ديده‌بانِ زنان

@womenwatcher


با ما در ارتباط باشيد: [email protected]

ديده‌بانِ زنان

19 Oct, 15:31


اجرای حکم ۵ سال زندان به #الهه_محمدی ابلاغ شد/ او باید تا ۵ روز آینده خودش را به زندان اوین معرفی کند

دقایقی پیش اجرای حکم ۵ سال حبس به الهه محمدی، خبرنگار روزنامه هم‌میهن به او ابلاغ شد.

به گزارش هم‌میهن، براساس اجرائیه صادره در تاریخ ۲۸ مهر ۱۴۰۳، او باید ظرف ۵ روز خود را برای اجرای حکم ۵ سال حبس به زندان اوین معرفی کند.

این حکم در دادگاه تجدیدنظر برای اتهام اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم ضد امنیت کشور تایید شده و به شعبه یک اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۳۳(شهید مقدس امنیت) تهران برای اجرا رفته است./هم‌میهن

@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

19 Oct, 15:07


پرتو برهانپور و حجت کرمانی، وکلای نیلوفر حامدی در گفت‌وگو با «شبکه‌ شرق»:

ابلاغیه اجرای حکم پرونده #نیلوفر_حامدی علیرغم بخشنامه عفو ۱۴۰۱ صادر شده / انتظار داریم با پیگیری‌های قوه‌ قضائیه و دولت اجرای حکم متوقف شود / دلیل سختگیری و عدم شمول عفو نسبت به موکل ما مشخص نیست/شرق

@womenwatcher

متن کامل گزارش:
https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-946189

ديده‌بانِ زنان

18 Oct, 18:38


معرفی کتاب «جرأت التیام؛
راهنمایی برای زنانی که در کودکی آزار جنسی را تجربه کردند»

The courage to heal ‘A Guide for Women Survivors of Child Sexual Abuse
Published «1994 by HarperCollins Publishers»

نویسندگان: الن بس و لورا دیویس

✍🏽شهرزاد حمزه

🔻نویسندگان این کتاب، طی سال‌ها با تعداد بی‌شماری از زنانی که در کودکی مورد آزار جنسی واقع شدند، مصاحبه کرده‌اند. در این کتاب با صحبت در مورد این مصاحبه‌ها به بررسی واکنش‌های مختلفی که هر شخص می‌تواند به تجربه‌اش از آزارجنسی نشان دهد، پرداخته می‌شود.

🔻نویسندگان همچنین در مورد اینکه چگونه افراد می‌توانند با این تجارب روبه‌رو شوند به صورت مفصل صحبت کرده‌اند و راه کارهای متعددی ارائه داده‌اند.

🔻در جای جای این کتاب اشاره می‌شود که تجربه هر شخص متفاوت است، و ما به عنوان کسی که راجع به این تجارب می‌شنویم نباید همه تجارب را یکی بدانیم و از همه کسانی که این چنین تجاربی داشته اند، انتظار یک نوع واکنش داشته باشیم.

🔻الن بس و لورا دیویس همچنین در برخی از فصل‌های کتاب، #شعرها و #متن‌هایی که برخی با الهام از تجارب آزار جنسی خویش نوشته‌اند را نقل کرده‌اند. چراکه در میان تمرین‌های بسیاری که در این کتاب گنجانده شده، #نوشتن یکی از تمریناتی است که بارها به عنپان ابرازی برای التیام‌بخشی به آن اشاره می‌شود.

🔻نویسندگان معتقدند حتی اگر کسی که تجربه‌ آزار جنسی داشته قصد فرستادن نامه‌ای به اشخاصی که به او آزار رسانده‌اند را ندارد، باید آن نامه را بنویسد. چه اشخاصی که او را مورد آزار جنسی و چه کسانی که با شنیدن تجربه وی او را مورد تمسخر قرار داده‌اند و برچسب دروغگو به او زده‌اند.

🔻بس و دیویس گرچه راه‌کارهای مختلفی برای التیام یافتن از تجربه آزار جنسی ارائه می‌دهند ولی به این نکته اشاره می‌کنند که این روش‌های رویارویی با مسئله آزارجنسی ممکن است برای همه کارساز نباشد.

برخی از افراد ممکن است با
راهکارهای خودشان که طی سال‌هایی که با تجربه آزار جنسی زیسته‌اند، استخراج کردند، توانایی مقابله و التیام‌بخشی کسب کرده باشند. نویسندگان این کتاب در نهایت به این نکته که ممکن است طول دوران التیام برای افراد مختلف، متفاوت باشد پس از ارائه روش‌های متفاوت در کتاب اشاره کرده‌اند.

#مطلب_ارسالی_مخاطبان

@Shahr_Zanan

https://t.me/Zananmedia/116

ديده‌بانِ زنان

13 Oct, 10:17


سخنگوی قوه قضاییه در مورد الهه محمدی و نیلوفر حامدی: مجازات اشد ۵ سال حبس را اجرا می‌کنیم

این موضوع در حالی مطرح شده که شرایط بخشنامه عفو ۱۴۰۱ کاملا روشن است و این دو خبرنگار بدون هیچ ابهامی مشمول این عفو می‌شوند و طبق همین بخشنامه باید پرونده‌شان مختومه شود.

آنها در دادگاه بدوی به ارتباط با دولت متخاصم محکوم شده بودند که همین باعث می‌شد عفو شاملشان نشود ولی در دادگاه تجدیدنظر از این اتهام تبرئه شدند و برای دو اتهام تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی حکم گرفتند که طبق تصریح بخشنامه عفو، کسانی که به این دو اتهام محکوم شده باشند، مشمول عفو می‌شوند و پرونده‌شان باید مختومه شود.

@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

12 Oct, 09:09


رئیسیان و نظری نژاد، وکلای دادگستری به «شبکه شرق» خبر دادند؛

نقض حکم اعدام شریفه محمدی در دیوان عالی کشور
 
حکم اعدام شریفه محمدی، فعال کارگری در دیوان عالی کشور نقض شد.

امیر رئیسیان، وکیل شریفه محمدی در گفت‌وگو با «شبکه شرق» با اشاره به آخرین وضعیت پرونده شریفه محمدی، اظهار کرد: «دیوان عالی کشور بعد از رسیدگی، حکم موکلم خانم شریفه محمدی را نقض و پرونده را برای رسیدگی مجدد به شعبه هم عرض ارجاع داد.»

شریفه محمدی، فعال کارگری ۱۴ تیر ۱۴۰۳ به اتهام «بغی» به اعدام محکوم‌شده بود

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-945367
@sharghdaily
sharghdaily.com

ديده‌بانِ زنان

11 Oct, 09:25


📍جایزه صلح نوبل ۲۰۲۴ به کنفدراسیون سازمان‌های ژاپن برای آسیب‌دیده‌های بمب‌های اتمی و هیدروژنی رسید

کنفدراسیون سازمان‌های ژاپن برای آسیب‌دیده‌های بمب‌های اتمی و هیدروژنی Nihon Hidankyo در سال ۱۹۵۶ و به‌همت جمعی از فعالان ژاپنی برای حمایت از قربانیان بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی و فشار بر دولت ژاپن بوجود آمده و برای کنار گذاشته شدن جنگ افزارهای هسته‌ای تلاش می‌کند./یورونیوز

@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

05 Oct, 15:27


دادگاه تجدیدنظر حکم ژینا مدرس گرجی را به دو سال و چهار ماه زندان در سنندج تبدیل کرد.

حکم اولیه ژینا ۲۱ سال زندان (ده سال اجرایی) در تبعید در شهر همدان بود.

@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

01 Oct, 11:47


#فرشته_اقتداری⁩ دختر اسکواش‌باز ایران در مسابقات بین‌المللی PSA در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی صاحب مدال طلا شد.

این اولین طلای تاریخ زنان اسکواش ایران در جهان است.

منبع : ایکس (توییتر) پرتو جغتایی

@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

23 Sep, 09:26


🔻فایل صوتی نشست«جنسیت و مسیر معاصر: کنشگری زنان از دیروز تا امروز»

مهسا اسدالله‌نژاد
آتنا کامل
نوشین احمدی


۲۷ شهریور ۱۴۰۳ /موسسه رحمان

@womenwatcher


https://t.me/RahmanInstitute/2730

ديده‌بانِ زنان

13 Sep, 12:34


ژینا گیان... تو نامری. ناوت ئه‌بیته ره‌‌مز...

گیانکم تو نمردی، اسم تو رمز شد …
‏⁧
#مهسا_امينی
#ژینا_امینی

#زن_زندگى_آزادى ‌‌⁩

@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

12 Sep, 08:29


🔻هفتمین نشست از سلسله نشست‌های جنسیت و نابرابری

جنسیت و مسیر معاصر:

🔴کنشگری زنان از دیروز تا امروز

◾️این نشست، یک گفت‌وگوی جمعی است که با حضور:
آتنا کامل(دکتری جامعه‌شناسی سیاسی)
مهسا اسدالله‌نژاد(پژوهشگر و جامعه‌شناس )
نوشین احمدی (روزنامه‌نگار و فعال جنبش زنان) برگزار می‌شود.

🔴 نشست فقط حضوری است و حضور برای عموم آزاد و رایگان است.

سه‌شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳
ساعت ۱۷ تا ۱۹:۳۰

آدرس: میدان توحید، خیابان نصرت غربی، پلاک ۵۶، طبقه اول، موسسه رحمان

ديده‌بانِ زنان

08 Sep, 13:43


📍«زنان و اندیشه» برگزار می‌کند:

داستان چادر (نشست اول: از اواخر دوران قاجار تا پایان دوره‌ی پهلوی اول)

«داستان چادر» حکایت فراز و فرود این لباس است، نه از جنبه‌ی ترویجی یا انتقادی، بلکه از نگاه تاریخ اجتماعی؛ پاسخی است به این پرسش‌ها که چادر چه بود، چه شد، چگونه و با چه نشانه‌هایی میان اقشار اجتماعی تمایز ایجاد می‌کرد، چه امکاناتی داشت و چه فعالیت‌هایی را محدود می‌کرد، چه معانی سیاسی و فرهنگی‌ای بر آن بار شد، درک زنان چادری از این لباس چه بود و چگونه این ادراک تغییر کرد؟ «داستان چادر» توصیفی است تاریخی از تحولات این جامه، از اواخر دوره‌ی قاجار تا امروز، که بر بررسی داده‌های بصری، شامل ده‌ها هزار عکس، فیلم، تبلیغات محیطی، پوستر، و غیره تکیه دارد.

‌این پژوهش در دو نشست ارائه می‌شود:

- نشست نخست: از اواخر دوران قاجار تا پایان دوره‌ی پهلوی اول ( ۱۸ شهریور)

- نشست دوم: از ابتدای دوره‌ی پهلوی دوم تا امروز ( ۱ مهر)

سخنران: سمانه کهربائیان
دبیر نشست: مرضیه لطفی

🔹 زمان برگزاری: یکشنبه، ۱۸ شهریور ۱۴۰۳، ساعت ۱۸-۲۰ (به‌وقت تهران)

🔹 محل برگزاری: در پلت‌فرم زوم (zoom)، با مراجعه به لینک:

https://uni-freiburg.zoom-x.de/j/68996044158?pwd=nUJ4dz38hYzHXNLYo4aswK292JbkPI.1

Meeting-ID: 689 9604 4158
Kenncode: Z0ebi441n

@womenwatcher

https://t.me/zanaanandishe1402

ديده‌بانِ زنان

08 Sep, 07:20


📍#سروناز_احمدی، زندانی سیاسی در ایران، در اعتراض به عدم رعایت موازین قضایی و ممانعت از مرخصی درمانی با اعلام اعتصاب مصرف داروهایش را متوقف کرده است.

او در نامه‌ای، با انتقاد از نحوه رسیدگی پزشکی و عدم اعطای مرخصی و آزادی مشروط به عنوان حقوق زندانیان نوشته است «حق را نباید بگذاریم به‌ شکل امتیاز درآورند و نصفه‌نیمه جلویمان بیندازند.»

سروناز که به صرع مبتلاست نوشته است با وجود تجویز داروهایی با «دوزی نسبتا بالا» از سوی پزشک متخصص مغز و اعصاب و توصیه برای اعطای مرخصی، مسئولان داروها را با تاخیر تحویل دادند و در عین حال، با مرخصی هم موافقت نکردند.

سروناز احمدی در ۱۵ آبان ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات سراسری، همراه همسرش کامیار فکور در حالی مقابل خانه‌شان بازداشت شد که تنها نزدیک به سه هفته از ازدواجشان گذشته بود./بی‌بی‌سی


@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

07 Sep, 17:09


معرفی کتاب «چیستی فمینیسم»
سبا قنبری_ عضو گروه مطالعات زنان_ شهریور ۱۴۰۳

کریس بیسلی، استاد سیاست و مطالعات زنان دانشگاه آدلاید استرالیا در این اثر تلاش می‌کند تا به این پرسش پاسخ دهند که اساسا فمینیسم چیست؟ چگونه می‌توان مناقشات پیچیده در این حوزه را رفع کرد ؟
مرز‌بندی‌های تفکر فمینیستی با دیگر اندیشه‌ها چیست؟

بر اساس تفکر فمینیستی، نظریه سیاسی و اجتماعی سنتی غربی توسط مردان، درباره مردان و‌ برای مردان نوشته شده‌است. شکل‌گیری اندیشه فمینیستی به عنوان یک گفتمان سیاسی و اجتماعی، رویکردی انتقادی به جریان اصلی نظریه سیاسی و اجتماعی غربی بود. نظریه‌ای که به نحوی جهان‌شمول تجربیات مربوط به مردان را به تمام انسان‌ها تعمیم می‌دهد. در این تعمیم‌دهی مرد اصل و زن فرع انگاشته می‌شود.

بیسلی اندیشه سیاسی اجتماعی سنتی را باشگاه مردانه‌ای می‌نامد که مطابق با قواعد مردانه اداره می‌شود و چارچوب‌هایی در این نظریه پی‌ریزی شده که انقیاد زنان را در پی دارد. به عنوان مثال برساخت دوگانه عمومی/ خصوصی، طبیعی تلقی کردن آن و محدود کردن زنان به عرصه خصوصی و راندن از عرصه‌ای که تمامی ارزش‌های جهان مدرن در آن پی‌ریزی می‌شود، نمونه‌ای از قواعد و چارچوب‌های مردانه است. نقطه تقابل فمینیسم با اندیشه سنتی جریان اصلی در به چالش کشیدن این انگاره‌های مردمدارانه، باور‌های سنتی در مورد زنان و تفاوت‌های جنسی‌ و جنسیتی است. تفاوت‌هایی که بنیان تقسیم کار جنسیتی در درون خانواده قرار می‌گیرند و با واگذاری وظایف از پیش تعیین شده به مردان و زنان یک سلسله مراتب جنسیتی را رقم می‌زنند.

نظریه‌پردازان فمینیست با گسست از اندیشه سنتی جریان اصلی زنان را به منزله سوژه در مرکز تحلیل قرار دادند. در همین نقطه است که خانواده و روابط قدرت موجود در آن، سپهر خصوصی، نحوه بازنمایی بدن زنانه و تمایلات جنسی با عبارت « شخصی سیاسی است» تحلیل انتقادی می‌شوند.

با اطلاق کردن زنان به مثابه سوژه تحلیل مساله تنوع و تفاوت‌های موجود میان زنان به یکی از مناقشات در اندیشه فمینیستی تبدیل شد. سپس تلاش شد برای حل این مناقشه تفاوت‌های میان زنان به رسمیت شناخته شود. اگر چه زنان به واسطه زن بودن و جنسیت خود تحت ستم و تبعیض هستند اما هر یک از زنان با توجه به موقعیت خود، تجربه‌های متفاوتی از ستم و تبعیض دارند. لذا زنانگی را نمی‌توان به منزله سوژه‌ای واحد مورد تحلیل قرار داد.

بنابراین مضامین عمده اندیشه فمینیستی نقد نادیده‌انگاری و زن‌ستیزی موجود در اندیشه جریان اصلی، تمرکز بر زنان به مثابه سوژه تحلیل با تاکید بر تفاوت‌های میان آنان و به چالش کشیدن سلسله مراتب جنسی در سایه نظم جنسیتی هژمونیک شده است که توسط انگاره‌های مردسالارانه طبیعی تلقی می‌شوند.

با این حال در مواجهه با اندیشه فمینیستی که با سرسختی تبیین‌های ساده را به چالش می‌کشد؛ باید به نحله‌های فکری گوناگون آن از قبیل لیبرال، رادیکال، مارکسیستی و سوسیالیستی، روان‌کاوی و پست‌مدرن توجه کرد. اگر چه تمامی این نحله‌ها معتقدند که زنان تنها به دلیل جنسیت خود در معرض تبعیض‌های جنسیتی هستند اما نوع تبیین آن‌ها و راهکاری که ارائه می‌دهند با یکدیگر متفاوت است.

این کتاب را انتشارات روشنگران و مطالعات زنان با ترجمه محمدرضا زمردی منتشر کرده و در سال ۱۳۹۹ به چاپ چهارم رسیده است.

کانال علمی مطالعات زنان

https://www.instagram.com/women.studies/
@womenstudiesisaorg

ديده‌بانِ زنان

01 Sep, 10:28


محمد حبیبی :

از ۳۰ نفر برتر سه رشته اصلی ریاضی ، تجربی و انسانی، هجده نفر سهم سه استان تهران ، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی است.
‏۱۹ استان هیچ سهمی در رتبه های برتر ندارند.
‏در حالیکه سهم این سه استان در تولید ناخالص داخلی، ۳۱ درصد است ، بیش از ۶۰ درصد رتبه‌های برتر از این سه استان است.

این در حالی است که سه استان خوزستان ، بوشهر و فارس با تامین بیش از ۲۵ درصد تولید ناخالص داخلی ، هیچ سهمی از رتبه های برتر ندارند.
‏علاوه بر ابر بحران کیفیت آموزش رایگان در کشور ، بحران ناترازی در بازتوزیع منابع بویژه در حوزه #آموزش، در حال تقسیم کشور به دو حوزه شمال و جنوب است.

#نابرابری_آموزش

@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

31 Aug, 16:18


#ساره_جوانمردی ⁩، برای سومین بار، مدال طلای پاراالمپیک تیراندازی و اولین طلای کاروان ⁧ #پارالمپیک ⁩ایران را ⁧ #برای_ایران ⁩، به ارمغان آورد...

منبع: ایکس (توییتر سابق) وزارت امور خارجه

@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

26 Aug, 19:40


تیتر صفحه نخست روزنامه #پیام_ما

سه‌شنبه ۶ شهریور ۱۴۰۳

📍درخشش شیران نخلستان

دربارۀ تیم #فوتبال زنان «#خاتون_بم» که در نخستین دیدار خود در لیگ قهرمانان زنان آسیا پیروز شد در روزنامه #پیام_ما بخوانید.

🔗وبسایت روزنامه
www.payamema.ir

@womenwatcher

ديده‌بانِ زنان

25 Aug, 10:37


🔻۳ زن

🔹۳ زن کابینه مسعود پزشکیان را بیشتر بشناسیم، پس از صدور حکم ریاست سازمان حفاطت از محیط زیست برای شینا انصاری بسیاری از اساتید دانشگاه و فعالان این حوزه از این اتفاق ابراز خوشحالی کردند، خانم انصاری سال‌هاست در سازمان محیط زیست مشغول است و این حوزه را می‌شناسد و در آن کارشناس است.

🔹فرزانه صادق نیز به عنوان وزیر راه و شهرسازی مورد اقبال جامعه دانشگاهی و فعالان حوزه شهری واقع شده است و دومین وزیر زن پس از انقلاب اسلامی به شمار می‌رود. زهرا بهروزآذر نیز معاون امور زنان و خانواده دولت چهاردهم منصوب شده است.

#دولت_چهاردهم #پزشکیان #شینا_انصاری #فرزانه_صادق_مالواجرد #فرزانه_صادق #زهرا_بهروزآذر #پیام_ما

@payamema

ديده‌بانِ زنان

14 Aug, 04:39


مجموع ۲۳ سال حبس برای ۵ نفر از زنان فعال مدنی ساکن گیلان

📍بر اساس رای صادره از شعبه سوم دادگاه انقلاب رشت، «نینا گلستانی»، «رزیتا رجایی»، «آناهیتا حجازی»، «نگین عدالتخواه» و «آناهیتا دوستدار» هر یک به ۴ سال و ۱ ماه و ۱۷ روز حبس تعزیری محکوم شدند.

این احکام از بابت اتهام‌های «اجتماع و تبانی» به سه سال و شش ماه و یک روز و برای اتهام «تبلیغ علیه نظام» به هفت ماه و شانزده روز ، صادر شده است.

صبح روز ٢٠ آبان ١۴٠٢، تعداد کثیری از فعالان مدنی و فرهنگی ساکن گیلان با یورش نیروهای امنیتی در منازل خود بازداشت و پس از گذشت چند هفته، با تودیع قرار وثیقه، به‌صورت موقت از زندان لاکان رشت آزاد شدند.

@womenwatcher