ديده‌بانِ زنان @womenwatcher Channel on Telegram

ديده‌بانِ زنان

@womenwatcher


با ما در ارتباط باشيد: [email protected]

ديده‌بانِ زنان (Persian)

با عنوان "ديده‌بانِ زنان"، کانال تلگرامی womenwatcher یک فضای مجازی پر از اطلاعات و محتوای مفید برای زنان است. این کانال با هدف ارائه اخبار، مقالات، نکات آموزشی و تجربیات موفقیت زندگی اشتراکی با زنان ایجاد شده است. اگر به دنبال راهکارها و ایده‌های نو برای بهبود کیفیت زندگی خود هستید، کانال "ديده‌بانِ زنان" مکانی مناسب برای شماست. با عضویت در این کانال، می‌توانید به جمع زنانی پر انرژی و پرشور بپیوندید که از تجربیاتشان برای بهتر کردن زندگی خود و دیگران بهره می‌برند. بیایید با هم برای رشد و پیشرفت مشترک در مسیر موفقیت قدم برداریم. برای ارتباط با مدیران کانال می‌توانید ایمیل خود را به [email protected] ارسال کنید و همچنین در کانال ما فعالیت و مشارکت داشته و از منابع ارزشمندی که در اختیارتان قرار می‌دهیم بهره ببرید.

ديده‌بانِ زنان

25 Jan, 08:49


قطعه «یاران» اولین اثر گروه موسیقی خیال در فضای باز است؛ گروهی متشکل از زنان نوازنده و خواننده ساکن سقز، سنندج و اورامان.

فعالیت‌ زنان هنرمند در عرصه موسیقی سال‌هاست که تحت‌تاثیر قوانین جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است و در سال‌های اخیر، زنان هنرمند با انتشار ویدئو یا حضور در خیابان علیه این ممنوعیت ایستاده‌اند.

اجرای گروه خەیاڵ [خیال] از قطعه «یاران» نشان می‌دهد که زنان هنرمند نه فقط قصد عقب‌نشینی ندارند که به پیش می‌روند: اجرایی جمعی به زبان کردی.

برخی از هنرمندان این گروه در شرح اجرایشان نوشته‌اند:

«آزادی زمانی معنا پیدا می‌کند که زن را فراتر از زن و معنایش در جهان امروز ببینیم و آن را با همه تاریخ و حقایق آن در نظر بگیریم. ما را مادر، مقدس، پاکدامن، الهه، و ... خواندند تا با این وهم و‌ خیال‌ها، مثل قصه‌ها و افسانه‌ها در خانه نگه‌مان دارند. در حالی‌که حق زندگی راستین در جهان واقعی از ما سلب شده است‌. در زمانه و جهانی که زن را مقدس نمی‌داند و هیچ زنی آزادانه زندگی نمی‌کند، مادران ما حرمت و جایگاه دارند. اما خیال آن بهشتی که زیر پاهایمان است؟ نه، ممنون. زن زندگی واقعی می‌خواهد.»

@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

03 Jan, 06:22


دوازدهمین نشست از مجموعه نشست‌های جنسیت و نابرابری:
جنسیت و روان
نابرابری در اتاق درمان


📍 زهرا سلیمانی_کاندیدای دکتری روانشناسی بالینی

امیرعلی علی‌محمدی_درمانگر تحلیلی

فرشید مرادیان_رواندرمانگر پویشی_تجربه‌ای

دوشنبه ۱۷ دی ۰۳
۱۷ تا ۱۹

▫️این نشست به صورت گفت‌وگوی جمعی، حضوری و رایگان است.

میدان توحید،خیابان نصرت غربی، پلاک ۵۶، طبقه اول، موسسه رحمان

@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

29 Dec, 16:28


سروناز احمدی دقایقی پیش با آزادی مشروط از زندان اوین آزاد شد.

او بیش از یک سال و چند ماه در حبس بود.

@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

21 Dec, 07:30


NapQueen : I'm sat in my living room sobbing that all 51 were found guilty.
The impact of Gisele Pelicot is more than anyone can articulate. Somehow this feels like a victory for every woman who wasn't believed. It certainly helped me shift my own shame.

Thank you, Gisele.

#giselepelicot

اکانت نپ‌کویین:
روی مبل نشسته‌ام و اشک می‌ریزم از اینکه هر ۵۱ (متجاوز) مجرم شناخته شدند.

تأثیر ژیزل فراتر از چیزی است که بتوان توصیف کرد. به نوعی این حکم مانند پیروزی برای تمام زنانی است که باور نشدند.

قطعاً به من کمک کرد تا شرم خودم را تغییر دهم (کنار بگذارم).

ممنونم، ژیزل.

#giselepelicot

@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

21 Dec, 07:15


🔹گزارشی از نشست ۲۵ نوامبر در زندان زنان لاکان

در متن پیش رو که برای دیدبان آزار ارسال شده است، گزارشی‌ می‌خوانید از نشست صمیمانه زنان در زندان لاکان که به مناسبت 25 نوامبر، روز جهانی منع خشونت علیه زنان برگزار شده است. در این نشست، زنان زندانی سیاسی و «غیرسیاسی»، هم‌صدا و هم‌رای، تجربه‌های خود از خشونت جنسیتی را بیان کردند و #زهره_دادرس، #زهرا_دادرس، #فروغ_سمیع_نیا، #شریفه_محمدی، #آزاده_چاوشیان و #شیوا_شاه_سیاه (از فعالان حقوق زنان در گیلان) از انواع و ابعاد خشونت علیه زنان گفتند. این نشست با خواندن شعر «دختران دشت» توسط شریفه محمدی و آوازخوانی آزاده چاوشیان به پایان رسید.

فردی که به اتهام قتل همسر خود زندانی است، از خشونت‌های خانگی، از آزارواذیت‌های جسمانی و روانی، خیانت و فروخته‌شدن فرزند شیرخواره‌اش توسط همسر خود می‌گوید. این زن پس از بازداشت نیز در اداره آگاهی برای اعتراف اجباری مورد ضرب‌وشتم قرار گرفته است و حالا در این زندان، اراده‌ و اختیاری برای کوتاه‌کردن موهایش ندارد و باید از مسئول بند اجازه بگیرد. زنی که چند روزی است از بیمارستان به بند نسوان لاکان رشت بازگشته است، از بارداری ناخواسته‌اش می‌گوید که او را به مرز مرگ و زندگی رسانده بود و حالا نجات پیدا کرده است، زنی خانه‌دار و بدون پشتوانه مالی و سرمایه که مشخص نیست بر چه اساسی برای او دفترچه چک صادر کرده‌اند و با اعتماد به همسر، بدون آگاهی از آنچه در انتظار اوست، با بدهی‌ها و شاکیان فراوان این روزها را در زندان می‌گذراند، درحالی‌که کودکانش را به بهزیستی واگذار کرده‌اند و امکان دیدن آنها و شنیدن صدایشان را نیز نیافته است. حاضران در این نشست همچنین به چندین نمونه از رفتارهای نامحترمانه و تحقیرآمیز مسئولان، مددکاران و نگهبانان با مادران زندانی و سرزنش آنان اشاره کرده‌اند. 

متن کامل گزارش:
https://harasswatch.com/news/2402/

@harasswatch

ديده‌بانِ زنان

15 Dec, 08:22


میلاد پناهی‌پور، وکیل پرستو احمدی:
«حوالی ساعت ۱۲ شب گذشته دو نوازنده مرد این کنسرت که بازداشت شده بودند آزاد شدند و خانم پرستو احمدی هم ساعت ۳ بامداد آزاد شدند.»

@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

14 Dec, 16:42


پرستو احمدی در مازندران بازداشت شد

همچنین دو نفر از نوازندگان «کنسرت فرضی» #پرستو_احمدی امروز در آموزشگاه‌شان در تهران بازداشت شدند:
احسان بیرق‌دار و سهیل فقیه‌نصیری

به نقل از میلاد پناهی‌پور، وکیل آنها، در گفت‌وگو با امتداد

@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

12 Dec, 20:44


برای ⁧ #پرستو_احمدی ⁩ و شجاعتش در مقابله با کسانی که بدن، صدا و حضور زنان را برنمی‌تابند، و به یاد ⁧ #قمرالملوک_وزیری ⁩، نخستین زنی که بدون حجاب اجباری آواز خواند.

‏⁧ #زن_زندگی_آزادی ⁩

منبع: ایکس روشنک روزبهانی


@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

02 Dec, 19:45


جرم: راکب نسوان| گزارشی از موتورسواری زنان

✍🏽مریم لطفی

📍«چطور می‌توانم تَرک یک مرد موتورسوار بنشینم، اما یک وجب جلوتر نه!» این گزارش روایتی از موتورسواری زنان در شهر است.»

🔹نیروی انتظامی سفت‌و‌سخت ایستاده و با استناد به تبصره ماده ۲۰ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی که به گفته حقوق‌دانان محل بحث است، از صدور گواهی‌نامه برای زنان اجتناب می‌کند.

🔹اینها در حالی است که در ماده یک آیین‌نامه صدور انواع گواهی‌نامه رانندگی گفته شده هر‌کس بخواهد با هر نوع وسیله نقلیه موتوری زمینی رانندگی کند، باید ‌گواهی‌نامه رانندگی متناسب با آن وسیله را دارا باشد.

🔹در این قانون نه بحثی از ممنوعیت زنان مطرح است و نه حتی تأکیدی بر لفظ مردان وجود دارد./شرق

@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

02 Dec, 08:39


«جمهوری فلسفه و ادبیات» برگزار می‌کند:

📍نشست «زنان، خشونت، قانون»

با حضور:
- سیمین کاظمی (جامعه‌شناس، پزشک):
خشونت نهادی و نقض تمامیت جسمانی زنان

- سارا باقری (وکیل دادگستری، فعال حقوق زنان): چالش‌های حقوقی خشونت علیه زنان

- دبیر نشست: مریم لطفی (روزنامه‌نگار)

🔹 زمان: سه‌شنبه، ۱۳ آذر ۱۴۰۳، ساعت ۱۷-۱۹ (افزودن به تقویم گوگل)

🔹 محل برگزاری: تهران، خیابان انقلاب، خیابان وصال شیرازی، کوچهٔ نایبی، پلاک ۲۳ (روی نقشهٔ گوگل)


کانال تلگرام «جمهوری فلسفه و ادبیات» :

https://t.me/jomhourifalsafe


@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

26 Nov, 06:09


به مناسبت روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان ؛ نگاهی به آمار خشونت علیه زنان در اتحادیه اروپا

از هر سه زن در اتحادیه اروپا یک
نفر قربانی خشونت شده است

نظرسنجی که گزارش آن روز دوشنبه همزمان با روز جهانی منع خشونت علیه زنان منتشر شد، نشان داد که حدود یک سوم زنان در اتحادیه اروپا خشونت را در خانه، محل کار یا در ملاء عام تجربه کرده‌اند.

به گزارش یورونیوز، این نظرسنجی که بطور مشترک توسط مرکز آمار اتحادیه اروپا (یوروستات)، آژانس حقوق اساسی اتحادیه اروپا و موسسه اروپایی برابری جنسیتی (EIGE) و در بازه زمانی سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ میلادی انجام شد، نشان داد که تنها یک نفر از هر چهار زن، حوادث خشونت‌آمیزی را که علیه آنها روی داده، به مقامات گزارش می‌دهند.

@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

23 Nov, 09:18


​​ از فلسطین تا پرو، از بومیان آمریکا تا روستاهای هند، رسم «#در_آغوش_کشیدن_درختان» رایج است. رسمی برای کنشگری جمعی و فردی به قصد حفاظت از محیط زیست، زمین آبا و اجدادی که به دست اشغالگر و سرمایه‌دار چپاول می‌شود. در آغوش کشیدن درختان، یکی از شناخته‌شده‌ترین حرکت‌های سمبلیک در مبارزه‌ی بدون خشونت و ایستادگی جلوی ظلم و اشغال و تجاوز و چپاول است.

این رسم از میان روستاییان هندی آغاز شد. نخستین بار در سال ۱۷۳۰ میلادی، ۲۹۴ مرد و ۶۹ زن روستایی پیرو آیین هندو درختان روستای خود را در آغوش کشیدند تا مانع از تخریب آن‌ها به قصد ساختن قصری برای ارباب شوند. کسی که آن‌ها را تشویق به در آغوش کشیدن درختان کرد، #زنی از اهالی روستا بود: آمریتا دوی، زنی با ایمان که نه تنها به عمق جان می‌دانست آیین آن‌ها تخریب محیط زیست را گناه می‌داند، بلکه حواس‌اش بود که این قطع درختان، آغاز چپاول زمین‌های آبا و اجدادی آن‌هاست و از دست دادن روستا. او در اقدامی ناگهانی پرید و درختی را در آغوش گرفت و با فریاد مردم دیگر روستا را به کمک طلبید و خیلی زود مردان و زنان دیگری به او پیوستند. آن‌ها حتا وقتی نوچه‌ها و سربازان ارباب شروع به قطع درختان کردند، تنه‌ی درختان را رها نکردند و تقریبا همه‌ی آن‌ها کشته شدند. اما این «شهادت» خودخواسته‌ی آن‌ها باعث شد که فرمانی سلطنتی صادر شود و قطع درختان در روستاهای پیروان آیین بیشنوی را ممنوع کند.

سال‌ها بعد در دهه‌ی ۱۹۷۰ میلادی، «جنبش چیپکو» با الهام از حرکت شجاعانه‌ی این روستاییان در هند شروع شد. جنبش چیپکو که جنبشی با اهداف حفظ محیط زیست و مقابله با تخریب زمین و درخت است، از سوی یک مددکار اجتماعی پیرو تعالیم به دور از خشونت گاندی کلید خورد. جنبش چیپکو به درهم‌تنیدگی این ظلم و ستم توجه داشت: تخریب محیط زیست نماد استعمار است، نماد بهره‌کشی از کارگر ارزان بدون ایمنی لازم، هرچه بیشتر دامن زدن به اختلاف طبقاتی و تولید ثروت بادآورده برای نوکیسه‌ها، فقیرتر کردن زنان و اقلیت‌های مذهبی و به حاشیه‌رانده‌شدگان جامعه، حرکتی که به فرآیند «اعیان‌سازی شهرها و روستاها» هرچه بیشتر دامن می‌زند و حق بومیان و ساکنان محلی را هر روز بیشتر نادیده می‌گیرد و آن‌ها را ناچار به ترک خانه و کاشانه‌ی اجدادی خود می‌کند.

از همان ابتدای جنبش چیپکو، زنان بیشتر از مردان در جنبش حضور و مشارکت فعالانه داشتند. زنان در روستاها و شهرهای کوچک، کارگروه‌های محلی تشکیل می‌دادند، دسته‌جمعی به دیدار مقامات محلی می‌رفتند و مذاکره می‌کردند تا مانع از تخریب جنگل‌ها و درختان شوند. آن‌ها چون بیشتر در خانه بودند، به محض این‌که ماشین‌های تخریب سر می‌رسید فوری با داد و هوار یکدیگر را خبر می‌کردند، هر کاری داشتند رها می‌کردند، می‌دویدند و هر یک درختی را در آغوش می‌کشید و مانع قطع درختان می‌شدند. در سال ۱۹۷۳ در روستای ماندال، آن‌ها چنان غوغایی راه انداختند، چنان ساعت‌ها از درختان آویزان مانده یا تنه‌ی درختان را رها نکردند و همزمان با صدای بلند و بی‌وقفه شعار سر دادند که بالاخره «پیمانکار» به نیروهای خود دستور داد که عقب نشینی کرده و کلا روستا را ترک کردند. بعدتر بسیاری از اصلاحات در قوانین حفظ جنگل‌ها و محیط زیست در هند به خصوص در مناطق نزدیک به هیمالیا به یمن کنشگری و تلاش‌های این جنبش به تصویب رسید.

حرکت نمادین «در آغوش کشیدن درختان» خیلی زود به سرزمین‌های دیگر هم رسید. شاید بیشتر از هر سرزمینی در فلسطین این حرکت نمادین بارها زیر شاتر دوربین‌ها ثبت شد. در سرزمینی که هر روز درختان زیتون، لیمو و کاج‌های فلسطینیان زیر تانک‌های اشغالگری اسرائیل نابود می‌شود. فیلم معروف «درخت لیمو» این مقاومت‌های فلسطینیان را به خوبی به تصویر کشیده بود. درختان هم در فلسطین، دهه‌ها است که در کنار مردم قربانی اشغالگری و ویران‌گری اسرائیل‌اند. /کانال خواهر شکسپیر

@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

17 Nov, 14:14


گزارش «شرق» از اخبار خشونت زنان تا ماجرای کلینیک ترک بی‌حجابی و سکوت معاونت زنان
🔺کلینیک پرحاشیه

👈🏻نسترن فرخه

🔹حجم‌ اخبار مربوط به حوزه زنان در این ایام، حداقل بخشی از جامعه را اندوهگین کرده است؛ از قتل خبرنگار ایرنا به دست همسرش و شکافتن سر زن با ابزار سنگین فلزی توسط همسر به دلیل نارضایتی از رابطه عاطفی تا رفتار خشونت‌آمیز مدارس با دختران به دلیل نوع پوشش که منجر به خودکشی دو دانش‌آموز شد. در همین بحبوحه، ماجرای تأسیس کلینیک‌های ترک بی‌حجابی منجر به گلایه‌های زیادی در عرصه عمومی شد. اما با وجود چنین فضایی در حوزه زنان که بسیاری واکنش نشان دادند، معاونت زنان تا این لحظه در قبال این وقایع واکنش خاصی نشان نداده است و پیگیری خبرنگار «شرق» برای گفت‌وگو با زهرا بهروز‌آذر، معاون زنان، بی‌نتیجه ماند. البته او به‌تازگی اعلام کرده است ‌کلینیک‌های ترک بی‌حجابی به دولت مربوط نمی‌شود.

گزارش کامل را اینجا بخوانید:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-948959

@sharghdaily
sharghdaily.com

ديده‌بانِ زنان

13 Nov, 15:26


نفیسه آزاد:
«ما از «زنانِ قربانیِ خشونت» چه می دانیم؟ عموماً فقط می‌دانیم مورد خشونت واقع شده‌اند.
داستان #خشونت_علیه_زنان وقتی به رسانه‌ها می‌رسد که خشونت اعمال شده است، قبل و بعد از آن زنان در تاریکی هستند.
با رسانه‌ای‌شدنِ خشونت، کَسانِ زیادی می‌پُرسند: چرا زن رابطه خشونت‌آمیز را ترک نکرد؟
پاسخ این است که «تَرک‌کردن یک رابطه خشونت‌آمیز بسیار پیچیده و سخت‌تر از چیزی است که تصور می‌شود»
اول؛ در ایران، قانون یا نهادهایِ عمومی یا حتی مردمی و مدنی حامی زنان خشونت‌دیده وجود ندارد.
دوم؛ زنان عموماً دسترسی‌های اقتصادی محدودی دارند که آنها را وادار به ماندن می‌کند
سوم؛ رابطه خشونت‌آمیز، زن را منزوی و ایزوله می‌کند، زن شبکه روابطش را از دست می‌دهد یا بسیار محدود می‌شود. زن عموماً برای مدیریتِ خشونتی که بر او اعمال می‌شود خودش را حذف می‌کند
رابطه خشونت‌آمیز تأثیری جدی بر عزت نفس و اعتماد به نفس زن دارد و روز به ‌روز او را ناتوان‌تر می‌کُند
چهارم؛ زنان در نظامی از هنجارها، جامعه‌پذیر می‌شوند که به آنها می‌آموزد «اگر مُدارا کنند، درست می‌شود» در نتیجه در مراحل اولیه کمتر به ترک رابطه فکر می‌کنند
به همین منوال خانواده، دوستان و آشنایان نه پذیرای شنیدن ماجرا هستند و نه کمک موثری می‌کنند و در نهایت زن روز به روز نه‌تنها بی‌اعتمادبه‌نفس‌تر می‌شود بلکه تنها‌تر و بی‌دستاوردتر می‌شود تا به جایی می‌رسد که بدون کمکِ جدیِ بیرونی امکان بیرون آمدن از رابطه را ندارد
در نتیجه پیش از آن لحظه‌ نهایی، فرایندی طی شده است که ما تنها شاهد سکانس پایانی آن هستیم.
اگر با زنی در ارتباط هستید که در رابطه خشونت‌آمیز است، او را تحقیر نکنید که چرا رابطه را ترک نمی‌کند، بلکه به او نشان بدهید که می‌تواند روی شما حساب کند
حتی اگر قوانین حمایت‌گرانه باشند، زنان در درجه اول به‌شبکه‌ای از روابط پایدار نیاز دارند که بتوانند روز مبادا روی آن بایستند.»

@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

10 Nov, 13:44


یک #زن‌کشی دیگر؛
منصوره قدیری جاوید، خبرنگار ایرنا، توسط شوهرش به قتل رسید

#منصوره_قدیری_جاوید، خبرنگار بخش پژوهش‌های خبرگزاری ایرنا، شنبه ۱۹ آبان، به دست همسرش با ضربات دمبل و چاقو به قتل رسید.

به گزارش خبرگزاری رکنا، بررسی‌های تیم جنایی به‌محض ورود نشان داده که مقتول توسط همسرش که وکیل دادگستری است قربانی جنایت شده است، به این ترتیب مرد جوان توسط کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی بازداشت شد و مشخص شد که زن جوان از خبرنگاران خبرگزاری ایرنا است.
متهم در اعترافات اولیه خود گفته که از سال‌های گذشته با همسرش اختلاف داشته است.

در ایران سالانه دست‌کم ده‌ها زن به دست خویشاوندان نزدیک، به‌خصوص شوهر، برادر و پدرشان به قتل می‌رسند.

@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

10 Nov, 13:42


‏⁧ مدال ⁧ #طلای⁩ پاراتنیس⁧ جهان⁩ بر گردن دختر ایرانی

#زهرا_نمازی ⁩دختر ملی‌پوش پاراتنیس روی میز ایران، امروز در مسابقات جهانی نماینده نیجریه را شکست داد و مدال طلا گرفت.
‏⁧
#ورزش_زنان_ایران ⁩

@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

05 Nov, 17:27


سخنگوی قوه قضاییه:
در خواست نیلوفر حامدی و الهه محمدی  در دست بررسی است

سخنگوی قوه قضاییه درباره پرونده نیلوفر حامدی و الهه محمدی: آنها با توجه به اینکه بخشی از حبس را گذرانده اند، در تاریخ اول آبان امسال تقاضای مساعدت داشتند، این نامه به کمیسیون عفو در دادگستری تهران ارسال شده؛ پس از بررسی، نتیجه آن اعلام خواهد شد./انتخاب

@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

02 Nov, 15:28


⭕️ به گزارش «خبرنامه امیرکبیر» روز ظهر امروز، ۱۲ آبان یک دانشجوی دختر مورد ضرب و شتم قرار گرفته و ربوده شد این دانشجو به بهانه‌ی حجاب اجباری از سوی ماموران حراست دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران مورد تعرض قرار گرفت.

بنا بر این گزارش، ماموران حراست اقدام به پاره کردن لباس‌های این دختر دانشجو که مقنعه به سر نداشت، موجب شد که او تمام لباس‌های خود را از تن درآورد و سپس با ضرب و شتم شدید نیروهای حراست که منجر به «خونریزی شدید سر» او شد، این دانشجوی دختر را سوار خودرو کرده و به محلی نامعلوم بردند.
تاکنون مسئولان دانشگاه علوم تحقیقات در این مورد اظهارنظر نکرده‌اند.

🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد

ديده‌بانِ زنان

29 Oct, 17:15


نرخ مشارکت زنان در بهار ۱۴۰۳:
۱۴،۴ درصد

بر اساس تازه‌ترین نتایج طرح آمارگیری نیروی کار، در بهار ۱۴۰۳ نرخ مشارکت مردان ۶۸,۳ و نرخ مشارکت زنان ۱۴,۴ درصد بوده است.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی اقتصاد آنلاین، در بین گروه‌های سنی مختلف، زنان گروه سنی ۱۵ الی ۲۴ ساله دارای نرخ مشارکت اقتصادی ۸,۸ درصدی بوده و مردان این گروه سنی دارای نرخ مشارکت اقتصادی ۳۵,۳ درصدی بودند.

از سوی دیگر، مردان گروه سنی ۲۵ الی ۲۹ ساله نیز ۵۹,۹ واحد درصد بیشتر از زنان این گروه سنی دارای نرخ مشارکت اقتصادی هستند.

در نهایت، مردان گروه سنی ۳۰ ساله و بیشتر حدود ۶۰,۱ واحد درصد بیشتر از زنان این گروه سنی دارای نرخ مشارکت اقتصادی می‌باشند.

در بهار ۱۴۰۳ نرخ بیکاری مردان به ۶,۲ درصد و نرخ بیکاری زنان به ۱۵ درصد رسیده است.

زنان گروه سنی ۱۵ الی ۲۴ ساله دارای نرخ بیکاری ۳۲,۵ درصدی بوده و مردان این گروه سنی نیز نرخ بیکاری ۱۷,۲ درصدی داشتند.

زنان گروه سنی ۲۵ الی ۲۹ ساله نسبت به مردان این گروه سنی حدود ۱۵,۲ واحد درصد بیشتر دارای نرخ بیکاری هستند.

در نهایت، زنان گروه سنی ۳۰ ساله و بیشتر نسبت به مردان این گروه سنی حدود ۵,۹ واحد درصد بیشتر دارای نرخ بیکاری هستند.

منصور عسگری، دانشیار مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی، در مقاله «عوامل مؤثر بر اشتغال زنان در کارگاه‌های صنعتی کشور» (منتشرشده در تابستان ۱۴۰۳) موقعیت ایران را از نظر بالابودن نرخ‌ بیکاری زنان، در مقایسه با چند کشور منتخب «نگران‌کننده» می‌خواند.

در بین ۲۷ کشور مورد مطالعه عسگری، تنها عربستان و آفریقای جنوبی نرخ بیکاری بالاتری در میان زنان نسبت به ایران دارند.

به گفته این پژوهشگر، بازار کار ایران به دلایل مختلف از جمله کمبود فرصت‌های شغلی، تبعیض‌های جنسیتی، و فرهنگ سنتی، برای زنان جذابیت کافی را ندارد و در نتیجه تمایل آن‌ها برای ورود به بازار کار کمتر است.

همچنین بسیاری از زنان به دلایلی همچون دستمزدهای پایین‌تر نسبت به مردان، تبعیض جنسیتی در استخدام و چالش‌های سازگاری شغلی مانند بارداری و فرزندآوری از ورود به بازار کار خودداری می‌کنند.

@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

28 Oct, 10:52


#سروناز_احمدی ⁩، روزنامه‌نگار و فعال حقوق کودکان، به مدت ۳ روز از زندان اوین به مرخصی درمانی آمد.

منبع: ایکس (توییتر سابق) فرزاد صیفی‌کاران

@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

27 Oct, 09:33


سایت خبری فوتبال ۳۶۰ روز شنبه اعلام کرد #زهرا_قنبری بازیکن تیم فوتبال زنان #خاتون_بم، به دلیل «شادی بدون حجاب» پس از به ثمر رساندن گل در لیگ قهرمانان آسیا، از حضور در لیگ برتر فوتبال زنان ایران منع شده است.

زهرا قنبری در بازی با کالج اسکالرز تایلند، در حالی که پوشش سرش افتاده بود، با گل دقایق پایانی خود باعث پیروزی خاتون و صعود این تیم به مرحله بعدی لیگ قهرمانان آسیا شد.

@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

19 Oct, 15:31


اجرای حکم ۵ سال زندان به #الهه_محمدی ابلاغ شد/ او باید تا ۵ روز آینده خودش را به زندان اوین معرفی کند

دقایقی پیش اجرای حکم ۵ سال حبس به الهه محمدی، خبرنگار روزنامه هم‌میهن به او ابلاغ شد.

به گزارش هم‌میهن، براساس اجرائیه صادره در تاریخ ۲۸ مهر ۱۴۰۳، او باید ظرف ۵ روز خود را برای اجرای حکم ۵ سال حبس به زندان اوین معرفی کند.

این حکم در دادگاه تجدیدنظر برای اتهام اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم ضد امنیت کشور تایید شده و به شعبه یک اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۳۳(شهید مقدس امنیت) تهران برای اجرا رفته است./هم‌میهن

@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

19 Oct, 15:07


پرتو برهانپور و حجت کرمانی، وکلای نیلوفر حامدی در گفت‌وگو با «شبکه‌ شرق»:

ابلاغیه اجرای حکم پرونده #نیلوفر_حامدی علیرغم بخشنامه عفو ۱۴۰۱ صادر شده / انتظار داریم با پیگیری‌های قوه‌ قضائیه و دولت اجرای حکم متوقف شود / دلیل سختگیری و عدم شمول عفو نسبت به موکل ما مشخص نیست/شرق

@womenwatcher

متن کامل گزارش:
https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-946189

ديده‌بانِ زنان

18 Oct, 18:38


معرفی کتاب «جرأت التیام؛
راهنمایی برای زنانی که در کودکی آزار جنسی را تجربه کردند»

The courage to heal ‘A Guide for Women Survivors of Child Sexual Abuse
Published «1994 by HarperCollins Publishers»

نویسندگان: الن بس و لورا دیویس

✍🏽شهرزاد حمزه

🔻نویسندگان این کتاب، طی سال‌ها با تعداد بی‌شماری از زنانی که در کودکی مورد آزار جنسی واقع شدند، مصاحبه کرده‌اند. در این کتاب با صحبت در مورد این مصاحبه‌ها به بررسی واکنش‌های مختلفی که هر شخص می‌تواند به تجربه‌اش از آزارجنسی نشان دهد، پرداخته می‌شود.

🔻نویسندگان همچنین در مورد اینکه چگونه افراد می‌توانند با این تجارب روبه‌رو شوند به صورت مفصل صحبت کرده‌اند و راه کارهای متعددی ارائه داده‌اند.

🔻در جای جای این کتاب اشاره می‌شود که تجربه هر شخص متفاوت است، و ما به عنوان کسی که راجع به این تجارب می‌شنویم نباید همه تجارب را یکی بدانیم و از همه کسانی که این چنین تجاربی داشته اند، انتظار یک نوع واکنش داشته باشیم.

🔻الن بس و لورا دیویس همچنین در برخی از فصل‌های کتاب، #شعرها و #متن‌هایی که برخی با الهام از تجارب آزار جنسی خویش نوشته‌اند را نقل کرده‌اند. چراکه در میان تمرین‌های بسیاری که در این کتاب گنجانده شده، #نوشتن یکی از تمریناتی است که بارها به عنپان ابرازی برای التیام‌بخشی به آن اشاره می‌شود.

🔻نویسندگان معتقدند حتی اگر کسی که تجربه‌ آزار جنسی داشته قصد فرستادن نامه‌ای به اشخاصی که به او آزار رسانده‌اند را ندارد، باید آن نامه را بنویسد. چه اشخاصی که او را مورد آزار جنسی و چه کسانی که با شنیدن تجربه وی او را مورد تمسخر قرار داده‌اند و برچسب دروغگو به او زده‌اند.

🔻بس و دیویس گرچه راه‌کارهای مختلفی برای التیام یافتن از تجربه آزار جنسی ارائه می‌دهند ولی به این نکته اشاره می‌کنند که این روش‌های رویارویی با مسئله آزارجنسی ممکن است برای همه کارساز نباشد.

برخی از افراد ممکن است با
راهکارهای خودشان که طی سال‌هایی که با تجربه آزار جنسی زیسته‌اند، استخراج کردند، توانایی مقابله و التیام‌بخشی کسب کرده باشند. نویسندگان این کتاب در نهایت به این نکته که ممکن است طول دوران التیام برای افراد مختلف، متفاوت باشد پس از ارائه روش‌های متفاوت در کتاب اشاره کرده‌اند.

#مطلب_ارسالی_مخاطبان

@Shahr_Zanan

https://t.me/Zananmedia/116

ديده‌بانِ زنان

13 Oct, 10:17


سخنگوی قوه قضاییه در مورد الهه محمدی و نیلوفر حامدی: مجازات اشد ۵ سال حبس را اجرا می‌کنیم

این موضوع در حالی مطرح شده که شرایط بخشنامه عفو ۱۴۰۱ کاملا روشن است و این دو خبرنگار بدون هیچ ابهامی مشمول این عفو می‌شوند و طبق همین بخشنامه باید پرونده‌شان مختومه شود.

آنها در دادگاه بدوی به ارتباط با دولت متخاصم محکوم شده بودند که همین باعث می‌شد عفو شاملشان نشود ولی در دادگاه تجدیدنظر از این اتهام تبرئه شدند و برای دو اتهام تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی حکم گرفتند که طبق تصریح بخشنامه عفو، کسانی که به این دو اتهام محکوم شده باشند، مشمول عفو می‌شوند و پرونده‌شان باید مختومه شود.

@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

12 Oct, 09:09


رئیسیان و نظری نژاد، وکلای دادگستری به «شبکه شرق» خبر دادند؛

نقض حکم اعدام شریفه محمدی در دیوان عالی کشور
 
حکم اعدام شریفه محمدی، فعال کارگری در دیوان عالی کشور نقض شد.

امیر رئیسیان، وکیل شریفه محمدی در گفت‌وگو با «شبکه شرق» با اشاره به آخرین وضعیت پرونده شریفه محمدی، اظهار کرد: «دیوان عالی کشور بعد از رسیدگی، حکم موکلم خانم شریفه محمدی را نقض و پرونده را برای رسیدگی مجدد به شعبه هم عرض ارجاع داد.»

شریفه محمدی، فعال کارگری ۱۴ تیر ۱۴۰۳ به اتهام «بغی» به اعدام محکوم‌شده بود

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-945367
@sharghdaily
sharghdaily.com

ديده‌بانِ زنان

11 Oct, 09:25


📍جایزه صلح نوبل ۲۰۲۴ به کنفدراسیون سازمان‌های ژاپن برای آسیب‌دیده‌های بمب‌های اتمی و هیدروژنی رسید

کنفدراسیون سازمان‌های ژاپن برای آسیب‌دیده‌های بمب‌های اتمی و هیدروژنی Nihon Hidankyo در سال ۱۹۵۶ و به‌همت جمعی از فعالان ژاپنی برای حمایت از قربانیان بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی و فشار بر دولت ژاپن بوجود آمده و برای کنار گذاشته شدن جنگ افزارهای هسته‌ای تلاش می‌کند./یورونیوز

@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

05 Oct, 15:27


دادگاه تجدیدنظر حکم ژینا مدرس گرجی را به دو سال و چهار ماه زندان در سنندج تبدیل کرد.

حکم اولیه ژینا ۲۱ سال زندان (ده سال اجرایی) در تبعید در شهر همدان بود.

@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

01 Oct, 11:47


#فرشته_اقتداری⁩ دختر اسکواش‌باز ایران در مسابقات بین‌المللی PSA در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی صاحب مدال طلا شد.

این اولین طلای تاریخ زنان اسکواش ایران در جهان است.

منبع : ایکس (توییتر) پرتو جغتایی

@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

23 Sep, 09:26


🔻فایل صوتی نشست«جنسیت و مسیر معاصر: کنشگری زنان از دیروز تا امروز»

مهسا اسدالله‌نژاد
آتنا کامل
نوشین احمدی


۲۷ شهریور ۱۴۰۳ /موسسه رحمان

@womenwatcher


https://t.me/RahmanInstitute/2730

ديده‌بانِ زنان

13 Sep, 12:34


ژینا گیان... تو نامری. ناوت ئه‌بیته ره‌‌مز...

گیانکم تو نمردی، اسم تو رمز شد …
‏⁧
#مهسا_امينی
#ژینا_امینی

#زن_زندگى_آزادى ‌‌⁩

@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

12 Sep, 08:29


🔻هفتمین نشست از سلسله نشست‌های جنسیت و نابرابری

جنسیت و مسیر معاصر:

🔴کنشگری زنان از دیروز تا امروز

◾️این نشست، یک گفت‌وگوی جمعی است که با حضور:
آتنا کامل(دکتری جامعه‌شناسی سیاسی)
مهسا اسدالله‌نژاد(پژوهشگر و جامعه‌شناس )
نوشین احمدی (روزنامه‌نگار و فعال جنبش زنان) برگزار می‌شود.

🔴 نشست فقط حضوری است و حضور برای عموم آزاد و رایگان است.

سه‌شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳
ساعت ۱۷ تا ۱۹:۳۰

آدرس: میدان توحید، خیابان نصرت غربی، پلاک ۵۶، طبقه اول، موسسه رحمان

ديده‌بانِ زنان

08 Sep, 13:43


📍«زنان و اندیشه» برگزار می‌کند:

داستان چادر (نشست اول: از اواخر دوران قاجار تا پایان دوره‌ی پهلوی اول)

«داستان چادر» حکایت فراز و فرود این لباس است، نه از جنبه‌ی ترویجی یا انتقادی، بلکه از نگاه تاریخ اجتماعی؛ پاسخی است به این پرسش‌ها که چادر چه بود، چه شد، چگونه و با چه نشانه‌هایی میان اقشار اجتماعی تمایز ایجاد می‌کرد، چه امکاناتی داشت و چه فعالیت‌هایی را محدود می‌کرد، چه معانی سیاسی و فرهنگی‌ای بر آن بار شد، درک زنان چادری از این لباس چه بود و چگونه این ادراک تغییر کرد؟ «داستان چادر» توصیفی است تاریخی از تحولات این جامه، از اواخر دوره‌ی قاجار تا امروز، که بر بررسی داده‌های بصری، شامل ده‌ها هزار عکس، فیلم، تبلیغات محیطی، پوستر، و غیره تکیه دارد.

‌این پژوهش در دو نشست ارائه می‌شود:

- نشست نخست: از اواخر دوران قاجار تا پایان دوره‌ی پهلوی اول ( ۱۸ شهریور)

- نشست دوم: از ابتدای دوره‌ی پهلوی دوم تا امروز ( ۱ مهر)

سخنران: سمانه کهربائیان
دبیر نشست: مرضیه لطفی

🔹 زمان برگزاری: یکشنبه، ۱۸ شهریور ۱۴۰۳، ساعت ۱۸-۲۰ (به‌وقت تهران)

🔹 محل برگزاری: در پلت‌فرم زوم (zoom)، با مراجعه به لینک:

https://uni-freiburg.zoom-x.de/j/68996044158?pwd=nUJ4dz38hYzHXNLYo4aswK292JbkPI.1

Meeting-ID: 689 9604 4158
Kenncode: Z0ebi441n

@womenwatcher

https://t.me/zanaanandishe1402

ديده‌بانِ زنان

08 Sep, 07:20


📍#سروناز_احمدی، زندانی سیاسی در ایران، در اعتراض به عدم رعایت موازین قضایی و ممانعت از مرخصی درمانی با اعلام اعتصاب مصرف داروهایش را متوقف کرده است.

او در نامه‌ای، با انتقاد از نحوه رسیدگی پزشکی و عدم اعطای مرخصی و آزادی مشروط به عنوان حقوق زندانیان نوشته است «حق را نباید بگذاریم به‌ شکل امتیاز درآورند و نصفه‌نیمه جلویمان بیندازند.»

سروناز که به صرع مبتلاست نوشته است با وجود تجویز داروهایی با «دوزی نسبتا بالا» از سوی پزشک متخصص مغز و اعصاب و توصیه برای اعطای مرخصی، مسئولان داروها را با تاخیر تحویل دادند و در عین حال، با مرخصی هم موافقت نکردند.

سروناز احمدی در ۱۵ آبان ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات سراسری، همراه همسرش کامیار فکور در حالی مقابل خانه‌شان بازداشت شد که تنها نزدیک به سه هفته از ازدواجشان گذشته بود./بی‌بی‌سی


@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

07 Sep, 17:09


معرفی کتاب «چیستی فمینیسم»
سبا قنبری_ عضو گروه مطالعات زنان_ شهریور ۱۴۰۳

کریس بیسلی، استاد سیاست و مطالعات زنان دانشگاه آدلاید استرالیا در این اثر تلاش می‌کند تا به این پرسش پاسخ دهند که اساسا فمینیسم چیست؟ چگونه می‌توان مناقشات پیچیده در این حوزه را رفع کرد ؟
مرز‌بندی‌های تفکر فمینیستی با دیگر اندیشه‌ها چیست؟

بر اساس تفکر فمینیستی، نظریه سیاسی و اجتماعی سنتی غربی توسط مردان، درباره مردان و‌ برای مردان نوشته شده‌است. شکل‌گیری اندیشه فمینیستی به عنوان یک گفتمان سیاسی و اجتماعی، رویکردی انتقادی به جریان اصلی نظریه سیاسی و اجتماعی غربی بود. نظریه‌ای که به نحوی جهان‌شمول تجربیات مربوط به مردان را به تمام انسان‌ها تعمیم می‌دهد. در این تعمیم‌دهی مرد اصل و زن فرع انگاشته می‌شود.

بیسلی اندیشه سیاسی اجتماعی سنتی را باشگاه مردانه‌ای می‌نامد که مطابق با قواعد مردانه اداره می‌شود و چارچوب‌هایی در این نظریه پی‌ریزی شده که انقیاد زنان را در پی دارد. به عنوان مثال برساخت دوگانه عمومی/ خصوصی، طبیعی تلقی کردن آن و محدود کردن زنان به عرصه خصوصی و راندن از عرصه‌ای که تمامی ارزش‌های جهان مدرن در آن پی‌ریزی می‌شود، نمونه‌ای از قواعد و چارچوب‌های مردانه است. نقطه تقابل فمینیسم با اندیشه سنتی جریان اصلی در به چالش کشیدن این انگاره‌های مردمدارانه، باور‌های سنتی در مورد زنان و تفاوت‌های جنسی‌ و جنسیتی است. تفاوت‌هایی که بنیان تقسیم کار جنسیتی در درون خانواده قرار می‌گیرند و با واگذاری وظایف از پیش تعیین شده به مردان و زنان یک سلسله مراتب جنسیتی را رقم می‌زنند.

نظریه‌پردازان فمینیست با گسست از اندیشه سنتی جریان اصلی زنان را به منزله سوژه در مرکز تحلیل قرار دادند. در همین نقطه است که خانواده و روابط قدرت موجود در آن، سپهر خصوصی، نحوه بازنمایی بدن زنانه و تمایلات جنسی با عبارت « شخصی سیاسی است» تحلیل انتقادی می‌شوند.

با اطلاق کردن زنان به مثابه سوژه تحلیل مساله تنوع و تفاوت‌های موجود میان زنان به یکی از مناقشات در اندیشه فمینیستی تبدیل شد. سپس تلاش شد برای حل این مناقشه تفاوت‌های میان زنان به رسمیت شناخته شود. اگر چه زنان به واسطه زن بودن و جنسیت خود تحت ستم و تبعیض هستند اما هر یک از زنان با توجه به موقعیت خود، تجربه‌های متفاوتی از ستم و تبعیض دارند. لذا زنانگی را نمی‌توان به منزله سوژه‌ای واحد مورد تحلیل قرار داد.

بنابراین مضامین عمده اندیشه فمینیستی نقد نادیده‌انگاری و زن‌ستیزی موجود در اندیشه جریان اصلی، تمرکز بر زنان به مثابه سوژه تحلیل با تاکید بر تفاوت‌های میان آنان و به چالش کشیدن سلسله مراتب جنسی در سایه نظم جنسیتی هژمونیک شده است که توسط انگاره‌های مردسالارانه طبیعی تلقی می‌شوند.

با این حال در مواجهه با اندیشه فمینیستی که با سرسختی تبیین‌های ساده را به چالش می‌کشد؛ باید به نحله‌های فکری گوناگون آن از قبیل لیبرال، رادیکال، مارکسیستی و سوسیالیستی، روان‌کاوی و پست‌مدرن توجه کرد. اگر چه تمامی این نحله‌ها معتقدند که زنان تنها به دلیل جنسیت خود در معرض تبعیض‌های جنسیتی هستند اما نوع تبیین آن‌ها و راهکاری که ارائه می‌دهند با یکدیگر متفاوت است.

این کتاب را انتشارات روشنگران و مطالعات زنان با ترجمه محمدرضا زمردی منتشر کرده و در سال ۱۳۹۹ به چاپ چهارم رسیده است.

کانال علمی مطالعات زنان

https://www.instagram.com/women.studies/
@womenstudiesisaorg

ديده‌بانِ زنان

01 Sep, 10:28


محمد حبیبی :

از ۳۰ نفر برتر سه رشته اصلی ریاضی ، تجربی و انسانی، هجده نفر سهم سه استان تهران ، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی است.
‏۱۹ استان هیچ سهمی در رتبه های برتر ندارند.
‏در حالیکه سهم این سه استان در تولید ناخالص داخلی، ۳۱ درصد است ، بیش از ۶۰ درصد رتبه‌های برتر از این سه استان است.

این در حالی است که سه استان خوزستان ، بوشهر و فارس با تامین بیش از ۲۵ درصد تولید ناخالص داخلی ، هیچ سهمی از رتبه های برتر ندارند.
‏علاوه بر ابر بحران کیفیت آموزش رایگان در کشور ، بحران ناترازی در بازتوزیع منابع بویژه در حوزه #آموزش، در حال تقسیم کشور به دو حوزه شمال و جنوب است.

#نابرابری_آموزش

@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

31 Aug, 16:18


#ساره_جوانمردی ⁩، برای سومین بار، مدال طلای پاراالمپیک تیراندازی و اولین طلای کاروان ⁧ #پارالمپیک ⁩ایران را ⁧ #برای_ایران ⁩، به ارمغان آورد...

منبع: ایکس (توییتر سابق) وزارت امور خارجه

@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

26 Aug, 19:40


تیتر صفحه نخست روزنامه #پیام_ما

سه‌شنبه ۶ شهریور ۱۴۰۳

📍درخشش شیران نخلستان

دربارۀ تیم #فوتبال زنان «#خاتون_بم» که در نخستین دیدار خود در لیگ قهرمانان زنان آسیا پیروز شد در روزنامه #پیام_ما بخوانید.

🔗وبسایت روزنامه
www.payamema.ir

@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

25 Aug, 10:37


🔻۳ زن

🔹۳ زن کابینه مسعود پزشکیان را بیشتر بشناسیم، پس از صدور حکم ریاست سازمان حفاطت از محیط زیست برای شینا انصاری بسیاری از اساتید دانشگاه و فعالان این حوزه از این اتفاق ابراز خوشحالی کردند، خانم انصاری سال‌هاست در سازمان محیط زیست مشغول است و این حوزه را می‌شناسد و در آن کارشناس است.

🔹فرزانه صادق نیز به عنوان وزیر راه و شهرسازی مورد اقبال جامعه دانشگاهی و فعالان حوزه شهری واقع شده است و دومین وزیر زن پس از انقلاب اسلامی به شمار می‌رود. زهرا بهروزآذر نیز معاون امور زنان و خانواده دولت چهاردهم منصوب شده است.

#دولت_چهاردهم #پزشکیان #شینا_انصاری #فرزانه_صادق_مالواجرد #فرزانه_صادق #زهرا_بهروزآذر #پیام_ما

@payamema

ديده‌بانِ زنان

14 Aug, 04:39


مجموع ۲۳ سال حبس برای ۵ نفر از زنان فعال مدنی ساکن گیلان

📍بر اساس رای صادره از شعبه سوم دادگاه انقلاب رشت، «نینا گلستانی»، «رزیتا رجایی»، «آناهیتا حجازی»، «نگین عدالتخواه» و «آناهیتا دوستدار» هر یک به ۴ سال و ۱ ماه و ۱۷ روز حبس تعزیری محکوم شدند.

این احکام از بابت اتهام‌های «اجتماع و تبانی» به سه سال و شش ماه و یک روز و برای اتهام «تبلیغ علیه نظام» به هفت ماه و شانزده روز ، صادر شده است.

صبح روز ٢٠ آبان ١۴٠٢، تعداد کثیری از فعالان مدنی و فرهنگی ساکن گیلان با یورش نیروهای امنیتی در منازل خود بازداشت و پس از گذشت چند هفته، با تودیع قرار وثیقه، به‌صورت موقت از زندان لاکان رشت آزاد شدند.

@womenwatcher