ادبیات کودکان @koodaki_org Channel on Telegram

ادبیات کودکان

@koodaki_org


کانال اطلاع رسانی مؤسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان در تلگرام.
تبلیغات نداریم. ☺️
سفارش کتاب
@hodhod_book
مسؤل کارگاه‌ها
@amoozak_support
ادمین کانال
@iranak_info
مدیر IT
@children_literature
اینستاگرام
instagram.com/koodaki_org

ادبیات کودکان (Persian)

با عرض سلام و خوش آمدگویی به کانال 'ادبیات کودکان'، یک کانال اطلاع رسانی از مؤسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان در تلگرام. این کانال بدون تبلیغات فعالیت می کند و هدف اصلی آن ارتقاء و ترویج ادبیات کودکان می باشد. در اینجا شما می توانید از آخرین اخبار، مقالات، کتاب ها و فعالیت های مرتبط با ادبیات کودکان مطلع شوید. اگر به سفارش کتاب دارید می توانید با کانال @hodhod_book تماس بگیرید و در صورت نیاز به کارگاه های آموزشی می توانید از @amoozak_support استفاده کنید. برای ارتباط با ادمین کانال می توانید با @iranak_info در تماس باشید و برای مسائل مربوط به فناوری اطلاعات می توانید با @children_literature ارتباط برقرار کنید. همچنین بیشتر از فعالیت های ما و خبرهای بروز با دنبال کردن ما در اینستاگرام به آدرس instagram.com/koodaki_org آگاه شوید. پس اگر علاقه مند به ادبیات کودکان هستید، حتما به این کانال ملحق شوید و از اطلاعات مفید و جذاب آن بهره مند شوید!

ادبیات کودکان

11 Nov, 07:24


🔺پس از بیش از یک دهه پژوهش سرانجام یکی دیگر از بسته‌های زبان‌آموزی از راه ادبیات به نام «فارسی‌آموز آرش کمان‌دار ۱» منتشر شد. این بسته، یکی از بسته‌ها در زنجیره‌ی زبان‌آموزی به کودکان و بزرگ‌سالان است. سبب پژوهش و نگارش آن هم برآمده از نیازی همگانی بود. چه در ایران و میان فارسی‌زبان‌ها یا کسانی که با زبان فارسی آشنایی دارند و چه برای کسانی که بیرون از مرزهای ایران زبان فارسی را نمی‌دانند اما می‌خواهند آن را بیاموزند. از جمله نوجوانان و جوانانی که شیفته‌ی نام سرزمین مادری و زبان آن هستند یا دانش‌جویان زبان‌های خارجی و جهان‌گردانی که دوست دارند با زبان فارسی آشنا شوند. هم‌چنین مهم‌تر از همه بخش بزرگی از جامعه‌ی بزرگ‌سال ایران هم‌چنان در بی‌سوادی مطلق به سر می‌برند. این گروه که شمار آن‌ها بنابر آخرین آمار فراتر از ده درصد جمعیت ایران است، یا انگیزه‌ای برای گذار از مرز بی‌سوادی به باسوادی نداشته‌اند یا امکان این کار برای آن‌ها فراهم نبوده است.

#گروه_آموزک

در آموزک بخوانید:
🔹فارسی‌آموز آرش کمان‌دار، پویشی نو در سوادآموزی بزرگسالان

از کتاب هدهد تهیه کنید:
🔹خرید فارسی‌آموز ادبی آرش کمان‌دار ۱

🌞🏹🐆
@koodaki_org

ادبیات کودکان

10 Nov, 12:29


🔺«در کودکی طراح خوبی بودم. چون توجه هم‌کلاسی‌ها و آموزگاران را به خود جلب می‌کردم در بازی‌های متداول شرکت نمی‌کردم. بیشتر دوست داشتم خودم بازی ابداع کنم. من شیفته نقاشی کردن، خواندن کتاب و ساختن و شکل دادن بودم. وقتی در نزدیکی محل‌مان کتابخانه کانون ساخته شد، با دنیایی دیگر روبه‌رو شدم. دنیای متفاوت با دنیای رسمی وخشک مدرسه، دنیایی که با من هماهنگ بود. رفتن به کانون برایم مثل قدم گذاشتن به فضایی فانتزی بود، دنیایی که در آن خیال و خلاقیت رسمیت پیدا می‌کرد. در این زمان بود که من از طریق کتاب‌ها و فضای کانون، آن بزرگسالی را که خردمند بود و به دنیا و فرهنگ کودک اهمیت می‌داد، کشف کردم.»

#گروه_کتابک

در کتابک بخوانید:
🔹من شیفته نقاشی کردن، خواندن کتاب و ساختن و شکل دادن بودم - گفت‌وگو با علی خدایی

آثار علی خدایی را از کتاب هدهد تهیه کنید:
🔹مجموعه آثار علی خدایی

🪴📝💫
@koodaki_org

ادبیات کودکان

06 Nov, 11:10


هر کدام از ما برای رعایت، ترویج و آموزش حقوق کودک چه کارهایی باید انجام بدهیم؟ چگونه می‌توانیم فعالیت‌های جالب و اثربخشی در خانه، کلاس، کتابخانه و دیگر مراکز آموزشی اجرا کنیم که مروج و تحکیم‌کننده‌ی حقوق کودک باشند؟

در این ویدئو کتاب «حقوق کودک را بشناسیم و با آن زندگی کنیم» از انتشارات موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان را به شما معرفی کرده‌ایم که دستنامه‌ا‌ی است بسیار کاربردی برای آموزش و پیاده کردن حقوق کودک.

با خواندن دقیق این کتاب و اجرای فعالیت‌های آن، درخواهید یافت که تا چه میزان آسیب‌های امروز محیط‌های آموزشی ما ناشی از بی‌توجهی به حقوق دانش‌آموزان، و جای خالی آموزش حقوق کودک در برنامه‌های درسی بوده است، و چطور می‌توان تا حدی این خلا را پر کرد.

بسته‌ی «بازی و فعالیت با کارت های حقوق کودک» هم در پیوند با این کتاب تهیه و تولید شده است که می‌توان با کمک کارت‌های آن فعالیت‌هایی را با موضوع «نقض حقوق کودک» و «آشنایی با حقوق کودک به زبان تصویر» به اجرا درآورد.

#حقوق_کودک

🔻
@khanak_org

ادبیات کودکان

05 Nov, 07:55


ثبت‌نام کارگاه‌ آنلاین «بلندخوانی، شیوه‌ها و کارکردها» آغاز شد.

تسهیل‌گر: #سپیده_آرمین
آغاز کارگاه: ۱ #آذر به مدت یک ماه

در این کارگاه با ویژگی‌های #کتاب_باکیفیت آشنا می‌شوید و هم‌چنین می‌آموزید چگونه فعالیت‌های پیش از بلندخوانی، هنگام #بلندخوانی و پس از بلندخوانی را انجام دهید.

🔹 این کارگاه شامل چهار نشست غیرهم‌زمان و دو نشست آنلاین هم‌زمان است. نشست‌ها در سامانه آموزش آنلاین آموزک در دسترس قرار می‌گیرند.

🔸 برای گذراندن هر یک از نشست‌ها غیرهم‌زمان یک تا دو ساعت در روز زمان نیاز دارید و می‌توانید هر ساعتی از روز برای گذراندن این جلسه‌ها وارد سامانه شوید.

🔸 نشست‌های آنلاین هم‌زمان در روز و ساعت مشخصی برگزار می‌شوند که باید در آن زمان در سامانه حضور داشته باشید.

برای شرکت در کارگاه باید دو مرحله زیر را طی کنید
1️⃣ ابتدا عضو سامانه آموزش آنلاین آموزک شوید:
https://lms.amoozak.org/login/signup.php
2️⃣ سپس در کارگاه ثبت‌نام کنید:
https://lms.amoozak.org/enrol/index.php?id=23

☎️ پشتیبانی ۰۹۹۱۷۰۴۲۶۲۲ شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ تا ۱۶
@khanak_org
👩🏻‍🏫📱📝🖥
@amoozak_org

ادبیات کودکان

03 Nov, 09:22


🔺«آنچه مرادی در این روایت ساخته، دستکاری در حکایت اول و اندیشه آن است. این عمل، داستان-حکایت او را با قابوس‌نامه به کلی متفاوت کرده است.
در هر دو داستان، کودکی فقیر از کودکی ثروتمند تقاضای حلوا می‌کند اما مرادی برای اینکه بتواند دوگانه شکم‌پرستی و قناعت را نقد کند، مسجد را به مکتب‌خانه و عالم نمازخوان را به شیخ مکتب تغییر داده است. کودک قابوس‌نامه در بزنگاهی کوتاه صدای سگ درمی‌آورد اما کودک داستان مرادی برای درآوردن این صدا و تقلید سگ بودن شب‌ها تمرین کرده و چنان این نقش را خوب بازی می‌کند که سگ‌های شهر را با عوعوی خود همراه می‌کند و حتی سگ نگهبان حاکم را شیفته‌ی صدای خود می‌کند؛ آنچنان که سگ حاکم در جست‌و‌جوی این سگ عاشق، در تاریکی راه گم می‌کند و به آب‌انبار می‌افتد.»

به قلم #آزاده_خلیفی و #عادله_خلیفی

در کتابک بخوانید:
🔹مرادی کرمانی در مواجهه با کهن‌الگوی روایت-حکایت

💫🌟
@koodaki_org

ادبیات کودکان

30 Oct, 08:53


🔺موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان امسال نیز همانند سال‌های گذشته «هوشنگ مرادی کرمانی» نویسنده‌ی برجسته‌ی کشورمان را نامزد دریافت جایزه‌ی آسترید لیندگرن (آلما) ۲۰۲۵ کرده است. به باور این موسسه، مرادی‌ کرمانی نویسنده‌ای است اصیل و روایت‌گر زندگی کودکان و مردم عادی. مردمی که هیچ صدایی ندارند و او صدای آن‌ها است.

در کتابک بخوانید:
🔸هوشنگ مرادی کرمانی نامزد جایزه جهانی آسترید لیندگرن برای سال ۲۰۲۵

در ماه‌های گذشته سلسله مقالاتی به قلم #عادله_خلیفی و #آزاده_خلیفی با عنوان «زندگی، زمانه و داستان‌های هوشنگ مرادی‌ کرمانی» در چند بخش منتشر شد تا دریچه‌ای باشد به شناخت بیش‌تر او و آثارش:

🔹بخش نخست: مرادی کرمانی، روایت سرگردانی میان «‌من»‌ و «من دیگر»‌‌
🔹بخش دوم: غریبه‌ترین آشناها
🔹بخش سوم: آنان که گول نخورده‌اند به خطا می‌روند
🔹بخش چهارم: از سربار تا سرخور تا مرگی با چشم‌های بیدار
🔹بخش پنجم: آگاهی بازتابنده؛ ویرانه‌های جهانی رهایی‌یافته
🔹بخش ششم: صورتک همان صورت است
🔹بخش هفتم: «تهِ خیار» - شاید زندگی آن جشنی نباشد که آرزویش را داشتی


📌 بیش‌تر بخوانید:
▪️در ستایش روایت و روایت‌گری، هوشنگ مرادی کرمانی

💫
@koodaki_org

ادبیات کودکان

28 Oct, 07:33


🔺بخش ششم «فانتزی و زیرگونه‌های آن» منتشر شد!

در این بخش با فانتزی‌های زیر و ویژگی هر یک از آن‌ها آشنا می‌شوید:
🔸فانتزی شمشیر و سیاره
🔸فانتزی زمین در حال مرگ
🔸فانتزی آینده
🔸فانتزی استیم‌پانک
🔸فانتزی آرکین‌پاینک آرکین‌پانک
🔸فانتزی لامپ گازی
🔸فانتزی غرب عجیب


ترجمه‌ی #مینا_جمشیدی

در کتابک بخوانید:
🔹بخش نخست: فانتزی چیست؟
🔹بخش دوم: فانتزی و زیرگونه‌های آن
🔹بخش سوم: فانتزی و زیرگونه‌های آن
🔹بخش چهارم: فانتزی و زیرگونه‌های آن
🔹بخش پنجم: فانتزی و زیرگونه‌های آن
🔹بخش ششم: فانتزی و زیرگونه‌های آن

👑🧟‍♀️🧚🏻🧛🏻‍♀️🧜🏻‍♀️
@koodaki_org

ادبیات کودکان

28 Oct, 07:25


شوربختانه در دنیای امروز، این ما بزرگسالان هستیم که حقوق کودکان را به طور گسترده نقض می‌کنیم یا از تامین شرایط لازم برای برخورداری کودکان از حقوق‌ بنیادین‌شان بازمی‌مانیم. همه‌ی ما در سخن مدافع حقوق کودکان هستیم اما آیا حقوق کودکان را واقعاً می‌شناسیم و در عمل خود را موظف به رعایت و ترویج آن‌ها می‌دانیم؟

کسانی که با کودکان سر و کار دارند، با آن‌ها زندگی می کنند، روزانه با آن‌ها در تماس‌اند یا در ایجاد محیطی که کودک در آن رشد می کند و آموزش می‌بیند نقش دارند، باید حقوق کودک را به‌خوبی بشناسند و به آن احترام بگذارند. والدین، آموزگاران و کتابداران از جمله‌ی این افراد هستند.
هم‌چنین همه‌ی کودکان باید حقوق خود را بشناسند و با شیوه های دست‌یابی و نگه‌داری از آن آشنا شوند. کودکان هم‌گام با آگاهی از حقوق خود، یاد می‌گیرند که به حقوق دیگران نیز احترام بگذارند.

📚بهترین راه ترویج و آموزش حقوق کودک، عمل کردن به آن است.
شما برای احترام گذاشتن به حقوق کودک در کلاس یا کتابخانه‌ی خود چه می‌کنید؟


👈🏼 فهرست کتاب‌هایی در پیوند روز جهانی کودک و حقوق کودک

👈🏼
راهنمای فعالیت‌های در پیوند با حقوق کودک

#حقوق_کودک
🔻
@khanak_org

ادبیات کودکان

27 Oct, 06:47


به روال هر سال در ماه اکتبر نامزدان جایزه‌ی یادبود آسترید لیندگرن (آلما) در نمایشگاه کتاب فرانکفورت معرفی شدند و برنامه‌ی «با من بخوان» برای نهمین سال پیاپی در میان نامزدان شایسته‌ی دریافت این جایزه جای گرفت!

«با من بخوان» امسال هم همانند سال گذشته از سوی نهادها و شخصیت‌هایی به عنوان نامزد این جایزه معرفی شده است که فراتر از گستره‌ی ملی، اعتبار جهانی دارند: کاترین پترسون نویسنده‌ی نام‌دار ادبیات کودکان جهان، شاخه‌ی ملی فلاندرز «دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان» (IBBY)، و ایفلا (فدراسیون بین‌المللی انجمن‌ها و مؤسسات كتابداری) معرفان برنامه‌ی «با من بخوان» به عنوان نامزد دریافت جایزه‌ی آلما ۲۰۲۵ بوده‌اند.

📌 در کتابک بیش‌تر بخوانید:

👈🏼
با من بخوان در فهرست نامزدان جایزه‌ی آسترید لیندگرن

#جایزه_آلما
#جایزه_آسترید_لیندگرن



🔻
@khanak_org
🌟
@koodaki_org

ادبیات کودکان

23 Oct, 10:40


🔺«چرا ترانه-متل‌ها می‌تواند به بهبود لکنت‌های زبانی کودکان خردسال که ریشه و منشاء سرریز واژگانی دارند کمک کند؟
ترانه-متل‌ها از جنبه خاستگاه تاریخی و فرهنگی تنها برای سرگرمی کودکان ساخته نشده است. این روایت‌ها در هر زبانی بخشی از کارکردهای زبان گفتاری مانند ریتم و لحن و سبک‌های آوایی یک زبان خاص را به کودکان خردسال آموزش می‌دهند. کودکان خردسال از این راه می‌توانند راه‌ها و روش‌های تسلط بر زبان گفتاری را بیاموزند.»

به قلم #محمدهادی_محمدی

در آموزک بخوانید:
🔹کاربرد ترانه-متل‌ها در بهبود و درمان لکنت‌های رشد زبانی کودکان خردسال

🎶کتاب‌های ترانه-متل را از کتاب هدهد تهیه کنید:
🔸مجموعه متل‌های ایرانی

🎶📚
@koodaki_org

ادبیات کودکان

20 Oct, 11:15


🔺«هیچ پیوندی نزدیک‌تر از پیوند بین والدین و فرزندان نیست. دو پیوند زیست‌شناختی و روانشناختی میان والدین و فرزندان برای رشد جسمی و روانی کودک ضروری است. نقش والدی فراتر از تصوری است که در رسانه‌های اجتماعی یا در مجله‌ها می‌بینیم. کودکان از انزوای اجتماعی، مشکلات اقتصادی، طلاق، بیماری‌، پریشانی و ناراحتی والدین‌شان تاثیر می‌پذیرند و ممکن است در برابر ابتلا به اختلالات و بیماری‌های روانی آسیب‌پذیر شوند.»

ترجمه‌ی #طلیعه_خلیفی

در آموزک بخوانید:
🔹تأثیر سلامت روان والدین بر سلامت روان فرزندان

🌳🪴🌿
@koodaki_org

ادبیات کودکان

14 Oct, 12:26


🔺«با گذشت دهه‌ها و انجام دادن پژوهش‌های گسترده، کم‌کم این نظر جا افتاد که خواندن و نوشتن مهارتی آنی و زمان بندی‌شده نیست که از نقطه آ و در کلاس آغاز شود و در نقطه‌ی دیگر پایان یابد. بلکه خواندن و نوشتن پیش از هر عامل دیگری در بستر خانواده شکل می‌گیرد. هنگامی که کودک قلم در دست می‌گیرد و مانند بزرگ‌ترها خط را از جهتی به جهتی دیگر امتداد می‌دهد و باز این کار را تکرار می‌کند، به گونه‌ای در فرایند بیداری نوشتاری قرار گرفته است؛ کودک کارکرد قلم و کاغذ را شناخته است و می‌داند قلم را روی کاغذ می‌کشند تا اثری به وجود بیاید. بیداری نوشتاری گاهی در وضعیت خودبه‌خودی انجام می‌شود و گاهی برای آن برنامه‌ریزی شده است. «سواد شکوفایی» همان پیوستاری است که بیداری نوشتاری برنامه‌ریزی‌شده، در چارچوب آن انجام می‌شود.»

#گروه_آموزک

در آموزک بخوانید:
🔹نوشت‌آموز ایرانک ویژه آموزش نوشتن الف‌با و خط فارسی
🔹نوشت‌آموز ایرانک ویژه‌ی آمادگى قلم‌گیرى و پیش‌نوشتن

از کتاب هدهد تهیه کنید:
🔹نوشت‌آموز ایرانک– آموزش نوشتن الف‌با و خط فارسی ویژه نوآموزان
🔹نوشت‌آموز ایرانک– آموزش نوشتن به خط فارسی – ویژه قلم‌گیری


📝🌟
@koodaki_org

ادبیات کودکان

09 Oct, 11:00


🔺«کوشش‌های فروبل و همراهانش برای پایه‌گذاری باغچه‌های کودکان، در دوره‌ای انجام شد که آموزش خردسالان چندان جدی گرفته نمی‌شد، و خردسالیِ بسیاری از کودکان در بی‌توجهی بزرگ‌سالان سپری می‌شد. او مفهوم افزارهای آموزشی، زندگی اجتماعی و تجربه‌ی عملی را به زندگی کودکان وارد کرد. بی‌گمان، فروبِل نقش ارزشمند و برجسته‌ای در دگرگونی پداگوژی و مهم‌تر از آن، نگاه انسانی به پرورش کودکان داشت.»

ترجمه‌ی #سپیده_قلی_پور


🔹پیش‌گفتار
🔹بخش نخست
🔹بخش دوم
🔹بخش سوم
🔹بخش چهارم
🔹بخش پنجم

🌿📝🌿
@koodaki_org

ادبیات کودکان

06 Oct, 13:02


چه تلخ است که رنج‌ها و ازخودگذشتگی‌های کارگرانی که در مشاغل دشوار کار می‌کنند، به‌ویژه کارگران معدن، تنها هنگامی مورد توجه قرار می‌گیرد که رخدادی غم‌بار آن‌ها را برای مدتی کوتاه تیتر خبر رسانه‌ها می‌کند و پس از مدتی در میان انبوه خبرها و رویدادهای این جهان پرالتهاب دوباره فراموش می‌شوند.

یکی از هدف‌های ادبیات کودک اما پرورش حس هم‌دلی در کودکان، برقراری پیوند، و نزدیک کردن گروه‌های اجتماعی به یک‌دیگر است. در سال‌های گذشته ترویجگران و کتابداران «با من بخوان» چه در روزهای تلخ و چه روزهای شاد، این مهم را از یاد نبرده‌اند. گاه با بلندخوانی یک کتاب باکیفیت برای کودکان اهمیت کار معدن‌چیان را برجسته کرده‌اند، گاه هم‌راه کودکان به نزد کارگران زحمت‌کش معدن رفته‌اند و از آنان قدردانی کرده‌اند، و گاه پس از فاجعه‌های تلخی مانند فاجعه‌ی #معدن_طبس هم‌دردی خود را با کارگران معدن و خانواده‌های‌شان نشان داده‌اند.

پرورش نسلی آگاه و هم‌دل که پرسش می‌کند، عشق می‌ورزد و مطالبه‌ می‌کند، علاوه بر گسترش عواطف انسانی راه را بر تکرار این فجایع خواهد بست.

▪️متن و تصویرسازی‌های کلیپ از: کتاب معدن زغال سنگ کجاست

🔻
@khanak_org

ادبیات کودکان

02 Oct, 12:38


جایزه‌ی یوهانس ورمیر، جایزه‌ی هنر دولت هلند، در سال ۲۰۲۴ به ماریت تورن‌کویست، تصویرگر و نویسنده‌ی محبوب و نام‌آشنای کتاب‌های کودکان تعلق گرفت. این نخستین بار است که هنرمندی از حوزه‌ی ادبیات کودک این جایزه را از آن خود می‌کند. هیئت داوران این جایزه‌ی به اتفاق آرا ماریت را به سبب توانایی هنری منحصربه‌فردش در به تصویر کشیدن احساسات جهانی و فراگیر انسانی در متن و تصویر، و نزدیک کردن آن‌ها به دنیای تجربه‌ی مخاطبان آثارش، شایسته‌ی دریافت این جایزه دانستند.

در بیانیه‌ی هیات داوران این جایزه که توسط وزارت آموزش، فرهنگ و علوم هلند برای قدردانی و تشویق استعدادهای برجسته‌ی هنری بنیان گذاشته شده است، آمده است: حس تعهد تورن‌‌کویست فضایی امن در آثارش برای بیان انواع موضوعات مهم انسانی ایجاد می‌کند که دیدگاه‌های متنوع همگان را با آغوش باز می‌پذیرد. همین ویژگی است که آثار ماریت را برای هر گروه سنی واجد ارزشی عمیق می‌سازد...

📌 در کتابک بیش‌تر بخوانید:

👈🏼 ماریت تورن‌کویست برنده‌ی جایزه‌ی یوهانس ورمیر ۲۰۲۴ شد

🔻
@khanak_org
🌟
@koodaki_org

ادبیات کودکان

02 Oct, 07:16


🔺«ترس و وحشتی که یک فرد مبتلا به‌ اختلال اضطراب اجتماعی در زندگی روزمره‌ی خود حس‌ می‌کند، در صورت درمان نشدن باعث مختل شدن زندگی طبیعی او‌ می‌شود. اضطراب شدید‌ می‌تواند روی برنامه‌ی درسی و تعامل کودکان با پدر و مادر، معلمان و همسالانش تاثیر منفی بگذارد.»

ترجمه‌ی #پژمان_کاظم_اصلانی
ویراسته‌ی #سحر_داداشعلی

در آموزک بخوانید:
🔹اختلال اضطراب اجتماعی در کودکان (قسمت اول)
🔹اختلال اضطراب اجتماعی در کودکان (قسمت دوم)

💚☘️💚
@koodaki_org

ادبیات کودکان

01 Oct, 06:55


ثبت‌نام کارگاه‌ آنلاین «آواورزی و الف‌باورزی» آغاز شد.
تسهیل‌گر: #مریم_اخگری
آغاز کارگاه: ۲۱ #مهر به مدت یک ماه

#آواورزی و #الف‌باورزی بخشی مهم از #سواد_شکوفایی است که دانش و مهارت شناخت آواها و واک‌های الفبایی را به کودکان خردسال و به ویژه کودکان گروه سنی پیش دبستان آموزش می دهد.

🔹 این کارگاه شامل شش نشست غیرهم‌زمان و دو نشست آنلاین هم‌زمان است. نشست‌ها در سامانه آموزش آنلاین آموزک در دسترس قرار می‌گیرند.

🔸 برای گذراندن هر یک از نشست‌ها غیرهم‌زمان یک تا دو ساعت در روز زمان نیاز دارید و می‌توانید هر ساعتی از روز برای گذراندن این جلسه‌ها وارد سامانه شوید.

🔸 نشست‌های آنلاین هم‌زمان در روز و ساعت مشخصی برگزار می‌شوند که باید در آن زمان در سامانه حضور داشته باشید.

برای شرکت در کارگاه باید دو مرحله زیر را طی کنید
1️⃣ ابتدا عضو سامانه آموزش آنلاین آموزک شوید:
https://lms.amoozak.org/login/signup.php
2️⃣ سپس در کارگاه ثبت‌نام کنید:
https://lms.amoozak.org/enrol/index.php?id=21

☎️ پشتیبانی ۰۹۹۱۷۰۴۲۶۲۲ شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ تا ۱۶
@khanak_org
👩🏻‍🏫📱📝🖥
@amoozak_org

ادبیات کودکان

24 Sep, 07:33


🔺«غول» از جمله موجودات و شخصیت‌های ذهن ساختی است که در فرهنگ کودکی و ادبیات کودک قدمتی دیرینه دارد. غول به واسطه ترسی که برمی‌انگیزد، در فرهنگ پیشامدرن کودکی نقشی بازدارنده در برابر تمرّد کودک دارد و همچون ابزاری در دست بزرگسالان برای مهار کودک و بازی‌گوشی‌هایش به کارمی‌رود. اما غول در ادبیات کودک مدرن دچار دگردیسی شده است. چندانکه از خصلت خوف‌انگیز آن «آشنایی زدایی» (defamiliarization) شده است و در اغلب داستان‌ها غول و مخاطب کودک به همزیستی رسیده‌اند. ترکیب وصفی «غول مهربان» شاید آشناترین و پربسامدترین ترکیب در این نوع همزیستی‌ها باشد.

به قلم #یاشار_هدایی

در کتابک بخوانید:
🔹لحظات جادویی ارتباط - خوانشی شناختی از داستان «غول بوس‌کن حرفه‌ای»: چرا داستان «غول بوس‌کن حرفه‌ای» داستانی مهم است؟

🌟🪴🌟
@koodaki_org

ادبیات کودکان

22 Sep, 12:13


🔺به یاد مهر که پیمانی برای آگاهی و آموختن است و به یاد دو مهر که مهران بودند. بار دیگر مهر از راه رسیده‌است و میلیون‌ها کودک و نوجوان راه مدرسه را در پیش گرفته‌اند. گذار از آموزش‌های سنتی و بسته به آموزش و پرورش نو در ایران در یک سده گذشته همواره پیمایش در راهی دشوار و ناهموار بوده است. چه بسیار نام‌های بزرگی که برای این گذار پررنج بردبارانه بر تن و جان خود رنج کشیدند تا کودکان این مرز و بوم بهتر و شادتر بیاموزند.

#گروه_گزارش_کتابک

در کتابک بخوانید:
🔹به یاد مهر که پیمانی برای آگاهی و آموختن است
🔹معصومه (فرنگیس) سهراب، از زنان پیشاهنگ زمان خود

از کتاب هدهد تهیه کنید:
🔸تجربه‌های مدرسه‌داری – مجتمع آموزشی مهران
🔸زیستن برای روشنگری + لوح فشرده



💫🌟📝
@koodaki_org

ادبیات کودکان

22 Sep, 10:11


🔺«برای بیش از نیم‌سده است که آموزش پیش‌دبستان در ایران هیچ‌گاه به معنای اصولی، فنی و علمی آن شکل نگرفته است. آن چیزی که ما به نام آموزش پیش‌دبستان در ایران می‌شناسیم، ملغمه‌ای شگفت از روش در بی‌روشی و محتواهای درهم‌جوشی است که یک سر آن ایدئولوژی‌زدگی است و سر دیگر آن ناهم‌زمانی.
ناهم‌زمانی در این‌جا به معنای دورافتاده از زمان خود است. برای مثال توران میرهادی در بیان وضعیت آموزش و پرورش ایران در دوره زمانی خود این نظر را مطرح کرد که آموزش و پرورش منسوخ فرانسویان را گرفتیم و به نام آموزش و پرورش نو به کار بستیم.
سخن توران میرهادی درباره آموزش دبستانی و دبیرستانی بوده است. اما در مورد آموزش و پرورش پیش‌دبستانی وضع بسیار ناگوارتر است. زیرا ما به مفهوم فنی و علمی کلمه هیچ‌گاه آموزش و پرورش پیش‌دبستانی که برای خودش نظریه، رویکرد و راه‌برد داشته باشد، نداشتیم. زیرا آموزش و پرورش پیش‌دبستانی مانند موجودی رانده شده از جامعه بوده است که هیچ نهادی مسئولیت آن را تمام و کمال برعهده نگرفته است.»

به قلم #محمدهادی_محمدی

در کتابک بخوانید:
🔹«کلید یادگیری» و وضعیت ناهم‌زمانی در آموزش پیش‌دبستان در ایران


📝🌿📝
@koodaki_org

ادبیات کودکان

18 Sep, 11:46


🔺داستان‌های هوشنگ مرادی کرمانی آینه‌ی زمان است که می‌توان خوب و بد، زشت و زیبا، بی‌معنا و بامعنا، گرسنه و سیر، سرگردان و استوار و بسیاری از دوقطبی‌های زندگی از جمله خود زندگی و مرگ را در آثارش واکاوید و جهت قلم او را شناخت.
آنچه در پی می‌آید پژوهشی است به قلم آزاده و عادله خلیفی و با راهنمایی و هدایت محمدهادی محمدی و همراهی هوشنگ مرادی کرمانی که بخشی از آن در آیین هشتادمین زادروز هوشنگ مرادی کرمانی در فرهنگستان زبان و ادب فارسی ارائه شد و در آینده به شکل کتاب منتشر خواهد شد.
این پژوهش می‌کوشد بازتاب زندگی، زمانه و داستان‌های مرادی کرمانی باشد و تلاشی برای بازیابی و شناخت بخش‌های ناشناخته هنری اوست. در این جستار سه گزاره بررسی می‌شود:
-هوشنگ مرادی کرمانی با بینشی فلسفی داستان می‌نویسد؛
-او هنر مدرن را خوب می‌شناسد و در داستان هایش نگاه و اندیشه‌ای مدرن دارد؛
-هوشنگ مرادی کرمانی، در کنار اینکه نویسنده موفقی در ادبیات کودک و نوجوان است یکی از بهترین نویسندگان ایران در زمینه داستان کوتاه بزرگسال است.

در کتابک بخوانید:
🔹هوشنگ مرادی کرمانی در آینه‌‌ی زمان

به قلم #آزاده_خلیفی و #عادله_خلیفی

📝🌿
@koodaki_org

ادبیات کودکان

14 Sep, 11:39


🔺در گذشته همگان بر این باور بودند که سوادآموزی به کودک از سن شش یا هفت سالگی آغاز می‌شود و پیش از این سن به کودک نباید هیچ‌گونه آموزشی داد.
تا چند دهه گذشته تعریف قراردادی سواد به کسب مهارت‌های خواندن و نوشتن محدود می‌شد. مهارت‌هایی همچون رمزگشایی، هجا کردن، درک مطلب و روان‌خوانی که کودک با رفتن به مدرسه آن‌ها را فرا می‌گیرد. یعنی چارچوب سواد تنها در محیط مدرسه ارزیابی می‌شد.
اما دردهه‌های اخیر نگاه‌ها به موضوع سواد و سواد‌آموزی و آموزش کودکان دگرگون شده است. این تغییر بر پایه این شناخت به‌دست‌ آمد که کودکان پیش از خواندن و نوشتن باید مهارت‌هایی را کسب کنند که پیش‌نیاز به دست آوردن مهارت‌های پیچیده‌تری همچون خواندن و نوشتن است. ابتدا این آمادگی در کسب مهارت‌هایی خلاصه می‌شد که کودکان در سال‌های پنج تا شش، در دوره پیش‌دبستان به دست می‌آورند.

در آموزک بخوانید:
🔸سواد شکوفایی چه نقشی در رشد کودک دارد؟
🔸آموزش سواد شکوفایی برای کودکان
🔸سواد شکوفایی، از مرز ناممکن تا مرزهای امکان

در کتابک بخوانید:
🔹خرق عادت از سوادآموزی
🔹معرفی کتاب سواد شکوفایی: از پژوهش تا عمل/ چه‌گونه کودکان باسواد می‌شوند؟

📖📚📕
@koodaki_org

ادبیات کودکان

08 Sep, 13:22


تخفیف تخفیف!⚡️🎉🛎🎉🛎🎁🎈
حالا که داریم به مهرماه نزدیک می‌شویم، به مناسبت بازگشایی مدارس تخفیفی ۱۵% درصدی برای همه‌ی کتاب‌های موجود در کتاب هدهد درنظر گرفته‌ایم.

📌💚برای استفاده از تخفیف، کافی است کد MEHR را در قسمت مربوطه در صفحه تسویه حساب بنویسید.

😎راستی، اگر پرسشی درباره کتابی داشتید، می‌توانید از مشاورها کتاب هدهد کمک بگیرید.

نشانی وب‌سایت کتاب هدهد:
🛒Hodhod.com

🌿@hodhod_book🌿

ادبیات کودکان

08 Sep, 10:25


🔺«امروزه مسئله‌ی جهانی بودن و بومی بودن شکلی ویژه از هویت را می‌طلبد و به دنبال آن مسئله‌ی ترویج ادبیات عامیانه و کهن برای کودکان بسیار جدی می‌شود.
در عرصه‌ی نظری نیز گرچه مفاهیم بازنویسی به‌ویژه بازآفرینی از دل جریان‌های تاریخی ادبیات کودک برخاسته است، اما این مفاهیم همواره در تاریخ ادبیات همه‌ی جوامع وجود داشته و به کار رفته، از جمله آفرینش آثاری بزرگ چون شاهنامه‌ی فردوسی و مثنوی با روش‌های بازنویسی و بازآفرینی بوده است.»

به قلم #رفعت_نمازی

در کتابک بخوانید:
🔹تاریخچه بازنویسی و بازآفرینی ادبیات عامیانه و کهن برای کودکان و نوجوانان- بخش نخست
🔹تاریخچه بازنویسی و بازآفرینی ادبیات عامیانه و کهن برای کودکان و نوجوانان- بخش دوم
🔹تاریخچه بازنویسی و بازآفرینی ادبیات عامیانه و کهن برای کودکان و نوجوانان- بخش سوم

💫📝
@koodaki_org

ادبیات کودکان

03 Sep, 06:03


🔺داستان مأموریت دو قهرمان کوچک برای رهایی جهان از نادانی و خاموشی، و روایت یک نبرد بزرگ و هیجان‌انگیز برای نجات زبان می‌تواند فرصتی باشد تا کودکان از منظر جدیدی به موضوع سواد بنگرند.
مجموعه‌ی چهار جلدی «ماجراهای کوکو و پوپو» ماجرای این سفر قهرمانی است!
این رمان که به قلم «محمدهادی محمدی» و با تصویرگری «مهسا منصوری» از سوی انتشارات موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان (کتاب تاک) منتشر شده است، داستانی فانتزی با درون‌مایه‌ای چندوجهی است.

در این کلیپ کوتاه این کتاب را به شما معرفی کرده‌ایم.

🛍🛒تا پایان روز جمعه، ۱۶ شهریور ماه، مجموعه‌ی «ماجراهای کوکو و پوپو» را با ۱۷% تخفیف از وب‌سایت کتاب هدهد تهیه کنید.

کد تخفیف: kupu

📚 برای آشنایی بیش‌تر با این مجموعه‌ی جذاب، نقد و بررسی زیر را به قلم یاشار هدایی در کتابک بخوانید:

🔹کوکو و پوپو، داستان زایش شکوهمند زبان - بخش نخست

🔹
کوکو و پوپو، داستان زایش شکوهمند زبان - بخش دوم

#سوادآموزی
#زبان‌آموزی
#داستان_فانتزی
#کتاب_تاک



@koodaki_org
🌟💫
@hodhod_book
🌟💫
@khanak_org