Urban P&D @urban_planning_and_design Channel on Telegram

Urban P&D

@urban_planning_and_design


Urban planning and design




ارتباط با ادمین
🆔 @R_zahiri

Urban P&D (Persian)

با کانال Urban P&D آشنا شوید وارد دنیای برنامه ریزی و طراحی شهری شوید. این کانال جایی است که علاقمندان به موضوعات مرتبط با طراحی و برنامه‌ریزی شهری می‌توانند ایده‌ها، تجربیات و دیدگاه‌های خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. از منابع تحقیقی و آموزشی گرفته تا اخبار و رویدادهای مرتبط با حوزه Urban Planning and Design، همه چیز در این کانال گردآوری شده است. با پیوستن به این کانال، فرصتی برای یادگیری، ارتباط و تبادل اطلاعات در حوزه‌ی مهم برنامه‌ریزی و طراحی شهری خواهید داشت. ادمین کانال @R_zahiri همواره آماده پاسخگویی به پرسش‌ها و ارائه راهنمایی‌های لازم به اعضا می‌باشد. پس حتما به کانال Urban P&D بپیوندید و از این فضای منحصر به فرد بهره‌مند شوید.

Urban P&D

10 Apr, 08:24


✔️ نمونه کارهای دانشگاه فدرال سیبری در فرایند آموزش از راه دور

https://www.instagram.com/p/B-t2rSHCQQU/?igshid=ekydxtnwb820


🆔@Urban_planning_and_design

Urban P&D

08 Apr, 06:06


شهر‌گرایی انتقادی؛ فضا، طراحی، انقلاب
کانیشکا گون‌واردنا
برگردان: رضا بصیری مژدهی
«لوفور “تمامیّت اجتماعی” را همچون یک پیوندِ مفصلیِ دیالکتیکی متشکل از سه “سطح” می‌داند. در تراز «فوقانی»، او “سطح جهانی”(G) -«نظم دور(پنهان) جامعه»– را شناسایی می‌کند. ... در سطح بسیار مهمِ میانی که یک لایه‌ میانجی یا واسط(M) است، “امر شهری” یا “اوربان” قرار می‌گیرد که واسطِ بینِ سطح جهانی(G) و سطح زندگی روزمره(EL) است. این لایه میانجی که «تحت تأثیر و برون‌فکنیِ» سطح جهانی(لایه‌ بالایی خود) قرار دارد، در عین اینکه استقلال نسبیِ «فرم‌ها، عملکردها، و ساختارهایِ خاص خودش در شهر» را حفظ می‌کند، پویایی‌هایِ متعارض و در حال رقابتِ سطحِ زندگی روزمره(لایه‌ زیرین خود) را در خود جای داده و آنها را به‌نوعی درون‌فکنی می‌کند.
برای خواندن و دانلود این متن به سایت فضا و دیالکتیک (لینک زیر) مراجعه کنید:
http://dialecticalspace.com/critical-urbanism-space-design-revolution/
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
کانال تلگرام سایت «فضا و دیالکتیک»

Urban P&D

03 Apr, 21:48


اینکه چرا همه چی نمایشی شده است؛ ریشه در کالایی شدن همه چیز دارد. همانطور که میدانید کالا برای فروخته شدن نیاز به نمایش داده شدن و در دید مردم بودن است. بنابراین از آنجایی که حتی روابط اجتماعی هم کالایی شده است، در نتیجه روابط اجتماعی هم نمایشی شده است. چه لزومی دارد احساست خصوصی نسبت به فرد مورد علاقه مان را نمایش دهیم، خانه مان را نمایش دهیم، لباسمان، سیکس پکمان و بدنمان را، ازدواجمان را، هدیه ای که میگیریم را، رستورانی که میرویم را، غذایی که میخوریم را، کار خیری که میکنیم را و ...
نمایش میدهیم چون کالاییم و باید دیده شویم تا خریده شویم و توجه جلب کنیم. اشتباه نکنید! دیده شوندگان تنها به کالایی شدن روابط دامن نمیزنند، بلکه خریداران این کالاها یعنی دیگران و توده ها هم این روند را تشدید میکنند.
هر پسندیدم و هر پیروی از شخص یا صفحه ای در فضای مجازی و به شکل دیگر در فضای واقعی میتواند جریان و تفکری را تشدید، کند و یا متوقف کند.
انسان موجودی اجتماعی و وجودی اجتماعی دارد. انسان از اجتماعی بودن لذت میبرد و این لذت او را به کمال او نزدیک تر میکند. اما اجتماعی بودن امروزی؛ دیگر اجتماعی بودنی نیست که ما را بکمال خود نزدیک تر کند. اجتماعی بودن امروزی به معنای جلب توجه دیگری و بنمایش گذاشتن دارایی های خود و تحقیر دیگری است. ما دائما در حال تمیزدادن و بنمایش گذاشتن دارایی هایمان با دارایی های دیگری هستیم. خودمان در روابط اجتماعی جایی نداریم. اصلا روابط اجتماعی وجود ندارد چون دائما دارایی ها بنمایش در میآیند و دائما خرید و فروش صورت میگیرد. در بازاری هستیم که همه یا خریدارند یا فروشنده؛ در واقع این کالاها هستند که نمایش داده میشوند تا خریده شوند. سرمایه بیشتر، دارایی بیشتر، کالای بیشتر، جلب توجه بیشتر و فروش بیشتر.
ساختار اجتماعی امروزه به گونه ای است که کمتر امکان دارد خارج از روابط خریدار _ فروشنده بتوان رفتار نمود. کسانی که مجبورند لبخند بزنند و ما را به داخل رستوران دعوت کنند شاید واقعا خوشحال نیستند؛ اما ساختار اقتصادی، روابط اجتماعی را تا حد زیادی متاثر ساخته است.
کسانی که در اقتصاد ابزارهای تولید را در اختیار ندارند و تنها میتوانند نیروی کار خود را بفروش برسانند، بیشتر در معرض آسیب های ناشی از کالایی شدن روابط اجتماعی هستند.
نمایشی شدن زندگی اجتماعی منجر شده است تا ارزش های اجتماعی تغییر نماید، سطح اخلاق در جامعه کاهش پیدا کند، آسیب های اجتماعی افزایش پیدا کند و ... .
بنظر میرسد نیاز اجتماعی بودن انسان در این شبکه ی بازاری پاسخ داده نمیشود. انسان احساس تنهایی میکند چون خود را از تعلق به یک شبکه اجتماعی پایدار و مطلوب جدا میبیند. در ایران کالایی شدن روابط اجتماعی بخصوص از نیمه دوم دهه هشتاد هجری شمسی شدت گرفته است. بعنوان مثال کالایی شدن نیروی کار زن و نمایشی شدن امور مختلف زندگی در فضای مجازی و ... . جالب است شاید به همین دلیل است که در ایران سطح دستمزدها کم شده، ازدواج ها کم شده، طلاق زیاد شده، خودکشی ها بشدت زیاد شده و ... . حداقل میتوان بعنوان یکی از دلایل احتمالی روی آن تامل و درنگ کرد.

Urban P&D

28 Mar, 17:39


#Coronavirus

✔️ اندرکنش فضاهای عمومی و بیماری های واگیردار

به حداقل رسیدن کنش های اجتماعی در راستای جلوگیری از بازتولید ویروس کرونا باعث دگرگونی ساختاری حوزه عمومی در سراسر جهان شده

فضاهای شهری ما تا چه اندازه در برابر بیماری های واگیر دار تاب آور خواهند بود !؟

آیا امکان مدیریت کارامدتر عرصه های عمومی جهت جلوگیری از ویروس کرونا وجود دارد !؟

ریخت شناسی ساختار شهری در مقیاس کلان، میانی و خرد تا چه اندازه می تواند بر عملکرد تضعیف شده شهرها جهت سازگاری و تطبیق شهروندان با شرایط پیش آمده کمک کند !؟

رضا ظهیری

🆔@Urban_planning_and_design

Urban P&D

28 Mar, 17:27


the Louvre Museum

November 2015
and
March 2020


🆔@Urban_planning_and_design

Urban P&D

28 Mar, 17:24


St. Peter's Basilica

August 2017
and
February 2020


🆔@Urban_planning_and_design

Urban P&D

28 Mar, 17:22


Trevi Fountain in Rome, Italy

July 2016
and
March 2020


🆔@Urban_planning_and_design

Urban P&D

28 Mar, 17:20


Il Vittoriano monument

June 2016
and
February 2020


🆔@Urban_planning_and_design