فرهنگ سیاسی @politicalculture Channel on Telegram

فرهنگ سیاسی

@politicalculture


گامی به سوی دوستی و زندگی متعالی شهروندی در جامعه ایرانی با رعایت قوانین و مقررات

فرهنگ سیاسی (Persian)

فرهنگ سیاسی یک کانال تلگرامی است که با هدف گام برداشتن به سوی دوستی و زندگی متعالی شهروندی در جامعه ایرانی با رعایت قوانین و مقررات تاسیس شده است. این کانال به دنبال ارتقا فرهنگ سیاسی در جامعه ایرانی بوده و سعی دارد با ارائه اخبار و تحلیل‌های موشکافانه، اعضای خود را با مسائل سیاسی آگاه کند و به فهم بهتر واقعیت‌های سیاسی کمک کند. علاوه بر این، این کانال بستری برای بحث و گفتگو بر سر مسائل سیاسی فراهم می‌کند تا اعضا به اشتراک نظرات و دیدگاه‌های خود بپردازند. حضور در این کانال به شما این فرصت را می‌دهد که به عنوان یک شهروند فعال در جامعه ایرانی، نقش شما در توسعه و پیشرفت فرهنگ سیاسی را ایفا کنید. به ما بپیوندید و با هم به ساختن یک جامعه دموکراتیک، دوستانه و پویا در ایران کمک کنیم.

فرهنگ سیاسی

18 Jan, 14:56


دزدی ترکیه از تاریخ علمی ایران

کشور نو بنیاد ترکیه که چندی از تاسیس آن نمی‌گذرد در مراسم اهدای جوایز علمی توبیتاک (با حضور اردوغان که اصالتا اهل گرجستان و از مردم گرجی هست) برای نمایش پیشینه‌ی علمی ترکیه از تصاویر دانشمندان ایرانی نظیر ابن‌سینا ،بیرونی ، فرغانی و... استفاده کرد و امثال دانشمندان آفریقایی مثل ابن خلدون!

گفتنی است که کشور ترکیه در ۲۹ اکتبر سال ۱۹۲۳ میلادی یک سال پس از نابودی امپراتوری عثمانی با ملت سازی و هویتی دروغین تاسیس شد چند سالی قبل از آن یعنی در سال ۱۹۱۵ طی قیام گرگ های خاکستری یا ترکان جوان با همکاری عثمانی ها یک تبعید و نسل کشی میلیونی علیه ارامنه ، کردها ، آشوری ها، یونانیان و... به راه انداختند تا زمینه برای کشوری نو بنیاد با هویتی جدید را فراهم کنند.

متاسفانه سردمداران این کشور نوپا معتقدند که ایجاد کشوری جدید و نوین (تُرکیه) برای تُرک‌ها در گرو ایجاد کشوری با یک نژاد واحد است و این کار با تصفیه و پاکسازی قومی ، زبانی و نژادی صورت می‌پذیرد

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

18 Jan, 12:05


چرا جامعهٔ ایران از اخلاق دور شده است؟

مصطفی ملکیان

اخلاقی زیستن نیاز به آرامش ذهنی و ثبات اقتصادی دارد

چرا مشکلات اخلاقی جامعه روزبه‌روز عمیق‌تر می‌شوند؟ پاسخ این سوال فقط یک عبارت است: «ابهام از آینده و اخلاقی زیستن».

در دهۀ ۱۹۶۰ تعدادی از روان‌شناسان اجتماعی فرانسوی با همكاری یك مؤسسۀ تحقیقاتی بزرگ، در اروپا یك مركز شبانه روزی تأسیس كردند.

در این مركز، نوجوانان ۱۲تا ۱۹سال آموزش می‌دیدند و زندگی می‌كردند. مدّت یك سال همه چیز به صورت عادی جریان داشت و آزمایش‌های مختلف كمی و كیفی بر روی آنان انجام گرفت.

در طول این یك سال، هر نوجوان سه وعدۀ غذایی روزانه با احتساب میان وعده‌ها، ۸۰۰گرم غذا می‌خورد.

پس از یك سال به تدریج و آگاهانه شایعه كردند به علت وضعیت اقتصادی نابسامان شبانه‌روزی، ممكن است غذا به لحاظ كمی و كیفی جیره‌بندی شود.

شش ماه بعد از این شایعه، میزان غذای مصرفی روزانه هر فرد از ۸۰۰گرم به ۱۲۰۰گرم افزایش یافت.

هنگامی كه عملاً جیره‌بندی را آغاز كردند، مصرف غذا از ۱۲۰۰گرم به ۱۵۰۰گرم رسید و حتی در اواخر این دورۀ چهارساله، نوجوانانی بودند كه در شبانه روز بیش از ۵كیلوگرم غذا می‌خوردند!

دلیل افزایش مصرف این بود كه نوجوانان آیندۀ خود را مبهم می‌دیدند.

هنگامی كه مركز شبانه‌روزی در وضع عادی قرار داشت، افراد غذای خود را به یكدیگر تعارف می‌كردند و نسبت به یكدیگر رابطه‌ای مبتنی بر نیكوكاری، شفقت و نوعی از خودگذشتگی داشتند. امّا هنگامی كه شایعۀ كمبود غذا مطرح شد، تعارفات، رعایت ادب و رفتارهای مهربانانه، نسبت به یكدیگر كمتر شد. در واقع به دلیل مبهم بودن آینده، اخلاقی زیستن بر پایۀ عدالت، احسان، رعایت ادب به مرور زمان كمرنگ گشت.

آیندهٔ مبهم و نامعلوم افراد از نظر مالی، شغلی و... آستانۀ اخلاق و تحمل  را در هر جامعه‌ای كاهش می‌دهد.

به‌طورمثال، در جامعه‌ای كه همۀ افراد با هر تخصصی می‌توانند شغلی داشته باشند، كارشكنی، حسادت، تهمت، سخن‌چینی، چاپلوسی و... كمتر است.

به طور كلی در جامعه‌ای كه نیازهای اساسی انسان‌ها در آن تأمین می‌شود، افراد بر پایۀ موازین اخلاقی زندگی می‌كنند.

پس اخلاقی زیستن ارتباطی به نصیحت‌های اخلاقی و ازدیاد مجالس دینی ندارد. اخلاقی زیستن نیاز به آرامش ذهنی و ثبات اقتصادی دارد.

به جای صرف هزینه‌های بسیار برای دعاهای مستحب کمیل و ندبه و سخنرانی‌های خسته کننده و مداحی‌های سوزناک و خرج برای برپایی مجالس و همایش‌های بی‌اثر بهتر است این ثروت عمومی را به واجبات مردم مخصوصاً ازدواج و شغل منتقل کنید.

جوانی که شغل دارد و ازدواج کرده، با خوش‌بینی به آینده می‌نگرد و همین آرامش به او زندگی اخلاقی بهتری هدیه خواهد داد. پس، لطفاً مستحبات را کم کنید و به واجبات برسید.

https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

18 Jan, 11:18


نظام حقوق هر جامعهٔ مدنی باید اساس اخلاقی داشته باشد.


امانوئل کانت
فلسفهٔ حقوق، ص ۲۳۱

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

18 Jan, 10:59


*رنسانسی در ایران بالاتر و بهتر از رنسانس اروپا در راه است*

دکتر محسن رنانی استاد اقتصاد و توسعه دانشگاه اصفهان

*رنسانس اروپا جدایی دین از سیاست بود ولی در رنسانس ایران جدایی ایمان از شریعت اتفاق افتاده که خیلی جلوتر از سکولاریسم اروپا است.*

*آیا انقلاب اسلامی یک باخت تاریخی را برای ما رقم زد، و یا یک فرصتی را هم ایجاد کرد؟*

*پاسخ من این است که بعد از انقلاب به طور ناخواسته و پنهان یک راه میانبر تاریخی به سوی توسعه گشوده شده است.*

*نه جامعه آگاهانه این راه را خواسته بود و نه حکومت! اما تعامل بین حکومت و جامعه راه را باز کرد.*

*اصلی‌ترین عامل شکست توسعه، سنت‌های غیرعقلانی هستند.*

*سنت‌هاحافظان بسیارقدرتمندی دارند.*

*جمهوری اسلامی کمک کرد تا حافظان تاریخی سنت در جامعه ما یا تضعیف شوند و یا حذف شوند و سنت بی دفاع مانده است تا لاجرم جامعه ما به سمت دنیای مدرن حرکت کند و با سنت های ضد توسعه خداحافظی کند.*

*این تحول در اروپا ۴۰۰ سال طول کشید ولی ما در طول ۴۰ سال گذشته زمینه‌های این تحول را در ایران ایجاد کردیم.*

*در دوران جمهوری اسلامی، جهشی عظیم در فراهم‌آوری زمینه‌های لازم برای مدرنیته رخ داده است که هیچ نظام دیگری به غیر نظام دینی با رهبری فقها نمی‌توانست چنین تحولی را با این سرعت ایجاد کند.*

*این تحول را رضاشاه آغاز کرد و محمدرضا شاه ادامه داد اما هر دو شکست خوردند، چون به گونه‌ای عمل کردند که باعث انسجام و اتحاد تمام نیرو‌های محافظ سنت شدند و یک جبهه مستحکم در برابر تحولات دنیای مدرن شکل گرفت. انقلاب اسلامی هم به نوعی حاصل همین اتحاد بود.*

*مهم‌ترین خدمت جمهوری اسلامی این بود که نیروهای حافظ سنت را نخست از هم جدا کرد و سپس یک به یک آن ها را نابود کرد.*

*در دوران جمهوری اسلامی چهار تحول مهم رخ داده که زمینه‌های تحقق نوگرایی و مدرنیته را فراهم کرده است.*

*تحولاتی که حتی در ترکیه، مصر و پاکستان و کشورهایی با ساختار سیاسی مدرن‌تر از ایران هم رخ نداده است.*

*سه مورداول آن تضعیف، تخریب و حذف حافظان سنت است و تحول چهارم تحول در کیفیت دینداری ایرانیان است.*

*اصلی ترین حافظان سنت، زنان، روستاییان و روحانیان هستند.*

*زنان از بقیه قدرتمند‌تر عمل می‌کنند.*

*جمهوری اسلامی نخست زنان را به نیروهای خط شکن تحولات مدرنیته تبدیل کرد.*

*پهلوی اول قدرت عشایر را نابود کرد، پهلوی دوم زمین داران را نابود کرد و جمهوری اسلامی عامه روستاییان را شهر نشین کرد.*

*پیش بینی من این است که با این روند تا ۲۰ سال آینده کمتر از پنج درصد جمعیت روستایی خواهند بود.*

*سومین حافظ سنت روحانیان بودند که در دو سطح مراجع و روحانیان محلی فعالیت میکردند.*

*تقریباً جایگاه مراجع به عنوان سرمایه‌های نمادین که تحول آفرین بودند، از دست رفته است.*

*بخشی از مراجع که با حکومت زاویه داشتند را حکومت تخریب کرد و بخشی از مراجع که مردم فکر می‌کردند حکومتی هستند، را هم مردم تخریب کردند.*

*روحانیان محلی هم که محل رجوع عامه بودند به علت عملکرد نامناسب روحانیان حکومتی، نزد مردم بی اعتبار شده اند.*

*تحول بسیار بنیادی‌تری که رخ داده است که تنها و تنها در یک حاکمیت دینی و فقهی امکان‌پذیر بود و هیچ حکومت دیگری نمی توانست این تحول را ایجاد کند، و آن «جدایی ایمان از شریعت» است.*

*در طول تاریخ ایران، ایمان و شریعت به هم چسبیده بوده است، اما جمهوری اسلامی کمک کرد، تا جدایی ایمان از شریعت رخ بدهد که تحولی بسیار عظیم بوده است.*

*این تحول بسیار عمیق‌تر از تحقق سکولاریسم در اروپاست.*

*در سکولاریسم، جدایی دین از سیاست رخ داد ولی در ایران جدایی ایمان از شریعت رخ داده است.*

*امروز با نسل روبه افزایشی از جوانانی رو به رو هستیم که ایمان دارند، ولی مناسک دینی را انجام نمی‌دهند.*

*خانواده‌های آن ها نیز پذیرفته‌اند که جوانان آنها تنها ایمان اخلاقی داشته باشند.*

*آیا ایمان با توسعه سازگار است.*

*شریعت، بسته به نوعش، ممکن است با توسعه سازگار باشد و ممکن است نباشد.*

*شریعت در صورتی که زنده باشد و متناسب با نیاز جامعه تکامل یابد با توسعه سازگار است.*

*اما بطور قطع ایدئولوژی دینی حتماً ضد توسعه است.*

*آقای کسروی قبلاً گفته بود ایران ۴۰ تا ۵۰ سال حکومت به آخوندا بدهکار است و باید این اتفاق بیفتد تا دیگر حرفی برای گفتن نداشته باشند.*

قدیمیا هم گفتن:
*عدو شود سبب خیر، اگر خدا خواهد.*

https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

17 Jan, 23:04


راز اندوهبار فرمانروایان در این است که انسان آزاد است.

مگس ها
ژان پل سارتر

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

17 Jan, 20:32


متن توافقنامه جامع راهبردی ایران و روسیه که در برخی‌ رسانه‌ها منتشر شده:

🔹ماده ۱
طرف‌های متعاهد در جهت تعمیق و گسترش روابط در تمامی زمینه‌های مورد علاقه متقابل، تقویت همکاری‌ها در زمینه امنیتی و دفاعی، هماهنگی نزدیک فعالیت‌ها در سطوح منطقه‌ای و جهانی که هم راستا با مشارکت جامع، بلندمدت و راهبردی باشد، خواهند کوشید.

🔹ماده ۲
طرف‌های متعاهد یک سیاست دولتی مبتنی بر احترام متقابل به منافع ملی و منافع امنیتی، اصول چندجانبه‌گرایی، حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات و نفی وضعیت تک قطبی و سلطه‌گری در امور جهانی و همچنین مقابله با مداخله طرف‌های ثالث در امور داخلی و خارجی طرف‌های متعاهد را اجرا خواهند نمود.

🔹ماده ۳
۱. طرف‌های متعاهد، روابط خود را بر پایه اصول برابری حاکمیتی، تمامیت ارضی، استقلال، عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر، احترام به حاکمیت، همکاری و اعتماد متقابل تحکیم خواهند بخشید.

۲. طرف‌های متعاهد، اقداماتی را جهت ترویج متقابل اصول فوق‌الذکر در سطوح مختلف روابط به صورت دوجانبه، منطقه‌ای و جهانی اتخاذ نموده و به سیاست‌های منطبق با این اصول پایبند خواهند بود و آنها را پیش خواهند برد.

۳. در صورتی که هر یک از طرف‌های متعاهد در معرض تجاوز قرار گیرد، طرف متعاهد دیگر هیچ کمک نظامی یا کمک دیگر را به متجاوز، که به تداوم تجاوز کمک کند، ارائه نخواهد کرد و به حصول اطمینان از اینکه اختلافات بوجود آمده بر اساس منشور ملل متحد و همچنین سایر قواعد قابل اعمال حقوق بین‌الملل حل و فصل گردد، کمک خواهد نمود.

۴. طرف‌های متعاهد اجازه استفاده از قلمرو خود را برای حمایت از تحرکات جدایی‌طلبانه و سایر اقداماتی که ثبات و تمامیت ارضی طرف متعاهد دیگر را تهدید می‌کند و همچنین در راستای حمایت از اقدامات خصمانه علیه یکدیگر، نخواهند داد.

🔹ماده ۴
۱. به منظور تقویت امنیت ملی و مقابله با تهدیدات مشترک، نهادهای اطلاعاتی و امنیتی طرف‌های متعاهد به تبادل اطلاعات و تجربیات و ارتقای سطح همکاری‌های خود خواهند پرداخت.

۲. نهادهای اطلاعاتی و امنیتی طرف‌های متعاهد در چارچوب موافقتنامه‌های جداگانه همکاری خواهند کرد.

🔹ماده ۵
۱. به منظور توسعه همکاری نظامی بین نهادهای ذیربط خود، طرف‌های متعاهد نسبت به تهیه و اجرای توافقات مرتبط در چارچوب کارگروه همکاری‌های نظامی اقدام خواهند نمود.

ماده ۲ قابل ملاحظه است....

منبع: کانال احزاب آنلاین

https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

17 Jan, 20:22


‏سال دیگه زمان رسیدن به اهداف «سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ایران » است که سال ۱۳۸۴ تنظیم شده بود و فاجعه بار این است که همان سال ۱۳۸۴ در همه شاخص‌ها، به اهداف سند نزدیکتر بودیم تا سال ۱۴۰۴ .

بیست سال کشور برعکس رفته!


https:t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

17 Jan, 18:43


با قاره جنوبگان و چگونگی سفر توریستی به آنجا آشنا شویم.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

17 Jan, 18:42


ثروتمندان طول عمر بیشتری هم دارند و میانه عمر ۱۰ درصد ثروتمند آمریکا ۸۶ سال است که ۱۴ سال بیشتر میانه ۱۰ درصد فقیر است.

برای توسعه، رفاه و ثروتمند شدن جامعه مان بکوشیم. فقر هیچ افتخاری ندارد.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

16 Jan, 22:13


بازتاب کفن هدیه دادن شبکه افق به مهمانانش در برنامه تلوزیونی شبکه العربیه.

متاسفانه این تفکر که در رسانه ملی کشور پخش می شود به معنای پایان توسعه، امید و زندگی در کشور است. همه دنیا هم این رو فهمیدن......، به خدا قسم که افتخاری نیست.......

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

16 Jan, 15:09


اگر عقاب هستید، به مدرسه غازها نروید
حتی اگر فردی هدفمند و روشن بین و با اراده باشید، همنشینی با افراد ضعیف و سست اراده شما را شبیه آنها خواهد کرد.


@politicalculture

فرهنگ سیاسی

16 Jan, 15:01


دعوت جالب رئیس‌جمهور تاجیکستان برای شرکت در جشن نوروز

امامعلی رحمان:
من همهٔ حاضران را به حضور در جشن نوروز تاجیکستان دعوت می‌کنم؛ چون نوروز امسال در ماه شریف رمضان است و می‌توانید با سفر به تاجیکستان در ماه رمضان هم از خودتان پذیرایی کنید.
@politicalculture

فرهنگ سیاسی

16 Jan, 14:27


چرا باید ناسیونالیست باشیم؟
و چه نوع ناسیونالیسمی می تواند مفید یا مضر باشد؟

پیش از توضیحات در مورد این بحث، تاکید این موضوع ضروریست که میهن پرستی به معنی پرستیدن میهن یا وطن نیست بلکه به معنی پرستاری و نگهبانی از وطن است
میهن پرست= پرستار میهن
وطن پرست= پرستار وطن

انسانها از لحظه ای که شروع به زندگی قبیله ای نمودند به این موضوع پی بردند که وقتی در کنار هم باشند آسیب کمتری خواهند دید یا میزان تلفات آنان در مقابل تهاجم بیگانگان به حداقل خواهد رسید.

انسانها رفته رفته پی بردند که علاوه بر حفظ جان خود باید از محیط و محوطه کشاورزی یا شکار خود نیز محافظت نمایند ، در ادامه نیز متوجه شدند که حفظ جان و مال ناموس آنها ، رابطه تنگاتنگی با افراد قبیله و محیط و سرزمینی که در آن زندگی میکنند دارد پس هم سرزمینی که در آن زندگی میکردند و هم  تک تک افراد آن قبیله و در ادامه افراد آن سرزمین همانند دفاع از ناموس آنها مقدس شد. به این ترتیب حفظ خاک وطن به منزله حفظ ناموس تلقی شد چون با از دست رفتن آن سرزمین، ناموس آن سرزمین نیز بر باد می رفت

این سرزمین ها دارای یک نام واحد، حکومت واحد و سپس نشان و پرچم واحد شدند که آن نام و نشان نیز برای ساکنین آن سرزمین مقدس شد

با برسی روند اتفاقات تاریخی متوجه میشویم که سرزمین هایی که دارای مردمی با تفکرات ناسیونالیستی بوده اند در مقابل تهاجمات بیگانگان دوام بیشتری داشته است، پس بدون حس ملی گرایی و فداشدن در راه میهن، نمیتوان سرنوشت خوبی برای ساکنین آن سرزمین در نظر گرفت

این چند مثال ساده را در نظر بگیرید

تنها یک پزشک ملی گرا میتواند از بهشت غرب دل کنده و به صورت رایگان و یا با دستزمد پاینتر، برای درمان همو وطنان خود به کشورش بازگردد

تنها یک مهندس ملی گرا میتواند پروژه زیر دست خود را با بالاترین کیفیت ممکن ساخته و از مصالح بی کیفیت اجتناب نماید

تنها یک رئیس ملی گرا میتواند از خیانت در امانت پرهیز کرده و از دزدی و اختلاص احتناب نماید

تنها یک حاکم ملی گرا میتواند برای رشد کشورش تلاش نماید و از رفاه و آسایش مردم خود لذت برده یا از آبادی کشور و رشد اقتصادی سرزمین خود لذت ببرد

تنها یک شاعر ملی گرا چون فردوسی میتواند تمام سرمایه خود را خرج سرودن شاهنامه نماید تا زبان شیرین پیشینیان خود را حفظ نماید

اهمیت ناسیونالیسم، در کنار شاخصه هایی چون هوش و منابع طبیعی یک کشور ، همواره از اصلی ترین دلایل ظهور و حفظ ابرقدرت ها در تاریخ بوده است

یک فرد ملی گرا معمولا دارای نشانه های زیر است:

-بسیار ناموس پرست است و از هرگونه تجاوز یا سو استفاده و چه بسا رابطه جنسی زنان هم وطن خود با بیگانگان به شدت عصبانی میشود

-از عقب افتادگی اقتصادی و صنعتی کشورش ناراحت میشود و وظیفه خود میداند تا سهم خود را برای رشد و پیشرفت کشورش ادا نماید

-از هرگونه تجاوز و دست درازی به خاک کشور خود توسط بیگانگان عصبانی میشود



پس تفکرات ناسیونالیستی و ملی گرایی تا زمانی که افراد آن جامعه به فکر حفظ میهن خود و رشد و پیشرفت آن کشور باشند نه تنها مفید است بلکه ضروری نیز می باشد
اما زمانی که این حس به حالت افراطی تبدیل شود یعنی مردم آن سرزمین، منافع کشور های دیگر را نادیده گرفته و آن را با تفکرات استعماری خود در اختیار منافع خود قرار دهند بسیار خطرناک است
ناسیونالیسم افراطی را میتوان در بین قدرت های استعمارگری قرن پانزده تا بیست میلادی مشاهده نمود


با ظهور قدرت هایی که سعی در تسلط بر تمام جهان را داشته اند حس ملی گرایی کشور های مورد هدفشان، مانع از نفوذ تفکرات استعمارگری آنها میشد پس ایده انترناسیونالیسم یا جهان وطنی را مطرح نمودند که در این ایده، هرگونه  علاقه به نام میهن و حس فدا شدن در راه آن یا تعصب به پرچم واحد و تمایل به سرزمینی با مرزهای واحد را اندیشه فاشیستی دانسته که برای دستیابی به جهانی بی مرز باید از چنین تفکراتی پرهیز نمود
حتما در فضای مجازی با چنین افرادی برخورد داشته اید که اصرار بر حفظ نام خلیج فارس را تفکری فاشیستی میدانند و یا زبان فارسی را یک زبان تحمیلی میدانند
این افراد همان انترناسیونالیسم های بی وطن هستند

پس هرکسی از شما پرسید که آیا شما ملی گرا یا ناسیونالیست هستید، با افتخار پاسخ دهید آری
اگر پرسیدند که آیا حاضرید جان خود را برای وطن خود فدا نمایید
پاسخ دهید بله، چو ایران مباشد تن من مباد

در راه تو،
کِی ارزشی دارد این جان ما
پاینده باد خاک ایران ما

https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

16 Jan, 06:10


چگونه به زندگی بنگریم؟

از بایزید بسطامی سوال میشود وقتی در روز محشر از تو میپرسند چه با خود آورده ای ،چه میگویی ؟ گف‍ت وقتی فقیری بر در کریمی وارد میشود ،از او نمی پرسند چه آورده ای، بلکه میگویند چه میخواهی. زیرا زندگی یک پاداش است نه یک مکافات ،فرصتی است که ببالی،بیابی،بدانی و بیندیشی ،زیبا بنگری و عشق بورزی و سر انجام در خاطره ها بمانی

زندگی زیباست ،ای زیبا پسند
زنده اندیشان به زیبایی رسند
« سایه »، من به پیری هم جوانی میکنم
عشق ها با زندگانی میکنم

سن ،صرفا یک رقم ،یک شماره است .مهم احساس آدمی است که چگونه به زندگی می اندیشد .عاشقانه و جوانانه فکرمی‌کند ،یا غم گینانه و پیرانه...

روز و روزگارتان زیبا

https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

15 Jan, 12:18


خطاب به ترامپ

«گرینلند را بخر. ما دیگر نمی‌خواهیم دانمارکی‌ باشیم.»

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

15 Jan, 12:17


این دو جوان مکزیکی تبار یک مزرعه‌ی کاکتوس پرورش دادند که چرم گیاهی تولید کنند !
این چرم ها در طبیعت تجزیه میشن و خواص فیزیکی اونها با چرم طبیعی رقابت می‌کنه! با چندتا صنعت مثل مبلمان سازی و صنعت پوشاک و... هم قرار داد بستن!
یک ایده‌ی کاملا محیط زیستی با درآمد  بالا رو اجرا کردن .

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

15 Jan, 12:13


آیا شما هم آنروزها میدانستید مفهوم توسعه پایدار چیست ؟

در سال ۱۳۴۷ قراردادی با شرکت «ستیران» فرانسه امضا شده بود برای مطالعات و تهیه طرح توسعه پایدار که آنزمان "سند آمایش سرزمین" نامیده شد.

تهیه طرح برای "سند آمایش سرزمین" توسط شرکت فرانسوی "ستیران" در سال ۱۳۴۷ شروع شد و درسال ۱۳۵۳ تحویل داده شد، و افق فاز اول آن ۲۵ ساله، یعنی تا سال ۱۳۷۸ بود.

نکته‌ای که دراین طرح به درستی به آن توجه شده بود، این بود که ایران کشوری خشک است و در فلات مرکزی به منابع آب پایدار دسترسی ندارد و همچنین با این فرض و با توجه به موقعیت ژئوپلتیک و ژئواستراتژیک ایران و همچنین داشتن ذخایرعظیم نفت وگاز درجنوب ایران جمعیت ایران در پایان طرح یعنی سال ۱۳۷۸ کلاً ۵۰ میلیون پیش‌ بینی شده بود و قراربود بخشی از این ۵۰ میلیون جمعیت، یعنی ۲۵ میلیون آن در سواحل شمالی خلیج فارس (سواحل مکران) اسکان داده شوند.

در این طرح گفته شده بود دلیل این استقرار اولاً موقعیت ترانزیتی مرزهای آبی ایران در خلیج فارس و ثانیاً دسترسی به آب فراوان و پایدار اقیانوس هند به خصوص برای سیستم سرمایشی صنایع که این چنین آبی در داخل سرزمین ایران برای صنایع آب‌ بَر وجود ندارد، ثالثاً وجود انرژی در پهنه سواحل ایران درخلیج فارس است

و مضافاً قرار بود که در سواحل مکران سالیانه بیش از یک صد میلیون تن محصول ( اعم از کشاورزی، یا صنعتی ) تولید شود.

در‌ سند آمایش سرزمین، همچنین گفته شده بود که ۲۵ سال بعد ازسال ۱۳۷۸ و درصورت تحقق اهداف اولیه طرح،  میتوان ۲۵ میلیون نفر دیگر را در این سواحل مستقر و کلاً پنجاه میلیون نفر را در این سواحل اسکان داد. ( فاز دوم)

درحال حاضرجمعیت کل مناطق ساحلی خلیج فارس به ۲ میلیون نفر هم نمی رسد !!

شرکت "ستیران" فرانسه معتقدبود همه فعالیت های صنعتی باید در این سواحل مستقر شوند، خودروسازیها در کنار ساحل استقرار یابند، وحدوداً ۱۰۰ میلیون تن ظرفیت تولید در این منطقه پیش‌ بینی کرده بودند، که ۱۵ میلیون تن آن در شعاع ۲۵ کیلومتری بندرعباس مستقر می شد.

دو میلیون تن از آن ۱۵ میلیون تن ظرفیت تولید، همان فولاد بندرعباس بودکه بعداز انقلاب اسلامی آنرا بدون مطالعه کافی به منطقه مبارکه اصفهان منتقل کرد.(انقلابیون اصفهانی سهم بیشتری می خواستند، و اکنون مصیبت آن گریبان مردم آن استان‌ را گرفته است)

هرنوع فعالیت صنعتی که تصور کنید در آن منطقه دیده شده بود؛ این طرح هم به دنبال استقرار فعالیت در آن منطقه بود و هم استقرار جمعیت که اگر محقق شده بود، شهرهای جنوب ایران وضعیت به مراتب بهتر از امارات متحده عربی می داشتند، و بزرگترین سرمایه گذاری خارجی در کل منطقه خلیج فارس صورت می گرفت، و تمام استانهای جنوبی ایران در خدمات مولد، صنایع پیشرفته، کشاورزی مدرن و گلخانه‌ای رکورد دار جهان می شدند.

سند آمایش سرزمین، تهیه شده توسط متخصصان بین المللی شرکت «ستیران»، زیر نظر و با هدایت مدیریت ارشد و کارشناسان آگاه و دلسوز و میهن دوست داخلی، در واقع طرح محرومیت‌ زدایی از کشور و به‌ ویژه مناطق جنوبی ایران بود، ولی شوربختانه به علت عدم همسویی اهداف بلند مدت نظام جدید با اهداف انسانی و ملی آن، ناآگاهی مردم، بی تفاوتی کارشناسان حرفه ای، عدم شایستگی و ناکارآمدی مسئولین برای کشور، کنار گذاشته و سرنوشت مردم این کشور بگونه‌ای دیگر رقم خورد.

سرمایه گذاری های انجام شده همه و همه به دست فراموشی سپرده شد و برخی از روی نابخردی و بخشی نگری نمایندگان و مسئولین بی مسئولیت، اجرای این طرح های ملی بخردانه و پروژه های ملی توسعه پایدار و  هوشمندانه را؛ متاسفانه خیانت به ایران دانستند،  و با انقلابیگری دستوری، یک توسعه کاملاً نامتوازن را در کشور شکل دادند و آب برترین صنایع را، در خشکترین استان‌های کشور (مانند اصفهان، یزد، کرمان، خراسان رضوی، سمنان و….) به خدمت خودشان گرفتند.

نتیجه این عمل امروز، بعد از ۴۳ سال ، کاملاً مشخص است!

توسعه نامتوازن موجب شد از سال  ۱۳۵۷ تاکنون بیش از نیمی از وسعت جنگلهای هیرکانی شمال ایران را از دست بدهیم و نابود شوند.

طی ۲۵ سال اخیر  میزان چهار ملیون هکتار از اراضی مستعد کشاورزی ایران عمدتاً توسط سپاه دچار تغییر کاربری شده و غالباً تبدیل به ویلاسازی و منبع درآمد شده اند.

کشاورزی در ایران رو به نابودی رفت و همین توسعه نامتوازن موجب شد (دریاچه ارومیه) کلاً خشک شود و (تالاب گاوخونی) تبدیل به کانون ریزگرد شود و هزاران مصیبت دیگر که دامان این سرزمین را گرفت!

...... و امروز کشور در آستانه فروپاشی سرزمینی قرار دارد !

تهیه کننده گزارش:
حمید رضا رمضانی
کارشناس ارشد آب دماوند.
سال ۱۴۰۳

https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

14 Jan, 20:37


پزشکیان: اگر FATF حل نشود هیچ کاری نمی توانیم انجام دهیم

ما بدون ارتباط با دنیا هیچ کاری در داخل نمی توانیم انجام دهیم
اگر دوبی ، دوبی شده است با کمک خارجی ها شده است نه اینکه چند تا عرب نشستند و برنامه ریختند

یک عده در این وسط کاسب تحریم شدند و دارند پول می خورند و داریم اجناس را گرون می خریم و ارزان می فروشیم

ما باید بازی کاسبان تحریم را به هم بریزیم آنها می خواهند از کنار تحریم بخورند و ببرند

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

14 Jan, 19:31


@politicalculture

فرهنگ سیاسی

14 Jan, 17:37


دولت از قدرت برخوردار است اما این قدرت باید تامین کننده رفاه و امنیت افراد جامعه باشد، خاصیت دموکراسی این است که اجازه نمی دهد، قدرت دولت به تهدیدی برای آزادی های افراد جامعه بدل شود.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

14 Jan, 13:31


به مناسبت‌روز پدر......

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

13 Jan, 22:48


سرود هم تباران ما در آن سوی مرزها

سرودی از دانشجویان دانشگاه کوبانی در وصف نیروهای دموکراتیک (کرد) سوریه( SDF) و مقاومت تاریخی آنها در سد تشرین و قره قزاق که با گذشت بیش از یک ماه تمام حملات گسترده ترکیه از زمین و هوا را به منظور اشغال کوبانی دفع کرده اند.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

13 Jan, 18:12


آن‌کس که می‌گذارد راه و رسم جهان، یا جهانی که او در آن زندگی می‌کند، راه و رسم زندگی‌اش را برایش معین کند [چنان‌که اکثریت می‌کنند] نیازی به استفاده از هیچ‌یک از قوایش، جز قوه‌ی تقلید میمون‌وار، ندارد. امّا آن‌کس که خودش راه و رسم زندگی‌اش را بر می‌گزیند، همه‌ی قوایش را به کار می‌گیرد.

[اکثریت] حتّی خود روح و ذهن را در بند کرده‌اند؛ حتّی در آنچه فقط برای لذّت خود می‌کنند، همرنگی با جماعت حرف اوّل را می‌زند؛ اینان جماعت‌پرستند؛ انتخابشان صرفاً انتخاب از میان چیزهایی است که معمولاً همه می‌کنند؛ داشتن ذوقی خاصّ خود و متمایز بودن رفتار در نظر آنان عین جرم و جنایت است، و آنقدر از پیروی از طبیعت خود سر باز می‌زنند که دیگر طبیعتی برایشان نمی‌ماند که از آن پیروی کنند؛ توانایی‌های انسانی آنان اندک‌اندک می پژمرد و می‌خشکد.


فلسفه‌ی جان استوارت میل
سوزان لی اندرسن

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

12 Jan, 22:43


آلبرت انیشتن موقع تدریس، روی تخته نوشت:
9 x 1 = 9
9 x 2 = 18
9 x 3 = 27
9 × 4 = 36
9 × 5 = 45
9 × 6 = 54
9 × 7 = 63
9 × 8 = 72
9 × 9 = 81
9 × 10 = 91

اینجا بود که بین دانشجوها پچ پچ شروع شد.
چون انیشتن داشت اشتباه میکرد!
9x10=90
دانشجوها کم کم شروع به خندیدن کردن...
انیشتن اجازه داد همه بخندن و‌ وقتی خنده‌ها تموم شد گفت:
من ۹ تا جواب درست داشتم، ولی فقط با یه جواب غلط همه‌تون بهم خندیدین!
می‌خوام بدونی...اگه موفق باشی، مردم متوجه کوچکترین اشتباهت میشن.
اونا در هر صورت قضاوتت میکنن.
پس اجازه نده انتقاد، موفقیت‌ها و رویاهات رو نابود کنه.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

12 Jan, 15:44


نیروهای ‌آتش‌نشانی در لس‌آنجلس برای مهار آتش‌سوزی گسترده، با هواپیما پودر اطفای حریق پخش کردند که بخش‌هایی از این شهر را صورتی کرد.

رنگ صورتی مواد خاموش‌کننده به آتش‌نشانان کمک می‌کند بدانند مواد اطفای حریق دقیقا در کدام مناطق پاشیده شده‌اند تا آنها بتوانند راه خط مقدم آتش را ببندند و مانع گسترش آن شوند.

این خاموش‌کننده‌ها که معمولا مشابه کود شیمیایی و حاوی انواع نمک است، روی پوشش گیاهی قرار می‌گیرند و با جلوگیری از رسیدن اکسیژن به سطح گیاه، مانع از سوختن آن می‌شوند.

پخش خاموش‌کننده‌ بر منطقه پلیسیدس که کانون یکی از آتش‌سوزی‌های لس‌آنجلس است،مناظری صورتی در این منطقه پدید آورده است.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

12 Jan, 15:17


یکی از خطوط هوایی هلند برای اینکه به مردم این پیام رو برسونه که در کنار هم بودن خیلی با ارزشه، این طرح رو توی چند تا فرودگاه هلند پیاده کرده است! بی نهایت زیباست!

انسانیت همیشه زیباست❤️

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

12 Jan, 15:04


ترامپ چه اهداف احتمالی را در مذاکره با ایران جستجو می کند؟

در مورد اهداف ترامپ گمانه زنی های زیادی هست، اما یک رویکرد در مورد این فرد قطعی است و آن عدم تمایل به مسائل داخلی کشورهاست. ترامپ صرفا منافع آمریکا را در نظر می گیرد و به هیچ ملاحظه ای از سنخ مقررات بین المللی و حقوق بشری پای بند نیست. او تنها عواملی که آنها را تهدید علیه آمریکا (مثل ترور سردار سلیمانی) می داند، از بین می برد و دیگر هیچ. به نظر می رسد، آمریکای تحت زمامداری ترامپ، در مذاکره با ایران این اهداف را دنبال کند:
۱- رفع تهدید نظامی ناشی از توانمندی هسته ای ایران
۲- برقراری روابط دیپلماتیک با ایران
۳- انعقاد قراردادهای سودآور اقتصادی و اخذ امتیازات اقتصادی از ایران
۴- ایران از فعالیت های منطقه ای گذشته پرهیز کند.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

11 Jan, 19:03


رآکتور اتمی خانگی که بمدت ۱۰ سال برق هر خانه را تآمین می کند.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

11 Jan, 11:16


در شرایط کنونی کشور، از نفرت و عداوت میان ایرانیان پرهیز کنیم و به جذب دل ها بیندیشیم. مجازات اعدام نتیجه ای جز تشدید خشونت و دشمنی در جامعه, نخواهد داشت.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

07 Jan, 14:55


در اصفهان اگر ۲۵کیلو پوست میوه تحویل شهرداری بدید منزل یا دفتر کار را رایگان بیمه آتش سوزی می‌کنن. پوست میوه‌ها برای غذای دام مصرف میشه. آفرین‌👏🏻

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

07 Jan, 14:54


وقتى زنى روزنامه ميخواند آن هم صفحه سياست؛ آن جامعه خوشبخت است...!

کارل پوپر

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

07 Jan, 11:29


روند تغییرات اقتصادهای خاورمیانه

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

07 Jan, 09:58


سال ۲۰۲۵، سال تغییرات بزرگ در جهان!؟

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

06 Jan, 22:34


حکمرانی خوب یا حکمرانی مطلوب


مهمترین وظایف دولت در قبال جامعه را بر سه دسته تقسیم می‌نمایند:

الف- روابط توسعه‌ای؛ به این معنی که دولت‌ها با مدیریت اقتصاد به منظور نیل به حداکثر رشد اقتصادی، قادر به ایجاد تغییرات بنیادین در زمینه‌های مختلف هستند.
ب- روابط دموکراتیک و حقوق شهروندی
پ-حقوق اجتماعی و فراهم نمودن زمینه مشارکت در امور مربوط به اداره کشور.


بر طبق جدیدترین تعریف بانک جهانی، حکمرانی خوب، در اتخاذ سیاست‌های پیش‌بینی شده، آشکار و صریح دولت (که نشان‌دهنده شفافیت فعالیت‌های دولت است)؛ بوروکراسی شفاف؛ پاسخگویی دستگاه‌های اجرایی در قبال فعالیت‌های خود؛ مشارکت فعال مردم در امور اجتماعی و سیاسی و نیز برابری همه افراد در برابر قانون، تبلور می‌یابد. به‌طور کلی می‌توان گفت که حکمرانی خوب، تمرین مدیریت (سیاسی، اقتصادی، اجرایی و…) منابع یک کشور، برای رسیدن به اهداف تعیین شده می‌باشد. این تمرین دربر گیرنده راهکارها و نهادهایی است که افراد و گروه‌های اجتماعی از طریق آن، توانایی دنبال کردن علایق و حقوق قانونی خود را با توجه به محدودیت‌ها داشته باشند.

کمیسیون اقتصادی، اجتماعی آسیا و اقیانوس آرام (ESCAP) اصول مهم حکمرانی خوب و عوامل مؤثر در تقویت این اصول را تبیین نموده‌است؛ حکومت‌ها با احترام نهادن به این اصول و اجرایی نمودن آنها، می‌توانند گام‌های مؤثری در روند توسعه پایدار بردارند. ESCAP، اصول حکمرانی خوب را به شکل زیر تعریف می‌نماید:

۱- مشارکت:میزان مشارکت مردم در امور جامعه یکی از کلیدی‌ترین پایه‌های حکمرانی خوب به‌شمار می‌رود. مشارکت می‌تواند به صورت مستقیم یا غیرمستقیم (از طریق نهادهای قانونی) صورت گیرد. البته نمی‌توان انتظار داشت که در نظام تصمیم‌گیری یک کشور، تمامی نظرات موجود مد نظر قرار گیرد، بلکه مفهوم مشارکت در اینجا، اشاره به آزادی بیان و تنوع دیدگاه‌ها و سازماندهی یک جامعه مدنی دارد.

۲- حاکمیت قانون:حکمرانی خوب نیازمند چارچوب عادلانه‌ای از قوانین است که در بر گیرنده حمایت کامل از حقوق افراد (بویژه اقلیت‌ها) در جامعه بوده و به صورت شایسته‌ای اجرا گردد. لازم است ذکر شود که اجرای عادلانه قوانین، مستلزم وجود نظام قضایی مستقل و یک بازوی اجرایی (پلیس) فساد ناپذیر برای این نظام می‌باشد.

۳- شفافیت:شفافیت، به معنی جریان آزاد اطلاعات و قابلیت دسترسی سهل و آسان به آن برای همه‌است. همچنین شفافیت را می‌توان آگاهی افراد جامعه از چگونگی اتخاذ و اجرای تصمیمات نیز دانست. در چنین شرایطی، رسانه‌های گروهی به راحتی قادر به تجزیه و تحلیل و نقد سیاست‌های اتخاذ شده در نظام تصمیم‌گیری و اجرایی کشور خواهند بود.

۴- پاسخگویی:پاسخگویی نهادها، سازمان‌ها و موسسات در چارچوب قانونی و زمانی مشخص در برابر اعضاء خود و ارباب رجوع، از جمله عواملی است که به استوار شدن پایه‌های حکمرانی خوب در یک جامعه منجر می‌شود.

۵- شکل‌گیری وفاق عمومی:همانگونه که بیان گردید، فراهم نمودن زمینه ظهور نظرات متفاوت در عرصه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، از جمله اصول حکمرانی خوب می‌باشد. حکمران خوب، باید نظرات مختلف را در قالب وفاق ملی عمومی به سمتی رهنمون گردد که بیشترین همگرایی را با اهداف کل جامعه داشته باشد. ایفای این نقش حیاتی نیازمند شناخت دقیق نیازهای بلندمدت جامعه در مسیر حرکت به سمت توسعه پایدار می‌باشد.

۶- حقوق مساوی (عدالت):رفاه و آرامش پایدار در جامعه، با به رسمیت شناختن حقوق مساوی برای تمامی افراد ممکن خواهد بود. در جامعه باید این اطمینان وجود داشته باشد که افراد، به تناسب فعالیت خود در منافع جامعه سهیم خواهند بود. به عبارت دیگر در حکمرانی خوب، همه افراد باید از فرصت‌های برابر برخوردار باشند.

۷- اثر بخشی و کارایی:از حکمرانی خوب به عنوان ابزاری برای تنظیم فعالیت نهادها در راستای استفاده کارا از منابع طبیعی و حفاظت از محیط زیست نیز یاد می‌شود. کارایی و اثر بخشی در مقوله حکمرانی از جمله مباحثی است که با گذشت زمان، اهمیت بیشتری پیدا نموده‌است.

۸- مسئولیت پذیری:مسئولیت‌پذیری را می‌توان یکی از کلیدی‌ترین مولفه‌های حکمرانی خوب به‌شمار آورد. درکنار موسسات و نهادهای حکومتی، سازمان‌های خصوصی و نهادهای مدنی فعال در جامعه نیز باید در قبال سیاست‌ها و اقدامات خود پاسخگو باشند. باید عنوان نمود که اصول حکمرانی خوب به‌صورت زنجیرای متصل به هم بوده و اجرایی شدن هرکدام از آنها، مستلزم اجرای سایر اصول می‌باشد. برای مثال نمی‌توان انتظار داشت که مسئولیت‌پذیری و پاسخگویی بدون وجود شفافیت و حاکمیت قانون جنبه اجرایی چندانی در جامعه داشته باشد.

https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

06 Jan, 22:21


بزرگترین دادگاه نیویورک تصاویر "کوروش" پادشاه دوران هخامنشی ایران را بر روی دیوارها و سقف‌های خود دارد!

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

06 Jan, 09:13


نادر شاه: مردک چرا دروغ می بافی؟ ما شکست خوردیم!

یدالله کریمی پور

۱۹ جولای ۱۷۳۳‌، یعنی حدود ۲۹۰ سال پیش، نادر در نبرد سامرا از مشهورترین و ماهرترین فرمانده عثمانی، توپال پاشا شکست خورد. ایرانیان ناگزیر شدند با ۳۰/۰۰۰ کشته و زخمی و ۳۵۰۰ اسیر تا همدان و آق دره عقب نشینی کنند.

این نخستین شکست نادر بود. یادآوری می شود که پیش و پس اسلام هیچ امیر‌، فرمانروا و امیر و شاهی، بیش از نادر، پیروز میدان‌ جنگ‌ ها نبوده است. نقش شکست سامرا از دید تخریب روحیه ایرانیان، کمتر از شکست چالدران نبود. ولی برای نادر همواره پیروز، این شکست بس عبرت آموز بود.

نخست آن که نادر شکست را پذیرفت. او با احضار افسران خود شروع به اعتراف کرد و همه تقصیرها را به گردن گرفت. در عین حال سرنوشت خود و سربازانش را یکسان دانست و دلاوری ها و پیروزی های گذشته را یادآور شد. به آنان قول داد که جبران کند.‌

اعتراف به اشتباه استراتژیک‌، جایگاه نادر را نزد فرماندهان بالا برد. به گونه ای که همه در چادر فرماندهی اشک ریخته و به او اطمینان دادند که در رویارویی دوباره با توپال پاشا و ترکان عثمانی تا مرز مرگ خواهند جنگید.

دوم این که به کاتب و منشی خود، میرزا مهدی خان استرآبادی‌فرمان داد که به همه ولایات، ایالات و رئیسان قبایل نامه نوشته و درخواست اعزام نیرو کند.

میرزا مهدی به شیوه دربار صفویه شرحی نگاشت و پس از تعریف و تمجید فراوان از نادر و لشگریانش و ذکر پیروزی های نادر، در پایان نوشت: اندک چشم زخمی به قسمتی از سپاه سپهر دستگاه نادری رسیده است.

چون نادر نامه ها را دید، خشمگین شد و برآشفت و به تندی بر سر میرزا مهدی خان فریاد کشید؛ مردک این دروغ ها و یاوه ها چیست که از خود بافتی. ما شکست خورده ایم. دمار از روزگارمان در آمده و رو به فنا هستیم!

واقعگرایی نادر مبنی بر پذیرش شکست، به ویژه اعتراف به اشتباه استراتژیک خویش و در خواست صادقانه و فوری نیرو، با پاسخ مثبت و کلان ایرانیان مواجه شد. چنان که در نبرد سرنوشت ساز انتقامی کرکوک‌، نه تنها شکست سامرا جبران شد بلکه سپاه عثمانی با از دست دادن ۲۰ هزار فرمانده و تفنگ چی زبده و به ویژه کشته شدن‌ فرمانده پیر، همواره پیروز و شجاع، توپال عثمان، ناچار به عقب نشینی و قبول شکست شد.

■لیدل هارت، استراتژیست بریتانیایی دائما می گفت: گام نخست بازیابی برای ارتش شکست خورده، پذیرش شکست از سوی فرمانده کل است. بدون اعتراف به شکست‌، احتمال بازسازی و نوسازی ممکن نیست. سهل است که زمینه ای برای شکست های بعدی خواهدبود.

منابع:
︎پناهی سمنانی، نادرشاه (بازتاب حماسه و فاجعه ملی)، انتشارات کتاب نمونه
︎کتاب جهانگشای نادری نوشتهٔ میرزا مهدی خان منشی استرآبادی -منشی و مورخ نادر شاه افشار- (درگذشت بین ۱۱۷۵ تا ۱۱۸۲ قمری)

https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

06 Jan, 04:43


محافل پان ترکیست دولت عثمانی و جمهوری ترک بعدی چه در اقدامات عملی چه در نشریات گوناگون خود آذربایجان ایران را بخشی از منطقه تبلیغاتی و عملیاتی خود برای ترویج پان ترکیسم در نظر میگرفتند. سازمان پرقدرت و مخفی تشکیلات مخصوصه تحت نظر انور پاشا که پیش از آغاز جنگ جهانی اول به منظور فراهم ساختن زمینه ترویج پان ترکیسم و الحاق مناطق شمال غرب ایران قفقاز، شمال شرق ایران و افغانستان و آسیای میانه تشکیل شده بود واحدهای تبلیغی و عملیاتی متعددی را به ایران اعزام و در شهرهای تبریز و تهران مستقر کرد.پس از انقلاب اکتبر ۱۹۱۷ و در دوران اشغال آذربایجان این گروه های عملیاتی و تبلیغی به دستور دولت عثمانی برای تبلیغ و سازماندهی هسته های پان ترکی در تبریز تلاش کردند اما مخالفت شدید ایران دوستان تبریز، به ویژه احمد کسروی تلاشهای آنها را خنثی کرد.

گرایش های سیاسی در خاورمیانه و امنیت ملی ایران

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

05 Jan, 22:16


فیلمی کوتاه از محمد یزدی (فیلمساز). بیاموزیم در این روزهای سخت، ما مردم هوای همدیگه رو، بخصوص اونها که به نان شب محتاجند، داشته باشیم.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

05 Jan, 21:35


دکترین ترامپ در سیاست جهانی نوین آمریکا

رفیع زادمهر

شاید تلقی بسیاری از سیاسیون و حتی نظریه پردازان جهان‌ تا کنون این بوده که آمریکا پرچمدار لیبرالیسم و دموکراسی است و اصولا دولت های غربی و در راس آنها، آمریکا، همواره مدافع آزادیخواهان هستند.‌ اما بررسی دقیق تاریخ ایالات متحده از زمان تاسیس در سال ۱۷۷۶ تا کنون گواهی است بر این حقیقت که آمریکا خود یکی از دموکراسی های برتر جهان است اما این رویکرد در سیاست خارجی چندان تسری ندارد. اگر چه، برخی زمامداران دموکرات در طول سال های قرون بیستم و بیست و یکم شعار حمایت از دموکراسی را سر می دادند، اما نتیجه ای به دست نیامد و حتی جنبش های انقلابی در برخی نقاط جهان از بستر ایجاد شده توسط دموکرات ها بهره برداری کرده و نتیجه آن استقرار حکومت هایی بود که نه تنها به دموکراسی اعتقاد نداشتند بلکه خود به پایگاه هایی برای مقابله با سیاست های آمریکا و غرب مبدل شدند.
آمریکا حتی در مقاطعی در پی آن بود که با احترام به حاکمیت همه رژیم ها اعم‌از دموکراتیک و غیردموکراتیک و حتی آنها که دشمن آمریکا بودند امنیت و ثبات مورد نظر در مناطق مختلف جهان را ایجاد کند که نتیجه آن هم حرکت نظام جهانی به سوی چند قطبی شدن بود که برای سال ها معضل بزرگی برای آمریکا و کشورهای اروپایی و دولت های متحد آنها در سراسر جهان شد و برای نمونه، چین و روسیه تلاش کردند تا از فضای پیش آمده برای افول اقتدار اقتصادی، سیاسی و نظامی غرب و نابودی آن اقدام کنند. حمله روسیه به اوکراین و استقرار پایگاه در سوریه، نفوذ در کشورهایی که در گذشته متحدین غرب بودند، ایجاد قطب های اقتصادی با چشم اندازهای مشکوک نظیر بریکس و سازمان شانگهای و تحرکات چین در اقیانوس آرام و دریای چین و اقیانوس هند، تهدید جزیره تایوان و طرح کمربند- جاده با دو هدف نفوذ اقتصادی و گسترش مسیر حرکت ماشین جنگی به سوی غرب و.......، همه از جمله سیاست هایی است که قطب های قدرت در این نظام چندقطبی منعطف دنبال می کنند.
در چنین وضعیتی از نظام جهانی است، که در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴، جامعه آمریکا با درک مخاطرات ناشی از توسعه طلبی رقبای بین المللی و پیش بینی افول و نابودی اردوگاه غرب در صورت تداوم زمامداری دموکرات ها، به دونالد ترامپ رای داد. در این یادداشت، هدف تایید یک شخصیت سیاسی چون ترامپ نیست بلکه در پی آن هستیم که تحلیلی مبتنی بر واقعیت ارائه گردد، بلکه سیاستمداران و احزاب سیاسی کشور به درک درستی از موج جدید در سیاست جهانی برسند، بلکه بتوانند سیاست های موفقی را نظام بین المللی اتخاذ نمایند.
اظهارات و عقاید ترامپ و هواداران او نظیر ایلان ماسک و جهت اقدامات مورد نظر آنها، حکایت از دکترین جدیدی در سیاست خارجی آمریکا دارد که می توانم آن را "دکترین گسترش ناسیونالیسم" بدانم. چیزی که تیم ترامپ از آن به عنوان "راست گرایی" نام می برند و دیگر کشورها را نیز به چنین رویکردی توصیه می کنند. این راست گرایی، محافظه کار، آرمان گرا یا مذهب گرا نیست بلکه ناسیونالیسمی است که به اشکال جمهوری های ریاستی یا حتی پادشاهی ظاهر می شوند که رهبران آنها سکولار، معتقد به اقتصاد آزاد و نظم یکپارچه جهانی هستند و بعد مهمی از دکترین ترامپ را تشکیل می دهند. این رهبران از کاریزمای شخصیتی و درجه ای از محبوبیت برخوردار خواهند بود و باید بتوانند در نظام جهانی در منطقه خود ایفای نقش کنند.
در واقع، به نظر می رسد آمریکا در پی احیای نوعی اقتدار و رهبری جهانی در قبال دادن امتیاز به دولت های ملی در مناطق مختلف جهان است.
نکته دیگر در اندیشه ترامپ، ناسیونالیسمی است که مدیریت جهانی را با محوریت دولت های سفیدپوست هندواروپایی و آریایی می پذیرد و در مناطق مختلف جهان حتی در میان دیگر نژادها مسئولیت اصلی به عهده کشور سفیدپوست است. مدل هایی چون "پیمان ابراهیم" تحت رهبری آمریکا و اسرائیل، احتمالا در دیگر مناطق جهان هم با رهبری دیگر دولت ها اجرا خواهد شد. حتی در توزیع تسلیحات نظامی، سطوح کشورها در نظر گرفته خواهد شد و برای نمونه، جنگنده های اف- ۳۵ به دولت هایی که پیشینه کشورگشایی دارند، فروخته نخواهند شد و به جای آن جنگنده سطح پایین تری به نام kaan (کان) که قرار است با سرمایه گذاری مشترک ترکیه و آمریکا تولید شود ، تحویل داده خواهد شد....
بدون شک، بعد دیگر این دکترین، کاربرد قدرت طلبانه تکنولوژی است که مهمترین دلیل قرار گرفتن ماسک در کنار ترامپ است!
مجموعه عوامل یاد شده، از دید ترامپ، شکل گیری یک نظام جهانی با ساختار سیستمی است که دولت ها باید در مورد آن و چگونگی هدایت دیپلماسی خود بسیار بیندیشند.

https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

05 Jan, 10:46


نیمه پنهان انسانیت !

ویدئوی غم انگیزی از کشتن یک گوسفند در مقابل چشمان گوسفند نگران و هراسان دیگر منتشر شده که کاربران کشور نسبت به آن واکنش های تندی داشته اند.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

04 Jan, 17:17


همه عیب خلق دیدن نه مروت است نه مردی
نگهی به خویشتن کن که تو هم گناه داری...

سعدی

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

04 Jan, 13:43


"اتحادیه اقتصادی ملل آریایی"، هدفی بزرگ برای پارسی ها، کردها، ارمنی ها و گرجی ها، آرمانی برای استقرار صلح، رونق و دموکراسی در منطقه و تعاملی سازنده با اتحادیه اروپا و اوراسیا

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

04 Jan, 10:59


تصاویری از ترافیک کامیون ها در مرز ایران و ترکیه، اتفاقی که به تنش در روابط منجر شده است. این نتیجه بی تفاوتی به اهمیت نقش تجارت آزاد در برقرای صلح و به تبع آن امنیت در روابط با کشورهای جهان است. اگر تجارت میان ایران و ترکیه آزاد و سودمند بود، چنین مسائلی پیش نمی‌آمد.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

03 Jan, 23:18


زندگی چیزی نیست،
که لب طاقچه عادت
از یاد من و تو برود...

سهراب سپهری

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

03 Jan, 19:53


دو کودک یکی از آمریکا و دیگری از شوروی باهم گفتگو می‌کنند.

کودک آمریکایی: ما شکلات داریم.

کودک روس: ما در عوض استالین داریم.

کودک آمریکایی: خب ما هم می‌توانیم استالین داشته باشیم.

کودک روس: در آن صورت شما هم شکلات نخواهید داشت.
😂

به آن می‌خندم، ص ۱۶
میخائیل میلنیچینکو

https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

03 Jan, 19:41


سندی در نزدیکی ملت های ایران و ترکیه

در هفته های اخیر در کشور ترکیه گرایشی ایجاد شده که شهروندان این کشور با دادن تست DNA مشخص می‌کنند که تبار و نژاد شان بیشتر به کدام سو و قوم کشیده شده است و اصالتا اهل کدام کشور هستند.
از حدود 253000 تست، این نتایج استخراج شده است:

45.2% نفر تبار ایرانی
31.6% تبار یونانی
15.5% ترک اصیل
و الباقی هم ارمنی و عرب هستند

این‌نتایج، دلیل خوبی است که دولت ترکیه به هویت آریایی و هند و اروپایی خود نزدیکتر شود.

https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

02 Jan, 22:00


ایران برای من هم پدر است ، هم مادر ، هویت بی پایانی از کوروش تا بابک و از یعقوب لیث تا تختی پهلوان ، وطن همیشه در شریان‌ هایم حتی در دورترین نقطه‌ ی جهان نیز جاریست ، هر که هر چه می‌ خواهد بگوید ، ایران تمام تپش های قلب من‌ است.

روزتان خوش🌹

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

02 Jan, 13:52


دکتر سریع القلم:
دو هفته قبل از سقوط اسد از ماجرا خبر داشتم، اما دستگاه دیپلماسی ما خبر نداشت.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

02 Jan, 10:01


کانادا ۷ برابر، ژاپن ۲ و کره جنوبی ۱.۵ برابر ما بنزین مصرف می‌کنند

دکتر سجاد برخورداری، اقتصاددان:
این نظرات دقیق نیست که مصرف بنزین ایرانی‌ها بالاتر از میانگین جهانیست

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

26 Dec, 11:52


بابا نوئل با «سرعت وقدرت جادویی» راهی چهارگوشه جهان شد؛ منتظر هدایای شب کریسمس خود باشید

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

25 Dec, 22:25


اگر تحریم‌های ایران برداشته بشه، کدوم کشورها ضرر میکنن؟

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

25 Dec, 20:56


تمام حقایق بزرگ زمانی توهین به عقاید شمرده می‌شدند.

جرج برنارد شاو

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

25 Dec, 20:46


@politicalculture

فرهنگ سیاسی

25 Dec, 20:40



ملتی که ادبش
قناعت را فضیلت
می داند
هر ساله دچار قحطی ست...

هزار دستان
علی حاتمی


@politicalculture

فرهنگ سیاسی

25 Dec, 20:37


یکی از ویژگی‌های مهم جامعهٔ آزاد این است که مردم در تغییر و تعیین حاکمان، صاحب رأی و قدرت باشند،
اما در جامعه‌ای که معیشت مردمان در دست حاکمان است (اقتصاد دولتی) چنین امکانی عملا منتفی است.

مردم با وابستگی معیشت خود نمی‌توانند با صاحبان قدرت به مخالفت برخیزند.

بنابراین شرط لازم برای ایجاد آزادی سیاسی، جدا کردن معیشت مردم از دولت، یعنی برقراری اقتصاد آزاد (غیر دولتی) است.


میلتون فریدمن

https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

25 Dec, 20:11


کریسمس مبارک💐

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

25 Dec, 17:56


هیچ فرد خارجی با هر شان و اعتباری که باشد، در آن حد از ارزش نیست که بخواهد جایگزین ارزش ها، فرهنگ ملی، مشاهیر، و افتخارات این سرزمین گردد. نام یحیی سنوار، رهبر گروه سیاسی و خارجی حماس به چه دلیل باید به جای "نام ایرانی بیستون" بر خیابان شهر تهران قرار گیرد؟ اصولا این روند تا کجا استمرار دارد؟‌ اگر فرض را بر این قرار دهیم که هر شخصیتی در جهان اسلام از دنیا برود یا شهید شود و شهرهای ایران باید یک خیابان را به نام او کنند، پس باید روزی را تصور کنیم که همه نام ها و نمادهای فرهنگی و تمدنی ایران برای اشخاص بواقع خارجی برچیده شوند.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

25 Dec, 12:49


در سن 5 سالگی پدرش فوت کرد.
در 16 سالگی مدرسه را رها کرد.
در سن 17 سالگی چهار شغل خود را از دست داده بود.
در سن 18 سالگی ازدواج کرد.
بین 18 تا 22 سالگی به خدمت سربازی رفت و سپس در راه آهن مشغول به کار شد و شکست خورد.
او به دانشکده حقوق مراجعه کرد و درخواستش رد شد.
او فروشنده یک شرکت بیمه شد و دوباره شکست خورد.
در 19 سالگی پدر شد.
در 20 سالگی همسرش او را ترک کرد و فرزندشان را گرفت.
او در تلاش برای ربودن دخترش شکست خورد و در نهایت همسرش را متقاعد کرد که به خانه بازگردد.
در 65 سالگی برای بازنشستگی معرفی شد. در اولین روز بازنشستگی، چکی به مبلغ 105 دلار از دولت دریافت کرد.
او تصمیم گرفت خودکشی کند، چون خیلی شکست خورده بود.
او زیر درختی نشست تا وصیت نامه اش را بنویسد، اما در عوض، کارهایی را که در زندگی خود انجام داده بود، یادداشت کرد و متوجه شد که در آشپزی مهارت دارد.
او 87 دلار قرض کرد، سیب زمینی و مقداری مرغ خرید، از دستور پخت اختراع خود استفاده کرد و در محله شروع به فروش مرغ کرد.
او در نهایت، در سن 88 سالگی، میلیاردر و با نام کلنل سندرز، بنیانگذار امپراتوری مرغ سوخاری کنتاکی (KFC) شد.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

25 Dec, 10:12


.
سالروز شهادت زرتشت پیامبر
 
۵ دی ۱۴۰۳
محمود فاضلی بیرجندی
 
زرتشت تنها پیامبر ایرانی است.
این نوشتار بهر گرامی‌داشت او در سالروز شهادتش آورده می­‌شود که پنجم دی بود، به ۳۷۶۳ سال پیش از امروز:
 
زرتشت پسر پوروشسپ، نسب به اورمزد می­‌رساند. مادرش دوغدو، نسب به کیومرث می‌رساند، نخستین شهریار جهان و انسان نخستین، پدر آدمیان جهان در اندیشه ایرانی.
 
سپیده‌دم ششم فروردین در روستای راگ خراسان از مادر بزاد. برخی هم گفته‌اند اندر آتروپاتکان بزاد، آذربایگان امروز ایران.
پدرش او را زرتشت نامید.
 
او ببالید. از ۳۰ تا ۴۰ سالگی هفت بار با اورمَزد دیدار کرد. بر فراز کوه اُشیدر بود که نخستین بار پیام آسمانی بدو آمد. پس از آن به بلخ، به دربار گشتاسپ، شاهنشاه ایران، شد و او را به دین بخواند. گشتاسپ بپذیرفت و به زرتشت گروید. آیین او از دربار پادشاه ایران برخاست و پراکنده شد. بدین روی آیینی است که پا بر مدنیت، دارایی و بزرگی دارد، و چیزی از خوی وحشیان و دوری از راه آدمی در آن نیست.
 
نخستین کس که بدو گروید میدیوماه بود، پسر عموی او. پس هوتوس، زن گشتاسپ‌شاه، بدو بگروید.
 
آگاهی به ارجاسپ، پادشاه توران رسید که گشتاسپ دین دیگر پذیرفته، و او بر جای و جاه خویش بیمناک شد. پس با سپاهیانش به ایران تاخت. جنگی درگرفت که گزارشی از آن در کتاب یادگار زریران بمانده. تورانیان در آن جنگ بشکستند. زان پس شاهزاده اسفندیار، به گرد جهان بگشت و دین را اندر دنیا بگسترد.
 
آموزه بنیادین آیین زرتشت سه پایه است:
گفتار نیک، کردار نیک، و پندار نیک.
به این سه پایه «سه نیک» گفته‌اند. گمان می‌رود که تثلیث مسیحیان از این بنیاد برگرفته شده باشد. کتاب او «اوستا» نام دارد.
 
پیروان زرتشت را، به نیرنگ، آتش‌پرستان خوانده‌اند. این سخن به نزد عامه، دستمایه تازش بر زرتشتیان شده. این سخن بی پایه را خصوصا در فرمانروایی صفویان و قاجاران در میان مردم پراگندند و ایرانیان بی‌شماری را بدین نام بکشتند. تا چنان شد که زرتشتیان ترک زادبوم خویش گفتند و به هندوستان شدند.

بیشتری از زرتشتیان تا آن سده‌ها در خاور ایران بودوباش داشتند. خاور ایران، از شمال تا میانه‌اش که قاینات و بیرجند باشد، هم تا زمان قجران زرتشتی‌نشین بود. داستان ستم بر زرتشتیان و خونریری قجران در خاور ایران داستانی است پر آب چشم!
 
زرتشت ۷۷ سال بزیست تا در تازش دوم ارجاسپ تورانی به ایران، در زمان نیایش در شهر بلخ بر دست یکی تورانی به نام «برادریش» شهید شد. نام کشنده زرتشت را «توربراتور» هم گفته‌اند. روز پنجم ماه دی بود، به ۳۷۶۳ سال پیش.
 
آیین او از پس شهادتش در ایران بزرگ بپراکند. به روزگار ساسانیان آیین حکومت شد.
پس از ساسانیان، نماد و نشان ایرانی‌گری ماند و هست.

https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

25 Dec, 09:51


ایده ای در خصوص ریشه دزدی و خلافکاری در جامعه.......🤔

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

24 Dec, 21:26


وقتی برای کسی در زندگیت بیش از حد ارزش قائل می شوی، شما اهمیت خود را در زندگی او از دست می دهید!

اوریانا فالاچی

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

24 Dec, 20:46


نماینده پارلمان اروپا در گفت‌وگوی اختصاصی با یورونیوز:
ایران هنوز تا مفهوم دموکراسی فاصله زیادی دارد....اقدامات پزشکیان در توقف اجرای قانون حجاب (یا رفع فیلترینگ)‌ گام خوبی برای ایجاد زمینه مذاکره میان گروهای مختلف سیاسی (نظام سیاسی با اپوزیسیون) است.......، ایران از قدرت های منطقه و دارای پیشینه تاریخی چند هزار ساله است که نمی توان آن را نادیده گرفت....../ یورونیوز


بیشتر بخوانید: https://tinyurl.com/r66arssw

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

23 Dec, 11:22


پس از ۱۵۰۰ سال...
کاخ و شکارگاه بهرام پنجم ساسانی.

سروده ای که در ویدیو پخش می شود به زبان ایرانیان باستان یا همان زبان پهلوی است.

پاینده ایران❤️

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

23 Dec, 11:16


@politicalculture

فرهنگ سیاسی

23 Dec, 11:10


ترامپ:
دستورات اجرایی برای پایان دادن به مثله سازی جنسی کودکان، حذف تراجنسیتی‌ها از ارتش و اخراج آنها از مدارس ابتدایی و متوسطه و دبیرستان را امضا خواهم کرد.»
او همچنین گفت که «مردان را از ورزش زنان دور نگه ‌می‌دارد» و تاکید کرد: «سیاست رسمی دولت ایالات متحده این است که فقط دو جنسیت وجود دارد: مرد و زن»


@politicalculture

فرهنگ سیاسی

23 Dec, 11:08


سی و دومین سالگرد فروپاشی شوروی خجسته باد

بیژن اشتری

‍ سی و دو سال پیش در چنین روزهایی اتحاد شوروی رسما فروپاشی خود را اعلام کرد.ثمره این فروپاشی ایجاد پانزده کشور مستقل بود.نظام‌های سیاسی به شیوه‌های گوناگون فرو می‌پاشند.شیوه فروپاشی شوروی از درون بود هر چند عامل خارجی به صورت غیر مستقیم اثرگذار بود.دلایل فروپاشی را می‌توانم فهرست‌وار برایتان ذکر کنم:
یک)سوق یافتن بخش اعظم بودجه و منابع کشور به سمت تولیدات نظامی و برنامه های فضایی و غفلت از تامین نیازهای ضروری مردم از قبیل غذا ، مسکن و غیره.
دو)صرف بودجه های هنگفت برای ادامه جنگ افغانستان و حفظ پایگاه‌های نظامی در کشورهای اقماری و کمک‌های بلاعوض اقتصادی به کشورهای کمونیستی در اروپا و سایر نقاط جهان که در مجموع منجر به ضعف شدید اقتصادی کشور و رشد نارضایتی در بین مردم شد.
سه)سربرآوردن قشر فاسدی از سیاستمداران که جز حفظ مناصب و امتیازات مادی انحصاری‌شان به چیز دیگری فکر نمی‌کردند
چهار)فرسودگی ایدئولوژی حکومتی و بی ‌اثر شدن ماشین پروپاگاندا.
پنج)نفی اقدامات اصلاحی از سوی نظامیان و هسته سخت قدرت.گورباچف و یاران اصلاح طلبش تلاش زیادی کردند که با انجام اصلاحات سیاسی و اقتصادی نظام را از فروپاشی نجات دهند اما سران ارتش و اعضای گارد قدیم حاضر به پذیرش این اصلاحات نشدند و بر روش‌های سرکوبگرانه پیشین اصرار کردند.
شش)شکاف بین حکومت و مردم به حدی عمیق شد که اعتماد متقابل بین مردم و حکومت کاملا از بین رفت.این وضعیت منجر به حالت انقلابی شد به طوری‌که نه حاکمان می‌توانستند مثل سابق حکومت کنند نه مردم می‌خواستند مثل سابق از حکومت فرمان ببرند
هفت)بی‌اثر شدن ماشین سرکوب به‌نحوی که هزینه سرکوب برای حکومت بسیار بیشتر از هزینه تحمل اعتراضات عمومی شده بود.

من نمی‌توانم خوشحالی خودم را از فروپاشی کمونیسم بین‌الملل در سی و دو سال پیش ابراز نکنم.هر چه می‌گذرد مطمئن‌تر می‌شوم که کمونیسم چیزی جز شرارت مطلق نبوده و نیست.کمونیست‌ها حداقل باعث مرگ صد میلیون نفر در قرن بیستم شدند.خطر کمونیسم البته همچنان باقی‌ست.امروزه کمونیست‌ها خود را سوسیالیست یا ترقی‌خواه یا پراگرسیو یا‌ حتی لیبرال می‌نامند بس که واژه کمونیست منفور شده .این نئوکمونیست‌ها چه بسا جنایت‌های استالین و پل پوت را هم محکوم کنند اما نباید فریب‌شان را خورد.امروزه کمونیست ها در صحنه های نبرد تازه‌ای مشغول فعالیت هستند و هوادار حقوق اقلیت‌های جنسی و قومیتی و نژادی و غیره شده‌اند.پس باید حواسمان جمع باشد که در دام آنها نیفتیم.ما ایرانی‌ها یک‌بار گول کمونیست‌های وطنی را خورده‌ایم و همین یکبار باید بار آخر باشد.

https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

22 Dec, 23:17


دلیل ساختن مجسمه برای ایشون چیه!؟ هر چی فکر می کنیم، به نتیجه ای نمیرسیم.....

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

22 Dec, 20:21


برای مدت طولانی از کسی متنفر نباشید، چون تنفر تبدیل به نقطه ضعفتان میشود. یاد بگیرید فرد را از دایره مورد نظر توجه تان خارج کنید.

زیگموند فروید

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

22 Dec, 13:46


روایت سعید محمد از ملاقات با خاوری در دفتر شخصی‌اش/ او سه تا چفیه داشت، من که سردار سپاه بودم یک چفیه همراهم نبود!


سعید محمد، فرمانده سابق قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) در ویدیویی که به تازگی از او منتشر شده است گفت:
یک روز به مناسبت هفته بسیج به دفتر آقای خاوری، مدیر عامل وقت بانک ملی ایران رفتم.

در آن زمان من سردار سپاه بودم، وارد اتاق ایشان شدم و دیدم یک چفیه دور گردنش هست، یک چفیه دور دسته صندلی اش گره زده و یک چفیه هم به دیوار پشت زده و عکس شهدا را روی آن چسبانده است.

این اتفاق درحالی بود که من به عنوان یک پاسدار حتی یک چفیه هم به همراه نداشتم.

معلوم است که وقتی کسی می خواهد آن خلاف را انجام دهد این ریا را انجام می دهد. شرق

https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

22 Dec, 13:43


تیپ جدید الجولانی این بار با کراوات، روند تعدیل اندیشه سیاسی از طرز صحبت ها، لباس پوشیدن و رفتارهای زمامداران جدید سوریه را نشان می دهد.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

22 Dec, 13:36


افراد متعصب به‌ ندرت بذله‌گو هستند. در واقع آنها طنز را تهدیدی برای یقین‌ های خودشان می دانند. طنز عموما از یک سو قطعیت را به سخره می گیرد و از سوی دیگر پشتیبان کسی است که با افراد متعصب مخالفند. برای همین است که بازار جوک عمدتا در شرایط سرکوب سیاسی گرم می‌ شود ...

اتحاد شوروی و اقمارش بستری مناسب برای انبوه جوک‌هایی بودند که هم رژیم‌ های مختلف کمونیست را به سخره می‌ گرفتند و هم حامی مخالفین این رژیم‌ها بودند.

اعتقاد بدون تعصب، پیتر برگر و آنتون زایدرولد ترجمه محمود حبیبی

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

22 Dec, 11:07


یکی از نکاتی که زمامداران برخی کشورها باید بدانند این است که در عصر اطلاعات و ارتباطات، جهان در دستان مردم است و به عبارتی، همه از حقایق و اخبار در لحظه مطلعند، بنابراین، در چنین جهانی، در سخن گفتن با افراد ملت، باید نهایت دقت به کار رود که عبارات غیرواقعی یا دروغ تحویل افراد جامعه داده نشود چون به طور قطع حتی کودکان هم باور نخواهند کرد و اعتبار سیاستمدار را نزد افکار عمومی خدشه دار خواهد ساخت.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

21 Dec, 19:54


هتل ترامپ که قرار است در آینده در جده عربستان ساخته شود.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

21 Dec, 12:03


ایشون مادر علم مدیریت ایران هست در ین هشتاد سالگی. افتخار ما ایرانیان هستند.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

21 Dec, 12:02


تا جایی که میتونیم نگذاریم آدم ها از جمع و جامعه آسیب ببینند...

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

21 Dec, 10:06


دولت مدرن لیبرالی ماکس وبر

ماکس وبر، جامعه‌شناس و اقتصاددان لیبرال آلمانی، به ویژه به دلیل تمایزهایش در مفهوم "دولت مدرن" شناخته شده است. او چندین مولفه کلیدی برای تعریف دولت مدرن و مفهوم دولت-ملت ارائه داده است:

حق انحصاری بر خشونت توجیه شده
یکی از مهم‌ترین مولفه‌های وبری از دولت، این است که دولت باید حق انحصاری بر اعمال خشونت قانونی را داشته باشد. به عبارت دیگر، تنها نهادی که می‌تواند از زور استفاده کند، دولت است و این استفاده از زور باید توجیه‌پذیر و تحت کنترل قوانین باشد.

قانونمداری
وبر بر این باور بود که دولت باید از نظر قانونی و مشروعیت جامعه به رسمیت شناخته شود. یعنی شهروندان باید متقاعد شوند که قدرت دولت مشروع است و باید از آن اطاعت کنند. وبر
استفاده از سه نوع قانونمندیِ 
قانونی  سنتی و کاریزماتیک صحبت کرده است.

بوروکراسی
بروکراسی عقلانی سازی ابزاری سازو کار دولت است.
دولت مدرن به شدت به بوروکراسی وابسته است. بوروکراسی به عنوان یک ساختار سازمانی، کارایی و نظم را در اجرای قوانین و سیاست‌های دولتی تضمین می‌کند. این سیستم مستلزم معیارهای مشخصی برای استخدام و ارتقاء است و به قابلیت پیش‌بینی و کنترل در فرآیندهای دولتی کمک می‌کند.

سازماندهی و ادغام
دولت مدرن باید یک سیستم پیچیده از نهادها و سازمان‌ها را شامل شود که بتوانند وظایف مختلف اجتماعی و اقتصادی را انجام دهند. این نهادها به شهروندان خدمات ارائه می‌دهند و آنها را تحت پوشش حمایت‌های اجتماعی قرار می‌دهند.

حاکمیت
دولت مدرن باید حاکمیت را در یک سرزمین مشخص داشته باشد. این به معنای کنترل و اقتدار دولت بر قلمرو جغرافیایی و جمعیت آن است.

در تبیین مفهوم دولت-ملت، وبر بر این نکته تأکید می‌کند که دولت مدرن و ملت به گونه‌ای در هم تنیده شده‌اند. ملت به عنوان یک جامعه دارای هویت مشترک و فرهنگ مشخص، باید تحت یک دولت واحد سازماندهی شود. این دولت نه تنها نماینده منافع ملی است بلکه باید توانایی مشروعی برای اعمال اقتدار بر آن ملت را داشته باشد. در نتیجه، دولت-ملت به یک هویت سیاسی و اجتماعی تبدیل می‌شود که در آن مرزهای جغرافیایی، هویت فرهنگی و نظام سیاسی با هم ترکیب می‌شوند.

https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

20 Dec, 20:12


شبتون خوش🌹

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

20 Dec, 19:38


تفال سیدمحمد خاتمی به دیوان حضرت حافظ

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

20 Dec, 19:37


سرود جمعی از دخترهای بازیگران از جمله یکتا ناصر ، مهران غفوریان مصطفی کیایی و نیلوفر شهیدی و...
برای ایران و به مناسبت یلدا ❤️


@politicalculture

فرهنگ سیاسی

20 Dec, 17:26


یلدایتان شاد باد💐

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

18 Dec, 18:46


روند رشد نزولی اقتصاد چین که تا سال ۲۰۲۹ هم قابل پیش بینی است. به نظر می رسد با توجه به پیشرفت ها و تحرکات گسترده و جهانی غرب و با افول چین و روسیه، با موج جدید جهانی سازی یا New Globalization مواجه باشیم.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

17 Dec, 22:57


عبرت تاریخ...

مورخین می نویسند که خبرنگاری از چرچیل پرسید چگونه بدون مقاومت مردم ، ایران را اشغال کردی؟؟

گفت تاریخ ایران را خوانده بودم، سفیر انگلستان در ایران را خواستم و از او پرسیدم
ایران چگونه مردمی دارد گفت صبر کنید آشپز احمد شاه قاجار در انگلستان اقامت دارد از او بپرسیم!!!

آشپز احمد شاه را احضار کردیم و پرسیدیم راه رفتن به ایران چگونه سهل میشود ؟
اوگفت ظهر عاشورا که نهار میدادید اگر 1000 نفر میرفتند سفارت انگلستان سفارت برای 4000 نفر غذا میپخت ایرانی ها یک پرس میخوردند 3 پرس میبردند.!!
ایران مردمی دارد که اگر برای نهار دعوتشان کنند نمیپرسند صاحبخانه کیست؟!!
اگر به آنان وعده شکمی بدهید طالب چیز دیگری نیستند .
وقتی میخواستیم ایران را اشغال کنیم به بی بی سی دستور دادیم هر روز در رادیواعلام کنید متفقین برای شما میخواهند کیسه های آرد بیاورند .
وقتی تانکهای ما وارد ایران شدند مردم همه در صف بودند برای گرفتن آرد ...!!!

این مردم اگر به مال مفت برسند
سیر هم باشند
باز احساس گرسنگی میکنند...

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

29 Nov, 10:25


وقتی نمی‌دانیم که نمی‌دانیم! چرا مردم فکر می‌کنند همیشه حق با آنهاست؟

الهام حمیدی  

سقراط، فیلسوف و متفکر یونانی، دو هزار و پانصد سال پیش در جواب پیتیا، پیشگوی نیایشگاه دلفی، که سقراط را عاقل‌ترین فرد در آتن خطاب می‌کرد، گفت: «تنها چیزی که می‌دانم این است که هیچ نمی‌دانم.» سقراط می‌دانست که فقط از یک جهت از دیگران عاقل‌تر است، آن‌ هم آگاهی بود که او نسبت به جهل خود داشت. به اعتقاد سقراط خردمندی یک انسان لزوماً به معنی فراوانی دانش او نیست، بلکه به معنی میزان آگاهی او نسبت به کاستی‌های دانش خود است. به زبان ساده‌تر، اگر در جست‌وجو برای یافتن یک فرد عاقل هستید، نباید به دنبال کسی باشید که بیشتر از همه می‌داند، بلکه باید کسی را پیدا کنید که علاوه بر آنچه می‌داند، قبول کند که چیزهای زیادی است که نمی‌داند و این‌گونه همیشه جست‌وجوگر، کنجکاو و منعطف باقی می‌ماند.

همان‌طور که نجیب محفوظ، نویسنده مصری، می‌گوید: «شما می‌توانید از جواب‌های یک فرد به میزان هوش او پی ببرید و از سوال‌هایش به میزان عقل و خرد او.»

دونالد رامسفلد، وزیر دفاع وقت دولت آمریکا در سال ۲۰۰۲، در مصاحبه‌ای در جواب به پرسش یک خبرنگار در مورد نبود شواهد کافی برای وجود تسلیحات اتمی در عراق گفت: «چیزهای زیادی است که ما می‌دانیم که می‌دانیم، چیزهایی دیگری هم هست که می‌دانیم که نمی‌دانیم، و مهم‌تر از همه چیزهایی هم هستند که ما نمی‌دانیم که نمی‌دانیم (unknown unknowns) و اگر نگاهی به تاریخ کشورها داشته باشیم پی می‌بریم که این سخت‌ترین و پیچیده‌ترین قسمت است.»

ولی آنچه رامسفلد به آن اذعان داشت فقط مربوط به تصمیم‌گیری‌های کلان نیست، در زندگی روزانه این ناآگاهی نسبت به آنچه نمی‌دانیم همان نقطه کوری است که همه ما کم‌وبیش در دام آن گرفتار می‌شویم. ما احتمالاً فرصت‌های شغلی یا سرمایه‌گذاری زیادی را از دست داده‌ایم، فقط به این دلیل که اصلاً چیزی از آنها نمی‌دانستیم و چون نمی‌دانستیم که نمی‌دانیم حتی کنجکاو هم نبودیم که بدانیم. تصور ما این بود که همین شغل‌هایی که می‌شناسیم، همه آن مشاغلی است که برای ما مناسب است. ما حتی نمی‌دانیم که چه چیزهایی را از نزدیک‌ترین فرد زندگی خود نمی‌دانیم، نمی‌دانیم از چه قابلیت‌هایی از گوشی موبایلمان بی‌خبریم و نمی‌دانیم که چقدر از واقعیت‌های حزب سیاسی مورد علاقه‌مان بی‌اطلاع هستیم. تفاوت زیادی است بین اینکه بدانیم چیزهایی هست که ما از آنها بی‌اطلاعیم (مانند همان فیزیک کوانتوم) و اینکه اصلاً ندانیم که چه چیزی را نمی‌دانیم.

فلچر و همکارانش در بخشی از مقاله‌شان به صف خودروهای پشت چراغ قرمز اشاره می‌کنند. اگر خودرو اول، پس از سبز شدن چراغ، به حرکت درنیاید با صدای بوق ممتد خودروهای پشت سر خود روبه‌رو می‌شود. واقعیت این است که هرچه از تقاطع دورتر باشید نسبت به آنچه در تقاطع در حال رخ دادن است بی‌اطلاع‌تر می‌شوید، ممکن است چراغ سبز را ببینید ولی عابری که در حال گذر از تقاطع است قابل مشاهده نباشد. در واقع این همان واقعیتی است که ما از آن بی‌اطلاع هستیم، در حالی که تصور می‌کنیم آن چراغ سبز همه واقعیتی است که باید بدانیم.

همان‌طور که فلچر می‌گوید، «توهم کفایت اطلاعات» در کیفیت روابط شخصی نقش بسیار مهمی دارد. بسیاری از مشاجره‌های ما از یک سوءتفاهم پیش‌پاافتاده آغاز می‌شود؛ وقتی دچار این توهم می‌شویم که حق با ماست و ذره‌ای کنجکاو نیستیم اطلاعات جدید دریافت کنیم، یا به منطق طرف مقابل گوش دهیم. هنگام بحث بر سر گرمایش زمین یا جنگ روسیه و اوکراین، دو طرف یکدیگر را متهم به ناآگاهی می‌کنند و تصورشان این است که فرد دیگر بی‌اطلاع، غیرمنطقی و متعصب است. به عبارت ساده‌تر برای مغز ما قبول اینکه دیگران هم می‌توانند حق داشته باشند بسیار دشوار است. افراد با فرض اینکه هر آنچه می‌دانند قابل اعتماد و معتبر است با اطمینانی کاذب وارد تعاملات اجتماعی می‌شوند و نظرات و ارزش‌هایشان شکل می‌گیرد، بدون اینکه کنجکاو باشند که چه چیزهایی را نمی‌دانند یا کدام قسمت اطلاعاتشان ناقص است.

توهم کفایت اطلاعات مانع جدی بر سر راه تصمیم‌گیری‌های منطقی ماست. بیشتر ما معمولاً متوجه نمی‌شویم که همه حقایق را نمی‌دانیم، در نتیجه اعتمادبه‌نفسی دردسرساز داریم که در کنار واقع‌گرایی ساده‌لوحانه مانع از درک واقعیت‌ها و همه ابعاد آن می‌شود. در دنیای دوقطبی‌سازی و اطلاعات مبهم و دوپهلو، فقط انسان‌های متواضع و کنجکاو در دام توهم همه‌چیزدانی خود گرفتار نمی‌شوند. افراد متواضع قبول دارند که آنها همه چیز را نمی‌دانند و افراد کنجکاو همیشه به دنبال کسب اطلاعات جدید و افزایش آگاهی‌شان هستند.

فلچر می‌گوید: «قبل از هر نوع مخالفت با اطرافیانتان اول از خود بپرسید آیا چیزی هست که من نمی‌دانم؟ آیا بخش گمشده‌ای از این داستان می‌تواند نگاه من را به وضعیت تغییر دهد؟» 

https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

28 Nov, 22:35


بمب اتمی سلاح خاصی است که از زمانی که فرآیند ساخت آن طی می شود تا کسب قابلیت های حمل و پرتاب احتمالی آن باید به توان بالایی از تکنولوژی های موشکی یا نیروی هوایی دست یافت. این نوع بمب ها باید یا بصورت کلاهک هسته ای حمل شوند یا توسط بمب افکن های پیشرفته ای حمل گردند. بمب اتمی در کنار تجهیزات یاد شده قدرت بازدارندگی ایجاد خواهد کرد.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

28 Nov, 22:11


از هوش مصنوعی در باره ای زبان فارسی پرسیدند ، ببینید چی جواب داد.......

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

28 Nov, 18:15


ما را چه می شود!؟

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

27 Nov, 20:27


یکی از مهمترین مشخصه های عصر اطلاعات و ارتباطات این است که انسان امروز نسبت به اخبار منتشره آگاه است و صحت یا عدم صحت اخبار، تبلیغات، پروپاگاندا و ادعاها را به دلیل دسترسی به منابع متعدد اطلاع رسانی و خبررسانی متوجه می شود.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

27 Nov, 15:48


چگونه می‌توان در محیط کار با افراد غیرقابل‌تحمل همکاری موثر داشت؟

شما می‌توانید دوستان خود را انتخاب کنید، اما معمولا انتخاب همکاران یک امر غیرممکن است. این احتمال وجود دارد که در طول کار خود با شخصی غیرقابل تحمل همکار شوید که از او متنفر باشید، در این زمان چگونه باید با او همکاری کنید؟

۱. قبول کنید که این موضوع مشکل شماست

این واقعیت که شما فرد دیگری را دوست ندارید، مشکل شماست نه دیگران. با این حال باید به این نکته مهم اشاره کرد که متنفر بودن با بی‌اعتمادی متفاوت است. تنها تا زمانی می‌توانید با افراد دیگر همکاری کنید که آن‌ها از حد خود عبور نکرده باشند یا قوانین محل کار نقض نشده باشد.

۲. دلایل تنفر خود را شناسایی کنید

متنفر بودن اصطلاح مبهمی است و دلایل مختلفی را می‌تواند به همراه داشته باشد. دلایل متنفر بودن از دیگران می‌تواند نحوه‌ رفتار، صحبت یا برخورد آن‌ها نسبت به دیگران باشد. برای مثال ممکن است متوجه شوید دلیل تنفر شما از فرد دیگری، دلخوری یا حسودی باشد. بنابراین در این شرایط باید واکنش‌های احساسی خود را مورد بررسی قرار دهید تا بتوانید آن‌ها را بهتر مدیریت کنید.

۳. اهمیت کار کردن با دیگران را مشخص کنید

برای اینکه با یکدیگر همکاری موفقیت‌آمیزی داشته باشید، دلایل اهمیت این همکاری را مشخص کنید. به عنوان مثال، ممکن است با همدیگر مشغول کار روی یک پروژه عالی‌رتبه باشید.
این موضوع به این معنا نیست که شما حتما باید دوست یکدیگر باشید. بلکه این روش به شما کمک می‌کند تا تنها برای تمرکز روی این کار به انجام این همکاری اقدام کنید.

۴. برنامه‌ای برای حرکت رو به جلو طراحی کنید

داشتن یک دلیل مشترک می‌تواند به شما کمک کند تا کارایی موثرتری با یکدیگر داشته باشید. همچنین داشتن مکالمه با یکدیگر می‌تواند باعث شود فرد مقابل صفات انسانی پیدا کند و به شما کمک می‌کند احساسات خود را از نو تنظیم کنید.

در نهایت، در مورد هیچ کس پیش‌ داوری نکنید. به یاد داشته باشید که دیگران برای انجام کار صحیح استخدام شده‌اند. در صورت نیاز با خود روی این مسئله فکر کنید. اگر تلاش نکنید، به جایی نخواهید رسید. در نهایت ممکن است با روابط کاری کارآمد مواجه شوید.

https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

27 Nov, 13:50


الجزایر اولین خریدار سوخو ۵۷

جنگنده نسل پنجم روسیه یعنی سوخو ۵۷ احتمالاً به زودی توسط اولین مشتری بین المللی این پلتفرم خریداری شود.

جنگنده نسل پنجم روسیه یعنی سوخو ۵۷ احتمالاً به زودی توسط اولین مشتری بین المللی این پلتفرم خریداری شود.

به گزارش عرشه آنلاین؛ جنگنده نسل پنجم روسیه یعنی سوخو ۵۷ احتمالاً به زودی توسط اولین مشتری بین المللی این پلتفرم خریداری شود. به گفته Rosoboronexport، صادرکننده تسلیحات روسیه، این شرکت قراردادهایی را برای ارائه این جنگنده به مشتریان خارجی امضا کرده است.

با این حال، با توجه به سابقه صادرات ناموفق این پلتفرم و همچنین اغراق مسکو در مورد قدرت پلتفرم‌های خود، نشان می‌دهد که این معامله بالقوه ممکن است واقعی نباشد.

مسکو تنها تعداد کمی از این پلتفرم نسل پنجم خود را تولید کرده و منابع و بودجه آن عمدتاً صرف تهاجم مداوم این کشور به اوکراین شده است. علاوه بر این، سوخو ۵۷ نقش فرض شده خود را به عنوان یک جنگنده رادارگریز با نفوذ به دفاع هوایی دشمن تاکنون ایفا نکرده است. تحریم‌های غرب علیه روسیه به دلیل جنگ می‌تواند دلیل دیگری بر کمبود فروش این جنگنده باشد. این تحریم‌ها باعث سقوط صادرات سایر هواپیماهای روسی شد و کشورهایی مانند صربستان، فیلیپین و مصر را تحت تأثیر قرار داد. به همین دلیل، احتمال دارد که الجزایر کشوری باشد که ظاهراً در حال امضای قرارداد سوخو ۵۷ با روسیه است. اگر این درست باشد، نفوذ الجزایر مطمئناً در منطقه افزایش خواهد یافت.

این در حالی است که الجزایر در نزدیکی مرز دو کشور قدرتمند عضو ناتو یعنی فرانسه و اسپانیا قرار دارد.

https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

27 Nov, 12:00


تجارت و مدرنیته

مانی بشرزاد

“من نمی‌دانم کدام یک سودمندتر است:
لرد پودرمالیده‌ای که از زمان دقیق بیدار شدن پادشاه از خواب باخبر است؟
یا تاجری که کشور خود را ثروتمند می‌کند، دستورات خود را از دفتر خود در گجرات یا قاهره می‌فرستد و به بهروزی جهانیان کمک می‌کند؟”

-ولتر، 1733


انجیل می‌گفت ثروتمندان به ندرت وارد بهشت می‌شوند. این رتوریک در عصر روشنگری تغییر کرد، تجار دیگر دشمنان خدا نبودند بلکه سازندگان بهروزی زمینی آدمیان بودند.

زمانی که جان لاک به تحسین از کار و مالکیت می‌پردازد، ولتر طبقه اشراف فرانسه را تمسخر و تجار را تحسین می‌کند، نهاد‌ها تغییر نمی‌کنند، ایده‌ها تغییر می‌کنند. این تغییر در ایده‌ها باعث می‌شود آنها وارد طبقه اشراف انگلستان بشوند.

زمانی که تجارت از امری شوم تبدیل به امری ضروری و محترم می‌شود و از آن طرف قضیه، جنگ و خونریزی تقدس خود را از دست می‌دهد، جهان مدرن متولد می‌شود.

در اینجاست که توصیف مک‌کلاسکی دقت بیشتری از عجم اوغلو و نورث دارد:

نهاد مالکیت بیشتر از اینکه به دلیل زور کارا باشد به دلیل احترام و باور جمعی کارا بود. احترام به این نهاد باعث شد نوآوری اتفاق بیفتد. اگر ایده احترام به نهاد مالکیت و تجار نبود، صرف زور دولت نمی‌توانست مردم را متقاعد کند، همانطور که در فرانسه این اتفاق رخ نداد. نهاد‌های مشابه در کشور‌های مختلف، نتایج مشابهی به ارمغان نمی‌آورند زیرا مردم باورهای متفاوتی دارند و صرفا بر اساس محدودیت‌های دولتی رفتار نمی‌کنند. صرف تغییر نهاد‌ها مدرن شدن جهان را توضیح نمی‌دهد!

در اروپای قرون وسطی، تجار را دشمنان خدا می‌دانستند. تجار و بازرگانان که در دوران قبل از سرمایه‌داری، افرادی بودند که اعتبار اجتماعی پایینی داشتند به طبقه اشراف انگلیس پیوستند. اگر آنها آزادی سود کردن از نوآوری‌های خود را نداشتند، بی گمان این تغییر طبقه و اقتصادی اتفاق نمی‌افتاد. آنها با مال و ابزار‌های تحت مالکیت خود ریسک می‌کردند و در صورت پیروزی، خودشان سود می‌کردند. برعکس، در فرانسه اینگونه نبود. رویه تجارت در فرانسه به این گونه بود که شما نیاز به مجوز‌های دولتی برای ساخت کارخانه داشتید و دولت فرانسه سیاست‌های تشویقی برای تجارت (صادرات) داشت. در فرانسه انقلاب صنعتی اتفاق نیفتاد و طبقه الیت فرانسه برای قرن‌ها از یک گروه تشکیل شده بود.

احترامی که برای تجار در آمستردام و بعد از آن لندن در قرن هفدهم میلادی قائل بودند از ارکان اصلی به دنیا آمدن جهان مدرن بود. کارآفرینان به جای اینکه مورد تنفر واقع شوند، محبوب شدند. همین اتفاق در هنگ کنگ و چین افتاد.  هنگ کنگی که روزی یک جزیره ماهیگیری بود تبدیل به یکی از قطب‌های تجاری دنیا با جمعیت 8 میلیونی شد، چینی که ده‌ها میلیون نفر در آن بخاطر قحطی مردند تبدیل به اقتصاد دوم دنیا شد. کارآفرینانی که در چین مائو شیاطین زمینی بودند تبدیل به قشری محترم شدند.

لیبرالیسم عامل این توسعه بود: از یک طرف افراد آزادی کار و تجارتشان از طرف دولت تضمین شده بود و از طرف دیگر، هنگامی که از طریق کار و نوآوری ثروتی به دست می‌آوردند مورد تنفر جامعه واقع نمی‌شدند.


پیام این تجربه‌ها برای ما روشن است و در طول تاریخ بار‌ها این درس تکرار شده: جلوی تغییر خلاق نایستیم، با توسعه و نوآوری دشمن نباشیم و بگذاریم آزادی کار خود را بکند.

https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

26 Nov, 10:37


استارلینک قابلیت ارتباط مستقیم دیتا برای موبایل بدون هیچ دستگاه اضافه ای را بر روی چند اپراتور باز کرد
به زودی شما در ایران تنها با خرید سیم کارت (حتما غیر ایرانی) به راحتی اینترنت بدون فیلتر خواهید داشت

به نظر می رسد مسئولان عزیز یا باید تمامی اپراتورهای دنیا را در ایران مسدود کنند یا اینکه در زمینه تجدید نظر در مورد فیلترینگ ، کمی سرعت به خرج دهند/ کانال واتساپی اخبار مدیران

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

25 Nov, 16:33


مارک روته نخست وزیر هلند بعد از 14 سال خدمت با این تشریفات و هزینه کمرشکن کاخ نخست وزیری را ترک کرد و به منزلش رفت.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

25 Nov, 12:32


معیار روشنفکری، توانایی در تغییر است.

آلبرت اینشتین

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

25 Nov, 09:23


سرود به عشق میهن، با صدای استاد بنان

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

24 Nov, 22:14


@politicalculture

فرهنگ سیاسی

24 Nov, 20:56


اگر حقوق و دستمزد در ایران ۵ برابر شود، تازه به خط فقر بعضی کشورها می رسیم

روزنامه اعتماد نوشت:


  آنچه امروز عاید حداقل‌بگیران و حقوق‌بگیران ایرانی می‌شود، تورم فزاینده‌ای است که طول و عرض معیشت مردم را به هم دوخته. اگر برخی کشورهای در حال توسعه و کشورهای شرق جهان (و نه کشورهای توسعه یافته) را مد نظر قرار دهیم خط فقر در آنها حول و حوش هزار دلار است (میزان دستمزدها در ایران ۲۰۰ دلار است) اگر حقوق‌ها در ایران تا ۵ برابر هم افزایش یابد، تازه مردم ایران می‌توانند به درآمدهایی دسترسی داشته باشند که نزدیک به خط فقر جهانی است! از این جهت هزینه‌های مردم و مصرف خانوارها افزایش می‌یابد و این روند به رونق تولید می‌انجامد.

https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

24 Nov, 11:58


آشتی ملی چگونه محقق می شود؟

برقراری آشتی ملی مستلزم پذیرش تغییراتی در رویه های سیاست داخلی است. در ذیل چند اقدام ملموس برای رسیدن به آرامش ملی مد نظر رهبرانی است که به نتیجه آشتی و همبستگی ملی رسیده اند:

۱- ایجاد حس امنیت خاطر در مردم و از جمله گروه های اپوزیسیون از بازگشت به میهن و تعامل با
حاکمیت
۲- لغو کلیه احکام و مجازات های اعدام مخالفین سیاسی اعم از افراد در بند یا فراری خارج کشور یا تخفیف در مجازات ها
۳- لغو کلیه احکام اعدام حتی برای مجرمان کیفری

۴- تغییر قانون اساسی برای پذیرش گروه های سیاسی مختلف در صحنه سیاسی کشور

۵- آغاز مذاکرات صلح با گروه های اپوزیسیون و جذب حداکثری آنان در فضای سیاسی کشور بجز گروه های با ماهیت تروریستی

۶- نگاه برابر به هر شهروند کشور از حیث مذهب یا قومیت

۷- اندیشیدن تدابیری برای بهبود وضعیت اقتصادی و رفاهی افراد جامعه

۸- آزادی کامل مطبوعات و رسانه ها برای بیان نظرات و عقاید

۹- شرکت همه احزاب سیاسی کشور از جمله اپوزیسیون در انواع انتخابات

در منطق آشتی ملی، ابتدا باید این حس به تک تک افراد کشور منتقل شود که سرزمین و کشور متعلق به همه آنهاست.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

23 Nov, 20:33


ویژگی های شخصیتی افراد برونگرا و درونگرا

۱. برونگراها:

▫️ علاقه مند به وقایع پیرامون خود.
▫️ رو راست و معمولا پرحرف.
▫️ عقیده خود را با عقاید دیگران مقایسه می کند.
▫️ اهل عمل و پیشقدمی در کارها.
▫️ به سهولت دوستان جدیدی یافته و یا با یک گروه خود را وفق می دهد.
▫️ افکار خود را بیان می کند.
▫️ علاقه مند به افراد جدید.
▫️ تنهایی برای وی بسیار آزار دهنده می باشد.
▫️ از تعامل و ارتباط برقرار کردن با دیگران انرژی می گیرند.
▫️ خوش مشرب بوده اما زیاد احساساتی نیستند.
▫️ ریسک پذیرند، و سریع تصمیم می گیرند.
▫️ اجتماعی هستند، درک آنها آسان است، و شخصیت آنها در خلوت و حضور دیگران یکسان است.
▫️ پس از آنکه حرف خود را زدند به گفته خود می اندیشند.
▫️ علاقمند به کار گروهی هستند. نقل هر مجلس می باشند. موسیقی با صدای بلند و فعالیت های هیجان انگیز را بیشتر دوست دارند.
▫️ رنگ های روشن را بیشتر دوست دارند.
▫️ بیشتر از اعمال دیگران خشمگین می گردند تا اعمال خودشان.
▫️ اطلاعات شخصی خود را به سادگی با دیگران قسمت می کنند. 
▫️ تنها از روی تجارب زندگی خود درس می گیرند و نه عبرت گرفتن از دیگران.
برونگراها  ۵۷ الی ۶۰ درصد از جمعیت زمین را تشکیل می دهند.

۲.درونگراها:

▫️ علاقمند به احساسات و افکار خودشان و نیازمند به داشتن قلمرو شخصی هستند. کم حرف، ساکت و متفکرند.
▫️ دوستان زیادی ندارند. در ارتباط برقرار کردن با افراد جدید مشکل دارند.
▫️ علاقه مند به سکوت و تمرکز. از دید و بازدید های غیر منتظره و ناگهانی بیزارند.
▫️ کارایی وی در تنهایی بیشتر است. بزرگترین وحشت آنها آنست که در یک جمع شلوغ قرار بگیرند یا فردیت خود را از دست بدهند. از فعالیت های انفرادی انرژی می گیرند.
▫️در بین انبوه مردم بودن آنها را خسته می کند. معمولا کمرو هستند. درکشان مشکل است و اهل ایده و عقاید نو می باشند.
▫️ شخصیتی متمایز در خلوت خود و در حضور دیگران دارند. مشتاق و احساساتی می باشند و معمولا احساساتشان را بیان نمی کنند.
▫️ در جمع ناآشنا ساکت اما در جمع دوستان خود راحت می باشند.
▫️ تمرکزشان قوی است.
▫️ برای تصمیم گیری به زمان نیاز دارند.
▫️ پیش از حرف زدن می اندیشند.
▫️ از در میان گذاشتن اطلاعات شخصی خود با دیگران ممانعت می کنند.
▫️ مایل به رویکرد آهسته اما دقیق می باشند.
▫️ با مشاهده درس می آموزند (عبرت از دیگران) و پس از آموختن روش زندگی، زندگی خود را آغاز می کند.

درونگراها  ۲۵ الی ۴۰ درصد از جمعیت را تشکیل می دهند.

هر دوی این دو نوع شخصیت کاملا طبیعی و نرمال هستند. برونگرایان به سوی جهان عینی متمایل بوده و درونگرایان به سوی جهان ذهنی و غیر عینی.
این خصوصیات هیچ ارتباطی با کمرویی درونگرایان ندارد و ممکن است آنها خیلی هم با اعتماد به نفس باشند.


https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

23 Nov, 19:31


در قبال این سوال که خروج از ان پی تی می تواند پاسخ مناسبی به‌ فعال نمودن مکانیسم ماشه علیه ایران باشد؟ باید گفت، چنین اقدامی با فرضیه احتمال حمله نظامی علیه ایران، مستلزم یک آمادگی بالای دفاعی و برخورداری از تجهیزات نظامی جدید بخصوص در حوزه هوا و فضا نظیر: جنگنده بمب افکن های پیشرفته، هواپیماهای با قابلیت رادارگریزی، برخورداری از آخرین تکنولوژی های دفاع ضد موشک و ضدهوایی و به همین ترتیب نیروی مکانیزه و زرهی مدرن برای نبرد زمینی است.  ضمن اینکه، نفرات جنگی کارآزموده و بسیج مردمی گسترده چندین میلیونی با انگیزه و آماده رزم برای مقابله با هر تهاجم در چهارگوشه سرزمین ایران از ضروریات چنین دفاعی است.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

23 Nov, 17:46


زیباکلام: چیزی به اسم «وفاق ملی» وجود ندارد

تنها بخش حاکمیت که از پزشکیان حمایت می‌کرد، رهبری بود

خیلی از پست‌ها به جبهه پایداری و نهادهای خاص داده شده/ آنها تره هم برای وفاق ملی خرد نمی‌کنند؛ به تنها چیزی که کفایت می‌کنند، پاستوری است که پزشکیان در آن نباشد

من با سعید جلیلی، رسایی و مرحوم آیت‌الله مصباح نمی‌توانم وفاق داشته باشم

جامعه گونی سیب‌زمینی نیست/خیلی از کسانی که پزشکیان می‌گویند با آنها وفاق کنیم، یک پول سیاه هم برای وفاق ارزش قائل نیستند

استالین‌های ریز و درشتی در این مملکت وجود دارد که می‌گویند هرکس با ما نیست، علیه ما است! در چنین جامعه‌ای چطور می‌خواهید وفاق به وجود بیاورید؟

صادق زیباکلام در همایش «چیستی، امکان و موانع وفاق ملی در ایران امروز» گفت: ر جامعه خودمان سه مقطع وفاق ملی به وجود آمد. یکی در جریان ملی شدن صنعت نفت بود. دومین مقطع، انقلاب 57 بود که وفاق ملی را می‌شد مشاهده کرد. مقطع بعدی که وفاق را دیدم، دوران جنگ بود. بعد از آن، من دیگر وفاق ملی ندیدم./ جماران

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

23 Nov, 13:15


مسیرهای حمل و نقلی بین المللی که کریدور ایران را دور زده اند.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

23 Nov, 07:52


یک آزمایش جالب!

آزمایشگر (دن آریلی) در یک رستوران به عده‌ای از مشتریان چند سؤال میدهد تا در ازای گرفتن 5 دلار به آن سؤالات پاسخ دهند اما هنگام دادن پول به آنها بجای 5 دلار 9 دلار میدهد و تظاهر می‌کند که حواسش نیست و اشتباهاً 9 دلار داده است ... برخی از مشتریان صادقانه 4 دلار اضافه را برمیگردانند ولی برخی هم به روی مبارک نیاورده و 9 دلار را در جیب می‌گذارند و رستوران را ترک می‌کنند !!

در آزمایش دیگری همین کار تکرار می‌شود با این تفاوت که آزمایشگر در هنگام گفت‌و‌گو با مشتریان تلفن همراهش زنگ میخورد و چند دقیقه‌ای با تلفن صحبت می‌کند و پس از قطع کردن از مشتری‌ها برای اینکه وسط گفت‌و‌گو با آنها به تلفنش را جواب داده عذرخواهی نمی‌کند و به نوعی بی‌احترامی میکند ... در این آزمایش تعداد کسانی که 4 دلار اضافه را برمی‌گردانند تنها یک نفر است یعنی وقتی مشتریان احساس میکنند فردی وقت آنها را بدون عذرخواهی گرفته درصدد انتقام بر آمده و پول بیشتری که اشتباهاً به آنها داده شده را باز نمی‌گردانند

این آزمایش حاوی نکتۀ جالبی‌ست که می‌توان از آن برای توجیه اینکه چرا در بعضی مناطق جهان آمار بالایی از ریاکاری و دزدی و ناهنجاری وجود دارد استفاده کرد :
کارکنان زمانی که حس می‌کنند به آنها از سوی حاکمان و رهبران سازمان ظلم میشود یا حق‌شان در جایی خورده شده هرکجا که دستشان برسد سعی خواهند کرد با ریاکاری، کم کاری، کارشکنی  و یا حتی گاهی دزدی این حق خورده شده را جبران کنند ، در واقع این سطح از دزدی و ریاکاری و ناهنجاری در همۀ جوامع به نوع تعاملِ رهبران سازمان با مردم بازمی‌گردد و رفتار آنها بشدت روی شکل‌گیری اخلاق در جامعه تأثیرگذار است و حتی می‌تواند مرزهای اخلاق را جابه‌جا کند.

در صورتی که الگوهای رفتاری رهبران به شکلی باشد که مردم احساس ظلم کنند آنان هم خود را محق به نادیده گرفتن هنجارهای اخلاقی خواهند دانست و ریاکاری و دزدی و تقلب در سازمان پررنگ شده و بعد از یک دورۀ زمانی از اخلاق ، تنها نامی باقی خواهد ماند.

https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

20 Nov, 22:17


موسولینی


موسولینی وقتی در ایتالیا به قدرت رسید همچون رهبری فرهمند با آغوش باز مردم روبرو شد.در آن سال‌های نخست حکومتش «قهرمان ملی» ایتالیایی ها بود و «بهترین شمشیرزن و سوارکار »ایتالیا و«مردترین مرد» ایتالیا و.همه ایتالیایی ها گوش به فرمان او بودند. اما به تدریج ستاره بخت دیکتاتور غروب کرد و پس از بیست سال حکومت جابرانه عاقبت مجبور به فرار شد.با این حال حتی در آخرین روزهای حکومتش باورش شده بود که مردم ایتالیا یکپارچه پشت سرش هستند.

موسولینی در دسامبر 1944از پایتخت به شمال ایتالیا فرار کرد.او در صدد این بود به نحوی جان خودش را از دست مردم و نیروهای متفقین نجات دهد.او طی فرار گذارش به شهر شمالی میلان افتاد.مردم شهر که از حضور ناگهانی موسولینی مطلع شده بودند دور ماشینش جمع شدند.شمار جمعیت به ده ها هزار نفر بالغ می‌شد.آنها به هر دلیلی شروع کردند به شعار دادن به نفع موسولینی(رفتار مردم بعضی وقتها غیرقابل پیشبینی و گول‌زننده است).حاکم فراری ایتالیا باورش نمی‌شد که در اوج فرار و سقوط با چنین واکنش پرشوری روبرو شود.

او چند ساعت بعد به همسرش گفت:"من بیست سال در این مملکت حکومت کردم اما هرگز چنین استقبال پرشوری را تجربه نکرده بودم.تشویق‌ها به قدری کوبنده بود که دیوارها به لرزه درآمده بود.حس فوق العاده‌ای بود. روی صندلی ماشین ایستاده بودم و به فریادهای اعلام وفاداری آن‌ها گوش می‌دادم...." موسولینی تا چند روز باورش شده بود که مردم ایتالیا یکپارچه حامی خودش و رژیمش هستند.اما همه این‌ها توهم بود.درست است که میلانی‌ها از دیدن رهبر فراری کشورشان ذوق زده شده بودند و فریاد دوچه دوچه سر داده بودند اما دیکتاتور عملا هیچ طرفداری نداشت.دو سه ماه بعد از تظاهرات میلان، موسولینی امیدوار بود که لشکر انبوه پیراهن سیاهانش به کمک او بیایند.او از همه طرفدارانش خواسته بود که به نقطه ای در شمال کشور بیایند تا همراه او با دشمن بجنگند.تعداد پیراهن سیاهان(نیروهای شبه‌نظامی مدافع حکومت)به بیش از چهار میلیون تن بالغ می‌شد تا آنجا که در هر روستا و ده‌کوره ایتالیا یکی دو پایگاه داشتند.اما این مربوط به دورانی می‌شد که دیکتاتور در قدرت بود .....

موسولینی از دستیارش پاوولینی پرسید:"چند نفر آمده اند؟"
پاوولینی سکوت کرد.
موسولینی:"میگم چند نفر از پیراهن سیاهان آمده اند؟"
پاوولینی :"قربان فقط دوازده نفر"

خلاصه شده از کتاب «موسولینی»، ترجمه بیژن اشتری.

https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

19 Nov, 12:48


مارگارت تاچر فصل مهمی در تاریخ بریتانیا


مارگارت تاچر در نخستین مصاحبۀ خود پس از رسیدن به نخست وزیری گفت: در سیاست اگر سخنرانی می خواهید یک مرد را انتخاب کنید، اما اگر عمل می خواهید یک زن را انتخاب کنید.

یازده سال و شش ماه هدایت بریتانیا توسط مارگارت تاچر در خاطرۀ سیاسی بریتانیایی ها و جهان حک شد.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

18 Nov, 10:47


حل مساله

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

16 Nov, 15:03


خطرناکترین زمان روزچه زمانیست؟


جمع بندی طیف وسیعی از مطالعات علمی در زمینه ریتم زمانی بدن
نشان می‌دهد که در حدود سه چهارم از افراد ریتم کاری صبحگاهی دارند:

یعنی در حدود بین ساعت ۷ تا 11 صبح در اوج بازدهی ذهنی هستند
این آمادگی به مرور کاهش می‌یابد و در ساعتهای ابتدایی بعد از ظهر به حداقل خودش می‌رسد، و در نهایت در انتهای بعداز ظهر و ابتدای شب مجدداً به اوج خودش می‌رسد. این افراد را «مرغان صبحگاهی» می‌نامند.

اما یک چهارم افراد ریتم کاری شبانه دارند:

این افراد معمولاً تمایل دارند که دیرتر از خواب بیدار شوند، به مرور تا نزدیکی ظهر کم‌کم انرژی ذهنی خودشان را کسب می کنند، ولی مجدداً در ساعت‌های ابتدایی بعدازظهر این انرژی کاهش می‌یابد تا اینکه در ساعت‌های ابتدایی شب مجدداً این انرژی ذهنی به اوج خود می‌رسد
(معمولاً بیشتر از صبح) و لذا تمایل دارند تا ساعتهای دیرتری از شب بیدار بمانند. این افراد را «جغدهای شامگاهی» می نامند.

من مرغ صبحگاهی هستم یا جغد شامگاهی؟

این یکی از مهم‌ترین سؤالاتی که هر کدام از ما باید هم بپرسیم و هم به صورت دقیق و سیستماتیک جواب آن را پیدا کنیم.

اشتباه ما در پاسخ دادن به این سؤال مساوی است با تلف کردن ساعتهای طلایی زندگی‌مان، و یافتن پاسخ مناسب و هماهنگ کردن فعالیتهای حرفه ای با ریتم کاری خودمان مساوی است با افزایش بازدهی فعالیتهای حرفه ای ما، بدون هیچگونه تلاش بیشتری!

_ خطرناک‌ترین زمان روز چه زمانی است؟

اگر به قدر مشترک دو گروه بالا توجه کنیم می‌بینیم که هر دو گروه در ساعتهای ابتدای بعد از ظهر (ساعت 1 تا 4)در پایین‌ترین میزان آمادگی ذهنی هستند.

این ساعتها را خطرناکترین ساعتهای روز می‌توان قلمداد کرد.

بایستی از فعالیتهای مهم، تصمیمات کلیدی، مذاکرات سرنوشت ساز، و جلسات مهم در این ساعتها اجتناب کنیم.

این ساعتها را می توانیم به فعالیتهایی اختصاص دهیم که بیشتر حالت تکراری دارند و نیازمند تمرکز و خلاقیت و انرژی ذهنی بالایی نیستند.

https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

16 Nov, 14:43


آنتونی برجس ٤۰ ساله بود که دکترها به وی گفتند یک سال دیگر بیشتر زنده نیست، زیرا توموری در مغز خود دارد. وی بیشتر از خود نگران همسرش بود، که پس از وی چیزی برایش باقی نمی‌گذاشت.

آنتونی قبل از آن هرگز نویسنده‌ حرفه‌ای نبود، اما در درون خود میل و کششی به داستان‌نویسی حس می‌کرد و می‌دانست که استعداد بالقوه‌ای در وی وجود دارد. بنابراین تنها برای باقی گذاشتن حق‌الامتیاز نشر برای همسرش پشت میز تحریر نشست و شروع به تایپ کرد.
او حتی مطمئن نبود که آیا ناشری حاضر می‌شود داستان وی را چاپ کند یا نه؛ ولی می‌دانست که باید کاری انجام دهد.

در ژانویه ١٩٦۰ وی گفت: من فقط یک زمستان، بهار و تابستان دیگر را پشت سر خواهم گذاشت، و پاییز آینده همراه با برگ‌ریزان خواهم مرد.
در این یک سال، وی ۵ داستان را به انتها رساند و یکی دیگر را تا نیمه نوشت. بهره‌وری او در این یک سال برابر با بهره‌وری نصف عمر فورستر (رمان‌نویس معروف انگلیسی) و دو برابر سلینجر (نویسنده‌ معاصر آمریکایی) بود.

اما آنتونی برجس نمرد! وى ٧٦ سال عمر کرد و طی این سال‌ها ۷۰ کتاب نوشت. مشهورترین کتاب وی پرتقال‌کوکی است.بدون سرطان شاید وی هیچ‌گاه نمی‌نوشت، هیچ‌گاه به چنین پیشرفتی نمی‌رسید.

بسیاری از ما نیز استعدادهایی پنهان داریم، مانند آن‌چه که در برجس بود و گاه منتظریم که یک وضع اضطراری بیرونی آن را بیدارکند.
اما بهتر است منتظر آن وضعیت اضطراری نشویم، و هم‌اکنون از خودمان بپرسیم که اگر من در وضعیت آنتونی برجس بودم، چه می‌کردم؟ چگونه زندگی روزمره‌ی خود را تغییر می‌دادم؟

https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

16 Nov, 14:23


کره شمالی، یکی از مرموزترین و پرحاشیه‌ترین کشورهای جهان


"چه اتفاقی بر سر کره شمالی افتاد؟" سوالی است که شاید بسیاری از ما از خود پرسیده باشیم که چه بر سر این کشور آمد که تفاوتی فاحش با کشور همسایه ی خود یعنی کره ی جنوبی دارد؟

در این ویدیو، ما داستان فلاکت و انزوای کره شمالی را بازگو می‌کنیم و سعی داریم پرده از اسرار این کشور برداریم.


از تاریخچه پیچیده سیاسی و اقتصادی گرفته تا وضعیت حقوق بشر و زندگی روزمره مردم، همه و همه در این ویدیو

چگونه تاریخ و سیاست می‌توانند بر سرنوشت یک ملت تاثیر بگذارند.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

13 Nov, 22:05


انسان به طور فطری شرارت دارد و آن در عقل او نهفته است به همین دلیل بایستی وضع خویش را از طبیعی به مدنی انتقال دهد.

کانت
متافیزیک اخلاق، ص ۳۱۲

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

13 Nov, 21:55


از دید جک ما کارآفرین بزرگ چینی زندگی کاری ما در ۲۰ تا ۶۰ سالگی باید به چه شکلی باشد؟

جک ما (Jack Ma)، بنیانگذار علی بابا (Alibaba) و کارآفرین چینی را خیلی‌ها می‌شناسند. او جوانان مشتاق را تشویق می‌کند و نکته‌های زیادی را به آنان آموزش می‌دهد. او در یک سخنرانی در سال ۲۰۱۵ برای جوانان کره جنوبی صحبت می‌کند و به آنان می‌گوید که چگونه در زندگی موفق باشند.
جک ما در این برنامه، مسیر زندگی پیشنهادی خود را از ۲۰ تا ۶۰ سالگی مطرح می‌کند. البته این مسیر راهی کلی است و قطعاً موارد استثنایی و موفق دیگری هم وجود دارند. در پایان هم، او از حسرت‌های خود در طول زندگی صحبت می‌کند.

قبل از ۲۰ سالگی

دانش‌آموز خوبی باشید. برای کارآفرین شدن صبر کنید و فقط چند تجربه کوچک داشته باشید.

بین ۲۰ تا ۳۰ سالگی

افراد تأثیرگذاری را دنبال کنید. به یک شرکت کوچک بروید. معمولاً در شرکت‌های بزرگ، فرآیندها را به خوبی فرامی‌گیرید و عضوی از یک ماشین بزرگ خواهید بود؛ اما زمانی که به شرکت کوچکی بروید، شما یاد می‌گیرید که پرشور (Passion) باشید و رویاپردازی کنید. همچنین یاد می‌گیرید که تعداد زیادی کار را همزمان انجام دهید. بنابراین پیش از ۳۰ سالگی مهم نیست که به چه شرکتی خواهید رفت؛ مهم رئیس شماست. مهم کسی است که شما به دنبال او می‌روید. یک رئیس خوب به شیوه متفاوتی به شما آموزش می‌دهد.
در این دوره سنی تا می‌توانید اشتباه کنید. از اینکه شکست می‌خورید، نگران نباشید؛ به زمین می‌افتید و دوباره بلند می‌شوید. از این شکست‌ها یاد بگیرید و لذت ببرید. مهم‌ترین درآمدی که شما در آینده کسب خواهید کرد، یادگیری از همین شکست‌های سنین جوانی است.

بین ۳۰ تا ۴۰ سالگی

باید دقیق فکر کنید که آیا می‌خواهید برای خودتان کار کنید یا خیر. آیا واقعاً می‌خواهید یک کارآفرین شوید؟

بین ۴۰ تا ۵۰ سالگی

شما باید کاری را انجام دهید که در آن ماهر هستید. سعی نکنید از این شاخه به آن شاخه بپرید و کار خود را عوض کنید؛ زیرا خیلی دیر شده است. ممکن است با این تغییر موفق شوید، اما احتمال شکست شما بسیار بالاست. بنابراین از ۴۰ تا ۵۰ سالگی روی کارهایی که در آن‌ها ماهر هستید تمرکز کنید.

بین ۵۰ تا ۶۰ سالگی

برای جوانان کار کنید؛ زیرا افراد جوان‌تر بهتر از شما کار می‌کنند و می‌توانید به آن‌ها اعتماد کنید. روی جوانان سرمایه‌گذاری کنید و مطمئن شوید که خوب کار می‌کنند و خوب یاد می‌گیرند.

۶۰ سالگی به بعد

برای خودتان وقت بگذارید. به ساحل بروید و آفتاب بگیرید! الان برای تغییر خیلی دیر شده است...

حسرت‌های زندگی جک ما

او می‌گوید: "من زمان زیادی را صرف سخت کار کردن کردم و زمان بسیار اندکی را با خانواده خود سپری کردم. اگر زندگی دیگری داشتم، هیچوقت این کارها را تکرار نمی‌کردم. البته زندگی کوتاه است. باید در تمام مراحل زندگی تجربه‌های مختلفی به دست آورد. آدم‌ها نگاه‌های متفاوتی دارند. بعضی‌ها فکر می‌کنند که شما ثروتمند هستید، موفق هستید، اما در حقیقت هیچکدام آن‌ها نیستید! بعضی افراد می‌گویند این شخص پول ندارد، او فرد افتضاحی است؛ اما این هم شاید غلط باشد. هر کس مسئول زندگی خودش است.
اما الان برای حسرت خوردن بسیار دیر شده است. حسرت خوردن را فراموش کنید. به اینکه در ۱۰ یا ۲۰ سال آینده چه خواهید کرد بیاندیشید."

https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

11 Nov, 08:07


یک خبر جدید، شاهکار تسلا وارد بازار می‌شود

موبايل «تسلا پای» در پایان سال ۲۰۲۴ به بازار عرضه خواهد شد. این گوشی دارای ۳ ویژگی برجسته است که سایر تلفن‌های هوشمند فاقد آن هستند:

- نیازی به شارژ باتری ندارد  زیرا از انرژی خورشیدی استفاده می‌کند و تنها به نور نیاز دارد تا به‌طور خودکار شارژ شود (بدون نیاز به قرار گرفتن در معرض مستقیم نور خورشید).

- نیازی به حجم اینترنت ندارد زیرا مستقیماً به شبکه «استارلینک» ایلان ماسک متصل می‌شود که پوشش جهانی دارد.

- ارتباط زمین  ماه  مریخ را پشتیبانی می‌کند.

https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

11 Nov, 08:05


هوش مصنوعی نشان می دهد که حالات مشاهیر ایران چگونه بوده است.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

11 Nov, 06:05


این نکته، بیانگر یک بلای مدیریتی است. راه حل آن در نگاه سیستمی است. یعنی مدیر و کارکنانش باید خود را همکارانی با کارکرد مشخص در سیستم ببینند که با هم کار می کنند و اندیشه رئیس و مرئوسی باید جای خود را به ضرورت روابط انسانی برای همکاری بدهد.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

09 Nov, 22:21


می ماسک، مادر ایلان ماسک چه کسی است؟

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

08 Nov, 18:31


۹ عادت برونگراها که درونگراها نمی توانند آن ها را تحمل کنند!

نحوه عملکرد و رفتار درونگرا‌ها و برونگرا‌ها با یکدیگر تفاوت‌های زیادی دارد. این تفاوت‌ها گاهی می‌توانند منجر به بروز مشکلاتی شوند. علم روانشناسی چندین عادت افراد برون‌گرا را شناسایی کرده که درون‌گرا‌ها نمی‌توانند آن‌ها را تحمل کنند. در ادامه، به بررسی ۹ عادت می‌پردازیم

۱) حضور مداوم در رویدادهای اجتماعی

افراد برون‌گرا از ارتباطات اجتماعی و حضور در جمع انرژی می‌گیرند و علاقه‌مندند که به طور مداوم در رویداد‌های اجتماعی شرکت کنند. اما برای درون‌گرا‌ها، این ارتباطات می‌توانند بسیار خسته‌کننده باشند و آن‌ها نیاز به زمان بیشتری برای بازیابی انرژی خود دارند. در حالی که برون‌گرا‌ها از فعالیت‌های اجتماعی لذت می‌برند، درون‌گرا‌ها نیاز دارند که پس از ارتباطات اجتماعی زمانی را به تنهایی بگذرانند تا احساس راحتی و آرامش کنند.

۲) سطح بالای انرژی

افراد برون‌گرا معمولاً با انرژی بالا و شور و هیجان وارد مکالمات و رویداد‌ها می‌شوند. آن‌ها دائماً در حال صحبت کردن و حرکت هستند و تلاش می‌کنند که محیط را با انرژی خود پر کنند. اما برای درون‌گرا‌ها، این سطح بالای انرژی می‌تواند طاقت‌فرسا باشد و آن‌ها ترجیح می‌دهند که مکالمات آرام و با تفکر بیشتری داشته باشند. این تفاوت در سطوح انرژی گاهی می‌تواند باعث خستگی و ناراحتی درون‌گرا‌ها شود.

۳) نیاز به پاسخ فوری

برون‌گرا‌ها به دلیل نحوه پردازش دوپامین در مغزشان، تمایل به دریافت بازخورد فوری دارند و دوست دارند که پاسخ‌ها و واکنش‌ها را به سرعت دریافت کنند. اما درون‌گرا‌ها نیاز دارند که زمان بیشتری برای تفکر و پردازش اطلاعات داشته باشند و تحت فشار قرار گرفتن برای پاسخ‌دهی سریع می‌تواند برایشان استرس‌زا باشد. درک این تفاوت می‌تواند به بهبود ارتباطات بین این دو گروه کمک کند.

۴) علاقه به بودن در کانون توجهات

برون‌گرا‌ها اغلب دوست دارند مرکز توجه باشند و از اینکه در کانون توجه قرار بگیرند، لذت می‌برند. آن‌ها از بیان داستان‌ها، رهبری بحث‌ها و جلب توجه دیگران خوشحال می‌شوند. اما برای درون‌گرا‌ها، این سطح از توجه می‌تواند ناراحت کننده باشد و آن‌ها ترجیح می‌دهند که بیشتر گوش دهند و مشاهده کنند تا اینکه خودشان در مرکز توجه باشند. گاهی اوقات این تفاوت در نیاز به توجه می‌تواند باعث ایجاد تنش بین افراد برونگرا و درونگرا شود.

۵) ایجاد وقفه‌های مکرر در گفتگو

برون‌گرا‌ها معمولاً با صدای بلند فکر می‌کنند و ایده‌های خود را به سرعت و به طور آزادانه به اشتراک می‌گذارند که ممکن است به ایجاد وقفه در مکالمات دیگران منجر شود. برای درون‌گرا‌ها که نیاز به زمان بیشتری برای شکل‌دهی به افکارشان دارند، این وقفه‌ها می‌توانند آزاردهنده باشد و احساس کنند که ایده‌هایشان به اندازه کافی مورد توجه قرار نمی‌گیرد. احترام به سبک ارتباطی یکدیگر می‌تواند به بهبود مکالمات کمک کند.

۶) عدم درک نیاز به زمان سکوت

برون‌گرا‌ها اغلب لحظات سکوت در مکالمات را به عنوان وقفه‌های ناخوشایندی می‌بینند که باید با صحبت پر شوند. اما برای درون‌گرا‌ها، این لحظات سکوت بسیار ارزشمند و زمانی برای تفکر، بازیابی انرژی و جمع‌آوری افکارشان هستند. عدم درک نیاز به زمان سکوت توسط برون‌گرا‌ها می‌تواند برای درون‌گرا‌ها ناامیدکننده و خسته‌کننده باشد.

۷) عدم علاقه به مکالمات عمیق

شاید شما هم تا به حال خواسته باشید که در مورد ایده‌ای عمیق با یک برونگرا صحبت کنید، اما او دائماً بحث را به موضوعات سطحی تغییر می‌داده است. برای درون‌گرا‌ها، شرکت در مکالمات عمیق که از بحث‌های سطحی فراتر ‌می‌روند، بسیار لذت‌بخش است. در حالی که برون‌گرا‌ها اغلب مکالمات سریع و پرهیجان را ترجیح می‌دهند. این تفاوت می‌تواند باعث سوءتفاهم شود، اما مهم این است که هر دو طرف به ترجیحات یکدیگر احترام بگذارند.

۸) به اشتراک‌گذاری بیش از حد اطلاعات

برون‌گرا‌ها معمولاً افکار و احساسات خود را بدون تردید به اشتراک می‌گذارند و از بیان تجربیات شخصی خود با دیگران، حتی افرادی که تازه ملاقات کرده‌اند، ابایی ندارند. در مقابل، درون‌گرا‌ها بیشتر مایل به حفظ حریم خصوصی خود هستند و فقط با افرادی که اعتماد کامل به آن‌ها دارند، تجربیات شخصی‌شان را به اشتراک می‌گذارند.

۹) عدم توجه به نیاز درونگراها به زمان تنهایی

برون‌گرا‌ها از بودن در کنار دیگران و شرکت در فعالیت‌های گروهی انرژی می‌گیرند و از این طریق خود را شارژ می‌کنند. اما درون‌گرا‌ها برای بازیابی انرژی و پردازش افکارشان نیاز به زمان تنهایی دارند. مهم است که برون‌گرا‌ها بدانند درون‌گرا‌ها به زمان تنهایی خود نیاز دارند و این درخواست یک نیاز طبیعی برای بهبود عملکرد آن‌هاست.

https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

08 Nov, 17:16


سکه سمت چپ مربوط به سال ۱۹۰۹ همزمان با دوره قاجار در ايران و سکه سمت راست مربوط به دوره معاصر است.

شاید باور نکنید ولی هر دوى اين سكه‌ها هنوز پول رايج سوئيس هستن!  به این میگن ثبات اقتصادی، چیزی که ما حتی خوابشم نمیتونیم ببینیم.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

08 Nov, 17:12


هری ترومن 33 مین رئیس جمهور آمریکا بعد از پایان دوره‌اش آنقدر بی پول بود که کنگره برای او یک حقوق بازنشستگی در نظر گرفت، جالب اینجاست هربرت هوور که 31 مین رئیس جمهور آمریکا بود با اینکه شخصی ثروتمند بود برای اینکه ترومن احساس حقارت نکند او نیز درخواست داد که برایش چنین حقوقی در نظر گرفته شود!

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

08 Nov, 17:11


تنها ویدئویی که از دوره قاجار وجود دارد

ویدئویی کمیاب و بسیار قدیمى از تهران عصر قاجار را ببینید. شمال‌غربی تهران؛ به‌ترتیب؛ گنبد مسجد سیدعزیزالله در جنوب مسجد شاه، به‌همراه بخشی از سقف بازار تهران و پس از آن گنبد و مناره‌های مسجد شاه.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

06 Nov, 17:41


وزیر دفاع ژاپن طی مصاحبه‌ای در مورد رویکرد جدید ارتش ژاپن مبنی بر توسعه موشک‌های مختلف تهاجم زمینی حتی تا برد ۲۵۰۰ کیلومتر می‌گوید که
اوکراین به ما یک چیز را نشان داد و آن این است که اگر بنشینیم تا وقتی دشمن حمله کرد از خود تنها در داخل خاکمان دفاع کنیم، حتماً شکست خواهیم خورد.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

06 Nov, 17:36


حساب کاربری سفارت کره جنوبی در ایران به‌تازگی ویدئویی را از اجرای یک ترانه فارسی توسط سفیر این کشور منتشر کرده است.

کیم جون پیو که به زبان فارسی می‌تواند حرف بزند، ترانه «پُرسون پُرسون» را با حضور یک گروه ارکستر ایرانی به نام «ایستگاه» اجرا کرده است.

بنا بر اعلام سفارت کره جنوبی او این ترانه را «به‌مناسبت شصت و دومین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک ایران و کره‌ جنوبی» اجرا کرده است.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

04 Nov, 05:00


نظرات چرچیل درباره بمب‌افکن‌ها و اهمیت حمله هوایی در جنگ

در ژوئن 1940، با سقوط فرانسه و آغاز نبرد بریتانیا، وینستون چرچیل، نخست‌وزیر بریتانیا، نقشی حیاتی برای بمب‌افکن‌ها در مسیر پیروزی جنگ قائل شد. در اوج نبرد، او در 3 سپتامبر 1940 اعلام کرد: «جنگنده‌ها ناجی ما هستند، اما تنها بمب‌افکن‌ها راه رسیدن به پیروزی را فراهم می‌کنند.»
او در نامه‌ای به دوست نزدیکش، لرد بیوربروک، وزیر تولید هواپیما، تأکید کرد: «هیچ راهی برای متوقف کردن هیتلر نداریم. اما تنها چیزی که می‌تواند او را به زانو درآورد، یک حمله تمام‌عیار و ویرانگر از سوی بمب‌افکن‌های سنگین بریتانیایی علیه سرزمین نازی‌ها است. باید توانایی غلبه بر آن‌ها را با این روش داشته باشیم؛ وگرنه راه دیگری برای پیروزی نمی‌بینم.»
با این حال، تا پایان سال 1940، چرچیل متوجه شد که نیروی بمب‌افکن‌های بریتانیا هنوز با کمبودهایی روبرو است. او در یادداشتی فوری با عنوان «اقدام فوری امروز» نوشت: «عمیقاً نگران وضعیت راکد نیروی بمب‌افکن‌ها هستم. توسعه سریع نیروی بمب‌افکن‌ها یکی از بزرگ‌ترین اهداف نظامی ماست... شرایط موجود به شدت نگران‌کننده و تیره است.»

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

03 Nov, 20:08


سخنان دکتر دینانی در ضرورت احیای هویت ملی

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

02 Nov, 20:08


مطهرنیا: آمریکایی‌ها پس از روشن شدن تکلیف نوهارتلند - با مرکزیت تهران - به سراغ شرق آسیا خواهند رفت.

نظم نوین جهانی در حال شکل‌گیری است.
آنچه امروز در خاورمیانه می‌بینیم، یک امر برنامه‌ریزی شده است.
اسرائیل - به عنوان مجری - با رهبری حرکت در ایجاد نظم نوین جهانی هماهنگ است؛ تمایز خاصی میان جمهوری‌خواهان و دموکرات‌های آمریکا در این مورد وجود ندارد/ بلومبرگ فارسی

کانال فرهنگ‌سیاسی: طرح نظرات به معنی تایید آنها نیست.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

02 Nov, 18:54


پول نفت برای مردم
از نفت به ثروت ملی

داستان کشوری که نفت را خرج نکرد، بلکه سرمایه کرد
مقایسه مورد نروژ با کشورهای دیگه

گوینده: علی بندری


@politicalculture

فرهنگ سیاسی

01 Nov, 19:10


والا اگه این انرژی‌رو بجای کبوتر روی ساخت فضاپیما گذاشته بودن الان ایلان ماسک دیگه کی بود!؟

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

01 Nov, 19:07


تو ژاپن اونایی که صبحها زودتر از بقیه میان سر کار ماشیناشونو دورتر پارک میکنن تا اونایی که دیرشون شده بتونن نزدیک تر پارک کنن و زود وارد محل کارشون بشن تا دیگه بیشتر از اون دیرشون نشه

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

30 Oct, 19:11


دکتر محمود سریع القلم : علل مسائل اقتصادی و سیاسی ایران

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

29 Oct, 04:18


اثر مار کبرا

در قرن ١٨ زمانی که انگلیس، هند را مستعمره خود نمود تعداد مارهای کبرا در سطح شهر دهلی نو زیاد بود.
دولت برای مدیریت بحران، تصمیم گرفت برای هر مار مُرده‌ای که مردم تحویل دهند جایزۀ نقدی به آنها پرداخت کند.
این تصمیم در ابتدا با تحویل مارهای مردۀ زیادی توسط مردم موفق به نظر می‌رسید و همه منتظر بودند که در طول زمان تعداد مارهای کبرا کمتر شود. اما در نهایت تعجب تنها تعداد مارهای مرده‌ای که مردم تحویل میدادند هر روز بیشتر می‌شد، دولت از پیامد این سیاست، غافل بود زیرا بسیاری از مردم فقیر دهلی با تصور اینکه این کار درآمد خوبی دارد به پرورش مار روی آوردند.

البته این آخر ماجرا نبود و زمانی که دولت اعلام کرد دیگر برای مارها جایزه نمی‌دهد فقرا مارهایی که پرورش داده بودند را درشهر رها کردند.
بنابراین، جمعیت مارها نه تنها کاهشی پیدا نکرد بلکه وضعیـت از روز اولش هم بحرانی‌تر شد، از این پدیده به نام اثر مارکبرا یاد میشود.
اثر مارکبرا یعنی نداشتن افق تصمیم‌گیری مناسب در حل مسائل، که می‌تواند عواقب پیش‌بینی نشده و خطرناکی را به همراه داشته باشد.

به عبارتی، اثر مار کبرا همان جمله معروف است که می گوید: " چی فکر می کردیم و چی شد...."

https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

29 Oct, 04:13


@politicalculture

فرهنگ سیاسی

28 Oct, 19:15


@politicalculture

فرهنگ سیاسی

25 Oct, 04:47


اگر می خواهید سریع بروید، تنها بروید ولی اگر می خواهید به دوردست ها بروید، به تیم نیاز دارید.

جان وودن

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

25 Oct, 04:45


پویی، آخرین امپراتور چین در سال 1908 و در سه سالگی امپراتور شد، 4 سال بعد انقلاب شد و برکنار شد، 18 سال بعد با حمایت ژاپنی‌ها خود را امپراتور شمال چین نامید، 15 سال بعد از آن دستگیر شد و به زندان افتاد. او که باغبان زندان شده بود پس از مدتی عفو شد و تا آخر عمر به عنوان یک شهروند ساده کار باغبانی پارک عمومی پکن را انجام داد!

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

23 Oct, 03:49


دانشجوی دانشگاه MIT که مغزش رو به گوگل متصل کرده

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

23 Oct, 03:46


۸۰ سال از این کاریکاتور گذشته، ولی هنوز دنیا تغییری نکرده است.

در این رستوران فرضی، بیشترین ثروت بر سر میزِ جنگ آمده است و میزهای سلامت و بهداشت ، علم و دانش و تحصیلات و هنر خالی است.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

22 Oct, 18:52


نخست وزیر هلند در زمان ورود به پارلمان قهوه‌اش روی زمین می‌ریزد.
بقیه ماجرا را تماشا کنید.

چیزی بنام فرهنگ بد/خوب وجود ندارد تنها رهبران بد/خوب وجود دارند.

رهبران جامعه/سازمان عامل اصلی در تثبیت فرهنگ سازمانی شان هستند. میتوان چنین گفت  که هر فرهنگ نیازمند یک الگوست. و الگوها در ثبات یا تزلزل فرهنگ و ارزش های حاکم، نقش اساسی دارند.
رفتار های دوگانه و بی ثبات و متاثر از یک ایدئولوژی، حزب، قومیت، جنسیت و ... عامل اصلی در تخریب بنیان های فرهنگی یک جامعه/سازمان اند. در اکثر اوقات رفتار  و کردار رهبران الگوی فکری رفتارهای مردم/کارکنان است.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

22 Oct, 18:49


اثر توافق کاذب: افسانه همفکر بودن!

ما غالبا هم عقیده بودن دیگران با خودمان را بیش از حد تخمین می‌زنیم و باور داریم که احساسات و تفکرات دیگران نیز دقیقا مشابه ماست. به این خطا، اثر توافق کاذب گفته می‌شود.

اثر توافق کاذب در انجمن‌های داوطلب و احزاب سیاسی هم که دائما جمعیت طرفداران خود را بیش از آنچه هست تخمین می‌زنند رونق دارد. مثلا در مورد گرمای کره زمین، هر چقدر موضوع را بحرانی درنظر بگیری، احتمالا گمان می‌کنی اغلب مردم هم با تو هم عقیده‌اند. همینطور اگر سیاستمداران از نتیجه انتخاباتی مطمئن باشند، نمی‌توانند محبوبیت خود را همانقدر یا کمتر از آنچه هست ببینند.

هنرمندان هم در ۹۹ درصد پروژه های جدید انتظار دارند موفقیت‌شان بیشتر از قبل باشد.
البته دنیای تجارت هم در معرض چنین نتیجه‌گیری‌های اشتباهی هست. اینکه واحد تحقیق و توسعه گمان کند محصولش جذاب است به این معنا نیست که مشتری‌ها هم نظر مشابهی خواهند داشت. مخترعان هم شیفته ویژگیهای کارآمد محصولات خود می‌شوند و به اشتباه باور می‌کنند مشتری‌هایشان نیز همینطور فکر می‌کنند.

اثر توافق کاذب به دلیل دیگری نیز جالب است. اگر دیگران با ما هم نظر نباشند، ما آنها را اشخاصی غیرعادی می‌پنداریم.
در نتیجه، فرض کنید جهان‌بینی‌تان با عموم مردم متفاوت است. بعلاوه فکر  نکنید کسانی که طرز فکر متفاوتی دارند احمق‌اند. قبل از اینکه اعتمادتان را به آنها از دست بدهید، فرضیات خودتان را زیر سوال ببرید!

هنر شفاف اندیشیدن
رولف دوبلی

https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

22 Oct, 18:46


نظر سنجی گالوپ منتشر کرده که اولویت های اول نسل z زندگی شاد و مرفه و آخرین ساختن کسب و کار


میدونید جالبیش چیه اینکه طرف چجوری تو فکر داشتن پول کافی برای راحتی اما حاضر نیست تو همون سطح به کسب و کار فکر کنه

یعنی میخواد از راه ارث پول به دست بیاره
یا پول درآوردن از هر راهی براش فرق نداره فقط داشتنش براش مهمه...

و اصولا معنی غرقگی را متوجه شدن؟
اینکه در کاری که براش ساخته شدی  غرق بشی خود شادکامی هست

و کار مترادف ناراحتی نیست بلکه کار مناسب خود و نامناسب خود داریم
.
و..

پرسشهای فراوان دیگه .....

ایا کمک به  درک   معنا خلا نسل z هست؟!

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

18 Oct, 17:20


@politicalculture

فرهنگ سیاسی

18 Oct, 12:23


یک ایرانی، دست راست ایلان ماسک شد.

امید افشار، مردی ۳۷ساله و ایرانی‌الاصل، که به‌ عنوان یکی از افراد مورد اعتماد ایلان ماسک شناخته می‌شود، عنوان سرپرست عملیات تسلا در اروپا و آمریکا را بر عهده گرفت.


@politicalculture

فرهنگ سیاسی

17 Oct, 18:07


جالبه بدونید که مردم ایران برخلاف باور عموم که فکر میکنن با آلمانی ها از یک نژاد هستیم تشابه DNA بیشتری با اسپانیا و ایتالیا دارن تا بقیه

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

17 Oct, 17:56


ویدئوی رنگی شده از شهر لندن در سال ۱۹۳۱


@politicalculture

فرهنگ سیاسی

17 Oct, 17:31


@politicalculture

فرهنگ سیاسی

15 Oct, 21:42


‍ شوروی زمانی به تولید و ساخت اتومبیل لادا رو آورد که با ماهواره اسپوتنیک‌اش فضا را فتح کرده و با سیستم‌های موشکی‌اش حرف اول را در جهان تسلیحات می‌زد.اما عجیب آن که این کشوری که نام ابرقدرت را یدک می‌کشید بدترین ماشین‌های سواری را می‌ساخت و مردمش برای به دست آوردن هر چیز مصرفی دیگری در مضیقه بودند.مسئله چه بود؟کشوری با آن همه دانشمند برنده جایزه نوبل،با آن مغزهای درخشان علمی،و با آن همه منابع طبیعی و انسانی و مادی چرا نمی‌توانست اتومبیلی بسازد که توان رقابت با همتایان غربی‌اش را داشته باشد؟جواب به نظرم ساده است.وقتی اقتصاد بسته و دستوری باشد صنعت از حرکت به جلو باز می‌ماند.در کشورهای اقتدارگرا اقتصاد بیش از آن که در خدمت مردم و نیازهای روزمره آنها باشد در خدمت اهداف سیاسی حاکمان است و به حفظ و تداوم قدرت آنها خدمت می‌کند و منابع مالی به جای جاری شدن به سوی صنایع تولید کننده کالاهای مصرفی به سمت صنایع غیرمصرفی هدایت می‌شود.نمونه‌اش مصرف میلیاردها روبل در صنایع فضایی شوروی.حکومت اقتدارگرا در عرصه اقتصاد دنبال انحصار و نابود کردن رقابت است .حکومت از صنایع و اقتصادش در درجه اول فرمانبری از برنامه هایی را می‌خواهد که نه بر اساس قوانین طبیعی بازار آزاد که بر اساس خدماتشان به اهداف سیاسی حکومت طراحی و ابلاغ شده است.در نظام اقتدارگرا ،ایده‌های دستوری می‌تواند به هر روندی که نشانی از رونق اقتصادی و صنعتی در آن باشد پایان دهد.مائو دو بار با ایده‌ی تحول کشاورزی از طریق صنعت موجب توقف رشد اقتصادی کشورش در دهه های پایانی حکومتش شد و فقر عمومی را تشدید کرد.قدرت مطلقه به هیچ قشر نخبه علمی و فنی‌ای اجازه رشد نمی‌دهد.قدرت ابداع و نوآوری که موتور محرکه رشد صنعتی است در محیط بسته رو به ضعف می‌گذارد.تحت حکومت اقتدارگرا رابطه طبیعی میان مشتری و صنعتکار مختل می‌شود و میل و اولویت مشتری به هیچ انگاشته می‌شود.بخش خصوصی از ترس نقض حق مالکیت خصوصی‌اش جرئت ورود به عرصه تولید را ندارد.صنعتکاران به هیچگونه آمار اقتصادی و صنعتی‌ای ،که برای کارشان به آن نیاز ضروری دارند،دسترسی ندارند.کارخانه‌های اتومبیل‌سازی به جای خدمت به نیازهای مردم در واقع محملی هستند برای خدمت به سیستم حکومتی و پاسخگویی به نیازهای آن.و خلاصه این‌طوری می‌شود که می‌توان موشک مافوق صوت و ماهواره ساخت اما نمی‌توان یک ماشین استاندارد که در هر صد کیلومتر پنج لیتر بنزین بسوزاند،ساخت.

بیژن اشتری

https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

13 Oct, 07:03


Ⓜ️ پدیده «شبکه سیال» و «لحظه شگفت انگیز»

مجتبی لشگر بلو‌کی

پروفسور کوین دانبار تحقیقی فوق العاده انجام داد با این هدف که ایده های خوب از کجا می آیند؟ نتایج جالب بود. او به تعدادی از آزمایشگاههای علمی دور دنیا سری زد و از تمام افراد در حالیکه مشغول انجام جزیی ترین امورشان بودند، فیلم برداری کرد. در حالیکه آنها جلوی میکروسکوپ نشسته بودند، وقتی که با همکارانشان کنار آب سردکن مشغول گفتگو بودند و امثال این ها. او تمام این مکالمات را ضبط کرد و سعی کرد از منشاء ایجاد بهترین ایده ها سر در بیاورد. وقتی به یک دانشمند در آزمایشگاه فکر می کنیم، این تصویر را داریم همه دور یک میکروسکوپ جمع شده، و مشغول دیدن چیزی با دقت هستند و سپس آن لحظه شگفت انگیز جرقه زدن ایده رخ می دهد و می گوید اوه، یافتم! اما نتایج چیز دیگری بود.

نتایج تحقیق نشان داد بیشتر ایده های مهم و موفق پشت میکروسکوپ یا کامپیوتر یا میز کار پیدا نشدند! بلکه زمانی جرقه زدند که آدم ها دورمیز جلسات هفتگی با هم گفتگو می کردند. یعنی زمانیکه همه دور هم جمع شده و آخرین اطلاعات، خطاها، اشتباه ها، تجارب و یافته های خود را بازگو می کردند.

ما به اشتباه دوست داریم داستان دستیابی به ایده های نو و خلاقانه را خلاصه کنیم و در قالب زمانی کوتاه تری بیان کنیم و بیشتر بر لحظات شگفت انگیز جرقه زدن یک ایده متمرکز شویم. اما در واقع، اگر دقیق تر نگاهی به گذشته بیاندازیم، معلوم می شود که زمان زیادی طول کشیده است تا بسیاری از ایده های مهم شکل بگیرند.

وقتی یک ایده در ذهن ما شکل می گیرد، شبکۀ جدیدی از نرون‌ها (تعدادی از 100 میلیارد سلول بافت عصبی داخل مغز ما) بوجود می آید. شبکه ای با شکل جدید که تا به حال وجود نداشته است. هر چیزی که می آموزیم یا خلق می کنیم منجر به ایجاد یک شبکه جدید می شود و سوال اینجاست: چگونه می‌توان مغز را در محیط‌هایی قرار داد که در آن احتمال بیشتری برای شکل گیری این شبکه‌های جدید وجود دارد؟ در واقع شبکه ای در دنیای بیرون مغز وجود دارد که شباهت زیادی با شبکه‌ دنیای درون مغز انسان دارد که می توان آن را  شبکۀ سیال «liquid network» نامید. یعنی جایی که شما، آدم ها و ایده های متفاوت بسیاری را در کنار هم دارید، پیشینه های مختلف، علایق گوناگون در جوش و خروش هستند و با یکدیگر در رقابتند، آن فضا در حقیقت، فضایی است که به نوآوری ختم می شود. به عبارت دیگر همانگونه که وجود سلول های عصبی در درون مغز و ایجاد یک شبکه جدید منجر به یادگیری می شود. با هم بودن انسان ها نیز منجر به یادگیری، خلاقیت و دستیابی به ایده های نو می شود. و نکته همین جاست که ما بخشی از ایده های مان را از دیگران می گیریم. از کسانی که در رستوران یا چای خوری با آن ها برخورد می کنیم و با آن ها گفتگو می کنیم. آن ایده ها را به شکل های تازه ای به هم وصل می کنیم و چیزی نو خلق می کنیم حتی بدون آن که خود بدانیم یا بفهمیم.


در گذشته قهوه خانه ها و اکنون کافی شاپ ها محل حضور نویسندگان، شاعران، متفکران و مصلحان اجتماعی بوده است. چرا؟ چون این مکان، مکان بسیار خوبی است تا ما در شبکه سیال بیرونی قرار بگیریم تا کمک کنیم شبکه ای جدید در مغز ما شکل بگیرد. به صورت تاریخی کافه‌نشینی یک فرهنگ شرقی بوده است که توسط جهانگردان غربی به تعجب در سفرنامه‌ها یاد شده است. اما بعدها کافه‌ها اصلی‌ترین نهاد به‌اشتراک‌گذاری ایده‌ها با دیگران شد.


به همین دلیل است که شوارتز آینده پژوه معروف در کتاب «شگفتی‌های اجتناب‌ناپذیر»‌اش در خصوص توسعه‌ چین یک پیشنهاد عجیب و غریب می دهد: توسعه کافه‌ها!  او به درستی تشخیص می‌دهد که چینی‌ها (و بهتر است بگوییم اغلب کشورهای در حال‌توسعه) دانشگاه‌های بزرگی مانند هاروارد و استانفورد را به عنوان موتورهاي رشد آمریکا می‌بینند و سعي در کپی‌برداری از آن‌ها دارند. آن‌ها با هزينه‌ فوق العاده بالایی به خلق پارک‌های فناوری و مراكز دانشگاهي روی می‌آورند؛ اما نمی‌دانند که اين نهادها كافي نيست. شوارتز تاکید می‌کند که شما نياز به تشكيل فضاي فكري دارید، شما نمی‌توانید كتاب‌خانه ها، كافه‌ها و خطوط دوچرخه‌سواری را نادیده بگیرید. در نهایت چه کنیم؟

1- فراموش نکنیم که یادگیری و خلاقیت امری فردی نیست. خلاقیت و یادگیری در تعامل جمعی رخ می دهد. شبکه نورون ها (مغز) خود را در شبکه سیال قرار دهیم. تنهایی و تمرکز مهم است اما گفتگو و تعامل آن را کامل می کند.

2- خود را در فضاهایی قرار دهیم که آدم های متفاوت، ایده های متنوع و دیدگاه های متضاد را تجربه کنیم.

3-  گفتگو کنیم آن هم غیر رسمی، همیشگی و افقی (اینکه کسی بالاتر از بقیه نباشد و همه هم سطح باشند) آنگاه لحظه های شگفت انگیز بیشتری را تجربه خواهیم کرد.

فرهنگ سیاسی

13 Oct, 06:55


چگونه مدیران، تبدیل به رهبر می‌شوند؟

بسیاری از ستاره‌ های برجسته در شرکت‌ها، زمانی که از رهبری یک عملیات به رهبری یک سازمان منصوب شده و برای اولین بار مسئولیت سود‌ و‌ زیان و نظارت بر کل عملیات سازمان را به عهده می‌گیرند، دچار لغزش می‌شوند. به منظور درک واقعیت، با نگاهی عمیق به این نقطه عطف بحرانی، مصاحبه‌های جامع و گسترده‌ای با بیش از ۴۰ مدیر اجرایی انجام شد. نتایج نشان داد برای اینکه این جابه‌جایی با موفقیت انجام شود، مدیران باید به شیوه‌ای زیرکانه‌ تغییراتی در مهارت‌های رهبری خود ایجاد کنند که می‌توان از آن به عنوان هفت مرحله گذار یاد کرد:

۱. از یک متخصص به رهبری با  دانش کلان عمومی
اولین چالش، تغییر از رهبری یک واحد ساده به نظارت بر کل عملکرد کسب‌وکار است. رهبران سازمانی باید قادر باشند اولا تصمیماتی اتخاذ کنند که برای کل کسب‌و‌کار مفید باشد، ثانیا استعداد افراد تیم خود را ارزیابی کنند. رهبران باید بتوانند به زبان تمامی بخش‌های سازمانی صحبت کرده و در صورت لزوم مفاهیم را تفسیر کنند و از معیارهای مناسبی جهت ارزیابی و به کارگیری افراد در زمینه‌هایی که خود تخصص ندارند، بهره گیرند.

۲. از یک تحلیل‌گر به فردی با قابلیت ایجاد ائتلاف بین اجزا
اولین مسوولیت رهبران سازمانی، جذب، توسعه و مدیریت افرادی است که در فعالیت‌های خاص کسب‌وکار مهارت دارند. هنر رهبر سازمانی، توانایی ایجاد یکپارچگی بین دانش جمعی تیم‌ها و برقراری توازن مناسب جهت حل مسائل مهم سازمانی است.

۳. از یک فرد ماهر و باتدبیر به یک استراتژیست
رهبرانی که از آنها به عنوان رهبرانی با تاکتیک قوی یاد می‌شود، همواره پرورش سه مهارت تغییر سطح، درک الگوها و شبیه‌سازی ذهنی را مدنظر دارند. تغییر سطح به معنی توانایی شناسایی زمان مناسب برای تمرکز بر جزئیات یا تمرکز بر کلیات به طور جداگانه و چگونگی ایجاد ارتباط بین این دو می‌باشد. درک الگوها به معنی توانایی ایجاد تمایز بین روابط سببی و سایر عوامل مهم در کسب‌وکارهای پیچیده و محیط اطراف آن است و شبیه‌سازی ذهنی نیز به معنی توانایی پیش‌بینی واکنش‌های ممکن از سوی عوامل کلیدی خارج از سازمان (شامل رقبا، قانون‌گذاران، رسانه‌ها و عموم) نسبت به تصمیمات سازمان و تعیین بهترین استراتژی می‌باشد.

۴. از یک آجرچین به یک معمار چیره دست
رهبران، همزمان با ارتقا به سطوح بالای سازمانی، نسبت به طراحی و تغییر معماری سازمان خود، استراتژی، ساختار، فرآیندها و مبانی مهارتی مسوولیت پیدا می‌کنند. برای تبدیل شدن به یک معمار سازمانی موثر، آنها باید تفکر سیستماتیک داشته باشند.

۵‌. از یک حلال مشکلات به یک قانون‌ گذار
هرچند که اکثر مدیران در زمینه حل مشکلات در سازمان بسیار توانمند هستند؛ با این وجود، زمانی که رهبران سازمانی می‌شوند، ‌باید کمتر بر حل مشکلات تمرکز کرده و توجه خود را به تعریف مشکلاتی که سازمان باید به مقابله با آنها بپردازد، معطوف کنند.

۶. از یک جنگجو به یک دیپلمات
دیپلمات‌های شرکت‌های بزرگ از ابزار های دیپلماسی، شامل مذاکره، ترغیب، مدیریت تعارض و ایجاد اتحاد، برای شکل دادن به محیط کسب‌‌وکار به منظور حمایت از اهداف استراتژیک بهره می‌گیرند. در این راستا، آنها با رقبای خود، همکاری می‌کنند.

۷. از نقش یک حامی به فردی با نقش رهبری
در نهایت، تبدیل شدن به یک رهبر سازمانی حرکت زیر چراغ روشن است. مدیران در همه سطوح تاحدی نقش الگو را ایفا می‌کنند؛ اما در سطح سازمانی تاثیر آنها بسیار زیاد است، به طوری‌که همه افراد به چشم الگوی رفتارها و نگرش‌های «صحیح» به آنها می‌نگرند.

Harvard business review

https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

11 Oct, 16:17


شغل مدنظرتان را بیش از حد بزرگ نکنید


کتی فایوک در کتاب ارزشمند خود به نام «53 اصل استخدام بهترین‌ها» می‌نویسد:

خیلی وقت‌ها با داوطلبان زیادی مصاحبه کرده‌اید، ولی هنوز کسی را برای شغل مدنظرتان پیدا نکرده‌اید. در نتیجه، خسته و درمانده شده‌اید. برای همین، آرزو می‌کنید ای کاش یک فرد مناسب برای استخدام پیدا می‌کردید

در این شرایط، به رزومه‌ای برخورد می‌کنید که بسیار خوب به نظر می‌رسد چون تجربیات و تحصیلات او مناسب است. برای همین، پیش خودتان فکر می‌کنید: عالیه، این همان کسی است که دنبالش هستیم و باید او را جذب کنیم

اما به ناگهان یادتان می‌آید آخرین داوطلب خوبی که دنبال جذب او بودید، به خاطر شرایط کاری و حقوق و مزایای شرکت‌تان، پیشنهادتان را نپذیرفت

در این فکر هستید که ناگهان به ذهن‌تان می‌رسد برای راضی کردن فرد مدنظرتان، می‌توانید کمی اغراق کنید و شغل پیشنهادی را بهتر و بزرگ‌تر از آن چه که هست، نشان بدهید و مثلا در مورد جذابیت شغل، کسب تجربه بیشتر بعد از پذیرفتن آن شغل، امکان رشد و ترقی و غیره اغراق کنید

در حقیقت، پیش خودتان فکر می‌کنید اگر بتوانید این داوطلب مستعد و خوب را جذب کنید، چه اشکالی دارد کمی دروغ بگویید؟

اما اگر بتوانید فرد مورد نظرتان را با دروغ‌گویی و اغراق جذب کنید، وقتی او را استخدام کردید و متوجه شد که آن چه در مصاحبه به او گفته‌اید، با واقعیت‌ها مطابقت ندارد، بسیار دلسرد و ناراحت می‌شود و به احتمال زیاد یا استعفا می‌دهد یا بهره‌وری‌اش را به شدت پایین می‌آورد

به همین دلیل، بعد از مدتی از یک کارمند خوب و مستعد که آرزوی جذب آن را داشتید، به یک کارمند بهانه‌جو و ناراضی تبدیل می‌شود و روحیه همکاران دیگرش را هم خراب می‌کند

پس تحت هیچ شرایطی، درباره وضعیت شرکت‌تان دروغ نگویید و اغراق نکنید. چون با این کار، شاید یک مشکل‌تان را حل کنید، ولی در آینده با چند مشکل بزرگ‌تر مواجه می‌شوید

https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

11 Oct, 05:45


حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداری فرهنگ و هویت ملی ایرانیان

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

08 Oct, 06:18


هنر دانستن این است که بدانید چه چیزی را نادیده بگیرید.
سلام. بامدادتان سرشار از نیکی، روزتان پربار و زیبا باد.

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

08 Oct, 04:17


داریوش بزرگ و مردم تابع


داریوش یکم ملقب به 《بزرگ》(۵۲۲-۴۸۶ ق.م.) از مهم‌ترین شخصیت‌های سیاسی جهان باستان است که علاوه بر فتوحات مهم، به دلیل اصلاحات گسترده و پایا در حوزه‌های مختلف اداری و اجرایی، در تاریخ جهان باستان شهرت زیادی دارد. او قلمرو پیشینیانش را حفظ کرد و بخش‌هایی از هند باستانی، شرق اروپا و احتمالا شرق و شمال آفریقا را به آن افزود و یک واحد سیاسی غول آسا به مساحت بیش از ۱۰ میلیون کیلومتر مربع را پدید آورد.

پژوهشگران جمعیت قلمرو هخامنشی پس از فتوحات داریوش را حدود ۵۰ میلیون تن برآورد می‌کنند {ریچارد فولتس، فرهنگ ایران و تمدن جهان، ۱۳۹۵، دنیای اقتصاد، ۴۱}. داریوش به گزارش خودش در کتیبه بیستون    ، در روز ۱۰ از ماه باگیادی (=مهر) گَومات مغ را مغلوب کرد و به گفته‌ی هرودوت  ، ۶ روز بعد به پادشاهی انتخاب شد و بنابراین می‌توان (با قید احتیاط) ۱۶ مهر را سالروز آغاز پادشاهی او دانست.دعای او:

اهورا مزدا، این کشور را از شرِّ دشمن، از خشکسالی و دروغ ایمن بدارد.

https://t.me/politicalculture

فرهنگ سیاسی

08 Oct, 04:10


شکست زمانی مفیدتر است که شما بهترین تلاش خود را انجام دهید.

اگر با تلاشی کم شکست شکست بخورید، چیز زیادی یاد نگرفته اید. شاید با تمرکز مناسب می توانستید موفق شوید.

اما اگر بهترین تلاش شما شکست بخورد، چیز ارزشمندی یاد گرفته اید: این راه به نتیجه نمی‌رسد.

منبع: کتاب عادت‌های اتمی،جیمز کلیر

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

05 Oct, 17:12


چقدر FATF مهم است؟ چرا هنوز ایران همکار FATF نشده است؟

@politicalculture

فرهنگ سیاسی

04 Oct, 18:29


هنری کابوت سفیرآمریکا تندیسی راکه شوروی به عنوان نماد دوستی به آمریکا داده بودبا موچین یک میکروفن ازمنقارعقاب بیرون کشیدونشان دادکه شوروی هدفش جاسوسی بود.
سال1960میلادی

@@politicalculture

فرهنگ سیاسی

04 Oct, 17:53


زینت جهانشاه اولین زنی که مد را وارد ایران کرد

وی درسال 1322شمسی خیاطخانه ای درامیریه تأسیس و مدتی بعد حدود 90 نفر از طراح لباس های اروپایی را به ایران دعوت کرد و مد را رواج داد.


@politicalculture

فرهنگ سیاسی

04 Oct, 15:18


این تندیس در سال 1997 توسط ویکتور هولیک در براتیسلاوا برای بزرگداشت یک کارگر تخلیه فاضلاب ساخته شد او عاشق دختری شد اما وقتی شغلش را گفت. دختر جرات رد پیشنهادش را نداشت و به دروغ قول داد با او قهوه مینوشد به همین خاطر کارگر هر روز همان ساعت چشم به راه و منتظرش بود. پس از مرگ او این مجسمه ساخته شد و در کنار آن کافه‌ای ساخته شد تا مردم بیایند، با او قهوه بنوشند، تا عشق، همدردی و قدردانی از خدماتش داشته باشند.

@politicalculture