هفته‌نامه صدای آزادی @wsedayeazadi Channel on Telegram

هفته‌نامه صدای آزادی

@wsedayeazadi


دو زبانه فارسی-کوردی در غرب و شمال غرب کشور

♦️اینستاگرام:
https://www.instagram.com/jalil.ahangarnezhad/


♦️مدیرمسئول و صاحب‌امتیاز : جلیل آهنگرنژاد
♦️صدای آزادی یک رسانه‌ی دو زبانه‌ی مستقل است
♦️ ارتباط با ما: 09024789969

هفته‌نامه صدای آزادی (Persian)

هفته‌نامه صدای آزادی یک رسانه مستقل با زبان‌های فارسی و کوردی در غرب و شمال غرب کشور است. این رسانه توسط جلیل آهنگرنژاد، مدیرمسئول و صاحب‌امتیاز آن، اداره می‌شود. هدف اصلی صدای آزادی ارائه خبر و مطالب به صورت دو زبانه و مستقل است. این رسانه از وابستگی به هیچ گروه و یا سازمان خاصی پرهیز می‌کند و دیگر اینترنتی است. برای ارتباط با تیم صدای آزادی می‌توانید با شماره 09024789969 تماس بگیرید یا از طریق اینستاگرام به آدرس https://www.instagram.com/jalil.ahangarnezhad/ با آنها متواصل شوید.

هفته‌نامه صدای آزادی

19 Nov, 18:53


♦️ویژه‌نامه‌ای برای کریم تمکین
شاعر کورد کرماشان
تولد: 1299 مرگ: 1357
یکی از مهمترین کارکردهای رسانه، آگاهی‌بخشی به مخاطبان از بخش فراموش شده‌ی تاریخ فرهنگی، سیاسی واجتماعیِ جغرافیایی است که در آن به فعالیت می پردازد. سال‌ها در صدای آزادی و سایت بلوط بر آن بوده‌ایم که بتوانیم نورافکن‌هایی بر اینچنین بخش‌هایی از تاریخ فرهنگی کرماشان بتابانیم و داشته‌های معفول خود را بار دیگر بازنمایی کنیم تا نسل های تازه‌تر بتوانند با شناختی نسبی از گذشته‌های دور و نزدیک این سامان بی‌سامان، شناسنامه‌ی جمعی خود را بازشناسند.
این بار نیز دریچه‌ای بر شناخت کریم تمکین کرماشانی گشوده‌ایم و وجه کوردی او را در نمایی تازه به مخاطبان مشتاق فرهنگ نشان داده‌ایم


#منوچهر_طاهرزاده
#کریم_تمکین
#فرشید_یوسفی
#جلیل_آهنگرنژاد
#میلاد_کلوند



♦️https://t.me/wsedayeazadi

هفته‌نامه صدای آزادی

17 Nov, 17:56


♦️شیرین گیان تا یلدا آماده اکران می شود

«کیوان مهرگان» مستندساز اسلام آبادی از اکران آخرین کار خود به نام «شیرین گیان» تا شب یلدا خبر داد.
او در این اثر بیش از 21 نفر از موسیقیدانان، نوازندگان، شاعران و منتقدان هنری را گرد هم آورده تا درباره این ترانه کردی سخن بگویند. مهرگان درباره‌ی کار تازه‌اش گفت: ساخت این مستند تقریبا یکسال و نیم زمان برده و امیدوارم تا شب یلدا آماده اکران شود.
ترانه شیرین گیان از قدیمی ترین ترانه های خطه زاگرس است که 53 سال پیش ساخته شده و تا به امروز بیش از 16 خواننده مطرح ایرانی، عراقی و ترک زبان آنرا بازخوانی کرده اند.
تجلیل از «محمدهاشم ربیعی» شاعر و آهنگ ساز این اثر بخشی از برنامه اکران عمومی این مستند خواهد بود. مهرگان تا به امروز 50 مستند کوتاه و بلند ساخته که محور همه آنها تاریخ معاصر ایران است./ لیلا سعدوندی


♦️https://t.me/wsedayeazadi

هفته‌نامه صدای آزادی

11 Nov, 20:05


♦️«گُلوَنی‌هایی در آوار»
بە یاد زلزله آبان کرماشان

درد سنگین بود، در هم ریخت مهر و ماه را
روی لب‌های زمین بنشاند نقش آه را

بیستون لرزیدو شیرین را به کام خود کشاند
دید از نزدیک فرهاد، این غم جانکاه را

گُلوَنی‌هایی که در آوارها جامانده‌اند
شَروه می خوانند با هم داغ کرمانشاه را

مادری دارد به دنبال چه می‌گردد هنوز؟
این چنین می‌کاود او هرسوی قربانگاه را

عاشقی گمنام، می‌گردد میان کوچه‌ها،
تا مگر در گوشه‌ای پیدا کند «گلشاه» را

چشم‌های قصرشیرین را مجال گریه نیست
بغض‌ها سد کرده‌اند از بس مسیر آه را

ضَجّه‌های تاق‌بستان تا سرِ پل می‌رود
رود رودِ مادران، پرکرده این درگاه را

دردها آن قدر سنگین است روی شانه‌ها
برده از این شهر، حتی خنده‌ای کوتاه را

در بیابان، در مسیری  سنگلاخ، افتاده‌ایم
ای خدای درد! خود هموار کن این راه را !

دیرگاهی می‌شود آیینه‌ها افسرده‌اند
تا کجا بایدتحمل... این همه ناگاه را !

🔸خدابخش صفادل

♦️https://t.me/wsedayeazadi

هفته‌نامه صدای آزادی

11 Nov, 04:21


♦️ آخرین روزهای آبان ١٤٠٣
منطقه حفاظت شده بیستون _ کرمانشاه
عکس: وحید محمدی


♦️https://t.me/wsedayeazadi

هفته‌نامه صدای آزادی

09 Nov, 13:35


♦️خالق «گرەوی بەختی هەڵالە»،مهمان کرماشانی‌ها

عطا نهایی رمان‌نویس نامدار کورد در یک نشست ادبی با حضور جمعی از فعالان فڕهنگ کوردی در شهر کرماشان مورد تجلیل قرار گرفت. در این نشست، چند تن از صاحبنظران، دیدگاه‌های خود را درباره آثارش بیان کردند و معروف‌ترین اثر داستانی این نویسنده را با نام «گرەوی بەختی هەڵاڵە» مورد تحلیل و بازنمایی قرار دادند.

وی در سال 1339 در شهر بانه متولد شده و مجموعه داستان‌های کوتاه و رمان‌هایی به زبان کوردی نوشته است و نیز آثاری از داستان نویسان ایرانی و دیگر ملل به زبان کوردی ترجمه کرده است. «زریکە»، «تەنگانە»، «ئەو باڵندە بریندارە‌کە منم » و سه مجموعه داستان و «گوڵی شۆڕان»، «باڵندەکانی دەم با» و «گرەوی بەختی هەڵالە» سه رمان عطا نهایی است.

این جلسه با همکاری موسسه‌ی دادگر، به دعوت کارگروه ادبیات کوردی و مدیریت رضا جمشیدی شاعر و فعال فرهنگی کورد کرماشان شکل گرفت.

📸 فرزانه‌ درویش‌پناه‌


⬅️صدای آزادی را از اپلیکیشن فیدیبو هم می‌توانید تهیه کنید
♦️https://t.me/wsedayeazadi

هفته‌نامه صدای آزادی

09 Nov, 07:54


♦️کرماشانی‌ها در انتظار گودو
سرمقاله هفته نامه صدای آزادی

✍️جلیل آهنگرنژاد
ساموئل بکت در نمایشنامه‌ی معروفش:«در انتظار گودو» فضایی بی‌مفهوم را تصویر می‌کند که در آن شخصیت‌های اصلی نمایش در انتظار کسی نشسته‌اند. اما آن شخص موهوم، هرگز از راه نمی‌رسد.
روایتی که معناگریزی عجیبی دارد و کم‌شباهت به بسیاری از وقایع اطراف ما نیست. پس از انتخاب رئیس جمهور، کمتر چشمی از فعالان انتخاباتی هست که در حال و هوای تغییرات مدیریتی باشد و انتظار یک استاندار منحصربفرد را نکشد.
کسی که پس از این همه سال شعارهای بی پایه، برای تغییر حال دل خودش و همفکرانش از راه برسد و درمانگری کند و مرهمی بر زخم‌هایشان باشد.
چە اتفاقی قرار است بیفتد؟ و جدا از انتظار عام، چه کسانی بیش از دیگران انتظار می‌کشند؟ واقعیت این است که آن «حس انتظار هیجانی» که دو گروه چپ و راست دارند، در هیچ جایی از جامعه دیده نمی‌شود. پس همه‌ی خواست‌ها و گمانه‌هایی که این ماه‌ها در برخی ازمحافل دیده وشنیده می‌شود، هیچ رنگ و بویی از دغدغه‌های مردم‌ ندارند و تنها حالِ دلِ قلیلی را خوب می‌کند که در انتظار طلب جناحی و گروهی محدود خود هستند.
ستادی‌های چپ که خود را صاحب حق می‌دانند، دچار انشقاقی عجیب شده‌اند و به قول معروف هر کسی ساز خودش را می‌زند. اما حکایت آن سوی ماجرا جالب‌تر است؛ اصول‌گرایان که این دوره عملاً شیرینی غیر قابل توصیفی نصیب کامشان شده و هم‌اکنون پس از ماه‌ها که از مدیریت دولت جدید می‌گذرد، کرماشان کاملا تحت مدیریت آنها می‌چرخد، با انتشار بیانیه و ... سعی در حفظ صندلی‌های مدیریت استان دارند. صد البته مرام نرمش‌پذیر دولت پزشکیان کاملا آمادگی آن را دارد که همین وضعیت موجود را حفظ کند.(اگر بگذارند).
واقعیت این است که در هر صورت، اتفاق مهمی در عرصه‌ی مدیریت استانی نمی‌افتد. هر مهره‌ای بر صندلی ارشد استان بنشیند، همین روند ویرانی مدیریت را با تدبیر بالا نشینان ادامه خواهد داد.
چون عملاً در گذشته ثابت شده که هر کسی قرار است مدیریت استانی را بپذیرد، باید نماینده‌ی قدرت مرکزی در اینجا باشد نه منتخب مردم فلاکت‌زده‌ای که به دنبال حل مشکلات ریز و درشت زندگی در امور فردی و اجتماعی باشند.
کرماشان، امروز نالایق‌ترین مدیران تاریخ خود را تجربه می‌کند. از مدیر ارشد گرفته تا مدیران فرهنگی، سیاسی و اقتصادی، همه و همه خواسته یا ناخواسته کرماشان را به پرتگاه سقوط نزدیک و نزدیک‌تر کرده‌اند. آمارهای پیاپی فلاکت‌زدگی کرماشان، تنها گوشه‌ای از بی‌لیاقتی و بی‌عُرضگی آنهاست.
قسمت تلخ ماجرا اینجاست که در این میان، مردم بی‌خیال‌تر از همیشه، حس مطالبه‌گری را در وجود خود کُشته‌اند و هیچ کسی نمی‌خواهد در مسیری قرار گیرد که غصب‌کنندگان صندلی‌های مدیریت استان را پاسخگو نماید.
همیشه منتظریم کسی بیاید و کاری بکند. براستی که «در انتظار گودو» نشسته‌ایم. مثل: ولادیمیر و استراگون در نمایشنامه‌ی معروف "بکت" که انتظار پوچ آنها به هیچ نتیجه‌ای ختم نشد و این اتفاق برای ما هم از همین رنگ خواهد بود. چون فرستاده‌ای هم اگر از راه برسد، گره‌گُشای کار خلق نخواهد بود...




⬅️صدای آزادی را از اپلیکیشن فیدیبو هم می‌توانید تهیه کنید
♦️https://t.me/wsedayeazadi

هفته‌نامه صدای آزادی

05 Nov, 18:08


♦️در سایت فیدیبو ببینید
هفته نامه صدای آزادی شماره 701
https://fidibo.com/book/175864-هفته-نامه-صدای-آزادی-شماره-701

هفته‌نامه صدای آزادی

02 Nov, 18:46


♦️ده‌نگ نه‌رمه‌واران له خاک زێڕین کرماشان
‌تازه‌ترین شماره صدای آزادی آماده انتشار شد


⬅️صدای آزادی را از اپلیکیشن فیدیبو هم می‌توانید تهیه کنید
♦️https://t.me/wsedayeazadi

هفته‌نامه صدای آزادی

30 Oct, 17:14


♦️گزارش تصویری (2)
سومین دوره‌ جایزه‌ گویندگی کوردی نرمه‌واران


🔸عکس: فؤاد گودرزی


♦️https://t.me/ahangarnezhad