جغرافیدانان ایران Iranian Geographers @geographers_iranian Channel on Telegram

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

@geographers_iranian


معتبرترین و باسابقه‌ترین کانال تمامی گرایشهای رشته جغرافیا‌ در ایران
جهت ارسال مطالب با لینک زیر ارتباط برقرار کنید

@A_karimi86

@FarajzadehMM

@fares229j

اینستاگرام جغرافیدانان ایران

https://instagram.com/geographers.iranian?utm_medium=copy_link

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers (Persian)

با خوشامدگویی به کانال جذاب و پربار جغرافیدانان ایران خوش آمدید! این کانال، با عنوان @geographers_iranian، به عنوان معتبرترین و باسابقه‌ترین کانال تمامی گرایشهای رشته جغرافیا در ایران شناخته می‌شود. اگر شما یک علاقه‌مند به علم جغرافیا هستید و دنبال مطالب متنوع و کاربردی در این حوزه هستید، این کانال بهترین انتخاب برای شماست

در این کانال شما می‌توانید به تمامی اخبار و مطالب مرتبط با جغرافیا در ایران دسترسی داشته باشید. همچنین، می‌توانید با ارسال مطالب و مشارکت در ارتقای اطلاعات جغرافیایی، به ارتباط با افراد متخصص در این حوزه بپردازید

برای ارسال مطالب و ارتباط با مدیران کانال، می‌توانید با استفاده از لینک‌های زیر اقدام کنید:nn@A_karimi86nn@FarajzadehMMnn@fares229jnnهمچنین، اطلاعات بیشتر و تصاویر جذاب درباره جغرافیدانان ایران را می‌توانید در صفحه اینستاگرام آنها مشاهده کنید:nnhttps://instagram.com/geographers.iranian?utm_medium=copy_linknnپس از پیوستن به این کانال، به دنیای جذاب و الهام‌بخش جغرافیا در ایران خواهید پیوست. منتظر حضور گرم شما در جغرافیدانان ایران هستیم!

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

09 Dec, 20:51


لذا از شما اساتید عالی‌قدر تقاضا می‌گردد که با دعوت همکاران و دانشجویان به این گروه به رشد و توسعه علم جغرافیا کمک نمایید. https://chat.whatsapp.com/FxVrtxqMZ1e4Po3qe7PIth

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

09 Dec, 20:47


پر کاربردترین کلمات زبان انگلیسی به همراه تلفظ و معنی - قسمت دوم (پایانی)

با یادگیری این 1000 کلمه پر کاربرد زبان انگلیسی، میتونید بیشتر از 95 درصد متن کتاب ها و فیلم ها و منابع مختلف رو به خوبی متوجه بشین.


🔰به مابپیوندید🔰
🌎 کانال جغرافیدانان ایران🌎
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

09 Dec, 20:45


آموزش زبان انگلیسی از پایه - جلسه بیست و ششم
You'd better go to the dentist.


🔰به مابپیوندید🔰
🌎 کانال جغرافیدانان ایران🌎
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

09 Dec, 20:04


آیا حیوانات مزرعه قادرند بلایای طبیعی مانند آتشفشان و زلزله‌ را پیش‌بینی کنند؟

«آن‌ها از قبل می‌دانند چه چیزی در راه است. ما نمی‌دانیم چگونه این کار را انجام می‌دهند، اما آن‌ها این کار را می‌کنند.»

گروهی از دانشمندان بررسی این موضوع را آغاز کرده‌اند که آیا سگ‌ها، بزها و دیگر حیوانات مزرعه قادرند بلایای طبیعی مانند فوران‌های آتشفشانی و زلزله‌ها را پیش‌بینی کنند یا نه.

آن‌ها هزاران حیوان را برای برنامه‌ای ثبت کرده‌اند که از فرستنده‌های کوچکی که به پستانداران، پرندگان و حتی حشرات متصل شده‌اند برای نظارت بر حرکات آن‌ها از طریق ماهواره‌ در فضا استفاده می‌کند.

این برنامه علاوه بر تحلیل واکنش این حیوانات به بلایای قریب‌الوقوع، شیوع بیماری‌ها در میان نژادها، تاثیر تغییرات اقلیمی و الگوهای مهاجرت را نیز بررسی خواهد کرد.

یک بررسی قبلی در سیسیل، در دامنه‌های کوه آتشفشانی اتنا، نشان داد که حسگرها نشان می‌دهند که بزها پیش از فوران آتشفشانی مضطرب می‌شوند و از رفتن به چراگاه‌های بالاتر خودداری می‌کنند.
مارتین ویکلسکی، سرپرست این پروژه از موسسه رفتارشناسی حیوانات ماکس پلانک در آلمان، به گاردین گفت: «آن‌ها از قبل می‌دانند چه چیزی در راه است. ما نمی‌دانیم چگونه این کار را انجام می‌دهند، اما آن‌ها این کار را می‌کنند.»

او گفت: «درنهایت، امیدواریم یک ناوگان با حدود شش ماهواره راه‌اندازی کنیم و یک شبکه رصد جهانی ایجاد کنیم که نه‌تنها جزئیات حرکات حیات‌وحش و سلامت حیوانات در سراسر سیاره را ارائه دهد که نشان دهد موجودات چگونه به پدیده‌های طبیعی مانند زلزله واکنش نشان می‌دهند.»

هنوز مشخص نیست که چرا حیوانات این‌گونه رفتار می‌کنند. ویکلسکی پیشنهاد می‌کند که حرکت صفحات تکتونیکی و رهاسازی «یون‌ها از سنگ‌ها به هوا» ممکن است سبب این واکنش باشد.

تکنولوژی برچسب‌گذاری با استفاده از فرستنده‌های دیجیتال کوچک که داده‌ها را جمع‌آوری می‌کند و می‌توان آن‌ها را تحلیل کرد، این امکان را برای دانشمندان فراهم کرده است که رفتار حیوانات را تحت نظر داشته باشند.

برای مثال، یک برچسب الکترونیکی که روی یک گراز وحشی نصب شده است به نشان دادن گسترش سریع بیماری تب خوک آفریقایی بسیار مسری میان آن‌ها و خوک‌های خانگی کمک کرده است.

«این [بررسی] همچنین به دانشمندان در درک مهاجرت و دلیل سفر موجوداتی مانند «بازشاپرک‌های کله‌مرگ» (death-head hawkmoths)، که هر سال ۳۲۰۰ کیلومتر بین اروپا و آفریقا سفر می‌کنند، کمک خواهد کرد.»

ویکلسکی گفت: «به طریق مشابه، ما قادر خواهیم بود جمعیت‌های حیوانات را بررسی کنیم تا مشخص کنیم که آن‌ها چگونه به تغییرات زیستگاهی ناشی از گرمایش جهانی واکنش نشان می‌دهند.»

برنامه «همکاری بین‌المللی برای تحقیق روی حیوانات با استفاده از فضا» (ایکاروس) قرار بود چند سال پیش راه‌اندازی شود اما به‌دلیل حمله روسیه به اوکراین از توقف همکاری با طرف‌های روسی خود در ایستگاه فضایی بین‌المللی ناگزیر شد.

این گروه اکنون ماهواره کوچک جدیدی ساخته است که قرار است سال آینده راه‌اندازی شود تا کار روی پروژه را آغاز کند.

✍️ هالی اونز

https://www.independent.co.uk/news/science/scientists-dogs-goats-earthquakes-volcano-b2656460.html


👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

09 Dec, 18:45


بشر با پمپاژ آب‌های زیرزمینی محور زمین را ۸۰ سانتی‌متر کج کرد

زمین هنگام چرخش در محور خود، مانند فرفره‌‌ای کج نوسان دارد (حدود ۵۰ سانتی‌متر تا ۱۵۲ سانتی‌متر در هر شش تا ۱۴ سال). به عبارت دیگر، توزیع آب روی سیاره ما بر توزیع جرم آن تاثیر می‌گذارد

بررسی‌های جدید نشان می‌دهند که محور زمین به میزان ۳۱.۵ اینچ (۸۰ سانتی‌متر) کج شده است. به گفته دانشمندان، دلیل این موضوع احتمالا به فعالیت‌‌های انسانی مربوط است. محققان با اشاره به اینکه مقادیر زیادی آب از زیر زمین پمپاژ شده است می‌گویند این احتمال وجود دارد که بشر چرخش زمین را به میزان ۸۰ سانتی‌متر به سمت شرق تغییر داده باشد.

تارنمای «استاندارد» با انتشار گزارشی در این زمینه با اشاره به یافته‌‌های منتشرشده در مجله‌ «ژئوفیزیکال ریسرچ لترز» (Geophysical Research Letters) می‌نویسد که در فاصله‌ سال‌های ۱۹۹۳ تا ۲۰۱۰ میلادی، حدود دوهزار و ۱۵۰ میلیارد تن آب زیرزمینی پمپاژ و استخراج شده است و ذخایر آب‌های زیرزمینی مناطق شمال غربی هند و غرب آمریکای شمالی کاهش چشمگیری داشته‌اند.

این گزارش می‌افزاید که بخش عمده‌ این آب برای آشامیدن، آبیاری و در کشاورزی استفاده شده است، چراکه افزایش سریع جمعیت جهان و تغییرات اقلیمی به افزایش تقاضا منجر شده است. طبق اعلام سازمان ملل متحد، تغییرات اقلیمی هم بحران کمبود آب و هم خطرات مرتبط با آن را تشدید کرده است. طی بیست سال گذشته، ذخایر آب زمینی – شامل رطوبت خاک، برف و یخ – با سرعتی معادل یک سانتی‌متر در سال کاهش یافته است که این امر پیامدهای عمده‌ای برای امنیت آبی داشته است.


چگونه پمپاژ آب باعث کج شدن محور زمین شده است؟

آب‌ها پس از تبخیر به اقیانوس‌ها بازمی‌گردند و سپس هنگام بارندگی دوباره به رودخانه‌ها و دریاها بازمی‌گردند. درنتیجه، مقدار زیادی از آب روی کره‌ زمین جابه‌جا و به اقیانوس‌ها منتقل شده است. به همین دلیل، محور زمین با سرعتی حدود ۱.۷ اینچ (۴.۳ سانتی‌متر) در سال تغییر کرده که در دوره ۱۸ ساله‌ مورد مطالعه، این میزان مجموعا به ۷۸.۵ سانتی‌متر رسیده است.

زمین هنگام چرخش در محور خود، مانند فرفره‌‌ای کج نوسان دارد (حدود ۵۰ سانتی‌متر تا ۱۵۲ سانتی‌متر در هر شش تا ۱۴ سال). به عبارت دیگر، توزیع آب روی سیاره ما بر توزیع جرم آن تاثیر می‌گذارد.

مقاله‌ علمی که در همین راستا در مجله «نیچر» منتشر شده نشان داده است که سطح بالاتر دریاها سبب کاهش سرعت چرخش زمین شده، زیرا این موضوع، غلظت جرم سیاره را تغییر می‌دهد و باعث می‌شود که زمین کندتر از گذشته بچرخد.

با این حال، عوامل بسیاری بر سرعت چرخش سیاره‌ ما تاثیر می‌گذارند، ازجمله جزر و مد اقیانوس‌ها و ناپدید شدن یخچال‌های طبیعی.

از دیگرسو کاهش آب‌های زیرزمینی سهم قابل توجهی در افزایش میانگین جهانی سطح دریا (GMSL) داشته است.

کارشناسان می‌گویند داده‌های مربوط به گرانش متغیر در طول زمان نشان داده‌اند که میان مقادیر زیاد کاهش آب‌های زیرزمینی و افزایش سطح دریا ارتباط وجود دارد. به گفته آن‌ها، توزیع مجدد آب، سطح جهانی دریا را در فاصله‌ ۱۸ سال تا سال ۲۰۱۰ به میزان ۰.۲۴ اینچ (۰.۶ سانتی‌متر) افزایش داده است.

دانشمندان می‌گویند، به‌رغم این افزایش اندک، سرعت توزیع آب در دهه‌های اخیر به‌شکل قابل‌توجهی افزایش یافته است. در عین حال آن‌ها می‌گویند این روند همچنان ادامه یابد، زیرا به باور آن‌ها تغییرات اقلیمی و افزایش جمعیت تقاضا برای آب را بیشتر خواهند کرد.

دانشمندان ارتباط سطح دریاها و چرخش زمین را به حرکات یک اسکیت‌باز نمایشی تشبیه می‌کنند. اگر اسکیت‌باز شروع به چرخیدن کند و بازوهایش را پایین بیاورد یا پاهایش را باز کند، سرعتش کاهش می‌یابد. به عبارت دیگر، زمانی که اسکیت‌بازان بازوهای‌شان را جمع می‌کنند سریع‌تر می‌چرخند.

به گفته محققان، اینکه فعالیت‌های بشر به‌شکل  محسوسی سرعت چرخش زمین را تغییر داده موضوعی عجیب و بی‌سابقه‌ است.

👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

09 Dec, 18:41


🔴 کوپرنیکوس: به احتمال زیاد ۲۰۲۴ گرم‌ترین سال از شروع ثبت‌ داده‌های اقلیمی است

کوپرنیکوس، سرویس تغییرات آب‌و‌هوایی اتحادیه اروپا پیش‌بینی کرده که از زمان شروع ثبت داده‌های آب و هوایی، سال ۲۰۲۴ رکوردار گرم‌ترین سال خواهد شد.

به گزارش کوپرنیکوس، سال جاری میلادی احتمالاً اولین سال خواهد بود که در آن افزایش دمای زمین نسبت به دوره پیشاصنعتی بیش از ۱.۵ درجه سانتی‌‌گراد بوده است.

این نهاد آب‌و هوایی در گزارشی در ماه مه ۲۰۲۴ اعلام کرد، از زمان شروع ثبت دمای هوا، آوریل امسال اولین آوریلی است که در آن میانگین دمای جهانی بالای ۱۵ درجه به ثبت رسیده است.

کارلو بوئونتمپو، مدیر کوپرنیکوس، در این باره گفت: «افزایش تراکم گازهای گلخانه‌ای موجب پیشروی افزایش دمای جهانی به سمت سطوح رکوردی جدید خواهد شد.»

آوریل ۲۰۲۴ یازدهمین ماه متوالی بوده که گرم‌تر از تمام ماه‌های اندازه‌گیری‌شده در طول سال‌های قبل شناسایی شده است.

کشورهای جهان در کنفرانس جهانی آب و هوا در پاریس در سال ۲۰۱۵ توافق کردند که گرمایش زمین را تا حد امکان به ۱.۵ درجه محدود کنند. در این توافق، میانگین دما در یک دوره چند دهه‌ای مورد نظر بوده است.

به زعم کوپرنیکوس، عبور از ۱.۵ درجه گرمایش زمین برای یک سال به معنای نقض توافقنامه پاریس نیست، اما این افزایش دما نشان می‌دهد که نیاز برای اقدامات بلندپروازانه برای حفاظت از آب و هوا بیش از هر زمان دیگری است.

سرویس تغییرات آب و هوایی اتحادیه اروپا به طور منظم داده‌هایی را در مورد دمای سطح زمین، پوشش یخی دریاها و میزان بارش منتشر می‌کند. این یافته‌ها حاصل تحلیل‌های کامپیوتری است که میلیاردها داده، شامل اندازه‌گیری از ماهواره‌ها، کشتی‌ها، هواپیماها و ایستگاه‌های هواشناسی در سراسر جهان را شامل می‌شود. از سال ۱۹۵۰ بدین سو از این داده‌ها استفاده می‌شود و برخی از داده‌های پیشین نیز در دسترس هستند./ دویچه وله فارسی


🔰به مابپیوندید🔰
🌎 کانال جغرافیدانان ایران🌎
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

09 Dec, 16:43


ماسه سنگ ها که حاصل فرایند سنگ زایی یا دیاژنز رسوبات ماسه ای می باشند دارای انواع مختلفی به شرح زیر هستند.
۱.پسامیت: ماسه سنگ دارای میکا که کانی های میکا در درون بافت آن بدون جهت یافتگی است.
۲. ایتاکولومیت: ماسه سنگی که کانی های میکا در درون بافت آن دارای جهت یافتگی می باشند.
۳. الیوس: ماسه سنگ آهن دار که در محیط رسوبی کم ژرف ایجاد می شود.
۴. گریت: ماسه سنگ آرکوزی با اجزای زاویه دار
۵. مولاس: ماسه سنگ هایی که دیاژنز به خوبی بر روی رسوبات ماسه ای در حوضه های ژئوسنگینال انجام نگرفته است.
البته ماسه سنگ ها به انواع کوارتز آرنایت، آرکوز، ساب آرکوز، گری واک بر اساس درصد فراوانی کانی کوارتز، فلدسپات پتاسیم و اجزای سنگی و ذرات بسیار دانه ریز رسی طبقه بندی می شوند.
همچنین ماسه سنگ ها به لحاظ محیط رسوبی به محیط های ساحلی، رودخانه ای، بادی و دریاچه ای تعلق دارند.
بهترین راه شناخت محیط رسوبی تشکیل ماسه سنگ ها بررسی بافت و ترکیب کانی شناسی آنها به همراه ساختارهای رسوبی متنوع مانند: ریپل مارک ها و چینه بندی متقاطع و دانه بندی تدریجی و انواع فلوت مارک های مختلف می باشد.

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

09 Dec, 14:19


🔴 بشر با پمپاژ آب‌های زیرزمینی محور زمین را ۸۰ سانتی‌متر کج کرد

📌زمین هنگام چرخش در محور خود، مانند فرفره‌‌ای کج نوسان دارد (حدود ۵۰ سانتی‌متر تا ۱۵۲ سانتی‌متر در هر شش تا ۱۴ سال). به عبارت دیگر، توزیع آب روی سیاره ما بر توزیع جرم آن تاثیر می‌گذارد

♦️بررسی‌های جدید نشان می‌دهند که محور زمین به میزان ۳۱.۵ اینچ (۸۰ سانتی‌متر) کج شده است. به گفته دانشمندان، دلیل این موضوع احتمالا به فعالیت‌‌های انسانی مربوط است. محققان با اشاره به اینکه مقادیر زیادی آب از زیر زمین پمپاژ شده است می‌گویند این احتمال وجود دارد که بشر چرخش زمین را به میزان ۸۰ سانتی‌متر به سمت شرق تغییر داده باشد./ ایندیپندت فارسی

بیشتر بخوانید...


🔰به مابپیوندید🔰
🌎 کانال جغرافیدانان ایران🌎
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

09 Dec, 13:20


گذار به نگرش نوین در تدوین طرح‌ها و برنامه‌های توسعه شهری؛ چالش‌ها و راهکارها

👥 میهمانان
👤 دکتر غلامرضا کاظمیان(معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی)
👤 دکتر اسفندیار زبردست
👤دکتر جهانشاه پاکزاد
👤 مهندس بهرام فریور صدری
👤 مهندس سهراب مشهودی
👤 دکتر رضا احمدیان
👤 مهندس مسعود حمزه‌ای
👤 مهندس مهرناز عطاران
و ....

👥 با حضور اعضای محترم گروه
برنامه‌ریزی اجتماعی، شهری و توسعه ‌منطقه‌ای

🗣 دبیر نشست
👤 دکتر محمد شیخی

🗒زمان برگزاری
📅 روز سه‌شنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۳
۱۴:۰۰ تا ۱۷:۰۰

🏛محل برگزاری
🏢سالن شهید ارشاد دانشکده علوم‌ اجتماعی، خیابان شریعتی، نرسیده به میدان کتابی

🔖 حضور برای عموم آزاد و به شرکت‌کنندگان گواهی حضور اعطا خواهد شد.

📎لینک دسترسی بصورت مجازی:
https://meet.atu.ac.ir/join/297g6qzzrx
.



🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

09 Dec, 13:11


ژاپن یکی از کشورهایی است که از فناوری‌های نوآورانه برای تولید انرژی از منابع غیرمعمول استفاده می‌کند. در برخی نقاط، ژاپن از ارتعاشات ناشی از عبور خودروها و عابران پیاده برای تولید انرژی استفاده می‌کند. این فناوری به نام پیزوالکتریک شناخته می‌شود و از موادی استفاده می‌کند که با اعمال فشار یا ارتعاش، برق تولید می‌کنند.

در ایستگاه‌های شلوغی مانند ایستگاه شینجوکو در توکیو، کف‌پوش‌های تولیدکننده انرژی نصب شده‌اند که از فشار قدم‌های عابران، برق تولید می‌کنند‌.

همچنین در بعضی از جاده‌های ژاپن، حسگرهای پیزوالکتریک زیر آسفالت نصب شده‌اند که انرژی ناشی از ارتعاش خودروهای عبوری را به برق تبدیل می‌کنند.

این فناوری همچنان در حال توسعه است، اما ژاپن با خلاقیت خود نشان داده که می‌توان از منابع غیرمعمول برای تولید انرژی پایدار بهره گرفت./ سایت بیگ بنگ


🔰به مابپیوندید🔰
🌎 کانال جغرافیدانان ایران🌎
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

09 Dec, 11:46


درصد باسوادیِ زنان در کشورهای آسیایی


🔰به مابپیوندید🔰
🌎 کانال جغرافیدانان ایران🌎
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

09 Dec, 11:35


رودخانه‌ای زیر رودخانه آمازون
Hamza River
زبان فارسی ++


🔰به مابپیوندید🔰
🌎 کانال جغرافیدانان ایران🌎
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

09 Dec, 11:33


بزرگترین سد جهان

🔸سد سه دهانه واقع در چین بر روی رود یانگ تسه عظیم ترین سازه بتنی جهان محسوب می شود، نیروگاه برق آبی ساخته شده در این سد، بزرگ ترین نیروگاه جهان (در بین همهٔ انواع نیروگاه ها) است و از نظر تولید برق از سد ایتایپو پیشی گرفته است.
 
🔸 کار ساخت بدنهٔ این سد، در سال 2006 به پایان رسید، ولی تکمیل سد و تأسیسات نیروگاه برق آبی آن در 4 ژوئیه 2012 با نصب آخرین توربین به پایان رسید.

🔸در سال 2014 میلادی نیروگاه برق آبی این سد با تولید 98٫8 تراوات ساعت انرژی از نظر میزان انرژی تولیدی در سال به رتبه اول جهان دست یافت. این در حالی است که تولید انرژی سالانه سد ایتایپو 87٫8 تراوات ساعت در سال 2014 بود.


🔰به مابپیوندید🔰
🌎 کانال جغرافیدانان ایران🌎
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

09 Dec, 11:32


🔵 هدف کمی جمعی جدید (NCQG) در تأمین مالی اقلیمی چیست؟

هدف کمی جمعی جدید در تأمین مالی اقلیمی (New Collective Quantified Goal on Climate Finance) به‌عنوان یک چارچوب مالی جهانی طراحی شده‌است که در نشست COP29 برای حمایت از کشورهای در حال توسعه تصویب شد.

این هدف بر مبنای تعهدات قبلی کشورهای توسعه‌یافته در قالب توافق پاریس شکل گرفته‌است و هدف آن افزایش کمک‌های مالی برای مقابله با تغییرات اقلیمی، گذار به انرژی‌های پاک و کاهش تأثیرات مخرب ناشی از تغییرات اقلیمی است. بر اساس این هدف، کشورهای ثروتمند متعهد شده‌اند سالانه حداقل ۳۰۰ میلیارد دلار تا سال ۲۰۳۵ به کشورهای در حال توسعه اختصاص دهند.

🔸محورهای کلیدی هدف مالی جدید
این هدف بر سه محور اصلی متمرکز است:

🔸تسهیل گذار به انرژی‌های پاک: بودجه تخصیص‌یافته برای حمایت از پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر، کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی و ایجاد زیرساخت‌های پایدار در کشورهای در حال توسعه استفاده خواهد شد.

🔸سازگاری با تغییرات اقلیمی: بخشی از منابع مالی برای کمک به کشورها در افزایش سازگاری و تاب‌آوری در برابر تغییرات اقلیمی از طریق توسعه کشاورزی پایدار، مدیریت منابع آبی و برنامه‌های شهری اختصاص می‌یابد.

🔸جبران خسارات و زیان‌ها: هدف دیگر این بودجه، جبران خسارات ناشی از بلایای اقلیمی مانند سیل، طوفان و خشکسالی در کشورهای آسیب‌پذیر است.

🔸نقاط قوت هدف جدید مالی
یکی از نکات مثبت این هدف، شفافیت بیشتر در نحوه گزارش‌دهی و نظارت بر تعهدات مالی است. کشورهای عضو توافق کرده‌اند سیستم‌های نظارتی دقیق‌تری برای پایش تعهدات و هزینه‌کردها ایجاد کنند. این شفافیت به کشورهای در حال توسعه کمک می‌کند تا از تخصیص درست منابع مالی اطمینان حاصل کنند. علاوه بر این، مشارکت نهادهای مالی بین‌المللی مانند بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول، ظرفیت مالی برای اجرای پروژه‌های اقلیمی را افزایش خواهد داد. همچنین، گسترش مشارکت داوطلبانه کشورهای در حال توسعه، مانند چین، از نکات قابل‌توجه این هدف است.

🔸چالش‌ها و نقاط ضعف
با وجود مزایای هدف جدید، چالش‌های زیادی پیش روی آن قرار دارد. اولین چالش، ناکافی بودن مبلغ ۳۰۰ میلیارد دلار سالانه در مقایسه با نیاز واقعی کشورهای در حال توسعه است که به حدود ۱ تریلیون دلار سالانه می‌رسد. علاوه بر این، تجربه گذشته نشان داده که بسیاری از تعهدات مالی کشورهای ثروتمند به‌طور کامل محقق نشده است. نبود تعهدات مشخص برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و حذف سوخت‌های فسیلی از دیگر ضعف‌های این هدف است. اگرچه این هدف یک گام رو به جلو محسوب می‌شود، اما برای تأثیرگذاری واقعی، نیاز به تعهدات قوی‌تر و اجرای دقیق‌تری دارد.

نویسنده: محمودرضا مومنی

🔸منبع: کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا

🔰به مابپیوندید🔰
🌎 کانال جغرافیدانان ایران🌎
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

09 Dec, 08:33


🌍 هورالعظیم زیر چکمه‌های نفت؛ طبیعت یا طمع؟!

🔹تالاب هورالعظیم، با وسعت 360 هزار هکتار( ۱۱۸هزار هکتار بخش ایرانی)، یکی از بزرگ‌ترین زیست‌بوم‌های ایران است که نقش حیاتی در زندگی گونه‌های جانوری و مردم محلی دارد. اما این گنجینه ارزشمند اکنون در معرض نابودی قرار گرفته است و فعالیت‌های نفتی یکی از اصلی‌ترین عوامل آن است. 

⁉️ نفت یا طبیعت؟
تصمیم‌گیری سرنوشت‌ساز برای زیست‌بوم ایران
شرکت‌های نفتی بدون هماهنگی با محیط زیست، اقدام به حفاری در بخش‌های امن تالاب کرده‌اند. خشکاندن زون‌های امن برای حفر چاه‌های جدید، اکوسیستم تالاب را نابود و کیفیت آب را کاهش داده است. آیا توسعه نفتی باید به قیمت نابودی این میراث طبیعی تمام شود؟ 


‼️خشکاندن تالاب به بهای طلای سیاه!

پیامدهای این اقدامات ویرانگر شامل افزایش گردوغبار ، از بین رفتن زیستگاه‌های طبیعی و تهدید سلامت جوامع محلی است. آیا سود اقتصادی نفت ارزش نابودی محیط زیست را دارد؟ 

‼️پیامدهای ویرانگر؛ از گردوغبار تا مهاجرت  اجباری!

خشکاندن تالاب موجب مهاجرت مردم محلی به‌دلیل ازدست‌دادن معیشت و مشکلات اجتماعی گسترده شده است. تالابی که می‌توانست آینده‌ای برای فرزندانمان باشد، در حال تبدیل شدن به یک کانون بحران است. 

🔸 آینده هورالعظیم؛ همزیستی پایدار یا نابودی؟!

تالاب هورالعظیم فقط یک زیستگاه نیست؛ اینجا آینده ماست! اگر نفت بخشی از درآمدش را برای احیای تالاب صرف کند، می‌توانیم از این گنجینه ارزشمند محافظت کنیم. بیایید امروز برای فردای بهتر
دست‌به‌کار شویم!

🏫انجمن علمی گروه علوم مهندسی محیط زیست / دانشگاه تهران

نویسنده: مهشید اسکندری


🔰به مابپیوندید🔰
🌎 کانال جغرافیدانان ایران🌎
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

09 Dec, 08:27


آموزش زبان برنامه نویسی پایتون (Python)

بخش شانزدهم: آشنایی با دیکشنری (Dictionary)

مدرس:
دکتر مهدی سعادتی


🔰به مابپیوندید🔰
🌎 کانال جغرافیدانان ایران🌎
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

09 Dec, 08:26


آموزش زبان برنامه نویسی پایتون (Python)

بخش پانزدهم: آشنایی با مجموعه (Set)
مدرس:
دکتر مهدی سعادتی


🔰به مابپیوندید🔰
🌎 کانال جغرافیدانان ایران🌎
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

09 Dec, 07:37


🟢 ۲۱امین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه برنامه‌ریزی و توسعه روستایی توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی برگزار می‌گردد.

📌 *نقش‌آفرینی سرمايه اجتماعی در فرايند توسعه نواحی روستايی*

‼️ زمان: چهارشنبه ۲۱ آذرماه ۱۴۰۳؛ ساعت ۱۴:۰۰ الی ۱۶:۰۰

🔽 سخنرانان:
▫️دکتر سید مهدی مجتهدی، مدیر عامل انجمن دامون و هماهنگ‌کننده کارگروه حفاظت مشارکتی کرسی آموزش محیط‌زیست یونسکو، دانشگاه پیام‌نور تهران
▫️دکتر رضا صفری شالی، دانشیار گروه آموزشی جامعه‌شناسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه خوارزمی
▫️دکتر مریم طهماسبی، مدیر دفتر توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری، موسسه آموزش و ترویج کشاورزی

🔸 شرکت در این وبینار برای عموم آزاد است و گواهی حضور به شرکت‌کنندگان اعطا خواهد شد.

🌐 ثبت‌نام در نشست:
https://eseminar.tv/wb149574 

🌐 اطلاعات بیشتر:
https://ndri.ac.ir/rural-development-meetings-21


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

09 Dec, 07:35


🎥 آماری بغرنج از میزان بارش‌ها در سال جاری: عقب ماندگی ۲۳ درصدی معادل یک پنجم کمتر از همیشه!

👤سخنگوی صنعت آب: یک سوم متوسط بارش جهانی را در ایران شاهد هستیم.


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

30 Nov, 09:23


نقشه ی موقعیت جغرافیایی شبه جزیره ی ریکیانس در ایسلند🇮🇸🌋

نزدیک به 500 آتشفشان فعال امروزه شناخته شده است. انتشار این آتشفشان‌ها بطور دلخواه و اتفاقی نیست. دو سوم 2/3 این آتشفشانها‌ در اطراف اقیانوس آرام پخش شده اند و بقیه ی آتشفشان‌ها در امتداد صفحات تکتونیکی و زمین ساختی قرار دارند.
آتشفشان‌ها نه تنها در خشکیها بلکه در سراسر بستر اقیانوسها فعالیت دارند. در واقع تمام بستر اقیانوسها از سنگهای بازالتی‌ (از نوع سنگهای آذرین بیرونی) ناشی از فعالیتهای آتشفشانی ساخته شده اند.
مقدار کانی سیلیس(SiO2) موجود در گدازه ها، نوع فوران آنها( انفجاری یا آرام) را مشخص می کند. هرچه قدر سیلیس در ماگما‌ بیشتر باشد گرانروی یا Viscosity آن بیشتر، و آتشفشان از نوع انفجاری خواهد بود مانند آتشفشان‌های تیپ پله ای و استرومبولی، که 65% سیلیس موجود در گدازه های اسیدی آن، دارای ویسکوزیته ی بالایی دارد و ترکیبی از سنگهای ریولیت یا آندزیتی‌ و تراکیت است.
برعکس گدازه های بازالتی‌ که 52% سیلیس دارد بسیار سیال تر، روانتر و آزادانه تر به صورت روانه های طولی یا سفره های وسیع جریان می یابند و در پهنه هائی هموار و سطحی وسیع گسترده می شوند.
ایسلند ۳۳ سیستم آتشفشانی فعال دارد و روی «تیغه میانی اقیانوس اطلس شمالی»، مرز میان دو صفحه تکتونیکی واگرا، قرار گرفته است( صفحات تکتونیکی که از همدیگر دور می شوند)
آتشفشاهایی‌ که در ایسلند روی می دهند از نوع هاوایی و آرام است که کاملا در این فیلم مشهود است و به روشنی جریان ماگما در سطح وسیعی از منطقه ی جغرافیایی همانند رودخانه ی که وحشی و طغیانی است، آرام در جریان است.
قسمت اعظم گازهای خروجی، آتشفشانها‌ را بخار آب تشکیل می دهد ولی گازهای دیگری مثل)
دی اکسیدکربن، دی اکسید گوگرد، هلیم، کلروفلوئور نیز از آتشفشانها‌ خارج می شود که به سهم خود اثرات زیادی در مباحث گرمایش جهانی و تغییر اقلیم کره زمین دارند. 🌎🌍🌏

🕹️🇮🇸
✍🏻🌋Parisa Safaripour



👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

30 Nov, 09:19


مسافران یک شرکت هواپیمایی ایزی‌جت EasyJet Airline یکی از بزرگترین ایرلاین‌های ارزان ‌قیمت (Low-cost) اکونومیEconomy بریتانیایی است.
این ویدیو را هنگام عبور بر فراز آتشفشانی در شبه‌ جزیره ریکیانس ثبت کرده‌اند. در این ویدیو گدازه‌های سوزان و دود غلیظی که از این آتشفشان فوران می‌کند دیده می‌شود.
مسافر که محو تماشای زیبایی آن لحضه‌ شده بود نوشت:

My life has reached its climax. Nothing beats this. The volcano erupted last night in Iceland 🇮🇸

👨‍✈️The captain's speech to the passengers about keeping calm when they see the volcano 🌋
ladies and gentleman,
I Know the volcano must be exeiting For you, but please remain seated with your Seatbelt securely Fastende as your health and safety is a priority in this Case.
ThanK you

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

30 Nov, 08:23


🟢 ۲۰امین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه برنامه‌ریزی و توسعه روستایی توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی برگزار می‌گردد.

🔴 *درس آموخته‌های اجرای برنامه‌های توسعه در نواحی روستایی*

✔️ زمان: چهارشنبه ۱۴ آذرماه ۱۴۰۳؛ ساعت ۱۴:۰۰ الی ۱۶:۰۰

🔼 سخنرانان:

▫️دکتر مسعود پناهی مدیرعامل و نایب رئیس هیئت‌مدیره موسسه توانمندسازی اقتصادی بنیاد علوی
▫️مهندس علی اسدی مدیر اداره کل آبخیزداری و مراتع استان خراسان شمالی
▫️دکتر حبیب جباری معاون امور آمایش سرزمین و توسعه منطقه‌ای سازمان برنامه‌ و بودجه کشور

✔️ شرکت در این وبینار برای عموم آزاد است و گواهی حضور به شرکت‌کنندگان اعطا خواهد شد.

✔️ ثبت‌نام نشست:
https://eseminar.tv/wb149070

🌐 کسب اطلاعات بیشتر:
https://ndri.ac.ir/rural-development-meetings-20



🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

30 Nov, 08:21


گزارش علمی از وضعیت مورفولوژی رودخانه بابلرود
۱۰/۹/۱۴۰۳

جدیدترین مستندهای علمی را در این کانال تماشا نمایید.

جدیدترین اخبار مخاطرات زمین شناسی و بلایای طبیعی را در این کانال دنبال کنید

کتاب های مرجع زمین شناسی و معدن را در این کانال دانلود کنید.

https://t.me/emriran

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

30 Nov, 08:20


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

30 Nov, 08:18


جواب فعالیت های درس جغرافیا پایه دوازدهم انسانی

▶️ کل کتاب درسی


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

30 Nov, 05:07


وضعیت مورفولوژی دهانه و کانال رودخانه شازده واقع در شرق بندر بابلسر
۱۴۰۳/۹/۹

تغییرات خاصی نسبت به ماه قبل صورت نگرفته است و تنها خط ساحل دریای خزر در حال عقب نشینی است.
روند عقب نشینی فصلی خط ساحل دریای خزر از انتهای ماه آگوست آغاز شده و تا آغاز ماه ژانویه ادامه خواهد داشت.
در حال حاضر که در انتهای ماه نوامبر هستیم. بخش شمالی دریای خزر کاملا زیر پوشش یخ است و دمای آب کاهش قابل توجه و محسوسی یافته است.
در محل دهانه رودخانه شازده برخورد جریان آب شیرین و لب شور سبب تلاطم شدید شده و اثر این فرایند طبیعی سبب آشفتگی در نحوه توزیع ذرات رسوبی و ترکیب رسوبات رودخانه ای و ساحلی با یکدیگر می شود که شامل: ماسه های حاوی سیلت و ذرات رسی است و حالت اسفنجی دارند و اگر فردی بر روی آنها راه برود احتمال فروروی درون رسوبات بسیار زیاد است.

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

30 Nov, 04:49


پرسش ژئومورفولوژی ساحلی
به نظر شما چه تفاوتی بین سواحل صخره ای خلیج فارس و دریای عمان به لحاظ خاستگاه و منشا زمین شناسی آنها وجود دارد؟ و با توجه به جنس سنگ شناسی صخره های ساحلی کدام یک از آنها در مقابل عوامل فرساینده محیطی دارای آسیب پذیری بیشتری می باشند؟ و در طبیعت کدام یک از این سواحل بیشترین عارضه های فرسایشی را دارند؟

جدیدترین مستندهای علمی را در این کانال تماشا نمایید.

جدیدترین اخبار مخاطرات زمین شناسی و بلایای طبیعی را در این کانال دنبال کنید

کتاب های مرجع زمین شناسی و معدن را در این کانال دانلود کنید.

https://t.me/emriran

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

30 Nov, 04:11


محققان موسسه‌ی هوا فضای اشتوتگارت طی آزمایشات‌شان بر روی آب به این‌ نتیجه رسیده‌اند که آب حافظه دارد و پیام‌های مثبت و منفی روی آن تاثیر دارد.
با کردار و گفتار نیک انرژی مثبت را جایگزین انرژی منفی کنیم.🌹


🔰به مابپیوندید🔰
🌎 کانال جغرافیدانان ایران🌎
👇👇👇
🆔
@Geographers_Iranian
🆔
@Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

30 Nov, 04:05


ابرهای حلقوی، زمانی تشکیل می‌شوند که دمای جریان هوای موج‌شکل در کمترین مقدار است. شکل ابر حلقوی را می توان به بشقاب پرنده تشبیه کرد. ابر حلقوی که نام لاتین آن Altocumulus lenticularis است، در ارتفاعات بین 2000 متر تا 5000 متر تشکیل می شود.


🔰به مابپیوندید🔰
🌎 کانال جغرافیدانان ایران🌎
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

30 Nov, 04:00


زیبایی ببینیم ، سواحل کوشکنار هرمزگان


🔰به مابپیوندید🔰
🌎 کانال جغرافیدانان ایران🌎
👇👇👇
🆔
@Geographers_Iranian
🆔
@Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

30 Nov, 03:56


🔵 پدیده لا نینا در زمستان امسال چه پیامدهایی برای آب‌وهوای اروپا دارد؟

پدیده لا نینا باعث کاهش دمای آب و هوا در ناحیه استوایی اقیانوس آرام می‌شود، اما مانند ال نینو، می‌تواند شرایط آب‌وهوایی شدید در سراسر جهان ایجاد کند.

طبق گزارش مرکز پیش‌بینی آب‌و‌هوای اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا، «ان‌او‌ای‌ای»، احتمال وقوع پدیده لا نینا در پاییز حدود ۶۰ درصد است و احتمالاً تا مارس ادامه خواهد داشت.

هر دو پدیده لا نینا و ال نینو می‌توانند تأثیرات بزرگی بر شرایط آب‌وهوایی جهانی از جمله در اروپا داشته باشند، هرچند این تأثیرات بر اساس مناطق جغرافیایی و شرایط محلی متفاوت است. این موضوع پیش‌بینی دقیق پیامدهای آن‌ها بر آسمان اروپا را دشوار می‌کند.

پدیده لا نینا در زمستان امسال چه تأثیری بر اروپا دارد؟

در اوایل ماه جاری، کارشناسان سازمان جهانی هواشناسی اعلام کردند که احتمال وقوع پدیده لا نینا بین اکتبر و فوریه بالاست.

به گفته دانشمندان، احتمالاً زمستان امسال تحت تأثیر پدیده لا نینا خواهد بود که شدت آن ضعیف تا متوسط پیش‌بینی می‌شود و ممکن است در اوایل سال ۲۰۲۵ پایان یابد.

لا نینا غالبا در اروپای غربی باعث کاهش دما نسبت به حد معمول می‌شود. کارشناسان پیش‌بینی وضعیت هوا انتظار دارند که با نزدیک شدن به ماه‌های نوامبر و دسامبر، دما در این قاره کاهش یابد.

لا نینا همچنین تمایل به ایجاد شرایط آب‌وهوایی مرطوب‌تر و سردتر در کوه‌های آلپ دارد، که می‌تواند منجر به بارش برف بیشتر و سنگین‌تر شود. این شرایط ممکن است برای بسیاری از پیست‌های اسکی که از کمبود برف رنج می‌بردند، خوشحال‌کننده باشد.

اوایل اکتبر، بخش‌هایی از اروپای غربی و مرکزی تحت تأثیر چندین طوفان از اقیانوس اطلس قرار گرفتند.

فرانسه، بریتانیا و کشورهای اسکاندیناوی احتمالاً در اکتبر سردترین مناطق اروپا خواهند بود و پیش‌بینی می‌شود که دما در زمستان امسال نسبت به سال گذشته پایین‌تر باشد.

پدیده لا نینا چیست و هر چند وقت یک‌بار رخ می‌دهد؟

لا نینا یک پدیده اقیانوسی-اتمسفری است که طی آن آب‌های مرکزی و شرقی استوایی اقیانوس آرام سردتر از حالت معمول می‌شوند. این پدیده تقریباً برعکس ال نینو است که باعث گرم‌تر شدن این مناطق می‌شود. لا نینا معمولاً هر سه تا هفت سال رخ می‌دهد و اثراتی مانند تغییرات شدید آب و هوایی در سراسر جهان به همراه دارد.

نام‌های لا نینا و ال نینو برگرفته از زبان اسپانیایی است؛ در این زبان «لا نینیا» به معنی «دختر» و «ال نینیو» به معنی «پسر» است.

علت شکل‌گیری لا نینا بادهای قوی هستند که آب‌های گرم را به سمت غرب می‌رانند و آب‌های سرد را از عمق اقیانوس به سطح می‌آورند. نتیجه آن کاهش دمای اقیانوس‌ها نسبت به حد معمول در شرق اقیانوس آرام است که «رودباد» یا «جریان جتی» را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

رودباد لایه نازکی از هواست که از غرب به شرق در اطراف جهان می‌چرخد و به سمت شمال رانده می‌شود. این جریان بالای اقیانوس قرار دارد و سطح رطوبت آن می‌تواند بارش‌ها را افزایش داده و مسیر طوفان‌ها را تحت تأثیر قرار دهد.

الگوها پیش‌بینی‌ناپذیرتر شده‌اند

در حالی که برخی محققان معتقدند که ارتباط بین تغییرات اقلیمی و پدیده‌های لا نینا و ال نینو هنوز به وضوح اثبات نشده است، اما مسلم است که تغییرات اقلیمی وقوع پدیده‌های ناگهانی آب‌وهوایی را در مقیاس جهانی تشدید می‌کند.

در سال‌های اخیر، الگوهای بارش از میانگین‌های تاریخی و الگوهای معمول فاصله گرفته‌اند و پیش‌بینی‌ناپذیرتر شده‌اند.

بر پایه گزارشی از کارشناسان هیئت بین‌دولتی تغییر اقلیم (آی‌پی‌سی‌سی)، افزایش گازهای گلخانه‌ای ناشی از سوخت‌های فسیلی نیز فراوانی و شدت پدیده‌های آب‌وهوایی ناگهانی را افزایش داده است.

به گفته پائول روندی، اقلیم‌شناس، الگوریتم‌ها در تشخیص تفاوت بین نوسانات معمول ال نینو و لا نینا و تأثیر گرمایش جهانی بر اقیانوس‌ها و جو مشکل دارند.

او به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: «نمی‌توانم بگویم که تغییرات اقلیمی باعث تکرار بیشتر ال نینو نمی‌شود. ممکن است چندین دوره لا نینا رخ دهد و شاید در ۴۰ یا ۵۰ سال آینده شاهد معکوس شدن این روند باشیم.»

https://www.euronews.com/green/2024/10/17/a-la-nina-event-is-likely-coming-to-europe-what-does-it-mean-for-weather-this-winter#:~:text=In%20general%2C%20La%20Ni%C3%B1a%20brings,more%20frequent%20and%20heavier%20snowfall

👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

22 Nov, 14:05


🔲 #یک‌صدم‌ثانیه
از @COP29_AZ هیچ خبر امیدبخشی به گوش نمی‌رسد. چون گفتمان چپ سالهاست فضای برنامه ریزیها و نشست‌های اقلیمی را اشغال کرده و آنچه که در اصل باید یک موضوع فنی- اقتصادی باشد به یک موضوع سیاسی- ایدئولوژیک تبدیل شده است. چپها محیطزیست را تحت تجاوز قرار داده‌اند برای بازسازی اردوگاه ویرانشان. سیاست‌بازان در باکو دارند شلتاق می‌کنند. اما مثل همه سالهای قبل این هم هیاهو برای هیچ است و در نهایت بازار است که باید راه تعدیل گرمایش جهانی و انطباق اقلیمی را پیدا کند.
@nasserkaramii

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

22 Nov, 12:50


با سلام
به این فرمی که رودخانه ایجاد می‌کند اشکال فراکتالی میگویند. ما این فرم ها رو تو پدیده های دیگری که اصلا با زمین شناسی مرتبط نیستن هم میبینیم مانند رعد و برق و درختان.
سوالی که هست این که چرا رودخانه از نظر زمین شناسی به این فرم در میاد
و اگر بخواهیم تشابه آن رو با سایر پدیده ها در نظر بگیریم چه جواب دیگری میشه بهش داد

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

22 Nov, 12:50


درود بر شما
ساختار درختچه ای در رسوبات گراولی و آواری معمولا شکل می گیرد و نحوه ایجاد آن به لحاظ زمین شناسی بستگی به اندازه دانه های رسوبی، نحوه توزیع ذرات رسوبی یا جورشدگی دانه ها، خواص فیزیکی رسوبات نظیر: تخلخل و نفوذپذیری و رطوبت نسبی و اشباعیت آب در درون روزنه ها بستگی دارد. معمولا اشکال درختچه ای در رسوبات با جورشدگی مناسب با حالت منظم تری شکل می گیرد و میزان آب موجود در رسوبات نقش بسیار مهمی در مقابل عوامل فرساینده دارد.‌ بنابراین با افزایش ضریب عدم یکنواختی دانه ها و میزان رطوبت نسبی رسوبات اشکال منظم درختچه ای به حالت نامنظم در آمده و گاهی به شکل درختچه های منشعب موازی در می آید.

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

22 Nov, 12:48


آفلاتوکسین یک سم قارچی طبیعی است که ذرت، بادام زمینی، پسته و… را آلوده می‌کند. بیش از ۲۰ گونه آفلاتوکسین وجود دارد اما چهار گونه‌ی اصلی آن شامل G۱، B۲، B۱ و G۲ هستند.

آن‌چه باید درباره‌ی آفلاتوکسین پسته بدانید
پسته به عنوان بستری مناسب برای رشد گونه‌های متعدد کپک‌ها شناخته شده است و آفلاتوکسین‌ها نیز گروهی از سمی‌ترین و سرطان زا ترین ترکیبات شناخته شده هستند.

آفلاتوکسین‌ها به دلیل تأثیرات مختلف بیوشیمیایی (اثرگذاری روی متابولیسم انرژی، متابولیسم کربوهیدرات‌ها و چربی و سنتز پروتئین و اسید نوکلئیک) و بیولوژیکی (سرطان زایی، جهش زایی، ایجاد مسمومیت‌های کلیوی و کبدی و تضعیف کنندگی سیستم ایمنی) اهمیت دارد.
آفلاتوکسین ترکیبی جهش زا است و سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند همچنین این سم در موجودات خون گرم مسمومیت حاد و مزمن ایجاد می‌کند.

آلودگی میوه‌های پسته به قارچ‌های تولید کننده‌ی این توکسین از باغ‌ها شروع شده و پس از برداشت در موقع درجه بندی پسته‌ها با آب، میزان آلودگی به طور چشمگیری افزایش می‌یابد.

از بین بردن آلودگی آفلاتوکسینی در مرحله‌ی پس از برداشت تاکنون به شیوه‌ها و روش‌های مختلف فیزیکی، شیمیایی و یا بیولوژیکی از جمله غیرفعال سازی فیزیکی یا شیمیایی آفلاتوکسین‌ها انجام گرفته است. برنامه‌های پیشگیری از آلودگی پسته‌ها به آفلاتوکسین باید در مراحل مختلف برداشت، بعد از برداشت، خشک کردن، نگهداری بعد از خشک کردن، فرآوری، انبارداری، انتقال و فروش اعمال شود، با این همه پیشگیری از آلودگی پیش از برداشت مانند مبارزه با حشرات در طول دوره‌ی رشد، عدم کشت ارقام زودخندان یا زود شکاف و به کارگیری روش‌های به نژادی، احتمالاً بهترین و متداول ترین راهبرد کنترل آفلاتوکسین به شمار می آید.
در ایران پسته‌های زود خندان به عنوان عامل اصلی آلودگی آفلاتوکسین شناخته شده‌اند.‌

در کالیفرنیا وجود آفلاتوکسین در پسته‌هایی که دیر برداشت می‌شوند گزارش شده و در مورد پسته‌هایی که به موقع برداشت می‌شوند و در پوست رویی آن‌ها ترکیدگی وجود ندارد، آلودگی به آفلاتوکسین یافت نمی‌شود.

براساس منابع موجود، در کالیفرنیا ایجاد شکاف در پوست رویی میوه‌ی پسته بعد از مرحله‌ی رسیدن میوه شیوع ندارد و این موضوع به خاطر شرایط آب و هوایی، رقم پسته و نحوه‌ی مدیریت باغ می باشد. اما در ایران پیدایش ترکیدگی‌های متعدد در پوست رویی میوه و به دنبال آن شکاف و پاره پاره شدن پوست نرم بعد از مرحله‌ی رسیدن میوه بسیار متداول است.

بنابراین بهترین و مؤثرترین روش در تولید محصول پسته‌ای سالم و عاری از هر گونه آلودگی، رعایت اصول فنی و توصیه‌های بهداشتی در کلیه‌ی مراحل تولید است.

عواملی از جمله پدیده‌ی زودخندانی پسته، انبارکردن پوست نرم پسته در باغات، قرار گرفتن شاخه‌های درختان پسته همراه با محصول در آب آبیاری، عوامل برداشت از جمله مخلوط شدن پسته‌های ریخته شده روی زمین با پسته‌های سالم. حمل و نقل و عملیات پس از برداشت، احتمال تأخیر در پوست گیری و فرآوری پسته، عدم رعایت نکات مهم فرآوری پسته و انبارداری پسته، همگی در تولید افلاتوکسین مؤثر هستند.

راه‌های تولید آفلاتوکسین پسته
فراوانی اسپور قارچ مولد آفلاتوکسین در فضا و فراهم بودن شرایط مناسب رشد و توسعه‌ی آن یعنی ماده‌ی غذایی، حرارت و رطوبت امکان گسترش آلودگی را به تمامی مراحل داشت، برداشت، فرآوری و انبارداری پسته ایجاد نموده است.

https://t.me/babolsoillab

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

22 Nov, 10:15


عنوان: آموزش کار با مدل بیلدر در ArcGIS ( مقدماتی ـ ۱) 👆

#آموزش #جی_آی_اس #مدل_بیلدر 
#ArcGIS
#GIS


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

22 Nov, 10:13


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

22 Nov, 10:12


پاورپوینت درس ۵ جغرافیا۲

🔸پایه یازدهم انسانی

🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

22 Nov, 03:49


تالابی، ساحلی با رسوبات شیلی و ماسه سنگی گردید که مجموعه آن را سازند شمشک می نامند و خاستگاه زغال سنگ های البرز مرکزی به این سازند اختصاص دارد.
طی بازدیدی که از رسوبات تبخیری تریاس فوقانی و ژوراسیک زیرین در منطقه جاده بلده داشتم نشانه های این پسروی گسترده اقیانوس نئوتتیس را در شمال فلات ایران یافتم که حاوی ذخائر معدنی گچ و اکسید آهن بود. در تصاویر پیوست به خوبی می توانید تکرار واحدهای رسوبی تبخیری را در توالی رسوبات منطقه مشاهده کنید. تغییر رخساره کربناته به محیط سبخا و پس از آن به تالاب اتفاق جالب توجه زمین شناسی است که در شمال فلات ایران با تولد اقیانوس تتیس در بخش شمالی زاگرس مرتفع و گوهزایی سیمیرین رخ داده است.

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

22 Nov, 03:49


اسرار زمین شناسی فلات ایران
پس از کوهزایی واریسکین و برخورد صفحات قاره ای متعدد به یکدیگر و تشکیل ابر قاره پانگه آ در انتهای پالئوزوییک، بزرگترین انقراض جانداران در دوره پرمین فوقانی رخ داد و بسیاری از نرم تنان و روزن داران که در دریاهای کم ژرف آن زمان زندگی می کردند نابود شدند. با آغاز دوران دوم و شروع دوره تریاس آهک های ورمیکوله یا کرم دار در دریاهای تازه تشکیل شده نهشت یافت و پس از آن رسوبات یکپارچه دولومیتی تا انتهای این دوره رسوبگذاری شد. اما در تریاس فوقانی و در مرز بین دوره مزبور و ژوراسیک که مقارن با ظهور دایناسورها در دستجات گسترده بود. حرکات کوهزایی سیمیرین سبب خشک زایی گسترده دریا در البرز گردید و محیط های سبخا با رسوبات گچ و اکسید آهن در سطح وسیعی بخش شمال اقیانوس تازه تشکیل شده تتیس را فرا گرفت. با حاکمیت آب و هوای گرم حاره ای و خشک شدن دریاها جانداران زیادی از بین رفتند اما پس از مدتی یعنی در آغاز ژوراسیک دریای کم ژرفی با آب و هوای گرم و مرطوب جایگزین شرایط قبلی شد و مرداب های ساحلی گسترده ای ایجاد گردید که زمینه تولید زغال سنگ در البرز مرکزی شد. تناوب پیشروی و پسروی دریا موجب تکرار سکانس رسوبی

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

22 Nov, 03:29


https://youtu.be/d9Q-eDZndPs?si=2N-flWUWHsx6ilL8

چرخه سنگ ها و طبقه بندی آنها

جدیدترین مستندهای علمی را در این کانال تماشا نمایید.

جدیدترین اخبار مخاطرات زمین شناسی و بلایای طبیعی را در این کانال دنبال کنید

کتاب های مرجع زمین شناسی و معدن را در این کانال دانلود کنید.

https://t.me/emriran

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

22 Nov, 03:28


https://youtu.be/blRu2oBIYLA?si=5DKlmQ0B3BnM_fdV

ساختار بودیناژ و تمرکز طلا


جدیدترین مستندهای علمی را در این کانال تماشا نمایید.

جدیدترین اخبار مخاطرات زمین شناسی و بلایای طبیعی را در این کانال دنبال کنید

کتاب های مرجع زمین شناسی و معدن را در این کانال دانلود کنید.

https://t.me/emriran

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

22 Nov, 02:31


📢 فراخوان مقاله ششمین همایش ملی جنگل ایران

ششمین همایش ملی جنگل ایران روز سه شنبه، 4 دی، 1403 توسط انجمن جنگلبانی ایران در شهر کرج برگزار می شود.

دانشجویان علاقه مند می توانند جهت ارسال مقالات خود حداکثر تا 10 آذر ماه با توجه به محورهای این دوره همایش اقدام نمایند

علاقه مندان می توانند جهت دریافت اطلاعات تکمیلی به پایگاه اطلاع رسانی همایش مراجعه و یا با دبیرخانه آن ارتباط برقرار نمایند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر به صفحه همایش مراجعه فرمایید:
🔗 مشاهده صفحه همایش



🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

22 Nov, 02:31


📢 فراخوان مقاله اولین کنفرانس بین المللی کامپیوتر، برق، مکانیک و علوم مهندسی

اولین کنفرانس بین المللی کامپیوتر، برق، مکانیک و علوم مهندسی روز پنجشنبه، 20 دی، 1403 توسط دبيرخانه دائمي كنفرانس برگزار می شود.

دانشجویان علاقه مند می توانند جهت ارسال مقالات خود حداکثر تا 3 آذر ماه با توجه به محورهای این دوره همایش اقدام نمایند

علاقه مندان می توانند جهت دریافت اطلاعات تکمیلی به پایگاه اطلاع رسانی همایش مراجعه و یا با دبیرخانه آن ارتباط برقرار نمایند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر به صفحه همایش مراجعه فرمایید:
🔗 مشاهده صفحه همایش



🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

22 Nov, 02:29


📢 فراخوان مقاله اولین کنفرانس بین المللی مطالعات نوین در روانشناسی، علوم تربیتی، علوم اجتماعی و آموزش و پرورش

اولین کنفرانس بین المللی مطالعات نوین در روانشناسی، علوم تربیتی، علوم اجتماعی و آموزش و پرورش روز چهارشنبه، 14 آذر، 1403 توسط همایش آروین البرز در شهر تهران برگزار می شود.

دانشجویان علاقه مند می توانند جهت ارسال مقالات خود حداکثر تا 10 آذر ماه با توجه به محورهای این دوره همایش اقدام نمایند

علاقه مندان می توانند جهت دریافت اطلاعات تکمیلی به پایگاه اطلاع رسانی همایش مراجعه و یا با دبیرخانه آن ارتباط برقرار نمایند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر به صفحه همایش مراجعه فرمایید:
🔗 مشاهده صفحه همایش



🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

08 Nov, 22:44


آموزش زبان انگلیسی از پایه - جلسه ششم
He's a tour guide!


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

08 Nov, 22:41


🗣  سلسله گفتگوهای دیپلماسی آب

✅️ عنوان : ضرورت حضور نهادی ایران در توسعه بین‌الملل و دیپلماسی محیط‌زیستی.

👤 سخنران : جناب آقای صابر معصومی
کارشناس ارشد توسعه بین الملل

مدیر نشست : جناب دکتر محمدرضا شهبازبگیان، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس و رئیس انجمن دیپلماسی آب ایران

🗓 پنجشنبه ۲۴ آبان ماه ساعت ۱۸

📍جهت هماهنگی جهت حضور در نشست از طریق کانال های زیر با آقای جلالی هماهنگ شوید.
تلگرام : @mnjalali
شماره تماس 09120384489


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

08 Nov, 22:38


مدل رقومی زمین DTM:
نشان دهنده سطح زمین بدون عوارض دیگر مثل ساختمان ، گیاهان و... که برای مدل سازی سیلاب ورواناب و مطالعات کاربری زمین به کار برده می‌شود.

مدل رقومی سطح DSM:
سطح زمین را که در آن ساختمان ها و سایر پدیده ها را نشان می دهد و برای مدل سازی چشم انداز و مدل های شهری و کاربردهای بصری است.

مدل رقومی ارتفاع DEM:
مدل رقومی ارتفاع برای تهیه نقشه رقومی ناهمواری‌ها به کار می آید که آنرا زیر مجموعه‌ای از DTM به شمار می‌آورند.


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

08 Nov, 22:37


معنی DEM، DTM، DSM چیست؟

▪️معنیDEM: مدل رقومی ارتفاع (Digital Elevation Model)
▪️معنی DTM: مدل رقومی زمین (Digital Terrain Model)
▪️معنی DSM: مدل رقومی سطح (Digital Surface Model)


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

08 Nov, 20:10


▪️گروه مطالعات مسائل خلیج‌فارس پژوهشکدهٔ مطالعات استراتژیک خاورمیانه به همراه دایرةالمعارف ایران‌شناسی ، برگزار می‌کند:

❇️ موضوع: جدایی بحرین از ایران؛ بررسی تاریخی حقوقی

🔆 با حضور و سخن نویسندهٔ کتاب؛ پروفسور سیّدحسن امین/ نویسندهٔ کتاب و استاد صاحب‌کرسی حقوق بین‌الملل در دانشگاه کلدونیان کلاسکو

(رونمایی از کتاب، پرسش پژوهشگران و پاسخ نویسنده)

زمان: یکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳، ساعت ۱۶

🏛️مکان: بلوار کشاورز، خیابان نادری، پلاک هشت و شش.


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

08 Nov, 17:24


📢 فراخوان مقاله کنفرانس ملی معماری، شهرسازی، هنر، طراحی صنعتی، ساخت و فناوری حکمت بنیان

کنفرانس ملی معماری، شهرسازی، هنر، طراحی صنعتی، ساخت و فناوری حکمت بنیان روز پنجشنبه، 27 دی، 1403 توسط دانشگاه هنر اسلامی تبریز, دانشگاه علم و صنعت ایران, دانشگاه شهید بهشتی, دانشگاه محقق اردبیلی, دانشگاه الزهرا, دانشگاه شهرکرد, دانشگاه ارومیه, دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران, دانشگاه سوره, دانشگاه اراک, و ساير دانشگاه هاي برجسته كشور برگزار می شود.

دانشجویان علاقه مند می توانند جهت ارسال مقالات خود حداکثر تا 14 آذر ماه با توجه به محورهای این دوره همایش اقدام نمایند

علاقه مندان می توانند جهت دریافت اطلاعات تکمیلی به پایگاه اطلاع رسانی همایش مراجعه و یا با دبیرخانه آن ارتباط برقرار نمایند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر به صفحه همایش مراجعه فرمایید:
🔗 مشاهده صفحه همایش



🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

08 Nov, 15:50


📙دانلود کتاب مدل‌سازی رقومی سطح زمین


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

08 Nov, 15:25


تنوع گیاهان سمی در ایران


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

08 Nov, 15:24


📘کتاب حریم در ایران (الگویی جهت اجرائیات مهندسی و مدیریت پایدار اکوسیستم)

نگارندگان:
مهندس سید پدرام نی‌نیوا
مهندس رخساره خشتابه
مهندس عاطفه ستاروند


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

08 Nov, 15:13


پیشرفت، رشد و توسعه به‌ حرف نیست به عمل است

🔸پنل های خورشیدی روی کوه های تین‌شان چین ،پروژه پنل خورشیدی کوهستانی بخشی از برنامه جهانی انرژی پاک چین است.‎


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

08 Nov, 15:11


موقعیت شهاب‌سنگهایی که تو حدود ۵۰۰ سال گذشته به زمین خوردن. آمریکا چقدر شهاب‌سنگ‌خوره!


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

08 Nov, 11:45


Water for Climate in Baku | SIWI - Leading expert in water governance

https://siwi.org/latest/water-for-climate-in-baku/


تحلیل :

متن فوق یک دیدگاه جامع و مفید در مورد نقش آب در تغییر اقلیم و اهمیت COP29 در این زمینه را ارائه می‌دهد.
از جمله نکات کلیدی مطروحه و تحلیل آن به شرح ذیل است:

اهمیت آب در بحران اقلیمی

آب به عنوان یک عامل کلیدی در بحران اقلیمی شناخته شده و نقش محوری آن در سازگاری با تغییر اقلیم و کاهش اثرات آن برجسته است.

یکی از چالش‌های اصلی در این حوزه، عدم تخصیص بودجه کافی و تامین مالی ناکافی به بخش آب، به ویژه در مقایسه با بخش کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای است. این موضوع نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری در بخش آب به عنوان یک راهکار کلیدی برای مقابله با تغییر اقلیم، هنوز به اندازه کافی مورد توجه قرار نگرفته است.

تاکید بر اهمیت سازگاری با تغییر اقلیم در بخش آب از طریق مدیریت بهتر منابع آبی از جمله ضروریات است که شامل اقداماتی مانند بهبود زیرساخت‌های آبی، توسعه سیستم‌های هشدار زودهنگام و مدیریت پایدار منابع آب می شود.

نقش COP29

کنفرانس COP29 به عنوان یک کنفرانس بین المللی کلیدی برای بحث و تمرکز بر تامین مالی اقدامات اقلیمی معرفی شده است.
در COP29 آب و اقلیم در دستور کار اصلی قرار دارند و یک روز کامل به موضوع غذا، آب و کشاورزی اختصاص داده شده است و انتظار می‌رود که در این کنفرانس، بحث‌های مفصلی در مورد نحوه افزایش سرمایه‌گذاری در بخش آب و سایر بخش‌های مرتبط با اقلیم نیز صورت گیرد.

شرکت جهانی آب در اقدام جهانی اقلیم (MPGCA) یک مکانیسم رسمی UNFCCC است و SIWI به عنوان نقطه کانونی برای آب در MPGCA و همچنین هماهنگ‌کننده دستور کار آب در دستور کار سازگاری شرم‌الشیخ (SAA) عمل می‌کند.

نقطه کانونی SIWI در COP29 رویداد اقدام آب MPGCA را سازماندهی خواهد کرد که بر روی سه ابتکار کلیدی که در COP28 راه‌اندازی شدند، تمرکز خواهد نمود از جمله: چالش آب شیرین، تاب‌آوری آب شهری و آب برای سیستم‌های غذایی مقاوم.
همچنین این هماهنگ کننده یک رویداد جانبی رسمی در مورد راه حل‌های آب شیرین برای اقدامات مؤثر و مقاوم اقلیمی را سازماندهی می‌کند.

از طرفی آب در سال‌های اخیر به طور فزاینده‌ای در دستور کار اقلیم مطرح شده است. لذا تصمیم به صدور اعلامیه ای در مورد آب برای اقدام اقلیمی در این کاپ، نشان دهنده افزایش توجه به نقش آب در مقابله با تغییر اقلیم است و می‌تواند به تقویت همکاری‌های بین‌المللی در این زمینه کمک کند.

چالش‌ها و فرصت‌ها

1. تاکید بر تغییر رویکرد، از تمرکز بر کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای به سمت سازگاری با تغییر اقلیم و مدیریت بهتر منابع آب از جمله موضوعات مهم مطروحه است. چراکه این تغییر رویکرد نشان‌دهنده شناخت بهتر از پیچیدگی‌های بحران اقلیمی و نیاز به اتخاذ رویکردهای جامع‌تر است.

2. همکاری بین‌المللی و ایجاد شبکه‌های همکاری بین بخش‌های مختلف، از جمله بخش آب، انرژی، کشاورزی و محیط زیست، به عنوان یک عامل کلیدی برای مقابله با تغییر اقلیم شناخته شده است.

3. توسعه ظرفیت در کشورهای در حال توسعه برای مدیریت بهتر منابع آب و اجرای پروژه‌های سازگاری با تغییر اقلیم، یکی دیگر از چالش‌های مهم است که باید مورد توجه قرار گیرد .

جمع‌بندی

به طور کلی، آنچه که مطرح شده نشان می‌دهد که آب به عنوان یک عامل کلیدی در بحران اقلیمی شناخته شده است و COP29 فرصتی مهم برای افزایش توجه به این موضوع و تقویت همکاری‌های بین‌المللی در این زمینه است. با این حال، چالش‌هایی همچون تامین مالی ناکافی، نیاز به توسعه ظرفیت و تغییر رویکردها، همچنان وجود دارد و برای مقابله با این چالش‌ها، همکاری‌های بین‌المللی و اقدامات مشترک ضروری است.
از طرفی اهمیت مشارکت بازیگران غیر دولتی در مقیاس ملی مانند سازمان‌های غیردولتی، شرکت‌های خصوصی و جامعه مدنی در مقابله با تغییر اقلیم و مدیریت منابع آب برجسته است. لذا با توجه به اهمیت و تاکید بر ارتباط بین آب و سایر بخش‌ها مانند کشاورزی، انرژی و محیط زیست برای مقابله با تغییر اقلیم، نیاز به یک رویکرد جامع و چند بخشی برای اجرای اقدامات موثر در این حوزه است.

نویسنده : #الهام_پیشداد
مدیر گروه مطالعات تغییر اقلیم در خاورمیانه ، پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

08 Nov, 08:57


سد بزرگ کشور اتیوپی!!

🔹چشم جهان به اتیوپی و سد بزرگ رنسانس این کشور است. مصر ممکن است آبی را که رگ حیاتی رود نیل است را از دست بدهد. سودان ممکن است دچار سیل شود. و چین می تواند از ساخت و ساز این سد سود زیادی کسب کند.
واقعاً یک سد چقدر می تواند تاثیر ایجاد کند؟
(زبان انگلیسی)

🔸منبع ؛کانال مهندسی عمران و محیط زیست


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

08 Nov, 08:54


تصفیه خانه چغازنبیل بعنوان اولين و کهن ترين تصفيه خانه آب دنيا شناخته شده که جهت آب شرب شهر "دورانتاش" را با استفاده از يک کانال 45 کيلومتری از رودخانه "دز" به آنجا منتقل مي کردند.


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

08 Nov, 08:15


🌎 حجم آب‌های روی زمین را با اندازه‌ی خود سیاره و همدیگه مقایسه کنید.


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

08 Nov, 07:29


💥مشاهده نقشه های GIS در اندروید


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

08 Nov, 07:28


پاورپوینت درس ۱ جغرافیا۲

🔸پایه یازدهم انسانی


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

08 Nov, 07:27


پاورپوینت درس ۱ جغرافیای ایران
🔸پایه دهم کلیه رشته ها


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

08 Nov, 05:02


عکس از من
و
تحلیل با شما

https://t.me/+QB29u4h9M3oXVGuI

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

08 Nov, 04:35


آنچه که موجب تغییرات سریع عوارض مورفولوژیکی ساحلی می شود فرایندهای طبیعی نیست بلکه رشد فزاینده جمعیت و توسعه کاربری های مختلف در مناطق ساحلی سبب تغییر شکل سیمای سرزمین و ساختار لندفرم های ساحلی شده است. این موضوع به خوبی در سواحل ایران قابل ردیابی است. تپه های ماسه ای گسترده ای در سواحل دریای خزر طی دهه های ۵۰، ۶۰ و ۷۰ شمسی برای احداث بنادر و شهرک های ساحلی تخریب شد در حالی که دامنه نوسانی دریای خزر طی قرن بیستم قادر به تخریب آنها نبود. بنابراین در مطالعات مورفولوژیکی ساحلی توجه به اقدامات انتروپوژنیکی بسیار اهمیت دارد.

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

25 Oct, 21:32


شهر قاهره، نیل و مدیترانه از دیدِ ایستگاه فضایی


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

25 Oct, 21:31


هیمالیا در زیر نور ماه
مرز هندوپاکستان با نمایی از لاهور و دهلی
تصویر از ایستگاه فضایی


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

25 Oct, 21:29


انواع الگوی شبکه‌ی آبراهه‌ای

منبع: کتاب مبانی سنجش از دور، تالیف دکتر منوچهر فرج زاده و همکاران، انتشارات سمت

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

25 Oct, 19:51


🌎 کمیسیون جهانی اقتصاد آب در گزارشی اعلام کرد: تغییرات آب و هوایی، کاربری مخرب زمین و سوءمدیریت مداوم منابع آب به این معنی است که نزدیک به ۳ میلیارد نفر و بیش از نیمی از تولید جهانی غذا در مناطقی هستند که با "فشار بی‌سابقه" بر سیستم‌های آبی خود مواجه هستند.

اگر این روند معکوس نشود، کسری رو به رشد تاثیر مخربی بر بشر و محیط زیست خواهد داشت. چندین شهر در حال حاضر به دلیل از دست دادن آب های زیرزمینی در حال نابود شدن هستند.

این گزارش نشان می دهد که بحران آب بیش از ۵۰% از تولید جهانی غذا را طی ۲۵ سال آینده تهدید می کند و به طور متوسط ​​۸% از تولید ناخالص داخلی کشورها را تا سال ۲۰۵۰ کاهش می دهد و ضررهای بسیار بالاتری تا ۱۵ درصد در کشورهای کم درآمد پیش بینی می شود.

livescience.com/planet-earth/climate-change/precipitation-the-source-of-all-fresh-water-can-no-longer-be-relied-upon-global-water-cycle-pushed-out-of-balance-for-1st-time-in-human-history


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

25 Oct, 19:44


" قنات " نمایانگر علم زمین شناسی ایرانیان

حدود 3500 سال پیش ایرانیان اولین ملتی بودند که تکنیک قنات را اختراع کردند و بکار بردند. این تکنیک هنوز هم در بعضی از نقاط ایران وجود دارد. هنوز هم اگر با یک مهندس اروپائی در این مورد صحبت کنیم, باور نمیکند که اینچنین چیزی ممکن است.
ایرانیان 3500 سال پیش متوجه شده بودند که با در نظر گرفتن شیب زمین میتوان آب چاه را به سطح زمین آورد و آنرا برای کشاورزی استفاده کرد. آنها به این منظور چاهی را که مادر چاه مینامیدند میزدند و از همانجا که به آب میرسیدند, تونلی عمود بر این چاه مسیری را در جهتی که سطح زمین دارای شیب است میزدند. در این مسیر چاه های زیادی به این تونل وصل میکردند. طول تونل بستگی به شیب زمین و سطح آب زیر زمین دارد.

با در نظر گرفتن اینکه اینچنین تکنیک بدون هیچگونه تحقیق و تجربه های علمی و عملی امکان پذیر نیست, باید پذیرفت که در آن زمان انسانهائی بودند که اهل تحقیق بودند. و قنات حاصل یکی از تحقیقاتشان میباشد.


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

25 Oct, 17:22


کارگاه آموزشی پهباد در مطالعات جغرافیایی

شنبه: ۰۵ آبان ۱۴۰۳
ساعت: ۱۵ تا ۱۸
مکان: دانشگاه تهران، دانشکده جغرافیا، ساختمان شماره یک، طبقه سوم، تالار شهدا



🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

25 Oct, 17:20


🔴 تغییرات اقلیمی در صد سال گذشته


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

25 Oct, 17:16


فایل Pdf پیش بینی فصل زراعی توسط سازمان هواشناسی کشور صادر شد.


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

25 Oct, 16:36


🎥 مستند: زمین چگونه ساخته شد
زایش زمین
🔻دوبله فارسی



🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

25 Oct, 12:29


شناخت عوامل تغییرات اقلیمی(قسمت دوم)
🔻زبان اصلی


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

25 Oct, 12:28


🎥 ویدیو آموزشی
شناخت عوامل تغییرات اقلیمی
(قسمت اول)
🔻زبان اصلی


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

25 Oct, 09:54


🔘داستانی تلخ اما واقعی : روستای آبیکنار در دامنه کینوکوه که یک شبه در زیر کوه مدفون شد

نیمه فروردین سال ۱۳۷۷ در حالی که چند روز چند شب بی وقفه باران شدید بر اندام بلند و ناپایدار کوه کینو می‌بارید، این کوه ناپایدار تاب در مقابل شدت باران نیاورد و ناگهان به حرکت درآمد و میلیون‌ها تُن خاک و سنگ را بر سر روستای ( آبیکار) فرود آورد و تمامی ۵۰ نفر ساکن روستا را به همراه احشام و زمین‌های کشاورزی و باغات در زیر تلی از خاک ناپدید کرد و هرگز سکنه‌ای از آن روستای ناپیدا پیدا نشد که نشد تا از آن رخداد تلخ طبیعی بگوید.

شدت حرکت و رانش کوه کینو به حدی بود که پس از عبور از رودخانه تا صد‌ها متر دامنه کوه مقابل را در خود بلعید و سبب شد تا در یک چشم برهم زدن حیات و زندگی به طور کامل از آبیکار رخت بربندد. تنها بازماندگان از اهالی آبیکار ۱۳ نفر بودند که در هنگام وقوع آن حادثه دلخراش بخت با آن‌ها یار بود و در روستا نبودند و یا در حال گذراندن خدمت سربازی بوده اند.

کینو کوهستانی بسیار برف‌گیر در زاگرس میانی بین مرز استان خوزستان و چهارمحال بختیاری است.

یاد تمامی درگذشتگان این حادثه غمبار گرامی باد🥀


🆔 @Geographers_Irania

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

25 Oct, 08:13


📢 فراخوان مقاله اولین کنفرانس ملی دو سالانه کاربرد هوش مصنوعی در کنترل ترافیک با تاکید بر مدیریت شهری و جاده ای

اولین کنفرانس ملی دو سالانه کاربرد هوش مصنوعی در کنترل ترافیک با تاکید بر مدیریت شهری و جاده ای روز سه شنبه، 7 اسفند، 1403 توسط دانشگاه اصفهان, فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در شهر اصفهان برگزار می شود.

دانشجویان علاقه مند می توانند جهت ارسال مقالات خود حداکثر تا 15 دی ماه با توجه به محورهای این دوره همایش اقدام نمایند

علاقه مندان می توانند جهت دریافت اطلاعات تکمیلی به پایگاه اطلاع رسانی همایش مراجعه و یا با دبیرخانه آن ارتباط برقرار نمایند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر به صفحه همایش مراجعه فرمایید:
🔗 مشاهده صفحه همایش


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

25 Oct, 08:12


#نظريه‌هاي حاكم بر كالبد شهرهاي كشورهاي اسلامي


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

25 Oct, 08:10


🔖نمونه سوالات و پاسخ فعالیت های درس پنجم جغرافیای ایران

❇️پایه  دهم

مدرس : آقای  زاهدین ساکی


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

25 Oct, 07:46


پرندگانی که داروین بر روی سیمای آناتومی آنها کار کرده بود نمایانگر تغییرات شکل شناختی مشخصی در ناحیه منقار بودند و هر پرنده با گونه مشخص خود در محدوده ای خاص از جزایر متعدد گالاپاگوس زندگی می کرد. گاهی مرزهای جغرافیای زیستی بسیار به یکدیگر نزدیک می شوند اما تنوع پذیری گونه ها در هر یک از مکان ها تحت تصرف بسیار متغیر است. برای مثال: به آناتومی و تحولات ژنتیکی انسان هایی که در دو سوی کوه های البرز زندگی می کنند توجه نمایید. چه تغییراتی را می توانید بین آنها تشخیص دهید؟ معمولا افرادی که در مناطق جغرافیایی مشرف به سواحل دریای خزر زندگی می کنند دارای چشمان رنگی روشن، موهای مجعد، بدنی پر مو، صورت کشیده، گوش های بزرگ و فرم بینی بلند و پهن می باشند. اما افرادی که در ناحیه البرز جنوبی زندگی می کنند دارای اندام کم حجم تر، پوشش موی بدن کمتر، فرم بینی باریک تر و قدهای کوتاه تر هستند. این تغییرات معرف تاثیر گذاری جغرافیا بر روی گونه هاست و اساس علم جغرافیای زیستی بر این نشانه ها استوار است. از مطالب مندرج در دو پست اخیر چنین استنتاج می شود که انتخاب جغرافیای مناسب برای زندگی نسل های آینده بسیار اهمیت دارد.

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

25 Oct, 07:46


واژه جغرافیای زیستی یا biogeography برای رشد و نمو و تکامل انسان بسیار اهمیت دارد. جغرافیا عامل تعیین کننده ای برای تفکیک و تحولات قابلیت های ژنتیکی است. جهت گیری جانداران در زندگی پیش رو کاملا به مکانی بستگی دارد که در آن زندگی می کنند. برای روشن شدن این موضوع به شکل صدف دوکفه ای بالا نگاه کنید. این جانور که متعلق به دریای خزر است در ۱۸۰۰۰ سال قبل می زیسته و نام آن Didacna pretriguides نام دارد که به لحاظ فیلوژنی به خانواده لیمنوکاردیده و راسته هترودنت ها یا ناجور دندان ها تعلق دارد. این جانور طی دوره کواترنری گونه بومی دریای خزر بوده است و زمانی که سطح تراز آب دریای خزر در پلیستوسن پایانی افزایش می یابد به آب های دریای سیاه و آزوف راه پیدا می کند و وارد مکان جغرافیایی جدیدی می شود. حضور این جانور در رسوبات قدیمی دریای سیاه دال بر ارتباط آبی است که بین دریای خزر و سیاه برقرار گردید و دانشمندان زمین شناس از آن به عنوان یک شاهد زیستی برای بازسازی جغرافیای زیستی دیرین استفاده می کنند. اما آنچه که در تاثیر پذیری جانداران از جغرافیا اهمیت دارد تنوع گونه ها است که مرزهای جغرافیای زیستی را تعیین می کند.

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

25 Oct, 07:36


واژه جغرافیای زیستی یا biogeography برای رشد و نمو و تکامل انسان بسیار اهمیت دارد. جغرافیا عامل تعیین کننده ای برای تفکیک و تحولات قابلیت های ژنتیکی است. جهت گیری جانداران در زندگی پیش رو کاملا به مکانی بستگی دارد که در آن زندگی می کنند. برای روشن شدن این موضوع به شکل صدف دوکفه ای بالا نگاه کنید. این جانور که متعلق به دریای خزر است در ۱۸۰۰۰ سال قبل می زیسته و نام آن Didacna pretriguides نام دارد که به لحاظ فیلوژنی به خانواده لیمنوکاردیده و راسته هترودنت ها یا ناجور دندان ها تعلق دارد. این جانور طی دوره کواترنری گونه بومی دریای خزر بوده است و زمانی که سطح تراز آب دریای خزر در پلیستوسن پایانی افزایش می یابد به آب های دریای سیاه و آزوف راه پیدا می کند و وارد مکان جغرافیایی جدیدی می شود. حضور این جانور در رسوبات قدیمی دریای سیاه دال بر ارتباط آبی است که بین دریای خزر و سیاه برقرار گردید و دانشمندان زمین شناس از آن به عنوان یک شاهد زیستی برای بازسازی جغرافیای زیستی دیرین استفاده می کنند. اما آنچه که در تاثیر پذیری جانداران از جغرافیا اهمیت دارد تنوع گونه ها است که مرزهای جغرافیای زیستی را تعیین می کند.

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

25 Oct, 07:30


نمایی از یک بزرگراه کوهستانی، با چشم اندازهای طبیعی و انسانی به همراه چمنزارهای غنی آلپی، درختان سوزنی برگ در دامنه ی رشته کوه های آلپ، در کشور سویس🇨🇭
تصویری از جاده گردنه‌ سان برناردینو در سوئیس با مناظر کوهستانی بکر
این جاده با پیچ و خم‌های فراوان و ارتفاع زیاد از سطح آبهای آزاد، یکی از جاده‌های محبوب گردشگری محسوب می‌شود.
سویس، سالانه هزینه های بالای برای نگهداری این بزرگراه ها پرداخت میکند، چرا که اختلاف شدید دما در طول شب و روز، و در طی فصول سال، بخصوص فصل زمستان و برف گیر بودن این گردنه ها و برودت سرمای زیاد، به مرور زمان باعث هوازدگی فیزیکی و شیمیایی‌ و در نهایت تخریب آسفالت این جاده ها می شود، بنابراین این کشور همیشه در تلاش اند تا از آسفالت‌ های مقاوم و با دوام در این اقلیم کوهستانی سرد مورد استفاده شود.
مکانیابی و جانمایی این بزرگراه در قلمرو دره های یخچالی U شکلی که حاصل فرسایش یخچالی ست، و دقیقا در کف این دره ی یخچالی و بر روی یک تراس زیبای یخچالی، که لند‌ فرم آن مطابق با ژئومورفولوژی، اکولوژی یا بوم شنایی در این محدوده ی جغرافیایی با استانداردهای بروز دنیا احداث گردیده است.
لازم به ذکر است که امروزه تمام جاده های ترانزیتی کالا و مسافر در اروپا، هسته ی اولیه ی شکل گیری آنها در دوره ی باستان و توسط رومی ها ساخته شده. رومی ها برای گسترش قلمرو خود و کشورگشایی هایی که داشتند، این جاده هایی که در ابتدا بصورت کوره راه و جاده خاکی بود برای حرکت ارابه هاشان، را ساختند، به راستی چگونه آنها توانستند بدون ابزارهای پیشرفته ی امروزی چون علم مهندسی راه، عکسهای هوایی، جی پی اس، نقشه های دقیق توپوگرافی، لیتولوژی، هیدروگرافی، تکتونیک و .. در مکان یابی این جاده های این قدر دقیق و موفق عمل کنند؟ ⛰️⛷️🌲🎼✍🏻🛣️🌍🇨🇭👩🏼‍💻🎄

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

25 Oct, 07:30


تصویری از جاده گردنه‌ سان برناردینو در سوئیس با مناظر کوهستانی بکر
این جاده با پیچ و خم‌های فراوان و ارتفاع زیاد از سطح آبهای آزاد، یکی از جاده‌های محبوب گردشگران در کشور سویس محسوب می‌شود.🇨🇭🌍🛣️

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

22 Oct, 17:13


📘 روش‌ها و تکنیک‌های پژوهش در ژئومورفولوژی

تألیف: دکتر مجتبی یمانی

ناشر: دانشگاه_تهران
چاپ اول ۱۳۹۹


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

22 Oct, 17:11


📘 آب و هوای ایران

دکتر مسعودیان


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

22 Oct, 17:10


📕آشنایی با انواع ابرها
زبان : انگلیسی


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

22 Oct, 14:32


سید آهنگ کوثر درگذشت 🖤🖤
این سرزمین یکی از عاشقانش را از دست داد
تسلیت به جامعه محیط زیستی و دوستداران ایشان

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

22 Oct, 14:13


۱۹امین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه برنامه‌ریزی و توسعه روستایی توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی برگزار می‌گردد.

🔰 قابلیت‌ها، ظرفیت‌ها و محدودیت‌های تحقق راهبرد تنوع‌بخشی فعالیتی در نواحی روستایی

‼️ زمان: چهارشنبه ۲ آبان‌ماه ۱۴۰۳؛ ساعت ۱۴:۰۰ الی ۱۶:۰۰

🔻 سخنرانان:
▫️دکتر علیرضا استعلاجی استاد گروه جغرافیا دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهر ری
▫️دکتر سعید نوری نشاط پژوهشگر و مدرس حوزه تسهیلگری روستایی
▫️مهندس مرتضی پرهیزگار فعال حوزه کارآفرینی و عضو سابق هیئت علمی جهاد دانشگاهی

🔸 شرکت در این وبینار برای عموم آزاد است و گواهی حضور به شرکت‌کنندگان اعطا خواهد شد.

🌐 ثبت‌نام نشست:
https://eseminar.tv/wb146594

🌐 کسب اطلاعات بیشتر:
https://ndri.ac.ir/rural-development-meetings-19

🌐 ورود به نشست:
https://live3.eseminar.tv/ch/wb146594



🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

22 Oct, 14:11


📢 فراخوان مقاله هشتمین کنفرانس بین المللی مدیریت، بهینه سازی و توسعه زیرساخت های انرژی

هشتمین کنفرانس بین المللی مدیریت، بهینه سازی و توسعه زیرساخت های انرژی روز چهارشنبه، 30 آبان، 1403 توسط مرکز مدیریت و مهندسی توسعه فناوری در شهر تهران برگزار می شود.

دانشجویان علاقه مند می توانند جهت ارسال مقالات خود حداکثر تا 10 آبان ماه با توجه به محورهای این دوره همایش اقدام نمایند

علاقه مندان می توانند جهت دریافت اطلاعات تکمیلی به پایگاه اطلاع رسانی همایش مراجعه و یا با دبیرخانه آن ارتباط برقرار نمایند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر به صفحه همایش مراجعه فرمایید:
🔗 مشاهده صفحه همایش



🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

22 Oct, 14:08


نشست تخصصی با حضور اعضای محترم فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی

🔹به دنبال برگزاری موفقیت‌آمیز اولین همایش بین‌المللی صنعت گردشگری، مجموعه‌ای از تفاهم‌نامه‌ها با سازمان‌ها و نهادهای مختلف دولتی و خصوصی در دست اقدام است. در همین راستا، به منظور توسعه همکاری‌های دو جانبه میان دانشگاه تهران و مجلس شورای اسلامی در حوزه گردشگری، نخستین نشست تخصصی علمی بین دانشکده گردشگری دانشگاه تهران و اعضای فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی، روز یکشنبه ۶ آبان‌ماه ۱۴۰۳ در محل دانشکده مدیریت دانشگاه تهران برگزار خواهد شد. این نشست با هدف تقویت تعاملات علمی و عملی در زمینه صنعت گردشگری و بررسی راهکارهای توسعه و ارتقاء این صنعت برگزار می‌شود و بستری برای تبادل دانش و تجربیات میان دانشگاه و نهادهای قانون‌گذاری کشور خواهد بود.


📭| راه‌های ارتباطی با دبیرخانه همایش
☎️| 02166406724
📞| 09906132695
🌐| وبسایت همایش
https://icticonf.ut.ac.ir/

| پیج اینستاگرام همایش
https://www.instagram.com/icti.conf



🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

22 Oct, 09:16


📕کتاب هواشناسی سینوپتیک
دکتر خیر اندیش


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

22 Oct, 09:15


آموزش تهیه نقشه ی تراکم در ArcGIS


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

22 Oct, 09:14


آموزش سه بعدی سازی کردن فایل رستری DEM در ArcGIS 


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

22 Oct, 07:52


آبشار کاترات درهندوستان بر خلاف آبشارهای جهان
آب این آبشار بر اثر بادهای اقیانوسی به زمین نمیرسه


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

22 Oct, 07:50


https://youtu.be/eo2pS9mSZi8?si=W2nPeWJ-41i-QHXX


آشنایی با نحوه برداشت نمونه خاک برای اندازه گیری خواص فیزیکی، شیمیایی و زیستی خاک ها

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

22 Oct, 07:48


ابتکار جالب موزه دانشگاه کمبریج، با حیوانات مُرده از طریق هوش مصنوعی صحبت کنید.

موزه جانورشناسی دانشگاه کمبریج دست به ابتکار جالبی زده است؛ بازدیدکنندگان این موزه تاریخ طبیعی می‌توانند با کمک هوش مصنوعی با حیوانات مرده یک چت دوطرفه داشته باشند. درحال‌حاضر ١٣ نمونه مانند پرنده منقرض‌شده دودو، اسکلت شبه‌نهنگ تک‌شاخ و یک پاندای سرخ برای گفت‌وگو انتخاب شده‌اند.
این هوش مصنوعی لحن و زبان خود را متناسب با سن فردی که با آن صحبت می‌کند، تغییر می‌دهد و می‌تواند به بیش از ٢٠ زبان مثل اسپانیایی و ژاپنی حرف بزند.


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

22 Oct, 06:35


ورکشاپ حضوری رایگان با موضوع:
دیوارهای برشی فولادی، بایدها و نبایدها

🗣 سخنران: دکتر سعید صبوری (استاد دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی)

📅 تاریخ و زمان برگزاری: چهارشنبه ۲ آبان‌ماه - ساعت ۱۴

📌 محل برگزاری: تهران، خیابان ولیعصر، تقاطع میرداماد، سالن اجتماعات دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

📍 شرکت برای عموم، "آزاد" است.


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

22 Oct, 06:34


🌏🔥چالش پیشروی COP۲۹#....

👇👇👇

🔥در اجلاس‌های Conference of the Parties (COP), (کنفرانس‌های تغییر اقلیم سازمان ملل)، کشورهای ثروتمند متعهد شده‌اند که برای کمک به کشورهای در حال توسعه در مقابله با تغییرات اقلیمی و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، مبالغ مالی قابل توجهی را تأمین کنند.این تعهد برای نخستین بار در سال 2009 در اجلاس COP15 مطرح شد که طی آن کشورهای ثروتمند توافق کردند سالانه 100 میلیارد دلار به این کشورها پرداخت کنند. هدف اصلی این تأمین مالی، کاهش اثرات #تغییر اقلیم، کمک به سازگاری با تغییرات آب‌وهوایی و توسعه زیرساخت‌های سبز مانند انرژی‌های تجدیدپذیر است....کشورهای در حال توسعه بیشتر تحت تأثیر تغییرات اقلیمی قرار می‌گیرند، در حالی که منابع مالی و فناوری لازم برای مقابله با این بحران را ندارند. به همین دلیل، این کمک‌ها برای آنها حیاتی است تا بتوانند در مقابل بلایای طبیعی مانند #سیل‌ها، #طوفان‌ها و #خشکسالی‌های فزاینده مقاومت کنند و همچنین انتشار #گازهای گلخانه‌ای خود را کاهش دهند....در طی این سال‌ها کشورهای ثروتمند که به توسعه‌ای که می‌خواستند،‌ رسیده و اکنون به بهانه #گرمایش جهانی و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای دسترسی کشورهای درحال توسعه به رشد اقتصادی بیشتر را محدود کنند، همواره از پرداخت کمک‌های سبز به کشورهای درحال توسعه سر باز زده وبه تعهدات خود عمل نکرده‌اند...در روزهای آینده نیز اجلاس Cop 29 به میزبانی #باکو برگزار می‌شود و یکی از موضوعات مورد بحث تعیین مبلغی است که قرار است به کشورهای درحال توسعه کمک شود. در واقع مذاکره‌کنندگان ماه آینده در باکو گرد هم می‌آیند تا در مورد هدف جدیدی برای تأمین مالی تغییرات اقلیمی توافق کنند،که جایگزین تعهد فعلی کشورهای ثروتمند برای تأمین 100 میلیارد دلار در سال به کشورهای در حال توسعه شود...

💥#تسنیم..


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

22 Oct, 05:39


برای انجام طرح بین المللی اثر نوسانات دریای خزر بر محیط زیست مناطق ساحلی با چند سوال مهم به شرح زیر روبرو بودیم که پاسخ به آنها به معنای دستیابی به اهداف اصلی بود.
۱. مهم ترین زیستگاه های گیاهان ساحلی کدامند؟ و در چه تراز ارتفاعی قرار دارند؟ شیب آنها نسبت به خط ساحل چقدر است؟ و از چه نوع رسوبات و یا خاکی پوشیده شده اند؟
۲. میزان رسوبگذاری در تالاب های ساحلی چقدر است؟ و منابع ورودی و خروجی رسوبات کدام است؟
۳. چه نوع تغییرات زیستی و غیر زیستی با گذشت زمان در زیستگاه های گیاهی بوقوع پیوست؟
۴. کدام ناحیه ساحلی دارای بیشترین آسیب پذیری زیست محیطی نسبت به نوسانات دریای خزر می باشد؟
۵. گونه های گیاهی شاخص نوسانات سطح تراز آب دریای خزر کدامند؟
۶.روند تغییر مکان زیستگاه های ساحلی چگونه بوده است؟
۷.نقشه ریسک تخریب زیستگاه های گیاهی در سواحل دریای خزر چگونه تهیه می شود؟
۸. چه نوع گیاهان و چه گونه هایی با چه فراوانی و غنای زیستی در سواحل دریای خزر زندگی می کنند ؟ و چه نوع گیاهانی تحت تاثیر نوسانات سطح تراز آب دریا از بین رفته و گروه دیگر جایگزین آنها شده اند؟
۹. عوامل مورفولوژیکی چه تاثیری بر گیاهن ساحلی دارند؟

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

22 Oct, 05:14


خدمات اکوسیستم های ساحلی حدود ۱۲.۶ تریلیون دلار در سال برآورد شده است. علف زارها یا grass land شامل پوشش گیاهی متراکمی است که بر روی پهنه ها و تپه های ماسه ای و نواحی بالایی مارش های شور قرار دارند. آنها نقش حفاظتی مهمی را در مناطق ساحلی عهده دار می باشند. آنها در تولید مواد غذایی و ایجاد چراگاه برای دام ها و حشرات نقش موثری ایفا می کنند. علف های ساحلی مواد مغذی را از خاک جذب می کنند و مجددا به محیط بر می گردانند و سبب تثبیت نیتروژن هوا از طریق باکتری های موجود در کنار ریشه هایشان می شوند. نقش آنها در تصفیه آب و جذب کربن بسیار قابل توجه است
معمولا برای مطالعات پوشش گیاهی در مناطق ساحلی با چند سوال مهم مواجه هستیم.
۱. نوسانات سطح آب دریاها چه اثری بر روی فراوانی و غنای گونه ای گیاهان ساحلی دارد؟
۲. میزان تاثیر پذیری گونه های گیاهی نسبت به نوسانات سطح آب دریاها با افزایش فاصله از خط ساحل چگونه رقم می خورد؟
۳. نحوه تغییر ترکیب جوامع گیاهی در مناطق ساحلی با گذشت زمان چگونه است؟
در حال حاضر کاهش سریع سطح تراز آب دریای خزر سبب شده که پهنای خاکریز ماسه اي افزایش یابد و شرایط برای رشد گیاهان ساحلی فراهم گردد.

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

22 Oct, 05:06


طبیعت، بسیار هوشمند است و خوشبختی هر انسانی به کیفیت تفکراتش از محیط پیرامون خود در گذر فصلهای سال است.
در فصل پاییز با شروع مهاجرت پرندگان همیشه شاهد یک همچین نمایشی از پرواز دسته جمعی آنها در آسمان شهرها و فضاهای باز هستیم. اینها پرنده های Starling هستند، که به این شکل پرواز می کنند. چگونه آنها با پیروی از دستورات ساده و در عین حال پیچیده و دقیق، حفظ فاصله از یکدیگر، اینگونه هماهنگ به پرواز در میآیند؟و رقصی این چنین تماشایی با همدیگر در آسمان خلق میکنند. در میان تمامی تفاوتهایی که جانداران را از یکدیگر متمایز می سازد، تنها یک ویژگی مشترک در بین آنها کافی است که موجب پایداری بقا بر روی کره زمین شود. و آن صفت پذیرش همدیگر و حفظ سلسله مراتب اجتماعی در بین خودشان است.
دانشمندان سعی کردند بفهمند که آنها چگونه بدون برخورد با یکدیگر اینگونه پرواز می‌کنند و به این نتیجه رسیدند که، فقط در صورتی امکان‌پذیر است که هر پرنده بتواند حدود 100میلیون محاسبات ریاضی و آئرودینامیکی را در عرض یک ثانیه در حوزه ی ناوبری‌ انجام دهند تا برخوردی با همدیگر نداشته باشند.
🎦YouTube‏
🎼The Blue Danube Waltz ‏
👩🏼‍💻✍🏻Parisa Safaripour

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

22 Oct, 05:02


Grand falls. , Arizona

گرند کنیون آریزونا - آمریکا


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

22 Oct, 04:56


مناره سنگی دره شیرز، با ارتفاع حدود هشتاد متر، یکی از خاصترین مناظر و جزو نمادهای معروف استان زیبای لرستان


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

20 Oct, 20:43


شاعران می گویند که علم زیبایی ستاره ها را ضایع می کند. چون آن ها را صرفا کره هایی از اتم ها و مولکول های گاز می دانند. البته هیچ چیز صرف خودش نیست.
من هم می توانم ستاره ها را در آسمان شب کویر ببینم و شکوهشان را حس کنم
اما آیا کمتر از آنی که هست می بینم یا بیشتر؟ عظمت افلاک تخیلم را هر چه دورتر می برد. شیفته و مبهوت این چرخ و فلک با چشم های کوچکم می توانم نورهایی به قدمت یک میلیون سال را هم ببینم.
چه نقش و نگار عظیم و پرابهتی است این که خود من هم جزئی از آنم.
آنچه تنم را ساخته شاید روزگاری شراره‌ای بوده باشد که از ستاره فراموش شده‌ای بیرون زده است.

📚 شش قطعه آسان
ریچارد فاینمن

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

20 Oct, 19:46


پیش بینی بارش و دما در 1403

پیش بینی ها بر اساس مدل های ترکیبی اروپا، در محدوده کشور ایران برای پارامتر دما و بارش، در برش های متوسط 3 ماهه برای دو فصل پاییز و نیمه اول زمستان آتی، بر اساس آخرین مدل منتشر شده از موسسه کوپرنیک اتحادیه اروپا، مشابه با آنچه در مدل ENSO ارائه شده است، حاکی از کاهش شدت گرمای ناهنجار از اوایل تا اواسط زمستان 1403 است، با این حال بخصوص در محدوده زاگرس، جنوب و شمال شرق کشور افزایش دما، بخصوص با شدت و قطعیت بیشتری در فصل پاییز رخ خواهد داد. به صورت مشابه برای پارامتر بارش نیز در انتظار کاهش شدت خشکسالی در فصل زمستان وجود دارد، با این حال هر دو فصل پاییز و زمستان شرایط خشکسالی محرز است.

Basin.ir


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

20 Oct, 17:36


آموزش اصولی زبان انگلیسی از صفر
جلسه هجدهم: جمله سازی با کلمات پرسشی


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

20 Oct, 17:35


آموزش زبان برنامه نویسی پایتون (Python)

بخش دوازدهم: آشنایی با انواع عملگرها
 
مدرس:
دکتر مهدی سعادتی


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

20 Oct, 17:18


🔴نحوه وارد کردن اطلاعات از محیط اکسل به GIS

@en_cv03

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

20 Oct, 17:17


نرم افزار cmhyd
مناسب برای اصلاح خطای پارامترهای اقلیمی (بارش و دمای ماکزیمم و مینیمم و ...) در مطالعات تغییر اقلیم و هیدرولوژی


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

20 Oct, 16:53


وبینار معرفی محصول دانش بنیان سقف پانلی پیش ساخته «ون دک» 

سرفصل مطالب:
- معرفی سقف پانلی پیش ساخته ون دک
- مشخصات فنی و کاربرد آن
- جزئیات طراحی سقف و مقایسه اقتصادی و فنی آن
- بررسی مزایا و معایب و راهکارهای اجرایی آن
- پرسش و پاسخ
 
زمان:
سه شنبه ۱ آبان ماه ۱۴۰۳
ساعت ۱۴ الی ۱۶

ثبت نام رایگان:
https://lms.bhrc.ac.ir/course/12541/

با ارائه گواهینامه الکترونیکی حضور برای شرکت کنندگان


join 👉🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

20 Oct, 15:37


میزان فرسایش پذیری و هوازدگی واحدهای سنگ چینه ای موجود در گنبدهای نمکی به معیارهای مهمی چون: جنس سنگ شناسی و ترکیب شیمیایی نمک ها، آب و هوا ( میزان بارندگی ، تعرق و تبخیر و دما) ، میزان بالا زدگی ژئودینامیکی زمین و حضور پوشش گیاهی بستگی دارد.
ضخامت مواد هوازده و فرسایشی در سطح گنبدهای نمکی به میزان حلالیت نمک های مختلف و تاثیر عوامل فرساینده مکانیکی و شیمیایی در دراز مدت وابسته است. همچنین درصد فراوانی مواد شیمیایی غیر قابل حل توسط آب باران در سنگ ها و توازن بین تولید مواد فرسایشی و تشکیل رسوبات نمکی بستگی دارد. بر اساس اندازه گیری های انجام شده مشخص شده است که ۱۰۰ میلی متر باران می تواند حدود ۱۷ میلی متر نمک را حل کند و از سطح زمین حذف نماید در صورتی که همین میزان باران توانایی حلالیت ۰.۳ میلی متر کانی ژیپس و انهیدریت را دارد. حلالیت کانی های کربناته، اکسیدها و سیلیکات ها بسیار پایین است و آنها معمولا به صورت مکانیکی هوازده و فرسایش می یابند. البته نقش پوشش گیاهی در ممانعت از فرسایش سنگ ها بسیار اهمیت دارد. آنها به شدت نرخ فرسایش پذیری سنگ ها را کاهش می دهند.

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

20 Oct, 15:27


دهه ها است که ناسا راکت های خود را از مرکز فضایی کندی در کیپ کاناورال فلوریدا به فضا پرتاب می کند. در ایالتی که بیش از هر ایالت دیگری به طوفان، رعد و برق و آب و هوای نامساعد مشهور است. همین شرایط گاه موجب به تعویق افتادن پرتاب ها می شود. اما ناسا چرا مکان دیگری را برای این کار انتخاب نکرده است؟ آژانس فضایی ناسا برای این کار سه دلیل قانع کننده دارد :
نزدیکی به استوا
نزدیکی به اقیانوس
انتخاب منطقی در گذشته های دور


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

20 Oct, 12:14


اینفوگرافیک از آب و هوای اقلیم کشور ایران

تهیه کننده مهندس محمدمحمدزاده در مرکز تخصصی پایگاه آب و هوای آلامتو .


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

20 Oct, 12:13


جزایر ایرانی خلیج فارس


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

20 Oct, 12:11


آیا ممکن است حیات در اروپا، یکی از ماه‌های یخی دوردست سیاره مشتری وجود داشته باشد؟
  
ناسا فضاپیمای «اروپا کلیپر» را برای جستجوی نشانه‌های حیات در قمر یخی اروپا، که به دور سیاره مشتری می‌چرخد، به فضا فرستاده که حدود پنج سال در راه خواهد بود.

اگر در این ماه دوردست نشانه‌های عناصر ضروری حیات پیدا شود، ممکن است فهم ما از زندگی و منشأ آن به‌طور اساسی تغییر کند.

ویدیو را ببینید و کمی راه کنجکاوی و خیال را باز بگذارید./BBC


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

20 Oct, 10:44


📋تکنیک متا سوات گردشگری پایدار

🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

20 Oct, 10:39


📋انتشار دفترچه ثبت‌نام کنکور دکتری ۱۴۰۴

ویژه داوطلبان آزمون دکتری سراسری و آزاد

🌐 شرایط و ضوابط ثبت‌نام کنکور دکتری
🌐 جزئیات مراحل ثبت‌نام در آزمون دکتری

رشته‌های امتحانی آزمون دکتری ۱۴۰۴
سرفصل‌ها و ضرایب دروس امتحانی آزمون‌ دکتری ۱۴۰۴ در رشته‌های مختلف


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

20 Oct, 10:38


🌎 دبیرخانه راهبری کشوری جغرافیا استان مازندران
🌐 گروه جغرافیای استان هرمزگان
✳️ دانستنی های تدریس
💠 موضوع: پاسخ مولفان پیرامون بحثی در کتاب جغرافیای ۲
👤 تهیه کننده : آقای عباس درخشان

#سرگروه آموزشی جغرافیای استان هرمزگان


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

20 Oct, 10:32


ده تا از بهترین انواع سنگ های آسمانی


مستند علمی


جدیدترین مستندهای علمی را در این کانال تماشا نمایید.

جدیدترین اخبار مخاطرات زمین شناسی و بلایای طبیعی را در این کانال دنبال کنید

کتاب های مرجع زمین شناسی و معدن را در این کانال دانلود کنید.

https://t.me/emriran

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

20 Oct, 09:56


مواجهه دو گروه از پنگوئن‌ها با یکدیگر؛ یک گروه از ساحل باز می‌گردد و گروه دیگر به سمت دریا می‌رود، گویی اطلاعاتی هم درباره وضع ساحل مبادله می‌کنند و یکی از آنها هم مردد می‌شود.😄


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

20 Oct, 09:55


The freezing waters off the Southern Ocean in Antarctica are very much alive. Odontaster validus, a species of sea star, and Sterechinus neumayeri, the Antarctic sea urchin, thrive on the algae-covered seafloor.

در آبهای منجمد اقیانوس جنوبی در قطب جنوب زندگی بسیار در جریان است.
گونه Odontaster validus ، گونه ای از ستاره های دریایی و Sterechinus neumayeri ، توتیای دریایی قطب جنوب، در کف دریای پوشیده شده از جلبک ها رشد می کنند.


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

20 Oct, 09:52


پديده جالب و درعين حال ترسناک موسوم به «انگشت يخی» يا همان «قنديل يخی مرگ» توسط آب شور طبيعي بوجود می آيد که از آب‌های ديگر دريا غليظ تر بوده و از نقطه انجماد پايين‌تری برخوردار است.

هنگامي که آب شور بسيار سرد به سمت پايين جريان پيدا مي‌کند، آب گرمتر درون دريا اطراف اين چکانه را با يک لايه شکننده يخ می پوشاند.

به گفته محققان از آن جايي که بررسي بسيار کمی در مورد اين چکانه‌ها انجام شده، تعيين زمان و چگونگی تشکيل آنها بسيار مشکل است. اين پديده در اثر درهم گسيخته شدن صفحه يخی يا شرايط آب‌وهوايی شديد ايجاد می شود.


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

جغرافیدانان ایران Iranian Geographers

20 Oct, 09:49


در هفته‌ای که خشکی کاملِ دریاچه ارومیه اعلام شد، آرالِ خشک جان گرفت

🔸سطح آب و حجم دریاچه‌ی آرال به بالاترین میزان خود در پنج سال اخیر رسید. با طرح آبرسانی که دولت این کشور اجرا کرد، اخیرا یک و نیم میلیارد متر مکعب به این دریاچه‌ی خشک‌شده تزریق شد تا به طور قابل توجهی اکوسیستم منطقه را احیا کند.

🔸ماهیگیران محلی خاطرنشان می‌کنند که با افزایش سطح آب، ماهی‌ها نیز زنده شده‌اند. به همین دلیل، صید سالانه ۲۰ برابر شده و به جای ۴۰۰ تن قبلی به ۸۰۰۰ تن افزایش یافته است.

🔸اقدامات قزاقستان نشان می‌دهد می‌توان به احیا دریاچه‌های خشک امیدوار بود!


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

8,273

subscribers

14,288

photos

14,563

videos