نگفتن خبرهای منفی و یا تاخیر در پوشش خبری آن، از رسانه و کارشناس اعتبارزدایی میکند
جواد لاریجانی که شب قبل از سقوط بشار اسد در برنامه گفتگوی ویژه خبری ، گفته بود "بعید است به این راحتی بشار اسد سقوط کند" ، با حضور مجدد در شبکه یک سیما، در توجیه این پیشبینی گفت : «ما نباید خبر سقوط و افتادن بشار اسد را بدیم.... »
اکبرنصراللهی استاد ارتباطات در واکنش به این اظهارات نوشت: حدود سیسال قبل در جریان سقوط کابل و تصرف آن به دست طالبان در سپتامبر ۱۹۹۶ (پنجم مهر ۱۳۷۵) ،مسئول خبر خارجی شبکه دوم سیما بودم؛ به محض دریافت خبر ورود طالبان به پایتخت افغانستان ، به سرعت خبرش را آماده و به سمت رژیخبر حرکت کردم تا آن را برای پخش در وسط بخشخبری به گوینده بدهم اما سردبیر محترم وقت، مانعم شد و گفت «مگر خبر سقوط کابل ، خبر خوبی برای ایران است که آن را پخش کنیم»!
سعی کردم قانعش کنم که "مسئول خوب و بد بودن خبر"، خبرنگار و رسانه نیست؛ مردم حق دارند در مورد بدترین خبر هم در سریع ترین زمان بدانند تا هم تحلیل درستی ازوقایع داشته باشند و هم تصمیم صحیحی بگیرند. همچنین تصریح کردم اگرامشب خبر سقوط کابل را پخش نکنیم، مجبور میشویم همانخبر را در بخشهایخبری دیگر و یا با ۲۴ ساعت تاخیر در بخش خبری فردا شب پوشش دهیم ... اما گوشش بدهکار نبود ...
جناب آقای جواد لاریجانی بعد ازحدود سه دهه، همان حرف ۳۰ سال قبل سردبیری را که خیلی خوب بود اما رشته تخصصی اش خبر و ارتباطات نبود، تکرار و اشتباه خود را توجیه میکند!
باید توجه داشت قبل ازاظهار نظر در موضوع مهمیمثل سوریه، اطلاعات دقیق و جدید را، از افراد مطلع و مرتبط بگیرید و مستحضر باشید در آرایش جدید رسانهای همه رسانه هستند. همچنین اگرچه خبرنگاران دوست دارند مخبر شادی بخشترین خبرها باشند اما مسئول خوب و بد بودن و منفی و مثبت بودند اخبار، خبرنگار و رسانه نیست.
نگفتن خبرهای منفی و یا پوشش خبری آن با تاخیر هم از رسانه و کارشناس اعتبارزدایی میکند و هم اینکه موجب میشود رسانه های رقیب و خارجی افکار عمومی رو در جهتی که خود دوست دارند ، شکل دهند.
@NewJournalism