روانشناسی تربیت @niktarbiat Channel on Telegram

روانشناسی تربیت

@niktarbiat


نکات تربیتی

@ads_cafe :(آگهی)راه ارتباطی

روانشناسی تربیت (Persian)

روانشناسی تربیت یک کانال تلگرامی است که به بررسی و تحلیل مسائل و نکات مربوط به تربیت کودکان و نوجوانان می‌پردازد. اگر شما یک والدین هستید یا در آینده می‌خواهید به والدین شدن بپردازید، این کانال می‌تواند به شما کمک زیادی کند. از ارائه راهکارها و تجربیات متخصصان روانشناسی و تربیتی گرفته تا به اشتراک گذاری مقالات و مطالب مفید، همه چیز در این کانال یافت می‌شود. با دنبال کردن نکات و مطالب این کانال، شما می‌توانید راه‌حل‌های بهتری برای تربیت فرزندان خود پیدا کنید و روابطی سالم و موفق با آنها داشته باشید. بنابراین، به کانال تلگرامی روانشناسی تربیت بپیوندید و از مطالب مفید آن بهره‌مند شوید.

روانشناسی تربیت

13 Nov, 17:31


تحت تاثير كنايه‌ها، گلايه‌ها و طعنه‌ها يا دخالت ديگران قرار نگيريد و بر پایه آن عمل نكنيد.

به عنوان مثال کودکتان در مهمانی خسته، گرسنه و يا كلافه است و بسيار طبيعی است كه كلافگى خود را با رفتارش نشان دهد. كم‌كم زمزمه اطرافيان بلند می‌شود كه شما نتوانستيد فرزندتان را خوب تربيت كنيد و در آخر شما براى ساكت كردن بقيه سر کودکتان فرياد می‌زنيد يا پشت دستش می‌زنيد و به‌طور عجيبی بقيه ساكت می‌شوند. اما فراموش نكنيم مهم نيست بقيه چه می‌گويند، زمانى كه اقدام به كارى کردید کودک آن را از طرف شما خواهد دانست.

روانشناسی تربیت

13 Nov, 10:30


وقتی یکی رو خاص و ویژه دوس داری 🥺😍

روانشناسی تربیت

12 Nov, 17:30


اگر کودک شما مسئله‌ای را که او را آزار می‌دهد یا باعث اضطراب او می‌شود برای شما تعریف کرد حتی اگر خیلی هم پیش‌پا افتاده باشد، هیچ‌گاه به او نخندید یا واکنشی نشان ندهید که او احساس حماقت یا بی‌اهمیت بودن کند، بلکه سعی داشته باشید موضوع را از زاویه نگاه کودک ببینید، با نگرانی کودک همدلی کنید. چرا که این بی‌توجهی باعث می‌شود کودک به‌مرور به این نتیجه برسد که مشکلات خود را بروز ندهد و اگر زمانی مورد آزار و اذیت واقعی هم قرار بگیرید، آن را با شما در میان نگذارد.

روانشناسی تربیت

03 Nov, 17:30


فرزندتان رفتاری دارد که هرچه تذكر می‌دهيد اثری ندارد؟ به‌عنوان مثال از بيرون كه می‌آيد لباسش را گوشه اتاق پرت می‌كند و تا تذكر ندهيد آن را مرتب نمی‌كند؟

نكته همين‌جاست كه او عادت كرده بدون تذکر کاری انجام ندهد. به‌جای غر زدن، بگویید باید خودش لباس‌هایش را بردارد و آنها را مرتب سر جايش بگذارد با تکرار این روش احتمالا کودک و نوجوان شما متوجه می‌شود چه رفتاری از او انتظار می‌رود.

روانشناسی تربیت

03 Nov, 09:30


بچه‌هایی كه صبحانه نمی‌خورند و به مدرسه می‌روند یا در کلاس مجازی شرکت می‌کنند مطالب را کمتر به خاطر می‌سپارند. این بچه‌ها به مرور زمان پرخاشگر می‌شوند و در محیط كلاس و مدرسه و درس بی‌حوصلگی می‌کنند.

روانشناسی تربیت

01 Nov, 10:30


کودک و نوجوان این امکان و زمینه را باید داشته باشند که بتوانند واکنش نشان دهند، چرا که هر فردی احتیاج دارد تا بعضی از احساس‌ها، آشفتگی‌ و ‌خشم‌های خود را بروز دهد. احساسات فرزند خود را بپذیرید، ولی بی‌ادبی و بی‌احترامی را نپذیرید. هنگامی ‌که از کلمات نامناسب استفاده می‌کند، به او تذکر دهید، من خیلی از طرز حرف زدنت ناراحت شدم، باید عصبانی بودنت را کنترل کنی. ممکن است او بداخلاقی و خشم کنترل‌نشده خودش را بد نداند، ولی باید متوجه شود که رفتار منفی او پسندیده نیست و می‌تواند آسیب‌زا باشد.

روانشناسی تربیت

31 Oct, 20:31


این کانال برای آن مادرانی که به سلامت روان کودک خود اهمیت می‌دهند.
@kodakanegi

روانشناسی تربیت

31 Oct, 19:31


به حرف‌های کودک گوش دهید؛ هرچند بی‌هدف، پراکنده و طولانی باشد.

کودک باید اجازه داشته باشد احساساتش را در شرایط مختلف بیان کند و در تصمیم‌گیری‌ها به‌خصوص آنهایی که به خودش مرتبط است بتواند نظرش را مطرح کند تا در آینده در موقعیت‌های اجتماعی با اعتماد‌به‌نفس‌تر و توانمندتر ظاهر شود.

روانشناسی تربیت

31 Oct, 09:30


کودک را نترسانید، بگذارید اگر قرار است بچه خوبی باشند، از ترس تنبیه و عصبانیت شما نباشد، چون به خاطر داشته باشید شما همیشه در کنار او نخواهید بود.

روانشناسی تربیت

30 Oct, 19:30


از اینجا کافه هنر را تماشا کنید.
@cafehonar

روانشناسی تربیت

30 Oct, 19:30


جایزه دادن بیش از حد، حس اکتشاف و خلاقیت کودک را کم می کند؛ آیا کودکی خلاق می‌خواهید یا دفتری پر از ستاره!

کودک باید از مسیر رشد و آموختن خود لذت ببرد، از اینکه می‌تواند دنیا را کشف کند و مسائل جدید یاد بگیرد، نه اینکه تمام هدف کودک در گرفتن جایزه بیشتر و جلب توجه بقیه خلاصه شود.

روانشناسی تربیت

26 Oct, 11:30


برای نهادینه کردن رفتار خوب در کودک، به رفتارهای خوب او توجه کنید تا تقویت شود و به رفتارهای بد کودک بی‌توجه باشید تا تضعیف شود.

روانشناسی تربیت

26 Oct, 10:00


«مادر کافی» مادری‌ست که با آگاهی، محبت و آینده‌نگری فرزند خود را دوست دارد، به موقع او را تشویق می‌کند و به موقع درخواست‌های او را نادیده می‌گیرد. به درستی و آگاهانه از روش‌های تشویقی و تنبیهی استفاده می‌کند. به خود و همسرش احترام می‌گذارد و برای تفریح و شادی خود و خانواده وقت صرف می‌کند. زمان کافی هم برای فرزندش می‌گذارد، نه تمام وقت و زندگی خود را.

روانشناسی تربیت

14 Oct, 08:30


اگر فرزندتان كلمه نامناسب جديدی ياد گرفته تنها يک بار محكم اما آرام و شفاف بگوييد انتظار داريد در خانه كسی كلمات نامناسب استفاده نكند و بعد از آن دیگر توجه نشان ندهيد.

بعضی كودكان از تكرار كلمات زشت لذت می‌برند چون باعث می‌شود مورد توجه باشند و به‌راحتی می‌توانند با تكرار كلمات، بزرگسالان اطراف خود را كنترل كنند. در حقيقت اطرافيان به كلماتی كه كودكان می‌گویند قدرت می‌دهند.

روانشناسی تربیت

11 Oct, 10:31


انواع تروما در کودکی

ترومای سوگ: به دلیل از دست دادن یا مرگ یکی از عزیزان نزدیک کودک.

زورگویی: پرخاشگری ناخواسته که بر اساس عدم تعادل قدرت برای آسیب رساندن به دیگری انجام می‌شود.

ترومای مذهبی: زمانی که سلامت روانی کودک به دلیل باورهای مذهبی تحت‌تاثیر منفی قرار می‌گیرد.

سوءاستفاده فیزیکی: زمانی که والدین یا مراقب، کودک را مورد آسیب فیزیکی قرار می‌دهند یا به او آزار جنسی می‌رسانند.

خشونت خانگی: زمانی که یکی از والدین به همسر یا شریک زندگی خود آزار می‌رساند و این موضوع بر کودک تاثیر می‌گذارد.

ترومای پیچیده: قرار گرفتن مکرر در معرض رویدادهای آسیب‌زا که منجر به اثرات طولانی‌مدت می‌شود.

بلایای طبیعی: تجربه بلایای طبیعی مانند زلزله، طوفان، آتش‌سوزی و غیره.

ترومای زودرس: تجربه تروما در سنین بین تولد تا ۶ سالگی.

ترومای پزشکی: تجربه بیماری هم برای خود کودک و هم در خانواده.

ترومای پناهندگی: تجربه تروما به دلیل جنگ، آزار و اذیت یا فرار از کشور.

تروریسم: زمانی که کودک تحت‌تاثیر حمله تروریستی یا نوعی خشونت جمعی قرار می‌گیرد.

ترومای عاطفی: تروما در نتیجه سوءاستفاده عاطفی مزمن، اغلب توسط مراقبان کودک.

روانشناسی تربیت

10 Oct, 18:30


کوچولو! سرت را بالا بگیر و بگو نه!

بچه‌های حرف‌گوش‌کن را همه دوست دارند. حتی صبورترین مادرها هم اغلب ترجیح می‌دهند در پایان یک روز سخت و خسته‌کننده، به جای مقاومت فرزندشان در برابر تصمیم‌های خود، بعد از تمام شدن حرف‌هایشان یک «چشم» شیرین بشنوند اما اگر نمی‌خواهید کودکتان قربانی زورگویی دیگران شود، به او مهارت نه گفتن را آموزش دهید.

برای اینکه کودکتان «نه» گفتن را یاد بگیرد، باید از خانه شروع کنید. اگر شما همیشه فرزندتان را مجبور به اطاعت کردن از خواسته‌هایتان می‌کنید و به محض دیدن واکنش منفی او، عصبانی و پرخاشگر می‌شوید، نباید انتظار داشته باشید کودکتان به همکلاسی که می‌خواهد خوراکی‌هایش را از او بگیرد، نه بگوید و در آینده در برابر خواسته‌های غیرمنطقی در روابط اجتماعی و عاطفی مقاومت کند.

روانشناسی تربیت

06 Oct, 17:31


نباید برای آگاه کردن و هشدار به کودکان قصه‌های ترسناک برای آنها تعریف کرد چون این داستان‌ها می‌توانند بچه‌ها را در وحشت و اضطراب رها کنند، بدون اینکه هیچ راه‌حلی هم به آنها یاد ‌دهند.

روانشناسی تربیت

06 Oct, 16:30


كودک خود را به این باور برسانید كه کمتر مشكلی وجود دارد كه به کمک هم نتوانید آن را حل كنید. همچنین به او بیاموزید كه خوش‌بین باشد و اگر اتفاق بدی افتاد به او بگویید ایرادی ندارند سعی می‌کنیم به کمک هم درستش کنیم.

روانشناسی تربیت

26 Sep, 18:30


‍ مهارت‌هایی که باید به کودکتان بیاموزید

•محافظت از بدن خود
کودک باید بداند که صاحب تمام بدن خود است و کسی حق ندارد بدون رضایت او و والدینش، بدن وی را لمس کند.

•کمک خواستن
کمک گرفتن از دیگران در برابر باج‌گیرها
افرادی که از بچه‌ها باج‌گیری می‌کنند معمولا در برابر جمع هراسان می‌شوند و پا به فرار می‌گذارند. باید به کودک خود آموزش دهید که در چنین مواردی از دوستان نزدیک خود کمک بگیرد و حتما مسئله را با مسئولان مدرسه یا با پدر و مادر در میان بگذارد. البته حتما به کودک بگویید در مواردی که باج‌گیرها برای او تهدید جانی داشتند مقاومت نکند. گاهی بچه‌ها از ترس اینکه به خاطر از دست دادن وسایل‌شان توسط والدین خود تنبیه شوند، به هیچ عنوان تسلیم نمی‌شوند و این بسیار خطرناک است.

•گفتن حقیقت
اگر با فرزند خود مرتب صحبت کنید و همیشه به او یادآور شوید که پشتیبان همیشگی او در زندگی هستید، کودک هم یاد می‌گیرد مشکلات و رازهای خود را با شما در میان بگذارد و از شما کمک بگیرد.

روانشناسی تربیت

25 Sep, 19:30


این بلاگ روانشناسی را از دست ندهید.
@rasaquotes