جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان @jamiatdefaa Channel on Telegram

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

@jamiatdefaa


جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان
ارتباط با ما: @jamiat_defaa
سایت های ما:
http://www.jamiatdefaa.org
http://radio.jamiatdefaa.org
http://mag.jamiatdefaa.org
آدرس ایمیل:
[email protected]

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان (Persian)

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان یک کانال تلگرامی است که به مبارزه و حمایت از کودکان کار و کودکان خیابانی می‌پردازد. این جمعیت با هدف ارتقای وضعیت این گروه زندگی کنندگان مهم و تحت حمایت کمک های لازم را ارائه می دهد. اگر شما هم از این کودکان مهم برای جامعه ما می‌نگریشید و می‌خواهید به آنها کمک کنید، این کانال برای شماست.
این جمعیت فعالیت های مختلفی برای کمک به کودکان کار و خیابانی انجام می دهد، از جمله برگزاری برنامه ها و حمایت های مالی. اگر شما هم می‌خواهید به این کانال متصل شوید و در این مبارزه با ما همراه باشید، به آدرس @jamiat_defaa در تلگرام ما ملحق شوید. همچنین می‌توانید به سایت های آنها نیز مراجعه کنید: http://www.jamiatdefaa.org، http://radio.jamiatdefaa.org و http://mag.jamiatdefaa.org. برای ارتباط با این جمعیت می توانید از ایمیل آنها نیز استفاده کنید: [email protected].

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

06 Jan, 10:59


تیتر یک امروز انصاف‌نیوز، «قصه و غصه ثریا: از هرات تا تهران» را در سایت ما بخوانید.

بخشی از متن:

زنی است «ثریا» نام از اهالی هرات که همان اول گفتگو‌یش با انصاف نیوز‌ را با این جمله آغاز می‌کند: «ما مرگ را به چشم خُو دیدُم تا بیایُم ایران… کاش می‌مردم…»

کارگردان: مصطفی اسلامی‌فر
https://ensafnews.com/567660/
@ensafnews

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

05 Jan, 13:06


جرمی ریفکین:
در علوم شناختی و زیست‌شناختی دیدگاه کاملاً جدیدی درباره‌ی طبیعتِ انسان پدید آمده که به جر و بحث در محافل روشنفکری، جامعه‌ی تجّار و دولت انجامیده است. اکتشافاتِ اخیر در عصب‌پژوهی و رشد کودک، ما را به تجدیدنظر در این عقیده‌ی قدیمی واداشته است که بنا به آن انسان‌ها ذاتاً پرخاشگر، مال‌‌پرست، فایده‌باور و خودخواه‌اند. پی بردن به این واقعیت که همدلی یکی از قابلیت‌های بنیادینِ ما انسان‌ها است پیامدهای مهم و گسترده‌ای برای جامعه دارد

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

01 Jan, 13:11


سال نو میلادی مبارک

با آرزوی پایان تمام جنگها
حتی اگر آرزویی بعید باشد

@jamiatdefaa

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

31 Dec, 11:27


۲۰۲۴، پرجنگ‌ترین سال پس از جنگ جهانی دوم!

🔹گزارش سال ۲۰۲۴ یک گروه بین‌المللی فعال در مطالعات جنگ و صلح (ACLED)، نشان می‌دهد که بیش از ۹۲ کشور جهان، درگیری فرامرزی داشته‌اند، رقمی بی‌سابقه پس از عبور ۸۰ سال از جنگ جهانی دوم. واقعیت تلخ و مهمی که کارشناسان تنها چاره آن را حل و فصل بحران‌ها قبل از شدت یافتن‌ها ‌آن‌ها می‌دانند.

طبق گزارش‌ گروه بین‌المللی غیردولتی مکان و رویداد درگیری‌های مسلحانه (ACLED) non-profit group Armed Conflict Location and Event Data ، سال جاری میلادی شاهد تشدید درگیری‌ها در اقصی نقاط مختلف جهان، در کنار تداوم جنگ میان روسیه و اوکراین و عملیات نظامی اسرائیل در غزه بود. نتایج این گزارش نشان‌ می‌دهد در سال جاری میلادی، ۵۶ درگیری فعال در سراسر جهان وجود داشته است؛ رقمی بی‌سابقه از زمان جنگ جهانی دوم. علاوه بر این درگیری‌ها یا منازعات در ۵ سال گذشته دو برابر شده و از هر ۸ نفر، یک نفر در معرض درگیری بوده است. در میان کشورها، فلسطین، میانمار، سوریه و مکزیک نیز در صدر فهرست منازعات در سال جاری میلادی قرار گرفتند.
داده‌های گروه بین‌المللی غیردولتی مکان و رویداد درگیری‌های مسلحانه (ACLED) نشان می‌دهد که مرگ و میر ناشی از درگیری از حدود۱۸۰ هزار نفر در سال ۲۰۲۳، به رقم ۲۳۴ هزار نفر در سال ۲۰۲۴ افزایش یافته است که نشان دهنده افزایش ۳۰ درصدی است.
طبق تازه‌ترین گزارش The Global Peace Index ۲۰۲۴، نیز شرایط جهان از نظر شاخص صلح مساعد نیست و به دلایل ذیل نیاز به اقدامات اورژانسی و همدلی بین‌المللی برای بهبود آن دارد.
۱- اکنون ۹۷ کشور در جهان وجود دارند که شاخص صلح در آن‌ها از سال ۲۰۰۸ (زمان برقراری این شاخص) تاکنون در وضعیت نامساعدتری قرار گرفته است.
۲- درگیری‌ها در غزه و اوکراین محرک اصلی سقوط صلح جهانی بودند.
۳-در حال حاضر ۹۲ کشور درگیر منازعات فرامرزی خود هستند.
۴-تأثیر اقتصادی خشونت در جهان به ۱۹.۱ تریلیون دلار یا ۲۳۸۰ دلار برای هر نفر در پایان سال ۲۰۲۳ افزایش یافت که برابر با ۱۳.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی است.
۵- روند نظامی سازی در جهان با افزایش تسلیحات ۱۰۸ کشور تشدید یافته است.
۶- به دلیل درگیری های خشونت آمیز، ۱۱۰ میلیون نفر در جهان، پناهنده یا آواره شده‌اند و اکنون ۱۶ کشور هر یک دست‌کم میزبان بیش از نیم میلیون پناهنده هستند.

۷- قریب به ۵۶ کشور درگیری فعال دارند.
۸- مخارج حفظ صلح بالغ بر ۴۹.۶ میلیارد دلار بوده که برابر با رقمی کمتر از ۰.۶ درصد از کل هزینه‌های نظامی است.
۹- ایسلند همچنان صلح‌آمیزترین کشور جهان است، موقعیتی که از سال ۲۰۰۸ به خود اختصاص داده و پس از آن ایرلند، اتریش، نیوزلند و سنگاپور در فهرست پنج کشور برتر قرار دارند. یمن جایگزین افغانستان به عنوان ناآرامترین کشور جهان شده است. پس از آن سودان، سودان جنوبی، افغانستان و اوکراین قرار دارند.
۱۰- خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA) کم‌آرام‌ترین منطقه در جهان باقی مانده است. این منظقه محل چهار کشور از ۱۰ کشور کم صلح‌آمیز جهان و دو کشور با پایین ترین درجه صلح، سودان و یمن است.
۱۱- آمریکای شمالی شاهد افزایش گسترده جنایات خشونت آمیز و ترس ناشی از خشونت بوده است.
۱۲- فلسطین خطرناک‌ترین و خشن‌ترین مکان جهان در سال ۲۰۲۴ بوده است. ۸۱ درصد از جمعیت فلسطین در معرض درگیری قرار دارند، ۳۵ هزار تلفات در ۱۲ ماه گذشته ثبت شده است. غیرنظامیان همچنان زیر حملات روزانه بمباران ها و تهاجمات قرار دارند. به طور متوسط روزانه ۵۲ درگیری در سرزمین‌های فلسطینی رخ می‌دهد. به دلیل سطح خشونت بالا در فلسطین به ویژه غزه، در مقایسه با سایر درگیری‌ها و فقدان آتش‌بس میان طرفین، به احتمال زیاد این درگیری تا سال ۲۰۲۵ نیز ادامه خواهد داشت.
@jamiatdefaa

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

31 Dec, 08:56


نکات مهم در طرح تمدید کارت آمایش(آمایش18)

براساس اطلاعیه مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور ایران طرح #آمایش۱۸ از ۱۲ آذر ماه به مدت دو ماه جهت تمدید کارت اقامت افراد دارای کارت آمایش در دفاتر کفالت استانها شروع شده است.

مشمولین طرح:

1- افراد دارای کارت #آمایش۱۷ (اعم از آنکه کارت هوشمند دریافت نموده اند و یا دارای کارت آمایش۱۷ هستند)
2- افراد دارای #برگ _تردد بدل از کارت مشروط به صدور برگه در سال ۱۴۰۳
تبصره: افراد دارای کارت #آمایش۱۵ و #آمایش۱۶ که در سال های قبل از اجرای طرح جا مانده اند نیز می تواند در طرح آمایش۱۸ شرکت نمایند.
تذکر:
- افراد دارای برگه سرشماری و یا گذرنامه خانواری مشمول طرح آمایش۱۸ نمی باشند.
- افراد دارای برگه سرشماری و یا گذرنامه خانواری که کارت هوشمند دریافت نموده اند نیز مشمول طرح آمایش۱۸ نمی باشند.

زمان طرح:

از تاریخ ۱۴۰۳/۰۹/۱۲ تا ۱۴۰۳/۱۱/۱۱ به مدت 2 ماه
با توجه به اینکه مهلت این طرح دو ماه تعیین شده است و اعلام نموده اند که قابل تمدید نمی باشد پس مشمولین سعی کنند در این بازه زمانی حتما کارت آمایش شان را تمدید نمایند تا دچار مشکل نشوند.

هزینه های طرح:

1- هزینه اخذ نوبت برای هر خانواده 50 هزار تومان
2- هزینه چاپ کارت 130 هزار تومان
3- هزینه پشتیبانی و فنی 40 هزار تومان
4- هزینه راستی آزمایی 20 هزار تومان
5- هزینه خزانه و استانداری 220 هزار تومان
6- هزینه عوارض شهرداری براساس تعداد هر خانواده:
- خانواده 1 نفره 500 هزار تومان
- خانواده 2 نفره ۶۰۰ هزار تومان
- خانواده 3 نفره 700 هزار تومان
- خانواده 4 نفره 800 هزار تومان
- خانواده 5 نفره 900 هزار تومان
- خانواده 6 نفره و بالای 6 نفر 1 میلیون تومان
7- هزینه تمدید و یا صدور کارت کار برای افراد ذکور بالای 18 تا 65 سال:
- تمدید کارت کار:
هزینه تمدید 700 هزار تومان
هزینه چاپ کارت 130 هزار تومان
- صدور کارت کار:
هزینه صدور 800 هزار تومان
هزینه چاپ کارت 130 هزار تومان

نکات مهم:

1- جهت اخذ نوبت؛ از هر خانوار یک نفر می تواند به دفتر کفالتی که در آنجا پرونده دارند، مراجعه نماید.
2- خانواده هایی که یکی از اعضای خانواده انها دارای بیماری صعب العلاج، بیماری خاص، معلولیت و ... می باشد؛ حتما در زمان اخذ نوبت به دفتر کفالت اعلام نمایند.
3- افرادی که متقاضی کارت کار هستند و کارفرمای ثابت دارند، در زمان اخذ نوبت به دفتر کفالت اعلام نمایند.
4- برای هر خانواده در روز و ساعت مشخص نوبت صادر می شود لذا به منظور رعایت حقوق خودتان و دیگر هموطنان فقط در روز و سر ساعت تعیین شده در دفتر حضور یابید.
5- در روز نوبت، حضور کلیه اعضای خانوار در دفتر ضروری می باشد.
6- مدارک لازم در روز نوبت:
- اصل کارت آمایش و یا کارت هوشمند و یا برگ تردد بدل از کارت
- تاییدیه کد پستی محل سکونت
- کارت بانکی جهت پرداخت هزینه ها
- اصل کارت کارت(برای افراد دارای کارت کارت)



آدرس كانال:

@jamiatdefaa

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

30 Dec, 18:34


## کودکان بازمانده از تحصیل در جهان و ایران

کودکان بازمانده از تحصیل یکی از مشکلات جدی و گسترده‌ای است که در جوامع مختلف دنیا دیده می‌شود. بر اساس گزارش‌های یونسکو، در سال ۲۰۲۲ حدود ۲۶۳ میلیون کودک و نوجوان در سراسر جهان از تحصیل بازمانده‌اند. این مسئله نه تنها به توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها ضربه می‌زند، بلکه حق اساسی کودکان برای آموزش را نیز نقض می‌کند.

در ایران، بر اساس آمار منتشر شده توسط مرکز آمار ایران، حدود ۷۵۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل وجود دارد. عواملی همچون فقر، نبود امکانات آموزشی کافی، بی‌توجهی به مناطق روستایی و حاشیه‌نشین، و همچنین مشکلات فرهنگی و اجتماعی باعث می‌شود بسیاری از کودکان به ویژه دختران، نتوانند به تحصیل ادامه دهند.

تعریف جدید سواد که توسط یونسکو مطرح شده است، شامل توانایی‌های بیشتری نسبت به گذشته می‌شود. در این تعریف، سواد نه تنها به معنای توانایی خواندن و نوشتن است، بلکه شامل مهارت‌های دیجیتال، حل مسئله، و توانایی‌های ارتباطی نیز می‌باشد. این تعریف جامع‌تر نشان می‌دهد که آموزش باید به گونه‌ای طراحی شود که کودکان را برای زندگی در جامعه مدرن آماده کند.

بهبود وضعیت آموزش کودکان بازمانده از تحصیل نیازمند توجه جدی و برنامه‌ریزی‌های دقیق است. اقدامات بین‌المللی و ملی، افزایش بودجه‌های آموزشی، ایجاد زیرساخت‌های مناسب و همچنین آگاهی‌بخشی به خانواده‌ها از جمله راهکارهایی هستند که می‌توانند در این زمینه موثر باشند. همچنین، توجه به حقوق کودکان و ایجاد محیط‌های امن و حمایتی برای آنان از دیگر الزامات بهبود وضعیت آموزش است.

@jamiatdefaa

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

28 Dec, 20:13


زندگی ۴۷۳ میلیون کودک در مناطق جنگی

🔹 طبق برآورد یونیسف از هر ۶ کودک در جهان یک نفر در مناطقی زندگی می‌کنند که در آنجا درگیری وجود دارد.
🔹به گفته این نهاد وابسته به سازمان ملل، کودکان در جهان، بیش از هر زمان دیگری به دلیل درگیری به اجبار از خانه‌های خود آواره شده‌اند.
🔹 بیانیه یونیسف روز شنبه در حالی صادر شد که درگیری‌ها در سراسر جهان از جمله غزه، سودان و اوکراین و سایر نقاط ادامه دارد.
@jamiatdefaa

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

21 Dec, 18:27


🌿روز بین المللی همبستگی انسانی؛ فرصتی برای یادآوری آنکه با هم می توانیم آینده بهتر را رقم زنیم

🍃به گزارش امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، امروز بیستم دسامبر2024 / سی آذرماه 1403، در تقویم سازمان ملل «روز بین المللی همبستگی انسانی» است. سازمان ملل در توصیف این روز گفته است این روز، روزی برای گرامیداشت وحدت ما انسانها در عین تنوع و تکثر،  روزی برای یادآوری به دولت ها جهت احترام به تعهدات خود در قبال توافقات بین المللی ، روزی برای افزایش آگاهی عمومی در مورد اهمیت همبستگی بین همه انسانها، روزی برای تشویق گفتگو در مورد راه های تقویت همبستگی در راستای دستیابی به اهداف توسعه پایدار از جمله ریشه کنی فقر و روز اقدام برای تشویق ابتکارات جدید برای ریشه کنی فقر است.
https://shorter.me/ZY7qZ
🍃کارشناس مستقل شورای حقوق بشر سازمان ملل در موضوع همبستگی انسانی نیز با گرامیداشت این روز، بار دیگر توجهات را به «سند بازنگری شده حق به همبستگی بین المللی و پیشبرد حقوق بشر» مصوب 2023 شورای حقوق بشر سازمان ملل جلب و خواهان تلاش برای اجرای آن شده است.
https://shorter.me/5KQel
.

🍃 ابربحران های کنونی جامعه انسانی در ابعاد گوناگون اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، حقوقی، زیست محیطی مشهود است و در اثر این بحران های بزرگ چالشهای متنوعی مردم مناطق مختلف دنیا را فراگرفته است. بدون همبستگی همه ملتها نمی توان بر این بحران ها و مشکلات گوناگون پیش رو فائق آمد .

🍃بیائید هر یک از ما با هر ویژگی که داریم سهمی مثبت در تقویت همبستگی انسانی و دگر پذیری در راستای ارتقای رعایت حقوق انسانی و تقویت مسئولیت پذیری و تحقق زیست اخلاقی در سطح ملی و جهانی ایفا کنیم  وبا هم آینده بهتر را رقم زنیم.

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

17 Dec, 15:21


یلدا مجالی‌ست برای باهم‌بودن
در گذار از بلندای ظلمات
به جشن و شادمانی، کنار هم
در سفر به‌سوی بی‌کرانگی نور و زندگی
سفری که از پنجره‌ی خیال کودکان
زیبا و شورانگیزتر است
با کودکان‌مان
با فرزندان‌مان
مشعلِ بزمِ شادی و سرور را بر می‌افروزیم

کمیته روابط عمومی و هنر جمعیت دفاع
آهنگساز: رهام سبحانی
@jamiatdefaa

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

17 Dec, 10:58


🔻گزارش «شرق» از لایحه تشدید مجازات پدر در صورت قتل فرزند که پس از چند سال دوباره به مجلس ارسال شده است

مریم لطفی

سال 99 و دو ماه بعد از قتل رومینا اشرفی و چند قتل مشابه دیگر معاونت زنان ریاست‌جمهوریِ وقت، به فکر تدوین لایحه‌ای افتاد با عنوان «مجازات پدر در صورت قتل عمد فرزند».

لایحه تشدید مجازات پدر در صورت قتل فرزند، لایحه اصلاح ماده ۶۱۲ قانون مجازات اسلامی است. معاونت امور زنان در دولت دوازدهم پیشنهاد داده بود تا مجازات پدران معاف از مجازات قصاص به حبس درجه یک تعزیری؛ یعنی حداقل ۲۵ سال حبس با اعمال جرائم و برخی محرومیت‌های اجتماعی همراه باشد.


سارا باقری، وکیل:
اگر لایحه «مجازات پدر در صورت قتل عمد فرزند» جنبه‌های حمایتی و رویکرد عدالت ترمیمی در قالب زمینه‌سازی‌های مناسب اجتماعی بیشتری داشته باشد و بر آگاه‌سازی و فرهنگ‌سازی در میان خانواده و به‌ویژه پدران تأکید کند، بازخورد بهتری خواهد داشت. البته این موضوع، نیازمند همکاری و همچنین آموزش از سوی ارگان‌ها و فعالان مدنی است.

🔹گزارش کامل:
https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-953002


@jamiatdefaa

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

14 Dec, 12:35


«شرق» در میزگردی ابعاد مختلف طرح «تقویت نظام آموزش‌وپرورش» را بررسی کرد
طرحی برای پولی‌سازی آموزش

هدی هاشمی: چند وقتی است که طرحی به‌عنوان «تقویت نظام آموزش و پرورش ایران» از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس مطرح شده است؛ طرحی که می‌خواهد تغییراتی در سیستم آموزشی کشور ایجاد کند. در این طرح گفته شده برای اینکه کیفیت مدارس را افزایش دهیم، باید مدارس را رتبه‌بندی کنیم. همچنین به موضوع تغییر تقویم آموزشی، استانی‌کردن ساختار آموزشی، تشکیل معاونت اقتصادی در آموزش و پرورش اشاره شده است.  «شرق» با جمعی از کارشناسان تعلیم و تربیت درباره این طرح میزگردی تشکیل داده است. به گفته آنها این طرح به خصوصی‌سازی و پولی‌سازی آموزش کمک می‌کند و باعث افزایش نابرابری آموزش در مدارس می‌شود.


گزارش کامل را اینجا بخوانید:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-951895

@jamiatdefaa

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

10 Dec, 13:54


🌏 روز جهانی حقوق بشر

🔶 مجمع عمومی سازمان ملل در تاریخ ۱۰ دسامبر ۱۹۴۸ این روز را به نام روز جهانی حقوق بشر نامگذاری کرد. این روز سالگرد تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر را گرامی می‌دارد.

🔸اعلامیه جهانی حقوق بشر، حقوق مسلمی را که هر کس به عنوان یک انسان مستحق آن است - صرف نظر از نژاد، رنگ، مذهب، جنسیت، زبان، عقاید سیاسی یا سایر عقاید، منشاء ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا موقعیت‌های دیگر، تضمین می‌کند.

🔶 حقوق بشر می‌تواند افراد و جوامع را برای ایجاد فردایی بهتر توانمند کند. با پذیرش و اعتماد به قدرت کامل حقوق بشر به عنوان راهی به سوی جهانی که خواهان آن هستیم، می‌توانیم صلح آمیزتر، برابرتر و پایدارتر شویم.

🔸موضوع روز جهانی حقوق بشر در سال ۲۰۲۴: «حقوق ما، آینده ما، همین حالا» می‌باشد.

🔶موضوع امسال فراخوانی است برای اذعان به اهمیت و ارتباط حقوق بشر در زندگی روزمره. مردمان جهان فرصتی دارند تا با صحبت در برابر سخنان نفرت‌انگیز، اصلاح و مقابله با اطلاعات نادرست، دیدگاه‌ها را تغییر دهند. به اعتقاد سازمان ملل، اکنون زمان بسیج کردن اقدام برای احیای مجدد یک جنبش جهانی برای حقوق بشر است.

📣 پیام دبیرکل در سال ۲۰۲۴

🔶 آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در پیامی به مناسبت روز جهانی حقوق بشر اعلام کرد در این روز ما با یک حقیقت تلخ روبرو هستیم: حقوق بشر مورد تجاوز قرار گرفته است. ده‌ها میلیون نفر در فقر، گرسنگی، سیستم‌های ضعیف بهداشتی و آموزشی که هنوز به طور کامل از همه‌گیری کووید-۱۹ بهبود نیافته‌اند، گرفتار شده‌اند.

🔸نابرابری‌های جهانی بیداد می‌کند. درگیری‌ها تشدید می‌شود. حقوق بین‌المللی عمداً نادیده گرفته می‌شود. اقتدارگرایی در حال بزرگ شدن است در حالی که فضای مدنی روزبه‌روزکوچک می‌شود.

🔶 لفاظی‌های نفرت‌انگیز به تبعیض، تفرقه و خشونت آشکار دامن می‌زند.

🔸 حقوق بشر اعم از اقتصادی، اجتماعی، مدنی، فرهنگی یا سیاسی قابل تقسیم شدن نیست. وقتی یک حق تضعیف می‌شود، حقوق دیگر هم ضعیف می‌شود. ما باید از همه حقوق و برای همیشه دفاع کنیم.

🔶 برای بهبود تفرقه و ایجاد صلح، مقابله با بلای فقر و گرسنگی، تضمین مراقبت‌های بهداشتی و آموزش برای همه، پیشبرد عدالت و برابری برای زنان، دختران و اقلیت‌ها، دفاع از دموکراسی، آزادی مطبوعات و حقوق کارگران، ترویج حق داشتن محیطی امن، پاک، سالم و پایدار و دفاع از مدافعان حقوق بشر در حالی که آنها کار حیاتی خود را انجام می‌دهند باید گام برداشت.

🔸«پیمان آینده» که اخیراً به تصویب رسید، تعهد جهان را به اعلامیه جهانی حقوق بشر تقویت کرد. در این روز مهم، از همه حقوق بشر برای همه مردم محافظت، دفاع و پاسداری کنیم.


#روزجهانی
@jamiatdefaa

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

05 Dec, 22:21


باهم، داوطلبانه، کنار کودکان 💙

🖊چرا قلب آبی برای گرامی‌داشت روز جهانی داوطلب؟ متن را تا انتها بخوانید.

۵ام ماه دسامبر در سال ۱۹۸۵ از طرف مجمع عمومی سازمان ملل به عنوان «روز بین‌المللی داوطلبی برای توسعه اقتصادی و اجتماعی» نام‌گذاری شد. البته تنها در سال ۲۰۰۱ بود که این روز در تقویم رسمی سازمان ملل قرار گرفت. امروز بیشتر به عنوان روز جهانی داوطلب یا IVD از آن یاد می‌شود. این روز فرصتی برای سازمان‌هایی که از نیروهای داوطلب در فعالیت‌هایشان استفاده می‌کنند و همچنین افراد داوطلب است که کار داوطلبانه را ترویج کنند، از دولت‌ها  بخواهند که سهم داوطلبان در تحقق اهداف توسعه پایدار را در سطوح محلی، ملی، و بین‌المللی به رسمیت بشناسند و گرامی بدارند. 
بسیاری از سازمان‌های غیردولتی، غیرانتفاعی، سازمان‌های جامعه مدنی، نهادهای شهری، و همینطور بخش خصوصی روز جهانی داوطلب را گرامی می‌دارند. 

جالب است بدانید سازمان ملل از سال ۲۰۱۱ و به مناسبت ۱۰سالگی روز جهانی داوطلب هرساله کمپین و مطالبه‌ای را هم‌راستا با اهداف توسعه پایدار اجرا می‌کند و از ۸۰ کشوری که این روز را به رسمیت می‌شمارند خواهان همکاری در این کمپین است.

برای آموزش باکیفیت و همگانی، سلامت و بهداشت، حذف کار کودک، بازپس‌گیری حق کودکی، شادی و حق بر آینده‌ای شایسته برای تمامی کودکان سرزمینمان دست از تلاش داوطلبانه برنخواهیم داشت. 

روز جهانی داوطلب مبارک. 🎊



@jamiatdefaa

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

05 Dec, 10:31


بیانیه فعالان و نهادهای حقوق کودک: قانون عفاف و حجاب در تقابل با حقوق بنیادین کودک است
در بیانیه جمعی از فعالان و نهادهای حقوق کودک در خصوص قانون حجاب و عفاف آمده است:

قانون موسوم به حجاب و عفاف آشکارا در تقابل با حقوق بنیادین کودکان وفق قوانین بین‌المللی و داخلی کشور است. این متن در فصل پنجم خود از ماده ۳۷ تا ۷۴ به تعیین مجازات برای طیف وسیعی از پوشش‌های عرفی تحت عناوینی از قبیل برهنگی، بی‌عفتی، کشف حجاب و بدپوششی در انظار عمومی، معابر یا اماکن عمومی اعم از فضای حقیقی یا مجازی پرداخته و در این میان برای کودکان ۹ تا ۱۸ سال نیز جرم انگاری‌های جدیدی را در نظر گرفته است. این در حالیست که در دهه‌های گذشته تلاش‌های جامعه مدنی و نهادهای متولی دفاع از حقوق کودکان با پیوستن به کنوانسیون حقوق کودک مصوب ۱۳۷۲و تصویب قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب سال ۱۳۹۹ معطوف به رسمیت شناختن حقوق کودکان و تضمین بالاترین استانداردها در سطح بین‌المللی و با توجه به واقعیت‌های اجتماعی جامعه ایران بوده است. اصول کنوانسیون حقوق کودک و مشخصاً ماده ۳ این کنوانسیون اعلام می‌دارد که در تمام اقدامات مربوط به کودکان که توسط مؤسسات رفاه اجتماعی عمومی و یا خصوصی، دادگاه‌ها، مقامات اجرایی، یا ارگان‌های حقوقی انجام‌ می‌شود، منافع کودک از اهم ملاحظات است.
متن کامل در:
https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-951456
@jamiatdefaa

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

26 Nov, 14:19


🔷 جدیدترین تعریف سواد و نقش آن در تغییر معنادار زندگی انسانها


به تازگی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد، تعریف جدیدی از باسوادی ارائه داده است.

شاید برای‌تان جالب باشد که بدانید مفهوم سواد در قرن گذشته، تغییرات بسیاری کرده است و این چهارمین تعریف سواد است که توسط یونسکو به صورت رسمی اعلام می‌شود. به طور خلاصه و طبق این تعریف، باسواد کسی است که بتواند از خوانده‌ها و دانسته‌های خود تغییری در زندگی خود ایجاد کند.

با تعریف جدیدی که یونسکو ارایه داده باسوادی، توانایی «تغییر» (Change) است و باسواد کسی است که بتواند با آموخته‌هایش، تغییری در زندگی خود ایجاد کند.

در ادامه و بعد از مروری کوتاه بر تعاریف سواد از ابتدا تا امروز، نکاتی درباره ایجاد تغییر در زندگی بر اساس دانسته‌ها و راهکارهای دست‌یابی به این مهم، مطرح خواهیم کرد.

🔸اولین تعریف

*توانایی خواندن و نوشتن،* اولین تعریفی که از سواد در اوایل قرن بیستم ارائه شد، صرفا به توانایی خواندن و نوشتن زبان مادری معطوف بود. طبق این تعریف، فردی با سواد محسوب می‌شد که توانایی خواندن و نوشتن زبان مادری خود را داشته باشد.

🔸دومین تعریف

*اضافه شدن یاد گرفتن رایانه و یک زبان خارجی،*

در اواخر قرن بیستم، سازمان ملل تعریف دومی از سواد را ارائه کرد. در این تعریف جدید، علاوه بر توانایی خواندن و نوشتن زبان مادری، توانایی استفاده از رایانه و دانستن یک زبان خارجی هم اضافه شد. بدین ترتیب به افرادی که توان خواندن و نوشتن، استفاده از رایانه و صحبت و درک مطلب به یک زبان خارجی را داشتند، باسواد گفته شد. قاعدتا طبق این تعریف بسیاری از دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاهی کشور ما بی‌سواد محسوب می‌شوند چون دانش زبان خارجی بیشتر افراد کم است.

🔸سومین تعریف

*اضافه شدن ۱۲ نوع سواد:*

سازمان ملل در دهه دوم قرن ۲۱، باز هم در مفهوم سواد تغییر ایجاد کرد. در این تعریف سوم کلا ماهیت سواد تغییر یافت. مهارت‌هایی اعلام شد که داشتن این توانایی‌ها و مهارت‌ها مصداق باسواد بودن قرار گرفت. بدین ترتیب شخصی که در یک رشته دانشگاهی موفق به دریافت مدرک دکترا می شود، حدود ۵ درصد با سواد است. این مهارت‌ها عبارت اند از:

۱- سواد عاطفی: توانایی برقراری روابط عاطفی با خانواده و دوستان

۲- سواد ارتباطی: توانایی برقراری ارتباط مناسب با دیگران و دانستن آداب اجتماعی

۳- سواد مالی: توانایی مدیریت مالی خانواده، دانستن روش‌های پس‌انداز و توازن دخل و خرج

۴- سواد رسانه‌ای: این که فرد بداند کدام رسانه معتبر و کدام نامعتبر است

۵- سواد تربیتی: توانایی تربیت فرزندان به نحو شایسته

۶- سواد رایانه‌ای: دانستن مهارت‌های راهبری رایانه

۷- سواد سلامتی: دانستن اطلاعات مهم درباره تغذیه سالم و کنترل بیماری‌ها.

۸- سواد نژادی و قومی: شناخت نژادها و قومیت‌ها بر اساس احترام و تبعیض نگذاشتن.

۹- سواد بوم شناختی: دانستن راه‌های حفاظت از محیط زییست.
10- سواد تحلیلی: توانایی شناخت، ارزیابی و تحلیل نظریه‌های مختلف و ایجاد استدلال‌های منطقی بدون تعصب و پیش فرض.

۱۱- سواد انرژی: توانایی مدیریت مصرف انرژی.

۱۲- سواد علمی: علاوه بر سواد دانشگاهی، توانایی بحث یا حل و فصل مسائل با راهکارهای علمی و عقلانی مناسب.

از آن جا که با سواد بودن به یادگیری این مهارت‌ها وابسته شد، قاعدتا سیستم آموزشی کشورها هم باید متناسب با این مهارت‌ها تغییر رویه می‌داد که متاسفانه فعلا سیستم آموزشی کشور ما، هنوز هیچ تغییری در زمینه آموزش مهارت‌های فوق نکرده است.

🔸چهارمین ‌و جدیدترین تعریف

*علم با عمل معنا می‌شود.*

با این حال و به تازگی «یونسکو» یک بار دیگر در تعریف سواد تغییر ایجاد کرد. در این تعریف جدید، توانایی ایجاد تغییر، ملاک با سوادی قرار گرفته است، یعنی *شخصی با سواد تلقی می‌شود که بتواند با استفاده از خوانده‌ها و آموخته‌های خود، تغییری در زندگی خود ایجاد کند.* در واقع این تعریف مکمل تعریف قبلی است زیرا صرفا دانستن یک موضوع به معنای عمل به آن نیست. در صورتی که مهارت‌ها و دانش آموخته شده باعث ایجاد تغییر معنادار در زندگی شود، آن گاه می‌توان گفت این فرد، انسانی با سواد است.

*چرا سوادمان باعث تغییر در زندگی‌مان نمی‌شود؟*

هر یک از شهروندان باید با دغدغه بسیار به پاسخ این پرسش بیندیشند.

"آموزش حقوق بشر" با تاکید بر توانمند سازی مبتنی بر آگاهی و ارتقاء مطالبه گری شهروندان، می تواند در راستای ایجاد تغییر در جوامع بشری و تحقق وضعیت مطلوب"همه حقوق برای همه" موثر باشد.



@jamiatdefaa

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

25 Nov, 15:32


‍ «نه» به انواع خشونت علیه زنان
۲۵ نوامبر، «روز جهانی محو خشونت علیه زنان» است.
مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۱۹۹۹ این روز  را به‌عنوان روز جهانی محو خشونت علیه زنان  تعیین کرد و از دولت‌ها، سازمان‌های بین‌المللی و نهادهای غیردولتی (NGO) خواست تا در این روز با ترتیب دادن برنامه‌هایی به رشد آگاهی زنان در این زمینه و مبارزه با خشونت علیه زنان کمک کنند.
سازمان ملل خشونت علیه زنان را به‌عنوان یکی از عمده‌ترین مشکلاتی که سلامتی جامعه را به خطر می‌اندازد، می‌شناسد و همچنین آن را از موارد نقض حقوق بشر به‌‌شمار می‌آورد.
خشونت جنسی، خشونت جنسی غیر تماسی، خشونت کلامی، تجاوز، تن‌فروشی اجباری، بارداری اجباری، ختنه دختران، خریدوفروش زنان و دختران، خشونت علیه زنان کارمند و مستخدمین زن، خشونت‌های ناشی از جنگ، خشونت در زندان، تجاوزهای سیستماتیک، خشونت نگاهی و رفتاری وخشونت سیاسی از انواع خشونت‌هایی‌ است که بر زنان اعمال می‌شود.
آثار خشونت فیزیکی (معمولاً) قابل مشاهده است اما در مقابل، خشونت‌هایی وجود دارد که آثار مخرب آنها به چشم نمی‌آید اما تحملشان بسیار دشوار است؛ مانند: دروغ گفتن؛ نفقه ندادن؛ به خواسته‌های زن بی‌توجه بودن؛ چشم‌چرانی؛ تعدد زوجات؛ انتقاد کردن به طور مداوم؛ توهین، تحقیر و مقایسه کردن؛ جدا کردن زن از کودکانش، دوستان و فامیل؛ پرخاش کردن؛ وادار کردن زن به ترک خانه؛ تهمت زدن؛ وادار کردن زن به پوشش خاص بدون میل خود.
با شناخت انواع خشونت و آگاهی‌سازی درباره آنها می توان گامی جدی در جهت رفع این آسیب جدی اجتماعی برداشت.

🔹 @jamiatdefaa

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

25 Nov, 15:28


متن كامل اعلاميه جهانی حذف خشونت عليه زنان
مصوّب ۱۹۹۴ مجمع عمومی سازمان ملل متحد
@jamiatdefaa

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

25 Nov, 15:26


«چشماش به مادرش رفته»؛پوستری برای ترویج مبارزه با خشونت علیه زنان و خشونت در خانواده.

@jamiatdefaa

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

25 Nov, 15:25


#بازنشر

روز جهانی مبارزه برای رفع خشونت علیه زنان

روزی در جهان نیست که زنان مورد خشونت واقع نشده باشند و از طرف دیگر؛ روزی در جهان نیست که در برابر خشونت و تعرض به زنان، مقاومت، تلاش و مبارزه برای رهایی از این ستم و بی حقوقی صورت نگرفته باشد.

 

این سیمای جهانی است که در آن نیمی از جمعیت، تنها بدلیل "زن بودن" هر روزه مورد آزار و خشونت واقع شده و آمار این بی حقوقی ها و تعرضات روز بروز بیشتر و فجیع تر می شود. در این میان اما تلاش روزمره بخش قابل توجهی از زنان و مردان آگاه، سویه ی  امید بخش برای رهایی از این شرایط و منجلابی است که جهان طبقاتی نام دارد را پدیدار می کنند. یکی از این تلاش ها، نام گذاری 25 نوامبر با عنوان روز جهانی مبارزه برای رفع خشونت علیه زنان است که قابل گرامی داشت و درخور حمایت است. 

  نام گذاری این روز* توسط فعالان حقوق زنان آمریکای لاتین در ماه جون سال 1981 انجام گرفت و هدف آنان افشای جنبه های مختلف خشونت و تعرض به زنان در برابر دیدگان جهانیان، بیان آمار از عمق و گستره ی این فجایع و فراخوان به مبارزه و مقاومت در مقابل خشونت و بی حقوقی های افسار گسیخته ی رسمی و غیر رسمی است.

خشونت علیه زنان موضوع تازه ای نیست، اما اشکال و جنبه هایش هر روز تازه تر می شود. این پدیده به واسطه ی خشونت سازمان یافته و سیستماتیک که از سوی سیستم حاکم هر روزه در قالب های رنگارنگ و فریبکارانه تبلیغ و ترویج می شود و از بستر تحمیل "فرودستی" و "جنس پذیری" ممکن و به جامعه اعمال می گردد. چنان که به نظر، خشونت به جزئی "تفکیک ناپذیر" از روابط انسانی بدل گشته است. برای حفظ و تسری این مفهوم و تبدیل آن به رابطه ی حاکم، سیستم موجود؛ تمام ابزار و امکانات خویش، اعم از رسانه، ایدئولوژی، بازار و غیره را به خدمت می گیرد تا این نابرابری و تبعیض را در مناسبات و روابط اجتماعی منتشر و پایا گرداند؛ و از این ره گذر مفهوم مذموم "جنس فرودست" را به زنان تحمیل و آنان را به کالایی برای مصرف نیرو و تن شان تبدیل سازد. 

واضح است که خشونت علیه زنان، موضوعی مختص زنان نیست چرا که این خشونت علیه تمام بشریت صورت می گیرد، از آنرو که اثرات و آسیب های آن به درجات مختلف، ولی با ماهییتی یکسان بر تمامی اجزاء و افراد جامعه اثر خواهد داشت. 

اما مهم تر آن که، ریشه ی این ستم و همه ی بی حقوقی های موجود؛ بر بستر مناسباتی حرکت می کند که برای "انسان"  تعریف دگرگونه ای دارد و سیستم حاکم، تمام ساز و کار و ابتکارش را به خدمت حفظ و بازتولید مناسباتی می گیرد که، انسان را به درجات و طبقات با نشانه ها و لیبل های مختلف(جنس، رنگ، نژاد، قوم، مذهب و غیره) دسته بندی کرده و به "اجزاء قابل مصرف" برای تولید ارزش تقلیل داده است علت چنین دسته بندی هایی این است که پروسه بهره کشی و استثمار از آنان میسر و سهل گردد. 

"زن بودن" و زن خوانده شدن اتفاقی نیست؛ بلکه بر بستر تجزیه ی انسان برای مصرف و ثمر دهی بهینه، سازمان داده شده است. این همان حقیقتی است که زندگی تمامی انسان ها را با هر جنس و ویژگی تحت الشعاع قرار داده است.

25 نوامبر و فراخوان آن برای ما فعالان لغو کار کودک از آن رو حائز اهمیت است که؛ دعوت به مبارزه علیه بی حقوقی و ستمی دارد که ریشه مشترک با تمامی مصائب موجود جهان امروز است. در نتیجه از آنجا که خشونت علیه زنان ریشه در مناسبات تبعیض آمیز دارد، لذا مبارزه پیگیر و بی وقفه با کلیه اشکالی که موجد این بی حقوقی است می بایست در دستور کار تمامی فعالان اجتماعی قرار گیرد. از سوی دیگر رهنمودی است به این حقیقت که؛ تنها با پیوند جنبش ها و نمایندگان مطالبات اجتماعی قادر به مبارزه بر علیه خشونت، ستم و بی حقوقی های حاصل از مناسبات غیر انسانی کنونی هستیم.

از سوی دیگر نیمی از جمعیت 1.2 میلیاردی کودکان در جهان، دخترانی هستند که بواسطه مناسبات و سنت ها در معرض خشونت و سوء استفاده اند. رایج ترین این خشونت ها ازدواج در سن کودکی، ختنه و سوء استفاده جنسی است که برای ریشه کنی آنان، نه تنها ابزار و امکانات حقوقی و قانونی که همت و تلاش هر روزه تمامی آحاد جامعه را می طلبد.  
عمده خشونت ها و تعرضات به زنان از زاویه حقوق نا برابر عارض می شود. تاکید و پافشاری بر تضمین و تامین حقوق انسانی برابرددر همه عرصه های جامعه، موضوعی است که هم اکنون قابل دستیابی است از این رو مبارزه اجتماعی بر پایه ی این مطالبه می بایست در راس فعالیت پیشروان جنبش های اجتماعی قرار گیرد.

تلاش و مبارزات زنان و فعالان برابری و مخالفان تبعیض علیه زنان پیشرفتهایی را در پیشبرد مطالبات و دستیابی حقوق خویش  داشته اند که کنوانسیون ها و اعلامیه های بین المللی بخشی از آن است. از اینرو تاکید در به اجرا گذاری آنان از حداقل اموری است که می بایست در دستور کار پیشروان عرصه زنان قرار گیرد.
جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان
@jamiatdfaa

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

24 Nov, 15:50


تحقیق میدانی شهرداری درباره کار کودکان و شکستن چند کلیشه ی بنیادین!
عموما در رسانه های راست گرا ، پدیده های اجتماعی به دلخواه دستکاری می‌شوند. ریشه ها درست باز نمایانده نمی‌شوند و عموما بازی با احساسات مخاطبان هدف اول آنهاست. اینکه از این تردستی چه استفاده ای میبرند، معمولا به وضعیت روز جامعه بستگی دارد. گاهی، پرت کردن حواس ها از مسأله ای جدی‌تر هدف آنهاست و گاهی نیز سفید شویی عملکرد مدیران رانتی!
در این گزارش که توسط شهرداری و با نظارت چند فعال اجتماعی و برخی اساتید دانشگاه تهیه شده است، چند کلیشه ی رایج شکسته شده است. این فیلم از صفحه اینستاگرام #اکوخبر برداشته شده است.این صفحه خود عموما طرفدار سیاستهایی ست که هزینه های عمومی را زیادی می دانند و در قالب کد واژه ی « اقتصاد آزاد» از کم کردن هزینه بهداشت عمومی ، و حذف آموزش رایگان و غیره دفاع میکنند.
این ویدیو را ببینید با این هوشیاری که اگر کسی بیلش را به شما داد، نکند باغچه تان را بگیرد!
@jamiatdefaa

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

21 Nov, 11:53


جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان pinned «20 نوامبر، روز جهانی کودک سالروز تصویب پیمان نامه جهانی حقوق کودکان 20 نوامبر برابر با 30 آبان ماه روز جهانی کودک است. توجه به حقوق کودکان تا جایی که تاریخ مکتوب آن را ثبت کرده برمیگردد به مبارزات کارگران و زنان در قرن نوزدهم. با مطالباتی برای تحصیل، بهداشت،…»

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

21 Nov, 11:52


20 نوامبر، روز جهانی کودک
سالروز تصویب پیمان نامه جهانی حقوق کودکان
20 نوامبر برابر با 30 آبان ماه روز جهانی کودک است. توجه به حقوق کودکان تا جایی که تاریخ مکتوب آن را ثبت کرده برمیگردد به مبارزات کارگران و زنان در قرن نوزدهم. با مطالباتی برای تحصیل، بهداشت، کاهش ساعت کار و سختی کار کودکان. بعدها با عمومی تر شدن و فراگیرتر شدن حقوق کودکان و خواست و جنبش های مردمی دولت ها مجبور به واکنش و اِعمال سیاست هایی در رابطه با کودکان شدند. از جمله در سال 1925 در کنفرانس «رفاه جهانی برای کودکان» که در «ژنو» برگزار شد نمایندگان 54 کشور گرد هم آمدند تا منشوری را برای دفاع از حقوق کودکان تصویب کنند. همچنین در سال 1952 سازمان ملل پذیرفت تا روزی را به عنوان روز جهانی کودک در نظر بگیرد و سرانجام در سال 1954 صندوق کودکان سازمان ملل روز 20 نوامبر را «روز جهانی کودک» نامگذاری کرد. مجمع عمومی سازمان ملل در سال 1989 پیمان نامه جهانی حقوق کودکان را با امضای 193 کشور امضا و به تصویب رساند و جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهای عضو این عهدنامه بین المللی است.
در آستانه این روز متاسفانه شاهد آن هستیم که کودکان و حق کودکی در ایران و بسیاری از نقاط دنیا با نقض آشکار و جدی روبروست. در ایران خصوصی سازی روزافزون آموزش و پرورش و بهداشت و درمان و تبدیل کردن «حق» آموزش، درمان، رشد، بازی، تفریح و شادی به «امتیاز» باعث شده تا کودکان زیادی از این حقوق بی بهره باشند. امسال در کنار بازماندن حدود 1میلیون کودک از تحصیل در ایران، بازداشت و اخراج مهاجران افغانستانی باعث تهدید جدی فرصت آموزش کودکان ایرانی و افغانستانی شده است. در رابطه با کودکان افغانستانی، موج اخیر اخراج ها، علاوه بر سلب حق آموزش کودک، بقا و رشد او را نیز در معرض تهدید جدی قرار می دهد. در حاکمیت گروه تروریستی طالبان کودکان دختر و زنان بیش از همه در معرض خطر بوده و از بدیهی و طبیعی ترین حقوق خود مثل ادامه تحصیل، حق پوشش، بازی، فعالیت اجتماعی، علمی و ورزشی محروم هستند. در ارتباط با بازماندگان از تحصیل، آمار نزدیک به یک میلیون کودک بازمانده در سال جدیدِ تحصیلی نشان از این است که محتوا، فضا و شرایط آموزشی کشور نه تنها کودکان را جذب و ترغیب نمی کند بلکه انگار عامدانه به سمتی می رود که با حذف کامل آموزش و پرورش رایگان و باکیفیت، بسیاری از کودکان را به عنوان نیروی کار ارزان به بازار کار پرتاب کند.
در آستانه روز جهانی کودک متاسفانه، شاهد مرگ شوکه کننده و جانخراش سه کودک به نام های آرزو خاوری، آیناز کریمی و مهسا گلستانی بودیم. دو کودک اول به دلیل رقص، شادی و نوع پوشش خود بر اثر فشار و تهدید مدیران مدرسه دست به خودکشی زدند و دومی به دلیل آسیب های ناشی از تنبیه بدنی و تجاوز جنسی کشته شد. در حالیکه هنوز مدت زیادی از کشته شدن دستکم 23 کودک در اعتراضات آبان 98 و دست کم 44 کودک در اعتراضات 1401 نگذشته ما در این سال ها شاهد مرگ و خودکشی کودکان بسیاری بوده ایم.
در آستانه روز جهانی کودک سیاست های جنگ افروزانه می رود تا سایه جنگ را سنگین تر از گذشته روی منطقه بگستراند. خاورمیانه سال هاست که طعمه سیاست و جنگ میان تروریست ها و جنگ افروزان شده است. جنگ هایی که کوچکترین ارتباطی به مردم و آسیب پذیرترین گروه آدمیان یعنی کودکان ندارند اما مرگ، فقر و آوارگی را نصیب آن ها می کنند.
در آستانه روز جهانی کودک صحنه جهان نیز چندان متفاوت از صحنه فقر در خاورمیانه نیست وقتی «82 درصد ثروت جهان در اختیار 1درصد از جمعیت کره زمین است» وقتی «یک درصد ثروتمندان جهان دو سوم کل ثروت جهان را دارند» به خوبی می توان متوجه منافع اقلیتی از جهان برای سلب حقوق، آزادی و برابری اکثریت جهان شد. امکانات و ثروت برای تامین رفاه و آسایش دست کم تمامی کودکان دنیا وجود دارد اما گویا منافع و سیاست دولت ها در فقر، جنگ، فساد اخلاقی و اختلاف طبقاتی است. گویا دولت ها و یک درصدی ها آنقدر در سودجویی و تعصبات خود غرق شده اند که بیشرمانه و گستاخانه؛ پیش شرط حیات کودکان یعنی محیط زیست و کره زمین را در معرض نابودی می دهند. روزی نیست که دانشمندانِ مستقل و بشردوست نسبت به تهدید جدی تغییرات اقلیمی هشدار ندهند.
روز جهانی کودک نزدیک است. در برابر صف توحش، جنگ، سرکوب، تبعیض و نابرابری در جهان، صف انسان هایی است که برای ساختن دنیایی بهتر برای کودکان تلاش می کنند. و مایلند دنیا را از زاویه منافع و حقوق کودکان ببینند و هر برنامه و کار و نظری را از این زاویه بسنجند و تایید یا رد کنند. می توان منظره یک زندگی آزاد، بدون تبعیض، مرفه و شاد را برای همه انسان ها تصور کرد؛ چنانچه منافع و حقوق کودکان را بر هر مصلحتی مقدم شمرده و اجرا کنیم.

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

21 Nov, 11:52


روز جهانی کودک نزدیک است و جالب اینجاست که امروزه کودکان در فهم و پیگیری حقوق خود بسیار مصر هستند. برای حقوق و مطالبات خود تلاش می کنند، در جنبش های مختلفی از جمله محیط زیست و جنبش های رفع تبعیض ظاهر می شوند و مطالبات و توقع شان از زندگی بسیار بالاتر از معیارها، و حداقل ها و توجیهاتی است که دولت ها سعی می کنند به جامعه تحمیل کنند.
روز جهانی کودک نزدیک است و امروز مردم و اکثریت شریف انسان های جهان بیش از پیش به حقوق کودک آگاه هستند، آن را رعایت می کنند و نسبت به سلب حقوق کودکان، ایراد آسیب به آنان، تبعیض و کار کودکان واکنش نشان می دهند. انجمن ها و تشکل های زیادی در سراسر جهان برای دفاع از کودکان شکل گرفته که بسیاری از آنان فارغ از منافع و سیاست های دولت ها و خیریه ها حقوق و منافع حداکثری کودکان را دنبال می کنند. و در همکاری و ارتباط باهم هر چه بیشتر برای کودکان به جلو می روند. همه اینها نوید بخش آینده ای بهتر برای کودکان و تمامی انسان هاست.
روز جهانی کودک نزدیک است و ما مدافعان حق کودکی همراه با همه انسان های دوستدار کودکان، خواستار تحقق این مطالبات از سوی دولت ها به ویژه دولت ایران، و نهادهای بین المللی هستیم:
- تامین آموزش اجباری، رایگان، با کیفیت و کودک محور برای همه کودکان فارغ از رنگ، نژاد، ملیت، دین، مذهب، جایگاه طبقاتی، جنسیت و فارغ از هرگونه تبعیض
- تامین بهداشت و درمان رایگان و باکیفیت برای همه کودکان
- به رسمیت شناختن حق آزادی بیان و عقیده برای همه کودکان
- منع سرکوب، شکنجه و آزار کودکان
- توقف سیاست های جنگ افروزانه و تامین صلح پایدار
- بازنگری در پیمان نامه حقوق کودک در جهت اولویت بخشیدن به حقوق کودکان به جای قوانین کشورها، تاکید بر جهانشمول بودن حقوق و منافع کودکان و ملزم کردن دولت ها به اجرای بی قید و شرط و کامل پیمان نامه حقوق کودک
- حفظ و بازسازی محیط زیست و مبارزه با تغییرات اقلیمی
- اولویت دادن به حقوق و منافع کودکان بر هر مصلحت و سیاستی
- تامین رفاه برای همه کودکان و انسان ها و از بین بردن فقر و گرسنگی
- توقف تبعیض های جنسیتی و جنسی، نژادی، ملی و زبانی
- لغو کار کودکان و لغو هرگونه بهره کشی از کودکان
- توقف فوری اخراج مهاجران و پناهنده گان
- پیگیرد قضایی و مجازات خاطیان و بانیان مرگ و خودکشی کودکان، به ویژه موارد اخیر آرزو خاوری و آیناز کریمی و پرداخت غرامت به بازماندگان

زنده باد جهان شایسته کودکان
گرامی باد 20 نوامبر، روز جهانی کودک
جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

21 Nov, 11:50


@jamiatdefaa

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

20 Nov, 18:10


#یادداشت
به بهانه ی ۲۰ نوامبر ، روز جهانی کودکان


پیمان‌نامه‌ حقوق کودک یک کنوانسیون بین‌المللی است که حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کودکان را بیان می‌کند.
این پیمان‌نامه در ۲۰ نوامبر ۱۹۸۹ مورد پذیرش مجمع عمومی سازمان ملل متحد قرار گرفت.

بر اساس این پیمان به هر انسان کمتر از ۱۸ سال کودک گفته می‌شود.

این کنوانسیون شامل ۵۴ ماده و دو پروتکل اختیاری بوده که چهار اصول پایه‌ای آنرا جهت می‌دهد:

۱. هیچ کودکی نباید از تبعیض رنج ببرد.
۲.زمانی‌که در رابطه با کودکان تصمیم‌گیری می‌شود، باید منافع عالیه آنان در راس قرار گیرد.
۳.کودکان حق حیات داشته و باید رشد کنند.
۴. کودکان حق دارند آزادانه عقاید و نظرات خود را ابراز کنند و این نظرات در تمامی اموری که به آنها مربوط می‌شود، باید مورد توجه قرار گیرد.

@jamiatdefaa

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

20 Nov, 08:02


گزارشی تحلیلی از مشکلات و معضلات رد مرز؛ فعالان مدنی و سیاسی اتباع حاضر در ایران کمک می‌خواهند

این رسم پناهندگی نیست
https://B2n.ir/e34851
@jamiatdefaa

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

27 Oct, 11:52


🔺میزگرد حقوقی «شرق» درباره عوامل بی‌نتیجه‌ماندن پرونده‌های آزار جنسی و تجاوز به کودکان
کسی صدای کودکان قربانی جنسی را نمی‌شنود

🔹نسترن فرخه: با هر خبر تجاوز و آزار به کودکان، برجی از انسانیت در جامعه فرو می‌ریزد و این جمله شاید دلیل اصلی برای اهمیت پرداختن به مسائل کودکان در هر جامعه باشد. پرونده‌های آزار جنسی و تجاوز به کودکان در کشور، معمولا با مجازات مکفی برای آزارگر همراه نیست. علاوه بر موانع بسیار برای اثبات جرم، مجازات کافی برای آزارگر در نظر گرفته نمی‌شود. بنابراین با وجود روند سخت اثبات تجاوز، متجاوز یا با مجازات 99 ضربه شلاق محاکمه می‌شود یا حتی بدون هیچ مجازاتی آزاد می‌شود و کودکان دیگر را قربانی می‌کند.

گزارش کامل را اینجا بخوانید:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-945429

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

22 Oct, 19:12


🔻گزارشی از ادامه مشکلات فرزندان مادر ایرانی و پدر خارجی که بی‏‌هویت مانده‌‏اند

توقف غیرقانونی تابعیت مادرانه

اولین‌بار در سال ۸۵ موضوع «اعطای تابعیت» به این فرزندان از طریق مادر مطرح شد و در سال ۹۱ هم این طرح به‌دلیل اینکه اعطای تابعیت به فرزندان موضوع این قانون، مستلزم افزایش‌ هزینه‌های عمومی است، از سوی شورای نگهبان رد شد؛ درنهایت اما ماده واحده‌ای در مجلس و به پیشنهاد دولت نهم تحت عنوان «تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی» به تصویب رسید و در سال ۹۸، در مجلس تصویب و به تایید شورای نگهبان رسید، البته به این شرط که علاوه بر وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه هم به نهادهای استعلام‌کننده برای ارائه شناسنامه اضافه شود.

این قانون درنهایت در ۱۵ مهرماه سال ۹۸ توسط مجلس ابلاغ و متن آن در اردیبهشت‌ماه ۹۹ نهایی شد. در ۲۴ بهمن‌ماه سال ۹۸، درحالی‌که بیش از سه‌ماه از ابلاغ این قانون گذشته بود، طیبه سیاوشی به‌عنوان یکی از نمایندگان پیگیر تصویب این قانون، از اینکه هیچ قدمی برای اجرا کردن این قانون برداشته نشده، انتقاد کرد. او که نایب‌رئیس فراکسیون زنان مجلس بود، در نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهور وقت، خواستار صدور دستور تسریع در اجرای قانون اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی شد.

او با استناد به ماده ۲ قانون مدنی، اجرای قانون را لازم‌الاجرا دانست و تاکید کرد که اقدامات اجرایی آن از سوی مراجع ذی‌صلاح انجام نشده است. سیاوشی همان زمان درباره دلایل اجرایی نشدن این قانون گفته بود که وزارت کشور، وزارت امور خارجه، وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه دستگاه‌هایی‌اند که این لایحه به آنها ابلاغ شده است، متولی اجرای این لایحه نیز سازمان ثبت احوال کشور است که ذیل وزارت کشور باید طی این چندماه اولین قدم‌ها را برای اعطای شناسنامه به این افراد برمی‌داشت، با این حال تاکنون حتی یک شناسنامه ذیل این لایحه صادر نشده است. او در جای دیگری اجرا نشدن این قانون را تبعیض جنسیتی قلمداد کرد؛ زمانی‌که گفت: «گرفتن تابعیت از پدر و نگرفتن آن از سوی مادر مبنای فقهی ندارد.»

نکته اما اینجا بود که مجلس در مصوبه پیشین خود تنها وزارت اطلاعات را مسئول صدور گواهی امنیتی دانسته بود، اما بنا بر اصلاحیه‌ای که بعداً به آن اضافه شد، سازمان اطلاعات سپاه هم به متن مصوبه پیشین اضافه شد. بر این اساس وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه موظف شدند برای مادران ایرانی خواهان تابعیت برای فرزندان زیر ۱۸ سال‌ خودشان، گواهی امنیتی صادر کنند و اگر سن فرزند مادر ایرانی و پدر خارجی متقاضی تابعیت بالای ۱۸ سال باشد، وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه باید برای خود متقاضی تابعیت هم گواهی نداشتن مشکل امنیتی صادر کنند.

در اصلاحیه این قانون همچنین اضافه شد: درصورتی‌که وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران تشخیص دهند که پدرغیرایرانی مشکل امنیتی ندارد، نیروی انتظامی باید برای پدر هم پروانه اقامت صادر کند. در سال ۹۹ یک‌سال پس از تصویب این قانون، اعلام شد که از بین ۸۶ هزار کودک، تنها برای ۵۷۰ نفرشان شناسنامه صادر شده، درحالی‌که به استناد صحبت‌های طیبه سیاوشی، آیین‌نامه به‌طور صریح به نهادهای امنیتی، حداکثر سه‌ماه زمان بررسی داده بود.

ادامه‌ی گزارش را در هم‌میهن بخوانید:
https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-23721

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

20 Oct, 17:37


https://www.iranintl.com/202410208244
@jamiatdefaa

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

20 Oct, 09:53


🔻۱۸ میلیون کودک در ایران فرصت اتمام تحصیلات را ندارند

«حق بر آموزش کودکان با نیازهای ویژه» عنوان یادداشت روزنامه اعتماد به قلم سید جواد حسینی است که در آن آمده

🔹اکنون در جامعه ایران ۱۸ میلیون کودک فرصت اتمام دوره تحصیلات عمومی را پیدا نمی‌کنند، ۱۰ میلیون بی‌سواد مطلق وجود دارد و حدود یک میلیون بازمانده از تحصیل این وضعیت در حوزه دانش‌آموزان با نیاز ویژه رنج‌آورتر است با وجود اینکه پس از راه‌اندازی سازمان آموزش و پرورش استثنایی از سال ۱۳۷۰ به بعد رشد ۱۷ برابری آموزش کودکان با نیازهای ویژه را شاهد هستیم، اما حداقل ۳۳ درصد کودکان استثنایی تحت پوشش آموزش و پرورش قرار نمی‌گیرند و بیش از ۵۰ درصد دوره پیش دبستانی را نمی‌گذرانند./ اعتماد

این مطلب را #اینجا_بخوانیم 👇

https://www.etemadonline.com/tiny/news-679016

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

20 Oct, 09:50


«امتداد» از تشویق  به کودک همسری و کودک مادری گزارش می‌دهد؛بار جوانی جمعیت بر دوش «دختر بچه‌ها»

فاطمه موسوی، جامعه‌شناس: سیاست‌گذاری‌ها در راستای بازتولید خانواده مردسالار و پدرسالار است

پریسا طاهرزاده، متخصص زنان: یکی از عوارض بارداری زیر ۲۰ سال، زایمان زودرس است

لیلا حیدری نسب، روانشناس: بارداری زودرس مادر جوان را در معرض مسائل عاطفی و روانشناختی متعددی قرار می‌دهد

✍🏻 امتداد-مرجان زهرانی: مساله رشد جمعیت، دغدغه فراگیر امروز کشورها است. مساله‌ای که اغلب کشورهای توسعه‌یافته تلاش دارند با مشوق‌های اقتصادی و حمایت‌های دولتی از زنان و خانواده‌ها آن را حل و تغییراتی در ساختمان جمعیت‌شان ایجاد کنند. ایران هم از این مساله مستثنی نیست.

🔹نرخ موالید سال ۱۴۰۱ معادل یک میلیون و ۷۵ هزار و ۲۳۱ مورد بوده که این رقم در سال ۱۴۰۲ به یک میلیون ۵۷ هزار و ۹۵۸ مورد رسیده که نشان دهنده کاهش ۱.۶ درصدی (۱۷ هزار نفری) بوده‌است. مرور این اعداد که رئیس موسسه تحقیقات جمعیتی کشور به «ایسنا» گفته نشان می‌دهد سیاست‌های جمعیتی در کشور موثر نبوده‌است. سیاست‌هایی که همواره بار آن بر دوش زنان است و جالب آنکه آمار و ارقام نشان می‌دهد با وجود همه تبلیغات اثر افزایشی نداشته‌است.

🔹اما مساله تنها به بی‌اثر بودن سیاست‌های افزایش جمعیت ختم نمی‌شود. برخی مشوق‌ها و سیاست‌گذاری‌ها اغلب در مسیری قرار دارد که با حقوق اولیه زنان در تضاد و سلامت روان و جسم آن‌ها را در معرض خطر قرار می‌دهد. در این میان تلاش برای طبیعی جلوه دادن کودک همسری و کودک مادری دختران نوجوان را در معرض آسیب‌های بیشتری قرار می‌دهد.

🔹بنا به روایت آمار در ۹ ماه سال ۱۴۰۱ ازدواج ۲۰ هزار دختر کمتر از ۱۵ سال ثبت شده‌است که نسبت به سال‌های گذشته رشد داشته‌است. در طول سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۷۰ هزار نوزاد از مادران گروه سنی ۱۰ تا ۱۹ سال متولد شده، همچنین در این سال هزار و ۴۷۴ نوزاد مادران ۱۰ تا ۱۴ ساله داشته‌اند.

🔹رشد کودک همسری و کودک مادری باعث نشده که از وزارت بهداشت تا معاونت زنان و هر نهاد مرتبط دیگری اقدامی انجام دهد بلکه محدودیت‌های آیین‌نامه‌ای برای بارداری نیز تغییر کرده تا بار جوانی جمعیت بر دوش دختربچه‌هایی باشد که نه خودشان از این حق چیزی می‌دانند و نه کسی در نهادهای مجری و سیاست‌گذار نگران تضییع حق آنها است.

🔹اخیرا علیرضا رئیسی، معاون وزیر بهداشت اعلام کرده محدودیت سنی در برنامه‌های حوزه بهداشت برداشته و سنین ۱۵ تا ۴۹ سال برای بارداری مناسب اعلام شده است. در واقع وزارت بهداشت با تغییر اصطلاح «مادران با بارداری پرخطر» به «مادران نیازمند مراقبت‌های ویژه»، صورت «مساله» را پاک کرده و جسم و روان دختران نوجوان اسبابِ بازی با کلمات قرار داده است. این موضوع در کنار محدودیت‌های غربالگری و سقط جنین، زنان را در موقعیت دشواری قرار می‌دهد.

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

15 Oct, 09:36


گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد فروش و سوءاستفاده جنسی از کودکان در آخرین گزارش خود متذکر شد بیش از ۳۰۰ میلیون کودک سالانه قربانی سوءاستفاده جنسی آنلاین می‌شوند. خانم ماما فاطمه سینگاته در گزارش خود به مجمع عمومی سازمان ملل هشدار داد با وجود مزایای فراوان فناوری‌ها برای حمایت از حقوق کودکان، سرعت پیشرفت و پیچیدگی‌های بی‌سابقه این فناوری‌ها، خطرات جدی برای کودکان به همراه دارد و آنها را در معرض آسیب‌های شدید قرار می‌دهد.

@jamiatdefaa

پروتکل اختیاری کنوانسیون حقوق کودک درخصوص فروش‌، فحشاء و هرزه‌نگاری

(مصوب ۴/۳/۱۳۷۹هجری شمسی برابر با ۲۵ مه ۲۰۰۰ میلادی مجمع عمومی سازمان ملل متحد)

یکی از پروتکل های اختیاری الحاقی به کنوانسیون حقوق کودک است که جمهوری اسلامی ایران به آن پیوسته است.

ضمنا جمهوری اسلامی پوروتکل دوم یعنی «پروتکل الحاقی دربارهٔ به‌کارگیری کودکان در مناقشات مسلحانه» که خدمت سربازی اجباری افراد زیر ۱۸ سال را ممنوع می‌کند و اعضا تعهد می‌کنند از هر اقدام ممکن برای جلوگیری از ورود کودکان به گروه‌های مسلح استفاده کنند، را نپذیرفته است.
@jamiatdefaa

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

11 Oct, 19:15


🔻گزارشی از دانش‏‌آموزانی که به دلیل نداشتن شناسنامه و مدرک از مدرسه جا مانده‌‏اند

سامانه ثبت‌نام، خطا می‌دهد. آنها کد ملی ندارند، نمی‌توانند ثبت‌نام کنند. مدیر بهانه می‌آورد:«جا نداریم.» فردا با مددکار می‌روند: «به شما چه ارتباطی دارد، باید پدر بیایَد.» مددکاران می‌گویند، فرزندان حاصل از روابط خارج از ازدواج یا ازدواج موقت، کودکان نتیجه ازدواج پدر خارجی و مادر ایرانی و کودکان با پدر و مادر آسیب‌دیده از تحصیل جا مانده‌اند؛ هر چند که گفته می‌شود از طریق فرمانداری، استانداری و... می‌توان برای آنها برگه‌ای گرفت و ثبت‌نام‌شان کرد، اما روند آنقدر طولانی است که دیر می‌شود و در را به رویشان می‌بندند. آنها اگر تحت پوشش مؤسسه‌های حمایتی نباشند، برای همیشه از تحصیل محروم می‌مانند.

مسئول حقوقی یکی از همین نهادهای مدنی می‌گوید که در حال حاضر ۵۰ پرونده در جریان دارد؛ پرونده کودکانی که ایرانی‌اند و باید شناسنامه بگیرند اما چندین سال است، منتظرند. انتظارهای چندین ساله برای به شمار آمدن. در کنار آنها کودکان افغانستانی‌ هم بلاتکلیف مانده‌اند؛ کودکانی که فشار زیادی را تحمل می‌کنند. با اینکه پیش از این دستورات متعددی برای ثبت‌نام آنها در مدارس آمده اما اگر غیرمجاز باشند جایی در مدارس ندارند. مجازها هم باید مدرک جدید بیاورند. این درحالیست که در شهریور امسال دادستان کل کشور در بخشنامه‌ای گفته بود که تمام افراد زیر ۱۸ سال باید در مدارس ثبت‌نام شوند و عذری برای امتناع از پذیرش آنها وجود ندارد. او بر پوشش تحصیلی کامل همه افراد مقیم ایران صرف‌نظر از ملیت آنها تاکید کرده بود.

https://hammihanonline.ir/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%AC%D8%A7%D9%85%D8%B9%D9%87-23/22898-%D8%A8%DB%8C-%D9%87%D9%88%DB%8C%D8%AA-%D8%A8%DB%8C-%D8%B3%D9%88%D8%A7%D8%AF

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

11 Oct, 19:09


چه کسی باید راه کودکان بازمانده از تحصیل را به مدرسه باز کند؟

زینب نصیری-مددکار اجتماعی و مدیر کل سابق سلامت شهرداری تهران
 
🔸کمتر از دو هفته به آغاز سال تحصیلی جدید باقی مانده است و همچنان مسائل مرتبط با کودکان بازمانده از تحصیل، یکی از دغدغه های جدی فعالان و متخصصان اجتماعی تلقی می گردد. این در حالی است که از سویی مطابق اصل سی ام قانون اساسی " دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم کند" و از سوی دیگر در کنار مجموعه ی قوانین و برنامه هایی چون  برنامه ریشه کنی بی سوادی در جمهوری اسلامی ایران و قانون برنامه پنجساله هفتم توسعه کشور، تاکید اصلی تمامی برنامه های حوزه آسیب های اجتماعی بر "پیشگیری" است.

🔹مفهومی که اگرچه در اکثر مجامع
علمی و محافل اجرایی به کرات از آن یاد می شود، اما در اکثر سیاست ها و برنامه های موجود اثری از رویکردهای پیشگیرانه دیده نمی شود و نتیجه ی آن آمار بالای آسیب دیدگان اجتماعی است که در سال های گذشته، در گوشه ای از این سرزمین و در میانه ی تحصیل، مدرسه را بدرود گفته اند.

🔸کودکان بازمانده از تحصیل نه تنها یکی از چالش های اصلی نظام آموزش و پرورش در ایران تلقی می گردند بلکه به نوعی قطع ارتباط کودک با محیط مدرسه به عنوان دروازه ای برای ورود کودکان به انواع آسیب های اجتماعی تلقی می گردد.

🔹اگرچه کودکان بازمانده از تحصیل را می توان محصول عوامل متعدد و متنوعی مانند فقر اقتصادی، فقر فرهنگی، عدم مناسب سازی فضاهای آموزشی برای کودکان دارای معلولیت و با نیازهای خاص، اشتغال به کار کودک، بدسرپرستی یا بی سرپرستی کودک، دوری مدرسه از محل زندگی، نداشتن شناسنامه، هنجارها و الگوهای فرهنگی مرتبط با جنسیت و .. دانست اما انتظار می رفت به پشتوانه قوانین موجود و با تصویب قانون حمایت از اطفال و نوجوانان در سال ۱۳۹۹ وضعیت بهتری را در فرایند تحصیل کودکان شاهد باشیم.

🔸این قانون سازمان ثبت احوال کشور را موظف کرده است با همکاری سایر نهادهای مربوطه و با در نظر گرفتن اقامتگاه اشخاص حداقل سه ماه پیش از آغاز سال تحصیلی جدید، اسامی و نشانی اطفال و نوجوانان ایرانی و غیر ایرانی را که به سن قانونی رسیده اند، به تفکیک مناطق به آموزش و پرورش اعلام کند. همچنین مطابق این قانون وزارت آموزش و پرورش مکلف بوده است تا نسبت به اعلام موارد عدم ثبت نام و موارد مشکوک به ترک تحصیل اطفال و نوجوانان تا پایان دوره متوسطه به سازمان بهزیستی کشور و یا دفتر حمایت از اطفال و نوجوانان قوه قضائیه و اطمینان از انجام اقدامات لازم جهت ثبت نام و پوشش تحصیلی کامل اطفال و نوجوانان موضوع این قانون اقدام نماید.

🔹این فرایند می توانست با ماده دیگری از این قانون که سازمان بهزیستی کشور را مکلف به استفاده از مددکاران اجتماعی در قالب فوریت های خدمات اجتماعی، با همکاری شهرداری، دهیاری و نیروی انتظامی و در راستای شناسایی، پذیرش، حمایت، نگهداری و توانمندسازی اطفال و نوجوانان موضوع این قانون کرده است، تجمیع و موجب کاهش تعداد کودکان بازمانده از تحصیل شود؛ اما متاسفانه رشد چشمگیر کودکان بازمانده از تحصیل نشانگر عدم کارکرد موثر دستگاهها در اجرای قوانین و برنامه هاست.

🔸به نظر می رسد اهتمام جدی دولت به اتخاذ رویکردهای پیشگیرانه و اهتمام به اجرای قوانین و برنامه های مصوب، در کنار نظارت جدی دستگاه قضائی بر حسن اجرای اقدامات مورد انتظار می تواند نویدبخش روزهایی بهتر برای کودکان این مرز و بوم باشد. اقداماتی که می تواند با اتخاذ سیاست ها و رویکردهای ذیل تکمیل و ضمن حل مسائل موجود، منجر به بازگشت همه کودکان به فضای مدرسه گردد؛

• پیوند و همکاری مستمر آموزش و پرورش، سازمان بهزیستی کشور، کمیته امداد، سازمان اجتماعی کشور، سازمان های حمایتی عمومی و غیر دولتی، معتمدین و خیرین محلی به منظور شناسایی، حل مسائل و بازگرداندن کودکان به مدارس

• اتخاذ رویکرد خانواده محور در فرایند ریشه کنی فقر و بازگشت کودکان به مدرسه

• تامین منابع دولتی به منظور استقرار حداقل یک نفر مددکار اجتماعی/ روانشناس در تمامی مدارس کشور

• اتخاذ رویکرد مدرسه محور با محوریت مدیران مدارس و مددکاران اجتماعی

• یکپارچه کردن بانک های اطلاعاتی سازمان های ذیربط و وحدت فرماندهی و اجرایی تمامی دستگاهها به منظور پوشش کامل تحصیل کودکان در سراسر کشور

• ارائه بسته های حمایتی- معیشتی مشروط به خانواده های کودکان بازمانده از تحصیل با تاکید بر مشارکت فعال خانواده در فرایند آموزش و ارتقاء سلامت کودک

• مناسب سازی مدارس و تامین تجهیزات مورد نیاز کودکان دارای معلولیت با بهره گیری از ظرفیت های تمامی سازمان های عمومی، دولتی، غیردولتی و خیرین مدرسه ساز

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-942363

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

11 Oct, 19:04


🔻تنقیح قوانین و مقررات حوزه کودک و نوجوان برای اولین‌بار در کشور

ایسنا:‌ مدیر کل مرجع ملی حقوق کودک وزارت دادگستری از تنقیح قوانین و مقررات مربوط به اطفال و نوجوانان برای اولین بار در کشور خبر داد. محمود علیگو، درباره تنقیح قوانین و مقررات حوزه کودک و نوجوان برای اولین بار در کشور گفت: ما در مجموعه مرجع ملی حقوق کودک در یک تلاش یک‌ساله موفق شدیم برای اولین بار در کشور با همکاری مجموعه‌های پژوهشی که در کشور وجود دارد، تنقیح قوانین اطفال و نوجوانان را انجام دهیم. این کار باعث می‌شود تمام قوانین اطفال و نوجوانان برای یک‌ بار در کنار همدیگر قرار گیرد و نقاط خلأ و ضعف قانون به راحتی پیدا شود و از آن طرف هم بهره‌گیری از قوانین حوزه اطفال و نوجوانان برای دست‌اندرکاران حقوقی راحت‌تر و ساده‌تر خواهد شد.

وی افزود: در این فرایند تقریبا یک مجموعه مجلد ۱۴۰۰ صفحه‌ای داریم که مجموعه همه قوانین را از ابتدا تا امروز در آن گنجاندیم و در این قوانین، مقررات و آیین‌نامه‌ها هم هست و نیز نظرات مشورتی که نسبت به قوانین وجود دارد، از دفتر حقوقی ارائه شده است. این امر باعث می‌شود نقاط اختلافی حقوقی که در مورد قوانین وجود دارد، به سادگی حل‌وفصل شود.

علیگو ادامه داد: گام بعدی در این فرایند این است که بتوانیم خلأهای قانونی مرتبط با حوزه اطفال و نوجوانان را پر کنیم که برای آغاز هفته ملی کودک آن را رونمایی خواهیم کرد تا ان‌شاءالله تا هفته ملی کودک سال آینده بتوانیم آن را تدوین کنیم و خلأهای قانونی حوزه اطفال و نوجوانان را در کشور پر کنیم تا مسئله قانونی و مقرره‌ای در کشور در زمینه اطفال و نوجوانان نداشته باشیم.

مدیر کل مرجع ملی حقوق کودک وزارت دادگستری تصریح کرد: طبق ماده ۴۴ کنوانسیون حقوق کودک، باید گزارشات ملی که وجود دارد، در دسترس عموم مردم و در انتشار عمومی قرار گیرد. در سال‌های گذشته هیچ زمانی این انتشار اتفاق نیفتاده است. فرایند چهارماهه‌ای پیش گرفتیم و برای اولین بار شش گزارش ملی جمهوری اسلامی و گزارش اولیه آماده شد که امسال در هفته ملی حقوق کودک رونمایی می‌شود و در اختیار عموم قرار می‌گیرد و منبع خوبی برای پژوهشگران حوزه اطفال و نوجوانان است و تنها منبع آماری رسمی و قطعی است که در کشور می‌توان به آن استناد کرد، زیرا جزء گزارش‌های رسمی جمهوری اسلامی به سازمان ملل است.

علیگو ادامه داد: ماده ۳ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان، بخش بزرگی از کودکان در وضعیت مخاطره‌آمیز را لیست کرده است. در آن بخش ما باید بتوانیم فرایندها را تدوین کنیم و در کنار نگارش فرایندها، دستورالعمل‌های موجود را بازنگری کنیم و اگر دستورالعمل جدید نیاز است، دستورالعمل جدید تدوین کنیم.

منبع: روزنامه شرق
https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-944673

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

10 Oct, 09:17


جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان pinned «#بیانیه در رابطه با بازداشت و حکم اعدام #شریفه_محمدی بازداشت شریفه محمدی -فعال لغو کار کودک و فعال کارگری- و صدور حکم اعدام علیه او، امری‌ست غیرقابل‌قبول و هم‌‌اکنون باید لغو شود. جامعه‌ی بشری، مدت‌هاست که صراحتا مخالفت خود را با کلیه‌ی احکام و قوانین…»

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

10 Oct, 09:14


#بیانیه در رابطه با بازداشت و حکم اعدام
#شریفه_محمدی

بازداشت شریفه محمدی -فعال لغو کار کودک و فعال کارگری- و صدور حکم اعدام علیه او، امری‌ست غیرقابل‌قبول و هم‌‌اکنون باید لغو شود.

جامعه‌ی بشری، مدت‌هاست که صراحتا مخالفت خود را با کلیه‌ی احکام و قوانین غیرانسانی اعلام کرده است. بازداشت و به‌زندان‌افکندن فعالین اجتماعی-سیاسی، صدور احکام اعدام، انجام شکنجه‌های روحی و جسمی همچنین محرومیت از حقوق ابتدایی براساس موازین داخلی و بین‌المللی از جمله اقدامات از سوی حاکمیت‌ها هستند که نه‌تنها موجب رعب و وحشت فعالین و جامعه نشده، بلکه به افزایش تضادها و شکاف‌های موجود منجر شده است.

فعالیت اجتماعی برای بهبود زندگی آحاد بشر حقی‌ست طبیعی و قانونی که بنا بر هیچ مصلحتی نمی‌توان آن را سلب یا محدود نمود؛ چرا که این کُنش‌ها برخاسته از نیازهای حقیقی جامعه است. فعالین مدنی، نمایندگان مطالبات مردم هستند و میان آنان و جنبش‌های اجتماعی پیوندی ناگسستنی وجود دارد. تلاش برای پاک‌کردن صورت مسأله -با فشار، سرکوب و حتا شنیع‌تر از آن، صدور حکم اعدام- نه‌تنها مشکل را از میان برنمی‌دارد بلکه به‌نوعی موجب تحریک عامدانه‌ی احساسات جامعه، تکثیر خشم و ایستادن در برابر مطالباتِ به‌حق ایشان می‌شود.

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان و فعالین لغو کار کودک، در کنار سایر فعالین اجتماعی، صنفی از جمله پرستاران، معلمان، کارگران، زنان، بازنشستگان و ... خواستار پایان‌دادن به تضییع حقوق قانونی و بشری همه‌ی طبقات جامعه است. در شرایط فعلی تبعیض‌های ملی، قومی، نژادی، جنسی-جنسیتی، تحمیل دستمزدهای چند برابرِ زیر خط فقر به کارگران و مزدبگیران، عدم برخورداری از حق تشکل و اعتراض، عدم دسترسی کودکان و عموم‌ جامعه به حق آموزش رایگان و باکیفیت، هزینه‌های گزاف بهداشت و درمان، تورم و سایر مشکلاتی که بر همه‌گان عیان و روشن است، زندگی را برای آحاد جامعه به‌ویژه طبقه‌ی کارگر و کودکان بیش‌از‌پیش دشوار و طاقت‌فرسا کرده است. در چنین شرایطی پرواضح است که وجدان روشن و بیداری چون شریفه محمدی برای بهبود وضعیت کارگران و کودکان تلاش کرده و در کنار سایر فعالینِ لغو کار کودک و فعالین کارگری، حقوقِ این طبقه را بدون لکنت مطالبه‌ نماید. ما -فعالین لغو کار کودک- خواستار جهانی هستیم که شایسته‌ی کودکان باشد.
ما نیک آگاهیم که شرایط موجود بر پایه‌ی ایجاد یأس، ترس و عدم امکانِ تغییر استوار شده است. لذا برای رسیدن به هدف اصلی -که ساختن جهانی شایسته‌ی کودکان است- در برابر فشارها و تهدیدها، متحدتر و مستحکم‌تر از پیش، صدای کودکان خواهیم بود و مخالفت خود را با کلیه‌ی قوانین غیرانسانی و ارتجاعیِ از جمله حکم اعدام اعلام می‌داریم. ما تاکید می‌کنیم فعالیت برای پیگیری مطالبات و احقاقِ حقوق انسان‌ها جُرم نیست؛ مجازات ظالمانه و حکم شنیع اعدام باید لغو شود؛ وجود این‌قبیل مجازات‌ها -حتا در صورتی که هیچ‌گاه اجرایی نشوند- ایستادن در برابر خواسته‌های جامعه و تهدیدِ صریح فعالان اجتماعی است.
بازداشت و صدور احکام زندان و اعدام و اِعمال رَویه‌های خشونت‌آمیز علیه کّنش‌گران، باید متوقف شود.
شریفه محمدی و دیگر شریفانِ در بند، باید فورا و بی‌هیچ قید و شرطی آزاد شوند.

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

10 Oct, 08:47


۱۰ اکتبر / ۱۹ مهر روز جهانی مقابله با اعدام است!

آیا اعدام بازدارنده است؟
اعدام مجازاتی غیر قابل بازگشت و در مغایرت با حق بنیادینِ حیات است.

حذف حکم اعدام در قوانین
گامی به سوی انسانی تر کردن جوامع است.
🔹 @jamiatdefaa

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

08 Oct, 11:23


روز جهانی کودک گرامی باد
۸ اکتبر/ ۱۷ مهر سال ۱۴۰۳
@jamiatdefaa

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

08 Oct, 11:22


حضور آقایان محمد بحرانی، عادل فردوسی پور، پیمان قاسم خانی و مسعود شجاعی در جمعیت دفاع به مناسبت روز جهانی کودک
@jsmiatdefaa

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

05 Oct, 08:45


آرمانهای توسعه ی پایدار

آرمان ۴ : تضمین آموزش فراگیر با کیفیت برابر و ترویج فرصت ھای یادگیری مادام العمر برای ھمه

🔹 @jamiatdefaa

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

05 Oct, 08:24


پنج اکتبر؛ روز جهانی معلم مبارک باد

از سال ۱۹۹۴ به بعد، پنجم اکتبر هر سال از سوی یونسکو «روز جهانی معلم» اعلام شده‌است. هدف از اعلام چنین روزی بها دادن به معلمان، قدردانی از آنها و بررسی مشکلاتشان در سراسر دنیا اعلام شده‌است. امسال ۵ اکتبر مقارن است با شنبه ۱۴ مهر. جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان ایران این روز جهانی را به همهٔ معلمان دنیا از تبریک می‌گوید.

شعار امسال را یونسکو
«Valuing teachers voices: towards a new social contract for education»
«اهمیت دادن به صدای معلمان: به سوی قرارداد اجتماعی جدیدی برای آموزش»
نامگذاری نموده‌است.
@jamiatdefaa

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

24 Sep, 18:45


@jamiatdefaa

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

24 Sep, 18:42


📣 پژوهش «نگاهی به مسئله بازماندگی از تحصیل کودکان از دید سازمان‌های مردم‌نهاد» منتشر شد.


▫️ربع قرن از اولین موج تأسیس سازمان‌های مردم‌نهاد در ایران می‌گذرد. در این زمان تجربۀ فعالیت‌های مدنی در کشور نه آنقدر نوپاست که از آن توقع اثرگذاری بر فضای سیاستگذاری اجتماعی کشور نرود و نه آنقدر ریشه‌دار و جاافتاده است که انتظار عملکردی کم‌نقص، کارآمد و پرنفوذ را داشته باشیم.
ایدۀ مطالعه «نگاهی به مسئله بازماندگی از تحصیل کودکان از دید سازمان‌های مردم‌نهاد» با هدف شنیدن و به گوش رسانیدن تجربیات سازمان‌های مردم‌نهاد فعال در حوزۀ آموزش کودکان و تلاش برای پرکردن خلأهای علمی و اجرایی این حوزه گرفته شده و در آن تلاش شده است تا ابعاد مختلف بازماندگی از تحصیل به‌عنوان یکی از آسیب‌های اجتماعی مهم امروز و پیش‌رو برای جامعۀ ایران در تعریف و تحلیل مسئله و از منظر سازمان‌های مردم‌نهاد کشور مورد بررسی قرار گیرد. مخاطبان این پژوهش سیاستگذاران حوزۀ آموزش عمومی کشور، معلمان، مشاوران و مدیران آموزشگاه‌ها، فعالان سازمان‌های مردم‌نهاد، دانشجویان، دانشگاهیان و هر کدام از علاقمندان و دغدغه‌مندان این حوزه است.

▫️پژوهشگران: مریم آشور، صبورا سمنانیان،صبا قدیمی
▫️مشاور علمی: رضا امیدی

🔻فایل پی‌دی‌اف این پژوهش را از سایت رحمان دانلود کنید:
https://rahman.org.ir/childrens-education/

@rahmaninstitute

1,072

subscribers

2,145

photos

221

videos