ژئوپولیتیک ایرانی @irgeopolitics Channel on Telegram

ژئوپولیتیک ایرانی

@irgeopolitics


به اقتدار جهانی ایران می‌اندیشیم


ارتباط با ما:
@irgeopoliticsmail

[email protected]

ژئوپولیتیک ایرانی (Persian)

ژئوپولیتیک ایرانی یک کانال تلگرامی است که به بررسی و تحلیل مسائل جغرافیایی و سیاسی مرتبط با ایران می‌پردازد. این کانال با نام کاربری @irgeopolitics شناخته می‌شود و افرادی را جذب می‌کند که به امور ژئوپولیتیک و امنیت ملی علاقه‌مند هستند. اگر شما هم به بررسی رویدادها و تحولات جهانی از دیدگاه ایرانی علاقه‌مندید، این کانال انتخاب مناسبی برای شما خواهد بود. با پیوستن به این کانال، می‌توانید به بحث‌های پرمحتوا و تحلیل‌های عمیق در حوزه‌های ژئوپولیتیک و روابط بین‌المللی دسترسی پیدا کنید. برای ارتباط با مدیران کانال می‌توانید از طریق @irgeopoliticsmail یا ایمیل [email protected] با آن‌ها در تماس باشید. پس از پیوستن به این کانال، به آخرین اخبار و تحلیل‌های تازه در حوزه ژئوپولیتیک دسترسی خواهید داشت و می‌توانید با استفاده از دیدگاه‌های منحصر به فرد مطالب مطرح شده را بورس‌کنید. پس از پیگیری محتواهای ارائه شده در این کانال، به عنوان یک فعال مستند و آگاه از تحولات جهانی شناخته خواهید شد.

ژئوپولیتیک ایرانی

16 Jan, 18:38


👈امامعلی رحمان رئیس جمهوری تاجیکستان: من روادید را برداشتم؛ هروقت دوست داشتید به تاجیکستان بیایید

🔴حتی اگر خواستید سرمایه‌گذاری هم نکنید، هروقت دوست داشتید همراه با فرزندانتان به تاجیکستان بیایید.

🔴رودکی، فردوسی، حافظ و سعدی متعلق به زبان فارسی هستند؛ نه فقط ایران یا تاجیکستان. مولانا متعلق به بشریت است؛ نه فقط ما. کوروش کبیر متعلق به بشریت است.

🔴ما یکدیگر را در عرصهٔ بین‌المللی هم‌پوشانی کرده‌ایم و نگذاشته‌ایم فرهنگ‌مان به حاشیه برود. نوروز منتظرتان هستم؛ من از شما سرمایه‌گذاری نمی‌خواهم؛ خودتان بیایید.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

14 Jan, 18:07


🔴 نفتکش های نفت روسیه به دلیل تحریم های آمریکا گیر افتاده اند

حداقل 65 نفتکش در سواحل چین، سنگاپور و روسیه پس از اعمال تحریم های جدید آمریکا لنگر انداخته اند. رویترز این خبر را با استناد به داده های خدمات ردیابی کشتی ها گزارش می دهد.

پنج نفتکش در سواحل چین، هفت نفتکش در نزدیکی سنگاپور و بقیه در سواحل روسیه در دریای بالتیک و خاور دور هستند. در مجموع 183 کشتی حامل نفت روسیه مشمول محدودیت شده اند.

تحریم ها نفتکش هایی را که حدود 42 درصد از صادرات دریایی نفت روسیه، عمدتا به چین را تشکیل می دهند، تحت تاثیر قرار داده است.

چین و هند قبلاً به صراحت اعلام کرده اند که کشتی های تحریم شده را نمی پذیرند تا خود تحت تحریم قرار نگیرند.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

14 Jan, 03:41


🔶 سرمایه‌گذاری چین در پاکستان؛ ارتقای روابط دو شریک استراتژیک

چین و پاکستان بر توسعه مرحله دوم پروژه "کریدور اقتصادی چین-پاکستان" (CPEC) تأکید کردند. این اظهارات پس از دیدار سان وی‌دونگ، معاون وزیر خارجه چین، و امینه بلوچ، دبیرکل وزارت امور خارجه پاکستان، در پکن مطرح شد.

این دیدار روز جمعه ۱۰ ژانویه (۲۱ دی‌ماه) در قالب چهارمین دور گفت‌وگوهای دیپلماتیک در سطح معاون وزیران امور خارجه برگزار شد.

وزارت خارجه چین در بیانیه‌ای در روز شنبه ۱۱ ژانویه اعلام کرد: «دو طرف توافق کردند که چین و پاکستان دوستانی مستحکم و شرکای استراتژیک در تمام شرایط هستند و دوستی آزموده شده میان این دو کشور، اکنون قوی‌تر از همیشه است.»

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

14 Jan, 03:39


🔻 قرارداد پنج میلیارد دلاری اردن برای نمک‌زدایی از آب دریای سرخ

اردن که یکی از خشک‌ترین کشورهای جهان به شمار می‌رود برای نمک‌زدایی از آب دریای سرخ، یک قرار داد پنج میلیارد دلاری امضا کرده است.

این قرارداد برای ساخت یک کارخانه با سرمایه‌گذاری مجموعه‌ای از شرکت‌های فرانسوی به امضا رسیده است.

رسانه‌های دولتی اردن گفته‌اند که در این طرح قرار است آب از دریای سرخ با لوله‌کشی به نقاط دیگر برای تامین آب بیش از سه میلیون نفر منتقل شود و تکمیل آن حدود چهار سال به طول خواهید کشید.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

13 Jan, 05:17


💢خداحافظی پادشاه و ملکه اسپانیا با شاهزاده لئونور؛ وارث تاج و تخت راهی سفر چند ماهه دریایی شد

شاهزاده لئونور، وارث تاج‌وتخت اسپانیا روز شنبه ۱۱ ژانویه ۲۰۲۵ سفر دریایی پنج‌ماهه خود را برای تکمیل آموزش نظامی و دیپلماتیک آغاز کرد. او به همراه ۷۵ دانشجوی دیگر مدرسه نیروی دریایی اسپانیا با کشتی آموزشی «خوان سباستین د الکانو» راهی دریا شد.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

11 Jan, 13:06


هزاران نفر علیه دولت طرفدار روسیه در اسلواکی تظاهرات کردند

هزاران نفر شامگاه جمعه (۲۱ دی) در ۱۵ شهر اسلواکی علیه سیاست‌های دولت رابرت فیتسو، نخست‌وزیر این کشور دست به اعتراض زدند. معترضان فیتسو را به اتخاذ رویکرد طرفدار روسیه و خیانت به متحدان غربی و اوکراین، که همسایه این کشور و هدف تجاوز نظامی روسیه است، متهم کردند.

تنها در میدان آزادی براتیسلاوا، حدود ۱۵ هزار نفر مقابل دفتر نخست‌وزیر تجمع کردند. این تظاهرات به دعوت ابتکار شهروندی "صلح برای اوکراین" برگزار شد.

دلیل این اعتراضات، دیدار فیتسو با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در مسکو، اندکی پیش از کریسمس بود. این دیدار خشم معترضان را برانگیخت و از سوی سازمان‌دهندگان "تسلیم در برابر منافع روسیه" خوانده شد. معترضان پلاکاردهایی با شعارهایی نظیر "ما می‌خواهیم در یک کشور آزاد زندگی کنیم!" و "تو برای من همیشه یک ترسو، همدست، مافیایی و جنایتکار خواهی بود!" حمل می‌کردند.

فیتسو از این دیدار دفاع کرد و گفت که با توجه به توقف ترانزیت گاز روسیه از طریق اوکراین، با پوتین برای یافتن گزینه‌های جایگزین گفت‌وگو کرده تا این پیشنهادات را به کمیسیون اتحادیه اروپا ارائه دهد.

وی تهدید کرد که در واکنش به اوکراین، کمک‌های بشردوستانه به این کشور را متوقف کرده، حمایت از پناهندگان اوکراینی را کاهش داده و حتی کمک‌های مالی اتحادیه اروپا به اوکراین را مسدود خواهد کرد. معترضان اعلام کردند که اگر دولت مسیر خود را تغییر ندهد، موج جدیدی از اعتراضات را در ۲۴ ژانویه برگزار خواهند کرد.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

09 Jan, 11:21


💢پاسخ خانم رئیس جمهور به ترامپ با سند «آمریکای مکزیکی»؛ هر تعرفه‌ای ببندید مشابهش را وضع می‌کنیم

کلودیا شینبام، رئیس جمهور مکزیک، روز چهارشنبه به پیشنهاد دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا برای تغییر نام خلیج مکزیک به خلیج آمریکا پاسخ طعنه‌آمیزی داد.

خانم شینبام در نشست مطبوعاتی روزانه خود، در حالی که مقابل نقشه جهان ایستاده بود، با چهره‌ای کاملا جدی پیشنهاد کرد که آمریکای شمالی باید به «آمریکای مکزیکی» (América Mexicana) تغییر نام دهد، زیرا در سندی مربوط به سال ۱۸۱۴ که پیش از تدوین قانون اساسی مکزیک وجود داشته به این نام اشاره شده است.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

08 Jan, 04:11


🔻دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، تهدید برای به دست گرفتن کنترل کانال پاناما و گرینلند را تشدید کرده و هر دو را برای امنیت ملی ایالات متحده ضروری خوانده است.

او روز سه‌شنبه در پاسخ به این سوال که آیا استفاده از نیروی نظامی یا اقتصادی برای تسلط بر این قلمرو خودمختار دانمارک یا کانال پاناما را رد می‌کند، پاسخ داد: «نمی‌توانم در هیچ از این موارد به شما اطمینان بدهم».

او در جریان یک کنفرانس خبری گسترده در ویلای شخصی خود در مارآلاگو، فلوریدا، به خبرنگاران گفت: «اما می‌توانم بگویم که برای امنیت اقتصادی به آنها نیاز داریم.»

دانمارک و پاناما هر دو هر گونه اشاره به واگذاری سرزمین را رد کرده‌اند.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

07 Jan, 17:39


🔴 #جاستین_ترودو از نخست‌وزیری #کانادا کناره‌گیری کرد

جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا روز دوشنبه از سمت خود کناره‌گیری کرد. وی در سخنرانی خود گفت که علاوه‌بر سمت وزیری از رهبری حزب خود نیز کناره‌گیری می‌کند.


ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

07 Jan, 16:40


🔴 اندونزی به عضویت کامل بریکس درآمد

دولت برزیل، که هم‌اکنون ریاست گروه بریکس را بر عهده دارد، اعلام کرد که اندونزی به عنوان عضو کامل به این گروه پیوسته است. ایران، مصر، اتیوپی و امارات متحده عربی نیز سال گذشته عضو بریکس شدند.

بریکس که برخی از اقتصادهای نوظهور مانند برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی را در خود گردآورده است، به عنوان وزنه‌ای در مقابل گروه هفت یا "جی ۷"، متشکل از هفت کشور صنعتی پیشرفته جهان، شناخته می‌شود.

ایران در تابستان ۱۴۰۲ به عضویت بریکس درآمد. ترکیه تابستان گذشته تقاضای عضویت در بریکس را داد، اما ناکام ماند.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

07 Jan, 04:24


ایران؛ سومین کشور جهان در محدودیت‌های اینترنتی»

🔺دنیای اقتصاد: گزارش سالانه آزادی اینترنت ۲۰۲۴ توسط موسسه خانه آزادی نشان می‌دهد که آزادی اینترنت برای چهاردهمین سال متوالی کاهش یافته است. از ۷۲ کشور بررسی‌شده، تنها ۱۹ کشور آزاد، ۳۲ کشور با آزادی نسبی و ۲۱ کشور محدود هستند. بیش از ۵ میلیارد نفر به اینترنت دسترسی دارند، اما ۷۹ درصد در کشورهایی زندگی می‌کنند که انتشار محتوای سیاسی، اجتماعی یا مذهبی می‌تواند به دستگیری منجر شود.

🔺 ۶۷ درصد از مردم جهان به دلیل فعالیت‌های آنلاین مورد حمله یا قتل قرار گرفته‌اند. چین و میانمار با امتیاز ۹ بدترین، و ایسلند آزادترین محیط آنلاین را دارد. ایران با امتیاز ۱۹، سومین کشور محدود جهان و پایین‌ترین در خاورمیانه است. آزادی اینترنت در جهان رو به افول است.

👤شما میتوانید خلاصه ای از گزارش «ایران؛ سومین کشور جهان در محدودیت‌های اینترنتی» که در روزنامه 17 دی ماه 1403 منتشر شده است را با صدای زهرا کریمی در دنیای اقتصادخوانی امروز بشنوید.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

07 Jan, 04:23


🔴 ایران؛ سومین کشور جهان در محدودیت‌های اینترنتی شد

🔹ایران با امتیاز 19، بعد از چین و میانمار، در جایگاه سومین کشور جهان با بیشترین محدودیت اینترنت قرار دارد.

🔹ایران در میان کشورهای منطقه خاورمیانه هم در پایین‌ترین جایگاه از نظر آزادی اینترنت قرار دارد؛ جایی که عربستان سعودی با امتیاز 25، بحرین با امتیاز 28 و امارات با امتیاز 30 به عنوان بدترین کشورهای خاورمیانه از نظر آزادی اینترنت هم بالاتر از آن هستند.

🔹عراق با امتیاز 40، اردن با امتیاز 47 و لبنان با امتیاز 50 دیگر کشورهای خاورمیانه هستند که در دسته کشورهای با آزادی نسبی در اینترنت قرار گرفته‌اند.

🔹در مقابل ایسلند همچنان آزادترین محیط آنلاین را حفظ کرد.

🔗متن

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir



ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

04 Jan, 04:40


🔲⭕️داداش داری اشتباه می زنی!
مجتبی لشکربلوکی

اول ژوئن ۲۰۰۹ طبق معمول هواپیمای ایرباس از ریودو ژانیروی برزیل پرواز کرد به مقصد پاریس. پروازی که هیچگاه به پایان نرسید. این هواپیما در مسیر عبوری خود از اقیانوس اطلس، در نیمه های شب ناپدید شد. بالاخره اخبار منتشر شد که تمام ۲۲۸ سرنشین هواپیما کشته شدند. لاشه هواپیما تا مدت ها پیدا نشد بلکه بعد دو سال و پس از جستجوهای طولانی، در عمق ۳۹۰۰ متری اقیانوس پیدایش کردند و البته این مساله تبدیل شد به یک پرونده دادگاهی و ۱۴ سال طول کشید و ایرباس و ایرفرانس به قتل عمد متهم شدند.
داستان چه بود؟ اختلال در حسگرها (سنسورها)ی داده‌های سرعت. در طول پرواز سنسورهای اندازه‌گیری سرعت هواپیما، یخ‌زدند. یخ‌زدگی سنسورها باعث ارسال سیگنال‌های اشتباه به سیستم کنترل هواپیما، اشتباهات در محاسبات سرعت و تنظیمات خودکار پرواز شد و این منجر شد به تصمیمات اشتباه خلبانان! و کشته شدن ۲۲۸ نفر! این مساله به ایران امروز ما چه ربطی دارد؟

☑️⭕️تحلیل و تجویز راهبردی:
طبق آخرین داده ها، ما هر روز به عنوان یک انسان چیزی بیش از ۳۵ هزار تصمیم می گیریم. مثلا آستین کوتاه بپوشیم در خانه یا یقه اسکی، یک مسیر کوتاه را پیاده برویم یا اسنپ بگیریم؟ یا اینکه غذا قیمه سفارش بدهیم یا از خانه نان و پنیر ببریم سرکار. حالا ما این تصمیمات را چگونه می گیریم؟ بر اساس اطلاعاتی که از محیط دریافت می کنیم. اگر اطلاعاتی که از محیط دریافت می کنیم تغییر کند، تصمیم الف تبدیل می شود به تصمیم ب. مشکل کجا ظهور می کند؟ وقتی که یک نفر پیدا شود و اطلاعات غلط به ما بدهد. مثلا به ما بگوید که قیمت قیمه ۲ هزار تومان است و قیمت پنیر ۱۰۰ هزار تومان. خوب همه ما تصمیم می گیریم که سرکار قیمه سفارش بدهیم و آخر ماه که می شود می فهمیم که اوه! قیمت قیمه ۲۰۰ هزار تومان بوده و قیمت پنیر ۱۰ هزار تومان! داستان دولتی که در قیمت گذاری مداخله وسیع و نابجا می کند چنین است: چند مثال بزنم.


همسایه روبرویی ما خانه اش را کوبیده و از نوساخته حالا می خواهد واحدهایش را بفروشد. شب ها چراغ های تمام طبقات رو روشن می کرد. چیزی حدود ۵ طبقه پر از نور! به گونه ای که ما شب ها برای خوابیدن از نور آن ها اذیت می شدیم! چرا اینکار را می کرد؟ دلیلش واضح است: قیمت برق که برای او محسوب می شود به اندازه یک پیتزای خانواده هم نیست! پس برایش می صرفد که کل محله را منور بفرمایند! به همین خاطر است که ثروتمندان ۲۳ تا ۲۹ برابر بیشتر از فقرا از یارانه انرژی استفاده می کنند!

دولت با نیت کاملا خیر تلاش می کند که نرخ تسهیلات بانکی را پایین نگه دارد (دست کاری در قیمت). چه اتفاقی رخ می‌دهد، تسهیلات بانکی حکم طلا را پیدا می‌کند. به همین خاطر است که وام چاق‌کن‌ها (همان کارچاق‌کن‌های تخصصی در بانک‌ها) برای شما وام جور می کنند و سه درصد هم می گیرند و شرکت ها هم راضی هستند. چرا؟ چون در اقتصادی که تورمش ۴۵ درصد است شما هر وام با نرخ های جذاب اینچنینی بگیری در لحظه اخذ وام برنده ای. کسی به طنز می گفت: فقط کافیست کاغذهای بانک مرکزی (اسکناس) را تبدیل کنید به کاغذ توالت! و در انبار نگه دارید باز برنده اید!
در مورد دارو خود من به راحتی دارو می خرم، نصفه و نیمه مصرف می کنم و اصلا نگران استفاده بهینه آن نیستم. چرا؟ چون قیمت به من می گوید که چنین رفتار کن. قیمت ها از کجا می آیند از دولت محترم!

اسراف نان، قاچاق دارو و اتلاف انرژی، زد و بند بانکی اموری نیستند که با توصیه اخلاقی و کمپین‌های اجتماعی ریشه ای حل و فصل شوند. این پدیده ها حاصل همین سیگنالینگ غلط اند. ما مدت هاست که به جامعه (همان خلبانان) سیگنال غلط می دهیم و اکنون در آستانه سقوط هستیم. اگر این سیگنالینگ اصلاح نشود اجساد ما را باید از چند فرسنگی زیر دریا جمع کنند. ناترازی های آب و انرژی و بانکی و بودجه حاصل قیمت گذاری غلط دولتی است. کاش یک نفر پیدا شود به همه ما حالی کند که داداش داری اشتباه می زنی!

پس باید قیمت ها را آزاد کنیم آن هم یک شبه؟ قطعا نه! جامعه ای که به یک نظم ولو غلط خو کرده را نباید یک شبه درمان کرد. به آرامی به تدریج و هماهنگ. نه اینکه فقط قیمت انرژی (هزینه خانوار) تغییر کند اما دستمزدها (درآمد خانوار) نه. آیا مشکلات ما فقط قیمت گذاری غلط است؟ قطعا نه! نهادها و سیاست ها دو مقصر دیگرند که فعلا از آن ها می گذریم.
دولت با دست کاری در قیمت‌ها، بزرگترین اخلال گر اقتصادی است. بلدیم سلطان سکه را اعدام کنیم اما هیچ وقت سلطان سیگنالینگ غلط را اعدام نمی کنیم! چرا؟ چون بخش بزرگی از جامعه ما هنوز قبول دارد که دولت باید کاری کند. دولت باید قیمت گذاری کند. دولت باید بگیرد و ببندد. دولت مقصر نیست. همه ما مقصریم!

دکتر مجتبی لشکربلوکی
@Dr_Lashkarbolouki


ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

04 Jan, 04:37


🔸پیش‌بینی قیمت دلار ۱۵ دی ۱۴۰۳/ خروج دلار از بحران در توان سیاست‌گذار است؟

▪️قیمت دلار در هفته دوم دی با رشد ارزش نسبت به هفته ابتدایی دی به کار خود پایان داد و پرچمدار بیشترین رشد بازدهی در بازارهای مالی شد. قیمت دلار در هفته اخیر به طور پیوسته در کریدور هشتم نوسان داشت. با وجود اینکه سیاست‌گذار در ظاهر تلاش کرد تا با خبردرمانی قیمت دلار را مهار کند؛ اما در این زمینه موفق نبود.

▪️کارشناسان اقتصادی روند قیمت دلار در شروع هفته سوم دی را برای بازار ارز مهم می‌دانند. آنها معتقدند در صورتی که قیمت دلار در کریدور هشتم پیش‌روی کند تا میانه این محدوده بالا خواهد آمد و در صورت از دست رفتن کریدور هشتم قیمت دلار تا میانه کریدور هفتم نیز پایین خواهد آمد.

▪️به نظر می‌رسد در صورتی که قیمت دلار با تلاش بازارساز در روزهای آتی اصلاح شود؛ اما با وجود کسری بودجه و رشد نقدینگی این اسکناس در ماه‌های پایانی سال در روند صعودی قرار خواهد گرفت| تجارت‌نیوز

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

04 Jan, 04:34


سخنگوی نظام پزشکی: ۳۵ تا ۴۰ هزار پزشک عمومی، حرفه پزشکی را رها کرده‌اند

رضا لاری‌پور، سخنگوی سازمان نظام پزشکی ایران، در گفت‌وگو با خبرگزاری کار ایران "ایلنا" از متناسب نبودن درآمد و مشکلات معیشتی پزشکان سخن گفت.

او در این گفت‌وگو که روز چهارشنبه ۱۲ دی‌ماه منتشر شده، گفت: «در حال حاضر ۱۰۰ هزار پزشک عمومی در کشور وجود دارد که در حدود ۱۲ هزار نفر آن‌ها دوران فعالیت در رزیدنتی و دستیاری تخصصی پزشکی را می‌گذرانند و حدود ۵۰ هزار نفر از این پزشکان عمومی در گردونه خدمت مشغول فعالیت هستند و عملا بین ۳۵ تا ۴۰ هزار پزشک عمومی در کشور وجود دارد که به حرفه پزشکی نمی‌پردازند.»

به گفته سخنگوی سازمان نظام پزشکی، "وقتی تعرفه‌های پزشکی متناسب با نوع فعالیت، کار، سختی و سنواتی که از عمر فرد می‌گذرد نباشد فرد ترجیح می‌دهد یا از آن حرفه مهاجرت شغلی کند و یا مهاجرت جغرافیایی کند و به کشور دیگری برود."

لاری‌پور همچنین از روی آوردن برخی پزشکان به "دلالی" که در آمد بالایی هم دارد، خبر داد. او اما در سخنان خود اشاره نکرد که این پزشکان به چه نوعی از دلالی مشغول هستند.

پیش از این محمد رییس‌زاده، رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران گفته بود که ۴۰ درصد پزشکان عمومی در کشور به کاری غیر از طبابت مشغولند.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

02 Jan, 14:29


ترکیه قانون معافیت مالیاتی سوخت برای کامیون‌های ایرانی را لغو کرد

خبرگزاری "آناتولی" ترکیه گزارش داد که براساس ماده قانونی منتشر شده در روزنامه رسمی این کشور، معافیت از پرداخت مالیات سوخت به میزان حجم استاندارد باک برای کامیون‌های ایرانی که پیش از این هنگام ورود به ترکیه اعمال می‌شد، لغو خواهد شد.

آنگونه که برخی رسانه‌های داخلی در ایران گزارش کرده‌اند، این تصمیم دولت ترکیه که روز شنبه ۲۸ دسامبر (۸ دی) اعلام شد، باعث سرگردانی حدود ۱۰۰ دستگاه کامیون در مرز مشترک دو کشور شده بود.

به نوشته آناتولی، این تصمیم بر اساس "اصل عمل متقابل" اتخاذ شده است چرا که کامیون‌های پلاک ترکیه هنگام خروج از ایران بدون توجه به پر یا خالی بودن باک‌شان، مجبور به پرداخت مالیات گمرکی به اندازه ظرفیت باک خودرو هستند.

پیش از این کامیون‌های ایرانی از پرداخت مالیات و عوارض گمرکی سوخت معاف بودند. این معافیت اما همچنان برای اتوبوس‌های مسافربری اعمال خواهد شد.

مالیات سوخت برای خودروهای تجاری، ۱۵۵ درصد مالیات ویژه مصرف‌کننده در ترکیه است.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

02 Jan, 12:17


ایدئولوژی به انسانها این امکان را می‌دهد که خشونت، بی رحمی و شرارت را نه تنها بپذیرند و نسبت به آن بی‌تفاوت شوند بلکه می‌توانند با آرامش خاطر آن را مرتکب شوند و همچنان در قلب خود احساس کنند که انسان‌های خوبی هستند. آنها توسط همفکران خود تایید می‌شوند و این همراهی حس تنهایی را در برابر امر اهریمنی که مرتکب می‌شوند از میان خواهد برد.

الکساندر سو لژنتسین

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

01 Jan, 19:20


♦️اول ژانویه ۲۰۲۵ خبر خوش آغاز رسمی پیوستن به منطقه شنگن را برای رومانیایی‌ها و بلغارها به ارمغان آورد.
با  پیوستن کامل به شنگن، رومانی از امروز چهارشنبه دوازدهم دی، اول ژانویه، رسما ۳۹ گذرگاه مرز زمینی خود با خاک کشورهای اروپایی همسایه را برچید و تردد به این کشورها را بدون بررسی مدارک و پاسپورت آزاد کرد. این تغییرات باعث می‌شود که گردشگران و رانندگان دیگر مجبور به گذراندن ساعت‌های متمادی در صف‌های طولانی برای بررسی مدارک نباشند.
در بلغارستان علی رغم پیوستن کامل این کشور به منطقه شنگن اوضاع اما کمی متفاوت است. در شرایطی که در برخی شهرستان‌های همجوار کشورهای همسایه غربی گذرگاه های مرز زمینی بسته و کنترل پاسپورت صورت نمی‌گیرد برخی دیگر همچنان فعال باقی مانده و بازرسی‌ها به طور کامل صورت می‌گیرد.
عضویت در منطقه شنگن آزادی بیشتری در رفت و آمد شهروندان و حمل و نقل کالا از این کشورها به غرب اروپا فراهم می‌آورد.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

31 Dec, 17:15


💢مشاور رئیس‌جمهوری ایران: باید با ترامپ مذاکره کرد، مجموع حاکمیت هم به همین گزینه رسیده است

علی عبدالعلی‌زاده، مشاور مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری ایران روز سه‌شنبه گفت: «باید با آقای ترامپ مذاکره کنیم نمی‌شود که مسائل کشور را معلق نگه داشت ضمن اینکه مجموع حاکمیت نظام هم به مذاکره رو در رو رسیده است.»

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

31 Dec, 12:50


💢زلزله در کمین بازار رمزارزها؛ تتر از صرافی‌های اروپا حذف می‌شود؟

تصویب قوانین نظارتی جدید در اروپا بزرگترین رمز پایدار جهان را با چالشی جدی مواجه کرده و می‌تواند باعث شود «تتر» از صرافی‌های اتحادیه اروپا به کلی حذف شود.

مقررات جدید بازارهای دارایی‌های دیجیتال اتحادیه اروپا موسوم به «میکا» (MiCA) از روز گذشته ۳۰ دسامبر (۱۰ دی) به طور کامل اجرایی شد.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

31 Dec, 12:35


💢بلغارستان و رومانی؛ دو کشوری که در اولین روز سال ۲۰۲۵ به اعضای حوزه شنگن می‌پیوندند

تنها زمان اندکی تا ادغام عملی بلغارستان و رومانی در منطقه شنگن باقی‌مانده است. کشورهای عضو اتحادیه اروپا در نشست خود در تاریخ ۱۲ دسامبر موافقت کردند که دو کشور بلغارستان و رومانی از اولین روز سال ۲۰۲۵ «به‌طور کامل» در منطقه تردد آزاد این اتحادیه ادغام شوند.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

30 Dec, 05:40


سی فرآیندی که به وفاق ملی می‌انجامد

محمود سریع القلم

1. نرخ تورم تک رقمی است؛
2. چون نرخ تورم تک رقمی است، نیازی به دروغگویی نیست و راستگویی ستونِ اصلی وفاق است؛
3. در انتخابات، مردم به احزاب و برنامۀ آنها رای می دهند و نه به افراد؛
4. عامۀ مردم از هویتی شفاف، اولویت بندی شده و مورد اجماع برخوردارند؛
5. اکثریتِ مطلقِ رسانه‌ها، غیردولتی هستند؛
6. گروه‌ها و احزاب سیاسی در مسائل کلان فلسفی اجماع دارند و اختلاف آن­ها صرفاً در سیاست­ گذاری ها است؛
7. رسانه‌ها درعلنی کردن فساد مالی از مراجع قضایی پیشروتر هستند؛
8. مردم با اعتقاد و علاقه قوانین را رعایت می‌­کنند؛
9. شهروندان برای سفر به خارج، چندان نیازی به ویزا ندارند؛
10. ثبات شاخص‌های اقتصادی، شهروندان را تک شخصیتی و علاقه مند به همکاری کرده است؛
11. شهروندان به کار و فعالیت خود متکی هستند و نه رانت اقتصادی و سیاسی؛
12. زنانِ متخصص در کنارِ مردان متخصص، جزیی از تصمیم­ سازان کشور هستند؛
13. مدیران و مجریان به کشور تعهد دارند و نه فقط به افراد؛
14. بخش خصوصی حداقل هشتاد درصد تولید و خدمات را در اختیار دارد؛
15. حکومت و عامۀ مردم، سرمایه ­داری و اقتصاد رقابتی را پذیرفته‌اند و به قواعد آنها پایبندند؛
16. هر اقدامی در سیاست­ خارجی، فایدۀ اقتصادی برای کشور دارد؛
17. به موجب حساسیت به اعتبار ملی، بخش خصوصی کالاهای با کیفیت صادر می‌کند؛
18. شهروندان با حوصله، صبر، محبت و احترام به دیگران رانندگی می‌کنند؛
19. آنقدر پول ملی ثبات دارد، کسی به انباشت طلا و ارز فکر نمی‌کند؛
20. اگر مجریان اشتباه کنند، حداقل عذرخواهی و عموماً استعفا می‌دهند؛
21. احترام و تصویرِ مثبتِ کشور در جامعۀ جهانی برای حکمرانان حیاتی است؛
22. حسِ هم ­نوع دوستی میانِ مردم بسیار فراگیر است؛
23. آنقدر شهروندان تعلق به وطن دارند که قبل ازموعد، مالیات خود را پرداخت می‌کنند؛
24. به ندرت فردی یا خانواده‌ای به فکر مهاجرت می‌افتد؛
25. بالاترین مصونیت را خبرنگارانی دارند که fact عرضه می‌کنند؛
26. دولت، صرفاً نهادی برای خوب زندگی کردن و پول جمع کردن مجریان نیست؛
27. در تعامل با همسایگان، اساس بر اعتماد، حذف ویزا و تبادل گستردۀ کالا و خدمات است؛
28. تفکیکِ قوا به معنای حقوقی و سیاسی آن تحقق یافته است؛
29. تسهیل سرمایه­ گذاری خارجی و مناسباتِ شفافِ مالی مورد اجماعِ همه دولت‌هایی است که به قدرت می رسند؛
30. به واسطۀ تک­ رقمی بودن نرخِ تورم، شهروندان نگرانِ آینده نیستند.


منبع: کانال دکتر محمود سریع‌القلم
@sariolghalam


ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

29 Dec, 03:22


🔻در آستانه‌ ادای سوگند رئیس‌جمهور جدید گرجستان، هزاران معترض در شهر تفلیس پایتخت این کشور زنجیره انسانی تشکیل داده‌اند.

پس از آن که دولت طرفدار روسیه، حزب دموکراتیک رویای گرجستان، مذاکرات پیوستن به اتحادیه اروپا را تا سال ۲۰۲۸ به تعویق انداخت، طرفداران پیوستن به اتحادیه اروپا در یک ماه گذشته اقدام به تظاهرات گسترده در این کشور کرده‌اند.

میخائیل کاولاشویلی، نامزد حزب رویای گرجستان قرار است روز یکشنبه کار خود را آغاز کند.

این در حالیست که سالومه زورابیشویلی، رئیس فعلی دولت گرجستان، از کناره‌گیری خودداری می‌کند و انتخابات برگزار شده را غیرقانونی توصیف می‌کند.

روز گذشته ایالات متحده آمریکا تحریم‌هایی را علیه بیدزینا ایوانیشویلی، نخست وزیر سابق گرجستان و بنیانگذار میلیاردر حزب رویای گرجستان اعمال کرد.

از آقای ایوانیشویلی به عنوان «رئیس افتخاری» حزب رویای گرجستان یاد می‌شود که ۱۲ سال را در قدرت سپری کرده است.

این حزب در میانه اتهامات تقلب در انتخابات اخیر مدعی پیروزی شد و به سرعت توقف مذاکرات الحاق به اتحادیه اروپا را اعلام کرد و اعتراضات گسترده‌ای را برانگیخت.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

28 Dec, 13:47


🔴 تعلیق یک ماهه پروازهای منظم بین عشق‌آباد و مسکو

پروازهای منظم بین عشق‌آباد و مسکو از تاریخ ۳۰ دسامبر (۱۰ دی) به مدت یک ماه به حالت تعلیق درمی‌آیند. خبرگزاری دولتی تاس روسیه به نقل از شرکت ملی هواپیمایی ترکمنستان گزارش داد که این تصمیم در پی سقوط یک هواپیمای خطوط هوایی آذربایجان در قزاقستان اتخاذ شده است.

یک هواپیمای مسافربری متعلق به خطوط هوایی آذربایجان روز چهارشنبه ۲۵ دسامبر (۵ دی) در نزدیکی شهر آق‌تاو در قزاقستان سقوط کرد. این حادثه پس از آن رخ داد که این هواپیما از منطقه‌ای در جنوب روسیه، جایی که مسکو بارها از سامانه‌های دفاع هوایی علیه پهپادهای تهاجمی اوکراینی استفاده کرده است، منحرف شد.

باکو رسما اعلام کرد که سقوط هواپیمای این کشور بر اثر برخورد سلاحی از خارج به آن بوده است. بقایای هواپیما نیز تاییدی بر این احتمال است. اما تحقیقات در مورد سقوط هواپیمای آذربایجان در قزاقستان هم‌چنان ادامه دارد.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

28 Dec, 13:43


⭕️در پی سقوط هواپیمای جمهوری آذربایجان، ولادیمیر #پوتین، رئیس جمهور روسیه با الهام علی‌اف، همتای خود از این کشور تلفنی گفتگو کرده است.

‎بنا به اعلام کرملین آقای پوتین برای «حادثه تاسف‌بار در حریم هوایی» روسیه عذرخواهی کرده است. او دلیل سقوط را بیان نکرده است.

‎دفتر مطبوعاتی کرملین در اطلاعیه‌اش می‌گوید: «ولادیمیر پوتین از وقوع این حادثه تاسف‌بار در حریم هوایی روسیه پوزش خواست و بار دیگر به خانواده قربانیان تسلیت عمیق و صمیمانه ابراز کرد و برای زخمیان حادثه آرزوی درمان سریع کرد.»

‎آقای پوتین در عین حال تایید کرده است که پدافند هوایی روسیه در زمان این رویداد فعال بوده است. به گفته او فعالیت پدافند به دلیل حملات پهپادی اوکراین بوده است.
‎آمریکا می‌گوید شواهدی دارد که نشان می‌دهد سیستم دفاع هوایی روسیه ممکن است هواپیمایی را که روز چهارشنبه در قزاقستان دچار سانحه شد، سرنگون کرده باشد.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

28 Dec, 13:39


👈عبدالعلی‌زاده: اینکه صبح بلند شویم و دل‌مان بلرزد کی می‌خواهد از کی انتقام بگیرد باید جمع شود!/ مردم باید با آرامش بخوابند، بلند شوند و به سر کار بروند

توسعه دریامحور جز در سایه صلح و تعامل با جهان حاصل نخواهد شد

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

27 Dec, 12:59


آمار تکان دهنده وزارت کار از رشد فقر مطلق مستاجران

🔹 مطابق گزارش های وزارت کار در حد فاصل سال‌های ۱۳۹۵تا ۱۴۰۱، تعداد خانوارهای مستأجر درگیر فقر در کشور رشدی ۴۸ درصدی داشته است.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

27 Dec, 11:32


"آذربایجان ایرلاینز" پروازها به هفت شهر روسیه را تعلیق کرد

"آذربایجان ایرلاینز" اعلام کرد که پروازهای خود به هفت شهر روسیه را به حالت تعلیق درآورده است. این تصمیم پس از سقوط یکی از هواپیماهای این شرکت در قزاقستان در روز چهارشنبه (۲۵ دسامبر) و در مسیر پرواز به شهر گروزنی، مرکز جمهوری چچن روسیه، گرفته شد.

چهار منبع مرتبط با تحقیقات چرایی سقوط این هواپیما در گفت‌وگو با رویترز "شلیک پدافند هوایی روسیه" را علت سانحه‌ دانستنند.

به گزارش خبرگزاری اینترفاکس روسیه، "آذربایجان ایرلاینز" اعلام کرده که همچنان به پروازهای خود به شش شهر اصلی روسیه، از جمله مسکو و سن‌پترزبورگ، ادامه خواهد داد.

یک مقام جمهوری قزاقستان شامگاه چهارشنبه اعلام کرد که در حادثه سقوط هواپیمای این شرکت هواپیمایی ۳۸ نفر جان خود را از دست داده و ۲۹ نفر از سرنشینان زنده مانده‌اند. این هواپیما ۶۷ سرنشین داشته است.

این حادثه که موجب توقف برخی مسیرهای پروازی شده نگرانی‌هایی را درباره ایمنی پروازهای منطقه‌ای آذربایجان ایرلاینز ایجاد کرده است. جزئیات بیشتری درباره علت سقوط هواپیما یا برنامه‌ریزی‌های آینده این شرکت منتشر نشده است.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

27 Dec, 05:58


🔶 باکو: هواپیمای مسافری بر اثر شلیک روسیه سقوط کرده است

چهار منبع مرتبط با تحقیقات درباره سقوط هواپیمای خطوط هوایی  آذربایجان در قزاقستان به رویترز گفته‌اند این هواپیمای مسافربری در اثر شلیک پدافند هوایی روسیه سقوط کرده است.

مقامات بلندپایه جمهوری آذربایجان نیز به خبرگزاری دولتی ترکیه، آناتولی گفته‌اند "هواپیمای خطوط هوایی آذربایجان که در قزاقستان سقوط کرد، هدف سامانه پدافند هوایی روسیه قرار گرفته است".

به گفته این مقامات هواپیمای مسافربری مزبور توسط سامانه پدافندی پانتسیراِس-۱ روسیه هدف حمله قرار گرفته است. رسانه‌های جمهوری آذربایجان نیز نوشته‌اند که دلیل سقوط هواپیما، حمله پدافند هوایی روسیه بوده است.

رسانه‌های آذربایجان همچنین گمانه‌زنی کرده‌اند که دلیل تغییر مسیر هواپیما این بوده که در دریای خزر سقوط کند تا شواهد شلیک به ان ناپدید شود.

هواپیمای مدل "امبِرِر ۱۹۰" متعلق به شرکت هواپیمایی آذربایجان از باکو به سمت گروزنی در چچن روسیه در پرواز بود که چهارشنبه شب ۲۵ دسامبر در نزدیکی شهر آکتائو در قزاقستان سقوط کرد. ۳۸ نفر از سرنشینان این هواپیما کشته شدند و ۲۹ نفر زنده ماندند.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

24 Dec, 05:10


فرشاد مومنی : چرا به مردم نمی گویید دلیل واقعی قطع برق چیست ؟ چرا می گویید برودت و از ماینینگ برای استخراج ارز دیجیتال حرفی نمی زنید !

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

23 Dec, 12:43


🔺 رسانۀ ترک : اسماء اسد در حال جدایی از اسد و بازگشت به لندن

🔹روزنامۀ هابر ترک ترکیه مدعی شده که اسما اسد همسر بشار اسد به دنبال جدایی از وی و بازگشت به لندن است.

🔹بنا به ادعای این روزنامه، اسما اسد که به بیماری سرطان مبتلا است دو درخواست در دادگاهی در مسکو ثبت کرده است که یکی درخواست طلاق از بشار اسد و دیگری درخواست مجوز برای خروج از روسیه و سفر به انگلیس برای پیگیری روند درمان خود است.

🔹هابر ترک در ادامه مدعی شده است که سحر الاخراس، مادر اسما اسد و دیپلمات سابق سوری که شهروند بریتانیا نیز است، از طریق همکاری با شرکت‌های حقوقی لندن در تلاش برای تسهیل بازگشت اسما اسد به انگلیس است.


ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

23 Dec, 00:03


در طول ۲۰ سال گذشته، چین به بزرگترین شریک تجاری آفریقا، بزرگترین سرمایه‌گذار منفرد در کشورهای آفریقایی و بزرگترین قرض‌دهنده به این کشورها تبدیل شده است.

در سال ۲۰۲۲ (آخرین سال کاملی که آمارش ثبت شده) چین بیش از ۲۵۰ میلیارد دلار تجارت با کشورهای آفریقایی داشته است.

این کشور عمدتا از آفریقا مواد خام مانند نفت و مواد معدنی وارد کرده و به کشورهای این قاره، محصولات تولیدی صادر کرده است.

در سال ۲۰۲۲، چین پنج میلیارد دلار در اقتصادهای آفریقایی سرمایه‌گذاری کرد که عمدتا برای ساخت مسیرهای حمل‌ونقل جدید، تاسیسات انرژی و توسعه معادن بود.

شرکت‌های چینی در سال ۲۰۲۲ از این پروژه‌ها نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار درآمد کسب کردند.

بر اساس گزارش «مجمع جهانی اقتصاد»، در حال حاضر سه هزار کسب‌ و کار چینی در آفریقا فعالیت می‌کنند.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

12 Dec, 16:49


فروپاشی رژیم بشار اسد؛‌ «کل راهبرد عملیاتی روسیه در مدیترانه و آفریقا به تار مویی بند شد»

بخش اول

اولف لاسینگ

سقوط سریع و ناگهانی دولت بشار اسد، پایگاه هوایی مهم روسیه در سوریه را تحت الشعاع خود قرار داده است و این در حالی است که مسکو برای ادامه نفوذ در سراسر آفریقا به این پایگاه وابسته است.
به گزارش بلومبرگ‌، پايگاه هوايي روسيه واقع در حُمَيْمِيم واقع در استان لاذقیه سوریه به عنوان مركزي در جهت انتقال پرسنل و تدارکات نظامی مسکو به کشورهای آفریقایی همچون مالي، بوركينافاسو و نيجر عمل مي‌كند. تمامی این ۳ کشور اخیرا یک كودتای نظامی را تجربه کردند و همچنان که از غرب فاصله می‌گیرند به مسكو نزدیک‌تر شده‌اند.
پایگاه هوایی حمیمیم به عنوانم یک نقطه اتصال و پل ارتباط هوایی به روسیه این اجازه را داده است تا بخشی از نفوذ دوران جنگ سرد خود را در آفریقا، به ویژه در مناطقی مانند «جمهوری آفریقای مرکزی» و «سودان» نیز بازیابد.
ترکیب پایگاه هوایی حمیمیم با پایگاه دریایی طرطوس که سوخت و تدارکات از طریق مسیرهای کشتیرانی به آن وارد می‌شود، به روسیه اجازه داد تا نفوذ نظامی، سیاسی و اقتصادی خود را در آفریقا به صورت مقرون به صرفه‌تر و موثرتر گسترش دهد.
حال با وضعیت جدیدی که پیش آمده است، اینگونه به نظر می‌رسد که آن شبکه عملیاتی که پشتیبانی فعالیت‌های روسیه در آفریقا را بر عهده داشت، اکنون برای پر کردن خلاء خروج نیروهای غربی از کشورهای آفریقایی یاد شده، به یک سازماندهی مجدد نیاز خواهد داشت.
 
انس قوماطی، مدیر اندیشکده لیبیایی «مؤسسه صادق» به بلومبرگ گفت: «فقدان یک پل هوایی قابل اعتماد، ظرفیت روسیه برای قدرت‌نمایی در آفریقا را فلج می‌کند.»
او افزود: «کل استراتژی عملیاتی روسیه در دریای مدیترانه و آفریقا به یک نخ آویزان است.»

پایگاه‌های هوایی روسیه در لیبی؛ پل ناکارآمد برای عملیات در آفریقا

اگرچه که روسیه به عنوان حامی مقامات لیبیایی مستقر در شرق این کشور، توانایی‌های عملیاتی خود را در چهار پایگاه هوایی در شرق لیبی به نام‌های الخادم، الجفره، غرضابیه و براک الشاطی حفظ کرده است؛ اما فاصله این پایگاه‌ها و محدودیت‌های فضای هوایی اروپا، عملا آن‌ها را به عنوان پل هوایی مسکو نامناسب می‌کند.
روسلان پوخوف، رئیس اندیشکده دفاعی «مرکز تحلیل راهبردها و فناوری» در مسکو در این خصوص اشاره می‌کند که از دست دادن پایگاه هوایی سوریه یک «شکست بزرگ» برای عملیات روسیه در آفریقا خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد که «همه تدارکات از طریق حمیمیم عبور می‌کرد که به ویژه برای کشورهای محصور در خشکی مانند جمهوری آفریقای مرکزی حیاتی است.»

نقشه دوم مسکو؛ جایگزین‌های احتمالی برای پل هوایی سوریه

تلاش مسکو برای بازگرداندن نفوذ خود در آفریقا به طور جدی در سال ۲۰۱۸ آغاز شد و مزدوران گروه واگنر برای محافظت از رئیس جمهوری آفریقای مرکزی در برابر حمله شورشیان به این کشورِ محصور در خشکی اعزام شدند.
این جنگجویان در سال ۲۰۱۹، در تلاش خلیفه حفتر، رهبر مناطق شرق لیبی برای تصرف طرابلس، پایتخت لیبی، نقش کلیدی داشتند.
روسیه از آن زمان این مزدوران و تسلیحات خود را به مالی، نیجر و بورکینافاسو اعزام کرده و گسترده‌ترین نفوذ خود را در خارج از اتحاد جماهیر شوروی سابق ایجاد کرده است.
این حمایت اکنون در خطر است، هرچند منابع نزدیک به این دولت‌ها معتقدند روسیه راه‌های جایگزینی برای ارائه کمک به آنها پیدا خواهد کرد.
 
فیدل گوانجیکا، مشاور رئیس جمهوری آفریقای مرکزی به بلومبرگ گفت: «روسیه برای دسترسی به جمهوری آفریقای مرکزی احتمالا یک نقشه دوم (پلن بی) خواهد داشت؛ چه با استفاده از لیبی به عنوان پایگاه مستحکم‌تر یا چه از طریق بنادر کامرون یا بندر برازاویل، پایتخت کنگو.» وی ادامه داد که «بنابراین مسیرهای عرضه روسیه به آفریقا دست نخورده باقی می‌ماند.» و تاکید کرد که «جمهوری آفریقای مرکزی هیچ پیامد منفی در این خصوصو را تجربه نخواهد کرد.»
آقای گوآنجیکا همچنین اظهار داشت که جمهوری آفریقای مرکزی آماده است در صورت لزوم به کرملین در ارسال تدارکات و سربازان از روسیه به دولت های ساحل کمک کند.

ترکیه و محدودیت‌های همکاری با مسکو در آفریقا

ابراهیم حمیدو، مسئول روابط عمومی دفتر «علی امین زین» که در سال ۲۰۲۳ توسط حکومت نظامی نیجر به عنوان نخست وزیر این کشور منصوب شد، نیز دیدگاه مشابهی داشت.


بخش دوم در ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

12 Dec, 16:49


فروپاشی رژیم بشار اسد؛‌ «کل راهبرد عملیاتی روسیه در مدیترانه و آفریقا به تار مویی بند شد»

بخش دوم

وی گفت: «سقوط اسد روابط ما را تغییر نخواهد داد. روسیه می تواند راه های دیگری از طریق ترکیه برای حمایت از نیجر بیابد.»

اگرچه ترکیه که یکی از کشورهای ناتو هم هست، به برخی از پروازهای باری روسیه اجازه عبور از حریم هوایی خود به سمت لیبی را داده است، اما بعید است که بتواند به عنوان جایگزینی برای پل هوایی سوریه برای مسکو عمل کند، به ویژه با توجه به اینکه منافع این روسیه و ترکیه در آفریقا اغلب متفاوت است.

اهداف بلندمدت روسیه در دریای سرخ در گرماگرم جنگ داخلی سودان

مونیک یلی کام، یک سیاستمدار در بورکینافاسو که از حکومت نظامی و اتحاد نزدیک‌تر آن با روسیه حمایت می‌کند، لیبی را به عنوان یک جایگزین بالقوه برای کمک به مسکو برای «حفظ نفوذ خود در آفریقا» پیشنهاد کرد.
علاوه بر این، روسیه توانسته است برای خود یک نقش کلیدی در جنگ داخلی ۲۰ ماهه سودان ایفا کند و اخیراً خود را با ارتش ملی سودان در برابر شبه‌نظامیان موسوم به «نیروهای پشتیبانی سریع» هماهنگ‌تر کرده است.
روسیه مصمم به ایجاد پایگاهی در سواحل دریای سرخ سودان است، رویای دیرینه‌ای که در تئوری می‌تواند شبکه لجستیکی مسکو را گسترش دهد.
با این حال، به گفته اولف لاسینگ، مدیر گروه مطالعاتی کشورهای ساحل در اندیشکده آلمانی «بنیاد کنراد آدناوئر»، حفظ شبکه نفوذ گسترده روسیه در آفریقا آسان نخواهد بود.
او گفت: «سقوط اسد به طور گسترده عملیات نظامی روسیه در آفریقا را مختل خواهد کرد. تمام پروازها برای تامین مزدوران، چرخش نیروها، آوردن مهمات و تسلیحات تازه از طریق سوریه انجام شد. برای پرواز با یک هواپیمای ترابری کامل از روسیه به آفریقا خیلی دور است.»
لیسینگ خاطرنشان کرد که «روسیه مجبور خواهد شد مداخلات خود در آفریقا را کاهش دهد و این امر بسیار پرهزینه‌تر خواهد بود.»

منبع: یورونیوز فارسی

بخش اول در ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

12 Dec, 15:50


پیوستن رومانی و بلغارستان به شنگن؛ "دستاورد تاریخی اروپا"

رومانی و بلغارستان از ژانویه ۲۰۲۵ به طور رسمی به منطقه بدون مرز شنگن خواهند پیوست. این تصمیم روز پنجشنبه (١٢ دسامبر) توسط وزرای اتحادیه اروپا در نشست بروکسل اعلام شد. "ساندور پینتر"، وزیر کشور مجارستانکه ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را بر عهده دارد، این اتفاق را "لحظه‌ای تاریخی" توصیف کرد.


این دو کشور که از سال ۲۰۰۷ عضو اتحادیه اروپا هستند، از مارس گذشته به صورت جزئی به منطقه شنگن پیوسته بودند و اتباعشان امکان سفر بدون کنترل مرزی از طریق هوا و دریا را به دست آوردند. اما مخالفت اتریش به دلیل نگرانی‌های مرتبط با مهاجرت، پیوستن کامل آن‌ها را به تأخیر انداخت و کنترل‌های مرزی در مسیرهای زمینی همچنان برقرار بود.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

12 Dec, 15:49


تروئیکای اروپایی: در صورت لزوم مکانیسم ماشه را فعال می‌کنیم

بریتانیا، فرانسه و آلمان با ارسال نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کردند که برای جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی ایران به سلاح اتمی در صورت لزوم آمادگی دارند مکانیسم ماشه را فعال کنند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، سفرای تروئیکای اروپایی در سازمان ملل با ارسال نامه‌ای به شورای امنیت نوشتند: «ایران باید فعالیت‌های اتمی خود را کاهش دهد تا فضای سیاسی مناسبی در راستای پیشرفت معنادار مذاکرات و یافتن راه‌حل‌های دیپلماتیک ایجاد شود.»

این سه کشور اروپایی همچنین در نامه خود آورده‌اند: «ما آمادگی داریم که در صورت لزوم از تمامی ابزارهای دیپلماتیک شامل مکانیسم ماشه برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی استفاده کنیم.»

اشاره این سه کشور به سازوکاری است که در متن قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ذکر شده و در آن آمده که اگر جمهوری اسلامی از اجرای تعهدات برجامی خود سرباززند، تمامی تحریم‌های شورای امنیت که از سال ۲۰۰۶ وضع و اعمال شده بود مجددا و به صورت خودکار بازگردانده خواهد شد و اعضای شورای امنیت نیز برای جلوگیری از آن نمی‌توانند از حق وتو استفاده کنند.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

11 Dec, 09:46


🔴 روزنامه حیات #ترکیه نوشته #بشار_اسد هنگام گریختن به #مسکو، ۱۳۵میلیارد دلار را از راه سیستم بانکی به #روسیه انتقال داده است


ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

09 Dec, 19:25


سه کشور اسکاندیناوی رسیدگی به درخواست‌های پناهندگی سوری‌ها را تعلیق کردند

سوئد، نروژ و دانمارک روز دوشنبه ۹ دسامبر (۱۹ آذرماه) تصمیمات مربوط به درخواست‌های پناهندگی و اخراج پناهجویان سوری را پس از سقوط  بشار اسد  در سوریه به حالت تعلیق درآوردند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، کارل بکسلیوس، رئیس امور حقوقی اداره مهاجرت سوئد، در بیانیه‌ای اعلام کرد: «با توجه به وضعیت موجود، در حال حاضر امکان رسیدگی به دلایل حمایت از پناهجویان وجود ندارد.»

این اداره اعلام کرد که روز سه‌شنبه به‌طور رسمی اعلام خواهد کرد که هیچ درخواست پناهندگی رد نخواهد شد و تصمیمی برای اخراج افراد اعمال نمی‌شود. همچنین تصمیمی در مورد مجوز اقامت نیز گرفته نخواهد شد.

سوئد در سال‌های ۲۰۱۵-۲۰۱۶ پس از آلمان، بیشترین شمار پناهجویان سوری را در اتحادیه اروپا پذیرفت و از نظر سرانه در صدر قرار داشت. طبق آمار رسمی سوئد، از میان ۱۶۲هزار و ۸۷۷ درخواست پناهندگی در سال ۲۰۱۵ این کشور ۵۱هزار و ۳۳۸ مورد متعلق به پناهجویان سوری بود.

بکسلیوس افزود: «وضعیت در سوریه شکننده است و رویدادهای اخیر پرسش‌های حقوقی متعددی را مطرح می‌کند که نیاز به تحلیل دقیق دارند.» وی به تصمیم مشابهی اشاره کرد که هنگام به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان در سال ۲۰۲۱ اتخاذ شده بود.

هیئت تجدیدنظر پناهجویان دانمارک نیز اعلام کرد که ۶۹ پرونده مرتبط با درخواست‌های پناهندگی سوری را که در دست بررسی دارد، به دلیل "وضعیت بسیار نامشخص" این کشور به حالت تعلیق درآورده است.

در اواسط سال ۲۰۲۰، دانمارک به‌عنوان اولین کشور اتحادیه اروپا بررسی مجدد صدها پرونده پناهجویان سوری را آغاز کرد و اعلام کرد که "وضعیت فعلی در دمشق دیگر به‌گونه‌ای نیست که مجوز اقامت یا تمدید آن را توجیه کند". با این حال، این کشور هیچ اخراج اجباری به سوریه انجام نداده است.

دانمارک سیاست پذیرش بسیار محدودکننده‌ای دارد و هدف آن "صفر پناهجو" است. این کشور سوری‌ها را به بازگشت داوطلبانه تشویق می‌کند و از سال ۲۰۱۵ تنها مجوزهای اقامت موقت صادر کرده است.

مدیریت مهاجرت نروژ (UDI) نیز اعلام کرد که "تصمیم گرفته است درخواست‌های پناهندگی از سوریه را تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق درآورد.»

این اداره در بیانیه‌ای اعلام کرد: «دلیل این تصمیم، رویدادها و تغییرات عمده اخیر در سوریه است. با این حال، وضعیت در این کشور همچنان بسیار نامشخص است.»

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

08 Dec, 22:30


💢 خبرگزاری‌های روسیه: بشار اسد و خانواده‌اش به این کشور پناه برده اند و در مسکو هستند

خبرگزاری‌های روسیه روز یکشنبه ۸ دسامبر به نقل از یک منبع کرملین گزارش دادند که بشار اسد و خانواده‌اش وارد روسیه شده‌اند و مقامات روسیه به آنها پناهندگی داده‌اند.

خبرگزاری اینترفکس به نقل از این منبع ناشناس نوشت: «اسد، رئیس جمهور سوریه وارد مسکو شده است. روسیه به آنها (او و خانواده‌اش) به دلایل بشردوستانه پناهندگی داده است.»

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

08 Dec, 17:50


عجیب نیست
اسد تمام ارتش و هوادارنش رو رها کرد و ظرف یک هفته پس از حمله شورشیان، تنهایی فرار کرد بدون اینکه به این فکر کنه که بعد از اون چه بر سر کسانی که سالها مدحش رو گفتند میاد اما زلنسکی که عده ای بازیگری تئاتر رو تو سرش میکوبیدند نزدیک 4 ساله مقابل روسیه ایستاده و کشورش رو ترک نکرده

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

08 Dec, 14:07


💢اولین واکنش رسمی تهران به سقوط رژیم اسد : انتظار می‌رود روابط دوستانه ایران و سوریه تداوم یابد


ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

08 Dec, 14:05


روسیه: اسد از ریاست‌جمهوری استعفا داده است

وزارت خارجه روسیه روز یکشنبه مدعی شد بشار اسد پس از گفت‌وگو با طرف‌های درگیری از ریاست‌جمهوری "استعفا" داده و کشور را ترک کرده است. این وزارتخانه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «در ادامه مذاکرات میان بشار اسد و تعدادی از شرکت‌کنندگان در درگیری‌ها در قلمرو جمهوری عربی سوریه، او تصمیم گرفت از پست ریاست‌جمهوری استعفا دهد و کشور را ترک کند و دستوراتی برای ادامه انتقال مسالمت‌آمیز [قدرت] بدهد.»

در این بیانیه گفته شده روسیه در این "مذاکرات شرکت نکرده است."

مسکو همچنین اعلام کرده است نیروهای روسی در پایگاه‌های خود در سوریه به حالت آماده‌باش هستند، اما در حال حاضر هیچ تهدید فوری علیه آنها وجود ندارد.

بشار اسد بامداد یکشنبه با پروازی از دمشق کشور را به مقصدی نامعلوم ترک کرد. تا کنون گزارشی در مورد اینکه او و خانواده‌اش در کدام کشور بسر می‌برند، منتشر نشده است. امارات متحده عربی پیش‌تر اعلام کرد اسد در این کشور حضور ندارد.


ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

08 Dec, 13:50


نماینده پارلمان روسیه: سوری‌ها باید خودشان به تنهایی با جنگ داخلی کنار بیایند

کنستانین کوساچوف، نایب رئیس شورای فدراسیون روسیه روز یکشنبه در واکنش به سقوط رژیم اسد، گفت مسکو آماده است تا در شرایط خاص از مردم سوریه حمایت کند اما سوری‌ها باید خودشان به تنهایی با یک جنگ تمام عیار داخلی کنار بیایند. کوساچوف که یک کارشناس کهنه‌کار روس در امور بین‌الملل به شمار می‌رود، پیش‌بینی کرد جنگ داخلی در سوریه با خروج اسد در کشور پایان نخواهد گرفت و روزهای سختی در انتظار این کشور است. او با انتشار یادداشتی در کانال تلگرامش نوشت: «سوریه بدون استثنا برای همه حکایت دشواری است. به هر طریقی، جنگ داخلی امروز تمام نخواهد شد. منافع متضاد و نیروهای مخالف بسیار زیادند، از جمله گروه‌های تروریستی آشکار شده‌اند و به همین دلیل است که سخت‌ترین قسمت دوباره در پیش‌روست.»

کوساچوف تحولات جاری در سوریه را یک "تراژدی برای همه" توصیف کرد و افزود: «برای ما روس‌ها، وظیفه اصلی‌مان تضمین امنیت هموطنان و غیرنظامیان از جمله دیپلمات‌ها و خانواده‌هایشان و البته پرسنل نظامی است که به خاطر سوریه، [حفظ] حاکمیت و تمامیت ارضی آن در آنجا حضور دارند.»

مسکو یکی از متحدان اصلی بشار اسد به شمار می‌رود و بشار اسد پس از اعتراضات و آغاز جنگ داخلی در سوریه، با حمایت قاطعانه روسیه بود که توانست در مسند قدرت باقی بماند.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

08 Dec, 12:09


ایران و روسیه در بازی امنیتی‌سازی


محمدجواد ظریف می‌گوید دوران ائتلاف‌های دائمی به سر آمده و اگر چنین رویکردی را در سیاست خارجه سرلوحه قرار دهیم دچار اشتباهات عمیقی خواهیم شد.
وزیر پیشین امور خارجه، چهارشنبه این هفته در مجمع عمومی فوق‌العاده انجمن علوم سیاسی که در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد، به اشتباهات ادراکی پرداخت که ایران در تحلیل وضعیت مرتکب شده است.
این دیپلمات کارکشته معتقد است ما در چاله پروژه امنیتی‌سازی آمریکا افتادیم که ابزار اجرایی آن هم اسرائیلی‌ها بوده‌اند.
ظریف در این سخنرانی سعی کرده از دکترین جدیدی سخن بگوید که ایران نیاز دارد تا در سیاست خارجی پیگیری کند تا به منافع حداکثری برسد. 
او تاکید دارد که نمی‌توان از روسیه و چین انتظار داشت که منافع خود را فدای ایران کنند و اگر هم جایی کنار ایران قرار گرفته‌اند، حتما امتیازی در کار بوده است.

23 تیر 1402 قبل از هفتم اکتبر

فایل صوتی کامل سخنرانی دکتر ظریف حجم 14 مگابایت

ویدئو کامل سخنرانی دکتر ظریف حجم پایین

ویدئو کامل سخنرانی دکتر ظریف حجم بالا


پس از یک سال ونیم برای بار سوم مجددا در کانال منتشر شد

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

08 Dec, 11:08


💢بازگشت پناهجویان سوری از ترکیه آغاز شد

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

08 Dec, 11:06


تصرف کاخ اسد در دمشق توسط شورشیان

تصاویر و ویدئوهای منتشره نشان می‌دهند گروهی از شورشیان سوری بامداد یکشنبه با فریادهای "الله اکبر" وارد کاخ بشار اسد در دمشق شدند. کاخ ریاست‌جمهوری که "کاخ مردم" نام دارد، در منطقه مزه در غرب دمشق واقع شده است. بشار اسد ساعاتی پیش از هجوم شورشیان، دمشق را به سمت مقصدی نامعلوم ترک کرد. بنا بر گزارش‌ها شورشیان بدون هیچ‌ مقاومتی کاخ ریاست‌جمهوری را تصرف کرده‌اند. گفته می‌شود کارمندان و مأموران امنیتی نیز پیش‌تر کاخ را ترک کرده بودند.

رهبر شورشیان سوری از نیروهای نظامی خواسته بود تا از مؤسسات دولتی فاصله بگیرند و این مؤسسات تا زمان انتقال رسمی قدرت به دولت جدید، تحت نظارت نخست‌وزیر پیشین باقی می‌مانند.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

08 Dec, 10:54


حزب حاکم کره جنوبی اعلام کرده است که یون سوک یول، رئیس جمهور پیش از پایان دوره‌اش استعفا خواهد داد و تا آنزمان از اداره امور کنار می‌کشد و در هیچ یک از امور داخلی یا بین‌المللی دخالتی نخواهد داشت.
اما اپوزیسیون ادامه اداره کشور توسط حزب حاکم بدون طی شدن فرآیند استیضاح رئیس جمهور را خلاف قانون اساسی دانسته و محکوم کرده است.
مخالفان می‌گویند که در دو روز آینده بار دیگر رای گیری در مورد استیضاح رئیس جمهور را برگزار خواهند کرد.
بحران سیاسی در کره جنوبی پس از تلاش ناموفق یون سوک یول، رئیس جمهور برای برقراری حکومت نظامی آغاز شد.
روز گذشته ‌قانون‌گذاران کره جنوبی در استیضاح رئیس‌جمهور ناکام ماندند. تصویب طرح استیضاح یون سوک یول با تنها سه رأی کمتر از حد نصاب، شکست خورد، زیرا بسیاری از نمایندگان حزب حاکم «قدرت مردم» این رأی‌گیری را تحریم کردند.
مقامات قضایی کره جنوبی هم گفته‌اند که تحقیقات درباره اتهام «شورش» علیه آقای یون آغاز شده است.
در همین حال، لی سانگ مین، وزیر کشور کره جنوبی هم به دلیل بحران فعلی در کشور استعفا داده است.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

08 Dec, 10:54


🔴 افراد مسلح نخست‌وزیر دولت اسد را به یک هتل منتقل کردند

به گزارش سی‌ان‌ان یک ویدئو منتشرشده نشان می‌دهد محمد غازی الجلالی، نخست‌وزیر سوریه روز یکشنبه ساعاتی پس از اعلام آمادگی برای همکاری با مخالفان، توسط شورشیان سوری ظاهرا به سمت هتلی در دمشق اسکورت می‌شود. در این ویدئو دیده می‌شود الجلالی در محاصره مردان مسلح از پله‌ها پایین می‌آید و همراه با مردی دیگر سوار یک خودروی شاسی بلند سیاه‌رنگ می‌شود. در همین حال صدای مردی شنیده می‌شود که می‌گوید: «نخست‌وزیر پیشین به همراه سپاه پنجم مردم حوران برای ملاقات و تحویل نهادهای کشور به قهرمانان ارتش آزاد راهی هتل "فور سیزنز" می‌شود.»

نخست‌وزیر سوریه پیشتر شایعات در مورد خروجش از کشور را تکذیب کرده و گفته بود می‌خواهد از عملکرد سازمان‌های دولتی، تأسیسات دولتی و حفظ "امنیت و ایمنی همه شهروندان" اطمینان حاصل کند. او برای انتقال دولت ابراز آمادگی کرده و تأکید کرده بود سوریه باید آماده "انتخاباتی آزاد" باشد تا "مردم برای رهبری خود تصمیم بگیرند."


ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

20 Nov, 14:22


🔴 آمریکا رهبر مخالفان ونزوئلا را به عنوان رئیس‌جمهور منتخب به رسمیت شناخت

ایالات متحده آمریکا روز سه‌شنبه ۱۹ نوامبر اعلام کرد که ادموندو گونزالس، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا را به‌عنوان رئیس‌جمهور منتخب این کشور به رسمیت می‌شناسد. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، در شبکه اجتماعی اکس (توییتر سابق) با بیان اینکه مردم ونزوئلا در ماه ژوئیه به شکلی قاطع گونزالس را به‌عنوان رئیس‌جمهور منتخب انتخاب کردند نوشت: «دموکراسی مستلزم احترام به اراده رأی‌دهندگان است.» 

در انتخابات ریاست‌جمهوری ونزوئلا که ماه ژوئیه امسال برگزار شد، نیکلاس مادورو به رغم اعتراضات گسترده در خصوص بروز تقلب، خود را پیروز انتخابات معرفی کرد و برای سومین بار بر مسند ریاست‌جمهوری تکیه زد.

در پی این امر آمریکا و برخی از کشورهای آمریکای لاتین، ادموندو گونزالس، رقیب مادورو در انتخابات را به‌عنوان برنده به رسمیت شناختند. اتحادیه اروپا نیز نتایج رسمی انتخابات در ونزوئلا را زیر سؤال برد.

در ماه سپتامبر ادموندو گونزالس پس از سفر به اسپانیا، درخواست پناهندگی سیاسی داد. پیش از این مقامات ونزوئلا او را به انجام "فعالیت‌های خرابکارانه، توطئه و غصب وظایف" متهم کرده و برایش حکم بازداشت صادر کرده بودند.

مادورو از ۱۱ سال پیش کرسی ریاست‌ جمهوری در ونزوئلا را در اختیار دارد. قرار است او سومین دوره شش‌ساله ریاست‌جمهوری خود را از ژانویه ۲۰۲۵ آغاز کند.
ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

20 Nov, 14:19


🔴 یک ایرانی مدیر مالی شبکه اجتماعی "اکس" شد

شرکت "اکس" (توئیتر سابق) محمودرضا بانکی، مدیر مالی ایرانی‌تبار را به عنوان مدیر ارشد مالی خود منصوب کرد.

محمودرضا بانکی که در تهران متولد شده، در ۱۸ سالگی به آمریکا مهاجرت کرد. او پیش از این در پلتفرم استریم "توبی" در سمت مدیر مالی و مدیر ارشد استراتژی به مدت شش سال فعالیت داشت.

به نوشته خبرگزاری رویترز این انتخاب ممکن است نشان‌دهنده کاهش تمرکز ایلان ماسک بر امور تجاری "اکس" باشد، هرچند او همچنان نقشی کلیدی در توسعه این شبکه اجتماعی دارد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، این میلیاردر کارآفرین و مالک اکس را به عنوان یکی از مدیران سازمان تازه تأسیس تحت عنوان "کارآمدی دولت" در کابینه خود منصوب کرده است.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

20 Nov, 11:03


علی ربیعی : سن تمایل به مهاجرت به زیر ۱۸ سال رسیده / مهاجرت راه فرار نسل جدید

🔹علی ربیعی دستیار اجتماعی رییس جمهور گفت: تمایل به مهاجرت به زیر ۱۸ سال رسیده است این در حالی است که علل تمایل به مهاجرت در نسل‌های جدید با نسل‌های قدیم تفاوت دارد پیشتر مهاجرت با انگیزه جذب سرمایه صورت می‌گرفت و ایرانی مهاجر با این سرمایه برمی گشت، اما امروز مهاجرت راه فرار قلمداد می‌شود.

asriran.com/004G7R

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

19 Nov, 16:30


🔻اتحادیه اروپا با صدور بیانیه‌ای تحریم‌های جدیدی را برای ایران به اتهام حمایت از روسیه در جنگ با اوکراین تصویب کرد.

با توافق تمام ۲۷ عضو اتحادیه اروپا، هرگونه معامله با کشتی‌ یا بنادری که برای انتقال پهپاد، موشک، فناوری و تجهیزات ساخت ایران به روسیه استفاده ‌شوند، ممنوع می‌شود.

ایران، پیشتر به شدت نسبت به این اقدام هشدار داده بود.

دو بندر امیرآباد و انزلی در ساحل خزر مشمول این تحریم شده‌اند. شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و مدیر عامل آن محمدرضا خیابانی هم تحریم شده‌اند.

🔻بریتانیا مسدود شدن اموال ایران ایر و تحریم شرکت کشتیرانی ایران و کشتی باری روسی پورت اُلیا ۳ را اعلام کرد.

اتحادیه اروپا، بریتانیا و آمریکا در شهریور ماه تحریم سه شرکت هواپیمایی ایران‌ایر، ماهان و ساها (سرویس اطلاعات و ارتباط هوایی ارتش) را به دلیل ارسال موشک بالیستیک به روسیه اعلام کرده بودند.

بریتانیا گفته بود قطع پروازهای ایران ایر از ۱۲ ماه بعد آغاز می‌شود.

ساعتی پیش از اعلام وزارت خارجه بریتانیا، اتحادیه اروپا شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی و دو بندر امیرآباد و انزلی را تحریم کرد.

ایران درباره تحریم شرکت کشتیرانی‌اش هشدار بود.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

19 Nov, 16:16


روسیه: اوکراین با موشک‌های دوربرد آمریکایی به ما حمله کرد

وزارت دفاع روسیه روز سه‌شنبه ١٩ نوامبر اعلام کرد که اوکراین برای نخستین بار از موشک‌های دوربرد آمریکایی اتکمز (ATACMS) برای حمله به خاک این کشور استفاده کرده است. بنا بر این گزارش، شش فروند از این موشک‌ها به منطقه بریانسک شلیک شده است.

به گفته مقامات روسی، در حمله شبانه اوکراین به منطقه بریانسک، "پنج فروند موشک اتکمز رهگیری و منهدم شده و یک فروند نیز آسیب دیده است". بخش‌هایی از موشک آسیب‌دیده به یک تأسیسات نظامی اصابت کرده و باعث آتش‌سوزی شده است. وزارت دفاع روسیه مدعی شد که این حمله تلفات یا خسارتی در پی نداشته است.

ارتش اوکراین پیش‌تر اعلام کرده بود که یک انبار تسلیحات را در نزدیکی شهر کاراچف در منطقه بریانسک هدف قرار داده و دست‌کم ۱۲ انفجار در این محل رخ داده است. یک مقام اوکراینی که نخواست نامش فاش شود، استفاده از موشک‌های اتکمز در این حمله را تأیید کرد.

این حمله پس از آن صورت می‌گیرد که اخیراً دولت بایدن به اوکراین اجازه داد از موشک‌های دوربرد آمریکایی برای حمله به اهدافی در عمق ٣٠٠ کیلومتری خاک روسیه استفاده کند. این تصمیم در واکنش به حضور نیروهای کره شمالی در کنار ارتش روسیه در منطقه کورسک اتخاذ شده است.

استفاده از موشک‌های اتکمز علیه خاک روسیه می‌تواند نقطه عطفی در جنگ اوکراین باشد. با این حال، برخی تحلیلگران معتقدند که این تصمیم دیرهنگام بوده و تأثیر محدودی بر روند جنگ خواهد داشت. روسیه پیشاپیش بسیاری از تأسیسات نظامی خود را به مناطق دورتر از برد این موشک‌ها منتقل کرده است.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

19 Nov, 16:14


زلنسکی اعلام کرد که اوکراین قصد دارد در سال آینده میلادی دست‌کم ۳۰ هزار هواپیمای بدون سرنشین دوربرد بسازد. استفاده از پهپاد‌ها و شهپادهای انفجاری برای کاهش شکاف توانمندی نظامی اوکراین با روسیه و همچنین حمله به اهدافی در عمق خاک همسایه شرقی و پهناور خود استفاده کرده است.
اوکراین از زمانی که روسیه تهاجم خود را در فوریه ۲۰۲۲ آغاز کرد، به دنبال افزایش تولید صنعتی نظامی بوده است. زلنسکی خاطرنشان کرد که ۴۰ سازنده بین المللی اسلحه در حال حاضر در بخش تولید تسلیحات اوکراین همکاری می کنند.
او همچنین اشاره کرد که اوکراین قصد دارد دست‌کم ۳ هزار موشک کروز و پهپاد مجهز به موشک تولید کند، اگرچه جدول زمانی مشخصی ارائه نکرد.
وی گفت: «اکنون در برخی از داغ‌ترین مناطق خط مقدم، پهپادها عامل ۹۰ درصد از انهدام تجهیزات اشغالگر را تشکیل می دهند. پهپادها در واقع کمبود توپخانه را در ارتش ما جبران می کنند.»

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

17 Nov, 16:16


🔻 استرالیا، ژاپن و آمریکا همکاری نظامی خود را افزایش می‌دهند

استرالیا، ژاپن و ایالات متحده توافق کردند همکاری‌های نظامی خود را به دلیل نگرانی‌ از افزایش قدرت نظامی چین در منطقه افزایش دهند.

وزرای دفاع این سه کشور در شهر داروین استرالیا با یکدیگر ملاقات و اعلام کردند که از سال آینده ژاپن استقرار منظم نیرو را در شمال استرالیا آغاز خواهد کرد.

آنها به دو هزار تفنگدار آمریکا ملحق خواهند شد که نیمی از سال را در آنجا تمرین نظامی می‌کنند.

ریچارد مارلز، وزیر دفاع استرالیا در کنفرانس مطبوعاتی همراه با لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا گفت مطمئن است که دولت آینده دونالد ترامپ همچنان رهبری بین‌المللی را ادامه خواهد داد.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

12 Nov, 20:21


💢قیمت جهانی نفت با حمایت ترامپ از حفاری در آمریکا کاهش یافت

حمایت آشکار دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، از افزایش حفاری در این کشور منجر به نوسانات قیمت نفت شده است، به طوری که قیمت نفت خام در این هفته ۴.۸۳ درصد کاهش یافت و در زمان نگارش این مطلب به ۶۸.۴ دلار در هر بشکه رسید.

قیمت نفت خام برنت نیز در هفته گذشته ۴.۳۲ درصد کاهش داشت و صبح سه‌شنبه به ۷۲.۲ دلار در هر بشکه معامله شد. هر دو قیمت نفت در ادامه کمی بهبود یافتند.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

12 Nov, 20:20


تصویب قانون ممنوعیت "تبلیغ سبک زندگی بدون فرزند" در پارلمان روسیه

مجلس دومای روسیه به تازگی قانونی را تصویب کرده است که بر اساس آن "تبلیغاتی" که می‌تواند مردم را از داشتن فرزند بازدارد، و هرگونه نمایش سبک زندگی بدون فرزند به‌عنوان یک سبک زندگی جذاب، ممنوع خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این قانون شامل شبکه‌های اجتماعی، رسانه‌ها و تبلیغات نیز می‌شود. روز سه‌شنبه ۲۲ آبان تمامی نمایندگان حاضر به این طرح رای موافق دادند.

به گزارش سازمان آمار روسیه (روس‌استات)، ماه سپتامبر امسال روسیه کمترین زاد و ولد را در ۱۵ سال گذشته شاهد بوده است، در حالی که آمار مرگ و میر در حال افزایش است. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، از زنان خواسته که دست‌کم سه فرزند به دنیا بیاورند.

بر اساس قانون تازه دوما، مجازات تبلیغ "سبک زندگی بدون فرزند" شامل جریمه‌هایی تا سقف ۴۰۰ هزار روبل (معادل ۳۸۳۱ یورو) برای شهروندان است. مقامات دولتی دو برابر این مبلغ را خواهند پرداخت و جریمه شخصیت‌های حقوقی تا پنج میلیون روبل (۴۷۸۹۵ یورو) خواهد بود.


ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

06 Nov, 08:24


🔴 با اعلام رسمی رسانه‌های آمریکایی، دونالد ترامپ چهل‌وهفتمین رئیس جمهور آمریکا شد

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

05 Nov, 18:16


🔻تازه‌ترین داده‌های نظرسنجی در ایالت‌های چرخشی چه چیزی را نشان می‌دهد؟

رای‌گیری در هر هفت ایالت چرخشی در حال انجام است.

نگاهی می‌اندازیم به تازه‌ترین داده‌های نظرسنجی تا ببینیم هر یک از آنها در چه وضعیتی هستند.

اختلاف بین دو نامزد همچنان بسیار کم است و نمی‌توان به طور مشخص گفت که چه کسی پیشتاز است؛ مهم است حاشیه خطا را در حدود سه تا چهار درصد در نظر بگیریم.

با این حال، نظرسنجی‌ها نسبت به اوایل امروز نشان می‌دهد که کامالا هریس در ایالت چرخشی و کلیدی پنسیلوانیا پیشتاز شده است. این در حالی است که پیشتر نامزدها در این ایالت برابر بودند.

ایالت پنسیلوانیا که لقب «شاه‌کلید» به خود گرفته است، به نظر کارشناسان بزرگترین جایزه در نقشه میدان نبرد انتخاباتی قلمداد می‌شود و هریس و ترامپ این ایالت را با گردهمایی‌های انتخاباتی خود سرریز کرده‌اند.

ترامپ همچنان در ایالات چرخشی نوادا، جورجیا، کارولینای شمالی و آریزونا کمی پیشتاز است، هریس هم در ویسکانسین و میشیگان پیشتاز است

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

05 Nov, 17:59


نتایج اولیه انتخابات سنا در آمریکا

🔸تا این لحظه دموکرات‌ها ۲۸ کرسی و جمهوریخواهان ۳۸ کرسی را به دست آورده‌اند.


ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

05 Nov, 05:51


🔽نتیجه‌ی رای‌های زودهنگام تا این‌لحظه به گزارش ان‌بی‌سی:

🟡هریس ۴۹٪
🟡ترامپ ۴۶٪

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

04 Nov, 20:47


🔻آنچه رای‌گیری زودهنگام به ما می‌گوید، و نمی‌گوید

🔻بیش از ۷۸ میلیون نفر پیش از روز انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا رای داده‌اند. یعنی بیش از نیمی از ۱۵۰ میلیون آمریکایی که انتظار می‌رود در این انتخابات شرکت کنند، آرای خود را پیشاپیش و به صورت زودهنگام به صندوق‌ها انداخته‌اند یا پست کرده‌اند.

آنتونی زورکر، خبرنگار آمریکای شمالی بی‌بی‌سی، از داده‌های منتشر شده توسط برخی ایالت‌ها چند روند قابل توجه را شناسایی کرده است:

-به نظر می‌رسد جمهوری‌خواهان دیگر مانند گذشته نسبت به رای‌گیری زودهنگام تردید ندارند: آن‌ها اکنون ۳۶/۱ و یک‌دهم درصد از آرای زودهنگام ثبت‌شده در سطح کشور را از آن خود کرده‌اند (در مقایسه با ۳۰/۵ درصد در سال ۲۰۲۰)، در حالی که دموکرات‌ها ۳۸/۹ درصد از این آراء را دارند (در مقایسه با ۴۴/۸ درصد در ۲۰۲۰).

-زنان به شکل گسترده پای صندوق آمده‌اند: در شش ایالتی که داده‌های جنسیتی گزارش شده‌اند، زنان تاکنون ۵۴/۲ درصد از آرای زودهنگام را داده‌اند که بیشتر از آمارهای سال ۲۰۲۰ است.

-در ایالت‌های سرنوشت‌ساز، نشانه‌های متناقضی دیده می‌شود: بیش از ۵۰ درصد از رای‌دهندگان واجد شرایط اکنون در جورجیا رای داده‌اند که ترکیب آنها کمی سفیدپوست‌تر و مسن‌تر از رای‌دهندگان زودهنگام در ۲۰۲۰ است، که ممکن است به نفع دونالد ترامپ باشد. اما در پنسیلوانیا، تعداد بیشتری از دموکرات‌های ثبت‌نام‌شده نسبت به جمهوری‌خواهان رای داده‌اند، گرچه این فاصله نسبت به سال ۲۰۲۰ که جو بایدن در آن ایالت پیروز شد، کمتر شده است.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

04 Nov, 17:39


🔴"۳۱ هزار روستای ایران خالی از سکنه شده‌اند"

بر اساس اعلام معاون رئیس‌جمهوری ایران در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، "از بین ۶۹ هزار روستای کشور، تنها ۳۸ هزار روستا دارای سکنه هستند و ۳۱ هزار روستا خالی از سکنه شده‌اند."

به گزارش خبرگزاری ایرنا، عبدالکریم حسین‌زاده روز دوشنبه در جریان همایش سراسری بنیاد مسکن با بیان این خبر افزود  که آمارها نشان می‌دهند "از سال ۵۵ تاکنون جمعیت روستاها و شهرها روند معکوسی را طی کرده است."

به گفته حسین‌زاده پیش از این ۷۰ درصد جمعیت در روستاها و ۳۰ درصد در شهرها ساکن بودند، "اما اکنون این نسبت برعکس شده است و ما با مهاجرت وسیع روستایی" روبرو هستیم.

معاون رئیس‌جمهوری ایران در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در ادامه با بیان این که "مجموعه‌ای از عوامل مانند کمبود فرصت‌های شغلی، کاهش کیفیت زندگی، تحولات اجتماعی، کمبود درآمد و تغییرات اقلیمی، روستاهای ما را با چالش‌های جدی مواجه کرده‌اند" گفت: «بزرگترین مانعی که در حال حاضر کشور با آن مواجه است و بهره‌وری را به سمت صفر می‌برد، موازی‌کاری‌های گسترده‌ای است که به‌ویژه در حوزه توسعه روستایی وجود دارد.»

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

03 Nov, 18:41


🔲⭕️مشترک مورد نظر در دسترس نمی باشد!
دکتر محمدرضا (میثم) سعیدی، صاحبنظر و فعال اقتصادی



در دانش مدیریت بین المللی مفهومی وجود دارد که به هزینه ها و محدودیت های خارج از شبکه بودن اشاره دارد. محدودیت‌ها و هزینه‌هایی که شرکت‌ها هنگام ورود به بازار یا شبکه‌ای جدید، به دلیل نداشتن جایگاه و پایگاه در شبکه‌های کسب‌وکار با آن‌ها مواجه اند. به این مفهوم  Liability of Outsidership (LOO) می گویند. این مفهوم به موانع زیر برای بیرونی ها/بیگانه ها/تازه واردها اشاره می کند:
◻️فقدان دسترسی به منابع محلی و ملی
◻️عدم آشنایی با فرهنگ و بازار
◻️عدم تسلط به قوانین و مقررات بازار هدف
◻️نبود ارتباطات با ذینفعان و شرکای کلیدی

در هر بازاری، شرکتی که به‌عنوان "بیرونی/بیگانه" تلقی شود، با محدودیت‌های بیشتری روبروست و دستیابی به مزایا و منابع اصلی شبکه برایش دشوار می‌شود. زمانی که شرکت‌ها در شبکه کسب‌وکار حضور فعال دارند، از مزایای گسترده‌ای مانند دانش، مهارت، فناوری، فرصت‌های رشد و نوآوری، توانایی‌ها یا قابلیت های سازمانی، اطلاعات مربوط به مقررات، و توسعه محصول برخوردار می‌شوند. این شبکه، مجموعه‌ای از مشتریان، تأمین‌کنندگان، نهادهای مالی، موسسات علمی، فناوری و بسیاری از بازیگران دیگر را شامل می‌شود که همه نقش مهمی در موفقیت کسب‌وکارها دارند. بنابراین، دستیابی به موقعیت استراتژیک در این شبکه‌ها به معنای بهره‌برداری از ارزش‌های پیدا و پنهان نهفته در روابط بین بازیگران شبکه است.
این چالش‌ها برای شرکت‌ها در سراسر جهان وجود دارند، اما برای شرکت‌های ایرانی به دلیل وجود عامل تحریم، شرایط پیچیده‌تر است. تحریم‌ها سبب محدودیت شدید در ارتباطات با تأمین‌کنندگان، اعتباردهندگان، مشتریان، قانون گذاران، تنظیم گران و سایر ذینفعان در بازارهای بین‌المللی می‌شود و مانع از تعاملات عادی شرکت‌ها با شبکه جهانی می‌گردد. این وضعیت، هزینه‌های مبادلاتی را به‌شدت افزایش داده و ریسک فعالیت‌های اقتصادی را دوچندان می‌کند.

در دنیای امروز، حجم تولید ناخالص جهانی به بیش از ۱۰۰ تریلیون دلار رسیده است. این عدد صرفاً بیانگر ارزش مالی نیست، بلکه بیانگر جریان آزاد فناوری، سرمایه‌ و ایده در سطح بین‌المللی‌است که از هر کشوری رد بشود منجر به یادگیری، حل مسئله معطوف به توسعه و ارتقای کیفیت زندگی می‌شود. چقدر از این گردش مالی جهانی از ایران رد و ته نشین می شود؟

غیبت شرکت های ایرانی از شبکه های جهانی و در دسترس نبودن ایران در تبادلات جهانی به سه نتیجه بسیار ناخوشایند منتهی می شود:
◻️عدم دسترسی به بازارها، ایده ها، سرمایه های جهانی
◻️از بین رفتن تدریجی دانش و مهارت‌های تبادلاتی و تولیدی
◻️استهلاک قابلیت‌های حل مسائل سطح بالا و به‌تدریج موجب عقب‌ماندگی، کهنگی و در نهایت قفل شدگی در چرخه توسعه‌نیافتگی.

فقط میزان تعاملات بانکی ما را با دوبی مقایسه کنید: ۲۸ بانک بین المللی جهان تراز مانند سیتی بانک، دویچ بانک، کردیت سوئیس در دوبی فعالیت می کنند در ایران چند بانک بین المللی فعالند و به واسطه آن ها با جریانات مالی و پولی و سرمایه ای جهان در ارتباطیم؟

☑️⭕️تجویز راهبردی:
غیبت ما در شبکه کسب و کارهای جهانی  بسیار خسارت‌بار است و این خسارت باید هم کمی و هم کیفی برآورد دقیق شود. راه‌حل اصلی و بنیادین در وهله اول، فهم ابعاد، آثار و تبعات خارج شبکه قرار گرفتن است. اگر این خسارت به درستی فهمیده شود هیچ سیاست‌مدار وطن دوستی لحظه ای برای حل آن درنگ نخواهد کرد.
این مساله پاسخی بسیار ساده اما نه آسان دارد. پاسخ به ظاهر ساده اما در اجرا بسیار پیچیده است. این کار سیاست مداران است که صحنه بازی را عوض کنند و برای رسیدن به آن همه باید با هم توافق کنیم. به همین دلیل امروز هیچ وفاقی مهمتر از فهم، درک و حل این موضوع در کشور وجود ندارد. وفاق ملی روی رفع موانع  پیوستن به شبکه کسب و کارهای جهانی و این کار همه گروهای فکری و سیاسی در کشور است. بازنگری و گسترش روابط بین‌المللی می‌تواند محدودیت‌های خارج از شبکه را کاهش داده و به شرکت‌های ایرانی امکان حضور در شبکه‌های جهانی و بهره‌برداری از فرصت‌های نوآوری و رشد را فراهم آورد. حقیقتا بخشی از قدرت ملی را در بین المللی شدن شرکت های ایرانی و حضور موثر و پایدار در شبکه کسب و کارهای جهانی است. چنین باد.

منبع:شبکه توسعه
@I_D_Network

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

03 Nov, 07:36


یک روز پس از آنکه پنتاگون اعزام چندین بمب‌افکن استراتژیک بی۵۲ استراتوفورترس به خاورمیانه را به عنوان «هشداری» به ایران اعلام کرد، ارتش آمریکا اعلام کرده است که چندین فرپند از این بمب‌افکن‌ها به خاورمیانه وارد شده‌اند.

فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) هم امروز یکشنبه (۳ نوامبر/ ۱۳ آبان) در پیامی در شبکه ایکس ورود این بمب‌افکن‌ها را از پایگاه هوایی ماینت به منطقه تحت پوشش سنتکام تایید کرد، اما به تعداد و مکان دقیق آنها اشاره‌ای نکرد.

پنتاگون روز جمعه (اول نوامبر/۱۱ آبان) در بیانیه‌ای اعلام کرد که قرار است این بمب‌افکن‌ها به همراه جنگنده‌ها، هواپیماهای سوخت‌رسان و ناوشکن‌های نیروی دریایی برای تقویت حضور نظامی آمریکا به خاورمیانه اعزام شوند.

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا هشدار داده است که اگر ایران نیروها و یا منافع آمریکا را در منطقه هدف قرار دهد، ایالات متحده هر اقدامی که لازم باشد را انجام خواهد داد. بی بی سی فارسی

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

02 Nov, 11:37


بایدن "وضعیت اضطراری" درباره ایران را یک سال دیگر تمدید کرد

بر اساس اعلام کاخ سفید، جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا روز جمعه ۱۱ آبان، در نامه‌ای به رئیس مجلس نمایندگان و رئیس مجلس سنای این کشور، فرمان اجرایی ۱۲۱۷۰ موسوم به "وضعیت اضطراری ملی" در ارتباط با جمهوری اسلامی را به مدت یک سال دیگر تمدید کرد.

رئیس جمهوری ایالات متحده در فرمان خود با اشاره به این که روابط میان ایالات متحده و ایران "هنوز عادی نشده" تاکید کرده که بر این اساس، وضعیت اضطراری ملی باید پس از روز ۱۴ نوامبر سال جاری به مدت یک سال دیگر ادامه پیدا کند و "این تصمیم برای حفظ منافع ملی ایالات متحده اتخاذ شده است."

این فرمان اجرایی در تاریخ ۲۳ آبان ۱۳۵۸، در زمان ریاست جمهوری جیمی کارتر و تنها ۱۰ روز پس از ماجرای اشغال سفارت ایالات متحده در تهران و گروگان‌گیری صادر شد و از آن زمان به بعد، هر سال از سوی تمامی روسای جمهوری آمریکا تمدید شده است.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

02 Nov, 03:32


گزارش آسوشیتدپرس از جابجایی نیروهای آمریکایی در منطقه

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقام‌های آمریکایی گزارش می‌دهد که پنتاگون در حال اعزام بمب‌افکن‌ها و ناوهای جنگی بیشتر به خاورمیانه برای تقویت حضور نظامی آمریکا است. این درحالی است که یک ناوهواپیمابر و ناوگروه همراه آن برای ترک منطقه آماده می‌شوند.

این خبرگزاری به نقل از چهار مقام آمریکایی نوشت که لوید آستین، وزیر دفاع این کشور، دستور اعزام چندین بمب افکن بی-۵۲، هواپیماهای سوخت‌رسان و ناوشکن‌ها به خاورمیانه را صادر کرده است.

آسوشیتدپرس می‌نویسد که بمب‌افکن‌های دورپرواز بی-۵۲ قبلا مکررا در هشداری مستقیم به ایران در خاورمیانه مستقر شده‌اند و این دومین بار در یک ماه اخیر است که به منطقه اعزام می‌شوند.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

01 Nov, 21:08


💢کره شمالی به روسیه: تا آخر و پیروزی در جنگ در کنار شما می‌ایستیم

چوی سون هوی، وزیر خارجه کره شمالی، روز جمعه در دیدار با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، در مسکو اعلام کرد که کشورش از روسیه تا رسیدن به پیروزی در جنگ اوکراین حمایت خواهد کرد.

خانم چوی ضمن ستایش نقش کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در تقویت روابط بین دو کشور، خطاب به سرگئی لاوروف گفت: «روابط سنتی و دوستانه کهن ما که محک‌های تاریخی را از سر گذرانده، امروز به سطح جدیدی از همیاری نظامی شکست‌ناپذیر ارتقا یافته است.»

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

01 Nov, 20:51


👈مقایسه میزان ثروت ترامپ و هریس

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

31 Oct, 23:39


🔻آلمان می‌گوید، سه کنسولگری ایران در مونیخ، فرانکفورت و هامبورگ را تعطیل می‌کند، اما سفارت در برلین باز خواهد ماند. این تصمیم در واکنش به اعدام جمشید شارمهد در ایران صورت گرفته است.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

31 Oct, 23:37


سفیر ایران در مسکو: روسیه درگیر یک جنگ بزرگ شده است و نمیتواند برای ایران میانجی‌گری کند

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

30 Oct, 04:56


چرا انتخاب دوباره ترامپ می‌تواند به آلمان میلیاردها یورو ضرر بزند؟

موسسه اقتصادی آلمان (آی‌دبلیو) در گزارشی اعلام کرد در صورت پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌ جمهوری آمریکا، دوره چهار ساله ریاست جمهوری او ممکن است با تشدید یک جنگ تجاری و ضرر میلیاردها یورویی اقتصاد آلمان همراه شود.

با نزدیک شدن به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا و احتمال بازگشت دونالد ترامپ به قدرت، گمانه‌زنی‌ها درباره تشدید یک جنگ تجاری بین اتحادیه اروپا و آمریکا در دوره چهار ساله ریاست جمهوری او بیشتر شده است.

وقوع یک جنگ تجاری میان اروپا و آمریکا می‌تواند تأثیرات قابل‌توجهی بر اقتصاد آلمان بگذارد، زیرا واشنگتن یکی از بزرگ‌ترین شرکای تجاری برلین است.

ترامپ پیشتر وعده داده است که در صورت بازگشت به قدرت، ممکن است تعرفه‌های وارداتی را به ۱۰ درصد یا حتی ۲۰ درصد برای اتحادیه اروپا افزایش دهد.

گزارش مؤسسه اقتصادی آلمان که برای یورونیوز بیزنس فرستاده شده است، نشان می‌دهد که یک جنگ تجاری چگونه می‌تواند اقتصاد آلمان را تحت تأثیر قرار دهد.

اتحادیه اروپا تصمیم دارد در صورتی که دولت ترامپ تعرفه‌های وارداتی را از سال ۲۰۲۵ به ۱۰ درصد برای اتحادیه اروپا و ۶۰ درصد برای چین افزایش دهد، در تلافی افزایش‌هایی معادل این رقم اعمال کند.
این جنگ تجاری زمانی جدی‌تر می‌شود که هم اتحادیه اروپا و هم آمریکا تعرفه‌های وارداتی را به ۲۰ درصد برای یکدیگر افزایش دهند.

چگونه افزایش تعرفه‌های وارداتی می‌تواند بر اقتصاد آلمان تأثیر بگذارد؟
بر اساس داده‌های پایگاه داده تجارت سازمان ملل متحد (Comtrade)، در سال ۲۰۲۳ ارزش صادرات آلمان به آمریکا حدود ۱۷۱.۶۵ میلیارد دلار (معادل ۱۵۸.۷۵ میلیارد یورو) بوده است. از سوی دیگر، ارزش صادرات آمریکا به آلمان در این سال حدود ۷۶.۴۷ میلیارد دلار (معادل ۷۰.۷۰ میلیارد یورو) بوده است.

بر اساس ارزیابی مؤسسه اقتصادی آلمان از آسیب‌های احتمالی به اقتصاد آلمان در صورت افزایش ۱۰ درصدی تعرفه‌های وارداتی، تولید ناخالص داخلی این کشور در طول چهار سال بیش از ۱۲۷ میلیارد یورو از دست خواهد داد که این رقم بر اساس قیمت‌های ثابت سال ۲۰۲۰ محاسبه شده است.

همچنین این گزارش نشان می‌دهد در صورتی که تعرفه‌های وارداتی به ۲۰ درصد افزایش یابد، اقتصاد آلمان ممکن است تا پایان دوره ۴ ساله ترامپ حدود ۱۸۰ میلیارد یورو از دست دهد که این رقم به معنای کاهش ۱.۵ درصدی در تولید ناخالص داخلی این کشور در این مدت است.

در این صورت، اتحادیه اروپا با کاهش حدود ۱.۳ درصدی در تولید ناخالص داخلی خود مواجه خواهد شد.
از احتیاط سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری به عنوان یکی از دلایل کاهش تولید ناخالص داخلی نام برده می‌شود.
آلمان احتمالاً بیشتر تحت تأثیر تنش‌های تجاری قرار خواهد گرفت، زیرا به‌طور کلی به شدت به صادرات وابسته است، اما آمریکا به‌عنوان یک کشور بزرگ‌تر و از نظر اقتصادی امن‌تر، می‌تواند در برابر چنین تنش‌هایی مقاوم‌تر باشد.

بر اساس گزارش شرکت خدمات مالی «فیچ ریتینگز»، تعرفه‌های آمریکا بر رشد اقتصادی کشورهای اروپایی به‌ویژه بر اقتصاد صادرات‌محور آلمان تأثیر منفی خواهد گذاشت.

آیا اقدام تلافی‌جویانه اتحادیه اروپا در افزایش تعرفه‌های وارداتی تصمیم درستی خواهد بود؟

در گزارش مؤسسه اقتصادی آلمان به نقل از توماس ابست، اقتصاددان نوشته شده است که این جنگ تجاری برای هر دو طرف تأثیرات منفی خواهد داشت، به‌ویژه برای صنعت صادرات آلمان که در حال حاضر تحت فشار قرار دارد.
در صورتی که دولت آمریکا تعرفه‌های وارداتی را افزایش دهد، اقدام تلافی‌جویانه اتحادیه اروپا می‌تواند مفید باشد، زیرا ممکن است از طولانی شدن جنگ تجاری یا بروز خسارت‌های بیشتر اقتصادی جلوگیری کند.

بر اساس نظر سمیرا سلطان، اقتصاددان که در این گزارش آمده است، واکنش‌ اتحادیه اروپا می‌تواند به‌عنوان ابزاری برای متوقف کردن یا تعدیل سیاست‌های تجاری دونالد ترامپ عمل کند.
سمیرا سلطان همچنین بر این نظر است که هر دو شریک باید متوجه شوند همکاری آن‌ها می‌تواند به هر دو طرف کمک کند تا موقعیت خود را در برابر قدرت رو به رشد چین تقویت کنند.
البته این احتمال نیز وجود دارد که اقدام تلافی‌جویانه اتحادیه اروپا در افزایش تعرفه‌های وارداتی، نتیجه معکوس دهد، زیرا تشدید جنگ تجاری ممکن است به ضرر اقتصاد کل این منطقه شود.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

29 Oct, 20:28


ناتو حضور سربازان کره شمالی در روسیه را تایید کرد

دبیرکل ناتو با تایید حضور سربازان کره شمالی در جنگ اوکراین اعلام کرد، واحدهای نظامی کره شمالی در منطقه مرزی کورسک مستقر شده‌اند.

به گفته ناتو، روسیه اکنون برای ادامه جنگ علیه اوکراین به حمایت کشورهای خارجی نیازمند است. مارک روته با بیان اینکه "بیش از ۶۰۰ هزار سرباز روسی در جنگ پوتین کشته یا زخمی شده‌اند و او دیگر نمی‌تواند حمله خود به اوکراین را بدون کمک‌های خارجی ادامه دهد"، گفت: «این اقدامی است که می‌تواند به تشدید درگیری و گسترش خطرناک جنگ روسیه منجر شود.»

روته همچنین "همکاری نظامی میان روسیه و کره شمالی را تهدیدی برای امنیت در منطقه برشمرده و یادآور شد، "کره شمالی پیش‌تر نیز میلیون‌ها گلوله و موشک‌ بالستیک به روسیه ارسال کرده بود."

به گفته سازمان اطلاعاتی کره جنوبی، کره شمالی تاکنون هزاران سرباز به روسیه اعزام کرده و در نظر دارد حدود ۱۲ هزار سرباز را در مجموع به کار گیرد.

روسیه و کره شمالی تاکنون نیت اعزام سربازان به جنگ روسیه و اوکراین را تکذیب و آن را به عنوان شایعه رد کرده‌اند.

رئیس‌جمهوری اوکراین اخیرا با توجه به احتمال حضور سربازان کره شمالی در کنار روسیه، خواستار واکنش بین‌المللی شده بود.

ولودیمیر زلنسکی با تاکید بر اینکه "اگر متحدان اوکراین اکنون اقدام مشخصی انجام ندهند، رئیس‌جمهوری روسیه برای انجام اقدامات تروریستی بیشتر تشویق خواهد شد"، خواستار حمایت قوی‌تر از کشورش و همچنین دعوت از اوکراین برای پیوستن به ناتو شده بود.هد شد اما از لحاظ سیاست خارجی و امنیتی، این کشور به مسیر فعلی خود در حمایت قاطع از اوکراین و همسویی با اتحادیه اروپا و ناتو ادامه خواهد داد.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

29 Oct, 20:25


🔻انتخابات گرجستان این کشور را به دو دسته تقسیم کرده است. نتایج اولیه رسمی کمیسیون مرکزی انتخابات نشان می‌دهد که حزب حاکم رؤیای گرجستان اکثریت کامل را به دست آورده است، اما احزاب مخالف مدعی‌اند که انتخابات به سرقت رفته و از هواداران خود خواستند در اعتراضاتی که از دوشنبه شب آغاز شد، شرکت کنند.

در همین حال کمیسیون انتخابات در گرجستان گفته است پس از انتخابات مورد مناقشه روز شنبه، شماری از آرا را بازشماری خواهد کرد. این نهاد اعلام کرد که مراکز رای دهی برای شمارش آرا به صورت تصادفی در هر ناحیه انتخاب خواهند شد.

این پس از آن صورت می گیرد که هزاران معترض مخالف در مقابل پارلمان تظاهرات کردند. حزب حاکم، رویای گرجستان، از سوی اپوزیسیون طرفدار غرب به تقلب متهم شده است.

گفته می‌شود که رویای گرجستان تقریباً ۵۴ درصد آرا را به دست آورده است. ایالات متحده و اتحادیه اروپا هر دو آنچه را که بی نظمی در انتخابات خوانده‌اند محکوم کرده‌اند.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

28 Oct, 09:25


پشت پرده توسعه اقتصادی مبتنی بر تسلیحات نظامی حزب نازی و بروز ابرتورم آلمانی

دانلود نسخه صوتی
دانلود نسخه ویدئویی

چطور آلمان بعد از جنگ جهانی اول و فروپاشی شدید اقتصادی، مجددا ظرف 20 سال توانست قدرت بگیرد و مهیای جنگ دوم جهانی شود؟


بررسی سیر تاریخی

فروپاشی نظام سلطنتی و جایگزین شدن جمهوری وایمار
تحمیل عهدنامه صلح ورسای از سوی متفقین با اهداف زیر
1- فلج کردن سیستم نظامی و ارتش آلمان پس از جنگ جهانی اول
2- قرارگرفتن صنعت آلمان در اختیار متفقین
3- پرداخت غرامت از سوی آلمان به متفقین (به مبلغ 109 گلدمارک معادل269 میلیارد دلار)

ورشکستگی عظیم اقتصادی آلمان بعد از جنگ جهانی اول
از بین رفتن شدید ارزش پول ملی پس از قرارداد صلح ورسای
چاپ بی حساب پول بدون پشتوانه توسط جمهوری وایمار به منظور پرداخت غرامت به متفقین و بروز ابرتورم آلمانی

در اواخر 1923 یک دلار آمریکا 4 تریلیون پایپرمارک (واحد آن موقع پول آلمان) می‌شد

گسترده شدن فقر، بیکاری و گرسنگی

ناتوانی جمهوری وایمار در کنترل اوضاع و کمک گرفتن از آمریکا و بریتانیا و انعقاد قرارداد داوز پلن

شکل گیری واحد پولی جدید به نام داوز رنتن مارک
اعطای وام کلان به آلمان به منظور راه‌اندازی صنایع از سوی آمریکا و بریتانیا

بهبود نسبی اما ناپایدار شرایط اقتصادی

بروز ورشکستگی بزرگ در آمریکا و گسترش این ورشکستگی به انگلیس و ناتوانی در کمک به آلمان

بروز مجدد و چندبرابری فقر، بیکاری و گرسنگی در آلمان

ناکارآمدی جمهوری وایمار در دفاع از حقوق ملت آلمان و بروز اختلافات شدید میان احزاب سیاسی

سربرآوردن حزب نازی در آشفته‌بازار اختلافات میان احزاب در سال 1920

ظهور هیتلر و تشویق زنان آلمانی به ازدواج و فرزندآوری توسط حزب نازی با هدف خانه‌نشینی زنان

جایگزینی مردان با زنان در صنایع به منظور کاهش آمار بیکاری

استخدام کارگران نیمه رسمی و حتی زندانیان با هدف کاهش آمار بیکاری

اخراج یهودیان از مناصب مهم و جذب متخصصان آلمانی به جای آنها در حزب نازی

راه‌اندازی تعداد بسیار زیادی کارگاه‌های و کارخانه‌های ساخت تسلیحات نظامی و به کارگیری سایر کارگران در آنها با هدف تولید گسترده تسلیحات نظامی

استخدام تعداد زیادی پلیس‌های مخفی بین مردم و احزاب با هدف شناسایی نیروهای مخالف حزب نازی

ورود یک اقتصاد دان آلمانی به نام آلمار شکت (ریس بانک مرکزی آلمان) به حوزه سیاست و ایجاد یک سیستم بسیار پیچیده اقتصادی به نام   میفو بیلز (توزیع اوراق مشارکت با سود چهاردرصد با هدف جمع آوری سریع نقدینگی از کل کشور و کاهش تورم - اوراق مشابه صود یک درصد داشتند)

راه اندازی اتوبان‌ها بزرگ در آلمان توسط هیتلر با اهداف به ظاهر اجتماعی و به باطن نظامی

پیش فروش 340 هزار خودرو فولوکس به کارگران آلمانی به مبلغ 110 میلیون رایش مارک به امید ماشین دار شدن دریغ از واگذاری یک خودرو، همه پول صرف تولید سلاح و تجهیزات نظامی شد

کاهش تورم و توسعه نمادین اقتصاد در آلمان

نقض قرارداد ورسای در 1936 توسط هیتلر
و آماده شدن برای جنگ جهانی دوم



تحلیلی تاریخی از روند قدرت گیری آلمان بین دو جنگ جهانی توسط آرمان در کانال یوتیوب دیپ پادکست

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

28 Oct, 09:25


ابر تورم آلمانی

پشت پرده توسعه اقتصادی مبتنی بر تسلیحات نظامی حزب نازی و بروز ابرتورم آلمانی

کنترل ابرتورم با برداشت از جیب و عمر افراد و با هدف توسعه تسلیحات نظامی

نسخه صوتی باحجم 12 مگابایت

خلاصه متنی

چطور آلمان بعد از جنگ جهانی اول و فروپاشی شدید اقتصادی، مجددا ظرف 20 سال توانست قدرت بگیرد و مهیای جنگ دوم جهانی شود؟

منبع

#ابرتورم

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

28 Oct, 09:25


ابر تورم آلمانی

پشت پرده توسعه اقتصادی مبتنی بر تسلیحات نظامی حزب نازی و بروز ابرتورم آلمانی

نسخه ویدئویی

خلاصه متنی

چطور آلمان بعد از جنگ جهانی اول و فروپاشی شدید اقتصادی، مجددا ظرف 20 سال توانست قدرت بگیرد و مهیای جنگ دوم جهانی شود؟

منبع

#ابرتورم

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

26 Oct, 14:49


🔵 گزارش وال‌استریت‌ژورنال از جزئیات طرح جدید آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها

▫️‌ دور جدید مذاکرات آتش‌بس #غزه و آزادی گروگان‌ها قرار است روز یکشنبه در #دوحه، پایتخت #قطر، برگزار شود و بنابر گزارش‌ها، دیدارهایی بین روسای سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا، اسرائیل و مصر برگزار خواهد شد.

▫️ در همین حال روزنامه وال‌استریت‌ژورنال به نقل از میانجی‌گران عرب دخیل در مذاکرات به جزئیاتی از طرح پیشنهادی مصر در این مذاکرات پرداخته است. به نوشته وال‌استریت‌ژورنال، پیشنهاد مصر که در روزهای اخیر به نمایندگی از اسرائیل به هیئت حماس در قاهره ارائه شد، شامل تضمین خروج امن این گروه از غزه به کشوری دیگر در ازای خلع سلاح و آزادی گروگان‌ها می‌شود.

▫️به گزارش وال‌استریت‌ژورنال، پیشنهاد #مصر همچنین شامل برقراری یک آتش‌بس در مقیاس کوچک‌تر، آزادی پنج گروگان اسرائیلی در ازای آزادی زندانیان فلسطینی و سپس تمدید توافق خواهد بود.

▫️مقام‌های رسمی کشورهای میانجی، شامل #آمریکا، #مصر و #قطر، هنوز واکنشی به گزارش وال‌استریت‌ژورنال نشان نداده‌اند؛ اما یک روز پیش از انتشار این گزارش #بنیامین_نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، از آمادگی مصر برای پیشبرد توافق استقبال کرده بود.

▫️تلاش‌های دیپلماتیک برای دستیابی به توافق آتش‌بس پس از مرگ یحیی سنوار، رهبر #حماس، افزایش یافته و آنتونی بلینکن، وزیر خارجه #آمریکا، روز جمعه پس از قطر راهی #لندن شد و در آنجا با نخست‌وزیر لبنان و همچنین وزرای خارجه اردن و امارات متحده عربی دیدار و گفت‌وگو کرد.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

25 Oct, 18:22


🔻نمایشگاه پرتره هنرمندان موسیقی با عنوان «قاب‌های آهنگین» از نگاه کاووس صادقلو، عکاس مطبوعات ایران، در گالری تابستان خانه هنرمندان ایران افتتاح شده است.

در این نمایشگاه ۴۱ اثر در اندازه‌های مختلف از هنرمندان برجسته موسیقی ایران از جمله محمد رضا شجریان، فرهنگ شریف، پرویز یاحقی، فرهاد فخرالدینی، پری زنگنه، آذین موحد، فرهاد مهراد و … روی الیاف طبیعی کانواس بر روی بوم کشیده و به نمایش گذاشته شده است.

آقای صادقلو درباره درباره این نمایشگاه به پایگاه خبری خانه هنرمندان گفت: «در موسیقی چهره و هنر خوانندگان، بسیار معروف و مورد توجه مخاطبین است اما سازندگان موسیقی و بسیاری از عوامل دیگر عرصه موسیقی، نه تنها به چهره، حتی به نام هم شناخته نشده‌اند. سال‌ها به این موضوع فکر کرده و دغدغه آن را داشتم و امروز آن را عملی کرده‌ام.»

کاووس صادقلو، که مدتی نیز ریاست انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران را برعهده داشته است، این عکس‌ها را از سال ۱۳۷۵ در قالب نگاتیو و دیجیتال ثبت کرده است.
منبع: بی بی سی


ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

25 Oct, 18:18


💢سنتکام از انتقال جنگنده‌های آمریکا به منطقه خبر داد

فرماندهی مرکزی ایالات متحده روز جمعه از انتقال شماری از جنگنده‌های «اف ۱۶» این کشور به منطقه خبر داد.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

24 Oct, 23:17


💢سربازان کیم جونگ اون در خدمت پوتین؛ اوکراین: اولین گروه از نظامیان کره‌شمالی وارد جبهه‌ نبرد شدند

کی‌یف پنجشنبه شب ۲۴ اکتبر اعلام کرد که اولین واحدها از نظامیان کره‌شمالی به منطقه درگیری‌ها بین اوکراین و روسیه رسیدند.

به گفته وزارت دفاع اوکراین پیش از این سربازان کره‌شمالی روز چهارشنبه در منطقه مرزی کورسک در روسیه دیده شده بودند.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

24 Oct, 15:38


🔴قطر پروازهای خود به عراق، ایران و لبنان را تا اطلاع ثانوی متوقف کرد.


ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

24 Oct, 10:59


🔻آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در ادامه سفرش در خاورمیانه که با هدف تلاش دیپلماتیک برای جلوگیری از تشدید تنش در منطقه صورت می‌گیرد، وارد دوحه قطر شد.

قطر که میزبان دفتر سیاسی حماس است، یکی از میانجیگران اصلی در تلاش‌ها برای برقراری آتش‌بس در غزه بوده است.

آقای بلینکن پیش از سفر به دوحه در اسرائیل و عربستان سعودی با مقام‌های بلندپایه این کشورها دیدار کرد.

این یازدمین سفر وزیرخارجه آمریکا در منطقه از زمان آغاز جنگ در غزه در سال گذشته است

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

24 Oct, 10:53


آمریکا: روسیه ۳ هزار سرباز کره‌ای را آموزش می‌دهد

طبق اعلام دولت آمریکا در حال حاضر دست‌کم ۳ هزار سرباز کره شمالی در روسیه آموزش می‌بینند. جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی ایالات متحده در این رابطه گفت: «ما بر این باوریم که کره شمالی بین اوایل و اواسط ماه اکتبر دست کم ۳ هزار سرباز خود را در شرق روسیه مستقر کرده است.» روسیه تا کنون از موضع‌گیری در این مورد خودداری کرده است.

کربی افزو: «این نیروهای کره شمالی با کشتی به ولادیوستوک منتقل و سپس راهی ارودگاه‌های آموزشی گونگان در شرق روسیه شده‌اند تا در آنجام آموزش‌های لازم را ببینند.»

سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در عین حال گفت: «ما هنوز نمی‌دانیم که آیا این سربازان [کره شمالی]  در کنار سربازان روس در جنگ در اوکراین خواهند جنگید یا نه.» به گفته کربی اگر چنین چیزی انجام گیرد، آنوقت سربازان کره‌ای نیز "هدفی مشروع" در عملیات نظامی علیه روسیه خواهند بود.

پیش از آن لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا حضور سربازان کره شمالی در روسیه را تأیید کرده بود.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

24 Oct, 10:52


تیم ملی کشتی فرنگی امید ایران به قهرمانی جهان رسید

تیم ملی ایران در رقابت های کشتی فرنگی زیر ۲۳ سال قهرمانی جهان در آلبانی مقام قهرمانی را کسب کرد.

تیم ملی کشتی فرنگی ایران در مجموع رقابت‌های کشتی فرنگی امیدهای جهان در تیرانا، ۳ مدال طلا ، ۴ برنز و  ۱۴۹ امتیاز کسب کرد و به این ترتیب بر سکوی نخست ایستاد.

در شب پایانی این رقابت‌ها در شامگاه چهارشنبه دوم آبان، علی احمدی وفا و فردین هدایتی برای ایران ۲ مدال طلا را کسب کردند و همچنین عرفان جرکنی و علی اسکو نیز مدال برنز بر گردن آویختند.

از پیروزی‌های این دور رقابت‌ها، مصاف فردین هدایتی، ستاره سنگین وزن کشتی فرنگی ایران، در وزن ۱۳۰ کیلوگرم در فینال فینال مقابل دیمیتریو بابوریکو از بلاروس بود.  برنده ایرانی مدال طلای جوانان جهان این دیدار را با نتیجه ۶ بر صفر به پایان رساند و یک مدال طلا به دستاوردهای کاروان ایران افزود.

در این رقابت‌های بین‌المللی، تیم گرجستان با ۱۲۱ امتیاز و ارمنستان با ۹۳ امتیاز بعد از تیم امید ایران در جایگاه دوم و سوم جدول قرار گرفتند.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

23 Oct, 17:08


🔴 حمله به مقر صنایع هوانوردی و فضایی ترکیه

در حمله به مقر صنایع هوانوردی و فضایی ترکیه در آنکارا، دست‌کم سه نفر کشته و ۱۴ نفر زخمی شدند. وزیر کشور ترکیه این حمله را "تروریستی" اعلام کرده است. دو مهاجم نیز کشته شدند.

بر اساس تصاویر اولیه‌ای که منتشر شده است، سه مهاجم مسلح از جمله یک زن در این حمله شرکت داشتند.

یکی از مهاجمان با انفجار انتحاری در مقر صنایع هوانوردی و فضایی فرصتی برای ورود افراد دیگر ایجاد کرده و یکی از شبکه‌های تلویزیونی ترکیه اعلام کرد، هنوز صدای شلیک گلوله از داخل ساختمان شنیده می‌شود.

هنوز مشخص نیست با حضور نیروهای امنیتی درگیری‌ها به پایان رسیده باشد یا نه.

هیچ گروهی نیز مسئولیت این حمله را تا کنون بر عهده نگرفته است.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

23 Oct, 17:07


🔶 پارلمان اروپا وام ۳۵میلیارد یورویی برای اوکراین را تصویب کرد

پارلمان اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه ۲۲ اکتبر (اول آبان) با اکثریت آرا پرداخت وامی بالغ بر ۳۵ میلیارد یورو برای اوکراین را تصویب کرد.

در مراسم رأی‌گیری اتحادیه اروپا برای تصویب این بسته، ۵۱۸ رأی موافق، ۵۶ رأی مخالف و نیز ۶۱ رأی ممتنع به ثبت رسید.

بر اساس تصمیم این نهاد قانون‌گذاری اتحادیه اروپاِ، بازپرداخت وام مذکور از طریق درآمدهای آتی دارایی‌های مسدودشده بانک مرکزی روسیه در خارج از این کشور، صورت خواهد گرفت. بنا بر گزارش‌ها، قسمت عمده دارایی‌های مسدودشده مزبور در اتحادیه اروپا است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که این وام ۳۵ میلیارد یورویی "سهم" اتحادیه اروپا از یک بسته کمک ۵۰ میلیارد دلاری است که این اتحادیه و کشورهای عضو گروه ۷ در ماه ژوئن بر سر پرداخت آن به اوکراین به توافق رسیده بودند.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

23 Oct, 08:21


در سه دهه گذشته، حداقل حقوق کارگری معادل چند سکه طلا بوده است

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

20 Oct, 08:24


🔻کره شمالی، کره جنوبی را به پرواز دادن پهپادها به پایتخت خود متهم کرده است و این به تنش‌هایی که ماه‌ها در حال افزایش بوده شدت بخشیده است.

ادعا شده که این پهپادها اعلامیه‌های تبلیغاتی را بر فراز پیونگ‌یانگ پخش کرده‌اند، که کره شمالی آن را تحریک‌آمیز توصیف کرده و گفته است که می‌تواند به «درگیری مسلحانه و حتی جنگ» منجر شود.

پیونگ‌یانگ پس از این اتهامات، اعلام کرد که نیروهای مرزی را آماده شلیک کرده است.

کره جنوبی نیز در مقابل اعلام کرد که آماده پاسخ است و هشدار داد که اگر امنیت شهروندانش به خطر بیافتد، این به معنای «پایان رژیم کره شمالی» خواهد بود.

کره شمالی بخش‌هایی از دو جاده‌ای که این کشور را به کره جنوبی متصل می‌کرد، منفجر کرد و به تهدید قبلی خود عمل کرد.

این درگیری‌ها تازه‌ترین موارد از سلسله مبادلات بین دو کره هستند که تنش‌ها را به بالاترین حد در سال‌های اخیر رسانده‌اند، از زمانی که کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، در ژانویه اعلام کرد که کره جنوبی دشمن شماره یک رژیم اوست.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

18 Oct, 21:02


🔶  تمجید بایدن از مواضع شولتس در سیاست اوکراین 

جو بایدن رئیس‌ جمهوری آمریکا در سفر خود به آلمان، این کشور را "نزدیک‌ترین و مهم‌ترین متحد" ایالات متحده نامید. بایدن در این دیدار از دولت آلمان به خاطر حمایت از اوکراین در نبرد دفاعی علیه روسیه و همچنین مبارزه با یهودستیزی و موضع‌گیری قاطع در قبال حکومت ایران تشکر کرد. رئیس‌جمهوری آمریکا خطاب به اولاف شولتس صدراعظم آلمان گفت: «می‌خواهم از تو برای دوستی‌ات تشکر کنم.»

در این دیدار، بایدن و شولتس در اظهاراتی کوتاه پیش از گفت‌وگوی مشترک، همبستگی خود با اوکراین را اعلام کردند. صدراعظم آلمان با بیان این که آلمان "تا هر زمان که لازم باشد در کنار اوکراین خواهد ایستاد" افزود که "پوتین در محاسبات خود اشتباه کرده و نمی‌تواند این جنگ را با صبر و انتظار به پایان برساند."

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

18 Oct, 20:59


🔴 اعلام آمادگی پوتین برای میانجی‌گری میان تهران و تل‌آویو

رئیس‌جمهوری روسیه نسبت به خطرات جنگ احتمالی ایران و اسرائیل هشدار داد و برای میانجی‌گری میان تهران و تل‌آویو ابراز آمادگی کرد.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در پایتخت این کشور به خبرنگاران گفته است: «این کار دشوار است، اما امکان‌پذیر است.»

پوتین با اعلام اینکه "با هر دو کشور روابط نسبتا مطمئنی دارد" ابراز امیدواری کرده است، این تبادل ضربات به زودی پایان یابد و راه‌هایی برای حل و فصل این وضعیت پیدا شود که هر دو طرف را راضی کند.

رئیس جمهوری روسیه همچنین با بیان اینکه "در صورتی که هر دو طرف مایل باشند، در این موضوع مشارکت خواهد کرد" افزود: «اگر از ما خواسته شود، ما آماده‌ایم هر کاری انجام دهیم تا به این سازش دست یابیم.»

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

16 Oct, 17:40


کولایی: ما همیشه کارت بازی روسیه بوده‌ایم!

بخش اول

📌دیدارنیوز: الهه کولایی درباره وضعیت رابطه ایران و روسیه در دوران مسعود پزشکیان می‌گوید روابط این دو کشور آنقدر ویژه است که با رئیس جمهور جدید هم تغییری نخواهد کرد. به نظر او پزشکیان در دوره انتخابات تنها بر این نکته تاکید کرده بود که روابط ایران با شرق و غرب متوازن شود. همین اتفاق هم تاکنون نیفتاده است.

📌روز جمعه مسعود پزشکیان در حاشیه اجلاس بریکس با ولادیمیر پوتین دیدار و گفتگو کردِ. همزمان با این دیدار حساس، مالک شریعتی نیاسر، عضو کمیسیون انرژی مجلس، از دستاورد‌های رابطه با روسیه تمجید کرد و از جمله واردات گاز از این کشور را ستود.

📌شریعتی در خصوص اقدامات صورت گرفته برای واردات گاز از روسیه نیز گفت: قرار است ایران روزانه ۳۰۰ میلیون مترمکعب گاز از روسیه وارد کند که تبدیل این توافق به قرارداد و اجرایی شدن آن شاید چند سالی زمان نیاز داشته باشد، اما دو طرف در حال مذاکره هستند.

📌این اظهارات در حالی صورت می‌گیرد که مردم ایران درباره معطل ماندن ظرفیت‌های صادرات گاز ایران به اروپا و دیگر نقاط جهان حساسیت دارند و عدم استفاده از این درآمد سرشار را مستقیماً متوجه کارشکنی روسیه می‌دانند.

📌الهه کولایی متخصص و کارشناس مسایل روسیه در گفتگو با رویداد۲۴ تائید می‌کند که حذف ایران از پروژه انتقال گاز ایران به اروپا مستقیماً با فشار روسیه انجام شد؛ با این حال تاکید می‌کند حذف ایران در این رقابت حساس دو کشور به دلیل بی‌تدبیری سیاستمداران خودی در برقراری توازنی است که می‌تواند هم اروپا را راضی نگه دارد و هم اهرمی برای معامله بهتر با طرف روس باشد.

📌اما این گفتگو به مسایل گازی منحصر نماند. کولایی معتقد است مسکو حقیقتاً نگران دست فرمان سیاست خارجی پزشکیان به ویژه با نقش پررنگ ظریف در کمپین انتخاباتی او بوده است و به میان آوردن مساله دالان زنگزور را در جهت فشار به دولت چهاردهم ایران تفسیر می‌کند؛ نشانه‌ای از این که روسیه در شرایط کنونی چرخش به غرب در ایران را تحمل نخواهد کرد.

فشار از مسیر دالان

پس از پیروزی مسعود پزشکیان در انتخابات دوره چهاردهم ریاست جمهوری، برخی نگران چگونگی اداره روابط ایران و روسیه بودند. به ویژه اینکه این رابطه پس از وقوع بحران اوکراین حداقل برای روسیه رنگ دیگری گرفته است. آیا شما نشانه‌ای از وجود ناهماهنگی یا تنش میان دو کشور تاکنون مشاهده کرده‌اید؟

📌روابط ایران و روسیه، رابطه‌ای ویژه در روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران بوده است که به نظر نمی‌رسد با تغییر دولت‌ها، تغییر قابل توجهی در آن راه یابد. به ویژه با شروع دوره سوم ریاست جمهوری ولادیمیر پوتین این روابط به گونه‌ای گسترش یافته که به نظر نمی‌رسد با ریاست جمهوری فردی که رویکردی متفاوت در سیاست خارجی ایران را مطرح کرده، دستخوش تحول جدی شود. در واقع حتی پیش از دوره‌ای که اشاره شد، روابط دو کشور همواره با تمرکز بر حوزه‌های سیاسی، نظامی و امنیتی، هرچند با برخی فراز و نشیب‌ها، روندی رو به گسترش داشته است.

📌شعار‌های پزشکیان این توقع را ایجاد کرد که می‌خواهد رویکردی متوازن در سیاست خارجی ایران ایجاد کند. به هر حال بخش اجرایی کشور وزن و تاثیری دارد که می‌تواند بر سیاست‌های خارجی نیز تاثیر داشته باشد. اما دیدیم که در عمل تغییر جدی نسبت به دوره پیش از دولت چهاردهم ایجاد نشد. اما در مورد روابط ایران و روسیه، نوع رابطه با امریکا و اروپا و در مجموع قدرت‌های غربی بر این رویکرد بسیار تاثیرگذار بوده است.
مسأله زنگزور را می‌توان اعمال فشار روسیه بر ایران، به دلیل نگرانی از رویکرد‌های احتمالی پزشکیان دانست که همراهی محمدجواد ظریف آن را تشدید کرد.

📌جهت‌گیری روسیه در مورد حمایت شورای همکاری خلیج فارس از ادعا‌های ساختگی امارات هم در همین زمینه قابل اشاره است. مهم‌تر این که در همین وضعیت، ایران پیگیر نهایی‌کردن توافق جامع ایران و روسیه است!


بخش دوم در کانال ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

14 Oct, 14:42


💢پنل‌های خورشیدی روی ریل‌های سوئیس پهن می‌شود؛ راه آهن خورشیدی چگونه کار می‌کند؟

استارت آپ سوئیسی سان-‌ویز (Sun-Ways) برای اجرای آزمایشی پروژه قطار خورشیدی موفق به کسب مجوزی سه ساله شد. بدین ترتیب، پنل‌های خورشیدی قرار است از بهار آینده برای نخستین بار در جهان «مانند فرش» روی خطوط راه آهن مستقر در نوشاتلِ سوئیس پهن شوند.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

14 Oct, 12:31


🔻اتحادیه اروپا تحریم‌های تازه‌ای را برای هفت فرد و هفت نهاد ایرانی اعلام کرد. سه شرکت هوایی ایران‌ایر، ماهان و ساها مشمول این تحریم شده‌اند.

این تحریم‌ها به دلیل ارسال پهپاد و موشک بالستیک به روسیه در نظر گرفته شده‌اند.

آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان اواخر شهریور تحریم ایرا‌ن‌ایر را اعلام کرده بودند. حمزه قلندری معاون وزیر دفاع هم تحریم شده است.

وزرای خارجه اتحادیه اروپا امروز (دوشنبه ۱۴ اکتبر، ۲۳ مهر) برای بررسی درگیری‌های خاورمیانه و همچنین حمایت از اوکراین در لوکزامبورگ تشکیل جلسه دادند. دیوید لمی، وزیر خارجه بریتانیا هم در این نشست حاضر بود.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

14 Oct, 12:29


🔻جایزه نوبل اقتصاد ۲۰۲۴ به سه پژوهشگر به خاطر مطالعات در زمینه شکل‌گیری نهادها و ارتباط آن با رفاه اجتماعی تعلق گرفت.

آکادمی سلطنتی علوم سوئد اعلام کرد که دارون هاشم‌اوغلو، سایمون جانسون و جیمز رابینسون «به دلیل مطالعات‌شان درباره چگونگی شکل‌گیری مؤسسات و تأثیرگذاری آن بر رفاه» برنده مشترک این جایزه شده‌اند.

دارون هاشم‌اوغلو، متولد ۱۹۶۷ در استانبول ترکیه، استاد مؤسسه فناوری ماساچوست در آمریکا است. سایمون جانسون، متولد سال ۱۹۶۳ در شهر شیفیلد بریتانیا نیز در همین دانشگاه تحقیقاتی استاد است. جیمز رابینسون متولد ۱۹۶۰ در آمریکا، استاد دانشگاه شیکاکو در آمریکا است.

جایزه نقدی حدود ۱ میلیون و ۶۰ هزار دلاری بین سه نفر تقسیم خواهد شد

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

14 Oct, 12:27


هدیه تولدی برای پوتین از سوی رئیس جمهوری ترکیه

ودلادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه هفته گذشته ۷۲ ساله شد.

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، به این مناسبت و به نشانه دوستی میان ترکیه و روسیه ،برای او یک هدیه ویژه به مسکو فرستاد.

این هدیه پیش از گفت‌وگوی دیروز پوتین و اردوغان برای رهبر روسیه ارسال شده است. ارزش هدیه‌های مجاز برای دارندگان مناصب دولتی در روسیه سه هزار روبل (۳۰ دلارآمریکا) تعیین شده است.

به گفته خبرنگاران روس، ارزش گلدان اهدایی رهبر ترکیه بیش از این مقدار تعیین شده تخمین زده شده است.

این دو رهبر روز گذشته با یکدیگر از طریق تلفن درباره وضعیت خاورمیانه گفت‌وگو کردند. اردوغان در این مکالمه نیز ضمن تبریک تولد پوتین، دعوت برای حضور در اجلاس بریکس که در روز‌های ۲۲ و ۲۴ اکتبر در شهر کازان روسیه برگزار می‌شود، را پذیرفت. دستیار رئیس جمهور روسیه پیشتر اعلام کرد که ترکیه درخواست عضویت کامل در گروه بریکس را ارائه کرده است.

ترکیه و روسیه رابطه‌ای نزدیک اما پیچیده دارند. مخالفت با غرب از یک سو آن‌ها را به هم نزدیک می‌کندو از سوی دیگر ترکیه عضو ناتو است که روسیه با این پیمان مخالف است.

این دو کشور از نظر اقتصادی با یکدیگر همکاری‌های گسترده‌ای دارند.آنکارا بارها به عنوان میانجی در تجاوز نظامی روسیه علیه اوکراین ایفای نقش کرده است.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

14 Oct, 08:45


🔴 فرود موفقیت آمیز موشک اسپیس ایکس

‏در پنجمین پرتاب آزمایشی استارشیپ، شرکت اسپیس ایکس توانست از طریق بازوهای سکوی پرتاب با نام Mechazilla، بوستر این راکت را در هوا بگیرد.

شرکت اسپیس‌ایکس با انتشار ویدیو‌هایی در شبکه اجتماعی ایکس از فرود موفق پیشران تقویتی (Booster) پنجمین پرتاب آزمایشی موشک استار‌شیپ در روز یکشنبه ۲۲ مهر‌ماه در ایالت تگزاس آمریکا خبر داد.‌
ویدیو‌ها مراحل پرتاب از سکو، جدا شدن پیشران و بازگشت به سازه فلزی محل پرتاب را نشان می‌دهند. پیشران در هنگام بازگشت سرعت خود را کند کرده، آرام در سکوی پرتاب فرود آمده و به کمک دو بازوی مکانیکی گرفته شده است.
ایلان ماسک بنیانگذار اسپیس‌ایکس است.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

ژئوپولیتیک ایرانی

12 Oct, 00:05


آمریکا تحریم‌های جدیدی را علیه شرکت‌های کشتیرانی مرتبط با ایران اعمال کرد

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز جمعه ۱۱ اکتبر، در واکنش به دومین حمله مستقیم تهران به اسرائیل، تحریم‌های گسترده‌ای را علیه شرکت‌های مرتبط با صادرات نفت ایران اعمال کرد.

این وزارت‌خانه با انتشار بیانیه‌ای در این زمینه نوشت که این اقدامات به منظور تشدید فشار مالی بر ایران، از جمله محدود کردن توانایی این کشور برای کسب درآمد از صدور انرژی صورت می‌گیرد، درآمدی که برای تضعیف ثبات در خاورمیانه به کار گرفته می‌شود.

گزارش منتشر شده نشان می‌دهد که این شرکت‌ها، از جمله شرکت های مستقر در مالزی، هنگ کنگ، امارات متحده عربی و پاناما، عمدتاً در فعالیت‌های کشتیرانی و تجارت نفت مرتبط با ایران دخیل‌اند. 

از جمله شرکت‌های تحریم‌شده‌ می‌توان به Alya Marine Sdn Bhd در مالزی، Cathay Harvest Marine Ltd در هنگ کنگ و Rita Shipping Inc در جزایر مارشال اشاره کرد. 

این اقدامات بخشی از تلاش های گسترده‌تر آمریکا برای محدود کردن دسترسی ایران به کشتیرانی بین‌المللی و شبکه‌های مالی مرتبط با صادرات نفت این کشور است.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

1,448

subscribers

1,913

photos

378

videos