عباس وریج کاظمی @varijkazemi Channel on Telegram

عباس وریج کاظمی

@varijkazemi


عباس کاظمی هستم پژوهشگر حوزهٔ مطالعات فرهنگی. می‌توانید با لینک زیر با من در تماس باشید
@Abbasvarijkazemi

مطالعات فرهنگی و پژوهش عباس وریج کاظمی (Persian)

با خوش آمدید به کانال تلگرام عباس وریج کاظمی. در این کانال، شما با آخرین تحقیقات و مطالب مرتبط با حوزهٔ مطالعات فرهنگی آشنا خواهید شد. عباس کاظمی، متخصص و پژوهشگر مطالعات فرهنگی، تمام تلاش خود را می‌کند تا مفاهیم پیچیدهٔ فرهنگی را به شما توضیح دهد و شما را با جدیدترین دیدگاه‌ها و تحقیقات این حوزه آشنا کند. اگر علاقه‌مند به فرهنگ و تاریخ هستید، این کانال بهترین منبع اطلاعاتی برای شما خواهد بود. علاوه بر این، اگر سوالاتی دارید یا مایل به برقراری ارتباط مستقیم با عباس کاظمی هستید، می‌توانید از لینک زیر استفاده کنید و با وی در تماس باشید: @Abbasvarijkazemi. پس از عضویت در این کانال، به دنیای جذاب و پرمحتوای مطالعات فرهنگی و پژوهش‌های عباس وریج کاظمی خواهید پیوست و از تجربهٔ یکتایی در این حوزه بهره خواهید برد.

عباس وریج کاظمی

06 Jan, 06:56


دوره مصاحبه عمیق

مدرس: دکتر مهدی سلیمانیه

جلسه نخست: مقدماتی بر روش کیفی، فرایند پژوهش کیفی، بررسی نمونه‌های موفق، توجه به نقاط ضعف پژوهشهای کیفی، مهارت‌های عمومی یک پژوهشگر کیفی، معرفی منابع‌ مرتبط.

جلسه دوم تا چهارم: گام‌های انجام مصاحبه‌ی‌عمیق،ساختار سوالات مصاحبه، انواع پرسش‌ها، رابطه پیشینه با مصاحبه، زمان و مکان مصاحبه، اخلاق پژوهش در مصاحبه، زبان بدن در مصاحبه،بازبینی فرایند مصاحبه، قواعد پیاده‌سازی، نکات مهم در تحلیل مصاحبه، تکنیک‌های مکمل مصاحبه‌ی عمیق.
جلسه پنجم: تمرین عملی مصاحبه‌ی عمیق با حضور مهمان به عنوان مصاحبه‌شونده در کلاس و ارزیابی عملکرد مصاحبه‌کنندگان


دوشنبه‌ها، ساعت ۱۷.۳۰ ( پنج جلسه)

هزینه ثبت‌نام: دو میلیون تومان برای ۵ جلسه ۳ساعته

جهت ثبت‌نام:👈
👉@Sepanta_academy


آکادمی علوم‌اجتماعی سپنتا
https://t.me/sepantasocialscience

عباس وریج کاظمی

02 Jan, 14:24


چه جزو است آنکه او از کل فزون است

طریق جستن آن جزو چون است

گلشن راز


برخی اجزا فقط جزیی از کل‌اند(ناچیز یا چیز)، برخی اجزا می‌توانند کلیت را نمایندگی کنند و از کلیت جامعه به ما بگویند، بدین معنا همه‌ی اجزا به یک اندازه درباب واقعیات جامعه با ما سخن نمی‌گویند، و در نهایت، برخی اجزا استثنائی‌اند، چرا که آنی دارند، و گویا از کل و همچنین کلیت، هم فراتر می‌روند و امر نوظهور را بشارت می‌دهند یا اینکه،خود "نه‌هنوزهای"(not yet) جامعه‌اند. جامعه درون خود، دربرگیرنده مجموعه‌ای از این عناصر ناهمگن است‌. یافتن عنصری که امر نوظهور را بشارت دهد به چشم تربیت‌یافته‌ی جامعه‌شناختی نیاز دارد که زیمل، از آن سخن گفته‌است. کاوش درون جامعه، برای فهم کلیت و پس از آن تامل درباب اشکال درحال‌ظهور در جامعه، دشوارترین کاری است که یک دانشمند علوم‌اجتماعی می‌تواند انجام دهد که البته اغلب آنان در این زمینه موفق عمل نمی‌کنند.


عباس کاظمی

@varijkazemi

عباس وریج کاظمی

28 Dec, 06:43


جهاد اکبر چیست؟
روزه نیست
نماز نیست
جماعت است

شمس تبریزی

عباس وریج کاظمی

25 Dec, 18:14


☑️ عباس کاظمی


پل فاسل [در کتاب خارج] .. بین سه مفهوم کاشف، مسافر و توریست تمایز ایجاد می‌کند ... کاشف..هدفش... کاوش در ابعاد پنهان‌مانده این جهان است، کاشفان به دنبال رفتن به نقاط ناشناخته و کشف‌ناشده این جهان‌اند...او نمی‌داند چه چیزی در انتظارش است... در اینجا سفر با خطر همراه است. به عبارتی، مسافر نظریه‌پرداز ما باید بداند که فهم و کشف امر نظری ...محتاج خطرکردن نیز هست. اما توریست.... دقیقا به نقاطی می‌رود که از پیش برای او نشانه‌گذاری شده‌است... او از جاهایی دیدن می‌کند که میلیون‌ها نفر پیش از او بازدید کرده‌اند.... در مواجهه با نظریه‌ها در...ایران... در موقعیت توریستی بیشتر روی نقاط تکراری‌اش دست گذاشته می‌شود.... مسافر اما می‌تواندحماسه‌ی خود را در ایستادن میان این دو خلق کند. یعنی بازی میان آنچه از پیش کشف شده و آنچه نیازمند کشف و ماجراجویی است.
ماجرای مسافرت نظریه.. هم محتاج وفاداری به "سرمنشا‌ها" و اصل‌هاست... و هم مستلزم ماجراجویی در رویارویی با وضعیت جدیدی است که در پاسخ بدان دست به خوانش نظری زده می‌شود.

کتاب سفر نظریه‌ها، نشر اگر، صص ۳۲-۳۰

خرید آنلاین

خرید از سایت اگر


@varijkazemi

عباس وریج کاظمی

23 Dec, 09:36


در اولین سفر از مجموعه تورهای «جامعه شناسی در سفر»در این کلیپ ۱۵ دقیقه ای
بخشهایی از روایت عباس کاظمی(جامعه شناس) را با عنوان «تفریحات ایرانیان»
‎با خوانش کتاب تفریحات ایرانیان مسکرات و مخدرات از صفویه تا قاجاریه میبینیم.

محل برگزاری: شهر دماوند/مرداد ۱۴۰۳🔸


با بازدید: از برج شبلی، مسجد جامع دماوند، امامزاده عبدالله و عبیدالله، امامزاده خلیل الله، پرسه زنی در دو محله قاضی و درویش، بلوار قدیم شهر دماوند و گورستان گیلیارد
———————————
عباس کاظمی: این سفر است که نجات بخش است. در «ایده جامعه شناسی در سفر» هدف اصلی ما اینست که با طرح سوالاتی درباره اکنون جامعه ایران فکر کنیم و جامعه شناسی را به مردم معمولی نزدیک تر کنیم. ما در «ایده جامعه شناسی در سفر» از سفر برای فهم واقعیتهای پیرامون بهره می‌بریم.

کاری از؛مصطفی حیدری و محمدجواد حسنی
@parsehayehshahri
@sepantasocialscience

عباس وریج کاظمی

21 Dec, 09:56


♦️کارکردهای دین /فردا آغاز می‌شود

📝 دوره‌ی: کارکردهای دین: نگاهی انتقادی و تحلیلی
       مدرس: حسن محدثی
      

توضیحات تکمیلی: لمس|کلیک  کنید

ثبت نام از سایت:
لمس|کلیک  کنید

ثبت نام تلگرامی: @toakademi

برگزار کننده:
🏛 زیر سقف آسمان مهر
🏛 نیک‌اندیشان زمان

🔹هزینه‌ی ثبت نام(حضوری/آنلاین): ۴۸۰ هزار تومان
      (امکان پرداخت در ۲ مرحله)
🔹نحوه‌ی برگزاری: حضوری/آنلاین
🔹ظرفیت حضوری: ۲۰ نفر
🔹تعداد جلسات: ۵ جلسه
🔹 هر جلسه: ۳ ساعت
🔹تاریخ شروع: ۲ دی ۱۴۰۳
🔹روز برگزاری: یکشنبه‌ها
🔹ساعت برگزاری: ۱۷:۳۰ تا ۲۰:۳۰
🔹 پلتفرم آنلاین: اسکای روم
🔹آدرس محل برگزاری: خیابان کلاهدوز (دولت)، نبش خیابان یارمحمدی، پلاک ۶۸، طبقه ۴، واحد ۱۷

دسترسی به آفلاین صوتی و تصویری کلاس
گروه تلگرامی پرسش و پاسخ

📌 صدور گواهی
گواهی شرکت در دوره از طرف مؤسسه و با امضای استاد به‌صورت رایگان صادر خواهد شد.
❗️این گواهی صرفاً از طرف مؤسسه و استاد است و صرفا به منظور تایید شرکت در دوره است و اعتبار دیگری  ندارد.

📌 در صورت تمایل
🔻 هزینه‌ی صدور گواهی انگلیسی با مهر مترجم: ۱۸۰ هزار تومان

🌷💐 با سپاس از همراهی شما
@NewHasanMohaddesi

عباس وریج کاظمی

17 Dec, 13:44


"من قدری زود آمده‌ام، وقت(آمدن) من هنوز نرسیده‌‌است. این رویداد عظیم دهشتناک هنوز در راه است"
نیچه، حکمت شادان

عباس وریج کاظمی

15 Dec, 17:22


🔍 «عن‌قریب است که ایران شود ایران دگر»
✍🏻 عباس کاظمی

🔸ابیات زیر، مطلع یکی از غزلیات ایرج‌میرزا شاعر عصر مشروطه است که با خوانندۀ کنسرت فرضی(پرستو احمدی) در کاروانسرای نزدیک قم بی‌مناسبت نیست:

در سردر کاروانسرایی
تصویر زنی به گچ کشیدند
گفتند که واشریعتا، خلق
روی زن بی‌نقاب دیدند

🔸 از شعر کاروانسرای ایرج‌میرزا که در آن داستانی روایت می‌شود که نقش زنی را با گچ روی دیوار یک کاروانسرا می‌کشند و غوغایی به پا می‌شود، تا کاروانسرایی با نام «دیر گچین» در نزدیکی قم که در آن زنی کنسرتی بی‌مخاطب برگزار می‌کند و از نو تصویر آن در شبکه‌های اجتماعی غوغا به پا می‌کند، درواقع راهی دراز پیموده شده است.
در هردو با تصویر روبروییم؛ در یکی تصویری گچی از زنی فرضی و در دیگری تصویری واقعی از زنی در کنسرتی فرضی، در کاروانسرای گچین!

☑️ بی‌دلیل نیست که تا اطلاع ثانوی، هر رویداد و هر جنبشی را باید در ادامۀ جنبش مشروطیت توضیح داد. درعین‌حال، فهم و تکوین جنبش مشروطیت، بدون فهم جایگاه زنان غیرممکن و ناتمام است.

🔸تصویر کنسرت فرضی بی‌مخاطب، از آن‌دست کنسرت‌های پرمعنا است. درواقع، مخاطب هم هست و هم نیست. پرستو احمدی با مخاطبانش سخن می‌گوید اما نه در تصورش، نه با مخاطبان دنیای وهم‌آلود و ایدئولوژیک قدرتمندان، با مخاطب واقعی دنیای محذوفین. شکافی که به‌نحوی سیاسی میان مخاطب و پرستو احمدی ایجاد شده است، معنادار است؛ ازاین‌رو، هر کنشی ازاین‌دست نه‌تنها بخشی از فرایند تکمیل جنبش زن، زندگی، آزادی، بلکه تکوین جنبش عظیم مشروطیت است که تمامی اتفاقات بعدی، محصولی از آن رویداد عظیم است.

⬅️ بعد از حوادث خون‌بار ۱۴۰۱، جنبش اجتماعی، روندی آرام اما عمیق‌تر پیموده است. این درواقع همان انقلابی است که از مشروطه بدین‌سو، در بطن زندگی روزمره پیش می‌رود. چرا می‌گوییم انقلاب، چون با رگ‌وریشه‌ها در زندگی ‌روزمره سروکار دارد و رادیکال است. بااین‌حال، کنشی که در عمل، سرتاپا سیاسی است، کاملاً اجتماعی به جلو می‌رود. اجتماعی است چون عقل‌سلیم و دانش‌عامیانه و معمولی در زندگی‌روزمره را به چالش می‌کشد.

🔸خیلی‌ها اقدام پرستو احمدی را با کنسرت قمر در ۱۳۰۳ مقایسه کرده‌اند و برخوردی که حکومت برسر حجاب با او داشته است، با این تفاوت که جامعه از صدسال پیش جلوتر است. فاصلۀ میان این دو کنسرت را انقلاب آرام توضیح می‌دهد، یکی پر از مخاطب در گراند‌هتل لاله‌زار و دیگری در کاروانسرای دورافتادۀ «دیر گچین» اما در ظاهر خالی از مخاطب. اما عمیقا مخاطبان این دو کنسرت با یکدیگر فاصله‌ی زیادی دارند.

⁉️آیا ما به عقب برگشته‌ایم؟ ۱۴۰۳ عقب‌تر از ۱۳۰۳ که یک زن توانست کنسرت دهد اما آیا مسئله فقط حجاب بوده است؟ ابداً. جامعۀ ۱۳۰۳ مردانه‌تر و مستبدتر بوده است اما کنسرت ۱۴۰۳ پر است از مخاطبانی که حضور جسم‌مند نداشتند اما سرتاپا گوش بوده‌اند. جامعه‌ای که اگرچه فرهنگ مردانه هنوز در آن هژمونیک است اما درواقع، از نفس افتاده است.

☑️ جامعۀ مردانۀ ایران نتوانسته است پروژه‌ای را که از مشروطیت آغاز شده است، تکمیل کند، چون امکان بهره‌بردن از توان‌های انقلابی زنانه را نداشته است، اینک اما اگر مردان هم نخواهند، این، زنان‌اند که عامل پیش‌برندۀ تغییرات‌اند. دهه‌های پیش‌رو، فرهنگ نوظهوری را تحکیم می‌بخشد که در آن مردان دنباله‌روتر خواهند بود.

🔸ایرج‌میرزا شعری دیگر هم گفته است که کمتر شنیده‌ و خوانده ‌شده‌ است. خوانشی انتقادی از جامعۀ پسامشروطه که تا پوست‌واستخوان مردانه بوده، و تعمیق این فهم از جامعه که ایران فقط با کمک زنان است که "ایرانی دگر " خواهد شد.
اینک،ما پس از صد و اندی سال، در آستانۀ "ایرانی دگر" قرار گرفته‌ایم. آیندۀ ایران به‌یقین با تغییراتی که زنان ایجاد می‌کنند، پیوند خواهد داشت. اگر جنبش مشروطه «بیشتر مردانه» بوده است، انقلاب درحال‌وقوع به‌یقین «بیشتر زنانه» خواهد بود.

به‌قول ایرج‌میرزا

با چنین گام که نسوان وطن پیش روند
عن‌قریب است که ایران شود ایران دگر


۲۵ آذر ۱۴۰۳

عباس کاظمی
@varijkazemi

عباس وریج کاظمی

09 Dec, 22:21


ویتگنشتاین، زبان را شهری بزرگ می‌دید همیشه در حال ساخت و ساز، برایش زبان هم، مثل شهر، محله‌هایی مدرن، فضاهایی در حال بازسازی و مناطقی تاریخی داشت، پل داشت، زیرگذر داشت، پیاده‌راه داشت، آسمان‌خراش داشت، خیابان و کوچه‌های باریک و ساکت داشت.
استعاره‌ی ویتگنشتاین وسوسه‌انگیز است، ولی از اینجایی که من نشسته‌ام همه‌چیز خیلی فرق می‌کند، اینجا زبان و شهر آستانه‌ای هستند، که من در آن انتظار زلزله بعدی را می‌کشم.

والریا لوئیزلی
اگر به خودم برگردم، نشر اطراف


@varijkazemi

عباس وریج کاظمی

09 Dec, 09:19


با توجه به تجربه‌ی سوریه، عقلی اگر باشد، قانون حجاب و عفاف را کنار خواهند گذاشت‌.

عباس وریج کاظمی

07 Dec, 22:10


"فقط به سبب نومیدان است که به ما امید عطا شده است."

•تئودور آدورنو

عباس وریج کاظمی

07 Dec, 13:25


https://youtu.be/htCA-3DsINM?si=AQII5YvoS1UjAXC9

👆👆👆

بازنشسته ششم: عباس وریج کاظمی - پادکست هشتگ بازنشستگی

عباس کاظمی

@varijkazemi

این پادکست اساسا، در مورد بازنشستگی نیست،من هم قصد بازنشستگی به معنای مرسوم آن را ندارم. بلکه پادکست بازنشستگی از نظر من در مورد نفس زندگی است، چگونه زندگانی را زندگی کنیم، چگونه به تعبیر زیمل، زندگی می‌تواند زندگی‌تر شود. ابن یعنی، زیستن در لحظه‌ی غیرکالایی شده و به تعبیری دقیق‌تر، "زیستن بی‌برنامه" در "جهان برنامه‌ریزی شده‌ی مدرن". ساخت این پادکست با صمیمیت همراه است و از جدیت و فضای رسمی گفتاری متعارف دور است. اگر دوست داشتید آن را در یوتوپ تماشا کنید. و اگر فایل شنیداری رو بخواهید بشنوید در castbox بازنشستگی آن را دنبال کنید.
https://castbox.fm/vb/744312656

و

https://hbpod.co/episode6/

عباس وریج کاظمی

01 Dec, 06:21


پیشنهاد تاسیس موزه علوم اجتماعی به مناسبت روز علوم اجتماعی در ایران

عباس کاظمی

۱۲ آذر روز علوم اجتماعی نام گرفته است. چه خوب که علوم اجتماعی دارای روز است و چندسال است که در چنین روزی بازار نشست‌ها و سمینارها داغ است. ظاهرا امسال نسبت به سالهای گذشته علوم اجتماعی پرتکاپوتر ظاهر شده و در بسیاری از شهرهای ایران علاوه بر تهران نشست برگزار کرده و در تهران هم چند روز پی در پی این نشست‌ها ادامه دارد.
در کنار فعالیت هایی که این روزها ادامه دارد پیشنهاد تاسیس موزه‌ی علوم‌اجتماعی می‌تواند جذاب باشد. موزه‌ی علوم اجتماعی نقش مهمی در هویت بخشی به این علم در ایران ایفا خواهد کرد. موزه‌ها صرفا جایگاه یادمانی نیستند بلکه دستگاه‌های معناساز و فرهنگ‌ساز رشته‌ای‌اند. آنان هویت‌های رشته‌ای را سرو سامان می‌دهند و نوعی روایت از تاریخ علوم اجتماعی را برخواهند ساخت. درواقع این موزه قرار است نوعی سازوکار خاص برای تولید علوم‌اجتماعی باشد.
دو مکان باغ موزه نگارستان و یا موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی می تواند جایگاه چنین تاسیسی باشد. به خصوص اینک که موسسه تحقیقات خود بیشتر به موزه بی‌جانی شبیه است و از انجام تحقیقات اجتماعی پیشرو ناتوان شده است تاسیس موزه می تواند هویت جدیدی بدان بخشد. در این موزه، کلیه‌ی اشیا و ابزار‌ها، عکس‌ها، فیلم‌ها، اسناد، و نوشتارهای باقی مانده از استادان بنام، روایت‌های زندگی استادان به همراه تندیس برخی از اشخاص برجسته علوم‌اجتماعی، ابزارهای تحقیقاتی علوم اجتماعی و سایر اشیا یادمانی را می‌توان در آن جای داد. به نوعی که این موزه بازنمای تاریخ علوم اجتماعی از ابتدا تا زمانه‌ی ما باشد. داستان شخصیت‌های مهم می‌تواند در آن جای داده‌‌شود، بخش‌های جامعه‌شناسی، انسان‌شناسی و جمعیت‌شناسی و ... هریک سهم خود را داشته باشند. من نزدیک‌ترین موزه به این ایده را در موزه ملی تاریخ علوم پزشکی( در دانشگاه تهران) یافتم. می شود از آن درس گرفت و تاریخ‌ علوم‌اجتماعی‌مان را زنده کنیم. یادمان باشد که بازسازی چنین تاریخی نباید صرفا مردانه، تهران مرکز و محدود به رشته‌ی جامعه‌شناسی باشد.

یکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳

#موزه

@varijkazemi

عباس وریج کاظمی

28 Nov, 13:16


فایل فهرست مقالات و مطالب مردم‌نامه

عباس وریج کاظمی

15 Nov, 20:36


#پیمایش #فیلترینگ

*💰 ۴۵ همت در سال، تخمین هزینه‌کرد کاربران بالای ۱۸ سال برای فیلترشکن!*

⚠️ به طور میانگین، هر کاربر *ماهانه ۶۹ هزارتومان* برای خرید فیلترشکن هزینه می‌کند که نسبت به سرانه [پیمایش بهار،](https://ble.ir/undefined/5080094928281679666/1722016478400) *40 درصد افزایش* داشته‌است.

⬅️ گردش مالی خرید فیلترشکن توسط کاربران بالای ۱۸ سال، ۴۵ همت در سال تخمین زده می‌شود؛ در حالی که درآمد عملیاتی شرکت ارتباطات زیرساخت (به عنوان اصلی‌ترین متولی زیرساخت‌های ارتباطی و مخابراتی کشور) در سال ۱۴۰۲، ۶.۳ همت بود.

این در حالی‌است که همچنان *۵۴ درصد کاربران،* از فیلترشکن *رایگان* استفاده می‌کنند.

⚠️ درصد کاربرانی که از فیلترشکن پولی استفاده می‌کنند، نسبت به پیمایش بهار، ۵.۵ درصد افزایش داشته‌است.

💸 *در هر دقیقه، ۸۶ میلیون تومان* و در *هر روز، ۱۲۳ میلیارد تومان* صرف خرید فیلترشکن می‌شود!

🔹 لازم به ذکر است، با توجه به اینکه جامعه آماری پیمایش، کاربران بالای ۱۸ سال بوده‌اند، کاربران زیر ۱۸ سال در این آمار، محاسبه نشده‌اند در حالی‌که جمعیت این کاربران، بیش از ۱۵ میلیون نفر تخمین زده می‌شود.

📊 ۸۷ درصد از جمعیت کشور، کاربر شبکه اجتماعی هستند.⬇️
با توجه به برآورد مرکز ملی آمار از جمعیت بالای ۱۸ سال کشور در سال ۱۴۰۳، تعداد کل کاربران بالای ۱۸ سال، ۵۴.۵ میلیون نفر است.

🌐 شناختیک، مرکز شناخت محاسباتی و سیاستگذاری داده‌محور

عباس وریج کاظمی

13 Nov, 07:35


▪️جلسه نقد کتاب تکوین‌سوژه‌ی‌سیاسی‌ در دانشگاه‌پساانقلابی اثر دکتر‌حامد کیا

☑️ عباس کاظمی

🔻زمان شنیدن: ۳۵ دقیقه

🔹تاریخ:چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

🔻مکان: انجمن علوم سیاسی ایران

#نقد_کتاب #دانشگاه #احساسات #چرخش_عاطفی #انجمن_های_دانشجویی

عباس وریج کاظمی

12 Nov, 09:55


جامعه‌شناسی متعهد
علی طایفی

خرد خود بنیاد، رویارویی با قدرت سیاسی بویژه نوع‌ ضددمکراتیک و تمامیت‌خواه آن، برملاساختن لایه‌های پنهان تحلیل مسایل اجتماعی و انسانی در جامعه، و تلاش برای تحول جامعه بعنوان سوژه مورد بررسی و مطالعه از سوی یک متفکر اجتماعی و بویژه جامعه‌شناس از زمره خطوط اصلی مسیولیت‌پذیری یک دانشمند علوم اجتماعی است. بسیاری نظریه‌های جامعه‌شناختی از برگر تا لاکان و از مارکس تا بوردیو نیز بر همین امور تاکید عمده می‌نهند. این محوریت در تعریف نقش یک دانشمند علوم اجتماعی برای تغییر و نه توصیف واقعیت اجتماعی و برای نقد و نه نعل قدرت سیاسی از مبانی گریزناپذیر جامعه‌شناسی متعهد است.

زمانی که صحبت از تعهد در جامعه‌شناسی به زبان می‌آید بی‌درنگ ذهن انسان ایرانی سراغ تعهدات ایدیولوژیکی می‌گراید که از قبای شریعتمداران ایدیولوژیکی بنام تعهد اسلامی بیرون آمد که بنیان‌های انقلاب ۵۷ را به زیر کشیده و بر روی خود کشیدند. بی‌تردید آنچه که از تعهد ایدیولوژیک، انقلابی، اسلامی و ارزشی متبادر می‌شود تفاوت مفهومی و عملیاتی با تعهد علمی جامعه‌شناسی دارد که در ذات خود با سوژه و مواردی روبروست که در برخورد با شناسایی عوامل ویران‌ساز ساختارهای اجتماعی و انسانی در جامعه ناگزیر از انعکاس ریشه‌های این مسایل و تاکید بر راهکارهای برون رفت از آن است.

این رویکرد اساسا امری ایدیولوژیک نبوده و در زمره مبانی جامعه‌شناختیِ جامعه‌شناسی بشمار می‌رود که روی و سوی دفاع از نهادهای انسانی و اجتماعی در جامعه دارد نه صرفا نهاد قدرت. در تحلیل‌های متفاوتی به دسته‌بندی جامعه‌شناسان ایرانی پرداخته‌ام و تاکید کرده‌ام که دو گروه در حلقه جامعه‌شناسی نامتعهد و حکومتی قرار می‌گیرند:
نخست گروه‌های حرفه‌ای، حقوق‌بگیر و کارمند که در قفس آهنین بروکراسی نظام قدرت درافتاده‌اند،
دوم، گروه‌های رانت‌خوار وابسته به حکومت و نظام سیاسی که سال‌های متمادی در مناصب و مناسب قدرت، ظهور و رشد یافته و همچنان به بقای خود ادامه می‌دهند.

این دو گروه از گروه‌های مسلط در بدنه جامعه‌شناسی در کشور بشمار می‌روند که جامعه، نهادهای اجتماعی، فرهنگ و بنیان‌های انسانی آن و در نهایت انسان بعنوان ارکان جامعه‌شناسی را به ابژه‌هایی برای تامین معیشت و پرستیژ آنان مبدل ساخته‌اند. صرفنظر از این لشگر دانش‌آموختگان جامعه‌شناسی، طیف اندکی از جامعه‌شناسان هستند که در بررسی سوژه‌های جامعه‌شناختی با صدایی رسا به نقد وضعیت موجود پرداخته و تعهد علمی و عملی خود را به نمایش می‌گذارند. در طول چند سال اخیر افراد زیادی در این طیف قرار گرفته‌اند که در مقابل جامعه‌شناسان حکومتی به نقد حکومت اهتمام دارند. یکی از همین افراد مصطفی مهرآیین است.

اینک پس از گفتگو و تحلیل‌های متعدد دکتر‌مهرآیین در نقد ساختار و نهادهای اجتماعی از جمله دین و سیاست، جان، حیثیت و موقعیت او در خطر افتاده است. بنظرم یکی از وظایف جامعه‌شناسان منتقد در چنین وضعیتی اعلام نوعی همبستگی در دفاع از جامعه، جامعه‌شناسی و جامعه‌شناسان متعهدی است که بی محابا در مصاف با نهادهای ویران‌ساز ایستاده‌اند.

https://t.me/mostafamehraeen/1726

مانیفست جامعه‌شناسی
https://t.me/alitayefi1/4191
جامعه‌شناسی زرد
https://t.me/alitayefi1/4807
جامعه‌شناس حکومتی
https://t.me/alitayefi1/3056
اهمال در جامعه‌شناسی
https://t.me/alitayefi1/1690

سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
https://telegram.me/alitayefi1

عباس وریج کاظمی

12 Nov, 07:12


«مطالعات فرهنگی-پسااستعماری خاورمیانه»

دوره‌ی دوم: «بازتاب اندیشه‌ی شریعتی در خاورمیانه»
مدرس: دکتر محمدسعید عبداللهی
و تسهیلگری م.محسن غمام

از شریعتی گریزی نیست. اثر او بر جریان روشنفکری در خاورمیانه، تا امروز برجاست. درباره این تاثیر و تاثر چه می‌توان گفت؟ آیا این جریان‌ها، نقشی در دگرگونی اندیشه‌ی شریعتی به سود تجربه امروز ما بازی کرده‌اند؟

جلسه اول: شریعتی در جهان عرب
جلسه دوم: شریعتی در ترکیه
جلسه سوم: شریعتی در افغانستان
جلسه چهارم: جمع‌بندی
 
دوشنبه‌ها، ساعت ۱۷:۳۰، آغاز از ۲۸ آبان‌ماه

هزینه ثبت نام: ۴۰۰ هزار تومان

افرادی که در دوره نخست از این مجموعه ثبت نام کرده اند می توانند با تخفیف ۱۰% در این دوره شرکت کنند.

این دوره صرفا به صورت آنلاین برگزار می‌شود.

جهت ثبت‌نام:👈
👉@Sepanta_academy

با همکاری «تاریخ، نقد فرهنگ، الهیات»
https://t.me/cultureforhumiliated

آکادمی سپنتا
https://t.me/sepantasocialscience

عباس وریج کاظمی

10 Nov, 23:20


☑️ نشست در باب رمان استونر: آیا دانشگاه و علوم‌انسانی از ما انسان بهتری می‌سازد؟

▪️عباس کاظمی

🔻یکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳

▫️کتابفروشی کامیلا.

#نقد_کتاب #رمان #دانشگاه #علوم_انسانی


@varijkazemi

عباس وریج کاظمی

09 Nov, 17:09


استونر بچه‌کشاورزی است که‌ در ابتدا در رشته‌ کشاورزی تحصیل می‌کند، در کلاس‌های ادبیات انگلیسی حاضر می‌شود. سر کلاس‌، دو نمایش‌نامه از شکسپیر و تعدادی از غزل‌هایش، خوانده می‌شود. وقتی استاد با حالتی طعنه‌آمیز و با بی‌طاقتی از استونر می‌خواهد شعر را تفسیر کند، استونر می‌بیند دستپاچه شده و زبانش گرفته ... اما چیز عجیبی در درونش تجلی می‌یابد: ادراکی که بیشتر ریشه در لحظه‌ نفهمیدن دارد تا فهمیدن. استونر فهمید چیزی وجود دارد که با دریافتنِ آن، نه‌تنها فهمِ ادبیات که فهمِ زندگی برایش میسر می‌شود. از آن گذشته، حس می‌کرد انسانیتش بیدار شده و پیوند جدیدی با انسان‌های اطرافش دارد. از این لحظه به بعد است که زندگی‌اش به‌کلی دگرگون می‌شود: ادبیات درست همان‌طور که جهان را وصف می‌کند، می‌تواند آن را متحول سازد. و اینچنین است که استونر استاد می‌شود، او در اواخر عمرش، زمانی که ناملایمات بسیاری را از سر گذرانده، آکادمی را «تنها زندگانی‌ای که به او خیانت نکرد» می‌داند. درمی‌یابد جدالی همیشگی بین آکادمی و جهان وجود دارد و آن اینکه آکادمی باید تا می‌تواند از جهان و ارزش‌های آن دوری کند.

جولین بارنز، روزنامه اعتماد

@varijkazemi

عباس وریج کاظمی

05 Nov, 06:18


• نشست بررسی کتاب “استونر”، نوشتهٔ جان ویلیامز، ترجمهٔ محمدرضا ترک تتاری (نشر ماهی، ۱۴۰۳)
• یکشنبه، ۲۰ آبان ۱۴۰۳، کتابفروشی کامیلا، ساعت ۷ عصر
• با حضور دکتر عباس کاظمی (جامعه‌شناس)، محمدرضا ترک تتاری (مترجم) و حسین فراستخواه.
نشانی: تهران، کریمخان زند، عضدی (آبان) جنوبی، نبش کوچهٔ کیوان.


@varijkazemi

عباس وریج کاظمی

04 Nov, 04:55


فراخوان طرح‌های پژوهشی ویژه دانشجویان دکتری و پژوهشگرانی که حداکثر سه سال از زمان دانش‌آموختگی دوره دکتری آنها گذشته باشد

محورهای کلان پژوهشی
۱. مسئولیت اجتماعی دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی
۲. آینده‌پژوهشی نهاد دانشگاه و آموزش عالی
۳. فضای دیجیتال و پلتفرمی شدن دانش
۴. ابعاد فرهنگی و اجتماعی هوش مصنوعی
۵. علوم اجتماعی شناختی و محاسباتی
۶. زیست دانشجویی و ابعاد فرهنگی و اجتماعی آن
۷. مهاجرت نخبگان و پیامد‌های فرهنگی و اجتماعی آن
۸. زنان و خانواده در آموزش عالی و نهاد علم
۹. حکمرانی علمی و آموزش عالی
۱۰. دانشگاه و تمدن نوین اسلامی
۱۱. علوم انسانیِ اسلامی
۱۲. ابعاد فرهنگی و اجتماعی علم، فناوری و نوآوری
۱۳. آمایش آموزش عالی و پیوست فرهنگی
۱۴. مرجعیت علمی
۱۵. اشتغال‌پذیری دانش‌آموختگان
۱۶. فرهنگ و سواد دانشگاهی
۱۷. نقش تربیتی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی
۱۸. مسئولیت و نقش نهاد علم بر اساس بیانیه گام دوم

مهلت ارسال طرح نامه: ۱۵ دی ۱۴۰۳
آدرس : [email protected]
اطلاعات بیشتر در iscs.ac.ir

عباس وریج کاظمی

03 Nov, 08:18


ششمین همایش کنکاش‌های مفهومی و نظری درباره جامعه‌ایران

🔻انجمن جامعه‌شناسی ایران


▪️زمان برگزاری همایش : ۲۷ الی ۲۹ خرداد ۱۴۰۴

✔️مهلت ارسال طرح پنل‌ها و برگزاری نشست‌ها ۳۰ آذر

✔️مهلت ارسال چکیده  ۳۰ دی

✔️اعلام پذیرش چکیده مقالات یا پنل‌ها ۲۰ بهمن

✔️مهلت  ارسال اصل مقالات ۲۰ اسفند



▫️برای کمک به همایش به حامی‌باش انجمن بپیوندید

https://hamibash.com/isaconferences.com

🔺لینک سایت همایش

https://isaconferences.com

☑️سایت انجمن جامعه‌شناسی‌ایران
http://www.isa.org.ir/

عباس وریج کاظمی

29 Oct, 11:02


«مطالعات فرهنگی-پسااستعماری خاورمیانه»

با همکاری کانال «تاریخ، نقد فرهنگ، الهیات» و تسهیلگری آقای م.محسن غمام
https://t.me/cultureforhumiliated

دوره نخست:
"ادوارد سعید و فلسطین در کانتکست مطالعات فرهنگی"
دکتر عبدالله کریم‌زاده

خاورمیانه با وجود تمام تنوع و پیچیدگی‌های فرهنگی، زبانی، قومیتی و نژادی‌اش، در طرحواره‌های ذهنی انسان غربی به صورت خطی، تقلیل‌گرایانه، ساده‌انگارانه و پارانویایی فهمیده شده و وجهی انسانیت‌زدایانه و دیوسازانه پیدا کرده است. گویی با زبان منطق نمی‌توان با خاورمیانه‌ای حرف زد، چرا که او جز زبان زور نمی‌فهمد. تحلیل اینکه چنین گزاره‌ای با کدام سازوکارهای فرهنگی و معرفتی تولید شده است، ادوارد سعید را به قهرمان نظریه پسااستعماری و شرق‌شناسی تبدیل کرده است. در این درسگفتار قصد داریم به بازخوانی و بازکاوی صورت‌بندی او از مسئله بپردازیم.

هزینه ثبت نام: ۴۰۰ هزار تومان

این دوره صرفا به صورت آنلاین برگزار می‌شود.

برای ثبت‌نام به آی‌دی زیر پیام دهید:
@Sepanta_academy

کانال آکادمی سپنتا:
https://t.me/sepantasocialscience

عباس وریج کاظمی

26 Oct, 21:07


ششمین همایش کنکاش‌های مفهومی و نظری درباره جامعه‌ایران

🔻انجمن جامعه‌شناسی ایران


▪️زمان: ۲۷ الی ۲۹ خرداد ۱۴۰۴

🔹توضیحات بیشتر در زمینه محورهای جزیی و ویژه همایش اطلاع‌رسانی خواهد شد

▫️برای کمک به همایش به حامی‌باش انجمن بپیوندید

https://hamibash.com/isaconferences.com

🔺لینک سایت همایش

https://isaconferences.com

☑️سایت انجمن جامعه‌شناسی‌ایران
http://www.isa.org.ir/

عباس وریج کاظمی

25 Oct, 14:28


عنوان سخنرانی : شیوه‌ی چشمت فریب جنگ داشت:تاملی در انقلاب در زندگی‌روزمره

▪️عباس کاظمی

🔻خانه حکمت اصفهان و گروه فرهنگی مرز

🔹۲۸ شهربور ۱۴۰۳

@varijkazemi

#زندگی_روزمره

عباس وریج کاظمی

25 Oct, 08:22


This is a reminder that our upcoming panel discussion, “Understanding Iran: A Conversation on Cultural Changes and Everyday Life in Iran,” is now just one week away.

The event will take place virtually on Thursday, October 31st, from 12:00pm to 2:00pm (ET). We will be joined by Dr. Afsaneh Tavassoli (Alzahra University), Dr. Taghi Azadarmaki (University of Tehran), and Dr. Abbas Varij Kazemi (Institute for Cultural & Social Studies) for an insightful discussion on social and cultural dynamics in contemporary Iran.

Please note that the event will be conducted entirely in Persian. To register for the Zoom session, click here. Additional details can be found on the Kevorkian Center website.

عباس وریج کاظمی

23 Oct, 21:13


این که می‌گفت"عرصه‌ی سخن بس فراخ است" خواستم جوابش گفتن که "بل‌که عرصه‌ی معنی بس فراخ است. عرصه‌ی سخن بس تنگ است"

مقالات شمس، ص ۲۱۲

عباس وریج کاظمی

23 Oct, 14:49


که همچو چشم صراحی زمانه خون‌ریز است

عباس کاظمی

در این زمانه‌ی خون‌ریز و پربلا، به یاد رمان "جنگ آخرالزمان" یوسا افتادم. یوسا در این رمان، تصویری دهشتناک و پایانی غم‌انگیز از بنیادگرایی مذهبی در برزیل قرن نوزده ارائه می‌دهد. در عین‌حال، منازعه‌ی میان دو جامعه شهری و بیابان‌نشین، و مساله عدم فهم دو بخش جامعه نسبت به یکدیگر را برجسته می‌کند.

در خانه اگر کس است
یک حرف بس است

@varijkazemi

عباس وریج کاظمی

20 Oct, 07:25


همه‌چیز تکه‌پاره می‌نمود، همه قله‌ها به آسمان خالی می‌رسید


گئورگ لوکاچ، مقاله‌ی "درباب فلسفه‌ی رمانتیک زندگی"

عباس وریج کاظمی

18 Oct, 19:00


📣 #مدرسه_تهران برگزار می‌کند:

📌 «تهی‌دستی» زیر سایه جامعه، اقتصاد و سیاست در ایران امروز

🎙 با حضور

■ دکتر محمد مالجو
(پژوهشکر اقتصاد سیاسی)
● تهیدستان شهری در آیینه طبقه؟

■ دکتر کیهان صفری
(پژوهشگر اجتماعی و مدرس دانشگاه)
● تهی دست بودن یا تهی دست شدن؟ مکانیسم تولد زیست غیررسمی

📍یکشنبه ۲۹ مهرماه، ساعت ۱۸ تا ۲۰
♦️حضوری و آنلاین
🔺️ حضور در این نشست رایگان است
🏫 مکان برگزاری: خ انقلاب، خ ۱۶ آذر، خ پورسینا، نبش جلالیه


📮 برای ثبت‌نام به آیدی زیر مراجعه کنید:
🔗 @Pouya_teh_82

عباس وریج کاظمی

16 Oct, 06:29


این‌چنین شیری خدا خود نافرید

رشته‌ی جامعه‌پژوهی اسلامی، اختراع جدید طرفداران جامعه‌شناسی‌اسلامی‌است که از کوشش‌ها برای تغییر جامعه‌شناسی ناکام ماندند و اینک رشته‌ی‌جدیدی در دانشکده‌های علوم اجتماعی تاسیس کردند و هم‌ اندازه رشته‌ی جامعه‌شناسی دانشجو گرفته‌اند. این رشته، نه تنها هیچ هویتی در جامعه و بازار کار ندارد بلکه برای ادامه تحصیل در خارج از کشور نیز رشته‌ای بی‌هویت خواهد بود. طرفداران این سنت، به‌جای خلق رشته‌ی جدید و نوشتن سیلابس‌های درسی جدید باید فکر خودشان را تغییر دهند و قطعا بهتر است جای خود را به جامعه‌شاسان ‌جدی‌تری بدهند.
بی‌تردید حرف ما این نیست که رشته‌ی جامعه‌شناسی در ایران بی‌نقص است، این رشته نیز به دلیل دخالت نهادهای فرادستی و حکومتی فاقد آن شور و حال و توان لازم است. ضعف علوم اجتماعی ایرانی، در غربی بودن آن نهفته نیست، بلکه در کارمندان تابع(به ظاهرهیئت‌علمی) و فرصت‌طلبانی(وسط‌بازانی) ریشه‌دارد که این رشته را از درون تهی‌کرده‌اند.
غفلت از جامعه‌ی ایرانی که در رشته‌های موجود علوم‌اجتماعی در ایران سیطره دارد به دلیل نوع درس‌ها و عناوین کلاس‌ها یا عنوان رشته نیست. جهت‌گیری جدیدی در این حوزه لازم‌است، و استادان قابلی که از سواد لازم برای توجه به تاریخ و جامعه‌ای ایران برخوردار باشند.

عباس کاظمی
مهر ۱۴۰۳

@varijkazemi

عباس وریج کاظمی

15 Oct, 19:41


اگر رویاهایی که شب در خواب می‌بینیم کارکردی مشابه رویاهای بیداری داشته باشند، لاجرم تا اندازه‌ای در خدمت آنند که انسانها را برای هر امکانی (حتی بدترین آنها) آماده‌سازند.

لودیک ویتنگنشتاین، کتاب فرهنگ و ارزش،ص ۱۴۳

@Varijkazemi

عباس وریج کاظمی

13 Oct, 09:44


عباس وریج کاظمی pinned «برای حمایت مالی (به فراخور توان‌شما) از ششمین " همایش کنکاش های مفهومی و نظری درباره جامعه ایران" که در دستور کار انجمن قرار دارد و در خرداد ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد، لطفا از طریق لینک به سایت حامی‌باش مراجعه کنید و کمکهای خود را انجام دهید‌. برای دوستان خارج…»

عباس وریج کاظمی

13 Oct, 08:43


برای حمایت مالی (به فراخور توان‌شما) از ششمین " همایش کنکاش های مفهومی و نظری درباره جامعه ایران" که در دستور کار انجمن قرار دارد و در خرداد ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد، لطفا از طریق لینک به سایت حامی‌باش مراجعه کنید و کمکهای خود را انجام دهید‌. برای دوستان خارج از کشور پرداخت ارزی هم ممکن است.

لطفا این پست را برای دوستان خود ارسال کنید تا بیشتر دیده‌شود.

https://hamibash.com/isaconferences.com

#انجمن_جامعه_شناسی_ایران

عباس وریج کاظمی

12 Oct, 08:11


عباس وریج کاظمی pinned Deleted message

عباس وریج کاظمی

11 Oct, 14:12


1630949044_L2dJ7.mp3


چه غریبانه تو با یاد وطن می‌نالی

من چه‌گویم که غریب‌است دلم در وطنم

هوشنگ ابتهاج


https://t.me/Varijkazemi

عباس وریج کاظمی

11 Oct, 08:52


گلشیری‌خوانی

از ۶ آبان یک دوره‌ی کوتاه (۴جلسه‌ی دو ساعته، یکشنبه‌ها) برای آشنایی و تحلیل داستان‌های هوشنگ گلشیری برگزار خواهم کرد. علاقه‌مندان اعلان کارگاه را بخوانند.

#هوشنگ_گلشیری
#تحلیل_داستان
#حسین_سناپور
@sanapourhossein

عباس وریج کاظمی

09 Oct, 18:51


گنجشکان لاف می‌زنند:
جیک جیک جیک
جیک هیچ یک‌شان در نیامد
تو که دور می‌شدی

شمس لنگرودی

عباس وریج کاظمی

08 Oct, 21:20


عباس وریج کاظمی pinned «لیست درس‌گفتارهای سال ۱۴۰۲ در کانال خصوصی آکادمی سپنتا برای عضویت و خرید اشتراک دائمی با ادمین در تماس باشید @kazhemi ۱. جامعه‌شناسی فروطبقه در ایران ، عباس کاظمی ۲. نوکیسگی و تعینات فرهنگی، آرش حیدی ۳. جرج هربرت مید و جامعه‌شناسی روابط روزمره، فاطمه…»

عباس وریج کاظمی

08 Oct, 21:08


مهاجرت بزرگ در عصر شاه‌طهماسب صفوی

عباس کاظمی

▪️یکی از مهاجرت‌های بزرگ  در ایران، ذیل‌حکومت صفوی در اواسط(۱۵۳۲ میلادی به بعد) سلطنت شاه طهماسب اتفاق افتاد، بعد از رخداد معروف به توبه‌ی شاه و اعمال محدودیتهای فقهی و نیرو گرفتن بیشتر روحانیون جبل عامل، اتفاقات جدیدی در صفویه در‌حال‌ظهور بود.

▪️در نتیجه‌ی قدرت‌گرفتن سادات‌مرعشی مازندران و پیوند مستحکم آن با محقق کرکی که از جبل‌عامل به دولتخانه صفوی کوچ‌کرده بود، طیفی از هنرمندان زمان از جمله خطاطان، نگارگران، و دیگر مشاغل چون کاتبان، دیوانیان، پزشکان، شاعران و صحافان از ایران به هند‌گورکانی مهاجرت کردند، برخی از محققان، گستره‌ی این کوچ را "هراس‌انگیز "توصیف‌کرده‌اند.

▪️اولین جایی که از این مهاجرت لطمه دید دبیرخانه صفوی بود. با برکناری دیوانیان با تجربه ایرانی، طبقه‌جدیدی از منشیان و دبیران که از روحانیون بودند جایگزین‌ شدند. به تعبیر کالین میچل در کتاب سیاست‌ورزی در عصر صفوی "تنها به گزاف می‌توان ادعا کرد که تشیع عرب‌تبار انحصارطلبی توانست فرهنگ ادبی چندوجهی ایرانی_اسلامی کسانی مانند قاضی‌جهان قزوینی را ریشه‌کن کند"ص ۲۱۶.

https://t.me/Varijkazemi

عباس وریج کاظمی

05 Oct, 21:32


"جنبیدن بر دو نوع است: یکی را شکنجه می‌کنند، ...از زخم چوب می‌جنبد، و آن دگر در لاله‌زار و ریاحین و نسرین می‌جنبد، پی هر جنبش مرو!"

مقالات شمس

عباس وریج کاظمی

05 Oct, 09:17


عباس کاظمی

جنگ درون مراسم

▪️ فرهنگ مکان منازعه است.مراسم و آیین‌ها هم حیات فرهنگی متفاوتی را پشت سر می‌گذرانند. مناسکها گاهی دربست در خدمت "قدرت معنایی مسلط‌" قرار می‌گیرند، گاهی معانی سلطه‌یافته در فرهنگ را به چالش می‌کشند. در مورد قالی‌شویان اردهال از اساس مکان و فضایی از نبرد تدارک دیده‌شده.
▪️به چوب‌دستی‌هایی که بالای سر می‌رقصند، صرفا خیره نشوید، چوب‌‌دستی‌های واقعی در کلیت مناسک پنهان شدند، آنان راه درازی را از جشن مهرگان و ترکیب آن با عناصر شیعی و زیارت طی کرده‌اند، برخی عناصر به تدریج رنگ باختند اما برخی در برابر فشارهای "گفتمان رسمی شریعت"، مقاومت می‌کنند.
▪️بازاری که در حول این روز شکل می‌گرفت تعطیل شد چون می‌توانست "معنای مسلط" را به چالش بکشد، مهمترین مشکل در تاریخ شمسی این آیین است که ربطی به زمان مذهبی قمری ندارد. اکنون جنگ بر سر تصاحب زمان است. زمان است که بر فضا، رنگی مذهبی می‌زند. عنصر دیگر تماشاست که شکلی متفاوت با تماشاگری مراسم مذهبی رایج دارد. در اینجا اما تماشاگری همه چیز را به تئاتری مردمی تبدیل کرده‌است.
▪️به تعبیر فیسک، فرهنگ سیاسی است.

۱۴ مهر ۱۴۰۳

https://t.me/Varijkazemi

عباس وریج کاظمی

28 Sep, 15:42


دوشنبه هجدهم ربیع الاول ۱۳۱۸ [۱۲۷۸ ه. ش]

▪️تفلیس

باغ مختصری جلوی هتل بود، آن جا بودیم که کم کم خارج شدیم به خیابان. باران هم بنا کرد باریدن. آمدیم رد بشویم. دیدیم در موزه‌ی نظامی باز است. رفتیم تماشا. غیر از چهل پنجاه پرده‌ی نقاشی چیزی نبود. آن هم تمام صورت سلاطین روس و جنگ‌های روس بود. چیزی که خیلی اسباب تاسف من شد تمام بیدق‌های ایران را با شمشیرهایی که در جنگ با نایب‌السلطنه عباس‌میرزا گرفته بودند، آن جا بود. و یک تابلو هم صورت جنگ روس و ایران بود.


▪️گزارش سفر به اروپا، میرزا حسن‌خان مستوفی‌الممالک، ص ۵۹

🔻کلمه بیدق در متن کتاب آمده بود. منطقی‌تر است که بیرق باشد.



کانال عباس وریج‌کاظمی
https://t.me/Varijkazemi

عباس وریج کاظمی

27 Sep, 14:36


#خبرانتشارکتاب

خواندن فراسوی مرز‌ها؛ افغان‌ها، ایرانی‌ها و ملی‌گرایی ادبی / آریا فانی، ترجمه علی قاسمی‌منفرد / نشر شیرازه، ۳۲۰ صفحه، ۳۶۵ هزار تومن

اسم اصلی:
Reading across Borders; Afghans, Iranians, and Literary Nationalism

پشت جلد:
«موضوع کتاب بررسی دگرگونی‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی ایران در یکصد‌و‌پنجاه سال اخیر است از منظر الزامات دولت‌ـ‌ملت‌سازی. آنچه این تجربه را به عنوان مثال از تجربه مدرنیزاسیون متفاوت می‌کند، محل ثقل توجه کوشندگان در این مسیر است. اگر به هنگام اهتمام برای مدرن کردن سازوکارهای حکمرانی کشور، نگاه فعالان بیشتر به سمت بیرون و الگوبرداری از تجارب دیگران بود، تلاش‌ و ‌تکاپو برای دولت-‌ملت‌سازی نگاهی بود درونی. در این کتاب تبعات پویایی‌های این نگاه به درون مورد تعمق قرار گرفته‌اند از طریق بررسی حوزه زبان و ادبیات فارسی در ایران و افغانستان و استناد به مراودات گسترده و گفت‌وگوهای انتقادی میان ادبا، روشنفکران و صاحب‌نظران ملی‌گرای دو کشور که بیش و پیش از همه به استقبال شناسایی نقطه نظرات یکدیگر در این برهه سرنوشت‌ساز شتافتند.»

سفارش به @bahmanbooks یا خرید حضوری از کتابفروشی دماوند
.

4,244

subscribers

368

photos

66

videos