فلسفه بدون مرز @philosophybimarz Channel on Telegram

فلسفه بدون مرز

@philosophybimarz


فلسفه در جستجوی حقیقت است,اما مدام از خود می پرسد ایا حقیقتی وجود دارد؟

پیج فلسفه بدون مرز🤟

https://www.instagram.com/philosophybimarz/

ادمین :تبلیغ شما در تعرفه جدید هم در استوری اینستاگرام و هم در تلگرام پست میشه به دایرکت پیج اینستاگراممون بیاید

فلسفه بدون مرز (Persian)

فلسفه بدون مرز یک کانال تلگرامی است که به بحث و بررسی مباحث فلسفی می‌پردازد. این کانال به دنبال حقیقت و پاسخ به سوالات پیچیده و عمیق فلسفی است. آیا حقیقت واقعی وجود دارد؟ این یکی از سوالاتی است که کانال فلسفه بدون مرز با تلاش برای پاسخ به آن می‌پردازد. اگر علاقه‌مند به بحث و تبادل دیدگاه‌های فلسفی هستید، این کانال بهترین مکان برای شماست.

برای دسترسی به محتواهای بیشتر، می‌توانید از صفحه اینستاگرام کانال با آدرس https://www.instagram.com/philosophybimarz/ بازدید کنید. این کانال برای تبلیغات نیز امکانات مناسبی فراهم کرده است. تعرفه‌های جدید برای تبلیغات در استوری اینستاگرام و پست‌های تلگرامی این کانال ارائه شده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر و همکاری در تبلیغات، می‌توانید با ادمین این کانال در تماس باشید. برای ارتباط با ادمین و اطلاع از جزئیات بیشتر، به کانال تلگرامی 'philosophybimarz' مراجعه کنید.

فلسفه بدون مرز

03 Feb, 07:48


◾️منتظرت می‌مانم. هر چقدر که لازم باشد‌. در هر چه به تو مربوط است، بی‌نهایت صبورم‌. امّا در عین حال تب و تابی در خونم می‌جوشد که آزارم میدهد.

▪️از ته قلبم تمام آنچه دارم و آنچه هستم را به تو بخشیده‌ام. تو قلبم را با خود خواهی داشت تا وقتی که من این جهان غریب را ترک بگویم، جهانی که دارد خسته‌ام می‌کند. تنها امیدم این است که روزی تو بفهمی چقدر دوستت داشته‌ام.

▪️#آلبر_کامو
▪️#خطاب_به_عشق

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

02 Feb, 09:21


■ فلسفه، معمایی کم اهمیت و غوطه ور در میان ابرها نیست که ربطی به زندگی بشر یا تأثیری در آن نداشته باشد. بلکه مسئله‌ای عظیم و مهم است. فلسفه در پی فهم این مسئله مهم و اساسی است که زندگی انسان چه معنی و ارزشی دارد و امکانات بشر در این عالم بی‌انتها چیست.

▪️#ویل_دورانت

@Philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

01 Feb, 12:43


◼️مسئله‌ی بعدی سکوت دهشتناکی است که انسان پیرامون خود می‌شنود. تنهایی هفت جان دارد؛ کسی نمی‌تواند از میان آنها به سلامت بگذرد. مردم را می‌بیند، به دوستانش خوش‌آمد می‌گوید: دلتنگی جدید، هیچ نگاهی خوش‌آمد گویانه نیست.

▪️ در بهترین حالت، گونه‌ای عصیان.
من چنین عصیانی را تجربه کردم، به درجات مختلف، اما تقریباً از جانب تمامی کسانی که به من نزدیک بوده‌اند.


▪️هیچ چیز رنجشی عظیم‌تر از این حالت ایجاد نمی‌کند که ناگهان اجازه دهید [ وجودِ ] فاصله محسوس شود‌.


▪️#انسان_مصلوب
▪️#نیچه

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

31 Jan, 17:11


◾️⁠چه کم تجربه است آن کس که گمان میکند نشان دادنِ عقل و هوش موجب «محبوبیت» در جامعه میشود! برعکس، این دو خصوصیت نزد اکثریتِ غالبِ مردم خشم و نفرت ایجاد میکند. هر اندازه که نتوانند این خشم و نفرت را ابراز کنند و حتی آن را از خود هم پنهان کنند این احساس شدیدتر میشود. آنچه درواقع میگذرد این است: وقتی کسی برتریِ فکریِ مخاطبِ خود را درک و احساس میکند در نهان و بی آنکه خود بداند نتیجه میگیرد که مخاطب نیز به همان اندازه، حقارت و محدود بودنِ او را درک و احساس میکند‌. این قیاسِ پنهان، تلخ ترین نوعِ نفرت و خشم و کینه را در او تحریک میکند.

▪️پس گراسیان به درستی میگوید که: «تنها وسیله‌ای که موجبِ محبوبیت میشود این است که آدمی پوستِ کُندذهن‌ترینِ حیوانات(الاغ) را بر تنِ خود بکِشد!»





▪️«در باب حکمت زندگی»
▪️آرتور شوپنهاور

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

17 Jan, 13:23


برای آنکه انسان بتواند راهی به طول هزار ورست طی کند ناچار باید امیدوار باشد که در پایان این راه، چیز خوشایندی در انتظار اوست.

جنگ و صلح
لئو تولستوی

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

16 Jan, 19:46


◾️از زندگی کتابهای زیادی می توان پدید آورد، و از کتابها فقط کمی، خیلی کم، زندگی بدست می آید.

▪️#فرانتس_کافکا

@Philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

12 Jan, 17:33


◼️استوری درونگرا

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

07 Jan, 12:56


◼️اما به هر ترتیبی همیشه تمام تقصیرها به گردن من است و آن‌چه بیشتر از همه آزارم می‌دهد این است که بی هیچ تقصیری مقصر شناخته می‌شوم.

▪️یادداشت‌های زیرزمینی - داستایفسکی

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

05 Jan, 12:12


◾️تنها هرزه را سنگسار می کنند، غافل از آنکه شهر پُر است از فاحشه های مغزی و کسانی که نمی دانند,مغزهای هرزه ویرانگر ترند تا تن های هرزه.

▪️#فروغ_فرخزاد

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

04 Jan, 19:05


◾️مدتها پیش آموختم که نباید با خوک کشتی گرفت چرا که کثیف می‌شوی و مهم‌تر از آن اینکه خوک عظیم کثیف شدن لذت می برد!!

▪️#جرج_برنارد_شاو

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

04 Jan, 13:02


◼️معنیش اینه که هویت انسانی مون به خطر می افته.

▪️و چقدر بده که همه مون این طوری شبیه هم بشیم چون خُب، همون انسان بودن محشره نیکلاس کار میگه من واقعاً معتقدم که اگه به بزرگترین یادگارها و دستاوردهای فرهنگ نگاه کنیم میبینیم که اونها از شخصیتهایی براومدن که قادر بودن به امور توجه کنن و ذهنهاشون رو مهار کنن همون چیزی که باعث میشه اندیشه ای رفیع داشته باشیم و به تفکر مفهومی بپردازیم.


▪️ از این راهه که میتونیم تفکر انتقادی داشته باشیم و به شکلی خلاق بیندیشیم و این نوع تفکره که در معرض خطره اشتباه نکنید اینترنت برای خیلی چیزها خوبه و باید قدرش رو دونست اما بهترین کاری که برای ذهنهامون میتونیم بکنیم اینه که زمانهایی کامپیوترهامون رو خاموش کنیم و مدتی آرام بگیریم و بر چیزی تمرکز کنیم.

▪️ ایمیلها و ویدئوهاتون سرجاشون هستن وقتی دوباره میرین سراغشون!

#پایان

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

04 Jan, 12:47


◼️به این ترتیب مثلاً فلان تکه اطلاعات با ارزش رو در حافظه ی کوتاه مدتتون به دست می آرین، اما بعدیک دفعه صدای یه پیامک یا ایمیل رو میشنوین که باید اون رو چک کنین اون وقت اون ایمیل اون تکه از اطلاعات رو میفرسته پی کارش و شما اصلاً فرصت پیدا نمی کنین چیزی یاد بگیرین و همه ش هم زیر سر یه عامل مزاحمه.

▪️نیکلاس کار در ادامه میگه پس در یادگیری توجه نقش کلیدی داره اگه کنترل توجهمون رو از دست بدیم یا دائم توجهمون رو چند پاره کنیم اون وقت دیگه واقعاً از اون فرایند تثبیت حافظه لذت نمی بریم.

▪️اما الان میتونم بشنوم که یکی اون بیرون داره میگه ای بابا، یادگیری اصلاً چه معنی ای داره وقتی همه ی اطلاعات جهان رو با جست وجو در گوگل میشه پیدا کرد؟!»... خُب... چی باید گفت؟


▪️ نیکلاس کار توضیح میده که این نوعی کلاه گذاشتن سر عقل و درک ماست. اگه شما از ذهنتون این طور استفاده کنین یعنی دائم در جست و جوی بسیار سریع اطلاعات باشین و بعدش اونا رو سریع فراموش کنین هیچ وقت نمیتونین به معرفت پایداری برسین در این حالت چیزی شبیه کامپیوتر میشین.

#بخش_چهارم

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

04 Jan, 12:44


◼️به نظر نیکلاس کار در اینترنت با انبوهی اطلاعات راجع به محیط زیست اطرافمون روبه رو میشیم وبه ناچار از همه ی اونها استفاده میکنیم.

▪️ منظورم صداها، تصویرها کلمات و متن هاست و این باعث ترغیب ما به فعالیتی الزام آور و اعتیادگونه میشه که طی اون دائم در حال چک کردن تلفنهای هوشمند و ایمیلهامون هستیم؛ در این شرایط به یه زندگی توام با پریشانی و حواس پرتی و مزاحمت دائمی دچار میشیم.

▪️و این خطرناکه چون دیگه مجالی برای مراقبه و اندیشیدن متمرکز باقی نمیمونه یعنی اون نوع تفکر کانونی و آرامی که به یادگیری ما شکل میده.

▪️ این فرایندیه که تثبیت حافظه نام داره تثبیت حافظه به معنی انتقال اطلاعات از حافظه ی کوتاه مدت به حافظه ی دراز مدتمونه و به واسطه ی این انتقال اطلاعات از حافظه ی کوتاه مدت به حافظه ی درازمدته که پیوندی میان اون اطلاعات و هر چیز دیگه ای که میدونیم برقرار میکنیم.

#بخش_سوم

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

04 Jan, 12:39


◼️نیکلاس کار نویسنده ی کتاب تحسین شده ی کم عمقها اینترنت با مغز ما چه می کند؟» معتقده اینترنت باعث سطحی تر شدن ما میشه! برای اینکه حرف او رو بهتر بفهمیم باید کمی به عقب برگردیم به دوران ماقبل تاریخ.

▪️ نیکلاس کار میگه در آن دوران انسان دوست داشت محیط اطراف خودش رو بشناسه چون هرچه بیشتر راجع به اطرافش میدونست کمتر در معرض حمله ی حیوانات وحشی قرار میگرفت.

▪️ شواهد علمی نشون میدن که در این وضعیت در مغز ماده ای به نام دوپامین ترشح میشه که لذت بخش و انگیزه دهنده است و ما رو به جست وجو و یافتن اطلاعات جدید بر می انگیزه این باعث میشه احساس خوشایندی داشته باشیم و زنده بمونیم.


▪️ اما قضیه اینه که امروزه حمله ی حیوانات وحشی دیگه مسئله ساز نیست ولی مغز ما همون مغزه و البته حالا اینترنت هم هست.


#بخش_دوم

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

04 Jan, 12:36


◼️اینترنت با مغز ما چه میکند؟

▪️بعضیها معتقدند ما امروزه زیاد میدانیم و کمتر می فهمیم اطلاعات و اخبار و رجوع به اینترنت و تلفن همراه زیاد است اما تحلیل و تفکر به همان اندازه نیست و این مسئله روی تلقی و درک افراد از زندگی و معنای آن تأثیر می گذارد و همین طور روی روابط خانوادگی و اجتماعی.


▪️ این گفتار با همکاری نیکلاس کار نویسنده ی کتاب «اینترنت با مغز ما چه می کند، تهیه شده و تأثیر اینترنت روی مغز و زندگی را توضیح میدهد.

▪️به اینترنت رجوع میکنیم و پیامی فوری دریافت می کنیم مطلبی میخونیم یا عکس بامزه ای رو تماشا میکنیم که باید به اشتراکش بذاریم .


▪️ بعد، ویدئویی دریافت میکنیم که تو اون پاندایی در حال آسیب رسوندن به بچه ایه و به ویکی پدیا رجوع میکنیم تا اطلاعاتی راجع به خشونت پانداها پیدا کنیم همه ی اینا در عرض چند دقیقه اتفاق میافته ما تمام وقت همین جور زندگی میکنیم.

#بخش_اول

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

04 Jan, 12:25


◾️تلویزیون را روشن نکردم. به این نتیجه رسیده ام که وقتی حال آدم بد است این حرام زاده فقط حال آدم را بدتر می کند.یک مشت چهره ی خالی از روح که پشت سر هم می آیند و می روند و تمامی هم ندارند.احمق پشت احمق، احمق هایی که بعضاً مشهور هم هستند.

▪️#چارلز_بوکفسکی
▪️#عامه_پسند

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

27 Dec, 13:58


■ «يکي از جمع بندی های شوپنهاور که به من کمک کرد اين بود که شادي هاي نسبي از سه منبع ريشه ميگيرند: آنچه که فرد هست، آنچه که دارد و آنچه که در چشم ديگران جلوه ميکند.

▪️ او تأکيد ميکند که ما تنها بر اولي تمرکز ميکنيم و دومي و سومي، يعني داشته ها و شهرتمان را حساب نمي کنيم، زيرا هيچ اختيار و نظارتي بر آن دو نداريم و آن ها را ميتوانند از ما بگيرند و از ما گرفته خواهد شد. درست همانطور که افزايش سن اجتناب‌ناپذير زيبايي را از تو ميگيرد.

▪️درواقع،"داشتن" عاملي معکوس در خود دارد. شوپنهاور ميگويد:اغلب آنچه ما داريم شروع ميکند به داشتن ما.»

▪️#اروین_یالوم
▪️#روان_درمانی_اگزیستانسیال


@Philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

23 Dec, 09:39


◾️پس جهنم اين است !
هرگز به این شکل درباره‌‌اش فكر نمی‌کردم! به خاطر دارید؟ گوگرد، آتش، سيخ، آه! عجب حرف‌های مضحكی سال‌ها در مغزمان فرو کردند! احتياجی به سيخ نيست. حالا فهمیدم، جهنم همان زندگیِ اجباری با احمق‌های اطراف است.


▪️#نمایشنامه_در_بسته
▪️#ژان_پل_سارتر

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

22 Dec, 09:20


‍ ■ هیچ وسیله ای برای تشخیصِ تصمیم درست وجود ندارد، زیرا هیچ مقایسه ای امکان پذیر نیست. در زندگی با همه چیز برای نخستین بار برخورد می‌کنیم. مانند هنرپیشه ای که بدون تمرین وارد صحنه شود. اما اگر اولین تمرینِ زندگی، خودِ زندگی باشد، پس برای زندگی چه ارزشی می توان قایل شد؟ این است که زندگی همیشه به یک طرح شباهت دارد. اما حتی طرح هم کلمه ی درستی نیست، زیرا طرح همیشه زمینه‌سازی برای آماده کردن یک تصویر است، اما طرحی که زندگی ماست، طرحِ هیچ چیز نیست، طرحی بدون تصویر است.

◾️توما این ضرب المثل آلمانی را با خود زمزمه می کرد: یکبار حساب نیست، یکبار چون هیچ است. فقط یکبار زندگی کردن مانند هرگز زندگی نکردن است.

▪️#بار_هستی
▪️#میلان_کوندرا


@Philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

21 Dec, 10:00


◾️کتاب " انسان خداگونه:
تاریخ مختصر فردا

▪️ نوشته #یووال_نوح_هراری
▪️ترجمه #نیک_گرگین

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

20 Dec, 20:02


◾️افسردگی به انسان فرصت اندیشیدن نمیدهد، بنابراین برای اینکه انسان نادان بماند باید اندوهگینش ساخت.

▪️#فریدریش_نیچه

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

20 Dec, 13:35


◾️از زندگی کتابهای زیادی می توان پدید آورد، و از کتابها فقط کمی، خیلی کم، زندگی بدست می آید.

▪️#فرانتس_کافکا

@Philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

20 Dec, 10:34


◼️آلبر کامو

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

13 Dec, 13:50


◼️استوری

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

13 Dec, 13:46


◼️استوری

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

13 Dec, 13:45


◼️استوری

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

12 Dec, 09:41


◾️مبارزه علیه طبایع خشن و وحشی باید مبارزه ای باشد که در آن وسایلی به کار رود که بر این طبایع اثر گذارد : خرافه ها ناگزیر و ضروری هستند

▪️#فدریش_نیچه
▪️#اراده_قدرت

@Philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

11 Dec, 15:25


◾️" یک چیز بسیار زیبا وجود دارد!
هیچ،به هیچ فکر کن. "

▪️#عقاید_یک_دلقک
▪️#هاینریش_بل

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

11 Dec, 14:18


◼️توضیحات استاد در رابطه با دوره ی خوانش کافکا و...😍💣

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

11 Dec, 14:05


◼️برای ثبت نام و اطلاعات بیشتر به این آیدی عدد ۸ رو ارسال کنید:💌

@Philosophy11111
@philosophy11111
@philosophy11111

فلسفه بدون مرز

08 Dec, 11:31


◼️«در حکومت های دیکتاتوری تا ۱۵ دقیقه قبل از فروپاشی همه چیز عالی به نظر می رسد »

▪️#هانا_آرنت

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

08 Dec, 09:58


◾️وقتی تاب اوردن زندگی دشوار می شود،ادم به دگرگونی وضع می اندیشد.ولی مهم ترین دگرگونی یعنی دگرگونی در دیدگاه خودمان به ندرت به فکرمان می رسد و به سختی می توانیم تصمیم به این کار بگیریم.

▪️#ویتگنشتاین

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

07 Dec, 09:34


◼️استوری

@philosophybimar

فلسفه بدون مرز

07 Dec, 08:59


◼️استوری

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

07 Dec, 08:28


◾️نصیحت آغا محمدخان قاجار خطاب به ولیعهدش فتحعلی شاه :

▪️رعیت چون آسوده گردد در فکر عزل رئیس و ضابط افتد و علی هذا القیاس . چون عموم اهالی ملک را فراغت روی دهد به عمال و حکام تمکین نکنند و در فکرهای دور و دراز درافتند.

▪️این گروه فرومایه را باید به خود مشغول کردن که از کار رعیتی و گرفتاری فارغ نگردند؛
ارباب زراعت و فلاحت باید چنان باشد که هر ده خانه را یک دیگ نباشد تا به جهت طبخ آشی یک روز به عطلت و انتظار بسر برند و الا رعیتی نکنند و نقصان در ملک روی کند.

▪️روضه‌الصفای ناصری، تصحیح جمشید کیان فر، ۱۳، ص ۷۴۲۱

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

06 Dec, 14:51


◾️تنها چیزی که در دنیا ارزش و اهمیت دارد تغییر و تحول است. باید هرچیز کهنه و پوسیده از بین برود.

▪️#ژان_کریستف
▪️#رومن_رولان
▪️#ص_۵۶۴
▪️#ج_دوم

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

20 Nov, 05:43


◾️پذیرش و خلق معنا:

▪️فلسفهٔ کامو به انسان‌ها دعوت می‌کند که با پذیرش واقعیت‌های تلخ و گاهی ناگوار زندگی، به جای تسلیم و یأس، با شجاعت و تلاش به خلق معنای جدید بپردازند.

▪️ این فلسفه به انسان‌ها می‌آموزد که در مواجهه با پوچی، می‌توان با خلق معناهای شخصی، زندگی را ارزشمند و زیبا کرد و از زیستن خود لذت برد.

📗این ها فقط توضیحات مختصری از فلسفه ی آلبر کامو بود که امیدوارم مورد لطف و توجه شما عزیزان قرار گیرد.

📕در دوره ی ۸۰۰ دقیقه با فلسفه ی غرب و اگزیستانسیالیسم به صورت کامل به این موارد پرداختیم.

🥇 برای دریافت اطلاعات بیشتر و دریافت فایل نمونه ی رایگان عدد 9 را به این آیدی ارسال کنید.


@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

20 Nov, 05:39


◾️آثار برجستهٔ کامو:

▪️آثار آلبر کامو هر کدام به‌نوعی به مسائل پوچی، معنای زندگی، عصیان و تلاش برای ایجاد معنا پرداخته‌اند.

▪️ در رمان «بیگانه»، شخصیت اصلی، مرسو، با جامعه و ارزش‌های آن بیگانه است و به پوچی دنیای پیرامون خود پی می‌برد.

▪️در رمان «طاعون»، کامو به تلاش جمعی انسان‌ها در مواجهه با بحران‌های ناگوار می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه می‌توان در بدترین شرایط نیز امید و معنا خلق کرد.

▪️«سقوط» نیز تصویری تاریک از عذاب وجدان و پوچی زندگی را نشان می‌دهد. این آثار به دلیل موضوعات انسانی و جهان‌شمول خود تأثیر گسترده‌ای بر ادبیات و فلسفهٔ قرن بیستم گذاشته‌اند.

#بخش_چهارم

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

20 Nov, 05:37


◾️عصیان و آزادی:

▪️کامو در آثار و فلسفهٔ خود تأکید می‌کند که مواجهه با پوچی و بی‌معنایی نباید به ناامیدی یا تسلیم شدن منجر شود.


▪️ به عقیدهٔ او، انسان می‌تواند با «عصیان» در برابر پوچی، به نوعی آزادی برسد. عصیان از نظر کامو به معنای نافرمانی نیست، بلکه به معنای زندگی آگاهانه، متعهدانه و آفرینش معنا در جهانی بی‌معنا است.

▪️ او بر این باور بود که این عصیان به انسان‌ها امکان می‌دهد مسئولیت‌های خود را بپذیرند و به معنای دلخواه خود دست یابند.

▪️ به عقیدهٔ کامو، انسان با آگاهی از پوچی، مسئولیت بیشتری نسبت به زندگی خود و دیگران دارد و این خود به‌تنهایی معنا و ارزش بیشتری به زندگی می‌دهد.

#بخش_سوم

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

20 Nov, 05:36


◾️افسانهٔ سیزیف:

▪️در اثر مهم خود، «افسانهٔ سیزیف»، کامو داستان اسطوره‌ای سیزیف را به عنوان تمثیلی برای زندگی انسان‌های امروزی مطرح می‌کند.

▪️ سیزیف، پادشاهی که به دلیل نافرمانی از خدایان، محکوم شده بود که سنگی عظیم را به بالای کوهی ببرد، اما هر بار که به قله نزدیک می‌شد، سنگ به پایین می‌غلتید و او مجبور می‌شد دوباره و دوباره این عمل را تکرار کند.

▪️ کامو این اسطوره را تمثیلی برای تلاش‌های بی‌پایان انسان در جهانی بی‌معنا می‌داند. با این حال، او نتیجه می‌گیرد که می‌توان سیزیف را خوشحال تصور کرد، زیرا او پوچی سرنوشت خود را پذیرفته و با آن مقابله می‌کند.

▪️ این پذیرش و مقابله، نوعی آزادی برای انسان به همراه می‌آورد و به او قدرت زندگی با شجاعت و استقامت می‌دهد.

#بخش_دوم

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

20 Nov, 05:34


◾️آلبر کامو، نویسنده و فیلسوف فرانسوی-الجزایری، به‌عنوان یکی از برجسته‌ترین چهره‌های فلسفهٔ ابسوردیسم شناخته می‌شود.

▪️او در آثار خود به بررسی مفهوم «پوچی» و واکنش انسان به آن پرداخته است.

▪️پوچی و معنای زندگی: کامو معتقد بود که انسان‌ها به‌طور ذاتی در جستجوی معنا و هدف در زندگی هستند، اما جهان فاقد هرگونه معنا یا هدف ذاتی است.

▪️این تناقض میان جستجوی انسان برای معنا و بی‌معنایی جهان، «پوچی» نامیده می‌شود.

▪️او در کتاب «افسانهٔ سیزیف» این مفهوم را به‌طور مفصل بررسی کرده است.

#بخش_اول

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

20 Nov, 04:43


◾️ایران خودرو و سایپا خون مردم رو تو شیشه کردند و علنا هرجوری دلشون بخواد حلبی هاشون رو تو پاچه ی مردم می کنند.

▪️راجع به افزایش یک شبه ی قیمت هاشون بخوام بگم هیچ اشکالی نداره دوست دارن به جای صد میلیون،دویست میلیون بالا ببرن ولی از اون طرف واردات تمامی خودروهای خارجی رو آزاد کنند تا ببینیم کی سراغشون میره؟!

#نه_به_خودروی_ملی

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

19 Nov, 09:48


◾️همه چیز را از دست داده بود،حتی تنهایی را...

▪️یادداشت‌ها
▪️کامو

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

19 Nov, 05:22


◾️مونتنی در مورد دو نوع جهل صحبت می‌کند :جهل عامیانه که پیش از تحصیل دانش وجود دارد و جهل عالمانه که بعد از کسب دانش گریبانگیر انسان می‌شود.


▪️اولی مربوط به کسانی است که اصلا بی‌سوادند و کتاب نمی‌خوانند. دومی، جهل کسانی است که کتابهای فراوانی را بد خوانده‌اند.

▪️اینها به قول الکساندر پوپ "آدمهای بی‌هوش و فاقد بینشی هستند که مغزهای آنها از کتابهایی که بد خوانده‌اند انباشته شده است".

▪️در دنیا همیشه از این نوع جاهلان باسواد که کتابهای فراوانی را بد خوانده‌اند وجود داشته است.

▪️یونانی‌ها برای این آمیزه‌ی علم و ابلهی، اصطلاحی داشتند که بتواند به تمام علمایی که کتاب زیاد می‌خوانند ولی بد می‌خوانند، در تمام دوره‌ها اطلاق شود و آنها به این‌گونه افراد "عالمان جاهل" نام داده بودند.



▪️(رایکا فروردین / چگونه کتاب بخوانیم)


@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

18 Nov, 13:33


◾️دوستان این مطالبی که ارائه شد،چکیده ای کوتاه از شوپنهاور بود که امیدوارم مورد توجه و لطفتون قرار بگیره❤️🥀

▪️در روز های آینده بیشتر از شوپنهاور میگیم🤝

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

18 Nov, 13:30


◾️انتقاد از خوش‌بینی فلسفی (توضیحات تکمیلی)


▪️شوپنهاور از خوش‌بینی فلسفی دوران خود به شدت انتقاد می‌کرد، به ویژه از ایدئالیسم هگلی و ادعاهایی که جهان را به‌گونه‌ای منطقی و بهینه جلوه می‌دادند.


▪️ او این نوع دیدگاه را نوعی توهم و خودفریبی می‌دانست که حقیقت رنج و واقعیت زندگی را نادیده می‌گیرد. از نظر او، جهان به هیچ وجه "بهترین جهان ممکن" نیست، بلکه جهانی پر از رنج و ناسازگاری است که هیچ هدف مشخصی ندارد.


▪️او با اشاره به مسائلی مانند جنگ، فقر و نابرابری، تلاش داشت تا نشان دهد که خوش‌بینی فلسفی با واقعیت‌های تلخ زندگی انسان ناسازگار است.

▪️ در این چارچوب، شوپنهاور فلسفه خود را به عنوان یک "واقع‌گرایی تلخ" ارائه داد که می‌خواست انسان‌ها با پذیرش واقعیت‌های تلخ زندگی، به جای خوش‌خیالی، به جستجوی راه‌های واقعی برای کاهش رنج بپردازند.

#بخش_آخر

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

18 Nov, 13:26


◾️اخلاق و شفقت (توضیحات تکمیلی)


▪️در فلسفهٔ اخلاقی شوپنهاور، شفقت و همدلی با دیگران جایگاه بسیار ویژه‌ای دارد. او باور داشت که انسان زمانی می‌تواند از خودخواهی و میل‌های فردی‌اش فراتر رود که درد و رنج دیگران را احساس کند.

▪️به این ترتیب، شفقت و همدردی، پایه و اساس اخلاق به شمار می‌آید. شوپنهاور برخلاف فیلسوفانی که اخلاق را بر اساس عقل و منطق بنا کرده‌اند، معتقد بود که انگیزه‌های اخلاقی به‌طور ذاتی در شفقت ریشه دارند.


▪️به همین دلیل، در مواجهه با دیگران، اگر بتوانیم خود را در جایگاه آنان ببینیم و رنج‌هایشان را درک کنیم، رفتار ما به صورت خودکار به سمت کمک به آنان و کاهش رنجشان سوق پیدا خواهد کرد.


▪️این بینش اخلاقی، برخاسته از نگاه او به وحدت اساسی موجودات در زیرساخت‌های جهانی است.

#بخش_چهارم

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

18 Nov, 13:24


◾️هنر، راه رهایی از رنج (توضیحات تکمیلی)


▪️هنر، به باور شوپنهاور، راهی است برای رهایی موقتی از چنگال اراده و میل‌های بی‌پایان. در تجربه هنری، ما به نظاره‌گرانی بی‌طرف و غیر وابسته به دنیای خواسته‌ها تبدیل می‌شویم.


▪️ برای مثال، زمانی که غرق در شنیدن یک قطعه موسیقی می‌شویم یا هنگام تماشای یک نقاشی به تأمل فرو می‌رویم، از میل‌ها و خواسته‌های خود دور می‌شویم و وارد حالتی از بی‌طرفی و آرامش می‌شویم.

▪️ به همین دلیل، شوپنهاور هنر را یکی از بالاترین و ارزشمندترین تجلیات انسانی می‌دانست. او به موسیقی توجه ویژه‌ای داشت و آن را به عنوان "تجلی مستقیم و خالص اراده" می‌دانست؛ چرا که موسیقی به طور مستقیم احساسات و حالات روانی ما را بازتاب می‌دهد و از کلام و مفاهیم معمولی فراتر می‌رود.

#بخش_سوم

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

18 Nov, 13:21


◾️بدبینی و زندگی به عنوان رنج (توضیحات تکمیلی)


▪️شوپنهاور معتقد بود که اراده، نیرویی کور و بی‌هدف است که در اعماق هر موجود زنده قرار دارد. به نظر او، میل به زیستن و تلاش برای بقا، منبع تمام رنج‌ها و ناامیدی‌های انسان است.

▪️در واقع، زندگی یک چرخه بی‌پایان از "نیاز" و "برآورده‌سازی" نیازها است، و هرگاه یکی از این نیازها برآورده می‌شود، نیاز دیگری جایگزین آن می‌شود.

▪️به همین دلیل، هر لذتی که تجربه می‌کنیم، موقتی و زودگذر است و اغلب بلافاصله جای خود را به درد و رنج می‌دهد.

▪️ او تأکید داشت که حتی زمانی که به اهداف خود می‌رسیم، خوشحالی واقعی و پایدار به دست نمی‌آید، بلکه تنها آرامش موقتی است که به زودی با نارضایتی و میل جدید جایگزین می‌شود.

▪️ این دیدگاه بدبینانه، ریشه در تجربه شخصی و تأملات عمیق او بر ماهیت زندگی و اراده دارد.

#بخش_دوم

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

18 Nov, 13:17


◾️آرتور شوپنهاور (1788-1860)، یکی از فیلسوفان برجسته قرن نوزدهم آلمان، به دلیل دیدگاه‌های متفاوتش در فلسفه شهرت دارد.

▪️فلسفهٔ او عمدتاً بر اساس تفسیر خاصی از "اراده" بنا شده است. در این پست‌های تلگرامی، به اصول اساسی فلسفهٔ او می‌پردازیم:

▪️جهان به مثابه اراده و تصور شوپنهاور معتقد است که جهان دو جنبه دارد:

▪️ "تصور" و "اراده." تصور، همان است که ما از طریق حواس خود و ذهنمان درک می‌کنیم؛ اما این تنها یک ظاهر است.

▪️در واقعیت عمیق‌تر، جهان "اراده‌ای ناب و نامتناهی" است که خود را به صورت‌های مختلف تجلی می‌دهد.

▪️ اراده، نیرو و انگیزه‌ای است که در هر چیز زنده جریان دارد و علت هر گونه حرکت، تغییر و خواست در جهان است.

#بخش_اول


@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

15 Nov, 06:50


◾️درباره ی کشیشان

▪️روزی زرتشت شاگردان را اشارتي کرد و این سخنان با ایشان بگفت:

▪️این جا کشیشان اند. و اگر چه ایشان مرا دشمنان اند، از کنارشان آرام بگذرید و تیغ از نیام بر نکشید

▪️در میان اینان نيز پهلواناني هستند و بسي از ایشان بسا رنج برده اند. ازین رو، دوست دارند دیگران را به رنج درافكنند.

▪️دشمناني شرير اند اینان و چیزی کین توزتر از افتادگی شان نیست و دست یازیدن بر ایشان مایه ي الودگی ست.

▪️#چنین_گفت_زرتشت_ص_103
▪️#نیچه

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

13 Nov, 20:42


📚 به جمع علاقه‌مندان به خوانش بهترین کتاب های فلسفی و ادبی بپیوندید!

🏮اگر شما هم از دوستداران مطالعه و بحث‌های عمیق پیرامون کتاب‌های بزرگان اندیشه هستید، گروه ویژه خوانش کتاب ما منتظر شماست!

🧨 در این گروه هر هفته بخش‌هایی از یک کتاب ارزشمند برای مطالعه قرار می‌گیرد و پس از یک هفته، فضای گروه باز می‌شود تا درباره مطالب خوانده‌شده به بحث و تبادل نظر بپردازیم.

ویژگی‌های خاص گروه ما:

تجربه‌ای متفاوت و مفید از خوانش گروهی با همراهی علاقه‌مندان و تحلیل‌های مفید.

قوانین منظم برای جلوگیری از هرگونه مزاحمت و تمرکز بر گفت‌وگوهای هدفمند.

حداکثر ظرفیت گروه ۱۰۰ نفر است و هدف ما ارائه محیطی دوستانه و حرفه‌ای می‌باشد.


💵 هزینه عضویت: ۳۰۰ هزار تومان برای یک دوره کامل

🔹 برای ثبت‌نام، مبلغ را به شماره کارت

6063731105748850
فریق محمدی

واریز کرده و رسید پرداخت را به پیوی زیر ارسال کنید.🔻🔻🔻
@philosophy11111
@philosophy11111
@philosophy11111

حداکثر ظرفیت 100 نفر

ظرفیت باقی مانده:90 نفر

منتظریم که به این تجربه شگفت‌انگیز بپیوندید و از مطالعه و گفت‌وگوهای عمیق لذت ببرید! 📖

فلسفه بدون مرز

12 Nov, 16:40


▪️۴. مسئله‌ی افزایش جمعیت

یکی از ایرادات عملی و منطقی که به تناسخ وارد می‌شود، مسئله‌ی افزایش جمعیت جهانی است.

▪️ اگر ارواح به طور مداوم به بدن‌های جدید منتقل می‌شوند، چگونه می‌توان افزایش چشمگیر جمعیت انسان‌ها در طی قرون اخیر را توجیه کرد؟

▪️ آیا تعداد ارواح محدود بوده و به‌تدریج به بدن‌های جدید منتقل شده‌اند، یا این‌که ارواح جدیدی به وجود می‌آیند؟

▪️این پرسش، تناسخ را با مشکلاتی در مورد منشأ و تعداد ارواح مواجه می‌کند.

▪️۵. مسئله‌ی هویت شخصی و ثبات آن

تناسخ باعث می‌شود که روح، پس از ترک یک بدن، به بدنی دیگر منتقل شود.

▪️در این حالت، هویت شخصی فرد چگونه ثابت و پایدار می‌ماند؟

▪️ اگر فردی در زندگی جدید خود، خصوصیات، عادات و شخصیت کاملاً متفاوتی پیدا کند، آیا می‌توان گفت که او همان فرد گذشته است؟

▪️ یا این‌که تناسخ تنها به معنای انتقال «روح» به معنای فیزیکی بوده و هویت و شخصیت فردی از بین می‌رود؟

▪️۶. نقد از منظر علم عصب‌شناسی

از دیدگاه علمی و عصب‌شناسی، تجارب، شخصیت و خاطرات ما به‌شدت با ساختارهای مغزی و عصبی بدن ما مرتبط هستند. وقتی که فردی می‌میرد، مغز و ساختارهای عصبی او از بین می‌روند.

▪️ چگونه می‌توان باور داشت که روحی که از یک بدن جدا شده و وارد بدن دیگری می‌شود، همچنان تجارب و ویژگی‌های قبلی خود را حفظ می‌کند؟

▪️ این موضوع با اصول علمی سازگار نیست و تناسخ را به یک پدیده‌ی غیرقابل اثبات از دیدگاه علمی تبدیل می‌کند.


▪️۷. مسئله‌ی عدم تداوم هویت فردی

اگر روح از بدنی به بدن دیگر منتقل شود، باید هویت فردی آن روح را تعریف کرد.

▪️ اما اگر در بدن جدید، تمامی خاطرات، تجارب و خصوصیات فردی تغییر یابند، چه چیزی از روح گذشته باقی می‌ماند؟

▪️ آیا این انتقال صرفاً یک «هسته‌ی خالی» از شخصیت را منتقل می‌کند، یا این‌که روح با تمامی ویژگی‌های خود منتقل می‌شود؟

▪️ عدم وجود شواهد کافی برای نشان دادن تداوم هویت فردی، این موضوع را پیچیده می‌کند.

🖍به دلیل طولانی شدن نقد ها،آن ها را در دو پست تقدیم کردیم.

📬برای مطالعه در مورد تناسخ روی این لینک بزنید.

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

12 Nov, 16:39


◾️نقدهای بیشتر در مورد تناسخ:

▪️۱. مسئله‌ی پیوستگی زمانی و مکانی

تناسخ به معنای انتقال روح از یک بدن به بدن دیگر در زمان و مکانی متفاوت است. یکی از نقدهای فلسفی به این ایده، مسئله‌ی پیوستگی زمانی و مکانی است.

▪️ اگر روح از بدنی به بدن دیگر منتقل می‌شود، باید توجیهی برای این تغییر مکان و زمان داشته باشیم.

▪️چگونه می‌توان پیوستگی زمانی را که هویت فردی را تعریف می‌کند، در یک چرخه‌ی جدید حفظ کرد؟

▪️۲. مسئله‌ی خاطرات و تجارب قبلی

یکی از دلایلی که موافقان تناسخ مطرح می‌کنند، خاطرات زندگی‌های قبلی است که برخی افراد به یاد می‌آورند.

▪️ اما یک پرسش مهم در اینجا مطرح می‌شود: چرا اکثریت قریب به اتفاق انسان‌ها هیچ خاطره‌ای از زندگی‌های قبلی خود ندارند؟

▪️آیا این فقدان خاطرات به معنای نقص در نظریه‌ی تناسخ است؟

▪️ برخی معتقدند که اگر تناسخ واقعیت داشت، باید تمام افراد دست‌کم نشانه‌هایی از زندگی‌های گذشته‌ی خود را به یاد می‌آوردند.

▪️۳. مسئله‌ی عدالت و اخلاقیات

باور به تناسخ اغلب به عنوان روشی برای توجیه عدالت اخلاقی و کارما (عمل و نتیجه) مطرح می‌شود.

▪️ اما این نظریه می‌تواند پرسش‌های اخلاقی پیچیده‌ای را به وجود آورد. اگر روحی در زندگی جدید خود به خاطر اعمالی که در زندگی‌های گذشته انجام داده مجازات می‌شود، این به معنای تحمل مسئولیت اعمالی است که فرد فعلی در زمان زندگی جدید هیچ کنترلی بر آن‌ها نداشته است.

▪️ آیا این منصفانه است که فردی به خاطر اعمال یک زندگی گذشته، که حتی از آن اطلاعی ندارد، مجازات شود؟

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

12 Nov, 16:29


◾️۴: استدلال‌های مخالفان تناسخ

▪️مخالفان تناسخ، چندین انتقاد و ایراد منطقی به این نظریه وارد کرده‌اند:

▪️1. مسئله‌ی هویت شخصی: اگر روح فردی پس از مرگ به بدن دیگری منتقل شود، چگونه می‌توان هویت و شخصیت آن فرد را در بدن جدید حفظ کرد؟ به عبارت دیگر، هویت و تجارب فردی که ویژگی‌های خاصی در یک بدن دارد، چگونه در بدن جدید تعریف می‌شود؟


▪️2. نبود شواهد علمی: تناسخ به عنوان یک پدیده‌ی متافیزیکی، شواهد علمی قابل قبولی ندارد و نمی‌توان آن را با ابزارهای علمی مورد آزمون قرار داد. از دیدگاه علمی، تناسخ بیش از آن‌که واقعیتی ثابت باشد، یک باور فرهنگی و دینی است.


▪️3. تعارض با آموزه‌های دینی: در بسیاری از ادیان، تناسخ با اصولی چون معاد و بازگشت روح به خالق در تضاد است. برای مثال، در اسلام، اعتقاد به زندگی پس از مرگ به شکلی کاملاً متفاوت از تناسخ بیان شده است.



▪️سؤال برای تأمل: آیا می‌توان باور به تناسخ را به عنوان یک آموزه‌ی اخلاقی پذیرفت، حتی اگر شواهد علمی کافی برای اثبات آن وجود نداشته باشد؟

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

12 Nov, 16:27


◾️۳: استدلال‌های موافقان تناسخ

▪️موافقان تناسخ، چندین استدلال برای دفاع از این عقیده مطرح می‌کنند:

▪️1. خاطرات زندگی‌های پیشین: برخی افراد مدعی‌اند که خاطرات و تجارب زندگی‌های گذشته‌ی خود را به یاد می‌آورند. این افراد معمولاً جزئیاتی را بیان می‌کنند که در زندگی کنونی آن‌ها نمی‌تواند حاصل تجربه‌ی شخصی باشد. در این رابطه، محققانی مانند ایان استیونسون، به بررسی علمی چنین مواردی پرداخته‌اند.


▪️2. عدالت الهی و قانون کارما: باور به تناسخ، نوعی عدالت را در چرخه‌های بازتولد برقرار می‌کند. به این معنا که انسان‌ها در زندگی‌های بعدی نتیجه‌ی اعمال خود را تجربه می‌کنند و این موجب می‌شود تا به رشد اخلاقی و روحی دست یابند.


▪️3. شواهد تجربی: برخی از کودکان، خصوصاً در فرهنگ‌هایی که تناسخ بخشی از اعتقادات مذهبی و فرهنگی آن‌هاست، ادعا می‌کنند که می‌توانند زندگی‌های پیشین خود را به یاد آورند. این موضوع، از نظر برخی، دلیلی بر وجود تناسخ است.



▪️نقد: این ادعاها اغلب از سوی دانشمندان تجربی به عنوان شواهدی ناکافی و غیرقابل اثبات تلقی می‌شوند و به دلیل عدم قابلیت بازآزمایی علمی، مورد شک قرار می‌گیرند.

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

12 Nov, 16:25


◾️۲: تناسخ در فلسفه‌ی اسلامی

▪️فلاسفه‌ی اسلامی عمدتاً با نظریه‌ی تناسخ مخالف بوده و آن را در تقابل با آموزه‌های دینی و عقلی می‌دانستند. ابن سینا تناسخ را رد می‌کرد و معتقد بود که روح انسان پس از مرگ به بدن دیگری منتقل نمی‌شود، چرا که روح با بدن پیوندی ذاتی و خاص دارد.

▪️ ملاصدرا، با طرح نظریه‌ی حرکت جوهری و تکامل تدریجی روح، تناسخ را غیرمنطقی می‌دانست و بر این باور بود که روح انسان در مسیر تکامل خود نیاز به بازگشت به بدن دیگری ندارد.

▪️ به بیان ساده، در فلسفه‌ی اسلامی، روح پس از مرگ به مرحله‌ای دیگر از هستی وارد می‌شود و این انتقال، برخلاف باور به تناسخ، پیوستگی منطقی خود را با جسم قبلی حفظ نمی‌کند.

▪️استدلال ملاصدرا: اگر روح بدون توجه به پیوندهای پیشین خود به بدن دیگری منتقل شود، این انتقال باعث نابودی هویت و شخصیت فردی می‌شود.

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

12 Nov, 16:15


◾️۱: تاریخچه‌ی فلسفی تناسخ

▪️تناسخ، به عنوان باور به انتقال روح از بدنی به بدن دیگر پس از مرگ، یکی از قدیمی‌ترین عقاید بشری است. این مفهوم در فلسفه و ادیان مختلفی از جمله هندوییسم، بودیسم و حتی برخی مکاتب یونانی همچون فیثاغورسیان، به اشکال گوناگون مطرح شده است.

▪️فیثاغورس به تناسخ معتقد بود و باور داشت که روح انسان پس از مرگ به موجودات زنده دیگر منتقل می‌شود و چرخه‌ای از زندگی و مرگ را طی می‌کند تا به حالت خلوص کامل برسد. افلاطون نیز در آثار خود به نوعی از تناسخ اشاره دارد و آن را ابزاری برای تکامل روحی می‌داند.

▪️ در هندوییسم و بودیسم، این چرخه به قوانین کارما وابسته است و اعمال انسان در هر زندگی، سرنوشت او را در زندگی‌های بعدی تعیین می‌کند. به همین دلیل، تناسخ در فرهنگ‌های شرقی به عنوان یک اصل اخلاقی و آموزه‌ای برای رشد معنوی تلقی می‌شود.

▪️آیا باور به تناسخ به شکل‌گیری ارزش‌های اخلاقی و انسانی در جوامع باستانی کمک کرده است؟

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

11 Nov, 08:59


◾️دیروز آن قدر خسته تر بودم که تمام مدت روی کاناپه دراز کشیدم و هیچ کاری نکردم. بنا به عادت گفتگوی روز تلویزیون را تماشا می کردم، که در آن اطلاعاتی را بدون ملاحظه آشکار می کردند. آشکار کردن بدون ملاحظه اطلاعات مد شده است: مردم اطلاعاتی درباره خود و دیگران آشکار می کنند. این کار را از فرط نگرانی و گناه، و به خاطر خوش آمد خودشان می کنند، ولی بیشتر به این دلیل که می خواهند خودشان را نشان دهند، و آدم های دیگر هم می خواهند تماشایشان کنند.

من خود را از آن ها مستثنی نمی کنم: من هم از تماشای این گناهان کوچک زشت، این نابسامانی های کثیف خانوادگی، و این ضربه های روحی لذت می برم.

▪️#مارگارت_اتوود
▪️کتاب: آدمکش کور
▪️مترجم: شهین آسایش


@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

07 Nov, 14:53


◾️من برای شناخت بشریت به اینجا آمده ام به خاطر اینکه دلم میخواهد بفهمم مردی که مرد دیگری را میکشد در جست و جوی چیست و وقتی که آخرین گلوله را در بدن مردی فرو میکند به چه می اندیشد. من برای ثابت کردن عقیده ای که همیشه به آن معتقد بوده ام به اینجا آمده ام و آن پوچی و احمقانه بودن جنگ است و فکر میکنم جنگیدن قاطع ترین دلیل حماقت بشر است. ...
از هنگامی که به دنیا آمده ام گوشم رابا کلمه وطن و پرچم پر کرده اند و همیشه به من آموخته اند که باید به شهید شدن و به شهادت رسیدن افتخار کرد و بالید و هرگز کسی به من نگفت که چرا کشتن به خاطر دزدی یک گناه بزرگ است در حالی که کشتن در لباس سربازی باعث افتخار.

▪️#زندگی_جنگ_و_دیگر_هیچ
▪️#اوریانا_فالاچی

@Philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

13 Oct, 12:44


‍ ⁠■ من بیشتر دوست داشتم دراز بکشم و فکر کنم. همه اش فکر می‌کردم. همه اش خوابهایی می‌دیدم عجیب و غریب. نمی‌ارزد بگویم چه خوابهایی! من آن همه وقت همه اش از خودم می‌پرسیدم چرا آنقدر احمقم. اگر دیگران نفهم هستند و من یقین می‌دانم که نفهمند، پس چرا خودم نمی‌خواهم عاقلتر شوم. بعد دانستم که اگر منتظر شوم تا همه عاقل شوند، خیلی وقت لازم است. بعد دانستم که چنین چیزی هرگز نخواهد شد. مردم تغییر نخواهند کرد و کسی آنها را تغییر نخواهد داد و نمی‌ارزد انسان سعیِ بیهوده کند! بله همین‌طور است. این قانون آنهاست.

من اکنون می‌دانم کسی که عقلا و روحا محکم و قوی باشد، آن کس بر آنها مسلط خواهد بود. کسی که جسارت زیاد داشته باشد، آن کس در نظر آنان حق خواهد داشت. آن کس که امور مهم را نادیده بگیرد و بر آنها تف بیاندازد، او قانونگذار آنهاست. کسی که بیشتر از همه جرات کند، او بیش از هر کس دیگری حق دارد! تا بحال چنین بوده و بعدها هم چنین خواهد بود! باید کور بود که این‌ها را ندید…

▪️ #جنایت_و_مکافات
▪️#فئودور_داستایوفسکی

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

08 Oct, 09:57


◾️استوری امروز

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

08 Oct, 08:24


◾️دردهای مافوق بشر را حس کرده بود. ساعتهای نومیدی، ساعتهای خوشی، سرگردانی و بدبختی را می‌شناخت و دردهای فلسفی را که برای توده مردم وجود خارجی ندارد می‌دانست. ولی حالا خودش را بی‌اندازه تنها و گم‌گشته حس می‌کرد. سرتاسر زندگی برایش مسخره و دروغ شده بود.
با خودش می‌گفت:

"از حاصل عمر چیست در دستم؟ هیچ!"

این شعر او را بیشتر دیوانه می‌کرد.


▪️#مردی_که_نفسش_را_کشت
▪️#صادق_هدایت

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

06 Oct, 11:48


◾️بخونید و از ادبیات سرد و تلخ ژاپن لذت ببرید،جالب اینه که از نویسندگان ایرانی ژاپنی ها به صادق هدایت هم علاقه خاصی دارند.

@philosophybimar

فلسفه بدون مرز

06 Oct, 11:47


◾️کتاب زوال بشری،از نویسنده ی دارک پسند و مشهور ژاپنی اوسامو دازای رو براتون آماده کردیم.

▪️در بخشی از کتاب میخوانیم:

گاهی اوقات فکر میکردم مجموعه ای از بدشانسی و بدبختی بر روی شانه هایم سنگینی میکند که اگر هر کدام از آنها نصیب یکی از همسایگانم میشد برای تبدیل او به یک قاتل کافی بود.

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

02 Sep, 20:09


◾️عزیز دلم..
تمام بدبختی‌هایی که بر سر تو می‌آورم از یکجا سرچشمه می‌گیرد: از عشقی که به تو دارم. اگر بعضی اوقات، نادانسته، احساس تو را جریحه‌دار می‌کنم، همچنان در عشقم جستجو کن؛ و در آنجا در مسیری مبهوت کننده(درست همانجایی که من هستم)قطعاً پیدا خواهی کرد.

▪️یکبار دیگر، هیچ‌چیز، هیچ‌چیز، به تو نگفته‌ام، حتی اینکه روزهایم را چگونه گذرانده‌ام.
بسیار خوب، عکس تو از همه چیز باخبر است.
اگر گذارت به عکاسخانه افتاد بگو حتی یکی از عکس‌هایش هم به اندازه این عکس بوسیده نمی‌شود.


▪️نامه به فلیسه
▪️فرانتس کافکا

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

25 Aug, 13:17


◾️در سیاره کوچک ما عقاید بیش از طاعون و زلزله موجب بلایا شده است.

▪️فرانسوا ولتر

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

24 Aug, 21:20


◾️مالک تلگرام پاول دوروف در فرانسه بازداشت شده است و احتمالا یکی از آزاد تربن و راحت تربن سکوهای مجازی تاریخ در خطر بیافته این هشتگ ترند شده:

#FREEDUROV

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

22 Aug, 14:59


◾️ممکن است کسی نخواهد کاملاً به آن اعتقادات دیرینه برگردد و شاید هم نتواند. اما آنها حقایق مهمی را بازگو میکنند این قبرستان و کلیسا در ذهن و ضمیر ما کوتاهی ایام زندگیمان را نجوا میکنند.

◾️این آدمها مثل ما بودند. اما بعد زندگی برای آنها خیلی وقت پیش به پایان رسید
همان طور که روزی برای ما به پایان میرسد.

▪️زندگی در بهترین شرایط ۵۰۰ هزار ساعت هوشیاری است که تا همین جا بخش زیادی از آن را پشت سر گذاشته ایم.

▪️محیط قبرستان با شاعرانگی اندوه بار خود ما را وا می دارد که تغییری در زندگی و اولویتهای خود به وجود بیاوریم چون زمان چندان زیادی برایمان باقی نمانده است.

#پایان

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

22 Aug, 14:56


◾️روزگاری مردم اینجا روی نیمکت مینشستند؛ به لباسها و کفشهای نوی خود مباهات میکردند؛ برای همسایه هایشان سر تکان میدادند و حرف و شایعات گاه و بیگاه را زمزمه میکردند.

▪️ آنها وجدان خود را می کاویدند؛ بعضی از آنها به خاطر اشتباهاتی که میدانستند در حق دیگران مرتکب شده بودند، عمیقاً متأسف بودند.

▪️ حالا، آن مردمان مرده اند و این بناهای خاص ویران شده اند. آنها البته سخت تلاش میکردند. تلاش میکردند وحشت مرگ را کمتر کنند. آنها آداب و مناسکی ابداع کردند تا مایه ی تسلی خاطر و مرهم غم و اندوهشان شوند از موسیقی اوج گیرنده و فضاهای راز آلود و رفیع استفاده میکردند، از شیشه کاریهای پر نقش و نگار آنها حکایتهای قدرتمند و تأثیر گذار ابداع کردند که میگفت مردن فقط گذار و انتقالی است به یک زندگی واقعی تر دیگر و خدایی هست که بر ما رحمت می آورد.

▪️ آنها میخواستند به ما یادآوری کنند که فقدان و از دست دادن امری جهانی و ناگزیر است، ولی پایان همه چیز نیست و غم و اندوهی که احساس می کنیم اگرچه دل خراش است اما بخشی از طرح و تدبیر الهی است.

#بخش_چهارم

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

22 Aug, 14:53


فلسفه بدون مرز pinned «◾️مرگ مثل زندگی پدیده ای جهانی است. اما مرگ چه ارتباطی با زندگی دارد؟ ▪️ آیا مرگ باعث بی معنا شدن زندگی انسان میشود و همه ی دستاوردهایش را به باد میدهد یا کار دیگری می کند؟ ▪️ اپیکور ۲۴۰۰ سال قبل این موضوع دشوار را خیلی راحت حل کرد او گفت: «مرگ این خوف انگیزترین…»

فلسفه بدون مرز

22 Aug, 14:53


◾️در قبرستانی هستیم و به سنگ قبرها نگاه میکنیم,او در سال ۱۸۴۹ در ۶۳ سالگی درگذشت.»

▪️او از مهمترین شخصیتهای زمان خود بود اما امروز هیچ چیز از او جز نامش نمیدانیم,از خاک به خاک.»

▪️جزیره ی مرگ اثر آرنولت بیوکلین، ۱۸۸۰ تا حدودی عجیب به نظر میرسد که کسی بخواهد در چنین جایی حضور پیدا کند در این قبرستان قدیمی و کلیسای مخروبه چون هیچ انگیزه ای غیر از فلسفه ای که میشود از آنها استنباط کرد وجود ندارد.

▪️این مکانها چه چیزهایی به ما می آموزند؟

▪️ هیچ چیز نمیتواند آن قدر مهم باشد وقتی عاقبت همه ی دستاوردها به اینجا ختم خواهد شد.

▪️ گریز و گزیری از این تقدیر وجود ندارد.

#بخش_سوم

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

22 Aug, 14:50


◾️در کتاب نامه‌های بچه‌ها به خدا، یکی از بچه‌ها نوشته بود: «خدایا به‌خاطر همه‌ی نعمت‌هایی که به ما دادی از تو سپاسگزارم
ولی به من بگو چرا ما باید بمیریم؟

▪️ در داستان مرگ ایوان ایلیچ تولستوی شرح زندگی مردی را میخوانیم که در محیطی اداری در مقابل بالادستی هایش چاپلوس و خدمتگزار و خوش برخورد است و بیشتر از سر مصلحت اندیشی و نه علاقه با زنی ازدواج میکند یک روز موقع نصب پرده سقوط میکند و سخت آسیب میبیند و هر روز حالش وخیم تر میشود او در این شرایط به معنی زندگی خودش فکر میکند و در آستانه ی مرگ ایمان پیدا میکند و میفهمد که زندگی اش چقدر به دروغ و تقلب آمیخته بوده است.


▪️ او در پایان زندگی اش برخلاف اپیکور سعی نمیکند با استفاده از جملات منطقی و به هیچ گرفتن مرگ به آرامش برسد بلکه میخواهد در چشم مرگ معنای جدید زندگی اش را درک کند.

▪️ گفتار بعدی در این باره است که چگونه از اندیشه ی مرگ در زندگی خود استفاده کنیم.

#بخش_دوم

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

22 Aug, 14:47


◾️مرگ مثل زندگی پدیده ای جهانی است. اما مرگ چه ارتباطی با زندگی دارد؟

▪️ آیا مرگ باعث بی معنا شدن زندگی انسان میشود و همه ی دستاوردهایش را به باد میدهد یا کار دیگری می کند؟

▪️ اپیکور ۲۴۰۰ سال قبل این موضوع دشوار را خیلی راحت حل کرد او گفت: «مرگ این خوف انگیزترین بدیها در نزد ما هیچ است؛ زیرا وقتی ما هستیم مرگ هنوز حضور ندارد و آن هنگام که مرگ حاضر میشود ما نیستیم بنابراین مرگ نه به زندگان ربطی دارد و نه به مردگان زیرا
بر زندگان تأثیری ندارد و مردگان هم که وجود ندارند.

▪️ آیا آن طور که اپیکور فکر می کرد مرگ هیچ ربطی به زندگی ندارد و بیرون از زندگی است؟

▪️ یا یک ربطی وجود دارد؟

#بخش_اول

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

18 Aug, 14:38


■ ژوپیتر : تو از من بیزاری، در صورتی که ما از یک خانواده ایم، من تو را به صورت خودم درآورده ام و اکنون تو جانشین منی بر روی زمین.

● اژیست: شما؟ دیوانه هستید؟

■ ژوپیتر : تو روی من نگاه کن، گفتم تو به شکل من ساخته شده ای، هر دوی ما فرمانروا هستیم، تو در آرگوس و من در تمام دنیا، و بر قلب هر دوی ما، وزنه یک راز مگو سنگینی میکند.

● اژیست : من رازی ندارم.

■ ژوپیتر : چرا، تو هم همان راز مرا داری. راز اندوهبار خدایان و پادشاهان در اینست که : انسان آزاد است. اژیست، انسان آزاد است. تو این را می دانی ولی آنها نمی دانند.

● اژیست : مسلم است. اگر مردم میدانستند که آزادند، چهار گوشه قصر مرا به آتش میکشیدند و دمار از روزگارم در می آوردند و خود من مدت پانزده سال است که این شامورتی بازی را درآورده ام تا نگذارم آنها از این راز سردربیاورند و به قدرت انسانی خودشان پی ببرند.

▪️#ژان_پل_سارتر
▪️#مگسها
▪️#صدیق_آذر

@Philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

16 Aug, 13:51


⁠■ تنها حقیقت مطلق این است که هیچ چیز مطلقی وجود ندارد. موقعیت اگزیستانسیال می گوید دنیا تصادفی است یعنی هرآنچه هست، می توانست طور دیگری باشد، یعنی خود انسانها هستند که دنیای خود و موقعیتشان را در آن می سازند. یعنی معنایی در کار نیست، جهان از نقشه ای عظیم برخوردار نیست. هیچ خط مشی ای جز آنچه فرد خود می آفریند، وجود ندارد.

▪️#اروین_یالوم

@Philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

04 Aug, 12:25


◾️مستند فوق العاده ارزشمند چگونه دیکتاتور شویم؟

▪️یعنی واقعا اگه این مستند رو ندیدید صادقانه میگم از زندگی لفت بدید :)

▪️در این مستند قدم به قدم میتونید دیکتاتور ها و ساز و کارهاشون رو بشناسید.

▪️قسمت اخر در مورد کیم ایل سونگ رهبر کره شمالی است.

▪️قسمت اول
▪️قسمت دوم
▪️قسمت سوم
▪️قسمت چهارم
▪️قسمت پنجم

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

29 Jul, 18:29


◾️خاطرات خوش، اگر با غم عجین باشند طعمِ بهتری دارند. اینست که من در واقع غمگین نیستم، بلکه جویای لذتم.

▪️فرانتس کافکا

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

28 Jul, 18:32


◾️زندگی من مثل شمع خرده‌خرده آب میشود، نه، اشتباه می‌کنم - مثل یک کنده هیزمِ تر است که گوشه دیگدان افتاده و به آتش هیزم‌های دیگر برشته و ذغال گشته ولی نه سوخته است و نه تر و تازه مانده فقط از دود و دم دیگران خفه شده.

▪️بوف کور
▪️صادق هدایت

@philosophybimarz

فلسفه بدون مرز

27 Jul, 20:06


◾️تا ما با هم متحد نباشیم حال و روزمان همین است. راه راست یکی است، هزار تا که نمیشه!

▪️صادق هدایت

@philosophybimarz