ترجمان افغانستان @tarjomanaf Channel on Telegram

ترجمان افغانستان

@tarjomanaf


Just Know More

www.tarjomanaf.af

ترجمان افغانستان (Persian)

اگر به دنبال یک کانال تلگرامی جذاب و آموزنده هستید، کانال 'ترجمان افغانستان' یک گزینه عالی برای شماست. این کانال با نام کاربری '@tarjomanaf' یک منبع اطلاعاتی فوق العاده برای افغانستان و مردم آن کشور است. با مراجعه به وبسایت www.tarjomanaf.af، شما می‌توانید بیشتر در مورد این کانال و اطلاعات دقیق تری را کسب کنید. 'ترجمان افغانستان' شما را به دنیایی از دانستنی‌ها و اطلاعات جذاب در مورد افغانستان می‌برد. از آخرین اخبار و رویدادها تا فرهنگ و تاریخ این کشور، این کانال همه چیز را برای شما فراهم می‌کند. بنابراین، اگر علاقه‌مند به افغانستان و مردم آن هستید، حتما از دیدن محتوای ارزشمند 'ترجمان افغانستان' لذت ببرید.

ترجمان افغانستان

21 Nov, 11:47


🔴 حماس: کشتار بیت‌لاهیا نتیجه وتوی آمریکا در شورای امنیت است

⬅️جنبش حماس در واکنش به کشتار جدید فلسطینی‌ها به دست ارتش اشغالگر در شمال نوار غزه، تاکید کرد که این کشتار نشان‌دهنده تعمد این رژیم در نسل‌کشی و نتیجه وتوی آمریکاست.

⬅️جنبش حماس روز پنجشنبه اعلام کرد: کشتار بیت لاهیا نشان‌دهنده تعمد در جنگ نسل‌کشی علیه ملت ما، نتیجه وتوی آمریکا و ناکام ماندن قطعنامه شورای امنیت برای توقف جنگ است.

⬅️آمریکا روز چهارشنبه و برای چندمین بار، قطعنامه آتش‌بس در غزه را وتو کرد.

⬅️خبرگزاری رسمی فلسطین (وفا) صبح امروز اعلام کرد ارتش رژیم صهیونیستی در بامداد چهارصد و دومین روز از جنگ علیه نوار غزه، با بمباران منطقه‌ای مسکونی در اطراف بیمارستان کمال عدوان در جبالیا واقع در شمال نوار غزه کشتار جدیدی را رقم زد که در نتیجه آن ۶۶ فلسطینی شهید و بیش از ۱۰۰ نفر دیگر زخمی شدند.

⬅️برخی منابع پزشکی به خبرگزاری وفا گفتند: به دلیل نبود نیروهای امداد و نجات، کادر پزشکی بیمارستان مجبور شدند قربانیان این حمله را از زیر آوارها بیرون بیاورند.

⬅️آنها تاکید کردند: در صورتی که اقدام فوری از سوی نهادهای بین‌المللی انجام نشده و تجهیزات پزشکی لازم منتقل نشود، بیمارستان به یک گور جمعی تبدیل خواهد شد.
🔜 @tarjomanaf

ترجمان افغانستان

21 Nov, 11:19


🔴 پاکستان خواستار اقدام فوری علیه گروه های تروریستی از سوی افغانستان شد

⬅️براساس گزارش رسانه ها، ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان در نشست خبری هفتگی خود در اسلام آباد اظهار داشته که پاکستان در موارد متعددی شواهد ملموسی را در مورد گروه های تروریستی با مقامات افغان در میان گذاشته است.

⬅️وی ابراز امیدواری کرد که مقامات افغانستان تروریسم را نه تنها برای منطقه، بلکه برای امنیت خود به عنوان یک تهدید جدی تلقی کرده و به تعهدات خود در قراردادهای مختلف بین المللی از جمله توافقنامه دوحه عمل کنند.

⬅️این سخنگو همچنین از نتیجه رای شب گذشته در شورای امنیت سازمان ملل و ناتوانی آن در دستیابی به توافق بر سر قطعنامه آتش بس در غزه ابراز تاسف کرد. او درخواست پاکستان برای آتش بس فوری، بدون قید و شرط و دائمی، دسترسی بدون مانع برای کمک های بشردوستانه و حمایت کامل از آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک و فعالیت های بشردوستانه آن را تکرار کرد.

⬅️این سخنگو با اشاره به وضعیت اسفبار کودکان در جامو و کشمیر از جامعه جهانی خواست تا برای دفاع از حقوق آنها بایستند و خواستار پایان دادن به رنج و زحمت آنها شوند.

⬅️او همچنین عنوان کرد که پاکستان به حمایت سیاسی، اخلاقی و دیپلماتیک خود از برادران و خواهران کشمیری خود برای حل و فصل عادلانه و مسالمت آمیز منطقه جامو و کشمیر مطابق با قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل ادامه خواهد داد.
🔜 @tarjomanaf

ترجمان افغانستان

21 Nov, 10:47


🔴 ۱۵۰ خارجی در کشور زندانی هستند

⬅️محمدیوسف مستری سرپرست عمومی اداره تنظیم امور زندان‌ها به طلوع‌نیوز گفته است که در حال حاضر نزدیک به ۱۵۰ خارجی در کشور زندانی هستند.

⬅️سرپرست عمومی این اداره افزوده است که از این میان، ده زندانی، شهروندان ایران اند.

⬅️آقای مستری در این باره گفته است: «نزدیک به ۱۵۰ زندانی خارجی داریم. طبیعی است که بیشتر آنان از کشورهای همسایه هستند. در میان آنان، هشت تا ده زندانی ایرانی داریم.»

⬅️این در حالی‌ست که مقام‌های ایرانی و امارت اسلامی در روزهای پسین درباره انتقال زندانیان افغان از ایران باهم گفت‌وگو کردند.

⬅️بربنیاد آمارها، اکنون بیش از ۱۲هزار نفر به جرم‌های گوناگون در زندان‌های کشور زندانی هستند.
🔜 @tarjomanaf

ترجمان افغانستان

21 Nov, 10:27


🔴 وضعیت مهاجران افغانستان در پاکستان به «مرحله بحرانی» رسیده است

⬅️رسانه اکسپرس تریبیون پاکستان گزارش داده است که وضعیت مهاجران افغانستان‌ در پاکستان به «مرحله بحرانی» رسیده است.

⬅️بر اساس این گزارش بیش از ۶۰۰ هزار مهاجر افغانستان‌ برای اسکان مجدد در کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل ثبت‌نام کرده‌اند، اما سهمیه سالانه این سازمان تنها هشت هزار نفر است.

⬅️اسلام‌آباد تا اول ماه نومبر سال گذشته میلادی برای آن‌ شمار از شهروندان افغانستان دستور ترک پاکستان را داده که به‌گونه غیرقانونی در این کشور بودوباش دارند.

⬅️اما شماری از مهاجران افغانستان در پاکستان پیش از این گفته‌اند که حتا با داشتن مدرک‌های قانونی بودوباش از سوی پولیس پاکستان بازداشت و آزار و اذیت می‌شوند.

⬅️بر اساس این گزارش، با وجود کمبود فرصت‌های شغلی و خدمات اجتماعی برای شهروندان پاکستانی، این کشور همچنان میزبان هزاران هزار پناهنده افغانستان است که قربانی شرایطی خارج از کنترل خود هستند.

⬅️همچنین، حدود ۲۵ هزار شهروند افغانستان که برای انتقال به ایالات متحده تأیید شده‌اند، به دلیل روند طولانی صدور ویزه هنوز در پاکستان زندگی می‌کنند. کشورهای دیگری مانند استرالیا، کانادا، آلمان و بریتانیا نیز هزاران پناهجوی افغانستان را پذیرفته‌اند، اما آن‌ها همچنان در پاکستان باقی مانده‌اند.

⬅️در گزارش آمده است که در این میان، کشورهای غربی تحت فشار احزاب راست‌گرای افراطی، قوانین مهاجرتی خود را سخت‌تر کرده‌اند.
🔜@tarjomanaf

ترجمان افغانستان

21 Nov, 10:06


💢رسانه میدان بدیل جنگ هستند!

منبع: شریعت دیلی
۲۱/ نومبر / ۲۰۲۴

🔸در تاریخ جهان دو نوع جنگ وجود دارد؛ نظامی و تبلیغی یا فکری؛ با گذشت زمان فقط صورت یا چهره آنها تغییر کرده است، متأسفانه نوع دوم برای اکثریت ما درک نشده است و آنهایی که درک کرده اند تطابق آن را با زمان حال نمی دانند چه برسد به اینکه راه تقابل با آن را جستجو کنند.

🔸در جنگ فکری ۲۰ سال گذشته ذهن مردم را به شکلی ساخته بودند که طالبان فقط کشتار را می شناسند، به آزادی بیان اعتقاد ندارند و حکومتداری را یاد ندارند، هرچند این ادعاها از دستگاه نسبتاً قوی رسانه را با عمل صادقانه دروغ ثابت کردیم، اما نسبت به بیست سال گذشته اکنون دشمن بیشتر به جنگ رسانه ای توجه کرده است.

🔸اگر قدرت مقابله با آن را نداشته باشیم مثل این است که در مقابل تفنگ از شمشیر استفاده کنیم، دین آنقدر سختگیرانه نیست که ما به قرآن دستور داده ایم که هر نیرویی که دشمن از آن بترسد ارائه دهد.

🔸اگر امروز متوجه نشویم که دشمن از رسانه ها علیه ما استفاده می کند، هیچ مرجعی برای عکس العمل در برابر آنها نداریم، فداکاری‌ها، زحمات و کوشش‌‌های ما بی فایده می شود.

🔜 @tarjomanaf

ترجمان افغانستان

21 Nov, 09:22


🔴 اوزبیکستان در صدد ایجاد سهولت‌های مرزی با همسایگان است

⬅️شوکت میرضیایف، رییس جمهور اوزبیکستان روز چهارشنبه ۲۰ نومبر (۳۰ عقرب) ابراز آرزومندی کرد تا با همسایگان بیشتر، سهولت‌های رفت و آمد شهروندان فراهم شود.

⬅️این در حالی است که پنج کشور آسیای مرکزی که در گذشته همه جمهوریت‌های اتحاد جماهیر شوروی بودند، پس از سه دهه مناقشه و تنش، در تلاش بهبود و گرمی روابط اند.

⬅️شهروندان اوزبیکستان و قرغیزستان از سال گذشته به اینسو اجازه دارند تا بدون پاسپورت، فقط با نشان دادن کارت هویت شان، از مرزهای دو کشور عبور و مرور کنند.

⬅️میرضیایف روز چهارشنبه به قانونگذاران در پارلمان اوزبیکستان گفت: "اکنون در نظر گرفته شده است که عین روش با قزاقستان و تاجیکستان عملی شود...تقویت بیشتر روابط خوب همسایه‌داری میان کشورهای آسیای مرکزی...اولویت سیاسی خارجی است."

⬅️روابط میان پنج کشور آسیای مرکزی، پس از فروپاشی اتحاد شوروی در ۱۹۹۱ و استقلال این کشورها، همواره پراز فراز و فرود و آگنده از بی‌اعتمادی و مناقشات دوامدار بوده است.

⬅️اما روابط شماری از این کشورها در سال‌های اخیر، با میزبانی نشست‌های دپلوماتیک و پرداختن به علایق کشورهای غربی و نیز روسیه و چین، گرم‌تر شده است.
🔜 @tarjomanaf

ترجمان افغانستان

21 Nov, 08:19


🔴 برگرفته از کتاب  «چگونگی شکست یک جنگ: روایت مداخله آمریکا در افغانستان» ریچارد نیکسون ۳۷مین رییس‌جمهور آمریکا:

⬅️افغانستان، سرزمینی با زیبایی های باشکوه و ناهموار .... با روحی که در طول قرون متمادی بدان معنا بوده که این کشور شکست ناپذیر و غیر قابل تسخیر بوده است.
🔜 @tarjomanaf

ترجمان افغانستان

21 Nov, 08:01


🔴 انتقاد نماینده پارلمان مالیزیا از دیدار مقام‌های وزارت معارف این کشور با هیئت حکومت سرپرست افغانستان

⬅️لیم گوان انگ، رئیس حزب اقدام دموکراتیک و نماینده پارلمان مالیزیا، از وزیر معارف این کشور خواسته است درباره دیدار اخیرش با مقام‌های حکومت سرپرست توضیح بدهد. وی نسبت به عدم شفافیت در این دیدار و پیامدهای آن برای حقوق بشر ابراز نگرانی کرده است.

⬅️لیم در یک نشست خبری در پارلمان این کشور گفت که از این دیدار تنها از طریق یک رسانه آگاه شده و حتی معاون وزیر آموزش، وونگ کاه ووه، نیز از آن بی‌خبر بوده است.

⬅️لیم تأکید کرد: «به عنوان نماینده مردم و حامی حقوق بشر، به ویژه حقوق آموزش زنان، می‌خواهم بدانم چرا وزارت معارف اجازه دیدار به مقام‌های کشوری را داده که مالیزیا با آن روابط دیپلماتیک ندارد.»

⬅️او افزود: «افغانستان تنها کشوری در جهان است که زنان در آن از رفتن به مکتب‌ها و دانشگاه‌ها منع شده‌اند. ملل متحد این اقدامات را آپارتاید جنسیتی خوانده و محکوم کرده است. مردم مالیزیا شایسته توضیحی درباره این دیدار هستند، زیرا این موضوع عمیقاً نگران‌کننده است.»

⬅️فادلینا سیدک، وزیر معارف مالیزیا، پیش‌تر این دیدار را تأیید کرده و گفته بود که هدف از آن تبادل دیدگاه‌ها درباره آموزش بوده است.
🔜 @tarjomanaf

ترجمان افغانستان

21 Nov, 07:17


💢افغانستان پس از انتخابات ایالات متحده

منبع: ۸صبح
۲۰/ نومبر / ۲۰۲۴

🔸بن‌بست سیاسی کنونی در افغانستان هم زاده عوامل داخلی است و هم محصول عوامل خارجی. در میان عوامل خارجی، ابهام سنگین در سیاست ایالات متحده در قبال افغانستان کنونی بیش‌تر از دیگر عوامل برجسته به نظر می‌رسد، حتا در مقایسه با عوامل تاثیرگذار منطقه‌ای. این ابهام و غبارآلوده‌گی اراده سیاسی داخلی را فلج کرد و کشورهای منطقه را از درپیش گرفتن سیاستی روشن در برابر افغانستان عاجز ساخت.

🔸نحوه خروج نیروهای ایالات متحده و پیش‌بینی نکردن سناریوهای احتمالی ناگوار در مذاکرات دوحه و در نظر نگرفتن ضمانت اجرایی برای محتویات توافق‌نامه جهت ملزم کردن طالبان به تطبیق مفاد آن، از موضوعات مناقشه‌برانگیزی بود که در سه سال گذشته پیوسته محل گفت‌وگو قرار گرفت، از سطح کانگرس امریکا تا سطح‌ نیروهای مدنی و سیاسی افغانستان.

🔸پس از خروج نیروها و رقم خوردن آن صحنه‌های آخرالزمانی در کابل که یادآور تجربه مشابه چندین دهه قبل در ویتنام بود، پرسش از تکرار تاریخ به میان آمد. آیا نمی‌توان از رویدادهای تاریخی پند گرفت و از تکرار آن‌ها جلوگیری کرد؟ اگر چنین اشتباهی در کشوری توسعه‌نیافته رخ بدهد، قابل درک است، اما از کشوری دارای دستگاه‌های قدرت‌مند دولتی و مراکز بی‌شمار تحلیل و مطالعه بسیار به بعید به نظر می‌رسد که در کم‌تر از نیم قرن یک تجربه را دو بار از سر بگذراند، با تبعات گوناگونی که چنین رویدادهایی دارد.

🔸یکی از تبعات این رویداد این بود کلیت دموکراسی را زیر سوال برده و هر گونه هم‌پیمانی با کشورهای دموکرات جهان، به‌ویژه ایالات متحده را ناپایدار و غیر قابل اعتماد بدانند. و این گفت‌وگو به راه افتاد که آیا می‌توان به هم‌پیمانی با ایالات متحده دل بست و به موافقت‌نامه‌های امنیتی امضا‌شده کشورها با آن اهمیتی قایل شد؟

🔸یکی از پرسش‌های مهم در این مدت این بوده است که چرا ایالات متحده در برابر حاکمیت گروهی که هزاران سربازش را کشته و با همه ارزش‌های جهان دموکراتیک مخالف است، سیاستی ناروشن و ابهام‌آلود دارد. از یک طرف اعمال و اقدام‌های طالبان بارها مورد محکومیت ایالات متحده قرار گرفته و به همان علت از به‌رسمیت‌شناسی سلطه این گروه به‌عنوان نظام مشروع افغانستان خودداری شده است.

🔸در طرف دیگر، سیاست ایالات متحده در این سه سال فلج نگه‌داشتن سایر نیروهای افغانستان از هر گونه اقدام جدی در برابر طالبان بوده است، به‌گونه‌ای که هیچ‌گونه فعالیت معنادار و اثرگذار دیگر گروه‌ها، که اکثریت مردم افغانستان را تشکیل می‌دهند، مورد حمایت ایالات متحده قرار نگرفته، بلکه به صراحت با فعالیت‌های نظامی در برابر این طالبان مخالفت نشان داده شده است. از آن مهم‌تر این‌که حمایت اقتصادی از سلطه این گروه سبب شده است که پیسه افغانی از نوسان‌های بازار برکنار بماند؛ چیزی که برای کشوری فقیر و وابسته به کمک‌های خارجی کاملا غیر‌عادی است و بسیاری از تحلیل‌گران را به این باور رسانیده است که اراده‌ای در ایالات متحده برای جلوگیری از سقوط این گروه وجود دارد.

🔸روی دست گرفتن سیاستی روشن در قبال افغانستان نخستین توقعی است که بسیاری در داخل و خارج افغانستان از رئیس جمهور ایالات متحده دارند و چه خوب خواهد بود که این سیاست معطوف به مبارزه صادقانه با افراطیت و تروریسم باشد.

🔜 @tarjomanaf

ترجمان افغانستان

21 Nov, 06:38


🔴 افغانستان؛ سومین کشور جهان با بیشترین تلفات ناشی از ماین در سال ۲۰۲۳ شد

⬅️کمپاین بین‌المللی ممنوعیت ماین‌های زمینی (ICBL)، افغانستان را پس از میانمار و سوریه سومین کشوری با بیشترین تلفات ناشی از انفجار ماین در سال ۲۰۲۳ عنوان کرده است.

⬅️این اداره بین‌المللی در یک گزارش تازه که روز چهارشنبه (۲۰ نوامبر) در وب‌سایت خود منتشر کرده، گفته که ماین‌های زمینی سال گذشته ۶۵۰ تن را در این کشور کشته و مجروح کرده است.

⬅️این اداره اما گفته که سال گذشته ماین‌های زمینی در میانمار ۱۰۰۳ تن و در سوریه ۹۳۳ کشته و زخمی برجای گذاشته است. در جایگاه چهارم، در اوکراین نیز تعداد تلفات به ۵۸۰ تن رسیده است.

⬅️هرچند در این گزارش مشخصاً از تعداد کشته‌شده‌ها و زخمی‌ها به طور جداگانه چیزی گفته نشده و نه هم ولایت‌های آن مشخص شده است، اما گفته شده که این اتفاقات در مناطق جنگ افغانستان رخ داده است.
🔜 @tarjomanaf

ترجمان افغانستان

21 Nov, 06:01


🔴 سرپرست وزارت داخله: سرک‌ها ساخته خواهد شد، مهم‌تر «اعتماد ساختن» است

⬅️خلیفه سراج‌الدین حقانی سرپرست وزارت داخله در مراسمی در خوست گفته است که هیچ‌کس بالای مردم افغانستان معامله کرده نمی‌تواند.

⬅️سرپرست وزارت داخله که در مراسم آغاز کار ساختمانی ساختمان فرماندهی امنیه ولایت خوست سخن می‌زد، از تلاش‌های نیروهای امنیتی برای تامین امنیت در کشور ابراز قدردانی کرده است.

⬅️خلیفه سراج‌الدين حقانی گفت: «هیچ‌کسی بر مال و سر ما و شما معامله کرده‌ نمی‌تواند. آیا عزت زیادتر از این می‌خواهید؟ سرک‌ها و ساختمان‌ها ساخته می‌شوند؛ اما چیزی که مهم است، دل است که ساخته شود و اعتماد ساخته شود و خداوند همه مشکلات را حل کند.»

⬅️سرپرست وزارت خارجه در سخن‌رانی خود در این مراسم درباره کارکردهای نیروهای امنیتی افزود: «همه‌ی ما به این قانع هستیم که یک امنیت سراسری به کمک خداوند در کشور تامین شده. خسته‌گی‌هایی که نیروهای امنیتی کشیدند و زحمت‌های شبانه روزی آنان قابل تقدیر است. هر امتیازی که به آنان روحیه می‌دهد و باعث تقدیر آنان می‌شود، باید داده شود.»

⬅️خلیفه سراج‌الدین حقانی هم‌چنان با اشاره به اجرای حکم قصاص در روزهای پسین در پکتیا، گفته است که در این باره برخی نگرانی‌ها وجود دارد؛ اما در نظام شرعی اسلامی، حقوق همه مردم مصوون است.
🔜 @tarjomanaf

ترجمان افغانستان

21 Nov, 05:37


🔴 رویارویی ارتش پاکستان و جدایی‌طلبان بلوچ؛ شهباز شریف طرح عملیات گسترده را تایید کرد

⬅️یک هفته پس از حمله انتحاری مرگبار به ایستگاه قطار شهر کویته، مرکز ایالت بلوچستان پاکستان، که در آن ۲۶ نفر کشته و ۶۲ تن زخمی شدند، شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان، طرح عملیات گسترده ارتش این کشور علیه ارتش آزادی‌بخش بلوچستان را تایید کرد.

⬅️اعلامیه تایید عملیات نظامی ارتش پاکستان در ایالت ناآرام بلوچستان پس از برگزاری نشست کمیته امنیتی دولت در اسلام‌آباد صادر شد. دفتر شهباز شریف اعلام کرد که این عملیات علیه «سازمان‌های تروریستی» فعال در بلوچستان از جمله ارتش آزادی‌بخش بلوچستان انجام خواهد شد، اما درباره زمان اجرای این عملیات جزئیاتی ارائه نداد.

⬅️در بیانیه دفتر شهباز شریف آمده است که این گروه‌ها به دلیل «هدف قرار دادن غیرنظامیان بی‌گناه و اتباع خارجی به منظور ایجاد ناامنی و جلوگیری از پیشرفت اقتصادی پاکستان به دستور دشمنان خارجی» هدف قرار خواهند گرفت.

⬅️پاکستان در بیشتر موارد هند را مسئول ناآرامی‌ها در این کشور می‌داند و مقام‌های این کشور بارها علنا ادعا کرده‌اند که هند از گروه‌های شبه‌نظامی فعال در پاکستان از جمله از ارتش آزادی‌بخش بلوچستان و تحریک طالبان پاکستانی حمایت می‌کند. البته در بیانیه دفتر شهباز شریف به کشورهای حامی گروه‌های شبه‌نظامی در پاکستان اشاره‌ای نشده، اما تاکید شده است که بر اساس تصمیم جدید، کارزار مبارزه با تروریسم در این کشور تقویت می‌شود.

⬅️در ماه‌های اخیر، خشونت‌های شبه‌نظامیان در استان بلوچستان و استان خیبرپختونخوا در شمال غربی پاکستان افزایش یافته است. مسئولیت بیشتر حملات مرگبار در این دو ایالت را ارتش آزادی‌بخش بلوچستان و تحریک طالبان پاکستانی به عهده گرفته‌اند.
🔜 @tarjomanaf

ترجمان افغانستان

20 Nov, 12:58


🔴 بانک جهانی از کاهش صادرات افغانستان خبر داد

⬅️بانک جهانی با نشر گزارشی گفته است که بر اساس بررسی‌های این نهاد، صادرات افغانستان از اول جنوری تا ماه سپتمبر امسال نسبت به زمان مشابه سال گذشتۀ آن، ۱۴ درصد کاهش یافته است.

⬅️این بانک در گزارش خود، تغییرات در سیاست‌های تجاری پاکستان و افزایش مالیات بر میوه‌های تازه و محصولات زراعتی افغانستان را از عوامل عمدۀ کاهش صادرات این کشور عنوان کرده است.

⬅️بر اساس گزارش بانک جهانی، سطح صادرات افغانستان تا سپتمبر امسال، به ۹۲.۵ میلیون دالر می‌رسد که این مقدار کاهش ۱۴ درصدی را در مقایسه به زمان مشابۀ سال گذشته نشان می‌دهد.

⬅️مشکلات صادرات با پاکستان

⬅️در گزارش آمده است که مشکلات در داد و ستد تجاری میان افغانستان و پاکستان، از عوامل عمدۀ کاهش صادرات کالاهای این کشور بوده است. بانک جهانی گفته است که پاکستان در این اواخر، بر کالاهای صادراتی افغانستان به ویژه میوۀ تازه مالیات بیشتر وضع کرده است.

⬅️همچنان مشکلات در تردد موترهای باربری میان دو کشور، باعث کاهش داد و ستد تجاری به ویژه کاهش صادرات کالاهای افغانستان به پاکستان شده است. در گزارش آمده که صادرات مواد غذایی افغانستان به پاکستان بیش از هشت درصد و همچنان به هند شش درصد کاهش را نشان می‌دهد.

⬅️پیش از این، اتاق مشترک تجارت افغانستان – پاکستان گفته بود که به دلیل برخی اقدامات حکومت پاکستان، بخش اعظم تجارت ترانزیتی افغانستان از پاکستان به ایران منتقل شده است.

⬅️ضیاالحق سرحدی، هماهنگ‌کنندۀ این اتاق در خیبر پشتونخوا به صدای امریکا گفت که تاجران افغان ۷۰ درصد تجارت ترانزیتی شان را اکنون از طریق بندرهای چابهار و بندر عباس ایران انجام می‌دهند.

⬅️اخیراً وزارت تجارت و صنعت حکومت طالبان گفت که در پنج ماه نخست امسال، صادرات افغانستان به پاکستان ۱۰ درصد کاهش یافته است.

⬅️آخندزاده عبدالسلام جواد، سخنگوی این وزارت دلیل اصلی کاهش صادرات کالاهای تجاری افغانستان به پاکستان را عدم رعایت قراردادهای تجاری میان دو کشور از سوی پاکستان عنوان کرد. جواد افزود که در پنج ماه نخست امسال، ۴.۶ میلیارد دالر معاملات تجاری میان افغانستان و کشورهای منطقه انجام شده است.

⬅️کاهش صادرات ذغال سنگ افغانستان

⬅️بر بنیاد گزارش جدید بانک جهانی افزون بر تغییرات در سیاست‌های تجاری اسلام‌آباد، در سال جاری صادرات ذغال سنگ افغانستان به آن کشور نیز به گونۀ بی‌سابقه کاهش یافته است.

⬅️در گزارش آمده که صادرات ذغال سنگ افغانستان به پاکستان در سال جاری، ۷۱ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

⬅️به گفتۀ بانک جهانی، درآمد صادرات ذغال سنگ به پاکستان به ۶۱ میلیون دالر می‌رسد، در حالی که حجم صادرات ذغال سنگ افغانستان در زمان مشابۀ سال گذشته آن، به ۲۰۹ میلیون دالر می‌رسید.

⬅️بانک جهانی گفته است که پاکستان در حال حاضر برای رفع نیازمندی‌هایش از ذغال سنگ استخراج شده در خود پاکستان استفاده می‌کند.

⬅️پیش از این، وزارت مالیۀ حکومت سرپرست از افزایش بی‌سابقه عواید صادرات ذغال سنگ به پاکستان خبر داده و گفته بود که در ده ماه نخست سال گذشته، ۱۲ میلیارد و ۱۴۳ میلیون افغانی (بیش از ۱۳۶ میلیون دالر) درآمد گمرکی به دست آمده است.

⬅️این وزارت در ۲۵ فبروری امسال گفته بود که در این مدت، ۲.۷ میلیون تن ذغال سنگ از طریق بندر تورخم به پاکستان صادر شده که در مقایسه با سال گذشته، حدود سه برابر افزایش را نشان می‌دهد.

⬅️بانک جهانی همچنان در این گزارش اضافه کرده که با آنکه وضعیت اقتصادی افغانستان نسبت به دو سال گذشته بهبود یافته است، اما هنوز هم این کشور با چالش‌ها و تهدیدهای عمدۀ مواجه است. به گفتۀ بانک جهانی در حال حاضر بیکاری، فقر و ناامنی غذایی در این کشور به گونۀ چشم‌گیری افزایش یافته است.

⬅️در گزارش آمده که محدودیت‌های طالبان بر زنان و دختران به ویژه ممنوعیت آنان از آموزش و کار، ممکن در درازمدت به اقتصاد و ساختارهای اجتماعی این کشور آسیب برساند.

⬅️براساس گزارش بانک جهانی، با وجود کسر تجاری، ارزش پول افغانی در سال جاری ثابت باقی مانده و حتا ارزش پول افغانی در برابر اکثر ارزهای خارجی، تا سپتمبر ۲۰۲۴ افزایش یافته است.
🔜 @tarjomanaf

ترجمان افغانستان

20 Nov, 12:39


🔴 عبدالحی قانت تحلیلگر مسائل سیاسی:

⬅️پس از خروج امریکا، نظم منطقه ای پیرامون افغانستان به چهار محور تقسیم می شود:

1 چین، هند و ژاپن؛ بزرگترین و مهمترین محور
2 پاکستان و هند
3 ایران و خلیج عربی
4 ترکیه، ایران و مثلث خلیج

⬅️به دلیل درصد کم اعتماد و اطمینان کشورهای غربی، مهم است که افغانستان ابتدا ابتکارات عملی را در رابطه با روابط متوازن بین این محورها در نظر بگیرد.

⬅️شاخص روابط مثبت دولت افغانستان و منطقه این خواهد بود که چگونه می تواند منافع خود را تثبیت کند و چالش ها را در این محورهای پیچیده از بین ببرد.

⬅️ما یک فرصت بی سابقه و تاریخی برای انجام این کار داریم.
🔜 @tarjomanaf

ترجمان افغانستان

20 Nov, 11:50


🔴 اسرائیل در جنگ با حماس به اهداف خود نرسیده است!

⬅️آگاه مسائل سیاسی سمیع الله احمدزی: بردن یا باختن در جنگ بر اساس رسیدن به اهداف تعین می‌شود، ببینید پیروزی در جنگ بر این اساس تعین نمی‌شود، که در کجا افراد بیشتری کشته شده یا خرابی زیادتری به وجود آمده است، در جنگ اهداف مهم است، هر کسی که بتواند به اهداف تعین شده برسد، برنده جنگ است، اکنون ما می‌توانیم بگوییم که در آسیای میانه، اسرائیل تاکنون بازنده است، برای این بازنده است که حتی به یکی از اهدافی که بعد از حمله هفتم اکتوبر تعین کرد، نرسیده است، یعنی حتی به یکی از آن اهداف هم نرسیده است، مسئله بعدی این است، که اکنون جنگ بر خلاف دکتورین نظامی اسرائیل جریان دارد، یعنی هیچ یک از دکتورین نظامی اسرائیل، نمی‌خواست این جنگ اینقدر طولانی شود، آنها همیشه بر اساس دکتورین نظامی خود می‌جنگیدند، اما مجاهدین حماس براساس دکتورین خود آنها (اسرائیل) به آنها حمله کرد، که آن یک حمله غافلگیرانه بود و دکتورین نظامی اسرائیل هم همینگونه است که یک حمله را باید به شکل غافلگیرانه انجام داد، دوم جنگ باید کوتاه مدت باشد، جنگ کوتاه؛ سوم جنگ را بیرون از سرزمین خود انجام دهید، ببینید وقتی مجاهدین حماس به اسراییلی ها حمله کردند، حمله غافلگیرانه بود، در زمین آنها بود و بسیار کوتاه مدت، اما وقتی آنها (اسرائیل) در برابر مجاهدین حماس حمله را آغاز کردند به این باور نبودند، که جنگ به درازا کشیده خواهد شد، آنها بر این باور بودند که مجاهدین حماس را نابود می‌کنند، زندانی ها را آزاد می‌کنند و وعده هایی که به مردم خود دادند را عملی می سازند.
🔜 @tarjomanafh

ترجمان افغانستان

20 Nov, 11:10


🔴 وظیفه امت اسلامی و جهان اسلام تحریم کالای اسرائیلی و حامیان آنان است زیرا حداقل اقدام در مقابله می باشد؛ باید از تامین مالی آنان به هر نحوی جلوگیری نمود، که با توکل بخدا شاهد محو شدن اسرائیل غاصب از صحنه روزگار باشیم و قبله گاه اول مسلمین در ید امت اسلامی قرار گیرد.
🔜 @tarjomanaf

ترجمان افغانستان

20 Nov, 10:48


🔴 حکومت سرپرست استوارنامه سفیر جدید ازبکستان را پذیرفت

⬅️امیرخان متقی، وزیر خارجه حکومت سرپریت، استوارنامه اویبک عثمان اف، سفیر جدید ازبکستان، را دریافت کرد و بر گسترش روابط و اجرای پروژه‌های اقتصادی مشترک تأکید کرد.

⬅️عثمان اف نیز بر توسعه همکاری‌های دوجانبه وعده داد.
🔜 @tarjomanaf

ترجمان افغانستان

20 Nov, 10:42


💢کشور های مشترک المنافع (تاریخ، شکل گیری و وضعیت کنونی)

منبع: روهی
۱۹ / نوامبر / ۲۰۲۴

(بخش دوم)
🔸تمام کشورهای اطراف افغانستان را بدون زور شمشیر مستعمره کرده بود، فقط در افغانستان سه جنگ با انگلیسی ها رخ داد که در جریان آن تلفات سنگینی وارد شو و حادثه جنگ میوند تا هنوز زنده است، مردم این منطقه بی رحمانه مورد سرقت قرار گرفت، احشام و زمین های مردم از آنها گرفته شد و مردم تحت ظلم شدید قرار گرفتند.

🔸سربلندی و استقامت افغان ها افغانستان را از بردگی نجات داد. مردم محلی به شدت در برابر استعمار مقاومت کردند.

🔸نیروهای افغان به پایگاه های نظامی بریتانیا حمله کردند. بین سالهای 1838 تا 1842، 30000 سرباز بریتانیایی در جنگ افغانستان و انگلیس کشته شدند.

🔸راج بریتانیا هنوز در قلب میلیون‌ها هندی به‌ویژه آنهایی که اجدادشان قربانی حکومت استعماری بوده‌اند، باقی مانده است. تنها در اوج اشغال بریتانیا، 100 میلیون هندی بین سال های 1880 تا 1920 جان باختند.

🔸جنایات دولت بریتانیا در سال 1943 تعجب آور نیست، دولت استعماری بریتانیا به دستور شخصی چرچیل غلات را از هند صادر می کرد که باعث یک بحران انسانی واقعی در بنگال شد. میلیون ها نفر از گرسنگی جان خود را از دست دادند.

🔸در همان زمان، چرچیل، نخست وزیر بریتانیا، جمله ای گفت که گوهر سیاست استعماری بریتانیا را به خوبی منعکس می کرد. وینستون چرچیل می گفت: "من از هندو ها متنفرم. آنها حیوان هستند زیرا دین حیوانات را دارند.

🔸امروز جهان به سرعت در حال تغییر است و کشورهای استعماری سابق به شکلی بی سابقه صدای خود را برای عدالت بلند می کنند.

🔸اگرچه نمی توان میلیون ها مرده را زنده کرد، اما بچه ها و نواسه ها و شهروندان این مردم لایق تمدن و زندگی هستند و برای ساختن زندگی بهتر، انگلیس باید ثروت را به کشورهایی که در طول سال ها از آنها غارت کرده، برگرداند.

🔸رهبران کشورهای مشترک المنافع توافق کردند که اکنون زمان گفتگوی سازنده، صادقانه و محترمانه با هدف ساختن آینده ای مشترک بر اساس برابری است.

🔸در جریان نشست مشترک، کایر استارمر، نخست وزیر کنونی بریتانیا، به صراحت از اعتراف به گناه اجداد خود امتناع کرد.

🔸کایر استارمر در این اجلاس گفت: موضوع پیسه در نشست مشترک با اعضای کشورها مطرح نشد و انگلیس به هیچکس غرامت نخواهد داد.

🔸در این اجلاس علاوه بر موضوعات فوق، چند موضوع مهم دیگر نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

🔸از جمله این موضوعات می توان به تغییرات آب و هوایی، رشد اقتصادی و حمایت از حقوق بشر اشاره کرد.

🔸کشورهای شرکت کننده از این بحث ها برای ایجاد پایه هایی برای استراتژی ها و پروژه های جدید استفاده کردند.

🔜 @tarjomanaf

ترجمان افغانستان

20 Nov, 10:15


💢کشور های مشترک المنافع (تاریخ، شکل گیری و وضعیت کنونی)

منبع: روهی
۱۹ / نوامبر / ۲۰۲۴

(بخش اول)
🔸کشور های مشترک المنافع که به عنوان (Commonwealth of Nations)، شناخته می شود، یک جامعه بین المللی است که برای تقویت همکاری، تبادل فرهنگی و روابط سیاسی بین کشورهای مختلف تشکیل شده است.

🔸این سازمان یک گروه وسیع متشکل از 53 کشور عضو است که با تاریخ، فرهنگ و شرایط اقتصادی متفاوت در جهان با یکدیگر همکاری می کنند.

🔸آنها بخشی از تاریخ امپراتوری بریتانیا هستند و در اصطلاح، به جز موزامبیک و کامرون، همه کشورهای دیگری هستند که زمانی توسط بریتانیا اداره می شدند.

🔸کشورهای اطراف افغانستان مانند پاکستان، هند، بنگلادش، نپال، سریلانکا تا زیمبابوی 56 کشور عضو هستند که به شرح زیر است:

🔸کشور های بوتسوانا، کامرون، گابون، گامبیا، گانا، کينيا، ایسواتيني، ليسوتو، مالاوي، موريتس، موزامبیک، ناميبیا، نایجیریا، رواندا، سېشل، سيرا ليون، افریقای جنوبی، توگو، اوگاندا، تانزانیا، زامبیا، بنگلادیش، برونای دارالسلام هند، مالیزیا، مالدیو، پاکستان، سینگاپور، سریلانکا، انتيگوا او باربودا، بهاماس، باربادوس بليز، کانادا، جمهوريت دومنيکن، گرېنېدا، گويانا، جاميکا، سينت لوسيا، سینټ کتس او نيوس،  سينت ونسنت او گرينادينز، ترينيد او توباکو، قبرس، مالتا،برتانیآ، استراليآ، فيجي، کريباټي،نايرو، نوی زيلانډ، پاپوانيوگيني، ساموا، د سليمان تاپوگان، تونگا ، تووالو او وانواتو شامل هستند.

🔸رئیس این سازمان پادشاه بریتانیای کبیر (چارلز سوم) است که آن را نماد وحدت بین تمامی 56 کشور و این سازمان می داند.

🔸اساس این سازمان در سال 1931 با قانون وست مینستر که به کشورهای تحت تاج هند بریتانیا خودمختاری اعطا می کرد، گذاشته شد.

🔸پس از جنگ جهانی دوم، اعضای بیشتری به این سازمان پیوستند و به تدریج شرایط عضویت آن را تغییر دادند تا فرصتی برای مشارکت کشورهای مختلف فراهم شود.

🔸کشورهای عضو مشترک المنافع عموماً از انگلیسی برای تسهیل همکاری و ارتباطات استفاده می کنند.

🔸همچنین این کشورها فرهنگ ها و سنت های متنوعی دارند که فرصت های بسیار خوبی برای تبادل فرهنگی فراهم می کند.

🔸کشورهای مشترک المنافع در تلاشند سازوکارهای جدیدی برای همکاری اقتصادی، روابط تجاری و فرصت های سرمایه گذاری ایجاد کنند. آموزش جوانان و همکاری نوآوری برای رشد اقتصادی بخش مهمی از این سازمان است.

🔸آخرین نشست یا اجلاس سران کشورهای مشترک المنافع در اواخر اکتبر 2024 در ساموآ برگزار شد.

🔸شرکت کنندگانی که کشورهای شان در سیصد سال گذشته در دوران امپراتوری بریتانیا مورد استثمار قرار گرفتند، یکجا صدا بلند کردند که انگلیس! پیسه ما را پس بده!

🔸این 56 کشور جهان بر بازگرداندن قرض های تاریخی که انگلیس در زمان مستعمره بودن این کشورها از آنها گرفته بود، اصرار داشتند.

🔸بریتانیای بزرگ یا کبیر که بزرگترین امپراتوری جهان بود و منابع و ثروت بسیاری از کشورها را با خود برد و جاییکه سربازان انگلیسی در آن پا گذاشتند، قحطی و فقر تا به امروز ادامه دارد.

🔸کشورهای مشترک المنافع که اکثر آنها همچنان در فقر به سر می برند، اکنون می خواهند ثروت و پیسه دوران استعمار را از بریتانیا بازگردانند.

🔸بریتانیا بیش از سه قرن بر کشورهای مشترک المنافع حکومت کرد. استعمار بریتانیا آثار ویرانی در کانادا، هند، آفریقا، دریای کارائیب و دیگر کشورها و مناطق به جای گذاشته است.

🔸در آغاز قرن گذشته، قلمرو راج بریتانیا به 36.2 میلیون کیلومتر مربع می رسید که هیچ امپراتوری چنین بزرگ و وسیع نبود.

🔸در قرن شانزدهم، بازرگانان انگلیسی که در زمینه قاچاق برده و انسان فعالیت می کردند و نفوذ و ثروت زیادی داشتند، بیش از سه میلیون نفر را تنها از آفریقا به قاره امریکا فرستادند.

🔸همه این افراد به بردگی فروخته شدند و برای چندین نسل به نفع تاج و تخت انگلیس کار کردند. بسیاری جان باختند زیرا استعمارگران و تاجران برده به جان و سلامت این بردگان اهمیتی نمی دادند.

🔜 @tarjomana

ترجمان افغانستان

20 Nov, 09:49


🔴 از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون آژیرهای وحشت 🚨 در سرزمین‌های اشغالی متوقف نشده است!

⬅️۱۱۴ مرتبه در تل‌آویو
⬅️۹۶ مرتبه در حیفا
⬅️۳۷ مرتبه در قدس اشغالی
⬅️۱۶۸ مرتبه در صفد
⬅️۲۷ مرتبه در ایلات
⬅️۴۲۱ مرتبه در جولان اشغالی
🔜 @tarjomanaf