شرق دور @iransharghedoor Channel on Telegram

شرق دور

@iransharghedoor


ارتباط
https://t.me/aliakbarikhorasan

شرق دور (Persian)

شرق دور یک کانال تلگرامی فارسی است که ارتباط با جامعه علاقه‌مند به فرهنگ و تاریخ شرق ایران را ترویج می‌دهد. این کانال به تبادل اطلاعات و مطالب مرتبط با فرهنگ و تاریخ شرق ایران اختصاص داده شده است. علاقه‌مندان می‌توانند از طریق لینک https://t.me/aliakbarikhorasan به این کانال بپیوندند و در جامعه‌ای بزرگتر از فرهنگ شرق ایران شرکت کنند. اگر شما به دنبال اطلاعات جذاب و جدید درباره فرهنگ و تاریخ شرق ایران هستید، شرق دور کانالی مناسب برای شماست. پیوستن به این کانال تجربه‌ای جذاب و آموزنده برای شما خواهد بود.

شرق دور

18 Jan, 15:09


🔹تقبیح ترور
احمد زیدآبادی
گرچه برای روشن شدن ابعاد ماجرای ترور قضات دیوان عالی و عوامل و انگیزه‌های آن باید منتظر ماند، اما ترور فی‌نفسه اقدامی مذموم است و معمولاً پیامدهای مخرب و ناگواری برای جامعه به دنبال دارد.
ترور از سوی هر کسی، علیه هر کسی و با هر انگیزه‌ای، لازم است به طور یکپارچه محکوم شود بخصوص در این شرایط ایران که بی‌نهایت خطیر است.

@ahmadzeidabad



🐞 مگر اوضاع آنقدر نگران کننده است
که زیدآبادی عزیز باید نکات بدیهی را گوشزد کند....
وای بر ما
وای بر ایران ما



@Iransharghedoor

شرق دور

18 Jan, 15:04


‏روزی روزگاری، ایران به روسیه گاز صادر میکرد

‏همزمان‌ با تولدم در سال 1345، ایران و شوروی قراردادی را برای صادرات گاز طبیعی امضا کردند.

‏به دنبال این قرارداد، خط لوله‌ای به طول حدود 1,100 کیلومتر ساخته شد که میدان‌های گازی ایران را به مناطق قفقاز در شوروی متصل می‌کرد. این خط لوله از جنوب ایران آغاز و از آذربایجان به شوروی می‌رسید.

‏صادرات گاز ایران به شوروی از سال 1349 آغاز شد و تا سال‌های کمی بعد از انقلاب ادامه داشت.

‏این پروژه به ایران اجازه داد تا از طریق فروش گاز به شوروی، درآمد قابل توجهی کسب کند.  شوروی نیز از گاز طبیعی برای تأمین انرژی صنایع خود استفاده می‌کرد. در سال‌های ابتدایی، صادرات روزانه گاز به شوروی حدود 10 میلیارد متر مکعب در سال بود که بعدها با توسعه زیرساخت‌ها افزایش یافت.

‏پس از این دوره، ایران تمرکز بیشتری بر توسعه صادرات گاز به کشورهای منطقه و سایر مقاصد از جمله ترکیه و عراق گذاشت.

‏اما اکنون بدنبال اشتباهات پیاپی مدیریت سنتی انرژی کشور، روزگار انتقام خودش را گرفت و علیرغم اینکه دومین مخازن گاز جهان را داریم، محتاج روسیه شدیم.

جالب اینکه روسیه میخواهد از همان مسیر شروع و در ابتدا به همان اندازه به ایرانیان گاز بدهد تا گذشته پاک شود. بدتر اینکه مجبورمان کرده است که به آذربایجان هم حق حساب انتقال گاز بدهیم. شاید زنگزور هم رویش !!

‏«اگر دولت چهاردهم اجازه داشت و فقط 4 سال انرژی ایران را به نخبگان ایرانی واگذار میکرد، اطمینان دارم،  همچنان که تولدم همراه با غرور و فخر در بخش انرژی بود، رفتنم حداقل بجای خفت کنونی، با آرامش به پایان خواهد رسید».

‏به امید فردای بهتر برای ایران

✍️ عبداله باباخانی



@Kourp
@Iransharghedoor

شرق دور

18 Jan, 14:59


🔻ایران به مذاکره موشکی نه گفت/ برای اولین بار ایران به غربی ها گفت که فعال شدن اسنپ بک یعنی خروج از NPT و تغییر دکترین هسته‌ای

پیام غالب ایران این است که مایل به مذاکره هستند.

لارنس نورمن، خبرنگار وال استریت ژورنال مدعی شد:

سه کشور اروپایی (E3) روز دوشنبه در ژنو به ایران اعلام کردند که موشک‌های بالستیک باید بخشی از هرگونه مذاکره آینده ایران با ترامپ باشد. ایران به اروپایی‌ها گفته این اتفاق نخواهد افتاد.

همچنین ایران به اروپایی‌ها اعلام کرده است که در صورت فعال شدن مکانیزم اسنپ‌بک، نه تنها ایران از معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) خارج خواهد شد، بلکه ممکن است دکترین یا موضع هسته‌ای ایران نیز تغییر کند.

از یک منظر، این موضوع تعجب‌آور نیست، اما این اولین باری است که می‌دانم ایران چنین چیزی را مستقیماً به مقامات غربی گفته است.

با این حال، پیام غالب ایران این است که مایل به مذاکره هستند. اما آنها ابتدا می‌خواهند ترامپ یک پیشنهاد ارائه دهد. فکر می‌کنم اگر فرض کنند که این اتفاق خواهد افتاد، دارند اشتباه می کنند. ما دیگر در شرایط ژانویه 2021 نیستیم./بامدادنو



@Iransharghedoor

شرق دور

17 Jan, 13:00


🔹چیزهای ایرانی

✍🏻 ابراهیم نبوی

*اصلاح‌طلبان ایرانی:*
اصلاح‌طلبان ایرانی موجوداتی هستند که همیشه برای اینکه اصلاح کنند، کوتاه می‌کند، هیچ وقت هم دراز نمی‌کند.

*اصول‌گراهای ایرانی:*
اصول‌گراهای ایرانی تنها اصول‌گراهای دنیا هستند که هیچ اصولی برای رسیدن به قدرت ندارند و وقتی قرار باشد به قدرت فکر کنند، برای رضای خدا با شیطان هم همکاری می‌کنند و برای حفظ ارزش‌های دینی از هر کلاهبردار، فاسد و منحرفی استفاده می‌کنند.

*ناسیونالیست ایرانی:*
فقط چهار دقیقه وقت لازم است که متوجه شویم حداقل ۷۰ درصد ناسیونالیست‌ های ایرانی همان فاشیست‌ هایی هستند که معتقدند خاک و خون‌شان مقدس است و نژادشان بهترین و خالص‌ترین نژاد جهان است.

*سلطنت‌طلبان ایرانی:*

سلطنت طلبان ایرانی تنها سلطنت طلبانی هستند که می‌خواهند حکومت جمهوری تشکیل بدهند!!

*کمونیست‌های ایرانی:*
کمونیست‌های ایرانی آدمهایی بودند که دوست داشتند به فقرا، یتیمان، روستاییان، بیوه زنان و درماندگان کمک کنند، جلوی فساد و فحشا را بگیرند، دوست داشتند سطح زندگی همه برابر باشد، آنقدر آدم‌های اخلاقی بودند که حتی در خانه‌های تیمی‌شان هم با زنانی که رفیق بودند، مطلقا به چشم هوس آلود نگاه نمی‌کردند، در واقع تنها آدم‌های واقعا مذهبی ایران همون کمونیست‌هایی بودند که اعتقادی به خدا نداشتند.

*اپوزیسیون ایرانی داخل ایران:*
اپوزیسیون ایرانی داخلی، تنها اپوزیسیونی در جهان است که به جای اینکه با حکومت بجنگد با بقیه نیروهای اپوزیسیون می‌جنگد و حتی دیده شده که حاضر است برای از بین بردن بقیه اپوزیسیون، با حکومت هم همکاری بکند.

*اپوزیسیون ایرانی خارج از ایران:*
اپوزیسیون ایرانی خارج از کشور، فقط یک مشکل دارد، آنها می‌خواهند حکومت را سرنگون و بجای آن بنشینند، ولی حاضر نیستند از اقامت در فرنگ دست بردارند! چون زندگی‌شان به هم می‌خورد، به همین دلیل اگر پیروز بشوند، تازه اول بدبختی‌شان است.

*حکومت ایران:*
حکومت ایران تنها حکومت جهان است که به هیچ دوستی نیاز ندارد ولی همیشه به تعدادی دشمن نیاز دارد، به همین دلیل است که دائما دوستان و اعضای حکومت را بیرون می‌کند و از طریق تبدیل کردن آنها به دشمن، خودش را زنده نگه می‌دارد.

*مذهبی‌های حکومتی ایران:*
آنها می‌دانند قدرت، انسان را فاسد می‌کند. به همین دلیل حاضر نیستند هیچ بخشی از قدرت را به مردم بدهند! آنها دوست دارند مردم به بهشت بروند ولی خودشان کارهایی می‌کنند که به نظر می‌ رسد بطور جدی می‌خواهند به جهنم بروند، آنها دوست دارند همه میلیاردرها را نابود کنند و خودشان میلیارد شوند! آنها دوست دارند همه ساکت بمانند، اما خودشان هر چه دل‌شان خواست بگویند، آنها دوست دارند بنزسواران اشرافی را از بین ببرند، ولی فرزندان خودشان پورشه و مازراتی و بوگاتی سوار شوند، آنها دوست دارند جلوی رفتن مردم به ترکیه را بگیرند، ولی خودشان به لاس وگاس بروند.

*طنزنویسان ایرانی:*
تنها طنزنویسانی در دنیا هستند که وقتی مردم نوشته‌هایشان را می‌خوانند به جای اینکه بخندند، زار زار گریه می‌کنند!







@Iransharghedoor

شرق دور

17 Jan, 11:53


نتیجه دیدار قوام‌السلطنه با استالین ماند برای ایران.....

پزشکیان _ پوتین
آیندگان خواهند نوشت....


@Iransharghedoor

شرق دور

16 Jan, 12:10


مگر جرمش چه بود؟





@Iransharghedoor

شرق دور

16 Jan, 09:51


ابراهیم نبوی

شرق دور

15 Jan, 20:58


پزشکیان دقیقا دنبال چیست؟


@Iransharghedoor

شرق دور

15 Jan, 20:12



.
.
ابراهیم نبوی هم رفت
بله خودش رفت






@Iransharghedoor

شرق دور

15 Jan, 20:07


⚫️حیف شد!

ساعت ۲۲ امشب خبر تاسف‌بار درگذشت خودخواسته ابراهیم نبوی را به من دادند. خشکم زد. خیلی متاسف شدم. این روزها متن چند سال پیش او درباره یک نماینده مجلس بشدت بازنشر شده بود، به همین مناسبت دیشب با خانواده درباره استعداد بی‌نظیر او در طنز گفتگو می‌کردیم. او چهره بی نظیر طنز، نویسندگی و روزنامه‌نگاری ایران بود و سطح و عمق طنز را چند پله به پیش برد داستان‌نویسی برجسته بود. شاید به دلیل نوشتارهای طنزش برخی چندان توجهی به عمق روحیه او نکرده باشند. او شخصیت سیاسی و ادبی مستقل خود را داشت و حرف‌هایش را صادقانه می‌زد و نان را به نرخ روز نمی‌خورد و همین موجب انزوا و علت افسردگی او در خارج شد و در نهایت راهی را انتخاب کرد که همه ما در آن تا حدی مسئول هستیم. او باید به هر قیمتی که بود به ایران دعوت و باز گردانده می‌شد.
او ۱۰سال پیش چنین گفت: «علت اینکه قصد بازگشت دارم این است که می‌خواهم به کارهای ماندگار و اساسی‌ام از جمله تحقیقات ادبی دربارهٔ تاریخ طنز بپردازم، رمان‌ها و داستان‌های کوتاهم را منتشر کنم و در فضای فرهنگی داخل ایران زندگی کنم. این نعمت بزرگی است که صدای دور و برتان فارسی باشد. مشکل من این است که می‌خواهم در محیط زبان فارسی زندگی کنم. همان رنج‌هایی را که مردم می‌کشند، بکشم و در همان شادی‌هایی که از آن بهره می‌برند، شریک باشم.»
متاسفانه نیروهایی که دل در گرو این خاک دارند و دوست هم ندارند که در بازی‌های سیاسی آن سوی آب وارد شوند تحت فشار و طرد سیاسی قرار می‌گیرند و مصداق از اینجا رانده از آنجا مانده می‌شوند. دولت و حکومت باید فکری جدی برای این افراد کنند.
کتاب «حقیقت یا آزادی» گفتگوی مفصل و حرفه‌ای او با من است که در سال ۱۳۸۰ انجام شده است. در واقع یکی از بهترین گفتگوهایی است که با روزنامه‌نگاران داشته‌ام. روحش شاد

شرق دور

15 Jan, 20:00


🔹واکنش فضائلی به مصاحبۀ اخیر پزشکیان

🔸فضائلی، عضو دفتر نشر آثار رهبر انقلاب: مذاکرۀ ایران با آمریکا خیانتی است به کل جهان. افول ابرقدرتی واشنگتن تقریبا مورد اجماع است. آیا اشتیاق نشان‌دادن به مذاکره در این شرایط، تقویت انگاره دولتمردان آمریکا مبنی بر داشتن دست‌برتر نیست؟

🔹پزشکیان در مصاحبه با NBC گفته: آمادۀ گفت‌وگو با آمریکا با لحاظ عزت و حکمت خودمان هستیم. باید اطمینان داشته باشیم آنچه که روی کاغذ می‌آید و امضا می‌شود، طرف مقابل اجرا خواهد کرد.



@Iransharghedoor

شرق دور

15 Jan, 08:26


چرخِ آسباد های هزار ساله‌ی ایران در آستانه‌ی باز ایستادن!

طراحی ویژه آسباد نشتیفان در سال ۵۰۰ میلادی توسط ایرانیان ابداع شده و بعدها در طراحی نمونه‌های مدرن جهان از آن استفاده شده است.



@Iransharghedoor

شرق دور

15 Jan, 08:23


🔹رابطه‌ی «اختلاف طبقاتی» با «اندازه‌ی مغز»…

دکتر علی‌اصغر هنرمند

🔗نتیجه‌ی یک پژوهش که به‌تازگی در ژورنال نیچر منتشر شده نشان می‌دهد که حجم مغز با میزان فقر و اختلاف طبقاتی در جامعه مرتبط است و این اختلاف، افراد را در معرض خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند آلزایمر قرار می‌دهد.

🔗این پژوهش به‌خوبی تاثیر وضعیت اقتصادی بر سلامت مغز را نشان می‌دهد: محققان مطالعه می‌گویند، میزان بروز فرسایش عقل (دمانس) در کشور‌هایی بالاتر است که سطح درآمد آنها پایین یا متوسط است.

🔗در این مطالعه مغز بیش از ۲۰۰۰ نفر مورد بررسی قرار گرفته و مشخص شده در جوامعی که فاصله‌ی میان غنی و فقیر بالا است و نابرابری‌های اجتماعی بیشتری وجود دارد، حجم مغز هم در افراد ‌کم‌توان مالی کوچک‌تر است و علاوه‌بر این، ارتباط میان بخش‌های تاثیرگذار مغز در فرایند‌های حافظه و تفکر هم ضعیف‌تر است.




🐞 خبر خوب: حاکمان و خانواده هایشان در پنجاه سال مغزشان به اندازه‌ی کافی رشد کرده تا بدانند چه بکنند و چه نکنند

🐞خبر بعدی مغز رعیت به اندازه کافی کوچک شده است تا ندادند چه بکنند و چه نکنند....
از رعیتی که عقل درست حسابی ندارد باید ترسید.
خود دانید


@Iransharghedoor

شرق دور

14 Jan, 15:49


اشترانکوه در لرستان



@Iransharghedoor

شرق دور

14 Jan, 13:56


🎵 مصاحبه  صریح و بی‌پرده ورزش مدیا با دکتر محمد دادکان




@Iransharghedoor

شرق دور

14 Jan, 11:29


تصمیمات دقیقه نودی....

حاکمیت تجارب زیادی دارد..
حل معضل گروگانگیری در آخرین روزها..
پذیرش ۵۹۸ در بدترین شرایط...
مذاکرات با آمریکا هم بعد از هفتم اکتبر در بدترین شرایط ممکنه خواهد بود.....
حاکمیت مذاکره در بدترین شرایط را همیشه ترجیح داده!


@Iransharghedoor

شرق دور

13 Jan, 17:32


I have a dream

جملۀ «I have a dream؛ من رؤیایی دارم»، عنوان مشهورترین سخنرانی قرن بیستم است. حدود 60 سال پیش، دکتر مارتین لوترکینگِ 38 ساله، کشیش، برندۀ جایزه صلح نوبل و رهبر جنبش سیاه‌پوستان آمریکا، در یک سخنرانی 16 دقیقه‌ای، تأثیری بر وجدان عمومی مردم کشورش گذاشت که امضای آبراهام لینکن در زیر اعلامیۀ رفع تبعیض نژادی، چنان اثر و پیامدی نداشت. این سخنرانی کوتاه و بسیار هنرمندانه، با جملاتی ساده و افروخته آغاز می‌شود. یک سال بعد از این سخنرانی، او به تیر نژادپرستان متعصب از پای درآمد و یکی از جملات همین سخنرانی بر روی سنگ قبرش نشست: ما عاقبت آزادیم.
پس از آن، رؤیاهای مارتین، یکی پس از دیگری واقعیت یافت و اکنون کلید کاخ سفید، در دست یکی از دلسپردگان او است. 
مارتین، سخنرانی خود را این گونه آغاز کرد:
من رؤیایی دارم. روزی این ملت برخواهد خاست و به معنای حقیقی زندگی خواهد کرد. ما این حقیقت را آشکار خواهیم کرد که همه انسان‌ها برابر خلق شده‌اند.
من رؤیایی دارم. روزی بر روی تپه‌های قرمز جورجیا، فرزندان برده‌های پیشین و فرزندان برده‌داران با یکدیگر پشت میزهای برادری خواهند نشست.
من رؤیایی دارم. روزی ایالت میسی‌سیپی، خسته از گرمای سوزان بی‌عدالتی، به سبزه‌زار آزادی و عدالت بدل خواهد شد.
من رؤیایی دارم. روزی خواهد رسید که چهار کودک من، در سرزمینی زندگی خواهند کرد که با رنگ پوستشان قضاوت نخواهند شد؛ آنان را با فرهنگ و رفتارشان، داوری خواهند کرد.
من رؤیایی دارم. من در خواب دیده‌ام که روزي زمین‌هاي ناهموار صاف می‌شود، و راه‌های کج، مستقیم، و عظمت پروردگار، آشکار. آن روز همۀ انسان‌ها خدا را در کنار خود مي‌یابند.
این امید ما است. ما با این امید و ایمان، خواهیم توانست از دل کوه نومیدي، امید را بیرون آوریم. با این امید و ایمان، ما قادر خواهیم بود که مرارت‌های ملال‌آور را به همخوني‌های دل‌انگیز تبدیل کنیم. با این امید و ایمان، مي‌توانیم با یکدیگر کار کنیم، نماز بگزاریم و آزادی را پاس داریم. آن روز، همۀ فرزندان خدا، هم‌صدا آواز می‌خوانند و خدا را سپاس می‌گویند.

***
من نیز رؤیایی دارم. روزی را آرزو می‌کنم که در ایران، هر جا که نام قانون به میان آمد، دست‌ها به نشانۀ تسلیم بالا برود و دل‌ها آرام گیرد و نور امید در چشم‌ها بدرخشد. رؤیای من بیش از این نیست که قانون بر سرزمینم فرمانروایی کند و سخنرانان درباره قانون سخن بگو‌یند و حرمت قانون بیش از هر کس و هر چیز دیگر باشد.
من رؤیایی دارم. رؤیای شیرین من این است که هیچ‌ کس را به هیچ جرمی ملامت نکنند، جز به جرم قانون‌شکنی. هر کاری و هر سخنی که هیچ قانونی را نقض نمی‌کند، در امان باشد و هر کس که به هر بهانه‌ای، بر چهرۀ مقدس قانون چنگ می‌اندازد، جایی جز تربیت‌گاه نداشته باشد.
من رؤیایی دارم. من روزی را انتظار می‌کشم که مردم سرزمینم، هر گاه با هر مشکلی مواجه می‌شوند، نخستین راه‌حلی که به ذهنشان می‌رسد، راه قانونی باشد و مسئولان کشورم، بیشتر و کمتر از قانون سخنی نگویند.
خدایا، ما را به بدترین قانون‌ها مبتلا کن، اما دچار قانون‌شکنان و قانون‌گریزان و خودقانون‌بینان مکن.

رضا بابایی


@Iransharghedoor

شرق دور

04 Jan, 12:04


🔹مسابقات جهانی شطرنج





@Iransharghedoor

شرق دور

04 Jan, 09:46


⚠️ اراده‌ای به تداوم انعطاف امیدبخش در انتخابات تیرماه وجود ندارد

⚠️ زمان را از دست ندهیم که پشیمان خواهیم شد

⚠️ در ناترازی و تعارض‌های سبک زندگی با ارزش‌های رسمی رکورد گذشته را زده‌ایم!

⚠️ ناترازی میان رسانه‌های رسمی و غیر رسمی، هر روز بیش از پیش بیش‌تر می‌شود

⚠️ذخایر مفهومی یا کلامی «ساختار رسمی» حتی برای اقناع طرفداران خودشان نیز به پایان رسیده است

✍️ عباس عبدی تحلیلگر مسائل سیاسی در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت:

🔻وضعیت امروز ایران با سال گذشته و با ۵ سال پیش و با ۹ سال پیش به کلی متفاوت است. تمامی ناترازی‌ها نه تنها به خط قرمز رسیده بلکه از آن عبور کرده است. در سیاست خارجی وضع روشن است. در ماه‌های آینده ممکن است وضع متفاوت‌تر شود. در ناترازی‌های اقتصادی مسأله روشن است. ناترازی میان رسانه‌های رسمی و غیر رسمی، هر روز بیش از پیش بیش‌تر می‌شود. ناترازی سیاسی از خلال افزایش کینه و نفرت، با شیب تندتری در حال حرکت هستیم همچنین در برابر مشارکت و حضور دیگران که غیر خودی می‌دانند بشدت مقاومت می‌کنند. در ناترازی و تعارض‌های سبک زندگی با ارزش‌های رسمی رکورد گذشته را زده‌ایم.

🔻ظاهراً مفهوم سیاست و حکمرانی امور به شکل عجیبی غیر منعطف و سخت و البته شکننده همچنان ادامه دارد. در انتخابات تیر ماه شاهد قدری انعطاف امیدبخش بودیم، و معلوم نیست که چرا اراده‌ای به تداوم آن انعطاف وجود ندارد. وضعیت به گونه‌ای است که گویی یک نفر با یک پوشش عادی و ثابت بخواهد هم در قطب جنوب زندگی کند و هم در صحرای سوزان. نتیجه پیشاپیش معلوم است.

🔻باید پیش از آنکه شکنندگی این رفتار آشکار شود اقدامی و انعطافی مناسب انجام شود. ذخایر مفهومی یا حتی کلامی ساختار رسمی برای اقناع دیگران یا حتی اقناع طرفداران خودشان نیز به پایان رسیده است. آب شیرین این چاه مدت‌ها است که تمام شده است. مدتی نیز آب تلخ یا شور بیرون می‌آمد، اکنون حتی آن نیز به پایان رسیده است. خشک خشک است. بدون تزریق انرژی جدید به ساختار موجود، هیچ تحولی رخ نخواهد داد.

🔻به نظر می رسد که آقای پزشکیان متوجه ابعاد مشکلات ایران هست، هر چند همچنان در اتخاذ رویکردهای سازنده و متناسب با شرایط زمان و مکان احتیاط می‌کنند. وفاق یک شعار راهبردی است ولی به نظر می‌رسد که وفاق در سطح پایین و حتی در سطح سران قوا بسیار زمان‌بر و ناپایدار است و سرعت تحولات بیش از آن است که این نوع وفاق‌های نیم‌بند و فاقد تضمین به گرد پای تحولات برسد. تحولات پیش رو وفاق را بلاموضوع خواهد کرد.
@Iransharghedoor
🔻گزارشی رسمی را دیدم از کارآمدی و آثار جانبی و آسیب‌های فیلترینگ و تعجب کردم که چگونه با وجود چنین گزارش دقیق و مستندی شورای عالی فضای مجازی هنوز در برابر فیلترینگ مقاومت می‌کند؟ دوستی در پاسخ گفت؛ این بساط فیلترینگ را فقط استارلینک جمع می‌کند. آنان تغییر سیاست و رویکرد نمی‌دهند و فقط در شرایط شکست از سیاست‌های خود دست بر می‌دارند. پاسخ دادم که در آن زمان هم دست بر نمی‌دارند بلکه منفعل و ساکت می‌شوند.

🔻منتظر زمان آینده نباشید. بر حسب سنت الهی اتفاقی غیرمنتظره به سود شما رخ نخواهد داد، اگر بدتر نشود. زمان را از دست ندهیم که پشیمان خواهیم شد.

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1654657

شرق دور

04 Jan, 09:44


🔹 ما به مقاومت لاستیکی نیاز داریم، نه شیشه ای!

✍️ عباس عبدی تحلیلگر مسائل سیاسی در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت:

🔸ما دو جور مقاومت داریم، مقاومت منعطف و مقاومت شکننده. مقاومت منعطف به معنای مقاومت عقلایی و علمی است. در برابر چیزی مقاومت می‌کند که ممکن باشد. اگر به لحاظ عقلی و علمی متوجه شود که در مواردی امکان مقاومت وجود ندارد، انعطاف‌پذیر می‌شود.

👈بهتر است از کلیات بیرون آمده و به ذکر مصادیق بپردازیم. یکی از مصادیق که روزمره با آن مواجه هستیم در کنار موضوع پوشش زنان، مسأله داشتن حیوانات خانگی است. ساختار رسمی به شدت با نگهداری حیوانات خانگی بویژه سگ مخالف است. اولین علت آن سیاسی است. گمان می‌کند که این نوعی سبک زندگی است که مخالف ارزش‌های رسمی است و بقای آنان را تهدید می‌کند. بنابراین با انواع اقدامات می‌کوشد که این رفتار را متوقف و سپس حذف کند.

👈به همین علت هیچ گاه حاضر نیست که این رفتار را به سود جامعه و نه ارزش‌های خودش قاعده‌مند کند و آن را به رسمیت بشناسد. در نتیجه حاضر نیست که قانونی عاقلانه قابل اجرا که مورد پذیرش جامعه باشد برای آن تصویب کند. علت دوم هم عقیده آنان به نجاست سگ است. علت سوم نیز حساسیت روی فرزندآوری است. گمان می‌کنند که این رفتار موجب کاهش گرایش به فرزندآوری شده، در حالی که مسأله برعکس است.

❗️نتیجه چه می‌شود؟ هیچ عقل سلیم و منطق مورد پذیرشی وجود ندارد که نگهداری حیوانات خانگی را ممنوع کند. حتی امکان اجرای چنین منعی هم نیست. پس مقاومت در برابر آن نابخردانه و غیر عملی است. کافی است نگاهی به حجم عظیم اقتصاد این پدیده انداخته شود. تنها راه به رسمیت شناختن آن و البته قاعده‌مند کردن آن است. چون قانون‌ نویسی این موضوع را، مترادف به رسمیت شناختن می‌دانند از نوشتن آن پرهیز می‌کنند.

⁉️نتیجه چه می‌شود؟ شیوع یک رفتار اجتماعی ناهنجار و زیان‌بار که داشتن حیوانات خانگی فارغ از هر گونه مقرراتی می‌شود که زیان آن به چشم مردم می‌رود، اعتراض بسیاری از نخبگان و حتی طرفداران محیط زیست را هم درآورده است. کافی است نگاهی به کشورهای غربی انداخته شود که چه مقررات سفت و سختی برای نگهداری این حیوانات دارند، تا متوجه شویم در ایران با چه وضعیت ناهنجاری در نگهداری این حیوانات و حمایت از آنها مواجهیم. تنها علت آن تن ندادن سیستم سیاسی در رسمیت شناختن این پدیده متعارف و حتی رو به رشد است.

👈این مقاومت نابخردانه، موفق نخواهد شد و حتی شکسته می‌شود و رفتارهای ناهنجار در نگهداری حیوانات خانگی و حتی غیر خانگی گسترش پیدا می‌کند، در حالی که وظیفه حکومت، قاعده‌مند کردن آن براساس خواست عمومی و نظم اجتماعی است.

👈مصادیق این ویژگی رفتاری بسیار زیاد است مورد حیوانات خانگی کم اهمیت‌ترین آنها است. در باره مواد حقوق جزایی، ماهواره استارلینک، فضای مجازی، پوشش زنان، اعتیاد و مواد مخدر، حضور زنان در ورزشگاه‌ها، قیمت‌های بازار، شکل‌های جدید خانواده، از همه مهم‌تر در سیاست و به رسمیت نشناختن خیلی از نیروهای سیاسی و حتی قدرت‌های دیگر، یک فرهنگ و رفتار عادی در کشور شده است.

🚨برای نمونه با پوشش زنان به گونه‌ای رفتار کردند که پوشش خانم مهسا امینی که برخورد با او جرقه اعتراضات ۱۴۰۱ را زد، اکنون به عنوان یک پوشش رسمی و قابل قبول تلقی می‌شود! نحوه رفتار ایران در جنگ نیز همین بود. در واقع اگر در سال ۱۳۶۵ به این نتیجه می‌رسیدیم که مقاومت در جنگ وضعیت شکننده‌ای دارد، و باید منعطف بود، شاید در شکل‌گیری و تدوین قطعنامه ۵۹۸ در سال ۱۳۶۶ یا سال قبلش شرکت می‌کردیم و به محتوای بهتری هم می‌رسیدیم. در این صورت نه با تبعات پذیرش قطعنامه مواجه بودیم و هم اینکه دستاوردهای بیش‌تری داشتیم. این رفتار در سیاست ما در سوریه نیز قابل مشاهده است. ببینید آمریکایی‌ها چطور افغانستان را با هزاران میلیارد دلار هزینه و ۲۰ سال حضور به راحتی ترک کردند و همه آنان فراموشش نمودند.
@Iransharghedoor
🚨مقاومت شکننده مثل جسم شیشه‌ای است که در برابر فشارها خم نمی‌شود و استوار می‌ماند، البته هنگامی که فشار از حدی بیش‌تر شد خسته می‌شود یا مقاومت او به پایان می‌رسد و می‌شکند و از میان می‌رود. مقاومت منعطف مثل لاستیک است که در برابر فشار تغییر شکل می‌دهد، ولی تغییر شکل آن نوعی رفتار موقتی برای رسیدن به هدف است انرژی خارجی را درونی می‌کند و هنگامی که فشار کم شود به جای اولیه خود برمی‌گردد. مقاومت لاستیک که منعطف است، در برابر ضربات سهمگین خیلی بیش‌تر از مقاومت شیشه‌ای است که فاقد انعطاف است. شیشه در برابر ضربات کوچک مقاوم است ولی در برابر ضربات سنگین می‌شکند. لاستیک نه تنها در برابر ضربات کوچک بلکه در برابر ضربات سنگین هم مقاومت خیلی خوبی دارد.

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1654657

شرق دور

02 Jan, 18:03


این عکس‌ها دست‌کاری شده نیست..
فقط از زاویه مشخص در زمان معین گرفته شده....



@Iransharghedoor

شرق دور

02 Jan, 17:52


خاندان اسد و تجارت مرگ: تبدیل کارخانه چیپس به مرکز تولید مواد مخدر!

کارخانه چیپس معروف «کاپیتان کورن» که متعلق به «محمد الطوط» بود، با آهنگ تبلیغاتی مشهور خود «الله، الله، الله، کاپیتان کورن، الله» در میان مردم دوما، یکی از حومه‌های دمشق، بسیار محبوب بود.



✍🏻«تایمز» نوشت: هفت سال پیش، نیروهای ارتش سوریه وارد دوما شدند و کارخانه را به‌عنوان منطقه نظامی تصرف کردند. کامیون‌هایی با پلاک‌های لبنانی تجهیزات سنگینی را به کارخانه منتقل کردند و کامیون‌های بدون پلاک، محصولات ناشناسی را از کارخانه خارج می‌کردند. شایعاتی میان مردم محلی منتشر شد که کارخانه به تولید بیسکوییت یا نوار بهداشتی مشغول است.

🔹اما چیزی که بیش از همه جلب توجه می‌کرد، بوی‌های مشکوکی بود که شب‌ها از کارخانه به مشام می‌رسید. «احمد»، صاحب مغازه فلافل‌فروشی نزدیک کارخانه، درباره تجربه تلخ خود گفت: «یک بار برای برداشتن آب از چاه رفتم، اما سربازان مرا کتک زدند. بعد از آن دیگر هرگز دلم نخواست آب بنوشم.»

🔹این هفته مشخص شد که این کارخانه به مرکزی برای تولید صنعتی کپتاگون، نوعی محرک آمفتامینی (فنیتیلین)، تبدیل شده بود. نیروهای لشکر چهارم زرهی به رهبری «ماهر اسد»، برادر «بشار اسد»، از این کارخانه محافظت می‌کردند.

🔹«کارولین رز»، مسئول تحقیقات مؤسسه نیو لاینز، می‌گوید: «این احتمالاً یکی از بزرگ‌ترین کارخانه‌های تولید کپتاگون بوده است. گزارش‌هایی داشتیم که «ماهر اسد» دو آزمایشگاه بزرگ در لاذقیه و دوما را کنترل می‌کند و به نظر می‌رسد این همان کارخانه‌ای باشد که اطلاعات آن سه سال پیش به دست ما رسیده بود.»

🔹کپتاگون پس از تولید به اردن و عربستان سعودی قاچاق می‌شد و سالانه حدود ۵ میلیارد دلار برای رژیم اسد درآمد به همراه داشت. این ماده در ابتدا برای مصرف سربازان سوری تولید می‌شد، اما با تشدید تحریم‌های غرب علیه سوریه، قاچاق کپتاگون به منبع اصلی درآمد رژیم اسد تبدیل شد.

🔹درحالی‌که این تجارت خزانه رژیم اسد را پر می‌کرد، باعث بحران مواد مخدر در کشورهای اردن و عربستان سعودی شد. باوجود تلاش‌های گسترده برای توقیف محموله‌ها، این کشورها موفق به توقف کامل قاچاق نشدند.

🔹 پس از فرار نیروهای «بشار اسد»، «محمد الطوط» برای بازپس‌گیری کارخانه بازگشت و اولین کسی بود که از وضعیت آن پرده برداشت. او گفت: «ما ۶۰ تُن مواد مخدر پیدا کردیم.»

🔹این کارخانه تمامی مراحل تولید کپتاگون را شامل می‌شد؛ از ترکیب مواد شیمیایی گرفته تا قالب‌گیری قرص‌ها و بسته‌بندی آن‌ها در میوه‌های مصنوعی مانند هندوانه و پرتقال و همچنین دستگاه‌های الکتریکی. قرص‌ها آماده قاچاق به اردن بودند. علاوه بر این، اتاقی پر از حشیش نیز به آتش کشیده شده بود./ جماران



🐞 وقتی کشوری تحریم می‌شود به قول جناب درخشان ( اقتصاد دان) فکر فعالان اقتصادی باز می‌شود و هزاران جور نو آوری از خودشان ساطع می‌کنند ،این یک چشمه‌اش بوده...هنوز هزاران راز رمز نگفته دارند این نو آوران



@Iransharghedoor

شرق دور

02 Jan, 17:32


🔹فقط تا حدی می‌توانیم
جواد کاشی

شرط شرافت آگاهی‌های ما گوش سپردن به ندای تجربه‌های بشری است. باید گوش‌های شنوا داشته باشیم و فهم‌های خود را بازآفرینی کنیم. «می‌توانیم» کانون آگاهی‌های ما طی نیم‌قرن گذشته بود. ما در پرتو «می‌توانیم» نسبت به خود و عالم، یک نظام آگاهی ویژه اختیار کردیم. اینک شرافت‌مندانه است که در پرتو تجربه‌های جمعی‌مان، به سنخی دیگر از آگاهی تن بسپاریم که کانونش «نمی‌توانیم» یا «فقط تا حدی می‌توانیم» است.
از خود فردی یا جمعی‌مان تصوری قهرمان‌گونه داشتیم. خیال می‌کردیم کوه‌ها را جا به جا خواهیم کرد. ظلم و نابرابری و تبعیض را از دایره زمین بر خواهیم برداشت. کشوری خواهیم ساخت که برای همه جهانیان نمونه باشد. همراه با توسعه و عدالت و آزادی، معنویت و رشد و شکوفایی فردی را هم به اوج خواهیم رسانید. کمر آمریکا را خواهیم شکست. اسرائیل را از صفحه روزگار برخواهیم داشت. نظام با همه اپوزیسیون‌های رنگارنگ‌اش همین طور فکر می‌کردند. منازعه بر سر آن بود که یکی به دیگری می‌گفت: تو نمی‌توانی من می‌توانم.
ما برده سایه‌های دراز خود بودیم.
آگاهی به شرطی در وضعیت امروز شریف است که به ندای واقعیتی که پیش روی ماست، گوش بسپارد. «می‌توانیم» مست‌مان کرده بود. سرمان به هوا بود و در چاله‌های پیش پای خود افتادیم. باد به غبغب ما انداخته بود. نخوتی شگرف داشتیم. دیگران را به حساب نیاوردیم. از هیچ شکستی درس نیاموختیم. بلکه به انبار کینه و خشم خود نسبت به واقعیت افزودیم.
آگاهی تابع «فقط تا حدی می‌توانیم آنهم اگر بخت یارمان شود و خدا بخواهد» از سنخ دیگری است. با روحی تسلیم به محدودیت‌های وجودی آدمی آغاز می‌شود. تجربه‌های بشری و واقعیت‌های سترگ پیرامون خود را گردن می‌نهد. دیگران را به حساب می‌آورد. آذوقه زندگی‌اش به جای آنکه خودبینی و نفرت باشد، دگردوستی و همیاری است.
اومانیسم عصر جدید در آغاز ظهور خود، آگاهی از سنخ «می‌توانیم» خلق کرد. دستاوردهای تکنیکی‌اش فراوان بود. اما فجایع بزرگی هم خلق کرد. ما هنگامی در چاله این سنخ از اگاهی افتادیم که مدرنیته خود به بازگشت فرمان داده بود. متفکران نیم قرن گذشته از محدودیت‌های خرد و اراده آدمی سخن می‌گویند و به عقل محتاط روی آورده‌اند.
@javadkashi
@Iransharghedoor

شرق دور

01 Jan, 19:32


مقابل میوه فروشی آرموتک
خیابان میرزای شیرازی




@Iransharghedoor

شرق دور

01 Jan, 17:28


در شرایط رادیکال امروز
اقدامات رادیکال مؤثر است..

رادیکال شدن با #شرق_دور همخوانی ندارد..

دوستان این چند روز کمتر پست گذاشتم..تا ببینیم کورسوی امیدی هست..؟
یا امواج رادیکالیسم همه ما را خواهد برد.
#دیکتاتوری



@Iransharghedoor

شرق دور

29 Dec, 18:10


🔸عقابکوه، تفت، یزد
عکاس: احسان باغبان



@Iransharghedoor

شرق دور

29 Dec, 18:07


🔹تله ی توپ  و کَره
برای فروپاشی کشورها


امیر دبیری مهر

یک خاطره جالب از راکفلر

پس از جنگ‌جهانی اول و افزایش هزینه‌های تسلیحاتی، اقتصاددانان بحث کره و گلوله (butter or bullet) را مطرح کردند که سپس در مثالی در کتاب درسی اصول اقتصاد پل ساموئلسون به کره و توپ (butter vs. gun) تغییر کرد. به این معنا که اولویت هر جامعه در تولید کره (نماینده کالاهای مصرفی ضروری) و توپ (نماینده کالاهای جنگی) چیست و چه ترکیبی از تولید آنها ما را به نقطه بهینه رفاه اجتماعی نزدیک‌تر خواهد کرد.

حسنین هیكل (روزنامه نگار مصري) كه ركورددار مصاحبه با شخصیت‌های بزرگ جهانی است نقل كرده كه در دهه هفتاد میلادی با دفتر راكفلر سرمایه‌دار بزرگ آمریكا تماس گرفتم و تقاضای مصاحبه كردم. مرا شناختند و راكفلر پشت خط آمد و گفت شما احتمالا مرا با برادرم كه معاون رییس جمهور ایالات متحده است اشتباه گرفته‌اید وگرنه من كه چهره سیاسی نیستم كه برای شما جالب باشم. گفتم كه اتفاقا با خود شما می‌خواستم مصاحبه كنم. وقتی تعیین شد و از قاهره به نیویورک رفتم، در ابتدا از من پرسید برای چه می خواهی با من مصاحبه كنی؟

به او گفتم شما اخیرا در جایی گفته ای كه اگر خروشچف به مسابقه تسلیحاتی ادامه دهد شوروی به زانو در می‌آید چون شما یک میلیاردری و چهره سیاسی نیستی و روی حساب و كتاب حرف می زنی، آمدم تا روی این موضوع صحبت كنیم، چه اتفاقی قرار است برای مسكو بیفتد؟

راكفلر مقابل تابلوئی كه در دفترش بود رفت و گفت، من خبر محرمانه‌ای درباره سرنوشت جنگ سرد ندارم و اگر داشتم هم آن را به زبان نمی‌آوردم. استدلال من بسیار ساده است: شما داستان سهم توپ و سهم كره را كه شنیده‌ای؟ (در آن سال برنده نوبل اقتصاد بر روی سهم تسلیحات نظامی و سهم رفاهی در اقتصاد كشورها تحقیق كرده بود و نسبت بودجه نظامی را به اقتصاد، سهم توپ و بودجه رفاهی را به سهم كره تشبیه كرده بود).

گفتم بلی. راكفلر ادامه داد، می دانی كه سهم توپ در ایالات متحده یک‌ونیم درصد و در شوروی ١٢ درصد است. اگر جنگ سرد و مسابقه تسلیحاتی ادامه یابد و آمریكا سهم توپ را دو برابر كند شوروی نیز نیاز به همین مقدار دارد كه عقب نیفتد که سهم توپ در آمریكا ٣ درصد و در شوروی ۲۴ درصد خواهد بود و عملا بودجه صنعتی شوروی را خواهد بلعید ولی در آمریكا اتفاق محسوسی نمی‌افتد.

حال اگر مسابقه تشدید شود و باز هم آمریكا بودجه نظامی‌اش را دو برابر كند سهم توپ در آمریكا شش درصد می‌شود و در شوروی به ۴۸ درصد می‌رسد كه عملا دولت مسكو برای اداره امور كشور فلج می‌شود و اگر باز آمریكا بودجه نظامی‌اش را دو برابر كند سهم توپ در آمریكا به ١٢ درصد یعنی نرخ امروز شوروی می‌رسد اما دیگر اقتصاد شوروی متلاشی خواهد شد. پس در این مسابقه، برنده ما هستیم، و تنها ۱۵ سال طول كشید تا این پیش‌بینی راكفلر به حقیقت بپیوندد.




@Iransharghedoor

شرق دور

29 Dec, 17:59


🔹خطر سرمازدگی حکمرانان

👤دکتر مسعود نیلی، اقتصاددان

✍️ طی چند ماه اخیر، تعدد و تنوع مشکلات بزرگ به‌شدت افزایش پیدا کرده و از مرحله نگرانی عبور کرده‌ایم. آنچه درباره وقوع آن در آینده هشدار داده می‌شد، در زمان حال محقق شده است. در اینجا به فهرستی از این مسائل اشاره می‌کنم:

مسائل خارجی:

✍️ احتمالا ترامپ محدودیت‌هایی را که در دوره بایدن در زمینه صادرات نفت کشور کاهش پیدا کرده بود، تشدید کند و بازار ارز و بودجه و تولید و تورم ما را تحت تاثیر جدی قرار دهد.

✍️ همچنین در صورت تحقق مکانیزم ماشه، وضعیت سال آینده دشوارتر هم خواهد شد.

✍️ اتفاقاتی در خاورمیانه، باعث رودررویی مستقیم نظامی بین ما و رژیم اسرائیل شده که مطمئنا، پیامدهای اقتصادی تعیین‌کننده‌ای خواهد داشت.

✍️ تحولات سوریه نیز، احتمالا رابطه ایران و ترکیه را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

مسائل اقتصادی:

✍️ بحران انرژی، در شرایطی که دمای هوا هنوز کاملا زمستانی نشده، نیمی از کشور را به تعطیلی کشانده است.

✍️ آلودگی هوا، که برآمده از اقتصادی است که در تولید درجا می‌زند؛ در حال تخریب حال و آینده کشور است و بی‌رحمانه نسل‌کشی می‌کند.

✍️ فرونشست‌های خاک، آینده سرزمینی ایران را در معرض تخریب قرار داده است.

✍️ ابعاد کسری بودجه برای دولتی که در درون خود، بار سنگین ورشکستگی نظام بازنشستگی را هم به دوش می‌کشد، هشدار‌دهنده است.

✍️ در نهایت نوسانات بزرگ و مخرب بازار ارز، همراه با تورم بالا، علامت بی‌ثباتی و عدم قطعیت می‌دهد.

مسائل اجتماعی:

✍️ افزایش ۱۰میلیونی به جمعیت زیر خط فقر که در سال‌های اخیر اتفاق افتاده، واقعه‌ای بسیار مهم است. پیامد این اتفاق بزرگ را می‌توان در اعتیاد و طلاق و وقوع انواع جرم‌ها دید.

✍️ انتشار اطلاعاتی درباره فساد در زندگی مقامات کشور یا فرزندان آنها، در کنار بنگاه‌داری‌های رانتی غیرخصوصی و غیردولتی، همراه با فشارهای سنگین اقتصادی به زندگی مردم، بنیان سرمایه اجتماعی نظام حکمرانی را از این هم سست‌تر می‌کند.

✍️ گسست‌های اجتماعی- فرهنگی موجود میان جامعه به‌ویژه در میان جوانان، کاملا هشدار‌دهنده و آتش زیرخاکستر است.

جمع‌بندی

✍️ از نظر نگارنده، بزرگ‌ترین آفت نظام حکمرانی ما، وجود تحلیل‌های متفاوت راهبردی، همراه با دادن وزن‌های کاملا متفاوت به موضوعات، در میان مقامات اصلی تصمیم‌گیرنده کشور است.

✍️ نظام سازمانی حکمرانی در کشور ما طوری است که مرکز و نهادی برای بررسی یکجای همه این مسائل در آن پیش‌بینی نشده است.

✍️ فهرست ذکرشده در این نوشته، به معنی واقعی کلمه، لرزه بر اندام انسان می‌اندازد و خواب را از چشم‌ها می‌رباید. هر مقام مسوولی تا مطمئن نشود که چگونگی عدم مواجهه با برخی از موارد از طریق دور راندن آن و چگونگی مواجهه با برخی دیگر از طریق عبور از آن مشخص شده است، نباید آرام گیرد.

✍️ اما پررونق‌ترین بازار در کشور ما، همچنان، بازار دعواهای سیاسی است. در میانه این همه مشکلات هول‌انگیز، گروهی، همه تلاش خود را صرف ترغیب تصمیم‌گیرندگان به افتادن در عرصه درگیری‌های نظامی می‌کنند.

✍️ گروهی دیگر، در تلاش برای برکناری فلان مقام مسوول و استعفای فلان مقام دیگر مسوول هستند و عده‌ای دلواپسِ تاخیر در ابلاغ قانون حجابند.

✍️ از طرف دیگر، در سطوح بالای دولت، هنوز راجع به رشد ۸درصدی و اجرای برنامه هفتم صحبت می‌شود و مجلس با جدیت در حال بررسی بودجه‌ای است که احتمال محقق شدن فروض اصلی آن بسیار پایین است.

✍️ شدت دور بودن دغدغه‌های اکثر حکمرانان ما از مسائل مهم ذکرشده بعضا به اندازه‌ای است که گویی آنها در کشوری دیگر مسوولیت دارند.

✍️ سیاستمداران ما شبیه به کوهنوردانی شده‌اند که در سرمای کوهستان، گرفتار سرمازدگی شده‌اند و در پی آن، به خواب رفته‌اند.

✍️ مردم حق دارند بدانند که نظام تصمیم‌گیری برای مواجهه با شرایطی که احتمال وقوع آن بسیار زیاد است و زندگی آنها را کاملا تحت تاثیر قرار می‌دهد، چه برنامه‌ای دارد.

✍️ اگر به همین صورت پیش برویم، جامعه دچار پاندمی یأس خواهد شد. لحظه به خواب رفتن در حالت سرمازدگی، مرگ قطعی را در پی خواهد داشت.



متن کامل



@den_ir
@Iransharghedoor
.

.
.

شرق دور

28 Dec, 14:03


صدایی که می شنوید، صدای پای ترامپ است
حامد پاک طینت

صحبت کردن از نرخ دلار و جهش آن برغم آنکه مهمترین نشانگر اقتصادی است لیکن رنج آور شده است

هر جهش هزار تومانی دلار در هر ساعت معادل فرو رفتن دهها هزار نفر جدید از جامعه ایران به زیر خط فقر و سقوط آزاد قدرت خرید عمومی است

دیدم یکی از خبرگزاری های مطرح کشور و البته گروهی در فضای مجازی ضمن حمله به وزیر اقتصاد مبنی بر اشاره او به ارزش دلار ۷۳ هزار تومانی او را مسبب چنین وضعیتی دانسته اند و با ذکر گفته ای از آلن گرینسپن، یکی از معروف ترین و مقتدرترین روسای بانک مرکزی آمریکا که می گفت: وقتی از جلسات فدرال رزرو بیرون می آیم و خبرنگاران بیرون در منتظر هستند، سعی می کنم حتی مراقب صورتم باشم زیرا هر تغییری در چهره می تواند به گونه ای متفاوت تعبیر شود و آثار اقتصادی بیرونی به بار آورد، اظهارات همتی را تقبیح کرده اند

واقعا اینگونه نیست !

شبیه نمودن رفتار بانک مرکزی آمریکا با بانک مرکزی ایران مثل شبیه قلمداد کردن تولید خودروی پراید و تسلا است. در کشور آمریکا، بانک مرکزی همه کاره اقتصاد است و با ربع درصد تغییر در نرخ بهره، دنیا و همه بازارهایش را تکان می دهد. بدیهی است که کوچکترین سیگنالهایش مورد تحلیل هزاران تحلیلگر است. بانک مرکزی در ایران هیچ کاره است. در شرایطی که کسری هنگفت بودجه، یارانه های نجومی انرژِی و کالای اساسی از جمله گندم، دو نرخی های رنگارنگ و به تبع آن کسری های رنگارنگ، قاچاق بی حد و حصر، خروج دهها میلیارد دلار سرمایه از کشور، توقف سرمایه گذاری در داخل، چاه عمیق صندوقهای بازنشستگی و نهایتا تحریم های فلج کننده را همه عیان می بینند کسی به صورت وزیر اقتصاد نگاه هم نمی کند!

بانک مرکزی در ایران نه تنها هیچ کاره است، بلکه وزیر اقتصاد و رئیس جمهورش همه هیچ کاره اند و نه تنها تغییر در صورت و لحن هیچیک از مقامات ایرانی تاثیری در نرخ ارز ندارد بلکه برعکس، این مقامات هستند که سیگنال خود را از بازار و تحلیلگران می گیرند.

رسیدن ارزش هر تومان ایران به ۰.۰۰۰۰۱۲ دلار و بحرانی که پیش روی مردم ایران است ریشه در سبک حکمرانی اقتصادی دارد و نه اظهارات مقاماتش.

هیچیک از اهرمهای رشد دهنده نرخ ارز در ایران تخفیف یا تقلیل معنادار نداشته که هیچ، التهاب آمدن ترامپ و نااطمینانی های ماههای پیش رو هم به اهرمها اضافه شده است.

آنچه مردم ایران می شنوند صدای پای ترامپ است نه صدای لرزان وزیر اقتصاد!


@Iran_economy_online
@Iransharghedoor

شرق دور

28 Dec, 13:46


🔹 برای امتیاز دادن خیلی دیر شده
بیژن اشتری

اریش هونکر ،رهبر کمونیست آلمان شرقی،موقعی که با اولین موج مخالفت‌های عمومی در کشورش روبرو شد ،به همکارانش در کادر رهبری حزب کمونیست گفت"فقط کافی است یک اینچ عقب‌نشینی کنیم تا کار همگی‌مان ساخته شود."کاملا درست می‌گفت.رژیم‌های مستبد کمونیستی مثل دوچرخه سوارانی بودند که برای سقوط نکردن مدام باید رکاب می‌زدند.آنها مدام باید سیاست‌های تندروانه‌تری اتخاذ می‌کردند وگرنه سقوط می‌کردند.این رژیم‌ها پایه‌هایشان سست شده بود و دیگر هیچ اقدام اصلاحی‌ای برایشان سودمند نبود.آنها زمانی را برای اصلاحات انتخاب کردند که دیگر خیلی دیر شده بود.مردم به درستی اقدامات اصلاحی آنها را به حساب ضعف آنها گذاشتند و در نتیجه با جسارت و اعتماد به نفس بیشتری به مخالفت علیه آنها رو آوردند و عاقبت نیز کلک آنها را کندند.. برای نمونه مردم شوروی سیاست تنش زدایی گورباچف با آمریکا و دیگر سیاست های اصلاحی او را به حساب ضعف کلی رژیم شوروی گذاشتند ، بر شدت مخالفت های خود علیه کلیت رژیم افزودند و عاقبت نیز رژیم را ساقط کردند.اما دنگ شیائو پینگ در چین به موقع ،در زمانی که رژیمش در موضع ضعف قرار نداشت،اقدامات اصلاحی را آغاز کرد و در نتیجه هم باعث استحکام رژیم چین شد و هم رفاه و آزادی های نسبتا بیشتری برای مردم کشورش به ارمغان آورد.رژیم کمونیستی ویتنام هم در زمانی که قدرتمند بود دست به اصلاحات اقتصادی و سیاسی زد و نتایج بسیار مثبتی هم گرفت.پس بی دلیل نیست که می‌گویند بدترین زمان برای اصلاحات در یک رژیم مستبد موقعی است که آن رژیم در موضع ضعف قرار دارد.با این حال رکاب زدن دائمی هم نتوانست بقای یک رژیم در معرض ضعف را تضمین کند.نمونه‌اش چائوشسکو در رومانی که تا لحظه آخر رکاب زد و البته سرنوشت پایانی او را هم دیدیم.رژیم هایی مثل رژیم چائوشسکو چه رکاب می‌زدند چه نمی‌زدند، در هر حال محکوم به سقوط بودند ،تفاوت فقط در شیوه سقوطشان بود. رهبران آن رژیم‌های کمونیستی‌ای که داوطلبانه به رکاب زدنشان خاتمه دادند از خشم ملت هایشان رهیدند و یک بازنشستگی آرام و محترمانه را تجربه کردند اما آنهایی که تا به آخر به رکاب زدن ادامه دادند آماج خشم ملت هایشان قرار گرفتند و سرنوشت‌های ناگواری پیدا کردند.




@bijan_ashtari
@Iransharghedoor

شرق دور

26 Dec, 09:33


🔹مسعود پزشکیان:
ما نباید با دنیا دعوا کنیم.



🐞 طبق رسم مرسوم رؤسای جمهور پیشین اینگونه سخنان برای اواخر دوره است مسعود جان



@Iransharghedoor

شرق دور

26 Dec, 09:17


برتری نيروي هوایی بر نيروي زمینی
به کمک هوش مصنوعی


@Iransharghedoor

شرق دور

25 Dec, 07:51


از دولت های فشل و سنگین انتظار بیشتری نداشته باشیم....

در ده سال اخیر آزادی خبر رسانی را کسی به ما نداد‌...
این معجزه تکنولوژی بود که خبر ها را در کسری از ثانیه بدون داشتن صدا و سیما و مطبوعات به سمع و نظر خلایق می‌گذارد....

فیلترینگ را هم تکنولوژی حل خواهد کرد.‌ نگران نباشید....


@Iransharghedoor

شرق دور

22 Dec, 18:42


گمان می‌کردیم بن بست ته دنیا ست..

مثل اینکه اشتباه می‌کردیم.




@Iransharghedoor

شرق دور

22 Dec, 16:05


🔹یک اقتصاددان: درباره برق، به مرحله «تصمیم گیری اضطراری» رسیده‌ایم

مرتضی عزتی، اقتصاددان:

▪️وضعیت درحال بدتر شدن است. تا زمانی که تفکر آقایان تغییر نکند و به فکر توسعه اقتصاد نباشند، وضعیت روند بدتر شدن را طی خواهد کرد. حقیقت این است که وضعیت برق امسال ما بدتر از زمستان سال قبل شده است و سال قبل هم بدتر از سال قبلی آن بوده است. طبیعی است که وقتی تفکر غلط باشد و به فکر وضع اقتصاد مردم نباشند، بهتر از این نمی‌شود، بلکه هر روز بدتر خواهد شد.

▪️مشکل اساسی کشور این است که اندیشه اقتصادی وجود ندارد و این باعث شده است که وضع به اندازه‌ای خراب شود که به وضعیت اضطرار در تصمیم گیری‌ها رسیده‌ایم. یعنی از روی اضطرار یک تصمیم گرفته می‌شود.| فرارو



🐞نگران نباشید مسئولان ما در این پنجاه سال عادت کرده‌اند به اخذ تصمیم در شرایط بحرانی



@Iransharghedoor

شرق دور

22 Dec, 16:04


🔻بغداد الیوم: تیم ترامپ برای ایران پیام ارسال کرده است

▪️رسانه عراقی به نقل از یک منبع نزدیک به دولت ایران مدعی شده که «ایران در روزهای گذشته پیامی را از دولت منتخب آمریکا از طریق عمان که از کانال‌های مهم در تبادل پیام‌ها بین تهران و واشنگتن محسوب می‌شود، دریافت کرد.

▪️این منبع روز یکشنبه به بغداد الیوم گفت: پیام دونالد ترامپ به مسئولان ایرانی شامل آمادگی او برای مذاکره با تهران و امکان رسیدن به توافق هسته‌ای غیر از توافقی است که در سال ۲۰۱۵ حاصل شد و ترامپ سال ۲۰۱۸ از آن کناره‌گیری کرد| ایسنا


🐞مشاوران ترامپ به وی هشدار داده‌اند که ایرانیان استاد طولانی کردن مذاکرات هستند، پس شروع هر مذاکره باید با زمانبندی مشخص شروع شود.




@Iransharghedoor

شرق دور

21 Dec, 17:36


همه خواهان تغییرات بزرگ هستند....

آقایان : رعایا بدرد نمی‌خورند باید بروند پی کارشان...


رعایا: ما رعیت خوبی برای آقایان نبوده‌ایم می‌خواهیم برویم تا آقایان رعیت جدید جایگزین کنند......



@Iransharghedoor

شرق دور

21 Dec, 10:32


عباس عبدی :

در گذشته با درآمدهای نفتی چاله‌چوله‌های مدیریتی پُر می‌شد، اکنون و خوشبختانه آن هم نیست. نوعی از سیاست یا سیاست‌گذاری دیمی را پیشه می‌کنند. سیاست‌گذاری دیمی نیز مصداق حشو قبیح است. زیرا سیاست‌گذاری اوج عقلانیت و برنامه‌ریزی است و با شیوه دیمی محقق نمی‌شود.

اکنون پزشکیان آمده است. دولت او تنها در صورتی می‌تواند برای حل مسائل ایران سیاست‌گذاری کند که در کلیت حاکمیت وحدتی روشن و مبتنی بر عقلانیت شکل گیرد و علم به عنوان اساس راه‌حل‌ها شناخته شود و اهداف نیز باید معطوف به خواست‌های مردم و تامین خیر عمومی باشد و نه مطالبات اقلیت‌های قدرت.



🐞 #ترک_عادت_موجب_مرض_است





@Iransharghedoor

شرق دور

21 Dec, 09:23


🔹پروژه ی اسقاطی کردن ایران

ار پنجاه سال پیش شروع شد
و از سال ۱۳۸۴ شدت گرفت....

شوربختانه کم کم به ثمر نشسته


@Iransharghedoor

شرق دور

20 Dec, 18:45


🔹دیدار پرسپولیس _ سپاهان


#رواداری

@Iransharghedoor

شرق دور

19 Dec, 21:38


ماه پیشانو



با صدای:
#دریا_دادور




@Iransharghedoor

شرق دور

19 Dec, 21:21


🔹شگفت زدگی؟
محمد طبیبیان

همان کلمه surprise است که در فارسی هم رسم شده می گویند سور پریز. پرسش از خودم این که آیا از شرایط موجود یعنی آنچه به نظر می‌رسد ناگهانی ظاهر شده شگفت زده شده‌ام؟ شرایط روابط بین الملل، شرایط “میدان”، وضعیت اقتصاد از جمله تورم و بودجه…، قیمت ارز، وضعیت برق و گاز و غیره، وضعیت محیط زیست غیر قابل زیست…؟ پاسخ این‌که ابداً. بلکه لااقل اینجانب و بسیاری دیگر انتظار همین را داشتیم و…آیا کسی فکر می‌کند که در گذشته اشتباهاتی رخ داده که اینطور شد؟ مثلا در اسفند سال ۱۳۸۳  مجلس وقت تثبیت قیمت انرژی را تصویب کرد و کسانی که قاعدتاً به‌خوبی نسبت به  عواقب تصمیم خود آگاه بودند این تخریب را به عنوان عیدی به ملت ایران جا‌زدند. از یک طرف بخش انرژی از منابع لازم برای سرمایه‌گذاری و توسعه و نگهداری ظرفیت محروم و از طرف دیگر کاهش قیمت نسبی حامل های انرژی، انواع مصارف از جمله معدن کاری بیت کوین را ترغیب …و عواقب آن اکنون به صورت نبود برق و گاز  مشکل بنزین نا‌مرغوب نمایان. کسی هست که پاسخ گو باشد؟ نه. کسی هست که تصمیم قبلی خود را ارزیابی کند و لااقل از این همه خسارت کمی عذر بخواهد؟ نه. اصولاً کسی در این مرز و بوم مسئول نیست و کسی نبوده که تصمیم بگیرد!! همین را در مورد نصب افراد بی توان در امور مدیریت می توان گفت همین را در مورد صادرات نفت می توان گفت همین را در مورد واگذاری  دیپلماسی به ‘میدان’ می توان گفت همین را در مورد کارکرد ‘میدان’ می توان گفت. از دوست بزرگوار با بصیرتی پرسیدم که آیا کسی هست که با این همه توفیق قصد تغییر روش و منش داشته باشد؟ گفت نه. چون کسی مسئول این شرایط نیست به جز امپریالیسم و فتنه انگیز های منطقه‌ای و…. با این توضیح پس می‌توان دریافت که هیچ جایی برای شگفت‌زدگی این فدوی نمانده است.



@MohammadTabibian
@Iransharghedoor

شرق دور

19 Dec, 21:13


🔹بعد از دهه‌ها بزودی سفارت ‎مصر در ایران بازگشایی خواهد شد و روابط دیپلماتیک ایران و مصر به حالت عادی باز می‌گردد.




@Iransharghedoor

شرق دور

19 Dec, 19:43


🔹ثبت است بر جریده عالم دوام ما



@Iransharghedoor

شرق دور

18 Dec, 16:01


کلیسای سهرقه (سهرل)، شبستر آذربایجان شرقی، قدمت این بنا به سال ۱۸۴۰ میلادی میرسه که بر روی ویرانه‌های کلیسایی از سده‌ پنجم میلادی به وسیلهٔ یکی از ثروتمندان ارمنی به نام هاگوبوف و به دست معماران روسی ساخته شده







@Iransharghedoor

شرق دور

18 Dec, 10:26


🔹 روحانی: اگر بتوانیم تا مهر ۱۴۰۴ برجام را حفظ کنیم، کار بزرگی است

🔸رییس جمهور پیشین کشورمان در دیدار جمعی از استانداران سابق گفت:

🔻در طول سال‌های ۹۷ تا ۹۹ در هر مقطعی که ترامپ تلاش کرد علیه ایران اقدامی در سازمان ملل انجام دهد، شکست خورد.

🔻دو بار در شورای امنیت خواست علیه ایران قطعنامه‌ای تصویب کند که هر دو بار شکست مفتضحانه‌ای خورد.

🔻حتی در سال ۹۷ که جلسه شورای امنیت به ریاست خودش تشکیل داد، هیچ دولتی از او حمایت نکرد و تنها ماند.

🔻دولت تدبیر و امید، وزارت خارجه و شخص دکتر ظریف، کار بسیار بزرگی انجام دادند. تقریباً توطئه‌های ترامپ یکی بعد از دیگری شکست خورد و در این فرصت تحریم تسلیحاتی و موشکی برداشته شد.

🔻او نتوانست از اسنپ‌بک استفاده کند و لذا تحریم‌های سازمان ملل هم برنگشت.

🔻اگر در چند ماه آینده بتوانیم تا مهر ۱۴۰۴ برجام را با تدبیر لازم حفظ کنیم، کار بزرگی انجام گرفته است.

@jamarannews


🐞 برجام مهر ۱۴۰۴ به پایان می‌رسد.
آمریکا که در برجام نیست....
ولی از زاویه دید اروپا، اروپا تا مهر ۱۴۰۴ فرصت دارد تا از مکانیسم ماشه استفاده کند.....
چون بعد از برجام گذراندن قطعنامه ضد ایرانی امری زمان‌بر خواهد بود....
در دوره اول ترامپ اروپا طرف ایران بود...ولی حالا اوضاع خيلي فرق کرده




@Iransharghedoor

شرق دور

17 Dec, 11:32


🔹‌‌«قذافی ــ اسد: روایت یک حذف سیاسی»
مهدی تدینی

سرنوشت امام موسی صدر تا به امروز در هاله‌ای از ابهام مانده است. او در شهریور ۱۳۵۷ ناپدید شد ــ و جای «ناپدید شد» می‌توان فعل‌های دیگری هم گذاشت: کشته شد، سربه‌نیست شد یا افعالی دیگر. صدر در سفری به لیبیِ سرهنگ قذافی ناپدید شد. عموم روایت‌های سیاستمداران بلندپایه از این حکایت دارد که قذافی او را زندانی کرده یا در جا کشته است. اما در این پُست می‌خواهم به یکی از کسانی رجوع کنیم که روایت کاملی از ماجرای سربه‌نیست شدن امام موسی صدر ارائه می‌دهد و در عین حال جایگاه دیپلماتیک و اطلاعاتی او به ما اجازه می‌دهد روایتش را جدی بگیریم: سرلشکر منصور قَدَر.

منصور قدر را می‌توان «جعبه‌سیاهِ اطلاعاتی ایران در امور سوریه، اردن و لبنان» نامید. قَدَر از مقامات بلندپایۀ اطلاعات خارجی ساواک بود و به مدت چهارده سال در سوریه، اردن و لبنان خدمت کرد؛ از جمله به عنوان سفیر. او سفیر بود، اما به دلیل اینکه همزمان مقام اطلاعاتی‌ـ‌امنیتی داشت، به اطلاعات و روابطی بیش از یک دیپلمات عادی دسترسی داشت. همین جایگاه او و اقامت بلندمدت به عنوان دیپلمات در لبنان و اردن و سوریه باعث شده است هم جریان‌ها و هم شخصیت‌ها را به خوبی بشناسد. بنابراین، روایت او را در اینجا با هم مرور می‌کنیم:

ویژگی مهم روایت او در میان سایر روایت‌ها این است که قتل امام موسی صدر را پروژۀ مشترک سوریه و لیبی (یعنی حافظ اسد و قذافی) معرفی می‌کند. در واقع حتی ریشۀ این دسیسه را به حافظ اسد نسبت می‌دهد. وقتی منصور قدر در لبنان سفیر بود، برابر با ۱۳۵۷، حافظ اسد از قدر می‌خواهد برای گفتگوی مهمی به دمشق برود. ناگفته نماند که قَدَر با حافظ اسد از زمانی که اسد هنوز افسری میان‌رتبه بود و هنوز با کودتاهای پیاپی به ریاست دولت نرسیده بود، دوستی داشته است. در آن مقطع زمانی، در پی انعقاد قرارداد الجزایر، دعوای قدیمی ایران و عراق فیصله یافته بود، اما سوریه با دولت عراق اختلاف داشت. حافظ اسد در دیدار با قدر از او می‌خواهد از شاه درخواست کند که اجازه دهد سوریه از طریق خاک ایران ــ یعنی از خوزستان ــ به کردهای عراق اسلحه برساند تا سوریه طرح یک کودتا را در عراق اجرا کنند. اسد برای جذاب کردن این پیشنهاد خود می‌گوید در ازای این کمک با روحانیان در عراق برخورد می‌کند و به علاوه «امام موسی صدر هم از صحنۀ سیاسی لبنان حذف خواهد شد».

وقتی این پیام‌ها به شاه منتقل می‌شود، شاه می‌فهمد که سوریه قصد حذف امام موسی صدر را دارد و از منصور قدر می‌خواهد به نحوی به امام موسی صدر بفهمانند که قصد جان او را کرده‌اند. در اینجا لازم به ذکر است که رابطۀ صدر با شاه و حکومت او رابطۀ پرتناقضی  بود. هم زمانی بود که صدر به ایران آمد و با شاه دیدار کرد و قول کمک‌های مالی گسترده گرفت و هم زمانی بود که به دلیل سایر روابط صدر با قدرت‌هایی که عملاً دشمن شاه بودند، شاه از کمک به صدر خودداری کرد. به هر روی به رغم نزدیکی گذرا میان آنها، صدر عملاً به یکی از چهره‌های کلیدی مخالفان شاه تبدیل شده بود. صدر برای جذب کمک و پیشبرد برنامه‌های سیاسی خود با قدرت‌های مختلفی وارد گفتگو می‌شد و همین باعث می‌شد دوستانش خیلی زود به او بدگمان شوند ــ به ویژه کسی مانند قذافی که به پارانویا مبتلا ‌بود!

اسد که می‌خواست صدر را از لبنان حذف کند، به قذافی تلقین می‌کند که موسی صدر عامل آمریکاست. قذافی کمکی دوزاده میلیون‌دلاری را که قبلاً به صدر کرده بود بهانه می‌کند و در جلسه‌ای در طرابلس که در ظاهر امر قرار بود اختلافاتشان را حل کنند، صدر را توبیخ می‌کند و سپس او را به دست جوخۀ اعدام می‌سپارد.
@Iransharghedoor
این خلاصۀ روایتی است که منصور قدر ارائه می‌دهد. اگر فایل پیوست را بشنوید که گفتگوی سرلشکر منصور قدر در سال ۱۳۶۵ با بنیاد مطالعات ایران است، در جریان جزئیات بیشتری قرار می‌گیرید. طبعاً لحن روایت و محتوای آن از مسئولیت من خارج است و فقط به عنوان یکی از روایت‌های قابل‌توجه آن را در این پست آورده‌ام.



@tarikhandishi 
https://t.me/picshargh/223

شرق دور

16 Dec, 12:02


🔹مناقشه اصلی
علیرضا شریفی

نه رفع فیلترینگ، نه عدم ابلاغ قانون حجاب و عفاف، نه محدود کردن قدرت تقریبا بلامنازع تندروها. نه ایجاد تغییر در صدا و سیما و نه حتی اقدام مهم و بزرگی، مثل از سرگیری  مذاکرات، راه حل مؤثر و مطمئنی برای بهبود شرایط کشور نخواهد بود.
نه! منظور  مسئله جانشینی رهبری نیز نیست؛ مسئله اصلی ما همان است که حتی گفت‌وگو درباره‌اش تقریبآ ناممکن است؛ همان است که سال‌های سال است بابت‌ آن هزینه می‌پردازیم و باید حالا بیشتر هم بپردازیم و آن مسئله پر ریسک هسته‌ای است.
ما با اصرار بر شعار انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست انرژی خود را به تحلیل بردیم و ابتدایی‌ترین حق خود را که همان حق "زندگی" است از دست دادیم.
حالا هم راهبرد دست‌یابی به انرژی و متعاقبا سلاح هسته‌ای  نه تنها امنیت و قدرت را برای کشور و نطام به بار نیاورده، بلکه به بزرگ‌ترین تهدید برای این دو تبدیل شده‌است.

اخيرا وال‌استریت ژورنال گزارش داده که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا در حال بررسی گزینه‌هایی از جمله احتمال انجام حملات هوایی پیشگیرانه برای جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای است؛ اقدامی که در صورت تحقق، عملا رویکرد سنتی مهار تهران با دیپلماسی و تحریم را در هم می‌شکند.

با توجه به شواهد موجود، احتمال انجام چنین اقدامی از سوی اسرائیل، زیاد است. همچنان که این کشور با توجه به تحولات سوریه فرصت را مناسب یافته و صدها نقطه از خاک این کشور را طی هفته گذشته مورد حمله قرار داده تا به گفته کارشناسان، یکی از بزرگ‌ترین مجموعه حملات هوایی در تاریخ اسرائیل رقم بخورد و توان نظامی سوریه ظرف چند روز به‌طور موثری نابود شود.

اما صرف نظر از اقدام احتمالی اسرائیل و یا هر کشوری در حمله به تاسیسات هسته‌ای کشورمان، لازم است ایران مسئله هسته‌ای خود را که تمام مسائل دیگرش را تحت و الشعاع قرار داده است؛ به طریقی حل و فصل کند و نقطه پایانی بر این مجادله و مناقشه بی‌پایان بگذارد.

بر خلاف تصور معمول، حل دائم مسئله هسته‌ای، در درجه نخست سودش متوجه نظام و حاکمیت خواهد بود. چون هم به تهدیدها پایان می‌دهد و هم به تحریم‌ها و امکان این را فراهم می‌آورد که ایران از یک کشور "یاغی با اقداماتی بی ثبات‌کننده " به کشوری خواهان ثبات تبدیل شود.
پیش از این امکان اظهار نظر در باره مسئله هسته‌ای به طور صریح، فراهم نبود؛ چون راهبرد تقویت "عمق استراتژیک" تا حدودی قابل دفاع و قابل فهم بود؛ در حالی‌که اکنون این راهبرد شکست خورده‌است.  لذا لازم است؛ مناقشه هسته‌ای، پیش از آن‌که هستی ما را از میان بردارد؛ در چارچوب منافع ملی پایان یابد. به ویژه که هنوز می‌شود با از دست دادن امتیاز هسته‌ای، امتیازاتی کسب کرد؛ ولی در صورت تعلل و تاخیر و یا در صورت حمله به تاسیسات هسته‌ای این امتیاز از دست خواهد رفت.
عجیب نیست که حبیب‌الله سیاری، معاون هماهنگ‌کننده ارتش ، همین امروز دوشنبه نسبت به «هوشمند شدن» سلاح‌ها در ارتش‌های پیشرفته جهان ابراز نگرانی کرده و گفته: امروز نمی‌توانیم برآورد کنیم سال دیگر دقیقاً چه اتفاقی می‌افتد.
معنای دیگر  حرفش این است که با قدرت گیری هوش مصنوعی، سال اینده، سلاح هسته‌ای کارکردش از یک منجنیق هم کمتر خواهد بود و باز این فرصتی که فراهم شده است به طور طبیعی تا سال دیگر از دست خواهد رفت.




🐞مسأله اصلی ما بازگشت به عقلانیت است .

🐞🐞 زمان توافق هسته‌ای گذشته است.. به نظر نمی‌رسد کسی باشد که خواهان توافق باشد..البته کسی که قدرتش را داشته باشد...بله من و شما آرزوی توافق داریم ولی مگر قدرتش را داریم!
                               




@Iransharghedoor

شرق دور

15 Dec, 18:46


🔶 با صدای : #بهین_بلوری و #ثمین_بلوری


@Iransharghedoor

شرق دور

15 Dec, 17:59


🔹هیچ صدایی از درون بر نمی‌آید
جواد کاشی
زندگی سیاسی یک سویه مادی و یک سویه معنوی دارد. سویه مادی‌اش قانون و سازمان‌ها و نهادها و احزاب و رسانه‌ها و منابع قدرت‌ است. سویه معنوی‌اش داستان‌های جدی گرفته شده در عرصه عمومی است. مطابق هر یک از این داستان‌ها مردم از جایی آغاز کرده‌اند، اینک رهسپار مقصدی دیگرند. افراد در این داستان‌ها جایی به خود اختصاص می‌دهند و متن زندگی شخصی‌شان را به نقش‌آفرینی در رخدادهای داستان وابسته می‌کنند. جوامع هر چه مدرن‌تر شوند، زندگی سیاسی متکثرتر می‌شود. گروه‌های متفاوت هر کدام با داستانی ظاهر می‌شوند و صحنه سیاسی به عرصه رقابت و رویارویی داستان‌های فراوان تبدیل می‌شود. سیاست به کانون خلق نظام‌های معنوی متکثر تبدیل می‌شود.
سه عامل هست که عرصه عمومی را از وجه معنوی تهی می‌کند. عامل نخست استبداد سیاسی است. هنگامی که یک گروه خیال می‌کند تنها داستان اوست که مرجعیت دارد و همگان باید بازیگران یک داستان شوند، عرصه سیاست کانون معنابخش خود را از دست می‌دهد اگر قرار باشد عرصه سیاسی با یک داستان سازماندهی شود، دیگران احساس می‌کنند به جای آنکه بازیگر باشند، عروسک‌های خیمه شب‌بازی‌اند. اکثر مردم تن می‌زنند و ترجیح می‌دهند در یک خلاء معنوی زندگی کنند.
عامل دوم، نقش‌آفرینی موثر نیروهای خارجی است. داستان در یک موقعیت مکانی مشخص ظهور می‌کند. بازیگران کم و بیش محدود و آشنا دارد. داستان‌های معنابخش عرصه سیاست، ممکن است گاهی از مرزهای ملی فراتر روند. اما تا اطلاع ثانوی هنوز این قلمروهای ملی است که زندگی داستان‌وار یک جماعت را امکان‌پذیر می‌کند.
عامل سوم، از کار افتادن ساختار مدیریتی کشور و ناتوانی در تامین امور مادی مردمان است. مردم دست به گریبان فقر و بی‌ثباتی دیگر به هیچ داستانی نمی‌اندیشند.
آوارگی بشار اسد و ابهام مردمان شاد سوریه، پیامد خالی شدن سیاست از بعد مادی و معنابخش است. در پرتو دیکتاتوری یک خاندان بی‌رحم، مردم مجالی نداشته‌اند تا در گروه‌های شناسنامه‌دار، داستانی برای حیات جمعی‌شان بسازند. اینک نیز نقش‌آفرینی موثر کشورهای همسایه و ناهمسایه امکان خلق معناهای همبسته‌ساز سیاسی را ناممکن کرده است.
این روزها جلساتی با هدف مدیریت سوریه بعد از اسد برگزار می‌شود یکبار در عراق و این بار در اردن. مردمان سوریه هیچ نماینده‌ای در این جلسات ندارند. دست اسرائیل تماماً باز است و هر کاری که دلش می‌خواهد انجام می‌دهد. ترکیه سوداهای فراوان در سر دارد و ایران به یک فردای دیگر در سوریه دل‌بسته است. اما
هیچ صدایی از درون بر نمی‌آید.
@javadkashi
@Iransharghedoor

شرق دور

02 Dec, 11:12


🔹جنون
🔹دیوانگی




@Iransharghedoor

شرق دور

02 Dec, 09:44


یادداشت مهم ظریف در نشریه آمریکایی «فارن افرز»:

🔹 پزشکیان برای مدیریت تنش‌ها با ایالات متحده با رئیس جمهور جدید آماده است.

🔹 جهان این لحظه تاریخی برای ثبات را از دست ندهد.

🔹 پزشکیان آماده است مذاکراتی از جایگاه برابر درباره توافق هسته‌ای و شاید موارد بیشتری انجام دهد./ انتخاب



🐞 این پیام‌ها بیشتر موجب سردرگمی خواهد شد قبل از اینکه نظام به‌یک تصمیم واحد برسد....


@Iransharghedoor

شرق دور

01 Dec, 20:13


🔹ایستگاه راه‌آهن شیرگاه سوادکوه





@Iransharghedoor

شرق دور

01 Dec, 18:57


💎تا خون تو رگهای منه....


مروارید رئیسی






@Iransharghedoor

شرق دور

01 Dec, 17:20


ولتر:



آخرین درجه فساد به کار بردن قوانین برای ظلم است!

هفتاد خوان


@Iransharghedoor

شرق دور

01 Dec, 17:10


🔹مگر این ملت چه می خواهد؟
✍️ یدالله کریمی پور


چرا فنلاندی، سوئدی، هلندی و حتی اماراتی،  مالزیایی، ژاپنی، سئولی، نیوزلندی و مراکشی، از بامداد تا شامگاه ترس از دشمن و حمله خارجی و بگیر و ببند داخلی ندارد؟

چرا آرام و بی دغدغه در پی زندگی‌شان هستند.
کار می کنند و ورزش می کنند و لقمه نانی با خانواده و دوستان می‌خورند و شب با آرامش سر به بالین می گذارند؟

برعکس چرا ما سالها و بلکه دهه ها است در ناپایداری و بی ثباتی به سر برده و دغدغه و احساس فردای نا امن خواب از چشممان ربوده است؟

چرا دهه ها است در انزوای بین المللی گیر افتاده ایم و در قفس هزاران تحریم گرفتار شده ایم؟

چرا در کوی و برزن، مترو و اتوبوس، دورهمی های خانوادگی و دوستانه، خواه و ناخواه از حمله نظامی و چگونگی و ابعاد آن حرف می زنیم و خودآگاه و ناخود آگاهمان در بیم و هراس دائمی و بی وقفه از جنگ و بازداشت و...به سر می برد؟

چرا حتی هراس از برپا شدن جنگ‌ ویرانگر درونی، چونان‌ سوریه و لیبی و لبنان، مانند بختک شبانه روز بر ما افتاده است؟

چرا پنجاه سال است دستکم بخشی از ملت آن قدر کارد به استخوانش رسیده که حتی #اسکندرطلب شده اند؟
مگر مردم جز یک زندگی بی دردسر‌، در امنیت و آزادی نسبی و آبروداری چه خواسته اند؟

خب انقلابی شد، رژیمی رفت و رژیمی دیگر جایگزینش شد.برای زندگی آسوده تر، امن تر، آزادتر، بدون ساواک و کمیته و شهربانی و بدون تحمیل اراده خارجی.

مگر نه این که این انقلاب بالاخره باید جایی بایستد؟
جایی قرار و آرام‌گیرد؟
لابد تا شکست و نابودی امپریالیسم یا استکبار؟

خب مگر استکبار آمریکا، #ویتنام را درهم نکوبید و شخم نزد؟ مگر چند میلیون از آنها را نکشت و معلول نکرد؟‌
مگر بر سر #ژاپنی ها بمب اتم نریخت و آنها را وادار به تسلیم نکرد؟

کجای جهان را می شناسید که آمریکا در آن جا دخالت نکرده باشد؟

به قول حامد عبدالصمد نویسنده‌ کتاب زوال جهان اسلام، آمریکا شوم‌بختی های بسیاری در جهان پدید آورده است.
انسان های بسیاری در ژاپن، کره، ویتنام، شیلی، آرژانتین و کوبا، قربانی سیاست های تهاجمی و خشن آمریکا شده اند،
ولی چرا فقط این مسلمانان هستند که در جنگ علیه آمریکا و غرب دست به عملیات انتحاری میزنند؟

چرا آن کشورها پس از پایان جنگ، راه و رسم و استراتژی دیگری برگزیدند و آسوده شدند؟

چرا ما باید همیشه در اضطرار بمانیم و شب و روزمان در بیم و هراس از سختگیری داخلی و حمله خارجی هدر رود؟
به چه بهایی؟؟

جمهوری اسلامی با وجود آرمان ها و رویاهای بلند وعده داده شده دایر بر پایی تمدنی نوین و مشکل گشا برای جهان، در جایگاه و آلترناتیو سوسیالیسم و کاپیتالیسم، جز مبارزه،درگیری و ترویج آنها(با استکبار جهانی، دفاع ۸ ساله، درگیری با اسرائیل) چه دستاورد فرهنگی-تمدنی برای بشریت به ارمغان آورده است؟

در برابر حوادث و بحران های متعدد جهانشمول مانند تغییر اقلیم، گسل بین شمال-جنوب، گسترش جنگ و نا امنی جهانی و...چه پاسخ هایی داشته است؟



 




@sokhanranihaa
@Iransharghedoor

شرق دور

01 Dec, 16:43


دیدار و گفتگوی عراقچی وزیر امور خارجه ایران با بشار اسد رئیس جمهور سوریه





🐞 همه چی آرومه
غصه‌ها خوابیدن

از سال دیگه یحتمل مشکل کسری بودجه هم حل خواهد شد....
اگر از هر خانم بی حجاب سیصد بگیرن
خدا تومن پول میشه....




@Iransharghedoor

شرق دور

01 Dec, 15:52


تا چند روز پیش پندار من بر این بود که کارهای خوب و امور خیر حتمن به دست آدم های خاص و با ویژگی های خارق العاده انجام می شوند. آدم های دست به خیر به زعم من چهره ای جدی ‌و سیمایی اخمو دارند. لباس مرتب و رسمی می پوشند. کم حرف می زنند و همیشه گرهی بر ابروها دارند. خیلی بخواهند صمیمی بشوند لبخند کمرنگی به صورتشان می نشیند. باور من این بود که آدم های خَیِر کسانی هستند که جوانی و جاهلی را پشت سر گذاشته و به مرز میانسالی رسیده اند. فکر می کردم آدم های زیر پنجاه سال هنوز استخوان هایشان آنقدر محکم نشده است که بار مسئولیت کاری را بدست بگیرند و کلیدی در قفل مشکلات بچرخانند. هر جوری که حساب می کردم نمی توانستم خودم را متقاعد کنم که یک جوانک مو وِزوِزی با شلوار شش جیب و کاپشن چرم با کفش های پاشنه خوابیده می تواند دل شکسته ای را شاد کند. خیلی بعید می دانستم که یک دختر جوان با ناخن های هر کدام به رنگی و با لباس های گل منگولی بتواند دل به دغدغه پیرمردی بدهد و برای رفع نگرانی اش پا پیش بگذارد.
من بر این باورهای غلط بودم تا اینکه  چندی روز پیش به احترام روز هوای پاک صبح بدون وسیله نقلیه از خانه خارج شدم. به علت دور بودن محل کارم بخشی از مسیر را پیاده و باقی را با تاکسی طی کردم. سوار تاکسی که شدم با پیرمرد راننده احوالپرسی کردم. پیرمرد سر حال نبود. بی میل و پر از ملال. رانندگان تاکسی بخاطر شغلشان معمولا خوب حرف را می گردانند و گفتگو را می چرخانند. این پیرمرد راننده اما آنگونه نبود که باید باشد. مرد میانه سال کت و شلوار پوشی در صندلی جلو نشسته بود. خانم جوانی در صندلی عقب در یک گوشش هدفون گذاشته بود و به آرامی آدامسی را در دهانش می چرخاند. دختر کیف زرشکی اش را محکم بغل کرده بود. برای آنکه حال پیرمرد را عوض کنم گفتم حاجی اوضاع کار و بار چطور است؟ کمی مکث کرد و بعد گفت، بخور و نمیری گیر هست اگر کلاهبردارها بگذارند. همه  دزدن آقا! همه.
مرد کت و شلواری که در صندلی جلو بود گفت؛ تخم مرغ دزدها همه شتردزد شده اند. راننده  همانطور که رُل ماشین را با دست چپ گرفته بود با دست راست درِ داشبورد پراید را باز کرد و یک اسکناس ده هزار تومانی بیرون آورد و گفت این دشت اول صبح من است. می گویند تقلبی است! گفتم مطمئنی که تقلبی است؟ با اشاره به مسافر جلویی گفت، این آقا و مسافرهای قبل از شما گفتند تقلبی است و اسکناس را به سمت من گرفت.
اسکناس را نگاه کردم، با آنکه چندان سررشته ای نداشتم اما به راحتی فهمیدم که جعلی است. کاغذش نازک بود. رنگش هم ترکیبی از سبز و آبی. اسکناس را برگرداندم و گفتم انشالله که تقلبی نیست. باید ببری بانک تا مطمئن شوی. پیرمرد اسکناس را گرفت و با بی میلی روی داشبورد گذاشت. خودش هم فهمیده بود که جیبش را زده و کلاهش را برداشته اند. دلداری من حالش را عوض نکرد. مسافر کت و شلواری خیلی جدی گفت، نبری بانک! تقلبی است ببری بانک برایت دردسر می شود. باید ثابت کنی که مال دیگری بوده است! راننده سکوت کرد و رنجی در چشم هایش پاشیده شد. دختری که در صندلی عقب نظاره گر بحث ما و راننده بود گفت اجازه هست من هم نگاهی بکنم. پیرمرد ناامیدانه اسکناس را بدون آنکه برگردد به مسافر صندلی پشتی داد. دختر که شال زردش را پشت گوش انداخته بود بعد از چند بار نگاه و پشت و رو کردن گفت؛ این اسکناس تقلبی نیست. مسافر جلویی با اخمی در پیشانی و گره ای در ابرو برگشت اما چیزی نگفت. دختر از کیف زرشکی رنگش دو اسکناس پنج هزار تومنی درآورد و به پیرمرد داد. رنگ صورت پیرمرد باز شد. رنجی که در چشم های پیرمرد بود مثل غبار در برابر باد کنار رفت. شادی در چشم های راننده رویید. پیرمرد کمر راست کرد. گویی بار سنگینی از دوشش برداشته شد. ناامیدی امیدوار شد. اندوهگینی شادمان.
سیل سخاوتِ دخترک صندلی پشتی، دیوارِ سترگ باورهای پوشالی مرا فرو ریخت. انسانهایی شریف، آدم های مهربان، فرشته های دست به خیر، شهروندان مسئولیت پذیر نشانه های ویژه ای ندارند. آرم و علایم و شکل و شمایل متفاوتی ندارند. آنها که نامشان اشرف مخلوقات است و حالا آدم حسابی حسابشان می کنند همین آدم های معمولی و نادیده و نجیبِ کنار ما هستند.
آن دختر خانم هم مثل من و آن آدم کت و شلواری میدانست که اسکناس جعلی است.  اما خوشحال کردن یک پیرمرد راننده نزد دختر جوان خیلی بیشتر از ده هزار تومان می ارزید. ارزشی که من و مرد میانسال کت و شلواری قدرش را نمی دانستیم. آدم ها برای حل مشکلات دیگران حرف می زنند، دلداری می دهند، نصیحت می کنند و اخم و اخطار می دهند آدم حسابی ها اما عمل می کنند. دست در جیب می کنند و هزینه بی مسئولیتی ناشهروندان را می پردازند.
دختر جوانی که شالت را پشت گوش انداخته بودی و کیف زرشکی ات را بغل کرده بودی، همه شادی های دنیا مال تو باشد که یادمان دادی چگونه شادی را به دیگران پیشکش کنیم...

ماشاا...اکبری

@Khapuorah
@Iransharghedoor

شرق دور

30 Nov, 17:22


مهران سلطانی:

برای آموزش و پرورشی که هنوز در دوراهی تربیت انسان مطیع یا شهروند مستقل باقی مانده و از هیچ برنامه باثبات و بلندمدتی پیروی نمی‌کند ایده آموزش گروهی صرفا چیزی در حد یک تراوش ذهنی تلقی می‌شود. مضافا این‌که در همه‌ این‌سال‌ها نظام آموزشی بدون یک نقشه راه و یک مدیریت واحد صرفا به عرصه‌ای برای آزمون و خطای نیروهای سیاسی مختلف تبدیل شده است. فرآیندی که به نظر می‌رسد کماکان ادامه دارد.




@Iransharghedoor

شرق دور

30 Nov, 17:16


🔹ابیانه



@Iransharghedoor

شرق دور

22 Nov, 04:07


🔹طرفین منازعه، زمان زیادی ندارند.
مهدی پرپنچی

صدور قطعنامه آژانس، گام اول برای عملی شدن «مکانیزم ماشه» برداشته شد. جمهوری اسلامی بلافاصله اعلام کرد در واکنش به این قطعنامه، «مجموعه‌ معتنابهی از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته» را راه‌اندازی می‌کند. معنای «راه‌اندازی» البته روشن نیست! گازدهی به این سانتریفیوژهای «جدید و پیشرفته» آغاز شده است؟ میزان دخایر اورانیوم ۶۰٪ افزایش خواهد یافت؟

‏به نظر می‌رسد جمهوری اسلامی تصمیم به تقابل با آژانس و بریتانیا، فرانسه، آلمان و آمریکا را گرفته است. اگر همین مسیر را ادامه دهند، مکانیزم ماشه فعال و پرونده به شورای امنیت خواهد رفت و نتیجه آن، بازگشت همه تحریم‌های سازمان ملل متحد خواهد بود.

‏طرفین منازعه، زمان زیادی ندارند. ضرب‌الاجل اکتبر ۲۰۲۵ (مهر ۱۴۰۴) در راه است.



@Iransharghedoor

شرق دور

21 Nov, 17:14


🔹تنهایی دیکتاتور
بیژن اشتری

موسولینی وقتی در ایتالیا به قدرت رسید همچون رهبری فرهمند با آغوش باز مردم روبرو شد.در آن سال‌های نخست حکومتش «قهرمان ملی» ایتالیایی ها بود و «بهترین شمشیرزن و سوارکار »ایتالیا و«مردترین مرد» ایتالیا و.همه ایتالیایی ها گوش به فرمان او بودند. اما به تدریج ستاره بخت دیکتاتور غروب کرد و پس از بیست سال حکومت جابرانه عاقبت مجبور به فرار شد.با این حال حتی در آخرین روزهای حکومتش باورش شده بود که مردم ایتالیا یکپارچه پشت سرش هستند.موسولینی در دسامبر هزارونهصدوچهل‌وچهار از پایتخت به شمال ایتالیا فرار کرد.او در صدد این بود به نحوی جان خودش را از دست مردم و نیروهای متفقین نجات دهد.او طی فرار گذارش به شهر شمالی میلان افتاد.مردم شهر که از حضور ناگهانی موسولینی مطلع شده بودند دور ماشینش جمع شدند.شمار جمعیت به ده ها هزار نفر بالغ می‌شد.آنها به هر دلیلی شروع کردند به شعار دادن به نفع موسولینی(رفتار مردم بعضی وقتها غیرقابل پیشبینی و گول‌زننده است).حاکم فراری ایتالیا باورش نمی‌شد که در اوج فرار و سقوط با چنین واکنش پرشوری روبرو شود.او چند ساعت بعد به همسرش گفت:"من بیست سال در این مملکت حکومت کردم اما هرگز چنین استقبال پرشوری را تجربه نکرده بودم.تشویق‌ها به قدری کوبنده بود که دیوارها به لرزه درآمده بود.حس فوق العاده‌ای بود. روی صندلی ماشین ایستاده بودم و به فریادهای اعلام وفاداری آن‌ها گوش می‌دادم...." موسولینی تا چند روز باورش شده بود که مردم ایتالیا یکپارچه حامی خودش و رژیمش هستند.اما همه این‌ها توهم بود.درست است که میلانی‌ها از دیدن رهبر فراری کشورشان ذوق زده شده بودند و فریاد دوچه دوچه سر داده بودند اما دیکتاتور عملا هیچ طرفداری نداشت.دو سه ماه بعد از تظاهرات میلان، موسولینی امیدوار بود که لشکر انبوه پیراهن سیاهانش به کمک او بیایند.او از همه طرفدارانش خواسته بود که به نقطه ای در شمال کشور بیایند تا همراه او با دشمن بجنگند.تعداد پیراهن سیاهان ✂️به بیش از چهار میلیون تن بالغ می‌شد تا آنجا که در هر روستا و ده‌کوره ایتالیا یکی دو پایگاه داشتند.اما این مربوط به دورانی می‌شد که دیکتاتور در قدرت بود .....

موسولینی از دستیارش پاوولینی پرسید:"چند نفر آمده اند؟"
پاوولینی سکوت کرد.
موسولینی:"میگم چند نفر از پیراهن سیاهان آمده اند؟"
پاوولینی :"قربان فقط دوازده نفر"

خلاصه شده از کتاب «موسولینی»، ترجمه بیژن اشتری.


@bijan_ashtari
@Iransharghedoor

شرق دور

21 Nov, 16:58


🔹 دیوان محاسبات دیروز ۲ گزارش از عملکرد دولت قبل داد؛
۱-تحقق ۱% مولد سازی
۲-تفریغ بودجه ۴۰۲؛
کسری عملیاتی ۶۰۰همت
انتقال ۵۱%بودجه عمرانی
مانده وجه انتقالی ۴۰۵همت
انحراف ۲۰۰۰همت بودجه شرکتها
مصرف ۶۰۰همت بودجه تولید در جاری
و..


نکات جالب از تفریغ بودجه ۱۴۰۲؛
-دولتی که مدعی بود از بانک مرکزی استقراض نمیکند دوبرابر سقف ۱۳۵ همتی، معادل ۳۶۱ همت اوراق منتشر کرد.
-بخشی از ۱۰همت حقوق معلمان را در نهاد ریاست جمهوری هزینه کرده‌اند!
-بودجه ۴۰۲ با کسری ۵۹۳ همتی بسته شده.

یعنی همه اون ادعاهای فروش نفت، پوشالی بوده.



@Iransharghedoor

شرق دور

21 Nov, 13:38


🔹آدم های آینه ای...
ماشا... اکبری

🔸 مدت هاست که مطمئن شده ام هیچ تحوّلی در ساختارها و سیاست های موجود رخ نخواهد داد. سال هاست که از تغییر ناامید شده ام و دارم سعی می کنم این واژه مزاحم ذهن و زندگی را از دانسته های واژگانم به فراموشی بسپارم. تغییر ممکن نیست چون آنها که باید منشا تغییر و تحول باشند گوش های خود را با پنبه پر کرده اند و دیگر هیچ صدایی را نمی شنوند مگر صدای مدح و ثنای خود را. آنها که کلید تغییر را در جیب دارند بر روی گوش هایشان فیلترهای انتخابی گذاشته اند. کم و کوچکترین صدای تمجید و تشویق و تعریف را می شنوند اما نعره ها و ناله های نقد و انتقاد را هرگز نمی شنوند. گوش حضرات با چانه چاپلوس ها سِت شده است گویا!
یک گوششان در است و آن دیگری دروازه. فریادهای مطالبه گری و مسئولیت خواهی از در وارد و از دروازه خارج می شود.
🔸 من هم مثل بسیاری از شهروندان این کشور ناامیدم از تغییر و تحول در امور سیاسی، عمرانی، خدماتی و فرهنگی. مایوسانه به خودم می گویم من چه کاره حَسَنَم؟ سرِ سیرم؟ دُم پیازم؟ من کجای این شمایل شلخته ایستاده ام؟ واحسرت و واویلای مرا چه کسی می شنود؟ هیچ امیدی به تحوّلی هر چند اندک ندارم چون مطالبه گر جماعت نه سر سیر است نه دُمِ پیاز. در این وِلاتِ وارفته آدم مطالبه گر غصه خور بغداد تشریف دارد! صاحبان مناصب و خدایان منابر برای شهروند مطالبه گر نقشی بهتر و بالاتر از ترکه زیر دهل قائل نیستند! حضرات خودشان را سنگ سنگین آسیاب فرض می کنند و مطالبه گر را «چَقْ چَقَه آسیاوْ»۱ و پیش خودشان لابد می گویند آسیاب کار خودش را می کند و چق چقه سر خودش را درد می آورد!
🔸امید هیچ امدادی نیست چون جامعه بسته و ساختار متصلب به منتقد و مطالبه گر بی محل می کند. هیچ صدایی شنیده نمی شود الا صدای ثنا و ستایش. بلندگویی بالا نمی رود مگر برای تقدیر و تمجید. برای همین است که ساختارهای بسته سیاسی بهشت مداحان و چاپلوس ها و جهنم منتقدان و مطالبه گران است. در جوامع باز و دموکراتیک مطالبه گر همانند آینه مقابل همگان می ایستد و زشتی ها و زیبایی ها را نمایش می دهد. ساختار دموکراتیک و عقلانی آینه را لازمه آراستگی و آرامش خود می داند و در مقابل آن کژی ها و کاستی های خود را راست و ریس می کند. در ساختارهای باز و به روز مرتب سر و زلف و یقه و آستین ساختارهای سیاسی و سیاست ها به روز و بهتر می شود. جوامعی که سر و وضعشان آشفته و لباس و رختشان نامناسب است به یقین که یا مقابل آینه نمی ایستند یا می ایستند اما آینه را در عریان کردن عیب و ایراد خود مخل و مزاحم می دانند.
🔸ساختارهای توتالیتر با آینه ها پدرکشتگی دارند. آینه را آزارگر تلقی می کنند. چون قادر پیرایش و پیراستن عیب خود نیستند از آینه ها کینه به دل می گیرند. بی محلی به آینه ها و آدم های آینه ای سبب می شود که چهل سال با یک عیب و ایراد بیاییم و برویم و عیب و علت روی گردانی دیگران را از خود متوجه نشویم. آینه ها و آدم های مطالبه گر پیرایشگران عیب ها و ایرادها هستند. هر کس که به آینه بی محلی کند با عیب خود خواهد مُرد.
🔸 من از هر تغییر و تحولی ناامیدم چون که صاحبان جامعه بسته و ساختار غیردموکراتیک اولین کاری که می کنند آینه را می شکنند. آینه را از جلوی خود برمی دارند. روی آینه ها پرده می کشند و در پستو می گذارند. خانه ای که آینه نداشته باشد سر و وضع ساکنانش هیچ گاه به سامان نخواهد شد.
🔸من دندان تحوّل و توسعه را کنده و دور انداخته ام چون مطالبه گری در یک ساختار سیاسی غیر شفاف و رانتی در نهایت به معامله گری ختم می شود. وقتی که آدم ها و آینه های واقعی را حذف می کنیم مجبوریم خود را در هر شیشه مات و مکدری تماشا کنیم. آینه های ناپاک و مات و مکدر همان مطالبه گران معامله گر هستند. آدم هایی که برای خرید و فروش وارد میدان مطالبه گری می شوند. این آدم ها وقتی که بر سر قیمت به توافق برسند اولین کاری که می کنند آینه ها را از سر راه ساختارهای پر عیب و ایراد برمی دارند. مطالبه گران معامله گر بعد از خرید و فروش خود به توجیه گران کمی ها و کاستی های ساختار معیوب تبدیل خواهند شد.
مطالبه گران معامله گر ترمزهای تغییر و توسعه هستند!
پ.ن
۱، ابزاری در آسیاب ها که میزان ورودی محصول برای آرد شدن را تامین و تسهیل می کند.
@Khapuorah
@Iransharghedoor

شرق دور

21 Nov, 13:33


از سبک زندگی تا کلینیک
(خیانت به مفاهیم و واژه ها)

سعید معدنی

سال‌ها قبل دوستی که دکترای جامعه شناسی دارد تماس گرفت و گفت: یک همایش به نام «سبک زندگی امام هادی( ع)» قرار است برگزار شود. می خواهم مقاله بدهم شما هم یک مقاله بنویس. گفتم سبک زندگی امامان تورو سننه! با تعجب گفت یعنی چه؟ گفتم ما رشته تحصیلی‌مان جامعه شناسی است، منظور ایشان از «سبک زندگی» همان «سیره پیامبران و امامان» است که ادبیات غنی در متون مذهبی دارد و به معنای مدرن، لایف استایل نیست. کسانی باید مقاله بدهند و سخن بگویند که در دانش دینی و سیره‌ی امامان تخصص داشته باشند.

گفت من می خواهم با استفاده از نظریه بوردیو و دیگران سبک زندگی امامان را تحلیل کنم. گفتم دست بردار از این خلط مبحث و از دو ساحت متفاوت. اینها خیانت به دانش دینی و خیانت به علم است. دیدگاه بوردیو و دیگران از سبک زندگی زیستن در جهان مدرن سکولار و انسان فردیت یافته‌ی عصر مدرنیته است نه دنیای ماقبل مدرن. وقتی متفکران عصر مدرن از سبک زندگی می‌گویند ازمواردی مثل نوع لباس، مدل ماشین، مدل کیف، نوع کفش، نوع آرایش مو، رفتار جلب کننده و سلبریتی ساز و... حرف می‌زنند. آنها از دوران مدرن و عصر امانیسم و فردگرایی سخن می‌گویند و به زیستن در دوران ما قبل مدرن که تبعیت از جمع و گفتار بزرگان دینی در اولویت است ربطی ندارد. چرا اصرار داریم به خاطر پول و ترفیع و ارتقا و هر چیز دیگری، مفهوم قوی و پردامنه سیره، که یک رفتار، روش و سنت برای زیست مومنانه است را با اصطلاحات علمی به شکل ناقص قاطی کنیم و به خورد مردم بدهیم و هر دو را از محتوا بیاندازیم. این خیانت به واژه ها و مفاهیم  است. همچنین گفتم حداکثر می‌توانی واژه را قرض کنی و بگویی من لایف استایل را همان سیره می‌دانم تازه این هم اشکال دارد، اما خواهشا دیگر سراغ بوردیو و وبر و دورکیم و زیمل و...نرو و سخنان ایشان را وارد این حوزه دینی نکن و هر دو ساحت دانش را به مسلخ مضحکه نبر.

در طول دوران پس از انقلاب که ارتباط دانشگاهی ما با جهان علم به حداقل رسیده از این اشتباهات مهلک فراوان داشته‌ایم. مثلا می گفتند بنیانگذار جامعه شناسی ابن خلدون است! در حالی که ما بعدا یاد گرفتیم رشته جامعه شناسی محصول جامعه مدرن است و صاحب و بنیانگذاری به نام آگوست کنت دارد. یا اخیرا کتابی دیدم با عنوان «جامعه شناسی در آثار سعدی» نویسنده که یک خانم است و احتمالا از دانش جامعه شناسی چیزی نمی داند می‌نویسد «مولف بر آن است شیخ اجل را جامعه شناسی زبر دست و آگاه معرفی نماید»! این در حالی است که هیچگاه در غرب، شکسپیر و ارسطو و هابز و حتی استاد کنت، سن سیمون را جامعه شناس معرفی نمی‌کنند. ولی ما همینطور بی هیچ قیدی از واژگان سوء برداشت و سوء استفاده می‌کنیم.
 
اخیرا هم خانمی گفته است که برای باحجاب کردن زن‌های ایرانی «کلنیک ترک بی‌حجابی!» تاسیس شده است. این هم از آن دسته «خیانت‌ها به مفاهیم و واژه‌ها»ست. کلینیک در تعریف عرف همه جوامع یک مرکز پزشکی و درمانی است ولی حجاب یک امر اعتقادی است. با ترکیب این دو به هر دو ساحت خیانت می‌کنیم.

در روزها و ماههای نخست انقلاب که هنوز این خانم احتمالا به دنیا نیامده بود و ما امیدوار به آینده شکوهمند این دیار به مدد انقلاب اسلامی بودیم، قرار نبود حجاب اجباری شود و افراد بی‌حجاب به زعم ایشان، بیمار تلقی شوند و برایشان کلینیک! در نظر گرفته شود. در تعریف کلینیک امده:«یک خدمات پزشکی سازمان یافته است که خدمات سرپایی تشخیصی، درمانی یا پیشگیرانه را ارائه می دهد.... مراقبت های پزشکی ارائه شده توسط یک کلینیک ممکن است با یک بیمارستان مرتبط باشد یا نباشد» حتی در کلینیک‌های درمان اعتیاد هم محوریت با علم پزشکی و درمان است. حال این خانم و همفکرانش چگونه یک امر اعتقادی را با یک اصطلاح مدرن ترکیب می‌کنند؟ نشانگر ناآگاهی‌شان از مفاهیم و واژه‌هاست.‌ ممکن است گفته شود این خانم و همفکرانش به زعم خود بی‌حجابی مورد نظرش را «بیماری» می داند و دوست دارد مثل همان «لایف استایل» تعریف خود را از کلینیک داشته باشد. اما نکته اینجاست که شما نمی‌توانید هیچ بیماری را بدون اجازه خود و یا خانواده‌اش به کلینیک برده و یا بستری کنید.

وقتی یک کلینیک در یک محله ایجاد می شود مردم محله خوشحالند که به پزشک و درمان دسترسی دارند. اما غصب این واژه از دانش پزشکی و بردن اجباری دختران مردم - همچون مهسا امینی- به کلینیک حجاب ایجاد تنفر از دین کرده و به سخره گرفتن اصطلاحات علمی است.
و...
مثال‌های فراوانی از این نوع خیانت‌ها به واژه‌ها و مفاهیم علمی می‌توان زد که در چند دهه اخیر باب شده است.خلاصه آنکه مردم ما در این سرزمین در دریایی از تناقض و تضادهای دیوانه کننده‌ی بی پایان غوطه‌ورند و هیچ امیدی هم به افق و ساحل آرامش دیده نمی شود.

۲۵ آبان ۱۴۰۳ 



@Saeed_Maadani
@Iransharghedoor

شرق دور

20 Nov, 18:52


🔻تورم روی ۴۰ درصد و تاب بازی دولت و مجلس با افزایش حقوق ۲۰ و ۳۰ درصد/ این درصدها از خطر فقیرتر شدن طبقه متوسط نمی‌کاهد

موضوع افزایش حقوق کارمندان دولت در سال ۱۴۰۴ و البته در بودجه این سال با اظهارات تازه و تشکیک در ارقام بودجه حالا وارد فاز جدیدی شده است و به نظر می‌رسد تلاش دولت برای سقف افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارمندان دولت حالا به بن بست نرخ تورم و البته مخالفت نمایندگان مجلس خورده است، بن بستی که البته بخش زیادی از مزدبگیران ایرانی حالا منتظر هستند که در نهایت با چه رقم افزایشی این مسیر باز خواهد شد چرا که هر چند این رقم در بودجه برای افزایش حقوق کارمندان دولت تعریف شده است، اما رابطه مستقیم با رقم افزایش حقوق کارگران در کشور نیز دارد و در حقیقت یک چشم نماینده کارفرمایان و هر دو چشم نماینده دولت و کارگران به این رقم دوخته شده است، چون تقریبا تعیین این درصد افزایش حقوق تا حدودی تکلیف را روشن خواهد کرد.

در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ حداقل رقم افزایش حقوق کارمندان ۲۰ درصد تعیین شده که این رقم برای کارمندان متاهل و دارای پنج فرزند به ۴۵ درصد نیز می‌رسد. در کل، اما میانگین رقم افزایش حقوق در سال آینده ۲۸ درصد است و این ارقام بر اساس کف افزایش ۲۰ درصدی بودجه تعیین شده است.

در همین حال، اما دیروز عضو کمیسیون اجتماعی مجلس درباره پیشنهاد افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارمندان دولت در بودجه ۱۴۰۴ گفت: «با توجه به اینکه تورم بیش از ۴۰ درصد است افزایش ۲۰ درصد دستمزدی برای کارمندان به نظر من سنخیتی ندارد و می‌طلبد که هم مجلس، کمیسیون تلفیق و دولت در ادامه بررسی بودجه سال ۱۴۰۴ در این مورد تصمیم مناسبی اتخاذ کنند. درست است که ما نباید سقف بودجه را تغییر دهیم، اما اولویت‌ها را که می‌توانیم تغییر دهیم.»

علی بابایی‌کارنامی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس هم چنین گفت: «این موضوع مورد تایید ما حتما نیست. من فکر نمی‌کنم هیچ نماینده‌ای این ۲۰ درصد را بپذیرد چراکه اصلا عددی نیست و من نمی‌دانم این عدد را از کجا آورده‌اند و این برای ما سوال است که این اعداد که در بودجه قرار می‌گیرد باید واقع بینانه باشد و از همین رو باید سریعا اصلاح شود.»

البته در این بین شاید نکته مهم یکی همین باشد که این نماینده مجلس رقم تورم را ۴۰ درصد دانسته و به نوعی گفته است که اکنون حداقل افزایش دستمزد‌ها تقریبا صف تورم است و اصولا می‌تواند منجر به گسترش بیشتر فقر در جامعه شود.

همچنین این سخنان البته اکنون در شرایطی مطرح می‌شود که پیش از این نیز کامران ندری، اقتصاددان گفته بود: «دستمزد واقعی که معادل نسبت دستمزد اسمی به سطح عمومی قیمت‌هاست، طی چند سال گذشته به طور مستمر کاهش پیدا کرده است؛ زیرا نرخ رشد دستمزد اسمی همواره از نرخ تورم کمتر بوده است؛ بنابراین قدرت خرید کارمندان و مستمری‌بگیران پایین آمده و فقیرتر شده‌اند.

دولت‌ها همواره به بهانه اینکه افزایش حقوق کارمندان باعث تشدید تورم می‌شود، این رقم را به اندازه کافی افزایش نمی‌دهند و این رویه در دولت‌های سیزدهم و دوازدهم نیز وجود داشت؛ اما این سیاست نه‌تنها در اقتصاد ایران بلکه در دیگر اقتصاد کشور‌های دیگر نیز جواب نداده است.»

کامران ندری نیز همچون بسیاری از اقتصاددانان دیگر معتقد است این مسیر در نهایت منجر به فقر بیشتر در جامعه خواهد شد.

این اقتصاددانان معتقد هستند که دولت هر سال حقوق کارمندان را کمتر از نرخ تورم افزایش می‌دهد که با این روند قدرت خرید افراد به طور پیاپی کاهش پیدا می‌کند و با تداوم این مسیر، بخش بزرگی از جمعیت زیر خط فقر قرار می‌گیرد./اقتصاد۲۴

🐞 آقایان فکر می کنند فقر اگر هزار بدی دارد
یک خوبی دارد، فقرا کم توقع تر و سر به زیر تر می‌شوند.....
عارضم که آقایان درست فکر می‌کنند....
ولی حواسشان به #سیم_آخر باشد


🐞 به نظرم بهترین کتاب برای حضرات خواندن سرگذشت قماربازان باشد...
باید مفهوم #پاکباز یا #پاکباخته راخوب درک کنند...

@Iransharghedoor

شرق دور

20 Nov, 12:08


🔻اروپا در چه صورت مکانیزم ماشه را فعال می‌کند؟

لارنس نورمن، خبرنگار وال استریت ژورنال:

مسیری احتمالی برای فشار سه کشور اروپایی و آمریکا بر ایران در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی وجود دارد. البته طی این مسیر به تصمیمات تهران و واشنگتن بستگی دارد:

۱. درخواست برای تهیه گزارشی جامع از مسائل پادمانی ایران توسط مدیرکل آژانس در این هفته.

۲. مدیرکل گزارش را اوایل سال ٢٠٢٥ ارائه می‌کند.

۳. بررسی گزارش در شورای حکام در ماه مارس، ژوئن یا در یک نشست ویژه.

۴. عدم همکاری ایران در حل نگرانی‌ها منجر به صدور قطعنامه‌ای درباره عدم پایبندی در ماه ژوئن یا سپتامبر می‌شود و موضوع به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع می‌شود.

۵. پس از تابستان و با نزدیک شدن به موعد انقضای [قطعنامه مربوط به برجام که تمام قطعنامه های فصل هفتی را لغو می‌‌کند] در ماه اکتبر، سه کشور اروپایی مکانیسم اسنپ‌بک تحریم‌ها را تحت برجام فعال می‌کنند.

و البته سؤال بسیار بزرگ این است که پس از آن چه اتفاقی خواهد افتاد؟
رصد


@Iransharghedoor

شرق دور

20 Nov, 11:08


🔹گروسی: ایران ذخیره اورانیوم با غنای ۶۰ درصد را ۱۰ برابر کرد

🔺مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در روزهایی که نشست شورای حکام این آژانس در وین در حال برگزاری است و تنها چند روز پس از سفرش به ایران گزارش فصلی خود برای شورای حکام را ارائه کرد.

🔺بر اساس این گزارش که در اختیار برخی خبرگزاری‌های غربی، از جمله خبرگزاری آلمان قرار گرفته است، ایران در ماه‌های اخیر ذخایر اورانیوم خود را با خلوص ۶۰ درصد که مناسب برای تولید سلاح‌ هسته‌ای است، از حدود ۱۸ کیلوگرم به حدود ۱۸۲ کیلوگرم افزایش داده است. اما به گفته گروسی، ایران در آخر هفته تمهیداتی را انجام داده تا ذخیره اورانیوم بیش از این افزایش پیدا نکند.

🔺یک دیپلمات ارشد در وین گفت، این اقدامات با پیشنهاد گروسی و با توجه به تنش‌های جاری در منطقه ارائه شده است.

🔺یک روز پیش از این گزارش، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل اعلام کرد که حمله تلافی‌جویانه اسرائیل به ایران در ۲۶ اکتبر به برنامه اتمی جمهوری اسلامی آسیب زده است.

🔺گزارش دبیرکل آژانس اتمی در حالی ارائه شده که شورای حکام این نهاد در حال برگزاری نشستی در وین است. این شورا قرار است چهارشنبه ۲۰ نوامبر درباره قطعنامه پیشنهادی از سوی آلمان، بریتانیا و فرانسه علیه ایران تصمیم بگیرد.

🔺این قطعنامه در صورت تصویب می‌تواند گروسی را موظف کند تا یک گزارش جامع درباره فعالیت هسته‌ای ایران تهیه کند. چنین گزارشی به عنوان یک گام مقدماتی احتمالی برای رسیدگی به برنامه هسته‌ای ایران از سوی شورای امنیت سازمان ملل تلقی می‌شود.

به گفته‌ دیپلمات‌ها در وین، در صورتی که این قطعنامه تصویب شود، احتمالا ایران یا فعالیت‌های هسته‌ای خود را افزایش می‌دهد و یا بازرسی‌های آژانس را دشوارتر می‌کند.

دویچه‌وله




@Iransharghedoor

شرق دور

20 Nov, 06:43


ادعای شاخ‌دار رقص جنیفر لوپز بر روی نماد کعبه در عربستان

🔹در روزهای اخیر همزمان با برگزاری پنجمین دوره جشنواره «موسم ریاض» ۲۰۲۴ در عربستان سعودی، ویدیویی در شبکه‌های اجتماعی ایران و برخی کشورهای عربی منتشر و ادعا شده که «کنسرت و رقص جنیفر لوپز بر روی نماد کعبه در عربستان» را نشان می‌دهد.

🔹هیچ‌یک از اجزای این ادعا درست نیست.

🔹خواننده مورد اشاره در این ویدیو، نه جنیفر لوپز، که تیلور سویفت است.

🔹زمان و محل برگزاری کنسرت، نه این روزها و در عربستان بلکه حدود ۶ ماه پیش و در استکهلم سوئد است.

🔹استیج مکعب شکلی که سویفت روی آن ایستاده نیز نه نماد کعبه، که بخشی از یک استیج پلکانی متحرک است.

🔹بنابراین فکت‌نامه به ادعای رقص و آواز جنیفر لوپز روی نمادی از کعبه نشان «شاخ‌دار» می‌دهد.



@Factnameh

🐞جان هرکی دوست دارید در نشر مطالب دقت کنید....

آقایان همین موارد رو پیرهن عثمان می‌کنند برای فیلترینگ


@Iransharghedoor


https://t.me/picshargh/222

شرق دور

19 Nov, 19:14


«مهمترین نکته این است که به یاد داشته باشیم تورم آزمون الهی از جانب خداوند، یا بلایی از جانب طبیعت یا طاعون ناشی از ویروس نیست. تورم یک سیاست است!»

لودویگ فون میزس





@Iransharghedoor

شرق دور

19 Nov, 18:52


🔹بررسی جزییات طرح تدریس ادبیات زبان‌های محلی و قومی در مدارس

عظیمی‌راد، سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس:

▫️در نشست امروز  کمیسیون آموزش مجلس مواد ۶ گانه طرح تدریس ادبیات زبان‌های محلی و قومی در مدارس کشور به صورت جزئی مورد بررسی قرار گرفت و به تصویب اعضای کمیسیون رسید.



@Iransharghedoor

شرق دور

19 Nov, 18:49


🔺اعتراض شدید بازنشستگان به افزایش ۲۰ درصدی حقوق؛ رئیس کانون کارگران بازنشسته: سبد معیشت ۲۵ میلیون تومان تعیین شده؛ این حقوق نه تنها برای زندگی کردن مناسب نیست، بلکه برای زنده ماندن هم کفایت نمی‌کند

علی دهقان کیا، رئیس کانون کارگران بازنشسته تهران:

🔹افزایش حقوق کارکنان دولت ملاک مصوبه شورای عالی کار قرار می‌گیرد لذا با توجه به تورم، درصد افزایش مستمری بازنشستگان برای سال آینده پذیرفته شده نیست.

🔹واقعیت این است که تورم بالاتر از این عدد است، به همین دلیل افزایش ۲۰ درصدی حقوق و دستمزد را به هیچ عنوان قبول نداریم.

 🔹در حالی که حداقل دستمزد ۷ میلیون و ۱۶۶ هزار تومان است، سبد معیشت ۲۵ میلیون تومان تعیین شده که نشان می‌دهد حداقل دستمزد کمتر از یک سوم سبد معیشت است و این حقوق نه تنها برای زندگی کردن مناسب نیست، بلکه برای زنده ماندن هم کفایت نمی‌کند./مهر





@Iransharghedoor

شرق دور

19 Nov, 09:01


خنده بر هر درد بی‌‌درمان دواست.





@Iransharghedoor

شرق دور

18 Nov, 18:31


احسان سلطانی:

تحریم‌های فعلی ایران در برابر ۱۳ قطعنامه تحریمی که علیه رژیم صدام اعمال شد، شبیه یک شوخی‌ست.
تحریم‌ها از محاصره دریایی، قطع کلیه واردات و قطع دسترسی به کلیه منابع مالی این کشور آغاز شد تا به برنامه فراگیر نفت در برابر غذا رسید.

مثلا تصور کنید کل سیستم کشتیرانی هم تحریم شود؛ تحریم نفتی به دارو و غذا هم سرایت کند و تمامی محموله‌های مرتبط با ایران در مرزهای آبی و هوایی بازرسی و حتی ضبط شود.

قطعنامه ۹۸۶ را بخوانید. واردات عملا از دست رژیم صدام خارج شده بود و تمامی تجارت و واردات کالاهای غذایی و حمل و نقل آن به عراق تحت سیطره کمیته‌ای از سازمان ملل قرار گرفته بود.

تحریم‌ها آنقدر شدید بود که در دو سال ابتدایی تاسیسات زیربنایی و متعاقب آن بهداشت عراق فلج شده بود.
به طوریکه در اواسط دهه ۹۰، از ۲۰ نیروگاه عراق فقط ۲ نیروگاه قادر به تولید برق بودند و نیمی از تصفیه‌خانه‌های آب غیرفعال شده بودند و بخش مهمی از آب مصرفی عراق آلوده بود.

با همین تحریم‌های فعلی وضعیت پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌های ایران در آستانه فروپاشی قرار گرفته؛ با فعال شدن مکانیسم ماشه و اعمال تحریم‌های فراگیر مانند نظام صدام، کشور به چاه ویل خواهد افتاد.




@Iransharghedoor

شرق دور

18 Nov, 17:21


‏10 خبر دیگر  از دنیای انرژهای نو که خواندن آن برای بروز شدن، ارزشمند است.

‏از سراسر جهان:

‏1-  آلمان اعلام کرد که درخواست برای اتصال به شبکه برق برای 160 گیگاوات باتری ذخیره از پیمانکاران دریافت کرده است که 80 گیگاوات آن در حال نصب است.

‏2 - اوپک پیش بینی رشد تقاضای جهانی نفت را برای چهارمین ماه متوالی کاهش داد

‏3 - مکزیک  برای سال 2030،  هدف دستیابی به انرژی های تجدیدپذیر را از 32 درصد به 45 درصد افزایش داد.

‏4 - خودروی برقی چین با 53 درصد از کل فروش در ماه اکتبر همچنان پیشتاز هستند

‏5 -تعداد اتوبوس های بدون آلایندگی در جاده های بریتانیا در عرض 3 ماه 50 درصد افزایش یافته است

‏6- برزیل هدف کاهش انتشار گازهای گلخانه ای را تا سال 2035 از 59 تا 67 درصد افزایش داد.

‏7 - اندونزی 75 گیگاوات انرژی تجدیدپذیر در 15 سال وارد مدار میکند

‏8-  بزرگترین پروژه خورشیدی دریایی آزاد جهان در چین، به میزان 1 گیگاوات شروع به تولید برق کرد

‏9- دومین نیروگاه خورشیدی بزرگ جهان ( 3 گیگاواتی ) تنها در 14 ماه با هزینه 1,6 میلیارد دلار در چین نصب و آنلاین شد

‏10-  بریتانیا معادن زغال سنگ را برای همیشه ممنوع می کند

دنیا به همین سرعت جلو میرود، اگر هنوز عملکردی برای گزارش نداریم، باید بررسی کنیم که خوابیم یا بیدار؟ اگر بیداریم و فقط این خبرها را میخوانیم، یعنی آن بخش در کشور ما تعطیل است.

✍️ عبداله باباخانی

@Kourp
@Iransharghedoor

شرق دور

18 Nov, 15:42


موش ها و آدمکش ها
ماشااکبری

🖋 موشِ صحرایی یا به زبان ما مردمان دهاتی «میش تازی» مخلوق معجونی است. با دُم بسیار بلند، پاهای باریک و دست های کوتاه آفریده ای است عجیب و علیٰحَده. با همان دو دست کوتاه یا بهتر بگویم دو ناخن در کمتر از نیم ساعت در سخت ترین خاک ها سرپناهی امن و آسوده در عمق یک متری زمین می سازد. روی آن دو پای باریک و بلند با چنان سرعتی می دَوَد که چشم بین دیدن و ندیدنش دچار خطا می شود. دویدنش از پرواز کردن سریع تر است! با آن که از خانواده موش ها است و این خانواده در تمیزی و طهارت خوشنام نیستند و سابقه خوبی ندارند اما، میش تازی انصافا موجودی شسته و شِمُرده است. بس که میان خاک تازه جَست و جهش می کند بدنش فوق العاده تمیز است. جوری زندگی می کند که هیچ انگی به او نمی چسبد. رفتارش به گونه ای است که هیچ انگلی لای موهایش نیست! چشم و چنگالش پاک و دُم و دامنش پیراسته است.
🖋 میش تازی با وجود همه علایم و عجایب خوب و خواستنی اما یک ایراد اساسی دارد. عیبی که همه علت های خوب را محو و منها می کند! ایراد میش تازی این است که بسیار ترسو است. فراوان بی دل و جرأت است. بسیار بزدل. وقتی که با خطر روبرو می شود ضربان قلبش چنان بالا می رود که بیهوش می شود. کمترین صدایی مایه پریشانی اش می شود. با هر تکان و تنشی به هم می ریزد. تحمل شلوغی را ندارد. محل زندگی اش اگر شلوغ شود می گذارد و می رود. حال ادامه دادن و عُرضه عرض اندام کردن ندارد.
🖋 میش تازی ها موجودات مهاجمی نیستند مگر آن که در شرایط بسته و بحران قرار بگیرند. حمله نمی کنند مگر وقتی که بترسند. ترس از این موجود ملیح خونخواره ای خبیث می سازد. در سایه هراس هول می شود و کشتار جمعی راه می اندازد.
🖋 یک بار گذر میش تازی به لانه مرغ های مادر افتاده بود. مرغ ها با دیدن میش تازی شروع کرده بودند قیق و قوق و قد قد. جوجه ها بال بال زده و شلوغ کرده بودند. خروس ها گارد هجومی و حمله ای گرفته و پرهای گردنشان را سیخ کرده بودند. شلوغی و سر و صدا میش تازی را هول کرده بود. ترس و استرس بر میش تازی غلبه کرده و خون جلوی چشمش را گرفته و کشتار راه انداخته بود. هشت مرغ، دو خروس و شش جوجه را خونین مالین کرده بود بی آنکه حتا پر ناقابلی از آن کشتگان بی گناه را خورده باشد. گردنشان را جویده و جانشان را گرفته بود! حمله هراس. هجوم هول.
🖋  حال و روحیه دیکتاتورهای آدمکش بی شباهت به راه و رفتار میش تازی ها نیست! آدمکش ها سعی می کنند لین و لطیف به نظر برسند. تمام تلاششان این است که چنگال هایشان کثیف و کریه نشان داده نشود. دست و دندان و دامن خود را تمیز و تبرّک نشان می دهند. شعر می گویند. ترانه می خوانند. فاز فرهنگی برمی دارند. هیتلر نامی از آن ها نقاش بنامی بود. صَدامِشان رقص شمشیر قشنگی داشت. سرهنگشان عاشق پیشه ای بود پر اشتها! خود را اهل فهم و فرهنگ جا می زنند. خصلت ها و خصوصیت عامه پسندی دارند. اهل دوستی و دلتنگی هستند.
🖋 دیکتاتورها اما، مثل میش تازی ها ترسوترین مخلوقات هستند. در شرایط بحرانی که قرار می گیرند هول می شوند. سر و صدا که زیاد می شود به هم می ریزند. سکوت را دوست دارند. شلوغی آزارشان می دهد. از صدا به ویژه صدای مخالف سرسام می گیرند. آدم کش ها هم مثل میش تازی ها ترسو هستند. بزدل اند و بی جسارت. هر وقت که هجوم می آورند به معنای این است که خیلی ترسیده اند. تهاجمشان از سر ترس است نه تهورّ. دوست دارند همه جا سکوت باشد تا در کنج های تاریک و تباه خود را پنهان کنند و پوزه به پستی و پلشتی بمالند. دیکتاتورها و میش تازی ها وقتی در موقعیت خطر قرار بگیرند کنترل رفتار خود را از دست می دهند. ترس که بر آن ها چیره شود به راحتی آب خوردن می کشند. خون می ریزند. گردن می شکنند. هر دو وقتی که می ترسند هار می شوند. چنگ و دندان نشان می دهند.
جانی ها و جنایتکارها از سر جسارت و جنم آدم نمی کشند. آنها برای غلبه بر ترس های خود دست به جنایت می زنند. گردنکشی دیکتاتورها از گردن کلفتی نیست، آنها گرفتار حصار حقارت هستند. در تله ترس گرفتارند. برای فرار از حصار ها و تله ها تن به کشت و کشتار می دهند.
ترس و تنهایی همه آن ها را تباه خواهد کرد.

@Khapuorah
@Iransharghedoor

شرق دور

18 Nov, 15:37


🔴 می‌دونید چرا تو تاریخ می‌نویسند علت سقوط حکومت ها و امپراطوری ها، فساد درباریان و بی کفایتی پادشاهان بود؟

🟢 فساد درباریان وقتی قدرت حکومت محدود باشه، اصلا اندازه ای نداره، که به چشم بیاد.

🔵 مشکل از جایی شروع می‌شه که اندازه حکومت هاشون به مرور بزرگ میشه و مداخلات دولتی گسترده تر میشه.

درباریان و حکومتی ها که تو حقوق مالکیت مردم دست درازی نکنند که فساد معنا نداره.
فساد از دست درازی ها به شکل مالیات گسترده و تورم و مداخلات اقتصادی سیاسی فرهنگی و زیست محیطی معنا پیدا می‌کنه.

پس تاریخ رو به همون سادگی درست خلاصه کردند. منتها تفسیر این خلاصه گم شده بود که بنده خدمتتون تقدیم کردم.

مداخلات دولتی گسترده تر = سقوط تمدن
سقوط تمدن هم اکثرا منجر به سقوط حکومت ها و امپراطوری ها شده.

🔴 تنها حالتی که این سقوط رخ نداده، انسان زدایی کامل از افراد جامعه بوده. مثل کره شمالی و چین و کوبا.

باقی موارد در جوامعی که بستر دین داشتند، خود بستر دین باعث سقوط حکومت هایی شده که سطح مداخلات رو بالا برده بودند.

دین محافظ و تضمین آزادیست.

🖋محمد علی جنتخواه

@jannatkhah
@Iransharghedoor

شرق دور

18 Nov, 14:36


🔻اتحادیه اروپا شرکت کشتیرانی ایران را تحریم کرد

اتحادیه اروپا با صدور بیانیه‌ای تحریم‌های جدیدی را برای ایران به اتهام حمایت از روسیه در جنگ با اوکراین تصویب کرد.

با توافق تمام ۲۷ عضو اتحادیه اروپا، هرگونه معامله با کشتی‌ یا بنادری که برای انتقال پهپاد، موشک، فناوری و تجهیزات ساخت ایران به روسیه استفاده ‌شوند، ممنوع می‌شود. /بی بی سی



🐞هر راهی که به  اضمحلال  طبقه متوسط بینجامد
یا این نیمه state که با چنگ و دندان ار مشروطه  برای خود ساخته‌ایم را بسوی  یک fail state پیش ببرد..واویلا دارد

@Iransharghedoor

شرق دور

17 Nov, 20:05


سرلشکر سلامی: نوسازی و تغییر تاکتیک‌ها ضروری است

🔹فرماندهی باید از تکرار عادت‌ها پرهیز کند و به نوآوری و خلاقیت بپردازد. نوسازی و تغییر در تاکتیک‌ها و استراتژی‌ها ضروری است.

🔹ویژگی‌های یک فرمانده موفق شامل ابتکار عمل، خلاقیت و توانایی حل مسائل پیچیده است.
@Farsna - Link

🐞 فارس این خبر رو گذاشته
جالبه....

@Iransharghedoor

شرق دور

17 Nov, 17:14


🔻 تمایل به مهاجرت در ایران و جهان

براساس آخرین گزارش گالوپ و پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان

بررسی داده‌های جهانی و ملی درباره تمایل به مهاجرت نشان می‌دهد که وضعیت ایران در مقایسه با جهان قابل تأمل است. میانگین جهانی تمایل به مهاجرت دائم برابر با ۱۶٪ است، در حالی که این شاخص در ایران در سال ۱۴۰۲ به ۳۸.۶٪ رسیده است. این رقم در میان جوانان ایرانی (۱۵ تا ۲۹ ساله‌ها) به ۵۴.۱٪ می‌رسد.

بر اساس داده‌های گالوپ در سال ۲۰۲۳، آفریقا (۳۷%)، آمریکای لاتین (۲۸٪) و خاورمیانه (۲۶٪) بیشترین میزان تمایل به مهاجرت را دارند. از سوی دیگر، محبوب‌ترین مقاصد مهاجرت در جهان عبارتند از: آمریکا (۱۸%)، کانادا (۹٪)، آلمان و استرالیا (۵٪).

در ایران نیز روند تغییرات تمایل به مهاجرت از سال ۱۳۸۲ تا ۱۴۰۲ صعودی بوده است، به‌طوری‌که این شاخص از ۱۴.۷٪ در سال ۱۳۸۲ به ۳۸.۶٪ رسیده است.




@Iransharghedoor

شرق دور

09 Nov, 18:50


صد سال پرسون پرسون
صدسال ترسون و لرزون



@Iransharghedoor

شرق دور

09 Nov, 18:40


به مناسبت شصت و دومین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک ایران و کره جنوبی -  آقای کیم جون پیو سفیر کره جنوبی در تهران ترانه «پرسون پرسون» را همراه ارکستر خوانده و  به صورت رسمی منتشر شده است

قابل توجه است که ترانه «پرسون پرسون» یکی از بهترین آثار اوست که به قلم اصغر واقدی نوشته شده و آهنگ آن را ناصر زرآبادی ساخته شده و در دهه ۴۰ توسط زنده‌یاد بانو دلکش خوانده شده بود.




@Iransharghedoor

شرق دور

09 Nov, 18:37


حجت اشرف زاده
پرسون پرسون



@Iransharghedoor

شرق دور

09 Nov, 18:36


🎧Song: Porsoon Larzoon
🎙Artist: Delkash


🎧 پرسون لرزون
🎙با صدای:
#دلکش


@Iransharghedoor

شرق دور

09 Nov, 15:47


🔹 کوه زباله ۴۵ ساله «عمارت» ‌آمل


▫️استقرار زباله آمل در دل جنگل‌های بکر با نیم قرن فاصله زیادی ندارد و ۴۵ سال از جا خوش کردن آن در ۲۵ کیلومتری آمل به سمت تهران، در محور هراز می‌گذرد.

▫️این سایت سال‌هاست در بین آملی‌ها به کوه «عمارت» معروف شده است.

▫️کوهی از انباشت ۴۵ ساله زباله‌ که سبب گلایه مردم و گردشگران از وضعیت منطقه ‌شده و با تولید روزانه ۲۸۰ تن زباله با گذشت سال‌ها به یک معضل ملی تبدیل شده است./تسنیم



🐞از تسنیم بعید است خبر سیاه‌نمایی بزاره ... حالا از زباله که بگذریم از این ۴۵ سالش نمی‌شود گذشت....



@Iransharghedoor

شرق دور

09 Nov, 15:40


‍ همیشه عجیب‌‌ترین قوانین و مقررات را می‌توان در کشورهایی دید که دیکتاتورها بر آنها حکم می‌رانند.یک نمونه‌اش رومانی.در کشوری که زمانی انبار غله اروپا نام گرفته بود چائوشسکو،دیکتاتور کمونیست ،کاری کرد که همه چیز سهمیه‌بندی شود.اول گوشت و سپس نان و آرد و تخم مرغ و هر چیز دیگر سهمیه بندی شد.مردم روزی چهار تا دوازده ساعت در روز را صرف ایستادن در صف‌ها می‌کردند.هر صف برای خودش یک "کمیته صف" داشت و هر کمیته یک رئیس .کمبود برق و بنزین هم در دهه هشتاد بیداد می‌کرد.در فروشگاه‌ها تنها لامپ قابل خرید لامپ چهل وات بود.دولت دستور داده بود که هر اتاق فقط مجاز به استفاده از یک لامپ چهل وات است.جوخه های برق اداره پلیس هر از گاه به خانه های مردم حمله می‌کردند تا مطمئن شوند قانون"هر اتاق فقط یک لامپ چهل وات "رعایت شده یا نه.متخلفان جریمه یا بازداشت می‌شدند.مجتمع های مسکونی مجاز به استفاده از سیستم حرارت مرکزی نبودند و فقط در شنبه‌شب‌ها برای دو ساعت مجاز به استفاده از آب گرم بودند.به همبن دلیل مردم اسم شنبه‌شب‌ها را "شب حمام» گذاشته بودند.در این ساعت‌ها شهر کاملا خلوت می‌شد.مردم شب‌های زمستان با پالتو می‌خوابیدند.و همه این‌ها در حالی بود که رومانی حاصلخیزترین خاک برای کشاورزی در اروپا را داشت و به خاطر دارا بودن منابع نفتی غنی‌اش مشهور بود.دولت ناکارآمد کمونیستی مردم را به فلاکت و فقر و افلاس کشانده بود.مواد غذایی مورد نیاز کشور به خارج صادر می‌شد تا ارز خارجی مورد نیاز دستگاه سرکوب و پروپاگاندا تامین شود.حکومت از همه منابع کشور برای تداوم حیات خودش بهره می‌برد و تراژدی در این بود که مردم گذشته شاد و مرفه خود را کاملا فراموش کرده بودند.حکومت‌های مستبد و ایدئولوژی ‌محور همواره این توانایی را دارند که اذهان مردم را بشویند و کاری کنند که آنها فراموش کنند زمانی چه کسانی بودند و چگونه زندگی می‌کردند .


بیژن اشتری

https://t.me/picshargh/220

@bijan_ashtari
@Iransharghedoor
.



.

شرق دور

09 Nov, 12:42


🔹از راه درست
محمد فاضلی
 
خبر این است که دولت سوزاندن مازوت را ممنوع کرده و تن به پذیرش خاموشی محدود بر اثر کمبود برق داده است.
استدلال دولت برای چنین تصمیمی، اثرات مخرب و فاجعه‌بار سوزاندن مازوت بر آلودگی هوا و به دنبال آن، به خطر انداختن سلامت مردم است که می‌تواند در آینده، موجی از بیماری‌های مختلف را بر مردم، نظام اجتماعی و نظام سلامت تحمیل کند.

من فعلاً گذشته سیاست‌گذاری و حکمرانی که باعث این وضعیت کمبود و ناترازی انرژی در کشور شده است را کنار می‌گذارم و می‌پذیرم که یک دو راهی وجود دارد:

اول، مازوت بسوازنیم، آلودگی مخرب تولید کرده و کمبود انرژی را پنهان کنیم.

دوم، مازوت نسوزانیم، خاموشی را به جان بخریم، آلودگی و بیماری تولید نکنیم، و برویم دنبال حل مسأله از راه درست.

دولت اگر به مصوبه خودش درخصوص ممنوعیت سوزاندن مازوت در نیروگاه‌ها پای‌بند بماند، به دلایل زیر کار مهمی انجام داده است.

یک. بلندمدت‌نگری کرده و سلامت مردم را به امر کوتاه‌مدت ترجیح داده است. مریض کردن میلیون‌ها ایرانی، و آوار کردن سیل امراض خطرناک در آینده بر سر خانواده‌ها و نظام سلامت بر اثر سوزاندن مازوت، گزینه عاقلانه‌ای نیست.
درد و رنجی که این کار بر مردم در درازمدت وارد می‌کند، بسیار زیاد است. این نوع بلندمدت‌نگری در سیاست عمومی ایران زیاد سابقه‌دار نیست.

دو. دولت، هم‌زمان خود را در معرض فشار اجتماعی ناشی از تحمیل خاموشی‌های محدود بر خانوارها و سایر مصرف‌کنندگان برق قرار می‌دهد. مصرف‌کننده مایل نیست ساعاتی را خاموشی تحمل کند و حتماً سطحی از نارضایتی متوجه دولت می‌شود. این فشار و هم‌زمان پای‌بند ماندن به حفظ سلامتی مردم با نسوزاندن مازوت، ضرورت حل مسأله از راه درست را پیش می‌کشد.

سه. دولت با نسوزاندن مازوت، و خاموشی دادن، مسأله ناترازی انرژی را قابل مشاهده برای همگان می‌سازد و ضرورت پرداختن ریشه‌ای و از راه‌ درست را در سطح دستور کار سیاسی و اجتماعی، مطرح می‌کند. مازوت سوزاندن، حل کردن موقت مسأله ناترازی، جارو کردن ناترازی و علل پیدایش آن زیر فرش، و درمان موقت آن از طریق وارد کردن خسارت عظیم‌تر بیماری و ناسلامتی به میلیون‌ها ایرانی است.

چهار. دولت برای آن‌که هم سلامتی را به خط نیندازد، و هم از راه درست مسأله ناترازی را حل کند، مجبور است با مردم حرف بزند و توضیح بدهد. این به معنای ضرورت وارد شدن به گفت‌وگوی بی‌پرده با مردم بر سر مجموعه‌ای از مسأله‌های بنیادین و حیاتی نظیر محیط‌زیست، سلامت، عوامل پیدایش ناترازی، راه‌حل‌های ممکن و ... است.

پنج. دولت با این رویکرد، به جای این‌که مسأله را از سر خودش باز کند و بگوید «حالا مدتی مازوت می‌سوزانیم تا سر و صداها بخوابد، تا بعد فکری به حالش کنیم» وارد چالش حل مسأله می‌شود. این چالش از به رسمیت شناختن مسأله و از ابتدا کنار گذاشتن یک راه‌حل غلط (سوزاندن مازوت) و ایجاد مسأله‌های بزرگ‌تر (نظیر سونامی بیماری‌های خطرناک) در آینده، شروع می‌شود.

دولت می‌تواند به شکلی غیرشعاری، واقع‌بینانه و معطوف به مجموعه‌ای از مسأله‌های واقعی و بنیادین ایران امروز (نظیر ناترازی انرژی، محیط‌زیست، سلامت و ...) این رویکرد را به مبنایی برای وفاق با مردم بر سر حل مسأله‌ها تبدیل کند.

زمین ممنوعیت مازوت، زمین تمرین برای در پیش گرفتن این رویکرد عقلانی، بلندمدت‌نگر، البته بسیار دشوار و نیازمند تعامل با مردم و ساختن اعتماد و سرمایه اجتماعی است. این زمینی است که دولت‌ها در ایران بسیار کم روی آن پا گذاشته‌اند، چه رسد به این‌که جدی تمرین کرده باشند.

این زمینی است که در آن از راه درست مسأله را تعریف و حل می‌کنند؛ و البته سختی و هزینه‌اش را هم می‌دانند و می‌پردازند. صداقت و عقلانیت سرمایه‌های ضروری برای ورود به این زمین هستند.

@fazeli_mohammad
@Iransharghedoor

شرق دور

09 Nov, 12:33


دین و اخلاق

۱- حدود پانزده سال پیش گزارشگری از یک نشریه مذهبی به من تلفن زد و خواستار وقتی برای مصاحبه شد.
آن روزها به ندرت به اصحاب رسانه "نه" می‌گفتم ولی وقتی موضوع مصاحبه را پرسیدم به این یکی "نه" گفتم.
قرار بود من راجع به "گریه" از دیدگاه روانپزشکی نظر بدهم!
با توجه به این که این نشریه را یک نهاد مذهبی منتشر می‌کند، حدس زدم که قرار است از من حرف‌هایی بیرون بکشند به نفع گریه کردن. به همین دلیل حاضر به مصاحبه نشدم.
اما گویا گردانندگان ماهنامه‌ی مذکور اصرار بر این مصاحبه داشتند، بنابراین کسی را که حق استادی به گردن من داشت پیدا کردند و او را واسطه کردند و من به ناچار پای این مصاحبه نشستم.
همان طور که حدس زده بودم گزارشگر این مجله مأموریت داشت از من "اعتراف بگیرد" که گریه برای سلامت روان مفید است و خنده برای سلامت روان مضر!
از آن جا که قبلأ خودم را برای چنین موضوعی آماده کرده بودم در مقابل تلاش‌های او جاخالی‌های هوشمندانه‌ای دادم و او به هدف خود نرسید. ولی وقتی ماهنامه مذکور از زیر چاپ درآمد و نسخه‌ای از آن به دست من رسید از تعجب و البته خشم یخ کردم.
کل مقاله تحریف شده بود. آن چه می‌خواستند من بگویم و نگفته بودم را با پر رویی تمام از قول من نقل کرده بودند!
از همه فاجعه بارتر این عبارات بود که با تیتر بزرگ چاپ شده بود: 
دکتر سرگلزایی (روانپزشک) می‌گوید گریه باعث افزایش نور چشم می‌گردد. گردانندگان مجله مذکور  با زیر پا گذاشتن تمام اصول اخلاق حرفه ای، اخلاق مدنی و حتی اخلاق دینی خودشان، برای رسیدن به هدفشان حیثیت علمی مرا خرج کرده بودند.

۲- در هواپیما نشسته ام. روزنامه را ورق می‌زنم از جلسه شورای شهر تهران راجع به لایحه هزینه کردن پنج میلیارد تومان برای مراسم اربعین گزارشی چاپ شده است.
یکی از اعضای شورای شهر می‌گوید: "برخی پیمانکاران شهرداری شش ماه است پول خود را دریافت نکرده‌اند و تزریق یک تا دو میلیارد تومان تأثیر زیادی در زندگی کارگران آنها دارد."
عضو دیگر شورای شهر گفته است: "پنج میلیارد تومان مبلغ ناچیزی برای مراسم اربعین است."

شاید به نظر بیاید این دو رویداد ربطی به هم ندارند ولی من ارتباط مهمی بین این دو پیدا می‌کنم: "دین و اخلاق". 
برخی صاحب نظران گفته‌اند هر دین سه بخش دارد: 
عقاید دینی، مناسک دینی و اخلاق دینی.
عقاید دینی شامل باورهای هسته‌ای یک دین است مثلا اعتقاد به یک خدا یا اعتقاد به چند خدایی، باور به بهشت و جهنم یا باور به تناسخ.

مناسک دینی شامل رفتارهای آئینی یک دین است مثل آئین‌های تیرگان و مهرگان برای زرتشتیان، عید پاک و کریسمس برای مسیحیان و اعیاد فطر و قربان برای مسلمانان و رفتارهای آئینی که در هر کدام از ادیان در این مناسبت‌ها صورت می‌گیرند.
اخلاق دینی شامل چهارچوب های درست و غلط و امر و نهی مربوط به آن هاست. مثلأ در بعضی ادیان قربانی کردن حیوانات حرام است و در ادیان دیگر مباح و حتی در مواقعی واجب است، یا در بعضی از ادیان چند همسری ممنوع است در حالی که در ادیان دیگر مجاز است.

یک بحث مهم در فلسفه‌ی دین این است که کدام یک از این سه وجه، مهم‌ترین بخش یک دین است. درست است که این وجوه دین با همدیگر در تعامل و تبادل هستند اما اگر در شرایطی قرار باشد دو تا از این وجوه در تقابل با هم قرار بگیرند وظیفه دینی متدینین چیست؟ 

در دو مثالی که در ابتدای این یادداشت آوردم شما با دینداری مناسک محور مواجه هستید. گزارشگر یا سردبیری که مصاحبه تحریف شده‌ای از مرا به خورد خوانندگانش داده بود متدینی بود که فضیلت‌های اخلاقی (صداقت و امانت داری) را فدای ترویج یک آئین (عزاداری و گریستن) کرده بود.
کسی نیز که رأی می‌دهد پنج میلیارد تومان از حساب شهرداری صرف انجام یک آئین مذهبی (مراسم اربعین) شود در حالی که اداء دین (پرداخت بدهی) معطل مانده، متدینی است که مناسک دینی را مقدم بر اخلاق دینی دانسته است.

حدیثی از امام ششم شیعیان (امام جعفر صادق) نقل شده است که به نفع اولویت اخلاق بر مناسک است: 
"لا تنظروا الی طول رکوع الرجل و سجوده، فان ذلک شئ اعتاده فلو ترکه استوحشه لذلک و لکن انظرو الی صدق حدیثه و اداء امانته"
(اصول کافی-کتاب الایمان و الکفر)
ترجمه:
[برای شناخت درستکاری کسی] به رکوع و سجود طولانی او نگاه نکنید زیرا چه بسا این رکوع و سجده طولانی، چیزی است که شخص به آن اعتیاد پیدا کرده. در این صورت اگر آن را ترک نماید [به دلیل ترک عادت] وحشت زده [و پریشان حال] گردد. [برای شناخت نیکی و درستکاری] به راستگویی و رعایت حقوق دیگران و ادای امانتش نگاه کنید [و آن را ملاک و معیار قرار دهید.]

دکتر محمدرضا سرگلزایی

@drsargolzaei
@Iransharghedoor

شرق دور

09 Nov, 10:50


یکی پیدا بشه این بازدارندگی (حداکثر ی و حداقلییش رو نمی‌خواد ) برام توضیح بده...
ممنون



@Iransharghedoor

شرق دور

08 Nov, 16:52


🔺هفت بازندەی بزرگ بازگشت ترامپ
صلاح‌الدین خدیو

یک روزنامەی روسی با اشاره به پیش بینی ناپذیری ترامپ نوشته: او مانند یک موشک هدایت نشده است و می تواند به هر سویی روانه شود!
اگر توصیف درست موسکوسکی کومسوملت را با این ملاحظه همراه کنیم که ترامپ مانند پرتابەهای ابتدایی حماس است که بالاخره به سوی جایی هدف گیری می شود، می توان موارد ذیل را پیش بینی کرد:
1⃣ ایران باید خود را برای راند دوم مشت زنی با ترامپ آماده کند. به احتمال غالب ترامپ نه تنها به سیاست تحریم و فشار حداکثری علیه تهران بر می گردد، بلکه دست دوقلوی سیاسی اش در اسرائیل را هم بازتر می کند.
این به معنای بیش تر شدن احتمال یک جنگ گسترده و فراگیر میان تهران و تل آویو خواهد بود.
2⃣ به احتمال زیاد اوکراین خنجری بزرگ از پشت خواهد خورد.
پوتین که از انتخاب ترامپ دست از سر نمی شناسد برای گفت و گو با ترامپ به قصد خلل در جبهەی متحد غرب علیه خود بی تابی می کند.
دور از ذهن نیست که ترامپ راه حلی غیرمنصفانه برای جنگ اوکراین با محوریت در اشغال ماندن بخشی از خاک آن را در ذهن داشته باشد.
چیزی که آرزوی روسیه و طناب نجات آن از باتلاق کنونی است.
3⃣ اروپا سومین بازندەی بزرگ بازگشت تاریخی ترامپ است.
سیاست اول آمریکا بعد جهان، در درجەی نخست علیه ناتو و اتحادیەی اروپاست.
کاهش تعهدات واشنگتن برای دفاع از اروپا در کنار پایان بدفرجام احتمالی جنگ اوکراین، ستون های امنیتی و نظامی این اتحادیه را به لرزه در می آورد.
جنگ تجاری با چین هم می تواند به تضعیف توان اقتصادی کشورهایی چون آلمان، فرانسه و بریتانیا بینجامد.
در یک جنگ اقتصادی فرضی افزایش هزینەی تمام شدەی ‌کالاهای چینی با وجود عقب ماندن کشورهای مزبور از تولید فناوری های نوین که عمدتا در اختیار آمریکا و چین است، به رکودی مضاعف در اروپا منجر می شود.
4⃣ تایوان که چندین سال است با بیم و هراس چشم از تنگەی مقابل خود با چین بر نمی دارد، وارد یک دورەی چهار سالەی وحشت مضاعف خواهد شد.
جنگ تجاری ترامپ با پکن به معنای سرسختی سیاسی بیشتر در قبال آن نیست. بلکه نشانەی معاملاتی تر شدن روندهای سیاسی و کاهش توجه آمریکا به هنجارهای لیبرالی و دمکراتیک است.
تایوان از حالا می تواند خود را در فهرست قربانی های بعدی ببیند.
5⃣ کردهای سوریه که با رنج و فداکاری بسیار توانستند از آب گل آلود خاورمیانه در دورەی جنگ های داخلی سوریه و عراق، یک شاه ماهی بزرگ صید کنند، با نگرانی به بازگشت ترامپ می نگرند.
تاجری بزرگ با انباشته ای اندک از تاریخ و سیاست، زبان رجب طیب اردوغان را بهتر می فهمد تا سیاستمداران پارتیزان چون الهام احمد و مظلوم کوبانی.
6⃣ کرەی زمین دیگر بازندەی بازگشت ترامپ است.
کسی که گرمایش زمین را نمی پذیرد و پیمان تغییرات آب و هوایی پاریس را ترفندی علیه اقتصاد آمریکا می بیند.
ترامپ در این چهار سال هیچ فرصتی را برای مخالفت با تعهدات دولت بایدن در این باره از دست نداده.
با انتخاب ترامپ بلافاصله  ارزش سهام شرکت های فعال در آب و هوای پاک و انرژی های تجدید پذیر کاهش یافت، به عبارتی ترامپ یعنی گرم شدن سیاره با سرعتی بیشتر.
7⃣ یک بازندەی احتمالی دیگر سیستم دولت - ملت است. وجود ایلان ماسک و پیتر تیل دو کارآفرین میلیاردر در کمپین ترامپ لحظەای سرنوشت ساز در تاریخ جهان است.
افزایش سریع و خیره کنندەی نرخ سهام شرکت های آنان پس از پیروزی ترامپ بیانگر اهمیت این رخداد است:
لحظەای کە مترادف عناوینی چون ازدواج قدرت و ثروت، اتحاد اوباش و نخبگان و پیروزی سرمایه داری نظارتی بر اشکال کلاسیک آن است.
تیل و ماسک به عنوان کارآفرینان آزادی خواه و پیشتاز در فن آوری های نوین اکنون فرصتی بی نظیر یافته اند که امپراتوری های مالی جهانی خود را فراتر از مرزها و اختیارات دولت ها گسترش دهند.
گسترش و کاربرد  مواردی چون ارز دیجیتال، شبکه های اجتماعی و هوش مصنوعی با سرعتی بیشتر فراگیر و از قوانین داخلی کشورها هم کاری بر نخواهد آمد.
به زودی به مرحله ای می رسیم که باید بپرسیم ایلان ماسک مهم تر است یا رئیس جمهور آمریکا؟
پوتین و شی و دبیرکل اتحادیەی اروپا که جای خود دارند!

@sharname1
@Iransharghedoor

شرق دور

07 Nov, 13:07


🔹تورم افیون توده هاست.

🔸تورم مانند هر نوع مالیات گیری، سیاست های فردی و تجاری را که همه مجبور به تبعیت از آن ها هستیم، تعیین می کند. یکسره جلوی دوراندیشی و صرفه جویی را می گیرد.

🔸اتلاف منابع، قماربازی و تمام انواع اتلاف بی ملاحظه را تشویق می کند. غالبا بورس بازی را سودآورتر از تولید می سازد. بافت روابط پایدار اقتصادی را کاملا تکه تکه می کند. بی عدالتی هاه نابخشودنی اش، انسان ها را بسوی راه حل های نومیدانه می راند.

🔸بذر فاشیسم و کمونیسم را در جامعه میکارد. افراد را بسوی درخواست کنترل های تمامیت خواهانه می راند و همواره به سرخوردگی و سقوطی تلخ می انجام.

#هنری_هازلیت


@Iransharghedoor


۵۰سال است که تورم با شدت مشغول ساختن جامعه ی ماست.

شرق دور

07 Nov, 12:41


🔹اگر بتوان....!
احمد زیدآبادی

حمید ابوطالبی معاون سیاسی دفتر ریاست جمهوری در دورۀ شیخ حسن روحانی به مسعود پزشکیان توصیه کرده است که پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا را تبریک بگوید.
اگر بتوان دکتر پزشکیان را متقاعد کرد که "روز ملی کرۀ شمالی" را به کیم جونگ اون و پیروزی نیکولاس مادورو در انتخابات پرمناقشۀ ونزوئلا را به او تبریک نگوید، خودش طی شدن نیمی از مسیر است!
آیا کسانی آقای پزشکیان را برمی انگیزند تا به فرد جبار و ترسناکی مثل کیم جونگ اون که ملت بیچاره و درمانده‌ای را از هر حیث به بندگی و بردگی خود درآورده است، تبریک بگوید یا واقعاً نگاه شخص خودش به جهان اینقدر چپکی است؟

@ahmadzeidabad

شرق دور

07 Nov, 12:40


♦️ پیشنهاد ابوطالبی، مشاور سابق روحانی، به پزشکیان:

🔹 هم‌چون تسلیت آمریکا در خصوص رییس‌جمهور پیشین، در یکی از سخنرانی‌ها پیروزی ترامپ را تبریک بگویید

🔹 ترامپ علاقه دارد به رونالد ریگانِ قرن ۲۱ تبدیل شود؛ برای حل مشکلات ۴۵ ساله دو کشور، راهبردی نوین طراحی و اجرا کنید

🔹 شهامتِ ترامپ در تغییر، «ایران و آمریکا» را «بزنگاهی تاریخی» و وضعیتِ تاریخیِ «حالا یا دیگر هیچ وقت» قرار داده


@Iransharghedoor
.

.

شرق دور

07 Nov, 12:38


پشتوانه ی آرای مردم همیشگی نیست...
تا نشستن ترامپ پشت میزش در کاخ سفید فرصت هست.
پزشکیان اگر مشکلات فیلترینگ و معضلات برخورد با زنان را حل و فصل کند می تواند با پشتوانه ی محکمتری وارد گفتگو شود...



@Iransharghedoor

شرق دور

07 Nov, 12:21


🔹رونمایی از پیشنهاد ترامپ برای پایان جنگ اوکراین

🔺 وال استریت ژورنال:

اولین ایده‌ای که به نقل از سه نفر از مقامات و مشاوران نزدیک به ترامپ گزارش شده، مسئله «عدم عضویت اوکراین در ناتو دست‌کم برای ۲۰ سال آینده» خواهد بود. در عوض، ایالات متحده به ارسال سلاح به اوکراین جهت «بازداشتن روسیه از حملات آتی» ادامه خواهد داد/ ایسنا




@hammihanonlin
@Iransharghedoor

شرق دور

06 Nov, 19:12


ایران با آمریکا گفتگو کند
حمید ابوطالبی

دو دور حمله‌ی متقابلِ ایران و اسرائیل نشان داد که توانایی‌های هر دو طرف، البته با اندکی کم و یا زیاد، چیزی بیش از این نیست؛ یک طرف با چند صد موشک و پهپاد، و طرف دیگر با چند ده هواپیما و پهپاد. هدف‌ها هم تا کنون اغلب نظامی بوده؛ و با «میانجی‌گری آمریکا»، هر دو طرف از وارد کردن خسارات مستقیم به زیرساخت‌ها و اهداف مردمی یک‌دیگر خویشتن‌داری و خسارات خود را هم کوچک‌نمایی کرده‌اند.

فضای عراق و سوریه، تا کنون مورد استفاده هر دو کشور بوده، و از این به بعد هم خواهد بود.
برخی کشورها ایران، و برخی دیگر اسرائیل را شدیدا محکوم کرده‌اند؛ دیگر کشورها هم بی‌طرف بوده و این تخریب‌ها را فقط نظاره می‌کنند.

تندروهای هر دو طرف هم به شدت ناراضی‌اند؛ و خواستار گسترش خسارات به زیرساخت‌ها و اهداف مستقیم مردمی چون انرژی و نفت و... می‌باشند.

این وضعیت، «جنگ» نیست؛ هیچ ارزش نظامی نیز ندارد؛ و فقط بالا بردن میزان خسارت‌های طرفین است، بدون هیچ تاثیر مهم استراتژیک. وضعیتی است لحظه‌ای؛ که تداوم آن حتی دیگر ارزش شعاری هم برای هیچ طرفی نخواهد داشت. مردمِ هر دو سو هم نظاره‌گر شده‌اند.

لذا این دور باطل نباید ادامه یابد؛ تندروی‌ها به تخریب زیرساخت‌ها بیانجامد؛ تاسیسات هسته‌ای و انرژی و نفت و پایانه‌ها و… از میان برود؛ و اقتصاد کشور را بیش از این بحرانی‌تر نماید. نباید اجازه داد اهداف اسرائیل، زمینه را برای تخریب کشور فراهم کند.

پیش از این نوشته بودم که مهمترین دلیل مردم برای برگزیدن جناب پزشکیان در انتخابات ۱۵ تیرماه، نگرانی‌شان از ورود کشور‌ به منازعات و درگیری‌های بیشتر منطقه‌ای و فراتر از آن بوده است؛ آنچه که اکنون پس از دو بار درگیری‌ متقابل میان ایران و اسرائیل، در حال رخ دادن است. این واقعیت که مردم، اجتناب از درگیری را انتخاب کرده‌اند.

واضح است که در جهان سیاست، لحظه‌ی برخی تصمیمات و چگونگی آن‌ها، حساس‌ترینِ لحظات در اداره‌ی هر کشوری است؛ و ایران اکنون در این لحظه‌ی حساس و دو راهی‌ِ تعیین کننده قرار دارد. دور راهیِ ادامه‌ی همین روند زد و خورد متقابل و البته تخریب زیرساخت‌ها؛ و یا تبدیل این وضعیت از درگیریِ مستقیم به کاهش تنش و تنش‌زدایی، از طریق دیپلماسی. مسیری که در آن، دیپلماسی باید خود را از میدان خارج کند؛ و میدان هم دوباره دیپلماسی را به رسمیت بشناسد.

⬇️ پرسش این است که چرا نباید از این وضعیت استفاده‌ی دیپلماتیک کرد؟ و به جای آغاز دور سوم خطرناک‌تر درگیری، از طریق مذاکره با آمریکا:
تنش‌ها میان ایران و آمریکا را کاهش داد؛
رفع تحریم‌ها را شرط  تنش منطقه‌ای کرد؛
روابط با غرب و بویژه اروپا را بازسازی نمود؛
اسرائیل را در عرصه‌ی بین‌الملل در تنگنا قرار داد؛
شرایط متعادل‌تری را برای منطقه و به ویژه مردم بی‌پناه غزه و لبنان رقم زد؛
هم تمایلات جنگ‌طالبانه را ناامید ساخت، و هم اسرائیل را ناکام.

چراکه دیپلماسی، اوج عقلانیت و درایت انسان است؛ هیچ‌گاه برای دیپلماسی دیر نیست؛ و حتی جنگ‌ها هم با دیپلماسی خاتمه می‌یابند.





@Iransharghedoor

شرق دور

06 Nov, 18:48


تسنیم : نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: قرار است یک میلیون و ۷۸۰ هزار بشکه در روز نفت صادر شود.


🐞 برای سال دیگه صادرات نفت حدودا دو میلیون بشکه پیش بینی شده...
مثل اینکه باید در این اعداد تجدید نظر اساسی کرد، با آمدن ترامپ




@Iransharghedoor

شرق دور

06 Nov, 15:15


🔹ترامپ و ایران؛ در چه شرایطی می‌توان به «رفع مناقشه» امیدوار بود؟
✍️مصطفی فقیه

حول‌وحوش ۱۱ ماه سخت در پیش است؛ ابتدا بحران و سیر خطرناک تنش‌ها با اسرائیل که اکنون پشت آن به ترامپ گرم شده و سپس احتمال کلید خوردن مکانیزم ماشه ⁩پیش از لغو همیشگی «قطعنامه‌های فصل هفتی شورای امنیت»

🔸به نظر می‌رسد لازم است با آموختن از تجربه‌ی ۴ سال اول ترامپ، به سمت گفتگوی مستقیم با آمریکا ⁩پیش رفت.

🔸هر چند شخص ترامپ «شاید» مایل به معامله باشد، اما باید دید تیم امنیت ملی، وزارت خارجه و وزارت دفاع او چه کسانی هستند؟

🔹اگر امثال تام کاتن و ریچارد گرنل روی کار آیند، معامله با ترامپ دشوار می‌شود، چندان‌که بولتون⁩ و پومپئو ⁩تلاش‌های بسیاری برای ممانعت از تمایل او برای توافق با ایران کردند.



@mostafafaghihi
@Iransharghedoor

شرق دور

06 Nov, 10:22


پیروزی دو زن ایرانی‌تبار در انتخابات مجلس نمایندگان آمریکا

🔹یاسمن انصاری، عضو ایرانی‌تبار دموکرات شورای شهر فینکس در آریزونا، در انتخابات مجلس نمایندگان در حوزه انتخابیه سوم ایالت آریزونا پیروز شد‌.زن ایرانی تبار دیگری که توانست در انتخابات مجلس نمایندگان به پیروزی برسد، استفنی بایس است.

🔹استفنی بایس، قانون‌گذار فعلی از حزب جمهوری‌خواه، با کسب بیش از ۶۰ درصد آرا در انتخابات روز سه‌شنبه، بار دیگر از ایالت اوکلاهما به مجلس نمایندگان راه یافت.او ۵۰ سال دارد، و به نوشته وبسایت «فنسی کاما»، پدر او متولد ایران است. از استفنی بایس به عنوان نخستین ایرانی‌تبار راه‌یافته به کنگره ایالات متحده یاد شده است

@emtedadnet
@Iransharghedoor

شرق دور

06 Nov, 08:47


«نمی‌دانم این تفکر از کجا پیدا شده که مردم از خودکامگی هراس دارند؛ به‌نظر من برعکس، مردم به استبداد عشق می‌ورزند»

«برتراند دو ژوونل»



@Iransharghedoor

شرق دور

06 Nov, 08:34


جمهوری اسلامی اگر دیر بجنبد و در یکسال اول مستقیم با ترامپ به توافق نرسد قطعا وجه مصالحه روسیه و آمریکا قرار خواهد گرفت و در این صورت نه تنها کوچکترین امتیاز را به دست نخواهد آورد بلکه ناچار و مجبور به زیانهای بسیار فراوان خواهد شد . اما! اگر مستقیم وارد مذاکره شود شاید و باید  امتیازات مهمی به ترامپ بدهد اما حداقل امتیازاتی خواهد گرفت .
البته با توجه به ساخت قدرت در ایران احتمال توافق کم است....
در این میان یک نکته دیگر وجود دارد...
حاکمیت ایران در نیم قرن گذشته تمام تلاشش برای حفظ بقا بوده و آنرا خوب آموخته ، حاکمیت ایران تجربه حل و فصل پرونده گروگانگیری و پذیرش ۵۹۸ ، هر دو در دقایق حساس پایانی را دارد....
آیا اطلاعاتی که به تصمیم گیران حاکمیت می رسد آنها را قانع کرده که شرایط کنونی، حفظ بقا را به خطر انداخته؟
هنوز چنین چیزی دیده نمی‌شود...



@Iransharghedoor

شرق دور

06 Nov, 08:20


ترامپ : ما کنترل هر دو مجلس کنگره را در دست گرفتیم.

ما یک ستاره ی جدید داریم
ستاره ای به اسم ایلان ماسک


🐞این برد ترامپ با ۸ سال پیش فرق می‌کند..الان اکثریت سنا را هم دارد...

احتمالا سرعت تغییراتی که می‌خواهد اعمال کند خیلی بیشتر خواهد بود..



@Iransharghedoor

شرق دور

04 Nov, 16:21


🔹تورم؛ غول چراغ جادو
رضا بوستانی

توزیع مسوولیت‌ها در جامعه باعث می‌شود تحلیل بسیاری از مدیران مبتنی بر بازارهای انفرادی باشد. به عبارت دیگر، آنها تورم را به افزایش قیمت‌ کالاهای منفرد تجزیه و تحولات هر بازار را به‌صورت جداگانه تحلیل می‌کنند. این رویکرد، به نسخه‌هایی متفاوت برای هر بازار ختم می‌شود: برای بازار خودرو قرعه‌کشی، برای کالاهای اساسی تفتیش انبارها، برای ارز نرخ‌های دولتی و برای مسکن سقف رشد اجاره تجویز می‌شود. اما این اقدامات نه تنها درمانی بر تورم نیست، بلکه به واسطه ایجاد اختلال در عملکرد اقتصاد، صدمات تورم را دوچندان می‌کند. حتی در شرایط تورمی سیاست‌گذاران آگاهانه سیاست‌های اشتباه را اجرا می‌کنند تا حداقل ننگ بی‌عملی را از نام خود دور کنند؛ درحالی‌که ریشه تحولات قیمتی در همه بازارها، مشترک است و تا علت اصلی چاره نشود، سایر اقدامات به نتیجه نمی‌رسد.

اگر بخواهیم برای طبقات شهری محصولات کشاورزی ارزان تدارک ببینیم، انرژی رایگان توزیع کنیم و نخواهیم از هزینه‌های جاری بکاهیم، باید مصائب همنشینی با غول چراغ جادو را بپذیریم. این دیو همه کارهایی را که ما دوست داریم، انجام می‌دهد؛ اما در ازای دست‌درازی به قدرت خرید شهروندان از طریق ایجاد تورم.تورم شبیه غول چراغ جادو است. ممکن است به سادگی از چراغ خارج شود؛ ولی بازگرداندن آن به چراغ کار ساده‌ای نیست. وقتی تورم رها شد، نمی‌توان حقوق‌ها را افزایش نداد، نمی‌توان خانوارها را از خرید کالاها منصرف ساخت و نمی‌توان به راحتی قیمت‌ها را تعدیل کرد. از این روست که مبارزه با تورم کاری دشوار است. برای رهایی از تورم باید جلوی خلق پول را که ریشه در کسری بودجه دولت دارد، گرفت.





@whynationsfail2019
@Iransharghedoor

شرق دور

04 Nov, 16:18


📗سیاست اقتصادی
🖋 لودویگ فون میزس

این سخن از بیخ و بن یاوه است که یک نظام اقتصادی نوع سوم هم وجود دارد که حد وسط سوسیالیسم و سرمایه‌داری قرار می‌گیرد و آن‌گونه که حامیان این سخن می‌گویند، مزیت‌های هر دو نظام را دارد و معایب آن‌ها را ندارد. کسی که به چنین نظام جادویی باور داشته باشد، بدیهی است که در ستایش از مداخله شکوهمند دولت، چکامه سرایی کند.

تنها چیزی که درباره چنین باوری می‌توان گفت این است که خطاست. مداخله دولت که این افراد آن را می‌ستایند همان وضعی را ایجاد می‌کند که خودشان نمی‌خواهند.



@Iransharghedoor

شرق دور

04 Nov, 16:13


پایان گفتمان دموکرات‌ها؟

🔹دموکرات‌ها به وضوح در این انتخابات با باد مخالف روبه‌رو هستند. در آخرین نظرسنجی نیویورک تایمز/کالج سیه‌نا، تنها ۴۰درصد از رای‌دهندگان عملکرد جو بایدن، را تایید کرده و تنها ۲۸درصد گفته‌اند که کشور در مسیر درستی پیش می‌رود.

🔹سوالی که پیش می‌آید این است که چطور ترامپ هنوز این‌قدر در رقابت قدرتمند ظاهر شده است؟ ساده‌ترین پاسخ این است که محیط سیاسی ملی آن‌قدرها که بسیاری تصور می‌کنند برای پیروزی دموکرات‌ها مساعد نیست.

🔹برای اولین‌بار در دهه‌ها، جمهوری‌خواهان از حیث ثبت‌نام‌کنندگان برای انتخابات در سراسر کشور مساوی یا جلو افتاده‌اند. نظرسنجی‌ها همچنین نشان می‌دهند که جمهوری‌خواهان با وجود دموکراسی و سقط جنین به عنوان استثناهای مهم در بسیاری از موضوعات کلیدی برتری دارند.

🔹به نظر می‌رسد چالش دموکرات‌ها بخشی از روند گسترده‌تر چالش‌های مبارزه‌های سیاسی برای احزاب حاکم در سراسر جهانِ توسعه‌یافته باشد‌.

متن کامل


@den_ir
@Iransharghedoor

شرق دور

04 Nov, 16:01


🔴پیش بینی مدل های معتبر برای انتخابات ریاست جمهوری 2024:

@iran_times

🔸 538/ABC
🔴 ترامپ با احتمال 53 درصد برنده می شود

🔸DecisionDeskHQ
🔴 ترامپ با احتمال 54 درصد برنده می شود

🔸Nate Silver
🔴احتمال پیروزی ترامپ با احتمال 53 درصد

🔸The Economist
🔴 ترامپ با احتمال 51 درصد پیروز می شود


@Iransharghedoor

شرق دور

30 Oct, 11:01


🔹روزنامه هم‌میهن:
تمام کشورهای عضو بریکس اف ای تی اف را پذیرفته اند و مراودات مالی و تجاری آنان در قالب اف ای تی اف است.



🐞 حتی اگر توانستید سرمایه گذار جذب کنید، چون روابط بانکی قطع است عملا امکان سرمایه‌گذاری نیست....
می‌ماند رشد از طریق بهره وری
البته که بهره‌وری در شرایط خیلی حساس کنونی......



@Iransharghedoor

شرق دور

30 Oct, 10:46


رشد ۸ درصدی مستلزم چندین همت سرمایه داخلی و چندین میلیارد دلار سرمایه خارجی است....

شاید جناب جلیلی می‌خواهند تحریم ها را بردارند.




@Iransharghedoor

شرق دور

30 Oct, 10:18


حیف! مردم خسته از هیاهوی جنگ این حرفها رو گوش نمی‌کنند.




@Iransharghedoor

شرق دور

30 Oct, 04:28


داگز شماره ۲
با رویکردی متفاوت

ایردراپ بسیار معتبر و بسیار ساده

ساز و کار جالب توجه:

شما در این ربات بر اساس دستاورد خود در پروژه‌های نات کوین، داگز و همستر پاداش می‌گیرید.

تایید و حمایت یکی از تاثیرگذارترین افراد اکوسیستم TON (ویکتور) 💎

حضور سرشناس ترین فعالان این حوزه از دیشب در این پروژه (من جمله ولادیمیر اسمرکیس، بنیانگذار بلوم) 🌟

حمایت صرافی Gate.Io

و احتمالا شروع پیش فروش به همین زودی

برای دریافت امتیاز paws نیاز نیست ولت خودتون‌رو‌کانکت کنید.
دسترسی به دیتابیس پروژه نات کوین و داگز این پروژه رو جالب و مرموز میکنه!

🔥🔥🔥نکته ‌مثبتش  اینه نه‌کلیکی هست ، نه قراره وقتی پای پروژه بزارید 🔥🔥🔥





https://t.me/PAWSOG_bot/PAWS?startapp=xDnasfom

شرق دور

29 Oct, 21:42


🔹در مورد جنگ هم اتریشی باشید!
✍️امیرحسین خالقی

کار ایران و اسرائیل بناست به کجا برسد؟ این روزها خیلی ها نگران جنگ هستند که کار بناست به کجا برسد. پیشگویی بیزینس متخصصان فال قهوه است و فقط می توان حدس زد. اما دیدم عده ای معتقدند عاقلانه نیست جنگی در بگیرد. شبیه استدلال هایی که پیش از جنگ جهانی اول حتی برایش کتاب می نوشتند که با توجه به افزایش روابط تجارت کشورها بعید است شاهد جنگی باشیم.

اما اتریشی جماعت (مکتب اقتصاد اتریشی) درباره جنگ نیز همان حرفی را که در مورد اقتصاد دارد تکرار می کند: بحران ذاتی دانش و انگیزش: دولت ها نه می توانند و نه می خواهند که بدانند! وقتی می گوییم دولتی ها همه چیز را در مورد اقتصاد نمی دانند چرا باید فکر کنیم در مورد جنگ و نظامی گری از همه جوانب باخبرند؟ وقتی می گوییم در اقتصاد سود و زیان تصمیم ها به خودشان بر نمی گردد پس انگیزه کافی برای بهترین تصمیم ندارند، چرا باید فکر کنیم در مورد جنگ بهترین تصمیم را می گیرند؟

خلاصه کنم: جنگ هم اتفاقی انسانی است، بس بسیار انسانی! اینجا هم انسان ها تصمیم می گیرند که سوگیری، خطاها، انگیزه های خودشان را دارند؛ بوروکراسی هم راه خودش را می رود و محدودیت های خودش را اعمال می کند؛ امیدوارم ایران ما بماند ولی دولت ها شاید تصمیماتی بگیرند که پایانش فاجعه باشد، چیزی که در شرایط حساس کنونی به شدت محتمل است، امیدوارم خداوند میهن ما و مردمش را در برابر مصائب آتی احتمالی حفظ کند، الله اعلم.



@RahbordChannel
@Iransharghedoor

شرق دور

29 Oct, 20:21


حتما این اتفاقات قبیحه در مملکت محروسه ما رخ نمی‌دهد...
الآن نیمی از باشندگان کانادا فارسی زبانند....
فارسی زبان بودن دلیل اینجا بودن نیست...
مملکت صاحب دارد اینجور نیست هر کس خواست هر شعاری خواست بدهد....

اینجا رعیت آقا بالا سر دارد آقاجان


@Iransharghedoor

شرق دور

29 Oct, 19:28


هميشه گمون می‌کنیم ای شرایط حساس خیلی شرایط حساس کنونی تریه ولی همیشه هم چند وقت بعد تر با دیدن یه شرایط حساس کنونی تر غافلگیر می‌شیم.



@Iransharghedoor

شرق دور

29 Oct, 13:42


🔹معمای «گرداب بحران»

👤 دکتر رحمن قهرمانپور

✍️ به نظر می‌رسد ایران و اسرائیل وارد آن چیزی شدند که در ادبیات بحران به‌عنوان نردبان تنش یا بحران شناخته می‌شود.

✍️ یعنی دو طرف مناقشه به‌تدریج و در برخی موارد، بدون آنکه خودشان بخواهند، از نردبان بحران بالا می‌روند و به تعبیری دیگر در گرداب تنش‌افزایی گرفتار می‌شوند.

✍️ این امر دلایل مختلفی دارد؛ از اثبات برتری در تقابل و نبرد گرفته تا پاسخ به افکار عمومی داخلی و برداشت و ذهنیت تصمیم‌گیران.

✍️ در چنین شرایطی حتی متغیر شانس هم گاهی مهم می‌شود. مثلا هنوز معلوم نیست که تاثیر لو دادن نقشه حمله به ایران در اقدام دو شب پیش اسرائیل چه بود؟

✍️ مقایسه عملیات وعده صادق ۱ و ۲ و نیز دو اقدام تهاجمی اسرائیل به ایران نشان می‌دهد که از دید تصمیم‌گیران دو کشور هنوز طرف مقابل قانع نشده است که واکنش نشان ندهد.

✍️ بنابراین تا زمانی که محاسبات دو طرف و این نحوه ارزیابی از صحنه تغییر نکرده است، احتمالا شاهد تداوم بحران و تصاعد آن ولو در بلندمدت خواهیم بود.

✍️ می‌توان گفت، نتانیاهو به تشدید تنش و حتی درگیر کردن آمریکا در یک تنش بزرگ منطقه‌ای تمایل دارد. تل‌آویو می‌خواهد مطمئن شود که در تنش‌های آینده از حمایت همه‌جانبه آمریکا برخوردار خواهد بود.

✍️ نگاهی به نحوه برخورد ایران با حمله دیروز اسرائیل نشان می‌دهد که شباهت‌هایی بین نوع واکنش دیروز و واکنش چند ماه قبل ایران وجود دارد. اگر این ادعا درست باشد، می‌‌‌توان گفت الگوی بحران ۶ماه گذشته احتمالا در ماه‌‌‌های آینده ادامه خواهد داشت.

✍️ این الگو چنین است: اسرائیل به نیروهای نیابتی ایران در لبنان و سوریه حمله می‌کند یا در داخل ایران عملیات خرابکاری انجام می‌دهد و بنابراین ایران را وادار می‌کند که واکنش نشان دهد. اسرائیل هم دست به یک اقدام گسترده‌‌‌تر و سخت‌‌‌تر می‌‌‌زند و دامنه تنش را بالا می‌‌‌برد تا به تعبیر خودش استراتژی افزایش تنش برای کاهش آن را پیش ببرد.

✍️ از این زاویه شواهد متعددی وجود دارد که نشان می‌دهد ما وارد گرداب بحران شده‌‌‌ایم.

@den_ir
@Iransharghedoor

شرق دور

29 Oct, 13:30


دارایی بزرگ و ‍سرمایه ملی ما چیست؟

🔸دارایی‌های ایران، فقط نفت و گاز و دماوند نیست. تاریخ و ادبیات و فلسفه و گرایش‌ها و جریان‌های فکری ایرانیان، و صدها و هزاران شخصیت برجسته نیز، جزء سرمایه‌های گرانقدار ما است.

بله؛ این سرمایه اندک یا بسیار، به نقد و غنی‌سازی نیاز دارد؛ اما نشناختن درست آنها، نتیجه‌ای جز «بحران هویت» ندارد. این بحران، دو پیامد ناگوار دارد: نخست اینکه پایه‌های نظام اجتماعی کشور را سست می‌کند و دیگر آنکه سرمایه‌ها و فرهنگ‌های بیگانه و دور از واقعیت‌های بومی ما را حلال مشکلات ما نشان می‌دهد. ما نمی‌توانیم جز با آنچه ریشه در تاریخ و فرهنگ و تجربه‌های دور و نزدیک ما دارد، کلیدی برای مشکلات‌م‍ان بسازیم.

⭐️سرمایه ملی، یعنی آنچه در این سرزمین پدید آمده و جزئی از تاریخ و فرهنگ و هویت ما شده است. بنایراین هم اسفار ملاصدرا جزء ثروت ملی ما است و هم همه کتاب‌هایی که در نقد آن نوشته‌اند. هم مثنوی مولانا، گوهری درخشنده‌ در صندوق منابع ملی ما است و هم همه فتواها و مقالات و سخنرانی‌ها و نقدهایی که علیه آن صورت بسته است. هم شاهنامه خواندنی است و هم اسکندرنامه نظامی که در آن قهرمانْ اسکندر است و قربانی، ایران.

⭐️تخت جمشید، گنج ملی است؛ اگرچه سازندگان آن، دینی غیر از دین کنونی ایرانیان داشته‌اند. همه پیشینیان ما –از حاکم و محکوم –نماینده‌ای در وجود ما و رگی در هستی ما دارند که باید آنها را درست بشناسیم.

⭐️مردمی که به هر بهانه‌ای با گذشته خود قهر کنند و هر شخصیت و کتاب و اندیشه‌ای را به این بهانه که ما اکنون به‌گونه‌ای دیگر می‌اندیشیم و زندگی می‌‌کنیم، کنار بزنند، ریشه‌های خود را به باد فنا داده‌اند. خوب یا بد، اینها ریشه‌های ما است و نام هر یک از آنها باید بر سینه خیابان یا کوچه‌ای یا دانشگاهی حک شود تا رهگذران بدانند که از کجا آمده‌اند و به کدامین سو می‌روند و چرا اکنون در این نقطه ایستاده‌اند.

⭐️ما حق داریم که هر روز، طوری دیگر بیندیشیم؛ اما حق نداریم که دیروز را بالکل از صحنه روزگار حذف کنیم و چیزی به نام حافظه تاریخی را به شمار نیاوریم. انکار و حذف و ندیدن، ویرایش نیست؛ دزدیدن در و پنجره تاریخ است. من حق دارم فلان شخصیت را نقد کنم؛ اما اگر روزی خواستم تاریخ بنویسم، حق ندارم سهم او را در شکل‌گیری بخشی از تاریخ این سرزمین، درست گزارش نکنم. ایران، یعنی همه اینها و همه آنچه رخ داده است.

⭐️ هیچ ملتی با انکار گذشته خود و حذف نمادهای تاریخی خویش، نتوانسته است آینده‌ای دلچسب برای خود رقم زند. اگر به کتاب یا اندیشه یا شخصیتی، به چشم سرمایه بنگریم، به این معنا نیست که تسلیم او شده‌ایم؛ بلکه فقط پذیرفته‌ایم که این دریاچه شور یا شیرین هم جزء سرزمین ما است. مگر ما اکنون برای احیای دریاچه ارومیه که شوری آن، چشم را از ده قدمی می‌سوزاند، دست و پا نمی‌زنیم؟

بگذریم از اینکه «معشوق من است، آن که به نزدیک تو زشت است.» یعنی ممکن است آنچه من دوست دارم، تو نپسندی و آنچه تو را خوش می‌آید، مرا ناخوشایند باشد. به هر روی، آنچه بوده است، بخشی از حقیقت تاریخی ما است و اگر در شناخت آن، صادق و کوشا نباشیم، سرمایه‌ای هنگفت را دور ریخته‌ایم.
متأسفانه تاریخ کهن و معاصر ما تاریخ حذف و قلع‌وقمع است. اشکانیان، همه آثار هخامنشیان را از بین بردند، و ساسانیان هر اثری که اشکانیان را در یادها زنده می‌کرد، با خاک یکسان کردند. نتیجه؟

تا چند دهه پیش حتی یک ایرانی از وجود پادشاهی به نام کوروش و شیوه کشورداری او خبر نداشت؛ چنانکه فردوسی هم نمی‌دانست. نتیجه؟ مردم در دوره قاجار گمان می‌کردند که تاریخ ایران از روز تاجگذاری آغامحمدخان آغاز شده است و پیش از آن، ماقبل تاریخ بوده است. اگر این شیوه، اکنون نقد و اصلاح نشود، دور نیست که فردا، کسانی بیایند که هیچ اثری از ما باقی نگذارند و آنچه دوست دارند درباره ما بگویند.
برای اینکه هر نسل تازه‌ای، چرخ را دوباره اختراع نکند و همه‌ چیز را از نو نیاغازد، نخست باید میراث خود را درست و دقیق و منصفانه بشناسد و اگر با یک چشم، آینده را می‌پاید، با چشمی دیگر در گذشته بنگرد تا تجربه‌های پیشین را از کف ندهد؛ وگرنه آنچه باید چراغ راه باشد، خود معمایی خردسوز می‌شود.

زنده‌یاد رضابابایی



@Iransharghedoor

شرق دور

29 Oct, 07:19


🔹کوروش از نگاه نقاشان غرب



@Iransharghedoor

شرق دور

28 Oct, 18:16


بزرگ‌ترین قدرتی
که یک شخص دارد،
قدرت انتخاب اوست.

#مارتین_هایدگر (۱۹۷۶-۱۸۸۹)



🐞 اگر اراده آزاد سام هریس رو بخونید شاید این باورتان متزلزل شود..
ولی اگر سام هریس رو یک ایرانی در این زمانه بخواند بلاشک یک جبرگرای سفت وسخت خواهد شد.





@Iransharghedoor

شرق دور

28 Oct, 17:47


با من برقص زیر رگبار

ستاره ها
شروین




@Iransharghedoor

شرق دور

28 Oct, 13:44


🔹واکنش قوه قضائیه به ادعاها درباره پایان حصر

🔸سخنگوی قوه قضاییه: باید این سوال را از کسی که این موضوع را مطرح کرده پرسید

🔸به دلیل آنکه این موضوع در صلاحیت مصوبات شورای عالی امنیت ملی بوده لذا آن‌ها ورود می‌کنند/ ایلنا



#تفکیک_قوا
#استقلال_قوا



@Iransharghedoor

شرق دور

28 Oct, 12:46


طرفداری از آرمان فلسطین یا بی توجهی به آن تابع روابط نیروهای سیاسی ایران با حاکمیت است.

پنجاه سال پیش بعد از وقایع ۲۸مرداد،نیروهای سیاسی چون ضد شاه بودند ، براحتی از حق حاکمیت ایران بر جزایر می‌گذشتند و سینه چاک فلسطینی‌های(چپگرا ) می‌شدند...
بعد از پنجاه سال نیروهایی هستند که براحتی چشم خود را بر جنایات اسرائیل می‌بندند و حمله اسرائیل به ایران را حمله اسرائیل به جمهوری اسلامی می‌نامند....

بله آرمان فلسطین یا حق کشور یهودی و یا موارد دیگر محملی بوده تا مخالفان ضدیت خود را با حاکمیت نشان دهند.....

البته در هر صورت متضرر بزرگ منافع مردم ایران است....



@Iransharghedoor

شرق دور

28 Oct, 09:30


🔹 نمودار سهم بودجه غیرپرسنلی از کل بودجه آموزش‌وپرورش در ۱۰ سال گذشته

🔸علاوه بر سهم اندک وزارت آموزش‌وپرورش از بودجه عمومی دولت، نگاهی به سهم مخارج غیرپرسنلی از اعتبارات جاری مدارس نیز نشان می‌دهد که آموزش و پرورش عملاً از انجام امور کیفیت‌بخشی به دلیل کمبود منابع مالی، ناتوان است و با بودجه اندک غیرپرسنلی تنها توان اجرای اقداماتی روزمره را دارد.

🔸این وضعیت گویای آن است که دولت با وضعیت فعلی نظام بودجه‌ریزی، توان تأمین مالی آموزش و پرورش را بیش از ۹ درصد منابع عمومی بودجه ندارد و همین میزان تأمین مالی دولتی نیز تنها به پرداخت حقوق و دست‌مزد آن هم با انبوه مطالبات و معوقات اختصاص دارد. در این وضعیت آنچه که حائز اهمیت است، تنوع بخشی به روش‌های تأمین مالی آموزش و پرورش و گشودن راه‌هایی فراتر از اتکای صرف به تأمین مالی دولتی است.
مرکز پژوهش‌های مجلس



@Iransharghedoor

شرق دور

28 Oct, 09:24


🔹هفتم آبان
فتح بابل



@Iransharghedoor

شرق دور

27 Oct, 13:24


امر کردیم امرای صغیر و کبیر ممالک محروسه، استثنائاً کمی تفکر کنند بلکم این فقر و فاقه و شدائد عدیده ای که بر مملکت غالب شده و امان از رعیت مفلوک بریده است را به نحوی از انحا چاره کرده، خاکی بر سرش بریزیم!
القصه بعد از فرمایشات ما و عرائض ملازمان و مباحثات مطوّله، طبق معمول، نتیجه حاصل شد که فی الواقع هیچ نتیجه ای حاصل نمی گردد و کماکان مشیّت رعیت را باید به خداوند ارحم الراحمین سپرد تا مگر حضرت حق تفضّلی کند که الحق، رتق و فتق امور رعایا از لیاقت و جنبه ی ما قمپلت خارج است!
در این میان، جمیع جماعت در مجلس، متداوما دعا و استغاثه داشتند که انشالله درست می شود و احوالات رعیت متحول می گردد و این قبیل اباطیل!

یکی از حاضرین عرض کرد که روایت است از سید جمال الدین اسد آبادی که گویا گفته است:
به یوروپ رفتم اسلام بود مسلمان نبود، به ايران آمدم همه مسلمان بودند ولی اسلام نبود!
که صدالبته صحت و سقمش به عهده ی راوی ست اما در خلوت که بی غرض به این روایت عنایت کردیم موجبات شرم و خجلت گردید و این بیت از اشراق اصفهانی خاطرمان آمد که :

از خدا برگشتگان را کار چندان سخت نیست
سخت کار ما بُوَد، کز ما خدا بر گشته است!




🖋علیرضا موسوی

@Chelsalegi
@Iransharghedoor

شرق دور

27 Oct, 13:21


دروغ همیشه پذیرفتنی تر از واقعیت است و با عقل بیشتر جور در می آید، چون دروغ گو این مزیت بزرگ را دارد که پیشاپیش می داند که مخاطبان آرزومند یا منتظر شنیدن چه هستند.

حال آن که واقعیت این خصلت اضطراب آور را دارد که ما را با چیزی غیر منتظره روبرو می کند که آماده اش نبودیم.

پاریشیا آلتنبرند جانسون



@Iransharghedoor

شرق دور

27 Oct, 13:00


🔹پایان زندگی در فضای تعلیق
جواد کاشی

خاورمیانه در یکی دو دهه گذشته در خلسه ناشی از «نه جنگ نه صلح» روزگار گذرانید. جنگ یا صلح، پا در واقعیت عینی دارند. اما نه جنگ نه صلح به معنای زندگی در فضای تعلیق است.
تعلیق هنگامی که به طول انجامد، فضای سیاسی را خلسه‌آمیز می‌کند. در حس تعلیق واقعیت، گاهی خیال و آرزوهای رنگارنگ گریبان آدمی را می‌گیرد، گاهی ترس و کابوس‌های بزرگ. آنچه از میان برمی‌خیزد، حساب و کتاب واقعیت‌های ملموس و در دسترس است. خرد از میان برمی‌خیزد چون از لذت ناشی از آرزواندیشی‌ها می‌کاهد. تداوم فضای خلسه ناشی از تعلیق، بی‌هزینه نیست. چه بسا دار و ندار زندگی واقعی مردمان را بفروشی تا ازکابوس‌های فضای خلسه کم کنی و به آرزوها و امیدها بیافزائی.
بازیگران سیاسی در دوران خلسه نمی‌مانند. بالاخره روزی می‌رسد که بازیگری برای رهایی از کابوس‌ها پا به خاک واقعیت می‌گذارد تا آرزوهای بلند خود را محقق کند. آنگاه همه چیز چهره تازه‌ای به خود می‌گیرد. فضای خلسه‌آمیز خاورمیانه را عملیات هفت اکتبر یحیی سنوار پایان داد یا عزم نتانیاهو برای آغاز یک جنگ دراز مدت؟ هرچه بود، دوران تعلیق فضای خاورمیانه به پایان رسیده است.
بازنده کسی است که با حجم فراوان تبلیغات تلاش می‌کند به خلسه دوران تعلیق ادامه دهد. درست مثل کسی است که خانه‌اش آتش گرفته اما آسودگی کنج اتاق خود را رها نمی‌کند. عقل حسابگر باید فراخوان شود، اگر حقیقتاً توان جنگ در کیسه هست، باید مقابله کرد. اما اگر نیست، صلح و سازش سویه دیگر واقعیت است. یحیی سنوار مرد شجاع و جسور میدان بود. اما لازم بود جسارتش را با خرد موقعیت شناس سیاسی همراه کند. 
خاورمیانه به سوی افق تازه‌ای می‌رود. دوران تعلیق و خلسه پایان یافته است: اینک سه چشم‌انداز پیش روی ماست. چشم‌انداز اول غلبه یکی بر دیگری است. چشم‌اندازی که یکی را ارباب و دیگران را برده و رعیت می‌کند. چشم‌انداز دوم جنگ همه جانبه و ویرانی کل منطقه است. اما یک چشم‌انداز سوم هم وجود دارد. بازیگران منطقه با توجه به نقاط قوت و ضعفی که علنی شده، به سمت یک سازش و صلح حرکت کنند. البته امروز طرح صلح به چشم‌انداز اول می‌ماند، اما می‌توان برای وصول به چنان چشم‌اندازی کسب آمادگی کرد. کاری که انجامش ساده نیست.
از مردان جنگی کاری برای برون رفت از فاجعه برنمی‌آید. منطقه نیازمند کسانی است که برون رفت از خلسه تعلیق را با گام نهادن در سرزمین صلح به پایان ببرند.
@javadkashi
@Iransharghedoor

شرق دور

27 Oct, 09:54


منزل مسکونی نتانیاهو چندی پیش هدف حمله پهپادی قرار گرفت و دچار خسارتی جزیی شد.

الجزیره در گزارشی شرح داده است که این خانه در اصل متعلق به دکتر توفیق کنعان مورخ و منتقد فلسطینی بوده است که در سال ۱۹۴۸ و همزمان با  کوچ اجباری فلسطینیان غارت و مصادره شد و ساکنان خانه مجبور به مهاجرت شدند.

‏دولت اسراییل در سال ۱۹۵۰قانونی را با نام «قانون مصادره اموال خانه‌های خالی از سکنه» تصویب کرد تا طبق آن، خانه‌های فلسطینیانی که کوچ داده شدند به تملک خانواده‌های یهودی درآید.
خانه دکتر توفیق کنعان طبق این قانون به خانواده‌ای یهودی واگذار شد: خانواده نتانیاهو.

‏این خانه به نتانیاهو و برادرش به ارث رسید. برادر نتانیاهو بعدها سهم خود را به یک میلیونر آمریکایی فروخت. دکتر توفیق کنعان در سال ۱۹۶۴ محروم از دارایی‌ها و خانه‌اش درگذشت.
سهند ایرانمهر


@sahandiranmehr
@Iransharghedoor

شرق دور

26 Oct, 17:29


افراد سست اراده همیشه منتظر معجزه ها و رویداد های شگفت انگیزند اما افراد قوی، خود آفریننده معجزه ها و رویداد های شگفت انگیزند.

#ژان_ژاک_روسو




https://www.karzar.net/164438
#الهه
#نیلوفر

️ @Iransharghedoor

شرق دور

26 Oct, 17:24


اگر به فکر پایان جنگ باشیم
این فازی که برادران برداشته‌اند،
به نفع #صلح‌منطقه‌ای است....

یا جناب دهباشی منظور دیگری دارند؟




@Iransharghedoor

شرق دور

26 Oct, 17:07


تصاویر شهیدان امروز فراجا در تفتان سیستان و بلوچستان


می‌پرسی:«واژه‌ وطن» به چه معناست؟
خواهند گفت: که خانه است وُ درختِ توت، لانه‌ ماکیان است وُ کندوی زنبور، عطرِ نان است وُ آسمانِ نخست...
می‌پرسی:«آیا یک واژه با سه حرف برایِ این همه مضامین وسعت دارد وُ بر ما تنگ آمده است؟»


محمود درویش



#قربانیان‌جنگهای‌نیابتی



@Iransharghedoor

شرق دور

26 Oct, 14:00


محمد علی جنتخواه:
کسی که اهدافش فقط پدافند باشه، داره غیر مستقیم می‌گه من می‌تونم بزنم ولی نمی‌خوام بزنم.

و نمی‌خواد بزنه چون نمی‌خواد جنگ گسترده تر بشه و هزینه های سنگین تری متحمل بشه.

و نمی‌خواد هزینه های سنگین تری متحمل بشه چون می‌دونه که اگه جنگ گسترده تر بشه هزینه های سنگین تری خواهد خورد.

فلذا به نظر من حداقل تا یک سال دیگه سایه جنگ گسترده از سر ایران برداشته شد.

من فکر می‌کردم حملات جدی تری بکنند و به همین دلیل احتمالا موکول کنند به بعد از انتخابات آمریکا تا بیخود یک حزب اصلی آمریکا رو با خودشون بد نکنند.

اما حملات دیشب، بازهم با ابتکار آمریکا محدود نگه داشته شد و حرف های بایدن رو کاملا پذیرفتند.

🟢 آمریکایی ها نسبت به کلمه ایران و مردم ایران و فرهنگ و تاریخ ایران، متواضع هستند، دوستش دارند و از جنگ باهاش پرهیز جدی دارند.

اون رژیم چنین جایگاهی در نگاه آمریکایی ها نداره.
آمریکا برای اتحاد استراتژیک با ایران له له می‌زد و می‌زنه، اسراییل هم تمام تلاشش رو می‌کنه که این اتحاد هیچگاه شکل نگیره.

🔵 کما اینکه در زمان امضای برجام هم که بیم می‌رفت اسراییل بهمش بزنه، ناو هواپیمابر امریکا در خلیج فارس بود تا جلوی حمله احتمالی اسراییل برای برهم زدن برجام رو بگیره.

🔴 شیطان منحصرا در آمریکا نیست و همه دولت ها شیطان هستند. آمریکا پلتفرمیست که شیطان هم در آن فعاله و ما هم می‌توانیم فعال باشیم و شیطان رو در اون پلتفرم شکست بدیم.

به وضوح آمریکا بارها و بارها در تاریخ ثابت کرده که تمام اقداماتش خواسته یا ناخواسته در راستای منافع ایران بوده و ما دائم به بختمان لگد زدیم.
@jannatkhah


🐞 خیلی وقتها مرز تحلیل واقعیت و آرزومندی های تحلیل گر مغشوش می‌شوند....
چون از توافقات پشت پرده اطلاع ندارم فعلا باید سکوت کرد.....

بنظرم هنوز مهم‌ترین عامل مؤثر در اتفاقات دیشب جنگ اوکراین باشد....
باید منتظر نتیجه جنگ اوکراین ماند.




@Iransharghedoor

شرق دور

26 Oct, 13:11


امروز، تهران

افول مرجعیت تلویزیون در مواقع حساس، هزینه های زیادی خواهد داشت....








@Iransharghedoor

شرق دور

26 Oct, 12:51


🔻نیویورک تایمز: چرا اسرائیل پدافند هوایی و سیستم راداری ایران را هدف قرار داد؟/ نباید فریب این حمله محدود اسرائیل را خورد

  «به گفته تحلیلگران، حمله تلافی جویانه اسرائیل به ایران در صبح روز شنبه آغاز مرحله جدید و خطرناک تر در درگیری چند ساله دو کشور بود، اما به نظر می رسد حداقل در حال حاضر باعث ایجاد یک جنگ همه جانبه نشده است.»

نیویورک تایمز با این مقدمه می نویسد:
این اولین باری بود که اسرائیل پس از سال‌ها سکوت راهبردی درباره ترورها و اقدامات خرابکارانه خود در خاک ایران، علناً به انجام یک عملیات نظامی در داخل ایران اعتراف کرد. همچنین از زمان جنگ با عراق در دهه 1980، این یک حمله نادر توسط نیروی هوایی خارجی در ایران بود. اگرچه لحظه مهمی بود، اما این حمله بلافاصله تهدید ایران را برای انتقام به دنبال نداشت و همین موضوع این نگرانی را کاهش داد که دو تن از قدرتمندترین بازیگران خاورمیانه در نقطه درگیری غیرقابل کنترل قرار دارند.

«الی گرانمایه»، کارشناس مسائل ایران در شورای روابط خارجی اروپا، یک گروه تحقیقاتی مستقر در برلین، گفت: اکنون سال‌ها جنگ در سایه به طور کامل وارد درگیری آشکار شده است؛ البته در حال حاضر یک درگیری مدیریت شده. تهران می‌تواند این حملات علیه تأسیسات نظامی را هضم کند، بدون اینکه به گونه‌ای تلافی کند که اسرائیل را به اقدام بیشتر دعوت کند.

پس از هفته‌ها فشار از سوی ایالات متحده برای کاهش دامنه حمله، اسرائیل از حمله به سایت‌های حساس غنی‌سازی هسته‌ای و تأسیسات تولید نفت خودداری کرد.

به گفته مقامات اسرائیلی، روز شنبه، جت‌های جنگنده اسرائیل بر روی تقریباً 20 تأسیسات نظامی از جمله سامانه های دفاع هوایی، ایستگاه‌های رادار و سایت‌های تولید موشک متمرکز شدند. تمرکز نسبتاً محدود آن حملات به نهادهای نظامی ایرانی این امکان را داد که ایران در صبح شنبه احساس عادی بودن را به نمایش بگذارند. سازمان هوانوردی حریم هوایی ایران را بازگشایی کرد و خبرگزاری های دولتی تصاویر و فیلم هایی از بازگشت زندگی به روال عادی پخش کردند - تحلیلگران گفتند که همه این نشانه ها نشان می دهد که رهبری ایران در تلاش است اهمیت حمله اسرائیل را کم اهمیت جلوه دهد و انتظارات داخلی برای پاسخ به یک حمله بزرگ را کاهش دهد.

یوئل گوزانسکی، کارشناس اسرائیلی در مورد ایران در موسسه مطالعات امنیت ملی، یک گروه تحقیقاتی مستقر در تل آویو، گفت: «این آغاز مرحله جدیدی است؛ مرحله خطرناک، با حساسیت های بسیار بیشتر. البته صدایی که از ایران می شنویم این است که اتفاق خاصی رخ نداده است. در نتیجه این امکان وجود دارد که دو طرف حداقل این دور از تنش را پایان دهند. شاید اگر هم شاهد پاسخ ایران باشیم در مقیاس کوچک باشد.

با این حال، تحلیلگران هشدار دادند که حتی اگر تشدید تنش اخیر کاهش یابد، ایران و اسرائیل را در مسیری به سمت یک درگیری غیرقابل کنترل قرار داده است.

برای سال‌ها، ایران و اسرائیل جنگی مخفیانه داشتند که در آن هر یک از طرفین منافع طرف مقابل را تضعیف کرد و از مخالفان طرف مقابل حمایت کرد، در حالی که به ندرت مسئولیت حملات خود را بر عهده می‌گرفت. این درگیری مخفی زمانی که سال گذشته جنگ بین اسرائیل و حماس، متحد ایران در غزه آغاز شد، به رویارویی آشکار تبدیل شد.

پس از حمله به رهبری حماس به اسرائیل در اکتبر گذشته که جنگ ویرانگر اسرائیل در غزه را آغاز کرد، دیگر نیروهای نیابتی ایران در خاورمیانه، از جمله حزب‌الله، در همبستگی با متحد فلسطینی خود، حمله به اسرائیل را آغاز کردند. به نوبه خود، اسرائیل حملات خود را علیه منافع ایران در منطقه افزایش داد که منجر به تبادل مستقیم آتش بین تهران و تل آویو شد، ابتدا در آوریل و اکنون در اکتبر.

برخی از تحلیلگران نگرانند که حمله اسرائیل اگرچه در روز شنبه نسبتاً محدود بود، زمینه را برای یک حمله بزرگتر پس از انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در اوایل نوامبر فراهم کند. در دوره انتخابات به دلیل شرایط حاکم بر ایالات متحده، نفوذ این کشور بر اسرائیل برای کنترل حملاتش به ایران کاهش پیدا می کند.

در ادامه این یادداشت ادعا شده است: اسرائیل با آسیب رساندن به پدافند هوایی و سیستم راداری ایران، حمله جنگنده‌های خود به ایران را در آینده آسان‌تر کرده است، اقدامی که ممکن است تهران را از پاسخ قاطع باز دارد، یا اسرائیل را برای انجام حملات بیشتر یا هر دو تشویق کند./ جماران



@Iransharghedoor

شرق دور

26 Oct, 12:46


احمد زیدآبادی :

یک پاسخ فوری از سوی ایران به معنای تشدید جنگ و بروز عواقب سیاسی و اقتصادی آن بخصوص کمک به کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ در آمریکاست و تعلل در پاسخ و یا عدم پاسخ هم مایۀ تشدید فشارِ نیروهای تندروی داخلی به بدنۀ حاکمیت و متهم کردن آنان به تسلیم و در نتیجه ایجاد التهاب سیاسی در کشور است.




🐞
واکنش بازار طلا و بورس که خوب بوده



@Iransharghedoor

شرق دور

26 Oct, 03:04


شب سختی بود
بهرحال گذشت
....


خدا کند طرح‌های منطقه ای به ثمر نشسته باشد

شرق دور

25 Oct, 16:03


🔸 مدارا با مردم!

یکی از راهبردهای زیرکانه رژیم‌های دیکتاتوری این است که چنان قوانین کیفری سخت‌گیرانه‌ای وضع کنند که اگر نص آنها در نظر گرفته شود همگان مجرم‌اند!
ولی در مرحله بعد، از اجرای کامل آنها امتناع می‌شود;
بدین ترتیب رژیم می‌تواند با گذشت بودنِ خودش را به رخ بکشد  که می‌بینید، اگر می‌خواستیم می‌توانستیم همه‌تان را دستگیر و محکوم کنیم ولی نترسید ما اهل مدارا و آسان گیر هستیم!

اسلاوی ژیژک

شرق دور
@Iransharghedoor

شرق دور

25 Oct, 16:02


عواقب تحریم‌ علیه کشورها

      | پیتر بینارت


تجارب تاریخی نشان می‌دهد که تحریمهای اقتصادی موجب می‌شوند کنترل جامعه هدف به دست انحصارطلبان بیفتد و روند مردمسالاری به حاشیه رانده شود. تاریخچه طولانی مداخلات آمریکا در امور داخلی کشورهای مختلف نشان می‌دهد که این مداخلات همواره یک مشکل را حل کرده‌اند اما مشکلات بزرگتری به وجود آورده‌اند. مثلاً در دهه 1980 دولت ریگان مجاهدین اسلامگرای افغانی را برعلیه شوروی تجهیز و حمایت کرد. لکن همین مجاهدین، طالبان و القاعده را بوجود آوردند و با مرگبارترین حملات یازده سپتامبر هزاران آمریکایی را به خاک و خون کشیدند و هزاران میلیارد دلار بودجه جنگ با تروریسم را روی دست مالیات‌دهندگان آمریکایی گذاشتند.

تحقیقات نشان داده که تحریم‌ها جوامع هدف را به سمت نظامات غیر مردم سالار سوق می‌دهند. تحقیقات دانشگاه ممفیس توسط پروفسور دورین پکسن در سال ۲۰۰۹ نشان داد که تحریمهای ۱۹۸۱ تا ۲۰۰۰ وضعیت حقوق بشر در کشورهای هدف را خرابتر کرده بود. سال بعد تحقیقات مشترک همین پژوهشگر با پروفسور کوپردروری از دانشگاه میسوری نشان داد که جوامعی که هدف تحریم قرار گرفته اند در تمام شاخصهای دموکراسی افت کرده‌اند و به سمت دیکتاتوری متمایل‌تر شده‌اند. اما چرا؟

نخست اینکه تحریمها موازنه قدرت را به نفع رژیم حاکم و به زیان مردم منتقد تغییر می‌دهد و موجب می‌شود منابع قدرت اقتصادی و سیاسی به دست حکومت بیفتد. تحریمها مردم را بیش از گذشته وابسته به جیب دولت می‌کند و نیروهای دموکراتیک دستشان از این منابع خالی می‌ماند. تحقیقات پروفسور کوپردروری و پکسن نشان داد که در شرایط تحریم دولتها منابع مالی را به سمت هواداران خود سوق می‌دهند تا اثرات تحریمها را بر آنان کم کنند و حمایت ایشان را برای ادامه حکومت خود تضمین کنند. در سال ۱۹۸۵ سازمان ملل با طرح نفت در برابر غذا، موجب تقویت رژیم صدام شد. زیرا این رژیم با کنترل دفترچه‌های توزیع مواد غذایی، خانوارهای عراقی را مطیع و وابسته به خود گرداند.

دوم، تحریمها موجب فرار مغزها و استعدادهای هوادار دموکراسی می‌شود و با خالی کردن میدان، زمینه را برای سلطه بر جامعه فراهم می‌کند. برآوردها نشان می‌دهند که بیش از سه میلیون نفر از نیروهای متخصص عراقی در دهه 1990 این کشور را ترک کردند. نیروهای متخصص باقیمانده در عراق دست از کارهای پژوهشی و صنعتی برداشتند زیرا درآمدی عایدشان نمیشد و سرمایه‌های انسانی عراق تلف شد و این کشور به دست اندک نیروهای بی‌تجربه هوادار دولت اداره می‌شد.

سوم، تحریمها طبقه متوسط یعنی موتور محرکه دموکراسی را متلاشی می‌کنند و به جمعیت فقیری می‌افزاید که خواسته آنان فقط سیر کردن شکمشان و پرداخت اجاره خانه است، نه آزادی و مشارکت سیاسی در تعیین سرنوشت. فقر و بیکاری فقط به بیماری و عدم امنیت منجر نمی‌شود، بلکه فرهنگ و باور مردم را نیز فاسد می‌کند و همبستگی اجتماعی را متلاشی می‌سازد و زور را جانشین قانون می‌کند.

پروفسور لی جونز از دانشگاه کوین مری در کتاب "جامعه محاصره شده" درباره عراق می‌نویسد: اتحاد تحریمها و دیکتاتوری موجب شد که مقاومت مردم در مقابل صدام متلاشی گردد. اینگونه بود که بعد از سقوط صدام، افراط‌گرایان داعشی بر عراق حاکم شدند و سایه آنها دهها سال دیگر ادامه خواهد داشت.

  ایران قابل قیاس با عراق نیست و زیرساختهای اجتماعی و اقتصادی ایران از عراق غنی‌تر است. اما بیش از چهل سال است که این کشور نیز به نحوی با تحریم های شدید یا خفیف دست و پنجه نرم می‌کند. در همین سالها ارزش پول ایران و درآمد مردم به شدت کاهش یافته است. این تحریمها موجب شده که اقتصاد ایران به انحصار گروه های خاص درآید و فساد اقتصادی در این کشور فراگیر شود. برخی در فرآیند دور زدن تحریمها، درآمد سرشاری کسب کرده‌اند و بازار تولید و توزیع را در انحصار خود گرفته‌اند و  طبقه متوسط را به حاشیه رانده و در نتیجه جامعه مدنی ایران تضعیف گردیده است.

خروج امریکا از برجام و تحریم ایران، قدم در راه نابودسازی جنبش مردمسالاری نوپای ایران گذاشته  و می‌رود که چشمه‌های امید به صلح و امنیت در منطقه خاورمیانه را بخشکاند و جامعه مدنی ایران را تضعیف نماید.

به گفته یکی از کارشناسان ایرانی، وقتی که مردم زیر خط فقر له می شوند، تنها آرزوی آنها لقمه‌ای نان برای زنده ماندن خواهد بود نه اصلاحات ساختاری . تحریمهای ایران طبقه متوسط را تضعیف می‌کند و ندای مردمسالاری را به حاشیه می‌راند و تنها راهی که پیش روی نخبگان  می‌گذارد فرار مغزها و در نتیجه دور برداشتن پخمگان خواهد بود.

@karkhone
@Iransharghedoor

شرق دور

25 Oct, 16:02


♦️ماه‌های نگرانی:‌ آیا خاورمیانه‌ی امریکایی شده برای جنگ جدیدی مهیّا می‌شود؟
دکتر #حسن_محدثی

️ @Iransharghedoor
🔻این روزها هر صبح و شام اخبار نگران کننده‌ای به گوش می‌‌رسد و هر بار نگرانی و تنش به جان ما می‌ریزد. بار دیگر خاورمیانه آبستن تحوّلات سیاسی و نظامی جدید شده است.

🔻امروز صبح را با خبر تلخ و تأسف‌بار ترور سردار بزرگ ایرانی قاسم سلیمانی شروع کردیم. آمریکا پس از تحرکات ایرانی، به‌ویژه پس از اسقاط پهپاد امریکایی در ماه‌های اخیر، اقدام بسیار مخاطره‌‌‌آمیزی انجام داد و کاروان حاوی فرمانده‌ی برجسته‌ی ایرانی را در اطراف فرودگاه بغداد در شرایطی صلح‌آمیز مورد حمله قرار داد.

🔻اگر صرفاً به‌عنوان یک کارشناس بی‌طرف به این اقدام مخاطره‌‌آمیز دولت ترامپ بنگریم، شرایط را چه‌گونه می‌توان ارزیابی کرد؟

🔻به‌نظر می‌رسد دولت ترامپ مرتکب مخاطره‌ای (ریسکی) بسیار بزرگ شده است. ترامپ دائماً ادّعا کرد که صلح می‌خواهد، اما به‌نظر می‌رسد این اقدام دولت وی می‌تواند شعله‌ی یک جنگ جدید را در خاورمیانه فروزان سازد.

🔻جنگ‌های بزرگ در بسیاری مواقع با اشتباهات بزرگ دولت‌مردان کشورهای ذی‌ربط شروع شده است و در حال حاضر، نخستین اشتباه بزرگ را دولت ترامپ در سطح جهانی برای برافروختن یک جنگ جدید مرتکب شده است.

🔻خاورمیانه‌ی موجود به‌شدت امریکایی شده است. کشورهای حاشیه‌ی خلیج فارس نظراً و عملاً تابع سیاست‌های امریکا هستند و امریکا می‌کوشد در عراق و سوریه نیز پای‌گاهی محکم پیدا کند و در این میان کشورهای تا حدی مستقل‌تر مثل ترکیه و قطر را نیز با خود هم‌راه کند.

🔻سیاست‌های ایران در چند دهه‌ی اخیر با سیاست‌های دولت امریکا ضدیت داشته است. اما به‌رغم این ضدیت در پاره‌ای موارد دولت ایران در جهت تنش‌زدایی گام برداشته است.

🔻اکنون باید دید تصمیمات ایران در قبال این مخاطره‌ی امریکایی چه خواهد بود؟‌ آیا ایران در جهت واکنش شدید به دولت امریکا گام برخواهد داشت؟ اگر این‌گونه باشد، شرایط برای هر دو کشور سخت خواهد شد و دولت ترامپ هم در سطح بین‌المللی و هم در سطح داخلی (که در آن درگیر در کارزار انتخاباتی است) دچار بحرانی جدّی خواهد گشت.

🔻لذا ممکن است برای کسب مشروعیت و وجاهت در داخل، اقدام به مخاطرات جدید بکند و منطقه بیش از پیش به آشوب کشیده شود.   

🔻امیدوارایم روابط بین دو کشور بیش از پیش به تنش کشیده نشود و تصمیمات خردمندانه‌ای گرفته شود که هم به اعتبار ایران لطمه‌ای نخورد و هم خاورمیانه از افتادن در گرداب جنگی جدید مصون بماند!

حسن محدثی گیلوایی
13 دی 1398
@NewHasanMohaddesi



🐞چهار سال پیش خوشبین بودیم که بحران که به مراحل تند رسید ، همگی برای کنترل بحران همکاری می‌کنند...
بحران‌های ۴ سال پیش در مقابل بحران امروزی شوخی به نظر می‌رسد

شرق دور

24 Oct, 20:04


«شرایط کنونی شباهتی عجیب و غریب به شرایطی دارد که در حدود سال 1900 در اروپا برقرار شد؛ آن‌وقت‌ها تسلط امپراتوری انگلستان با ظهور قدرت‌های جدید-خصوصا آلمان که سهم استعماری خود را مطالبه می‌کرد و بالکان قسمتی از این کیک استعمار بود- مورد سؤال قرار گرفت. امروزه، نقش امپراتوری انگلستان را ایالات متحده بازی می‌کند. و قدرت‌های نوظهورِ امروزه روسیه و چین هستند. بالکانِ این دوران نیز خاورمیانه است. و این یک جنگ قدیمی و تاریخی برای نفوذ ژئوپلیتیک محسوب می‌شود.»
🔹 اسلاوی ژیژک


@Iransharghedoor

شرق دور

24 Oct, 19:58


.
کاریز (قنات) در استان یزد
از دریچه‌ی دوربین گئورگ گرستر، سال۱۳۵۶



@Iransharghedoor

شرق دور

24 Oct, 19:47


انتخابات و الکترال کالج در آمریکا چگونه است؟

اسفندیار خدایی
دکترای مطالعات آمریکا

🔳 آیا مردم آمریکا مستقیماً به ترامپ و بایدن رای نمی‌دهند؟ آیا این اعضای مجمع الکترال می‌توانند سرنوشت انتخابات را تغییر دهند؟
اینها سوالاتی هستند که همواره مخاطبان کانال مطالعات آمریکا می‌پرسند. بطور خلاصه به این سوال پاسخ می‌دهم:

🌿 در همین انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا، در تمام ایالات برای بایدن و ترامپ (و سایر کاندیداها که چندان اهمیتی ندارند) رای‌گیری می‌شود. هر ایالت بسته به تعداد جمعیت، تعداد خاصی رای الکترال دارد. مثلا کالیفرنیا، پرجمعیت‌ترین ایالت آمریکا تعداد ۵۵ رای الکترال دارد اما ایالت آلاسکا فقط ۳ رای الکترال دارد.

🌿 هرکس در هر ایالت برنده شد، تمام آراء الکترال آن ایالت را از آن خود می‌کند. (این نکته ظریفی است که معمولاً مورد توجه قرار نمی‌گیرد) پس تکرار می‌کنم: هرکس در هر ایالت برنده شد، تمام آراء الکترال آن ایالت را از آن خود می‌کند. مهم نیست که مشارکت مردم ۲۰ درصد باشد یا ۹۰ درصد. یعنی هر ایالت یا آبی (دموکرات) می‌شود و یا قرمز (جمهوری‌خواه). هر کس که تعداد آراء الکترالش از نصف گذشت یعنی به ۲۷۰ رسید پیروز خواهد شد و رئیس‌جمهور می‌شود.

🌿 در نهایت حزب پیروز در هر ایالت به تعداد اراء الکترال خود، نماینده الکترال را به جلسه گردهمایی می‌فرستد که این نمادین است و این جلسه اصلاً اهمیتی ندارد و سرنوشت‌ساز نیست. چون نتیجه از قبل مشخص شده و شخص پیروز مشخص گردیده. در طول تاریخ آمریکا حتی یک بار هم در این جلسه تغییری در نتیجه اعلام شده انتخابات بوجود نیامده. هر از گاهی چند نفر به رای الکترالی که قرار است بدهند، خیانت می‌کنند و مثلاً به فلان هنرپیشه یا خواننده رای می‌دهند که در برخی ایالات جرم محسوب می‌شود اما اصلاً مهم و سرنوشت‌ساز نبوده از ابتدای تاریخ آمریکا تاکنون. تاکید می‌کنم، این جلسه نمادین است.

🌿 اینکه گفته می‌شود هیلاری کلینتون در سال ۲۰۱۶ رای مردمی بیشتری داشت ولی رئیس‌جمهور نشد، به دلیل این است که هیلاری تعداد آراء الکترال کمتری کسب کرد. چون در ایالاتی مثل تگزاس و فلوریدا که ترامپ پیروز شده مردم کمتری در انتخابات مشارکت داشته‌اند، اما در ایالاتی مثل کالیفرنیا که هیلاری پیروز شده میزان مشارکت بالا بوده، اما این میزان مشارکت نقشی در تعداد آراء اراء الکترال هیچکدام از ایالات ندارد. زیرا ای بسا مردم برخی ایالات وقتی که مطمئن شوند که کاندیدای انها با رای بالا پیروز شده است، دیگر نیازی به رای دادن نمی‌بینند، زیرا آراء الکترال هر ایالت از پیش، مشخص است.

@EsfandiarKhodaee



🐞در انتخابات این دوره بین هریس و ترامپ احتمال اینکه الکترال داستان بشه هست
@Iransharghedoor

شرق دور

24 Oct, 19:44


من حتی به شما می‌گویم گاهی بهتر است آدمی مورد تمسخر قرار گیرد، زیرا بدین طریق فرصتی برای گذشت متقابل و شرمساری به دست می‌آید.

همهء ما نمی‌توانیم همه‌چیز را درک کنیم و کمال، هرگز در یک مرحله حاصل نمی‌گردد.
برای نیل به کمال، نخست باید از نفهمی شروع کرد. کسی که زود می‌فهمد، بدون شک بد می‌فهمد.
به شما که تاکنون خیلی چیزها را بدون فهمیدن، فهمیده‌اید، این حقیقت را تذکر می‌دهم.

📙 #ابله
✍🏻 #داستایفسکی






#شرق_دور
✳️@Iransharghedoor

شرق دور

24 Oct, 13:30


اگر اخبار به گوش ما می‌رسد نتیجه زحمات
#الهه ها
و
#نیلوفر ها است.
نباید تنهایشان بگذاریم....



https://www.karzar.net/164438


نرگس موسوی دختر میرحسین:

آنها به عهدشان که با مردم بودن است وفادار مانده و بر سر حق مردم معامله‌ای نکرده‌اند.

@Iransharghedoor

شرق دور

24 Oct, 12:25


🔹چِک آخر؟
صابر گل عنبری

شواهدی نشان می‌دهد که زمان ماجراجويى نظامی اسرائیل علیه ایران نزدیک شده است.

غیر از بازدید امروز یواو گالانت از پایگاه هوایی هاتزریم و تهدید ایران از آن‌جا، اما مهم‌ترین قرینه می‌تواند سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا به ویژه به اسرائیل باشد که با ده سفر قبلی او به منطقه از زمان شروع جنگ غزه متفاوت است.

به نظر می‌رسد که بلینکن برای چک نهایی چگونگی و زمان حمله اسرائیل به آن‌جا رفته است. با وجود بالا رفتن احتمال وقوع آن قبل از انتخابات آمریکا اما هنوز مشخص نیست و احتمال انجام آن بعد از انتخابات 5 نوامبر هم وجود دارد.

قبلا هم بایدن گفته بود از شیوه و موعد حمله آگاه است. این بدان معناست که توافقی درباره زمان و اهداف صورت گرفته است.

اما اگر این اتفاق قبل از انتخابات آمریکا بیفتد، به احتمال زیاد ظرف چند روز آینده صورت ‌می‌گیرد نه در چند روز مانده به آن و از این رو احتمالا واشنگتن در آستانه انتخابات می‌خواهد کاملا مطمئن شود که این اقدام از حد خاص و مورد توافق فراتر نرود تا ناخواسته درگیر وضعیتی جنگی در منطقه نشود.

شکی نیست که نتانیاهو چشم به راه پیروزی ترامپ در انتخابات است و روشن نیست که حتی به این توافق خود با آمریکا کاملا پایبند باشد. از این رو احتمالا دولت بایدن نگران آن و تاثیرش بر پیروزی کاملا هریس است و بعید نیست این نگرانی بلینکن را در کنار چِک نهایی به اسرائیل کشانده باشد.

اما همزمان با سفر وزیر خارجه آمریکا، واحد سانسور نظامی در اقدامی قابل تامل تصاویر حمله پهپادی به منزل نتانیاهو را منتشر کرد. انگار که نتانیاهو با این کار می‌خواست به مهمان آمریکایی خود بقبولاند که باید دز اقدام احتمالی را بالا برد.
در نهایت با توجه به حساسیت بالای شرایط و احتمال خروج اوضاع از کنترل چندان هم محتمل نیست که اسرائیل بخواهد آمریکا را دور بزند.

البته سفر بلینکن به اسرائیل و سپس عربستان و قطر بُعدی دیپلماتیک هم دارد و آن هم احتمالا مربوط به وجود ابتکاری برای مابعد اقدام علیه ایران است. معمولا سیاست آمریکا در چنین مواقع حساسی هم یک پیوست دیپلماتیک برای مدیریت اوضاع و جلوگیری از خروج آن از کنترل دارد.

شرایط انتخاباتی در آمریکا و امید طرف اسرائیلی به بازگشت ترامپ چه بسا تاثیری منفی بر موفقیت هر گونه ابتکاری داشه باشد.

بعید نیست که این پیوست دیپلماتیک آمریکا در آستانه یک تنش نظامی خطرناک در منطقه ابتکاری برای آتش‌بس و توافق پس از اقدام اسرائیل باشد.
دو جنگ غزه و لبنان در بن‌بست است و هر گونه توافقی بدون حداقل تحقق اهداف اعلامی علی‌رغم همه این ترورها و ویرانگری‌ها تصویری شکست‌‎گونه برای اسرائیل ایجاد می‌کند، اما اقدامی علیه ایران می‌تواند بر آن سایه افکند و در ظاهر امر اسرائیل را در موقعیت برتر بنشاند.

بعید نیست که آمریکا با پیغام و پسغام و وعده توافق خواستار خویشتن‌داری ایران شده باشد و شاید هم تماس تلفنی چند روز قبل سلطان عمان معطوف به ابتکاری برای چنین توافقی باشد.
دیدار پس فردای بلینکن با وزرای خارجه عرب در لندن نیز با محوریت آینده غزه ممکن است در پیوند با این تحرکات باشد.

در این میان اما اگر حمله احتمالی اسرائیل تا حدودی محدود باشد، بعید نیست که ایران از خیر پاسخ به آن بگذرد؛ چنان که وعده‌ای برای توافق در میان باشد. اما اگر این حمله گسترده و مهم باشد و جنبه حیثیتی پیدا کند، ایران در معذوریت واکنش قرار می‌گیرد و پاسخ می‌دهد.

در این صورت حملاتی رفت و برگشتی شکل می‌گیرد و سه سناریو پس از آن قابل تصور است؛ نخست توقف آن در نقطه توافقی فراگیر با شمولیت توقف دو جنگ غزه و لبنان، دوم توقف این حملات بدون هیچ توافقی و سوم نیز شعله ور شدن جنگی منطقه‌ای.

@Sgolanbari
@Iransharghedoor

شرق دور

24 Oct, 12:07


در ادبیات صد سال پیش به این گونه روابط. روابط استعماری می‌گفتند..
اصطلاح شیک امروزی می‌گویند تراز تجاری منفی ، البته خیلی منفی...

اگر امارات به هر دلیلی (مانند لغو پروازها) بخواهد صادرات خود را به ایران کاهش دهد ، واکنش ما چه می‌تواند باشد؟

رابطه استعماری با کشوری که استعمار گر پیر صدسال پیش آنجا را ساحل دزدان دریایی می‌نامید..




@Iransharghedoor

شرق دور

24 Oct, 11:57


مردم برای کسری که دولت دارد....
باید بعد ۳۵ سال بازنشست شوند...
باید پول بیشتری برای حامل‌های انرژی بپردازند...
باید یک درصد بیشتر مالیات ارزش افزوده بپردازند...
خلاصه باید کمربند ها را محکم‌تر ببندند....




@Iransharghedoor

شرق دور

23 Oct, 19:18


بحث رفع فیلتر جدی شد
اینا رو ریختن تو خیابون

احتمالا تو زمینه فیلترینگ ذی‌نفع باشن وگرنه چرا باید یه آدم عاقل با فیلترینگ  موافق باشه؟

میثم شرفی



@Iransharghedoor

شرق دور

23 Oct, 18:10


از بس ارزش پول یوگسلاوی پایین آمده بود مردم توانِ خریدِ لباس یا کالاهای صنعتی را نداشتند. در عوض، برای حفظ حداقلی از استانداردهای زندگی، می‌رفتند آن طرف مرز،بسته بسته دستمال توالت،قهوه و پودر رختشویی می‌خریدند و اتوموبیل‌هایشان را پُر می‌کردند از این‌جور چیزها و بر می‌گشتند. از فقر خسته شده بودند. فقر کثیف و زشت است ، و حالِ آدم را به هم می‌زند. کمونیسم فقیر است_ در نتیجه ... حکومت می توانست نسل های قدیمی‌تر را که پیش از جنگ یا درست بعد از آن به دنیا آمده بودند هر طور بخواهد بچرخاند. این نسلِ جدید بود که دشمن حکومت شد. خیلی ساده ، آنها حاضر نبودند بپذیرند استانداردهای زندگیشان ،به اسم ایدئولوژی که به آن اعتقاد نداشتند ، روز به روز پایین و پایین تر برود.        

📚📖 کمونیسم رفت ، ما ماندیم و حتی خندیدیم ، اسلاونکا دراکولیچ ترجمه رویا رضوانی


@Iransharghedoor

شرق دور

23 Oct, 15:11


🔹هدایت الله خادمی، نماینده سابق مجلس:

این دیپلماسی بی فایده است، تا وقت هست مستقیم با آمریکا مذاکره کنید/ امروز وقت نشستن و یا سفر عراقچی⁩ به ‌بحرین⁩ و ‌قطر⁩ و کشورهای ‌عربی خلیج فارس⁩ که آنها هم از دست ایران دلخورند و اعلام حمایت از حمله به ایران را کرده اند، نیست/ همین حالا و فوری و قبل از درگیری و شروع ‌ جنگ⁩ و آسیب به کشور و مردم و زیر ساخت های ضعیف و مستهلک، با خود امریکا⁩ مستقیما و رودرو مذاکره کنید و جلوی گسترده شدن درگیری ها و جنگ را بگیرید!


🐞 ما استاد رفع بحران در دقیقه نود هستیم..

گروگانگیری را در آخر حل کردیم
پرونده جنگ ایران و عراق هم در آخرین لحظات بستیم....

احتمالا هنوز تا سوت پایان فرصت هست!


@Iransharghedoor

شرق دور

23 Oct, 13:55


در صفحات مجازی خود به اشتراک بگذارید......


تا چهل هزار چیزی نمونده



https://www.karzar.net/164438




@Iransharghedoor

شرق دور

23 Oct, 13:48


🔹 جزیره نفاق

نوشتن و گفتن از #جزایر_سه_گانه، خیلی سخت است چون باید از بدیهیات سخن گفت و صحبت کردن از بدیهیات همیشه دشوار بوده و هست. ما همه، با هر گرایش سیاسی، حتی همان‌هایی که احیاناً امادگی داریم برای جنگنده‌های دشمن دست تکان دهیم، مالکیت بر جزایر را "حق مسلم" خود می‌دانیم و در دفاع از این حق تردیدی نداریم.
#پزشکیان درمورد این چالش نابه‌هنگام، در دغدغه‌های مسعود نوشته است:

بیانیه اتحادیه اروپا و شورای [همکاری] خلیج فارس درباره جزایر سه‌گانه خلیج فارس واکنش‌های زیادی ایجاد کرده است. در اقتصاد و سیاست که ضعیف باشیم، بیگانه این‌طور برای خاک‌مان نقشه می‌کشد.

به نظر می‌رسد دیدگاه پزشکیان، درست‌ترین دیدگاه در میان مسئولان کشور است. این که نخست مسئولیت را بپذیریم و خود را مقصر بدانیم یک گام اساسی برای حل  هر چالشی است.
ما کار را به جایی رسانده‌ایم که ادعای مالکیت جزایر از سوی اعراب و حمایت از این ادعا از سوی دیگران، خیلی کم و یا حتی بی هزینه شده است. باید بپذیریم ما جایگاه خود را در خاورمیانه به میزان زیادی از دست داده‌ایم و اعراب هم این فرصت را مغتنم شمرده‌اند؛ آن هم در زمانی که خطر جنگ تهدیدمان می‌کند.

ما در شرایطی خاص به‌سر می‌بریم و اقدامات بازدارنده گذشته کارایی خود را از دست داده و اکنون خود به یک معضل تبدیل شده‌اند.
مهم‌ترین اقدام بازدارنده، که به انسجام ملی کمک می‌کند این است که صدا و سیما از دست تندروها خارج شود. زیرا برای ایجاد وفاق لازم است که این سازمان، دست از نفاق و تفرقه افکنی، بردارد.
دولت تغییر کرده و آن‌طور که به نطر می‌رسد، مشی کلی نظام هم تغییر یافته است؛ ولی صدا و سیما راه خود را می‌رود و دارد خط همان کسانی را دنبال می‌کند که پیش‌بینی می‌کنند نبردی در راه است و در این نبرد مقدس، اگر نیمی هم از مردم جهان، جان به جان آفرین تسلیم کنند، اهمیتی ندارد.

صدا و سیما کماکان همان است که بود و مدعی است "این مملکت مال حزب‌اللهی‌ها است" و به جداسازی‌ها و خط‌کشی‌های خود و به تضعیف روحیه ملی ادامه می‌دهد.
برای اصلاح امور و برای رفع تهدیدهای فزاینده،  باید از صدا و سیما شروع کرد. به ویژه که نوع نگاه و نوع دفاع آن از ارزش‌های ملی، آنها را به ابتذال کشانده و بی‌قدر و منزلت کرده است.
در واقع باید گفت اگر راهبرد اصلی #دولت_چهاردهم وفاق است؛ بزرگترین مانع و قدرتمندترین دشمن راهبرد یادشده، سیاست‌های حاکم بر صدا و سیماست.
در صورتی‌که در این حوزه اتفاقی نیفتد، از میزان تهدیدات کم نخواهد شد و بیشتر مردم همچنان احساس خواهند کرد در سرزمین خودشان بیگانه‌اند.
جزیره اصلی که لازم است مالکیت مردم بر آن اثبات شود، جزیره خودمختار صدا و سیماست. جزیره‌ای که در مرکز واقع شده و به طور مرتب  امواج نفرت منتشر می‌کند و میان ما با یکدیگر و ما با جهان فاصله می‌اندازد.

✍️ علیرضا شریفی




@Iransharghedoor

شرق دور

23 Oct, 13:17


🔻وزیر خارجه آمریکا گفته است که اسرائیل باید در پاسخ خود به حمله موشکی ایران از «تشدید تنش» پرهیز کند.

آنتونی بلینکن که به خاورمیانه سفر کرده است، این اظهارات را پیش از ترک اسرائیل به مقصد عربستان سعودی عنوان کرد.

او به گزارشگران گفت «بسیار مهم است که اسرائیل به شیوه‌ای پاسخ دهد که باعث تشدید تنش نشود.»
آقای بلینکین دیروز (سه‌شنبه) به اسرائیل رفت و با نخست‌وزیر، وزیر دفاع و شمار دیگری از مقام‌های ارشد اسرائیلی دیدار کرد.

این دیدارها بخشی از یک سفر منطقه‌ایست که واشنگتن آن را فرصتی برای احیای دیپلماسی پس از کشته شدن یحیی سنوار، رهبر پیشین حماس می‌بیند.


BBCPersian


🐞 اگر حرف آمریکایی ها باشد....
اسرائیل بزند مثل نمونه اصفهان..
ماهم به روی خودمان نیاوریم و تمام.....

ولی این تمام داستان نیست..
چین و عربستان ،امارات و عراق...سودای.هزاران میلیارد سرمایه گذاری در سر دارند و می‌بایستی یک صلح فراگیر در منطقه برقرار شود. تا مردم به کاسبیشان برسند....

حرفهای بلینکن در میان چینی ها عرب‌ها و شرکت‌های بزرگ آمریکایی خریداری ندارد....


@Iransharghedoor

شرق دور

23 Oct, 12:28


کامنت خوانندگان:


آفتابه ها کذایی نیست و کاملا واقعی هست
و طبق هر اصول و عرف و قانونی امارات هیچ حقی نداره
و البته برخلاف توهماتی مثل دارم دارم باید گفت هم داشتم مهمه هم دارم و هر دو به یک اندازه اهمیت داره
همونطور که تمام کشورهای جهان بخاطر داشتن یه آفتابه این مدلی میلیاردها دلار هزینه نیکنه
موضوع تفکری بیمار هست به اسم تفکر 57 ای که ریشه در سم چپ گرایی و اسلام داره که باعث شده ملتی با هزار داشته به خواری و خفت بیفته و اینطور تحقیر بشه
اونهایی که فاز برداشتن که داشتم مهم نیست و دارم مهمه اولین عامل این وضع هستن.
اونهایی که گمان میکنن گذشته مهم نیست و فقط امروز مهمه همونهایی هستن که با لگد زدن به تاریخ و فرهنگ این کشور افتادن به دنبال انقلاب بازی و مبارزه با امپریالیسم و با توهین به تاریخ و فرهنگ این کشور باعث شدن کشوری که الان باید صاحب همه چیز باشه اینطور خوار بشه که دولتی جعلی که تاریخ ایجادش از عمر بعضی از مردم ایران کمتر باشه الان مدعی خاک ما بشه
اونهایی که به گذشته افتخار میکنن باعث این وضع نشدن که با نگاه از بالا بیایم بگیم تا بی خیال این آفتابه ها نشیم وضع همینه
بلکه تا بی خیال دشمنان این آفتابه ها نشیم وضع همینه.........




ادامه در کامنت پست قبلی



🐞 کذایی : منظورم آنچنانی ‌....بوده
کذایی رو نمی‌شود مقابل واقعی گذاشت...
ارزش گذاشتن بیش از مقدار لازم.....


@Iransharghedoor

شرق دور

23 Oct, 11:04


قدمت آفتابه ایرانی: ۲۶٠٠ سال
قدمت کشور امارات: ۵۳ سال



🐞بعد از تأیید گرفتن اروپایی ها از ادعاهای امارات، این پستها را زیاد می بینیم اما واقعیت در دارم هاست نه داشتم ها


با تولید ناخالص داخلی ۴۱۵ میلیارد دلار (۱٫۸۳ تریلیون AED) در سال‌های ۲۰۲۱-۲۰۲۳،اقتصاد امارات متحده عربی چهارمین اقتصاد بزرگ در خاورمیانه (پس از عربستان سعودی،ترکیه و اسرائیل) است.

و تولید ناخالص داخلی ایران کمتر از ۳۸۰ میلیارد دلار....

تا بی خیال آن آفتابه های کذایی نشویم
داستان همین است.


داشتم داشتم های ......




@Iransharghedoor