اقتصادینو @eghtesadiino Channel on Telegram

اقتصادینو

@eghtesadiino


پادکست کتاب‌های اقتصادی

اقتصادینو (Persian)

اقتصادینو یک پادکست کتاب‌های اقتصادی است که به شما این امکان را می‌دهد تا به روزترین مطالب و دیدگاه‌های مرتبط با اقتصاد و مباحث مالی دسترسی داشته باشید. این پادکست منحصر به فرد به شما کمک می‌کند تا بهترین کتاب‌های اقتصادی را مطالعه کنید و نکات کلیدی آنها را درک کنید. اگر به دنبال یک محتوای تازه و آموزنده در زمینه اقتصاد هستید، اقتصادینو همواره بهترین گزینه برای شماست. با گوش دادن به این پادکست، می‌توانید دغدغه‌ها و مسائل اقتصادی روز را بهتر و با دیدگاهی نو بررسی کرده و اطلاعات لازم را دریافت کنید. اقتصادینو پادکستی جذاب و الهام‌بخش برای همه علاقمندان به اقتصاد است. از چارچوب محتوایی تا حضور مجریان حرفه‌ای، این پادکست می‌تواند بهترین همراه شما در مسیر یادگیری اقتصادی باشد. با عضویت در کانال Telegram اقتصادینو، همواره اولین نفری خواهید بود که از جدیدترین اپیزودها و مطالب منتشر شده اطلاع پیدا می‌کنید و با سرعت روزی در حالی که به آخرین تحولات اقتصادی جهان دست پیدا می‌کنید، دیدگاه خود را نیز بهبود بخشید. اقتصادینو، همراه همیشگی شما در دنیای پیچیده و جذاب اقتصادی است.

اقتصادینو

09 Jul, 21:00


https://rowzanehnashr.com/product/%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AE-%DA%A9%D9%88%D8%AA%D8%A7%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D8%A8%D8%B1%DB%8C/

اقتصادینو

06 Jul, 15:01


📌هری مارکویتز؛ اقتصاددان بزرگی که نان دلالان را آجر کرد!

🔹هری مارکویتز، اقتصاددان برجسته‌ای که در ۲۲ ژوئن درگذشت، انقلاب بزرگی در تحلیل بازارهای مالی به راه انداخت.

🔹قبل از او، ریاضیات در انتخاب سبد دارایی کاربرد چندانی نداشت، اما او با اثر ماندگار خود ایجاد تنوع سیستماتیک در سبدهای دارایی را به یادگار گذاشت.

🔹مارکویتز به همراه شارپ و مرتون میلر برنده جایزه نوبل اقتصاد در سال ۱۹۹۰ شد.

🔸تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۴۰۲

👈 برای پیوستن به کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام «تلویزیون اقتصادآنلاین» کلیک کنید

@eghtesadonlinetv

اقتصادینو

26 May, 14:30


📌هر یک دلار یارانه نقدی چند دلار درآمد ایجاد می‌کند؟

🔸سی‌ و ششمین مقاله از معرفی «مجموعه مقالات اقتصادی به زبان ساده» به «هر یک دلار یارانه نقدی چند دلار درآمد ایجاد می‌کند؟ نوشته دنیس ایگر، جوآنس هاشوفر، ادوارد میگوئل، پائول نیاوس ل و مایکا واکر اختصاص دارد.

🔹وقتی پول نقد به اقتصاد تزریق کنیم چه اتفاقی می‌افتد؟ آیا این پول به صورت یک به یک به شاخص‌های کل مانند تولید ناخالص داخلی اضافه می‌شود و یا یک اثر ضریب فزاینده وجود دارد؟

🔹تخمین این ضرایب برای چندین دهه از اهمیت اقتصادی کلیدی برخوردار بوده و برای ارزیابی سیاست‌هایی با هدف تحریک اقتصاد بسیار مهم است.

🔹این مقاله با استفاده از آزمایشی در مقیاس بزرگ در روستاهای کنیا، برای اندازه‌گیری این کمیت کلیدی، حوزه جدیدی را ترسیم می‌کند.

🔹آیا می‌توانیم تأثیرات تزریق عظیم پول نقد را که در اقتصاد سرازیر شد، ردیابی کنیم؟

📎ترجمه‌ای از: econimate

🟥 مجموعه «مقالات اقتصادی به زبان ساده» را جمعه‌ها ساعت ۱۸ از کانال تلگرامی اقتصادینو دنبال کنید.
@eghtesadiino

اقتصادینو

19 May, 14:37


📌تصمیمات والدین چگونه آینده فرزندان را متحول می‌کند؟

🔸سی‌ و پنجمین مقاله از معرفی «مجموعه مقالات اقتصادی به زبان ساده» به «تصمیمات والدین چگونه آینده فرزندان را متحول می‌کند؟» نوشته جوناس تونگادن و الکساندر ویلن اختصاص دارد. 

🔹والدین تصمیمات زیادی می‌گیرند که پیامدهای اقتصادی پایداری برای فرزندانشان دارد و این تصمیمات می‌تواند نتایج بلندمدت کودکان را شکل دهد.

🔹این مقاله با استفاده از آزمایشی از دانش‌آموزان در نروژ، تصمیم‌گیری والدین را در یک عرصه کلیدی، یعنی رقابت‌پذیری بررسی می‌کند.

🔹اما تصمیمات والدین چگونه به رقابت‌پذیری دانش‌آموزان و متحول شدن آینده آنها کمک می‌کند؟

📎ترجمه‌ای از: econimate

🟥 مجموعه «مقالات اقتصادی به زبان ساده» را جمعه‌ها ساعت ۱۸ از کانال تلگرامی اقتصادینو دنبال کنید.
@eghtesadiino

اقتصادینو

17 May, 17:09


📌به یاد لوکاس افسانه‌ای؛ مردی که درک ما از اقتصاد کلان را متحول کرد

🔹رابرت لوکاس، اقتصاددان برنده جایزه نوبل که نظریه انقلابی‌اش حوزه اقتصاد کلان را تغییر داد، دو روز پیش درگذشت.

🔹فرضیه انتظارات عقلایی وی، نحوه تفکر اقتصاددانان درباره اقتصاد را تغییر داد و به نوعی مدل کینزی را نابود و توجه بسیاری را از طرز تفکر کینزی به خود معطوف کرد.

🔹مرور مسیر زندگی و مطالعات ارزشمند او دربردارنده نکات بسیار جالب و آموزنده‌ای برای سیاست‌گذاران و اقتصاددانان و علاقمندان به اقتصاد است.

🔸تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲

👈 برای پیوستن به کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام «تلویزیون اقتصادآنلاین» کلیک کنید

@eghtesadonlinetv

اقتصادینو

15 May, 20:02


📌فوت رابرت لوکاس، اقتصاددان بزرگ و برنده جایزه نوبل / مبدع انقلاب انتظارات عقلایی در اقتصاد کلان درگذشت

🔹رابرت لوکاس، اقتصاددان آمریکایی، در سال ۱۹۹۵ برنده جایزه نوبل اقتصاد برای توسعه و به کارگیری نظریه انتظارات عقلایی، یک فرضیه اقتصادسنجی شد.

🔹لوکاس دریافت که افراد با اتخاذ تصمیمات اقتصادی خصوصی بر اساس تجربیات گذشته و نتایج پیش بینی شده، نتایج مورد نظر سیاست های مالی و پولی ملی را از بین می‌برند.

🔹مطالعه او که در اواسط دهه ۱۹۷۰ شهرت یافت، نتیجه‌گیری جان مینارد کینز در اقتصاد کلان و کارآمدی مداخله دولت را زیر سوال برد و به انقلاب انتظارات عقلایی مشهور شد. / اقتصادآنلاین

@eghtesadonline

اقتصادینو

12 May, 14:30


📌کپی رایت خلاقیت و انگیزه صاحبان اثر را زیاد می‌کند؟

🔸سی‌ و چهارمین مقاله از معرفی «مجموعه مقالات اقتصادی به زبان ساده» به «کپی رایت خلاقیت و انگیزه صاحبان اثر را زیاد می‌کند؟» نوشته میشلا جیورچلی و پترا موسر اختصاص دارد.

🔹قوانین کپی‌رایت، حقوق مالکیت معنوی را در طیف وسیعی از زمینه‌ها ایجاد می‌کند و هدف آن ترویج خلق آثار جدید است.

🔹منطق این است که با دادن حق انحصاری به خالقان برای کنترل، توزیع و فروش آثارشان، کپی رایت به آنها اجازه می‌دهد تا ارزش اقتصادی آن اثر را بدست آورند و در نتیجه در درجه اول انگیزه ایجاد آن را فراهم کنند.

🔹این مقاله با استفاده از داده‌های اپرای ایتالیایی در قرن ۱۸ و ۱۹ به بررسی این سوال که کپی رایت می‌تواند باعث انگیزه صاحبان اثر برای ایجاد آثار جدید شود، می‌پردازد.

🔹آیا کپی‌رایت باعث ایجاد خلاقیت می‌شود؟

📎ترجمه‌ای از: econimate

🟥 مجموعه «مقالات اقتصادی به زبان ساده» را جمعه‌ها ساعت ۱۸ از کانال تلگرامی اقتصادینو دنبال کنید.
@eghtesadiino

اقتصادینو

05 May, 15:00


📌شواهدی از آسوشیتدپرس؛ اخبار جهت‌دار چگونه دیدگاه افراد را عوض می‌کند؟

🔸سی‌و‌سومین مقاله از معرفی «مجموعه مقالات اقتصادی به زبان ساده» به «شواهدی از آسوشیتدپرس؛ اخبار جهت‌دار چگونه دیدگاه افراد را عوض می‌کند؟» نوشته ملینا جوورلووا اختصاص دارد.

🔹در ایالات متحده، دموکرات‌ها و جمهوری خواهان اغلب از زبان بسیار متفاوتی برای اشاره به موضوعات مشابه استفاده می‌کنند که هدف هر دو طرف تأثیرگذاری بر دیدگاه‌های عمومی در مورد این موضوعات است.

🔹دیدگاه افراد ممکن است تحت تأثیر زبانی باشد که می‌بینند یا می‌شنوند، اما رسانه‌ها نیز ممکن است زبان آن‌ها را جهت‌دار کنند تا نظر مخاطبان خود را جلب کنند.

🔹این مقاله با بهره‌برداری از یک تغییر ناگهانی در دستورالعمل‌های آسوشیتدپرس به این سوال می‌پردازد که آیا قرار گرفتن در معرض زبان جهت‌دار و مغرضانه تاثیر علی بر دیدگاه‌های سیاسی دارد؟

📎ترجمه‌ای از: econimate

🟥 مجموعه «مقالات اقتصادی به زبان ساده» را دوشنبه‌ها ساعت ۱۸ از کانال تلگرامی اقتصادینو دنبال کنید.
@eghtesadiino

اقتصادینو

28 Apr, 14:30


📌مقایسه با دیگران چگونه در عملکرد ما موثر است؟

🔸سی‌ و دومین مقاله از معرفی «مجموعه مقالات اقتصادی به زبان ساده» به «مقایسه با دیگران چگونه در عملکرد ما موثر است؟» نوشته ریچارد مورفی و فلیکس وینهارت اختصاص دارد.

🔹انسان‌ها موجوداتی اجتماعی هستند و مقایسه با دیگران می‌تواند بر رفتار و اعمال ما تأثیر بگذارد که این مقایسه اغلب به شکل مقایسه مقادیر نسبی است.

🔹اما برای اینکه بفهمیم آیا افراد تحت تاثیر صرف قرار گرفتن در رتبه اول در مقایسه با رتبه پنجم با نادیده گرفتن تفاوت‌های اصلی، هستند، این مقاله با استفاده از داده‌های اداری انگلستان به این سوال می‌پردازند و تاثیر رتبه کلاسی دانش‌آموز در مدرسه ابتدایی بر عملکرد مدرسه متوسطه آنها را بررسی می‌کنند.

🔹آیا رتبه کلاسی دانش آموز تأثیر پایداری بر عملکرد تحصیلی آنها دارد؟

📎ترجمه‌ای از: econimate

🟥 مجموعه «مقالات اقتصادی به زبان ساده» را جمعه‌ها ساعت ۱۸ از کانال تلگرامی اقتصادینو دنبال کنید.
@eghtesadiino

اقتصادینو

14 Apr, 14:30


📌نگرانی‌های مالی بهره‌وری کارگران را کاهش می‌دهد؟

🔸سی‌ و یکمین مقاله از معرفی «مجموعه مقالات اقتصادی به زبان ساده» به «نگرانی‌های مالی بهره‌وری کارگران را کاهش می‌دهد؟» نوشته سوپریت کائور، آسندیل مولیانا تان، سوانا او و فرانک شیلباخ اختصاص دارد.

🔹 مشکلات مالی از نظر روانی طاقت فرسا است، حتی ناتوانی موقت در تامین هزینه‌ها می‌تواند باعث ایجاد اضطراب، نگرانی و استرس شود.

🔹اگر استرس ناشی از کسری پول مانع از توانایی فرد برای تمرکز یا تفکر به درستی شود، آنگاه احساس فشار مالی خود ممکن است پیامدهای اقتصادی نامطلوبی داشته باشد.

🔹این مقاله تاثیر فشار مالی بر بهره‌وری را با استفاده از یک آزمایش میدانی را در روستای اودیشا هند انجام دادند که در آن بیش از ۴۰۰ کارگر را برای یک دوره دو هفته‌ای مشغول ساخت بشقاب‌های برگی برای رستوران‌ها کردند.

🔹آیا کاهش فشار مالی یک کارگر به آنها اجازه می‌دهد تا در محل کار بهتر تمرکز کنند و در نتیجه بهره‌وری بیشتری داشته باشند؟

📎ترجمه‌ای از: econimate

🟥 مجموعه «مقالات اقتصادی به زبان ساده» را جمعه‌ها ساعت ۱۸ از کانال تلگرامی اقتصادینو دنبال کنید.
@eghtesadiino

اقتصادینو

07 Apr, 14:35


📌پازل عجیب در تعیین قیمت داروهای جدید

🔸سی‌امین مقاله از معرفی «مجموعه مقالات اقتصادی به زبان ساده» به «پازل عجیب در تعیین قیمت داروهای جدید» نوشته پیر دوبیوس، آشوین گاندی و سوشانا وسرمن اختصاص دارد.

🔹زمانی که نوبت به تنظیم قیمت دارو می‌رسد، سیاست‌گذاران با یک بده بستان مواجه هستند.

🔹نوآوری داروهای جدید گران است و برای انگیزه‌بخشی این سرمایه‌گذاری‌ها، قیمت‌ها باید به اندازه‌ای بالا باشد که شرکت‌ها بتوانند در صورت ورود محصولاتشان به بازار، سود ببرند.

🔹اما قیمت بالای دارو، فشار زیادی برای مصرف‌کنندگان به همراه دارد و فشارهای سیاسی مداوم برای کاهش آن وجود دارد.

🔹این مقاله با توسعه مدلی از تقاضا و عرضه در بازار دارویی و استفاده از آن برای پیش بینی چگونگی تعدیل قیمت دارو در صورت اعمال کنترل قیمت توسط ایالات متحده به بررسی این موارد می‌پردازد.

🔹آیا کنترل قیمت می‌تواند شکاف قیمتی بین ایالات متحده و سایر کشورها را کاهش دهد؟

📎ترجمه‌ای از: econimate

🟥 مجموعه «مقالات اقتصادی به زبان ساده» را جمعه‌ها ساعت ۱۸ از کانال تلگرامی اقتصادینو دنبال کنید.
@eghtesadiino

اقتصادینو

10 Mar, 15:05


📌کدام دکترها احتمال مرگ بیماران را کمتر می‌کنند؟

🔸بیست و نهمین مقاله از معرفی «مجموعه مقالات اقتصادی به زبان ساده» به «کدام دکترها احتمال مرگ بیماران را کمتر می‌کنند؟ » نوشته ییکوان شن اختصاص دارد. 

🔹تیم‌ها در بسیاری از شرکت‌ها، تقریبا بخش مهمی از شرکت و واحد سازمانی کلیدی هستند و پویایی تیم می‌تواند بر بهره‌وری کلی تأثیر بگذارد.

🔹با این حال شواهد اقتصادی محدودی در مورد چگونگی سازماندهی موثر تیم‌ها وجود دارد. یکی از عوامل بالقوه مهم، مشارکت گذشته است و عملکرد فعلی یک تیم ممکن است به این بستگی داشته باشد که آیا اعضای آن قبلاً با هم کار کرده‌اند یا خیر.

🔹این مقاله به بررسی نقش سرمایه انسانی یک تیم خاص در مراقبت‌های بهداشتی می‌پردازد.

🔹آیا تغییر نحوه سازماندهی تیم‌های پزشکی می‌تواند جان بیماران را نجات دهد؟

📎ترجمه‌ای از: econimate

🟥 مجموعه «مقالات اقتصادی به زبان ساده» را جمعه‌ها ساعت ۱۸ از کانال تلگرامی اقتصادینو دنبال کنید.
@eghtesadiino

اقتصادینو

03 Mar, 14:30


📌قدرت سیاسی قدرت اقتصادی می‌آورد؟

🔸بیست و هشتمین مقاله از معرفی «مجموعه مقالات اقتصادی به زبان ساده» به «قدرت سیاسی قدرت اقتصادی می‌آورد؟» نوشته ابهای آنجا و کارلوس اونانچیو لئون اختصاص دارد.

🔹یک اصل اساسی جوامع دموکراتیک این است که حق رای سیاسی مهم است. رای دادن به شهروندان اجازه می‌دهد تا قدرت سیاسی خود را اعمال کنند و ساختارها و سیاست‌هایی را که رفاه اقتصادی آنها را تعیین می‌کند، شکل دهند.

🔹این اصل زیربنای این باور است که کسب حق رای به ویژه برای گروه‌های اقلیت محروم بسیار مهم است.

🔹این مقاله با استفاده از یکی از قسمت‌های اصلی اعطای حق رای اقلیت در قرن گذشته یعنی تصویب قانون حقوق رای ۱۹۶۵ در ایالات متحده به بررسی این سوال که قدرت سیاسی قدرت اقتصادی می‌آورد، می‌پردازد.

🔹آیا توانمندسازی سیاسی می‌تواند به گروه‌های اقلیت اجازه دهد تا وضعیت اقتصادی خود را بهبود بخشند؟

📎ترجمه‌ای از: econimate

🟥 مجموعه «مقالات اقتصادی به زبان ساده» را جمعه‌ها ساعت ۱۸ از کانال تلگرامی اقتصادینو دنبال کنید.
@eghtesadiino

اقتصادینو

24 Feb, 16:07


📌آلودگی هوا چه تاثیری بر تولد نوزادان نارس دارد؟

🔸بیست و هفتمین مقاله از معرفی «مجموعه مقالات اقتصادی به زبان ساده» به «آلودگی هوا چه تاثیری بر تولد نوزادان نارس دارد؟» نوشته دایان الکساندر و هانس شوانت اختصاص دارد.

🔹اگزوز خودرو منبع اصلی آلودگی هوا است، اما ارائه شواهد تجربی از اثرات آن بر سلامتی نسبتاً دشوار است.

🔹از طرفی افراد ثروتمندتر به طور متوسط نتایج سلامتی بالاتری دارند و احتمال دارد که با اتومبیل‌های جدیدتر و کم آلاینده‌تر رانندگی کنند و عوامل زیادی نیز باعث آلودگی هوا می‌شوند و بنابراین جدا کردن سهم خودروها می‌تواند دشوار باشد.

🔹در این مقاله، نویسندگان تخمین‌هایی از تأثیر سلامت علی قرار گرفتن در معرض آلودگی خودرو با استفاده از رسوایی تقلب در انتشار گازوئیل در ایالات متحده به عنوان یک آزمایش طبیعی ارائه می‌دهند.

🔹توزیع سراسری این خودروها تا چه اندازه منجر به افزایش آلودگی هوا در محل شد و نتیجه آن چه تاثیری بر سلامت نوزادان و کودکان داشت؟

📎ترجمه‌ای از: econimate

🟥 مجموعه «مقالات اقتصادی به زبان ساده» را جمعه‌ها ساعت ۱۸ از کانال تلگرامی اقتصادینو دنبال کنید.

@eghtesadiino

اقتصادینو

17 Feb, 15:37


📌محل سکونت شما زمان مردنتان را مشخص می‌کند؟

🔸بیست و ششمین مقاله از معرفی «مجموعه مقالات اقتصادی به زبان ساده» به «محل سکونت شما زمان مردنتان را مشخص می‌کند؟» نوشته تاتیانا دریوگینا و دیوید مولیتور اختصاص دارد.

🔹شواهد زیادی نشان داده است که موقعیت جغرافیایی تأثیر علی بر نتایج اقتصادی دارد؛ به عنوان مثال محل زندگی یا رشد افراد بر سطح تحصیلات و درآمد آنها تأثیرگذار است.

🔹اما بسیاری از کارشناسان بر سر اینکه این امر تا چه حد منجر به پیامدهای سلامتی و به ویژه امید به زندگی می‌شود، با یکدیگر اختلاف دارند.

🔹این مقاله به بررسی این اختلاف در شرایط جابجایی در مقیاس بزرگ ناشی از طوفان کاترینا در سال ۲۰۰۵ می‌پردازد که در پی این طوفان حدود ۱ میلیون نفر آواره شدند و بسیاری دیگر هرگز به مناطق آسیب دیده بازنگشتند.

🔹اما موقعیت جغرافیایی تا چه اندازه بر امید به زندگی تأثیر علّی دارد؟

📎ترجمه‌ای از: econimate

🟥 مجموعه «مقالات اقتصادی به زبان ساده» را جمعه‌ها ساعت ۱۸ از کانال تلگرامی اقتصادینو دنبال کنید.
@eghtesadiino

اقتصادینو

10 Feb, 14:30


📌بیمه خدمات درمانی نرخ مرگ‌و‌میر را کاهش می‌دهد؟

🔸بیست و پنجمین مقاله از معرفی «مجموعه مقالات اقتصادی به زبان ساده» به «بیمه خدمات درمانی مرگ و میر را کاهش می‌دهد؟» نوشته سارا میلر، نورمن جانسون، لائورا وری اختصاص دارد.

🔹مدیکید که در سال ۱۹۶۵ تأسیس شد، یکی از ارکان اصلی تور ایمنی اجتماعی ایالات متحده است و برای بیش از ۷۲ میلیون فرد کم درآمد بیمه سلامت فراهم می‌کند.

🔹این یک جمعیت به ویژه آسیب پذیر است که به طور متوسط نرخ مرگ و میر بالاتر و پیامدهای سلامت بدتری را تجربه می‌کند.

🔹اما با کمال تعجب در مورد اینکه آیا ارائه بیمه درمانی به افراد کم درآمد، می‌تواند به کاهش این نابرابری‌ها کمک کند، اطلاعات کمی وجود دارد.

🔹آیا بیمه خدمات درمانی نیازمندان واقعا نتایج سلامتی را بهبود می‌بخشد و نرخ مرگ و میر را کاهش می‌دهد؟

📎ترجمه‌ای از: econimate

🟥 مجموعه «مقالات اقتصادی به زبان ساده» را جمعه‌ها ساعت ۱۸ از کانال تلگرامی اقتصادینو دنبال کنید.
@eghtesadiino

اقتصادینو

03 Feb, 14:31


📌برچسب‌های سلامتی روی مواد غذایی چگونه چاقی را کم می‌کند؟

🔸بیست و چهارمین مقاله از معرفی «مجموعه مقالات اقتصادی به زبان ساده» به «برچسب‌های سلامتی روی مواد غذایی چگونه چاقی را کم می‌کند؟» نوشته نانو باراهونا، کریستوبال اوترو، سپاستین اوترو و جوشوا کیم اختصاص دارد.

🔹در بسیاری از کشورها، چاقی یک مشکل عمده و رو به رشد بهداشت عمومی است که این نرخ در سراسر جهان از سال ۱۹۷۵ سه برابر شده است و تقریباً ۴۰ درصد از جمعیت بزرگسال امروز یا چاق یا دارای اضافه وزن هستند.

🔹این امر باعث جستجوی فوری برای ابزارهای سیاستی مبارزه با اضافه وزن شده و یکی از گزینه‌های محبوب، برچسب‌های بسته‌بندی است.

🔹طرفداران استدلال می‌کنند که آنها ابزاری بی‌ضرر برای بهبود رفاه مصرف‌کننده هستند، اما مخالفان می‌گویند که برچسب‌ها بعید است تصمیمات مصرف‌کنندگان را شکل دهند و بار غیرضروری را بر شرکت‌ها تحمیل کنند.

🔹اما آیا برچسب‌های سلامتی روی مواد غذایی ابزاری موثر برای مبارزه با چاقی هستند؟


📎ترجمه‌ای از: econimate

🟥 مجموعه «مقالات اقتصادی به زبان ساده» را جمعه‌ها ساعت ۱۸ از کانال تلگرامی اقتصادینو دنبال کنید.
@eghtesadiino

اقتصادینو

27 Jan, 14:30


📌تاثیرات جالب بخشش وام

🔸بیست و سومین مقاله از معرفی «مجموعه مقالات اقتصادی به زبان ساده» به «تاثیرات جالب بخشش وام» نوشته مارکو دی مگیو، آنکیت کالدا و وینسنت یائو اختصاص دارد.

🔹طی دهه گذشته، افزایش نرخ‌های معوقه در وام‌های دانشجویی، نگرانی‌های گسترده‌ای را برای افرادی که با بدهی‌های پرداخت نشده دست و پنجه نرم می‌کنند، ایجاد کرده است.

🔹این منجر به نگرانی قابل توجهی برای میلیون‌ها وام گیرنده شده که زیر بار بدهی‌های پرداخت نشده و به طور کلی در مورد پیامدهای گسترده احتمالی برای اقتصاد دست و پنجه نرم می‌کنند.

🔹برخی از سیاست‌گذاران از راه حل‌هایی حمایت می‌کنند که برای وام گیرندگان ادامه دادن با پرداخت های ماهانه خود را آسان‌تر می‌کند.

🔹این مقاله پیامدهای یک راه‌حل بالقوه سیاستی را بررسی می‌کند: بخشودگی بدهی دانش‌آموزان

📎ترجمه‌ای از: econimate

🟥 مجموعه «مقالات اقتصادی به زبان ساده» را جمعه‌ها ساعت ۱۸ از کانال تلگرامی اقتصادینو دنبال کنید.
@eghtesadiino

اقتصادینو

22 Jan, 07:50


📌نتیجه متفاوت سیاستهای تورمی در ساختارهای سیاسی متفاوت

دومان بهرامی راد، محقق فوق دکتری آزمایشگاه جو هنری هاروارد در توییتر نوشت:

🔹سیاست‌های تورمی اخیر در آمریکا باعث افزایش درآمد و چند برابر شدن ثروت طبقات درآمدی پایین جامعه شده است.

🔹سیاست‌های تورمی در ایران باعث اعمال مالیات تورمی بر طبقات کم‌‌درآمد و بازتوزیع ثروت به نفع دستگاه‌های غیرپاسخگو و وفاداران سیاسی شده است.

🔹هستند اقتصاددانان جریان اصلی نزدیک به دموکرات‌های آمریکا که از مالیات تورمی برای تامین بودجه و بازتوزیع آن به نفع طبقات کم‌درآمد دفاع می‌کنند بدون آنکه هزینه‌های تورم یا رابطه آن با نقدینگی را انکار کنند (هرچند همین دیدگاه هم مخالفان جدی و قابل‌توجهی دارد).

🔹اما در ایران هستند کسانی که با اتکا به شبه‌علم (انکار هزینه‌های تورم یا رابطه آن با نقدینگی) به دنبال مالیات تورمی بر مردم و بازتوزیع ثروت و ایجاد رانت به نفع طبقه سیاسی مطلوب خود‌ هستند.

🔹مقاله مرتبط از Ed Wolff: اثر مثبت تورم بر ثروت خانوارهای کم‌درآمد بیشتر از اثر منفی آن بر درآمد آنها است؛ به دلیل نسبت بالای قرض به دارایی میان خانوارهای کم‌درآمد در آمریکا.

@eghtesadiino

اقتصادینو

20 Jan, 14:30


📌فناوری‌های جدید چگونه موثرتر منتشر می‌شوند؟

🔸بیست و دومین مقاله از معرفی «مجموعه مقالات اقتصادی به زبان ساده» به «فناوری‌های جدید چگونه موثرتر منتشر می‌شوند؟» نوشته لوری بیمن، آریل بنیشای و جرمی مگرودر و احمد مشفق مبارک اختصاص دارد.

🔹کشاورزی منبع اصلی درآمد در بسیاری از کشورهای در حال توسعه است و فناوری‌هایی که بهره‌وری را بهبود می‌بخشند می‌توانند باعث رشد اقتصادی و کاهش فقر شوند.

🔹اما با وجود مزایا، پذیرش می‌تواند به طرز ناامیدکننده‌ای کند باشد و یکی از نگرانی‌های کلیدی انتشار فناوری است.

🔹دوستان و آشنایان ممکن است کانالی کلیدی باشند که از طریق آن افراد در مورد فناوری‌های جدید یاد می‌گیرند و متقاعد می‌شوند که از آن استفاده کنند. به عبارت دیگر، هدف‌گذاری مبتنی بر نظریه شبکه ممکن است پذیرش فناوری را افزایش دهد.

🔹اما چگونه سیاست‌گذاران می‌توانند پذیرش گسترده یک فناوری جدید را استنتاج کنند؟

📎ترجمه‌ای از: econimate

🟥 مجموعه «مقالات اقتصادی به زبان ساده» را جمعه‌ها ساعت ۱۸ از کانال تلگرامی اقتصادینو دنبال کنید.
@eghtesadiino

6,410

subscribers

21

photos

40

videos