انجمن خوشنویسان تهران @anjomankhoshnevisantehran Channel on Telegram

انجمن خوشنویسان تهران

@anjomankhoshnevisantehran


خيابان کریمخان زند خيابان استاد نجات‌ الهی شمالی کوچه زبرجد پلاک ۴
تلفن : ۸۸۹۰۳۶۹۲ - ۲-۶۶۷۵۰۶۰۱

انجمن خوشنویسان تهران (Persian)

با عنوان 'انجمن خوشنویسان تهران'، این کانال تلگرام یک فضای ارتباطی برای علاقمندان به هنر خوشنویسی فارسی است. این انجمن با هدف ترویج و ارتقای هنر خوشنویسی در تهران تشکیل شده است. اگر شما هم یک علاقه‌مند به این هنر باستانی هستید یا می‌خواهید با دیگر علاقه‌مندان به خوشنویسی در ارتباط باشید، این کانال مناسبی برای شماست. از طریق این کانال می‌توانید از جدیدترین اخبار، رویدادها، کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی در زمینه خوشنویسی مطلع شوید. حتی می‌توانید با دیگر اعضا، ایده‌ها و تجربیات خود را در این زمینه به اشتراک بگذارید. بنابراین، اگر به دنبال یک فضای مجازی برای تبادل دانش و علاقه به هنر خوشنویسی هستید، به کانال 'انجمن خوشنویسان تهران' ملحق شوید.

انجمن خوشنویسان تهران

18 Nov, 08:00


کلاس های جناب اقای امیرعباس نصیری

روز های پنج شنبه در نوبت صبح و ظهر در انجمن خوشنویسان تهران بزرگ

تنها مدرس فعلی چپ دست انجمن خوشنویسان تهران

هماهنگی و ثبت نام تماس با شماره های انجمن

خيابان کریمخان زند خيابان استاد نجات‌ الهی شمالی کوچه زبرجد پلاک ۴
تلفن : ۸۸۹۰۳۶۹۲ - ۲-۶۶۷۵۰۶۰۱

انجمن خوشنویسان تهران

18 Nov, 06:47


برنامه و آدرس محل برگزاری آزمون فوق ممتاز 8 و 9 آذر ماه 1403👇

انجمن خوشنویسان تهران

15 Nov, 10:51


بمناسبت پانزدهمین سالگرد درگذشت استاد عزیز ، جناب مصطفی مهدیزاده .
روحشان شاد . یادشان گرامی.

انجمن خوشنویسان تهران

15 Nov, 09:06


https://www.instagram.com/anjomankhoshnevisantehran?igsh=ZXZnN3Y2dG9vZ251&utm_source=qr

انجمن خوشنویسان تهران

15 Nov, 09:06


حضور ارزشمند استاد غلامحسین امیرخانی
در انجمن خوشنویسان تهران بزرگ


👇🏻👇🏻👇🏻

انجمن خوشنویسان تهران

15 Nov, 08:18


جلسه شورای شعبه ی انجمن خوشنویسان تهران . این جلسه با حضور اعضای محترم شورا و بازرس محترم در تاریخ ۱۹ آبان ماه با موضوع اختصاص بودجه انجمن در سرمایه گذاری جهت حفظ و افزایش سرمایه مالی و از جمله تخصیص اعتبار بخشی از آن برای چاپ کتاب سیدعلی اکبر گلستانه و نسخه ی مرکب صمغی فیض الدموع کلهر ( به شرط سودآوری و برآورد بازار) برگزار گردید که دستور جلسه با رأی اکثریت تصویب شد .

گزارش تصویری
👇

انجمن خوشنویسان تهران

14 Nov, 19:30


.
🔻 قابل توجه مجموعه‌داران محترم 🔻
«رنگه نویسی»
نگارخانه لاجورد موسسه کتاب آرایی ایرانی قصد دارد نمایشگاه رنگه نویسی از خطوط گوناگون در دو بخش «قدما» و «استادان معاصر» در بهمن ماه ۱۴۰۳ برگزار کند.
از مجموعه‌داران علاقمند دعوت می‌شود جهت شرکت در نمایشگاه با شماره تلگرام
۰۹۲۰۳۷۶۵۳۶۶
در ارتباط باشند‌.

انجمن خوشنویسان تهران

14 Nov, 19:29


موسسه‌ی کتاب‌آرایی ایرانی و نگارخانه‌ی لاجورد برگزار می‌کنند:
*شکوه محقّق، طراوت ریحان*

نمایشگاه و نشست تخصصی خطوط محقّق و ریحان
الف: نمایشگاه
زمان برگزاری: ۲ تا ۱۳ خرداد ۱۴۰۴
ب) فراخوان مقاله و نشست تخصصی
زمان برگزاری: ۱۲ خرداد ۱۴۰۴
علاقمندان به شرکت در این نمایشگاه و نشست تخصصی، لطفا فراخوان را به طور کامل مطالعه نمایند و در صورتی که سوالی پیش آمد، در ساعت اداری با شماره‌ی ۰۹۲۰۳۷۶۵۳۶۶ تماس حاصل فرمایید.

انجمن خوشنویسان تهران

12 Nov, 19:27


گزارش صدا و سیما از نمایشگاه نقاشیخط استاد شیرازی در گالری آرگون

انجمن خوشنویسان تهران

12 Nov, 17:09


سخنرانی استاد یداله کابلی در مراسم خاکسپاری هنرمند فقید استاد محمد حسین عطارچیان

انجمن خوشنویسان تهران

12 Nov, 17:09


سخنرانی استاد امیراحمد فلسفی در مراسم خاکسپاری هنرمند فقید استاد محمد حسین عطارچیان

انجمن خوشنویسان تهران

12 Nov, 17:09


سخنرانی استاد داود رواسانی در مراسم خاکسپاری هنرمند فقید استاد محمد حسین عطارچیان

انجمن خوشنویسان تهران

10 Nov, 11:03


بازگشت استاد غلامحسین امیرخانی
چهره ماندگار خوشنویسی معاصر ایران
را به میهن عزیزمان گرامی می داریم .
از طرف جامعه خوشنویسی ایران

انجمن خوشنویسان تهران

10 Nov, 08:25


.
استاد غلامحسین امیرخانی
خوش آمدی تو همانا ز کوی جانانی
تو جلوه هنری افتخار ایرانی
.
خیر مقدم سازمان زیباسازی شهر تهران
بجهه ورود چهره ماندگار خوشنویسی معاصر ایران
استاد غلامحسین امیرخانی پس از مدت ها به کشور عزیزمان ایران

👇

انجمن خوشنویسان تهران

10 Nov, 07:15


آثار و احوال دیده نشده «عمادالکتاب» در موزه خوشنویسی
کو صریر کلک آن خطاط ناب...
محسن جدیدی
خوشنویس
آثار بسیار جالب و دیده‌نشده­‌ای در قالب‌های متنوع کتابت تا کتیبه از میرزا محمدحسین سیفی قزوینی ملقب به عمادُالکتّاب از استادان خوشنویس خط نستعلیق در یکصد سال گذشته در نمایشگاهی با عنوان «رخ دوست» در موزه خوشنویسی برپا شده است.
آشنایی با مفاخر علمی، فرهنگی و هنری، اگرچه لذت­بخش و غرورآفرین است از منظر دیگر وظیفه­‌ای مهم بر دوش هر شهروند یک جامعه است. در طول تاریخ کهن ایران عزیز ما یکی از مهم‌ترین هنرها چه از جهت اعتبار و احترامی که در بین تمام اقشار مردم داشته و چه از حضور و ارتباط واقعی و کاربردی که در زندگی روزمره داشته، کتابت و هنر خوشنویسی است. با وجود این اهمیت بسزا، در طول تاریخ فراز و نشیب‌های بسیاری بر این هنر ملی گذشته که هرکدام تأثیرات مثبت و منفی متناسب با خود را داشته است. از این لحاظ می‌توان خوشنویسی را جدا از وجهه هنری، همدم و همپایی همیشگی برای مردم ایران دانست.
محمدحسین سیفی قزوینی که از سوی مظفرالدین شاه قاجار به عمادالکتّاب ملقب شده بود یکی از مفاخر هنر خوشنویسی است که در پی تلاطمات مهم سیاسی-فرهنگی دوران انقلاب مشروطه به عرصه تأثیرگذاری فرهنگی و هنری ایران وارد شده و نام خود را در تاریخ کشور ثبت کرده است.
او فرزند یکی از کاتبان قباله‌نویس به نام میرزا محمد قزوینی بود و 25 فروردین ماه 1240 شمسی در قزوین متولد شد. در دوران جوانی به رسم زمانه در نظام سنتی به تحصیل علوم و آموزش خط پرداخت و در ادامه به نظام مدرن تحصیل ­روی آورده و علاوه بر کسب علم، زبان‌های عربی و فرانسه را نیز فراگرفت. البته آموزش خطی که یاد شد بسیار با مدل امروزی تفاوت داشت و به قول خود عماد، او خط را از اساتیدی آموزش دید که روی ناخن خود ایرادات خط هنرجو را می‌نگاشتند و با خست عجیبی که رایج بود ده‌ها سال آموزش خط را برای هنرجو به درازا می­‌کشاندند! به هر روی او در سال 1276 به عنوان کاتب در وزارت انطباعات مشغول به کار شد و بدین ترتیب زندگی او در کسب معیشتی هم با کتابت گره محکم‌تری خورد. با شکوفایی استعدادش و کسب شهرت در دوره احمدشاه به سمت معلمی شاه رسید. حدود سال 1295 در پی دستگیری به جرم عضویت در گروه موسوم به «کمیته مجازات» به حبسی پنج ساله مبتلا شد و پس از رهایی از زندان به واسطه جایگاه بسیار بالای استادی‌اش، دوباره اعتبار و مسند پیشین خود را به دست آورد. او حتی در زندان نیز از مشق و کتابت بازنماند و آثار بسیاری را در این دوره خلق کرد. بر این اساس، پس از آزادی از زندان نه تنها خطش افت نکرده بود بلکه پخته‌­تر و کامل‌تر هم شده بود. در این دوره پسازندان که مصادف با تغییر نظام سیاسی کشور شده بود با انگیزه‌ه­ای بسیار زیاد دست از کار نشست و به تلاش ادامه داد. او در نهایت 26 تیرماه 1315 چهره در نقاب خاک کشید.
در کنار هم قرار گرفتن قطعات مختلف آنچه از زندگی ایشان یاد شد در وجودی که سرشار از اراده و پشتکار بود، در نهایت استاد بزرگی پرورش داد که تقریباً به تنهایی کشتی خط نستعلیق را در دوره‌ه­ای پر از تلاطم به پیش راند و به ساحل رساند. در عصری که نوع کشورداری قاجاریان در کنار گسترش ارتباطات گوناگون با اروپا، کشور را در مسیری برد که به انقلاب مشروطه منجر شد، عوامل گوناگونی چون واردات فرهنگی و فرازونشیب‌های معیشتی، روزبه‌روز رونق خوشنویسی را کمتر می­‌کرد. عمادالکتاب شروع به فعالیت کرد. او با شناخت ویژگی‌های زمانه خود با تأثیر از شیوه­‌های نوین آموزشی که در غرب دیده بود با تألیف کتابچه­‌های آموزشی و انتشار آن در میان شاگردان مدارس، نظام آموزشی خط را تغییر داد تا بنا بر گفته خود او چند آسیب را همزمان درمان کند؛ یکی کمبود معلم خط؛ دیگری نجات خط الفبای فارسی از خطر نابودی و سوم افزایش سرعت و کیفیت آموزش خط.
تلاش‌های بی­‌نظیر و دیدگاه جدید عماد در زمینه آموزش خط، در نهایت به شکل‌گیری سازمانی نظام‌مند در آموزش خط انجامید و نسل شاگردانش پس از وی آن را به انجام رسانده و سازمانی تحت عنوان «انجمن خوشنویسان ایران» را پدید آوردند که تا امروز به پرورش هنرجویان می‌­پردازد.
 

انجمن خوشنویسان تهران

10 Nov, 07:15


https://irannewspaper.ir/8600/16 /

انجمن خوشنویسان تهران

10 Nov, 07:13


کتاب «کتیبه‌های ایرانی- اسلامی در آسیای مرکزی (گزیده ای از کتیبه‌های بخارا)
پدیدآوران: رضا صفری، آراسته ملاکین، داریوش ذوالفقاری
انتشارات: وزارت امور خارجه
سال نشر: ۱۳۹۶
🔺قابل تهیه دراپلیکیشن فیدیبو»

انجمن خوشنویسان تهران

10 Nov, 07:12


نمایشگاه تخصصی نستعلیق معاصر

انجمن خوشنویسان تهران

25 Oct, 11:23


نمایشگاه خوشنویسی «رخ دوست»
۲ آبان ماه ۱۴۰۳ با حضور مهدی مذهبی مدیر عامل سازمان زیباسازی شهر تهران، احمد شفیعی‌ها رییس انجمن خوشنویسان تهران و جمعی از اساتید خوشنویسی چون محمد شهبازی، حبیب رمضان‌پور، پرویز راجی طالقانی، کریم‌الله نجفی، امیرشاهرخ فریوسفی، حسین احمدبیگی‌ها، بهادر خردمندکیا، بهزاد جعفری، محمد کاشانی آزاد و... به همچنین علاقه‌مندان به این حوزه در محل موزه خوشنویسی ایران برگزار شد.



‍ این نمایشگاه را برگرفته از احوال و آثار مرحوم محمد حسین خان عمادالکتاب سیفی قزوینی از معروف‌ترین و شهیرترین خوشنویسان قرن اخیر است.

تربیت‌شدگان مکتب عمادالکتاب برای اولین بار توانستند خطوط فراموش شده را احیا و کلاس‌های آزاد خوشنویسی را بر پا کنند که این کلاس‌ها در گذر زمان به انجمن خوشنویسان ایران تغییر نام داد.

تعلیم خط به صورت آکادمیک برای اولین بار توسط عمادالکتاب آغاز شد و او سی و شش جلد رسم‌المشق آموزشی را برای خط تهیه و در هلند با هزینه شخصی به چاپ رساند.

آثار به نمایش درآمده در این نمایشگاه برای اولین‌بار از گنجینه موزه خوشنویسی خارج شده است و شامل بسیاری از کتیبه‌های مقبره صفی علی شاه است. این آثار ابتدا در گنجینه استاد عبدالله فرادی از خوشنویسان مشهور قرن اخیر نگهداری می‌شده و سپس در سال ۹۶ توسط سازمان زیباسازی خریداری و به مخزن موزه خوشنویسی ایران انتقال یافته‌است.

ابتدا نقش این کتیبه‌ها به صورت سوزن‌زنی و سپس بر روی کاشی مقبره صفی علی‌شاه چاپ شده است. اصل کاغذ خوشنویسی شده در این نمایشگاه به نمایش در آمده است و اصل کاشی‌ها در مقبره صفی علی شاه قرار دارند.

عمادالکتاب در عضویت کمیته مجازات بوده و به همین دلیل ۵ سال را در زندان به سر برده است و فیلم هزاردستان و نقش رضا خوشنویس برگرفته از مرحوم محمد حسین عمادالکتاب بوده است.

آثار نمایش داده شده در این نمایشگاه  ۱۱۰ اثر است. یکی از مهمترین آثار نمایش داده شده در این مجموعه اثری اکسپرسیونیستی است که در نوع خود بی نظیر است، زیرا تا قبل از این اثر، آثار اجرایی شده در خوشنویسی به سبک مدرنیستی وجود نداشته است.


گزارش تصویری
👇

انجمن خوشنویسان تهران

25 Oct, 11:18


.
نمایشگاه «رخ دوست» به نمایش احوال و آثار دیده نشده از عماد الکتاب و رونمایی از کتیبه‌های مقبره صفی علیشاه به‌خط این هنرمند خوشنویس در موزه خوشنویسی ایران پرداخته و تا پایان آذرماه همه روزه به‌جز جمعه‌ها از ساعت ۹ صبح الی ۵ عصر میزبان علاقه‌مندان به هنر خوشنویسی است.

انجمن خوشنویسان تهران

24 Oct, 15:29


گزارش خبری صدا و سیما از مراسم اختتامیه جشن هفته خوشنویسی در کوشک باغ هنر