🪷در جستجوی حقیقت🪷 @agahi_va_haghighat Channel on Telegram

🪷در جستجوی حقیقت🪷

@agahi_va_haghighat


در این کانال مطالب مربوط به آگاهی، خودشناسی و حقیقت وجود انسان و کائنات از کتاب‌ها، اشعار و سخنان بزرگان قرار می‌گیرد. با جستجوی «#فهرست» مهم‌ترین مطالب و تمرین‌های کانال رو مشاهده کنید.

🪷در جستجوی حقیقت🪷 (Persian)

با ورود به کانال تلگرامی «🪷در جستجوی حقیقت🪷» با نام کاربری agahi_va_haghighat، شما وارد دنیایی عمیق از آگاهی، خودشناسی و حقیقت خواهید شد. این کانال شامل مطالب متنوعی از کتاب‌ها، اشعار و سخنان بزرگان است که در مورد وجود انسان و کائنات فراهم شده است. با جستجوی «#فهرست» می‌توانید به راحتی به مهم‌ترین مطالب و تمرین‌های این کانال دسترسی پیدا کنید. اگر به دنبال دانستن حقیقت‌هایی عمیق‌تر از آنچه در زندگی روزمره مشاهده می‌کنید هستید، این کانال یک منبع ارزشمند برای همه‌ی علاقه‌مندان به دنیای دانش و فرهنگ است. پس از عضویت در این کانال، آماده‌ی تحول در دیدگاه و شناخت خود خواهید بود. به‌کانال بپیوندید و دنیای جدیدی از آگاهی و حقیقت را کشف کنید.

🪷در جستجوی حقیقت🪷

13 Jan, 10:37


سنگینی تنهایی از نبودن دیگری نیست؛ بلکه به‌خاطر جدایی از خود است. آن‌که دلت برایش تنگ شده، خودت هستی.
.

🔹 اُشو
.
#Quote ✍️

🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

13 Jan, 05:41


آن که بتواند قانون خدا را از غیر نوشته‌ها بخواند، سالکی روشن‌بین است. چنین کسی می‌تواند قوانین زنده‌ی خدا را در تک تک ماجراها به مشاهده بنشیند. در آمدن‌ها و رفتن‌ها، در داشتن‌ها و نداشتن‌ها، در خنده‌ها و گریه‌ها. قانون خدا، قانونی جاری و زنده است و با جریان حیات به پیش می‌رود. صفحه‌ی این قانون همچون آینه است؛ هرچه به آن بتابانی به تو باز خواهد گشت.
.

🔹 مسعود ریاعی
.
#Quote

🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

12 Jan, 16:29


.
قدردان بودن
.
🔹 اکهارت تله
.
🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

12 Jan, 10:38


آیا می‌توانیم مدل قدیمی را که بر اساس آن ژن‌های ما مسبب بیماری هستند، کنار بگذاریم؟ آیا می‌توانم فراتر از جدیدترین باورها که بر اساس آن‌ها محیط، ژن‌های مسبب بیماری را روشن می‌کند، به گمانه‌زنی بپردازیم؟ آیا می‌توان گفت که اگر محیط درونی خود را مدیریت کنیم، می‌توانیم مستقل از محیط بیرون ژن‌های خود را حفظ کرده و تغییر دهیم؟ چگونه است که وقتی دو کارمند که به مدت ۲۰ سال کنار هم کار می‌کنند، در معرض مواد شیمیایی سرطان‌زای یکسانی قرار می‌گیرند، یکی دچار سرطان می‌شود و دیگری سالم می‌ماند؟ شکی نیست که در این‌جا جزئی از نظم درونی دخیل است؛ جزئی که فراتر از قرار گرفتن مداوم در معرض مواد شیمیایی مضری است که ماده‌ی ژنتیکی بافت‌های بدن را تغییر می‌دهند.

تحقیقات جدیدی در مورد اثرات استرس روی بدن انسان انجام شده است. زندگی کردن با استرس، یعنی زندگی کردن در حالت بدوی بقا که در بیشتر گونه‌ها وجود دارد. ما وقتی در حالت بقا باشیم، تکامل خود را محدود می‌کنیم چون مواد شیمیایی مرتبط با استرس همواره مغز متفکر ما را سوق می‌دهند که برابر با سوبستراهای شیمیایی‌اش عمل کند. ما در این حالت عملاً از الهی بودن دور شده و به سمت حیوانی شدن گام برمی‌داریم. مواد شیمیایی استرس، حالت درونی بدن ما را تغییر داده و ماشه‌ی فروپاشی سلول را می‌کشند. در این کتاب این اثرات را بررسی می‌کنیم. تکرار استرس بلندمدت مزمن سبب می‌شود بدن ما تضعیف شود.

هدف من این است که شما را با اثرات استرس روی بدن آشنا کنم و به سطحی از خودآگاهی برسانم که مجبور شوید بایستید و از خود بپرسید: آیا کس یا چیزی هست که ارزشش را داشته باشد؟ اغلب اوقات به نظر می‌رسد که ما نمی‌توانیم این حالت‌های درونی آشوب احساسی را تغییر دهیم. اتکای ما بر این حالت‌های شیمیایی باعث می‌شود دچار سردرگمی، ناراحتی، پرخاش و افسردگی شویم. چرا باید به روابط و مشاغلی چنگ بزنیم که از نظر منطقی دیگر جواب نمی‌دهند؟ چرا تغییر خودمان و شرایط زندگی‌مان تا این حد برایمان سخت است؟ چیزی در درون ما هست که باعث می‌شود چنین رفتار کنیم. چطور می‌توانیم هر روز این را تحمل کنیم؟ اگر تا این حد از شرایط شغلی خود بدمان می‌آید، چرا دنبال شغل دیگر نمی‌رویم؟

اگر چیزی در زندگی شخصی‌مان هست که باعث می‌شود رنج بکشیم، چرا آن را تغییر نمی‌دهیم؟ پاسخ درستی پیش روی ما قرار دارد. ما خود انتخاب می‌کنیم که همان شرایط سابق بمانیم چون به حالت احساسی برآمده از آن و به مواد شیمیایی‌ای که این حالت وجودی را برمی‌انگیزند، معتاد شده‌ایم. البته تجربه به من نشان داده است که برای بیشتر افراد، هر نوع تغییری دشوار جلوه می‌کند. بسیاری از ما در موقعیت‌هایی می‌مانیم که اندوهگین‌مان می‌کنند و احساس می‌کنیم که راهی نداریم جز رنج کشیدن. همچنین می‌دانم که بسیاری از ما تصمیم می‌گیرند که در موقعیت‌هایی بمانند که نوعی حالت ذهنی مشکل‌دار ایجاد کرده و در تمام طول عمر ما را دچار دردسر می‌کنند.

اینکه ما انتخاب می‌کنیم یک چیز است، اما اینکه چرا انتخاب می‌کنیم که این‌طور زندگی کنیم چیز دیگری است. دلیل اینکه ما تصمیم می‌گیریم در یک ذهنیت و نگرش خاص گیر بیفتیم، تا حدودی به ژنتیک برمی‌گردد و تا حدودی به بخشی از مغز مربوط می‌شود؛ بخشی که به واسطه‌ی افکار و واکنش‌های تکراری ما تثبیت شده است و تصور ما را از امر ممکن محدود می‌کند. مانند گروگانی که در یک هواپیمای ربوده‌شده قرار دارد، احساس می‌کنیم بر صندلی تقدیری که خود انتخاب نکرده‌ایم، سوار شده‌ایم و کمربند را هم بسته‌ایم و نمی‌توانیم تمام امکان‌های دیگری را که پیش رویمان قرار دارد، ببینیم.
.

📘 کتاب کمال ذهن از جو دیسپنزا
.
#Book 📚

🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

12 Jan, 05:39


نیستی و نقص هر جایی که خاست
آینهٔ خوبی جمله پیشه‌هاست

چونک جامه چُست و دوزیده بوَد
مظهر فرهنگ درزی چون شود

ناتراشیده همی باید جذوع
تا دروگر اصل سازد یا فروع

نقص‌ها آیینهٔ وصف کمال
و آن حقارت آینهٔ عز و جلال

زانک ضد را ضد کند پیدا یقین
زانک با سرکه پدیدست انگبین

.

#معنی_ابیات:

۱. در هر جا که نیستی و نقصانی نمایان شود، آینۀ خوبی است برای نشان دادن ارزش پیشه‌ها و صنعت‌ها. هر یک از پیشه‌ها و صنایع بشری، جلوه‌ای از کمال است. چنانکه اگر نقصانی، در امری روی دهد، ارزش حرفه و صنعت مربوط بدان شناخته می‌شود. در ابیات بعدی این مطلب روشن می‌شود.

۲. برای مثال، اگر جامه‌ها و لباس‌ها در دنیا، دوخته شده به وجود می‌آمد، آن لباس‌ها چگونه مظهر هنر و کمال خیاط می‌شدند؟ یعنی نمی‌شد. پس خیاط با دوختن جامه، هنر خود را نشان می‌دهد. در حالی که اگر جامه‌ها بدون خیاط، فراهم می‌شدند، دیگر زمینه‌ای برای جلوه‌گری کمال و ظرافت صنعتِ خیاط پدید نمی‌آمد. (دوزیده = دوخته شده، درزی = جامه‌دوز و خیاط)

۳. مثال دیگر، باید تنه و شاخه‌های درختان، تراشیده و موزون نباشد تا نجّار بیاید و روی آنها کار کند و ارزش حرفه خود را نشان دهد. اگر تنه درختان خود به خود، موزون و تراشیده باشد، دیگر جایی برای هنرنمایی نجار نمی‌ماند. (جُذوع = جمع جِذع به معنی تنِ درخت خرما و یا مطلقاً تنه درخت)

۴. پس نتیجه می‌گیریم که همۀ نقص‌ها، اینۀ کمال و هنر است. کمال با وجود نقایص، آشکار می‌شود و حقارت، آینۀ جلالت و شکوهمندی است. زیرا هر گاه حقارت پدید آید، ضدِ آن که عزت و جلالت است نمایان می‌شود.

۵. زیرا بدون شک ضد، ضد را آشکار می‌کند. چنانکه مثلاً ذات شیرین عسل با وجودِ سرکه‌ی ترش آشکار می‌شود.
.

#مولانا 💫
.
#Poem 📜

🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

10 Jan, 15:38


.
دین عشق
.
🔹 الهی قمشه‌ای
.
🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

10 Jan, 10:52


تکامل، تغییر و نوروپلاستیسیته

ما انسان‌ها توانایی منحصر‌بفردی برای تغییر داریم. ما از طریق لوب پیشانی می‌توانیم از رفتارهای از پیش برنامه‌ریزی شده‌ای که به‌صورت ژنتیکی در مغزمان نهادینه شده‌اند و به نوعی تاریخ ثبت شده‌ی گونه‌ی ما به‌شمار می‌روند گذر کنیم و آن‌ها را پشت‌سر بگذاریم. از آنجا که لوب پیشانی ما بیش از تمام گونه‌های دیگری که بر روی این سیاره‌ی خاکی سکونت دارند تکامل پیدا کرده است. ما سازش‌پذیری فوق‌العاده‌ای داریم و به لطف این سازش‌پذیری، قدرت انتخاب و هشیاری کاملی پیدا کرده‌ایم. ما فناوری زیستی پیشرفته‌ای داریم که به ما اجازه می‌دهد از خطاها و ایرادات خود درس بگیریم، به خاطر بسپریم و رفتار خود را اصلاح کنیم طوری که بتوانیم در زندگی خود بهتر عمل کنیم. این حقیقت دارد که بخش زیادی از رفتار انسان به‌صورت ژنتیکی به او به ارث می‌رسد.

تمام اشکال حیات محکوم‌اند به اینکه همان چیزی باشند که از نظر ژنتیکی بیان می‌کنند و ما نیز باید قبول کنیم که بخش زیادی از هستیمان به‌عنوان آحاد گونه‌ی انسان از قبل توسط ژن‌ها تعیین شده است. با این وجود، ما محکوم نیستیم که بدون دادن نوعی هدیه‌ی تکاملی به آیندگان، زندگی خود را به پایان برسانیم. ما در اینجا بر روی زمین می‌توانیم به پیشرفت گونه‌ی خود کمک کنیم؛ چون برخلاف سایر گونه‌ها، ما در طول عمر محدودمان سخت‌افزار لازم برای به کمال رساندن کارهای خود را در اختیار داریم. رفتارهای جدیدی که ما از خود نشان می‌دهیم، تجربیات جدیدی در اختیارمان قرار می‌دهد که در ژن‌هایمان به‌صورت رمزی ثبت می‌شوند - هم برای خودمان و هم برای آیندگان. این باعث می‌شود این پرسش در ذهن ما مطرح شود که اخیراً چند تجربه‌ی جدید داشته‌ایم؟ علم زیست‌شناسی مولکولی دارد به این مفهوم می‌رسد که اگر سیگنال‌های مناسب را به ژن‌هایمان بدهیم، ژن‌های تمام سلول‌ها به اندازه‌ی سلول‌های مغزی قابل تغییرند.
.

📕 کتاب کمال ذهن از جو دیسپنزا
.
#Book 📚

🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

10 Jan, 05:48


تصور میﮐﻨﻨﺪ ﮐﻪ ﻣﻦ ﺧﺪا ﺭﺍ ﺍﻧﮑﺎﺭ میﮐﻨﻢ. من ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﺍﻧﮑﺎﺭ نمیﮐﻨﻢ، ﺑﻠﮑﻪ ﺑﻪ ﺍﻭ ﺑُﻌﺪی ﻭﺍقعی میﺑﺨﺸﻢ. ﺍﻭ ﺭﺍ ﺯﻧﺪﻩ میﮐﻨﻢ. ﺍﻭ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺗﻮ ﻧﺰﺩیک‌تر میﮐﻨﻢ. حتی ﺍﺯ ﻗﻠﺒﺖ ﻧﺰﺩیک‌تر. ﺧﺪﺍ ﻫﺴﺘﻪ ﻭﺟﻮﺩ ﺗﻮﺳﺖ. ﺍﻭ ﺍﺯ ﺗﻮ ﺟﺪﺍ ﻧﻴﺴﺖ. ﺩﻭﺭ نیست. ﺩﺭ ﺁﺳﻤﺎﻥ ﻧﻴﺴﺖ، ﺑﻠﮑﻪ ﻫﻤﻴﻦ جاست. من میﺧﻮﺍﻫﻢ ﺁﻥ ﺗﺼﻮﺭ ﺭﺍ ﮐﻪ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺟﺎئی ﺩﻳﮕﺮ ﺩﺭ ﺯﻣﺎنی ﺩﻳﮕﺮ ﺍﺳﺖ ﻧﺎﺑﻮﺩ ﮐﻨﻢ. ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺍﮐﻨﻮﻥ ﻭ ﻫﻤﻴﻦ ﺟﺎﺳﺖ. ﻏﻴﺮ ﺍﺯ ﺍﻳﻨﺠﺎ ﻣﮑﺎنی ﻭ ﻏﻴﺮ ﺍﺯ ﺍﮐﻨﻮﻥ ﺯﻣﺎنی ﻭﺟﻮﺩ ﻧﺪﺍﺭﺩ. ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺍﻛﻨﻮﻥ ﻭ ﺍﻳﻦ ﺟﺎ میﺗﻮﺍﻥ ﺍﺣﺴﺎﺱ ﻛﺮﺩ. ﺍﻭ ﺳﺮﭼﺸﻤﻪ زندگی‌ست. ﺣﻴﺎﺕ ﺍﺯ ﺍﻭ میﺟﻮﺷﺪ.
.

🔹 اُشو
.
#Quote ✍️

🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

09 Jan, 15:42


.
قدرت درون شماست
.
🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

09 Jan, 10:39


یکی گفت: چه دنیای بدی،
حتی شاخه‌های گل هم خار دارند!

دیگری گفت: چه دنیای خوبی،
حتی شاخه‌های پر خار هم گل دارند!

عظمت در تفکر است،
نه در چیزی که می‌بینیم.

.

🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

08 Jan, 16:10


.
صحبت‌های مایکل جکسون راجع‌به معصومیت کودکی
.
🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

08 Jan, 10:31


شما را فرا می‌خوانم که به چیزی فکر کنید؛ هر چیزی که باشد. خواه فکرتان به احساس خشم، اندوه، رغبت، شادی مربوط باشد و خواه به تحریک جنسی. در هر دو حالت بدنتان را تغییر داده‌اید. تمام افکار به یک اندازه اثر قابل اندازه‌گیری بر جای می‌گذارند؛ خواه «من نمی‌توانم» باشد و خواه «من می‌توانم»، «به قدر کافی خوب نیستم» یا «دوستت دارم». همان‌طور که نشسته‌اید و دارید این صفحه را می‌خوانید، بدون اینکه انگشتی را تکان دهید، در نظر داشته باشید که بدنتان دارد کوهی از تغییرات پویا را از سر می‌گذراند. آیا می‌دانید که در اثر همین فکری که چند لحظه قبل در سر داشتید، ناگهان پانکراس و غدد فوق کلیه‌تان چندین هورمون جدید ترشح کرده‌اند؟

در این لحظه، درست مانند صاعقه‌ای ناگهانی، جریان‌های الکتریکی شدیدی بخش‌های مختلف مغزتان را درنوردیده و سبب رها شدن انبوهی مواد نوروشیمیایی شده‌اند. طحال و غده‌ی تیموس شما پیام‌های انبوهی را به سمت سیستم ایمنی شما ارسال کرده است تا اصلاحاتی را اعمال کند. مواد مختلف شیره‌ی معده شروع به ترشح کردند، کبدتان شروع به فرآوری آنزیم‌هایی کرد که چند لحظه قبل وجود نداشتند. ضربان قلبتان دچار نوسان شد، ریه‌هایتان حجم تنفسی خود را تغییر دادند و جریان خون ارسالی به سمت مویرگ‌های دست و پایتان تغییر کرد. همه‌ی این وقایع تنها به‌خاطر یک فکر! شما تا این حد قدرتمند هستید.

اما چطور می‌توانید تمام این کارها را انجام دهید؟ همه‌ی ما از نظر ذهنی می‌توانیم درک کنیم که مغز می‌تواند عملکردهای مختلفی را در تمام بدن مدیریت و تنظیم کند. اما پرسش این است که ما تا چه حد مسئول کارهایی هستیم که مغزمان در مقام مدیرعامل بدن برایمان انجام می‌دهد؟ خوشتان بیاید یا نیاید، واقعیت این است که وقتی فکری به سرتان زد، همه چیز در آن واحد رخ می‌دهد. تمام واکنش‌های بدنی که در اثر تفکر ارادی و غیرارادی ما رخ می‌دهند، در پشت صحنه‌ی آگاهی ما رخ می‌دهند. اگر خوب به قضیه نگاه کنید، تعجب خواهید کرد که یک یا دو فکر خودآگاه یا ناخودآگاه تا چه حد می‌تواند اثرگذار باشد.

برای مثال، آیا ممکن است آن افکار ظاهراً ناخودآگاهی که هر روز به ذهن ما خطور کرده و مدام آبشاری از واکنش‌های شیمیایی را ایجاد می‌کنند، نه تنها چیستی احساس ما را رقم بزنند، بلکه چگونگی احساس‌مان را نیز تعیین کنند؟ آیا می‌توانیم بپذیریم که اثرات درازمدت تفکری که به آن عادت کرده‌ایم، سبب شود ما دچار عدم تعادل شویم و بیماری گریبانمان را بگیرد؟ آیا می‌توان گفت که ما هر لحظه به واسطه‌ی افکار و واکنش‌های تکراری خودمان به بدنمان می‌آموزیم که ناسالم باشد؟ آیا می‌توان گفت که ما به صرف فکر کردن باعث می‌شویم وضعیت شیمیایی درون بدنمان را آن‌قدر از حالت نرمال خارج کنیم که سیستم خودتنظیمی بدن ناگزیر می‌گردد این حالت‌های غیرعادی را برای خود به‌عنوان حالت نرمال تعریف کند؟ این فرایند، فرایند ظریفی است اما شاید تاکنون به این اندازه به آن دقت نکرده‌ایم. امیدوارم این کتاب بتواند توصیه‌هایی چند برای مدیریت دنیای درونتان به شما بدهد.
.

📙 کتاب کمال ذهن از جو دیسپنزا
.
#Book 📚

🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

08 Jan, 06:24


گـنـدمـی را زیـر خــاک انـداخـتـنـد
پس ز خاکش خوشه‌ها بر ساختند

بـار دیـگــر کـوفـتـنــدش ز آسـیـا
قیمتش افزود و نان شد جان‌فزا

بـاز نــان را زیـر دنــدان کـوفـتـنـد
گشت عقل و جان و فهم هوشمند

.

#معنی_ابیات:

۱. وقتی مقدار زیادی گندم زیر خاک می‌ریزند، ظاهراََ آن را مورد تحقیر قرار می‌دهند. ولی پس از مدتی، آن دانه‌ها به‌صورت خوشۀ گندم از خاک سر بیرون می‌آورد.

۲. بار دیگر آن گندم‌ها را در آسیا می‌برند و می‌کوبند و آردش می‌کنند. در این حالت قیمتش زیادتر می‌شود. زیرا نان موجبِ فزونی جان می‌شود.

۳. بار دیگر نان را زیر دندان خُرد می‌کنند و به عقل و جان و فهم هوشمند تبدیل می‌شود. پس آن دانه‌های گندم، محو و فانی می‌گردد و به این مراتب عالی می‌رسد.
.

#مولانا 💫
.
#Poem 📜

🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

07 Jan, 16:08


.
فرمون زندگی‌ات رو دستت بگیر
.
🔹 مزدافر مؤمنی
.
🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

07 Jan, 10:39


حکمت مترادف دانش نیست. دانش با مطالعه‌ی کتاب‌های مقدس و وام گرفتن دانسته‌ها از دیگران به دست می‌آید. در حالی که حکمت در وجود خود شما ظهور می‌کند و شما خود روشن‌کننده‌ی خودتان می‌شوید. حکمت بدین معنی است که شما می‌دانید نه اینکه باور دارید. دانش باور است. کسی می‌گوید خدا هست. و شما باور پیدا می‌کنید. شما به این انسان باور پیدا می‌کنید به این دلیل باور پیدا می‌کنید که او حقیقت را می‌گوید.

مسیح می‌گوید: خدا هست. و شما باور می‌کنید؛ من می‌گویم خدا هست. و شما باور می‌کنید. این دانش است. شما مرا دوست دارید شما به من اعتماد دارید شما مرا باور می‌کنید - این دانش است. ولی انسان تنها هنگامی صوفی می‌شود که آگاه شده باشد. وقتی او خودش آگاه شده باشد. وقتی خودش واقعیت را لمس کرده باشد، وقتی خودش چهره‌ی خدا را دیده باشد، آن وقت صوفی می‌شود. آن وقت حکیم می‌شود. او حالا دیگر دانشمند نیست بلکه این آگاهی محصول تجربه‌ی خود او است.
.

📗 کتاب آواز سکوت از اُشو
.
#Book 📚

🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

07 Jan, 05:49


قدرت انسان در توانایی او برای تغییر وضعیت ذهنی‌اش نهفته است.
.

🔹 تونی رابینز
.
#Quote ✍️

🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

06 Jan, 16:16


.
آینه چون نقش تو بنمود راست / خود شکن آینه شکستن خطاست
.
🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

06 Jan, 10:31


من برای بردن شما به سفری دور و دراز آماده‌ام. به شرطی که شما هم شجاع و ماجراجو باشید. من به شما امیدوارم - چون تنها مردم شجاع به سوی من کشیده می‌شوند. این مقام ازآن بزدلان نیست. این مقام خاص آن‌هایی نیست که به افراد مذهبی معروف شده‌اند؛ این مقام از آن کسانی که خداترس نامیده می‌شوند نیست - این مکان برای آن کسانی است که من آن‌ها را عاشق خدا می‌نامم و چنین کسانی خصایل کاملاً متفاوتی دارند. انسان خداترس هرگز به سوی حوزه‌های عمیق‌تر مذهب حرکت نمی‌کند. چنین کسی در اثر ترس نمی‌تواند از این جور کارها بکند. لغت خداترسی لغت بی‌معنایی است به‌خاطر اینکه اگر شما از خدا بترسید دیگر چطور می‌خواهید عاشق او باشید؟ آیا شما عاشق چنین خدایی می‌شوید؟ اگر نتوانید عاشق خدا باشید پس اصولاً برای شما امکان عاشق شدن وجود ندارد. اگر رابطه‌ی شما با خدا تنها بر ترس استوار باشد، این رابطه نمی‌تواند یک رابطه‌ی عمیق و عاشقانه باشد.

ولی ما یاد گرفته‌ایم که از خدا بترسیم یاد گرفته‌ایم که از هر چیزی بترسیم. کل زندگی ما سرشار از اضطراب و ترس و بزدلی است؛ ترس از دوزخ ترس از خدا ترس از عذاب ما خوبیم ما شریفیم تنها به این دلیل که ترسو هستیم. اما واقعاً فضیلتی از اینگونه که تنها بر ترس استوار است چه ارزشی دارد؟ اگر رابطه‌ی شما به خدا بر اساس ترس باشد چطور می‌توانید به او عشق بورزید؟ از ترس هرگز عشق ظهور نمی‌کند. غیرممکن است از عشق نیز هرگز ترس حاصل نمی‌شود. وقتی شما عاشق کسی می‌شوید هر نوع ترسی محو می‌شود. و وقتی می‌ترسید همه‌ی عشق‌ها ناپدید می‌گردد. اگر شما از کسی متنفر باشید از کسی منزجر باشید نمی‌توانید عاشق او باشید. بشر برای قرن‌های متمادی تا امروز فکر می‌کرده که باید از خدا بترسد. نتیجه این شده است که نیچه اظهار می‌کند که خدا مرده است.

محصول نهایی چنین فرآیندی یک ذهن ترس‌خورده است. واقعاً چنین خدایی را چطور می‌شود تحمل کرد؟ چقدر می‌توان در ترس به سر برد؟ خلاصه یک روز باید این ترس را کنار زد. نیچه وقتی می‌گوید خدا مرده است، چنین معنایی را در نظر داشته است. او علاوه بر این جمله، جمله‌ی دیگری هم گفته بدین مضمون که حالا انسان آزاد است. خدا مرده است و حالا دیگر انسان آزاد است. هیچ فکر کرده‌اید با وجود خدایی که تنها منبع ترس است نمی‌توان آزاد بود؟ بدیهی است که ترس نمی‌تواند آزادی‌بخش باشد. کسانی که پیش من می‌آیند باید عاشق خدا باشند. وقتی من از عاشق خدا حرف می‌زنم نظرم به کسی است که در جستجو است. کسی که می‌خواهد بداند کسی که می‌خواهد درست بداند و نمی‌خواهد شناخت دست دومی داشته باشد چنین کسی می‌خواهد مزه‌ای را بچشد. می‌خواهد مواجه شود، می‌خواهد با خدا روبرو شود و در چشم‌های او چشم بدوزد.
.

📘 کتاب آواز سکوت از اُشو
.
#Book 📚

🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

06 Jan, 06:17


غم کیست که گرد دل مردان گردد
غم گرد فسردگـان و سردان گـردد

انـدر دل مـردان خـدا دریایـی‌سـت
کز موج خوشش گنبد گردان گردد

.

#مولانا 💫
.
#Poem 📜

🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

05 Jan, 15:46


.
دنزل واشنگتن به‌عنوان تراپیست!
.
🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

04 Jan, 15:51


.
مروری بر مدیتیشن و فواید آن به‌صورت‌ خلاصه
.
🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

04 Jan, 10:32


وقتی شما نگرانید، یک تصور غیر واقعی از آینده را در ذهن خود ایجاد می‌کنید و اعتقاد به این تصور، موجب ایجاد احساس منفی در شما می‌شود. به عبارت ساده‌تر، شما بدون هیچ دلیل قابل قبولی، خودتان را از آینده می‌ترسانید. نگرانی را از خود دور کنید، ایمان داشته باشید که زمان حلال مشکلات است. با امید زندگی کنید و اجازه دهید انرژی‌های مثبت وجودتان آزاد شود، نگذارید امواج منفی، قدرت فکر و اراده و پشتکار شما را مسدود کند.
.

🔹 مارک تواین
.
#Quote

🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

04 Jan, 05:44


علت تنگی‌ست ترکیـب و عـدد
جانب ترکیب حس‌ها می‌کشد

زان سوی حـس عالم توحیـد دان
گر یکی خواهی بدان جانب بران

امرِ کن یک فعل بود و نون و کاف
در سخن افتاد و معنـی بود صاف

.

#معنی_ابیات:

۱. علت و سببِ اصلی این تنگی و فشار، ترکیب و عدد است. یعنی کمیّت‌های متّصل و منفصل بر این جهان حکم‌فرماست. حواس انسان، او را به سوی این عالم جذب می‌کند. پس هرگاه که انسان می‌خواهد از این قفس رها شود و به عالم وحدت برسد، این حواس با ریسمان‌های خود او را به این عالم می‌کشند.

۲. بدان که آن سویِ عالم حس و صورت، عالم وحدت قرار دارد. حال اگر وحدت و یکتایی را می‌خواهی باید مرکوب عشق را بدان سو برانی.

۳. به‌عنوان مثال، فعل امرِ «کُن» یک فعل است. هرچند که حروفِ آن، برحسب ظاهر و از جنبۀ صورتِ کلام، مختلف است، ولی در معنا، صاف و عاری از کثرت و تضاد است. (همین‌طور ذاتِ حق برحسبِ حقیقت، یکی است ولی برحسب ظهور، تعدد و تکثّر پیدا کرده است.)
.

#مولانا 💫
.
#Poem 📜

🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

03 Jan, 17:16


.
حضور
.
🔹 اکهارت تله
.
🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

03 Jan, 06:19


بخشش

وقتی شخصی خطا می‌کند، به آسانی و با بهانه‌های مختلف آنرا توجیه می‌کند، اما وقتی کسی دیگر خطا می‌کند، واکنش فوری او قضاوت و محکومیت خطاکار است. خودتان را جای آن شخص بگذارید و ببینید چگونه دوست دارید که با شما برخورد شود. چرا نباید به همان آسانی قادر باشید تا دیگران را نیز ببخشید؟ انسان‌ها اشتباه می‌کنند نه بخاطر آنکه ذاتاً شریراند، بلکه به‌خاطر آنکه غافل و ناآگاه‌اند. به‌خاطر داشته باشید، عشق و محبت انسان‌ها را تغییر می‌دهد.

.

🔹 پاراماهانسا یوگاناندا
.

#Quote ✍️

🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

02 Jan, 16:41


.
بسیار زیبا و تأمل‌برانگیز
.
🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

02 Jan, 10:32


بودا بودا است و کریشنا کریشنا و شما شما هستید. در هیچ‌موردی از کسی کمتر یا بیشتر نیستید. به‌خودتان احترام بگذارید و ندای درونتان را ارج بنهید. طبیعی است که در راه رسیدن به سرمنزل مقصود درهای اشتباه متعددی را بزنید؛ اگر شما تصادفاً به راه درست رسیده باشید، نمی‌توانید تشخیص دهید که آن راه درست است. پس به‌خاطر بسپارید که در نهایت، هیچ تلاشی به هدر نمی‌رود. تمامی تلاش‌ها در رسیدن به قله رفیع تکامل مؤثر هستند. پس تردید به‌خود راه ندهید و آن‌قدرها هم از رفتن به راه اشتباه نگران نباشید.

یکی از مشکلات این است که مردم آموخته‌اند هرگز خطا نکنند؛ به همین دلیل چنان مردد و ترسو بار می‌آیند که از ارتکاب هر نوع خطا و اشتباهی به وحشت می‌افتند. انگار درمانده‌اند و از بیم خطا قدمی برنمی‌دارند، از این‌رو چون سنگ از حرکت و جنبش بازمی‌مانند. هر قدر که می‌خواهید اشتباه کنید اما تنها یک چیز را به‌خاطر بسپارید: یک اشتباه را دو بار مرتکب نشوید تا رشد کنید. این حق شماست. اینگونه مستحکم می‌شوید؛ در غیراین‌صورت سست و بی‌اراده باقی می‌مانید.
.

📗 کتاب شهامت از اُشو
.
#Book 📚

🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

02 Jan, 05:42


آن راحت جان گرد دلم می‌گردد
گرد دل و جـان خجلم می‌گـردد

زین گل چو درخت سر برآرم خندان
کـاب حـیـوان گــرد گـلـم مـی‌گــردد

.

#مولانا 💫
.
#Poem 📜

🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

01 Jan, 16:21


.
آزادی ذهن
.
🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

01 Jan, 10:34


شازده کوچولو از گُل پرسید: آدم‌ها کجان؟

گُل گفت: باد به این‌ور و آن‌ورشان می‌برد، این بی‌ریشگی حسابی اسباب دردسرشان شده!

.

🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

01 Jan, 06:19


ای خدا جان را تو بنما آن مقام
کانـدرو بی‌حرف می‌رویـد کلام

تا که سازد جان پاک از سر قدم
ســوی عـرصـهٔ دورپـهـنـای عـدم

عرصه‌ای بس با گشاد و با فضا
وین خیال و هست یابد زو نـوا

.

#معنی_ابیات:

۱. خداوندا آن مقامِ والا را تو به جان نشان بده که در آن مقامِ هُمام، حقیقت بدونِ قیل و قال ظاهر می‌شود.

۲. تا اینکه جانِ پاک به عوضِ پا از سر، برای خود قدم سازد. یعنی با اشتیاق تام و ذوق تمام به سوی عرصۀ پهناور عدم بشتابد.

۳. این عرصۀ بیکران که مرتبۀ حقیقت کُلّیّه نام دارد. به گونه‌ای است که این عالَمِ صورت و خیال، از آن عالَم مایه می‌گیرد و آن جهان بیکران، اساس و زیربنای این عالَم صُوری است.
.

#مولانا 💫
.
#Poem 📜

🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

31 Dec, 15:34


.
راز
.
🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

31 Dec, 08:46


هر نبی و هـر ولی را مسلکـی‌ست
لیک تا حق می‌برد جمله یکی‌ست

چونک جمع مستمع را خواب برد
ســنــگ‌هــای آســیــا را آب بــرد

رفتن این آب فوق آسیاسـت
رفتنش در آسیا بهر شماست

نـاطـقـه سـوی دهـان تـعـلـیـم راسـت
ورنه خود آن نطق را جویی جداست

.

#معنی_ابیات:

۱. هر پیامبر و ولی مرشدی، برای خود آیین و طریقتی خاص دارد، ولی چون آن راه‌ها و روش‌ها، سالکان را به سرمنزل حقیقت می‌رساند و بنابراین در واقع طریقۀ انبیا و اولیاء یکی است.

۲. به جهت اینکه خوابِ غفلت بر شنوندگان غالب شد، سنگ‌های آسیای حروف و الفاظ را آب معنی و حقیقتِ کُلّی از میان بُرد. یعنی الفاظ را تابُ معانی والا نیست.

۳. آبِ حقایق از ناودان دهان، روان می‌شود. ولی شأنِ این حقایق از حدود الفاظ و کلمات خارج است. اما به هر حال حصه‌ای از این حقایق در ظرفِ الفاظ قرار می‌گیرد تا شما ارشاد شوید.

۴. آن حقایق از راه دهان و حروف و الفاظ، آشکار می‌شوند. وگر نه حقایق و اسرار ربانی جایگاه دیگری دارد که آن مسلماََ مرحلۀ جان و دل است.
.

#مولانا 💫
.
#Poem 📜

🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

30 Dec, 16:12


.
تو خود جهانی
.
🔹 هری بی جوزف
.
🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

30 Dec, 10:36


تنها زنده بودن، زندگی نیست. به زندگیتان نگاه کنید؛ می‌توانید آن را برکت بنامید؟ می‌توانید آن را هدیه‌ی حیات بنمایید؟ دوست دارید این زندگی را بارها و بارها از سر بگیرید؟ به ندای درونتان گوش فرا دهید. اگر با حساسیت زیاد و خیلی آگاهانه گوش فرا دهید، هرگز گمراه نخواهید شد. وقتی به صدای دلتان گوش دهید، هرگز تجزیه نمی‌شوید. با گوش دادن به ندای درونتان، بدون سبک و سنگین کردن درست و غلط، خودبخود در مسیر گام بر می‌دارید.

تمامی هنر بشر امروزی در گوش دادن آگاهانه، با توجه و عمیق به ندای درون است. از این ندا پیروی کنید و به هر کجا که رهنمونتان می‌کند، بشتابید. گاه ممکن است به خطا رهنمون شوید، ولی بخاطر بسپارید که آن خطا برای پختگی شما لازم است. گاه ممکن است به گمراهی بیفتید، اما باز بخاطر بسپارید این گمراهی بخشی از رشد و تکامل شماست. بارها و بارها ممکن است بیفتید، ولی دوباره برخیزید؛ چون اینگونه است که فردی قدرتمند می‌شود. همه‌ی افت و خیزهای پی در پی به کمال می‌رسند.
.

📙 کتاب شهامت از اُشو
.
#Book 📚

🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

30 Dec, 06:20


این ترس شماست که شما را برده می‌کند. تنها ترس اینگونه عمل می‌کند. زمانی که بی‌ترس شوید دیگر برده نیستید. در واقع ترس شما باعث می‌شود که از دیگران هم برده بسازید. کسی که بی‌ترس است نه از کسی هراس دارد و نه اجازه می‌دهد کسی از او بترسد.
.

📘 کتاب شهامت از اُشو
.
#Book 📚

🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

29 Dec, 15:58


.
😼 بیداری این شکلیه 😼
.
🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

29 Dec, 10:34


یکی از عوامل حریصانه گشتن غریزهٔ جنسی، نیاز به دوست داشته شدن به وسیلهٔ دیگران است. بسیاری افراد قبول دیگری را به تماس جنسی با خود، نشانهٔ دوست داشتنی بودن خود می‌گیرند و چنین جریانی یکی از عوامل مهم فحشا است. هر قدر محیط کودکی انسان ارزش دوست داشتنی بودن را به او حیاتی‌تر و مبرم‌تر القا کرده باشد و در عین حال او را از آن محروم کرده باشد، احتمال اینکه بعداً تشنهٔ آن بشود و مدام له له بزند و خود را از این رابطه به آن رابطه و از این آغوش به آن آغوش بیندازد، بیشتر می‌شود.

بسیاری افراد برای تأیید دوست داشتنی بودن خود، حاضرند هر رشوه‌ایی بپردازند. از جمله اینکه به سادگی تسلیم نیازهای جنسی دیگران بشوند. شاید شنیده باشی که سابقاً در تهران محله‌ایی بود به‌نام «شهر نو». من گاهی به آنجا می‌رفتم و با زنهایی که آنجا بودند صحبت می‌کردم. از صحبت‌هایی که با هم داشتیم متوجه شدم که علت انحراف لااقل پنجاه درصدشان نیاز شدید به دوست داشته شدن بوده است. بی آنکه خودشان متوجه باشند.
.

📗 کتاب رابطه از محمدجعفر مصفا
.
#Book 📚

🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

29 Dec, 08:08


درود بر همه‌ی عزیزان. امیدوارم که حالتون خوب باشه و اوقات خوبی رو سپری کرده باشید. 💚

اگر سؤالی دررابطه با موضوعات و مطالب کانال دارید داخل کامنت این پست بپرسید. بلد باشم پاسخ می‌دم. 🌷

.

#پرسش_و_پاسخ

🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

29 Dec, 05:39


کی شـود باریـک هستـی جمـل
جز به مقراضِ ریاضات و عمل

دست حق باید مر آن را ای فلان
کـو بود بـر هـر محالـی کن فکـان

هر محال از دست او ممکن شود
هر حـرون از بیـم او ساکن شـود

اکمه و ابرص چه باشد مرده نیز
زنـده گـردد از فـسـون آن عـزیـز

.

#معنی_ابیات:

۱. وجود شتر، یعنی طبیعت نفسانی آدمی، کی باریک و ظریف می‌شود؟ فقط با قیچی ریاضت و عمل. (قیچی ریاضت و عمل، رشته‌ها و اضافات علایق دنیوی را می‌برد و آدمی را آماده سلوک می‌گرداند. مراد از هستی جَمَل، طبیعت نفسانی است.)

۲. ای فلانی، برای آنکه طبیعت نفسانی لاغر و ناچیز شود. باید دستِ مدد حق همراهی کند زیرا قدرت حق‌تعالی بر هر امرِ محالی تعلّق گیرد. آن را جامۀ هستی می‌پوشاند. (امری که از نظرِ محدود و سطحی ما، محال می‌نماید، قدرت و مدد حق، آن را میسر و ممکن می‌سازد.)

۳. هر امرِ محالی به دست او جامۀ امکان می‌پوشد و ممکن می‌گردد و هر نَفسِ سرکش و طاغی از دستِ قدرت و سطوتِ او رام و رهوار می‌شود. (حَرون = ترس و سرکش و چموش)

۴. درمانِ کورِ مادرزاد و آنکه دچار بیماری پیسی شده، برای او بس آسان است. اینکه چیزی نیست حتی مُرده نیز با افسون آن شاهِ وجود زنده می‌شود. (اَکمَه = کور مادرزاد و کسی که عقلش تباه باشد. اَبرَص = کسی که پوستِ بدنش دارای لکه‌های سفید باشد، آنکه دچار بیماری پیسی باشد.)
.

#مولانا 💫
.
#Poem 📜

🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

28 Dec, 16:41


.
چگونه بدن خود را شارژ کنیم؟
.
🔹 مزدافر مؤمنی
.
🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

28 Dec, 10:31


دوره‌ی قدرت خودآگاهی

خودآگاهی و اهمیت آن

تکنیک‌های مؤثر برای افزایش خود‌آگاهی

هوش هیجانی و خودآگاهی

درک و مدیریت نقاط قوت و ضعف

شناسایی و مدیریت عوامل استرس‌زا و محرک‌ها

ایجاد اعتمادبه‌نفس و پذیرش

ایجاد انعطاف‌پذیری از طریق تغییر ذهنیت و استراتژی‌های مقابله‌ای مثبت

راهبردهای ارتباط مؤثر و ایجاد رابطه‌ی سالم

پیاده‌سازی اصول خودآگاهی در زندگی شخصی و شغلی
.

🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

28 Dec, 08:00


عشق آن زنده گُزین کو باقی‌ست
کز شـراب جان‌فزایـت ساقی‌ست

عشق آن بگزین که جمله انبیا
یافتنـد از عشـق او کار و کیـا

تو مگو ما را بدان شه بار نیست
بـا کریمـان کارهـا دشـوار نیسـت

.

#مولانا 💫
.
#Poem 📜

🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

27 Dec, 16:35


.
سکانسی قابل‌ تأمل از انیمیشن‌ سریالی Arcane
.
🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

27 Dec, 13:34


شهامت چیست؟

در ابتدای امر تفاوت چندانی بین شخص ترسو و با شهامت نیست؛ تنها اینکه ترسو به ترس‌هایش گوش می‌سپارد و از آن‌ها تبعیت می‌کند و شخص با شهامت ترس‌هایش را کنار می‌گذارد و به پیش می‌تازد. انسان با شهامت، علیرغم ترس‌ها، به سوی ناشناخته می‌رود.

شهامت به معنای رفتن به سوی ناشناخته با وجود تمامی ترس‌هاست. شهامت به معنای بی‌ترسی نیست. اگر شما شهامت‌تان را ادامه بدهید، بی‌ترسی اتفاق می‌افتد. این منتهای تجربه‌ی شهامت، بی‌ترسی نام دارد. رایحه‌ای است که در شهامت مطلق به مشام می‌رسد، اما در آغاز کار تفاوت چندانی بین شخص ترسو و با شهامت دیده نمی‌شود. تنها فرق در این است که شخص ترسو به ترس‌هایش می‌آویزد و از آن‌ها پیروی می‌کند و فرد با شهامت، ترس‌هایش را رها می‌کند و به پیش می‌رود.

شخص با شهامت با وجود تمامی ترس‌ها به سوی ناشناخته گام برمی‌دارد. او ترس‌هایش را می‌شناسد و می‌داند آن‌ها حضور دارند.

زمانی که به سوی دریایی بی‌انت‌ها و بی‌حد و حصر می‌روید - کاری که کریستف کلمب کرد - ترس وجود دارد؛ آن هم ترسی عظیم، چون کسی نمی‌داند چه چیزی در انتظارش است به خاطر اینکه ساحل امن را ترک کرده است. همه چیز رو به راه است؛ تنها یک چیز کم است و آن هم ماجراجویی نام دارد.

رفتن به سوی ناشناخته هیجان‌آور است. قلب‌تان بار دیگر به تپش می‌افتد، دوباره زنده می‌شوید، کاملاً زنده.

هر ذره‌ی وجودتان حیات می‌یابد، چون شما رویارویی با ناشناخته را پذیرفته‌اید. پذیرش رویارویی با ناشناخته با وجود تمامی ترس‌ها، شهامت نامیده می‌شود. ترس‌ها حضور دارند، ولی با تداوم این پذیرش رویارویی و زورآزمایی مکرر، کم‌کم محو می‌شوند.

تجربه‌ی لذتی که بدنبال ناشناخته است و وجد بی‌انتهایی که با ناشناخته آغاز می‌شود، شما را به قدر کافی تقویت کرده و تمامیتان را مستحکم می‌کند و هشیاریتان را تیز می‌کند. برای اولین بار احساس می‌کنید که ترس‌ها محو می‌شوند؛ پس همیشه در تکاپوی این ماجراجویی هستید. در واقع شهامت به خطر انداختن شناخته برای ناشناخته را کسب می‌کنید. آشنا در مقابل ناآشنا، راحتی برای سختی، سفری زیارتی مشقت‌بار برای مقصدی ناشناخته. هرگز کسی نمی‌داند آیا قادر به انجام آن هست یا خیر؛ مثل قمار است. اما تنها قماربازان می‌دانند زندگی چیست.
.

📕 کتاب شهامت از اُشو
.
#Book 📚

🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

27 Dec, 05:52


هنگامی که من شما را بدون مقایسه نگاه می‌کنم، تنها موضوع مورد علاقه و توجه‌ام جوهرِ هستیِ انسانیِ شما است. نفس علاقه و توجه به شما، بدون دید مقایسه و سنجش، مرا در رابطه با عزّت و کرامت انسانی شما قرار می‌دهد.
.

🔹 کریشنامورتی
.
#Quote ✍️

🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

26 Dec, 16:18


.
چقدر به موبایلت وابسته‌ای؟
.
🪷 @agahi_va_haghighat 🪷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

30 Nov, 05:40


مهرْ تلخان را به شیرین می‌کشد
زانکـه اصـل مهـرهـا باشـد رشـد

قهر شیرین را به تلخی می‌برد
تلخ با شیرین کجا اندر خورد

.

#معنی_ابیات:

محبت، تلخی‌ها را به شیرینی می‌گرداند، زیرا اصل و گوهر مهربانی و محبت، خیرخواهی و راهنمایی دیگران است به مقصود و هدف پاک. (رَشَد = هدایت یافتن، راه راست یافتن)

قهر و عداوت، شیرین را به تلخی می‌کشاند، یعنی به‌سوی خویش جذب و مبدّلش می‌سازد. زیرا تلخ با شیرین کی و کجا سازگاری دارند.
.

#مولانا 💫
.
#Poem 📜

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

29 Nov, 15:34


.
به حرکت ادامه بده
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

29 Nov, 06:05


روح همچون صالح و تن ناقه است
روح اندر وصل و تن در فاقه است

روح صالـح قابـل آفـات نیسـت
زخم بر ناقه بود بر ذات نیست

کـس نیابد بـر دلِ ایشان ظفـر
بر صدف آمد ضرر ، نَی بر گُهر

روح صالـح قـابـل آزار نیسـت
نور یزدان سغبه‌ی کفار نیست

.

#معنی_ابیات:

۱. روح اولیاءالله مانند صالح و تن‌شان مانند ناقه است. روح اولیاءالله در وصال الهی، مُتنعّم است و تن خاکی در احتیاج و بی‌چیزی قرار دارد. [در اینجا جسم و کالبد آدمی به شتر و یا ناقه تشبیه شده است از آن‌رو که کالبد جسمانی میل به مواد مادی طبیعت دارد. ولی روح، غذای خود را در عالم بالا از وصال الهی به‌دست می‌آورد. (شرح اسرار، ص ۶۱) (فاقه = تنگ‌دستی و نداری)]

۲. روح صالح هرگز در معرض گزند و آسیب قرار نمی‌گیرد. زخم و آسیب بر ناقه وارد می‌شود نه بر ذات و جوهر او. (هیچ آفتی از آفات مادی و جسمانی نمی‌تواند بر روح مجرد گزندی رساند.)

۳. هیچ‌کس نمی‌تواند بر دل و جان اولیاءالله غالب شود. چه اگر گزندی بر صدف وارد شود، گوهر درون آن از این صدمه مصون است. همین‌طور اگر بر جسم، آسیب وارد آید، بر روح ضرری وارد نمی‌آید.

۴. روح صالح هرگز قابلیت گزند و آزار ندارد. زیرا نور خدا هیچ‌وقت به‌دست کافران، خوار و زبون نمی‌شود. (سُغبه = فریفته و مفتون و مغلوب)
.

#مولانا 💫
.
#Poem 📜

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

28 Nov, 16:16


.
فلسفه‌ی زندگی
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

28 Nov, 05:50


(پروردگارا)، به من قدرتی عطا کن تا بتوانم چیزی که قادر به تغییر آن نیستم بپذیرم،

به من شجاعتی عطا کن تا بتوانم چیزهایی را که قادر به تغییر آنها هستم تغییر دهم،

و دانشی عطا کن که تفاوت این دو را درک کنم
.
.

🔹 رینولد نيبور
.
#Quote ✍️

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

27 Nov, 15:36


.
هر کسی از ظن خود شد یار من
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

27 Nov, 10:31


تنفس: دروازه‌ی تحول

نفس کشیدن اساسی‌ترین عمل زندگی است. اولین کاری است که از هنگام تولد انجام می‌دهیم و آخرین کاری است که قبل از مرگ انجام می‌دهیم. با این‌حال، در مشغله‌های زندگی، ما اغلب اهمیت آن را نادیده می‌گیریم. تنفس فقط یک فرآیند بیولوژیکی نیست. بلکه پلی بین بدن و ذهن، دروازه‌ای به‌سوی رفاه و ابزاری قدرتمند برای پرورش سلامت روان، جسم و روح است. تنفس انرژی موردنیاز برای تمام عملکردهای بدن را تولید می‌کند؛ از ضربان قلب گرفته تا فکر کردن و حرکت کردن. همچنین تنفس به‌طور مستقیم بر سیستم عصبی خودمختار (ANS)، که بر عملکردهای غیرارادی مانند ضربان قلب، هضم و پاسخ استرس نظارت می‌کند، تأثیر می‌گذارد.

🔴 اهمیت تنفس صحیح

تنفس نادرست، یعنی تنفس کم‌عمق، سریع، از دهان، و تنفس سینه‌ای، می‌تواند منجر به مشکلات جسمی و روانی زیادی شود، از جمله:

اضطراب مزمن

اختلالات خواب

کاهش ایمنی

مشکلات گوارشی

خستگی و تمرکز ضعیف

از سوی دیگر، تنفس صحیح، یعنی تنفسی آرام، عمیق، شکمی و از بینی، اکسیژن‌رسانی به بافت‌ها را بهبود می‌بخشد، سطح pH خون را متعادل می‌کند و انرژی و نشاط کلی را افزایش می‌دهد.

🔴 جنبه‌ی معنوی تنفس

نفس به‌عنوان نیروی حیات

بسیاری از سنت‌های معنوی نفس را چیزی فراتر از یک فرآیند فیزیولوژیکی می‌دانند. آن را به‌عنوان جوهر خودِ زندگی در نظر گرفته می‌گیرند؛ نیرویی حیاتی که بدن، ذهن و روح را به‌هم متصل می‌کند. در اینجا به دو مورد از این سنت‌ها اشاره می‌کنیم.

۱. پرانا در یوگا: در فلسفه یوگا، نفس به‌عنوان پرانا، انرژی جهانی زندگی شناخته می‌شود. یوگی‌ها معتقدند که کنترل نفس از طریق پرانایاما (کنترل تنفس) می‌تواند ذهن و بدن را هماهنگ کند، مراقبه را عمیق‌تر کند و پتانسیل معنوی را آشکار کند.

۲. چی در طب چینی: در سنت‌های چینی، نفس با چی (یا چی‌کونگ) مرتبط است، انرژی حیاتی که از طریق مریدین‌های بدن جریان دارد. تمریناتی مانند تای‌چی و چی‌گونگ از تنفس برای تنظیم و تقویت این انرژی استفاده می‌کنند.

🔴 تنفس و ذهن‌آگاهی

نفس در تمرینات ذهن‌آگاهی و مراقبه نقش اساسی دارد. به‌عنوان لنگری برای لحظه حال عمل می‌کند و به افراد کمک می‌کند تا آگاهی و آرامش درونی را افزایش دهند. سادگی و ریتم تنفس، آن را به ابزاری قدرتمند برای هدایت ذهن، به‌ویژه در لحظات استرس یا حواس‌پرتی تبدیل می‌کند.

🔴 تکنیک‌های عملی برای تنفس بهتر

درک اهمیت تنفس صحیح مهم است، اما مهم‌تر از آن انجام آن در زندگی روزمره است که نیاز به تمرین دارد. در ادامه دو نمونه از تکنیک‌های تنفس آورده شده است که می‌توانید برای بهبود سلامت و تندرستی خود از آن‌ها استفاده کنید.

۱. تنفس دیافراگمی (شکمی)

این پایه و اساس تنفس سالم است. دیافراگم را درگیر می‌کند و تبادل کامل اکسیژن را تقویت می‌کند.

نحوه انجام:

۱. در یک وضعیت راحت بنشینید یا دراز بکشید.

۲. یک دست را روی سینه و دست دیگر را روی شکم خود قرار دهید.

۳. از طریق بینی نفس عمیق بکشید، اجازه دهید شکمتان جلو بیاید (نه قفسه سینه‌تان).

۴. بازدم را به‌آرامی از طریق دهان انجام دهید، اجازه دهید شکمتان عقب برود.

۵. برای ۱۰-۵ دقیقه تکرار کنید.

مزایا:

استرس و اضطراب را کاهش می‌دهد

اکسیژن‌رسانی را بهبود می‌بخشد

آرامش را افزایش می‌دهد

۲. تنفس جعبه‌ای (تنفس مربعی)

این تکنیک در بین ورزشکاران، پرسنل نظامی و مدیتیشن‌کننده‌ها به‌دلیل اثرات آرام‌بخش و تمرکز آن محبوب است.

نحوه انجام:

۱. از طریق بینی خود نفس بکشید تا ۴ بشمارید.

۲. نفس خود را برای شمارش ۴ نگه دارید.

۳. با شمارش ۴ از طریق دهان بازدم کنید.

۴. نفس خود را دوباره برای شمارش ۴ نگه دارید.

۵. برای چندین دوره تکرار کنید.

مزایا:

وضوح ذهنی را افزایش می‌دهد

استرس را کاهش می‌دهد

تمرکز و تنظیم عاطفی را ترویج می‌کند

🔴 نتیجه‌گیری

تنفس چیزی بیش از یک ضرورت بیولوژیکی است، بلکه ابزاری قدرتمند برای سلامتی و رشد معنوی است. با درک علم پشت آن و درک اهمیت آن، می‌توانید از پتانسیل تحول‌آفرین آن استفاده کنید. چه در حال مدیریت استرس باشید، چه به‌دنبال شفافیت ذهنی باشید یا صرفاً برای سلامتی بهتر تلاش می‌کنید، نحوه‌ی تنفس شما مهم است. از امروز شروع به تمرین تنفس آگاهانه کنید. با گذشت زمان، تغییرات عمیقی را در بدن، ذهن و روح خود مشاهده خواهید کرد.
.

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

27 Nov, 05:42


آنچه تو گنجش توهم می‌کنی
زان توهم گنج را گـم می‌کنی

چون عمارت دان تو وهم و رای‌ها
گـنــج نـبـود در عـمــارت جـای‌هـا

در عمارت هستی و جنگی بود
نیست را از هست‌ها ننگی بود
.

#معنی_ابیات:

۱. آن چیزی را که تو گنج گمان می‌کنی، همان گمان تو سبب می‌شود که گنج وحدت را گم کُنی.

۲. تو نظریات و اراده و اوهام خود را عمارت‌هایی ببین که در عالم ذهن خود برافراشته‌ای، و تو باید این نکته را هم بدانی که گنج در عمارت و آبادانی یافت نشود؛ بلکه همیشه گنج در ویرانه‌ها پیدا می‌گردد.

۳. تا وقتی که تعیّن‌ها و هستی‌های مجازی (عمارت) وجود دارد، جنگ و اختلاف نظر وجود خواهد داشت و هستی محض و یا سالکی که از اوصاف دنیوی فانی و نیست شده از این نوع هستی‌های جزیی و مجازی و خودبینی‌ها ننگ و عار دارد.
.

#مولانا 💫
.
#Poem 📜

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

26 Nov, 15:53


.
من کسی در ناکسی دریافتم
.
🔹 الهی قمشه‌ای
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

26 Nov, 10:33


💠 خلاصه‌ی کتاب قدرت ذهن ناخودآگاه از جوزف مورفی

🔴 پست یک

🟠 پست دو

🟡 پست سه

🟢 پست چهار

🔵 پست پنج

🔵 پست شش

🟣 پست هفت

پست هشت

⚠️ توجه داشته باشید که این مطلب شامل چکیده‌ی کتاب مذکور می‌باشد؛ توصیه می‌شود جهت بهره‌مندی هرچه‌بیشتر از مطالب و نکات کتاب، نسخه‌ی کامل آن مطالعه شود.
.

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

26 Nov, 08:29


درود بر همه‌ی عزیزان. امیدوارم که حالتون خوب باشه و اوقات خوبی رو سپری کرده باشید. 💚

اگر سؤالی دررابطه با موضوعات و مطالب کانال دارید داخل کامنت این پست بپرسید. بلد باشم پاسخ می‌دم. 🌷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

26 Nov, 06:14


فرد خشنود،

ثروتمند است.

.

🔹 لائوتزو
.
#Quote ✍️

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

25 Nov, 16:11


.
چه ارتعاشی به جهان ارسال می‌کنی؟
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

25 Nov, 10:31


ما یک گنج درونی باورنکردنی داریم؛ ذهن. آنقدر قدرتمند است که می‌تواند سرنوشت ما را تغییر دهد. تمام فرآیندهای بدن ما از تنفس گرفته تا هضم را کنترل می‌کند، و قدرتِ خلاقه‌‌ی آن حتی در هنگام خواب نیز عمل می‌کند. در صورت هدایت، این ذهن از طریق شهود، الهام و ایده‌های ناگهانی با ما ارتباط برقرار می‌کند، همیشه به توسعه و شکوفایی ما کمک می‌کند و هر آنچه را که در آن می‌گذاریم چند برابر می‌کند.

اولین قدم برای برقراری ارتباط با نیروی ناخودآگاه، پی بردن به قدرتِ مطلق و بی‌حدوحصر آن است. این بدان معنی است که ما می‌توانیم هر چیزی را که بخواهیم داشته باشیم؛ زیرا موانع فقط در سر ما وجود دارند و بنابراین می‌توانیم آن‌ها را از بین ببریم. دومین قدم مهم این است که درک کنید که تفکرِ منفی فقط یک عادت است که می‌توان آن را کنار گذاشت و با عادتِ مثبت‌اندیشی جایگزین کرد. ما خالقانِ فعالِ زندگیِ خود هستیم، نه فقط ناظرانی بی‌قانون!

اقدامات عملی

۱. تمام افکارِ خود را به‌مدت یک هفته روی کاغذ بنویسید تا جهت غالبِ آن‌ها را ارزیابی کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا درک کنید که در حالِ حاضر چگونه فکر می‌کنید و در انتظار چه آینده‌ای باید باشید.

۲. برنامه‌‌ای برای تمرینات و تغییرات لازم بچینید. به‌عنوان مثال یکی از تمارین شامل مشخص کردن آنچه می‌خواهيد در یک جمله‌ی کوتاه است. سعی کنید آن را سه تا پنج بار قبل از خواب و بلافاصله پس از بیدار شدن تکرار کنید.

۳. یک یادآوریِ روزانه در تلفنِ همراهِ خود ایجاد کنید تا بتوانید در زمانِ مناسب به شکرگزاری بپردازید. می‌توانید از جملاتی مانند «شکر برای یک روز جدید، یک فرصت دوباره، یک تجربه‌ی دوباره از زندگی، سلامتی، ثروت و...» استفاده کنید.
.

📙 خلاصه‌ی کتاب قدرت ذهن ناخودآگاه از جوزف مورفی (پست ۸ از ۸)
.
#Book 📚

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

25 Nov, 05:36


چونکه بی‌رنگـی اسیر رنـگ شد
موسیی با موسیی در جنگ شد

چون به بی‌رنگی رسی کان داشتی
مـوســی و فـرعــون دارنــد آشتـی

گر تو را آید بر این نکتـه سـؤال
رنگ کی خالی بود از قیل و قال

این عجب کین رنگ از بی‌رنگ خاست
رنگ با بی‌رنـگ چون در جنـگ خاست

یا نه جنگ‌ست این برای حکمت‌ست
همچو جنگ خر فروشان صنعت‌ست

یا نه اینست و نه آن حیرانی‌ست
گنج باید جسـت این ویرانی‌ست

.

#معنی_ابیات:

۱. از آن‌رو که بی‌رنگی یعنی هستی محض و حقیقت ناب به مرتبه کثرت و تعیّن آمد، یک پیرو موسی با پیرو دیگر موسی به ستیز و خصومت برخاست. [حقیقت فی‌نفسه به هیچ رنگی محدود نمی‌شود و هرگاه سالک با دید وحدت به مذاهب و فرقه‌ها درنگرد، میان آن‌ها خصومتی نمی‌یابد، زیرا همه آن‌ها شعله‌هایی از یک چراغ بودند و برای جهان بشریت پیام صلح و دوستی و وحدت آورده‌اند. نکته جالب در اینجاست که مولانا این قبیل عقاید آزادمنشانه را در عصری اظهار کرده است که جهان بشریت در گرداب تعصّبات مذهبی غرق بود و هنوز جنگ‌های ویرانگر صلیبی پایان نیافته بود و فرقه‌ها و نحله‌های اسلامی و غیر اسلامی در میان خود، خون یکدیگر را می‌ریختند و مدارس یکدیگر را ویران می‌کردند و کتاب‌های همدیگر را می‌سوزاندند... (شرح مثنوی شریف، ج ۳، ص ۹۳۱)]

۲. چنان‌که اگر با سیر و سلوک و تهذیب درون به مقام بی‌رنگی و وحدت برسی، در آن مقام موسی و فرعون با هم در آشتی و سازگاری‌اند.

۳. ای اسیر در رنگ و کثرت، اگر در این نکتۀ توحید برایت سؤالی پدید آید که: حضرت موسی (ع) پیامبر خداست و فرعون، طاغی و سرکش است. چگونه می‌شود که این دو با هم جمع و متحد شوند؟ پاسخ این است که طبیعت و سرشت عالم کثرت این است که همواره با قیل‌وقال و نزاع و اختلاف همراه باشد.

۴. شگفتا که این همه رنگ‌ها و اختلاف‌ها از بی‌رنگی و وحدت پدید آمده است. پس رنگ با بی‌رنگی چگونه به جنگ برخاسته است؟

۵. یا این نزاع میان مؤمن و کافر از روی حکمتی است که نمود جنگ دارد و در واقع جنگ نیست. درست مانند جنگ و نزاع ساختگی خر‌فروشان است که برای بالا بردن قیمت حیوان خود با یکدیگر، طبق قرار قبلی، در برابر مشتریان مجادله لفظی می‌کنند. [جنگ خر‌فروشان = کنایه از جنگ‌های ساختگی و تصنّعی است، زیرا خر‌فروشان طبق قرار قبلی میان خود نزاعی می‌آراستند و قیمت خر را بالا می‌بردند تا مشتری خام‌طمع و یا ساده‌لوح را بفریبند و خر مُرده و وامانده خود را به بهای گزاف بفروشند. (شرح مثنوی شریف، ج ۳، ص ۱۰۵۴)]

۶. و یا این جنگ نه برای حکمت است و نه تصنّعی است، بلکه در این مورد حیرتی وجود دارد که همگان غرق در آن‌اند. گنج وحدت را بجو و بخواه. این کثرت‌ها، جز ویرانی و خرابی چیز دیگر نیست. [معمای هستی را فقط با عقل نمی‌توان دریافت، بلکه باید با کلید حیرت عارفانه درک کرد. (مقدمه رومی و تفسیر مثنوی معنوی، ص ۳۷۴)]
.

#مولانا 💫
.
#Poem 📜

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

24 Nov, 15:59


.
خبر خوب
.
🔹 مزدافر مؤمنی
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

24 Nov, 05:55


خواجـه‌تاشانیـم امـا تیشـه‌ات
می‌شکافد شاخ را در بیشه‌ات

باز شاخی را موصل می‌کند
شاخ دیگر را معطل می‌کند

شـاخ را بر تیشـه دستـی هسـت نی
هیچ شاخ از دست تیشه جست نی

حق آن قدرت که آن تیشـه تراست
از کرم کن این کژی‌ها را تو راست

.

#معنی_ابیات:

۱. (فرعون گفت:) خداوندا، من و موسی (ع) هر دو غلام یک صاحب هستیم. یعنی بندهٔ تو به‌شمار می‌رویم. ولی تیشهٔ اراده و مشیت تو در باغ هستی شاخه‌ای را می‌شکافد و جدا می‌نماید. [رسم است که چون خواهند درختی را با درخت دیگر پیوند کنند، آن را از ساقِ قریب به زمین با اره می‌برند و آن را شکافته، دو شاخ می‌کنند و شاخی تازه از درخت دیگر در میان آن شکاف می‌گذارند. دَرزِ آن را به گِل می‌گیرند و آن شاخ در آنجا سبز می‌شود و درخت می‌گردد. (شرح مثنوی شریف، ج ۳، ص ۱۰۴۴)]

۲. و باز به مقتضای حکمتِ بالغهٔ خود شاخه‌ای دیگر را پیوند می‌زند و شاخه‌ای دیگر را از جریان طبیعی خود برکنار و عاطل می‌سازد. (موصّل = پیوندزده)

۳. آیا شاخه می‌تواند در مقابل تیشه عرض اندام کند؟ مسلماً نمی‌تواند. و آیا تا کنون شاخه‌ای توانسته است از دست تیشه رهایی یابد؟ قطعاً نه. [همین‌طور درختزار آفرینش در مقابل تیشهٔ ارادهٔ الهی، تسلیم و منقاد است.]

۴. پروردگارا، به‌حقِ آن قدرتی که در تیشهٔ توست، از روی کرم، این کژی‌ها را تو راست و مستقیم فرما. [تیشه نمودار حکم قضا و قدر الهی است. همان‌طور که باغبان برای اصلاح و رشد و باروری درختان، تیشه را برمی‌گیرد و شاخه‌های زائد و مزاحم را قطع می‌کند و یا درختی را با درخت دیگر پیوند می‌زند و در این میان شاخه‌ها تسلیم ضربات تیشهٔ باغبان هستند، همین‌طور حضرت حق تعالی، باغبان بوستان عالم وجود است و برای رشد و کمال آن با تیشهٔ قضا و حکمِ خود این جهان را اصلاح می‌کند و همگان در برابر حکم او، منقاد و تسلیم هستند. (شرح مثنوی شریف، ج ۳، ص ۱۰۴۴ و ۱۰۴۵)]
.

#مولانا 💫
.
#Poem 📜

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

23 Nov, 15:32


.
عادی یا غیرعادی؟
.
🔹 اُشو
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

23 Nov, 05:54


نمی‌توانید طوفان را متوقف کنید. کاری که باید انجام دهید این است که خود را آرام کنید. طوفان می‌گذرد.
.

🔸 تیمبر هاکی
.
#Quote ✍️

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

22 Nov, 17:02


.
جوهره‌ی اصلی معنویت
.
🔹 اکهارت تله
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

22 Nov, 05:34


گفـت پیغامبـر که زن بـر عـاقـلـان
غالب آید سخت و بر صاحب‌دلان

باز بـر زن جـاهـلـان چـیـره شـونـد
زانکه ایشان تند و بس خیره روند

کم بودشان رقت و لطف و وداد
زانکه حیوانی‌سـت غالب بر نهاد

مـهـر و رقـت وصـف انسـانـی بـود
خشم و شهوت وصف حیوانی بود

پرتو حـق‌ست آن معشـوق نیسـت
خالق‌ست آن گوئیا مخلوق نیست

.

#معنی_ابیات:

۱. پیامبر فرمود: زن بر مردانِ خردمند و بر صاحب‌دلان، سخت چیره و غالب است.

۲. ولی مردانِ نادان بر زن چیره و غالب‌اند. زیرا نادانان بسیار تند و خشن هستند.

۳. رقّت قلب و لطف و محبت در جاهلان، اندک است؛ زیرا که حیوانیت بر طبع و سرشتِ نادانان غالب است. (وداد = دوستی و محبت. نهاد = سرشت و طینت)

۴. محبت و رقّت قلب از صفات و ویژگی‌های انسانی است ولی خشو و شهوت، صفتِ حیوان است.

۵. زن در واقع معشوقِ مرد نیست، بلکه پرتوی است از جمالِ حضرتِ حق تعالی. او جلوه‌ای است از خالق در کسوتِ مخلوق. [نجم رازی گوید: آدم چون در جمالِ حوا نگریست، پرتوِ جمالِ حق دید بر مشاهدهٔ حوا ظاهر شده که «کلُ جَمیلٍ مِن جَمالِ الله» (مرصادالعباد، ص ۹۱)]

– مولانا در این ابیات نظرِ درخشانِ خود را در موردِ زن اظهار کرده است. در مثنوی، ابیاتی در مذمتِ زن نیز دیده می‌شود، اما به یقین توان گفت که آن ابیات عقیدهٔ شخصیِ مولانا نیست، بلکه او دیدِ عرفیِ زمانهٔ خود را دربارهٔ زن منعکس کرده است. چنان‌که زندگیِ شخصیِ او نشان می‌دهد که سلوکش با زنان بسیار محترمانه و محبت‌آمیز بوده است. مولانا در این ابیات اهمیتِ زن را در صفتِ مهرآمیز و عاطفیِ او می‌داند که ترجمانِ صفتِ رحمتِ الهی است، نه جنبه‌های جسمی و جنسیِ او. اگر مردی جنبه‌های عاطفی و احساساتِ لطیفِ زنان را درک کند، قطعاً از آن طریق به حق و حقیقت راه پیدا می‌کند. به هر حال این نظرِ مشعشعِ مولانا دربارهٔ زن، آن هم در قرونِ وسطی، بس اعجاب‌انگیز است.

– ابن عربی در فصِ بیست‌وهفتم از کتابِ *فصوص الحکم* (فصِ محمدی)، زن را بالاترین مظهرِ خدا می‌داند و وصلت با او را هم‌طراز با اتحادِ عاشقانه با خدا می‌شمرد. او می‌گوید: زن برای عارف، کامل‌ترین مظهرِ تجلّیِ خلاقیتِ خداوند است. بر اساسِ نظرِ ابن عربی که بسیاری از شارحانِ مثنوی بدان استناد جسته‌اند، مرد فقط جنبهٔ فاعلی دارد، بدان سبب که مرد، زن را باردار می‌کند. اما زن هم جنبهٔ فعل‌پذیری (انفعالی) دارد و هم جنبهٔ فاعلی، از آن‌رو که هم از مرد نطفه می‌پذیرد و هم نطفه را می‌پرورد و آن را به انسانِ کامل مبدل می‌کند.]
.

#مولانا 💫
.
#Poem 📜

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

21 Nov, 15:58


.
نصیحت بروس لی
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

20 Nov, 15:43


.
سؤال از اُشو راجع‌به تعداد کتاب‌هایی که خونده
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

20 Nov, 05:50


آنچه هستید را بپذیرید،
آنچه بودید را رها کنید،
و به آنچه می‌خواهيد بشوید ایمان داشته باشید.

.

🔹 سونيا ريكوتی
.
#Quote ✍️

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

19 Nov, 15:42


.
منبع حقیقی خرد
.
🔹 هری بی جوزف
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

19 Nov, 05:45


صد هزاران جان تلخی‌کش نگر
همچـو گل آغشتـه اندر گلشکـر

ای دریغـا مـر تـرا گنـجـا بـدی
تا ز جانم شرح دل پیدا شدی

این سخن شیرست در پستان جان
بی کشنـده خـوش نمی‌گـردد روان

مستمع چون تشنه و جوینده شد
واعـظ ار مـرده بود گوینـده شـد

مستمـع چـون تـازه آمـد بـی‌مـلال
صدزبان گردد به گفتن گنگ و لال

چونـک نامحـرم در آیـد از درم
پرده در پنهان شوند اهل حرم

.

#معنی_ابیات:

۱. صدها هزار جان، تلخی‌کشیده و ریاضت‌دیده را ببین که در لذت، مانند گُل در شِکر درآمیخته‌اند. یعنی از سختی و تلخی به لذت رسیده‌اند. (گُلشِکر = شیرینی مرکب از گُلِ سرخ و مواد قندی)

۲. ای‌کاش حوصله و توانایی می‌داشتی تا جانم شرح دل را برایت آشکار می‌کرد و تو را از لذت درون آگاه می‌ساخت.

۳. سخنانی که ما آدمیان بیان می‌داریم مانند شیر در پستانِ جان است. تا از طرف شنونده کشش و میلی نباشد آن شیر، جاری و روان نمی‌شود.

۴. اگر شنونده علاقه‌مند و طالب باشد و گوینده مُرده هم که باشد، بر اثر اشتیاق شنونده، به سخن می‌آید. [مناسب با ضرب‌المثلِ مستمع، صاحب سخن را بر سرِ کار آورد]

۵. اگر شنونده شاداب و زنده‌دل باشد، گوینده اگر لال و بی‌زبان هم که باشد، صد زبان می‌گشاید و به نطق می‌آید.

۶. و اگر نامحرمی به حریم من داخل شود، اهل حرم خود را پشت پرده پنهان می‌کنند. [همان‌طور که حضور شخص بیگانه سبب می‌شود که محارم، خود را بپوشانند. همین‌طور اگر کسی نسبت به شنیدن حقایق و اسرار معارف، اهلیت نداشته باشد، گوینده، حقایق و اسرار معارف را به او نشان نمی‌دهد و آن‌ها را پنهان می‌کند و مستور می‌دارد.]
.

#مولانا 💫
.
#Poem 📜

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

18 Nov, 15:37


.
نظر اُشو درباره‌ی مولانا
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

12 Nov, 16:54


.
منبع شور و مستی حقیقی
.
🔹 اُشو
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

12 Nov, 12:24


دین‌داری چیزی نیست جز هنر وارد کردن خود در کل (whole) که همان خداست. به همین دلیل کسی که به خدا رسیده است مقدس (holy) نامیده می‌شود. او خود، کل شده و مستقل از کل نیست. پندار نادرست و احمقانه‌ی جدا و مستقل بودن از کل را دور انداخته است. او دیگر کوه یخ نیست. بلکه ذوب شده و به اقیانوس پیوسته است. آن لحظه، لحظه شادمانی است. پس از آن دیگر شادمانی تو را ترک نخواهد گفت، راهی برای ترک گفتنت نخواهد یافت. حتی اگر بدبختی را بخواهی ممکن نیست بدبخت شوی. انسان متوسط وعادی که زندگی‌اش بر محور خود می‌چرخد، به‌شدت برای شادمانی تلاش می‌کند اما هرگز نمی‌تواند شادمان شود و همچنان بدبخت می‌ماند. انسانی که خود را تسلیم کرده حتی اگر خود بخواهد نمی‌تواند بدبخت شود. شادمانی، پیامد تسلیم است و بدبختی پیامد مقاومت.
.

📙 کتاب بگو آری از اُشو
.
#Book 📚

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

12 Nov, 06:38


ای دل تو بهـر خیـال مغـرور مشو
پروانه‌صفت کشته‌ی هر نور مشو

تا خود بینی تو از خدا مانی دور
نزدیک‌تـر آی و از خـدا دور مشـو

.

#مولانا 💫
.
#Poem 📜

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

11 Nov, 16:20


.
تکامل یا عقب‌گرد؟!
.
🔹 سادگورو
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

11 Nov, 11:52


اثر هاله‌ای (Halo Effect)

اثر هاله‌ای یا Halo Effect یکی از پدیده‌های روانشناختی است که نشان می‌دهد چگونه برداشت‌های اولیه و ویژگی‌های مثبت یا منفی یک فرد می‌تواند بر قضاوت‌های کلی ما نسبت به او تأثیر بگذارد. به عبارت دیگر، اگر در ابتدا ویژگی مثبتی را در فردی مشاهده کنیم—مثلاً جذابیت ظاهری یا رفتار دوستانه—احتمالاً تمایل خواهیم داشت که سایر ویژگی‌های آن فرد را نیز به صورت مثبت ارزیابی کنیم. حتی اگر شواهدی برای این ارزیابی وجود نداشته باشد.

این اثر درمورد ویژگی‌های منفی نیز به همین شکل کار می‌کند. این پدیده می‌تواند به شدت بر تصمیم‌گیری‌ها و قضاوت‌های ما در زمینه‌های مختلف از جمله روابط شخصی، محیط کاری و حتی سیستم‌های قضایی تأثیر بگذارد. اثر هاله‌ای می‌تواند منجر به قضاوت‌های نادرست و تبعیض‌های غیرمنصفانه شود، زیرا به ما اجازه نمی‌دهد فرد یا موقعیت را به طور کامل و بی‌طرفانه بررسی کنیم.

🔴 چرا اثر هاله‌ای رخ می‌دهد؟

اثر هاله‌ای به عنوان بخشی از سوگیری شناختی ما عمل می‌کند. ذهن انسان تمایل دارد که اطلاعات را به صورت ساده و تکه‌تکه پردازش کند تا بتواند به سرعت تصمیم‌گیری کند. این تمایل به سرعت در قضاوت کردن، به ویژه در موقعیت‌های اجتماعی، به ما کمک می‌کند که سریع‌تر به نتیجه برسیم، اما در عین حال ممکن است باعث شود که قضاوت‌های نادرستی داشته باشیم.

از سوی دیگر، اثر هاله‌ای می‌تواند به دلیل تمایل ما به تطابق اطلاعات رخ دهد. وقتی یک ویژگی مثبت یا منفی در فرد مشاهده می‌کنیم، ذهن ما تمایل دارد که سایر اطلاعات را نیز مطابق با آن ویژگی تفسیر کند. به همین دلیل، ما تمایل داریم که اطلاعات جدید را به گونه‌ای پردازش کنیم که با برداشت اولیه‌مان همخوانی داشته باشد.

🔴 چگونه می‌توانیم اثر هاله‌ای را کاهش دهیم؟

۱. آگاه بودن از وجود اثر هاله‌ای:
اولین قدم برای کاهش اثر هاله‌ای، آگاه بودن از وجود آن است. وقتی بدانیم که این پدیده می‌تواند بر قضاوت‌های ما تأثیر بگذارد، می‌توانیم در هنگام تصمیم‌گیری‌ها و ارزیابی‌های خود دقت بیشتری به خرج دهیم و سعی کنیم به جای تکیه بر برداشت‌های اولیه، اطلاعات کامل‌تری جمع‌آوری کنیم.

۲. تمرکز بر شواهد واقعی:
به جای تکیه بر ویژگی‌های ظاهری یا برداشتی که در ابتدا از فرد داریم، سعی کنیم بر شواهد عینی و واقعی تمرکز کنیم. مثلاً در ارزیابی همکاران یا دانش‌آموزان، به جای توجه به ظاهر یا رفتار اولیه، به عملکرد واقعی و نتایج کار آن‌ها توجه کنیم.

۳. تقسیم‌بندی ارزیابی‌ها به اجزای کوچک‌تر:
یکی از راه‌های کاهش اثر هاله‌ای این است که قضاوت‌های کلی را به اجزای کوچک‌تر تقسیم کنیم. مثلاً اگر در حال ارزیابی یک همکار هستیم، به جای اینکه به طور کلی بگوییم "او فرد خوبی است"، به طور جداگانه عملکرد او در زمینه‌های مختلف مانند همکاری تیمی، مهارت‌های فنی و مدیریت زمان را بررسی کنیم.

۴. گرفتن بازخورد از دیگران:
بازخورد گرفتن از دیگران می‌تواند به ما کمک کند تا از سوگیری‌های خود آگاه شویم. افراد دیگر ممکن است دیدگاه‌های متفاوتی نسبت به فرد یا موقعیت داشته باشند و این می‌تواند به ما کمک کند تا قضاوت‌های خود را اصلاح کنیم.

۵. زمان بیشتری برای شناخت افراد صرف کنید:
به جای اینکه به سرعت درباره‌ی کسی قضاوت کنیم، زمان بیشتری صرف شناخت او کنیم. ممکن است اولین برخورد ما با فرد اطلاعات کافی درباره‌ی او به ما ندهد و نیاز باشد که رفتارها و عملکردهای مختلف او را در شرایط متنوع مشاهده کنیم.

🔴 نتیجه‌گیری

اثر هاله‌ای یکی از پدیده‌های روانشناختی است که می‌تواند به شدت بر قضاوت‌ها و تصمیم‌گیری‌های ما تأثیر بگذارد. با اینکه این پدیده به ما کمک می‌کند که به سرعت درباره‌ی افراد و موقعیت‌ها تصمیم بگیریم، اما می‌تواند منجر به قضاوت‌های نادرست و غیرمنصفانه شود. با آگاهی از وجود این اثر و تلاش برای جمع‌آوری اطلاعات بیشتر و تمرکز بر شواهد واقعی، می‌توانیم از تأثیرات منفی آن جلوگیری کنیم و تصمیمات بهتری در زندگی شخصی و حرفه‌ای خود بگیریم.
.

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

11 Nov, 07:22


درود بر همه‌ی عزیزان. امیدوارم که حالتون خوب باشه و اوقات خوبی رو سپری کرده باشید. 💚

اگر سؤالی دررابطه با موضوعات و مطالب کانال دارید داخل کامنت این پست بپرسید. بلد باشم پاسخ می‌دم. 🌷

🪷در جستجوی حقیقت🪷

11 Nov, 06:10


جفت مایی جفت باید هم‌صفت
تـا بـرآیـد کـارهـا بـا مـصـلـحـت

جـفـت بـایــد بـر مـثـال هـمـدگـر
در دو جفت کفش و موزه در نگر

گر یکی کفش از دو تنگ آید به پا
هـر دو جفتـش کـار نایـد مــر تـرا

جفت در یک خرد وان دیگر بزرگ
جفت شیر بیشه دیـدی هیچ گرگ

من روم سوی قناعت دل‌قوی
تو چرا سوی شناعت می‌روی

مرد قانع از سر اخـلاص و سوز
زین نسق می‌گفت با زن تا بروز

.

#معنی_ابیات:

۱. ای زن، تو جُفتِ منی. جفت باید هم‌خو و هم‌طراز باشد تا کارها بر وفق مراد و مصلحت بگردد و پیش رود.

۲. جفت باید نظیر هم باشند. نگاه کن به دو لنگه‌ی کفش تا مشابهت میان یک جفت را مشاهده کنی.

۳. مثلاً اگر از دو لنگه‌ی کفش، یکی به پایت تنگ باشد، هر دو لنگه‌ی کفش دیگر به دردت نمی‌خورد.

۴. مثلاً آیا هیچ دیده‌ای که از دو لنگه‌ی درِ خانه یکی بزرگ باشد و دیگری کوچک؟ آیا هیچ تا به حال دیده‌ای که جفتِ شیر بیشه، گُرگ باشد؟

۵. من که با دل قوی و استوار از قناعت استقبال می‌کنم، تو چرا به سوی نکوهش و عیب‌جویی من می‌روی؟ (شناعت = سرزنش کردن)

۶. مرد قانع در کمال اخلاص که از سوز دلش بود، این‌گونه سخنان را تا به وقت بامداد به همسرش می‌گفت و با این روش اندرزش می‌داد. (نَسَق = روش)
.

#مولانا 💫
.
#Poem 📜

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

10 Nov, 10:32


اثر پیگمالیون (Pygmalion Effect)

اثر پیگمالیون یا پیش‌گویی خودکام‌بخش (Self-Fulfilling Prophecy) یکی از مفاهیم روانشناسی است که نشان می‌دهد انتظاراتی که دیگران از ما دارند، می‌تواند بر عملکرد و رفتار ما تأثیر بگذارد. به بیان ساده‌تر، اگر دیگران از ما انتظار موفقیت داشته باشند و این انتظار را به ما منتقل کنند، احتمال اینکه ما عملکرد بهتری داشته باشیم، بیشتر است. در مقابل، اگر انتظارات منفی از ما داشته باشند، ممکن است عملکردمان ضعیف‌تر شود.

این پدیده نام خود را از افسانه‌ی یونانی پیگمالیون گرفته است. در این افسانه، پیگمالیون، مجسمه‌سازی بود که عاشق یکی از مجسمه‌های خود شد. او آن‌قدر به مجسمه‌اش عشق ورزید که در نهایت این مجسمه به زندگی واقعی وارد شد. در روانشناسی، اثر پیگمالیون به این معناست که انتظارات مثبت یا منفی دیگران می‌تواند به نوعی "حقیقت" پیدا کند و بر رفتار و عملکرد ما تأثیر بگذارد.

🔴 اثر پیگمالیون چگونه کار می‌کند؟

اثر پیگمالیون در چهار مرحله اتفاق می‌افتد:

۱. انتظارات:
ابتدا فردی (مثلاً معلم، رئیس، یا والدین) انتظاری—چه مثبت و چه منفی—از شخص دیگری دارد.

۲. رفتار:
این انتظارات بر رفتار آن فرد نسبت به دیگران تأثیر می‌گذارد. اگر انتظارات مثبت باشد، فرد ممکن است با حمایت، تشویق و اعتماد بیشتری رفتار کند. اگر انتظارات منفی باشد، ممکن است رفتار سردتر یا محدودتری از خود نشان دهد.

۳. تأثیر بر عملکرد:
رفتار فرد انتظاراتی را در شخص مقابل ایجاد می‌کند. اگر فرد احساس کند که از او انتظار موفقیت می‌رود، احتمالاً با انگیزه و اعتماد به نفس بیشتری کار می‌کند. در مقابل، اگر احساس کند که دیگران انتظار شکست از او دارند، ممکن است دچار استرس یا کمبود انگیزه شود.

۴. نتیجه:
در نهایت، انتظارات اولیه به نوعی محقق می‌شوند و عملکرد فرد بر اساس همان انتظارات شکل می‌گیرد. اگر انتظار موفقیت بوده، فرد احتمالاً به موفقیت می‌رسد و اگر انتظار شکست بوده، احتمالاً عملکرد ضعیف‌تری خواهد داشت.

🔴 مطالعات علمی درباره اثر پیگمالیون

یکی از معروف‌ترین مطالعات در مورد اثر پیگمالیون توسط روانشناسان رابرت روزنتال و لنور جیکوبسن در دهه ۱۹۶۰ انجام شد. در این تحقیق که در یک مدرسه ابتدایی انجام شد، به معلمان گفته شد که برخی از دانش‌آموزان آن‌ها در آزمونی که استعداد یادگیری آینده‌ی آن‌ها را پیش‌بینی می‌کند، نمرات بالایی کسب کرده‌اند. اما در واقع این دانش‌آموزان به صورت تصادفی انتخاب شده بودند و نمرات آن‌ها هیچ ارتباطی با آزمون نداشت. در پایان سال تحصیلی، دانش‌آموزانی که به معلمان آن‌ها گفته شده بود "استعداد بیشتری دارند" واقعاً نمرات بهتری کسب کرده بودند. این تحقیق نشان داد که انتظارات معلمان، حتی اگر بدون اساس باشند، می‌توانند به طور مستقیم بر عملکرد دانش‌آموزان تأثیر بگذارند.


🔴 چگونه می‌توانیم اثر پیگمالیون را به کار بگیریم؟

۱. انتظارات مثبت داشته باشید:
اولین قدم برای استفاده‌ی مثبت از اثر پیگمالیون، داشتن انتظارات مثبت از دیگران است. وقتی به دیگران اعتماد دارید و از آن‌ها انتظار موفقیت و رشد دارید، احتمال بیشتری وجود دارد که آن‌ها این انتظارات را برآورده کنند.

۲. بازخورد مثبت و تشویق:
بازخورد مثبت و تشویق نقش مهمی در تقویت اثر پیگمالیون دارد. وقتی به دیگران بازخورد مثبتی می‌دهید و آن‌ها را به تلاش بیشتر تشویق می‌کنید، اعتماد به نفس آن‌ها افزایش می‌یابد و احتمال موفقیت آن‌ها بیشتر می‌شود.

۳. خودتان را نیز نادیده نگیرید:
اثر پیگمالیون فقط به انتظارات دیگران از ما محدود نمی‌شود؛ انتظاراتی که خودمان از خود داریم نیز می‌تواند تأثیرگذار باشد. اگر از خودتان انتظار موفقیت و پیشرفت دارید و به خود اعتماد دارید، احتمال موفقیت‌تان بیشتر خواهد بود. در مقابل، اگر به خودتان شک دارید و خود را ناتوان می‌دانید، این احساسات می‌تواند مانع پیشرفت شما شود.

۴. آگاهانه رفتار کنید:
سعی کنید آگاهانه رفتار کنید و از تأثیر انتظاراتتان بر دیگران باخبر باشید. به جای انتظارات منفی و قضاوت‌های زودهنگام، با دید مثبت به توانایی‌ها و پتانسیل‌های دیگران نگاه کنید و این انتظارات را با رفتار خود تقویت کنید.

🔴 نتیجه‌گیری

اثر پیگمالیون یکی از پدیده‌های جالب روانشناختی است که نشان می‌دهد انتظارات ما از دیگران می‌تواند به طور مستقیم بر عملکرد و رفتار آن‌ها تأثیر بگذارد. بنابراین، هوشمندانه‌تر است که به جای تمرکز بر نقص‌ها و کاستی‌ها، بر توانایی‌ها و پتانسیل‌های افراد تمرکز کنیم و به آن‌ها کمک کنیم تا بهترین نسخه‌ی خودشان باشند.
.

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

10 Nov, 06:22


دان که هر رنجـی ز مـردن پاره‌ایسـت
جزو مرگ از خود بران گر چاره‌ایست

چـون ز جـزو مـرگ نـتـوانـی گریخـت
دان که کلش بر سرت خواهند ریخت

جزو مرگ ار گشت شیرین مـر ترا
دان که شیرین می‌کند کل را خدا

دردهـا از مــرگ مـی‌آیــد رســول
از رسولش رو مگردان ای فضول

.

#معنی_ابیات:

۱. این را هم بدان که هر رنج و دردی که بر جسم و روح ما عارض شود، پاره و بخشی از مرگ است. پس تا می‌توانی باید پیک مرگ را از خود دور سازی.

۲. حال که نمی‌توانی از پاره و جزء مرگ رهایی یابی، بدان که کُلِ مرگ، تو را دررباید.

۳. اگر جزو و پاره مرگ که همان دردها و امراض هستند برای تو سهل و مقبول شد، بدان که خدای تعالی، مرگِ نهایی را هم برایت شیرین می‌کند. [چون در زندگانی دنیا نه خوشی مطلق وجود دارد و نه رنجِ مطلق، پس اگر از ابتدا بپذیریم که در زندگانی جلوه‌هایی از درد و رنج وجود دارد و هدف آنها رشد ماست، در این صورت دردها و رنج‌ها کمتر ما را به رنج و اذیت می‌افکند و نهایتاً مرگ را نیز به‌عنوان یک واقعیت طبیعی، شیرین خواهیم پذیرفت]

۴. دردها، پیک و فرستاده حاکمِ مرگ هستند. پس ای زیاده‌گو، از پیک مرگ روی مگردان. [(فَضول = زیاده‌گو و یاوه‌گو) از ابیات فوق نتیجه می‌شود که باید رنج‌ها و دردها را درست درک کرد، نه اینکه از آنها فرار کرد یا غرق در آنها شد، چرا که در این صورت موجب زوال و آسیب می‌گردند]
.

#مولانا 💫
.
#Poem 📜

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

09 Nov, 16:22


.
تو جزئی از یک کل هستی، این را فراموش نکن
.
🔹 اُشو
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

09 Nov, 10:38


خودگویی منفی (Negative Self-Talk)

خودگویی منفی یکی از رایج‌ترین و در عین حال مخرب‌ترین رفتارهای روانی است که بسیاری از افراد روزانه با آن درگیر هستند. این افکار منفی که به صورت گفت‌وگوهای درونی ما با خودمان جریان دارند، می‌توانند به طور ناخواسته اعتماد به نفس ما را کاهش دهند، انگیزه‌هایمان را از بین ببرند و حتی سلامت روانی‌مان را تهدید کنند. خودگویی منفی معمولاً به صورت افکاری در ذهن ظاهر می‌شود که ما را به قضاوت ناعادلانه درباره‌ی خودمان و عملکردمان می‌کشاند.

این افکار می‌توانند شامل جملاتی مانند "من هیچ‌وقت نمی‌توانم موفق شوم"، "من کافی نیستم"، یا "همه در حال قضاوت من هستند" باشند. برای آنکه بتوانیم این چرخه‌ی خودگویی منفی را متوقف کنیم، ابتدا باید شناخت دقیقی از آن داشته باشیم و سپس با استفاده از تکنیک‌های عملی، به تغییر این گفت‌وگوهای درونی بپردازیم.

🔴 انواع خودگویی منفی

۱. تفکر همه یا هیچ:
در این نوع خودگویی، شما به مسائل به صورت کاملاً سیاه و سفید نگاه می‌کنید. مثلاً اگر در یک بخش کوچک از کاری موفق نشوید، کل تلاش را بی‌ارزش می‌کنید و خودتان را شکست‌خورده می‌دانید. (مثال: "اگر نتوانم این کار را به بهترین شکل انجام دهم، اصلاً نباید تلاش کنم.")

۲. فاجعه‌سازی:
در این حالت، شما همه چیز را بدتر از آنچه هست تصور می‌کنید. کوچک‌ترین مشکل یا چالش را به فاجعه‌ای بزرگ تبدیل می‌کنید و از آن به عنوان دلیلی برای سرزنش خود استفاده می‌کنید. (مثال: "اگر در این امتحان قبول نشوم، تمام آینده‌ام خراب خواهد شد.")

۳. تمرکز بر نکات منفی:
در این نوع خودگویی، شما به جای دیدن جنبه‌های مثبت، تنها بر نکات منفی و اشتباهات تمرکز می‌کنید. (مثال: "فرقی نمی‌کند چقدر تلاش کرده‌ام، هنوز هم اشتباهات زیادی دارم.")

۴. برچسب‌زنی:
در این حالت، شما خودتان یا دیگران را با برچسب‌های منفی تعریف می‌کنید. (مثال: "من احمق هستم"، "من همیشه شکست می‌خورم.")

۵. ذهن‌خوانی:
شما فرض می‌کنید که دیگران به صورت منفی در مورد شما فکر می‌کنند یا قضاوت‌تان می‌کنند، بدون هیچ مدرکی برای این فرضیات. (مثال: "همه فکر می‌کنند من ناتوان هستم.")

🔴 چگونه خودگویی منفی را تغییر دهیم؟

۱. آگاهی از افکار منفی:
اولین قدم برای تغییر خودگویی منفی، آگاهی از آن است. باید یاد بگیریم که این افکار را شناسایی کنیم و به آنها توجه کنیم. هر زمان که احساس کردید ذهن‌تان درگیر افکار منفی است، لحظه‌ای توقف کنید و به خودتان بگویید: "این یک فکر منفی است." آگاهی از این افکار به شما کمک می‌کند تا از چرخه‌های تکراری آنها خارج شوید.

۲. به چالش کشیدن افکار:
وقتی یک فکر منفی به ذهن‌تان خطور می‌کند، آن را به چالش بکشید. از خود بپرسید: آیا این فکر واقعیت دارد؟ آیا شواهدی برای تأیید یا رد این فکر دارم؟ مثلاً اگر فکر می‌کنید "من همیشه شکست می‌خورم"، از خود بپرسید: "آیا همیشه شکست خورده‌ام؟ آیا هیچ‌وقت موفق نبوده‌ام؟"

۳. جایگزینی افکار منفی با مثبت:
پس از شناسایی و به چالش کشیدن افکار منفی، زمان آن است که آنها را با افکاری مثبت‌تر و واقع‌بینانه‌تر جایگزین کنید. به جای گفتن "من هیچ‌وقت موفق نمی‌شوم"، می‌توانید بگویید: "من ممکن است در این لحظه با چالش‌هایی روبرو باشم، اما با تلاش بیشتر می‌توانم پیشرفت کنم."

۴. تمرین محبت به خود:
به خودتان به همان شکل که با یک دوست خوب رفتار می‌کنید، محبت کنید. به جای اینکه خودتان را به خاطر اشتباهات سرزنش کنید، با خودتان مهربان باشید. مثلاً اگر در کاری موفق نشده‌اید، به خود بگویید: "من تمام تلاشم را کرده‌ام و می‌توانم از این تجربه یاد بگیرم."

۵. تغییر زبان درونی:
زبان درونی شما تأثیر زیادی بر روی احساسات و رفتارهای شما دارد. به جای استفاده از جملات منفی و مطلق، سعی کنید از جملاتی استفاده کنید که واقع‌بینانه و مثبت باشند. مثلاً به جای گفتن "من هیچ‌وقت نمی‌توانم این کار را انجام دهم"، بگویید: "این کار سخت است، اما من می‌توانم با تمرین بهتر شوم."

۶. تمرین قدردانی:
یکی از راه‌های موثر برای مقابله با خودگویی منفی، تمرین قدردانی است. هر روز چند دقیقه وقت بگذارید تا به چیزهایی که بابت آنها سپاسگزار هستید فکر کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا تمرکز خود را از افکار منفی به سمت جنبه‌های مثبت زندگی‌تان تغییر دهید.

۷. مدیتیشن و ذهن‌آگاهی:
تمرین‌های ذهن‌آگاهی می‌توانند به شما کمک کنند تا افکار منفی را بدون قضاوت مشاهده کنید و آنها را به صورت خودکار نپذیرید. مدیتیشن به شما این امکان را می‌دهد که ذهن‌تان را آرام کنید و از چرخه‌ی افکار منفی فاصله بگیرید.
.

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

09 Nov, 06:25


یک لحظه اگر نفس تو محکوم شود
عـلـم هـمــه انـبـیـات مـعـلـوم شــود

آن صورت غیبی که جهان طالب اوست
در آیــنــه‌ی فــهــم تــو مـفــهــوم شــود

.

#مولانا 💫
.
#Poem 📜

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

08 Nov, 15:45


.
چرخه‌ی زندگی
.
🔹 سادگورو
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

08 Nov, 10:34


ذهنیت رشد (Growth Mindset): کلید تحول شخصی و موفقیت

یکی از مفاهیم مهم روانشناسی که می‌تواند زندگی ما را به طور اساسی تغییر دهد، ذهنیت رشد (Growth Mindset) است. این مفهوم که توسط روانشناس معروف کارول دوک (Carol Dweck) معرفی شد، به باورها و نگرش‌هایی اشاره دارد که افراد نسبت به توانایی‌های خود دارند. به زبان ساده، ذهنیت رشد یعنی باور به این که توانایی‌های ما—از مهارت‌های فکری و شناختی گرفته تا استعدادها و ویژگی‌های شخصیتی—قابل رشد و تغییر است. در مقابل این ذهنیت، ذهنیت ثابت (Fixed Mindset) قرار دارد که در آن فرد باور دارد که ویژگی‌ها و توانایی‌هایش ثابت و غیرقابل تغییر هستند.

ذهنیت رشد به ما کمک می‌کند که چالش‌ها را به عنوان فرصت‌هایی برای یادگیری ببینیم، به جای اینکه آن‌ها را موانعی برای موفقیت تلقی کنیم. این نگرش، ما را از ترس از شکست و اجتناب از ریسک دور می‌کند و به جای آن، ما را تشویق به تلاش، یادگیری از اشتباهات و پیگیری اهداف‌مان می‌کند. افرادی که ذهنیت رشد دارند، باور دارند که توانایی‌هایشان با تمرین و پشتکار توسعه می‌یابد، حتی اگر در ابتدا با دشواری‌هایی مواجه شوند.

🔴 چگونه ذهنیت رشد را در زندگی‌مان تقویت کنیم؟

۱. پذیرش شکست به عنوان بخشی از فرآیند یادگیری:
یکی از مهم‌ترین اصول ذهنیت رشد این است که شکست را نه به عنوان نشانه‌ای از ناتوانی، بلکه به عنوان فرصتی برای یادگیری ببینیم. وقتی با شکست مواجه می‌شویم، به جای اینکه خودمان را سرزنش کنیم یا احساس کنیم که نمی‌توانیم از پس آن برآییم، باید از خود بپرسیم: «از این تجربه چه چیزی می‌توانم یاد بگیرم؟» این تغییر نگرش به ما کمک می‌کند تا از شکست‌هایمان به عنوان سکوی پرتاب برای رشد و پیشرفت استفاده کنیم.

۲. تلاش و پشتکار را ارج نهیم:
در ذهنیت رشد، تلاش و پشتکار از استعداد ذاتی ارزش بیشتری دارد. افرادی که ذهنیت رشد دارند، می‌دانند که موفقیت نتیجه‌ی تلاش مستمر، یادگیری مداوم و بهبود تدریجی است. به جای اینکه بر نتیجه‌ی نهایی تمرکز کنیم، باید فرایند و پیشرفت‌های کوچک روزانه را جشن بگیریم. این نگرش به ما کمک می‌کند که از مسیر یادگیری لذت ببریم و با انگیزه بیشتری به سمت اهدافمان حرکت کنیم.

۳. انتقاد سازنده را بپذیرید:
یکی از ویژگی‌های افراد با ذهنیت رشد، توانایی پذیرش انتقاد سازنده است. زمانی که کسی به ما بازخورد می‌دهد، به جای دفاعی شدن یا احساس تهدید، باید آن را به عنوان فرصتی برای بهبود خود ببینیم. در ذهنیت رشد، انتقاد نه به معنای حمله به شخصیت ما، بلکه به عنوان راهی برای بهتر شدن و رشد است.

۴. چالش‌ها را بپذیرید:
افرادی که ذهنیت رشد دارند، چالش‌ها را به عنوان فرصت‌هایی برای یادگیری و توسعه می‌بینند. به جای اینکه از چالش‌های جدید بترسند یا از آن‌ها دوری کنند، به استقبال آن‌ها می‌روند و از این فضاها برای رشد و تقویت توانایی‌های خود استفاده می‌کنند. هر چالش، حتی اگر در ابتدا دشوار به نظر برسد، فرصتی برای گسترش مرزهای شخصی و فکری است.

۵. از موفقیت دیگران الهام بگیرید:
در ذهنیت ثابت، موفقیت دیگران می‌تواند منبع حسادت و ناامیدی باشد. اما در ذهنیت رشد، موفقیت دیگران به عنوان منبع الهام و یادگیری دیده می‌شود. افراد با ذهنیت رشد از موفقیت دیگران به عنوان مدرکی استفاده می‌کنند که نشان می‌دهد دستیابی به اهداف ممکن است و به جای احساس تهدید، با دید مثبت به موفقیت‌های دیگران نگاه می‌کنند.

🔴 فواید ذهنیت رشد

- افزایش تاب‌آوری:
افرادی که ذهنیت رشد دارند، در برابر مشکلات و موانع زندگی انعطاف‌پذیرتر هستند. آن‌ها می‌دانند که شکست‌ها و ناکامی‌ها بخشی از مسیر رشد هستند و به جای تسلیم شدن، از این چالش‌ها برای تقویت خود استفاده می‌کنند.

- بهبود عملکرد تحصیلی و شغلی:
تحقیقات نشان داده است که افرادی با ذهنیت رشد در محیط‌های تحصیلی و کاری عملکرد بهتری دارند. آن‌ها به دلیل تلاش مستمر و پذیرش بازخورد، توانایی یادگیری و بهبود عملکرد خود را دارند.

- روابط بهتر:
ذهنیت رشد به ما کمک می‌کند تا در روابط‌مان با دیگران انعطاف‌پذیری بیشتری داشته باشیم. به جای اینکه در برابر مشکلات روابط تسلیم شویم یا از تغییرات بترسیم، از این فرصت‌ها برای بهبود ارتباطات و یادگیری از یکدیگر استفاده می‌کنیم.

- افزایش انگیزه و خلاقیت:
با ذهنیت رشد، شما همواره در جستجوی یادگیری و تجربه‌های جدید هستید. این نگرش شما را به سمت خلاقیت و نوآوری سوق می‌دهد، زیرا دیگر از اشتباه کردن یا شکست خوردن نمی‌ترسید.
.

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

08 Nov, 05:36


عاقل اندر بیش و نقصان ننگرد
زانک هر دو همچـو سیلی بگذرد

خواه صاف و خواه سیل تیره‌رو
چـون نمی‌پاید دمـی از وی مگـو

انـدریــن عـالـم هــزاران جـانــور
می‌زید خوش‌عیش بی زیر و زبر

همچنین از پشه‌گیـری تا به پیل
شد عیال الله و حق نعم المعیل

این همه غم‌ها که اندر سینه‌هاست
از بـخـار و گـردِ بـاد و بـود مـاسـت

این غمـان بیـخ‌کـن چـون داس مـاسـت
این چنین شد وآنچنان وسواس ماست

.

#معنی_ابیات:

۱. انسانِ خردمند هرگز به کم‌ و زیادِ معاش توجه نمی‌کند. زیرا هر دو امر یعنی کاشت و فرودِ معیشت مانند سیل می‌گذرد و ثبات و قرار ندارد.

۲. خواه آبِ معاش، صاف و زلال باشد یعنی زندگی به رفاه گذرد و خواه تیره و کدر، یعنی زندگی به سختی گذرد. لحظه‌ای نمی‌پاید. پس از آن حرفی نزن.

۳. در این جهان هزاران جانور در نهایتِ آسایش می‌زیند و به زندگانیِ خود ادامه می‌دهند بی‌آنکه دچار اضطراب و پریشانی باشند. (زیر و زبر = مجازاً اضطراب و پریشان‌خاطری است)

۴. همین‌طور از پشه گرفته تا فیل. یعنی از کوچک‌ترین حیوانات تا بزرگ‌ترین جانوران، همگی همگی خانوار و روزی‌خوارِ خوانِ نعمتِ حضرتِ پروردگار هستند. زیرا حق تعالی روزی‌خواران را نیک پذیرایی می‌کند. (نعم المعیل = نیکو کفیل و سرپرستِ خانواده اوست.)

۵. این‌همه غم و اندوه که به‌خاطرِ معاش و کسبِ روزی در سینه‌ها انباشته شده، نتیجه‌ی غُباری است که از طوفانِ «من» و «مایی» برخاسته است. [چرا انسان از فقدان چیزی غمگین می‌شود؟ به‌خاطر آنکه بدان دلبستگی دارد و هرگاه این آویزش نباشد، فقدانِ آن چیز او را اندوهگین نسازد. (بخار گرد = کنایه از آثار و لوازمِ هستیِ دنیوی. باد و بود = هستیِ مادی و لوازمِ آن.)]

۶. این اندوه‌های ریشه‌کن همچون داسی است که عُمرِ ما را می‌درود و اینکه بگوییم "این کار چنین شد و آن کار چنان شد"، همانند وسواسی بر پیکرِ روحِ ما می‌افتد و آن را آرام‌آرام می‌خورد و می‌تراشد. [از این‌رو فرزانگان و حکیمان گفته‌اند که اندوه داسِ عمر است. (شرح کبیر انقروی، ج ۳، ص ۸۹۵.)]
.

#مولانا 💫
.
#Poem 📜

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

07 Nov, 16:00


.
شفای درون
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

07 Nov, 11:43


کامل و بی‌نقص خواندن چیزها با «عالی» خواندن آنها یکی نیست. کامل خواندن یک موقعیت صرفاً تصدیق این مسئله است که دقیقاً در راستای برنامه‌ی - این - لحظه‌ی روح تو است - برنامه‌ای که در آن تغییر شرایط ابزاری است برای شناخت تجلی و تجربه‌ی «چیزی که واقعاً هستی». بنابراین خیلی خوب است که شرایط موقعیت‌ها یا چیزهای ممکنی را که در گذشته خلق شده‌اند و تو را خشنود نمی‌سازند مشاهده کنی، مسئولیت نقش خودت را در خلق مشارکتی آن‌ها با دیگران بپذیری، کلمه‌ای در سپاس از وجود آن‌ها بگویی و بعد دوباره انتخاب کنی و شرایط یا موقعیت دیگری را بدون قضاوت کردن یا محکوم کردن خلق کنی. قضاوت نکن و محکوم نکن. طرفداران تفکر مثبت در مورد هر چیزی که جنبه‌ی منفی زندگی تو نامیده می‌شود می‌گویند: «برای بار دوم به آن فکر نکن» ولی هرگز نمی‌گویند که برای بار اول به آن فکر نکن.

مسلماً تو باید در مورد دنیای اطرافت آگاه باشی - دنیایی که تو و دیگران با کمک هم در زمان‌ها و مکان‌هایی قبل از این زمان و مکان مشخص خلق کرده‌اید. نکته‌ی مهم این است که صرفاً روی چیزهایی که انتخاب نکرده‌ای نمانی ولی هیچ‌کس نگفته که آن‌ها را نبینی. استادان تفکر مثبت به تو توصیه نمی‌کنند که به خودت بگویی داری در دنیایی از بهترین انتخاب خودت در هر لحظه زندگی می‌کنی. تفکر مثبت تماماً درباره‌ی این است که بدانی اگر واقعاً بخواهی که انتخاب بهتری بکنی، قادر به انجام این کار هستی. زندگی برتر کردن آن نوع زندگی است که بدانی جهان در لحظه‌ای که تو و دیگران آن را خلق می‌کنید «کامل و بی‌نقص» است، هم از جنبه‌ی فردی و هم جمعی، و بدانی که هر زمانی که اراده کنی می‌توانی یک تعریف جدید از کمال ارائه کنی.

در ضمن، تو می‌توانی هر زمانی که دلت می‌خواهد این تعریف جدید را ارائه کنی و آن واقعیت جدید را خلق کنی. در سطح فردی، این مسئله درست لحظه‌ای امکان‌پذیر است که تو طرز تفکرت را نسبت به چیزی عوض می‌کنی. در سطح جمعی، وقتی که آگاهی جمعی تغییر کند این امر ممکن می‌شود. درست مثل آگاهی فردی، برای آگاهی جمعی هم امکان‌پذیر است که در هر لحظه‌ای تغییر یابد. فرصتی که به تک‌تک اعضای نژاد بشری داده شده این است که در این امر سهیم باشند. تو واقعاً خالق واقعیت خودت هستی و ما داریم با هم واقعیتی را که توسط بسیاری از ما تجربه می‌شود خلق می‌کنیم. با به‌کار گرفتن «قدرت خدا در ما» کاملاً بر همه چیز در اینجا مسلط می‌شویم.
.

📙 کتاب قرار بوده تو شاد باشی از نیل دونالد والش
.
#Book 📚

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

07 Nov, 05:56


گفت پیغامبـر کـه دایم بهـر پنـد
دو فرشته خوش منادی می‌کنند

کـای خـدایـا منفقـان را سـیـر دار
هر درمشان را عوض ده صد هزار

ای خدایا ممسکان را در جهان
تـو مــده الـا زیـان انــدر زیـان

ای بـسـا امسـاک کـز انفـاق بـه
مال حق را جز به امر حق مده

تا عوض یابی تو گنج بی‌کران
تـا نـبـاشـی از عــداد کـافــران

امر حق را باز جو از واصلی
امر حـق را در نیابـد هر دلی

.

#معنی_ابیات:

۱. پیامبر فرمود: که دو فرشته دائماً برای پند دادن، ندای خوش می‌زنند و این مطلب را ندا می‌کنند که...

۲. خدایا، انفاق‌کنندگان را سیر و بی‌نیاز کن و در برابر هر یک دِرَم انفاقشان، صد هزار عوض ده. (مُنفق = آن‌که انفاق می‌کند)

۳. ای خدا، تنگ‌چشمان و زُفتان را در جهان چیزی مده مگر زیان در زیان. [مولانا، امساک و انفاق را دو مقوله صوری و سطحی نمی‌بیند بلکه این دو را در ارتباط با شرایط و مناسبات روحی و اجتماعی قرار می‌دهد. از این‌رو انفاق‌های بی‌محاسبه و نابجا را مقبول نمی‌داند. (ممسک = بخیل و تنگ‌چشم)]

۴. ای بسا امساکی که از انفاق، بهتر و بالاتر باشد. مال حق را نباید در راه غیر او صرف کنی. (امساک = بخل و خسّت کردن)

۵. تا این‌که از بارگاه حق‌تعالی، گنج بی‌کران به‌دست آوری و از شمار کافران محسوب نشوی و اسراف‌گر قلمداد نگردی. (حضرت علی می‌فرمایند: بدانید که بخشیدن نابجای مال، اسراف و تبذیر است.)

۶. امر حق را از آن‌که واصل شده بپرس، یعنی از مرشد کاملی که عالم بر امر حق است طلب کن. زیرا امر حق را هر دلی درنمی‌یابد. (واصل = کسی است که از خود رَسته و به حق پیوسته باشد. بنابراین وصل نهایت سیر الی‌الله است که سالک مراحل سلوک را به پایان رسانیده و از صفات بشری پاک شده است.)
.

#مولانا 💫
.
#Poem 📜

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

06 Nov, 16:53


.
تنظیم امواج مغزی
.
🔹 جو دیسپنزا
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

06 Nov, 12:06


ای پرهیزگاران، پرهیزگاری شما جان شیرین شماست نه پدیده‌یی از بیرون آمده در وجودتان، نه پوست یا پوشش. حقیقتی است که پایه و اساس روحتان محسوب می‌گردد.
.

📗 کتاب چنین گفت زرتشت از فردریش نیچه
.
#Book 📚

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

06 Nov, 05:57


به راه بادیه رفتن به از نشستن باطل

وگـر مـراد نیابم به‌قـدر وسع بکوشـم

.

🔸 سعدی
.
#Poem 📜

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

05 Nov, 14:08


.
خودتو دوست داشته باش
.
🔹 فریا حمزه زاده
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

05 Nov, 05:53


جهـان بـه مجلــس مستـان بـی‌خــرد مانـد

که در شکنجه بود هر کسی که هشیارست

.

🔸 صائب تبریزی
.
#Poem 📜

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

04 Nov, 15:58


.
عشق بورز، ولی وابسته نشو
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

04 Nov, 10:37


انرژی زندگی در همه‌جا حاضر است و خود را به‌صورت تو و من و هر چیز دیگری که هست فردیت می‌بخشد. این جنبه‌های فردیت‌یافته‌ی الوهیت آنچه که ما «روح» می‌خوانیم در طول این حلقه‌ی بی‌نهایت سفر می‌کنند - از قلمرو مطلق به قلمرو نسبیت و دوباره از اول، از معنویت به جسمیت و دوباره از اول. این مسئله بارها و بارها در طول زمانی که فقط هم یک زمان است تکرار می‌شود، یعنی تنها لحظه‌ای که هست آنچه که ما اکنون می‌خوانیم. هدف این سفر دنباله‌دار خلق یک فرصت ابدی و بافت نامحدود است که در آن بتوانیم کسی را که هستیم تجربه کنیم، متجلی کنیم، بشویم و واقعیت ببخشیم، بشناسیم و دوباره خلق کنیم. ما در جست‌وجوی آن هستیم تا خودمان را به‌عنوان آنچه که خدایی است با تمام جنبه‌های الهی خود بشناسیم و داریم از ابدیت و بی‌نهایت به‌عنوان ابزاری برای انجام این کار استفاده می‌کنیم. ابدیت و بی‌نهایت بزرگ‌ترین هدیه‌های خداوند هستند.
.

📘 کتاب قرار بوده تو شاد باشی از نیل دونالد والش
.
#Book 📚

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

04 Nov, 06:00


هست هشیـاری ز یاد ما مضا
ماضی و مستقبلت پردهٔ خدا

آتـش انـدر زن بهـر دو تـا به کـی
پر گره باشی ازین هر دو چو نی

.

#معنی_ابیات:

۱. گذشته و آینده تو همچو پرده‌ای است پوشاننده میان تو و خداوند. زیرا یاد کردن از گذشته، دلیل بر هوشیاری و بقای «من و منیت» است. [(مضا = ماضی، گذشته) (مستقبل = آینده)]

۲. پس باید به زمان گذشته و آینده، آتش بزنی. یعنی شعله‌ی «فناء» را به خرمن زمان و همه قیدها بزنی تا جملگی را «محو» گردانی. آخر تو تا کی می‌خواهی همچون نی‌های پُرگِره از این قبیل قیدها داشته باشی.
.

#مولانا 💫
.
#Poem 📜

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

03 Nov, 15:36


.
حرف‌های قابل تأمل علی اوجی
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

03 Nov, 12:06


خدا واقعیتِ همیشه‌حاضرِ درونِ همه‌ی چیزها و جزئی از آن‌هاست. از جمله تو. بسیاری از مردم باور دارند که خدا همه‌جا هست ولی باور ندارند که خداوند درونِ آن‌ها نیز جای دارد. ممکن است این حرف را از روی تواضع بزنند ولی در حقیقت این اوجِ تکبر است که تصور کنی خداوند در هر جایی از هستی حضور دارد، غیر از درونِ تو. این طرزِ فکر جسم، ذهن و روحِ تو را یک ملکِ کاملاً انحصاری می‌کند. از آن طرف اگر چیزی را بپذیریم که حتی ادیانِ سنتی هم می‌گویند: این که خدا آغاز و انجام است، همه‌چیز در همه‌چیزِ خداست، از بایِ بسم‌الله تا تایِ تمت، لزوماً باید نتیجه بگیریم که خدا درونِ ما هم وجود دارد.

این یک نتیجه‌گیری بزرگ است؛ چون اگر درست باشد (که هست)، به جالب‌ترین و مهم‌ترین سؤال برمی‌خوریم: که خدا در کجایِ ما قرار دارد؟ در انگشتِ کوچکِ ما؟ در شستِ ما؟ در مغزِ ما؟ در قلبِ ما؟ در روحِ ما؟ اصلاً ما روحی داریم؟ بله، داریم. جواب: اگر خداوند واقعاً همه‌چیز در همه‌چیز است، از بایِ بسم‌الله تا تایِ تمت، پس هیچ جایی در ما نیست که خداوند وجود نداشته باشد. در حقیقت هیچ جایی در هیچ چیزی نیست که خدا وجود نداشته باشد. خدا همه‌جا هست و در همه‌چیز متجلی شده است. این حقیقت ما را به حقیقتِ ناگفته بازمی‌گرداند؛

اگر خدا در همه‌جایِ تو است، اگر هیچ جایی از درونِ تو نیست که خدا نباشد، پس خدا تو هستی و هر چیزِ دیگری هم خداست. وقتی که این مسئله را درک می‌کنی، دیگر نمی‌توانی دوباره تصور کنی که زندگی درباره‌ی «تو» است. دیگر مفهومش این نیست که «تو» باید چیزِ مشخصی باشی، کارِ خاصی انجام بدهی یا چیزِ خاصی داشته باشی تا شاد باشی. دیگر مفهومش این نیست که برای زنده‌ماندن به چیزی احتیاج داری یا چیزی را می‌خواهی. زندگی‌کردن با این حقیقت باعث می‌شود دیگر خیلی راحت در نمایش‌های روزمره‌ی کم‌اهمیتِ پرقیل‌و‌قالِ زندگی گیر نیفتی، هرچند که بیشترِ مردم رویِ زمین در حالِ حاضر به این «نمایش‌ها» زندگی می‌بخشند.

درکِ این حقیقت چشم‌اندازِ تازه‌ای در موردِ تراژدی‌ها و آشوب‌های بزرگِ واقعیِ نژادِ ما فراهم می‌آورد. برای مدتِ پنجاه سال من در یک هویتِ اشتباه زندگی می‌کردم. فکر می‌کردم که از خدا جدا هستم. حالا می‌دانم که این حقیقت ندارد و من و خدا یکی هستیم. معنایش آن طور که این کلماتِ به‌ظاهر خودبینانه اشاره دارد این نیست که من خدا هستم. معنایش این است که من چیزی هستم که خدا هست و خدا چیزی است که من هستم. معنایش این است که من واقعاً به شکلِ خدا و شبیهِ او ساخته شده‌ام! و تو هم همین‌طور.
.

📗 کتاب قرار بوده تو شاد باشی از نیل دونالد والش
.
#Book 📚

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

03 Nov, 05:43


ای خــدای بـاعـطــای بـاوفـا
رحم کن بر عُمْرِ رفته در جفا

داد حق عمری که هر روزی از آن
کس نـدانـد قیمـت آن در جـهـان

داد خود از کس نیابم جز مگر
زانک او از من به من نزدیک‌تر

کاین منی از من رسـد دم دم مرا
پس ورا بینم چو این شد کم مرا

.

#معنی_ابیات:

۱. ای خداوند بخشنده و باوفا، رحم کن بر کسی که عمرش در معاصی سپری شده است.

۲. حضرت حق تعالی به من عمری داد، چنان عمر شریفی که حتی ارزش یک روز آن را کسی جز او نمی‌داند.

۳. داد خود را از کسی نمی‌یابم مگر از آن خدایی که او نزدیک‌تر از من به من است.

۴. زیرا این انانیت و خودبینی من به‌واسطه‌ی دوری و هجران از آن یار حقیقی است که دمادم به من می‌رسد. پس هرگاه این خودبینی، رو به کاستی نهد، آن یار حقیقی را می‌بینم.
.

#مولانا 💫
.
#Poem 📜

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

02 Nov, 15:44


.
تغییر کلمات = تغییر انرژی
.
🔹 استیو هاروی
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

02 Nov, 10:31


با تمرکز بر روی خودت، میزان انرژی را که ساطع می‌کنی محدود می‌نمایی؛ چون تنها یکی از تو وجود دارد. با این حال، با تمرکز کردن روی دیگران، بر اساس تعداد دیگرانی که با آن‌ها این کار را می‌کنی، میزان انرژی را که ساطع می‌کنی چند برابر می‌نمایی. این چیزی است که کسی تا حالا برایم توضیح نداده بود. حالا که آن را می‌بینم، کاملاً به نظرم معنادار می‌آید. اگر همه چیز از انرژی است که هست و اگر انرژی خلق می‌کند که می‌کند، آنگاه هر چه انرژی بیشتری به کار ببری، سریع‌تر و باشکوه‌تر خلق خواهی کرد.

در ضمن، تو هر چیزی را که خلق می‌کنی، تجربه می‌کنی. این مسئله به خاطر این است که در نهایت تمام چیزهایی که از تو نشأت می‌گیرند، به سوی تو بازمی‌گردند؛ به خاطر این که کس دیگری در اینجا نیست، هیچ کسی غیر از تو نیست و دیگری فقط خودت هستی در شکل و شمایل متفاوت. اولین قانون معنوی که برایم آشکار شد این است: «ما همه یکی هستیم.» تا زمانی که این مسئله را درک نکردم و شروع به کار روی شفای بقیه نکردم، من خودم آهسته شفا می‌یافتم؛ چرا که اگر قسمتی از من شفا نمی‌یافت، چطور می‌توانستم کاملاً شفا بیابم؟

تا وقتی که این را درک نکردم و با تمام وجود انتخاب نکردم که همه را دوست داشته باشم، من خودم آهسته مورد دوست داشتن واقع می‌شدم؛ چون اگر قسمتی از من مورد دوست داشتن واقع نمی‌شد، چطور می‌توانستم به طور کامل مورد دوست داشتن واقع شوم؟ تا وقتی که این را درک نکردم و با جدیت تلاش نکردم که دیگران را همان کسانی که واقعاً هستند به یاد بیاورم، من خودم در به یاد آوردن این که واقعاً که هستم کند بودم؛ چرا که اگر قسمتی از من به یاد آورده نمی‌شد، چطور می‌توانستم به طور کامل به یاد آورده شوم؟ برای این که هر بخشی از ما «کل» باشد، «کل» «ما» باید شناخته شود.

ما یک هولوگرام هستیم. بنابراین، با دیگران طوری رفتار کن که دوست داری با تو رفتار کنند، چون رفتاری که با دیگران می‌کنی با خودت کرده‌ای - دلیلش هم خیلی ساده است چون اصلاً «دیگرانی» وجود ندارد. هیچ‌چیزی غیر از تو وجود ندارد. تو تجلی خودِ خدا هستی و این مسئله خیلی بلند یا خیلی زیاد گفته نشده است. ترس از این است که اگر این مسئله خیلی بلند و خیلی زیاد گفته شود، اعتقادی که تعدادی از آدم‌ها به قدرت آفرینش فردی دارند از بین برود؛ زیرا این حقیقت از قضا برای بشریت سخت‌ترین چیز برای قبول کردن است، همان حقیقتی است که بشریت را برای همیشه آزاد می‌کند. حقیقت ناگفته این است: ما و خدا یکی هستیم.
.

📕 کتاب قرار بوده تو شاد باشی از نیل دونالد والش
.
#Book 📚

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

02 Nov, 06:16


ســوی گـورستــان عمــر بـنـهــاد رو
در بغل همیان، دوان در جست‌وجو

گـرد گورستان دوانـه شد بسی
غیر آن پیر، او ندید آنجا کسی

پیر چنگی کی بود خاص خدا؟
حَـبَّــا ای ســر پـنـهـان حَــبَّــذا

بـار دیگـر گِـرد گورستـان بگشـت
همچو آن شیرِ شکاری گردِ دشت

چون یقین گشتش؛ که غیر پیر نیست
گفت: در ظلمت دلِ روشن بسی است

.

#معنی_ابیات:

۱. عُمَر رو به‌سوی گورستان نهاد و کیسهٔ زر را در بغل داشت و به جست‌وجوی فردِ مورد نظر پرداخت. [چون ندای حق به او گفته بود که بندهٔ خالصِ ما را در آنجا پیدا کن. (همیان = کیسهٔ زر)]

۲. اطرافِ گورها را بسیار گشت ولی به‌غیر از آن پیرِ چنگی، کسی را آنجا ندید. (پیرو = پیرِ کوچک)

۳. (عمر با خود گفت:) این پیرِ چنگی، مگر می‌تواند مردِ خدا باشد؟ ای رازِ نهان، چه نیکو و چه خوشی. [این بیت صراحتاً بیان می‌دارد که با صورت‌گرایی نمی‌توان به حقیقت دست یافت. زیرا ظاهرِ اشخاص در بسیاری از موارد، انسان را در قضاوت دچارِ اشتباه می‌کند. از این‌رو ای‌بسا اهلِ صلاح را ناصالح و ناصالحان را صالح گمان کند. (حَبّذا = این کلمهٔ عربی در موردِ ستایش و اعجاب به‌کار می‌رود. در فارسی چه نیکو، خوشا و چه خوب معنی می‌دهد)]

۴. عُمَر محضِ احتیاط یک‌بار دیگر اطرافِ گورستان را دور زد. همانندِ شیری که آمادهٔ شکار است و پهنهٔ هامون را دور می‌زند.

۵. پس از این‌همه جهد و تلاش و احتیاط، برایش مسلّم شد که در آنجا غیر از آن پیرِ فرتوت، کسی دیگر وجود ندارد. در این وقت با خود گفت که در میانِ تاریکی افرادِ روشن‌ضمیر بسیار یافت می‌شوند.
.

#مولانا 💫
.
#Poem 📜

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

31 Oct, 16:31


.
سیکل معیوب
.
🔹 فریا حمزه زاده
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

31 Oct, 11:50


خود دروغین؛ چگونه نقاب‌های اجتماعی ما را از اصالت دور می‌کنند

در مسیر خودشناسی، شاید یکی از پیچیده‌ترین و کمتر مورد توجه قرار گرفته‌شده‌ترین چالش‌ها، مواجهه با «خودِ دروغین» باشد؛ آن بخشی از شخصیت‌مان که به تدریج بر اثر انتظارات اجتماعی، باورهای دیگران و نیاز به پذیرش ساخته شده است. این "خودِ دروغین" نقابی است که ما برای محافظت از خود یا برای جلب رضایت دیگران بر چهره می‌زنیم، اما کم‌کم آن‌قدر با آن یکی می‌شویم که فراموش می‌کنیم چه کسی واقعاً هستیم. این نقاب‌ها ممکن است در ابتدا به ما احساس امنیت بدهند، اما در طول زمان ما را از اصالت و حقیقت درونی‌مان دور می‌کنند.

برای بسیاری از ما، این نقاب‌ها از دوران کودکی شکل می‌گیرند. وقتی به عنوان یک کودک به ما گفته می‌شود که بعضی احساسات نامطلوب هستند یا رفتارهای خاصی مورد پذیرش نیستند، ما ناخواسته شروع به سرکوب بخش‌هایی از خودمان می‌کنیم و به جای آن، شخصیت‌هایی می‌سازیم که فکر می‌کنیم به ما امنیت و تأیید می‌دهند. این روند در طول سال‌ها ادامه پیدا می‌کند و ما به تدریج به «خودِ دروغین»مان عادت می‌کنیم. اما به مرور زمان، این نقاب‌ها سنگین می‌شوند و احساس خستگی، نارضایتی و حتی حس گم‌گشتگی در ما ایجاد می‌کنند.

برای بازگشت به اصالت و رهایی از این نقاب‌ها، اولین قدم این است که شناسایی کنیم چه بخش‌هایی از شخصیت‌مان «ساخته‌شده» و غیرواقعی هستند. این کار به تمرین خودآگاهی نیاز دارد؛ مثلاً می‌توانیم از خود بپرسیم: "آیا این رفتار یا احساس واقعاً از خودم سرچشمه می‌گیرد، یا تنها برای جلب نظر دیگران است؟" همچنین، مواجهه با ترس‌هایی که پشت این نقاب‌ها پنهان شده‌اند، ضروری است. شاید ترس از طرد شدن یا ناتوانی در جلب محبت دیگران ما را به این نقاب‌ها چسبانده باشد. اما با به چالش کشیدن این ترس‌ها و با تمرین پذیرش خود واقعی‌مان، به تدریج می‌توانیم این نقاب‌ها را کنار بگذاریم.
.

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

31 Oct, 05:32


عاشقان را

فی صلاة دائمون
.

#مولانا 💫
.
#Quote ✍️

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

30 Oct, 15:48


.
زمین برای همه
.
🔹 اُشو
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

30 Oct, 11:39


آشتی با سایه

یکی از جنبه‌های مهم و کمتر شناخته‌شده خودشناسی، کار با «سایه‌ها» است—آن بخش‌های پنهان و ناپیدای شخصیت که معمولاً آن‌ها را سرکوب یا انکار می‌کنیم. سایه‌ها می‌توانند شامل احساسات، ویژگی‌ها، یا حتی آرزوهایی باشند که به دلیل هنجارهای اجتماعی یا باورهای شخصی، آن‌ها را نمی‌پذیریم و به ناخودآگاه خود می‌رانیم. این بخش‌ها، هرچند از دید ما مخفی‌اند، اما تأثیر عمیقی بر رفتارها و تصمیمات روزمره‌مان دارند. آشتی با سایه‌های درون، نه تنها به ما کمک می‌کند خودمان را بهتر بفهمیم، بلکه باعث می‌شود با پذیرش کامل‌تر و شفقت بیشتری با خود و دیگران برخورد کنیم.

نخستین گام در کار با سایه‌ها، شناسایی آن‌هاست. معمولاً وقتی احساسات شدیدی مانند خشم، حسادت، یا ترس را تجربه می‌کنیم، این احساسات نشانه‌ای از حضور سایه‌ها هستند. به جای سرکوب یا فرار از این احساسات، می‌توانیم با کنجکاوی به آن‌ها نزدیک شویم و از خود بپرسیم: چه چیزی در درون من باعث این واکنش شده است؟ این خودآگاهی، ما را به ریشه‌های عمیق‌تری از شخصیت‌مان می‌برد و به ما کمک می‌کند تا بخش‌هایی از وجودمان را ببینیم که پیش‌تر از آن‌ها غافل بوده‌ایم.

با پذیرش سایه‌ها، قدرت آن‌ها بر ما کاهش می‌یابد. این پذیرش به معنای تسلیم شدن به رفتارهای منفی نیست، بلکه به معنای آگاهی از آن‌ها و تلاش برای یکپارچه‌سازی آن‌ها با شخصیت کلی‌مان است. به مرور زمان، این فرآیند باعث می‌شود که به جای واکنش‌های ناخودآگاه و غیرقابل‌کنترل، با آرامش بیشتری به خود و دیگران واکنش نشان دهیم. کار با سایه‌ها، مسیری دشوار اما بسیار ارزشمند است؛ زیرا در نهایت، ما را به سوی یک زندگی اصیل‌تر و آگاهانه‌تر هدایت می‌کند، جایی که می‌توانیم با تمام ابعاد وجودمان در صلح و هماهنگی باشیم.
.

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

30 Oct, 05:54


زندگی را با ریاضیات زیباتر کنید؛
خوبی‌ها را جمع کنید،
دعواها را کم کنید،
شادی‌ها را ضرب کنید،
دردها تقسیم کنید،
نفرت‌ها را زیر رادیکال ببرید،
و عشق را به توان برسانید.

.

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

29 Oct, 15:35


.
صحبت‌های برایان کرانستون راجع‌به ادیان
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

29 Oct, 10:37


هنر رها کردن

یکی از سخت‌ترین درس‌های زندگی، یادگیری هنر رها کردن است—رها کردن انتظارات، کنترل‌ها، و حتی ایده‌هایی که از خود و دیگران ساخته‌ایم. ما معمولاً به چیزهایی که برایمان اهمیت دارند، با تمام نیرو می‌چسبیم: روابط، موقعیت‌ها، یا حتی تصاویری که از آینده در ذهن‌مان ساخته‌ایم. اما گاهی اوقات، این چسبیدن نه تنها ما را از پیشرفت بازمی‌دارد، بلکه باعث می‌شود در چرخه‌ای از ناامیدی و اضطراب گرفتار شویم. رها کردن به معنای منفعل بودن نیست؛ بلکه به معنای اعتماد به جریان زندگی و پذیرش آن چیزی است که در این لحظه اتفاق می‌افتد.

برای رها کردن، ابتدا باید آگاه شویم که چه چیزی را در دست گرفته‌ایم و چرا. بسیاری از ما از ترس از دست دادن یا شکست، به چیزهایی چنگ می‌زنیم که دیگر به ما خدمت نمی‌کنند. این ترس‌ها اغلب از گذشته نشأت می‌گیرند و ما را مجبور می‌کنند که به آینده‌ای نامعلوم بچسبیم، به جای اینکه در لحظه حال زندگی کنیم. با آگاهی از این الگوها، می‌توانیم قدم به قدم شروع به رها کردن کنیم. یکی از راه‌های موثر در این مسیر، تمرین مدیتیشن است. مدیتیشن به ما کمک می‌کند تا افکار و احساسات را بدون چسبیدن به آن‌ها مشاهده کنیم و به تدریج یاد بگیریم که چگونه این افکار و احساسات را رها کنیم.

رها کردن به ما این امکان را می‌دهد که از بار سنگین انتظارات و کنترل‌های بی‌جا آزاد شویم و به جای آن، با آرامش بیشتری با جریان زندگی همراه شویم. وقتی رها می‌کنیم، فضایی درون‌مان باز می‌شود؛ فضایی برای چیزهای جدید، برای فرصت‌ها و احتمالاتی که قبلاً حتی نمی‌توانستیم تصور کنیم. این آزادی، هرچند در ابتدا ممکن است ترسناک به نظر برسد، اما در نهایت به ما کمک می‌کند تا به زندگی‌ای دست یابیم که از درون با قلب و روح‌مان همخوانی دارد.
.

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

29 Oct, 06:01


همچو قلابان بر آن نقد تباه
نقره می‌مالند و نام پادشاه

ظاهـر الفاظشـان توحیـد و شـرع
باطن آن همچو در نان تخم صرع

فلسفی را زهـره نه تا دم زند
دم زند دین حقش بر هم زند

دست و پای او جمـاد و جان او
هر چه گوید آن دو در فرمان او

با زبانشـان گرچـه تهمـت می‌نهنـد
دست و پاهاشان گواهی می‌دهند

.

#معنی_ابیات:

۱. این منکران (و ریاکاران) مانند آن‌کسانی هستند که روی فلز تباه و بی‌ارزش، آب نقره می‌زنند و نام پادشاه را روی آن حک می‌کنند. تا بدین‌وسیله سکهٔ تقلبی خود را در میان مردم رواج دهند. (قلاب = آن‌که سکه‌های تقلبی بزند)

۲. الفاظ و کلمات اینان گرچه در ظاهر، مطابق شریعت و مذهب یکتاپرستی است ولی در باطن و گوهر، حاوی گمراهی و پلیدی است. درست مانند این است که نانی پخته‌اند و در لابلای آن تخمِ ناگوارِ صرع نهفته‌اند، به‌طوری‌که هر کس از آن استفاده کند مدهوش و مصروع می‌شود و راهِ راستِ هدایت را گم می‌کند. (تخمِ صَرع = تخمی که اگر با دانهٔ گندم آسیاب شود و با آرد آن، نان پخته گردد. طعم آن را بسیار تلخ و ناگوار می‌کند و موجب سرگیجه می‌شود)

۳. فیلسوفِ (ظاهربین)، جرأت ندارد که دم از نفی شریعت بزند. زیرا اگر چنین ادعایی کند، دینِ حق بساطِ ظاهری و سستِ آنان را بر هم می‌زند و رسوایشان می‌کند.

۴. دست و پای او که حکمِ جماد را دارند، هر چه جان او به آن دو امر کند، آن دو، مطیع و فرمان‌بر جان هستند. (به توضیح بیت بعد دقت شود)

۵. اگرچه منکران با زبانِ خود، حقیقت را انکار می‌کنند ولی دست و پایشان بر حقایق گواهی می‌دهد. (منظور دو بیت اخیر: با آن‌که منکرانِ حقیقت به زبان، حق را انکار می‌کنند ولی وجودشان که آفریده‌ی آفریدگارِ جهان است بر حقانیتِ حق تعالی گواهی می‌دهد.)
.

#مولانا 💫
.
#Poem 📜

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

28 Oct, 16:33


.
یادآور تعادل
.
🔹 جان سینا
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

28 Oct, 11:50


پذیرش خود: راهی به‌سوی رهایی

یکی از چالش‌های اساسی در مسیر خودشناسی، پذیرش کامل خود با تمام کاستی‌ها و ضعف‌هاست. بسیاری از ما از بخش‌هایی از خودمان فرار می‌کنیم، به دنبال تغییر یا پنهان کردن آن‌ها هستیم، زیرا آن‌ها را ناپسند یا ناکامل می‌دانیم. این فرار دائمی از خود، ما را در چرخه‌ای از نارضایتی و خودانتقادی گرفتار می‌کند. اما حقیقت این است که رهایی و آزادی واقعی تنها زمانی به دست می‌آید که بتوانیم خودمان را همان‌گونه که هستیم بپذیریم—با همه نقص‌ها، اشتباهات و حتی ترس‌هایمان. پذیرش خویشتن به معنای انفعال یا تسلیم شدن به نقاط ضعف نیست. بلکه به معنای این است که به جای جنگیدن با خود، با مهربانی و شفقت به بخش‌هایی از وجودمان نگاه کنیم که معمولاً آن‌ها را سرزنش یا پنهان می‌کنیم. این پذیرش، اولین گام به سوی تغییرات واقعی است.

وقتی بتوانیم خود را بدون قضاوت ببینیم، فرصتی برای رشد و بهبود واقعی فراهم می‌شود. برای این کار، می‌توانیم از تکنیک‌های خودآگاهی مانند نوشتن روزانه یا بازتاب درونی استفاده کنیم تا به تدریج به بخش‌هایی از وجودمان نزدیک‌تر شویم که ممکن است تا کنون نادیده گرفته شده باشند. در نهایت، پذیرش خویشتن به ما این امکان را می‌دهد تا از بار سنگین انتقادات درونی آزاد شویم. وقتی خودمان را بدون قید و شرط بپذیریم، دیگر نیازی به اثبات چیزی به دیگران یا حتی به خودمان نداریم. این رهایی از قید و بندهای خودساخته، ما را به سوی زندگی‌ای هدایت می‌کند که در آن آرامش، شادی و عشق به خود و دیگران به شکل طبیعی جریان می‌یابد.
.

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

26 Oct, 15:15


.
با ایمان و توکل ادامه بده
.
🔹 سهیل سنگرزاده
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

26 Oct, 06:27


مطربی کز وی جهان شد پر طرب
رُسـتـه ز آوازش خـیـالاتِ عـجـب

چون برآمـد روزگـار و پیـر شـد
بازِ جانْشْ از عجز، پشّه‌گیر شد

گـشـت آواز لـطـیـفِ جـان‌فــزاش
زشت و نزد کس نیرزیدی به لاش

خود کدامین خوش که او ناخوش نشد
یا کـدامـیـن سـقـف کـان مِـفْـرَش نـشـد

غــیــر آواز عــزیـــزان در صُـــدور
که بوَد از عکسِ دَمْشان نفخِ صور

انـدرونــی کانـدرون‌هـا مـسـت از اوسـت
نیستی کین هست‌هامان هست از اوست

.

#معنی_ابیات:

۱. نوازنده‌ای بود که جهان از نغمات دل‌نشین او شادمان و پرنشاط شده بود و از نغمه‌های دل‌پذیرش، خیالات زیبا و شگفت‌انگیز پدید آمده بود.

۲. پس از گذشت روزگارانی، پیر شد و بر اثر ضعف و عجز، بسیار ناتوان گردید. (پشّه‌گیر شدن = سخت ناتوان شدن)

۳. آن آواز لطیف و جان‌افزایش، زشت شد و دیگر هیچ‌کس برای او ارزشی قائل نمی‌شد. (لاش = ناچیز و بی‌مقدار)

۴. کدام خوشی است که به ناخوشی مبدل نشده باشد. سرانجام هر سقف بلند و رفیعی، فرو خواهد ریخت و پست خواهد شد. (منظور از این چند بیت این است که کبکبۀ هر موجود مادی به زوال می‌رود مگر آواز و کوکبۀ پرصفای اولیاءالله)

۵. مگر آواز عزیزان و آن مردان الهی که نفخۀ صور اسرافیل، بازتابی از دَم و نَفَسِ گرم سینۀ آن‌هاست. (صدور = جمع صدر به معنی سینه است. سینه منزل‌گاه قلب و قلب تجلی‌گاه حق است)

۶. از باطن این عزیزان و مردان الهی، درون همۀ سالکان مست است. و نیستی این عزیزان، نوعی است که هستی‌های ما از آن، هستی یافته است.
.

#مولانا 💫
.
#Poem 📜

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

25 Oct, 17:47


.
صحبت‌های هوش مصنوعی راجع‌به خروج از ماتریکس
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

25 Oct, 11:48


نقش سکوت در خودشناسی

سکوت، در جهانی که پیوسته پر از صداها و مشغله‌های بیرونی است، به یکی از کمیاب‌ترین و ارزشمندترین ابزارهای خودشناسی تبدیل شده است. بسیاری از ما به‌طور ناخودآگاه از سکوت فرار می‌کنیم، زیرا با آن مواجهه با افکار و احساسات عمیقی که در زیر لایه‌های روزمرگی پنهان شده‌اند، اجتناب‌ناپذیر می‌شود. اما در همین سکوت است که می‌توانیم به عمق وجود خویش سفر کنیم و پاسخ‌هایی را که در جستجویشان بوده‌ایم، بیابیم. سکوت به ما اجازه می‌دهد که ذهن را از شلوغی‌های اضافی خالی کنیم و به صدای درونی خود گوش بسپاریم.

در واقع، سکوت فضایی برای تمرکز و تأمل فراهم می‌آورد. وقتی که از دنیای بیرون فاصله می‌گیریم و در سکوت به درون خود می‌نگریم، می‌توانیم الگوهای فکری، ترس‌ها و تمایلات واقعی خود را بهتر بشناسیم. این لحظات از سکوت، به نوعی به ما کمک می‌کند که از قید و بندهای اضطراب‌ها و نگرانی‌های مداوم رها شویم و به یک نوع آرامش درونی دست یابیم. به همین دلیل است که در بسیاری از سنت‌های معنوی، سکوت به عنوان یکی از ابزارهای اصلی برای خودشناسی و نزدیکی به حقیقت درونی توصیه شده است.
.

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

23 Oct, 15:47


.
بیرون ز تو نیست هر چه در عالم هست / از خود بطلب هرآنچه خواهی که تویی
.
🔹 غلامحسین دینانی
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

23 Oct, 11:33


در حقیقت تنها دو سؤال اساسی در زندگی برای پرسیدن وجود دارد:

۱. چه چیزی می‌توانم به دیگران بدهم؟

۲. چه چیزی می‌توانم به خودم بدهم؟

بسیار مهم است که هرگز ترتیب این سؤال‌ها را برعکس نکنی. اشکالی ندارد که از خودت بپرسی چه چیزی می‌توانی به خودت بدهی؛ در حقیقت خیلی هم خوب است. جاه‌طلبی فردی، شادی فردی، موفقیت فردی و رشد معنوی فردی شعله‌های آرزو، اشتیاق و موفقیت را روشن می‌کنند. آن‌ها سنگ‌بنای تکامل هستند. کاملاً طبیعی است و اصلاً از لحاظ معنوی نامناسب نیست که در سطح فردی به دنبال رسیدن به نتیجه‌ای مشخص یا در آرزوی تجربه‌ی خاصی باشی - از جمله تجربه کردن ثروت، شهرت و قدرت. این‌ها جزء هدیه‌های زندگی هستند؛ این‌ها جزئی از لذت‌های انسان بودن هستند و هیچ چیز بدی در مورد آن‌ها وجود ندارد.

با این حال فرآیندی که ما با کمک آن به این‌ها می‌رسیم مهم است. همه می‌دانند که رسیدن به این چیزها به بهای زیر پا گذاشتن دیگران نشان‌دهنده‌ی عدم رشد معنوی است. اما همه نمی‌دانند که رسیدن به این چیزها با بی‌اعتنایی به دیگران و نیازهای آن‌ها سخت‌ترین راه برای رسیدن به جایی است که می‌خواهی بروی؛ پُر سنگلاخ‌ترین جاده است؛ کندترین و دشوارترین مسیر است. انرژی جذب همیشه وقتی که ما این دو سؤال اساسی زندگی را به ترتیب اصلی‌شان بپرسیم، به سریع‌ترین شکل ممکن عمل می‌کند. وقتی سؤال‌ها به همان ترتیب حفظ شوند، اولین سؤال همیشه دومین سؤال را هم پاسخ می‌دهد.
.

📕 کتاب قرار بوده تو شاد باشی از نیل دونالد والش
.
#Book 📚

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

23 Oct, 05:35


هوشیاری زان جهان‌ست و چو آن
غالـب آیـد پست گـردد ایـن جهان

هوشیـاری آفتـاب و حـرص یخ
هوشیاری آب و این عالم وسخ

زان جهان اندک ترشح می‌رسد
تا نغُرَد در جهان حرص و حسد

.

#معنی_ابیات:

۱. هوشیاری از آن عالم معنوی است. اگر هوشیاری بر غفلت چیره شود و آن را محو سازد، این جهان پَست و خوار می‌گردد. (بازی‌ها و ظواهر مادی این جهان در نظر افراد بی‌ارزش می‌گردد.)

۲. در مَثَل، هوشیاری، آفتاب است و حرص و آز، یخ. و هوشیاری، آب است و این دنیا، چرک پلید. (وَسَخ = چرک)

۳. از آن جهان غیب، اندکی از هوشیاری به عقل داده می‌شود تا مبادا حرص و آز چیره شود و آدمی را مقهور خود سازد. (تَرَشُح = تراویدن)
.

#مولانا 💫
.
#Poem 📜

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

22 Oct, 16:22


.
از قدرت ذهن درست استفاده کنید
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

🪷در جستجوی حقیقت🪷

22 Oct, 10:49


تمام زندگی به‌صورت چرخه‌ای حرکت می‌کند. هیچ خط راستی در عالم وجود ندارد. هر چیزی در نهایت به‌سوی خودش برمی‌گردد. خط می‌تواند تریلیون‌ها مایل باشد - یا بسیار بسیار طولانی‌تر - ولی هر چیزی در نهایت به خودش می‌رسد. حرکت انرژی و جرم حول این بیضی، تجربه‌ای را خلق می‌کند که تو آن را بی‌نهایت می‌خوانی. معنایش این است که تو تا ابد باید چیزی را تجربه کنی که دلت می‌خواهد به‌عنوان کسی که هستی چه فردی و چه جمعی، آن را تجربه کنی. تمام چیزها در زندگی به‌صورت چرخشی حرکت می‌کنند. زندگی خودش یک چرخه است که هیچ نقطه‌ی شروع و پایانی ندارد. تمام چیزها به همان صورتی وجود دارند که در ابتدا بوده، حالا هست و برای همیشه هم خواهد بود. جهان بدون انتها، وجود چرخه‌ها به تو هدیه‌ی ابدیت را ارزانی می‌کنند.

آیا معنایش این است که دلیلی برای انجام هیچ کاری در مورد شرایط کنونی وجود ندارد؟ هم بله و هم نه. هیچ دلیلی اصلاً وجود ندارد به‌شرطی که تو از شیوه‌ای که داری زندگی‌ات و زندگی اطرافت را تجربه می‌کنی راضی باشی - اگر زندگی دقیقاً معرف تو و بالاترین ایده‌ای باشد که تو در مورد خودت داری. اما اگر راضی نیستی و اگر در آرزوی آن هستی که از این دوران عمر برای هدفی که به‌خاطر آن خلق شده‌ای استفاده کنی، آن‌گاه احتمالاً آگاهانه تصمیم می‌گیری که شرایط فردی و اجتماعی زندگی خود را تغییر دهی. این بستگی به خودت دارد. در این‌جا، در طول زندگی‌ات روی زمین، داری کار خیلی مقدسی انجام می‌دهی؛ چیزی بسیار متهورانه. در تک‌تک لحظه‌های طلایی حالا داری خودت را تعریف می‌کنی و سپس از نو خلق می‌کنی. با هر عملی در واقع داری به نوعی خودت را تعریف می‌کنی.
.

📙 کتاب قرار بوده تو شاد باشی از نیل دونالد والش
.
#Book 📚

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

⚜️در جستجوی حقیقت⚜️

22 Oct, 05:31


از حــدیـــث اولــیـــا نـــرم و درشـــت
تن مپوشان زانک دین‌ات راست پشت

گرم گوید سرد گوید خوش بگیر
تا ز گـرم و سرد بجهـی وز سعیر

گرم و سردش نوبهار زندگی‌ست
مایهٔ صدق و یقین و بندگی‌ست

زان کزو بستان جان‌ها زنده است
زیـن جواهـر بحـر دل آکنـده است

.

#معنی_ابیات:

۱. از سخنان اولیا و بزرگان، خود را پنهان مکن. خواه آن سخنان نرم باشد و خواه خشن و درشت. زیرا کلام آنان، حامی و یاور دین توست.

۲. اگر پیرِ طریقت، سخنِ گرم بگوید یا کلامِ سرد، یعنی خواه کلامش نرم باشد و یا درشت، از آن استقبال کن تا از این سردها و گرم‌های مادی خلاص شوی. (سَعیر = آتش و زبانه‌ٔ آن)

۳. کلامِ گرم و سردِ مرشدان و انسان‌های کامل، در حکم نوبهارِ حیات است و موجب راستی و یقین و بندگیِ راستین است.

۴. زیرا که بوستان و مرغزارِ جان‌ها از دَمِ حیات‌بخشِ انسانِ کامل و پیرِ طریقت زنده است و دریای دل، از این گوهرهای روحانی پُر و آکنده است.
.

#مولانا 💫
.
#Poem 📜

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

⚜️در جستجوی حقیقت⚜️

21 Oct, 15:55


.
در باب ایجاد روابط عاشقانه
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

⚜️در جستجوی حقیقت⚜️

21 Oct, 12:15


یکی از نیرومندترین تمرین‌های معنوی آن است که عمیقاً بر فناپذیری شکل‌های مادی و از جمله خودتان تعمق کنید. به این می‌گویند مرگ پیش از مرگ. عمیقاً در این روند فرو بروید. بدن مادی شما محو می‌شود و دیگر وجود ندارد. آنگاه لحظه‌ای پدید می‌آید که تمامی اشکال ذهنی و افکار نیز از بین می‌روند. اما شما - حضور الهی شما - هنوز وجود دارد و کاملاً بیدار و تابناک است. در این حالت هیچ یک از موارد حقیقی از بین نمی‌روند، فقط نام‌ها، شکل‌ها و توهمات ناپدید می‌شوند. در این سطح عمیق، همدلی در گسترده‌ترین مفهوم التیام‌بخش می‌شود. در این حالت، تأثير التيام‌بخش شما به طور عمده از عمل کردن ناشی نمی‌شود، بلکه از بودن نشأت می‌گیرد. هر فردی که در ارتباط با شما قرار می‌گیرد تحت تأثیر حضور شما و آرامشی که می‌تابانید واقع می‌شود. خواه متوجه این نکته بشود یا نه.
.

📕 کتاب تمرین نیروی حال از اکهارت تله
.
#Book 📚

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

⚜️در جستجوی حقیقت⚜️

21 Oct, 06:03


گر شش جهت بسته شود باک مـدار

كز قعر نهادت سوی جانان راه است

.

#مولانا 💫
.
#Poem 📜

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

⚜️در جستجوی حقیقت⚜️

20 Oct, 15:41


.
خیر و برکت در زندگی
.
🔹 شهاب حسینی
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

⚜️در جستجوی حقیقت⚜️

20 Oct, 11:33


بعد از به‌کار بردن هدیه‌ی خرد برای دیدن چیزی که در مقابل تو به مخالفت ایستاده است که در اصل هیچ‌چیزی این‌طور نیست و چیزی که تو را دعوت می‌کند که در اصل همه‌چیز این‌طور است، می‌توانی لذت شگفتی را به‌کار ببری. این فرمول می‌گوید تمام چیزها پر از شگفتی هستند چرا که شگفتی طبیعت خداوند است، جوهره‌ی الوهیت و حالت طبیعی تو. وارد آن شگفتی بشو و از آن مکان شگفتی، آینده‌ات، زندگی‌ات و واقعیت جمعی خودت را مجسم کن - آن هم به عالی‌ترین صورتی که در باشکوه‌ترین رؤیای عمرت در مورد این‌که «کی هستی» تجسم کرده‌ای. با این کار، تو شگفتی را در سرتاسر جهانت پخش می‌کنی و هدفی که به خاطرش به دنیا آمده‌ای را به دست می‌آوری. لذت شگفتی به تو قوه‌ی تخیل می‌دهد و اجازه می‌دهد تمام چیزهایی را که از طریق انرژی جذب و قانون تضادها به سمت خود کشیده‌ای بگیری و به تو اجازه می‌دهد با تمام شیوه‌های خلاقی که فقط یک تخیل قوی می‌تواند فرا بخواند، تجربه‌ی خودت را از آن پدید بیاوری. زندگی تبدیل به یک ماجراجویی خارق‌العاده می‌شود وقتی که تو از انرژی جذب، قانون تضادها، هدیه‌ی خرد و لذت شگفتی استفاده کنی تا چیزی را که دوست داری همین‌جا، همین لحظه تجربه کنی، جذب کنی، در بافت قرار دهی، تشخیص دهی و انتخاب کنی.

زندگی تو بر روی زمین که همین حالا دارد خلق می‌شود نتیجه‌ی این است؛ اگر هر بخشی از چیزی را که خلق کرده‌ای دوست نداری، چه فردی و چه جمعی، می‌توانی آن را از نو خلق کنی... آن هم به عالی‌ترین صورتی که در باشکوه‌ترین رؤیای عمرت در مورد این‌که «کی هستی» داشته‌ای. هر چه خلقت بزرگ‌تر باشد، قدرت بیشتری برای اصلاح آن لازم است. اگر داریم درباره‌ی گرسنگی تو حرف می‌زنیم، می‌توانی آن اصلاح را نسبتاً به‌آسانی صورت دهی. اگر داریم درباره‌ی گرسنگی در جهان حرف می‌زنیم، نیروی بیشتری لازم است؛ یعنی تعداد بیشتری از تو تا خلقت فعلی را عوض کند و آن را از نو بسازد. این چیزی است که بیشتر افراد بشر تا به امروز رغبت چندانی به انجام آن نداشته‌اند. این وضعیت و سایر شرایط نامناسب و بی‌ثمر جهان که همگی توسط بشریت خلق شده است وجود دارند، نه به خاطر این‌که قابل تغییر نیستند بلکه به خاطر این‌که اراده‌ی جمعی برای انجام این کار وجود نداشته است. خواستن توانستن است. چه شرایط منفی زندگی جمعی بشریت را پر کرده باشد و چه زندگی شخصی خودت، لازم نیست که تا ابد احساس یأس کنی.
.

📘 کتاب قرار بوده تو شاد باشی از نیل دونالد والش
.
#Book 📚

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

⚜️در جستجوی حقیقت⚜️

20 Oct, 05:53


مولانا در سال ۱۲۷۳:

از همان جا که رسد درد همان‌جاست دوا.

یونگ در سال ۱۹۶۱:

دقیقاً در همان جایی که بیشترین درد را حس می‌کنید، بزرگ‌ترین فرصت برای رشد فراهم است.
.

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

⚜️در جستجوی حقیقت⚜️

19 Oct, 16:43


.
صحبت‌های یک روانشناس باتجربه
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

⚜️در جستجوی حقیقت⚜️

19 Oct, 11:39


آگاهی و ماده دو حوزه کاملاً متفاوت با مرزهای کاملاً مجزا نیستند، بلکه درگیر یک رقص دائم‌اند و تأثیر متقابل آنها کلّ ساخت هستی را به وجود می‌آورد. این مفهوم در پژوهش‌های علوم جدید مثل فیزیک، زیست‌شناسی، ترمودینامیک، نظریه اطلاعات و سیستم‌ها و دیگر شاخه‌های علمی به اثبات رسیده است. مشاهدات علمی در حوزه فرافردی کم‌کم نشان می‌دهد که آگاهی به روش‌های سابقاً غیرقابل تصور، در جهان به‌اصطلاح مادی دخیل است.
.

📗 کتاب ذهن هولوتراپیک از استانیسلاو گروف و هال زینا بِنِت

.
#Book 📚

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

⚜️در جستجوی حقیقت⚜️

19 Oct, 05:47


غیب را ابری و آبی دیگرست
آسمان و آفتابی دیگرست

ناید آن الّا که بر خاصان پدید
باقیان فی لَبْس مِنْ خَلْقٍ جَدید

هست باران از پی پروردگی
هست باران از پی پژمردگی

نفع باران بهاران بوالعجب
باغ را باران پاییزی چو تب

فعل باران بهاری با درخت
آید از انفاسشان در نیکبخت

گر درخت خشک باشد در مکان
عیب آن از باد جان‌افزا مدان

باد کار خویش کرد و بر وزید
آنک جانی داشت بر جانش گزید

.

#معنی_ابیات:

۱. ابر و آب و آسمان و آفتابِ جهانِ غیب مانندِ ابر و آب و آسمان و آفتابِ این جهان نیست بلکه از نوعِ دیگر است.

۲. جهانِ غیب فقط برای خواصِ حق، ظاهر و نمایان است و سایر مردم از این خلقِ جدید بی‌خبر و ناکام‌اند.

۳. باران‌ها در جهان بر دو نوع است. یک نوع باران، حیات‌بخش است و موجبِ رشد و نموِ موجودات می‌شود و نوع دیگر، بارانی است که موجودات را افسرده و پژمرده می‌سازد.

۴. باران‌های بهاری، سودمندی‌های شگفت‌انگیزی دارد. اما باران‌های پاییزی، باغ را مانندِ تب، می‌سوزاند.

۵. همان‌طور که تأثیرِ باران‌های بهاری به درختان می‌رسد و آن‌ها را زنده و با نشاط می‌گرداند، دَم و نَفَسِ پاکِ مردانِ خدا نیز درختِ وجودِ طالبِ حقیقت را حیاتِ معنوی می‌بخشد. اگر فرضاً در مکانی درختی خشکیده و خوشیده باشد، عیبِ آن درخت را از بادِ جان‌افزا و حیات‌بخش تلقی مکن بلکه عیبِ خشک‌شدنِ آن از خودِ اوست.

۶. اگر فرضاً در مکانی درختی خشکیده و خوشیده باشد، عیبِ آن درخت را از بادِ جان‌افزا و حیات‌بخش تلقی مکن بلکه عیبِ خشک‌شدنِ آن از خودِ اوست.

۷. برای مثال، باد کارِ خودش را انجام می‌دهد. یعنی بر همه‌ی گیاهان و درختان و حیوانات می‌وزد. همین‌طور نفحه‌ها و نسیم‌های جان‌بخشِ الهی، دمادم بر قلب و درونِ مردم می‌وزد ولی تنها کسانی از این نسیم‌های معنوی بهره می‌برند که جان و روحشان هشیار و زنده باشد.
.

#مولانا 💫
.
#Poem 📜

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

⚜️در جستجوی حقیقت⚜️

17 Oct, 16:53


.
جادو چقدر بر انسان تأثیر دارد؟!
.
🔹 دریل آنکا(بشار)
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

⚜️در جستجوی حقیقت⚜️

17 Oct, 08:11


وقــت مـحـنــت گـشـتــه‌ای الـلـه‌گــو

چون که محنت رفت، گویی راه کو؟

.

#مولانا 💫
.
#Poem 📜

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

⚜️در جستجوی حقیقت⚜️

16 Oct, 12:12


تو و تنها تو تصمیم می‌گیری هر چیزی چه معنایی برای تو داشته باشد. تو و تنها تو انتخاب می‌کنی چه چیزی مهم است و چه چیزی نیست؛ چه چیزی «خیر» است و چه چیزی «شر»؛ چه چیزی «خوب» است و چه چیزی خوب نیست. تو و تنها تو تصمیم می‌گیری می‌خواهی به چیزی به‌طور مثبت واکنش نشان دهی یا به‌صورت منفی – یا جالب‌تر از آن هیچ واکنشی نشان ندهی. احساسات تو کاملاً تحت کنترل تو هستند. احساسات تو همانی است که تو می‌خواهی باشند.

ممکن است اعتراض کنی که این حقیقت ندارد. من نمی‌خواهم حالم بد باشد. حالم خودش بد است. ولی این طور نیست و هرچه زودتر متوجه این قضیه بشوی، زودتر بر زندگی روزمره‌ات تسلط پیدا می‌کنی. تو یا می‌خواهی که حالت بد باشد یا نمی‌خواهی. راهکار این است که عمیقاً به لحظه‌ی حال نگاه کنی تا ببینی چرا می‌خواهی حالت بد باشد. پاسخ به این سؤال همه‌چیز را آشکار می‌کند. تکرار می‌کنم تو تصمیم می‌گیری و تو تنها تصمیم می‌گیری که فلان چیز چه معنایی برای تو داشته باشد و می‌خواهی چگونه به آن پاسخ بدهی. با این حال، این تصمیمی است که بیشتر مردم یا بر اساس احساسات، تجربه‌ها، شناخت‌ها و آرزوهای گذشته‌شان می‌گیرند و یا بر اساس ترس‌ها، تشویش‌ها، خواسته‌ها و آرزوهای آینده‌شان.

هیچ‌کدام از این‌ها ربطی به چیزی ندارد که درست همین الآن، همین جا دارد اتفاق می‌افتد. مسئله‌ی اصلی همان‌طور که اکهارت تول به‌صورت خارق‌العاده‌ای در کتاب قدرت حال به آن اشاره کرده است، این است که در لحظه بمانی؛ به «آینده» یا «گذشته» نرو. من به چشم خودم قدرت این مسئله را در زندگی‌ام دیده‌ام. وقتی که من از دیروز می‌آیم، اغلب به چیزهایی که درست دارند در این لحظه اتفاق می‌افتند معناهایی را قالب می‌کنم که به‌طور ذاتی در آن چیزها نیستند، ولی به‌خاطر فکر سابق من در مورد آن‌ها – یا چیزی مشابه آن‌ها – آن معنا را در آنجا قرار می‌دهم. رفتن به دندان‌پزشکی می‌تواند مثال خوبی باشد.

وقتی که من از فردا می‌آیم، ایده‌ای را در مورد یک آینده‌ی خیالی و اغلب یک ترس خیالی به اتفاق‌های امروز قالب می‌کنم. این واقعیت‌های آینده ممکن است هرگز به وقوع نپیوندند. در حقیقت، زندگی من نشان داده است که واقعاً هم به‌ندرت اتفاق می‌افتند. ولی کاری که اغلب می‌کنند این است که هر شانسی را برای استفاده‌ی حداکثری از تجربه‌ی لحظه‌ی حال نابود می‌کنند. فقط وقتی که من از گذشته بیرون می‌آیم و از آینده‌ام فاصله می‌گیرم، حقیقتاً چیزی را که الآن، همین حالا در یافت موجود دارد اتفاق می‌افتد، تجربه می‌کنم؛ یعنی چیزی که دارد در لحظه‌ی حاضر واقعاً اتفاق می‌افتد و می‌توانم به آن اتفاق – رها از هر نوع تعبیر گذشته یا آینده – هر تفسیری که دوست دارم بدهم.

این عالی‌ترین درس رهایی‌بخش زندگی من بود. وقتی این درس را یاد گرفتم، بالاخره فهمیدم که تجربه‌ی من از هر چیزی که دارد اتفاق می‌افتد، در ذهن خود من دارد اتفاق می‌افتد. بنابراین می‌توانم صاف توی صورت اتفاقات خیره شوم و می‌توانم چیزی را که می‌خواهم در رابطه با آن‌ها باشم انتخاب کنم. می‌توانم خوب باشم یا می‌توانم انتخاب کنم که خوب نباشم. می‌توانم «شاد» باشم یا می‌توانم انتخاب کنم که غمگین باشم. می‌توانم خوش‌بین باشم یا نگران؛ «قدرتمند» یا «ناتوان»؛ «کامل» یا «ناقص»؛ «نابود» یا «آباد». تصمیم کاملاً با من است. معنای هر چیزی معنایی است که من به آن می‌دهم.
.

📗 کتاب قرار بوده تو شاد باشی از نیل دونالد والش
.
#Book 📚

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

⚜️در جستجوی حقیقت⚜️

15 Oct, 15:35


.
ورزش فراموش نشه
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

⚜️در جستجوی حقیقت⚜️

15 Oct, 10:43


تمام ترفندی که این‌جا لازم است این است که بدانی چطور با خیال زندگی کنی و نه درون آن، یا همان‌طور که انجیل می‌گوید: در این دنیا باشی ولی نه جزئی از آن. راهی برای انجام این کار وجود دارد و در کتاب گفت‌وگو با خدا آن راه تحت عنوان فرآیند سه‌گانه‌ی خلق واقعیت به ما معرفی شده است. در رویارویی با هر تجربه‌ی زندگی، یک فرمول، یک فرآیند است که هر آدمی از طریق آن می‌تواند به سوی استادی پیش رود. صرفاً جمله‌های زیر را به زبان بیاور: ۱. هیچ چیز در دنیا واقعی نیست. ۲. معنای هر چیزی آن معنایی است که من به آن می‌دهم. ۳. من کسی هستم که می‌گویم هستم و تجربه‌ی من همانی است که می‌گویم هست. این‌گونه باید با خیالات زندگی رو‌به‌رو شد. اولین قدم این فرآیند سه‌گانه برای بسیاری از مردم سخت‌ترین قسمت است. این مرحله اعلان می‌دارد هر چیزی که به آن نگاه می‌کنیم، هر چیزی که تجربه می‌کنیم غیر واقعی است. در واقع هیچ چیزی آن‌چه که تصور می‌کرده‌ایم بوده است، نیست.

معنایش این نیست که آن‌جا نیست؛ معنایش این است که واقعی نیست. یعنی «واقعاً» آن چیزی که به نظر می‌رسد نیست، آن چیزی که می‌پنداشتیم هست، نیست. برای درک بیشتر در مورد این پدیده پیشنهاد می‌کنم کتاب عالم هولوگرافیک اثر مایکل تالبوت را بخوانی. این کتاب خارق‌العاده از یک منظر علمی ما را با دنیای خیالی که در آن زندگی می‌کنیم آشنا می‌سازد. این گفته که هیچ چیز در دنیا واقعی نیست ریشه در فیزیک کوانتوم دارد - با این حال فراتر از یک اظهار نظر علمی صرف است؛ یک حقیقت روحی و معنوی هم هست. چشم‌انداز معنوی عمیقی در مورد این ایده را می‌توان در آموزه‌هایی در باب معجزات یافت که می‌گوید: هیچ چیزی که می‌بینم واقعی نیست. آگاهی از این حقیقت می‌تواند بسیار التیام‌بخش باشد - مخصوصاً در دوران سختی عظیم یا فشار فراوان.

اگر فکر کنی چیزی که داری در دوران سختی تجربه می‌کنی واقعی است، عملاً آن را در چارچوب تأثیری که روی زندگی‌ات دارد تبدیل به واقعیت می‌کنی. از سوی دیگر اگر بدانی که غیر واقعی است و تأثیرش صرفاً چیزی است که خودت داری آن را می‌سازی، هیچ ماهیت یا برایندی ندارد و در عرض یک ثانیه می‌توانی آن تأثیر را از بین ببری. گفت‌وگو با خدا می‌گوید: هر آن‌چه که بر آن مقاومت کنی باقی می‌ماند و هر آن‌چه به آن نگاه می‌کنی ناپدید می‌شود؛ یعنی شکل خیالی خود را دیگر از دست می‌دهد. بنابراین اولین قدم در فرآیند سه‌گانه انکار واقعیت تأثیر درونی هر چیزی بر روی تو است. این مسئله هم شامل چیزی که به قول معروف «خیر» است می‌شود و هم «شر». لابد می‌پرسی: «انکار تأثیراتی که به قول معروف خیر هستند دیگر چرا؟» جواب این است که وقتی مستقیم به صورت بزرگترین شادی خود نگاه می‌کنی و آن را به چیزی می‌نامی که واقعاً هست - یعنی یک خیال - دیگر عمیقاً به آن وابسته نمی‌شوی.

ممکن است به لذت بردن از آن ادامه بدهی ولی عملاً مانع می‌شود که معتاد به لذت بردن از زندگی به یک شکل و شمایل مشخص شوی. این اعتیاد است - اعتیاد به آدم‌ها، مکان‌ها و اشیا - که آشفتگی را خلق می‌کند جایی که زمانی آرامش بوده است؛ بدبختی جایی که زمانی شادی بوده است؛ درد جایی که زمانی لذت بوده است؛ اندوه جایی که زمانی شادی بوده است. این مسئله هیچ وقت به شفافیتی که در کتاب فوق‌العاده خردمندانه‌ی کن کیپس به نام راهنمایی به آگاهی بالاتر توصیف شده، بیان نشده است. این کتاب - که توسط کسی که از دو پا فلج بود و روزگارش را روی ویلچر می‌گذراند نوشته شده است - زندگی مرا برای ابد تغییر داد. این کتاب می‌گوید: «می‌توانی بگویی به شخصی، مکانی یا شیئی معتاد هستی اگر نبود آن فرد، مکان یا تجربه باعث شود که شادی‌ات را از دست بدهی.»
.

📙 کتاب قرار بوده تو شاد باشی از نیل دونالد والش
.
#Book 📚

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

⚜️در جستجوی حقیقت⚜️

15 Oct, 05:44


زیر و بالا پیش و پس وصف تن است
بـی‌جـهـت‌هـا ذات جـان روشـن اسـت

برگشـا از نور پـاک شـه نظـر
تا نپنداری تو چون کوته‌نظر

کـه همینـی در غـم و شـادی و بس
ای عدم کو مر عدم را پیش و پس

روز باران‌ست می‌رو تا به شب
نه ازیـن باران از آن بـاران رب

.

#معنی_ابیات:

۱. پایین و بالا و پیش و پس، مربوط به جسم است و جانِ روشن، جهت ندارد زیرا روح، مجرد از ماده است.

۲. حال اگر میل داری که جان را درک کنی، پس چشمِ دلِ خود را به نورِ حقیقت بگشا تا در این‌باره، ظن و قیاس نکنی و راهِ شُبهه و گمان نپویی و همانندِ کوتاه‌نظران، نپنداری.

۳. که تو همین غم و شادی هستی. یعنی مبادا مانندِ کوته‌نظران خیال کنی که حقیقتِ انسان محدود می‌شود به احوالِ عارضی مانندِ غم‌ها و شادی‌ها که به شوائبِ جسمانی آلوده است. یعنی خلاصه فکر نکنی که حقیقتِ انسان، مادی و محسوس است. ای انسانی که حقیقتِ تو الهی است، حقیقتِ الهی کجا پیش و پس و جهت دارد؟

۴. بارانِ رحمتِ الهی فرو می‌بارد و تو تا فرا رسیدنِ شبِ مرگ و فنا، همچنان ره بسپار و از آن بهره‌مند شو. این باران از آن باران‌های معمولی نیست، بلکه بارانِ رب‌العالمین است و خاصیتِ آن زنده کردنِ دل‌هاست.
.

#مولانا 💫
.
#Poem 📜

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

⚜️در جستجوی حقیقت⚜️

14 Oct, 17:04


.
صحبت‌های آموزنده مارلون براندو
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

⚜️در جستجوی حقیقت⚜️

14 Oct, 12:55


فکر به طور اجتناب‌ناپذیری منجر به احساس تعلق و تملک می‌شود؛ و احساس تملک آگاهانه یا ناآگاهانه حسادت به بار می‌آورد. و آنجا که حسادت هست مسلماً عشق نیست؛ حال آنکه بسیاری از انسان‌ها حسادت را نشانه‌ی عشق می‌دانند. حسادت یک محصول فکری است، یکی از واکنش‌های عاطفی نهفته در ماهیت فکر است. هنگامی که احساس تملک یا مورد تملک بودن خدشه دار می‌گردد احساس خلاء به وجود می آید، و در آن صورت رشک‌ورزی و حسادت جای عشق را می‌گیرد. و تمام رنج‌ها و گرفتاری‌های انسان بدان جهت است که فکر نقش عشق را بازی می‌کند.
.

📕 کتاب حضور در هستی از کریشنا مورتی
.
#Book 📚

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

⚜️در جستجوی حقیقت⚜️

14 Oct, 05:47


عیب باشد کو نبیند جز که عیب
عیب کـی بینـد روان پـاک غیـب

عیب شد نسبت به مخلوق جهول
نـی بـه نسبـت بـا خـداونـد قبـول

کفر هم نسبت به خالق حکمـت‌سـت
چون به ما نسبت کنی کفر آفت‌ست

ور یکی عیبی بود با صد حیات
بـر مثـال چـوب باشـد در نبـات

در تــرازو هــر دو را یـکــســان کـشــنــد
زانک آن هر دو چو جسم و جان خوشند

.

#معنی_ابیات:

۱. کسی که جز عیب نبیند، کار او عیب است ولی کسی که روان پاک غیبی داشته باشد. کی در اقوال انسان‌های کامل و مشایخ حقیقی، عیب تواند دید؟

۲. عیب‌ها و زشتی‌ها فقط از دیدگاه مردم نادان، عیب و زشت است ولی همین معایب از نظر مردم شامخ خداوندی، عیبی محسوب نمی‌شود. (جهول = صیغه مبالغه جاهل است به معنی بسیار ندان)

۳. حتی کفر هم نسبت به خالق حکمت است و کفر محسوب نمی‌شود. ولی همان کفر هنگامی که در بشر جلوه می‌کند، یکسره آفت و مضرت است. (مولانا در این بیت به یکی از مفاهیم عمیق فلسفی و عرفانی اشاره می‌کند که در آن "شر" و "کفر" از دو دیدگاه متفاوت بررسی می‌شود. او می‌گوید که حتی "کفر" که در ظاهر امری مذموم و ناپسند است، وقتی نسبت به خداوند سنجیده شود، در واقع نشانه‌ای از حکمت الهی است. این بدان معناست که خداوند به‌عنوان خالق همه چیز، حتی کفر و شر را آفریده است و آن‌ها نیز در نظام کلی جهان نقش و حکمتی دارند.

اما وقتی همین کفر به انسان نسبت داده می‌شود، دیگر حکمت نیست بلکه آفت است. به بیان دیگر، کفر و شر از دیدگاه انسانی و در سطح بشری، امری مذموم و مخرب است؛ زیرا انسان‌ها محدود به دنیای مادی و روابط دنیوی هستند و کفر به‌عنوان یکی از عوامل دور شدن از حقیقت و خداوند، به انسان‌ها ضرر می‌رساند.

شرح بیشتر:

مولانا در اینجا به نسبی بودن مفاهیم خیر و شر اشاره می‌کند. آنچه از دیدگاه انسانی شر و کفر است، از دیدگاه الهی می‌تواند وسیله‌ای برای تحقق حکمت و تدبیر باشد. این دیدگاه به معنای توجیه کفر یا شر نیست، بلکه بیانگر این است که در سطح الهی، همه چیز در خدمت یک نظام کلی و هدفمند است و خداوند به‌عنوان خالق همه چیز، حتی امور به‌ظاهر منفی را در راستای حکمت خود می‌آفریند.)

۴. و اگر یک عیب در میان صد حسنه و صفت خوب موجود باشد، عیب اندک در میان نیکویی‌های فراوان چندان مهم نیست و آن عیب بر مثال چوبی است که در میان نبات جای می‌گیرد. [چوب نبات، همان رشته چوبی است که قنادها آن را در شکر گداخته فرو می‌کنند و از آن شاخِ نبات می‌سازند. ملا هادی سبزواری عقیده دارد که همین چوب فاقد شیرینی و عطر، بر اثر مصاحبت و همنشینی با نبات، رنگ و بو و مزه آن را به خود می‌گیرد. (شرح اسرار، ص ۶۲)]

۵. در ترازو، هم چوب و هم نبات را با هم می‌کَشند. زیرا آن دو مانند جسم و جان سرخوش‌اند.
.

#مولانا 💫
.
#Poem 📜

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

⚜️در جستجوی حقیقت⚜️

13 Oct, 16:49


.
تعادل
.
🔹 مزدافر مؤمنی
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

⚜️در جستجوی حقیقت⚜️

13 Oct, 11:45


قوه‌ی تشخیص به تو اجازه می‌دهد چیزها را همان‌طور که واقعاً هستند ببینی و در دام شیطان نیفتی. یعنی منفی دیدن هر چیزی. هدیه‌ی خرد به تو اجازه می‌دهد این را بفهمی که همین‌طوری که داری در جاده‌ی زندگی سفر می‌کنی، در طول راه می‌توان انتظار چیزی را داشته باشی که برخی از آدم‌ها آن را «شکست» می‌خوانند. هلنا پتروا بلاواتسکی به ما می‌گوید هرچه بیشتر جلو بروی بر دام‌های بیشتری پا خواهی گذاشت. جاده‌ای که به سرانجامی می‌رسد با آتش روشن شده است - آتش جسارت به خرج دادن که در قلب شعله‌ور است. هرچه کسی بیشتر به خودش جرئت بدهد چیزهای بیشتری به دست خواهد آورد. هرچه بیشتر بترسد آن شعله کمرنگ‌تر خواهد شد. راهکار این است که شکست را آن‌طوری که هست ببینی - یعنی به هیچ‌وجه نه به چشم شکست بلکه به چشم فرصت.

من این گفته‌ی جوزف شوگرمان را خیلی دوست دارم: «آدم‌های زیادی نیستند که مایل باشند به شکست فرصت دوباره بدهند. آنها یک‌بار شکست می‌خورند و دیگر همه‌چیز تمام می‌شود. تلخی قرص شکست اغلب بیشتر از آن چیزی است که اکثر مردم بتوانند آن را تحمل کنند. اگر حاضر باشی شکست را بپذیری و از آن درس بگیری، اگر حاضر باشی شکست را به چشم نعمتی در لباس مبدل ببینی و دوباره قد راست کنی، امکان مهار کردن یکی از نیروهای بسیار قدرتمند موفقیت را به دست آورده‌ای.» هر مشکلی درون خود فرصتی چنان قدرتمند را پنهان کرده است که به معنای واقعی کلمه مشکل را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. بزرگ‌ترین داستان‌های موفقیت توسط آدم‌هایی خلق شده‌اند که مشکل را شناخته‌اند و آن را تبدیل به فرصت کرده‌اند. این چیزی است که من استفاده‌ی واقعی از هدیه‌ی خرد می‌خوانم؛ گشودن آغوش به روی قوه‌ی تشخیص و اجازه دادن به خود برای دیدن تفاوت بین ظواهر و واقعیت و درک این مسئله که چیزی که به نظر منفی می‌آید، در واقعیت مثبت است.
.

📕 کتاب قرار بوده تو شاد باشی از نیل دونالد والش
.
#Book 📚

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

⚜️در جستجوی حقیقت⚜️

13 Oct, 05:34


الهی،
آن کس که زندگانی وی تویی، کی بمیرد؟
ای یافته و یافتنی، نه جز از شناخت تو شادی، نه جز از یافت تو زندگانی.
زنده‌ی بی تو، چو مرده زندانی، و صحبت‌یافته با تو، نه این جهانی، نه آن جهانی.

.

🔹 خواجه عبدالله انصاری
.
#Quote ✍️

⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️

⚜️در جستجوی حقیقت⚜️

12 Oct, 15:42


.
ایجاد ترس توسط ادیان
.
🔹 دولورس کانن
.
⚜️ @agahi_va_haghighat ⚜️