آکادمی دگرگشت ایران (تکامل) @ir_academy_evolution Channel on Telegram

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

@ir_academy_evolution


آکادمی دگرگشت (تکامل) ایران


لینک شبکه‌های اجتماعی:
https://zil.ink/evolution

ارتباط با ادمین:
@sara15895

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل) (Persian)

آیا شما علاقه‌مند به یادگیری و کسب دانش جدید در زمینه‌های مختلف هستید؟ آیا می‌خواهید بهترین منابع آموزشی را برای خود دسترسی پیدا کنید؟ اگر پاسخ شما بله است، آکادمی دگرگشت ایران (تکامل) کانالی مناسب برای شماست. این کانال منحصر به فرد با اطلاعات مفید و جذاب از زمینه‌های مختلف از جمله علم، فناوری، هنر و فرهنگ ایران را ارائه می‌دهد. از طریق لینک زیر می‌توانید به شبکه‌های اجتماعی کانال دسترسی داشته باشید: https://zil.ink/evolution_ir. برای ارتباط با ادمین کانال می‌توانید به آی‌دی @sara15895 پیام دهید. بپیوندید به آکادمی دگرگشت ایران (تکامل) و دنیایی از دانش و آموزش را تجربه کنید.

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

19 Feb, 15:50


موش‌های کیسه‌دار، عجیب‌ترین پستانداران استرالیا 🐭

این موجودات که در زبان بومی به‌نام آناگو شناخته می‌شوند، در افسانه‌های آن‌ها حضور پررنگی دارند.این موجودات به‌ندرت دیده می‌شوند و مشاهده آن‌ها در هر مکانی بسیار تعجب‌آور است!

موش‌های کیسه‌دار در بیابان‌های استرالیا زندگی می‌کنند و برای حرکت در شن‌های نرم، از اعضای تخصصی جلویی خود استفاده می‌کنند.آن‌ها تقریباً نابینا هستند و تنها آثار کوچکی از چشم در زیر پوست صورتشان باقی مانده است.

زندگی در زیر زمین برای آن‌ها چالش بزرگی است! تنفس در شرایط کم‌اکسیژن باعث شده تا برای بقا، سازگاری‌های خاصی پیدا کنند.
اما این گونه از حدود ۷۰ هزار سال پیش شروع به کاهش جمعیت کرده است.تغییرات اقلیمی مانند دمای خنک‌تر ❄️ و سطح پایین‌تر دریاها 🌊، از عوامل این کاهش هستند.

تنوع ژنتیکی برای سلامت گونه‌ها ضروری است! 🧬 با این حال، تفکیک ژنتیکی موش‌های کیسه‌دار به‌خاطر ویژگی‌های عجیبشان و کمبود شواهد معتبر DNA با دیگر کیسه‌داران، بسیار دشوار است.

ویژگی‌های خاص این موجودات:
برخلاف بسیاری از پستانداران، نوزادان خود را در کیسه‌ای مخصوص در شکم مادر پرورش می‌دهند.
توانایی فوق‌العاده‌ای در سازگاری با محیط‌های بیابانی دارند. 🌵☀️
بیشتر شب‌زی هستند و فعالیت اصلی‌شان را در شب انجام می‌دهند. 🌙

انواع مختلفی از موش‌های کیسه‌دار وجود دارد، مانند باندیکوت‌ها و بیلبی‌ها که از نظر اندازه، رفتار و زیستگاه متفاوت هستنند.
بسیاری از این گونه‌ها در معرض خطر انقراض قرار دارند. ⚠️ نابودی زیستگاه‌ها، شکار توسط حیوانات غیربومی و تغییرات اقلیمی از تهدیدات اصلی آن‌ها محسوب می‌شوند.

مطالعات علمی بر روی این موجودات، به‌ویژه در زمینه‌های ژنتیک و دگرگشت، می‌تواند به درک بهتر تاریخچه تکامل پستانداران کمک کند. 🧬 ویژگی‌های خاص ژنتیکی آن‌ها، از جمله کپی‌شدن تصادفی ژن‌ها، اطلاعات ارزشمندی را برای پژوهشگران فراهم می‌آورد.

فاطمه سولتی

╔══════════════════╗
🦍@ir_academy_evolution
╚══════════════════╝

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

19 Feb, 06:30


کشف قدیمی‌ترین فسیل مغز: چالشی برای درک دگرگشت مغز و سیستم عصبی

📜فسیل کاردیودیکتایون‌ کتنولوم، یک موجود دریایی کوچک که بیش از ۵۲۵ میلیون سال پیش در دوران کامبرین زندگی می‌کرد، یافته‌ای شگفت‌انگیز و تحولی در درک ما از دگرگشت مغز و سیستم عصبی ارائه می‌دهد.
این کشف یک سیستم عصبی را نشان می‌دهد که با وجود گذر زمان...

برای دیدن ادامه ی مطلب،لینک زیر را لمس کنید

✍🏻محدثه بهاروند
✍🏻مهدیه جوادی

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

18 Feb, 05:00


نخستین دایناسورها در آمازون

📌 اولین دایناسورها ممکن است در منطقه آمازون و سایر نواحی استوایی آمریکای جنوبی و آفریقا پدیدار شده باشند.

📌فسیل‌های شناخته‌شده‌ی قدیمی‌ترین دایناسورها که حدود ۲۳۰ میلیون سال قدمت دارند، در مناطقی مانند برزیل، آرژانتین و زیمبابوه کشف شده‌اند، اما تفاوت‌های بین این فسیل‌ها نشان می‌دهد که دایناسورها قبل از این زمان نیز در حال دگرگشت بوده‌اند و احتمالاً میلیون‌ها سال زودتر به وجود آمده‌اند.

📌مطالعه‌ی جدید، با در نظر گرفتن شکاف‌های موجود در فسیل‌ها دریافت که دایناسورهای اولیه احتمالاً در نواحی گرم و استوایی گندوانا – که امروزه شامل آمازون، حوضه‌ی کنگو و صحرای بزرگ آفریقا است – ظاهر شده‌اند.

📌به گفته‌ی محققان، این مناطق به دلیل سختی دسترسی و تحقیقات کمتر، هنوز فسیل‌های دایناسوری پیدا نشده است، اما این به این معنا نیست که چنین فسیل‌هایی وجود ندارند.

📌دایناسورهای اولیه کوچک‌تر از نسل‌های بعدی خود بودند و بیشتر به اندازه‌ی یک مرغ یا سگ بوده‌اند. آن‌ها روی دو پا راه می‌رفتند و احتمالاً همه‌چیزخوار بوده‌اند.

📌این مطالعه همچنین نشان می‌دهد که دایناسورها ابتدا از استوای گندوانا به سمت جنوب و سپس به مناطق شمالی‌تر مانند لوراسیا (که بعدها به اروپا، آسیا و آمریکای شمالی تقسیم شد) مهاجرت کردند.

📌یکی از نتایج مهم تحقیق این است که اگر سایلزوریدها، که معمولاً به‌عنوان خویشاوندان دایناسورها شناخته می‌شوند، در واقع اجداد دایناسورهای گیاه‌خوار (اورنیتیشیا) بوده باشند، می‌توان شکاف‌هایی در شجره‌نامه‌ی دایناسورها را پر کرد.

📌همچنین، مشخص شده که دایناسورهای اولیه به محیط‌های گرم و خشک سازگار بوده‌اند. از سه گروه اصلی دایناسورها، سوروپودها (مانند برونتوسور و دیپلودوکوس) همچنان ترجیح می‌دادند در مناطق گرم بمانند، اما دو گروه دیگر – تراپودها (که شامل تی‌رکس می‌شود) و اورنیتیشیا – احتمالاً بعدها توانایی تولید گرمای بدن را به دست آوردند و در مناطق سردتر نیز زندگی کردند.

✍️نویسنده: علی اسلامی
📚گردآورنده: نگین قره خانی

╔══════════════════╗
🦍@ir_academy_evolution
╚══════════════════╝

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

17 Feb, 08:00


شواهد دگرگشت در لحظه و زمان🔍🕐

ما غالبا نتایج دگرگشت را می‌بینیم، اما فرایند آن را مستقیما مشاهده نمی‌کنیم.
حال، دانشمندان فرصتی نادر یافته‌اند تا شاهد دگرگشت در زمان حال باشند، زیرا دو گونه مارمولک مشابه برای اولین بار با یکدیگر روبه‌رو شده و به سرعت برای ایفای نقش‌های متفاوت سازگار می‌شوند.

🔖پژوهشگران در حال مطالعه آنول‌های قهوه‌ای کوبایی (Anolis sagrei) در باغ گیاه‌شناسی فلوریدا بودند که ناگهان گونه‌ای جدید ظاهر شد: آنول تاج‌دار پورتوریکویی (Anolis cristatellus).

اگرچه این دو گونه مارمولک از نظر ظاهری بسیار شبیه به هم هستند، اما بعد از ۴۰ میلیون سال از هم جدا شده‌اند و در جزایر مختلف کارائیب زندگی می‌کنند. با این حال، هر دو گونه در زیستگاه‌های مشابه زندگی کرده و از منابع غذایی یکسانی استفاده می‌کنند.

🔖هنگامی که دو گونه‌ی مشابه برای منابع یکسانی مانند غذا و قلمرو رقابت می‌کنند، اغلب تفاوت‌هایی در آن‌ها دگرگشت می یابد که به آن‌ها اجازه همزیستی می‌دهد.

در طول چند سال، تیم تحقیقاتی تغییرات فیزیکی و رفتاری را در هر دو گونه مشاهده کرد. این تغییرات با مارمولک‌هایی که در محیط‌های تک‌گونه‌ای زندگی می‌کردند، مقایسه شد.

🔖نتایج این مقایسه چه بود؟
آنول‌های تاج‌دار بیشتر وقت خود را روی درختان سپری می‌کردند و به‌طور متوسط در ارتفاعات بالاتری نسبت به آنول‌های قهوه‌ای می‌نشستند.
در مقابل، آنول‌های قهوه‌ای سازگار شدند تا زمان بیشتری را روی زمین بگذرانند.
جالب‌تر از همه اینکه آنول‌های قهوه‌ای برای سازگاری با سبک زندگی جدیدشان روی زمین، ویژگی‌های فیزیکی تازه‌ای پیدا کردند. مشخص شد که پاهای آن‌ها شروع به رشد طولانی‌تر کرده است، که به آن‌ها کمک می‌کند سریع‌تر بدوند و شانس بقای خود را افزایش دهند.

🔖مطالعات جذاب دیگر
در مطالعه‌ای دیگر، تغییرات در جمعیت‌های منزوی مارمولک های گکو در برزیل پس از ساخت یک سد بررسی شد. مشخص شد که طی ۱۵ سال، گکوهای جزیره‌ای سرهای بزرگ‌تری نسبت به گکوهای ساکن در خشکی پیدا کرده اند.

تحقیقات دیگری نشان داده‌اند که در آب‌های حفاظت‌شده، ماهی‌ها به مرور زمان کمتر متحرک می‌شوند، زیرا ماهی‌های ماجراجوتر بیشتر در معرض صید قرار دارند.
همچنین، مشخص شده است که پرستوها برای جلوگیری از تصادف با خودروها، بر اثر دگرگشت دچار بال‌های کوتاه‌تری شده‌اند، و قورباغه‌های منطقه‌ی ممنوعه‌ی چرنوبیل رنگ بدن خود را به سیاه تغییر داده‌اند تا در برابر آسیب‌های ناشی از تشعشعات مقاوم‌تر شوند.

مارمولک‌های فلوریدا می‌توانند به دانشمندان کمک کنند تا بهتر فشارهایی را که فعالیت‌های انسانی بر دگرگشت اعمال می‌کنند، درک کرده و پیش‌بینی کنند که گونه‌ها چگونه به این تغییرات واکنش نشان خواهند داد.

✍️آرمین شبستری

╔══════════════════╗
🦍@ir_academy_evolution
╚══════════════════╝

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

16 Feb, 09:00


​​🦷اثر ژن‌های نئاندرتالی بر شکل دندان‌ها


◽️یک مطالعه جدید نشان می‌دهد ژن‌هایی که از نئاندرتال‌ها به ارث رسیده‌اند، می‌توانند تأثیر قابل توجهی بر شکل و اندازه دندان‌ها داشته باشند. این تحقیق که توسط پژوهشگران دانشگاه کالج لندن (UCL) انجام شد، تفاوت‌های چشمگیری در دندان‌ها بین افراد با نژادهای مختلف نشان داد.

◽️تیم تحقیقاتی، ۱۸ منطقه ژنی شناسایی کرد که بر اندازه دندان‌ها تأثیر می‌گذارند. بسیاری از این مناطق قبلاً شناسایی نشده بودند. یکی از مهم‌ترین یافته‌های این مطالعه این بود که یک واریانت ژنتیکی که از نئاندرتال‌ها به ارث رسیده، تنها در افراد با تبار اروپایی دیده شده است.

◽️این واریانت ژنتیکی، باعث نازک‌تر شدن دندان‌های پیشین در این افراد می‌شود و به‌طور کلی، کسانی که تبار اروپایی دارند، دندان‌های کوچک‌تری دارند. هم‌چنین، پژوهشگران دریافتند که ژن EDAR که قبلاً برای تأثیر بر شکل دندان‌های پیشین در افراد شرق آسیا شناخته شده بود، بر عرض تمام دندان‌ها نیز تأثیر می‌گذارد.

◽️این مطالعه نه‌تنها به درک بهتری از دگرگشت انسانی کمک می‌کند، بلکه می‌تواند در زمینه‌های پزشکی نیز مفید باشد. این یافته‌ها ممکن است در تشخیص و درمان مشکلات دندانی در آینده، به‌ویژه با استفاده از تست‌های ژنتیکی و درمان‌های ژنتیکی، مؤثر باشد. هم‌چنین این تحقیق نشان می‌دهد تفاوت‌های ژنتیکی در دندان‌ها می‌تواند بازتابی از دگرگشت انسان‌ها و تأثیرات نئاندرتال‌ها بر نسل‌های امروزی باشد.

ملیکا شیاسی🖋

╔══════════════════╗
🦍@ir_academy_evolution
╚══════════════════╝

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

14 Feb, 08:00


🌱گونه‌ای جدید از ارکیده، نشان‌دهنده راز طبیعت و همکاری علمی

🟢در یک پژوهش، تیمی از محققان در استرالیا، موفق به کشف گونه‌ای جدید از ارکیده شدند که ویژگی‌هایی منحصربه‌فرد داشت. این ارکیده که ابتدا به نظر می‌رسید مشابه گونه‌های شناخته‌شده باشد، تفاوت‌هایی داشت که باعث شد تیم تحقیقاتی برای بررسی بیشتر آن اقدام کند.

🟢حین تحقیقات گیاه‌شناسی، به ارکیده‌ای عجیب برخورد کردند که بر روی یک شاخه درخت رشد کرده بود. پس از جمع‌آوری نمونه و بررسی‌های بیشتر در هرباریوم ملی استرالیا، تیم تحقیقاتی متوجه شدند که این ارکیده متعلق به جنس Adelopetalum است.

🟢ارکیده تازه کشف شده، از نظر ویژگی‌های گل‌شناسی با گونه‌های دیگر تفاوت‌های عمده‌ای داشت. تحقیقات عمیق‌تر نشان داد که این ارکیده نه‌تنها یک گونه جدید است، بلکه گونه‌ای که قبلاً به نام Adelopetalum argyropus شناخته شده بود، در واقع شامل سه گونه مختلف است. این کشف منجر به نام‌گذاری دو گونه جدید به نام‌های Adelopetalum howense و Adelopetalum continentale شد.

🟢ارکیده‌های جدید با توجه به زیستگاه‌های محدود خود، در معرض تهدید انقراض قرار دارند؛ بنابراین نام‌گذاری و حفاظت از آن‌ها اهمیت زیادی دارد.

ملیکا شیاسی🖋
نگین قره‌خانی🔍

╔══════════════════╗
🦍@ir_academy_evolution
╚══════════════════╝

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

12 Feb, 18:54


به بهانه روز جهانی داروین...
💫
قلم را بردار...
بنویس که در کسری از ثانیه همه چیز اتفاق افتاد
بنویس که بشر خیلی تلاش کرد تا بفهمد، بداند و درک کند آن کسری از ثانیه چه بود و سیر کدامین سو را درمی‌نوردید...

بنویس که باور داشتیم اتم کم‌کم شکل گرفت و کره‌ای به نام زمین، موجودات و گونه‌ها یکی پس از دیگری و داروین پدر علم زیست شناسی بیان کرد و نظم داد به آنچه در ذهن پرسشگر بشر می‌گذشت که بداند چه بوده و چه خواهد شد ؟
داروین گذشت و هرگز در زمان زنده بودنش جامعه علمی را مطیع آنچه سزاوار و در شان او بود، ندید. اما امروز ما میدانیم او مرد بزرگ تاریخ است که زمین به خود دید.

بنویس از تاریخ بشر... که چه برسر زمین و زمان آورد و آنها را مجال سخن نبود، کنون که انسان در سودای سیاره‌ی سرخ به سر می‌برد و شاید سیارات دیگر ... بنویس که همچنان موجود زنده سخن می‌گوید و طلایه دار است، بنویس که هنوز زیست شناسی جاری است، راستش را بخواهی خیلی تلاش کردیم تا علم را ارج نهیم آنچه از آن منشا گرفته‌ایم و روزی نیز به همان قوانین موجود در آن جهان را بدرود خواهیم گفت...

از آرزوهای جاودانگی بشر نیز بنویس، از اینکه این روزها تلاش می‌کند نامیرا شود

قلم را زمین بگذار و اینهارا برای آیندگان محفوظ بدار در گویی شیشه ای تا شاید در روزگارانی دور، کودکی بخواند، سرگذشت ما را در سیاره‌ای سنگی و خاکی.🔮

🖋به قلم نگین قره خانی

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

12 Feb, 18:30


​​در ستایش داروین، جاودانه‌ای در تاریخ زیست‌شناسی 🧬🌍

امروز، ۱۲ فوریه، روز جهانی داروین است؛ روزی که به یاد چارلز داروین، دانشمند بزرگ و بنیان‌گذار نظریه تکامل، گرامی داشته می‌شود. 🏛️📖

داروین با ارائه نظریه انتخاب طبیعی 🌱، نه‌تنها زیست‌شناسی را متحول کرد، بلکه درک ما از حیات و جایگاه انسان در طبیعت را دگرگون ساخت. 🧠🔬

او نشان داد که تنوع شگفت‌انگیز حیات روی زمین، نتیجه میلیون‌ها سال تغییرات تدریجی و فرآیندهای طبیعی است. 🦠➡️🦍

داروین در کتاب ماندگار خود، «منشا گونه‌ها» 📚، شواهدی قانع‌کننده از دگرگشت را به نمایش گذاشت.

او با سفری اکتشافی به دور دنیا 🌎 و مشاهده دقیق طبیعت، به این باور رسید که تمام گونه‌ها از نیاکان مشترکی نشأت گرفته‌اند و تنوع زیستی حاصل سازگاری با محیط‌های گوناگون است. 🌿🦜🦋

این ایده که در آغاز بحث‌برانگیز بود، امروزه به‌عنوان یکی از پایه‌های اصلی زیست‌شناسی مدرن پذیرفته شده است. 🔍

تأثیر داروین بر زیست‌شناسی بی‌نظیر است. نظریه او نه‌تنها به فهم ما از تنوع زیستی کمک کرد، بلکه زمینه‌ساز پیشرفت‌های بزرگی در ژنتیک، بوم‌شناسی، دیرین‌شناسی و حتی پزشکی شد. 🏥🧬

به‌عنوان‌ مثال، درک دگرگشت به ما یاری رسانده تا پدیده مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌ها 💊🦠 را بهتر بشناسیم و راه‌حل‌هایی برای مقابله با آن بیابیم.

داروین به ما آموخت که حیات، با تمام پیچیدگی‌هایش، حاصل فرآیندهای طبیعی است و هر گونه، از کوچک‌ترین میکروب تا بزرگ‌ترین پستاندار، داستان دگرگشت منحصربه‌فردی دارد. 🌍🔬

امروز، نظریه او همچنان الهام‌بخش دانشمندان در سراسر جهان است و ما را در کشف رازهای حیات یاری می‌کند. 💡

بیایید در این روز، یاد و نام داروین را گرامی بداریم؛ مردی که با شجاعت و کنجکاوی، افق‌های تازه‌ای را به‌سوی علم گشود.

ملیکا شیاسی

╔══════════════════╗
🦍@ir_academy_evolution
╚══════════════════╝

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

11 Feb, 11:00


دگرگشت فصلی باکتری‌ها: رقص طبیعت در دریاچه مندوتا

بر اساس مطالعه‌ای باکتری‌های دریاچه مندوتا به‌ طور منظم و هماهنگ با تغییر فصل‌ها دگرگشت می‌یابند. این باکتری‌ها در یک چرخه دگرگشت بی‌پایان قرار دارند که هر سال تکرار می‌شود.

محققان دریافتند که اکثر گونه‌های باکتریایی در طول یک سال به سرعت تغییر می‌کنند، اما پس از هزاران نسل، تقریباً به حالت ژنتیکی اولیه خود برمی‌گردند. این تغییرات فصلی سال‌هاست که ادامه دارد؛ گویی دگرگشت هر بار از نو آغاز می‌شود.

سویه‌های باکتریایی که بهتر با شرایط محیطی سازگار هستند، در هر فصل غالب می‌شوند، اما با تغییر فصل، سویه‌های دیگر جایگزین آن‌ها می‌گردند. این فرآیند هر سال تکرار می‌شود و نشان می‌دهد که باکتری‌ها به‌طور مداوم در حال سازگاری با محیط هستند و تغییرات ژنتیکی باکتری‌ها نه تنها فصلی، بلکه در پاسخ به رویدادهای شدید آب‌ و هوایی نیز رخ می‌دهد.

🌟 این تحقیق نشان می‌دهد که میکروب‌ها به‌ طور پیوسته در حال دگرگشت و سازگاری با محیط‌های در حال تغییر هستند.


ملیکا شیاسی

╔══════════════════╗
🦍@ir_academy_evolution
╚══════════════════╝

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

10 Feb, 05:00


مریخ، زمینه‌ساز دگرگشتی دیگر؟

مریخ... سیاره‌ای که این روزها زیاد از آن می‌شنویم؛ از استعمار مریخ گرفته تا تولید مثل انسان در این سیاره‌ی سرخ، همه و همه موضوعات قابل بحث و چالش‌برانگیز این روزها هستند.

اما سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا مریخ می‌تواند زمینه‌ساز تحول و دگرگشت انسان شود؟ 🤔

🖋نگین قره‌خانی

برای دیدن ادامه ی پست،لینک زیر را لمس کنید.

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

10 Feb, 04:33


سلام و صبحتون بخیر
منتظر پست جدیدمون در رابطه با مریخ باشید!😉

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

09 Feb, 05:30


​​ابزارسازی در انسان‌های اولیه

🔷️آسترالوپیتکوس آفرانسس به‌عنوان یکی از اولین گونه‌های انسان است که توانایی‌هایی در استفاده از ابزارهای ساده را نشان می‌دهد. به‌رغم اینکه این گونه قادر بود اجسام را محکم بگیرد اما توانایی استفاده از ابزارهای پیچیده‌تر مانند ابزارهای استوانه‌ای را نداشت.

🔷️آن‌ها می‌توانستند از ابزارهای طبیعی برای کارهایی مثل کوبیدن و پرتاب استفاده کنند اما توانایی‌ انجام کارهای ظریف‌تر در این گونه مشاهده نمی‌شود.

🔷️به‌تدریج با ظهور هومو هابیلیس که حدود ۱.۸ میلیون سال پیش زندگی می‌کرد، دگرگشت‌های جدیدی در دست‌کاری ابزارها به‌وقوع پیوست. انسان‌های اولیه توانستند ابزارهایی مانند تیغه‌ها و چاقوهای سنگی بسازند که نشان‌دهنده پیشرفت‌های قابل توجه در مهارت‌های فنی و استفاده از ابزار بود.

🔷️در این دوران، شواهدی از ابزارهای پیچیده‌تری وجود دارد که نشان‌دهنده توانایی بالاتر در استفاده از دست‌ها برای ساخت و استفاده از منابع طبیعی است. این دگرگشت در ابزارسازی نقش مهمی در دگرگشت انسان و ایجاد فناوری‌های پیچیده‌تر در دوران‌های بعدی داشت.

✍️ملیکا شیاسی

╔══════════════════╗
🦍@ir_academy_evolution
╚══════════════════╝

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

08 Feb, 16:15


معمای دگرگشت دوپا راه رفتن انسان! چرا انسان‌ها به این شکل راه می‌روند؟

دگرگشت دوپا راه رفتن در انسان‌ها یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های ما است که تفاوت‌های ما را با دیگر حیوانات ازجمله شامپانزه‌ها و گوریل‌ها مشخص می‌کند.

بسیاری از دانشمندان نظریه‌هایی درباره دلایل این ویژگی پیشنهاد داده‌اند. برخی معتقدند که دوپا راه رفتن به انسان‌ها این امکان را می‌دهد که دست‌هایشان آزاد باشد تا ابزار بسازند یا شکار کنند. اما این نظریه با توجه به اینکه اولین ابزارهای سنگی پس از میلیون‌ها سال از دگرگشت دوپا راه رفتن ساخته شدند، زیر سوال می‌رود. برخی دیگر از دانشمندان فرض می‌کنند که دوپا راه رفتن برای صرفه‌جویی در انرژی در محیط‌های باز و گرم‌تری مانند آفریقا مفید بوده‌است.
همچنین با ایستادن به شکل عمودی، انسان‌ها می‌توانند از نور خورشید کمتر برخوردار شوند و در عین حال در هوای خنک‌تر بالاتر از سطح زمین حرکت کنند. این فرضیات نشان می‌دهند که دوپا راه رفتن انسان‌ها ناشی از مجموعه‌ای از دلایل مختلف بوده که به دگرگشت زیست‌شناختی و رفتاری انسان‌ها کمک کرده‌است.

✍️ملیکا شیاسی

╔══════════════════╗
🦍@ir_academy_evolution
╚══════════════════╝

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

08 Feb, 14:00


نئاندرتال‌ها، اولین هنرمندان بشری با نقاشی‌های دست که 66 هزار سال پیش خلق شدند

📌محققان با استفاده از روش تاریخ‌گذاری U-series، دریافتند که استنسیل‌های دست موجود در غار مالترابیسو در اسپانیا بیش‌از 66 هزار سال قدمت دارند. این کشف نشان می‌دهد که نئاندرتال‌ها، نخستین هنرمندان بشری بوده‌اند.

📌استنسیل‌های دست یکی از ابتدایی‌ترین و قدیمی‌ترین شکل‌های هنر بصری هستند که در سوابق باستان‌‌شناسی یافت شده‌اند. تعیین سن هنر غاری معمولاً دشوار است، زیرا رنگدانه‌های معدنی نمی‌توانند با روش‌های کربن‌گذاری، تاریخ‌گذاری شوند. محققان با استفاده از روش تاریخ‌گذاری U-series بر لایه‌های کربنات کلسیم که قسمت‌هایی از این هنر را پوشانده‌اند، توانستند سن این نقاشی‌ها را مشخص کنند.

📌نتایج نشان داد که سن استنسیل‌ها در عمیق‌ترین قسمت غار به حدود 66 هزار سال پیش برمی‌گردد که احتمالاً این آثار هنری توسط نئاندرتال‌ها خلق شده‌اند. این یافته‌ها، همچنین نشان می‌دهد که نئاندرتال‌ها در اسپانیا و اروپا، به‌طور فعال در تولید آثار هنری مشارکت داشته‌اند؛ درحالی‌که پیش‌تر تصور می‌شد که هنرهای غاری تنها به انسان‌های مدرن مربوط می‌شود.

ملیکا شیاسی🖋

╔══════════════════╗
🦍@ir_academy_evolution
╚══════════════════╝

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

08 Feb, 05:00


​​​​هوش مصنوعی و تأثیر آن بر دگرگشت تدریجی مغز انسان

📌تحقیقاتی که اخیراً انجام شده‌اند، به بررسی تأثیر احتمالی هوش مصنوعی (AI) بر دگرگشت انسان در آینده و پیوند آن با روند تاریخی دگرگشت تدریجی مغز انسان می‌پردازند. زیست‌شناسان دگرگشتی به‌جای پرداختن به سناریوهای آخرالزمانی، بر تغییرات تدریجی زیستی و فرهنگی متمرکز هستند که هوش مصنوعی می‌تواند بر انسان بگذارد. این دیدگاه با یافته‌های جدید در زمینه دگرگشت مغز انسان، نئاندرتال‌ها و دیگر خویشاوندان آن‌ها همسو است؛ یافته‌هایی که نشان می‌دهند دگرگشت اندازه مغز به‌صورت تدریجی و درون گونه‌ها رخ داده‌است و جهش‌های ناگهانی در این روند نقشی نداشته‌اند.

📌بر اساس این تحلیل، تعامل انسان با هوش مصنوعی ممکن است مشابه تأثیرات زیستی گونه‌های دیگر بر انسان باشد، مانند روند اهلی شدن گرگ‌ها به سگ‌ها.
به‌عنوان مثال، هوش مصنوعی ممکن است باعث کوچک‌تر شدن مغز انسان شود، زیرا بسیاری از وظایف مرتبط با حافظه و پردازش اطلاعات را بر عهده می‌گیرد. این تغییرات می‌توانند بسیار مفید باشند؛ اما وابستگی انسان به هوش مصنوعی را نیز افزایش خواهند داد.

📌همچنین، هوش مصنوعی ممکن است به‌عنوان همزیست یا انگل عمل کند. در بهترین حالت، می‌تواند زندگی انسان را آسان‌تر کند و شبیه یک گونه همزیست با انسان عمل کند؛ اما در سناریوهای منفی‌تر، ممکن است مانند یک انگل عمل کرده و وابستگی بیش از حد ایجاد کند، همان‌طور که در شبکه‌های اجتماعی دیده می‌شود که گاهی به‌جای تقویت روابط انسانی، آن‌ها را تضعیف می‌کند.

📌این تغییرات می‌توانند بر روابط انسانی و ویژگی‌های اجتماعی نیز اثر بگذارند. فناوری‌هایی که روابط اجتماعی و عاطفی انسان را شبیه‌سازی می‌کنند، ممکن است انسان‌ها را به موجوداتی مستقل‌تر یا تنها‌تر تبدیل کنند. در طول زمان، صفاتی مانند دوستی، ارتباط، اعتماد و حتی هوش ممکن است تغییر کنند یا کاهش یابند، که این امر می‌تواند معنای انسان بودن را تغییر دهد.

📌این ایده‌ها در امتداد یافته‌های جدیدی هستند که نشان می‌دهند دگرگشت مغز انسان در طول میلیون‌ها سال، تدریجی و مداوم بوده‌است. این پژوهش‌ها نشان می‌دهند که رشد مغز تحت‌تأثیر عوامل پیچیده‌ای فراتر از اندازه بدن بوده‌است و فشارهای دگرگشتی منحصر به‌فرد، عامل اصلی تغییرات تدریجی بوده‌اند. به همین ترتیب، تأثیر هوش مصنوعی نیز احتمالاً به‌صورت تدریجی و در طول نسل‌ها آشکار خواهد شد.

✍🏻 علی اسلامی
📚 گردآورندگان: نگین قره خانی، ملیکا شیاسی

╔══════════════════╗
🦍@ir_academy_evolution
╚══════════════════╝

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

07 Feb, 11:30


​​بررسی رفتارهای جفت‌گیری و رمز و رازهای دگرگشت

وقتی یک کرم نماتد ماده در یک ظرف آزمایشگاهی کنار یک نر قرار می‌گیرد، او را از طریق بو دنبال می‌کند و با تماس فیزیکی باردار می‌شود. اما داستان برای هرمافرودیت‌ها (کرم‌هایی که هم ویژگی ماده و هم توانایی تولید اسپرم دارند) فرق دارد.
هرمافرودیت‌ها از نظر بدنی شبیه ماده هستند، اما می‌توانند با اسپرم خودشان تخمک‌ها را بارور کنند. آن‌ها معمولاً تمایلی به جفت‌گیری با نرها ندارند، مگر اینکه ذخیره اسپرمشان تمام شود. وقتی این اتفاق بیفتد، به دنبال نرها می‌گردند تا جفت‌گیری کنند.
برخی گونه‌های هرمافرودیت می‌توانند خودشان بارور شوند و برای رفتارهای جفت‌گیری از سیستم عصبی خود استفاده می‌کنند. در این میان، نماتدهای ماده معمولاً بوی نرها را حس می‌کنند و با اشتیاق به دنبال آن‌ها می‌روند. وقتی یک نر نزدیک شود، ماده‌ها در مدت کوتاهی باردار می‌شوند.
هرمافرودیت‌ها تا وقتی که بتوانند از اسپرم خودشان برای تولید نسل استفاده کنند، نیازی به جفت‌گیری نمی‌بینند. اما وقتی ذخیره اسپرمشان تمام شود، جفت‌گیری با نرها برای تولید فرزند به آن‌ها کمک می‌کند تا مواد ژنتیکی خود را با تنوع بیشتری به نسل بعد منتقل کنند. این فرایند از نظر تکامل، یک روش مؤثر برای بقای گونه است.
این یافته‌ها به ما کمک می‌کند بهتر بفهمیم که حیوانات چگونه DNA خود را برای ایجاد تنوع ژنتیکی و سازگاری بهتر با محیط به نسل‌های بعد انتقال می‌دهند.

✍️ملیکا شیاسی

╔══════════════════╗
🦍@ir_academy_evolution
╚══════════════════╝

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

06 Feb, 06:00


ردیابی بهتر ریشه‌ی گونه‌ها: اعلام نئاندرتال و هومو ساپینس به‌عنوان دو گونه جداگانه

📌تاکنون نئاندرتال‌ها به‌عنوان یک زیر‌گونه از هومو ساپینس یعنی «هومو ساپینس نئاندرتالیس» طبقه‌بندی می‌شدند؛ اما مطالعات اخیر ادعای این‌که نئاندرتال‌ها و انسان‌های مدرن (هومو ساپینس) دو گونه جدا از هم هستند را تقویت کرده‌است.

📌بدون شک نئاندرتال و هومو ساپینس از یک جد مشترک ریشه گرفته‌اند، اما مطالعات ژنتیکی و دگرگشتی نئاندرتال‌ها بحثی را درباره طبقه‌بندی جداگانه از هوموساپینس شکل داده‌است. محققانی که حامی طبقه‌بندی جداگانه هستند، می‌گویند که شواهد ریخت‌شناسی، بوم‌شناسی و ژنتیکی برای اثبات این ادعا وجود دارد.

📌این دانشمندان می‌گویند: «در زمینه گونه‌زایی بین نئاندرتال و هومو ساپینس باید یک فرایند تدریجی با طول ۴۰۰ هزار سال را در نظر بگیریم. درست است که آمیزش بین این دو گونه رخ‌ داده‌است، اما با گذر زمان، جدایی این دو گونه بیشتر شد و به‌نظر می‌رسد هنگام انقراض نئاندرتال‌ها، مرحله نهایی گونه‌زایی در حال رخ‌دادن بود و فاصله کمی تا جدایی تولیدمثلی باقی مانده بود.»

📌شواهد فسیلی نشان می‌دهند که هومو ساپینس‌ها در آفریقا و نئاندرتال‌ها در اروپا دچار دگرگشت شده‌اند و با گسترش هومو‌ ساپینس‌ها به اروپا، بین آن‌ها آمیزش رخ ‌داد؛ با این حال مطالعات استدلال می‌کنند که در ادامه‌ی گسترش هومو ساپینس‌ها، جدایی این دو گونه به حدی رسید که بتوان این دو گروه را به‌عنوان دو گونه جدا از هم در نظر گرفت.

📌یکی از شواهد این ادعا، تفاوت بین ویژگی‌های بوم‌شناسی این دو گروه است؛ برای مثال نئاندرتال‌ها برای مقابله با آب‌‌وهوای سرد بهتر سازگاری پیدا کرده بودند، پس مجبور می‌شدند مدت زمان طولانی‌تری فعالیت کنند تا بتوانند منابع مورد نیاز خود را جمع‌آوری کنند. این‌ موضوع می‌تواند تفاوت‌های ریخت‌شناسی مثل شکل قفسه سینه و لگن و همچنین بزرگ‌تر بودن ریه، قلب و کبد را توجیه کند.

📌همین تفاوت‌های ریخت‌شناسی ممکن است از عوامل انقراض نئاندرتال‌ها باشد، چراکه اسکلت ظریف‌تر هومو ساپینس بیانگر نیاز کمتر به منابع و انرژی است و این تفاوت در زمان تغییرات سریع آب‌وهوایی یا رقابت شدید بر سر منابع، تعیین‌کننده بقا یا انقراض گونه‌هاست.

📌انتظار می‌رود این مقاله‌ی جدید، چهارچوب نظری کامل‌تری را برای مطالعات آینده فراهم کند تا شناخت بهتری از گونه‌ی هومو ساپینس به‌دست آید.


✍🏼 نرگس شمایلی
📝ویراستار: محمدرضا نسب عبداللهی

╔══════════════════╗
🦍@ir_academy_evolution
╚══════════════════╝

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

05 Feb, 19:31


🎊جشن ۷ سالگی اتحاد زیست‌شناسان ایران🎊

🎈🎈🎈فردا ساعت ۱۲ الی ۱۳ غرفه اتحاد زیست‌شناسان ایران در کنگره ایران بایو، میزبان شما هستیم.

هتل المپیک، سالن A، غرفه 126

اینستاگرام | تلگرام | لینکدین | درباره ما

┏━━━━━━ 
     🆔 @UIBiologists🌱💡 
┗━━━━━━

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

03 Feb, 08:30


سفر جهانی انسان: اندازه مغز و استفاده از ابزارها در قاره‌های مختلف!

در طی فرایند مهاجرت از آفریقا به سایر نقاط جهان، انسان‌های اولیه نه‌تنها با محیط‌های مختلف سازگار شدند، بلکه ابزارهای جدیدی ساختند و مغزشان دگرگشت بیشتری پیدا کرد.

برای مثال، انسان راست‌قامت (هومو ارکتوس) که حدود ۱.۸ میلیون سال پیش در قفقاز زندگی می‌کرد، ابزارهای سنگی مشابه ابزارهای اولیه آفریقا ساخت، اما تغییرات جغرافیایی باعث شد که ابزارهای جدیدی برای زندگی در شرایط متفاوت توسعه دهد.

یکی از نکات جالب توجه در این مهاجرت‌های انسان‌های اولیه، افزایش اندازه مغز است. در حالی که اندازه مغز انسان‌های اولیه مانند انسان ماهر (هومو هابیلیس) در مقایسه با بدن آن‌ها به‌طور نسبی ثابت باقی ماند، انسان‌های بعدی مانند انسان خردمند (هومو ساپینس) شاهد افزایش چشمگیر اندازه مغز بودند.

این افزایش اندازه مغز همراه با تغییر در ساختار بدن و تکنیک‌های ابزارسازی، نشان‌دهنده فرایند پیچیده‌ای از دگرگشت انسان‌ها بود که در شرایط مختلف جغرافیایی و محیطی شکل گرفت.

✍️ملیکا شیاسی
🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

02 Feb, 10:38


📣 فقط ۲ روز مانده تا...

چهارمین کنگره و نمایشگاه محصولات بیوتکنولوژی پزشکی و صنایع وابسته (ایران‌بایو)

💡بزرگ‌ترین گردهمایی شرکت‌های فعال، اساتید و فناوران حوزه زیست‌فناوری پزشکی

۱. پنل‌ها و کارگاه‌های جذاب علمی و صنعتی
۲. دومین سمینار ژن، سلول، بافت
۳. پنل‌های دانشجویی اتحاد زیست‌شناسان ایران
۴. پنل‌های آشنایی و ورود به صنعت
۵. مسابقه و...

💰 کد تخفیف ویژه ۵۰ درصدی اتحاد زیست‌شناسان ایران ایران بایو پرایم:
➡️ Uibiologist

ظرفیت باقی‌مانده: ۵۰ نفر، ویژه اعضای اتحاد زیست‌شناسان ایران

📌 مکان: تهران، جنب درب جنوبی ورزشگاه آزادی، هتل المپیک.

🗓 زمان: ۱۶ تا ۱۸ بهمن‌ماه ۱۴۰۳

📍در غرفه اتحاد زیست‌شناسان ایران (A125) منتظر حضور سبزتان هستیم😉

📌 لینک ثبت‌نام:
http://iranbio.info

اینستاگرام | تلگرام | لینکدین | درباره ما

┏━━━━━━ 
     🆔 @UIBiologists🌱💡 
┗━━━━━━

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

02 Feb, 08:00


دگرگشت ابزارهای انسان، داستان ایستایی و نوآوری!

در طول دوران پارینه سنگی، ابزارهای سنگی تغییرات عمده‌ای پیدا کردند. ابزارهای ساده مانند چکش‌ها و ابزارهای برش‌دهنده از ابتدا ساخته می‌شدند، اما با گذشت زمان، انسان‌ها شروع به ساخت ابزارهای پیچیده‌تری مانند دست‌افزارهای دوطرفه کردند.

اگرچه در ابتدا این صنعت‌ها به‌نظر ایستا می‌رسیدند، شواهد نشان می‌دهند که در طول زمان، تکنیک‌های ساخت این ابزارها پیشرفت کرده و حتی ابزارهای ماهرانه‌تری ساخته شده‌است.

این پیشرفت‌ها به انسان‌ها کمک کرد تا مهارت‌های جدیدی را بیاموزند و با محیط‌های مختلف سازگار شوند. به‌ویژه در صنعت آشولین، که دست‌افزارهای دوطرفه ساخته می‌شدند، به وضوح می‌توان دید که در طول زمان این ابزارها از نظر ظرافت و تناسب بهبود یافته‌اند.

با این حال، یک نکته مهم این است که ارتباط مستقیم و ساده‌ای بین اندازه مغز و پیچیدگی ابزارها وجود ندارد. تنوع ابزارها در مکان‌های مختلف و در طول زمان نشان می‌دهد که عوامل متعددی در انتخاب و استفاده از ابزارها دخیل بوده‌اند و این موضوع تنها وابسته به ظرفیت‌های شناختی و مغزی انسان‌ها نبود.

✍️ملیکا شیاسی

🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

30 Jan, 05:00


​​‌دگرگشت دو پا: چگونه راه رفتن بر روی دو پا زایمان و جامعه‌ی انسان‌ها را شکل داد؟

دوپارویی یکی از ویژگی‌های کلیدی انسان‌ها است که تأثیرات عمیقی بر دگرگشت آناتومی و رفتارهای اجتماعی ما داشته‌است. یکی از مهم‌ترین تأثیرات دوپارویی، تغییر در ساختار لگن خاصره و پیامدهای آن بر زایمان است.

لگن انسان باید بین نیازهای متضاد راه رفتن کارآمد و زایمان موفق سازگاری پیدا کند. این سازگاری منجر به تغییراتی در شکل و اندازه لگن شده‌است که هم برای حرکت بر روی دو پا و هم برای زایمان مناسب باشد.

در انسان‌ها، لگن باید به اندازه‌ای باریک باشد که راه رفتن بر روی دو پا بهینه شود، اما در عین حال به اندازه‌ای پهن باشد که امکان زایمان نوزاد با سر بزرگ را فراهم کند. این تناقض به‌عنوان «معضل زایمان» شناخته می‌شود.

به‌دلیل افزایش حجم مغز در طول دگرگشت، نوزاد انسان نسبت به دیگر نخستیان سر بزرگ‌تری دارد. با این‌که در گوریل‌ها و شامپانزه‌ها، نوزادان با سر نسبتاً کوچک‌تری به‌دنیا می‌آیند، در انسان‌ها نوزاد با سر بزرگ و در اواخر حاملگی با چرخش در کانال زایمان متولد می‌شود.

زمان دقیق این تغییرات در ساختار لگن مشخص نیست، اما به‌نظر می‌رسد که این تغییرات در پاسخ به افزایش اندازه مغز در هومینی‌های بعدی رخ داده‌است. این تغییرات آناتومیکی باعث شده‌است که زایمان در انسان‌ها نسبت به دیگر نخستیان پیچیده‌تر و خطرناک‌تر شود. در نتیجه، مادران انسان‌ها معمولاً نمی‌توانند به‌تنهایی زایمان کنند و نیاز به کمک دیگران دارند. این نیاز به کمک در زایمان، یکی از عوامل مهم در توسعه رفتارهای اجتماعی و همکاری در جوامع انسانی بوده‌است.

دانشمندان در تحقیقات خود به بررسی تأثیر دوپا راه رفتن به‌عنوان یک عامل دگرگشتی در توسعه کمک‌های اجتماعی پرداخته‌اند. آن‌ها استدلال می‌کنند که نیاز به کمک در زایمان منجر به شکل‌گیری رفتارهای اجتماعی و همکاری در جوامع انسانی شده است. این همکاری‌ها نه‌تنها در زایمان، بلکه در مراقبت از نوزاد و دیگر فعالیت‌های اجتماعی نیز گسترش یافته‌است.

در نتیجه، دوپا راه رفتن نه‌تنها بر آناتومی انسان تأثیر گذاشته‌است، بلکه رفتارهای اجتماعی و ساختار جوامع انسانی را نیز شکل داده‌است. این تغییرات دگرگشتی، تعامل پیچیده‌ بین زیست‌شناسی و فرهنگ در تاریخ انسان‌ها را نشان می‌دهد.

ملیکا شیاسی

🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

28 Jan, 05:00


جفت و رگ‌های خونی: شاهکار دگرگشتی که زندگی جنین و مادر را به‌هم پیوند می‌دهد!

رگ‌های خونی مادر و جنین نقش حیاتی در دگرگشت و بقای جنین ایفا می‌کنند. این سیستم پیچیده که شامل جفت و شبکه‌های عروقی است، امکان تبادل مواد مغذی، اکسیژن و ضایعات بین مادر و جنین را فراهم می‌کند.

جفت که در دوران بارداری تشکیل می‌شود، به‌عنوان یک اندام موقت عمل می‌کند و ارتباط مستقیم بین سیستم گردش خون مادر و جنین را برقرار می‌سازد.

در طول دگرگشت، جفت به‌عنوان یک سازگاری کلیدی در پستانداران جفت‌دار ظهور کرده‌است. این ساختار به جنین اجازه می‌دهد تا در محیطی امن و مغذی رشد کند.

جفت از طریق رگ‌های خونی مادر، مواد مغذی و اکسیژن را به جنین منتقل می‌کند و در عین حال ضایعات متابولیک را از جنین به مادر منتقل می‌کند تا دفع شوند. این فرایند برای رشد و تکوین جنین ضروری است.

مطالعات نشان داده‌اند که عملکرد مناسب رگ‌های خونی جفت برای سلامت بارداری حیاتی است. اختلال در تشکیل یا عملکرد این رگ‌ها می‌تواند منجر به عوارضی مانند پره‌اکلامپسی، محدودیت رشد جنین یا حتی سقط جنین شود. پره‌اکلامپسی، یک بیماری جدی مرتبط با فشار خون بالا در بارداری می‌باشد که اغلب با اختلال در رگ‌های خونی جفت مرتبط است.

تحقیقات اخیر در زمینه زیست‌شناسی دگرگشتی نشان می‌دهند که دگرگشت جفت و سیستم عروقی آن نقش مهمی در موفقیت تولیدمثلی پستانداران جفت‌دار داشته‌است. این سیستم به نوبه خود به افزایش بقا و موفقیت تولیدمثلی این گونه‌ها کمک کرده‌است.


✍️ملیکا شیاسی

🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

24 Jan, 15:15


وبینار آنلاین « منشا دوپایی» شروع شد😍

⭕️برای ورود به‌صورت مهمان و بدون دریافت گواهی می‌توانید ازطریق لینک زیر اقدام کنید:

https://B2n.ir/m29568

⭕️برای ثبت‌نام همراه با دریافت گواهی از طریق لینک زیر اقدام کنید:

https://biologyevents.ir/course/705

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

23 Jan, 14:30


🔴تنها ۲۴ ساعت باقی مانده🔴

📌آکادمی دگرگشت ایران با همکاری اتحاد زیست‌شناسان ایران برگزار میکند:

💡منشا دوپایی💡

🎤با سخنرانی دکتر زهره انواری
(انسان‌شناس زیستی از دانشگاه موزه انسان پاریس)


⁉️در این وبینار درباره‌ی چه موضوعاتی صحبت می‌کنیم؟

🔸چرا دوپا شدیم؟

🔸سناریوهای احتمالی دوپارو شدن انسان

🔸مقایسه تطبیقی با دیگر نخستی‌ها

🔸تغییرات آناتومیک دوپاروها از هومینین‌های اولیه تا گونه‌های انسانی

💯 رایگان

📄 دارای گواهی معتبر

🗓جمعه ۵ بهمن ماه ساعت ۱۹ به وقت تهران

⚡️این رویداد مجازی و رایگان است و حضور برای عموم آزاد است⚡️

🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

22 Jan, 17:00


از درخت‌ها به دشت‌ها: چگونه محیط زیست دگرگشت دوپایی را هدایت کرد؟

دگرگشت دوپایی در انسان‌ها به‌طور قابل توجهی تحت تأثیر تغییرات محیط زیستی قرار داشته است. هومینین‌ها که ابتدا در محیط‌های جنگلی و بر روی درخت‌ها زندگی می‌کردند، با گسترش دشت‌های باز مجبور به سازگاری با شرایط جدید شدند.

نظریه "ساوانا" تأکید دارد که این تغییرات محیطی نقش کلیدی در شکل‌گیری دوپایی ایفا کرده‌اند. زندگی در دشت‌های باز، جایی که دید گسترده از محیط یک مزیت حیاتی محسوب می‌شد، سبب شد انسان‌های اولیه به حالت ایستاده و دوپایی روی آورند.
این توانایی، امکان شناسایی شکارچیان از فاصله دور را فراهم کرد.

این تغییرات محیطی و زیستی به تدریج انسان‌ها را به سوی دوپایی کامل هدایت کرد که اکنون به عنوان ویژگی کلیدی دگرگشت انسان‌ها شناخته می‌شود.

✍️ملیکا شیاسی

🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

22 Jan, 07:45


دوپایی انسان: راز بقا و سازگاری در دگرگشت

دوپایی در انسان‌ها به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های سازگاری، طی میلیون‌ها سال، دگرگشت یافته است.


این تحول، پاسخی به نیازهای بقا بوده و امکانات جدیدی مانند: استفاده از دستان آزاد برای ابزارسازی، حمل غذا و مراقبت از فرزندان را فراهم کرده‌است.


ازنظر زیست‌شناختی، دوپایی نتیجه انتخاب طبیعی است و تغییرات ساختاری در بدن هومینین‌ها، ازجمله: شکل لگن، انحنای ستون فقرات و ساختار پاها، بازتاب این فرآیند تکاملی هستند. این تغییرات، توانایی حرکت روی دو پا را به انسان‌ها بخشید و آن‌ها را در سازگاری با محیط‌های مختلف موفق‌تر کرد.


نظریه‌های مختلفی درباره علت تکامل دوپایی وجود دارد؛ اما همگی بر این نکته تأکید دارند که این ویژگی به بقای انسان کمک کرده‌است. یکی از دلایل اصلی این تحول، تغییر زیستگاه انسان‌ها از جنگل‌ها به دشت‌های باز بود. در این محیط‌ها، ایستادن روی دو پا، دید بهتری برای شناسایی شکارچیان و تهدیدات فراهم می‌کرد و به انسان‌ها امکان تطبیق بهتر با شرایط جدید را می‌داد.

🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

22 Jan, 04:30


دوپایی: شاهکار دگرگشت یا میراثی پرچالش؟

دوپایی، ویژگی منحصربه‌فرد انسان، نه‌تنها به‌عنوان یکی از مهم‌ترین دستاوردهای دگرگشت شناخته می‌شود، بلکه چالش‌های پیچیده‌ای را نیز برای بدن انسان به‌همراه داشته‌است. این قابلیت که انسان را از سایر گونه‌ها متمایز می‌سازد، پیامدهایی به‌دنبال داشته که ازنظر علمی می‌توان آن را ترکیبی از پیشرفت و دشواری دانست.

ملیکا شیاسی

برای دیدن متن کامل، ادامه‌ی مطلب را لمس کنید.👇🏻

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

21 Jan, 13:40


📌آکادمی دگرگشت ایران با همکاری اتحاد زیست‌شناسان ایران برگزار میکند:

💡منشا دوپایی💡

🎤با سخنرانی دکتر زهره انواری
(انسان‌شناس زیستی از دانشگاه موزه انسان پاریس)


⁉️در این وبینار درباره‌ی چه موضوعاتی صحبت می‌کنیم؟

🔸چرا دوپا شدیم؟

🔸سناریوهای احتمالی دوپارو شدن انسان

🔸مقایسه تطبیقی با دیگر نخستی‌ها

🔸تغییرات آناتومیک دوپاروها از هومینین‌های اولیه تا گونه‌های انسانی

💯 رایگان

📄 دارای گواهی معتبر

🗓جمعه ۵ بهمن ماه ساعت ۱۹ به وقت تهران

⚡️این رویداد مجازی و رایگان است و حضور برای عموم آزاد است⚡️

🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

20 Jan, 19:17


🔸 معرفی طرح جامع آموزش بیوانفورماتیک؛ از صفر تا تسلط
و
🔸 ویژگی‌های متمایز طرح آموزش بیوانفورماتیک


🔔 شروع کلاس‌های دوره مقدماتی: شنبه، ۱۳ام بهمن‌ماه ۱۴۰۳
⭕️ظرفیت باقی‌مانده: فقط ۷۰ نفر

💭 برای کسب اطلاعات بیشتر از جامع‌ترین و اصولی‌ترین دوره جامع بیوانفورماتیک و دریافت کد تخفیف ویژه اتحاد، به آیدی زیر پیام دهید:
@bioinfoetehad

🟥ثبت‌نام ازطریق لینک زیر:
https://biologyevents.ir/course/677

┏━━━━━━ 
     🆔 @UIBiologists🌱💡 
┗━━━━━━

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

20 Jan, 08:15


🔍تبارشناسی نژادهای انسانی: علم، واقعیت‌ها و کاربردها

🧬در سال‌­های اخیر، توجه مردم به آزمایش ژنتیک تبارشناسی به شدت افزایش یافته و میلیون‌­ها نفر درباره‌ی نیاکان و اصل‌ونسب خود کنجکاو شده‌­اند.
حال چند سوال مطرح می‌شود؛

۱. این آزمایش‌ها تا چه حد می­‌توانند دقیق باشند و نحوه‌ی عملکرد آن‌ها چیست؟

۲. آیا نژادهای انسانی از نظر ژنتیکی تفاوت‌های قابل‌توجهی دارند و آیا این تفاوت‌ها به برتری نژادی منجر می‌شوند؟

با اینکه نمی­‌توان پاسخ دقیقی به این سوالات داد، اما به طور قطع با انجام آزمایش تبارشناسی، بینشی به قدمت چندین نسل به‌دست خواهد آمد.


برای دیدن ادامه ی مطلب در اینستاگرام،لینک زیر را لمس کنید

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

19 Jan, 21:44


💡 ده پایگاه داده‌ای که هر پژوهشگر زیست‌شناسی باید بشناسد!

🧬 از تحلیل دقیق توالی‌های ژنتیکی گرفته تا شناسایی مسیرهای پیچیده مولکولی و طراحی داروهای هدفمند، این پایگاه‌های داده قدرتمند ابزارهایی کلیدی برای پیشبرد پژوهش‌های علمی شما هستند.

کدوم یکی از این پایگاه‌ها رو بیشتر استفاده می‌کنی؟ یا اگر تازه آشنا شدی، کدوم برات جذاب‌تر بود؟

👇 منتظر شنیدن نظرت زیر این پست هستیم!

┏━━━━━━ 
     🆔 @UIBiologists🌱💡 
┗━━━━━━

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

19 Jan, 13:15


​​مغزهای بزرگ به‌تدریج دگرگشت یافتند🧠
مطالعه جدیدی که نظریه دگرگشت انسان را تکان می‌دهد!

مطلبی که در مجله PNAS منتشر شده‌است، ایده‌های دیرینه در مورد دگرگشت مغز انسان را زیر و رو می‌کند. این مطالعه ایده‌های قدیمی را به چالش می‌کشد و پیچیدگی دگرگشت مغز را در طی میلیون‌ها سال نشان می‌دهد.

دانشمندان دانشگاه ریدینگ، دانشگاه آکسفورد و دانشگاه دورهام دریافتند که اندازه مغز به‌جای جهش‌های ناگهانی بین گونه‌ها، به‌تدریج در هر گونه انسان باستانی افزایش می‌یابد.

این تیم بزرگ‌ترین مجموعه داده‌ی فسیل‌های انسان باستانی را جمع‌آوری کرد که ۷ میلیون‌ سال را در‌ بر می‌گرفت و از روش‌های محاسباتی و آماری پیشرفته‌ای برای محاسبه شکاف‌های موجود در سوابق فسیلی استفاده کرد.

رشد تدریجی در اندازه مغز📈

پیش‌تر تصور می‌شد که اندازه مغز بین گونه‌ها، مانند ارتقاء جدید بین آخرین مدل‌های کامپیوتری، به‌طور چشمگیری افزایش می‌یابد؛ اما این مطالعه نشان می‌دهد که یک به‌روزرسانی نرم‌افزاری پیوسته و تدریجی در هر گونه طی میلیون‌ها سال اتفاق افتاده است.

📌به گفته یکی از دانشمندان:
«تغییرات بزرگ دگرگشتی همیشه به رویدادهای چشمگیر نیاز ندارند. آن‌ها می‌توانند از طریق پیشرفت‌های کوچک و تدریجی در طول زمان اتفاق بیفتند، دقیقاً مانند روشی که ما امروز یاد می‌گیریم و سازگار می‌شویم.»

📌مغزها، بدن‌ها و مقیاس دگرگشتی

محققان همچنین یک الگوی قابل توجه را کشف کردند: در حالی که گونه‌های بزرگ‌تر معمولاً مغز بزرگ‌تری داشتند، تغییرات مشاهده‌ شده در یک گونه منفرد لزوماً با اندازه بدن مرتبط نبود. بنابراین، دگرگشت اندازه مغز در بازه‌های زمانی طولانی دگرگشت که میلیون‌ها سال طول می‌کشد، توسط عوامل متفاوتی نسبت به موارد مشاهده شده در هر گونه شکل می‌گیرد که این مسئله پیچیدگی فشارهای دگرگشتی بر اندازه مغز را برجسته می‌کند.


این مطالعه به‌عنوان بخشی از یک کمک هزینه ۱ میلیون پوندی جوایز رهبری تحقیقاتی از طرف بنیاد لوروهولم تولید شد و هدف آن درک بهتر دگرگشت نیاکان انسانی بود.



✍️مائده استرکی
🖊آرمین شبستری

🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

18 Jan, 17:30


🐟آبشش‌ها: فراتر از تنفس

آبشش‌ها عموماً به‌عنوان عضو تنفسی ماهی‌ها در زیر آب شناخته می‌شوند؛ اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که این اندام، مشابه عملکرد کلیه‌ها در سایر حیوانات، در تنظیم تعادل نمک و pH خون نیز نقش مهمی دارد. این پروسه که به «تنظیم یون» معروف است، به احتمال زیاد قبل از دگرگشت آبشش‌ها برای تنفس آغاز شده‌است.

🧪دکتر مایکل ساکویل بیان می‌کند که آبشش‌های اولیه اجداد ماهی‌ها، از ابتدا در تنظیم یون‌ها نقش داشته‌اند. این یافته به درک بیشتر ما از تاریخ دگرگشت آبشش‌ها کمک می‌کند.

🔍نمونه‌های مورد بررسی تحقیق شامل سه نوع موجود زنده است:
1. ماهی‌های دمی (مهره‌دار)
2. آمفی‌اکسوس
3. کرم‌های جلبکی

محققان دریافتند که تنها ماهی‌های دمی از آبشش‌ها برای تنفس استفاده می‌کنند. این ارتباط با افزایش اندازه و فعالیت بدن آن‌ها پیوند خورده‌است.

💡 تحقیقات نشان می‌دهند که سلول‌های تنظیم یون در آبشش‌های هر سه جانور مورد مطالعه شناسایی شده‌اند. این نکته نشان می‌دهد که این قابلیت از 500 میلیون سال پیش، در اجداد مشترک آنان وجود داشته‌است. این تحقیق نیاز به بررسی‌های بیشتر در زمینه دگرگشت آبشش‌ها را مطرح می‌کند.

✍🏻نویسنده: محدثه بهاروند
✍🏻 ویراستار: سپیده باکیده

🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

18 Jan, 07:45


🗺️نقش اکتشاف النطح در درک شهرنشینی عصر برنز

کشف مکان النطح به‌طور قابل توجهی درک ما را از شهرنشینی عصر برنز، به‌ویژه در محدوده شمال غربی عربستان افزایش می‌دهد.

✍️شیوا شهوه

برای دیدن ادامه ی مطلب،لینک زیر را لمس کنید👇

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

17 Jan, 02:45


🧠کشف رازهای مغز انسان!

تحقیقات جدید نشان می‌دهند که شناخت عددی انسان ممکن است در پوتامن یا غلاف مغز (یکی از عقده‌های قاعده‌ای و جزوی از ساختار عمیق مغز که معمولاً مرتبط با حرکت است) ریشه داشته باشد.
این یافته‌ها نشان می‌دهند که درک عددی ما ممکن است زودتر از آنچه تصور می‌شود، دگرگشت یافته باشد. 🔢

🔍محققان همچنین فعالیت‌هایی در نواحی مورد انتظاری مانند لوب پاریتال یا آهیانه‌ای (یکی از چهار لوب اصلی مغز که نقش مهمی در پردازش اطلاعات حسی و حرکتی ایفا می‌کند) را مشاهده کردند که نشان‌دهنده همکاریِ مناطق مختلف مغز در پردازش اعداد می‌باشد.
این کشفیات می‌توانند به بهبود نتایج جراحی‌های مغزی و همچنین نوآوری‌هایی در یادگیری ریاضی کمک کنند.➕️➖️➗️

بینش‌های جذاب در شناخت عددی انسان:
تحقیقات جدید نشان می‌دهند که توانایی مفهوم‌سازی اعداد ممکن است در اعماق مغز نهفته باشد.
مطالعه‌ای از دانشگاه علوم بهداشتی اورگن راه‌های بالقوه‌ای را برای بهبود یادگیری افراد با مشکلات ریاضی ارائه می‌دهد.
این مطالعه شامل ۱۳ بیمار مبتلا به صرع و اختلالات عصبی مزمن بود که تحت نوع خاصی از تصویربرداری مغزی الکتروانسفالوگرافی استریوتاکتیک برای نقشه‌برداری از نقاط آغازین تشنج قرار گرفتند.
در طول این فرایند، از بیماران خواسته شد تا درباره اعداد در اشکال مختلف (نمادها، کلمات و مفاهیم) فکر کنند و فعالیت غیرمنتظره‌ای در پوتامن مشاهده شد.
پوتامن که در عمق گانگلیون‌های پایه قرار دارد، عمدتاً با عملکردهای ابتدایی مرتبط است و به‌ندرت با وظایف شناختی سطح بالاتر ارتباط دارد.

این یافته‌ها می‌توانند به جلوگیری از آسیب به نواحی حیاتی مغز در طول جراحی‌های هدفمند برای حذف تومورها یا نقاط کانونی صرع کمک کنند.🧠

✍🏼 ستاره برارپور
📝نرگس پیشوا

🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

16 Jan, 05:30


​​⁉️👥هومو‌جولوئنسیس ها چه کسانی هستند؟
آیا یک گونه‌ کشف شده جدید از انسان ها به شمار می آیند؟

🔷️منابع نشان می‌دهند تنوع زیادی از هومینین‌ ها(انسان‌تباران) در شرق‌آسیا وجود دارد و مورفولوژی متنوع فسیلی در این منطقه به چشم می‌خورد.
انسان‌تباران شامل تمام اجداد انسان و گونه‌های خویشاوند با آن از جمله خود انسان‌ها، نئاندرتال‌‌ها، دنیسووان‌ها و گونه‌های دیگری مثل هوموآرکتوس، هومو‌هابیلیس و غیره می‌شود. در عین حال چندین گروه مختلف از انسان‌تباران نیز مانند هوموفلورسی‌ایسنس، هومولوزوننسیس، هومو‌لنگی و هوموجولوئنسیس ها وجود دارند که به عنوان گونه‌های مستقل پیشنهاد شده‌اند.

🔷️هوموجولوئنسیس یکی از انسان‌تباران تازه کشف شده می‌باشد که حدود ۳۰۰ هزار سال پیش در شرق آسیا زیست داشته است. او تا قبل از ناپدید شدن در ۵۰ هزار سال قبل، مشغول به شکار اسب‌های وحشی و ساخت ابزار سنگی بوده و احتمالا پوست حیوانات را هم دبّاغی می‌کرده‌است.
🧬براساس DNA یافت شده در سیبری، تبت و لائوس، احتمال می‌رود هوموجولوئنسیس ها گروهی از دنیسووان های مرموز باشند. عمده آزمایشات برپایه شباهت فسیل‌های فک و دندان صورت گرفته که البته تحقیقات در این زمینه همچنان ادامه دارد و می‌تواند فرضیه‌های کنونی درباره دگرگشت انسان را تغییر دهد.


نرگس شمایلی

@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

15 Jan, 13:06


📣 پاسخگوی‌شما پیرامون
جامع‌ترین دوره بیوانفورماتیک (از صفر تا تسلط)

▫️بخش اول: مقدمات بیوانفورماتیک

🚨ظرفیت باقی‌مانده دوره: فقط ۹۰ نفر

📅 تاریخ شروع دوره: ۸ بهمن ۱۴۰۳

▫️هرسوالی در خصوص دوره دارید می‌تونید از آیدی زیر و یا در داخل گروه اتحاد زیست شناسان از ما بپرسید.

📍@bioinfoetehad

🔗گروه اتحاد زیست شناسان ایران

┏━━━━━━ 
     🆔 @UIBiologists🌱💡 
┗━━━━━━

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

14 Jan, 06:00


​​کشف پروتئینی باستانی که می‌تواند دگرگشت را از نو روایت کند!

📌دانشمندان اخیراً موفق به کشف یک پروتئین باستانی شده‌اند که ممکن است دیدگاه‌های ما در مورد دگرگشت را تغییر دهد. این پروتئین قدیمی که در پروتئین‌های مدرن یافت نمی‌شود، می‌تواند نقشی کلیدی در درک بهتر دگرگشت پروتئین‌ها و سیستم‌های پیچیده‌ای که امروز می‌شناسیم، ایفا کند.

📌این تحقیق توسط محققان دانشگاه ریکن (RIKEN) انجام شده‌است. آن‌ها با استفاده از تکنیک‌های زیست‌شناسی سنتزی در آزمایشگاه، پروتئین‌هایی به نام double-zeta β-barrel (DZBB) را شناسایی کرده‌اند. این پروتئین‌ها با داشتن ساختارهای پیچیده، می‌توانند به ما کمک کنند تا بفهمیم چگونه سیستم‌های پیچیده‌تر امروزی از پیشگامان ساده‌تری دگرگشت یافته‌اند.

📌دانشمندان با استفاده از تحلیل‌های محاسباتی، نشان داده‌اند که این پروتئین‌های قدیمی می‌توانند به‌راحتی به شکل‌ پروتئین‌های مدرن تبدیل شوند. این کشف می‌تواند به ما در حل معماهای مربوط به مراقبت‌های اولیه زندگی و دگرگشت کمک کند.

📌این مقاله نشان می‌دهد که کشف‌های جدید در علم زیست‌شناسی می‌توانند به بازنویسی نظریات موجود در مورد دگرگشت منجر شوند و فهم ما از جهان طبیعی را بهبود ببخشد.

✍️سحر کاویانی

🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

11 Jan, 19:00


در دنیای شگفت‌انگیز بیوانفورماتیک و هوش مصنوعی، تحلیل ژنوم‌های باستانی به ما این امکان را می‌دهد که داستان‌های نهفته در DNA نیاکانمان را بازخوانی کنیم.

محققان با استفاده از الگوریتم‌های پیشرفته و مدل‌های یادگیری ماشین، به کشف الگوها و ارتباطات جدید در ژنوم‌های باستانی می‌پردازند و پیشرفت در این حوزه می‌تواند درک ما را از تکامل و تاریخ بشری متحول کند. 🌍🧬

بیایید با هم به سفری در زمان برویم و رازهای گذشته را با علم امروز کشف کنیم!

✍️سحر مرتضی نژاد

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

09 Jan, 10:30


​​🐛 چگونه کرم‌ها حیات روی زمین را دگرگون کردند؟ 🌱

آیا می‌دانستید که برخی از کوچک‌ترین موجودات زمین نقش بزرگی در شکل‌گیری تنوع زیستی سیاره ما ایفا کرده‌اند؟ 🐛💚 این موجودات که به ظاهر بی‌اهمیت به‌نظر می‌رسند، در واقع تأثیرات عمیقی بر تاریخ زندگی روی کره زمین داشته‌اند.

🔍 تحقیقات جدید دانشگاه جان هاپکینز نشان می‌دهد که کرم‌ها و بی‌مهرگان باستانی به رویداد بزرگ تنوع زیستی دوره اردویسین — یک پدیده ۳۰ میلیون ساله که منجر به پیدایش گونه‌های جدید بسیار زیاد شد — کمک کرده‌اند!
🌍💥 این رویداد یکی از مهم‌ترین مراحل تاریخ دگرگشت زندگی در زمین به‌شمار می‌آید و تأثیرات آن هنوز هم در اکوسیستم‌های مدرن قابل مشاهده است.

در ادامه به چگونگی تاثیر کرم‌ها بر زندگی روی زمین می‌پردازیم.

- حفاری کرم‌ها:
حفاری و کندن زمین توسط کرم‌های حاصل از این رویداد در بستر اقیانوس‌ها، باعث آزاد شدن اکسیژن به جو شد. این اکسیژن برای بقا و شکوفایی انواع مختلف گونه‌ها ضروری است. 🌬️ در واقع، بدون این فرایند، ممکن بود زندگی به شکل کنونی‌اش در زمین وجود نداشته باشد.

- تشکیل پیریت:
یکی از نتایج مهم حفاری کرم‌ها، مخلوط شدن رسوبات و تشکیل یک ماده معدنی به نام پیریت است. این ماده نقشی کلیدی در افزایش سطح اکسیژن دارد. ⚗️ با دفن شدن پیریت در لایه‌های رسوبی، اکسیژن بیشتری به اقیانوس‌ها و جو آزاد می‌شود.

- تأثیر بر دگرگشت:
افزایش سطح اکسیژن احتمالاً به ظهور سریع گونه‌های جدید در دوره اردویسین کمک کرده‌است. 🌊🐠 این دوره به‌عنوان یکی از نقاط عطف تاریخ دگرگشت شناخته می‌شود و به تنوع بی‌نظیری از موجودات دریایی منجر شد.

این کرم‌ها و بی‌مهرگان باستانی که هم‌اکنون منقرض شده‌اند، مسیر دگرگشت زمین را تغییر دادند.

این یافته‌ها نه‌تنها به ما کمک می‌کنند تا بهتر بفهمیم چگونه تغییر در سطح اکسیژن می‌تواند بر رویدادهای بزرگ دگرگشت تأثیر بگذارد، بلکه می‌توانند به بازنگری در بخش‌های مختلف سوابق زمین‌شناسی و شیمیایی اقیانوس‌های اولیه کمک کنند. 🔬📚



✍🏼ستاره برارپور
🖊سپیده باکیده

🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

08 Jan, 08:30


🌏 نگاهی به گذشته:
چگونه ماهی‌های دریاچه‌های بزرگ به ویژگی‌های بینایی اجداد اقیانوسی خود بازگشته‌اند.🐟

تحقیقات جدید درباره ماهی «کی‌یی» (Coregonus kiyi) در دریاچه سوپریور نشان می‌دهد که این ماهی با بازگشت به آب‌های عمیق و تاریک، ویژگی ژنتیکی خاصی را دوباره به‌دست آورده‌است که بینایی‌اش را در این شرایط خاص بهبود می‌بخشد.

۱.🧬 بازگشت به ویژگی‌های ژنتیکی: ماهی‌های کی‌یی که در عمق‌ ۸۰ تا ۲۰۰ متر زندگی می‌کنند، نسخه‌ای از ژن را دارند که به آن‌ها اجازه می‌دهد در شرایط کم‌نور دید بهتری داشته باشند.
این ویژگی که به «شیفت آبی» معروف است، نشان‌دهنده سازگاری مجدد این ماهی‌ها با محیط‌های عمیق‌تر است.

۲. تاریخچه تکاملی: اجداد دریایی کی‌یی‌ها حدودا ۱۷۵ میلیون سال پیش این ویژگی ژنتیکی را داشتند.
با حرکت به سمت آب‌های کم‌عمق‌تر، نوع دیگری از رودوپسین (یک رنگدانه زیستی که در سلول‌های حساس به نور شبکیه وجود دارد و مسئول نخستین اتفاق در هنگام احساس نور می باشد) رایج‌تر شد.
اکنون، با بازگشت به آب‌های عمیق، این ماهی‌ها دوباره به آن ویژگی‌ دست یافته‌اند.

۳. 🌊تأثیر تغییرات محیطی: ورود گونه‌های مهاجم مانند حلزون‌ها می‌تواند بر وضوح آب تأثیر بگذارد و نیاز به سازگاری را افزایش دهد. این موضوع برای دانشمندان حائز اهمیت است، زیرا آن‌ها به‌دنبال احیای جمعیت‌های ماهی بومی هستند.

۴. 🐠🐡اهمیت برای احیای جمعیت‌ها: نتایج این تحقیق می‌تواند به تلاش‌های احیای جمعیت‌های ماهی بومی در دریاچه‌های بزرگ کمک کند.
کرابنهوفت و بیل تیلور بر اهمیت درک بیولوژی و مورفولوژی این گونه‌ها تأکید داشتند تا بتوانند استراتژی‌های مؤثری برای احیا طراحی کنند.

این تحقیقات نه‌تنها به درک بهتر فرایندهای تکاملی کمک می‌کنند، بلکه می‌توانند راهکارهایی برای حفاظت و احیای تنوع زیستی در اکوسیستم‌های آبی ارائه دهند.

✍️🏻محدثه بهاروند
🖊نرگس پیشوا

🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

06 Jan, 18:50


عجیب‌وغریب بودن انسان‌ها از دیدگاه دگرگشتی: چرا ما ناخن داریم؟

ما در انتهای انگشتان خود به‌جای داشتن پنجه‌های تیز یا سم‌های کوبنده، دو لایه کراتینی مسطح داریم که آن‌ هم فقط بالای انگشتان ما را در برمی‌گیرد. وجود ناخن تنها در نخستی‌ها و چند گونه از کیسه‌داران دیده شده که با توجه به سوابق فسیلی به‌دست آمده، به‌نظر می‌رسد نیای مشترک تمام نخستی‌ها هم در دست و هم در پا، ناخن داشته‌است.


برای دیدن ادامه ی مطلب،لینک زیر را لمس کنید👇

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

06 Jan, 18:34


منتظر پست جدیدمون تا چند دقیقه ی دیگه باشید😌!

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

05 Jan, 04:33


جمع‌آوری اشیاء در کودکان نئاندرتال

شاید شما هم اشیایی را جمع‌آوری کرده باشید که نه ارزش مادی دارند و نه کاربرد خاصی. ممکن است دیگران با تعجب یا حتی کنایه از شما بپرسند: «چرا این‌ها را جمع می‌کنی؟ به چه دردی می‌خورند؟»

🔷️اما جمع‌آوری اشیاء می‌تواند یک سرگرمی و حتی یک علاقه‌ی شخصی باشد که شامل نگهداری و نمایش چیزهای مورد علاقه می‌شود. این رفتار در تاریخ بشر هم سابقه دارد. وقتی به گذشته نگاه می‌کنیم، متوجه می‌شویم که جمع‌آوری اشیاء ریشه‌ای قدیمی دارد. برای مثال، آشوربانیپال، پادشاه آشور در قرن هفتم پیش از میلاد، علاقه‌ی زیادی به جمع‌آوری کتاب‌ها داشت. البته در آن زمان کتاب‌ها به شکل الواح گلی بودند.

🔷️اما شواهد نشان می‌دهد این رفتار حتی پیش از آن هم وجود داشته است. نئاندرتال‌ها، به جمع‌آوری سنگ‌ها و فسیل‌هایی با رنگ‌ها و شکل‌های جالب علاقه داشتند. این اشیا، که هیچ ارزش کاربردی خاصی نداشتند، توجه آن‌ها را جلب می‌کرد و شاید برایشان ارزشمند بودند.

🔷️برای مثال، در سطح N4 غار پرادو بارگاس، فسیل‌های دریایی مربوط به دوره کرتاسه پیدا شده است. این فسیل‌ها، به جز یک نمونه استثنایی، هیچ نشانه‌ای از استفاده به‌عنوان ابزار ندارند. به همین دلیل، حضور آن‌ها در غار به احتمال زیاد به فعالیت‌های جمع‌آوری نسبت داده می‌شود.

🔷️دلایل جمع‌آوری این اشیا می‌تواند متفاوت باشد؛ از کاربردهای زینتی گرفته تا ارزش‌های نمادین یا حتی دلایل انتزاعی و ذهنی. این رفتارها نشان می‌دهند که نئاندرتال‌ها هم توانایی تفکر انتزاعی داشتند و پیش از ورود انسان‌های مدرن به فعالیت‌های مشابه مشغول بودند.

✍️نگین قره‌خانی

@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

03 Jan, 04:30


​​الگوی شگفت‌انگیز دگرگشت در مطالعه‌ی مخمر! 🍄

مخمرها قارچ‌های تک‌سلولی هستند که نقش مهمی در زندگی روزمره‌ی ما دارند. آن‌ها نان و آبجو درست می‌کنند، در تولید دارو استفاده می‌شوند، می‌توانند باعث عفونت شوند و به‌طور کلی کاربردهای بسیار متنوعی دارند.

حال سوالی که پیش می‌آید این است که:
«قارچ‌های کوچک چگونه دگرگشت یافته‌اند؟»🍄

میکروب‌ها در طول زمان به ایجاد بیش از ۹۰۰ توالی ژنوم جدید برای مخمرها کمک می‌کنند. بسیاری از این‌ها می‌توانند در زمینه‌هایی مانند کنترل آفات کشاورزی، توسعه‌ی دارو و تولید سوخت‌های زیستی مورد استفاده قرار گیرند.

🔷️پژوهشگران در مطالعه‌ای اخیر با کمک ماشین‌لرنینگ، تلاش کردند به یک سوال مهم پاسخ دهند.
اینکه «چرا برخی از مخمرها فقط چندنوع کربن را برای انرژی می‌خورند (یا متابولیزه می‌کنند) در حالی که برخی دیگر می‌توانند بیش از ۱۲ نوع کربن بخورند؟»

🔷️تحقیقات زیست‌شناسی دگرگشتی برای پاسخ به این پرسش، از دو پارادایم کلیدی حمایت می‌کند. یکی از این پارادایم‌ها نشان می‌دهد که عمومی‌بودن در مقایسه با اختصاصی‌بودن با معاوضه‌های خاصی همراه است. در مورد دوم، یعنی مخمرهایی که می‌توانند بیش از ۱۲ نوع کربن را متابولیزه کنند، توانایی پردازش طیف گسترده‌ای از اشکال کربن به قیمت از دست دادن ظرفیت مخمر برای پردازش و رشد کارآمد بر روی هر فرم کربن است.

🔷️پارادایم دوم این است که هردونوع مخمر (چه آن‌هایی که از بسیاری از انواع کربن استفاده می‌کنند و چه آن‌هایی که تعداد کمتری کربن مصرف می‌کنند) با توجه به اثرات ترکیبی صفات ذاتی مختلف در ژنوم مربوطه‌ی خود و همچنین تأثیرات بیرونی متفاوت، به شکلی دگرگشت می‌یابند که با هریک از مشخصات مطابقت داشته باشند.

🔷️در نتیجه‌ی تحقیقاتی که به کمک بیوانفورماتیک صورت گرفته است، محققان دریافته‌اند که مخمرهایی وجود دارند که رشد دهندگان بسیار خوبی هستند یعنی می توانند روی بسیاری از بسترهای کربنی رشد کنند.

🔷️مطالعه‌ی انجام‌شده، همچنین امید دستیابی به اطلاعات جامع‌تر را نوید می‌دهد. استفاده از علم بیوانفورماتیک در این‌ مدل تحقیقات کمک بسیاری در دست‌یابی به داده‌های عظیم و ارزشمند خواهد کرد و بسیاری از سوالات را پاسخ خواهد داد.

نگین قره خانی
ملیکا شیاسی

🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

02 Jan, 13:47


📣 ۱ روز مانده تا وبینار

💡آشنایی با علم بیوانفورماتیک و کاربردهای آن
آشنایی با دوره جامع بیوانفورماتیک

💯 رایگان

📄 دارای گواهی معتبر

📅 تاریخ برگزاری:
جمعه ۱۴ دی ساعت ۱۷


┏━━━━━━ 
     🆔 @UIBiologists🌱💡 
┗━━━━━━

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

02 Jan, 08:30


​​دنیای پیچیده سرخس‌ها 🌿🔄

تصور کنید تصویری از نسل‌های مختلف خانواده‌تان دارید که در آن شباهت‌ها و تفاوت‌ها را می‌بینید. این تصویر، نماد فرایند دگرگشت و تنوع حیات است. دگرگشت لزوماً تغییر به‌سمت «ارگانیسم‌های بالاتر» نیست و هدف نهایی ندارد. ارگانیسم‌ها تحت فشار انتخاب طبیعی، ممکن است به شکل‌های مختلفی دگرگشت یابند.

🔹یک مطالعه جدید درباره سرخس‌ها نشان داده‌ است که دگرگشت تولیدمثل ممکن است دوطرفه باشد و برخی سرخس‌ها به فرم‌های کمتر تخصصی «عقب‌گرد» کرده‌اند. این یافته‌ها «قانون دوللو» را به چالش می‌کشند که بیان می‌کند ارگانیسم‌ها نمی‌توانند به وضعیت قبلی خود برگردند.

🔹سرخس‌ها به‌عنوان استثناهایی از روند خطی دگرگشت گیاهان مطرح می‌شوند. این تحقیق نشان می‌دهد که سیر دگرگشت گیاهان ممکن است پیچیده‌تر از آنچه تصور می‌شود باشد و سرخس‌ها می‌توانند نمونه‌های جالبی از «دگرگشت به عقب» باشند.

🔹 این گیاهان استراتژی‌های متفاوتی برای تولیدمثل دارند:
مونومورفیسم: ترکیب فتوسنتز و تولیدمثل در یک نوع برگ
دی‌مورفیسم: جداسازی این عملکردها در دو نوع برگ

🔹نکته جالب این است که برخی از سرخس‌های زنجیره‌ای که دی‌مورفیسم را بروز داده‌اند، دوباره به حالت مونومورفیسم بازگشته‌اند. این انعطاف‌پذیری به‌دلیل نداشتن بذر و ساختارهای پیچیده تولیدمثل در سرخس‌هاست. این ویژگی به آن‌ها اجازه می‌دهد که در ساختارهای تولیدمثلی تغییراتی ایجاد کنند.

یافته‌ها نشان می‌دهند که تخصص‌های تولیدمثلی ممکن است غیرقابل برگشت نباشند و بسته به تجمع لایه‌های تخصص، تغییر کنند. نکته‌ی قابل توجه این است که دگرگشت به یک مسیر خاص یا هدف نهایی منجر نمی‌شود، بلکه از شاخه‌های متصل و جدا تشکیل شده‌است. این نکته برای درک چگونگی واکنش گونه‌ها به تغییرات محیطی بسیار حائز اهمیت است.

✍️محدثه بهاروند

🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

31 Dec, 16:00


لوسی؛ داستان فسیلی که تاریخ دگرگشت انسان را بازنویسی کرد!💀

پنجاه سال پیش محققانی که در اتیوپی کار می‌کردند، فسیل قابل توجهی کشف کردند که بعدها به مشهورترین فسیل جهان تبدیل شد. این نمونه از هومنین ماده «لوسی» نام گرفت. لوسی به گونه‌ی Australopithecus afarensis تعلق دارد.🤍

برای دیدن ادامه ی پست،لینک زیر را لمس کنید👇

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

31 Dec, 10:10


​​چگونگی مهاجرت ماهی‌ها 🐠

مطالعه‌ای از دانشگاه واشنگتن نشان می‌دهد که ماهی‌ها در طول تاریخ زمین، به‌ویژه در دوره‌های خاصی، به دریاهای عمیق و سرد مهاجرت کرده‌اند. این تحقیق بر اساس سوابق ژنتیکی به بررسی نرخ گونه‌زایی (سرعت دگرگشت گونه‌های جدید) در دریاهای عمیق و کم‌عمق پرداخته‌است و نشان می‌دهد که در برخی دوره‌ها، گونه‌های جدید سریع‌تر در دریاهای عمیق دگرگشت یافته‌اند.

سه رویداد عمده بر این روند تأثیر گذاشته‌اند:

1. شکستگی پانگه‌آ (200 تا 150 میلیون سال پیش): ایجاد سواحل و اقیانوس‌های جدید که فرصت‌های بیشتری برای مهاجرت ماهی‌ها فراهم کرد.

2. دوره گرمسیری کرتاسه (حدود 100 میلیون سال پیش): غرق شدن قاره‌ها و ایجاد مناطق کم‌عمق جدید که باعث تنوع گونه‌های آبزیان شد.

3. انتقال اقلیمی میانه میوسن (حدود 15 میلیون سال پیش): تغییرات عمده در گردش اقیانوس و سرد شدن کره زمین که منجر به افزایش نرخ گونه‌زایی در دریاهای عمیق شد.

این مطالعه نشان داد که نه‌تنها نرخ‌های گونه‌زایی تغییر کرده، بلکه ویژگی‌های فیزیکی ماهی‌های دریایی عمیق نیز دستخوش تحول بوده‌است. محققان دریافتند که ماهیانی که به دریاهای عمیق مهاجرت کردند، در ابتدا معمولاً دارای فک‌های بزرگ بودند که به آن‌ها کمک می‌کرد تا غذا را شکار کنند. بعدها، ماهیانی با دمی بلند و باریک موفق‌تر بودند؛ زیرا می‌توانستند با سُر خوردن بر روی بستر دریا انرژی کمتری مصرف کنند.

گونه‌های امروزی در دریاهای عمیق دارای ساختارهای بدنی متفاوتی هستند که نشان‌دهنده نیاکان آن‌هاست. این یافته‌ها می‌توانند به ما درباره تأثیر تغییرات اقلیمی بر زندگی در اقیانوس‌ها کمک کنند. ماهی‌های دریاهای عمیق در شرایط سردتر بهتر عمل می‌کنند و با گرم شدن اقیانوس‌ها ممکن است تحت‌تأثیر قرار گیرند.


محدثه بهاروند

🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

30 Dec, 04:30


با بررسی دوران پیری در انسان و دیگر نخستی‌ها، مشخص شده است که هر دو گونه در این دوران از بیماری‌های مشابه و غیرهمپوشانی رنج می‌برند که ممکن است در تفاوت طول عمر گونه‌ها نقش ایفا کنند.

شامپانزه‌ها و انسان‌ها هر دو از بیماری‌های قلبی رنج می‌برند. در شامپانزه‌ها بیشتر فیبروز میوکاردیال بینابینی دیده می‌شود، در حالی که انسان‌ها بیشتر به آترواسکلروزیس عروق کرونر مبتلا می‌شوند.
علاوه بر این، انسان‌ها در قیاس با شامپانزه‌‌ها با احتمال بالاتری به سرطان مبتلا می‌شوند در حالی‌که مرگ و میر ناشی‌ از ویروس‌ها و عفونت‌های باکتریایی در شامپانزه‌ها بیشتر است.

در نهایت پژوهش‌های جامعی که در ارتباط با هماهنگی سنی بین انسان‌ها و دیگر نخستی‌ها انجام شده است، شناسایی می‌کنند که کدام برنامه‌های بیولوژیکی در این گونه‌ها حفاظت شده‌ و کدام یک در طول طی مراحل تکوین و پیری اصلاح شده‌اند.

ویراستار: فاطمه دوراندیش

🦍 @ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

29 Dec, 17:30


​​آیا انسان‌ها برای تفکر نیازمند زبان هستند؟

📌این بحث میان دو دانشمند معروف MIT، یعنی نوام چامسکی و اوولینا فدورینکو، مطرح شده‌است. چامسکی یکی از نظریه‌پردازان برجسته زبان‌شناسی است که زبان را برای تفکر ضروری دانسته و تفکر را به‌عنوان نوعی گفت‌و‌گو با خود می‌بیند. چامسکی معتقد است بدون کلمات، تفکر واقعی امکان‌پذیر نیست.

📌در مقابل، اوولینا فدورینکو و تیم تحقیقاتی‌اش با استفاده از پیشرفت‌های علمی و تکنولوژی‌های تصویربرداری پیشرفته، شواهدی ارائه می‌دهند که نشان می‌دهد مناطق مغزی مرتبط با زبان هنگام انجام کارهای منطقی و حل مسائل ریاضی فعالیتی از خود نشان نمی‌دهند. فدورینکو از سال ۲۰۰۹ تحقیقاتی را آغاز کرد و با استفاده از اسکنرهای پیشرفته، توانست داده‌های دقیقی از فعالیت مغزی افراد مختلف جمع‌آوری کند. او به این نتیجه رسید که هنگام حل معماها و انجام سایر فعالیت‌های فکری، مناطق مغزی مرتبط با زبان معمولاً خاموش و سایر مناطق مغز فعال می‌باشند.

📌این تحقیقات نشان می‌دهند با این که زبان یک ابزار قدرتمند برای انتقال دانش فرهنگی است، اما به‌نظر نمی‌رسد که پیش‌نیازی برای تفکر پیچیده باشد. فدورینکو و همکارانش در مقاله‌ای که منتشر کرده‌اند، اظهار نمودند: «هرچند ظهور زبان به وضوح فرهنگ انسانی را دگرگون کرده‌است اما به‌نظر نمی‌رسد که شرط لازم برای تفکر پیچیده، از جمله تفکر نمادین باشد.»

📌 این مقاله به نقد فرضیات تاریخی در مورد ذهن انسان نیز می‌پردازد. نویسندگان آن بر این باورند که شواهدی از فعالیت‌های ذهنی انسان در دوران پیشاتاریخی وجود دارد که نشان‌دهنده پیچیدگی تفکر انسان، حتی در غیاب زبان است. البته آن‌ها به این نکته نیز اشاره می‌کنند که زبان ممکن است در کشف مفاهیم ریاضی نقشی نداشته باشد، اما برای به اشتراک گذاشتن و گسترش این مفاهیم، بسیار ضروری است.

📌همچنین مقاله پرسش‌هایی را مطرح می‌کند درباره اینکه آیا مفهوم «دگرگشت» ذهن انسان می‌تواند درک ما از ارتباط آن با عملکرد مغز را تحت‌تأثیر قرار دهد یا خیر. نهایتاً این بحث به چالش‌های فلسفی و علمی عمیق‌تر در زمینه زبان و تفکر منجر شده و سوالاتی را درباره طبیعت تفکر انسان و نقش زبان در آن بیان می‌دارد.

✍🏼سحر کاویانی

🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

29 Dec, 11:30


​​🦣 کشفی شگفت‌انگیز: انسان‌های اولیه و تغذیه از فیل‌ها! 🦣

🔍 اخیراً محققان با بررسی فسیل‌های قدیمی، به شواهدی دست یافته‌اند که نشان می‌دهد انسان‌های اولیه حدود ۳۰۰ هزار سال پیش، از فیل‌ها تغذیه می‌کردند!

این مطالعه از سه جهت اهمیت دارد:

۱- نوع رژیم غذایی انسان‌های اولیه:

این یافته‌ها به ما کمک می‌کند تا بفهمیم انسان‌های اولیه چگونه از منابع طبیعی استفاده می‌کردند و چه نوع حیواناتی در رژیم‌غذایی آن‌ها نقش داشتند.
همچنین تغذیه از فیل‌ها نشان دهنده‌ی مهارت‌ شکار و استراتژی‌های جمعی آن‌ها است.

۲-‌نحوه تعامل با محیط زیست:

این کشف نشان‌دهنده‌ی تعامل پیچیده انسان‌های اولیه با محیط‌زیست و دیگر موجودات زنده و تاثیر مستقیم آنها بر اکوسیستم، به‌عنوان شکارچیان بزرگ است.

۳-تاریخچه‌ی فرهنگی:

این شواهد می‌تواند به ما کمک کند تا درک بهتری از فرهنگ و رفتارهای اجتماعی انسان‌های اولیه پیدا کنیم.
برای مثال، استفاده از فیل‌ها به عنوان منبع غذایی، می‌تواند نشانه‌ای از مراسم و سنت‌های خاص آنان باشد.

فسیل‌ها رازهای زیادی دارند، در واقع هر فسیل یک داستان از زندگی گذشته را روایت می‌کند که می‌تواند به ما در درک تاریخ بشر و نحوه تاثیر تغییرات آب و هوایی بر زندگی انسان های اولیه کمک کند.

✍🏼ستاره برارپور

🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

25 Dec, 21:28


📚کتابچه راهنمای طرح جامع بیوانفورماتیک؛ از صفر تا تسلط


⤵️راهنمای کتابچه:

1⃣ویژگی‌های متمایز طرح جامع آموزش بیوانفورماتیک؛ از صفر تا تسلط

2⃣معرفی سرفصل‌‌ها، جزییات هر سرفصل و اساتید دوره اول (دوره مقدماتی بیوانفورماتیک: اصول و کاربرد در تحلیل داده‌های زیستی)

3⃣معرفی سرفصل‌های کارآموزی دوره اول (مقدمات بیوانفورماتیک) برای ۷۰ نفر برگزیده دوره

4⃣معرفی سرفصل‌های دوره دوم (دوره تخصصی آنالیز داده‌های بیوانفورماتیک: از ژنومیکس تا مالتی‌اومیکس)

5⃣معرفی سرفصل‌های دوره سوم (دوره پیشرفته آنالیز داده‌های بیوانفورماتیک: هوش مصنوعی و طراحی دارو)


🎓برای دریافت کد تخفیف ویژه اتحاد و ثبت‌نام، به آیدی زیر پیام دهید:
💻 @bioinfoetehad


┏━━━━━━ 
     🆔 @UIBiologists🌱💡 
┗━━━━━━

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

25 Dec, 10:36


📣📣📣 آشنایی با فرصت کارآموزی رایگان برای هفتاد نفر از شرکت کنندگان در دوره جامع بیوانفورماتیک بخش اول (مقدمات بیوانفورماتیک)


🟦سرفصل‌های کارآموزی به‌نحوی طراحی شده‌اند تا فراگیران پس از گذراندن ۵۰ ساعت کارآموزی، توانایی نگارش مقالات علمی بین‌المللی در حوزه بیوانفورماتیک را کسب کنند.

🟦 به‌جز ۷۰ نفر برتر، ۵۰ نفر دیگر نیز می‌توانند با پرداخت هزینه در کارآموزی شرکت کنند.

🟪با توجه به ماهیت علم بیوانفورماتیک، کارآموزی به‌صورت آنلاین برگزار خواهد شد (امکان حضور از همه‌جای کشور)

⤵️⤵️⤵️⤵️⤵️⤵️⤵️⤵️⤵️⤵️⤵️⤵️

👕سرفصل‌های کارآموزی دوره مقدماتی طرح جامع بیوانفورماتیک؛ از صفر تا تسلط👕


😄پروژه اول: تحلیل داده‌های زیستی: مفاهیم آماری و جبر خطی با پیاده‌سازی در R و پایتون

اهداف آموزشی:
1⃣آشنایی با تست‌های آماری متداول

2⃣یادگیری مفاهیم پایه جبر خطی

3⃣کاربرد این مفاهیم در تحلیل داده‌های زیستی

4⃣پیاده‌سازی تست‌ها و روش‌های جبر خطی در R و پایتون

5⃣توسعه مهارت‌های حل مسئله

خروجی‌های نهایی:
☀️اسکریپت‌های کاربردی در R و پایتون
☀️پروژه عملی شامل تحلیل داده‌های زیستی


مزایای پروژه:
🔆توانایی انجام تحلیل‌های داده‌های زیستی مستقل
🔆ترکیب آموزش تئوری و عملی برای یادگیری عمیق‌تر

⤵️⤵️⤵️⤵️⤵️⤵️⤵️⤵️⤵️⤵️⤵️⤵️

😄پروژه دوم: جست‌وجوی نظام‌مند مطالعات اُمیکس: راهنمای عملی برای کشف و تحلیل مقالات علمی


اهداف آموزشی:
1⃣آشنایی با پایگاه‌های داده علمی

2⃣یادگیری استراتژی‌های جست‌وجوی موثر

3⃣توانایی طراحی و مستندسازی فرآیند جست‌وجوی نظام‌مند

4⃣یادگیری استخراج و تحلیل داده‌های مطالعات اُمیکس

5⃣آموزش نوشتن مرور نظام‌مند و ارائه نتایج


خروجی‌های نهایی:
☀️مستندات فرآیند جست‌وجوی نظام‌مند
☀️جدول داده‌های استخراج‌شده از مطالعات اُمیکس
☀️گزارش مرور نظام‌مند شامل تحلیل و نتیجه‌گیری


مزایای پروژه:
🔆توانمندسازی در یافتن مطالعات مرتبط به‌طور موثر و دقیق
🔆ایجاد مهارت در مرور نظام‌مند و مستندسازی یافته‌ها
🔆تقویت توانایی استخراج داده‌های کاربردی از مقالات علمی
🔆فراهم‌کردن بستر برای تحقیقات آکادمیک یا عملی در حوزه داده‌های زیستی


🎓برای کسب اطلاعات بیشتر از جامع‌ترین و اصولی‌ترین دوره جامع بیوانفورماتیک و دریافت کد تخفیف ویژه اتحاد، به آیدی زیر پیام دهید:
💻 @bioinfoetehad


┏━━━━━━ 
     🆔 @UIBiologists🌱💡 
┗━━━━━━

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

24 Dec, 04:30


​​ژنوم لاک‌پشت و سرنخ‌های جدید درباره دگرگشت مهره‌داران

🐢دانشمندان دانشگاه بارسلونا و دانشگاه ایالتی آیووا موفق به تهیه نقشه ژنتیکی دو گونه از لاک‌پشت‌های گردن‌پنهان شدند. این پژوهش که نتایج آن در مجله Genome Research منتشر شد، به کشف ساختار جدیدی در سازمان‌دهی سه‌بعدی ژنوم منجر شد و اطلاعات ارزشمندی درباره دگرگشت کروموزوم‌ها در مهره‌دارانی مانند خزندگان، پرندگان و پستانداران ارائه داد.

🧬پژوهشگران بدون استفاده از مدل‌های مرجع پیشین، ژنوم کامل دو گونه لاک‌پشت را بازسازی کردند. این دو گونه، نماینده مسیرهای دگرگشتی متفاوتی هستند که در آن‌ها کروموزوم‌های جنسی به‌طور مستقل شکل گرفته‌اند. علاوه‌بر این، آن‌ها یک الگوی جدید از تاخوردگی کروموزوم‌ها شناسایی کردند که سرنخ‌های تازه‌ای درباره دگرگشت ساختار سه‌بعدی ژنوم در گروه‌های بزرگ‌تر مهره‌داران ارائه می‌دهد.

📚🐢مطالعه ژنوم لاک‌پشت‌ها نه‌تنها به درک بهتر دگرگشت کروموزوم‌ها کمک می‌کند، بلکه به‌دلیل ویژگی‌هایی مانند طول عمر بالا و مقاومت در برابر بیماری‌ها، آن‌ها را به مدلی ارزشمند برای تحقیقات زیست‌پزشکی و حفاظت از گونه‌ها تبدیل کرده‌است. با مطالعه ژنتیکی این خزندگان که بیش از ۲۵۰ میلیون سال پیش ظهور کرده‌اند و از رویدادهای انقراض گسترده جان سالم به در برده‌اند، می‌توان به درک بهتری از چگونگی بقا و تطابق دست پیدا کرد.

🔷️پژوهشگران تاکید می‌کنند که نقشه‌برداری دقیق‌تر از ژنوم لاک‌پشت‌ها، علاوه‌بر گسترش دانش ما درباره زیست‌شناسی دگرگشتی، زمینه‌ساز پیشرفت‌های آینده در حوزه‌های مختلف علمی خواهد بود.

گردآورنده 📚:نرگس شمایلی
نویسنده✍🏻:علی اسلامی

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

23 Dec, 14:30


هوش مصنوعی می‌تواند دگرگشت انسان را شکل دهد!

🔷️هوش مصنوعی در حال تبدیل شدن به یک نیروی محوری در زندگی انسان است و سوالاتی را در مورد اثرات دگرگشتی آن ایجاد می‌کند. یک مطالعه جدید به بررسی این موضوع می‌پردازد که چگونه هوش مصنوعی می‌تواند دگرگشت انسان را از طریق تعاملات روزمره تحت‌تأثیر قرار دهد. این مطالعه پویایی انسان و هوش مصنوعی را به روابط اکولوژیکی مانند شکار یا رقابت تشبیه می‌کند.

🧬🧠تغییرات بالقوه دگرگشت شامل تغییر در اندازه مغز، گستره توجه، ویژگی‌های شخصیتی و رفتارهای اجتماعی، به‌ویژه از طریق تأثیر هوش مصنوعی بر روابط و فرایند تصمیم‌گیری است.

🔷️با وجود این‌که تأثیرات فرهنگی و روانی هوش مصنوعی بر انسان قابل توجه است، اما این مطالعه تغییرات تدریجی ژنتیکی را پیش‌بینی می‌کند. این کاوش ظریف بر نقش عمیق و در عین حال غیرقابل پیش‌بینی هوش مصنوعی می‌تواند در شکل دادن به آینده بشریت نقش داشته باشد.

نویسنده:نگین قره خانی

🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

19 Dec, 04:30


نقش کدگذاری نورون‌های صوتی در دگرگشت صدای قورباغه‌ها🐸🧬

محققین در یک مطالعه جدید که در مجله JNeurosci منتشر شده‌است، نحوه دگرگشت الگوهای صوتی در دو گونه نزدیک به هم از قورباغه‌های پنجه‌دار را بررسی کرده‌اند. این پژوهش نشان می‌دهد که گروهی از نورون‌ها مسئول ایجاد صدای خاص هر گونه هستند و تغییر در ویژگی‌های این نورون‌ها طی دگرگشت، ممکن است الگوهای صوتی مهره‌دارانی مانند خفاش‌ها و نخستیان را شکل داده باشد.

در این تحقیق، فعالیت نورون‌های پیش‌حرکتی در مغز دو گونه‌ی مختلف که حدود ۸.۵ میلیون سال پیش از یک نیای مشترک جدا شده‌اند، مورد مقایسه قرار گرفته‌است. این یافته‌ها نشان می‌دهند که مدارهای عصبی قدیمی ممکن است پایه‌گذار دگرگشت الگوهای صوتی در مهره‌داران بوده باشند.

گردآورنده:📚نرگس شمایلی
نویسنده:✍🏻 علی اسلامی
🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

19 Dec, 04:15


سلام و صبح بخیر خدمت همراهان عزیز!
منتظر یک پست صبحگاهی و کوتاه باشید🤓

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

18 Dec, 17:30


🎗دگرگشت چارچوب نظریه سرطان

سلول‌های سرطانی مانند همه موجودات زنده تحت‌تأثیر اصول رشد، بقا و تولیدمثل قرار دارند. اگرچه دگرگشت سرطان از دهه ۱۹۵۰ شناخته شده‌است، اما این مفهوم به‌ندرت در درمان سرطان به کار گرفته شده‌است. مقاله‌ای که اخیراً توسط پژوهشگران دانشگاه آریزونا و پاریس نوشته شد، نظریه دگرگشت کلونی سرطان را بررسی کرده و محدودیت‌های آن را تحلیل می‌کند.

🔑نکات کلیدی:

مدل کلونی سرطان بیان می‌کند که سرطان از یک سلول جهش‌یافته‌ی منفرد آغاز می‌شود و به‌مرور زمان سلول‌های متنوع‌تری با مزایای بقا و رشد ایجاد می‌کند. این تنوع، سرطان را در برابر درمان مقاوم می‌کند.

اما این مطالعه نشان می‌دهد که دگرگشت سرطان تنها به جهش‌های ژنتیکی محدود نیست. عوامل محیطی، تغییرات اپی‌ژنتیک و حتی تبادل مواد ژنتیکی میان سلول‌ها نیز در این فرایند نقش دارند. این تغییرات، الگوهای پیچیده‌تری از رشد سرطان ایجاد می‌کنند که به‌جای یک مسیر خطی یا درختی، مانند یک شبکه متغیر هستند.

📌پیشنهادات و راه‌حل‌ها:

محققین پیشنهاد می‌کنند که به‌جای تمرکز بر مفهوم کلون، شجره‌نامه سلولی بررسی شود تا تاریخچه و ساختار سلول‌های تومور بهتر درک شود. آن‌ها همچنین بر اهمیت توجه به تعاملات محیطی و تغییرات اپی‌ژنتیک برای توسعه درمان‌های مؤثر تأکید دارند.

این پژوهش، درک جدیدی از دگرگشت سرطان ارائه می‌دهد و راه را برای درمان‌های تطبیقی و مؤثر هموار می‌کند.

📚نرگس شمایلی
✍🏻 علی اسلامی

🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

18 Dec, 11:30


​​بحران آب‌وهوا تهدیدی برای انقراض دسته‌جمعی است و یک‌‌سوم گونه‌ها تا سال ۲۱۰۰ در معرض خطر هستند.🌏

🔷️یک مطالعه جدید هشدار می‌دهد که اگر انتشار کنترل نشده گازهای گلخانه‌ای ادامه یابد، نزدیک به یک‌سوم گونه‌های زمین تا پایان قرن با انقراض روبه‌رو خواهند شد. این تجزیه‌وتحلیل که اخیراً در مجله‌ی Science منتشر شد، از تجربه ۳۰ سال تحقیق در مورد تنوع زیستی و تغییرات آب‌وهوایی استفاده می‌کند و تهدیدی که با افزایش دمای جهانی ایجاد می‌شود را برجسته می‌کند.🥀

🐟به‌طور ویژه دوزیستان، گونه‌های کوهستانی و آب شیرین و نقاط داغ تنوع زیستی در آمریکای جنوبی، استرالیا و نیوزلند آسیب‌پذیر هستند. زمین از زمان انقلاب صنعتی تاکنون تقریباً ۱.۸ درجه فارنهایت (۱ درجه سانتی‌گراد) گرم شده‌است که جای کمی برای خطا باقی گذاشته‌است.🌡

🔷️اگر انتشار گازهای گلخانه‌ای برای دستیابی به اهداف توافق پاریس کاهش یابد، هنوز ممکن است حدود ۱ گونه از هر ۵۰ گونه در سطح جهان (تقریباً ۱۸۰ هزار گونه) تا سال ۲۱۰۰ با انقراض روبه‌رو شوند.

🔷️دکتر جان دو، محقق ارشد و بوم‌شناس در دانشگاه مطالعات جهانی، توضیح داد: «تغییر آب‌وهوایی، زیستگاه‌ها و تعاملات گونه‌ها را به روش‌های عمیقی تغییر می‌دهد. به‌عنوان مثال، دماهای بالاتر، الگوهای مهاجرت پروانه‌های سلطنتی را که دیگر با چرخه‌های شکوفایی گیاهان گرده‌افشانی هم‌خوانی ندارند، مختل کرده‌است.»

🔷️از طرف دیگر، اثرات آبشاری تغییرات آب‌وهوایی در حال تغییر شکل اکوسیستم‌ها است. بسیاری از گونه‌ها برای فرار از افزایش دما به ارتفاعات یا عرض‌های جغرافیایی بالاتر مهاجرت می‌کنند، اما این راه‌حل مناسبی برای همه نیست. در حالی که برخی گونه‌ها با این تغییرات سازگار می‌شوند، برخی دیگر با کاهش یا انقراض جمعیت مواجه می‌شوند؛ زیرا زیستگاه آن‌ها به‌طور برگشت‌ناپذیری تغییر می‌کند.

🔷️یافته‌ها تأکید می‌کنند که نیاز فوری برای اقدام جهانی در این باره وجود دارد. این مطالعه هشدار می‌دهد که بدون کاهش فوری انتشار گازهای گلخانه‌ای، جهان می‌تواند شاهد از دست دادن تنوع زیستی در مقیاسی بی‌سابقه باشد و برای همیشه اکوسیستم‌ها و زندگی انسان را تغییر دهد.

نویسنده🖋:نگین قره خانی

🦍 @ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

16 Dec, 08:00


​سوسک‌ها، نگهبانان تاریخ:
رمزگشایی از ثبات در دنیای دگرگشت


📌در مقاله‌ای که در سایت Evolution News منتشر شد، دانشمندان به بررسی پدیده‌ای به نام ثبات دگرگشتی در سوسک‌ها پرداخته‌اند.
این پدیده به معنای عدم تغییرات عمده در ساختار و ظاهر گونه‌ها در طی میلیون‌ها سال است. در این تحقیق، دانشمندان به تحلیل فسیل‌ سوسک‌ها و مقایسه آن‌ها با سوسک‌های مدرن پرداخته‌اند تا به درک بهتری از این پدیده دست یابند.


(ادامه مطلب در لینک زیر👇🏻)

سحر کاویانی

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

14 Dec, 16:00


🧬 افق‌های نو در انسان‌شناسی: تحلیل متیلاسیون DNA در بافت‌های باستانی


📝 خلاصه تحقیق
تحقیقی که به‌تازگی در مجله‌ی Nature Ecology & Evolution منتشر شد، یک روش جدید برای استنتاج الگوهای متیلاسیون DNA در بافت‌های غیراسکلتی از نمونه‌های باستانی معرفی می‌کند. این پیشرفت، بینش‌های جدیدی در مورد دگرگشت انسان، به‌ویژه در درک تغییرات فعالیت ژن‌ها در مغز و سایر بافت‌ها که معمولاً در سوابق فسیلی وجود ندارند، ارائه می‌دهد.

🔑 یافته‌های کلیدی
برخلاف مطالعات قبلی که فقط بر روی بافت‌های اسکلتی تمرکز داشتند، این تحقیق از الگوهای متیلاسیون DNA برای پیدا کردن تغییرات در بافت‌های مختلف استفاده کرد.
بیش از ۱,۸۵۰ نقطه متیلاسیون متفاوت، به‌ویژه در نورون‌های قشر پیش‌پیشانی شناسایی شد که بسیاری از آن‌ها به ژن‌های مهم برای توسعه مغز مرتبط هستند.


📌پیامدها
این تحقیق افق‌های جدیدی در زیست‌شناسی دگرگشتی و انسان‌شناسی باز می‌کند و به دانشمندان اجازه می‌دهد تا تغییرات اپی‌ژنتیکی خاص بافتی را که در فسیل‌ها حفظ نشده‌اند، بررسی کنند. توانایی تحلیل الگوهای متیلاسیون DNA باستانی فراتر از استخوان‌ها، درک عمیق‌تری از نیروهای دگرگشتی که مغز انسان و سایر ارگان‌های حیاتی را شکل داده‌اند، ارائه می‌دهد.

🔮 جهت‌گیری‌های آینده
یافته‌ها راه را برای بررسی بیشتر نقش تغییرات اپی‌ژنتیکی در دگرگشت انسان و توسعه عملکردهای پیچیده عصبی هموار می‌کند.


ستاره برارپور

🦍 @ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

14 Dec, 05:30


​​ویروس ها
میهمانان باستانی ژنوم انسان
🦠



🔷️تحقیقات جدید نشان می‌دهد که بخش قابل توجهی از ژنوم انسان شامل بقایای ویروس‌های باستانی است که میلیون‌ها سال پیش اجداد ما را آلوده کرده‌اند. این ویروس‌ها که به رتروویروس‌های درون‌زادی انسانی (HERVs) معروف هستند، حدود ۸٪ از DNA انسان را تشکیل می‌دهند.🦠🧬



🔷️مانند ویروس HIV، این ویروس‌ها برای تکثیر خود، DNA خود را وارد ژنوم میزبان می‌کردند. در برخی موارد، این DNA وارد سلول‌های جنسی مانند تخمک و اسپرم شد و به نسل‌های بعد منتقل گردید. این ویروس‌ها به مرور بخشی دائمی از ژنوم انسان شدند و هنوز آثار آن‌ها در بدن ما دیده می‌شود.



🔷️ویروس‌های باستانی هنوز در بدن فعال‌اند

امروزه بیش از ۶۰ هزار قطعه از این DNAهای ویروسی در ژنوم انسان شناسایی شده‌است. تحقیقات جدید نشان داده‌اند که برخی از این ژن‌ها حتی در بافت‌های سالم نیز فعال هستند.



🔷️مطالعات اخیر روی گروهی از HERVها به نام HML-2 متمرکز بود که نسبت به سایر گروه‌ها جدیدتر است و کمتر از ۵ میلیون سال پیش غیرفعال شده است.
با بررسی اطلاعات ژنتیکی بیش از ۱۴ هزار نمونه بافت انسانی، متوجه شدند که ۳۷ نوع از این ژن‌ها هنوز فعال‌اند و در تمامی نمونه‌ها، حداقل یکی از این ژن‌ها توانایی تولید پروتئین را دارد.


🔷️تأثیر HERVها بر سلامت و بیماری‌ها

حضور این ژن‌ها در بافت‌های بیمار، مانند تومورها و سلول‌های مرتبط با بیماری‌هایی مانند MS ،ALS و اسکیزوفرنی مشاهده‌شده است.
اما تحقیقات ما نشان می‌دهد که فعالیت این ژن‌ها تنها مختص بافت‌های بیمار نیست و حتی در بافت‌های سالم هم رخ می‌دهد.
این یافته‌ها به این معناست که صرفاً حضور این ژن‌ها نمی‌تواند دلیل قطعی بیماری باشد و باید در انتخاب آن‌ها به‌عنوان هدف دارویی، احتیاط کرد.


🔷️نقش مثبت ژن‌های ویروسی

برخی از ژن‌های ویروسی قدیمی حتی نقش مفیدی در بدن ما ایفا می‌کنند. برای مثال، ژنی به نام سینسیتین که از یک ویروس باستانی به‌ ارث رسیده، نقش کلیدی در تشکیل جفت و بارداری دارد. بدون این ژن، بارداری در پستانداران ممکن نبود.



🔷️علاوه بر این، حیواناتی مانند گوسفند و گربه از ژن‌های ویروسی برای محافظت از خود در برابر ویروس‌های مشابه استفاده کرده‌اند. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد این اتفاق میلیون‌ها سال پیش در انسان‌ها نیز رخ داده‌است.🐈🐏


⁉️سؤالاتی که باقی مانده‌اند

این تحقیقات نشان داد که فعالیت ژن‌های ویروسی بسیار گسترده‌تر از چیزی است که پیش‌تر تصور می‌شد. اما هنوز مشخص نیست این ژن‌ها چگونه و چرا فعال می‌شوند. آیا به ما آسیب می‌زنند یا از ما محافظت می‌کنند؟ و چه شرایطی باعث می‌شود آن‌ها به پروتئین تبدیل شوند؟

پاسخ به این سؤالات می‌تواند به درک بهتری از تأثیر این ژن‌های ویروسی بر سلامت انسان و نقش آن‌ها در دگرگشت بدن‌ ما منجر شود.


نویسنده✍️:علی اسلامی

🦍 @ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

13 Dec, 19:15


فردا صبح منتظر پست جدیدمون باشید!🦠😉

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

09 Dec, 09:15


🦠🧠رتروویروس‌های باستانی نقشی کلیدی در دگرگشت مغز مهره‌داران داشتند!

🔷️میلین یک بافت چربی پیچیده است که آکسون‌های عصبی مهره‌داران را می‌پوشاند و هدایت سریع پیام را بدون نیاز به افزایش قطر آکسون امکان‌پذیر می‌کند؛ یعنی اعصاب می‌توانند با کمک میلین به هم نزدیک‌تر شوند. همچنین میلین حمایت متابولیکی از اعصاب را فراهم می‌کند، به این معنی که اعصاب می‌توانند طولانی‌تر باشند. میلین اولین‌ بار در درخت زندگی تقریباً هم‌زمان با فک‌ها ظاهر شد و اهمیت آن در دگرگشت مهره‌داران مدت‌هاست که شناخته شده‌است، اما تاکنون مشخص نبود که چه مکانیسم‌های مولکولی باعث ظهور آن شده‌اند.

ادامه ی مطلب در لینک زیر👇

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

08 Dec, 09:00


​​اروپاییان باستان چگونه در آغاز عصر کشاورزی سازگار شدند؟


نمونه‌های DNA به‌دست آمده به قدمت ۸۵۰۰ تا ۱۳۰۰ سال پیش، تغییرات ژنتیکی اروپاییان را برای سازگار شدن با ویژگی‌های عصر کشاورزی نشان می‌دهند.

۱۴ منطقه از ژنوم مشاهده شده‌است که نسبت به نمونه‌های قبل از خود دچار تغییر شده‌اند؛ مثل ژن‌های مرتبط با ویژگی‌هایی برای تولید ویتامین D در بدن و قابلیت هضم شیر و لبنیات که در اروپاییان امروزی تغییر یافته‌اند.

این تغییرات خود را با روشن‌تر شدن رنگ پوست برای تولید ویتامین D با تابش کمتر خورشید در اقلیم کم‌آفتاب و همچنین توانایی نوشیدن شیر نشان دادند. به‌نظر می‌رسد که توانایی هضم لبنیات، پاسخی به دوره‌های کمبود غذا و بیماری باشد.

همچنین تغییراتی در ژن‌های مرتبط با ایمنی دیده شده‌است که دلیل آن شیوع بیماری‌ها به‌خاطر گسترش کشاورزی و افزایش مهاجرت‌ها بوده‌است.

این تحقیقات نشان می‌دهند که تغییرات ژنتیکی در راستای دگرگشت و سازگاری بیشتر چطور به بقای انسان در پاسخ به تغییرات محیطی عمده کمک می‌کنند.


نرگس شمایلی

🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

04 Dec, 10:40


🧬یک مدل مبتنی بر هوش مصنوعی که توالی‌های ژنتیکی را طراحی و رمزگشایی می‌کند!

بر اساس نتایج مطالعه‌ای که اخیراً در مجله‌ی Science منتشر شد، متخصصین از سه رشته‌ی کامپیوتر، مهندسی ژنتیک و هوش مصنوعی، مدلی مبتنی بر هوش مصنوعی را طراحی کردند که قادر به رمزگشایی و طراحی توالی‌های ژنتیکی‌ است. این مدل که «Evo» نام دارد...

ادامه ی مطلب در لینک زیر👇🏻

سحر مرتضی نژاد


🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

02 Dec, 15:45


🦣 کشفی شگفت‌انگیز: آیا انسان‌های اولیه از فیل‌ها تغذیه می‌کردند؟ 🦣

🔍 اخیراً محققان با بررسی فسیل‌های قدیمی، به شواهدی دست یافته‌اند که نشان می‌دهد انسان‌های اولیه حدود ۳۰۰ هزار سال پیش از فیل‌ها تغذیه می‌کردند!
این مطالعه از سه جهت اهمیت دارد؛

1. نوع رژیم غذایی انسان‌های اولیه:
- این یافته‌ها به ما کمک می‌کند تا بفهمیم انسان‌های اولیه چگونه از منابع طبیعی استفاده می‌کردند و چه نوع حیواناتی در رژیم غذایی آن‌ها نقش داشتند. همچنین تغذیه از فیل‌ها نشان دهنده‌ی مهارت‌ شکار و استراتژی‌های جمعی آن‌ها است.

2. نحوه تعامل با محیط زیست:
- این کشف نشان‌دهنده‌ی تعامل پیچیده انسان‌های اولیه با محیط زیست و دیگر موجودات زنده ، و تاثیر مستقیم آنها بر اکوسیستم، بعنوان شکارچیان بزرگ، است.

3. تاریخچه‌ی فرهنگی:
- این شواهد می‌تواند به ما کمک کند تا درک بهتری از فرهنگ و رفتارهای اجتماعی انسان‌های اولیه پیدا کنیم. برای مثال، استفاده از فیل‌ها به عنوان منبع غذایی، می‌تواند نشانه‌ای از مراسم و سنت‌های خاص آنان باشد.


فسیل‌ها رازهای زیادی دارند، درواقع هر فسیل یک داستان از زندگی گذشته را روایت می‌کند که می‌تواند به ما در درک تاریخ بشر، و نحوه تاثیر تغییرات آب و هوایی بر زندگی انسان های اولیه کمک کند.

🔗 برای خواندن بیشتر و کشف جزئیات این تحقیق، به دکمه ی "رفرنس این خبر 📚" را لمس کنید


ستاره برارپور
فاطمه فرهنگ

🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

02 Dec, 12:30


​​🔸توالی‌یابی DNA نئاندرتال‌ها چه اطلاعاتی به ما می‌دهد؟

کمتر کسی وجود دارد که نداند نئاندرتال‌ها نزدیک‌ترین خویشاوند انسان‌های امروزی به‌حساب می‌آیند. DNA انسان امروزی و نئاندرتال نیم میلیون سال پیش از هم جدا شدند.
اولین بار حدود ۱۵۰ سال پیش، بقایایی از یک فسیل نئاندرتال در فلدهوفر در دره نئاندر در نزدیکی دوسلدورف آلمان کشف شد. به‌علت ویژگی‌های خاصی که در این فسیل مشاهده شد، این موجودات برای اولین بار به‌عنوان گروهی مجزا از هومینین (انسان‌ریخت‌ها) درنظر گرفته شدند.
فسیل‌های دارای ویژگی نئاندرتالی حدود ۴۰۰ هزار سال پیش ظاهر شدند و در حدود ۳۰ هزار سال پیش ناپدید شدند. در همین بازه زمانی، به‌واسطه ویژگی‌های ریخت‌شناسی که به‌دست آوردند، به‌تدریج از انسان‌های مدرن جدا شدند.
نمی‌توان به‌طور قطع در مورد ماهیت ارتباطات بین انسان‌های امروزی و نئاندرتال‌ها نظر داد؛ اما شواهدی وجود دارند که نشان می‌دهند این دو گروه از انسان‌ریخت‌ها پیش از انقراض نئاندرتال‌ها با یکدیگر روبه‌رو شده‌اند و حتی تعاملات فرهنگی بین آن‌ها منجر شده بود تا نئاندرتال‌ها تزئینات بدنی را بپذیرند.
در سال ۱۹۹۷ یک قطعه از mtDNA یک نئاندرتال توالی‌یابی شد و پس از آن توالی‌های mtDNA از یازده نمونه نئاندرتال دیگر نیز به‌دست آمد. تحلیل‌های فیلوژنتیکی نشان می‌دهند که توالی ژن‌های نئاندرتال خارج از تنوع توالی ژن‌های انسان امروزی است و جد مشترک mtDNA نئاندرتال و انسان‌ حدوداً به نیم میلیون سال پیش برمی‌گردد.

دو نکته در مورد این مطالعه وجود دارد:
نکته اول این است که نمونه‌ی گرفته‌شده از عصاره استخوان Vi-80 نئاندرتال تقریبا عاری از DNA انسان مدرن است.
نکته دوم، استفاده از پلتفرم توالی‌یابی ۴۵۴ در این مطالعه است. یکی از دلایل انتخاب این پلتفرم این است که در هر بار اجرا، صدها هزار خوانش ایجاد می‌کند که این میزان ضروری و حیاتی است؛ چراکه بیشتر DNA به‌دست آمده از هر فسیل، مربوط به ارگانیسم‌هایی است که بعد از مرگ فسیل آن را اشغال کرده‌اند.

✍🏻ایلیا امینی بردپاره
✍🏻مهدیه جوادی

🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

01 Dec, 18:30


​​رازهای نهفته ی باکتری های دهان انسان

محققان به‌تازگی یک نوع خاص از تقسیم سلولی را در باکتری‌های موجود در دهان انسان کشف کرده‌اند. این تحقیق روی باکتری‌ای به نام Corynebacterium matruchotii انجام شده که یکی از رایج‌ترین باکتری‌ها در پلاک دندانی است.

📌باکتری‌ها معمولاً چگونه رشد می‌کنند؟

باکتری‌ها معمولاً با تقسیم شدن به دو سلول دختر زیاد می‌شوند. این فرایند را تقسیم سلولی می‌نامند؛ اما C. matruchotii با یک روش نادر و خاص به نام تقسیم چندگانه (Multiple Fission) زیاد می‌شود. این به این معناست که این باکتری می‌تواند تا ۱۴ سلول مختلف را به‌طور هم‌زمان تولید کند! این روش به این باکتری‌ها کمک می‌کند تا سریع‌تر و مؤثرتر در محیط خود رشد کنند.

📌چرا این باکتری‌ها مهم هستند؟

این باکتری‌ها در پلاک دندانی که یک نوع بیوفیلم (جمعیت میکروبی) است، نقش مهمی دارند. پلاک دندانی شامل انواع مختلف باکتری‌هاست که در کنار هم زندگی می‌کنند.
باکتری C. matruchotii به‌عنوان یک ساختار حمایتی عمل می‌کند و به دیگر باکتری‌ها فضایی برای زندگی می‌دهد.

📌چگونه این باکتری‌ها حرکت می‌کنند؟
جالب است بدانید که باکتری C. matruchotii هیچ مژکی (اندامکی که به باکتری‌ها امکان حرکت می‌دهد) ندارد، بنابراین نمی‌تواند به‌راحتی شنا کند. محققان بر این باورند که روش خاص رشد و تقسیم این باکتری‌ها به آن‌ها کمک می‌کند تا محیط اطراف خود را بهتر کشف کنند.

📌این کشف جدید می‌تواند به ما کمک کند تا درک بهتری از نحوه زندگی و تعامل باکتری‌ها در دهان‌ پیدا کنیم و همچنین تأثیر آن‌ها بر سلامت دهان و بدن‌ را بهتر بفهمیم.

سحر کاویانی

🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

01 Dec, 08:15


سلام و ظهر بخیر به همراهان اکادمی دگرگشت(تکامل)!
امروز منتظر پست جدید در رابطه با باکتری های دهان انسان باشید😉😁

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

30 Nov, 12:00


​​▪️انسان‌ها به شکلی تکامل یافته‌اند که از نظر مصرف و مدیریت انرژی، ویژگی‌های منحصربه‌فردی داشته باشند.

▫️بر اساس پژوهش‌ها، انسان‌ها در مقایسه با سایر پستانداران، از جمله بستگان نزدیکشان، یعنی میمون‌ها و شامپانزه‌ها، نرخ متابولیک بسیار بالاتری دارند. این متابولیسم بالا، به اجداد شکارچی ما امکان می‌داد تا نیازهای غذایی خود را تأمین کنند و در عین حال از مغزهای بزرگ‌تر، عمر طولانی‌تر و سرعت تولیدمثل بیشتر بهره‌مند شوند.

▫️پژوهشگران با استفاده از یک روش مقایسه‌ای نوین که عوامل متعددی مانند اندازه بدن، دمای محیط و میزان چربی بدن را دقیق‌تر در نظر می‌گیرد، دریافتند که انسان‌ها برخلاف بسیاری از پستانداران، توانسته‌اند از محدودیت‌های میان متابولیسم فعال و متابولیسم در حالت استراحت فراتر روند. همان‌طور که حیوانات کالری را از غذا دریافت می‌کنند، این کالری را نیز صرف متابولیک می‌کنند که به دو دسته کلی تقسیم می‌شود: استراحت و فعالیت بدنی.

▫️به طور کلی، انرژی مصرف‌شده در متابولیسم به صورت گرما از دست می‌رود؛ فرآیندی که در محیط‌های گرم، دفع آن دشوارتر است. به همین دلیل، گونه‌هایی مانند شامپانزه‌ها که بخش قابل‌توجهی از انرژی خود را صرف متابولیسم در حالت استراحت می‌کنند و در عین حال در محیط‌های گرمسیری زندگی می‌کنند، معمولاً سطح فعالیت بدنی محدودی دارند. اما انسان‌ها با افزایش متابولیسم در حالت استراحت به سطحی فراتر از شامپانزه‌ها و میمون‌ها رسیدند. همچنین آن‌ها به لطف توانایی منحصربه‌فردشان در دفع گرما از طریق تعریق، موفق به افزایش سطح فعالیت بدنی خود بدون کاهش متابولیسم در حالت استراحت شده‌اند.

▫️نکته قابل توجه این است که میمون‌ها نسبت به سایر پستانداران با اندازه مشابه، حدود  ۳۰ تا ۵۰ درصد انرژی بیشتری را صرف متابولیسم در حالت استراحت می‌کنند؛ اما انسان‌ها این میزان را به سطحی بی‌سابقه رسانده و حدود ۶۰ درصد انرژی بیشتری نسبت به گونه‌های مشابه سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

ملیکا شیاسی
امین سیفی

🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

28 Nov, 14:09


🦷دندان‌های فسیلی نشان می‌دهند که دوران کودکی طولانی، مقدمه دگرگشت یک مغز بزرگ است!

برخلاف اغلب موجودات، دوره‌ی نابالغی انسان بسیار طولانی است و در طی آن بین نرخ رشد مغزی و جسمی اختلاف وجود دارد. تصور می‌شود که این حالت برای کسب قابلیت‌های شناختی پیشرفته در یک محیط پیچیده اجتماعی ضروری باشد. از آن‌جایی که رشد دندانی از سرعت تاریخچه زندگی خبر می‌دهد، اطلاعات کلیدی در مورد زمان و چگونگی دگرگشت این الگو را می‌توان از دندان هومینین‌های فسیلی به‌دست آورد.

تحقیقات نشان می‌دهند که اولین گام‌های دگرگشتی به‌سمت مرحله رشد طولانی در جنس «هومو» حداقل ۱.۷۷ میلیون سال پیش، قبل از هرگونه افزایش قابل توجهی در اندازه مغز، رخ داده‌اند. محققان از توموگرافی کنتراست فاز سینکروترونی برای پیگیری توسعه میکروساختاری دندان‌های یک نوجوان از گونه «هُومو» اولیه استفاده کردند.

این فرد در حدود ۱۲ سالگی و اندکی قبل از رسیدن به بلوغ دندانی فوت کرد. نرخ رشد دندان‌های این فرد مانند نرخ رشد دندا‌ن‌های میمون‌های بزرگ زنده و برخلاف نرخ رشد دندان‌های انسان، بالا بود. بااین‌حال، این فسیل نشان داد که قسمت خلفی دندان نسبت به بخش قدامی دیرتر شکل گرفته‌است و در کل یک جهش رشد دیرهنگام دندانی دیده شد؛ درست مانند انسان! ترکیب منحصربه‌فرد ویژگی‌های نخستیان‌مانند و انسان‌مانند در رشد دندانی نشان می‌دهد که «هومو» اولیه یک مرحله رشد طولانی‌ در تاریخ زندگی خود داشته است. این مرحله از رشد احتمالاً به‌جای رشد مغز مربوط به تولیدمثل بیوفرهنگی بوده است؛ یعنی همکاری بین نسلی، سبب طولانی شدن دوره رشد شد و در نهایت به افزایش شانس تولیدمثل کمک کرد.


📍این تحقیقات نشان می‌دهند که رشد کودکان با افزایش انتقال فرهنگی، کندتر می‌شود. این مسئله باعث می‌شود که یادگیری از نسل‌های قبلی اهمیت بیشتری پیدا کند؛ بنابراین افزایش مدت دوران کودکی ممکن است علاوه بر افزایش اندازه مغز، به تغییرات دگرگشتی نیز منجر شده باشد.
این یافته‌ها به محققان کمک می‌کنند تا مکانیسم‌های دگرگشتی مرتبط با ظهور انسان‌های مدرن را مورد بررسی قرار دهند.


ستاره برارپور
مهدیه جوادی

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

27 Nov, 06:04


📌دگرگشت همچنان ادامه دارد...

یکی از پرتکرار ترین سوالات در رابطه با دگرگشت، این است که آیا دگرگشت به پایان رسیده یا ادامه دارد؟ و اگر ادامه دارد آیا می‌شود تغییراتش را مشاهده کرد؟

در سال ۱۹۸۸ در مجمع الجزایر کوستر سوئد، انقراض یک گونه حلزونی موسوم به حلزون موجی، گزارش شد.
چهار سال بعد، محققان تلاش کردند تا مجددا حلزون موجی را به آن زیستگاه بازگردانند و برای این کار از گونه حلزون خرچنگی استفاده نمودند.
اما این دو گونه حلزون از منظر ظاهری و رفتاری با هم متفاوت بودند؛ حلزون موجی، از نظر ظاهری کوچک تر بوده و درمیان صخره ها و به دور از خطرات رشد می‌کرد. ولی حلزون خرچنگی، بزرگ تر و سازگار با محیط هایی دارای شکارچی های زیاد بود.
نتیجه جالبی که در پی این تلاش مشاهده شد، این بود که یک دهه پس از انتقال حلزون های خرچنگی به جزایر، این نرم تنان شروع به تغییر کردند. به این صورت که آن ها کم کم کوچک تر شدند و طبق یافته محققان، روند افزایش غنای ژنتیکی این گونه تسریع شد.
این تغییرات به علت انتخاب و تقویت ژن های سازگار اما کمیاب در جمعیت اصلی، اتفاق افتاد و از طرفی احتمال می‌رود تبادل ژنی با جمعیت های همسایه نیز موثر بوده باشد.
بنابراین، تغییر و دگرگشت این حلزون، آن هم تنها در طول سی سال، نه تنها تأییدی بر ادامه فرایند دگرگشت است، بلکه نشان می‌دهد تغییرات می‌توانند در مدت زمانی کوتاه نیز رخ داده و همیشه نیاز به زمان های چند میلیون ساله نیست. همچنین این تحقیقات ثابت می‌کند برخی از گونه ها در صورت داشتن تنوع ژنتیکی مناسب، می‌توانند به سرعت با محیط سازگار شوند.
در جهان کنونی ما با وجود ناپایداری های آب و هوایی و اکوسیستمی، می‌توان از این اطلاعات جهت درک نحوه پاسخ‌دهی گونه ها به تغییرات محیطی استفاده کرد.

✍🏻نرگس شمایلی
✍🏻فاطمه فرهنگ

https://www.techno-science.net/en/news/an-exceptional-evolution-observed-in-real-time-over-period-of-just-30-years-N25863.html

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

18 Nov, 17:00


​​برخی ژن‌ها از نظر طبقه‌بندی( taxanomy) محدود شده‌اند؛ یعنی توالی‌های کدکننده‌ای هستند که فقط در یک گونه دیده میشوند.
درواقع، همولوگ این ژن‌ها در هیچ گونه‌ی دیگری حتی نزدیک‌ترین گونه‌ها هم دیده نمی‌شود. این ژن‌ها، ژن‌های بی‌خانمان یا یتیم نام دارند. ژن‌های ORFan از جمله این ژن‌های منحصربه‌فرد هستند که فقط در یک گونه یافت می‌شوند.

طبق فرضیه‌ی نسب مشترک جهانی، تمام ژن‌ها با تغییرات متعدد از ژن‌های دیگر دگرگشت یافته‌اند. با وجود این فرضیه، وجود چنین ژن‌هایی بسیار شگفت‌انگیز است.
اگر هیچ ژن مشابهی وجود نداشته باشد، آن‌ها از کجا دگرگشت یافته‌اند؟

در حال حاضر، گزینه‌های ابزاری که امروزه محققان می‌توانند برای مطالعه ژن‌های بی خانمان پیدا کنند، محدود است؛ زیرا اکثر راه‌حل‌های نرم‌افزاری بر شناسایی ژن‌هایی که در انواع گونه‌ها دیده می‌شوند، تمرکز دارند و عموماً به پروتئین‌ها محدود می‌شوند.
به تازگی یک موتورجستجوی گرافیکیِ مبتنی بر وب ، به نام ORFanID معرفی شده است که به شناسایی این ژن‌های بی‌خانمان کمک می‌کند.

پژوهشگران این نرم‌افزار را بر روی چند ژن بی خانمان آزمایش کردند. آن‌ها برای این‌ کار از ژن‌های بی خانمانی که قبلا در C. elagans، مگس سرکه و دو ارگانیسم دیگر یافت شده بود، استفاده کردند. ORFanID هم این ژن‌ها را بی‌خانمان یا یتیم تشخیص داد.
در پژوهش‌های بعدی مشخص شد که  ORFanID در طبقه‌بندی ژن‌های بسیار حساس است و نتایج دقیقی را ارائه می‌کند.

منشا و ماهیت ژن‌های ORFan سوالی است که همه به پژوهش برای رسیدن به پاسخ آن علاقه دارند؛ از محققان الگوهای تکاملی گرفته تا محققان طراحی هوشمند.

نويسندگان:مبینا جاویدی،ملیکا شیاسی

🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

18 Nov, 08:50


سلام و ظهر پاییزیتون بخیر باشه

تاحالا راجب ژن های بی خانمان یا ORFan شنیدین؟

منتظر یک مطلب جذاب تا آخر امشب باشید!😉

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

17 Nov, 05:30


​​چرا بارداری در برخی گونه‌ها بیشتر از گونه‌های دیگر طول می‌کشد؟

محققان مقیاس زمانی را مورد مطالعه قرار دادند که سرعت رشد جنینی را تعیین می‌کند و متوجه شده‌اند که مکانیسم آن بر اساس نحوه ساخت و از بین بردن پروتئین‌ها است.

دگرگشت پستانداران از زمان جنینی تا بلوغ، مراحل یکسانی را دنبال می‌کند و سرعت پیشرفت از طریق این مراحل به طور قابل توجهی از گونه‌ای به گونه دیگر متفاوت است.

به عنوان مثال، سلول‌های عصبی که حرکت ماهیچه‌ها را کنترل می‌کنند، در موش‌ها حدود سه روز طول می‌کشد، اما در انسان بیش از یک هفته طول می‌کشد.

برای درک اینکه چه چیزی این سرعت را در گونه‌های مختلف کنترل می‌کند، محققان ابتدا نورون‌های حرکتی را از سلول‌های بنیادی در آزمایشگاه رشد دادند تا بتوانند رشد سلول‌ها را بدون هیچ تاثیری از محیط درون زمان‌بندی کنند. با بررسی سلول‌های بنیادی جنین، تفاوت مشابهی را بین موش و انسان در سرعت بین گونه‌ها مشاهده کردند. زمان تشکیل نورون‌های حرکتی انسان بیش از دو برابر نورون‌های حرکتی موش است.
محققان همچنین متوجه شدند که تفاوت در سرعت شکسته شدن و جایگزینی پروتئین‌ها، تفاوت سرعت بین این دو گونه را توضیح می‌دهد.
پروتئین‌ها مدام در سلول‌ها ساخته، تبدیل می‌شوند و از بین می‌روند و این در سلول‌های موش دو برابر سریع‌تر از سلول‌های انسان اتفاق می‌افتد.

این دستاورد می‌تواند به ما در درک چگونگی تکامل پستانداران مختلف از یکدیگر کمک کند و به اصلاح روش‌های پزشکی احیاکننده کمک کند.

نویسنده:ملیکا شیاسی
گرد اورنده:نگین قره خانی📚

🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

17 Nov, 04:45


سلام و صبح بخیر!
راس ساعت ۹ امروز،یعنی چهل و پنج دقیقه ی دیگه،یک پست جذاب راجع به زمانبندی رشد جنین داریم
منتظرش باشید🤩😉

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

14 Nov, 07:20


مگه میشه؟؟!!
با بوت کمپ مقاله نویسی، بله میشه😊

ظرفیت جامع‌ترین دوره مقاله نویسی به درخواست شما عزیزان افزایش یافت

🟩ظرفیت افزایش یافته: 12 نفر

🟪و به علت تضمین کیفیت آموزشی و امکان پیشتیبانی از نگارش مقاله‌‌های شما عزیزان، ظرفیت این دوره بشدت محدود درنظر گرفته شده و امکان افزایش مجدد آن وجود ندارد.

🔹برای آشنایی با این دوره‌ی جامع، وارد لینک زیر شوید.

🔸جهت دریافت کد تخفیف و لینک ثبت‌نام، عبارت «مقاله‌» را به آیدی زیر ارسال کنید.

✳️@ir_biocan_magazine_admin
.
.
.
🌱@biocan_magazine🌱

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

13 Nov, 16:30


​​چرا کربوهیدرات را دوست داریم؟

اگر تا به حال برای کاهش مصرف کربوهیدرات خود تلاش کرده‌اید و در این کار موفق نبوده‌اید، مقصر شما نیستید! توالی DNA‌تان را سرزنش کنید.

می‌دانیم که انسان‌ها چندین نسخه از ژنی معروف به آمیلاز بزاقی (AMY1) را حمل می‌کنند. این ژن به ما اجازه می‌دهد تا شروع به تجزیه‌‌ی نشاسته‌ی کربوهیدرات پیچیده در دهان کنیم و اولین گام را در متابولیسم نشاسته برداریم. با این حال، تعیین چگونگی و زمان گسترش تعداد این ژن‌ها همواره چالشی اساسی برای محققان بوده است.

اکنون یک مطالعه‌ی جدید نشان می‌دهد که چگونه تکرار ژن آمیلاز بزاقی، نه تنها می‌تواند به سازگاری انسان با غذاهای مملو از نشاسته کمک کند، بلکه ممکن است بیش از ۸۰۰۰۰۰ سال پیش، قبل از جدا شدن اجداد انسان‌های امروزی از نئاندرتال‌‌ها رخ داده باشد. این مطالعه در نهایت نشان می‌دهد که چگونه تکرارهای اولیه‌ی این ژن زمینه را برای تنوع ژنتیکی گسترده‌ای که هنوز هم وجود دارد، ایجاد می‌کند و بر نحوه‌ی مؤثر هضم غذاهای حاوی نشاسته‌ تأثیر می‌گذارد.

نئاندرتال‌ها قبلاً چندین نسخه از AMY1 داشتند. تیم تحقیقاتی با تجزیه و تحلیل ژنوم ۶۸ انسان باستانی، از جمله نمونه‌ای ۴۵۰۰۰ ساله از سیبری، دریافت که شکارچیان پیش از ظهور کشاورزی به‌طور متوسط ۴ تا ۸ نسخه از AMY1 در هر سلول دیپلوئیدی داشتند. این مسئله نشان می‌دهد که بسیار قبل‌تر از اینکه انسان‌ها شروع به اهلی کردن گیاهان و خوردن مقادیر اضافی نشاسته کنند، با طیف گسترده‌ای از تعداد کپی AMY1 در سراسر اوراسیا یافت می‌شدند. این مطالعه همچنین تأکید می‌کند که تکرار ژن AMY1 در نئاندرتال‌ها و دنیسوواها رخ داده است.

تغییرات اولیه در ژنوم‌های ما زمینه‌ای را برای تغییرات قابل‌توجه در ناحیه‌ی آمیلاز ایجاد کرده و به انسان اجازه داده‌ تا با تغییر رژیم‌های غذایی سازگار شود؛ زیرا مصرف نشاسته با ظهور فناوری‌ها و شیوه‌های زندگی جدید به طور چشمگیری افزایش یافته است‌.

افرادی که تعداد کپی‌های AMY1 بالاتری داشتند، احتمالاً نشاسته را به طور مؤثرتری هضم می‌کردند و فرزندان بیشتری داشتند. دودمان آن‌ها در نهایت در یک بازه‌ی زمانی طولانی، نسبت به آن‌هایی که تعداد نسخه‌های کمتری داشتند بهتر عمل کردند و تعداد کپی‌های AMY1 را منتشر کردند.

با توجه به نقش کلیدی تنوع تعداد کپی AMY1 در مسیر دگرگشت انسان، این تنوع ژنتیکی فرصتی هیجان‌انگیز برای بررسی تأثیر آن بر سلامت متابولیک و کشف مکانیسم‌های دخیل در هضم نشاسته و متابولیسم گلوکز ارائه می‌کند.

نویسنده🖊:ملیکا شیاسی

🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

13 Nov, 16:01


پست با یکم تاخیر😅
مرسی از صبوریتون
ساعت ۸ شب منتظر باشید!

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

12 Nov, 09:30


سلام!ظهرتون بخیر باشه
تاحالا به علاقه ی خودتون به کربوهیدرات ها توجه داشتید؟یا اینکه چرا اینقدر کربوهیدرات هارو دوست داریم؟
توی پست امشب،منتظر پاسخ این سوالتون باشین😀

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

04 Nov, 17:30


​​معمولا در فیلم‌ها، تخم‌‌ دایناسورها با اندازه‌هایی نسبتاً بزرگ نشان داده می‌شود؛ ولی آیا همیشه اینطور است؟🤔

جواب این سوال منفی است؛ به تازگی شش تخم دایناسور که هر کدام به اندازه‌ی یک حبه‌ی انگور بودند در جنوب چین پیدا شدند.🪺

این فسیل‌ها به طور کامل یافت شدند و کوچک‌ترین تخم‌های دایناسوری کاملی هستند که تا به حال یافت شده است.🦕

باستان‌شناسان با توجه به ویژگی‌های خاص این تخم‌ها؛ اندازه کوچک و ساختار منحصربه‌فرد پوسته‌، آن‌ها را متعلق به جنس و گونه‌ای جدید از دایناسور‌ها به نام Minioolithus ganzhouensis، معرفی کردند.🪺

 این دایناسور‌ها تروپودهای کوچکی بودند که در اواخر دوران کرتاسه یعنی حدود 80 میلیون سال پیش در چین باستان می‌زیستند.🦖

این نتایج نشان‌دهنده‌ی تنوع دایناسورهایی است که میلیون‌ها سال پیش بر روی زمین قدم می‌گذاشتند.🌍

نویسنده🖊:مبینا جاویدی


🦍 @ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

03 Nov, 12:30


​​مغز نوزادان می‌تواند الگوهای صوتی پیچیده را تشخیص دهد!

بر اساس نتایج مطالعه‌ای که اخیرا در ژورنال PLOS Biology منتشر شده است، محققین دریافتند که نوزادان قادر به یادگیری توالی‌های صوتی پیچیده‌ای هستند که از قوانینی مشابه با زبان پیروی می‌کند.

از مدت‌ها پیش، مشخص شده بود که نوزادان می‌توانند توالی‌هایی از هجاها یا صداهایی را یاد بگیرند که مستقیما به دنبال یکدیگر می‌آیند. با این حال، زبان انسان اغلب شامل الگوهایی‌ست که از عناصر ناپیوسته تشکیل شده است که اغلب مجاور هم نیستند.

کودکان معمولا از سن دو سالگی شروع به تسلط بر قوانین دستوری زبان در زبان مادری خود می‌کنند. با این حال، نتایج جدید نشان می‌دهند که نوزادان نیز تا ۵ ماهگی می‌توانند قوانین بین عناصر غیر مجاور را نه فقط در زبان، بلکه در صداهای غیر زبانی مانند آوا نیز تشخیص دهند!

جالب این‌که حتی خویشاوندان نزدیک ما یعنی شامپانزه‌ها نیز می‌توانند الگوهای صوتی پیچیده در آواها را تشخیص دهند.

🔸️ صداها، ارتباطات مغزی مرتبط با زبان را فعال می‌کند!
قشر پیشانی در نوزادان نقش مهمی را ایفا می‌کند. این بخش در تشخیص توالی‌های صداهای مختلف توسط نوزادان به شدت فعال است. به عقیده محققین، الگوهای صوتی پیچیده، این شبکه‌های مرتبط با زبان را از همان ابتدای زندگی فعال می‌کند و در طول ۶ ماهه‌ی نخست،‌ این شبکه‌ها پایدارتر و تخصصی‌تر می‌شوند.
در واقع، مغز قادر است که از روز اول به الگوهای پیچیده‌ای مانند الگوهای موجود در زبان پاسخ دهد‌!

این نتایج، برای درک نقش تحریکات محیطی در رشد اولیه‌ی مغز بسیار حائز اهمیت هستند. همچنین نشان می‌دهند که چگونه سیگنال‌های صوتی غیرزبانی می‌توانند ارتباطات مغزی مرتبط با زبان را فعال کنند.

نویسنده:سحر مرتضی نژاد

🦍 @ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

30 Oct, 18:49


🧑‍🔬🔍راز مومیایی حبس شده در مصر 🇪🇬
تحقیقات جدید درباره یک مومیایی حبس شده که به دوره باستان تعلق دارد، توجه دانشمندان را به خود جلب کرده است. این مومیایی، که به شکل خاصی تدفین شده، حاوی اطلاعات شگفت‌انگیزی درباره باورها و روش‌های تدفین مصریان باستان است. 🏺👁️
با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته مانند اشعه ایکس و سی‌تی‌اسکن، محققان در تلاش هستند تا به رازهای نهفته این مومیایی پی ببرند. این تکنیک‌ها امکان بررسی دقیق ساختار داخلی مومیایی را فراهم می‌کنند، بدون اینکه آسیبی به آن وارد شود. 🔬🖥️
مومیایی‌ها نه تنها نمایانگر هنر و مهارت‌های باستانی هستند، بلکه می‌توانند اطلاعات ارزشمندی درباره زندگی، مرگ و باورهای مذهبی مردم آن زمان ارائه دهند. 📜⚰️ این تحقیقات می‌تواند به ما کمک کند تا درک بهتری از فرهنگ و تاریخ مصر باستان پیدا کنیم و به سؤالاتی درباره زندگی روزمره، اعتقادات و مراسمات تدفین پاسخ دهیم. 🙏🌍
دانشمندان امیدوارند که با تحلیل دقیق‌تر این مومیایی، بتوانند به کشفیات جدیدی دست یابند که به روشن شدن جنبه‌های مختلف تمدن باستانی مصر کمک کند. 🚀🔍👻

نویسنده:ستاره برارپور
گرد اورنده:حیدر لیبی زادگان
@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

29 Oct, 05:45


​​چرا بعضی نقاط بدن به‌ صورت نقطه‌ای همچنان مو دارند؟
در برخی نواحی بدن، مانند زیر بغل، ناحیه‌ی تناسلی و برخی نواحی دیگر، موها همچنان به صورت متراکم باقی مانده‌اند. دلایل عمده‌ی این پدیده شامل موارد زیر است:

عملکرد محافظتی و اصطکاک: در برخی نواحی‌ مانند زیر بغل و ناحیه‌ی تناسلی، موها می‌توانند به‌عنوان یک لایه‌ی محافظ عمل کرده و از پوست در برابر اصطکاک و تحریک حفاظت کنند. همچنین در زمان حرکت، این نواحی بیشتر در معرض سایش هستند و موها می‌توانند به کاهش اصطکاک کمک کنند.

تنظیم بو و سیگنال‌دهی جنسی : برخی از محققان بر این باورند که موهای بدن در برخی نواحی‌ مانند زیر بغل و ناحیه‌ی تناسلی ممکن است در انتشار بوهای بدن نقش داشته باشند. در این مناطق غدد عرق آپوکرین وجود دارند که بوهای خاصی تولید می‌کنند. ممکن است بتوان اهمیت این بوها را در دوران اولیه‌ی زندگی انسان برای سیگنال‌دهی جنسی و جلب توجه جفت‌ها در نظر گرفت.

بقای برخی ویژگی‌های دگرگشتی: برخی از موها در نواحی خاص بدن، شاید به این دلیل هنوز باقی مانده‌اند که در طول دگرگشت نیاز به حذف کامل آنها نبوده است و یا این که برخی از این ویژگی‌ها به اندازه‌ی کافی مفید بوده‌اند که حفظ شوند.

🦍 @ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

28 Oct, 05:45


کشف گونه گیاهی جدید در دره دیبانگ! 🌱

یک گونه گیاهی جدید از ناحیه دره دیبانگ توسط محققان NEIST کشف شد.

🌍 نام علمی: Begonia neisti

📍محل کشف: دامنه‌های تپه‌ای مرطوب بین هونلی و آنینی

🌿جزئیات گیاه :

این گیاه متعلق به فرقه بگونیا platycentrum است.

📌اهمیت بگونیا :

بگونیا یکی از بزرگترین گروه‌ها در قلمرو گیاهی با بیش از 2100 گونه شناخته شده است.
بسیاری از این گونه‌ها به دلیل جذابیت زینتی ارزشمند هستند. آروناچال پرادش (ایالتی در هندوستان) به دلیل شرایط آب و هوایی متنوع، شاهد افزایش کشف گونه‌های بگونیا است.

🔍 تعداد گونه‌های ثبت شده : 8 گونه در دره دیبانگ!

نويسندگان: نگین قره خانی و ستاره برارپور

🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

27 Oct, 18:32


​​⁉️چرا موهای بدن را از دست داده‌ایم، اما موهای پرپشتی بر بالای کاسه سر داریم؟

انسان‌ها در طول فرایند دگرگشت بخش اعظم موهای بدن خود را از دست داده‌اند، در حالی که موهای روی سر همچنان باقی مانده و حتی پرپشت‌تر از بقیه نواحی بدن هستند. چندین نظریه برای این پدیده مطرح شده است:

🔹تنظیم دمای بدن:

یکی از مهم‌ترین دلایل این تغییر، سازگاری با شرایط آب‌وهوایی و افزایش توانایی بدن در خنک شدن است. انسان‌های اولیه که در مناطق گرم و استوایی زندگی می‌کردند، با از دست‌دادن بیشتر موهای بدن خود، بهتر می‌توانستند گرما را از طریق تعریق دفع و دمای بدن خود را تنظیم کنند. اما موی سر نقش محافظت از کاسه‌ی سر در برابر تابش مستقیم نور خورشید را داشته و به همین دلیل باقی مانده است.

🔹جاذبه‌ی جنسی و انتخاب طبیعی:

برخی نظریه‌پردازان پیشنهاد می‌کنند که پرپشتی موی سر ممکن است به عنوان یک شاخص سلامتی و همچنین جاذبه‌ی جنسی عمل کرده باشد. موهای سالم و براق می‌توانستند در انتخاب جفت در جوامع اولیه تأثیرگذار باشند.

🔹محافظت از جمجمه:

موی سر به‌عنوان یک لایه محافظ از جمجمه و مغز در برابر آسیب‌های فیزیکی، نور خورشید و تغییرات دمایی عمل می‌کند. این ویژگی باعث شده است که موهای سر همچنان به صورت پرپشت باقی بمانند، در حالی که بخش‌های دیگر بدن بیشتر موهای خود را از دست داده‌اند.

🦍 @ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

26 Oct, 20:00


​​رژیم غذایی انسان‌های اولیه: گوشت یا سبزیجات؟


باکتری‌های موجود در معده می‌توانند به ما بفهمانند که منوی غذایی اولین انسان‌ها شامل چه چیزهایی بوده است!

هلیکوباکتر پیلوری بیش از 100 هزار سال است که در معده‌ی انسان ساکن شده است. این باکتری به‌عنوان عامل تقریبا یک میلیون مورد سرطان معده در سال و همچنین سایر بیماری‌های معدوی تهدیدکننده‌ی زندگی شناخته شده و احتمالاً در دوران ماقبل تاریخ باعث دردهای زیادی در معده شده است.
محققان در پژوهشی تازه، یک نوع از هلیکوباکتر بسیار متمایز را پیدا کرده‌اند که صدها هزار سال پیش پدید آمده و با ما در سرتاسر جهان گسترش یافته است. آن‌ها این بوم‌گونه‌ها(ecospecies) را Hardy نامیده‌اند.
محققان پیشنهاد می‌کنند که این گونه، برای زندگی در معده‌ی افرادی تخصص یافته که رژیم غذایی‌شان عمدتا گوشت یا ماهی است؛ بنابراین مطالعه‌ی تنوع ژنتیکی باکتری‌های معده‌، می‌تواند ما را از تغذیه‌ی اجدادمان آگاه کند.

یکی از تفاوت‌های ژنتیکی مهم بین هاردی و سویه‌های حال حاضر، در ژن‌هایی به نام اوره‌آز است. معده به‌دلیل اسیدیته بالایی که دارد تقریباً برای همه‌ی موجودات محیطی نامناسب محسوب می‌شود. هلیکوباکتر دو استراتژی اصلی برای جلوگیری از حل‌شدن همراه با غذایی که می‌خوریم، دارد. اولین مورد پناه‌بردن به مخاط پوشش معده است، جایی که اسیدیته‌ی کمتری نسبت به مرکز معده دارد. دومین راه‌حل تولید اوره آز است. اوره آز محیط اطراف باکتری را اسیدی می‌کند. هلیکوباکتر پیلوری یک پروتئین اوره آز می‌سازد که اتم‌های نیکل را درون آن قرار می‌دهد.

بیشتر هلیکوباکترهای سویه‌ی هاردی، اوره‌آز دوم را رمزگذاری می‌کنند که به جای اتم نیکل را در خود جای می‌دهند. این اوره‌آز جایگزین، به هلیکوباکتر برای زنده‌ماندن در معده‌ی گوشتخواران کمک می‌کند، معده‌هایی که اسیدی‌تر از معده‌های همه‌چیزخواران بود.

محققان در این پژوهش نزدیک به 7 هزار ژنوم هلیکوباکتر پیلوری را از سراسر جهان تجزیه و تحلیل کردند و به این نتیجه رسیدند که اولین انسان مدرن به دو نوع مجزا از این باکتری آلوده شده است که در طول مهاجرت‌های اولیه انسان‌ها از آفریقا پخش شده‌اند و تا آمریکای جنوبی هم رسیده‌اند.

بوم‌گونه‌ی هاردی تنها از تعداد کمی از جمعیت‌های بومی نمونه‌برداری شده است که نشان می‌دهد ممکن است در بسیاری از مکان‌ها در مسیر مهاجرت خود منقرض شده باشد. درک اینکه چرا این گونه‌های زیست‌محیطی می‌توانند در برخی از جمعیت‌ها هم‌زیستی داشته باشند، اما در برخی دیگر نه، نوید می‌دهد که آگاهی ما از پیش از تاریخ و بیماری‌های معدوی که ما هنوز از آن رنج می‌بریم، افزایش یابد.

نویسنده : ملیکا شیاسی
ویراستار : فاطمه دوراندیش

🫂 @ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

24 Oct, 16:42


​​🌟 دگرگشت باکتری‌های پروبیوتیک 🌟

برای اولین بار، دانشمندان موفق به استخراج و آنالیز DNA از نمونه‌های پنیر باستانی در کنار مومیایی‌های حوضه تاریم در چین شدند که قدمت آن به حدود 36 هزار سال پیش می‌رسد. این تحقیق که در ۲۵ سپتامبر در ژورنال Cell Press منتشر شد، منشا جدیدی برای پنیر کفیر را نشان می‌دهد و به دگرگشت باکتری‌های پروبیوتیک روشنایی می‌بخشد.

حدود دو دهه پیش، باستان‌شناسان مواد سفید اسرارآمیزی را در گورستان Xiaohe کشف کردند که روی سر و گردن چندین مومیایی آغشته شده بود. در آن زمان، دانشمندان حدس می‌زدند که این مواد نوعی از محصولات لبنی تخمیر شده هستند، اما نتوانستند نوع دقیق آن را تشخیص دهند.

با پیشرفت‌های اخیر در تجزیه و تحلیل DNA، محققان موفق به شناسایی DNA گاو و بز در نمونه‌های پنیر شدند. جالب است که مردم باستان Xiaohe از انواع مختلف شیر حیوانی به صورت جداگانه استفاده می‌کردند.

همچنین، آن‌ها DNA میکروارگانیسم‌ها را بازیابی کردند و تأیید کردند که این مواد سفید در واقع پنیر کفیر هستند.

این مطالعه نشان می‌دهد که چگونه Lactobacillus kefiranofaciens مواد ژنتیکی را با سویه‌های مرتبط مبادله می‌کند و در طول زمان بهبود می‌یابد.

نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که باکتری‌های امروزی کمتر احتمال دارد که پاسخ ایمنی را در روده انسان ایجاد کنند و این نشان‌دهنده سازگاری آن‌ها با میزبان انسان در طول هزاران سال است.


نویسندگان:ستاره برارپور،ملیکا شیاسی

🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

23 Oct, 18:01


​​رمزگشایی ژنوم ماموت پشمالوی 52000 ساله🦣


به تازگی مقاله‌ای در ژورنال Cell به چاپ رسیده است که دیدی دقیق‌تر از DNA باستانی و ساختار ژنوم به ما می‌دهد.🧬

در این پژوهش ژنوم ماموتی با قدمت 52 هزار سال، توالی یابی و ساختار سه بعدی آن بازسازی شد. ساختار سه بعدی ژنوم، ساختاری پیچیده است که نقش بسیار مهمی در تنظیم بیان ژن و پایداری ژنوم دارد

ساختار ژنوم این ماموت، با وجود 52 هزار سال قدمت، دست نخورده و سالم باقی مانده بود. با توجه به این نکته، می‌توان گفت ژنوم سه بعدی ساختاری بسیار حفاظت شده در سلول‌های یوکاریوتی است.
محققان با استفاده از تکنیکی به نام Hi-C، برهمکنش‌های فیزیکی بین نواحی مختلف ژنوم را ثبت کردند و به این صورت توانستند ساختار سه بعدی ژنوم مورد نظر را بازسازی کنند.

ساختار سه بعدی ژنوم این ماموت تا حد زیادی مشابه ساختار سه بعدی ژنوم فیل‌های امروزی است. البته تفاوت‌هایی هم میان این ساختار‌ها وجود دارد.
حین مقایسه‌ی ساختار ژنوم ماموت و فیل امروزی، مشخص شد که در بخش‌هایی از ژنوم این دو گونه تفاوت‌هایی وجود دارد. این تفاوت‌ها احتمالا مربوط به سازگاری ماموت‌ها با گرما و شرایط سخت است.

آیا امکان بازگردانی حیوانات منقرض شده وجود دارد؟

با درک ساختار ژنوم حیوانات منقرض شده، دانشمندان می‌توانند شروع به کشف راه‌هایی برای بازگردانی این حیوانات کنند. البته اخلاقی بودن این عمل، همچنان مسئله‌ای مورد بحث است.

این پژوهش درهای جدیدی را برای مطالعه‌ DNAهای باستانی و دگرگشت ژنوم باز می‌کند. مطالعه‌ی ژنوم دیگر حیوانات منقرض شده، میتواند دانشمندان را کمک کند تا تاریخچه‌ی حیات بر روی زمین را با جزئیات بیشتری کشف کنند.🤓

نویسنده:مبینا جاویدی

🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

22 Oct, 10:45


​​​​تاریخچه‌ی ژنتیکی جنوب آفریقا؛ از عصر حجر تا به امروز

جنوب آفریقا یکی از طولانی‌ترین سوابق فسیلی و بزرگ‌ترین تنوع ژنتیکی انسان‌ها را در جهان داراست؛ با این‌حال، فرایندهای شکل‌گیری ذخیره‌ی ژنی آن در گذشته هنوز ناشناخته است و شکاف قابل توجهی در درک ما از مسیرهای جمعیتی در طول هولوسن(آخرین دور زمین شناسی و 11 هزار و 700 سال اخیر) وجود دارد که از نظر ژنتیکی مورد مطالعه قرار نگرفته است.

در مطالعه‌ای که به تازگی صورت گرفته، توالی‌های ژنومی افرادی از پناهگاه صخره‌ای Oakhurst در آفریقای جنوبی بررسی شده است‌. بررسی DNA باستانی این افراد که کل هولوسن را در برمی‌گیرد، به پژوهشگران این امکان را می‌دهد که مسیرهای جمعیتی بومیان San و اجداد آن‌ها را در 10 هزار سال گذشته مورد مطالعه قرار دهند.

بازسازی ژنوم 13 نفر از پناهگاه سنگی Oakhurst در جنوب آفریقا و تجزیه و تحلیل آن‌ها توسط تیمی از محققان دانشگاه کیپ تاون حاکی از پایداری ژنتیکی طولانی‌مدت است. این افراد که در فاصله زمانی 1 تا 10 هزار سال پیش زندگی می‌کردند، شباهت ژنتیکی خارق‌العاده‌ای با ساکنان فعلی همان منطقه دارند.

پژوهشگران نشان می‌دهند که برخلاف بیشتر مناطق در سراسر جهان، تاریخ جمعیت جنوبی‌ترین بخش آفریقا با امواج متعدد مهاجرت، جایگزینی و اختلاط مشخص نمی‌شود، بلکه با تداوم ژنتیکی طولانی‌مدت از اوایل هولوسن تا پایان عصر حجر متأخر مشخص می‌شود. تمامی این یافته‌ها بر اهمیت آفریقای جنوبی در فهم تاریخچه‌ی دگرگشت انسان صحه می‌گذارد.

نویسنده : فاطمه دوراندیش

🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

22 Oct, 07:47


🖇 اتحاد زیست شناسان ایران در دانشگاه‌های سراسر کشور از تمامی ورودی‌ها (مخصوصا ورودی۱۴۰۳)نماینده‌ فعال می‌پذیرد.🌸


👩‍💻 لطفا برای دریافت اطلاعات بیشتر به آیدی زیر پیغام دهید.
🆔 @Biocan_admin



🤝عضوی از خانواده بزرگ اتحاد زیست شناسان ایران شوید.


🆔 @UIBiologists🌱💡

•روابط عمومی اتحاد زیست‌‌شناسان ایران•

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

21 Oct, 16:00


​​پاسخ به یک معضل همیشگی: «بالاخره اول مرغ آمده یا تخم مرغ؟»

ساده‌ترین پاسخ این است که تخم‌ها به‌عنوان سلول‌های تولیدمثلی، میلیاردها سال قبل از اولین جوجه‌ها که حدود ۱۰ هزار سال پیش اهلی شدند، وجود داشته‌اند. این نشان می‌دهد که اول تخم مرغ پدیدار شده است.

لوئیس ویلازون، جانورشناس، در مصاحبه با BBC Science Focus همین نتیجه را تکرار می‌کند که: «تخم مرغ‌ها بسیار پیرتر از مرغ‌ها هستند.» ویلازون توضیح داد که دایناسورها در دوره‌ی ژوراسیک تخم می‌گذاشتند، به‌علاوه ماهی‌هایی که برای اولین بار از دریاها بیرون خزیدند، تخم‌گذاری می‌کردند. همچنین، ۵۰۰ میلیون سال پیش در دوره کامبرین، هیولاهای خزنده‌ای که در آب‌های کم عمق و گرم شنا می‌کردند نیز تخم می‌گذاشتند.

طبق یافته‌های محققان، مرغ‌ها از خزندگان تکامل یافته‌اند و جهش‌های ژنتیکی که منجر به پیدایش اولین مرغ شد در DNA تخم‌مرغ رخ داده است. بنابراین، تخم مرغِ حاوی اولین مرغ، توسط پرنده‌ای که هنوز از نظر ژنتیکی مرغ نبود، گذاشته شد.

مرغ ها ابتدا از گونه ای به نام مرغ جنگلی قرمز تکامل یافته‌اند. جوجه‌ها همان گونه‌ی پرندگان قرمز جنگلی جنوب شرقی آسیا هستند، اگرچه احتمالاً ۱۰۰۰۰ سال پیش زمانی که اهلی شدند با مرغ جنگلی خاکستری هیبرید شده بودند. در برهه‌ای از تاریخ دگرگشت، زمانی که جوجه‌ای وجود نداشت، دو پرنده که تقریباً اما نه کاملاً مرغ بودند، با هم جفت شدند و تخمی گذاشتند که از آن اولین جوجه خارج شد.

📝گردآورنده : نگین قره خانی
نویسنده : فاطمه دوراندیش

🦍 @ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

21 Oct, 08:23


آکادمی دگرگشت ایران (تکامل) pinned «به نظر شما،اول مرغ بوده یا تخم مرغ؟🤔»

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

21 Oct, 07:52


​​آیا کروموزوم Y در حال ناپدید شدن است؟


جنسیت نوزادان انسان و سایر پستانداران توسط یک ژن تعیین‌کننده‌ی جنسیت نر در کروموزوم Y تعیین می‌شود. اما کروموزوم Y انسان در حال انحطاط است و ممکن است در چند میلیون سال آینده ناپدید شده و منجر به انقراض گونه‌ی ما شود؛ مگر اینکه در حین دگرگشت، ژن جنسی جدیدی پدید آید.


کروموزوم Y حاوی یک ژن بسیار مهم است که رشد مردانه را در جنین آغاز می‌کند. این ژن اصلی جنسی با عنوان SRY (ناحیه جنسی در Y) با راه‌اندازی یک مسیر ژنتیکی کار می‌کند. این مسیر با ژنی به نام SOX9 شروع می‌شود که اگرچه روی کروموزوم‌های جنسی قرار ندارد، برای تعیین جنسیت نر در همه‌ی مهره‌داران کلیدی است.

یافته‌های جدید نشان می‌دهد که در پلاتیپوسِ استرالیایی جفت XY، فقط یک کروموزوم معمولی با دو عضو مساوی است. این مسئله ثابت می‌کند که در پستانداران X و Y چندی پیش یک جفت کروموزوم معمولی بوده‌اند. این به نوبه‌ی خود به این معنی است که کروموزوم Y، حدود ۵۵ تا ۹۰۰ ژن فعال را طی ۱۶۶ میلیون سال-یعنی از زمانی که انسان و پلاتیپوس در مسیرهای جداگانه‌ی دگرگشتی بوده‌اند- از دست داده است‌.

این از دست‌دادنِ حدود ۵ ژن در هر میلیون سال است. با این سرعت، در حدود ۱۱ میلیون سالِ آینده، کروموزوم Y وجود نخواهد داشت که این مسئله، انقراض نسل بشر را در پی دارد.


خبر خوب این است که، طبق یافته‌هایی تازه، انسان می‌تواند یک ژن جدید تعیین‌کننده‌ی جنسیت را حین دگرگشت ایجاد کند. گونه‌هایی از دو دودمان جوندگان یعنی موش‌های mole اروپای شرقی و موش‌های خاردار ژاپنی، شناخته شده‌اند که در آن‌ها کروموزوم Y و SRY کاملا از بین رفته و کروموزوم X در دوز منفرد یا دو برابر در هر دو جنس باقی‌ مانده‌ است.

محققان پیشتر هیچ‌نشانه‌ای از SRY یا ژنی که در این موجودات جایگزین SRY می‌شود را پیدا نکردند اما در سال ۲۰۲۲ نتایج جدیدی را در این راستا منتشر شد. طبق این نتایج، توالی‌هایی یافت شدند که فقط در ژنوم موش‌های نر وجود داشتند. آن‌ها یک تفاوت کوچک در نزدیکی ژن جنسی کلیدی SOX9 در کروموزوم ۳ موش خاردار یافتند.


پژوهشگران پیشنهاد می‌کنند که این قطعه‌ی کوچک حاوی سویچی است که معمولا SOX را در پاسخ به SRY روشن می‌کند. همانطور که پیشتر هم گفته شد، ژن SOX برای تعیین جنسیت در نر نقشی کلیدی دارد. هنگامی که دانشمندان توالی مذکور را در موش‌ها بررسی کردند، متوجه شدند که فعالیت SOX9 تحت اثر این توالی «افزایش» می‌‌یابد؛ بنابراین این تغییر می‌تواند به SOX9 اجازه دهد که بدون SRY کار کند.

نویسنده: ملیکا شیاسی

🦍 @ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

17 Oct, 20:01


حرکات اشاره‌ای میمون‌های بزرگ یکی از پدیده‌های شگفت‌انگیز در دنیای حیوانات است که همچنان بسیاری از رازهای آن کشف نشده باقی مانده است.
این حرکات به عنوان ابزاری مهم برای ارتباطات درون‌گونه‌ای و بین‌گونه‌ای، نه تنها ساختار اجتماعی و روابط میان آن‌ها را شکل می‌دهد، بلکه می‌تواند نوری تازه بر منشأ دگرگشت زبان در انسان‌ها بیافکند. اما آیا این حرکات حاصل یادگیری و تجربه‌اند یا نتیجه انتخاب طبیعی؟ شاید پاسخ در جایی فراتر از این دو نظریه پیشین، نهفته باشد.


نویسنده و گردآورنده : سحر مرتضی نژاد

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

17 Oct, 15:48


1. چگونه حرکات اشاره‌ای میمون‌های بزرگ می‌تواند به درک بهتر از منشأ دگرگشت زبان انسان‌ها کمک کند؟

2. آیا حرکات ارتباطی در میمون‌های بزرگ به طور کامل نتیجه یادگیری و تجربه است یا می‌توان آنها را به انتخاب طبیعی نسبت داد؟

3. نقش حرکات اشاره‌ای در شکل‌دهی به ساختارهای اجتماعی و روابط میان میمون‌های بزرگ چیست؟

4. چگونه ارتباطات غیرکلامی در میمون‌های بزرگ می‌تواند به پژوهش‌های ارتباطات انسانی مرتبط باشد؟

5. آیا ممکن است نظریه‌های سنتی درباره منشأ حرکات اشاره‌ای میمون‌ها ناکافی باشند؟ اگر پاسخ مثبت است، چرا؟

اگر این سوالات،سوالاتی هست که ذهن شمارو هم درگیر کرده،منتظر پست امشب باشید
به این سوالات پاسخ داده خواهد شد

🦍 @ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

16 Oct, 06:40


کشف کپسول زمان؛ یادداشت ۲۰۰ ساله‌ی یک باستان‌شناس

گروهی از داوطلبان در حفاری باستان‌شناسی در شمال فرانسه شیئی غافلگیرکننده‌ را کشف کردند که متعلق به یک باستان‌شناس در گذشته است: یک بطری حاوی پیامی روی کاغذ که با نخ بسته شده بود و جزئیاتی را در مورد سایت باستان‌شناسی در دهکده‌ی باستانی Gaulish در نزدیکی شهر Eu نشان می‌داد.

در محتوای نامه آمده است: «P.J Féret، اهل دیپه، عضو جوامع مختلف روشنفکری، در ژانویه‌ی ۱۸۲۵ کاوش‌هایی را اینجا انجام داد. او تحقیقاتش را در این منطقه‌ی وسیع به نام Caesar’s Camp ادامه می‌دهد.» به‌ گزارش بی‌بی‌سی، فرت، یک شهروند محلی بوده است.

آقای بلوندل، رهبر این گروه، می‌گوید: «ما می‌دانستیم که در گذشته حفاری‌هایی در اینجا انجام شده است، اما یافتن این پیام مربوط به ۲۰۰ سال پیش...کاملا شگفت‌انگیز بود‌.»

📝گردآورنده: نگین قره خانی
نویسنده : فاطمه دوراندیش
🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

15 Oct, 17:47


شامپانزه‌ها به طور مساوی از هر دو دست استفاده می‌کنند، اما انسان‌ها حدود 1.5 میلیون سال پیش به راست‌دستی تمایل پیدا کردند. ابزارهای سنگی هومو ارکتوس و هومو هابیلیس این موضوع را تأیید می‌کنند. نظریه Homo loquens توضیح می‌دهد که راست‌دستی با تکامل نیمکره چپ مغز و توسعه قدرت تکلم مرتبط است. ایستادن بر دو پا و تقسیم وظایف میان دو سمت بدن نیز در این فرآیند نقش داشته است.

حدود 10 تا 15 درصد انسان‌ها چپ‌دست هستند که چپ‌دستی ارثی بوده و در برخی شرایط مزیت دارد. نظریه مبارزه نشان می‌دهد که چپ‌دست‌ها به دلیل کم‌تجربگی راست‌دست‌ها در مبارزه با آن‌ها، موفق‌تر هستند. چپ‌دستی الگوی وراثتی پیچیده‌ای دارد و شانس کمی برای انتقال به نسل بعد وجود دارد.
🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

15 Oct, 13:07


چرا بیشتر ما راست‌دستیم، اما برخی چپ‌دست باقی می‌مانند؟ آیا این فقط یک تصادف ژنتیکی است یا دلیل عمیق‌تری دارد؟ از ابزارهای سنگی انسان‌های اولیه تا نظریات جدید درباره نقش مغز، این سؤال همچنان یکی از پیچیده‌ترین معماهای تکاملی است. اگر راست‌دست بودن به تکلم مرتبط است، پس چرا چپ‌دست‌ها هنوز وجود دارند؟ شاید راز بقا و برتری چپ‌دست‌ها در چیزی نهفته باشد که کمتر به آن توجه کرده‌ایم.
در پست امشب،به سوالات شما پاسخ خواهیم داد
همراه ما باشید

🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

14 Oct, 07:30


مطالعه‌ای جدید، نشان می‌دهد که خرس‌های قطبی و خرس‌های قهوه‌ای از نظر تکاملی تقریبا در یک میلیون سال گذشته از هم جدا شده‌اند.

تحقیقات گذشته نشان داده‌اند که دوازده ژن کلیدی بین خرس‌های قطبی و قهوه‌ای تفاوت‌های قابل توجهی دارند و با سازگاری خرس‌های قطبی به محیط قطبی مرتبط هستند. بررسی‌های جدید با استفاده از داده‌های وسیع‌تری از ۱۱۹ خرس قطبی و ۱۳۵ خرس قهوه‌ای نشان داد که بیشتر آلل‌های مشتق‌شده در خرس‌های قطبی امروزی، پیش‌تر در خرس‌های قطبی دوره پلیستوسن پایدار شده بودند و انتخاب قبل از ۷۰,۰۰۰ سال پیش اتفاق افتاده است.

اما برخی آلل‌های مشتق‌شده از خرس‌های قطبی امروزی در خرس‌های پلیستوسن وجود نداشتند، به‌ویژه  در ژن‌های APOB ،LYST و TTN که با عملکرد قلبی‌عروقی، متابولیسم و رنگدانه‌ها مرتبط هستند. این نشان می‌دهد که انتخاب ممکن است در زمان‌های مختلف بر روی لوکوس‌های متفاوتی عمل کرده باشد.

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

14 Oct, 06:20


🔅آکادمی بایوکن مگزین ایران و آکادمی سرطان ایران برگزار می‌کند:

«Article mastery bootcamp»
بوت‌کمپ تخصصی مقاله نویسی

💢جامع‌ترین دوره‌ی مقاله نویسی همراه با آموزش صفر تا صد مقاله نویسی و نگارش مقاله💢

🔹همراه با منتورینگ

📌سرفصل‌های این دوره شامل:
▫️آشنایی کامل با متون علمی
▫️سرچ و جست‌وجوی مقالات
▫️آشنایی با پایگاه‌های داده
▫️نحوه‌ی ترجمه و مطالعه‌ی مقالات
▫️نحوه ترجمه و آنالیز داده‌ها
▫️آشنایی با انواع مجلات و ژورنال‌های علمی معتبر
▫️آشنایی با انواع مقالات علمی
▫️آشنایی با حقوق نویسندگان
▫️نگارش بخش‌های مختلف یک مقاله‌ی مروری

🟥شما در این دوره با《منتورینگ》کامل مقاله خود را از ابتدا تا ارسال به یکی از کنگره‌های معتبر خواهید نوشت.

🟣دریافت مدرک معتبر در پایان‌ دوره

🔸به علت تضمین کیفیت آموزشی و امکان پیشتیبانی از نگارش مقاله‌‌های شما عزیزان، ظرفیت این دوره بشدت محدود درنظر گرفته شده و امکان افزایش آن وجود ندارد.

ظرفیت دوره: بسیار محدود

🔵تاریخ شروع دوره: 28 آبان ماه ️

🔴طول دوره: 2 ماه

🔺جهت دریافت کد تخفیف و لینک ثبت‌نام، عبارت «مقاله‌ نویسی» را زیر این پست کامنت کنید.

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

13 Oct, 14:47


🧠🔬 پیشرفت‌ها و چالش‌ها در مطالعه ارگانوئیدهای مغز انسان! 🔬🧠

مغز انسان بزرگ‌تر از مغز سایر گونه‌هاست. ارگانوئیدهای مغز امکانات جدیدی برای مطالعات مقایسه‌ای فراهم می‌کنند و می‌توانند تنها روش عملی برای بررسی توسعه مغز نزدیک‌ترین خویشاوندان انسان، یعنی میمون‌های بزرگ، باشند. 🌍

مقایسه ارگانوئیدهای مشتق از iPSC انسان و شامپانزه نشان‌دهنده تفاوت‌هایی در تکثیر سلول‌های پیش‌ساز عصبی است. با این حال، محدودیت‌هایی در پروتکل‌های تمایز وجود دارد که ممکن است نتایج را تحت تأثیر قرار دهد. ⚠️

فناوری‌های ویرایش ژنوم به ما این امکان را می‌دهند که عملکرد ژن‌های خاص انسان را در مدل‌های ارگانوئیدی بررسی کنیم. مطالعات اخیر نشان داده‌اند که ژن‌های NOTCH2NL نقش‌های مهمی در نوروژنز دارند و حذف آن‌ها منجر به نقص‌های توسعه‌ای می‌شود. 🔄🧬

🖊ستاره برارپور

#علم #تحقیقات #مغز #ارگانوئید #تکامل #ژن

🦍@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

12 Oct, 10:55


با عرض سلام و احترام خدمت تمامی اعضای محترم و همراهان گرامی آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

با افتخار اعلام می‌کنیم که کانال آکادمی دگرگشت ایران (تکامل) وابسته به اتحاد زیست شناسان ایران ، به زودی فعالیت خود را با انرژی و انگیزه‌ای تازه از سر خواهد گرفت.
با برنامه‌ریزی دقیق و تلاش مستمر، در تلاش هستیم تا با کیفیتی بالاتر از گذشته و محتوایی غنی‌تر، در خدمت شما عزیزان باشیم.

از اهداف اصلی ما، ارائه مطالب علمی به‌روز و معتبر در زمینه‌ ی دگرگشت ، تکامل و علوم مرتبط است که بتواند به رشد دانش و آگاهی شما عزیزان کمک کند. ما عمیقاً باور داریم که حمایت و مشارکت شما اعضای گرامی، نقشی کلیدی در موفقیت و پویایی این مجموعه خواهد داشت.

از این رو، قصد داریم از طریق یک نظرسنجی، نظرات و پیشنهادات شما عزیزان را دریافت کنیم. این نظرسنجی به ما کمک می‌کند تا زمان مناسب‌تری را برای انتشار پست‌ها و مطالب انتخاب کنیم؛ به نحوی که شما بتوانید به راحتی از آن‌ها بهره‌مند شوید و مشارکت بیشتری داشته باشید.
با شرکت در این نظرسنجی، ما را در بهینه‌سازی برنامه‌ها و محتواهای آینده یاری فرمایید.

از همراهی شما صمیمانه سپاسگزاریم و امیدواریم که با همکاری و تعامل شما، بتوانیم گام‌های مهمی در ارتقای دانش و آگاهی همگان برداریم.🙏🌺

با احترام و آرزوی موفقیت
آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

10 Aug, 17:21


🦅 بال‌ و پرهای تماشایی؛ حقایق جالبی در مورد جهان پرندگان

پارت ۳

💫 آماده‌ی کمی ترس هستید؟ سومین پرنده، Satanic nightjar - Despite یا همان سوسمار شب‌زنده‌دار شیطانی با نام علمی Eurostopodus diabolicus است که بومی جزایر کالدونیای جدید در اقیانوس آرام جنوب‌غربی می‌باشد. البته این پرنده برخلاف نامش از ویژگی‌های شیطانی برخوردار نیست، اما به‌خاطر صداهای عجیب و ترسناکش که شبیه به خنده شیطانی به نظر می‌رسد، به این نام شهرت دارد.

🌍 در جهان پرندگان هم ویژگی‌های عجیبی مثل بدبویی وجود دارد. پرنده‌ی بعد، پرنده‌ی Hoatzin با نام علمی Ophisthocomus hoazin است که به‌عنوان «پرنده‌ی بدبو» نیز شناخته می‌شود. این پرنده دارای سیستم گوارشی منحصر به فردی است که گیاهان را تخمیر می‌کند و به آن بوی نامطبوعی می‌دهد. نام این پرنده از زبان مائوری گرفته
شده است.

🖊 فاطمه دوراندیش

🆔@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

09 Aug, 10:14


🦅 بال‌ و پرهای تماشایی؛ حقایق جالبی در مورد جهان پرندگان

پارت ۲

👀 پرنده‌ی بعد، به عنوان دلقک جزیره‌ی گالاپاگوس شناخته می‌شود. پرنده‌ی Blue-footed boobies با نام علمی Sula nebouxii، یک پرنده‌ی دریایی در جزایر گالاپاگوس است که پاهای آبی، نگاهی عجیب و رفتار ناشیانه‌‌ای دارد. نام این پرنده از کلمه‌ی اسپانیایی "bobo" به معنای «احمق» یا «دلقک» گرفته شده است.


🖊 فاطمه دوراندیش

🆔@ir_academy_evolution

آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

07 Aug, 13:04


🦅 بال‌ و پرهای تماشایی؛ حقایق جالبی در مورد جهان پرندگان

پارت ۱

🌍 از عجیب‌ترین و شگفت‌انگیزترین موجودات کره‌ی زمین، پرندگان هستند، این موجوداتِ بامزه با رنگ‌ها، صداها و رفتارهای منحصر به فردشان. پرنده‌هایی که با اشکال و رفتارهای عجیب‌شان هر کدام داستانی برای گفتن دارند. در ادامه، قصد داریم تا چند پرنده‌ی عجیب و بامزه را برای شما معرفی کنیم و به تماشای این بال و پرهای شگفت‌انگیز بنشینیم.


💫 اولین پرنده‌ی بامزه، با نام عجیبش شناخته می‌شود. پرنده‌ی Go-away با نام علمی Crinifer concolor که به‌خاطر صدای بلندش و تولید آوایی شبیه به کلمه‌ی "Go-away" به این نام معروف شده است. این پرنده‌ی عجیب یا به بیانی، کمدین ساوانا، با پرواز ناشیانه و حرکات بازیگوشانه‌اش، طنز و شادی را به حیات وحش اضافه می‌کند.

🖊 فاطمه دوراندیش


🆔@ir_academy_evolution