همانطور که شناخت و آگاهی داریم؛ کرمانشاه یکی از مهمترین استان های کشور به لحاظ دارا بودن آثار تاریخی و به بیانی دیگر یکی از مهمترین قطب های گردشگری کشور به شمار می رود. پس انتخاب مدیری آگاه و هوشمند و دارای طرح و برنامه جهت پیشرفت صنعت گردشگری استان،صیانت و حفاظت از مواریث تاریخی- فرهنگی و تحقق اهداف وزارتخانه و از طرفی رضایت مندی کارکنان به عنوان ستون های استوار دستگاه از اهمیت بالایی برخوردار است.
در دنیای امروز، انتخاب مدیر برای سیستم دولتی و یا خصوصی بر مبنای تعاریف و قواعدی صورت می گیرد تا توان تحقق اهداف و برنامه های سازمانی دستگاه تحت مدیریتش را داشته باشد. بدون شک تخصص کمک شایانی جهت درک بسیاری از موضوعات درون سازمانی را هموار می کند، اما یک مدیر علاوه بر تخصص می بایست خلاقیت داشته باشد.خلاقیت یعنی بکار گیری توانایی های ذهنی برای ایجاد یک مفهوم جدید و حصول اهداف.
امروزه مدیریت اداره کل میراث فرهنگی استان کرمانشاه را علی رغم اینکه شخصی از بدنه خود و با شناخت از مسایل حوزه میراث فرهنگی سرپرستی آن را به عهده گرفته است؛ شواهد نشان می دهد که حفظ صندلی مدیریت بر تخصص و اهداف وزارتخانه ای که همانا صیانت و حفاظت از میراث فرهنگی است ارجحیت دارد.
اینکه شخصی در کمتر از چند ماه به عنوان سرپرست اداره کل میراث فرهنگی باعث گردیده؛ اختلافات شدیدی بین کارکنان و مدیران میانی بوجود آید، طبعاً ناشی از ضعف در مدیریت و عدم توانایی در بهره مندی از توان بدنه کارشناسی است. اینکه مدیریت دستگاه تلاش نماید که افراد با تجربه در بدنه کارشناسی را به حاشیه هدایت و افراد کم تجربه را در پست های حساس منصوب نماید می تواند بخشی از خلاقیت مدیریتی باشد!!!.تشکیل گروه بندیهای درون سازمانی و ایجاد اختلاف بین کارکنان و گسست بین آن ها در انجام ماموریت ها و برنامه های درون سازمانی از جمله اتفاقاتی است که در طی این مدت کوتاه رقم خورده است.
این نوع نگرش مدیریتی باعث شده مدیران میانی و کارشناسان در وضعیتی دوگانه قرار گرفته و نمی دانند که با کدام اصول و قواعد با مدیر خود همراهی و همکاری نمایند. ((حفظ میراث یا همراهی درحفظ کرسی مدیریت))!!.
در کجای دنیا متخصصی را بر مسند مدیریت اداره ای می گمارند تا از تخصصش برای نابودی آن اداره استفاده کند. چگونه است که ملاحظات و ممنوعیت ها،یک شبه کان لم یکن می شود.
• مگر می شود عرصه و حریمی را برای یک محوطه ی تاریخی در سنوات گذشته به دستگاه متولی ابلاغ و یک شبه تمام ضوابط و محدودیت های آن را کان لم یکن کرد.
• چگونه ممکن است؛ در پاسخ به استعلام تغییر کاربری زمینی که توسط هیات کارشناسی در چند مرحله مورد بازدید میدانی قرار می گیرد و به صراحت در نظریه کارشناسی بیان می دارند؛ به علت مخدوش شدن محدوده زمین و وجود شواهد تاریخی -فرهنگی،پاسخ استعلام منوط به انجام عملیات میدانی با اخذ مجوز از پژوهشکده باستان شناسی است. متاسفانه پس از اخذ مجوز،در روزهای اخیر بلامانع بودن تغییر کاربری زمین بدون عملیات میدانی و گمانه زنی از سوی اداره کل میراث به متقاضی اعلام می گردد.
• از دیگر خلاقیت های مدیریت ارشد میراث استان؛ جذب و بکارگیری شخصی خارج از ضوابط علی رغم بخشنامه های متعدد مبنی بر عدم بکار گیری نیرو تحت هر عنوان و از هر محلی می باشد که ایشان به عنوان شخص حقیقی و سرمایه گذار در حال دریافت تسهیلات تخصیص یافته میلیاردی ارزان قیمت از همان اداره است.
آیا در چنین شرایطی ضرورت ندارد مسئولین ارشد استانی و وزارت میراث فرهنگی ضمن بررسی ابعاد این نوع از مدیریت اقدام عاجلی را به عمل آورند ؟
https://t.me/ravizhpers