🔴 احتراماً به استحضار میرساند که اولین کنگره بینالمللی احیاء بومشناختی بر پایه طبیعت در تاریخ 6 و 7 شهریور 1403 در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار خواهد شد.
💯 محور هشتم کنگره: پیامدهای تخریب انسانی و تغییر اقلیم بر کارکردهای بومشناختی💥 دبیر تخصصی محور: دکتر برومند صلاحی-دکتر اباذر اسمعلیعوری-دکتر رئوف مصطفیزاده
✅ پیامدهای تخریب انسانی و تغییر اقلیم بر کارکردهای بومشناختی:
پیامدهای انسان بر محیط زیست شامل تغییر در محیطهای بیوفیزیکی و اکوسیستمها، تنوع زیستی و منابع طبیعی که بهطور مستقیم یا غیرمستقیم توسط انسان ایجاد میشود، از جمله گرمشدن کره زمین، تخریب محیط زیست مانند اسیدی شدن اقیانوسها، انقراض گسترده و از میان رفتن تنوع زیستی، بحران زیستمحیطی و فروپاشی زیستمحیطی بهشمار میرود. تغییر محیط زیست متناسب با نیازهای جامعه، اثرات مخربی از خود بهجای میگذارد؛ برخی از فعالیتهای بشری که در مقیاس جهانی بهطور مستقیم یا غیرمستقیم به محیط زیست جهانی آسیب میرسانند، عبارتند از رشد جمعیت، بهرهکشی و مصرف بیش از حد، آلودگی و جنگلزدایی است. همچنین برخی از مشکلات، از جمله گرمشدن کره زمین و ازدست رفتن تنوع زیستی، خطر حیاتی برای نژاد بشر ایجاد میکند.
✅ اهمیت: تغییر اقلیم جهانی با پیامدهای بیشمار ناشناختهاش اثرات گستردهای بر کارکردهای بومشناختی از جمله از بین رفتن زیستگاهها، تغییرات در جمعیتهای گونهها و تغییر در اکوسیستمها دارد. همچنین میتواند تنوع زیستی و بومسازگانها را از مسیر ایجاد تغییرات در فصل رشد، فنولوژی، تولید اولیه، پراکنش گونهها، روابط متقابل بومشناختی، پویایی، ترکیب و تنوع جوامع زیستی و سایر عوامل تحتتاثیر قرار دهد. علاوهبر این میتواند اثرات منفی عواملی نظیر تخریب و تکهتکه شدگی زیستگاه، بهرهبرداری بیرویه، گونههای مهاجم خارجی و آلودگیها را نیز تشدید نماید. برای مدیریت بهتر بومشناختی در مواجهه با چالشهای تغییرات اقلیمی، میتوان از راهکارهای حفاظت از زیستگاهها، توسعه فناوریهای پایدار، مدیریت منابع طبیعی، اجرای قوانین و مقررات محیط زیستی، آموزش و آگاهیبخشی و ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست استفاده کرد.
💯 علاقهمندان میتوانند در بخشهای مختلف محور هشتم (مدیریت، حفاظت، فناوری، اقتصاد، آب، خاک، هوا، جامعهشناسی، روانشناسی، جنگل، مرتع، کاربری اراضی، دام، طیور، گیاهان دارویی، کشاورزی، تغییر اقلیم، زمینشناسی، جغرافیا، عمران، خدمات اکوسیستم، محیط زیست، بومشناسی، غیره)، یافتههای علمی خود را ارسال کنند و در برگزاری هر چه بهتر این رویداد بینالمللی همکاری نمایند.
📅 زمان برگزاری: ۶ و ۷ شهریور ۱۴۰۳
📅 آخرین مهلت ارسال اصل مقالات: ۲۵ مرداد ۱۴۰۳
📅 آخرین مهلت ثبتنام: ۳۰ مرداد ۱۴۰۳
""""""""""""""""""""""""""""""""""
🌐 Website Pr: https://neruma.ir/fa/
🌐 Website En: https://neruma.ir/en/
📧 Email:
[email protected]--------------------------------
🔻 Telegram: https://t.me/ConfNatResEnv
🔻 WhatsApp: https://chat.whatsapp.com/Cv1sPvmBlc23wDxp4Y9gHm