Dr.Azarbara Channel @drazarbarachannel Channel on Telegram

Dr.Azarbara Channel

@drazarbarachannel


The Evidence based information
To enjoy & learning psychology☑️
مشاوره خانواده
رواندرمانى اعتياد
رواندرمانى و مشاوره فردى
برگزارى كارگاه و دوره هاى آموزشى
آدرس مركز :
خيابان كارگر جنوبى نرسيده به ميدان حر پلاك
٨٧٥
ارتباط با ما:
٠٩٣٦٢٩٨٨٢٥٠
٠٢١٦٦۴۸۸۵۶٢

Dr.Azarbara Channel (Persian)

با کانال تلگرام Dr.Azarbara Channel آشنا شوید! این کانال منحصر به فرد اطلاعات مبتنی بر شواهد را ارایه می دهد. آیا دوست دارید روانشناسی را بیاموزید و از آن لذت ببرید؟ اینجا جای شماست! Dr.Azarbara Channel شامل مشاوره خانواده، رواندرمانی اعتیاد، رواندرمانی و مشاوره فردی، برگزاری کارگاه ها و دوره های آموزشی می باشد. آدرس مرکز کانال: خیابان کارگر جنوبی نرسیده به میدان حر پلاک 875. در این کانال اطلاعات معتبر و ارزشمندی در زمینه روانشناسی ارایه می شود. اگر مایل به ارتباط با کانال هستید، می توانید با شماره تلفن 09362988250 و 02166488562 تماس بگیرید. پس از عضویت در Dr.Azarbara Channel، عالم روانشناسی خواهید شد و از مشاوره های حرفه ای در این زمینه بهره خواهید برد.

Dr.Azarbara Channel

09 Oct, 15:55


@A_azarbara

Dr.Azarbara Channel

06 Oct, 18:55


#mindfulness
#ذهن ـ آگاهی
در این ویدیو و در ادامه پست قبل به تعریف مفهوم ذهن آگاهی و زندگی در زمان حال و اهمیت آن در حفظ سلامت روان پرداخته شده است. با توجه به حجم اطلاعات و اخبار منفی که این روزها به ذهن ما وارد می‌شود، نیاز است برای حفظ آرامش و پیشگیری از هیجانات منفی نظیر اضطراب و استرس که می‌توانند منجر به اختلالات روان مانند افسردگی و وسواس شوند، اهمیت ذهن آگاهی مشخص می‌شود. در پست‌های بعدی در خصوص راه‌های انجام این تکنیک توضیحات بیشتری ارائه خواهد شد. 🌱

@A_azarbara

Dr.Azarbara Channel

27 Sep, 10:57


◀️ چرا ماندن در زمان حال و تمرکز بر اتفاقات در حال جریان گاهی برای ما سخت است؟
در این ویدیو به خوبی مکانیسم‌هایی که ذهن و جسم ما برای کنترل اضطراب ناشی از بودن در زمان حال انجام میدهند، توضیح داده شده است.
در پست های بعدی در خصوص مفاهیم ذهنی مرتبط و تکنیک‌های mindfulness صحبت خواهیم کرد🌱

@A_azarbara

Dr.Azarbara Channel

16 Sep, 20:25


یکی از اصلی‌ترین مسائلی که در زوجین منجر به مشکلات و آسیب‌های جدی در رابطه خواهد شد، ندادن فضای لازم توسط طرفین به یکدیگر است. افراد گاها تصور میکنند اگر در رابطه‌ای وارد شده‌اند حالا باید تمام وقت و انرژی خود را فقط برای رابطه و برای شخص مورد نظر صرف نمایند. در این وضعیت، دیگر زمانی برای فعالیت‌های فردی که حتی قبلا به انجام آن‌ها می‌پرداختند مثل مطالعه، ورزش، معاشرت با دوستان و .... باقی نمی‌ماند. در واقع موجودیت فرد فقط در رابطه معنا می‌شود و هر خللی در رابطه منجر به آسیب مستقیم به او خواهد شد چون تمامی ابعاد زندگی او محدود به این رابطه شده است.
در واقع میتوان اینگونه استنباط کرد که در یک رابطه عاطفی سالم بین یک زوج، زمان‌های با هم بودن لذت‌بخش و مستمر است اما هر یک از آن‌ها به تنهایی برای خود سرگرمی‌ها و فعالیت‌های سالم و مثبتی دارند که باعث تقویت سایر جنبه‌های زندگی‌شان خواهد شد و در نهایت انرژی مثبت ناشی از این موارد در رابطه منعکس می‌گردد.
لازمه وجود این فضا حس اعتماد، صمیمیت و تعهد است. البته زوجین باید در خصوص کیفیت و میزان این فاصله و فضا با هم صحبت کنند و این حق را برای هم قائل شوند.🌱
@A_azarbara

Dr.Azarbara Channel

06 Sep, 19:04


ادامه مبحث سوگیری‌های اسنادی...
خطای بازیگر ـ تماشاچی (actor-observer bias)
به طور ساده میتوان اینطور بیان کرد که وقتی ما در مقام بازیگر قرار می‌گیریم و رفتاری از خودمان سر می‌زند، آن را به عوامل موقعیتی که هیچ کنترلی روی آنها داریم نسبت می‌دهیم، اما وقتی در جایگاه تماشاچی یا ناظر قرار می‌گیریم و دیگران همان رفتار را می‌کنند، آنها را به‌خاطر انتخاب‌ها و ویژگی‌های درونی خودشان سرزنش می‌کنیم.
برای نمونه در یک مطالعه سالنیه و پرلمن Saulnier & Perlman در سال ۱۹۸۱، وقتی از زندانیان و نگهبانان خواستند علت زندانی‌شدن افراد را ارزیابی کنند، همان‌طور که انتظار می‌رفت، زندانی‌ها جرایم خود را ناشی از بدشانسی، فریب‌خوردن و مشکلات زندگی می‌دانستند، درحالی‌که نگهبان‌ها تمایل داشتند دلیل جرایم آنها را ناشی از عوامل درونی و اختیاری مجرمان شامل حرص و طمع، ذات بد و بی‌عقلی بدانند.
اگر در خصوص اسنادها و سوگیری‌های آن‌ها اطلاعات ندارید پست قبلی همین صفحه را مطالعه کنید.
در زندگی بیشتر بازیگر هستید یا تماشاچی؟

@A_azarbara

Dr.Azarbara Channel

04 Sep, 07:58


📎اِسناد یا Attribution چیست؟
اکثر اوقات ما نمی خواهیم بدانیم افراد چگونه به روشی خاص عمل می کنند بلکه میخواهیم به این نکته پی ببریم که چرا این گونه عمل می کنند.
فرایندی که طی آن این گونه اطلاعات را جستجو می‌کنیم اِسناد (Attribution) نام دارد.
به بیان دیگر اِسناد تلاش ما برای فهم دلائلی است که در پشت رفتار دیگران وجود دارد و در برخی موارد دلائل رفتار خودمان را هم مورد بررسی قرار می دهد.
در این بین ما همواره با سوگیری‌های اِسنادی(Attribution Bias) هم مواجه هستیم. این خطاها باعث می‌شود نتوانیم درک درستی از علت رفتار خود یا دیگران داشته باشیم.
یکی از این سوگیری‌ها، خطای بنیادین اسناد (fundamental attribution error) است. در این سوگیری ما علت رفتار افراد را به عواملی مانند خلق و خو نسبت می‌دهیم. در واقع به نوعی تاکید بیش از حد بر ویژگی‌های شخصی و نادیده گرفتن عوامل موقعیتی در رفتار دیگران است.
به دلیل خطای بنیادی اسناد، ما معتقدیم که دیگران کارهای بدی انجام می دهند زیرا آنها افراد بدی هستند. ما تمایل داریم که عوامل موقعیتی را که ممکن است نقش داشته باشند، نادیده بگیریم. البته در خصوص خودمان معمولا برعکس عمل میکنیم و رفتار خود را به دلیل شرایطی که در آن هستیم میدانیم نه ویژگی‌های شخصیتی‌مان.
به عنوان مثال در یک مطالعه، زمانی که اتفاق بدی برای شخص دیگری رخ داد، آزمودنی‌ها رفتار یا شخصیت آن شخص را در 65 درصد موارد مقصر می‌دانستند. اما، وقتی اتفاق بدی برای خود آزمودنی‌ها می‌افتاد، تنها در 44 درصد مواقع خود را سرزنش می‌کردند و اغلب موقعیتی را که در آن قرار مقصر می‌دانستند.
این سوگیری به تنهایی باعث می‌شود در بسیاری موقعیت‌ها قادر به درک افراد نباشیم، همدلی نکنیم و از طرفی با توجیه دلیل رفتار خود، از فهم علل اصلی آن سرباز زنیم.
در روزهای آتی در خصوص سایر سوگیری‌های اسنادی صحبت خواهیم کرد.🌱
@A_azarbara

Dr.Azarbara Channel

01 Sep, 19:57


از دایره امن خود خارج شویم!
یکی از مباحث مهم در خصوص رشد و توسعه فردی، خارج شدن از حاشیه امنیت است. افرادی که با تغییر محل زندگی که در آن آرامش یا رشد کافی ندارند، استعفا از شغلی که به آن علاقه‌مند نیستند و یا برایشان نقطه پیشرفتی ندارد، اتمام رابطه عاطفی که با احساس بی کفایتی و آسیب‌های روانی همراه است و بسیاری نمونه‌های دیگر، در واقع با پذیرفتن سختی‌های ترک این شرایط، از حاشیه امن خود خارج شده و فرصتی برای رشد و پیشرفت خود مهیا میکنند.
تغییر همیشه سخت است. نیاز به ایجاد عادت‌های جدید، سبک زندگی جدید و تمرین و ممارست دارد. تغییر در بسیاری مواقع دردناک است. ترک حاشیه امن به معنای از دست دادن امنیتی غیرواقعی و پذیرش شرایطی غیرقابل پیش‌بینی است، اما اگر این اقدام سنجیده و آگاهانه انجام شود، منجر به رشد و خودشکوفایی میشود.
آلبرت بندورا می‌گوید: کسانی که به توانائی های خود اعتقاد و اطمینان دارند به کارهای دشوار به صورت چالش‌هایی می‌نگرند که باید بر آنها پیروز شوند نه به صورت تهدیدهایی که باید از آنها اجتناب کند.
@A_azarbara

Dr.Azarbara Channel

26 Aug, 14:12


#معرفی _ سریال
این مینی سریال ۹ قسمتی محصول ۲۰۲۴ در ژانر درام و علمی _ تخیلی است. یک فیزیکدان نابغه با استفاده از قانون فیزیک کوانتوم و استفاده از یک داروی خاص موفق میشود سطح خودآگاه انسان را گسترش دهد و در نتیجه در دنیاهای موازی با یک موقعیت مکانی خاص سفر کند.
دنیاهای موازی در اثر انتخاب‌های ما ایجاد می‌شوند. به ازای هر انتخاب یک دنیا! او که از یک انتخاب خود در زندگی ناراضی است تلاش میکند به دنبال جبران آن موقعیت برآید ولی در ادامه داستان متوجه می‌شود شاید کار درستی انجام نداده است...
اگر مایلید به دنیایی فراتر از تصورات خود سفر کنید، دیدن این سریال را به شما توصیه میکنیم🌱
@A_azarbara

Dr.Azarbara Channel

25 Aug, 10:34


#تراپی_نه_ممنون!
پست هایی با چنین مضامینی امروزه در شبکه‌های مجازی دست به دست می‌شوند. در حالی که بسیاری از کشورهای توسعه یافته، خدمات روان‌درمانی و مشاوره را تحت پوشش بیمه قرار داده‌اند، در کشور ما رفتارهایی مثل ورزش، معاشرت با دوستان، تفریح و سرگرمی، جایگزین روان‌درمانی معرفی می‌شوند! ایجاد کنندگان چنین محتواهایی مسلما از افراد آگاه جامعه نیستند اما تاثیر گذارند و با گذر زمان این توهم ایجاد می‌شود که درمان کار درستی نیست و می‌توان با برخی اقدامات ساده و روتین روزانه، زخم‌ها، تروماها، آسیب‌ها و حتی اختلالات روان را درمان کرد. درست است که این اقدامات مثبت و تاثیرگذارند اما واقعا زمانی اثر خواهند کرد که افراد با کمک یک درمانگر ماهر، ابتدا به عمق احساسات خود نفوذ کنند، دلیل مشکلات و ناکامی‌های خود را بفهمند و در نهایت با کمک درمانگر به بهبودی برسند. در این پروسه اقداماتی مثل ورزش، ریلکسیشن، تفریح، کتاب خواندن و ... کمک کننده هستند اما در نقش درمان ظاهر نمی‌شوند.
لطفا این پست را برای دوستان و آشنایان خود ارسال کنید و فراموش نکنیم همواره برای ارتقا سلامت روان خود بکوشیم🌱

@A_azarbara

Dr.Azarbara Channel

20 Aug, 13:25


ادامه....

■یافته اول؛ همه دروغ میگن، حتی اونی که میگه؛ وا... دروغم کجا بود!...
پژوهشگرها متوجه شدن که آدم‌ها به طور میانگین روزانه دو تا دروغ رو حتما دارن. منتهی بیشترش دروغ‌های کوچک و بی‌ضرره. دروغ‌هایی مثل:

+ آره علی هم سلام می‌رسونه.
+ اتفاقا همین الان میخواستم بهت زنگ بزنم.
+ باور کن بحث پولش نیستا!
+ نه بابا این چه حرفیه!، مال خودته.
+ عااالی بود…

□یافته دوم؛ ۶ درصد از آدم‌ها نوسانی دروغ میگن.
مثلا آدمی رو فرض کنید که اکثرا راستگوئه ولی یه روز بی‌دلیل خیلی دروغ میگه: مثلا به همسرش میگه داره میره باشگاه، ولی میره خرید. به دوستش میگه؛ خیلی ترافیک بود! در حالی دیر راه افتاده بود. به درمانگرش میگه خوبم، ولی اصلا خوب نیست…

+ ۲۱ درصد آدما واسه اجتناب و پیچوندن.
+ ۲۱ درصد سر شوخی و خنده.
+ ۱۴ درصد واسه محافظت از خودشون.
+ ۱۱ درصد واسه محافظت از دیگری.
+و بقیه هم سر منافع شخصی و آسیب زدن به دیگری و یه تعداد هم همینطوری الکی…

●و یافته آخر؛ آدم‌ها به کی بیشترین دروغ‌ها رو تحویل میدن!؟

+ ۵۱ درصد به رفقا.
+ ۱۱ درصد همکلاسی‌ها و همکاران.
+ بقیه هم به غریبه‌ها و اطرافیان…

○حالا اگر در کنار این پژوهش نظر من رو هم بخواید میگم؛ بیشترین و بزرگترین دروغ‌ها رو ما به خودمون میگیم:

+ همین یه باره!
+ یه ساعت دیگه شروع می‌کنم!
+ از فردا حتما دیگه شروع می‌کنم!
+ یه دو دقیقه برم پیامامو چک کنم بیام!
+ نه دیگه مهم نیست برام!، فراموشش کردم!..

■حالا شما بگید؛ "بزرگترین دروغی که به خودت گفتی چی بود؟!"
@A_azarbara

Dr.Azarbara Channel

20 Aug, 13:25


آدما در طول روز چند بار دروغ میگن!

🖊دکتر امید امانی
■تو یه پژوهش جالب یه گروه از پژوهشگران دانشگاه آلاباما گفتن بیایید ببینم "آدم‌ها در طی  روز چند بار دروغ میگن!؟، این دروغ‌ها رو بیشتر به کی میگن و در مورد چه چیزهایی به هم چاخان میبندن!؟ و به طور کل اوضاع خالی‌بندی در چه وضعیتیه!؟
□واسه رسیدن به جواب... رفتن سراغ ۶۳۲ نفر و گفتن: یه زحمتی باید بکشید. شب به شب بشینید برای ما هر روزتون رو آنالیز کنید و بگید که امروز چند بار، به کی و سر چی دروغ گفتید!؟

●و این ۶۳۲ نفر سه ماه تموم، هر شب قبل از خواب، باید می‌نشستن و مثل یه فیلم جاسوسی، گزارش روزانه‌شون رو می‌نوشتن که مثلا... مثلا:
︎امروز، ساعت ۸:۳۰ صبح، به مامان گفتم صبحونه خوردم، در حالی که نخورده بودم. دروغ شماره ۱.

︎ساعت ۱۰:۱۵، به رئیس گفتم فایل رو فرستادم. ولی خب هنوز نفرستاده بودم! دروغ شماره ۲.

︎ساعت ۱۳:۴۵، به دوستم گفتم موهاش قشنگه. الکی گفتم خیلی هم ضایع بود. دروغ شماره ۳.

○و تو مرحله بعد نشستن تمامی این دروغ‌ها رو دسته بندی کردن و یه چیزی حدود ۱۱۶ هزار دروغ رو لیست کردن و به پنج تا یافته خیلی جالب رسیدن.
@A_azarbara

Dr.Azarbara Channel

17 Aug, 15:52


#معرفی_کتاب
کتاب «انسان،موجودی یکروزه» اثری از دکتر اروین یالوم است که در حدود سال ۲۰۱۵ در ایران به چاپ رسیده. این کتاب شامل داستان‌هایی از جلسات روان‌درمانی دکتر یالوم با مراجعینی است که اکثرا با اضطراب مرگ یا جدایی درگیرند. با مطالعه کتاب به شکلی کاربردی قادر به درک شیوه روان‌درمانی اگزیستانسیالیست که در واقع شیوه اصلی درمان یالوم است آشنا میشوید. نحوه برقراری ارتباط موثر با مراجع، ابراز همدلی صادقانه، روبرو شدن مشاور با احساسات خود، نحوه عملکرد روان‌درمانی اگزیستانسیال در درمان بیماران و ... از جمله نکاتی است که از این داستان‌ها قابل برداشت است. البته طی مصاحبه‌ای که یالوم با مترجم کتاب داشته و در انتها آورده شده است اون این روش را برای همه اختلالات خصوصا آن‌هایی که مراجع بینش خوبی از خود ندارد مفید نمیداند ولی در عین حال تاکید میکند همه روان‌درمانگران باید اصول روانشناسی اگزیستانسیال را بدانند و در خلل درمان از آن‌ها استفاده کنند تا رابطه درمانی موفقی شکل دهند.
خواندن این کتاب را به شما همراهان و همکاران گرامی توصیه میکنیم🙏🌱
@A_azarbara

Dr.Azarbara Channel

15 Aug, 21:09


یکی از مشکلات اساسی در روابط بین فردی، عدم شناخت افراد از خودشان است. ما تا زمانی که از مشکلات درونی و آسیب‌های روانی خود مطلع نباشیم، آن‌ها را نپذیرفته و به دنبال بهبود آن‌ها نبوده باشیم، در روابط بین فردی و عاطفی خود هم موفق نخواهیم بود. اهمیت روان‌درمانی و جلسات مشاوره قبل از ازدواج را میتوان از این فایل تصویری کوتاه متوجه شد. به نظر می‌رسد زوجین در ارتباط نیاز دارند علاوه بر ویژگی‌های مثبت و توانمندی هایشان در خصوص نیمه تاریک خود هم صحبت کنند و با هم بر سر حل تعارضات به توافق برسند. این امر زمانی اتفاق خواهد افتاد که فرد شناخت کافی از تمامی وجوه شخصیت خود داشته باشد. همچنین ایده‌آل گرایی و تلاش برای یافتن انسانی بی نقص مسلما با شکست مواجه می‌شود چون هیچ انسانی با این ویژگی وجود ندارد...
@A_azarbara

Dr.Azarbara Channel

12 Aug, 18:40


#سوگ
از دست دادن هرچیز و یا هر شخصی که فرد به آن دلبستگی دارد میتواند منجر به واکنشی به نام سوگ شود. این واکنش براساس مطالعات دکتر سوزان کابلر راس با ۵ مرحله شناخته می‌شود: انکار، خشم، چانه زنی، افسردگی و در نهایت پذیرش. این مراحل برای تمام افرادی که درگیر پروسه سوگ هستند به یک میزان و با یک ترتیب دقیق اتفاق نمی افتد و ممکن است متفاوت باشد.
وقتی میگوییم فردی سوگ حل نشده دارد، در واقع هنوز به مرحله پذیرش نرسیده است و این به معنای عدم بازگشت به شرایط قبلی علی رغم نبود شخص مورد نظر است.
کتاب «عیبی ندارد اگر حالت خوش نیست» نوشته خانم مگان دیواین، روان‌درمانگر، پروسه سوگ را به زبانی ساده و قابل درک، بیان می‌کند.
اگر فردی را میشناسید که درگیر پروسه سوگ حل نشده خود است و یا اگر میخواهید اطلاعات خود را در خصوص این موضوع افزایش دهید، خواندن این کتاب را به شما توصیه میکنیم🙏
@A_azarbara

Dr.Azarbara Channel

29 Dec, 09:31


بعد از انجام این کار، احساس بهتری داریم؛ حتی اگه با این عمل سریع یا بیش از حد اوضاع رو بدتر کرده باشیم. پس وقتی شرایط نامشخصه، عقب بایست تا اینکه تمام گزینه‌هات رو ارزیابی کنی. هر چند ممکنه این کار با تحسین مواجه نشه. «تمام مشکلات بشر، در ناتوانی اون در آرام و تنها نشستن در یک اتاق ریشه داره». این رو بلز پاسکال (Blaise Pascal) هنگام مطالعه در خانه‌اش نوشت.

🟠منبع: کتاب هنر شفاف اندیشیدن، رولف دوبلی ترجمه عادل فردوسی پور و دیگران

@A_azarbara