محمودِ امجد @mahmoudamjad128 Channel on Telegram

محمودِ امجد

@mahmoudamjad128


اخبار جلسات ، سخنرانيها، نكات اخلاقي و برگزيده حضرت آیةالله محمودِ امجد
https://twitter.com/ostadamjad

instagram: mahmoudamjad110

محمودِ امجد (Persian)

با خوش آمدید به کانال تلگرامی "محمودِ امجد". این کانال منحصر به فرد شامل اخبار جلسات، سخنرانی‌ها، نکات اخلاقی و برگزیده‌های حضرت آیت‌الله محمود امجد می‌باشد. اگر علاقه‌مند به یادگیری از تجربیات ارزشمند این عالم بزرگ هستید، این کانال برای شماست. آیت‌الله محمود امجد با سابقه‌ی درخشانی در زمینه‌ی علوم اخلاقی و دینی برخوردار است و ارزشمندترین مطالب او توسط مدیران کانال برای شما منتخب شده است. برای دسترسی به محتوای بیشتر، می‌توانید پروفایل توییتر و اینستاگرام آیت‌الله محمود امجد را نیز دنبال کنید. علاوه بر این، در این کانال می‌توانید به روزرسانی‌ها و اطلاعیه‌های مربوط به فعالیت‌ها و جلسات حضرت آیت‌الله محمود امجد دسترسی داشته باشید. پس حتما از این فرصت برای ارتقای معرفت و اخلاق خود بهره ببرید!

محمودِ امجد

06 Feb, 17:50


اول ای جان دفع شر موش کن!

تا زمانی که #روحانیان ما (که علی الادعاء خودشان را طبقه ممتاز جامعه اسلامی می دانند) با ارزش های جهانشمول انسان و جهان معاصر #دیالوگ برقرار نکنند این
«دفع شرژنتیکی» میسر نخواهد شد!
و #دیالوگ مسبوق به #سکوت‌درونی (به تعبیر حضرت مصطفی ملکیان) است و این “سکوت درونی” نتیجه #فضیلت‌‌فروتنی است!
و “هیهاتَ‌هیهات!”
روحانیان امروز ما که #مطلوب‌ارباب‌بی‌مروت‌دنیا شده اند و برای عالم و آدم نسخه می پیچند و‌خودشان را #قوم‌برگوزیده! قلمداد می کنند «هیهاتَ‌هیهات» که این تعبیرطلائی حضرت ملکیان را(زمان پریشی و زبان پریشی) فهم و هضم کنند!
«گوش خر بفروش و دیگر گوش خر
کاین سخن را درنیابد گوش خر »

@mahmoudamjad128
@amjadmohamad
@moralsociety

محمودِ امجد

05 Feb, 21:51


🟡 عفو بین الملل - فرانسه :

دونالد ترامپ می گوید که می خواهد «کنترل» نوار غزه را در دست بگیرد و آن منطقه محاصره شده را از ساکنانش خالی کند. مهمل، غیرانسانی، غیرقانونی. ترامپ در تلویزیون زنده اعلام کرد که می خواهد بیش از ۲ میلیون فلسطینی را به زور آواره کند. این اظهارات در یک کنفرانس مطبوعاتی در کنار بنیامین نتانیاهو بیان شد که لازم به یادآوری است که در دادگاه کیفری بین المللی به اتهام جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت تحت تعقیب است.
ما به ساکنان غزه فکر می کنیم، قربانیان نسل کشی، که عزیزان، خانه ها، همسایگان و مزارع خود را از دست داده اند، روی آوار زندگی می کنند و این اظهارات برایشان زنگ هشدار است.
از کشورهای همسایه خاورمیانه تا اروپا، از آفریقا تا آسیا، تا آمریکای لاتین، تنها یک پاسخ تاریخی و انسانی دارند که بدهند: نه، قاطعانه و به اتفاق آرا.
نه به غیرانسانی بودن او. نه به اشغالگری او. نه بی قانونی او.
جامعه بین المللی باید فورا واکنش نشان دهد، این برای حقوق فلسطینی ها اساسی است، برای انسانیت ما اساسی است.
#عفو_بین_الملل #ترامپ #غزه #غیرقانونی

@mahmoudamjad128
@amjadmohamad
@moralsociety

محمودِ امجد

05 Feb, 19:49


بعدالتحریر:
"عقل ناقص" بنده قد نداد بفهمد
چرا علی جان مطهری
#پلیس را هم در عداد #مربیان و #روحانیان و صداوسیمای "انکرالاصوات"
ذکر فرموده است؟!
یعنی #ملاکص‌ازگلی و #سرداررادان هم مانند صدا و سیما در امر "تربیت جوان طرازمکتب!" ناکام مانده اند؟!
جناب علی مطهری عزیز!
"یک نکته ات بگویم؟!"
تمام این ناکامی ها و مصائب و گرفتاری های جامعه منحط امروز ما از صدقه سر همان #برگوزیدگی است.
زیاده جسارت است.

محمودِ امجد

05 Feb, 19:48


پیش فرض علی مطهری گویا براین مبنای باطل است که «مربیان» و «روحانیان» و «دولتمردان» و ابواب جمعی حکومت "تربیت شده!" اند ولی در "امرتربیت جوانان!" ناموفق بوده اند؟؟؟!!!
تا ذهنیت «ازمابهتران» و اولیاء امور قائم بر این قبیل پیشفرض های باطل است
«درجبین این کشتی نور رستگاری نیست!»
سلام خدا برآیت الحق حضرت سیدرضا بهاء الدینی که فرمود:
اول خودتان را تربیت کنید!
(در پاسخ به سوال "فرزندانمان را چگونه تربیت کنیم؟!"

و برای مرحوم امام س در پاریس به واسطه شهید صدوقی(رض) پیام فرستاد:
«روحانیت باید خودش را اصلاح کند»
و‌ الان نزدیک به نیم قرن است که ما (قوم برگوزیده!) در مسند قدرت و اداره جامعه و تربیت و تعلیم! " نسل جوان!"
همچنان "آب درهاون می کوبیم" و #ژاژخائی می کنیم !
البته:
«درنیابد این سخن را گوش خر!»
و با "سیه دلان ابلیس خوی و آدمی روی"
«چه سود گفتن وعظ؟!»

@mahmoudamjad128
@amjadmohamad
@moralsociety
ادامه مطالب 👇👇👇

محمودِ امجد

05 Feb, 19:48


مگر خبر دادن از #ساس در زندان ازمابهتران بیهمهچیز
ذنب لایُـغْفَر است؟!
#أین‌تذهبون؟!
نکند امنیتی ها «ساس» را مثل «ساواک» سابق ،
مخفف «سازمان امنیت سه پا» فهم کرده اند که این انسان شریف و حقجو را دوباره زندانی #عدلِ‌اُموی کرده اند؟؟؟!!!
این «عدل؟اموی» شما نیز بگذرد…!

@mahmoudamjad128
@amjadmohamad
@moralsociety

محمودِ امجد

05 Feb, 19:48


این بندۀ ناچیز خدا از آن بیم دارم که میراث‌خواران جاهل و فزون‌خواه و طمّاع و آلوده به همه‌گونه فساد منبعث از قدرت دنیوی از دل ولایت مطلقه که به‌معنای «تفوّق مطلق مصلحت عموم بر احکام اولیه شرع انور» است و در بن‌مایه و درونمایه‌اش تساوی عموم شهروندان در حق تعیین سرنوشت سیاسی مفروض بوده است، فرمانروایی مطلق‌العنان سلطان ذی‌شوکت مسلمان را آرزو کنند و سودای خام و ناممکن ارتجاع و سیر قهقرا به‌سمت عهد قجر را آن هم بعد از دو انقلاب بزرگ مشروطیت و جمهوریت‌طلبی مردم بزرگ ایران در سر بپرورانند و چون چنان سودای محالی امکان کمترین اقبال عام را در جامعۀ متکثر و متنوع و روبه‌جلوی کشور ندارد تنها راه چاره را شاخ و سرنیزه بدانند و در نهایت توفیقی هم نیابند و فقط عِرض خود برند و زحمت ملت دارند و چنین مباد.
اگر می‌خواهیم این یادگار گران‌قدر آن مرد بزرگ یعنی جمع و توفیق سازگار میان جمهوریت و اسلامیت را در دنیای معاصر محفوظ و ماندگار بداریم چاره‌ای نداریم که رکن اسلامیت نظام سیاسی و ادارۀ سیاسی را چنان بفهمیم و تفسیر کنیم که منافی و معارض با جمهوریت (یعنی میزان‌بودنِ رأی ملت و تفوّق آن بر هر مهم دیگر) نباشد و حکومت و حکمرانی و فرمانروایی حاکم و فرمانروای عادل و اخلاقی را در عصر غیبت معصوم علیه‌السلام فقط مبتنی بر رضایت شهروندان یک کشور بدانیم؛ شهروندانی که از حقوق و آزادی‌های تضمین‌شدۀ شهروندی برخوردارند و می‌توانند با استناد به آن حقوق و آزادی‌ها رضایت و بی‌رضایتی خود را شفاف و مسالمت‌آمیز اظهار و ابراز کنند و همۀ کارگزاران و خادمان خود را مدام در یک چرخۀ بی‌توقف انتخابات ادواری و آزاد بر مسند تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی بنشانند و فرود آرند.
نظریه ولایت مطلقه برای تأسیس و تداوم چنان نظم و نظام سیاسی، اخلاقی و عادلانه‌ای در عصر غیبت معصوم علیه‌السلام ابداع شد. ریشه‌های این نظریه را پژوهشگران حوزوی و دینی می‌توانند در رسالۀ «لاضرر» حضرت امام ردیابی کنند که برای پیغمبر خدا صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم سه منصب قائل بود (نبوت، قضاوت و ریاست اجرایی) که فقیهان جامع‌الشرایط را (صائنا لنفسه مخالفا لهواه...) به‌عنوان ورثۀ انبیاء، در دو منصب قضاوت و ادارۀ زندگی مردم، هم‌عرض پیغمبر و معصومان علیهم‌السلام می‌دانست و نفوذ احکامشان را بسان احکام ایشان معتبر و مطاع!
لذا چنان حاکم عادل عالمی می‌توانست حتی با وجود نص معتبر از کتاب و سنت، در صورت تعارض یک مصلحت عمومی با حکم مبتنی بر نصِّ برگرفته از کتاب و سنت (یعنی احکام اولیه و ضروری اسلام) مصلحت عموم را تفوق بخشد و به‌عنوان مثال برای آنکه عبور و مرور وسایل نقلیه مردم کوچه و بازار، سخت و آزاردهنده نباشد مسجد را که مکان مقدسی است خراب کند و ترافیک و عبور و مرور وسایل نقلیه را آباد و روان! البته این فقط یک نمونه از مثال‌هایی بود که امام برای تفهیم متدینان عوام که احیاناً جامۀ افتاء و ریاست دینی بر تن داشتند یا سیاسی‌کاران عوامی که سلیقه‌های کژ و معوج‌شان را مستند به آراء و اندیشه‌های عوام‌پسند آنان می‌ساختند، ارائه کردند.
امام که خود در مقام تدریس و افتاء در حوزۀ دینی، رغم آنکه نظر اجتهادی‌اش در بسیاری از احکام و فتاوا بر خلاف نظر مشهور بود، ولی مع‌الوصف پس از تبیین آراء و فتاوا و نظرات خود و دیگران نظر مشهور را بر صدر می‌نشاند و مبنایش چنان بود که خلاف نظر مشهور فقها فتوایی ندهد. به هنگامی که جامۀ ریاست و ادارۀ امور مردم کوچه و بازار به ضرورت بر قامتش دوخته شد، از بسیاری از آن آراء و فتاوای مشهور فاصله گرفت و البته بزرگمردی که برای حفظ وحدت کشور و ملت از ادامۀ تفسیر عرفانی سورۀ فاتحه‌الکتاب امتناع کرد، مجال آن را نمی‌یافت تا در فضایی مسالمت‌آمیز و فارغ از عشق و نفرت جاهلانۀ دوستان و دشمنان عوام و جاهل، آراء و نظرات بنیادین فقهی‌اش را به جامعۀ مشتاق و محتاج ارائه کند.
قرائنی هست که نشان می‌دهد ایشان از حاکمیت ارتجاع فکری و تحجر دینی بر مسند ریاست عموم و ادارۀ کشور بیمناک بود؛ ای‌بسا همین امر ایشان را به این توصیه کشاند که قید مرجعیت (یعنی اجتهاد مصطلح و فقاهت مصطلح) را از شرایط رهبری سیاسی کشور حذف و اصلاح کنند تا مگر در تعارض مصلحت عموم با اندیشه‌های متحجران، کفۀ ترازو به نفع رفاه و امنیت و آرامش مردم سنگین‌تر شود. امام رضوان‌الله‌تعالی‌علیه چنین ولایتی را و چنین اطلاقی را برای فقیه مصطلح نمی‌خواست و از آن تبرّی می‌جست. امام می‌خواست آحاد مردم آزاد و آگاه باشند و بر حق تعیین سرنوشت سیاسی خود ولایت داشته باشند و این ولایت نه مقید به فتاوای فقیهان که مطلق بود.
«میزان رأی ملت است» درونمایه و بن‌مایۀ نظریۀ ولایت مطلقۀ فقیه بود و «حفظ نظام اوجب واجبات است» یگانه وظیفه و مسئولیت حاکم و کارگزار و مدیر جامعه است و حاکم بر همۀ احکام اولیۀ اسلام در صورت تزاحم.

محمودِ امجد

05 Feb, 19:48


بنده بارها در هر جا فرصتی رخ داده است، اظهار کرده‌ام که در دنیای مدرن برای ادارۀ جامعه و شهروند امروزین، گریزی از پذیرش و تضمین حقوق بشر جهان‌شمول از سوی کارگزاران و خادمان ملک و ملت نداریم و همۀ آن حقوق و آزادی‌های مندرج در اعلامیۀ جهانی حقوق بشر را منبعث از حق بنیادینِ «حق تعیین سرنوشت سیاسی» شهروندان یک کشور و جامعۀ خاص در قلمروِ سرزمینی خاص می‌دانم و قائل‌ام به اینکه اگر به‌عنوان یک شیعۀ متدین و یک حوزوی و دانش‌آموختۀ تعالیم و آموزه‌های دینی و شیعی، بخواهم از میان همۀ نظریه‌های ولایت فقیه نظریه‌ای را ترجیح دهم که بتواند راه‌گشای تأسیس و تداوم و ادارۀ یک دولت و جامعۀ عادلانه و اخلاقی در دنیای معاصر باشد، یا به نظریۀ اغلب فقیهان شیعه از آغاز تا کنون مبنی بر «ولایت فقیه در امور حسبه» ملتزم می‌شوم یا به نظریۀ «ولایت مطلقۀ فقیه» که نظریۀ اختصاصی این فقیه عظیم‌الشأن شیعه و عارف روشن‌ضمیر بی‌نظیر است معتکف خواهم شد؛ زیرا فقط با این دو نظریۀ حداقلی و حداکثری می‌توان امیدوار بود شیعیان مؤمن در دنیای مدرن قادر شوند زیست فردی و جمعی خود را در دل یک ساختار سیاسی خاص و دولت‌ـ‌ملت خاص سامان دهند و جامعه و دولتی اخلاقی و عادلانه داشته باشند.
نظریۀ ولایت مطلقۀ فقیه امام با یک دولت حقوق بشری و دموکراتیک سازگار است و برخلاف هیبت ظاهری قید «مطلقه»اش زندگی سیاسی و جمعی عادلانه و اخلاقی شهروندان مؤمن را در دنیای معاصر میسّر می‌کند.
لُبّ این نظریه تفوّق «مصلحت عمومی» شهروندان یک جامعه و کشور خاص بر همۀ احکام اولیه و ضروری اسلام و تشیع در صورت تزاحم است و از آنجا که «تشخیص مصلحت»، تشخیص موضوع است و در تشخیص موضوع، فرقی میان مقلّد مؤمن و فقیه و حتی مؤمن و غیر مؤمن نیست و همه با هم مساوی‌اند و نظر هیچ‌کدام بر دیگری رجحان شرعی ندارد و تبعیت از علم بر همگان حجت است؛ لذا «میزان رأی ملت» می‌شود نه رأی فقیه و فقیهان!
آنجا که امام می‌فرماید: «حفظ نظام اوجب واجبات است و بر همۀ احکام اولیه مقدم است و این (یعنی حفظ نظام) خود حکم اولیه اسلام است، تکلیف فقیه و غیر فقیه را به‌لحاظ شرعی در امر ادارۀ ملک و ملت روشن می‌کند که یک وظیفۀ عمده بیشتر ندارید: «از اختلال نظام و معیشت مردم احتراز کنید و حافظ نظام و معیشت مردم باشید و بس». حفظ نظام و اختلال نظام یک اصطلاح فقهی است که مجمع تشخیص مصلحت نظام بر پایۀ آن مصطلح فقهی تأسیس شد و مقرر گردید هرجا نظر نمایندگان منتخب ملت در امر قانون‌گذاری با نظر فقهای شورای نگهبان مبنی بر شرعی‌نبودن مصوّبه و قانون در تعارض افتد، در مجمع تشخیص مصلحت، مصلحت‌سنجی شود و چنانچه محرز شد که مصلحت عمومی را قانون مصوّب نمایندگان استیفاء می‌کند، حتی بر حکم اولیۀ شرع، مقدم شود و جامۀ قانون بپوشد. از این نظر قانون اساسی فعلی با اندیشۀ امام گامی به مراتب بزرگ‌تر از قانون اساسی مشروطه در امر قانون‌گذاری برداشت. نظریۀ سیاسی امام بدین گونه بود که توانست در دنیای پیچیده امروز یک ساختار سیاسی جدید را با یک ساختار سیاسی کهن جایگزین کند و «خلأ قدرت» هم رخ ندهد و کشور و ملت در مسیر آزمون‌وخطا آسیب جدی نبینند و طنز تلخ آنکه فقیه قدیس، «قداست‌زدایی» پیشه کرده بود و مقدس‌مآبان و متدینان ظاهرالصلاح در برابرش صف‌آرایی کرده بودند و او را انذار می‌دادند که به قداست مرجعیت و حوزۀ دین‌داری مرسوم و مألوف بیش از این صدمه نزند و حتی متدیّنان عوامی که به وزارت و وکالت و ریاست رسیده بودند، ایشان را به رسالۀ توضیح‌المسائل و تحریرالوسیله‌اش ارجاع می‌دادند و نگران کهولت سن و احیاناً فراموشی طبیعی برخی آیات و روایات توسط ایشان و سوءاستفادۀ حاج احمدآقا از این وضعیت پیش‌آمده بودند. در چنین هنگامه و معرکه‌آرایی، بیشترین خطاب‌های عتاب‌آلود ایشان متوجه همان متدینان عوام و مقدس‌مآبان بی درد می‌شد و در برابر نیز بیشترین موانع و سنگ‌اندازی و جفاکاری و بازیگری با ایشان را نه بی‌دینان و روشنفکران و عقل‌محوران که دین‌داران عوام و مقدس‌مآبان متحجّر داشتند. حالا ماییم و آن میراث‌خواران متحجّر سیری‌ناپذیر که تشنگان قدرت‌اند و شاخ دارند و منطق ندارند و شیخ‌الرئیس، حکیم و فیلسوف، حق داشت که از چنان مخلوقی بهراسد و ما نیز.

محمودِ امجد

05 Feb, 19:48


به باور بنده امام یک «قدیس عاقل» بود که پس از عمری «عمارت دل» و «اشتغال به امر آخرت»، در دهۀ آخر عمر مبارکش به «کار گِل» گمارده شد؛ کسی که در طول حیات علمی و معنوی‌اش اگر حتی گامی برای ریاست و زعامت و مرجعیت و ریاست دنیوی برداشته بود، نشستن شاهین ریاست دنیوی بر سرش را قطعاً «استدراج» می‌دانست و از آن بیمناک و گریزان بود. (پس از فقدان عزیزش حاج‌آقا مصطفی که به‌حق «امید آیندۀ اسلام»ش خواند، آن‌چنان صبوری از خود نشان داد که همۀ اطرافیان را مبهوت کرد. روزی او را در گوشۀ اتاقش سر در جیب تفکر دیده بودند و گمان برده بودند بالاخره آن مصیبت بزرگ سایه‌های سنگینش را بر ذهن و روان پدر پیر افکنده است. نگران می‌شوند و هرکس به فراخور قصد دارد سر صحبت را باز کند تا مگر پدر داغدار قدری بگرید و سبک شود ولی با کمال تعجب مشاهده می‌کنند که آثاری از تألم و ناآرامی در ایشان دیده نمی‌شود. امام می‌فرمایند: «داشتم فکر می‌کردم که استدراج نباشد».)
حضرت آيت‌الله بهاءالدینی که از قبیلۀ عارفانی چون امام بود، دربارۀ ایشان گفته‌اند: «ما اوایل (در جوانی‌های امام) به آقای امام شک داشتیم که چگونه می‌شود تا این حد میان حکمت و عقل و تقدس و تعبد جمع کرد؟ این‌همه قداست و احتیاط با آن حکمت و عقلانیت چگونه جمع می‌شود؟ ولی دیدیم خیر! ایشان واقعاً مقدس است.» (نقل مضمون)
«مقدس»ی که در همۀ عمر با «مقدس‌مآبی» در تعارض بود. خردمندی که قلندروار «طهارت درون» را بر «صلاحیت برون» ترجیح می‌داد و باکی نداشت در مسیر سلوک الی الله و سعادت اخروی همه‌گونه طعن‌ها و لعن‌ها و جفاکاری‌ها و بازیگری‌ها را حتی از ناحیۀ همگنان و هم‌لباس‌های خود مشتاقانه خریدار باشد و مع‌الوصف بی‌آنکه با جاهلان درگیری جاهلانه کند و از سلوک معنوی‌اش باز ماند، با دلی آرام و مطمئن به راه خود ادامه دهد. او فقط به «وظیفه» می‌اندیشید و بس! و همین فضیلت بود که در پرداختن اضطراری به «کار گِل» (یعنی ریاست کشور و ملت) و در فرآیند کنش و واکنش جمعی عاشقان و معاندان جاهل، برای حفظ امنیت و رفاه مردمی که به ضرورت، ریاست‌شان بر دوشش افتاده بود، رفتارها و گفتارها و مواضعی از ایشان سر زد که البته می‌تواند محل نقد و نقض و ابرام باشد و جمود بر آن رفتارها و مواضع که تخته‌بند زمان و مکان و شرایط خاص خود بود، به خوارجی‌گری‌ای به مراتب وحشتناک‌تر از صدر اسلام منجر خواهد شد.
پیشنهاد بنده این است که همۀ آن رفتارها و گفتارها و مواضعی که در عرصۀ سیاست‌ورزی و کشورداری رخ داد، می‌تواند به بوتۀ نقد سپرده شود و پیش‌بینی می‌کنم که امام از پس یک نقد صریح و همگانی و آزاد و شفاف با چهرۀ حقیقی و تابناک خود تلألو جاودانه خواهد کرد و سلوک فکری و معنوی‌اش سرمشق متفاوت و متناسبی در قیاس با الگوهای بدیل برای حوزۀ دینداری و سیاست‌ورزی مؤمنان و شیعیان و بالأخص روحانیان و حوزویان خواهد شد.
بالاخره در عصر غیبت معصوم، حوزۀ سیاست‌ورزی و دین‌ورزی شیعیان مؤمن و باورمند، میان دو گرایش عمدۀ «اعراض از ساحت سیاسی» و «ولایت بر ساحت سیاسی» در دَوَران بوده است و الگوی سیاسی و دین‌ورزی امام در میانۀ این دو گرایش افراطی و تفریطی، رهروان مؤمن را می‌تواند به مسیر اعتدال و عدالت و بهروزی در امر ملک و ملت راهگشا شود.
بنده آرزو می‌کنم لااقل در محافل حوزوی و دانشگاهی کشور، امکانی ولو اندک ـ‌ و البته ایمن از تعرض آنان که شاخ دارند و منطق ندارند ـ ایجاد شود تا همۀ موافقان و مخالفان اندیشه‌های سیاسی و اجتماعی امام و همۀ آنان که از رخدادهای دهۀ اول متنعم یا متضرر شدند، بتوانند به تبادل آراء و افکار و نقد و نقض و ابرام بپردازند تا در نهایت به فربه‌ترشدن و کارآمدترشدن حوزۀ اندیشۀ دینی در امر سیاست و ادارۀ کشور بیانجامد.

محمودِ امجد

05 Feb, 19:48


در سوگ قدیسی که به کارِ گِل گمارده شد
✍️ محمد امجد - 1390 - مالزی

به سالگرد ارتحال عالم عامل و عارف روشن‌ضمیر و سالک الی الله، حضرت روح‌الله طاب‌ثراه نزدیک می‌شویم. هر سال چنین رسم شده است که در سوگ فقدان فیزیکی آن بقیه السلف الصالح ماتم بگیریم و کمتر نسبت به دفن اندیشه‌های ناب آن رادمرد جهان اسلام مویه کنیم و ناله سر دهیم؛ زیرا آب و علیق در آن‌سویِ چنان بزرگداشتی است و طرد و تکفیر در این‌سویِ چنین تأسف‌خوردن‌هایی!
راقم این سطور به‌عنوان طلبۀ دانش‌آموختۀ حوزۀ علمیۀ قم، سعی خواهم کرد در این نوشتار فراسوی دوستی‌ها و دشمنی‌های جاهلانه نسبت به این قدیس عاقل، امام راحل را آن‌گونه که در مقام ثبوت بوده و هست تبیین شخصیت کنم و البته به حکم آنکه هر «قدیس»ی جز معصوم را مصون از خطا و هوی (در اینجا هوای مقدس و خیرخواهانه) نمی‌دانم، خطاهای گزافی را که در دهۀ اول انقلاب رخ داد، دهه‌ای که ایشان به حکم ضرورت و وظیفۀ اخلاقی، در آن به «کارِ گِل» گمارده شدند، به بوتۀ نقد بسپارم و از جنجال‌های جاهلانۀ دوستان و نیز دشمنان جاهلِ «آن یار سفرکرده» هراسی ندارم.

@mahmoudamjad128
@amjadmohamad
@moralsociety
ادامه مطالب👇👇👇

محمودِ امجد

31 Jan, 21:27


🟡 عفو بین الملل - فرانسه:

امروز هزارمین روز بازداشت سسیل کوهلر در زندان اوین تهران است. ۱۰۰۰ روز خیلی است ...
این معلم فرانسوی که در ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ در سفر به ایران دستگیر شد، از سوی مقامات کشور به «جاسوسی» متهم شده است. او در شرایط اسفناکی نگهداری می شود. ما خواستار آزادی فوری او هستیم.

#سسیل_کوهلر #ایران #سسیل_کوهلر_را_آزاد_کنید

Crédit : LAURE BOYER / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

@mahmoudamjad128
@amjadmohamad
@moralsociety

محمودِ امجد

20 Jan, 19:11


پزشکیان :

به هرجا می خوام دست بزنم میگن :
«دست بهش نزن که “صدا!”درمی آد!»

خب عزیز برادرایمانی ام!
باید «فلک را سقف بشکافی و طرحی نو در اندازی!»
اگر «صدا» ی #رعیت را بلند و رسا کنی تمام این «سروصدا!» های #انگل‌های‌مفتخواروخونخوار خفه خواهد شد!
صدای رعیت بی حق و حقوق و زبان بریده امروز از حلقوم
#مومن‌شهروندصادق‌میهن حضرت میرحسین موسوی به عرش خدا رسیده است و #ام‌الفسادحاکم‌جائر همچنان خودش را به کری و کوری زده است…
#رفراندوم‌ "تغییر/‌تدوین‌قانون‌اساسی‌طرازجمهوریت"
تنها #باطل‌السحر این "صداهای مفتخواروخونخوار" است.
إن أرید الا الاصلاح ما استطعت

@mahmoudamjad128
@amjadmohamad
@moralsociety

محمودِ امجد

09 Jan, 14:48


قابل توجه ربع پهلوی و سلطنت تلف هائی که به «دیوارندبه» این «حرامزاده» دخیل بسته اند!
روح “شاه بابا” در گور از این «کره خرابله» بیزاراست!

رونوشت :شهبانو فرح دیبا جهت اطلاع و اقدام مقتضی

@mahmoudamjad128
@amjadmohamad
@moralsociety

محمودِ امجد

08 Jan, 14:40


"رتق و فتق امور"در ممالک محروسه مفلوکه!

یک پرسش بی پاسخ از رهبر فرزانه و بینظیر ممالک محروسه ایران !

"به عقل ناقص ما رعایای ناسپاس و نافهم!
قد نداد بفهمیم چه
«حکمت متعالیه!» ای درپس و پشت بازداشت مفتضح و آزادی مفتضح تر!
این خبرنگارایتالیائی بوده است؟!"
——.——.—-.——.
پ.ن:
از جناب علی ربیعی دستیار پزشکیان نقل شده است:
جناب پزشکیان مدام سرگرم #ترمیم! (=بخوانید"رفوکاری") "شکاف!" ها است ولابدباید رعایا خیلی خوشحال و شاکرباشند که این "استصخاب بیست درصدی رعایا"
یک «نعمت غیرمترقبه!» برای ملک و ملت
«درآستانه فتح قله!» است؟؟؟!!!
یکی از همکاران سابق علی ربیعی بیست و هفت سال پیش به راقم این سطور گفت:
"" فلانی! ما (یعنی کل نظام از صدرتا ذیل) صبح تاشب داریم «ک.س موش» چال می کنیم!"
الان بعد ازنزدیک به سه دهه «ک.س موش چال کردن» معنای «رتق و فتق امور» و یابه تعبیر دستیار ویژه رئیس جمهور«ترمیم!» را بیشتر شیر فهم شدم ولله الحمد!

@mahmoudamjad128
@amjadmohamad
@moralsociety

محمودِ امجد

05 Jan, 00:07


در پست دیروز از «آقاسیدمصطفی ی شیفته مصباح!» یک استدعا داشتم!
(استدعای وساطت نزد سلطان عادل اسلامپناه جهت آزادی هرچه سریعتر "آقاسیدمصطفی" ی آزادیخواه و خیرخواه ملک وملت)
امروز یک استدعای دیگر دارم!
از حضرت سلطان صاحبقران مجدانه درخواست کنید این «ملاک.ص. ازگلی» را مرخص کنند تا بیش از این
«تتمه رونق مسلمانی» رعایای دارالاسلام را به «گادفنا» نداده است!
بیش از این مصدع نمی شوم.

@mahmoudamjad128
@amjadmohamad
@moralsociety

محمودِ امجد

19 Dec, 12:15


در نهضت مشروطه ، «مشروعه چی » ها
معتقد بودند
#قرآن «قانون اساسی مسلمانان» است
و نیازی به #قانون‌مدرن نداریم!
ولی این قوم جاهل و اموی مشرب نه به قران عهد مشروطه/مشروعه معتقدند و نه به #قانون‌مدرن‌!
مثال شتر مرغ شده اند! «لاطیرٌ ولاجمل»
انقلاب مردمی و مسالمت آمیز ملت ایران به رهبری یک #فقیه‌صائناًلنفسه‌تالی‌تلومعصوم منجر به #جمهوریت‌ شد و #قانون برکشیده از مصالح عالیه ملک وملت و مصوب نمایندگان منتخب مستقیم ملت، تفوق پیدا کرد بر تمام احکام فقهی استنباط شده توسط فقیهان پیشین از صدر تا کنون
ولی سوگمندانه #خلْف‌ناصالح آن #رهبرنشسته‌به‌تماشای‌خدا،
با نگاه ارتجاعی و مدیریت استبدادی ،
ملت و‌کشور را به عصر جاهلیت اولی رهنمون شد!
«و من استبدّ برأیه هلک»
#مستبدمتفرعن ، کشور و ملت را
-در این وضعیت بحرانی و خطیر منطقه و جهان-
در آستانه «مرگ و حیات» قرار داده است
و
«درجبین این کشتی نور رستگاری نیست!»

@mahmoudamjad128
@amjadmohamad
@moralsociety

محمودِ امجد

17 Dec, 15:15


#یک‌طویله‌الاغ رو شنیده بودید؟!
"شنیدن کی بود مانند دیدن!“
پ.ن:
«یک طویله الاغ» به الاغی گویند که وقتی وارد طویله میشه دیگه جا واسه االاغ بعدی باز نمیشه!
به این طلبه مهاجر الی الله خرده نگیرید که چرا به
«مجلس شوربا» میگه «طویله باقرپاشا!»
این الاغ ها با "صواب دیدشوربای نگهبان"
«اضل من الحمیر » بودن شان #احراز شده است!

@mahmoudamjad128
@amjadmohamad
@moralsociety

محمودِ امجد

12 Dec, 17:57


ای زبردست زیردست آزار
گرم تا کی بماند این بازار
به چه کار آیدت جهانداری
مردن ات به که مردم آزاری!
——.——.——-.
بارالاها!
شر این #زبردستان‌خیرخواه! را از سر #فرودستان کوتاه فرما!
آمین
#خاورمیانه‌مهبط‌وحی شده #مزبله‌جنایتکاران‌خیرخواه!

@mahmoudamjad128
@amjadmohamad
@moralsociety

محمودِ امجد

05 Dec, 20:56


استدعای عاجزانه دارم !
برای خروج دولت نابختیار جناب پزشکیان از وضعیت آچمز
حجاب اجباری یا اختیاری ، فعالان مدنی ،بالاجماع ، از آزادسازی قیمت بنزین حمایت کنند ؛ تا "حاکمیت ورشکسته به تقصیر" ناگزیر نشود برای پرکردن خزانه خالی دولت از #زلف‌پریشان‌دخترکان‌وبانوان کسب درآمدکند!
این کاسبی کساد دوووولت قطعا از #مکاسب‌محرمه است!
و «ثمنه سُحت»
سوگمندانه، والیان نظام اموی مشرب فعلی #أکّالون‌للسُحت شده اند!
#سمّاعون‌للکذِب‌أکّالون‌للسُحت

محمودِ امجد

01 Dec, 19:49


✍️مصطفی ملکیان

🔹من خیلی با این سخن دکتر شایگان همدلی دارم که می‌گوید چیزی که جوامع امروزی نسبت به جوامع سنتی به شدت از آن رنج می‌برند، فقدان گروه و صنفی از آدمیان فرزانه است. انسان‌های فرزانه چه بسا نفس ملاقات‌شان رفع مشکل می‌کند. آن ها ممکن است کل زندگی شما را با یک یا دو ضابطه‌ای که به شما تفهیم می‌کنند تغییر دهند.

@mostafamalekian

محمودِ امجد

27 Nov, 15:02


آتش بس مبارک!
این «آتش بس مبارک» را به تمام مردم لبنان — به همه طوائف و گرایش های سیاسی لبنان —
بویژه “جوانمردان مقاومت” و
« سید الشهداء مقاومت»
تبریک می گوئیم!

«این پیروزی خجسته باد!»

#خون‌شهید‌می‌جوشد!
#قل‌هل‌تربصون‌بنا‌الّا‌إحدی‌الحسنیین
#إن‌تنصرواالله‌فلاغالب‌لکم
@moralsociety

محمودِ امجد

27 Nov, 12:01


آتش بس مبارک!
این «آتش بس مبارک» را به تمام مردم لبنان — به همه طوائف و گرایش های سیاسی لبنان —
بویژه “جوانمردان مقاومت” و
« سید الشهداء مقاومت»
تبریک می گوئیم!

«این پیروزی خجسته باد!»

#خون‌شهید‌می‌جوشد!
#قل‌هل‌تربصون‌بنا‌الا‌احدی‌الحسنیین
#إن‌تنصرواالله‌فلاغالب‌لکم

محمودِ امجد

13 Nov, 14:38


سلام خدا بر حضرت استاد شفیعی کدکنی
باید ،این ستاد های #غدرومکراموی را ،که از ارتکاب #هیچ‌منکری(به تعبیر حضرت استاد ) ابا ندارند؛
#ستادامربه‌منکر نامید!
@mahmoudamjad128
@amjadmohamad
@moralsociety

محمودِ امجد

11 Nov, 18:25


تحیاتی الی کل شباب المقاومه الاسلامیه فی #اسنادغزه
« سلام من الرحمن نحو جنابکم»
#ولینصرنَّ‌الله‌من‌ینصره….

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَلَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَصَلَوَاتٌ وَمَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ اللَّهِ كَثِيرًا وَلَيَنْصُرَنَّ اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ ﴿۴۰﴾ الحج
#حلف‌الفضول

محمودِ امجد

26 Oct, 10:42


همین دیشب بود که به دلم خورد از #مردخدامحمودامجد بخواهم برای ایمنی وطن عزیزمان ایران از شر اعداء الله دعا کند….
آیه شریفه ای را که دیروز ایشان به تمام #جوانمردان هدیه کرد امروز تقدیم به #دوشهیدسرفرازارتش‌مقتدر‌ایران می کنم:
فَلْيُقَاتِلْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ الَّذِينَ يَشْرُونَ الْحَيَاةَ الدُّنْيَا بِالْآخِرَةِ ۚ وَمَن يُقَاتِلْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ فَيُقْتَلْ أَوْ يَغْلِبْ فَسَوْفَ نُؤْتِيهِ أَجْرًا عَظِيمًا النساء(74)
#شهیدحمزه‌جهاندیده
#شهیدمحمدمهدی‌شاهرخی‌فر
#کتب‌الله‌لأغلبنَّ‌أناورُسُلی
#جوانمردان‌ایستاده‌میمیرند
#حلف‌الفضول
#هم‌غزه‌هم‌لبنان‌‌جانم‌فدای‌انسان
@mahmoudamjad128
@amjadmohamad
@moralsociety

محمودِ امجد

12 Oct, 15:34


#الموقف‌سلاح‌والمصافحة‌اعتراف

حضرت آیت الله امجد:
قالیباف را دعا می کنم و به این حمایت قاطع از جوانمردان مقاومت درلبنان افتخار می کنم.
#الموقف‌سلاح‌
#شاخ‌رژیم‌غاصب‌صهیونیستی‌رابایدشکست
#هیهات‌منّا‌الذلّه
@mahmoudamjad128
@amjadmohamad
@moralsociety

محمودِ امجد

05 Oct, 19:49


نتن یابو زنجیر پاره کرده!
خاورمیانه و جهان آزاد با این #سگ‌هار روی صلح و امنیت را نخواهد دید!

پ.ن:
توضیح تیتر خبری
مکرون خواهان تحریم تسلیحاتی رژیم اشغالگر شده و نَتِن یابو عصبانی شده و به مکرون گفته «ننگت باد!»

———-.——-.———.——.

در جهانی زندگی می کنیم که یک جانی خبیث به رئیس جمهور یک کشور دموکراتیک و صلح طلب می گوید:
"ننگت باد!"
چرا؟! چون خواهان تحریم تسلیحاتی سگ هار خاورمیانه شده؟؟؟!!!!
#بگذرد‌این‌روزگار‌تلختراززهر
@moralsociety

محمودِ امجد

05 Oct, 19:01


نتن یابو زنجیر پاره کرده!
خاورمیانه و جهان آزاد با این #سگ‌هار روی صلح و امنیت را نخواهد دید!

پ.ن:
توضیح تیتر خبری
مکرون خواهان تحریم تسلیحاتی رژیم اشغالگر شده و نَتِن یابو عصبانی شده و به مکرون گفته «ننگت باد!»

———-.——-.———.——.

در جهانی زندگی می کنیم که یک جانی خبیث به رئیس جمهور یک کشور دموکراتیک و صلح طلب می گوید:
"ننگت باد!"
چرا؟! چون خواهان تحریم تسلیحاتی سگ هار خاورمیانه شده؟؟؟!!!!
#بگذرد‌این‌روزگار‌تلختراززهر

محمودِ امجد

03 Oct, 18:33


هدیه امروز #العبدمحمودامجد به تمام مجاهدان فی سبیل الله از غزه تا لبنان واز یمن تا ایران و عراق.
این جانی خبیث خاورمیانه گور خود و #بیت‌العنکبوت سست بنیادش را می کند!
«یخربون بیوتهم بأیدیهم و أیدی المومنین»

#وماالنصر‌الا‌من‌عندالله
@mahmoudamjad128
@amjadmohamad
@moralsociety

محمودِ امجد

01 Oct, 18:24


العبد محمودامجد ،
در دارالسلام استراسبورگ،
در این ایام محنت و امتحان ،
مدام پیگیر اخبار ایران و لبنان است و برای پیروزی #جوانمردان ایران و یمن و لبنان و عراق دعا می کند.
الان این آیه شریفه را تلاوت فرمود و بنده (ادمین) هم به فال نیک گرفتم و تقدیم می کنم به تمام #جوانمردان و #فتیان
ایران و لبنان و یمن و عراق .
دعای این روزهای ما:
"اللهم انصر الاسلام و أهله و اخذل الکفرواهله
اللهم فرّق جمعَهم و شتّت شملَهم و قلّب تدابیرهم و خذهم أخذ عزیزٍٍ مقتدر
یا جبار و یا قهار، یا قهار و یاجبّار شر اشرار به خودشان برگردان
اللهم رُدَّ کیدهم الی نُحورِهم

@mahmoudamjad128
@amjadmohamad
@moralsociety

محمودِ امجد

28 Sep, 21:02


مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَىٰ نَحْبَهُ وَ مِنْهُمْ مَنْ يَنتَظِرُ وَ مَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا
@mahmoudamjad128
@amjadmohamad
@moralsociety

محمودِ امجد

26 Sep, 14:56


من باید بر اساس هنجارها و عرف پذیرفته شده جمع، حکومت بکنم و اداره بکنم و مدیریت بکنم.
ولی حضرت نمی خواست خودش را موظف ببیند.
چرا؟ چون خودش حکومت را نمی خواست.
حکومت افتاد روی دوشش.
حالا هر کس دیگری هست بیاید بپذیرد.
وقتی هم خوارج می گویند «لا حکم الا لله» می فرماید بله! شما دارید اشتباه می گویید. شما دارید می گویید «لا إمرة الا لله».
لابُدَّ لِلنّاسِ مِن أَمِیرٍ بَرٍّ أَو فاجِرٍ
یعنی این نظم زمینی یک امام و یک رهبر و یک دولت می خواهد.
یا «بر» یا «فاجر»؛ فرقی ندارد.
آن «حکم الا لله» مقامش مقام قلب است.
اما مقام فیزیک بیرونی، مقام إمرة است.
مقام امارت است.
امیر آن امارت می تواند بر یا فاجر باشد.
منتها [باید] کارآمد باشد.
کارآمد باشد تا بتواند امنیت شما را برقرار کند.
این است که حتی ائمه ما هیچ کدام ادعای حکومت بعد از امیرالمؤمنین نداشتند.
هیچ کدام!
این که روایتی است که امام صادق فرمود اگر من این تعداد [یار داشتم قیام می کردم] این را برای شیعه ها نقل می کنند. [برای بررسی این موضوع به یک واقعه تاریخی اشاره می کنم].
در زمان امام باقر علیه السلام، عمر بن عبدالعزیز بر سر کار می آید.
عمربن عبدالعزیز بهترین خاندان اموی است.
سب امیرالمؤمنین را منع کرد.
نود سال امیرالمؤمنین را سب می کردند.
در بالای منابر.
خطیب وقتی که خطبه می خواند باید امیرالمؤمنین را (استغفر الله) سب و لعن می کرد.
حتی بعضی ها اگر یادشان می رفته [که این کار را بکنند] وقتی یادشان می آمده دو رکعت نماز شکر به جا می آوردند و در همان جا یک مسجد بنا می کردند که الحمد لله خدا به یاد من انداخت که این سب را انجام بدهم.
عمر بن عبدالعزیز یک ترفند را به کار برد برای اینکه این سب را بردارد.
علمای اهل سنت را جمع کرد و به یک مسیحی گفت بیا به خواستگاری دختر من.
من به تو می گویم نمی شود؛ چون تو مسلمان نیستی.
علمای اهل سنت هم نشسته اند و فتوا می دهند که نمی شود دختر یک مسلمان را به عقد یک مسیحی در آورد.
(آن موقع)
بعد من به تو جواب خواهم داد که نمی شود چون تو مسیحی هستی.
تو بگو چه طور پیغمبر، دخترش را به یک کافر تزویج کرد؟
تو این را بگو.
این صورت مسأله را درست کرد.
به این می گویند پولیتیک.
ما هم تأیید می کنیم این پولیتیک را.
این کار را کرد و علمای اهل سنت هم نشسته بودند.
وقتی مسیحی این سؤال را کرد تمام علمای اهل سنت سرشان را انداختند پایین.
همان جا عمر بن عبدالعزیز گفت پس از امروز دستور می دهم دیگر حق ندارید سب بکنید.
سب را منع کرد.
من در یک جمع، نکته ای را از دهان یک کسی [آیت الله امجد] شنیدم که خیلی جالب برایم بود.
گفت اگر آن روز امام باقر حاکم شده بود همان کار را هم نمی توانست بکند.
چون بعد از آن منع عمربن عبدالعزیز هر کدام از آنها بخواهد سر و گوششان بجنبد، می فهمند که با ضرب و زور سلطان طرف اند.
حالا که اقناع رخ داده اگر بخواهند مخالفت کنند با ضرب و زور مواجه می شوند.
ولی امام باقر، امام باطنی است.
امام معنوی است.
امامی است که معیار حق است.
معیار باطل است.
او در دل تاریخ حکومتش بر قلب ها می ماند.
عمر بن عبدالعزیز می آید و می رود.
از این جهت است که ما می گوییم ائمه ما دنبال حکومت دنیوی نبودند.
ولی تنزه طلبی هم نداشتند که اگر این افتاد به گردن شان بگویند نه! کار ما کناسی نیست.
الان اگر به یک دانشمند بگویند بیا مدیر دبستان بشو نمی شود.
ولی اگر به یک عارف جلیل القدر واصل بگویند شما مسئول سرویسهای بهداشتی بیمارستان بشو چون الان کسی نیست.
می گوید من وظیفه ام است و باید این کار را بکنم.
ولی هیچ گاه خودش نمی دود برای این کار.
کل عرفا و علمای ما به تبع ائمه ما این حکومتهای دنیوی را در حد آن کناسی می دیدند.
که اگر وظیفه شد انجام می دهند و تنزه طلبی ندارند.
ولی اگر وظیفه نبود و دیگران «من به الکفایة» هستند ادعایی نداشتند.

محمودِ امجد

26 Sep, 14:56


اسلام، اموی شد.
بنی امیه آمدند سر کار.
سلحشوری و سخنوری و جهانگشایی شد هدف.
چیزی شبیه دولتهای امروز.
حکومت امیرالمؤمنین تنها حکومت دینی تاریخ بشری است.
تنها حکومتی که بر این اصل استوار بوده که هیچ غایت و هدف مقدسی نباید به هیچ طریق ممکنی به توسط خطاهای اخلاقی طلب بشود و دنبال بشود.
مثلا در امروز ما برای رسیدن به عدالت اجتماعی همه می پذیریم که در حق افرادی ظلم بشود.
ولی ایشان می گوید نه!
این حکومت برای من هیچ ارزش ندارد.
الا ان اقیم حقا او ابطل باطلاً
و در تمام مدت حکومت هم همین گونه حکومت کرده.
حتی در فقه ما و حتی عرفای ما وقتی می خواهند به حکومتهای دیگر برسند می فرمایند که این حکومت خاص امیرالمؤمنین است.
و باور شیعه این است که امام زمان هم این گونه حکومت می کند.
و غیر از امیرالمؤمنین و امام زمان حتی ائمه دیگر ما به حکومت می رسیدند به توسط اصرار مردم و اجماع مردم و رأی مردم مبسوط الید می شدند آنها هم موظف نبودند مانند امیرالمؤمنین این گونه دقیق عمل کنند.
چرا؟
چون در آنجا می شوند مسئول حفظ نان و آب و امنیت مردم.
حفظ نان و آب و امنیت مردم یعنی حکومت سکولار و عرف های پذیرفته شده توسط جامعه.
ولی حکومت امیرالمؤمنین حکومت دینی است.

رضا علیجانی:
من یک سؤال دارم. متوجه نشدم این بحث را. آنجا که بین امام علی و ائمه دیگر تفکیک قائل شدید و گفتید که امام علی به دنبال حکومت دینی بود البته با این تلقی که ارزشگذاری کند و هیچ ارزشی را با این دید که هدف وسیله را توجیه می کند نمی تواند نقض کند.
و پیامبر را گفتید چون اتوریته وحیانی داشت حکایتش فرق می کرد ولی اشاره کردید که ائمه دیگر اگر به حکومت می رسیدند نمی خواستند کار امام علی را بکنند. این را متوجه نشدم.

استاد محمد امجد:
عرض کردم در میان ما عالمانی هستند که این نظر را دارند، چون کار امیرالمؤمنین فوق طاقت بشری است.
یعنی آن توحیدی که در ایشان تجلی پیدا کرده می تواند یک انسان موحد این چنینی باشد که خودش را جای خدا نبیند.
اگر او خودش را جای خدا ببیند و حافظ امنیت و نان و معیشت مردم بداند نباید برای خودش محافظ بگذارد؟
نباید قصاص قبل از جنایت بکند؟
چه اشکالی داشت که ابن ملجم قبل از اینکه این جنایت را بکند کشته بشود؟
چه اشکالی داشت که بازداشت بشود؟
پس ما یک امیرالمؤمنینی داریم در عالم که حتی وقتی لقب امیرالمؤمنین را به امام صادق نسبت دادند و به ایشان گفتند «یا امیرالمؤمنین» حضرت فوری عتاب کرد.
فرمود حق ندارید به من بگویید «یا امیرالمؤمنین».
این لقبی است که خداوند به جد ما علی بن ابیطالب داده.
و پیغمبر خدا هم خودِ امیرالمؤمنین را امیرالمؤمنین خطاب می کرد.
وقتی حضرت گفت:" یا رسول الله! شما چرا؟
فرمود نه! تو امیر مؤمنین هستی!
من امیر مؤمنین نیستم.
از این جهت است که دارم عرض می کنم که پیغمبر خدا امیرالمؤمنین نیست؛
ولی، ایشان امیرالمؤمنین است.
حالا وقتی شد امیرالمؤمنین، به لحاظ باطنی امیرالمؤمنین است.
مثل شخصی که به کسی ایمان دارد و آن کس هم به او ایمان دارد یک رابطه ای بین آنها برقرار می شود.
مثلا بین پدر و پسر مهربان چه رابطه ای برقرار می شود؟
رابطه فرمانبری و فرماندهی یکی می شود.
چون هر دو اینجا مثل یک روح می شوند در دو بدن.
امیر مؤمنین، با مؤمنان هیچ اختلافی ندارد.
پس حکومت دنیوی را هم نمی خواهد.
حکومت دنیوی کارش این آب و نان مردم است.
ولی آنها اصرار می کنند [که حکومت را بپذیرید] و حضرت شروط خودشان را بیان می فرمایند.
می فرمایند من آرام نمی گیرم.
من این کارها را خواهم کرد.
با من بیعت نکنید.
و اگر آن روز بعد از قتل عثمان کس دیگری را پیدا می کردند مسلمانها می رفتند با کس دیگری بیعت می کردند.
و حضرت دوباره سکوت می کرد.
و خودش را مطرح نمی کرد برای حکومت.
لذا در همین حکومت دنیوی هم حضرت خودش را یک حاکم دنیوی که مسئول آب و نان جهانگشایی و کثرت تعداد مسلمین باشد نمی بیند.
یک موحدی است که روی دوشش یک منصب دنیوی افتاده که می توانسته روی دوش هر کس دیگری بیفتد.
حالا که این منصب افتاده روی دوشش، خودش را خدا نمی بیند.
چون به محض اینکه من خودم را مسئول آب و نان می دانم یعنی من رازق مردم هستم؛ من حافظ امنیت مردم هستم.
دولتها هم امروز همین را می گویند.
دولتها می گویند اگر این بودجه دفاعی را نداشته باشیم و این مسابقه تسلیحاتی را نداشته باشیم امنیت این کشور به خطر می افتد.
امیرالمؤمنین اینجوری نگاه نمی کرده.
آن وقت از این جهت می گویم که حتی امام مجتبی موظف به این گونه حکومت کردن نبوده.
چون بحث می کنند که امام مجتبی چرا با معاویه صلح کرد و حضرت صلح نکرد؟
می گویند این حکومت، خاص امیرالمؤمنین است.
دیگران هم حتی موظف نیستند.
از این جهت، گفته شده است.
چرا؟
برای اینکه اگر بنده الان مسئول آب و نان اینجا بشوم و مسئول امنیت شما بشوم من نمی توانم با تقدس های خودم و با تنزه های خودم با شما رفتار کنم.
ادامه👇👇👇

محمودِ امجد

26 Sep, 14:56


بیانات استاد محمد امجد:

بنده همیشه تأکید دارم معیار حکومت امیرالمؤمنین به عنوان حکومت دینی [فقط مختص به ایشان است و امام زمان].
بنده حتی حکومت پیغمبر را هم حکومت دینی نام نمی نهم.
حکومت پیغمبر، حکومت اتوریته است.
یک طبیب حاذق وقتی که محل رجوع بیماران می شود به خاطر اتوریته اش فرمانروایی دارد.
به خاطر هیچ حساب و کتاب دیگری نیست.
حجّیّت و اتوریته موجب فرمانروایی و روا شدن فرمان او می شود.
وحی است و همه در مقابل وحی، یکسانند.
وقتی وحی می آید که نماز بخوانید همه با هم نماز می خوانند.
تمایزی برای دیگری قائل نمی شوند.
برای خود پیغمبر تمایزی قائل نمی شود که مستثنا بشود از وحی.
ولی وقتی حکومت به امیرالمؤمنین می رسد دیگر حکومت، زمینی شده.
آن اتوریته ی وحیانی نیست.
حکومت، زمینی شده.
ایشان هم خلیفه چهارم شده.
و رفتارهایی در حکومت رخ داده که خواستند با هزاران مَن سریشم حجیتِ وحیانی برایش در دل تاریخ درست کنند و نتوانستند.
بعد آخرش تبدیل شد به اینکه حکومت ها، جَور شد.
ادامه مطالب👇👇👇
@moralsociety
تاریخ بیانات:
۱۳۹۶ / ۳ / ۲۰

بخشی از سخنرانی با عنوان «مساوات به مثابه انصاف» در جمعیت رحمان پاریس به آدرس یوتیوب

محمودِ امجد

16 Sep, 22:12


https://youtu.be/lTX3UVHJJMk

محمودِ امجد

16 Sep, 17:59


#میرحسین‌صادق‌میهن
به حکم
«ولاترکنوا الی الذین ظلموا فتمسّکم النار»
در برابر غدرومکراموی ایستاد و
" هیهات منّا الذله" گفت!

محمودِ امجد

12 Sep, 14:59


✔️خداشناسی

✍️ مصطفی ملکیان

🔹گفتنی است خدا دو دسته صفات دارد، يك دسته صفاتى است كه به آن مى‏گوييم صفات فلسفى خدا يا گاهى گفته مى‏شود صفات مابعد طبيعى خدا؛ مثل اينكه بگوييم خدا، علت العلل است، يا واجب الوجود است، محرك بلاتحرك است، قيوم بالذات است، وجود فى نفسه است، وجود محض است، يا خدا ازلى وابدى است؛ اين‏ها صفات مابعدالطبيعى خدايند. يك دسته صفات هم وجود دارد كه به آنها صفات اخلاقى يا انسانى خدا مى‏گويند. مثل اينكه بگوييم خدا خير خواه است، عادل است، حكيم است.

🔹يكى از نقاط ضعف ما اين است كه در بحث خداشناسى، بيش‏تر به صفات متافيزيكى او توجه مى‏كنيم و اين گونه فكر مى‏كنيم كه مردم اصل وجود خدا را قبول ندارند، ولى اين است كه همه‏اش رو به فلسفه اثبات خدا مى‏رويم، با اين كه شما مى‏دانيد كه حتى به ظاهر لاابالى‏ترين جوانان، در خلوتشان خدا را قبول دارند، چيزهاى ديگرى است كه نتوانسته جذبشان كند.
خوب من مى‏گويم شما چرا بحثى راجع به جمال خدا نداريد مگر جمال خدا يكى از ويژگى‏هاى خدا نيست، خدا جميل است، شما در كدام كتاب كلامى‏تان راجع به جمال خدا بحث كرده‏ايد. شما توجه به صفات اخلاقى نداريد و من تعجب مى‏كنم كه چرا تا به حال كتاب كلامى چه در قديم چه الان كه در آن با توجه به صفات خدا مثل زيبايى بحث شود ننوشته‏ايم. بياييد بحثى راجع به مهربانى خدا و خيرخواهى خدا تهيه كنيم.

🔹بنابراين در بحث خدا اولين چيزى كه قابل توجه است اين است كه بايد بيشتر بر صفات انسانى و اخلاقى خدا تكيه كرد. البته نه اينكه صفات مابعدطبيعى فراموش شود كه البته بعضى هايش هم نبايد بيايد، اينكه خدا محرك بلاتحرك است بسيار اثر نامناسبى دارد. در صفات ما بعد طبيعى خدا هم بيش‏تر تأكيد بر صفات اخلاقى باشد نه صفات فلسفى محض.
نكته ديگر اينكه بايد يك كار واقعاً جدى در مورد آن صورت گيرد مسأله شر است. به نظر من آن چيزى كه جوانان ما را از دين رميده، وجود شر است، به نظر من هر چه در توان داريد روى مسأله شر كار كنيد. اگر مخاطب مسأله شر برايش حل شود نيمى از گام معنويت را برداشته است.

🔹آن چه كه اين قدر آدم را نسبت به خدا شاك مى‏كند و بلكه منكر وجود خدا مى‏شود مسأله شر است و ما بايد يك نيروى جدى فكرى براى حل مسأله شر صرف كنيم و از كار عظيمى كه غربيان در اين زمينه كرده‏اند استفاده مى‏كنيم وخودمان هم نوآورى‏هايى داشته باشيم و اين قدر حرف‏هاى گذشته را تكرار نكنيم كه شر عدمى است، عدمى باشد يا وجودى، بالاخره اين دندان كه درد مى‏كند، واقعاً درد مى‏كند، عدمى يا وجودى خواندنش كه فرقى نمى‏كند و مسئله با آن حل نمى‏شود.
در مسئله خدا اين دو مسئله مهم است؛ يكى صفات اخلاقى خدا و ديگرى مسئله شر كه ما معمولاً مسئله شر را مستقل هم بحث نمى‏كنيم و معمولاً همراه با مسئله عدل الهى مطرح شده است. در صفات اخلاقى خدا به نظر اين شش صفت مهم است: علم خدا، قدرت خدا، خيرخواهى خدا، عدالت خدا، حكمت خدا، زيبايى و جمال خدا.

❇️ بخشی از سخنان استاد در جمع اساتید دروس معارف اسلامی، دهه هفتاد

@mostafamalekian

محمودِ امجد

12 Sep, 14:56


🔴 درباره یک ادعا!

اخیرا آقای‌رئیس‌جمهوری حرفی تازه درباره‌ی ساخت مدارس در مناطق فاقد مدرسه داشته‌اند که باید اندکی در آن تامل کرد. ایشان گفته‌است:

با بچه‌های بسیج برای ساخت مدارس باید جلسه بگذاریم. در تبریز در عرض شش ماه ۶۰۰ خانه‌ی بهداشت با مشارکت مردم ساخته شد و ما فقط مصالح می‌دادیم. اگر جلسه بگذاریم، مشکل کمبود مدرسه در مناطق محروم را یک‌ساله تمام می‌کنیم. لازم نیست پیمانکار باشد، با کمک مردم همان مناطقی که مدرسه نیاز دارند کل مشکلات کمبود مدرسه را یک‌ساله مرتفع می‌کنیم.

▫️ساعاتی پس‌از این فرمایش آن را در یک توئیت تکرار کردند که نشان‌داد سهوی در بیان وجود نداشته‌است و باورشان این است که امروز هم می‌توانیم مثل سی-چهل‌سال‌پیش آدم‌ها را بیاوریم و -با نام بسیج یا هرنام دیگر- بگوییم «بسم‌الله؛ مدرسه می‌خواهی پاچه بالابزن و گل لگدکن!». در مورد این تصور می‌توان اندکی مداقه‌کرد:

▫️سهم دستمزد نیروی‌کار شهری در هزینه‌ی‌ ساخت‌وساز (بدون محاسبه قیمت زمین) ۲۳ درصد است. این رقم با دورشدن از شهرهای بزرگ کمتر می‌شود؛ زیرا در مناطق محروم فاقد مدرسه دستمزدها به‌شدت کم است و از سوی دیگر هزینه‌ی حمل مصالح افزایش می‌یابد. رقمی در این‌مورد وجود ندارد؛ ولی اجمالا می‌توان گفت هزینه‌ی نیروی انسانی برای ساخت مدارس موردنظر آقای‌رئیس‌جمهوری احتمالا حدود ده‌درصد کل هزینه است.

▫️نتیجه آنکه مشکل ساخت آن مدارس چیزی نیست که با بسیج و نیروی‌کار رایگان حل‌شود. این‌که ما در این مناطق مدرسه نداریم بیشتر به‌خاطر نداشتن پول خرید مصالح است و اگر مردم خشمگین‌اند و عکس مدارس کپری و زیردرختی را می‌گیرند و به صورت حکومت می‌کوبند، به‌خاطر آن است که می‌دانند فقط تا اول سال ۱۳۸۷ ایران ۱۵۷ مدرسه برای لبنان (غیراز مراکز درمانی، جاده و...) راه‌انداخته‌است (آمار بعد از آن سال پنهان است!).

▫️مشکل حکومت در این‌مورد نداشتن کارگر ساختمانی نیست. از این گذشته، دولت‌هایی که با مشکل بیکاری روبرویند بودجه‌ی ساخت‌وساز را زیاد می‌کنند؛ چون پربازده‌ترین بخش برای ایجاد شغل است و بخش ساختمان را موتور محرک تولیدات کارخانه‌ای هم می‌خوانند. البته که نمی‌خواهیم بگوییم مردم را در کمک به ساخت مدرسه برای کودکانشان به کار داوطلبانه نگیر. کار خوبی است؛ ولی نبود کارگر داوطلب و رایگان مشکل ساخت مدرسه در مناطق محروم نیست.

▫️نکته‌ی دیگر، گفتن این حرف در جایی بسیار طعنه‌برانگیز است: قرارگاه خاتم‌الانبیاء. بزرگترین پیمانکار ایران. یک هولدینگ غول‌آسا که سال ۹۰ اعلام‌کرد خودش را در پروژه‌های کمتر از ۱۰۰ میلیارد تومان درگیر نمی‌کند (سال ۹۰ این مبلغ خیلی هم قلنبه بود). اگر در روستایی در عمق بیابان‌ها به مردم آنجا می‌گفتند «برایتان مصالح می‌فرستم خودتان ساختمان مدرسه‌تان را بسازید»، شاید این‌قدر بعید و غریب از کار در نمی‌آمد.

▫️نکته دیگر آنکه رئیس‌جمهوری از فرط نیکویی اخلاق و شفافی دل، خاطره‌ی ایثار‌گری‌های دوران جنگ و دولت مهندس موسوی را به فراموشی نسپرده‌ و فکر می‌کند به‌خاطر گل‌جمال او که معصوم و بی‌شیله‌پیله است، بسیجی‌ها حاضر می‌شوند به آن‌دوران برگردند و در راه خدمت به کشور کار کنند. متاسفانه چنین نیست. همان‌قدر که مداحان امروز با صادق آهنگرانِ آن دوران تفاوت دارند، همان‌قدر هم بسیجی‌های امروز با مسعود پزشکیان بسیجی تفاوت دارند. دوران کنونی دوران حاج‌محمود کریمی است، نه حاج‌داوود کریمی!

▫️بسیجی قرن‌پانزدهمی پیرمردی است برای تدارک مراسمات (!) متعدد حکومت و جوانی که کار برجسته‌اش حمله به دانشگاه و رفتن زیارت مجانی و گرفتن امتیاز قبولی دانشگاه است و حکومت را تهدید می‌کند که چون پزشکیان را ترجیح‌داده، دفعه‌ی بعدی برای کتک‌زدن مردم به خیابان نمی‌آید.عجیب است که رئیس‌جمهوری کشور متوجه تفاوت زمانه و عوض‌شدن آدم‌ها نشود.

▫️زمان مهندس‌موسوی کارمند وزارت بازرگانی ۳۵ هزاردلار از منابع در اختیارش را کش رفت، ما یک‌ماه درباره‌ی این‌که چه شده که چنین شده مطلب تحلیلی می‌نوشتیم. آن توله‌کفتار ۳۵هزاردلاری، حالا گرگْ‌… ۳/۵ میلیارددلاری شده: هزاران‌برابر تکثیر شده‌اند و بخشی از «فساد سیستمیک»اند. آن‌وقت آقای‌پزشکیان دنبال کسانی از آنان برای ساخت مدرسه در بیابان‌های بلوچستان است؟

▫️اصلا فرض‌کنیم چنین بسیجیان پاکدلی باشند که بروند برای ساخت مدرسه. آن‌ها از شما نمی‌پرسند چرا من باید رایگان عملگی‌کنم و کارمندان دولت به خودشان وام چندمیلیاردتومانی بدهند؟ اگر حرف را تکرار نکرده‌ بود به حساب هیجانی سخن گفتن می‌گذاشتیم. ولی حالا دیگر نمی‌شود. سال دیگر در مهرماه با انتشار صدها عکس از مدارس کپری می‌پرسند چه وعده‌ای داده‌ بودی آقای رئیس جمهوری؟ آن‌وقت ‌پزشکیان چه خواهد گفت؟ آرزوی صمیمانه داریم که بدبینی ما غلط و وعده‌ی رئیس‌جمهوری محبوبمان صادق از کار درآید.

*کانال جامعه نو
@kaleme

محمودِ امجد

12 Sep, 14:53


🎥 ایشان آقایِ منوچهر محمدی تهیه کننده فیلم مارمولک است، و در این کلیپ نکات جالب توجهی را تبیین میکند.

ارزش دیدن وشنیدن را دارد.

@hammihanonline
hammihanonline.ir

محمودِ امجد

23 Jul, 17:49


🎥سوء‌برداشتی که رئیس‌جمهور منتخب در جمع اعضای مجمع عمومی جبهه اصلاحات درباره آن توضیح داد

🔹آقای پزشکیان: آنهایی هم که پای صندوق های رای نیامدند مردم ما هستند.

🕌 @jamarannews

محمودِ امجد

22 Jul, 09:26


از یه طرف «حفظه الله» قراره بزنه دندون های ۵۰٪ رو خوردوخمیرکنه
از طرف دیگه «خذله الله» از “اقلیت حاکم” می خواد
«تابن دندان باورکنن»
که ممالک محروسه، با رهبری داهیانه اعلیحضرت ظل الله، در آستانه فتح قله! است
دندان های بیش از نیمی از جمعیت کشور گیرافتاده میان
«خذله الله» و «حفظه الله» اونم درست تو یه قدمی فتح قله!
خدا خودش رحم کنه!
دعابفرمائید

محمودِ امجد

21 Jul, 15:34


بله آقا!
«اول پیاله و بدمستی؟!»
تا یه «حفظه الله» از #خان‌مظفر شنیدی «مشت محکم» حواله می کنی به #پنجاه‌درصدغایب‌ازتماشای‌سیرک‌سلطانی؟!
از #دولتمردمسعودوکاندیدای‌مقبول‌اسهالتلفها!
چنین انتظاری نبود؟!
فی الواقع ، آن #پنجاه‌درصد که نیامدند به تماشای #سیرک‌سلطانی ، «پیروزمیدان» اند که #مشت‌محکم(#رفراندوم) منجی ایران حضرت میرحسین موسوی را زدند به دهان حکیم پوتین و حکیم نعلین خذلهما الله!
بیش از این مصدع نمی شوم.
پ.ن:
انتظار می رفت چند روز از نشئگی «حفظه الله!»
"سلطان خذله الله!" می گذشت و بعد #بدمستی شروع می شد…..
اسهالتلف ها ی بی پرنسیپ لااقل یه قدری دیرتر احساس شرمندگی می کردند.

محمودِ امجد

21 Jul, 10:36


🎥شعرخوانی نرجس سلیمانی در شورای شهر جنجالی شد

🔹نماینده شورای شهر تهران در جلسه امروز این شورا شعری خواند که با واکنش یکی از نمایندگان همراه شد.

دو کچل همقطار و همخانه 
از قضا یافتند یک شانه
کچلی داشت یک دو مو بر سر 
دگری تاس بود چون مرمر 
آن یکی گفت شانه مال من است 
دگری گفت این حلال من است 
در سر شانه شور و غوغا شد
قیل و قال و نزاع بر پا شد 
گفتگو چون که امتزاج گرفت 
کار مشت و لگد رواج گرفت
کچلی را بود یک دو سه مو
گشت غالب بر آن کل بی مو 
لیک افسوس در میان جدل
آن دو مو کنده شده ز فرق کچل 
دو سه مو بر سرش اگر هم بود 
اندر آن گیر و دار شد مفقود 
نه از آن شانه بهر او ثمری 
نه از آن جنگ کرد یک هنری 
همچنین است حال مردم لجوج 
پیش حکام در ورود و خروج 
لج کند با هزار رسوایی 
هر چه دارد ز ملل و دارایی 
همه را مصرف وکیل کند 
صرف فریاد و قال و قیل کند 
عاقبت چون که باغ داده شود 
خرج و دخل او زیاده شود 
به همان باغ حضرت قاضی 
نشود در مرافعه راضی 
عمل باغ و صحبت خانه 
کچل است و حکایت شانه 
اشرف الدین بنفشه می‌بوید 
حرف حق را به رمز می‌گوید 

@hammihanonline

محمودِ امجد

19 Jul, 14:53


https://youtu.be/XK4Tob23l0E
ناراحتی آیت الله امجد از احضار دختران عزادار حسین (ع) - بیانات استاد محمد امجد

2,208

subscribers

1,112

photos

118

videos