دکتر نوروزی @drnoruzi Channel on Telegram

دکتر نوروزی

@drnoruzi


تراوشات‌فکری‌و‌تاملات‌دکتر‌محمدمسعودنوروزی‌شمیرانی.کتاب‌،مقاله،تحلیل‌فلسفی‌جامعه‌شناسی،نواندیشی‌دینی.
ره‌میخانه‌ومسجدکدام‌است/که‌هردوبرمن‌مسکین‌حرام‌است/نه‌در مسجدگذارندم‌که‌رنداست/نه‌درمیخانه‌کین‌خمار‌خام‌است/میان‌مسجدومیخانه‌راهی‌است/بجوییدای‌‌عزیزان

دکتر نوروزی (Persian)

در کانال تلگرامی "دکتر نوروزی" با نام کاربری "@drnoruzi" با محتوای تراوشات فکری و تأملات دکتر محمد مسعود نوروزی شمیرانی آشنا شوید. این کانال شامل کتاب، مقاله، تحلیل‌های فلسفی و جامعه‌شناسی، و نواندیشی دینی است. اگر به یادگیری و تفکر عمیق درباره مسائل مختلف علاقه‌مند هستید، این کانال بهترین مکان برای شماست. nnدکتر محمد مسعود نوروزی شمیرانی، یکی از متفکران برجسته ایرانی است که از دیدگاه‌هایش در زمینه‌های گوناگون مورد توجه فعالان فرهنگی و علمی قرار گرفته است. او به تجزیه و تحلیل عمیق مسائل اجتماعی و فلسفی معروف است و این کانال فضایی است که به اشتراک گذاشتن دیدگاه‌ها و آثار این فکرشناس بزرگ می‌پردازد. nnآیا می‌خواهید راهنمایی‌هایی برای زندگی معنوی و فکری کسب کنید؟ آیا به خواندن کتب و مقالاتی که به افق جدیدی نگاه می‌کنند علاقه‌مندید؟ اگر پاسخ شما بله است، حتماً به کانال تلگرامی "دکتر نوروزی" ملحق شوید و از محتوای ارزشمند و الهام‌بخش آن بهره‌مند شوید. nnاین کانال به عنوان یک رهنما و منبع انرژی مثبت برای زندگی شخصی و اجتماعی شما خواهد بود. اینجا جایی است که می‌توانید در مسیر پیشرفت فکری و روحی خود پیش بروید و از تأملات و تحلیل‌های عمیق دکتر نوروزی بهره‌مند شوید. بنابراین، از دست دادن این فرصت را نکنید و هم‌اکنون به کانال "دکتر نوروزی" در تلگرام ملحق شوید! میان مسجد و میخانه راهی وجود دارد، بجویید آن را عزیزان.

دکتر نوروزی

21 Nov, 11:16


2 آذر 1312
۹۱مین زادروز معلم "آزادی، برابری، عرفان" خجسته باد.

دکتر علی شریعتی:
«در باغ « بی برگی » زادم و در ثروت « فقر » غنی گشتم.
و از چشمه « ایمان » سیراب شدم.
و در هوای « دوست داشتن » ، دم زدم و در آرزوی « آزادی » سر بر داشتم.
و در بالای « غرور » ، قامت کشیدم.
و از « دانش » ، طعامم دادند، و از « شعر » ، شرابم نوشاندند، و از « مهر » نوازشم کردند.
و « حقیقت » دینم شد و راه رفتنم.

و « خیر » حیاتم شد و کار ماندنم.

و « زیبایی » عشقم شد و بهانه زیستنم».

تار: استاد جلیل شهناز
ضرب: امیر ناصر افتتاح
خوانش: دکتر مسعود نوروزی

@DrNoruzi

دکتر نوروزی

21 Nov, 02:50


... و  «زیبایی»، عشقم شد و بهانۀ زیستنم.
2 آذر 1312
۹۱مین زادروز معلم "آزادی، برابری، عرفان" خجسته باد.

@DrNoruzi

دکتر نوروزی

19 Nov, 10:49


پای درس تفسیر دکتر علی‌اصغر غروی، مجتهد نوگرا و متاله.
قسمت سوم

- حبل الهی، قرآن است.

- حکمیت قرآن در اختلافات.
- چقدر ایمان داریم که این کتاب می تواند رهایی‌بخش باشد؟

- منظور از آتش در قرآن ذات آتش به معنای سوزندگی است،
-آنچه جان آدم را و بنیان آدم و جامعه را می سوزاند،چیست؟

- یک بعد مجهنم می‌تواند وجود ما باشد.
منبع: کانال ارباب حکمت

@DrNoruzi

دکتر نوروزی

17 Nov, 12:17


همزمان با تولد اقبال منتشر شد:

انتشارات اندیشه نو

https://www.nt-press.com/product/western-influence-in-iqbal-mohammad-masoud-norouzi/

معرفی کتاب «اقبال و تأثیر متفکّران غربی بر او»:  
دکتر محمّد مسعود نوروزی شمیرانی

این کتاب با بررسی اندیشه‌های ۲۳ فیلسوف و دانشمند و شاعر جهانی و مقایسه آن با اندیشه‌های اقبال، بینش‌های ارزشمندی را در اختیار خوانندگان قرار می‌دهد. ارجاعات متعدد به آثار اردو، فارسی و انگلیسی اقبال به درک بهتر دیدگاه‌های او کمک شایانی می‌کند. هرچند شباهت‌هایی میان اندیشه‌های اقبال و متفکران غربی دیده می‌شود، تأکید اقبال بر حکمت قرآنی و عرفان ایمان‌محور او را متمایز می‌سازد.
افکار اقبال با وجود تعامل عمیق با غرب، دارای ریشه‌های درون‌زیستی با قرآن و عرفان شرقی است.

@DrNoruzi
https://t.me/DrNoruzi

دکتر نوروزی

17 Nov, 12:17


معرفی کتاب «اقبال و تأثیر متفکّران غربی بر او»:  
دکتر محمّد مسعود نوروزی شمیرانی

... با این حال، به تدریج، چهار واکنش به رفتار و اندیشۀ غربی در میان مسلمانان شکل گرفت: واکنش اول، ارتجاعی و افراطی و کور بوده که در نهایت به بنیادگرایی منجر شده و پیامدهای نامطلوبی برای جوامع انسانی داشته است. واکنش دوم، پذیرش کامل فرهنگ اروپامحور و از دست دادن هویت خویشتن بوده که به عنوان غربزدگی شناخته شده و چندان پسندیده نبوده است. در مقابل، واکنش‌های سوم و چهارم جنبه تعاملی و عمیق‌تری داشتند؛ با این تفاوت که در واکنش سوم، متفکّرانی همچون سر سیداحمد خان هندی، سعی کردند از یک فلسفۀ منتخب غربی آغاز کرده و آموزه‌های اسلامی را با آن پیوند دهند (شیوه انطباقی). اما در واکنش چهارم، که اقبال نمایندۀ برجسته آن است، تلاش شد تا تکاپوها از اصول توحیدی قرآن آغاز گردد و این اصول در پرتو شرایط جدید و علوم نوین بازخوانی شوند؛ یعنی متفکرِ خودآگاه شرقی، به عنوان یک سوژۀ متکی به اندیشۀ بومی‌اش، تعاملی دیالوژیکال با «اندیشه‌های فیلسوفان و متفکران غربی» انجام می‌دهد(شیوه تحلیلی و مقایسه‌ای).
مهمترین اندیشه‌های این متفکران غربی که با اقبال در تعامل بوده‌اند چه بوده است؟
در کتاب حاضر تاثیر اندیشه‌های غربیان بر اقبال حلاجی شده است.  

در کتاب «اقبال و تأثیر متفکّران غربی بر او» ، اندیشۀاقبال در مقایسه با اندیشه‌های ۲۲ متفکر غربی و یک متفکر شرقی مشهور در غرب بررسی شده است: ده انگلیسی (مکتاگارت، وایتهد، جیمز وارد، میلتون، وردزوُرث، براونینگ، گـرِیْ، شلی، بایرون و شاو)، نُه آلمانی (کانت، لایبنیتس، فیخته، هگل، شوپنهاور، نیچه، مارکس، گوته و اینشتین)، یک فرانسوی (برگسون)، یک ایتالیایی (دانته)، و یک آمریکایی (ویلیام جیمز)، و یک هندی (تاگور).
کتاب به این شکل تنظیم شده که ابتدا خلاصه‌ای از نظرات هر متفکر غربی را بیان می‌کند، سپس دیدگاه‌های اقبال درباره آن‌ را در آثار مختلفش به زبان‌های اردو، انگلیسی و فارسی تحلیل می‌کند و در نهایت شباهت‌ها و تفاوت‌های آرای اقبال با آرای آن متفکر غربی را مقایسه می‌کند.
تا پایان فصل بیستم (اقبال و براونینگ)، بحث درباره اندیشمندانی است که تأثیر مستقیم بر اقبال داشته‌اند و در این بین، فصل‌های هشتم (نیچه)، شانزدهم (دانته)، و هجدهم (گوته) به دلیل اهمیت بیشتر، به‌طور مفصل‌تر مورد بررسی قرار گرفته‌اند.
ولی فصل‌های بیست و یکم تا بیست و چهارم به‌طور مختصر به تأثیرات غیرمستقیم اقبال از گری، شلی، بایرون و شاو پرداخته‌اند. در فصل پایانی، بیست و پنج‌ام، مقایسه‌ای میان اقبال و تاگور، برنده جایزه نوبل ادبیات، ارائه شده است.…
 
@DrNoruzi
https://t.me/DrNoruzi

دکتر نوروزی

17 Nov, 12:17


منتشر شد:

اقبال و تاثیر متفکران غربی بر او

انتشارات اندیشه نو


معرفی کتاب «اقبال و تأثیر متفکّران غربی بر او»:  
دکتر محمّد مسعود نوروزی شمیرانی

در قرون نوزدهم و بیستم، جوامع مسلمان، به طور خاص، مسلمانان هند، تحت تأثیر هجوم فکری و اقتصادی و سیاسی غرب مسیحی، با آشفتگی‌های اجتماعی و روانشناختی جدیدی مواجه شدند. در هند، مسلمانان در برابر قدرت فراگیر انگلستان در عرصه‌های ادبی، آموزشی، و فکری چنان تحت‌تأثیر قرار گرفتند که ابتدا توانایی واکنش مؤثر را از دست دادند. با این حال،

@DrNoruzi
https://t.me/DrNoruzi

دکتر نوروزی

16 Nov, 21:31


پای درس تفسیر دکتر علی‌اصغر غروی، مجتهد نوگرا و متاله.
قسمت دوم

-هر چیز زنده‌ای منوط و وابسته به آب است،چرا فکر نمی‌کنید که وجود شما آب حیات می‌خواهد.

-این قرآن وحی است که مثل ابر پرباران خداوند آن را به شهر مرده وجود شما می‌راند.

-چرا نمی‌خواهید با قرآن زنده شوید؟

-به باغ وجود خودتان فکر کرده‌اید،درخت وجود شما چیست؟

-آنچه در وجود ما پرورش یافته در بهشت بازتاب دارد.

-بهشت،بهشت وجود خودِ ماست.

-علت اینکه قرآن مورد تهاجم قرار گرفته این است که قرآن را نمی‌فهمیم و در نتیجه نمی‌توانیم از آن دفاع کنیم.

- برای فهم قرآن باید مضمحل و ذوب در آیات آن بشویم.
منبع: کانال ارباب حکمت


@DrNoruzi

دکتر نوروزی

14 Nov, 09:13


قرائت زیبایی از آیات ۴۷-۶۰ سوره ذاریات.
@DrNoruzi

دکتر نوروزی

14 Nov, 09:13


۴۹-مجموعه نگاهی نو به قرآن سری چهل و نهم

سوره ذاریات
جلسه پنجم(آخر)- آیات ۴۷-۶۰
۵۰
دقیقه

سوره‌ای مکی.
ذاریات: پراکنده‌کننده‌های ذرات

-وَالسَّمَاءَ بَنَيْنَاهَا بِأَيْدٍ وَإِنَّا لَمُوسِعُونَ
(۴۷ ذاریات): و ما آسمان را به نيرويي بنا كرديم و بي‌گمان ما [همواره] وسعت دهنده‌ايم.
- نظریه «انبساط عالم» براي نخستين بار در سال 1929 توسط ادوين هابل [Edvin Hubble] دانشمند آمريكايي رصدخانه كوه ويلسون در كاليفرنيا عرضه شد. او با مطالعه طيف نوري ستارگان و ميل آن به قرمز، متوجه دور شدن ستاره‌ها از يكديگر شد و به اين ترتيب يكي از بزرگ‌ترين اكتشافات تاريخ نجوم را به نام خود ثبت كرد. آيه فوق، 14 قرن قبل در جامعه‌اي قبيله‌اي به صراحت نشان مي‌دهد جهان به نيرويي بنا شده و دائماً در حال گسترش است!

دکتر محمد مسعود نوروزی شمیرانی


@DrNoruzi
https://t.me/DrNoruzi

دکتر نوروزی

13 Nov, 17:21


پای درس تفسیر دکتر علی‌اصغر غروی، مجتهد نوگرا و متاله.
قسمت اول

-قرآن بالاترین نعمت وجودی عالم هستی است.
-بالاترین موجودی که می توان در برابر او تعظیم کرد خداست.

-یا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ حَقَّ تُقَاتِهِ وَلَا تَمُوتُنَّ إِلَّا وَأَنتُم مُّسْلِمُونَ:
اي كساني كه ايمان آورده‌ايد، خدا را آنچنان كه شايسته پرواي اوست، پروا داريد یعنی آنقدری که خدا می‌ارزد برای او پرهیزگاری کنید.و جز به حال تسليم او [نه تمايلات خود] نميريد. (آل‌عمران:102 ).
- روزی چند آیه را مطالعه می‌کنیم؟
منبع: کانال ارباب حکمت

@DrNoruzi

دکتر نوروزی

13 Nov, 09:02


شعری از استاد محمدرضا شفیعی کدکنی


هنگام قول، آمر معروف و در عمل از هیچ منکری نبود اجتنابتان!

بسیار ازین نفیر نفسگیرتان گذشت
کو افعی‌ای که نعره زند در جوابتان …

نفیر: فریاد، هیاهو، هوچی‌گری

@DrNoruzi

دکتر نوروزی

12 Nov, 11:03


سوال ارسالی :
سلام جناب دکتر نوروزی
آیا ممکن هست که از جنابعالی تقاضا کنم پی دی اف کتاب ورود اسلام به ایران که توسط شخص جنابعالی به رشته تحریر در آمده است را در گروه جهت استفاده قرار دهید . خیلی ممنون میشوم.

پاسخ:
سلام دوست گرامی،

از شما بابت پیگیری و درخواست‌تان سپاسگزاریم. در ابتدا باید عرض کنیم که دکتر نوروزی به طور مستقیم نسخه پی‌دی‌اف کتاب «ورود اسلام به ایران» را در اختیار ندارند.

باید یادآور شویم که طبق قوانین حقوقی و مالکیت معنوی، کتاب‌ها معمولاً به مدت عمر مؤلف به علاوه هفتاد سال تحت حقوق نشر قرار دارند و این حقوق معمولاً متعلق به ناشر است. به همین دلیل، ما اجازه نداریم پی‌دی‌اف کتاب‌هایی را منتشر کنیم که در دوران حقوقی فعال و دارای ناشر هستند. به طور کلی، ما می‌توانیم پی‌دی‌اف کتاب‌هایی را منتشر کنیم که ناشر آن‌ها در قید حیات نباشد یا کتاب به دلیل عدم انتشار یا سایر شرایط خاص در دسترس قرار نداشته باشد.

در صورتی که ما نیز پی‌دی‌اف کتابی را در کانال قرار داده‌ایم، معمولاً این کار به دلیل شرایط خاص قدیمی بودنش یا ارائه آن توسط ناشر و نویسنده بوده است. به هر حال، انتشار نسخه‌های اسکن شده بدون اجازه ناشر یا مؤلف، از نظر اخلاقی صحیح نیست.

کتاب «ورود اسلام به ایران و تأثیراتش در قرون بعد» اخیراً توسط انتشارات گام نو با اصلاحات جدید منتشر شده است و شما می‌توانید آن را از کتاب‌فروشی‌های معتبر یا از طریق این انتشارات به قیمت مناسب تهیه کنید. هزینه کتاب کمتر از مبلغی است که ممکن است برای دو وعده غذای فوری (مانند چند پیتزا) پرداخت کنیم، در حالی که تأثیرات کتاب در ذهن و فرهنگ ما برای سال‌ها باقی خواهد ماند.
علاوه بر این، تولید یک کتاب شامل تلاش‌های زیادی از جمله پژوهش، کتابت، ویرایش اولیه، صفحه‌نگاری، نسخه‌خوانی، تصحیح پاورقی‌ها، غلط‌گیری، ویرایش نهایی و طراحی و … است که دست کمی از سختی و دقت سایر حرفه‌ها مانند پخت غذا ندارد.

همچنین، عواید فروش این کتاب صرف امور خیریه می‌شود و شما با خرید آن به هدفی بزرگتر کمک می‌کنید.

برای تهیه کتاب می‌توانید به کتاب‌فروشی‌های معتبر مراجعه کنید یا مستقیماً از طریق ایمیل انتشارات گام نو به نشانی [email protected] سفارش دهید.

با آرزوی موفقیت برای شما،
کانال رسمی دکتر نوروزی

@DrNoruzi

دکتر نوروزی

11 Nov, 09:58


کتاب بختک نگار قوم:
نقد آثار غلامحسین
ساعدی از نگاه نویسندگان.


به کوشش علیرضا سیف‌الدینی.

تهران، انتشارات اشاره، 1378.


پی‌نوشت: گاهی اوقات کتاب بخوانیم . قدری بیندیشیم و کمتر سخن بگوییم!

@DrNoruzi

دکتر نوروزی

11 Nov, 09:58


معرفی دو کتاب خواندنی

شهر گمشده: بازخوانی زندگی و آثار دکتر
غلامحسین
ساعدی
تبریزی

به کوشش محمد حسین حبیبی

تهران، انتشارات هرمس، ۱۳۹۲

@DrNoruzi

دکتر نوروزی

08 Nov, 19:27


۴۸-مجموعه نگاهی نو به قرآن سری چهل و هشتم

سوره ذاریات
جلسه چهارم- آیات ۳۸-۴۶
۲۵
دقیقه

سوره‌ای مکی.
ذاریات: پراکنده‌کننده‌های ذرات


دکتر مسعود نوروزی

@DrNoruzi
https://t.me/DrNoruzi

دکتر نوروزی

08 Nov, 15:32


همزمان با تولد اقبال، انتشار کتاب


«اقبال و تاثیر متفکران غربی بر او»

توسط نشر اندیشه‌های نو.

@DrNoruzi

دکتر نوروزی

08 Nov, 13:43


زادرور اقبال لاهوری مبارک باد.

«اسرار خودی و رموز بی خودی»، اثر
علامه محمد اقبال لاهوری

۱۸ آبان زادروز محمد اقبال (زاده ۱۸ آبان ۱۲۵۶ سیالکوت -- درگذشته ۱ اردیبهشت ۱۳۱۷ لاهور) روشنفکر مسلمان و فیلسوف اجتماعی .


‌‌‌️
@DrNoruzi

دکتر نوروزی

07 Nov, 18:23


تاملی در سخن حکیم عطار نیشابوری
راه سوم

ره‌ میخانه ‌و مسجد کدام ‌است؟
که ‌هردو برمن‌مسکین‌حرام‌است.

نه‌ در مسجد گذارندم ‌که ‌رند است!
نه ‌در میخانه ‌کین ‌خمار، ‌خام ‌است!

میان‌ مسجد‌‌ و میخانه‌ راهی ‌است
بجویید ای ‌‌عزیزان کین کدام است.
@DrNoruzi
https://t.me/DrNoruzi

دکتر نوروزی

06 Nov, 14:33


تاملی بر متن فوق
ضمن تشکر از نظرات و نقدها و خرده‌گیری‌ها و اینکه وارد گفت و شنود شده‌اید، درباره نقد خانم شیخ‌الاسلام چند نکته‌ای من باب احترام سخنشان عرض می‌کنم:

۱. من اساسا با طغیان کردن مشکلی ندارم. زیرا مقدمه هر عقیده درستی را آزادی انتخاب و طغیان علیه رسوبات فکر کهن می‌دانم. پس بر شما باد که بر هر عقیده و فکر بی‌پایه و غیر انسانی شورش کنید!

۲. بحث من، یک موضوع عمیق علمی است نه ژورنالیستی: می‌گویم که نمی‌توانیم فقط یک خوانش از متن را که به زعم ما منفی است، نماینده تمام و کمال و انحصاری آن متن بدانیم.
اگر می‌گویید می‌توانیم، دلیل بیاورید.
این یک مطلب اولیه در علم هرمنوتیک است. مگر اینکه هرمنوتیک را رد کنید؟
۳.طالبان و داعش و نسخه‌های وطنی‌شان، خوانش انحصارطلبانه و منفی و نادرست از متن قرآن هستند. این نظر من است. و برایش به طور منطقی از درون متن دلیل می‌آورم. آیا برای این نظر ، باید چون حلاج تکفیر شوم یا چون گالیله محاکمه گردم؟
البته متاسفانه ما ، مانند عطار، گرفتار دو دادگاهیم: دادگاه تفتیش عقیده ارتجاع دینی ، و دادگاه تفتیش عقیده دین‌ستیز!
۴. معمولا ما انسانها این گونه هستیم که کاسه و کوزه بغض و کینه‌مان را از سران زر و و زور و تزویر، چون به آنها دسترسی نداریم، بر سر کسانی می‌شکنیم که خود زخم خورده و هزینه داده‌اند! من در این نقد، در کنار شما هستم نه رو در روی شما.

۵. اینکه از یک«متن»،مانند قرآن، می‌توان تفسیر های مختلفی ارائه کرد ، نقص آن متن نیست، ایراد از ما انسان‌هاست. مگر از متن «کپیتال» نمی‌توان تفاسیر مختلف داد؟ مگر خوانش استالین از کپیتال، با خوانش مارکوزه یا هابرماس یکسان است؟
آیا تفسیر پاپ گریگوری نهم (۶۲۴ تا ۷۳۴ ه ق) از مسیحیت با تفسیر پاپ فرانسیس که اکنون زعامت واتیکان را در دست دارد یکسان است؟
دادگاه‌های تفتیش عقاید و اعدام وشکنجه‌های مخالفان را پاپ گریگوری نهم از کتاب مقدس مسیحیان (عهدین) استنباط می‌کرد، و صلح و دوستی و مدارا را نیز پاپ فرانسیس از همین کتاب استخراج می‌کند.
خوانش فاشیسم یا نازیسم از مدرنیته اروپایی نیز که منجر به قتل عام چند میلیون نفر شد از همان اندیشه‌هایی بود که از دلش حقوق بشر و دموکراسی درآمد.
پس، این ما انسان‌ها هستیم که به قول مولا علی می‌توانیم یک متن را به خوانش درآوریم و به آن جهت دهیم.
۶. البته بحث من این نیست که هر خوانشی الزاما درست است. بلکه در یک فضای آزاد و برابر، ضمن گفت‌شنود، هر خوانشی می‌تواند مدعیات و استدلالات و روش‌های درون متنی و برون‌متنی‌اش را ارایه دهد و مورد نقد و تحلیل و سنجش قرار گیرد.
مساله این است که در شرایط فقدان آزادی و برابری، خوانش نادرست قدرتمند، اجازه نمی‌دهد که مورد نقد قرار گیرد. پس قرار نیست هرگروهی طبق میلش چیزی را تعبیر کند. بر اساس متدولوژی علمی آزادانه، می‌توان در بسیاری از موارد به مرزهای مشترکی از فهم رسید. ولی این تثلیث زور و زر و تزویر است که خوانشش را به عنوان تنها خوانش،به همه تحمیل می‌کند!
شجاعان روزگار باید بر این تثلیث شورش کنند.
۷.از قضاوت‌ها درباره خودم میگذرم. فقط در شگفتم که از کجا به این نتیجه رسیده‌اید که بنده «در امنیت و آسایش نشسته‌ام» و احتمالا در «غرب» مشغول لذت بردن‌ام و «تماشاگر ظلمی» هستم که بر زنان رفته است! همه زندگی من، شاهد بر این است که مانند سپند بر آتش، هر لحظه بر این ظلم‌ها شوریده‌ام و هر چه داشته‌ام در راه عدالت و آزادی فدا کرده‌ام.
بگذریم. به گمانم، قضاوت شتابزده‌ای بوده که به موضوع بحث ما نیز مرتبط نیست.
۸. فرمودید که میلیون‌ها زن از اسلام گذشته یا متنفر شده‌اند. قبول! بگذارید اضافه کنم که میلیون‌ها مرد نیز در همین شرایط هستند. مساله را من درباره «انسان» می‌بینم. اما تفاوت من با شما این است که می‌گویم از «آنچه» این میلیون‌ها انسان متنفر شدند، اسلام نبوده بلکه «بدل اسلام» بوده است. به قول مولانا اگر سکه طلای‌اصل، ارزشمند نبود، اینقدر سکه بدلی برایش جعل نمی‌شد!
۹. جهان و طبیعت آنقدر هرزه‌پو و بی‌حاصل نیست که هر کس و هر اندیشه و هر خوانشی را بی‌دلیل ماندگار کند. تاریخ را در بازه طولانی‌اش باید دید و قدری صبور بود.
۱۰. کاملا آگاهم که در شرایط فعلی، ساده‌ترین راه، که بسیار هم باعث محبوبیت می‌شود و بسیاری برایت هورا خواهند کشید این است که مانند سایر روشنفکران لگدی به اسلام بزنم و خود را چون عقل کل، منزه از مسولیت‌ها بدانم و کاسه‌ها را بر سر قرآن بشکنم و درحس کاذب آسودگی وجدان غوطه ور شوم! ولی این کار را فرار به جلو می‌دانم و نه راه‌حل ریشه‌ای و درست.
۱۰. سخنم را با غزل حافظ به پایان می‌برم: ما بی‌غمان مست دل از دست داده‌ایم/ هم‌راز عشق و هم‌نفس جام باده‌ایم. بر ما بسی کمان ملامت کشیده‌اند/ تا کار خود ز ابروی جانان گشاده‌ایم.

با احترام
نوروزی
@DrNoruzi
https://t.me/DrNoruzi

1,456

subscribers

177

photos

39

videos