دانشکده فیزیک تبریز @faculty_of_physics_tabriz_uni Channel on Telegram

دانشکده فیزیک تبریز

@faculty_of_physics_tabriz_uni


🔻اطلاع‌رسانی
🔻مطالب علمی-آموزشی
🔻رفرنس و جزوه

🔷ارتباط با ادمین‌ها:
@shahsavari_mr
@Negin_azizi78

دانشکده فیزیک تبریز (Persian)

در کانال دانشکده فیزیک تبریز شما به یک جامعه علمی پیوسته و دسترسی به اطلاعات و مطالب علمی-آموزشی در زمینه فیزیک خواهید داشت. این کانال منبع فوق العاده ای برای دسترسی به رفرنس ها و جزوات مربوط به دروس فیزیک می باشد. از آخرین اخبار و تحقیقات مربوط به علم فیزیک تا مباحث پیشرفته و نوآورانه، همه چیز در دسترس شماست. ادمین های این کانال، @shahsavari_mr و @Negin_azizi78، آماده پاسخگویی به سوالات شما و ارائه ی هر گونه کمک و راهنمایی در حوزه فیزیک می باشند. همچنین فضایی مناسب برای بحث و تبادل نظر با دیگر اعضای کانال در نظر گرفته شده است. اگر به دنبال یک منبع قابل اعتماد و کامل برای اطلاعات فیزیکی هستید، حتما به این کانال ملحق شوید و از محتوای ارزشمند آن بهره مند شوید.

دانشکده فیزیک تبریز

17 Nov, 20:08


#اخبار_علمی #اختصاصی_دانشکده

🔸طراحی و ساخت سلول‌های خورشیدی نیمه شفاف در پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستاره‌شناسی دانشگاه تبریز


🔹گزارش تصویری شبکه سهند


🆔 @faculty_of_physics_tabriz_uni
🆔
http://instagram.com/physics__tabriz

دانشکده فیزیک تبریز

17 Nov, 19:42


#اخبار_علمی #اختصاصی_دانشکده

🔸طراحی و ساخت سلول‌های خورشیدی نیمه شفاف در پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستاره‌شناسی دانشگاه تبریز


🔹استاد تمام دانشکده فیزیک دانشگاه تبریز،با همکاری گروه پژوهشی خود در آزمایشگاه ادوات اپتوالکترونیک پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستاره‌شناسی، موفق به طراحی و ساخت انواع سلول‌های خورشیدی نیمه شفاف با شفافیت ۳۰ تا ۷۰ درصد و بازده تبدیل توان تا ۴ درصد شده‌اند.

🔹 این فناوری پیشرفته علاوه بر دارا بودن توانایی جذب نور خورشید برای تولید انرژی الکتریکی، قابلیت عبور نور مرئی را دارد، که امکان استفاده از آنها در فضا‌های مختلف از جمله پنجره‌ها، نما‌های شیشه‌ای ساختمان‌ها، خودرو‌ها و حتی گلخانه‌ها را فراهم می‌آورد.

🔹دکتر اصغر عسگری گفت :در حالی که افزایش کارایی، کاهش هزینه‌ها و دسترسی آسان از مهم‌ترین چالش‌های انرژی خورشیدی به شمار می‌آید، استفاده از سلول‌های خورشیدی نیمه شفاف راهکاری نوین برای پاسخ به این نیاز‌ها ارائه می‌دهد. این سلول‌ها علاوه بر تامین انرژی پاک، به دلیل امکان عبور نور مرئی، می‌توانند به طور همزمان هم روشنایی محیط را تامین کرده و هم انرژی الکتریکی تولید کنند. این ویژگی به ویژه برای نما‌های شیشه‌ای و پنجره‌های ساختمان‌ها و برج‌ها، که مساحت زیادی را شامل می‌شوند، بسیار مناسب است. همچنین این سلول‌ها به دلیل داشتن شفافیت بالا و تولید در رنگ‌های مختلف، می‌توانند در طراحی‌های مختلف به کار روند و به جذابیت بصری سازه‌ها بیفزایند.

🔹وی بیان کرد:این طرح که با حمایت مالی صندوق نوآوری و شکوفایی ایران و شرکت دانش‌بنیان ستاک تبریز انجام شده است، از جمله طرح‌های علمی قابل توجهی است که ضمن بهره‌مندی از دانش و توان علمی داخلی، نتایج ارزشمندی را به همراه داشته است. این پروژه علمی تاکنون خروجی‌هایی در قالب دو پایان‌نامه کارشناسی ارشد، دو رساله دکتری و یک طرح پسادکتری داشته و یافته‌های حاصل از آن در مجلات معتبر بین‌المللی همچون Solar Energy Materials and Solar Cells منتشر شده است.

🔹به گفته دکتر عسگری بهره‌برداری از این فناوری می‌تواند آینده‌ای روشن برای استفاده از انرژی خورشیدی و کاهش آلاینده‌های محیطی فراهم کند و کمک شایانی به پایداری زیست‌محیطی و تامین انرژی در فضا‌های شهری و روستایی نماید.


🆔 @faculty_of_physics_tabriz_uni
🆔
http://instagram.com/physics__tabriz

دانشکده فیزیک تبریز

17 Nov, 19:41


#گزارش_تصویری

🔸برنامه رصد شبانه بسیج دانشجویی دانشکده فیزیک


🆔 @faculty_of_physics_tabriz_uni
🆔
http://instagram.com/physics__tabriz

دانشکده فیزیک تبریز

17 Nov, 18:10


🔸 جذاب‌ترین تصاویر منتشر شده از «ماه سگ آبی»، آخرین ابرماه سال ۲۰۲۴

🔹آخرین ابرماه سال ۲۰۲۴ که با نام «ماه سگ آبی» یا Beaver Moon شناخته می‌شود، هفته گذشته تماشاگران آسمان شب در سراسر جهان را شگفت‌زده کرد.

🔹نامگذاری این ماه به سال ۱۹۳۰ میلادی برمی‌گردد که کشاورزان شروع به اسم‌گذاشتن روی ابرماه‌ها کردند. با رسیدن به ابرماه چهارم سال، آن‌ها مشاهده کردند که سگ‌های آبی مشغول جمع‌آوری غذا و ذخیره آن برای زمستان هستند؛ ازاین‌رو، ابرماه چهارم سال یا همان ابرماه نوامبر را ماه سگ آبی نامیدند‌. از ابرماه نوامبر به‌عنوان «ابرماه یخی» نیز یاد می‌شود.

🔹ابرماه نوامبر، آخرین ابرماه از چهار ابرماه پیاپی امسال بود. برخی از جذاب‌ترین تصاویر منتشر شده از این پدیده را مشاهده می‌کنید.


🆔 @faculty_of_physics_tabriz_uni
🆔
http://instagram.com/physics__tabriz

دانشکده فیزیک تبریز

17 Nov, 16:14


🟠انجمن های علمی دانشجویی فوتونیک و بیوفوتونیک برگزار میکنند

📑سلسله سخنرانی های Phتاک
قسمت دوم:
کاربردهای رایانه کوانتومی در مسائل پزشکی

سخنران:دکتر حسین داودی یگانه
زمان:دوشنبه ۲۸ آبان
ساعت ۲۰:۳۰ تا۲۲

🔗لینک سخنرانی:
http://vuclass1.tabrizu.ac.ir/fphy
-------------------------------------
انجمن علمی دانشجویی فوتونیک دانشگاه تبریز
@photonic_of_tabrizuniversity