تاریخ باستان جزیرة العرب @tamadone_arab Channel on Telegram

تاریخ باستان جزیرة العرب

@tamadone_arab


اين کانال به بررسی تاریخ و تمدن عرب باستان میپردازد‌ و هیچ گونه سمت و سوی نژادپرستانه و مسائل سیاسی و مذهبی ندارد.


کانال اول ما : تاریخ و تمدن طلایی اسلام

@tamadone_islami

🔴آدرس ما در اینستاگرم

Instagram.com/tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب (Persian)

تاریخ باستان جزیرة العرب یک کانال تلگرامی است که به بررسی تاریخ و تمدن عرب باستان میپردازد. این کانال هیچ گونه سمت و سوی نژادپرستانه و مسائل سیاسی و مذهبی ندارد. اگر به دنبال دانش و اطلاعات جدید درباره تاریخ باستان منطقه عربی هستید، این کانال مناسب برای شماست. در این کانال میتوانید اطلاعات جالب و مفیدی در مورد تاریخ و تمدن عرب باستان که تاکنون شاید نشنیده‌اید، بیابید. اگر به تاریخ و فرهنگ این منطقه علاقه‌مندید، حتما از این کانال دیدن کنید. همچنین، این کانال دارای یک کانال دیگر با نام @tamadone_islami است که به بررسی تاریخ و تمدن طلایی اسلام میپردازد. برای دسترسی پیدا کردن به محتوای این کانال در اینستاگرام ما را در آدرس Instagram.com/tamadone_arab دنبال کنید.

تاریخ باستان جزیرة العرب

15 Jan, 13:28


نامه سیسرون به آپیوس سیاست مدار روم

شما در مورد اشکانیان میپرسید و من فکر نمیکنم آنها آنجا در ) میدان نبرد در جزیره فرات ) بودند، بلکه
عرب ها بودند......

سیسرون
خطیب فیلسوف و سیاست مدار رومی

The Arabs in Antiquity Their History from the Assyrians to the Umayyads. P 396

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

15 Jan, 13:26


در قرن هفتم میلادی، دمشق امویان به شهری کلیدی در اوایل جهان اسلام تبدیل شد.

پس از فتح مسلمانان در سال 635
پس از میلاد، در سال 661 میلادی به پایتخت خلافت اموی تبدیل شد.

این آغاز دوران طلایی آن به عنوان یک مرکز سیاسی، فرهنگی و اقتصادی بود. موقعیت استراتژیک شهر در مسیرهای تجاری باستانی به آن کمک کرد تا به عنوان مرکز تجارت رونق یابد، در حالی که معماری باشکوه آن، مانند ساخت مسجد اموی، سبک معماری اسلامی در حال ظهور را به نمایش گذاشت. دمشق نماد وحدت امپراتوری اسلامی بود که تأثیرات عربی-اسلامی، بیزانسی را در هم آمیخت.

@tamadone_islami

تاریخ باستان جزیرة العرب

14 Jan, 10:27


#پارسی_سازی نافرجام

پدافند: دفاع

دفاع چند معنی در مقاطع مختلف داره

دفاع حقوقی

- دفاع به معنی اخص ؛ چنین است که مدعی علیه ، حقوق ادعائی مدعی را انکار کند. (فرهنگ حقوقی ).

دفاع شخصی

دفاع به معنی اعم ؛ آن دو فرد دارد: الف : ایراد، و آن چنین است که مدعی علیه ادعای مدعی را ماهیةً نفی نکند بلکه آنرا بنحوی که ایراد شده صالح برای جواب دادن نداند

- دفاع مشروع ؛ کسی که مورد تعرض قرار گیرد اساساً باید به قوای دولتی متوسل شود. ولی در موقع ضرورت (نداشتن وقت ) می تواند به قوای شخصی از خود و دیگری وعرض خود و مال خود با رعایت شرایط خاص دفاع نماید، این دفاع را اصطلاحاً دفاع مشروع گویند و آنرا شرایطی است.

یا مثلا دفاع در فوتبال (مدافع ، دفاع کرد )

همچنین کلمات
دفع
دافعه
مدافع
دفاعیه
دافع
تدافع

و.. بر ساخت واژگان مشابه پدافند کمی دشوار و خارج از سهو و اسانی است.

با پدافند که ابتدا بار معنایی نظامی در حافظه ی جمعی را گرفته کمی سنخیت ندارد و تقریب معنایی ندارد

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

14 Jan, 10:17


یان ریپکا استاد زبان فارسی شرق شناس و مترجم

یکی از نتایج پیش روی تازیان (عربها) و نفوذ اسلام در ایران رواج تدریجی #خط_عربی بود, این خط نسبت به خط پیچیده فارسی میانه (پهلوی) این مزیت را داشت که فوق العاده ساده بود چنان که پذیرفتن آن موجب پیش رفت شد.

خط عربی از کوتاهی و زیبایی فوق العاده یعنی دو عاملی که خط لاتین فاقد آن است برخوردار است. هنرمندان به زودی متوجه این زیبایی شدند و خوش نویسی را به صورت یکی از بلند مرتبه ترین هنرهای ایرانی در آوردند خوش نویسی مینیاتور صحافی و کاغذ سازی دست به دست هم داده فرصت هایی عالی برای کتاب دوستان فراهم ساخت ایرانیان در این زمینه هم استادی خود را به منصه ظهور میرسانند

📚کتاب : تاریخ ادبیات ایران از دوران باستان تا قاجاریه صفحه ۱۱۹

@tamadone_islami
@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

14 Jan, 09:17


توضیحات تکمیلی نسبت به اسطوره سازی دروغین در مورد احیاگر زبان پارسی یعقوب لیث صفاری

@tamadone_islami

تاریخ باستان جزیرة العرب

14 Jan, 07:45


الفبای فارسی اصلش عربی است

پرویز خانلری: ادیب، زبان شناس، شاعر و سیاست مدار :

اما درباره خط فارسی امروزی بهر حال میتوان گفت که از مخترعات ایرانیان نیست و مأخوذ از دیگران است و خطوط پهلوی و میخی نیز هیچیک اصلا ایرانی نبوده است.

خط فعلی فارسی را از #عرب گرفته ایم و در آن تاریخ این اقتباس برای ما شاید بسیار سودمند بوده زیرا که آنروزگار دنیای عرب بود و در اکثر نواحی جهان متمدن کتابها به این زبان نوشته میشد و از زبانهای دیگر نیز همه آثار علمی و ادبی را به عربی ترجمه میکردند و ما با اتخاذ الفبای عربی بدنیای علم و ادب آتروز نزدیکتر شدیم و فایده ها بردیم

📚منبع: کتاب : فرهنگ و اجتماع جلد دوم صفحه ۳۰۲

@tamadone_islami
@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

12 Jan, 14:10


عکس اصلی صفحه کتاب

Damascus after the Muslim Conquest
Text and Image in Early Islam

Nancy Khalek

@tamadone_islami

تاریخ باستان جزیرة العرب

12 Jan, 14:08


تداوم حضور عرب عای غسانیان در بعد از اسلام ( بعد از فتح دمشق)

@tamadone_islami

تاریخ باستان جزیرة العرب

12 Jan, 14:08


دمشق پس از فتح مسلمانان

بخش مهمی از جامعه اسلامی اولیه در سوریه را #غسانیان تشکیل دادند." در موقعیتی که بین امپراتوری بیزانس و جهان اسلام داشتند، آنها (در میان چیزهای دیگر) مورخانی شدند که روایت های مربوط به گذشته مسیحی خود را منتقل کردند و در عین حال شروع به سرمایه گذاری در آینده اسلامی کردند.

سازگاری زبانی با گروه های فاتح و یادآوری اخیر روابط تیره آنها با امپراتوری بیزانس، آنها را در موقعیت منحصر به فردی قرار می دهد. آنها در طول فتح اسلامی و در مذاکرات با دیگر اعراب در خدمت بیزانس که در آناتولی مستقر شده بودند، حضور غالب سمت اعراب را داشتند.

پایتخت آنها، جابیه، در طول دو دهه ای که امیر #معاویه پس از فتوحات، فرماندار سوریه بود، تصرف و مورد استفاده قرار گرفت و این نشان می دهد که در دوره بلافاصله قبل از شکست ارتش های بیزانس در سوریه، جابیه به سطحی رسیده بود. رونق به عنوان "پایتخت بازیلیا و سلطنتی که به تازگی بازسازی شده است.""

ماهیت درونی #بنو_غسان نقش آنها را در گذار به فرهنگ اسلامی به ویژه جالب می کند.

کسانی که در دمشق و حومه غوطه/دمشق باقی ماندند تحت حاکمان جدید مسلمان خود شکوفا شدند. تمام شرح حال غسانیان به جز یکی از دو قرن اول هجری در تاریخ مدینة دمشق ابن عساکر حاکی از گرویدن آنان به اسلام است، اگرچه برخی گزارش ها (درباره اسیران جنگی) حاکی از آن است که تغییر دین در بسیاری از موارد موضوع خاصی نبوده است.

منابع دیگر، یعنی شجره نامه ها، اشاره می کنند که فرزندان شاخه های ثعلبه و عمروالقیس این قبیله در جنگ طفین شرکت کردند، #فقیه شدند، #شاعران دربار اموی شدند، یا مقامات مدنی در #خراسان و #بصره و #ارمنستان عباسی در اوایل تاریخ اسلام، بنی غسان بخشی جدایی ناپذیر از اسلام بودند تداوم بین گذشته پیش از اسلام سوریه و آینده اسلامی آن.

همان‌طور که اشاره شد، اگرچه گفته می‌شود که بسیاری از غسانیان در دوران حکومت معاویه به اسلام گرویدند، اما نباید آن را مسلم بدانیم که تغییر کلی به سرعت اتفاق افتاده است. خط جداکننده بین گذشته و آینده در جهان اسلام، پدربزرگ و مادربزرگ آنها از ساخت کلیساهایی با موزاییک حمایت کرده بودند کتیبه‌هایی که رهبران مسیحی را تحسین می‌کنند، مانند حارث ب الحارث و طالب عرب.

نوه‌های آنها تاریخ‌های عربی امپراتوری اولیه اسلامی را می‌نوشتند و به آن‌ها می‌پرداختند. نقش آنها به عنوان تسهیل کننده و واسطه برای #بنی_امیه به این معنی بود که آنها آماده بودند تا در توسعه دولت اسلامی در حالی که تحت حاکمان جدید خود شکوفا می شدند، شرکت کنند.» میراث آنها از همان اوایل سلطنت معاویه مورد توجه نخبگان مسلمان قرار گرفت.

به دنبال تخصص اعراب مسیحی و مقامات بیزانسی غیر عرب بود که در دهه های اولیه اشغال مسلمانان به کار خود ادامه دادند. غسانیان مناصب مهم ملکی و نظامی اسلامی شدند

منبع:
Damascus after the Muslim Conquest,Text and Image in Early Islam

Nancy Khalek

@tamadone_islami
@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

03 Jan, 12:30


#زبان_شناسی

@tamadone_islami
@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

02 Jan, 13:16


👈 نقدی درباره سروده ساختگی کردی/گورانی به نام «وَرمِزگان»، که گریبانگیر محققین ایرانی شد!

دیوید نیل مکنزی، در مقاله‌ای تحت عنوان « psuedoprotokurtica 1963» به جعلی بودن این سند می‌پردازد، که ما خلاصه‌ای از آن می‌آوریم:

در منابع غربی:
این سند وجود خارجی ندارد و داستان دروغین درباره حک شدن بر روی تعویذ (چوب، فلز یا سنگ)، ابتدا توسط بازیل نیکیتین به نقل از ثریا بدرخان در سال ۱۹۳۲ م. آمد و سپس‌تر توسط توماس بوآ در سال ۱۹۶۱ م. نقل شد.
منابع فارسی:
غلامرضا رشید یاسمی احتمالا در سال ۱۹۴۰ م. [سال دقیق تالیف کتاب «کرد و پیوستگی نژادی و تاریخی او»، برای ما نیز نامشخص است، ولی احتمالا ۱۳۱۶ ه.خ] بدون ذکر منبع، این سرود را به فارسی برمی‌گرداند و گویا با الهام از پوست نوشته‌های اورامان، آن‌را قطعه پوستی به خط پهلوی، کشف شده در سلیمانیه دانست. سپس‌تر، آیت الله مردوخ در کتاب «تاریخ مردوخ» ۱۹۵۰ م. [۱۳۲۸ ه.خ]، با تغییرات جزئی در ترجمه فارسی، آن‌را تکرار می‌کند.
منابع کردی:
بخشی از کتاب مردوخ توسط یکی از اهالی سلیمانیه به نام محمد فِدا در سال ۱۹۵۸ م. ترجمه شد.


در نهایت، مکنزی نه تنها به نیستی تعویذ/پوست کفایت نمی‌کند، بلکه با ریشه یابی واژگان، آخرین میخ بر تابوتش را می‌کوبد.

📝 | این مقاله قدیمی است، ولی تا کنون هیچ پوست‌نوشته‌ای برای این سروده یافت نشده. تصویری که هم به آن ارجاع می‌دهند، نخستین بار بدون ذکر هیچ رفرنس موثقی، در کتاب شبه‌علمی «تاریخ کرد و کردستان» نوشته‌ی «صدیق صفی زاده» آمده است، که اصالت آن را به شدت زیر سوال می‌برد.

📚| PSEUDOPKOTOKUKTICA
✍️| David Neil MacKenzie
📆| 1963

@Arsacid_chronicle
@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

02 Jan, 13:14


چرا مصری‌ها عرب شدند اما ایرانیان نه؟

حتماً گوش کنید و نشر بدید.


گوینده: مرتضی عرب زاده

@tamadone_islami

تاریخ باستان جزیرة العرب

02 Jan, 13:14


پاسخ ب یک شبهه ی جعلی

@tamadone_islami

تاریخ باستان جزیرة العرب

02 Jan, 13:14


در اورامان حدود سه چرم‌نوشته به زبان‌های پارتی و یونانی کشف شده که محتوای آن‌ها اسناد خرید و فروش تاکستان است. در این آثار جزئیاتی درباره همسران پادشاهان، ماه‌های رایج و موارد مشابه ذکر شده است. با این حال، متنی جعلی به‌طور مکرر ارائه می‌شود که ادعا می‌شود از این آثار اورامان کشف و ضبط شده است. این ادعا نادرست است.

متن جعلی مورد نظر به این صورت است که زبان آن را گورانی یا کردی (و نه پارتی یا یونانی) معرفی می‌کنند و آن را شعری درباره حمله اعراب به ایران قلمداد می‌کنند. این شعر ساختگی فاقد هرگونه ریشه تاریخی است و در میان آثار اورامان وجود ندارد. آثار اورامان به دوره اشکانی تعلق دارند، نه به اواخر عصر ساسانی. بنابراین، ادعای وجود متنی گورانی درباره حمله اعراب، صرفاً یک جعل با انگیزه‌های ناسیونالیستی است.

متأسفانه، این متن جعلی به دلیل برانگیختن احساسات ضد عربی و ایجاد حس عرب‌ستیزی، توسط بسیاری از افراد، حتی کسانی که ادعای تحصیلات عالی دارند، پذیرفته می‌شود. به‌عنوان نمونه، تصویری از فردی که خود را کارشناس زبان‌شناسی معرفی می‌کند، دیده شده که این سند جعلی را با خوشحالی به‌عنوان یک متن گورانیِ بدون هزوارش منتشر کرده و حتی برای آن تحلیل‌هایی ارائه داده است.

uwrmizgān rimān / ātirān kužān
u-šān šārdinā / gurā-gurākān
zūrkārī araβ / kirdinā hāpūr
gunā u pālaī / hatā šārazūr
žan u kanikān / u dir bašinā
mērd āzā tili / u rūy i hūinā
rawšt zarduštra / mānawā bē das
bažēka nēkā / uwrmiz u hwēč kas

هرمزگاه آزردند / آذران کشتند
و پنهان کردند / بزرگ‌بزرگان را
دروغ‌کاریِ عرب / ویران کرد
روستا و شهر را / تا شهر زور
زن و دختران / به اسیری رفتند
آزادمرد غلتیده / بر روی خون
روشِ زرتشت / بی‌یاور مانده
رها نکرد / اورمزد هیچ‌کس را.

@tamadone_islami

تاریخ باستان جزیرة العرب

30 Dec, 12:57


اینا از دیدن نمادهای سومری و‌ بین النهرین باستان توی واتیکان خیلی تعجب کردن!

خبر ندارن تقریباً بیشتر فرهنگشون از جشنایی مثه کریمس گرفته، تا سایر جنبه‌های مسیحیت و حتی الفباشون ریشه‌اش به خاورمیانه برمی‌گرده! یادمون نره که تمدن از خاورمیانه شروع شد و تا همین ۵۰۰ سال همچنان مرکز ثقل جهان همین منطقه بود. قبلاً هم گفتم که مرز بین تمدن شرق و غرب از نظر من یکی لااقل خیلی مبهمه چون خیلی از چیزایی که فکر می‌کنیم غربی هستن، خاستگاهشون به خاورمیانه برمی‌گرده. اون چیزی هم که بهش تمدن غرب میگن فقط توی همین ۵۰۰ سال اخیر تونسته از خاورمیانه یا تمدن شرق بزنه جلو.

@tamadone_islami
@tamasone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

24 Dec, 12:19


خلاصه ای از موسیقی اقوام مختلف در عراق

عرب غالب
عربهای هور
کردها
آشوری ها
ترکمن ها

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

24 Dec, 08:05


وقتی عرب ها 2800 سال پیش به نسب خانواده گی اهمیت می دادن
.
.
کتیبه يا سنگ قربانگاه ٢٨٠٠ ساله از دوران پادشاهی عرب ( معین ) در يمن کشف شده است که در آن صاحب این قربانگاه نام خود و قبیله اش را بر روی ان حکاکی کرده است که نشان دهنده اهمیت حفظ نسب در بین جامعه عرب بوده است
.
.
📝 متن :حمود بن حيسن ذی حذمر، پدر ابو کرب و حيا ( حیوم ) و مراد از قبيله (حشيش) يا خشاشم دو قربانگاه و قربانی برای خود نذر کرده است
.
.
.
امروزه در یمن قبيله بزرگی با نام ( حشيش ) وجود دارد که در همین کتیبه ذکر شده است

📓 منبع :

https://dasi.cnr.it/index.php?id=dasi_prj_epi&prjId=1&corId=0&colId=0&navId=633018955&recId=3271

@tamadone_arab
@tamadone_islami

تاریخ باستان جزیرة العرب

23 Dec, 09:33


غنای تمدن

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

23 Dec, 09:33


یلدا


@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

22 Dec, 08:50


رستم پهلوان، ایرانی - عربی بود

فردوسی در شاهنامه می‌گوید: رودابه مادر رستم از نوادگان ضحاک تازی بود. زال پسر سام، رودابه دختر مهراب را (که از نوادگان ضحاک بود)، به همسری گرفت و این پیوند، رستم زاده شد. به عبارتی، رستم دو رگه ایرانی – عربی بود.

حکیم ابوالقاسم فردوسی از اینکه رستم پهلوان شماره یک ایران باستان، رگی از عرب داشته باشد، خجالت زده و شرمسار نیست. این درسی مهم برای همه دوستداران شاهنامه است که در زنجیر نژادپرستی گرفتار نباشند.


@tamadone_islami

تاریخ باستان جزیرة العرب

21 Dec, 09:14


در اسلام و همچنین ادیان دیگر انواع مختلفی از شیاطین و جن ها وجود دارند که نام های مختلف و همچنین خصوصیات متفاوتی دارند

قال رسول الله صلى الله عليه وسلم الجن على ثلاثة أصناف، صنف لهم أجنحة يطيرون في الهواء، وصنف حيات وعفاريت وصنف يحلون ويظعنون

https://t.me/tamadone_arab/1347

@tamadone_islami

تاریخ باستان جزیرة العرب

19 Dec, 09:03


نقشه گسترش گویشوران زبان عربی

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

07 Dec, 08:38


زبان عرب محصول یک تمدن است

مدعی اند زبان عربی یک زبان بدوی است. آیا می توانند به ما بگویند بدویان و صحرانشینان بنا به چه نیازی صدها هزار کلمه ابداع کرده اند ؟

کلماتی که بار یک تمدن بزرگ را به دوش کشیدند. بدویانی بدون پشتوانه ملی و فرهنگی و انبوهی از نخبگان چگونه توانستند پاسداری شایسته ای از زبان خود بکنند؟ و بیش از 500 سال بعد از سرايش اشعار معلقات هنوز خبری از ادبیات فارسی نبوده است؟!

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

07 Dec, 08:23


ملی گرایی افراطی و مساله هویت زبانی

@tamadone_islami

تاریخ باستان جزیرة العرب

06 Dec, 15:44


از زیبایی های شعر عربی

استعاره ی مفردات

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

06 Dec, 13:57


معرفی کتاب

A Grammar Of Biblical Aramaic

@ketabkhane_islami

تاریخ باستان جزیرة العرب

06 Dec, 13:46


Arabic and Hebrew developed from the same origins.

عربی و عبری از یک منشا توسعه یافتن !!

همین نشان میدهد که عرب ها و عبرانیان در یک حوزه ی جغرافیایی اشتراک داشتند !!

و در باستان عرب ها فقط در حجاز و نجد نبودند !!

بلکه شامات یکی از مهمترین حوزه های جغرافیایی عرب های باستان بوده

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

06 Dec, 13:40


How Similar Are Arabic and Hebrew?

از یک یهودی عبری زبان جمله ای عربی میپرسه و او میفهمد

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

06 Dec, 13:37


How Similar Are Arabic and Hebrew?

شباهت عربی و عبری

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

06 Dec, 13:32


وقتی از یک منشا زبانی صحبت میکنیم یعنی این

شباهت آوایی عبری و عربی

لَحِم : لَخِم

» گوشت ، نان

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

06 Dec, 10:28


کتیبه به خط صفایی عربی باستان

که زنی در حال رقص یا موهای مجعد بلند را نشان میدهد

محل کشف: اردن ، زرقه
قرن سوم قبل از میلاد

Safaitic inscription with a dancing woman ancientarabia

Transliteration:
I m'lt bn gmhy bn gmḥ h- hyt

Translation:
By Mit son of Gmhy son of Gmḥ is the drawing

The word translated to "drawing" here is hyt [hayyat] referring to anything possessing of life. In this instance, a woman. An alternative translation could be "lifeform."

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

05 Dec, 14:56


حتی هوش مصنوعی عاجز است مثل قرآن آیه ای درست کنه


@tamadone_islami
@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

05 Dec, 10:32


روایتی متفاوت از سین ماه عربی و مجسمه ی حضرت موسی و عقاید یهود


@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

04 Dec, 09:40


تمدن الحجر

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

04 Dec, 08:43


سنگ نبشته ی باستانی زبان عربی از کتیبه ای به خط ثمودی به تاریخ قبل از میلاد

منطقه حائل عربستان سعودی

اين سنگ‌ سنگنبشته از آن اسهم پسر سلم از خاندان صصمت است و برای یادگار روح مادرش و روح پدرش و اینکه پسر خالش را اکرام کرد با بخشیدن یک شتر به او

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

04 Dec, 08:20


تمدن لحیان و دادان

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

04 Dec, 08:20


تمدن قیدار

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

04 Dec, 08:20


تمدن حمیر

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

04 Dec, 08:19


تمدن اوسان

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

04 Dec, 08:19


تمدن قتبان


@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

24 Nov, 10:23


#من_جمال_اللغة_العربية

فنُّ الخطِّ العربيِّ وأنواعه.

هنر خط عربی و انواع ان

@tamadone_arab
@tamadone_islami

تاریخ باستان جزیرة العرب

24 Nov, 09:56


تاریخچه ی ضرب سکه در تاریخ عرب باستان

دولت های عربی معین و قتبان از قرن پنجم و چهارم قبل از میلاد شروع به ضرب سکه کردند

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

24 Nov, 09:29


بهترین کتاب ها برای یادگیری نحو عربی

@ketabkhane_islami

تاریخ باستان جزیرة العرب

24 Nov, 09:26


بازسازی شهر بغداد در دوران خلافت عباسی با هوش مصنوعی 🇮🇶

شهر بغداد مقر اصلی خلافت اسلامی که توسط خلیفه عباسی ابوجعفر المنصور در سال 762-768 میلادی به عنوان مقر رسمی دولت عباسی ساخته شد.

بغداد در بیشتر دوران حکومت عباسیان در دوران طلایی اسلام یکی از بزرگترین شهرهای جهان بود و با جمعیتی بیش از یک میلیون نفر به پایتخت جهان باستان تبدیل شد.

نام رسمی آن در عصر عباسیان مدینه السلام است و بغداد در آن دوره مرکز عالم فکری و مقصد همه علما و مسافران بود در آن دوره از این شهر در مهندسی و پزشکی و شیمی ، زیست شناسی و ریاضیات پیشرفت کردیم

در ساحل غربی دجله و در روستای باستانی بغداد ساخته شد و ساخت آن حدود چهار سال طول کشید و مساحت آن حدود چهار فرسنگ بود.

از معروف ترین بناهای شهر گرد می توان به قصر طلا، مسجد المنصور و کتابخانه بیت الحکمه اشاره کرد.

گويي ديوار بيروني آن حدود 30 متر بود و در روايات تاريخي هشت دروازه بغداد و درهاي خارجي آن چهار تا بود. (باب کوفه و باب البصره و باب الشام و باب خراسان)


@tamadone_islami

تاریخ باستان جزیرة العرب

23 Nov, 08:03


انجیر در زبان آکدی باستان و عربی

آکدی: تیتوم
عربی: تین

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

23 Nov, 07:52


تجارت عرب های باستان

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

21 Nov, 08:22


هكذا كان العراق قبل 3000 سنة 🇮🇶


@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

12 Nov, 10:50


... مؤلف امین الریحانی چنین نقل می‌کند:

«نام بغداد در اصل بابلی است. این نام به نام پناهگاهی که نبوکدنصر دوم در پی نبردی که نبوکدنصر دوم آن را ساخته بود به این شهر داده‌اند» (ملک العرب، ج 4، ص. 36).

آندره میشا، گیاه شناس و کاشف فرانسوی، سنگ مرزی کودرو را در سال 1780 در شهر عراق، مدائن/ماهوزه، در 32 کیلومتری جنوب شرقی بغداد کشف کرد.

قدمت کودورو به دوره پادشاه کاسیت، کوریگالزو برمی گردد. روی آن سنگ، نام منطقه ای بگ-دا دا(و) حک شده بود. اعتقاد بر این است که این منطقه در نزدیکی شهر دور کوریگالزو در 30 کیلومتری غرب بغداد واقع شده است. یکی دیگر از شواهد فیزیکی که ثابت می کند بغداد یک شهر کلدانی است، کشف نام نبوکدنصر بر روی آجرهای پایه حصار پادگان کلدانی با یک قسمت گسترده از خاکریز آجری است...

بغداد از دوران بابل قدیم، شهر اجداد کلدانیان، پیش کلدی بوده است که کلدانیان باستان، بنیانگذاران سلسله های برجسته بابلی، جانشین آنها شدند.

📚منبع:

The Untold Story of Native Iraqis
Chaldean Mesopotamians 5300 BC - Present

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

12 Nov, 08:20


در کتاب

تاریخ بغداد نوشته ی روبن لوی از انتشارات کمبریج در سال 1929 میخوانیم:

با این حال، مدت‌ها قبل از اینکه بغداد پایتخت عراق باشد، سکونت‌های انسانی در آن محل وجود داشت.

کتیبه ی مربوط به سلطنت مروداک بلدان اول Merodach-Baladan I (1201-1189 قبل از میلاد) پیدا شده است که با حروف میخی نوشته شده است که اکثر محققین آن را #بگ_دا_دو Bag-da-du می خوانند.

هربلوت که ادعای خود را از کتاب حمدالله مستوفی گرفته است که می‌گوید: «در ساحل شرقی دجله (روبه‌روی کرخ) روستایی به نام ساباط از توابع نهروان بود. خسرو انوشیروان باغی ساخت،در فضاهای باز اطراف روستا و آن را «باغ داد»، یعنی «بغ داد» نامیدند، اما هیچ فرد یا خدایی به این نام وجود ندارد و به نظر می‌رسد که این نام اسطوره‌ای است که برای توضیح آن اختراع شده است.

همانطور که برخی از نویسندگان مسلمان گفته اند، اگر نام بغداد فارسی باشد، ممکن است به معنای "داده شده از سوی خدا" باشد، اما این نیز مشکوک است زیرا این نام گاهی اوقات بغداد یا مقداد نوشته می شود.

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

12 Nov, 07:53


الحاقات

در کتیبه ی قانونی یافت شده در سایت باستانی شهر سیپار از پادشاه بزرگ بابل حمورابی مربوط به ۱۸۰۰ قبل از میلاد که توسط پروفسور Moses Schorr در کتاب خود Altbabylonische Rechtsurkunden ترجمه شده، حمورابی پادشاه بابل نام شهری تحت حکم خود به اسم #بغداد را ذکر میکند (Bag-da-du)


لوحه ی دیگر از پادشاه بابلی مردوک بالادان مربوط به ۱۳۱۶ ق.م از شهری به نام Bagdadu بغدادو نام میبرد، آدا نیرانی دوم پادشاه آشوری مربوط به ٨٩١ ق.م به شهرهاى در عراق حمله ميكند كه از ميان آنها شهرى با نام Bagdadu را ذکر کرده، تغلث فلاثر دوم آشوری نيز در قرن ۸ ق.م از شکست مردمان آرامی نام میبرد که ساکنان شهر Bagdadu بوده اند.

نام این شهر نیز چندین بار در تلمود بابلی با لفظ Bagdatha ذکر شده است

تمام این گزارشات تاریخی از الواح باستانی پرده از این حقیقت کتمان شده برمیدارد که «#بغداد» نامی سامی، بومی بابل است و ربطی به ساسانیان وپارسیان ندارد، و طبق این اللواح به جا مانده یکی از شهرهای قدیم عراق قبل از حضور پارسیان در منطقه بوده است

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

12 Nov, 07:48


سرقت نام بغداد توسط پارسی سازان همیشه در صحنه

چگونه میشه یک نامی ریشه پارسی و ساسانی داشته باشه ولی هزاران سال قبل از ورود اریایی ها و حکومت های پارسیان در بین النهرین بغداد بوده؟!

منابع:

الواح بابلى

(1) Historic cities of Islamic world, C. Edmund ،Bosworth, p. 31

همچین بنگرید
(2) نادر بيات، مهاجران توران زمین صفحه ۲۷۹

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

12 Nov, 07:33


مردم باستان چگونه صحبت میکردند؟!

توی این کلیپ از روی کتیبه های باستانی صحبت کردن زبان های باستانی آشوریان ، آکدی ها ، آرامی ها ، هخامنشیان ، مصر باستان ، عیلام باستان، یونان باستان ، لاتین باستان ، و فنیقی ها رو میشنویم .

@tamadone_arab
@tamadone_islami

تاریخ باستان جزیرة العرب

11 Nov, 14:36


کتاب فوق العاده ی سیر خط و کتیبه ها و نقش ها در حجاز

برخلاف کسانی که اشتباه فکر میکنند اولین خط در بین عرب و مسلمانان خط کوفی بوده ، کتیبه ها و نقش های صخره ای نشان میدهد که قبل از خط کوفی #خط_حجازی در بین مردم متداول بوده

و خط کوفی از حجازی متاخر تر هست .

در انتهای کتاب نقش ها و کتیبه های مختلف از زمان قبل اسلام تا قرن هفتم هجری آورده شده است



@tamadone_islami
@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

11 Nov, 14:36


سیر خط و کتابت نقش ها و کتیبه ها در حجاز

@ketabkhane_islami
@tamadone_islami
@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

08 Nov, 23:11


کنعانی ها (فنیقی ها) درباره زادگاه نیاکان خود به هرودوت چه گفتند؟

آقای (William James Durant)
فیلسوف، تاریخ نگار و نویسندهٔ آمریکایی درباره هجرت "کنعانی ها(فنیقی ها) از سواحل خلیج عربی به سمت بلاد شام چنین می نویسد
.
📝خلاصه متن:

در مورد تاریخ ورود آنها (فنیقی ها) به سواحل مدیترانه ما نمی توانیم با اظهارات دانشمندان صور که به هرودوت گفتند که نیاکان آنها از خلیج فارس آمده اند مخالفت کنیم و این شهر را در قرن بیست و هشتم قبل از میلاد مسیح تاسیس کرده بودند

توضیح: کشفیات باستان شناسی در جنوب و سواحل شرقی شبه جزیره عرب سخنان دانشمندان صور را تایید می کنند،
تجارت، زبان، خدایان، سبک معماری، پوشش، نام شهرها و غيره فنیقی ها با جنوب شبه جزیره عرب یکی است


📚منبع :
THE STORY OF CIVILIZATION I Our Oriental Heritage WILL DURANT Page 292
.

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

08 Nov, 23:03


تمام سامی ها از یک قوم واحد و با یک زبان صحبت می کردند
.
.
آقای ( August Ludwig Schlözer )
تاریخ نگار مشهور آلمانی در کتاب خود درباره اینکه سامی ها یک قوم هستند و زبان آنها یکی است چنین می نویسد
.
.
📃 متن :همانطور که می دانیم از مدیترانه تا فرات و از بین النهرین تا شبه جزیره عرب فقط یک زبان وجود داشت بنابراین سوری ها بابلی ها عبری ها و عرب ها یک قوم بودند فنیقی ها نیز به این زبان صحبت می کردند.
.
.
.
آقای Schlözer اولین کسی بود که به کسانی که با یک زبان در شبه جزیره عرب، بین النهرین و شام و شمال آفریقا صحبت می کردند #سامی گفت
.
.
.
📓Book: A History of the Study of the Indigenous Languages of North America, pa 171


@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

08 Nov, 22:34


کتیبه ی ربت تبنت فنیقی کشف شده در قرطانجه (کارتاژ)

به همراه متن فنیقی
برگردان آن با الفبای عربی
و ترجمه کتیبه به عربی

این کتیبه تضرع و دعا به بت و پرستش اوو بوده

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

08 Nov, 22:24


کتیبه ی تبنت پادشاه فنیقی صیدا در سال ۳۰۰ قبل از میلاد و ترجمه عربی آن

حروف کتیبه با خط فنیقی نوشته شده و وقتی ان حروف را با عربی مینویسیم انگار یک عرب باستانی داره صحبت میکند

۸ شماره ی بالا برگردان متن کتیبه از فنیقی با حروف عربی است

۸ شماره ی پایین ترجمه ی متن فنیقی به عربی است

ببینید چقدر مقارنه و شباهت کلمات وجود دارد!!

فنیقی : انخ ، عربی: انا
فنیقی: کهن , عربی: کاهن
فنیقی : ملک بن , عربی : ملک بن
فنیقی : فتح عربی : تفتح
و..

شرح النقش:

يرجع هذا النقش الى حوالى ۳۰۰ ق . م وقد وجد في مدينة صيدا التي كانت من أعرق المدن في الحضارة الكنعانيه

والتابوت نفسه يحتمل أن يكون سرق من مصر وجيء به إلى صيدا يدل على ذلك بعض علامات مصرية قديمة منقوشة فيه والهة هذا النقش هو الصنم #عشترت وقد عرف عند الأشوريين والبابليين باسم عشتر أو اشتر وجاء له ذكر في العهد القديم باسم عشتروت وباسم عشتار أو عستار عند الآراميين وقد عرف هذا الصنم عند أهل اليمن قدما باسم عشتار

والنقش يعبر عن قلق الملك تبنت من فتح نعشه بعد دفنه فهو لذلك يوجه اللعنات العنيفة لكل من تحدثه نفسه بانتهاك حرمة قبره ونبشه طمعاً في استلاب الفضة والذهب

تاریخ باستان جزیرة العرب

08 Nov, 22:14


شباهت و مقارنت کلمات بابلی و عبری باستان با عربی

بابلی : ابو ، عربی : اب
بابلی: اکالو ، عربی : هیکل
بابلی : اینو ، عربی : عین
بابلی: بیتو ، عربی : بیت
بابلی : گم`ملو , عربی : جمل
بابلی : تابو ، عربی : طیب
بابلی : کیما ، عربی : کما
بابلی : رکبو , عربی : رکب
بابلی : سمو , عربی : سما


@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

08 Nov, 22:04


ترجمه ی کتیبه ی سرجون پادشاه اشوری

جالب است خیلی از کلمات این متن کاملا با عربی امروزی هم تطبیق دارد بعد از هزاران سال و یک عرب با کمی توجه ( دقت به لهجه و ریشه کلمه) میتواند معنی ان را بفهمد

اربعه arabai
الراعی re'u
اسمه sumisu
ذکر zikir
یوم u um
شنا sanina
شمس samsi
غروب erib

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

08 Nov, 21:58


از کتاب بالا

تاریخ باستان جزیرة العرب

08 Nov, 21:50


( تاريخ اللغات السامية )
تاریخ زبانهای سامی
اسرائیل ولفنسون

@tamadone_arab
@ketabkhane_islami

تاریخ باستان جزیرة العرب

08 Nov, 21:46


( تاريخ اللغات السامية )

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

28 Oct, 10:01


کلیپ معرفی زبان های سامی

https://youtu.be/-PPbwlAZseU?si=37c1IHyY_0bWD_08

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

28 Oct, 09:29


موقعیت مختلف پراکندگی قبائل آرامی (پادشاهی آرام) در ۹۰۰ قبل از میلاد

چندین تهاجم:

از باستان امپراتوری های نئوآشوری، نو بابلی ، هخامنشیان ،مقدونیان ، سپس سلوکیان ، روم ، بیزانس ، ساسانیان ، خلفای اسلامی راشدین ،بنی امیه ، عباسیان ،سلجوقیان ، امپراتوری عثمانی و ...

پادشاهی آرام_دمشق بارها مورد حمله امپراتوری نوآشوری قرار گرفت تا اینکه سرانجام در سال 732 قبل از میلاد توسط تیگلات پیلسر سوم به استان آشوری تبدیل شد

به دنبال آن امپراتوریهایی به منطقه حمله کردند و بر آن تسلط یافتند اما فرهنگ مردم تغییر نکرد و زبان، فرهنگ و سنتهای خود را تا به امروز حتی حفظ کردند ،انزوا در کوهستان و عدم آمیختگی با ارتش مهاجم و حاکمان خارجی که اغلب در شهرهای بزرگ بودند به آنها کمک کرد

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

28 Oct, 09:23


انواع خطوط آرامی

خط های مختلف آرامی که باتوجه به موقعیت جغرافیایی و زمان متغییر بودند

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

28 Oct, 09:18



پس از کاهش نقش آرامی به عنوان یک زبان بین المللی و تأثیر زبان های مختلف دیگر در هر گویش این تفاوتها در متون نوشتاری پس قرن دوم پیش از میلاد آشکارتر شد

همانطور که می بینید، آرامی غربی
به طور کامل ناپدید شده ،است به جز لهجه های معلوله بخاء و جبادین که وارث گویش حضرت عیسی و از نظر زبانی نزدیک ترین آنها به آن محسوب میشود

در مقابل شاخه شرقی هنوز دارای گویش مرکزی تورویو که توسط سریانی ها صحبت میشود

لهجه های شمال شرقی که توسط آشوریها، کلدانیها و یهودیان صحبت میشود و گویش نئو مندایی که توسط صابئین (صبی ها در خوزستان ایران و بصره عراق ) صحبت میشود وجود دارد

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

28 Oct, 09:14


طبقه بندی داخلی زبان آرامی

شرقی و غربی

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

28 Oct, 09:13


استفاده از زبان آرامی به عنوان زبان دیپلماسی بین المللی با فروپاشی امپراتوری هخامنشی متوقف نشد

امپراتور هند آشوکا، که از 268 تا 233 قبل از میلاد حکومت کرد شش کتیبه به زبان آرامی در افغانستان و پاکستان امروزی نوشت

در زیر سطح آرامی ،رسمی زبانهای محلی آرامی قدیمیتر در مناطق خود مانند سوریه، فلسطين و بین النهرین به رشد خود ادامه دادند. بعدها به تدریج پس از سقوط امپراتوری هخامنشی در متون مكتوب ظاهر شدند

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

28 Oct, 09:04


آرامی رسمی (آرامی امپراتوری)

هنگامی که پادشاه هخامنشی کوروش کبیر امپراتوری هخامنشی را در اواسط قرن ششم پیش از میلاد تأسیس ،کرد زبان آرامی قبلاً به زبان بین المللی خاورمیانه تبدیل شده بود

هخامنشیان سیستم اداری نو بابلی را که قبلاً زبان آرامی به طور گسترده استفاده می شد، پذیرفتند و در زمان پادشاهی داریوش اول و جانشین ،او خشایارشا اول از این زبان استفاده کردند

در این دوره زبان آرامی در قلب قدیمی آن، سوریه همچنان صحبت میشد. همچنین زبان دیپلماسی بین المللی در سراسر قلمرو امپراتوری هخامنشی تا سقوط سلسله هخامنشی به دست اسکندر مقدونی در سال 330 قبل از میلاد باقی ماند

بنابراین در هزاره اول پیش از میلاد، پس از پذیرش توسط سه امپراتوری ،متوالی به اوج توزیع خود رسید

امپراتوری نوآشوری 911 - 609 قبل از میلاد
امپراتوری نو بابلی ۶۳۶ – ۵۳۹ پیش از میلاد
امپراتوری هخامنشی 550 – 330 پ.م

شواهد مستقیم از انواع مختلف از جمله اسناد حقوقی اسناد اقتصادی نامه های رسمی و خصوصی و همچنین کتیبه های یادبود و خاکسپاری در ،مصر ،فلسطین، اردن، عربستان ،عراق ،ایران ،افغانستان پاکستان و مناطق مختلف (ترکیه) وجود دارد

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

28 Oct, 09:02


آرامی زبان بین المللی

آرامی قبلاً در قرن هشتم قبل از میلاد به زبان بین المللی خاورمیانه تبدیل شده بود

در حدود سال 735 قبل از میلاد، سیرکا فنیقی اهل صور در لبنان نامه ای به زبان آرامی به تیگلات پیلسر سوم پادشاه آشور (در عراق) نوشت

در سال 701 قبل از میلاد، فرستادگان پادشاه آشور سناخریب و پادشاه یهودیه حزقیا در خارج از دیوارهای اورشلیم به زبان آرامی مذاکره کردند

دوم پادشاهان 18 2:26 آنگاه الیاقیم پسر حلكيا و شبنه و یوحا به ربشاکه گفتند: «دعا کن و با بندگانت به زبان آرامی صحبت کن زیرا ما آن را میفهمیم. با ما به زبان يهودا صحبت مکن تا مردمی که روی دیوار هستند بشنوند

به همین ترتیب در سال 604 قبل از میلاد، دوم، پادشاه
کلدانیان با نبوکدنصر
امپراتوری نو ،بابلی به زبان آرامی گفتگو کردند •

در سلطنت سال دوم سپس کلدانیان به
پادشاه گفتند آرامی از اینجا شروع
... میشود

همچنین در حدود سال 600 قبل از میلاد، آدون پادشاه ،کنعانی، نامه ای به زبان آرامی به فرعون مصر نوشت! (عکس بالا)


@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

28 Oct, 08:58


آرامی به همراه خط المسند عربی جنوبی دارای طولانی ترین سنت مکتوب و تاریخ ثبت شده در میان هر زبان زنده ای است که بیش از 3000 سال به اثبات رسیده است.

کتیبه تل فخریه که در سیکان (تل فخریه) امروزی در نزدیکی تل حلف امروزی در شمال شرقی سوریه کشف شد قدیمی ترین متن آرامی کشف شده تاکنون در نظر گرفته میشود که قدمت آن به قرن نهم قبل از میلاد بازمی گردد

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

28 Oct, 08:54


مسیر پیدایش و مسیر زبان های سامی

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

28 Oct, 08:45


شجره نامه ی الفبا در جهان و شاخه های آن

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

28 Oct, 08:39


شاخه ی اصلی الفبا

فنیقی شاخه مادر و زیر شاخه های اصلی :

ارامی و یونانی و عبری باستان

زیرشاخه های آرامی :
عبری
نبطی» عربی
سریانی
پهلوی» اوستایی
برهمنی(هندی)
ارمنی

زیرشاخه یونانی:

پونیک» ایبریایی
آناتولیایی
کوپتی
آتروسکی » لاتین
الفبای قرون وسطایی

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

27 Oct, 10:50


کتیبه عربی باستان صفاییتی که زنی برهنه را در حال نواختن فلوت نشان می‌دهد و مردی را که منگوله‌هایی دور قوزک پاهایش بسته است و جلوی او می‌رقصند.

مکان: شمال شرقی اردن، حدوداً قرن اول پس از میلاد

نویسه کتیبه :
ل قر بن،کس شت بن سعد هدمیت زمرت

ترجمه
توسط قر پسر کسث پسر سعد نوازنده فلوت

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

27 Oct, 09:01


مفهوم نامی که بر روی سکه های اردشیر و شاپور و هرمزد و کتیبه شاپور ساسانی نوشته شده بیشتر یک مفهوم دینی است .


روی سکه به خط #آرامی سامی و خط پیشا عربی

چنین نوشته شده:

مَلِكن ملک ایران و آنآیران

به معنی: "شاهنشاه ایرها و غیر ایرها"

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

26 Oct, 15:41


ثبت نام دوره علم بلاغت عربی

سلام و احترام

در نظر داریم که یک دوره آنلاین تدریس علم بلاغت را شروع کنیم. ورودی دوره ۶۰۰ هزار تومان و ظرفیت نیز محدود است. برای ثبت نام به آی دی زیر پیام دهید؛ ادمین اکانت پاسخگو خواهد بود:

@edrismo

ظرفیت در حال تکمیل است

تاریخ باستان جزیرة العرب

26 Oct, 15:16


نمودار درختی زبان های سامی

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

26 Oct, 13:43


گروه ببن المللی تجاری آکسفورد..... درباره تاریخ دریانوردان عرب چه گفت..

🧾 متن : کشتی های عربی یکی از قدیمی ترین کشتی های شناخته شده برای بشر است و ملوانان جوامع ساحلی ( کشورهای عربی ) در سراسر خلیج مدت ها قبل از اینکه کلمب دنیای جدید را کشف کند با شهرهای آفریقا هند و چین تجارت می کردند در عمان دریانوردی یکی از اجزای حیاتی زندگی اقتصادی و سیاسی بود و برای قرن ها سلطان نشینان (عمان) به دلیل موقعیت ممتاز خود توانستند بر اقیانوس هند تسلط یابند
.
تاریخچه دریانوردی در عمان به دوران سومریان در هزاره چهارم قبل از میلاد بر می گردد. برخی از مورخان معتقدند که این تمدن باستانی قایق های نی ساخته است که آنها را به این طرف و آن طرف در امتداد ساحل خلیج عرب/خلیج فارس و از طریق خلیج عمان به پاکستان می برد.

📓Book : The Report: Oman 2007-Oxford Business Group. pa 154


@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

25 Oct, 13:58


‏کتابهای دکتر ‎#هيثم_طلعت ‎

‏إصدارات د.‎#هيثم_طلعت ‎ كاملة طبعات كاملة وشرعية الآن في السعودية 🇸🇦 :

في متجر نشر :bit.ly/Tabsier_KSA‎
وفي مكتبة جرير: bit.ly/tabsier_jarir‎
وفي مصر🇪🇬:

على متجرنا: tabsier.center‎
وللشحن الدولي ( أوروبا وأمريكا ) :
من هنا : bit.ly/tabsier_world‎


@ketabkhane_islami

تاریخ باستان جزیرة العرب

25 Oct, 09:51


 چاپ و انتشار کتاب جدید
دوقرن سکوت، افسانه یا واقعیت،
نقد و بررسی کتاب دوقرن سکوت

  شرح پشت جلد کتاب

عبدالحسین زرین کوب زمانی دیده به جهان گشود که ناسیونالیسم رمانتیک در کشور ما گفتمان مسلط بود.همچنین این دوران مقارن بود با تبلیغات پان ژرمنی نازی ها مبنی بر برتری نژاد آریا، که در ایران نیز طرفدارانی داشت. زرین کوب در چنین فضایی بزرگ شد و پرورش یافت.از این رو هنگامی که نویسندگان مجلۀ مهرگان، از زرین کوبِ جوان خواستند تا دورنمایی از "گذشتۀ ادبی ایران"  ترسیم کند، او به جای ترسیم گذشتۀ ادبی ایران در پی یافتن مابازای تاریخی برای سخن سر جان ملکم دربارۀ دو قرن اول هجری بود. و از آنجایی که مورخ نبود، و ادیب بود، لذا مجموعه مقالات خود را نه به روش تحلیلی و علمی، بلکه به روش روایی و با جنبۀ داستانی  و نثری تهییجی و احساسی نوشت.
   زرین کوب بهتر از هرکس می دانست، آنچه نوشته، تاریخ نیست، به همین دلیل نام نوشته های خود را "یادداشت ها" گذاشت. "یادداشت هایی که او جرأت نمی کند آن ها را تاریخ بخواند." یادداشت هایی که "از روزنۀ وجدان و عواطف خویش، و از پشت شیشه های تاریک یا رنگارنگ اسناد و منابع موجود تصویر کرده است."

تاریخ باستان جزیرة العرب

24 Oct, 13:48


این داستان تاریخی را روایت می کند که از هند تا اندلس گسترش یافته است و بیش از 4000 قطعه هنری منحصر به فرد را ارائه می دهد که داستان میراثی را بیان می کند که در منطقه ای بیش از 32 میلیون کیلومتر مربع گسترده شده است!

#موزه_اسلامی_دوحه ترکیبی از میراث و معماری مدرن است که شما را به سفری زمانی در تاریخ باستانی اسلامی می برد..

@tamadone_islami

تاریخ باستان جزیرة العرب

24 Oct, 09:43


غنای تمدن های عربی



@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

23 Oct, 11:10


نقشه ی توزیع قبائل عربی در شبه جزیره عرب و بادیه الشام در ۱۹۴۹ میلادی توسط مستشرق انگلیسی هارولد دیکسون

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

23 Oct, 09:05


خجالت آوره.. در عصر ارتباطات و دسترسی مقالات علمی شاهد چنین فجایع در زمینه علم باشیم!

تحریف حقایق در روز روشن.....

محمود کویر ادعا می کنه الفبای عربی حجازی اصلش ایرانی و توسط دو برادر ایرانی ساخته شده ... این مرز توهمات را جابه جا کرده!

در صورتی که برای ادعاهای خویش هیچ‌مدرک مستند علمی و تاریخی ارائه نمیکند



@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

23 Oct, 08:53


عرب ها و مسلمانان چه خدمتی به ما (اروپاییان) کردند ؟؟

ابن هیثم نابغه ی تاریخ علم

@tamadone_islami

تاریخ باستان جزیرة العرب

23 Oct, 07:16


Numbers in Maltese 🇲🇹

اعداد در زبان کشور مالت و زبان مالتی

فراموش نکنید تنها زبان سامی اروپایی همین مالتی است


@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

23 Oct, 07:08


🇩🇿 vs. 🇲🇹 ~?!

شباهت برخی کلمات عربی الجزایری و زبان اروپایی مالت

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

22 Oct, 20:42


ملامح بعض الاقوام العربية في بلاد الشام

برخی حکومت های عربی باستان در شام

نبطی ها
تدمر
حمص
خضر
غسانیان

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

22 Oct, 09:23


شاخه های مختلف زبان های سامی

https://youtu.be/1hPCcp7ZR_s?si=3tCfyog_9ACqRiA2

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

21 Oct, 14:01


شبه جزیره عرب در سال 1743 میلادی

بیشتر نقاط ساحلی تحت حکومت امپراتوری عثمانی است

در جنوب شبه جزیره امارت های نجران ، زیدیه ، سلطنت کثیریه و قبائل عربی خودمختار حکومت میکردند

وسط عربستان کنونی در دست قبائل مختلف عربی بود

@tamadone_islami

تاریخ باستان جزیرة العرب

21 Oct, 13:48


تاملی در تفاوت زبان عربی و فارسی

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

21 Oct, 06:48


Gods and deities from various polyteistic religions

برخی خدایان و اله های باستان

@tamadone_arab
@tamadone_islami

تاریخ باستان جزیرة العرب

18 Oct, 13:18


کتیبه ای به خط یونانی از معاویه ابن ابوسفیان خلیفه اموی
این کتیبه در حمت گادر در شمال اسرائیل پیدا شده که مربوط به سال ۶۶۳ میلادی هست
ترجمه کتیبه
در روزگار عبدالله (بنده خدا) معاویه، امیرالمؤمنین، حمام آب گرم مردم آنجا توسط عبدالله پسر ابواسموس (ابوهاشم؟) مشاور، نجات و بازسازی شد. پنجم دی ماه، روز دوم از سال ششم کعبه، در سال ۷۲۶ مستعمره، به قول اعراب سال ۴۲، برای شفای بیماران، تحت مراقبت جوآن، مقام رسمی گادارا
@mootun_nama

تاریخ باستان جزیرة العرب

18 Oct, 10:57


یکسان بودن کلمه #کلب (سگ) در زبان های سامی

عربی ‌و سریانی و عبری و آکدی و امهری و گعز

کلب ، کلبا ، کلبوم

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

18 Oct, 09:56


یکسان بودن اله و خدای مشهور سامیان #بعل در زبان های سامی

بعل ، بل ، بعلوم ، بال

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

18 Oct, 09:55


یکسان بودن کلمه ی #برق در زبان های سامی

عربی و سریانی و عبری و آکدی و امهری و گعز

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

18 Oct, 09:54


یکسان بودن کلمه ی #نفس در زبان های سامی

عربی و سریانی و عبری و آکدی و امهری و گعز

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

18 Oct, 09:47


بررسی تاریخ و زبان عربی سبایی باستان از روی کتیبه های المسند

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

18 Oct, 09:44


بررسی ادیان در شبه جزیره ی عرب باستان

https://youtu.be/w041e9G8NhQ?si=OnHg2XGdC8WvK3eI

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

18 Oct, 09:42


بررسی تاریخ و زبان باستانی عربی نبطی


@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

18 Oct, 09:00


آشنایی با پادشاهی عرب، حمیر باستان (Himyarit)

https://youtu.be/E_BAywEPUNA?si=SspvN0RxLXYGhgyr

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

18 Oct, 08:55


@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

18 Oct, 08:48


برخی پادشاهی ها و ممالک عرب باستان در شبه جزیره عرب به همراه مشهورترین خدایان آنان

پادشاهی سبا 3200 سال پیش
مملکت قیدار 2900 سال پیش
مملکت حضرالموت 2700 سال پیش
مملکت لحیان 2700 سال پیش
مملکت جرها 2650 سال پیش
مملکت معین 2600 سال پیش
مملکت کنده 2400 سال پیش
پادشاهی نبطی 2300 سال پیش
پادشاهی هترا 1800 سال پیش

@tamadone_arab
@tamadone_islami

تاریخ باستان جزیرة العرب

18 Oct, 08:33


🔴 عربهای شبه جزیره از برجسته ترین تاجران عهد باستان بودند

به نقل از هردوت عربهای جنوبی به دلیل تجارت پر رونق ثروتمند ترین مردم جهان بودند آنها در تجارت ابداعات زیادی انجام دادند از جمله اینکه بر سر شاهراه بخور ( عود) اردوگاه های نظامی متعددی تأسیس کردند

🔴 و این اردوگاه های برای حمایت کاروان های تجاری را به عهده داشتند بعدها این اردوگاه ها به دولتشهر های بزرگ و قدرتمند تبدیل شدند اغلب این دولتشهر تابع دولت های قدرتمند جنوب بودند مانند دولتشهر #دادان که تابع دولت معین در یمن بود و یا دولتشهر #الحجر در غرب شبه جزیره که تابع دولت سبأ بود.

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

18 Oct, 08:30


🔴بنی اسرائیل یک نسب است که به فرزندان یعقوب پیامبر اطلاق میشود و یهودیت یک مذهب متأخر و منحرفی از عقیده حنیف بنی اسرائیل بود ، بنی اسرائیل به هیچ وجه شریعت یهود را قبول نداشتند و سخت ترین جنگ های بنی اسرائیل با یهودیان رخ داد.

🔴در قرآن کریم نیز یهود و بنی اسرائیل جداگانه مورد خطاب قرار گرفتند قرآن بنی اسرائیل را تمجید میکند و یهودیان را مذمت.

🔴 یهودیان صهیونیستی نه تنها از نسل بنی اسرائیل نیستند بلکه حتی تبار خاورمیانه ای ندارن و اصالتا اروپایی هستند.

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

17 Oct, 12:45


نحوه ی جابجایی سنگ ها و درست کردن اهرام مصر توسط هوش مصنوعی

جالب است حتما ببینید
شمارا به هزاران سال پیش میبره فارغ از اینکه خیالی و غیر واقعی است

@tamadone_arab
@tamadone_islami

تاریخ باستان جزیرة العرب

17 Oct, 08:19


شهر هترا باستان و پیاده روی نمادین

هترا یک شهر باستانی مستحکم و باشکوه و پایتخت پادشاهی  عرب هترا (الحضر) بود که بین امپراتوری روم و اشکانی قرار داشت. هاترا در قرن دوم شکوفا شد و در قرن سوم ویران و متروک شد. ویرانه های چشمگیر آن در قرن نوزدهم کشف شد.

شهرت این شهر به دلیل ادغام پانتئون های یونانی ، بین النهرینی ، کنعانی ، آرامی و عربی بود که درآرامی به صورت Beiṯ Ĕlāhā ("خانه خدا"). 

این شهر دارای معابدی برای نرگال ( آشوری - بابلی و اکدی )، هرمس ( یونانی )، آترگاتیس (سیرو -آرامی )، آلات ، شامیه ( عربی ) و شمش ( خدای خورشید بین النهرین) بود .از دیگر خدایان ذکر شده در کتیبه‌های آرامی هاتران، آرامی بعل شامین ، و خدای زن معروف به آشوربعل بودند.

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

17 Oct, 08:04


خط و الفبا

@tamadone_arab

تاریخ باستان جزیرة العرب

16 Oct, 12:43


🔴الفبای عرب باستان:

الفبای عرب قبل از اسلام به دو سامانه نوشتاری بزرگ تقسیم میشد


۱_ الفبای عربستان جنوبی (خط مسند)و فروع آن: این الفبا در جنوب و مرکز شبه جزیره ی عرب رایج بود و فروع آن عبارتند از ، خط سبأیی،خط حمیری،خط جعزی،خط زبور و گعز و...

۲_الفبای عربستان شمالی (خط مسند شمالی): این الفبا در شمال و شمال غرب شبه جزیره ی عرب رایج بود و فروع آن عبارتند از: خط ثمودي،خط لحیانی،خط صفوی،خط دادانی و...

🟢قدمت هردو سامانه نوشتاری حداقل سه هزار سال است، یعنی عربهای شبه جزیره ی عرب از سه هزار سال قبل به آن سطح از تمدن رسیده بودند که از خط و کتابت استفاده کنند.

🟢در قرن دوم قبل از میلاد عربهای نبطی، خط نبطی را ابداع کردند که تا سده ی دوم قبل از اسلام رایج بود و حدود دو سده قبل از اسلام خط عربی حجازی یا همان خط آغازین عرب از خط نبطی مشتق و رایج شد.

@tamadone_arab
@tamadone_islami

تاریخ باستان جزیرة العرب

16 Oct, 12:41


کمی از خط باستانی عربی #المســـــند


@tamadone_arab

1,672

subscribers

2,774

photos

261

videos