مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS) @iiwfs1 Channel on Telegram

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

@iiwfs1


Institute for Islamic World Futures Studies
کانال اطلاع رسانی مرکز آینده پژوهی جهان اسلام


لوکیشن مرکز آینده پژوهی جهان اسلام در گوگل مپ:👇👇👇👇
https://goo.gl/xEKnVj

لینک کانال:
https://t.me/iiwfs1

ادمین:
@MRM19891368

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS) (Persian)

با خوش آمدید به کانال اطلاع رسانی مرکز آینده پژوهی جهان اسلام (CIWFS) به عنوان یک موسسه مطالعات آینده جهان اسلام، این مرکز به بررسی و پژوهش در زمینه های مختلفی از جمله سیاست، فرهنگ، اقتصاد و اجتماع در جوامع اسلامی می‌پردازد. با عضویت در این کانال، شما به آخرین اخبار، مقالات، و تحقیقات ارزشمند این مرکز دسترسی خواهید داشت. از جمله مزیت‌های عضویت در این کانال، ارتباط مستقیم با اعضا و محققان این مرکز، شرکت در نشست‌ها و همایش‌های آن، و دسترسی به منابع تحقیقاتی اختصاصی است. برای عضویت در این کانال، با کلیک بر روی لینک زیر اقدام کنید:nhttps://t.me/iiwfs1nnجهت کسب اطلاعات بیشتر و ارتباط با ادمین، می‌توانید با آی‌دی @MRM19891368 تماس برقرار کنید. از حضور شما در این کانال بسیار خوشحال خواهیم شد.

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

08 Jan, 10:32


حاکمیت جدید سوریه و پارادوکس امنیت در عراق

سیدعلی نجات؛ دانشجوی دکتری مطالعات خاورمیانه دانشگاه تهران

روابط عراق و سوریه به دلیل پیوندهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و قبیله‌ای و همچنین مرزهای مشترک دارای ابعادی پیچیده‌‌ است. این روابط تحت تأثیر تاریخ سیاسی دو کشور و رقابت‌های منطقه‌ای قرار دارد، که در گذشته به شکل‌گیری تنش‌هایی نیز منجر شده است. از این رو، عراق به عنوان یکی از همسایگان سوریه، از تحولات یک ماه اخیر این کشور و تسلط هئیت تحریر الشام بر دمشق نگران است، زیرا تغییرات سیاسی و نظامی در سوریه با توجه به ارتباطات تاریخی و اجتماعی بین دو کشور می‌تواند تأثیرات مستقیمی بر منافع و امنیت ملی عراق داشته باشد. https://B2n.ir/p49962

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

29 Dec, 12:00


اقدامات فرهنگی عربستان سعودی در اتیوپی؛ابتکارات و اهداف
نجمیه پور اسماعیلی، عضو هیئت علمی مرکز مطالعات آفریقا دانشگاه تربیت مدرس


پیوندهای تاریخی بین اتیوپی و عربستان سعودی از طریق ابتکارات فرهنگی مختلف که بازتاب گذشته مشترک آنها است، به رسمیت شناخته می شود. نقش اتیوپی به عنوان پناهگاهی برای مسلمانان اولیه در زمان حضرت محمد (ص) با تأکید بر روابط دیرینه بین دو کشور مورد تجلیل قرار می گیرد. این زمینه تاریخی به عنوان پایه ای برای مبادلات فرهنگی مداوم عمل می کند. عربستان سعودی چندین ابتکار فرهنگی را در اتیوپی انجام داده است، به ویژه از طریق توافق نامه های رسمی و تلاش های مشترک با هدف تقویت پیوندهای فرهنگی
https://B2n.ir/n68806

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

24 Dec, 13:02


آینده روابط تاجیکستان و افغانستان تحت حاکمیت طالبان
شهرام پیرانی کارشناس روابط بین الملل


در سه دهه گذشته و هم‌زمان با ظهور طالبان در سپهر سیاسی افغانستان، تاجیکستان از جمله کشورهایی بوده که بنا به دلایل متعدد، در زمره اصلی‌ترین مخالفان این گروه محسوب شده است، به‌نحوی‌که مقامات دوشنبه در مقاطع زمانی مختلف، میزبان گروه‌های مخالف طالبان بوده‌اند. شواهد حاکی از آن است که به‌رغم برخی اقدامات صورت پذیرفته، چشم‌انداز روشنی برای بهبود روابط دو کشور در کوتاه‌مدت وجود ندارد.
https://B2n.ir/t74276

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

23 Dec, 15:20


گزارش تصویری از برگزاری نشست تخصصی "سیاست خارجی عربستان سعودی و امارات متحده عربی در اتیوپی؛ درس‌آموخته‌هایی برای جمهوری اسلامی ایران"
با حضور دکتر علی‌اکبر رضایی، سفیر ایران در اتیوپی، جیبوتی و اتحادیه آفریقا
و
دکتر بهزاد خاکپور، کارشناس ارشد وزارت امور‌ خارجه
و جمعی از دانشجویان و اندیشمندان حوزه مطالعات آفریقا

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

18 Dec, 13:43


مرکز آینده پژوهی جهان اسلام با همکاری دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌کند:

نشست تخصصی "سیاست خارجی عربستان سعودی و امارات متحده عربی در اتیوپی؛ درس‌آموخته‌هایی برای جمهوری اسلامی ایران"


سخنرانان:
دکتر علی‌اکبر رضایی، سفیر ایران در اتیوپی، جیبوتی و اتحادیه آفریقا

دکتر بهزاد خاکپور، کارشناس ارشد وزارت امور‌ خارجه

دبیر نشست: دکتر نجمیه‌ پور اسمعیلی، عضو هیئت علمی مرکز مطالعات آفریقا دانشگاه تربیت مدرس

زمان: یکشنبه‌، ۲ دی، ساعت ۱۴
مکان: خانه اندیشه ورزان

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

07 Dec, 14:41


حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت: گام نهادن دیوان بین‌الملل کیفری در قلمروی ناشناخته

محمد نصیرزاده دانشجوی دکتری روابط بین الملل


دیوان بین‌الملل کیفری در 21 نوامبر 2024حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت را صادر و اعلام کرد که آنها در قبال جنایت جنگی گرسنگی، جنایات علیه بشریت از قبیل قتل، آزار و اذیت و همچنین هدایت عمدی حمله علیه غیرنظامیان به عنوان مافوق غیرنظامی مسئولیت کیفری دارند. صدور این حکم نشان‌دهنده این امر است که از نظر دیوان کیفری بین‌الملل دلایل معقولی برای این باور وجود دارد که مظنونان یادشده مرتکب جرم شده‌اند و دستگیری آنها امری ضروری است. در حکم دیوان اقداماتی همانند جنایت علیه بشریت و هدایت عمدی حمله علیه غیرنظامیان به‌عنوان اقداماتی ذکر شده‌اند که در پرتو آنها نتانیاهو و گالانت به دلیل نقض قواعد حقوق بین الملل بشردوستانه مسئولیت کیفری دارند. آنچه در این حکم قابل تأمل است استناد به گرسنگی به عنوان جنایت جنگی  برای انتساب مسئولیت کیفری است چرا که آنچه طبیعی است این است که جنگ ها اغلب شرایطی را ایجاد میکنند که منجر به گرسنگی و مرگ غیرنظامیان میشود.

ادامه مطلب در لینک زیر

https://B2n.ir/w51722

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

26 Nov, 12:13


بررسی روابط تحریم طالبان پاکستان با طالبان افغانستان و تأثیر آن بر دولت پاکستان

شهرام پیرانی کارشناس روابط بین الملل


در سال‌های گذشته، روابط گروه تحریک طالبان پاکستان (تی پی تی) با طالبان افغانستان بیش‌ازپیش گسترش‌یافته و تی پی تی نقش مهمی در احیای طالبان افغانستان پس از حوادث 11 سپتامبر داشته است. به‌رغم انکار مقامات طالبان، بسیاری از شبه‌نظامیان تی پی تی در افغانستان حضور دارند و پس از به‌قدرت‌رسیدن مجدد طالبان در سال 2021، عملیات این گروه بر علیه دولت پاکستان گسترش بی‌سابقه‌ای داشته که همین امر موجب نگرانی مقامات اسلام‌آباد شده است.

https://B2n.ir/n96064

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

24 Nov, 20:35


فصلنامه علمی مطالعات بنیادین و کاربردی جهان اسلام در نمایه بین‌المللی معتبر DRJI ثبت شد

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

19 Nov, 09:48


فراخوان حمایت از مقالات علمی مرتبط با مطالعات رژیم صهیونیستی

فراخوان حمایت از مقالات علمی مرتبط با مطالعات رژیم صهیونیستی

🔹 مرکز آینده‌پژوهی جهان اسلام و پژوهشکده مطالعات و تحقیقات بین‌المللی ابرار معاصر تهران، درنظر دارند برای توسعه و تعمیق مطالعات رژیم صهیونیستی در فضای علمی کشور، زمینه مناسب را برای انتشار آثار علمی پژوهشگران این حوزه فراهم سازند. ازاین‌رو، مقالات مرتبطی که تا آخر سال ۱۴۰۳ در سامانه فصلنامه علمی «مطالعات بنیادین و کاربردی جهان اسلام» با آدرس  https://journal.iiwfs.com بارگذاری شوند، در اولویت داوری قرار گرفته و درصورت کسب نمرات لازم، به‌صورت رایگان و خارج از نوبت چاپ خواهند شد.


https://B2n.ir/z22508

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

16 Nov, 09:58


تقلای ترکیه برای عادی‌سازی روابط با سوریه؛ دلایل و موانع

سیدعلی نجات، دانشجوی دکتری مطالعات منطقه‌ای (خاورمیانه) دانشگاه تهران



روابط سوریه و ترکیه در دو دهه گذشته با نوسانات متعدد و قابل توجهی روبرو بوده است. روابط ترکیه و سوریه قبل از شروع بحران سوریه در سال 2011، به‌رغم وجود برخی تنش‌ها و اختلافات عمیق، تحت تأثیر دکترین «به صفر رساندن مشکلات با همسایگان» در روند عادی‌سازی و همکاری قرار داشت. اما پس از آغاز خیزش‌های مردمی، ترکیه در چرخشی پراگماتیستی دکترین نئوعثمانی‌گری را با هدف دستیابی به اهداف و حداکثر منافع ملی خود به کار گرفت. اما این راهبرد علاوه بر اینکه برای آنکارا دستاوردی به دنبال نداشت، به شکل‌گیری بحران‌های متعددی در عرصه سیاست خارجی ترکیه منجر شده است. بنابراین، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در چرخشی مجدد به سمت راهبرد کاهش تنش و عادی‌سازی روابط با همسایگان روی آورده است. در راستای این سیاست، ترکیه پس از عادی‌سازی روابط خود با امارات، عربستان، مصر و دیگر کشورها به دنبال عادی‌سازی روابط خود با سوریه است.
ادامه مطلب در لینک زیر:

https://b2n.ir/t80191

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

14 Nov, 19:39


نشست "تحولات فرهنگی اجتماعی ایران معاصر(گفتگو در فضای دانشگاهی)" برگزار شد
نشست "تحولات فرهنگی اجتماعی ایران معاصر(گفتگو در فضای دانشگاهی)" روز چهارشنبه ۲۳ آبان در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "تحولات فرهنگی اجتماعی ایران معاصر(گفتگو در فضای دانشگاهی)" به همت گروه علوم اجتماعی خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳ در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. در این نشست، کتاب گفتگوی علمی در تمدن ایرانی اسلامی معرفی شد. مهدی اصل زعیم دبیری این نشست را برعهده داشت. خلاصه ای از گزارش این نشست در ادامه می آید.

سید محمود نجاتی حسینی، نویسنده کتاب گفتگوی علمی در تمدن ایرانی اسلامی، اظهار داشت: از گروه علوم اجتماعی خانه اندیشمندان علوم انسانی برای تدارک این برنامه سپاسگزاری می کنم. هم چنین از مرکز آینده پژوهی جهان اسلام که کارهای من را منتشر کردند، تشکر می کنم. این کتاب، یک مطالعه تاریخی اجتماعی است. من از قرن هشتم میلادی تا نوزدهم میلادی را مبنا قرار داده ام. جلد دوم این کتاب هم آماده شده است و شش فصل اضافه کرده ام و بیشتر هم در مورد دانشگاه های ایرانی و اسلامی است.
وی افزود: فصلی از این کتاب را به وضع آزادی علمی در ایران باستان اختصاص داده ام. آزادی علمی در حقیقت نوعی کاتالیزور اجتماعی است و سرمایه اجتماعی و اعتماد اجتماعی ایجاد می کند. هم چنین آزادی آکادمیک در تمدن اسلامی را بررسی کرده ام. در ادامه، ایران در آستانه مدرنیته(عصر مشروطه) و دارالفنون را مورد بررسی قرار داده ام.

در ادامه مقصود فراستخواه استاد جامعه شناسی، ابراز داشت: درباره منطق و قواعد پیدایی و برآمدن علم یا افول آن در این سرزمین چند قاعده را بیان می کنم. قاعده نخست، نبوغ بقا با نوعی خاطره تمدنی است. در این سرزمین یک نبوغ بقای تمدنی هست. نخبگانی در دامن همین مردم و در بحبوحه مشکلات برآمده اند و نوعی حافظه دیرین تمدنی و فرهنگی در آنها است. قاعده دوم این است که دانش در تمدن ما خصیصه ارتباطی، ترکیبی و اقتباسی داشت. ایران به نوعی اداره ترکیب فرهنگ است. هرودوت ایران را گلچینی از دنیا نامیده است. در فرهنگ ایرانی به سختی می توان امر درونی و امر بیرونی را از هم جدا کرد.
وی افزود: قاعده سوم این است که دانش ایرانی بخشی از یک طرح اجتماعی بود. دانش ایرانی در خلأ به وجود نیامده و به صورت اجتماعی ساخته شده است. قاعده چهارم این است که چهار خصیصه در دولت بود. عقل گرایی در دولت وجود داشته باشد. دولت معاشرت کننده با دانشمندان باشد. میان مشروعیت دولت با عظمت تمدن ایرانی پیوندی به وجود بیاید و تسامح دولت نسبت به عقیده و مذهب. قاعده پنجم عبارت است از سطحی از قابلیت انعطاف در دو سوی دولت و جامعه. دانش ایرانی وقتی گسترش پیدا می کرد که فضای دولت دچار انسداد کامل نبود و مرزهای میان دولت و متفکران، سیم خارداری پر از منطقه های ممنوع و خط قرمز امنیتی نبود.

در ادامه غلامرضا ظریفیان، استاد تاریخ، اظهار داشت: من این کتاب را خواندم و واقعا آموختم و بی صبرانه منتظر جلد دوم آن هستم. بحث علم و تاریخ علم، بحث های دراز دامنی است. معتقدم اگر دانشگاه را از تحولات فرهنگی و سیاسی و اجتماعی جدا کنیم، امروز آورده چندانی نداریم. بحث دانش و دانشگاه الزاماتی دارد. وقتی به آن الزامات توجه می کنیم، جامعه زنده می شود. دانش و دانشگاه ریشه توسعه هستند نه میوه توسعه. اگر دانشگاه نتواند نقش توسعه خود را ایفا کند، توسعه پایدار شکل نمی گیرد.
وی افزود: دولت ها هر وقت گشوده رفتار کردند، دانشگاه هم نفس کشیده است و هر وقت بسته رفتار کردند، دانشگاه دچار مردگی شده است. برنامه های توسعه ای که در کشور نوشته شد، هیچ کدام متکی بر یک توسعه دانش بنیاد نیست. دانشگاه ما دچار بحران هویت شد و استقلالش را تا حد زیادی از دست داد. دانشگاه به بنگاه داری تقلیل پیدا کرد و در برخی موارد، شبه علم جای علم را گرفت. دانشگاه دچار چالش هایی است که می توان به استقلال و خودگردانی، آزادی علم، بحران کارکرد و اثربخشی و بحران عدالت آموزشی اشاره کرد.

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

13 Nov, 18:33


گزارش تصویری نشست تخصصی"تحولات فرهنگی اجتماعی ایران معاصر" و رونمایی از کتاب "گفتگوی علمی در تمدن ایرانی اسلامی"، اثر ماندگار دکتر سید محمود نجاتی‌ حسینی در خانه اندیشمندان علوم انسانی

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

12 Nov, 11:16


خانه اندیشمندان علوم انسانی با همکاری مرکز آینده پژوهی جهان اسلام برگزار می‌کنند:

📔تحولات فرهنگی اجتماعی ایران معاصر

با حضور:
#غلامرضا_ظریفیان
#مقصود_فراستخواه
#سیدمحمود_نجاتی_حسینی

🗓 چهارشنبه 23 آبان 1403 ساعت 16/30

🏡 سالن حافظ

🔹برنامه به صورت حضوری برگزار می گردد.

🔹ورود برای عموم آزاد و رایگان است

مکان: خانه اندیشمندان علوم انسانی

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

10 Nov, 09:30


مسئله فلسطین هسته اصلی چالش‌های خاورمیانه

مصاحبه با دکتر ژانگ یوان، استاد موسسه مطالعات خاورمیانه، دانشگاه مطالعات بین المللی شانگهای، چین

تهیه و تنظیم: محمدحسین واحدی


ناامني و بحراني بودن شرایط منطقه غرب آسیا در طول دهه ها و به‌ویژه تشدید آن از سال 2011 به بعد، دلایل مختلفي دارد که باید آن را در هر سه سطح ملي ، منطقه ای و بين المللي مورد توجه قرار داد. از این رو مرکز آینده پژوهی جهان اسلام بر آن شد تا به بررسی آرا جمعی از پژوهشگران بین المللی این حوزه بپردازد. در این راستا خانم دکتر ژانگ یوانگاستاد از موسسه مطالعات خاورمیانه دانشگاه مطالعات بین المللی شانگهای در مورد تنش های اخیر در خاورمیانه یا به تعبیر درست تر غرب آسیا به سوالات ما پاسخ دادند.
https://B2n.ir/x24344

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

02 Nov, 09:34


توقف "حق بر سلامت"فلسطینی‌ها در پرتو مکانیسم منع حرکت اسرائیل در کرانه باختری

محمد نصیرزاده، دانشجوی دکتری روابط بین الملل


اشغال کرانه باختری توسط اسرائیل در ژوئن 1967 و سیاست عمدی مصادره زمین، سلب مالکیت، و شهرک سازی غیرقانونی همراه با جداسازی فیزیکی و قانونی بین شهرک نشینان اسرائیلی و فلسطینی ها در کرانه باختری سبب شده است تا رژیم حقوقی حاکم بر آن رژیم مبتنی برآپارتاید باشد. در پرتو رژیم آپارتاید در کرانه باختری به شهرک نشینان یهودی اسرائیلی نسبت به فلسطینی ها موقعیت قانونی برتر اعطا شده است و از طریق مکانیسم‌های مختلف در یک سیستم حقوقی و سیاسی حقوق اولیه فلسطینی‌ها با امتناء مواجه شده است. مبتنی بر این امر تحلیل و واکاوی مکانیسم‌هایی که بواسطه آن آپارتاید توسط اسرائیل در کرانه باختری به ‌منصه ظهور می‌رسد و حقوق فلسطینی‌ها همانند حق برسلامت در پرتو اقداماتی همانند محدودیت در حرکت، محدودیت در مالکیت و اصل تفکیک بصورت سیستماتیک نادیده انگاشته می‌شود نیازمند تأمل می‌باشد.
https://B2n.ir/s57599

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

28 Oct, 09:52


انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و خاورمیانه

شهرام پیرانی ، کارشناس روابط بین الملل


نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا که در 5 نوامبر سال جاری برگزار می شود، تاثیر فراوانی بر سنخ روابط و سیاست های واشنگتن در اقصی نقاط جهان دارد.منطقه خاورمیانه نیز به عنوان یکی از کلیدی ترین و درعین حال بحرانی ترین مناطق جهان از این امرمستثنی نیست. شواهد حاکی از آن است که در صورت پیروزی" دونالد ترامپ" در این انتخابات، شاهد افزایش تنش میان ایران و آمریکا و نیز افزایش حمایت همه جانبه واشنگتن از رژیم صهیونیستی خواهیم بود. اما در صورت پیروزی " کاملا هریس" شرایط به گونه ای دیگر رقم خواهد خورد.

https://B2n.ir/g81091

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

26 Oct, 10:04


آینده حکمرانی در سرزمین زیتون
مهدی شجاعی احمدآبادی و عرفان ناظریه، کارشناس بین‌الملل



سرزمین فلسطین، با تاریخچه‌ای پیچیده و غنی، همواره به عنوان مرکز توجهات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در خاورمیانه قرار داشته است. این سرزمین که به عنوان نماد مبارزات برای حق تعیین سرنوشت و هویت ملی شناخته می‌شود، اکنون در شرایطی حساس و بحرانی قرار دارد. یکی از عمیق‌ترین و چالش ‌برانگیزترین مباحثی که امروزه، جهان در عرصه حقوق و سیاست بین‌الملل با آن روبه‌رو بوده، مساله فلسطین است؛ موضوعی که برای حل آن ایده‌های مختلفی مطرح می‌شود. در این بین با دو ایده به صورت کلی روبه‌رو هستیم. نخست پذیرش یک دولت در چارچوب سرزمین فلسطین؛ حال یا به صورت انحلال رژیم اسرائیل و تشکیل دولت یکپارچه فلسطینی در سرتاسر این سرزمین یا به شکل ادغام فلسطینیان در اسرائیل. دومین راه‌حل نیز ایده دودولتی است؛ ایده‌ای که خود صورت‌بندی‌های مختلفی دارد. در همین اثنا برخی صحبت از تشکیل دولت – ملت مستقل فلسطینی باتوجه به مرزهای ۱۹۶۷ (کرانه باختری و نوار غزه به پایتختی قدس شرقی) به میان میاورند.

ادامه مطلب در لینک زیر
https://B2n.ir/h04894

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

26 Oct, 09:57


مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS) pinned «معرفی کتاب ادراکات و سوء ادراکات در سیاست بین الملل نویسنده: رابرت جرویس مترجم: دکتر هادی تاجیک کتــاب “ادراکات و ســوءادراکات در سیاســت بین الملــل” رابــرت جرویــس، بــه واکاوی و اهمیــت یافته هــای روانشناســی در تصمیم گیــری تحلیل گــران و رهبــران…»

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

20 Oct, 16:55


نگاهی به عملکرد حقوقی آمریکا پس از ۷ اکتبر

نگین دیزآبادی، تحلیل‌گر مسایل بین الملل

پس از حملات ۷ اکتبر ۲۰۲۳ به رژیم صهیونیستی، عملکرد حقوقی آمریکا در حمایت از این کشور به موضوعی مهم و مورد توجه تبدیل شد. این وقایع نه تنها تنش‌های ژئوپلیتیکی را تشدید کردند بلکه چالش‌های جدیدی را در زمینه حقوق بین‌الملل و قواعد حقوق بشر مطرح کردند. ایالات متحده به عنوان یکی از حامیان اصلی رژیم صهیونیستی، با اتخاذ مواضع سیاسی و نظامی، به بررسی و تقویت حقوق و تعهدات خود در زمینه دفاع از این کشور پرداخت. در این راستا، اقدامات قانونی و حقوقی ایالات متحده در زمینه‌های مختلف، از جمله حق دفاع مشروع، تأمین امنیت، و احترام به حقوق بشر، به تحلیل و ارزیابی نیاز دارد.

https://B2n.ir/j82125

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

08 Oct, 13:03


معرفی کتاب ادراکات و سوء ادراکات در سیاست بین الملل

نویسنده: رابرت جرویس
مترجم: دکتر هادی تاجیک


کتــاب “ادراکات و ســوءادراکات در سیاســت بین الملــل” رابــرت جرویــس، بــه واکاوی و اهمیــت یافته هــای روانشناســی در تصمیم گیــری تحلیل گــران و رهبــران سیاســی می پردازد تا از دســتاوردهای آن بــرای جلوگیــری از خطرهــای ناشــی از محاســبات غلــط و ســوگیری احتمالی جلوگیری کرد. جرویــس مطالعــات روانشناســی و عوامــل تأثیرگــذار روانــی بــر رفتــار تصمیم گیرنــدگان سیاســت خارجــی، همچنیــن این کــه ادراکات تصمیم گیــران عرصــه بین الملــل چگونــه می توانــد آن هــا را از حقایــق بین المللــی دور کــرده و مانــع رســیدن آن هــا بــه درکــی درســت نســبت بــه آنچــه هســت شــود، را نقطــه کانونــی مطالعــه خــود قــرار داده اســت. ایــن موضــوع یــک دیــدگاه ترکیبــی و انتقــادی جدیــد در تئوری هــای روانشناســی اســت کــه نتایــج و یافته هــای بــه دســت آمــده توســط بررســی ادراکات و ســوءادراکات بازیگــران بین المللــی را بــه روشــنی بیــان می کنــد. همچنیــن ایــن دیــدگاه مســیر ارتبــاط میــان ادراکات و ســوء ادراکات را بــرای فهــم ایــن موضــوع کــه چگونــه تصمیم گیرنــدگان سیاســت خارجــی بــه آن پــی بــرده و در شــرایط اضطــراری بــا آن روبــرو می شــوند را مــورد بررســی قــرار می دهــد.
https://B2n.ir/a02270

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

07 Oct, 07:45


جنگ غزه و موج جدید مهاجرت معکوس در اسرائیل

سیدعلی نجات، دانشجوی دکتری مطالعات خاورمیانه دانشگاه تهران

فلسفه تأسیس اسرائیل از زبان بانیان نخست آن، جذب یهودیان سراسر جهان به فلسطین ذکر شده است. زیرا بدون جمعیت یهود، اسرائیل فاقد معناست. برای تحقق این هدف، صهیونیست‌ها طی سال‌های گذشته با مهاجرت ‌دادن یهودیان به سرزمین‌های فلسطین اشغالی با وعده‌‌ بهبود وضعیت اقتصادی و دستیابی به زندگی آرمانی، سعی کردند که اهداف راهبردی خود را محقق سازند اما طی سال‌های گذشته آمار مهاجرت به سرزمین‌های اشغالی نه تنها کاهش چشم‌گیری داشته است، بلکه با افزایش مهاجرت معکوس، عملا اسرائیل بنیان خود را در معرض تهدید می‌بیند.
https://B2n.ir/b76872

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

01 Oct, 11:56


آینده بحران در غرب آسیا، بازیگران و سناریوها

گفتگو با جوزف کراس، استاد علوم سیاسی دانشگاه ماساریک جمهوری چک


غرب آسیا طی سال‌های همواره کانون تنش، منازعه و در نهایت جنگ‌ها بوده است. حوادث یک سال اخیر منطقه، و اقدامات رژِیم صهیوینستی علیه مردم غزه، و حملات بی‌پروای آن به مناطق شهری بیروت، بار دیگر آتش جنگ را در منطقه مشتعل کرد. در راستای تحلیل شرایط فعلی منطقه و آینده آن، مرکز آینده پژوهی جهان اسلام به کوشش آقای محمدرضا واحدی مصاحبه‌ای با دکتر جوزف کراس، استاد علوم سیاسی دانشگاه ماساریک جمهوری چک ترتیب داده است. تمرکز کراس ایران، در خاورمیانه، سیاستگذاری اسلامی در اروپا و اسلام هراسی است و تحقیقات میدانی زیادی در خاورمیانه و بالکان غربی انجام داده است. و استاد مدعو دانشگاه سنت جوزف بیروت و دانشگاه موستار در بوسنی و هرزگوین بوده و در حال حاضر معاون گروه علوم سیاسی دانشگاه ماساریک است است. درمصاحبه‌ای که با ایشان انجام شد، تلاش شد به تحلیل شرایط فعلی منطقه، با نگاهی به آینده تحولات آن داشته باشیم.

https://B2n.ir/x24430

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

25 Sep, 10:44


بازخوانی مواجهه محور مقاومت با اسراییل

ترجمه و تالیف: دکتر عباسعلی رهبر استاد دانشگاه علامه طباطبایی


در هفته‌های پس از اواخر ژوئیه، زمانی که اسماعیل هنیه، رهبر حماس در تهران ترور شد و فؤاد شکر، فرمانده ارشد حزب‌الله در بیروت کشته شد، گمانه‌زنی‌های زیادی درباره شروع درگیری گسترده‌تر در خاورمیانه وجود داشت. بر اساس این دیدگاه، اگر ایران و حزب‌الله تصمیم بگیرند از طریق حملات مستقیم به اسرائیل انتقام بگیرند، می‌توانند کارزار کنونی اسرائیل در غزه را به یک جنگ منطقه‌ای تبدیل کنند.
از برخی جهات، جنگ منطقه‌ای گسترده‌تر در حال حاضر در راه است. از زمان حمله حماس در 7 اکتبر، نزدیک به یک سال پیش، اسرائیل نه با یک نفر بلکه با مخالفان متعددی در جنگی که در حال حاضر به یکی از طولانی‌ترین جنگ‌ها از زمان تأسیس اسرائیل تبدیل شده، روبرو بوده است.

ادامه مطلب: https://B2n.ir/a12762

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

22 Sep, 11:05


قرآن سوزی و مسئولیت بین‌المللی دولت سوئد

محمد نصیرزاده، دانشجوی دکتری روابط بین الملل

حادثه دلخراش که در آن قرآن، متن مقدس دین اسلام در کشور سوئد سوزانده شد بحث آزادی بیان و مذهب و رابطه این دو امر را دوباره مطرح کرده و چالش تلاقی آزادی بیان با مذهب را دوباره زنده نمود. در دوران اخیر اولین مورد از سوزاندن قرآن در سوئد در ماه ژوئن زمانی رخ داد که یک فعال عراقی به نام راسموس پالودان، کتاب مقدس مسلمانان را در مقابل سفارت ترکیه در استکهلم به آتش کشید. اخیراً، سلوان میموکی این عمل را در همان مکان تکرار کرد و به تنش ها دامن زد.

ادامه مطلب: https://B2n.ir/t87118

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

11 Sep, 07:13


دورنمای آینده سیاسی بنگلادش پس از سقوط دولت شیخ حسینه

شهرام پیرانی، کارشناس روابط بین الملل


تظاهرات ماه‌های گذشته در بنگلادش، در نهایت منجر به فرار شیخ حسینه، نخست‌وزیر این کشور، به هندوستان شد و با مداخله ارتش، محمد یونس، اقتصاددان برجسته بنگلادشی، سکان رهبری دولت موقت را در دست گرفت. به نظر می‌رسد که بنگلادش تا نیل به ثبات سیاسی، برقراری حاکمیت قانون و انجام پاره‌ای اصلاحات اقتصادی راهی دشوار و طولانی را در پیش دارد. افزون بر آن، به‌قدرت‌رسیدن احتمالی حزب ناسیونالیست بنگلادش به رهبری بیگم خالده ضیا، موجب تغییرات مهمی در سیاست خارجی بنگلادش خواهد گردید که در ادامه به آن اشاره خواهد گردید.
https://B2n.ir/r56945

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

08 Sep, 08:24


فصل جدید در روابط مصر و ترکیه: نگاهی به دیدار سیسی و اردوغان

محمد طالبی، پژوهشگر مسایل خاورمیانه


در تاریخ اخیر روابط بین‌الملل، همواره دیدار رهبران کشورهای منطقه‌ای که روابط پرتنشی داشته‌اند، مورد توجه قرار گرفته است. دیدار اخیر رئیس‌جمهور مصر، عبدالفتاح السیسی، از ترکیه و ملاقات با رجب طیب اردوغان پس از 12 سال، نقطه عطفی در روابط دو کشور و حتی منطقه به شمار می‌رود. این دیدار، نه تنها به دلیل زمان طولانی که از آخرین ملاقات رسمی بین سران دو کشور گذشته است، بلکه به دلیل پیچیدگی‌های سیاسی و اقتصادی که در این دوره شکل گرفته، اهمیت ویژه‌ای دارد. این ملاقات نه تنها می‌تواند نشانه‌ای از گرم شدن روابط باشد بلکه می‌تواند تأثیرات عمیقی بر خاورمیانه و فراتر از آن داشته باشد. در این یادداشت، به بررسی دلایل و پیامدهای احتمالی این دیدار بر روابط دوجانبه و تحولات منطقه‌ای پرداخته می‌شود.
https://B2n.ir/h05869

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

31 Aug, 12:08


⚠️📢اطلاعیه

با سلام و احترام

به اطلاع می رساند مراسم رونمایی از کتاب گفتگوی علمی در تمدن ایرانی اسلامی به هفته های آتی موکول گردید و تاریخ و زمان برگذاری از طریق همین کانال اطلاع رسانی خواهد شد.

با تشکر
مرکز آینده پژوهی جهان اسلام

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

26 Aug, 12:41


روابط امارات و سودان، مسیر طی شده و سناریوهای پیش رو

مجید حیدری؛ پژوهشگر مسایل خارومیانه

روابط امارات عربی متحده و سودان به دهه‌های پیشین بازمی‌گردد، اما این روابط از دهه 2000 به بعد به‌ویژه تحت تأثیر تغییرات سیاسی در هر دو کشور قرار گرفته است. امارات به عنوان یکی از ثروتمندترین کشورهای خلیج فارس و سودان به عنوان کشوری با منابع طبیعی غنی اما اقتصاد متزلزل، و فضای سیاسی ملتهب همیشه در تلاش برای تقویت روابط دوجانبه بودند. در ادامه به برررسی روابط دو کشور، انگیزه‌ها و مسیرهای همکاری، همچنین سناریوهای پیش روی روابط دو جانبه ابوظبی و خارطوم خواهیم پرداخت.
ادامه مطلب : https://B2n.ir/r59166

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

21 Aug, 17:30


مرکز آینده پژوهی جهان اسلام با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌کند:

نقد و بررسی کتاب گفتگوی علمی در تمدن ایرانی اسلامی

با حضور:
-دکتر مقصود فراستخواه
-دکتر غلامرضا ظریفیان
-دکتر سیدمحمود نجاتی حسینی

🗓 شنبه 10 شهریور 1403 ساعت 18

📍خیابان استاد نجات‌اللهی، بوستان ورشو، خانه اندیشمندان علوم انسانی، سالن حافظ

🔹برنامه به صورت حضوری برگزار می گردد.

🔹ورود برای عموم آزاد و رایگان است.

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

19 Aug, 12:23


سازمان دولت‌های ترک، چالش‌ها و مزایای عضویت احتمالی ایران در این سازمان

شهرام پیرانی: کارشناس روابط بین الملل

سازمان کشورهای ترک از جمله سازمان‌هایی است که با پیش‌گامی ترکیه و باهدف ایجاد یک اتحادیه اقتصادی - سیاسی مبتنی بر پیش‌زمینه‌های هویتی – فرهنگی در سال 2009 ایجاد گردید. پس از شکل‌گیری و تثبیت این سازمان، برخی از اعضای این سازمان همچون آذربایجان و ترکیه خواهان عضویت ایران در این سازمان شدند. در همین راستا این نوشتار در پی ارزیابی این موضوع است که مزایا و معایب عضویت احتمالی ایران در چنین سازمانی چه می‌باشد و درعین‌حال عضویت ایران در این سازمان به چه شکل باشد تا تأمین‌کننده حداکثری منافع ایران باشد؟

ادامه مطلب: https://B2n.ir/g28064

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

13 Aug, 10:32


لینک دریافت فایل کامل مقاله: https://B2n.ir/z06949

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

03 Aug, 14:15


هاسبارا و نبرد روایت‌ها: نگاهی به دیپلماسی عمومی اسرائیل

محمدنصیرزاده، دانشجوی دکتری روابط بین الملل

آغاز عملیات طوفان‌الاقصی در 7 اکتبر با سیل تبلیغات اسرائیل در قالب دیپلماسی عمومی یا به‌عبارت بهتر نبرد روایت‌ها همراه بود. روایت‌هایی همچون سر بریدن نوزادان، تجاوز دسته جمعی و سایر جنایات فجیع که گفته می‌شود توسط حماس انجام شده است، پس از عملیات طوفان‌الاقصی در قالب نبرد روایت‌ها توسط اسرائیل منتشر گردید. گسترده این امر به‌حدی بود که توسط طیفی از روزنامه‌نگاران، افراد مشهور، رسانه‌های قدیمی و حتی جو بایدن این روایت را به‌عنوان واقعیت پذیرفتند.

از جنگ 2006 لبنان تا تولد مفهوم هاسبارا
در راستای درک دیپلماسی عمومی اسرائیل در قبال جنگ غزه و نبرد روایت؛ باید تحولاتی که این رژیم پس از جنگ با حزب الله پشت سرگذاشته است را مد نظر قرار داد. جنگ دوم لبنان در سال 2006 به عنوان یک شکست نه تنها در زمینه سیاسی و نظامی، بلکه از نظر شکل دادن به تصویری از اسرائیل در خارج از کشور تلقی شد. در طول این جنگ؛ مقامات اسرائیل جریان اطلاعات و اخبار در رسانه‌ها را کنترل نکردند و در نتیجه تصویر تصور شده از اسرائیل در سطح جهانی در طول این جنگ دچار آسیب شد. در طول این جنگ؛ استراتژی اسرائیل مبتنی بر رسانه های سنتی بود. با این حال، حزب الله لبنان، استراتژی رسانه‌ای جدیدی را اجرا کرده و با موفقیت آن را به سلاحی برای جنگ آنلاین تبدیل نمود. در طول این جنگ گزارش رسانه‌ها از تحولات میدانی مبتنی بر اطلاعاتی بود که روزنامه نگاران مقیم لبنان مخابره می‌کردند.
https://B2n.ir/x38989

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

24 Jul, 13:55


حضور گروه‌های تروریستی در افغانستان و تأثیر آن برای امنیت ملی ایران

شهرام پیرانی، کارشناس مسائل بین‌الملل

فرایند قدرت‌گیری مجدد گروه‌های تروریستی در افغانستان در حال تبدیل‌شدن به چالشی بزرگ برای کشورهای منطقه و جهان است، پس از به‌قدرت‌رسیدن مجدد طالبان در افغانستان، بستر مناسبی برای رشد گروه‌های تروریستی به وجود آمده است و این گروه‌ها در حال جذب نیروهای جدید هستند و از این وضعیت به نفع خویش استفاده می‌کنند. فقدان یک دولت قدرتمند و مشروع در افغانستان و همسویی ایدئولوژی طالبان با گروه‌هایی همچون القاعده باعث شده که افغانستان به بهشت گروه‌های تروریستی بدل گردد و این گروه‌ها با خاطری آسوده در حال برنامه‌ریزی برای اقدامات خویش باشند. با عنایت به موارد ذکر شده، اکنون این سؤال مطرح می‌گردد که افزایش حضور گروه‌های تروریستی در افغانستان چه تأثیری بر امنیت ملی ایران دارد؟

https://B2n.ir/n66747

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

22 Jul, 10:08


فراخوان طرح پژوهشی

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام با اعلام اولویت‌های پژوهشی خود در سال 1403، تعدادی طرح پژوهشی به پژوهشگران ذی‌صلاح واگذار می نماید.

علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به وبگاه مرکز یا اسکن بارکد مندرج در پوستر، و تکمیل فرم پیشنهاده، آن را همراه با رزومه پژوهشی به ایمیل مرکز به آدرس [email protected] ارسال نمایند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۲۲۳۵۷۸۵۶ تماس حاصل فرمایید.
B2n.ir/t33552

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

14 Jul, 13:42


رویکرد کویت در قبال کریدور عراق و توسعه بندر فاو

سیدعلی نجات، کارشناس مسائل خاورمیانه

طی دو دهه گذشته اصطلاحاتی همانند رقابت‌های کریدوری و جنگ بنادر، بازتاب گسترده‌ای در گفتمان‌های سیاسی و اقتصادی داشته‌اند. اکنون بسیاری از کشور‌های منطقه برای تبدیل شدن به هاب ترانزیت و گرانیگاه کریدور‌های منطقه‌ای و بین‌المللی با یکدیگر در حال رقابت‌اند.
از آوریل 2010، عراقی‌ها پروژه بندر بزرگ فاو را آغاز کردند، این پروژه که هزینه آن حدود 4.6 ملیارد دلار تخمین زده می‌شد، قرار بود به مدت پنج سال به اتمام برسد، اما تراکم بحران‌ها و شرایط امنیتی خاص در عراق موجب تأخیر در روند تکمیل این پروژه کلان شد. با این حال، طی دو سال گذشته پیشرفت چشمگیری در این پروژه صورت گرفته است. وزارت حمل و نقل عراق سال گذشته اعلام کرد که مصمم به بهره‌برداری از بندر بزرگ فاو تا پایان سال 2025 است.
B2n.ir/g69869

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

10 Jul, 12:27


معرفی کتاب گفتگوی علمی در تمدن ایرانی و اسلامی

نویسنده: دکتر سید محمود نجاتی حسینی


انتشارات مؤسسه آینده پژوهی جهان اسلام
جهان علم ورزی و اندیشه ورزی علمی از ابتدای ظهور خود در جهان تمدنی باستان و دوران کلاسیک تا دوره مدرن کنونی همواره با موتور محرکه کنجکاوی علمی برای شناخت حقیقت انسان و جهان وطبیعت و جامعه و نیز تلاش خستگی ناپذیر دانش پژوهان برای کشف حقیقت زیستن در هستی به پیش رفته است.کاتالیست یا تسهیل گر این موتور محرکه نیز عمل و کنش آکادمیکی گفتگوی علمی آکادمیک انتقادی راهبردی کاربردی روشن گرانه میان دانش پژوهان از فرهنگ ها ی مختلف با عقاید متنوع و مواضع متفاوت در فضاهای علمی مدرسه ای دانشگاهی پژوهشی بوده است.پیش شرط این گفتگوی آکادمیک نیز وجود آزادی آکادمیکی یا آزادی گفتگوی علمی یعنی فراهم بودن وبه رسمیت شناخته شدن آزادی اندیشه وعقیده و بیان و گفتگوی علیم بین دانش پژوهان درفضاهای علمی فکری فرهنگی بوده است.
از این رو درکتاب حاضر این موضع ومساله اجتماعی فرهنگی مهم و وجوه متنوع جامعه شناختی آن از منظر های:"مطالعات مدرن ایران باستان"، "مطالعات دانشگاهی" ، "جامعه شناسی تاریخی تمدنی علم " و "جامعه شناسی تاریخی علم ورزی در تمدن اسلامی" دوران کلاسیک و عصر سنت به دقت کاویده شده است .
B2n.ir/x21708

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

06 Jul, 12:51


چشم‌انداز برنامه هسته‌ای ترکیه و تأثیر آن بر امنیت ملی ایران

شهرام پیرانی، کارشناس مسائل بین‌الملل

در چند دهه گذشته بنا به دلایل متعددی همچون وابستگی ترکیه به واردات انرژی، مسائل زیست‌محیطی و بسیاری از موارد دیگر، دولت این کشور اقدامات فراوانی در جهت دستیابی به انرژی هسته‌ای انجام داده است. این امر باعث شده که این سؤال مطرح گردد که آیا دولت ترکیه علاوه بر موارد ذکر شده، در پی دستیابی به تسلیحات هسته‌ای نیز می‌باشد؟ و در صورت تحقق این امر، دستیابی ترکیه به تسلیحات اتمی چه تأثیری بر امنیت ملی ایران خواهد داشت؟
B2n.ir/e00023

مرکز آینده پژوهی جهان اسلام(CIWFS)

03 Jul, 09:54


لینک دریافت فایل کامل مقاله : B2n.ir/z95458

1,262

subscribers

1,035

photos

19

videos