با من بخوان @khanak_org Channel on Telegram

با من بخوان

@khanak_org


با من بخوان، برنامه ترویج کتاب‌خوانی با کودکان محروم و کودکان در بحران است.
این برنامه را مؤسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان برنامه ریزی و اجرا می‌کند.
khanak.org
روابط عمومی
@khanak
اینستاگرام
instagram.com/khanak_org
فیس‌بوک
www.facebook.com/khanak.org

با من بخوان (Persian)

با من بخوان یک برنامه ترویج کتاب‌خوانی است که به کودکان محروم و کودکان در بحران کمک می‌کند تا علاقه‌مند به خواندن کتاب‌ها شوند. این برنامه توسط مؤسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان به ریاستی اجرا می‌شود. هدف اصلی این برنامه افزایش سطح مطالعه و دسترسی به منابع کتابخانه‌ای برای کودکان است. با من بخوان نه تنها به ارتقای سطح تحصیلی کودکان کمک می‌کند بلکه ایشان را با دنیای جذاب و شگفت‌انگیز کتاب‌ها آشنا می‌کند. این برنامه از طریق وب‌سایت خود به آدرس khanak.org ارتباط برقرار می‌کند و اطلاعات بیشتری را در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر و پیگیری فعالیت‌های این برنامه می‌توانید با کانال روابط عمومی @khanak در تلگرام، صفحه اینستاگرام instagram.com/khanak_org و صفحه فیس‌بوک www.facebook.com/khanak.org در ارتباط باشید. پیوستن به این برنامه می‌تواند فرصتی مناسب برای کودکان باشد تا علاقه‌مندی به خواندن کتاب‌ها را در خود کشف کنند و به یک دنیای جدید و جذاب وارد شوند. با من بخوان، راهی برای پرورش علاقه به خواندن و افزایش دانش کودکان است.

با من بخوان

31 Dec, 11:02


برای سهیم شدن دو کتاب تصویری «آن‌جا که شادی آغاز می‌ شود» و «وقتی اندوه به دیدارم می‌آید» از انتشارات موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان (کتاب تاک) که به دو احساس مهم می‌پردازند بهتر است شیوه‌هایی را به کار بگیریم که تعاملی‌تر باشند.

در این پست پیشنهادهایی را برای بلندخوانی بهتر و جذاب‌تر این دو کتاب و اجرای انواع فعالیت‌های در پیوند با آن‌ها ارائه کرده‌ایم.

شما چه تجربه‌هایی از سهیم شدن این دو کتاب با کودکان و نوجوانان دارید؟

معرفی این دو کتاب


#شناخت_احساسات
#شناخت_هیجان‌ها
#کتاب_تاک

🔻
@khanak_org

با من بخوان

28 Dec, 07:09


به‌راستی شادی چیست؟ آیا مفهوم شادی برای همه یک‌سان است؟
اندوه را چطور می‌شود تاب آورد؟ آیا باید از غم فرار کنیم؟

شناخت احساس‌ها یکی از مهمترین مهارت‌هایی است که کودکان از همان سال‌های نخست زندگی باید بیاموزند.
در این فیلم دو کتاب تصویری «آن‌جا که شادی آغاز می‌ شود» و «وقتی اندوه به دیدارم می‌آید» از انتشارات موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان (کتاب تاک) را به شما معرفی کرده‌ایم که کودکان را به زیبایی و روشنی با احساس‌هایی چون اندوه و شادی آشنا می‌کنند

ایوا ایلند، خالق این دو کتاب زیبا، از متنی موجز و برانگیزاننده و تصویرهایی گویا استفاده کرده و برای بیان حس شادی و اندوه و ساخت نشانه‌شناسانه‌ی شخصیت‌ها از رنگ‌های ویژه و از طیف رنگ‌های پنتون بهره برده است که جلوه‌ای درخشان و متفاوت به کار بخشیده است.

📚در روزهای آینده درباره‌ی شیوه‌های خوانش این کتاب‌ها و فعالیت‌های در پیوند با آن‌ها بیش‌تر خواهیم گفت.


#شناخت_احساسات
#شناخت_هیجان‌ها

🔻
@khanak_org

با من بخوان

23 Dec, 11:19


زندگی سراسر چالش است و رویارویی با چالش‌ها برانگیزاننده‌ی احساسات و عواطف ماست. هرچه بهتر احساسات‌ خود و دیگران را بشناسیم زندگی فردی و اجتماعی بهتری داریم. مسیر شناخت عواطف از کودکی آغاز می‌شود و ادبیات هم‌راهی بی‌نظیر برای پیمودن این مسیر است. کودکان در داستان‌ها و متل‌ها و شعرها جهان‌هایی رنگارنگ و تجربه‌هایی بدیع می‌یابند. اگر سهیم شدن کتاب‌های باکیفیت با موضوع احساسات و هیجان‌ها را با فعالیت‌های گوناگون هم‌چون گفت‌وگوهای گروهی، فعالیت‌های هنری و نمایش و ... پیوند بزنیم می‌توانیم به آموخته‌های کودکان لذت و عمق بیش‌تری ببخشیم.

در این فیلم فعالیت‌هایی برای آشنا کردن کودکان خردسال با هیجان‌ها به شما معرفی می‌شود.

📌 شما چه فعالیت‌هایی را برای دیگر گروه‌های سنی پیشنهاد می‌دهید؟

👈🏼 کتاب‌ها و بازی‌هایی با موضوع شناخت احساسات در سایت کتاب هدهد

#شناخت_احساسات
#شناخت_هیجان‌ها

🔻
@khanak_org

با من بخوان

21 Dec, 06:00


ادبیات زاده‌ی احساسات است و هم‌زمان بستری است برای شناخت بهتر آن‌ها. فرقی نمی‌کند به حکایتی کهن گوش بسپاریم یا شعر بخوانیم، از دریچه‌ی زندگی‌نامه به دنیاهای دیگر سفر کنیم یا مسحور کتاب‌های تصویری شویم، ادبیات احساس‌ها و عواطف‌مان را درگیر می‌کند.

بعضی از کتاب‌ها اما فراتر می‌روند و بی‌واسطه به موضوع عواطف و هیجان‌ها می‌پردازند. برای آموزگار و کتاب‌دار و ترویج‌گر ادبیات کودک این کتاب‌ها فرصت‌های مغتنمی هستند تا ادبیات را به زندگی کودکان و تجربه‌های آن‌ها پیوند بزنند و مجالی برای آموختن مهارت‌های زندگی و اندیشیدن فراهم کنند.

بنا داریم در دی ماه،‌ به مرور این کتاب‌ها و شیوه‌های سهیم شدن آن‌ها با کودکان بپردازیم. از شما دعوت می‌کنیم در این سفر هیجان‌انگیز هم‌راه‌مان باشید.

#شناخت_احساسات
#شناخت_هیجان‌ها

🔻
@khanak_org

با من بخوان

14 Dec, 08:52


«گنجشک که بال و پر داشت» نخستین کامی‌شی‌بای انتشارات موسسه تاریخ ادبیات کودکان است که در سال ۱۳۹۳ منتشر شد.
این کارت‌های تصویری قصه‌گویی که داستان موزون ساده و متل‌گونه‌ای را روایت می‌کنند درباره‌ی یک گنجشک مادر و جوجه‌اش به نام جیکو در فضای بارانی پاییز است.

📚 در این پست با این کامی‌شی‌بای و برخی گفت‌وگوهایی در پیوند با آن آشنا می‌‌شوید.

#کتاب_تاک
#کامی_شی_بای
#kamishibai

🔻
@khanak_org

با من بخوان

04 Dec, 12:52


کامی‌شی‌بای «وَپِر، غول مهربان» برگرفته از افسانه‌ای بلژیکی است؛ داستانی درباره‌ی کودکی که با یک غول دوست می‌شود!

قصه‌ی وپر را اتسوکو نوزاکا (Etsuko Nozaka) نوشته و نانا فوریا (Nana Furiya) آن را تصویرگری کرده است. این کامی‌شی‌بای با پیشنهاد و همکاری انجمن بین‌المللی کامی‌شی‌بای ژاپن توسط انتشارات موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان (کتاب تاک) در ایران ترجمه و منتشر شده است. اکرم حسن‌پور این کتاب را به فارسی برگردانده است.

دوست‌ دارید این کامی‌شی‌بای را با کودکان سهیم شوید؟😊

در این کلیپ شما را با این کامی‌شی‌بای جذاب و شیوه‌های بهتر اجرا کردن آن آشنا می‌کنیم.

📚 معرفی این کامی‌شی‌بای در کتابک

🔻
@khanak_org
⭐️
@koodaki_org

با من بخوان

04 Dec, 06:07


📣 ۷ دسامبر، که امسال برابر با ۱۷ آذرماه است، جشن روز جهانی کامی‌شی‌بای در کشورهای گوناگون جهان برگزار می‌شود. موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان و برنامه‌ی «با من بخوان» هر سال این مناسبت را گرامی می‌دارند و هم‌راه با انجمن بین‌المللی کامی‌شی‌بای ژاپن از والدین، کتابداران، ‌آموزگاران، مربیان و ترویج‌گران ادبیات کودک دعوت می‌کنند با اجرای کامی‌شی‌بای برای کودکان و انجام فعالیت‌هایی در پیوند با آن، این روز را جشن بگیرند.

در سال‌های گذشته تعداد عناوین کامی‌شی‌بای که در ایران منتشر شده‌اند افزایش یافته است. از این رو بر آن شدیم برای معرفی بیش‌تر این شیوه و چشاندن لذت قصه‌گویی با کارت‌های تصویری به کودکان، امسال نه یک روز، که یک ماه (ماه آذر) را به کامی‌شی‌بای اختصاص دهیم و هم‌راه با کودکان به دنیای قصه و تصویر سفر کنیم.

📌در کتابک بخوانید:

👈🏼 روز جهانی کامی‌شی‌بای را با هم جشن می‌گیریم!

🔸آیا با عناوین کامی‌شی‌بای‌ انتشارات موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان (کتاب تاک) آشنا هستید؟


▫️بزرگ شو! بزرگ شو! بزرگ شو!
▫️وپر، غول مهربان
▫️به به لیمو و کاکلی
▫️گنجشک که بال و پر داشت!

🔻
@khanak_org
⭐️
@koodaki_org

با من بخوان

30 Nov, 11:45


قصه‌گویی به روش کامی‌شی‌بای نیاز به مشارکت کودکان دارد. این کارت‌ها هم‌چون صفحه‌ی تلویزیون نیستند که کودکان ساکت در برابر آن بنشینند. یک قصه‌گوی خوب پیوسته واکنش کودکان را برمی‌انگیزد و از آن‌ها می‌خواهد که در قصه مشارکت کنند.

«بزرگ شو! بزرگ‌شو! بزرگ شو!» اثر نوریکو ماتسویی از عناوین کامی‌شی‌بای‌ انتشارات موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان (کتاب تاک) است که با رعایت کپی‌رایت، و با پیشنهاد و همکاری انجمن بین‌المللی کامی‌شی‌بای ژاپن ترجمه و منتشر شده است.

این کامی‌شی‌بای که برای کودکان گروه سنی خردسال طراحی شده است با رویکردی بازی‌گونه و هیجان‌انگیز کودکان را با مفهوم اندازه آشنا می‌کند و آنان را به اظهارنظر و سخن گفتن تشویق می‌کند.

در این کلیپ نمونه‌ای از اجرای این کامی‌شی‌بای را در موزه کودکی ایرانک می‌بینید.😍


#سواد_شکوفایی
#کامی_شی_بای
#kamishibai


🔻
@khanak_org
⭐️
@koodaki_org

با من بخوان

25 Nov, 07:34


📣📣 بیایید با ساخت یک جعبه‌ی نمایش کامی‌شی‌بای زیبا به پیشواز روز جهانی کامی‌شی‌بای برویم!

در این کلیپ یاد می‌گیریم که چطور با کمک ابزارهای ساده و در دست‌رس یک جعبه‌ی نمایش کامی‌شی‌بای بسازیم.


#کامی_شی_بای
#kamishibai

🔻
@khanak_org
⭐️
@koodaki_org

با من بخوان

25 Nov, 07:34


🎉 🎊 روز هفتم دسامبر (امسال برابر با هفده آذرماه) روز جهانی کامی‌شی‌بای است. به همین دلیل تصمیم گرفتیم ماه آذر را به کامی‌شی‌بای اختصاص بدهیم!

می‌دانید چطور می‌توانید خیلی ساده جعبه‌ی نمایش کامی‌شی‌بای بسازید؟


#روز_جهانی
#کامی_شی_بای
#kamishibai

🔻
@khanak_org
⭐️
@koodaki_org

با من بخوان

24 Nov, 07:29


🔸آیا می‌دانید کامی‌شی‌بای چیست و چگونه باید آن را با کودکان سهیم شوید؟

کامی‌شی‌بای یا «کارت‌های تصویری قصه‌گویی» گونه‌ای از قصه‌گویی دیداری است که از دهه‌ی ١٩٣٠ در ژاپن رواج یافت و اینک در سراسر جهان مخاطبان بسیاری دارد.
موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان از سال ۱۳۹۷ به انجمن بین‌المللی کامی‌شی‌بای ژاپن پیوسته است و هر ساله در ماه آذر هم‌گام با این انجمن از علاقه‌مندان دعوت می‌کند به مناسبت روز جهانی کامی‌شی‌بای، کودکان را با اجراهای جذاب کامی‌شی‌بای در لذت قصه‌گویی سهیم کنند.

در این کلیپ به شما نشان می‌دهیم که چطور با استفاده از جعبه‌ی نمایش کامی‌شی‌بای یا بدون آن، داستانی را برای کودکان روایت کنید.

🔸آیا با کامی‌شی‌بای‌های انتشارات موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان (کتاب تاک) آشنا هستید؟ ☺️

▫️بزرگ شو! بزرگ شو! بزرگ شو!
▫️وپر، غول مهربان
▫️به به لیمو و کاکلی
▫️گنجشک که بال و پر داشت!

#کامی_شی_بای
#kamishibai

🔻
@khanak_org
⭐️
@koodaki_org

با من بخوان

23 Nov, 05:11


بلندخوانی، قصه‌گویی، کتاب‌خوانی گروهی، نقالی، نمایش و... شیوه‌‌های گوناگون سهیم شدن ادبیات با کودکان هستند. هر کدام جذابیت‌های ویژه‌ی خود را دارند و می‌توانند تجربه‌هایی سرشار از لذت برای کودکان رقم بزنند. یکی از این روش‌ها کامی‌شی‌بای است؛ گونه‌ای از قصه‌گویی دیداری که سابقه‌ی آن به ژاپن دهه‌ی ۱۹۳۰ می‌رسد اما امروزه در سراسر جهان راه خود را به کتاب‌خانه‌های کودک و نشست‌های کتاب‌خوانی و قصه‌گویی باز کرده ‌است. کامی Kami در زبان ژاپنی به معنای کاغذ و شی‌بای Shibai به معنای نمایش است.

هفتم دسامبر (امسال برابر با هفده آذرماه) به دعوت «انجمن بین‌المللی کامی‌شی‌بای ژاپن» جشن روز جهانی کامی‌شی‌بای در کشورهای گوناگون برگزار می‌شود. امسال اما قصد داریم نه یک روز، که یک ماه را به کامی‌شی‌بای اختصاص بدهیم و کودکان را به دنیای قصه و تصویر دعوت کنیم!

📚 با ما هم‌راه شوید!

#کامی_شی_بای
#kamishibai

🔻
@khanak_org
⭐️
@koodaki_org

با من بخوان

20 Nov, 10:31


روز جمعه ۲۵ آبان ماه مراسم اهدای پنجمین دوره‌ی جایزه‌ی دوسالانه‌ی «جبار باغچه‌بان، هم‌زاد سیمرغ» در موزه‌ی کودکی ایرانک برگزار شد و ده نفر از ترویج‌گران برتر برنامه‌ی «با من بخوان» از مناطق مختلف ایران جایزه‌ی باغچه‌بان سال ۱۴۰۳ را دریافت کردند.

جایزه‌ی «جبار باغچه‌بان، هم‌زاد سیمرغ» که از سوی موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان، با پشتیبانی مالی و فرهنگی گروه توسعه‌ی کسب و کار آذرستان پایه‌گذاری شده است، هر دو سال یک بار به ترویج‌گران، کتاب‌داران، مربیان و آموزگارانی اهدا می‌شود که توانسته‌اند در برنامه‌ی «با من بخوان» نقشی بسزا در ترویج کتاب‌خوانی و تقویت بنیان‌های سواد پایه از راه ادبیات در میان کودکان و نوجوانان داشته باشند و این برنامه را با ابتکار و تلاش ژرفا ببخشند.

📚درباره‌ی این جایزه و برگزیدگان این دوره در کتابک بیش‌تر بخوانید:

👈🏼 برگزیدگان پنجمین دوره‌ی جایزه‌ی جبار باغچه‌بان معرفی شدند!


🔻
@khanak_org
⭐️
@koodaki_org

با من بخوان

20 Nov, 09:45


ثبت‌نام کارگاه حضوری ادبیات کودکان و بلندخوانی 😍

در این کارگاه چه می‌آموزید؟
👩🏻‍🏫 در این کارگاه با ادبیات کودک و ویژگی‌ها و کارکردهای آن و گونه‌ها به شیوه تعاملی آشنا می‌شوید، عناصر داستان را می‌شناسید با ویژگی‌های #کتاب_باکیفیت آشنا می‌شوید و هم‌چنین می‌آموزید چگونه فعالیت‌های پیش، هنگام و پس از بلندخوانی را انجام دهید.

کارگاه برای چه کسانی است؟
👥 این کارگاه ویژه مربیان، معلمان، ترویج‌گران و والدین طراحی شده است.

🏢 مکان کارگاه: موزه کودکی ایرانک
📅 روزهای کارگاه: سه شنبه ۱۳ و ۲۰ آذر ۱۴۰۳
مدت زمان کارگاه: از ساعت ۱۵ تا ۱۹
📜 گواهی شرکت در دوره به شرکت‌کنندگان ارائه می‌شود.

مهلت ثبت‌نام تا ۱۲ آذر ۱۴۰۳
لینک ثبت‌نام کارگاه ادبیات کودکان و بلندخوانی

☎️ تلفن ثبت‌نام و پشتیبانی: ۰۹۹۱۷۰۴۲۶۲۲
⭐️
@koodaki_org
📚
@khanak_org
🎎🧸🪆
@iranak_org

لطفا برای دیگران ارسال کنید. 😊

با من بخوان

11 Nov, 10:42


کتاب‌های بسیاری این فرصت را فراهم می‌کنند تا موضوع حقوق کودک را با کودکان و نوجوانان مطرح کنیم. کتاب «پرنده‌ی قرمز» اثر آسترید لیندگرن با تصویرگری تاثیرگذار و پراحساس ماریت تورن‌کویست یکی از این کتاب‌هاست.

دستنامه‌ی این کتاب هم با محوریت حقوق کودک توسط کارشناسان «با من بخوان» طراحی و تدوین شده، و فعالیت‌های متنوعی در پیوند با این موضوع در آن آمده است. همچنین در این دستنامه برخی دیگر از کتاب‌هایی که به موضوع حقوق کودک می‌پردازند معرفی شده است. فعالیت‌های پیشنهادی برای این کتاب‌ها می‌تواند در سهیم کتاب‌های دیگر نیز به کارتان بیاید و ایده‌های جدیدی برای آموزش حقوق کودک به شما بدهد.

👈🏼 دانلود دستنامه کتاب پرنده‌ی قرمز- حقوق کودک

#کتاب_تاک
#حقوق_کودک


🔻
@khanak_org

با من بخوان

09 Nov, 06:53


ثبت‌نام کارگاه‌ آنلاین «بلندخوانی، شیوه‌ها و کارکردها» آغاز شد.

تسهیل‌گر: #سپیده_آرمین
آغاز کارگاه: ۱ #آذر به مدت یک ماه

در این کارگاه با ویژگی‌های #کتاب_باکیفیت آشنا می‌شوید و هم‌چنین می‌آموزید چگونه فعالیت‌های پیش از بلندخوانی، هنگام #بلندخوانی و پس از بلندخوانی را انجام دهید.

🔹 این کارگاه شامل چهار نشست غیرهم‌زمان و دو نشست آنلاین هم‌زمان است. نشست‌ها در سامانه آموزش آنلاین آموزک در دسترس قرار می‌گیرند.

🔸 برای گذراندن هر یک از نشست‌ها غیرهم‌زمان یک تا دو ساعت در روز زمان نیاز دارید و می‌توانید هر ساعتی از روز برای گذراندن این جلسه‌ها وارد سامانه شوید.

🔸 نشست‌های آنلاین هم‌زمان در روز و ساعت مشخصی برگزار می‌شوند که باید در آن زمان در سامانه حضور داشته باشید.

برای شرکت در کارگاه باید دو مرحله زیر را طی کنید
1️⃣ ابتدا عضو سامانه آموزش آنلاین آموزک شوید:
https://lms.amoozak.org/login/signup.php
2️⃣ سپس در کارگاه ثبت‌نام کنید:
https://lms.amoozak.org/enrol/index.php?id=23

☎️ پشتیبانی ۰۹۹۱۷۰۴۲۶۲۲ شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ تا ۱۶
@khanak_org
👩🏻‍🏫📱📝🖥
@amoozak_org

با من بخوان

03 Nov, 12:48


هر کدام از ما برای رعایت، ترویج و آموزش حقوق کودک چه کارهایی باید انجام بدهیم؟ چگونه می‌توانیم فعالیت‌های جالب و اثربخشی در خانه، کلاس، کتابخانه و دیگر مراکز آموزشی اجرا کنیم که مروج و تحکیم‌کننده‌ی حقوق کودک باشند؟

در این ویدئو کتاب «حقوق کودک را بشناسیم و با آن زندگی کنیم» از انتشارات موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان را به شما معرفی کرده‌ایم که دستنامه‌ا‌ی است بسیار کاربردی برای آموزش و پیاده کردن حقوق کودک.

با خواندن دقیق این کتاب و اجرای فعالیت‌های آن، درخواهید یافت که تا چه میزان آسیب‌های امروز محیط‌های آموزشی ما ناشی از بی‌توجهی به حقوق دانش‌آموزان، و جای خالی آموزش حقوق کودک در برنامه‌های درسی بوده است، و چطور می‌توان تا حدی این خلا را پر کرد.

بسته‌ی «بازی و فعالیت با کارت های حقوق کودک» هم در پیوند با این کتاب تهیه و تولید شده است که می‌توان با کمک کارت‌های آن فعالیت‌هایی را با موضوع «نقض حقوق کودک» و «آشنایی با حقوق کودک به زبان تصویر» به اجرا درآورد.

#حقوق_کودک

🔻
@khanak_org

با من بخوان

30 Oct, 12:20


🔺موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان امسال نیز همانند سال‌های گذشته «هوشنگ مرادی کرمانی» نویسنده‌ی برجسته‌ی کشورمان را نامزد دریافت جایزه‌ی آسترید لیندگرن (آلما) ۲۰۲۵ کرده است. به باور این موسسه، مرادی‌ کرمانی نویسنده‌ای است اصیل و روایت‌گر زندگی کودکان و مردم عادی. مردمی که هیچ صدایی ندارند و او صدای آن‌ها است.

در کتابک بخوانید:
🔸هوشنگ مرادی کرمانی نامزد جایزه جهانی آسترید لیندگرن برای سال ۲۰۲۵

در ماه‌های گذشته سلسله مقالاتی به قلم #عادله_خلیفی و #آزاده_خلیفی با عنوان «زندگی، زمانه و داستان‌های هوشنگ مرادی‌ کرمانی» در چند بخش منتشر شد تا دریچه‌ای باشد به شناخت بیش‌تر او و آثارش:

🔹بخش نخست: مرادی کرمانی، روایت سرگردانی میان «‌من»‌ و «من دیگر»‌‌
🔹بخش دوم: غریبه‌ترین آشناها
🔹بخش سوم: آنان که گول نخورده‌اند به خطا می‌روند
🔹بخش چهارم: از سربار تا سرخور تا مرگی با چشم‌های بیدار
🔹بخش پنجم: آگاهی بازتابنده؛ ویرانه‌های جهانی رهایی‌یافته
🔹بخش ششم: صورتک همان صورت است
🔹بخش هفتم: «تهِ خیار» - شاید زندگی آن جشنی نباشد که آرزویش را داشتی


📌 بیش‌تر بخوانید:
▪️در ستایش روایت و روایت‌گری، هوشنگ مرادی کرمانی

💫
@koodaki_org

با من بخوان

29 Oct, 08:32


📌 بازنشر:

حقوق خواندن کودکان
برگرفته از انجمن بین‌المللی سواد

من حق دارم.
حق دارم بخوانم.
حق دارم درباره‌ی آن‌چه می‌خوانم سخن بگویم.
حق دارم در دنیایی زندگی کنم که بزرگ‌ترها از حق من برای خواندن دفاع می‌کنند...

از زبان کودکان مناطق مختلف ایران بشنوید که کودکان در زمینه‌ی خواندن از چه حقوقی برخوردارند.

📖 شما برای دفاع و تضمین حق خواندن کودکان چه گام‌هایی برمی‌دارید؟

#حقوق_کودک
#حق_خواندن
#حق_آموزش


🔻
@khanak_org

با من بخوان

28 Oct, 07:24


شوربختانه در دنیای امروز، این ما بزرگسالان هستیم که حقوق کودکان را به طور گسترده نقض می‌کنیم یا از تامین شرایط لازم برای برخورداری کودکان از حقوق‌ بنیادین‌شان بازمی‌مانیم. همه‌ی ما در سخن مدافع حقوق کودکان هستیم اما آیا حقوق کودکان را واقعاً می‌شناسیم و در عمل خود را موظف به رعایت و ترویج آن‌ها می‌دانیم؟

کسانی که با کودکان سر و کار دارند، با آن‌ها زندگی می کنند، روزانه با آن‌ها در تماس‌اند یا در ایجاد محیطی که کودک در آن رشد می کند و آموزش می‌بیند نقش دارند، باید حقوق کودک را به‌خوبی بشناسند و به آن احترام بگذارند. والدین، آموزگاران و کتابداران از جمله‌ی این افراد هستند.
هم‌چنین همه‌ی کودکان باید حقوق خود را بشناسند و با شیوه های دست‌یابی و نگه‌داری از آن آشنا شوند. کودکان هم‌گام با آگاهی از حقوق خود، یاد می‌گیرند که به حقوق دیگران نیز احترام بگذارند.

📚بهترین راه ترویج و آموزش حقوق کودک، عمل کردن به آن است.
شما برای احترام گذاشتن به حقوق کودک در کلاس یا کتابخانه‌ی خود چه می‌کنید؟


👈🏼 فهرست کتاب‌هایی در پیوند روز جهانی کودک و حقوق کودک

👈🏼
راهنمای فعالیت‌های در پیوند با حقوق کودک

#حقوق_کودک
🔻
@khanak_org

با من بخوان

27 Oct, 06:35


به روال هر سال در ماه اکتبر نامزدان جایزه‌ی یادبود آسترید لیندگرن (آلما) در نمایشگاه کتاب فرانکفورت معرفی شدند و برنامه‌ی «با من بخوان» برای نهمین سال پیاپی در میان نامزدان شایسته‌ی دریافت این جایزه جای گرفت!

«با من بخوان» امسال هم همانند سال گذشته از سوی نهادها و شخصیت‌هایی به عنوان نامزد این جایزه معرفی شده است که فراتر از گستره‌ی ملی، اعتبار جهانی دارند: کاترین پترسون نویسنده‌ی نام‌دار ادبیات کودکان جهان، شاخه‌ی ملی فلاندرز «دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان» (IBBY)، و ایفلا (فدراسیون بین‌المللی انجمن‌ها و مؤسسات كتابداری) معرفان برنامه‌ی «با من بخوان» به عنوان نامزد دریافت جایزه‌ی آلما ۲۰۲۵ بوده‌اند.

📌 در کتابک بیش‌تر بخوانید:

👈🏼
با من بخوان در فهرست نامزدان جایزه‌ی آسترید لیندگرن

#جایزه_آلما
#جایزه_آسترید_لیندگرن



🔻
@khanak_org
🌟
@koodaki_org

با من بخوان

22 Oct, 11:26


در دنیای امروز، سخن درباره‌ی حقوق کودک فراوان است اما هنوز کودکان بسیاری در شرایط نامناسب و دشوار زندگی می‌کنند و از بدیهی‌ترین نیازهای خود محروم شده‌اند. شکی نیست که سیاست‌های کلان اقتصادی، ‌اجتماعی و فرهنگی بیش‌ترین تاثیر را در تحقق حقوق کودکان دارند با این حال گسترش آگاهی از حقوق کودک وظیفه‌ی ما بزرگسالان است؛ چه مادر و پدر باشیم چه آموزگار و ‌کتابدار یا ترویج‌گرِ خواندن. بالا بردن کیفیت زندگی کودکان در یک جامعه تنها با همکاری همه‌ی شهروندان ممکن می‌شود.
۲۰ نوامبر از سوی سازمان ملل متحد روز جهانی کودک نام‌گذاری شده‌است. به همین بهانه در ماه آبان به حقوق کودک می‌پردازیم و کتاب‌هایی با موضوع حقوق کودکان را با هم مرور خواهیم کرد.

📚 با ما همراه شوید!

#حقوق_کودک
🔻
@khanak_org

با من بخوان

19 Oct, 10:33


کتاب «۲+۱۸ دارکوب» گرچه متنی کوتاه دارد اما برخی از آموزگاران، کتابداران یا ترویجگران، خواندن آن را دشوار می‌یابند. در این پست بلندخوانی این کتاب را با شما به اشتراک گذاشته‌ایم.

در این کتاب تصاویر حرف‌های زیادی برای گفتن دارند، بنابراین برای یک بلندخوانی تاثیرگذار لازم است هنگام خواندن توجه کودکان را به کنش‌ها و اتفاق‌هایی که در تصاویر می‌افتد جلب کنید تا پیوند میان متن و تصویرهای کتاب را بهتر درک کنند.
فراموش نکنید که در هر صفحه به کودکان فرصت دهید تصاویر و جزییات‌شان را خوب ببینند.


#کودک_با_نیاز_ویژه
#کودک_کم‌شنوا
#کودک_ناشنوا
#زبان_اشاره
#کتاب_تاک


🔻
@khanak_org

با من بخوان

15 Oct, 08:31


کتاب‌های تصویری برای حرف زدن به زبان جهانی ظرفیت فوق‌العاده‌ای دارند. زبان کتاب تصویری زبانی است که گاه از موانع آموزشی، فرهنگی و ارتباطی فراتر می‌رود. کتاب «۲+۱۸ دارکوب» (به زبان فارسی) یکی از آن کتاب‌های نادری است که همین گونه عمل می‌کند و با گفتن داستان‌اش موانع زبانی را پشت سر گذاشته است و نوری روی تفاوت‌های جسمی و زبان کودکان ناشنوا و کم شنوا انداخته است.

📌 در کتابک بیش‌تر بخوانید:

📚
معرفی کتاب ۲+۱۸ دارکوب

📚
بررسی کتاب «۲+۱۸ دارکوب»، شگردهایی برای خواندن یک کتاب خوب

#کودک_با_نیاز_ویژه
#کتاب_تاک

🔻
@khanak_org

با من بخوان

06 Oct, 12:54


چه تلخ است که رنج‌ها و ازخودگذشتگی‌های کارگرانی که در مشاغل دشوار کار می‌کنند، به‌ویژه کارگران معدن، تنها هنگامی مورد توجه قرار می‌گیرد که رخدادی غم‌بار آن‌ها را برای مدتی کوتاه تیتر خبر رسانه‌ها می‌کند و پس از مدتی در میان انبوه خبرها و رویدادهای این جهان پرالتهاب دوباره فراموش می‌شوند.

یکی از هدف‌های ادبیات کودک اما پرورش حس هم‌دلی در کودکان، برقراری پیوند، و نزدیک کردن گروه‌های اجتماعی به یک‌دیگر است. در سال‌های گذشته ترویجگران و کتابداران «با من بخوان» چه در روزهای تلخ و چه روزهای شاد، این مهم را از یاد نبرده‌اند. گاه با بلندخوانی یک کتاب باکیفیت برای کودکان اهمیت کار معدن‌چیان را برجسته کرده‌اند، گاه هم‌راه کودکان به نزد کارگران زحمت‌کش معدن رفته‌اند و از آنان قدردانی کرده‌اند، و گاه پس از فاجعه‌های تلخی مانند فاجعه‌ی #معدن_طبس هم‌دردی خود را با کارگران معدن و خانواده‌های‌شان نشان داده‌اند.

پرورش نسلی آگاه و هم‌دل که پرسش می‌کند، عشق می‌ورزد و مطالبه‌ می‌کند، علاوه بر گسترش عواطف انسانی راه را بر تکرار این فجایع خواهد بست.

▪️متن و تصویرسازی‌های کلیپ از: کتاب معدن زغال سنگ کجاست

🔻
@khanak_org

با من بخوان

05 Oct, 12:27


«دخترک هم‌چنان زمزمه می‌کرد و از پنجره‌ی خیال‌اش دشت را می‌دید.
هفت اسب، هفت رنگ داشتند و نداشتند.
اسب هفت‌ام سفید بود.
اسب شش‌ام سیاه بود.
اسب پنج‌ام سرخ بود.
اسب چهارم زرد بود.
اسب سوم خاکستری بود.
اسب دوم قهوه‌ای بود.
اسب یکی‌ام رنگی نداشت که روی تن‌اش بریزد...»

بلندخوانی درست و تاثیرگذار کتاب یکی از عوامل مهم جذب کودکان به داستان و اندرونه‌ی آن است. در این پست بلندخوانی «هفت اسب، هفت رنگ» را با صدای زهره قایینی با شما به اشتراک گذاشته‌ایم.

📌
لینک معرفی و خرید کتاب هفت اسب هفت رنگ

#کودک_با_نیاز_ویژه
#کتاب_تاک
🔻
@khanak_org

با من بخوان

02 Oct, 12:35


جایزه‌ی یوهانس ورمیر، جایزه‌ی هنر دولت هلند، در سال ۲۰۲۴ به ماریت تورن‌کویست، تصویرگر و نویسنده‌ی محبوب و نام‌آشنای کتاب‌های کودکان تعلق گرفت. این نخستین بار است که هنرمندی از حوزه‌ی ادبیات کودک این جایزه را از آن خود می‌کند. هیئت داوران این جایزه‌ی به اتفاق آرا ماریت را به سبب توانایی هنری منحصربه‌فردش در به تصویر کشیدن احساسات جهانی و فراگیر انسانی در متن و تصویر، و نزدیک کردن آن‌ها به دنیای تجربه‌ی مخاطبان آثارش، شایسته‌ی دریافت این جایزه دانستند.

در بیانیه‌ی هیات داوران این جایزه که توسط وزارت آموزش، فرهنگ و علوم هلند برای قدردانی و تشویق استعدادهای برجسته‌ی هنری بنیان گذاشته شده است، آمده است: حس تعهد تورن‌‌کویست فضایی امن در آثارش برای بیان انواع موضوعات مهم انسانی ایجاد می‌کند که دیدگاه‌های متنوع همگان را با آغوش باز می‌پذیرد. همین ویژگی است که آثار ماریت را برای هر گروه سنی واجد ارزشی عمیق می‌سازد...

📌 در کتابک بیش‌تر بخوانید:

👈🏼 ماریت تورن‌کویست برنده‌ی جایزه‌ی یوهانس ورمیر ۲۰۲۴ شد

🔻
@khanak_org
🌟
@koodaki_org

با من بخوان

30 Sep, 06:47


کتاب «هفت اسب هفت رنگ» نوشته‌ی محمدهادی محمدی و با تصویرگری نوشین صفاخو از آن دست کتاب‌های عمیق و چندلایه است که می‌توان در پیوند با موضوع «کودکان با نیازهای ویژه» بلندخوانی کرد. کتابی سرشار از خیال، امید، توانایی، همدلی، و بخشندگی.

«هفت اسب، هفت رنگ» در هلند و آمریکا هم توسط دو ناشر معتبر ترجمه و منتشر شده و توجه کارشناسان و منتقدان ادبیات کودک را برانگیخته است. این کتاب در فهرست بهترین کتاب های تصویری سال هلند قرار گرفته و جوایز بسیاری را از آن خود کرده است. از جمله جایزه‌ی ‌تصویرگری‌ و‌ طراحی ‌کتاب ‌مسکو ۲۰۱۸، ‌جایزه‌ی جزیره‌ی بنفش تصویرگری‌ نامی ۲۰۱۹ و جایزه‌‌ی بچلدر‌ آمریکا ۲۰۲۱.
این کتاب همچنین در سال ۲۰۲۱ به کاتالوگ کتاب‌های برتر جهان با موضوع کودکان با نیازهای ویژه که توسط IBBY تهیه می‌شود راه یافت.

👈🏼 دانلود دستنامه‌ی راهنمای خواندن و فعالیت‌های کتاب هفت اسب ‌هفت رنگ

#کودک_با_نیاز_ویژه
🔻
@khanak_org