دانشکده حقوق و علوم سیاسی @lawpol_ut Channel on Telegram

دانشکده حقوق و علوم سیاسی

@lawpol_ut


🥇 LawPol.UT

🌐 Established in 1899
🏢 University of Tehran
🎓 Faculty of Law and Political Science

📷اینستاگرام ما:
📷 instagram.com/lawpol.ut

#مستقل و #دانشجویی

دانشکده حقوق و علوم سیاسی (Persian)

LawPol.UT یک کانال تلگرامی معتبر است که توسط دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران راه‌اندازی شده است. این دانشکده که در سال ۱۸۹۹ تأسیس شده، یکی از قدیمی‌ترین و برجسته ترین مراکز آموزشی و پژوهشی کشور بوده و تلاش دارد با ارائه محتوای مرتبط و کاربردی، دانش آموزان و علاقه‌مندان به حقوق و علوم سیاسی را برای پیوستن به این حوزه تحصیلی ترغیب کند. LawPol.UT فعالیت‌های مستقل و دانشجویی را حمایت می‌کند و از این کانال می‌توان برای دسترسی به مطالب آموزشی، اخبار دانشگاهی، و اطلاعیه‌های مهم استفاده نمود. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به صفحه اینستاگرام آن نیز مراجعه کنید: instagram.com/lawpol.ut

دانشکده حقوق و علوم سیاسی

22 Nov, 18:11


🏢 تاسیس مدرسه‌ی دخترانه هم‌تراز اشاعه‌ی فاحشه‌خانه؟

آموزش رسمی زنان در ایران به شکل مدرن، از سال ۱۲۸۵ با بنیان‌گذاری نخستین دبستان دخترانه آغاز شد.

پس از آن که بی‌بی‌خانم استرآبادی «مدرسه‌ی دوشیزگان» را بنیان گذاشت به سرعت با واکنش شیخ‌فضل‌الله نوری (و چند تن دیگر) ، رو‌به‌رو شد که آن را هم‌تراز با "اشاعه فاحشه‌خانه‌ها" دانست و "افتتاح مدارس تربیت نسوان و دبستان دوشیزگان" را تقبیح کرد. (تاریخ مشروطه ایران. تهران. ۱۳۱۹. ص. ۱۸۳)

سیمین بهبهانی در رابطه با همین تعصب و جهالت افراطی می‌گوید:
درقدیم به زنان تنها خواندن یاد می‌دادند و نگران بودند که با فراگرفتن خط، به کسی نامه بنویسد! زن ناآگاه، اسیر و اجیر است. زنان ما به آگاهی نیاز دارند تا حقوق خود را بشناسند و قوانین با شناخت این حقوق می‌توانند تغییر کنند.

رسانه‌ی مستقل دانشکده‌ی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
🔰 Instagram  |  🔰 Telegram

دانشکده حقوق و علوم سیاسی

08 Oct, 13:31


🏢 سیاست‌گذاری بنزین در ایران به زبان ساده

یکی از چالش‌های اساسی اقتصاد در ایران ناترازی انرژی و خصوصا بنزین است.
از طرفی، تفکر غلط و رایجی که سیاستمداران ما آن را باور کرده‌اند این است که این ناترازی به خاطر مصرف زیاد مردم بوده و تنها سه راهکار وجود دارد:
۱.ایجاد حس عذاب وجدان
۲.کنترل میزان مصرف
۳.افزایش قیمت

گام اول ایجاد حساب عذاب وجدان و مقصر جلوه دادن مردم بی گناه است که شما بیش از حد مصرف می‌کنید و مسبب مشکلات فعلی شده‌اید.
وقتی هم در گام اول شکست خوردند، گام دوم را شروع می‌کنند: محدودیت مصرف

نکته اینجاست که محدودیت مصرف هم هیچ مشکلی را حل‌ نمی‌کند و صرفا باعث اذیت و آزار مردم می‌شود.

مثلا در دولت رییسی تصمیم بر این شد که هرکس با کارت سوخت آزاد بتواند به جای ۶۰ لیتر صرفا ۴۰ لیتر بنزین بزند. نتیجه هم چیزی نبود غیر از طولانی‌تر شدن صفوف بنزین و اتلاف بیشتر وقت مردم!

حالا در دولت پزشکیان، یک گام فراتر از رییسی رفته و تصمیم بر این شده که مردم را بیشتر هم اذیت کنند. مثلا بد نیست بدانید شما هرچند سهمیه بنزین در کارت سوخت خود دارید ولی اجازه ندارید به هر مدلی از آن استفاده کنید. فقط می‌توانید ۵۰ لیتر در روز بنزین بزنید.

از طرفی طبق تصمیم جدید، سقف سوخت گیری جایگاه‌ها با کارت آزاد هم از ۸۰۰۰ لیتر در روز به ۷۰۰۰ لیتر رسیده است.
یعنی باید منتظر صف‌های طولانی‌تر و تنش‌های بیشتر در جایگاه‌ها باشیم.

در نهایت وقتی گام اول و دوم هم شکست خورد، گام سوم اجرایی می‌شود: افزایش قیمت بنزین
این سیاست هم در شرایط فعلی نه منطقی است و نه جواب می‌دهد. افزایش قیمت بنزین فقط در صورتی که دو شرط زیر رعایت شود قابل دفاع است:
۱.واردات خودرو به صورت کاملا آزادانه انجام شود.
۲.واردات خودرو بدون اعمال تعرفه انجام شود.

اجازه دهید این موضوع را باز کنیم.

خودروهای بی کیفیت داخلی مصرف بسیار بالایی در مقایسه با نسخه‌های خارجی دارند.
میانگین مصرف خودرو تویوتا: ۴.۸
میانگین مصرف خودروهای داخلی:۹.۳

البته باید مدنظر داشت که با توجه به کاهش قدرت خرید مردم و فرسوده شدن خودروهای مورد استفاده داخلی، مصرف سوخت خودروهای موجود در کشور حدود ۱۳ لیتر در هر صد کیلومتر است.

اگر قیمت بنزین جهانی را یک دلار فرض کنیم و مصرف بنزین را صد لیتر در ماه در نظر بگیریم، یک خودرو در سال ۱۲۰۰ دلار مصرف بنزین دارد.
دولت برای یک خودرو اقتصادی ۱۵ هزار دلاری حدود ۱۴ هزار دلار تعرفه و عوارض گمرک دریافت می‌کند(یعنی معادل مصرف ۱۲.۵ سال یک خودرو و این درحالیست که عمر مفید خودرو در دنیا حدود ۱۰ سال است)

توصیه مهم به تحلیلگران:
تا پیش فرض‌های لازم اجرایی نشده، به هیچ عنوان از گران شدن بنزین دفاع نکنید!

توصیه مهمتر به سیاستمداران:
وارادت خودرو را درست و اصولی باز کنید، بخش زیادی از ناترازی‌ها و نارضایتی‌ها حل می‌شود.

پوریا بختیاری (کارشناس اقتصادی)
رسانه‌ی مستقل دانشکده‌ی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
🔰 Instagram  |  🔰 Telegram

دانشکده حقوق و علوم سیاسی

22 Sep, 14:42


🏢 ‏دکتر تقی آزاد ارمکی، استاد دانشگاه:
دانشگاه تهران کارهای عجیب و غریبی کرده که به سادگی قابل پاک کردن نیست!

کسی که از صبح تا شب در مجلس است، یک روز هم درس نداده، استاد تمام شده است!

برخی را اخراج نکردند، ولی از آن طرف کارهای خلاف دیگری کردند. مثلا ممیزی ‏دانشگاه در تابستان تعطیل است، اینها غیر قانونی و غیر اخلاقی جلسه ممیزی تشکیل می‌دهند؛ آدم‌هایی که هیچ صلاحیت نداشتند را تبدیل وضعیت و استاد کردند.

کسی که یک روز هم در دانشگاه درس نداده، می‌بینید که استاد تمام می‌شود؛ کسی که تمام وقتش از صبح تا شب در مجلس است. در مورد افراد ‏دیگری که وزیر یا معاون وزیر بوده‌اند، دانشگاه تهران کارهای عجیب و غریبی کرده که این به سادگی قابل پاک کردن نیست و مسئولش هم سیاست‌های مقیمی است و نوع نگاهی که به دانشگاه وجود داشته است.

جماران
رسانه‌ی مستقل دانشکده‌ی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
🔰 Instagram  |  🔰 Telegram

دانشکده حقوق و علوم سیاسی

18 Sep, 07:42


🏢 دکتر ‏احسان روحی، استاد تمام دانشگاه فردوسی مشهد که شهریور ۱۴۰۲ بنا به گفته‌ی خود مجبور به استعفا شد، حالا مشغول به تدریس در دانشگاه هوانوردی امبری‌ریدل فلوریدا آمریکا است. او سال ۹۷ از طرف فرهنگستان علوم به عنوان دانشمند و پژوهشگر جوان برجسته مهندسی مکانیک انتخاب شده بود.

آرش هاشمی
رسانه‌ی مستقل دانشکده‌ی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
🔰 Instagram  |  🔰 Telegram

دانشکده حقوق و علوم سیاسی

12 Sep, 13:18


🏢 فارسی صحبت کردن #نچیروان_بارزانی رئیس اقلیم #کردستان عراق و تسلط ایشان به زبان فارسی، موجب تعجب و شگفتی اصحاب رسانه و کاربران فضای مجازی شده است.

گفتنی است که ایشان به همراه خانواده‌شان، چندین سال در کرج ساکن بودند و از دانش‌آموختگان رشته‌ی #علوم_سیاسی #دانشگاه_تهران هستند.

رسانه‌ی مستقل دانشکده‌ی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
🔰 Instagram  |  🔰 Telegram

دانشکده حقوق و علوم سیاسی

22 Aug, 14:17


مدتی پیش، وزارت راه و شهرسازی، جهت جلوگیری از ثبت و انتشار آگهی‌های غیرواقعی، سامانه ملی املاک و اسکان را معرفی کرد.
پلتفرم‌های دیوار و شیپور هم برای جلوگیری از ثبت آگهی‌های غیرواقعی و... از این سامانه برای احراز و تطابق کد ملی و کدپستی ملک استفاده می‌کردند تا کاربران هنگام دیدن آگهی، با دیدن تیک تاییدیه، مطمئن شوند کدپستی ملک آگهی شده با کد ملی آگهی دهنده تطابق دارد.

حالا رسانه اقتصاد آنلاین برای نشان دادن ایراد/اشکال/باگ/سوتی/گاف این سامانه، با کد ملی یکی از همکاران خود، برای ساختمان وزارت راه و شهرسازی در دیوار و شیپور آگهی ثبت کرده و آگهی هم با نمایش تیک تاییدیه، در هر دو پلتفرم منتشر شده.

حالا واکنش به این موضوع رو حدس بزنید! 🥸

ابوالفضل نوروزی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی از این مشکل با عنوان "امکان خردمندانه قانون"😳 اسم برده و گفته آگهی‌دهنده، "با سو استفاده از این امکان خردمندانه قانون، یکی از ساختمان‌های دولت را عالمانه، عامدانه و با قصد قبلی به عنوان فروشنده، جعل و به نام خود ثبت کرده و در سکوهای انتشار آگهی اقدام به عرضه نموده است."

در ادامه هم گفته: این کار، مصداق عناوین مجرمانه کیفری از قبیل جعل سند دولتی، کلاهبرداری، تصرف مال غیر، فروش مال غیر و تشویش افکار عمومی است و از آگهی‌دهنده شکایت و وی را مورد پیگرد قانونی قرار خواهند داد! 😳

در انتها هم گفته "اصولا سامانه ملی املاک و اسکان بر اساس اصل اعتماد به مردم، تسهیل امور، اصل برائت، اصل صحت و دیگر اصول شناخته شده حقوقی بر اساس ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم و تجربیات بین‌المللی طراحی شده و لذا اقدام این فرد مصداق سوءاستفاده از اعتماد عمومی است."

سوال اینجاست با این حجم از اعتماد به مردم، چرا تامین اجتماعی و مالیات و... بر اساس اصل اعتماد به مردم کار نمی‌کنه؟

خلاصه مطلب اینکه شما می‌توانید یک سیستم دارای ایراد و اشکال راه‌اندازی کنید و یک کلمه سامانه به ابتدای آن بجسبانید و هر اطلاعات صحیج و غیرصحیح هم از سمت کاربر ثبت شد تایید کنید.
وقتی هم کسی این مشل را گزارش داد، برای سرپوش گذاشتن روی ناکارآمدی سامانه و بی کفایتی دست‌اندرکاران و...، با فرار رو به جلو، از این ضعف با عناوینی مثل "امکان خردمندانه قانون" نام ببرید و اعلام کنید سامانه "بر اساس اصل اعتماد به مردم" کار می‌کنه! 😳

خب اجازه می‌دادید خود پلتفرم‌ها براساس اصل اعتماد به مردم کار کنند دیگه. چه نیازی به حیف و میل بودجه برای راه‌اندازی و توی بوق کردن سامانه‌های یکی از دیگری پراشکال‌تر شماها بود.

کسی که این اشکال را منتشر کرده هم به جای تقدیر و تشکر به قطاری از عناوین مجرمانه متهم شده!

🖥 @MiladNouriChannel

دانشکده حقوق و علوم سیاسی

15 Aug, 10:30


🏢 استعفای نخست وزیر ژاپن در واکنش به افزایش هزینه‌های زندگی مردم

فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن گفت که ماه آینده از سمت خود کناره‌گیری می‌کند. آقای کیشیدا دلیل استعفای خود را رسوایی‌های سیاسی حزبش و افزایش هزینه‌های زندگی مردم در طوی دوره سه ساله نخست وزیری‌اش عنوان کرد.

او ابراز امیدواری کرد که با این اقدام راه برای انتخاب رقابتی جانشینش باز کند. آقای کیشیدا تاکید کرد: «سیاست بدون اعتماد عمومی کارکرد خود را از دست می‌دهد.»

حزب لیبرال دموکرات پس از افشای رابطه مالی آن با کلیسا و اعطای برخی کمک‌های مالی بدون سند با کاهش محبوبیت عمومی رو به رو شد. همچنین نارضایتی عمومی از دولت به دلیل عدم همگامی دستمزدها با افزایش هزینه‌های زندگی طی سه سال گذشته افزایش یافته است.

رسانه‌ی مستقل دانشکده‌ی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
🔰 Instagram  |  🔰 Telegram

دانشکده حقوق و علوم سیاسی

07 Jul, 11:51


🏢 خبرگزاری قوه قضاییه: محسن برهانی به منظور اجرای حکم قطعی دادگاه احضار و به زندان معرفی شد

🔸میزان نوشت: محسن برهانی که پیشتر در فرآیند رسیدگی به یک پرونده قضایی در محاکم قضایی محکوم و حکم وی قطعی شده بود برای اجرای حکم قانونی دادگاه، احضار و به زندان معرفی شد.

رسانه‌ی مستقل دانشکده‌ی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
🔰 Instagram  |  🔰 Telegram

دانشکده حقوق و علوم سیاسی

07 Jul, 11:11


🏢 دکتر محسن برهانی، وکیل دادگستری و استاد پیشین دانشگاه تهران، امروز بازداشت شدند.

صدرا فرهمند
#فردای_انتخابات

رسانه‌ی مستقل دانشکده‌ی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
🔰 Instagram  |  🔰 Telegram

دانشکده حقوق و علوم سیاسی

05 May, 13:45


🏢 رنو سیمبل؛
مدل ۲۰۲۰ قیمت در دبی ۲۱۸ میلیون تومان
مدل ۲۰۱۶ قیمت در ایران ۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان
اعداد غیر قابل باور هستن...
مجتبی

رسانه‌ی مستقل دانشکده‌ی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
🔰 Instagram  |  🔰 Telegram

دانشکده حقوق و علوم سیاسی

03 May, 13:30


🏢 طی حکمی از سوی دکتر محمد مقیمی، رییس کنونی دانشگاه تهران، جمیله علم‌الهدی همسر ابراهیم رئیسی، به عنوان عضو هیئت اجرایی جذب دانشکده‌ی خانواده‌ی دانشگاه تهران منصوب شد.

رسانه‌ی مستقل دانشکده‌ی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
🔰 Instagram  |  🔰 Telegram

دانشکده حقوق و علوم سیاسی

29 Apr, 18:31


🏢 آیت الله سید ابراهیم رئیسی:

به اعتراف همه اقتصادانها این کار اساسی بوده انجام شده که ما رشد نقدینگی رو اینا همش باعث تورم میشه، یعنی شما درسته میرید یک کالا تو بازار میخرید اما علتش رو نمیدونید از کجا پیدا شد، اونی که پیدا شد یکیش رشد نقدینگی است که دولت اینی که من دارم از این بلندگو میگم اقتصادن‌ها می‌شنوند.

رسانه‌ی مستقل دانشکده‌ی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
🔰 Instagram  |  🔰 Telegram

دانشکده حقوق و علوم سیاسی

27 Apr, 15:45


🏢 در سال 1403:

بودجه دانشگاه تهران:4.5 همت
بودجه موسسه مصباح یزدی:0.437 همت
تعداد دانشجویان دانشگاه تهران:56893
تعداد طلاب موسسه مصباح:1591
سرانه دانشجویی دانشگاه تهران:
81 میلیون
سرانه طلاب موسسه مصباح:
275 میلیون
👈سهم طلاب موسسه مصباح 3.4 برابر دانشجوی دانشگاه تهران!

مقایسه بازدهی و مفید بودن بماند...
عبدالرضا داوری

رسانه‌ی مستقل دانشکده‌ی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
🔰 Instagram  |  🔰 Telegram

دانشکده حقوق و علوم سیاسی

24 Apr, 14:28


🏢 امیر رئیسیان، وکیل دادگستری: شعبه یک دادگاه انقلاب اصفهان، در اقدامی که در نوع خود بی سابقه است، حکم دیوان عالی کشور درباره پرونده سال ۱۴۰۱ توماج صالحی را اجرایی نکرد و با «ارشادی» خواندن این حکم و تاکید بر استقلال دادگاه بدوی، توماج صالحی را به اتهام افساد فی الارض، به اشد مجازات یعنی اعدام محکوم کرد.
شرق

رسانه‌ی مستقل دانشکده‌ی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
🔰 Instagram  |  🔰 Telegram

دانشکده حقوق و علوم سیاسی

16 Apr, 17:30


🏢 کمیسیون اجتماعی مجلس تصویب کرده که پنجشنبه‌ها (و نه شنبه‌ها) تعطیل شود.
در نتیجه می‌شویم تنها کشور دنیا که روزهای پنجشنبه تعطیل است!
این جماعت دارند ایران منزوی را منزوی‌تر می‌کنند.
روز شنبه در همه کشورهای مسلمان جزء تعطیلات آخر هفته است. بیش از ۹۵٪ از مسلمانان دنیا روز شنبه تعطیلند.
حالا ‎مجلس انقلابی به دلیل اینکه یهودیان شنبه تعطیلند می‌خواهد پنجشنبه را تعطیل کند!

۱/۸ میلیارد مسلمان که شنبه تعطیلند را نمی‌بینند، اما ۱۵ میلیون یهودی را می‌بینند!
#بدسالاری
پدرام سلطانی

رسانه‌ی مستقل دانشکده‌ی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
🔰 Instagram  |  🔰 Telegram

دانشکده حقوق و علوم سیاسی

14 Apr, 15:32


🏢 #نفوذ

🔹 مخاطب این اطلاعات چه کسانی هستند؟!
این اطلاعات به درد چه کسانی می‌خورد؟
بعد از کربلای ۵، در یکی از سنگرهای عراقی‌ها، کالک ماقبل نهاییِ عملیات کربلای ۴ پیدا شده بود!
همینجوری!
محمدحسن نجمی

🔹 کریمی قدوسی دارد ساعت حمله و نوع تسلیحات ایران را به اسرائیل اعلام می‌کند. لوکیشن و نقاط هدف را البته علنی اعلام نمی‌کند آن را خصوصی برای‌شان می‌فرستد.
آرش رمضانی

🔹 این گرا دادن ‎کریمی‌قدوسی به ‎إسرائيل رایگان و اتفاقی است؟
پ.ن: نامبرده عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس است.
محسن سهرابی

رسانه‌ی مستقل دانشکده‌ی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
🔰 Instagram  |  🔰 Telegram

دانشکده حقوق و علوم سیاسی

14 Apr, 15:30


🏢 نفوذ اگر تصویر بود...

توییت کریمی‌قدوسی [که مربوط به قبل از آغاز عملیات دفاعی ایران است]، هم نوع عملیات علیه ‎اسرائیل را لو داده بود، هم زمان حمله را و هم نام و مدل موشک‌هایی که قرار بود شلیک شود!
فقط لوکیشن را یادش رفته!

مانند توئیت خبرنگار [امنیتی] ۲۰:۳۰ در ماجرای ‎عین‌الاسد
یغما فخشامی

رسانه‌ی مستقل دانشکده‌ی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
🔰 Instagram  |  🔰 Telegram