مطالعات راهبردی آمریکا @esfandiarkhodaee Channel on Telegram

مطالعات راهبردی آمریکا

@esfandiarkhodaee


آمریکا فقط یک کشور خارجی نیست، مسئله زندگی ماست. آمریکا را بدون حب و بغض بشناسیم، نه از چشم ایدئولوژی آمریکاستیزان و آمریکاپرستان

اسفندیار خدایی
دکترای مطالعات آمریکا از دانشگاه تهران
ارتباط:
@Esfandiar_Khodaee
🔹پذیرش تبلیغ کانالها، کتابها، کلاسها و..

مطالعات راهبردی آمریکا (Persian)

آیا علاقه‌مند به مطالعه و پژوهش درباره آمریکا و روابط بین الملل هستید؟ اگر پاسختان بله است، کانال تلگرام مطالعات راهبردی آمریکا بهترین مکان برای شماست. این کانال توسط اسفندیار خدایی اداره می‌شود، که دارای دکترای مطالعات آمریکا از دانشگاه تهران است. با عضویت در این کانال، شما فرصت دسترسی به مقالات و تحلیل‌های عمیق درباره آمریکا و نقش آن در جهان را خواهید داشت. هدف این کانال از بدون حب و بغض آشنا کردن مخاطبان با واقعیت‌های زندگی در آمریکاست، بدون تعصب‌های ایدئولوژیک. اگر شما هم به فهم بهتر آمریکا و تاثیرات آن بر جهان علاقه‌مندید، حتما به این کانال ملحق شوید. همچنین این کانال پذیرش تبلیغ کانال‌ها، کتاب‌ها، کلاس‌ها و محتواهای مرتبط با مطالعات آمریکا را نیز دارد. برای ارتباط با مدیر کانال می‌توانید به ایدی @Esfandiar_Khodaee مراجعه کنید. برای یافتن اطلاعات جدید و جذاب درباره آمریکا، کانال مطالعات راهبردی آمریکا بهترین انتخاب شماست.

مطالعات راهبردی آمریکا

25 Jan, 13:18


🔵🔴 مجری سابق «فاکس‌نیوز» رسما وزیر دفاع آمریکا شد

🔹مجلس سنای آمریکا با ۵۱ رای موافق در برابر ۵۰ رای مخالف، «پیتر هِگسِت» گزینه پیشنهادی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور جدید آمریکا برای وزارت دفاع را تأیید کرد.

🔹آرای مخالف و موافق نمایندگان سنا مساوی بود، اما «جی‌دی ونس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا که هم‌زمان ریاست سنا را نیز برعهده دارد، در اقدامی کم‌سابقه به‌عنوان رئیس سنا به نفع پیتر هگست رای داد و در نهایت هگست با ۵۱ رای موافق در برابر ۵۰ رای مخالف، وزیر دفاع آمریکا شد.

🔹پیتر هگست ۴۴ ساله مجری سابق شبکه «فاکس‌نیوز» و کهنه‌سربازی است که در جنگ‌های آمریکا در افغانستان و عراق حضور داشته است.

🔹اعلام او به عنوان گزینه پیشنهادی ترامپ برای ریاست پنتاگون باعث تعجب و مخالفت بسیاری از رسانه‌ها و کارشناسان آمریکایی شد.

🔹در تاریخ آمریکا این اولین وزیر دفاعی است که با کمترین اختلاف و با آرای شکننده مجلس سنا وزیر دفاع می‌شود.
🔦روزنامه شرق


T.me/bestdiplomacy

مطالعات راهبردی آمریکا

25 Jan, 07:09


ترامپ: در روزهای آینده جلساتی درباره ایران برگزار می‌کنم

رئیس‌جمهور آمریکا:

❇️روزهای آینده جلسات و دیدارهایی را درباره پرونده ایران برگزار خواهم کرد.

❇️خیلی خوب می‌شود اگر بدون حمله اسرائیل به تأسیسات ایران، بتوانیم مسائل با ایران را حل کنیم.

❇️ویتکاف مسئول سیاست‌ها درباره ایران نخواهد بود اما «او در مذاکرات، فوق‌العاده است».| ایسنا

🆔@mousavi2025

مطالعات راهبردی آمریکا

25 Jan, 07:05


اکسیوس: ایران به ترامپ پیشنهاد مذاکره هسته ای داده است

دویچه وله - بر اساس اعلام وبسایت اکسیوس، دیپلمات‌های ارشد فرانسه، آلمان، بریتانیا و اتحادیه اروپا 10 روز پیش با نمایندگان حکومت جمهوری اسلامی در ژنو دیدار و درخصوص برنامه اتمی #ایران گفت ‌و گو کردند.
به گزارش اکسیوس مذاکره ‌کنندگان جمهوری اسلامی به طرف غربی گفته ‌اند که خواستار ازسرگیری مذاکرات به منظور دستیابی به توافق اتمی جدیدی هستند که با توافق موسوم به برجام 2015 که ترامپ در دولت پیشین خود در سال 2018 از آن خارج شد، متفاوت است.
این گزارش همچنین به نقل از یک دیپلمات اروپایی می‌افزاید که نمایندگان جمهوری اسلامی در این ملاقات از اروپایی‌ها خواستند تا این پیام را به واشنگتن منتقل کنند و تاکید کردند که در انتظار برنامه یا پیشنهادی از سوی ایالات متحده آمریکا می‌ مانند.
این دیپلمات به اکسیوس گفت که طرف اروپایی‌ در پاسخ گفته است، این جمهوری اسلامی است که باید پیشنهادی روی میز بگذارد که دربرگیرنده امتیازات بیشتری در موضوع اتمی باشد.
پیش از این نیز خبرهایی در خصوص ملاقات نمایندگان جمهوری اسلامی و دیپلمات‌‌های اروپایی در ژنو به منظور بحث در باره برنامه اتمی ایران منتشر شده بود. این جلسه تنها یک هفته پیش از ورود دوباره ترامپ به کاخ سفید انجام شده و تا کنون جزئیات زیادی از آن انتشار نیافته است.
مقام‌های جمهوری اسلامی تا لحظه انتشار این خبر واکنشی به گزارش آکسیوس نشان نداده‌اند.
دونالد ترامپ، رئیس ‌جمهوری جدید ایالات متحده نیز با وجود آن‌ که در روزهای اخیر پس از تحلیف، بارها به موضوع ایران پرداخته اما اشاره‌ای به این موضوع نکرده است.

@abolfathusastudy

مطالعات راهبردی آمریکا

24 Jan, 12:32


در یک حرکت دیپلماتیک قابل توجه، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، استیو ویتکاف، تاجر و سرمایه‌گذار برجسته در زمینه املاک و مستغلات، را به عنوان فرستاده ویژه در امور ایران منصوب کرده است. ویتکاف که تجربه‌های موفقی در مدیریت مذاکرات پیچیده و آتش‌بس غزه دارد، اکنون مسئولیت میز ایران در وزارت امور خارجه آمریکا را بر عهده گرفته است.

این انتصاب نشان‌دهنده تمایل دولت ترامپ به آزمودن مسیرهای دیپلماتیک با تهران پیش از افزایش فشارها و تحریم‌ها است. ویتکاف با استفاده از توانمندی‌های خود در دیپلماسی و مذاکره، تلاش خواهد کرد تا تنش‌ها را کاهش دهد و راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز برای مسائل هسته‌ای ایران بیابد. وجود یک فرستاده ویژه می‌تواند به ایجاد و حفظ کانال‌های دیپلماتیک بین ایران و آمریکا کمک کرده و از تشدید تنش‌ها و درگیری‌های احتمالی جلوگیری کند. این اقدام بخشی از استراتژی گسترده‌تر دولت ترامپ برای کاهش درگیری‌ها در منطقه و ایجاد ثبات است.


محمد عباسیان
کارشناس ارشد حقوق تجارت بین‌الملل

مطالعات راهبردی آمریکا

24 Jan, 08:24


🎧 استیو ویتکاف، مسئول پرونده ایران در دولت ترامپ کیست و چه در سر دارد؟

🌿 فایننشال تایمز به نقل از مقام های آمریکایی میگوید دونالد ترامپ استیو ویتکاف، که پیشتر در شکل گیری آتش بس در غزه نقش کلیدی ایفا کرده بود را مسئول پیگیری پرونده ایران کرده. این گزارش میگوید دولت جدید آمریکا قرار است پیش از افزایش فشارها بر تهران، مسیرهای دیپلماتیک را بیازماید. نشانه دیگری از شکل گیری نوعی تعامل بین واشنگتن و تهران. تیم ترامپ که پیشتر از احیای کارزار فشار حداکثری از طریق تحریم های تازه صحبت کرده بود حالا ظاهرا تاکید دارد که مسیر دیپلماسی برای جلوگیری از تقابل گسترده تر با تهران باید باز نگه داشته شود. بسیاری معتقدند ایران که پس از تحولات خاورمیانه در شرایط ضعیفی قرار گرفته در صورت توافق احتمالی، باید امتیازات زیادی بدهد. آیا جمهوری اسلامی آمادگی رسیدن به توافقی جامع با دولت جدید آمریکا را دارد؟ موضوعی که در صفحه دو آخر هفته پنجشنبه ۴ بهمن به آن پرداخته شده است.
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

23 Jan, 16:33


چینی‌ها در سال ۱۹۸۶ فقط ۵ درصد اقتصاد دنیا را در اختیار داشتند، امروز این رقم به ۲۵ درصد رسیده است، قبلا می‌خواستند شاخ آمریکا را بشکنند، ولی امروز دارند شیرش را می‌دوشند.

حسین سلیمی: باید با همکاری عربستان و ترکیه یک نظام نوین امنیتی در منطقه ایجاد کنیم/ چینی‌ها با یک جمعیت فقیر می‌‌خواستند حساب آمریکا را برسند، ولی فهمیدند نمی‌شود و باید اول خودشان را قوی کنند.

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

23 Jan, 11:29


کانال تخصصی روش پژوهش در علوم سیاسی

👇👇👇

@Policy_researcher

مطالعات راهبردی آمریکا

23 Jan, 11:28


تبلیغات پذیرفته می‌شود

مطالعات راهبردی آمریکا

23 Jan, 07:39


🌎 خداحافظ آقای بلینکن
ارزیابی عملکرد وزیر خارجه دولت بایدن

سید آرمان حسینی‌نسب

🌿 ...آنتونی بلینکن، جانشین پومپئو که از او با عنوان اوبامای کوچک یاد میشود؛با شعار بازسازی وجه آمریکا در عرصه خارجی و تلاش برای تجدید رهبری آمریکا در جهان و همینطور حمایت بی چون و چرا از حقوق بشر، پا به وزارت خارجه آمریکا گذاشت. از او به عنوان یکی از مدافعان نظام بین‌الملل لیبرال و چندجانبه گرایی در عرصه جهانی یاد میشود.البته حمایت بی چون و چرای او از اسرائیل و اقدامات آنها،چه در 4 سال حضورش در وزارت خارجه و چه در دفاعیاتش در سنا،تا حدودی این سخنان را زیر سوال میبرد.

ا🌿 ز هفت اکتبر 2023 با حمله حماس به اسرائیل و پس از آن آغاز جنگ ویرانگر و خونین غزه،که در آن هزاران انسان بیگناه جان خود را از دست دادند،دستگاه دیپلماسی آمریکا با رهبری آنتونی بلینکن یک دیپلماسی همه جانبه و تمام عیار را در حمایت از اسرائیل در دستور کار گرفت. دولت بایدن و بلینکن با اعلام اینکه "تعهد ما به امنیت اسرائیل آهنین است" و اتخاذ سیاست همسو با آن،که از دیرباز سابقه داشته است، سیر کمک های مالی و تسلیحاتی خود را روانه تل آویو کردند.

🌿 در عرصه ی منطقه ای در خاورمیانه و همچنین در سطح جهان،سفر های پی در پی او به کشور های مختلف در جهت همسو کردن کشور ها و نهاد های بین المللی در جهت مشروعیت بخشیدن به اقدامات اسرائیل زیر عنوان "دفاع مشروع" و همچنین تروریستی خواندن گروه حماس،وتو کردن تمامی قطع نامه های شورای امنیت در محکومیت اسرائیل و تلاش برای تحریم و محکومیت دیوان دادگستری بین المللی که حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت را صادر کردند، و پس ازنزدیک به 800 روز جنگ ویرانگر، دستیابی به توافق آتش بس، آتش بسی که پس از ویرانی غزه و تضعیف شدید قدرت حماس و حزب الله و بخصوص کاهش نفوذ ایران در خاورمیانه همراه بود، بخشی از میراث سیاست خارجی بلینکن در خاورمیانه بود.

🌿 تلاش و رهبری آمریکا جهت مبارزه با گروه های نیابتی ایران مانند حزب الله در لبنان،انصارالله در یمن و مهم ترین متحد دولتی آن در خاورمیانه یعنی دولت بشار اسد در سوریه، همراه با افزایش تحریم ها و کارزار فشار حداکثری،به کاهش شدید قدرت و نفوذ منطقه ای ایران منجر شد که کاملا در جهت منافع اسرائیل بود.

🌿 امروزه ما با خاورمیانه ای مواجه هستیم که در آن به نسبت 4 سال گذشته؛ایران با کاهش قدرت و نفوذ خود در منطقه و از دست دادن توان بازدارندگی خود در نتیجه حمایت های واشنگتن از حملات اسرائیل به خاک ایران،افزایش فشار تحریم های اقتصادی و انزوای ایران در عرصه سیاست خارجی،و کاهش قابل توجه متحدان خود مواجه هست.حزب الله لبنان به عنوان قدرتمندترین متحد غیردولتی ایران با از دست دادن رهبران برجسته خود تضعیف شده و نفوذ خود را در سیاست لبنان از دست داده است که انتخاب ژوزف عون و نواف سلام به عنوان رئیس جمهور و نخست وزیر مورد حمایت آمریکا که از سازش با تمامی طرف ها حمایت میکنند، تضعیف حوثی ها در نتیجه حملات مکرر ائتلاف آمریکا و بریتانیا و قرار گرفتن اسرائیل به عنوان یک قدرت منطقه ای بالاتر،از مهم ترین شاخص های آن است.بدون شک نقش و استراتژی و دیپلماسی فعال آنتونی بلینکن،نقش برجسته ای در آن داشته است.

🌿 در حالی که دولت ترامپ، چین را به عنوان بزرگترین دشمن و چالش معرفی کرد، دولت بایدن با چرخش خود توجه خود را به روسیه و استراتژی خود را تضعیف روسیه تعریف کرد. با آغاز حمله روس ها به اوکراین در 24 فوریه 2022 دولت بایدن و دستگاه دیپلماسی آمریکا به رهبری آنتونی بلینکن با اتخاذ سیاست "روسیه را از این کار پشیمان کنیم" سیر کمکهای مالی و تسلیحاتی خود را به سمت اوکراین سرازیر کردند که تا امروز نیز ادامه داشته است.

🌿 اقدامات بلینکن در جهت تضعیف روسیه مانند تحریم های ویرانگر علیه اشخاص،نهادها،شرکت ها،موسسات و... روسی،حمایت و دفاع همه جانبه ی او چه در سطح داخلی در برابر افکار عمومی آمریکا و چه در سطح جهان در برابر نهاد ها و کشور ها در بسیج آن ها در کارزار همه جانبه ی دفاع از اوکراین و محکومیت روسیه،از جمله ی چنین اقداماتی است. همچنین با حمایت مستقیم آمریکا و البته دیگر اعضای ناتو به استثنای ترکیه، زمینه ی پیوستن سوئد و فنلاند به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی فراهم شد که گامی مهم در جهت تضعیف روس ها به شمار می‌رود چرا که ناتو اکنون بیش از هر زمان دیگری در نزدیک ترین حالت جغرافیایی به روسیه قرار دارد.در واقع دولت آمریکا و شخص بلینکن با تحت فشار قرار دادن دولت اردوغان و تهدیدهای مداوم،موافقت ترکیه را به این موضوع جلب کردند.

🌿 البته نتایج چنین سیاست هایی امروزه بدین صورت است که توان نظامی و اقتصادی روسیه به عنوان یکی از بازیگران بزرگ در نظام بین الملل چند قطبی به شدت تضعیف شده است، روسها به عنوان...👇
لینک متن کامل مقاله
👇مشاهده فوری
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

22 Jan, 17:18


🌎 ایران و ترامپ به کجا می‌روند؟

لایو صوتی اینستاگرام با حضور:

🗣صادق زیباکلام | استاد دانشگاه تهران
🗣تورج اتابکی | استاد آکادمی سلطنتی هلند
🗣احمد وخشیته | استاد دانشگاه دوستی ملل روسیه

@ahmad_vakhshiteh

مطالعات راهبردی آمریکا

22 Jan, 14:51


🌎 برنی سندرز:
وقتی شروع کردم به صحبت در مورد الیگارشی، بسیاری از مردم متوجه منظور من نشدند.

‏خوب، این تغییر کرده است.
‏وقتی 3 مرد ثروتمند آمریکا در مراسم تحلیف ترامپ پشت سر او می نشینند، همه می فهمند که طبقه میلیاردر اکنون دولت ما را کنترل می کند.
‏ما باید بجنگیم
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

22 Jan, 11:31


👆ترامپ چگونه نماد رویای آمریکایی شد؟
پادکستی فوق‌العاده برای شناخت ترامپ و آمریکا

مطالعات راهبردی آمریکا

22 Jan, 08:54


🌎 ترامپ کیست و چگونه به اینجا رسید

🔹 احمدهاشمی، پادکست مورخ
@movarekhpodcast
نوامبر 2016 میلادی، بخش بزرگی از مردمان آمریکا به ترامپ رأی دادند، مردمانی که بخشیشون شیفته شعارهای ترامپ، سبک زندگی ترامپ و بی‌باکی و جسارتش بودند. او از کجا اومد؟ چطور تبدیل شد به یک تاجر موفق و مشهور و نماد رویای آمریکایی؟ چطور تبدیل شد به یک سیاستمدار؟ ما در این قسمت از مورخ به این سوالات پاسخ دادیم.

📌"منابع"
کتاب آتش و خشم؛ کاخ سفید ترامپ از درون اثر مایکل وولف، کتاب وحشت؛ ترامپ در کاخ سفید اثر باب وودوارد، مستند The Confidence Man محصول شبکه نت‌فیلیکس به کارگردانی فیشر استیونس.
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

22 Jan, 06:24


🌎 ترامپ پس از تحلیف، چندین دستور اجرایی امضا کرد
@iran_times
کاخ سفید اعلام کرد:
🌿 ترامپ تحریم های بایدن علیه شهرک نشینانی که مرتکب خشونت علیه فلسطینیان در کرانه باختری شدند را لغو کرد.

🔸️1500 نفر در رابطه با پرونده حوادث 6 ژانویه عفو شدند.

🔸️ترامپ فرمان اجرایی اعلام وضعیت اضطراری ملی در مرز جنوبی آمریکا را امضا کرد.

🔸️در حال بررسی اعمال تعرفه های ۲۵ درصدی بر مکزیک و کانادا در اول فوریه هستیم.

🔸️ترامپ دستور داد ناتو پول بیشتر بپردازد و ۵ درصد تولید ناخالص داخلی را صرف دفاع کند.


🔸️نصف ارزش TikTok باید به ایالات متحده آمریکا برسد.

🔸️خرید نفت از ونزوئلا را متوقف و گرینلند را برای امنیت بین المللی می‌خواهیم.


🔸️ترامپ فرمان اجرایی که تابعیت آن‌هایی را که در خاک آمریکا از مهاجران غیرقانونی متولد شده‌اند، ممنوع می‌کند را امضاء کرد.

🔸️ترامپ فرمان اجرایی که در آن در بخش انرژی وضعیت اضطراری اعلام می شود امضاء کرد.

🔸️ترامپ فرمان اجرایی خروج ایالات متحده از سازمان بهداشت جهانی را امضا کرد.

🔸️ترامپ اعلام کرد برای رفع کسری تجاری با اتحادیه اروپا با وضع عوارض گمرکی تلاش خواهیم کرد

🔸️ترامپ تصمیم حذف کوبا از فهرست کشورهای حامی تروریسم را لغو کرد.

🔸️ترامپ دستور اجرایی توقف کمک های توسعه خارجی را به مدت 90 روز در انتظار ارزیابی اثربخشی آن امضا کرد.

🔸️ترامپ فرمان اجرایی را امضا کرد که انتظار می رود برنامه اسکان مجدد پناهجویان را به مدت 4 ماه متوقف کند.

🔸️ترامپ پروازهای حدود 1660 پناهجوی افغان را که قرار بود اسکان داده شوند، لغو کرد.

🔸️ترامپ فرمان اجرایی را امضا کرد که به وزیر امنیت داخلی دستور داد خلیج مکزیک را به خلیج آمریکا تغییر نام دهد.

🔸️ترامپ بیش از 1000 نفر را که بایدن در دولت قبلی منصوب کرده و با دیدگاه ما برای بزرگ کردن آمریکا همسو نیستند اخراج می کند.

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

21 Jan, 17:22


سخنرانی روحانی شیعه سخنران در مراسم تحلیف ترامپ

هشام الحسینی، روحانی شیعه عراقی‌تبار از مرکز اسلامی کربلا در شیکاگو، از جمله سخنرانان مراسم تحلیف دونالد ترامپ بود.

🌿 به گزارش فاکس‌نیوز او حاضر نشده است، حزب الله را یک سازمان تروریستی بداند. الحسینی از جمله رای دهندگان مسلمان در میشیگان بود که پیش از روز انتخابات اعلام کردند از ترامپ حمایت خواهند کرد. من از ترامپ حمایت می‌کنم، زیرا او را به انجیل، تورات و قرآن نزدیک‌تر می‌بینم. زیرا من از صلح و دوری از جنگ حمایت می‌کنم. آمریکا لایق داشتن یک رهبر قدرتمند است که بتواند صلح را در این جهان به ارمغان بیاورد.»

🌿 این روحانی مسلمان در مصاحبه‌ای در سال ۲۰۲۲ از ایران تمجید کرده و گفته بود: خدا را شکر که جمهوری اسلامی ایران داریم. نور آن به سوریه، لبنان، عراق، یمن و سرتاسر جهان می‌رود. انجمن محافظه‌کار «میدل ایست فوروم» این روحانی را یک «امام شیعه افراطی و طرفدار حزب‌الله» توصیف کرد و رسانه‌های لابی اسرائیل کوشیدند مانع سخنرانی او در مراسم تحلیف ترامپ شوند.

توجه👇
ظاهراً دعوت از این روحانی در آخرین لحظه کنسل شد. لذا این مطلب ویرایش و اصلاح می‌شود.
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

21 Jan, 15:48


🌎 ترامپ یک بار دیگر از توافقنامه آب و هوایی پاریس و سازمان بهداشت جهانی خارج شد

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

21 Jan, 14:27


🔴 تیک تاک رفع فیلتر شد! / پیام تیک تاک در پی رفع فیلترشدن:

« با تشکر از شکیبایی و حمایت شما، در نتیجه تلاش های رئیس جمهور ترامپ، TikTok به ایالات متحده بازگشت! می‌توانید به ایجاد، اشتراک‌گذاری و کشف همه چیزهایی که دوست دارید در TikTok ادامه دهید.»

🆔 @Americana_ir

مطالعات راهبردی آمریکا

21 Jan, 14:19


مطالعات راهبردی آمریکا pinned «🌎 آقایان! رفع فیلتر یوتیوب از نان شب هم واجب‌تر است دکتر اسفندیار خدایی 🌿 یوتیوب یک برنامه رایگان برای دسترسی به آموزنده‌ترین و مفیدترین ویدئوهای جهان برای حل مشکلات روزمره مردم است. در این پلتفرم همه کاربران می‌توانند ویدئوهای آموزشی طولانی و با کیفیت…»

مطالعات راهبردی آمریکا

21 Jan, 08:06


🌎 آقایان! رفع فیلتر یوتیوب از نان شب هم واجب‌تر است

دکتر اسفندیار خدایی

🌿 یوتیوب یک برنامه رایگان برای دسترسی به آموزنده‌ترین و مفیدترین ویدئوهای جهان برای حل مشکلات روزمره مردم است. در این پلتفرم همه کاربران می‌توانند ویدئوهای آموزشی طولانی و با کیفیت بالا را دانلود و تماشا کنند و یا محتوای تولید شده خود را منتشر کنند. در حالیکه پلتفرمهایی مثل تلگرام، اینستاگرام و واتساپ برای پیام‌رسانی، محتوای کوتاه، و یا سرگرمی مناسبند. در یوتیوب هزاران ساعت محتواهای آموزشی تخصصی رایگان، باکیفیت و با دسته‌بندی مناسب در زمینه‌های مختلف با هم رقابت می‌کنند.

🌿 شما معمولاً وقتی سراغ یوتیوب می‌روید که سوال یا مشکلی دارید و می‌خواهید چیز جدیدی یاد بگیرید. وقتی که یخچال، ماشین لباسشویی، کولر و یا اتومبیل شما با مشکلی مواجه می‌شود، احتمالاً اولین کاری که می‌کنید در گوگل جستجو می‌کنید و گوگل هم غالباً اولین جایی که به شما پیشنهاد می‌دهد، ویدئوهای یوتیوب است که توسط متخصصان و فنی‌کاران تهیه شده‌اند. لکن در ایران شما ناچار باید یک یا چند فیلترشکن اسرائیلی یا آمریکایی خوب و قابل اعتماد! روی گوشی خود نصب کنید و ناخواسته کنترل گوشی و امنیت سایبری خود را به آنها بسپارید.

🌿 وقتی که در استفاده از یکی از برنامه‌های گوشی به مشکل برمی‌خورید، مثلا می‌خواهید یک کلیپ بسازید و یا کیفیت صدا یا تصویر گوشی خود را تنظیم کنید و در گوگل برای حل مشکل جستجو می‌کنید، باز هم گوگل شما را به ویدئوهای یوتیوب ارجاع می‌دهد. و باز هم مانع فیلتر و فیلترشکن.

🌿 امروز دیگر در دنیا آموزش مدارس محدود به تابلو و گچ و ماژیک نیست. معلمان و دانش‌آموزان برای یادگیری زبان، ریاضی، فیزیک، تاریخ، شیمی و جغرافیا از ویدئوهای باکیفیت یوتیوب استفاده می‌کنند، بلکه خود ویدئو می‌سازند و در این پلتفرم رایگان کسب درآمد هم می‌کنند. اما معلمان و دانش‌آموزان ایرانی از این فرصت محرومند. حالا آقایان مدعی هستند که داریم به قله می‌رسیم!

🌿 دانش‌آموزان ایرانی برای استفاده از بهترین ویدئوهای درسی یوتیوب و برای دسترسی به راهنمایی ویدئوهای شرکت در بازیهای پیشرفته تعاملی باید چندین فیلترشکن رایگان خارحی را در گوشی خود نصب می‌کنند. اما آنها نمی‌دانند که هیچ چیز رایگانی وجود ندارد و هیچکس برای رضای خدا فیلترشکن رایگان تولید نمی‌کند.

🌿 ویدیوهای یوتیوب بهترین منابع برای دانشجویان جهت حل مسائل علمی و اجرای پروژه‌های فنی و پژوهش‌های تخصصی برای پایان‌نامه‌ها، رساله‌ها و تهیه مقالات و تولید ایده‌ها و انتشار تجربیات و یافته‌های پژوهشی هستند.

🌿 یوتیوب بستری برای نمایش توانمندی‌های فرهنگی، اقتصادی و علمی ایرانیان در سطح جهان فراهم می‌کند. نقطه قوت ایران نسبت به کشورهای منطقه، نیروی انسانی فرهیخته و فوق‌العاده این کشور است. به جای ترس از مردم و فرار از جهان، بهتر آن است که شجاعانه با رفع فیلتر یوتیوب و با تشویق حضور فعال ایرانیان در تولید محتوا و انتشار در این پلتفرم جهانی، از جایگاه شایسته کشورمان دفاع کنیم. جمعیت خلاق و نیروی انسانی کارآمد ایرانی می‌تواند با تولید محتوا و استفاده از بستر پلتفرمهایی مثل یوتیوب با دنیا تعامل کند، به درآمدزایی ارزی برسد، تحریمهای ظالمانه را خنثی کند؛ تا آنجا که دنیا نیازمند و خواهان ما باشد و تصویر بهتری از ایران به جهانیان ارائه دهیم تا ما را نه به عنوان مزاحم و مانع و مصرف‌کننده، بلکه به عنوان یک منبع اصیل فرهنگ و هنر و ادبیات و صنعت و معماری و گردشگری و نوآوری و اخلاق نگاه کنند.

🌿 چگونه ممکن است در عصر هوش مصنوعی، جوان ایرانی بدون دسترسی به بزرگترین پلتفرم تولید محتوای علمی و آموزشی جهان، در عرصه‌های مختلف رقابت کند، وقتی که دست و پای او را با فیلتر و فیلترشکن بسته‌ایم؟ درخشش ایران و ایرانیان در عصر هوش مصنوعی مستلزم دسترسی آزاد به منابع آموزشی و پلتفرم‌های جهانی است.

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

20 Jan, 21:11


🌎 مهم‌ترین بخش‌ها از سخنان ترامپ در سخنرانی مراسم تحلیف 2025

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

20 Jan, 20:14


مطالعات راهبردی آمریکا pinned «🌎 اختلافات ترامپ و نتانیاهو جدی است دکتر اسفندیار خدایی 🌿 نتانیاهو روابط بسیار گرم و نزدیکی با ترامپ دارد. در گذشته ترامپ نیز نشان داده که با اهداف نتانیاهو و جناح راست اسرائیل هماهنگتر است، از جمله انتقال سفارت آمریکا به اورشلیم، خروج از برجام، و به رسمیت…»

مطالعات راهبردی آمریکا

20 Jan, 18:20


🌎 ترامپ اولین دستور اجرایی خود را اعلام کرد: چندین میلیون جنایتکاری را که به کشور ما آمدند به جایی که از آن آمده اند، باز می گردانم

🔹دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا در سخنرانی خود پس از ادای سوگند:
🔹امروز دستور های اجرایی را امضا خواهم کرد که تاریخی خواهد بود
🔹من یک دستور اضطراری را در خصوص مرزهای جنوبی خودمان امضا خواهم کرد
🔹همه ورودهای غیرقانونی متوقف خواهد شد و ما پروسه ای را آغاز خواهیم کرد که چندین میلیون جنایتکاری را که به کشور ما آمدند به جایی که از آن آمده اند، باز می گردانم

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

20 Jan, 18:16


ترامپ سوگند یاد کرد و رسماً رئیس‌جمهور شد

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

20 Jan, 09:17


🌎 تماس تلفنی ترامپ و پزشکیان: رویای پروفسور موسویان

✍️ دکتر سیدحسین موسویان، استاد دانشگاه پرینستون آمریکا و سخنگوی تیم هسته‌ای ایران در دوره خاتمی
✔️ نشریه هیل

A call that could change history: Trump and Pezeshkian’s moment to forge peace 

by Seyed Hossein Mousavian
👉Link in Hill

🌿 ترامپ حمایت خود را از مذاکره با ایران برای یافتن راه حل مشکلات موجود بین دو کشوراعلام کرده است. هنگامی که از ترامپ در مورد پیامی به رهبر عالی ایران، آیت‌الله خامنه‌ای، سؤال شد، ترامپ تنها گفت: "برای او آرزوی موفقیت دارم."

🌿 در طول کارزار انتخاباتی سال ۲۰۲۴، ترامپ اعلام کرد که سیاست او در قبال ایران در دوره دوم "بسیار متفاوت" از دوره اول خواهد بود. او سیاست "تغییر رژیم" را رد کرد و تأکید کرد که می‌خواهد ایران موفق باشد، اما همچنین با دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای مخالف است. 

🌿 در سپتامبر ۲۰۲۴، پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، اعلام کرد که تهران آماده "گفت‌وگوی سازنده" است و آمادگی خود را برای تعامل با غرب در مورد انرژی هسته‌ای و بهبود روابط با ایالات متحده ابراز کرد.

🌿 با این حال، پر کردن شکاف‌ها بین واشنگتن و تهران دشوار خواهد بود. اگر رئیس‌جمهور ترامپ بخواهد با مذاکره با ایران بن‌بست روابط را بشکند، با مخالفت های شدید در داخل ایالات متحده، در ایران و در منطقه روبرو خواهد شد. ماه گذشته، بنی گانتز، عضو سابق کابینه جنگ اسرائیل، خواستار هدف قرار دادن ایران "به طور مستقیم" شد.

🌿 اگر فرض کنیم که ترامپ به دنبال توافق با ایران برای پایان دادن به یک درگیری بی‌پایان دیگری باشد، اولین گام باید یک توافق هسته‌ای با ایران باشد. 
احتمالاً اسرائیل خواستار برچیده شدن قابلیت‌های غنی‌سازی ایران خواهد بود. با این حال، زمانی که من سخنگوی تیم هسته‌ای ایران (۲۰۰۳-۲۰۰۵) بودم، در یک جلسه‌ای خصوصی، رهبر عالی ایران، آیت‌الله خامنه‌ای، به روحانی – که در آن زمان مذاکره ‌کننده ارشد هسته‌ای ایران بود – گفت: "اگر قرار باشد ایران حق غنی‌سازی خود را کنار بگذارد، این کار یا باید پس از فوت من انجام شود، یا از رهبری استعفا بدهم."

🌿 بنابراین، تحمیل این گزینه به ترامپ، منجربه شکست مذاکرات خواهد شد، همان‌طور که مذاکرات هسته ای ایران با سه کشور اروپایی بین سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۳ شکست خورد.

🌿 اگر هدف اصلی ترامپ اطمینان از عدم دسترسی ایران به بمب هسته ای باشد، او نیاز به طرحی دارد که به طور دائمی دستیابی به بمب هسته‌ای را نه تنها توسط ایران بلکه توسط سایر کشورهای بلندپرواز منطقه نیز مسدود کند.همان‌طور که رئیس‌جمهور بایدن هشدار داد: "اگر ایران به بمب دست پیدا کند، پس از آن عربستان سعودی، ترکیه و مصر نیز به دنبال بمب هسته ای خواهند رفت."

🌿 عناصراصلی یک طرح برای مذاکرات موفق از این قرار است:
1. همانند برجام در دوره دولت اوباما، ایران موافقت کند که شفافیت کامل در برنامه‌های هسته‌ای خود داشته باشد و اقدامات حداکثری راستی آزمایی طبق مقررات آژانس بین المللی انرژی اتمی را اجراکند.
2. اصول کلیدی توافق هسته ای باید منطقه‌ای شود تا شامل تمام کشورهای منطقه باشد. این امر امکان دائمی کردن محدودیت‌های اصلی عدم اشاعه در برجام در کل منطقه را فراهم می‌کند، از جمله محدود کردن غنی‌سازی اورانیوم به زیر ۵ % و جداسازی پلوتونیوم از سوخت مصرف‌شده.
3. پس از اجرای توافق هسته‌ای جدید، واشنگتن و تهران میتوانند گفتگوهایی در مورد امنیت منطقه داشته باشند. هر دو کشور به عنوان گام اول و حسن نیت، باید به طور موقت تمام تهدیدها و خصومت‌ها را متوقف کنند.

🌿 چند سال پیش، رابرت اینهورن، که در آن زمان مذاکره‌کننده هسته‌ای ایالات متحده بود، به من گفت: "وقتی ما بر ضرورت گفتگوهای منطقه‌ای تأکید می‌کنیم، برخی از ایرانی‌ها به اشتباه فکر می‌کنند که منظور ما برچیدن توانایی‌های موشکی و دفاعی ایران است. همه کشورها از جمله ایران حق دارند که قابلیت‌های دفاعی مورد نیاز خود را داشته باشند. ما درک می‌کنیم که ایران نیز مانند ما نگرانی‌های امنیتی خود را دارد. بنابراین، هر دو طرف باید وارد گفتگویی جدی و عادلانه شوند تا نگرانی‌های مشروع و قانونی یکدیگر را بررسی کنند و به راه‌حلی متعادل دست یابند."

🌿 آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر عالی ایران، تصمیم‌گیرنده نهایی در مورد روابط ایران و ایالات متحده است. در تاریخ ۸ ژانویه ۲۰۲۴، او اظهار داشت که ایالات متحده ذاتاً دشمن ملت ایران و جمهوری اسلامی است و آرزوی نابودی ایران را دارد. 
بر اساس چند دهه شناخت من از دیدگاه‌های ایشان، معتقدم که جوهره نگرانی‌های رهبری ایران در مورد روابط با ایالات متحده را می‌توان در سه نکته کلیدی خلاصه کرد...👇

لینک متن کامل مقاله
یا مشاهده فوری👇

مطالعات راهبردی آمریکا

20 Jan, 05:29


🎞 آتش‌بس؛ پایانی بر نتانیاهو؟

▫️پس از 15 ماه جنگ و خونریزی در غزه، آتش‌بس میان اسرائیل و حماس به صورت رسمی آغاز شد.

▫️به گزارش اکوایران، آتش‌بس غزه با واکنش‌های متفاوت در اسرائیل همراه شده است. برخی از اعضای کابینه نتانیاهو، مخالف آتش‌بس بوده‌اند.

▫️در ویدیوی بالا به واکنش‌ها به نتانیاهو در رابطه با آتش‌بس پرداخته شده است.

#غزه

📺 @ecoiran_webtv

مطالعات راهبردی آمریکا

19 Jan, 17:19


🌎 لحظه تحویل سه اسیر اسرائیلی
حضور آشکار نیروهای حماس با روحیه و اعتماد بنفس مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

19 Jan, 15:33


ترامپ: تیک‌تاک را نجات دهید!

ترامپ با انتشار پستی در شبکه اجتماعی Truth Social، به مسدود شدن تیک_تاک در آمریکا واکنش نشان داد و نوشت: «تیک‌تاک را نجات دهید»

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

18 Jan, 10:11


🌎 اختلافات ترامپ و نتانیاهو جدی است

دکتر اسفندیار خدایی

🌿 نتانیاهو روابط بسیار گرم و نزدیکی با ترامپ دارد. در گذشته ترامپ نیز نشان داده که با اهداف نتانیاهو و جناح راست اسرائیل هماهنگتر است، از جمله انتقال سفارت آمریکا به اورشلیم، خروج از برجام، و به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان و نادیده گرفتن حقوق مردم فلسطین.

🌿 اما اتحاد نتانیاهو و ترامپ آنگونه که تصور می‌شود پایدار نیست و اختلافات اساسی بین آنها بزودی نمایان خواهد شد.

۱. دو پادشاه در یک اقلیم نگنجند. ترامپ و نتانیاهو به دنبال اهدافی هستند که بزودی آنها را مقابل هم قرار می‌دهد. آنها هر دو به دنبال قدرت‌نمایی هستند و هیچکدام نمی‌خواهند بازیچه دیگری شوند.
ترامپ در دور دوم به دنبال کارنامه ای تاریخی است تا در جمع روئسای جمهور بزرگ آمریکا قرار گیرد. او قرار نیست و نمی‌تواند در انتخابات بعدی نامزد شود چندان نیازی به حمایت اسرائیل و نتانیاهو و لابی اسرائیل هم ندارد.
ترامپ می‌خواهد جنگ اوکراین و غزه را تمام کند و گوشه چشمی به برنده شدن در جایزه صلح نوبل دارد، اما نتانیاهو می‌داند که با آتش‌بس غزه رسالتش تقریباً تمام است و باید بالاخره کنار رود. با توجه به جنایتهای غزه و محکومیت در دادگاه بین‌المللی او حتی نمی‌تواند به اروپا سفر کند.

۲. آتش‌بس غزه: ترامپ با اعمال فشار بر نتانیاهو، او را وادار به پذیرش آتش‌بس با حماس کرد. این در حالی بود که نتانیاهو پیش‌تر بر ادامه عملیات نظامی تا دستیابی به "پیروزی کامل" تأکید داشت. فشارهای ترامپ و تیم او، از جمله فرستاده‌اش استیو ویتکوف، نقش مهمی در تغییر موضع نتانیاهو داشت.

۳. ترامپ به دنبال جنگ نیست اما نتانیاهو هست. ترامپ به این افتخار می‌کند که تنها رئیس‌جمهور اخیر بوده که در دوره او هیچ جنگی شروع نشده و از اینکه نتانیاهو او را به جنگ با ایران بکشاند ابا دارد. اخیراً ترامپ در شبکه اجتماعی خود ویدئویی را بازنشر کرد که در آن نتانیاهو به "اصرار وسواس‌گونه" برای درگیر کردن آمریکا در جنگ با ایران متهم شده بود. این اقدام نشان‌دهنده نارضایتی ترامپ از سیاست‌های نتانیاهو و تلاش‌های او برای تأثیرگذاری بر سیاست خارجی آمریکا است.

۴. عدم حضور نتانیاهو در مراسم تحلیف ترامپ: نتانیاهو تصمیم گرفت در مراسم تحلیف ترامپ شرکت نکند. ظاهراً این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که ترامپ ویدئویی انتقادی علیه نتانیاهو منتشر کرد که به تلاش‌های او برای ایجاد جنگ بین آمریکا و ایران اشاره داشت. اما این اقدام فقط پیش‌درآمدی از ظهور تنش روابط آنهاست.

۵. اختلاف در نگاه به ایران: هرچند هر دو بر مقابله با ایران تأکید دارند، اما ترامپ به‌دلیل دیدگاه "اول آمریکا" ترجیح می‌دهد وارد جنگ مستقیم با ایران نشود، در حالی که نتانیاهو به دنبال جلب حمایت آمریکا برای اقدام نظامی علیه ایران است.

۶. اختلافات ایدئولوژیک: ترامپ دیدگاهی مبتنی بر معامله‌گری دارد و به دنبال کسب نتایج ملموس و جلب توجه رسانه‌ها و خودنمایی است و به ایدئولوژی‌های آخرالزمانی صهیونیستها اعتقادی ندارد. اما نتانیاهو به‌عنوان یک رهبر راست‌گرای اسرائیلی، سیاست‌هایش را بر اساس دیدگاه‌های ملی‌گرایانه و مذهبی‌محور و ایدئولوژیک تنظیم می‌کند. این تفاوت باعث می‌شود که اهداف و منافع آن‌ها سازگاری نداشته باشند.

۶. نگاه به خاورمیانه: ترامپ به دنبال بازسازی روابط با کشورهای عربی و ایجاد تعادل در منطقه است. اما نتانیاهو همچنان دیدگاه سخت‌گیرانه‌ای نسبت به حماس و فلسطینیان دارد و مانعی سخت در این مسیر است. ترامپ می‌داند که علی‌رغم تبلیغات لابی اسرائیل، منافع آمریکا و اسرائیل قطعاً یکی نیست و نمی‌خواهد بازیچه ماجراجویی‌های نتانیاهو شود.

۷. اختلاف در نگاه به چین و روسیه: ترامپ سعی دارد روابط خود را با قدرت‌های جهانی مانند چین و روسیه مدیریت کند و می‌داند که در جهان آینده شرق آسیا مرکز ثقل اقتصاد، سیاست و صنعت دنیا خواهد بود و منافع آمریکا در این است که بجای خاورمیانه بر شرق آسیا متمرکز شود. در حالی که نتانیاهو با سیاستهای خود، بدنبال آن است که آمریکا همچنان بر خاورمیانه تمرکز کند و بخاطر اسرائیل در این منطقه گرفتار بماند.

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

18 Jan, 03:00


🔺پرچم آمریکا از کف حیاط دولت ایران جمع شد

🔸در حالی که تا مدتی قبل در حیاط دولت طرح پرچم آمریکا روی زمین کشیده شده بود تا زیر پای مراجعان قرار بگیرد، این طرح جمع‌آوری شده است

🔸قرار دادن پرچم آمریکا روی زمین سال‌هاست که در راهپیمایی‌ها رواج دارد اما این بار این کار در حیاط دولت هم انجام شده بود. اقدامی که از پیش از روی کار آمدن دولت جدید صورت گرفته بود و به‌نظر مخالف سیاست رئیس جمهور پزشکیان و دولت میانه‌رو اوست و به همین دلیل چند هفته پیش برچیده شد.

🇺🇸 @US_REVIEW 📍پایش آمریکا 📍

مطالعات راهبردی آمریکا

17 Jan, 19:00


🌎 جزئیات معاهده ایران و روسیه
و واکنشها به این توافق


در ۲۸ دی ۱۴۰۳ (۱۷ ژانویه ۲۰۲۵)، ایران و روسیه «معاهده مشارکت جامع راهبردی» را در مسکو امضا کردند. این توافق، که به مدت ۲۰ سال معتبر است، روابط سیاسی، نظامی، اقتصادی، و فرهنگی میان دو کشور را تقویت می‌کند. جزئیات این معاهده و واکنش‌های آن را می‌توان به‌طور مفصل در چند بخش زیر شرح داد:

جزئیات توافق:

1. همکاری‌های نظامی و امنیتی:

یکی از بندهای اصلی این معاهده، تقویت همکاری‌های دفاعی و نظامی است. دو کشور توافق کردند تا رزمایش‌های مشترک نظامی برگزار کنند و به‌طور منظم اطلاعات امنیتی را تبادل نمایند.

این همکاری‌ها به‌ویژه در زمینه‌های مرتبط با تهدیدات مشترک و مقابله با تحریم‌ها، شدت بیشتری خواهد یافت.

2. همکاری اقتصادی و انرژی:

بخش مهم دیگری از توافق، توسعه همکاری‌ها در حوزه انرژی است. روسیه و ایران توافق کردند تا در زمینه انرژی هسته‌ای، نفت و گاز، پروژه‌های مشترک ایجاد کنند. به‌ویژه در زمینه تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز، طرفین تمایل دارند تا همکاری‌های بیشتری را در این حوزه داشته باشند.

در بخش اقتصادی، طرفین به ایجاد سیستم‌های پرداخت مستقل از کشورهای ثالث و تسویه‌حساب‌های مالی با ارزهای ملی اشاره کرده‌اند.

3. توسعه روابط فرهنگی و علمی:

معاهده شامل بخش‌هایی برای همکاری‌های فرهنگی، علمی، و دانشگاهی است. این همکاری‌ها شامل تبادل دانشجو و پژوهشگر، و همچنین تقویت پروژه‌های مشترک در زمینه‌های فناوری و علوم می‌باشد.

واکنش‌ها به توافق:
اتحادیه اروپا: اتحادیه اروپا نگرانی خود را از این معاهده ابراز کرده است. آنیتا هیپر، سخنگوی کمیسیون اروپا، گفت: «این همکاری به وضوح نشان می‌دهد که روسیه تمایلی به صلح ندارد و به دنبال گسترش تجاوزات خود است.» این واکنش به‌ویژه به دلیل نگرانی‌ها در خصوص همکاری‌های نظامی بین ایران و روسیه است که می‌تواند امنیت اروپا را تهدید کند.

ایالات متحده و بریتانیا: تا این لحظه واکنش رسمی از سوی ایالات متحده و بریتانیا منتشر نشده است. اما توجه به پیشینه همکاری‌های نظامی ایران و روسیه و حمایت‌های روسیه از برنامه هسته‌ای ایران، احتمال واکنش‌های بیشتری در آینده وجود دارد.

اوکراین: کشور اوکراین به‌شدت نگران این توافق است، زیرا معتقد است که همکاری‌های نظامی میان ایران و روسیه ممکن است به تشدید بحران در منطقه و همچنین کمک به جنگ روسیه علیه اوکراین منجر شود.

رسانه‌ها: رسانه‌های بین‌المللی مانند «فایننشال تایمز» این توافق را نشانه‌ای از تلاش‌های روسیه برای تقویت روابط با ایران و مقابله با فشارهای غربی ارزیابی کرده‌اند. این رسانه‌ها می‌نویسند که این معاهده می‌تواند تغییرات مهمی در روابط ژئوپلیتیکی منطقه‌ای و جهانی ایجاد کند.

t.me/EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

17 Jan, 15:52


🌎 شرکتهایی که بیشترین سود را از جنگ اوکراین و غزه بردند
@industromy
🌿 شرکت آمریکایی لاکهید مارتین که در خصوص تولید تسلیحات نظامی فعالیت دارد، در صدر شرکت‌هایی می‌باشد که بیشترین سود را طی جنگ‌های اخیر برده‌اند. سپس شرکت‌های آمریکایی بوئینگ و ریتیان در رتبه‌های بعدی هستند.
از 20 شرکت تولیدکننده تجهیزات نظامی که بیشترین سود را کسب کرده‌اند، 13 شرکت آمریکایی بوده‌اند.

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

17 Jan, 07:56


🌎 واکنش رهبران جهان به آتش‌بس اسرائیل و حماس

در پی اعلام آتش‌بس میان غزه و اسرائیل، واکنش‌های متعددی از سوی شخصیت‌های مختلف بین‌المللی و مقامات کشورهای مختلف ابراز شده است:

دونالد ترامپ (رئیس‌جمهور پیشین آمریکا): ترامپ این آتش‌بس را آغازگر رخدادهای بزرگی برای آمریکا و جهان خواند. او در واکنش به توافق آتش‌بس اخیر میان اسرائیل و حماس، در شبکه اجتماعی تروث سوشال نوشت: «ما به توافقی برای گروگان‌ها در خاورمیانه رسیدیم، آن‌ها به زودی آزاد خواهند شد. با تشکر!»

جو بایدن (رئیس‌جمهور آمریکا): بایدن از توافق آتش‌بس استقبال کرد و بر اهمیت حمایت از مردم فلسطین و کمک به بازسازی غزه تأکید نمود. او این توافق را نتیجه ماه‌ها تلاش دیپلماتیک دولت خود دانست و گفت: «دیپلماسی من هرگز در تلاش برای دستیابی به توافق متوقف نشد.» بایدن در پاسخ به سؤالی درباره نقش دونالد ترامپ در این توافق، بایدن واکنش تندی نشان داد و گفت: «شوخی می‌کنید؟»

بنیامین نتانیاهو (نخست‌وزیر اسرائیل):
در واکنش به توافق آتش‌بس اخیر با حماس، این گروه را به عقب‌نشینی از برخی مفاد توافق متهم کرده است. وی اظهار داشت که حماس بندهایی را به توافق اضافه کرده و در نتیجه، اسرائیل تأیید نهایی توافق را به تعویق انداخته است. دفتر نتانیاهو اعلام کرد که تا زمانی که میانجی‌گران تأیید نکنند که حماس تمام جزئیات توافق را پذیرفته است، جلسه کابینه برای تصویب توافق برگزار نخواهد شد. حماس ادعاهای نتانیاهو را رد کرده و تأکید کرده است که به توافق آتش‌بس پایبند است.

محمد بن‌سلمان (ولیعهد عربستان سعودی): بن‌سلمان از توافق آتش‌بس حمایت کرد و بر اهمیت ثبات منطقه‌ای و حمایت از مردم فلسطین تأکید نمود.

رجب طیب اردوغان (رئیس‌جمهور ترکیه): اردوغان از توافق آتش‌بس استقبال کرد و بر لزوم حمایت از مردم فلسطین و کمک به بازسازی غزه تأکید نمود.

آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، در واکنش به آتش‌بس اخیر میان غزه و اسرائیل، اظهار داشتند: «امروز دنیا فهمید که صبر مردم غزه و ایستادگی مقاومت فلسطینی، رژیم صهیونیستی را وادار به عقب‌نشینی کرده است. در کتاب‌ها خواهند نوشت که روزی، جماعتی صهیونیست، با فجیع‌ترین جنایات، هزاران زن و کودک را کشتند و در آخر شکست خوردند.»

اورسولا فون در لاین (رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا): فون در لاین توافق آتش‌بس را "برای کل منطقه امیدبخش" توصیف کرد و بر لزوم ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه تأکید نمود.

تمیم بن حمد آل ثانی (امیر قطر): امیر قطر از توافق آتش‌بس استقبال کرد و بر نقش میانجی‌گری قطر، آمریکا و مصر در این توافق تأکید نمود.

عبدالفتاح السیسی (رئیس‌جمهور مصر): السسی از توافق آتش‌بس حمایت کرد و بر لزوم حمایت از مردم فلسطین و کمک به بازسازی غزه تأکید نمود.

ابومحمد جولانی رهبر سوریه: جولانی از توافق آتش‌بس استقبال کرد و بر لزوم حمایت از مقاومت در برابر اسرائیل تأکید نمود.

هیلاری کلینتون (وزیر امور خارجه پیشین آمریکا): کلینتون از پیشنهاد وقفه بشردوستانه حمایت کرد و تأکید نمود که این وقفه می‌تواند به امدادرسانی به غیرنظامیان و تسهیل مذاکرات مربوط به گروگان‌ها کمک کند.

ایتامار بن‌گویر (وزیر امنیت اسرائیل): بن‌گویر تهدید کرده است که در صورت تصویب آتش‌بس، دولت را ترک خواهد کرد.

بزالل اسموتریچ (وزیر دارایی اسرائیل): اسموتریچ هنوز موضع خود را درباره توافق آتش‌بس اعلام نکرده است، اما گزارش‌ها حاکی از آن است که ممکن است در صورت تصویب، حزب او از دولت خارج شود.
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

16 Jan, 19:02


🌎 جزئیات توافق آتش‌بس اسرائیل و حماس

🌿 توافق آتش‌بس میان حماس و اسرائیل که در تاریخ ۲۵ دی ۱۴۰۳ (۱۵ ژانویه ۲۰۲۵) به امضا رسید، شامل جزئیات زیر است:

مرحله اول (۶ هفته):
آتش‌بس: توقف کامل درگیری‌ها و عقب‌نشینی نیروهای اسرائیلی به مرزهای نوار غزه.

مبادله اسرا:
در روز اول توافق، حماس ۳ گروگان اسرائیلی (غیرنظامی) را آزاد می‌کند.
در روز هفتم، حماس ۴ غیرنظامی دیگر را آزاد خواهد کرد.
سپس، هر هفت روز، حماس ۳ گروگان دیگر را آزاد می‌کند که اولویت با زنان (غیرنظامی و نظامی) است.
در مقابل، اسرائیل به ازای هر زن یا کودک آزادشده، ۳۰ زندانی فلسطینی را آزاد می‌کند. همچنین، به ازای هر نظامی زن آزادشده، ۵۰ زندانی فلسطینی آزاد می‌شوند که شامل ۳۰ نفر محکوم به حبس ابد و ۲۰ نفر با باقیمانده محکومیت کمتر از ۱۵ سال است.
در هفته ششم، حماس تمامی اسرای زنده باقی‌مانده را آزاد می‌کند و اسرائیل نیز تمامی زنان و کودکان زیر ۱۹ سال را که پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ در نوار غزه دستگیر شده‌اند، آزاد می‌نماید.

ورود کمک‌های بشردوستانه: روزانه ۶۰۰ کامیون حامل کمک‌های انسانی، از جمله ۵۰ کامیون سوخت، وارد نوار غزه می‌شوند. همچنین، ۲۰۰ هزار چادر و ۶۰ هزار کانکس برای اسکان اضطراری وارد غزه خواهد شد.

مرحله دوم:
بازگشایی گذرگاه رفح: اسرائیل با بازگشایی گذرگاه رفح، هفت روز پس از آغاز اجرای توافق آتش‌بس در مرحله نخست، موافقت کرده است.
بازگشت آوارگان: تمامی آوارگان به مناطق سکونت خود بازمی‌گردند و آمد و شد در تمامی نوار غزه به صورت آزادانه انجام می‌شود.

بازسازی زیرساخت‌ها: آغاز بازسازی زیرساخت‌های اساسی مانند برق، آب، فاضلاب، ارتباطات و جاده‌ها در تمامی مناطق نوار غزه. همچنین، تمامی بیمارستان‌ها بازسازی می‌شوند و بیمارستان‌های صحرایی و تیم‌های پزشکی و جراحی وارد نوار غزه می‌شوند.

مرحله سوم:
توافقات نهایی: اجرای کامل آتش‌بس دائمی، آزادی تمامی اسرا و گروگان‌ها، و تکمیل بازسازی نوار غزه.
این توافق با میانجی‌گری کشورهای قطر و مصر و نظارت سازمان ملل متحد حاصل شده و هدف آن پایان دادن به درگیری‌ها و بهبود وضعیت انسانی در نوار غزه است.
t.me/EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

16 Jan, 10:37


🌎 چرا انتقال پایتخت اقتصادی به مکران تصمیمی عاقلانه است

آشنایی با ساحل مکران، پایتخت اقتصادی آینده ایران

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

16 Jan, 08:26


کرونا هم نتوانست چین را نجات دهد! 🇨🇳

⁉️ هند جایگزین چین؟!
 🇮🇳

@pooyeshfekri

🔸 تقریبا از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۰ کشور چین در رشد اقتصادی پیشتاز بود و میانگین رشد ۱۰ درصدی در این دو دهه به صورت پایدار باعث شد تا این ایده مطرح شود که ساختار اقتصادی جهان در حال تغییر است.

🔸 البته بیراه هم نبود و تغییرات چشم‌گیری در قدرت اقتصادی جهان و روند‌های سیاسی ایجاد شد. اما بر اساس داده‌های صندوق بین‌الملل پول و تحلیل‌های آن در گزارش چشم‌انداز اقتصاد جهانی، از سال ۲۰۱۰ روند نزولی رشد اقتصادی در چین قابل مشاهده است.

🔸 کشور چین از سال ۲۰۱۰ تا سال ۲۰۱۹ هر سال رشد واقعی کمتری را تجربه کرده است و در نهایت در سال ۲۰۱۹ به ۶ درصد رشد رسیده است.

🔸 پیش‌بینی‌ها هم نشان می‌داد این روند بلندمدت خواهد بود و چین نمی‌تواند به نرخ‌های رشد قبلی بازگردد. این روند در بلندمدت برای جایگاه اقتصادی چین در جهان خطرساز بود.

🔸 البته با وقوع بحران کرونا همه کشورهای جهان از لحاظ رشد اقتصادی دچار مشکل شدند. با وجود اینکه ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا، ژاپن، هند و حتی میانگین جهانی در سال ۲۰۲۰ رشد منفی را ثبت کرده‌‌اند، اما کشور چین توانست با ثبت ۲.۲ درصد رشد سالانه تولید واقعی، بسیار بهتر از بقیه کشورها عمل کند.

🔸 پس از کرونا در سال ۲۰۲۱ نیز رشد ۸.۴ را ثبت کرد که به نظر می‌رسید بر خلاف پیش‌بینی‌ها توانسته مسیر نزولی قبلی را خنثی کند و به روند رشد اقتصادی بالا بازگردد.

🔸 اما اینطور نشد و روند رشد کشورها تغییر کرد. در سال ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ کشور چین رشد ۳ درصد و ۵ درصد را تجربه کرد و در سال ۲۰۲۴ نیز رشد ۴.۲ درصد نشان از ادامه روند نزولی رشد اقتصادی چین است.

🔸 صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی می‌کند که تا سال ۲۰۲۸ رشد سالانه چین به حدود ۳ درصد کاهش یابد. این نرخ رشد تنها کمی بالاتر از میانگین جهانی و بسیار نزدیک به ایالات متحده آمریکا است.

آیا چین جایگاه اقتصادی خود را از دست می‌دهد؟

🔸 کشور هند از سال ۱۹۹۲ تا به امروز به طور میانگین سالانه نرخ رشد‌هایی بین ۴ تا ۸ درصد را تجربه کرده است که هرچند در دو دهه اول کمتر از نرخ رشد چین بوده، اما همواره مثبت و با ثبات بوده است. تا سال ۲۰۱۹ که حدودا نرخ رشد ۴ درصد را تجربه کرده است.

🔸 در سال ۲۰۲۰ و با بحران کرونا نرخ رشد منفی ۵ درصد بسیار ناامیدکننده بود و به نظر می‌رسید مشکلات زیادی را در مسیر رشد اقتصادی هند قرار داده است.

🔸 اما در سال ۲۰۲۱ با نرخ رشد ۸.۵ از چین هم پیشی گرفت و با نرخ رشد‌های حدود ۷ درصد در سال‌های پس از آن (تا ۲۰۲۴) به سه دهه غلبه چین بر هند در رشد اقتصادی پایان داد.

🔸 پیش‌بینی‌های صندوق بین المللی پول حاکی از آن است که هند تا سال ۲۰۲۸ می‌تواند همین نرخ رشد ۷ درصدی را نگه دارد و روند پایدار خود را ادامه دهد. باید دید آیا در دهه‌های آینده هند، می‌تواند برای تصاحب جایگاه چین اقدام کند.

🔸 جدای از پیش‌بینی‌های کمی و آماری که از گزارش CIDOB استخراج شده است، اگر از لحاظ نظری به موضوع نگاه کنیم، این روند دقیقا مطابق با پیش‌بینی عجم اغلو و جیمز رابینسون در سال ۲۰۱۲ است که در کتاب «چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟» طرح شده است.

🔸 آنها می‌گویند چین به دلیل اینکه بر پایه نهادهای «انبساطی» و متمرکز رشد یافته است، نمی‌تواند رشد بالای خود را در سال‌های بعد حفظ کند.

🔸 از نظر آنها رشد اقتصادی، پایدار خواهد بود که بر پایه نهادها «فراگیر» صورت گیرد. به طور ساده باید گفت این دو اندیشمند، پایداری توسعه اقتصادی را وابسته به توسعه سیاسی می‌دانند و چون چین از لحاظ توسعه سیاسی در طول دو دهه اخیر رشد قابل ملاحظه‌ای نداشته، پس نمی‌تواند به رشد بالای خود ادامه دهد و حتی ممکن است در آینده به بحران اقتصادی نیز بیانجامد.

🔸 در کتاب توسعه ۱۴۰۲ نیز که امسال در پویش فکری توسعه منتشر شد، نشان دادیم که وضعیت چین از منظر سیاسی توسعه اصلا مناسب نیست و رتبه ۱۳۷ جهان در بین ۱۵۴ کشور را دارد. (دسترسی به کتاب توسعه)

🔸 بنابر این به لحاظ نظری نیز روند چین کاملا قابل پیش‌بینی بوده است. تحلیل وضعیت نهادی کشور هند مفصل است و در یک یادداشت دیگر آن را مرور خواهیم کرد، اما اجمالا کشور هند با رتبه ۸۱ از لحاظ توسعه سیاسی وضعیت به مراتب بهتری از چین دارد و به نظر می‌رسد در آینده رشد اقتصادی پایدارتری را تجربه کند.

🔸 شاید از مسیر و روند رشد اقتصادی چین و هند بتوان درس‌هایی برای توسعه ایران نیز گرفت و گلوگاه‌های سیاسی ایجاد شده برای رشد اقتصادی را بهتر درک کرد و برای رفع فوری آنها برنامه‌ریزی نمود. این تحلیل‌ها مرز دانش اقتصاد است که در سال ۲۰۲۴ نیز نوبل اقتصاد را از آن خود کرده است.

🔸 منبع داده‌های این یادداشت بیشتر از گزارش CIDOB است که روند‌های جهانی را پیش‌بینی می‌کند.

مطالعات راهبردی آمریکا

15 Jan, 16:16


🌎 وزیر دفاع پیشنهادی ترامپ در جلسه سنا نتوانست یک عضو ASEAN را نام ببرد

🌿 در جلسه تأییدیه پیت هگست، نامزد پیشنهادی دونالد ترامپ برای سمت وزیر دفاع ایالات متحده، وی در پاسخ به سؤالات سناتور تامی داک‌ورث دربارهٔ آسه‌آن (ASEAN) دچار مشکل شد. سناتور داک‌ورث از هگست خواست تا حداقل یک کشور عضو آسه‌آن را نام ببرد، اما او نتوانست پاسخی ارائه دهد. این موضوع باعث نگرانی‌هایی دربارهٔ آگاهی وی از مسائل بین‌المللی و آمادگی‌اش برای هدایت پنتاگون شده است.

🌿 آسه‌آن (ASEAN) یا اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا، سازمانی متشکل از ۱۰ کشور این منطقه است (اندونزی، مالزی، ویتنام، کامبوج، فیلیپین، تایلند و...) که با هدف تقویت همکاری‌های اقتصادی، سیاسی و امنیتی تشکیل شده است. ناآگاهی هگست از این سازمان مهم بین‌المللی، به‌ویژه در زمینهٔ نقش وزیر دفاع، باعث افزایش تردیدها نسبت به صلاحیت وی برای این سمت شده است.

🌿 در جلسه تأییدیه پیت هگست برای سمت وزیر دفاع، چند لحظه برجسته دیگر مثل اتهامات سوءاستفاده جنسی، روابط خارج از ازدواج، حضور زنان در ارتش و تغییر مواضع هگست مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت.

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

15 Jan, 08:38


🌎 پزشکیان در مصاحبه با NBC:
ایران هرگز قصد ترور ترامپ را نداشته است

مجری:
یکی از تهدیدات احتمالی برای دیپلماسی می‌تواند این باشد که ایالات متحده معتقد است که ایران نقشه دارد که دونالد ترامپ را ترور کند. آیا چنین نقشه‌ای بوده است؟

🔋پزشکیان:
همه ترورهایی که در منطقه، اروپا و جاهای دیگر می بینیم، آیا اثری از ایرانی‌ها در آنها هست؟! آیا ارتباطی بوده؟ هرگز!

مجری:
شما می‌گویید هرگز نقشه‌ای ایرانی برای کشتن ترامپ نبوده است؟

🔋پزشکیان:
به هیچ وجه!

مجری:
قول می‌دهید که اقدامی برای کشتن دونالد ترامپ صورت نگیرد؟

🔋پزشکیان:
از ابتدا هم چنین قصدی نداشتیم و نخواهیم داشت.

  
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

15 Jan, 07:43


🌎 صف‌آرایی تیم ترامپ مقابل ایران

دکتر اسفندیار خدایی

◽️ دولت دوم دونالد ترامپ با انتصاب تیمی از شخصیت‌های سیاسی و نظامی که به اتخاذ سیاست‌های سخت‌گیرانه در قبال ایران شهرت دارند، نشان داده است که در دوره جدید، سیاست خارجی ایالات متحده به‌ویژه در قبال ایران از جدیت و تمرکز بیشتری برخوردار خواهد بود. از تقویت تحریم‌ها و مهار نفوذ منطقه‌ای ایران گرفته تا افزایش فعالیت‌های اطلاعاتی و نظامی، هر یک از اعضای این تیم مواضع مشخص و قاطعی دارند که می‌تواند پیام روشنی به ایران ارسال کند. در ادامه، نگاهی دقیق‌تر به ترکیب این تیم و دیدگاه‌های آن‌ها درباره ایران خواهیم داشت:

🔹 جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور
ونس از کهنه‌سربازان سپاه تفنگداران دریایی است دیدگاههای محافظه‌کارانه دارد و نگاه او بیشتر به داخل آمریکاست. او رویکردی محتاطانه نسبت به درگیری‌های خارجی دارد. در موضوع ایران، او خواستار کاهش تعاملات دیپلماتیک و افزایش فشار اقتصادی است. ونس پیش‌تر از سیاست‌هایی حمایت کرده که ایران را از منابع مالی محروم کند.

🔹 مارکو روبیو، وزیر امور خارجه
روبیو از حامیان سرسخت تحریم‌های اقتصادی علیه ایران است. او در یکی از سخنرانی‌های اخیر خود اظهار داشته: "ایران نه‌تنها تهدیدی برای منطقه، بلکه خطری جهانی است که نیاز به واکنشی قاطع دارد." رویکرد روبیو احتمالاً شامل تلاش برای انزوای بیشتر ایران در عرصه بین‌المللی خواهد بود.

🔹پیت هگزت، وزیر دفاع
هگزت به دلیل تجربه نظامی خود، بر گسترش قابلیت‌های دفاعی آمریکا تأکید دارد. او در یکی از مصاحبه‌هایش با فاکس نیوز گفته بود: "ایران باید بداند که ایالات متحده هرگز در برابر تهدیدات آن کوتاه نمی‌آید." حضور او می‌تواند به معنای افزایش تحرکات نظامی در خاورمیانه باشد.

🔹 مایک والتز، مشاور امنیت ملی
والتز نماینده جمهوری‌خواه فلوریدا و کهنه‌سرباز ارتش آمریکاست. او برنامه هسته‌ای ایران را تهدیدی جدی برای امنیت بین‌الملل می‌داند و می‌گوید: «تا زمانی که ایران به‌دنبال سلاح هسته‌ای باشد، ما باید تمامی گزینه‌ها را روی میز نگه داریم.»

🔹 کریستی نوم، وزیر امنیت داخلی
نوم رویکرد امنیتی خود را بر حفاظت از خاک آمریکا متمرکز کرده است. او پیش‌تر اعلام کرده بود که تهدیدات ناشی از ایران، به‌ویژه در حوزه سایبری و مهاجرت، نیازمند اقدامات جدی‌تر است.

🔹 جان رتکلیف، مدیر سیا
رتکلیف که به اتخاذ سیاست‌های تهاجمی علیه ایران مشهور است، در یکی از گزارش‌های خود در دوران مدیر اطلاعات ملی گفته بود: "برنامه‌های هسته‌ای ایران تهدیدی مستقیم علیه امنیت جهان است." او احتمالاً برنامه‌هایی برای افزایش عملیات‌های مخفی علیه ایران در نظر خواهد داشت.

🔹 الیز استفانیک، سفیر آمریکا در سازمان ملل
استفانیک یکی از مدافعان تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران است. او در سخنرانی خود در کنگره گفته بود: "ما باید ایران را برای حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر پاسخ‌گو کنیم." حضور او در سازمان ملل احتمالاً بر تمدید و تقویت تحریم‌ها تمرکز خواهد داشت.

🔹 تام هومان، رئیس اداره مهاجرت
هومان با تمرکز بر تقویت نظارت بر ورود مهاجران، ایران را یکی از تهدیدات بالقوه معرفی کرده و در اظهاراتی تأکید داشته که باید مراقب ورود افرادی از کشورهای حامی تروریسم به آمریکا بود.

🔹 سوزی وایلز، رئیس کارکنان کاخ سفید
وایلز به هماهنگی سیاست‌های داخلی و خارجی معروف است و گفته شده که یکی از طراحان سیاست‌های جدید دولت ترامپ در قبال ایران خواهد بود.

🔹 ایلان ماسک و ویوک راماسوامی، رؤسای وزارت کارآیی دولت
اگرچه این وزارتخانه مستقیماً در سیاست‌های خارجی دخالتی ندارد، اما ماسک در گذشته تأکید کرده که کاهش وابستگی به انرژی‌های فسیلی می‌تواند نفوذ ایران را در بازار جهانی انرژی کاهش دهد.

🌿 دولت دوم ترامپ با ترکیبی از سیاستمداران و نظامیان سرسخت، به‌وضوح اهداف مشخصی را در قبال ایران دنبال می‌کند. این اهداف شامل مهار برنامه هسته‌ای ایران، محدودسازی نفوذ منطقه‌ای تهران در خاورمیانه، تضعیف توان اقتصادی ایران از طریق تحریمها، و افزایش انزوای دیپلماتیک ایران در عرصه بین‌الملل است.

t.me/EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

14 Jan, 11:11


🌎 آخرین سخنرانی بایدن در حوزه سیاست خارجی:
سوریه، نماد ضعف ایران و روسیه

🌿 اگر به دنبال شواهد بیشتری از ضعیف شدن جدی ایران و روسیه هستید، فقط نگاهی به اوضاع سوریه بیندازید. رئیس‌جمهور اسد نزدیک‌ترین متحد هر دو کشور در خاورمیانه بود. هیچ‌کدام نتوانستند او را در قدرت نگه دارند. صادقانه بگویم، هیچ‌کدام تلاشی جدی نکردند ... اسرائیل نیز آسیب‌های زیادی به ایران و نیروهای نیابتی آن وارد کرد."

امروز آمریکا در موضع قدرت است در حالی که مخالفان ما در حالت ضعف هستند. آمریکا در دوران دولت من قوی‌تر و آماده‌تر از هر زمان دیگری شده است.
توافق آتش بس غزه نزدیک است، گفت که این توافق شامل توافقی برای آزادی گروگان‌ها و افزایش کمک‌ها به فلسطینی‌ها می‌شود.

🌿 در موضوع اوکراین، من دو کار داشتم، یکی جمع کردن جهان برای دفاع از اوکراین، و دیگری اجتناب از جنگ بین دو قدرت هسته‌ای و ما هر دو کار را کردیم.

🌿 ... ایران دو بار به اسرائیل حمله موشکی کرد و هر دوبار شکست خورد زیرا ایالات متحده ائتلافی از کشورها را سازماندهی کرد تا آنها را متوقف کند و من به هواپیماهای آمریکایی دستور دادم برای دفاع از اسرائیل بیایند.

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

14 Jan, 07:29


🌎 فارن پالسی: اسرائیلی‌ها در جنگ غزه به‌دنبال تحقق وعدۀ کتاب مقدس هستند و جنگ را تمام نمی‌کنند

@Ravandnegarr
🔹در حالی که جنگ در غزه تلفات انسانی بالایی به بار آورده و زیرساخت‌های منطقه را ویران کرده است، راست افراطی این درگیری را فرصتی برای تحقق آرمان‌های مذهبی خود می‌داند. آن‌ها بر این باورند که بازگشت به غزه و تجدید استقرار شهرک‌های یهودی در این منطقه، بخشی از وعده کتاب مقدس است.

🔹همزمان، وضعیت انسانی در غزه بحرانی شده است. بیشتر ساکنان به جنوب رانده شده‌اند و بازسازی منطقه به دلیل عدم وجود یک ساختار حکومتی پس از جنگ ممکن نیست. به‌نظر می‌رسد که اسرائیل در نهایت مسئول ارائه کمک‌های انسانی و خدمات در غزه خواهد بود، که چالش‌های بیشتری برای اقتصاد و نیروهای مسلح این کشور به همراه دارد.

🔹برای فلسطینی‌ها، این وضعیت به معنای زندگی در ویرانه‌ها، بدون اقتصاد و وابستگی بیشتر به کمک‌های انسانی است. برای اسرائیلی‌هایی که با ایده‌های راست افراطی مخالفند، اشغال دوباره غزه با هزینه‌های اقتصادی، انسانی و روابط بین‌المللی همراه خواهد بود. با این حال، راست افراطی پیامدهای این تصمیم‌ها را نادیده می‌گیرد و به‌دنبال تحقق آرمان‌های خود است، حتی اگر این امر به تشدید بحران منجر شود.
 
t.me/EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

13 Jan, 10:34


🌎 آتش‌بس در غزه امشب اعلام می‌شود

رسانه‌های صهیونیستی اعلام کردند که احتمالاً آتش‌بس در غزه دوشنبه شب اعلام شده و صبح سه‌شنبه (فردا) به اجرا گذاشته خواهد شد.

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

13 Jan, 07:39


🌎 چرا ترامپ به دنبال تصاحب «گرینلند» و کانال «پاناما» است؟

اسکای‌نیوز بریتانیا
▫️ایرنا
@motaleeat_ravabt
🌿 «اسکای نیوز» اهداف اقتصادی، ژئوپلتیکی و امنیتی را دلیل علاقه شدید «دونالد ترامپ» به تصاحب گرینلند و کانال پاناما ارزیابی کرد. تارنمای این شبکه تلویزیونی بریتانیایی در پاسخ به این پرسش که چرا «دونالد ترامپ» روی گرینلند و کانال پاناما دست گذاشت، آورده است که این دو مکان که از نظر جغرافیایی فاصله زیادی از یکدیگر دارند، منافع متفاوتی را برای رئیس‌جمهور منتخب تامین می کنند. اما تمایل او برای تصاحب هر دو منطقه باعث واکنش‌های شدیدی شده است.دونالد ترامپ از زمان پیروزی دوباره در انتخابات، بارها برای تصاحب گرینلند و کانال پاناما ابراز تمایل کرده است. دیدار چند روز قبل پسر ترامپ از گرینلند هم موجب حرف و حدیث های بیشتر در مورد این منطقه شد.

🌿 اسکای نیوز در مورد دلیل جذابیت گرینلند برای ترامپ عنوان داشت که این قلمرو نیمه‌خودمختار دانمارک (یکی از اعضای بنیان‌گذار ناتو) دارای جمعیتی ۵۷ هزار نفری است و به مدت ۶۰۰ سال بخشی از دانمارک بوده است. با اینکه گرینلند در دایره قطب شمال بین آمریکا، روسیه و اروپا قرار دارد، آمریکا به دلیل موقعیت ژئوپلیتیکی منحصر به فرد آن بیش از ۱۵۰ سال است که به آن چشم دوخته است. ترامپ حتی در دوره نخست ریاست جمهوری ایده خرید گرینلند را هم مطرح کرد.

🌿 طبق گزارش، گرینلند دارای ذخایر غنی از منابع طبیعی مختلف به ویژه مواد معدنی کمیاب ارزشمندی است که در صنعت ارتباطات از راه دور مورد نیاز هستند. همچنین اورانیوم، میلیاردها بشکه نفت دست‌نخورده و یک منبع عظیم گاز طبیعی که قبلاً غیرقابل دسترس بود نیز از دارایی های این منطقه است.اسکای نیوز مدعی است: بسیاری از همین مواد معدنی در حال حاضر عمدتاً توسط چین تأمین می‌شوند، بنابراین کشورهایی مانند آمریکا به دنبال بهره‌برداری از منابع در فاصله نزدیک به خاک خود هستند.

🌿 علاوه بر این، گرینلند از نظر بحران اقلیمی هم اهمیت دارد زیرا فراتر از نفت، گاز یا مواد معدنی، مقدار زیادی یخ دارد و اگر این یخ‌ها ذوب شوند، خطوط ساحلی سراسر جهان و احتمالاً الگوهای آب‌وهوایی را به طرز چشمگیری تغییر می‌دهند. در واقع، گرینلند به اندازه‌ای یخ دارد که اگر تمام آن ذوب شود، سطح دریاهای جهان ۷.۴ متر افزایش می‌یابد.در واکنش به اظهارات ترامپ، نخست‌وزیر دانمارک، «مته فردریکسن» در مصاحبه‌ با شبکه تلویزیونی دانمارک گفت که باور ندارد آمریکا از قدرت نظامی یا اقتصادی برای به دست آوردن گرینلند استفاده کند. او تصریح کرد: گرینلند فروشی نیست.طبق این گزارش، «موتی اگده» نخست‌وزیر گرینلند که در گذشته خواستار استقلال از دانمارک شده بود، اکنون می گوید که هیچ علاقه‌ای برای تبدیل شدن به بخشی از آمریکا ندارد.

🌿 اسکای‌نیوز در مورد علاقه ترامپ به کانال پاناما هم عنوان داشت که این کانال یک آبراه است که دریای کارائیب را به اقیانوس آرام متصل می‌کند و باعث صرفه‌جویی در زمان و هزینه‌های حمل و نقل کالا می شود. در سال ۱۹۷۹ در دوران ریاست‌جمهوری «جیمی کارتر» کنترل کانال از ایالات متحده به پاناما واگذار شد و مشارکت آمریکا در مدیریت این آبراه استراتژیک هم در سال ۱۹۹۹ پایان یافت. اکنون، این آبراه توسط «مرجع کانال پاناما» یک نهاد مستقل دولتی، اداره می‌شود.سخنان ترامپ بر مبنای هزینه های بیش از حد کانال و کنترل چین بر آن استوار بوده است؛ اسکای نیوز به نقل از «خوزه رائول مولینو» رئیس‌جمهور پاناما، تأکید کرد که چین هیچ نفوذی بر کانال ندارد و احتمال بازگشت کنترل آن به ایالات متحده را هم رد کرد. وی تاکید کرد: هر مترمربع کانال متعلق به پاناما است و همین‌طور خواهد ماند.

🌿 گزارش در پایان وعده های ترامپ در مورد احیای «عصر طلایی» امنیت ملی را دلیل اینگونه اظهارات ترامپ دانست و افزود که در مورد گرینلند، ترامپ در صورت مقاومت دانمارک در برابر پیشنهاد خرید این جزیره، تعرفه‌هایی را علیه این کشور به ویژه شرکت های داروسازی آن اعمال خواهد کرد.
t.me/EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

12 Jan, 13:42


🌎 گردبادهای آتشین لس‌آنجلس

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

12 Jan, 08:08


🌎 اعضای کلید تیم ترامپ را بشناسیم

آشنایی با تیم ترامپ که قراراست از اول بهمن مشغول کار شوند

حسن بهشتی‌پور

الف: وزیران کابینه
1- مارکو روبیو Marco Rubio

مارک روبیو کوبایی تبار متولد 28 می 1971 (54 ساله ) در شهر میامی ایالت فلوریدا از سوم ژانویه 2011 تاکنون حدود چهارده سال سناتور از سوی ایالت فلوریدا در سنای ایالات متحده آمریکا از حزب جمهوری‌خواه عقایدی به شدت محافظه کار دارد. او در دههٔ ۱۹۹۰ به عنوان عضو شورای شهر وست میامی فعالیت می‌کرد و سپس در سال ۲۰۰۰ به نمایندگی از حوزهٔ ۱۱۱ به مجلس نمایندگان فلوریدا راه یافت. از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۸ ریاست مجلس نمایندگان فلوریدا را برعهده داشت. روبیو در سال ۲۰۱۶ به دنبال نامزدی جمهوری‌خواهان برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ بود که در برابر دونالد ترامپ شکست خورد و ناکام ماند، هر چند در انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری در مینه‌سوتا، واشینگتن، دی.سی. و پورتوریکو پیروز شد.
او یکی از مخالفان جدی ایران و باورهای خشن و تندی هم نسبت به حماس و مقاومت دارد. بسیاری روبیو را پدر سیاست تقابلی در آمریکا می دانند. روبیو بیشترین مخالفت را با عادی سازی روابط با کوبا و کره شمالی داشته و موافق نابودی برجام و ایجاد کمپین فشار حداکثری علیه تهران بود. روبیو به مراتب از هوک تندروتر است و بر خلاف بسیاری از جمهوری خواهان موافق حمله هوایی به تاسیسات هسته ای ایران است. دو شخصیت میلیاردر صهیونیست در امریکا به موفقیت سیاسی روبیو کمک کردند اولی Paul Singer و دومی Norman Braman. اگر کمیته روابط خارجی سنای آمریکا او را تائید کند، روبیو اولین فرد لاتین تباری خواهد بود که این سمت را بر عهده می‌گیرد.

2- پیت هگزت Peter Brian Hegseth کاندیدا برای وزارت دفاع امریکا
پیتر هگست در ششم ژانویه 1980 در شهر مینیاپولیس از ایالت مینه سوتا آمریکا متولد شد و دوران کودکی و نوجوانی خود را در شهر فارست لیکس، مینه‌سوتا، که در نزدیکی مینیاپولیس واقع شده است، گذراند. او پس از پایان تحصیلات در دبیرستان منطقه فارست لیکس، در دانشگاه پرینستون به تحصیل در رشته هنر پرداخت و در سال ۲۰۰۳ با موفقیت مدرک کارشناسی خود را از این دانشگاه اخذ کرد. هگست در ادامه مسیر علمی خود، در سال ۲۰۱۳ وارد مدرسه حکومت جان اف. کندی در دانشگاه معتبر هاروارد شد و در آنجا در رشته سیاست‌گذاری عمومی به تحصیل پرداخت و موفق به دریافت مدرک کارشناسی ارشد در این رشته شد. نکته جالب توجه در مورد هگست این است که او اصالتی نروژی دارد. آزمایش دی‌ان‌ای تبارشناسی که در سال ۲۰۱۸ انجام داد، نشان می‌دهد که ۹۶٫۴٪ از تبار او به مردمان اسکاندیناوی بازمی‌گردد

هگست از سال ۲۰۱۴ به‌عنوان تحلیل‌گر سیاسی در شبکه خبری فاکس نیوز فعالیت دارد و از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۴ میزبان مشترک فاکس اند فرندز بود. او پیش از این، ریاست دو سازمان «کهنه‌سربازان برای آزادی» (Vets for Freedom) و «کهنه‌سربازان دلواپسِ آمریکا» (Concerned Veterans for America) را بر عهده داشته است. این دو سازمان، از گروه‌های بانفوذ در حوزه سیاست‌گذاری‌های نظامی و امور مربوط به کهنه‌سربازان در آمریکا محسوب می‌شوند.
هگست از همان دوران جوانی و تحصیل در دانشگاه پرینستون، به‌طور فعال در عرصه سیاست، به ویژه در جناح محافظه‌کار و حزب جمهوری‌خواه، نقش‌آفرینی کرده است. او در سال ۲۰۱۶، با حمایت قاطع از نامزدی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری، به عنوان یکی از متحدان نزدیک او شناخته شد و در طول اولین دوره ریاست‌جمهوری ترامپ، در جایگاه مشاور غیررسمی او فعالیت می‌کرد. گزارش‌ها حاکی از آن است که هگست در تصمیم ترامپ مبنی بر عفو سه سرباز آمریکایی که به جنایات جنگی در عراق (از جمله تیراندازی به غیرنظامیان) متهم یا محکوم شده بودند، نقش مؤثری ایفا کرده است. او کهنه سرباز آمریکایی است که با درجه سرهنگی بازنشسته شده است او در جوانی چند سالی در رده پائین ارتش خدمت کرده است، و بعد از آن در شبکه راستگرای فاکس نیوز روزهای آخر هفته برنامه داشته است. وی حداقل تجربه برای یک پست میانه را در پنتاگون ندارد، چه رسد به وزارت دفاع. وی راستگرا، عقاب و جنگ سردی می باشد.

3- تولسی گابارد Tulsi Gabbard
تولسی گابورد در 12 آوریل 1981 در شهر Leloaloa واقع در جزیره ساموا مستعمره آمریکا متولد شد. تولسی در سن نوجوانی، پس از تحقیق در ادیان، دین هندویی را به مسیحیت ترجیح داد و هندوییسم را برای خود برگزید. گبرد در سال ۲۰۰۳ به گارد ملی هاوایی پیوست و از ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۵ در عراق خدمت کرد و نشان پزشکی رزمی را دریافت...👇.

👈ادامه در وبلاگ آقای بهشتی‌پور

مطالعات راهبردی آمریکا

11 Jan, 18:29


Ⓜ️ مدرسه ی علوم انسانی


▪️با آموختن علوم انسانی بر کیفیت زندگی مان بیافزاییم▪️


Ⓜ️ تاریخ

Ⓜ️ حقوق

Ⓜ️ فلسفه

Ⓜ️ سیاست

Ⓜ️ روانشناسی

Ⓜ️ اقتصاد و....


🍥 اگر دوست داشتید ما همراه شما هستیم!



🛜
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مطالعات راهبردی آمریکا

11 Jan, 18:28


ساعت تبادل

مطالعات راهبردی آمریکا

11 Jan, 15:33


🎙تاکتیک ترامپ برای مواجهه با ایران

🎧 دكتر نادر انتصار، استاد دانشگاه آلاباماى جنوبى
@eco_voice
▫️ریچارد هاس، تئوریسین روابط بین‌الملل که برای دو دهه رئیس مهم‌ترین اتاق فکر آمریکا، یعنی شورای روابط خارجی بود و ریچارد نفیو، معمار تحریم‌های آمریکا علیه ایران در مقالاتی جداگانه برای نشریه فارن افرز از لزوم در پیش گرفتن دیپلماسی در قبال برنامه هسته‌ای ایران همزمان با بهره گرفتن از اهرم گزينه نظامى در دولت دونالد ترامپ سخن گفته اند.

▫️با توجه به اين توصيه ها، بعد از بیستم ژانویه و ورود ترامپ به کاخ سفید باید منتظر چه روندی در رابطه با گفتگو های هسته ای باشیم؟

▫️دكتر نادر انتصار، استاد دانشگاه آلاباماى جنوبى مى‌گويد ايران بايد خود را براى همه سناريوها آماده كند. ترامپ به دنبال توافقى است كه برنده آن باشد، در ايران نيز مذاكره كنندگان هسته اى در دوره برجام امروز مسئوليت دارند و احتمالا با در نظر گرفتن تجربيات گذشته وارد گفتگوهاى احتمالى شوند. اين استاد دانشگاه همچنين گفت سياست ترامپ در قبال ايران تهديد و تشويق همزمان است.

▫️توافق احتمالی چه شباهت‌ها و تفاوت‌هایی با برجام خواهد داشت؟

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

11 Jan, 11:40


🌎 ۲۱۰ هزار ایرانی درگیر آتش‌سوزی لس‌آنجلس

با توجه به جمعیت اتباع ایرانی ساکن لس آنجلس، برآورد می‌شود حدود ۲۱۰ هزار ایرانی به نوعی درگیری فاجعه آتش‌سوزی هستند. این شهر بزرگترین اجتماع ایرانیان در خارج از کشور را در خود دارد تا آنجا که برخی ایرانیان آن را ایران‌جلس می‌خوانند.

تاکنون شمار افراد جان‌باخته در این آتش‌سوزی‌های مهیب به ۱۱ نفر افزایش یافته، اما با ورود سگ‌های زنده‌یاب به مناطق آسیب‌دیده این آمار افزایش خواهد یافت.

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا نیز وضعیت کنونی در شهر لس‌آنجلس را «صحنه جنگ» توصیف کرد و هشدار داد که شمار قربانیان این آتش‌سوزی‌ها افزایش خواهد یافت.

گفته می‌شود، یک هفته پیش از آغاز آتش‌سوزی‌های فاجعه‌بار در شهر لس‌آنجلس در ایالت کالیفرنیا، «کارن باس» شهردار این شهر دستور کاهش ۴۹ میلیون دلار از بودجه سازمان آتش‌نشانی شهر را صادر کرد. تصمیم کاهش شدید بودجه موجب بسته‌شدن ۱۶ ایستگاه آتش‌نشانی شد و آمادگی و توانایی سازمان آتش‌نشانی را برای مقابله با فاجعه پیش‌رو را به‌شدت کاهش داد.

@EsfandiaeKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

11 Jan, 07:41


♦️رویکرد ضدلیبرالی ترامپ: تاثیر منفی راهبرد «اول آمریکا» بر مزیت آمریکا
◾️فارن افرز
📝 الکساندر کُلی و دنیل نیکسون

#روندهای_استراتژیک

🔸دولت ترامپ در نظر دارد سیاست خارجی ملی‌گرایانه «اول آمریکا» را در دوره دوم ریاست جمهوری خود نیز دنبال کند. او به متحدانش در ناتو هشدار داده که در صورت عدم افزایش هزینه‌های دفاعی، از آنها فاصله خواهد گرفت. فاصله گرفتن دولت ترامپ از متحدانش در ناتو جدی‌ترین چالش نظم بین‌المللی لیبرال خواهد بود. این در شرایطی است که دولت‌های رقیب چین و روسیه در حال گسترش نفوذ خود هستند و قدرت اقتصادی اعضای گروه ۷ کاهش یافته و رشد جریان‌های پوپولیستی در کشورهای غربی چالش مضاعفی را برای نظم لیبرال در پی داشته است.

💢ناتو و استراتژی امنیتی ایالات متحده

🔹 تعهد آمریکا به تقویت سازمان ناتو به عنوان یک اتحاد دفاعی میان دموکراسی‌های لیبرال، زیربنای نظم لیبرال بین‌الملل به حساب می‌آید. تعهد ایالات متحده به ناتو و حمایت از اوکراین تنها ناشی از تمایل به حفاظت از دولت‌های لیبرال و ایده‌های لیبرالی نیست، بلکه در جهت منافع استراتژیک آمریکا نیز قرار دارد. این هدف استراتژیک، جلوگیری از تسلط قدرت‌های رقیب بر اروپا و تداوم حضور نظامی ایالات متحده در این قاره است. سازمان ناتو تاکنون اهداف کلیدی استراتژیک ایالات متحده از جمله ایجاد بازدارندگی در برابر تهاجم شوروی و جلوگیری از بروز درگیری‌های نظامی میان کشورهای عضو را ایفا نموده است.

🔹 منتقدان ناتو معتقدند که ایالات متحده اکنون می‌تواند تعهدات خود را در قبال ناتو کاهش دهد بدون اینکه منافع استراتژیک خود را به خطر اندازد اما این امر از اساس نادرست است زیرا ثبات موجود عمدتاً نتیجه بقای ناتو است. این سازمان برای قدرت ایالات متحده ضروری است و رقابت با اروپا را به حوزه اقتصادی محدود می‌کند. با تغییر دینامیک‌های قدرت جهانی، وجود ناتو تعداد رقبای جدی جغرافیایی برای ایالات متحده را کاهش می‌دهد و واشنگتن برای مقابله با چالش‌های حیاتی از جانب چین به حمایت تمام متحدان خود نیاز دارد.

💢تأثیر سیاست خارجی ترامپ بر چندجانبه‌گرایی

🔹مشاوران ترامپ با کوک کردن ساز مخالفت با لیبرالیسم، در حقیقت به رقبای آمریکا کمک می‌کنند. رقبای خودکامه‌ای آمریکا، مانند چین و روسیه به وضوح بین چندجانبه‌گرایی و لیبرالیسم تمایز قائل شده و به طور فعال در حال ساخت نهادهای بین‌المللی خود مانند بریکس و سازمان شانگهای هستند تا نفوذ ایالات متحده را کاهش دهند. این کشورها از چارچوب‌های نهادی رو به رشد خود برای ترویج اهداف غیرلیبرال و کاهش قدرت ایالات متحده استفاده می‌کنند. چین و روسیه تنها در حال تقویت ظرفیت‌های نهادی خود نیستند، بلکه با گسترش کنترل خود بر سازمان‌های بین‌المللی موجود، نفوذ ایالات متحده را تضعیف می‌کنند.

🔹با تغییر دینامیک‌های قدرت، کشورها به جای وابستگی صرف به یک قدرت بزرگ، به دنبال ایجاد اتحادهای متنوع هستند. کشورهایی مانند هند و ترکیه در حال تأکید بر خودمختاری استراتژیک خود هستند و در عین حفظ ارتباطات با ایالات متحده با قدرت‌های رقیب آمریکا نیز همکاری جدی را پیگیری می کنند. این روند، چشم‌انداز جغرافیایی سیاسی را پیچیده‌تر می‌کند، زیرا حتی کشورهای متحد سنتی نیز سیاست‌های مستقل را دنبال می‌کنند. در مجموع، ضدیت ترامپ با چندجانبه‌گرایی سبب تسریع تغییر نظم به سوی یک جهان چندقطبی شده که در آن نهادهای جایگزین با نظم موجود اهمیت می‌یابند که خطراتی جدی برای منافع ایالات متحده و ثبات جهانی در پی دارد.

💢اثر سیاست خارجی ترامپ بر قدرت و نفوذ ایالات متحده

🔹اگر دونالد ترامپ از اتحادها و نهادهای چندجانبه خارج شود، این احتمال وجود دارد که در ابتدا امتیازاتی از کشورهایی که برای تامین امنیت به ایالات متحده وابسته‌اند، به دست آورد، اما در ادامه این کشورها را به سمت منابع حمایتی دیگر سوق خواهد داد و این امر نفوذ ایالات متحده را کاهش می‌دهد. رها کردن اصول اساسی سیاست خارجی مانند حقوق بشر و دموکراسی، وجه تمایز ایالات متحده با رقبای خودکامه خود را از بین برده و نفوذ جهانی‌ آمریکا را تخریب خواهد کرد.

دولت ترامپ احتمالاً خطاهای سیاست خارجی ناشی از مخالفت ایدئولوژیک با نظم لیبرال را مرتکب خواهد شد، در حالی بروز چالش‌های جهانی دفاع از نظم لیبرال را بیش از پیش ضروری ساخته است. اگر ترامپ اولویت خود را بر رویکرد «آمریکا اول» قرار دهد، خطر نابودی زیرساخت‌هایی که منافع ایالات متحده را تضمین ساخته، وجود دارد. این وظیفه متخصصان روابط بین‌الملل است که هزینه‌های واقعی چنین رویکردی نادرستی را به دولت گوشزد کنند و مانع از بین رفتن ساختارهای حیاتی شوند که برای تداوم نفوذ جهانی آمریکا ضروری هستند.

اندیشکده تهران

🌐https://institutetehran.com/art/170
🌐@InstituteTehran
🌐 instagram.com/institutetehran1

مطالعات راهبردی آمریکا

10 Jan, 19:20


🔻فوری | مقامات ایالت لس آنجلس:

🔹به دلیل آتش‌سوزی‌ها 58 هزار ساختمان در معرض خطر قرار دارند و دستور تخلیه برای 168 هزار نفر صادر شده است

🔎@AjaNews_persian

مطالعات راهبردی آمریکا

10 Jan, 17:07


🌎 تصاویر هوایی از قبل و بعد آتش سوزی در لس‌آنجلس کالیفرنیا
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

10 Jan, 17:03


🔴 آخرین تخمین‌ها از میزان خسارت مالی آتش‌سوزی لس آنجلس حدود ۱۳۵ میلیارد دلار است!

* این رقم به اندازه 8 درصد بودجه سالانه دولت آمریکاست.
🆔
@Americana_ir

مطالعات راهبردی آمریکا

10 Jan, 07:56


🌎 فقط ترامپ می‌تواند به تهران سفر کند

سینا عضدی
🔹 مجله فارن پالیسی

🌿 در تاریخ آمریکا جمله تاریخی معروفی هست که می‌گوید: فقط نیکسون می‌توانست به چین برود (Only Nixon could go China). نویسنده مقاله فارن پالیسی با مقایسهٔ ترامپ با ریچارد نیکسون، که با وجود دیدگاه‌های تند علیه کمونیسم به چین سفر کرد، استدلال می‌کند که ترامپ نیز می‌تواند با استفاده از اعتبار خود در میان مخالفان ایران، گام‌های جسورانه‌ای در جهت تعامل با ایران بردارد.

🌿 مقالهٔ «فقط ترامپ می‌تواند به تهران برود» به تحلیل این موضوع می‌پردازد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، با توجه به مواضع سخت‌گیرانه‌اش علیه ایران، ممکن است فرصت منحصربه‌فردی برای بهبود روابط با تهران داشته باشد.

🌿 این مقاله به تصمیمات قبلی ترامپ، مانند خروج از توافق هسته‌ای (برجام) در سال ۲۰۱۸ و اعمال تحریم‌های اقتصادی شدید علیه ایران، اشاره می‌کند و می‌گوید که این اقدامات به افزایش تنش‌ها منجر شده است.

🌿 در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ، موانع داخلی و ژئوپلیتیکی مانع دیپلماسی شد. مشاوران تندرو نظیر جان بولتون و مایک پمپئو مذاکرات را تخریب کردند، و ایران، با موقعیت ژئوپلیتیکی قوی‌تر، نیازی به گفتگو نمی‌دید. اما در دوره دوم ترامپ، تغییر تیم امنیت ملی و تضعیف موقعیت استراتژیک ایران، فرصت‌های جدیدی برای دیپلماسی ایجاد کرده است.

🌿 ایران، با اقتصادی ضعیف و متحدان منطقه‌ای آسیب‌دیده، نیاز فوری به کاهش تحریم‌ها و سرمایه‌گذاری خارجی دارد. مذاکرات می‌تواند بر سر کاهش برنامه هسته‌ای ایران به مقاصد غیرنظامی و کاهش حمایت ایران از گروه‌های نیابتی منطقه انجام شود. این رویکرد، مشابه استراتژی نیکسون در چین، می‌تواند تنش‌ها را کاهش دهد، ثبات منطقه‌ای را تقویت کند، و تمرکز آمریکا را بر رقابت با چین معطوف سازد.

🌿 با این حال، نویسنده معتقد است که ترامپ، با توجه به رویکرد غیرقابل پیش‌بینی و تمایلش به مذاکرات مستقیم با رهبران کشورها، می‌تواند مسیر جدیدی در روابط با ایران ایجاد کند.

🌿 این مقاله پیشنهاد می‌کند که ترامپ می‌تواند با اتخاذ رویکردی مشابه با نیکسون، به تهران سفر کرده و با رهبران ایران دیدار کند تا به توافقی جدید دست یابد که به نفع هر دو کشور باشد.

🌿 در مجموع، نویسنده بر این باور است که ترامپ، به دلیل مواضع سخت‌گیرانه‌اش علیه ایران و تمایل به دیپلماسی شخصی، می‌تواند فرصت منحصربه‌فردی برای بهبود روابط با تهران داشته باشد.

لینک مقاله در فارن پالیسی

مطالعات راهبردی آمریکا

09 Jan, 09:02


🌎 فارن‌پالسی: ترامپ نمی‌تواند دوباره نقش دیوانه را بازی کند

دنیل دِرِزنِر
🔹 فارن پالیسی

🌿 زمانی‌که ترامپ برای اولین بار در سال ۲۰۱۶ نامزد ریاست جمهوری ایالات متحده شد، در بسیاری از مواقع، به معنای واقعی کلمه «دیوانه» به نظر می‌رسید اما آیا او می‌تواند باز هم نقش دیوانه را بازی کند؟

«دنیل دِرِزنِر» استاد سیاست بین‌الملل در «دانشکده حقوق و دیپلماسی فلچر» در دانشگاه «تافتس» در ماساچوست آمریکا در نوشتاری برای فارن‌پالسی با این عنوان که «ترامپ فکر می‌کند غیرقابل پیش‌بینی بودن او یک مزیت است» نوشته است: ترامپ با نمایش خشم در مبارزات انتخاباتی مشکلی نداشت. در مناظره مقدماتی جمهوری‌خواهان در سال ۲۰۱۶، گفت که «با کمال میل ردای خشم را می‌پذیرد» زیرا معتقد بود کشور «به هم ریخته» است و توسط افراد نالایق اداره می‌شود. ترامپ حتی این ایده را پذیرفت که او نوع خاصی دیوانه است.

در بیانیه‌های پی‌درپی، او تاکید کرد که شکل دیگری رئیس جمهور خواهد بود، زیرا حاضر است کمی دیوانه، کمی غیرقابل پیش‌بینی باشد و در سال ۲۰۱۵ او در مصاحبه‌ای به نقل از یک تاجر دیگر گفت که «همین غیرقابل پیش‌بینی بودن در مورد ترامپ فوق‌العاده است زیرا ما به عنوان یک ملت باید غیرقابل پیش بینی‌تر باشیم.»

🔹 نظریه مرد دیوانه از کجا آمده؟
نگارنده می‌نویسد که ترامپ متفاوت از روسای‌جمهور پس از جنگ سرد به نظر می‌رسید، اما احساسات او بازتاب «ریچارد نیکسون» بود که او نیز دوست داشت به معنای واقعی کلمه دیوانه باشد. در واقع، به گفته کارمکندش، نیکسون اصطلاح «نظریه مرد دیوانه» را ابداع کرد و توضیح داد که او می‌خواهد ویتنام بفهمد که او قادر به انجام هر کاری برای پایان دادن به جنگ است - حتی استفاده از سلاح هسته‌ای.
نظریه مرد دیوانه بر این اساس است که رهبری طوری رفتار کند انگار می‌تواند تقریباً هر کاری را انجام دهد، به این ترتیب شانس بیشتری برای متقاعد کردن سایر بازیگران جهانی برای دادن امتیازاتی دارد که در غیر این صورت نمی‌تواند بگیرد.

🌿 نیکسون بعدها این گفت‌وگو را انکار کرد، اما ایده نظریه مرد دیوانه یک اصل و نسب فکری دارد که به «نیکولو ماکیاولی» می‌رسد. علاوه بر این، ادبیات علمی در مورد این نظریه در سال‌های اخیر تغییر کرده و نشان می‌دهد که تحت شرایط خاص، چنین بازی‌سازی ممکن است برای فردی در موقعیت ترامپ کارساز باشد. آیا تئوری ترامپ دیوانه می‌تواند آنقدر کارآمد باشد؟

🔹 مرد دیوانه در دوره اول حضور در کاخ سفید
طبق این گزارش، ترامپ در برخی موارد در دوره اول ریاست جمهوری خود، عمداً به عنوان یک دیوانه شهرت پیدا کرد. این به وضوح در رویکردهای او در قبال کره شمالی و جنوبی نمایان شد.
در بیشتر سال ۲۰۱۷، ترامپ لفاظی‌های خود را نسبت به کره شمالی تشدید کرد و در ماه اوت به خبرنگاران گفت: «کره شمالی بهتر است دیگر تهدیدی علیه ایالات متحده نداشته باشد. آن‌ها با آتش، خشم و قدرتی بزرگ مواجه خواهند شد، چیزی که جهان تا به حال ندیده است».
ترامپ یک ماه بعد در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی را «مرد موشکی» نامید و قول داد که ایالات متحده می‌تواند «کره شمالی را به طور کامل نابود کند».
رویکرد مرد دیوانه ترامپ به کره جنوبی هم کشیده شد. در سال ۲۰۱۷، دولت او به دنبال مذاکره مجدد در مورد مفاد توافقنامه تجارت آزاد آمریکا و کره بود.
«جاناتان سوان» طی مطلبی در وبگاه آکسیوس گزارش داد که ترامپ صراحتاً به «رابرت لایتیزر» مذاکره‌کننده ارشد تجاری دستور داد که به همتایان کره جنوبی خود بگوید که ترامپ یک دیوانه است.

ترامپ به مذاکره‌کننده ارشد خود گفت: «شما به آن‌ها بگویید این مرد آن‌قدر دیوانه است که می‌تواند هر لحظه از آن خارج شود... اگر اکنون امتیاز ندهید، این مرد دیوانه از معامله خارج خواهد شد».
سوان همچنین خاطرنشان کرد: «بسیاری از رهبران جهان فکر می‌کنند رئیس‌جمهور دیوانه است و به نظر می‌رسد که او شهرت دیوانه را به عنوان یک دارایی می‌داند».

ترامپ در مسابقات UFC در نیویورک
ترامپ در ازای سه دیداری که فراتر از برخی عکس‌گرفتن‌های پر سر و صدا بود، از تمسخر کیم خودداری کرد. توافقنامه تجارت آزاد با موفقیت مورد مذاکره مجدد قرار گرفت، اگرچه تغییرات در این قرارداد جزئی بود.

با این حال، دستیاران رئیس‌جمهور سابق و آینده می‌توانند استدلال کنند که ترامپ برای ایالات متحده خوب عمل کرده است. ترامپ به‌رغم همه هیاهوها و سر و صداهایش، امتیازات تجاری متوسطی را از کره جنوبی و توقفی کوتاه در آزمایش های موشکی کره شمالی دریافت کرد، همه اینها بدون اینکه مجبور باشد تهدیدهای به ظاهر دیوانه‌وار خود را اجرا...👇
لینک متن کامل مقاله
و یا مشاهده فوری👇
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

08 Jan, 17:24


ترامپ در روز گذشته: "ما قصد داریم نام خلیج مکزیک را به خلیج آمریکا تغییر دهیم ... چه نام زیبایی دارد. مناسب است. "
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

08 Jan, 07:41


🌎 کاری که بشار اسد نکرد، آیا جولانی می‌کند؟

حکمت‌اله آدرم

🌿 همزمان با خیزش مردم در بهار عربی، کافی بود بشار اسد با آغاز اعتراضات مسالمت‌آمیز مردم، منتقدان و مخالفان را به‌ رسمیت شناخته و با گفت‌وگو و انجام اصلاحات ضروری در قانون اساسی، فضا را برای برگزاری یک انتخابات آزاد مساعد می کرد . سپس دولت منتخب اکثریت ملت را تشکیل داده  و نامی نیکو در تاریخ سوریه بجا می گذاشت.
  با این اقدام ، شاید امروز شاهد آن بودیم که با رای و اراده ملت سوریه و بصورت مشروع ، بار دیگر اسد و یا اعضای خانواده‌اش در راس قدرت بودند.

🔹 اما اسد تظاهرات مسالمت‌آمیز مردم را فتنه دانست  تا سرکوب آنها را توجیه کند  و از انجام اصلاحات لازم طفره رفت و اعتراضات مردم سوریه را توطئه دشمنان خواند و بدست ارتش بعث به سرکوب منتقدان پرداخت و مردم معترض را به خاک و خون کشید و با بیش از ۵۰۰ هزار کشته و ۶ میلیون آواره و نابودی زیرساختهای کشور ،  حاکمیت خود را بر ویرانه های سوریه استمرار داد.

🔹 با این حال چند سال فرصت داشت تا سرنوشت دیگری را برای خود و مردم سوریه رقم زده و مسیر سازش را با مردم معترض پیش گیرد.  اما در تمامی این سالها با تکیه به یک اقلیت ۱۳ درصدی و کشورهای دیگر  ،  سایه فقر و فساد را بر کشور گستراند و در نهایت با بزدلی از سوریه گریخت تا ضمن ایجاد یک فرصت برای سو استفاده اسرائیل جهت نابودی تجهیزات نظامی کشور ، سرنوشتی مبهمی را  رودرروی مردم و خصوصاً زنان و کودکان زجر کشیده سوریه  قرار دهد.

حال دو راه پیش پای جولانی ، رهبر فاتح سوریه قرار دارد:

🔹 راه اول همان راه رهبران تمامیت خواه و نهایتاً منجر به دیکتاتوری مثل اسد است. قبضه کردن قدرت و راه اندازی جنگ داخلی و نهایتاً سرکوب و نابودی تمامی اقلیتهای منتقد و  مخالف و  ایجاد یک حکومت بر مبنای ترس و خفقان که تاریخ کم ندارد از این چهره ها ، نمونه آن فیدل کاسترو  بود و امروز مردم نتیجه عملکردش را در کوبا شاهد هستند  .

🔹 راه دوم، همان راه ماندالا، بزرگ مرد تاریخ کشور آفریقای جنوبی است که با یک آشتی ملی به استقبال یک قانون اساسی با رعایت حقوق اقلیت ها رفت و در نهایت با ایجاد یک فرایند انتخابات آزاد، کشور آفریقای جنوبی را به جرگه کشورهایی گره زد که دموکراسی را از اصول اولیه حکمرانی می‌دانند و چرخش نخبگان در قدرت،  صرفاً به اراده ملت است، اکنون  مردم آفریقای جنوبی توسعه‌ی کشور را مدیون آن سیاستمدار خلاق و از خود گذشته می‌دانند.

آیا جولانی منافع سوریه را بر منافع شخصی خود و حامیانش ارجح خواهد داد؟ تاریخ قضاوت خواهد کرد
 t.me/EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

07 Jan, 18:42


🎧 داستان شکل‌گیری محور مقاومت

داستان محور مقاومت، از پس حمله آمریکا به عراق وارد فاز جدیدی شد. فازی که برای بیش از بیست و یک سال پر از فراز و نشیب بود تا به امروز، امروزی که بشار اسد سقوط کرده و یک نقطه عطف دیگر برای محور مقاومت رقم خورده. ما در این قسمت از محور مقاومت خواهیم گفت، از مسائل درونی آن تا امروز و محور مقاومتِ پسا اسد!


📌"منابع"
کتاب ماجرای فلسطین و اسرائیل اثر مجید صفاتاج، مقاله چگونه محور مقاومت در شکل دادن به منطقه موثر است؟» نوشته محمد عطایی و منتشر شده در میدل ایست آی و گزارش‌های مختلف رسانه‌ای معتبر.

🔹 پادکست مورخ
@movarekhpodcast

مطالعات راهبردی آمریکا

07 Jan, 11:29


🌏🌏🌏🌏🌏🌏🌏🌏🌏🌏

فراخوان مقاله ششمین همایش سالیانه بین‌المللی انجمن ایرانی مطالعات جهان

" عدالت برای فلسطین"

📌مطالعه محورها و ارسال مقاله در وبگاه همایش:
🌐https://palestineconf.ut.ac.ir

📧 [email protected]

🗓مهلت ارسال چکیده:
۵ بهمن ماه ۱۴۰۳

🗓زمان برگزاری:
۶ اسفند ماه ۱۴۰۳

📞شماره تماس دبیرخانه:
۰۲۱-۸۸۰۱۵۰۷۱

🌍🌍🌍🌍🌍🌍🌍🌍🌍🌍

مطالعات راهبردی آمریکا

07 Jan, 11:28


تبلیغات پذیرفته می‌شود

مطالعات راهبردی آمریکا

07 Jan, 08:17


🌎 منظور بایدن از بررسی «حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران»:
بسترسازی برای مذاکره زیر سایه تهدید نظامی


گزارش سایت تابناک
    @EsfandiarKhodaee
🌿 در گزارش اکسیوس آمده است که برخی از دستیاران ارشد بایدن معتقدند که افزایش سرعت برنامه اتمی ایران در حالی که حکومت ایران و گروه‌های نیابتی آن تضعیف شده‌اند، فرصت و ضرورتی را برای انجام حمله نظامی ایالات متحده آمریکا به ایران فراهم می‌آورد.

اخیرا پایگاه خبری آکسیوس به نقل از سه منبع آگاه گزارش داده که جو بایدن؛ رئیس‌جمهور ایالات متحده در حدود یک ماه قبل در جلسه‌ای با تیم امنیت ملی خود سناریو‌های حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران در صورت نزدیک شدن تهران به سلاح هسته‌ای را بررسی کرده است.

🌿 بر اساس گزارش روز پنجشنبه ۲ ژانویه (۱۳ دی) این پایگاه خبری، این جلسه در حدود یک ماه پیش برگزار شده و در جریان آن، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید گزینه‌ها و سناریو‌های مختلف چنین اقدامی را برای رئیس‌جمهور آمریکا شرح داده است.

🌿 سالیوان پیش از این در ماه گذشته اعلام کرده بود که این نگرانی وجود دارد که حکومت ایران که اخیرا در پی تحولات خاورمیانه تضعیف شده «ممکن است به سمت تولید بمب هسته‌ای برود.»

🌿 اکسیوس در گزارش خود از قول یک منبع آگاه نوشته جلسه چند هفته قبل میان بایدن و اعضای تیم امنیت ملی او در شرایطی برگزار شد که هیچ‌گونه اطلاعات امنیتی تازه‌ای ارائه نشده بود و اصولا بنا بر این نبود که این جلسه به تصمیم نهایی «بله یا خیر» برسد.

🌿 گزارش آکسیوس می‌افزاید که این جلسه، صرفا به منظور برنامه‌ریزی برای بررسی "سناریو‌های احتیاطی" برگزار شده بود. بر این اساس، هدف این جلسه این بود که اگر حکومت ایران تا پیش از آخرین روز حضور بایدن در کاخ سفید در ۲۰ ژانویه، اقدام به غنی‌سازی ۹۰ درصدی اورانیوم کند، واکنش ایالات متحده چگونه باید باشد.

🌿 یک منبع آگاه دیگر نیز به اکسیوس اعلام کرد که در کاخ سفید «فعلا بحث حمله نظامی احتمالی به تاسیسات اتمی ایران مطرح نیست.» در گزارش اکسیوس همچنین آمده است که برخی از دستیاران ارشد بایدن معتقدند که افزایش سرعت برنامه اتمی ایران در حالی که حکومت ایران و گروه‌های نیابتی آن تضعیف شده‌اند، فرصت و ضرورتی را برای انجام حمله نظامی ایالات متحده آمریکا به ایران فراهم می‌آورد.

🌿 تیم انتقالی ترامپ به وال استریت ژورنال گفته‌اند که احتمال حمله به سایت‌های هسته‌ای با جدیت بیشتری در حال بررسی است. این خبر در حالی است که چندی پیش نیز روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از تیم ترامپ نوشته بود که این تیم در حال بررسی حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران است. بنا بر این گزارش، تیم انتقالی ترامپ به وال استریت ژورنال گفته‌اند که احتمال حمله به سایت‌های هسته‌ای با جدیت بیشتری در حال بررسی است.

🌿 زمانی که اسرائیل بعد از «وعده صادق ۲» عنوان کرد ممکن است تاسیسات هسته‌ای یا نفتی ایران را هدف قرار دهد، ترامپ از این موضوع دفاع کرد و رویکرد بایدن در خصوص نهی اسرائیل در این زمینه را مورد نقد قرار داد.

🌿 اکنون برخی گزارش‌ها مدعی هستند که اکنون احتمال حمله به سایت‌های هسته‌ای توسط برخی از اعضای تیم انتقالی ترامپ که سقوط دولت اسد، آینده نیرو‌های آمریکایی در منطقه و حمله اسرائیل به حزب‌الله و حماس و دیگر شرکای محور مقاومت به رهبری ایران را هم بررسی می‌کنند، با جدیت بیشتری بررسی می‌شود...

«ریچارد نفیو» که از او به عنوان طراح تحریم‌های ایران یاد می‌شود روز۱۳ دی‌ماه در نشریهٔ فارن افرز نوشته است: دونالد ترامپ می‌بایست برای آخرین بار فرصتی به دیپلماسی با ایران بدهد و هم‌زمان برای استفاده از توان نظامی هم آماده شود.

🌿 نفیو نوشته است «با توجه به خطرات اقدام نظامی، ایالات متحده باید در آغاز دورهٔ ترامپ یک تلاش نهایی و صادقانه برای مذاکره به‌منظور متوقف کردن برنامهٔ هسته‌ای تهران انجام دهد». «احتیاط ایجاب می‌کند که واشینگتن هم‌اکنون برنامه‌ریزی برای اقدام نظامی را آغاز کند و اطمینان حاصل کند که ایران این تهدید را جدی می‌گیرد» او نوشته است «اگر تلاش‌ها برای دستیابی به توافق شکست بخورد، ایالات متحده باید برای استفاده از نیروی نظامی آماده باشد».

🌿 ریچادر نفیو توصیه کرده سیاستگذاران آمریکا می‌بایست محاسبات خود را به این سمت ببرند که ساخت سلاح‌های هسته‌ای توسط ایران امری حتمی است و باید مدیریت شود و هشدار می‌دهد که فرصت محدودی برای جلوگیری از رسیدن به این نقطه وجود دارد و واشینگتن باید اقدامات شدید را در نظر بگیرد. لحن مقاله نفیو به گونه‌ای است که...👇
لینک متن کامل گزارش
مشاهده فوری👇

مطالعات راهبردی آمریکا

06 Jan, 21:23


🌎 جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا بدون جنگ و خونریزی کنار رفت

🌿 پس از ۹ سال نخست وزیری و ۱۲ سال رهبری حزب لیبرال با کاهش محبوبیت، از رهبری حزب کناره‌گیری کرد و گفت به محض انتخاب رهبر جدید از سوی اعضای حزب از نخست وزیری هم کنار می‌رود. ساعاتی بعد با انتخاب رهبر جدید حزب، از نخست‌وزیری کنار رفت.

ترامپ: نخست وزیر کانادا استعفا داد زیرا می داند که ما دیگر توان پرداخت یارانه ها و کسری تجاری بزرگ بین دو کشور را ندارد. اما اگر کانادا با ایالات متحده ملحق شود، عوارض گمرکی وجود نخواهد داشت.

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

06 Jan, 16:33


🌎 آیا تعرفه ۶۰ درصدی ترامپ می‌تواند کسری تجاری با چین را کاهش دهد؟

پایگاه خبری اکسیوس

🌿 در سال‌های اخیر، روابط تجاری میان ایالات متحده و چین به یکی از مهم‌ترین موضوعات اقتصاد جهانی تبدیل شده است. کسری تجاری قابل توجه آمریکا در برابر چین و تلاش‌های مختلف برای کاهش آن، چالش‌های پیچیده‌ای را در روابط دو کشور ایجاد کرده است. این گزارش به بررسی وضعیت کنونی این روابط تجاری، تأثیر سیاست‌های گذشته، و چشم‌انداز آینده می‌پردازد. 

کسری تجاری آمریکا و چین: چالشی تاریخی 

 اگر «دونالد ترامپ» موفق شود کسری تجاری ایالات متحده با چین را به طور قابل توجهی کاهش دهد، این کار را برخلاف جریان تاریخ و انتظارات بازار انجام داده است زیرا وقتی رئیس جمهور منتخب کسری تجاری با چین را در صدر لیست مسائل خود بیان می کند، به آن معنی است که وی سعی دارد با حجم وسیعی از الگوهای تجاری تثبیت‌شده در جهان مقابله می‌کند. 

آمار و ارقام کسری تجاری 

این گزارش با ارائه آمار عنوان داشت: کسری تجاری آمریکا با چین – یعنی واردات پس از کسر صادرات – از سال ۲۰۰۵ به بعد بیشتر از ۲۰۰ میلیارد دلار بوده است. این کسری در سال ۲۰۱۸ یعنی در دومین سال از دوره نخست ریاست جمهوری ترامپ، به رکورد ۴۱۸ میلیارد دلار رسید.
 
تأثیر تعرفه‌ها بر روابط تجاری
 
اکسیوس با بیان اینکه ایالات متحده مجموعه گسترده‌ای از کالاها را از چین وارد می‌کند، اما در مقابل صادرات بسیار کمی به چین دارد، افزود: تعرفه‌هایی که ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری بر کالاهای چینی اعمال کرد و سپس توسط رئیس‌جمهور بایدن حفظ شد، تغییر چندانی در این الگو ایجاد نکرد.
 
گزارش دلیل این امر را در کاهش همزمان صادرات و واردات آمریکا دانست و تصریح کرد: اگر ترامپ وعده خود برای اعمال تعرفه ۶۰ درصدی بر کالاهای چینی را عملی کند، این الگو احتمالاً بار دیگر تکرار خواهد شد زیرا در واکنش به این امر صادرات ما نیز به شکل مشابه مشمول تعرفه‌های تلافی‌جویانه خواهد شد.
 
چشم‌انداز بازار و آینده روابط تجاری
 
این تارنمای تحلیلی در پایان عنوان داشت اکنون بازار در برابر تهدید یک جنگ تجاری تا حد زیادی آرام است، شاید دلیل آن نبود تجربه از وقوع چنین جنگی در دوره معاصر باشد، شاید به این دلیل که حجم عظیمی از پول بین چین و ایالات متحده در جریان است و هرقدر هم ترامپ تلاش کند، نمی‌تواند مبادله دوطرف را به طور قابل توجهی مختل کند.

مطالعات راهبردی آمریکا

06 Jan, 07:41


🌎 برندگان و بازندگان حملات تروریستی اخیر در آمریکا

اسفندیار خدایی
🔹 خبرآنلاین

🌿 فضای دو قطبی محصول سیاست و رسانه‌های وابسته به سیاستمداران باعث شده که سطح همبستگی و بردباری جامعه آمریکا پایین بیاید. بطور کلی جامعه آمریکا اولین بازنده این عملیات تروریستی هستند چون امنیتی شدن و قطبی شدن جامعه زندگی و آرامش آنها را هدف قرار می‌دهد.
در شب سال نو میلادی، فردی به نام شمس‌الدین جبار با خودروی خود به جمعیت در نیواورلئان حمله کرد و سپس به سوی مردم تیراندازی نمود. در این حادثه، ۱۵ نفر کشته و ده‌ها نفر زخمی شدند. مهاجم به ضرب گلوله پلیس کشته شد. ساعاتی بعد یک خودروی تسلا بمب‌گذاری شده مقابل هتل بین‌المللی ترامپ در لاس‌وگاس منفجر شد. رانندگان هر دو خودرو از کهنه سربازان ارتش آمریکا بودند. در این نوشتار، تحت چهار مسئله، برندگان و بازندگان این دو حمله تروریستی را بررسی می‌کنیم:

۱- مسئله قطبی شدن جامعه آمریکا
در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا رقابت بین دو قطب افراطی جامعه آمریکا بود. یک طرف راست افراطی به رهبری ترامپ با شعار ملی‌گرایی (اول آمریکا) که با برجسته کردن ترس از مسلمانان و ورود مهاجران به دنبال رای مردم بود و پیروز شد و طرف دیگر کاملا هریس تحت نفوذ چپ افراطی و تمرکز بر مطالبات همجنس‌گرایان و با توجه اندک به مطالبات اقتصادی طبقه کارگر و قشر متوسط آمریکا که همواره پایه رای سنتی دموکراتهای آمریکا را تشکیل داده است. مگر مسئله همجنسگرایی مطالبه چند درصد جامعه آمریکاست که در راس برنامه دموکراتها جای گرفته؟
این فضای دو قطبی محصول سیاست و رسانه‌های وابسته به سیاستمداران باعث شده که سطح همبستگی و بردباری جامعه آمریکا پایین بیاید. بطور کلی جامعه آمریکا اولین بازنده این عملیات تروریستی هستند چون امنیتی شدن و قطبی شدن جامعه زندگی و آرامش آنها را هدف قرار می‌دهد.

۲- مسئله تبعیض علیه مسلمانان
عملیاتهای تروریستی با نام اسلام معمولاً منجر به افزایش احساسات ملی‌گرایانه و ضد مسلمانان و اسلام‌هراسی می‌شود. لابی اسرائیل و سیاستمدارانی مانند دونالد ترامپ از این فضا برای پیشبرد سیاست‌های سخت‌گیرانه نسبت به مسلمانان و به نفع اسرائیل بهره می‌برند. می‌توان گفت قربانی این عملیات تروریستی، مردم فلسطین و مطالبه آنان برای حقوقشان در افکار عمومی مردم آمریکا است و من تعجب می‌کنم که برخی در کشورمان از این عملیات تروریستی خوشحال می‌شوند. اگر من جای دولت بودم، حتماً آن را محکوم می‌کردم.
لابی اسرائیل در جانب پیروز این حمله تروریستی است تا با تشدید تصورات تروریستی از مسلمانان، تظاهراتهای اخیر دانشجویان در دفاع از مردم مظلوم غزه را کمرنگ کند. مسلمانان ساکن آمریکا هم قطعاً بازنده دیگر این اتفاق هستند چون امنیت زندگی و جایگاه آنها با خطر مواجه می‌شود.

۳- مسئله داعش و سوریه و ترکیه
هم‌اکنون در سوریه در حال جنگ با کردها و دولت موقت دمشق هستند و جالب اینکه ترکیه در جنگ نیروهای داعش با کردها، جانب داعش را گرفته. هزاران نیروی داعشی در زندانهای مورد حفاظت کردهای مستقر در شمال سوریه هستند و ترکیه در تلاش برای آزادسازی آنهاست. این عملیات تروریستی در شهر نیواورلئان آمریکا احتمالاً آمریکا را در حلوگیری از آزادسازی این نیروهای داعش و مقابله با سیاستهای ترکیه جدی‌تر می‌کند و کار اردوغان را مشکلتر می‌کند.

4 ـ مسئله مهاجرت
این حمله تروریستی بر روی سیاستهای مهاجرتی آمریکا نیز تاثیر خواهد داشت و دولت ترامپ را در سخت‌گیری بیشتر در این زمینه مصمم‌تر خواهد ساخت و احتمالاً محدودیتهای بیشتری برای صدور ویزا در کشورهای لاتین و اسلامی وضع خواهد شد. هر چند لاتینها و مکزیکی‌ها ارتباط مستقیمی با حمله تروریستی ندارند، اما فضای امنیت‌محور و سیاست‌های مهاجرتی سخت‌گیرانه ناشی از این حملات، آن‌ها را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد. ترامپ با دامن زدن به این فضا بود که رای بسیاری از مرددین را کسب کرد و این حمله تاییدی بر برنامه‌های سخت‌گیرانه او در زمینه مهاجران و تضعیف گفتمان دموکراتها در زمینه مهاجرت است.

در مواجهه با اینگونه عملیاتهای تروریستی نیز دو حزب آمریکا سیاستهای متفاوتی تجویز می‌کنند:
جمهوری‌خواهان اغلب خواستار سیاست‌های نظامی و امنیتی تهاجمی‌تر هستند. اما دموکرات‌ها بیشتر روی حل ریشه‌های اجتماعی و فرهنگی تروریسم تأکید می‌کنند
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

05 Jan, 11:19


🎧 آمریکاستیزی ایرانیان و نقش کارتر در پیروزی انقلاب اسلامی

🌿 با مرگ جیمی کارتر رئیس جمهوری پیشین آمریکا، یکبار دیگر سود و زیان ایران از سیاست آمریکاستیزی بحثهای زیادی برانگیخته. آنچه در دوران کارتر شروع شد، در دوران ترامپ چگونه دنبال خواهد شد؟ گفتگو با محسن میلانی و رضا تقی زاده

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

05 Jan, 07:41


🌎 آخرین فرصت دیپلماسی با ایران

ریچارد نفیو
🔹 مجله فارن افرز

آمریکا باید آخرین شانس را به دیپلماسی بدهد، درحالی‌که برای استفاده از نیروی نظامی آماده می‌شود

🔹 ریچارد نفیو پژوهشگر ارشد در دانشگاه کلمبیا در مرکز سیاست انرژی جهانی و همکار وابسته در مؤسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک است. او به عنوان معمار تحریمها در دولت اوباما شناخته می‌شد. نفیو در دوران دولت بایدن به‌عنوان معاون نماینده ویژه برای ایران و همچنین در شورای امنیت ملی و وزارت خارجه در دوران دولت اوباما خدمت کرده است.

مخالفت‌های دو دهه‌ای با حمله نظامی به ایران

برای دو دهه، صداهای جنگ‌طلب در واشنگتن خواستار حمله ایالات متحده به برنامه هسته‌ای ایران بوده‌اند و برای دو دهه این درخواست‌ها رد شده‌اند. دلیل این امر تا حد زیادی واضح بود: قابلیت‌های هسته‌ای ایران در مراحل ابتدایی بود. جامعه بین‌المللی بر سر لزوم اثبات صلح‌آمیز بودن نیت‌های هسته‌ای تهران متحد بود و وقتی مشخص شد که چنین نیست، تحریم‌هایی را علیه این کشور اعمال کرد. این تحریم‌ها هزینه‌های سنگینی تحمیل کردند که جمهوری اسلامی را به مذاکرات کشاندند.
دلایل باقی‌ماندن بر مسیر دیپلماسی
هنوز دلایل زیادی برای اجتناب از بمباران ایران وجود دارد. چنین اقدامی بی‌ثباتی و هرج‌ومرج بیشتری به خاورمیانه تزریق می‌کند، منابع قابل‌توجهی از ایالات متحده را در زمانی که واشنگتن مایل به تمرکز روی مناطق دیگر است، مصرف می‌کند و می‌تواند اعتبار آمریکا را تضعیف کند، به‌ویژه اگر حملات موفق نباشند. احتمال شکست نیز بالاست: حتی دقیق‌ترین حملات ممکن است تنها روند هسته‌ای شدن ایران را به تأخیر بیندازد.

چالش‌های امروز

اما امروز، پرونده علیه اقدام نظامی به این سادگی نیست. برنامه هسته‌ای ایران دیگر در مراحل ابتدایی نیست؛ درواقع این کشور تقریباً هر آنچه برای ساخت یک سلاح نیاز دارد را دارد. در عین حال، تهران آسیب‌پذیرتر از گذشته است. شبکه شرکای آن متزلزل شده و اسرائیل در سال 2024 چندین هدف در داخل مرزهای ایران را مورد حمله قرار داده است.

جامعه بین‌المللی نیز اکنون بر سر فشار به رژیم ایرانی شکاف پیدا کرده است. تحریم‌های سختی علیه ایران وجود دارند، اما مرتباً توسط چین، هند و روسیه نقض می‌شوند. ازسرگیری اجرای کامل این تحریم‌ها ممکن است، اما نیازمند همکاری چین است که در زمانی که واشنگتن رویکرد خصمانه‌ای نسبت به پکن دارد، چالش‌برانگیز است.
برای جلوگیری از خطرات اقدام نظامی، ایالات متحده باید در ابتدای دولت ترامپ آخرین تلاش صادقانه خود را برای مذاکره در جهت توقف برنامه هسته‌ای تهران انجام دهد. اما اگر واشنگتن آماده زندگی در جهانی با سلاح‌های هسته‌ای ایرانی نباشد، ممکن است چاره‌ای جز حمله به ایران—و به‌زودی—نداشته باشد. عقلانیت حکم می‌کند که واشنگتن همزمان با امتحان مسیر دیپلماتیک، برای اقدام نظامی آماده باشد و این تهدید را برای ایران واقعی جلوه دهد.

معایب درگیری با ایران

دلایل زیادی برای امتحان دوباره دیپلماسی وجود دارد. نخست، مقامات آمریکایی مطمئن نیستند که یک حمله نظامی موفق خواهد بود. ایالات متحده و شرکای آن ممکن است توانایی نابود کردن تمامی تأسیسات اصلی هسته‌ای ایران را داشته باشند، اما این تضمینی برای از بین بردن تمام مواد و تجهیزات هسته‌ای کشور نیست.
حمله به ایران ممکن است انگیزه تهران را برای توسعه بازدارندگی بیشتر کند. چنین اقدامی همچنین باعث می‌شود ایران احساس مشروعیت بیشتری برای پیگیری این برنامه‌ها داشته باشد. ایران با داشتن اورانیوم غنی‌شده، عنصر اصلی ساخت بمب را در اختیار دارد و دانش فنی لازم برای ساخت آن را نیز دارد.

معامله‌گری (Dealmaking)

هزینه‌های بالای حمله به ایران به این معناست که ایالات متحده باید بار دیگر دیپلماسی را امتحان کند. دلایلی برای خوش‌بینی وجود دارد که علی‌رغم شرایط ناپایدار، دو کشور می‌توانند به توافقی برسند. دیپلماسی، به هر حال، پیشینه موفقی در کاهش پیشرفت‌های هسته‌ای ایران دارد. تلاش‌های اروپا در اوایل دهه ۲۰۰۰ منجر به تعلیق کوتاه‌مدت فعالیت‌های هسته‌ای ایران شد و زمانی که این توافق‌ها نتوانست در بلندمدت اجرایی شود، روسیه و چین را وادار کرد که از تحریم‌های سازمان ملل حمایت کنند. در سال ۲۰۱۳، طرح اقدام مشترک (Joint Plan of Action) پیشرفت‌های هسته‌ای ایران را متوقف کرد تا دو سال مذاکره که به برجام (JCPOA) منتهی شد، ممکن شود. برجام بخش‌های قابل توجهی از برنامه هسته‌ای ایران را کاملاً متوقف کرد و آن را تحت نظارت‌های بین‌المللی شدیدتر قرار داد.
هرچند این تلاش‌ها در نهایت ناکام ماندند، اما ایران مسئول پایان یافتن توافقات تعلیق‌شده توسط اروپا بود و با این حال، با برجام کاملاً پایبند ماند؛ حتی دولت ترامپ در گزارش‌های اجباری خود به کنگره این پایبندی را تأیید...👇

لینک متن کامل مقاله

مطالعات راهبردی آمریکا

03 Jan, 07:41


🌎 ترور سردار سلیمانی علت اصلی سقوط اسد

توگندهات
وزیر امور امنیتی سابق انگلستان
🔹 گاردین

Trump’s killing of Qassem Suleimani led to fall of Assad

By: Tugendhat

Ex-security minister says assassination ordered by Trump set off chain of events that led to revolution in Syria

🌿 تصمیم دونالد ترامپ برای ترور یک فرمانده ارشد ایرانی، زنجیره‌ای از رویدادها را به راه انداخت که قدرت ایران را تضعیف کرد و منجر به سرنگونی بشار اسد شد. این دیدگاه از سوی تام توگندهات، وزیر سابق امنیت بریتانیا مطرح شده است. توگندهات، که اکنون در کرسی‌های پشت‌نشین حزب محافظه‌کار است و بر سیاست خارجی تمرکز دارد، پیش‌بینی کرد که حکومت ایران طی چند سال آینده با بحرانهای خطرناکی مواجه خواهد شد. توگندهات از چهره‌های ضد ایرانی و از مخالفان برجام در دولت سابق بریتانیا است.

🌿 برای یک وزیر سابق کابینه بریتانیا غیرعادی است که از آنچه که از یک ترور غیرقانونی تمجید کند. این اظهارات در آستانه پنجمین سالگرد [شهادت] ژترال قاسم سلیمانی در فرودگاه بغداد مطرح شد.

🌿 سقوط اسد برای ایران تا آنجا دردناک است رهبر معظم ایران، آیت‌الله علی خامنه‌ای، را بر آن داشت تا ادعا کند که رهبری سوریه مجبور به عقب‌نشینی خواهد شد، چرا که «جوانان برخاسته‌اند» تا رژیم سنی تازه نصب‌شده را شکست دهند. اما در هر صورت دیگر اوضاع برای ایران مثل گذشته نخواهد شد.

🌿 ژنرال قاسم سلیمانی نقش اساسی در استفاده از سوریه و عراق به‌عنوان پایگاهی برای عقب‌راندن گروه سنی‌گرا داعش و تثبیت اهداف جمهوری در هر دو کشور را ایفا می‌کرد.

🌿 توگندهات در پادکست Conflicted استدلال کرد که ترور سلیمانی در حمله پهپادی فرودگاه بغداد یک نقطه عطف بوده است. «وقتی قاسم سلیمانی در ژانویه ۲۰۲۰ کشته شد، او تمامی روابط و توافقات منطقه‌ای را در ذهن خود داشت. او ظاهراً جایگزین شد، اما در حقیقت هرگز کسی نتوانست جایگزین روابط شخصی بیست ساله‌ای شود که او ایجاد کرده بود. به همین دلیل، تصمیم رئیس‌جمهور ترامپ عملاً محرکی برای زنجیره اتفاقات بعدی و سرانجام سقوط رژیم اسد بود. می‌دانم که ادعای من محبوبیتی ندارد، اما پرزیدنت ترامپ، عملاً محرکی بود که سقوط رژیم اسد را کلید زد.»

🌿 به گفته توگندهات، رئیس سابق کمیته منتخب روابط خارجی بریتانیا، امروز به دلیل از دست دادن سوریه شاهد بحرانی در داخل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران هستیم: «جوانان سپاه دو حرف می زنند.: اول، اینکه سران قدیمی این ارگان فاسد و نالایق هستند و به همین دلیل حزب‌الله شکست خورد و اسد سقوط کرد.

🌿 دومین چیزی که آنها می‌گویند این است که شایعاتی می‌شنوند مبنی بر اینکه آیت‌الله و دولت در تهران می‌خواهند با ترامپ مذاکره کنند تا راهی برای خروج از این اوضاع پیدا کنند. این تندروها معتقدند که مطلقاً هیچ راهی جز صبر وجود ندارد و نباید کسی با قاتلان سردار قاسم سلیمانی مذاکره کند.

🌿 این یعنی جمهوری اسلامی با یک چالش واقعاً بزرگ در درون خود مواجه است، و هیچ راه سومی برای عبور وجود ندارد. این جوانان تندرو در سپاه، چاره کار را در خالص‌سازی حکومت و پاکسازی نظام می‌دانند اما اکنون کاملاً با واقعیت ناسازگار است.»

🌿 به نظر توگندهات، دولت اصلاحات به دنبال وفاق حداکثری در تهران است و قصد دارد با ترامپ بر سر توافق هسته‌ای جدید گفتگو کند، اما قطعاً با مقاومت تندروها روبرو می‌شود.

🌿 توگندهات که مخالف توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ بوده و به‌عنوان وزیر امنیت بریتانیا خواستار تحریم سپاه پاسداران بوده است. او انقلاب در سوریه را یک نقطه عطف مهمتر از ترور سردار سلیمانی می‌داند و معتقد است سقوط اسد تبعات وسیعتری به دنبال خواهد داشت.

🌿 او اظهار داشت: «اگر سوریه را درست مدیریت کنیم، می‌توانیم ظرف ده سال آن را به قطب ثبات و اقتصادی خارق‌العاده در منطقه تبدیل کنیم تا همانند تمدن هزاران ساله این کشور منشاء ثبات و پیشرفت برای سایر مناطق جهان باشد. اما در حال حاضر، خطرات زیادی وجود دارد، زیرا این کشور به گروه‌های مختلف کردی و سنی‌گرای تندرو تقسیم شده است.»

🌿توگندهات غرب را به نداشتن استراتژی بلندمدت در خاورمیانه متهم کرد و استدلال کرد که خروج فضاحت‌بار دولت بایدن از افغانستان و شکست باراک اوباما در عمل به خطوط قرمز خود در زمانی که اسد از سلاح های شیمیایی در سال 2013 استفاده کرد، فرصتی را برای ولادیمیر پوتین فراهم کرده است تا خود را به عنوان یک مرد قدرتمندِ قابل اعتماد معرفی کند. غرب ناخواسته از پوتین یک قهرمان ساخت. اما این یک توهم بود و ناتوانی او در اوکراین و شکست در سوریه این را ثابت کرد.

لینک منبع در گاردین👇
https://www.theguardian.com/us-news/2025/jan/01/donald-trump-killing-of-qassem-suleimani-triggered-fall-of-assad-tom-tugendhat

مطالعات راهبردی آمریکا

03 Jan, 06:32


آکسیوس در گزارشی مدعی شد؛ گزینه حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران به بایدن ارائه شده است. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید به بایدن پیشنهاد داد در صورتی که ایرانی‌ها قبل از ۲۰ ژانویه (روز تحلیف ترامپ) به سمت دستیابی به سلاح هسته‌ای حرکت کنند ایالات متحده به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله کند.
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

02 Jan, 16:06


🌎 آبراهه بن‌گوریون؛ طرح راهبردی اسرائیل قرار گرفتن در مرکز تبادلات جهانی

🔹اسرائیل قصد دارد با احداث کانال آبی بن‌گوریون، کانال سوئز را به حاشیه ببرد و سناریوی حذف مصر و اردن از کریدور آی‌مک رو پیگیری کند؛ دو کشوری که اتفاقا متحد سیاسی این رژیم هستند.
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

02 Jan, 07:50


🎧 پادکست برگزیده ماه:
🌎 اسد چگونه سقوط کرد

🔹 خطای محاسباتی یحیی سنوار در حمله هفت اکتبر چه بود؟
🔹 پس از اسد محور مقاومت در چه وضعیتی است؟
🔹 آیا روسیه عضو محور مقاومت است؟ یا ایران و محور مقاومت، ابزار دست روسیه؟

احمد هاشمی و پادکست مورخ از محور مقاومتی می‌گوید که از پس حمله آمریکا به عراق گسترش یافت، با چالش‌های درونی مواجه شد، جنگید و نهایتاً با سقوط یکی از مهم‌ترین پایه‌های خودش روبرو شد. ما از مسیر بیست و چند ساله اتحادی صحبت خواهیم کرد که به محور مقاومت مشهور شد و البته از خلاء سوریه اسد در این محور مقاومت خواهیم گفت.


📌"منابع"
کتاب ماجرای فلسطین و اسرائیل اثر مجید صفاتاج، مقاله چگونه محور مقاومت در شکل دادن به منطقه موثر است؟» نوشته محمد عطایی و منتشر شده در میدل ایست آی و گزارش‌های مختلف رسانه‌ای معتبر.
@movarekhpodcast

مطالعات راهبردی آمریکا

01 Jan, 16:04


خلاصه کتاب:
🌎 فرصتهای از دست‌رفته ایران

نوشته: توماس ژونو (Thomas Juneau) سال 2015

"Squandered Opportunity: Neoclassical Realism and Iranian Foreign Policy"

🌿 این کتاب تحلیل دقیقی از سیاست خارجی ایران پس از انقلاب اسلامی ارائه می‌دهد. ژونو با استفاده از چارچوب نظری رئالیسم نئوکلاسیک، توضیح می‌دهد که چگونه ایران فرصت‌های استراتژیک خود را از دست داده است. این کتاب تأکید می‌کند که رفتار سیاست خارجی ایران، تحت تأثیر عوامل داخلی و خارجی، اغلب به جای بهبود موقعیت کشور، منجر به انزوا و هزینه‌های سنگین شده است.

🔹 خلاصه بخش‌های اصلی کتاب:

۱. چارچوب نظری: رئالیسم نئوکلاسیک
ژونو با استفاده از نظریه رئالیسم نئوکلاسیک توضیح می‌دهد که سیاست خارجی کشورها تحت تأثیر عوامل بین‌المللی (مانند توزیع قدرت در نظام جهانی) و عوامل داخلی (مانند ساختار سیاسی و ایدئولوژی) قرار دارد. این چارچوب برای تحلیل رفتار ایران بسیار مناسب است، زیرا ترکیبی از فشارهای خارجی و محدودیت‌های داخلی بر سیاست خارجی ایران تأثیر گذاشته‌اند.

۲. وضعیت ژئوپلیتیکی ایران
ژونو موقعیت استراتژیک ایران را در منطقه‌ای پرتنش بررسی می‌کند. ایران به دلیل منابع غنی انرژی و موقعیت جغرافیایی در مرکز خاورمیانه، فرصت‌های زیادی برای نقش‌آفرینی مثبت در نظام بین‌الملل داشت. با این حال، ژونو معتقد است که سیاست خارجی ایران به جای استفاده از این فرصت‌ها، اغلب باعث انزوای این کشور شده است.

۳. انقلاب اسلامی و تغییر در سیاست خارجی
ژونو توضیح می‌دهد که انقلاب اسلامی ۱۹۷۹ تغییری اساسی در سیاست خارجی ایران ایجاد کرد. ایدئولوژی انقلابی و تمرکز بر صدور انقلاب، ایران را در تقابل با قدرت‌های بزرگ و همسایگان منطقه‌ای قرار داد. این تغییرات باعث شد ایران فرصت‌های دیپلماتیک و اقتصادی بسیاری را از دست بدهد.

۴. سیاست‌های منطقه‌ای ایران
رفتار ایران در قبال کشورهای منطقه، از جمله حمایت از گروه‌های نیابتی در عراق، سوریه، لبنان و یمن، به دقت تحلیل شده است. ژونو معتقد است که این سیاست‌ها، اگرچه در کوتاه‌مدت قدرت نفوذ ایران را افزایش دادند، اما در بلندمدت منجر به بی‌اعتمادی همسایگان و افزایش فشارهای بین‌المللی شدند.

۵. نقش تحریم‌ها و اقتصاد در سیاست خارجی

تحریم‌های اقتصادی یکی از عوامل کلیدی است که سیاست خارجی ایران را تحت تأثیر قرار داده است. ژونو توضیح می‌دهد که تصمیمات ایران، به‌ویژه در برنامه هسته‌ای، باعث تشدید تحریم‌ها و محدودیت‌های اقتصادی شد. به گفته نویسنده، هدر دادن فرصت‌های استراتژیک در سیاست خارجی یکی از دلایل اقتصاد ضعیف ایران است.

۶. روابط ایران با قدرت‌های بزرگ
ژونو روابط ایران با قدرت‌های جهانی، به ویژه ایالات متحده، روسیه و چین را بررسی می‌کند. رفتار تقابلی ایران با آمریکا و تلاش برای نزدیکی به چین و روسیه، فرصت‌هایی را برای تعاملات سازنده از بین برده است و موجب وابستگی یک‌طرفه جمهوری اسلامی شده است.

۷. نتیجه‌گیری:
ژونو نتیجه می‌گیرد که سیاست خارجی ایران از سال ۱۹۷۹ تاکنون، اغلب بیشتر به ایدئولوژی و منافع کوتاه‌مدت متکی بوده تا واقعیت‌های استراتژیک. این رویکرد باعث شده ایران فرصت‌های زیادی برای تقویت امنیت، اقتصاد و نفوذ خود در نظام بین‌الملل از دست بدهد. به نظر توماس ژونو، ایران با وجود موقعیت ژئوپلیتیکی و منابع استراتژیک، به دلیل سیاست‌های ناکارآمد و تصمیم‌گیری‌های ایدئولوژیک، فرصت‌های ارزشمندی را در عرصه بین‌المللی هدر داده است. کتاب نشان می‌دهد که چگونه تعامل پیچیده بین عوامل داخلی و خارجی بر رفتار ایران تأثیر گذاشته و مسیر سیاست خارجی این کشور را شکل داده است.

مطالعات راهبردی آمریکا

01 Jan, 07:41


خلاصه کتاب
🌎 فرصتهای از دست‌رفته ایران

نوشته: توماس ژونو، سال 2015
👇

مطالعات راهبردی آمریکا

31 Dec, 07:44


🌎 حتی اگر ایران گروگانها را آزاد می‌کرد، کارتر بر ریگان پیروز نمی‌شد

جیمی کارتر در سن 100 سالگی درگذشت

راسل ال رایلی Russell L Riley
🔹 مجله تایم
🔹 آخرین روز ۲۰۲۴

🌿 گزارش‌های اخیر نشان می‌دهد که واسطه‌های جمهوری‌خواه، از جمله جان کانالی، وزیر خزانه‌داری سابق و فرماندار تگزاس، در بحران گروگان‌های ایران دخالت کردند تا به نفع کارزار ریاست‌جمهوری رونالد ریگان در سال 1980 عمل کنند.

🌿 این گزارش پرسشی اساسی را دوباره مطرح کرده است: آیا جیمی کارتر، رئیس‌جمهوری که در 29 دسامبر 2024 درگذشت، اگر موفق به آزادی گروگان‌ها می‌شد، می‌توانست دوباره انتخاب شود؟
اگرچه پاسخ به این پرسش از نظر تاریخی غیرقابل اثبات است، اما بررسی دقیق‌تر تاریخ نشان می‌دهد که مشکلات سیاسی کارتر بسیار فراتر از بحران ایران بود.

🔹 رشد و سقوط کارتر از نگاه یک سفیر بریتانیایی

پیتر جی، سفیر بریتانیا در ایالات متحده طی دو سال از دوره ریاست‌جمهوری کارتر، یکی از بهترین راویان هم‌عصر مشکلات سیاسی او بود. جی در گزارش‌های محرمانه خود به لندن، شرایط تاریخی خاصی را توصیف کرد که به یک فرماندار ناشناخته جنوبی اجازه داد به ریاست‌جمهوری برسد.

کارتر در زمانی انتخاب شد که آمریکایی‌ها، پس از سال‌ها بحران مداوم مانند جنگ ویتنام و رسوایی واترگیت، خواهان شروعی تازه بودند. جی کارتر را به دلیل اخلاق بی‌نقص، ذهن نافذ و خونسرد و تعهدش به حل مشکلات اساسی تحسین می‌کرد. اما از همان ابتدا، جی شک داشت که آیا کارتر می‌تواند آرمان‌های بلندپروازانه‌اش را به واقعیت سیاسی تبدیل کند.

🔹 مشکلات ساختاری و شخصی کارتر

کارتر در زمانی به قدرت رسید که نهاد ریاست‌جمهوری تضعیف شده بود. مشکلاتی مانند تغییرات در ساختار کنگره و افزایش استقلال قانون‌گذاران، کار را برای کارتر سخت کرده بود. حتی اعضای حزب خودش اغلب در برابر او مقاومت می‌کردند.

علاوه بر مشکلات ساختاری، جی معتقد بود که کارتر درک لازم از چگونگی تأثیرگذاری تصمیماتش بر دیگران را نداشت. او اغلب به جای تلاش برای توضیح سیاست‌های خود، به درستی تصمیماتش بسنده می‌کرد. این ویژگی باعث شد که او به‌عنوان سیاست‌مداری کمتر موفق شناخته شود، هرچند که در حوزه دولتمردی توانایی‌های بیشتری داشت.

🔹 اقتصاد و بحران‌های داخلی

کارتر با تورم بالا، افزایش بهای سوخت و چالش‌هایی از سوی تد کندی درون حزب دموکرات مواجه بود. اگرچه او موفقیت‌هایی مانند توافقات کمپ دیوید را به دست آورد، اما مشکلات اقتصادی مانند شاخص «بدبختی» (مجموع تورم و بیکاری) در دوره او به اوج رسید. این وضعیت باعث شد که او به‌طور فزاینده‌ای ناتوان به نظر برسد.

در سال 1979، سخنرانی معروف او درباره «بحران اعتماد» اگرچه ابتدا خوب دریافت شد، اما اقدامات بعدی او، از جمله درخواست استعفای کل کابینه‌اش، تأثیر مثبت آن را خنثی کرد.

🔹 آیا آزادی گروگان‌ها می‌توانست شرایط را تغییر دهد؟

شواهد نشان می‌دهد که احتمالاً نه. مشکلات کارتر عمیق‌تر از بحران گروگان‌ها بود. شاید اگر تلاش‌های مخفیانه جمهوری‌خواهان برای دخالت در این بحران علنی می‌شد، می‌توانست به ضرر ریگان تمام شود. اما ریگان و تیمش موفق شدند هرگونه دخالت خود را انکار کنند.

در نهایت، جیمی کارتر در انتخابات 1980 به ریگانی با مهارت در بهره‌برداری از «دشمنان آشکار» و ارائه پیام‌های ساده اما مؤثر شکست خورد. کارتر با تمام اخلاقیات و نیت‌های خوبش، نتوانست انتظارات مردم آمریکا را برآورده کند. اما همان‌طور که پیتر جی پیش‌بینی کرد، آمریکا پس از کارتر هم به پیشرفت ادامه داد.

مطالعات راهبردی آمریکا

30 Dec, 19:29


ارتش رژیم صهیونیستی در اطلاعیه ای اهداف جدیدی که شامل ترور فرماندهان مقاومت یمن است را منتشر کرد./تابناک

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

30 Dec, 07:16


🌎 آیا ترامپ گرینلند را می‌خرد؟

🌿 در اقدامی که توجه رسانه‌های جهان را به خود جلب کرده است، دونالد ترامپ، بار دیگر برنامه خود برای خرید گرینلند را مطرح کرد. این طرح که می‌تواند به بزرگ‌ترین الحاق سرزمینی در تاریخ ایالات متحده تبدیل شود، با واکنش‌های متفاوتی از سوی دانمارک و مقامات گرینلند روبرو شده و تحولات جدیدی را در روابط بین‌المللی رقم زده است.

🔹 برنامه ترامپ برای خرید گرینلند و اهمیت استراتژیک آن
به گزارش ایران من، برنامه ترامپ برای خریداری گرینلند بزرگ‌ترین الحاق سرزمینی در تاریخ آمریکا و حتی گسترده‌تر از خریداری لوئیزیانا در سال ۱۸۰۳ خواهد بود که در آن زمان، وسعت آمریکا را حدود ۲ برابر کرد.

🌿 روزنامه نیویورک پست با انتشار این مطلب گزارش داد: ترامپ ۷۸ ساله، با اعلام این که “کن هاوری” از بنیانگذاران “پی‌پال” و سفیر پیشین آمریکا در سوئد به عنوان سفیر جدید آمریکا در دانمارک، جدیت بیشتری درباره برنامه خود برای خریداری گرینلنو، این جزیره خودمختار گسترده در دانمارک و در منطقه شمالگان نشان داد.

🌿 ترامپ در پیامی در این باره گفت: آمریکا احساس می‌کند که به منظور برخی اهداف در امنیت ملی و آزادی در سراسر جهان، مالکیت گرینلند و کنترل آن ضرورت مطلق است.

پیشینه تاریخی و مقایسه با الحاق‌های سرزمینی گذشته
ترامپ تلاش‌ها برای خریداری این جزیره از دانمارک را از سر گرفته است که مساحت ۸۳۶ هزار و ۳۳۰ مایل مربعی آن بیشتر از مساحت ۸۲۷ هزار و ۹۸۷ میال مربعی ایالت لوئیزیانا است که طی توافقی میان “توماس جفرسون” رئیس‌جمهور وقت آمریکا با فرانسه خریداری شد.

🔹الحاق سرزمینی به قلمرو آمریکا با خریداری گرینلند گسترده‌تر از مقیاس موارد گذشته با خریداری “جمهوری تگزاس” در سال ۱۸۴۵ از سوی “جیمز پولک” و خریداری آلاسکا در سال ۱۸۶۷ توسط “اندرو جانسون” خواهد بود.

🔹واکنش‌ها و چالش‌های
ساکنان گرینلند را ۵۶ هزار نفر از اینوئیت‌ها تشکیل می‌دهند که از بومیان شمالی‌ترین نقاط کانادا و آلاسکا هستند و طبق توافقی در سال ۲۰۰۹ با کپنهاگ، هر زمانی که بخواهند، می‌توانند وابستگی خود به دانمارک را لغو کنند.

🌿 ترامپ در دور اول ریاست‌جمهوری خود در ۲۰۱۹، به خریداری گرینلند تمایل نشان داده بود که در مجاورت مسیرهای کشتیرانی شمالگان واقع شده و تاسیسات راداری و آب‌هوایی مهمی در آن قرار دارد اما این ایده، فورا، از سوی مقامات دانمارک و گرینلند رد شد.

🌿 منابع مطلع به نیویورک پست گفتند یک سال بعد، در آخرین سال ریاست‌جمهوری ترامپ، وزارت خزانه‌داری و کاخ سفید بررسی دقیقی درباره خریداری این جزیره انجام داده و حتی منابع مالی مرحله اولیه و برنامه دیپلماتیک پیشبرد آن را مشخص کردند.

“توماس دنز” یک مقام پیشین وزارت خزانه‌داری آمریکا گفت که “ما تا روزهای آخر به سرعت در حال پیش رفتن بودیم. امیدوار بودیم که دولت بایدن کارها را ادامه دهد”

🔹اما ترامپ با مسیر پرفرازو نشیبی برای خریداری این جزیره مواجه خواهد بود، چراکه “موته اگده” نخست‌وزیر گرینلند این هفته گفته بود “گرینلند متعلق به ماست. ما فروشی نیستیم و نخواهیم بود. نباید از تلاش‌های دیرین خود برای آزادی دست بکشیم.”

به گفته دنز، احتمالا گرینلند با توافق “انجمن آزاد” به آمریکا ملحق خواهد شد، اتفاقی که برای جزایری از جمله جزایر پالائو، مارشال آیلند و میکرونزی در اقیانوس آرام افتاد که هر یک در عین برخورداری از یک کرسی در سازمان ملل، وابستگی زیادی به آمریکا دارند. در هر حال، دستیاران و نزدیکان ترامپ می‌گویند او درباره الحاق گرینلند و احتمالا، بازپسگیری کانال پاناما کاملا جدی است.

اقدامات دفاعی دانمارک در پاسخ به برنامه ترامپ

پس از آن‌ که ترامپ درباره تمایل خود برای کسب مالکیت جزیره گرینلند صحبت کرد، وزیر دفاع دانمارک اعلام کرد که ۱.۵ میلیارد دلار برای دفاع از گرینلند هزینه خواهد کرد.

این مقام دانمارکی گفت کپنهاگ قصد دارد هزینه‌ای معادل ۱.۵ میلیارد دلار را به مجموعه‌ای از تدابیر جهت افزایش حضور نظامی دانمارک در گرینلند اختصاص دهد، از جمله ۲ قایق گشت‌زنی، ۲ پهپاد دوربرد و تیمی از سگ‌های سورتمه و همچنین بروزرسانی یکی از فرودگاه‌های این منطقه.

وزیر دفاع دانمارک در گفتگو با یک روزنامه دانمارکی گفت: چندین سال از سرمایه‌گذاری در منطقه شمالگان غافل بودیم. اکنون قصد داریم حضور پررنگ‌تری در این منطقه داشته باشیم.

او ضمن اعلام بودجه دفاعی برای افزایش حضور نظامی در گرینلند، تاکید کرد این طرح از مدت‌ها قبل برنامه‌ریزی شده بود و همزمانی آن با اظهارات ترامپ، کاملا تصادفی است.

گرینلند در سال ۱۹۷۹ وضعیت خودمختاری نسبی دریافت کرد اما سیاست خارجه و سیاست دفاعی آن هنوز وسط دولت دانمارک تعیین می‌شود. حدود ۸۰ درصد از این جزیره با صفحات یخ قطور پوشانده شده و و یک پایگاه بزرگ نیروی فضایی آمریکا در آن قرار دارد.
t.me/EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

29 Dec, 19:50


🔺پزشکی که به سوگندش وفا کرد!

دکتر ابوصفیه مدیر بیمارستان کمال عدوان در شمال غزه پس از به آتش کشاندن بیمارستانش به وسیله ارتش اسرائیل در محاصره تانک‌ها به سمت سرنوشت نامعلوم خود می‌رود.
نابودی این بیمارستان -تنها مامن درمانی باقیمانده در این منطقه- تخلیه اجباری و بازداشت همراه با شکنجه کادر درمان، بیماران و مجروحان آن، صحنه سوررئال دیگری از حضیض حقوق بشر و نظم جهانی است که به اسرائیل به عنوان «ارمغانی دموکراتیک» و «پاره تمدنی» خود در منطقه می‌بالید و می‌خواست سرمشق خاورمیانه جدید شود.

ابوصفیه نیروی حماس نبود و فقط یک پزشک اطفال بود. تابعیت قزاقستان را هم داشت که با شروع جنگ غزه شرایط خروج او و خانواده‌اش را فراهم کرد، اما ماند و تعدادی از اعضای خانواده‌اش را هم از دست داد.

در هیچ جنگ معاصری این شکل نسل‌کشی، بمباران بیمارستان‌ها، ترور پزشکان، خبرنگاران، کشتار کودکان و زنان، قطع دارو و غذا سابقه نداشته است.

گرسنگی کم بود که سرما هم به جان کودکان آواره افتاده و امروز جان پنجمین کودک را گرفت. دنیای قدرتی که آنلاین نظاره‌گر این بی‌عدالتی و بی‌رحمی است، نویدبخش آینده امنی نیست!
#صابر_گل_عنبری
@Sgolanbari

مطالعات راهبردی آمریکا

29 Dec, 17:50


مطالعات راهبردی آمریکا pinned «🌎 سقوط اسد، فرصتی برای بازگشت جمهوری اسلامی به ایران است دکتر اسفندیار خدایی 🌿 گذر زمان نشان داد که عملیات طوفان الاقصی یا هفت اکتبر، یک خطای محاسباتی راهبردی بود که بیش از آنکه اسرائیل را تضعیف کند، محور مقاومت و ایران را در معرض خطر قرار داد. غزه که…»

مطالعات راهبردی آمریکا

29 Dec, 10:44


🌎 سقوط اسد، فرصتی برای بازگشت جمهوری اسلامی به ایران است

دکتر اسفندیار خدایی

🌿 گذر زمان نشان داد که عملیات طوفان الاقصی یا هفت اکتبر، یک خطای محاسباتی راهبردی بود که بیش از آنکه اسرائیل را تضعیف کند، محور مقاومت و ایران را در معرض خطر قرار داد. غزه که روزگاری تهدیدی برای اسرائیل بود، پس از این عملیات، بارها شخم زده شد و امروز سرنوشتش به اسرائیل واگذار  شده و دیگر خبری از گردانهای قسام و موشکهای حماس نیست. حزب‌الله لبنان که در حمایت از حماس، اسرائیل را موشکباران می‌کرد، ارزشمندترین رهبران و بهترین فرماندهان و جنگجویان خود را از دست داد و شرایط آتش‌بس را پذیرفت. ارتش دویست هزار نفری سوریه ظرف دو هفته در مقابل گروه ده‌هزار نفری تحریر الشام فروپاشید و تسلیم شد و بشار اسد به مسکو گریخت.

🌿 نتیجه دردناک خطای محاسباتی حماس در عملیات طوفان‌الاقصی این بود که امروز اسرائیل در قدرتمندترین موضع خود از تاریخ تاسیس رژیم صهیونیستی قرار گرفته، و نتانیاهو با ظهور مجدد ترامپ، سرمست پیروزی‌های خونبار خویش و مشغول برنامه‌ریزی برای یورش به سر محور مقاومت است. ادامه این مسیر به پرتگاههای دیگری می‌انجامد که سرنوشت جمهوری اسلامی و ملت ایران را نشانه رفته است.

🌿 چگونه می‌توانیم از شکستهای بعدی و سوریه شدن ایران جلوگیری کنیم؟ اولین قدم، خودانتقادی و پذیرش دردناک اشتباهات راهبردی گذشته و بازتعریف مفهوم مقاومت و تغییر هدف از مرگ به زندگی است. آیا همانطور که ملت ایران با تمام وجود در دفاع از وطن در جنگ عراق مشارکت کرد، امروز هم آماده استقامت و جانفشانی است؟ اگر نیستیم، چرا نیستیم و کجای کار اشتباه کردیم و چه کنیم که به سرنوشت سوریه مبتلا نشویم؟ آیا ملت مقصر است؟

🌿 ارزشمندترین هنر انسان در توانایی تبدیل شکست به پیروزی و تغییر تهدید به فرصت است. شکستهای سنگین اخیر، فرصتی فراهم کرده که جمهوری اسلامی به ایران برگردد و اولویتهای خود را بر خواست مردم ایران منطبق کند. نه آنکه امکانات و ثروت کشور را مصروف روُیاهای بلندپروانه و آمال ایدئولوژیک اقلیت چهار درصدی کند. اولویتهای ایران بازگرداندن اعتماد مردم، مواجهه با فساد اقتصادی و سیاسی اقلیت خودی، خطر پیرشدن جمعیت، تورم و فرار مغزها و نابودی منابع آب و فروپاشی اقتصادی است. هرکدام از این خطرات، از اسرائیل اسرائیل‌تر و از آمریکا آمریکاترند.

🌿 جمهوری اسلامی اگر بر خواست مردم ایران استوار باشد، در مقابل سهمگین‌ترین طوفانها و مهیب‌ترین حملات نظامی و شدیدترین تحریمهای اقتصادی مقاومت خواهد کرد. مهمترین درسی که باید از سوریه بگیریم این است که حکومتی که دردهای مردمش را فراموش کند و توصیه‌ها و انتقادات اقتصاددانان و دانشگاهیان خود را نشنود و سیاسیون منتقد خود را با برچسب خائن، تار و مار کند، روزی از اعماق تاریکی با یک لشگر جولانی مواجه خواهد شد که با حمایت بیگانگان تورانی اردوغانی بر سرنوشت کشور حاکم می‌شوند. مردم نومید و خسته از بی‌وفایی‌ها، ناچار دل به سیاهی می‌بندند و امید به بیگانه می‌سپرند.

🌿 تحلیل‌گران می‌گویند دمشق تسلیم شد چون حزب‌الله لبنان، روسیه و ایران هرکدام مشغول جنگهای خاص خود با اسرائیل و یا اوکراین بودند و نتوانستند به اسد کمک کنند. اما واقعیت این است که مقصر این شکست حکومت بشار اسد است که سالهاست که به خواست مردم سوریه پشت کرده و دل به حمایت بیگانه سپرده. برخی نیز معتقدند مقصر بحران امروز سوریه، ترکیه، آمریکا و اسرائیلند. اما از امروز تا دهها سال آینده هر بلایی که بر سر مردم سوریه بیاید باید از چشم دولت بشار اسد دید. او بود که خدا را فراموش کرد و مردم کشورش را به خودی و غیر خودی تقسیم کرد و شکافهای قومی و گسلهای مذهبی سوریه را فعال کرد و با تکیه بر روسیه و ایران و حزب‌الله، راه را برای نفوذ ترکیه و اسرائیل و آمریکا فراهم ساخت و انتخابات و خواست مردم سوریه را به مسخره گرفت و مصلحت کشورش را قربانی چند صباحی حکومت بیشتر خویش کرد.

🌿 بحران امروز سوریه دست‌پخت بشار اسد است نه آمریکا و اسرائیل و روسیه. همانطور که اوضاع امروز لیبی نیز دست‌پخت معمرقذافی است که این کشور را جولانگاه افراطیون و بیگانگان ساخت. همچنین بحران عراق نیز محصول صدام است. اگر بشاراسد، صدام‌حسین و معمرقذافی حکومت خود را بر خواست و اراده ملت منطبق می‌کردند، مردم این کشورها دل به افراطیون و بیگانگان نمی‌سپردند. اگر تمام قدرتهای شرق و غرب جمع شوند نمی‌توانند از پس یک گروه مثل حزب‌الله لبنان برآیند. اما همین حزب‌الله هم اگر به مردم لبنان پشت کند و مصالح ملت خود را قربانی بلندپروازیهای ایدئولوژیک یک اقلیت کند، باید منتظر شکست و انزوا باشد.

🌿 سقوط اسد فرصتی برای بازگشت جمهوری اسلامی به ایران و توجه به مطالبات مردم و مقابله با انحصار قدرت و ثروت و بلندپروازی‌های ایدئولوژیک اقلیت چهار درصدی است.

مطالعات راهبردی آمریکا

28 Dec, 12:28


🌎 معرفی بهترین اپ برای مرور تحلیلها و اخبار روزنامه‌ها و سایتها

دکتر اسفندیار خدایی

با نصب برنامه feedly آخرین تحولات سیاسی و اقتصادی و تحلیل‌ها و پادکستهای روزنامه‌ها و سایتهای معتبر انگلیسی و فارسی را مرور کنید. این برنامه از طریق rss یا feed که همه سایتها و وبلاگها دارند، آخرین مطالب را جمع‌آوری می‌کند و دیگر نیاز نیست به دهها سایت سر بزنید و وقت و انرژی خود را تلف کنید

شما در feedly با جستجوی سایتهایی مثل نیویورک‌تایمز، گاردین، آتلانتیک، فارن‌افرز، تابناک، کیهان، عصر ایران و هر سایت و وبلاگی که خودتان دوست دارید ذخیره کنید و هر روز و هر ساعت به آخرین مطالب، پادکستها و مقالات مورد نیازتان دسترسی دارید.

شما می‌توانید هر بخش خاصی که علاقه دارید مثل قسمت مربوط به ایران در روزنامه نیویورک تایمز، بخش خاورمیانه گاردین، بخش اخبار آمریکای خبرگزاری تسنیم و بخش بین‌الملل سایت تابناک را در لیست خود ذخیره کنید.

در نسخه رایگان فیدلی شما می‌توانید سایتهای مورد علاقه خود را به سه بخش تقسیم کنید و البته اخبار و تحلیلها و پادکستها را بدون محدودیت در دسته‌های جداگانه ذخیره کنید.
👈 لینک نصب برنامه

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

27 Dec, 11:35


🌎 سه مسیر احتمالی ایران در سوریه پسااسد

◾️فارن پالیسی
الیه گرانمایه
🔹 اندیشکده تهران
@InstituteTehran

🔹تهران پس از دهه‌ها برتری در خاورمیانه در لحظه‌‌ای قرار گرفته است که باید در معادلات خود بازاندیشی نماید. با سقوط خاندان اسد در سوریه، ایران تنها متحد دولتی خود در منطقه را از دست داد. این در حالی رخ داد که بمباران اسرائیل در پاییز گذشته، حزب‌الله را –که مورد اطمینان‌ترین و قدرت‌مندترین گروه مسلح متحد ایران بود- به طور قابل توجهی عقب نشاند. ایران اکنون در موضع ضعف قرار دارد و نیازمند یک بازنگری استراتژیک است.

🔸سوریه و حزب‌الله تکیه‌گاه پروژه محور مقاومت ایران بودند. اتحاد با اسد برای امنیت کریدور زمینی تأمین مالی و تسلیحاتی حزب‌الله حیاتی بود. از دهه ۱۹۸۰، ایران برای جلوگیری از حمله اسرائیل و آمریکا به داخل خاکش و تحت عنوان بخشی از سیاست دفاعی‌ خود، هزینه بسیاری صرف این پروژه نموده است. در حالی که به نظر می‌رسید ایران برخی مواقع دست برتر را دارد، حمله حماس به اسرائیل در ۷اکتبر ۲۰۲۳، زنجیره‌ای از واکنش‌ها را ایجاد کرد که منجر به از هم گسستن پروژه محور مقاومت شد. اما اکنون سه مسیر پیش روی ایران قرار دارد:
 
1️⃣ تهران می‌تواند بازسازی محور مقاومت را در دستور کار  بلندمدت خود قرار دهد و برای ادامه نبرد، بر گروه‌های شیعی مسلح متحد خود در عراق و حوثی‌های یمن فشار بیاورد که خط مقدم نبرد با اسرائیل باشند. این اقدام شانس لبنان و سوریه برای بازسازی پس از جنگ را کاهش خواهد داد. خروجی چنین رویکردی احتمالا برای متحدین باقی‌مانده ایران خونبار خواهد بود و می‌تواند بهانه‌های قوی‌تری جهت حمله مستقیم به داخل ایران به دولت اسرائیل بدهد.
 
2️⃣ رهبران ایران ممکن است به این نتیجه برسند که محور مقاومت دوران خود را طی کرده و دیگر بازدارندگی لازم را ندارد. کنار گذاشتن اسد می‌تواند نشانه‌ای باشد که ایران این واقعیت را پذیرفته است. شورشیان سوریه با سرعتی برق‌آسا به دمشق رسیدند، بدون اینکه ارتشی آماده مقابله باشد. با توجه به ضربات سنگین وارد شده به حزب‌الله، تهران هیچ راه‌حل نظامی برای نجات اسد نمی‌دید. اگر رهبران ایران تصمیم بگیرند از محور مقاومت عقب‌نشینی کنند، قطعاً به طور جدی‌تری در تسلیحات متعارف—به‌ویژه موشک‌ها و پهپادها—سرمایه‌گذاری خواهند کرد تا از حملات نظامی اسرائیل و ایالات متحده جلوگیری کنند.

🔸اگر ایران از محور مقاومت فاصله بگیرد و به جای آن بر قابلیت‌های نظامی داخلی خود تمرکز کند، جهان باید هم فرصت‌ها و هم خطرات احتمالی را پیش‌بینی کند. به عنوان بخشی از یک استراتژی بازدارندگی جدید، ایران ممکن است گام پرهزینه‌ای برداشته و از یک کشور در آستانه هسته‌ای به یک کشور دارای تسلیحات هسته‌ای تبدیل شود. اگر ترامپ چراغ سبزی برای حمله نظامی علیه برنامه هسته‌ای ایران بدهد یا کمپین فشار حداکثری ایالات متحده علیه ایران را، بدون ارائه راه‌حل دیپلماتیک واقعی تشدید کند، افرادی که درون ساختار قدرت ایران خواستار تسلیحاتی شدن برنامه هسته‌ای هستند، قدرت بیشتری خواهند گرفت.

3️⃣با این حال، در همین شرایط از اختلافات منطقه‌ای، رهبران تهران ممکن است از طریق دیپلماسی با پادشاهی‌های عرب خلیج فارس و دولت آینده ترامپ، مسیری تنش‌زدا برای خروج از بحران کنونی در پیش بگیرند. حتی پیش از اینکه  سوریه را از دست بدهد، دولت ایران برای آزمودن امکان دیپلماسی مستقیم با ترامپ کرده سیگنال‌هایی ارسال کرده و روند بهبود روابط خود با ریاض را تسریع بخشیده بود. در لبنان، بعید است که ایران روابط خود با حزب‌الله را قطع کند. با این حال، تهران ممکن است متعهد شود که مانع ایجاد یک چارچوب حکومتی جدید در لبنان نشود، چارچوبی که در آن قدرت سیاسی، اقتصادی و نظامی حزب‌الله به طور قابل توجهی کاهش خواهد یافت.

در نهایت، ناکامی‌های منطقه‌ای ایران دلیل قوی‌تری برای مذاکرات مستقیم با دولت ترامپ فراهم می‌کند، مذاکراتی که محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران را در ازای کاهش تحریم‌های ضروری دنبال کند. در زمانی که مردم ایران در داخل کشور به سختی معیشت خود را تأمین می‌کنند و خواهان پاسخگویی درباره هزینه‌هایی هستند که در منطقه خرج شده است، رهبران ایران باید منافع اقتصادی و سیاسی ملموسی به مردم ارائه دهند. رئیس‌جمهور جدید ایران، مسعود پزشکیان، وعده داده است که بر این اولویت تمرکز کند. مشاور راهبردی او، جواد ظریف، توضیح داده که پویایی‌های جدید منطقه‌ای فرصتی برای ایران فراهم کرده است تا به مردم خود، که منبع اصلی قدرت آن هستند، توجه بیشتری کند.
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

27 Dec, 07:23


🎥 کنایه های سیاسی ترامپ در پیام تبریک کریسمس👇👇

👈 ترامپ:‌ کریسمس را به دیوانه‌های چپ رادیکالی که دائماً در تلاش هستند تا سیستم دادگاه و انتخابات ما را مختل کنند،‌ تبریک می‌گویم و همچنین از تبریک به ۳۷ جنایتکار خشن که مرتکب قتل، غارت و تجاوز شدند و در کمال ناباوری جو بایدنِ خوابالو آن‌ها را عفو کرد، امتناع می‌کنم.

🔴کریسمس را به جاستین تردو، فرماندار کانادا که مالیات شهروندانش بسیار بالاست تبریک می‌گویم درحالی‌که اگر قرار بود ایالت ۵۱ ما شود، مالیات آن‌ها بیش از ۶۰ درصد کاهش پیدا می‌کرد.

🔴کریسمس را به سربازان شگفت‌انگیز چین که عاشقانه اما غیرقانونی کانال پاناما را اداره می‌کنند، تبریک می‌گویم.

🔴کریسمس را به مردم گرینلند که به دلایل امنیت ملی به آمریکا نیاز دارند و می‌خواهند آمریکا آنجا باشد و ما خواهیم بود، تبریک می‌گویم.

🔴یادداشت پایانی: ما بزرگترین انتخابات تاریخ کشورمان را داشتیم... و در ۲۶ روز دیگر، آمریکا را دوباره عالی خواهیم کرد. کریسمس مبارک!

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

26 Dec, 15:58


🌎 مهدی مطهرنیا:
ترامپ از مذاکره دم می‌زند اما به دنبال حداکثرهاست و می‌خواهد همه روزنه‌ها را به روی کشورمان ببندد.

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

25 Dec, 10:39


سوریه خواستار پرداخت ۳۰۰ میلیارد دلار غرامت از ایران شد

تابناک- رسانه لبنانی المدن مدعی شد: حکومت جدید سوریه در حال تهیه متنی است که به دادگاه‌های بین‌المللی ارائه خواهد شد و شامل درخواست از ایران برای پرداخت ۳۰۰ میلیارد دلار به عنوان غرامت به مردم و دولت سوریه است.

دولت جدید سوریه در صدد تهیه شکایتی علیه ایران در مراجع قضایی بین‌المللی است تا از این طریق تهران را به دلیل اقدامات نظامیان و شبه‌نظامیان وابسته به آن در سوریه به پرداخت غرامت و جبران خسارت‌های وارده به این کشور، ملزم کند.

در این راستا یک منبع نزدیک به «اداره سیاسی» جدید در سوریه ضمن تکذیب هرگونه تماس با حکومت ایران درباره بازگشایی سفارت‌ها، مدعی شد دولت جدید دمشق در حال تهیه شکایتی علیه تهران برای ارائه به دادگاه‌های بین‌المللی است که شامل درخواست برای ملزم کردن ایران به پرداخت غرامتی به مبلغ 300 میلیارد دلار است. 

اين منبع در گفت‌وگو با وبسایت «المدن»  گفت این غرامت بر اساس خسارات ناشی از « ارتکاب جنایات علیه مردم و کشور سوریه» و «مشارکت فعال در سرکوب جنبش مسالمت‌آمیز» مردم سوریه و «نابودی زیرساخت‌های کشور»، طی سالیان گذشته است.
t.me/EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

25 Dec, 07:34


🌎 ترامپ، ونس و حلقه فکری راست جدید

🌿 انتخاب جی. دی. ونس توسط ترامپ به عنوان معاون خود، صرفاٌ انتخاب یک شخص نبود، بلکه انتخاب طیف گسترده‌ای از متفکرین و اندیشکده‌ها بود که همراه ونس به دولت احتمالی ترامپ وارد می‌شوند. این حلقۀ فکری را که می‌توان راست جدید نام نهاد، تفکری نسبتاً مجزا از سایر جمهوری‌خواهان دارند. با ظهور ترامپ، این دسته از متفکرین و اندیشکده‌ها نیز شروع به فعالیت کردند. باورهای این طیف فکری در سخنان و مواضع ترامپ از ۲۰۱۶ تا حال حاضر متجلی شده است: نقد جریان اصلی فراحزبی در سیاست خارجه که حامی نظم جهانی لیبرال است و مبارزه با آنچه که ترامپ مارکسیسم و تفکر چپ می‌خواند.

💢محافظه‌کاری ملی‌ و رویکرد ضدساختاری

🔸نقد کلان‌استراتژی هژمونی لیبرال، شاکلۀ اصلی سیاست خارجه متفکرین راست جدید و ترامپیست است. افرادی همچون پاتریک دنین، یورام هازونی و کوین رابرت که از نزدیکان و اطرافیان ونس محسوب می‌شوند، هم دموکرات‌ها و هم نخبگان درون‌حزبی جمهوری‌خواه را به دلیل دنباله‌روی از سیاست گسترش دموکراسی و ایجاد نظم جهانی لیبرال مورد انتقاد قرار می‌دهد. آنها محافظه‌کاری ملی‌ (NATCON) خود را در مقابل لیبرالیسمی می‌بینند که هم جمهوری‌خواهانه و  هم دموکرات می‌تواند باشد. برجسته‌ترین مثال‌های این تقابل در شکاف میان جمهوری‌خواهان بر سر تصویب حمایت از اوکراین در کنگره یا حمایت معدودی از جمهوری‌خواهان همچون دیک چنی از هریس پدیدار شد. 

🔸افراد دیگری همچون البریج کولبی نیز در راستای منافع ملی آمریکا، خواهان چرخش تمرکز آمریکا از اوکراین به سمت تایوان و چین هستند. ملی‌گرایی آنها در عرصه اقتصاد به نقد تجارت آزاد منجر شده است. با این حال، نت‌کان‌ها به هیچ وجه به انزواگرایی اعتقاد ندارد. مهار چین، حفظ جایگاه ابرقدرتی آمریکا، منوط‌کردن ماندن در ناتو به اینکه اروپایی‌ها سهم منصفانه دفاعی خود را پرداخت کنند و حمایت سرسختانه از اسرائیل، دلایلی بر نقض انزواگرایی آنهاست.

💢بازگشت به مسیحیت

🔸مبارزه با لیبرالیسم، وجه داخلی نیز دارد. دنین پیشنهاد حکومت آریستوپوپولیستی را می‌دهد که در آن جنبشی مردمی از پایین، تحت هدایت نخبگان راست جدید و حامی پروتستانیزم، نخبگان دموکرات و چپ را که علیه فرهنگ مسیحی سیاستگذاری می‌کنند سرنگون کنند. این نخبگان، حکومت جدیدی را برای احیای ارزش‌های مسیحی غرب ایجاد می‌کنند. کوین رابرت، رئیس بنیاد هریتیج، اعلام کرده است که هدف پروژه ۲۰۲۵، نهادینه‌کردن ترامپیسم در ساختار سیاسی آمریکا است. سهراب احمری، از نزدیکان ونس و یک ایرانی‌الاصل، خواستار مبارزه‌ای جدی‌تر با ترقی‌خواهی در آمریکاست. تمامی این موارد حکایت از تلاش ترامپیست‌ها برای تغییر نخبگان حاکم در آمریکا را دارد تا آمریکا سنت‌های دیرینه خود در فرهنگ مسیحی، خانواده و ... را بازگرداند. 

💢اندیشکده‌های راست جدید

🔸با آغاز ریاست جمهوری ترامپ، به سرعت مجموعه‌ای از اندیشکده‌هایی بوجود آمدند که هدف آنها بسط تفکرات راست جدید در حزب جمهوری‌خواه بود. به عنوان مثال، اندیشکدۀ ابتکار ماراتن (تأسیس: ۲۰۲۰) که توسط البریج کولبی و وس میچل ایجاد شد، بیشتر بر روی مهار چین و چرخش از اروپای شرقی به سمت تایوان تمرکز دارد. مؤسسه سیاست اول آمریکا (تأسیس: ۲۰۲۱) از جمله اندیشکده‌هایی است که ارتباط نزدیکی با جمهوری‌خواهان کنگره دارد. اشخاص مهمی همچون ایوانکا ترامپ، جراد کوشنر به عنوان مشاور در این اندیشکده فعالیت می‌کنند.

🔸‌ اندیشکده American Compass  در سال ۲۰۲۰ توسط اوران کَس – از دیگر نزدیکان ونس- تأسیس شد و با سایر مؤسسات راست همچون بنیاد خانواده والتون و امریکن انترپرایز ارتباط دارد. تلاش این اندیشکده، بسط محافظه‌کاری جدیدی است که ترامپ از ۲۰۱۶ آغاز کرد. اندیشکده ادموند برک (تأسیس: ۲۰۱۸) نیز که ارتباط نزدیکی با بنیاد هریتیج دارد در همین راستا حرکت می‌کند و یورهام هازونی در آن فعالیت دارد. این اندیشکده از سال ۲۰۲۰ در حال برگزاری کنفرانس‌های محافظه‌کاری ملی است.

💢جمع‌بندی

موفقیت انتخاباتی ترامپ، صرفاٌ بخاطر شخصیت و رفتار جنجالی‌اش نبود. او باعث ایجاد جناح و تفکر جدیدی درون جمهوری‌خواهی شد که رنگ‌وبوی ملی‌گرایانه داشت. اقدامات ترامپ در هشت سال گذشته، باعث ایجاد مجموعه بزرگی شده است که اندیشکده‌ها، حامیان مالی و متفکران محافظه‌کار جدید صرفاً بخشی از آن هستند و با پشتیبانی بخشی از افکار عمومی به پیش می‌رود تا جناح جدیدی را در جمهوری‌خواهی ایجاد کند. هرچند که هنوز هم این جناح نوظهور نسبت به جمهوری‌خواهان سنتی، در اقلیت محسوب می‌شود و تنها به واسطه شخص ترامپ قدرت بیشتری پیدا کرده است؛ اما حتی پس از پایان زندگی سیاسی ترامپ، باید آمادۀ تداوم فعالیت ترامپیسم بود.
منبع: اندیشکده تهران
@InstituteTehran

مطالعات راهبردی آمریکا

24 Dec, 08:02


🌎 داستان رسوایی واترگیت نیکسون

رسوایی واترگیت نیکسون رو از قدرت برکنار میکنه و برای جامعه آمریکا یه شوک تمام عیار میشه. بعد از اون دیگه سیاستمداران به افراد غیرقابل اعتماد تبدیل میشن که دروغ میگن و از قدرتشون برای منافع شخصی شون سواستفاده میکنن. نیکسون هم گرچه در کارنامه سیاسی موفقیتهایی داشته اما تبدیل میشه به نماد سو استفاده از قدرت و توطئه چینی علیه رقیب.


📌"منابع"
مقاله رسوایی واترگیت سایت بریتانیکا، فیلم همه مردان رئیس جمهور و برخی سایت های معتبر تاریخی

@movarekhpodcast

مطالعات راهبردی آمریکا

23 Dec, 16:35


وزیر خارجه ترکیه: احتمال جنگ اسرائیل و ایران بالاست

هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه در خصوص وضعیت منطقه و احتمال جنگ بین رژیم اسرائیل و ایران گفت: احتمال آن را بسیار بالا می‌دانم. وی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال این جنگ را به دلیل ضعیف شدن ایران می‌دانید یا خیر گفت: به هر دلیلی که می‌خواهد باشد. احتمال اتفاق افتادن آن وجود دارد. تنها چیزی که می‌دانم این است که ایرانی‌ها خواهان این نیستند. آنها از یک جنگ بزرگ پرهیز می‌کنند. این را از دیدار با دوستان ایرانی‌ام دریافته ام.

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

23 Dec, 11:29


کانال تخصصی روش پژوهش در علوم سیاسی

👇👇👇

@Policy_researcher

مطالعات راهبردی آمریکا

23 Dec, 11:28


تبلیغات پذیرفته می‌شود

مطالعات راهبردی آمریکا

23 Dec, 07:57


🌎 مهمترین مسئله اقتصاد ایران

محمود اولاد

🌿 اگر از من بپرسند مهمترین مسئله اقتصاد ایران چیست؟ جوابم کسری بودجه، بحران انرژی، بحران صندوق‌های بازنشستگی، بحران آب، بحران مدیریت و حتی فساد و رانت و ده‌ها و صدها بحران مختلف دیگر نیست! جوابم این خواهد بود که بزرگترین مسئله اقتصاد ایران پیشی گرفتن روند فرسودگی بر سرمایه‌گذاری است!

🌿 فرض کنید فردی در معرض آسیب سختی قرار دارد. مثلا پتکی بزرگ که به صورت پاندولی حرکت می‌کند، چندین بار به سر فرد خورده است. سر شکسته و به شدت در حال خون‌ریزی است. فرد با سرعت در حال از دست دادن خون است و علائم حیاتی هر لحظه وخیم‌تر می‌شود. علیرغم این شرایط، پتک با حرکت پاندولی، مدام به سر او می‌خورد. متخصصین جمع شده‌اند. عده‌ای می‌گویند باید سریع به این فرد خون تزریق کنیم. گروهی می‌گویند نه فورا باید دست به جراحی شویم و سر شکسته را بخیه بزنیم و مانع از خون‌ریزی شویم. عده‌ای می‌گویند به حدی خون از دست داده که از دست کسی کاری بر نمی‌آید. به حال خودش بگذارید تا تمام شود! در این میان، گروهی می‌گویند ابتدا باید آن فرد را از جلوی پتک کنار بکشیم! تا زمانی که مقابل پتک قرار دارد، این اقدامات تأثیری نخواهد داشت. شما نمی‌توانید تا ابد خون تأمین کنید و تزریق کنید! نمی‌توانید جراحی کرده و جلوی خون‌ریزی را بگیرید چون با پتک‌های بعدی، مجددا خون‌ریزی شروع می‌شود. جالب این است که در پاسخ این گروه گفته می‌شود دیگر آن پتک‌ها اثرش را کرده! خوردن مجدد پتک به سری که قبلا شکسته، تأثیری ندارد که فکرش باشیم! ما باید سریع بدون توجه به آن پتک، خون تزریق کنیم یا جراحی را انجام دهیم.

🌿 این حکایت اقتصاد ایران است. قاعده پیشگیری، سپس کنترل، سپس درمان به ما می‌گوید باید ابتدا از ادامه ضربه خوردن اقتصاد جلوگیری کرد. سپس به کنترل بحران‌ها پرداخت و در نهایت به درمان و جراحی اقدام کرد.

🌿 وجود بحران‌های مختلف، مسئله اصلی نیست. مسئله اصلی این است که به دلیل پیشی گرفتن فرسودگی از سرمایه‌گذاری، روز به روز بحران‌ها بیشتر و بیشتر می‌شوند. گویی پتک‌های جدیدی برخورد می‌کند و خون‌ریزی تشدید می‌شود. بدتر اینکه، حالا به دلیل فشارهای وارده بر اعضای بدن، رگ‌های بیشتری در حال ترکیدن و خون‌ریزی هستند در حالی که در مقابل پتک و ضربه مستقیم هم قرار ندارند! در واقع، گویی فرآیند تخریب رگ‌ها و بافت‌ها بعد از چند ضربه به صورت پیوسه به هم منتقل می‌شوند و تخریب‌های بیشتر رخ می‌دهد.

🌿 اگر بحران انرژی داریم، بحران مهم‌تر این است که به دلیل فرسودگی پالایشگاه‌ها و تأسیسات استخراج، پالایش و تولید و انتقال انرزی، تولید روز به روز کاهش می‌یابد. گفته می‌شود هر سال 5 درصد از ظرفیت تولید پارس جنوبی که تأمین کننده نزدیک به سه چهارم گاز مصرفی است، کاهش می‌یابد.

🌿 در بخش حمل و نقل دو سوم هواپیماها زمین‌گیر شده‌اند. عمر ناوگان جاده‌ای افزایش یافته و کارائی آن به شدت کاهش یافته و البته هزینه‌های آن افزایش یافته‌است. مصرف انرژی ناوگان به دلیل فرسودگی در حال افزایش است. وضعیت حمل و نقل ریلی هم کمتر از این نیست. در تولید و صنایع هم، وضعیت مناسبی از نظر فرسودگی ماشین‌آلات و افت شدید بهره‌وری نداریم. بقیه بخش‌ها هم به صورت سلسله وار و وابسته به هم، همین شرایط را در حال تجربه هستند. توان پرداخت مالیات در حال کاهش است. اینجا قطعا زورمان به 1 صدک اول نمی‌رسد! ادای عدالت مالیاتی در آوردن هم بی‌فایده است چون در نهایت مشمول آنها نمی‌شود. بقیه 99 صدک که فاصله بسیاری با آن صدک اول دارند، توان پرداخت مالیات را از دست می‌دهند. وقتی مردم، بسیاری از درمان‌های خود را پیگیری نمی‌کنند و گردشگر درمان هم نیست، پزشکان هم درآمدی نخواهند داشت که نجومی باشد و بتوان انگشت اتهام به سوی آنها دراز کرد. بقیه هم همین هستند. در مقابل، هزینه‌های دولت در حال افزایش است. به هرحال، دولت ناچار است مدام خون جدید تأمین کند و به این فرد مقابل پتک تزریق کند که سرپا بماند! باید جوری پرداخت یارانه، مستمری بازنشستگان، حقوق کارمندان، مطالبات پیمانکاران و ... را بپردازد که حداقل بحران خیابانی شکل نگیرد! این شرایط، بدین معنی است که اگر امروز  17 هزار مگاوات کمبود برق داریم، سال بعد بیش از 20 هزار مگاوات خواهد بود. اگر امروز کمبود گاز داریم، سال بعد بیشتر خواهد بود.

🌿 در شرایط بحرانی که منابع به شدت در حال کاهش است، رقابت‌های ناسالم بین بخش‌ها برای بقا شکل می‌گیرد. هرکسی می‌خواهد بخش بیشتری از منابع در حال از بین رفتن را به سمت خود بکشد! هرچه منابع به دلیل فرسودگی بیشتر و از دسترس خارج شدن، کمتر شوند، شدت رقابت ناسالم برای در اختیار گرفتن آن منبع کمیاب بیشتر می‌شود. اقتصاد وارد جریان غارت ...
متن کامل در کانال محمود اولاد👇

مطالعات راهبردی آمریکا

22 Dec, 16:57


عراقچی: ما همچنان منتظر تصمیم طرف‌هایی هستیم که با آن‌ها وارد ‎مذاکره شده‌ایم که متشکل از سه کشور اروپایی چین، روسیه و طرف امریکایی است که از ‎برجام خارج شد. آماده‌ایم تا وارد مذاکرات شرافتمندانه بر اساس احترام و منافع متقابل شویم.

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

22 Dec, 07:47


🌎 عثمانی‌گری یا نوعثمانی‌گری؟

محمدامین سلیمانی

🌿 پس از استیلای حزب اعتدال و توسعه از سال ٢٠٠٢ میلادی بر سپهر قدرت سیاسی کشور ترکیه, نوعی گسست از رویکرد کمالیستی ان مشاهده می‌شود که مبتنی بر لائیسیته، تمامیت‌یافتگی ملی  بر پایه زبان, خلق دولت_ملت ترک و پیشبرد سیر تمدنی غرب بود.

🌿 با این حال اتلاق واژه عثمانی‌گری به سیاست کلان منطقه‌ای ترکیه مقید به روی کار امدن حزب "اعتدال و توسعه" نیست. بلکه این واژه برای بار نخست توسط سیاسیون یونانی به منظور توصیف توسعه‌طلبی ترکیه طی اشغال قبرس‌شمالی در سال ١٩٧٤ میلادی مورد استفاده قرار گرفت.

🌿 چنانچه که از صورت لغت برمی‌آید انضمامیت پیشوند "نئو" به این واژه دال بر نوعی دگرگونی و واقع‌‌بینی نسبت به تحول نظم معاصر جهانی در قیاس با دوره حیات امپراتوری عثمانی است که شکل دیگری از بازپیوندخواهی را در دستور کار قرار می‌دهد. بازپیوندخواهی مناطق تحت‌سلطه تاریخی موضوع بدیعی نیست. از این بابت می‌توان گفت نئوعثمانی‌گری ترکیه مشابه با دکترین پریماکوف روس هاست. لذا شاهد نوعی دگردیسی در شیوه بازپیوندخواهی  نواحی تحت نفوذ امپراتوری‌عثمانی هستیم. این شکل از بازپیوندخواهی نه مبتنی بر نظامی‌گری اشکار و الحاق سرزمینی که مبتنی بر نفوذ سیاسی,اقتصادی,فرهنگی و کاربست گروه‌های نیابتی است.

🌿 با این حال نئوعثمانی‌گری صرفا به بازپیوندخواهی مناطق تحت سلطه امپراتوری‌عثمانی محدود نیست. بلکه در پی تحقق بخشیدن به اتحاد زیست‌جهان ترک  است. بنیانگذاردن "سازمان دولت‌های ترک" مورخ ٣ اکتبر ٢٠٠٩ به عضویت کشورهای ترکیه, جمهوری اذربایجان, قزاقستان, ازبکستان و قرقیزستان, ترکمنستان و مجارستان نمونه بارزی از مسئله است.

🌿 احداث کریدور زنگزور که علنا به مثابه خلع‌ید ایران از قفقاز و اوراسیا تلقی می‌شد و‌  برگ‌برنده‌ای برای اذربایجان و ترکیه به حساب می‌امد, ابزار عینی ترکیه جهت تحقق سرزمینی_مواصلاتی زیست‌جهان ترک است. به عبارتی یکی دیگر از خصائص نئوعثمانی‌گری نگرشی فراعثمانی‌گر است که می‌تواند همچون شورای عالی خلیج‌فارس در جنوب ایران, ائتلافی مشابه را در منتهی‌الیه شمالی ایران پدید اورد.

🌿 نئوعثمانی‌گری صرفا معطوف به امورات خارجی و دیپلماسی ترکیه نیست. طرح وعده تغییر کاربری مسجدایاصوفیه طی کارزار انتخاباتی ٢٠١٩ اردوغان مبنی بر تغییر کاربری مجدد این‌مکان  که در سال ١٩٣٥ توسط اتاتورک به موزه تغییر یافته بود  و عملی شدن ان در سال ٢٠٢٠(که از قضا اعتراضات یونان و کلیسا ارتودوکس روسیه را برانگیخت.), از سر گرفتن تدریس زبان‌عربی(به شکل اختیاری) از سال تحصیلی ٢٠١٦_٢٠١٧ که از سال ١٩٢٣ به دستور اتاتورک ملغی شده بود یا الغای قانون ممنوعیت حجاب در سال ٢٠١٣ میلادی نمودهای داخلی این سیاست کلان است.

مطالعات راهبردی آمریکا

21 Dec, 14:52


🔴 تعداد و محل زندگی پناهندگان سوری

👈 قبل از سقوط بشار اسد، شش میلیون پناهنده سوری در جهان زندگی می‌کردند و بیشتر این پناهجویان در ترکیه می‌باشند.

یقینا و با شرایط فعلی این کشور بحران‌زده، در تعداد این پناهجویان، تغییراتی ایجاد خواهد شد.
@industromy

مطالعات راهبردی آمریکا

21 Dec, 07:18


بانوی نظامی آمریکایی قتل عام غزه و کمکهای آمریکا به اسرائیل را زیر سوال می‌برد. اسرائیل دارد کودکان را زنده زنده می‌سوزاند و شما از ارزشهای آمریکایی سخن می‌گویید.
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

20 Dec, 18:50


🌎 هاآرتص: آغاز مذاکرات عادی‌سازی روابط اسرائیل و عربستان

🌿 پادشاهی عربستان سعودی و اسرائیل در مذاکرات عادی‌سازی خود به پیشرفتی دست یافته‌اند - بنا بر گزارش ها، عربستان سعودی دیگر بر نقشه راه برای تشکیل کشور فلسطین اصرار ندارد و تنها خواهان پایان جنگ در غزه است.

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

20 Dec, 16:34


🔴 عشق و حال پولدارها با ریاست جمهوری ترامپ

💢 رابرت رایش وزیر کار دولت بیل کلینتون و از منتقدان جدی ترامپ:


"ترامپ می خواهد نرخ مالیات شرکت‌ها را به میزان 15 درصد کاهش دهد. این باعث می شود 5 بانک بزرگ 4.1 میلیارد دلار، 5 تولیدکننده بزرگ دارو 3.1 میلیارد دلار، 5 شرکت بزرگ نفتی آمریکا ۲.۵ میلیارد دلار و 5 فروشگاه بزرگ مواد غذایی 1.7 میلیارد دلار کاهش مالیات داشته باشند."

💢 گرک کازار، نماینده جوان ترقی خواه:

"اگر ترامپ واقعاً روی کارگران تمرکز می‌کرد، اولویت‌های او باید افزایش دستمزدها، کاهش قیمت‌ها و مبارزه با تورم می‌بود. اما اولویت واقعی ترامپ چیست؟ کاهش مالیات برای دوستان میلیاردر و شرکت‌های حریص آنها."

🆔 @Americana_ir

مطالعات راهبردی آمریکا

20 Dec, 07:41


🌎 ماه کامل ترکیه جانشین هلال شیعی ایران در آسمان خاورمیانه

حسن حسن
🔹 گاردین
🔹 ترجمه اسفندیار خدایی

🌿 حمایت آنکارا از شورشیان سوریه به پیروزی استراتژیک ترکیه انجامید تا جایگزین ایران به عنوان قدرت منطقه‌ای شود. سقوط رژیم اسد در سوریه پایانی بر «هلال شیعی» ایران و طلوع «ماه کامل» ترکیه است که چشم‌انداز ژئوپلیتیکی از شاخ آفریقا تا شام و افغانستان را تغییر می‌دهد.

🌿 جاه‌طلبی ترکیه بسیار فراتر از سوریه و عراق است و به سراسر آفریقا، قفقاز و آسیای مرکزی می.رسد.  چهار روز پس از پیروزی شورشیان در سوریه، اردوغان با موفقیت میانجی‌گری میان سومالی و اتیوپی، دو متحد نزدیک ترکیه، برای کاهش تنش‌ها بر سر اختلافات ارضی بود.

🌿 ظهور ترکیه پویایی قدرت منطقه‌ای را به ویژه برای عربستان سعودی و متحدانش پیچیده می‌کند. برخلاف ایران که هویت فرقه‌ای شیعه، آن را به رقیب آشکار عربستان تبدیل کرده بود، اعتبار سنی‌های ترکیه چالشی ظریف‌تر و فراگیرتر ایجاد می‌کند.

🌿 برای بیش از دو دهه، هلال شیعی ایران نماد جاه‌طلبی آن برای تسلط بر خاورمیانه بود.  این کریدور که از تهران تا مدیترانه امتداد داشت، به ایران اجازه داد تا از طریق نیابت هایی مانند حزب الله و تهدید دشمنانی مانند اسرائیل و عربستان سعودی، قدرت را به نمایش بگذارد.  تا سال 2019، به نظر می‌رسید ایران تسلط خود را بر چهار پایتخت عربی - بغداد، دمشق، بیروت و صنعا - مستحکم کرده بود و اوج نفوذ منطقه‌ای خود را نشان می‌داد. امروز آن هلال در حال شکستن است.

🌿 پیروزی شورشیان در سوریه، همراه با افزایش نفوذ ترکیه، پل زمینی ایران به لبنان را قطع کرده و خطوط تدارکاتی آن را مختل کرده و نیروهای نیابتی آن را منزوی کرده است. باخت ایران، به نفع ترکیه است. دمشق که پنجاه سال متحد ایران بوده، از حالا شاید برای نیم قرن نیز متحد ترکیه خواهد بود.

🌿 خیزش ترکیه بخاطر زمین خوردن ایران نیست، بلکه نتیحه سیاست خارجی قاطع آنکاراست. در حالی که نفوذ ایران بر فرقه گرایی و قدرت سخت متکی بود، استراتژی ترکیه مداخله نظامی را با گسترش دیپلماتیک و سرمایه گذاری اقتصادی ترکیب می‌کند. این رویکرد چند وجهی به آن اجازه می دهد تا فراتر از مذاهب ایدئولوژیک عمل کند.

🌿 تسلط ترکیه منبع نگرانی هم هست. برای عربستان سعودی، امارات و اسرائیل، تغییر در دمشق یک تغییر بازی است که می تواند آنها را در مقابل ترکیه منطقه قرار دهد. سیاستگذاران غربی هم نگران قدرت روزافزون ترکیه اسلامی هستند. اما این نگرانی‌ها قابل مقایسه با نگرانی نسبت به هلال شیعی ایران نیست.

🌿 در سال‌های آینده، جنگ قدرت منطقه دیگر حول سایه جاه‌طلبی‌های ایران نخواهد بود، بلکه حول محور بلندپروازی‌های ترکیه خواهد بود.

لینک منبع در گاردین

مطالعات راهبردی آمریکا

20 Dec, 07:09


🌎 چرا ایران کمترین رشد اقتصادی را بین کشورهای منطقه در ۵۰ سال اخیر داشته است؟

پاسخ به این سوال سخت نیست: راهی که در پیش گرفتیم ما را به بیراهه کشانده و باید با استفاده از تجارب علمی سایر کشورها به جاده برگردیم. تغییر راننده مشکل را حل نمی‌کند. مقصر دانستن آمریکا و اسرائیل و ترامپ و نتانیاهو و اوباما هم پاسخ این سوال نیست.

اولین قدم این است بپذیریم که در اوج و نزدیک قله نیستم و غلط بودن مسیر را قبول کنیم. قدم اول سخت‌ترین مرحله است.

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

19 Dec, 15:38


🌎 باید فضای مجازی باز شود

🌿 سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی فضای مجازی با دفاع از رفع فیلترینگ گفت: بحث اینکه ما کدام سکو را فیلتر و کدام سکو را فیلتر نکنیم نتیجه‌ای ندارد. باید فضا را باز گذاشت. وی در پاسخ به این سوال که تا آخر امسال فیلترینگ به کجا خواهد رسید گفت: من فکر می کنم که باز می شود. آقای دکتر پزشکیان این موضوع را به یک کارگروه ارجاع دادند و بعدا هم آن را به معاون اول رییس جمهور ارجاع دادند.

🌿 به گفته آقای عاملی اغلب کشورها امروز بجای فیلتر کردن به سمت حکمرانی قانونمند حرکت میکنند. مهمترین منبع این حکمرانی قانون اساسی است. قانون اساسی هم آزادی بیان را تصریح کرده. بحث اینکه ما کدام سکو را فیلتر کنیم و کدام سکو را فیلتر نکنیم نتیجه ندارد. باید فضا را باز گذاشت. وقتی ۴۰ میلیون از جمعیت ایران علاقمند به سکوی خاصی است و می خواهد برود و در آنجا روابط اجتماعی خود را انجام دهد، فیلتر کردن آن سکو به معنای بی احترامی کردن به این جمعیت است. و یا ما اقداماتی انجام دهیم که ۸۰ درصد از کاربران از فیلترشکن استفاده کنند، اقدام خوبی نیست. یعنی ما عملا حکمرانی قانونمند را از دست خودمان خارج کرده ایم
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

19 Dec, 07:41


🌎 پیامدهای سقوط بشار اسد

علی معموری

🌿 سقوط سریع و غیرمنتظره‌ دمشق، لحظه‌ای مهم در تاریخ مدرن خاورمیانه است. رژیم بشار اسد از زمان شروع اعتراضات گسترده در سال 2011، بیش از یک دهه در برابر قیام‌ها، جنگ داخلی و تحریم‌های بین‌المللی مقاومت کرده بود. با این حال، در اندک زمانی فروپاشید.

🌿 این چرخش ناگهانی وقایع، با پیشروی اپوزیسیون بدون نبردها یا مقاومت‌های قابل‌توجه، باعث شد تا قدرت‌های منطقه‌ای تلاش کنند این سقوط و پی‌آمدهای گسترده‌تر آن ارزیابی کنند.

🌿 این تحول تماشایی نشانه‌ جابجایی پویایی قدرت در منطقه است. همچنین سؤالاتی درباره‌ی آینده‌ی سوریه و نقش همسایگان آن و ذی‌نفعان جهانی و منطقه‌ای در مدیریت چشم‌انداز پس از اسد مطرح می‌کند.

آینده‌ی سوریه چه خواهد شد؟
با فروپاشی رژیم اسد، سوریه اکنون خود را تکه‌تکه و تقسیم‌شده در میان سه جناح مسلط می‌یابد که هرکدام حامیان خارجی و اهدافی متمایز دارند:

نیروهای مخالف سوری به رهبری حیات تحریر‌الشام: این گروه‌ها با پشتیبانی ترکیه اکنون سوریه‌ی مرکزی را که گستره‌ی آن از مرز شمالی با ترکیه تا مرز جنوبی با اردن است در کنترل دارند.
آنها هویت مذهبی مشترکی دارند، اما جناح‌های سنی سابقه‌ی درگیری‌های درونی دارند که می‌تواند مانع از توانایی آنها برای تشکیل یک دولت منسجم یا حفظ ثبات طولانی‌مدت شود.
دامنه‌ی این نیروهای اپوزیسیون از جهادی‌های سابق «دولت اسلامی [داعش]» و القاعده گرفته تا گروه‌های سکولار مانند ارتش ملی سوریه را که پس از قیام 2011 از ارتش اسد جدا شدند، دربر می‌گیرد.

نیروهای کرد: گروه‌های کرد قلمرویی در شمال شرقی سوریه، از شمال در همسایکی ترکیه و از شرق با عراق تحت کنترل دارند. آنها همچنان از حمایت ایالات متحده برخوردارند و این کشور پایگاه‌های نظامی در این منطقه ایجاد کرده است. این حمایت خطر تشدید تنش‌ها با ترکیه را به همراه دارد چراکه ترکیه توانمندسازی کردها را تهدیدی برای تمامیت ارضی خود می‌داند.

نیروهای علوی: جناح‌های علوی طرفدار اسد، عمدتاً در مناطق ساحلی غرب سوریه واقع شده‌اند و روابط قدرتمندی با ایران، عراق و گروه شبه‌نظامی حزب الله لبنان دارند. این مناطق می‌توانند به‌عنوان پایگاهی برای بقایای گروه‌های وابسته به اسد پس از تسلط مخالفان عمل کنند و شکاف‌های فرقه‌ای را تداوم بخشند.
اختلافات شدید بین این گروه‌ها، همراه با نبود یک میانجی مورد پذیرشِ دوجانبه، نشان می‌دهد که سوریه اکنون ممکن است با بی‌ثباتی و درگیری طولانی‌مدت مواجه شود.

پی‌آمدهای سقوط اسد بر منطقه
سقوط سریع رژیم اسد پیامدهای عمیقی برای بازیگران اصلی در خاورمیانه دارد.
نیروهای شورشی سنی با حمایت قدرتمند از جانب ترکیه، از لحظه‌ی آسیب‌پذیری در سوریه بهره بردند. متحدان رژیم اسد درگیری‌های خود را داشتند – روسیه با جنگ جاری خود در اوکراین و ایران و نیروهای نیابتی آن با درگیری مداوم خود با اسرائیل. این لحظه فرصتی استراتژیک برای شورشیان فراهم کرد تا به‌سرعت در سراسر سوریه به سمت پایتخت دمشق پیشروی کنند.

🌿 ترکیه در حال حاضر به طور مؤثر نواری از خاک را در شمال سوریه در کنترل دارد؛ منطقه‌ای که ارتش این کشور درگیر جنگ با نیروهای کرد سوری بوده‌اند. اکنون با پیروزی ائتلاف اپوزیسیون سوریه، انتظار می‌رود ترکیه نفوذ سیاسی و نظامی خود را در سوریه گسترش دهد و برای اقلیت کردی که برای خودگردانی خود می‌جنگند، چالش‌های بیشتری را ایجاد کند.

🌿 اسرائیل نیز در موقعیت استراتژیک بهتری قرار دارد. سقوط اسد «محور مقاومت» متشکل از ایران، سوریه و گروه‌های نیابتی تهران مانند حزب‌الله لبنان، حماس در غزه و شورشیان حوثی در یمن را مختل می‌کند. خطوط تدارکاتی حیاتی عرضه‌ی نظامی ایران برای حزب‌الله احتمالاً قطع خواهد شد و با منزوی ساختن این گروه شبه‌نظامی، احتمالاً حتی بیش از این ‌تضعیف خواهد شد.

🌿 علاوه بر این، تقسیم سوریه به گروه‌های قومیتی و مذهبی می‌تواند تمرکز منطقه‌ای بر اسرائیل را کاهش دهد و فضایی برای این کشور فراهم کند تا اهداف استراتژیک‌تر خود را دنبال کند. برای مثال، پس از موافقت اسرائیل با آتش‌بس با حزب‌الله در ماه گذشته، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل بر تغییر تمرکز برای مقابله با «تهدید ایران» تأکید کرد.

🌿 در این میان بیش‌ترین باخت از آن ایران است. اسد متحدی مهم در شبکه‌ی نیابتی منطقه‌ای ایران بود. و فروپاشی دولت او به دنبال آسیب سنگینی است که اسرائیل قبلاً به دیگر شرکای ایران، حماس و حزب‌الله وارد کرده است. نفوذ منطقه‌ای ایران اکنون به‌شدت کاهش یافته است و این کشور در برابر درگیری مستقیم با اسرائیل آسیب‌پذیرتر شده است....👇
لینک متن کامل

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

18 Dec, 16:48


🌎 بایدن: من صهیونیستم

🌿 در مراسم عید حنوکا در کاخ‌سفید، رئیس جمهور آمریکا در جدیدترین اظهاراتش مجدداً بر حمایت همه جانبه خود از اسرائیل و صهیونیست‌ها تاکید کرد و اعلام کرد: "من صهیونیست هستم. برای صهیونیست بودن لازم نیست که حتماً یهودی باشی" و وعده به ادامه مبارزه برای بازگرداندن گروگان‌های اسرائیلی حمله طوفان الاقصی را داد. (حنوکا یکی از جشن‌های باستانی یهودیان است. این جشن که هشت‌روزه است تقریباً با ایام کریسمس مسیحیان هم‌زمان است)
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

18 Dec, 06:51


رأی شکننده مجمع عمومی به قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه جمهوری اسلامی

سازمان ملل شامگاه سه شنبه به وقت تهران، قطعنامه ضد ایرانی با ادعای «نقض گسترده حقوق بشر» را به تصویب رساند. در این رأی ‌گیری 80 کشور رأی موافق، 68 کشور رأی ممتنع و 27 کشور نیز رأی مخالف دادند. پیش‌نویس این قطعنامه که از سوی کانادا و برخی کشورهای غربی تدوین شده بود، اواخر ماه آبان در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شده بود.
در تصویر بالا به رای کشورهای مختلف توجه کنید
🟢 کشورهایی موافق قطعنامه
🔴 کشورهایی مخالف قطعنامه
🟡 کشورهایی که رای ممتنع دادند

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

17 Dec, 17:02


🌎 این که بد اعترافی است!

احمد زیدآبادی

در بیانیه‌ای منسوب به بشار اسد، او گفته است که قصد خودش ماندن در سوریه بوده اما روس‌ها وی را از کشور خارج کرده‌اند!
اگر این بیانیه واقعاً از اسد باشد، به قول مرحوم پدرم "ای دودَسیّا تو سرت!" مثلاً خواسته از خودش دفاع کند؟ اگر می‌گفت که مثلاً برای جلوگیری از خونریزی بیشتر به ارادۀ خودش کشور را ترک کرده است، هزار بار شرافتمندانه‌تر از این بود که بگوید به رغم میل و ارادۀ شخص خودش، روس‌ها او را از سوریه خارج کرده‌اند! این که اعتراف به تحت‌الحمایگی رسمی روسهاست!
#احمد_زیدآبادی
t.me/ahmadzeidabad

مطالعات راهبردی آمریکا

17 Dec, 07:42


🌎 ظهور تدریجی ترکیه، بعد از یکصدسال بازسازی قدرت ملی

✍️ امیرمحسن هادیان

🌿 با فروپاشی امپراتوری عثمانی در سال های 1918 تا 1922 و فروپاشی خلافت در سال 1924، ترکیه به جز تنش هایی که با سوریه و عراق داشت، از صحنه بازی-سازی در خاورمیانه غائب بود. هم اینک پس از یکصد سال آنچه انتظار می رفت رخ داده و ترکیه در حال تبدیل شدن به مدعی شاه-سازی در خاورمیانه است. در این بین جغرافیا نیز به مدد ترکیه شتافته و باید توجه داشت بین دشت های وسیع و بیابان های عراق و سوریه با ترکیه مانع جغرافیایی جدی وجود ندارد و قصد ترکیه-که عضو ناتو نیز هست- برای نفوذ در غرب آسیا، اتفاقا درست از همان جایی آغاز می شود که کوه های آناتولی پایان می یابند و و نفوذ ترکیه می تواند در دشت های سوریه و عراق سرازیر شود.

🌿 از سوی دیگر اسلام گرایان حاکم بر ترکیه که متاثر از اخوان المسلمین و به نوعی شعبه ترکیه‌ای آن به شمار می روند، همواره سودای بازتعریف ترکیه، نه در مرزهای کنونی، بلکه در حوزه نفوذی برگرفته از دوران آخرین خلافت، یعنی عثمانی را دارند. اما این سودا با آرزوی دیگری در ترکیه همجوش شده که عبارت است از میثاق ملی ترکیه. بازگشت به مرزهای میثاق ملی 1920 ترکیه یکی از آرزوهای احزاب عمده ترکیه اعم از ملی-سکولار و ملی-اسلام گرا است. حزب حاکم اسلامگرای ترکیه نیز آرزوهای ملی گرایان ترکیه را با درد و تحقیر ناشی از فروپاشی خلافت پیوند زده و قدرتی ملی-اسلامی بازآفرینی کرده که در حال بسط حوزه نفوذ ترکیه در همه ی ارکان قدرت است.

🌿 ترکیه به زعم خود، با فرصت شناسی و صبوری و هماهنگی با قدرت‌های منطقه‌ای و جهانی، تماشا کرد تا محور ایرانی موسوم به محور مقاومت که در غیاب ملی گرایی عربی و تشتت جهان عرب، آخرین مانع جدی بین ترکیه و دشت های عراق و سوریه بود با فشار اسرائیلی-آمریکایی زیر ضرب قرار بگیرد و مسیر برای ترکیه باز شود.

🌿 حکومت سابق سوریه علی رغم ضعف و فرسودگی، یکی از آخرین موانع بر سر راه ترکیه بود. ترکیه، که به دقت نظاره گر سالیانی منازعه بین نیروهای هم پیمان با ایران در عراق، سوریه و لبنان با آمریکا و اسرائیل بود، با برقراری آتش بس در لبنان، فرصت را غنیمت شمرد و متحدان مجهز و آماده اش را به سمت دمشق گسیل کرد تا در پی محاصره هوایی و زمینی سوریه و لبنان بر اثر منازعه با آمریکا و اسرائیل، با سرعت برق آسایی دمشق را تسخیر کنند و حکومت لرزان و فرتوت سوریه را برچینند.

🌿 هم اکنون ترکیه از طریق سکوی سوریه به دنبال بسط قدرت در سایر نقاط جهان عرب هم خواهد رفت و عملا با اسرائیل نیز همسایه شده است. اگرچه توسعه طلبی ترکیه که اعتماد به نفس ملی خود را بازیافته محدود به سوریه و عراق نخواهد ماند و ترکیه به قفقاز و ماوراالنهر نیز چشم دوخته است.

t.me/OurWorldToday2024

مطالعات راهبردی آمریکا

01 Dec, 08:11


🌎 سریع‌القلم: اگر روئسای دانشگاه‌ها از سوی اساتید انتخاب شوند به جایگاه کشورهای توسعه یافته رسیده‌ایم

🌿 محمود سریع القلم استاد دانشگاه شهید بهشتی در نخستین همایش چشم‌انداز صنعت ساختمان تاکید کرد «مسائل اقتصادی» در چسبندگی میان مردم و حکومت نقش اساسی دارند. او همچنین بر نقش مهم بخش خصوصی در توسعه تاکید کرد و گفت کشوری که بخش خصوصی را قبول دارد، نوآوری دارد. ۹۵ درصد آنچه که می‌گوییم و عمل می‌کنیم، در ناخودآگاه ما هست.

🌿 اگر دولت و حاکمیت بخواهند در جامعه تعلق خاطر انجام دهند چه کارهایی باید انجام دهند؟ دو نویسنده یک عمر مطالعه کردند که چطور چسبندگی بین جامعه و حکومت و دولت و حکومت ایجاد شود؟

🌿 «مسائل اقتصادی» در چسبندگی بین مردم و حکومت نقش اساسی دارند، در شرایطی این اتفاق می‌افتد که دولت و حکومت نگران تعامل با محیط بین‌الملل نباشند و اولویت رشد و توسعه اقتصادی باشد. آنجلا مرکل بعد از بحران ۲۰۰۸ به سندیکاهای کارگری گفت انتظار افزایش دستمزد را نداشته باشید و به بخش خصوصی گفت کسی را اخراج نکنید. سال ۱۹۱۲ رئیس جمهور آمریکا اتاق بازرگانی را تشکیل داد و به بخش خصوصی گفت شما به منِ دولت بگویید که برای شما چه کنم؟ همین اتاق بازرگانی آمریکا ۸۰۰ ملاقات بین دولت و کنگره آمریکا فقط در سال ۲۰۲۳ برگزار کرده است.

🌿 سریع‌القلم ضمن تاکید بر نقش بخش خصوصی در نوآوری گفت: « افکار اگر عوض نشود، هیچ چیزی عوض نمی‌شود. اگر بتوانیم فکر را عوض کنیم، تصمیم‌ها را هم می‌توانیم تغییر دهیم.  ۲۶ درصد GDP دنیا را آمریکا، ۱۷ درصد در اختیار چین، و ۱۷ درصد در اختیار اروپا است، خاورمیانه‌‌ فقط ۳ درصد از GDP دنیا را به خود اختصاص داده است.

🌿 در ایران اگر روسای دانشگاه‌ها از سوی اساتید انتخاب شوند می‌توانیم بگوییم به جایگاه کشورهای توسعه یافته در حوزه فناوری می‌رسیم. در ایران روسای دانشگاه در خدمت افراد خارج از دانشگاه هستند.

🌿 این استاد دانشگاه با نقل قولی از مک آفی درباره دست و پاگیر بودن قوانین در مسیر رشد و توسعه اعلام کرد: «در چین قبل از ۱۹۸۰ همه چیز دولت بود. تا اینکه افرادی می‌آیند و می‌گویند پنجره‌ها را باز کنید و اجازه دهید بخش خصوصی فعال شود. همین چند هفته پیش دولت چین اعتبار ۴۲ میلیارد دلاری در اختیار دولت‌های محلی گذاشت تا آپارتمان‌های خالی را بخرد و برای رونق صنعت یه این شکل مداخله کند.

🌿 دخالت دولت در قیمت‌گذاری، نوسانات ارز، دستورالعمل‌های ناپایدار، ورود بانک‌ها به صنعت، عدم امکان برنامه‌ریزی درازمدت برای بخش خصوصی، تعدد مراکز تصمیم‌گیری، هزینه‌های تبادل و تجارت و غیرقابل پیش‌بینی بودن سیاست خارجی مجموعه‌ای از عواملی است که بخش خصوصی به عنوان موانع پیش‌رو عنوان می‌کند.»

🌿 او بار دیگر بر اهمیت نقش بخش خصوصی در کاهش ناترازی در کشور تاکید کرد و گفت : « بخش خصوصی ایران دستور کار سیاسی ندارد بلکه در پی روان‌سازی فعالیت اقتصادی است.  تصمیم‌سازی مشترک دولت و بخش خصوصی به نفع کشور است. این یک تصمیم در بالاترین سطح کشور است. محول کردن آن به بدنه دستگاه‌های اجرایی و وزارتخانه‌ها جواب نخواهد داد. ما در ایران با استدلال و آمار تغییر می‌کنیم یا با بحران‌ها؟  تجربه نشان داده ما با بحران‌ها تغییر می‌کنیم.

مشاهده ویدئو و ارسال نظر از اینجا

کانال تلگرام 👇
t.me/sariolghalam

مطالعات راهبردی آمریکا

30 Nov, 17:21


🌎 صدای مردم غزه در پارلمان بریتانیا را بشناسیم

🌿 جرمی کوربین صدای مظلومیت مردم غزه در پارلمان بریتانیا علیه دولت آن کشور که در ۱۴ ماه گذشته حامی عملی نسل کش و جنایتکار جنگی بوده.

🌿 جرمی کوربین نماینده مستقل در مجلس عوام بریتانیا و رهبر پیشین حزب کارگر، ادامه فروش تسلیحات بریتانیا به اسرائیل پس از صدور احکام بازداشت توسط دادگاه کیفری بین‌المللی (ICC)، را نامشروع خوانده و ضمن اعتراض به آن از شخص مسئول خاورمیانه وزارت خارجه انگلستان توضیح خواست.

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

30 Nov, 07:51


🌎 ناگهان سقوط سهمگین حلب

صابر گل‌عنبری

🌿 شمال سوریه از چهارشنبه پیش شاهد حمله و پیشروی گسترده گروه‌های مخالف در منطقه حلب و حومه شرقی ادلب است. این حمله سنگین با تجهیزات پیشرفته امری برنامه‌ریزی شده از ماه‌ها قبل با ابعادی منطقه‌ای و بین‌المللی و تاثیرگذار بر نظم منطقه به نظر می‌رسد.

🌿 گروه‌های مهاجم تا رسیدن  به حلب با مقاومت خاصی مواجه نبودند و امروز جمعه پس از کنترل حومه غربی حلب در حال ورود به محلات شهر هستند. هدف از این عملیات نیز سیطره دوباره بر مناطقی در استان حلب، حماه و ادلب و غیره و همچنین بازگرداندن یک میلیون آواره سوری ساکن این مناطق عنوان شده است. اما بعید است که به این اهداف بسنده شود و به قول برخی محافل مخالفان از مهم‌ترین اهداف خارج کردن نیروهای ایرانی و متحدان آن از سوریه است.

🌿 این حمله جدا از عوامل داخلی آن در امتداد جنگ داخلی در سوریه از 2011، به دو عامل خارجی نیز باز می‌گردد؛ نخست مشغولیت حزب‌الله در جنگ لبنان و کاهش حضور آن و نفوذ عملیاتی ایران در سوریه، درگیر بودن روسیه در جنگ اوکراین و شدت گرفتن بحران اقتصادی در مناطق تحت کنترل نظام و تاثیر آن بر کاهش اراده جنگیدن در ارتش.

🌿 عامل دوم «احتمالا» وجود توافقی بین‌المللی برای تنگ کردن عرصه برای حضور نظامی ایران و متحدانش در سوریه و پایان دادن به آن است. در این باره گویا خواسته یا ناخواسته تلاقی منافع میان آمریکا، اسرائیل، ترکیه و روسیه در سوریه شکل گرفته است.

🌿 در شرایط کنونی امکان تبانی میان آمریکایِ بایدن و روسیه وجود ندارد، اما وجود توافقی در این خصوص میان روسیه و اسرائیل از یک سو و میان ترکیه و روسیه از دیگر سو بعید نیست.

🌿 موضع روسیه در مقابله با عملیات مخالفان سوری مثل گذشته نیست و بعید هم است که عامل آن صرفا درگیر شدن در جنگ اوکراین باشد. حملات هوایی روسیه برای توقف پیشروی مهاجمان دیرهنگام و «تا این لحظه» ضعیف بوده است. آنچه شک و تردید درباره نقش روسیه در این برنامه احتمالی منطقه‌ای و بین‌المللی را بیشتر می‌کند، عقب نشینی نیروهایش از تل رفعت در شمال حلب و منطقه معصران در شرق ادلب است.

🌿 اظهارات امروز سخنگوی کرملین فاقد قاطعیتی در قبال حملات مخالفان است. وی ضمن بیان این که این حمله نقض حاکمیت سوریه است و از حمایت کشورش از برقراری امنیت در این منطقه خبر داد، با دعوت از نظام سوریه برای باز پس‌گیری منطقه حلب به نوعی توپ را به زمین آن انداخت؛ در حالی که اگر ارتش سوریه به تنهایی قادر به این کار بود، به این سرعت و بدون مقاومت خاصی،  این منطقه سقوط نمی‌کرد.

🌿 روسیه در ماه‌های اخیر از دو طرف تحت فشار بود؛ یکی ترکیه که تلاش داشت به دولت سوریه نزدیک و دیداری میان اردوغان و اسد برگزار شود، اما با مخالفت اسد به پشتیبانی ایران این اتفاق نیفتاد و روسیه هم نتوانست در این باره کاری کند و نگران نزدیکی بیشتر دمشق و تهران است.

🌿 طرف دیگر اسرائیل است که در کنار حملات روزانه خود به سوریه و تهدیدها برای ترور بشار اسد به روسیه نیز فشار می‌‎آورد که او را برای دور شدن کامل از ایران متقاعد کند. یکی از اهداف سفر اخیر ران درمر وزیر امور راهبردی اسرائیل به روسیه نیز همین بود.

🌿 سفر دیروز اسد هم به مسکو به دور از این تحرکات نیست. وی در طول یکسال اخیر با سکوت خاصی در قبال جنگ غزه و لبنان تلاش داشت که کج‌دار و مریز از این فشارها عبور کند، اما به نظر می‌رسد که آنچه امروز از او خواسته می‌شود، اعلام جدایی  کامل از ایران است. اکنون وی در برابر دو راهی سرنوشت‎سازی است و تحولات حلب و ادلب نیز فشارها را مضاعف می‌کند. در نهایت احتمال ترور او یا کنارگذاشتن بیشتر از قبل است.

🌿 این تحولات موجب کاهش نفوذ روسیه در سوریه نمی‌شود؛ به این علت که صحنه‌گردانان اصلی سیاست در سوریه بازیگران خارجی هستند نه دولت آن و نه مخالفانش. از این رو، اگر مسکو پشت پرده و جداگانه با ترکیه و اسرائیل در سوریه بسته باشد، در آینده به عنوان تنها متحد دمشق بدون حضور قوی رقیب ایرانی نقش‌آفرینی بیشتری می‌تواند داشته باشد.

🌿 با بازگشت ترامپ، احتمال تلاش برای وجه المصالحه قرار دادن حضور ایران در سوریه بیشتر می‌شود. اگر قبلا منطقه نگران اتحاد چهارگانه ترامپ، نتانیاهو، بن سلمان و بن زاید بود، «احتمالا» در آینده شاهد مثلث ترامپ، پوتین و نتانیاهو باشد.

🌿 آنچه بیان شد، خوانشی اولیه بنا بر برخی نشانه‌هاست و برای شناخت بهتر موضع واقعی روسیه باید دید در روزهای آتی چگونه عمل خواهد کرد. ناگفته هم نماند که ترکیه چه چراغ سبزی برای این حمله نشان داده باشد چه موافقت، هدفش صرفا انتقام‌گیری از اسد به علت مواضع اخیرش نیست، بلکه هدف دیگر احتمالا تدارک تحرکی علیه حکومت خودگردان کُردی در آینده‌ای نه چندان دور باشد و چه بسا خروج نیروهای روسیه از تل رفعت پیش‌درآمدی برای آن باشد.
t.me/Sgolanbari

مطالعات راهبردی آمریکا

29 Nov, 17:52


🌎 سخنان لولا رئیس‌جمهور برزیل درباره کشتار غزه:
کاری که اسرائیل در غزه با مردم فلسطین انجام می دهد مانند قتل عام یهودیان توسط هیتلر است. چگونه می توانیم این موضوع را به موضوع کوچک اجازه ندادن کمک های بشردوستانه تقلیل دهیم؟ چه کسی زندگی را به کودکان کشته شده پس خواهد داد. فقط ۳۰ هزار زن و بچه را کشته اند.

مطالعات راهبردی آمریکا

29 Nov, 07:41


🌎 مذاکره با اروپا یا آمریکا؟

حکمت‌اله آدرم

🌿 در حالی مذاکرات ایران و اروپا  در ادامه مذاکرات هسته‌ای قبلی و پس از دو سال وقفه آغاز می شود که آمریکا، روسیه و چین غایبان اصلی این مذاکرات هستند. این مذاکرات بعد از خروج ترامپ از برجام در سال۲۰۱۸ شروع شد و با وجود رسیدن به توافقات نسبی، اروپا بخاطر عدم  همراهی آمریکا نتوانست به تعهدات خود عمل نموده  و لذا مذاکرات نافرجام ماند.
حال سوال این است که ایران با چه سیاست و   امیدی به ادامه این مذاکرات برمی گردد ؟

🌿 علیرغم ادعاهای اتحادیه اروپا و تلاشهای ظاهری آنها ، واقعیات جاری میدانی نشان داد که اولاً کشورهای اتحادیه اروپا در موضوعات مختلف همسو و همگن نیستند و ثانیاً  بدون همراهی آمریکا هیچ راهبرد موثری  در پیشبرد اهداف برجام و گشایشی در رفع تحریم‌ها حاصل نخواهد شد. اقدامات گذشته اروپا در ایجاد کانالهای مالی و در دورزدن تحریم‌های ثانویه آمریکا موثر نبود و گشایشی در صادرات متقابل و دریافت مطالبات ایران ایجاد نکرد . 

🌿 آغاز گفت‌وگوهای ایران و اروپا بعد از قطع‌نامه ضدایرانی آژانس بین‌المللی منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای، اگر در جهت رسیدن به یک توافق هسته ای با حضور آمریکا باشد  روزنه امیدی خواهد بود.  در غیر اینصورت، چه بسا با از دست رفتن فرصت، مکانیزم ماشه برجام توسط یکی از کشورهای عضو برجام کلید خورده و تحریم‌های قبل از برجام احیا گردند .
در چنین شرایطی، بعید نیست که چین هم برای معامله با ترامپ،  تحریم خرید نفت ایران را وجه المصالحه قرار داده  و  روابط با ایران را فدای منافع ملی خود کند.

🌿 جنگ روسیه با اوکراین و شائبه‌ های حمایت ایران و فروش تسلیحات به روسیه بر  مذاکرات ایران با اروپا سایه خواهد انداخت . ایران برای ورود به مذاکرات هسته ای با اروپا ،  لازم خواهد بود تا مواضع صریح خود را نسبت به این دغدغه اروپا روشن سازد . آنگاه می تواند به مسائل هسته‌ای در رابطه با تعهدات متقابل با آژانس بین‌المللی منع گسترش سلاح‌های اتمی و بازرسان بپردازد.
اما از سوی دیگر ، رییس‌جمهور پوتین از انتخاب پرزیدنت ترامپ خشنود است و چه بسا انتظار می کشد تا با عدم حمایت آمریکا از اوکراین ، بتواند به یک توافق صلح برسد ، دور از ذهن نخواهد بود که اگر در توافق با ترامپ برای رسیدن به صلح ،  مصالح ایران در توافق هسته ای فدای مصلحت روسیه شود .

🌿 آنچه تاکنون در صحنه سیاسی بین‌الملل شفاف شده،  هیچ کشور موثری در روابط بین‌الملل با موضوع غنی سازی هسته ای ایران کنار نیامده است . قطع نامه های صادره با موضوع غنی سازی اورانیوم از شورای امنیت در  دوره احمدی نژاد،  نشان از آن دارد که چین و روسیه هم قطع نامه های مشابه را وتو نخواهند کرد و چه بسا موضوع هسته ای ایران بار دیگر ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل قرار گرفته و  تحریم‌های بیشتر و سایه جنگ را بر فضای کشور بگستراند.

🌿 ایران در سالهای اخیر بخش اعظمی از پشتوانه اقتصادی و اجتماعی خود را بخاطر اثرات مخرب تحریم‌ها از دست داده و ناترازی ها منجر به نارضایتی ها  شده است . بنابراین ادامه شرایط موجود و اتلاف وقت فضا را برای ایران تنگ تر خواهد کرد . شاید بهترین راهکار برای برون رفت از این وضعیت، مذاکراه رودرو با آمریکا و رسیدن به یک توافق هسته ای با آمریکا باشد.

🌿 اوضاع و احوال منازعات منطقه ای نشان داد که آمریکا حتی با وجود جنایات وحشتناک اسرائیل در غزه  و حکم بازداشت نتانیاهو از سوی دیوان بین‌المللی کیفری دادگستری،  حاضر نیست از حمایت اسرائیل و سران آن  دست بردارد، بنابراین در دوره ترامپ بعید است که  آمریکا بدون توافق اسراییل،  مهر تاییدی بر توافقات هسته‌ای ایران بزند و این موضوع بر پیچیدگی های توافق خواهد افزود، شاید لازم باشد در  دوره  مذاکرات برای رسیدن به یک توافق هسته‌ای مناسب، سطح تنش با اسرائیل کاهش یابد.
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

28 Nov, 16:35


🔴 توهمات جمعیتی مردم آمریکا

🔹در یک نظرسنجی جدید و جالب، از مردم آمریکا پیرامون جمعیت گروه‌های اقلیتی سوال شده ولی در همه موارد، عدد تخمینی مردم از عدد واقعی بسیار بیشتر حدس زده شده است.

🔹برای مثال از افراد حاضر در نظرسنجی درباره تعداد افرادی که بالای 1 میلیون دلار درآمد دارند سوال شده که به طور میانگین معتقدند 20 درصد آمریکایی‌ها بالای 1 میلیون دلار درآمد دارند ولی در واقعیت زیر 1 درصد آمریکایی‌ها درآمد بالای 1 میلیون دلار درآمد دارند.

🔹همچنین آمریکایی‌ها خیال می‌کنند 27 درصد اهالی آمریکا مسلمان، 30 درصد یهودی، 33 درصد منکر وجود خدا، 41 درصد سیاهپوست و 54 درصد دارای اسلحه هستند درحالیکه فقط 1 درصد جمعیت آمریکا را مسلمانان، 2 درصد یهودی‌ها، 3 درصد منکران وجود خدا، 12 درصد سیاهپوستان و 32 درصد صاحبان اسلحه تشکیل می‌دهند.

🆔 @Americana_ir

مطالعات راهبردی آمریکا

28 Nov, 07:41


🎧 مناظره پویا ناظران و مجید شاکری:
«آینده سیاست خارجی ایران»

🌿 پویا ناظران: هیچ کشوری نبوده که بدون دسترسی به بازارهای آمریکا و اروپا به توسعه دست یابد. | توسعه اقتصادی و امنیت نظامی به هم گره خورده است، نمی‌توان یکی را فدای دیگری کرد. | مذاکره غیرمستقیم سودی ندارد، باید به دنبال احیای مذاکره مستقیم باشیم.

🌿 مجید شاکری
:‌ امروز دیگر دوگانه امنیت و اقتصاد مطرح نیست، امنیت اقتصادی موضوعیت دارد. | هیچ وقت باب مذاکره از سمت ایران بسته نبود، دولت شهید رئیسی هم مذاکرات را پیش می‌برد. | ممانعت از انتفاع ایران توسط آمریکا سابقه‌ای طولانی‌تر از خروج ترامپ از برجام دارد.

@EsfandiarKhodaee
@AzadSocial

مطالعات راهبردی آمریکا

27 Nov, 16:45


🔵🔴هشدار #محسن_رنانی به #پزشکیان و جمهوری اسلامی:
بدون وفاق واقعی وفاقی که منتقدین و مخالفان درونش باشند به جایی نخواهیم رسید
شما ۹۹ درصد بازیگران را حذف کرده اید و صحبت از وفاق می کنید
#وفاق اینگونه نیست......


🔦این نشست در انجمن اقتصاد ایران و با همکاری مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی برگزار شده است

@bestdiplomacy

مطالعات راهبردی آمریکا

27 Nov, 07:41


🌎 حزب دموکرات پشت طبقه کارگر را خالی کرد؟

🔹 بررسی تحلیل سندرز از شکست دموکرات‌ها در انتخابات

مجید شیعه علی

🌿 برنی سندرز از رهبران چپ‌گرای حزب دموکرات ایالات متحده پس از شکست این حزب در انتخابات اخیر ریاست جمهوری این کشور، در یک موضع‌گیری جنجالی مطرح کرد: «شکست حزب دموکرات که طبقه کارگر را رها کرده بود نباید برای کسی مایه شگفتی شود چرا که حالا این قشر کارگر بود که به آنها پشت کرد.» او معتقد است دموکرات‌ها نتوانسته‌اند به خوبی مطالبات پایگاه اجتماعی طبقاتی خود را نمایندگی کنند و رای طبقه کارگر که بطور سنتی به سبد دموکرات‌ها که وعده بازتوزیع اقتصادی بیشتر می‌دهند می‌رفته، حالا دارد به سبد جمهوری‌خواه‌های محافظه‌کار می‌رود. به نظر می‌رسد بنابراین استدلال، سندرز انتظار دارد دموکرات‌ها بر بازتوزیع اقتصادی و‌ حمایت از اقشار ضعیف بیشتر تاکید کند. اما این نگاه تا چه میزان می‌تواند درست باشد.

📌به نظر می‌رسد بر خلاف نگاه آقای سندرز، این مسئله بیش از یک اشتباه تاکتیکی کوتاه مدت حزب دموکرات ایالات متحد است. رونالد اینگلهارت در کتاب جدیدش با عنوان «انقلاب فرهنگی» به یک تغییر اساسی در علل رای‌‌دهی مردم در جوامع توسعه‌یافته اشاره می‌کند. در یک بررسی گسترده مواضع احزاب سیاسی اروپایی، به نظر می‌رسد در چند دهه اخیر مسائل غیراقتصادی نسبت به مسائل اقتصادی بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است.

📌فرانسیس فوکویاما در مقاله خود در سال ۲۰۲۰ به بررسی تغییرات سیاسی در سطح جهانی در طی سه دهه گذشته پرداخته و بعنوان یکی از محورهایی که دچار تغییر شده، به مفهوم چپ و راست سیاسی اشاره می‌کند. او مطرح می‌کند: «تغییر محور از اقتصاد به سمت هویت، موجب بازآرایی طیف چپ و راست در دموکراسی‌های پیشرو شده است.» و تشریح می‌کند مفهوم چپ از حمایت اقتصادی از طبقه کارگر به دفاع از گروه‌های هویتی خاص مانند اقلیت‌های نژادی، مهاجران، زنان، افراد دارای معلولیت، اقلیت‌های جنسی و… تغییر کرده و همچنین، احزاب محافظه‌کار قرن بیستم که از بازارهای آزاد و حقوق فردی دفاع می‌کردند، اکنون بر هویت ملی مبتنی بر نژاد تاکید می‌کنند. از نگاه او این تعریف جدید از راست‌گرایی مورد حمایت پوتین بوده و از او با عنوان «مربی پوپولیست‌های محافظه‌کار» در دنیای دموکراتیک یاد می‌کند. اما این تغییر چطور ایجاد شد؟

📌در طول قرن بیستم، دهک‌های پایین اقتصادی در کشورهای توسعه‌یافته بیشتر پایگاه رای احزاب با گرایش چپ بودند و این احزاب شعارهای برابری‌طلبانه می‌دادند. مصداق این برابری‌طلبی در اقتصاد، بازتوزیع اقتصادی بود، در مسائل جنسی برابری زن و مرد بود، در مسائل قومیتی، حمایت از اقلیت‌ها و مهاجرین و … بود. در سال ۱۹۵۹ مارتین لیپست در مقاله‌ای گرایش‌های سیاسی طبقه کارگر را مورد بررسی قرار می‌دهد؛ او با بررسی نظرسنجی‌های مختلف در جوامع گوناگون به این جمع‌بندی می‌رسد که نوعی تناقض در گرایش سیاسی طبقات اجتماعی مختلف وجود دارد.

📎متن کامل یادداشت را در لینک زیر و یا با مشاهده فوری
https://telegra.ph/NAI-11-23

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

26 Nov, 17:44


🎧 خلاصه کتاب: جنگ‌های داخلی چگونه آغاز می‌شوند

🔹 پادکست بی‌پلاس

How Civil Wars Start :
And How to Stop Them
🔹 نویسنده: 
Barbara F. Walter

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

26 Nov, 16:33


🌎 کتاب جدید ترامپ منتشر شد

🌿 دونالد ترامپ از آغاز فروش کتاب جدید خود با عنوان «نجات آمریکا» خبر داد که در آن چهار سال اول ریاست جمهوری خود و چشم انداز دور بعدی در کاخ سفید را توصیف می‌کند
.
🌿 قیمت کتاب جدید دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا ۹۹ دلار و نسخه امضا شده آن ۴۹۹ دلار است.
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

26 Nov, 07:41


🌎 چماق بزرگ ترامپ ایران را هسته‌ای می‌کند

🔹 مصاحبه War Echo Zone TV با پروفسور جان میرشایمر
🔹 برگردان: ‌شبنم کاظمی

🌿 برای من سخت است تصور کنم روس‌ها در جنگ بین ایالات‌متحده و ایران مستقیماً دخالت کنند، چون آن‌ها به‌شدت درگیر جنگ اوکراین هستند و اینجا موضوع اولویت‌ها مطرح می‌شود. حتماً می‌دانید روس‌ها می‌خواهند به اوکراین رسیدگی کنند، اما فکر نمی‌کنم کسی شک داشته باشد که روس‌ها به ایرانی‌ها کمک خواهند کرد و احتمالاً با گذشت زمان کمک‌هایشان بیشتر و بیشتر خواهد شد. این به آن معناست که ایالات‌متحده و روسیه در ایران و همچنین در اوکراین با یکدیگر درگیر خواهند شد. این وضعیت خوبی نخواهد بود؛ البته ممکن است من اشتباه کنم و روس‌ها فقط به اوکراین کمک کنند. این هم ممکن است.

🌿 واقعیت این است که ایالات‌متحده پر از افرادی است که معتقدند می‌توانیم با سیاست چماق بزرگ همه مشکلات را حل کنیم و هر دشمنی را شکست دهیم. اسرائیلی‌ها هم همین ذهنیت را باور دارند. من متوجه نمی‌شوم چرا نمی‌توانیم بفهمیم که محدودیت‌هایی برای کاری که با نیروی نظامی می‌توان انجام داد، وجود دارد. این فکر که بتوانیم ایران را بزنیم، روسیه را بزنیم، بتوانیم روسیه را در اوکراین شکست دهیم، همه این طرح‌ها نتیجه‌ای جز شکست ندارند. ادامه دادن به این مسیر از نظر من با عقل جور درنمی‌آید.

حتماً به یاد دارید که تا سال ۱۹۸۹، جنگ سرد تمام شده بود و سپس در دسامبر ۱۹۹۱، اتحاد جماهیر شوروی از روی زمین ناپدید شد. فروپاشید. این برای ما یک پیروزی بزرگ بود. این شاهین‌های چین دوست دارند همین کار را با چین کنند. می‌خواهند چین را ویران کنند. دوست ندارند آن را فقط مهار کنند. کسی مثل من به مهار کردن علاقه دارد. من می‌خواهم قدرت چین را مهار کنم تا مطمئن شوم آن‌طور که ما بر نیمکره غربی تسلط داریم، بر شرق آسیا تسلط نداشته باشد، اما فکر می‌کنم باید در سیاست مهار خود بسیار محتاط باشیم و از دنبال کردن سیاست عقبگرد اجتناب کنیم؛ چراکه سیاست عقبگرد در نهایت امکان وارد شدن به جنگ مسلحانه با چینی‌ها را بسیار زیاد می‌کند و این چیزی نیست که ما می‌خواهیم. دوباره برمی‌گردیم به نکته‌ای که درباره دیپلماسی چماق بزرگ گفتم.

باید به یاد داشته باشید که در زمان برجام، توافقنامه کنترل تسلیحات اساسی که دولت اوباما نقش کلیدی در تدوین آن داشت، هم چینی‌ها و هم روس‌ها در تدوین برجام با ما همکاری کردند. روس‌ها و چینی‌ها هیچ علاقه‌ای به گسترش تسلیحات هسته‌ای ندارند و می‌خواستند مانع از هسته‌ای شدن ایران شوند؛ بنابراین در آن مقطع زمانی همه با هم متحد بودیم، اما با توجه به تحولات پس از آن، فکر می‌کنم دو کشور روسیه و چین دیدگاه‌های متفاوتی درباره ایران و سلاح‌های هسته‌ای ایرانی دارند. من فکر نمی‌کنم هیچ‌کدام از این دو کشور مایل باشند مانع از دستیابی ایران به سلاح‌های هسته‌ای شوند؛ بنابراین به نظر من، اگر ایران شروع به حرکت در مسیر هسته‌ای کند، برای ما خیلی دشوار است که برای جلوگیری از این اتفاق، مثل زمان تدوین برجام روس‌ها و چینی‌ها را با خود همراه کنیم. علاوه بر این، فکر می‌کنم روس‌ها و چینی‌ها از هر راهی به ایرانی‌ها کمک خواهند کرد و همان‌طور که پیش‌تر درباره آن صحبت کردیم، این موضوع ممکن است حتی در جبهه هسته‌ای هم صدق کند.

بسیار مهم است که متوجه باشیم سیاست امریکایی‌ها روس‌ها، چینی‌ها، ایرانی‌ها و کره شمالی‌ها را به هم نزدیک‌تر کرده است. آن‌ها اکنون بلوک نسبتاً محکمی تشکیل داده‌اند. اگر ایران شروع به حرکت در مسیر هسته‌ای کند، تعجب نمی‌کنم که چینی‌ها و روس‌ها مخالفتی نکنند. یا اگر چیزی علیه ایران گفتند به شکل معنی‌داری سر حرفشان نایستند؛‌و در نهایت، ایران به سلاح‌های هسته‌ای دست پیدا می‌کند. حتی تعجب می‌کنم که چرا هنوز سلاح هسته‌ای ندارد. اگر من مشاور امنیت ملی ایران بودم، مدت‌ها پیش ایران سلاح هسته‌ای داشت، اما با توجه به مسیری که ما در آن حرکت می‌کنیم و با توجه به دیدگاه‌های افرادی که رئیس‌جمهور ترامپ اخیراً منصوب کرده است، ایرانی‌ها انگیزه‌های بیشتری دارند تا زودتر به سلاح‌های هسته‌ای برسند.

لینک متن کامل مقاله👇
B2n.ir/n12528

مطالعات راهبردی آمریکا

25 Nov, 14:03


🌎 فوری / CNN دقایقی قبل به نقل از یک منبع آگاه، از موافقت نتانیاهو با آتش‌بس با لبنان خبر داد

🌿 این منبع آگاه به CNN اعلام کرده که نتانیاهو توافق آتش بس را طی یک رایزنی امنیتی با مقامات اسرائیلی، یکشنبه شب تایید کرده است. ولی اسرائیل هنوز نسبت به برخی جزئیات توافق که قرار بود امروز به دولت لبنان ارسال شود، ملاحظاتی دارد.

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

25 Nov, 12:08


🔴حزب الله لبنان کشته شدن 36 نیروی خود در نبرد با اسرائیل در 24 ساعت گذشته را تایید کرد.

@iran_times

مطالعات راهبردی آمریکا

25 Nov, 07:41


🌎 اروپا دیگر فرصت ندارد
با بازگشت ترامپ اروپا باید امنیت خود را به عهده گیرد

نوربرت روتجن
🔹 منبع فارن افرز
🔹 ترجمه ایسنا

🌎 Europe Has Run Out of Time

With Trump’s Return, the Continent Must Take Charge of Its Own Security—and Quickly

By Norbert Röttgen

or decades, the transatlantic alliance has been the bedrock of European security. But today, Europe’s partnership with the United States is at a critical juncture. With Donald Trump’s return to the White House, there is a genuine risk that U.S. engagement in Europe could drop precipitously. If the United States halts its military aid to Kyiv, the consequences will be profound, both for the war in Ukraine and for the rest of Europe’s defenses against external threats, a revanchist Russia chief among them...👇

لینک متن اصلی انگلیسی مقاله در فارن افرز (در مشاهده فوری آخر مطلب هم قابل مطالعه است)

🌎 اروپا دیگر فرصت ندارد

🌿 چندین دهه است که کشورهای اروپایی برای تامین امنیت خود به واشنگتن وابسته بوده‌اند، اما حالا دیگر فرصت تمام شده و آن‌ها باید هرچه سریع‌تر خود را برای دفاع مستقل از قاره سبز آماده کنند.

🌿 فارن افرز در مقاله‌ای با اشاره به پیروزی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور، تاکید کرد که کشورهای اروپایی باید از آخرین فرصت‌ها برای افزایش مشارکت در ناتو و تامین امنیت اروپا استفاده کرده و وابستگی خود به ایالات متحده را کاهش دهند.

🌿 پایه و اساس امنیت اروپا به‌مدت چندین دهه از طریق ائتلاف نظامی ناتو تامین شده است؛ اما امروز با بازگشت «دونالد ترامپ» به کاخ سفید، این خطر وجود دارد که حمایت ایالات متحده کاهش یابد.
بر اساس این گزارش، گرچه نگرانی از کاهش حمایت‌های آمریکا در دوره ترامپ افزایش یافته، اما نارضایتی از کم‌کاری اروپا در ائتلاف ناتو چندین سال است که در ایالات متحده تشدید شده است. اروپا چندین سال فرصت داشته تا سرمایه‌گذاری در قدرت دفاعی خود را افزایش دهد. کشورهای قاره سبز پس از آغاز جنگ اوکراین، آخرین زنگ هشدار برای تقویت قوای دفاعی خود را شنیدند، اما باز هم ترجیح دادند به ایالات متحده متکی باشند. حال که احتمال کاهش یا توقف حمایت‌های نظامی آمریکا از اروپا افزایش یافته است، فارن افرز تاکید دارد که رهبران قاره سبز دیگر نمی‌توانند واشنگتن را مقصر بدانند.
فارن فرز با تاکید بر اینکه اروپا باید راهبردی یکپارچه برای تضمین صلح و ثبات این قاره پیدا کند، حمایت اقتصادی و نظامی فوری از اوکراین، ایجاد یک صنعت دفاعی یکپارچه در اروپا و افزایش مشارکت در ائتلاف ناتو را برای اروپا ضروری می‌داند.

با آغاز جنگ جهانی دوم، امنیت اروپا به‌عنوان یکی از منافع اساسی ایالات متحده در نظر گرفته می‌شد و آمریکا می‌دانست تنها با حمایت از ثبات و صلح در اروپا می‌تواند قدرت خود را در سطح جهان گسترش دهد. این همکاری در طول جنگ سرد تقویت شد و در سال ۱۹۴۹ با تشکیل ائتلاف ناتو، اروپا توانست زیر چتر امنیتی آمریکا به پیشرفت و بازسازی خود ادامه دهد.

🌿 ثبات نسبی پیش آمده باعث شد بسیاری از کشورهای اروپایی هزینه‌های دفاعی خود را کاهش دهند و فکر کنند که جنگ برای همیشه از قاره سبز رخت بربسته است. ارتش‌های اروپایی بر مداخله نظامی در کشورهای خارجی متمرکز شدند و توانایی دفاع از سرزمین خود را نادیده گرفتند. از سوی دیگر، حضور بی‌ثمر ایالات متحده در درگیری‌های پرهزینه در غرب آسیا منابع این کشور را به شدت کاهش داد.
این در حالی بود که رفته‌رفته روسیه و چین نظم جهانی تک‌قطبی ایالات متحده را به چالش کشیدند و «شی جینپینگ» رئیس‌جمهور چین که در سال ۲۰۱۲ روی کار آمد، عزم خود را برای قرار گرفتن در جایگاهی برابر با ایالات متحده جزم کرد.
به گزارش رسانه آمریکایی، شاید ترامپ با جدی‌ترین لحن خواستار افزایش مشارکت کشورهای اروپایی در ناتو شده، اما آنچه اروپایی‌ها دیر متوجه شدند این بود که نارضایتی از وابستگی بیش از حد قاره سبز به ایالات متحده در زیرساخت‌های سیاسی جریان‌های مختلف در آمریکا نهادینه شده است، تا جایی که حتی «باراک اوباما» رئیس‌جمهور اسبق ایالات متحده نیز به لزوم خروج آمریکا از اروپا و غرب آسیا برای تمرکز بر منطقه ایندوپاسیفیک تاکید کرده بود.

🌿 اروپایی‌ها در سال ۲۰۱۶ با روی کار آمدن ترامپ به پایان دوره ریاست‌جمهوری او امید بسته بودند. گرچه در دولت بایدن با آغاز جنگ اوکراین حمایت ایالات متحده از اروپا بار دیگر افزایش یافت، اما به گزارش فارن افرز، این افزایش موقتی بود و تمامی سیاستمداران ارشد آمریکایی از احزاب مختلف خواستار افزایش استقلال اروپا و کاهش وابستگی...👇
لینک متن کامل ترجمه مقاله در ایسنا
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

24 Nov, 17:37


🌎 فشار بی‌سابقه حزب‌الله بر اسرائیل برای پذیرش آتش‌بس

تصاویر حملات موشکی به تل‌آویو

یکی از علل افزایش این فشارها آن است که موشک‌های مقاومت نه فقط شمال فلسطین بلکه تل‌آویو را نیز هدف قرار می‌دهد.
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

24 Nov, 16:34


سناتور آمریکایی: هر کشوری که حکم دادگاه بین المللی کیفری درباره دو جنایتکار جنگی را اجرا کند، توسط آمریکا تحریم خواهد شد.

لیندسی گراهام: اگر قرار است به دیوان کیفری بین‌المللی کمک کنید تا حکم بازداشت بی‌بی و گالانت را اجرا کند. من شما را تحریم خواهم کرد. شما باید بین آمریکا و دادگاه، یکی را انتخاب کنید

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

24 Nov, 07:41


🌎 شاهکار ناترازی انرژی ایران

✍️ غلامرضا مصدق
@gh_mosaddegh

🌿 رتبه ايران از حیث دارا بودن ذخائر نفت بعد از ونزوئلا و عربستان مقام سوم و در ذخائر گاز بعد از روسيه مقام دوم جهان است. در مجموع ایران با دارا بودن یک مقام دومی در گاز و سومی در نفت در بین همکلاسهای نفتی و گازی خود شاگرد اول کلاس است. مثل دانش آموزی که داراي دو نمره ۱۹ و ۱۷ است، با معدل گیری، رتبه اول كلاس را بدست آورده، جایگاهی بی بدیل و رشک برانگیز برای ۱۹۳ کشور موجود جهان.

🌿 شاگرد اول گاز و نفت داستان ما، در سالهای قبل به تدریج بازارهای صادراتی نفت و گاز خود را به رقبا واگذار کرد، در سالهای اخیر، در زمستان گاز و در تابستان برق برای مصرف خود نداشت، امسال به وضعیتی رسیده که در فصل نسبتا معتدل پائیز، کمبود برق، گاز، بنزین، گازوئیل و مازوت را توأمان برای مصرف داخلی دارد!! الان به خاموشی نوبتی رسیدیم با سردتر شدن هوا گاز واحدهای صنعتی قطع خواهد شد و اگر گاز تولیدی در زمستان امسال فقط کفاف گرم کردن منازل و ادارات را بدهد، با وجود تعطیلی یا نیمه تعطیلی بخش صنعت باید دعا کنیم که حداقل گاز منازل قطع نشود. متاسفانه همه شواهد و قرائن نشان میدهد روند فعلی کاهش تولید و افزایش تقاضا در آینده هم استمرار خواهد داشت و چه بسا سال آینده با تعطیلی نسبتاً کامل صنعت حتی گاز و برق كافي برای مصرف منازل هم وجود نداشته باشد.

🌿 اینکه روی اقیانوسی از نفت و گاز قرار داشته باشی، اما در تامین انرژی برای روشنائی و گرم کردن خانه های خود در قرن ۲۱ مشکل داشته باشی، شاهکاری بی بديل در حكمراني است که باید در کتاب رکوردهای گینست ثبت شود!!! این ناترازی در کوتاه مدت با واردات و در بلند مدت با سرمایه گذاری خارجی مقدور است، که فعلا نه پولی برای واردات موجود است و نه به دليل وجود تحريم هاي بي پايان و سیاست خارجی موجود رغبتی در سرمایه گذار خارجی برای اینکار وجود دارد.

🌿 تحلیل رفتن تدریجی و لاینقطع صنعت نفت و گاز کشور، فقط مختص به اين بخش نيست، همين مشكلات به اشكال ديگر در، صنعت خودرو، بانكداري، صندوقهاي بازنشستگي، هواپیمائی، محيط زيست و غيره وجود دارد، اين ناكارآمدي ها نتیجه عملکرد این دولت (به معناي هيئت دولت) و آن دولت در گذشته و حال نیست، ناترازي انرژي فقط یکی از جلوه های ناكارآمدي حاصل از شيوه حكمراني است که با مديريت معقول و دو دوتا چهارتای اقتصادی معمول دنیا فرسنگها فاصله دارد. راه برون رفت از اين وضعيت رفتن به سوي حكمراني منطقی اقتصادی مشابه همه كشورهاي توسعه يافته است، که فعلاً در افق نشانه ای از آن دیده نمی شود.
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

23 Nov, 16:33


🌎 محبوب‌ترین سیاستمداران از نظر مردم آمریکا

1⃣ اوباما
2⃣ ترامپ
3⃣ کامالا هریس
4⃣ رابرت کندی
5⃣ ایلان ماسک
6⃣ بایدن
7⃣ تیم والز، معاون هریس
8⃣ جی‌دی ونس، معاون ترامپ
9⃣ ویوِک راماس‌ومی، سرمایه‌دار
🔟 مارک روبیو, وزیرخارجه ترامپ
5⃣1⃣ بنیامین نتانیاهو ❗️

🔹 نظرسنجی جدید هاروارد-هریس نشان می‌دهد اوباما در رتبه اول و ترامپ در رتبه دوم محبوب‌ترین شخصیت‌های سیاسی بین مردم آمریکا هستند.

🔹پایین‌تر بودن رتبه بایدن از ایلان ماسک و همچنین پایین‌تر بودن رتبه مایک جانسون از نتانیاهو و البته قرار گرفتن پوتین در آخر این لیست، از جالب‌ترین نکات این نظرسنجی است.

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

18 Nov, 16:34


🌎 دشمن انرژی‌های پاک، وزیر انرژی ترامپ می‌شود

🌿 ترامپ «کریس رایت» را که منکر «انرژی پاک» و «بحران اقلیمی» شده است، به عنوان وزیر انرژی در دولت جدید خود معرفی کرد.

🌿 رایت مدیرعامل شرکت «لیبرتی انرژی» است که به شرکت‌هایی که در زمینه استخراج نفت شیل فعال هستند، کمک کرده و نقش قابل توجهی در افزایش تولید سوخت‌های فسیلی در آمریکا داشته است.

🌿 رایت یک سال پیش در نوشته‌ای در شبکه اجتماعی «لینکدین» «بحران اقلیمی» را انکار کرد و نوشت: هیچ بحران اقلیمی وجود ندارد و البته در موضوع انرژی در بحبوحه انتقال به یک مرحله جدید قرار نداریم. وی افزود که «عبارت آلودگی کربنی، ظالمانه است» زیرا حیات به دی‌اکسید کربن وابسته است.

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

18 Nov, 11:29


♦️اخبار لحظه‌ای
♦️روندهای داغ
♦️پایش اندیشکده‌های جهانی

با روندنگار، از هیچ تحول بین‌المللی جا نخواهید ماند

⭕️ @Ravandnegarr
⭕️ https://t.me/+7KNEY-7Ng_02OGRk

مطالعات راهبردی آمریکا

18 Nov, 11:28


تبلیغات پذیرفته می‌شود

مطالعات راهبردی آمریکا

18 Nov, 07:41


🌎 آیا ترامپ می‌تواند برای بار سوم هم رئیس‌جمهور شود؟
آیا ترامپ می‌تواند در انتخابات ۲۰۲۸ نامزد شود؟

دکتر اسفندیار خدایی

🔹 خیر، ترامپ نمی‌تواند در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۸ نامزد شود و برای سومین بار رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا شود.

🔹 مطابق متمم ۲۲ قانون اساسی آمریکا مصوب ۱۹۵۱، هیچ کس نمی‌تواند بیش از دو دوره رئیس‌جمهور شود. فرقی ندارد که این دو دوره متوالی یعنی پشت سر هم باشد یا متناوب و با فاصله باشد مثل مورد ترامپ.

آیا ترامپ می‌تواند مثل برخی کشورها، قانون را تغییر دهد و باز هم نامزد دور سوم شود؟

🔹 برای تغییر این قانون باید اولاً دو سوم اعضای کنگره شامل هر دو مجلس یعنی سنا و مجلس نمایندگان تصویب کنند؛ و ثانیاً سه‌چهارم یا ۷۵ درصد ایالتها یعنی ۳۴ از ۵۰ ایالت آمریکا هم تصویب کنند و این در شرایط موجود غیر ممکن است. چون جمهوریخواهان حامی ترامپ نه در مجلس نمایندگان نه در سنا و نه در مورد ایالتها چنان اکثریتی ندارند. دموکراتها قطعاً مخالفت خواهند کرد و بسیاری از جمهوری‌خواهان هم بعید است از تغییر این قانون حمایت کنند. لذا احتمال تغییر قانون وجود ندارد و این دوره چهار ساله آخرین دوره حضور ترامپ در کاخ سفید است و نمی‌تواتد در سال ۲۰۲۸ نامزد ریاست‌جمهوری شود.
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

17 Nov, 07:41


🌎 نبرد ترامپ با آینده سبز در پروژه ۲۰۲۵

امید نثاری
دانشجوی دکتری سیاست گذاری عمومی

🌿 اندیشکده‌های آمریکا در سیاست‌گذاری نقش ویژه‌ای دارند و به‌عنوان پلی میان گفتمان‌ها و قدرت محسوب می‌شوند. از جمله این اندیشکده‌ها، بنیاد هریتیج است که نقش مهمی در روی کار آمدن مجدد ترامپ و ترسیم سیاست‌های آینده او دارد. این اندیشکده یک دستور کار ۹۲۰ صفحه‌ای به نام "پروژه ۲۰۲۵" تهیه کرده که در آن ۳۰۰ بار نام ترامپ آمده است. بیش از ۴۵ سازمان راست‌گرا و صدها محافظه‌کار از برجسته‌ترین مقامات سابق دولت ترامپ در تهیه آن نقش داشته‌اند.

🌿 در بخش مرتبط با محیط‌زیست و انرژی، این گزارش پیشنهاد می‌کند دولت فدرال راهبردهای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای را کنار بگذارد. از جمله این توصیه‌ها، محدود کردن آژانس حفاظت از محیط‌زیست (EPA) و تجزیه و کوچک نمودن اداره ملی اقیانوسی و جوی (NOAA) است. بنیاد هریتیج گزارش‌های این سازمان‌ها را برای رفاه آینده آمریکایی‌ها مضر می‌داند. پروژه ۲۰۲۵ توصیه می‌کند محدودیت‌های حفاری نفت که توسط اداره مدیریت زمین اعمال شده است، لغو شود.

🌿 مدیر مرکز انرژی هریتیج، دیانا فورشت راث است. او منکر نقش عامل انسانی در تغییرات آب و هوایی است و در مقاله‌ای که برای فوربس نوشته، استدلال می‌کند که غرب باید برای کمک به فقرا، همه کشورها را به استفاده از سوخت‌های فسیلی و گاز طبیعی تشویق کند. فورشت راث از موسسه تحقیقات سیاست منهتن که یک اتاق فکر است، کمک‌های مالی دریافت کرده بود. غول نفتی Koch Industries یکی از تأمین‌کنندگان مالی اندیشکده موسسه تحقیقات سیاست منهتن است.

🌿 بخش آب و هوای پروژه ۲۰۲۵ توسط چندین نفر از جمله گوناس کارا نوشته شده که قبلاً معاون مدیر دفتر هوا و تشعشع آژانس حفاظت از محیط‌زیست و معمار اصلی خروج آمریکا از توافق پاریس بود. شخص دیگر برنارد مک نومی است که به شرکت‌های طرفدار سوخت‌های فسیلی مشاوره می‌دهد.

🌿 در حوزه سیاست‌گذاری، یکی از پارامترهای موفقیت یک سیاست، در نظر گرفتن اجرای "پایین به بالا" (Bottom-Up)  در اخذ یک خط مشی است که نشان می‌دهد ذی‌نفعان محلی و مجریان چقدر در پیاده شدن موفقیت‌آمیز یک سیاست اهمیت دارند. با توجه به این مسئله، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در آمریکا غیرمتمرکز و به‌صورت ایالتی است. ایالت کالیفرنیا ۳۴ درصد انرژی خورشیدی در آمریکا را تولید می‌کند و تگزاس رتبه اول در انرژی‌های بادی و رتبه دوم در انرژی‌های خورشیدی را دارد. شواهد نشان می‌دهد فرمانداران ایالت‌ها حتی اگر جمهوری‌خواه باشند، ملاحظات ایالتی را در سیاست‌های صنعتی بر ملاحظات فدرال ترجیح می‌دهند.

🌿 ترامپ در سال ۲۰۱۸ تعرفه ۳۰ درصدی بر پنل‌های وارداتی خورشیدی بست، اما صنعت تولید انرژی خورشیدی تسلیم نشد و شروع به افزایش تولید داخلی کرد. در این زمینه، با ابتکارات ایالت‌های مختلف مانند کالیفرنیا، شکست‌های اولیه ناشی از تعرفه‌های ترامپ بهبود پیدا کرد. آزمایشگاه ملی انرژی‌های تجدیدپذیر آمریکا مسابقه جایزه خورشیدی ساخت آمریکا را ایجاد کرد و در ژوئن ۲۰۱۸ مبالغ مختلفی  تا صد هزار دلار به امیدوارکننده‌ترین طرح های سلول‌های خورشیدی اهدا کرد.

🌿 اگر میزان موفقیت بخش آب و هوایی پروژه ۲۰۲۵ را در سطح جهانی ارزیابی کنیم، لازم است بُعد تطبیقی (Adaptive Policies) خط مشی توصیه شده را در نظر بگیریم که بر انعطاف‌پذیری و قابلیت تطبیق سیاست‌ها با شرایط متغیر محیطی تأکید دارد. پروژه ۲۰۲۵، ارزیابی واقع‌بینانه‌ای از حرکت جهان به سمت انرژی‌های پاک ندارد و فناوری پیشرفته و ذی‌نفعان متکثر آن را در نظر نگرفته است. از سوی دیگر، توصیه‌های آن مغایر با سیاست‌های انرژی اتحادیه اروپا و چین است و حتی مخالفانی از درون حزب جمهوری‌خواه نیز خواهد داشت.عدم تطبیق پروژه ۲۰۲۵ با پیشرفت‌های فناوری و تغییرات بازار از جمله چالش های آن در سطح جهانی است. سرمایه‌گذاری جهانی در انرژی‌های پاک در سال ۲۰۲۳ به رقم ۶۱۹ میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال ۲۰۱۹ که ترامپ از پیمان آب و هوایی خارج شد، ۵۵ درصد رشد داشته است.

🌿 اگرچه هنوز سهم انرژی‌های تجدیدپذیر نسبت به انرژی‌های فسیلی کمتر است، اما توسعه فناوری و رشد این انرژی‌ها به نقطه بی‌بازگشتی رسیده است. به عنوان نمونه، ۳۰ درصد از تولید برق جهان توسط انرژی‌های تجدیدپذیر انجام می‌شود و ۱۶.۲ میلیون شغل متناسب با این صنعت در سراسر جهان ایجاد شده است، ۴۰ درصد این مشاغل در اختیار زنان است که از اشتغال زنان در صنعت سوخت‌های فسیلی بیشتر است.

🌿 در نهایت، اگرچه روی کار آمدن ترامپ روزهای سختی برای صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر مخصوصاً درون آمریکا خواهد داشت و ممکن است به‌طور موقت سرعت رشد این صنعت را کاهش دهد، اما نمی‌تواند آن را متوقف کند و در بلندمدت نیز تأثیری بر روند رو به رشد آن نخواهد داشت
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

16 Nov, 19:54


دیدار ایلان ماسک با سفیر ایران در سازمان ملل
محور مذاکره:
یافتن راه حلی برای کمک به کاهش تنش میان جمهوری اسلامی و ایالات متحده آمریکا

مطالعات راهبردی آمریکا

16 Nov, 18:33


🌎 فرصت تاریخی ترامپ برای ایران
@noghteh3
🌿 عباس آخوندی، سیاستمدار و استاد دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران اظهار کرد: از سال 84 از تاریخ بیرون افتادیم و مفهوم دولت مدرن که در جهان تثبیت شده بود را کنار گذاشتیم.

🔹او بیان کرد: جریان ترامپ با پدیده جهانی شدن و آزادی مطلق تجارت مخالف است و بیشتر به دنبال این هستند که ثروت جهان را به سمت خود جذب کنند.

🔸آخوندی بازگشت ترامپ به عرصه قدرت را فرصت برای ایران دانست و گفت: ایران با آمریکا ارتباط تجاری ندارد و بعد از جنگ اوکراین، ارتباط ایران با اروپا که بخشی از تکنولوژی را از آن دریافت می‌کرد و از سویی بخشی از مشتری بازار ایران بود را از دست داد.

🔹او تاکید کرد: فرصت دوگانه‌ای که بعد از پیروزی ترامپ در انتخابات ایجاد می‌شود و شکاف بین اروپا و آمریکا فرصتی تاریخی برای ایران است که به نفع اقتصاد ایران باید از آن استفاده کنیم.

🔸این سیاستمدار افزود: قطعا مساله اصلی ترامپ چین خواهد بود و این کشور اصلی‌ترین مساله تجارت خارجی آمریکا می‌شود، با این حال چین می‌تواند فرصت بهتری نسبت به گذشته برای ایران شود.

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

16 Nov, 12:29


☑️ملتی که تاریخ نخواند محکوم به تکرار آن است.

🏛در اینجا مطالبی که هیچ جا نخوانده اید از تاریخ ایران و جهان نوشته می شود.


🛎به ما بپیوندید👇👇
🌐
کانال مطالب تاریخی
@matalebtarikhim
@matalebtarikhim
@matalebtarikhim

مطالعات راهبردی آمریکا

16 Nov, 12:28


ساعت تبادل

مطالعات راهبردی آمریکا

16 Nov, 08:13


🌎 چرا سند چشم‌انداز ۲۰ ساله کشور شکست خورد؟

دکتر مهران صولتی

🌿 ۱۳ آبان‌ماه ۱۳۸۲ سند چشم‌انداز بیست‌ساله جمهوری اسلامی در دولت محمدخاتمی به تصویب رسید و دو سال بعد در دولت محمود احمدی‌نژاد وارد فاز اجرایی شد. مطابق این سند قرار بود ایران تا سال ۱۴۰۴ به جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه با هویت اسلامی و انقلابی دست یابد. اما با گذشت بیش از بیست سال از ترسیم این افق نه تنها اهداف اعلام شده محقق نشده بلکه با یکه‌تازی عربستان و ترکیه در منطقه ایران به جایگاه‌های بسیار پایین‌تری در مقایسه با ظرفیت‌های فراوان خود رضایت داده است. اما چرا این سند دچار شکستی این‌چنین فاحش شد؟

🌿 خروج کشور از مدار توسعه: اگر چه تا انتهای دهه هشتاد کلیت شاخص‌های اقتصادی کشور در حال رشد بود ولی با اجرایی شدن تحریم فروش نفت و مبادلات بانک مرکزی ایران وارد دوره گمشده اقتصاد خود یعنی دهه ۹۰ شد. در همان ابتدا اگر‌چه نظام سیاسی با تن‌دادن به انتخاب حسن روحانی نشان داد که مایل به خروج از بن‌بست تحریم‌هاست ولی با عدم پای‌بندی به الزامات سیاسی- اقتصادی رفع تحریم‌ها، و خروج ترامپ از برجام کابوسی به نام دهه ۹۰ برای اقتصاد ایران رقم خورد.

🌿 مخاطرات توسعه‌یافتگی برای حکومت: طبقه متوسط موتور محرکه توسعه در جهان امروز به‌شمار می‌رود. طبقه‌ای که به تعبیر اینگلهارت از ارزش‌های بقا به ارزش‌های ابراز وجود گذر کرده و مطالبات جدیدی را مطرح می‌سازند. این طبقه اگر چه تا سال ۸۸ رشدی صعودی داشت ولی حضور گسترده آن در عرصه اعتراضات بعد از انتخابات این‌سال زنگ خطر را برای نظام سیاسی مستقر به صدا درآورد. بعد از آن بود که ایران در سایه تحریم‌ها و احساس خطر حکومت تجربه افول این نیروی اجتماعی توسعه‌گرا را به چشم دید.

🌿 فقدان پای‌بندی به الزامات توسعه: توسعه‌یافتگی در جهان امروز نه امری تصادفی بلکه عمیقا مبتنی بر قواعدی مانند رفتار سیاسی محاسبه پذیر، روابط سازنده با دنیا، قائل بودن به نظم اقتصاد‌بنیاد، و تولید فزاینده ثروت ملی است‌. اما آن‌چه تاکنون از جمهوری اسلامی دیده‌ایم فقدان آشکار وفاداری به این الزامات بوده است. همان نظام سیاسی که با تکیه بر استثناگرایی به‌جای قاعده‌گرایی، آرمان‌‌‌طلبی به‌جای واقع‌نگری، حضور نظامی به‌جای حضور اقتصادی، و انگاره‌های ایدئولوژیک به‌جای داده‌های علمی می‌کوشد تا بی‌اعتنا به ظرفیت‌های خود داعیه حاکمیت نظم جدیدی را در جهان امروز داشته باشد.

غلبه روایت‌ها بر واقعیت‌ها:
جمهوری اسلامی در طول حیات خود بیش از ساختارها بر کنش‌ها، و بیش از واقعیت‌ها بر روایت‌ها تاکید داشته است. همان اراده‌گرایی که بیش از همه در نگارش سند چشم‌انداز هویداست. این‌که چگونه می‌توان با تکیه بر مجموعه‌ای از آرزوها و بدون ترسیم سازوکاری از تحول در سیاست داخلی و خارجی متناسب با فرآیندهای پرشتاب جهانی داعیه دستیابی به جایگاه اول منطقه در همه حوزه‌ها را داشت بیش از همه ناشی از شناخت اندک از ظرفیت‌های حکم‌رانی در ایران کنونی است. امری که موجبات ناکارآمدی فزاینده در دهه‌های اخیر را فراهم آورده است.
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

15 Nov, 16:23


🌎 علی لاریجانی در لبنان: هر موضعی که دولت لبنان و مقاومت لبنان بپذیرد، ایران هم می پذیرد. ایران به دنبال حل مسائل است. آنهایی که به هم میزنند نتانیاهو و دار و دسته‌ی او هستند. دوستان و دشمنانتان را بشناسید.
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

15 Nov, 12:32


اوّلین واکنشهای رسانه‌ای به دیدار ماسک با سفیر ایران در سازمان ملل

@usgelections

مطالعات راهبردی آمریکا

15 Nov, 07:33


🌎 یونانیزه شدن ایران
صندوق‌های بازنشستگی، بمب ساعتی اقتصاد ایران

 @pouriabakhtiari
یونان، کشوری که مهد فلسفه، هنر، فرهنگ و… بود و از آب و هوای جذاب مدیترانه‌ای بهره می‌برد، در اثر بی تدبیری دولتمردانش کاملا ورشکسته شد!

نکته دردناک اینجاست که ما نیز در ایران راه زیادی تا یونانیزه شدن نداریم و ناچار به فروش چند جزیره شد. صندوق‌های بازنشستگی بمب ساعتی اقتصاد ایران است که دیر یا زود منفجر خواهد شد و صدای انفجار آن را همگی‌ خواهیم شنید./اکوتوپیا

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

14 Nov, 17:42


🌎 ملاقات بایدن با ترامپ در‌کاخ سفید

بایدن: به ترامپ تبریک میگم و تلاش می‌کنم که در جهت انتقال قدرت به شما و آنچه نیاز هست انجام دهیم.
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

14 Nov, 16:33


🌎 عراقچی: باید مدیریت کنیم تا هزینه‌های اختلافات ایران و آمریکا کاهش یابد
@indypersian
🌿 عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی روز چهارشنبه ۲۳ آبان و پس از جلسه هیات دولت به خبرنگاران گفت: «بعضا اختلافاتی که با آمریکا داریم بسیار اصولی و مبنایی است و ممکن است حل شدنی نباشد، ولی باید مدیریت کنیم تا هزینه‌های آن و تنش‌ها کاهش یابد».

🌿 از زمان پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و با افزایش احتمال از سرگیری سیاست «فشار حداکثری»، مقام‌های دولت پزشکیان از ضرورت انطباق با شرایط جدید سخن می‌گویند.

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

14 Nov, 10:31


🌎 کنگره در دست جمهوری‌خواهان ماند

🌿 نیویورک‌تایمز خبر داده که طبق آخرین نتایج شمارش آرای مجلس نمایندگان آمریکا، جمهوری‌خواهان با کسب ۲۱۸ کرسی توانستند کنترل کنگره را در اختیار خود حفظ کنند. در انتخابات پیشین کنگرهٔ آمریکا جمهوری‌خواهان ۲۲۲ و دموکرات‌ها ۲۱۳ کرسی کسب کرده بودند.

مطالعات راهبردی آمریکا

14 Nov, 07:40


🌎 هفت بازندەی بزرگ بازگشت ترامپ

صلاح‌الدین خدیو

🌿 یک روزنامەی روسی با اشاره به پیش بینی ناپذیری ترامپ نوشته: او مانند یک موشک هدایت نشده است و می تواند به هر سویی روانه شود!
اگر توصیف درست موسکوسکی کومسوملت را با این ملاحظه همراه کنیم که ترامپ مانند پرتابەهای ابتدایی حماس است که بالاخره به سوی جایی هدف گیری می شود، می توان موارد ذیل را پیش بینی کرد:

1⃣ ایران باید خود را برای راند دوم مشت زنی با ترامپ آماده کند. به احتمال غالب ترامپ نه تنها به سیاست تحریم و فشار حداکثری علیه تهران بر می گردد، بلکه دست دوقلوی سیاسی اش در اسرائیل را هم بازتر می کند. این به معنای بیش تر شدن احتمال یک جنگ گسترده و فراگیر میان تهران و تل آویو خواهد بود.

2⃣ به احتمال زیاد اوکراین خنجری بزرگ از پشت خواهد خورد. پوتین که از انتخاب ترامپ دست از سر نمی شناسد برای گفت و گو با ترامپ به قصد خلل در جبهەی متحد غرب علیه خود بی تابی می کند. دور از ذهن نیست که ترامپ راه حلی غیرمنصفانه برای جنگ اوکراین با محوریت در اشغال ماندن بخشی از خاک آن را در ذهن داشته باشد. چیزی که آرزوی روسیه و طناب نجات آن از باتلاق کنونی است.

3⃣ اروپا سومین بازندەی بزرگ بازگشت تاریخی ترامپ است.
سیاست اول آمریکا بعد جهان، در درجەی نخست علیه ناتو و اتحادیەی اروپاست.
کاهش تعهدات واشنگتن برای دفاع از اروپا در کنار پایان بدفرجام احتمالی جنگ اوکراین، ستون های امنیتی و نظامی این اتحادیه را به لرزه در می آورد. جنگ تجاری با چین هم می تواند به تضعیف توان اقتصادی کشورهایی چون آلمان، فرانسه و بریتانیا بینجامد.
در یک جنگ اقتصادی فرضی افزایش هزینەی تمام شدەی ‌کالاهای چینی با وجود عقب ماندن کشورهای مزبور از تولید فناوری های نوین که عمدتا در اختیار آمریکا و چین است، به رکودی مضاعف در اروپا منجر می شود.

4⃣ تایوان که چندین سال است با بیم و هراس چشم از تنگەی مقابل خود با چین بر نمی دارد، وارد یک دورەی چهار سالەی وحشت مضاعف خواهد شد. جنگ تجاری ترامپ با پکن به معنای سرسختی سیاسی بیشتر در قبال آن نیست. بلکه نشانەی معاملاتی تر شدن روندهای سیاسی و کاهش توجه آمریکا به هنجارهای لیبرالی و دمکراتیک است. تایوان از حالا می تواند خود را در فهرست قربانی های بعدی ببیند.

5⃣ کردهای سوریه که با رنج و فداکاری بسیار توانستند از آب گل آلود خاورمیانه در دورەی جنگ های داخلی سوریه و عراق، یک شاه ماهی بزرگ صید کنند، با نگرانی به بازگشت ترامپ می نگرند.
تاجری بزرگ با انباشته ای اندک از تاریخ و سیاست، زبان رجب طیب اردوغان را بهتر می فهمد تا سیاستمداران پارتیزان چون الهام احمد و مظلوم کوبانی.

6⃣ کرەی زمین دیگر بازندەی بازگشت ترامپ است. کسی که گرمایش زمین را نمی پذیرد و پیمان تغییرات آب و هوایی پاریس را ترفندی علیه اقتصاد آمریکا می بیند. ترامپ در این چهار سال هیچ فرصتی را برای مخالفت با تعهدات دولت بایدن در این باره از دست نداده.
با انتخاب ترامپ بلافاصله  ارزش سهام شرکت های فعال در آب و هوای پاک و انرژی های تجدید پذیر کاهش یافت، به عبارتی ترامپ یعنی گرم شدن سیاره با سرعتی بیشتر.

7⃣ یک بازندەی احتمالی دیگر سیستم دولت - ملت است. وجود ایلان ماسک و پیتر تیل دو کارآفرین میلیاردر در کمپین ترامپ لحظەای سرنوشت ساز در تاریخ جهان است. افزایش سریع و خیره کنندەی نرخ سهام شرکت های آنان پس از پیروزی ترامپ بیانگر اهمیت این رخداد است: لحظەای کە مترادف عناوینی چون ازدواج قدرت و ثروت، اتحاد اوباش و نخبگان و پیروزی سرمایه داری نظارتی بر اشکال کلاسیک آن است. تیل و ماسک به عنوان کارآفرینان لیبرال و پیشتاز در فن آوری های نوین اکنون فرصتی بی نظیر یافته اند که امپراتوری های مالی جهانی خود را فراتر از مرزها و اختیارات دولت ها گسترش دهند.
گسترش و کاربرد  مواردی چون ارز دیجیتال، شبکه های اجتماعی و هوش مصنوعی با سرعتی بیشتر فراگیر و از قوانین داخلی کشورها هم کاری بر نخواهد آمد.
به زودی به مرحله ای می رسیم که باید بپرسیم ایلان ماسک مهم تر است یا رئیس جمهور آمریکا؟
پوتین و شی و دبیرکل اتحادیەی اروپا که جای خود دارند!

مطالعات راهبردی آمریکا

13 Nov, 20:05


🌎 پزشکیان: فیلترینگ باعث رانت‌خواری در فروش فیلترشکن شده است

مسعود پزشکیان در جلسه با اعضای هیئت دولت گفته است، فیلترینگ نه تنها مشکلی از کشور حل نکرده است بلکه "علاوه بر بدتر کردن شرایط" باعث ایجاد "رانت‌خواری در فروش فیلترشکن" و "ایجاد نارضایتی برای مردم" شده است.

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

13 Nov, 17:01


🌎 مهره‌های کلیدی ترامپ
@US_REVIEW
🌿 سوزی وایلز، که پیش از این مدیریت کارزارهای انتخاباتی ترامپ را بر عهده داشت، به سمت رئیس دفتر او منصوب شد.

🔹لارا ترامپ در مقام نایب‌رئیس کمیته ملی جمهوری‌خواهان، نقش پررنگی در جذب منابع مالی و ارتباط با رأی‌دهندگان داشته است.

🔹دانا وایت، رئیس سازمان UFC که از دوستان قدیمی ترامپ به شمار می‌رود، در جلب نظر رأی‌دهندگان جوان موفق عمل کرده است.

🔹لیندا مک‌مان، که پیش‌تر ریاست اداره کسب‌وکارهای کوچک را بر عهده داشت، به عنوان مشاور در تیم انتقالی حضور دارد.

🔹استیون میلر که به سیاست‌های سختگیرانه مهاجرتی مشهور است، احتمالاً نقش کلیدی در تدوین سیاست‌های مهاجرتی دولت جدید خواهد داشت.

🔹ریچارد گرنل، سفیر پیشین آمریکا در آلمان، که به شدت ایران ستیز است، از گزینه‌های اصلی وزارت امور خارجه به شمار می‌رود.

🔹رابرت اف. کندی جونیور قول داده در شکل‌دهی سیاست‌های بهداشتی نقش داشته باشد.

🔹بروک رولینز، مسئول پیشین سیاست داخلی، همچنان هدایت مؤسسه «سیاست نخست آمریکا» را در دست دارد.
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

11 Nov, 08:12


🌎 تراژدی عشق یکطرفه ما و روسیه

✍️غلامرضا مصدق
@gh_mosaddegh

🌿 شادروان خانم سوسن خواننده کوچه بازاری قبل از انقلاب، ترانه معروفي داشت که ترجیع بند آن این بیت بود " آخه عشق يكسره مايه دردسره ". حالا حكايت عشق يكسره ما و روسيه است كه هر روز دردسر جديدي براي ما ايجاد مي‌كند.

🌿 لاینقطع بر فهرست بلند بالاي بي وفائی هاي مكرر معشوقه روسي ما، موارد جديدي اضافه ميشود، آخرين آنها، یکی سکوت در برابر حمله اسرائیل به ایران است و‌ دیگری طرح ايجاد كريدور زنگزور بين نخجوان و سرزمين اصلي كشور آذربايجان از طريق مرز ما با ارمنستان است. سکوت در مقابل حمله اسرائیل را فعلاً رها می کنیم و به کریدور زنگزور می پردازیم. در حال حاضر ما از دو مسيرِ ارمنستان و تركيه با اروپا ارتباط زميني داريم، با ايجاد اين كريدور، ارتباط زميني ما با اروپا منحصر به تركيه خواهد شد. به زبان ساده منبعد ارتباط زميني ما با ارمنستان مستلزم عبور از كريدور نخجوان و آذربايجان خواهد شد. با توجه به روابط استراتژيك و عمیق آذربايجان و تركيه، هر گاه با تركيه روابطمان به هر دليلي شكرآب شود، دو كشور مذكور براحتي ارتباط زميني ما با اروپا را قطع مي كنند. قطع درآمد فعلی ایران از ترانزیت کالا و مسافر نخجوان - آذربایجان، از بین رفتن مرز ما و ارمنستان، ایجاد يك راه زميني و دريائي جديدِ ارزانتر، کوتاهتر و مطمئن تر براي تركيه به عنوان رقيب اقتصادي ما به قفقاز، روسيه، درياي خزر و آسياي ميانه، فقط بخشي از تبعات ايجاد اين كريدور است. اين اقدام ١٠٠٪؜ در جهت  تامین منافع، روسیه، ترکیه و آذربایجان و ١٠٠٪؜ بر ضد منافع ایران است.

🌿 به دليل اهمیت موضوع برای امنیت ملی ایران و حساسيت بالاي اين اقدامِ آذربايجان و با توجه به نفوذ تاريخي روسيه در قفقاز، قطعاً بدون حمايت و همدلي اين كشور با آذربايجان و تركيه، امكان ايجاد آن وجود نخواهد داشت. سوابق خنجر از پشت زدنهاي مكرر روسيه به ایران و با وجود عشق يكطرفه في مابين ما و آنها به احتمال قريب به يقين، اين اتفاق شوم به وقوع خواهد پیوست. ضمناً با توجه به روابط گسترده آذربایجان و اسرائیل، از نقش این کشور در این موضوع هم نباید غافل شد. 

🌿 چرا پوتين در اين همه سال مدام با كارت ما با رقبا و دشمنانش بازي مي كند و با اينكه از اين کارت آس همیشه منفعت برده است اما مدام در حال ضربه زدن به منافع ملي ماست؟ جواب ساده است، سياستمدار با تجربه و دنيا ديده اي مثل پوتين كه با تدابير خود روسيه را از هرج و مرج ناشی از فروپاشي شوروي سابق نجات داد، بخوبي مي داند، استراتژي مقدس آمريكا ستيزي ايران تحت هيچ شرايطي قابل تغيير نيست و اگر بدترين مواضع حتي زير سوال بردن تماميت ارضي را عليه ايران اتخاذ كند، كاملاً مطمئن است نازكتر از گل به او گفته نخواهد شد، چون الزامات در اولویت اول بودن رسالت آمريكا ستيزي ما ايجاب مي كند در مقابل نامردي های مکرر او سكوت كنيم، هر چه باشد روسيه دشمن خوني آمربكاست، معروف است كه " دشمنِ دشمن من، دوست من است "، نتیجه اینکه با کنار گذاشتن استراتژی " نه شرقی نه غربی " و جایگزین کردن آن با استراتژی " نه غربي - فقط شرقي "، دست خود را در ميدان ديپلماسي حسابي بسته ايم. به اميد روزي كه ايران استراتژي متوازن، منطقی و كارآمد "هم شرقي و هم غربي" را در سياست خارجي خود اتخاذ كند.

مطالعات راهبردی آمریکا

10 Nov, 19:28


🌎 مسلمانان میشیگان به کی رای دادند؟

🔹 بر اساس نتایج انتخابات در ایالت میشیگان، جایی که مسلمانان آمریکایی در آن زندگی می کنند
🔹 59% به استاین( نامزد سوم)
🔹 22% ترامپ و
🔹 14% به هریس رای دادند.
🔹بایدن در انتخابات 2020 رای 71% مسلمانان را کسب کرده بود.
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

10 Nov, 16:32


🎧 خلاصه کتاب درباره آزادی

خلاصه‌‌ای از کتاب "درباره آزادی" نوشته جان استوارت میل
- چرا آزادی بر هر چیزی مقدم است و اولویت دارد.
- چگونه می‌توان در عین داشتن آزادی، آزادی دیگران را نیز تضمین کرد تا جامعه در یک تعادل به سر ببرد.

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

10 Nov, 07:54


🌎 ترامپ کاخ سفید را پس گرفت

مهدی تدینی
@tarikhandishi
🌿ترامپ برگشت. هیچ تردیدی در این نیست که این یکی از بزرگ‌ترین کامبک‌های تاریخ آمریکا بود. البته میل دارم بگویم: «ترامپ کاخ سفید را از کرونا پس گرفت.» اگر کووید در ماه‌های سرنوشت‌ساز گریبان آمریکا را نمی‌گرفت، بعید می‌دانم ترامپ شکست می‌خورد. کووید زلزله‌ای بود که صندلی را از زیر هر رئیس‌جمهوری در آمریکا می‌کشید. ترامپ هر کاری می‌کرد شکست می‌خورد. قضیه به نظام انتخاباتی آمریکا ربط دارد: به دلیل رقابت نزدیک دو حزب و شیوۀ الکترال، دهم درصد اهمیت می‌یابد و در چنین مبارزۀ نزدیکی یک بحران بزرگ و مهارناشدنی مثل کووید دست‌کم بین سه تا پنج درصد آرا را به هم می‌ریزد.

🌿 شاید بگویید ترامپ در ابتدای کووید سهل‌انگارانه عمل کرد، وگرنه شکست نمی‌خورد. اما نمی‌توان چنین گفت، زیرا همان اندازه که تدابیر سهلگیرانه نارضایتی ایجاد می‌کرد، تدابیر سختگیرانه هم با نارضایتی روبرو می‌شد. اگر ترامپ قرنطینۀ شدیدی اعمال می‌کرد، باز هم بازندۀ انتخابات بود، زیرا نارضایتی بخش دیگری را برمی‌انگیخت. اینکه ترامپ آن اوایل پس از شکست در انتخابات می‌گفت «به ویروس چینی باخته است»، بیراه نبود؛ گرچه لازم نیست به تئوری توطئه باور داشته باشیم؛ همین بیان واقعیات عینی کافی است.

🌿 آمریکا از زمان جنگ جهانی اول بازیگر تعیین‌کنندۀ جهان بوده است. اگر از منظر ایدئولوژی‌ها به جهان بنگریم، بزرگ‌ترین پرسش این است که چرا ایدئولوژی‌های ضدآزادی مانند فاشیسم و کمونیسم در آمریکا ظهور نکرد؟! اینکه آمریکا ــ برخلاف اروپا ــ هیچ‌گاه به کارخانۀ تولید توتالیتاریسم تبدیل نشد و ارتجاع فاشیستی و کمونیستی پدید نیاورد، ریشه در خاستگاه این کشور دارد و بحث گسترده‌ای می‌طلبد، اما دست‌کم با مشاهدۀ تاریخ و عینیات آن می‌توان فهمید که اگر آمریکا نبود، اروپا از فرانکنشتاین‌های توتالیتری که بر میز آزمایشگاه خود ساخته بود، کمر راست نمی‌کرد. کمونیسم و فاشیسم هر دو شورش اروپایی بودند: شورش علیه لیبرالیسم؛ علیه آزادی‌های فردی؛ علیه کاپیتالیسم و پیشرفت‌باوریِ انفجاری آن.

🌿 بنابراین آمریکا برای اروپا مانند لنگر عمل کرده است. بریتانیا برای نجات اروپا کافی نبود و دست‌تنها نه در برابر فاشیسم یارای مقاومت داشت و نه در برابر کمونیسم. لازم بود برادری از آن سوی آتلانتیک جلوی توتالیتاریسم‌های اروپای مرکزی و شرقی بایستد. این معادله همچنان عوض نشده است. نسبتی که میان اروپا و آمریکا وجود داشت، همچنان کم‌وبیش وجود دارد و در این میان آنچه خطرناک است این است که یک آمریکای منحصربه‌فرد کنار اروپا وجود نداشته باشد. ایرادی که بر دموکرات‌ها وارد است این است که به دنبال «اروپائیزه کردن آمریکا» هستند. اینکه اکثریت مطلق اروپایی‌ها هریس را به ترامپ ترجیح می‌دهند حکایت از همین دارد که این شکاف هویتی همچنان میان آمریکایی و اروپا وجود دارد. اروپای سوسیال‌دوست آمریکای کاپیتالیست را نمی‌فهمد و نمی‌خواهد. این شکاف نباید پر شود، زیرا اروپا از آزمون مدرنیته سربلند بیرون نیامده و نقاط تاریکی در کارنامه دارد. نه شخص ترامپ، بلکه کلیت جمهوری‌خواهان در این زمینه بهتر از دموکرات‌ها عمل می‌کنند و از اروپائیزه شدن آمریکا جلوگیری می‌کنند. آمریکا موتورخانۀ جهان است، بهتر است سکاندار آن مدافع هویت آمریکایی باشد. نفع اروپا هم در وجود همین شکاف است؛ گرچه در برابر آمریکا ژست روشنفکری بگیرد و نفهمد چقدر آمریکا در بهروزی خود و جهان مؤثر است.

🌿 در نهایت می‌رسیم به ما مردم ایران. چهار سال مثل برق گذشت. اگر قرار بر احیای برجام و جبران آسیب‌های تحریم بود، در طول چهار سال چهار بار می‌شد این کار را کرد. سیاست برجام از ابتدا پایۀ سست داشت زیرا نتیجۀ مذاکره با یک حلقۀ بسته از دموکرات‌ها بود. آمریکا فقط دموکرات‌ها نیست و دموکرات‌ها هم فقط حلقۀ اوباما نیستند. اگر کسی می‌خواهد با آمریکا معاهده‌ای ببندد، باید با دو جناح آمریکا ببندد، نه دولتی که با چند ده رأی الکترال می‌آید و می‌رود. هر توافقی با آمریکا باید با دو جناح آمریکا باشد و راه آن نیز این است که کنگره پشت آن باشد. نمی‌توان با کمک یک جناح و یک حلقه به جایی رسید.

🌿 سیاست جمهوری اسلامی نیز چنین چیزی  نیست. هریس هم می‌آمد، باز فرقی نمی‌کرد. وزیر خارجۀ دولت پزشکیان روز اول آب پاک را ریخت بر دست همه و گفت ما با آمریکا مشکل مبنایی داریم و مسئله فقط کم کردن از هزینه‌های این اختلاف است. قطعاً روزهای سختی در پیش است. وقتی برای حصول توافق با بایدن همت و اراده‌ای وجود نداشت، با ترامپ محال اندر محال است. اما حقیقتش را بخواهید، جایی برای حسرت نیست، زیرا بر شخص من دست‌کم مسجل است که با هریس و سهلگیرتر از هریس هم همین وضع بود. بازیگران منطقه‌ای مثل اسرائیل هم اصلاً بیکار ننشسته‌اند ــ اصلاً! و برخی کلیدها نیز در جیب روسیه است.

مطالعات راهبردی آمریکا

09 Nov, 07:35


دموکراتها به جنگ‌افروزی باختند

✍️حسین رجائی
@alef_news
🌿 دموکرات‌ها در 2020 توانستند ترامپ را تک‌دوره‌ای کنند ولی قدر این فرصت بادآورده را ندانسته و امروز به طور مشخص به جنگ‌افروزی‌هایشان باختند.

🔹 آن‌ها می‌توانستند حوزه نفوذ سنتی روسیه را به رسمیت بشناسند و اوکراین را برای پیوستن به ناتو قلقلک ندهند اما تصمیم گرفتند به دنبال بلندپروازی‌هایشان در شرق اروپا بروند. آن‌ها همچنین می‌توانستند چنین حمایت بی‌سابقه‌ای را از جنایات یکسال گذشته صهیونیست‌ها به عمل نیاورند ولی عجیب است که حتی از بیشتر از جمهوری‌خواهان برای اسرائیل خود را به آب و آتش زدند!

🔹 به هرحال محاسبات دموکرات‌ها درست از آب درنیامد، نه ناتو توانست روسیه را در اوکراین زمین‌گیر کند و نه صهیونیست‌ها توانستند جبهه مقاومت را به شکست بکشانند. آمریکا ماند و دو جنگ بی‌سرانجام و میلیاردها دلاری که می‌توانست خرج رفاه خود مردم آمریکا شود ولی از جیب مالیات‌دهندگان آمریکایی صرف پیشبرد منافع صهیونیسم جهانی و صاحبان صنایع نظامی شد.

🔹 حال فرض کنید رقیب دقیقا کسی باشد که از گذشته دور شعار «اول آمریکا» را انتخاب کرده و به مخالفت با جنگ‌افروزی‌های آمریکا و هزینه‌های ناشی از آن شهره است، نتیجه چه می‌شود!؟

🔹 تکلیف جنگ اوکراین که تقریبا مشخص است. اکنون باید منتظر بمانیم تا ببینم ترامپ بین وفادار ماندن به شعار «اول آمریکا» و تعهد ایدئولوژیک جمهوری‌خواهان به اسرائیل، کدامیک را انتخاب خواهد کرد. آیا نتانیاهو می‌تواند یک رئیس‌جمهور دیگر آمریکا را نیز با خود به زیر بکشد؟

مطالعات راهبردی آمریکا

08 Nov, 18:03


🌎 پوتین به ترامپ تبریک گفت

پوتین ضمن تمجید از ترامپ: آماده گفتگو با آمریکا هستیم
ولادیمیر پوتین، رئیس‌ جمهوری روسیه با تبریک به دونالد ترامپ، او را مردی «شجاع» توصیف کرد و گفت که آماده است با رئیس جمهوری منتخب آمریکا گفتگو کند...
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

08 Nov, 17:28


👆کلاب‌هوس فیلتر نیست

مطالعات راهبردی آمریکا

08 Nov, 12:50


🔰انتخابات ۲۰۲۴ امریکا
اثرات داخلی، بین‌المللی، منطقه‌ای و ایران

🔸سخنرانان:
دکتر محمود منشی‌پوری
دکتر اسفندیار خدایی
دکتر هادی خسروشاهین
دکتر رحمان قهرمان‌پور

زمان: جمعه، ۱۸ آبان ماه ۱۴۰۳ (۸ نوامبر ۲۰۲۴)
ساعت ۲۱ به وقت تهران( ۱۷:۳۰ به وقت لندن)
خانه «گفتارها»، کلابهاوس

🔗لینک ورود:
https://www.clubhouse.com/invite/KNpFXaXy5VEBNl0Qy455n0Ao0N76UX8oOw4:Mr9jk19RyBTnzI7O3KbhoDC44tFAxAr1P8yCIwwkiow

مطالعات راهبردی آمریکا

08 Nov, 07:02


🌎 زیباکلام: «آقای پزشکیان، خیلی فرق می‌کند که چه‌کسی رئیس‌جمهور آمریکاست»

1⃣ نخست ابعاد شگفت‌انگیز پیروزی ایشان بود. فراموش نکرده‌ایم که در تمام دوران انتخابات، حتی تا روزها و ساعت‌های آخر، همۀ تحلیلگران، رسانه‌ها و نظرسنجی‌ها متفق‌القول بودند که رقابت میان هریس و ترامپ شانه به شانه و تنگاتنگ می‌باشد و اختلاف میان آنان، حدود یک یا دو درصد بیشتر نیست. اما سیل آرا به‌نفع ترامپ نشان داد که نظرسنجی‌ها چقدر با حقیقت فاصله داشتند. اگر این اتفاق در ایران افتاده بود، نوادگان دایی‌جان ناپلئون می‌رفتند به‌دنبال تئوری‌های توطئه و اینکه این‌ها همه برنامه برای گرم کردن تنور انتخابات و کشاندن مردم به‌پای صندوق‌های رأی بود.

2⃣ دوم، مهم‌تر از بررسی اینکه چرا اینقدر نظرسنجی‌ها با واقعیت فاصله داشتند، شوک اصلی‌تر و پرسش مهم‌تر آن است که آن‌همه رأی برای ترامپ نژادپرست و محافظه‌کار دشمن دمکراسی، در کجای جامعۀ آمریکا نهفته شده بود که همه را غافلگیر کرد؟ یقیناً تحلیلگران پیرامون محبوبیت ترامپ و اسباب و علل اقبال جامعۀ آمریکا به آنچه که آن را در علوم سیاسی می‌بایستی «کاریزمای ترامپیسم» تعریف کرد، به تحقیق و بررسی خواهند پرداخت.

3⃣ سوم، یک دلیل البته سقوط هولناک محبوبیت بایدن و دمکرات‌ها در سال‌های اخیر بود. جایگزینی خانم هریس هم خیلی نتوانست چیزی را به‌نفع دمکرات‌ها تغییر دهد و در بهترین حالت، جلوی سقوط بیشتر آن‌ها را گرفت.

4⃣ چهارم، درک استقبال بسیاری از ایرانی‌ها از پیروزی ترامپ، خیلی پیچیده نیست. انسان فقط تأسف می‌خورد که ملتی آنقدر از شرایط سیاسی و اجتماعی‌شان سرخورده و ناامید شده باشند که پیروزی شخصیتی که کمترین نمادی از دمکراسی‌خواهی در وی نباشد، آنقدر آن‌ها را به‌وجد آورد.

5⃣ پنجم، می‌رسیم به واکنش سخنگوی دولت جناب پزشکیان، سرکار بانو دکتر مهاجرانی، که فرمودند: «برای ما هیچ فرقی نمی‌کند دمکرات در کاخ سفید باشد، یا جمهوری‌خواه». البته حرف ایشان از یک منظر درست است. برای ما که ۴۶ سال است «دشمنی با آمریکا» همۀ فکر و ذکرمان شده و همۀ انقلابمان تقلیل پیدا کرده به استکبارستیزی و مرگ بر آمریکا، خیلی هم البته فرقی نمی‌کند که هریس انتخاب می‌شد، یا بایدن. اما خانم دکتر مهاجرانی عزیز، این سخن را اگر یک دهۀ هشتادی سرخورده از گذشته و ناامید از آینده می‌گفت، قابل فهم بود. اما بانوی بزرگوار، به‌نظر شما، ایران دوران سیدمحمد خاتمی با مرحوم سیدابراهیم رئیسی و خالص‌سازی، هیچ فرقی با هم نداشتند؟
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

08 Nov, 05:20


🌎 جمهوری‌خواهان همه جا را فتح کردند

جمهوریخواهان در مجلس صدنفره سنا، کرسی پنجاه و سوم را فتح کردند و به احتمال بسیار قریب مجلس نمایندگان (تصویر سمت راست) را هم تحت کنترل خواهند کرد.

با توجه به پیروزی ترامپ و اینکه شش نفر از نه عضو دادگاه عالی فدرال از محافظه‌کاران جمهوریخواه هستند، حزب ترامپ همه نهادهای قدرت را فتح کرده است: ریاست‌جمهوری، کنگره (مجلس سنا و مجلس نمایندگان) و دادگاه عالی. دموکراتها در عرصه قدرت فقط تماشاگر خواهند بود!

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

07 Nov, 17:02


کدام شرکت ها به کدام نامزد کمک کرده بودند؟

مطالعات راهبردی آمریکا

07 Nov, 08:11


🌎 رای لاتین‌تباران آمریکا کلید پیروزی ترامپ و باخت هریس

برند دیباسمن جونیور، پنسیلوانیا

🌿 ما هنوز در حال بررسی اعداد و نتایج هستیم، آما آمار اولیه نشان‌دهنده چرخش قابل ملاحظه رای‌دهندگان لاتین‌تبار به راست است. این گروه که ۱۲ درصد رای‌دهندگان را تشکیل می‌دهند، به پیروزی دونالد ترامپ کمک فراوانی کرده‌اند.

🌿 آمار اولیه نشان‌دهنده این است که دونالد ترامپ ۴۵ درصد از آرای لاتین‌تبارها را به خود اختصاص داده است و کامالا هریس ۵۳ درصد آرای لاتین‌تبارها را.

🌿 در انتخابات سال ۲۰۲۰ آقای ترامپ ۳۲ درصد آرای لاتین‌تبارها را تصاحب کرده بود و آقای بایدن ۶۵ درصد آرا را گرفته بود.

🌿 قبل از انتخابات، نظرسنجی‌ها حکایت از این داشت که اقتصاد نگرانی اصلی رای‌دهندگان لاتین‌تبار است، به خصوص تورم. ما این موضوع را بارها از رای‌دهندگان لاتین‌تبار در ایالت‌های سرنوشت‌سازی مثل پنسیلوانیا و نوادا شنیده‌ایم.

🌿 بسیاری از رای‌دهندگان لاتین‌تبار به من گفتند که شعار انتخاباتی ترامپ درباره جلوگیری از مهاجرت و بستن مرزها،‌ حتی در میان کسانی که خود مهاجر یا فرزندان و نوادگان مهاجران هستند، بازتاب بسیار خوبی داشته است.

🌿 یک شهروند ونزوئلایی-آمریکایی به نام دانیل کامپوس در آلن تاون در ایالت پنسیلوانیا، شهری با اکثریت لاتین‌تبار، گفت: «من درک می‌کنم که [مهاجران] به خاطر چه چیزی کشور خود را ترک می‌کنند. اما باید این کار را به شیوه درست انجام داد. باید کارها به صورت قانونی انجام شود. بسیاری از ما [در دولت بایدن-هریس] نگران بودیم که مرزها به حال خود رها شده باشد.»
لینک متن کامل
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

07 Nov, 03:40


🌎 هریس: شکست را می‌پذیرم

🔻کامالا هریس در سخنرانی پذیرش شکست که در واشنگتن ایراد کرد گفت که هرچند نتیجه انتخابات آن چیزی نیست که او امیدوار بود، اما آن را می‌پذیرد.

او گفت: «تا زمانی که ما دست از کار نکشیم و تا زمانی که به نبرد ادامه دهیم، نوید آمریکا شعله‌ور خواهد ماند.»

او از خانواده اش، از جمله شوهر و فرزندانش، جیل و جو بایدن و یار انتخاباتی‌اش تیم والز و خانواده او و همچنین همه کسانی که در کارزار انتخاباتی او شرکت داشته‌اند و مقام‌های انتخاباتی تشکر کرد.

او گفت که مبارزات او بر اساس این فرض انجام شد که وجوه مشترک مردم آمریکایی خیلی بیش از تفاوت‌های آنهاست.

او گفت: «می‌دانم که گروهی از مردم امروز از نظر عاطفی متلاطم هستند. درک می‌کنم... اما ما باید نتایج این انتخابات را بپذیریم.»

او تایید کرد که با دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب، صحبت کرده است و پیروزی او را تبریک گفته است.
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

06 Nov, 10:32


چرا ترامپ پیروز شد؟

🎤 اسفندیار خدایی

🔹 نتایج اولیه از پیروزی ترامپ حکایت دارد. چرا ترامپ پیروز شد و کامالا هریس شکست خورد؟ چرا مردم آمریکا یکبار دیگر به ترامپ اعتماد کردند؟

🔹 مواضع ترامپ شفاف‌‌تر قاطع‌تر و ساده‌تر بود. مواضع هریس مبهم و تردیدآمیز و دو پهلو و پیچیده بود. در موضوعات مهمی مثل مسئله ورود مهاجران، جنگ غزه و اسرائیل، جنگ اوکراین و روسیه و مسئله ایران و...

🔹 چون بایدن دیر از صحنه کنار رفت، رقابت پرایمری میان‌حزبی دموکراتها برگزار نشد و هریس بصورت مصنوعی بالا آمد، بدون آنکه پشت رقیبان خود را به خاک رسانده باشد و بدون آنکه نقد شده باشد. اما ترامپ در رقابتی جدی و واقعی و با غلبه بر رقیبان جمهوریخواه، نامزد نهایی جمهوریخواهان شد

🔹 شخصیت متهور و بلندپرواز ترامپ و شخصیت....
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

06 Nov, 07:34


ترامپ رسما رئیس‌جمهور شد

با پیروز قاطع در پنسیلوانیا و کسب ۱۹ الکترال این ایالت (۵۱ درصد در مقابل ۴۸ درصد هریس)، و با احتساب سه رای الکترال قطعی آلاسکا، آراء الکترال ترامپ از ۲۷۰ گذشت و بار دیگر رسماً رئیس‌جمهور آمریکا شد
ترامپ همچنین در آراء مردمی نیز حدود پنج میلیون رای جلوتر است.
جمهوریخوهان همچنین مجلس سنا را فتح کردند
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

06 Nov, 05:25


🌎 نتیجه انتخابات آمریکا تا این لحظه

🔴 ترامپ 248 رای الکترال
🔵 هریس 213
رای الکترال

برای پیروزی نیاز به ۲۷۰ رای الکترال است.
🔹جمهوریخواهان تاکنون با ۵۱ سناتور، مجلس سنا را هم فتح کرده‌اند.

🔹 همچنین این دوره، ترامپ علاوه بر پیشتازی در رای الکترال، در آراء مردمی هم بیش از چهار میلیون جلوتر است.
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

06 Nov, 04:36


ترامپ پیشتاز در ایالتهای کلیدی
جورجیا، کارولینای شمالی، پنسیلوانیا، آریزونا، میشیگان و ویسکانسین
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

06 Nov, 04:11


🌎 آخرین نتیجه انتخابات آمریکا تا این لحظه

ترامپ: ۲۱۴ رای الکترال
هریس: ۱۷۹ رای الکترال

تعداد الکترال هرکدام از نامزدها که به ۲۷۰ برسد، کار تمام است.

وضعیت نتایج اولیه در 7 ایالت کلیدی

🔴 آریزونا : ترامپ با 50 درصد پیشتاز است 
🔴 جورجیا : ترامپ با 51.3 درصد پیشتاز است
🔵 میشیگان : هریس با 49.6 درصد پیشتاز است
🔴 کارولینای شمالی : ترامپ با 52.5 درصد پیشتاز است
🔴 پنسیلوانیا :ترامپ با 51 درصد پیشتاز
است
🔴 ویسکانسین : ترامپ با 49.8 درصد پیشتاز است.
🔵 نوادا هنوز نتیجه ای اعلام نشده

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

05 Nov, 19:06


نتایج انتخابات آمریکا رو بصورت زنده از دو وب‌سایت ان‌بی‌سی و فاکس‌نیوز می‌توانید دنبال کنید👇

https://www.nbcnews.com/politics/2024-elections/president-results

https://www.foxnews.com/elections

مطالعات راهبردی آمریکا

05 Nov, 14:18


مطالعات راهبردی آمریکا pinned «🌎 الکترال کالج چیست؟ مجمع الکترال رئیس‌جمهور آمریکا را انتخاب می‌کند یا مردم؟ اسفندیار خدایی، دکترای مطالعات آمریکا 🌿 قضاوت ما ایرانیها درباره آمریکا غالباً با حب یا بغض همره است. برخی رسانه‌ها و سیاسیون در تریبونهای مختلف مدعی‌اند که رئیس‌جمهور آمریکا…»

مطالعات راهبردی آمریکا

05 Nov, 14:08


دیشب هریس برای رای گرفتن از ایالت پنسیلوانیا رفته خونه به خونه مردم در زده و صحبت کرده
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

05 Nov, 06:45


🌎 رأی دهندگان عرب-آمریکایی تا کجا می توانند انتخابات 2024 آمریکا را تغییر دهند؟

🔸رأی دهندگان عرب-آمریکایی یک جمعیت کلیدی هستند که ظاهراً به سمت دونالد ترامپ حرکت می کنند.

🔸برخی از جامعه احساس می کنند که دموکرات ها به دلیل رویکردشان به جنگ غزه، و در نتیجه حرکت تدریجی حزب به سمت چپ از ارزش‌های محافظه کارانه اجتماعی، آنها را رها کرده‌اند.

🔸میشیگان همچنین یکی از هفت ایالت نوسانی حیاتی است که کلید تصاحب کاخ سفید را در دست خواهد داشت.

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

04 Nov, 18:49


رقص ترامپ در پایان تجمع انتخاباتی دیشب!

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

04 Nov, 15:44


🌎 هریس یا ترامپ؟
@IRNA_1313
انتخابات آمریکا فردا سه‌شنبه برگزار می‌شود و پیروز این انتخابات، دوره چهار ساله ریاست جمهوری را از ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵(۳۰ دی ماه) آغاز خواهد کرد؛ پرسش اینجاست که نتایج این انتخابات هرچه که باشد، چه پیامدهایی برای جهان خواهد داشت و در داخل ایالات متحده نیز آیا بسترهای اجتماعی به سمت تحقق یک پوپولیسم پیش خواهد رفت؟

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

04 Nov, 09:37


🌎 الکترال کالج چیست؟

مجمع الکترال رئیس‌جمهور آمریکا را انتخاب می‌کند یا مردم؟

اسفندیار خدایی، دکترای مطالعات آمریکا

🌿 قضاوت ما ایرانیها درباره آمریکا غالباً با حب یا بغض همره است. برخی رسانه‌ها و سیاسیون در تریبونهای مختلف مدعی‌اند که رئیس‌جمهور آمریکا را یک عده سیاستمدار در مجمع الکترال انتخاب کنند نه مردم. به گمان آنها در انتخابات ۲۰۱۶ با وجود آنکه هیلاری کلینتون سه میلیون رای بیشتر کسب کرد، اعضای مجمع الکترال با نظارت استصوابی به او خیانت کردند و رای خود را به سبد ترامپ ریختند! اینطور نیست و بحث نظارت استصوابی هم بی‌ربط است.

🌿 هیلاری کلینتون به این علت شکست خورد که در چند ایالت کلیدی شکست خورد. هر ایالت آمریکا با توجه به جمعیتی که دارد، سهمیه یا آراء الکترال مشخصی دارد که مساوی با مجموع تعداد نمایندگان آن ایالت در سنا و مجلس نمایندگان است. (هر ایالت دو سناتور و متناسب با جمعیت، تعدادی نماینده مجلس دارد) جهت سهولت با مثالی از کشورمان توضیح می‌دهم: تهران ۳۸ نماینده در مجلس دارد پس ۳۸ سهمیه رای الکترال دارد. خوزستان و فارس هرکدام ۱۸ نماینده در مجلس دارند پس هرکدام ۱۸ سهمیه الکترال هم دارند به همین ترتیب لرستان، کرمانشاه و سمنان هم هرکدام ۹، ۷ و ۴ سهمیه الکترال دارند. هر ایالت آمریکا هم با توجه به مجموع تعداد نمایندگان خود در کنگره، تعداد مشخصی سهمیه یا رای الکترال دارد.

🌿 تمام ایالات آمریکا مجموعاً ۵۳۸ سهمیه الکترال دارند. بیشترین سهمیه را کالیفرنیا با ۵۵ رای الکترال دارد. آلاسکا، داکوتای جنوبی و شمالی و چند ایالت دیگر فقط سه سهمیه الکترال دارد. تگزاس ۳۸ و فلوریدا و نیویورک هرکدام ۲۹ سهمیه رای الکترال دارند. بقیه ایالات بین ۳ تا ۲۰ سهمیه الکترال دارند.

🌿 نکته بسیار مهم: هرکدام از کاندیداها که در یک ایالت پیروز شوند، تمام سهمیه الکترال آن ایالت را از آن خود می‌کنند و کاندیدای شکست خورده هیچ سهمیه‌ای از آراء الکتورال آن ایالت را کسب نمی‌کند. تکرار می‌کنم هیچ! یعنی هر ایالت یا قرمز جمهوری‌خواه (ترامپ) می‌شود و یا آبی دموکرات (هریس). در انتخابات آمریکا رقابت بین ایالتهاست. این پاراگراف را دوباره بخوانید!

🌿 در نهایت هر کس نصف بعلاوه یک، یعنی ۲۷۰ رای الکترال از مجموع ۵۳۸ رای الکترال را کسب کرد، رئیس‌جمهور می‌شود. در جلسه‌ای نمادین و تشریفاتی به نام مجمع الکترال، حزب پیروز هر ایالت تعدادی افراد مساوی با سهمیه آن ایالت را به نمایندگی به این مجمع می‌فرستد و رئیس‌جمهور کسی خواهد بود که رای الکتورال بیشتری کسب کرده و این جلسه تشریفاتی است. اینکه گفته می‌شود آنها می‌توانند خیانت کنند تاکنون در انتخابات آمریکا هرگز رخ نداده یا سرنوشت‌ساز نبوده. گاهی بخصوص نمایندگان کاندیدای شکست خورده ممکنه جهت شوخی یا مسخره‌بازی، رای خود را به فلان هنرپیشه یا سیاستمداری که اصلاً کاندیدا نیست بدهند که این پدیده چندان اهمیت ندارد چون آراء الکترال کاندیدای شکست خورده را معمولاً پیگیری نمی‌شوند و گاهی حتی لازم نیست که آنها به پایتخت سفر کنند چون نتیجه قبلاً در انتخابات مشخص شده.

🌿 نکته مهم دیگر: برخی ایالات به دلیل بافت جمعیتی و نژادی و فرهنگی خود در یکصد سال گذشته همواره طرفدار دموکراتها یا جمهوریخواهان بوده‌اند، بنابراین اهمیت آنها در رقابت انتخاباتی کمتر است. مثلاً مردم کالیفرنیا همیشه به دموکراتها رای داده‌اند، پس کار کاندیدای دموکرات مثل هریس در کالیفرنیا برای پیروزی سخت نیست و انتخابات در این ایالت رقابتی نیست. ترامپ حتی نیازی نمی‌بیند که به کالیفرنیا سفر کند چون وقت تلف کردن است! برعکس ایالاتی هم هستند که همیشه حامی جمهوری‌خواهان هستند مثل ایالت تگزاس. می‌شود گفت با توجه به گرایش سیاسی غالب در کالیفرنیا و تگزاس، انتخابات در این دو ایالت تشریفاتی است. مهم نیست که مشارکت در این دو ایالت ۱۵ درصد باشد یا ۸۵ درصد چون کم یا زیاد بودن مشارکت تعداد سهمیه الکترال این ایالتها را تغییر نمی‌دهد حتی اگر کامالا هریس در کالیفرنیا پنج میلیون و یک رای بیشتر از ترامپ کسب کند فقط آن یک رای اضافی کافیه که تمام رای الکترال کالیفرنیا از آن او باشد و پنج میلیون رای اضافی، دیگه به دردش نمی‌خوره.

🌿 اما هشت ایالت پاندولی (نوسانی) یا صحنه نبرد هستند مثل پنسیلوانیا، میشیگان، آریزونا، جورجیا، ویسکانسین و چند ایالت دیگر. در ایالتهای پاندولی احتمال پیروزی هر دو نامزد جمهوریخواه و دموکرات وجود دارد، لذا رقابت در این ایالتها خیلی داغ و پر سر و صداست و پیروزی در این ایالات و کسب سهمیه آراء الکتورال آنها بسیار مهم و سرنوشت‌ساز است. وقتی تعداد آراء الکترال کسب شد در سراسر کشور نزدیک باشد، ممکن است در ایالت پنسیلوانیا یک نامزد با اختلاف هزار رای تمام بیست رای سهمیه الکترال این ایالت را کسب کند و با کسب حد نصاب ۲۷۰ رای الکترال، رئیس‌جمهور شود.

t.me/EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

04 Nov, 08:46


🔴پیش بینی مدل های معتبر برای انتخابات ریاست جمهوری 2024:

@iran_times

🔸 538/ABC
🔴 ترامپ با احتمال 53 درصد برنده می شود

🔸DecisionDeskHQ
🔴 ترامپ با احتمال 54 درصد برنده می شود

🔸Nate Silver
🔴احتمال پیروزی ترامپ با احتمال 53 درصد

🔸The Economist
🔴 ترامپ با احتمال 51 درصد پیروز می شود

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

04 Nov, 06:44


🔵🔴انتخابات آمریکا

🔦دفتر انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی شریف
شنبه ساعت16:30 تاریخ دوازدهم آبانماه ۱۴۰۳
ساختمان ابن سینا

سخنران: #اکبرمختاری

@bestdiplomacy

مطالعات راهبردی آمریکا

04 Nov, 06:43


🌎 نظرسنجی نهایی NBC News:

۴۹٪ ترامپ
۴۹٪ هریس

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

03 Nov, 14:01


🌎 تفاوت کامالا هریس با هیلاری کلینتون

محمدرضا اسلامی‌

🌿 هیلاری کلینتون در سال ۲۰۱۶ از دونالد ترامپ شکست خورد. لحظه ای که هواداران هیلاری برای جشن و پایکوبی در ستاد مرکزی او جمع شده بودند ولی متوجه شدند دونالد‌ ترامپ برنده شده، لحظه‌ ای تاریخی بود. یاس موجود در فضا، و نحوه پراکنده شدن جمعیت در سکوت و اشک، لحظه شگفتی بود.
این در حالی بود که آن سال تقریبا همه رهبران دنیا هیلاری را رئیس‌جمهور آینده ایالات متحده فرض کرده بودند.

یک سال قبل از آن (از میان بزرگان دموکرات) کسی دونالد ترامپ را جدی نگرفته بود. در ۲۰۱۵ و زمانی که ترامپ فعالیتش را شروع کرده بود، رفتار و حرفهایش مایه خنده و بذله‌گویی در محافل و مهمانی‌ها بود. دموکرات‌ها به اتکای نظرسنجی‌ها، ترامپ را کم خطر می انگاشتند. اواخر ۲۰۱۵ وقتی که ترامپ برای سخنرانی به مجاورت دانشگاه میشیگان استیت آمده بود به محل سخنرانی رفتم تا او و طرفدارانش را از نزدیک ببینم. همان روز در یادداشتی در خبرآنلاین گزارش آن اجتماع پرشور هواداران ترامپ را نوشتم و توضیح دادم که گفتمان این مرد جدی‌تر از آن چیزی است که تصور می‌شود. او شوخی نیست. او با مردم توان "ارتباط" گرفتن دارد.

آن زمان نظرسنجی‌ها حاکی از جلو بودن هیلاری کلینتون بود. و نظرسنجی‌ها خطا نبود. تعداد رای هیلاری ۲ میلیون و ۸۰۰هزار رای بیشتر از آراء ترامپ شد. اما آنچه که باعث برنده شدن ترامپ شد، کالج الکترال بود. جابجایی بسیار هوشمندانه‌ ای که ترامپ در آن روزهای آخر در ایالتهای چرخشی انجام داد، باعث شد کالج الکترال را برنده شود. مثل یک شطرنج باز ماهر که از کیش مات خودش را رهایی داد.

باخت کلینتون باعث شد که کشور آمریکا وارد فضای سیاسی جدیدی شود. فردی با مختصات عجیب و خارج از ساختار سنتی قدرت وارد عرصه قدرت شد و رفتارها و کارهایی کرد که تا پیش از آن از آقای رئیس جمهور مستبعد بود.

🔵هشت سال پس از آن روزها، اکنون سوال این است که آیا کامالا هریس هم شکست خواهد خورد؟ عملکرد هریس در مقایسه با کلینتون چگونه بوده است؟ کدام یک از این دو زن گفتمان جدی تری را به متن جامعه آمریکا وارد کرد؟

امروز در حالی که کمتر از ۴ روز تا انتخابات باقی است، مقایسهٔ عملکرد تبلیغاتی هیلاری کلینتون در انتخابات ۲۰۱۶ با کامالا هریس در انتخابات ۲۰۲۴ ضروری است.

۱. پیام‌های انتخاباتی:

هیلاری کلینتون (۲۰۱۶): کمپین کلینتون بر تجربهٔ گستردهٔ او در سیاست، وزارت خارجه و دولت تأکید داشت و شعار «من با او هستم» را انتخاب کرد که بر حمایت از اولین رئیس‌جمهور زن آمریکا متمرکز بود.
کامالا هریس (۲۰۲۴): هریس بدون تاکید بر سابقه حضورش در دولت، بر امید به آینده و اتحاد ملی تأکید دارد و خود را به‌ عنوان مبارزی پرانرژی معرفی می‌کند که برای حقوق زنان، خدمات مراقبت از کودکان و فرصت‌های برابر تلاش می‌کند. 

۲. رویکرد به سیاست هویتی:

هیلاری کلینتون: بر اهمیت تاریخی نامزدی خود به‌عنوان «اولین زن» نامزد حزب دموکرات تأکید داشت و به مسائل مرتبط با حقوق زنان و برابری جنسیتی پرداخت.
هریس: در حالی که به هویت خود به‌عنوان زن سیاه‌پوست و آسیایی-آمریکایی افتخار می‌کند، اما تمرکز اصلی کمپین او بر مسائل گسترده‌تر ملی است و کمتر بر سیاست هویتی (وجه زنانگی) تأکید می‌کند. 

۳. استراتژی‌های ارتباطی:

کلینتون: کمپین او بر استفاده از رسانه‌های سنتی و دیجیتال برای انتقال پیام‌های خود به رأی‌دهندگان متمرکز بود. در گفتگوهای تلویزیونی شرکت می کرد و با مجریان معروف همصحبت می شد.
هریس: کمپین هریس از تجربیات گذشته درس گرفته و با استفاده از رسانه‌های اجتماعی و حضور فعال در جوامع مختلف، سعی در جلب حمایت گسترده‌تر دارد. (در یادداشت قبل توضیح داده شد که میلیونها دلار در اینستاگرام پول خرج کرده اند و شبکه های اجتماعی را "جدی" گرفته اند)

۴. پاسخ به انتقادات:

کلینتون: با انتقادات شدیدی از سوی مخالفان مواجه بود و کمپین او در پاسخ به این انتقادات دچار چالش می‌شد.
هریس: با توجه به تجربیات گذشته، کمپین هریس استراتژی‌های مؤثرتری برای مقابله با انتقادات اتخاذ کرده و سعی در حفظ تمرکز بر پیام‌های مثبت دارد.

به‌طور کلی، کمپین کامالا هریس با بهره‌گیری از تجربیات گذشته و تطبیق با شرایط کنونی، رویکردی متفاوت و بروزتری نسبت به کمپین هیلاری کلینتون اتخاذ کرده است.

🔵گزاره‌های بالا به چه معناست؟

اینکه مسئله دونالد ترامپ (دقیق‌تر بخوانیم: گفتمان ترامپ) چقدر در جامعه جدی شده که با وجود این عملکرد بسیار حرفه ای در کمپین هریس، هنوز نظرسنجی‌ها احتمال برنده شدن او را بالا می دانند.

ساعات سرنوشت ساز در حال سپری شدن است و مدیران هر دو کمپین برترین ذهن‌ها و باتجربه ترین‌های کشور را بکار گرفته اند.

https://t.me/solseghalam

مطالعات راهبردی آمریکا

01 Nov, 10:14


🌎 هفت نکته درباره حمله قریب‌الوقوع ایران به اسرائیل

۱- خبر حمله ایران به اسرائیل قبل از انتخابات آمریکا، با پیروزی ترامپ یا هریس به حاشیه خواهد رفت و در سایه نتیجه انتخابات چندان مورد توجه رسانه‌‌ها قرار نخواهد گرفت.

۲- عملیات نظامی ایران قبل از انتخابات آمریکا به نفع ترامپ خواهد بود. هر چه فضا جنگی‌تر بشود، تمایل مردم آمریکا به ترامپ بیشتر می‌شود.

۳- تحرکات نظامی ایران و تهدید به عملیات نظامی، احتمالاً اثر مثبتی روی آتش‌بس در لبنان دارد و انگیزه اسرائیل برای پایان دادن به این تهاجم را بیشتر می‌کند. می‌توان این تهدیدات و تحرکات نظامی ایران را کمک به آتش‌بس تلقی کرد.

۴- همه جنگهای بزرگ با حملات کوچک شروع می‌شوند. سیاستمداران، طرف مقابل را دست‌کم می‌گرفتند و گمان می‌کردند اوضاع قابل کنترل می‌ماند. حمله روسیه به اوکراین، حمله عراق به ایران، جنگ ویتنام، جنگهای جهانی و...

۵- عملی کردن حمله سوم به اسرائیل، توپ را در زمین اسرائیل قرار می‌دهد تا نوبت به تل‌آویو برسد و خود را طلبکار بداند و هر روز با تهدیدات خود با اعصاب مردم ایران بازی کند. بخصوص با پیروزی احتمالی ترامپ، اسرائیل بدنبال پاسخی فراتر از حد انتظار خواهد بود. لذا احتمالاً در فاصله دو ماهه برگزاری انتخابات تا شروع به کار دولت ترامپ/هریس جنگ ایران و اسرائیل به اوج می‌رسد. ضمناً احتمال ورود آمریکا به جنگ پس از رفع ملاحظات انتخاباتی، بیشتر می‌شود.

۶- با توجه به تلفات انسانی اندک موشک‌پرانی، اقتصاد و معیشت مردم در خط مقدم این جنگ است، نه جان نظامیان. قیمت دلار، سفره کارگران، زندگی مستاجران، ازدواج و اشتغال جوانان، درمان بیماران و همچنین یارانه بنزین و تورم در خط مقدم این جنگ قرار خواهد داشت.

۷- تهدید به عملیات وعده صادق ۳ و جدی گرفتن حمله اخیر اسرائیل به خاک کشورمان، جمهوری اسلامی را در جایگاه طلبکاری که نوبت و حق پاسخگویی دارد، قرار می‌دهد و می‌تواند اثر مثبتی بر امنیت کشور داشته باشد اما ورود ناخواسته و تدریجی به جنگ تمام‌عیار با اسرائیل و آمریکا، حتی در صورت پیروزی، برای قربانیان خط مقدم که در بالا ذکر شد، دستاورد چندانی نخواهد داشت.

مطالعات راهبردی آمریکا

01 Nov, 03:56


🌎 تاکنون نزدیک ۶۲ میلیون نفر در انتخابات آمریکا رأی داده‌اند

🌿 دانشگاه فلوریدا گفته حدود ۶۱.۹ میلیون نفر تاکنون در انتخابات آمریکا شرکت کرده‌اند. رسانه‌های آمریکا گفته‌اند که این رقم در فاصلۀ ۵ روز مانده تا شروع رسمی انتخابات آمریکا، رکورد رأی‌دهی زودهنگام در این کشور را شکسته است.

🌿 در آمریکا رأی‌دهندگان در برخی ایالت‌ها می‌توانند زودتر از موعد رسمی شروع انتخابات به‌صورت حضوری یا از طریق پست رأی بدهند.

🌿 آراء زودهنگام در ادوار گذشتۀ انتخاباتی به نفع نامزد حزب دموکرات بوده و در انتخابات سال ۲۰۲۰ در ورود بایدن به کاخ سفید نقش داشت.

🌿 جمهوری‌خواهان، به‌ویژه ترامپ از رأی‌دهی پستی به شدت انتقاد کرده‌‌اند و مدعی شده‌اند که این روش احتمال تقلب را بالا می‌برد.

🌿 در دور قبلی انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا مجموعاً ۱۵۸ میلیون نفر در انتخابات شرکت کردند که معادل ۶۵.۹ درصد از کل واجدان شرایط بود.

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

31 Oct, 16:34


🌎 مردم مذهبی آمریکا کدام را باور می‌کنند:

🌿 دعای دستجمعی مسیحیان بشارتی: تو رو سپاس می گوئیم ای عیسی مسیح که رزمنده ای مثل دونالد ترامپ را برگزیدی تا برای کلام خدا بجنگد.‌ اینک او را در پناه خود بار دیگر بر مسند ریاست جمهوری قرار بده ....

🌿 أوباما: اگر مسیحی معتقد هستید نباید به ترامپ رای دهید که اعمالش ضد کتاب مقدس است و به آزار جنسی زنان محکوم شده و اقتدارگرا و ضد اقلیت های غیر سفیدپوست است

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

31 Oct, 11:29


کانال تحلیلی سیاسیون ایران


🔆جایی برای علاقمندان به مسائل سیاسی

تحلیل مسائل سیاسی توسط #اساتید و #دانشجویان رشته ی علوم سیاسی



👇👇👇

https://t.me/Iranianpoliticianss

مطالعات راهبردی آمریکا

31 Oct, 11:28


تبلیغات پذیرفته می‌شود

مطالعات راهبردی آمریکا

31 Oct, 08:16


🌎 ایالتهای میدان نبرد ترامپ و هریس

اکبر مختاری
🔹 روزنامه هم‌میهن
@bestdiplomacy
🌿 سال ۱۹۷۹ هیچ‌گاه جیمی کارتر فکرنمی‌کرد که تا یکسال دیگر بیشتر در کاخ‌سفید نیست. گروگانگیری سفارت آمریکا کاملاً فضا را برای کارتر متفاوت ساخت و پدید آمدن تورم دورقمی در آمریکا و افزایش قیمت بنزین از یک‌سو و از سوی دیگر، کاراکتر جذاب رونالد ریگان، کارتر را مغلوب ساخت؛ ریگانی که حتی پایگاه رای دموکرات‌ها در ایالت کالیفرنیا را هم از آنِ خود ساخت.

🌿 پیروزی بیش از چهارصد الکترالی ریگان حزب دموکرات را در شوک فرو برد؛ شوکی که در دو دوره بعد نیز به‌طور پیاپی با شکست دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری تکرار شد.

🌿 بازخوانی سوابق انتخابات آمریکا نشان از آن دارد که وقایع در پیش از انتخابات و کاراکتر رقیب در پیروزی نقش موثری ایفا می‌کند. بیست سال پس از شکست جیمی کارتر از اقبال بدو رقیبی با شخصیت کاریزماتیک، دموکرات‌ها با کاندیداتوری ال‌گور پیروز عددی انتخابات شدند؛ اما با کمتر از ششصد رای در ایالت مهم فلوریدا آنها بار دیگر از ورود به کاخ‌سفید بازماندند.
این‌بار نقطه ضعفی در دموکرات‌ها دیده نمی‌شد. کاندیدای آنها کاراکتر نسبتاً خوبی داشت و اقتصاد آمریکا در یکی از بهترین دوران تاریخی‌ خودبود؛ اما باخت در ایالت حساس فلوریدا پیام واقعی ساختار انتخاباتی آمریکا را به جهان مخابره کرد؛ جایی که می‌شود رای بالاتری داشت، اما با آرای الکترال کمتر از ۲۷۰ شکست را پذیرا شد.

🌿 از سال۲۰۰۰ به بعد، تحلیلگران غیرآمریکایی نیز حساسیت ویژه‌ای به انتخابات آمریکا پیدا کردند و سوالات جدی برای‌شان به وجود آمد‌. انبوه سوال‌های ایجادشده دربرابر دو پیروزی نسبتاً پرقدرت کاندیدای جذاب دموکرات‌ها یعنی باراک اوباما تا حدودی فراموش شد. اما نتایج انتخابات سال۲۰۱۶ حتی بسیاری از آمریکایی‌ها را به ساختار انتخاباتی الکترال کالج معترض ساخت.

🌿 در سال۲۰۱۶ هیلاری کلینتون حدود سه میلیون رای بیشتر آورد؛ اما در کمال ناباوری با الکترال کمتر از ۲۷۰ عرصه را به دونالد ترامپ واگذار کرد. واقعاً چگونه می‌شود که کلینتون رای بالاتری آورد؛ اما شکست بخورد؟ پاسخ به این سوال چگونگی پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا را آشکار می‌سازد.

🌿 در انتخابات آمریکا هر یک از کاندیداهای اصلی انتخابات برای پیروزی باید حداقل ۲۷۰رای الکترال از مجموع ۵۳۸الکترال را به‌دست آورند تا بتوانند برای چهار سال میهمان کاخ‌سفید و نماینده ملت آمریکا شوند.

🌿 در آمریکای پنجاه ایالتی، ۵۳۵ الکترال وجود دارد که هر ایالت متناسب با میزان جمعیت از آن برخوردار شده است. سه الکترال هم فقط در انتخابات ریاست‌جمهوری به منطقه کلمبیا در مرکز ایالات متحده، واشنگتن دی‌سی، اختصاص داده شده که جمعاً تعداد آرا الکترال به ۵۳۸ می‌رسد. در میان ایالت‌ها، برخی در اکثر ادوار انتخابات به دموکرات‌ها و در برخی ایالت‌ها در اکثر ادوار به جمهوریخواهان رای می‌دهند.

🌿 حالا ما با هفت ایالتی مواجه هستیم که در انتخابات مختلف معمولاً رای‌شان چرخشی یا متغیر بوده است. پیروزی بزرگ در انتخابات با پیروزی در این هفت ایالت تحقق می‌یابد.
ایالت‌های پنسیلوانیا، جورجیا، میشیگان، کارولینای شمالی، اریزونا، ویسکانسین و نوادا این هفت ایالت هستند.

🌿 احتمال برد در انتخابات بدون موفقیت در این ایالت‌ها و دست‌کم بخشی از این ایالت‌ها امکان‌پذیر نیست. دلیل پیروزی ترامپ در سال۲۰۱۶ این بود که ایالت‌های مهم پنسیلوانیا، ویسکانسین و میشیگان را از آنِ خود کرد و علت پیروزی بایدن بر ترامپ در سال۲۰۲۰ این بود که بایدن پنج ایالت از هفت ایالت مورد اشاره را از آنِ خود کرد.

🌿 دشواری تحلیل انتخابات ۲۰۲۴ هم در این است که بین ترامپ و کامالا هریس کدام کاندیدا می‌تواند تعداد الکترال بیشتری از این هفت ایالت را از آنِ خود کند. شگفتی پیروزی دونالد ترامپ در سال۲۰۱۶  در تاثیرگذاری الکترال‌های این هفت ایالت بود. به‌عنوان مثال، ایالت ویسکانسین با ۱۰رای الکترال اصلاً مورد توجه کمپین هیلاری کلینتون قرار نگرفت و اصلاً او چنان به خود مغرور بود که در یکسال مبارزات انتخاباتی حتی یک سفر به ویسکانسین انجام نداد؛ اما پس از شگفتی سال۲۰۱۶ دموکرات‌ها دریافته‌اند که چقدر ایالت‌های میدان نبرد در پیروزی موثر است.

🌿 در زمان نزدیک به انتخابات پنجم نوامبر، دونالد ترامپ در نظرسنجی بنگاه‌های شرط‌بندی و حتی احتمال پیروزی در برخی ایالت‌های جبهه نبرد از هریس پیش افتاده است. این درحالی است که در نظرسنجی ملی، هریس اندکی جلوتر است که بنا به‌دلایلی نظرسنجی ملی نمی‌تواند خیلی قابل‌اعتنا...👇
لینک متن کامل مقاله در هم‌میهن
.

مطالعات راهبردی آمریکا

30 Oct, 11:58


🔻در حالی که رقابت در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا به روزهای حساس نزدیک می‌شود، نتایج نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهند که هیچ‌کدام از کاندیداها برتری قاطعی نسبت به دیگری ندارد. همین موضوع پیش‌بینی نتیجه نهایی را دشوار کرده. این در حالی است که انتخابات امسال نه تنها برای مردم آمریکا، بلکه برای جهان هم اهمیت ویژه‌ای دارد. گزارش آناهیتا شمس از تفاوتها و رقابت...

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

30 Oct, 08:12


🌎 بنیادی‌ترین نقصانِ سیاستِ خارجی ایران

دکتر محمود سریع‌القلم
@sariolghalam
 
🌿 یکی از مفاهیمی که از اقتصاد و کارآفرینی به متونِ سیاستِ خارجی و روابطِ بین‌الملل وارد شده است، Hedging است. به جز چند کشور، اکثریتِ کشورهای جهان با فکر، مشورت، محاسبه، برنامه ریزی و آینده نگری، این مفهوم را به کار گرفته‌اند. از امارات تا چین، از مکزیک تا هند، از قطر تا برزیل، از عمان تا اندونزی، عموماً مفهوم Hedging را کانونِ حکمرانی قرار داده‌اند.

🌿 به عبارت دیگر: در این جهانِ چند قطبی اقتصاد و سیاست، همه درحال افزایش آلترناتیوها، گسترش فرصت‌ها، ایجاد کثرت در منابع واردات و صادرات و سرمایه گذاری، تنوعِ منابعِ تامینِ اسلحه، کاهشِ ریسک و مخاطرات، تنوعِ استراتژی‌های تامین منافع و امنیت ملی و وسیع تر کردن دوایرِ تحرک و اثرگذاری در روابط خارجی هستند.

🌿 عربستان هم زمان با آمریکا، روسیه و چین روابطِ تودرتو ایجاد کرده است. مکزیک، هم با آمریکا روابط استراتژیک برقرار کرده و هم با چین. ویتنام هم به صورت گسترده با چین مراوده دارد و هم با آمریکا و اتحادیه اروپا. هند، هم افزایش حضور سیاسی و اقتصادی در آسیا را دنبال می‌کند و هم در غرب اروپا و آمریکای شمالی.

🌿 اندونزی با فکر و برنامه ریزی و اندیشۀ درازمدت، توازنی میان روابط غرب و شرق خود بنا کرده است. اگر مقیاسِ کوچک و بزرگ را در نظر نگیریم، و به کیفیت و عمق توجه کنیم، موفق ترین کشور غیر غربی جهان در Hedging امارات متحده عربی است. نه دیپلماسی انرژی با مسکو را فراموش کرده، و نه خرید سهام قابل توجه از صنعت باطری‌سازی چین را، نه ابتیاع یک کارخانۀ تولید تسلیحاتی برزیلی را، نه سرمایه‌گذاری مالی در غرب اروپا را و نه Silicon Valley را. مانند آنها که وقتی در بورس سرمایه گذاری می‌کنند به صورت Portfolio investment عمل می‌کنند.

🌿 اگر دانشجویی در یکی از دانشگاه‌های مهمِ دولتی، لیسانس در مهندسی یا علوم انسانی بگیرد، یک سطح از توانایی، فرصت و Hedging را به دست آورده است. اگر در رزومۀ خود بنویسد: تسلط به زبان‌های انگلیسی و چینی، سطح Hedging افزایش پیدا می‌کند. اگر در سه کنفرانس مهم بین المللی، مقاله ارائه کند، Hedging چند برابر می‌شود. ریسک بیکاری را اینگونه کاهش می‌دهد و در پیدا کردن کار در short list قرار می‌گیرد و سپس می‌تواند انتخاب کند. با افزایش توانایی، دانش و مزیت، ریسک های زندگی خود را جنبۀ نزولی می بخشد. اگر در شغلی که انتخاب می کند رضایت نداشت، فرصت‌ها برای او فراوان است. در این جهان متکثر و متنوع، چه فرد، چه بنگاه اقتصادی، چه نهادها و چه دولت‌ها عموماً در حال کاهش ریسک، حفاظتِ از خود و افزایشِ فرصت‌ها هستند.

🌿 معلوم نیست سیاست خارجی ایران در عرصه‌های اقتصادی و سیاسی، Hedging دارد یا خیر؟ کدام کالا، فرآورده و یا خدماتِ ایران، در اقتصادِ منطقه‌ای یا بین‌المللی، خاص و ممتاز است و مصرف‌کنندگان خارجی به آن‌ها وابسته‌اند؟ زعفران اسپانیا، پتروشیمی عربستان، خاویار روسیه، نفت عراق، پستۀ آمریکا، فرش هند و گاز قطر به وفور یافت می شوند و سهم ایران از بازار جهانی را کاهش داده‌اند.

🌿 در جهان امروز، شرکت ها و کشورها تلاش می‌کنند دیگران را در مزیتی که در اختیار دارند به خود وابسته کنند: کارگر ارزان در ویتنام، پیچیده‌ترین تشکیلات تولید تراشه در تایوان، سوبسید انرژی و اجاره در چین، مالیات بسیار پایین شرکت‌ها در تکزاس، فضای کسب و کار مساعد در امارات نسبت به دیگر کشورهای عربی خلیج فارس، فرصت سرمایه گذاری‌های فراوان در ترکیه، همکاری های فن‌آوری در کره جنوبی و ژاپن. عموماً همه در حال ایجاد آلترناتیو و بهره برداری از فرصت‌های ممکن و افزایش Leverage و یا اهرم هستند.

🌿 اقتصادِ ایران تا کنون چنین استراتژی درازمدتی را با توجه به سرمایه ها و مزیت‌های فراوان کشور ایجاد نکرده است. اقتصادِ ایران در کورانِ راهروهای تولید، سرمایه‌گذاری و فن‌آوری جهان نیست چون به نظر می‌رسد تلقی از مدیریت اقتصادی، عمدتاً تامین ارزاق عمومی است. جدول زیر معرفِ جهت گیری سرمایه‌گذاری‌ها در دهۀ 2020 است.
پرسش کلیدی این است که ایران خود را در این شبکه بهم تنیدۀ جهانی چگونه تعریف می‌کند؟

🌿 در عرصۀ سیاسی نیز، Hedging ایران بسیار محدود است. شاید بشود ادعای علمی کرد که ایران با هیچ کشوری، روابط دوجانبۀ به‌هم تنیدۀ دراز مدتِ متقابلِ همه جانبۀ با دوامِ استراتژیک ندارد. با تعدادی کشور دوست است و رفت و آمد دارد ولی وفاداری و پایبندی آن‌ها هنگام بحران یا خطر، قابل اطمینان نیست. به نظر می‌رسد در عرصۀ سیاسی، آن‌هایی که با ایران دوست هستند بیشتر سنت «دوری و دوستی» را برگزیده‌اند. Hedging و Leverage ایران بیشتر در مدارهای نظامی و در جهتِ بازدارندگی و با پشتوانۀ مکتب امنیتی و اندیشۀ Keeping enemies at bay است...👇

لینک متن کامل و مشاهده فوری👇

مطالعات راهبردی آمریکا

29 Oct, 13:12


اوباما: چرا نباید به ترامپ رای دهید؟

🌿 اوباما: ترامپ تجمع برگزار می کند و سخنرانانش نژادپرستانه ترین، جنسیتی ترین و متعصبانه ترین کلیشه ها را به نمایش گذاشتند. مردی پورتوریکو را «جزیره زباله» نامید. اینها هموطنانی هستند که او در مورد آنها صحبت می کند. اینجا در فیلادلفیا، آنها همسایه های شما هستند، آنها دوستان شما هستند، آنها همکاران شما هستند...بچه های آنها با بچه های شما به مدرسه می روند. اینها آمریکایی هستند. به همین دلیل است که این انتخابات نباید نزدیک باشد. در اینجا یک قانون خوب وجود دارد: اگر کسی به شما احترام نمی گذارد، شما را به عنوان همشهری نمی بیند...شما نباید به او رای دهید.
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

29 Oct, 08:01


🌎 مقایسه «سیاست خاورمیانه‌ای» هریس و ترامپ از نگاه اندیشکده آمریکایی

▫️ايرنا
@motaleeat_ravabt
🌿 «موسسه خاورمیانه» به بررسی و مقایسه دیدگاه های «کامالا هریس» و «دونالد ترامپ» در قبال تحولات خاورمیانه پرداخته و آورده است که هریس مسیر «جو بایدن» را خواهد پیمود و ترامپ هم سیاست های ناتمام دور نخست خود را ادامه می‌دهد.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا حدود دو هفته تا انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده باقی مانده است. رقابت بین دو کارزار اصلی انتخابات یعنی حزب دموکرات و حزب جمهوریخواه این بار بسیار به هم نزدیک است و هر روزه نظرسنجی های مراکز معتبر از برتری یکی از آن دو یا نزدیک شدن دیگری به رقیب گزارش می دهند.

🌿 براساس آخرین نظرسنجی‌ها، نشریه "اکونومیست" اعلام کرد که ترامپ رای های الکترال بیشتری را کسب می کند و در انتخابات پیروز می شود. پایگاه رسانه های «هیل» نیز احتمال پیروزی ترامپ را ۵۲ درصد پیش بینی کرد.
از سوی دیگر رسانه‌ها و اتاق های فکر مختلف تحلیل های گوناگونی را در مورد نگاه هر یک از این دو نامزد به مسائل داخلی و بین المللی بیان می کنند. «موسسه خاورمیانه» (MEI) در مجموعه گزارش هایی به ارزیابی خط مشی های دو نامزد ریاست جمهوری نسبت به مسائل خاورمیانه پرداخته و سیاست هر دو نامزد را در منطقه مقایسه کرده است.

هریس، دولت دوم بایدن

این اندیشکده مستقر در واشنگتن در مورد سیاست های «کامالا هریس» نامزد حزب دموکرات آورده است که حزب دموکرات پس از اعلام رسمی نامزدی هریس در انتخابات، ۹ اولویت را از اقتصاد و بحران آب و هوا تا مهاجرت و رهبری آمریکا در عرصه بین الملل به عنوان هدف تعیین کرده است که یکی از آخرین اولویت ها به استراتژی ایالات متحده در قبال خاورمیانه می پردازد.

🌿 این گزارش تصریح دارد: هریس احتمالاً مواضع کلی دولت بایدن را حفظ خواهد کرد و حداقل در ابتدای دوره خود سعی می کند در سیاست خارجی و تلاش‌های دیپلماتیک به طور گسترده با مواضع دولت بایدن هماهنگ باشد. هریس یک انترناسیونالیست سرسخت است که تمایل دارد با متحدان آمریکایی خود برای محدود کردن نفوذ دشمنانی مانند روسیه، چین و ایران همکاری کند.بر این اساس، سیاست های بالقوه دولت هریس در قبال خاورمیانه به ویژه در ارتباط با رژیم صهیونیستی، فلسطین و لبنان بر این محور استوار خواهد بود که «اجبار هر یک از دو طرف منازعه برای انجام دادن یک اقدام، راه حل دودولتی را به خطر می اندازد.»

🌿 اگرچه طبق این گزارش، هریس مخالفت خود را با گسترش شهرک سازی اعلام کرده است اما وی بیت المقدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی قبول دارد و خواستار دسترسی همه ادیان به مکان های مقدس آن شهر شده است.وی همچنین می گوید که از اعطای کمک های ضروری به مردم فلسطین تا زمانی که این اقدام با قوانین ایالات متحده مطابقت داشته باشد، حمایت می کند. ضمن آنکه هریس با هر گونه اقدام برای مشروعیت زدایی از رژیم صهیونیستی در سازمان ملل یا از طریق تحریم، سلب سرمایه یا تحریم مخالف است ولی در این زمینه از حقوق آمریکا برای آزادی بیان پشتیبانی می‌کند.

🌿 هریس می‌گوید: به دنبال یک راه حل دیپلماتیک برای حل فصل درگیری ها در امتداد مرز اسرائیل و لبنان با استفاده از یک لبنان مستقل خواهد بود.

ترامپ، تداوم دولت اول خود

گزارش این اتاق فکر آمریکایی آورده است که حزب جمهوریخواه در مورد سیاست خارجی دولت ترامپ در قبال منازغه خاورمیانه تنها بر ذکر دو نکته بسنده کرده است: «ایستادن در کنار اسرائیل و بازگرداندن صلح به خاورمیانه».

🌿 گزارش تصریح دارد: دولت دوم ترامپ ممکن است ادامه سیاست های قبلی وی بین سال های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ باشد که در آن بر رویکرد «فشار حداکثری» نسبت به ایران و تحریم‌های اقتصادی، لفاظی‌های قوی و اقدامات نظامی هدفمند تمرکز داشت. وی همچنین مخالفت شدیدی را در مورد دیپلماسی با ایران بر سر توافق هسته ای نشان خواهد داد.در گزارش این موسسه همچنین آمده است که ترامپ اولویت کمتری را برای حقوق بشر و دموکراسی در سیاست ایالات متحده قائل خواهد بود و بیشتر به همکاری در زمینه انرژی و سیاست های اقتصادی اهمیت خواهد داد.

🌿 گزارش با بیان اینکه ترامپ یک نوع رابطه معامله گونه با رهبران مصر و ترکیه به راه می اندازد، می افزاید: داشتن رابطه گرم با ریاض و تمایل به دستیابی به یک توافق میان عربستان سعودی و اسرائیل شبیه به توافق ابراهیم در سال ۲۰۲۰، از اصول مهم وی خواهد بود.

🌿طبق این گزارش، ترامپ کماکان ممنوعیت مهاجرت شهروندان کشورهای دارای اکثریت مسلمان به آمریکا را دنبال خواهد کرد، ضمن اینکه ممکن است به دنبال خروج نیروهای آمریکایی از سوریه هم باشد.

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

28 Oct, 17:07


🌎 گردهمایی حامیان مسلمان ترامپ در ایالت کلیدی میشیگان

🌿 "ما مسلمانان بخاطر صلح به ترامپ رای می‌دهیم. او تنها کسی است که می‌تواند صلح را ایجاد کند. به همین دلیل خدا تاکنون دوبار او را از مرگ نجات داده است."

🌿 میشیگان تنها ایالت آمریکاست که جمعیت مسلمانان تعیین کننده سهمیه ۲۵ رای الکترال کلیدی آن هستند. چهار سال قبل جو بایدن فقط با اختلاف یازده هزار رای، ۲۵ الکترال این ایالت را از آن خود کرد.

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

28 Oct, 08:18


🌎 صادق زیباکلام: شش نکته درباره حمله اسرائیل به ایران

🔹️نخست: ظرف چند هفتۀ گذشته، گمانه‌زنی‌های زیادی پیرامون اهداف حملۀ تلافی‌جویانۀ اسرائیل می‌رفت. از زدن تأسیسات هسته‌ای گرفته تا صنایع سنگین و تأسیسات نفت و گاز کشور. بعد از حمله به منزل آقای نتانیاهو، حتی سخن از حمله به اماکن مسکونی رهبران کشور هم به میان آمده بود. براندازان با عنایت به صحبت‌های آقای نتانیاهو مبنی بر براندازی نظام، بی‌صبرانه منتظر حملۀ نظامی اسرائیل بودند؛ اما ابعاد حمله‌ای که صورت گرفت، بسیار محدودتر از تمام تصورات بود. محدودیت عملیات، موفقیت دیپلماتیک واشنگتن بود در وادار کردن تندروهای دولت آقای نتانیاهو به خویشتن‌داری.

🔹️دوم: با توجه به اینکه اسرائیل منظماً از آمریکا و برخی کشورهای اروپایی پیشرفته‌ترین تسلیحات را دریافت می‌نماید، درحالی‌که هیچ کشوری به ایران کمک نظامی نمی‌نماید، دفاع هوایی ایران قابل توجه بوده.

🔹️سوم: محکومیت حملۀ اسرائیل به ایران از سوی بسیاری از کشورهای عربی از جمله مصر، اردن، عربستان، امارات، قطر و بحرین به‌علاوۀ ترکیه، پاکستان و مالزی، بدون تردید موفقیت دیپلماتیک برای ایران در برابر اسرائیل بود.

🔹️چهارم: اپوزیسیون برانداز از حملۀ نظامی اسرائیل بسیار سرخورده و ناامید شدند. بسیاری از آنان بی‌صبرانه برای این حمله مدت‌ها بود که روزشماری و حتی دقیقه‌شماری می‌کردند. در رویای سرنگونی نظام توسط حملۀ نظامی اسرائیل به‌سر می‌بردند و کار نظام را توسط وعده‌های نتانیاهو تمام‌شده گرفته بودند. اما صبح شنبه، نظام که سقوط نکرده بود، بماند، زنگ مدارس همان ساعت ۰۷:۳۰ هر روز به‌صدا درآمده و براندازان با بهت و ناباوری شاهد پایین آمدن دلار و سکه بعد از هفته‌ها شده بودند.

🔹️پنجم: محدودیت حملۀ اسرائیل فقط موفقیت برای دمکرات‌های میانه‌رو در واشنگتن نبود. گسترده نبودن ابعاد تخریبی آن عملیات (که می‌توانست خیلی گسترده‌تر باشد)، به‌معنای آن است که اسرائیلی‌ها امیدوار هستند که تهران را وادار به «وعدۀ صادق ۳» نکرده باشند.

🔹️ششم و بالأخره، محدودیت حملۀ اسرائیل و بدون پاسخ گذاردن آن از سوی ایران به‌معنای آن است که چشم‌انداز صلح بعد از چهارده ماه و کشتار بی‌وقفۀ مردم غزه ممکن است موقعیت بهتری پیدا کرده باشد. هرچند که در گذشته، تندروهای دولت نتانیاهو و شخص ایشان، بیشترین مانع آتش‌بس با حماس، توقف کشتار فلسطینی‌ها و مبادلۀ گروگان‌های اسرائیلی بوده‌اند.
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

27 Oct, 19:20


💢 جنگ اسرائیل و حزب‌الله: قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل متحد چیست و لبنان و آمریکا در خصوص آن چه می‌گویند؟

ایالات متحده آمریکا می‌گوید قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل که به جنگ اسرائیل با حزب‌الله در سال ۲۰۰۶ پایان داد، می‌تواند مبنای آتش‌بس جدیدی میان دو طرف باشد اگر چه لازم است بسیار بهتر از قبل اجرا شود.

این قطعنامه از چه ویژگی‌هایی برخوردار است و در اجرا با چه مشکلاتی مواجه شده است؟

بیشتر بخوانید: https://tinyurl.com/b3d2w2wv

@euronewspe

مطالعات راهبردی آمریکا

27 Oct, 16:14


🌎 پدافند باورنکردنی ایران چگونه موشکهای اسرائیل را در آسمان منهدم کرد؟

🌿 در دو ویدئوی بالا موشکهای اسرائیلی که در آسمان منفجر می‌شوند را ببینید. در ویدئو سمت چپ، خبرنگار تلویزیون چین در تهران در حال گزارش است (لینک در کانال تلگرام فارسی دولت چین)
🌿 در ویدئوی دوم (سمت راست) عملکرد پدافند جمهوری اسلامی ایران در خوزستان واقعاً قابل تحسین و باورنکردنی است. در این حمله به مقر نظامی در خوزستان ظاهراً فقط دو موشک از دست پدافند در می‌روند و به هدف اصابت می‌کنند.
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

27 Oct, 16:01


🎥 تصاویر رادیو و تلویزیون مرکزی چین از عملیات رهگیری سامانه پدافند موشکی ایران

◀️ روز شنبه ۲۶ اکتبر، ارتش اسرائیل از انجام "حملات هوایی" به اهداف نظامی در ایران خبر داد.

◀️ ساعت پنج بامداد به وقت محلی، صدای شدید عملیات رهگیری سامانه پدافند موشکی در فضای تهران به گوش رسید و خبرنگاران رادیو و تلویزیون مرکزی چین حاضر در تهران، تصاویری ویژه را از آن به ثبت رساندند.

متن کامل این خبر را از اینجا بخوانید

📡 @cri_persian_china

مطالعات راهبردی آمریکا

27 Oct, 13:30


نظرسنجی YouGov برای CBS

در سطح ملی، کامالا هریس یک درصد جلوتر است.
اما در میدان نبرد یعنی در ایالتهای چرخشی کامالا و ترامپ برابر هستند
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

27 Oct, 08:01


🌎 چرخش آهسته یهودیان آمریکا به سمت ترامپ

نویسنده: MARC LEVY
@Americana_ir

🌿 در آستانه انتخابات 2024 برخی از رأی‌دهندگان یهودی در ایالت‌های کلیدی مانند پنسیلوانیا در حال بازنگری در حمایت دیرینه خود از حزب دموکرات هستند. نگرانی‌ها درباره امنیت اسرائیل و افزایش یهودستیزی از عوامل مهم این تغییر رویکرد به شمار می‌روند.

🔹یهودیان آمریکایی بر این باورند که سیاست‌های دولت بایدن، به ویژه در قبال ایران، امنیت اسرائیل را تضعیف کرده است. اگرچه نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که اکثر رأی‌دهندگان یهودی همچنان از دموکرات‌ها حمایت می‌کنند، اما حتی یک تغییر کوچک می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر نتایج انتخابات داشته باشد.

🔹در پنسیلوانیا رأی‌دهندگان یهودی بخش کوچک اما مهمی از رأی‌دهندگان را تشکیل می‌دهند و رویکرد دولت بایدن در روابط آمریکا و اسرائیل مورد بررسی دقیق بسیاری از رأی‌دهندگان یهودی قرار گرفته است. نظرسنجی اخیر مؤسسه پیو نشان می‌دهد که حدود دو سوم رأی‌دهندگان یهودی همچنان از نامزدهای دموکرات حمایت می‌کنند، اما نگرانی‌های فزاینده درباره موضع آمریکا در قبال اسرائیل و افزایش یهودستیزی باعث شده برخی در وفاداری خود تجدیدنظر کنند.

🌿 کمپین انتخاباتی ترامپ به طور فعال در تلاش است تا از این تغییر رویکرد بهره‌برداری کند. این کمپین با وعده حمایت قوی‌تر از اسرائیل و برجسته کردن اختلافات درون حزب دموکرات در این موضوع، سعی در جلب نظر رأی‌دهندگان یهودی دارد...👇
🔗 لینک منبع

مطالعات راهبردی آمریکا

26 Oct, 19:01


🌎 عصبانیت اسرائیل از محکومیت حمله به ایران از سوی کشورهای عربی

🌿 اسرائیلی هم زاهد شده و به قرآن کریم استناد می کند. خداوند می فرماید: «اعراب بادیه‌نشین در کفر و نفاق از دیگران پیشینه ترند» (توبه، ۹۷).

از عربستان بیش از دیگران عصبانی هستند. تاکنون کشورهای عربستان سعودی، مالزی، عمان، امارات متحده، عراق، سوریه، پاکستان، قطر، یمن، اردن، کویت، لبنان، ترکیه، بحرین، اندونزی، و...تجاوز نظامی اسرائیل به مرزهای ملی ایران را به شدت محکوم کرده اند.

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

26 Oct, 17:26


🌎 برای ۴ شهید وطن در حمله اسرائیل و ۱۰ شهید وطن در حمله تروریستی سیستان

شعر: علیرضا شجاع‌پور
🎤 اجرا: فرهود فیروزه‌ای

ای وطن، ای مادر تاريخ‌ساز
ای مرا بر خاک تو روی نياز
ای کوير تو بهشت جان من
عشق جاويدان من، ايران من
ای ز تو هستی گرفته ريشه‌ام
نيست جز انديشه‌ات انديشه‌ام
آرشی داری به تير انداختن
دست بهرامی به شير انداختن
کاوۀ آهنگری ضحّاک‌کش
پتک دشمن‌افکنی ناپاک‌کش
رخشی و رستم بر او پا در رکاب
تا نبيند دشمنت هرگز به خواب
مرزداران دليرت جان‌به‌کف
سرفرازان سپاهت صف‌به‌صف
ای وطن، ای مادر ايران من
مادر اجداد و فرزندان من
خانۀ من، بانۀ من، توس من
هر وجب از خاک تو ناموس من
ای دريغ از تو که ويران بينمت
بيشه را خالی ز شيران بينمت
خاک تو گر نيست جان من مباد
زنده در اين بوم و بر يک تن مباد

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

26 Oct, 16:32


🌎 درباره حمله اسرائیل

صابر گل‌عنبری
@Sgolanbari
🌿 بالاخره اسرائیل به حمله موشکی ایران واکنش نشان و حملاتی انجام داد که نخستین حمله مستقیم و آشکار اسرائیل در پاسخ به دومین حمله مستقیم و آشکار ایران به شمار می‌رود.

هنوز مشخص نیست که حملات به چه شکلی انجام شده؛ از راه دور بوده است یا خیر. منابع اسرائیلی گفتند که حدود 100 جنگنده در این حملات مشارکت داشتند، به فرض مشارکت این تعداد جنگنده، از کدام مسیر عبور و از کجا شلیک کردند؟ فعلا نمی‌توان پاسخی به این پرسش‌ها داد.

اسرائیل از حمله به 20 هدف خبر داده است اما منابع ایرانی آن را تکذیب کرده و از اهمیت حمله می‌کاهند.

هنوز حجم خسارت احتمالی روشن نیست و اطلاع دقیقی از آن وجود ندارد، اما حمله با موج رسانه‌ای سنگین اسرائیل همخوانی خاصی نداشت.

مدت زمان حمله نسبتا طولانی بود و حدود 4 ساعت به طول کشید.

به نظر نگارنده، گرچه نمی‌توان با قطعیت بیان داشت که همه چیز تمام شده است، اما به احتمال زیاد اسرائیل بعد از این حمله در آینده به سراغ اقداماتی غیر مستقیم از خرابکاری گرفته تا ترور خواهد رفت؛ به ویژه اگر احساس کند که تصویری که به دنبال آن بوده است، شکل نگرفته است.

به نظر می‌رسد که بیشتر از خود حمله آنچه برای اسرائیل اهمیت فراوانی داشته است تصویرسازی درباره آن بود و جنگ روانی گسترده‌ای که طی این سه هفته به راه انداخت، معطوف به این تصویرسازی بود. اما هنوز ساعاتی از حمله نگذشته است که قسمی از نارضایتی در لابلای تحلیل‌ها و اظهارنظرها در اسرائیل مشهود است.

به نظر می‌رسد که حمله امروز اسرائیل به این شکل را می‌توان به نوعی نشانه‌ای از قسمی از تاثیر حمله موشکی دوم ایران بر ادراک اسرائیل و همچنین پرهیز واشنگتن و تل آویو از تشدید تنش به دلایل مختلف پنداشت. البته حملات «کیفی» و «دقیق» حزب‌الله در دو هفته اخیر را نیز می‌توان واجد قسمی تاثیر در شکل حمله اسرائیل دانست.

اما درباره پیش‌بینی‌ها:
لحظاتی بعد از حملات موشکی دوم ایران طی یک یادداشت و سپس یادداشت‌های بعدی در این سه هفته ضمن برشمردن سناریوهای مختلف، پیش‌بینی‌هایی با قید «به احتمال زیاد» یا «غالبا» و غیره درباره ماهیت حمله اسرائیل مطرح شد که غالبا درست از آب درآمد.
بر این اساس هم گفته شد که حملات به احتمال زیاد «محدود» و علیه اهداف نظامی خواهد بود و بعید است که اهداف هسته‌ای یا نفتی مورد حمله قرار گیرد.

هر چند اطلاع دقیقی وجود ندارد، اما حمله‌ای که بنا به نوشته سایت آمریکایی اکسیوس، اسرائیل به دلایلی قبل از آن به ایران اطلاع داده و حتی اهدافی را که مورد حمله قرار می‌دهد نیز بیان کرده است، نمی‌تواند گسترده و بزرگ باشد. اما هنوز نتایج این حمله محدود روشن نیست؛ این که ضربات در چه سطحی بوده است.

در واقع همان دلایلی که اسرائیل را بر آن داشته است که قبل از حمله به ایران اطلاع دهد تا اوضاع از کنترل خارج نشود، می‌تواند موجب تحدید خود حمله هم شده باشد.

همچنین در پیش‌‍‌بینی‌ها تاکید شد که تله جنگی وجود ندارد، چون تصمیمی پیشینی برای جنگ در کار نیست و حملات اسرائیل نیز به احتمال زیاد به جنگی ختم نمی‌شود و حداکثر اتفاق ممکن در این وضعیت حملاتی رفت و برگشتی است.

همچنین تاکید شد که گرچه اسرائیل به دنبال کلاسیک کردن جنگ و وارد آوردن ضربات موثر و معنادار به ایران است، اما از وقوع جنگ بیم دارد و همین خود می‌تواند ترمز اسرائیل را بکشد.

اخیرا هم بیان شد که سفر بلینکن به منطقه برای «چک آخر» توافق آمریکا درباره زمان و اهداف حمله بوده است و این سفر در کنار بالا گرفتن دیپلماسی در روزهای اخیر در خصوص دو جنگ غزه و لبنان به عنوان نشانه‌های نزدیک بودن حمله اسرائیل تحلیل شد.

اما واکنش ایران چه خواهد بود؟
ایران به احتمال زیاد سریعا واکنشی نشان ندهد اما تهدید به پاسخ در زمان و مکان مناسب خواهد کرد. اگر هم بخواهد بعد از این حملات واکنش سریعی نشان دهد احتمالا بسیار محدود باشد.

چه بسا ایران به دلیل تمرکز حمله بر پایتخت و حومه، نوعی پاسخ به حمله اسرائیل را ضروری بداند، اما نباید از نظر دور داشت که حدود ده روز به انتخابات آمریکا باقی مانده است و احتمالا این متغیر و تاثیر احتمالی بالا گرفتن تنش بر شانس پیروزی ترامپ هم در نظر گرفته ‌شود.

به نظر می‌رسد که ثقل حکومت ایران در تقابل با اسرائیل بیشتر از قبل بر جبهه لبنان متمرکز خواهد بود.
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

26 Oct, 11:29


📣 دوره آموزشی «سطح تحلیل مسئله» منتشر شد

👤 با تدریس دکتر مهدی ثنایی

⌛️ زمان دوره: ۹۰ دقیقه (۳ جلسه)
📚 حوزه دوره: سیاست‌پژوهی | شناخت و حل مسئله
🌀 سطح دوره: مقدماتی
📝 زبان دوره: فارسی
💢 پیش‌نیاز: ندارد

💵 قیمت دوره: ۳۰۰.۰۰۰ هزار تومان
🎉 کد تخفیف ۱۰۰ درصدی: kariz
مهلت استفاده از کد تخفیف تا پایان آبان
📌استفاده و بازنشر دوره‌ها بدون اجازه رسمی از وب‌سابت کاریز ازلحاظ شرعی و قانونی جایز نیست!

🔗 توضیحات بیشتر و خرید دوره

#کاریز /۱
#دوره_آموزشی

🌐 خانه اندیشه‌ورزان را دنبال کنید!

مطالعات راهبردی آمریکا

26 Oct, 11:28


تبلیغات پذیرفته می‌شود

مطالعات راهبردی آمریکا

26 Oct, 07:57


🌎 عراقچی به دنبال آتش‌بس و بازگشت به شرایط پیش از جنگ

احمد زیدآبادی
@ahmadzeidabad
🌿 سیدعباس عراقچی، وزیر خارجۀ جمهوری اسلامی، پایتخت اغلب کشورهای خاورمیانه را زیر پا گذاشته است تا از خطری که به گفتۀ او، «منطقه را در آستانۀ فاجعۀ تمام‌عیار» قرار داده است، بکاهد و راهی به سمت حل بحران از طریق دیپلماتیک باز کند. آقای عراقچی پی در پی به پایتخت کشورهای عربستان، قطر، عمان، عراق، لبنان، سوریه، اردن، مصر و ترکیه سفر کرده و با مقام‌های بلندپایۀ این کشورها دیدار و گفت‌وگو داشته است.

🌿 اینکه در این سفرها، وزیر خارجه به مقام‌های کشورهای میزبان خود چه گفته و از آنها چه شنیده، به جز برخی حرف‌های کلی، جزئیات آن به رسانه‌ها درز پیدا نکرده است. جمهوری اسلامی به طور رسمی خواستار اعلام آتش‌بس در جنگ نوارغزه و لبنان و پیشگیری از حملۀ اسرائیل به خاک ایران است. آقای عراقچی در جریان سفرهایش، بارها نسبت به ادامۀ جنگِ غزه و لبنان و به‌خصوص پیامدهای هرگونه حملۀ نظامی اسرائیل به ایران هشدار داده است.

🌿 در واقع عموم کشورهای منطقه و قدرت‌های جهانی دخیل در بحران جاری، خواهان اعلام آتش‌بس فوری در جنگ اسرائیل با لبنان و نوار غزه هستند، اما آنچه سبب می‌شود که به‌رغم درخواست آنان جنگ همچنان ادامه پیدا کند، تفاوت نگاه عمیق آنان در مورد شرایط آتش‌بس است. در حقیقت، تا هنگامی که تمام طرف‌های ذیربط در دو جنگ جاری در منطقه نه‌فقط دربارۀ ضرورت آتش‌بس بلکه دربارۀ شرایط مشخص و تعریف‌شدۀ آتش‌بس به توافق دست نیابند، امیدی به خاموش شدن سلاح‌ها نمی‌توان داشت.

🌿 اسرائیل به عنوان طرف اصلی جنگ، شرایط خود را برای پذیرش آتش‌بس اعلام کرده است. در جبهۀ جنگ غزه، آنها خواهان توقف کوتاه‌مدت جنگ، در ازای مبادلۀ شماری از زندانیان فلسطینی با اسیران خود در نزد حماس هستند و آتش‌بس دائمی را به حذف ساختار نظامی و مدیریتی حماس و باز بودن دست خود در ادارۀ امنیتی نوارغزه مشروط می‌کنند.

🌿 طبعاً حماس این شرایط را نمی‌پذیرد و سایر کشورها هم راه‌های میانه‌ای را مطرح می‌کنند که قادر به پل زدن بین خواست‌های دو طرف نیست. به همین دلیل، آتش‌بس در نوار غزه به کلافی سردرگم تبدیل شده است و حتی پس از کشته شدن یحیی سنوار نیز، چشم‌اندازی برای پایان سریع جنگ گشوده نشده است. در جبهۀ لبنان، طرف اسرائیلی برای اعلام آتش‌بس دائمی خواهان ایجاد یک منطقۀ حائل تا سه کیلومتری مرز و عقب‌نشینی نیروهای حزب‌الله به شمال رودخانۀ لیطانی و استقرار ارتش لبنان به جای آنهاست.

🌿 دیگر کشورها و بسیاری از احزاب لبنانی از اجرای قطعنامۀ ۱۷۰۱ شورای امنیت به عنوان فصل‌الخطاب درگیری با اسرائیل حمایت می‌کنند؛ موضعی که به جز ایجاد منطقۀ حائل، شرایط اسرائیل برای آتش‌بس را تأمین می‌کند. با این حال، روند اجرای قطعنامه خود موضوع اختلافی عمیقی بین اسرائیل و برخی دیگر از طرف‌هاست. اسرائیل اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ یعنی عقب‌نشینی نیروهای حزب‌الله به شمال رودخانۀ لیطانی را فقط «زیر آتش» می‌پذیرد و تا تحقق عینی مفاد قطعنامه حاضر به دست کشیدن از جنگ نیست.

🌿 آمریکا و برخی از متحدان آن در خاورمیانه و لبنان نیز تاکنون با اجرای قطعنامۀ ۱۷۰۱ در «زیر آتش» مخالفتی از خود نشان نداده‌اند و ظاهراً نظرشان بر این است که در صورت آتش‌بس فوری، دلیلی برای پذیرش اجرای قطعنامه از طرف حزب‌الله و ایران وجود ندارد. بدین ترتیب، آنان تداوم ضربه به ساختار و امکانات نظامی حزب‌الله را ضمانتی برای اجرای قطعنامۀ ۱۷۰۱ می‌پندارند. در این میان اما جمهوری اسلامی عمدتاً بر اعلام آتش‌بس فوری بدون ارائۀ توضیحی دربارۀ شرایط آن تکیه دارد. روشن است که بدون روشن شدن شرایط آتش‌بس، شعلۀ جنگ فرو نخواهد نشست.

🌿 ظاهراً منظور جمهوری اسلامی از آتش‌بس، بازگشت به شرایط پیش از جنگ، در هر دو جبهۀ لبنان و نوارغزه است. این ایده در بین قدرت‌های غربی و حتی کشورهای عرب منطقه طرفداری ندارد. آنها به نوعی از نظم برای آینده منطقه چشم دوخته‌اند که گرچه با نگاه دولت راستگرا و افراطی حاکم بر اسرائیل هماهنگ نیست، اما با مواضع جمهوری اسلامی فاصلۀ بیشتری دارد.

🌿 با این همه، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در مصاحبه‌اش با روزنامۀ فرانسوی فیگارو....👇
لینک متن کامل مقاله در هم‌میهن👇
https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-23732

مطالعات راهبردی آمریکا

26 Oct, 05:27


🌎 نتانیاهو شش ماه پیش گفت در یک قدمی پیروزی هستیم!/ فقط دیروز ۱۵ کشته دادیم

امیر تیبون خبرنگار هاآرتص اسرائیل: شش ماه پیش نتانیاهو گفت که «یک قدم تا پیروزی فاصله داریم. ولی فقط روز گذشته ۱۵ اسرائیلی در جنگ کشته شدند. هنوز ۱۰۰ اسرائیلی در تونل های حماس در غزه اسیر هستند. به زودی اسرائیل به ایران حمله خواهد کرد (مفسران آن را تحسین و تمجید خواهند کرد) و به دنبال آن حمله دیگری از سوی ایران به اسرائیل صورت خواهد گرفت. هیچ برنامه بزرگی وجود ندارد. هیچ نگاهی به آینده وجود ندارد. یک "جنایت" وجود دارد که تبدیل به یک جنگ ابدی شده است.
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

26 Oct, 05:23


🔴 انتقاد ران پاول، نماینده سابق و مشهور کنگره آمریکا از مشارکت ایالات متحده در حمله اسرائیل علیه ایران:

"رسانه‌های جریان اصلی مدعی هستند که اسرائیل حملات تلافی جویانه‎‌ای را علیه ایران انجام داد. این کار اسرائیل نیست، کار واشنگتن است ... حقیقت این است که مشارکت ما در این جنگ نتیجه عکس خواهد داشت."

🆔 @Americana_ir

مطالعات راهبردی آمریکا

26 Oct, 03:41


🌎 وفاق فقط برای خودی‌ها!

وفاق فقط برای خودی‌ها نیست
وفاق فقط برای مسئولان نیست
وفاق فقط برای بچه‌های بالا نیست
وفاق باید شامل همه مردم باشد: شیعیان، اهل تسنن، غیر مسلمانان، مذهبی‌ها و غیرمذهبی‌ها

درجه‌بندی شهروندان به خودی و غیر خودی، و تقسیم مردم به محرم و نامحرم، وفاق نیست.

اینکه دانش‌آموزی با درصدهای منفی، رشته پزشکی بهترین دانشگاههای کشور پذیرفته شود و دیگری با بهترین معدل و درصدهای عالی، پشت کنکور بماند، وفاق نیست.

قدرت تخریب موشکهای اسرائیل و تحریمهای آمریکا از سهمیه‌بندی کنکور و درجه‌بندی مردم به خودی و غیر خودی بسیار کمتر است.
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

25 Oct, 19:06


🌎 ویدیو/ پیوستن کشورهای مهم خاورمیانه به «بریکس» معادلات جهانی را تغییر می‌دهد؟

▫️ایسنا
پیوستن کشورهای عربی به «بریکس» تحولی مهم در این مسیر است که به بریکس کمک می‌کند تا از هژمونی اقتصادی آمریکا فاصله بگیرد و یک پیام استراتژیک نیز به آمریکا و غرب دارد، به ویژه عربستان سعودی و امارات که متحدان سنتی آمریکا در خاورمیانه بوده‌اند، این اقدام را به عنوان راهی برای تنوع‌بخشی به روابط خود با دیگر قدرت‌های جهانی، به‌ویژه چین و روسیه، انجام داده‌اند.
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

25 Oct, 17:46


بدون شرح😒
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

25 Oct, 07:58


✍️ 11 روز تا انتخابات آمریکا: چرا صدای پای ترامپ اینقدر نزدیک است؟
(بحثی در فقر گفتمانی دموکراتها)

محمدرضا اسلامی

🔵 تنها کمتر از دو هفته تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی است و همچنان شانس دونالد ترامپ برای برنده شده بسیار بالاست. نظرسنجی ها نشان می دهند که افت محسوسی که ترامپ بعد از انصراف جو بایدن (و آمدن کامالا هریس) پیدا کرده بود ترمیم شده و در برخی نظرسنجی ها او اندکی بالاتر از کامالا هریس ایستاده است.

از این سوال بگذریم که پیرمردی مانند جو بایدن چگونه با کله‌شقی باعث شد که مهمترین بخش از «زمان رقابت» برای زمین زدن دونالد ترامپ هدر برود؛ ولی اکنون وقت آن است که به این سوال بپردازیم که چه شد و چرا ترامپ با وجود آمدن یک زن قاضی در عرصه رقابت، همچنان بر صدر مصطبه نشسته است؟

🔵 قبل از پرداختن تفصیلی به دلایل این بحث باید یک نکته را اذعان کنیم: ترامپ حتی اگر در قدرمطلق آراء (عدد رای) برنده نشود، ولی بازهم برنده این انتخابات است. عملا ترامپ توانسته یک تنه و فراتر از سطح حزب جمهوریخواه با همه ارکان حزب دموکرات آمریکا بجنگد. به بیان دیگر، ترامپ کاری را کرده که در تاریخ آمریکا بی سابقه بوده است: او توانسته خارج از Establishment (خارج از ساختار قدرت) با بخش مهمی از ارکان قدرت در آمریکا درگیر شود و در این درگیری، به آسانی حذف نشود!
عملا نکته مهم درباره ترامپ این نیست که او رای می آورد یا رای نمی آورد، بلکه نکته مهم درباره ترامپ این است که او «مهره حذف شدنی» نبود.

🔵 11 روز مانده به انتخابات وضع در آمریکا چگونه است؟ وضعیت امروز آمریکا مشابه وضعیت ترکیه است در انتخاب اردوغان. مشابه وضعیت انگلستان است در ماجرای رفراندوم برگزیت. یعنی کشور کاملا دو پاره است و تقریبا می توان گفت تا این لحظه وضعیت 50-50 است. تمام سعی دو نامزد بر این است که بر روی ذهن «تصمیم نگرفته ها» (Undecided voter ها) تاثیر بگذارند.

با توجه به شرایط مذکور ذکر این موارد ضروری است:

1️⃣- دانشگاه و دانشجویان
تحرک خاصی در دانشگاهها در حمایت یا عدم حمایت از هیچ یک از دو نامزد مشاهده نمی شود. دلیلش این است که اساسا ساختار نهاد دانشگاه در آمریکا به سمت و سویی رفته که دانشجو عمیقا درگیر دو بحث است: هزینه های تحصیل + آزمون ها.
دانشجوی آمریکایی شدیدا درگیر این است که هزینه شهریه، خوابگاه، تغذیه و... را چگونه تامین کند. همزمان، سیستم آموزشی در آمریکا به گونه ای است که دانشجو در «طول ترم» درگیر کوئیز و تکالیف هفتگی است (بجای اینکه «آخر ترم» درگیر آزمون باشد). یعنی وزن کار تحصیلی دانشجو سرشکن شده به هفته های ترم.
با این اوصاف ذهن دانشجو عملا درگیر «امر دانشجویی» و هزینه هایش است و نهاد دانشگاه چندان محل مناسبی برای کنش سیاسی نیست.

2️⃣- تحسین ثروت و ثروتمندی
جامعه آمریکایی اساسا نسبت به مساله ثروت، منفی نیست. یعنی بر خلاف بسیاری از کشورهای دنیا که ثروتمندان «منفور» هستند در میان بخش زیادی از مردم، ثروتمندان «تحسین شده» هستند. این تلقی عمومی به دو دلیل است:
- فرد ثروتمند "توان" خلق ثروت و کارآفرینی داشته.
- وجود افراد ثروتمند در کشور باعث قدرت کشور می شود.
بدیهی است که ممکن است برخی با این دیدگاه همراه نباشند ولی عمده مردم ثروتمند بودنِ ترامپ را امر منفی نمی دانند. حال سخنان باراک اوباما را گوش فرادهید. او دائما وجهِ ثروت ترامپ را می کوبد. دائما می گوید: ای مردم! این آدم همه ی عمرش به فکر خودش بوده و به خودش (و اموالش) پرداخته.
این رویکرد دموکراتها، رویکرد موفقی نبوده است.

3️⃣- فقرِ گفتمانی دموکراتها
مسئله اصلی در کمپین هریس (و اساسا در سطحی بالاتر در میان دموکراتها) این است که گفتمان اینها مبتنی بر «حرف اثرگذار» روی اذهان عمومی نیست. محور فعالیتهای اینها بدگویی درباره دونالد ترامپ (خطر ترامپ) است؛ ولی از خودشان چیزی ندارند که ارایه بدهند. مثلا سخنرانیهای چند روز اخیر هریس را نگاه کنید و محورهای حرفهایش را لیست کنید. عمدتا پیرامون کوبیدن ترامپ است. چه حرفی یا چه پیام ویژه ای برای مردم دارد؟ چه چیزی درش هست که «محرک رای دادن» شود برای بلاتکلیف ها؟

صفحه امروز CNN را ببینیم: یک خبر هست که در آن هریس در پنسیلوانیا ترامپ را فاشسیت و... خطاب کرده. بعد ذیل آن خبر، CNN یک خبر دیگر کار کرده که یک ویدئوی 5 دقیقه ای است با این مضون:

«پیام افرادی که هنوز تصمیم نگرفته‌ اند به هریس و ترامپ:
اینقدر همدیگر را لجن‌مال نکنید، ما برامون اهمیتی نداره!»

Undecided voter on Harris and Trump:
‘Stop trashing each other, we don’t care'

ویدئو را اینجا ببینید: لینک+

4️⃣-دل بستن به دادگاههای ترامپ
گمان بخشی از بزرگان دموکرات این بود که پرونده های قضایی متعدد (+)، ترامپ را زمین‌گیر و حذف خواهد کرد. ولی نکرد و این اشتباهی استراتژیک بود.

(ادامه دارد)
https://t.me/solseghalam

مطالعات راهبردی آمریکا

24 Oct, 19:49


🌎 تجمع مخالفان رفع فیلترینگ تلگرام، واتساپ و اینستاگرام

🔹 مخالفان رفع فیلترینگ با هدایت حسین اله‌کرم تجمع اعتراضی برگزار کردند
🔹 این تجمع پس از اظهارات رئیس‌جمهور و برخی از وزیران دولت در خصوص برچیدن فیلترینگ صورت گرفت.
🔹 این تجمع بدون مجوز قانونی برگزار شد.
🔹طبق اطلاعات منتشر شده غیررسمی، مافیای فیلترشکن در ایران سالانه حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان از فروش فیلترشکن سود می‌برد.
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

24 Oct, 18:31


🌎 ترامپ: اگر اسرائیل به بایدن گوش می‌داد الان باید منتظر بمبهایی می‌بود که روی سرش می‌ریختند

@indypersian
🌿 دونالد ترامپ، رئيس جمهوری پیشین ایالات متحده و نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات پیش رو روز چهارشنبه در گردهمایی انتخاباتی در شهر زبولن ایالت جورجیا گفت که اگر نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل به حرف‌های جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا گوش می‌کرد، اسرائيل باید منتظر بمب‌هایی که روی سرشان می‌ریخت بود.

🌿 «بی‌بی [بنیامین نتانیاهو] دیروز با من تماس گرفت، ما ارتباط خیلی خوبی باهم داریم. باید بگم خوش‌بختانه آن‌ها درمورد اقداماتشان به بایدن گوش نمی‌دهند. چون اگر گوش می‌دادند، الان باید منتظر بمب‌هایی که بر سرشان می‌ریخت بودند و آن‌ها کار خودشان را کردند.»

🌿 «اسرائیلی‌ها به بایدن گوش نکردند و نمی‌توانستند هم گوش کنند. چون زمانی که از او پرسیدند که آیا با اقداماتشان موافق است، گفت که نمی‌خواهم به تاسیسات هسته‌ای و نفتی [ایران] حمله کنند. من گفتم، خوب به نوعی عکس این قضیه صادق است.»
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

24 Oct, 07:57


🌎 اگر ترامپ جای بایدن بود، روسیه به اوکراین، و حماس به اسرائیل حمله نمی‌کردند

🌿 وجود یک رئیس‌جمهور ضعیف که هنگام بالا رفتن از پله‌های هواپیما سکندری می‌خورد و در جلسات با ارواح دست می‌دهد، راه را گم می‌کند، باد معده‌اش را کنترل نمی‌کند و معاونش را با همسرش اشتباه می‌گیرد، خیال رهبران حماس و روسیه را از بابت دخالت جدی آمریکا راحت می‌کرد و ناخواسته سیگنالهایی فرستاد که حماس و روسیه را به شروع جنگ تحریک کرد.

🌿 این روزها شخص ترامپ مدعی است که اگر او بجای بایدن در کاخ سفید بود، روسیه به اوکراین، و حماس هم به اسرائیل حمله نمی‌کردند؛ بلکه از ابتدا، این دو جنگ اصلاً شروع نمی‌شدند. این ادعا برای بسیاری از مردم آمریکا باورکردنی است.

🌿 لکن عملاً بایدن هم سرسختانه از اوکراین حمایت کرد و هم با حمایت همه‌جانبه، محکمتر از حد تصور، کنار اسرائیل ایستاد. در هر دو مورد سرسختی بایدن فراتر از انتظارات بود. اما تصویر ضعف اقتدار و شخصیت او یکی از دلایل شروع حمله روسیه به اوکراین و عملیات حماس علیه اسرائیل بوده است. گاهی تصویر رهبران از واقعیت آنها مهمتر است.

🌿 اگر ترامپ در کاخ سفید بود شاید اقتدار او جلوی هر دو جنگ را می‌گرفت. امروز ترامپ با همین ادعا، اقلیت یهودیان ساکن ایالتهای چرخشی را به سمت خود جلب می‌کند و مدعی است که کلید حل این دو بحران در دستان با کفایت اوست؛ و می‌رود که با استفاده از این کارت، نتیجه نهایی انتخابات را به نفع خود رقم بزند.

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

23 Oct, 19:17


رییس‌جمهور مصر خطاب به دکتر پزشکیان: تلاش کنید تصویر نادرستی را که در ۴۰ سال گذشته از ایران در منطقه و جهان ارائه شده است، اصلاح کنید
@dastchean
عبدالفتاح السیسی در دیدار با رییس‌جمهور ایران در حاشیه اجلاس بریکس: نه به عنوان یک عالم سیاسی، بلکه در وهله اول به عنوان یک مسلمان باور دارم که باید با تفاهم و گسترش دوستی امور خود را به پیش ببریم و از همین رو در تمام سال‌هایی که روابط ما دچار مشکل است، حتی یکبار علیه جمهوری اسلامی ایران موضعی اتخاذ نکرده‌ام. به نظرم شما باید تلاش کنید تصویر نادرستی را که در ۴٠ سال گذشته از ایران در منطقه و جهان ارائه شده است، اصلاح کنید.

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

23 Oct, 18:09


🌎 اوباما رای داد

🌿 اوباما در شیکاگو، رای خود به کامالا هریس را به صورت پستی ارسال کرد. با قدم زدن نمایشی در خیابان‌های شیکاگو و تشویق حضوری مردم به رای دادن!

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

23 Oct, 16:34


مصاحبه بی‌بی‌سی با پروفسور جرجیس استاد روابط بین‌الملل مدرسه عالی اقتصاد در لندن.

نویسنده کتاب
What Really Went Wrong: The West and the Failure of Democracy in the Middle East
چه چیز در خاورمیانه اشتباه شد؟ غرب و شکست دموکراسی در خاورمیانه
فواز جرجیس
Fawaz A. Gerges

ایران بعد از جنگ جهانی دوم و مداخله امریکا.

@AmericanStudies

مطالعات راهبردی آمریکا

23 Oct, 07:54


🌎 آیا ترامپ با وجود رفتارهای نامتعارف در انتخابات پیروز می‌شود؟

سی‌ان‌ان
@Americana_ir
🌿 در حالی که تنها دو هفته به انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا باقی مانده، دونالد ترامپ بار دیگر با رفتارهای عجیب و سخنان جنجالی خود خبرساز شده است. در تازه‌ترین مورد، ترامپ در یک گردهمایی انتخاباتی در ایالت پنسیلوانیا، داستانی نامناسب درباره آرنولد پالمر، ستاره فقید گلف، تعریف کرد. او همچنین در رویدادی دیگر به کامالا هریس توهین کرد. این رفتارها باعث شده دموکرات‌ها، از جمله خود هریس، ادعا کنند ترامپ صلاحیت ریاست جمهوری را ندارد. برخی حتی پا را فراتر گذاشته و مطرح می‌کنند که این رفتارها نشانه‌هایی از زوال شناختی ترامپ است.

🌿 اما نگرانی‌ها تنها به رفتارهای نامتعارف ختم نمی‌شود. ترامپ اخیراً از احتمال استفاده از نیروی نظامی علیه مخالفان سیاسی خود سخن گفته است. او به طور مشخص از نانسی پلوسی و آدام شیف، دو نماینده دموکرات کنگره، نام برده است. این اظهارات، نگرانی‌ها درباره گرایش‌های اقتدارگرایانه احتمالی ترامپ را افزایش داده است.

🌿 با وجود این رفتارهای بحث‌برانگیز، نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند ترامپ همچنان شانس پیروزی دارد. به نظر می‌رسد بسیاری از هوادارانش این رفتارها را نادیده می‌گیرند و بیشتر بر مسائلی مانند تورم و مهاجرت تمرکز کرده‌اند. در این زمینه‌ها، آنها همچنان به ترامپ بیش از رقیبش اعتماد دارند.

🌿 تحلیلگران می‌گویند با توجه به نزدیک بودن نتایج نظرسنجی‌ها، رفتارهای نامتعارف ترامپ ممکن است تأثیر چندانی بر نتیجه انتخابات نداشته باشد. او هنوز هم در زمینه‌هایی مانند مدیریت اقتصاد و کنترل مهاجرت پیشتاز است...👇

🔗 لینک منبع
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

23 Oct, 06:52


🔴دونالد ترامپ:

🔸احتمالا شنیده اید …کل طرح نظامی اسرائیل، نقشه هایی که در بالاترین سطح امنیتی داشتند، لو رفت.

🔸اطلاعات بسیار محرمانه توسط شخصی به بیرون درز کرده! تصور کنید در حال جنگ هستید و نحوه و روش جنگ اسرائیل رو فاش کردند. این دشمن است، دشمنی از درون. ما باید در موردش صحبت کنیم.

@iran_times

مطالعات راهبردی آمریکا

22 Oct, 18:17


🌎 نتیجه دو نظرسنجی اخیر

🔹نظرسنجی Reuters / Ipsos
46% هریس / 43% ترامپ

🔹نظرسنجی Morning Consult
50% هریس /46% ترامپ

مطالعات راهبردی آمریکا

22 Oct, 15:55


وقتی صدام حسین دار و ندار خود را وارد بزرگراه مرگ کرد...
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

22 Oct, 08:10


🌎 سرنوشت شوروی را پوشک رقم زد نه موشک!

✍️ بیژن اشتری

🌿 شوروی به کشورهای اقماری‌اش نفت و غلات رایگان می داد تا امپراتوری خود را در اروپای شرقی و مرکزی حفظ کند.
بلغارستان،لهستان،مجارستان،چکسلواکی،رومانی و آلمان شرقی نفت و غلات مفت «برادر بزرگ »را بلافاصله پس از دریافت به کشورهای اروپای غربی به قیمت بازار آزاد می‌فروختند تا ارز حاصله را صرف اقتصاد سوبسیدی رو به زوالشان بکنند.

🌿 شوروی سالیانه سی میلیارد دلار را صرف "کمک" های اقتصادی و تسلیحاتی به کشورهای تحت سلطه‌اش می‌کرد در حالی که اقتصاد ویران داخلی خودش به شدت به این پول نیاز داشت.اما کار به جایی رسید که ادامه این روال ناممکن شد.کشور سلطه گر بیش از این قادر به خرج کردن برای حفظ امپراتوری‌اش نبود.

🌿 پل کندی، مورخ انگلیسی، به درستی می‌گوید «چنانچه یک کشور سلطه‌گر حیطه حاکمیت خود را در امور خارجی بیش از حد گسترش دهد، نه تنها منافعی را نصیب خود نمی‌کند بلکه به واسطه هزینه‌های سنگینی که برای حفظ امپراتوری‌اش متحمل می‌شود خود را در معرض فروپاشی قرار می‌دهد. اصولا راز نابودی امپراتوری‌ها در همین ویژگی نهفته است.» شوروی گمان می‌کرد که امپراتوری اروپایی‌اش «عمق راهبردی»‌اش است اما اشتباه می‌کرد .به عبارتی همین"عمق راهبردی" نهایتا تبدیل شد به پاشنه آشیل‌‌ این نظام.

🌿 شوروی مجبور بود برای حفظ امپراتوری‌اش علاوه بر صدور نفت و غلات رایگان، بخش عمده‌ای از بودجه سالیانه‌اش را هم صرف تولید تسلیحات و نیروهای نظامی‌اش بکند.در نتیجه ،پول چندانی برای تقویت اقتصاد داخلی‌اش باقی نماند .و نهایتا آنچه سرنوشت این کشور را رقم زد نه تعداد موشک‌های اتمی‌اش که تعداد کاغذ توالت‌ها و پوشک‌های موجود در قفسه‌های فروشگاه‌هایش بود.

مطالعات راهبردی آمریکا

21 Oct, 15:51


🌎 اوباما: ترامپ روز ۶ ژانویه را روز عشق می‌داند
@Americana_ir
🌿 «دونالد ترامپ میخواد ما اینجوری فکر کنیم که این کشور به شکل ناامیدکننده‌ای دچار تفرقه شده، تفرقه بین ما و اونها، بین اونها که مثلا "آمریکایی‌های واقعی" هستن، همون چیزی که ترامپ به طرفداراش میگه، و "خارجی‌ها" که از ترامپ حمایت نمیکنن. به خاطر اینکه ترامپ پیش خودش تصور میکنه که داشتن مردمی اهل تفرقه، عصبانی، رنجور و کینه توز، شانس اون برای اینکه در انتخابات برنده بشه رو بیشتر میکنه ... ترامپ گفته 6 ژانویه "روز عشق" بود، (حاضران ترامپ را هو کردند) هو نکنید، به جاش رای بدید! ... باید نگران باشید!»
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

21 Oct, 07:46


✍️ پنسیلوانیا، دوئل اوباما با ایلان ماسک

محمدرضا اسلامی

اوباما راه افتاده و شهر به شهر در پنسیلوانیا سخنرانی می کند. این یکی از ایالتهای تعیین کننده است. کارشناسان می گویند سرنوشت این انتخابات ممکن است با چندهزار رأی (یا حتی کمتر) تعیین شود.
دو طرف ماجرا می دانند که آنچه در این 16 روز آینده رخ می‌دهد سرنوشتِ ثروت و قدرت را برای هشت سال آینده تعیین خواهد کرد. هریس سرمایه اجتماعی بالایی ندارد. کاریزمای خاصی نداشته (حداقل تا کنون)؛ ولی باراک اوباما از روزگار جوانی‌اش تا به امروز محبوب قلوب بخشی از شهروندان آمریکا بوده است. او هم از سرمایه اجتماعی و هم از قدرت سخنوری برخوردار است. کاریزمای شخصیت اوباما شاید بتواند کمکی به کامالا هریس کند. بدیهی است که جابجا شدن فردی مثل باراک اوباما با محدودیتهای زیادی همراه است ولی در Pittsburgh و Philadelphia و Scranton هر آنچه در کف داشت گذاشت.

🔵 اما برگ برنده‌ی کمپین دونالد ترامپ، فرایِ کاریزما و سخنوری است! دیروز ایلان ماسک هم عازم میدان نبرد پنسیلوانیا شد و آنجا او هر آنچه که در کف داشت برای دونالد ترامپ مایه گذاشت. ایلان ماسک سخنور خوبی نیست. نه جمله‌بندیهای فاخر دارد و نه قدرت بلاغت عجیب اوباما را.

اما تاثیر ایلان ماسک بر آرای خاموش احتمالا بیشتر از تاثیر باراک اوباما است. چرا؟ فایل زیر🔻 ویدئوی کامل سخنرانی دیروز ایلان ماسک است. این 92 دقیقه را ملاحظه کنید و بعد مقایسه کنید با سخنرانیهای بلیغ اوباما.
ایلان ماسک بریده و منقطع حرف می زند. توانِ ساختن جمله‌ های بلند را ندارد. تپق می زند. ولی شنونده‌ی ایلان ماسک، به دنبال شنیدنِ سخنرانیِ فاخر نیست. طیف مخاطبان ایلان ماسک کسانی هستند که قدرتِ «فنآوری» و هوش و بازرگانی را تحسین می کنند. ایلان ماسک‌ی دیروز بر روی صحنه رفته که هفته پیش یک شگفتی حیرت آور در عرصه هوا-فضا را در تاریخ انسان معاصر رقم زده.
برای شنونده، ایلان ماسکی بر روی صحنه است که «یک قلم» ارزش بازار شرکت تسلا از مجموع ارزش بازار «کل شرکتهای خودروسازی دنیا» (شامل تویوتا، فورد، مرسدس-بنز آگِ و …) بیشتر است!
(۷۰۵ میلیارد دلار ارزش بازار تسلا است. لینک + و +).
برای شنونده، ایلان ماسکی بر روی صحنه‌ی حمایت از دونالد ترامپ است که مهمترین «رسانه مدرن» یعنی توئیتر را خرید و نشان داد که فقط «مرد فنآوری و صنعت» نیست بلکه «ذهن اجتماعی فعال» نیز دارد. قدرت توئیتر (X) امروز از قدرت سی.ان.ان بیشتر است.

🔵و شگفت اینجاست که چه شد که دموکراتها (بخوانیم جو بایدن) چنین کسی را از خودشان رنجاندند؟
کسی را که دموکراتها از خود رنجاندند دونالد ترامپ جذب کرد.
حداقل می توان چنین گفت که:
دونالد ترامپ توانست «غنی‌ترین» و «بی نیازترین» مرد روی کره زمین را متقاعد کند که از او حمایت کند.
شنونده می فهمد که ایلان ماسک نیازی به ثروت ندارد. حتی نیازی به شهرت، دیده شدن، یا قدرت هم ندارد. لذا برای شنونده این سوال ذهنی شکل می گیرد که ایلان ماسک در دونالد ترامپ چه دیده که برای حمایت از او 5 ساعت پرواز را از کالیفرنیا متحمل می شود تا به پنسیلوانیا برسد و نود و دو دقیقه چهره به چهره با شهروندان درباره اهمیت انتخاب مجدد ترامپ سخنرانی کند؟

🔵 همه‌ کسانی که دیروز به این سخنرانی آمدند می دانستند که هفته پیش تاریخ‌سازی فضایی ایلان ماسک رقم خورده؛ بازگشت موفق پیشران موشک استارشیپ به سکوی پرتاب باعث حیرت متخصصین عرصه هوا-فضا در اروپا، ژاپن، روسیه و چین شد.
شهروند پنسیلوانیایی در اخبار شنیده که پیشران تقویتی (بوستر) این موشک، پس از پرتاب در ایالت تگزاس آمریکا، مجددا در همان نقطه فرود آمد تا دوباره از آن استفاده شود. رسانه های دنیا نشان دادند که چطور بازوهای روباتیک غول‌آسا این پیشران را در زمان فرود گرفتند. لحظه ای که بسیاری از دوستداران اکتشافات فضایی را هیجان‌زده کرد.
بله! ایلان ماسک مرد سخنوری نیست ولی «مرد عمل» است. حداقل در ذهن مخاطب چنین است!

🔵 دقیقه‌ی بیست این ویدئو را ببینید. جایی که جوان پنسیلوانیایی به ایلان ماسک می گوید: من و دوستم در ۲۰ سالگی یک شرکت تاسیس کرده ایم و مطمئنیم که موفق می شویم تو چه «نصیحتی» برای ما و موفقیت ما داری؟ بله، آرای خاموش یعنی همین ها. نسل زد یعنی همین ها.
جمع کردن تک رای های اینها.

🔵دموکراتها بر این گمان هستند که دو انتخابات گذشته نشان داده که رای شهروندان دموکرات از جمهوریخواه بیشتر است. اما آیا این امر این نوبت هم رخ خواهد داد؟
آیا آرای خاموش در ایالتهای چرخشی به سمت و سوی باراک اوباما خواهد رفت یا درخشندگیِ قدرت صنعت و بازرگانی در ایلان ماسک آرای خاموش را به سمت دونالد ترامپ سوق خواهد داد؟

نتیجه قابل پیش بینی نیست. اما نتیجه هرچه که باشد گویای یک امر است: عرصه سیاست آمریکا، عرصه عرض اندام قدرت‌هاست.

▪️لینک ویدئو

https://t.me/solseghalam

مطالعات راهبردی آمریکا

20 Oct, 18:57


🔴ترامپ یک ساعت در مک دونالدز کار کرد

🔸️هریس ادعا کرده بود زمانی کارگر مک دونالدز بوده و ترامپ برای رو کم کنی به سراغ کار در مک دونالدز رفت.

@iran_times

مطالعات راهبردی آمریکا

20 Oct, 17:31


🌎 خلاصه مناظره محسن میلانی و فواد ایزدی در دو دقیقه
@AzadSocial
🔻محسن میلانی: ایران باید بزرگترین اقتصاد منطقه باشد، اما تحریم‌ها نمی‌گذارد. اگر می‌خواهیم روابط ایران با آمریکا نرمال شود، باید در سیاست‌های ضدآمریکایی و ضداسرائیلی تجدید نظر کنیم. یک سیستم مالی بیشتر در جهان نداریم. چین و روسیه هم که به‌عنوان رقیب آمریکا شناخته می‌شوند، در این سیستم مالی جهانی هستند و با آمریکا روابط اقتصادی دارند.

🔻فواد ایزدی: تا زمانی که یک حکومت حافظ منافع ملی در ایران وجود دارد، راه‌حلی برای روابط ایران و آمریکا نیست، چون ایران بارها سعی در اصلاح روابط داشت. مثلا ما در جنگ آمریکا با افغانستان، کمک‌های موثری کردیم، اما «محور شرارت» نامیده شدیم. اگر چین روابطش را توانست نرمال کند، به دلیل جمعیت زیاد، سلاح هسته‌ای و نبود کشوری مثل اسرائیل در نزدیکی او بود.
🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب:
youtu.be/5WJX9_w4LeI

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

20 Oct, 14:48


اوباما: ترامپ در تلاش است تا «کتابِ مقدسِ ترامپ» را به شما بفروشد. او می خواهد «کلام خدا نسخه ی دونالد ترامپ» را که منتشر کرده به شما بفروشد...من به شما می گویم که آن انجیل ها کجا ساخته شده اند... در چین. بله، این ترامپِ مدعی سختگیری بسیار در مورد تجارت آمریکا با چین است، البته به جز زمانی که بتواند چند دلار درآمد داشته باشد و به جیب بزند.

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

20 Oct, 07:55


🌎 تمام قدرت اسرائیل در این پدیده است

🌿 مطابق بیانیه تفصیلی حزب‌الله از آغاز نبرد زمینی با اسرائیل تاکنون، تعداد ۲۰ تانک مرکاوا، ۴ بولدوزر نظامی، یک خودروی زرهی و یک نفربر و دو پهپاد اسرائیل منهدم شده‌اند. این خسارتها برای اسرائیل ناچیز است چون رژیم صهیونیستی از طریق لابی اسرائیل به آمریکا یعنی بزرگترین زرادخانه نظامی جهان متصل است. نفوذ لابی اسرائیل بر کنگره و کاخ سفید، دولت اسرائیل را برای پرداخت هر هزینه‌ای بیمه کرده است.

🌿 لابی اسرائیل حلقه پیوند اسرائیل به آمریکاست. هر چه که حماس و حزب‌الله به تانکها و تجهیزات نظامی اسرائیل خسارت وارد کنند، چندین برابر از جانب آمریکا جبران می‌شود. حتی منافع و آبروی آمریکا هم قربانی اسرائیل می‌شود. ولی در نهایت همچنان اسرائیل روز به روز ناامن‌تر و نامحبوب‌تر می‌شود. روزگاری انتفاضه با پرتاب سنگ بود، امروز موشک و فردا...

مطالعات راهبردی آمریکا

19 Oct, 19:19


بمبهای اتمی ایران در خاک اسرائیل!

اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله نخواهد کرد چون در آن صورت، با موشکباران تاسیسات هسته‌ای اسرائیل توسط ایران، و وقوع انفجارهای اتمی در خاک اسرائیل، رژیم اسرائیل نابود می‌شود. تاسیسات هسته‌ای اسرائیل پاشنه آشیل این رژیمند.

مطالعات راهبردی آمریکا

19 Oct, 18:34


🌎 نکته جالب: اگر یک نامزد فقط در حوزه‌های انتخاباتی مشخص‌شده در نقشه پیروز شود، در انتخابات ریاست جمهوری ۲۷۰ رای الکتورال کسب خواهد کرد و پیروز خواهد شد. دلیل این امر تمرکز جمعیت در آمریکا است.

@Otagh_vaziat

مطالعات راهبردی آمریکا

19 Oct, 16:33


🌎 جیمی کارتر: لابی اسرائیل تعیین می‌کند که ما حامی اسرائیل باشیم

🔰 جیمی کارتر رئیس‌جمهور سابق آمریکا چند سال پیش به فلسطین رفته و پس از دیدن اوضاع شوکه می‌شود. خبرنگار از او می‌پرسد: چه دیدی ؟
او می‌گوید: یک شکنجه حقوق بشری در حال رخ دادن است.
خبرنگار می‌پرسد: پس چرا کاری نمی‌کند؟
او می‌گوید: من به عنوان یک مسیحی در سیاستِ آمریکا به همراه خیلی های دیگر متعهد به یک اصل کلی هستیم. آن اصل می‌گوید هرچه رژیم صهیونیستی هر زمان انجام داد باید مورد حمایت قرار بگیرد و در عین حال باید با رسانه افکار عمومی را برای پذیرفتن آن متقاعد کرد. ماموریت لابی آیپک که به طور ویژه بر این اصل مهم تمرکز دارد حمایت از صلح نیست. ما مامور به حمایت از سیاست های اسرائیل هستیم. هرچه که باشد..
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

19 Oct, 11:29


🔅جایی برای علاقمندان به رشته ی علوم سیاسی


🔅پوشش تمامی تحلیل های مهم در حوزه ی علوم سیاسی و روابط بین الملل




🔅هر روز یک تحلیل مهم از افراد صاحب قلم در این کانال نشر داده می شود


🔅معرفی مقالات مهم مرتبط با موضوعات داغ روز


🔅معرفی اندیشمندان علم سیاست





https://t.me/Politicianns

مطالعات راهبردی آمریکا

19 Oct, 11:28


تبلیغات پذیرفته می‌شود

مطالعات راهبردی آمریکا

19 Oct, 07:33


🔴 سیاست خارجی عامل تعیین‌کننده انتخابات ریاست جمهوری 2024

دکتر سارا جانسون، استاد روابط بین‌الملل دانشگاه کلمبیا آمریکا
🔹 فارن پالیسی
@Americana_ir
🔹با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، تحلیلگران سیاسی بر این باورند که سیاست خارجی می‌تواند نقشی تعیین‌کننده در نتیجه نهایی انتخابات داشته باشد. نظرسنجی‌های اخیر حاکی از رقابتی نزدیک میان کامالا هریس و دونالد ترامپ است. بر اساس آخرین آمار، هریس با 51 درصد آرا اندکی از ترامپ با 49 درصد پیشی گرفته است. این اختلاف ناچیز نشان می‌دهد که هر عاملی می‌تواند کفه ترازو را به نفع یکی از نامزدها سنگین کند. در این میان، رویکرد نامزدها به بحران‌های جهانی، به‌ویژه در خاورمیانه و اوکراین، توجه ویژه رأی‌دهندگان را به خود جلب کرده است. اگرچه هر دو نامزد در مورد خاورمیانه مواضع نسبتاً مشابهی دارند، اما در مورد اوکراین تفاوت‌هایی دیده می‌شود.

🔹دکتر سارا جانسون، استاد روابط بین‌الملل دانشگاه کلمبیا، در این باره می‌گوید: "ترامپ از مذاکرات فوری برای پایان دادن به جنگ اوکراین حمایت می‌کند و حتی ممکن است از کمک‌های نظامی به عنوان اهرم فشار استفاده کند. در مقابل، هریس احتمالاً سیاست فعلی دولت بایدن مبنی بر حمایت تدریجی از اوکراین را ادامه خواهد داد." این تفاوت‌ها می‌تواند بر آرای گروه‌های مختلف قومی در ایالت‌های کلیدی تأثیرگذار باشد. برای مثال، موضع سختگیرانه هریس در قبال روسیه، حمایت آمریکایی‌های لهستانی‌تبار را به همراه داشته است. از سوی دیگر، سیاست‌های دولت فعلی در قبال غزه، برخی از عرب‌تباران آمریکایی را از حزب دموکرات دور کرده است.

🔹همزمان، تحولات اخیر در خاورمیانه نیز بر فضای انتخاباتی سایه افکنده است. حملات اسرائیل به لبنان و احتمال درگیری با ایران، نگرانی‌هایی را در مورد احتمال گسترش درگیری‌ها ایجاد کرده است. مایکل براون، تحلیلگر ارشد مسائل خاورمیانه، معتقد است: "اگر ایالات متحده پیش از روز انتخابات بیشتر درگیر منازعات خاورمیانه شود، این مسئله می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر نتیجه انتخابات داشته باشد." با توجه به حساسیت رأی‌دهندگان به مسائل سیاست خارجی، به نظر می‌رسد هر دو نامزد در هفته‌های آینده تلاش خواهند کرد تا مواضع خود را در این زمینه شفاف‌تر کنند. ناظران سیاسی بر این باورند که عملکرد نامزدها در مناظره‌های آتی، به‌ویژه در بخش سیاست خارجی، می‌تواند نقش مهمی در جلب نظر رأی‌دهندگان مردد داشته باشد.

🔹در نهایت، با توجه به رقابت نزدیک و اهمیت روزافزون مسائل بین‌المللی، به نظر می‌رسد سیاست خارجی بیش از هر زمان دیگری می‌تواند سرنوشت‌ساز باشد. رأی‌دهندگان آمریکایی نه تنها رئیس جمهور آینده خود، بلکه جهت‌گیری سیاست خارجی کشورشان را نیز انتخاب خواهند کرد.

foreignpolicy.com/2024/10/14/trump-harris-ukraine-iran-israel-taiwan-china/

مطالعات راهبردی آمریکا

18 Oct, 14:01


🌎 لابی ایپک انتخابات آمریکا را تبدیل به رقابت نامزدها برای خدمت به اسرائیل می‌کند

جان ارنبرگ، پروفسور یهودی برنده جوایز، ، از نفوذ فراگیر لابی اسرائیل در آمریکا سخن می گوید👇

🔹 رقابت انتخاباتی آمریکا، رقابت بر سر خدمت بیشتر به اسرائیل است. رقابت بر سر تبریک گفتن به اسرائیل برای نسل کشی در غزه و بیروت.
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

18 Oct, 05:38


🌎 امنیت اسرائیل با جنگ و ترور تامین نمی‌شود

شکست «آغوش خرس» بایدن در قبال اسرائیل

خالد الجندی، نویسنده کتاب «نقطه کور: آمریکا و فلسطینیان، از بالفور تا ترامپ»

🌿 ... نباید از یاد برد که پیدایش حزب‌الله و حماس ناگهانی نبوده، بلکه پاسخی به وضعیت موجود یعنی اشغال و سرکوب فلسطینیان از سوی اسرائیل و تهاجم اسرائیل به لبنان در سال ۱۹۸۲ است. همان‌طور که تاریخ نشان داده، این تصور که اسرائیل می‌تواند از طریق بمباران به امنیت دست یابد، هرگز به نتیجه نرسیده است. تمرکز یک‌جانبه دولت بایدن بر خواسته‌ها، نیاز‌ها و دغدغه‌های اسرائیل، نه تنها باعث نادیده گرفتن انسانیت فلسطینیان و لبنانی‌ها شده، بلکه از تأثیرات بلندمدتی که به منطقه، منافع آمریکا و حتی امنیت اسرائیل وارد می‌شود، غفلت کرده است.

🌿 گسترش جنگ اسرائیل به لبنان در طول تابستان، به‌ویژه در هفته‌های اخیر، نمونه‌ای دیگر از رویکرد خودتضعیف‌کننده بایدن است. از یک سو، بایدن بار‌ها به اسرائیل هشدار داده بود که از حمله گسترده به لبنان پرهیز کند، زیرا چنین اقدامی می‌تواند ایران را تحریک کرده و منطقه را به سمت یک بحران فاجعه‌بار سوق دهد. از سوی دیگر، مقامات ارشد آمریکا به رهبران اسرائیل اطمینان داده بودند که ایالات متحده، بدون توجه به شرایط، همچنان از اسرائیل حمایت خواهد کرد. این پیام دوگانه برای نتانیاهو فرصتی طلایی بود، زیرا او به‌طور مداوم هشدار‌ها را نادیده گرفت و در عین حال از حمایت و پشتیبانی آمریکا بهره‌مند شد.

🌿 از اواسط سپتامبر، عملیات‌های اسرائیل در لبنان، از جمله حمله با پیجر‌های انفجاری و حملات هوایی که به کشته شدن حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله، انجامید، با سرعتی چشمگیر ادامه یافته است. این حملات تاکنون بیش از ۲۱۰۰ نفر را به کام مرگ کشانده و نزدیک به یک میلیون نفر را آواره ...
لینک متن کامل مقاله👇

fararu.com/fa/news/785468

مطالعات راهبردی آمریکا

17 Oct, 17:59


ارتش اسرائیل رسماً ترور یحیی سینوار رهبر حماس را اعلام کرد

مطالعات راهبردی آمریکا

17 Oct, 16:59


غم این‌خفته چند...
در حالی که خواسته ها و اختلافات حاد ایرانیان‌ با حکومتشان بر سر فیلترینگ، شال و روسری و موتورسواری و آواز خوانی بانوان‌ است، امارات همه دنیا اعم از اروپا و آمریکا و روسیه و چین را متقاعد کرده که به نفع مالکیت بر سر جزایر سه گانه به او بپیوندند و تاکنون‌ موفق هم‌ شده است.
یدالله کریمی‌پور
@karimipour_k

🔹کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا در بیانیه مشترک نشست پایانی خود از ایران خواستند به «اشغال»جزایر سه‌گانه ایرانی تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی پایان دهد. این بیانیه مالکیت ایران بر این جزایر را نقض تمامیت سرزمینی امارات و اصول منشور سازمان ملل خواند.
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

17 Oct, 16:34


🌎 درس‌های عجم‌اوغلو برای جامعه و حکومت/ نوبلیست اقتصاد چه می‌گوید؟

@ecoiran_webtv
▫️«چرا برخی کشور‌ها توسعه پیدا می‌کنند و برخی دیگر نه»، این سوال اصلی یا کلان پروژه‌ای است که عجم اوغلو و همکارانش سال‌هاست بر روی آن کار می‌کنند.

▫️جایزه نوبل اقتصاد 2024 به دارون عجم اوغلو، رابینسون و جانسون رسید. به عقیده کارشناسان این اتفاق قابل پیش‌بینی بود. مطالعات این نوبلیست‌ها نشان می‌دهد که نهادها نقش بسزایی در رشد و توسعه کشورها ایفا می‌کنند، اما سوال اینجاست که نهاد‌های خوب باعث توسعه می‌شوند یا توسعه باعث به وجود آمدن نهاد‌های با کیفیت می‌شود؟

▫️آن‌ها در ادامه به نقش همزمان جامعه و حکومت در مسیر توسعه می‌پردازند و بیان می‌کنند که چنانچه جامعه یا دولت هر کدام ضعیف باشند دستیابی به توسعه غیر ممکن است. در پایان تمام بحث باید به این موضوع پرداخت که این مسائل تا چه اندازه با موضوعات ایران قرابت دارد و تا چه حد می‌تواند به مسیر توسعه کشور کمک کند؟

▫️علی سرزعیم به همراه جعفر خیرخواهان در میزگردی به میزبانی اکوایران به مسائل و پرسش‌های فوق پرداخته‌اند.

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

17 Oct, 11:29


🎇 کانالی مفید برای دانشجویان علوم سیاسی که کنکور ارشد و دکتری درسال آینده دارند

📣 مشاوره بهتر > رتبه بهتر > دانشگاه برتر

:::: تخصصی ترین کانال مشاوره علوم سیاسی ::::
https://t.me/politicsman

مطالعات راهبردی آمریکا

17 Oct, 11:28


تبلیغات پذیرفته می‌شود

مطالعات راهبردی آمریکا

17 Oct, 07:43


🌎 اسرائیل با زمان می‌جنگد

محمدمهدی مجاهدی
@mmojahedi
🌿 دور حوادثِ تلخْ تند شده و امواج پرفشار اخبار همه‌ی ذهن و ضمیر مردم را به‌سوی نومیدی از هرگونه امکان رهایی جهت داده، و با اجبار پرفشار امواجِ اخبار، همه سوگیرانه فکر می‌کنند که کار دیگر از کار گذشته و یک‌سره شده.

🌿 در چنین وضعی، گاهی خوب است سرمان را از درون این موج‌های تند و از زیر آوار اخبار بیرون بیاوریم و از افق نزدیک و بسته‌ی این‌جا و اکنون فراز بگیریم و تصویر بزرگ‌تر را در آیینه‌ی افق‌های گسترده‌تر تماشا کنیم.

🌿 این گستردن گستره‌ی دید، این کلان‌نگری، می‌تواند گاهی کمک ‌کند که جوگیر نشویم، یعنی ذهن و روان‌مان زیر آوار اجبارآلود اخبار دفن و خفه نشود تا بتوانیم درک‌و‌دریافت‌مان را از حوادث باز تنظیم و متوازن کنیم و خود را در موقعیت جدید بازیابی و بازسازی کنیم.

🌿 تصویری که در روزهای اخیر نسیم نیکلاس طالب از افق گسترده‌تر تحولات ترسیم می‌کند، به جای آرزواندیشی یا بیان آرزو در قالب اندیشه، چنین کارویژه‌ای دارد. او می‌نویسد:
«به یاد داشته باشیم که کشتار، هر قدر هم هوشمندانه و زیرکانه باشد، در بهترین حالت، بر بقا نمی‌افزاید [و چه‌بسا بخت فنا را بالا می‌برد]. اسرائیل با نصرالله و جانشینان او نمی‌جنگد؛ با زمان می‌جنگد [یعنی دیر یا زود محکوم به فنا ست].»

«تکرار می‌کنم: اگر بقای تو ایجاب می‌کند پیوسته شمار بیش‌تر و بیش‌تری از مردم را بکشی، و پای ابرقدرتی (موقت) را به میان بکشی که رژیم‌های شکننده‌ی اطرافت را به توهم صلح، سر پا نگاه دارد، معنای صاف و سرراستش این است که پایدار و تاب‌آور نیستی.»

🌿 نکته‌‌ی نسیم طالب این نیست که «خون بر شمشیر پیروز است» یا «خوش باش که ظالم نبرد راه به منزل.» بلکه، در چارچوب نظریه‌های تکاملی بقا (به‌ویژه بقای ارگانیسم‌های پیچیده‌ی اجتماعی و سیاسی)، او دارد نکته‌ی بنیادین دیگری را درباره‌ی منطق ناممکن امنیت و بقای رژیم اسرائیل بیان می‌کند.

🌿 نکته‌ی نیکلاس طالب این است که علی‌الاصول، امنیت و قرار و ثباتِ پایدار در الگوریتم «پروژه‌ی دولت‌سازی اسرائیل» تعبیه نشده است.

🌿 اسرائیل، به‌مثابه‌ی یک پروژه ملت-دولت‌سازی، چون تداوم و بقایش در گرو کشتار همیشگی و فزاینده‌ی دیگران است، و برای این کشتار و سر پا ماندن، همیشه به قیم و بزرگتر نیازمند است، محال است که با زیست‌محیطش سازگار ‌شود و به همین علت، سرنوشتی جز بی‌ثباتی و بی‌قراری و ناپایداری مدام و، در نهایت، فنا و واپاشی ندارد.

🌿 پیچیدگی و پیش‌رفتگی عملیاتی و اطلاعاتی و جنگ‌افزاری اسرائیل ناگزیر و همیشه نیازمند آمریکا به‌مثابه‌ی قیّمی (موقت) و در خدمت کشتار همیشگی و فزاینده‌ی دیگران در زیست‌محیط این رژیم است. به همین علت، این پیچیدگی‌ها و پیش‌رفتگی‌ها، در ستیز ناگزیر و گریزناپذیر اسرائیل‌ با زمان، چیزی بر پایداری و تاب‌آوری این رژیم نمی‌افزاید.
اسرائیل پروژه‌ای خودویران‌گر است.
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

16 Oct, 16:37


🔵🔴سی ویژگی دکتر سریع‌القلم!

✍🏻 دکتر سید صادق حقیقت

1- مبانی پوزیتیویستی و نخبه‌گرایانه دارد؛
2- با تفکر ایدئولوژیک مشکل اساسی دارد؛
3- به تجدد و دموکراسی خوش‌بین است و ناقد فرهنگ سنتی به شمار می‌آید؛
4- به لیبرالیسم (اقتصادی) متمایل است؛
5- در پژوهش‌های بینارشته‌ای - خصوصاً اقتصاد سیاسی- سرآمد است؛
6- به تقدم توسعه (اقتصادی) بر دیگر ابعاد توسعه (همچون توسعه فرهنگی یا نظامی) اعتقاد دارد؛
7- معتقد است ایران از ریل توسعه خارج شده است؛
8- به نظر وی، ایران کنونی نمی‌تواند «بین‌المللی» شود؛
9- تنها استاد ایرانی است که چندین سال به داووس دعوت شده است؛
10- دنیا را خوب می‌شناسد؛
11- دغدغه منافع ملی ایران و حکمرانی مطلوب را دارد؛
12- در عمل، محافظه‌کار است؛
13- در انتقاد، صراحت لهجه دارد؛
14- همواره ارتباطاتی با حکومت داشته است؛
15- ذهن اولویت‌بندی شده‌ای دارد؛
16- مسائل را به خوبی مانیتور و طراحی می‌کند؛
17- تحقیقات ناظر به واقع را بر پژوهش‌های صرفاً تئوریک ترجیح می‌دهد؛
18- استاد توانایی به نظر می‌رسد؛
19- معلمی را بر تملق سیاستمداران ترجیح می‌دهد؛
20- شاگردان زیادی در سطوح عالی تربیت کرده است؛
21- دلسوز و منظم است؛
22- خوش‌پوش است و به ظاهر خود اهمیت می‌دهد؛
23- ظاهر و باطنش یکی است؛
24- قلم سریعی دارد (الاسماء تنزل من السماء!)؛
25- به دنبال جمع ثروت از طریق رانت نیست؛
26- اهل مهاجرت نیست، هر چند این کار برایش ساده است؛
27- به ورزش علاقه دارد، و هر روز صبح چند کیلومتر می‌دود؛
28- به محیط زیست اهمیت می دهد؛ 29-چند قدم جلوتر از دانشگاه‌های ما حرکت می‌کند؛
30- راجع به همه چیز سی مورد می‌نویسد!

T.me/bestdiplomacy

مطالعات راهبردی آمریکا

16 Oct, 14:04


🌎 شریعتمداری: برای مقابله با تحریم هواپیمایی، تنگه هرمز را به روی اروپا ببندیم

حسین شریعتمداری در کیهان نوشت:
🔹اتحادیه اروپا با صدور بیانیه‌ای از تحریم سه شرکت هواپیمایی ایران خبر داده و اعلام کرده است؛ «‌سه شرکت هواپیمایی ایران‌ایر، ماهان‌ایر و هواپیمایی ساها، به علت آن‌که موشک‌ها و پهپادهای ساخت ایران را به روسیه منتقل کرده‌اند مورد تحریم این اتحادیه قرار گرفته و نمی‌توانند به کشورهای اروپایی پرواز کنند»!

🔹جمهوری اسلامی ایران با استناد به کنوانسیون‌های ۱۹۵۸ ژنو و ۱۹۸۲ جامائیکا که موضوع آن «نظام حقوقی آبراه‌های بین‌المللی و حق عبور کشتی‌هاست» حق دارد و می‌تواند در صورتی که منافع ملی خود را در مخاطره ببیند، تنگه ‌هرمز را به روی کشتی‌های نفتکش و حتی کشتی‌های حامل کالای تجاری و تسلیحاتی کشورهای متخاصم (در اینجا کشورهای عضو اتحادیه اروپا) ببندد و دلیلی ندارد که این کشورها از تنگه‌ای که در آب‌های سرزمینی کشورمان قرار دارد اجازه عبور داشته باشند.
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

16 Oct, 06:42


🌎 آتش‌بس برای اسرائیل شکست است

🔹 مصاحبه با اسفندیار خدایی
🔹 انجام مصاحبه: مهسا مژدهی
🔹 خبرآنلاین

تلاشهایی برای آتش‌بس در غزه و لبنان شده، به نظر شما آیا به نتیجه می‌رسه؟ کدام طرف با آتش‌بس مخالف است؟

پذیرش آتش‌بس برای اسرائیل به منزله شکست است. حماس و حزب‌الله از آتش‌بس استقبال می‌کنند. سازمان ملل و بسیاری از فعالان حقوق بشر هم به دنبال آتش‌بس هستند. ولی اسرائیل مخالف آتش‌بس و عادی شدن اوضاع است. چون پذیرش آتش‌بس یعنی شکست اسرائیل.

 چرا پذیرش آتش‌بس یعنی شکست اسرائیل؟

الان حماس و حزب‌الله در شرایط قرار دارند که آتش‌بس به معنی پیروزی آنهاست. بسیاری از فرماندهان هر دو گروه شهید شده‌اند و برقراری ارتباط رهبری و فرماندهی هر دو گروه بسیار دشوار است. انفجار پیجرهای حزب‌الله، ترور حسن نصرالله، اسماعیل هنیه و سایر فرماندهان و رهبران، این دو سازمان را با بحرانهای جدی مواجه کرده. قاعدتاً در غزه حتی گلوله و مهمات کمیاب شده. آتش‌بس این فرصت را برای حزب‌الله و حماس فراهم می‌کند تا خود را احیا کنند و آماده‌تر به میدان برگردند. اسرائیل چون می‌خواهد ماندگار باشد، تلاش خواهد کرد که از این فرصت استفاده کند تا این دو گروه را نابود و یا تا حدامکان تضعیف کند.

پذیرش آتش‌بس چگونه به نفع حماس تمام می‌شود؟

 انتفاضه فلسطین زمانی با سنگ مبارزه می‌کرد، سپس با کوکتل‌مولوتوف و مدتی بعد با موشک‌های ابتدایی به جنگ برگشت. آتش‌بس با حماس باعث شد بعداً با موشک‌های پیشرفته‌تر و با عملیات پیچیده طوفان‌الاقصی خواب را از چشم  اسرائیل‌ها برباید. توافق و آتش‌بس موجب می‌شود در آینده حماس با موشکهای بالستیک و هایپرسونیک برگردد. تونل‌های حماس هم پیچیده‌تر می‌شوند و اعضای حماس با تجربه‌تر و قدرتمندتر برگردند. اعتبار حماس هم بالاتر خواهد رفت.

آتش‌بس چه نفعی برای حزب‌الله داره؟

اسرائیل با یک زنجیره از عملیات‌های برنامه‌ریزی شده، ضربات غیرمنتظره‌ای به حزب‌الله وارد کرده. انفجار هزاران پیجر موجب شهادت و زخمی‌شدن صدها رزمنده حزب‌الله شد و نظم عملیاتی و ارتباطات اعضای حزب‌الله را به هم زد. فرماندهان برای چاره‌اندیشی گردهم‌آمدند، اسرائیل محل تجمع فرماندهان را هدف قرار داد. سید حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله ناچار شد خود به میدان بیاید و با فرماندهان چاره‌اندیشی کند. اما این جلسه هم لو رفت و او و تعدادی از فرماندهان بار دیگر شهید شدند. پس از آن تعداد دیگری از فرماندهان حزب‌الله هدف قرار گرفته شدند. در این شرایط دشوار، حزب‌الله بیش از همیشه نیازمند آتش‌بس برای ترمیم خود است. البته با همین ضربات که گفته شد حزب‌الله مانع پیشروی ارتش اسرائیل به خاک لبنان شده و هنوز قدرتمند است اما در غیاب رهبری و فرماندهان باتجربه، و احتمالا تضعیف روحیه بعضی اعضاء ممکن است موجب بشود که اسرائیل تلفات بیشتری به حزب‌الله وارد کند.

 به تقابل اسرائیل با ایران برگردیم، آیا اسرائیل به دنبال انتقام از ایران در پاسخ به عملیات وعده صادق دو است؟

بله، حتماً به فکر انتقام است. اما محدودیتها و ملاحظاتی باعث شده که فعلاً دست نگه دارد. گنبد آهنین اسرائیل جواب نداد و این موضوع هم در عملیات موشکهای ایران و هم موشکها و پهپادهای حزب‌الله خودش را نشان داد که همین باعث خویشتنداری اسرائیل شده. دقت موشک‌های ایران غیرمنتظره بوده. به‌علاوه چون ایران فقط پادگان‌ها و سایتهای نظامی اسرائیل را هدف قرار داده، احتمالاً اسرائیل هم به نفع خود نمی‌بیند که تاسیسات اقتصادی مثل پالایشگاه‌ها را هدف قرار بدهد. زیرا در آن صورت ایران هم در پاسخ، پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌ها و تاسیسات آب‌شیرین‌کن و کارخانجات و بنادر اسرائیل را هدف قرار خواهد داد. اسرائیل وسعت کمی داره و با گسترش ناامنی‌ها و مشکلات برق و آب و... جمعیت زیادی به دنبال مهاجرت خواهند رفت.

به نظر شما عملیات اسرائیل علیه ایران محدود به پادگانها و سایتهای نظامی خواهد بود؟

به نظر من اسرائیل به سیم آخر خواهد زد. چون ایران را ریشه قدرت حماس و حزب‌الله می‌داند. به نظر من اسرائیل به دنبال عملیاتی مشابه انفجار پیجرها و سپس مدیریت زنجیره اتفاقات مشابه پس از انفجار پیجرهای لبنان در ایران است. در لبنان با انفجار پیحرها، اسرائیل موفق شد زنجیره‌ای از ترورهای فرماندهان را مدیریت کنه... اسرائیل احتمالاً به دنبال چنان سناریوهایی برای ایران است. احتمالاً پاسخ اولیه اسرائیل هم جنبه امنیتی خواهد داشت هم نظامی..

 پس اسرائیل به‌جای آتش‌بس در اندیشه ادامه و گسترش جنگ حتی علیه کشورمان است؟

در شرایط کنونی اسرائیل قصد آتش‌بس ندارد چون به منزله شکست این رژیم است، بلکه به دنبال گسترش جنگ و حتی وارد کردن آمریکا به جنگ با ایران است. به‌خصوص بعد از برگزاری انتخابات آمریکا در ۱۵ آبان، یعنی در این فاصله دوماهه تا شروع به کار رئیس‌جمهور بعدی...👇

لینک متن کامل مصاحبه

مطالعات راهبردی آمریکا

15 Oct, 16:43


🌎 زنگ خطر برای دموکرات‌ها؛
46 ایالت آمریکا از عملکرد بایدن رضایت ندارند

@Americana_ir
🌿 بر اساس نظرسنجی جدید موسسه Morning Consult؛ رضایت آمریکایی‌ها از عملکرد بایدن به عنوان رئیس جمهور به پایین‌ترین حد خود رسیده است. به طوری که تنها مردم 4 ایالت از عملکرد بایدن رضایت دارند و در سایر 46 ایالت بیشتر مردم از عملکرد جو بایدن راضی نیستند.

🌿 همین مسئله زنگ خطری برای کمپین کامالا هریس می‌باشد. بیشترین رضایت عملکردی از بایدن در ایالت ورمونت با 53% و بیشترین نارضایتی هم در ایالت وایومینگ با 77% می‌باشد.

🔗 لینک منبع
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

15 Oct, 08:15


🌎 هفت پیامد راهبردی درگیری ایران و اسراییل

Iran’s Israel Strategy Has Already Changed
آرش رئیسی‌نژاد
🔹 فارن پالیسی
@industromy

اول، تغیر بنیادین در راهبرد نظامی-امنیتی

بنیان استراتژی امنیت ملی و نظامی ایران که بر متحدان نظامی غیردولتی متکی بود، به صورت تدریجی به سمت نوع جدیدی از بازدارندگی پیش می‌رود. این تحول عمیق را می‌توان در نحوه جایگزینی چهره‌های کلیدی در سازمان نظامی ایران مشاهده کرد: از سردار «قاسم سلیمانی»، که مسئول عملیات نظامی برون‌مرزی ایران در منطقه بود، به سردار «امیرعلی حاجی‌زاده»، فرمانده نیروی هوافضای سپاه. این تغییر نشان می‌دهد که استراتژی «منطقه خاکستری» ایران که درگیری غیرمستقیم از طریق متحدان غیردولتی مانند حماس و حزب‌الله را در اولویت قرار داده بود، اکنون به راهبرد مکمل بدل شده است.

دوم، عبور از راهبرد صبر استراتژیک به اقدامات تلافی‌جویانه

ایران از موضع خود مبنی بر «صبر استراتژیک» صرف نظر کرده است. از پایان جنگ هشت ساله با عراق، استراتژی نهان رهبران نظامی ایران بر جذب ضربه‌های کاری و تلافی آن‌ها در زمان مناسب، استوار بود. با این حال، خرابکاری مداوم اسرائیل در خاک ایران در طول ده‌ها سال، راهبرد «ابهام استراتژیک» ایران را به «صبر استراتژیک منفعلانه» تقلیل داده بود که مشخصه آن عدم انجام اقدام تلافی‌جویانه بود.

سوم، قدرت موشکی نقطه اتکای امنیت ملی

ایران اکنون در زمینه بازدارندگی، آشکارا سیاست متمایزی پیش گرفته. اقدام تلافی‌جویانه شدید سپاه، اراده و توانایی ایران برای انجام حملات مخرب علیه اسرائیل را به نمایش گذاشت. برخلاف حمله اول در ماه آوریل که بیشتر موشک‌ها و پهپادهای ایرانی رهگیری شده بودند، حمله موشکی دوم موفق‌تر بود و از سد سیستم‌های دفاعی پیشرفته اسرائیل عبور کرد. فضای هوایی اسرائیل یکی از محافظت‌شده‌ترین فضاهای هوایی جهان است و اسرائيل به پیشرفته‌ترین فناوری ضدموشکی مجهز است. با همه این‌ها چندین موشک ایرانی به پایگاه‌های هوایی کلیدی در اسرائیل اصابت کردند.

چهارم، خاک ایران خط قرمز اسرائيل

خط قرمز جدید ایران در قبال اسرائیل نیز تعریف شده است. تل‌آویو نزدیک به 15 سال، حملات تخریبی به پایگاه‌های نظامی ایران در سوریه ترتیب داده و حتی ژنرال‌های ارشد ایرانی را مستقیما هدف گرفته است. با این حال، با بمباران کنسولگری ایران در دمشق در اوایل آوریل، اسرائیل از یک مرز حساس رد شد و ایران را وادار کرد دو هفته بعد با شلیک انبوهی از موشک‌ها و پهپادهای کمتر پیشرفته به اسرائیل پاسخ دهد. این رویداد نشان‌دهنده فروپاشی خطوط قرمز سنتی ایران در قبال اسرائیل بود. ایران در پاسخ به اقدامات مداوم اسرائیل، از جمله ترور رهبر حماس در تهران و رهبر حزب‌الله در بیروت، برای بازگرداندن سطحی از بازدارندگی اقدامی تلافی‌جویانه انجام داد. این بار، ایران از دو خط قرمز مهم عبور کرد و از داخل مرزهای خود به خاک اسرائیل حمله کرد و کشوری را که به سلاح هسته‌ای دسترسی دارد، هدف گرفت.

پنجم،‌ افزایش نفوذ در میان همسایگان عرب

بنظر می‌رسد نفوذ ایران در جوامع عربی افزایش یافته است. دستاوردهای حمله اخیر ایران در زمینه قدرت نرم می‌تواند به بازسازی محبوبیت ایران در جهان اسلام کمک کند، محبوبیتی که با حمایت بی‌دریغ تهران از رژیم اسد در سوریه آسیب دیده بود. از زمان جنگ حماس در غزه، ایران در میان فلسطینی‌ها و جوامع عربی حامیان بیشتری پیدا کرده.

ششم، نزدیک شدن ایران به سلاح هسته‌ای در صورت حمله اسرائيل

عملیات تلافی‌جویانه اسرائیل علیه ایران می‌تواند سیاست هسته‌ای تهران را به‌طور چشمگیری تغییر دهد. صداهای قدرتمندی در ایران، عمدتا از صف تندروها بلند می‌شود که از پیگیری قدرت هسته‌ای به عنوان ابزاری راهبردی برای بازگرداندن بازدارندگی کامل کشور حمایت می‌کنند. این حامیان استدلال می‌کنند که موثرترین ابزار ایران برای بازدارندگی در مقابل تجاوز اسرائیل در تصمیمی استراتژیک برای توسعه کامل سلاح‌های هسته‌ای نهفته است.

هفتم، نبرد تکنولوژی و ژئوپلیتیک

این درگیری تضاد میان قدرت تکنولوژیک و قدرت ژئوپلیتیک را برجسته می‌کند. در شرایطی که ایران از مزایای ژئوپلیتیکی برخوردار است، نقطه‌ضعف اسرائیل دقیقا آسیب‌پذیری ژئوپلیتیکی آن است؛ قلمرو اسرائیل به یک منطقه کوچک میان رود اردن و دریای مدیترانه محدود است. ایران انجام عملیات در «منطقه خاکستری» با حمایت شبکه‌ای از متحدان غیردولتی را ترجیح می‌دهد، اسرائیل به استراتژی ضربه اولیه و پیش‌دستانه خود که مبتنی بر برتری تکنولوژیک است، تکیه کرده است. اگرچه تکنولوژی تاثیر روزافزونی بر انقلاب‌های نظامی دارد، عوامل ژئوپلیتیک همچنان در ترسیم مسیر رقابت‌های منطقه‌ای نقشی کلیدی ایفا می‌کنند. تکنولوژی ممکن است از وزن واقعیت‌های ژئوپلیتیک کاسته باشد اما هرگز نمی‌تواند آن‌ها را به‌طور کامل از بین ببرد.

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

14 Oct, 16:42


🎬 اقتصاد دستوری چه بلایی بر سر ایران میاره؟

با ادامه این روند به زودی واردکننده نفت و گاز خواهیم شد و سپس ابرتورم در راه است. توهم با ایران چه می‌کنه!

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

14 Oct, 08:38


🌎 تاریخ احزاب آمریکا

🎤 احمد هاشمی
🔹 پادکست مورخ
@movarekhpodcast

🌿 درک کردن سیستم سیاسی و حزبی و انتخاباتی آمریکا اصلاً کار آسونی نیست، چون هم طراحی بسیار پیچیده‌ای داره این سیستم، هم تاریخ پر فراز و نشیبی داره. ما اما ناچاریم تا حد توانمون با نظام حزبی و انتخاباتی و سیاسی آمریکا آشنا بشیم، چرا که این نظام و تغییراتش همه دنیا رو تحت تأثیر قرار می‌ده، ما مردمان ایران رو بیش از همه دنیا تحت تأثیر قرار می‌ده! ما در این قسمت رفتیم به سراغ تاریخچه تحزب در آمریکا و بالا و پایین و چپ و راست شدن‌های دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه رو بررسی کردیم.

📌"منابع"
کتاب ماهیت تئوریک و عملی سیستم انتخاباتی آمریکا از حسین دهشیار و گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌ها و مجلات معتبر داخلی و خارجی
📌این اپیزود به قلم میثم سعادت، سردبیری حامد سیاسی راد، تنظیم برای مورخ احمدهاشمی و همیاری نازیلا مرادی مدیر تولید تهیه و تولید شد

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

13 Oct, 16:24


🌎 سوال مجری الجزیره از وزیر سابق دادگستری اسرائیلی که باعث ترک پخش زنده توسط او شد

🔹 یوسی بلین وزیر سابق دادگستری اسرائیل: اعضای حماس تعدادی دیوانه وحشی هستند که از جهنم آمده‌اند

🔹 مجری الجزیره: اگر حماس به خاطر کشتن 1000 اشغالگر از جهنم آمده، اسرائیلی که 50 هزار انسان را کشته از کجای جهنم آمده؟

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

13 Oct, 14:00


🌎 وزیر خارجه اسرائیل: تصمیم ما در تحریم گوترش برنمی‌گردد

🌿 من دبیر کل سازمان ملل متحد ⁦را به دلیل محکوم نکردن حمله موشکی ایران به اسرائیل و همچنین رفتار یهودی ستیزانه و ضد اسرائیلی، به عنوان عنصر نامطلوب اعلام می‌کنم و ورود وی به اسرائیل را ممنوع اعلام کردم. یک نظرسنجی نشان داد که ۸۷ درصد از مردم اسرائیل از این تصمیم حمایت می کنند. گوترش می تواند به دنبال حمایت از کشورهای عضو سازمان ملل باشد، اما این تصمیم تغییر نخواهد کرد.
@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

13 Oct, 07:37


🌎 در آستانۀ هفت اکتبر

مهدی تدینی

🌿 بین خوش‌بین بودن و واقع‌بین بودن باید واقع‌بین بود و اگر خوش‌بینی به واقع‌بینی آسیب می‌زند، بی‌درنگ باید آن را کنار نهاد. متأسفانه واقع‌بینی دیگر جایی برای خوش‌بینی نگذاشته و باید پذیرفت نشانه‌ها از افزایش تنش حکایت دارد. زنجیرۀ رخدادها که با هفت اکتبر آغاز شد، در سالگرد آن به جایی رسید که یک سال پیش در مخیلۀ بدبین‌ترین تحلیلگران هم نمی‌گنجید (آیا این روند تصادفی و ناخواسته بود؟ به سختی می‌توان گفت «آری»)، چنان‌که اگر دو سال پیش این تصویر آخرالزمانیِ غزه را می‌دیدید، بعید بود آن را باور کنید؛ گرچه البته وقتی عملیات هفت اکتبر رخ داد، تقریباً می‌شد انتظار داشت واکنش اسرائیل از هر آنچه تا پیش از آن از آن سراغ داشتیم شدیدتر خواهد بود.

🌿 هر چه جلوتر می‌رویم تصویر رخدادهای یک سال گذشته شفاف‌تر می‌شود. به نظر می‌رسد اسرائیل چنین مسیری را هدفمند دنبال کرده و تعمداً اجازه می‌دهد زنجیرۀ کنش و واکنش‌ها تداوم یابد. نشانه‌ای دیده نمی‌شود که اسرائیل قصد داشته باشد این زنجیره را متوقف کند. اروپا در افولِ جهانیِ مزمن خود کلاً از خاورمیانه پا پس کشیده است. روسیه امید دارد با گسترش درگیری‌ها در خاورمیانه فشار بر غرب افزایش یابد تا دست از حمایت از اوکراین بردارند و از پشت به زلنسکی خنجر بزنند.

🌿 آمریکا تا حدی در قبال واکنش‌های اسرائیل به جمهوری اسلامی نقش ترمز را ایفا کرده است. برای مثال پس از عملیات پهپادی‌ـ‌موشکی پیشین همۀ مقامات دولت بایدن اصرار داشتند حمله شکست خورده تا به اسرائیل بقبولانند «هیچی نشده! فقط یه‌کم گلگیر جلو قُر شده که آن هم بدون رنگ درمی‌آید.» اما هر نظاره‌گری می‌دانست مسئله «نفس حمله» بود. بایدن موفق شد اسرائیل را مهار کند؛ گرچه اصلاً شک دارم آمریکا هیچ‌گاه بتواند چیزی به اسرائیل بقبولاند؛ اسرائیل مهارت خاصی دارد خواست خود را نرم‌نرم در کاسۀ آمریکا بگذارد ــ بدون حمایت آمریکا هم نظرش چندان عوض نمی‌شود.

🌿 در دومین عملیات موشکی تصاویر اجازه نمی‌داد مقامات آمریکایی بگویند «طوری نشده». گرچه باز هم می‌گفتند عملیات شکست خورده است. این‌بار مشخص بود آمریکا می‌داند نهایتاً بتواند کمی واکنش اسرائیل را تعدیل کند. به همین دلیل بایدن اول گفت تأسیسات هسته‌ای نباید هدف قرار گیرد و بعد تلویحاً تأسیسات نفتی را هم به آن افزود. اما باز هم به گمانم سیاست اسرائیل در برابر بایدن همان است که به مرگ می‌گیرد تا به تب راضی شود. ترس آمریکا این است که درگیری از مهار خارج شود، اما هدف اسرائیل این است که آمریکا را گام به گام به درگیری بکشاند.

🌿 به گمانم اسرائیل با همین ریتم سطح تنش را بالا و بالاتر خواهد برد. اینک می‌دانیم که هدف اسرائیل در برابر حماس حذف کامل آن از غزه بود. با کمی تأخیر فهمیدیم در قبال حزب‌الله نیز هدفش ضربۀ حداکثری به حزب‌الله بود ــ لازم نیست توضیح دهم ضربۀ حداکثری یعنی چه. فقط این را هم اضافه کنم که به نظر در اسرائیل سال‌ها روی جنگ سی‌وسه‌روزۀ ۲۰۰۶ فکر شده بود و این‌بار کلاً اسرائیل تغییر تاکتیک داد. اول با عملیات پیجری در قاعدۀ حزب و توأمان حملۀ گسترده به رستۀ رهبری وقتی تعادل حزب‌الله را به هم زد، حملۀ زمینی را آغاز کرد؛ آن هم پس از فعالیت گستردۀ توپخانه‌ای و نقطه‌زنی در جنوب لبنان. اما این جنگ در جنوب لبنان هم احتمالاً بسیار طولانی خواهد بود و با اشغال مناطقی همراه خواهد بود.

🌿 می‌ماند این پرسش اصلی و بزرگ که درگیری با جمهوری اسلامی چه می‌شود؟ در این مورد باید منتظر تنشی دائمی و زدوخوردی بلندمدت باشیم؛ زدوخورد به همین معنایی که تا اینجا دیده‌ایم، منتها در سطحی بالاتر. احتمالاً شدت حملاتی موشک‌های ایرانی بیشتر می‌شود و واکنش‌های اسرائیل هم شدیدتر می‌شود. به این شکل، اسرائیل به جهان فرصت می‌دهد خود را به این تنش عادت دهد. متأسفانه هیچ سازوکاری برای متوقف کردن این زنجیرۀ کنش و واکنش وجود ندارد. نمی‌توان گفت دقیقاً چه اتفاقاتی خواهد افتاد، اما دست‌کم می‌توان حدس زد «ایدۀ دولت پزشکیان» که اولین روز دولتش با ترور هنیه در تهران همراه بود، عملاً محکوم به شکست است. فقط کافی است این زنجیرۀ تنش چند درجه داغ‌تر شود تا بستن پروندۀ هسته‌ای و تحریم‌ها نه‌تنها ناممکن، بلکه سویۀ معکوس بگیرد. «ایدۀ دولت روحانی» که از سال ششم آن شکست خورد، این‌بار از روز اول دچار مشکل اساسی شد.

🌿 زنجیرۀ درگیری که هفت اکتبر آغاز شد، پس از یک سال با فرود موشک‌ها در پایگاه نوآتیم کامل شد. تاکتیک‌های اسرائیل عوض شده و بیش از همیشه آماده است خون هم بدهد (چنان‌که عملاً اجازه نداد حماس از گروگان‌ها بهرۀ خاصی ببرد). هفت اکتبر ۲۰۲۳ نمی‌دانستیم هفت اکتبر ۲۰۲۴ به اینجا می‌رسیم. هفت اکتبر ۲۰۲۵ کجاییم؟ دست‌کم به گمانم صحبت از «سال» برای این درگیری هیچ بیراه نیست.

🔹 همچنین بخوانید: یازده سپتامبرِ هفت اکتبر

مطالعات راهبردی آمریکا

12 Oct, 16:32


🔺نومیدتان نمی‌کنم!

شانس دوباره به ترامپ رو کرده و در بیشتر ایالت‌های «رئیس جمهورساز» از هریس پیشی گرفته است.

ترامپ بر آرای یهودیان و اوانجلیست‌های طرفدار اسرائیل تمرکز کرده وانتخابات آمریکا را «مهم‌ترین روز تاریخ اسرائیل» نامیده است.

یهودیان معمولا طرفدار دموکرات‌ها هستند، اما ترامپ در2020 آرای یهودی خود را از 24% (2016) به 30% افزایش داد. اوانجلیست‌ها هم که جمعيت‌شان زیاد است، نگاه آخرالزمانی به اسرائیل دارند.

حضور هریس در تماس تلفنی اخیر بایدن با نتانیاهو برای کسب آرای این دو قشر بود.

ترامپ که اخیرا برای جذب آرای دوستداران اسرائیل خواستار بمباران تاسیسات اتمی ایران شد، در فیلم بالا خطاب به آن‌ها می‌گوید: نومیدم نکنید نومیدتان نمی‌کنم.
عبارت دوم بسیار خطرناک است؛ چنان که در دور قبلی با معرفی قدس به عنوان پایتخت اسرائیل، پیمان ابراهیم و خروج از برجام نومیدشان نکرد.

در مقابل، مسلمانان به خاطر جنگ غزه از دموکرات‌ها رویگردان شده و به نامزد حزب سبز خانم جين استاين پزشک یهودی پیوسته‌اند. آرای استاین در 2016 در پنسلوانیا و ویسکانسین در باخت کلینتون و پیروزی ترامپ تاثیرگذار بود.
#صابر_گل_عنبری
@Sgolanbari

مطالعات راهبردی آمریکا

12 Oct, 10:31


🌎 پیشتازی ترامپ در جدیدترین نظرسنجی موسسه معتبر RCP

🌿 دونالد ترامپ در حال حاضر در 6 ایالت از 7 ایالت نوسانی در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری 2024 با فاصله اندکی از هریس جلو زده است:

🔸 آریزونا، ترامپ با 0.5 درصد پیشتاز
🔸نوادا، ترامپ با 0.2 درصد پیشتاز
🔸جورجیا، پیشتازی 0.5 درصدی ترامپ
🔸 میشیگان، ترامپ با 0.9 درصد پیشتاز
🔸 کارولینای شمالی، ترامپ با 0.5 درصد پیشتاز
🔸 پنسیلوانیا، ترامپ با 0.4 درصد پیشتاز
🔸ویسکانسین، هریس با 0.3٪ پیشتاز است

@EsfandiarKhodaee

مطالعات راهبردی آمریکا

12 Oct, 08:29


🌎 حزب‌الله و قطعنامه 1701

صابر گل‌عنبری
@Sgolanbari
🌿 امروز جمعه نخست وزیر لبنان اعلام کرد که کشورش با اجرای قطعنامه 1701 شورای امنیت موافق است و از موافقت حزب‌الله با آن هم خبر داد.
هنوز حزب‌الله موضعی در این باره نگرفته است. اما نظر به نحوه تعامل حزب با قطعنامه در سال 2006 می‌توان این موضع را حدس زد.

قطعنامه 1701 در 11 آگوست 2006 به اجماع شورای امنیت رسید و دولت لبنان و اسرائیل نیز آن را پذیرفتند.

🌿 پس از تصویب قطعنامه، دبیر کل فقید حزب‌الله بیان داشت که نیروهای حزب به درخواست آتش بس احترام می‌گذارند و ضمن این که قطعنامه را غیر منصفانه خواند، گفت: «هرگز مانع هر تصمیمی که دولت لبنان بگیرد نخواهیم شد».

این موضع حزب‌الله در قبال قطعنامه پس از 33 روز جنگ بود که به نوعی با توجه به شکست جنگ اسرائیل از موضعی نسبتا بالا بیان شد؛ نه مخالفتی آشکار با قطعنامه کرد و نه تصریح به موافقت.

این قطعنامه بندهای زیادی دارد؛ اما بند کلیدی آن که به اجرا درآمد، همان آتش‌بس بود و بقیه بندها به فراموشی سپرده شد. علت هم این بود که دو طرف هر کدام به دلیلی به آتش‌بس نیاز داشتند؛ به ویژه طرف اسرائیلی که خود، درخواست آتش‌بس را مطرح کرد و حزب‌الله هم که این درخواست را از موضع ضعف می‌پنداشت، در برابر حجم گسترده ویرانی و آوارگی و کشتار، فرصت را برای پایان جنگ مناسب دید و پذیرفت.

همچنین دولت وقت لبنان (فواد سنیوره) متعلق به جناح رقیب بود و با حزب‌الله میانه خوبی نداشت و حزب نیز در سایه پیامدهای داخلی جنگ نمی‌خواست درگیر بحران سیاسی داخلی شود.

این قطعنامه کاملا به نفع اسرائیل تهیه و تصویب شده بود، اما چون روند جنگ به نفع آن نبود، بر اجرای همه بندهای آن پافشاری نکرد و تنها به دنبال آتش‌بس بود. در غیر این صورت دلیلی نداشت که بدون اجرای بندهای مهم که به ضرر حزب‌الله بود، جنگ را پایان دهد.

بندهای اصلی قطعنامه عبارت بود از: توقف کامل عملیات جنگی، عقب‌نشینی همه نیروهای اسرائیلی از لبنان، استقرار نیروهای یونیفل در امتداد خط آبی و ارتش لبنان در جنوب لبنان (جنوب رودخانه لیتانی)، خلع سلاح همه گروه‌های مسلح لبنان (یعنی حزب‌الله).

جدا از نیاز مبرم دو طرف به آتش بس در آن زمان، اختلاف‌نظرهایی هم درباره بقیه بندها وجود داشت. در این میان، حزب‌الله تداوم اشغال مزارع شبعا، بخشی از کفرشوبا، شمال روستای الغجر و الماری از جانب اسرائیل را مستمسکی برای پرهیز از عقب نشینی نیروهایش از جنوب لیتانی قرار داد. درباره خلع سلاح هم روشن بود که نمی‌پذیرد.

اما اظهارات نجیب میقاتی درباره موافقت حزب‌الله با اجرای قطعنامه به چه معناست؟ بسیار بعید است که منظور موافقت حزب‌الله با اجرای کلیه بنود قطعنامه باشد که این امر به معنای تبدیل شدن آن به گروهی صرفا سیاسی و خلع سلاح شده است. یحتمل منظور استقرار نیروهای ارتش در جنوب لیتانی و خروج نیروهای حزب‌الله از آنجاست.

البته چند روز قبل معاون دبیر کل حزب‌الله بیان داشت که پرداختن به هر گونه جزئیاتی و ترتیبات بعدی را منوط به برقراری آتش‌بس کرد.

گویا در طرح آتش‌بس در لبنان دیگر پیوند و شرط قبلی توقف جنگ غزه مطرح نیست و ظاهرا حزب‌الله به این جمع بندی رسیده که هم اکنون اولویت جلوگیری از غزه شدن لبنان است تا توقف جنگ غزه که اسرائیل در آن تا توانست کشت و ویران کرد و دیگر چیزی سالم نمانده است.

اسرائیل در این سرمستی و سرخوشی، آتش‌بس را نمی‌پذیرد و اساسا هم درخواست طرف لبنانی را از موضع ضعف می‌داند و اگر ورق جنگ در حمله زمینی برنگردد، جنوب لیتانی سهل است تا شمال آن هم خواهد آمد.

🌿 خروج حزب‌الله از جنوب لیتانی و بازگشت آوارگان به شمال اسرائیل کف خواسته‌ها و اهداف اسرائیل در این جنگ است و سقف آن خلع سلاح حزب‌الله، خارج ساختن آن از معادلات سیاسی داخلی به عنوان پیش درآمد نظم خاورمیانه‌ای مطلوب اسراییل است. به همین خاطر، بعید است که حزب‌الله متوجه این مساله نباشد.

از این رو، اگر هم در مذاکراتش با دولت لبنان به پذیرش بخش مربوط به جنوب لیتانی در قطعنامه چراغ سبز نشان داده باشد، یحتمل بیشتر یک بازی سیاسی به دلایل داخلی و با علم به مخالفت اسرائیل با آتش‌بس است.

ظاهرا حزب الله از بیم وقوع جنگ داخلی و نظر به فشارهای دولت و گروه‌های دیگر می‌خواهد خود را در مظان اتهام تداوم جنگ قرار ندهد. در 2006 هم به همین دلایل و برای توقف جنگ، مخالفت صریحی با قطعنامه نکرد؛ اما اجرا هم نکرد. وضعیت سیاسی و اقتصادی لبنان به شدت شکننده است و قبل از جنگ كنونی هم اقتصاد آن از هم پاشیده بود و اکنون با بحران آوارگان نیز مواجه است.

🌿 خروج از جنوب لیتانی بیشتر بسته به سرنوشت حمله زمینی است که اگر وضعیت قفل شود که محتمل است، بعید است حزب‌الله این خروج را بپذیرد، اما اگر اسرائیل بتواند این منطقه را تصرف کند که دیگر نیازی به موافقت حزب با این بخش قطعنامه نیست.