در این سوگیری، افراد بلافاصله به اطلاعات و دانشی تمایل پیدا میکنند که پیشفرضها، دریافتها و باورهایشان را تایید میکند.
به زبان ساده، جهتگیری تاییدی یعنی تمایل ما به پذیرش باورهایی خاص. هنگامی که باوری در ما شکل میگیرد تنها اطلاعاتی را میپذیریم که باورهای پیشین ما را تایید میکند و در عین حال اطلاعاتی را که درباره باورهایمان شبهه ایجاد میکند یا کلا نادیده میگیریم یا از اساس رد میکنیم.
🔻این نوع مواجهه با باورهایمان ممکن است همچون مخدری عمل کند و ما را در برابر واقعیتهای اطرافمان کرخت سازد.
اینگونه است که ممکن است دریافت ما بخش بزرگی از واقعیت بیرون از ذهن را منعکس نکند.
🔺به طور مثال فرض کنید شما به عنوان مربی به بازی روی زمین و حفظ توپ با مالکیت بالا اعتقاد دارید و فوتبال را در این نوع از بازی میبینید. بر اساس این تفکر شما به دنبال اطلاعات و دانشی هستید که این باور شما را تقویت کند و در راستای آن باشد. و گاهی این بر اساس واقعیتهای تیم شما نیست یعنی تیم شما ابزار لازم برای این کار را ندارد. اما چون شما به عنوان مربی به این شکل بازی توجه دارید مسائلی را می آموزید که در همین راستا باشد و از دیگر مسائل غفلت میکنید و آنها را نادیده میگیرید و در برخی مواقع عنوان میکنید که به هیچ وجه شکل کار غیر از آن چیزی که شما به دنبالش هستید را قبول ندارید؟
اینجاست که این روش از آموختن موارد جدید همچون مخدری عمل میکند که شما را آرام میکند و در حقیقت شما را به آن چیزی که واقعا نیاز دارید بی خیال میکند.
⛔️توصیه مهم من به شما اینکه دربهای ذهن خود را به روی همه شکل از بازی , تاکتیکها و تکنیکها باز کنید و در مورد همه روش ها و سیستم ها مطالعه کنید. شاید آن چیزی که مورد نیاز شما باشد چیزی نباشد که آن را دوست دارید ❗️
🔴نوشته : مجید مرتضایی مدرس فدراسیون فوتبال
@football_academy_coach