همانطور که میدانیم بر اساس اصلاح مصوبه هیات وزیران مربوط به شرایط عمومی قراردادهای بالادستی نفت مصوب سال 1402، سرمایه گذار قراردادهای بالادستی نفت می تواند کالاهای خریداری شده از خارج از کشور را به نام خود خریداری نموده مشروط به بر اینکه پس از ورود کالاها به ایران، مالکیت آنرا به شرکت ملی نفت منتقل کند.
از این رو بر اساس شیوه نامه تامین مالی قراردادهای بالادستی نفت و گاز مصوب 1403، به منظور تسهیل تأمين مالی و اجرای طرحهای بالادستی نفت و گاز موضوع مصوبه هیات وزیران در خصوص شرایط عمومی مربوط به قراردادهای بالادستی نفت وگاز یا همان IPC، سرمایه گذار مجاز است در صورت وجود ظرفیت قراردادی به منظور تهیه و تأمين کالا و تجهیزات و اموال (اعم از داخلی و خارجی) به نام خود، نسبت به توثیق موارد یاد شده اقدام نماید.
در صورت استفاده سرمایهگذار از این ظرفیت، آغاز بازپرداخت هزینههای مستقیم سرمایهای مربوط به کالا، تجهیزات، تاسیسات و مستحدثات، مشروط به انتقال مالکیت به شرکت ملی نفت خواهد بود.
مفاد قرارداد تأمين مالی منعقد شده توسط سرمایهگذار با نهاد مالی در صورت استفاده از ظرفیت نباید تناقضی با مفاد قرارداد IPC داشته باشد که تشخیص این امر با شرکت ملی نفت ایران است.
استفاده از این ظرفیت در طول دوره اعتبار قرارداد صرفاً برای طرح/پروژه موضوع قرارداد مجاز میباشد. توثیق هر یک از کالا، تجهیزات، تاسیسات و مستحدثات به صورت همزمان برای روشهای مختلف تأمين مالی مجاز نیست. همچنین در طول دوره اعتبار قرارداد، سرمایهگذار حق فروش کالا، تجهیزات، تاسیسات و مستحدثات را به اشخاص ثالث ندارد.
و در نهایت سرمایهگذار مجاز است ضمن ارائه وکالتنامه غیر مشروط و بلاعزل، اجازه بازپرداخت هزینههای مربوط به تهیه و تأمين کالا، تجهیزات، تاسیسات و مستحدثات به نهاد های مالی را با رعایت مفاد قرارداد به شرکت ملی نفت ایران واگذار نماید. در این صورت شرکت موظف است به محض اعلام نهاد مالی مبنی بر عدم ایفای تعهدات توسط سرمایهگذار در مقابل خود، نسبت به بازپرداخت تعهدات سررسید شده سرمایهگذار از محل مطالبات وی اقدام نماید. پرداخت شركت به نهاد مالی بايد صرفاً بابت تأمين مالی انجام شده براي طرح/پروژه موضوع قرارداد صورت پذيرد. همچنین پرداخت شركت به نهاد مالی مطابق مفاد اين تبصره به منزله ايفاي تعهدات شركت در مقابل سرمایهگذار خواهد بود.
موفق باشید
هاتف ستاری
T.me/naft1