کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره @dr_mosazadeh_hosein Channel on Telegram

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

@dr_mosazadeh_hosein


‌مشاوره روانشناسی و ویزیت روانپزشکی، آموزش مهارتهای زندگی، روان درمانی و تست های روان سنجی.

تلفن تماس برای گرفتن وقت مشاوره:
۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره (Persian)

با ورود به کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره با نام کاربری dr_mosazadeh_hosein، شما وارد دنیایی از مشاوره روانشناسی و ویزیت روانپزشکی، آموزش مهارتهای زندگی، روان درمانی و تست های روان سنجی خواهید شد. این کانال منبعی ارزشمند برای کسانی است که به دنبال راهکارهایی برای بهبود روانی و روان شناختی خود هستند. با ارائه مطالب تخصصی و کاربردی، این کانال به شما کمک خواهد کرد تا بهترین و بهینه ترین راه برای رسیدن به رضایت و خوشبختی در زندگی خود را پیدا کنید. اگر به دنبال تغییر و بهبود در زندگی خود هستید و نیاز به راهنمایی و مشاوره روانشناسی دارید، این کانال بهترین انتخاب برای شماست. برای گرفتن وقت مشاوره، می‌توانید با شماره تلفن ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس بگیرید. منتظر حضور گرم شما در این کانال مفید و سودمند هستیم.

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

13 Feb, 08:29


*۱. عزت نفس در برابر خودشیفتگی: راز موفقیت یا سقوط در مدیریت*

🖊دکتر حسن بودلایی
■تصور کنید دو مدیر در سازمان شما وجود دارند:
• یکی با عزت نفس بالا که ضعف‌های خود را می‌پذیرد و به دیگران احترام می‌گذارد.
• دیگری خودشیفته که همیشه به دنبال اثبات برتری خودش است و انتقادات را تهدیدی علیه خود می‌داند.

□تفاوت این دو می‌تواند سرنوشت تیم شما را رقم بزند. در ادامه، با نگاهی به یک موقعیت مدیریتی و نحوه برخورد این دو سبک مدیریتی، به عمق تفاوت‌ها می‌پردازیم.

●ماجرای تیم فروش: برخورد دو سبک مدیریت

︎چالش: تیم فروش در ماه گذشته عملکرد ضعیفی داشته است. جلسه‌ای برای بررسی و اصلاح این شرایط برگزار می‌شود.

• مدیر خودشیفته:
«من فکر می‌کنم ساده‌ترین راه اینه که یکی از اعضای ضعیف تیم رو اخراج کنیم. این باعث می‌شه بقیه بفهمن که اشتباه جایی نداره.»

• مدیر با عزت نفس:
«اخراج همیشه آخرین راه‌حل باید باشه. بیایید بررسی کنیم که مشکل اصلی کجاست. آیا آموزش کافی بوده؟ آیا منابع لازم در اختیار تیم قرار گرفته؟ حل مشکل از ریشه، نتیجه بهتری داره.»

• مدیر خودشیفته:
«ما نیازی به این همه جلسه و بحث نداریم. من می‌دونم چی درسته. کارمندان فقط باید گوش بدن و اجرا کنن.»

• مدیر با عزت نفس:
«جلسات تیمی می‌تونه فضایی برای شفاف‌سازی و همفکری باشه. وقتی تیم احساس کنه که نظراتش شنیده می‌شه، انگیزه و تعهدش بیشتر می‌شه.»

• مدیر خودشیفته:
«انتقادها فقط وقت تلف کردنه. کسی که از من انتقاد کنه، فقط حسودیه. چرا باید به این حرف‌ها اهمیت بدیم؟»

• مدیر با عزت نفس:
«انتقاد سازنده بهترین ابزار برای رشد و یادگیریه. اگر کسی انتقادی داره، بهش گوش بدیم. این نشون‌دهنده قدرت شخصی و حرفه‌ای ماست.»

□نتیجه تفاوت‌ها: تأثیر سبک مدیریت بر تیم

︎خودشیفتگی:
• ایجاد محیطی پرتنش و ناامن
• کاهش اعتماد به نفس کارکنان
• افزایش نرخ خروج کارمندان

︎عزت نفس:
• تقویت همکاری و همدلی در تیم
• افزایش انگیزه و تعهد کارکنان
• رشد و پیشرفت پایدار سازمان

●راهکارهایی برای رهبری با عزت نفس:
• پذیرای انتقاد باشید: انتقادات را فرصتی برای یادگیری و بهبود ببینید.
• به اشتباهات به‌عنوان فرصت نگاه کنید: از اشتباهات کارکنان برای تقویت مهارت‌هایشان استفاده کنید.
• برقراری ارتباط شفاف: فضایی ایجاد کنید که کارکنان بدون ترس نظراتشان را بیان کنند.
• تمرکز بر تقویت تیم: به جای برتری‌جویی، تیم را به سمت موفقیت هدایت کنید.

○جمع‌بندی:
مدیریت موفق بر پایه عزت نفس ساخته می‌شود، نه خودشیفتگی. مدیران با عزت نفس می‌توانند الهام‌بخش تیم‌های قوی، باانگیزه و موفق باشند، در حالی که مدیران خودشیفته، فضای سازمان را به محیطی پرتنش و ناامن تبدیل می‌کنند.

︎آیا شما رهبری با عزت نفس هستید؟ یا هنوز در دام خودشیفتگی گرفتارید؟

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

13 Feb, 08:21


این شاید تلنگری باشه برامون که اگر با یک خودشیفته‌ در رابطه هستیم بدونیم که بعضی چیزها در اونها تغییر نمیکنه!
هرچقدر هم ما تلاش کنیم و امید داشته باشیم که یک روزی اونها متوجه رفتارهای نادرست‌شون میشن فقط عمرمون رو تلف کردیم!

موافقی؟

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

13 Feb, 08:19


اعتماد چیزی نیست که بشه باهاش شوخی کرد. وقتی یکی بهت اعتماد می‌کنه، انگار خودش رو می‌سپره دستت و تو مسئولشی. حالا اگه تو اون لحظه حواست پرت شه یا بی‌خیالی کنی، نه‌فقط اون اعتماد از بین میره، بلکه ممکنه به کسی که بهت تکیه کرده آسیب برسه. مثل همین بچه تو این ویدئو که رفقاش ولش کردن چون حواسشون جای دیگه بود.

این داستان خیلی خوب نشون میده که گاهی هدف اصلی رو فراموش می‌کنیم. بچه‌ها می‌خواستن توپ رو بیارن، ولی یادشون رفت که دوستی که روشون حساب کرده مهم‌تر از اون توپ بود. این یه درس بزرگه که تو زندگی، اولویت باید همیشه آدم‌ها باشن، نه چیزای موقتی. توپ برمی‌گرده، ولی اعتمادی که از دست بره شاید دیگه هیچ‌وقت برنگرده.

در نهایت، این اتفاق یه تلنگره که بهمون یادآوری کنه چقدر باید تو روابط ‌مون مسئولیت‌پذیر باشیم. وقتی کسی بهت تکیه کرده، حتی اگه شرایط سخت بشه یا وسوسه چیزی دیگه پیش بیاد، باید به عهدت پایبند بمونی. چون اعتماد مثل شیشه‌ست، اگه بشکنه دیگه هیچ‌وقت مثل اولش نمیشه.

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

13 Feb, 08:15


*مغالطه‌ی «توانا بود هرکه دانا بود.»*
The «knowledge is power» fallacy

🖊️محمدرضا سلیمی
*نشر:* گاهنامه مدیر
■چرا «دانستن» کافی نیست؟
«من می‌دانم چگونه رانندگی می‌کنند؛ بنابراین، من می‌توانم رانندگی کنم.» این استدلال مصداق مغالطه‌ی «توانا بود هرکه دانا بود» است. مغالطه‌ی توانا بود هرکه دانا بود به این ایده یا تصور اشاره می‌کند که دانستن یک موضوع یا یک مفهوم به تغییر رفتار منتهی می‌شود. این یک تصور نادرست است.

□در واقع، مغالطه‌ی توانا بود هر که دانا بود زمانی اتفاق می‌افتد که ما تصور می‌کنیم «دانستن» به «توانستن» منجر می‌شود، و هر کس «می‌داند»، «می‌تواند». ساختار منطقی مغالطه‌ی توانا بود هر که دانا بود عبارت است از: الف می‌داند؛ بنابراین، الف می‌تواند، یا «دانستن» مساوی است با «توانستن».

●هر چند فردوسی در شعر «توانا بود هر که دانا بود/زدانش دل پیر برنا بود.» بر اهمیت و ارزش دانش تاکید می‌کند، دانستن صرف برای دستیابی به موفقیت و تغییر رفتار کافی نیست. حتی عمل نکردن به دانش نوعی نادانی است. سعدی در این زمینه می‌گوید: «علم چندان که بیش‌تر خوانی/چون عمل در تو نیست نادانی»؛ «با علم اگر عمل نکنی شاخ بی‌بری».

○بنابراین، می‌توان نتیجه گرفت که درک یک مفهوم یا یک باور به تنهایی نمی‌تواند به اقدام موثر بینجامد. برای مثال، ممکن است فردی از ارزش و اهمیت غذای سالم آگاه باشد، اما نتواند به‌خاطر عادت‌ها و تعلقات عاطفی از خوردن غذاهای ناسالم خودداری کند.

■مغالطه‌ی توانا بود هرکه دانا بود بیانگر فاصله‌ی بین دانش و عمل است و به این نکته اشاره می‌کند که عواملی مانند انگیزه، پشتکار فکری و کسب مهارت نقش موثری در تبدیل دانش به عمل ایفا می‌کنند.

□خلاصه، هر چند دانش صحیح و کافی بسیار ارزشمند و از اجزای اصلی تصمیم‌گیری و موفقیت است، همیشه کلید تغییر رفتار نیست. بنابراین، صرف دانستن حقایق لزوماً به عمل منجر نمی‌شود. حتی گاهی اطلاعات بیش‌از حد مانع تصمیم‌گیری می‌شود، زیرا «دانش بیش‌از حد» گاه ممکن است به «تفکر بیش‌از حد» که نوعی خطای شناختی است منتهی شود و در نهایت به فلج تصمیم‌گیری بینجامد.

●مغالطه‌ی توانا بود هرکه دانا بود از «ناهماهنگی شناختی» نشئت می‌گیرد. ناهماهنگی شناختی یا تعارض شناختی یعنی تضاد یا تعارض بین باورها و رفتارهایمان. ناهماهنگی شناختی تضاد بین دو باور است که همزمان در ذهن ما حاضرند. برای مثال، می‌گوییم مال دنیا ارزش ندارد، اما دائماً به دنبال مادیاتیم؛ از مضرات سیگار آگاهیم، ولی سیگار می‌کشیم؛ یا ادعا می‌کنیم در حال مبارزه با فسادیم، اما خودمان فساد می‌کنیم.

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

13 Feb, 08:01


عشق به ایجاد آسیبهای جسمی، روانی و اجتماعی در انسان‌ها بدون در نظر گرفتن هزینه و نتایج آن و بدون اهمیت دادن به آسیب‌هایی که خود شخص و اطرافیان او متقابلا دریافت می کنند یک صفت مختل شخصیتی یا یک اختلال روانی است.

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

13 Feb, 07:20


دانشمندان دانشگاه آریزونا دریافته‌اند که‌ تلفن همراه می تواند تا ۱۰ برابر بیشتر از نشیمن‌گاه‌ بیشتر توالت‌ها باکتری داشته باشد، همچنین اگر محافظ صفحه شما شکسته است، هم آن را دور بیندازید، این ترک‌ها و شکاف‌های کوچک می‌توانند محل تجمع باکتری‌ها شوند.
میزان ابتلا به آنفلوانزا در حال حاضر به بالاترین میزان از سال ۲۰۰۹ تاکنون رسیده و نورویروس (آنفولانزای معده)، کووید و آر‌اس‌وی (ویروس تنفسی سینسیشیال عامل سرماخوردگی و برونشیت) نیز در حال گسترش‌اند. تجزیه و تحلیل ۵۶ مطالعه انجام‌شده نشان می‌دهد تلفن همراه یکی از مراکز تجمع میکروب‌ها است، بنابراین تمیز کردن آن‌ می‌تواند بسیار موثر باشد. پیشنهاد می‌شود سعی کنید در دستشویی و مراکز درمانی از گوشی استفاده نکنید. یک راهکار ساده هم این است که گوشی‌تان را روزانه با یک دستمال الکلی ضدعفونی کنید؛ به‌ویژه اگر دیگران از آن استفاده کنند یا آن را روی سطحی آلوده مثل کف زمین باشگاه ورزشی قرار می‌دهید. همچنین، سعی کنید هنگام صحبت کردن، گوشی را به صورتتان نچسبانید و به جای آن از هدفون‌ها استفاده کنید. به گزارش یاهولایف، دانشمندان دانشگاه آریزونا دریافته‌اند که تلفن همراه می‌تواند تا۱۰ برابر نشیمن‌گاه‌ بیشتر توالت‌ها باکتری داشته باشد. آزمایش‌های متعدد هم نشان داده‌اند که ۱۰۰ درصد صفحه‌ نمایش گوشی‌های هوشمند باکتری اشریشیا کلی (E. coli) داشتند. چندین باکتری دیگر مانند باسیلوس سرئوس (که عامل مسمومیت غذایی شدید است) و برخی آلودگی‌های دیگر هم به مقدار زیاد روی گوشی‌های یافت شده‌اند. ممکن است بخواهید پاک‌کننده‌های خانگی یا ضدعفونی‌کننده دست برای تمیز کردن اساسی گوشی استفاده کنید، اما کارشناسان این کار را توصیه نمی‌کنند، چون این محصولات ممکن است حاوی الکل اتیل و عطرهایی باشند که به دستگاه شما آسیب برسانند. تمام چیزی که برای انجام دادن این کار به طور کامل، موثر و ایمن نیاز دارید، یک پارچه میکروفیبر بدون پرز و الکل ایزوپروپیل ۷۰ درصد است.

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

13 Feb, 07:20


Photo from دکتر حسین موسی زاده

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

13 Feb, 07:20


سارا مدنیک، دانشمند علوم شناختی دانشگاه کالیفرنیا در تحقیقاتش دریافت برای افرادی که یک رویداد هیجانی منفی را پشت سر گذاشته‌اند، رویا دیدن درباره آن رویداد می‌تواند به کاهش احساسات مرتبط کمک کند.
انسان‌ها از هزاران سال پیش تاکنون مجذوب رویاها بوده‌اند و پژوهشگران امروز همچنان به دنبال پاسخ‌هایی برای چگونگی و چرایی رویا دیدن‌اند. به گزارش واشنگتن‌پست، دانشمندان در اواخر قرن نوزدهم، بررسی سازوکار سیستم مغزواعصاب هنگام رویاها و چگونگی فعالیت نورون‌ها و نواحی مختلف مغز را هنگام خواب دیدن آغاز کردند. ماری کالکینز، روانشناس، در سال ۱۸۹۳ تحقیقی در مورد خواب انجام داد و شرکت‌کنندگان را که یک مرد و زن بودند، در طول شب بیدار می‌کرد تا از آن‌ها بپرسد آیا خواب می‌بینند و سپس در خواست می‌کرد میزان وضوح رویاهایشان را توصیف کنند. از کالکینز تا فروید کالکینز اولین کسی بود که تلاش کرد ویژگی‌ رویاها را به‌صورت علمی بررسی کند و برای اولین بار، عناصر و زمان‌بندی آن‌ها را اندازه‌گیری کرد. او متوجه شد که رویاها معمولا در زمان حال رخ می‌دهند؛ یعنی افراد بیشتر درباره موقعیت‌های فعلی یا اخیر رویا می‌بینند، نه گذشته یا آینده. همچنین اگر کسی در رویایش به خانه دوران کودکی خود بازمی‌گشت یا شخصی را می‌دید که از آخرین دیدارشان سال‌ها گذشته است، سن خودش در رویا تغییر نمی‌کرد. به این ترتیب نتیجه گرفت که رویاها به زندگی بیداری مرتبطند و عمدتا با وقایع اخیر زندگی ارتباط دارند. کمی پس از کالکینز، نگرش در مطالعه رویاها تغییر کرد و بیشتر بر معنای آن‌ها متمرکز شد. آنتونیو زادرا، محقق خواب و رویا در دانشگاه مونترال، توضیح می‌دهد که این تغییر تا حد زیادی به دلیل تاثیر زیگموند فروید بود. از سال ۱۹۰۰، او که بنیان‌گذار روانکاوی است، رویاها را در چارچوب امیال و غرایز سرکوب‌شده تفسیر کرد. فروید معتقد بود که برخی رویاهای اضطراب‌آور ناشی از تحریک‌های روان‌جنسی سرکوب‌شده‌اند و اضطراب موجود در رویاها در واقع بازتابی از لیبیدو (غریزه جنسی) سرکوب‌شده است. برای مثال اگر فردی مرگ یکی از اعضای زنده خانواده‌اش را خواب می‌دید، فروید نتیجه می‌گرفت که او در برهه‌ای از کودکی آرزوی مرگ آن فرد را داشته است.

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

12 Feb, 07:00


درد تیرکشنده به دست همیشه از دیسک گردن نیست، اگر مشکل از ناحیه سینه‌ای باشد با چند کشش ساده برطرف خواهد شد.

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

11 Feb, 17:58


ترومای کودکی، زخمی که نادیدنش آسان نیست...

کودکی که درون ما زخم خورده، هنوز منتظر شنیده شدن است. گاهی در ترس‌هایمان، در واکنش‌های شدیدمان، یا در الگوهای تکرارشونده‌ای که ما را خسته می‌کنند، حضور دارد. تا زمانی که این زخم را نپذیریم و برای التیامش قدم برنداریم، گذشته ما را رها نخواهد کرد.

💭 شما چطور با زخم‌های گذشته‌تان روبه‌رو می‌شوید؟

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

11 Feb, 06:52


۷ نشانه در زبان بدن که می گوید یک فرد
قابل اعتماد نیست

۱- از تماس چشمی خودداری می کند یا چشم هایش را می مالد تا مشکوک به نظر نرسد
در یک تماس چشمی صادقانه، نگاه در حین مکالمه گهگاه به سمت دیگری می رود و حالت چهره نیز در واکنش به صحبت ها تغییر می کند.
۲- دائماً خود را با تلفن همراه مشغول می کند تا مواجهه ای با شما نداشته باشد
۳- از صحبت با شما طفره می رود
۴- پلک زدن سریع ممکن است نشانه ی معذب بودن باشد

۵- دست ها و پاهای خود را ضربدری می کند تا توجه را از آن ها دور کند
ضربدری کردن دست ها می تواند نشانه ی داشتن حالت تدافعی یا تلاش برای مراقبت از خود باشد. ضربدری کردن پاها هم می تواند نشانه ی معذب بودن باشد. نشانه هایی مانند باز کردن بیش از حد دست ها هم ممکن است فرد را پرتوقع یا فریبکار نشان دهد.
۶- از دست های خود زیاد استفاده می کند
پژوهش ها نشان داده کسانی که هنگام صحبت از هر دو دست خود استفاده می کنند احتمالاً در حال دروغگویی هستند. افراط در استفاده از دست ها فرد را کمتر باورپذیر و دستپاچه نشان می دهد.
۷- هنگام صحبت با شما صدایش می لرزد


@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

08 Feb, 18:03


#انواع_اختلال_شخصیت_ضداجتماعی

اختلال شخصیت ضداجتماعی یا سایکوپات نوعی بیماری روانی است که فرد مبتلا اصرار دائمی به آسیب زدن به دیگران دارد. زندگی این بیمار بدون آسیب زدن به دیگران بی معنی و خالی از هیجان می شود. این اختلال به دلایل ژنتیکی که منجر به اختلال در وجدان و همدلی می گردد و همچنین به دلایل تربیتی و یادگیری اجتماعی ایجاد می گردد ولی ژنتیک تاثیر بیشتری دارد. این اختلال در مردان جامعه فقیر، فرقه متعصب و گروه‌های تبهکار شایعتر است.
میلون ۷ زیرگروه را متمایز می‌کند که تا حدی با موارد فوق همپوشانی دارند:

۱.حریص
۲.ریسک‌پذیر
۳.بدخواه
۴. ظالم
۵.بدخیم
۶.ناصادق
۷.انفجاری،
۸.ساینده

با توجه تجارب این بیماری در کار بالینی دارای انواع زیر است:

۱. نوع کلاهبردار.

۲. نوع سیاستمدار.

۳. نوع قاتل.

۴. نوع دزد.

۵. نوع به شدت رقابت جو

۶.نوع جنایتکار گستاخ(جناگس)


درمان این اختلال بسیار سخت یا غیر ممکن است و حمایت از قربانیان موثرتر است. این افراد بعد از زندانی شدن تن به درمان می دهند‌.

رابطه عاطفی یا شراکت با این افراد بدفرجام است.

دکتر حسین موسی زاده

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

08 Feb, 17:30


در یک کشف بی‌سابقه مشخص شد که برخی از سلول‌های انسان می‌توانند وارد «حالت سوم» شوند که فراتر از مرزهای سنتی حیات و مرگ است. در شرایط مناسب، انواع خاصی از سلول‌ها قادرند پس از مرگ موجودی که بخشی از آن بوده‌اند، به‌خودی‌خود به شکل‌های جدیدی از حیات تبدیل شوند و در یک حالت پایدار ابدی در فرم جدید باقی بمانند! به طور معمول، دانشمندان مرگ را به عنوان توقف غیرقابل برگشت عملکرد یک ارگانیسم به عنوان یک کل در نظر می‌گیرند. با این حال، اعمالی مانند اهدای عضو نشان می‌دهد که اندام‌ها، بافت‌ها و سلول‌ها می‌توانند حتی پس از مرگ یک موجود زنده به عملکرد خود ادامه دهند. این مقاومت، این سوال را مطرح می‌کند: چه مکانیزم‌هایی به برخی از سلول‌ها اجازه می‌دهد پس از مرگ یک موجود زنده همچنان به کار خود ادامه دهند؟ پژوهشگران در بررسی اخیر خود، توضیح داده اند که چگونه برخی از سلول‌ها — وقتی مواد مغذی، اکسیژن، برق زیستی یا سیگنال‌های بیوشیمیایی دریافت کنند — می‌توانند پس از مرگ به ارگانیسم‌های چندسلولی با عملکردهای جدید تبدیل شوند. این «حالت سوم» چالش‌هایی را برای درک سنتی دانشمندان از رفتار سلولی ایجاد می‌کند. در حالی که تغییرات رشدی مانند دگردیسی کرم ابریشم به پروانه یا تبدیل قورباغه از نوزاد قابل فهم هستند، موارد کمی وجود دارد که در آن ارگانیسم‌ها به روش‌هایی غیر از الگوهای از پیش تعیین شده تغییر می‌کنند. زنوبات‌ها (Xenobots) نیز قادر به «تکثیر خودسازمانی کینماتیک» هستند، به این معنی که آن‌ها می‌توانند بدون رشد، ساختار و عملکرد خود را فیزیکی تکرار کنند. این با فرآیندهای تکثیر معمول که شامل رشد درون یا بر روی بدن ارگانیسم است، تفاوت دارد. پژوهشگران همچنین دریافته‌اند که سلول‌های منفرد ریه انسان می‌توانند به خودی خود به ارگانیسم‌های چندسلولی مینیاتوری تبدیل شوند که قادر به حرکت هستند. این «آنتروبوت‌ها» (Anthrobots) به روش‌های جدیدی عمل می‌کنند و ساختار دارند. آن‌ها نه تنها می‌توانند در محیط خود حرکت کنند، بلکه قادرند هم خود را تعمیر کنند و هم سلول‌های عصبی آسیب‌دیده‌ی مجاور خود را ترمیم نمایند.

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

08 Feb, 17:25


مارک زاکربرگ و همسرش دکتر پریسیلا چن قصد دارن با بنیادشون، چن زاکربرگ اینیشیاتیو (CZI)، تا سال 2100 تمام بیماری های انسانی رو ریشه کن کنن. این بنیاد قصد داره یه سیستم محاسباتی ویژه برای محققان ایجاد کنه تا از هوش مصنوعی (AI) برای طبقه بندی و پیش بینی رفتار سلول ها وقتی تحت تاثیر بیماری ها قرار میگیرن، استفاده کنن. این داده های هوش مصنوعی به محققان بینش هایی در مورد بیماری ها و داروها میده تا بتونن بیماری ها رو کشف، پیشگیری و مدیریت کنن.‌

هدف اینه که مدل های دیجیتالی توسعه بدن که بتونن رفتار سلول های مختلف و حالت های مختلف رو بر اساس اطلاعات ژنتیکی پیش بینی کنن، و به محققان بینش های باارزشی در مورد رفتار سلولی تحت شرایط سالم و بیماری بدن.

هم بنیانگذار و هم مدیرعامل CZI مارک زاکربرگ نقش هوش مصنوعی رو در پیشبرد زیست پزشکی تاکید کرد و گفت:‌ "هوش مصنوعی فرصت های جدیدی در زیست پزشکی ایجاد میکنه، و ایجاد یه کلاستر محاسبات عملکرد بالا اختصاص داده شده به تحقیقات علوم زیستی پیشرفت مهمی در سوالات علمی مهم در مورد کارکرد سلول های ما خواهد بود."

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

08 Feb, 17:08


*۲۵ نکته برای شناخت زبان بدن*

*نشر:* گاهنامه مدیر
زبان بدن ابزاری برای برقراری ارتباط بدون واژگان است؛ درواقع زبان بدن هر کاری است که یک شخص انجام می‌دهد تا شخص دیگر از طریق آن، معانی مورد نظر را برداشت کند. در این نوشتار با حقایقی از زبان بدن آشنا می‌شوید که به شما در شناخت و فهم زبان بدن زنان و مردان کمک می کند.

۱.وقتی فرد هم‌زمان پا روی پا می‌اندازد و دست به سینه است، از نظر هیجانی از مکالمه عقب‌نشینی کرده‌است.

۲.آدم‌هایی که تحت فشار هستند (مثلا خانم‌ها وقتی دروغ می‌گویند) احتمال دارد میزان پلک زدن‌شان به شدت افزایش پیدا کند.

۳.در اوضاع پراسترس برخی افراد با دست به سینه شدن و مالیدن دست‌ها به شانه‌شان، به طوری که انگار خود را در آغوش گرفته‌اند، به خودشان آرامش می‌دهند.

۴.“حالت ایستادن دو شاخه” غالبا یک حالت بدن مردانه است. این حالتی است که شخص هر دو پا را محکم و با کمی فاصله از یک‌دیگر روی زمین قرار می‌دهد. مردان از این حالت به عنوان سیگنال سلطه استفاده می‌کنند.

۵.آدم‌ها وقتی خودشان را در اوضاع مقابله‌ای می‌یابند، پاهایشان را از هم باز می‌کنند، نه فقط برای تعادل بیش‌تر، بلکه برای تصرف قلمروی بیش‌تر.

۶.مردان عموما هنگامی که احساس معذب بودن می‌کنند ترجیح می‌دهند صورت‌شان را لمس کنند. از سوی دیگر زنان ترجیح می‌دهند گردن، لباس، جواهرات، بازوها و موی خود را لمس کنند.

۷.رایج‌ترین ژست‌های دروغ شامل این موارد است: ۱) پوشاندن دهان؛ ۲) لمس بینی، ۳) تکان ناهماهنگ سر، ۴) مالیدن چشم‌ها، ۵) گرفتن گوش، ۶) کشیدن گردن، ۷) کشیدن یقه‌ی لباس

۸.به نظر می‌رسد مردانی که صاف می‌ایستند، چهارشانه هستند، پاهایشان را کمی بیش‌تر از عرض شانه باز می‌کنند، و دست‌هایشان را نشان می‌دهند قدرت بیش‌تری دارند.

۹.در طول آن دسته از تعاملات اجتماعی که طی آنها احساس راحتی می‌کنیم، پاهایمان حرکات پای کسانی را که با آنها صحبت می‌کنیم تکرار می‌کند.

۱۰.وقتی پای یک فرد ناگهان شروع به جنبیدن می‌کند، معمولا نشانه‌ی بارز معذب بودن است. در مصاحبه‌ها وقتی سوالی پرسیده شود که افراد دوست ندارند، عموما این حرکت مشاهده می‌شود.

۱۱.ناگهان دست به سینه شدن در طول یک مکالمه اغلب نشان‌دهنده‌ی معذب بودن فرد است.

۱۲.نشستن با پاهای باز روی نیمکت معمولا نشانه‌ی راحتی است. با این حال وقتی درباره‌ مسائل جدی بحث می‌شود، پاهای باز می‌تواند نشانه‌دهنده‌ی میل به اشغال کردن فضای بیش‌تر یا نمایش سلطه باشد.

۱۳.حالت دست به کمر (فردی که در حالت ایستاده دست‌هایش را روی پهلوها قرار داده‌است و انگشت شصت به سمت عقب است) یک ژست قدرتمند برای اشغال فضای بیش‌تر و نمایش سلطه است، یا نشان دادن این‌که “مسائلی” وجود دارد.

۱۴.حالت دست به کمر با انگشت شصت به سمت جلو، بازنمای موضعی کنجکاوانه‌تر، با قدرت‌طلبی کم‌تر است.

۱۵.وقتی فردی انگشت شصت هر دو دست را داخل کمربند در دو طرف زیپ شلوار قرار می‌دهد، این یک نمایش قدرتمند سلطه است.

۱۶.بر خلاف باور رایج، بیشتر دروغگوها با قربانی‌شان ارتباط چشمی قدرتمندی برقرار می‌کنند.

۱۷.دست‌هایی که پشت سر قفل شده نشان‌دهنده‌ی راحتی و تسلط است. معمولا فرد ارشد در یک جلسه به این روش ژست می‌گیرد.

۱۸.شاید چسباندن نوک انگشتان دست‌ها به یک‌دیگر قدرتمند‌ترین حالت دست افراد با اعتماد به نفس باشد. این حالت شامل لمس انگشتان هر دو دست به صورت باز است، توجه داشته‌باشید که انگشتان قفل نمی‌شوند و کف دست‌ها با هم تماس ندارند.

۱۹.بیرون بودن انگشت شصت از جیب، که اغلب در افرادی با جایگاه بالا دیده می‌شود، نمایشی حاکی از اعتماد به نفس بالا است.

۲۰.پژوهش‌ها حاکی از آن است که معمولا دروغگوها نسبت به افراد راستگو کم‌تر ژست می‌گیرند، کم‌تر لمس می‌کنند، و دست‌ها و پاهایشان را کم‌تر تکان می‌دهند.

۲۱. پژوهش‌ها حاکی از آن است که تظاهر به “ژست قدرت” باعث می‌شود آدم‌ها بیش‌تر احساس قدرت کنند و در واقع میزان تستوسترون و کورتیزول را در بدن تغییر می‌دهد. اگر قبل از یک جلسه مهم ۲ تا ۳ دقیقه “ژست قدرت” را تمرین کنید، کمک‌تان می‌کند بیش‌تر احساس قدرتمندی کنید.

۲۲.اگر بدن‌تان را با فردی که با او صحبت می‌کنید هم‌سو کنید، به رفع تنش‌های مکالمه و سریع‌تر رسیدن به راه‌حل کمک می‌کند.

۲۳.آدم‌هایی با زبان بدن “گشاده رو” بیش‌ترین جذابیت را دارند. زبان بدن گشاده رو شامل لبخند، دست‌های آزاد، پاهایی که رو هم قرار نگرفته‌اند، و نگاه نکردن به پایین، کفش‌ها یا گوشی.

۲۴.زنان عموما در خواندن زبان بدن بهتر از مردان هستند.
۲۵.آدم‌هایی که در حال دروغ گفتن هستند، اغلب در مصاحبه پایشان را تکان نمی‌دهند یا پاهایشان را به هم قفل می‌کنند تا حرکات آن را محدود کنند.

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

07 Feb, 18:34


💕💕

اگر می‌خواهید به عنوان والدینی دلسوز و مسئول، آینده جسمی و روانی فرزندان خود را تأمین کنید، رعایت این نکته را فراموش نکنید:

پدر و مادر قبل از هر دوست ناباب یا جامعه ناسالمی می‌توانند رفتارهای پرخطر را به فرزندان شان بیاموزند.

نتیجه تازه‌ترین تحقیقات روی بیش از ۲۰۰۰ نوجوان که به مصرف سیگار و مواد مخدر و … اعتیاد داشتند، نشان داده که ۴۰ تا ۶۰ درصد از این نوجوانان، برای اولین بار نحوه استعمال مواد دخانی را در خانه و توسط والدین خود آموخته‌اند؛

بنابراین اولین گام در دور نگه داشتن فرزندان از مواد مخدر، استعمال‌نکردن آن‌ها توسط والدین و به ویژه در منزل است.

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

07 Feb, 18:26


🌼🌼🌼🌼
🌻🌻
🌷
#تربیت_جنسی

چه کودکانی بیشتر #خودارضایی میکنند؟

#قسمت_دوم

🔹7 بیمازی پوستی و قارچی ناحیه ی تناسلی :
وجود بیماری های پوستی مثل کهیر روی اعضای تناسلی یا وجود ناراحتی ها ی قارچی در ناحیه ی تناسلی ، میتواند ایجاد التهاب و خارش و در صورت عدم درمان و استمرار ، ایجاد خود ارضائی کند .
🔸8 شست و شوی افراطی ناحیه ی تناسلی :
بعضی از والدین ، خصوصا آنهائی که وسواس دارند ، ممکن است جهت شست و شوی کودکان در دست شوئی یا حمام ، بیش از حد وسواس به خرج دهند .
تماس و لمس بیش از حد دست با آلت تناسلی کودکان ممکن است باعث تحریک جنسی آنان شود .
🔹9 مواجه شدن با صحنه های جنسی :
کودکانی که شاهد روابط جنسی والدین هستند یا صحنه های مستهجن و زشت جنسی را از طریق دیدن فیلم مستهجن مشاهده میکنند و همچنین کودکانی که مورد سوء استفاده ی جنسی ، توسط کودکان دیگر یا بزرگسالان قرار میگیرند ، بیشتر مستعد انجام دادن خودارضائی هستند .
🔸10 محرومیت از محبت والدین :
کووکانی که به هر دلیل ، مثل فوت والدین ، جدائی و طلاق ، غیبت های طولانی والدین در منزل ، بیماری های جسمی و روحی شدید آن ها از عاطفه ، عشق و محبت والدین ، خصوصا مهر مادری محروم باشند و منزوی و تنها میشوند . این کودکان ، عشق و محبت را در خود جست و جو میکنند و دچار خود دوستی میشوند و برای تسکین و آرامش خود ، راهی جست و جو میکنند که یکی از این راه ها ، خودارضائی است .
🔹11 کودکان منزوی و تنها :
کودکانی که نتوانند با اجتماع ارتباط برقرار کنند یا نتوانند با کودکان هم سن و سال خود رابطه ی دوستی برقرار کنند و از بازی با دوستان و اسباب بازی های خود ، به لذت و شادی نرسند یا به نوعی هم بازی ندارند ، احساس ناکامی و طرد شدگی و سربار و زائد بودن میکنند و فکر میکنند کسی آن ها را دوست ندارد .
برای اینکه این کودکان ، رنج ناشی از تنهائی را کاهش دهند به دنبال راهی جهت کسب لذت بر می آیند که آسان ترین راه کسب لذت خود ارضائی است .
🔸12 کودکان مضطرب :
کودکانی که به هر دلیل دچار اضطراب جدائی ، اضطراب امتحان ، ترس از مدرسه ، ترس از جمع و انواع فوبیا و ترس های بیمارگونه می شوند ، برای رهائی از این اضطراب ها و ترس ها و رفع تسکین آلام خود ، ممکن است به خودارضائی روی آورند .
🔹13 کودکان عصبی :
کودکانی که با هر مسئله ای ، عصبی و ناگهان دچار انفجار هیجانی میشوند . برای اینکه از زیر بار فشار این هیجان رهائی پیدا کنند ، به گفته ی فروید ، دچار خودارضائی اضطراری میشوند.

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

07 Feb, 18:26


🌼🌼🌼
🌻🌻
🌷
✳️چگونه از کودکان خود در برابر #آزار_جنسی محافظت کنیم ؟

1_ بهترین سن شروع آموزش به کودکان وقتی است که بچه ها را از پوشک میگیرید.
هرگز جلوی جمع شلوارشان را پایین نکشید.
بهشان یاد دهید که زیر پوشک حریم خصوصی بچه هاست.
هرگز بچه ها را مجبور نکنید کسی را ببوسند.
"مادر برو یه بوس به عمو بده"
یا
"برو بغل دایی جان"
و حرفهایی از این دست.

2_ بگذارید یاد بگیرند که برای بوسیدن و در آغوش کشیده شدن اجازه بچه ها شرط است.

3_ هرگز بچه ها را در سن پایین با هیچ مردی حتی محارم تنها نگذارید.
بیشتر تجاوزها از طرف داییها و عمو ها بوده و مسلما به عقل هیچ پدر و مادری هم نرسیده که ممکن است خطر در کمین بچه باشد.
فکر نکنید پسربچه ها در خطر نیستند اتفاقا آمار تجاوز و آزار جنسی پسربچه ها رو به افزایش است.

4_ مهارت "نه" گفتن را به بچه ها بیاموزید.-

5_ سعی کنید راننده سرویس بچه ها مرد نباشد. مخصوصا مراقب آخرین نفری که با راننده تنهاست باشید.

6_ هرگز وقتی بیرون از منزل هستید سفارش چیزی را ندهید که بچه ها مجبور شوند تحویل بگیرند.

7_ اسم اعضای تناسلی را به بچه ها درست آموزش دهید.
استفاده از اسامی متفرقه را کنار بگذارید. به بچه ها یاد دهید صحبت در این موارد خارج ار عرف است و هرکسی خواست در این موارد با ایشان صحبت کند سریع شما را درجریان بگذارند.
بگویید این حرف ها فقط در چارچوب خانه مطرح می شوند.

8_ بیشتر متجاوزین بچه ها را می ترسانند.

به بچه ها بگویید هر کاری که کرده باشند دوستشان دارید
هرگز حتی برای تنبیه های معمولی هم این جمله رو به کار نبرید" این کارو کردی دیگه دوست ندارم".
بچه ها باید بدانند تحت هر شرایطی خانواده پذیرای ایشان است.

9_ اگر پرستار کودک دارید غیر مستقیم به او بفهمانید که خانه توسط دوربین کنترل می شود.

10_ هرگز در سنین ۲ تا ۵ سال شوخی جنسی با همسرتان نکنید به این امید که بچه ها نمی فهمند.

به بچه ها در مورد مسایل جنسی دروغ نگویید.
اگر در مورد نحوه باردار شدن سوال کردند بهتر است با جفتگیری حیوانات شروع کنید.

11_ حریم خصوصی را به بچه ها آموزش دهید.
مثلا از بچه ها اجازه بگیرید و بعد ببوسیدشان یا قلقلکشان دهید.
بگذارید گاهی نه بگویند.

12_ فضایی فراهم کنید که حرف هایشان را برای شما بگویند.

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

07 Feb, 16:24


Photo from دکتر حسین موسی زاده

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

06 Feb, 09:11


کودکان معمولا از والدین خود باهوش‌تر هستند مگر در والدین نابغه.


@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

06 Feb, 07:04


عجیب نیست که آدم‌ها نسخه‌های متفاوتی از تو رو می‌شناسن؟

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

06 Feb, 06:01


با تراشه نورالینک مرگ دیگر معنایی نخواهد داشت🤯


ایلان ماسک میگه مرگ یعنی از بین رفتن اطلاعات یک شخص. اطلاعاتی از قیبل خاطرات، احساسات، تجربه‌ها و ...⠀
او معتقده اگر ما بتونیم اطلاعات افراد رو ذخیره کنیم معنیش اینه که اون فرد برای همیشه زنده ست. این دقیقا کاریه که تراشه نورالینک میتونه از پس اون بر بیاد.⠀

⠀@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

06 Feb, 05:58


Photo from دکتر حسین موسی زاده

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

06 Feb, 05:39


محققان دریافته‌اند که تأثیرات ضدافسردگی کتامین بر سلول‌های پشتیبان مغز به نام آستروگلیا متمرکز است و نه نورون‌ها، که این موضوع دیدگاه‌های سنتی را به چالش می‌کشد. دانشمندان با استفاده از ماهی‌های گورخری مشاهده کردند که کتامین رفتار «تسلیم شدن» ناشی از سیگنال‌های بیهودگی را سرکوب می‌کند، اثری که به فعال‌سازی آستروگلیا مرتبط است. تصویربرداری کل مغز نشان داد که کتامین آستروسیت‌ها را بیش از حد تحریک می‌کند و حساسیت آن‌ها به سیگنال‌های استرس را کاهش داده و ماهی‌ها را سرسخت‌تر می‌کند. مکانیسم‌های مشابهی در موش‌ها نیز تأیید شده است، که نشان می‌دهد آستروگلیا نقش مهمی در درمان افسردگی ایفا می‌کنند. داروی بیهوشی قدیمی کتامین می‌تواند تغییری اساسی در درمان افسردگی شدید ایجاد کند، اما همچنان سوالات زیادی در مورد نحوه تأثیرگذاری این دارو بر سلول‌ها و مدارهای مغزی وجود دارد. برای پاسخ به این سوالات، محققان به حیوانی غیرمنتظره روی آورده‌اند: ماهی‌های گورخری کوچک و چند روزه. ماهی‌های گورخری شفاف و میلی‌متری شاید دقیقاً مانند انسان‌ها دچار افسردگی نشوند، اما رفتار «تسلیم شدن» از خود نشان می‌دهند: پس از درک بی‌فایده بودن تلاش‌هایشان، از شنا کردن دست می‌کشند – رفتاری منفعلانه که دانشمندان برای مطالعه افسردگی در حیوانات از آن استفاده می‌کنند. پژوهش‌های پیشین توسط دانشمندان مرکز جنیلیا نشان داده بود که آستروگلیا به‌عنوان یک شمارنده عمل می‌کند و به ماهی‌ها اطلاع می‌دهد چه زمانی تسلیم شوند. زمانی که ماهی متوجه می‌شود تلاش‌هایش بی‌نتیجه است، شدیدتر شنا می‌کند و فعالیت آستروگلیا افزایش می‌یابد. هنگامی که فعالیت آستروگلیا به یک آستانه مشخص می‌رسد، این سلول‌ها به نورون‌ها سیگنال می‌دهند تا ماهی از شنا کردن دست بکشد. پژوهش جدید نشان می‌دهد که یک قرارگیری کوتاه‌مدت در معرض کتامین باعث سرکوب ماندگار رفتار «تسلیم شدن» می‌شود و این کار از طریق تحریک بیش از حد آستروگلیا صورت می‌گیرد. این تحریک بیش از حد که از طریق تأثیر کتامین بر نورون‌های نورآدرنرژیک (که آستروسیت‌ها را فعال می‌کنند) رخ می‌دهد، به نظر می‌رسد حساسیت شمارنده آستروگلیا را کاهش می‌دهد و باعث می‌شود ماهی حتی زمانی که به جایی نمی‌رسد، به شنا کردن عادی خود ادامه دهد.

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

06 Feb, 05:31


@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

06 Feb, 05:24


یک رابطه سالم می‌تواند حمایت، عشق و ارتباط را برای یک فرد فراهم کند، اما همه روابط سالم نیستند. روابط ناسالم می‌تواند آسیب‌زا باشد و بر رفاه فرد تأثیر منفی بگذارد. فقدان اعتماد، احترام، ارتباطات یا حمایت از ویژگی‌های روابط ناسالم هستند

مشورت با درمانگر یا مشاور می‌تواند به شما در رفع این مشکلات کمک کند. همچنین تعیین حد و مرز‌ها و اولویت دادن به رفاه شما مهم است💚


@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

06 Feb, 05:18


🧠

🌱 خلاصه ۱۴ اختلال روانشناسی


@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

06 Feb, 05:09


⚠️مثلث تاریکترین شخصیتها :
۱. شخصیت نارسیست
۲. شخصیت ماکیاولیسم
۳.شخصیت سایکوپت(روان ستیز) ،جامعه ستیز

۱. اختلال خودشیفتگی یا نارسیستیک:
این افراد در جستجوی تحسین و توجه از جانب دیگران هستند تا اثبات شود که آنها نیز ایشان را بالاتر از دیگران می بینند. این افراد تحمل انتقاد و شکست ندارند و در صورتی که فردی از آنها انتقاد کند یا آن ها را پس بزند احساس پوچی و تحقیر می کنند.

⭕️علائم اختلال شخصیت خودشیفته یا نارسیست
این کلمه از یک اسطوره یونانی گرفته شده است که در آن جوانی خوش تیپ به نام نارسیسوس انعکاس خود را در حوضچه ای از آب می بیند و عاشق آن می شود و همگام نگاه کرد. فرد مبتلا به اختلال شخصیت خودشیفته ممکن است:

✔️اغلب دیگران را ناراحت کند
✔️برای حفظ روابط مبارزه کند
✔️خودش را در اولویت قرار دهد
✔️فکر کند راه “درست” را می داند
✔️بیشتر اوقات در مورد خودش فکر کند و در مورد خودش زیاد صحبت کند
✔️هوس توجه و تحسین کند
✔️در استعدادها و دستاوردها بزرگنمایی کند
✔️باور کند خاص هست
✔️اهداف غیر واقعی تعیین کند
✔️نوسانات خلقی گسترده و سریع داشته باشد
✔️برای جدی گرفتن احساسات دیگران مشکل داشته باشد
✔️در مورد موفقیت، پول و قدرت نامحدود خیال پردازی کند
بر داشتن بهترین ها از همه چیز، اصرار کند.

⭕️در عین حال، افراد مبتلا به اختلال شخصیت خودشیفتگی یا نارسیسزم در برخورد با هر چیزی که به عنوان انتقاد از نظرشان گفته می شود، مشکل دارند. آنها می توانند:

زمانی که به رسمیت شناخته نمی شوند یا توجه خاصی دریافت نمی کنند، بی تاب یا عصبانی می شوند.
در تعامل با دیگران مشکلات اساسی دارند و به راحتی احساس حقارت می کنند.
با خشم یا تحقیر واکنش نشان دهند و سعی کنید دیگران را تحقیر کنند تا خود را برتر جلوه دهند.
در مدیریت احساسات و رفتار خود مشکل دارند.
مشکلات عمده ای را در مواجهه با استرس و سازگاری با تغییرات تجربه کنند.
از موقعیت هایی که ممکن است در آن شکست بخورند کناره گیری کنند یا از آنها اجتناب کنند.
احساس افسردگی می کنند زیرا آنها به کمال نمی رسند.
احساسات پنهانی از ناامنی، شرم، تحقیر و ترس از افشا شدن به عنوان یک شکست داشته باشند.

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

06 Feb, 05:08


@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

06 Feb, 04:59


متاسفانه ادامه کلیپ قطع شده:
👈ادامه 👈اما تو بخاطر ناآگاهی رفتاری میکنی که قدرت وکنترل بیشتری بهش میدی و باعث میشی واقعا توهم بزنه که خیلی خیلی مهمه و تو بدون اون هیچ چیزی نیستی !پس پر رو‌‌تر میشه؛! وقتی هم‌‌برمیگرده اسیب بیشتری بهت میزنه!


اصلا معنی قهر خودشیفته چیه!؟
سوال خیلی خوبی پرسیدی.
در موقعیت‌های مختلف، قهر خودشیفته می‌تواند معانی متفاوتی داشته باشد، بسته به شدت درگیری، احساسات درونی او، و هدفی که از این رفتار دنبال می‌کند.
۱. وقتی بعد از اعتراض یا انتقاد قهر می‌کند → کنترل و اجتناب
در این حالت، قهر بیشتر به عنوان ابزار کنترل استفاده می‌شود. او با این کار سعی می‌کند:
- تو را مجبور کند که از مواضعت کوتاه بیایی.
- حس گناه و وابستگی ایجاد کند.
- از احساسات ناخوشایند (مثل شرم یا ناتوانی) فرار کند.

این رفتار هدف‌دار است و معمولاً به محض اینکه احساس کند کنترل را دوباره به دست آورده، به رابطه برمی‌گردد.

۲. وقتی در یک دعوای شدید قهر می‌کند → واکنش تدافعی یا فروپاشی روانی
در دعواهای شدید، خودشیفته ممکن است به دو روش مختلف واکنش نشان دهد:
- حمله شدید (پرخاشگری کلامی یا فیزیکی) برای حفظ برتری.
- فروپاشی روانی (خاموشی عاطفی و قهر طولانی) چون دیگر نمی‌تواند موقعیت را کنترل کند.

در این حالت، قهر می‌تواند نشانه‌ای از این باشد که او:
- احساس شکست کرده و نمی‌داند چطور پاسخ دهد.
- احساس ناامنی شدید دارد و می‌خواهد با قطع ارتباط از تحقیر شدن جلوگیری کند.
- دچار فروپاشی شده و به زمان نیاز دارد تا دوباره خود را بازیابی کند.

پس تفاوت کجاست؟
- در اعتراض‌های روزمره، قهر بیشتر یک بازی قدرت و کنترل است.
- در دعواهای شدید، قهر می‌تواند نشانه شکست موقتی یا حتی فروپاشی روانی باشد.

چطور متوجه تفاوتش بشوی؟
- اگر بعد از قهر منتظر بماند که تو پیش‌قدم شوی، یعنی به دنبال کنترل است.
- اگر کاملاً غیبش بزند و برای مدت طولانی از هرگونه ارتباط پرهیز کند، یعنی دچار فروپاشی شده یا به بن‌بست ذهنی رسیده است.

### چکار باید کرد؟
اگر برای کنترل و تنبیه تو قهر می‌کند، تسلیم نشو، دنبالش نرو، و مرز بگذار.
اگر دچار فروپاشی شده، ممکن است بهترین واکنش این باشد که با فاصله منطقی صبر کنی تا ببینی آیا خودش برمی‌گردد یا نه.
@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

06 Feb, 04:55


@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

05 Feb, 19:48


*سندرم پاداش وارونه*

🖊دکتر حسن بودلایی
■تا حالا شده تو یه تیم کار کنید و ببینید رفتارهایی که باید تشویق بشن، نادیده گرفته می‌شن و برعکس؟ مثلاً کارمندی که تک‌روی می‌کنه یا کسی که فقط تا دیروقت می‌مونه تا دیده بشه، پاداش می‌گیره؟ این همون چیزی هست که بهش می‌گیم "سندرم پاداش وارونه".

□چی می‌شه که این اتفاق می‌افته؟
مدیرها معمولاً قصدشون خوبه؛ می‌خوان ارزش‌های سازمانی رو تقویت کنن. اما گاهی دقیقاً به رفتارهایی پاداش می‌دن که خلاف اون ارزش‌هاست. بذارید با چند مثال توضیح بدم:

• پاداش به تک‌روی به‌جای تیم‌گرایی.
مدیر می‌گه کار تیمی مهمه، اما وقتی وقت تقدیر می‌شه، به کسی که به‌تنهایی نتیجه گرفته، جایزه می‌ده. خب، این باعث می‌شه بقیه بفهمن که تک‌روی ارزش داره و دیگه تیم‌گرایی انگیزه‌ای ایجاد نمی‌کنه.

• تقدیر از ساعات طولانی به‌جای بهره‌وری.
فرض کنید کارمندی هر شب تا دیروقت توی شرکت بمونه، اما بهره‌وری پایینی داشته باشه. حالا اگه به این فرد به‌خاطر "سخت‌کوشی" پاداش بدن، دارن عملاً بی‌نظمی و فرسودگی رو تشویق می‌کنن. در حالی که هدف اصلی سازمان، انجام کارها در ساعات عادی با بهره‌وری بالاست.

• تشویق حل بحران به‌جای پیشگیری.
مدیر به کسی که تو شرایط اضطراری، بحران رو مدیریت کرده، جایزه می‌ده. اما اون کسی که با پیش‌بینی درست، اصلاً اجازه نداده بحران شکل بگیره، نادیده گرفته می‌شه. نتیجه؟ فرهنگ "مدیریت بحران" جایگزین فرهنگ "پیشگیری" می‌شه.

●چرا این اشتباه خطرناکه؟
وقتی این رفتارها تکرار بشه، فرهنگ سازمانی دچار تناقض می‌شه. یعنی شما شعار یه چیزی رو می‌دید، اما در عمل چیز دیگه‌ای رو تقویت می‌کنید. این تناقض، اعتماد کارکنان رو کم می‌کنه و در بلندمدت سازمان رو از درون ضعیف می‌کنه.

○چطور از این خطا جلوگیری کنیم؟

︎معیارهای پاداش‌دهی رو شفاف و دقیق کنید: از خودتون بپرسید این رفتار یا نتیجه‌ای که دارم بهش پاداش می‌دم، چقدر با ارزش‌های اصلی سازمان همخوانی داره؟

︎فرآیند رو هم ببینید، نه فقط نتیجه رو: شاید یه نتیجه خوب با رفتارهای اشتباه به‌دست اومده باشه. مهم اینه که رفتارهای درستی که منجر به نتایج می‌شن رو هم ارزیابی کنید.

︎بازخورد شفاف بدید: برای کارکنان توضیح بدید که چه رفتارهایی مطلوب و چه رفتارهایی نامطلوب هستن. اینطوری سردرگمی پیش نمیاد.

■جمع‌بندی: پاداش‌دهی درست، می‌تونه فرهنگ سازمانی رو به یه موتور قدرتمند برای رسیدن به اهداف تبدیل کنه. اما اگه تو این مسیر اشتباه کنید، مثل اینه که دارید همزمان گاز و ترمز رو با هم فشار می‌دید. پس با دقت پاداش بدید و به یاد داشته باشید که رفتارها هم به اندازه نتایج اهمیت دارن.

• شما، تا حالا تو سازمان یا تیمی این سندرم رو دیدید؟ چطور می‌شه این چرخه رو اصلاح کرد؟

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

05 Feb, 19:47


*لحظه اسپوتنیک: زمانی که رقابت، جهان را دگرگون می‌کند.*

🖊دکتر حسن بودلایی
■در سال ۱۹۵۷، پرتاب اسپوتنیک-۱ توسط اتحاد جماهیر شوروی، آمریکا را در شوک فرو برد. این رویداد نه‌تنها برتری فناوری غرب را زیر سؤال برد، بلکه نقطه شروعی برای سرمایه‌گذاری‌های عظیم در علم و فناوری شد. آمریکا که تا آن زمان خود را پیشتاز فناوری می‌دانست، ناگهان دریافت که رقیبش از او جلو زده است.

🟢لحظه اسپوتنیک نمادی از تغییرات انقلابی است که بازیگران را مجبور به بازنگری در استراتژی‌ها و اقدام فوری می‌کند. سازمان‌ها، کشورها و رهبران موفق کسانی هستند که این لحظه را درک کنند و به‌سرعت واکنش نشان دهند. اما آن‌هایی که در برابر تغییر مقاومت کنند، دیر یا زود از میدان خارج خواهند شد.

🔵لحظات اسپوتنیک در تاریخ کسب‌وکار:
این مفهوم فقط مختص رقابت‌های فضایی نیست. در دنیای کسب‌وکار هم لحظاتی وجود دارد که یک تحول ناگهانی، صنعت را دگرگون می‌کند. چند نمونه:

🟧مدیریت علمی تیلور (۱۹۱۱)
🔹قبل از این تحول: روش‌های مدیریتی بر اساس تجربه و حدس و گمان بود.
🔹اتفاق کلیدی: فردریک تیلور با استفاده از زمان‌سنجی و تحلیل داده‌ها، مدیریت علمی را معرفی کرد.
🔹نتیجه: سازمان‌ها مجبور شدند روش‌های تحلیل‌محور را جایگزین روش‌های سنتی کنند.

🟨خط تولید فورد (۱۹۱۳)
🔹قبل از این تحول: تولید خودرو فرآیندی گران و کند بود.
🔹اتفاق کلیدی: هنری فورد با معرفی خط تولید متحرک، هزینه‌ها را کاهش داد و تولید انبوه را ممکن کرد.
🔹نتیجه: شرکت‌های خودروسازی یا مجبور شدند مدل فورد را بپذیرند یا از رقابت حذف شوند.

🟪انقلاب دیجیتال و داده‌های کلان (۲۰۰۰ به بعد)
🔹قبل از این تحول: تصمیم‌گیری‌های تجاری عمدتاً بر اساس شهود و تجربه بود.
🔹اتفاق کلیدی: شرکت‌هایی مثل گوگل و آمازون با تحلیل داده‌های کاربران، بازاریابی و مدیریت را دگرگون کردند.
🔹نتیجه: سازمان‌هایی که داده‌محور نشدند، به‌سرعت از رقابت خارج شدند.

⬛️دورکاری اجباری (۲۰۲۰ - کووید-۱۹)
🔹قبل از این تحول: بسیاری از مدیران باور داشتند که کار در خانه غیرممکن است.
🔹اتفاق کلیدی: شیوع کووید-۱۹ شرکت‌ها را مجبور به پذیرش دورکاری و مدل‌های انعطاف‌پذیر کرد.
🔹نتیجه: فرهنگ کاری تغییر کرد و بسیاری از سازمان‌ها حتی پس از همه‌گیری، دورکاری را حفظ کردند.

⬜️اسپوتنیک جدید: هوش مصنوعی و چالش چین

🔴رقابت بعدی در کجاست؟ پاسخ: هوش مصنوعی.
اخیراً یک شرکت چینی، مدل هوش مصنوعی منبع‌باز جدیدی عرضه کرده که از نظر کیفیت و کارایی، بسیاری از مدل‌های آمریکایی را پشت سر گذاشته است. این اتفاق، لحظه اسپوتنیک جدیدی برای آمریکا محسوب می‌شود. همان‌طور که در سال ۱۹۵۷ آمریکا مجبور شد سرمایه‌گذاری‌های کلان در علوم فضایی انجام دهد، حالا هم باید برای حفظ جایگاه خود در هوش مصنوعی، واکنش سریعی نشان دهد.

🟢پیامدهای این تحول:
▫️رقابت شدیدتر در تحقیقات و توسعه (R&D) هوش مصنوعی
▫️احتمال تغییر در مدل‌های مالکیت داده و الگوریتم‌ها
▫️تهدیدی برای برتری فناوری آمریکا در جهان

🔵درس تاریخی: واکنش سریع یا شکست اجتناب‌ناپذیر؟
تاریخ بارها نشان داده است که سازمان‌ها و کشورهایی که:
🔸تحولات را پیش‌بینی می‌کنند و فقط به وضعیت موجود اکتفا نمی‌کنند،
🔸انعطاف‌پذیرند و در برابر تغییرات مقاومت نمی‌کنند،
🔸تصمیمات جسورانه می‌گیرند و سرمایه‌گذاری‌های استراتژیک انجام می‌دهند،
در رقابت نه‌تنها زنده می‌مانند، بلکه پیشرو می‌شوند.

🟤اما آن‌هایی که:
🔻تهدیدها را جدی نمی‌گیرند،
🔻در برابر تغییرات مقاومت می‌کنند،
🔻سرمایه‌گذاری در نوآوری را به تأخیر می‌اندازند،
دیر یا زود از صحنه حذف می‌شوند.

🟠هوش مصنوعی، لحظه اسپوتنیک دنیای امروز است. همان‌طور که آمریکا پس از اسپوتنیک بودجه‌ای هنگفت برای علوم و فناوری اختصاص داد، شرکت‌ها و کشورهایی که امروز روی تحقیق و توسعه هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری نکنند، فردا دیگر جایی در بازی نخواهند داشت.

🟡حالا نوبت شماست!
🔺آیا سازمان شما برای رقابت در دنیای جدید آماده است؟
🔺چقدر روی نوآوری و فناوری سرمایه‌گذاری کرده‌اید؟
🔺آیا لحظه اسپوتنیک خود را تشخیص داده‌اید یا همچنان در منطقه امن خود ایستاده‌اید؟

🔶رهبران آینده، همان‌هایی هستند که امروز تصمیم درستی می گیرند.

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

05 Feb, 19:46


*افسردگی پس از موفقیت: چالشی پنهان در مسیر رشد و توسعه فردی*

🖊 دکتر حسن بودلایی
■افسردگی پس از موفقیت (Post-Achievement Depression)، یک وضعیت روان‌شناختی است که پس از دستیابی به یک هدف بزرگ یا تحقق یک موفقیت مهم رخ می‌دهد. فرد به جای شادی و رضایت، دچار حس پوچی و بی‌معنایی می‌شود. این وضعیت اغلب نتیجه کاهش سطح دوپامین پس از رسیدن به هدف و انتظار نادرست از شادی پایدار در مقصد است.

□دلایل بروز افسردگی پس از موفقیت:
• دوپامین و مسیر: مغز در طول تلاش و حرکت به سمت هدف، با آزادسازی دوپامین، لذت و انگیزه ایجاد می‌کند. اما با رسیدن به هدف، این سطح ناگهان کاهش می‌یابد و حس پوچی جایگزین می‌شود.
• توقعات غیرواقع‌بینانه: افراد فکر می‌کنند رسیدن به هدف، شادی دائمی را تضمین می‌کند.
• غفلت از مسیر: در حین تلاش برای موفقیت، از لذت‌های ساده و لحظات رشد فردی غافل می‌شویم.

●مثال‌هایی از افسردگی پس از موفقیت:

︎دانشجو: فردی که پس از دفاع از پایان‌نامه‌اش، به جای شادی، حس می‌کند چیزی در زندگی‌اش کم است و نمی‌داند قدم بعدی چیست.
︎ورزشکار: قهرمانی که پس از بردن یک مسابقه مهم، حس می‌کند زندگی‌اش دیگر هیجان و معنای قبل را ندارد.
︎کارمند: مدیری که بعد از گرفتن ارتقای شغلی، نمی‌تواند از دستاوردش لذت ببرد و دچار بی‌انگیزگی می‌شود.

○نقش مدیریت منابع انسانی در پیشگیری و مدیریت:

• تشویق به لذت از مسیر:
▫️مدیران باید فرهنگ سازمانی‌ای ایجاد کنند که به لذت بردن از مسیر و نه فقط مقصد تأکید کند.
▫️تقدیر از تلاش‌های کوچک کارکنان، به افزایش انگیزه کمک می‌کند.

• ایجاد فضای حمایتی:
▫️با ارائه بازخوردهای مثبت و سازنده، از احساس شکست افراد جلوگیری شود.
▫️اشتباهات را به‌عنوان فرصتی برای یادگیری نشان دهید.

• آموزش مهارت‌های روانی:
▫️آموزش مهارت‌هایی مانند مدیریت استرس، خودآگاهی و تقویت اعتمادبه‌نفس می‌تواند افراد را برای مقابله با این وضعیت آماده کند.

• ایجاد برنامه‌های رشد تدریجی:
▫️با سپردن مسئولیت‌های کوچک به افراد، آنها را به‌تدریج به مسیر موفقیت‌های بزرگ‌تر هدایت کنید.

■ نتیجه‌گیری:
افسردگی پس از موفقیت، چالشی پنهان اما تأثیرگذار است که اگر به درستی مدیریت نشود، می‌تواند رشد فردی و سازمانی را مختل کند. با حمایت و راهبری مناسب، سازمان‌ها می‌توانند فضایی ایجاد کنند که افراد از مسیر رشد و نه صرفاً از نتیجه آن لذت ببرند.

□پرسش: آیا شما یا همکارانتان تجربه افسردگی پس از موفقیت را داشته‌اید؟ چگونه با آن مقابله کرده‌اید؟

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

05 Feb, 19:34


زنگ تفریح.

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

05 Feb, 07:05


Photo from دکتر حسین موسی زاده

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

05 Feb, 07:02


@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

05 Feb, 06:34


این موضوعیه خیلی تاحالا درباره اش صحبت نشده و به شدت میتونه مضر باشه، این ویدیو رو با دوستاتون به اشتراک بذارید.

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

23 Jan, 19:05


یعنی به ظاهر زنان و سخنان مردان اعتماد روا نیست؟
برعکسش چطور؟

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

23 Jan, 16:23


#تکنیک_برنده_کردن
#تکنیک_بازنده_شدن

گاهی ممکن است نیاز باشد در یک بحث یا گفتگو که اکنون حالتی از مجادله یا رقابت است شما ظاهرا یا واقعا بازنده شوید و اجازه دهید طرف مقابل برنده گردد.

در شرایط زیر بهتر است شما بازنده یک گفتگوی غیرعلمی باشید:

۱. گفتگو با افرادی که اختلال شخصیت یا اختلالات سایکوتیک یا ناتوانی عقلانی دارند و این گفتگو می تواند آزار دهنده باشد.

۲. اگر در گفتگو برنده باشید طرف مقابل با توطئه جدیدی وارد معرکه خواهد شد و وقت و آرامش یا منافع شما را مصرف خواهد کرد.

۳. وقت کافی برای گفتگو ندارید و طرف مقابل اصرار دارد نتیجه گفتگو مشخص شود.

۴. در بازی با کودکان یا افراد بزرگسالی که کودک درون قدرتمندی دارند و برنده شدن گرچه کاذب باشد باعث افزایش اعتماد بنفس او می گردد.
۵. وقتی برنده شدن هیچ فایده ای برای شما ندارد ولی برای طرف مقابلتان برنده شدن فوایدی دارد.

زندگی مسابقه نیست که همیشه برنده باشید. زندگی انسانیت است و مهربانی.

دکتر حسین موسی زاده
پزشک و دکترای تخصصی روانشناسی بالینی.

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

23 Jan, 15:55


#تناقض_در_ازدواج

ممکن است شما در ارتباط با کسی باشید که قصد ازدواج با او را دارید ولی او در مورد ازدواج رفتار متناقضی دارد یعنی روزی حرف از ازدواج می زند و روزی دیگر با ازدواج با شما مخالف است.

*علل تناقض در ازدواج*
۱. قصد ازدواج ندارد ولی نمی خواهد شما را از دست دهد به همین علت گاهی حرف از ازدواج می زند. او ممکن است شخصیت ضداجتماعی داشته باشد.
۲. قصد ازدواج دارد ولی برخی مسائل بین زوجین حل نشده است.
۳. قصد ازدواج دارد ولی از مسئولیت زندگی زناشویی می ترسد.
۴. قصد ازدواج دارد ولی به روابط متعدد زناشویی اعتقاد دارد.
۵. قصد ازدواج دارد ولی به دلیل یک بیماری خاص فعلا ازدواج نمی کند.

رفتار این فرد می تواند گیج کننده باشد یعنی بعد از سالها رابطه همه جانبه ممکن است معلوم نباشد او در نهایت با شما ازدواج می کند یا نمی کند. این تناقض و بن بست می تواند بسیار آزاردهنده و تلف کننده وقت و حتی جوانی شما باشد به همین علت نیاز به زوج درمانی و مشاوره ازدواج دارید.

زوج درمانگر می تواند تشخیص دهد کدامیک از موارد پنجگانه مذکور درست است. سپس یک محدوده زمانی مشخص می شود تا او تصمیم نهایی خودش را بگیرد به عنوان مثال زوج درمانگر پیشنهاد می کند در بازه زمانی شش ماهه تکلیف این رابطه مشخص شود و بعد از طی این مدت زوجین یا ازدواج کنند و یا از همدیگر جدا شوند و در این مدت می توانند رابطه خود را درمان کنند. زوج درمانگر همچنین تشخیص می دهد زوجین با همدیگر سازگار هستند و می توانند رابطه پایدار ایجاد کنند یا رابطه موقتی و پر از تعارض و اختلاف خواهد بود.

دکتر حسین موسی زاده
پزشک و دکترای تخصصی روانشناسی بالینی
زوج درمانگر

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

22 Jan, 17:35


#رهایی_از_رابطه_با_فرد_خودشیفته

قطع ارتباط با فرد خودشیفته ممکن است کار سختی باشد. اگر در رابطه با فردی خودشیفته هستید و مدام از توهین های او در رنج هستید می توانید از روش زیر برای رها شدن از این رابطه سمی استفاده کنید:

به او بگویید به خاطر توهین هایی که کرده است باید جریمه دهد سپس عذرخواهی کند و سپس تعهد دهد که در آینده توهین و بددهنی نخواهد کرد. سپس بگویید تا زمانی که شرایط فوق را نپذیرد از ادامه رابطه عاطفی، جنسی یا شراکتی با او معذور هستید. یقینا فرد خودشیفته هرگز شرایط فوق را نمی پذیرد و رابطه شما با او قطع می شود.
فرد خودشیفته همیشه شما را مقصر می داند حتی اگر خودش مقصر باشد.

بعد از اینکه رابطه شما با او قطع شد فرد خودشیفته وارد بازی "مسخره کردن" می شود و به روش‌های مختلف شما را تحقیر می کند ولی به ندرت توهین می کند. لطفا در این مرحله هیچ پاسخی به او ندهید.

مرحله بعدی "شاکی شدن" است. در این مرحله فرد خودشیفته به خاطر رفتارهای خوبی که با شما داشته است شروع به منت گذاشتن کرده و از اینکه شما قدردان نبودید شاکی می شود. اگر در این مرحله نیز پاسخ ندهید رابطه شما با او قطع می شود و می توانید بقیه عمر را به خوبی و شادی بدون رابطه سمی با فرد خودشیفته سپری کنید!


@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

22 Jan, 17:10


ازدواجها و فرزندان ایلان ماسک

ماسک دست کم ۱۲ فرزند دارد که یکی از آن‌ها مرده است. او با همسر اولش جاستین ویلسون حین تحصیل در دانشگاه کوئینز آشنا شد و در سال ۲۰۰۰ ازدواج کردند. اولین فرزندشان در سال ۲۰۰۲، در ۱۰ هفتگی بر اثر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد درگذشت. آن‌ها پس از مرگش تصمیم گرفتند برای ادامه خانواده از لقاح مصنوعی استفاده کنند. آن‌ها در سال ۲۰۰۴ صاحب دوقلو و در سال ۲۰۰۶ صاحب سه‌قلو شدند. این زوج در سال ۲۰۰۸ از هم جدا شدند و حضانت فرزندانشان را به اشتراک گذاشتند. یکی از فرزندان او در سال ۲۰۲۲ به‌طور رسمی نام خود را تغییر داد تا نشان دهنده هویت جنسی او باشد و به این دلیل که دیگر نمی‌خواست با ماسک مرتبط باشد.

در سال ۲۰۰۸، ماسک با بازیگر انگلیسی تلولا رایلی وارد رابطه شد. آن‌ها در سپتامبر ۲۰۱۰ در اسکاتلند ازدواج کردند. در سال ۲۰۱۲، او طلاق خود را از رایلی اعلام کرد. در سال ۲۰۱۳، ماسک و رایلی دوباره ازدواج کردند. در دسامبر ۲۰۱۴، او برای دومین بار از رایلی درخواست طلاق داد اما اقدام پس گرفته شد. طلاق دوم در سال ۲۰۱۶ نهایی شد. ماسک در سال ۲۰۱۷ برای چندین ماه با بازیگر آمریکایی امبر هرد وارد رابطه شد. گزارش شده که ماسک از سال ۲۰۱۲ به دنبالِ او بوده است. ماسک بعداً از سوی بازیگر آمریکایی جانی دپ به داشتن رابطه نامشروع با هرد در حالی که هنوز شوهرش بود متهم شد. ماسک و هرد هر دو این رابطه را انکار کردند.

در سال ۲۰۱۸، ماسک و خوانندهٔ کانادایی گرایمز اعلام کردند که با هم قرار می‌گذارند. گرایمز در مهٔ ۲۰۲۰ پسر خود را به دنیا آورد. به گفته ماسک و گرایمز، نام فرزندشان "X Æ A-12" بود. با این حال، این نام قوانین کالیفرنیا را نقض می‌کرد؛ زیرا حاوی نویسه‌هایی بود که در الفبای انگلیسی مدرن نیستند و سپس به "X Æ A-Xii" تغییر یافت. این نام باعث سردرگمی بیشتر شد، زیرا Æ یک حرف در الفبای انگلیسی مدرن نیست. این کودک در نهایت "X AE A-XII" ماسک نام‌گذاری شد؛ که با "X" نام کوچک، "AE A-XII" نام میانی و "Musk" نام خانوادگی او است. ماسک گزارش‌هایی مبنی بر «نیمه جدایی» این زوج را در سپتامبر ۲۰۲۱ تأیید کرد. او در مصاحبه‌ای با تایم در دسامبر ۲۰۲۱ گفت که مجرد است. در مارس ۲۰۲۲، گرایمز در مورد رابطه خود با ماسک گفت: «من احتمالاً او را دوست پسرم می‌دانم، اما ما بسیار تغییرپذیر هستیم.» او همچنین اعلام کرد که اولین دختر آنها در دسامبر ۲۰۲۱ از طریق رحم اجاره‌ای به دنیا آمده است. بعداً در همان ماه، گرایمز در توییتی نوشت که او و ماسک دوباره از هم جدا شده‌اند «اما او بهترین دوست و عشق زندگی من است.» در سپتامبر ۲۰۲۳ اعلام شد که این زوج صاحب فرزند سوم شدند.

در ژوئیه ۲۰۲۲، بیزنس اینسایدر اسناد دادگاهی را منتشر کرد که نشان می‌داد ماسک با شیون زیلیس، مدیر عملیات و پروژه‌های ویژه نیورالینک، در نوامبر ۲۰۲۱ دوقلو داشته است. آن‌ها چند هفته پیش از اینکه ماسک و گرایمز دومین فرزند خود را از طریق رحم اجاره‌ای در دسامبر به دنیا بیاورند، متولد شده‌اند. با توجه به اینکه زیلیس زیردست ماسک است، این خبر «سوالاتی را دربارهٔ اخلاق محیط کار مطرح می‌کند». فرزند سوم آن‌ها در اوایل سال ۲۰۲۴ از طریق رحم اجاره‌ای متولد شد. در ژوئیهٔ ۲۰۲۲، وال‌استریت جورنال گزارش داد که ماسک ظاهراً با همسر سرگی برین، یکی از بنیان‌گذاران گوگل، در سال ۲۰۲۱ رابطه داشته است که سال بعد به جدایی منجر شد. ماسک این گزارش را تکذیب کرد.

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

22 Jan, 11:06


@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

22 Jan, 11:05


@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

22 Jan, 11:05


@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

22 Jan, 06:51


*پدیده پله برقی شیشه ای*

🖊دکتر علی محمد مصدق راد
*نشر:* گاهنامه مدیر
■اصطلاح پله‌برقی شیشه‌ای (Glass Escalator) توسط کریس ویلیامز Christine Williams استاد جامعه‌شناسی آمریکایی در سال ۱۹۹۲ میلادی در مجلهSocial Problems بیان شد. پدیده پله‌برقی شیشه‌ای به وضعیتی اشاره دارد که در آن مردان در مشاغلی که به طور سنتی زنانه در نظر گرفته می‌شوند، به سرعت و به راحتی به سطوح بالای مدیریتی می‌رسند. در حالی که، زنان در همان مشاغل با موانع و تبعیض‌های جنسیتی روبرو هستند و پیشرفت آن‌ها بسیار کندتر صورت می‌گیرد.

□در بسیاری از جوامع، شغل معلمی ابتدایی شغلی زنانه محسوب می‌شود. با این حال، اغلب مدیران مدارس ابتدایی مرد هستند. مردان در این حرفه به سرعت به سمت مدیریت ارتقا می‌یابند، در حالی که زنان با وجود تجربه و سابقه کاری بیشتر، همچنان در سطوح پایین‌تر باقی می‌مانند.

●پرستاری شغلی است که به طور سنتی زنانه در نظر گرفته می‌شود. با این حال، مردان پرستار به سرعت به سمت مدیریت ارتقا می‌یابند، در حالی که زنان با موانع بیشتری در این مسیر روبرو هستند.

○عوامل موثر بر پدیده پله‌برقی شیشه‌ای عبارتند از: کلیشه‌های جنسیتی، شبکه‌های اجتماعی، تبعیض جنسیتی و تعارض کار و خانواده. باورهای سنتی در مورد نقش‌های جنسیتی و توانایی‌های زنان و مردان، باعث می‌شود تا مردان در مشاغل زنانه به عنوان مدیران بالقوه دیده شوند. مردان اغلب شبکه‌های ارتباطی قوی‌تری دارند که به آن‌ها کمک می‌کند تا به سرعت به سطوح بالای سازمان ارتقا یابند. تبعیض جنسیتی آشکار و پنهان در سازمان‌ها، از جمله تخصیص وظایف متفاوت به زنان و مردان، ارزیابی عملکرد متفاوت و فرصت‌های آموزشی نابرابر، باعث می‌شود تا زنان از نظر شغلی عقب بمانند. زنان به دلیل مسئولیت‌های خانوادگی، اغلب مجبور هستند بین کار و خانواده تعادل برقرار کنند که این امر می‌تواند بر پیشرفت شغلی آن‌ها تأثیر بگذارد.

■اثرات پدیده پله‌برقی شیشه‌ای عبارتند از: کاهش عزت نفس، انگیزه، رضایت شغلی و بهره‌وری، افزایش استرس و تمایل زنان به ترک سازمان. زنان ممکن است احساس کنند که تلاش‌هایشان برای پیشرفت نادیده گرفته می‌شود و در نتیجه، انگیزه و رضایت شغلی آن‌ها کاهش یابد. این پدیده به تقویت نابرابری جنسیتی در سازمان‌ها کمک می‌کند و باعث می‌شود تا زنان در سطوح پایین‌تر باقی بمانند.

□تمرکز بر استخدام مردان در مشاغل زنانه، منجر به کاهش تنوع در تیم‌های مدیریتی می‌شود که می‌تواند بر تصمیم‌گیری‌ها و عملکرد سازمان تأثیر منفی بگذارد.

●پدیده پله‌برقی شیشه‌ای یک مشکل جدی است که بر فرصت‌های شغلی زنان تأثیر می‌گذارد. برای مقابله با این پدیده، نیاز به تلاش‌های جمعی و مداوم همه افراد در سازمان است. با ایجاد تغییرات در فرهنگ سازمانی، سیاست‌ها و رویه‌ها، می‌توان به تدریج موانع موجود بر سر راه پیشرفت زنان را از بین برد و محیط کاری برابر و عادلانه‌تری ایجاد کرد.

○راهکارهای مقابله با پدیده پله‌برقی شیشه‌ای در سازمان عبارتند از:
۱. سیاست‌های استخدام و ارتقای کارکنان سازمان را بازنگری و اصلاح کنید تا از برابری فرصت‌ها برای همه اطمینان حاصل کنید. ارزیابی کارکنان بر اساس شایستگی‌ها و عملکرد آن‌ها و نه بر اساس جنس، نژاد یا سایر ویژگی‌های شخصی انجام شود.
۲. فرهنگ سازمانی ایجاد کنید که در آن به همه افراد بدون در نظر گرفتن جنسیت، نژاد یا قومیت فرصت‌های برابر داده شود.دوره‌های آموزشی برای مدیران و کارکنان در مورد تبعیض جنسیتی و اهمیت برابری جنسیتی برگزار کنید. مدیران و کارکنان زن موفق را در سازمان به عنوان الگو معرفی کنید.
۳. شبکه‌های حمایتی برای مدیران و کارکنان زن به منظور فراهم کردن فرصت‌های شبکه‌سازی و رشد حرفه‌ای ایجاد کنید.
۴. منابع و فرصت لازم و کافی را برای توسعه شایستگی‌های مدیران و کارکنان زن فراهم کنید. حضور زنان را در هیات مدیره سازمان‌ها افزایش دهید.

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

22 Jan, 04:54


ذهن خوانی نکنید.

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

22 Jan, 04:38


Photo from دکتر حسین موسی زاده

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

10 Jan, 21:00


الگوی فیبوناچی یکی از ساختارهای شگفت‌انگیزیه که در طبیعت و حتی بدن انسان دیده میشه و نشونه‌ای از نظم و هوشمندی‌ هست که این جهان رو ساخته. ریاضیات، زبان خلقتِ و وجود چنین الگوهای عددی ثابت میکنه که جهان بر اساس قوانین دقیق و حساب‌شده‌ای طراحی شده. این یعنی جهان صرفاً تصادفی نیست بلکه دارای نظم و هدفی عمیق و معناداره. نشانه‌های خالق نه فقط در مفاهیم ماورایی و متافیزیکی بلکه در جزئی‌ترین جزئیات دنیای مادی هم دیده میشه. این الگوها پلی هستن بین جهان مادی و معنوی برای کشف عمیقتر حقیقت جهان و وجود خودمون. برای فهمیدن حقیقت باید از تمام پیش‌فرض‌ها و ذهن محدودمون عبور کنیم. الگوهای بی‌پایان فیبوناچی ما رو به منشا بزرگی دعوت می‌کنن که فراتر از هر چیزی‌یه که می‌تونیم تصور کنیم. خودت چی فکر می‌کنی؟ آیا خدا رو در چیزی که از پیش ساخته شده پیدا می‌کنی یا چیزی که خودمون ساختیم؟ «هرکس خود را شناخت، خدای خود را شناخته است.»

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

10 Jan, 20:49


زهد یا ریاضت (asceticism )در روان‌کاوی.


چگونه انکار لذت می‌تواند یک مکانیزم مقابله‌ای باشد.
ریاضت چیست؟
ریاضت زمانی است که فرد برای مقابله با تعارضات درونی، خود را از لذت‌ها محروم می‌کند.
🔺کنار گذاشتن سرگرمی مورد علاقه‌تان زیرا پس از یک روز بد فکر می‌کنید شایسته لذت نیستید.

آنا فروید ریاضت را به عنوان یک مکانیزم دفاعی می‌دید که به‌ویژه توسط نوجوانان برای کنترل احساسات طاقت‌فرسا استفاده می‌شود.
🔺یک نوجوان از معاشرت با دوستان خودداری می‌کند تا احساس ناامنی را سرکوب کند.

ریاضت به افراد کمک می‌کند با محدود کردن خواسته‌ها و امیال، احساس کنترل کنند.
🔺هر شب تا دیروقت کار کردن برای اجتناب از مواجهه با مشکلات شخصی در خانه.

اجتناب از لذت به عنوان خودتنبیهی.
گاهی اوقات، افراد به دلیل احساس گناه، خود را از شادی محروم می‌کنند.
🔺اجازه ندادن به خود برای تماشای یک فیلم به خاطر اشتباه کوچکی که در کار مرتکب شده‌اید.

فروید معتقد بودکه این راهی است برای مقابله با اضطراب از طریق سرکوب امیال.
🔺نخوردن وعده‌های غذایی برای احساس کنترل در زمان‌های پراسترس.

مهم است که تفاوت (ریاضت) خودانکاری را از انضباط بدانیم.
🔺ورزش بیش از حد برای بی‌حس کردن احساسات در مقابل ورزش برای سلامتی.

خودانکاری ( ریاضت) ناسالم می‌تواند منجر به انزوا و ناخشنودی شود.
🔺رد دعوت به رویدادهای سرگرم‌کننده زیرا فکر می‌کنید شایسته آن نیستید.

شناسایی و دستیابی به احساسات عمیق می‌تواند برای غلبه بر ریاضت نا‌سالم کمک‌کننده باشد.
🔺اجازه دادن به خود برای لذت بردن از یک روز استراحت بدون احساس گناه.

لذت‌های زندگی را بپذیرید و احساسات خود را درک کنید. و تعادل را در زندگی جایگزین کنید.
درک ریاضت به ما کمک می‌کند تا زمانی که با خود بیش از حد سخت‌گیر هستیم، آن را بشناسیم. و تلاش کنیم تعادلی سالم بین انضباط و لذت پیدا کنیم!

دکتر مهدی قاسمی
روانپزشک و رواندرمانگر تحلیلی
گروه روانپزشکی‌و رواندرمانی سرو


@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

10 Jan, 20:46


#کم_سوادی_در_همه_چیز_دانها

این‌بار که درگیر یک بحث داغ شدید و احساس کردید کاملاً از موضع خود مطمئن هستید، به این نکته خوب توجه کنید: محققان دریافته‌اند که هر چه بیشتر نسبت به دیدگاه خود اطمینان داشته باشید، احتمال اینکه اطلاعات شما ناقص باشد، بیشتر است. این ویژگی روان‌شناختی می‌تواند توضیح‌دهنده طیف گسترده‌ای از مسائل، از مشاجرات خانوادگی گرفته تا مناقشات بین‌المللی باشد. همه ما بدون شک در این موقعیت قرار داشته‌ایم: در ترافیک گیر کرده‌ایم و به خاطر آن «احمق» که جلوی ما به آرامی رانندگی می‌کند یا آن «دیوانه» که با سرعت از کنارمان رد می‌شود، مدام غر می‌زنیم. اما اگر آن که آهسته می‌راند در حال حمل یک کیک عروسی با حفظ جانب احتیاط باشد، یا آن ماشین پرسرعت تلاش داشته باشد بیماری را روانه بیمارستان کند، چه؟ مطالعه جذاب و جدیدی که در مجله PLOS ONE منتشر شده نشان می‌دهد که این قضاوت‌های سریع ناشی از چیزی است که محققان آن را «توهم کفایت اطلاعات» می‌نامند؛ تمایل ما به این باور که اطلاعات کافی برای تصمیم‌گیری‌های درست داریم، حتی زمانی که جزئیات مهمی را در اختیار نداشته باشیم. آنگوس فلچر، یکی از نویسندگان این مقاله تحقیقی که خود استاد ادبیات انگلیسی در دانشگاه ایالتی اوهایو است، می‌گوید: «ما دریافتیم که افراد به‌طور کلی این نکته را در نظر نمی‌گیرند که ممکن است اطلاعات بیشتری ممکن است وجود داشته باشد تا به آنها در تصمیم‌گیری آگاهانه‌تر کمک کند. اگر به مردم چند مورد اطلاعات بدهید که به نظر می‌رسد در یک راستا قرار دارند، اکثر آن‌ها می‌گویند "این به نظر درست می‌رسد" و همان را می‌پذیرند.» در جهان قطبی‌شده امروز که بحث‌های داغ درباره موضوعات مختلف از واکسن‌ گرفته تا تغییرات آب‌وهوایی به شدت در جریان است، درک این موضوع که چرا مردم با وجود دسترسی به اطلاعات یکسان، دیدگاه‌های متضادی دارند، بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد. این پژوهش که توسط آنگوس فلچر، هانتر گلباخ از دانشگاه جانز هاپکینز و کارلی رابینسون از دانشگاه استنفورد انجام شده، نشان می‌دهد که ما قبل از قضاوت کردن، به ندرت لحظه‌ای درنگ می‌کنیم تا به این نکته بیاندیشیم که چه اطلاعاتی ممکن است از قلم افتاده باشد.

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

10 Jan, 19:08


یادداشت فلسفی

کثافت یعنی چه؟

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

10 Jan, 10:06


دورویی را در خودشیفتگی ها و ضداجتماعی ها می‌توان دید.

ارتباط با دوروها بدفرجام است.

دورویی، خطرناک‌ترین ویژگی یک آدمه...

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

10 Jan, 09:44


#خطاهای_شناختی

خطاهای شناختی اشتباهات فرایند تفکر در نوع بشر هستند. ۱۸ نوع از این خطاها عبارتند از:

۱. مقایسه کردن
۲. پیش بینی بد
۳. تعمیم افراطی
۴. ذهن خوانی
۵. فاجعه سازی
۶. بزرگ نمایی
۷. کوچک نمایی
۸. دید تونلی
۹. اصل همه یا هیچ
۱۰. تفکر دو قطبی
۱۱. استدلال احساسی
۱۲. استدلال انتزاعی
۱۳. برچسب زدن
۱۴. نتیجه گیری شتاب زده
۱۵. خطای باید ها
۱۶. خطای هاله ای
۱۷. شخصی سازی
۱۸. دست کم گرفتن جنبه های مثبت

این خطاها علل ژنتیکی دارند و عوامل محیطی آنها را تشدید می کنند. خطاهای شناختی عامل اصلی اختلالات روانی هستند و هر کدام درمانی دارند.

@Dr_mosazadeh_Hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

10 Jan, 08:46


*نکاتی درباره اثر دانینگ کروگر*

*نشر:* گاهنامه مدیر
■اثر دانینگ کروگر نوعی تعصب شناختی است که در آن فرد معتقد است که باهوش‌تر و تواناتر است از آنچه واقعیت دارد. اساسا، افراد کم‌توان مهارت لازم برای شناخت بی‌لیاقتی خود را ندارند. ترکیبی از خودآگاهی ضعیف و توانایی شناختی پایین باعث می‌شود که توانایی‌های خود را بیش از حد ارزیابی و در مورد آن اغراق کنند.

□این اثر به نام محققان دیوید دانینگ و جاستین کروگر، دو روانشناس اجتماعی که اولین بار آن را توصیف کردند، نامگذاری شده‌است. آنها در مطالعه اصلی خود در مورد این پدیده روانشناختی، یک سری تحقیقات انجام دادند.
افرادی که در آزمون گرامر، شوخ طبعی و منطق کمترین امتیاز را کسب کردند نیز تمایل داشتند که عملکرد خود را به طور چشمگیری بیش از حد ارزیابی کنند.

●علل اثر دانینگ کروگر:

دانینگ و کروگر می‌گویند که این پدیده از همان چیزی ناشی می‌شود که آنها “بار دوگانه” می نامند. به این معنی که مردم نه تنها بی‌کفایت هستند، بلکه بی‌لیاقتی آنها توانایی ذهنی‌شان را در برای اینکه چقدر ناتوان هستند از آنها می‌رباید.

○افراد بی کفایت معمولا:

▪️سطح مهارت خود را بیش از حد ارزیابی می‌کنند.
▪️در شناخت مهارت و تخصص اصیل افراد دیگر ناتوان هستند.
▪️نمی توانند اشتباهات و عدم مهارت خود را تشخیص دهند.

■دانینگ خاطر نشان کرده‌است که دانش و مهارت لازم برای توانایی انجام یک کار دقیقاً همان خصوصیات لازم است برای اینکه فرد تشخیص دهد که در انجام آن کار مهارت کافی ندارد. بنابراین اگر شخصی فاقد این توانایی‌ها باشد، نه تنها در انجام آن وظیفه بد است بلکه نسبت به ناتوانی خود نیز نادان است.

□یکی دیگر از عوامل موثر در بروز اثر دانینگ-کروگر این است که گاهی اوقات داشتن دانش اندک در مورد یک موضوع باعث می‌شود که فرد به اشتباه باور کند که همه چیز را در مورد آن چیز می‌داند. چنانچه می‌گویند، داشتن دانش کم، می‌تواند چیز خطرناکی باشد. ممکن است فردی کم‌ترین میزان آگاهی را در مورد موضوعی داشته باشد، اما به لطف اثر دانینگ-کروگر، معتقد باشد که یک متخصص است.

●چه کسی تحت تأثیر اثر دونینگ-کروگر قرار دارد؟

متأسفانه همه ما تحت تاثیر این تعصب هستیم. زیرا هر چقدر هم آگاه یا باتجربه باشیم، باز هم دارای حوزه‌هایی هستیم که در آنها بی‌اطلاع و بی کفایت به شمار می‌رویم. شما ممکن است در بسیاری از زمینه‌ها ماهر باشید، اما هیچ کس در همه امور متخصص نیست.

□افرادی که در یک زمینه متخصص واقعی هستند، ممکن است به اشتباه باور داشته باشند که هوش و دانش آنها به حوزه‌های دیگری که در آن کمتر آگاهی و دانش دارند نیز می‌رسد. به عنوان مثال یک دانشمند درخشان ممکن است نویسنده بسیار ضعیفی باشد. البته اثر دانینگ-کروگر با ضریب هوشی پایین مترادف نیست.

●اگر افراد بی کفایت تمایل دارند که خود را خبره بدانند، متخصصان واقعی در مورد توانایی‌های خود چه نظری دارند؟

دانینگ و کروگر دریافتند که افرادی که در انتهای طیف شایستگی هستند دیدگاه‌های واقع‌بینانه‌تری از دانش و توانایی خود دارند. با این حال، این متخصصان در واقع تمایل داشتند توانایی‌های خود را در مقایسه با عملکرد دیگران دست کم بگیرند.
اساسا، این افرادِ بسیار توانمند می‌دانند که آنها از حد میانگین بهتر هستند، اما اطمینان ندارند که عملکردشان در مقایسه با دیگران بالاتر است. مشکل در این مورد این نیست که متخصص‌ها نمی‌دانند چقدر آگاه هستند، بلکه این است که آنها معمولا بر این باورند که دیگران نیز دانش دارند.

○آیا راهی برای غلبه بر اثر دانینگ کروگر وجود دارد؟

دانینگ پیشنهاد داده است که یادگیری بیشتر در مورد خطاهای ذهنی و اشتباهاتی که همه ما مستعد آن هستیم، ممکن است یک گام در جهت اصلاح چنین الگوهایی باشد.
دانینگ و کروگر اظهار داشتند که با افزایش تجربه در مورد یک موضوع، اعتماد به نفس معمولاً به سطوح واقع‌بینانه‌تری کاهش می‌یابد. افراد در حین اینکه در مورد موضوع مورد علاقه خود اطلاعات بیشتری کسب می‌کنند، کمبود دانش و توانایی خود را تشخیص می‌دهند.

■چه کاری می‌توانید انجام دهید تا ارزیابی واقعی‌تری را از توانایی‌های خود در یک حوزه خاص به دست بیاورید؟

▪️به جای اینکه فرض کنید همه چیزهای لازم را درباره یک موضوع می‌دانید، به مطالعه و کسب دانش ادامه دهید. این کار می‌تواند با این فرضیه  که شما یک متخصص هستید، مبارزه کند.

▪️از افراد دیگر بپرسید که شما در چه سطحی قرار دارید. استراتژی موثر دیگر شامل درخواست انتقاد سازنده از دیگران است.

▪️آنچه می‌دانید، و اعتقادات و انتظارات خود را زیر سوال ببرید. به دنبال اطلاعاتی باشید که ایده‌های شما را به چالش می‌کشند.

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

10 Jan, 08:43


هفت گونه‌ی انسان که تاکنون بر روی زمین زیسته‌اند.⠀

تاکنون چندین گونه‌ی انسانی بر روی زمین زندگی کرده‌اند که همه‌ی آن‌ها بجز انسانِ امروزی منقرض شده‌اند. ⠀

تکامل انسان‌ها از خانواده هومونیدها حاصل شده که ۲۰ میلیون سال پیش بر روی زمین زندگی می‌کردند. برخلاف امروز، در گذشته گونه‌های انسانی مختلفی روی زمین زندگی می‌کردند که تشابهات و تفاوتهای زیادی داشتند.⠀

تصاویر و اطلاعاتی که در این ویدئو به شما ارائه شده نتیجه‌ی سالها مطالعه‌ی دانشمندان بر روی فسیل‌های کشف شده در نقاط مختلف دنیاست. ⠀

دانشمندان تاکنون فسیلهای مربوط به چندین گونه‌ی انسانی را در زمین کشف کرده‌اند. در این ویدئو به ۷ مورد از مهم‌ترین‌های آن‌ها پرداخته شده.⠀


@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

10 Jan, 08:42


کمک کردن به دیگران بد نیست اما بعضی‌ها در این مسیر اینقدر زیاده‌روی می‌کنن که سلامت روحی و جسمی خودشون تخریب مس کنند.

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

09 Jan, 08:14


امروز مهمتر است.

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

09 Jan, 07:10


تستسترون باعث پرخاشگری شما نمیشه

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

24 Dec, 10:44


#تجربه_اوج (peak experience) چیست؟

تا به حال چیزی راجع به تجربه اوج یا peak experience شنیده‌اید؟ مسلما همه ما در طول زندگی لحظاتی را تجربه کرده‌ایم که در آنها نوعی شادی خالصانه، وجد، سرور یا حیرت جریان داشته است. این لحظات تجربه اوج نامیده می‌شوند. تجربه اوج به خودشکوفایی ما کمک می‌کند. خودشکوفایی نیازی مهم است که در صورت بر‌‌آورده‌شدنش فرد به بالاترین درجه‌ توانمندی خود می‌رسد، یعنی جایگاهی که اکثر افراد برجسته به آن رسیده‌اند. شناخت تجربه اوج و فراهم‌کردن شرایطی که بتوانیم بیشتر در این حالت قرار بگیریم، به ما کمک می‌کند به خودشکوفایی نزدیک‌تر شویم و در زندگی لحظات خشنود‌کننده بیشتری‌ داشته باشیم.

تعریف تجربه اوج (peak experience).

تجربه‌ اوج اغلب لحظات فوق‌العاده سرور و شادی خالص تعریف می‌شود. این لحظات از رویدادهای روزمره متمایزند. خاطره چنین لحظاتی ماندگار است و معمولا مردم آنها را به تجربه‌های معنوی تشبیه می‌کنند.

بر اساس هرم مازلو، تجربه اوج نقش مهمی در خودشکوفایی دارد. همه افراد به خودشکوفایی نمی‌رسند و این اتفاق بسیار نادر است. ولی تجربه اوج زودگذر است و فقط به افراد خودشکوفا محدود نمی‌شود. به‌عقیده مازلو، همه مردم لایق داشتن این لحظات هستند. او همچنین عقیده داشت که افراد خودشکوفا به‌احتمال زیاد بیشتر این حالت را تجربه می‌کنند. سایر کارشناسان این حالت را چنین توصیف می‌کنند: «تجربه‌ اوج افزایش حس شگفتی، حیرت یا وجد در حین یک تجربه است.»


مؤلفه‌های تجربه اوج (peak experience)
پریوته (Privette) پرسشنامه‌ای طراحی کرد تا ویژگی‌های مشترک تجربه‌های اوج را شناسایی کند. پریویته تشخیص داد که تجربه‌های اوج در ۳ مؤلفه اصلی اشتراک دارند:

ایجاد حس رضایت: تجربه‌های اوج هیجانات مثبت تولید می‌کنند و رضایت‌بخش هستند.
معنابخشی و اهمیت: تجربه‌های اوج منجر به افزایش خودآگاهی و درک شخصی می‌شوند و می‌توانند نقطه عطفی در زندگی فرد باشند.
ایجاد حالت معنوی: در طول تجربه‌های اوج، افراد احساس می‌کنند با جهان یکی شده‌اند و اغلب گذر زمان‌ از دستشان درمی‌رود.

ویژگی های تجربه اوج (peak experience):


۱۳ ویژگی تجربه اوج از دیدگاه مازلو

۱. حس یکپارچگی وجودی
هنگامی تجربه اوج (peak experience) که تجربه اوج برای ما اتفاق می‌افتد، دچار حس یکپارچگی وجودی می‌شویم. در این حالت خیلی متمرکز هستیم و حواسمان از کاری که می‌کنیم کمتر پرت می‌شود.

۲. یکی‌شدن با محیط
در این حالت فرد با محیط یکی می‌شود، مثل یکی‌شدن مادر با فرزندش یا یکی‌شدن نوازنده با موسیقی‌اش. به‌اعتقاد مازلو، این بالاترین سطح شناخت و خودپروری است.

۳. احساس نهایت قدرت
وقتی در حالت اوج قرار می‌گیریم، حس می‌کنیم در اوج قدرتمان هستیم و از تمام استعدادهایمان کامل و عالی استفاده می‌کنیم. حس می‌کنیم در بالاترین درجه ادراک قرار داریم و قوی‌تر و باهوش‌تر از حالت معمول هستیم.

۴. ازبین‌رفتن مقاومت
مازلو متوجه شد کارهایی که در حالت عادی به تلاش و مبارزه نیاز دارند، هنگام تجربه اوج آسان می‌شوند. هر فردی در هر کاری می‌تواند از این ویژگی حالت اوج بهره‌مند شود؛ هنرمند، نویسنده، بازرگان یا دانشمندان.

۵. عزم راسخ
در حالت اوج، مسئولیت‌پذیرتر می‌شویم و احساس می‌کنیم که خودمان مسئول سرنوشتمان هستیم. این ویژگی برای رهبری، مدیریت، ریاست و جایگاه‌های این‌چنینی ضروری است.

۶. بروز خلاقیت بدون برنامه‌ریزی
به‌گفته مازلو، در حالت اوج می‌توانیم بدون برنامه‌ریزی و پیش‌اندیشی خلاق باشیم. در این حالت، ابتکار افزایش چشمگیری می‌یابد و برنامه‌ریزی یا تمرینی در کار نیست. در واقع آمادگی یا تمرین ضرورتی ندارد و نیازی به هدف نیست. هنگامی که خلاقانه رفتار می‌کنیم، انگار زمان می‌ایستد و گذشته و آینده در زمان حال حل می‌شوند. انگار زمان و مکانی وجود ندارد و فقط لحظات بیکران خلاقیت هستند.

۷. رهایی از بازداری
در حالت اوج، بازداری (جلوگیری از بروز احساسات)، ترس، تردید و نگرانی وجود ندارد و شکاف‌های روانی‌‌مان بر عملکرد ما تأثیری نمی‌گذارند. مثلا اضطراب تأثیری بر عملکرد نمی‌گذارد. همچنین در این حالت، نیروهای بیرونی مزاحم رفتار و عمل ما نمی‌شوند.

۸. خود‌‌جوشی
در غیاب خودآگاهی، فرصتی برای خودجوشی ایجاد می‌شود. وقتی احساس می‌کنیم تهدیدی در کار نیست، می‌توانیم وارد حالت جریان شویم. در این مقاله، مفهوم حالت جریان و رابطه‌اش با حالت اوج را هم توضیح داده‌ایم.

۹. توقف زمان
هنگام تجربه اوج، از حرکت ایستادن زمان‌ را کاملا حس می‌کنیم. در طول این تجربه فرد از گذشته و آینده رها می‌شود و فقط لحظه حال را حس می‌کند. در این حالت، خواسته و انتظار و امیدی در کار نیست.

۱۰. اوج فردیت
هنگام تجربه اوج، از نقشی که ایفا می‌کنیم رها می‌شویم و فردیت ما قدرت می‌گیرد، یعنی از هرآنچه در زندگی معمول هستیم و از هرآنچه در سطح شناخت ماست فراتر می‌رویم.

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

24 Dec, 10:44


۱۱. آمیختگی با دیگران
مازلو می‌گوید با رهاشدن از نیاز به کنترل دیگران و اجازه‌دادن به آنها برای اینکه با قوانین خودشان زندگی کنند، می‌توانیم خود را از قید و بند آنچه «من» نیست رها کنیم و با قوانین درونی خودمان زندگی کنیم.

۱۲. ازبین‌رفتن قدرت تحریک‌کنندگی نیازها
وقتی شخصی در حالت اوج است، نیازها دیگر تحریکش نمی‌کنند، مخصوصا نیاز‌های سطح پایین. هر‌آنچه ما نیاز داریم از هماهنگی و سازگاری با خودمان به‌ دست می‌آید و به‌ نظر می‌رسد در طول تجربه اوج به نقطه تعادل می‌رسیم، هرچند موقتی.

۱۳. غافل‌گیرشدن
هنگام تجربه اوج، حس غافل‌گیرشدن به فرد دست می‌دهد. ما تجربه‌های اوج‌ را برنامه‌ریزی و طراحی نمی‌کنیم، آنها خودشان اتفاق می‌افتند!

تجربه‌ اوج چه‌ زمانی رخ می‌دهد؟
به‌گفته مازلو، یکی از بهترین روش‌ها برای تصور تجربه‌ اوج فکرکردن به شگفت‌انگیزترین تجربه‌های زندگی است، یعنی آن لحظاتی که به وجد ‌آمده‌اید و کاملا شاد بوده‌اید. عاشق‌شدن یکی از نمونه‌های تجربه اوج است.

در بعضی‌ لحظات که خلاق هستید، کتاب می‌خوانید یا فیلم می‌بینید هم ممکن است تجربه اوج رخ بدهد. یا مثلا ممکن است احساس کنید که به‌شدت هوس کاری خلاقانه به سرتان زده است، به‌گونه‌ای که هیجان‌زده شوید.

در تحقیقی افراد گزارش کردند که تجربه‌ اوج معمولا در طول تجربه‌های هنری، ورزشی یا مذهبی رخ می‌دهد. تجربه اوج در لحظاتی که در طبیعت هستیم یا هنگام صمیمت با خانواده و دوستان هم معمول است. همچنین دستیابی به اهداف مهم، خواه هدفی فردی باشد یا جمعی، می‌تواند منجر به تجربه اوج شود. وقتی فرد به شخص دیگری کمک می‌کند یا پس از اینکه بر سختی‌ها غلبه می‌کند هم ممکن است تجربه اوج رخ دهد.

#تجربه_اوج_شدیدترین_لذت زندگی است.

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

24 Dec, 10:04


یافته‌های پژوهشی جدید نشان می‌دهد موسیقی می‌تواند جزئیات احساسی را به خاطرات اضافه کند که لزوما هنگام رخداد وجود نداشته است #ایندیپندنت_فارسی اتفاقی نیست که افراد با موسیقی برخی رویدادهای زندگی‌شان را به یاد می‌آورند. به گزارش نیویورک پست، یرن رن، محقق روانشناسی در موسسه فناوری جورجیا، همراه گروهی از پژوهشگران تحقیق جدیدی را منتشر کرده است که نشان می‌دهد گوش دادن به موسیقی نه تنها خاطرات را برمی‌انگیزد بلکه می‌تواند نحوه به خاطر آوردن آن‌ها را تغییر دهد. تاکری براون، استاد راهنمای رن، و همین‌طور سوفیا مهدی‌زاده و گریس لزلی، کارشناسان موسیقی از دانشگاه کلرادو بولدر، نیز در این پژوهش شرکت داشتند و ارتباط میان موسیقی، احساس، و حافظه را بررسی کردند. آن‌ها در این پژوهش آزمایشی سه‌روزه طراحی کردند که مراحل جداگانه رمزگذاری، بازشناسی و بازیابی را شامل می‌شد. در روز اول، شرکت‌کنندگان مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه و از لحاظ عاطفی خنثی را حفظ کردند. روز دوم، شرکت‌کنندگان داستان‌ها را در حالی که به موسیقی مثبت یا منفی گوش می‌دادند یا در سکوت، به یاد آوردند. در روز سوم و آخر آزمایش، از آن‌ها خواسته شد تا داستان‌ها را دوباره به خاطر بیاورند، اما این بار بدون اینکه به موسیقی گوش بدهند. فعالیت مغزی شرکت‌کنندگان در روز دوم با اسکن‌های اف‌ام‌آر‌آی (fMRI) که تغییرهای جریان خون در مغز را تشخیص می‌دهد، ثبت شد. یافته‌ها نشان می‌داد شرکت‌کنندگانی که هنگام به خاطر آوردن داستان‌های خنثی به موسیقی احساسی گوش می‌دادند، بیشتر احتمال داشت عناصر احساسی به داستان اضافه کنند. یافته دیگر این بود که فعالیت آمیگدال، مرکز احساسی مغز، و هیپوکامپ، که نقش مهمی در یادگیری و حافظه دارد، در شرکت‌کنندگانی که هنگام به یاد آوردن داستان‌ها به موسیقی گوش می‌دادند افزایش می‌یافت. علاوه بر این، اسکن‌های مغزی نشان داد که هنگام یادآوری داستان‌ها همراه موسیقی میزان درگیری بخش عصبی نسبت به وقتی که سکوت برقرار بود تغییر می‌کرد. در این پژوهش همچنین شواهدی از ارتباط میان بخش‌های پردازش حافظه احساسی مغز و بخش‌های پردازش حسی بصری مغز مشاهده شد. به بیان دیگر، موسیقی می‌تواند جزئیات احساسی را به خاطرات اضافه کند که لزوما هنگام رخداد وجود نداشته است.

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

24 Dec, 07:42


#نظریه_های_پیدایش_انسان


انسان در طول حدود ۲۵۰ هزار سال زندگی بر سیاره زمین و به دلیل استعداد خودآگاهی همواره در جستجوی منشاء خود بوده است. خودآگاهی یعنی از وجود خود و نکات قوت و ضعف خود آگاه هستیم و به آینده فکر می کنیم. به نظر می رسد این استعداد در حیوان وجود ندارد یا اندک است. در نهایت توانستیم سه نظریه در مورد منشاء انسان کشف یا اختراع کنیم:

۱. نظریه خلقت توسط خداوند که بی نهایتِ زمانی و مکانی و قادر مطلق است.

۳. نظریه تکامل. انسان به شکل تصادفی از تبدیل سایر موجودات زنده ایجاد شده است.

۴. نظریه فرازمینی ها. موجوداتی فیزیکی و بسیار هوشمند در سیاره ای دیگر انسان را طراحی ژنتیکی کرده اند و اکنون یا منقرض شده اند و یا شاهد و نظاره گر ما هستند.

جالب است که این سه نظریه نکات قوت و ضعفی دارند:

۱. موجودات زنده در نهایت بی رحمی همدیگر را می کشند و می خورند در حالی که خداوند می توانست غذای بهتری برایشان تامین کند.
بی عدالتی و ظلم زیادی در زندگی موجودات زنده و انسان دیده می شود ولی در وجود موجودات غیرزنده نقصی دیده نمی شود. خداوند می توانست مانع ظلم و بی عدالتی در زندگی انسان شود.

۲. پیدایش ژنوم انسان به شکل تصادفی منطقی نیست و فقط یک طراح هوشمند می تواند با کدنویسی ژنوم موجودات زنده را خلق کند. نظریه تبدیل انواع نیز با مشکلات نظری و آزمایشگاهی جدی مواجه است.

۳. موجودات فرازمینی طبق تعریف خودشان مخلوق هستند. بنابراین چه منشائی دارند؟

اگر هر سه نظریه را ترکیب کنیم به نظریه منطقی تری می رسیم:

کائنات غیرزنده که فاقد ژنوم هستند توسط خداوند خلق شده است. سپس فرازمینی ها با کد نویسی ژنتیکی انسان و سایر موجودات زنده را با اجازه خداوند طراحی کرده و در سیاره زمین رها کرده اند. فرازمینی ها قادر نبودند انسان و سایر موجودات زنده را بدون نقص و بهتر از این خلق کنند. سپس موجودات زنده و انسان تکامل یافته به وضعیت فعلی رسیده اند.

نظریه ها همواره ضد همدیگر نیستند و گاهی همدیگر را کامل می کنند و با هم قابل ترکیب هستند.

شما چه نظری دارید؟

دکتر حسین موسی زاده
پزشک و روانشناس

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

23 Dec, 19:18


*رقابت ناسالم مبنای دیکتاتوری*

وقتی کودکان توسط والدین، مراقبین، آموزگاران، همسالان و رسانه ها به شکل مستقیم یا غیرمستقیم تشویق به برنده شدن می شوند کودک تمام توانایی های مثبت و منفی خود را بکار می گیرد تا در رقابت‌های تحصیلی، رشدی، شناختی و هیجانی برنده شود. توانایی های منفی عبارتند از:

۱. فریب.
انواع فریب عبارتند از:

دروغ، پنهانکاری، جعل

۲. خشونت.
انواع خشونت عبارتند از:
داد زدن، فحاشی، کتک کاری، قتل، تخریب اموال، آبروریزی، قهر کردن با عزیزان.

کودک استعداد به توانایی های منفی فوق را از والدین به ارث می برد و یا در فرایند کراسینگ آور و موتاسیون کسب می کند از طرفی یادگیری اجتماعی منجر به تشدید توانایی های منفی می گردد.

*رقابت سالم رقابتی بدون فریب و بدون خشونت است*

کودکی که مبانی انسانیت را آموزش ندیده، فریب و خشونت را زرنگی تلقی می کند و در یک جامعه ماکیاولیانیستی از فریب و خشونت نتیجه مثبت در رقابت می برد. همین کودک اگر باهوش باشد و وارد رقابتهای سیاسی شود تبدیل به یک دیکتاتور خواهد شد. رقیبان او نیز با همین صفات وارد صحنه می شوند و به فریبکاری و خشونت او دامن می زنند. شخصیت سیاه درک عمیقی از تحقیر شدن دارد که منجر به درک خشم زیادی ناشی از تحقیر شدن می شود و تلاشی گسترده ای برای تخلیه خشم به شکل فریب و خشونت از خود نشان می دهد.

این فعال سیاسی در رقابت ناسالم با رقیبان ناسالم خود در چرخه معیوب فریب و خشونت گرفتار می شود و بدین گونه یک *دیکتاتور* ظاهر می شود. دیکتاتور در نهایت به سرنوشت سایر دیکتاتور ها مبتلا می گردد: مرگ و سرنگونی توسط رقیبان یا مردم ستم دیده.

*لطفا به فرزندان خود رقابت سالم را آموزش دهیم*

دکتر حسین موسی زاده

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

23 Dec, 10:04


هیچکس بر دیگری برتری ندارد
آدمی فقط در یک صورت حق دارد به دیگران از بالا نگاه کند ؛
و آن هنگامی است که بخواهد دست افتاده‌ای را بگیرد و از زمین بلند کند ...

@Dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

23 Dec, 10:04


🔴 "لول هاشیموتو" اولین عروسک انسان نمای جهان در میان عابران خیابانی در توکیو باعث شگفتی شد
حرکاتش تقریبا هیچ فرقی با انسان نداره

 یورنیوز 👇
@Yournews

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

23 Dec, 10:04


کسی را مجبور نکنید با شما بماند مگر آنکه فرزندتان باشد که کمتر از 18 سال دارد.

@Dr_mosazadeh_Hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

23 Dec, 07:59


@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

23 Dec, 07:18


صبح بخیر🌞

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

22 Dec, 15:29


🔴 رفتار خشن  والدین نسبت به کودکان  باعث کوچک ماندن قسمتهای از مغز کودکان در جوانی می‌شود !

🔸محققان با بررسی مجموعه‌ای از کودکان که در سال 2000 متولد شده اند و بررسی شرایط اجتماعی آنها متوجه شدند،  قسمتی از مغز کودکانی که والدین آنها زود عصبانی میشدند و آنها را تنبیه می‌کردند نسبت به کودکانی که این شرایط را نداشتند کوچکتر است !

🔸جالبه که این خشونت و تنبیه‌ها خیلی شدت نداشته و در کشورهای مثل کانادا این نوع تنبیه‌ها معمولیه !

🔸محققان معتقدند این بخاطر رفتار خشن والدین در ۲ تا ۹ سالگیه. در بعضی توصیه‌های دینی هم تاکید شده تا هفت سالگی نسبت‌ به‌ بچه خشونت نداشته باشید !


🔸سال پیش ثابت شد این رفتار والدین در رفتار جوانها تاثیر داره، امسال ثابت شد حتی روی اندازه‌ی مغز هم تاثیر داره

🔸زندگی خیلی پیچیده‌ست هر رفتارت در نسلت اثر میذاره


@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

22 Dec, 06:38


زمستان به خیر و شادی باد.

Let the snowfall bring peace to your soul.

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

22 Dec, 06:23


به گفته محققان، مردان بالغ به طور متوسط حدود 36 تریلیون سلول در بدن خود دارند، در حالی که زنان بالغ به طور متوسط 28 تریلیون سلول دارند.

به طور غیرمنتظره‌ای، جرم سلول‌های کوچک بدن ما، مانند سلول‌های خون، تقریباً با سلول‌های بزرگ مانند سلول‌های ماهیچه‌ای برابر است - یافته‌ای که محققان را متحیر کرده است.

برای شمارش تعداد سلول‌های بدن انسان، یان هاتون در مؤسسه ریاضیات ماکس پلانک در لایپزیگ آلمان و همکارانش بیش از 1500 مقاله علمی را تجزیه و تحلیل کردند و به عواملی مانند تعداد انواع سلول‌ها در بدن نگاه کردند.

چه تعداد از هر نوع در هر بافت وجود دارد و میانگین اندازه و جرم هر نوع سلول.

آنها بیش از 400 نوع سلول شناخته شده را در 60 بافت مختلف پیدا کردند.

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

10 Nov, 09:07


حق‌الناس - ویکی شیعه
https://fa.wikishia.net/view/%D8%AD%D9%82%E2%80%8C%D8%A7%D9%84%D9%86%D8%A7%D8%B3

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

10 Nov, 07:35


#وفاق_ملی #ضرورت_توسعه #اورژانس_سیاسی #رانت_خواری #فساد_اقتصادی #حق_الناس #انسانگرایی #آئین_انسانیت

https://t.me/aiineensaniiat

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

09 Nov, 19:35


.

کمبود ویتامین D3 روی چه تست های دیگری تاثیر می گذارد؟


کمبود ویتامین D3 می‌تواند اثرات گسترده‌ای بر سلامت عمومی داشته باشد.

این ویتامین نقش حیاتی در بسیاری از عملکردهای بدن ایفا می‌کند، و کمبود آن می‌تواند به مشکلات زیر منجر شود:


کاهش سلامت استخوان‌ها: ویتامین D3 به جذب کلسیم و فسفر کمک می‌کند.

کمبود آن باعث کاهش جذب کلسیم و فسفر از روده شده و می‌تواند به نرمی و ضعف استخوان‌ها منجر شود.

در کودکان، این وضعیت به راشیتیسم و در بزرگسالان به استئومالاسی یا نرم‌شدگی استخوان‌ها منجر می‌شود.

افزایش خطر پوکی استخوان: کمبود طولانی‌مدت ویتامین D3 می‌تواند به پوکی استخوان و افزایش خطر شکستگی‌ها منجر شود، به خصوص در سالمندان.

تغییرات در تعادل کلسیم و فسفر: ویتامین D3 به تنظیم نسبت کلسیم و فسفر کمک می‌کند.

کمبود آن می‌تواند تعادل بین این دو ماده معدنی را بر هم بزند و باعث مشکلاتی در سلامت استخوان و متابولیسم شود.

تضعیف سیستم ایمنی: کمبود ویتامین D3 می‌تواند تأثیرات مهمی بر سیستم ایمنی داشته باشد، زیرا این ویتامین نقش مهمی در تنظیم...


ادامه مطلب در لینک ذیل:

https://www.niloulab.com/ArticleDetail/30619/

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

09 Nov, 18:18


*سندرم فریبکار*

🖊️دکتر علی محمد مصدق راد
*نشر:* گاهنامه مدیر
■اثر دانینگ-کروگر   Dunning–Kruger effect (توهم دانایی) نوعی سوگیری شناختی است که در سال ۱۹۹۹ توسط دیوید دانینگ David Dunning  و جاستین کروگر  Justin Kruger اساتید روانشناسی دانشگاه کورنل آمریکا مطرح شد. اثر دانینگ-کروگر نوعی خطای شناختی در افراد غیرحرفه‌ای است که از توهم دانایی رنج می‌برند و به اشتباه، توانایی خود را بسیار بیش از اندازه واقعی ارزیابی می‌کنند.

□این افراد خود را باهوش‌تر و توانمندتر از آنچه که واقعاً هستند، نشان می‌دهند. آنها به دلیل خودآگاهی ضعیف، دانش، مهارت‌ها و توانایی‌های خود را بیش از حد بیان می‌کنند. اثر دانینگ-کروگر پارادوکس شایستگی و اعتماد به نفس را به تصویر می‌کشد. 

●در مقابل سندرم توهم دانایی، سندرم فریبکار Impostor syndrome قرار دارد که مربوط به افراد متخصص و توانمندی است که میزان دانش، مهارت‌ها و توانایی‌های خود را کمتر از واقعیت قلمداد می‌کنند. سندرم فریبکار  Impostor syndrome توسط پائولین کلانس  Pauline Clance و سوزان ایمز  Suzanne Imes در سال ۱۹۷۸ میلادی بیان شد.

○فرد مبتلا به سندرم فریبکار معتقد است که آنقدر که بقیه می‌گویند باهوش، خلاق و با استعداد نیست؛ لیاقت موفقیت‌های به دست آورده را ندارد و شخصی فریب‌کار است. در حقیقت، برعکس دیگران که فرد را شایسته و توانمند ارزشیابی می‌کنند، خود فرد فکر می‌کند که شایستگی‌های لازم را ندارد و لایق این همه احترام و عزت دیگران نیست.

■فرد مبتلا به سندرم فریبکار احساس بی‌کفایتی می‌کند و دستاوردهای خود را ناچیز می‌داند و آنها را به عوامل بیرونی و خارج از کنترل خود مثل شانس، کمک دیگران و زمانبندی مناسب نسبت می‌دهد. چنین فردی همواره این ترس را دارد که دیگران او را فریبکار بدانند و روزی بفهمند که در حد انتظارات و توقعات آنها نبوده است.

□دلایل سندرم فریبکار پیچیده است؛ ولی، به نظر می‌رسد که توسط ترکیبی از عوامل از جمله فعال شدن آمیگدال (بادامک مغز) که مسئول پردازش احساسات از جمله ترس و اضطراب است و اعتماد به نفس پایین ایجاد می‌شود.

●سندرم فریبکار در سازمان و مدیریت هم مشاهده می‌شود. برخی از مدیران و کارکنان توانایی‌ها و مهارت‎های خود را کمتر از آنچه است، نشان می‌دهند. چنین افرادی با وجود تخصص و توانایی زیاد، اعتماد به نفس پایینی دارند. آنها احساس گناه می‌کنند و از بودن در جایگاه و موقعیت خود راضی نیستند. این افراد بسیار کمال‌گرا هستند و اگر به اهداف آرمانی خود دست نیابند، احساس سرخوردگی شدیدی می‌کنند و دچار استرس و فرسودگی شغلی می‌شوند.

○چنین مدیران یا کارکنانی در مواجهه با چالش‌های جدید تردید می‌کنند و از ارائه ایده‌های خود اجتناب می‌کنند. در نتیجه، خلاقیت و نوآوری در سازمان کاهش می‌یابد که مانع انطباق و پیشرفت سازمان در یک بازار به سرعت در حال تغییر می‌شود. آنها ممکن است از صحبت کردن در جلسات یا از درخواست کمک اجتناب کنند که موجب تضعیف همکاری و کار تیمی و کاهش بهره وری سازمان می‌شود. افراد مبتلا به سندرم فریبکار در تلاش مداوم برای اثبات شایستگی خود، فشار زیادی به خود وارد می‌کنند که منجر به فرسودگی شغلی و کاهش رضایت شغلی آنها می‌شود.

■مدیران باید فرهنگ ایمنی روانی را در سازمان توسعه دهند و محیطی ایجاد کنند که در آن کارکنان احساس راحتی ‌کنند، ریسک ‌کنند و ایده‌های خود را به اشتراک بگذارند. هنگامی که کارکنان احساس امنیت و حمایت کنند، به احتمال زیاد چالش‌ها را پذیرفته، نظرات خود را به اشتراک می‌گذارند و به موفقیت سازمان کمک می‌کنند.

□آموزش و توسعه دانش و مهارت‌های فنی مدیران و کارکنان نیز موجب افزایش اعتماد به نفس آنها می‌شود. برگزاری کارگاه‌های آموزشی و جلسات مربیگری مرتبط با تقویت هوش هیجانی، تاب‌آوری و ذهن‌آگاهی به کارکنان کمک می‌کند تا استرس، شک به خود و اضطراب را به طور مؤثرتری مدیریت کنند. 

●مدیران برای اینکه دچار سندرم فریبکار نشوند، باید:
۱.از نشخوار فکری اجتناب کنند و با یک استاد یا مربی با تجربه در مورد احساسات خود صحبت کنند و از راهنمایی‌های او استفاده کنند. آنها باید از بازخوردهای دوستان با اعتماد خود استفاده کنند.
۲.نسبت به افکار و احساسات غیر ارادی خود هوشیار باشند و مسئولیت موفقیت‌های خود را بپذیرند. آنها نباید بیش از اندازه منتقد خود باشند.
۳.نقاط قوت و ضعف خود را با دقت بررسی کنند. دستاوردها و پیشرفت‌های حقیقی خود را مرور کنند. شواهد مربوط به شایستگی یا ناشایستگی خود را بررسی کنند تا با دلایل موجه شایستگی خود را به خود اثبات کنند تا اعتماد به نفسشان افزایش یابد.

۴.بر کمال‌گرایی منفی غلبه کنند. اهداف چالشی، قابل حصول و واقعی تعیین کنند و دنبال اهداف بسیار آرمانی نباشند. موفقیت‌های بزرگ از موفقیت‌های کوچک حاصل می شود، نه از ایده‌های بزرگ.

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

09 Nov, 10:06


روز بخیر و شادی

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

09 Nov, 08:01


@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

09 Nov, 07:31


#درس_بیستم #قاطعیت #آئین_انسانیت #دکتر_موسی_زاده

https://t.me/aiineensaniiat

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

09 Nov, 06:58


#درس_نوزدهم #احترام #آئین_انسانیت #دکتر_موسی_زاده
https://t.me/aiineensaniiat

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

09 Nov, 06:30


آدم‌هایی که قلبشون از عشق لبریزه، گاهی هم با تنهایی عمیق و سنگینی رو‌به‌رو می‌شن. 💔 اما هر زخم یه فرصته برای بازگشت با قدرت بیشتر. اونا هر بار با تجربه‌های جدیدتری قدم برمی‌دارن و آدم‌های تازه‌ای وارد دنیای خودشون می‌کنن.

این بار اما فرق می‌کنه! با دقت بیشتری انتخاب می‌کنن که چه کسایی تو زندگیشون بمونن، و این همون چیزیه که اون‌ها رو عاقل‌تر و بااعتمادبه‌نفس‌تر می‌کنه. ممکنه بقیه بگن تغییر کردن، ولی مهم نیست. مهربونی تو ذاتشون باقی می‌مونه.

یادت باشه، مهربونی یه نیروی قدرتمنده که هیچ وقت از بین نمی‌ره. این بار بهت پیشنهاد می‌کنم از اون استفاده کنی و اطرافیانت رو با نور وجودت روشن کنی.


@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

09 Nov, 06:25


*جایگاهِ ضعیفِ EQ[هوش عاطفی/هیجانی] در زندگی ما*

🖊️دکتر محمود سریع القلم
*نشر:* گاهنامه مدیر
■چرا افراد در کشورهای جهانِ سوم مدرک می گیرند ولی عموماً شخصیت آن ها خیلی تغییر نمی کند؟ مطالعۀ مقایسه ای جوامعِ شرقِ آسیا و غرب اروپا به وضوح نشان می دهد که پیشرفت و توسعه یافتگی نه تنها تابعِ سطحِ علم و دانش بلکه شاید به مراتب مهمتر تحت سیطرۀ «بلوغ شخصیتی» است. فقط دانش و خصوصی سازی اقتصادی نیست که چین، کرۀ جنوبی و ویتنام را به وضعیت برتر اقتصادی و سیاسی فعلی رسانده است بلکه «کنترلِ خشم»، «کنترلِ هیجان»، «آگاهی از احساساتِ خود»، «توان استدلالی فهمِ دیگران»، «توانِ پذیرشِ واقعیت»، «توانِ روحی انطباق پذیری»، «فهم خود از منظرِ دیگران» و «آمادگی برای خود ارزیابی» هم بسیار دخیل و تعیین کننده هستند.

□این نوع توانایی ها از توانایی­‌های مربوط به فیزیک دان، شیمی دان، ریاضی دان شدن و علوم هسته‌­ای و مهندسی بسیار متفاوت است. یکی از مهارت های مهم زندگی، فهمِ شرایطِ طرفِ مقابل است حال این طرف دوست باشد، همسایه باشد، مغازه دار باشد، فرزند باشد، یک سازمان و دولت باشد، حزب مخالف باشد و یا حکومتِ خارجی باشد. این توانایی با هوش ریاضی فرق می­‌کند. به همین دلیل ممکن است فردی، دو مدرک دکتری از برجسته ­ترین دانشگاه­‌های جهان داشته باشد ولی از اینکه متوجه پی­آمد واژه هایی که در تعامل با دیگران به کار می­گیرد نباشد.

●دانش (Knowledge) و پردازش اطلاعات (Information Processing) یک نوع هوش می‌­خواهد و مدیریت هیجان، احساس، عصبانیت، غم، ترس و خوشحالی زیاد، هوشی متفاوتی می­‌طلبد. انگلیسی ها می­‌گویند اگر دو یا چند گروه با هم اختلاف دارند چرا خودروها را آتش می زنند، ساختمان ها را تخریب می کنند، یکدیگر را به قتل می رسانند و واژه های ناپسند استفاده می کنند؟ بلکه باید یکدیگر را درک کنند، برای هم جا باز کنند و دایره ای بزرگ برای منافع طرفین شکل دهند. چرا تخریب؟ چرا فحاشی؟ چرا خشونت؟ به همین دلیل در انگلستان بر خلاف فرانسه و روسیه، جنبش های فعالِ اجتماعی، مدنی و سیاسی بوده ولی منجر به بهم ریختگی و فروپاشی سیستمی نشده است و شاید دلیل اصلی آن، مدیریتِ منطقی هیجان، احساس، خشم و ترس است.

○مهم‌تر از درک دیگران، درک خود است. در مقابل واژۀ Introspection در دیکشنری آمده: An examination of one’s thoughts and feelings (ارزیابی اندیشه ها و احساسات خود). یکی از تکالیفی که این نویسنده بعضاً به دانشجویانِ دکتری خود می دهد این است که: لطفا تا هفته آینده پنجاه صفحه در مورد خود بنویسید. در زمان هایی که این تمرین انجام شده، اغلب دانشجویان ثابت کرده اند که بعد از ۶ – ۵ صفحه متوقف شده اند و در مورد خود بسیار کم می دانند.

■چطور است که ما تا این حد باهم اختلاف داریم و بعد در خارج هم با همسایگان و غیرهمسایگان اختلافات بنیادی داریم؟ آیا به منابع نفت و گاز مربوط می شود؟ یا موقعیتِ جغرافیایی؟ به حمله مغول ها مربوط می شود یا استعمار انگلستان؟ آیا ممکن است در مقابل به نحوۀ فکر کردن و مدیریتِ روان و احساساتِ ما مربوط باشد؟ ویتنام با پنج قدرت رویارویی کرده است: چین، ژاپن، کره، فرانسه و آمریکا. امروز با حدودِ ۹۷ میلیون نفرجمعیت، جغرافیایی کوچک (۳۳۱۲۱۱ کیلومتر مربع)، حکومتِ متمرکز کمونیستی و اقتدارگرا، تولید ناخالص داخلی آن بالغ بر ۲۷۱ میلیارد دلار بوده و در جذب سرمایه گذاری خارجی موفق عمل کرده است.

□بحث کانونی می­تواند این موضوع باشد که فهم خود و فهم دیگران فقط اطلاعات و دانش نیست. خودخواهی، خود محوری، عصبانیت، هیجان، خشم و ترس می توانند فهم از خود و دیگران را به شدت مخدوش کنند. تفاوت روسیه و چین هم در همین جاست. روسیه توانِ تولید مانند ژاپن را ندارد بلکه با تانک و جنگنده قدرت تولید می کند. ولی چین از خود پرسید: غرب چگونه جهان را تسخیر کرد؟ پاسخ در سازماندهی گسترده تولید و ثروت بود. چون جایگاه سخیفِ فقرِ خود را زمان مائو تشخیص داد و قدرت طرف مقابل یعنی غرب را هم متوجه شد و در عین حال اجازه نداد غرور تاریخی در این ادراکات نقش داشته باشند و طی سه دهه خود را به جایی رساند که هیچ کشوری امروز نمی تواند اقتصاد خود را از چین مُنفک کند.

○وقتی (Emotional Quotient)EQ یا هوشِ (مدیریت) هیجان تعطیل است، آدمی متوجه نمی شود که کارها و سخنان او چه تاثیری بر اندیشه، عملکرد و روانِ طرف مقابل می گذارد و چون با خشم، احساس، عصبانیت، نفرت، جبران، تلافی، انتقام، حذف و توهین عمل می­‌کند فرصت های احتمالی تعامل و کنار آمدن را تخریب می کند. خیلی باید کنجکاو بود که چرا واژۀ Compromise به معنای کوتاه آمدن و کنار آمدن به «سازش» در ادبیاتِ اجتماعی و سیاسی ما ترجمه شده است. یعنی نباید کنار آمد و کوتاه آمد بلکه باید جواب داد، مبارزه کرد، مقابله کرد، درگیر شد و تلافی نمود.

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

09 Nov, 06:25


■میان دانش و داده از یک طرف و عملکرد از طرف دیگر، هیجانات و احساسات ورود پیدا می کنند و رفتارها و کنش ها را جهت می دهند. شاید سینوسی بودن تاریخ ما و مرتب سیستم های سیاسی را عوض کردن به خاطر این بوده که ما در مدیریت اختلافات فکری و اجتماعی خود به اندازۀ کافی EQ نداشته ­ایم. بسیاری می پرسند مگر ما منابع طبیعی فراوان، سرزمین بزرگ، ادبیاتِ غنی، مبانی منحصر به فرد فلسفی، دانشگاه های مناسب، افراد توانمند در علوم، مهندسی، پزشکی، حقوق و اقتصاد نداریم چرا نمی توانیم در مناسبات داخلی و خارجی، سیستم بسازیم؟ وضعیت ما حاکی از آن است که حلقۀ مفقود شده در دسترسی به دانش و اطلاعات نیست بلکه در «فهم خود و فهم دیگران» است. در فهم خود و در فهم دیگران هم، مشکل اصلی کمبود اطلاعات نیست به خصوص در جهان 5G، دسترسی به داده مشکل ندارد، بلکه شاید «مدیریت معقول EQ و هوش هیجانی» به توجه بیشتری نیاز دارد.

□تا به حال حتی یکبار شنیده نشده که یک مقامِ رسمی اسراییلی، وجودِ تسلیحاتِ هسته ای اسراییل را اذعان کند. کنترل بسیار محاسبه شده ای در میان سیاست مداران اسراییلی هست که این موضوع را به زبان نیاورند و حتی برای ترساندن و یا ابراز خشم و یا حس برتری خود از این اهرم به صورت تبلیغاتی استفاده نکنند. بلکه این سیاست مداران به صورت پیچیده ای عمل کرده اند طوری که همه واقف به این Fact هسته ای هستند و به آن توجه می کنند. ولی چون ما EQ ضعیف داریم و «خود نمایی» به مراتب قوی تری از حکمرانی خوب، اجماع نخبگان، مصالح دراز مدت و عقلانیت سیاسی عمل می­‌کند، کارهایی که انجام نمی دهیم را قبل از وقوع تبلیغ می کنیم. حتی در موارد عادی اجتماعی و عمومی نیز، اگر فردی مصالح دراز مدت خود را در نظر بگیرد بسیار مراقب واژه ها، سخنان و رفتارهای «فعلی» خود خواهد بود.

●آیا داشتنِ مدرک دانشگاهی برای مدیریت هیجان و مجهز شدن به عقلانیتِ کلامی و رفتاری کافی است؟ طبعا یادگیری علوم و انباشتِ ذهنی داده ها کافی نیست و نوعی بلوغ شخصیتی و رفتاری لازم است. اگر IQ را در دانشگاه به کار می گیریم، کجا سراغ EQ برویم؟ هر چند تحصیلات می تواند عاملی موثر در EQ باشد ولی مجهز شدن به این توانایی، ظرفیت هایی به مراتب بالاتر از کسبِ دانش و مدرک لازم دارد. حتی کشورهایی مانند ژاپن، نروژ، دانمارک و انگلستان که در EQ بسیار رشد کرده‌­اند همانند پرورشِ اخلاقی انسان هنوز می توانند عرصه های جدیدی را طی کرده و تجربه نمایند و به طور طبیعی، مرزی برای EQ وجود ندارد. همانند یادگیری حرفه ای زبان های خارجی، بهترین بازۀ سنی برای پرورش EQ زیر پانزده سال است. اولین و شاید مهمترین شرط برای تحقق این امر این است که مجموعۀ خانواده، مدرسه، رسانه ها، جامعه و دولت، اصل و اهمیت EQ را بپذیرند و مدیریتِ خشم، عصبانیت، غم، ترس، عقده ها، کمبودها، هیجان و احساس را در فرآیندهای تصمیم سازی و تصمیم گیری های فردی و کلان دخیل بدانند. سپس، مباحثِ EQ در برنامۀ درسی نظام آموزشی در دبیرستان قرار بگیرد و اهمیتِ آن کمتر از فیزیک، شیمی و ریاضیات و مدرک دانشگاهی تلقی نگردد.

○خودآگاهی و توجه به احساسات و خواسته های دیگران باید به عاداتِ مثبت و پسندیده در فضای جامعه تبدیل شوند. پدر و مادرها اول باید به EQ واقف باشند تا بتوانند آن را در محیط خانواده پیاده کنند. اگر فردی EQ داشته باشد هیچ گاه دوبله پارک نمی کند چون نه می خواهد به خودش بی احترامی کند و نه به دیگران. همین مثال دوبله پارک کردن را می توان به اندازۀ ۵۰۰۰ مورد فردی و اجتماعی تعمیم داد. EQ در تمام شئون زندگی انسان جاری است.

■افرادی که از ضریب بالای هوش هیجانی برخوردارند از اعتماد به نفس قابل توجهی نیز بهره مندند. ملت ها و دولت هایی که با EQ آشنا بوده و آن را به کار می گیرند بهتر و دقیق تر تصمیم می گیرند، بهتر مشکلات را مدیریت می­‌کنند، کمتر اشتباه می کنند، اختلافات خود با دیگران را عمیق تر و راحت تر حل و فصل می کنند و به موازات دانش، طبع بشر، خود اکتشافی و دیگر اکتشافی را مد نظر قرار می دهند.

□در مقابل، افراد یا جامعه ای که در EQ ضعیف هستند، بی محابا دروغ می گویند، Fact را نادیده می گیرند، آگاهانه حیله گری را به جای تدبیر به کار می برند، نسبت به وارونه جلوه دادن حقایق، بی حس می شوند و چون حافظۀ کوتاه مدت پیدا می کنند، فرصت طلبی را پیشۀ خود می نمایند. تمامی این نارسایی های رفتاری، ناشی از یک مسئله کانونی است: ترس از روبرو شدن با خودِ واقعی، با زندگی واقعی خود و با واقعیتِ اجتماعی خود. EQ تا آنجا تعیین کننده است که شاید بتوان ادعا کرد که اگر این نوع هوش در جامعه جاری بود، تحولاتِ ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ رخ نمی­داد و اختلافات در داخل و خارج به نوعی دیگر مدیریت می­شد و سرنوشتی دیگر رقم زده می شد.

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

09 Nov, 06:11


پرنده ای که خیاطی می کند. او چگونه به این مهارت رسیده است؟

۱. این پرنده توسط هوش برتر طراحی ژنتیکی_ عصبی شده است.
۲. او از سایر پرندگان خیاطی را آموخته است.
۳. ملیونها سال تصادف و تکامل این مهارت را ایجاد کرده است.
۴. ترکیبی از عوامل فوق درست است.


نظر شما چيست ؟

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

08 Nov, 19:31


شب خوش

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

08 Nov, 19:05


💤 🧠 پاکسازی مغز در خواب!
در هنگام خواب، مغز با مایع مغزی-نخاعی شسته می‌شود تا سموم و پروتئین‌های مضر را پاک کند. اگر خواب کافی نداشته باشید، این فرآیند مختل می‌شود و می‌تواند به مشکلات حافظه و زوال شناختی منجر شود.

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

28 Oct, 13:59


*دانای کل*

با کسی که خود را دانای کل می‌داند چطور رفتار کنیم؟

🔴همه ما یکی را می‌شناسیم که فکر می‌کند همه چیز را می‌داند در حالی که دانش و توانایی‌های واقعی خود را در نظر نمی‌گیرد. این افراد طوری رفتار می‌کنند که انگار همه‌چیز را تجربه کرده‌اند و برای هر مسئله‌ای راه‌حلی دارند. کارشناسان به چنین افرادی دانای کل می‌گویند. این افراد شنوندگان خوبی نیستند و با هر چیزی مخالفت می‌کنند تا حرف خود را به کرسی بنشانند. بعضی از آنها حتی رفتاری پرخاشگرانه دارند و با قلدری اطرافیان خود را آزار می‌دهند.

🟢آیا دانای کل بودن نشانه بیماری روانی است؟

برخی از افراد ممکن است برای مخفی‌کردن احساس ناامنی یا جبران شکست‌های گذشته‌شان نقاب دانای کل بزنند. گاهی هم افرادی که خود را دانای کل می‌دانند، اختلال شخصیت خودشیفته دارند. این افراد معمولا دیگران را تحقیر می‌کنند تا احساس بهتری به خود داشته باشند. بر اساس راهنمای تشخیصی اختلالات روانی، اگر فردی حداقل ۵ مورد از ویژگی‌های زیر را داشته باشد، ممکن است به این بیماری مبتلا باشد:

🟦نیاز به تحسین بیش از حد دارد.
🟫درباره هوش و استعدادهای خود اغراق می‌کند.
🟧فکر می‌کند منحصربه‌فرد است و فقط افراد خاصی می‌توانند او را درک کنند.
🟨رفتارهای متکبرانه دارد.
🟪درباره عقل، زیبایی، قدرت و موفقیت خود فانتزی‌های بزرگی دارد.
فکر می‌کند مستحق جایگاهی بسیار بالاست.
انتظار دارد دیگران با او رفتار ویژه‌ای داشته باشند و از او اطاعت کنند.
🟥به دیگران حسادت می‌کند و فکر می‌کند دیگران به او حسودی می‌کنند.
🟩از دیگران برای منافع شخصی خود سوءاستفاده می‌کند.
🟦مایل نیست یا نمی‌تواند با دیگران همدلی کند.

🟤کارشناسان معتقدند که ژنتیک، فشار عصبی و محیط زندگی در دوران کودکی در بروز این اختلال نقش دارند. در سایر موارد هم احساس بی‌کفایتی موجب می‌شود افراد بخواهند ضعف‌های خود را پشت نقاب دانای کل پنهان کنند.

🟠راهکارهای مقابله با این افراد

این افراد خود را برتر نشان می‌دهند و باعث می‌شوند ما احساس ناراحتی، عصبانیت، حقارت یا ناامنی کنیم. تعامل با این افراد سخت و طاقت‌فرساست و شما برای مهار واکنش‌های خود به زمان و تمرین مداوم نیاز دارید. در ادامه، برخی از روش‌های مواجهه صحیح با چنین افرادی را مطرح می‌کنیم.

🟨آرامش خود را حفظ کنید. اگر با فردی سروکار دارید که خود را دانای کل می‌داند، ممکن است عصبانیت همه‌چیز را بدتر کند.

🟪مسئله را شخصی نکنید. اگر به الگوی رفتاری آنها در طولانی‌مدت توجه کنید، می‌بینید با همه افراد چنین برخوردی دارند. پس فقط مرزهای خود را تعیین کنید.

بحث نکنید. چراکه آنها شما را در دوری باطل گرفتار می‌کنند و اجازه نمی‌دهند برنده شوید.

نقاط قوت خود را بدانید. اگر سعی می‌کنند شما را تخریب کنند، در این دام گرفتار نشوید.

🟥همدل باشید. این افراد اغلب از کمبود عزت نفس یا مسئله‌ای شخصی در عذاب‌اند. به‌جای عصبانی‌شدن، آنها را درک کنید.

🟩با آمار و مثال صحبت کنید. در مکالمه با او، هرچقدر آمار و اطلاعات دقیق‌تری داشته باشید، دانای کل فرصت کمتری برای مداخله در صحبت‌هایتان خواهد داشت.

🟦شوخ‌طبع بمانید. کسانی که خود را دانای کل می‌دانند رفتار تدافعی و تهاجمی دارند. بدترین کاری که در برابر آنها می‌توانید انجام دهید، ایجاد احساس خطر برای آنهاست. صحبت‌کردن با طعنه و کنایه احساس ترس را برای آنها تداعی می‌کند.

🟫سؤال بپرسید. دانای کل از مخالفت و بیان دیدگاه‌های انتقادی لذت می‌برد. اگر این موقعیت برای شما آزاردهنده است، با پرسش‌هایی او را به چالش بکشید تا بیاموزد که قبل از صحبت‌کردن، باید منابع و دلایل معتبری برای گفته‌هایش پیدا کنند.

🟧بازخورد سازنده ارائه کنید. دانای کل از تأثیر منفی رفتارش بر دیگران بی‌خبر است. اگر رفتار او شما را آزار می‌دهد، بهتر است او را به جلسه‌ای خصوصی دعوت کنید و در فضایی آرام، احساس خود را به او بگویید. ولی عزت نفس او را هدف نگیرید.

🟨اگر تمام روش‌های قبل را امتحان کردید و همچنان به نتیجه‌ای نرسیدید، رابطه خودتان را با دانای کل محدود کنید. اما اگر نمی‌توانید به‌راحتی از معاشرت با او اجتناب کنید، در این حالت مؤدبانه لبخند بزنید و سکوت کنید یا موضوع گفت‌وگو را تغییر دهید.

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

28 Oct, 09:53


این مطالعه قصد بررسی فرایندهای عاطفی (affective processes) دخیل در رفتارهای محدودکننده (restrictive eating) تو افراد مبتلا به آنورکسیا نرووزای نامتعارف (atypical anorexia nervosa) رو داشته و قصد مقایسه با آنورکسیای متعارف و بولیمیا نرووزا با استفاده از پرسشنامه و ارزیابی لحظه‌ای اکولوژیک (ecological momentary assessment)بررسی کنه .

قبلاً شباهت‌هایی در علائم و عوامل خطر (symptoms and risk factors) بین آنورکسیای متعارف و نامتعارف دیده شده بود ولی مطالعات کمی در مقایسه با بولیمیا نرووزا انجام شده بود.
یه سری تحقیقات نشون داده که یه دسته خاصی از نورون ها تو دو قسمت از منطقه گسترده مرکزی امیگدالا که با یه جور پروتئین به اسم پروتئین کیناز C دلتا شناخته میشن تو رشد آنورکسیا بر پایه فعالیت که بهترین مدل حیوانی حال حاضر برای آنورکسیا نروزاست نقش دارن یعنی اگه همزمان این نورون های خاص رو حذف کنیم میتونیم از پیدایش علائم اصلی ABA جلوگیری کنیم و یه قضیه دیگه اینه که اگه نورون های POMC رو در طول آنورکسیا بر پایه فعالیت مهار کنیم باعث میشه که فعالیت پیش بینی شده برای خوردن غذا در هر دو جنس نر و ماده کاهش پیدا کنه بدون اینکه تو وزن بدن یا میزان غذایی که میخورن تغییری ایجاد بشه اینه که بیمارایی که آنورکسیا نروزا دارن کاهش حجم ماده خاکستری تو قشر میانی سینگولات دارن و فعالیت عملکردی تو قشر مغزشون بیشتر میشه که بهمون کمک میکنه بهتر بفهمیم آنورکسیا نروزا چطور کار میکنه که سیستم BDNF تو امیگدالای موش های نوجوان ماده که تحت پروتکل آنورکسیا بر پایه فعالیت قرار گرفتن دچار اختلال میشه...
و در آخر یه مطلب جالب دیگه اینه که سلول های گلیال که اکثر سلول های عصبی تو سیستم عصبی مرکزی رو تشکیل میدن نقش مهمی در حفظ هومئوستاز مغز دارن و تحقیقات اخیر نشون داده که عملکرد گلیال ممکنه توسط آنورکسیا مختل بشه.

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

28 Oct, 09:52


این مطالعه قصد بررسی فرایندهای عاطفی (affective processes) دخیل در رفتارهای محدودکننده (restrictive eating) تو افراد مبتلا به آنورکسیا نرووزای نامتعارف (atypical anorexia nervosa) رو داشته و قصد مقایسه با آنورکسیای متعارف و بولیمیا نرووزا با استفاده از پرسشنامه و ارزیابی لحظه‌ای اکولوژیک (ecological momentary assessment)بررسی کنه .

قبلاً شباهت‌هایی در علائم و عوامل خطر (symptoms and risk factors) بین آنورکسیای متعارف و نامتعارف دیده شده بود ولی مطالعات کمی در مقایسه با بولیمیا نرووزا انجام شده بود.

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

27 Oct, 06:19


*اثر مقایسه*

🖊دکتر علی محمد مصدق راد
*نشر:* گاهنامه مدیر
■خطای اثر تقابل یا اثر مقایسه Contrast effect توسط جان لاک John Locke فیلسوف و طبیب انگلیسی در قرن هفدهم بیان شد. انسان‌ها و اشیاء به طور مستقل ارزشیابی نمی‌شوند؛ بلکه، در مقایسه با سایر افراد و اشیاء ارزشیابی می‌شوند. به عبارتی، ما تمایل به مقایسه چیزها برای تصمیمگیری بهتر داریم. فرد یا پدیده در مقایسه با چیزهای بدتر، بهتر از حالت اصلی‌اش (اثر مقایسه‌ای مثبت) و در مقایسه با چیزهای بهتر، بدتر از حالت اصلی‌اش دیده می‌شود (اثر مقایسه‌ای منفی).

□در زندگی روزمره مثال‌ها و مصادیق زیادی از خطای اثر مقایسه وجود دارد. ما یک پدیده را زیبا، گران یا بزرگ می‌پنداریم، اگر یک چیز زشت، ارزان یا کوچک دیگر در کنار آن ببینیم. به عنوان مثال، اگر دست شما قبلاً در آب سرد یا گرم بوده است، بعد از یک دقیقه، شما آب ولرم را گرم یا سرد ارزیابی می‌کنید. اگر شما یک جعبه بسیار سنگین را بلند کرده باشید؛ و یک جعبه سبک‌تر را چند دقیقه بعد بلند کنید، وزن آن را کمتر از وزن واقعی‌اش ارزیابی می‌کنید.

●شما یک فرد با قد ۱۶۲ سانتی‌متر ایستاده کنار یک فرد با قد ۱۴۳ سانتی‌متر را بلند قد ارزیابی می‌کنید. شما کیفیت یک قطعه موسیقی را در مقایسه با کیفیت قطعه موسیقی قبلی یا میزان شیرینی یک نوشیدنی را در مقایسه با میزان شیرینی نوشیدنی قبلی ارزیابی می‎کنید.

○در یک مصاحبه استخدامی، ارزیابی از عملکرد شما می‌تواند تحت تأثیر میزان عملکرد رقبای شما قرار گیرد. مغز انسان تمایل به ارزیابی چیزها بر اساس مقایسه دارد. به عبارتی، حتی اگر استانداردهای عینی مشخصی هم وجود داشته باشد، مقایسه ساده بین پدیده‌ها راحت‌ترين راه ارزیابی آنها برای مغز انسان است.

■مقایسه دو پدیده، تفاوت‌ها را افزایش می‌دهد، ادراک ما را تغییر می‌دهد و قضاوت درباره چیزی یا شخصی را بر اساس شایستگی‌های اصلی آن دشوار می‌کند.

□خطای اثر مقایسه در سازمان و مدیریت به ویژه در تصمیم گیری، استخدام و مدیریت کارکنان، بازاریابی و فروش کاربرد زیادی دارد. مدیران در مصاحبه‌های استخدامی ممکن است تحت تأثیر این خطای شناختی قرار گیرند و با مقایسه ذهنی چند داوطلب تصمیم اشتباه بگیرند و داوطلب خوب را از دست بدهند. آنها باید به هر داوطلب به طور مستقل و بر اساس معیارهای عینی امتیاز دهند تا بهترین داوطلب را استخدام کنند. داشتن وقفه‌های استراحت بین مصاحبه داوطلبان نیز به کاهش بروز این خطا کمک می‌کند.

●همچنین، مدیران می‌توانند برای تشویق کارکنان یک واحد کاری به افزایش بهره‌وری، یک کارمند پر تلاش را به آن واحد کاری منتقل کنند تا سایر کارکنان عملکرد خود را ارتقا دهند. مدیران باید از معیارهای عینی مبتنی بر اهداف سازمانی برای مقایسه کارکنان استفاده کنند. مقایسه غیر عادلانه موجب نارضایتی و کاهش انگیزه کارکنان می‌شود.

○مدیران از این خطای شناختی در قیمت‌گذاری و فروش محصولات هم استفاده می‌کنند. شانس خرید کالای یک میلیون و سیصد هزار تومانی که با ۳۰ درصد تخفیف، یک میلیون تومان شده است، به مراتب بیشتر از زمانی است که قیمت آن کالا یک میلیون تومان بوده است. مشتری با مقایسه دو قیمت قبل از تخفیف و بعد از تخفیف، کالا را می‌خرد.

■گاهی اوقات، تولیدکننده چند نوع محصول تولید می‌کند تا محصول اصلی خود را بیشتر بفروشد. یک فروشنده نیز چند کالای گرانقیمت‌تر به مشتری نشان می‌دهد تا شانس خرید کالای اصلی توسط مشتری را افزایش دهد. مشتری بدون توجه به اینکه کالای اصلی هم گران است، بر اساس مقایسه قیمت آن کالا با کالاهای دیگر، تصمیم به خرید آن کالا می‌گیرد که به نظر او قیمتش کمتر است.

□مدیران ضمن توجه جدی به خطای اثر مقایسه باید:
۱. آگاهی خود را در زمینه خطای اثر مقایسه و اثرات منفی آن در سازمان افزایش دهند و در این زمینه به سایر مدیران و کارکنان هم آموزش دهند.
۲.تصمیمات مهم را به صورت گروهی و با استفاده از معیارهای علمی و عینی بگیرند. آنها همچنین، باید اطلاعات خود را در مورد موضوع تصمیم گیری زیاد کنند تا بتوانند تصمیمات منطقی و عینی بگیرند و دچار تصمیمگیری احساسی و ذهنی نشوند.
۳.افراد را مستقل و با استفاده از استانداردهای عینی ساختاری، فرایندی و عملکردی ارزشیابی کنند. از فناوری استفاده کنند تا مهارت‌ها و عملکرد واقعی کارکنان را به درستی ارزشیابی کنند.
۴.افراد با انگیزه، متعهد، پر تلاش و با عملکرد خوب را در گروه‌‌های کاری قرار دهند تا عملکرد سایر کارکنان را ارتقا دهند. یک مقدار تعارض کنترل شده برای افزایش بهره‌وری سازمان ضروری است.

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

27 Oct, 06:01


پنج كليد رابطه موثر :

۱- به جای پنهان كردن #تعمير كنيد. از مشكلات، ناراحتی ها و دلخوری ها فرار نكنيد. آنها روی هم تلمبار شده باعث ميشود منفجر شده يا نا اميد شويد.

۲-با یکدیگر #همكاری كنيد. رابطه يک كار دو نفره است. یک نفر به تنهايی نميتواند رابطه را به موفقيت برساند.

۳- نشان دهيد قابليت شنيدن گله و #انتقاد را داريد. اگر گلايه همسرتان به شما بربخورد به مرور رابطه رو به سردی خواهد گذاشت.

۴- تمركز خود را بر قسمتهای #مثبت رابطه بگذاريد نه قسمتهای منفی آن.

۵-برقراری #درست رابطه را بياموزيد.

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

27 Oct, 05:49


@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

27 Oct, 04:51


صبح بخیر

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

27 Oct, 04:50


مرگ از نظر انشتین

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

26 Oct, 16:42


کورتیزول یا هورمون استرس
نقش های متابولیکی متعددی بر عهده داره ولی اگر از سطح استاندارد بالاتر بره می تونه بسیار دردسرساز بشه.

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

26 Oct, 16:06


یکی ازچیزهایی که به فرزندان بخصوص در دوره نوجوانی شخصیت می دهد.
مشورت کردن باآنان درمسائل خانه است این کار باعث می شود که آنان احساس وجود کنندودرنتیجه باوالدین بیشتراحساس دوستی میکنند

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

26 Oct, 15:51


#کابوسهای_کودکان

کابوس‌های کودکان اغلب ناشی از اضطراب‌های روزانه آنهاست. کودکی نوپا ممکن است اضطراب جدایی از شما را داشته باشد، کودکی سه‌ساله ممکن است اضطراب آموزش توالت رفتن و کودک بزرگتر ممکن است اضطراب امیال پرخاشگرانه یا جنسی را داشته باشد.

قلدری در مدرسه، جدایی والدین یا عزادار شدن نیز از دلایل بروز کابوس‌ها هستند. هنگامی که کودکی کابوس می‌بیند، ضروری است والدین تسکین و آرامش زیادی به او بدهند. در این مواقع چراغ‌ها را به مدت پنج دقیقه روشن کنید یا برای مدت کوتاهی کنار او دراز بکشید.

با این وجود، چراغ‌های اتاق را روشن نگذاشته و تمام مدت شب را با او نگذرانید؛ زیرا کودک باید بداند که اتفاق بدی نخواهد افتاد به او اطمینان دهید که کابوس تمام شده و آنها سلامت خواهند بود. می‌توانید در اتاق کودک را باز بگذارید یا چراغی را در راهرو روشن نگه داشته یا از چراغ خواب استفاده کنید.

در طول روز به دنبال علت اضطراب فرزند خود باشید. هنگامی که علت را یافتید سعی کنید درباره آن با جزئیات گفتگو کنید. از قراردادن کودک در معرض برنامه‌های تلویزیونی خشن یا ترسناک یا فیلم‌ها، بازی‌های رایانه‌ای یا کتاب‌هایی از این دست خودداری کنید؛ زیرا ترس‌های ناشی از این مسائل به کابوس‌ها تسری می‌یابند.

فِی کارلیسِل، از کتاب روانشناسی برای والدین، ترجمه فریده فتوحی

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

25 Oct, 19:48


.
تولد شما همچنان در فضا-زمان است. مرگ شما نیز در فضا-زمان است. هر لحظه از زندگی شما آنجاست، جایی، در فضا-زمان.

این را مدل جهان بلوکی جهان ما می گوید.

طبق نظریه جهان بلوکی، جهان بلوک غول پیکری از همه چیزهایی است که در هر زمان و در هر مکان اتفاق می افتد.

در این دیدگاه، گذشته، حال و آینده همه وجود دارند - و به یک اندازه واقعی هستند.


@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

25 Oct, 19:44


*ترویج خرافات جرم است*

خرافات سخنی است که از نظر علوم تجربی مردود است. خرافات ادعایی بر خلاف امور رایج است که مدعی دلایل قانع کننده ارائه نمی دهد. خرافات می تواند در تمامی انواع دانش اعم از علوم تجربی، علوم فلسفی ، علوم دینی و علوم شهودی دیده شود.

*علل پیدایش خرافات*

۱.افراد کم هوش خریدار خرافات هستند و با خرافه پرستی به زندگی خود معنی می دهند و به همین علت افراد باهوش‌تر خرافات می سازند تا ترویج کنند. اکثر تولید کنندگان خرافات در یکی از انواع هوش کم هوش هستند و از قوانین علوم تجربی اطلاع کافی ندارند.

۲.خرافات تعجب زیادی ایجاد می کنند و این هیجان تلقین پذیری را افزایش می دهد. رهبران و مدیران به تلقین پذیری زیر دستان نیاز دارند.
۳.افراد با شخصیت سیاه یعنی خودشیفته ها برای افزایش اعتبار خود، ضداجتماعی ها برای ترساندن مردم و ماکیاولیانیست ها برای رسیدن به قدرت نامشروع هوشمندانه خرافات تولید می کنند. خرافه سازی روشی راحت برای فریب دادن عوام و رسیدن به قدرت و ثروت است.

*عوارض خرافات*

۱.خرافات بر ضد علوم تجربی هستند. علوم تجربی مهمترین علت افزایش سلامتی و رفاه هستند. به همین علت خرافات با تضعیف علوم تجربی ، سلامتی و رفاه عمومی را کاهش می دهند.

۲.خرافه پرستان گروه‌های تبه کار می سازند و به بنیادهای علوم تجربی و حتی به علوم فلسفی و علوم دینی و علوم شهودی تهاجم می کنند.
۳.ایجاد جنگهای مبتنی بر خرافات و کشته شدن ملیونها انسان بی گناه در طول تاریخ.

*روش برخورد با خرافات*

*خرافات دشمن جدی انسان و انسانیت است.* لذا با تمام توان و با قاطعیت با روشهای زیر با خرافات درگیر می شویم:

۱.به فرد خرافاتی بگویید دلایل واضح و روشنی در مورد ادعای خود نشان دهد و از نقل قول صرف پرهیز کند.

۲.گفتگوی سقراطی. از فرد خرافاتی سوالات استفهامی بپرسید. وقتی قادر به پاسخ دادن نشد خرافات او تضعیف می شود.

۳.اهداف تولید کنندگان خرافات را افشا کنید.

۴.درمان شناختی. افکار منفی و خطاهای شناختی و طرحواره های تولید کننده و باور کننده خرافات را درمان کنید.

۵.با تصویب قوانین مناسب تولید و ترویج خرافات ممنوع شده و جرم انگاری شود.

دکتر حسین موسی زاده
@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

25 Oct, 15:08


*تکلیف گرایی در مقابل نتیجه گرایی*

نویسنده: دکتر حسین موسی زاده

تفکر فرایندی است که با ورود داده های خام به مغز آغاز شده و در نهایت منجر به ایجاد یک فکر که به شکل یک گزاره است می گردد.

باورهای بنیادین افراد بر نتیجه فرآیند تفکر تاثیر زیادی دارند به نحوی که فکر نهایی که محصول تفکر است موافق با باورهای بنیادین است. در یک تقسیم بندی می توان باورهای بنیادین را به ۶ شکل زیر تقسیم بندی کرد:

۱. نتیجه گرایی منطقی.
این باور بنیادی به فرآیند تفکر القاء می کند که هدف با توجه به *شواهد عینی* وسیله را توجیه می کند.

سیاستمداران ماتریالیست و برخی دانشمندان که در مقابل دشمن هسته ای سلاح هسته ای ساختند اینگونه هستند و مفید بودن گزاره ها را با این باور بنیادین تشخیص می دهند.

۲. نتیجه گرایی غیرمنطقی.
این باور بنیادی به فرآیند تفکر القاء می کند که هدف با توجه به *آرمان‌های ذهنی* وسیله را توجیه می کند.

فاشیست های نژادپرست و قاتلان دینی با این تفکر برای انسانهای بی گناه، گناه می تراشند و ایشان را به قتل می رسانند.

۳. تکلیف گرایی منطقی.
این باور بنیادی چنین القاء می کند که افراد قوانین و مقررات را تا زمانی که نتایج *انسانی* دارند انجام می دهند. انسان دوستان اینگونه هستند.

۴. تکلیف گرایی غیرمنطقی.
این باور بنیادی چنین القا می کند که افراد *وظایفی* دارند و باید بدون توجه به شواهد عینی و آرمان‌های ذهنی موظف با انجام آن وظایف هستند.
متعصبان دینی و قانون پرستان بدون توجه به اخلاق و انسانیت چنین باوری دارند.

۵. تکلیف گرایی_ نتیجه گرایی منطقی.

این باور بنیادی عملگرایانه است و با توجه به *شرایط* از تکلیف گرایی منطقی یا نتیجه گرایی منطقی استفاده می کند.
دانشمندان انسان‌گرا اینگونه هستند.

۶. تکلیف گرایی _ نتیجه گرایی غیر منطقی.

این افراد اسیر استدلال *هیجانی* هستند و واژه منطق برایشان به درستی تعریف نشده است. افراد کم هوش یا روان نژند اینگونه هستند.

بدیهی است تکلیف گرایان_نتیجه گرایان منطقی نسبت به بقیه افراد برتری دارند. این افراد زمانی که قوانین مسلم با نتایج انسانی وجود دارند، تکلیف گرایی منطقی هستند و در غیر اینصورت نتیجه گرایی منطقی هستند.

شما پیرو کدام باور بنیادی هستید؟

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

24 Oct, 19:49


“همهٔ ما گاهی دلمان می‌خواهد چند روزی را در خانه یا اتاقمان بمانیم و از هیاهوهای اجتماع دور باشیم. اما در برخی افراد این تمایل شکلی افراطی به خود می‌گیرد. طوری که ممکن است فرد سال‌ها از خانهٔ خودش بیرون نیاید. نوعی حبس خودخواسته که معمولاً با آسیب‌های روانی دیگر هم همراه می‌شود. به این افراد اصطلاحاً هیکی‌کوموری می‌گویند. واژه‌ای ژاپنی که به معنی «کناره گرفتن» است.”

https://chat.whatsapp.com/Joff9tHtpbRKWKoKUGrUtr

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

24 Oct, 07:07


@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

24 Oct, 06:50


*خطای شناختی مقایسه های غیرمنصفانه*

معایب و آسیب‌های مقایسه کردن خود با دیگران

❍شادی را از شما می‌گیرد

مقایسه کردن، شما را افسرده، غمگین و عصبی می‌کند و شادی را از شما می‌گیرد. به جای مقایسه کردن خود با دیگران، سعی کنید دیگران را به عنوان الگو و انگیزه خود در نظر بگیرید و اگر ویژگی مثبتی در آنها وجود دارد که دوست دارید شما هم داشته باشید، آن ویژگی را با کار کردن روی خود ایجاد کنید و نه اینکه حرص بخورید و احساس کنید شکست خورده هستید چون آن ویژگی را ندارید. به عنوان مثال اگر دوست‌تان بسیار بااعتماد به نفس و بااراده است اما شما خودتان را ضعیف می‌بینید، به جای مقایسه کردن خودتان با او و دامن زدن به حس بی ارزشی و خود کم بینی خود، سعی کید مشکل را پیدا کرده و روی خودتان کار کنید تا شما هم مثل او قوی و بااعتماد به نفس شوید.

❍پیشرفت شما متوقف می‌شود

اگر وقت‌تان را با بررسی کردن موفقیت‌های دیگران و افکار منفی بگذرانید، از فرصت‌های رشد و پیشرفت خودتان عقب می‌مانید. با تمرکز کردن بر روی دیگران، تمرکزتان از روی خودتان برداشته خواهد شد و این موضوع هیچ نتیجه مثبتی برای شما در پی نخواهد داشت.
❍کاهش شدید اعتماد به نفس

مقایسه کردن خودتان با دیگران، هیچ فایده‌ای ندارد و به احساس بی‌ارزشی‌تان دامن می‌زند. این کار، فقط حال خود و زندگی‌تان را بد می‌کند و حتی بر روی طرز تفکر و رفتارهایتان نسبت به دیگران هم تاثیر منفی می‌گذارد.

❍افسردگی

افسردگی یکی از آسیب‌ها و پیامدهای مقایسه خود با دیگران است که می‌تواند به مرور زمان تشدید شود و تبدیل به افسردگی شدید شود که زندگی شخص را به شدت مختل می‌کند. مسلما اگر دچار افسردگی شوید، دیگر انگیزه‌ای برای پیشرفت نخواهید داشت و گمان می‌کنید که دیگران قوی‌تر از شما هستند و شما به دلیل ضعف‌تان، نمی‌توانید پیشرفت کنید.

❍اضطراب و افکار منفی

هرچقدر بیشتر خودتان را با دیگران مقایسه کنید، استرس و اضطراب بیشتری خواهید داشت و افکار منفی تمام ذهن و وجودتان را به اسارت خواهد گرفت.

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

24 Oct, 06:33


از چه سنی به کودک مهارت‌ها و ارزش‌های اجتماعی را آموزش دهیم؟

صرف این‌که دائما به کودک تذکر بدهید مودب باش، درست بشین، سلام کن و... نه تنها مهارت‌های اجتماعی کودک افزایش نمیدهد بلکه اعتماد به نفس او نیز کاهش پیدا می‌کند. کودک نوپا تصوری که شما از ادب و تربیت دارید، ندارد.

این‌طور نیست که اگر کودک شما در 2 سالگی سلام نکرد، در بزرگسالی هم سلام نکند.
او مفهوم سلام کردن را نمی‌داند و شما هم قادر نخواهید بود با هیچ منطقی این موضوع را به او تفهیم کنید.
او باید خودش آمادگی لازم را پیدا کند.

به هیچ وجه کودک نوپا را مجبور به سلام کردن نکنید و برای سلام کردن صرفا از تکنیک جدول تربیتی (ترغیب و تشویق) استفاده کنید.

هیچ‌ وقت به او برای انجام ندادن رفتارهای اجتماعی احساس شرم و گناه ندهید و از جملاتی مانند: بد و زشت است و گناه و... استفاده  و خواهش هم در انجام این رفتار‌ها تاثیری نخواهد داشت.

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

24 Oct, 05:28


صبح بخیر

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

24 Oct, 05:03


❒نشخوار فکری رو چطوری درمان کنیم؟

❖ذهن اگاهی: بخشی از من انسان هست وانسان ماهیت مادی دارد
❖مدیتیشن:
❖تغییر اهداف زندگی: اهداف کمالگرایانه و غیر واقعی برای خودتون نذارید که صبح تا شب مجبور باشید بهش فکر کنید
❖رو آوردن به مشغولیت ها: یه وقتایی نشخوار فکری از روی بیکاری هست
❖مراجعه به روانشناس: اگه نشخوار فکری ناشی از یک اختلال مثل افسردگی یا اضطراب باشد، باید ریشه ای شناسایی شود و مورد درمان قرار بگیرد
❖شناسایی محرک ها: هر موقع بعد از واقعه ای نشخوار فکری به سراغتان امد، سریع افکارتان را بنویسید تا ببینید جنس افکار از چیست. معمولا در موقعیت های مشابه این افکار به وجود می اید؛مثلا یکی میگه من هر وقت میخواهم کنفرانس بدهم یا در جمع صحبتی کنم یا سوالی بپرسم، بعد از اینکه تموم میشود تا روزها و ساعتها باید به این فکر کنم که چرا این مدل کنفرانس دادم، چقدر بد بودم، چرا بیان خوبی نداشتم و ... این یعنی جنس نشخوار فکریش از نوع خودسرزنشیه که میتواند عوامل زیادی مثل کمالگرایی، کمبود اعتماد به نفس یا عزت نفس، اضطراب اجتماعی و ‌‌‌... باشد که باید بیشتر بررسی شود

✦نشخوار فکری✦

نشخوار فکری به معنی تجزیه، تحلیل و فکر کردن بیش از حد به تجربیات و احساسات منفی است که ممکن است در گذشته برای ما اتفاق افتاده است. نشخوار یکی از نشانه‌های تعداد زیادی از بیماری‌های روانی است و اگر شدت آن زیاد باشد خود نیز به یک اختلال روانی تبدیل خواهد شد. تاثیرات اختلال نشخوار ذهنی علاوه بر ذهن بر روی جسم انسان‌ها نیز تاثیرات مخربی می‌گذارد.
                ︵‿︵‿୨୧‿︵‿︵

❒ویژگی کسانی که نشخوار فکری دارن ؟!

➊نشخوار فکری باعث می‌شود کنترل نگرانی‌های درون ذهن خود را از دست بدهید.
➋در برخی مواقع افراد مبتلا به نشخوار فکری درکی از زمان حال ندارند؛ و به طور مداوم به اتفاقات گذشته یا آینده فکر می‌کنند.
➌انواع اختلال خواب یکی از نشانه‌های نشخوار فکری است.
➍این افراد معمولا مانند کاراگاه رفتار می‌کنند و می‌خواهند از درون هر موضوع و مسئله‌ای یک معنای پنهان پیدا کنند.
➎مکالمات خود با دیگران را بارها مرور می‌کنند و به‌دنبال مواخذه خود یا دیگران می‌گردند.
✦یادتون نره که نشخوار فکری میتونه با افسردگی، وسواس فکری، اضطراب و فوبیا در ارتباط داره. البته نمیتونیم بگیم هرکس نشخوار فکری داره پس حتما یکی از این اختلال ها رو هم داره.
@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

23 Oct, 10:17


تمام عمر عالم به اندازه عمر حبابی ست که از حبابساز کودکی ییرون آید

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

23 Oct, 07:39


صبح بخیر

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

23 Oct, 04:48


*طلاق عاطفی چیست و از کجا شروع می شود؟*

طلاق عاطفی زمانی اتفاق می افتد که زن و مرد با سردی در کنار هم هستند اما طلاق قانونی نگرفته اند.

وقتی رابطه عاطفی زن و شوهر به مرور، و بر اثر، عدم درک یکدیگر، به مشاجره، دعوا، توهین، تحقیر و... سرد شود، این سردی رابطه، به طلاق عاطفی منجر می شود .

طلاق عاطفی می تواند در تمامی جنبه ‌های زندگی مشترک زن و مرد اثرگذار باشد

طلاق_عاطفی و سردی رابطه می تواند بر رابطه عاطفی و روحی، بر گفتار، بر روابط جنسی، حتی در ارتباط و محبت به فرزندان اثر گذار باشد.
طلاق عاطفی نتیجه دلزدگی مکرر زناشویی است وقتی زوجین قادر به حل اختلافات زناشویی نیستند در لاک خود فرو می روند و از انتظارات خود نسبت به همسر منصرف می شوند.

طلاق عاطفی منجر به خیانت یا طلاق قانونی می گردد.

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

22 Oct, 14:45


آرامش با موسيقی

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

22 Oct, 10:39


@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

22 Oct, 10:03


سطوح آگاهی.

سطح صفر. مانند کودکان یا افراد کم هوش از وجود مشکلات و فرصتها اطلاع ندارد.

سطح ۱. از وجود مشکلات و فرصت ها آگاه است و هیجان‌های شدیدی دارد.

سطح ۲. از وجود مشکلات و فرصت ها آگاه است و به دلیل تجارب هیجان‌ها کاهش یافته اند.

سطح ۳. از علت‌های بلافاصله مشکلات و فرصت‌ها اطلاع دارد ولی راه حلی ندارد.

سطح ۴. از علت‌های بلافاصله اطلاع دارد و راه حلهای سطحی دارد.

سطح ۵. از علت‌های اصلی اطلاع دارد و راه حلهای اساسی دارد.

سطح ۶ . خلاقیت شکوفا شده و نظریه ها، ابزارها و موجودات زنده خلق می کند.

سطح ۷. بر متغیر زمان مسلط می شود.

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

22 Oct, 09:28


*ایرانی ها کاتارسیس می خواهند؟!*

🖊دکتر مجتبی لشکربلوکی
*نشر:* گاهنامه مدیر
■دکتر داریوش شایگان، فیلسوف و  ایران‌پژوه معاصر نوشته در کتاب افسون زدگی خود دست روی نکته جالبی می گذارد: شاید کمتر قومی به اندازه ایرانی خود را به باد انتقاد بگیرد ولی ما هیچگاه نمی کوشیم درد خود را دریابیم. انتقاد ما بیشتر جنبه بیزاری و فحاشی دارد تا جنبه تحلیلی. می دانیم یک جای کار لنگ است اما نمی دانیم کجا؟ می دانیم بسیاری از مسایل باید روشن شود اما نمی دانیم چگونه؟
□بحث دقیق درباره عناصری که غالب بر تفکرِ یک ملت و خلقیاتِ اوست مستلزم اندکی حوصله و اندکی عشق است. حوصله نداریم چون می خواهیم یک شبه ره صد ساله برویم. اغلب مضطربیم و چنان رفتار می کنیم که انگار آخرالزمان است و بلایی بزرگ از آسمان بر سر ما نازل خواهد شد. شتاب زده ایم زیرا که مضطربیم. اضطراب موقعی بوجود می آید که انسان از [ریشه و دلیل اصلی] دردِ خود آگاه نباشد.

●حصول این آگاهی و مطرح کردن آن از جمله لوازم بهداشت روانی یک ملت است. انتقاد مانند نیشتر جراح است که آلودگی چرکین را بیرون می ریزد.

○ارسطو معتقد بود که نمایش آثار تراژدی یونان سبب می شد که همه نیروهای آزار دهنده ای که در درون انسان انباشته شده رها شده و سپس آرامش حاصل شود. این رهایی را ارسطو درون پالایی یا کاتارسیس می نامد. به گمانم موقع آن رسیده که ما نیز درون پالایی خود را آغاز کنیم. (به نقل از کانال سخنرانی ها)

■تحلیل و تجویز راهبردی:
مفهوم کاتارسیس بعد از مطرح شدن توسط ارسطو بعدها بارها و بارها با معانی کمابیش مشابه و گاهی متضاد به کار گرفته شد. این روزها برخی در روانشناسی کاتارسیس را به معنای تخلیه روانی یا رهایی هیجانی در نظر می گیرند. فردی را در نظر بگیرید که تجربه استرس در یک موقعیت شغلی، یا خیانت در زندگی زناشویی یا ورشکستگی اقتصادی را تجربه کرده باشد که ممکن است باعث احساس ناامیدی، خشم، تنش و ترس شود. در یک نقطه خاص، آن‌قدر این احساسات و آشفتگی روانی می تواند طاقت‌فرسا ‌شود. و فرد به مرز انفجار برسد، مگر اینکه راهی برای رهایی از این احساس فروخورده پیدا کنند. اینجاست که کارتاسیس یعنی رهایی هیجانی یا تخلیه روانی و تکنیک های روانشناختی مرتبط با کارتاسیس مطرح می شود. تا این جا کاتارسیس در بعد فردی، اما کاتارسیس برای یک ملت هم معنا دارد؟

□حالا اگر تشخیص داریوش شایگان را بپذیریم که بهداشت روانی جمعی ما ایرانیان به خاطر ناکامی های بلندتاریخی و احساس عقب ماندگی و توسعه نیافتگی، به خطر افتاده است و با مساله ای دست کم با این سه ویژگی روبرو هستیم:
۱. مدام خود را به باد انتقاد می گیریم تا مرز خودویرانگری.
۲. این انتقاد ما بیشتر از آنکه تحلیلی و ریشه یابانه باشد، همراه با بیزاری و فحاشی است.
۳. انتقادها همراه با سردرگمی است چون می دانیم یک جای کار لنگ است اما نمی دانیم کجا؟ می دانیم بسیاری از مسایل باید تغییر کند اما نمی دانیم چگونه؟

●حال چه باید کرد؟
۱. رویکرد پرسشگری خود را تغییر دهیم: به عنوان مثال به این سوالات دقت کنید: چرا ما این قدر بدبختیم؟ ما چقدر عقب مانده ایم؟ در کدام حوزه ها ما پیشرفت کرده ایم و در کدام ها نیازمند بهبود هستیم؟ در کدام حوزه هم تراز جهانی رشد کرده ایم و به چه دلایلی در برخی حوزه ها نتوانستیم مانند متوسط جهان پیشرفت کنیم؟ برخی از این سوالات با رویکرد خودویرانگری است و جنبه مخدر دارد و برخی سوالات همراه با لایه ای از امیدواری مطرح می شود و رویکرد خودپالایی دارد.

۲. رویکرد پاسخ یابی خود را تغییر دهیم: گاهی پرسش هایی که مطرح می کنیم خوب است اما رویکرد پاسخ دهی ما غلط است. یکی از دوستان به شوخی می گفت روح داریوش کبیر در ما ته نشین شده است و ما کلا هر کاری را که می خواهیم انجام دهیم باید بزرگ و اساسی باشد. پاسخ های کلان، آرمانی و دور از دسترس باعث می شود که نتوانیم از پنجره های کوچک و روزنه های محدودی که پیش روی ماست استفاده کنیم و به راه حل های کوچک، مقطعی و محلی بی توجهی کنیم. بدیهی است که همه ما می خواهیم کارهای بزرگ، اساسی، زیرساختی و دگرگون ساز انجام دهیم اما تاریخ می گوید که ممکن است انقلاب ها در طول یک روز رخ دهد اما انباشتی از اقدامات کوچک مقطعی محلی رخ داده است و آنگاه خود را در یک انقلاب ناگهانی نشان داده است.

○خلاصه کنم، می شود هم سوالات را به گونه ای پرسید که نتیجه ای جز نفرت و بیزاری از خود و ناامیدی ایجاد نکند و هم پاسخ ها را به گونه ای بیابیم که نتیجه ای جزء آرمان گرایی کور و بی عملی تولید نکند. ملتی به بهره مندی و توسعه می رسد که سوالات امیدوارانه بپرسد و پاسخ های خردمندانه بیاید. خلاصه آنکه به تعبیر شایگان؛ اندکی حوصله! اندکی عشق!

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

22 Oct, 09:25


@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

22 Oct, 05:42


https://www.instagram.com/reel/DBY-JBWCH5Q/?igsh=eDJ1am5peDBsYnV6

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

22 Oct, 05:12


‏آدم ها از همان جا که رنج دیداند میرنجانند.
خودشیفته ها‌: تحقیر شده اند و تحقیر می‌کنند.
کمال گرا ها: ترسیده اند و میترسانند.
بدبین ها: تهدید شده اند و تهدید می‌کنند.
سایکوپت‌ ها: آزار دیده اند و آزار می رسانند.
نمایشی ها: دیده نشده اند و نمی بینند.
مرزی ها: طرد شده اند و طرد می‌کنند.
ضداجتماعی ها فریب خورده اند پس فریب می دهند.
اجتنابی ها آسیب دیده اند پس اخطار می دهند.
خرافاتی ها باور کرده اند پس تبلیغ می کنند.
منزوی ها نیازی ندارند پس تنها هستند.

وسواسی جبری ها شکست خورده اند پس دقت می کنند.

وابسته ها استفاده کرده اند پس وابسته می مانند.

مضطرب ها ترسیده اند پس می ترسانند.

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

21 Oct, 15:18


عالَمِ رویا

خیال‌پردازی ناسازگار یا رویاپردازی ناسازگار، یک وضعیت روانی است که فرد بیش از حد خیال‌پردازی می‌کند طوریکه روی فعالیت‌های روزمره‌ و روابط آن‌ها هم اثرگذار است. معمولاً این افراد به‌طور افراطی، ساعت‌های طولانی در روياهاي خود غرق می‌شوند.

برخی از علائم رویاپردازی ناسازگار:

1 مشکل در #تمرکز و تکمیل کارها
2مشکل در #خواب
3 این رویاهای واضح هستند و سناریو و شخصیت‌های مشخص دارند.
4 فرد ممکن است مکالمات فرضی داشته باشد.
5مدت زمان این رویاپردازی‌ها، از چند دقیقه تا چند ساعت است.
6فرد تمایل زیادی برای ادامه دادن به رویاپردازی دارد و ممکن است این خیال‌پردازی‌ها را با آگاهی و قصد ادامه بدهد.
7رویاپردازی طبیعی، مدت زمان کوتاهی دارد و خیلی طول نمی‌کشد و پس از مدتی فرد از خیال‌پردازی خسته می‌شود. همچنین فرد،  زندگی واقعی را بر خیال‌پردازی ترجیح می‌دهد اما رویاپردازی ناسالم این شکلی نیست.

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

21 Oct, 07:58


*نظریه رشد پس از حادثه*

🖊️دکتر علی محمد مصدق راد
*نشر:* گاهنامه مدیر
■تنزل پس از سانحه Post- Traumatic Depreciation یا اختلال استرس پس از سانحه Post-Traumatic Stress Disorder سندرم یا مجموعه‌ای از علایم بیماری است که در بعضی از افرادی که تحت تاثیر حادثه‌ای ناگوار پر استرس مثل آتش‌سوزی، زلزله، سیل، جنگ، خشونت، شکنجه، جنایت، بیماری و از دست دادن نزدیکان قرار می‌گیرند، دیده می‌شود. این تأثیرات منفی حادثه ممکن است از چند روز و چند هفته تا چند ماه و چند سال ادامه یابد و حتی ممکن است به خودکشی فرد حادثه دیده منجر شود.

□در مقابل، رشد پس از سانحه Post- Traumatic Growth وجود دارد که فرد حادثه دیده با تقویت تاب‌آوری Resilience و شکوفایی Thriving  خود، تغییرات مثبتی نظیر ارزش بیشتر برای زندگی، بهبود روابط بین فردی، قدرت شخصی بیشتر و بهبود سطح عملکرد در خود ایجاد می‌کند. تاب‌آوری رسیدن به سطح قبلی عملکرد پیش از حادثه و شکوفایی یافتن منافع در چالش‌ها است. به عبارتی، به قول فریدریش نیچه فیلسوف آلمانی قرن نوزدهم، هر آنچه مرا نکشد، قوی ترم می‌کند.

●قرار گرفتن در معرض استرس، مقاومت فرد را در برابر استرس‌های بعدی افزایش می‌دهد و از او در برابر آسیب محافظت می‌کند. رنج و استرس حاوی قدرت بالقوه تحولی مثبت نیز است.

○شوگون آشی‌کاگا یوشی‌ماسا Ashikaga Yoshimasa در پایان قرن پانزدهم فنجان شکسته چای خود را برای تعمیر به چین فرستاد. چینی‌ها فنجان را با گیره‌های فلزی زشتی تعمیر کردند. شوگون از تعمیر انجام شده راضی نبود. در نتیجه، صنعتگران ژاپنی سعی کردند راهی برای تعمیر ظریف‌تر فنجان شکسته پیدا کنند. آنها قطعات شکسته فنجان را با ماده‌ای شامل پودر طلا به هم چسباندند. علاوه بر زیبایی ظاهری فنجان، ارزش آن به خاطر طلای بکار رفته بیشتر شد. ژاپنی‌ها به این هنر کینتسوگی Kintsugi می‌گویند که در آن قطعات شکسته سفال و کوزه را با ماده‌ای شامل پودر طلا، نقره و پلاتینیوم به هم چسبانده و تعمیر می‌کنند.

■نظریه رشد پس از سانحه توسط ریچارد تدسکی Richard Tedeschi و لورنس کالهون Lawrence Calhoun اساتید روانشناسی دانشگاه کارولینای شمالی آمریکا در سال ۱۹۹۶ میلادی ارائه شد. رشد پس از سانحه یک تغییر روانشناختی مثبت است که در نتیجه مبارزه با شرایط زندگی بسیار چالش برانگیز و بسیار استرس‌زا تجربه می‌شود.

□در حقیقت، رشد پس از سانحه به معنای برگشت فرد به سطح عملکرد پیش از حادثه است. کسانی که از یک حادثه جان سالم به در بردند ممکن است خود را قوی‌تر ببینند و بهتر بتوانند با رویدادهای دشوار در آینده کنار بیایند (ادراک از خود). آنها همچنین، ممکن است نحوه ادراک و احساس خود را در مورد دیگران تغییر دهند و احساس صمیمیت و تعلق بیشتری را تجربه کنند (روابط با دیگران). علاوه بر این، آنها ممکن است احساس بیشتری از هدف از زندگی و اولویت‌های مهم‌ زندگی (فلسفه زندگی) به دست آورند.

●نظریه رشد پس از سانحه در سازمان و مدیریت کاربرد زیادی دارد. کار در برخی از سازمان‌ها مثل ارتش، پلیس، امداد، اورژانس و بیمارستان‌ها استرس زیادی به کارکنان تحمیل می‌کند. علاوه‌بر این، شوک‌ها، بحران‌ها و ریسک‌های مختلفی ممکن است در سازمان روی دهد که شرایط استرس‌زایی به کارکنان تحمیل می‌کنند. همچنین، شرایط سخت کاری، قوانین طاقت‌فرسا، محیط کاری نامناسب، حجم کاری زیاد، همکاران سمی و قلدری سازمانی نیز به کارکنان استرس زیادی وارد می‌کند. بنابراین، مدیران باید آموزش‌های لازم را برای تقویت تاب‌آوری و خودشکوفایی کارکنان فراهم کنند و منابع لازم را برای حمایت و پشتیبانی از آنها به هنگام بروز حوادث ناگوار تأمین کنند تا تأثیرات منفی استرس ناشی از این حوادث کاهش یابد. کارکنان به هنگام تجربه استرس زیاد باید به روانشناس و روانپزشک ارجاع داده شوند تا حمایت‌های لازم را دریافت کنند.

○مدیران برای اینکه بهتر از نظریه رشد پس از سانحه استفاده کنند، باید:
۱. به کارکنان خود در زمینه تاب‌آوری فردی و تاب‌آوری سازمانی آموزش دهند.
۲. میزان تاب‌آوری سازمان نسبت به انواع شوک‌ها و بحران‌ها را ارزشیابی کنند.
۳. با مشاکت کارکنان برنامه تقویت تاب‌آوری سازمانی را تدوین و اجرا کنند؛ سازمان خود را با تقویت ساختارها، بافتارها و فرایندها تقویت کنند و با برگزاری مانورهای ادواری از تاب‌آوری سیستم‌ها و فرایندهای سازمان خود اطمینان یابند.
۴. پس از حادثه با یادگیری از درس‌های آموخته شده، عیوب سازمان را بر طرف کنند.

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

20 Oct, 17:15


*وسواس فکری یا (obsessive compulsive disorder) *

حس وسواس به صورت عملی بروز پیدا می کند و باعث یک سری عکس العمل ها و رفتارها در افراد می شود. همه ما برخی مواقع آنها را تجربه کرده ایم. مثلا چندین بار دست هایمان را که همان دفعه اول تمیز شده اند، می شوییم چون فکر می کنیم هنوز آلوده هستند. یا اینکه در مسیر مدام مشغول فکر کردن به این موضوع باشیم که آیا درب خانه را بسته ایم یا نه؟ یا چندین بار سراغ ماشین برویم تا از قفل شدن آن مطمئن شویم. این موارد اغلب به شکل وسواس فکری در ما نمود پیدا می کنند. جالب اینجاست کسی که وسواس دارد در ذهن ناخودآگاه و یا حتی خودآگاه خود می داند که کار منطقی ای انجام نمی دهد. او اما قادر نیست که کارش را متوقف کند. در ذهن خود حس می کند که تا وقتی کارش به اتمام نرسیده است آرام و قرار پیدا نمی کند.

وسواس چه انواعی دارد؟



وسواس چک کردن
وسواس تمیزی
وسواس افکار مزاحم
وسواس نظم و تقارن
وسواس آلودگی محیط
وسواس ترس از از دست دادن

ریشه وسواس فکری در چیست؟



ریشه اصلی وسواس فکری در افراد، ترس از موضوعی خاص می باشد که باعث ایجاد استرس و اضطراب شده و در طولانی مدت به صورت افسردگی بروز پیدا می کند. به دو طریق این افراد قابلیت درمان شدن دارند:

1- درمان های روان پزشکی: در این نوع درمان بیمار با کمک متخصص مغز و اعصاب یا روانپزشک سعی دارد که منشاء اصلی وسواس فکری خود را پیدا کند.

2- دارو درمانی: در صورتی توسط روش های غیر دارویی متخصص مغز و اعصاب یا روانپزشکتان بهتر نشدید لازم است دارو مصرف کنید. این دارو ها به طور عمده از دسته دارو های ضد افسردگی هستند که میزان سروتونین را در مغز افزایش می دهند.

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

20 Oct, 15:50


Photo from دکتر حسین موسی زاده

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

20 Oct, 14:24


شهود درون گرا یا NI
نگاه وسیع و پیچیده و بینش و بصیرت خاصی به همه چیز دارند،
احساس رسالت می‌کنند و دنیا را پر از معنا و نماد می‌بینند.


عمیق و پیچیده و رمز آلود هستند،
قدرت تحلیل بالایی دارند،
در برقراری ارتباط ضعیف هستند،
درک نمی‌شوند و به سختی می‌توانند آنچه را در سر دارند توضیح دهند.
ارتباط بسیار خوبی با ناخودآگاه دارند،
غیبگو، جادوگر، و آینده نگرند...

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

20 Oct, 07:59


درست اندیشیدن رو یاد بگیرید

و آگاه باشید به تفکراتتون

اجازه ندهید عوامل خارجی مشخص کننده افکار شما باشد

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

20 Oct, 07:43


اضطراب در کودکان با علائمی مانند خواب منقطع یا مشکل در خوابیدن و احساسات ناخوشایندی مانند خشم، تحریک‌پذیری و رفتارهای وابسته افراطی آشکار می‌شود براساس پژوهشی تازه، فرزند ارشد خانواده یا تک‌فرزند بودن ممکن است با اختلال اضطراب در هشت سالگی و حتی در سنین بالاتر مرتبط باشد. محققان شرکت «اپیک» (Epic) در ایالات متحده بیش از ۱۸۲هزار کودک را بررسی کردند. متخصصان وضعیت این کودکان هشت ساله را که در سن غربالگری اضطراب قرار داشتند «خوب» تشخیص دادند. شرکت اپیک پرونده‌های الکترونیک سلامت در سراسر ایالات متحده را مدیریت می‌کند. از میان کودکانی که تحت مطالعه بودند، فرزندان اول در مقایسه با فرزند دوم یا بعدتر ۴۸ درصد بیشتر در معرض اضطراب و ۳۵ درصد بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی بودند. تک‌فرزندها که هیچ خواهر و برادری نداشتند، در مقایسه با کودکانی که خواهر و برادر داشتند، ۴۲ درصد بیشتر در معرض اضطراب و ۳۸ درصد بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی هستند.

@dr_mosazadeh_hosein

کانال تخصصی روانشناسی بالینی و مشاوره

20 Oct, 05:54


استیون سی. مایر در کتاب "امضای درون سلول" اشاره می‌کند که بیش از سی پروتئین تخصصی در فرآیند همانندسازی DNA
نقش دارند. این پروتئین‌ها مسئول باز کردن، تثبیت، کپی، ویرایش و بازگرداندن پیام اصلی DNA هستند.
نکته قابل توجه این است که پروتئین‌هایی که اطلاعات ژنتیکی را کپی می‌کنند، خود از اطلاعات DNA
ساخته می‌شوند. به عبارت دیگر، تولید پروتئین‌ها نیاز به DNA
دارد، در حالی که تولید DNA نیز به پروتئین‌ها وابسته است. همچنین این فرآیند از انرژی ATP استفاده می‌کند که پروتئین‌ها در آن نقش دارند.
مایر استدلال می‌کند که بهترین توضیح برای (۱) منشأ سیستمی که اطلاعات به صورت دیجیتالی ذخیره می‌کند، (۲) پیچیدگی مشخص یا اطلاعات عملکردی مشخص در DNA و (۳) منشأ پیچیدگی یکپارچه - وابستگی عملکردی اجزا - در سیستم پردازش اطلاعات سلول، خداوند است.
#آفرینش #همانندسازی #پروتیین #سلول #خداباور #خداباوری #خداناباور


@dr_mosazadeh_hosein

2,160

subscribers

7,387

photos

1,244

videos