علی طایفی (سنجشگری مسايل اجتماعی ايران)

@alitayefi1


تعهد‌ یک جامعه شناس، پرسشگری از نهادهای قدرت، افشای نابرابری، ستم اجتماعی و جنسیتی، و سلطه‌ طبقاتی است که آزادی و برابری حقوق اجتماعی انسان را تهدید می‌کند.

https://youtube.com/@sociologyofiran
https://t.me/alitayefy
https://t.me/Musikdelangiz

علی طایفی (سنجشگری مسايل اجتماعی ايران)

23 Oct, 06:58


بهره‌کشی نظامی از کودکان
علی طایفی

در طی جنگ خانمان برانداز هشت ساله با عراق که از سوی حکومت اسلامی به مردم تحمیل شد، حداقل ۳۶ هزار کودک زیر ۱۸ سال کشته شدند. بخشی از این کودکان قربانی کسانی بودند که بنام دین، ایدیولوژی خدا، تحمیق و فریب عمومی راهی جبهه‌های جنگ شدند. در این میان خانواده‌ها نیز همکاری مستقیم و ضمنی کردند و سرانجام آن کشتار عمومی کودکان بود. هنوز هم در جنگ‌های نیابتی کودکان افغانستانی با وعده‌های نه آخرت بلکه وعده‌های زمینی و این‌جهانی عازم جنگ در سوریه و لبنان می‌شوند و همچنان ماشین جنگی از کودکان قربانی می‌گیرد.

بسیج دانش‌آموزی، سواستفاده نظامی از کودکان در نزاع‌های سیاسی و ایدیولوژیک و سرکوب جنبش‌های اجتماعی از دیگر عرصه‌های نقض حقوق کودک بشمار می‌رود. هرگونه بهره‌کشی نظامی از کودکان براساس معاهده جهانی حقوق کودک ممنوع است.

سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
https://t.me/alitayefi1

علی طایفی (سنجشگری مسايل اجتماعی ايران)

22 Oct, 09:01


اندیشه مجازات و دین!
علی طایفی

سخنان آسیموف خردمندانه است. شواهد حاکی است که بخش عمده جرایم از قتل و کشتار فردی تا جمعی، از تجاوز به زنان و کودکان و حتی مردان، از فساد مالی تا فساد در قدرت و تباهی اخلاقی در بین مردم باایمان به خدا و دین روی داده و می‌دهد. در همین شرایط امروز فقط در منطقه خاورمیانه شاهد کشتار گسترده انسان توسط افرادی هستیم که ایمان‌داری و شریعت‌مداری آنان در اوج استانداردهای دینی و الوهی است خواه در دین یهود خواه اسلام و خواه مسیحیت.

تاریخ دین نشان می‌دهد که بزرگ‌ترین جرایم و فجایع انسانی از اعدام، جنگ و خشونت‌های جسمی و روانی توسط رهبران و باورمندان متعصب دینی رخ داده و می‌دهد. حتی نیازی نیست جای دوری در تاریخ یا جغرافیای دیگر رفت بلکه مرور ۴۵ سال حکومت اسلامی در ایران گواه اینست که حداقل روزانه سه نفر اعدام شده‌اند و تعداد زندانیان و جرایم در کشور به یکی از بالاترین سطوح تعداد زندانی در بین کشورهای دنیا رسیده است. از اینرو از زمانی که دین بر سریر قدرت نشست، خدا در این دستگاه فکری نیز ریق رحمت نوشید.

سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
https://t.me/alitayefi1

علی طایفی (سنجشگری مسايل اجتماعی ايران)

21 Oct, 18:48


شناسنامه مردانه وهویت فراموش شده مادر!
علی طایفی

چرا شناسنامه ی فرزند نبايد به نام مادر هم باشد؟ چرا نبايد فرزند دارای شهرت مادر همراه با پدر داشته و در شناسنامه اش فاميلی مادر را هم ثبت کرد و‌ در نهایت انتخاب آن در اختیار هردو پدر و مادر گذارد؟ دلیل این امر چیست که اگرچه یک مادر در طول دوره بارداری فرزندش را در وجودش پرورش داده و درد زايمان را تحمل می‌کند ولی بعد از تولد نوزاد بلافاصله شناسنامه به نام پدر صادر می شود؟ در ادبیات حقوقی کودک و زنان، کودکان حق دارند که در شناسنامه خود شهرت مادر و‌ پدر یا فقط مادر را انتخاب کرده و مادران نیز حق دارند شهرت خود را بر فرزندان خود ثبت کنند.

صرفنظر از اینکه این سنت از کجا برآمده و نیازهای کدام ساختار را پاسخگو است، آیا می‌توان این حق را به مادر و پدر و بطور مشخص به فرزند داد که شهرت هردوی آنان در شناسنامه کودک گنجانده شود؟ در اینصورت زنان و مردانی که ازهم جدا شده اند، حق شناسایی پدری و مادری بر فرزندشان را حفظ کرده و کودک نیز این حق را می یابد که پدر و مادر بیولوژیک خود را در هویت رسمی و شناسنامه‌ای خود همراه کند. با چنین تدبیری کودک نیز حق انتخاب می یابد که در آینده پس از ورود به سن بزرگسالی از بین آن دو شهرت یکی یا هر دو را حفظ کند.

تحمیل ساختار فرهنگی مسلط مردانه بر کودکان به‌عنوان‌ نسل آینده، از یکسو و پیش‌فرض دانستن شهرت پدری بر هویت فرد از سوی دیگر چنین دورنمایی از فرهنگ زن ستیزی را بوجود می‌آورد که مادر ارزش اجتماعی نداشته، در حاشیه و سایه است و هیچ نقشی در هویت‌ سازی‌ فرزند خود ندارد. با چنین رویکردی کودکان نیز از سنین خردسالی تضادهای اجتماعی بین زن و مرد را درونی ساخته و تفکیک جنسیتی و تمایز جنسی همچنان نقش نخست در جامعه‌پذیری فرد ایفا خواهد کرد. برای رهایی از استعمار آینده توسط گذشته و اعمال هژمونی گذشتگان بر آیندگان باید قانون ثبت احوال مردانه را دگرگون ساخت.

سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
https://t.me/alitayefi1

علی طایفی (سنجشگری مسايل اجتماعی ايران)

21 Oct, 06:05


سکس نخستین و زن واپسین حلقه زندگی‌اجتماعی در ایران !
علی طایفی

با کوته‌نگاهی به جامعه‌شناسی مرد در ایران و مروری بر آگهی‌های ترحیم مردان و زنان فوت شده دو نکته بارز مهم وجود دارد که درجای‌ خود به مسایل اجتماعی کشور بازمی‌گردد:

اول ناکام تلقی کردن جوان مجرد بدین معنا که کام یک مرد فقط در ایجاد یک رابطه جنسی مشروع بنام ازدواج قابل تعریف و تقلیل است حتی اگر‌ مرد جوان رابطه جنسی ورای ازدواج داشته باشد. در این ارزشگذاری، دختر مجرد ناکام تلقی نمی‌شود زیرا اصولا کامی برای او مد نظر نیست و هرگونه سخنی در این باره بی‌ناموسی و بی‌غیرتی تلقی می‌شود!

دوم فقدان زنان در آگهی‌هاست گویی که فرد فوت شده، هیچ زنی در پیرامون خود نداشته جز مردان! و اثری از مادر، خواهر، همسر، خاله یا عمه پیرامون او وجود ندارد. این شکل از عدم حضور اجتماعی زنان نشان از بی اهمیت تلقی شدن زن در جامعه و کالایی تلقی کردن او در روابط ناموسی است!

به بیان دیگر سکس در زندگی بخشی از مردان ایرانی نخستین دغدغه و زن در این اندیشه، واپسین اولویت زندگی اجتماعی در پیوستار تولد تا حتی پس از مرگ مرد ایرانی است!


سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
@alitayefi1

علی طایفی (سنجشگری مسايل اجتماعی ايران)

20 Oct, 04:15


الگوی توسعه: نه شرقی نه غربی
علی طایفی

در بحث از توسعه کشور همواره چالشی بنیادین وجود داشته و دارد که راه توسعه کشور کدام است؟ آیا راه رشد سرمایه داری، تنها راه رهایی و نوسازی جامعه ایران است یا الگوی سوسیالیزم، پاسخگوی نیازهای توسعه‌ای است؟ آیا گرایش به کشورهای موسوم به غرب تنها راه توسعه است یا الگوهای شرقی، جایگزین‌های محکمی برای نوسازی ایران فرداست؟ با نیم‌نگاهی سریع بر چنین دغدغه‌ای در مقاله کنونی در پی پاسخ به راهکار‌های واقعا موجود و بایسته‌های توسعه در کشور می‌پردازم.

سنجشگری مسایل اجتماعی ایران

https://telegram.me/alitayefi1

علی طایفی (سنجشگری مسايل اجتماعی ايران)

19 Oct, 20:31


📜فهرست برخي از فعاليت ها و نوشته‌های من:

جامعه شناسان بدون مرز-ايران
‏http://iranssf.blogspot.se/?m=1

بلاگ "اجتماع بيش از دو نَفَر ممنوع":
‏http://atayefi.blogspot.se/?m=1

بلاگ مستقل جامعه‌شناسی در میهن‌بلاگ
https://shorturl.at/ivBHL

نشريه مستقل "جامعه شناسي ايران":
https://shorturl.at/hKPTV

کانال "سنجشگري مسايل اجتماعي ايران":
‏https://telegram.me/alitayefi1

کانال موسیقی، جان ‌خرد، شعر، خردجان
https://t.me/Musikdelangiz

کتاب هایم:
جامعه شناسی مسایل اجتماعی ایران
https://t.me/alitayefi1/2465

جامعه شناسی فرار مغزها
https://t.me/alitayefi1/1552

موانع فرهنگی تحقیق در ایران
https://t.me/alitayefi1/4770

سنجشگری مسایل اجتماعی ۱
https://t.me/alitayefi1/1240

سنجشگری مسایل اجتماعی ۲
https://t.me/alitayefi1/2185

سنجشگری مسایل اجتماعی ۳
https://t.me/alitayefi1/2950

سنجشگری مسایل اجتماعی ۴
https://t.me/alitayefi1/3563

سنجشگری مسایل اجتماعی ۵
https://t.me/alitayefi1/3692

سنجشگری مسایل اجتماعی ۶
https://t.me/alitayefi1/4339

سنجشگری مسایل اجتماعی ۷
https://t.me/alitayefi1/4848

ترجمه عصر مهاجرت
https://t.me/alitayefi1/1273

ترجمه مقدمه گرافیکی بر جامعه‌شناسی
https://t.me/alitayefi1/3456

کودکی گمشده؛
درآمدی بر جامعه‌شناسی کودکی
https://t.me/alitayefi1/4474

من عشق می‌ورزم، پس هستم
جامعه‌شناسی عشق
https://t.me/alitayefi1/4622

اشعار اجتماعی جلد یک
https://t.me/alitayefi1/1350

اشعار عاشقانه جلد دوم
‏ https://t.me/alitayefi1/1629

اشعار و زمزمه‌های درون جلد سوم
https://t.me/Musikdelangiz/27594

كارنامه شخصي ام:
‏ https://t.me/alitayefi1/2184

دسترسی به کتابها در فضای مجازی
https://www.scribd.com/alitayefi

جایزه آلوین گولدنر
https://www.iran-emrooz.net/index.php?/news2/12176

تماس
@alitayefy

علی طایفی (سنجشگری مسايل اجتماعی ايران)

19 Oct, 00:29


انقلاب علیه انقلاب
علی طایفی

جنبش اجتماعی سراسری مردم موسوم به جنبش نان توسط آسیب دیده ترین طبقات و اقشاراجتماعی ایران دارای ویژگیهای عدیدهای است که بدان میپردازم:
برخلاف جنبش مردمی علیه نظام شاهی و وقوع انقلاب ۵۷ که از منظر راهبری آن، انقلاب طبقه متوسط تلقی میشد، جنبش واپسین دهه قرن چهاردهم خورشیدی در ایران، جنبشی حاصل ازطغیان اعتراضات فروکوفته ستمدیدگان در جامعه است. این جنبش برخلاف دهه پیش در سال ۸۸ که ماهیتی سفید و مصالحهجو داشت، دارای رویکردی آنتیگونیستی و آشتیناپذیر با نظام سیاسی وقت است. در چنین جنبشی، شکاف تاریخی دولت و ملت به تضادهای اجتماعی ساختارشکنانه منجرمیشود.

سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
https://telegram.me/alitayefi1

علی طایفی (سنجشگری مسايل اجتماعی ايران)

17 Oct, 19:19


کاهش سن ازدواج: بچه‌بازی تا تجاوز به کودک
علی طایفی

دربرنامه اخیر روی خط در صدای امریکا، گفتگویی صورت گرفت درباره اطلاق مسئله اجتماعی به پدیده کاهش سن ازدواج، افزایش زندگی مجردی و تعدیل طول عمر خانواده ایرانی که دلایل اجتماعی آن مورد تحلیل قرار گرفت. سن ازدواج یک متغیر اجتماعی و جمعیتی است که نه تنها در ایران، بلکه در سراسر جهان نیز در طول دهه اخیر بشدت روبه تغییر نهاده و افزایش یافته است. حس استقلال و هویت یابی های فردی، اشتغال، آموزش و ... از زمره پهنه های متعدد این پدیده نو ظهور در ایران امروز است که می‌توانید آنرا در ویدئوی پیوست مشاهده کنید .

سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
https://telegram.me/alitayefi1

علی طایفی (سنجشگری مسايل اجتماعی ايران)

17 Oct, 05:30


ضرورت همگرایی جنبش‌های برایریخواه
علی طایفی

جنبش چپ بامجموعه ساختارهای چندگانه و اهداف و تاکتیکهای مختلف بعد از دهههایپس از انقلاب۵۷ در درون مرزهای ملی از یکسو و فروپاشی اردوگاه کمونیزم در ورای مرزهای ملی از سوی دیگرنیازمند بازنگری جدی در راهبردهای خود است. اگرچه درباره موانع میدانی تحقق همگرایی جنبش متکثر چپگرا در خارج از کشور ودر تبعید بررسی‌ها وآزمون بسیاری صورت گرفته است ولی امروزه ضرورت همگرایی و همایش نیروهای ازهمگسیخته چپگرا در خارج از کشور و در اتحاد و سازماندهی چپگرایان داخلکشور بیش از پیش دارای اهمیت است. در این یادداشت بیش از موانع، به ضرورتهای این همگرایی ویکپارچگی اشاراتی میکنم.

سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
https://telegram.me/alitayefi1

علی طایفی (سنجشگری مسايل اجتماعی ايران)

16 Oct, 21:48


♻️جامعه كلنگي؛ نظريه اي كلنگي

تلاش براي بومي سازي و يافتن نظريه اجتماعي برخاسته از متن جامعه و تاريخ اجتماعي ايران براي فلسفيگري اجتماعي در جهت نقد، شناخت و تغيير آن از زمره دغدغه هايي است كه در سالهاي پس از انقلاب سرعت و وسعت خاصي يافته است. دستيابي به نظريه هايي كه بتواند تحولات اجتماعي جامعه ايران را به تحليل نشيند، چنان شور و شوقي ايجاد كرده است كه گاه برخي متفكران اجتماعي كشور در ارايه رويكردهاي نو و خوديافته/ساخته از هم سبقت مي گيرند.

🕸همايون كاتوزيان يكي از كساني است كه در خارج از متن جامعه ايران به تحليل فرايند تحولات جامعه ايران پرداخته و در اين رهگذر بطور طبع از الگوهاي مدرنيزم در غرب نيز بهره جسته است. وي با نقدي تاريخي، جامعه ايران را غيرعقلاني، عقب مانده و راكد بر مي شمارد و با تبيين دولت و جامعه استبدادي، جامعه ايران را بشدت آسيب پذير تلقي كرده و نظريه جامعه كلنگي خود را بر همين مبنا سكه مي زند. او تئوري خود را با اين دغدغه آغاز مي كند كه اغلب متفكران اجتماعي ايران به اقتباسي ناشيانه از نظريه هاي اجتماعي دنياي غرب پرداخته و سعي در انطباق تحولات جامعه ايران با اين رويكردهاي نظري داشته اند.

💥كاتوزيان با عمده ساختن تضاد دولت و ملت، در جايي كه دولت مستبد بزرگترين زميندار بوده و طبقه اجتماعي قدرتمندي بيرون از آن شكل نمي گيرد، به ساماندهي نظريه جامعه كلنگي خود مي پردازد. جامعه كوتاه مدت، كلنگي و استبدادي همان اشاره به فقدان ثبات و استمرار در موقعیت اقشار و طبقات اجتماعی و حیات سیاسی و اجتماعی ساکنان جامعه ایرانی در عرصه تاریخی و ساختارهای حاکم در آن است. نظريه جامعه كلنگي تلاشي پيگيرانه براي رويارويي با تحليل طبقاتي ماركسيستي است كه در بنيان، چندان تئوري قدرتمندي نيست. برخي از خطوط كلي نقد اين نظريه اجتماعي از نظر من عبارتند از:
❗️اين نظريه، خاص بررسي دوره هاي تاريخي قاجار و پهلوي است و بسادگي قابل تعميم به نيم قرن اخير يا قانونمندي تحولات اجتماعي تاريخي ايران نيست.
❗️تعميم اين نظريه بدون توجه با مباني تجربي و قانونمندي هاي آن بعنوان مثال به روشنفكران كلنگي، بر ضعف بنيادين اين رويكرد نظري مي افزايد.
❗️اين رويكرد نظري از عوامل ضد توسعه اي برون زا و مداخله جوي استعمار در روند تحولات كشور غفلت كرده و بشدت درون ساختي/مرزي است.
❗️اورينتاليزم مستتر در طرح نظري كاتوزيان دربرابر وسترناليزمي است كه او عليه آن مي ستيزد و در عين حال بطور سلبي به دام آن مي افتد.
❗️اين نظريه عمدتا به نقد ساختار اجتماعي توده اي پرداخته و از نقد ساخت قدرت بطرز آگاهانه اي غفلت مي كند.
❗️نظريه جامعه كلنگي و كوتاه مدت، خود نيز كلنگي و مقطعي بوده و در بهترين وجه به دوره خاصي از تاريخ اجتماعي ايران مربوط است.

سخن پاياني اينكه در جهان نظريه پردازي هاي اجتماعي و جامعه شناختي نمي توان سراغ از رويكردهايي گرفت كه چنين تعابير عاميانه اي را براي تحليل و تفسير تاريخ اجتماعي بكار برده باشد.

http://nashreney.com/sites/default/files/978-964-185-227-8.jpg

‎علي طايفي
https://telegram.me/alitayefi1

علی طایفی (سنجشگری مسايل اجتماعی ايران)

16 Oct, 09:34


فرهنگ بیگانه‌ستیزی در ایران
علی طایفی

تاریخ ایران از دیرزمان به علت موقعیت جغرافیایی سیاسی یا ژئوپلتیکی آن همواره شاهد تاخت و تاز بیگانگان و مهاجمان و لشکر‌کشی‌های بسیار بوده است. ضعف حکومت‌های مرکزی و از هم گسیختگی حاکمیت ملی و سیاسی در کنار عدم مشارکت سیاسی مردم و عدم حضور آنان در صحنه به دلیل جو خفقان و استبداد مطلقه و وجود نوعی تسلیم پذیری و تابعیت از سویی موجب تنهایی حکومت‌های سیاسی در دفاع از قلمرو ملی و حيثيت و تمامیت ارضی ایران گردیده و در عین حال عدم اعتماد مردم و انزجار ایشان از مظالم دستگاه سیاسی یکه تاز و انحصار طلب و نوعی نگرش فردگرایانه ،خود محور صفحاتی از تاریخ ایران را با گشایش‌ها و تعدیات بیگانگان همسایه و استعمارگران قدیم و جدید روبه رو ساخته است.

وقوع حملات پی در پی به ایران آنچنان تشتت و نابسامانی سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و در نهایت ناامنی اقتصادی را فراهم ساخته که ایران هرگاه تمامی نیروهایش را بسیج کرده تا بتواند قدمی در راه توسعه بردارد…
ادامه مطلب را که سال‌ها پیش نگاشته شده است را در پرونده پیوست بخوانید.

سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
https://telegram.me/alitayefi1

علی طایفی (سنجشگری مسايل اجتماعی ايران)

15 Oct, 19:45


شکاف حکومت و ملت در گفتگوی کوتاهی درباره همیاری های مردمی و فقر اعتماد ملی به حکومت پس از وقوع زلزله در غرب کشور.

علی طایفی
https://telegram.me/alitayefi1

علی طایفی (سنجشگری مسايل اجتماعی ايران)

15 Oct, 14:48


شیشه امروز گریست
مجموعه اشعار اجتماعی
علی طایفی

سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
@alitayefi1

علی طایفی (سنجشگری مسايل اجتماعی ايران)

14 Oct, 06:10


مانیفست جامعه‌شناسی
علی طایفی

جامعه‌شناسی را اگرچه به ده‌ها گونه متفاوت تعریف، تقبیح و تمجید کرده‌اند ولی می‌توان یک‌ تعبیر انقلابی از آن نیز بدست داد. تعبیر علم انقلابی به زبان کوهن (Cohn) از این رشته از دانش انسان، معطوف به شناختی است که تغییر در ذات آن است. به بیان دیگر جامعه‌شناسی، فقط دانش شناخت نظری و تفسیر و تبیین روابط و قانونمندی ‌پدیده‌ها نیست. بلکه این رشته‌علمی، دانش تغییر اجتماعی، تبیین تحولات قانونمندی‌ها، نقد نظام‌های مسلط موجود و چالشگری ساختار قدرت است.

رسالت‌ جامعه شناسی، پرسشگری از نهادهای قدرت و افشای نابرابری، ستم اجتماعی و جنسیتی، تضادها و سلطه‌‌طبقاتی است. مهمترین نقش و کارکرد جامعه‌شناسی تحول‌خواه، برملاسازی قانونمندی‌های پنهان در ساختار اجتماعی است، ساختاری که تعیین‌کننده‌ مسائلی است که حیات امن انسان، آزادی او و برابری حقوق اجتماعی اش را تهدید می‌کند. از این منظر می‌خواهم جامعه‌شناسی را با تبار و هویت خودش در قالب ویژگی‌هایی تعریف نمایم که به مزاج جامعه، خوش ولی به مذاق نهادهای قدرت ناخوشایند است.

سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
https://telegram.me/alitayefi1

علی طایفی (سنجشگری مسايل اجتماعی ايران)

13 Oct, 15:18


جامعه خود را بیشتر بشناسید!

برای مطالعه تحلیل‌هایی متفاوت و طرح‌واره‌هایی ‌از ‌مسایل اجتماعی ایران به کاشانه
سنجشگری مسایل اجتماعی ایران بپیوندید. در این کانال با صدها روزنوشت، تحلیل، کتاب و نظریه‌های آموزنده آشنا می‌شوید.
این کاشانه را به دوستان علاقمند خود معرفی کنید.

سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
https://t.me/alitayefi1

علی طایفی (سنجشگری مسايل اجتماعی ايران)

12 Oct, 18:50


آرش کمانگیر
نوشته و اجرای سیاوش کسرایی

موسیقی، خرد جان؛ شعر، جانِ خِرَد
https://t.me/Musikdelangiz

علی طایفی (سنجشگری مسايل اجتماعی ايران)

10 Oct, 22:47


روزانه سه ایرانی اعدام شده است!
علی طایفی

پس از انقلاب اسلامی و فوران اخلاق ایدیولوژیک بنام دین، حکومت دینی با شعار و عمل مرگ متولد شد. در طی بیش از چهار دهه، شعار و عمل مرگ و اعدام همچنان به مهمترین روش بقا، سرکوب و تعامل استبداد دینی با دگراندیشان مبدل شده است. لذا مرگ همواره با رشد حکومت اسلامی در ایران نیز رشد کرده و‌ می‌کند.

مروری بر آمار اعدام شدگان نشان می‌دهد جمهوری اسلامی از نظر نسبت اعدام‌شدگان به کل جمعیت، همواره دارای رتبه یک در جهان بوده و است. این رتبه ارشد در پروژه مرگ البته هرگز سبب کاهش نرخ جرایم نگردیده بطوریکه نرخ رشد زندانیان کشور در طی چهل سال گذشته، ۸ برابر شده درحالیکه نرخ رشد جمعیت حدود دو و نیم برابر شده است.

با محاسبه حداقل ۴۰هزار اعدام در طول ۴۰سال حاکمیت استبداد دینی، بطور متوسط هر روز، ۳ نفر توسط جوخه مرگ اعدام شده‌اند!! حکومت اسلامی ایران، حکومتی ضحاکی است که هر روز جان و‌ مغز ۳ ایرانی را گرفته و نابود کرده و می‌کند. استبداد دینی با مرگ زاده شده، با مرگ رشد کرده و با مرگ پایان خواهد یافت.
‏⁧
سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
@alitayefi1

علی طایفی (سنجشگری مسايل اجتماعی ايران)

10 Oct, 08:51


بيماران رواني فاقد حمايت هاي بنيادين، داراي هيچ نهاد حمايتي نيستند كه بتواند از حقوق آنان دفاع كند.
درجامعه نابهنجار، نرخ ابتلا به بيماري هاي رواني افزايش مي يابد.

علي طايفي
@alitayefi1

علی طایفی (سنجشگری مسايل اجتماعی ايران)

09 Oct, 17:51


بامت را نکردند تخریب فقط
جانت را نیز به ارزانی ستاندند
نامت نماند جز بر سنگ قبر
کامت را نیز به تباهی رساندند
ولایت دَد، همدلی‌کرد به درد!
جایت را نیز بنام مهر تکاندند
بنام کربلا عبور کردند از تو
کیانت را نیز بکام حسین نشاندند
سرپل‌ذهاب و‌ سرپل بهشت
جاهت ‌را نیز به جهنم کشاندند
خشم و‌کین ترا نتوان پاسخی داد
جامت را نیز ز‌ تن و ‌پا درآندند
زلزله چند ریشتری بهانه بود
زبانت را نیز زکام برون نهاندند
روز زلزله حیات دیوان‌ فرامی‌رسد
نگاهت‌ را نیز به انتقام رواندند!

علی طایفی

موسیقی، خرد جان؛ شعر، جانِ خِرَد
https://t.me/Musikdelangiz