هفته نامه اخبار پزشکی @akhbar_pezeshki_weekly Channel on Telegram

هفته نامه اخبار پزشکی

@akhbar_pezeshki_weekly


بسم الله الرحمن الرحیم
کانال نشریه اخبارپزشکی درتلاش است اخبار و اطلاعات علمی و صنفی حوزه سلامت را ، بصورت به روز ،به اطلاع همکاران برساند.

ادمین
@APadmin

گروه چت پزشکی-تخصصی
@Specialgroupofhealth

هفته نامه اخبار پزشکی (Persian)

با عرض سلام و احترام به همه ی عزیزان و همکاران گرامی؛nnآیا به دنبال بروزترین اخبار و اطلاعات علمی و صنفی در حوزه سلامت هستید؟ آیا می‌خواهید همواره از آخرین تحولات جدید زمینه پزشکی مطلع شوید؟ اگر پاسخ شما بله است، پس کانال "هفته نامه اخبار پزشکی" منتظر حضور شماست!
این کانال به تلاش می‌کند تا اخبار و اطلاعات مرتبط با حوزه سلامت را به‌روز و شفاف به دست همکاران گرامی برساند. با ورود به این کانال، شما به جریان تازه‌ترین اخبار و تحولات در حوزه پزشکی دسترسی خواهید داشت که می‌تواند به بهبود دانش و عملکرد شما در این حوزه کمک کند

آیا می‌خواهید در جمعی فعال و پویا از افراد علاقمند به بهبود سلامت و پزشکی حضور داشته باشید؟ با عضویت در کانال "هفته نامه اخبار پزشکی" به اشتراک گذاشتن دانسته‌ها و تجربیات خود و یادگیری از دیگران را تجربه خواهید کرد

از این پس برای دریافت اخبار و اطلاعات به‌روز و کاربردی، فراموش نکنید که به کانال "هفته نامه اخبار پزشکی" ملحق شوید. امیدواریم که این کانال برای شما مفید واقع شود و به بهبود دانش و عملکرد شما در زمینه پزشکی کمک کند

با تشکر از حضور و همراهی شما در این سفر دانشی و پزشکی

با احترام،nتیم مدیریت کانال "هفته نامه اخبار پزشکی"

هفته نامه اخبار پزشکی

29 Jan, 16:42


🌐ملاتونین؛ مکمل یا دارو؟

دکتر یوسفی، سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت‌محور سازمان غذا و دارو:🔻

🔹ملاتونین در برخی کشورها به عنوان مکمل فروخته می‌شود، اما در برخی از کشورهای اروپایی تنها با تجویز پزشک برای گروه‌های سنی خاص در دسترس است.

🔹در ایران، این فرآورده در دسته مکمل‌ها قرار می‌گیرد، اما برخلاف تصور عمومی، همیشه بی‌خطر نیست و در برخی موارد نیاز به تجویز پزشک یا داروساز دارد.

🔹مصرف کوتاه‌مدت ملاتونین در دوزهای پایین معمولاً بی‌خطر است، اما استفاده خودسرانه یا طولانی‌مدت آن می‌تواند عوارضی مانند سردرد، سرگیجه، خواب‌آلودگی مفرط، تغییرات خلق‌وخو و حتی اختلال در تولید طبیعی ملاتونین در بدن را به همراه داشته باشد.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

29 Jan, 05:29


🌐یرگزاری دومین سمینار ژن، سلول و بافت

دارای ۱۵ امتیاز بازآموزی برای داروسازان و پزشکان

🔹 همزمان با چهارمین کنگره ایران‌بایو و با همکاری مرکز تحقیقات سلول و ژن‌درمانی کودکان برگزار می‌شود:

🔴 دبیر علمی دکتر امیرعلی حمیدیه (رئیس مرکز تحقیقات سلول و ژن درمانی کودکان)

۱۶ تا ۱۸ بهمن، هتل المپیک تهران
تا سقف ۱۵ امتیاز بازاموزی

گروه‌های هدف:🔻

🔹داروسازان
🔹پزشکان
🔹متخصصین خون و سرطان
🔹متخصصان ژنتیک
🔹متخصصان نانوبیوتکنولوژی
🔹متخصصان علوم تشریحی و بافت‌شناسی پزشکی
🔹متخصصان علوم آزمایشگاهی
🔹متخصصان زیست‌فناوری پزشکی
🔹متخصصان هماتولوژی
🔹متخصصان مهندسی بافت
🔹متخصصان سلولی مولکولی

ثبت‌نام و کسب اطلاعات بیشتر:
Ircme.ir
شناسه برنامه: ۲۲۸۳۰۴

🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

28 Jan, 20:36


🌐 موجودات روی صفحه گوشی موبایل از لنز میکروسکوپ
🆔 @akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

28 Jan, 20:01


دکترناصحی؛مدیرعامل بیمه سلامت:
🌐مصرف انسولین در کشورمون، ۲۴۰ درصد بیش از نیاز بیماران است!

🔹افراد مبتلا به دیابت با افزایش فعالیت‌های بدنی و سبک زندگی سالم، میتوانند مصرف انسولین را کم کنند.

🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

28 Jan, 16:44


حضور دلالان دارو مقابل داروخانه‌های مرجع

🌐 فروش داروی تقلبی به اسم بِرَند

🔹دکتررسول نظری فرد؛ مسئول داروخانه بیماری‌های خاص: مشکلی که بیشتر داریم، کمبود داروهای برند است. معمولاً داروهای ژنریک در دسترس هستند و اگر هم کمبودی وجود داشته باشد، موقتی است. اما مشکل اصلی کمبود داروهای برند خاص است. مثلاً برخی داروهای سرطان، نوع ایرانی یا هندی آن موجود است، اما بیمارانی که پزشک توصیه کرده برند آلمانی استفاده کنند، دچار مشکل می‌شوند. این بیماران مجبور می‌شوند به بازار سیاه، فضای مجازی یا حتی ناصرخسرو مراجعه کنند که معمولاً با داروهای تقلبی مواجه می‌شوند.

🔹متأسفانه مقابل تمامی داروخانه‌های مرجع، مثل هلال احمر، ۲۹ فروردین و ۱۳ آبان، دلال‌ها تجمع می‌کنند. این افراد یا داروهای تقلبی به بیماران می‌فروشند یا داروهای بیماران را با قیمت پایین می‌خرند و در بازار آزاد به قیمت‌های نجومی عرضه می‌کنند.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

27 Jan, 21:07


ستاره‌ای بدرخشید و ماه مجلس شد
دل رمیده ما را، انیس و مونس شد

نگار من که به مکتب نرفت و خط ننوشت
به غمزه مسئله آموز صد مدرس شد

🌺عید مبعث خجسته باد🌺

هفته نامه اخبار پزشکی

27 Jan, 08:35


🌐۱۰۱ دانشجوی دختر در پیشوا بر اثر خوردن تن ماهی مسموم شدند

شروین تبریزی سخنگوی اورژانس استان تهران:
🔶تعداد مسمومان دانشجویان دختر خوابگاه دانشجویی پیشوا به ۱۰۱ نفر رسید. این مسمومیت غذایی و بر اثر تُن ماهی بوده است.

🔸۶۰ نفر از دانشجوهای مسموم شده توسط اورژانس به بیمارستان‌های شهید مفتح، شهید ستاری قرچک و ۱۵ خرداد ورامین منتقل و مابقی دانشجویان به صورت سرپایی درمان شدند./مهرنیوز

🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

27 Jan, 03:35


🌐ارائه خدمات سلامت با هوش مصنوعی در اولین شهر کشور

🔹معاون وزیر بهداشت اعلام کرد: قرار است در یکی از شهرهای کشور به کمک یکی از دانشگاه‌ها، خدمت‌رسانی در حوزه هوش مصنوعی و هوشمندسازی خدمات سلامت را انجام دهیم.

🔹دکترعلیرضارئیسی با اشاره به اهمیت استفاده از تکنولوژی در نظام سلامت افزود: اگر از تکنولوژی‌های جدید استفاده نکنیم، تا پنج سال آینده قطعاً از حوزه سلامت دنیا عقب می‌مانیم. امروزه توسط یک گوشی همراه از بحث خودمراقبتی تا چک اصالت کالاها یا تایید و رد مواد غذایی قابل انجام است. البته استفاده از تکنولوژی یک تیغ دولبه است و متاسفانه در جهت انتشار اطلاعات غلط هم از آن بهره‌برداری می‌شود و باید در استفاده از آن احتیاط کرد.

💎 استفاده از تکنولوژی‌های جدید اجباری است
🔹معاون وزیر بهداشت در ادامه درباره استفاده نظام سلامت از فناوری‌های جدید در دنیا ازجمله هوش مصنوعی، گفت: استفاده از تکنولوژی‌های جدید دیگر برای ما انتخاب نیست، بلکه یک اجبار است. اگر ما از ابزارهایی مثل هوش مصنوعی استفاده نکنیم، عقب می‌افتیم چرا که ارائه خدمت در نظام سلامت رفته‌رفته تغییر شکل می‌دهد.
🔹وی بیان داشت: یکی از برنامه‌های وزارت بهداشت حتی در حوزه پزشک خانواده و نظام ارجاع، این است که تا جایی که ممکن است از هوش مصنوعی استفاده کنیم. بر این اساس، قرار است در یکی از شهرهای کشور به کمک یکی از دانشگاه‌ها که پژوهشکده بسیار خوبی دارند و تیم قوی در آن فعال هستند، خدمت‌رسانی در حوزه هوش مصنوعی و هوشمندسازی خدمات سلامت را انجام دهیم. روز شنبه این هفته نیز دفتر آموزش وزارت بهداشت با انجمن هوش مصنوعی تفاهم‌نامه‌ای در راستای استفاده از خدمت‌رسانی سلامت به امضا رساندند تا به‌صورت رسمی خدمات هوشمند سلامت را گسترش دهیم.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

26 Jan, 07:47


🌐اکثر محصولات آرایشی باقیمت برند اصلی به‌صورت زیرپله‌ای تولید می‌شود

🔹 دکتر محمود آل‌بویه مدیرکل امور فراورده‌های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه با بالارفتن نرخ ارز، قاچاق محصولات آرایشی به‌صرفه نیست، گفت: 🔻
🔹اکثر محصولات با نام برند اصلی به‌صورت تقلبی و زیرپله‌ای تولید و باقیمت‌های سنگین در بازار
عرضه می‌شود.

🔹 به دلیل اینکه قیمت این محصولات به ارز مرتبط است، وقتی نرخ ارز افزایش می‌یابد واردکردن قاچاق محصول خارجی آن‌چنان به‌صرفه نیست، ازاین‌رو بیشتر به سمت تولید محصول تقلبی این‌ها رفته و مصرف‌کننده پول جنس اصل رو پرداخت؛ ولی جنس تقلبی که زیر پله ساخته شده و سلامت آن به‌هیچ‌وجه تأیید نشده را تهیه می‌کند.

🔹 شناسه‌گذاری محصولات آرایشی و بهداشتی برای اطمینان مصرف‌کننده‌ها طی سال‌های اخیر در سازمان غذا و دارو اجرایی می‌شود و محصولات آرایشی و بهداشتی الزام دارند که شناسه‌گذاری کنند، براین‌اساس هم  مصرف‌کننده می‌تواند اصالت کالا را  استعلام کند و هم تولیدکننده می‌تواند محصول تولیدی خود را در بازار رصد و برند خود را محافظت کند.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

26 Jan, 05:42


دکترزالی ؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:
🌐 تولید زباله بیمارستانی در کشور ۲۷ درصد بیشتر از استاندارد جهانی است

دکتر علیرضا زالی ؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه احداث بیمارستان‌ها در کشور نباید منجر به تخریب محیط زیست شود گفت: در حوزه پسماندهای بیمارستانی وضعیت مطلوبی نداریم و اکنون ۲۷ درصد بیشتر از استاندارد جهانی زباله تولید می‌شود./پالنا
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

26 Jan, 05:35


◾️شهادت امام موسی کاظم (ع) تسلیت باد.🏴

هفته نامه اخبار پزشکی

25 Jan, 13:10


🌐 به جز ۳رشته ، ظرفیت پذیرش تمامی رشته‌ها فوق تخصصی خالی ماند

🔹وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از خالی ماندن ظرفیت پذیرش در رشته‌های فوق تخصصی دانشگاه‌های کشور ابراز نگرانی کرد و گفت: متأسفانه آمار داوطلبان تمامی رشته‌های فوق تخصصی به جز در سه رشته غدد، گوارش و جراحی پلاستیک که تعداد داوطلبان آن به حد ظرفیت رسیده، در سایر رشته‌های فوق تخصصی زیر ظرفیت اعلام شده است.
🔹دکترمحمدرضا ظفرقندی در اجلاس معاونین آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی کشور ، با بیان اینکه آموزش ما باید منعطف به نیازهای کشور باشد تا آن نیازها را برطرف کنیم، گفت: قطعا این نیازها تغییر می‌کند و ثابت نیست؛ به طور مثال من روزی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران بودم و احساس کردم رشته جراحی عروق در این دانشگاه و حتی کشور نداریم؛ باید آن را تأسیس کنیم و این کار را انجام دادم. یک روزی هم دیدم کشور ما به پیوند کبد نیاز دارد؛ این عمل نیز در کشور وجود نداشت، قراردادی با یکی از دانشگاه های آمریکا به منظور آموزش تیمی که از ایران اعزام می‌شدند منعقد کردیم؛ بنابراین آموزش باید منعطف بر نیازها باشد.
🔹وی در ادامه تصریح کرد: همه دانشگاه ها مشترکات و تفاوت هایی درزمینه آموزش دارند و نمی‌توانیم برای همه دانشگاه های کشور یک نسخه واحد بپیچیم، هر دانشگاه باید مسئله محور باشد.
🔹وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه حرفه پزشکی با اخلاق معطوف و عجین شده است و اگر این اخلاق نباشد، خدمات باکیفیت به بیمار نخواهیم داد، اظهارکرد: اخلاق حرفه‌ای با آموزش یک‌ یا دو واحد نظری به دست نمی‌آید؛ بلکه اخلاق حرفه ای در طول مسیر آموزش به دانشجویان ارائه می شود و نقش اساتید و مجموعه دراین زمینه بسیار کلیدی و موثر است.

💎 بسیاری از بیماری‌ها به دلیل نداشتن سواد سلامت به وجود می آیند

🔹 دکترظفرقندی با بیان اینکه بسیاری از بیماری‌ها به دلیل نداشتن سواد سلامت به وجود می آیند، افزود: سه چهارم زنان در سطوح سه و چهار سرطان سینه به مرکز درمانی مراجعه می کنند؛ اگر آنها سواد سلامت بالا داشتند در سطوح پایین به پزشک مراجعه می کردند و زودتر درمان می شدند. درمورد بسیاری از بیماری ها اعم از دیابت، فشار خون و تروما این شرایط صادق است. من از الان دلم شور تعطیلات نوروز را می زند به این جهت گروه هایی را برای کاهش این اتفاقات آماده کردیم.
🔹وی به چالش‌های ناشی از افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: این اتفاق بدون برنامه منسجم افزایش یافت طی این سه سال گذشته نزدیک به ۸۰ درصد ظرفیت بالا رفت؛ در صورتی که زیرساخت های لازم متناسب با آن بیشتر نشد؛ این در حالی است که هراندازه بدون تامین زیرساخت ظرفیت را افزایش دهیم کیفیت آموزش کاهش می یابد.
🔹وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: آنچه در شورای عالی انقلاب فرهنگی درخصوص افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی مصوب شد، این بود که امسال سال آخر اجرای برنامه باشد. در واقع چون ما وقتی وارد این تصمیم شدیم که نیمی از سال تحصیلی گذشته است، دغدغه‌ ما این بود که کسانی که با این تصور وارد این رشته شدند، را ناامید نکنیم و فقط ظرفیت باقی مانده از مصوبه را پذیرش کنیم؛ بنابراین اجرای مصوبه از سال آینده متوقف می‌شود.

💎هزینه تامین افزایش صد درصدی آموزش پزشکی ۳۰ همت است
🔹به گفته این مقام مسئول، درحال حاضر هزینه تامین افزایش صد درصدی آموزش پزشکی ۳۰ همت است. هر تختی که برای آموزش اضافه کنیم باید ۱۰ میلیارد تومان هزینه شود. متأسفانه تاکنون این هزینه ها پرداخت نشد.
🔹این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران درخصوص میزان تقاضا به رشته های دستیاری نیز تاکید کرد: دو هفته پیش بازدیدی از جلسه برگزاری آزمون فوق تخصصی داشتم و متاسفانه در تمام رشته های فوق تخصصی به جز سه رشته غدد، گوارش و جراحی پلاستیک که تعداد داوطلبان آن به حد ظرفیت رسیده بود در سایر رشته ها تعداد داوطلبان زیر ظرفیت اعلام شده بودند. باید برنامه ای برای این مشکل داشته باشیم و معاونین آموزشی ایده های خود را در این زمینه ارائه دهند.
🔹وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پایان با بیان اینکه باید پرداخت دستیاری و اساتید در اولویت قرار بگیرد، گفت: هر راهی که در این زمینه ارائه شود مورد حمایت قرار می‌گیرد. ردیف بودجه رزیدنت ها برای سال آینده تعیین شده است.
🆔@،akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

24 Jan, 19:54


🌐ایتالیا به دنبال خروج از WHO !

به دنبال خروج آمریکای ترامپ از سازمان جهانی بهداشت (WHO)، دولت ایتالیا نیز در حال طی مراحل قانونی خروج این کشور از WHO است. هم اکنون قرار است این تصمیم دولت ایتالیا در پارلمان این کشور بررسی شود و در صورت تأیید نهایی، ایتالیا برای خروج قطعی از WHO اقدام خواهد نمود. معاون نخست‌وزیر ایتالیا گفته بجای دادن این همه پول به WHO، بهتر است آن را خرج خودمان کنیم.!
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

24 Jan, 13:34


🌐مقایسه بالاترین مصرف آنتی بیوتیک در کشورهای مختلف

مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت:🔻
🔹 یکی از مهمترین دلایل ایجاد مقاومت میکروبی، مصرف کنترل نشده و بیش از اندازه آنتی بیوتیک است.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

22 Jan, 16:49


🌐 برگزاری پنجمین کنگره همگرایی در علوم غدد و متابولیسم

🔹موضوعات اصلی این کنگره شامل هوش مصنوعی در پزشکی، پزشکی شخصی، اومیکس، روزه‌داری، سلول‌درمانی، ترجمان دانش در تحقیقات اندوکرین و روش‌های نوین درمان اختلالات غدد است.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

21 Jan, 07:10


🌐برگزاری چهارمین کنگره و نمایشگاه محصولات بیوتکنولوژی پزشکی و صنایع وابسته (ایران‌بایو)

چهارمین کنگره و نمایشگاه محصولات بیوتکنولوژی پزشکی و صنایع وابسته (ایران بایو)، ۱۶ تا ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۳ در هتل المپیک برگزار می‌شود.

گروه کالایی:

⭕️ انواع فرآورده‌های داروهای زیستی و محصولات بیوسیملار
⭕️ محصولات و فرآورده‌های تشخیصی
⭕️ فرآورده‌های مشتق از خون و پلاسما
⭕️ فرآورده‌های مبتنی بر میکروبیوم‌ها
⭕️ واکسن‌ها، پادزهرها و سرم‌های زیستی
⭕️ تجهیزات و تاسیسات حمایتی
⭕️ شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات دیجیتال مارکتینگ
⭕️ شتابدهنده‌های حوزه بیوتکنولوژی دارویی
⭕️ ارایه‌دهندگان خدمات دیجیتال سلامت
⭕️ محصولات سلول‌درمانی و ژن‌تراپی

تاریخ برگزاری :
۱۶ تا ۱۸ بهمن ماه

ساعت بازدید:
۹ الی ۱۷

مكان:
هتل المپیک تهران
کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام بازدیدکننده:
Iranbio.info
☎️ رزرو غرفه: +989355121939
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

21 Jan, 03:50


🌐 ترامپ در بدو ورود به کاخ سفید خروج آمریکا از سازمان جهانی بهداشت را امضا کرد

🔹رئیس جمهور آمریکا در نخستین ساعت حضور در کاخ سفید، فرمان‌هایی را برای لغو بسیاری از اقدامات دولت بایدن صادر کرد.

او با امضای یک فرمان اجرایی، خروج این کشور از سازمان جهانی بهداشت را اعلام کرد./مهرنیوز
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

19 Jan, 19:41


دکتر امیر صدری؛مشاور مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت
🌐تعرفه با ویزیت متفاوت است

🔹جامعه به شدت دچار یک سوتفاهم در موضوع تعرفه است.

🔹تعرفه خدمات پزشکی و تشخیصی فقط یک بخش آن موضوع تعرفه‌ها است و شامل جز فنی و جز حرفه ای و ویزیت و موارد دیگر است.

🔹مردمی که استفاده کننده از خدمات سلامت هستند با چنین وضع تعرفه گذاری نه در بخش دولتی و نه در بخش خصوصی خدمات باکیفیت تشخیصی، درمانی و مراقبتی دریافت نمی‌کنند و اصلی‌ترین آسیب دیدگان از چنین شیوه عملکردی همین مردم می‌شوند.

🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

19 Jan, 05:20


🌐امکان ثبت نام مجدد برای جاماندگان آزمون دستیاری فراهم شد

🔹 مهلت ثبت نام برای شرکت در پنجاه و دومین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی در سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی از ساعت ۱۰ صبح روز دوشنبه ۱۵ بهمن تا ۱۰ صبح روز شنبه ۳۰ این ماه فراهم شد و جاماندگان می‌توانند در این مهلت نسبت به ثبت نام خود اقدام کنند.
🖊وزارت بهداشت
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

18 Jan, 11:49


🌐برگزاری ششمین کنگره سراسری روش های کم تهاجمی در بیماری های زنان، زایمان و اندومتریوز
۳ تا ۵ بهمن ۱۴۰۳
🔹سالن ابوریحان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

18 Jan, 06:35


🌐 برگزاری بیست و دومین کنگره بین‌المللی انجمن جراحان دهان، فک و صورت ایران

🔹 ثبت‌نام بیست و دومین کنگره بین‌المللی انجمن جراحان دهان، فک و صورت ایران آغاز شد. این کنگره که یکی از بزرگ‌ترین رویدادهای تخصصی در حوزه جراحی دهان، فک و صورت در کشور است، از ۳۰ بهمن تا ۳ اسفند ۱۴۰۳ در هتل المپیک تهران برگزار می‌شود.

🔹برنامه‌های کنگره:
🔹 پانزدهمین همایش بین‌المللی ایمپلنت‌های خلیج فارس
🔹 دوازدهمین سمپوزیوم پژوهشی محققین جوان

🔹 این کنگره با ارائه سخنرانی‌ها، کارگاه‌های تخصصی و نمایشگاه مرتبط با جراحی، دهان، فک و ایمپلنت، فرصتی بی‌نظیر برای تبادل دانش و آشنایی با جدیدترین تکنیک‌ها و تجهیزات روز دنیاست.

ویژگی‌های کنگره:
🔹 دارای ۲۰ امتیاز بازآموزی
🔹 امکان ثبت‌نام از طریق سامانه آموزش مداوم کشور با شناسه ۲۲۵۴۲۲

🔹 برای ثبت‌نام و کسب اطلاعات تکمیلی به وب‌سایت www.ircme.ir مراجعه کنید.

📍 محل برگزاری:
هتل المپیک تهران

به همراه بزرگ‌ترین نمایشگاه تخصصی جراحی و ایمپلنت کشور

🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

15 Jan, 20:10


🌐 برگزاری چهار سمینار متنوع آموزشی توسط انجمن پزشکان عمومی

1️⃣سمینار سه روزه با موضوع تازه های بیماری های تنفسی

همراه با ۱۵ امتیاز بازآموزی در تاریخ ۳ الی ۵ بهمن ماه
شناسه برنامه:۲۲۹۱۷۳

2️⃣سمینار سه روزه با موضوع الکل،دخانیات و اعتیادهای رفتاری

همراه با ۱۵ امتیاز بازآموزی در تاریخ ۳ الی ۵ بهمن ماه
شناسه برنامه:۲۲۸۹۶۹

3️⃣سمینار دو روزه با موضوع رژیم درمانی و مدیریت چاقی

همراه با ۱۰ امتیاز بازآموزی در تاریخ ۴ و ۵ بهمن ماه
شناسه برنامه:۲۲۹۰۰۱

4️⃣سمینار یک روزه با موضوع تجویز منطقی داروها

همراه با ۵ امتیاز بازآموزی در تاریخ ۳بهمن ماه
شناسه برنامه:۲۲۹۱۷۶

🔹ویژه پزشکان عمومی

📌مکان برگزاری: مرکز همایش های بین المللی رازی

ثبت نام: از طریق سایت آموزش مداوم www.ircme.ir
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

15 Jan, 17:42


دکترنوری نیا ؛ عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی عنوان کرد:
🌐نرخ خودکشی؛ بازتابی از کیفیت و ضعف در روابط اجتماعی در جامعه

🟣خودکشی عمدتا ناشی از مجموعه عوامل بیرونی و ساختاری و فشار آن بر فرد است که فرد را در تنگنای انتخاب مرگ و زندگی قرار می دهد.

🟣تاکید صرف بر انگیزه های فردی در خودکشی، غفلت از تاثیر ساخت اجتماعی و یا جایگاه فرد در نظام اجتماعی است.

🟣حمایت اجتماعی به فرد می باوراند که او خودش و نه فقط کار و تخصصش اهمیت دارد.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

14 Jan, 10:41


🌐ضرب و شتم کارکنان بیمارستان امام جعفر صادق الیگودرز

🔹شیرزاد، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی لرستان: ساعت سه بامداد دیروز دوشنبه، ۲۴ دیماه، یک مصدوم تصادفی به اورژانس بیمارستان امام جعفر صادق(ع) الیگودرز مراجعه کرد که هنگام انجام اقدامات درمانی و ارائه خدمت، بیمار با مقاومت مانع ادامه درمان و با سیلی زدن به پرستار با او درگیر شده است.

🔹در ادامه این درگیری، بیمار با مطلع کردن چند نفر دیگر به پرسنل بیمارستان حمله و پرستاران و کادر درمان را مورد ضرب و شتم قرار داد و در این درگیری چند نفر از کارکنان بیمارستان و یک همراه بیمار نیز مجروح و دچار شکستگی از ناحیه دست شدند.

🔹به گفته فرمانده انتظامی الیگودرز ۶ نفر از عاملان درگیری با کادر درمان بیمارستان امام جعفرصادق (ع) این شهرستان در ساعات ابتدایی این حادثه دستگیر و تحویل مراجع قانونی شدند.
🆔@،akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

14 Jan, 10:35


معاون آموزشی وزارت بهداشت:
🌐36 هزار میلیارد تومان برای تامین زیرساخت های افزایش ظرفیت پزشکی نیاز داریم


🔹مشکلات اساتید قراردادی تبصره 7 به زودی حل می شود.

🔹با کمبود ۲۵ هزار تخت آموزشی، ۲ هزار و ۹۰۰ عضو هیات علمی علوم پایه و ۲ هزار و ۳۰۰ عضو هیئت علمی بالینی مواجه هستیم.

https://behdasht.gov.ir/ZS1Co
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

14 Jan, 04:02


🌐پزشکان ایرانی برای اولین بار مغز جنین را در داخل رحم عمل کردند.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

14 Jan, 03:40


🌺ولادت امام علی امیرالمؤمنین(ع) و روز پدر مبارک باد 🌺

هفته نامه اخبار پزشکی

12 Jan, 05:46


🔹اظهارنظر سازمان جهانی بهداشت درباره شیوع «متاپنوموویروس» در چین

سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرد: «متاپنوموویروس انسانی» یا HMPV، ویروسی شناخته شده و نسبتا بی‌خطر است. با این حال افزایش موارد ابتلا به این ویروس در هفته‌های اخیر در چین، نگرانی‌های فراوانی را در عرصه بین‌المللی به همراه داشته است.

گزارش‌های منتشر شده اخیر پیرامون عفونت‌های تنفسی ناشی از متاپنوموویروس (HMPV) در چین، نگرانی‌هایی را در عرصه بین‌المللی برانگیخته است.

سازمان جهانی بهداشت روز گذشته (سه شنبه) در تلاش برای کاهش میزان این نگرانی‌ها اعلام کرد این ویروس برخلاف ویروس «سارس کوو ۲» نه جدید است و نه به‌طور خاص خطرناک.

سخنگوی این سازمان همچنین تأکید کرد به خاطر شیوع ویروس HMPV، وضعیت اضطراری در چین اعلام نشده است.

او افزود این ویروس برای اولین بار در سال ۲۰۰۱ کشف شده است و در فصل‌های زمستان و بهار در گردش است.

همچنین رسانه‌های چینی در هفته‌های اخیر از روند رو به افزایش میزان بیماری‌های تنفسی در این کشور گزارش داده و گفته بودند ویروس HMPV نیز یکی از عوامل این بیماری‌ها است.

به گزارش دویچه وله، کارشناسان خاطر نشان کردند این ویروس عمدتاً باعث بروز علائم معمول سرماخوردگی می‌شود اما با این حال در برخی موارد می‌تواند منجر به ابتلا به بیماری‌های جدی‌تری مانند برونشیت یا ذات‌الریه شود.

طبق اظهارات متخصصان، سالمندان یا بیماران مبتلا به سرطان که تحت درمان هستند به دلیل ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن‌شان، بیش از دیگران در معرض خطر ناشی از ابتلا به ویروس HMPV هستند.

سازمان جهانی بهداشت گفته است که با مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در چین در تماس است و طبق اطلاعات ارائه‌شده از سوی این مرکز، همانند زمستان‌های دیگر، چندین عامل بیماری‌زا در این کشور در حال گردش هستند.

سخنگوی این سازمان اضافه کرد که عوامل مذکور شامل آنفلوانزای فصلی، ویروس آر اس وی (RSV)، ویروس HMPV و نیز ویروس کرونا (Sars-CoV-۲) می‌شوند.

در همین حال، مقامات چین مدعی شده‌اند سطح عفونت‌های تنفسی در این کشور در حال حاضر همچنان در محدوده معمول برای این زمان از سال قرار دارد. همچنین گفته شده است که بیمارستان‌ها نیز نسبت به سال گذشته از کاهش شمار بیماران خبر داده‌اند.

یک سخنگوی وزارت خارجه چین روز جمعه اعلام کرده بود که بیماری‌های فعلی نسبت به سال گذشته خفیف‌تر هستند و گستردگی کمتری دارند.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

12 Jan, 05:41


🌐آشنایی با ویروس HMPV؛ علائم و پیشگیری

🔹هر چند شواهد نشان می‌دهد ویروس HMPV موسوم به ویروس جدید چینی، حداقل از ۶۰ سال قبل در دنیا بوده است اما این ویروس اولین بار در سال ۲۰۰۱ در آزمایشگاهی در هلند شناسایی شد.

🔹 متاپنوموویروس انسانی یا HMPV یک ویروس تنفسی است که علائمی مشابه سرماخوردگی و آنفلوآنزا ایجاد می‌کند. این ویروس در فصل پاییز و زمستان همانند بسیاری از ویروس های دیگر هرساله افرادی را به بیماری شبیه سرماخوردگی مبتلا می‌کند و در برخی افراد بویژه اطفال ممکن است بیماری شدیدتری نیز ایجاد کند. در حالی که این بیماری به طور کلی خفیف است، می‌تواند منجر به عوارض شدید مانند ذات الریه شود به ویژه در نوزادان، افراد مسن و کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند.
🔹متاپنوموویروس انسانی یک ویروس RNA تک رشته‌ای است که همانند آنفلوآنزا از طریق قطرات تنفسی یا تماس با سطوح آلوده پخش می‌شود
🔹 درحال حاضر هیچ واکسن یا درمان ضد ویروسی خاصی برای HMPV وجود ندارد اما این ویروس هنوز مشکل بهداشتی جدی در دنیا محسوب نمی‌شود. درمان در درجه اول شامل درمان علامتی است.

علائم و نشانه‌ها
🔹عفونت ناشی از HMPV می‌تواند طیف وسیعی از علائم را ایجاد کند. این علائم معمولا شبیه به علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا هستند و شامل سرفه، تب، آبریزش بینی، گلودرد، تنگی نفس و خستگی است.
🔹در برخی موارد، ویروس اچ ام پی وی می‌تواند به عفونت‌های جدی‌تری مانند برونشیت یا ذات‌الریه منجر شود، به ویژه در افرادی که دارای مشکلات زمینه‌ای تنفسی هستند.

راه انتقال
🔹ویروس HMPV عمدتاً از طریق قطرات تنفسی که در هنگام سرفه یا عطسه فرد آلوده منتشر می‌شود، منتقل می‌شود. همچنین تماس با سطوح آلوده به ویروس نیز می‌تواند عامل انتقال باشد. ویروس اچ ام پی وی در مکان‌های شلوغ و بسته مانند مدارس، مهد کودک‌ها و بیمارستان‌ها و اماکن تجمعی راحت‌تر گسترش می‌یابد.
🔹پیشگیری از ویروس HMPV
پیشگیری از عفونت HMPV (اچ ام پی وی) شامل رعایت نکات بهداشتی خصوصاً برای سالمندان و کودکان است. این نکات عبارتند از شستن دست‌ها به طور منظم و صحیح، استفاده از ماسک در مکان‌های شلوغ، خودداری از تماس نزدیک با افراد بیمار، ضدعفونی کردن سطوح در معرض تماس، رعایت آداب سرفه و عطسه، برقراری تهویه مناسب.

چه گروه‌هایی پرخطر هستند؟
🔹به گزارش ایسنا، برخی از گروه‌ها بیشتر در معرض خطر عفونت HMPV قرار دارند. این گروه‌ها شامل کودکان زیر ۵ سال، سالمندان بالای ۶۵ سال، افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن تنفسی مانند آسم یا بیماری‌های ریوی، افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، مانند بیماران سرطانی یا افرادی که پیوند عضو دریافت کرده‌اند
عوارض ویروس HMPV
در بیشتر موارد، عفونت HMPV (اچ ام پی وی) خفیف است و بهبود می‌یابد. اما در برخی افراد می‌تواند عوارض جدی‌تری ایجاد کند، از جمله برونشیت، ذات الریه و تشدید مشکلات تنفسی در افرادی که به بیماری‌های مزمن مبتلا هستند.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

11 Jan, 04:35


🌺ولادت امام محمدتقی جواد(علیه السلام) مبارك باد🌺

هفته نامه اخبار پزشکی

09 Jan, 16:15


🌐 مرکز جامع سرطان آیت الله هاشمی رفسنجانی افتتاح شد

🔹در مراسمی به مناسبت هشتمین سالگرد درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی، با حضور رئیس‌جمهور و جمعی از مقامات شخصیت‌های سیاسی بیمارستان آیت الله هاشمی رفسنجانی(مرکز جامع سرطان) افتتاح شد.

🔹صبح امروز، در آیین سالگرد عروج آیت الله هاشمی رفسنجانی، با حضور مسعود پزشکیان رئیس جمهور، محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، حسن روحانی رئیس جمهور پیشین، علی اکبر ناطق نوری رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی و همچنین اعضای خانواده هاشمی رفسنجانی، بیمارستان آیت الله هاشمی رفسنجانی(مرکز جامع سرطان) افتتاح شد.

🔹این بیمارستان توسط مؤسسه تحقیقات، آموزش و پیشگیری سرطان ساخته شده است‌. مؤسسه تحقیقات، آموزش و پیشگیری سرطان مجموعه‌ای است متشکل از نیروهای متخصص و همچنین نیروهای داوطلب در سطح ملی که با همکاری ارگان‌ها و سازمان‌های ذیربط و با هدف پیشگیری، کمک به حفظ سلامتی و کاهش خطر ابتلا به سرطان و عوارض ناشی از آن، از طریق برنامه‌ریزی، تحقیق، آموزش و پیشگیری و ارائه خدمات اطلاع‌رسانی به مردم، با سرطان و عوارض آن در کشور مقابله می‌کند.

🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

09 Jan, 03:46


🌐مسئله امروز دیگر تراریخته‌ها نیست، بلکه نیترات(کود اوره)است

دکترمصطفی قانعی؛ سرپرست ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان زیست فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی، در گفت‌و‌گو باتابناک، ضمن اشاره به مقدار بسیار بالای نیترات در کود اوره گفت: مسئله امروز ما، دیگر تراریخته‌ها نیست، بلکه نیترات است، زیرا طبق تحقیقات انواع سرطان گوارش به عنوان شایع‌ترین نوع سرطان در کشور، رابطه بسیار نزدیکی با نیترات موجود در مواد غذایی دارد.

وی با اشاره به راه حل‌های فناورانه در این حوزه افزود: خوشبختانه امروز شرکت‌های دانش بنیان توانسته‌اند با استفاده از فناوری نانو، مصرف کود را به یک سوم رسانده و بهره وری را دو برابر کند.

دکترقانعی راهکار به کارگیری گسترده محصولات فناورانه را به دست وزارت جهاد کشاورزی داد و اظهار کرد: وزارت کشاورزی می تواند در مواردی که برای تنظیم بازار اقدام می‌کند، قید کند که فقط خریدار محصولات تولید شده با کود سالم است. در واقع پول کشور را فقط برای محصولات سالم هزینه کند.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

09 Jan, 03:26


بابت ترک فعل در بررسی به موقع تعرفه‌های خدمات درمانی صورت گرفت:🔻
🌐 اعلام جرم سازمان نظام پزشکی علیه سازمان‌ برنامه و بودجه و شورای عالی بیمه سلامت

🔹دکتر محمد رئیس‌زاده ؛رییس کل سازمان نظام پزشکی طی نامه‌ای از رییس سازمان بازرسی کل کشور خواست که طرف‌های شکایت مورد تعقیب کیفری قرار گیرند
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

07 Jan, 20:12


🌐 گزاره برگ شماره 2
آخرین اطلاعات بیماری متاپنوموویروس انسانی (HMPV) بهمراه وضعیت کنونی بیماری در جهان، چین و ایران

تاریخ انتشار: 18 دیماه 1403

🔴ویژه کادر بهداشت، درمان و پزشکی، مدیران و کارشناسان نظام سلامت
🔴مردم و رسانه ها

مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

07 Jan, 20:10


🌐گزاره برگ شماره 1
آخرین وضعیت بیماری های تنفسی در ایران و جهان به همراه برنامه ها و استراتژی های جهانی برای کنترل و پیشگیری

▫️ویژه کادر بهداشت، درمان و پزشکی کشور
▫️مردم و رسانه ها

مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

07 Jan, 20:04


🌐 آمادگی شبکه‌های بهداشت برای مقابله با ویروس جدید چینی

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت درباره ویروس موسوم به ویروس جدید چینی توضیح داد.

دکترحسین کرمانپور در مطلبی در شبکه اجتماعی X درباره ویروس جدید چینی نوشت: «چند پرسش و پاسخ در خصوص ویروس موسوم به ویروس جدید چینی!

۱- اسمش چیست؟
ویروس متاپنوم انسانی یا HMPV

۲- آیا ویروس جدیدی است؟ خیر ولی مثل کرونا ممکن است جهش کند و نسخ‌های متفاوتی خلق کند.

۳ - آیا در ایران هم هست؟ ممکن است باشد اما تابحال در تست‌هایی که انجام شده، دیده نشده! یادمان باشد ابتدای کرونا اصلا کیت آزمایشگاهی وجود نداشت که کرونا شناسایی شود، اما در مورد HMPV کیت داریم و روزانه رصد می‌شود.

۴- آیا امکان اپیدمی شدنش در جهان هست؟
با توجه به آمادگی‌های لازم امکانش کم است، اما منطقی این است که آماده باشیم تا غافلگیر نشویم. (تمام شبکه‌های بهداشت در آمادگی کامل‌اند)

۵- پیشگیری دارد؟
بله. شست‌وشوی مرتب دست، ماسک زدن در مراکز شلوغ، تهویه اماکن پر ازدحام و استراحت در اثر بروز علایم.

۶ - درمان دارد؟
مثل اکثر بیماری‌های ویروسی، هیچ درمان قطعی وجود ندارد. یادمان نرود سرماخوردگی با قرن‌ها حضور در جهان هنوز درمان ندارد.

۷ - آیا اطلاعات دقیقی از وضعیت این بیماری در چین هست؟
تا این لحظه اگر اطلاعات ذی‌قیمتی وجود داشت، سازمان جهانی بهداشت اعلام می‌کرد.

۸ - علائم چیست؟
اولین بار در سال ۲۰۰۱ در هلند شناسایی شد. علائم این ویروس شامل تب، سرفه، خرخر، تنگی نفس و در موارد شدیدتر، پنومونی است.»
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

07 Jan, 19:58


🌐«متاپنومو ویروس»؛ یک تهدید تنفسی جدید
ویروس متاپنوموویروس انسانی (HMPV) یک عامل بیماری‌زای تنفسی است که اخیراً توجه جامعه جهانی را به خود جلب کرده است. این ویروس که برای نخستین‌بار در سال ۲۰۰۱ شناسایی شد، از خانواده پارامیکسوویروس‌هاست و علائمی مشابه آنفلوانزا، سرماخوردگی و در مواردی کرونا ایجاد می‌کند. با وجود ناشناخته بودن این ویروس برای بسیاری، سرعت گسترش آن در برخی کشورها نگرانی‌های گسترده‌ای را برانگیخته است.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

07 Jan, 15:32


دکترحسین افشین ؛ معاون علمی رئیس‌جمهور در بازدید از پژوهشگاه غدد دانشگاه علوم پزشکی تهران:
🌐 سیستم عامل ملی هوش مصنوعی در راه است

🔹توجه همگانی فعالان هوش‌مصنوعی دنیا به حوزه سلامت

🔹افزایش ۱۰ برابری انتشارات هوش مصنوعی

🔹در معاونت علمی به دنبال حمایت از کسانی هستیم که در مسیر پیشرفت، پیشرو هستند و تلاش بیشتری می‌کنند.

🔹هزینه برای مراکز پژوهشی، نوعی سرمایه‌گذاری‌ برای آینده کشور است. اگر این سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت باشد، دوچندان ارزش خواهد داشت.

🔹«حوزه سلامت» به عنوان حوزه‌ای کانونی، توجه ویژه فعالان هوش‌مصنوعی تمام کشورها را به خود جلب کرده‌است.

http://behdasht.gov.ir/Xqbg
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

07 Jan, 05:31


🌐ابلاغ مصوبه تثبیت ظرفیت پزشکی و دندان‌پزشکی از سوی رئیس جمهور

🔹رئیس‌جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، ماده واحده «تعیین تکلیف ظرفیت پزشکی و دندان‌پزشکی در مقطع عمومی» را ابلاغ کرد.

🔹 به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، بر اساس این مصوبه، ظرفیت پذیرش در این رشته‌ها تا پایان سال ۱۴۰۴ تکمیل و از سال ۱۴۰۵ به مدت سه سال ثابت می‌ماند. تصمیم‌گیری نهایی در خصوص تثبیت یا افزایش ظرفیت‌ها نیز به سال ۱۴۰۷ موکول شده است.

🔹 متن این مصوبه به شرح ذیل است:

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
سازمان سنجش آموزش کشور
دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی
ماده واحده «تعیین تکلیف ظرفیت پزشکی و دندان‌پزشکی در مقطع عمومی» که در جلسه ۹۱۰ مورخ ۲۷/۰۹/۱۴۰۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی و بر اساس مصوبه جلسه ۵۰۸ شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به ‌تصویب رسیده است؛ به‌شرح ذیل برای اجرا، ابلاغ می‌شود:
«ماده واحده - نظر به تکلیف مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر لزوم افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندان‌پزشکی در مقطع عمومی طی سال‌های ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۴ (مصوب جلسات۸۵۱،۸۵۲ و ۸۶۵ مورخ ۲۳/۰۹/۱۴۰۰ ، ۰۷/۱۰/۱۴۰۰ و ۱۴/۰۴/۱۴۰۱) و در اجراء تکلیف مندرج در قسمت پایانی متن مصوبه مذکور ناظر بر تصمیم‌گیری شورای عالی در مورد تثبیت یا افزایش ظرفیت پزشکی پس از چهار سال؛ با توجه به تحقق این مصوبات بیشتر از میزان اهداف تعیین‌شده طی سه سال گذشته، باقیمانده ظرفیت مذکور در سال ۱۴۰۴ تکمیل می‌گردد و از سال ۱۴۰۵ برای مدت سه سال متوالی، ثابت باقی خواهد ماند و متعاقب آن؛ شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد تثبیت یا افزایش ظرفیت‌های فوق الذکر، تصمیم‌گیری خواهد کرد».

مسعود پزشکیان
رئیس‌جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

06 Jan, 06:28


🌐 ارسال داروها و مکمل‌ها ، اقلام آرایشی و بهداشتی خارجی و برخی تجهیزات پزشکی از طریق پست ممنوع است

رئیس اداره مبارزه با قاچاق سازمان غذا و دارو اعلام کرد ارسال برخی کالاهای سلامت‌محور از طریق خدمات پستی ممنوع است و این اقدام با هدف حفظ سلامت عمومی و جلوگیری از توزیع اقلام غیرمجاز اجرا می‌شود.
🔹مهندس حامد عبدی در گفت‌وگو با ایفدانا گفت: «طبق قوانین جاری، ارسال چهار گروه کالای سلامت‌محور از طریق پست ممنوع است. این محدودیت‌ها برای پیشگیری از توزیع کالاهای غیراستاندارد و غیرمجاز در نظر گرفته شده است.»

🔹وی در تشریح این کالاها افزود: «اولین دسته شامل کالاهای آرایشی و بهداشتی خارجی است که ارسال آن‌ها ممنوع بوده و تنها کالاهای ایرانی دارای پروانه ساخت معتبر مجاز به ارسال هستند. مکمل‌های غذایی و ورزشی نیز به دلیل حساسیت بالا در این گروه قرار دارند و ارسال آن‌ها از طریق خدمات پستی امکان‌پذیر نیست.»

🔹رئیس اداره مبارزه با قاچاق سازمان غذا و دارو ادامه داد: «همچنین ارسال هرگونه اقلام دارویی از طریق پست ممنوع است و این اقلام باید از مسیرهای رسمی و با مجوزهای مربوطه توزیع شوند. تجهیزات پزشکی بیمارستانی نیز مشمول این ممنوعیت هستند، اما مواردی مانند دستگاه فشارسنج و تست قند خون به عنوان تجهیزات خانگی از این قاعده مستثنی‌ است و صرفا هم خرید از مجاری قانونی، ثبت شده و در حد مصرف شخصی مجاز می باشد
🔹مهندس عبدی در پایان ضمن درخواست همکاری از شهروندان تصریح کرد: «نظارت بر این موضوع به منظور حفظ سلامت جامعه انجام می‌شود و مردم در صورت مشاهده هرگونه تخلف می‌توانند موارد را به سازمان غذا و دارو گزارش دهند.»
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

06 Jan, 06:19


🌐 بررسی شواهد وجود ویروس گوارشی جدید در کشور

🔹اخیرا در شبکه های اجتماعی، خبری مبنی بر "وجود یک ویروس گوارشی جدید" در کشور منتشر شده است. در این خبر اشاره شده که این ویروس با علائمی همچون اسهال، استفراغ، تب، بدن درد، استخوان درد، دل درد و دل‌پیچه شروع شده و تا مدت‌ها علامت سرفه در بدن بیمار ممکن است باقی بماند.

فکت نامه سلامت به بررسی این ادعا پرداخته است:

🔹در گزارش اخیر سازمان جهانی بهداشت، مهمترین بیماری های ویروسی حاد کنونی در سطح جهان آنفلوآنزا، کووید19 و سرماخوردگی اعلام شده است و شواهدی مبنی بر گسترش بیماری ویروسی با علائم گوارشی منتشر نشده است.

🔹گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا و اروپا نیز نشان می دهد در دو هفته گذشته، موارد آنفلوآنزا، RSV و کووید19 در این منطقه با رشد 10-20 درصدی، روند افزایشی به خود گرفته است که بالاترین سهم مثبت شدن تست در مبتلایان شناسایی شده مربوط به آنفلوآنزا است.

🔹در آخرین رصد پاتوژن های ویروسی در ایران هم نشانه ای از وجود یک بیماری ویروسی جدید با علائم خاص گوارشی گزارش نشده است.

💠نتیجه گیری:
تا این لحظه براساس داده های موجود، هیچ شواهدی مبنی بر وجود یک بیماری گوارشی جدید با علائم خاص وجود ندارد و این علائم محتمل احتمالا مربوط به بیماری های ویروسی فصلی همچون آنفلوآنزا، رینوویروس ها، کووید 19 و سرماخوردگی است./ فکت نامه سلامت وزارت بهداشت
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

05 Jan, 18:10


🌐آغاز ثبت نام پنجاه و دومین آزمون دستیاری تخصصی

🔹ثبت نام پنجاه و دومین آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی از ساعت ۱۰ صبح روز دوشنبه، ۱۷ دی ماه تا ساعت ۱۰ صبح روز چهارشنبه، ۲۶ دی ماه ۱۴۰۳ بر روی سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی فعال می شود.

🔹متقاضیان می بایست با مطالعه دقیق دفترچه راهنمای آزمون، نسبت به ثبت نام و یا ویرایش در مهلت مقرر اقدام کنند.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

05 Jan, 17:44


با حکم وزیر بهداشت؛
🌐معاون درمان وزارت بهداشت منصوب شد

🔹دکتر ظفرقندی در حکمی، دکتر سید سجاد رضوی را به عنوان معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منصوب کرد.

✔️تقدیر از دکتر کریمی
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

05 Jan, 13:29


🌐تدوین دستورالعمل نظارت بر فرآورده‌های نانو و تاتو

مدیرکل فرآورده‌های بهداشتی و آرایشی سازمان غذا و دارو از تدوین دستورالعمل نظارت بر فرآورده‌های نانو و تاتو خبر داد.
🔹 دکتر محمود آل‌ بویه در گفتگو با ایفدانا ضمن اعلام این خبر اظهار داشت: « دستورالعمل نظارت بر فرآورده‌های نانو و میکروپیگمنتیشن (Micropigmentation) یا تاتو در مراحل نهایی قرار دارد و به زودی اجرایی خواهد شد. نظارت بر این محصولات به‌ویژه در حوزه خالکوبی و میکروپیگمنتیشن، به‌منظور تضمین سلامت مصرف‌کنندگان و جلوگیری از عوارض جانبی ضروری است.»
🔹وی تصریح کرد: هر چند سابقه استفاده از خالکوبی به قرن ها قبل باز می گردد ولی بخاطر خطراتی که ایجاد می کند به هیچ وجه توصیه نمی شود هر چند فرایند تولید این فراورده ها تحت شرایط بهداشتی هم صورت گیرد اما ایمنی مصرف این فراورده ها احراز نمی گردد در واقع این فراورده ها regulate می شود ولی approve نمی شود به این معنا که این محصولات تحت نظارت و مقررات قرار می‌گیرند، اما تأیید رسمی نمی‌شوند.

🔹دکتر آل‌ بویه در پایان خاطرنشان کرد: «سازمان غذا و دارو با جدیت در حال پیگیری موضوعات مربوط به ایمنی و اثربخشی فرآورده‌های بهداشتی و آرایشی است و به زودی شاهد اقدامات جدی‌تری در این حوزه خواهیم بود.»
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

05 Jan, 08:28


🌐برگزاری سمینار رژیم‌درمانی و مدیریت چاقی

🔹تاريخ برگزارى: ۴ الی ۵ بهمن ۱۴۰۳
🔹مجری : انجمن پزشکان عمومی ایران

🔹مکان : مرکز همایش‌های بین‌المللی رازی(سالن شماره ۳)

🔹شناسه برنامه: ۲۲۹۰۰۱

🔹جهت ثبت‌نام به سایت www.ircme.ir  مراجعه كنيد

🔹جهت دریافت کارت ورود و سفارش ناهار به سایت learn.isgp.ir  مراجعه كنيد.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

04 Jan, 03:48


🌐تقسیم‌بندی نسل‌ها براساس ویژگی‌های اجتماعی، فرهنگی و تکنولوژیکی

🔹مبنای تقسیم‌بندی نسل‌ها:

تقسیم‌بندی نسل‌ها بر اساس ویژگی‌های اجتماعی، فرهنگی، و تکنولوژیکی است که افراد متولد در یک بازه زمانی خاص را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این تقسیم‌بندی‌ها توسط محققان اجتماعی، روانشناسان، و متخصصان بازاریابی برای درک بهتر رفتار، نیازها، و ارزش‌های افراد شکل گرفته است.

👥نسل خاموش (Silent Generation)
سال‌های تولد: ۱۹۲۸ تا ۱۹۴۵

👥نسل بیبی بومر (Baby Boomers):
سال‌های تولد: ۱۹۴۶ تا ۱۹۶۴

👥نسل ایکس (Generation X):
سال‌های تولد: ۱۹۶۵ تا ۱۹۸۰

👥نسل وای یا میلنیال (Generation Y/Millennials):
سال‌های تولد: ۱۹۸۱ تا ۱۹۹۶

👥نسل زد (Generation Z):
سال‌های تولد: ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۲

👥نسل آلفا (Generation Alpha):
سال‌های تولد: ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۴

👥نسل بتا (Generation Beta):
سال‌های تولد: ۲۰۲۵ تا ۲۰۳۹

دکتر حسام الدین علامه

توضیحات درمورد ویژگی‌های نسل‌های تقسیم‌بندی شده 👇
https://behdasht.gov.ir/ZCoCo

🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

04 Jan, 03:02


🌐 مخالفت درمانگران اعتیاد با توزیع شربت اوپیوم در داروخانه‌ها

دکتر محمد نرگسی ؛ نائب رئیس انجمن پزشکان عمومی ایران و مسئول کمیته رسانه کانون درمانگران اعتیاد کشور:🔻

🔹 در یکی دو استان شاهدیم شربت اپیوم که همان «شربت تریاک» است به طور مستقیم و به عنوان داروی مسکن در دسترس است و هر پزشکی می‌تواند آن را به عنوان داروی مسکن تجویز کند!

🔹نتیجه چنین موضوعی اینکه وقتی تریاک به این صورت در درسترس قرار گرفت آن هم به قیمت ارزان، تجارت و مصرفش آسان می‌شود؛ یک شیشه شربت 250 سی سی اپیوم، قیمت ارزانی دارد و از آن می‌توان 30 گرم ماده مخدر «شیره» (عصاره تریاک) تهیه کرد.

🔹 دهه 50 دولت وقت تصمیم گرفت عرضه تریاک در داروخانه‌ها به شکل مستقیم صورت بگیرد که آمارها نشان می‌دهد با چنین اقدامی میانگین سن ورود به اعتیاد کاهش و آمارهای مصرف مواد مخدر در کشور افزایش پیدا کرد؛ باور داریم عرضه مستقیم شربت اپیوم در داروخانه همان تجربه قبلی است.

🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

04 Jan, 02:56


🌐 برگزاری تازه‌های بیماری‌های تنفسی

🔹مجری: انجمن پزشکان عمومی ایران
🔹تاريخ برگزارى: ۳ بهمن الی ۵ بهمن ۱۴۰۳
🔹مرکز همایش‌های بین‌المللی رازی(سالن اصلی)
🔹دارای ۱۵ امتیاز بازآموزی
🔹 سامانه جامع آموزش مداوم پزشکی(ircme.ir)
🔹 شناسه برنامه :۲۲۹۱۷۳

🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

04 Jan, 02:47


🌐شهادت امام علی نقی الهادی(ع) تسلیت باد.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

02 Jan, 11:08


رئیس دومین کنگره ملی چالش‌های بالینی زایمان:
🌐 مهاجرت درون‌رشته‌ای و خروج از فیلد زایمان به معضلی جدی تبدیل شده است

🔹 دکتر سودابه کاظمی؛ رئیس دومین کنگره ملی چالش‌های بالینی زایمان با اشاره به آمار بالای سزارین در ایران گفت: «این آمار که از میانگین جهانی بالاتر است، در کنار مسائل جمعیتی، ما را بر آن داشت تا این کنگره علمی را برگزار کنیم. امیدواریم برگزاری مستمر این کنگره به ارائه راهکارهای عملی و کاهش این آمار منجر شود.»

💎چالش‌های رشته زنان و زایمان

🔹 وی افزود: «رشته زنان و زایمان از پرچالش‌ترین حوزه‌های پزشکی است که مسئولیت هم‌زمان چندین انسان را بر دوش متخصصان قرار می‌دهد. با این حال، تعرفه‌های نامتناسب، فشارهای ناشی از اعتباربخشی بیمارستانی و حساسیت‌های رسانه‌ای، موجب کاهش گرایش به کار در این حوزه شده است. بسیاری از متخصصان دیگر حاضر به پذیرش مسئولیت مشکلات مادران باردار نیستند و این اتفاق نگران‌کننده است.»

💎زنگ خطر مهاجرت پزشکان

🔹 دکتر کاظمی از روند افزایشی مهاجرت پزشکان در این رشته ابراز نگرانی کرد و گفت: «در سال‌های اخیر مهاجرت درون‌رشته‌ای و خروج از فیلد زایمان به معضلی جدی تبدیل شده است. اگر این روند ادامه یابد، با کمبود نیروی متخصص در این رشته روبه‌رو خواهیم شد.»


💎تعرفه‌ها باید متناسب با مسئولیت‌ها و خدمات ارائه‌شده باشند

🔹 وی با انتقاد از تعرفه‌های پزشکی اظهار داشت: «تعرفه‌ها باید متناسب با مسئولیت‌ها و خدمات ارائه‌شده باشند. برای مثال، ویزیت یک زن باردار با حاملگی سه‌قلو نباید با خدمات عادی برابر درنظر گرفته شود. این بی‌عدالتی فشار زیادی به متخصصان وارد می‌کند.»

💎باید زیرساخت‌های لازم برای گسترش زایمان بدون درد فراهم شود

🔹 دکتر کاظمی با تأکید بر کاهش آمار سزارین افزود: «سازمان بهداشت جهانی تأکید دارد که هیچ مادری نباید به دلیل ترس از زایمان طبیعی به سزارین روی بیاورد. باید زیرساخت‌های لازم برای گسترش زایمان بدون درد فراهم شود تا مادران تجربه‌ای مثبت از زایمان طبیعی داشته باشند.»

💎هر مورد سی‌پی باعث می‌شود ۸ تا ۱۰ متخصص از حوزه زایمان کناره‌گیری کنند

🔹 وی همچنین به مشکلات ناشی از عارضه فلج مغزی (سی‌پی) اشاره کرد و گفت: «هر مورد سی‌پی باعث می‌شود ۸ تا ۱۰ متخصص از حوزه زایمان کناره‌گیری کنند. این موضوع به دلیل نبود حمایت‌های کافی از تیم‌های زایمانی، آسیب جدی به این رشته وارد کرده است.»


💎ضرورت تحول در آموزش پزشکی

🔹 دکتر کاظمی بر تحول در نظام آموزش رشته زنان و زایمان تأکید کرد و گفت: «با وجود پیشرفت‌های تکنولوژی، روش‌های آموزشی همچنان سنتی هستند. باید تغییراتی در نظام آموزشی ایجاد شود تا متخصصانی توانمند وارد این حوزه شوند. تشکیل تیم‌های زایمانی نیز می‌تواند چالش‌های موجود را کاهش دهد.»


💎درخواست از مسئولان برای توجه به مشکلات حوزه زنان و زایمان

🔹 وی در پایان از مسئولان خواست تا با توجه ویژه به مشکلات این حوزه، از مهاجرت پزشکان و کاهش نیروی متخصص جلوگیری کنند و با ارائه راهکارهای عملی، زمینه ارتقای کیفیت خدمات و افزایش رضایت شغلی در این رشته را فراهم کنند.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

02 Jan, 04:56


🌐ولادت امام محمد باقر علیه السلام و حلول ماه رجب مبارک باد.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

01 Jan, 14:50


🌐ابلاغ 8 راهنمای بالینی و استاندارد خدمت به مراکز درمانی سراسر کشور
🔹دکتر ساناز بخشنده؛ رییس گروه تدوین استاندارد و راهنمای بالینی معاونت درمان وزارت بهداشت اعلام کرد:
این راهنماها شامل راهنمای تجویز داروی سیرولیموس، تاکرولیموس، بورتزومیب،سانیتینیب، Follitropin Alfa +Lutropin  Alfa، شناسنامه و استاندارد خدمات آنژیوگرافی عروق مغزی، VNS، اکوکاردیوگرافی داپلر بافتی(حوزه کودکان) است.

https://behdasht.gov.ir/ZgoCo
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

01 Jan, 12:43


🌐تبدیل ارز ترجیحی دارو و تجهیزات پزشکی به ارز توافقی

🔹دکتر مهدی پیرصالحی گفت:
کمبود نقدینگی و بدهی باعث شده است که پول در زنجیره دارو و تجهیزات پزشکی جریان نیابد، و کارخانه‌های داروسازی نتوانند پولی را که برای تامین ماده اولیه لازم دارند، تامین کنند.

🔹ما ارز با نرخ ۴۲۰۰ تومانی برای شرکت‌ها تامین کردیم، اما این ارز در سال آینده به احتمال خیلی زیاد حذف و به ارز توافقی تغییر خواهد کرد.

🔹سه دلیل اصلی کمبودهای دارویی به ترتیب مشکلات تامین نقدینگی، قیمت دارو و تامین ارز است؛ در حوزه تامین نقدینگی دارو با همکاری سازمان برنامه‌وبودجه، و بانک مرکزی و سایر نهادها در تلاش هستیم و اقداماتی هم صورت داده‌ایم.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

01 Jan, 11:56


سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس:
🌐 وزارت بهداشت جزو موفق‌ترین دستگاه‌های اجرایی است

سلمان اسحاقی ؛ سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس:
وزارت بهداشت دولت چهاردهم جزو موفق‌ترین دستگاه‌های اجرایی است. این وزارتخانه با تلاش‌ جدی، موفق به دریافت مجوز استخدام ۲۷ هزار نیروی انسانی شده که ۱۲ هزار نفر آنها پرستار هستند و این امر می‌تواند کمبود نیروی انسانی را به طور قابل‌توجهی کاهش دهد.

🔹در حوزه تجهیزات پزشکی و دارو نیز وزارت بهداشت، با وجود بدهی ۲۶ هزار میلیارد تومانی دانشگاه‌های علوم پزشکی، راهکارهایی برای رفع مشکل نقدینگی ارائه داده است. همچنین، تخصیص ارز ترجیحی برای تجهیزات مصرفی پزشکی از جمله اقدامات مثبت این وزارتخانه است.

🔹 اصلاح نحوه محاسبه اضافه‌کاری نیروهای بهداشتی و پرداخت ۶ ماه از معوقات پرستاران از دستاوردهای مهم دولت چهاردهم است. همچنین صدور بخشنامه انضباط مالی نیز بیانگر جدیت وزارت بهداشت در مدیریت منابع مالی است.

🔹 با توجه به مشکلات مالی دانشگاه‌های علوم پزشکی، ضروری است همه ارکان نظام تلاش خود را بر موفقیت حوزه سلامت متمرکز و از اقدامات مؤثر وزارت بهداشت حمایت کنند.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

01 Jan, 11:46


🌐۳۳ درصد از جمعیت کشور در سال ۱۳۴۰ سالمند خواهند شد

دکترمرضیه وحید دستجردی؛ دبیر ستاد ملی جمعیت کشور:
🔹قبلاً نرخ مرگ و میر مادران باردار در کشور حدود ۲۴۵ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر بود، اما در حال حاضر این رقم به ۱۹ تا ۲۱ نفر کاهش یافته است که این کاهش بی‌نظیر در دنیا محسوب می‌شود.

🔺جمعیت کشور ما در حال پیر شدن است و اگر این روند ادامه یابد، در سال ۱۴۳۰، ۳۳ درصد از جمعیت کشور سالمند خواهند شد.

🔹امروز ۱۰ درصد جامعه ما سالمند هستند، اما تا ۴۰ سال آینده این میزان به سه برابر خواهد رسید که چالش‌های اجتماعی و اقتصادی زیادی را به دنبال خواهد داشت.

🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

01 Jan, 03:38


🌐 وضعیت رشد جمعیت در آسیا

🔹 کمترین نرخ فرزندآوری در غرب آسیا متعلق به ایران، ارمنستان و آذربایجان است.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

01 Jan, 03:04


🌐 کمبود ۳۶۰ قلم دارو به دلیل ترک فعل بانک مرکزی

🔹دکترهمایون سامه یح؛ عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس: بانک مرکزی دستور رئیس جمهور مبنی بر اختصاص ۵۰ همت برای حوزه دارو را اجرا نکرد و هم اکنون با کمبود ۳۶۰ قلم دارو در کشور مواجه هستیم که با این روال بیشتر هم می‌شود.

🔹 رئیس جمهور در مورد مشکلات حوزه دارو از کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نظرخواهی کرد و کمیسیون بهداشت نشست خصوصی را با حضور نمایندگان بخش‌های تولید، توزیع و داروسازی برگزار و پس از تبادل نظر، پیشنهادهایی را به صورت مکتوب برای حل مشکل خدمت رئیس جمهور ارسال کرد و رئیس جمهور نیز پیشنهادها را پذیرفت و چند روز بعد دستور پرداخت ۵۰ همت برای حل مشکلات دارویی را داد اما بانک مرکزی دستور را اجرا نکرد.

🔹 بانک مرکزی موضوع را به گونه دیگری تفسیر و نسبت به تمدید ۵۰ همت از وام های واردکنندگان یا تولیدکنندگان دارویی اقدام و آن را به جای پرداخت ۵۰ هزار میلیارد تومان بدهی محسوب کرد و به تعهدات خود به رغم دستور صریح رئیس‌جمهور و پیگیری‌های متعدد عمل نکرد.

🔹 اگر شرایط به همین منوال پیش برود کمبودها در سال آینده بیشتر خواهد شد.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

01 Jan, 02:57


🌺آغاز سال نو میلادی بر هموطنان مسیحی مبارک باد 🌺
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

31 Dec, 15:04


🌐شیوع یک ویروس شبهه کرونا گوارشی در کشور

🔹 دکتر ایرج خسرونیا؛ رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران اظهارداشت: ویروس گوارشی، ویروسی شبیه کرونا البته کمی خفیف‌تر است که تمام دستگاه‌های بدن به خصوص دستگاه گوارش را درگیر می‌کند. این ویروس با علائمی مانند اسهال، استفراغ، تب، بدن درد، استخوان درد، دل درد و دل‌پیچه شروع شده و تا مدت‌ها علامت سرفه در بدن بیمار ممکن است باقی بماند. امروزه شیوع این نوع ویروس در جامعه به دلیل عدم رعایت بهداشت فرد است. همچنین قدرت شیوع آن بسیار بالا است به طوری که اگر در یک خانه فردی دچار آن شود بقیه افراد را نیز درگیر خواهد کرد. در کشور ما برای این نوع از بیماری‌ها آمار دقیقی وجود ندارد اما به طور کلی از هر سه نفر یک نفر دچار این ویروس می‌شود یعنی حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد افراد جامعه درگیر این بیماری هستند./فانا
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

31 Dec, 14:59


🌐 برگزاری دومین کنگره بین المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی

🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

31 Dec, 10:33


🌐اضافه شدن ۸ داروی جدید به فهرست داروی کشور

🔹 پانصد و بیستمین و یکمین جلسه کارگروه بررسی و تدوین فهرست دارویی کشور در سازمان غذا و دارو برگزار و هشت مولکول دارویی جدید به سبد دارویی کشور اضافه شد.

🔹 دکتر نازیلا یوسفی دبیر کارگروه بررسی و تدوین فهرست دارویی کشور و متخصص اقتصاد و مدیریت دارو در گفت‌وگو با ایفدانا اعلام کرد: این داروها شامل یک آنتی‌بیوتیک مؤثر در درمان عفونت‌های مقاوم به درمان، یک داروی ضد قارچ، یک داروی درمانی برای سل مقاوم به درمان، سه دارو برای بهبود فرایند درمان بیماران مبتلا به سرطان، یک داروی ضد صرع و یک داروی مشهور در درمان دیابت هستند.

🔹 تمامی این داروها علاوه بر داشتن تاییدیه‌های معتبر بین‌المللی، دارای مزیت‌های درمانی برای نظام سلامت ایران هستند و با قیمت‌های هزینه اثربخش به سیستم دارویی کشور پیشنهاد شده‌اند.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

31 Dec, 08:06


🌐 برگزاری دومین کنگره تخصصی چالش‌های بالینی زایمان
(در راستای جوانی جمعیت)

برگزار کننده؛ انجمن علمی متخصصین زنان و زایمان ایران
با ۱۵ امتیاز بازآموزی

🆔 شناسه برنامه: 227082

📪 مکان: مرکز همایش‌های بین‌المللی ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی

🗓 زمان: ۱۲ تا ۱۴ دی ماه ۱۴۰۳
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

30 Dec, 19:46


🌐تصویب افزایش حدود ۲.۵ برابری اضافه‌کاری پرستاران در جلسه شورای حقوق و دستمزد

🔹معاون پرستاری وزیر بهداشت در گفت‌وگو با خبرگزاری صداوسیما: تغییری در فرمول محاسبه اضافه کاری انجام شده که بر اساس آن مبلغ اضافه کاری هر فرد هر میزان که بوده، حدود ۲.۵ برابر افزوده خواهد شد.

🔹بر این اساس حق شغل، حق شاغل و حق فوق‌العاده مدیریت با هم جمع شده و تقسیم بر ۱۴۴ می‌شود و عدد به دست آمده ضرب‌در ۲ می خواهد شد.

🔹همچنین مقرر شد اضافه کاری پرستاران از آبان ماه تا پایان امسال از محل بودجه عمومی پرداخت شود.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

30 Dec, 10:29


انجمن علمی متخصصین زنان و زایمان ایران برگزار می‌کند؛
🌐 دومین کنگره تخصصی چالش‌های بالینی زایمان
(در راستای جوانی جمعیت)

با ۱۵ امتیاز بازآموزی

🆔 شناسه برنامه: 227082

📪 مکان: مرکز همایش‌های بین‌المللی ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی

🗓 زمان: ۱۲ تا ۱۴ دی ماه ۱۴۰۳
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

29 Dec, 20:01


🌐 رژیم کم‌کربوهیدرات به کنترل دیابت کمک می‌کند
یافته های محققان دانشگاه آلابامای بیرمنگام آمریکا به سرپرستی دکتر باربارا گاور که در «مجله غدد درون‌ریز و متابولیسم» Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism منتشر شده، نشان میدهد؛ افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ می‌توانند با پیروی از یک رژیم کم‌کربوهیدرات به کنترل بهتر بیماری خود دست یابند و حتی ممکن است بتوانند مصرف داروهای خود را قطع کنند. این نتایج از یک تحقیق جدید نشان می‌دهند که رژیم‌های کم‌کربوهیدرات می‌توانند عملکرد سلول‌های بتا را بهبود بخشند. این یافته‌ها نشان می‌دهند که رژیم کم‌کربوهیدرات می‌تواند نه‌تنها به کنترل بهتر دیابت نوع ۲ کمک کند، بلکه ممکن است عملکرد سلول‌های بتا را بازیابی کرده و پیشرفت بیماری را معکوس کند.

Barbara A Gower, Amy M Goss, Marian L Yurchishin, Sarah E Deemer, Bhuvana Sunil, William T Garvey. Effects of a Carbohydrate-Restricted Diet on β-Cell Response in Adults With Type 2 Diabetes. The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, 2024; DOI: 10.1210/clinem/dgae670

✍🏻بالین دارو؛ دکتر شاهمیرانی
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

29 Dec, 18:50


از سوی وزیر بهداشت انجام شد؛
🌐ابلاغ بخشنامه جلوگیری از تاخیر پرداخت کارانه گروه های پزشکی جدید به دانشگاه های علوم پزشکی

🔸بر اساس این بخشنامه مقرر شد که از بدو شروع به کار کلیه گروه های پزشکی جدید اعم از اعضای هیات علمی، متخصصان درمانی و پزشکان عمومی، 60 درصد از کارانه بر اساس عملکرد، علاوه بر حقوق آنها پرداخت شود تا زمانی که نوبت دریافتی این گروه با سایر همکاران، هم زمان شود. در این مقطع پرداخت 60 درصد در پایان هر ماه متوقف و باقی مانده کارانه آنها تسویه می شود و در ادامه شرایط پرداخت مشابه سایر همکاران ادامه خواهد یافت.

https://behdasht.gov.ir/ZW4Co
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

29 Dec, 18:48


دکتر سیدجلیل حسینی؛ معاون آموزشی وزارت بهداشت خبر داد:
🌐 افزایش ۳۰ درصدی حق‌الزحمه دستیاران تخصصی و فوق‌تخصصی

🔹میزان افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی دندانپزشکی به سقف ۷۶ درصد و پزشکی به ۷۴ درصد رسیده است.

🔹 ۲۷ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان برای تجهیزات آموزشی نیاز داریم.

🔹سهم سلامت از تولید ناخالص ملی زیر ۴ درصد است در حالیکه باید ۷ درصد باشد و ضروری است سهم سلامت از تولید ناخالص ملی را افزایش دهیم.

🔹به زودی در مورد سهمیه های پزشکی نیز تصمیماتی گرفته می شود تا موجب دلسردی سایر جوانان برای تحصیل نشود.

🔹گذراندن طرح قابل آزاد سازی نیست و فرد باید دوره طرح نیروی انسانی را بر اساس نظر وزارت بهداشت بگذراند.

🔹با کمبود ۲۵ هزار تخت بیمارستانی آموزشی مواجه هستیم.

https://behdasht.gov.ir/ZV4Co
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

29 Dec, 17:11


🌐 برگزاری بیستمین کنگره تغذیه کودکان و نوجوانان

زمان برگزاری: ۲۶ لغایت ۲۸ دی ماه ۱۴۰۳

مکان : دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

🎯 امتیاز گروه های هدف: ۱۵ امتیاز بازآموزی

گروه های هدف: پزشکان عمومی. کودکان و تغذیه

جهت ثبت نام می توانید از طریق سایت آموزش مداوم به نشانی www.ircme.ir و با شناسه 224731 ثبت نام نمایید.

🔮جایزه ثبت نام زودهنگام؛

🎁تمام اساتید بزرگوار که تا تاریخ ۱۲ دیماه ثبت نام خود را در سامانه آموزش مداوم نهایی نمایند از پرداخت هزینه ناهار و میان وعده, معاف خواهند بود.

☎️تلفن دبیرخانه؛ ۰۹۳۹۱۲۲۰۱۱۸

کانال تلگرام کنگره :
https://t.me/+DJ6Ndgf7m4BjMzc0
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

29 Dec, 15:15


🌐 چرا ۳۰,۰۰۰ پزشک عمومی طبابت نمی‌کنند؟

🔹 به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به وجود حدود ۳۰ هزار دانش‌آموخته پزشکی که به طبابت مشغول نیستند و تأثیر تعرفه‌های غیرمنطقی در این وضعیت، بر لزوم محاسبه قیمت واقعی خدمات پزشکی تأکید کرد. وی از سازمان برنامه و بودجه خواست تا تعرفه‌های حداقلی مصوب شورای عالی بیمه برای سال ۱۴۰۴ را بدون تغییر به تصویب برساند.

💎تعرفه‌های پزشکی ۱۴۰۴؛ در انتظار تصویب نهایی

🔹 دکتر محمد رئیس‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار داشت: تعرفه‌های پزشکی توسط شورای عالی بیمه تصویب شده و برای تأیید نهایی به سازمان برنامه و بودجه ارسال شده است. وی ابراز امیدواری کرد که این تعرفه‌ها، بدون تغییرات غیرکارشناسانه، به تصویب برسند.

💎افزایش تعرفه‌هابه معنای افزایش درآمد پزشکان نیست

🔹 رئیس‌زاده تأکید کرد که افزایش تعرفه‌ها به معنای افزایش مستقیم درآمد پزشکان نیست. وی افزود: تنها بخش کوچکی از افزایش تعرفه‌ها به ویزیت‌ها اختصاص دارد و عدم واقعی‌سازی تعرفه‌ها ممکن است به افزایش پرداخت‌های غیرمتعارف از جیب مردم منجر شود. او خاطرنشان کرد که تعرفه‌های پزشکی طی سال‌های گذشته به میزان کافی افزایش نیافته و حتی از تورم سالانه نیز عقب مانده است.

💎چرا ۳۰.۰۰۰ پزشک عمومی طبابت نمی‌کنند؟

🔹 رئیس‌زاده با اشاره به تعداد قابل‌توجه پزشکان عمومی که در حوزه طبابت فعال نیستند، گفت: تعرفه‌های پزشکی در این موضوع تأثیر مستقیم دارد. به گفته او، یک پزشک عمومی با ویزیت ۱۲۰ هزار تومانی نمی‌تواند هزینه‌های جاری مطب را مدیریت کند.

💎ظرفیت خالی در رشته‌های تخصصی

🔹 وی اظهار داشت که از ۵,۴۰۰ ظرفیت آزمون دستیاری تخصصی امسال، ۲,۰۶۹ ظرفیت خالی مانده است؛ به‌ویژه در رشته‌های ضروری مانند «کودکان»، «بیهوشی» و «طب اورژانس». او علت این موضوع را وضعیت نامناسب تعرفه‌های پزشکی دانست.

💎افزایش ظرفیت پذیرش؛ راه‌حل یا مُسکن؟

🔹 رئیس‌زاده با رد تأثیر افزایش ظرفیت پذیرش پزشکی بر کمبود پزشک، تأکید کرد: حل این مسئله در گرو واقعی‌سازی تعرفه‌ها است. وی افزود: افزایش ظرفیت صرفاً ممکن است تعداد پزشکان طرحی را افزایش دهد، اما مشکل اساسی را برطرف نمی‌کند.

💎لزوم محاسبه قیمت تمام‌شده خدمات پزشکی

🔹وی بر ضرورت محاسبه تعرفه‌های خدمات پزشکی بر اساس قیمت تمام‌شده تأکید کرد و گفت: تعرفه‌های پزشکی باید به‌گونه‌ای باشد که اختلالی در ارائه خدمات ایجاد نشود.

💎تاثیرذحذف ارز ترجیحی بر تعرفه‌ها

🔹رئیس‌زاده با اشاره به احتمال حذف ارز ترجیحی برای تجهیزات پزشکی، خواستار در نظر گرفتن تأثیر این اقدام بر تعرفه‌ها شد تا مشکلات مشابه طرح دارویار در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی رخ ندهد.

🔹 وی از سازمان برنامه و بودجه خواست تا مانند سال‌های گذشته عمل نکند و تعرفه‌های حداقلی مصوب شورای عالی بیمه را کاهش ندهد. وی هشدار داد که عدم واقعی‌سازی تعرفه‌ها ممکن است به افزایش مهاجرت شغلی و جغرافیایی پزشکان منجر شود.

💎زمان تصویب تعرفه‌های پزشکی ۱۴۰۴
🔹 رئیس‌زاده ابراز امیدواری کرد که تعرفه‌های پزشکی سال آینده تا پایان سال جاری تصویب شود و روند اعلام آن همچون سال‌های اخیر، در فروردین‌ماه صورت گیرد.

🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

20 Nov, 15:06


🌐پیشنهاد افزایش ۵۴ درصدی تعرفه پزشکی

مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت از پیشنهاد ۵۴ درصدی تعرفه های پزشکی به دولت خبر داد.
دکترحسین کرمانپور، در همایش تازه‌های دیابت و بیماری‌های قلبی اظهارکرد: طب دست پزشکان طب مدرن است.
وی بیان کرد: جایگاه پزشک عمومی در کشورهای توسعه‌یافته جایگاه پیشگیری و سلامت و اینکه مردم به دام بیماری نیفتند. پایگاه اصلی عالمانه طب، پزشک عمومی است.
کرمانپور تصریح کرد: نزدیک ۱۲۰ پزشک در دوران کرونا از دست دادیم و پزشکان عمومی سبک زندگی مردم را تغییر می‌دهند.
وی تأکید کرد: جایگاه پزشک عمومی را باید از رخوت و سستی و تخصص زدگی خارج کنیم و مردم باید این طور فکر کنند تا وقتی بیمار شدند نزد پزشک عمومی, بروند اما الان مردم نزد متخصص می‌روند.
کرمانپور با بیان اینکه ۷۵ درصد هزینه‌های درمانی درصورتی‌که یک پزشک عمومی بین بیمار و متخصص قرار گیرد کاهش پیدا می‌کند، گفت: جایگاه پزشک ابهت خاص اوست که علمی و تخصصی است و باید روح او آرام باشد و اگر درونش ناآرام باشد نمی‌تواند سلامت بیمار را تأمین کند.
وی اضافه کرد: امسال پیشنهاد دادیم تعرفه پزشکان ۵۴ درصد افزایش پیدا کند.
🆔@،akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

20 Nov, 14:59


🌐گردش مالی داروهای ضدمیکروبی 13 درصد کل بازار دارویی کشور

سرپرست گروه ارزیابی فناوری سلامت و مطالعات مدیریتی و اقتصادی سازمان غذا و دارو:🔻

🔸36 درصد نسخ پزشکان در سال 1402 حاوی آنتی‌بیوتیک هستند.

🔸بر اساس استاندارد DID، میزان مصرف آنتی‌بیوتیک در ایران 3.5 برابر میانگین جهانی است.

🔸پرفروش‌ترین آنتی‌بیوتیک‌های مصرفی از نظر ریالی در کشور آموکسی‌سیلین، سفکسیم، کوآموکسی کلاو، آزیترومایسین و مروپنم و در نسخ پزشکان نیز آنتی‌بیوتیک‌های پر تجویز به ترتیب سفکسیم، مترونیدازول، آموکسی‌سیلین، آزیترومایسین و سیپروفلوکساسین هستند.

🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

19 Nov, 09:32


🌐توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی در کنترل دیابت موفق نبوده

رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه‌ دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به نقش ژنتیک در درمان دیابت گفت: اخیراً با توجه به اطلاعات فراوان در مورد تاثیر ژنتیک در دیابت نوع یک و دو و عوارض و درمان آن، با بهره‌گیری از هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی، می‌توانیم در آینده، بیماری دیابت را کنترل کنیم.
دکترباقرلاریجانی ، در سمینار دو روزه تازه های دیابت با بیان اینکه با افزایش اطلاعات متخصصان در زمینه ژنتیک و امیکس (Omics)، پزشکی فردی در درمان دقیق بسیاری از بیماری ها مورد توجه قرار دارد، افزود: این دانش در کنار اطلاعات بالینی می تواند در پیدا کردن راهکار مناسب‌تر درمان بیماری‌ها موثر باشد.
وی با اشاره به نقش ژنتیک در درمان دیابت افزود: اخیراً باتوجه به اطلاعات فراوان در مورد تاثیر ژنتیک در دیابت نوع یک و دو و عوارض و درمان آن، با بهره‌گیری از هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی، می‌توانیم در آینده، بیماری دیابت را کنترل کنیم.
رئیس پژوهشگاه غدد، افزایش دیابت و چاقی را یک مسئله جهانی دانست و افزود: در بسیاری از کشورها، توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی در کنترل دیابت موفق نبوده و این شیوع در منطقه خاورمیانه افزایش چشمگیری داشته است. مطالعات ما نشان می دهد طی سال‌های اخیر، دیابت در بالغین از حدود ۱۱ درصد به ۱۴ درصد و در افرادی که زمینه ابتلا به دیابت دارند حدود ۲۰ درصد افزایش یافته است و این تاییدی بر ضرورت اتخاذ تدابیر ویژه‌‌ برای کنترل دیابت بویژه دیابت نوع ۲ است.
دکترلاریجانی، با بیان اینکه ۸۰ تا ۹۰ درصد افراد دیابتی، چاق هستند و ۶۰ درصد تهرانی‌ها فعالیت فیزیکی کافی ندارند، افزود: با تغذیه مناسب و فعالیت بدنی که منجر به لاغری شود می‌‌توان از بروز این بیماری پیشگیری کرد.
رئیس پژوهشگاه غدد، ژنتیک را عامل ابتلا به دیابت نوع یک بیان کرد و افزود: این نوع دیابت نیز به دلایلی روبه افزایش است.
دکترلاریجانی با اشاره به عوامل بروز دیابت نوع ۲ و راهکار پیشگیری از آن افزود: تغییر سبک زندگی و کاهش فعالیت بدنی، تغذیه نامناسب و استفاده از فست فود، شیوع دیابت نوع ۲ را افزایش داده که بهترین راه حل آن اصلاح سبک زندگی است و در مواردی که فرد مبتلا می‌شود با درمان‌های مناسب از بروز عوارض آن پیشگیری کرد.
رئیس پژوهشگاه غدد،، در توضیح طیف دیابت از درمان‌های ساده تا پیچیده گفت: مطالعات ژنتیک و امیکس نشان می‌دهد؛ بروز و درمان دیابت در افراد مختلف متفاوت است. در برخی افراد روش های ساده مانند ورزش و تغذیه و داروی کم و در برخی دیگر انسولین و روش‌های درمانی پیچیده متفاوت است.
دکترلاریجانی با تاکید بر بکارگیری روش‌های جدید در سهولت درمان بیماران افزود: امروز شناخت ما نسبت به عوارض داروها بیش از گذشته است و با مطالعات ژنتیک می‌توان پیش بینی کرد چه بیماری به چه دارویی عارضه نشان می‌دهد. با تجربه, کلینیکی هم‌ می‌توان تا حد زیادی عارضه دارویی را کاهش داد و درصورت بروز عاضه از داروهای جایگزین استفاده کرد.
به گزارش وبدا، در سمینار دو روزه تازه‌های دیابت از نسخه به روز رسانی شده راهنمای مدیریت دیابت با هدف تعیین استانداردهای مراقبت، تسهیل تصمیم‌گیری بالینی و افزایش کیفیت زندگی بیماران رونمایی شد.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

19 Nov, 09:31


🌐تعیین تکلیف تعرفه‌های پزشکی ۱۴۰۴ در شورای عالی بیمه

رئیس کل سازمان نظام پزشکی از تعیین تکلیف نرخ تعرفه‌های پزشکی سال ۱۴۰۴در شورای عالی بیمه خبر داد و گفت: عدد تصویبی در شورای عالی بیمه یک عدد حداقلی است و امیدواریم دستخوش تغییرات نشود.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، دکتر محمد رییس‌زاده، درباره آخرین وضعیت تعیین تکلیف وضعیت تعرفه‌های پزشکی سال ۱۴۰۴ گفت: شورای عالی بیمه در ارتباط با نرخ تعرفه‌های پزشکی، تصمیم گرفته و نرخ تعرفه‌ها تصویب شده است.

وی همچنین با اشاره به درخواست سازمان نظام پزشکی از سازمان برنامه و بودجه اظهار کرد: سازمان نظام پزشکی از سازمان برنامه و بودجه می‌خواهد که نرخ مصوب شورای عالی بیمه را به تصویب برساند؛ چرا که عدد شورای عالی بیمه یک عدد حداقلی است و امیدواریم که این عدد دستخوش تغییرات نشود.

دکتر رییس‌زاده با تاکید بر لزوم توجه به قیمت واقعی خدمات پزشکی و تقویت بیمه‌ها به منظور پوشش آن، در عین حال گفت: تعرفه‌های خدمات پزشکی طبق قانون باید قبل از پایان سال نیز ابلاغ شود.

رییس کل سازمان نظام پزشکی تاکید کرد: جامعه پزشکی دیگر توان پرداخت سوبسید خدمات سلامت از جیب اعضا را ندارد؛ قاعدتا ادامه این روند منجر به ناهنجاری‌هایی می‌شود. بنابراین تنها راه این موضوع تقویت بیمه‌ها و پرداخت از طریق بیمه‌هاست. به این منظور نیز لازم است مطابق قانون، سهم سلامت از GDP افزایش یابد.

گفتنی است؛ سازمان نظام پزشکی پیش از این در نامه‌ای به وزیر بهداشت، چهار درخواست را مطرح کرده بود. در این نامه درخواست شده بود که جلسه شورای عالی بیمه طبق قانون و قبل از تصویب بودجه در مجلس، تشکیل شود و میزان تعرفه‌ها مشخص و همچنین قیمت واقعی خدمات جامعه پزشکی محاسبه شود.

جلسه شورای عالی بیمه در پنج آبان‌ماه امسال با حضور وزرای بهداشت و رفاه و سایر اعضا تشکیل و درباره مواردی مانند سهم سلامت از تولید ناخالص ملی، تقویت بیمه‌های پایه و کاهش پرداختی از جیب مردم، تعرفه‌های پزشکی و بررسی کلی تعرفه‌های پرستاری مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

اکنون نیز بنا به اعلام رییس کل سازمان نظام پزشکی، تعرفه‌های پزشکی ۱۴۰۴ در شورای عالی بیمه تعیین تکلیف شده و در انتظار تصمیم نهایی در دولت است.

لازم به ذکر است که مصوبه شورای عالی بیمه برای تعرفه‌های پزشکی ۱۴۰۳ (سال جاری) رقمی بالغ بر رشد ۴۶ درصدی بود که نهایتا در اولین جلسه هیات دولت در فروردین ۱۴۰۳ با رشد ۳۵ درصدی تصویب و ابلاغ شد.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

19 Nov, 05:37


🌐تعیین تکلیف تعرفه‌های پزشکی ۱۴۰۴ در شورای عالی بیمه
رئیس کل سازمان نظام پزشکی از تعیین تکلیف نرخ تعرفه‌های پزشکی سال ۱۴۰۴در شورای عالی بیمه خبر داد و گفت: عدد تصویبی در شورای عالی بیمه یک عدد حداقلی است و امیدواریم دستخوش تغییرات نشود.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، دکتر محمد رییس‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت تعیین تکلیف وضعیت تعرفه‌های پزشکی سال ۱۴۰۴ گفت: شورای عالی بیمه در ارتباط با نرخ تعرفه‌های پزشکی، تصمیم گرفته و نرخ تعرفه‌ها تصویب شده است.

وی همچنین با اشاره به درخواست سازمان نظام پزشکی از سازمان برنامه و بودجه اظهار کرد: سازمان نظام پزشکی از سازمان برنامه و بودجه می‌خواهد که نرخ مصوب شورای عالی بیمه را به تصویب برساند؛ چرا که عدد شورای عالی بیمه یک عدد حداقلی است و امیدواریم که این عدد دستخوش تغییرات نشود.

دکتر رییس‌زاده با تاکید بر لزوم توجه به قیمت واقعی خدمات پزشکی و تقویت بیمه‌ها به منظور پوشش آن، در عین حال گفت: تعرفه‌های خدمات پزشکی طبق قانون باید قبل از پایان سال نیز ابلاغ شود.

رییس کل سازمان نظام پزشکی تاکید کرد: جامعه پزشکی دیگر توان پرداخت سوبسید خدمات سلامت از جیب اعضا را ندارد؛ قاعدتا ادامه این روند منجر به ناهنجاری‌هایی می‌شود. بنابراین تنها راه این موضوع تقویت بیمه‌ها و پرداخت از طریق بیمه‌هاست. به این منظور نیز لازم است مطابق قانون، سهم سلامت از GDP افزایش یابد.

گفتنی است؛ سازمان نظام پزشکی پیش از این در نامه‌ای به وزیر بهداشت، چهار درخواست را مطرح کرده بود. در این نامه درخواست شده بود که جلسه شورای عالی بیمه طبق قانون و قبل از تصویب بودجه در مجلس، تشکیل شود و میزان تعرفه‌ها مشخص و همچنین قیمت واقعی خدمات جامعه پزشکی محاسبه شود.

جلسه شورای عالی بیمه در پنج آبان‌ماه امسال با حضور وزرای بهداشت و رفاه و سایر اعضا تشکیل و درباره مواردی مانند سهم سلامت از تولید ناخالص ملی، تقویت بیمه‌های پایه و کاهش پرداختی از جیب مردم، تعرفه‌های پزشکی و بررسی کلی تعرفه‌های پرستاری مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

اکنون نیز بنا به اعلام رییس کل سازمان نظام پزشکی، تعرفه‌های پزشکی ۱۴۰۴ در شورای عالی بیمه تعیین تکلیف شده و در انتظار تصمیم نهایی در دولت است.

لازم به ذکر است که مصوبه شورای عالی بیمه برای تعرفه‌های پزشکی ۱۴۰۳ (سال جاری) رقمی بالغ بر رشد ۴۶ درصدی بود که نهایتا در اولین جلسه هیات دولت در فروردین ۱۴۰۳ با رشد ۳۵ درصدی تصویب و ابلاغ شد.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

18 Nov, 10:14


🌐 استقبال سندیکاها، انجمن های صنفی، اتحادیه ها و شرکت‌های تولید، توزیع و صادرکننده دارو و تجهیزات پزشکی و انجمن داروسازان ایران از انتصاب دکتر پیرصالحی به عنوان سکاندار این حوزه
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

18 Nov, 09:58


🌐آغاز ثبت‌نام بازآموزی ششمین همایش ایران‌کازمتیکا
دارای ۱۵ امتیاز برای گروه‌های هدف داروسازی و پزشکی


🔴 سمینار فرآورده‌های آرایشی- بهداشتی، تازه‌های بالینی و ابعاد اقتصادی آن در ششمین همایش و نمایشگاه ایران‌کازمتیکا با حداکثر ۱۵ امتیاز بازآموزی ۲۰ تا ۲۲ آذرماه در هتل المپیک تهران برگزار می‌شود.

🔴 همزمان با این سمینار شرکت‌های فعال در حوزه آرایشی، بهداشتی و شوینده نیز در قالب نمایشگاه جانبی آخرین دستاوردها و توانمندی‌های خود را به متخصصان ارایه خواهند داد.

🔴 گروه‌های هدف:

متخصصان بیماری‌های پوستی (درماتولوژی)
متخصصان بیماری‌های داخلی
پزشکان عمومی و پزشکان شاغل در طرح خانواده
متخصصان علوم دارویی (دکترای حرفه‌ای داروسازی، متخصصان اقتصاد و مدیریت دارو، فارماسیوتیکس، فارماکولوژی، داروسازی بالینی، داروسازی سنتی، کنترل دارو، فارماکوگنوزی، شیمی دارویی، بیوتکنولوژی دارویی، سم‌شناسی، نانوفناوری دارویی)
ثبت‌نام  بازآموزی و کسب اطلاعات بیشتر: ircme.ir 
شناسه برنامه: ۲۲۵۹۹۶

رزرو ناهار: irancosmetica.ir
@fdmag
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

18 Nov, 07:44


🌐 بحران کمبود کادر درمانی در آلمان

بر اساس آمار منتشر شده در یک مطالعه جدید طی سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ میلادی در ۴۷ هزار و ۴۳۶ مورد کمبود پرسنل ماهر در سیستم بهداشت و درمان آلمان مشاهده شده است.

نویسندگان تحقیقات مذکور می‌گویند ؛ تحولات در ساختار جمعیتی آلمان در آینده باعث تشدید این بحران خواهد شد.

طبق نتایج مطالعه موسسه اقتصاد آلمان، کمبود گسترده نیروی کار به ویژه در بخش بهداشت و درمان و نیز مراقبت از کودکان و سالمندان این کشور نگران‌کننده شده است.

این در حالی است که میزان نسبتا بالای پیری جمعیت آلمان منجر به افزایش نیاز به خدمات بهداشتی خواهد شد.

با این حساب، معضل کمبود نیروی متخصص برای این بخش از اقتصاد و صنعت آلمان گسترده‌تر در مقایسه با سایر حوزه‌ها بوده است.

متخصصان هشدار می‌دهند؛ بیشترین میزان کمبود نیروی کار در بهداشت و درمان آلمان در عرصه فیزیوتراپیست‌ها رقم می‌خورد. حجم کمبودها همچنین رشته‌هایی چون دستیار دندانپزشک و نیز نیروی ماهر در بخش بهداشت و مراقبت‌های پرستاری را در برمی‌گیرد.

به گزارش دویچه وله، این وضعیت به ویژه در ارتباط با کمبود شدید نیروی ماهر در بخش بهداشت، نگران‌کننده به نظر می‌آید.

در همین حال نویسندگان این مطالعه اشاره کرده‌اند که کمبود نیروهای متخصص در عرصه مراقبت از سالمندان و همچنین مراقبت از کودکان به طور غیرمستقیم منجر به افزایش کمبود نیروی ماهر در سایر حرفه‌ها نیز شده است.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

17 Nov, 16:52


🌐برگزاری ششمین همایش و نمایشگاه فراورده های آرایشی ، بهداشتی، شوینده و صنایع وابسته
۲۰ تا ۲۲ آذر ۱۴۰۳
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

17 Nov, 16:48


🌐برگزاری بیستمین کنگره ملی تغذیه کودکان و نوجوانان
۱۹ تا ۲۲ دیماه ۱۴۰۳
🆔akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

17 Nov, 13:08


🌐 پیشتازی ایران در تجویز غیرمنطقی آنتی‌بیوتیک‌ها

دکترسید رضا رئیس‌کرمی؛ متخصص بیماری‌های عفونی:🔻

🔹در سال بیش‌از ۵ میلیون مرگ‌و‌میر در دنیا ناشی از مقامت میکروبی است.
🔹عمده مقاومت‌های میکروبی به دلیل تجویز غیرمنطقی آنتی‌بیوتیک‌ها است.
🔹استفاده از آنتی‌بیوتیک‌های نسل جدید به خصوص در بخش‌های ویژه هزینه‌های بسیار گزافی را به نظام سلامت تحمیل می‌کند و مدت بستری در بخش‌ها و میزان مرگ‌ومیر را بالا می‌برد.
🔹اوگاندا و کشور ما در تجویز غیر منطقی آنتی‌بیوتیک‌ها پیشتاز هستیم که این مسئله فاجعه است.
🔹ممکن است فردی با یک عفونت مقاوم از دنیا برود، با تجویز غیرمنطقی آنتی‌بیوتیک‌ها نسل آینده را می‌کشیم چرا که هر ۱۰ سال یک آنتی‌بیوتیک جدید می‌آید. لازم است تجویز منطقی آنتی‌بیوتیک را رعایت کنیم.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

17 Nov, 12:51


دکترمهدی پیرصالحی؛ رئیس سازمان غذا و دارو:
🌐امیدواریم بتوانیم با تغییر دیدگاه و فرآیندها، روند تأمین دارو را تسهیل کرده و مشکل کمبود دارو را مرتفع کنیم

🔹 برنامه پایش بازار را آغاز کرده‌ایم تا کمبودهای دارویی کشور شناسایی و راه‌حل‌های آن بررسی شود.

🔹 تمامی نهادهایی که در حوزه اقتصادی فعالیت دارند، می‌توانند در تأمین دارو کمک‌ کننده باشند. اما اگر در امور هر کدام از آنها که حتی نقش کوچکی دارند اخلالی ایجاد شود، تأمین به‌موقع دارو به خطر می‌افتد. امروز یکی از اولویت‌های ما هماهنگی با مجلس است. چرا که موضوع بودجه سال آینده در مجلس در حال بررسی است. امیدواریم بتوانیم با مجلس به تفاهم برسیم و بودجه مناسبی برای سازمان غذا و دارو جذب کنیم تا کمبود بودجه نداشته باشیم.

🔹 سازمان‌های مهمی چون سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی، گمرک و سازمان‌های بیمه‌گر باید در کنار ما باشند تا دارو با قیمت مناسب عرضه شود و پرداخت از جیب مردم افزایش نیابد.

🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

16 Nov, 17:05


با حکم وزیر بهداشت؛
🌐دکتر «سیدمرتضی خاتمی» معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت شد

دکتر ظفرقندی، وزیر بهداشت در حکمی دکتر سیدمرتضی خاتمی را به عنوان معاون حقوقی و امور مجلس منصوب کرد.

🔸وزیر بهداشت همچنین در حکمی دکتر سیدحمید جمال الدینی را به عنوان مشاور خود در امور حقوقی، مجلس و رسیدگی به مناطق محروم منصوب کرد.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

16 Nov, 16:45


🌐انتصاب دکتر پیرصالحی به ریاست سازمان غذا و دارو

دکتر محمدرضا ظفرقندی؛ وزیر بهداشت، در حکمی دکتر مهدی پیرصالحی را به عنوان معاون وزیر و رییس سازمان غذا و دارو منصوب کرد.

■ پیرصالحی در دولت روحانی هم سکاندار سازمان غذا و دارو بود.

■ وی جایگزین سیدحیدر محمدی شده است.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

16 Nov, 16:41


دکتر مرادی ؛ سرپرست مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت:
🌐 مقاومت میکروبی یک پاندمی خاموش است

🔹مقاومت میکروبی، آنتی بیوتیک ها را بی اثر می کند.

🔹پدیده مقاومت میکروبی از سوی سازمان جهانی بهداشت به عنوان یکی از 10 تهدید اصلی سلامت مطرح شده است.

🔹چنانچه اقدام جدی در این زمینه صورت نگیرد، پیش بینی می شود که در سال 2050، سالانه 10 میلیون مرگ بر اثر مقاومت میکروبی را شاهد باشیم.

🔹اروپای شرقی و مدیترانه شرقی بیشترین مصرف کنندگان آنتی بیوتیک ها هستند.

🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

15 Nov, 03:09


🌐نکاتی در مورد نشستن به شکل W در کودکان

تعدادی از کودکان به شکل W می نشینند که لازم است در گرفتن شرح حال و ارزیابی پاسچر مد نظر قرار گیرد. در این حالت ، چرخش داخلی در استخوان ران ایجاد می‌شود و گراویته زمین هم گردن استخوان ران را به حالت آنته ورشین  متمایل می کند.

این نوع نشستن بیشتر در کودکان با افزایش آنته ورشین گردن فمور و حالت intoeing در موقع راه رفتن دیده می‌شود و کودک درموقع  راه رفتن، پاها را بصورت مستقیم به جلو یا رو به داخل قرار می‌دهد. شواهد علمی کافی دراین زمینه وجود ندارد ولی عموما توصیه می‌شود که در سنین رشد و تکامل ، کودکان دراین وضعیت قرار نگیرند تا کاهش تدریجی آنته ورشین بصورت فیزیولوژیک ایجاد گردد.

💎نشستن کودکان درحالت چرخش خارجی ران ها

در کودکانی که درموقع راه رفتن ، حالت چرخش به داخل پاها یعنی  intoeing و افزایش آنته ورشین گردن فمور دارند می‌توان به نشستن درحالت چرخش خارجی ران ها تشویق نمود. در چنین حالتی جاذبه زمین ، گردن استخوان ران را مستعد افزایش آنته ورشین نمیکند‌.

✍️ دکتر یعقوب سالک زمانی (متخصص طب فیزیکی)
طب اطفال

🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

15 Nov, 02:54


🌺 شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها تسلیت باد 🌺

هفته نامه اخبار پزشکی

14 Nov, 12:50


🌐 ممنوعیت مصرف سیپروفلوکساسین درعفونت ادراری اطفال برداشته شد

🔹 درچه صورتی در عفونت ادراری اطفال، سیپروفلوکساسین را می توان مصرف کرد؟

🔹 ممنوعیت مصرف سیپروفلوکساسین در اطفال زیر ۱۸ سال برداشته شد

😕دکترفائزه جوادی لاریجانی : فوق تخصص نفرولوژی ، فارمامدیکال

🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

14 Nov, 12:40


دکتر اکبری، رییس مرکز تحقیقات سرطان ایران:
🌐سن سرطان‌ در ایران ۱۰ سال پائین‌تر از دیگر کشورهای جهان است

🔹عوامل محیطی عامل ایجاد 95 درصد سرطان

🔹دخانیات از جمله سیگار و قلیان تاثیر ۲۰ درصدی در ابتلا به سرطان دارد.

🔹پیشگیری از سرطان موضوع بسیار مهمی است که می‌تواند حداقل تا ۲۰ سال در افزایش طول عمر بیماران مفید باشد.

🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

13 Nov, 19:08


دکتر ظفرقندی وزیربهداشت:🔻
🌐نوع برخورد با خشونت‌ها باید عبرت آموز و بازدارنده باشد

🔹یکی از همکاران عزیز ما در یاسوج تحت خشونت غیرقابل تصور و تاسف باری قرار گرفت و به قتل رسید اما با پیگیری دادستانی و قوه قضاییه و نیروهای انتظامی به سرعت، فرد قاتل دستگیر شد.

🔹باید نوع برخورد با خشونت‌ها به نحوی باشد که عبرت آموز و بازدارنده باشد زیرا در حال حاضر جامعه پزشکی از این موضوع اندوهگین است.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

13 Nov, 10:16


دکتر امیر حسین قانونی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران:
🌐جدیدترین عامل خطر ابتلا به دیابت، 45 دقیقه نشستن بدون تحرک است


کاهش وزن باعث 60 درصد پیشگیری از دیابت می‌شود.
🆔@،akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

12 Nov, 15:43


🌐توضیحات معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در مورد قتل یک پزشک در این شهر

🔹 در مصاحبه‌ی روابط عمومی سازمان نظام پزشکی با دکتر محمود شهامت، معاون محترم درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، ایشان توضیحاتی در خصوص حادثه قتل دکتر داوودی، پزشک متخصص قلب این شهر ارائه دادند. دکتر شهامت شرح داد که بیمار مرحوم در سال ۱۴۰۱ به دلیل سکته قلبی به بیمارستان شهید جلیل یاسوج مراجعه کرده بود و پس از اقدامات اولیه به بیمارستان امام سجاد، که مرکز تخصصی قلب استان است، اعزام شد. متأسفانه، بیمار در آنجا جان خود را از دست داد.

🔹 پس از این حادثه، خانواده بیمار به پزشکی قانونی شکایت کردند. ابتدا در یاسوج، پزشک متخصص طب اورژانس محکوم شد، اما پس از اعتراض به رأی و انتقال پرونده به شیراز و تهران، در هر دو محل، کادر پزشکی به‌طور کامل تبرئه شدند.

🔹 به گفته دکتر شهامت، دکتر داوودی طی این دو سال مکرراً از سوی خانواده بیمار تهدید می‌شده اما این تهدیدات را گزارش نکرده بود. ایشان همچنین افزودند که فرد قاتل سابقه شرارت و سابقه ضرب و جرح داشته و دقایقی پیش از این مصاحبه دستگیر شده است. وی بر این نکته تأکید کرد که این حادثه تلخ ناشی از فضای مسموم رسانه‌ای است که طی سال‌های اخیر با منفی‌بافی و انتشار اخبار نادرست، کادر درمان و پزشکان را هدف قرار داده است. وی هشدار داد که چنین شرایط ناامنی برای طبابت می‌تواند به افزایش روند مهاجرت پزشکان و خروج از سیستم پزشکی منجر شود.

🔹 دکتر شهامت همچنین خاطرنشان کرد که دکتر داوودی، طی مدت خدمت خود در یاسوج، جز پرونده شکایت مورد اشاره، هیچ پرونده دیگری نداشته و رضایت عمومی از عملکرد ایشان وجود داشته است. اکنون پسر ۷ یا ۸ ساله وی به دلیل این حادثه دلخراش یتیم شده است.

🔹در پایان، دکتر شهامت اعلام کرد که دادستان دستور داده است تا تمامی فضاهای مجازی تحت نظارت قرار گیرند و هیچ‌گونه اخبار منفی و غیرمجاز در خصوص کادر درمان منتشر نشود تا از دامن زدن به این فضای مسموم جلوگیری شود.

🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

12 Nov, 15:36


🌐قتل پزشک متخصص قلب و عروق در یاسوج

🔹دکتر مسعود داوودی ؛ پزشک متخصص قلب و عروق که در یاسوج طبابت می‌کرد، بدست یک فرد شرور و با سلاح گرم به قتل رسید

🔹مرحوم دکتر داوودی اهل شاهرود با حدود ۵۰ سال سن، متاهل و دارای یک فرزند است و به مدت ۱۴ سال در حوزه درمان خدمت کرد

🔹قاتل شرور مرگ برادر خود در نتیجه اهمال‌کاری دکتر داوودی را انگیزه این قتل اعلام کرده درحالی‌که کمیسیون پزشکی و نهادهای مربوطه مرگ برادر قاتل را حتی با کمترین درصد، قصور پزشکی تشخیص نداده بودند

🔹در همین حال رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد از دستگیری قاتل دکتر داوودی خبر داد

🔹همچنین کادر درمان بیمارستان امام سجاد (ع) شهر یاسوج در تجمعی اعتراضی به دنبال قتل دکتر داوودی، خواستار رسیدگی جدی به امنیت مراکز درمانی شدند
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

11 Nov, 07:06


🌐برگزاری همایش  هاى علمی سراسری پزشکان عمومی کشور
تاریخ: ۳۰ آبان تا ۲ آذر
مکان: سالن کنفرانس بیمارستان میلاد
💎 همايش هاى علمى سراسرى پزشكان عمومى كشور

✔️سمينار مروری بر تازه های درمان دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی
🔹 زمان برگزارى:۳۰آبان تا ۲ آذر

✔️سمينار مروری بر درمان های اختلال مصرف مواد
🔹 زمان برگزارى: ۳۰آبان تا ۲ آذر

✔️سمينار دوره مبانی ایمنی لیزر و کاربردهای بالینی
🔹زمان برگزارى:یکم و دوم آذر
🔹ثبت نام از طریق سایت آموزش مداوم
www.ircme.ir
🔢 شناسه برنامه :٢٢٤٩٢٦


🆔akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

10 Nov, 15:23


دکتر رییسی؛ معاون وزیر بهداشت: 🌐 با این روند پیش‌ برویم ۱۰۰ سال دیگر کشوری به نام ایران وجود نخواهد داشت

🔹تنها کشوری در دنیا هستیم که ظرف ۱۰ سال از ۶ فرزندی به کمتر از ۳ فرزندی رسیده‌ایم

🔹جوانی جمعیت اولویت وزارت بهداشت در دولت چهاردهم است

🔹۱۷ سال آینده از هر سه ایرانی یک نفر سالمند خواهد بود

🔹رشد جمعیت ایران تا ۲۰ سال آینده به صفر خواهد رسید

🔹ضرورت پیوست موضوع جوانی جمعیت در تمامی برنامه های کشور

🔹لزوم اتحاد جدی تمامی ارگان ها برای عبور از بحران سالمندی

🔹سال ۱۴۸۰ جمعیت کشور به زیر ۵۰ میلیون خواهد رسید که بیشتر آن سالمند هستند.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

08 Nov, 16:04


🌐انفجار هزینه خدمات آزمایشگاهی با تغییر نرخ ارز

دکتر سعیدرضا شاهمرادی، مدیرکل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی با تغییر نرخ ارز ترجیحی برای اقلام آزمایشگاهی از ۴۲۰۰ تومان به ۲۸۵۰۰ تومان، شرکت‌های تامین‌کننده موظف به رعایت قیمت‌های قبلی برای اقلام باقیمانده در انبارها هستند. این تغییر نرخ ارز موجب افزایش چشمگیر هزینه‌ها در آزمایشگاه‌ها و خدمات تشخیصی خواهد شد و می‌تواند بر دسترسی مردم به خدمات بهداشتی تاثیر منفی بگذارد./سلامت نیوز
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

08 Nov, 15:39


🌐پیشنهاد حذف فنیل افرین از داروهای ضداحتقان

🔹 سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) روز پنجشنبه پیشنهاد کرد که فنیل افرین خوراکی که به طور گسترده در شربت‌های سرماخوردگی و سرفه استفاده می‌شود، به دلیل اثربخش نبودن از داروهای بدون نسخه احتقان (گرفتگی) بینی حذف شود

🔹فنیل افرین به طور گسترده در انواع داروهای بدون نسخه آنفلوآنزا و سرماخوردگی مانند بنادریل، ادویل و تایلنول استفاده می‌شود

🔹فنیل افرین همچنین به عنوان یک ماده موثره در اسپری‌های بینی برای درمان احتقان استفاده می‌شود. با این حال پیشنهاد FDA فقط مربوط به فنیل افرین خوراکی است، نه فرم اسپری بینی آن/رویترز/فانا
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

07 Nov, 17:40


🌐۴۰درصد پزشکان عمومی طبابت را ترک کرده‌اند!

🟢 رئیس سازمان نظام پزشکی با ارائه آماری اعلام کرد: حدود ۴۰ درصد پزشکان عمومی که در داخل کشور هستند اصلاً طبابت نمی‌کنند و این افراد نزدیک به ۳۰ هزار نفر هستند. همچنین نزدیک به ۴۲ درصد پزشکان عمومی در کشور پروانه طبابت گرفته‌اند. وقتی ما نمی‌توانیم این ۳۰ هزار نفر که کار طبابت را انجام نمی‌دهند را وارد چرخه سلامت کنیم، چه لزومی دارد که بحث افزایش بی‌رویه ظرفیت‌های پزشکی را پیش بکشیم؟ طرفداران افزایش ظرفیت که مدعی‌اند کمبود متخصصان پزشکی داریم، نمی‌توانند پاسخ بدهند که افزایش ظرفیت پذیرش پزشکان عمومی اکنون چه کمکی به این کمبودهای فعلی این حوزه می‌کند؛ چرا که ۱۴ سال طول می‌کشد تا فرد پذیرفته شده متخصص شود و وارد چرخه طبابت تخصصی گردد، در حالی که ما برای پزشکانی که ترک طبابت کرده‌اند برنامه‌ای نداریم.

🟢 دکتر رئیس‌زاده افزود: این افراد هیچ درکی از این ندارند که ۲۸۰ نفر دانشجوی بالینی صبح تا ظهر در یک بیمارستان ۱۵۰ تخت‌خوابی آموزش ببینند؛ آن آموزش چقدر کیفیت پایینی خواهد داشت یا نمی‌دانند وقتی ۴۵ دانشجو در یک بازدید آموزشی در بخش حضور دارند یعنی چه؟ یا حضور ۲۸ دانشجو در بخش ۱۳ تخت‌خوابی در یک صبح یعنی چه؟ همانطور که هیچ نگرانی از خروج ۸۵۰ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی در سال‌های گذشته ندارند و فقط راه‌حل را در افزایش بی‌رویه و غیرمنطقی ظرفیت پذیرش پزشکی عمومی می‌دانند.

🟢 رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور تأکید کرد که از مدت‌ها قبل افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی متناسب با ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های آموزشی وجود داشته و انجام می‌شده، اما اکنون مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی که قرار بود تعداد مشخصی صندلی ظرف ۵ سال اضافه شود هم رعایت نشده و فقط در این ۴ سال افزایش ظرفیت بالاتری از عدد مصوب برای ۵ سال داشته‌ایم.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

07 Nov, 17:37


رییس کل سازمان نظام پزشکی در شانزدهمین کنگره بیهوشی:
🌐وضعیت رشته بیهوشی از مرز بحران گذشته است

دکتر رئیس‌زاده با اشاره به وضعیت بحرانی رشته تخصصی بیهوشی گفت: وضعیت این رشته از مرز بحران گذشته است. وقتی از ۳۸۵ ظرفیت رزیدنتی بیهوشی، کمتر از ۱۰۰ نفر پر می‌شود و طی چهار سال گذشته، ۱۰۰۰ نفر به این رشته وارد نشده‌اند و امسال نیز کمتر از ۷۰ نفر در کشور از رشته بیهوشی فارغ‌التحصیل شده‌اند، چه کسی می‌خواهد مشکلات آینده این حوزه را حل کند؟ وی افزود: متأسفانه برخی از مسئولان که این کمبودها را می‌بینند، به جای گوش دادن به نظرات کارشناسان، فقط بحث تکراری افزایش ظرفیت‌ها را مطرح می‌کنند. تلاش این افراد برای فهمیدن مشکلات موجود حوزه سلامت بسیار عجیب است.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

07 Nov, 09:26


🌐ولادت حضرت زینب کبری (س) و روز پرستار مبارک باد.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

06 Nov, 10:24


وزیر بهداشت در آیین گرامیداشت مقام پرستار خبر داد: 🔻
🌐 افزایش اضافه کاری پرستاران به ۸۵ هزار تومان

🔹استخدام 11 هزار پرستار در ماه های آینده

🔹پرداختی دیگری برای جبران معوقات پرستاری انجام می شود

🔹اصلاح فرمول اضافه کار پرستاران از حدود 30 به حدود 80 تا 85 هزار تومان

🔹اهتمام ویژه رییس جمهور به حوزه سلامت و حل مشکلات جامعه پرستاری

🔹در تیم ملی سلامت از همه نیروهای مانند بهورزان، پرستاران، نیروهای آزمایشگاه، اورژانس، پزشکان و سایر رده های شغلی حضور دارند.

🔹پرستاری ایران از نظر علمی در منطقه جایگاه نخست را دارد.

🔹دلیل نامگذاری روز پرستار در روز ولادت حضرت زینب(س) سه مشخصه مشترک ایثار، صبوری و مهرورزی است.

🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

06 Nov, 09:47


🌐تدوین سند هوشمندسازی سلامت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هوشمند گفت: این دانشگاه سند هوشمندسازی سلامت را تدوین کرده است.
دکترحسن بختياری در نشست خبری دومین کنگره بین المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی گفت: دانشگاه در سال ۹۴ راه اندازی شده‌ و تمرکز آن روی حوزه های فناوری و مجازی است. با آمدن هوش مصنوعی جامعه بشری دچار تحول شده است.
وی بیان کرد: حوزه سلامت در هوش مصنوعی پیشرو است. وزارت بهداشت دانشگاه مجازی را به دانشگاه هوشمند تغییر کاربری داده است تا در این مرکز فناوری های نوین و ارائه راهکارها و همچنین بسترسازی در زمینه هوشمندسازی بهتر از گذشته انجام شود.
بختیاری ادامه داد: دانشگاه سعی کرده موضوع هوش مصنوعی را در حوزه های مختلف از جمله آموزش مد نظر قرار دهد.
وی ادامه داد: هوش مصنوعی در حوزه های تحقیقات و سلامت کاربرد ویژه ای دارد و ایران باید در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهد تا از دنیا عقب نماند‌.
بختیاری ادامه داد: این دانشگاه سند هوشمند سازی سلامت را تدوین کرده است و امیدواریم هرچه سریع تر این سند به تصویب برسد.
وی اضافه کرد: مجوز مرکز تحقیقات هوش مصنوعی در حوزه سلامت از وزارت بهداشت اخد شده است.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

03 Nov, 20:10


🌐ابتکار بزشکان ایرانی در ساخت دریچه قلب از بافت بدن بیمار

👌برای اولین‌بار در جهان، روش جدید جراحی قلب توسط دکتر امیرغفران به عنوان برترین روش جراحی تعویض دریچه قلب معرفی شد.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

02 Nov, 15:54


دکتر سیدجلیل حسینی ؛ معاون آموزشی وزارت بهداشت خبر داد:
🌐جزئیات افزایش حقوق کارورزان و دستیاران پزشکی

🔺افزایش ۱۰۰ درصدی حقوق کارورزان

🔺حقوق دستیاران تخصصی مجرد از 12 به 17 میلیون تومان و متاهل از 15میلیون تومان به 23 میلیون تومان افزایش می یابد.

🔺حقوق کارورزان مجرد از 3.5 به 6 میلیون تومان و کارورزان متاهل از 5 به 10 میلیون تومان افزایش پیدا می‌کند که نشان دهنده افزایش ۱۰۰ درصدی حقوق این افراد است.

🔺حقوق دستیار فوق تخصصی مجرد از 14 به 19 میلیون تومان و دستیار فوق تخصصی متاهل از 17 به 25 میلیون تومان افزایش پیدا می‌کند.
🔻این افزایش حقوق باید تا ابتدای آذرماه در هیات امنای مشترک دانشگاه ها به تصویب برسد و قابلیت اجرایی خواهد داشت.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

02 Nov, 09:56


🌐 ابلاغ دستورالعمل تبادل دارو بین داروخانه‌ها

دکتر غلامحسین صادقیان؛ مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، از ابلاغ دستورالعمل جدید تبادل دارو بین داروخانه‌ها خبر داد.

این دستورالعمل به منظور تسهیل تأمین داروهای مورد نیاز بیماران، جلوگیری از هدررفت منابع دارویی و تضمین سلامت جامعه طراحی شده است.

🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

02 Nov, 09:54


🌐همکاری مشترک دانشگاه علوم پزشکی ایران و دانشگاه شریف در حوزه هوش مصنوعی

دکتر توکلی ؛ سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران:؛

🔸هوش مصنوعی نقش بسیار مهمی در حوزه پزشکی دارد و می‌تواند ارائه خدمات و عدالت اجتماعی در حوزه سلامت را تأمین کند

🔸همگرایی و به اشتراک گذاری توانمندی‌های فنی دانشگاه شریف و دانشگاه علوم پزشکی ایران می‌تواند سرعت رشد هوش مصنوعی در حوزه سلامت را دو چندان کند.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

01 Nov, 16:29


واکنش معاون بهداشت وزارت بهداشت به صحبت‌های رییس پژوهشگاه رویان🔻
🌐 از رییس پژوهشگاه رویان متعجبم
دکتر رییس زاده؛
🔺صحبت‌های خود را اصلاح کنید

تعجب من از صداوسیما و مجری نیست که سوال ضد واکسن کرونا پرسیده، بلکه از فردی تعجب کرده و گلایه دارم که رییس پژوهشگاه رویان به عنوان یک مرجع علمی است و باید این سوال را به عنوان یک فرصت تلقی می‌کرد و پاسخ مناسبی می‌داد و زوایای این موضوع را تبیین می‌کرد.

صداوسیما به عنوان یک رسانه ملی باید اطلاعات درست به جامعه بدهد، نه این‌که افراد صحبت‌هایی کنند که با سیاست‌های بهداشتی کشور مخالفت کرده و سلامت جامعه را به خطر بیندازند.

رژیم صهیونیستی چنین توانایی ندارد که در واکسن کرونا چیزی کار بگذارد و فراتر از علم پیش برود و این نادرست است. اصلا رژیم صهیونیستی سازنده واکسن کرونا نبوده است.
@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

01 Nov, 03:25


🌐به کارگیری فناوری جدید تشخیص سریع سکته های قلبی در اورژانس تهران

رئیس اورژانس استان تهران:🔻

▫️ برای اولین بار در اورژانس استان تهران نرم افزاری در اختیار ناوگان اورژانس قرار گرفته که می تواند تجزیه و تحلیل داده‌های حاصل از نوار قلب بیماران را نشان دهد و تفسیر این نوار قلب روی تلفن همراه همکاران و سامانه آسایار اورژانس قابل ارسال به همراه پرونده بیمار می باشد.

▫️این نرم افزار که گلاسکو نام دارد درواقع تغییرات نوار قلب افراد را بررسی می‌کند و دقت تشخیص سکته قلبی توسط این نرم افزار تا 99 درصد است. در صورتی که سکته قلبی برای یک مددجو محرز شود، کد 247 اورژانس فعال می‌شود. با فعال شدن این کد، بیماران دچار سکته حاد قلبی به جای این که به اورژانس بیمارستان‌ها منتقل و در آن‌‌جا منتظر ارائه خدمت شوند، مستقیماً به کت لب بیمارستان منتقل می‌شوند تا سریعاً اقدامات آنژیوپلاستی اولیه برای آن‌ها انجام شود و جان بیمار نجات یابد./تسنیم
🆔@،akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

29 Oct, 09:58


🌐کد گذاری افراد از طریق واکسن‌های کرونا می‌تواند درست باشد!!!

دکترشاهوردی ؛ رئیس پژوهشگاه رویان در شبکه ۳ سیما
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

29 Oct, 06:20


🌐 برگزاری کنگره پوست زیبایی و لیزر
کنگره پوست زیبایی و لیزر با شناسه ۲۲۱۸۷۷ در سامانه آموزش مداوم با ۱۵ امتیاز در سه روز از تاریخ ۹ آبان لغایت ۱۱ آبان برگزار می گردد. ثبت نام در سامانه باز می باشد.
از همکاران محترم خواهشمند است جهت ثبت نام اقدام فرمایند.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

26 Oct, 16:22


🌐بررسی تعرفه پزشکی 1404 در جلسه 102 شورای عالی بیمه سلامت

مهندس سعید معنوی در گفتگو با خبرنگار وبدا، با اشاره به 6 دستور کار جلسه شورا، گفت: مهمترین موضوعاتی که در این جلسه مطرح شد، تعرفه های خدمات تشخیصی و درمانی سال 1404 و وضعیت ارز ترجیحی دارو، تجهیزات و اقلام مصرفی پزشکی بود. در مورد تعرفه ها باتوجه به اینکه جداول بودجه و هزینه های سازمان های بیمه گر پایه در دولت، تعیین و مصوب نشده پیشنهادی را شورای عالی بیمه سلامت جهت تعیین بار مالی به سازمان برنامه و بودجه ارائه کرده تا در هیات دولت مطرح شود.
وی افزود: پیشنهاد شورای عالی بیمه سلامت برای تعرفه های 1404 بر اساس نرخ تورمی سال جاری و پیش بینی آن و همچنین مشکلات حوزه سلامت به سازمان برنامه و بودجه ارائه شده است.
معاون دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت تاکید کرد: همچنین در خصوص حذف ارز ترجیحی برای تجهیزات و ملزومات پزشکی مقرر شد با پیشنهاد شورای عالی بیمه سلامت، ما به التفاوت نرخ ترجیحی تا رقمی که در دولت مصوب می شود، از طریق سازمان برنامه و بودجه در اختیار سازمان های بیمه گر پایه قرار گیرد تا هزینه های مربوطه به طور کامل از طریق سازمان های بیمه گر پایه پرداخت شود و مردم تحت هیچ شرایطی هزینه های ناشی از حذف ارز ترجیحی را پرداخت نکنند.
مهندس معنوی با بیان اینکه در مورد حذف ارز ترجیحی، موضوع تجهیزات سرمایه ای، ملزومات مصرفی، قطعات یدکی، کیت های آزمایشگاهی و اقلام مربوط به تجهیزات تصویربرداری پزشکی مطرح شد، گفت: امیدواریم سازمان برنامه و بودجه متناسب با پیشنهاد شورای عالی بیمه سلامت در قانون بودجه 1404 منابع لازم را پیش بینی کند. در مورد امسال نیز پیشنهاد اعضای شورا این بود که امسال منابع ارز ترجیحی، تامین شود.
وی حذف هشتگ برخی از کدهای ارائه خدمات را از دیگر موضوعات این نشست دانست و گفت: بیشترین تاثیر هشتگ ها در بخش خصوصی است که با حذف هشتگ ها، تعرفه های بخش خصوصی در مورد خدماتی که دارای هشتگ بوده، به 60 درصد کاهش پیدا می کرد و مقرر شد در خصوص حذف هشتگ های کد 1 تا 6 و 9 کمیته ای در دبیرخانه شورای عالی بیمه تشکیل و پیشنهادی را برای بودجه 1404 آماده کنیم تا شاهد حذف هشتگ برای این کدها و در جهت تعادل در بازار سلامت باشیم.
معاون دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت از بررسی آیین نامه های قانون برنامه هفتم توسعه در این جلسه شورا خبر داد و افزود: سه آیین نامه امروز بررسی شد؛ یکی از آنها مربوط به نسخه الکترونیک در شرایط اضطرار است که اعضای شورا، آیین نامه را مصوب کردند و مقرر شد زیرساخت های لازم برای ارائه نسخه در قالب نسخه آفلاین و اینترانت فراهم شود و 10 درصد نسخ نیز به صورت کاغذی باشد.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

24 Oct, 20:33


🌐 مراسم تشییع، تدفین و یادبود طبیب مهاجر، شهید دکتر حیدری در حرم حضرت معومه(س)قم، مرقد امام راحل و دانشگاه های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

24 Oct, 15:49


🌐مدیرعامل بیمه سلامت ایران: ایرانی ها دو برابر استاندارد دنیا دارو مصرف می کنند

بیش از ۱۰۰۰ راهنمای بالینی باید به روز رسانی شود.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

23 Oct, 08:17


وزیر بهداشت:
🌐 سهمیه‌های کنکور بازبینی و بازنگری می‌شود

🔹سهمیه پذیرش دانشجو در وزارت بهداشت و وزارت علوم در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شده و رییس‌جمهور هم نظراتی داشتند؛ قرار شد که با محوریت وزارت علوم و وزارت بهداشت سهمیه‌ها بازبینی و باز نگری شود

🔹این سهمیه ها در طول زمان افزایشی داشته است.

🔹در برخی رشته ها، دو سوم پذیرش بر اساس سهمیه است.
🆔akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

23 Oct, 08:12


🌐راهکارهای انتخاب شوینده برای زخم های مزمن

🎙دکتر سیاوش وزیری، متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

23 Oct, 08:10


🌐تصاویری از خودروی حامل پزشک ایرانی که توسط اسرائیل در لبنان مورد اصابت قرار گرفت

🔹خودرویی که ارتش تروریستی اسرائیل آن را مورد هدف قرار داد و پزشک ایرانی، دکتر علی حیدری در آن به شهادت رسید یک آمبولانس بود.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

22 Oct, 20:33


🌐 دستیاران مشمول قانون بیمه تامین اجتماعی شدند

براساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، دستیاران علوم پزشکی (رزیدنت) از لحاظ بیمه درمان، عمر و بازنشستگی در دوران تحصیل بدون تعهد استخدامی برای دولت، مشمول قانون تامین اجتماعی مصوب ۱۳۵۴/۰۴/۰۶ خواهند بود
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

22 Oct, 20:29


🌐 لغو الزام محاسبه امتیاز جهت صدور پروانه مطب در شهرستان ها

پیرو موافقت معاونت درمان وزارت بهداشت در رابطه با تسهیل صدور پروانه مطب پزشکان، معاونت فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی طی نامه ای به شعب نظام پزشکی شهرستان ها صدور پروانه مطب بدون محاسبه امتیاز را برای پزشکان ابلاغ کردند

🔷️پزشکان عمومی متقاضی تاسیس مطب در شهرهای غیردانشگاهی از تاریخ این بخشنامه دیگر نیازی به دریافت شاخص جمعیتی برای صدور پروانه مطب خود ندارند.

🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

22 Oct, 20:21


🌐 دکتر علی حیدری از پزشکان ایرانی مستقر در لبنان به دست رژیم صهیونیستی به شهادت رسید/ مهر
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

17 Oct, 20:19


رییس کل سازمان نظام پزشکی:
🌐عملکرد دولت و دکتر ظفرقندی، نویدبخش آینده ای بهتر است

رییس کل سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه عملکرد دکتر ظفرقندی در مدت کوتاه مسئولیت در وزارت بهداشت، درخشان و امیدوار کننده بوده است، گفت: جامعه پزشکی با این اقدامات به آینده امیدوار شد و عملکرد دولت و دکتر ظفرقندی، نویدبخش آینده ای بهتر است.
به گزارش وبدا، دکتر محمد رییس زاده در حاشیه مجمع عمومی سالیانه سازمان نظام پزشکی که با حضور وزیر بهداشت در مجتمع فرهنگی و ورزشی تلاش تهران برگزار شد، اظهار داشت: اقدامات وزارت بهداشت در این مدت کوتاه به ویژه در مورد ارتقای وضعیت دستیاران از نظر پرداختی و محسوب شدن شغل دستیاری و همچنین وعده هایی برای افزایش سهم سلامت در GDP و اصلاح ترکیب شورای عالی بیمه سلامت، امیدآفرین بوده است.
وی افزود: خوشبختانه حقوق دستیاران اخیرا اصلاح شد و افزایش یافت و در صورتی که دستیاری، شغل محسوب شود قطعا تاثیر بسیار مثبتی در پر شدن ظرفیت تخصصی و تامین نیاز مردم به خدمات تخصصی در کشور خواهد داشت.
رییس کل سازمان نظام پزشکی ادامه داد: در رشته هایی مانند اطفال، بیهوشی، طب اورژانس و برخی از رشته های فوق تخصصی مانند جراحی قلب اطفال و جراحی عروق، کمبود نیرو و استقبال پایین داوطلبان، در مرز بحران قرار داشت و با این راهکارها امیدواریم نیاز مردم به نیروهای متخصص و فوق تخصص برطرف شود.
دکتر رییس زاده مهمترین خواسته های جامعه پزشکی را افزایش سهم سلامت از GDP، اعلام به موقع و لحاظ کردن قیمت واقعی خدمات پزشکی، پرداخت به موقع مطالبات جامعه پزشکی و ارتقای کیفیت آموزش در حوزه سلامت دانست و گفت: این خواسته ها مطابق با سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت است و آن چیزی که ما می خواهیم، اجرای دقیق قانون است.
وی با اشاره به استفاده از روش های تشخیصی جدید و پیشرفته در حوزه پزشکی، گفت: حد و مرز رشته ها برای ورود به روش های تشخیصی، تداخلاتی دارد و محل قانونی حل و فصل تداخلات بین رشته ای، کمیسیون ملی تعیین صلاحیت حرف رشته پزشکی است که متاسفانه از اواخر دولت دوزادهم تا کنون جلساتی نداشته و در سه سال گذشته توسط وزارت بهداشت تعطیل شد که به سازمان های نظارتی و ریاست جمهوری، شکایت کردیم اما متاسفانه وزارت بهداشت دولت سیزدهم، تمکین نکرد و دکتر ظفرقندی قول داد این کمیسیون در اسرع وقت، تشکیل شود.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

17 Oct, 19:03


🌐 بومی‌سازی دستگاه الکتریکی درمانگر سرطان

🔹ایران در جمع چهار کشور صاحب دانش فنی ساخت دستگاه الکتروشیمی درمانی برای درمان سرطان در جهان قرار گرفت.

🔹دانشمند برگزیده جایزه مصطفی موفق به طراحی دستگاهی برای کوچک‌سازی تومورهای سرطانی شد که در این روش نوین درمانی با تحریک الکتریکی بافت‌های سرطانی، تاثیر داروهای شیمی درمانی را تا چندین برابر افزایش می‌دهد.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

17 Oct, 07:22


وزیر بهداشت خبر داد:
🌐 تصویب شغل محسوب شدن دستیاری در دولت

وزیر بهداشت در مجمع عمومی سالیانه سازمان نظام پزشکی با اشاره به جلسات فشرده دولت در روزهای گذشته به منظور تنظیم لایحه بودجه، از پیشنهاد و تصویب احتساب دوره دستیاری به عنوان شغل در جلسه روز گذشته با حضور رییس جمهور و اعضای دولت خبر داد و ابراز امیدواری کرد که مجلس نیز این موضوع را تصویب کند.
به گزارش وبدا، دکتر محمدرضا ظفرقندی در این مراسم که در مجتمع فرهنگی و ورزشی تلاش تهران برگزار شد، حل مشکلات حوزه سلامت و جامعه پزشکی را نیازمند انسجام بدنه جامعه پزشکی، دولت و مجلس دانست و گفت: روز گذشته در جلسات فشرده دولت، یک ساعت فرصت داشتیم که در مورد مشکلات و راهکارهای آن مباحث مهمی مطرح شد.
وی افزود: براساس قانون و اسناد بالادستی، سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی (GDP) کشورمان باید همتراز و بالاتر از میانگین کشورهای منطقه باشد اما این سهم در حال حاضر به ۴ درصد رسیده که تلاش ما رساندن آن به حداقل ۷ درصد است و با حضور دکتر پزشکیان در ریاست جمهوری و هماهنگی سازمان هایی مانند برنامه و بودجه، فرصت ویژه ای برای حل چالش ها داریم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه سازمان نظام پزشکی علاوه بر نقادی در تصمیم سازی ها نیز باید مشارکت موثری داشته باشد، افزود: قانون سازمان نظام پزشکی در سال ۸۳ اصلاح و در مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز تصویب شد اما امروز پس از گذشت ۲۰ سال لازم است این قانون بازنگری و اصلاح شود.
دکتر ظفرقندی تصریح کرد: در قانون قبلی، حق تعیین تعرفه بخش خصوصی بر عهده سازمان نظام پزشکی بود که یکی از مزایای آن قانون محسوب می شد اما بعدا این کار در احکام دائمی قرار گرفت.
وزیر بهداشت گفت: با کمک سازمان نظام پزشکی می توانیم این قانون را برای اصلاح به مجلس ارائه کنیم.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

16 Oct, 09:16


🌐 با پیگیری های سازمان نظام پزشکی و با موافقت وزارت بهداشت ، قانون دریافت امتیاز جهت تاسیس مطب در شهر های غیردانشگاهی برداشته شد.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

16 Oct, 09:13


🌐 برگزاری "نخستین کنگره ملی دندانپزشکی ترنج"
سازمان نظام پزشکی بابل با همراهی دانشگاه علوم پزشکی بابل برگزار میکنند:
🟢با محوریت دندانپزشکی دیجیتال
🟢ثبت نام سامانه اموزش مداوم
🟢شناسه ثبت نام216461
🟢تاریخ برگزاری ۲۳ لعایت ۲۵ ابان
🟢مکان هتل میزبان بابلسر
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

15 Oct, 15:44


🌐وزارت بهداشت مصمم به اجرای پزشکی خانواده در کشور است

مشاور معاون بهداشت وزارت بهداشت در برنامه های بهداشتی و امور بین الملل از برنامه پزشکی خانواده به عنوان یکی از اولویت های برنامه هفتم توسعه یاد کرد و گفت: وزارت بهداشت مصمم به اجرای پزشکی خانواده در سراسر کشور است.
دکتر محمد آسایی در گفتگو با خبرنگار وبدا، برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع را یکی از ملزومات نظام سلامت دانست و گفت: با حضور دکتر پزشکیان به عنوان رییس جمهور، با مدیریت دکتر ظفرقندی در وزارت بهداشت و با اراده معاون بهداشت وزارت بهداشت این برنامه اجرایی می شود.
وی به تهیه برنامه عملیاتی در معاونت بهداشت وزارت بهداشت برای اجرای پزشکی خانواده اشاره کرد و گفت: در قالب این برنامه، هر سه هزار ایرانی دارای یک تیم متشکل از یک پزشک و دو مراقب سلامت می شوند که یکی از این مراقبان سلامت حتما باید ماما باشند.
دکتر آسایی گفت: تصمیم گرفتیم در کلینیک های ویژه و بیمارستانها، یک ایستگاه ارجاع داشته باشیم و این ایستگاه موظف است پس خوراند لازم را پس از پذیرش و یا بستری شدن بیماران به سطح یک خدمات ارسال کنند تا بدانیم برای این بیمار باید چه اقداماتی انجام شود.

🔹پیش بینی اعتبارات مورد نیاز برای اجرای برنامه پزشکی خانواده

🔹در مرحله اول پیش بینی شده این برنامه در 10 استان که بالاترین پوشش بیمه خدمات سلامت را دارند آغاز شود.

🔹استفاده از ظرفیت رابطین سلامت؛ از عوامل افزایش مشارکت مردم در اجرای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع است.

🔹در برنامه پزشکی خانواده هر 20 خانوار باید یک رابط سلامت داشته باشد
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

13 Oct, 04:56


🌐هشدار شیوع بیماری سالک احشایی در شمال تهران!

دکتر محمدرضا شیرزادی؛ رئیس سازمان نظام دام پزشکی استان تهران:
🔸به دلیل نگهداری سگ و گربه بدون رعایت موارد بهداشتی در منازل، بیماری سالک در تهران به ویژه در منطقه یک آن شیوع پیدا کرده است.

حیوانات پتی مانند سگ و گربه عامل انتقال بیماری سالک به انسان هستند که علاوه بر این بیماری شپش نیز در تهران به ویژه مناطق شمالی تهران در بین خانواده‌ها و کودکان مشاهده شده است.

رئیس اداره کنترل بیماری‌های زئونوز (بیماری‌های مشترک میان حیوان و انسان) وزارت بهداشت با هشدار نسبت به «کالاآزار» یا «لیشمانیوز احشایی» که از سگ‌ها به انسان منتقل می‌شود، اعلام کرد: ۲۵ مورد ابتلا به این بیماری در سال جاری گزارش شده اما به نظر می‌رسد تعداد مبتلایان بیشتر باشد.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

13 Oct, 04:46


🌐 وقتی سفیر ژاپن از از تجربۀ جراحی‌اش در بیمارستان‌های ایران می‌گوید
🆔akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

12 Oct, 03:05


🌺🌼ولادت امام حسن عسکری(ع) تهنیت باد 🌼🌺

هفته نامه اخبار پزشکی

11 Oct, 14:12


🌐 درخشش استاد امیرغفران در European Cardio-Thoracic Surgery Association Techno College( تکنو کالج انجمن جراحی قلب و توراکس اروپا)
جایزه نوآوری برتر تکنولوژی جراحی قلب سال 2024 به استاد امیرغفران و کشور ایران رسید.

The first stented biologic valve with native tissue
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

11 Oct, 13:43


🌐هشدار در مورد شیوع و گسترش تب دنگی در کشور

سرپرست مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت هشدار داد: موارد تب دنگی در کشور افزایش پیدا کرده به طوری که از سال ۱۳۹۵ تا پایان سال ۱۴۰۲، ۷۵ مورد بوده و از پایان سال گذشته میزان مبتلایان که همه آنها وارداتی بوده به ۲۲۶مورد افزایش یافته است.
سرپرست مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت به وضعیت بیماری تب دنگی در برخی از شهرها همچون چابهار اشاره و خاطرنشان کرد: در شهر چابهار بیش از ۹۰ مورد بیماری تاکنون ثبت شده است.

وی گفت: موارد تب دنگی در استان های فارس، هرمزگان، قزوین، گیلان و اصفهان نیز گزارش شده است و ممکن است بخشی از موارد وارده باشد.

خطر انتقال محلی تب دنگی در خطه های شمالی و جنوبی کشور

دکتر مرادی نگرانی ها در خصوص شیوع بیماری دنگی در خطه های شمالی و جنوبی کشور را به دلیل انتقال محلی آن جدی تر دانست و گفت: تب دنگی از جمله بیماری های نوپدید است که مرگ و میر آن کمتر از یک درصد است.
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

10 Oct, 13:39


🌐 حلقه یا دستگاه پزشکی‌؟!

شرکت هپی هلث (Happy Health) تائیدیه سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) را برای هپی رینگ (Happy Ring) بدست آورد. هپی رینگ، یک حلقه هوشمند پوشیدنی با گرید بالینی و یک پلتفرم بهداشتی دیجیتال جامع است

هپی رینگ یک تجهیز پزشکی پوشیدنی است که دقت پزشکی را با راحتی پوشیدن در تمام روز ترکیب کرده است

این حلقه معیارهای حیاتی سلامت مانند اکسیژن خون، خواب، ضربان قلب، دما و فعالیت مغز را رصد می‌کند و در عین حال پوشیدن آن برای کاربر نیز راحت است

با این حلقه، داده‌های خام به اعلان‌ها و هشدارهای کاربردی برای بیماران و تیم‌های مراقبتی تبدیل می‌شوند. این رویکرد نظارت هماهنگ بر بیماری‌هایی مانند بیماری قلبی، آپنه خواب، دیابت، فشار خون بالا و چاقی می‌شود/مدیکال دیوایس نتورک و پی‌آرنیوزوایر
🆔@ akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

09 Oct, 18:20


🌐 افزایش حقوق دستیاران پزشکی از مهرماه تا ۲۵ میلیون تومان

دکترظفرقندی ؛ وزیر بهداشت اعلام کرد:
حقوق دستیاران و کارورزان پزشکان متأهل در برخی از رشته‌های تخصصی و فوق‌تخصصی به ۲۵ میلیون تومان رسیده است.
افزایش حقوق دستیاران و کارورزان پزشکی متاهل نسبت به مجردها بیشتر است.
دریافتی دستیاران پزشکی مجرد با افزایش حقوق، حدود ۱۹ میلیون تومان است.
افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی حقوق کارورزان پزشکی منوط به تاهل یا مجرد بودن آنها است.

🖊سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران
🆔akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

09 Oct, 18:14


🌐 راندازی سامانه تشخیص موقعیت مکانی تماس گیرندگان با اورژانس ۱۱۵؛ خدمتی ضروری و ارزشمند برای تسریع و افزایش دقت در رسیدگی به وضعیت مددجویان

🆔@akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

06 Oct, 11:20


🌐ابلاغ ضوابط فنی حمل دارو از طریق پلتفرم‌ها و کسب‌وکارهای اینترنتی

🔹ضوابط فنی حمل دارو از طریق سکوها و کسب‌وکارهای اینترنتی، به‌منظور تنظیم و نظارت بر فرآیندهای حمل و توزیع دارو، به تصویب رییس سازمان غذا و دارو رسیده و ابلاغ شد.

🔹این ضوابط در اجرای تبصره ۱ ماده ۲ دستورالعمل حمل و عرضه دارو از طریق پلتفرم‌ها به شماره ۱۷۱/۱۰۱ و تاریخ ۸ اردیبهشت سال جاری تنظیم شده است.

🔹طبق این ابلاغیه، صدور مجوز فعالیت سکوها توسط کارگروه مشترک مربوطه و مجوز فعالیت داروخانه‌ها برای خدمات غیرحضوری توسط کمیسیون ماده ۲۰ دانشگاه‌های مربوطه صورت می‌گیرد.

🔹همچنین، مقرر شده است که این دستورالعمل به‌صورت پایلوت در استان‌های قم، قزوین، زنجان و مازندران اجرایی شود.
.
🆔 @akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

04 Oct, 15:29


🌐 درمان موفقیت آمیز دیابت با استفاده از سلول‌های بنیادی

امروزه نزدیک به نیم میلیارد نفر در سراسر جهان از بیماری دیابت رنج می‌برند. پیوند آلوژن جزایر پانکراس تحت عنوان Lantidra، یکی از راه‌های درمان این بیماری است که در سال ۲۰۲۳ تاییدیه FDA را گرفت، اما به دلیل عدم وجود اهداکنندگان کافی برای پاسخگویی به تقاضای رو به رشد این بیماری و همچنین استفاده از داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی در گیرندگان (جهت جلوگیری از پس زدن بافت اهداکننده) این درمان با محدویت‌هایی مواجه شده است.

🔬 در مطالعه‌ی کارآزمایی بالینی فاز ۱ که اخیرا نتایج آن در مجله Cell منتشر شده است، راهکاری موفقیت‌آمیز جهت درمان این بیماری مطرح شده است. در این مطالعه که توسط پورفسور Hongkui Deng و همکارانش در دانشگاه پکن انجام شد، ابتدا سلول‌های بنیادی بافت چربی فرد مبتلا به دیابت نوع 1 استخراج شده و این سلول‌ها، توسط کوکتل متشکل از کوچک مولکول‌ها (بدون نیاز به فاکتورهای OSKM یاماناکا) به حالت پرتوان بازبرنامه‌ریزی شدند. سپس از این سلول‌های بنیادی پرتوان القایی (iPSCs) تولیدشده جهت تولید جزایر پانکراس استفاده شد. درنهایت پیوند اتولوگ جزایر مشتق شده از سلول‌های iPS به همان فرد صورت گرفت. این فرد در کمتر از سه ماه پس از پیوند قادر به تولید انسولین کافی بود و اکنون بیش از یک سال است که این میزان تولید انسولین در او حفظ شده است. همچنین پورفسور Deng، مسئول این پروژه، از مثبت بودن نتایج دو شرکت‌کننده دیگر در کارآزمایی بالینی خبر داده است، به طوری موفقیت پیوند در آن‌ها، در ماه نوامبر یک ساله خواهد شد.
محققان این تیم امیدوارند که بتوانند کارآزمایی را بر روی 10 یا 20 نفر دیگر نیز انجام دهند.

این مطالعه، به دلیل پیوند خارج صفاقی این جزایر، از نظر سهولت تصویربرداری و تهاجم حداقلی، مزیت دارد.
سلول‌های بنیادی پرتوان القایی می‌توانند به عنوان منبع نامحدودی جهت تولید بافت پانکراس مورد استفاده قرار بگیرند، که می‌تواند گامی ر‌وبه جلو جهت دستیابی به پتانسیل سلول‌درمانی فرد محور باشد.


تهیه مطلب: ملیکا زمانیان، دانشجوی دکتری علوم سلولی کاربردی پژوهشگاه رویان


📄 لینک مقاله:
https://www.cell.com/cell/abstract/S0092-8674(24)01022-5?_returnURL=https%3A%2F%2Flinkinghub.elsevier.com%2Fretrieve%2Fpii%2FS0092867424010225%3Fshowall%3Dtrue
🆔@ akhbar_pezeshki_weekly

هفته نامه اخبار پزشکی

04 Oct, 11:49


🌐 رونمایی از اولین ربات فیزیوتراپ ملی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد به همت پژوهشگران این دانشگاه
🆔@akhbar_pezeshki_weekly

6,196

subscribers

9,506

photos

1,746

videos