انجمن حمایت از حقوق کودکان @irsprcorg Channel on Telegram

انجمن حمایت از حقوق کودکان

@irsprcorg


دفتر مرکزی: ۸۸۵۰۱۴۱۴
صدای یارا: ۴۲۱۵۲
روابط عمومی:
t.me/irsprc
سایت:
https://www.irsprc.org
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/irsprcorg


"مطالبی که در کانال منتشر می‌شود صرفا اخبار مربوط به کودکان است و بازنشر آن به منزله تایید توسط انجمن نمی‌باشد"

انجمن حمایت از حقوق کودکان (Persian)

انجمن حمایت از حقوق کودکان یک کانال تلگرامی است که به حمایت از حقوق کودکان می‌پردازد. این انجمن تلاش دارد تا اطلاعات مربوط به مسائل و مشکلات کودکان را به اشتراک بگذارد و آگاهی عمومی را در این زمینه افزایش دهد. اگر به حمایت از حقوق کودکان علاقه‌مند هستید یا می‌خواهید اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید، این کانال مناسبی برای شماست. در این کانال اخبار مربوط به کودکان منتشر می‌شود و توجه به این نکته حائز اهمیت است که بازنشر مطالب تنها به منزله تصویب یا تایید توسط انجمن نمی‌باشد. اگر مایلید به حمایت از کودکان و افزایش آگاهی عمومی در این زمینه کمک کنید، به کانال انجمن حمایت از حقوق کودکان بپیوندید. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید به وبسایت و اینستاگرام انجمن مراجعه کنید.

انجمن حمایت از حقوق کودکان

10 Jan, 11:47


«کلاسمه، دارم کار می‌کنم، خواهش می‌کنم هر کی این فیلمو می‌بینه share کنه، به دست کل دنیا برسه، شاید بسته نشه اینجا، شاید ...»

مرکز حرفه‌آموزی و اشتغال «معلولین پویش مهر دماوند» پس از ده سال فعالیت، در پی عدم حمایت شهرداری دماوند و هیچ مسئولی، در آستانه تعطیلی قرار گرفت.
معلولینی که در این محل سکونت دارند، پس از تعطیلی مرکز جایی را برای رفتن ندارند.
آنها از مردم و مسئولین درخواست کمک کرده‌اند.



@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

10 Jan, 10:02


آنابل
در سال ۲۰۱۶تصمیمی گرفته شد که یک ایستگا قطار در روستایی دور افتاده در ژاپن تعطیل شود. اما وقتی متوجه شدند که تنها یک دانش آموز از آن برای رفتن به مدرسه استفاده میکند،
تصمیم گرفتن ایستگاه را تا فارغ التحصیلی او باز نگه دارند...
واقعا دمشون گرم..

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

09 Jan, 16:48


اسماعیل آذری‌نژاد:
«روزی که شروع کردم به ساخت خانه بلوط،خیلی اعتراض کردند چرا اینهمه هزینه می‌کنید برای ساخت این مجموعه، یک خونه کوچک در روستا بگیرید،مگه چقدر بچه می‌آید؟
حالا اتاق‌ خالی نداریم.
در دیشموک خانه اجاره کردیم اما طراحی خانه‌ها مناسب مکان آموزشی نیست.»

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

09 Jan, 08:10


از هر ۵ دانش‌آموز ایرانی ۲ نفر هیچ چیز یاد نمی گیرند/ ایران در عملکرد خود در آزمون تیمز روند نزولی داشته است

طبق نتایج آزمون تیمز، ۲۱ درصد از دانش‌آموزان ایران عملکرد بسیار ضعیفی دارند و از هر ۵ دانش‌آموز، ۲ نفر هیچ‌چیزی نمی‌آموزند. این وضعیت ناشی از روش‌های نامناسب آموزش و سیاست‌های نادرست در حمایت ناکافی از مدارس دولتی و دانش‌آموزان ضعیف است.

مسعود کبیری؛ مدیر مرکز مطالعات تیمز و پرلز ایران، معتقد است که نتایج ضعیف ایران در تیمز 2023، ضرورت توجه ویژه به مناطق محروم، مدارس کم‌برخوردار و دانش‌آموزان نیازمند به توجه علمی را برجسته می‌کند. او می‌گوید که در حال حاضر، رویکرد آموزش و پرورش اشتباه است و منابع به‌گونه‌ای تخصیص می‌یابد که مدارس موفق‌تر و دانش‌آموزان قوی‌تر بیشتر
حمایت شوند./شرق

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

09 Jan, 07:55


مصرف سیگار، ماری‌جوآنا، سیگار الکترونیک و حتی حشیش و مشروبات الکلی با توجه به شواهد موجود در بین دانش‌آموزان بیشتر شده است. با وجودی که آمار رسمی در این زمینه وجود ندارد، اما شواهد عینی معلم‌ها و فعالان حوزه آموزش و کودکان این موضوع را تأیید می‌کند. با‌این‌حال مدارس و آموزش‌وپرورش هیچ برنامه پیشگیرانه‌ای برای جلوگیری از این وضعیت ندارند./شرق

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

08 Jan, 18:56


🔺سخنگوی کمیسیون آموزش: ۷۵۰ هزار بازمانده از تحصیل داریم / تشدید «تورم» تعداد کودکان بازمانده از تحصیل را افزایش می‌دهد

احسان عظیمی راد:

🔹تعداد بازماندگان از تحصیل ۷۵۰ هزار نفر است که شرایط اقتصادی باعث شده برگرداندن آنها به مدرسه سخت‌تر شود بنابراین باید برای این مساله فکری کرد و فراموش هم نکنیم که با تشدید تورم، قطعاً تعداد کودکان بازمانده از تحصیل طی سال‌های بعد افزایش خواهد یافت.

🔹مباحثی مطرح است مبنی بر اینکه بازگشت نخبگانی که خارج از کشور حضور دارند به کشور تسهیل شود. البته این مباحث در چند ماهه اول شروع مجلس مطرح شد، اما باز هم به دلیل تشدید تورم و افزایش نرخ دلار، مجدداً بحث مهاجرت داغ تر شده است./شفقنا

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

08 Jan, 17:23


حسین حمدیه:
«نمی‌دونم چطور عصبانیتم رو از غیرحضوری شدن دائم مدرسه‌ها به کلمه تبدیل کنم. بله، مدرسه نرفتن بچه زندگی و کار والدین رو مختل می‌کنه اما بیشتر تضییع حق خود بچه‌ست. حق آموزش بهتر و حضوری، رشد اجتماعی، معاشرت، بازی و فرار از آپارتمان. تعطیلی دست‌ودلبازانه مدرسه احمقانه‌ست. بده. غلطه!»


@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

08 Jan, 11:24


🔻موزه صلح تهران با همکاری موزه فلاندرز (بلژیک) و انجمن حمایت از حقوق کودکان دوره حضوری «آموزش صلح برای تسهیلگران کودک و نوجوان» را برگزار می‌کنند:

این دوره آموزشی، با هدف مهارت‌افزایی در زمینه‌ی ترویج فرهنگ صلح در گروه سنی کودک و نوجوان، برای تسهیلگران کودک و فعالان حوزه آموزش در چهار پنج‌شنبه، به تاریخ‌های ۱۱، ۱۸، ۲۵ بهمن و ۲ اسفند ماه ۱۴۰۳، از ساعت ۹:۳۰ تا ۱۴:۳۰ در محل موزه صلح تهران، همراه با ترجمه همزمان برگزار خواهد شد.

برای ثبت‌نام و تکمیل فرم مربوطه لطفاً به سایت موزه‌ی صلح تهران مراجعه کنید.
چنانچه به هر دلیل موفق به ثبت‌نام از طریق تکمیل فرم نشدید، به منظور ثبت‌نام می‌توانید با شماره‌ی ۰۹۳۷۲۲۵۳۶۸۸ تماس حاصل کنید.

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

04 Jan, 07:57


🔻خط مشاوره تلفنی رایگان ۴۰۳۰ با همت بنیاد برکت برای افراد دارای معلولیت راه‌اندازی شد.

این خط مشاوره به صورت کاملاً رایگان در زمینه‌های پزشکی، روانشناسی، توانبخشی و حقوقی به افراد دارای معلولیت و خانواده‌هایشان خدمات ارائه می‌دهد.

این گزارش را اینجا بخوانید.

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

01 Jan, 14:59


سال ۲۰۲۴ را در حالی پشت سر می‌گذاریم که طبق گزارش سازمان ملل متحد، این سال به عنوان یکی از بدترین سال‌ها در تاریخ برای کودکان درگیر در جنگ‌ها شناخته شده است. طبق ارزیابی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، در مناطق درگیری از فلسطین تا میانمار، هائیتی تا سودان، بیش از ۴۷۳ میلیون کودک در مناطق جنگی زندگی می‌کنند و ۴۷.۲ میلیون کودک به دلیل جنگ و خشونت آواره شده‌اند. گزارش‌ها حاکی از افزایش خشونت‌های جنسی علیه زنان و دختران در این مناطق است و وضعیت بهداشت و تغذیه کودکان نیز شدیداً تحت تأثیر قرار گرفته است.

سال نو میلادی را با آرزوی صلح و آرامش برای همه‌ی کودکان جهان آغاز می‌کنیم. در این سال جدید امیدواریم که همه‌ی کودکان بتوانند در سایه‌ی امنیت و عشق رشد کنند.
باشد که سال ۲۰۲۵، سالی پر از امید، عدالت و دوستی برای همه‌ی کودکان باشد و هیچ کودکی در هیچ نقطه‌ای از جهان، از حقوق اساسی خود محروم نماند.

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

01 Jan, 06:12


انجمن حمایت از حقوق کودکان آزادی سروناز احمدی، عضو سابق انجمن، را از زندان اوین تبریک می‌گوید.

سروناز نمونه‌ی فعال حقوق کودکی است که هیچ مانعی حتی دیوارهای زندان او را از اندیشیدن به کودکان باز نمی‌دارد. مددکاری برای او نه یک شغل که یک شیوه‌ی زیستن است. او که از پشت دیوارهای زندان نوشت:

«...همیشه اما کودکی در رنج و مقاومت در نزدیکی‌ات وجود دارد. برای من بیرون از اینجا، کودکان افغانستانی، کودکان‌کار، کودکان مبتلا به اختلالات روان و کودکان مبتلا به سرطان بودند. اینجا هم کودکان مادران زندانی و کودکان جنگ‌زده‌ای‌اند که در اخبار یک‌طرفه می‌بینمشان. بیرون از این‌جا وحید بود، اینجا رونیکا هست. این‌جا باید به مادرش بگویم در کتاب‌های مددکاری‌ام نوشته باید با کودک صادق بود وقتی که می‌پرسد: «مامان کی برمی‌گردی؟» باید با زبان ساده با کودک صحبت کرد. مثلاً باید بگویی: «پنج تولد دیگرت که بگذرد برمی‌گردم خانه». زندان البته که تجربه از‌دست‌دادن است، اما تمرین محکم‌گرفتن آنچه در مشتت به‌جا مانده هم هست. این‌جا دارم کتاب مددکاری دیگری می‌خوانم درباره کودکان و جنگ.‌ یادم می‌دهد که به کودکان جنگ‌زده آموزش دهم چطور فرونپاشند وقتی بوی باروت، بوی بدن‌های سوخته در سرشان می‌پیچد، یا چه کار کنند وقتی ناگهان با بدن‌های کوچکشان، حس می‌کنند که الان است یک بار دیگر زیر آوار خانه‌ای دفن شوند. احساس دفن‌شدن برای هرشانه‌ای سنگین است. چه برسد به کودکی که حتی نمی‌داند مرز را چطور می‌نویسند. هیچ کودکی با مرزهایش متولد نمی‌شود…»
@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

29 Dec, 07:27


واحد خود مراقبتی جنسی کودکان در انجمن حمایت از حقوق کودکان از سال ۱۳۹۵ با هدف کاهش آسیب به کودکان و نوجوانان از طریق آموزش به کودکان و والدین و مراقبان، فعالیت خود را در راستای ماده ۱۹ پیمان‌نامه‌ی حقوق کودک (هرگونه خشونت جسمی یا روانی، صدمه یا آزار، بی‌توجهی یا رفتار توام با سهل‌انگاری، سوء‌رفتار یا استفاده‌ی جنسی از کودک جرم محسوب می‌شود و پیگرد قانونی دارد و مجازات برای آن تعیین شده است) آغاز نموده است. 
خودمراقبتی جنسی یکی از مهارت‌های زندگی‌ست که کودکان را از آسیب‌های اجتماعی دور نگه می‌دارد. آموزش خودمراقبتی جنسی با تولد کودک آغاز می شود و این آموزش در هر سنی متفاوت است.  بنابراین لازم است که والدین به آموزش خودمراقبتی جنسی به کودکان اهمیت بدهند. 
در این واحد، روانشناسان و مشاوران با  آموزش‌های تخصصی‌ای که در زمینه‌ی تربیت جنسی و پیشگیری از آزارهای جنسی دیده‌اند آمادگی لازم را برای آموزش و حمایت از کودکان آسیب‌دیده یا در معرض آسیب کسب می‌کنند.
این واحد در تلاش است فعالیت‌ خود را جهت برگزاری کارگاه‌های خودمراقبتی گسترش دهد.
چنانچه مایل به فعالیت هستید، لطفاً به @VolunteerIRSPRC پیام دهید.

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

25 Dec, 15:41


🔻واکنش آموزش و پرورش به رقص دسته‌جمعی دانش‌آموزان در یک مدرسه: برخورد می‌کنیم

آموزش و پرورش بابل با صدور اطلاعیه‌ای در خصوص برگزاری جشن نامتعارف در یکی از مدارس دولتی این شهرستان اعلام کرد با عاملان این قانون‌شکنی برخورد می کنیم.
در پی انتشار این فیلم که دانش آموزان پسر دسته جمعی در حیات مدرسه در حال رقص هستند، آموزش و پرورش بابل اطلاعیه ای را در کانال اطلاع رسانی خود در فضای مجازی بارگذاری کرد.

در جوابیه این اداره آمده است که آموزش و پرورش بابل در باره فیلم منتشر شده در یکی از مدارس شهرستان پیرو گزارش دریافتی با عنوان «برگزاری جشن نامتعارف در یکی از مدارس دولتی پسرانه شهرستان بابل»، به اطلاع می‌رساند همزمان با دریافت این گزارش، موضوع فوری مورد بررسی قرار گرفت.

اطلاعیه ادامه داده است که پس از احضار و ابلاغ تذکر به مسئولان مدرسه، موضوع برای انجام پیگیری‌های دقیق‌تر به مسئولان نظارتی ارجاع شد که به طور قطع بر اساس ضوابط و مقررات، اقدام‌های لازم انجام خواهد شد.

https://www.etemadonline.com/tiny/news-691619

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

25 Dec, 13:10


🔻پیش‌دبستانی؛ طفلی رهاشده

فاطمه مقدسی-دکترای جامعه‌شناسی و فعال مدنی حوزه آموزش: یکی از عرصه‌هایی که خصوصی‌سازی آن کمتر مورد توجه حوزه عمومی در ایران است، خصوصی‌سازی گسترده آموزش پیش‌دبستانی به‌ویژه در دهه‌های اخیر است. در یک تعریف کلان، خصوصی‌سازی آموزش فرایندی است که در آن دولت از مجموعه‌ای از دارایی‌ها، فعالیت‌ها و مسئولیت‌های خود عقب‌نشینی می‌کند و بخش خصوصی به طور فزاینده، طیف وسیعی از این مسئولیت‌ها را تحت کنترل در‌می‌آورند.
حال پرسش اینجاست که آیا اساسا حوزه آموزش پیش‌دبستانی، هیچ‌گاه در ایران دولتی بوده است که بتوان از خصوصی‌سازی آن سخن گفت؟ در این جستار، مروری خواهیم داشت بر فراز‌و‌فرودهای پیش‌دبستانی در ایران. نهاد کودکستان در ایران مانند مدرسه از ابتدای پیدایش، نهادی خصوصی‌بنیاد بود. در طول دهه 40 حوزه پیش‌دبستانی تنها به اداره‌ای در وزارت فرهنگ خلاصه می‌شد و ورود حاکمیت به آن از جنس سیاست‌گذاری ‌کلان به شمار می‌آمد. گشوده‌شدن پنجره سیاستی به توسعه پیش‌دبستانی را نخستین بار باید در پیوند با تحولات منطقه‌ای و افزایش قیمت نفت، بررسی کرد.

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-953989

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

24 Dec, 05:56


🔻 انجمن نویسندگان کودک و نوجوان برگزار می‌کند:

کارگاه داستان‌نویسی (اتاق تجربه و خلق/ دوره‌ی پیشرفته)

🔸 مدرس: فریدون عموزاده خلیلی

🔸 زمان: سه‌شنبه‌ها ساعت ۱۸ تا ۱۹:۳۰

🔹 ١٠ جلسه - آنلاین

🔸 مباحث:
- تجربه‌ی خلق جهان داستان
- تجربه‌ی خلق شخصیت
- تجربه‌ی معماری پیرنگ داستان
- تجربه‌ی خلق ستینگ
- تجربه‌ی معماری روایت/ زاویه دید
-  تجربه‌ی لمس حس‌های پنج‌گانه
- تجربه‌ی خلق گفت‌وگو، کشف ناگفته‌ها
- تله‌های ۹گانه و راه‌های گریز از آن

* تا پایان دوره، تجربه‌ی خلق یک داستان را به پایان می‌رسانیم.
* داوطلبانی که دوره‌ی مقدماتی را نگذرانده‌اند، برای ثبت‌نام باید نمونه کار ارائه کنند

🔹 شروع کلاس‌های زمستانی از هفته‌ی سوم دی ماه است.
🔸 مهلت ثبت‌نام تا ۱۲ دی است.
🔹 اعضای شورای کتاب کودک، اعضای انجمن نویسندگان کودک و نوجوان و اعضای باشگاه نویسک از ۱۰ درصد تخفیف برخوردارند.
جهت ثبت‌نام یا کسب اطلاعات بیشتر روزهای فرد از ساعت ۱۰ تا ۱۷ با شماره ۰۲۱۸۸۳۱۷۷۵۵ تماس بگیرید.

توجه: آثار منتخب هر دوره، به انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک و نوجوان جهت  انتشار آثار معرفی می‌شوند.

از کانال انجمن نویسندگان کودک و نوجوان

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

23 Dec, 10:18


🔻گزارش تحقیقی «شرق» از نزول کیفیت پیش‌دبستانی و خطر به پایان رسیدن نهاد مدرسه تا شدت بحران در نظام عالی آموزش

مدرسه در مثلث خطر

👈🏻نسترن فرخه

🔹داده‌های به‌دست‌آمده بیش از 10 استان کشور نشان می‌دهد‌ وضعیت کمی و کیفی پیش‌دبستانی مخصوصا در مناطق روستایی و محروم، شرایط نا‌مطلوبی دارد. این داده‌ها که عمدتا در گفت‌‌و‌گوی «شرق» با مربیان و مسئولان پیش‌دبستانی‌ها به دست آمده است، نشان می‌دهد‌ محرومیت کودکان از آموزه‌های قبل از دبستان به شکل مستقیم در کیفیت آموزش آنها تا مقاطع بالاتر اثر خواهد داشت که در سال‌های اخیر بد و بدتر هم شده است. برای مثال نتایج آزمون‌های بین‌المللی تیمز 2023 و نتایج پرلز نشان می‌دهد 40 تا 45 درصد دانش‌آموزان ما در پایه‌های چهارم و هشتم حداقل‌های یادگیری را کسب نمی‌کنند. مابقی هم که نزدیک به 40 درصد دانش‌آموزان هستند، عملکرد زیر متوسط دارند. یعنی 80 درصد دانش‌آموزان ما نمی‌توانند عملکرد بالای متوسط داشته باشند و این یک هشدار جدی برای سیستم آموزشی کشور به حساب می‌آید.

گزارش کامل را اینجا بخوانید:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-953987

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

20 Dec, 16:32


یلدا، شبی‌‌ست که با اتحاد و همبستگی تاریکی را پشت سر می‌گذاریم و به استقبال روشنایی می‌رویم.
یلدا مبارک🍉

تصویر: اثر سینا افشار

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

18 Dec, 07:44


🍉🍉بازارچه‌ی یلدایی
هم‌اکنون در انجمن حمایت از حقوق کودکان
منتظرتان هستیم

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

17 Dec, 09:17


🔻گزارش «شرق» از لایحه تشدید مجازات پدر در صورت قتل فرزند که پس از چند سال دوباره به مجلس ارسال شده است

مریم لطفی


سال 99 و دو ماه بعد از قتل رومینا اشرفی و چند قتل مشابه دیگر معاونت زنان ریاست‌جمهوریِ وقت، به فکر تدوین لایحه‌ای افتاد با عنوان «مجازات پدر در صورت قتل عمد فرزند».

لایحه تشدید مجازات پدر در صورت قتل فرزند، لایحه اصلاح ماده ۶۱۲ قانون مجازات اسلامی است. معاونت امور زنان در دولت دوازدهم پیشنهاد داده بود تا مجازات پدران معاف از مجازات قصاص به حبس درجه یک تعزیری؛ یعنی حداقل ۲۵ سال حبس با اعمال جرائم و برخی محرومیت‌های اجتماعی همراه باشد.


سارا باقری، وکیل:
اگر لایحه «مجازات پدر در صورت قتل عمد فرزند» جنبه‌های حمایتی و رویکرد عدالت ترمیمی در قالب زمینه‌سازی‌های مناسب اجتماعی بیشتری داشته باشد و بر آگاه‌سازی و فرهنگ‌سازی در میان خانواده و به‌ویژه پدران تأکید کند، بازخورد بهتری خواهد داشت. البته این موضوع، نیازمند همکاری و همچنین آموزش از سوی ارگان‌ها و فعالان مدنی است.

🔹گزارش کامل:
https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-953002


@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

15 Dec, 15:13


در این نشست بعد از تماشای فیلم کوتاه «۱۱ گوزن زرد ایرانی» به کارگردانی صبا میرزانژاد که روایتی است از نگاه دختران دانش‌آموز به مدرسه، به بررسی خشونت‌های پنهان و آشکار در محیط‌های آموزشی بر روی دختران و مقاومت آنان می‌پردازیم و این پدیده را از منظری روانکاوانه تحلیل خواهیم کرد.

با همکاری گروه مطالعات زنان انجمن جامعه‌شناسی ایران.

رزرو در تلگرام: @shak_space
از کانال شَک

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

15 Dec, 11:10


بین فقر و ترک تحصیل ارتباط معنا داری وجود دارد و ایجاد فرصت‌های شغلی مناسب برای فارغ‌التحصیلان می‌تواند انگیزه تحصیل را در دانش‌آموزان افزایش دهد

🔹️داده‌های مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ در مقاطع تحصیلی مختلف ۹۲۹هزار و ۷۹۸نفر از تحصیل بازماندند.

🔹️ سال گذشته، ۱۵تا ۱۷ساله‌ها بیشترین تعداد بازماندگی از تحصیل را داشتند.

🔹️روند افزایشی آمار بازماندگان از تحصیل در ایران ادامه دارد. در گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی آمده است که سال ۱۳۹۹حدود ۷۰درصد کودکان بازمانده از تحصیل در دهک یک تا پنج قرار داشتند. بنابراین، فقر و ترک تحصیل دو پدیده‌ای هستند که به شدت با هم مرتبط‌اند. در واقع، فقر یکی از مهم‌ترین دلایل ترک تحصیل به ویژه در مناطق محروم است. #باشگاه_خبرنگاران

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

05 Dec, 14:07


🔻بیانیه فعالان و نهادهای حقوق کودک: قانون عفاف و حجاب در تقابل با حقوق بنیادین کودک است
در بیانیه جمعی از فعالان و نهادهای حقوق کودک در خصوص قانون حجاب و عفاف آمده است:

قانون موسوم به حجاب و عفاف آشکارا در تقابل با حقوق بنیادین کودکان وفق قوانین بین‌المللی و داخلی کشور است. این متن در فصل پنجم خود از ماده ۳۷ تا ۷۴ به تعیین مجازات برای طیف وسیعی از پوشش‌های عرفی تحت عناوینی از قبیل برهنگی، بی‌عفتی، کشف حجاب و بدپوششی در انظار عمومی، معابر یا اماکن عمومی اعم از فضای حقیقی یا مجازی پرداخته و در این میان برای کودکان ۹ تا ۱۸ سال نیز جرم انگاری‌های جدیدی را در نظر گرفته است. این در حالیست که در دهه‌های گذشته تلاش‌های جامعه مدنی و نهادهای متولی دفاع از حقوق کودکان با پیوستن به کنوانسیون حقوق کودک مصوب ۱۳۷۲و تصویب قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب سال ۱۳۹۹ معطوف به رسمیت شناختن حقوق کودکان و تضمین بالاترین استانداردها در سطح بین‌المللی و با توجه به واقعیت‌های اجتماعی جامعه ایران بوده است. اصول کنوانسیون حقوق کودک و مشخصاً ماده ۳ این کنوانسیون اعلام می‌دارد که در تمام اقدامات مربوط به کودکان که توسط مؤسسات رفاه اجتماعی عمومی و یا خصوصی، دادگاه‌ها، مقامات اجرایی، یا ارگان‌های حقوقی انجام‌ می‌شود، منافع کودک از اهم ملاحظات است.
متن کامل در:
https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-951456

انجمن حمایت از حقوق کودکان

05 Dec, 08:36


انجمن حمایت از حقوق کودکان برگزار می‌کند:

پیامدهای قانون عفاف و حجاب بر کودکان
بررسی جامعه‌شناختی و حقوقی

زمان: ۱۸ آذر، ساعت ۱۶ تا ۱۸
مکان: سیدخندان، ابتدای سهروردی شمالی، کوچه‌ی سلطانی، پلاک ۳۷

📌ورود برای عموم آزاد و رایگان است

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

04 Dec, 12:10


بیانیه انجمن حمایت از حقوق کودکان درباره ی قانون عفاف و حجاب

قوانین برای ایجاد همبستگی اجتماعی و برقراری نظم، ضروری است دارای حداقل دو رویکرد اساسی باشند:

۱- بال حمایت گری قانون و کمک به ایجاد جامعه امن و در نهایت گسترش عدالت
۲- وجه مترقی قوانین ،به معنای حداقل یک قدم جلوتر بودن از عادات و عرف جامعه
با مد نظر قرار دادن این دو وجه مهم قوانین، واقعیت های اجتماعی سرزمین ایران و تغییرات عمیق جامعه ( به ویژه در زمینه ی مطالبه‌ی حقوق شهروندی و حقوق فردی) در یک دهه‌ی اخیر و هم چنین مد نظر قرار دادن مفاد قوانین بالادستی ( قانون اساسی و تاکید آن بر آزادی های فردی و اجتماعی )، پیمان نامه حقوق کودک( اسفند ۱۳۷۲)، قانون حمایت از اطفال و نوجوانان ( سال ۱۳۹۹)، قانون پیشگیری از کودک آزاری و هم چنین قوانین کیفری سال ۱۳۹۲ و توجه ویژه به شرایط وقوع جرم در حوزه جرایم کودکان و نوجوانان ، می توان اذعان داشت که قانون عفاف و حجاب و قرار ابلاغ آن در ۲۳ آذر سال جاری به تنهایی خط بطلانی بر تمام مبارزات مدنی جامعه ایران در عرصه تدوین قوانین مدرن و رعایت حقوق انسانی، حداقل در یک صد سال اخیر است.

قانون عفاف و حجاب با زیر پا گذاشتن حقوق مدنی و مشروع جامعه و تاکید موکد بر مجازات های سنگین( به ویژه در حوزه ی کودکان و نوجوانان)، جریمه های کلان و رو در رو قرار دادن آحاد جامعه، ضربه ی سهمناکی را بر همبستگی اجتماعی لرزان جامعه ایران وارد خواهد کرد و اصل مهم جایگاه قوانین در تسهیل زندگی انسان را زیر سوال خواهد برد.

سوال اساسی این است چه کسانی و چه گروه‌های از تحمیل آشفتگی بر روان رنجور جامعه نفع خواهند برد، پاسخ به این سوال ضرورت حمایت دولت از جامعه و نهاد های مهم اجتماعی از جمله نهاد خانواده را روشن خواهد کرد.
بنا بر دلایل ذکر شده انجمن حمایت از حقوق کودکان با تاکید از ریاست جمهوری درخواست دارد با مد نظر قرار دادن تمامی ظرفیت های موجود، این قانون را از دستور کار خارج کند.

باشد که تاریخ این سرزمین و سرگذشت اش عبرت آیندگان شود.

انجمن حمایت از حقوق کودکان
اذر ۱۴۰۳

انجمن حمایت از حقوق کودکان

30 Nov, 11:24


🔻وزیر آموزش و پرورش: ۷۵۰ هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل داریم/ سر چهارراه‌ها سوال کنید چرا به مدرسه نمی‌روید؟ سراغ این موضوع را فقط نباید از آموزش و پرورش گرفت

علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش:

آخرین آمار در این باره حدود ۷۵۰ هزار نفر در سه دوره تحصیلی است. در دوره اول ابتدایی حدود ۱۵۰ هزار نفر و بقیه مربوط به متوسطه اول و دوم است. بازماندگان از تحصیل ربطی به آموزش و پرورش ندارد و اینگونه نیست که ما مدرسه و کلاس نداشته باشیم.

در تهران سر چهارراه‌ها از دانش‌آموز سوال کنید چرا به مدرسه نمی‌روید؟ سراغ این موضوع را فقط نباید از آموزش و پرورش گرفت. با نگاه تحلیلی و کاملا تفکیکی این موضوع بررسی شود. همه فکر می‌کنند، آموزش و پرورش کلاس، مدرسه، معلم و کتاب ندارد، در حالیکه برای ۸۰۰ هزار دانش‌آموز در سیستان و بلوچستان کتاب رایگان می‌دهیم و چند هزار مدرسه یک کلاسه داریم. #هم‌_میهن

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

27 Nov, 13:38


🔻بررسی طرح تقویت نظام آموزش‌‏وپرورش که این روزها نمایندگان مجلس آن را دنبال می‌‏کنند

پول درآوردن از کلاس درس؟

طرحی 10 ماده‌‏ای برای پول درآوردن به وزارت آموزش‌‏و‏پرورش. این خلاصه نگرانی جدیدی است که برای کارشناسان آموزش‌‏وپرورش ایجاد شده و البته عده‌‏ای را هم امیدوار کرده است. «طرح تقویت نظام آموزش‌‏وپرورش» که به‌‏تازگی در مرکز پژوهش‌‏های مجلس طراحی شده و 34 نماینده هم آن را امضاء کرده‌‏اند، نه‌‏چندان پر سروصدا ولی به نظر می‌‏رسد با جدیت پیش می‌‏رود و وزیر آموزش‌‏وپرورش هم با آن موافق است.

در حال حاضر شش معاونت آموزش ابتدایی، آموزش متوسطه، پرورشی فرهنگی، تربیت بدنی و تندرستی، حقوقی و امور مجلس و برنامه‌‏ریزی و توسعه مدیریت وجود دارد و حالا تعدادی از نمایندگان مجلس می‌‏گویند، باید معاونت دیگری برای جذب پول بیشتر در این وزارتخانه ایجاد شود و در مقابل، معاونت‌‏های ابتدایی و متوسطه ادغام و ایجاد معاونت آموزشی و معاونت اقتصادی ایجاد شود.

استانی‏‌سازی و ساماندهی تقویم آموزشی، جزو موضوعاتی است که در طرح تقویت نظام آموزش‌وپرورش به‌‏عنوان راه‌‏هایی برای درآمدزایی مطرح شده و منجر به کاهش کیفیت آموزش می‌‏شود. در این طرح، دوره پیش‌‏دبستانی حذف می‌‏شود، این اقدام به هیچ‌‏وجه کارشناسی‌‏شده نیست و منجر به ایجاد آشفتگی می‏‌شود.

🔹زمانی‏که این مباحث مطرح می‌‏شود، به نظر می‌‏رسد کفگیر این وزارتخانه به ته دیگ رسیده؛ البته این اتفاق برای همه‌‏جا رخ داده است. اما نکته اینجاست که براساس قانون اساسی، مسئله بهداشت، آموزش و امنیت، سه موضوعی هستند که باید به‌‏صورت رایگان در اختیار مردم قرار گیرند.

🖌زهرا جعفرزاده | خبرنگار گروه جامعه

📌برای مشاهده متن کامل گزارش کلیک کنید

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

26 Nov, 09:52


🔻چگونه می‌توان رقابت در کودکان را به‌سمت الگوهای سالم کار گروهی سوق داد؟

دوراهی رقابت و همکاری در آموزش کودکان
| مهتاب محمدی |

🔺نشست علمی دوراهی رقابت و همکاری که با حضور «اسدالله مرادی»، عضو هیئت‌علمی دانشگاه فرهنگیان، در مؤسسه دارالاکرام (حامی آموزش کودکان و نوجوانان در معرض خطر ترک تحصیل) برگزار شد، به واکاوی این مسئله پرداخت که چگونه می‌توان تمایل به رقابت را به‌سمت الگوهای سالم همکاری و کار گروهی سوق داد و نیز درصدد معرفی تجربه‌های موفق جهانی در ایجاد تعادل میان رقابت و همکاری در مدارس برآمد.

گزارش کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.ir/payam/119953

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

25 Nov, 15:32


🔻نامه انجمن نویسندگان کودک و نوجوان به پزشکیان/ کانون را از دست آموزش‌و‌پرورش نجات دهید‌


انجمن نویسندگان کودک و نوجوان در نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهور از او خواست که تصمیمات نابخردانه درباره کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را متوقف کند.


در این نامه تاکید شده است: «متأسفانه اهالی فرهنگ و هنر کودکان و نوجوانان به ‌تدریج و به‌‌ویژه در سال‌های اخیر، با نگرانی، نظاره‌‌گر دور‌شدن این نهاد مهم و معتبر از اهداف و وظایف ذاتی خود شده‌اند. اداره‌ کانون با شیوه‌های مدیریتی ناکارآمد و ناآشنا با اقتضائات فرهنگ، هنر و ادبیات کودک و نوجوان، غلبه گرایش‌های حزبی یا سلیقه‌های شخصی، تعطیل یا نیمه‌تعطیل‌شدن بسیاری از کتابخانه‌‌ها و فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی، بازنشستگی زودهنگام و تعدیل بسیاری از کارشناسان و مربیان هنرمند و باتجربه، پایین‌آمدن کیفیت کتاب‌‌ها و عرضه‌ محصولات نازل، تعطیلی بسیاری از فعالیت‌‌ها و رویدادهای ارزشمند‌ و بسیاری اتفاق‌‌های دیگر، از شواهد آشکار تضعیف کانون پرورش فکری به ‌شمار می‌‌آیند».

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-949970

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

24 Nov, 10:30


🔻به چه دلیل کارفرمایان ایرانی از کودک افغانستانی در کار استفاده می‌کنند؟ این موضوع چه تبعاتی دارد؟
زهرا قاسم‌زاده در نخستین همایش ملی کودکی در ایران در این باره توضیح می‌دهد. عنوان سخنرانی او «ضرورت تحقق حق شهروندی برای کودکان مهاجر افغان در ایران پژوهش عملی مشارکتی با کودکان در شهرکرمان» بود.
از کانال موسسه‌ی رحمان
🔻از لینک زیر ببینید:
https://youtu.be/5rEp6Ur0qFc?si=nshWNEtEiKDqnLW1

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

23 Nov, 13:39


🔻گزارش «شرق» از نشست انجمن حمایت از حقوق کودکان به مناسبت روز جهانی کودک

کودکان اُتیسم باید دیده شوند

به مناسبت روز جهانی کودک، انجمن حمایت از حقوق کودکان نشستی برگزار کرد که پیرو گزارش «شرق» در مورد مشکلات کودکان اُتیسم در اتاق‌های درمان با تیتر شرایط خاص در اتاق درمان که منتشر شد، به این موضوع پرداختند.

نیایش شاهین مادر یکی از کودکان اُتیسم در این برنامه اشاره کرد: مادر یک پسر شش‌ساله اُتیستیک هستم. در‌واقع مرزهای بودنم را در این هستی جابه‌جا کرد. این خاصیت اُتیسم است که با فروپاشی بنیان‌های متعارف ارتباطی، یک دگردیسی عمیق را برای فهم خود و ارتباط با خود می‌طلبد. کودکان اُتیسم، مثل ماهی‌هایی که از آب بیرون افتاده‌اند‌ بالا و پایین می‌پرند و حواس شش‌گانه‌شان، تاب زیستن روی زمین را ندارد و برای آن تعریف نشده. کودکان اُتیسم، در کنار همه این عدم توازن‌های حسی، از سطح برانگیختگی پایینی رنج می‌برند و هر تغییری برایشان اضطراب رقم می‌زند. کودکان اُتیسم، ناتوان از درک مفاهیم انتزاعی مستتر پشت واژه‌ها و درک حالات روانی و عواطف در چهره افراد، نقص تعامل را تجربه می‌کنند و همه اینها مجموعه عواملی است که آنها را به آسیب‌پذیرترین قشر جامعه تبدیل می‌کند. طبق آمار رسمی بهداشت جهانی، تا کمتر از 10 سال آینده از هر سه تولد یکی مبتلاست به اُتیسم و اینجاست که باید پرسید جامعه ما برای این شیب تند ازدیاد جمعیت اُتیسم چه رویکردی را برای همزیستی با آن تعریف کرده است؟
درمان و توان‌بخشی کودکان ما امری است که در حوزه سلامت تعریف می‌شود اما در چند دهه گذشته با مصادیق مکرری از تخلفات در کلینیک‌ها و مراکز توان‌بخشی و نگهداری مواجه بودیم که علی‌رغم گزارش و حتی طرح شکایت حقوقی، بدون استثنا با سرپوش‌گذاشتن بر صورت‌مسئله تنها به تبرئه متخلفین و منع تعقیب شکایات منتهی شده است. سیستم تنبیهی و پادگانی و تربیت حیوانات سیرک در کنار سوءاستفاده‌های جنسی جرائمی نیست که به‌سادگی نادیده گرفته شده و تا این سطح رایج باشند مگر اینکه به عنوان ارزان‌ترین شکل توان‌بخشی، آموزش و نگهداری فرزندان ما به شکلی کاملا سازمانی تلقی شده باشد. این جرائم و تخلفات در شرایطی انکار و تکذیب می‌شوند که بهزیستی به واسطه تأمین و تخصیص یارانه دولتی، تمام‌قد بر حفظ منافع مراکز تحت پوشش خود اصرار می‌ورزد و علوم پزشکی تنها با حفظ منافع صنفی کادر درمان، چشم بر آن می‌بندد و پیامد این بی‌اعتنایی، چیزی جز حذف عوامل بازدارنده و پیشگیری از وقوع جرم و ترویج سازمان‌یافته کودک‌آزاری نبوده و نیست. در‌عین‌حال که سرنوشت کودکی آسیب‌دیده، برای یک عمر دامان خانواده‌ها را می‌گیرد. ما این بی‌اعتنایی‌ها در حوزه سلامت ا‌ُتیسم را با طرح کارزاری خطاب به ریاست‌جمهور دولت چهاردهم، جناب دکتر پزشکیان، مطرح کرده‌ایم و در‌حالی‌که تا امروز این کارزار به امضای بیش از پنج هزار نفر رسیده، مجدانه بر تحقق بند به بند آن ایستاده‌ایم.

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-949701

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

22 Nov, 10:37


🔺بهزیستی و کودکان در معرض خشونت

گزارش «شرق» از بررسی دایره وظایف و اختیارات بهزیستی در مقوله خشونت علیه کودکان

مریم لطفی

🔹به‌تازگی «شرق» در گزارشی از مرگ مهسا گلستانی، دختر ۱۱ساله‌ای در مشهد خبر داد. کودکی که از بهزیستی مشهد به سرپرستی گرفته شده بود و بر اثر شکنجه ناپدری و نامادری خود در کاشمر به قتل رسید.

🔹پیش ‌از ‌این هم خبرهای دیگری از شکنجه برخی کودکان در بعضی مراکز نگهداری زیر نظر بهزیستی اعلام شده بود؛ نهادی که بزرگ‌ترین و اصلی‌ترین متولی حوزه کودک در کشور است. اما دایره وظایف و اختیارات این نهاد چقدر است و در عمل تا چه اندازه این وظایف را انجام می‌دهد؟

مونیکا نادی، وکیل و فعال حقوق کودک:

🔹اولین بحث در مداخلات بهزیستی، شناسایی کودکان در وضعیت مخاطره‌آمیز است و دومین بحث این است که هر جایی که لازم است فرایند کیفری اتفاق بیفتد، موضوع را اطلاع دهند.

یکی از ویژگی‌های جرم علیه کودکان این است که معمولا مخفی می‌ماند و تمایل به شکایت از آن کمتر است. ولی برای مقابله با آن لازم است موضوع گزارش شود.

🔹گزارش کامل:
https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-949585

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

20 Nov, 19:04


کارزار اعتراض به بی‌اعتنایی در حوزه‌ی سلامت جامعه اتیسم تا ۳۰ام دی ماه تمدید شد.

انجمن حمایت از حقوق کودکان

20 Nov, 11:49


دوستان و همراهان عزیز
به علت قطع ناگهانی برق، مستند قصه‌ی دختران فروغ ساعت ۱۷ نمایش داده خواهد شد.

انجمن حمایت از حقوق کودکان

20 Nov, 09:50


انجمن حمایت از حقوق کودکان به مناسبت روز جهانی کودک برگزار می‌کند:
📌نمایش فیلم
«قصه‌ی دختران فروغ»

📎قصه این فیلم، داستان همه ما آدم‌ها است. افرادی با هر رتبه و مقام، با هر درجه از سواد و علم! چرا؟ چون هر کدام از ما در مقطعی از زندگی دوست داریم کارهای خیرخواهانه انجام دهیم. اگر شرایط مالی اجازه دهد، سریع به این فکر می کنیم یک کودک را به سرپرستی بگیریم و آن را خوشبخت کنیم و در نهایت احساس ارزشمند بودن برای خود داشته باشیم. حال سوال این است تا به حال به این فکر کرده‌ایم عواقب مداخلات انسانی ما در رابطه با این کودکان چه خواهد بود؟ مداخلاتی که در اکثر موارد بدون هیچ دانش و آگاهی صورت می‌گیرد و بعضی اوقات سنجاق شده به یکسری تفکرات سنتی و منسوخ شده است و در نهایت ما، آینده این کودکان را به علت ناآگاهی از مداخلات انسانی خود، به بدترین شکل ممکن تغییر می‌دهیم. من خاطره حناچی شما عزیزان را به دیدن این فیلم و شرکت در جلسه نقد و گفتگو دعوت می‌کنم. ممکن است هر کدام از ما با دیدن این فیلم نگاه دوباره‌ای به خود بیاندازیم تا متوجه شویم کجای این داستان ایستاده‌ایم.

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

20 Nov, 06:42


به مناسبت روز جهانی کودک

روز جهانی کودک را در زمانی گرامی می‌داریم که سایه‌ی دهشتناک جنگ، بقای کودکان را به عنوان اساسی‌ترین حقوق فرد مورد تهدید قرار داده است. گذشته از نداشتن محیط زیست سالم که حق هر کودکیست برای حیات و فارغ از تبعیض فاجعه بار تحصیلی و تعداد میلیونی کودکان  بازمانده از تحصیل، همچنان دنیای کودکی، دنیایی پرنشاط، پرامید و سرشار از انرژیست. انجمن حمایت از حقوق کودکان با بیش از سه دهه فعالیت در عرصه آگاهی‌رسانی و حمایت از حقوق کودکان طبق مفاد کنوانسیون حقوق کودک و پیمان نامه جهانی حقوق کودک که جمهوری اسلامی نیز آن را تایید و بدان متعهد است، بر ایجاد محیطی صلح‌آمیز برای تداوم حیات کودکان ایران تاکید می‌کند و از تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران اداره‌ی امور کشور درخواست دارد تا با رویکرد حفاظت از آینده‌سازان سرزمین و نگاه توسعه‌گرا، به حیات کودکان ایران در شرایط صلح و امنیت و آرامش و برای داشتن ایرانی آباد و آزاد اهتمام بورزد.                                                      انجمن حمایت از حقوق کودکان همچنین بر تغییر رویکرد حکمرانی در سیستم آموزشی و جاری نمودن عدالت آموزشی برای همه کودکان اعم از ایرانی و مهاجر و بر حق آموزش رایگان فراگیر کودکان طبق مفاد مندرج در قانون اساسی ایران تاکید می‌ورزد.
انجمن حمایت از حقوق کودکان باور دارد که توسعه تنها در صلح وامنیت و در رابطه پایدار با دیگر کشورها امکان‌پذیر است و در این صورت است که کودکان به انسان‌های توسعه‌یافته برای ساختن آینده‌ای درخور خود و میهن، تبدیل خواهند شد و موکدا خواستار تامین امنیت و حفاظت از زندگی کودکان و منابع سرزمین برای سپردن آینده‌ی ایران به دستان پر توان آنان است. 
انجمن حمایت از حقوق کودک در آستانه‌ی روز جهانی حقوق کودک ضمن ابراز  نگرانی عمیق از تسری چنین شرایط نابسامان و تکرار چنین فجایعی در جامعه ایران، توجه حاکمیت و تمامی صلح‌طلبان جامعه را به نکاتی چند جلب می‌کند:
۱- در روزها و ساعاتی سرنوشت‌ساز  در تاریخ ایران قرار گرفته‌ایم و به همین دلیل جهت‌گیری‌ها سیاسی و تصمیم‌گیری‌های سران مملکت می‌تواند تعیین‌کننده باشد.
۲-از حاکمیت جمهوری اسلامی انتظار داریم  در لحظات سرنوشت‌ساز، محور تصمیم‌گیری‌ها بر اساس حفظ امنیت جامعه، حفظ منافع ملی و در راستای سیاست‌های تنش‌زدایی باشد.
۳- در شرایط کنونی حفظ انسجام ملی و جلب مشارکت واقعی جامعه از جانب حاکمیت ایران می‌تواند گامی بلند در راستای پیشگیری از هر نوع تنش در جامعه باشد.
۴- تنش‌زدایی و صلح پایدار درخواست اصلی حامیان حقوق کودکان (به منظور حفظ منافع ملی و حفظ جان شهروندان)، از متولیان جامعه است.
جهان را به مکانی شایسته برای کودکان تبدیل کنیم.

انجمن حمایت از حقوق کودکان
۳۰آبان ۱۴۰۳
@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

19 Nov, 08:31


🔻دارالاکرام به مناسبت روز جهانی حقوق کودک برگزار می‌کند:
 دوراهی رقابت و همکاری در آموزش کودکان

در نظام‌های آموزشی امروز، همواره این پرسش مطرح است که آیا باید دانش‌آموزان را به سمت رقابت سوق داد یا همکاری را در آنها تقویت کرد؟

در این نشست با حضور دکتر اسداله مرادی به واکاوی این مسئله خواهیم پرداخت که چگونه می‌توان تمایل به رقابت را به سمت الگوهای سالم همکاری و کار گروهی سوق داد. برخی از پرسش‌های محوری این نشست عبارتند از:

۱.آیا می‌توان انگیزه رقابت را در خدمت تقویت روحیه همکاری قرار داد؟

۲.نقش معلمان و مربیان در هدایت دانش‌آموزان به سمت الگوهای سالم رقابت و همکاری چیست؟

۳‌.تجربه‌های موفق جهانی در ایجاد تعادل میان رقابت و همکاری در مدارس کدامند؟


زمان: سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ساعت ۱۶
مکان: خیابان وزرا، کوچه بیستم، پلاک ۶، طبقه دوم

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

18 Nov, 05:21


🔻کارزار اعتراض به بی‌اعتنایی در حوزه سلامت جامعه اتیسم

ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان

با درود،

ما، جامعه بزرگ اتیسم ایران، با توجه به اهمیت نقش بسزای درمان اتیسم در حوزه سلامت، شاهد ناکارآمدی فاحش سیستم نظارت بر عملکرد درمان، توانبخشی و آموزش فرزندانمان هستیم که مشخصا منجر به فروپاشی دیوار اعتماد میان خانواده‌های اتیسم و رویکردهای با پشتوانه علمی شده است.

بدیهی است که نتیجه این نظارت غیرمسئولانه، از یکسو به عملکرد معیوب و مخرب بخش بزرگی از جامعه درمانی، توانبخشی و آموزش منجر شده که نتایج ویرانگر آن برای یک عمر به خانواده‌های اتیسم تحمیل می‌شود، و از دیگر سو، شاهد رشد بی‌رویه بازار سیاهی از مدعیان رویا فروش در درمان، مشاوره و آموزش فرزندانمان با قیمت‌های نجومی هستیم که در بسیاری موارد حتی مدرکی مرتبط با اتیسم هم ندارند. باید تأکید کنیم که بی‌اعتنایی و عدم نظارت و پیگیری وزارت بهداشت در برخورد قاطعانه با این افراد، تهدیدی جدی بر حوزه سلامت جامعه اتیسم قلمداد شده و تقاضا داریم:

۱. احداث سامانه هوشمند ارزیابی و نظارت بر عملکرد کلیه کلینیک‌ها و مراکز توانبخشی آموزشی، و بررسی مستمر امتیاز خانواده‌ها در ارزیابی و رضایتمندی خود از کیفیت تک تک جلسات و برخورد قاطعانه با متخلفین.

۲. اجباری کردن نصب دوربین مداربسته و دسترسی مستقیم و آنلاین خانواده برای نظارت بر وضعیت فرزندان خود، بدون هیچ پیش‌شرط و واسطه‌ای، در همه کلینیک‌های وابسته به علوم پزشکی و مراکز توانبخشی بهزیستی.

۳. الزام بازآموزی و نظارت بر به‌روز بودن اطلاعات و بار علمی کادر درمان، توانبخشی و آموزش به‌صورت دائم.

۴. دستور پیگرد قاطعانه کلیه افرادی که با هر عنوانی در حوزه سلامت مداخله کرده و هیچ مدرکی مرتبط با اتیسم ندارند و بدون کمترین احساس تهدیدی در سطح کلان تبلیغات، اقدام به دریافت هزینه‌های سنگین از خانواده‌ها می‌کنند.

جناب رئیس‌جمهور، در مواجهه با پیامدهای وسیع این بی‌اعتنایی‌ها به حوزه سلامت در اتیسم، پناه جستن بسیاری از خانواده‌های سرخورده از دریافت درمان اصولی به رمال‌ها و شارلاتان‌های مدعی درمان امری کاملاً قابل توجیه به نظر می‌رسد که در تقابل با حیثیت جامعه درمان قرار دارد.

با امید که صدای بی‌صدای فرزندانمان مورد اعتنای جنابعالی و سیاست‌های دولت چهاردهم در امر خطیر حوزه سلامت قرار گیرد.

با تقدیم احترام مجدد، پیشاپیش از توجه و اقدام شما سپاسگزاریم.

📌برای امضای کارزار لطفا روی لینک زیر کلیک کنید و با دیگران نیز به اشتراک بگذارید:

https://www.karzar.net/164406

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

17 Nov, 07:46


🔻معاون وزیر آموزش و پرورش: ۴۰ درصد کودکانی که وارد مدرسه می‌شوند، فقر یادگیری دارند

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: طبق گزارش بانک جهانی از ۸۰ درصد کودکی که امکان حضور در مدرسه را پیدا می‌کنند، ۲۵ درصد با فقر یادگیری مواجه هستند. به عبارت بهتر، ۴۰ درصد کودکانی که وارد مدرسه می‌شوند، به فقر یادگیری دچار هستند. در کنار مفهوم بازمانده از تحصیل، نظام آموزشی کشور با مفهوم بازمانده از یادگیری نیز مواجه است؛ دانش‌آموزانی که در مدرسه حضور دارند، اما مهارت‌های پایه را با کیفیت مطلوب فرا نمی‌گیرند و در نهایت تفاوت ملموسی بین آنان و بازماندگان از تحصیل در مسئله یادگیری وجود ندارد.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: این معاونت در کنار تلاش برای حل مسئله بازماندگان از تحصیل، موضوع بازماندگان از یادگیری را نیز به صورت جدی دنبال می‌کند و تمرکز بر دانش‌آموزان لازم‌التوجه را در دستورکار خود قرار داده است.

حکیم‌زاده اضافه کرد: اگر دانش آموزان بازمانده از یادگیری در سه ماه اول سال شناسایی شوند، می‌توان با برنامه‌های جبرانی این بازماندگی را رفع کرد که البته تحقق این امر نیازمند همت و کمک معلمان و مدیران مدارس به ویژه در مناطق روستایی، عشایری و لازم‌التوجه است.

ارتباط عاطفی دانش‌آموز با مدرسه رکن ایجاد محیط مثبت یادگیری است

حکیم‌زاده زمینه‌سازی برای ایجاد محیط مثبت یادگیری را دیگر برنامه معاونت آموزش ابتدایی در دور جدید برشمرد و گفت: حضور مدیران و معلمانی که بر محتوای آموزشی تسلط کافی داشته باشند و روش‌های متنوع تدریس را بشناسند و به‌کار بگیرند، امری ضروری برای ایجاد محیط مثبت یادگیری است، اما مهمترین رکن در تحقق این هدف ایجاد ارتباط عاطفی بین دانش‌آموزان و مدرسه است؛ به‌طوری‌که دانش‌آموز مدرسه را محیطی امن و سالم برای یادگیری بداند و نسبت به آن حس تعلق‌خاطر کند. این مهم میسر نمی‌شود مگر اینکه دانش‌آموز خود را جزئی از نظام آموزشی بداند و در مدرسه مورد احترام قرار بگیرد.

https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-25905

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

16 Nov, 14:26


انجمن حمایت از حقوق کودکان به مناسبت روز جهانی کودک برگزار می‌کند:
📌نمایش فیلم
«قصه‌ی دختران فروغ»

📎قصه این فیلم، داستان همه ما آدم‌ها است. افرادی با هر رتبه و مقام، با هر درجه از سواد و علم! چرا؟ چون هر کدام از ما در مقطعی از زندگی دوست داریم کارهای خیرخواهانه انجام دهیم. اگر شرایط مالی اجازه دهد، سریع به این فکر می کنیم یک کودک را به سرپرستی بگیریم و آن را خوشبخت کنیم و در نهایت احساس ارزشمند بودن برای خود داشته باشیم. حال سوال این است تا به حال به این فکر کرده‌ایم عواقب مداخلات انسانی ما در رابطه با این کودکان چه خواهد بود؟ مداخلاتی که در اکثر موارد بدون هیچ دانش و آگاهی صورت می‌گیرد و بعضی اوقات سنجاق شده به یکسری تفکرات سنتی و منسوخ شده است و در نهایت ما، آینده این کودکان را به علت ناآگاهی از مداخلات انسانی خود، به بدترین شکل ممکن تغییر می‌دهیم. من خاطره حناچی شما عزیزان را به دیدن این فیلم و شرکت در جلسه نقد و گفتگو دعوت می‌کنم. ممکن است هر کدام از ما با دیدن این فیلم نگاه دوباره‌ای به خود بیاندازیم تا متوجه شویم کجای این داستان ایستاده‌ایم.

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

14 Nov, 10:13


⚠️اگر به خودکشی فکر می‌کنید، برای کمک‌گرفتن با این شماره‌های ویژه تماس بگیرید: اورژانس اجتماعی ۱۲۳، صدای مشاور ۱۴۸۰، یا اورژانس روان‌پزشکی تهران ۴۴۵۰۸۲۰۰

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

14 Nov, 10:11


🔻بررسی خودکشی دانش‌‏آموزان و رویکردهای رسانه‌‏ای به آن

مرگ 13 دانش‌‏آموز بر اثر خودکشی از اول 1403

بررسی‌های «هم‌میهن» نشان می‌دهد از اول فروردین‌ماه 1403 تا 22 آبان‌ماه این سال، دست‌کم 16 دانش‌آموز اقدام به خودکشی کردند که سه نفر از آنها با مداخله ماموران مراکز یا سازمان‌های مداخله‌گر، نجات پیدا کردند و 13 نفر فوت کردند. این اطلاعات براساس خبرهای منتشرشده در سایت رکنا، اعتماد آنلاین، رویداد 24 و در موارد اندکی از حساب‌های شبکه‌های اجتماعی متعلق به نزدیکان تعدادی از دانش‌آموزان جمع‌آوری شده است:

20 فروردین‌ماه امسال خبری درباره اقدام به خودکشی یک نوجوان 14 ساله در شهر تالش منتشر شد که قصد پریدن از بالکن یک منزل مسکونی را داشته و انگیزه خود را مشکلات شخصی و اختلافات خانوادگی اعلام کرده بود. ماموران نیروی انتظامی مانع از اقدام او برای خودکشی شدند و درنهایت نجات پیدا کرد.

9 اردیبهشت‌ماه امسال اعلام شد که یک دختر 16 ساله در تبریز با پرت کردن خود از طبقه ششم محل زندگی‌اش، اقدام به خودکشی کرد. خواهر او یک‌سال پیش با همین شیوه اقدام به خودکشی کرده بود.
ادامه‌ی گزارش را در لینک زیر بخوانید:

https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-25565

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

12 Nov, 11:04


واحد مددکاری اجتماعی انجمن حمایت از حقوق کودکان برگزار می‌کند:

وبینار «نقش و جایگاه مددکاران اجتماعی در مدارس»
با نگاهی به خودکشی‌های اخیر دانش‌آموزان

🔻سخنران: محبوبه توکلی
▪️مترجم کتاب مددکار اجتماعی در مدارس
▪️مدیر کلینیک روانشناختی و مددکاری اجتماعی آوید
▪️کاندیدای دکتری تخصصی مددکاری اجتماعی علامه طباطبایی


🔻متاسفانه این روزها اخباری در مورد خودکشی دانش‌آموزان به گوش می‌رسد. اتفاقی که قبلا نیز بارها رخ داده و چه بسا موارد زیادی از آن، رسانه‌ای هم نشده است.
تمامی این موارد و سایر مسائل مربوط به کودکان و نوجوانان، اهمیت حضور متخصصین حرفه‌های یاورانه به ویژه مددکارن اجتماعی در مدارس را دو چندان می‌کند. موضوعی که شاید بارها از سوی انجمن‌های مختلف پیگیری شده و اگر نگوییم تاثیری نداشته، به جرات می‌توان گفت آنچنان که باید اجرایی نشده است.
در این وبینار به اهمیت نقش و جایگاه مددکاران اجتماعی در مدارس و مداخلات موثر آن ها در پیشگیری از اتفافاتی این چنینی خواهیم پرداخت.

🗓زمان: یک‌شنبه، ۲۷ آبان، ساعت ۱۸ تا ۱۹:۳۰
📌لینک وبینار:
meet.google.com/cyg-cvie-wbx

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

11 Nov, 15:50


گفت‌و‌گوی «شبکه شرق» با پدر آرزو خاوری:
دخترم به خاطر اتفاقی که در مدرسه افتاد، خودش را کشت / مدیر دخترم را به کلاس راه نداد
کارشناسان تعلیم و تربیت: مدیران مدارس دخترانه سختگیری‌های بی‌جا دارند
نخستین خبر تلخ که مربوط به خودکشی «آرزو خاوری» دختر افغانستانی ساکن شهرری بود، ۱۳ آبان منتشر شد و تنها پنج روز بعد یعنی ۱۸ آبان ماه مورد مشابه دیگری در کازرون اتفاق افتاد. این بار دانش‌آموزی که کلاس دوازدهم بود به نام «آیناز کریمی». آنچه این غم را سنگین‌تر می‌کند، علت خودکشی هر دو دانش‌آموز است. اینکه عنوان شده سخت‌گیری مدیران مدارسی که آرزو و آیناز در آنها تحصیل می‌کرده‌اند، دلیل چنین اقدام دردناکی بوده است.

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-948519

@irsprcirg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

11 Nov, 13:58


🔺 رئیس بهزیستی کاشمر برکنار شد

🔹در پی قتل دختر ۱۱ ساله کاشمری در قالب فرزند خواندگی؛ رئیس بهزیستی کاشمر، معاون اجتماعی استان خراسان رضوی به دستور رئیس سازمان بهزیستی کشور برکنار شدند.

🔹همچنین ۵ نفر از پرسنل بهزیستی دچار قصور شدند به هیت تخلفات اداری سازمان بهزیستی معرفی شدند.
#شرق
@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

11 Nov, 13:57


🔻گزارش اختصاصی اعتماد از خودکشی «آیناز کریمی» دانش‌آموز ۱۷ ساله به خاطر تهدید به اخراج از مدرسه!

پنجشنبه ۱۷ آبان ماه جاری، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان از خودکشی یک نوجوان به نام «آیناز کریمی» به دلیل فشارهای ناشی از برخورد تحقیرآمیز و سختگیرانه مدرسه‌اش در شهرستان کازرون واقع در استان فارس خبر داد. «اعتماد» پس از انتشار این خبر آن را از برادر آیناز، یکی از اقوام نزدیک خانواده، رییس آموزش و پرورش کازرون پیگیری کرده است. برادر آیناز کریمی در مورد این حادثه فقط در حد چند کلمه به «اعتماد» می‌گوید: «آیناز در مدرسه قبازرد روستای دریس، درس می‌خواند. هرچه تاکنون منتشر شده، درست است. مدیر مدرسه آیناز را اخراج کرده است. ما از او شکایت کردیم.» همچنین یکی از اقوام این دختر به «اعتماد» می‌گوید: «آن روز مدیر مدرسه آیناز را از کلاس بیرون برده و شروع به فحاشی و تحقیر او جلوی دانش‌آموزان دیگر کرده است. آیناز وقتی به خانه برگشته درحالی که یونیفرم مدرسه به تن داشته، خود را با شال حلق‌آویز کرده است.» «امیرحسین جمشیدی» مدیر آموزش و پرورش شهرستان کازرون تا اسم آیناز کریمی را می‌شنود، سوال «اعتماد» را که هنوز کامل به اتمام نرسیده، قطع می‌کند و می‌گوید: «اجازه ندارم تلفنی در مورد خبر صحبت کنم.»
@irsprcorg

https://www.etemadonline.com/tiny/news-684299

انجمن حمایت از حقوق کودکان

11 Nov, 11:47


🔻کارزار اعتراض به بی‌اعتنایی در حوزه سلامت جامعه اتیسم

ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان

با درود،

ما، جامعه بزرگ اتیسم ایران، با توجه به اهمیت نقش بسزای درمان اتیسم در حوزه سلامت، شاهد ناکارآمدی فاحش سیستم نظارت بر عملکرد درمان، توانبخشی و آموزش فرزندانمان هستیم که مشخصا منجر به فروپاشی دیوار اعتماد میان خانواده‌های اتیسم و رویکردهای با پشتوانه علمی شده است.

بدیهی است که نتیجه این نظارت غیرمسئولانه، از یکسو به عملکرد معیوب و مخرب بخش بزرگی از جامعه درمانی، توانبخشی و آموزش منجر شده که نتایج ویرانگر آن برای یک عمر به خانواده‌های اتیسم تحمیل می‌شود، و از دیگر سو، شاهد رشد بی‌رویه بازار سیاهی از مدعیان رویا فروش در درمان، مشاوره و آموزش فرزندانمان با قیمت‌های نجومی هستیم که در بسیاری موارد حتی مدرکی مرتبط با اتیسم هم ندارند. باید تأکید کنیم که بی‌اعتنایی و عدم نظارت و پیگیری وزارت بهداشت در برخورد قاطعانه با این افراد، تهدیدی جدی بر حوزه سلامت جامعه اتیسم قلمداد شده و تقاضا داریم:

۱. احداث سامانه هوشمند ارزیابی و نظارت بر عملکرد کلیه کلینیک‌ها و مراکز توانبخشی آموزشی، و بررسی مستمر امتیاز خانواده‌ها در ارزیابی و رضایتمندی خود از کیفیت تک تک جلسات و برخورد قاطعانه با متخلفین.

۲. اجباری کردن نصب دوربین مداربسته و دسترسی مستقیم و آنلاین خانواده برای نظارت بر وضعیت فرزندان خود، بدون هیچ پیش‌شرط و واسطه‌ای، در همه کلینیک‌های وابسته به علوم پزشکی و مراکز توانبخشی بهزیستی.

۳. الزام بازآموزی و نظارت بر به‌روز بودن اطلاعات و بار علمی کادر درمان، توانبخشی و آموزش به‌صورت دائم.

۴. دستور پیگرد قاطعانه کلیه افرادی که با هر عنوانی در حوزه سلامت مداخله کرده و هیچ مدرکی مرتبط با اتیسم ندارند و بدون کمترین احساس تهدیدی در سطح کلان تبلیغات، اقدام به دریافت هزینه‌های سنگین از خانواده‌ها می‌کنند.

جناب رئیس‌جمهور، در مواجهه با پیامدهای وسیع این بی‌اعتنایی‌ها به حوزه سلامت در اتیسم، پناه جستن بسیاری از خانواده‌های سرخورده از دریافت درمان اصولی به رمال‌ها و شارلاتان‌های مدعی درمان امری کاملاً قابل توجیه به نظر می‌رسد که در تقابل با حیثیت جامعه درمان قرار دارد.

با امید که صدای بی‌صدای فرزندانمان مورد اعتنای جنابعالی و سیاست‌های دولت چهاردهم در امر خطیر حوزه سلامت قرار گیرد.

با تقدیم احترام مجدد، پیشاپیش از توجه و اقدام شما سپاسگزاریم.

📌برای امضای کارزار لطفا روی لینک زیر کلیک کنید و با دیگران نیز به اشتراک بگذارید:

https://www.karzar.net/164406

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

10 Nov, 14:59


🔻۱۵۸۰ کودک کار به همرا خانواده رد مرز شده‌اند

احسان حیدری، مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری تهران در گفت‌وگو با خبرنگار شهر از بازگشت ۹۳۰ نفر از کودکان کار اتباع خارجی به همراه خانواده خبر داد و گفت: از ابتدای شروع طرح ساماندهی کودکان کار تاکنون ۱۵۸۰ کودک کار به همراه خانواده(۹۳۰ کودک و ۶۵۰خانواده) شناسایی و جهت بازگشت به کشورشان به مراجع ذیربط تحویل داده شده اند.

مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری تهران درخصوص اتباع خارجی غیرمجاز تاکید کرد: در راستای اجرای طرح ساماندهی آسیب های اجتماعی مقرر شد آن‌ دسته از کودکان کار اتباع که از سطح استان توسط بهزیستی، پلیس مهاجرت فاتب، فراجا و شهرداری تهران جمع آوری شده اند، جهت سیر مراحل قانونی برای بازگشت کرامت‌مندانه به همراه خانواده تحویل مرکزی که در این خصوص راه اندازی شده، گردند.

حیدری با بیان اینکه طرح ساماندهی آسیب های اجتماعی(کودکان کار و خیابان) توسط شهرداری تهران و بهزیستی استان تهران بالغ بر ۹ ماه است که در حال اجراست، اظهار داشت: این طرح تا پایان جمع آوری و بازگشت کودکان کار اتباع خارجی از سطح استان تهران با جدیت ادامه خواهد داشت.

حیدری در انتها افزود: کودکان کار اتباع خارجی جمع آوری شده از سطح استان، همراه خانواده جهت اعزام به کشور خویش رد مرز می شوند.
shahr.ir/xxNw

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

10 Nov, 05:37


🔻مرگ مهسا در خانه وحشت

«مهسا گلستانی، دختر 11ساله‌ای که از بهزیستی مشهد به سرپرستی گرفته شده بود، در اثر شکنجه ناپدری و نامادری خود در کاشمر به قتل رسید». دختری که حتی عکسی از او نیست که حداقل به‌جای اعلامیه نداشته‌اش در وسط صفحه بگذاریم

خبرنگار «شرق» از طریق فعالان محلی در خراسان توانست با یکی از کارمندان سازمان بهزیستی استان خراسان صحبت کند. به گفته او در بدن مهسا رد سوختگی وجود دارد و این کودک و برادرش هر‌دو در سه‌ماهی که در خانه این دو نفر بوده‌اند، بارها مورد خشونت فیزیکی و سوءاستفاده قرار گرفته‌اند. مهسا شاید یکی از همه آنهایی باشد که تحت خشونت قرار گرفته‌اند و مرگشان صدایشان شد، اما این مسئله آسیب بزرگ‌تری را نمایان می‌کند. این مسئله فقدان نظارت درست بهزیستی را روی کودکانی نشان می‌دهد که به فرزندخواندگی پذیرفته می‌شوند، فقدان نظارت بهزیستی را روی مراکز نگهداری نشان می‌دهد و به نظر می‌رسد سکوت‌کردن در برابر این مرگ و حتی منتشرنشدن عکسی از این دختر رنج‌دیده، سرپوش‌گذاشتن روی درد فرزندانی باشد که پناهشان بهزیستی است.‌ پیش‌تر نیز بهزیستی تلاش کرده بود روی مسائل موجود در مراکز شبه‌خانواده و طرح میزبان سرپوش بگذارد که شاید مرگ مهسا تلنگری باشد برای اینکه انتقادات را جدی بگیرند.

نمی‌دانم مراسم خداحافظی بچه‌ها از مراکز مراقبتی را دیده‌اید یا نه؟‌ تا‌به‌حال به چشم‌های پر از برق خوشحالی دختر یا پسری که مثلا قرار است فردا به خانه جدیدش برود نگاه کرده‌اید؟ به مراسم جمع‌کردن چمدان و اشک‌های دوستانشان و رد اشک و خوشحالی توأمان آنی که قرار است برود و حسرت آنهایی که قرار است بمانند. تا‌به‌حال به عکس‌های یادگاری‌شان دست پیدا کرده‌اید؟

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-948182

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

08 Nov, 11:49


🔻آزار کودکان اتیسم توسط برخی درمانگرهای زیر نظر بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی

نسترن فرخه: مادر جوان به شکل اتفاقی داخل اتاق درمان را می‌بیند که درمانگر عضوی از اعضای پسربچه‌اش با اختلال اتیسم را فشار می‌دهد تا با این کار او را تنبیه کند. مادر با شرایط بد روحی این موضوع را در جمع والدین دیگر که فرزند دارای اتیسم دارند، مطرح می‌کند و مشخص می‌شود از این دست روایت‌ها در اتاق درمان کودکان دارای اتیسم بارها اتفاق می‌افتد. در واقع اتاق درمان مراکز زیر نظر بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی یا دوربین ندارند یا فیلم آن دوربین‌ها در اختیار والدین قرار نمی‌گیرد. در کنار این، وجود برخی افرادی که تخصص کافی در زمینه ارتباط و درمان کودکان اتیسم ندارند، امنیت این اتاق‌های درمان را به‌شدت کم کرده است، به شکلی که در مواردی این شکل تنبیه و شکنجه‌ها منجر به آسیب جدی کودکان اتیسم شده است. در حال حاضر جمع بزرگی از خانواده کودکان دارای اتیسم کارزاری در این زمینه راه انداخته‌اند و مطالبه‌ای بسیار ساده دارند و آن هم نصب دوربین در جلسات درمانی کودکان‌شان است.‌
موضوع این است که چنین مواردی کم نیست. مثلا چند ماه پیش مادری با شکنجه شدید فرزندش در یکی از این مراکز روبه‌رو شده بود که در آخر هم کودکش فوت کرد. اما در حقیقت دست این مادر و پدرها به هیچ جا بند نیست؛ چون اصلا وقتی دوربینی در این کلینیک‌ها وجود نداشته باشد، راه اثبات خاصی هم وجود ندارد. مورد دیگری هم بوده که کودک به صورت مرتب درخواست چیزی را داشته و معمولا هم کودکان اتیسم به همین شکل هستند که درخواست مکرر می‌کنند و شما باید این فضا را مدیریت کنید. درمانگر برای اینکه کودک را ساکت کند حوله خیسی در دهانش می‌گذارد و شکنجه آنها به شکلی می‌شود که این کودک ۹ساله تمام می‌کند؛ هرچند برای این مورد شاهد هم وجود داشته است و پرونده قضائی شکل می‌گیرد. پرونده‌های به این شکل بسیاری داشتیم که در آخر با منع تعقیب همراه شده است. آخرین پرونده‌ای که داشتیم به یک مرکز شبانه‌روزی در مشهد مربوط است که با پول خانواده‌ها و خیرین تأسیس شده، اما انواع شکنجه‌ها آنجا اتفاق می‌افتاده است»
@irsprcorg
https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-948072

انجمن حمایت از حقوق کودکان

08 Nov, 10:03


🔻یادداشتی برای آرزوهای فنا شده آرزو،
دانش‌آموز مدرسه‌ی کوثر شهر ری


آرزو تنها نیست. قبل از آرزو کودکانی بوده‌اند که تنها به جرم کودکی کردن در مدارس تنبیه شده‌اند، اخراج شده‌اند، به مراجع و اداراتی احضار شده‌اند که دل‌هایشان ترسیده و دست‌هایشان لرزیده است و زندگی معمولی‌شان زیر و رو شده است. برخی از آنان تاب ادامه‌ی زندگی با این مصیبت‌ها را ندارند و عطای زندگی را به لقایش می‌بخشند و می‌روند.
ده سال پیش در دبیرستانی در جنوب خراسان در کلاس مهارت‌های زندگی دانش‌آموزان دختر دو کلاس آرزویشان «مرگ» بود، برای من و همه تسهیلگران و معلم ها این آرزو تکان‌دهنده بود. دانش‌آموزان از فشار فقر و مدرسه و خانواده ناآگاه  می‌گفتند و نمی‌خواستند مثل مادرانشان زندگی کنند.
جمهوری اسلامی ایران با امضای پیمان‌نامه حقوق کودک  در ماده ۴۲ این پیمان‌نامه متعهد شده است که «حقوق کودک را به طور گسترده و به طریقی مناسب و فعال و به نحوی یکسان به اطلاع بزرگسالان و کودکان برساند».
انجمن حمایت از حقوق کودکان بارها و بارها از دولت‌های مختلف درخواست آموزش حقوق کودک در مدارس را به مدیران و معلمان و دانش آموزان مطرح کرده است ولی تاکنون پاسخی درخور دریافت نکرده است.
برخی از مدیران مدارس حتی ویژگی‌های دوران رشد را نمی‌شناسند و با کودکانی در دوران بلوغ هر رفتاری را جایز می‌دانند. دیدگاه ایدئولوژیک حاکم بر انتخاب مدیران، توجه به آموزه‌های روانشناسی و کارشناسی را در این موارد تحت‌الشعاع قرار داده و آموزش پادگانی را در بیشتر مدارس حاکم کرده است.
آیا این فجایع قادر است که  مسئولان آموزش و پرورش را وادار به تجدید نظر در انتخاب معیارها و ویژگی‌های مدیران بکند؟ آیا زمان تغییر اساسی در دیدگاههای مسئولان کشور نسبت به کودک و مقوله کودکی فرا نرسیده است؟ آیا زمان پاسخگویی به چنین فجایعی توسط وزیر آموزش و پرورش و رئیس جمهور و سایر مسئولان ذیربط فرا نرسیده است؟
به نظر می‌رسد تا زمانی که این مصیبت‌ها به طور گذرا احساسات جامعه را درگیر کند و با گذشت زمان به فراموشی سپرده شود هیچ نهادی پاسخگو نخواهد شد.
مراجعه به نهاد‌های قضایی و شکایت از هر مورد کودک آزاری در دادسرا مبتنی بر قانون حمایت از اطفال و نوجوانان وظیفه آحاد ملت است. چنانچه مسئول و مدیری بداند که باید در محاکم قضایی پاسخگوی رفتارش باشد و کودک آزاری جرم انگاری شده است، ممکن است که این موارد کاهش یابد.
البته برهمگان آشکار است که برای حمایت از حقوق کودکان باید به  نقض حقوق کودک به ویژه در بخش تبعیض، آزادی بیان، حق بر بدن و حق داشتن آموزش باکیفیت و مدیران و آموزشگران لایق در مدارس پایان داده شود و آموزش حقوق کودک در اولویت وزارت آموزش و پرورش قرار گیرد.
۱۷ آبان ۱۴۰۳
طاهره پژوهش
فعال حقوق کودک
@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

08 Nov, 09:34


🔻واکنش آموزش و پرورش به بحث جداسازی دانش‌آموزان اتباع از ایرانی

مدیرکل آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران با رد برخی اخبار مبنی بر جداسازی دانش‌آموزان اتباع، گفت: بنایی برای جداسازی دانش‌آموزان اتباع در مدارس و کلاس‌های درس شهرستان‌های استان نداریم؛ این دانش‌آموزان در کنار سایر دانش‌آموزان ایرانی تحصیل می‌کنند و از طرف آموزش و پرورش به آن‌ها کمک‌هایی ارائه خواهد شد.

به گزارش هم‌میهن آنلاین، مسعود بهرامی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه در بین دانش‌آموزان اتباع، دانش آموزان مستعدی وجود دارند که حائز درجات خوب تحصیلی هستند افزود: برای ثبت‌نام، هر فرزند اتباعی که دارای شناسه اتباع یا کد اتباع باشد می‌تواند وارد درگاه ثبت‌نام آموزش و پرورش شده و مراحل ثبت‌نام را انجام دهد.

مدیرکل آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران با بیان اینکه جمهوری اسلامی خدمات خوبی به دانش‌آموزان اتباع ارائه می‌دهد ادامه داد: هیچ کشوری مشابه ایران به پناهندگان خدمات ارائه نمی‌دهد، بنابراین باید نهادهای بین المللی متقاعد شوند و در حوزه اعتبارات و زیرساخت‌ها و ... برای روند بهتر کار، مشارکت داشته باشند.

لزوم توجه انبوه‌سازان به سرانه‌های آموزشی و فرهنگی

بهرامی با بیان اینکه براساس قانون، انبوه‌سازان مسکن مکلفند به ازای واحدهای انبوه‌ساز (۲۰۰ واحد مسکونی) یک مدرسه برای آموزش و پرورش بسازند عنوان کرد: طبق قانون کسی که «افراز» زمین‌های بزرگ را انجام می‌دهد (تقسیم کردن مال غیرمنقول) باید سرانه‌های زمین مانند سرانه‌های آموزشی، فرهنگی، مذهبی، فضای سبز و فضاهای عمومی را از ابتدا لحاظ کند.

وی با بیان اینکه شرکت‌های عمران پردیس و پرند و... مکلف‌اند طبق قانون، ماده ۱۸ ( ماده ۱۸ قانون تشکیل شوراهای آموزش و پرورش) را برای آموزش و پرورش اجرا کنند اظهار کرد: شرکت‌ها باید استانداردها و مولفه‌ها را از سازمان نوسازی مدارس دریافت و شروع به ساخت کنند؛ در هر مرحله سازمان نوسازی بر کار نظارت و در نهایت با تایید سازمان نوسازی صورت جلسه‌ای تنظیم و فضا تحویل آموزش و پرورش می‌شود.

https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-25048

انجمن حمایت از حقوق کودکان

07 Nov, 07:12


هر کدام از ما برای رعایت، ترویج و آموزش حقوق کودک چه کارهایی باید انجام بدهیم؟ چگونه می‌توانیم فعالیت‌های جالب و اثربخشی در خانه، کلاس، کتابخانه و دیگر مراکز آموزشی اجرا کنیم که مروج و تحکیم‌کننده‌ی حقوق کودک باشند؟

در این ویدئو کتاب «حقوق کودک را بشناسیم و با آن زندگی کنیم» از انتشارات موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان را به شما معرفی کرده‌ایم که دستنامه‌ا‌ی است بسیار کاربردی برای آموزش و پیاده کردن حقوق کودک.

با خواندن دقیق این کتاب و اجرای فعالیت‌های آن، درخواهید یافت که تا چه میزان آسیب‌های امروز محیط‌های آموزشی ما ناشی از بی‌توجهی به حقوق دانش‌آموزان، و جای خالی آموزش حقوق کودک در برنامه‌های درسی بوده است، و چطور می‌توان تا حدی این خلا را پر کرد.

بسته‌ی «بازی و فعالیت با کارت های حقوق کودک» هم در پیوند با این کتاب تهیه و تولید شده است که می‌توان با کمک کارت‌های آن فعالیت‌هایی را با موضوع «نقض حقوق کودک» و «آشنایی با حقوق کودک به زبان تصویر» به اجرا درآورد.

#حقوق_کودک
از کانال با من بخوان

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

06 Nov, 08:20


🔻توضیح آموزش و پرورش درباره مرگ آرزو خاوری

🔹عصر روز یکشنبه یکی از دانش‌آموزان دختر تبعه افغانستان ساکن شهرری، پس از ترک مدرسه، بر اثر سقوط از ارتفاع یک ساختمان مسکونی مصدوم شد و پس از انتقال فوری به بیمارستان جان خود را از دست داد

🔹هنوز انگیزه و دلایل قطعی این اقدام از سوی دانش آموز مشخص نشده و موضوع از سوی مسئولان آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران و دیگر نهادهای ذی ربط در حال مطالعه و بررسی است.
#هم‌_میهن

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

06 Nov, 06:28


🔻پشت پرده خودکشی دختر 16 ساله در شهر ری از زبان پدرش ! / از مسئولان مدرسه شکایت کردم !

به گزارش اختصاصی خبرنگار رکنا، 13 آبان ماه خبر خودکشی دختر نوجوان 16 ساله ای به رکنا مخابره شد.


بررسی های اولیه نشان از این داشت که این دختر 16 ساله از طبقه ششم خانه ای خودش را به پایین پرتاب کرده و پس از انتقال به بیمارستان هفتم تیر فوت می کند.


از همان دقایق اولیه تحقیقات در خصوص این پرونده شروع شد.

از جهت اهمیت موضوع از جنبه علت و اصل این خودکشی پیگیری های خبرنگار رکنا نشان از این داشت که این مرگ خودخواسته به دلیل اختلاف دختر با مدیر مدرسه اش رخ داده است به همین دلیل سعی کردیم با پدر خانواده صحبت کنیم تا از اصل ماجرای این مرگ دلخراش با خبر شویم.

پدر آرزو با صدای غمگین برایمان از روز حادثه گفت:روز شنبه پانزدهم آبان ماه، دخترم آرزو به همراه مدرسه به اردو رفته بود. نزدیک ساعت5 بود که زنگ زدند. از مدرسه بود، گفتند: می‌دونید دخترتون چیکار کرده؟

منم متعجب گفتم: نه، چی کار کرده؟

گفتند: موقع رفتن، به‌جای شلوار فرم، شلوار لی پوشیده بود.

نیم ساعت بعد مدیر مدرسه اش مجددا تماس گرفت و گفت:آرزو ساعت 4 بعدازظهر، بدون هماهنگی از مدرسه خارج شده و از اون زمان هم دیگه خبری ازش نداریم.همسرم به همراه پسرم راه افتادند تا دنبالش بگردند، اما هیچ اثری از دخترم پیدا نکردند تا اینکه یک ساعت بعد، از مدرسه باهامون تماس گرفتند و گفتند که سریع خودمون رو به بیمارستان برسونیم. من شغل ضایعات آهن دارم و با وانت کار می‌کنم، وقتی این خبر رو شنیدم، همه چیز رو رها کردم و به بیمارستان رفتم و با جسد دخترم روبرو شدم که فوت کرده بود.

آقای خاوری در ادامه گفت: ظاهراً ساختمانی که آرزو به اونجا رفته بود، خونه یکی از دوستانش بوده، تنها بوده و نمی‌دونم چی تو سرش گذشته که خودش رو از اونجا به پایین انداخته. مردم توی کوچه صداش رو شنیده بودن و به اورژانس زنگ زده بودن، اورژانس هم اومد و اون رو برد بیمارستان، اما…

پدر آرزو با بغض و حسرت ادامه می‌دهد:آرزو بچه سومم بود، 2 پسر دارم و این دختر امید و آرزویم بود. آرزو برای من دختر نبود، مادر بود، همدم بود. یه دختر خیلی خوب بود، اصلاً به من بدی نمی‌کرد. صبح‌ها اگر وقت نمی‌کرد ظرف‌ها رو بشوره، یه یادداشت با ماژیک برام می‌ذاشت که بابایی، قول می‌دم ظهر بیام ظرف‌ها رو بشورم.

پدر آرزو در انتها مابین گریه های مردانه اش گفت:بعد از این اتفاق، تو کلانتری شهرری از مسئولان مدرسه شکایت کردیم. تا الان حتی یه تماس هم از طرف مدرسه نداشتیم، هیچ احوالی از ما نپرسیدند. ما از مدیر مدرسه شکایت کردیم. این اولین بار نبود که با دخترم بد رفتاری می‌کردند. سال گذشته هم به بهانه‌هایی مثل اینکه چرا دوست و رفیق زیاد داره یا چرا کمی از موهاش بیرون می‌زنه، قصد داشتن که ثبت‌نامش نکنند.

https://www.rokna.net/fa/tiny/news-1059486

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

06 Nov, 05:21


🔻بازنگری جدی در قوانین فرزندخواندگی،‌ نیاز امروز بهزیستی است

شهرزاد همتی

یکی از چالش‌های قانونی عمده در زمینه فرزندخواندگی در ایران، این است که فرزندخواندگی به معنای واقعی در بسیاری از موارد تحقق نمی‌یابد و رابطه حقوقی محکمی میان کودک و سرپرست به وجود نمی‌آید. این مسئله به این معناست که کودک همچنان به لحاظ قانونی به خانواده اصلی خود وابسته است و حقوقی را همچون نام خانوادگی، ارث و حمایت قانونی از سوی خانواده جدید‌ ندارد. این خلأ قانونی، علاوه بر اینکه سبب سردرگمی حقوقی کودک و خانواده‌های سرپرست می‌شود، موجب عدم ایجاد احساس تعلق و امنیت برای کودک در خانواده جدید می‌شود. کودکانی که در شرایطی مانند شیما قرار می‌گیرند، با فقدان حمایت‌های حقوقی و روانی لازم، به‌ راحتی در معرض آسیب‌های جدی جسمی و روانی قرار می‌گیرند.

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-947598

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

05 Nov, 14:37


🏢 مدرسۀ مدیریت تصمیم برگزار می‌‌کند

⭐️رویداد «گیمیفیکیشن، ابزار ارزش‌ساز»

⬅️در این دوره نگاهی خواهیم داشت بر
🖱️نحوۀ نهادینه‌سازی ارزش‌های سازمانی در نیروی انسانی
🖱️راهکارهای نگهداشت نیروی انسانی از طریق تکنیک‌های بازی‌وارسازی
🖱️ چگونگی استفاده از هوش مصنوعی برای تحقق این امور

🎙ارائه‌دهنده
کامران حاتمی
مؤسس برند «مستر گیمیفیکیشن»
مؤسس و مدیرعامل مؤسسۀ Nordic exhibition games در سوئد

زمان برگزاری
دوشنبه، ۲۱ آبان
ساعت ۱۸ تا ۱۹

🏳️نحوۀ شرکت در این رویداد
این رویداد به صورت رایگان در بستر الوکام برگزار می‌شود و شما می‌توانید با وارد شدن به لینک زیر در این رویداد ثبت نام کنید:
https://evnd.co/4bTu4
از صفحه‌ی مدرسه‌ی تصمیم

@Irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

05 Nov, 13:50


همراهان عزیز
وبینار به دلیل پاره‌ای مشکلات لغو شد

انجمن حمایت از حقوق کودکان

04 Nov, 12:10


🔻کارگاه تعاملی حقوق کودک به همت وکلا و تسهیلگران حقوق کودک انجمن، خانم‌ها فائزه رضازاده و مونیکا نادی، در بهزیستی شمیرانات برای کارکنان بهزیستی و کارکنان مجموعه‌های زیر نظر بهزیستی برگزار گردید.

در ابتدای این کارگاه، شرکت‌کنندگان با بیان تجربیات و چالش‌های مواجه‌شده در حوزه کاری خود، به تبادل نظر پرداختند. این بخش از کارگاه فضایی را فراهم آورد تا شرکت‌کنندگان بتوانند دیدگاه‌ها و نگرانی‌های خود را در خصوص مواردی که به طور مستقیم با نقض حقوق کودکان در ارتباط بود، مطرح نمایند.
در ادامه، تسهیلگران کارگاه با بهره‌گیری از دانش حقوقی و تجربیات خود، به تبیین مواد قانونی مرتبط با موارد مطرح‌شده پرداختند. همچنین تسهیلگران اصول بنیادین کنوانسیون حقوق کودک را به عنوان مهم‌ترین سند بین‌المللی در حوزه حقوق کودکان مورد بررسی قرار دادند.

📌واحد حقوقی انجمن حمایت از حقوق کودکان
📌۱۴ آبان ۱۴۰۳
@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

03 Nov, 09:48


🔻واکنش نایب رئیس کمیسیون قضایی مجلس به موضوع حضانت فرزندان معدنچیان طبس

عثمان سالاری در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در مورد مشکل پیش آمده برای برخی خانواده‌های معدنچیان طبس در خصوص حضانت فرزندانشان و اینکه آیا کمیسیون حقوقی در این خصوص بررسی خواهد داشت، عنوان کرد: بدیهی و طبیعی است که اگر مشکل و به اصطلاح گرفتاری حقوقی ناشی از چنین مسائلی برای خانواده جانباختگان رخ دهد، ما قطعاً در کمیسیون قضایی با استفاده از راهکارها و راه‌حل‌های حقوقی مساعدت خواهیم کرد و همکاری همه جانبه حقوقی را انجام خواهیم داد.

وی درباره اینکه همسر یکی از جانباختگان گفته که پدر همسرش در تلاش برای گرفتن فرزندش است و پدر یکی دیگر از جانباختگان نیز نوه‌هایش را از عروسش گرفته است، در خصوص اینکه‌ آیا از نظر حقوق چنین امکانی برای جد پدری وجود دارد، گفت: مطابق قانون جد پدری ولایت قهری دارند. حال باید دید این بچه‌ها در چه سن و سالی هستند. اگر این‌ها واقعاً ۱۸ سال به بالا باشند، اهلیت استیفا دارند و نیازی به اذن جد پدری برای تصدی و تمشیت امور مالی‌شان ندارند. اگر سن آن‌ها پایین‌تر باشد و رشد این‌ها در دادگاه ثابت شود، باز هم نیازی نیست. به هر حال، باز هم اداره سرپرستی در خصوص فرزندانی که طفل محسوب می‌شوند یا به سن قانونی نرسیده‌اند، نظارت دارد. این‌طور نیست که بدون نظارت این کار انجام شود.

این نماینده مجلس در مورد اینکه آیا عموها هم به عنوان خانواده پدری چنین امکانی را دارند، گفت: عمو درجه بعدی محسوب می‌شود حضانت اصلی با پدر یا جد پدری است که اگر پدر فرزندان جان باخته باشد و پدربزرگشان در قید حیات باشد در این صورت، آن پدربزرگ ولی قهری تلقی می‌شود اما اگر مادر ثابت کند که جد پدری صلاحیت کافی و وافی برای حضانت را ندارد، دادگاه می‌تواند مادر را به عنوان قیم تعیین کند.

نایب رئیس کمیسیون حقوقی مجلس درباره اینکه آیا این موضوع مورد رسیدگی مجلس قرار خواهد گرفت، گفت: این عزیزان به جای اینکه مساله را از طریق رسانه‌ها پیگیری کنند باید از طریق دادستان شهرستان که عملاً متصدی و متولی رسیدگی به امور محجورین شامل اطفال و صغار هم می‌شود، مراجعه کنند. قطعا آنها هم نظارت می‌کنند اگر مشکلی هم در این خصوص باشد ابتدا به ساکن این مشکل در حیطه و صلاحیت محلی دادگستری طبس است، اگر احیانا آنجا تعلل یا مسامحه‌ای داشته باشند، می‌توانیم از طریق رابطی که در هر استان با نمایندگان مجلس مشخص و معین شده، موضوع را به طور جدی پیگیری کنیم.

https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1551083

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

03 Nov, 09:44


🔻روایت میدانی خبرنگار فرهیختگان از مشکل حضانت فرزند برخی همسران معدنکاران طبس؛ «مشکل حضانت فرزندانمان را حل کنید»

گره جدیدی در زندگی همسران معدنکاران ایجاد شده که روی دل‌شان سنگینی می‌کند. باب درددل را باز کردند و از مشکلات حقوقی سرپرستی‌شان گفتند. خانواده تعدادی از معدنکاران به فکر گرفتن سرپرستی نوه‌های پسری‌شان افتاده‌اند. یکی از همسران این معدنکاران می‌گفت که پدربزرگ پدری، فرزندان یک معدنکار دیگر، نوه‌ها را از عروسش گرفته است. پدرهمسر مرحومش هم درحال تلاش است تا پسر ۱۴ ساله‌اش را بگیرد و عموها هم جداگانه در تلاشند تا سرپرستی را از او بگیرند. حالا به جز دغدغه آب و نان و با سیلی صورت را سرخ کردن، باید اضطراب بی‌مادر بزرگ شدن پسرش را هم داشته باشد.
می‌گفت که مسئولان استانی چیزی دستشان نیست. شما صدایمان را با مسئولانی برسانید که می‌توانید مشکل حضانت فرزندانمان را حل کنند.
«پدربزرگ‌هایی که اصلا نمی‌دانستند ما با چه سختی این بچه‌ها را بزرگ کردیم، حالا به‌خاطر پرداختی‌ها، کمک‌هزینه‌ها و دیه و مستمری می‌خواهند بچه‌هایمان را بگیرند. به رفت‌وآمدم گیر می‌دهند. مگر آنها پسرم را بیشتر از خودم دوست دارند؟» از اهالی آزادشهر استان گلستان است. هم می‌ترسید حرف بزند و هم حرف‌ها و دردهای این ۴۰ روز گذشته، روی دلش سنگینی می‌کرد. مدام می‌گفت که نکند اوضاعش بدتر شود و دیگر برای کمک به سراغش نیایند. می‌گفت اگر قرار است کمکی به آنها داشته باشم، از این بنویسم که مشکل تعدادی از همسران معدنکاران، امروز قیومیت پدربزرگ‌های پدری است. حق هم داشتند. خیلی از مادران این کشور، پیش از این با موقعیت مشابه با آنها روبه‌رو شده‌اند. مقاومت کردند و فرزندانشان را به‌سختی بزرگ کردند. بسیاری از همسران شهدا نیز با این مشکل روبه‌رو بودند و سال‌هاست مادران زیادی چشم‌انتظار اصلاح این قانون هستند.
لینک کوتاه گزارش:
http://fdn.ir/197062

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

02 Nov, 08:33


🔻حبس کودکی

مهدکودک زندان زنان قرچک مدت‏‌هاست که تعطیل شده و هیچ مربی‏‌ای ندارد

هفت دختربچه و سه پسربچه که همرا مادران‌شان حبس می‌کشند، جز بند و حیاط و چند دفتر نقاشی، وسیله‌ای برای بازی ندارند. مادرانی که دست‌شان به دهن‌شان برسد، گاهی برایشان اسبابی برای بازی جور می‌کنند و آنها که ندارند، هیچ.

افسانه اینها را از پشت خط تلفن زندان و درحالی‌که صدایی مدام تکرار می‌کند «تماس‌گیرنده زندانی است»، با اندوه فراوان تعریف می‌کند: «اینجا مهدکودک هنوز هست اما در این دو سال و خرده‌ای فقط دو بار تونستم با بچه‌م برم اونجا. از مهد استفاده‌ای نمیشه. معمولاً درش بسته‌س. یک سری وسایل میارن و می‌برن ولی درش همیشه باز نیست که بچه‌ها بتونن برن داخل و بازی کنن. باز هم باشه فایده‌ای نداره. بچه منِ مادری که همه وجودم پر از درده، بچه‌‌م چه بره مهدکودک چه نه، فرقی نداره. شاید برای بچه فرق داشته باشه ولی من حوصله ندارم.»

نخستین‌بار، سال ۱۳۹۳ بود که شهیندخت مولاوردی، معاون وقت امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری خبر داد قرار است مهدکودک زندان زنان قرچک که تنها زندان تمام‌زنانه ایران است افتتاح شود؛ مهدکودکی که حالا زنان زندانی می‌گویند فقط در زمان بازدیدهای رسمی باز می‌شود و بعد بسته. در این مهدکودک مربی خاصی وجود ندارد و آموزشی هم به بچه‌ها داده نمی‌شود. افسانه می‌گوید: «اگر برای بچه‌ها آموزش باشه، از وسایل بازی بهتره. اگر هم قراره وسایل‌بازی بیارن، آموزشی باشه که بچه چهارتا چیز یاد بگیره. الان هیچ آموزشی برای بچه‌ها وجود نداره. اگه مادری خودش چیزی بلد باشه و حوصله داشته باشه، به بچه یاد می‌ده، اگرنه هم که هیچ.»
@irsprcorg
https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-24586

انجمن حمایت از حقوق کودکان

28 Oct, 10:30


در قالب دوفصلنامه؛
نخستین مجله تخصصی نقد ادبیات کودک به زبان کردی منتشر شد
کردستان - اولین شماره دو فصلنامه نقد ادبیات کودک و نوجوان به‌طور همزمان به دو زبان فارسی و کردی به سردبیری و مدیر مسئولی آرش مهربان، نویسنده و پژوهشگر ادبیات کودک در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در سنندج، اولین شماره از دو فصلنامه نقد ادبیات کودک و نوجوان، نخستین نشریه‌ای است که به‌صورت تخصصی به نقد ادبیات کودک و نوجوان در زبان کردی می‌پردازد.

دو فصلنامه نقد ادبیات کودک و نوجوان به سردبیری و مدیر مسئولی آرش مهربان، نویسنده و پژوهشگر ادبیات کودک، فضایی نوین و علمی برای تحلیل و ارزیابی ادبیات کودک و نوجوان در اختیار مخاطبان، نویسندگان، و پژوهشگران این حوزه قرار می‌دهد.

این دو فصلنامه به‌دلیل پرداختن به نقد ادبیات کودک و نوجوان، جایگاه ویژه‌ای در ترویج ادبیات و فرهنگ‌سازی در میان نسل‌های جوان دارد و این مجله که به‌طور همزمان به دو زبان فارسی و کردی منتشر می‌شود.

نقد ادبیات کودک نه‌تنها به درک بهتر آثار ادبی در این حوزه کمک می‌کند، بلکه به بهبود کیفیت تولیدات ادبی نیز یاری می‌رساند. آثار ادبی کودک به دلیل تأثیرگذاری مستقیم بر روند تربیتی و شناختی کودکان، باید از دیدگاه‌های مختلف فرهنگی، زبانی و روان‌شناختی بررسی شوند. اهمیت نقد در ادبیات کودک در این است که می‌تواند نقاط قوت و ضعف آثار را نمایان سازد، به خلاقیت نویسندگان یاری رساند و همچنین فضای گفت‌وگو میان نویسندگان، منتقدان و مخاطبان را ایجاد کند.

در اولین شماره این دو فصلنامه، مقالاتی از نویسندگان برجسته به چاپ رسیده که به موضوعات متنوعی در این زمینه می‌پردازند. از جمله مهم‌ترین مقالات می‌توان به «ادبیات کودک و دوران کودکی» نوشته دکتر نسرین علی‌اکبری اشاره کرد که به بررسی مفاهیم دوران کودکی در ادبیات می‌پردازد. همچنین مقاله «سنت فرهنگ‌نویسی برای کودکان» نوشته جبار شافعی‌زاده و عطا ولدی، به بررسی روند فرهنگ‌نویسی از آثار کلاسیک مانند «نصاب‌الصبیان نووبهارا بچووکان» احمد خانی می‌پردازد. از دیگر مقالات مهم این شماره، مقاله‌ای از سردار قادر با عنوان «بازنمایی ادبیات کودک از منظر بزرگسالان» است که به تحلیل نمود ادبیات کودک در آثار بزرگسالان اختصاص دارد.

این دو فصلنامه علاوه بر مقالات علمی، به معرفی پروژه‌های فرهنگی نیز پرداخته است. پروژه «اولین دوستان» که با هدف حفظ زبان مادری کودکان کورد آغاز شده، یکی از این پروژه‌ها است که در این شماره به تفصیل معرفی شده و گزارشی از فعالیت‌ها و اهداف آن ارائه شده است. این پروژه می‌تواند نقش مهمی در پاسداشت زبان مادری و ترویج فرهنگ بومی میان کودکان کورد ایفا کند.

انتشار دو فصلنامه نقد ادبیات کودک و نوجوان گامی ارزشمند در مسیر توسعه نقد علمی در حوزه ادبیات کودک است. این نشریه نه تنها به معرفی و تحلیل آثار ادبی کودکان می‌پردازد، بلکه از نگاه تخصصی به مسائل زبانی، فرهنگی و تربیتی این آثار نیز اهمیت می‌دهد. با توجه به تأثیر مستقیم ادبیات بر شکل‌گیری هویت و شخصیت کودکان، نقد تخصصی در این حوزه می‌تواند به بهبود کیفیت تولیدات ادبی و ارتقای سطح فرهنگ عمومی کمک شایانی کند.

شما می‌توانید از طریق لینک زیر، نسخه الکترونیکی اولین شماره دو فصلنامه را از پلتفرم طاقچه دریافت کنید.

لینک طاقچه
https://taaghche.com/book/214858

برای اشتراک نسخه چاپی دو فصلنامه با آیدی زیر در ارتباط باشید.

@ccljournal

انجمن حمایت از حقوق کودکان

28 Oct, 08:11


در روز پنجشنبه، مورخ ۱۴۰۳/۸/۰۳، کارگاه تخصصی آموزشی با عنوان
  «آشنایی با قوانین و مقررات کیفری اطفال و نوجوانان» به همت واحد حقوقی انجمن حمایت از حقوق کودکان با تدریس جناب آقای دکتر امیرحسن نیازپور، عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی و متخصص در حوزه حقوق جزا و جرم‌شناسی و حقوق کیفری اطفال و نوجوانان، برای وکلای داوطلب جدید کارگروه معاضدت قضایی انجمن، برگزار گردید.
در این نشست علمی، جناب دکتر نیازپور ضمن ارائه مباحثی جامع در خصوص جرم‌شناسی اطفال و نوجوانان، به تبیین قوانین و دادرسی ویژه اطفال و نوجوانان در نظام قضایی کشور پرداختند.

📌انجمن حمایت از حقوق کودکان
📌واحد حقوقی؛ کارگروه معاضدت

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

28 Oct, 04:45


🔹مسیر معکوس تقویت مدارس؛ روند شاخص‌های مرتبط در سال‌های اخیر

در ادبیات نظری و تجربی حوزۀ سیاست‌گذاری آموزش سه مسیر اصلی برای تقویت و ارتقای کیفیت مدارس معرفی شده است: ۱. شاخص‌های مرتبط با کلاس درس، ۲. تأمین مالی آموزش‌وپرورش، و ۳. استانداردهای حرفه‌ای معلمی و نظام گزینش. اما شاخص‌های مربوط به این سه مسیر طی سال‌های اخیر چه روندی داشته است:

🔸درحالی‌که جمعیت دانش‌آموزی کشور از حدود ۱۳.۲ میلیون نفر در سال تحصیلی ۹۷-۱۳۹۶ به حدود ۱۵.۵ میلیون نفر در سال تحصیلی ۰۲-۱۴۰۱ رسیده، تعداد معلمان کشور از ۸۴۰ هزار نفر به حدود ۷۵۰ هزار نفر کاهش یافته؛ یعنی به‌رغم افزایش حدود ۲.۳ میلیون نفر به جمعیت دانش‌آموزی، تعداد معلمان حدود ۹۰ هزار نفر کمتر شده است.

🔸تعداد مدارس شبانه‌روزی که ماهیتی چندکارکردی دارند و بیشتر در مناطق محروم و یا با پراکندگی جمعیتی بالا طراحی و تأسیس شده‌اند در این فاصله از ۳ هزار و ۲۷۲ مدرسه به ۳ هزار و ۷۸ مدرسه کاهش یافته؛ یعنی نزدیک به ۲۰۰ مدرسۀ شبانه‌روزی با حدود ۱۳۰۰ کلاس در مقاطع متوسطۀ اول و دوم کاسته شده است.

🔸جمعیت بازمانده از تحصیل در فاصلۀ سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۱ از حدود ۶۹۶ هزار نفر به حدود ۹۳۰ هزار نفر افزایش پیدا کرده است. براساس آخرین سالنامۀ آماری آموزش‌وپرورش چیزی حدود ۸ درصد افرادی که در سن تحصیل هستند، در مدرسه نیستند یعنی یا بازمانده از تحصیل‌اند یا دانش‌آموزانی هستند که ترک تحصیل کرده‌اند و حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر را شامل می شوند. نرخ ترک تحصیل در مقطع متوسطۀ اول حدود دو برابر شده است و از ۲.۸ درصد در سال ۱۳۹۳ به ۵.۵ درصد در سال ۱۴۰۱ رسیده است.

🔸شاخص نسبت دانش‌آموز به معلم در سال ۱۳۹۳، حدود ۲۳ نفر در مقطع ابتدایی بوده که در سال ۱۴۰۱ به ۲۷.۴ رسیده است. در مقطع متوسطۀ اول از حدود ۱۴.۷ در سال ۱۳۹۳ به ۲۵.۳ در سال ۱۴۰۱ رسیده است. در مقطع متوسطۀ دوم نیز این شاخص از ۱۵ به ۱۶.۱ رسیده است.

🔸شاخص تراکم دانش‌آموز در کلاس طی این دوره در همۀ مقاطع تحصیلی روند افزایشی داشته است و در مجموع حدود ۳۵ درصد کلاس‌های درس به اصطلاح شلوغ هستند و بیش از ۳۰ دانش‌آموز در هر کلاس حضور دارند. حدود ۱۱ هزار کلاس درس در مقاطع مختلف با جمعیت بالای ۴۰ دانش‌آموز هستند که حدود ۷۰ درصد این کلاس‌ها در مقطع ابتدایی است.

🔸سهم مدارس خصوصی ابتدایی در کل کشور از ۷ درصد در سال ۱۳۹۳ به ۱۵ درصد در سال ۱۴۰۰ رسیده و بیش از ۲ برابر شده است. سهم مدارس متوسطۀ اول از ۱۰ درصد به ۱۵.۶ درصد و متوسطۀ دوم از ۱۷ درصد به حدود ۲۴ درصد رسیده است.

🔸براساس برآوردها، بودجۀ مصوب آموزش‌وپرورش براساس قیمت ثابت سال ۱۳۹۵، طی سال‌های ۱۴۰۱-۱۳۹۳ حدود ۲۵ درصد کاهش یافته است. در همین دوره، بودجۀ کاهشی آموزش از یکسو و افزایش جمعیت دانش‌آموزی از سوی دیگر موجب شده تا سرانۀ بودجه در ازای هر دانش‌آموز تقریباً به نصف برسد. براساس محاسبات هزینه-درآمد خانوار این وضعیت برای خانواده‌ها هم اتفاق افتاده و هزینۀ خانواده‌ها برای آموزش فرزندان به قیمت ثابت سال ۱۳۹۵، طی ۶ سال اخیر به نصف رسیده است. یعنی تعداد بیشتری از خانواده‌ها به دلیل تشدید مسائلی نظیر فقر، تورم‌های بالا در هزینه‌های معیشتی، و افزایش سهم مسکن در سبد هزینۀ خانواده توان خود را برای تأمین مالی آموزش فرزندانشان از دست داده‌اند. این روند کاهشی، حتی در دهک‌های ۹ و ۱۰ نیز مشاهده می‌شود.

🔸براساس شاخص‌های نسبت دانش‌آموز به معلم، کمبود معلم در مقاطع مختلف تحصیلی بین ۱۸۵ هزار تا ۲۱۵ هزار نفر برآورد می‌شود. در برخی سال‌ها تا ۸۸ هزار بازنشسته در قالب نیروهای پاره‌وقت با مدارس همکاری داشته‌اند. بخشی از نیروهای موردنیاز نیز از طریق خرید خدمات آموزشی از شرکت‌های پیمانکاری خصوصی تأمین شده است؛ در برخی سال‌ها تا ۵۰ هزار معلم. سالانه بین ۵ تا ۱۰ هزار نفر هم در قالب سرباز-معلم در آموزش‌وپرورش خدمت می‌کنند. برخی سال‌ها بیش از ۹۰ هزار نفر هم از طریق نیروهای حق‌التدریسی تأمین می‌شوند.

🔸اگر به دنبال تقویت مدارس هستیم، ادبیات نظری و تجربۀ جهانی مسیرهای روشنی دارد: تأمین مالی مناسب، بهبود وضعیت شاخص‌های کلاس، بهبود وضعیت معلمان و ارتقای استانداردهای حرفه‌ای و به‌رسمیت شناختن تشکل‌های حرفه‌ای معلمان، میدان‌دادن به معلمان و خانواده‌ها و دانش‌آموزان در مشارکت و نظارت بر نظام آموزشی و مدرسه. مسیری که در پیش گرفته‌ایم، مسیر کاملاً معکوسی است.
رضا امیدی؛ پژوهشگر سیاست‌گذاری اجتماعی
@omidi_reza

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

27 Oct, 11:43


🔻جریمه نوشتن‌های زیاد آزار روحی است / آسیب تنبیه روانی بر دانش‌آموزان

نیک نژاد، کارشناس آموزش، می گوید: خشونت علیه کودکان و افراد زیر سن قانونی را باید به عنوان یک بسته کلی در نظر گرفت و از خشونت نسبت به بچه ها از خانواده، جامعه و نهادهای حاکمیتی مانند پلیس و غیره تا معلمان که ارتباط سازمانی با بچه ها دارند جلوگیری شود.

این کارشناس آموزشی به عنوان معلمی که بیش از ۳۱ سال سابقه آموزشی دارد خاطرنشان می کند: یکی از نکات مهم در این زمینه آموزش ندیدن معلمان است. حتی در دوره دانشگاه خود ندیدم به ما آموزش دهند که چگونه با دانش آموزان برخورد کنیم.

متأسفانه قانون های پیشگیرانه‌ای در ساختار آموزشی وجود ندارد و معمولا برخورد با دانش آموزان، سلیقه‌ای است. یعنی یک معلم با توجه به شرایط و روحیات خود تصمیم می‌گیرد که این تصمیم ممکن است خشونت‌زا یا بسیار مهربانانه و در چارچوب مشخص انسانی باشد.

او تصریح می‌کند: در آموزش و پرورش بخشنامه‌ای داریم که تنبیه بدنی یا روحی را منع کرده است اما این موارد یا نادیده گرفته شده یا در موضوع تنبیه روحی خیلی کلی است.

تنبیه جسمی آثار و نشانه‌هایی روی بدن دانش آموز می‌گذارد اما تنبیه روحی روانی بدتر است چرا که نشانه‌ای روی بدن ندارد.

برای مثال ممکن است معلم با گفتن حرفی دانش‌آموز را تحقیر و تخریب کند و او را آزار دهد یا گوشه کلاس جلوی بچه‌ها او را سرپا نگه داشته و اذیتش کند، همه این رفتارها آثار روحی دارد که نشانه‌های ظاهری ندارد.

نیک‌نژاد درباره پیشگیری از رفتارهای این چنینی می‌گوید: آموزش‌های لازم به معلمان، قانون‌های محکم، تعریف شده و روشن و نظارت دایمی بر آموزش از طرف معلم و کلاس و مدرسه در پیشگیری از بروز این رفتارها بسیار مهم است.

از همه مهم‌تر نیاز جامعه به «آگاهی‌های فرهنگی اجتماعی» است تا خانواده‌ها با حقوق خود و فرزندان‌شان آشنا شوند.

این کارشناس آموزشی ادامه می‌دهد: هرچند در حال حاضر با گسترش ارتباطات و آموزش‌های فضای مجازی بسیاری از خانواده‌ها مدافع حقوق فرزندان خود هستند اما همچنان یکسری خانواده‌ها وجود دارند که آگاهی ندارند و برای آزار دادن کودک خود با مدرسه همدست می‌شوند.

https://qudsonline.ir/xbHZX

انجمن حمایت از حقوق کودکان

26 Oct, 08:48


🔻نیت‌ها چه می‌خواهند؟


آن‌ها هیچ کاری نمی کنند. جوانانی در گروه سنی ۱۵ تا ۲۴ که  که نه درس می‌خوانند نه تحصیل می‌کنند و نه درحال یادگیری حرفه‌ای هستند می‌دانید به این گروه چه می گویند؟
نیت (به انگلیسی: NEET)،
مخفف کلمه Not in Education, Employment, or Training است که به معنای شخصی است که «نه درس می‌خواند، نه شاغل است و نه مهارتی می‌آموزد». این طبقه‌بندی در اواخر دهه ۱۹۹۰ از انگلستان آغاز شد و کاربرد آن در درجات مختلف به سایر کشورها و مناطق از جمله ژاپن، کره‌جنوبی،  کانادا،چین، تایوان،
 و ایالات متحده گسترش یافته است. گروه NEET شامل افراد بیکار (افراد بدون شغل و متقاضی کار) و همچنین افراد خارج از نیروی کار (بدون شغل و متقاضی کار) است. برای توصیف افرادی که در این شرایط هستند معمولاً رده‌بندی سنی قائل می‌شوند تا از احتساب بازنشستگان در سن پیری جلوگیری شود. اما این مسئله برای ما اهمیت بیشتری دارد، چرا؟ چون در کشوری زندگی می کنیم که نرخ نیت‌ها خیلی بیشتر از کشورهای دیگر است.

نرخ NEET درحالی در کشورهای توسعه‌یافته حدود ۲ تا ۱۰ درصد و برای کشور ما از سال ۹۷ نزدیک به ۳۰ درصد (جمعیتی برابر ۳٫۱ میلیون نفر جوان ۱۵ تا ۲۴ ساله) بوده است. یعنی  ۳۰ درصد از جوانان ۱۵ تا ۲۴ساله مشغول هیچ فعالیتی، هیچ مهارت‌آموزی و هیچ شغلی نیستند، علاوه‌بر این از طریق نرخ سر باری و نرخ وابستگی می‌تواند فشار سنگینی را بر خانوارها تحمیل کرده، زمینه بزهکاری و آسیب‌های اجتماعی را نیز فراهم سازد، در مرتبه بعدی در سطح ملی نیز می‌تواند به‌عنوان یک تهدید امنیتی محسوب شود.

بخشی از این افزایش نرخ نیت‌ها، بی‌انگیزگی و نا امیدی است کسانی که فکر می کنند اگر کاری هم کنند اهمیتی نخواهد داشت و آینده‌ای خوبی در انتظار آنها نیست. براساس گزارش سازمان بین المللی کار، بیش از یک پنجم افراد بین ۱۵ تا ۲۴ سال نیت هستند.  وقتی با برخی از این افراد مصاحبه شد گفتند که تلاش هایی برای پیدا کردن کار داشته‌اند اما در محیط کار، انسانی با آنها برخورد نشده است یا موانع  بهداشتی و روانی  باعث شده است آنها از کار کردن بازبمانند.  بالاترین نرخ نیت‌ها در کشور آفریقای جنوبی است و کمترین در هلند است. اما کشور ایران هم  جز بالاترین نرخ نیت هاست.

یکی از عواملی که بر نرخ NEET در برخی کشورها تأثیر می گذارد، جنسیت است.  به عنوان مثال، بر اساس گزارش سازمان بین المللی کار، افغانستان در سال ۲۰۲۱ نرخ NEET جوانان ۶۵ درصد برای زنان داشت، در حالی که این میزان برای مردان تنها ۱۹.۵ درصد بود.  این شکاف جنسیتی حتی قبل از اینکه طالبان کنترل کشور را در سال ۲۰۲۱ دوباره به دست گرفتند و شروع به محدود کردن توانایی زنان برای کار کردند وجود داشت.  سازمان بین‌المللی کار می‌گوید این شکاف اغلب به زنانی نسبت داده می‌شود که به‌طور نامتناسبی کار خانگی بدون دستمزد، مانند مراقبت از کودکان و آشپزی انجام می‌دهند.  

در کشور ایران، نرخ نیت در بین زنان  بیشتر مردان است.
در سال ۱۴۰۰ تعداد زنان در گروه سنی ۱۵ تا ۲۴ سال به ۵ میلیون و ۹۰ هزار نفر رسیده که یک میلیون و ۹۸۵ هزار نفر از آن جزء جمعیت NEET‌ها هستند.

نکته‌ی مهم آمار بازماندگان از تحصیل در ایران  هم می تواند بر نرخ نیت ها تاثیر بگذارد؟ فرشاد ابراهیم‌پور، عضو کمیسیون آموزش مجلس درباره آمار پنهان کودکان بازمانده از تحصیل به دیده‌بان ایران گفت: «امسال حدود ۲ میلیون دانش‌آموز ثبت‌نام نشده‌اند.» ممکن است تعدادی از این بازماندگان از تحصیل وارد بازار کار بشوند اما آنها مهارت و دانش کافی برای کار کردن هم ندارند و در محیط کار به خاطر ناآگاهی و عدم مهارت لازم مورد آسیب قرار خواهندگرفت. اما تعدادی از این ها ممکن است بر جمعیت نیت کشور اضافه کنند. بخشی از ماجرا این است که در سیسم آموزش و پروش و مدرسه ها بچه ها حرفه ای را نمی آموزند که بتواند برای شان در ایجاد اشتغال کمک کننده باشد.

به هر حال  در حالیکه در فضای بین‌الملل ما دچار تنش های زیادی هستیم از مقولات داخلی و مشکلات داخلی غافل شده ایم. در حالیکه سیاست کشور روی افزایش جمعیت تاکید دارد روی نوزادانی که قرار است در آینده به جمعیت اضافه شوند، کاش به فکر جمعیت جوانی باشیم که هم اکنون زندگی عاری از انگیزه را طی می‌کنند. میلی به هیچ کار و تلاشی و تغییری ندارند. باید روانشناسان اجتماعی، آموزش و پروش و سازمان‌های مرتبط راه کارهایی برای این گروه نیت بیاندیشند.
فریبا خانی؛ نویسنده و روزنامه‌نگار:
 @dastanenadastan

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

26 Oct, 07:12


🔻گامی رو به جلو برای تصویب سند ملی اوتیسم

به گزارش ایرنا، آمارها نشان می‌دهد از هر ۱۵۰ تولد در ایران یک کودک گرفتار اوتیسم است و سند ملی اوتیسم می‌تواند در شناسایی و تشخیص زودهنگام اوتیسم، حمایت از خانواده ها، دسترسی به خدمات درمانی، آگاهی سازی عمومی، پژوهش و سیاست گذاری موثر باشد.

اوتیسم یا درخودماندگی یک اختلال عصبی رشدی با شاخص های نقص در ارتباط اجتماعی، رفتارهای کلیشه‌ای، مشکلات درک شناختی و خزانه رفتاری، حرکتی و کلامی محدود است.

این اختلال به عنوان شایع‌ترین اختلال رشدی و پرهزینه باعث می‌شود که مغز فرد مبتلا نتواند در زمینه رفتارهای اجتماعی و مهارت های ارتباطی به‌ درستی عمل کند و مزاحم او برای یادگیری چگونگی ارتباط و تعامل با دیگران به ‌طور اجتماعی می شود.

افراد دارای اختلال اوتیسم و خانواده های آنها دچار مشکلات متعدد از مشکلات اقتصادی تا درمانی و حمایتی هستند. حال با دیدار محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور با اعضای انجمن اوتیسم این امید می‌رود که سند ملی اوتیسم، گام بلندی به سوی تصویب بردارد.

مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران درباره این امیدواری و دیدار به خبرنگار ایرنا گفت: دکتر عارف در دیدار با نمایندگان این انجمن، قول تدوین و تصویب سند ملی اوتیسم ظرف دو ماه آینده را دادند و بر تکمیل برنامه اقدام مشترک تدوین شده طی یک سال گذشته و همچنین بر همکاری وزارتخانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رفاه ، کار و امور اجتماعی و دیگر نهادهای مرتبط تاکید کرد.

سعیده صالح غفاری با بیان اینکه سند ملی اوتیسم در دولت سیزدهم نیمه نهایی شده بود، درباره اهمیت این سند افزود: نظر به چند وجهی بودن رسیدگی به نیازهای طیف اختلال اوتیسم از منظر درمانی، توانبخشی، آموزشی و برای بزرگسالان ، نگهداری، حرفه آموزی، مهارت آموزی و برای خانواده ها ، حفظ جایگاه شأن خانواده با رویکرد حفظ سلامت جسم و روان و پیشگیری از آسیب های تحمیلی داشتن فرزند اوتیسم در خانواده از ابتدای سال ۱۳۹۵، کارگروه ویژه ای در وزارت بهداشت برای تدوین سند ملی اوتیسم با تاکید بر هم افزایی ۲۳ سازمان برای نقش پذیری رسیدگی به نیازهای کودکان ، بزرگسالان ، خانواده ها و درمانگران ایجاد شد.

مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران گفت: با ابلاغ این سند لزوم پیگیری سازمان های مردم نهاد برای اجرایی شدن مفاد سند در تمام سازمان ها و در سطح حاکمیت بیش از گذشته مورد توجه قرار می گیرد.
https://www.irna.ir/xjRTCz

انجمن حمایت از حقوق کودکان

24 Oct, 17:08


تحقیق سازمان نجات کودکان:

دخترانی که هرگز کودکی نکردند
| زینب کیا‌منفرد |

🔺جوامع گذشته دختران را زنده‌به‌گور و قربانی می‌کردند، حق تحصیل آنها را مایه فساد و حق انتخابشان را عامل انحراف جامعه می‌دانستند. قرن‌ها و سال‌ها طی شد و انسان‌های بسیاری تلاش کردند تا امروز حقوق برابر برای دختران، از جهان آرمانی و رؤیایی در ذهن به جهان واقعیت بپیوندد.

🔺اما آنچه آمارها و سیاستگذاری دولت‌ها نشان می‌دهد این است که هنوز در موفقیت برای تحقق این امر، تردید وجود دارد. برداشته شدن محدودیت سن بارداری و افزایش آمار کودک‌همسری در ایران، ممنوعیت تحصیل دختران در افغانستان و وقایعی از این دست، همه نشان از این دارد که تلاش‌های گذشته کافی نبوده و بیش‌ازپیش برای تحقق برابری حقوق انسانی، نیاز به مراقبه و تغییروجود دارد.

گزارش کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.ir/payam/117843

#حقوق_کودکان #کودکان #پیام_ما
@payamema

انجمن حمایت از حقوق کودکان

23 Oct, 11:32


🎙فایل صوتی وبینار
«نقش طبیعت در رشد کودک»
به مناسبت هفته‌ی ملی کودک

سخنرانان:
مژگان احمدیه؛ فعال حوزه‌ی کودک و طبیعت
منصوره یزدانی؛ روانشناس، شاعر و نویسنده
و دبیر وبینار: هایده ناصحی‌نژاد؛ روانشناس کودک و نوجوان

📌۲۱ مهر ۱۴۰۳
📌واحد صدای یارای انجمن حمایت از حقوق کودکان
📌حجم فایل: ۱۲۸ مگابایت
#فایل_صوتی
@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

23 Oct, 07:08


انجمن حمایت از حقوق کودکان برگزار می‌کند:

دوره‌ی آموزشی علمی-عملی رهیاب

مدرس: دکتر علیرضا مولا
دانشیار رشته‌ی مددکاری اجتماعی از دانشگاه کارلستاد سوئد

درباره‌ی کارگاه:
روش رهیاب (فکر) یک روش سیستمی اندیشیدن است که در آن دانش و کنش، خودشناسی و دگرخواهی، خرد و احساس، رشد کردن و مفید بودن، منافع خود و منافع دیگران، رهنمود گرفتن و مستقل اندیشیدن، گره گشایی و آرزو، مهر و دانش آموزش داده می‌شود.

شروع از ۹ آبان ماه ۱۴۰۳
چهارشنبه‌ها ساعت ۲۰
۱۲ جلسه‌ی ۹۰ دقیقه‌ای

🌐کارگاه آنلاین است و در بستر اسکای روم برگزار می‌شود.
🔻 برای کسب اطلاعات بیشتر لطفاً به شناسه‌ی کارگاه در تلگرام @s_sw_e پیام دهید.

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

23 Oct, 06:07


🔺میزگرد حقوقی درباره عوامل بی‌نتیجه‌ماندن پرونده‌های آزار جنسی و تجاوز به کودکان

تنهایی کودکان قربانی جنسی در  سیستم قضایی


🔹پرونده‌های آزار جنسی و تجاوز به کودکان در کشور، معمولا با مجازات مکفی برای آزارگر همراه نیست. علاوه بر موانع بسیار برای اثبات جرم، مجازات کافی برای آزارگر در نظر گرفته نمی‌شود. بنابراین با وجود روند سخت اثبات تجاوز، متجاوز یا با مجازات 99 ضربه شلاق محاکمه می‌شود یا حتی بدون هیچ مجازاتی آزاد می‌شود و کودکان دیگر را قربانی می‌کند.  این موضوع‌میزگرد شرق با  پرتو برهانپور، رضا شفاخواه، مهدیه فراهانی و رضا مشتاقی است.

https://youtu.be/MUw3GQEBHsc?si=LQeBVEhzUfOd6v5c

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

22 Oct, 17:50


کارگاه داستان‌خوانی
برای نوجوانان ۱۴ سال به بالا

با آذین محمدزاده
پنج‌شنبه ۳ آبان ۱۴۰۳
از ساعت ۱۶ تا ۱۷:۳۰


غزلی از حافظ

این‌بار از حافظ حرف می‌زنیم، درباره‌ی این محبوب مأنوس در خانه‌های ما.
به این امید که در این فرصت کم، کمی با او آشنا شویم، کمی از او بخوانیم، (و ترسمان از خواندن شعر کلاسیک کمی بریزد) و سرآخر جادوی خوشایندش بسیار گرفتارمان کند.



توضیح کلی درباره کارگاه داستان‌خوانی:

در این کارگاه‌ها تلاش می‌کنیم فرصتی را برای نوجوانان فراهم کنیم که در مدرسه، با وجود کتاب‌های درسی بی‌محتوا و کلاس‌های ادبیاتی که به بیراهه رفته‌اند، کمتر در اختیار دارند:

«فرصت خواندن متن ارزشمندی که به شعور و احساس مخاطب احترام می‌گذارد، تمرین گفت‌وگوی جمعی و تلاش برای دریافتن درونمایه‌ی اثری که در ابتدا دشوار و دیرفهم به نظر می‌رسد، و رسیدن به نگاهی عمیق و انتقادی به ادبیات؛ چیزی که در نهایت لذت خواندن متن می‌نامیمش.»

داستان کوتاه، شعر، جستار... هربار به فراخور زمان و زمانه، متنی انتخاب می‌کنیم که در یک جلسه‌ی کارگاه بشود درباره‌اش گفت‌وگو کرد.

آشنایی بیشتر با شیوه کار آذین محمدزاده

پنج‌شنبه ۳ آبان ۱۴۰۳
از ساعت ۱۶ تا ۱۷:۳۰
مکان برگزاری: تهران، خیابان ١۶ آذر (ضلع غربی دانشگاه تهران)، خیابان ادوارد براون، پلاک ٧، کتابفروشی دماوند

هزینه‌ شرکت در جلسه ۱۰۰ هزار تومن است، اما می‌توانید با هزینه‌ کمتر یا رایگان هم در آن شرکت کنید. به علت محدودیت فضا، برای شرکت در کارگاه حتما باید ثبت‌نام کرده باشید.

برای ثبت‌نام به @bahmanbooks پیغام بدهید.

انجمن حمایت از حقوق کودکان

22 Oct, 09:52


🔻گزارشی از ادامه مشکلات فرزندان مادر ایرانی و پدر خارجی که بی‏‌هویت مانده‌‏اند

توقف غیرقانونی تابعیت مادرانه

اولین‌بار در سال ۸۵ موضوع «اعطای تابعیت» به این فرزندان از طریق مادر مطرح شد و در سال ۹۱ هم این طرح به‌دلیل اینکه اعطای تابعیت به فرزندان موضوع این قانون، مستلزم افزایش‌ هزینه‌های عمومی است، از سوی شورای نگهبان رد شد؛ درنهایت اما ماده واحده‌ای در مجلس و به پیشنهاد دولت نهم تحت عنوان «تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی» به تصویب رسید و در سال ۹۸، در مجلس تصویب و به تایید شورای نگهبان رسید، البته به این شرط که علاوه بر وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه هم به نهادهای استعلام‌کننده برای ارائه شناسنامه اضافه شود.

این قانون درنهایت در ۱۵ مهرماه سال ۹۸ توسط مجلس ابلاغ و متن آن در اردیبهشت‌ماه ۹۹ نهایی شد. در ۲۴ بهمن‌ماه سال ۹۸، درحالی‌که بیش از سه‌ماه از ابلاغ این قانون گذشته بود، طیبه سیاوشی به‌عنوان یکی از نمایندگان پیگیر تصویب این قانون، از اینکه هیچ قدمی برای اجرا کردن این قانون برداشته نشده، انتقاد کرد. او که نایب‌رئیس فراکسیون زنان مجلس بود، در نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهور وقت، خواستار صدور دستور تسریع در اجرای قانون اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی شد.

او با استناد به ماده ۲ قانون مدنی، اجرای قانون را لازم‌الاجرا دانست و تاکید کرد که اقدامات اجرایی آن از سوی مراجع ذی‌صلاح انجام نشده است. سیاوشی همان زمان درباره دلایل اجرایی نشدن این قانون گفته بود که وزارت کشور، وزارت امور خارجه، وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه دستگاه‌هایی‌اند که این لایحه به آنها ابلاغ شده است، متولی اجرای این لایحه نیز سازمان ثبت احوال کشور است که ذیل وزارت کشور باید طی این چندماه اولین قدم‌ها را برای اعطای شناسنامه به این افراد برمی‌داشت، با این حال تاکنون حتی یک شناسنامه ذیل این لایحه صادر نشده است. او در جای دیگری اجرا نشدن این قانون را تبعیض جنسیتی قلمداد کرد؛ زمانی‌که گفت: «گرفتن تابعیت از پدر و نگرفتن آن از سوی مادر مبنای فقهی ندارد.»

نکته اما اینجا بود که مجلس در مصوبه پیشین خود تنها وزارت اطلاعات را مسئول صدور گواهی امنیتی دانسته بود، اما بنا بر اصلاحیه‌ای که بعداً به آن اضافه شد، سازمان اطلاعات سپاه هم به متن مصوبه پیشین اضافه شد. بر این اساس وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه موظف شدند برای مادران ایرانی خواهان تابعیت برای فرزندان زیر ۱۸ سال‌ خودشان، گواهی امنیتی صادر کنند و اگر سن فرزند مادر ایرانی و پدر خارجی متقاضی تابعیت بالای ۱۸ سال باشد، وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه باید برای خود متقاضی تابعیت هم گواهی نداشتن مشکل امنیتی صادر کنند.

در اصلاحیه این قانون همچنین اضافه شد: درصورتی‌که وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران تشخیص دهند که پدرغیرایرانی مشکل امنیتی ندارد، نیروی انتظامی باید برای پدر هم پروانه اقامت صادر کند. در سال ۹۹ یک‌سال پس از تصویب این قانون، اعلام شد که از بین ۸۶ هزار کودک، تنها برای ۵۷۰ نفرشان شناسنامه صادر شده، درحالی‌که به استناد صحبت‌های طیبه سیاوشی، آیین‌نامه به‌طور صریح به نهادهای امنیتی، حداکثر سه‌ماه زمان بررسی داده بود.

ادامه‌ی گزارش را در هم‌میهن بخوانید:
https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-23721

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

21 Oct, 15:25


🔺بهزیستی کرج: در پی فوت یک معلول در یکی از مراکز نگهداری، مدیر و یک بهیار بازداشت شدند

🔹در پی فوت یک معلول در یکی از مراکز نگهداری در کرج، بهزیستی البرز اعلام کرد که مدیر این مرکز به همراه بهیار بازداشت شده‌اند.

🔹شامگاه ۲۸ مهرماه در یکی از مراکز خصوصی نگهداری از معلولان ذهنی ماهدشت کرج، یکی از معلولان جان خود را از دست داده است.

در همین خصوص اداره کل بهزیستی استان البرز روز دوشنبه ۳۰ مهرماه اعلام کرد:

🔹در پی اطلاع از بروز حادثه فوت یک فرد معلول در مرکز غیردولتی  نگهداری معلولان ذهنی(پ . ا) در شهرستان کرج، به فوریت با هماهنگی مقام محترم قضایی موضوع  مورد بررسی قرار گرفت و با حکم دادستانی این مرکز تعطیل و نسبت به جابجایی و انتقال ۲۷ نفر از افراد مقیم در مرکز به سایر مراکز نگهداری معلولین اقدام شد.

🔹شایان ذکر است خاطیان احتمالی از جمله بهیار و مدیر مرکز بازداشت و علت حادثه توسط عوامل انتظامی و قضایی در دست بررسی است و نتایج حاصله متعاقباً اعلام می‌شود.
#ایسنا

@sharghdaily
sharghdaily.com

انجمن حمایت از حقوق کودکان

20 Oct, 16:02


اقدام خلاقانه خانم معلم هرمزگانی

🔹تصویری از اقدام خلاقانه یک خانم معلم هرمزگانی مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفته است. خانم طیبه گورانی، معلم کلاس اول در هرمزگان روز جهانی کودک پارچه‌ای به بچه‌ها می‌دهد تا روی آن نقاشی بکشند، بعد با آن پارچه لباسی می‌دوزد و می‌پوشد و به مدرسه می‌آید؛ می‌گویند جیغ و شادی بچه‌ها تا هفت کوچه آن طرف تر رفته است.
#پیام_ما

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

20 Oct, 12:04


🔻تعطیلی مراکز خدمات‌دهنده به معلولان در استان تهران مشکوک است/ رئیس جدید سازمان رسیدگی کند

رویا بابائی: ده‌ها اتفاق، که تعطیلی بدون توجیه‌ مراکز حوزه معلولان‌ در صدر آنهاست، نشان می‌دهد وضعیت بهزیستی استان تهران نگران‌کننده و حاد است و ضرورت دارد رئیس جدید سازمان بهزیستی کشور ‌در ادامه بهبودبخشی به وضعیت بهزیستی، ابتدا بهزیستی استان تهران را در اولویت قرار دهد.

تعطیلی مرکز جامع وحدت یکی از مهم‌ترین خسارت‌هایی است که مدیریت بهزیستی استان تهران‌ به بهزیستی‌ و جامعه‌ هدف آن وارد کرده است.

این مرکز با داشتن فضای فیزیکی گسترده‌ اخیراً به لطف مدیریت غیرتخصصی حاکم بر بهزیستی‌ استان تهران، از ریل فعالیت‌های آموزشی و حرفه‌آموزی خارج و اکنون کارگاه اشتغال معلولین و کلینیک‌های فعال مددکاری آن تعطیل شده، تجهیزات این مرکز در معرض سرقت‌های شبانه قرار گرفته و خود ساختمان به محل تجمع معتادین متجاهر تبدیل و در حال ویرانی است.

تعطیلی مرکز جامع توانبخشی مولوی واقع در منطقه محروم شوش، دومین‌ خسارت واردشده بر پیکر بهزیستی استان‌ تهران در سال‌های اخیر است.

مدیریت بهزیستی استان تهران که به‌طور قانونی‌ و اخلاقی، وظیفه توسعه خدمات‌ بهزیستی را بر عهده دارد به‌جای تلاش‌ در این زمینه، بستر تخریب این مرکز را فراهم کرد تا گستره‌ای از فعالیت‌های دولتی به بهانه غیراجرایی بودن برنامه‌ها از بین رفته و فضای آن برای درآمدزایی به پاساژ تبدیل شود.

بیشتر بخوانید:
https://www.khabaronline.ir/news/1972754/%D8%AA%D8%B9%D8%B7%DB%8C%D9%84%DB%8C-%D9%85%D8%B1%D8%A7%DA%A9%D8%B2-%D8%AE%D8%AF%D9%85%D8%A7%D8%AA-%D8%AF%D9%87%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D8%B9%D9%84%D9%88%D9%84%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%AA%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%B4%DA%A9%D9%88%DA%A9-%D8%A7%D8%B3%D8%AA

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

20 Oct, 11:05


🔻افشاگری یک نماینده مجلس درباره آمار بازماندگان از تحصیل:۲ میلیون دانش‌آموز ثبت‌‎نام نکرده‌اند
مدیر یک مدرسه: آمار پنهان ترک تحصیل کودکان سیستان و بلوچستان ۱۰ تا ۲۰ درصدِ دانش‌آموزان است.

دیده‌بان ایران- لیلا شوقی؛ ۳۱ شهریورماه درست زمانی که بسیاری از دانش‌آموزان، کیف مدرسه‌شان را آماده می‎‌‌کردند و نیم‌نگاهی هم به روپوش مدرسه‌شان داشتند، وزارت آموزش و پرورش آمار داد که هنوز ۷۹۰ هزار دانش‌آموز در سراسر کشور، در مدارس ثبت‌‎نام نکرده‌اند و از درس و مشق عقب افتاده‌اند. همان زمان آمار دیگری منتشر شد و محمد علوی‌تبار، معاون سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی، اعلام کرد که ۸۹۰ هزار دانش‌آموز هنوز کتاب‌های درسی خود را سفارش نداده‌اند؛ یعنی براساس این آمار، حدود ۱۰۰ هزار نفر با وجود ثبت‌نام در مدرسه‌ها، حداقل تا یک روز مانده به بازگشایی مدارس، هنوز کتاب درسی خود را سفارش نداده بوند. این در حالی است که امسال ۱۵۴ میلیون جلد کتاب درسی برای دانش‌آموزان چاپ شده است.

آن‌طور که وزارت آموزش و پرورش آمار داده است، امسال حدود ۱۶ میلیون دانش‌آموز باید به مدرسه می‌رفتند، اما اخیرا عبدالوحید فیاضی، عضو کمیسیون آموزش مجلس گفته است که در سال تحصیلی جدید، جمعیت دانش‌آموزان کلاس اولی نسبت به سال قبل حدود ۱۱۰ هزار نفر کمتر شده است. در این میان، به نظر می‌رسد که وضعیت ثبت‌‎نام نکردن دانش‌آموزان در استان تهران دست کمی از مناطق محروم کشور نداشته باشد، زیرا علیرضا بهرامی، مدیرکل آموزش و پرورش شهرستان‌های این استان، خبر داده است که فقط در محدوده تحت مدیریت او، حدود ۱۰ هزار دانش‌آموز ایرانی واجد شرایط ورود به کلاس اول ابتدایی، برای ثبت‌‎نام مراجعه نکرده‌اند. بهرامی البته در روزهای پایانی شهریورماه حدس زده بود که چون برخی والدین هنوز تکلیف محل سکونت‌شان مشخص نیست، فرزندان خود را در مدارس ثبت‎‌‌نام نکرده‌اند.

آمار رسمی بازماندگان از تحصیل صرفا در دوره ابتدایی در سال تحصیلی گذشته حدود ۱۶۴ هزار نفر بود و این در حالی است که آموزش و پرورش هنوز هیچ آمار جدیدی از تعداد این افراد در سال تحصیلی جدید نداده است، یعنی اعلام نکرده که از بین ۷۹۰ هزار نفری که تا پایان شهریور در مدارس ثبت‌نام نکرده بودند، تا امروز که تقریبا در پایان مهرماه هستیم، دقیقا چند دانش‌آموز بالاخره توانسته‌اند که به مدرسه‌ها راه پیدا کنند. در این میان، خبرنگار دیده‌بان ایران برای این که آمار دقیق امسال را از مسئولان آموزش و پرورش بگیرد، بارها با مسئولان این وزارتخانه تماس گرفت، اما جز سکوت پاسخ دیگری دریافت نکرد.

ادامه‌ی گزارش را در لینک زیر بخوانید:

https://www.didbaniran.ir/fa/tiny/news-203768

@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

20 Oct, 09:12


🔻«امتداد» از تشویق به کودک همسری و کودک مادری گزارش می‌دهد؛بار جوانی جمعیت بر دوش «دختر بچه‌ها»

فاطمه موسوی، جامعه‌شناس: سیاست‌گذاری‌ها در راستای بازتولید خانواده مردسالار و پدرسالار است

پریسا طاهرزاده، متخصص زنان: یکی از عوارض بارداری زیر ۲۰ سال، زایمان زودرس است

لیلا حیدری نسب، روانشناس: بارداری زودرس مادر جوان را در معرض مسائل عاطفی و روانشناختی متعددی قرار می‌دهد

✍🏻 امتداد-مرجان زهرانی: مساله رشد جمعیت، دغدغه فراگیر امروز کشورها است. مساله‌ای که اغلب کشورهای توسعه‌یافته تلاش دارند با مشوق‌های اقتصادی و حمایت‌های دولتی از زنان و خانواده‌ها آن را حل و تغییراتی در ساختمان جمعیت‌شان ایجاد کنند. ایران هم از این مساله مستثنی نیست.

🔹نرخ موالید سال ۱۴۰۱ معادل یک میلیون و ۷۵ هزار و ۲۳۱ مورد بوده که این رقم در سال ۱۴۰۲ به یک میلیون ۵۷ هزار و ۹۵۸ مورد رسیده که نشان دهنده کاهش ۱.۶ درصدی (۱۷ هزار نفری) بوده‌است. مرور این اعداد که رئیس موسسه تحقیقات جمعیتی کشور به «ایسنا» گفته نشان می‌دهد سیاست‌های جمعیتی در کشور موثر نبوده‌است. سیاست‌هایی که همواره بار آن بر دوش زنان است و جالب آنکه آمار و ارقام نشان می‌دهد با وجود همه تبلیغات اثر افزایشی نداشته‌است.

🔹اما مساله تنها به بی‌اثر بودن سیاست‌های افزایش جمعیت ختم نمی‌شود. برخی مشوق‌ها و سیاست‌گذاری‌ها اغلب در مسیری قرار دارد که با حقوق اولیه زنان در تضاد و سلامت روان و جسم آن‌ها را در معرض خطر قرار می‌دهد. در این میان تلاش برای طبیعی جلوه دادن کودک همسری و کودک مادری دختران نوجوان را در معرض آسیب‌های بیشتری قرار می‌دهد.

🔹بنا به روایت آمار در ۹ ماه سال ۱۴۰۱ ازدواج ۲۰ هزار دختر کمتر از ۱۵ سال ثبت شده‌است که نسبت به سال‌های گذشته رشد داشته‌است. در طول سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۷۰ هزار نوزاد از مادران گروه سنی ۱۰ تا ۱۹ سال متولد شده، همچنین در این سال هزار و ۴۷۴ نوزاد مادران ۱۰ تا ۱۴ ساله داشته‌اند.

🔹رشد کودک همسری و کودک مادری باعث نشده که از وزارت بهداشت تا معاونت زنان و هر نهاد مرتبط دیگری اقدامی انجام دهد بلکه محدودیت‌های آیین‌نامه‌ای برای بارداری نیز تغییر کرده تا بار جوانی جمعیت بر دوش دختربچه‌هایی باشد که نه خودشان از این حق چیزی می‌دانند و نه کسی در نهادهای مجری و سیاست‌گذار نگران تضییع حق آنها است.

🔹اخیرا علیرضا رئیسی، معاون وزیر بهداشت اعلام کرده محدودیت سنی در برنامه‌های حوزه بهداشت برداشته و سنین ۱۵ تا ۴۹ سال برای بارداری مناسب اعلام شده است. در واقع وزارت بهداشت با تغییر اصطلاح «مادران با بارداری پرخطر» به «مادران نیازمند مراقبت‌های ویژه»، صورت «مساله» را پاک کرده و جسم و روان دختران نوجوان اسبابِ بازی با کلمات قرار داده است. این موضوع در کنار محدودیت‌های غربالگری و سقط جنین، زنان را در موقعیت دشواری قرار می‌دهد.

🔸متن کامل

#امتداد
@irsprcorg

انجمن حمایت از حقوق کودکان

20 Oct, 05:51


🔻گزارش «شرق» از واکاوی حقوقی و اجتماعی 2 زن‌کشی اخیر که با اعلام علت آشپزی زنان منتشر شد
قتل‌هایی زیر سقف خانه

نسترن فرخه
اخبار زن‌کشی که هر از گاهی تیتر رسانه‌ها می‌شود، یک چیز را به خوبی به جامعه یادآوری می‌کند و آن‌هم خلأ قوانین حمایتی برای زنان است. حالا شاهد دو زن‌کشی در چند هفته گذشته هستیم که علت هر دو را دستپخت زنان خانه اعلام کردند. روایت اول طبق گفته‌های چند روز قبل مجتبی جمالی، بازپرس جنایی تبریز، این‌گونه است که مرد خانه همسرش را به دلیل مصرف زیاد رب، با اسلحه به قتل رسانده و دو هفته قبل از آن‌ هم بازپرس ویژه قتل عمد دادسرای عمومی و انقلاب مشهد روایت قتل زنی به دست همسرش را اعلام کرد که مرد، به دلیل نارضایتی از دستپخت زن او را جلوی چشم فرزندانش با ضربات چاقو به قتل رسانده است. این شکل قتل‌ها که خشونت‌های خانگی را به رخ می‌کشد، به باور بسیاری از فعالان حقوقی و اجتماعی این حوزه نشان‌دهنده نبود قوانین حمایتی است که شرایط را برای این زنان در معرض خشونت هر روز سخت‌تر می‌کند.

گزارش نسترن فرخه را اینجا بخوانید:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-946102

2,069

subscribers

1,528

photos

90

videos