پیشنهاد‌های فوری مهم @pishnahadable Channel on Telegram

پیشنهاد‌های فوری مهم

@pishnahadable


کانال کاملا غیررسمی برای پیشنهادهای شما

شما پیشنهاد می‌دهید و ما منتشر می‌کنیم.

ماموریت: به شما پیشنهادی بدهیم که نتوانید آن را رد کنید...[ اسمایلی مارلون براندو ]

هدف: اوقات خود را هدفمند به بطالت بزنید.

ارتباط با ما و تبلیغات:
@Shariftoday_admin

پیشنهاد‌های فوری مهم (Persian)

با خوش آمدید به کانال پیشنهاد‌های فوری مهم! این کانال کاملا غیررسمی برای شماست تا پیشنهادهای خود را با ما به اشتراک بگذارید. ما این پیشنهادها را به دیگران منتشر خواهیم کرد. هدف ما این است که به شما پیشنهادی بدهیم که نتوانید آن را رد کنید، همانطور که اسمایلی مارلون براندو می‌گوید. اینجا می‌توانید اوقات خود را به صورت هدفمند با مطالعه و اجرای پیشنهادهای ما سپری کنید. بنابراین اگر به دنبال ایده‌های جدید و مفید برای وقت خود هستید، اینجا بهترین مکان برای شماست. برای ارتباط با ما و در صورت تمایل به تبلیغات، می‌توانید به آیدی زیر مراجعه کنید: @Shariftoday_admin

پیشنهاد‌های فوری مهم

11 Jan, 20:50


#پیشنهاد   #موسیقی

🎧 قطعه «از تو تنها شدم» را با صدای سیمین غانم و موسیقی فریدون شهبازیان بشنوید.

🔸 فریدون شهبازیان، امروز در ۸۲ سالگی بر اثر «مشکلات تنفسی» درگذشت. حاصل حدود ۶۰ سال فعالیت پیوسته و متمرکز شهبازیان در موسیقی، ساخت قطعات بی‌شمار و همکاری با هنرمندان متعدد است. از جمله می‌توان به گل‌های تازه شماره ۷۷ و آواز «پر کن پیاله را» با صدای محمدرضا شجریان اشاره کرد که نخستین استفاده از شعر نو در آواز ایرانی به شمار می‌آید.

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

10 Jan, 20:24


«مولانا و عاشقانه‌هایش»

#پیشنهاد #موسیقی #کنسرت #کلیپ

👤پارسا:

مولانا، هر فارسی‌زبان و فارسی‌آشنایی را، در هر حالتی می‌تواند با شعرش سر ذوق آورد؛ چه عاشق باشد، چه زاهد، چه عارف، چه عاقل و چه فارغ. مولانا هشتصد سال قبل وصف زندگی و احوال آدمی گفته و تا آدمی و احوالش به همین وصف است، حرف و شعر مولانا هم شنیدن دارد و حظ بردن.

🔸 خرداد امسال، به بهانه ۸۱۷امین سالروز تولد مولانا، آرش فولادوند پروژه گروه کر بهار و ارکستر فیلارمونیک پاریس شرقی را با محوریت اشعار مولانا، در کنسرتی به نام «عاشقانه‌ها» در پاریس و لندن روی صحنه برد.

🔸 اخیرا قطعات اجراشده در این کنسرت باشکوه، همراه با فیلم آنها در اسپاتیفای و یوتیوب و … منتشر شده که برای آنها که زنده‌اش را ندیده و نشنیده و محظوظ نشده‌اند، جایگزین گران‌قدر و قابل پیشنهادی‌ست.

🔸 آرش فولادوند در دانشکده فنی تهران، عمران خوانده و برای ادامه تحصیل در همین عمران هم راهی فرانسه شده، اما در آنجا کم‌کم سر مسیر را به سوی موسیقی کج کرده و الآن رهبر ارکست و آهنگ‌ساز است و پایه‌گذار گروه کر بهار و ارکستر فیلارمونیک پاریس شرقی. او در این کنسرت برای خواندن اشعار و ترانه‌ها، وحید تاج، سارا نائینی و نگینا امانقلوا را روی صحنه آورده است.

🔸 متن بیشتر قطعات این کنسرت (نی‌نامه، گل سرخ، رسید آن شه، نشان تو، عشق مرا بر همگان برگزید، شادی، بمیرید بمیرید، عاشقانه‌ها و آن یار می‌آید) از اشعار مولاناست که در کنار دو قطعه دلیار و جان مریم تکمیل‌کننده این اجرای کم‌نظیر و دل‌نواز است.

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

07 Jan, 11:30


#پیشنهاد   #موسیقی

🎧 قطعه «What He Wrote» را با صدای Laura Marling بشنوید.

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

05 Jan, 20:43


«پرتره‌ها هنوز چشم‌به‌راه‌اند»

#پیشنهاد #موزه #هنر

👤 فاطمه:

اگر در این مدت، کلی عکس پروفایل تلگرام و آواتار توییتر و استوری اینستاگرام و … با پس‌زمینه یک‌سری نقاشی و عکس از دوست و آشنای دور و نزدیک دیده‌اید و خودتان هم ‌دل‌تان خواسته شبیه این عکس‌ها را از خودتان بگیرید، یا حداقل از قضیه آن پس‌زمینه سردرآوردید، «فعلا» تا ۲۰ دی فرصت دارید راهی خیابان کارگر شمالی و بالاتر از پارک لاله‌اش شوید و گذرتان به موزه هنرهای معاصر و نمایشگاه «چشم در چشم»اش بخورد.

🔸 نمایشگاه «چشم در چشم» موزه هنرهای معاصر تهران، از ۱۵ مهر کارش را آغاز کرده، اما این‌قدر بازدیدکننده و استقبال و صف‌های طولانی در خیابان کارگر به خودش دیده که هنوز دارد تمدید می‌شود. در این نمایشگاه بیش از ۱۲ اثر از هنرمندان مشهور و نام‌آشنای ایرانی و خارجی روی دیوار تماشا رفته؛ از عکس و نقاشی گرفته تا مجسمه، از فرانسیس بیکن و پابلو پیکاسو و ونسان ونگوگ و اندی وارهول تا کمال‌الملک و بهمن محصص و مارکو گریگوریان.

🔸 موضوع اصلی نمایشگاه، پرتره در هنر مدرن و معاصر است و به همین بهانه، آثار گران‌قدر و قابل توجهی از گنجینه موزه بهر تماشای آدم‌ها بیرون کشیده شده‌اند. اگر تاکنون پایتان به موزه هنرهای معاصر باز نشده، این نمایشگاه بهانه خوبی‌ست تا هم کمی پرتره ببینید و هم معماری جالب موزه، به وجدتان بیاورد.

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

03 Jan, 17:32


«خانه دوست همین‌جاست»

#پیشنهاد #کافه #مستند

👤 جواد:

«هر جای این شهر که قدم می‌زنی، کلی خونه می‌بینی که هرکدوم داستان خودشونو دارن. معمولا این داستان یه سالی اوج می‌گیره و خیلی شنیدنی می‌شه. به نظر من، روایت زندگی ما هم امسال تو همون قسمت اوجشه».

🔸 مستند «خانه کابل» با جملات بالا شروع می‌شود؛ با صدای فاطمه اکبری، فرزند وسط خانواده اکبری که کافه‌ای را در حوالی خیابان طالقانی اداره می‌کنند. آنطور که فاطمه می‌گوید، ایجاد رستورانی با غذا، موسیقی و هویت افغانستانی حاصل تصمیمی خانوادگی بوده؛ یک سر رفتن تا آنجا به صرف چای سبز کفایت می‌کند تا پدر و مادر و بتول و فاطمه و علی‌اکبر را ببینید که هرکدام گوشه‌ای از کار را گرفته‌اند تا چراغ خانه همسایه، در دل پایتخت ایران روشن باشد.

🔸 کافه «خانه کابل» در این سال‌ها هر روز شناخته‌شده‌تر شده و دوستان زیادی دارد. چیزی که باعث شد پلمپ کافه در ۵ دی‌ماه، واکنش‌های زیادی برانگیزد. دلیل تعطیلی کافه در نوع خود عجیب بود؛ خانواده اکبری با وجود سال‌ها سکونت قانونی در ایران نتوانسته‌ بودند پروانه کسب بگیرند، چون شناسنامه ایرانی ندارند. یعنی در این مملکت فقط ایرانی‌ها می‌توانند کسب‌وکار راه بیندازند.

🔸 دیروز خبر آمد که پلمپ کافه رفع شده. اگر برایتان سوال است، فاطمه تنها عضوی از خانواده است که توانسته شناسنامه ایرانی بگیرد، چون همسرش ایرانی است. حالا هم او توانسته پروانه کسب بگیرد تا چراغ خانه دوباره روشن شود. همان دیروز، ورود مادر به کافه را هم در صفحه اینستاگرام گذاشتند که با بسم‌الله وارد می‌شد و زیر لب می‌گفت «خدایا به امید تو، نه به امید خلق روزگار».

🔸 خلاصه برای جبران زیان این ده روز، سعی کنید بیشتر به آنجا سر بزنید. انواع قرارهای عاشقانه و غیرعاشقانه‌تان را آنجا ببرید و به جای نوشیدنی‌های بی‌مزه و بدبو، چای سبز افغانستان و قیماق‌چای بنوشید و از موسیقی و صدای احمد ظاهر لذت ببرید.

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

30 Dec, 20:59


«‌۲۰۲۴ مایل به راست»

#پیشنهاد #کلیپ #سیاسی

👤 محمد:

سال ۲۰۲۴ میلادی فردا به آخر می‌رسد؛ سالی که به مذاق دموکرات‌های آمریکا اصلا خوش نیامد و یک باخت انتخاباتی مفتضحانه را برایشان به یادگار گذاشت. اما رسانه دموکرات Vox مطابق معمول هر ساله سراغ مرور سال رفته و در چهار دقیقه، نسخه ۲۰۲۴ را پیچیده. البته که مرور اتفاقات و رخ‌دادهای هر سالی، نشانه‌های بیم و امید زیادی هم در دلش دارد برای سال‌های بعدش.

🔸 ۲۰۲۴ بیش از هر چیزی شاید سال انتخابات بود. ۵۰ کشور دنیا در این سال مردم‌شان را یک‌بار دیگر پای صندوق رأی فرستادند (یکی‌اش هم ایران خودمان). و خب مردم‌شان هم پیچ تاریخی قابل توجهی به راست داشتند و به‌خصوص در اتحادیه اروپا، دست‌راستی‌های زیادی روی کار آمدند و در آمریکا هم ترامپ دوباره پایش را به کاخ سفید باز کرد. ۲۰۲۴ از طرفی یک سال ورزشی هم به حساب می‌آید؛ المپیک پاریس با کلی صحنه ماندگار و خاطره‌انگیز، قهرمانی اسپانیا در یورو و خداحافظی نادال اسطوره‌ای از دنیای حرفه‌ای تنیس.

🔸 بیت‌کوین در روزهای پایانی ۲۰۲۴ رکوردهایی تاریخی را شکست و از مرز ۱۰۰ هزار دلار هم عبور کرد. از آن طرف در سالی که هوش مصنوعی یکه‌تاز دنیای تکنولوژی بود، باگ خوردن ویندوز مایکروسافت، دست فرودگاه‌ها و بانک‌های زیادی را در سراسر دنیا توی پوست گردو گذاشت و کارشان را لنگ کرد. از آن طرف اگرچه بحران سیاسی در کره جنوبی دامن‌گیر رئیس‌جمهور شد و پارلمان فرانسه هم دولت این کشور را منحل کرد، اما خاورمیانه هم‌چنان در بحران صدرنشین است و سقوط برق‌آسای دولت بشار اسد در سوریه را به روزهای ۲۰۲۴ الصاق کرد. کشیدن جنگ اسرائیل علیه غزه به لبنان و یمن، بحران انسانی در غزه و اعتراض‌های گسترده در دانشگاه‌های آمریکا علیه جنایات اسرائیل در غزه هم سهم مهمی در ۲۰۲۴ به خودشان اختصاص دادند.

🔸 بحران‌های آب‌وهوایی در گوشه‌وکنار جهان، گرمای بی‌سابقه و تاریخی تابستان، اکران قسمت دوم فیلم سینمایی Dune و انیمیشن Inside Out و موج خواننده‌های جوان زن در غرب از جمله دیگر به‌یادماندنی‌های ۲۰۲۴ بودند؛ سالی که سومین سال جنگ روسیه علیه اوکراین هم بود.

📺 این ویدئو را در یوتیوب Vox می‌توانید ببینید.

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

25 Dec, 09:17


#پیشنهاد   #موسیقی

🎧 تصنیف «وطن من» را با صدای ایرج بسطامی بشنوید.

🔸 شعر این قطعه از ملک‌الشعرای بهار است و پرویز مشکاتیان آهنگ‌سازی آن را بر عهده داشته است.

🔸 امروز سالروز زلزله تلخ بم است که جان بیش از ۳۴ هزار نفر را گرفت؛ از جمله ایرج بسطامی که صدایش برای همیشه زیر آوار بم خاموش شد.

ای خطه ایران مهین، ای وطن من
ای گشته به مهر تو عجین جان و تن من

دور از تو گل و لاله و سرو و سمنم نیست
ای باغِ گل و لاله و سرو و سمن من

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

24 Dec, 17:08


«در انتظار چیزی که نمی‌آید»

#پیشنهاد   #تئاتر

👤 علی:

همه‌چیز در انتظار گودو ساده است، اما پشت همین سادگی، حرف‌هایی هست که پیچیده‌ترین سوال‌های زندگی را پیش می‌کشد؛ دو مرد، یک جاده، یک درخت، و انتظار. انتظار برای گودو، که هرگز نمی‌آید، اما عجیب آنجاست که نبودش دلیلی برای رها کردن نیست. انگار این انتظار خود زندگی‌ست؛ یک‌جور تقلای همیشگی برای پیدا کردن معنا. شاید گودو خدا باشد، شاید امید یا حتی چیزی که هیچ‌وقت دست‌مان بهش نمی‌رسد. ولی هرچی که هست، همان بهانه‌ای‌ست که باعث می‌شود ادامه بدهیم.

🔸 افسانه سیزیف در پاراگراف به پاراگراف نمایش جاری‌ست، مخصوصا وقتی دی‌دی شعر خنده‌دار و مسخره‌ای را هفده بار پشت سر هم، مثل یک مونولوگ بی‌پایان، برای تماشاچی‌ها می‌خواند و آن‌قدر تکرار می‌کند که بخشی از جمعیت هم با او و مونولوگ بی‌معنایش همراه می‌شوند. رگه‌هایی از نهیلیسم وقتی پررنگ می‌شود که در نیمه اول نمایش بارها و بارها جمله «کاری‌ش نمی‌شه کرد» را از هر دو ژنده‌پوش می‌شنویم. بن‌بستی از بی‌رمقی و بی‌اتفاقی و تکرار، که طبیعتا بی‌هدف می‌گذرد.

🔸 این نمایشنامه انگار دارد با فلسفه پوچی و اضطراب وجودی بازی می‌کند؛ همین که می‌بینی آدم‌ها دنبال چیزی هستند که احتمالا وجود ندارد، هم خنده‌دار است و هم تلخ. البته که در نهایت، این نمایش یک آینه ا‌ست که آدم را مجبور می‌کند به خودش نگاه کند و بپرسد: من منتظر چی هستم؟ و آیا اصلاً می‌ارزد؟

🔸 نمایش «در انتظار گودو» یک‌بار دیگر تمدید شده و برای دیدنش این‌بار باید راهی باغ کتاب و پردیس تئاتر و موسیقی آن شوید، قبلش هم از تیوال بلیطش را تهیه کنید.

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

22 Dec, 19:42


«این شهر، این آدم‌ها، حس دارند»

#پیشنهاد ‌#عکس #گوگولی

👤 محسن:

خاطرات را بیشتر با مکان‌ها و گذرها به یاد می‌آوریم، تا زمان‌شان. زمان انگار تکرار نمی‌شود، اما همان کوچه و خیابان و کافه را دوباره می‌رویم. از طرفی هم جزئیات خاطرات و اتفاقات را را می‌شود لابه‌لای آجرهای دیوار و ترک‌های آسفالت و بندهای سنگ‌فرش پیاده‌رو، برای روزی که دوباره برگردیم، به امانت گذاشت، اما زمان ظرفیتش برای نگهداری از این همه جزئیات کفاف نمی‌دهد.

🔸 ۷ سال پیش، یعنی دی ۹۶ (همان دی پرحادثه ۹۶)، یک گروه خوش‌ذوق، نمایشگاهی را برگزار کردند با عنوان «تهران ۴ حس». نقشه بسیار بزرگ (در ابعاد ۵ در ۳ متر) چاپ کردند و زدند سینه دیوار و تعدادی پین‌های رنگی کنارش گذاشتند تا هر بازدیدکننده، در هرجای این شهر شلوغ، هرکدام از چهار حس «غم»، «شادی»، «ترس» و «عشق» را که تجربه کرده، روی نقشه با یک پین مشخصش کند.

🔸 حالا دست‌اندرکاران این نمایشگاه، ضمن اشتراک تجربه‌شان از این نمایشگاه در توییتر، نقشه احساسی تهران تهیه‌شده در نمایشگاه را هم با کیفیت بالا در گیت‌هاب منتشر کرده‌اند که دیدنش می‌تواند آن‌جاهایی از خاطره و دل‌تان را تکان دهد که شاید فکر می‌کردید اصلا وجود ندارند و یا برای همیشه مرده‌اند.

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

20 Dec, 16:53


«همه کودکی ما»

#پیشنهاد #نوستالژی #بازی #وب‌سایت #گوگولی

👤 عرفان:

یلدا، با نوستالژی گره عمیقی خورده، شاید هم چون شب بیشتر موقع نوستالژی‌بازی‌ست نسبت به روز، و یلدا هم لقب طولانی‌ترین شب سال را یدک می‌کشد و از این باب، می‌شود محمل درجه‌یکی برای خاطره‌بازی و نوستالژی‌پردازی.

🔸 نوستالژی‌ها و خاطرات کودکی و نوجوانی خیلی از دهه‌هفتادی‌ها هم تا حد زیادی خلاصه می‌شود در بازی‌های کامپیوتری آن دوران، یعنی دورانی که اینترنتی به معنای امروزی در کار نبود و بازی‌های کامپیوتری را باید با سی‌دهای حساسی که نگاه‌شان می‌کردی، خط و خش برمی‌داشتند و دیگر به کار نمی‌آمدند، از کلوپ‌ها و مغازه‌ها می‌خریدی و روی کامپیوتر نصب می‌کردی یا روی کنسول اجرایشان می‌کردی. البته که قبل‌ترش، اگر میکروباز یا سگاباز بودی، به‌جای سی‌دی، متوسل می‌شدی به نوارهای مخصوص و دوست‌داشتنی میکرو و سگا و …

🔸 این بازی‌های کامپیوتری و ویدئویی، در آن دوران، با واسطه یک‌سری پخش‌کننده و ناشر ایرانی به دست کودک‌ها و نوجوان‌ها می‌رسید و به همین خاطر، هم تا حدی شامل سانسور می‌شد معمولا و هم دوبله‌ها و ایرانیزه شدن‌های جذاب و به‌یادماندنی‌اش، چاشنی‌شان بود و دلیل مضاعفی برای دوست داشتن و درگیرشان شدن.

🔸 حالا چند آدم از خدا باخبر، وب‌سایتی راه انداخته‌اند برای جمع کردن نوستالژی و خاطرات ما از بازی‌های کامپیوتری و ویدئویی و جلوگیری از فراموش شدن و به تاریخ پیوستن‌شان. در وب‌سایت Old Persian Games، آرشیوی از بازی‌های کامپیوتری و ویدئویی خاطره‌انگیز ما ایرانی‌های بیست سی سال قبل جمع‌آوری شده و می‌شود؛ از بازی‌های فوتبال آن موقع‌هایی که بازیکن‌هایش خاص‌تر بودند، با گزارش‌های فارسی عادل و جواد خیابانی و مزدک و … تا بازی‌های اول‌شخص تفنگی، با آن سطح از دلهره و ترس و هیجان تکرارنشدنی و بازی‌های معمایی که داستان و پیچیدگی‌شان، گرافیک نازل‌شان را تحمل‌پذیر می‌کرد.

🔸 در این وب‌سایت علاوه بر بازی‌ها، تعدادی مجله و کتابچه پیرامون این بازی‌ها و راهنما و کدهای تقلب آنها هم جمع‌آوری شده که اگر خواستید دوباره دست به این بازی‌ها بشوید، شاید به دردتان بخورد. اگر هم خودتان آرشیوی از این بازی‌ها دارید، می‌توانید در غنی‌تر شدن محتوای این گنجینه، مشارکت کنید.

oldpersiangames.org

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

19 Dec, 13:13


«بازی بقا»

#پیشنهاد #فیلم
#TheGoatLife2024

👤ایمان:

بعضی اوقات پیش خودم می‌گویم دیگر بدتر از فلان اتفاق برای یک آدم نمی‌تواند اتفاق بیفتد، ولی باز شگفت‌زده می‌شوم. گویا پیچیدگی انسان، زندگی او را پیش‌بینی‌ناپذیر کرده است.

🔸 مردی از روستاهای هند را تصور کنید که یک زن پابه‌ماه دارد، پدرش مرده و مادرش با آن‌ها زندگی می‌کند. وضع مالی خوبی ندارد و این فکر به ذهنش خطور می‌کند که موقتا به عربستان برود و کار کند و برگردد. اما او در بدترین جا و وحشتناک‌ترین وضع ممکن  تبدیل به یک برده می‌شود. تازه آن‌جاست که بازی او با بقا شروع می‌شود. و می‌فهمیم زبان چیست، رنج، خاطره، آب، ایمان و آزادی چیست. داستان وقتی جالب می‌شود که می‌دانیم فیلم برگرفته از داستان واقعی است.

🔸 گویا بحران‌های وجودی آدم، بهتر به سوالاتش پاسخ می‌گویند، تا تفکرات فلسفی‌‌اش.

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

17 Dec, 11:26


#پیشنهاد   #موسیقی

🎧 قطعه «باخون» را بشنوید. این قطعه را احسان بیرقدار با اقتباس از یکی قطعات باخ ساخته است. بیرقدار را این روزها با ساخت و تنظیم قطعاتی از کنسرت کاروانسرای پرستو احمدی بیشتر شناخته‌ایم.

🔸 علی جعفری‌پویان نوازنده ویولن و ویولای این قطعه بوده و نوازنده سنتورش هم سیاوش کامکار است.

🔸 این قطعه به تازگی و با یاد داریوش مهرجویی و وحیده محمدی‌فر منتشر شده است. بخش‌هایی از پشت صحنه ضبطش را هم می‌توانید از اینجا ببینید.

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

15 Dec, 12:19


«مکالمه لذت‌بخش با هوش مصنوعی در توییتر»

#پیشنهاد #هوش_مصنوعی

👤 علی:

ایلان ماسک خسته نمی‌شود از اینکه پشت هم برگه‌های آس جدید روی میز بگذارد و جهانی را به تحیر بیندازد. این‌قدر هم شرکت در حوزه‌های مختلف زیر پر و بالش دارد که هم ثروتمندترین آدم جهان بشود (با ۴۰۰ میلیارد دلار ثروت) و هم در هر حوزه‌ای از زندگی آدمی تردستی‌ای به خرج دهد و هیچ روزمره‌ای را فتح‌نکرده باقی نگذارد.

🔸 اخیرا توییتر خودمان و ایکس ایلان ماسک، استفاده از چت‌بات هوش مصنوعی Grok را برای همه کاربران امکان‌پذیر کرده و این چند روز احتمالا در تایم‌لاین توییتر زیاد دیده‌اید که کاربران پاسخ‌های این هوش مصنوعی را با شما به اشتراک گذاشته باشند. Grok را شرکت xAI ماسک توسعه داده (همان شرکتی که قوی‌ترین دیتاسنتر هوش مصنوعی جهان را در مدت زمانی بسیار کوتاه راه‌اندازی کرد و باعث شد مدیرعامل NVidia تحقق آن در این مدت زمان را یک کار فرابشری بنامد که فقط از ماسک برمی‌آید.) ودر مکالمات محاوره و روزمره، شوخ‌طبعی و بامزگی و استعداد خوبی از خودش نشان می‌دهد.

🔸 برای دسترسی به Grok کافی‌ست در نسخه وب یا اپلیکیشن توییتر خودتان، آن آیکون مورب شبیه علامت اعشار را لمس کنید تا وارد صفحه مکالمه با Grok بشوید و مثلا از او بخواهید با چیزهایی که از شما می‌دانید (براساس توییت‌هایتان که بیشتر مایل به توییت‌های اخیرتان است)، توصیفی از شما ارائه دهد یا شما را به یک میوه، حیوان، شخصیت سینمایی، کاراکتر کارتونی، کلمه و … تشبیه و برایش دلایلی هم اقامه کند.

🔸 قابلیت باحال و ترسناک دیگر Grok توانایی‌اش در تولید تصاویر شبه‌واقعی‌ست که مطابق انتظاری که از ماسک می‌رود، محدودیت‌های تحمیل‌شده سختگیرانه دیگر پلتفرم‌ها و مدل‌های هوش مصنوعی را ندارد و هر آدم زنده و مرده‌ای را تقریبا در هر حالت و موقعیت و شکل و شمایلی می‌تواند تحویل‌تان دهد.

x.com/i/grok

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

13 Dec, 16:48


#پیشنهاد   #موسیقی

🎧 قطعه عربی «صوتی» را از آمال المثلوثی، خواننده تونسی بشنوید.

صوتي ما عندو حدود
صدای من هیچ محدودیتی ندارد

صوتي مالوشي نهاية
صدای من هیچ پایان و انتهایی نمی‌شناسد

صوتي يرسملي وجود
صدای من، وجودم را نقاشی می‌کند

و ألوان جديدة في سمايا
و رنگ‌های جدید را در آسمانم

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

12 Dec, 16:27


«پرستو در کاروان‌سرا»

#پیشنهاد #موسیقی #کنسرت #کلیپ

👤بهمن:

قمرالملوک وزیری، سال ۱۳۰۶ نخستین بانوی ایرانی لقب گرفت که بدون حجاب به روی صحنه رفت و آواز خواند؛ کاری ماندگار که هنوز هم شجاعت و جسارتش تحسین‌آور است. بعضی گفته‌اند قمر در آن کنسرت هم «مرغ سحر» را اجرا کرده و شعرش هم تناسب عجیبی با موقعیت دارد:

بلبل پربسته ز کنج قفس درآ
نغمه آزادی نوع بشر سرا

🔸 دیشب اما، پرستو احمدی، تقریبا صد سال بعد از قمرالملوک، جسارت و شجاعت او را تکرار کرد و در یکی از کاروان‌سراهای تاریخی ایران، اجرایی زنده داشت و آن را از طریق کانال یوتیوبش پخش کرد؛ کنسرتی که خود پرستو احمدی آن را یک «کنسرت فرضی» نامیده و از دیشب تا الآن، سیل واکنش‌های مثبت از طرف مردم است که در شبکه‌های اجتماعی پیرامون آن می‌چرخد، هرچند که چند ساعت پیش، مطابق انتظار خبر از تشکیل پرونده قضایی علیه اجراکنندگان این کنسرت منتشر شد.

🔸 پرستو احمدی، خواننده زن ۲۷ساله ایرانی‌ست که در اعتراضات ۱۴۰۱، با اجرای قطعه «از خون جوانان وطن» عارف قزوینی، نامش سر زبان‌ها افتاد. او که دانش‌آموخته کارگردانی در دانشگاه سوره است، سال‌هاست که در صفحه اینستاگرامش پیانو می‌نوازد و آوازهای زیادی را بازخوانی و کنارش کارهای حرفه‌ای و استودیویی هم منتشر می‌کند. اگر خواستید بیشتر درباره پرستو احمدی بدانید، می‌توانید قسمت سوم از پادکست «چهل خواننده زن ایرانیِ زیر چهل سال» از نشر آسو را بشنوید.

🔸 اگر تئاتر پرمخاطب «بک تو بلک» سجاد افشاریان را دیده باشید هم شاید خاطرتان باشد، قطعه «غریبه» در آن تئاتر را سجاد افشاریان و پرستو احمدی هم‌خوانی می‌کنند.

🔸 پرستو احمدی، خودش درباره کار دیشب این‌طور نوشته: «من، پرستو؛ دختری که می‌خواهم برای مردمی که دوست‌شان دارم بخوانم. این حقی است که نمی‌توانستم از آن چشم بپوشم؛ خواندن برای خاکی که عاشقانه دوستش دارم. اینجا، در این نقطه از ایران عزیزمان، در این تکه‌ای که تاریخ و اسطوره‌های ما به هم پیوند می‌خورند، صدای من را در این کنسرت فرضی بشنوید و خیال کنید، این وطن زیبا را…»

🔸 در «کنسرت کاروان‌سرا»، قطعات «سر کوی دوست»، «عزیز جون»، «کمر باریک»، «مرا ببوس»، «لحظه دیدار»، «چه سازم» و «از خون جوانان وطن» با صدای پرستو احمدی و نوازندگی و همراهی احسان بیرقدار، سهیل فقیه‌نصیری، امین طاهری و امیرعلی پیرنیا اجرا شده است.

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

09 Dec, 09:27


«به یاد آلان و همه کودکان جنگ»

#پیشنهاد   #موسیقی #کلیپ

👤 محمدمهدی:

📺 گروه راک بریتانیایی Coldplay تاکنون ۹ آلبوم منتشر کرده و جوایز زیادی را هم درو کرده و چندبار هم آلبوم‌هایش پرفروش‌ترین آلبوم سال شده، اما شاید آلبوم هشتم این گروه یکی از خاص‌ترین کارهای آنها باشد؛ آلبومی که در نوامبر ۲۰۱۹ هم‌زمان با انتشار به صورت زنده در خرابه‌های باستانی جبل القلعه شهر امان کشور اردن هم اجرا و از طریق یوتیوب پخش شد.

🔸 این آلبوم Everyday Life (زندگی روزمره) نام دارد و از ۱۶ قطعه تشکیل شده و بعدا توانست سومین آلبوم موسیقی پرفروش سال ۲۰۱۹ هم بشود. یکی از قطعات این آلبوم Orphans (یتیمان) نام دارد.

🔸 حین اجرای این قطعه، تعدادی جوان سرزنده و پرشور محلی هم در کنار اعضای گروه حاضر می‌شوند و به اجرای زنده این قطعه، حس و حال زیباتر و دل‌نشین‌تری می‌دهند؛ حس و حالی که در کنار متن غم‌انگیز این قطعه، بیشتر مصائب و سختی‌های زندگی مهاجران و آوارگان جنگی، از جمله سوری‌های پراکنده‌شده در سراسر دنیا به‌خاطر جنگ داخلی در کشورشان را پیش چشم می‌آورد.

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

09 Dec, 09:27


#پیشنهاد   #موسیقی

👤 محمدمهدی:

🎧 قطعه «Orphans» را از گروه راک بریتانیایی Coldplay بشنوید.

🔸 این قطعه درباره مهاجران و آوارگانی‌ست که به‌خاطر جنگ مجبور به ترک خانه شده‌اند و وطن‌شان را از دست داده‌اند؛ آنهایی که یتیم شده‌اند، چه با از دست دادن خانواده و چه با فراموش شدن و پشت سر گذاشتن و رها کردن خانه و وطن و دوستان و خاطرات‌شان.

🔸 این قطعه را Coldplay با الهام از سختی‌ها و مصائب پناهجویان و آوارگان جنگی ساخته و بحران داخلی بلندمدت سوریه نیز نقش موثری در ساخت و پرداخت متن و آهنگش داشته است.

🔸 «یتیمان» مکالمه‌ای‌ست بین پدر و دختری که به‌خاطر جنگ و بمباران شدن خانه و شهرشان، ترک وطن گفته‌اند و الآن رویاهایی را که جا گذاشته‌اند، مرور می‌کنند. اگرچه ریتم آهنگ شاد است و محرک، اما متنش غمی غریب در دل دارد:

I want to know when I can go
Back and get drunk with my friends
I want to know when I can go
Back and be young again


I guess we'll be raised on our own then
I want to be with you 'til the world ends
I want to be with you 'til the whole world ends

📺 موزیک‌ویدئوی رسمی این قطعه را در یوتیوب Coldplay می‌توانید ببینید، اما موزیک‌ویدئوی دل‌نشین‌تر آن در پست بعدی همین‌جاست.

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

08 Dec, 18:53


«سما در حلب‌»

#پیشنهاد #مستند

👤بهمن:

دولت بشار اسد در سوریه امروز رسما سقوط کرد؛ دولتی که اعتراضات و ناآرامی‌ها و تنش‌ها و جنگ داخلی را از ۲۰۱۱ به بعد تاب آورده و به نظر سمبه‌اش پرزورتر از مخالفان و معارضانش بود، در موج جدید پیش‌روی گروه‌های مسلح مخالفش، خیلی زود قافیه را باخت و شهر به شهر عقب نشست تا بالاخره امروز، دمشق را هم از دست بدهد و مردم سوریه، چه ساکنان الآنش و چه مهاجران و پناهندگانش در سایر کشورها، حداقل یک شب را به شادی و خوشی بگذرانند که بشار هم بالاخره رفت.

🔸 جنگ و درگیری کش‌دار و پرماجرای سوریه در این حدود چهارده سال، روایت‌های زیادی برای شنیدن دارد که یکی از بهترین‌هایشان در فرم را شاید وعد الخطیب، مستندساز و خبرنگار سوری در مستند «برای سما» به تصویر کشیده است؛ مستندی که هم نامزد جایزه اسکار بهترین فیلم مستند در سال ۲۰۱۹ شد و هم با ۴ نامزدی در جشنواره فیلم بفتا تاریخ‌سازی کرد.

🔸 الخطیب در سال ۲۰۱۲ و در زمان آغاز درگیری‌ها و اعتراض‌ها، دانشجوی اقتصاد دانشگاه حلب بود. او همان زمان ساخت این مستند را آغاز کرد و زیر ترس و وحشت سایه‌افکنده بر حلب آن سال‌ها، فیلم‌برداری‌اش را ادامه داد. او در طی این سال‌ها و هم‌زمان با شدت گرفتن‌ تنش‌ها، عاشق شد، ازدواج کرد و دختری به نام سما را به دنیا آورد. سرانجام الخطیب همراه همسر پزشکش، حمزه و دخترش، در سال ۲۰۱۶ حلب را ترک کردند و راهی بریتانیا شدند.

🔸 این مستند شرح تصویری زندگی مردمی‌ست که روزمره‌شان با بمباران و کشتار و خون و گلوله و جسد در جریان است و در عین حال الخطیب در آن سعی دارد به سوال‌هایی که از او می‌شود پاسخ دهد؛ چرا کودکی را به این کابوس زنده آورده‌ای؟ یا چرا از همان ابتدای شروع درگیری‌ها ترک وطن نکردی؟ از جمله نقاط عطف و بسیار احساسی مستند هم آنجاست که الخطیب به سما می‌گوید: «می‌دانم که می‌دانی چه خبر است. در چشمانت می‌بینم. اصلا مثل یک بچه معمولی گریه نمی‌کنی؛ همین مسئله، قلب من را می‌شکند.»

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

06 Dec, 18:25


«زنده از جنگ، ناآرامی و تنش»

#پیشنهاد #سیاست #جنگ #وب‌سایت

👤 مهدی:

جنگ و درگیری و تنش که تمام‌بشو نیست؛ مخصوصا در این کنج دنیا که ناآرامی انگار ذاتی‌ترین خصلتش بوده و هست. چند روز از آتش‌بس بین لبنان و اسرائیل نگذشته، تنش و جنگ داخلی در سوریه، بعد از سال‌ها زیر خاکستر ماندن، شعله می‌کشد و آن‌قدر سریع پیش می‌رود که حالا در آستانه درهای دمشق است و شاید این بار، عده دیگر روی صندلی قدرت بمانند و اسد برود. اضافه کنید همین الآن، جنگ ادامه‌دار روسیه و اوکراین، ناآرامی در کره جنوبی در پی انحلال پارلمان از سوی رئیس‌جمهور و اعلام حکومت نظامی و ماجراهای در پی آن و تنش‌ها و درگیری‌های کوچک و بزرگی که در دیگر گوشه‌ها و کنارهای این کره ناآرام در جریان است.

🔸 اخبار جنگ و ناآرامی‌ها و تنش‌های منطقه‌ای و جهانی، الآن دیگر راحت‌تر و سریع‌تر و شاید حتی دقیق‌تر و موثق‌تر در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود و خبرگزاری‌ها و روزنامه‌ها معمولا از قافله اخبار عقب می‌مانند و شاید بعدا دست به دامن فرم‌های گرافیکی و تحلیل‌های مختلف می‌شوند تا بازار را کامل از دست ندهند. وب‌سایت تعاملی Liveuamap.com اما همه داده‌ها و اخبار مربوط به جنگ‌ها و ناآرامی‌ها و اعتراض‌ها را یک‌جا و به صورت زنده روی نقشه می‌آورد تا در یک نگاه (اگر دغدغه‌تان بود و حوصله‌اش را داشتید)، سر از کار جنگ و درگیری در دنیا دربیاورید.

🔸 در این وب‌سایت به صورت آنلاین می‌توانید آخرین به‌روزرسانی‌ها و اخبار و اطلاعات درباره درگیری‌های نظامی، اعتراض‌ها و شورش‌های منطقه‌ای و حتی حوادث و بلایای طبیعی مثل سیل و زلزله و نیز بحران‌های جهانی شبیه همه‌گیری بیماری‌ها و … را روی نقشه ببینید. منبع این وب‌سایت را خبرگزاری‌های مطرح جهانی، اخبار و محتواهای منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی، اطلاعیه‌های رسمی نهادها و دولت‌ها، اخبار محلی و خبرنگارهای مستقل و نیز داده‌های OSINT مثل تصاویر ماهواره‌ای و تصاویر و فیلم‌های تحلیل‌شده تشکیل می‌دهد.

🔸 البته که مثل هر وب‌سایت آنلاینی که اخبارش را از منابع مختلف می‌گیرد، احتمال خطا و اشتباه و ناموثق بودن اطلاعات در این وب‌سایت هم هست، اما برای به‌روز بودن و در جریان اخبار جنگ‌ها و درگیری‌ها و تنش‌ها و ناآرامی‌ها ماندن، منبع قابل توجهی به شمار می‌رود.

🔸 در حال حاضر جنگ‌های در جریان و پرخبر زیر را به عنوان مثال در این وب‌سایت می‌توانید دنبال کنید:

جنگ داخلی سوریه

جنگ روسیه و واوکراین

جنگ اسرائیل و فلسطین

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

04 Dec, 10:42


#پیشنهاد   #موسیقی

🎧 قطعه «Wasteland» را از Royal & the Serpent بشنوید.

🔸 این قطعه برای فصل دوم سریال انیمیشنی Arcane ساخته شده است. فصل دوم این سریال به تازگی روی خروجی‌های نتفلیکس قرار گرفته و حسابی طرفداران این سریال دوست‌داشتنی را سر شوق آورده است.

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

30 Nov, 19:22


«آخرالزمان باستانی»

#پیشنهاد   #ضدپیشنهاد   #مستند_غیرمستند   #باستان‌شناسی

👤 سینا:

در سرتاسر جهان و در تمامی زمینه‌های علمی و غیرعلمی، انسان‌هایی وجود دارند که مووآن نمی‌کنند و نمی‌گذرند؛ یک‌جا را گرفته‌اند و تا آخرش همان‌جا می‌مانند و حتی می‌گندند، اما زیر بار نمی‌روند که آن یکی پای مرغ‌شان را هم روی زمین واقعیت بگذارند.

🔸 گراهام هنکاک، نویسنده و مستندساز انگلیسی از آن دسته آدم‌هایی‌ست که حتی از رویاهای کودکی‌اش هم مووآن نکرده و تا اطلاع ثانوی قصدش را هم ندارد و حتی برای این رویایش شبه‌مستند هم می‌سازد. این مجموعه مستند با نام Ancient Apocalypse، که از سوی دانشمندان و خبرگزاری‌های معتبر مکررا به شبه‌علم متهم شده، توسط نتفلیکس پشتیبانی شده و تلاش‌های آقای هنکاک را برای اثبات فرضیه‌های باستان‌شناسی مختلف نشان می‌دهد؛ از هرم‌های باستانی کشورهای مختلف، تا آثار ماقبل تاریخ تا تلاش برای پیدا کردن آتلانتیس.

🔸 جدا از قضاوت درباره اعتبار روش علمی او که تعریف چندانی ندارد، دیدن تلاش‌های او و داستانی که تعریف می‌کند، حس conspiracy theory انسان را برمی‌انگیزد و برای کودک درون انسان هیجان‌انگیز است. اگر به سرتان زد که نگاهی به این شبه‌مستندها بیندازید، از این کانال تلگرام می‌توانید دانلودشان کنید.

🔸 تشخیص اینکه این مستند یک پیشنهاد است یا ضدپیشنهاد هم با خودتان.

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

29 Nov, 12:22


#پیشنهاد #موسیقی

🎧 قطعه «Black Friday» را از Tom Odell بشنوید.

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

27 Nov, 21:04


«دویدن رسالت است»

#پیشنهاد   #کتاب

👤 رعنا:

کتاب را که می‌خوانی پر از شگفتی و تازگی می‌شوی؛ چقدر یک آدم می‌تواند کارش را دوست داشته باشد و جدی بگیرد، به‌خاطر آن قید استراحت و زندگی راحت را بزند، برنامه‌ریزی دقیق انجام بدهد که چطور زندگی کند تا آن "وظیفه‌ی اصلی" را بهتر انجام بدهد. انگار تمام زندگی هاروکی موراکامی بر همین اصل بنا شده که چطور سالم باشد تا بتواند بنویسد!

🔸 «از دو که حرف می‌زنم، از چه حرف می‌زنم» از این جهت که لحظاتی از افکار و دنیای درونی و روزمرگی‌های یک نویسنده‌ی حرفه‌ای را نشان می‌دهد برای من جذابیت ویژه‌ای دارد. در آن شرح‌حال تمام لحظاتش را نمی‌خوانیم؛ تنها مهمان دویدن‌های اوییم و همین آگاهی کوتاه و مختصر از دنیای او هم بسیار لذت‌بخش است.

🔸 هاروکی موراکامی با «پذیرش» زندگی می‌کند؛ با او انگار دیگر نگران بالا رفتن سن یا تغییرات جسمی و ظاهری‌ات نیستی، که آن‌ها هم بخشی از تو و چرخه‌ی حضور تو در این دنیا هستند.

🔸 موراکامی با وجود تأهل و کار حرفه‌ای زندگی شخصی و فردی دارد؛ چیزی که خیلی از ما بعد از ارتکاب ازدواج و اشتغال یا به‌ناچار و به‌اشتباه از دستش می‌دهیم، یا فراموشش می‌کنیم و وقتی به خودمان می‌آییم که در باتلاق روزمرگی‌های بیهوده غرق شده‌ایم. آن هم زمانی که می‌توانستیم از نردبان رشد فردی بالا برویم تا زندگی را بهتر ببینیم.

🔸 کتاب با توصیف واقعیات زندگی یکی از بهترین و محبوب‌ترین نویسندگان جهان، آدم را پویا می‌کند و زندگی را در نظرش به محیطی بسته و قابل‌کنترل تقلیل می‌دهد که باید در آن پر از تکاپو بود تا اسیر افکار، احساسات و اعمال پوچ و بی‌هدف نشوی.

🔸 کتاب را که می‌خوانی دوست داری تو هم مثل نویسنده‌ی آن، کسی بشوی که تا می‌تواند راه نرود! بدود...

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

25 Nov, 19:37


«در ستایش یک فرم مینیمال»

#پیشنهاد   #تئاتر

👤 حامد:

فرم همه‌چیز هم نباشد، خیلی چیزهاست. نوآوری و خلاقیت در فرم به دل آدم می‌نشیند و در یادش ماندگار می‌شود. مخصوصا اگر سراغ چیزی بروی که بارها و بارها پیش از این سراغش رفته‌اند و عصاره‌اش را تا ته کشیده‌اند. آن وقت دیگر باید ورق فرم را روی میز بکوبی و تفاوت و خلاقیت و زیبایی را در فرم به رخ بکشی. فرم مینیمال هم خیلی اوقات بهترین بستر برای این نوآوری و تفاوت و حظ بردن و ماندگار شدن است.

🔸 از نمایش‌نامه‌های شکسپیر، اقتباس زیاد شده، علاوه بر اجراهای بسیار زیادی که از آنها روی صحنه رفته؛ اقتباس‌ها و اجراهایی که درون‌مایه همه‌شان خیانت و وفاداری و انتقام و عشق است. اما در «مَثلِث» اقتباس رنگ‌وبوی یک تئاتر عروسکی به خودش می‌گیرد که در یکی از مینمال‌ترین فرم‌های ممکن، حدود چهل دقیقه هم می‌خنداندتان و هم به تحسین وامی‌داردتان.

🔸 عروسک‌گردانی بازیگرها و صداپیشگی‌شان در این نمایش آن‌قدر خوب از کار درآمده که در پایانش با خیال راحت بلند شوید و چند دقیقه‌ای از ته دل برایشان دست بزنید. ایضا که آخرش به فکر فرو روید که همه این تاج و تخت‌ها واقعا به همین ابتذال و سخیفی نیست؟

🔸 «مَثلِث» که از اردیبهشت اجراهایش را شروع کرده، فعلا تا ۲۳ آذر در تئاتر هامون (ابتدای فلسطین جنوبی) روی صحنه می‌رود و بلیطش را از تیوال می‌توانید تهیه کنید.

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

23 Nov, 18:57


«سوشی‌پز جیرو»

#پیشنهاد #مستند #آشپزی

👤عرفان:

«سوشی» از آن چیزهاست که حد وسط ندارد؛ خودش نه، نظرات درباره‌اش. یا شما حال‌تان از تصورش هم بهم می‌خورد و در تکامل شک می‌کنید که این چه سلیقه‌ای‌ست که برای آدمی‌زاد به یادگار گذاشته و یا آن‌قدر در طلبش مست و حیران‌اید که حاضرید روح‌تان را در ازای یک لقمه از آن به شیطان بفروشید (که در این حالت هم باز باید به تکامل خودتان شک ببرید).

🔸 نام مستند «Jiro Dreams of Sushi» شاید به اشتباه شما را به این سمت ببرد که قرار است صرفا درباره غذای محبوب مردم ژاپن ببینید و بشنوید، ولی تماشای چند دقیقه از آن کافی‌ست تا علاقه‌مندان مستند‌ها را میخ‌کوب کند. دلیل این امر در مرحله اول، خوش‌ساخت بودن مستند و از آن مهم‌تر موضوعی‌ست که برایش انتخاب شده؛ این مستند درمورد جیرو اونو است که از او به عنوان بهترین آشپز سوشیِ جهان یاد می‌شود.

🔸 در این مستند شاهد معرفی جیرو هستیم که پیرمردی ۸۵ساله با شخصیتی بسیار دوست‌داشتنی‌ست. توانایی‌های او در آماده کردن سوشی نه فقط در ژاپن که در سراسر جهان بی‌رقیب است و جالب‌تر اینکه کل محیط کاش محدود می‌شود به یک رستوران کوچک، فقط با ۱۰ صندلی. البته که شهرت این رستوران مردم سراسر جهان را به ژاپن می‌آورد. اما فراموش نکنید‌ که برای رفتن به رستوران مذکور، باید از ماه‌ها قبل نوبت بگیرید.

🔸 یکی از ویژگی‌هایی که جذابیت خاصی به این مستند می‌بخشد، شوق و علاقه جیرو در درست کردن سوشی حتی در سن ۸۵ سالگی است؛ تماشای وی در حین کار عینا شبیه به تماشای یک هنرمند نقاش یا آهنگ‌ساز است که با تمام وجود و عشق غرق در کار خود می‌شود و تمامی این‌ها به ظریف‌ترین شکل ممکن توسط دیوید گِلب در این مستند به تصویر کشیده شده‌اند.

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

23 Nov, 17:10


#پیشنهاد #موسیقی

🎧 قطعه بی‌کلام «در انتظار باران» یا «محبوب من، مگذار دلسرد شوم» را از کیهان کلهر بشنوید.

🔸 این قطعه از آلبوم «شهر خاموش» است و شاهکار دست کیهان کلهر و گروه «بروکلین رایدر».

🔸 راستی، امروز تولد کیهان کلهر نازنین است.

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

20 Nov, 19:42


«قدیم‌ها چطور سفر می‌رفتند؟»

#پیشنهاد #تاریخ #وب‌سایت #گوگولی

👤 کیان:

الآن است که از این سر دنیا به آن سرش را زیر یک روز مردم می‌روند و می‌آیند و زمین را زیر پایشان می‌گذارند. قدیم‌ترها اما سفر رفتن و سیر و سیاحت را باید عمر پایش می‌گذاشتی و مو برایش سپید می‌کردی. بعید نبود سفری به کشور بغل‌دست چند سالی عمر گران بطلبد و حتی همه عمر.

🔸 پروژه «ثریا» یک پروژه علمی و دانشگاهی و تاریخی، ولی باحال است که در آن آمده‌اند نقشه‌ای از شهرها و مسیرهای بین آنها در تمدن اسلامی در دوران قدیم را جمع‌آوری کرده و به صورت تعاملی (البته با رابط کاربری مقداری سخت و بدقلق) ارائه داده تا هم محققان و تاریخ‌پژوهان از آن بهره ببرند و هم علاقه‌مندان به کمک آن چرخی در دوران قدیم این منطقه بزنند.

🔸 اطلاعات بیشتر درباره این پروژه و کاربردهای آن را در وب‌سایتش می‌توانید ببینید، اما اگر سری به آن زدید و حوصله گشت‌وگذار مفصل را نداشتید، حتما بخش Pathfindingاش را امتحان کنید. در این بخش شما می‌توانید نام شهر مبدأ و مقصد و نیز اسم شهرهای میانی را که می‌خواهید مسیر از آنها بگذرد، وارد کنید تا کوتاه‌ترین مسیر و بهینه‌ترین مسیر را همراه با مدت زمانی که طی این مسیرها طول می‌کشد، در اختیارتان قرار دهد. این پروژه کوتاه‌ترین مسیر را از بین شبکه شهرهای آن دوران مشخص می‌کند و منظورش از بهینه‌ترین مسیر هم مسیری‌ست که هم مزیت کوتاهی سفر را داشته باشد و هم مزیت بیشینه بودن ایستگاه‌ها و استراحتگاه‌های بین راه و امن بودن مسیر.

🔸 به عنوان مثال در تصویر بالا، مسیر بین ری و مکه نشان داده شده که کوتاه‌ترین مسیر (مسیر قرمزرنگ) ۲۲۳۲ کیلومتر است و معادل ۵۶ روز سفر و بهینه‌ترین مسیر‌ (مسیر سبزرنگ) ۲۳۱۰ کیلومتر و ۵۸ روز سفر.

althurayya.github.io

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

19 Nov, 16:30


#پیشنهاد #موسیقی

🎧 قطعه بی‌کلام «بدو» را از گروه تارنوش بشنوید.

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

16 Nov, 11:19


«کتاب با تخفیف»

#پیشنهاد #کتاب #تخفیف

👤 شیوا:

هفته کتاب و کتاب‌خوانی‌ست و بیشتر کتاب‌فروشی‌ها تخفیف‌های قابل قبولی روی فروش‌های کتاب‌هایشان گذاشته‌اند. تقریبا ۲۰ درصد تخفیف را در بیشتر کتاب‌فروشی‌های سطح شهر می‌توانید سراغ بگیرید و ذخیره کتاب‌تان را تا شش ماه دیگر که نمایشگاه کتاب و تخفیف‌هایش از راه برسد، تأمین کنید.

🔸 دو اپلیکیشن کتاب الکترونیک طاقچه و فیدیبو هم دست‌ودل‌بازی به خرج داده‌اند و اشتراک‌های «بی‌نهایت» و «فیدیبوپلاس» را با تخفیف‌های وسوسه‌انگیز و قلقلک‌دهنده‌ای ارائه کرده‌اند. طاقچه بی‌نهایت به مناسبت ۱۰سالگی این اپلیکیشن و هفته کتاب و کتاب‌خوانی، از ۲۰ (برای اشتراک یک‌ماهه) تا ۸۰ (برای اشتراک یک‌ساله) درصد تخفیف دارد و فیدیبوپلاس هم از ۳۰ (برای اشتراک یک‌ماهه) تا ۷۰ (برای اشتراک یک‌ساله) درصد.

🔸 اگرچه در طاقچه بی‌نهایت و فیدیبوپلاس به همه کتاب‌های صوتی و الکترونیکی این دو اپلیکیشن دسترسی ندارید، اما ۳۰ هزار کتاب صوتی و الکترونیکی طاقچه و ۳۳ هزار کتاب صوتی و الکترونیکی فیدیبو، حداقلش عذاب وجدان خوبی برای کتاب نخواندن فراهم می‌کند و حداقل دهان بهانه‌های مالی و اقتصادی‌تان را می‌بندد.

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

14 Nov, 19:13


«ا‌‌غتشاش آمریکایی»

#پیشنهاد #فیلم
#CivilWar2024

👤عرفان:

چند انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری آمریکا، هراس یا شوق یک جنگ داخلی دیگر را به جان خیلی‌ها انداخته؛ از حرف‌وحدیث‌های دستکاری فیس‌بوکی در انتخابات ۲۰۱۶ تا شورش ۶ ژانویه ۲۰۲۱ طرفداران ترامپ و حواشی انتخابات امسال، این هراس و شوق را قلقلک داده است. الکس گارلند با فیلم «جنگ داخلی» سراغ همین هراس و شوق رفته و دست روی زخم کهنه آمریکایی‌ها گذاشته؛ جنگ داخلی میان ایالاتی که قرار بوده و هست که متحد باشند.

🔸 داستان این فیلم در رابطه با گروهی از خبرنگاران جنگی است که قرار است برای آخرین مصاحبه با ر‌‌ئیس‌جمهور دولت مرکزی ملاقات کنند. در دنیای فیلم، آمریکا دچار جنگ داخلی شده و دو ایالت ساحل غربی، یعنی تگزاس و کالیفرنیا که WF نام دارند، از غرب آمریکا به شرق آمریکا یورش برده و در حال رسیدن به واشنگتن دی‌سی هستند تا دولت مرکزی که از نظرشان به مثابه دیکتاتوری شده را به زیر بکشند. گویا رئیس‌جمهور برای دور سوم ریاست جمهوری را به عهده دارد و تفرقه میان آمریکایی‌ها موج می‌زند و این فیلم به خوبی نشان می‌دهد جنگ داخلی چه بلایی سر اطمینان مردم به همدیگر می‌آورد و انسان‌های متمدن به چه حیوانات درنده‌ای می‌توانند تبدیل شوند.

🔸 فیلم از لحاظ جلوه‌های صوتی بی‌نظیر است. صداگذاری انفجارها و تیراندازی‌ها به بهترین نحو شبیه دنیای واقعی درآمده است. فضاسازی مناطق جنگی به بهترین شکل انجام شده و اتمسفر فیلم در بعضی لحظات اوج تنش را به مخاطب عرضه می‌کند. صحنه‌ای که شخصیت‌ها با کامیون حمل جسد روبه‌رو می‌شوند، اوج تنش فیلم را نمایان می‌کند. برای لذت بردن از فیلم بهتر است آن را در صفحه نمایش بزرگ و با سیستم صوتی مناسب تماشا کنید.

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

13 Nov, 08:17


#پیشنهاد #موسیقی

🎧 قطعه بی‌کلام «پس از باران» را از حسام ناصری و در آب‌وهوای خیس‌خورده امروز تهران بشنوید.

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

10 Nov, 19:41


«‌بقای برنامه‌ریزی‌نشده»

#پیشنهاد #انیمیشن
#TheWildRobot2024

👤فاطمه:

«ربات وحشی» چیزی بیش از یک فیلم خانوادگی است؛ داستانی است که مضامین عمیق بقا، اجتماع و تعلق را لمس می‌کند و این کار را با لطافت پیش می‌برد. فیلمی‌ست کاملا احساسی و اشک‌آور. به ندرت پیش می‌آید که فیلمی به‌طور هم‌زمان تعداد زیادی از افراد در هر سنی را تحت تأثیر قرار دهد، اما این فیلم دقیقا این کار را انجام می‌دهد و تجربه‌ای احساسی ایجاد می‌کند که مدت‌ها پس از پخش تیتراژ باقی می‌ماند.

🔸 تصاویری خیره‌کننده، سبک بصری و کار گرافیکی حرفه‌ای از جمله نکات برجسته فیلم به حساب می‌آید. این انیمیشن مانند یک نقاشی متحرک است و هر فریمش به زیبایی ساخته شده، و ربات وحشی را نه تنها از نظر احساسی قدرتمند، بلکه از نظر بصری نیز مسحورکننده می‌کند. تعاملات ربات وحشی با حیوانات جزیره و حتی شخصیت‌های جزئی عمیقا تأثیرگذار است. حتی کاراکترهایی با حداقل زمان نمایش، تأثیری ماندگار بر جای می‌گذارند.

🔸 «ربات وحشی» فقط سرگرم‌کننده نیست و سراغ مفاهیم و موضوعات پیچیده و عمیقی مثل بقا، فداکاری و هماهنگی بین طبیعت و فناوری می‌رود و درباره‌شان حرف دارد و بیننده و مخاطبش را هم به فکر وامی‌دارد تا درباره خودش و دنیای اطرافش و آینده آن و نسبتش با آن تأمل کند.

@pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

10 Nov, 13:10


#پیشنهاد #موسیقی

🎧 قطعه «سماک» را از گروه تونسی یوما بشنوید.


توحشت امی و فرشی الدافی و خويا
(دلم برای مادرم و تخت گرمم و برادرم تنگ شده)

زين ايامی و صغر احلامی و بويا
(روزهای خوبم، رؤیاهای کوچکم و پدرم)

توحشت الليل
(دلم برای شب تنگ شده)

و ريحة الياسمين
(و بوی یاس)

و الكرمه كيف تميل
(و درخت انجیری که در باد می‌رقصد)

خزره و غمزه و عشق الطفله الاولی
(نگاه و عشق اولین دختر)

وقت الكلمه عسل يدين محلوله
(زمانی که کلمه شیرین بود و دست‌ها سخاوتمند)

توحشت الخير
(دلم برای خوبی‌ها تنگ شده)

توحشت امی و خرافات الغوله
(دلم برای مادرم و قصه‌های ترسناک او تنگ شده)

قهوة اختی و ضحكه مش مغصوره
(قهوه خواهرم و خنده‌ای که از ته دل است)

توحشت سنين
(سال‌هاست دلم تنگ شده)

توا ساكن بر الناس براسی
(اکنون در دیاری غریب زندگی می‌کنم)

بری بعيد و باقی الحسره نواسی
(خیلی دورم و با حسرت روزگارم را می‌گذرانم)

توحشت سماک
(دلم برای آسمانت تنگ شده)

و نفنی بش نلقاک
(و دلم برای دیدنت می‌میرد)

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

05 Nov, 20:14


«راست و چپ اخبار»

#پیشنهاد #وب‌سایت #خبر

👤 سینا:

رسانه‌ها سوگیری دارند، اخبارشان هم همین‌طور. یک چیزهایی را می‌گویند و یک چیزهایی را زیر فرش می‌کنند. یک چیزهایی را یک‌جور راوی می‌شوند و چیزهای دیگر را با عینک دیگر. یک چیزهایی را پشت سر هم و مدام توی بوق و کرنا می‌کنند و چیزهای دیگر را گذری اشاره‌ای حواله‌شان می‌دهند و رد می‌شوند.

🔸 وب‌سایت ground.news اما کارش تلاش برای مقابله با این سوگیری‌ها و ارائه روایت همه‌جانبه‌ای به مخاطب اخبار است. این وب‌سایت روایت یک خبر را از منابع مختلف گردآوری می‌کند و بعدش سراغ تحلیل و بررسی‌اش می‌رود تا مشخص کند این خبر را بیشتر راست‌ها محل مانورشان کرده‌اند، یا چپ‌ها؛ خود خبر ذاتا راست است یا چپ و روایت‌های مختلف درباره آن چطور است و رسانه‌هایی که سراغش رفته‌اند، چقدر موثق و معتبر آن را پوشش داده‌اند.

🔸 اگرچه بهره بردن از تمام امکانات این وب‌سایت نیاز به تهیه اشتراک آن دارد و برای از ما بهتران است، اما اگر اخبار را از منابع انگلیسی دنبال می‌کنید، سر زدن به این وب‌سایت و چرخیدن در آن و دیدن برچسب‌هایی که این وب‌سایت به اخبار و روایت رسانه‌ها از آن اخبار می‌زند، دید جامع‌تر و کامل‌تری درباره اخبار بهتان می‌دهد و ذهن‌تان را روشن‌تر و چشم‌تان را بیناتر می‌کند. ضمن آنکه خلاصه تروتمیز و قابل استنادی از خبر و حواشی و تبعات و قبل و بعد و علت و معلولش هم گیرتان می‌آید.

▫️ ground.news

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

03 Nov, 14:02


#پیشنهاد #موسیقی

🎧 قطعه «قِشنگ» را از حیدو هدایتی بشنوید و یاد یارهای مانده و رفته قِشنگ‌تان را در غروب مطبوع و باران‌خورده آبان را مرور کنید.

🔸 حیدو هدایتی این شب‌ها در تهران کنسرتی هم دارد و در مجموعه اریکه ایرانیان، دل مخاطبان و هوادارانش را خوب می‌برد. بلیط‌هایش البته زود به زود تمام می‌شود و باید حواس‌تان حسابی جمع باشد که گیرتان بیاید. اگر دل‌تان با این اجراست، هم استوری‌های صفحه اینستاگرامش را تند تند ببینید و هم صفحه کنسرت را ملوتیک پشت سر هم تازه (رفوش) کنید.

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

28 Oct, 19:00


«بلک‌میرر به روایت فردا»

#پیشنهاد   #تئاتر

👤 علی:

روایت دارک هیچ‌وقت تمام نمی‌شود، یعنی راوی که سخن تمام کرد و The End که روی صفحه آمد، تازه دارک بودن خودش را نشان می‌دهد، تازه آنجاست که فکر آدم بی‌خیال نمی‌شود و دربه‌در دنبال یک امکان حداقلی برای خروج از یک تباهی مطلق است و پیدا نمی‌شود و کم‌کم می‌پذیرد دست‌وپا زدن برای خروج از این لجن، حتی پایین‌ترش هم نمی‌برد که همین الآن در حضیض مطلق است. در روایت دارک نه برنده‌ای وجود دارد و نه رگه و نشان امیدی.

🔸 تئاتر «فردا» یک روایت دارک تروتمیز را روی صحنه می‌برد. اگر اهل دیدن سریال فوق‌العاده Black Mirror بوده باشید، بعد از پایان نمایش به احتمال زیاد یاد آن می‌افتید. روایت «فردا» قطعا می‌توانست یکی از اپیزودهای تمام‌عیار و به‌یادماندنی آن باشد.

🔸 دو نفر، در اتاقی دربسته، و با تعدادی کمد قفل، در فضایی مه‌آلود، از خواب عمیق بیدار می‌شوند و نه می‌دانند کجا هستند و نه درباره خودشان و گذشته‌شان چیزی یادشان می‌آید، اما کم‌کم با حل معماهایی که به نظر آن‌چنان سخت هم نمی‌رسد، چیزهایی را به یاد می‌آورند و امیدی هم به خروج از اتاق پیدا می‌کنند.

🔸 سعید زارعی و ایمان صیاد برهانی (که شاید او را با اجراهای خاصش در گروه او و دوستانش بشناسید) دو بازیگر این نمایش به نویسندگی و کارگردانی امین اسفندیار هستند و انصافا هم خوب کار را درآورنده‌اند و بازی‌شان ارزش تماشا را دارد.

🔸 این نمایش شب‌ها ساعت ۱۹ در کاخ هنر (حوالی تئاتر شهر) روی صحنه می‌رود و بلیطش را از تیوال می‌توانید تهیه کنید.

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

28 Oct, 07:48


#پیشنهاد   #موسیقی

🎧 قطعه کوتاه «The Departure» را از Max Richter بشنویند.

🔸 این قطعه از آلبوم سریال به‌یادماندنی The Leftovers است و یادآور اضطراب و دلهره و ابهامی که در همان سکانس اول خودش را به کمک این آهنگ به رخ بیننده می‌کشد و به خوردش می‌دهد.

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

27 Oct, 17:44


«‌مالی‌چی‌های جوان»

#پیشنهاد #سریال
#Industry

👤عرفان:

سریال «صنعت» نام جالبی دارد. بعضی‌ها معتقدند مالی‌چی‌ها یا بانک‌دارها هیچ ارزش افزوده‌ای ندارند و لفظ صنعت برای آن‌ها غلط است؛ شاید این نام‌گذاری هم کنایه‌ای بوده که شورانرها به این صنعت انداخته‌اند.

🔸 حتی اگر دانشجوی مالی هم باشید ممکن است داستان‌های مالی پشت پرده یک ماجرا را متوجه نشوید، اما این سریال از آن‌هایی‌ست که هر چه جلوتر می‌رود بهتر می‌شود و در فصل سوم شما را میخ‌کوب می‌کند.

🔸 داستان سریال در رابطه با گروهی از کارآموزان در صنعت مالی است که در فصل اول باید خود را به مدیران خود اثبات کنند تا در این دنیای غرق در پول استخدام شوند. اما فصل دوم به انتخاب‌های اخلاقی‌ای می‌پردازد که هر لحظه آن استرس‌آور است. در فصل سوم نیز شخصیت‌ها جان تازه‌ای می‌گیرند و هر کدام به نحوی جذابیت خودشان را دارند. داستان فصل سوم در رابطه با IPO یا بورسی شدن یک استارت‌آپ سبز حوزه انرژی است که این بانک‌دارها با تقلب آن را گران‌تر به مردم قالب می‌کنند و هر چه داستان جلوتر می‌رود، روایت و چالش‌هایش جذاب‌تر می‌شود.

🔸 سریال صنعت چیزی است که HBO را HBO می‌کند؛ صنعت مالی در کف میدان‌ترین حالت خودش.

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

24 Oct, 06:01


#پیشنهاد   #موسیقی

🎧 قطعه «Goodbye» را از Mary Ramsey بشنویند.

🔸 این قطعه برای سریال انیمیشنی Arcane: League of Legends ساخته شده؛ سریالی خوب و ارزشمند برای دیدن، بر پایه بازی کامپیوتری پرطرفدار League of Legends.

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

23 Oct, 20:27


«اگر به اندازه کافی حس ناکافی بودن ندارید»

#پیشنهاد #ضدپیشنهاد #افزونه #گوگولی

👤 محمدحسین:

زندگی در عصر دیجیتال، از زمین و زمانش بر آدم احساس ناکافی بودن و عقب ماندن و بی‌ثمر بودن و گذشتن قافله عمر می‌باراند؛ سرعت خیره‌کننده رشد تکنولوژی و عجایب و غرایبی که شرکت‌های تکنولوژی به دایره ممکنات اضافه کرده‌اند، شبکه‌های اجتماعی و روایت‌ها و تجربه‌های (برد و باخت) دوست‌داشتنی و پرزرق‌وبرقی که دیگران توی چشم می‌کنند و هزاران نکرده و نخوانده و ندیده و نشنیده و نخورده که هنوز در رگ تاک است.

🔸 اما اگر همه اینها در کنار هم برای احساس ناکافی بودن شما کافی نیست و می‌خواهید بهشان در القای احساس ناکافی بودن، احساس ناکافی بودن بدهید، یکی از روش‌های جالب و بامزه‌اش، نصب یک‌سری از افزونه‌ها روی مرورگر است که موقع باز کردن یه پنجره جدید در مرورگر، سن شما را با نه ده رقم اعشار نشان می‌دهند که چند رقم آخر به سرعت برق و باد زیاد می‌شود و بدون حرف و حدیثی که ردوبدل شود، سرکوفت‌تان می‌زند که ای که فلان رفت و در خوابی، باقی‌اش را هم احتمالا در خوابی.

🔸 یکی از معروف‌ترین این افزونه‌ها Motivation نام دارد که به نظر سازندگانش با این نام‌گذاری پدرکشتگی‌شان با استفاده‌کنندگان از آن را بیش از پیش به رخ کشیده‌اند، وگرنه بعید
است هیچ‌کدام از این بهره‌بردگان از این افزونه، با دیدن سنی که به سرعت رو به بالا می‌رود، انگیزه‌ای برای کاری گرفته باشند.

🔸 تشخیص اینکه این متن یک پیشنهاد بود یا ضدپیشنهاد هم با خودتان.

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

20 Oct, 08:37


#پیشنهاد   #موسیقی

🎧 قطعه «نیاز» را از آلبوم «هنوز پاییز است» را در هوایی که کم‌کم رنگ پاییز به خودش می‌گیرد، بشنوید.

🔸 این آلبوم کار مشترک کیهان کلهر است با گروه Rambrandt Frerichs Trio.

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

19 Oct, 19:43


«دفترچه یادداشت هوشمند گوگل»

#پیشنهاد #هوش_مصنوعی

👤 فرخ:

ابزارهای هوش مصنوعی هرروز در حال رو کردن برگه‌های آس بیشتری هستند و تنها چیزی که فعلا از ما توقع دارند، یک Prompt و درخواست درست‌وحسابی و دقیق و شفاف است تا کم کار نگذارند و خودشان را حسابی نشان دهند و دلبری کنند. دیگر کم مانده خودشان خواسته‌مان را هم پیش‌بینی کنند و محتاج Prompt نوشتن ما هم نباشند. اما خیلی اوقات ما چیز ساده‌تر و سرراست‌تری را دنبالش هستیم و آن یک دستیار باهوش و البته کم‌نیاور و بدون خستگی‌ست که در سروسامان دادن به انبوه اطلاعاتی که دوروبرمان داریم و مجبوریم باهاشان کلنجار برویم، به دادمان برسد.

🔸 سرویس هوش مصنوعی جدید گوگل با نام NotebookLM با تقریب خوبی همین دستیار هوشمند است؛ دستیار هوشمندی در قالب یک دفترچه یادداشت که هرچی دارید و ندارید را داخلش می‌ریزد و او هم به سرعت و دقت همه را می‌خواند و می‌بیند و گوش می‌کند و می‌فهمد و بعدش آماده است تا در استفاده از آن کمک‌حال‌تان باشد.

🔸 تقریبا هر منبعی (یک فایل پی‌دی‌اف، یک کتاب، یادداشت خودتان، یک ویدئو از یوتیوب، یک صفحه وب و یا فایلی از گوگل‌درایو) را در اختیار این ابزار قرار بدهید تا دل و روده آن منبع را روی میز و جلوی چشم‌تان بگذارد؛ خلاصه‌اش را بگوید، براساس آن FAQ طراحی کند، تایم‌لاین اتفاقات مهمش را بکشد، کلمات کلیدی‌اش را ردیف کند، درباره آن با شما وارد مباحثه و سوال و جواب شود و یا حتی آن منبع در قالب یک گفت‌وگوی هوش مصنوعی به گوش‌تان برساند. چند منبع هم در یک موضوع اگر بهش دادید که همین کارها را براساس مجموع آنها تحویل‌تان می‌دهد.

🔸 خلاصه برای سروسامان و نظم و ترتیب دادن به اطلاعات مختلفی که درباره یک موضوع دارید، ابزار مناسب و به‌دردبخوری به حساب می‌آید؛ شبیه یک هم‌درس باهوش و ساعی در مکاتب قدیم یا یک دکتر واتسون جیبی برای شرلوک هولمزی که شما باشید.

notebooklm.google.com

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

15 Oct, 08:58


#پیشنهاد   #موسیقی

🎧 قطعه «‌همین مونده بود»، کار جدید محسن چاوشی را بشنوید.

شکستم، درست
بریدم،قبول
می‌دونی که من
یه‌دنده‌ام هنوز

همین مونده بود
خرابم کنی
جوابم کنی
همین مونده بود

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

14 Oct, 19:16


«ایلا‌ن نفرت‌انگیز را هم گاهی می‌شود دوست داشت»

#پیشنهاد #علمی #گوگولی

👤جواد:

❇️ ایلان ماسک روزهای شلوغی را پشت سر می‌گذارد؛ هم باید نقش ظریف‌الممالکی را برای ترامپ و در فاصله کم‌تر از یک ماه تا انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا ایفا کند و هم از طرف دیگر از ایده‌های تخیلی و فضایی و البته نمایشی‌اش پشت سر هم پرده بردارد و جهانی را خزان در خزان کند.

🔸 ماسک که آخر هفته پیش سرش گرم طرح تاکسی کاملا خودران و بدون فرمان و پدال CyberCab و RoboVan بود، دیروز هم استرس زیادی متحمل شد تا بالاخره استارشیپ (بزرگ‌ترین و قدرتمندترین موشک ساخته‌شده تاکنون) در پنجمین پرتاب آزمایشی‌اش، بتواند بوستر Super Heavyاش را به سمت زمین برگرداند و صحیح و سالم روی بازوهای مکانیکی محل پرتاب آرام بگیرد. برای درک عظمت این کار فقط تصور کنید که این بوستر ۷۱ متر ارتفاع دارد و کوچک‌ترین بی‌دقتی می‌توانست بوستر و برج پرتاب را راهی آسمان کند.

🔸 البته که خود موشک هم بعد از چرخیدن دور کره زمین و کاهش ارتفاع و ورود به جو، با کمک موتورهایش مانور داد و دقیقا در نقطه مورد انتظار در اقیانوس هند فرود آمد تا گیلاس روی کیک روز تاریخی ماسک و شرکت اسپیس‌ایکس باشد. انگار همه علم و مهندسی‌ای که بشر از زمان کشف آتش، پرده از رازشان برداشته و روی هم انباشته تا به اینجا رسیده، در این شاهکار مهندسی دست به دست هم دادند و موشک و بوستر را درست نشاندند در آنجا که باید و شاید.

🔸 اسپیس‌ایکس به بهانه این روز باشکوه، یک بازی باحال و گوگولی و دوست‌داشتنی تحت وب هم توسعه داده که در آن کاربر با کمک کلیدهای جهت صفحه کلیدش می‌تواند برگشت بوستر به برج پرتاب و قرار گرفتنش در بازوهای مکانیکی را کنترل کند و با مانور درست، این مأموریت را به سرانجام برساند. این بازی از اینجا در دسترس است.

starshipthegame.spacex.com

🔸 چند آدم خوش‌ذوق دیگر هم یک بازی سخت‌تر تحت وب توسعه داده‌اند تا مهارت شما در فرود آوردن نرم بوستر Starship را بسنجند:

mechazilla.io

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

09 Oct, 20:05


«روی شوخ طبیعت‌»

#پیشنهاد #عکس #طبیعت

👤ابوذر:

طبیعت را بیشتر به روی آرام و زیبا و دل‌نشین و فرح‌بخشش می‌شناسیم، یا روی خشن و بی‌رحم و خانمان‌برانداز و جان‌ستایش. اما طبیعت هم چشمه‌هایی از شوخ‌طبعی و طنز را همیشه در دل خودش دارد و اگر خوش‌شانس و پیگیر باشید، می‌توانید برخی از آنها را ببینید و خنده شیرینی را تا عمق وجود تجربه کنید.

🔸 جایزه Comedy Wildlife Photograpgy Awards هم به همین روی شوخ طبیعت اختصاص دارد، و به عکس‌هایی که طنز و خنده را در گوشه‌ای از طبیعت و حیات وحش یافته‌اند. درباره این جایزه و نامزدهای امسالش می‌توانید در وب‌سایت رسمی آن بیشتر ببینید و بخوانید. برنده جایزه امسال ۱۰ دسامبر معرفی خواهد شد.

🔸 گاردین هم اخیرا در گزارش تصویری‌اش تعدادی از عکس‌هایی را که در رقابت امسال به مرحله نهایی راه یافته‌اند گلچین کرده که برخی‌شان در آلبوم این پست آمده و باقی‌شان هم در اینجا قابل مشاهده است؛ از حرکت همراه با تبختر یک عقاب و ژست جالب یک مارمولک تا آغوش صمیمانه دو خرس و بوسه عاشقانه دو جغد در کنار فرزندشان و صحبت در گوشی راکون‌ها و پنهان شدن خنده‌دار یک یوزپلنگ پشت درخت و حالت بسیار متفکرانه یک شامپانزه.

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

01 Oct, 08:48


«۷ اکتبر ۲۰۲۳ اولین روز جهان نیست»

#پیشنهاد #پادکست #talk_show #سیاسی

👤 محمد صالح:

در حالی که بوی جنگ و خون در منطقه در بیشینه خودش در چند سال اخیر پیچیده، رسانه‌ها نقش‌شون خیلی اساسی‌تر شده و اونا هستن که شیر فشار افکار و اذهان عمومی رو تنظیم می‌کنن. برای فهم بهتر صحنه، طبیعتا نباید به صداوسیما و رسانه‌های تحت فشار و سانسور داخلی محدود شد و باید دید که دنیا داره صحنه رو چطور می‌بینه و یا چطور تفسیر می‌کنه.

🔸 پیشنهاد می‌کنم مناظره مهدی حسن (Mehdi Hassan) رو با پیرس مورگان (Piers Morgan) ببینید. این مناظره چند تا سؤال محوری داره که مهم‌ترینش احتمالا اینه که مورگان از مهدی حسن می‌پرسه که «اسرائیل بعد از ۷ اکتبر چه چاره‌ای داره تا از خودش دفاع کنه در برابر حماس، وقتی حماس از مردم استفاده می‌کنه به عنوان سپر انسانی» و جواب‌های مهدی حسن.

🔸 مهدی حسن، خبرنگار و مجری بریتانیایی-آمریکایی سابق الجزیره است که الآن یه رسانه به نام Zeteo راه انداخته و بسیار مخالف اسرائیله و پیرس مورگان یه خبرنگار و مجری بسیار باتجربه تلویزیون و شبکه‌های خبریه که در چند سال اخیر برنامه Piers Morgan Uncensored رو داره در Youtube تولید می‌کنه و تقریبا همه برنامه‌هاش قابلیت پیشنهاد شدن رو دارند.

🔸 این برنامه بین حمله به پیجرها و ترور سیدحسن نصرالله ضبط و منتشر شده.

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

26 Sep, 19:18


«داده‌گیری از طبیعت سر گردنه»

#پیشنهاد #گوگولی #طبیعت #رویداد

👤 مائده:

پرنده‌های عشایر در فصل مهاجرت به قشلاق هستند. از شمال دارند می‌روند به جنوب. توی این راه، از مسیر روسیه تا آفریقا یا هند، از تنگه‌های بین دریا و کوه عبور می‌کنند‌، و خب، شهر تالش گیلان هم یکی از گلوگاه‌های عبور پرنده‌های مهاجر به حساب می‌آید.

🔸 حالا یه عده هم هستند که قصد دارند توی این مسیر، ایستگاه بزنند و پرنده‌ها را بشمارند. البته که کارشان بسیار درست است و خیلی هم حرفه‌ای و تیزبین‌اند.

🔸 تعداد نفرات‌شان اما کم است و دنبال نیروی داوطلب می‌گردند؛ نیروی داوطلبی که در ازای کمک به این تیم در شمارش پرنده‌ها، کلی درباره طبیعت و پرندگان، به‌خصوص پرندگان شکاری یاد بگیرند و در یک فال و تماشای طبیعت‌محور، ندانسته از دنیا نروند.

🔸 اگر این توصیف از این رویداد به دل‌تان نشسته و مشغول قلقلکش شده، می‌توانید در این پروژه شرکت کنید و یکی از این داوطلب‌ها باشید. خود این پرنده‌شناس‌های حرفه‌ای از ۱۰ مهر تا ۱۰ آبان در ایستگاهی در نزدیکی تالش گیلان مشغول شمارش و حساب و کتاب هستند. شما هم می‌توانید هر چند روزی که دوست داشتید و وقت و دغدغه‌ها و دل‌مشغولی‌هایتان اجازه داد، در این پروژه همراه بشید.

🔸 شرکت در این برنامه رایگان است، ولی برای اسکان‌تان باید هزینه کنید. جزئیات بیشتر را هم در کانال‌شان بخوانید یا از خودشان جویا شوید:

@iranianbirdingclub

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

22 Sep, 19:52


«انقلاب ملّی در انقلاب اسلامی»

#پیشنهاد #سیاست #جامعه #مقاله

👤 کیان:

دوسال پیش، همین روزها، جنبشی خیابان‌های کشور را یکی پس از دیگری طی می‌کرد که دغدغه‌های محوری‌اش توانست زن و مرد و جوان و پیر و کارمند و دانشجو و ... را با خود همراه کند. «زن، زندگی آزادی» حالا و پس از دو سال شاید با شعارها و آرمان‌هایش شناخته شود و یا با درد و غمی که از آن به‌جا مانده به خاطر آورده شود. در کنار همه این‌ها اما، از همان روزهای نخستین این جنبش تا همین امروز کم نبودند کسانی که چه این‌وری و چه آن‌وری تلاش کردند تا با عینک سیاست، جامعه‌شناسی، حکم‌رانی یا هر نظرگاه دیگری تحلیلی نظری از این جنبش ارائه کنند.

🔸 سیدجواد طباطبایی معرف حضور اکثر کسانی که اهل سیاست‌اند و یا دستی بر آتش فلسفه داشتد باشند، هست. طباطبایی معمولا یا یا زبان گزنده و بحث و جدل‌هایش با فلان و بهمان متفکر و دانشگاهی شناخته می‌شود و یا نامش با برخی ایده‌های و اندیشه‌های مرتبط با ایران و تاریخ و ملت ایران گره خورده است. شاید به همین خاطر هم باشد که هم طرفداران پروپاقرص زیاد دارد و هم منتقدانش با شدت و حدت او را به تیغ نقد می‌کشند. سیدجواد طباطبایی هم یکی از آن کسانی است که دوسال پیش، همین ایام سلسله‌یادداشت‌هایی در کانال تلگرامی خودش با عنوان «انقلاب ملّی در انقلاب اسلامی» منتشر کرد و کوشید تا تحلیلی از جنبشی که آن زمان در جریان بود، ارائه دهد.

🔸 نقطه اتکای طباطبایی در سرتاسر این یادداشت‌ها همان مفاهیمی است که پیش از آن بیشتر از بارها در تفسیر و تبیین و تأکید آن‌ها بر آمده بود؛ مفاهیمی از جنس «خاطره ملًی»، «آگاهی ملّی» و «دولت-ملّت تاریخی». سیدجواد طباطبایی جنبش «زن، زندگی آزادی» را بخشی از انقلاب ملّت ایران در انقلاب اسلامی برای بازپس‌گیری حقوق و آزادی‌های مدنی خود تلقی می‌کند، که توهم قدرت، چشم اهل حکومت را به روی آن بسته بود و حالا به اوج مشاهده‌پذیری خود رسیده است. او برای پروراندن بحث خود از توضیحی اجمالی از مفاهیم مورد استفاده‌اش ارائه می‌کند و گریزی هم به تاریخ قانون‌خواهی ایرانی و مشروطیت می‌زند تا بتواند دقیق‌تر مسئله امروز را تجزیه و تحلیل کند. در کنار همه این‌ها، به روال همیشگی‌اش از هیچ طعنه و کنایه‌ای هم به مرام و مسلک (به قول خوش) «چپی-شریعتی» دریغ نمی‌کند.

🔸 طباطبایی ابتدا انقلاب اسلامی را با ایدئولوژی چپ و اسلام‌گرا که به عقیده او گرد و غباری در چشمان ملت افشاندند و واقع‌بینی ایشان را برای دو یا سه دهه کور کردند، توصیف می‌‌کند. به عقیده او این غبار دید خود انقلابیون را نیز پوشاند و مانع از آن شد که بفهمند با ملّتی تاریخی طرف هستند که نمی‌توانند با ایده‌های سوسیالیستی و اسلامی آن را از میان بردارند و در امتی بزرگ حل کنند. حالا این ملّت تاریخی که آگاهی ملّی آن از دوران مدرن به این سو در سر و شکل تلاش برای برپایی نهاد حقوق و قانون متجلی شده، بار دیگر برای احیای حقوق و آزادی‌های خود به پا خاسته و این خیزش غیرقابل اجتناب است. در خلال این بحث قطعات مختلفی که در کنار هم مکمل این تصویر هستند. خودآگاهی و استقلال تاریخی ملّت ایران از دولت هر عصر، قرار گرفتن جوانان در جایگاه هدایت‌کننده و سوژه انقلاب و زوال‌ناپذیری خودآگاهی یک ملّت از حقوق و آزادی‌هایش هرکدام یکی از این قطعات هستند که طباطبایی با شرح آن‌ها کوشیده تا انقلاب ملی در انقلاب اسلامی را توضیح دهد.

🔸 کارنامه سیدجواد طباطبایی، پر است از مواضعی که ممکن است تند و افراطی محسوب شوند و یا خلاف برخی ارزش‌ها به شمار آیند، اما نمی‌توان نقش او را در تاریخ اندیشه پس از انقلاب نادیده گرفت و از بینش‌های موجود در دست‌کم برخی نوشته‌هایش چشم‌پوشی کرد. سلسله‌نوشته‌های «انقلاب ملّی در انقلاب اسلامی» هم برای مایی که واقعیت آن را زیسته‌ایم، خالی از بصیرت نیستند و لااقل ارزش یک‌بار خواندن را دارند. این یادداشت‌ها را می‌توانید در یک نوشتۀ نسبتا مفصل در صدانت بخوانید.

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

20 Sep, 13:00


#پیشنهاد   #موسیقی

🎧 قطعه «‌مردان خدا» را از آلبوم جدید «شمس» با صدای همایون شجریان و آهنگ‌سازی کی‌خسرو پورناظری بشنوید.

🔸 حال‌وهوای این آلبوم شبیه آلبوم «خداوندان اسرار» است که با همکاری همایون شجریان و سهراب پورناظری ساخته شده بود.

🔸 «مردان خدا» در واقع بازخوانی قطعه‌ای به همین نام و با صدای شهرام ناظری‌ست.

یک جمع نکوشیده رسیدند به مقصد
یک قوم دویدند و به مقصد نرسیدند

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

17 Sep, 21:14


«اجرای افتضاح یک سوژه خوب»

#ضدپیشنهاد   #تئاتر

👤 محمد:

بالاتر در هشتگ هم گفته شده، اما برای محکم‌کاری همین اول دوباره می‌گویم این یک ضدپیشنهاد هست و نه پیشنهاد؛ درباره تئاتری که سوژه و ایده جذابی دارد، اما در اجرا به نظر افتضاح از کار درآمده و تمام بارش را انگار روی همان ایده و سوژه اصلی‌اش گذاشته و تمام.

🔸 داستان «ترور» را راحت می‌شود خلاصه کرد؛ تروریستی در آلمان یک هواپیمای مسافربری را ربوده و قصد دارد آن را در یک ورزشگاه با هفتاد هزار تماشاگر منفجر کند و یک خلبان نیروی هوایی برای جلوگیری از این اتفاق، هواپیما را ۱۶۴ مسافرش، دقایقی پیش از رسیدن به ورزشگاه با موشک سرنگون می‌کند. و حالا دادگاه رسیدگی به اتهام این خلبان است.

🔸 پی‌رنگ اصلی این نمایش همان مسئله معروف ترامواست؛ آزمایشی ذهنی در فلسفه اخلاق که در آن یک واگن برقی در حال حرکت روی ریلی‌ست که پنج انسان روی آن بسته شده‌اند و گذر واگن از روی ریل، آنها را خواهد کشت. شما می‌توانید با کشیدن یک اهرم واگن را به ریل دیگری هدایت کنید تا در آنجا واگن از روی بدن فرد دیگری بگذرد و زندگی او را پایان دهد. حالا انتخاب شما چیست؟ اهرم را می‌کشید یا هیچ کاری نمی‌کنید؟ جان پنج انسان یا جان یک انسان؟

🔸 وکیل خلبان و نماینده دادستان هم در این نمایش و در طول برگزاری محاکمه، سعی می‌کنند ادله و استنادهای خودشان برای تبرئه یا محکومیت متهم را در مقابل هیئت‌منصفه که همان تماشاگران داخل سالن هستند، ارائه دهند و این وسط گریزهای زیادی به فلسفه اخلاق هم می‌زنند. در آخر هم واقعا ای تماشاگران حاضر در سالن هستند که رأی به محکومیت یا تبرئه خلبان می‌دهند و آرایشان شمرده و خوانده می‌شود.

🔸 اما «ترور» بیش از این مسئله فلسفه اخلاق چیزی ندارد. انگار شما یک مقاله در فلسفه اخلاق را می‌خوانید و استدلال‌های دو طرف را می‌شنوید و به فکر فرو می‌روید و دست‌تان موقع انتخاب می‌لرزد. و این فکر و شک و تردید، صرفا به‌واسطه سوژه و پی‌رنگ اصلی نمایش و همان مسئله ترامواست، نه اینکه روایت خود نمایش و بازی بازیگران تأثیری گذاشته باشد و واقعا تماشاگر را درگیر خودش کرده باشد.

🔸 نه شکل و شمایل بازیگران (بعضا معروف) و حرف زدن‌شان به یک دادگاه در آلمان در سال ۲۰۱۳ شبیه است، نه تلاش‌هایشان برای بروز احساسات و به صحنه آوردن عواطف تماشاگران ثمری دارد و نه گفت‌وگوها و تک‌گویی‌هایشان چیزی فراتر از همان مقاله خشک و بی‌روح فلسفه اخلاقی به نمایش اضافه می‌کند.

🔸 اگر تا حالا پیش نیامده که با این‌طور مسائل در فلسفه اخلاق سروکله بزنید و کشتی بگیرید، شاید این نمایش تجربه جالبی برایتان باشد، اما اگر خودتان از این دست موقعیت‌های فرضی را زیاد تصور کرده و درباره‌شان خوانده‌اید و استدلال‌های دو طرف را هم شنیده‌اید، این نمایش فقط ممکن است اعصاب‌تان را بهم بریزد.

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

16 Sep, 07:45


«حماسه‌ جاری بر زبان مردم»

✴️ پیش از گسترش فضای مجازی، ادبیات و موسیقی یکی از کاربردی‌ترین ابزار ملت‌ها برای بیان و رواج احساسات، اندیشه‌ها و آرمان‌ها به شمار می‌آمد. سرودها آمیخته‌ای از شعر و موسیقی‌اند که هویتی جمعی دارند. سرودهای انقلابی را می‌توان از خانواده‌ رجزخوانی‌های جنگی و مارش‌های نظامی دانست که به شنونده، حس شجاعت و شور رزمندگی منتقل می‌کند؛ با این تفاوت که در سرودهای انقلابی، غالبا شعر آهنگین جایگزین ادوات موسیقی شده‌ است. ویژگی بارز این سرودها ملودی‌‌هایی است که به راحتی بر ذهن شنونده می‌نشیند و قابلیت تقلید دارد.

🔸 این سرودها را افراد مختلف و بعضا گم‌نام ساخته و بیشتر در استودیوهای خانگی یا زیرزمینی ضبط می‌شود و قبلا از طریق نوارکاست و امروزه از طریق اینترنت به دست و گوش عموم مردم می‌رسد.

🔸 سرودهای انقلابی وسیله‌ای برای بیان احساسات انقلابیون هستند و می‌توانند در آنان شور انقلابی را برانگیزند، تو گویی آهنگران به جنگ فراخوانَد. جنبش زن زندگی آزادی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و خوانندگان و گروه‌های مختلف آهنگ‌هایی را برای این جنبش اجرا کرده‌اند.

🎧 سرود زن
🎧 برای
🎧 به نام دختران سرزمین آفتاب
🎧 از من و از ما
🎧 قسم
🎧 کیان
🎧 برپاخیز
🎧 سرود زندگی
🎧 بلاچاو
🎧 برابری
🎧 ژینا
🎧 سوگند

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

11 Sep, 13:57


#پیشنهاد   #موسیقی

🎧 قطعه «‌We Pray»، کار جدید گروه Coldplay را بشنوید.

🔸 گروه Coldplay در این قطعه به قطعه «برای» شروین حاجی‌پور هم اشاره کرده است:

And so we pray
We’ll be singing “Baraye”

@Pishnahadable

پیشنهاد‌های فوری مهم

31 Aug, 07:23


#پیشنهاد   #موسیقی

🎧 تیتراژ پایانی سریال «پرده‌نشین»، را با صدای علیرضا قربانی بشنوید.

🔸 شاعر این قطعه، محمدعلی بهمنی، شب گذشته دار فانی را وداع گفت.

این‌جا برای از تو نوشتن هوا کم است
دنیا برای از تو سرودن مرا کم است

خونِ هر آن غزل که نگفتم به پای توست
آیا هنوز آمدنت را بها کم است

@Pishnahadable