش و کلیه -که درمان آن هربار بخاطر مشغله های جنگی و سیاسی او به تاخیر می افتاد -عاقبت والی متجدد آذربایجان را از پای انداخت تا در کارنامه تاریخ سرزمینی که خود بر فرزندانش تیغ می‌کشد، سیاهه‌ای دیگر ثبت شود .


@tarbd

📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

25 Nov, 02:39


امروز سالروزِ خاموشیِ مردی است که نامش به دو کلمه پیوند خورده است، آموزشِ کودکانِ ناشنوا و آموزشِ پیش از دبستان: «جبارِ باغچه‌بان.»
رنج و مرارتِ او در آموزش و ترویجِ دانش برایِ آسیب پذیرترین و محروم‌ترین کودکانِ ایران هرگز در تاریخِ علم به ویژه برایِ ایرانیان فراموش ناشدنی است. تکریم و تجلیل از پیشگامانِ علم آموزشی است برایِ پاسداشتِ خرد و کرامتِ انسان در مقابله با تاریک‌اندیشان و علم‌ستیزانِ منادیِ جهل و تعصب و نابخردی.

یادش گرامی و راهش پررهرو🥀


@tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

24 Nov, 17:12


شبیه‌سازی زندگی مردم در مصر باستان (۳۳۲۴ سال پیش) به کمک هوش مصنوعی

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

23 Nov, 14:03


خلق چهره کوروش بزرگ، داریوش بزرگ، خشایارشا، آریو برزن و انوشیروان عادل با هوش مصنوعی


@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

23 Nov, 14:01


روستای گردشگری سازمان جهانی گردشگری

روستای اصفهک طبس در رقابت با ۱۵۰ روستا در سطح جهان، به عنوان یکی از بهترین مقاصد گردشگری سازمان جهانی گردشگری درسال ۲۰۲۴ انتخاب شد.


@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

19 Nov, 02:40


🌲🌲🌲


کسی که کتاب می خواند هزاران زندگی را قبل از مرگش زندگی می کند.
کسی که هرگز کتاب نمی خواند فقط یکبار زندگی می کند.

#جورج_مارتین
#پگاه_اندیشه

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

17 Nov, 13:32


🔴باشه سعید جلیلی! تو می‌توانی! اِی وِل‌نکن‌ترین کاندیدای شکست‌خورده‌ی تاریخ!

🔸️مصطفی فقیهی

🔸️چقدر این ویدیوی سخیف و تقطیع‌شده که توسط تیم جلیلی و پای‌داری در ایام انتخابات ساخته شده و مجدداً در حال انتشار است، افکار بدوی و سخیف‌ش را فاش می‌کند! او دو دهه است که با حمایت از #تحریم و تئوری مقاومت در برابر آن، به دنبال تولید دوقطبی «می‌توانیم-نمی‌توانیم» در شرایط تحریم کشور است.

🔸️درست همان دوقطبی تکراری دوره‌ی ۱۴۰۰-۱۴۰۳ که به عنوان گفتمان، به مرحوم #رییسی حقنه کرد؛ که مدام فکر می‌کرد قطار پیشرفت‌ش «می‌تواند» ! حال‌آن‌که نمی‌دانست قطارش، مدت‌هاست از ریل خارج و به کف درّه، افتاده است!

🔸️جلیلی عیناً همان «معلم‌پرورشی‌های آشنای دهه‌ی ۶۰ و ۷۰» است؛ مدعیانِ گره‌گشایی تمام مسائل ریز و درشت کشور و دنیا با اعتماد به نفسی تمام‌ناشدنی! که می‌شود تا نیم‌قرن دیگر تحریم بود، در برابرش مقاومت کرد و چند نسل دیگر را تباه؛ بعد، قدرتِ همه‌ی دنیا را از آن خود و در کاخ سفید، حسینیه برپا کرد! همین‌اندازه نابخرد و بدوی در عینِ تجربه‌های متنوعِ شکست‌خورده!

🔸️چندان‌که دیدیم، تیم او در دولت رییسی، دولت اول جلیلی را تشکیل دادند و آبروریزی‌ای تاریخی رقم زدند برای کشور و کارنامه‌ی این جریان تحریم‌طلب و ویران‌گر و جنگ‌پرست!

🔸️حالا جلیلی به عنوان «ول‌نکن‌ترین کاندیدای شکست‌خورده‌ی تمام ادوار» با این جمله‌ی نخ‌نمای «ما می‌توانیم»، به دنبال عوام‌فریبی، توسعه‌ی دبشِ «دولت سایه» و آبادانی همه‌ی تپه‌ها، به جان کشور و ملتِ رنجور و مظلوم افتاده و دست از سر کچل و برهوت‌ش برنمی‌دارد؛ مگر آن‌که «زمینی سراسر سوخته» بسازد تا زندگیِ هیچ نوعِ بشر در این خاک، ممکن نباشد.

🔸️اگرچه معلوم نیست چه تطابقی میان قلّه‌نشینی است و مدعیانِ نابلدِ «ما می‌توانیم»؟! که اگر در قلّه‌ جا خوش کرده‌ای، پس لابد «توانسته‌ای» و دیگر، چه جای شعار «ما می‌توانیم» و اصرار که مابقی «نمی‌توانند»؟

اما باشد! تو می‌توانی!
تو خوب و شایسته!
تو مقتدر و بایسته!
تو کوخ‌نشین و بی‌پیرایه!
تو نجیب و پاک‌جامه!
تو متخصص تمامِ مسئله!
تو سلطانِ دبشِ مذاکره!
تو استاد ظرفیت و جلوگیری از اتلاف زمانه!
تو خداوندگارِ اقتصاد درون‌زا و پیش‌رونده!
تو اصلاً لامبورگینی‌ساز و انرژی‌هسته‌ای‌ساز در انباریِ خانه!
تو پیروز هر انتخابات و مسابقه!
تو برنده‌‌ در عینِ سلسله شکستِ بی‌خاتمه!

تو اصلاً هر چه که خواهی!
باشد! طالبان هم نیستی!
همه‌ی بدی‌ها هم از آنِ رقبای‌ت!

فقط دست از سر این ملت و کشور بردار!

❇️ @baamdadeno

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

17 Nov, 06:48


گذری بر تاریخ ایران۲۱
🔹هخامنشیان۷
#کورش_بزرگ

ادامه منشور کورش
۲۴) سپاهیان گسترده‌ام با آرامش درون بابل گام بر می‌داشتند. نگذاشتم کسی در همۀ [سومر و] اَکَد هراس آفرین باشد.
۲۵) در پیِ امنیتِ [شهرِ] بابل و همه جایگاه‌های مقدسش بودم. برای مردم بابل .....................؛ که برخلاف خوا[ست خدایان] یوغی بر آنان نهاده بود که شایسته‌شان نبود.
۲۶) خستگی‌هایشان را تسکین دادم (و) از بندها(؟) رهایشان کردم. مردوک، سرور بزرگ، از رفتار [نیک من] شادمان گشت (و)
۲۷) به من کورش، شاهی که از او می‌ترسد و کمبوجیه پسر تنی [ام و به] همه سپاهیانم،
۲۸) برکتی نیکو ارزانی داشت. بگذار ما با شادی در برابرش باشیم، در آرامش. به [فرمان] والایش، همه شاهانی که بر تخت نشسته‌اند،
۲۹) از هر گوشه (جهان)، از دریای پایین، آنان که در سرزمین‌های دوردست می‌زیند، (و) همه شاهان سرزمین اَمورّو که در چادرها زندگی می‌کنند، همه آنان،
۳۰) باج سنگینشان را به شواَنّهَ (بابل) آوردند و بر پاهایم بوسه زدند. از [شواَنّهَ=بابل] تا شهر آشور و شوش،

۳۱) اَکَد، سرزمین اِشنونهَ، زَمبَن، شهر مِتورنو، دِر، تا مرز گوتی، جا[یگاه‌های مقدس آن سو]ی دجله که از دیرباز محراب‌هایشان ویران شده بود،
۳۲) خدایانی را که درون آن‌ها ساکن بودند، به جایگاه‌هایشان بازگرداندم و (آنان را) در جایگاه ابدی خودشان نهادم. همۀ مردمانِ آنان (=آن خدایان) را گرد آوردم و به سکونتگاه‌هایشان بازگرداندم و
۳۳) خدایانِ سرزمین سومر و اَکَد را که نبونَئید – در میان خشم سرور خدایان- به شواَنّهَ (=بابل) آورده بود، به فرمان مردوک، سرور بزرگ، به سلامت
۳۴) به جایگاهشان بازگرداندم، جایگاهی که دل‌شادشان می‌سازد. باشد تا خدایانی که به درون نیایشگاه‌هایشان بازگرداندم،
۳۵) هرروز در برابر بِل و نَبو، روزگاری دراز (=عمری طولانی) برایم خواستار شوند (و) کارهای نیکم را یادآور شوند و به مردوک، سرورم چنین بگویند که "کورش، شاهی که از تو می‌ترسد و کمبوجیه پسرش
۳۶) ..... بگذار آنان سهمیه رسانِ نیایشگاه‌هایمان باشند، تا روزگاران دراز(؟)...؛ و باشد که مردمان بابل [شاهیِ] [او را] بستایند." من همه سرزمین‌ها را در صلح قراردادم.
۳۷) ....................[غا]ز، دو مرغابی، ده کبوتر، بیشتر از [پیشکشی پیشینِ] غاز و مرغابی و کبوتری که.......
۳۸) ...[روزا] نه افزودم......................................در پی استوار کردن باروی دیوار ایمگور- اِنلیل، دیوار بزرگ بابل برآمدم
۳۹) .....دیواری از آجر پخته، بر کنارۀ خندقی که شاه پیشین ساخته بود؛ ولی ساختش را به پایان [نبرده بود] ... کار آن را [من ....به پایان بردم.]
۴۰) ...؛ که [شهر را از بیرون در بر نگرفته بود]، که هیچ شاهی پیش از من (با) کارگرانِ به بیگاری [گرفته‌شده سرزمینش در] شواَنّهَ (=بابل) نساخته بود.
۴۱) .... (آن را) [با قیر] و آجر پخته از نو بر پا کردم و [ساختش را به پایان رساندم].
۴۲) .... [دروازه‌های بزرگ از چوب سدر] با روکش مفرغین. من همۀ آن درها را با آستانه[ها و قطعات مسی] کار گذاردم.
۴۳) .... [ ... کتیبه‌ای از] آشوربانیپال، شاهی پیش از من، [(روی آن) نو]شته شده بود، [درون آن دید]م.
۴۴) [..............] او ..... مردوک، سرور بزرگ، آفریننده (؟)[.................................................................]
۴۵) [.................................................] ... من ..... همچون هدیه‌ای [پیشکش کردم] ........... (برای) خشنودی‌ات تا به جاودان.

@tarbd
📚📚📚📚📚
https://t.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

17 Nov, 06:45


گذری بر تاریخ ایران۲۰
🔹هخامنشیان۶
#کورش_بزرگ
منشور کوروش کبیر
در منابع مختلف، جملات متعددی به کوروش کبیر منسوب شده است؛ اما هیچ‌گونه سند موثقی برای انتساب این سخنان به وی وجود ندارد. تنها سند به‌جا‌‌ی‌مانده از نخستین پادشاه هخامنشی، منشور کوروش یا استوانه کوروش محسوب می‌شود که تا حدودی قابلیت اتکا دارد و از آن به‌عنوان نخستین منشور حقوق بشر در جهان نیز یاد شده است. 

در ادامه به ترجمه فارسی این منشور از متن اصلی بابلی نگاهی خواهیم داشت که به کوشش دکتر شاهرخ رزمجو، استاد دانشگاه تهران، فراهم شده است:
۱) [آن هنگام که...................مردوک]، پادشاه همه آسمان‌ها و زمین، کسی که........، ... که با ....یَش سرزمین‌های دشمنانش (؟) را لگدکوب می‌کند.
۲) [........................................................] با دانایی گسترده،...کسی که گوشه‌های جهان را زیر نظر دارد،
۳) [.....................................................................] .......... فرزند ارشد [او] (=بِلشَزَر)، فرومایه‌ای به سروری سرزمینش گمارده شد.
۴) [..................................................................................] (نبونئید) [ او [فرمانروایی؟ سا]ختگی بر آنان قرارداد،
۵) نمونه‌ای ساختگی از اِسَگیل سا[خت و] .......................................برای (شهر) اور و دیگر جایگاه‌های مقدس [فرستاد؟]
۶) آیین‌هایی که شایسته آنان (خدایان/پرستشگاه‌ها) نبود. پیشکشی[هایی ناپاک] ......................گستاخانه [....] هرروز یاوه‌سرایی می‌کرد و [اها]نت آمیز
۷) (او) پیشکشی‌های روزانه را بازداشت. او در [آیین‌ها دست برد و ] .............درون پرستشگاه‌ها برقرار [کرد]. در اندیشه‌اش به ترس از مردوک -شاه خدایان- پایان داد.
۸) هرروز به شهرش (=شهر مردوک) بدی روا می‌داشت. ................................................همه مردما [نش را ....] (=مردمان مردوک) را با یوغی رها نشدنی به نابودی کشاند.
۹) اِنلیلِ خدایان (=مردوک)، از شِکوِه ایشان بسیار خشمگین شد، و........................قلمرو آنان. خدایانی که درون آن‌ها می‌زیستند محراب‌هایشان را رها کردند.
۱۰) خشمگین از اینکه او (=نبونئید) (آنان را) (=خدایان غیر بابلی) به شواَنّهَ (=بابِل) وارد کرده بود. [دلِ] مردوکِ بلند [پایه، انلیلِ خدایان] به رحم آمد....(او) بر همه زیستگاه‌هایی که جایگاه‌های مقدسشان ویران شده بود.
۱۱) و مردم سرزمین سومر و اَکَد که همچون کالبد مردگان شده بودند، اندیشه کرد (و) بر آنان رحم آورد. او همه سرزمین‌ها را جست و بررسی کرد.
۱۲) شاهی دادگر را جست‌و‌جو کرد که دلخواهش باشد. او کورش، شاه (شهر) اَنشان را به دستانش گرفت، و او را به نام خواند، (و) شهریاری او بر همگان را به آوای بلند اعلام کرد.
۱۳) او (=مردوک) سرزمین گوتی (و) همه سپاهیان مادی را در برابر پاهای او (=کورش) به کرنش درآورد و همه مردمان سر سیاه (=عامه مردم) را که (مردوک) به دستان او (=کورش) سپرده بود.
۱۴) به دادگری و راستی شبانی کرد. مردوک، سرور بزرگ، که پرورندۀ مردمانش است، به کارهای نیک او (=کورش) و دل راستینش به شادی نگریست
۱۵) (و) او را فرمان داد تا به سوی شهرش شهر مردوک)، بابل، برود. او را واداشت (تا) راه تین تیر (=بابل) را در پیش گیرد و همچون دوست و همراهی در کنارش گام برداشت.
۱۶) سپاهیان گسترده‌اش که شمارشان همچون آب یک رودخانه شمردنی نبود، پوشیده در جنگ‌افزارها در کنارش روان بودند.
۱۷) (مردوک) او را بدون جنگ و نبرد به درون شواَنّهَ (=بابل) وارد کرد. او شهرش، بابل را از سختی رهانید. او (=مردوک) نبونئید، شاهی را که از او نمی‌هراسید، در دستش (=دست کورش) نهاد.
۱۸) همه مردم تین تیر (=بابل)، تمامی سرزمین‌های سومر و اَکَد، بزرگان و فرمانداران در برابرش کرنش کردند (و) بر پاهایش بوسه زدند، از پادشاهی او شادمان گشتند (و) چهره‌هایشان درخشان شد.
۱۹) (مردوک) سروری که با یاری‌اش به مردگان زندگی‌بخشید (و) آن که همه را از سختی و دشواری رهانید، آنان او را به شادی ستایش کردند و نامش را ستودند.
۲۰) منم کوروش، شاه جهان، شاه جهان، شاه بزرگ، شاه نیرومند، شاه بابل، شاه سومر و اَکَد، شاه چهار گوشه جهان.
۲۱) پسر کمبوجیه، شاه بزرگ، شاه شهر انشان، نوه کورش، شاه بزرگ، شا[ه شهر] انشان، از نسل چیش پیش، شاه بزرگ، شاه شهر انشان.
۲۲) دودمان جاودانه پادشاهی که (خدایان) بِل و نَبو فرمانرواییش را دوست دارند (و) پادشاهی او را با دلی شاد یاد می‌کنند. آنگاه که با آشتی به در[ون] بابل آمدم،
۲۳) جایگاه سروری (خود) را با جشن و شادمانی در کاخ شاهی برپا کردم. مردوک، سرور بزرگ، قلب گشاده کسی که بابل را دوست دارد، [همچون سرنو]شتم به من [بخشید] (و) من هرروز ترسنده در پی نیایش او بودم.

@tarbd
📚📚📚📚📚
https://t.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

15 Nov, 17:06


بقعه هارونیه در خراسان...

@tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

15 Nov, 17:04


🌟اداره تکنولوژی گروه‌های آموزشی و بررسی محتوا (متوسطه) استان اصفهان

🌟گروه تاریخ استان اصفهان

🌟کارگاه توانمندسازی دبیران تاریخ با عنوان: روشهای تدریس وشیوه های ارزشیابی کتاب های تاریخ متوسطه دو

🗣️ مدرس:آقای دکتر مهدی احمدی

👥مخاطبین:
       ✔️ نومعلمان، دبیران با سابقه زیر 8 سال و تمام دبیران تاریخ استان اصفهان
       ✔️حضور نومعلمان و دبیران با سابقه زیر ۸ سال الزامی می‌باشد.

تاریخ: شنبه ۲۶ آبان ماه ۱۴۰۳

🕘 ساعت: ۱۶بعداز ظهر

🏣 مکان: خیابان شمس آبادی _ مرکز تحقیقات معلمان اتاق۳۰۳

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

14 Nov, 15:02


مدیریت فاجعه بار در پنجمین کشور ثروتمند دنیا!!!

🔹 رتبه بندی ده کشور برتر جهان از حیث منابع طبیعی

🔹ایران با ۲۷/۵ تریلیون دلار ثروت طبیعی، پنجمین کشور ثروتمند جهان از این حیث می باشد.

🔹این آمارها در کنار ناترازی ها، نشان دهنده مدیریت بسیار نامطلوب و فاجعه بار مسئولین کشور ما در امر توزیع و مدیریت ثروت است.

@tarbd
📚📚📚📚📚
https://t.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

14 Nov, 11:34


گذری بر تاریخ ایران۱۹
🔹هخامنشیان۵
#کورش_بزرگ

آرامگاه کورش بزرگ

روایت است کورش در جنگ با قبیله‌ای به نام ماساژت‌ها (از اقوام سکایی)، به‌شدت زخمی شد و پس از سه روز تحمل درد، از دنیا رفت؛ اما «گزنفون»، مرگ بر این عقیده است که کورش به‌صورت طبیعی به‌دلیل سن بالا و در پاسارگاد از دنیا رفته است.
کورش کبیر را در شهر شیراز در فاصله‌ حدود دو کیلومتری جنوب غربی مجموعه‌ پاسارگاد در دشتی به ارتفاعی حدود دو هزار متر از سطح دریا و محصور در میان کوهستان به خاک سپرده‌اند. آرامگاه کورش بزرگ، سال ۲۰۰۴ میلادی در میراث جهانی یونسکو به‌عنوان زیر مجموعه‌ پاسارگاد ثبت شده‌ است.
آرامگاه کورش بزرگ به‌دلیل قداست عدد هفت، از هفت سکو روی یکدیگر تشکیل شده‌ است. ۶ سکو از قطعات تراشیده شده‌ سنگ و اتاقی که برای دفن جسد در نظر گرفته‌ شده، بر بالای آن‌ها قرار‌ گرفته‌ است. این اتاق ۲٫۱۰ متر پهنا، ۳٫۱۷ متر طول و ۲٫۱۰ متر ارتفاع دارد. ورودی آن کوچک و باریکی است.
اتاقک آرامگاه دارای ارتفاعی بیش از دو متر، دارای دیوارهایی به ضخامت ۱٫۵ متری، سنگ‌های تراشیده شده در چهار ردیف که به زیبایی و دقت بسیار روی یکدیگر قرار گرفته‌‌اند، دو قطعه سنگ بسیار سنگین در کف آرامگاه و پوشش سقف آن نیز به‌وسیله‌ سنگ‌های شیروانی مانند سه‌گوش پوشیده شده‌ است.
ارتفاع حدودی بنا ۱۱ متر است. سکوی اول ۱۶۵ سانتی‌متر ارتفاع دارد، اما حدود ۶۰ سانتی‌متر آن پنهان است، یعنی آن نیز مانند پلکان دوم و سوم دقیقا ۱۰۵ سانتی‌متر ارتفاع داشته‌ است. پلکان چهارم و پنجم و ششم هر یک ۵۷٫۵ سانتی‌متر ارتفاع دارند. پهنای سکوها نیم متر است و سطح سکوی ششم که قاعده اتاق آرامگاه را تشکیل می‌دهد، حدود ۶٫۴۰ متر در ۵٫۳۵ متر است.
معماری آرامگاه کورش از معماری یونانی آسیای صغیر، میان‌رودی، مصری، عیلامی و ایرانی اصیل بهره گرفته است. سنگ بنای آرامگاه نیز سنگ‌های آهکی سفید رنگ و متمایل به زرد است که احتمال می‌رود از معدن سیوند در ۳۰ کیلومتری پاسارگاد استخراج شده باشد. در این بنا مانند معماری تخت جمشید از استفاده هرگونه ملاط خودداری شده‌ است. البته کارشناسان معتقدند که استفاده از بست‌های فلزی دم‌چلچله‌ای که احتمالا جنس آن‌ها از آهن و سرب است، در اتصال سنگ‌ها به یکدیگر از مهم‌ترین دلایل استحکام قابل‌ توجه بنای آرامگاه کورش است.
به‌احتمال زیاد کورش بزرگ پیش از مرگش دستور ساخت آرامگاهش را داده بود. آرامگاه او در همه‌ دوران هخامنشی مقدس به‌شمار می‌رفت و به‌خوبی از آن نگهداری می‌کردند. در دوره‌ اسلامی، این بنا به «مشهد مادر سلیمان» معروف بود.

@tarbd
📚📚📚📚📚
https://t.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

12 Nov, 13:00


دامان اعتماد مادر و وحشت مرگ...

- یکی از قابل توجه ترین عکس های سال نشنال جئوگرافیک نشان می دهد که بچه میمون به ظاهر در آرامش به سینه مادرش چسبیده و از وحشت مرگ بی خبر است. دیدن مرگ و مادر با هم حس شگفت انگیزی ایجاد می کند. ایمان به مادر حتی ترس از مرگ را شکست داده است.
این عکس تکان دهنده توسط ایگور آلتونا  عکاس باسک  قبل از پخش شدنش گرفته شده و از سوی موزه تاریخ طبیعی لندن به عنوان بهترین  عکس سال انتخاب شد. موزه تاریخ طبیعی هر سال شگفت انگیزترین تصاویر طبیعت را انتخاب می کند.

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

10 Nov, 16:14


گذری بر تاریخ ایران۱۸
🔹هخامنشیان۴
#کورش_بزرگ
زندگی‌نامه کورش بزرگ

شجره‌نامه کورش از سمت خاندان پدری به پارس‌ها می‌رسد؛ که سال‌ها بر «انشان» (شمال خوزستان کنونی)، در جنوب غربی ایران، حاکم بودند؛ از سمت خاندان مادری به مادها می‌رسد.

از هرودوت روایت است که «آستیاگ» (پدربزرگ کورش) یک شب در خواب دید که از دخترش «ماندانا» نهر آب بزرگی روان است که نه‌تنها پایتخت او بلکه تمام آسیا را فراگرفت. معبرها خواب او را این‌گونه تعبیر کردند که فرزند دخترش روزی بر تمام آسیا غلبه می‌کند؛ به همین دلیل آستیاگ دخترش را به کمبوجیه شاه شهر انشان داد که نواده هخامنش بود. در همان سال آستیاگ دوباره خواب دید که تاکی از بدن ماندانا روئیده و تمام آسیا را گرفته‌‌ است. پس از وضع حمل ماندانا، آستیاگ فرزند دخترش را به یکی از بستگانش به نام «هارپاگ» سپرد و دستور داد که کودک را بکشد. هارپاگ، کورش‌ را به یکی از چوپان‌های شاه به نام «میترادات» داد و از او خواست که وی را به دستور شاه به کوهی در میان جنگل رها کند. چوپان کودک را به خانه برد. وقتی همسر چوپان از موضوع باخبر شد، با ناله و زاری به شوهرش اصرار کرد که بچه را نکشد و به‌ جای او، فرزند خود را که مرده به دنیا آمده بود، در جنگل رها سازد. چوپان نظر همسرش را پذیرفت و جسد فرزندش را به ماموران هارپاگ سپرد و به‌جای آن کورش را نزد خود نگه‌ داشت.
زمانی که کورش به ۱۰ سالگی رسید و همراه کودکان همسالش در حین گله‌داری بازی می‌کرد، دوستانش او را به‌عنوان شاه انتخاب کردند. او در میان بازی، دستور داد یکی از کودکان را تنبیه کنند. پدر آن پسر به نام «آرتمبر» نزد آستیاگ شکایت کرد و ادعا کرد که یکی از بردگان او فرزند درباریان را زده‌ است. کوروش‌ کبیر را نزد آستیاگ فرستادند تا تنبیه شود. شاه با وجود شباهت کورش با خانواده خود، باور نکرد که نوه‌اش باشد. شاه، چوپان را تهدید کرد که اگر حقیقت را نگوید، شکنجه خواهد شد و چوپان حقیقت را به زبان آورد. پس از آن، شاه هارپاگ را فراخواند و از او پرسید: «طفل دخترم را که به تو سپرده بودم، چگونه کشتی؟» هارپاگ با دیدن چوپان پاسخ داد که: «پس از آنکه طفل را به خانه بردم، خواستم طوری رفتار کنم که امر تو اجرا شده باشد و قاتل پسر دخترت هم نباشم.» او گفت حالا که طفل زنده است، باید خدا را شکر کرد و ضیافتی داد و از هارپاگ خواست به این مهمانی بیاید و فرزندش را هم همراه بیاورد. بدین ترتیب، که هارپاگ را برای صرف شام دعوت کرد و بدون آنکه او خبردار شود از بدن فرزندش که همسن کورش‌ کبیر بود، غذایی تهیه کرد و به پدرش داد.
آستیاگ کورش را نزد خود خواند و به او گفت: «فرزند عزیزم! به‌دلیل خوابی که دیده بودم، درباره تو بداندیشی کردم؛ اما خوابم به‌گونه‌ای دیگر تعبیر شد و به برکت بخت بلندت از سرنوشتی که برایت در نظر گرفته شده بود رهایی یافتی. اکنون به پارس راهی خواهی شد و در آنجا پدر و مادرت را باز خواهی شناخت». بدین ترتیب کورش دربار آستیاگ را ترک کرد و به درگاه کمبوجیه و خانواده خود رفت. هنگامی که به سن بلوغ رسید، دلیرترین و دوست داشتنی‌ترین نوجوان ایرانی شد.

کورش محل حکومت خاندانش را روی منشور استوانه شکل سفالی آورده است. بنیان‌گذار سلسله هخامنشی، شاه هخامنش انشان است. پس از مرگ شاه هخامنش، فرزندش چیش‌پیش به حکومت انشان رسید. حکومت چیش‌پیش نیز پس از مرگش توسط دو نفر از پسرانش کورش یکم شاه انشان و آریارامنه شاه پارس دنبال شد. سپس، پسران هرکدام، به‌ترتیب کمبوجیه یکم شاه انشان و آرشام شاه پارس، بعد از آن‌ها حکومت کردند. کمبوجیه یکم با شاهدخت ماندانا دختر «ایشوویگو» (آژی دهاک یا آستیاگ) پادشاه ماد ازدواج کرد و کورش نتیجه این ازدواج بود.
کورش با کاساندان شاهزاده‌ هخامنشی ازدواج کرد و صاحب دو پسر به نام‌های کمبوجیه‌ دوم و بردیا و سه دختر شد که دو تن از آن‌ها آتوسا و آرتیستونه نام داشتند و سومی احتمالا رکسانا بود. کمبوجیه دوم پس از مرگ پدر به‌جای او به تخت شاهی نشست و برادر دیگر خود بردیا را کشت. او زمانی که مصر را فتح کرد، در مسیر برگشت به ایران خودش را کشت.
منبع:
https://www.kojaro.com

@tarbd
📚📚📚📚📚
https://t.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

09 Nov, 17:16


غول عاشقی که به همراه برادرانش سنگ شدند...

🔹۷ ستون سنگی شگفت آور از سنگهای آذرین در کوههای اورال روسیه
به جامانده از 200میلیون سال پیش


بر اساس افسانه‌های محلی، رئیس قبیله مانسی، دختری به‌غایت زیبا داشته به نام آییم. روزی یک غول عظیم‌الجثه به نام تورِف به خواستگاری دختر می‌آید، اما جواب رد می‌گیرد. به همین دلیل تصمیم می‌گیرد تا آییم را بدزدد. یک روز غول دلداده به همراه ۶ برادرش به قبیله حمله می‌کنند و شهر را به هم می‌ریزند. آییم دست به دعا می‌برد تا برادرش که به شکار رفته زودتر برگردد و به حساب غول‌ها برسد. در این حال، برادرش از راه سر می‌رسد و سپر مخصوص خود را به سمت غول عاشق می‌گیرد و بازتاب نور خورشید، او را به سنگ تبدیل می‌کند. برادران او هم که در حال فرار بودند به همین صورت تبدیل به صخره‌های سنگی می‌شوند :)

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

08 Nov, 18:38


دیواری که فرو ریخت...

🔹سالروز فرو ریختن دیوار برلین

🔺در نهم نوامبر ۱۹۸۹( ۱۸ آبان ۱۳۶۸) دیوار برلین از بین رفت.این دیوار بدنام ۱۰۳۱۵ روز بین شرق و غرب
پابرجا بود.

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

07 Nov, 10:13


ویدیویی از دختران ایران که باید پزشکیان ببیند

🔺پرویز پرستویی ویدیویی از یک کلاس درس در سیستان و بلوچستان منتشر کرد که در آن از دختران پرسیده می‌شود، چه کسانی شناسنامه ندارد و اکثر این دختران دانش آموز دست‌شان را بالا می‌برند.

این بازیگر و خیر در توضیح این شرایط نوشت:
🔺کم نیستند کودکانِ ایرانی که شناسنامه ندارند ولی با هزاران امید و آرزو تلاش میکنند، درس بخوانند تا شاید روزگار بهتری از آنچه امروز با فقر معیشتی و گرفتاری های فراوان زندگی دارند، نصیب شان شود …! ولی بدون شناسنامه راه به جایی نخواهند برد… بخش قابل توجهی از آنها، اتباع نیستند… این کم‌کاری تاریخی را به پای اتباع بودن آنها نگذارید…"
@Akhbar_montakhab

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

06 Nov, 15:59


اگر از برهنگی بیزارید اول پای برهنه را علاج کنید !!!!!؟

*سعدی را به محکمه فراخواندند که دخترت بی باک است و هتاک ، نه پروای حجاب دارد نه الفتی به روبنده و نقاب، با آمرینِ به معروف و ناهیانِ منکر درآویخته و آبروی شحنگان ریخته، چندان که همه در حیرتند و گویند بعید است که سعدی چنین دختی پرورده باشد که بویی از ادب نبرده و شرم و حیا را فرو خورده*
*سعدی از گستاخی قاضی بر آشفت ، تیغ زبان از نیام برکشید و دلیرانه خروشید و گفت: اگر کاکل موی و طرۀ گیسویی از حجاب بیرون افتد، آسمان به زمین نیاید و این ترٌهات که بر زبان آمد، قاضی محکمه را نشاید . اگر از برهنگی در رنج هستید ،اول پای برهنه را علاج کنید که گیسوی برهنه در مقابل  آن هیچ است و این بیت بفرمود:*
*ترسم که به کعبه نرسی ای اعرابی / این ره که تو می روی به ترکستان است*
*قاضی گفت: کشف حجاب خلاف دین مبین است و موجب وهن مسلمین . از بی حجابی نسوان، جوانان ، آلوده گناه شوند و از فرط معصیت به دوزخ روند. صواب آنست که دُخت خویش را زنهار دهی تا توبه نماید و ابواب رحمت بر خویش بگشاید و گرنه باید تاوان* *معصیت خویش بپردازد و به حکم شرع، او را از تعزیر گریزی نیست.*
*سعدی در دفاع از دُخت خویش  بگفت:*
*گیــرم که برهنه کرده گیسو/ درویش نمــا تو دیــدۀ خویش*
*با چوب و چماق ای بی خرد / کاری نرود در آخر از پیش*
*آنگاه  قاضی را به طعنت گفت: اگر ایمان شما به مویی بند است ، پس میزان تقوایتان به چند است؟*
*کفر زلف دلبران کی رهزن ایمان بُوَد*/ *هرکه باور دارد این، پس خانه اش ویران بُوَد*
*قاضی پس از استماع سخنان سعدی* *چاره جز تسلیم نداشت و به استحلاص* *دُخت او فرمان بداد. و خطاب به سعدی گفت:*
*نتوان با تو پنجه افکندن
که هماورد تو نباشد کس*
*در بَرِ تو دهان خود بستم
بر نیاید دگر ز بنده نَفَس*

🤔🤔🤔

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

05 Nov, 13:55


نمایی متفاوت از آتشگاه اصفهان

🔹آتشگاه اصفهان یا کوه آتشگاه از بناهای تاریخی شهر اصفهان (بلوک ماربین) و از یادگارهای ایران باستان است. این مجموعه دارای پیشینه تاریخیِ کهنی است و در زمان‌های گوناگونی از آن بهره برده‌اند.

🔹کوه آتشگاه فعلی در سده اصفهان مکانی مقدس و محل دفن طهمورث پیامبر بوده که در حدود سدهٔ ششم پیش از میلاد بنا بر گفتهٔ طبری زندگی می‌کرده‌است.

🔹همچنین دارای تونل مخفی به نام تونل کهندژ در خمینی شهر فعلی بوده و یکی از مراکز مهم نگهداری گنجینه‌ها در زمان حمله اسکندر مقدونی به ایران به‌شمار می‌رفته‌است.

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

04 Nov, 14:02


آخرین نسخه فیلترشکن سایفون برای اندروید

#سایفون #فایل_نصبی

@beshkan

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

03 Nov, 18:03


به مناسبت ۱۳ آبان...

🔹اشغال سفارت آمریکا ،آغاز دوران جدید انقلاب‌!!!

در 13 آبان 58 گروهی از انقلابیون مسلح شده  به سفارت آمریکا حمله و افراد آنرا گروگان گرفتند.

مدت گروگان گیری 444 روز طول کشید که علاوه بر بلوکه شدن ده ها میلیارد از اموال خارجی ایران ، منجر به تغییر کلی مسیر انقلاب شد.

دولت بازرگان بطور رسمی مخالف حمله بود.

سفارتی که می‌شد با اخراج سفیر و کارکنان بسته شود با تصرف و گروگان گیری به بزرگترین بحران کشور بدل شد.

از اینها بگذریم پشت پرده اتفاقات قدری جالب است.

برخی معتقدند شوروی کمونیستی در این اقدام دست داشته است
دلیلش را هم این چنین عنوان می کنند که روس ها همسایه شمالی ما بودند و ایران حداقل تا سال 57 بزرگترین متحد آمریکا در خاورمیانه بود
و این در حالی بود که جنگ سرد بین آمریکا و شوروی یا بلوک شرق و غرب در جریان بود
روس ها بدنبال فرصتی بودند تا نفوذ آمریکا را در همسایگی خود قطع کنند که انقلاب سال 57 این فرصت را به کمونیست ها داده بود تا نهایت بهره‌برداری را از آن به نفع خود بکنند ، چه بسا که بیشتر انقلابیون مخالف شاه نیز کمونیست و ضد آمریکا بودند
همان دلیلی که امروزه باعث شد پوتین به اوکراین حمله کند تا دست آمریکا را از همسایگی خود کوتاه کند
کسانی که معتقدند پشت اشغال سفارت آمریکا در تهران ، روس ها بودند ، می گویند که آمریکایی ها که برای آزادی گروگان‌ها در صحرای طبس گرفتار شدند ، در حقیقت توسط هواپیماهای روسی بمباران شدند و طوفانی در کار نبوده است

بعضی نیز می گویند که عواملی از خود آمریکا  در این اقدام دست داشتند.

یکی دیگر از سناریوهای آن اینست که حساس‌ترین مسئله برای ایران، که موجب فراهم شدن بهانه برای تصرف سفارت آمریکا شد، سرنوشت محمد رضا شاه در تبعید بود.

حامیان بانفوذ شاه در آمریکا، که معتقد بودند از سرگیری روابط دوستان  حکومت جدید با آمریکا، موجب تقویت جمهوری اسلامی می‌شود، برای ممانعت از برقراری آن تلاش‌هایی به عمل آوردند
و دولت جیمی کارتر رئیس جمهور وقت آمریکا را به منظور صدور اجازه ورود شاه به آمریکا برای معالجات پزشکی زیر فشار گذاشتند.

«سایروس وَنس» وزیر امور خارجه آمریکا معتقد بود با ورود شاه به آمریکا روند عادی‌سازی روابط ایران و آمریکا نابود خواهد شد و بهانه لازم را برای تندروها فراهم خواهد کرد تا دولت بازرگان و دیگر گروه‌های معتدل را از دور خارج کنند

حتی ادعا نمود که این امر موجب سقوط سفارت آمریکا در ایران و به گروگان گرفتن اعضای آن خواهد شد.

در مقابل برژینسکی مشاور امنیت ملی و هنری کیسینجر و دیوید راکفلر از حامیان نزدیک شاه ، کارتر را برای پذیرفتن شاه، تحت فشار قرار دادند. سرانجام کارتر با ورود شاه موافقت کرد

برخی دلیل این تصمیم کارتر را، اقدامات بشردوستانه می‌دانند.
اما عده‌ای دیگر به تئوری «کیسینجر–راکفلر/چیس مانهاتان» اعتقاد داشتند.

بانک «چیس مانهاتان» تصمیم داشت تا با متقاعد کردن دولت در پذیرفتن شاه و در نتیجه شتاب بخشیدن به خشونت‌ها در ایران شوند.در واقع یکی از نخستین اقدامات دولت کارتر، مسدود سازی میلیاردها دلار از سرمایه‌های ایران در ایالات متحده بود؛سرمایه‌هایی که مقادیر زیادی از آنها در بانک چیس مانهاتان سپرده بود.

#تاریخ_معاصرایران

@tarbd
📚📚📚📚📚
https://t.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

02 Nov, 10:41


تاریخچه سرگذشت کوروش‌بزرگ  که بصورت جذاب روایت شده...

🔹تنها غیر یهودی که لقب مسیح گرفت.

🔹حجم فیلم بالاست، اما خیلی ارزشمنده


@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

02 Nov, 10:23


فتح بابل

🔹روز بزرگداشت کوروش، یعنی هفتم آبان، روز ورود صلح جویانه کوروش بزرگ به بابل و استقبال با شکوه از این پادشاه خوشنام است. بر اساس یک کتیبه باستانی معتبر که "رویداد نامه نبونئید" نام گرفته است، روز سوم ماه Arahsamna بابلی، کوروش بزرگ پس از ورود به شهر، با استقبال با شکوه مردم روبرو شد.
(رویدادنامه نبونئید، ستون ۳، بند ۱۸ و ۱۹؛ ن،ک: ارفعی، ۱۳۸۹: ص۱۴).

🔹این روز مصادف با ۲۹ اکتبر سال ۵۳۹ پیش از میلاد میباشد و ۲۹ اکتبر برابر هفتم آبان است. تردیدی نیست که شهر بابل بدون جنگ به دست سپاهیان کوروش بزرگ افتاد و سپاهیان ایرانی رفتار بسیار خوبی با مردم بابل داشتند. #دکتر_شاهرخ_رزمجو، درباره ورود کوروش بزرگ به بابل و اقدامات او مینویسد:

" با اینکه به نظر میرسد بابلیان پیشاپیش از جانب کورش آسوده خاطر بودند، اما احتمالا مردم شهر از ورود یک سپاه بیگانه و تصرف شهرشان نگران بوده اند. آنگونه که کورش در کتیبه بیان کرده است، او به نگرانیهای مردم پایان داده و در پی آرامش شهر بابل بوده است. از متن کتیبه روشن است که کورش به سپاهیانش اجازه خونریزی، تاراج و بدرفتاری با مردم را نداده است و در آن از احترام به مردم و باورهای دینی آنها سخن گفته شده است. این رفتار کورش، تنها به بابل محدود نمیشد. در کتیبه "روایت منظوم" نوشته شده که کورش به سربازانش، اجازه نزدیک شدن به اِکور (خانهی کوهستان = E-Kur) پرستشگاه باستانی انلیل در نیپور را نداده است. رفتار دوستانه کورش، شامل نبونئید نیز گردید و جانش بخشیده شد ".
(استوانه کوروش بزرگ، دکتر شاهرخ رزمجو، تهران: فرزان روز، ۱۳۸۹، ص۷۱-۷۲)

🔹دکتر داندامایف، درباره فرمانروایی کوروش بزرگ و حکومت هخامنشی بر بابل مینویسد:

" فرهنگ بابل باستان در طول دو سده تسلط پارسها گسترش یافت. اختر شناسی ریاضی بابل تحت فرمانروایی هخامنشیان پیشرفت ویژه ای داشت. توفیقات آن از جمله بزرگترین پیشرفتهای تاثیر گذار تمدن باستان به شمار میرود. در همان دوران حقوق بابل به شکوفایی رسید. تحولات چشمگیری نیز در روابط اجتماعی- اقتصادی کشور روی داد ".
(ایرانیان در بابل هخامنشی، محمد داندامایف، ترجمه محمود جعفری دهقی، تهران، انتشارات ققنوس، ۱۳۹۱، ص۹)

هفتم آبان، روز جهانی کوروش بزرگ


@tarbd

📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

01 Nov, 16:27


ایرانیان و نمادهای ایرانی در خاص ترین سکونتگاه امریکا

بورلی هیلز را میتوان منطقه ای بسیار گرانقیمت و اشرافی دانست که واقع در ایالت کالیفرنیا در منطقه ی غربی شهر لس انجلس قرار دارد و طراحی ویلا لوکس افراد معروف در آن توجه دنیا را به این منطقه جلب میکند.

در این منطقه گرانقیمت ترین و خاص ترین خانه های ویلایی ساخته شده است و بسیاری از ثروتمندان جهان و افراد مشهور نیز در این نقطه از شهر لس انجلس برای خود خانه ای ساخته اند.

همچنین قابل توجه است که درصد زیادی از جمعیت این شهر یا منطقه را ایرانیان تشکیل داده اند و باعث بسیاری از پیشرفت های این منطقه بوده اند. حدود  20 درصد از جمعیت این منطقه متعلق به ایرانیان بوده به طوری که حتی نام قسمتی از آن را تهرانجلس گذاشته اند و حدود 40 درصد از دانش آموزان موجود در بورلی هیلز نیز ایرانی می باشند.

در این شهرک می توان رستوران ها و مغازه ها و شاپ های مختلف ایرانی زیادی را مشاهده نمود که این نکته ای جالب می تواند باشد.

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

31 Oct, 16:02


💧جشن آبانگان، روز ملی پاسداشت آب💧

💦 جشن آبانگان (روز آبان از ماه آبان برابر با دهم آبان ماه در تقویم رسمی کشور)

از دیرباز نزد ایرانیان چهار آخشیج (عنصر) «آب، آتش، باد، خاک» ارزشمند بوده و ایرانیان به آن احترام فراوان میگذاشتند و برای هر کدام ستایش نامه های جداگانه داشتند.همین باور سپندیه و خردگرایانه ی ایرانی شوه ی آن بوده است که پیوسته به طبیعت احترام گذاشته و در نگهداری و پاکیزگی آن بکوشند.

نمونه ایی از این ستایش ها :‌

‌"به سرچشمه آب درود می‌فرستیم، به کوههايی که از بالای آنها آب جاری می‌شود درود می‌فرستیم، بر گذرگاههای آب درود می‌فرستیم، به دریا و دریاچه‌ها و استخرها درود می‌فرستیم
اوستا/یسنای 8/بند 1و2

مهم ترین موضوع این جشن گرامیداشت آب است که در میان ایرانیان باستان از ارزش زیادی برخوردار بوده و آنرا مقدس می‌شمردند.

مورخان یونانی نوشته اند که ایرانیان در آب جاری خود را شستشو نمی کردند و به عبارتی آب را آلوده نمی کردند. همین موارد از متون کهن ایرانی هم برداشت می شود.

ابوریحان بیرونی در آثارالباقیه می نویسد: «آبانماه روز دهم آن روز آبان‌ماه است و آن عيدى است كه براى توافق دو نام آبانگان گويند و در اين روز زو پسر تهماسب بشاهى رسيد و مردمانرا بحفر انهار و تعمير آن امر كرد و در اين روز به كشورهاى هفت‌گانه خبر رسيد كه فريدون بيوراسب را اسير كرده و بسلطنت رسيده و مردم را امر كرده كه دوباره خانه‌ها و اهل خود را مالك شوند و خود را كدخدا بنامند يعنى صاحب خانه و خود او نيز بخانه و خانواده خود فرمانروا شد»

📝بیرونی، ابوریحان محمد بن احمد/آثارالباقیه عن القرون الخالیه/ترجمه اکبر داناسرشت/تهران - امیر کبیر1386/برگ 340

دکتر انوشیروانی کیهانی زاده

@tarbd

📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

29 Oct, 13:12


کورش بزرگ؛ مردی برای فرمانروائی...

🔹نظر ویل دورانت درمورد کورش بزرگ

«کورش یکی از کسانی بود که گویا برای فرمانروائی آفریده شده بود. و به گفته‌ی امرسون همه‌ی مردم از تاج‌گذاری ایشان شاد می‌شوند. روح شاهانه داشت و شاهانه به کار برمی‌خاست؛ در اداره‌ی امور به همان‌گونه شایستگی داشت که در کشورگشایی‌های حیرت‌انگیز خود چنین بود؛ با شکست خوردگان به بزرگواری رفتار می‌کرد و نسبت به دشمنان سابق خود مهربانی می‌کرد پس مایه‌ی شگفتی نیست که یونانیان درباره‌ی وی داستان‌های بی‌شمار نوشته و او را بزرگ‌ترین پهلوان جهان پیش از اسکندر دانسته‌اند.»

📚 زندگی و جهان‌داری کورش کبیر، شاپور شهبازی، صص ۴۰۱ و ۴۰۲
🏛  | تاریخ ما
@tarbd
📚📚📚📚📚

"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

29 Oct, 02:37


سه گانه فرهنگ ایرانی

سه پایه استوار فرهنگ و ملیت ایرانی بی گمان زرتشت، کوروش و فردوسی هستند.  زرتشت اندیشه ایرانگرایی را بنیان نهاد، کوروش آن را به کردار تبدیل کرد و فردوسی آن را به گفتار بیان کرد.

گفتار نیک، پندار نیک، کردار نیک

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

28 Oct, 16:31


منم کورش؛ شاه جهان؛ شاه دادگر، پسر کمبوجیه
آنگاه که بدون جنگ و پیکار وارد بابل شدم، همه مردم مرا با شادمانی پذیرفتند
فرمان دادم که همه مردم در پرستش خدای خود آزاد باشند و هر کسی آزاد است که هر دینی را که میل دارد بپرستد و در هر نقطه که میل دارد سکونت کند.
من برده داری را برانداختم و شهرهای ویران را آباد کردم و مردمان آواره را به خانه‌های خود بازگرداندم
من جامعه‌ای آرام مهیا ساختم و صلح و آرامش را برای همگان به ارمغان آوردم…
من تا روزی که به یاری مزدا زنده هستم و سلطنت می کنم نخواهم گذاشت که مردان و زنان را به عنوان غلام و کنیز بفروشند.
#کورش_بزرگ
#روز_کورش
@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

28 Oct, 15:36


.
هفتم آبان ماه روز بزرگداشت کوروش و روز زایش کشور متحد ایران فرخنده باد⚘️
داستان سه قسمتی زندگی کوروش را از پادکست رخ بشنوید🙏

📍دانلود قسمت اول داستان زندگی کوروش
📍دانلود قسمت دوم داستان زندگی کوروش
📍دانلود قسمت سوم داستان زندگی کوروش

@Rokhpodcast

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

28 Oct, 12:30


هفتم آبان، روز بزرگداشت کورش بزرگ، بنیان‌گذار امپراطوری هخامنشی‌ است. او فرماندهی لایق بود که به تعبیری از شاهنامه بر ضحاک زمان خود (آژی‌دهاک - پادشاه ماد) شورید و حکومت ظلم و فساد او را سرنگون کرد. کورش امپراطوری‌ای را پایه‌ گذاشت که بر اساس احترام به عقاید، فرهنگ و ملل‌های مختلف اداره می‌شد. مخالفان و دشمنانش را نمی‌کشت. او پس از فتح لیدی و بابل به مهر و محبت با مردمش رفتار کرد و حتی با پادشاهان ِ شکست‌خورده‌ی آنان نیز به گرمی برخورد کرد. در امپراطوری وسیع او و جانشینانش، مذاهب و عقاید در ابراز و تبلیغ آزاد بودند. منشور استوانه‌ای کورش که محققان از آن به عنوان «نخستین منشور حقوق بشر در تاریخ جهان» یاد می‌کنند، نشان‌گر رواداری کورش نسبت به تمامی عقاید، مذاهب و گسترش صلح میان مردم ملل مختلف است. یهودیان در کتاب مقدس او را «مسیح» و «نجات‌بخش» لقب دادند و خداوند یهودیان از او به نیکی یاد کرد.

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

28 Oct, 12:27


ماکیاولی یا کورش بزرگ...

توماس جفرسون از نویسندگان قانون اساسی آمریکا ميگويد: ما وقتی مشغول نوشتن قانون اساسی آمریکا بوديم، دو الگو پیش رو داشتیم: نيكولو ماكياولى، و كوروش هخامنشى

"و ما کوروش را برگزیدیم"

🔹عصر تاریخ

📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

28 Oct, 02:31


۷آبان؛ روز کورش بزرگ...

من با هیچکس بر سر آیین و باوری که دارد؛
نجنگیده و نخواهم جنگید...
چرا که خدای هرکس همان ا‌ست
که خرد او میگوید...!

#کوروش_کبیر
#پگاه_اندیشه

@tarbd

📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

27 Oct, 10:54


کشف شهرهای گمشده جاده ابریشم

🔹باستان‌شناسان بقایای دو شهر قرون وسطایی را در کوه‌های شرق ازبکستان که پوشش گیاهی انبوهی دارند، کشف کرده‌اند.

این اکتشاف می‌تواند درک ما را از جاده افسانه‌ای ابریشم دگرگون کند.

مدت‌ها تصور می‌شد که مسیرهای تجاری جاده ابریشم که به دلیل مبادله کالاها و اندیشه‌ها بین شرق و غرب مشهور است، تنها شهرهای واقع در مناطق پست را به یکدیگر پیوند می‌دادند.

اما اکنون باستان‌شناسان با بهره‌گیری از فناوری حسگری از راه دور، دست‌کم دو شهر کوهستانی را کشف کرده‌اند که در تقاطع مهمی از مسیرهای تجاری قرار داشتند.

یکی از این شهرها به نام توغون‌بلاغ، کلان‌شهری با مساحت دست‌کم ۱۲۰ هکتار، در ارتفاع بیش از ۲۰۰۰ متری از سطح دریا واقع شده بود. این ارتفاع حتی در روزگار ما نیز برای سکونت و زندگی نامساعد به شمار می‌رود.

فرهاد مقصودف، باستان‌شناس عضو این تیم پژوهشی، می‌گوید: «این کشف، تاریخ آسیای مرکزی را دگرگون می‌کند.»

ادامه مطلب:
https://bbc.in/3NI7ZAg

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

26 Oct, 11:18


جاوید نامان سرافراز ارتش

سرگرد "جهان دیده"
و
استوار "محمد مهدی شاهرخی فر"

مردانی که دیشب در راه حفاظت از وطن شهید شدند🖤

یاد و نامشان گرامی و جاوید باد

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

25 Oct, 10:35


چهارم آبان؛ روزی برای خاندان پهلوی...


سالگرد درگذشت ثریا اسفندیاری بختیاری همسر دوم شاه سابق ایران...‌
سالروز تولد آخرین شاه ایران محمدرضا شاه‌.‌‌...
و تاجگذاری محمدرضا شاه و ملکه سابق ایران شهبانو فرح پهلوی.....

تاجگذاری جشنی بود که در تاریخ ۴ آبان ۱۳۴۶ مقارن با چهل و هشتمین سال زادروز محمدرضا پهلوی در تالار کاخ گلستان برگزار شد
و مردم  مراسم تاجگذاری پادشاه خود را جشن گرفتند
محمدرضا پهلوی  تاج بر سر خود و همسرش فرح دیبا، گذاشت....
در ۲۵ شهریور سال ۱۳۲۰ و شروع پادشاهی محمدرضا پهلوی ،
به دلیل شرایط سیاسی در ایرانِ اشغال شده آن‌زمان، پس از اینکه  ولیعهد ایران در مجلس شورای ملی سوگند پادشاهی خورد و پادشاه ایران شد،
با خواست شخص محمدرضاشاه مراسم جشن تاجگذاری به زمانی محول شد که وی اطمینان خاطر یافته بود که ملتش در امنیت و رفاه اجتماعی و سیاسی به سر می‌برند
و به زعم وی چهارم آبان ۱۳۴۶ زمانی بود که وی به خواسته‌اش رسیده بود.

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

25 Oct, 10:35


چهارم آبان؛ روزی برای خاندان پهلوی...


سالگرد درگذشت ثریا اسفندیاری بختیاری همسر دوم شاه سابق ایران...‌
سالروز تولد آخرین شاه ایران محمدرضا شاه‌.‌‌...
و تاجگذاری محمدرضا شاه و ملکه سابق ایران شهبانو فرح پهلوی.....

تاجگذاری جشنی بود که در تاریخ ۴ آبان ۱۳۴۶ مقارن با چهل و هشتمین سال زادروز محمدرضا پهلوی در تالار کاخ گلستان برگزار شد
و مردم  مراسم تاجگذاری پادشاه خود را جشن گرفتند
محمدرضا پهلوی  تاج بر سر خود و همسرش فرح دیبا، گذاشت....
در ۲۵ شهریور سال ۱۳۲۰ و شروع پادشاهی محمدرضا پهلوی ،
به دلیل شرایط سیاسی در ایرانِ اشغال شده آن‌زمان، پس از اینکه  ولیعهد ایران در مجلس شورای ملی سوگند پادشاهی خورد و پادشاه ایران شد،
با خواست شخص محمدرضاشاه مراسم جشن تاجگذاری به زمانی محول شد که وی اطمینان خاطر یافته بود که ملتش در امنیت و رفاه اجتماعی و سیاسی به سر می‌برند
و به زعم وی چهارم آبان ۱۳۴۶ زمانی بود که وی به خواسته‌اش رسیده بود.

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

25 Oct, 08:55


لمپن های سیاسی


خوزه ارتگایی گاست، جایی می‌گوید: دیگر بازیگر بزرگی باقی نمانده و تنها صدای گروه هم‌آوازان به گوش می‌رسد.

🔹 در فضای سیاسی جامعۀ امروز ما نیز، دیگر نشان و نشانه‌ای از بازیگر بازی‌ساز و بازی‌گردان بزرگی باقی نمانده، و تنها سر و صدا یا همهمۀ لمپن‌های سیاسی به گوش می‌رسد.

لمپن‌های سیاسی، آن‌گونه که در این نوشتار معنا می‌یابند، *آدمیانی هستند که به ظاهر سیاست‌پیشه‌اند، اما، در واقع، فاقد فهم و شعور و تجربۀ سیاسی‌اند. به بیان دیگر، فاقد اصالت حرفه‌ای هستند. تلاش دارند ظاهر خویش را به صورت نخبگان بیارایند، اما پخمگی از سر و روی و سخن و کردارشان می‌بارد. از جریان علمی و عقلی سیاست بسیار دورند، رفتارشان بیش‌تر به اوباش‌ها و روسپیان و آدمیان بی‌شخصیت و بی‌فرهنگ شبیه است. محصول وضعیت استیصال و تعلیق و ورشکستگی سیاسی هستند. بازی سیاسی را بازیچه‌ای کودکانه بیش نمی‌دانند* .


🔹فرصت‌طلبی و عوام‌زدگی و توهم‌زدگی سرشت‌نمای آنان است. به اقتضاء به هر محفل و مکتب و مشربی درمی‌آیند و یار غار هر کس و ناکسی می‌شوند.


لمپن‌های سیاسی، معمولاً   «کسی» نیستند. کم می‌اندیشیدند، اما هر چه بیش‌تر می‌اندیشیدند، کم‌تر هستند.

آن‌چه‌ در تئاتر سیاسی انجام می‌دهند، در واقع، فعالیتی است که از کس دیگر کش رفته‌اند. نقش و زبان و شخصیت و هویتی از خود و برای خود ندارند. در زندگی سیاسی‌شان، مسئله همواره بر سر لذتی زیست‌شناختی و منفعت‌شناختی است. گرفتار نوعی بيماري‌ مالیخولیا هستند، از این‌رو، ترتيبِ حجراتِ دماغي آنان بر هم ‌خورده و افكار و گفتار و رفتار آنان از يك نسق و قرار منطقی خارج شده است: بي‌جهت راست و بدون علت چپ هستند، *سیاست را پدرسوختگی و پدرسوختگی را سیاست، و هر دو را، پیشه‌ و حرفۀ خویش می‌دانند. مهرشان قهر است و آتش، دین‌شان کفر است* و کین، فرق ابراهیم با آذر نمی‌دانند چیست. ترسی از روز قیامت نیست در قاموس‌شان، این بی‌حسابان دغل، دفتر نمی‌دانند چیست.

*نمی‌شود از ظاهرشان پی به باطن‌شان برد. نمی‌شود از خانه و ماشین‌شان پی به خاستگاه طبقاتی‌شان برد. نمی‌شود از پست و سمت‌شان پی به تخصص‌شان برد. نمی‌شود از گفتارشان پی به رفتارشان برد. نمی‌شود از تحصیلات‌شان پی به شخصیت‌شان برد. نمی‌شود از بیان‌شان پی به نیت‌شان برد. نمی‌شود از رفتارشان پی به اعتقادشان برد. نمی‌شود از چپ و راست‌زدن‌شان پی به خط‌ و ربط‌شان برد. نمی‌شود از گرد و خاک‌کردن‌شان پی به شجاعت‌شان برد. نمی‌شود از قول و قرارشان پی به تعهدشان برد. نمی‌شود از انتخاب‌شان پی به منش‌شان برد. نمی‌شود از جهت‌گیری‌شان پی به مواضع‌شان برد.*


به‌عنوان موردشناسی، می‌توان به همین ایام استقرار دولت، اشارت کرد. ایام، ایامِ چینش پیکرۀ قدرت است. در این ایام، همچون همیشه شاهد آن هستیم که *لمپن‌های سیاسی مثل قارچ از هرکجا و همه‌کجا سر بر‌آورده، ملخ‌وار به‌سوی هرآن‌کس که ظنی از نفوذ در کالبد قدرت در او هست، هجوم آورده و به فراخور عمق و گسترۀ نفوذ و تأثیر او، در مجضرش حرکات موزون و خَم‌اش و کرنش و پیچ‌اش انجام می‌دهند* .


محمدرضا تاجیک

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

24 Oct, 13:46


فیلم و مستندی تاریخی و فوق العاده دیدنی از شهر اصفهان در ۶۰ سال پیش..


در این فیلم تاریخی میدان نقش جهان را که ماشین ها در آن تردد می کنند و توضیحاتی در مورد مسجد شاه  و کاخ  عالی قاپو ..
همچنین عبور و مرور ماشین ها بر روی پل خواجو و سی و سه پل بر روی رودخانه پرآب زاینده‌رود با فضایی سرسبز را به تماشا می نشینید
همچنین  ساختمان آرامگاه عمو عبدالله عارف که به  مناره جنبان معروف و مسجد جامع اصفهان را خواهید دید
کلیسای تاریخی جلفا که نشانه ای تاریخی از آزادی دین و مذهب در شهر اصفهان بوده است
هنر قلم کاری و بازار قیصریه که شهرتی جهانی دارد و زنان و دختران با حجاب و بی حجابی که در حال خرید هستند
کارخانجات نساجی
کارخانه سنتی روغن کنجد
هنر نقاشی و مینیاتور ایرانی
حوزه علمیه و روحانیون اصفهان در ۶۰ سال پیش
دانشگاه اصفهان
دیسکو ها و کاباره های معروف اصفهان
نقاله خوانی و پرده خوانی را خواهید دید..



کارگردان : حسین ترابی

تهیه کننده: اداره کل سینمایی کشور شاهنشاهی ایران

( توصیه می کنیم که این مستند تاریخی زیبا را ببینید و از آن لذت ببرید..)


#تاریخ_معاصرایران 👇👇👇
📚https://t.me/+F_UAApSmgJM5Njk0

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

23 Oct, 15:02


تصویری تاریخی از فرود نخستین هواپیمای ایران ایر در فرودگاه کندی نیویورک، خرداد ۱۳۴۹ خورشیدی...


@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

23 Oct, 15:00


ویدیو عجیب ساخته شده توسط هوش مصنوعی که نشون میده اهرام مصر چطور ساخته شدن.
🔹حتی برای هوش مصنوعی هم قابل تصور نیست ساخت چنین بنایی در اون دوران با انسان‌های معمولی


@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

22 Oct, 16:10


داستان حسنک از کتاب تاریخ بیهقی با صدای #محمود_دولت_آبادی

اول آبان، روز بزرگداشت بیهقی است. بیهقی را پدر نثر فارسی می‌دانند.

@tarbd

📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

22 Oct, 16:10


برای یافتن آرامگاه ابوالفضل بیهقی اشتباه نروید!!!

 اول آبان ماه روز بزرگداشت مورخ ایرانی، ابوالفضل بیهقی گرامی باد.

ابوالفضل بیهقی، نویسنده‌ی کتاب معروف «تاریخ بیهقی»، از آن دست نویسندگان ادبیات کهن ایران است که کم‌تر افسانه‌‌پردازی‌ای درباره‌ی زندگی‌اش وجود دارد؛ با این حال، مدفن این ادیب و مورخ بزرگ ایرانی همچنان محل بحث و چالش است.

معمولا کسانی که به منطقه‌ی بیهق در خراسان بزرگ که اکنون به نام سبزوار شناخته می‌شود، می‌روند و به صرافت می‌افتند به سراغ آرامگاه نویسنده‌ی «تاریخ بیهقی» بروند، اشتباهی از آرامگاه ابن‌ فندق سر درمی‌آورند!

شباهت نام‌ خانوادگی ابن‌ فندق با ابوالفضل نه تنها مسافران؛ بلکه مردم شهر سبزوار را هم به اشتباه انداخته است. ظهیرالدین ابوالحسن علی بن ابوالقاسم زید ابن محمد بیهقی، معروف به ابن فندق بیهقی، حکیم، ادیب و ریاضی‌دان مشهور قرن ششم هجری است که مگر شباهت نام خانوادگی، نسبت دیگری با ابوالفضل بیهقی ندارد.

آرامگاه ظهیرالدین ابوالحسن علی بن ابوالقاسم زید ابن محمد بیهقی در بخش ششتمد واقع در سی‌وپنج کیلومتری شهر سبزوار است. در حالی‌که ابوالفضل بیهقی در روستایی در این منطقه به دنیا آمده است؛ او در روستای حارث‌آباد بیهق در نزدیکی سبزوار، به سال 370 هجری خورشیدی به دنیا آمده و بعد از آن‌جا به شهر غزنه مهاجرت کرده است.

محمدجعفر یاحقی ـ مصحح «تاریخ بیهقی» ـ به خبرنگار ایسنا می‌گوید: ابوالفضل بیهقی به شهر غزنه مهاجرت می‌کند و در همان‌جا هم از دنیا می‌رود. از آن‌جایی که 60 – 70 سال بعد از درگذشت ابوالفضل بیهقی، شهر غزنه در حمله‌‌ای از بین می‌رود؛ از همین‌رو مدفن ابوالفضل بیهقی نامعلوم است.

ابوالفضل محمدبن حسین بیهقی سال 370 هجری خورشیدی به دنیا آمد و سال 456 خورشیدی از دنیا رفت. او اوایل عمر را در نیشابور به تحصیل دانش اشتغال داشت، سپس به سمت دبیری وارد دیوان محمود غزنوی و حکمرانان بعد از او شد و در سال 418 هجری خورشیدی پس از درگذشت استادش بونصر مشکان به سمت دبیر دیوان شاهی برگزیده شد.

این مورخ و ادیب سال 437 پس از آزادی از زندان، به نگارش «تاریخ بیهقی» مشغول شد.

@tarbd

📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

22 Oct, 06:15


اول آبان #روز_بیهقی و #روز_نثر_فارسی است.

🔺بیهقی را می توان پدر نثر فارسی و تاریخ نگاری نوین ایران قلمداد کرد.

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

21 Oct, 18:41


انجمن علمی معلمان تاریخ برگزار می کند:

نقد و بررسی کتاب تاریخ۳ با تکیه بر حوادث مشروطه

باسخنرانی
دکتر مهدی احمدی اختیار

سه شنبه اول آبان ماه ۱۴۰۳
ساعت : ۱۶

مکان : خ شمس آبادی، نرسیده به چهار راه قصر، مرکز تحقیقات معلمان

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

20 Oct, 12:59


نقشهٔ دزدان دریایی برای جزایر ایرانی...

در معتبرترین نقشهٔ ایران از اواخر قاجار که انجمن جغرافیایی سلطنتی انگلستان در سال ۱۸۹۲ در لندن منتشر کرده جزایر ابوموسی، تنب بزرگ و کوچک به رنگ سرزمین ایران کشیده شده و جایی که امروزه کشور امارات است به نام "ساحل دزدان دریایی" نامیده شده است.

آرش رئیسی نژاد

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

20 Oct, 12:58


نقشهٔ دزدان دریایی برای جزایر ایرانی...

در معتبرترین نقشهٔ ایران از اواخر قاجار که انجمن جغرافیایی سلطنتی انگلستان در سال ۱۸۹۲ در لندن منتشر کرده جزایر ابوموسی، تنب بزرگ و کوچک به رنگ سرزمین ایران کشیده شده و جایی که امروزه کشور امارات است به نام "ساحل دزدان دریایی" نامیده شده است.

آرش رئیسی نژاد

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

19 Oct, 14:01


لحظه اعلام اعاده حاکمیت ایران بر جزایر سه گانه

۵۳ سال پیش در چنین روزی نیروی دریایی شاهنشاهی ایران طی یک عملیات آبی-خاکی موفق شد تا حاکمیت ایران را بر سه جزیره تنگه هرمز یعنی تنب کوچک، تنب بزرگ و ابوموسی پس از هشت دهه اشغال توسط انگلستان بازگرداند

@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

18 Oct, 14:04


۲۵ خرداد سال ۱۳۵۶ خورشیدی ماسوله گیلان.
برگزاری و اجرای رقص قاسم آبادی و ورزش باستانی توسط رادیو تلوزیون ملی در استان گیلان با حضور فرح پهلوی
این عکسها نخستین بار به مناسبت ۲۲ مهرماه زادروز فرح دیبا ( پهلوی ) منتشر شده است.

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

18 Oct, 08:17


🔴واکنش روزنامه‌تگار مصری درباره ادعاهای بی اساس کشورهای عربی پیرامون جزایر سه گانه

🔸محمد حسنین هیکل، روزنامه‌نگار و نویسنده مشهور مصری، در برنامه «مع هیکل» شبکه الجزیره درباره مسائل مختلف خاورمیانه و جهان عرب صحبت می‌کرد. در یکی از قسمت‌های این برنامه، او درباره تاریخچه جزایر سه‌گانه (ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک) و ادعای تعلق آنها به ایران سخن گفت. هیکل توضیح داد که این جزایر از نظر تاریخی و جغرافیایی متعلق به ایران هستند و استدلال کرد که شواهد تاریخی این موضوع را تأیید می‌کنند.

او اشاره کرد که در زمان جمال عبدالناصر و همچنین مذاکراتی که ملک فیصل، پادشاه وقت عربستان، رهبری می‌کرد، هیچ‌گاه مسئله مالکیت این جزایر به‌طور جدی از سوی کشورهای عربی مطرح نبود. هیکل همچنین بیان کرد که بعد از انقلاب اسلامی ایران، برخی کشورهای عربی به‌طور ناگهانی شروع به ادعای مالکیت این جزایر کردند و این موضوع بیشتر برای ایجاد تنش‌های سیاسی استفاده شد.

او در این برنامه از کشورهای عربی خواست تا بر مسائل بزرگ‌تر و منافع مشترک منطقه تمرکز کنند و از پرداختن به موضوعات تنش‌زا که اهمیت کمتری دارند، اجتناب کنند/سهند ایرانمهر

صدای تاریخ(تاریخ بی دروغ)

17 Oct, 14:59


🍁🍂🍁
پاییز سِحرانگیز ایرانِ زیبا

🎥فیلم: مصطفی اسدبیگی


@tarbd
📚📚📚📚📚
"تاریخ تنها مزرعه ای است که در آن هیچ دانه سالمی از بین نمی رود"
https://telegram.me/tarbd